sinemim_g
14-02-06, 20:07
güven kıraç???
http://img114.imageshack.us/img114/44/fggggggg7kq.jpg (http://imageshack.us)
http://img114.imageshack.us/img114/44/fggggggg7kq.jpg (http://imageshack.us)
|
Tüm Versiyonu Göster : Güven Kıraç sinemim_g 14-02-06, 20:07 güven kıraç??? http://img114.imageshack.us/img114/44/fggggggg7kq.jpg (http://imageshack.us) sinemim_g 14-02-06, 20:11 Kişi Güven Kıraç Güven Kıraç Filmleri Gönül(2006) Oyuncu:Lütfü rolünde Hacivatla Karagöz Neden Öldürüldü? (2005) Oyuncu: Pervane rolünde Kebab Connection (2005) Oyuncu: Mehmet rolünde Anlat İstanbul (2004) Oyuncu: Mimi rolünde Duvara Karşı (2004) Gegen Die Wand Oyuncu Gönül Yarası (2004) Oyuncu: Mehmet rolünde Abdülhamit Düşerken (2003) Oyuncu Duruşma (1999) Oyuncu Azize (1998) Oyuncu Masumiyet (1997) Oyuncu sinemim_g 14-02-06, 20:11 Güven Kıraç Doğum Tarihi 1968 Boy 165 Kilo 75 Göz Rengi Ela Yabancı Dil İngilizce Sinema Filmleri ve Yönetmenleri Masumiyet (Zeki Demirkubuz) Lalelide Bir Azize (Kudret Sabancı) Salkım Hanımın Taneleri (Tomris Giritlioğlu) Duruşma (Yalçın Yelence) Özgeçmiş M.S.Ü. Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu. Çeşitli TV dzileri, TV programları, sinema filmleri ve reklam filmlerinde oyunculuk yaptı. Ayrıca 1986 yılından bu yana çeşitli tiyatrolarda oynamıştır. 2 yıl Devlet tiyatrosu sanatçısı olmuş, sonra istifa etmiştir. Oynadığı oyunlar ve tiyatrolar; Adana Devlet Tiyatrosu; Ağrı Dağı Efsanesi İki Kalas Bir Heves, Sıkıyönetim. Gülriz Sururi Tiyatrosu; Tiyatrocu, Sokak Kızı İrma. Karşı Tiyatro; Hamlet 2 Orijinaline 5 basar. Tiyatro Stüdyosu; Balkon. Özel Beceriler Jimnastik, Basketbol, Masa Tenisi Ödüller Çasod En İyi Erkek Oyuncu (Masumiyet) MGD En İyi Erkek Oyuncu (Masumiyet) İsrail Uluslararası Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu (Masumiyet) 14. Uluslararası İstanbul Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu (Salkım Hanımın Taneleri) xxxxxx sinemim_g 14-02-06, 20:14 Güven Kıraç: 'Eşcinsellik artıyor' 'Anlat İstanbul' adlı sinema filminde bir eşcinseli canlandıran Güven Kıraç, değişen toplum yapısıyla birlikte eşcinselliğin arttığını söyledi. Kadınların da erkek gibi yaşamaya başladığını belirten ünlü oyuncu 'Bu çok vurgulanmaya başlayınca kadınlık görevleri unutuluyor ve kadın ortadan kalkıyor. Durum böyle olunca erkeklik de farklılaşmaya başlıyor. Bunlar tartışmalı konular ama kadın-erkek ilişkilerinde taşlar yerinden oynadı. Eskisi gibi arada görev dağılımı yok. Bu yüzden çok fazla ayrılık yaşanıyor ve evlilik istenmiyor. Sonuç olarak kadında ve erkekte eşcinsellik artıyor' dedi. http://img115.imageshack.us/img115/8026/pc29hd.jpg (http://imageshack.us) sena_- 24-02-06, 19:21 Güven Kıraç'ın Gönül dizisindeki performansını çok beğendim diğer oyuncularlada harika bir ekip olmuşlar. Irwa 06-09-06, 10:12 Güven Kıraç’tan çocuk dizisi Ünlü oyuncu Güven Kıraç, uzun bir aradan sonra yeni bir diziyle ekranlara dönüyor. Cuma akşamı Star TV’de ilk bölümü ekrana gelecek olan "Taşların Sırrı" isimli çocuk dizisinde Kıraç, 536 yıl sonra uyanan "Abdi" adında bir cini canlandırıyor. Drama yapımları ile adından söz ettiren TMC, ilk kez bir çocuk dizisiyle ekranda olacak. Uzun süredir büyük bir ekibin titizlikle üzerinde çalıştığı "Taşların Sırrı" isimli dizi, ilk bölümüyle cuma akşamı Star TV’de yer alacak. Senaryosunu Gökhan Horzum’un, yönetmenliğini Şafak Bal’ın yaptığı dizide Güven Kıraç, Ayşenil Şamlıoğlu, Bora Topçubaşı, Gökhan Çetin, Büşra Temelatma, Feyza Işık rol alıyor. Küçüklerin gözlerinden, büyüklere masalların anlatılacağı dizide Güven Kıraç, "Abdi" adında, tam 536 yıl sonra uyanan bir cini canlandırıyor. Hikaye ise şöyle başlıyor: Kaan, Müf ve Gülce okul gezisiyle gittikleri Topkapı Sarayı’nı dolaşırken, hep rüyalarında gördükleri bir kapıyı farkederler. Kapının arkasında ne olduğunu merak eden bu üç çocuk sonunda meraklarına yenilir ve kapıdan geçip, yola çıkarlar. İşte bu yol, üç afacanın hayatlarını değiştiren yoldur. Bu yol sayesinde bir sandık içinde tam 536 yıldır uyuyan cin olan Abdi ile tanışan çocuklar, yine aynı sandığın içinde olan, çok özel güçlere sahip üç taşın sırrını da keşfeder ve bundan sonra ne zaman birisinin yardıma ihtiyacı olsa, bu taşları kullanarak onlara yardım ederler. Tabii cin Abdi de hep onların yanındadır. Beş yüz yıl tozlu bir sandıkta bekledikten sonra tamamıyla yabancı olduğu, yepyeni bir dünyaya adım atan Abdi, biraz ortalığı da karıştıracaktır. zeynep nazli 06-09-06, 10:48 http://www.sinema.com/pic/kisiler/g/guven_kirac150.jpg zeynep nazli 06-09-06, 10:49 http://www.circassiancanada.com/tr/info/unlu_cerkesler/guven_kirac.gif zeynep nazli 06-09-06, 10:50 http://www.casod.org/uyeler/guven_kirac00.jpg zeynep nazli 06-09-06, 10:53 Güven Kıraç: Sevgi arsızıyım; bütün hikaye bu... Röportaj için tam gününü seçmişim: Güven Kıraç’ın doğum günü. 37. yaşına oturduğumuz cafe’de öyle pastalarla filan değil, sahanda yumurta yiyerek girdi. Böylesine doğal biri işte. Tıpkı oynadığı filmlerde rolüne ‘cuk’ oturan, oyunculuk performansından bir şey kaybetmeyen hali gibi. 11 sinema filmine imza atmış Kıraç’la birilerinin dediği gibi ‘umut vadeden bir oyuncu’ statüsüyle değil, yaptığı her işi hesaplayan usta bir oyuncu olarak sohbet ettik. Son zamanlarda birçok projede isminiz geçiyor. Çok konuşulan birisi olmanıza rağmen çok konuşkan bir insan intibaı uyandırmıyorsunuz nedense... Evet, basından uzak durmaya çalışıyorum. Bir oyuncunun ortalıkta çok gözükmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Bütün kaygım her filmde değişebilmek olduğu için işim o zaman zorlaşır. Çok göz önünde olmak oyunculuğun etkisini azaltıyor yani... Evet, öyle düşünüyorum. Ama gözden bu kadar uzak olunca, Güven Kıraç’ı kekeme sananlar bile var. Yok abi ya, ilk kez böyle bir ithamla karşılaşıyorum. (Gülüyor) Şaşkınlıkla bakıyorum sana şu anda. Hiç kekeme olmadım, akıcı bir Türkçem var. Vehmedenler yanlış vehmetmiş. Peki yalnız biri midir Güven Kıraç? Evet yalnızım, herkes yalnızdır. Ontolojik bir yalnızlıktan bahsetmiyorum. Arkadaş çevreniz çok mudur mesela? Aa çok vardır, sevilirim. Sevgi arsızıyım. Herkes beni sevsin istiyorum. Hikaye tamamen o. Lisede sahneye çıktım, alkış aldım. Hâlâ onun peşindeyim. İşimi yapamayınca mutsuz oluyorum. Onun için mi Beyoğlu’nun kalabalıklarına karışıyorsunuz sık sık? Belki de, bilinçaltında bu olabilir. Ama o kalabalıkta gürül gürül akan bir sinerji var, çağlayan gibi. O kadar çok insan var ki, bir aktör için bu bulunmaz bir nimet. Sırtımızda heybe olduğunu düşün, o heybenin içine gözlem atıyoruz sürekli, kaydediyorum. Sizden ziyade heybenizde taşıdığınız bir sürü insanı mı izliyoruz biz? Öyle denebilir, ama her rolde mutlaka kendinden bir şey vardır. İnsan çok karmaşık bir yapı çünkü. Kendinizi çözemediğiniz halleriniz mi var? Çok sık düşünen biriyim, ama kimim, neyim üzerine düşünmem. Aforizmalar yazıyorum. Kafamın içine erdem kisvesi altında sokulan birtakım değer ve kavramların altını oymaya çalışıyorum. Altını oyduğunuzun şeyin içini tekrar doldurabiliyor musunuz? Altını oyup bir şey ortaya çıkarıp onun üzerine düşünüyorum. ‘En bildik şeye şüpheyle yaklaşın.’ der Brecht. Çünkü şüpheyle yaklaşmak araştırma gerektirir. Araştırmak da öğrenmenin tek kaynağıdır. Bu aforizmalar bir kitaba dönüşecek o halde... Evet, hazırlığım var. İçinde şiirlerde olacak, Mesnevi havası tarzında. Mesela, “Düz ile yamuk / Aynı yerden çıkarken / Çok iyi arkadaşmış / Düz / Birlikte gidecekler sanıyormuş.” Bu kadar işte, ben istiyorum ki, ben düşünüyorum herkes de düşünsün. Doğal bir oyunculuğunuz var. Yaşarken mi rol yapıyorsunuz, oynarken mi kendiniz oluyorsunuz? Oyunculuk, bir oyuncunun kendini saklaması için en iyi bir iş. O kadar başka şeyler oluyorsunuz ki, kimsiniz belli değil. İngilizler, ‘Hiç oynamamak en iyi oynamaktır.’ der. Ben nasıl yaptığımı inanın bilmiyorum. İnsiyaki bir şekilde rol yapmadığımı biliyorum. Samimiyetim geçer akçe oluyor. 11 sinema filmi, 7 tiyatro ve 7 TV dizisi, bir sanatçının kariyeri açısından önemli bir gösterge. Seyirciler bundan haberdar mı? Şimdiye kadar kötü bir filmim olmadı çok şükür. Seyircinin bunu anladığını düşünüyorum. Sokaktaki ve çevremdeki tepkilerden anlıyorum. Kolay iletişim kurarım. Daha çok benden yaşlı olan insanların ilgisini çekiyorum. Arkadaşlıklardan verim almak önemli. Güvenmeden arkadaşlık yaşanmaz. “Yola Güven’le çıkınız” yani... (Gülüşmeler) Açtığınız sürücü kursunun sloganı buydu değil mi? Evet. Güven’le trafiğe çıkıyoruz, eğitime başladık. N’apıyorsunuz, her kursiyerin yanına oturup onunla trafiğe mi çıkıyorsunuz? Abartmamakta fayda var tabii, o kadar da değil. (Gülüşmeler) Seri ve iyi araba kullanırım. Ama Formula 1’e katılmayacağım. Şehirlerarası yollarda araba kullanmayı seviyorum. Yaşınız bugün itibariyle 37. Oyunculuğu- nuzun verimli bir çağındasınız. Geçen hafta sonu Hürriyet gazetesinin pazar ekinde bir jüri değerlendirmesi yer aldı. Orada “Umut vadeden oyuncular” genç oyuncu arasında sizin isminizi görmek beni şaşırttı. Haksızca değil mi bu? Umuda bağlamışlar yani. Şener Şen’le konuştuk bunu. “Senin 10 filmin var, hâlâ umut vaat eden diye yazmışlar seni.” dedi. Boş verelim ya! Herkes kafasına göre bir şeyler yapıyor işte. Oraya bir sürü isimler konulmuş, onlar jüriymiş falan. Biz onlara sorulmuşuz. Ne diyeyim ki yani? Atilla Dorsay da Türkiye’de yıldız oyuncu olmadığını söylüyordu geçen gün. Şener Şen star. Ben de yıldız adayıyım, Hürriyet’e göre... (Gülüyor) Bir maratoncuyum, 100 metre koşucusu değilim. Bugünkü konumumu 15 yıl önce hesaplamıştım. Şimdi de 20 yıl sonrasını hesapladım. Oynadığım film Altın Ayı ödülünü aldık. Klasik olacak, ama Oscar’a mı yürüyorsunuz? Uluslararası işler yapmaya çalışıyorum. İddialı konuşmaya korkarım. Duvara Karşı ile Oscar’a gitmek üzereyken Almanya son anda başka bir film göndermiş. Bizim film gitseydi en iyi beş yabancı film içine girebilirdik. Bu bir sonraki işte neden olmasın? Oscar yüksek bir ölçü değil. Kimi model alıyorsunuz? Şener Şen benim için iyi bir model. Hem ağlatan hem güldüren bir komedyen olmaya çalışıyorum. Şener abinin insani vasıfları, mesleki ahlakı, yorumu benim için önemli. Ondan öğreneceğim çok şey var. İşimi hep yokuşa sürerim. Fiziksel kusuru olan bir kişiyi canlandırmak isterdim. Başlar ayak, ayaklar baş oldu. Askerde ‘Kim elektrikçilikten anlar?’ denince üç, inşaat denince 10 kişi öne çıkıyor. Oyunculuk denince bütün bölük öne çıkıyor. Anlat İstanbul’da travesti rolündesiniz. Türk’lerin mizah diye baktığı rolde yine oynar mısınız? Bu bıçak sırtı bir rol. Karikatür olmaya müsaitsiniz. Kolay kolay bir daha oynamam. Kariyerimde nazarlık olsun istedim. Bunu oynayabildiğimi gösterdim. Yavuz Turgul’un son filmi Gönül Yarası’nda babanız Nazım öğretmenle hesaplaşma sahnesi çok daha çarpıcı bir doğallığa sahipti. Yavuz Turgul yönetmen sineması yapar. Oyuncunun yorumundan söz edemeyiz. O, filmini o kadar çok düşünüp hesaplamıştır ki, sizin düşünmenize gerek kalmaz. Kendimizi yönetmene bırakmamız güvenli bir yol, riskler ona aittir. Filmdeki gibi bir hesaplaşma hali yaşadınız mı? Babamla ilk gençlik yıllarında birtakım sorunlar yaşadım. İyi oyuncu olamayacağımı, para kazanamayacağımı düşünüyor, mimarlık okuduğum için mimar olmamı istiyordu. İçimdeki sese güvendim. İyi ki de ısrar etmişim. Şimdi o da beni hakılı buluyor. Siz nasıl bir baba olurdunuz? İdealiniz için çocuklarınızdan vazgeçer miydiniz? Hiç bilmiyorum ya. Şimdi ne desem atmış olurum. Atın o zaman! İyi bir baba olacağımı düşünüyorum. Feragat etme duygum yüksek. Ama işimden uzak kalamam, o zaman çocuğumu da mutsuz ederim. Oyunculuk hakikaten mikrop, panzehiri de yok. Televizyon dizilerinden uzak duruyor gibisiniz... Kariyer planımda sinema daha önemli. Tiyatro da beni antrenmanlı kılan gözbebeğim. Ama tv’deki reyting savaşına girmek istemiyorum, izlemiyorum da, kendimi koruyorum. Abesle iştigal buluyorum. Param bitince mecburiyetten diziye evet diyorum. 20.03.2005 H. SALİH ZENGİN zeynep nazli 06-09-06, 10:54 Van Damme Türk filminde oynayacak Jean Claude Van Damme, Türk eğitim sistemini eleştiren 'Sınav' adlı film için Temmuz'da İstanbul'a geliyor. Hümeyra, Altan Erkekli, Zafer Algöz, Güven Kıraç ve İsmail Hacıoğlu gibi isimlerin de oynayacağı filmi G.O.R.A.'nın yönetmeni Ömer Faruk Sorak çekecek 11.05.2006 Jean Claude Van Damme, Türk eğitim sistemini eleştiren 'Sınav' adlı film için Temmuz'da İstanbul'a geliyor. Hümeyra, Altan Erkekli, Zafer Algöz, Güven Kıraç ve İsmail Hacıoğlu gibi isimlerin de oynayacağı filmi G.O.R.A.'nın yönetmeni Ömer Faruk Sorak çekecek. Fida Film Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdilek ve Sorak ile Belçika'da bir araya gelerek sözleşme imzalayan Van Damme ünlü yönetmenden filmdeki rolü konusunda detaylı bilgi aldı. Van Damme, özellikle öyküyü çok beğendiğini belirtti. Eğitim sistemi gibi ciddi bir konuyu merkezine oturtan gençlik komedi filminde oynacağı için heyecanlı olduğunu söyleyen Van Damme bu anlamda 'Sınav'ın bugüne kadar rol aldığı aksiyon filmlerinden farklı bir yeri olacağını dile getirdi. Van Damme, Temmuz ayının ilk haftasında çekimler için İstanbul'da olacak. zeynep nazli 06-09-06, 10:57 http://www.ekolay.net/sehir/images/guven_kirac_189.jpg http://www.sinematurk.com/images/kisi/1468.jpg http://www.radikal.com.tr/veriler/2006/02/19/oyun.gif zeynep nazli 06-09-06, 10:58 'Güven'ilir oyuncu! Güven Kıraç 'Gönül'de Gülben Ergen'in üç eski kocasından birini canlandırıyor. Kıraç, ayrıca iki sinema filminde de rol alacakmış. Kanal D'de yayımlanan 'Gönül' isimli dizide ve 'Karagöz Hacivat Neden Öldürüldü?'de rol alan Güven Kıraç, son günlerin en faal oyuncularından HIZIR TÜZEL İSTANBUL - Pek çaktırmıyor ama Güven Kıraç, son yıllarda reytingi en yüksek oyunculardan biri. En güzel filmlerde o oynuyor ('Gönül Yarası'... vs.), en iyi tiyatro oyunlarında o var ('Jeanne D'Arc'ın Öteki Ölümü'... v.s), en iyi dizilerde ona rastlıyoruz yine ('Gönül'... vs) falan filan... Kendisi şu sıralar yine çok faal. Kanal D'de yayımlanmaya başlayan 'Gönül'de Gülben Ergen'in eski kocalarından biri. Ayrıcana, 'Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?'de oynadı. Yakında, 'Takva'da da izleyeceğiz bu yetenekli tombalak adamı. Beri yandan, Fatih Akın'ın son filminde de (her filminde oynar, âdetidir) yer almakta. Yetmedi, bir de Türk-İngiliz yapımı olan ve Ümit Ünal'ın yöneteceği 'Sultan Mutfakta'da Serra Yılmaz'la Londra'da kamera karşısına geçecek. Fazla tıraş cildi bozar demişler konuya gelelim. Güven Kıraç'ı filmlerin dışında ilk kez kanlı canlı 'Oyun Atölyesi'nde sergilenen 'Jan Dark'ın Öteki Ölümü'nde izlemiş, oyun kadar Kıraç'a cellat rolünde hayran kalmıştım, ayıptır söylemesi. Lakin, oyun kapalı gişe oynarken bir de baktım tiyatrodan ayrılmış, 'Gönül' diye bir diziye başlamış. Gittim sordum haliyle, 'yahu!' dedim, 'bir sanatçı için böylesine güzel bir oyun, bir rol nasıl bir dizi için bırakılır?' diye. Kaşları biraz düştü, üzüldü gibi, dedi ki; "Ben yıllardır onlarla çalışıyorum. Çok sevdiğim, saygı duyduğum insanlardır. Sahne üzerinde her şeyimiz güzel ve hoştu ama sahne gerisinde biraz benim için mutsuzluk üremeye başlamıştı orada. Ve negatif bir hava vardı, ya da bana öyle geliyordu. Zaten yapı itibarıyla negatif ortamlardan kaçan bir insanım. Ben de hemen kaçtım açıkçası. Ama bakın yine ısrarla belirtiyorum, bu uyuşamamazlık benim kendi özel nedenlerimden de kaynaklanmış olabilir..." Gönül'lü koca Özel nedenler oldu mu ben de kaçarım açıkçası, hemen tüydüm konudan. 'Gönül' işleri daha önemli benim için. Zıpkın gibi bir soruyla diziye dalış yaptım. 'Gönül'de üç erkek, bir kadın için rekabet halindesiniz, gerçi şimdi evlisiniz ama hayatınızda hiç böyle bir rekabet yaşadınız mı?'. Soruya bak, hizaye gel, o da geldi; "Hayatımda böyle bir durum hiç söz konusu olmadı. Ama olabilecek bir şey. İnsanlar sevdikleri şey uğruna rekabet de edebilirler, türlü saçmalıkları da yapabilirler. Bu sevgi ve aşk meseleleri ince meseleler. Bilemiyorsun ki kime ne yaptıracağını. Tuhaf bir durum aşk, çünkü. Hikâye o ki, yani masal bu ki, eski kocaların akılları eski karılarında kalmış, bu dizi için söz konusu olabilir ama tabii rekabet hayatta da bazen olabilir. Karakterler hep kişiliklere bağlı. Kimisi de böyle bir rekabete abesle iştigal diyebilir, kimisi de 'böyle konularda gurur yapılmaz' diyebilir. Olabilecek bir şey. Cyrano de Bergerac'ın bir lafı vardır oyunda, der ki, 'gurur, savaşta ve aşkta taşınacak silah değildir' diye. Güzeldir bu laf. Çünkü gerçekten aşk söz konusu olduğunda mantık da, akıl da devreden çıkıyor. Yani türlü tuhaflıklar olabilir. Aslında benim bir aşk tarifim var. Lunaparklarda jetonla çalışan tahta atlar vardı, jetonu atarsın çalışır. Aşk da, sanki öyle bir şey, bir ileri iki geri. Bir yere gidiyormuşçasına bir his, ayakların yerden kesilmiş. Aslında bir yere gittiğin yok. O at oraya çakılı. Sana öyle gelen bir şey. İnsana öyle geldi mi de bunun sonu yok." Karagöz durumları Havamdaydım o gün, süper bir soru daha sordum. 'Aşkı bir oyunu benzetiyorsunuz anladığım kadarıyla, peki hangi oyunlarda daha çok heyecanlanıyorsunuz, sahnedekilerden mi, aşk oyunlarından mı?' diye. Güzel yanıtladı sağ olsun; "Valla yerine göre değişen bir şey. Sinema çok keyifli geliyor. Ama gerçek bir aşkın yerini hiçbir şey dolduramaz. Ama gerçek olacak. Gerçek bir aşkta yaşadığın heyecanın ve orada yaşadığın titreşimin, zannediyorum ki yerine pek bir şey koyamazsın. Diğerleri sonuçta imitasyon şeyler. Kendini zorlayarak girdiğin roller, çıktığın sahne veya kamera önü ama öbürü gerçek hayatta ve gerçekten seni heyecanlandıracak bir şey yaşıyorsan orada, onun değerini hiçbir şeyle ölçemezsin." Bu arada vizyona giren Karagöz ve Hacivat filminden söz etmek lazım, yoksa ayıp olur. Sordum haliyle, dedim ki; 'Neden sistemler hep Hacivat ve Karagözleri öldürür?'. Dedi ki; "Çünkü iktidar dediğin şey, bizim 'Jeanne D'Arc'da anlattığımız da aslında böyle bir şeydi, aykırıları sevmez. Çünkü bilirler ki, bumerang gibi dönüp dolaşıp, ya onları iktidarlarından ya da, koltuklarından edecektir o. Ve hoşlanmazlar ve onları hep ortadan kaldırmak isterler. Ciddi bir muhalefettir mizah. Onların rahatını ve huzurunu kaçıracak bir tehlikedir. O denli ciddidir yani. Mizah ve ayrıksı insanların durumu tarih boyunca hep böyledir. Mizah her devirde bir yumruk olmuştur." zeynep nazli 06-09-06, 11:00 http://www.milliyet.com.tr/2006/03/20/tv/resim/ekran3.jpg http://www.kanald.com.tr/dizi/img/Gonul/oyuncular/1.jpg http://www.evdesinemakeyfi.com/kimages/masumiyet.jpg http://www.maksimum.com/sinema/images/kisiler/guven%20kirac.jpg erten07 17-09-06, 21:52 güven kıraç altın portakal film festivali için antalya 'da BaLıKK 18-09-06, 11:57 herkesin 'gerçek oyuncu'kategorisinde farklı kişiler vardır.. benimde favorilerim arasında ilk sırada yer alıyor...her tipe girebiliyor her rolün üstünden kalkabiliyor..işte oyuncu budur.. kendisini akmerkezde görmüştüm konuşmadım ama anlayabiliyorsunuz uzaktanda olsa..çok şirin bir insan.. her filmi izlenir:img-grin2 erten07 20-09-06, 09:38 güven kıraç' ın erkan can ile beraber oynadığı takva 31. toronto uluslararası film festivalinde kültürel yenilik ödülünü kazandı. takva antalya altın portakala da aday bildiğiniz gibi erten07 24-09-06, 20:07 altın portakal film festivali ödül töreninde ntv ile yapılan röportajında şu cümlesi güzeldi; "her ödül bir iltifattır" ariezz 28-10-06, 12:14 Suphesiz çook ama çok buyuk ustad! Benim aklima ilk Hayat Baglari gelir ama nerde oynarsa oynasin harika performans sergileyebilen bir oyuncu! Onun gibisi zor bulunur hakikaten! En son oynadigi Taslarin Sirri dizisini kesinlikle o ayakta tuttu ayakta kalabildigi sure içerisinde!! Ben sahsen o diziyi en çok Guven Kiraç'in samimi ve acayip sempatik tavirlari için seyrediyordum...Yayindan kalkmasi kotu oldu aslinda...Neyse kendisine omru boyunca basari ve mutluluk dilerim... GÜZEL_CADI 28-10-06, 12:18 müthiş bir oyuncu ya..şu sıralar gözüme bir güven kıraç birde olgun şimşek çok ilişti..zaten güven bayarıdr oyunculuk yapıyor ama bugünlerde sinema projeleri felan çoğaldı..harika ir oyuncu bence..üstünden kalkamayacağı karakter yok.. erten07 02-11-06, 07:42 Önce senaryo gelir ardından yönetmen Son olarak 43. Altın Portakal Film Festivali'nde ödülleri silip süpüren Takva'da Rauf karakterini canlandıran Güven Kıraç, senaryonun filmden de oyunculardan da önemli olduğunu söylüyor: Senaryo iyi değilse başarı olamaz!. Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu olan Güven Kıraç, canlandırdığı her rolün altından başarıyla kalkan usta oyunculardan. 38 yaşındaki aktör, televizyon dizilerinin ve reklam filmlerinin yanı sıra, son 9 yılda tam 14 filmde rol aldı. Zeki Demirkubuz'un 'Masumiyet' filmiyle kendini gösteren Kıraç, ardından Kudret Sabancı'nın 'Laleli'de Bir Azize' filminde pezevenk rolünü canlandırdı ve başarılı performansıyla her rolün adamı olduğunu kanıtladı. 'Salkım Hanım'ın Taneleri'ndeki rolüyle de 14. Uluslararası Film Festivali'nde 'En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü aldı. ÖDÜLLÜ FİLMLERDE OYNADI Konuk oyuncu olarak rol aldığı 'Duvara Karşı' adlı film, 54. Berlin Film Festivali'nden büyük ödül 'Altın Ayı'yı alarak dönen Kıraç, son olarak Ömer Kızıltan tarafından çekilen ve 43. Altın Portakal Film Festivali'nde ödülleri silip süpürdükten sonra, Toronto Film Festivali'nde de 'En İyi Film' ödülüne layık görülen 'Takva'da Rauf karakterini canlandırdı. Oyunculuk konusunda tartışılmaz bir yeteneği olan Kıraç, bu ayki Marie Claire dergisine konuştu. İşte anlattıkları: * 'Takva' adlı filmim Toronto Film Festivali'nde 'En İyi Film Ödülü'nü aldı. Filmi Özer Kızıltan çekti. Takva, Arapça 'Allah korkusuyla ve sevgisiyle davranmak' demek. 11 Eylül'ün yaşandığı, sıradan insanların dinleri doğrultusunda İslami terörle damgalandığı bir dönemde bütün dünya merak ediyor Müslümanlar'ı. Filmde o adamın gittiği dergahtaki zikirleri yöneten kişiyi oynadım. Haseki'de o dünyanın içine girdik. Uzun sakallarım vardı. Zikir çekmeyi öğrendim resmen! * Ben öküz altında buzağı arayan, idrardan karakter tahlili yapan bir oyuncu değilim. Ben senaryoyu bir kere okurum. Bence bir filmi önce senaryo, sonra yönetmen, sonra da oyuncu kıymetli kılar. Senaryo iyi değilse başarı da olmaz. * Bugüne kadar oynadığım filmler içinde senaryosu en iyi olanlar 'Masumiyet' ve 'Duvara Karşı' idi. Kimse alınganlık yapmasın. Dokuz yılda 14 film yapmışım. Ben tüm kariyer planını sinema üzerine yapmış bir oyuncuyum. Geriye dönüp baktığım zaman utanacağım bir şey yapmamışım. Oynadığım tüm filmler birbirinden değerli yönetmenlerin, birbirinden değerli yapıtları. Ancak benim en iyi filmim 'Masumiyet'. * Bence Zeki Demirkubuz'un sinema duygusu ve gözü var. Tanrı'nın hediyesi bir özellik bu. Sinemacı doğmuş. Hem doğuştan yetenekli, hem de çok çalışkan ve üretken biri. Başka işlerin onu meşgul etmesine de izin vermiyor. DİZİ DUVARINA TOSLADIM! * Tiyatro; yaptığınız an da çok keyifli. Çok beylik söylüyorum bunu ama öyle. Biri anlık... Lezzeti de anın içinde... En lezzetli olmayanlar ise televizyon dizileri. Aslında dışında olsam da bu ülkede yaşayan bir sürü oyuncu gibi, dizi duvarına ben de toslamak durumunda kalıyorum. Yaşamsal zorunluluklar bunlar. Ekmek parası... * Türk Sineması'nda hem reklam filmi yapanlar, hem de sinema filmi çekenler var. Bunun yaşamsal bir zorunluluk olduğunu düşünürsek, ben bunun sanat üretimini etkilediğini düşünmüyorum. Mesela Yavuz Turgul örneği var. O aslında reklam sektöründen bir isim fakat 'Yavuz Turgul sineması' diye de bir gerçek var. Onun çekmediği ama yazdığı 'Züğürt Ağa' benim için çok kıymetli bir senaryodur. Sosyolojik yanı, tahlil yanı çok kuvvetli bir senaryodur ve iyi diyalogları vardır. Aksayan taraf odur çünkü! * 54. Berlin Film Festivali'nde Francis McDormand'ın elinden 'Altın Ayı' ödülünü aldık. Tiyatro iğnemi görünce, "Tiyatrocu musun? Ben de tiyatrocuyum. Bırakmaya niyetim yok. Küçük bir salonum var. Hâlâ tiyatro yapıyorum. Sen de yap" dedi. Unutamam; 'Altın Ayı' deneyimi süperdi FBuse 03-11-06, 12:31 http://img223.imageshack.us/img223/2986/gvenyk4.jpg (http://imageshack.us) FBuse 03-11-06, 12:33 http://img135.imageshack.us/img135/8092/fatihgvendw7.jpg (http://imageshack.us) FBuse 30-11-06, 08:45 Güven Kıraç ödüllü 'Takva'da 29 Kasım, 2006 09:42:00 (TSİ) 'Takva' sinemaseverlerle 1 Aralık'ta buluşacak 43'üncü Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde dokuz dalda birincilik kazanan 'Takva' filminin galası Beyoğlu Emek Sineması'nda yapıldı. Toronto Film Festivali'nden de jüri özel ödülüyle dönen filmde, Erkan Can ve Güven Kıraç rol alıyor. Yönetmenliğini Özer Kızıltan'ın üstlendiği filmin galasında sinema ve medya dünyasından birçok isim biraraya geldi. Filmin oyuncularına göre 'Takva', cesur bir film ve zor olanı başardı. 'Takva' kendi küçük dünyasında yaşayan, günahtan korkan bir adamın, güçlü bir tarikatın kira toplayıcısı olduktan sonra yaşadığı değişimi anlatıyor. Toronto ve Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde aldığı ödüllerle adından söz ettiren 'Takva' sinemaseverlerle 1 Aralık'ta buluşacak. Eylül 2006'da gerçekleşen 43'üncü Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En iyi erkek oyuncu' ödülü 'Takva' filmindeki rolü ile Erkan Can'ın oldu. Senaryosunu Önder Çakar'ın yazdığı, Özer Kızıltan'ın yönettiği 'Takva' filmi, 'En iyi senaryo', 'En iyi sanat yönetmeni', 'En iyi görüntü', 'En iyi müzik', 'En iyi kostüm', 'En iyi saç makyaj tasarımı', 'En iyi laboratuvar' dallarında da ödül kazandı. Tanrı korkusu üzerine kurulu film, Toronto Uluslararası Film Festivali'nde 'Kültürel yenilik' ödülünün de sahibi olmuştu. Kaynak:CNNTURK.COM Mucky 02-12-06, 00:56 http://img135.imageshack.us/img135/8092/fatihgvendw7.jpg (http://imageshack.us) Bu resimdeki el hareketi bana TAKVA'daki oyunculugunu aklima getirdi. Adam dindar birini oynuyor; basta sade bir oyunculuk diyorsun, bi bakiyosun... Erkan Can'la olan bi sahnede... o el hareketleri yapmaya basliyor! haci oldugunu onutup Fatih Akin'la bi rap partyde kendini saniyor!:img-help: Galiba 'iskolik' olmak budur: hem dizi, hem tiyatro, hem klip, hem sunuculuk, hem kim bilir daha ne... insanin kafasini bozar ve bir haci bir anda bir rapci oluverir:img-punk: rona 04-12-06, 13:55 http://www.radikal.com.tr/ek_haber.php?ek=cts&haberno=6323 radikal gazetesinde yer alan bir röportaj erten07 07-12-06, 14:48 http://img249.imageshack.us/img249/2831/takva8ov6.jpg (http://imageshack.us) http://img487.imageshack.us/img487/3841/takva10rb4.jpg (http://imageshack.us) erten07 12-12-06, 09:42 http://img82.imageshack.us/img82/4143/gc3bcvenkre1.jpg (http://imageshack.us) chaylack 12-12-06, 09:55 benimde çok beğendiğim br oyuncu her türlü karakteri başarıyla canlandıran bir oyuncu en çok ta anlat istanbuldaki rolünü beğenmiştim çok iyi:good: http://img242.imageshack.us/img242/6877/makigo5.jpg (http://imageshack.us) makinadan:) dilan_şahin 28-12-06, 13:08 Takva filmindeki zikir sahnesinde çok başarısızdı.Herkes o kadar doğal oynarken güven kıraç baya abartılıydı. Filmi izlerkende çok gözüme battı.Keşke başka birini tercih etselermiş diye düşündüm çünkü hiç inandırıcı değildi.Ama mesela gönül yarasında çok doğal ve iyi oynamıştı.Yinede izlediğimiz her 3 filmin 2 tanesinde o oynamak zorunda değil lazkizz 20-02-07, 17:17 eskiden baya bir dizide oynardi ama daha goremiyorum :S krnca_ 15-07-07, 11:38 Dikkat ettimde sevdiğim bütün filmlerde oynamıştır Güven Kıraç.....ama Gönül Yarası ve Masumiyet filmlerinin yeri benim için ayrıdır.:img-in_lo krnca_ 15-07-07, 11:41 http://i208.photobucket.com/albums/bb95/dolunay-tim/PDVD_055.jpg http://i208.photobucket.com/albums/bb95/dolunay-tim/PDVD_056.jpg http://i208.photobucket.com/albums/bb95/dolunay-tim/PDVD_058.jpg krnca_ 15-07-07, 11:44 http://i208.photobucket.com/albums/bb95/dolunay-tim/PDVD_059.jpg http://i208.photobucket.com/albums/bb95/dolunay-tim/PDVD_060.jpg http://i208.photobucket.com/albums/bb95/dolunay-tim/PDVD_064.jpg krnca_ 15-07-07, 11:49 http://i208.photobucket.com/albums/bb95/dolunay-tim/PDVD_065.jpg http://i208.photobucket.com/albums/bb95/dolunay-tim/PDVD_066.jpg krnca_ 15-07-07, 11:54 http://i208.photobucket.com/albums/bb95/dolunay-tim/PDVD_068.jpg http://i208.photobucket.com/albums/bb95/dolunay-tim/PDVD_069.jpg krnca_ 15-07-07, 11:57 http://i208.photobucket.com/albums/bb95/dolunay-tim/PDVD_071.jpg http://i208.photobucket.com/albums/bb95/dolunay-tim/PDVD_072.jpg krnca_ 15-07-07, 12:17 http://i208.photobucket.com/albums/bb95/dolunay-tim/PDVD_076.jpg vox populi 05-08-07, 01:11 kardeşi kavak yellernde alp'i canlandırıor ( gökhan kıraç ) bnce çok başarılı bi oyuncu umarm kardşi de kndi gibi olabilr:img-wink: skyangel 17-08-07, 23:55 http://www.galeriturk.net/getimg/1581.JPG (http://www.galeriturk.net) http://www.galeriturk.net/getimg/12140.JPG (http://www.galeriturk.net) http://www.galeriturk.net/getimg/2439.JPG (http://www.galeriturk.net) forgetmenot 29-08-07, 15:27 Biliyor musunuz Güven Kıraç'ın hayattaki en yakın dostu Erkan Can'mış!Eylül ayı Instyle dergisinde çok yakın arkadaş olan ünlülere yer verilmiş.Orada Güven Kıraç ve Erkan Can'ın 1985'den beri çok yakın arkadaş hatta dost olduklarından bahsedilmiş.En önemli konularda karar verirken hep birbirlerine danışırlarmış. omayra73 07-09-07, 08:14 http://img460.imageshack.us/img460/800/284868054b586621295ojn3.jpg (http://imageshack.us) http://img460.imageshack.us/img460/6540/284868107f278279bb5ort3.jpg (http://imageshack.us) omayra73 07-09-07, 08:17 http://img460.imageshack.us/img460/7761/2848679608bbb064778oua9.jpg (http://imageshack.us) http://img460.imageshack.us/img460/2949/284868008cf504d865eono2.jpg (http://imageshack.us) FBuse 07-04-08, 14:34 http://img249.imageshack.us/img249/5793/islerua6.png (http://imageshack.us) taner2786 25-05-08, 10:29 http://img79.imageshack.us/img79/5816/bi0525122136da9.th.jpg (http://img79.imageshack.us/my.php?image=bi0525122136da9.jpg) + http://img248.imageshack.us/img248/3103/bi0525122141rj7.th.jpg (http://img248.imageshack.us/my.php?image=bi0525122141rj7.jpg) + http://img397.imageshack.us/img397/9929/bi0525122143je9.th.jpg (http://img397.imageshack.us/my.php?image=bi0525122143je9.jpg) Sweet Julia 11-06-08, 14:03 http://i291.photobucket.com/albums/ll320/fobikdudu/DemetSagirogluArnavutKaldirimixv-16.jpg 7th_Art 29-07-08, 21:25 sarıkamış beyaz hüzün filminde de rol alacak olan müthiş oyuncu.. |