PDA

Tüm Versiyonu Göster : Aliye Bölüm Yorumları-2

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10

albundy
28-12-05, 00:21
Bu bölüm hakikaten ii di.. Firmadaki adam (Haluk muydu neydi..) gerçek adını hatırlamıyorum, umarım 1 bölümlük değildir.. (Çok yakışıklı herif, Keanu Reeves e benziyo :) ) Ama öyle sanıyorumki diğer bölümlerdede yer alacak ve Aliye ye aşık olacak.. Denize Defne, Aliyeyede Keanu kopyası :)
Ya aslında senaristler bi sıradışılık yapıp Aliyeyle Keanuyu, Denizle Defneyi, Sinanla Leylayı evlendirip diziyi öyle enteresan bi şekilde bitirseler ya
:confused: :D

Bu arada Keanu kopyasının gerçek ismini bilen var mı?

Haluk rolünü oynayan oyuncunun gerçek adı Volkan Ünal. Cihan Ünal'ın yeğeni olur kendisi...

*nejat*
28-12-05, 00:27
haluk rolünü oynayanın adı isimler yazılırken konuk oyuncu diye mi yazıldı.işallah aliye ve deniz defne ve haluk yüzünden birbirlerinden iyice kopmazlar.

claraaa
28-12-05, 00:42
bence gerçekten iyice karmaıklaştı dizi yani ben alıye için farklı bişiler beklıodum ama bu da sanırım diğer disiler gibi sıradan bitecek ve o istedıımıs bekledıımıs sonn çok geç gelecekek oyusden ben sıkılıorummm okadar da çok sewerken dizziiiiiiiii :rolleyes: :rolleyes: claraaaa

loralai
28-12-05, 01:19
bence çok güzel bi bölümdü önceki yorumlarda inşallah bi değişiklik olur aliye iş bağlantısı olan birisi aşık olur demiştim ve öyle olucak sanırım o adamıda çok beğendim bu bölümde sinana acayip acıdım çok zor durumda ya ve bu bölümde sinanın özünün kötü olmadığını kendi çevresinin özelliklede annesinin onu kötülüğe zorladığını anladım ayrıca çocukları aliyeye göstermeme nedeni onu yeniden elde edebilirim düşüncesindendi bence ama maalesef denizle birlikte görünce yine gerildi bide aliye denizden uzaklaşma konusunda haklı bence çünkü aliye kendini düşünen bencil biri değil ve denizin hayatına engel olmak istemiyo ve sinan hayır mı diycek acaba hiç sanmam ama çocukların hali çok acıydı kısacası çok güzel bi bölümdü ve bidahaki bölüm daha da heyecanlı olacak bence

volvox
28-12-05, 02:01
haluk rolünü oynayanın adı isimler yazılırken konuk oyuncu diye mi yazıldı.işallah aliye ve deniz defne ve haluk yüzünden birbirlerinden iyice kopmazlar.
Gördüğüm kadarıyla konuk oyuncu olarak yazmadı Volkan Ünal ismi jenerikte. Ama yine de yanılıyor da olabilirim.Tekrarına bakmaya çalışırım.

A.Konak
28-12-05, 02:01
ya arkadaşlar ben ilk kez aliye'ye çok kızdım. şayet böyle bir şey yapacaksan denizle baştan hiç öpüşmeyecektin. yazık değilmi çocuğa. sen yıllarca bekle, tam kavuştuğunu zannet, sonra büyük bir hayal kırıklığı. Bu bölüm deniz için çok üzüldüm. sevmenin bedelini bu kadar ağır ödememeli.

müco, zeliş konusunda çok hassas. Alp'i üzmemek için ona söylemek istemiyor ama ısrarcı devam ederse müco'nun tepkisi alp'i sarsacak gibime geliyor. çünkü öğrenirse onların birlikteliğini gerçekten çok üzülür.

süheyla'ya çok güldüm. iyice yedi kafayı. sinan'ın onu iplememeside süperdi.

ARW€N
28-12-05, 02:13
Haluk rolünü oynayan oyuncunun gerçek adı Volkan Ünal. Cihan Ünal'ın yeğeni olur kendisi...

Volkan Ünal ok saoL..
Google da bi arama yapayım bakem resimleri felan var mı
:mad:

albundy
28-12-05, 02:46
Gördüğüm kadarıyla konuk oyuncu olarak yazmadı Volkan Ünal ismi jenerikte. Ama yine de yanılıyor da olabilirim.Tekrarına bakmaya çalışırım.
volkan unal ismi ilk jenerikte cocuk oyunculardan hemen once yazildi.

Ay90
28-12-05, 02:50
ben bu bölüm deniz e cok kızdım aslında severdim ama yineden. neden işyerine geliyor ki gelmeseydi sinan cocukları ne güzel göstercekti ya cok sinirlendim. aliye yi de anlıyorum cocuklarını düşününce kendini suclu hisseti. bence sinan hayrı dicek gibi geliyo bana ama bilmiyorum bu bölüm sinan ı sevdim ya ona da acıdım o da öyle intikam aldığını düşünüyo. cok yanlış yapıo ama neyse....

milagros esposito
28-12-05, 03:24
üf ya..bu hafta çok üzüldüm deniz için....

senaristler olayları tersine çevirecekler gibi bir izlenim uyandırdılar....aliyeyi sinana döndürebilirler...şimdi o asistan kızıda soktular diziye...sanki ilerki bölümlerde o kız denizi avutucak ,aliyeyi unutturucak gibi..eğer aliye sinana dönerse...yada denize yüz vermemeye devam ederse.....

eğer böyle olursa felaket olur...

biz deniz aliye aşkını görmek istiyoruz...

sinanı aliyeyi düşünürken gösterip ,onu sempatik göstermeye çalışmasınlar...aliye ona 2. şansı verdi ama o gitti leyla ile aldatmaya devam etti aliyeyi...

ayrıca çocuklarını intikam aracı olarak kullanan,hiç acımayan baba aklanmayı haketmiyor..sakın diziyi bu şekilde çevirmesinler boşuna seyretmiş gibi oluruz...

çünkü biz aliye deniz aşkını görmek istiyoruz...

lütfen bu diziyi boşuna seyretmiş olmıyalım ve deniz aliye aşkı bitmesin...hiç bir konunun tadı kalmaz o zaman....herşeyde inandırıcılığını yitirir dizi....

senaristler lütfen ! bu diziyi bozmayın....

shenaie
28-12-05, 09:00
İlginç bir bölümdü benim açımdan. Aliye çcuklarına duyduğu özlem ile Deniz'in aşkı arasında kalakaldı. Şimdi bocalıyor. Deniz'in durumu çok üzücü. Sevdiğiniz insana bir türlü yaklaşamıyorsunuz tüm çabanıza rağmen. Ne zor bir ilişki. Çocuklar yanında olmadan Aliye'nin tekrar kimseyle olacağını sanmıyorum.
Sinan'a gelince daha beter olmasını tüm kalbimle diliyorum. Umarım uzun bir gecikmeyle evet der ve hayatında yaptığı hatalara bir yenisini daha ekler. Meriçin annesiyle konuşması çok iyiydi. İkbal hn. kendi çocukları söz konusu olunca ben anayım diyor ama Aliye ve çocukları ayırmakta kendini sonsuz haklı görüyor. İşte bu noktada bu düşüncesi kadına acımamı bile engelliyor.
Çok uzun zamandır dizideki adamım Müco. Aşık oldu ve sonunda itiraf etti. Az da olsa karşılık aldı. Ama bu ilişkiyide zor günler bekliyor. Ben Alp'in bu durumu öğrendiğinde Sinan'a bazı şeyler söyleyebileceğini düşünüyorum.
Ayrıca Haluk bana göre dizide gerekli değildi. Tıpkı asistan kız gibi. Yani diziyi uzatmak ; aman bunları ayıralım başkalarıyla olup birbirlerinin kıymetini anlasınlar diye bu tiplerin yaratılmasına gerek yoktu. Eğer araya başkaları girecekse (Aliye ve Deniz'i kastediyorum) veya Aliye Sİnan'a dönecekse bir magazin programında üstü kapalı filan versinler de bende diziyi seyretmekten vazgeçeyim. Herkese sevgiler

magrip86
28-12-05, 09:03
Bence Aliye'nin Sinan'a dönmek gibi bir ihtimali asla olamaz, bunu olması için Aliye'nin kendisine saygısını yitirmesi lazım, ama deniz de gerçekten bi çıkmazdalar, Hasibe'yi taktir ettim, kim olsa aynı şeyi yapardı bence Mücahit'in de kendini HAsibe'den koruması gerek çünkü öğrendiğinde büyük tepki verecek ve Alp'ten farkı kalmayacak..Süheyla'nın contaları hakkaten gevşemiş, ne öyle "Yok beni Aliye deniz'den kıskanıyo" falan.... Sinan'da ne o kadar düşündü anlamadım.....

zumrut prenses
28-12-05, 10:05
üf ya..bu hafta çok üzüldüm deniz için....

senaristler olayları tersine çevirecekler gibi bir izlenim uyandırdılar....aliyeyi sinana döndürebilirler...şimdi o asistan kızıda soktular diziye...sanki ilerki bölümlerde o kız denizi avutucak ,aliyeyi unutturucak gibi..eğer aliye sinana dönerse...yada denize yüz vermemeye devam ederse.....

eğer böyle olursa felaket olur...

biz deniz aliye aşkını görmek istiyoruz...

sinanı aliyeyi düşünürken gösterip ,onu sempatik göstermeye çalışmasınlar...aliye ona 2. şansı verdi ama o gitti leyla ile aldatmaya devam etti aliyeyi...

ayrıca çocuklarını intikam aracı olarak kullanan,hiç acımayan baba aklanmayı haketmiyor..sakın diziyi bu şekilde çevirmesinler boşuna seyretmiş gibi oluruz...

çünkü biz aliye deniz aşkını görmek istiyoruz...

lütfen bu diziyi boşuna seyretmiş olmıyalım ve deniz aliye aşkı bitmesin...hiç bir konunun tadı kalmaz o zaman....herşeyde inandırıcılığını yitirir dizi....

senaristler lütfen ! bu diziyi bozmayın....

Sonuna kadar katılıyorum sana, yazmak istediklerimi yazmışsın.
"Bir İstanbul Masalında" olduğu gibi Selim ve Esma da başkalarıyla avunmuşlar birbirlerinden kopmuşlardı taa ki final bölmüne kadar, son bölümde tipik bir türk filmi gibi herşey çözümlenmiş ve kavuşmuşlardı bende iyiki bu diziyi düzenli izleyip vakit harcamamışım son bölümü izlemek yeterli oldu demiştim şimdi Aliyede de aynı akibeti görür gibi oldum. Senaristler 50.bölümde herşeyi tekrar başa döndürmeyi başardılar buda bir marifet. Sonunda Sinanla Aliyeyi barıştırlarsa hiç şaşarımayacağım ancak senin dediğin gibi boşuna izlemişim diyeceğim.

sude9
28-12-05, 10:54
Dizinin ilk sahnesini kaçırdım,açtığımda Aliye elindeki yüzüğe bakıyordu.;) Arda'nın sahnesinin nasıl bittiğini anlatırsanız sevinirim:cool:
Bu bölüm de güzeldi ama farklı bir tarafı da vardı.Sinan'ın yaşadığı karmaşalık ve içine düştüğü durum çok iyi vurgulanmıştı.Bu bölüm Sinan'a acıdım ama yaptıklarını hatırladığı bölümlerde ona kızmaya devam ettim.Sinan yaptığı herşeyin farkında ama anlaşılmaz bir tavırla yaptıklarına devam etmekte.Leyla ile evleneceğini düşünmüyorum,sanırım ilk kez çocuklarının istediğini yapacak zira kendiside bu evliliği istemiyor gibi.Leyla için bu evliliğin olmaması çok daha iyi olacak.Sinir bir aileye sahip olması Leyla'ya fazlasıyla zarar bir de Sinan gibi bir koca ve İkbal gibi bir kaynana olursa çok yazık olacak.
Aliye ikilemlerde yaşıyor çocuklarını almadan Deniz ile yaşayacağı ilişkiyi içine sindiremiyor üstelik Deniz'e haksızlık ettiğini kendiside söylüyor.Aliye'ye hak vermemek elde değil ama Deniz'in üzülmesini görmekte güzel değil.
Hasibe'yi takdir ettim çok hoştu.Mücahit "annesi sorun çıkarır sa" dediğinde Alp'in o ne yapabilir tarzındaki düşüncelerini Hasibe çok güzel şekilde tasdik etmiş oldu.:(

Melisa2000
28-12-05, 11:02
Sonuna kadar katılıyorum sana, yazmak istediklerimi yazmışsın.
"Bir İstanbul Masalında" olduğu gibi Selim ve Esma da başkalarıyla avunmuşlar birbirlerinden kopmuşlardı taa ki final bölmüne kadar, son bölümde tipik bir türk filmi gibi herşey çözümlenmiş ve kavuşmuşlardı bende iyiki bu diziyi düzenli izleyip vakit harcamamışım son bölümü izlemek yeterli oldu demiştim şimdi Aliyede de aynı akibeti görür gibi oldum. Senaristler 50.bölümde herşeyi tekrar başa döndürmeyi başardılar buda bir marifet. Sonunda Sinanla Aliyeyi barıştırlarsa hiç şaşarımayacağım ancak senin dediğin gibi boşuna izlemişim diyeceğim.
çok haklısın zumrut prenses.tmcnin dizilerinde ikinci yılda anlamsız ayrılıklar yanlış anlamalar yanlış zamanda yanlış yerde olmalar dışında pek bir şey olmaz.50. bölümde çok önemli şeyler olacak diye milleti gaza getirdiler.ne oldu?.müconun değimiyle havagazı yani hiç bir şey.millet defne ile denizi bir yatakta görmeye hazır olun.geçen sene selim ve derya vakası gibi gümbür gümbür geliyor.deniz teselliyi defnede, aliyede halukmu ne onda arar.son bölümde sinan intihar falan eder aliye çocuklarına kavuşur sonra aliye deniz ile aliye evlenirler al sana mutlu son.bozdur bozdur harca.don lastiği gibi annelik sömürüsünü uzattıkça uzattılar.tmcnin asıl erol avcının kafasındaki kalıplar kırılmadıkça tmc doğru düzgün bir dizi yapamaz.:p
iyi olan şeyler arasında hasibenin alpin boyunun ölçüsünü vermesi vardı.birde müco ile zelişin arabada zeki müren şarkısı dinlemesi ve zeki mürenden bahsetmeleri hoştu.
ayrıca evlat acısı çeken kadınlar ikiye çıktı birincisi hepimizin bildiği gibi aliye şimdide ikbal sultan meriçim diye iki gözü iki çeşme.ikbal ana aliye kaya galiba.ya sinana ne demeli kendisi 40 yaşına yanaşmış hala ana kuzusu ama kendi küçücük çocukların analarından ayırıyor.

Melisa2000
28-12-05, 11:06
Dizinin ilk sahnesini kaçırdım,açtığımda Aliye elindeki yüzüğe bakıyordu.;) Arda'nın sahnesinin nasıl bittiğini anlatırsanız sevinirim:cool:
Bu bölüm de güzeldi ama farklı bir tarafı da vardı.Sinan'ın yaşadığı karmaşalık ve içine düştüğü durum çok iyi vurgulanmıştı.Bu bölüm Sinan'a acıdım ama yaptıklarını hatırladığı bölümlerde ona kızmaya devam ettim.Sinan yaptığı herşeyin farkında ama anlaşılmaz bir tavırla yaptıklarına devam etmekte.Leyla ile evleneceğini düşünmüyorum,sanırım ilk kez çocuklarının istediğini yapacak zira kendiside bu evliliği istemiyor gibi.Leyla için bu evliliğin olmaması çok daha iyi olacak.Sinir bir aileye sahip olması Leyla'ya fazlasıyla zarar bir de Sinan gibi bir koca ve İkbal gibi bir kaynana olursa çok yazık olacak.
Aliye ikilemlerde yaşıyor çocuklarını almadan Deniz ile yaşayacağı ilişkiyi içine sindiremiyor üstelik Deniz'e haksızlık ettiğini kendiside söylüyor.Aliye'ye hak vermemek elde değil ama Deniz'in üzülmesini görmekte güzel değil.
Hasibe'yi takdir ettim çok hoştu.Mücahit "annesi sorun çıkarır sa" dediğinde Alp'in o ne yapabilir tarzındaki düşüncelerini Hasibe çok güzel şekilde tasdik etmiş oldu.:(
ardayı babası kurtardı bir şey olur diye hiç korkmamıştım.eğer çocuklardan biri kaza geçirir hastanelik olursa aliye çocukları hemen alır.halbuki bu dizinin haziran kadar uzaması lazım.sinanın evlenmeyeceğine hiç ümitlenme.sinan nikahta kendini köşeye sıkışmış hissetti.
leylayada hiç bir şey olmaz sen canın üzme easas zarar görme vakti sinan ve ikbal sultana geldi.leyla önce baskı yapara çocukları aliyeye göndertir sonrada ikbalini ağzının payını veriri.ikbalde ağlaya ağlaya oğlunun evinden çıkar gider.herkes aliye değil.

*selcan*
28-12-05, 11:09
arda uyurgezer tam kamyonun altında kalacakken sinan birden koştu ve tutup hemen kenara çekildi zaten kamyonda durmuştu bu arada. sonra sinan arda kucağında aldı eve gitti yatağına yatırdı arda hala uyuyordu uyanmadı.. sabah olunca sinan ardaya akşam ne yaptın oğlum dedi o da ne yaptım dedi sinan hatırlamıyormusun dedi hatırlamıyorum altımamı kaçırdım dedi sinanda hayır horladın dedi arda da benmi babannem horlamıştır dedi. sinanda tabi yaa falan dedi. kahvaltıda da arda babannesine horladığını söyledi falan öyle şakalaştılar.. sinan ikbale ardanın uyurgezer olduğunu falan söylemedi.. sadece çocuklara dikkat edin dedi ve o sahne öyle bitti..

benim en keyif aldığım sahnelerden biriydi..
müco ve zelişin utangaçlıklarıda çok güzeldi. müco kör kütük aşık oldu..
aliye deniz ayrılığıda inşallah uzun sürmez.. biz çocuklarına kavuşsun diye beklerken bide deniz ayrılığı offf yaa..
bu bölümde kahramanı ve o neşeli ailesini hiç göstermediler yaa.. nereye kayboldular acaba..

*selcan*
28-12-05, 11:25
sude9
sana yüzük sahnesinden önce olan önemli bi sahneyi yazmayı unutmuşum..
aliye ile deniz öpüşürken aliye birden zom oldu durdu ve denize karşı tepkisiz kaldı. çocukları aklına geldi.. birden ayaklandı ve yapamıycam deniz dedi. deniz ne oldu diye sordu ama cvp alamadı gitmek istiyorum dedi. kendisi için taksi çağırmasını söyledi..aliye eve geldi meriçte ne oldu diye sordu ama cvp vermedi.. denizde kendini dışarı attı sonra erkenden hastaneye falan..

sude9
28-12-05, 11:43
Teşekkür ederim Selcan,o kısmı kaçırdığım için sinir olmuştum,yazdıkların çok açıklayıcı oldu.Melisa oldukça ilginç yorum getirmişsin sana hak vermemek elde değil:(

chaylack
28-12-05, 11:52
ya ben müco ile zelişe sevimdim çok şekerlerdi böyle utangaç utangaç o alpte inşallah bişi yapmaz zelişe ama müco ile bozuşcak gibi görünüyolar denizle aliyenin arasının açılmasına üzüldüm ben artık aliyenin mutlu olmasını istiyorum ;) yeni giren karakterlere dikkat çekiyorum defneyle iyi anlaşıyolar teselli bulmak için yada konşmak için defnenin yanında oluyo ve iyi anlaşıyolar bu arada aliyeye teklif götüren şirket sahibi aliyeden hoşlandı denizle arasına girmez inşallah:o

bavarde
28-12-05, 11:53
Bim'in ikinci sezonunda seyirciyi resmen çileden cıkaran Tmc umarım akıllanmiştir da bu sefer aynı hataları tekrarlamaz.Bence kısa süreli bir Aliye-Deniz ayrılıgı diziye renk katabilir.Güzel,duygusal sahnelerle seyircide iyi bir etki bırakabilirler bu ayrılık ile.Ancak araya baska şahıslar girerse veya Aliye ile Deniz son bölümde kavusurlarsa Bim'den ne farkı olacak ki.Sütten agzı yanan yogurdu üfleyerek yer.Ben senaristlerin 1 yıl arayla iki güzel dizisinde de aynı senaryoyu tekrarlayacaklarını sanmıyorum.En azından ilkindeki olumsuz tepkileri gördükten sonra hiç ummuyorum böyle birşeyi.

mizrak_tutucu
28-12-05, 11:55
İki dizinin senaristleri farklı. Senaristler, BIM'in senaristlerinin geçen sene aldığı olumsuz tepkinin farkındalar. Bu nedenle, dizinin BIM'e döneceğini sanmam. Ama temponun hızlandırılmasında yarar oldugu kesin. Beklenmedik bir kaç sürpriz gelişme -Deniz ve Defne ilişkisinden söz etmiyorum- sorunu çözebilir.

lal03
28-12-05, 12:22
TMC dizilerinin ikinci yıllarının ortak özelliği Aliye'de de artık iyice yüzümüze vuruldu. Gereksiz yere kahramanları ayır gereksiz yeni tipler ortaya çıkar ve böylece gereksiz oyalama bölümlerle diziyi hazirana kadar uzat. Bravo TMC alıştık artık...

Melisa2000
28-12-05, 12:44
İki dizinin senaristleri farklı. Senaristler, BIM'in senaristlerinin geçen sene aldığı olumsuz tepkinin farkındalar. Bu nedenle, dizinin BIM'e döneceğini sanmam. Ama temponun hızlandırılmasında yarar oldugu kesin. Beklenmedik bir kaç sürpriz gelişme -Deniz ve Defne ilişkisinden söz etmiyorum- sorunu çözebilir.
mızrak tutucu senaristler farklı ama yapımcı aynı.erol avcının bütün dizileri benziyor.dizileri ikinci yılında hep spekülasyonla izlettiryor.sen demiyormuydun 50. bölümde büyük değişiklik olacak diye.sen aldığın duyumları aktardın.ama olay sana yansıtılandan çok farklı oldu.yeni bir adam aliyeye aşık oldu.denizde defne ile yakınlaşmaya başladı.ama bu bizi memnun ettimi?
HAYIR.
aliyenin merkezi annelik duygusu ve çocuklarına hasret bir annenni duygu sömürüsü.çocuklarına ve denize son bölümde kavuştuğunda son yazacaklar.bir tmc klasiği.tmc bu kafayla daha çok diziyi bu hale getirir.bim yağmur zamanı aliye

mizrak_tutucu
28-12-05, 12:53
O kadar uzatacaklarını sanmıyorum. Ben 50. Bölümde birşeyler olmasını bekliyordum. Muhtemelen 1-2 bölüm kayma oldu. Ya da biz beklenti içine girdigimiz için fake attılar.

Süheyla birine zarar verebilir. Geçenlerde Erol Avcı da verdigi bir röportajda Aliye'nin de temposu hızlanacak demiş. Bakalım göreceğiz. Bu bölümde çıkan gereksiz aşık adayları beni sinirlendirdi. Ama ben senariste ve onun sagduyusuna güveniyorum. Erol Avcı'nın her aşamada senaryoya karıştıgını da sanmıyorum.

TMC dizilerinden BG ve HP çok hızlı ilerliyor, onun için bu tür genellemeleri dogru bulmuyorum. Aliye birinci sezonda da agır tempoluydu. İkinci sezonda bir noktada hızlanacagını sanıyorum. Temponun düşüklüğü senaristin edebiyatçı olmasıyla bağlantılı olabilir ama senarist yetenekli bir yazardır. Ciddi bir hata yapıp, klişlelere sapacagini sanmıyorum açıkçası. Çok güzel karakterler geliştirdi (bakınız Müco). Yaşanacak olaylar konusunda da bu tür bir hata yapmayacagini dusunuyorum. Ayrıca büyük bir ekip çalışıyor. Muhtemelen seyircinin tepkisi de dikkate alınıyordur.

Ben 1-2 bölüm daha sabrederim, daha sonra fuzuli aşıklar ve ağır tempo devam ederse, diziyi seyretme kararımı gözden geçiririm. Açıkçası ben biraz daha sabredecegim ama kavuşamayan aşıklar fikri biraz daha uzarsa giderim. Aliye'nin Sinan'a dönecegini sanmıyorum. Ama başka bir kestirimde bulunmakta zor görünüyor.

OXFORD
28-12-05, 12:57
50.bölümü ben daha heycanlı bekliyordum ama bana diğer bölümlerden daha farklı gelmedi.

en çok sevindiğim olay müco ve zelişti.çok şekerler gerçekten.
aliye_deniz ayrılığı bir süreliğine izleyenleri haycanlandırabilir ama çok da uzamaması lazım tabi.

sinan ve leylaya gelince ben şahsen evlenmelerini istiyorum.sinan görsün bakalım leyla mı,aliye mi?

ve kaynanalar maçı....dizide heycanla beklediğimiz sahnelerden olcaklar.:cool:

bavarde
28-12-05, 13:07
Bu bölüm kayma oldugu fikrine ben de katılıyorum.Hatta Aliye ile Deniz'in konustugu son sahnede,fragmanda izlediğimize göre Aliye'nin çekip gidip Deniz'i öylece ardından bakakalırken bırakması gerekiyordu.Ancak öyle bir sahne olmadı.Büyük ihtimalle Aliye'nin Deniz'e ''Artık görüşmeyelim'' gibisinden cümleler söyleyeceğini düşünüyordum.O sürprizi de gelecek haftaya bıraktılar mesela.Yalnız bu tarz neticesiz durumlarla sürprizleri arttırmıyor aksine seyirciyi sıkıyorlar.En azından benim açımdan durum böyle.

Ayrıca Aliye'nin de Deniz'in de birbirlerinden baska bir aşka yelken açma ihtimalleri cok zayıf.Yine de belli olmaz ama özellikle Aliye açısından bu çok çok düşük bir ihtimal.Aliye,Deniz'in büyük aşkına bile karsılık veremeyecek kadar kötü bir psikolojide,değil ki başka birisinden etkilenecek.Defne ile Deniz için de pek ihtimal vermiyorum ama,en azından onların arasında bir ilişki veya yakınlasma olması diğerine göre daha olası bir durum.Umarım aralarında bir şey olmaz ama ben çok sevdiğim bir oyuncu oldugu için Mine Tugay'ın diziye katılmasından dolayı mutluyum açıkçası.

turuncumsu
28-12-05, 14:09
Bugune kadar bu bolume mesaj yazmamıştım ilk defa yazıyorum. Baştan beri Aliye'nin Denize aşık olduğuna inanmıyordum ben, belki minnet duygusu olabilir diye düşünüyordum, bir ilgisi var ama bu "aşk" değil diye düşünüyordum. çünkü deniz hep destek oldu aliyeye, aliye de bu desteği ve vefayı hor göremezdi tabi, o da ilgi duydu denize.amaben Aliyenin ne bakışlarında ne sözlerinde ne davranışlarında aşk görmüyordum denize karşı. dün akşam ise emin oldum düşündüğüm şeyden.
neden mi?
Sinanın sahilde martılara simit atarken gözünün önüne gelen görüntüler, o geçmişten kareler aliyenin aşık oduğunda nasıl baktığını, aşık olduğunda ne gibi sözler söyleyebildiğini gösterdi. demek ki bu kadın aşık olduğunda başka bakıyor, başka görünüyor. Tamam belki şu sıra aşık olsa bile çocuklarına olan özleminden dolayı öyle doya doya yaşayamaz aşkını ama en azından bir bakışı bir sözü açık eder aşkını. Ben aliyenin denize aşık olduğunu düşünmüyorum. tamam deniz aşık, deli gibi seviyor ama aşkı karşılıklı değil ve bu ilişki bence sürmeyecek. ya deniz pes edecek ya da aliye buna kesin bir dur diyecek.

bunlar benim fikirlerim, ben izlerken böyle hissettim

mizrak_tutucu
28-12-05, 14:12
Deniz Aliye'ye daha fazla aşık ama bu Aliye'nin Deniz'e karşı hiç bir şey hissetmedigi anlamına gelmiyor. Zaman içinde Aliye Deniz'e daha fazla aşık olabilir. Eski sahneler bu sonuca varmak için çok da fazla bilgi sunmuyor. Belki Aliye Deniz'i bir süreligine kaybederse, değerini daha iyi anlar.

Aliye Sinan'a aşık oldugunda 18 yaşlarında olmalı. Şu aralar 20'li yaşların sonunda, 30'ların başında. Bu yaşlar arasında insanın aşık oldugunda bakışı ve tavırları da değişir. Aliye Deniz'e deli gibi aşık olursa da, eskisi gibi bakmayacaktır. Aşk her yaşta farklı yaşanır, insana farklı baktırır.

turuncumsu
28-12-05, 14:14
ha eklemek istediğim bir şey daha var.
halit ergenç her röportajında sinan'ın aslında kötü yürekli biri olmadığını, sadece yetişirken çevresinde iyi örnekler olmadığı için doğruyu bulamadığını, hata üzerine hata yapıp hatalarının farkına varmasına rağmen geri dönemediğini söylüyor. ben dün akşamki bölümde buna inandım. sinan her hatasının farkında, dün de annesinin dizinde ağlarken "ne çok hata yapıyorum" dedi zaten. çocuklarına olan sevgisinde, aliyeyi önder'e karşı savunurken, sevgilisi olmadığını söylerken, leyla'yla nikah masasında "evet" demek için tereddüte düşerken ve bunun gibi davranışlarını gördüğümde sinan'ın bir şekilde tüm bu hatalarından döneceğini düşünmeye başladım. tabi telafisi olur mu bilinmez, çekilen acılar çok büyük.

turuncumsu
28-12-05, 14:16
Deniz Aliye'ye daha fazla aşık ama bu Aliye'nin Deniz'e karşı hiç bir şey hissetmedigi anlamına gelmiyor. Zaman içinde Aliye Deniz'e daha fazla aşık olabilir.
Çok doğru, zaten ben aliye denize hiçbirşey hissetmiyor demedim. Zaman içinde denize aşık da olabilir tabi. Ama ben şimdilik hissettiğinin "aşk" olmadığını düşünüyorum o kadar, nacizane fikrim.

mizrak_tutucu
28-12-05, 14:30
BASIN BÜLTENİ – 51.Bölüm

Aliye ve Deniz ilişkisi zor bir dönemeçten geçiyor…

Aliye çocuklarına duyduğu özlem ve Deniz’in aşkı arasında bocalıyor.
Sinan ve Leyla nikâh masasında, herkes Sinan’ın vereceği cevabı merakla bekliyor… Aliye Deniz’i kendisinden uzaklaştırmak istiyor... Feyyaz ve Nusret Aliye’yi bu kararından vazgeçirmeye çalışıyor… Deniz kendini dağıtmanın eşiğinde… Nikâh için gönderilen çiçek Sinan’ın huzurunu kaçırıyor… Aliye modaevi için büyük bir anlaşmaya imza atıyor… Kendini yalnız hisseden Deniz, Defne’nin arkadaşlığına sığınıyor… İkbal Sinan’dan habersiz Meriç’le buluşuyor, bu buluşmada Meriç’i büyük bir sürpriz bekliyor… Mücahit herkesin hayatını etkileyecek bir plan yapıyor… Aliye hangi gerekçeyle Deniz’i kendisinden uzaklaştırmak istiyor? İkbal çocukları ne için tenbihliyor? Aliye’yi modaevinde ziyaret eden kim?

Melisa2000
28-12-05, 14:46
BASIN BÜLTENİ – 51.Bölüm

Aliye ve Deniz ilişkisi zor bir dönemeçten geçiyor…

Aliye çocuklarına duyduğu özlem ve Deniz’in aşkı arasında bocalıyor.
Sinan ve Leyla nikâh masasında, herkes Sinan’ın vereceği cevabı merakla bekliyor… Aliye Deniz’i kendisinden uzaklaştırmak istiyor... Feyyaz ve Nusret Aliye’yi bu kararından vazgeçirmeye çalışıyor… Deniz kendini dağıtmanın eşiğinde… Nikâh için gönderilen çiçek Sinan’ın huzurunu kaçırıyor… Aliye modaevi için büyük bir anlaşmaya imza atıyor… Kendini yalnız hisseden Deniz, Defne’nin arkadaşlığına sığınıyor… İkbal Sinan’dan habersiz Meriç’le buluşuyor, bu buluşmada Meriç’i büyük bir sürpriz bekliyor… Mücahit herkesin hayatını etkileyecek bir plan yapıyor… Aliye hangi gerekçeyle Deniz’i kendisinden uzaklaştırmak istiyor? İkbal çocukları ne için tenbihliyor? Aliye’yi modaevinde ziyaret eden kim?

ben demedimmi diyeceğim.ama ukalalık olur.geçen bimde selimin deryanın koynunu güvenli liman olarak görmesi gibi denizde defneye sığınıyor.
sevgili mızrak tutucu
sana yansıtılanın biraz değiştirilmiş duyumlar olduğu kanatindeyim.ayrıca bg ve hp daha ilk sezonlarındalar.ikinci seneki hallerini seneye görüşelim istersen.bim yz ve aliyede ilk yıllarında iyiydiler.ama işte dökülüyorlar.tmc kalıplaşmış bir sistem izilyor.bunu görüp görmemek tabiki senin tercihin.herkesin düşünce ve tercihlerine saygım var.erol avcı ben senaristlerimi yönlendirirm diye açıklama yapmıştı onuda hatırlatayım.

*selcan*
28-12-05, 14:53
aliyeyi modaevinde kesin diziye yeni giriş yapan, aliyeyi süzer bakışlarla bakan adam ziyerete gelir(adını unuttum)..
feyyaz ve nusret aliyeyi inşallah kararından vaz geçirir diycem ama tanıdığımız aliye kendi doğrularının dışına çıkmaz.
ikabalin meriçle buluşacağı sahneyi ve mücahitin herkesin hayatını etkileyecek planını merak ediyorum bu plan aliyenin işine yararmı acaba?
mücahitin gönderdiği o çiçek sayesinde sinan acaba leylanın mücahitle görüştüğünü falan anlarmı..
bence 50. bölüm değil ama 51. bölüm daha çok dönüm noktası olacak gibi..

turuncumsu
28-12-05, 14:56
Mücahit herkesin hayatını etkileyecek bir plan yapıyor…
Mucahit gecen bolum sinanın evini de ogrenmisti, bence cocuklari kacirma plani yapıyor. Sinanı en sinirlendirecek, en cok acı çektirecek sey cocuklarını aliyeye kaptırmak olduğuna göre.
Kesin cocukları annelerine goturmeyi planlıyor.

lal03
28-12-05, 15:02
Geçen yılda BİM'de 50. bölümden itibaren haftaya dönüm noktası olacak diye saçma bölümlere rağmen diziyi Hazirana kadar çoğu insan takip etmeye devam etmişti...Aliye'de de evet dönüm noktası haftaya olacak bakın görün bölümlerine girilmeye başlandı...Ama artık geçmişten baya deneyimli olduğumuz için sinir etmiyor beni...Herkes Mücahiti bekliyor, onun devreye girmesi için daha baya zaman var bence... oda olmazsa dizi tam mıy mıy tempoda ilerliyor zaten...

desire25
28-12-05, 15:03
Bu bölüm kayma oldugu fikrine ben de katılıyorum.Hatta Aliye ile Deniz'in konustugu son sahnede,fragmanda izlediğimize göre Aliye'nin çekip gidip Deniz'i öylece ardından bakakalırken bırakması gerekiyordu.Ancak öyle bir sahne olmadı.Büyük ihtimalle Aliye'nin Deniz'e ''Artık görüşmeyelim'' gibisinden cümleler söyleyeceğini düşünüyordum.O sürprizi de gelecek haftaya bıraktılar mesela.Yalnız bu tarz neticesiz durumlarla sürprizleri arttırmıyor aksine seyirciyi sıkıyorlar.En azından benim açımdan durum böyle.

Ayrıca Aliye'nin de Deniz'in de birbirlerinden baska bir aşka yelken açma ihtimalleri cok zayıf.Yine de belli olmaz ama özellikle Aliye açısından bu çok çok düşük bir ihtimal.Aliye,Deniz'in büyük aşkına bile karsılık veremeyecek kadar kötü bir psikolojide,değil ki başka birisinden etkilenecek.Defne ile Deniz için de pek ihtimal vermiyorum ama,en azından onların arasında bir ilişki veya yakınlasma olması diğerine göre daha olası bir durum.Umarım aralarında bir şey olmaz ama ben çok sevdiğim bir oyuncu oldugu için Mine Tugay'ın diziye katılmasından dolayı mutluyum açıkçası.

Bavardeciğim,

Beni hiç yormayacaksın yorum konusunda çünkü düşüncelerine aynen katılıyorum..Bence senaryo'yu biraz daha uzatmak için farklı karakterler soktular diziye,ama ben herşeye rağmen bu dizinin Aliye ve Deniz aşkı üzerine sonlanacağına inanıyorum..Bir sonra ki bölüm ne olacak peki..Sinan yinede evet diyecek,Aliye yine üzgün,Deniz çaresiz,ee ?..Ama artık biraz haraket istiyorum yaa..!! :)

mizrak_tutucu
28-12-05, 15:04
Sevgili Melisa2000,

Ben genellikle tanımadıgım insanlar konusunda bu kadar kesin yargılarda bulunmaktan kaçınırım. BIM ve YZ gibi iki hatadan yola çıkarak, birden fazla ekibi yargılama yoluna da gitmem. YZ konusunda Erol Avcı'ya açık mektup yazmayı düşünüyorum bu ayrı konu. Karar vermeyi, önümüzdeki iki bölümü de izledikten sonraya erteledim. Özetlerin, fragmanların arada yaşanabilecek bir romanstan yola çıkarak, bütün hikayenin BIM gibi gelişecegi yargısında varmak için erken. Deniz'in Defne'nin arkadaşlıgına sıgınması cümlesinden, hikayenin Esma-Selim öyküsüne dönecegi sonucuna varmak için TMC'nin sorun yaratacagindan emin olmayı gerektiriyor. Ben hiç bir konuda bu kadar emin ve kesin olmanın gerçekçi ve açık bir tutum olmadıgı kanısındayım.

Ben entrika kraliçesi Nuran Devres'in bile düzgün senaryo yazma olasılıgı oldugunu gerçegini gözden kaçırmamaktan yanayım. Tek bir çiçekle bahar geçmez, iki diziyle de genel geçer yargılara varılmaz.

Aliye'nin ikinci sezonda da döküldüğü saptamasına da katılmıyorum. Bu sezonun yorumları dizinin dökülmediginin en aşikar göstergelerinden biri. Ben Erol Avcı'nın bu tür senaryo müdaheleleri oldugunu duymadım. Başka kişilerin müdahelelerini ve yorumlarını duydum. Senaryo üzerinde etkili olan başka unsurlar oldugunu biliyorum ama bizzat Erol Avcı'nın dönüp, hikayenin kurgusuna müdahele ettigini dogrusu sanmıyorum.

Sen, bir seyirci olmanın dışında daha farklı bilgi kaynaklarına sahipsen ve kesin yargılarının kendi öznel yargılarının dışında bir kaynağı var ise, bizimle paylaşmanı öneririm. Bu şekilde biz de senin kesin yargıların kadar "kesin" ve "emin" görüşlere sahip olabiliriz.

magrip86
28-12-05, 15:09
aliyeyi modaevinde kesin diziye yeni giriş yapan, aliyeyi süzer bakışlarla bakan adam ziyerete gelir(adını unuttum)..
feyyaz ve nusret aliyeyi inşallah kararından vaz geçirir diycem ama tanıdığımız aliye kendi doğrularının dışına çıkmaz.
ikabalin meriçle buluşacağı sahneyi ve mücahitin herkesin hayatını etkileyecek planını merak ediyorum bu plan aliyenin işine yararmı acaba?
mücahitin gönderdiği o çiçek sayesinde sinan acaba leylanın mücahitle görüştüğünü falan anlarmı..
bence 50. bölüm değil ama 51. bölüm daha çok dönüm noktası olacak gibi..

Ya o Haluk denen adam nerden çıktı, bi o eksikti zaten deniz aliye nin arası karışık... Bence Leyla Müco'nun çiçeğini gördüğü anda o kağıdı yırtıcak, çünkü Sinan o kağıdı görürse herşey karışır..Biraz daha bekliycez:(..Bi de nereye gidicek Zeliş Müco ilişkisi.....ateş bacayı sardı ama......:confused:

OXFORD
28-12-05, 15:15
ayyy...evet ya bir de haluk çıktı.aliye gibi güzel kadına bakılmazdı.o da çok etkilendi.inşallah yapışmaz o da etiket gibi.

bu arada melisa2000'e aliye dökülüyor demişsin.bu senin kendi fikrin.ama bim'in eskisi gibi olmadığı herkes tarafından biliniyordu.yanlış bir yorum yapmak istemem çünkü çok sıkı bim takipçisi değildim.ama derya ve selim arasında daha ciddi şeyler oldu.yani derya girerken kötü müydü?bilmiyorum...her neyse çok da önemli değil zaten.ama aliye de bim gibi dökülüyor sözüne kesinlikle katılmıyorum.

Melisa2000
28-12-05, 15:54
sevgili mızrak tutucu
geçen sene bimciler.com forumlarındaki bim hayranı arkadaşlarda bana senin şimdiki dediklerini söylemişlerdi.hatta diziye yakın olan ve sağlam bilgi kaynakları olanlarda dizi çok güzelleşecek merak etmeyin arkadaşlar türü laflarla izleyiciyi oyalamışlardı.amaç reytingleri yüksek tutmak.ama sonunda haklı çıkan ne yazıkki ben oldum.ben öngörü ile biliyorum.hazirana kadar olayı çekip sündürmezlerse senaryo dökülmezse senden tmcden ve herkesden özür dilemek boynumun borcu.ama ben aliyenin bimin kaderini paylaşacağını düşünüyorum.zaten tmcye yakın kaynaklarım yada tmc üstünde etkim olsa onları uyarır bakı yaparım.hazirana kadar 6 ay var o zaman görüşelim tamammı mızrak?

sevgili oxford
derya karakteri bime kötü kişi olarak girmedi.deryanın babası behiyenin arkadaşıydı.selim deryanın resim sergisine gitmişti.resimlerinedn etkilendi arkadaş oldular.o sırda esma selime terk etmişti.derya ise selime aşık oldu.ayrıca behiye esma ile selim boşanacaklar diye deryayı doldurudu.deryada kendini selimin kucağına attı.selim zekeriyaya onu güvenli bir liman olarak gördüğünü söyledi.selim deryanın tekne yolculuğuna beraber gitme teklifini kabul etmedi yalnız başına gitti.denizde defneyi güvenli liman görme ihtimalinden bahsediyorum.

*selcan*
28-12-05, 15:55
aliye de bim gibi dökülüyor sözüne bende katılmıyorum.. ben sıkı bi bim izleyicisi değildim ama konusunu biliyordum izlediğim zamanda hiç zevk almıyordum. ilk defa ve son defa bu kıyas konusunu konuşuyorum. bu dizi kıyaslaması da son bulsa iyi olur.. her çarşamba perşembe bu konuların konuşulması saçma.. burası bölüm yorumları köşesi tmc yayınlarını kıyaslama köşesi değil..

Melisa2000
28-12-05, 16:07
sevgili selcan aliye ve yz tmc yapımları, bimde öyleydi.beyaz gelincik ve hırsız poliste öyle.yapımcı şirketin dizileri arasında fazla paralellik olursa bunu nerde tartışalım.o zaman diziler forumları gibi yapımcı şirketler forumları açmak lazım.tmcyi eleştirdim diye bunda bu kadar sinirlenecek ne var.anlamadım.:confused:

*selcan*
28-12-05, 16:28
sevgili melisa..
konunuzda haklı olabilirsiniz, gerçekten anlattıklarınız kadarıyla tmc kendini tekrarlıyor da olabilir ama ben bu dizilerin hiçbirini izlemedim (eminimki izlemeyen bi çok kişi vardır) ve burada bunları okumaktan pek zevk almıyorum.. yapımcı sitesi oluşturulamaz belki ama yapımcılarla ilgili başka bi başlık açılabilir.. hemde burayı okuyan yetkililer varsa sesinizi daha net duyar diye düşünüyorum..
sinirlenmedim kendimi öyle yansıttığım için kusura bakma..

pırıl
28-12-05, 16:32
bende aliyenin bu haftaki bölümünden çok etkilendiğimi söylemek istiyorum senaryo okadar doğru ve hayatın ta içinden hazırlanmışki bir adamın eski karısını unutamamasını kadının çocuklarını unutarak başka bir erkeğe kolay kolay teslim olamayacağını okadar güzel vurgulamışki hayretler içinde kaldım açıkçası bu kadar gerçeğe yakın olacağını tahmin edemezdim.Bizim klasik dizi anlayışımızda aliye boşanır boşanmaz denizle birlikte olmalıydı mutlu mesut yaşamalıydı çocuklarda ne olursa olsundu.Ama öyle olmadı diziyi tam olması gerktiği gibi tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi işliyorlar bence bunda yadırganacak birşey yok.

*selcan*
28-12-05, 16:48
pırıl sana katılıyorum gerçekten hayatın çok içinden.. çevremizde bu tip türk vakasından çok fazla var.. ve sonuç bizim istediğimiz değil hiç birinde.. hiç bir anne çocuğuna kavuşamıyor hemen bi sevgili bulamıyor yaklaşık bi 5 yıl falan hayatını düzene sokamıyor.. ama biz aliye çocuklarına kavuşsa denizle birlikte olsa sinan batsa müco öcünü alsa falan diyoruz.. herşey o kadar kolay değil.. tamam bu bir dizi belki olaylar hızlandırılarak anlatılmalı ama hayatın içinde bunlar yok..

nes_rial
28-12-05, 18:00
Bavardeciğim,

Beni hiç yormayacaksın yorum konusunda çünkü düşüncelerine aynen katılıyorum..Bence senaryo'yu biraz daha uzatmak için farklı karakterler soktular diziye,ama ben herşeye rağmen bu dizinin Aliye ve Deniz aşkı üzerine sonlanacağına inanıyorum..Bir sonra ki bölüm ne olacak peki..Sinan yinede evet diyecek,Aliye yine üzgün,Deniz çaresiz,ee ?..Ama artık biraz haraket istiyorum yaa..!! :)

desire25 ben de aynı senin gibi ve ezgi gibi düşünüyorum,
Açıkcası ben bu bölümden pek zevk almadım.Müco-zeliş sahneleri,aliyenin bocalaması iyiydi hatta denizle araları bimdeki gibi olmadıkca bir kac bölüm kötü olabilir,yani beraber olmayabilirler.Ama diğer sahneler eski türk filmlerini hatırlattı bana;Sinan tam insafa gelmişken aslında araları bozuk olan deniz-aliyeyi,üstelik aliyenin yanağına (üşümüş diye bakmıştı) dokunuşunu gördü-süper zamanlama:rolleyes: ,kaynanalar olmazsa olmaz zaten,defnenin diziye girmesi iyi oldu ama o haluk mudur nedir son derece gereksiz bir karakter,aliye denize karşılık veremezken onun diziye ne katması bekleniyor bilmiyorum,bu sefer deniz mi bunalıma girecek zaten özette öyle bişey var bir de yakışıklı-işadamı haluk'u görürse pembe dizi olur, kahraman ve ailesinin olmayışı büyük bir eksiklikti,son olarak dizideki tek mutlu grup feyyaz-nusret-refüş-özgür grubu..onlar da dizide bu çalkantılar yaşanırken (rahatsız olmasamda dizi zihniyeti)bana fazla mutlu göründüler..bunu da senaristler ilerki bölümlerde ilk kontrole gittiklerinde doktorun dediği gibi bebeğin daum sendromlu fln olma ihtimalini diziye katarak tamamlarlar.

Ezginin de dediği gibi denizin arkada kalma sahnesi de yoktu,bari sinan evet desin de tam türk filmi olmasın;)

susandelgado
28-12-05, 18:18
valla 50. bölümden sonra çok büyük sürprizler var lafını duyunca çok umutlanmıştım ama ne yalan söyleyim dünkü bölüm beni hayal kırıklığına uğrattı. dizinin tek zevk veren kısmı müco-zeliş sahneleri. evet diziye biraz hareket lazım buna bende katılıyorum ama bence bu kesinlikle aliye-deniz ayrılığıyla ya da deniz-defne yakınlaşmasıyla olmamalı. biz 50 bölümdür aliye ve deniz aşkını beklerken, aliye'de boşandı artık bir şeyler olur diye düşünürken senaryoyu tersine çevirmeleri benim hoşuma gitmedi. evet bim başlarda güzel bir diziydi ama sonradan çok saçmalamışlardı. ve ben son 10 bölümünü falan izlememiştim. son bölümü de bence çok saçmaydı. aliye'nin hiç bir zaman o kadar saçmalamayacağını düşünüyordum. ama şimdi bundan emin değilim. sezon sonunda aliye-sinan ve deniz-defne düğününü birarada yaparlar hatta sinan ve deniz'de kanka olursa hiç şaşırmam yani. ama benim istediğim kesinlikle bu değil. diziye hareket gelecekse bence aliye'nin çocuklarına kavuşmasıyla ilgili olaylar olabilir. 1 kere sinan'ı takip ettirdiler farketti. ama niye bir daha denemiyorlar? elleri kolları bağlı oturuyorlar. bu arada fazla naz aşık usandırırmış. deniz kaç aydır aliye'yi bekliyor. eğer aliye'nin uzaklaştığını görürse vazgeçebilir. zaten "sadece seviyorum o kadar" dedi. deniz vazgeçerse anlarım ama senaryo o şekilde ilerlemesin lütfen.

loralai
28-12-05, 18:42
ya arkadaşlar size inanamıyorum hemen ne çabuk yargılıyosunuz bi diziyi resmen saçmalık ben herkesin aksine çok zevk aldım dünkü bölümden sinanın aliyeyi unutmaması aliyenin hemen çocuklarını salıp kendini denize teslim etmemesi çok doğaldı hem türk filmi gibi istemiyosunuz hemde hemen aliyeyle deniz birlikte olsun diyosunuz gerçek hayatta işler öyle olmuyo bi kadın boşanır boşanmaz başkasıyla birlikte olmuyo ne kadar geçmişi olursa olsun o kişiyle ayrıca aliye denizin hayatına engel olduğunu düşündüğü için onu kendinden uzaklaştırmaya çalışıyo hem erol avcı dizi 50. bölümden sonra hareketlenicek dedi hemen 50. bölümde bütün herşey tersine dönücek demediki ayrıca yan karakterlerde diziye renk katıcak bence aliye o adama ilgi duymasada o adamın ona aşık olması izlemeye değer hem deniz hemen aliyeyle birlikte olsaydı nolcaktı hiç geçen sezon heyecanlı olmasının sebebi ikisinin ayrı olmasıydı zaten bu saatten sonra sinanla aliyenin barışma ihtimalide çok zayıf bence sinan leylayla evlenir zaten haaa olduki barıştılar ki bunun için sinanın çooooookkkkkkk değişmesi gerek çok ta kötü olmayabilir yani hayatta herşey olur ayrıca şu bim gibi saçma bi diziyle aliyeyi kıyaslamayın artık bi arkadaş anneliksömürüsü yapıyolar demiş hiç katılmıyorum ben gerçekten böyle şeyler yaşamış kadınlar tanıyorum ve hayatlarını en az 2 yılda düzene sokabiliyolar yeni bölüm özetindende anladığım kadarıyla ikbal meriçe çocukları gösterecek ve yeni bölüm çok güzel olacak sıkılan izlemesin kardeşim burada kıyaslamalar yapıp insanın sinirinide bozmasın eğer şöyle olursa bu diziyi bi daha izlemiycem diyenlerinde çok tutkun aliye izleyicisi olduğunu sanmıyorum öyle olsa ne olursa olsun eleştirsemde sonuna kadar izliycem der ki izlemiycem diyenlerde ne olursa olsun merakından izler ama neyse ayyy çok yazdım yoruldum

loralai
28-12-05, 18:46
aaaaa bide bi arkadaş unuttum kimdi aliye denize aşık değil demiş bende katılıyorum seviyo ama bi zamanlar sinana aşık olduğu gibi değil aliyenin yaşı ilerlemişte olsa sinanla en kötü günlerinde bile araları bazen düzelir gibi oluyodu ya o zaman bile sinana çok güzel bakıyodu ben baştan beri denize baktığında sinana baktığı elektriği alamıyorum ayrıca halit ergenç de süper oyuncu dünkü bölümde aliyeyi ne kadar özlediği gözlerinden okunuyodu resmen acımadım desem yalan olur

nes_rial
28-12-05, 19:08
loralai neden sinirlendin hemen öyle :( ben en azından kendim çin geçerli olanları söyleyeyim.
Ben aliyeyle illede birlikte olsun demiyorum,onlar acısından ayrılmalarını istemem ama ayrılmaları bence şimdi mantıksız değil,bim gibi olmasını istemem zaten.Üstelik gecen sezon gibi kavuşmalarını beklemek heycanlı olur.
İkincisi dizinin temposu fena değil şimdilik,güzel bağlıyorlar konuyu birden herşey tersine dönsün demiyorum.
Sinan bence kötü biri değil,sadece büyüdüğü aile ortamı ona kenidini özellikle annesine sürekli kanıtlama duygusu yaratmış,annesini dinlesin diye cevresindekilerin kıymetini görememiş,iyi, yaptıklarına pişman ama gururuna yediremeyen bir adam
Haluk harekterinin diziye pek renk katacağını düşünmüyorum,gerksiz karekterlerle kalitesini düşürmesini istemem
Ayrıca bim ilk sezon gayet iyi bir diziydi,2. sezon çok az izledim zaten....yanlış anlaşılma olmasın
:cool: :o

turuncumsu
28-12-05, 19:11
aaaaa bide bi arkadaş unuttum kimdi aliye denize aşık değil demiş bende katılıyorum seviyo ama bi zamanlar sinana aşık olduğu gibi değil
evet bendim onu yazan loralai.
seninle aynı fikirdeyim. hatta sinan şu an çocukları gönderse ve hatalarını görüp af dilese ben aliyenin gönlünün sinana karşı kapalı olmadığını düşünüyorum. belki de o yüzden denizin duygularına aynı yoğunlukla karşılık veremiyor? belki tek sebep çocuklarının özlemi değil?
sonuçta büyük bir aşkla evlenmişler, öyle büyük bir aşk öfkeyle kalp kırıklığıyla sadece gizlenir, ama bitmez.

bavarde
28-12-05, 19:19
Yeni bölüm basın bülteninden tahmin ettiğim,bence Sinan nikah masasında ''evet'' diyor ve Aliye'yi modaevinde ziyarete gelen kişi Mücahit.İkbal-Meriç bulusmasında Meriç'i bekleyen sürpriz,görüşmeye Arda ve Ayşe'de katılıyor.Ve babaanneleri cocuklara bu görüşmeden kimseye,özellikle babalarına bahsetmemelerini tembihliyor.

Y€llíBoya
28-12-05, 19:19
1. Dizifilmin ekledigi resim Aliye ile Denizin yerde oturduklari öpüsme sahnesi verilmedi.
2. Fragmanin son sahnedeki Aliyeyle Denizin ormandaki sahne verilmedi.

Ne oluyor simdi bu? Hic vermiyecekseniz o zaman o görüntüleri göstermiyecektiniz bize. Insan simdi merak ediyor acaba ne vardi orda?, ne konustular?, neler oldu? v.s..
Diger dizilerdi böyle birsey hic oldu mu bilmiyorum ama Aliyede bu ilk degil 8-9’cu bölümlerde miydi hatirlayamiyorum, fragmanda Aliyeyi cok yakin cekilmis bir görüntüsü vardi ve agliyordu, o görüntüyüde vermemislerdi. Böyle seyler aklimda kaliyor hep..

Nese bu bölüme gelelim
Denize cok üzüldüm o kadar bekledi haa simdi oldu derken olmadi. Bi yandan da Aliyede aslinda hakli yani cocuklarini düsününce kendini suclu hissediyor.. ama Aliyede Denize karsiklik vermemeliydi, nihayet beraberiz derken yine olmadi yazik oldu Denize..

Sinana da cok üzüldüm Aliyeyi unutamiyor yanlis mi yapiyor dogru mu yapiyor kendiside bilmiyor orda cok gülmüstüm. Bence Sinan "Hayir" diyecek gibi bana öyle geliyor cünkü cocuklarina bakip durdu birde Aliyeyi unutamadi ne biliyim galiba Hayir diyecek ama Hayir derse o zaman nolucak? Leylaya ne acikliyacak?

Leylanin Annesini hic sevmedim ben.

Süheyla? Napiyor anlamiyorum. Delirmis tamam anladik da birseyler cevirecekse cevirsin artik..

Aliyeyi ve Denizi bu bölümde hic mutlu göremedik her ikiside cok mutsuzdu. Ve yine yine ikisini az gösterdiler nedense bu sezon ikisininde az görüntüleri oluyor. Sinan, Ikbal, Müco ve Leyla görüntüleri daha fazla.. aslinda Aliyenin sahneleri daha fazla olmasi lazim..

Senaristler napmaya calisiyor anlamyiorum.

Deniz-Defne, Aliye-Haluk ????

Halugu sevdim ama olmaz olamazzzz !!! bu arada Haluk tatli, seker, yakisikli biri

Halit abimizin dedigi 3'cü adam bu Haluk olmali sanirim..

Aliyeyi sadece bu is görüsmesinde gülerek gördük. cok güzel ve cok tatliydi.. Bana sanki Aliye degil Banu gibi gelmisti bi an. mimikleri, konusmasi, bakislari Banuya benzedi.. "Canim Kocacim"da da is görüsmesi falan cok oluyordu da, benzettim..

Müco’ya da cok sinir oldum tamam Alp deli falan ama once Alp Zelisi görmüstü ve ona Zelisten bahsetmisti Alpa öyle davranmasina cok sinir oldum..
Alpinde Zelise öyle yakinlasmasina da cok sinir oldum insan hic öyle birden sarilir mi kim yapar ya böyle?? Valla Hasibeye cok sasirdim nasil da tehtit etti öyle helal olsun anna budur bee

Bu bölümde Sinan-Ikbal arasinda ki tartismaya koptum ben resmen o kadar komik tartisdilar ki konusmalari, mimikleri, hareketleri cok komikti hele Ikbalin hehee. Alp-Müco da komikdiler..

Bazi arkdaslar 50’ci bölümde cok sey olcak diye bekliyordu aslinda 50’ci bölümde bombalar patlayacak diye birsey yoktu ki, 50’ci bölüm itibaren hersey karisacak bir cok olay olucak demislerdi yani simdi basliyor sanirim olaylar, hatta basladi bille..

sorenza
28-12-05, 20:14
Aliye -- Tamam çocuklarından ayrı çok uzun zamandır çocuklarını göremiyor ama doğum gününde de çocuklarından ayrıydı ama hiç te suçluluk yoktu içinde hemde daha boşanmamıştı bir ilişkiye başlamak sadece cinsellikle mi olur ya öpüncemi aklına geldi çocuklarına haksızlık ettiği bence Aliye Deniz'in etrafında olmasına izin vererek ona olan duygulanı söyleyerek zaten bir ilişkiye başlamıştı yani o zamnlar pişmanlık duymuyordu da şimdi mi aklına geldi yani her şey cinselikten mi

Bence çok fazla uzattlıar tamam bir annenin dramı ama bu kadarda olmaz bir buçuk senedir devamlı bu dramı izliyoruz ve artık gerçekten sıktı

Bence Sanem Çelik Bunalımlı anne rölünde sıkıştı yani oyunculuğu gösteremiyor tamam harika bir oyuncu ne kadar çok sevdiğimi hepiniz biliyorsunuz ama bana öyle geliyorki Sanem Çelik Aliye'yi oynamaktan sıkıldı çünkü performansına yansımaya başladı

Gelelim şu yeni adama Madem aliye kendini çok kötü hissediyor bu ne peki nerden çikti bu hayranlıkla Aliyenin etrafında dolaşacağını tahmin ettiğim adam madem Aliye Çocukları olmadan hiç niye birde bu adamı sardılar başına bence senorya sıkıştı yada kendileride ne yapacaklarına karar veremiyorlar

Deniz --- Arkadaşlar Defne'ye Yani mine tugay'la eski bir müsübetim var ama Denizle konuşup onu rahatlatmasına kızamıyorum çünkü deniz resmen bunalımlık oldu yani çok kötü dağıtacak bunun sinyallererini aldım bu bölüm ya deniz kenarında ifadesi neydi ya sanki dokunsan ağlıyacak

Her insanın da bir tahammül sınırı var tamam aşık olursun delice seversinde bu kadarı da fazla tamam mazereti vardı Aliye'nin evliydi boşandı şimdi yine bir mazereti var kendini suçlu hissediyor tamam deniz'de çocuklu bir bayanı severken ki zorlukları göze aldı ama bu kadar mazerette çekilir gibi değil korkarım bir sene daha uzasaydı dizi bu seferde çocuklarını alsa bile Aliye bu seferde çocuklarım etkilenir deniz yapamam derdi mazeretler yumağına döndü dizi ve ben artık bunaldım

Bencede bir arkadaş söylemiş bencede Nejat İkinci seneyi oynamaktan sıkıldı ya gerçekten bunalıma girmiş gibi duruyordu dün dizide yani çok iyi oyuncuda artık bu kadar da iyi yansıtılmaz ki ben daraldım onu öyle gördükçe

Deniz büyük bir ihtimalle yakınlaşacak Defneyle yani çok açık bakışları bile bunu gösteriyor Defneyle konuşmak çok hoşuna gidiyor bir kere yani iltifat bile etti neyse bekleyip görüceğiz artık ama gerçekten sıkıldım bunalımlı bir deniz görmekten

Sinan -- Bu bölüm sinan'ın pişmanlklarını izliyeceğiz dedik ama oda çok uzun sürmedi ve yine eski haline dönüşü kısa bir sürede yaptı ne demek istiyor bu seneristler Sinan Halen daha Aliyeyi deli gibi seviyor ya peki leylanın yanında ne işi var anlayamıyorum Yok neymiş denizi aliyenin yanında görmeseymiş verecekmiş çocukları ya sağol içimize su serptin

Ama açıkçası Ardayı yoldan kurtarıp sarılması harikaydı kendi çocuğu olsa bu kadar gerçekçi olrdu Halit Ergenç Zirvedeydi bu akşam

Sinan evet mi der hayır mı der bilemem ama ne dersede ortalık zaten karışıcak bekleyip görücez artık

Zeliş,Müco,Alp,Hasibe --- Zeliş ve Müco iyice ilerlettiler işi ne kadar doğru bir ilişki bilmiyorum ama neyse fazla yorum yapmayacağım ama Müco galiba artık geliyor planlarını merak ediyorum çok

Alp de Yani bu kadar asalak olunurmu ya yani hasibenin elinden öpmek istedim gerçekten bayıldım Belkide en iyi ikinci performans ondaydı bu bölüm

Leyla,Annasi ,İkbal--- Leyla annesi kök söktürcek dedik hani nerde paragöz bir kadın paranın kokusunu aldı kuzu gibi oldu herşeye evet İkbal'in tırnağı olamaz ikbal anneyim ben deyip duruyor peki aliye ne
Bu bölüm sanırım çocuklar meriç ve ikbal buluşması izliyeceğiz hadi hayırlısı

Meriç kahraman---- diyeceğim ama onlar bu bölüm varmıydılar kahramanı hiç göstermediler saçmalık açıkçası Meriç de her zamanki Aliyenin yanında Abisine düşmen anne özlemi içindeki Meriçti

-- Ya galiba içimi ferahlatan sahneler sadece Refüş,Özgür,Nusrat ve feyyaz sahneleriydi ohh be en azından bir aile mutlu çocuk la ilgili bir sorun çıkarmaz umarım

--- Ben süheylaya bir anlam veremiyorum bence artık dizide bir yeri yok araları doldurmak için sahneleri var okadar yani ne şimdi ne zaman delirdi herşeyi hatırlıyorda bir deniz mi sevgilisi yani bence artık çıkmalı diziden tabi bizim senaristler bir ilginçlik düşünyüo olalirler

Neyse çok konuştum ama içim daralmıştı resmen sonuç olarak bu bölüm gördüğüm şey

Pişman bir Sinan,Mızmız bir Aliye,Bunalımlı dayanma gücü kalmamış bir Deniz

Esziey
28-12-05, 20:16
Benim anlamadigim, dunku bolumunde Ikbal, Meric benim kizim onu nasil ozlemem felan dedi. Peki ozaman Aliye hic aklina gelmiyor mu, cocuklarini ozler felan diye.. Neyse dizi iste :rolleyes:

nes_rial
28-12-05, 20:27
dizi ama... sonuçta milyonlarca insan izliyor,senaristlerin biraz toparlanması lazım...konu uzadıkça uzuyor,hareketlendi diyoruz ama pek bişey değiştiği yok

OXFORD
28-12-05, 20:56
Benim anlamadigim, dunku bolumunde Ikbal, Meric benim kizim onu nasil ozlemem felan dedi. Peki ozaman Aliye hic aklina gelmiyor mu, cocuklarini ozler felan diye.. Neyse dizi iste :rolleyes:

bu konu daha önce de söylenmişti.ama bencil insanlar hep kendilerini düşünürler ya ikbal da öyle.sadece kendi.aliye hiç umrumda değil ama.hele leyla ve sinan evlensin.görsün bakalım gelen gideni nasıl aratıyor.:(

milagros esposito
28-12-05, 21:19
yaa dizi biraz bulanmaya başladı açıkcası...

birkere aliye ile çocukların ayrılığı çok uzadı... aliyede "yeteeeeerrrrr" demiş vaziyette zaten...hakikaten sıtkımız sıyrıldı, işi bulandırdılar..
bir kere müco' dan beklediğimiz hareket(sinanın adresini aliyeye ispiyonlaması) geçikti...bir türlü harekete geçmiyor müco, öyle duruyor....buda açıkcası biraz saçma....

ama şunu biliyorumki senaristlerin işi zor...

hakikaten hepimizin tahmin ettiği ve bu sayfada dile getirdiğimiz gelişmeler olursa sırf uzatmak için olucak ve saçma sapan olucak...

bunu senaristler duysun..eğer böyle bir planlaı varsa hemen dursunlar...çünkü böyle giderse seyretmemeye başlıyacam....

bu tahmin yürüttüğümüz fikirlerden vazgeçip bir an önce zekice, kimsenin aklına gelmedik sürprizli ve tabii deniz-aliye aşkını bozmayacak konular öne sürmeliler....
bir kere sinan leyla yüzündeen bin pişmman olması lazım,arkasından iş çevirdi çünkü...

eğer dediğiniz gibi bir istanbul masalındaki gibi saçma sapan sulandırarak uzatırlarsa dizi bütün özelliğini yitirir..

bir kere aliye ,bir istanbul masalından daha güzel ve lütfen bunu bozmasınlar....bir istanbul masalı saçma sapandı çünkü,esmanın yaptıkları falan....

ve tabikkii denizin o asistan kızla birlikte olması gibi bir durum olursa, deniz o "beyaz atlı prens",yada "düzgün sıkı çocuk" imajını yitirir...

çünkü biz denizin o hiç menfaatsiz aşkına hayranız.....sinandan farkı kalmaz iki sıkılma ile başkasına giderse....

senaristler lütfen bu yazıları duyun !!

susandelgado
28-12-05, 22:56
Pişman bir Sinan,Mızmız bir Aliye,Bunalımlı dayanma gücü kalmamış bir Deniz

evet kesinlikle katılıyorum. bi de sanem çelik'le ilgili söylediklerine. bence o da bunaldı artık bu durumdan. çünkü 2 lafından biri "ama çocuklarım!" oluyor. bir de gerçek hayatta böyle olur diyenlere de şunu söylemek istiyorum: bu bir dizi gerçek hayat değil. gerçek hayata benzesin ama dizi olunca bu kadar uzun süre aynı şeyleri görmek insanı bunaltıyor. bi de sahiden niye bu bölümde kahraman'ı hiç göstermediler?

ADDA
29-12-05, 00:50
Hepinize iyi geceler... Ben de dünkü bölümün mağdurlarındanım:( Her birinizin yazılarını özenle okudum.Dünkü bölüm bana biraz zorunluktan hazırlanmış bir senaryo gibi geldi.Bilmem sizler ne düşünürsünüz? Şimdi şirketteki adamın(ismini bilmiyorum) diziye dahil oluşu bence heyecan unsuru değildi.Yalnız,şöyle de birşey olabilir;be adamın hayranlığı,Aliye'nin Deniz'e dönüşünü hızlandırabilir.İlgisinden bunalıcak gibime geliyor.Gönlünde Deniz'in ol
duğu gerçeğini ve onu unutmasının mümkün olmayacağını dank ettirecek.
Geçen gün de yazdığım gibi,bir anı diğerine uymuyor.Sen bisiklet sürerken, dans ederken,defile çıkışında muzur muzur "kaçarıız" derken,bir kutu böreği gecenin bir yarısı üşenmeden adama götürürken,gözlerine hayranlıkla bakarken,
"aşk insanın içini oyuyor;öyle zordu ki sana karşılık verememek" deyip 1 dk. boyunca öpüşürken çocukların seninle miydi? Veya onlar haksızlık(!)değil miydi?
Elbette ki bu eleştirilerin gideceği yer belli.Ama kural bu mudur...? Yani her dizide aşıklar son bölümde mi birleşirler illa? Ve bir soru daha: Böyle bir durumda
kendini resmen oyuncak gibi hissedecek olan Deniz'in gönlünü almak için ne gibi dahiyane bir fikriniz var?

ADDA
29-12-05, 00:52
Hepinize iyi geceler... Ben de dünkü bölümün mağdurlarındanım:( Her birinizin yazılarını özenle okudum.Dünkü bölüm bana biraz zorunluktan hazırlanmış bir senaryo gibi geldi.Bilmem sizler ne düşünürsünüz? Şimdi şirketteki adamın(ismini bilmiyorum) diziye dahil oluşu bence heyecan unsuru değildi.Yalnız,şöyle de birşey olabilir;be adamın hayranlığı,Aliye'nin Deniz'e dönüşünü hızlandırabilir.İlgisinden bunalıcak gibime geliyor.Gönlünde Deniz'in ol
duğu gerçeğini ve onu unutmasının mümkün olmayacağını dank ettirecek.
Geçen gün de yazdığım gibi,bir anı diğerine uymuyor.Sen bisiklet sürerken, dans ederken,defile çıkışında muzur muzur "kaçarıız" derken,bir kutu böreği gecenin bir yarısı üşenmeden adama götürürken,gözlerine hayranlıkla bakarken,
"aşk insanın içini oyuyor;öyle zordu ki sana karşılık verememek" deyip 1 dk. boyunca öpüşürken çocukların seninle miydi? Veya onlar haksızlık(!)değil miydi?
Elbette ki bu eleştirilerin gideceği yer belli.Ama kural bu mudur...? Yani her dizide aşıklar son bölümde mi birleşirler illa? Ve bir soru daha: Böyle bir durumda
kendini resmen oyuncak gibi hissedecek olan Deniz'in gönlünü almak için Aliye'ye ne gibi dahiyane birşey yaptıracaksınız?

trueblue
29-12-05, 01:11
Komşu teyze ve Annemin zorlaması ve ile dün akşam Aliyeyi izledim.Birde ellinci bölümde gerçekleşeke büyük olay için.Büyük olay Aliye'nin temelsiz bir yaklaşımla Deniz'den ayrılmasıymış.Aliye çocuklarını almadan illa Deniz'le yatmak zorundami hisseti bir kendini nedir?Neden bilmem bu nedensiz ayrılıklar bir TMC klasiğimi acaba dedirtti.
Hasibe'nin bıçakla Alp'i tehdit etmesi harikaydı.Ezilen hizmetçi imajını tersine çevirmişlerdi.Gerçek hayat kısmına gelirsek.Çocukların almak bazı durumlarda bir iki sene sürebiliyor ama bir dizi için bu kadarı fazla.Mücahit'in neyi beklediği konusunda ise fikir yürütemiyorum.Büyük ihtimal senaristlerin keyfini bekliyor.Hadi artık Müço Aliye'ye haber versende çocukları alsın diye.Belki Müco'da çocukların durumun bilmiyordur.
Onun dışında ellinci bölümde büyük bir ilerleme yok.Diger açılardan beklenenler oldu.Leyla ve Alp nasılsa anneleride öyle bir kadın.Sığ ve paraya tapan cinsten.
Müco ile Zeliş yakınlaşıyorlar ve sahneleri güzeldi.Leyla ile Sinan evleniyorlar.Sinan'ın nikah masasında evet diyeceğine eminim.Zaten geçen hafta Arda yolda yürürken bitmişti.Kaza geçirecek diye annemler çok korkmuştu.Sakın kormayın kaza geçirmeyecek dedim gerçekten kaza olmadı.Bu haftaki tahminim Sinan Nikahta Hayır demeyecek.Defne'nin diziye diziye girdiğini duyduğumda kesin bu kızı Denizi'e yamayacaklar demiştim.Gelecek haftami bölüm özetindende öyla olacağı anlaşılıyor.Aliye'nin iş görüşmesine gittiği firmanın patronuda kesin Aliye'ye yamanır.Bime dönmese bari.Selim Derya ile Esma Turgut'la avunmuşlardı.Son bölümde tepeden inme bir düğünle işi bitirmişlerdi.Herkese uyduruk bir mutlu son bile yazmışlardı.Hatta Ozan bile Ceylan'a evlenme teklif etmişti.Eyvah Ada'yıda nişanlayıp.Zekeriya ile Sercan'ıda evlendirecekler diye bayağı korkmuştumya neyse iş oralara varmadı.

Şimdi sıra evde İkbal ile Leyla arasındaki savaşa geldi.Oxford'un dediği gibi kesinlikle gelen gideni aratacak.Mantıkta, vicdan da bunu gerektirir.Sinan'ın işleride bozulacak sanıyorum.Nusret ve bebek ile ilgli yeni bir krizde yakınlarda patlatılır.Feyyaz da Nusret te yaşlılar. bu da çocuğun Down Sendromlu olma risikin arttırıyor.
Ani Aliye ve Deniz ayrılığı dışında konu tahmin edilebilir boyutta devam ediyor ve herhangi bir hareketlenme yok.Aynı minvalde dönmeye devam ediyor.Çocuklarım olmadan asla.Çocuklar son bir iki bölümde annelerine ancak kavuşurlar ondan önce olması mümkün değil.

forever_bim
29-12-05, 01:39
Komşu teyze ve Annemin zorlaması ve ile dün akşam Aliyeyi izledim.Birde ellinci bölümde gerçekleşeke büyük olay için.Büyük olay Aliye'nin temelsiz bir yaklaşımla Deniz'den ayrılmasıymış.Aliye çocuklarını almadan illa Deniz'le yatmak zorundami hisseti bir kendini nedir?Neden bilmem bu nedensiz ayrılıklar bir TMC klasiğimi acaba dedirtti.
Hasibe'nin bıçakla Alp'i tehdit etmesi harikaydı.Ezilen hizmetçi imajını tersine çevirmişlerdi.Gerçek hayat kısmına gelirsek.Çocukların almak bazı durumlarda bir iki sene sürebiliyor ama bir dizi için bu kadarı fazla.Mücahit'in neyi beklediği konusunda ise fikir yürütemiyorum.Büyük ihtimal senaristlerin keyfini bekliyor.Hadi artık Müço Aliye'ye haber versende çocukları alsın diye.Belki Müco'da çocukların durumun bilmiyordur.
Onun dışında ellinci bölümde büyük bir ilerleme yok.Diger açılardan beklenenler oldu.Leyla ve Alp nasılsa anneleride öyle bir kadın.Sığ ve paraya tapan cinsten.
Müco ile Zeliş yakınlaşıyorlar ve sahneleri güzeldi.Leyla ile Sinan evleniyorlar.Sinan'ın nikah masasında evet diyeceğine eminim.Zaten geçen hafta Arda yolda yürürken bitmişti.Kaza geçirecek diye annemler çok korkmuştu.Sakın kormayın kaza geçirmeyecek dedim gerçekten kaza olmadı.Bu haftaki tahminim Sinan Nikahta Hayır demeyecek.Defne'nin diziye diziye girdiğini duyduğumda kesin bu kızı Denizi'e yamayacaklar demiştim.Gelecek haftami bölüm özetindende öyla olacağı anlaşılıyor.Aliye'nin iş görüşmesine gittiği firmanın patronuda kesin Aliye'ye yamanır.Bime dönmese bari.Selim Derya ile Esma Turgut'la avunmuşlardı.Son bölümde tepeden inme bir düğünle işi bitirmişlerdi.Herkese uyduruk bir mutlu son bile yazmışlardı.Hatta Ozan bile Ceylan'a evlenme teklif etmişti.Eyvah Ada'yıda nişanlayıp.Zekeriya ile Sercan'ıda evlendirecekler diye bayağı korkmuştumya neyse iş oralara varmadı.

Şimdi sıra evde İkbal ile Leyla arasındaki savaşa geldi.Oxford'un dediği gibi kesinlikle gelen gideni aratacak.Mantıkta, vicdan da bunu gerektirir.Sinan'ın işleride bozulacak sanıyorum.Nusret ve bebek ile ilgli yeni bir krizde yakınlarda patlatılır.Feyyaz da Nusret te yaşlılar. bu da çocuğun Down Sendromlu olma risikin arttırıyor.
Ani Aliye ve Deniz ayrılığı dışında konu tahmin edilebilir boyutta devam ediyor ve herhangi bir hareketlenme yok.Aynı minvalde dönmeye devam ediyor.Çocuklarım olmadan asla.Çocuklar son bir iki bölümde annelerine ancak kavuşurlar ondan önce olması mümkün değil.

Sözün özü

OLMUYOR BAZEN YERLI YERLERDE DIZI.

bavarde
29-12-05, 02:35
Bu bölüm hiçbirimizin beklediği gibi bir hareket gerçekleşmediğine göre bence dizi 50.bölümde hareketlenecek değil 50.bölümden itibaren hareketlenecek denmiş olabilir.Şu andan itibaren mühim olan 51'den baslayarak ilerleyen bölümlerde neler olacagı.Ben gidişattan sıkılıyorum ama hala umutsuz değilim.Sonucta bir senarist veya yapımcı eminim ki seyirci isteklerini göz ardı etmiyordur.Burayı takip etseler de etmeseler de bir şekilde seyircilerin diziden beklentilerinin duyumlarını alıyorlardır,buna eminim.Herkes bu derece isyanlardayken de yangına körükle gitmezler diye umuyorum.

Gelecek bölüm Sinan Leyla'ya ''evet'' diyecek.Dediğim gibi Müco'nun Aliye'ye gitmek için beklediği şey;Leyla ve Sinan evliliği idi.51.bölümde evlilik gerçekleşeceğine göre Aliye'nin sürpriz ziyaretçisi Müco olacak.Böylece 51'de Aliye'nin çocuklara kavusması için iki tane umut ısıgı dogacagından eminim.Birisi İkbal'in cocukları Meriç'e göstermesi,diğeri de Müco'nun ziyareti..Ama daha sonraları ne olur bilemiyorum.Sonuçta geçen hafta da Deniz ile Aliye arasındaki beklenen yakınlasma sahnesi gerçekleşmişken,bu hafta da ayrılık sahnesi herkesi hüsrana ugrattı.Dizide tempo her zaman yüksek değil,1 bölüm hareketli 1 bölüm durağan geçiyor.Ama 51'in 50'ye göre daha hareketli olacagından eminim.Yine de eğer Müco Aliye'yi ziyarete tam son sahnede giderse bu iş 52'ye de sarkabilir ki bu durum da en beklediğim ihtimallerden birisi.

sanemfan
29-12-05, 11:17
Brava Arkadaslar diziyi yerden yere vurmayi basarmissiniz sizi ayakta alkislamak istiyoruuum...mütissiniz...gecenlerde yengem bize gelmisti ve oturuyorduk ve yengem dediki,aliyeyede bak bi dizi gibi bize izlettiriyorlar.Bende dedimki elinde kumando yokmuydu baska yeri izleseydin ya dedim.Sizede tavsiyem budur.Yeter artik bu tehtitleri birakin birdaha izlemiyecigiz diye.Begenen izler begenmeyen izlemez bu kadar basiz.

anny
29-12-05, 11:58
bu bolum guzel degildi bence.bu kadar da olmaz ama..kavussun artık aliye cocuklarına,sonra deniz ile evlensin..sinan da gununu gorsun..

Melisa2000
29-12-05, 12:35
Brava Arkadaslar diziyi yerden yere vurmayi basarmissiniz sizi ayakta alkislamak istiyoruuum...mütissiniz...gecenlerde yengem bize gelmisti ve oturuyorduk ve yengem dediki,aliyeyede bak bi dizi gibi bize izlettiriyorlar.Bende dedimki elinde kumando yokmuydu baska yeri izleseydin ya dedim.Sizede tavsiyem budur.Yeter artik bu tehtitleri birakin birdaha izlemiyecigiz diye.Begenen izler begenmeyen izlemez bu kadar basiz.
sanem çelik çok iyi bir oyuncu ben onu karmelekten beri severek izlerim.ama aliyede çocuklarımı istiyorum repliğinden başka repliklerle görmek istiyorum.bizim oğlan bini okur döner döner onu okur atasözü misali senaryo sıktı artık.
elilnci bölümün dönüm noktası olacağı konusunda haklılar çünkü bundan zorda aliyenin denizden başka bir adama denizinde defneye ilgi duymasını izlemek zorunda kalınacak.ben arada izliyorum.devamlı izlemeye sinirlerim tahammül etmez.aslında aliyenin oyuncu kadrosu çok iyi ama senarist kadrosunun beyni durdu.:yt11:

Hırçın Kız
29-12-05, 13:16
kendini resmen oyuncak gibi hissedecek olan Deniz'in gönlünü almak için Aliye'ye ne gibi dahiyane birşey yaptıracaksınız?[/QUOTE]

Adda'ya aynen katılıyorum.Çocuğa bu kadar yüz ver,umudunu artttır sonra birden bırak.Ya ne hale koyuyor böyle?Bu durumda Deniz n'apsın?

Bavarde'ye de katılıyorum.Artık hareketlenmeler olsun.İlla ki Aliye-Deniz'i ayırmak mı gerek?:yt24: Biz artık daha güçlü bir Aliye bekliyoruz.

loralai
29-12-05, 18:15
arkadaşlar aliyeyi biri ziyaret edicekmiş ya o kişi büyük ihtimalle o yeni gelen haluk bence ama müco da olaabilir benim aklıma bi kişi daha geliyo müco nun kardeşi aynur istermisiniz o gelsin aliyeyi ziyarete bide şu diziyi kötüleme işine bi ara verseniz artık ya bi izleyin bi dahaki bölümü de beğenmezseniz bi dahada izlemeyin kardeşim aliye bi bölüm durgun bi bölüm hareketli olan bi dizi buna halen alışamadınızmı hatırlarsanız 49 uncu bölümden öncede herkes mızmızlznıyodu sıkıldık diye 49 uncu bölüm çok güzel oldu aliye deniz ayrılığıda çok uzun sürmez insanların sizin yaptığınız gibi endişelenmeleri için yaptılar bu ayrılığı bence ama çok uzun süreceğini sanmam

sude9
29-12-05, 21:40
Mücahit güzel bir çiçek hazırlatıyordu.Ben bu çiçeğin Leyla'ya hazırladığını düşünüyorum.Bu Leyla'ya güzel bir hediye olur:yt03: :yt03: Birde ben hepinizin aksine Sinan'ın nikah masasından kalkacağını düşünüyorum zira çocuklarının gözüne uzun uzun baktı ve onlardaki üzüntüyü gördü.

turuncumsu
29-12-05, 22:02
sinan kesin evet diyecek bence, evlenmeyecek olsa leyla'nın annesi gibi zorluk çıkaracak bir karakteri tanıtmazlardı çünkü. evlenecek ve aliyenin çektiği "kaynana eziyeti" neymiş görecek.

OXFORD
29-12-05, 22:12
evet bence de sinan evet dicek.ben de evet demesini isteyenlerden biriyim.çünkü evlenirlerse bizi gülceğimiz sahneler bekliyor demektir.:img-curlers:

A.Konak
30-12-05, 01:41
arkadaşlar aliyeyi biri ziyaret edicekmiş ya o kişi büyük ihtimalle o yeni gelen haluk bence ama müco da olaabilir benim aklıma bi kişi daha geliyo müco nun kardeşi aynur istermisiniz o gelsin aliyeyi ziyarete bide şu diziyi kötüleme işine bi ara verseniz artık ya bi izleyin bi dahaki bölümü de beğenmezseniz bi dahada izlemeyin kardeşim aliye bi bölüm durgun bi bölüm hareketli olan bi dizi buna halen alışamadınızmı hatırlarsanız 49 uncu bölümden öncede herkes mızmızlznıyodu sıkıldık diye 49 uncu bölüm çok güzel oldu aliye deniz ayrılığıda çok uzun sürmez insanların sizin yaptığınız gibi endişelenmeleri için yaptılar bu ayrılığı bence ama çok uzun süreceğini sanmam

aman başımıza bide haluk belası çıkmasın. inşallah ziyaret eden kişi müco olur ve aylardır beklediğimiz buluşmanın ön adımını atar.

yada bakarsınız arda yine evden kaçar ve bu sefer annesini ziyaret eder. hayali bile güzel :img-book:

persophane
30-12-05, 02:04
yeter artık ya bence deniz aliye yi bıraksın olmaz bu kadar da.resmen beni boşuna bekleme dedi ya...bi da aramasın aliye yi bide uzaklaştırmaya çalışıyomuş bence deniz ona fazla deniz de bu kdar düşmesin aliye ye artık onu hakedene versin sevgisini ki bundan sora da bu kişi defne olcak gibi gözüküyo...

magrip86
30-12-05, 11:03
Mücahit güzel bir çiçek hazırlatıyordu.Ben bu çiçeğin Leyla'ya hazırladığını düşünüyorum.Bu Leyla'ya güzel bir hediye olur:yt03: :yt03: Birde ben hepinizin aksine Sinan'ın nikah masasından kalkacağını düşünüyorum zira çocuklarının gözüne uzun uzun baktı ve onlardaki üzüntüyü gördü.

Bence de Leyla'ya hazırlatıyordu o çiçeği, çiçeği alıınca Leyla nın yüzünü görmek istiyorum:yt38: Sinan'ın evet diyeceğini düşünüyorum, çünkü o çocuklarının düşüncelerini önemsemeyen bir baba.. Öyle olmasa, Leylay'la nikah masasına oturmazdı....

Royan
30-12-05, 12:32
benim yazmak istediklerimi çok güzel açıklamış.aliyeyi çok tutarsız bir kişiliğe büründürdüler.artık denize ne gerekçe gösterebilir.çok bencil davrandı.ınasıl..l sevgiyse onu düşünmedi hiç.oysa her şeyi ona borçlu olduğunu söyledi.üstelikbir kaç dakika önce.ben 68 kuşağındanım.benim gençliğimde hep böyle sevgiler vardı.onun için çok sevdiğim bir diziydi.üstelik favori oyuncularoynuyorlardı,yoksa yaşıyorlarmıydı okadar güzeldi...

mizrak_tutucu
30-12-05, 12:37
İnsanlar yekpare psikolojiye sahip yaratıklar degillerdir. Herkesin tutarsız ve dengesiz dönemleri olabilir. Aliye de böyle dengesiz bir dönemden geçiyor. Yaşadıklarından sonra dengesinin bozulmuş olmasına şaşmamak lazım. Bir insanın arada bir zırvalamasına bakıp, o kişi hakkında "tutarsızlaştı" demek sağlıklı degil. Bence "tutarsız ve dengesiz" bir dönem geçiriyor demek daha dogru. İnsanlar genellikle kendilerini felaket esnasında degil, sonrasında bırakırlar. Boşanan ve çocuklarını alacagi beklentisine giren Aliye de, bütün umutları suya düşünce dengesini yitirdi. Herşey de oldugu gibi, bu da bir dönemdir ve geçicidir. Ama bu arada Deniz'in sevgisini kaybedebilir. Hayatta her şeyin bir bedeli vardır.

Melisa2000
30-12-05, 12:43
sinan kesin evet diyecek bence, evlenmeyecek olsa leyla'nın annesi gibi zorluk çıkaracak bir karakteri tanıtmazlardı çünkü. evlenecek ve aliyenin çektiği "kaynana eziyeti" neymiş görecek.
leyla ile sinanın evlenmesinden birileri bir şeyler çekecekse bence ikbal hanım görecek gününü.sonrada sevgili oğlu sinanda leylaya öyle aliyeye yaptığı gibi afra tafra yapamaz.onu aldatırsa başına belayı bulur.:yt03:

1907
30-12-05, 13:11
Aliye ve Deniz'in birlikte mutlu olmalarını isteyen kesintisiz Aliye seyircilerinden biri olarak bu ilişkide çok kritik ve üzücü olayların yaşanıldığı dönemlerden geçildiği doğru. Fakat Aliye'nin üzerine yüklenmek doğru değil. Biz hemen birlikte olsunlar mutlu olsunlar istiyoruz. Onun piskolojisini işin içine katıp bir kez daha düşünmek lazım mutlu bir çocukluk geçirip karakteri zayıf ve zaafları olan onu çok üzen fakat o zamanlar sevdiği bir adamla evlenip ilk darbeyi ondan yiyen, anne ve babasını en ihtiyacı olan döneminde kaybeden, kaynanası tarafından sürekli aşağılanan ve mutluluğu engellenen, çocuklarını kaybedip ne zaman göreceğini bile bilmeyen, hayatı alt-üst olmuş bir insan ve en önemliside bir anne Aliye... Bunları hesaba katarak Deniz'in ona olan aşkına karşılık vermek istiyor, onu üzmek istemiyor fakat çocuklarına karşı suçluluk duyuyor. Bunlar çok normal değil mi? Yaşadıklarına bakılırsa yine iyi ayakta duruyor Aliye. Deniz'in evine gittiğinde söyledikleri gerçek duygularıydı ama çocuklarını düşününce vicdanı el vermedi böyle birşey yapmaya. Bence kalbinde çocuklarının eksiği olarak bir ilişki yaşamak istememesi en doğal hakkı. Aslında Denizle birlikte olduğunda çocuklarını bir daha görememe korkusunda da haksız sayılmaz. Son bölümde Sinan Deniz'i görmeseydi görecekti belkide çocuklarını. Bu konuda kesinlikle haklı bence...

persophane
30-12-05, 14:19
ya arkadaşlar aliye nin yaşadıklarını tabii ki basite indirgeyecek deilim. ama denizin de ona yaptıkları onun her zman yanında olması yani böle bi durumda bulunan biri içn kaybedilmeyecek türden şeler.1 sene beklemişin tam her şey yoluna girmişken denize artık beni bekleme sana gelemem gibilerinden sözler söledi aliye.bence bu çok ağır bişi.tamam denizi sevebilir ama ona gerçekten deniz in aliye ye verdiği kadar değer versedi böle davranmazdı.çünkü bir sene beklemek kolay bişi deil.aliye nin bu durumu böle kestirip atması çok saçma olur. ama inş ilerleyen böümlerde bu durumu çok fazla uzatmazlar.ilişkinin arasına defne de girerse dizi tamamem kopar...

mizrak_tutucu
30-12-05, 16:04
Ben herşeyin eninde sonunda yoluna girecegine ve bunun da 70. bölümden önce olacagina inanıyorum. Sanırım, olaylar daha yeni karışmaya başladı. Bundan sonra temponun yükselecegine inancım tazelendi.

yılmaz
30-12-05, 16:09
ahy allahım ne olur sinan ile aliye birleşsin başından beri istediğim olay denizi sevmiyorum çok tipsiz taw yaa birde gerçektede ben halit ergençle sanem çeliği çok yakıştırıyorum hem karakter olarak hemde tip olarak & ikiside benim için ailemden sonraki en önemli insanlar birgün yolda birtanesiyle karşılaşırsam işşallah muhabbet etmeden ölmem kalp krizi falan maazallah :) allahım çok şeker yaratmışsın yaaaa :) ;) aliye & sinan diyorsanız salı günü atv izleyeceksiniz

*selcan*
30-12-05, 16:49
aaa yılmaz..
denizin neresi tipsiz yaa.. tamam güzellik çirkinlik göreceli ama deniz kesinlikle tipsiz değil.. sen sinanı seviyosun diye denize öyle deme.. ben gerçek hayatta sinanıda denizide seviyorum...

51. bölümdede aliyeyi ziyarete gelen kişinin mücahit olduğunu görmek için sabırsızlıkla bekliycem.. inşallah meriçte çocukları görür, aliye göremiyor bari o görsünde rahatlasın..

Bu arada herkesin yeni yılı kutlu olsun.. yeni yılda daha güzel aliyeli günler diliyorum...

mizrak_tutucu
30-12-05, 17:27
Aliye Sinan'a dönüp, kendine ihanet edecek bir kadın degil. Aliye'nin Sinan'a dönmesini ummak/beklemek, olmayacak duaya amin demektir.

OXFORD
31-12-05, 17:49
Aliye Sinan'a dönüp, kendine ihanet edecek bir kadın degil. Aliye'nin Sinan'a dönmesini ummak/beklemek, olmayacak duaya amin demektir.

kesinlikle katılıyorum.sinan kendi bile aliye'ye neler çektirdiğini düşünürken üzüldü.vicdanı onun bile sızladı.

ben de tüm aliyecilere iyi bir yıl diliyorum.:smile:

Royan
31-12-05, 21:42
aliye denizi ancak ortak bir çocukları olursa benimsiyecek.o da bu durumda nasıl olur bilmem.

pırıl
01-01-06, 12:07
Aliye Sinanın evlendiğini öğrendiğinde Denize karşı tavırları değişecektir.Tabii Sinan evlenirse. Ben asıl onu merak ediyorum.
Hepinizin yeni yılı kutlu olsun

A.Konak
01-01-06, 15:33
fragmanı gördüm şimdi..

meriç annesini ve çocukları görüyor. çocuklar halacım diye koşup boynuna sarılıyorlar. duygusal anlar yaşanıyor. aliye deniz cephesinde işler kötüye gidiyor. aliye dayısına dert yanıyor. bu aşkta iki kişi yanacağına sadece bir kişi yansın tarzında bir laf ediyor. deniz uyurken başına gelen birini tersliyor o kişiyi göstermiyor ama zannedersem gülsün. ve fragmanın sonunda meriç ve aliye birbirlerini aylardır görmüyormuş gibi sarılıyor. aklımda kalanlar bunlar arkadaşlar.

OXFORD
01-01-06, 22:32
ben de birkaç şey ekliyim.sinan ve leyla evleniyor.sinan ayşe'nin yanında.ellerine yüzüne koyuyor ayşe'nin.leyla çok mutlu.ve bence deniz kendini iyice dağıtçak.başına gelene bağırıyor.ama uykusundan kaldırdığı için değil bence:)

trueblue
01-01-06, 23:32
Ben herşeyin eninde sonunda yoluna girecegine ve bunun da 70. bölümden önce olacagina inanıyorum. Sanırım, olaylar daha yeni karışmaya başladı. Bundan sonra temponun yükselecegine inancım tazelendi.
Umurım bu öngörün tutar Mizrak Tutucu.Yada forumlardaki eleştiriler senaristlerin akılların başlarına toplamasını sağlar.Eleştirilerin senaristleri etkileyeceğini hiç sanmıyorum.Onlar ancak reytinglerin düşmesi etkiler.:fighting29: Onun dışında hiç bir şey yapımcı sirketi etkilemez.
Aliye'nin fanatik izleyici grubu olduğundan :yt37: bu durumda pek mümkün değil gibi görünüyor.
Gelecek bölümlerde olabilcekler.:blush:
1-Deniz kendini dağıtır ve Defne ile yakınlaşması onu kendine getirir.
2-Aliye, Deniz kadar duygusal sorumluluk hissetmediği biriyle bir ilişki ile yaralarını sarar.
3-İkbal ile Leyla arasında evin düzeni ve çocukların terbiyesi konusunda savaş başlar.
4-Leyla ile İkbal arasında kalan Sinan'ın başı ağrıyacak.
5-Nusret ile Feyyaz'ın bebeklerinde bir sorun çıkacak.
6-Meriç mirasını alacak ve Sinan ekonomik sıkıntıya girecek.
7-Mücahit'in oyunları Sinan'ı daha zor durumlara düşürecek ve en son darbe Leyla'nın Müço'nun adamı olduğunu öğrenmesi olacak.
8-Kahraman ile Meriç evlenecek.
Ama tüm bunlar yirmi bölüm içine dağıtılırsa güzel olur.Bu yapılmazda son üç bölüme sıkıştırılırsa hiç bir anlam ifade etmez.

loralai
02-01-06, 00:17
arkadaşlar bu kadar takılmayın ya izleyip görücez işte çok sıkılan olursa izlemeyi bırakır olur biter ben fragmanda gördüğüm kadarıyla güzel bi bölüm olcak meriç aliyeye çocukları gördüğünü haber vericek ama aliye yetişemiycek sanırım

milagros esposito
02-01-06, 03:58
arkadaşlar saat gece yarısı 2:43 ve yeni bölümün fragmanını gösterdiler....galiba ilk gören mi oluyorum?

olaylar şöyle...

sinan leyla evleniyorlar.....(beklediğimiz gibi sinan nikahtan vazgeçmiyor)

aliye deniz ayrılıyolar.....deniz aşk acısı çekiyor gene...aliye sinirlerimizi bozucak laflar ediyor...umutsuz umutsuz...

ve asıllllllllllllllllllllll haber....

meriç ,ayşe,arda ve annesiyle nihayet buluşuyorlar.....çocukların halalarına koşuşlarını görmelisiniz....darısı aliyenin başına....

sude9
02-01-06, 12:36
Sinan Leyla ile evleniyor.Son bölümde çocuklarına öyle baktı ki ilk kez çocuklarının hislerine öncelik verecek ve evlenmeyecek diye düşünüyordum ama Sinan bildiğimiz Sinan,aksini düşünerek hata yaptım:yt07: Meriç çocukları görüyor bu güzel bir gelişme üstelik getiren de İkbal.Deniz çok sinirli ve gergin,haklılık payıda var.

ADDA
03-01-06, 01:04
Aliye Sinanın evlendiğini öğrendiğinde Denize karşı tavırları değişecektir.Tabii Sinan evlenirse. Ben asıl onu merak ediyorum.
Hepinizin yeni yılı kutlu olsun

Ben Aliye'nin Deniz ile ilgili tavrının değişmesinin,Sinan'ın evlenmesiyle bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.Bunu bir tek Müco değiştirir.

A.Konak
03-01-06, 01:06
bu bölümün sonunda güzel bir süpriz yaşayacakmışız gibime geliyor. inşallah yanılmam.

mizrak_tutucu
03-01-06, 03:42
Benim tahminlerin ve öngörülerim şunlar:

1) Aliye ve Deniz ayrılıgı cok uzun sürmez (kaç bölüm kestirmek zor) ama bu ayrılık Deniz'in güven duygusunu zedeledigi icin tekrar yakınlaşmaları zaman alır.
2) Defne, Deniz'e destek olacak diye düşünüyorum. Aliye'nin alternatifi olarak Deniz'e aşık olacağını sanmıyorum. Öyle bir kişiye benzemiyor.
3) İkbal ve Leyla arasındaki savaş bence ancak bir kaç bölüm sonra başlar. Leyla bir süre daha evliligin verdigi sarhoşlukla İkbal Hanım'a iyi davranacaktır.
4) Aliye'nin karşısına Süheyla çıkacak. Süheyla Aliye'nin sevdiklerinden birine zarar verecek.

mizrak_tutucu
03-01-06, 03:43
5) Nusret ve Feyyaz'ın bebeklerinde bir sorun şüphesi olsa bile, bebegin saglıklı dogacagını sanıyorum. Sonuçta her 40 yaşın üzerinde dogum yapan kadın sorun yaşamıyor.
6) Sinan, Meriç'in mirasını alması ve Müco'nun oyunları yüzünden zor duruma düşecek. Para durumunun kötüleşmesi Sinan-Leyla, Sinan-İkbal ilişkilerinde sorun yaratacak.
7) Sinan daha uzunca bir süre Leyla'nın Müco ile ortak oldugunu ögrenmeyecek.
Bütün bu olayların tek bölüme veya üç bölüme sıgdırılacagını da sanmıyorum. Muhtemelen öngörmedigimiz bir kaç gelişme daha olacak ve yirmi bölüm içinde sorunlar yavaş yavaş çözülecek...Deniz ve Aliye'nin vuslatı herhalde en son veya en sondan önce gerçekleşecek olaylardan biri olacak diye tahmin ediyorum.

*selcan*
03-01-06, 15:30
fragmanı bende izledim.. meriçin çocuklarla buluşacağı sahneyi çok merak ediyorum. fragmanı izlerken bile duygulandım izlerken ne olur bilemem.. bide meriçle aliyenin birbirlerine koşarak sarıldıkları sahneyi merak ediyorum. Acaba gerçekten meriç aliyeyi çağırdıda aliye yetişemedimi...

missryan
03-01-06, 18:45
bende izledim fragmanı ve nerdeyse ağlıyodum ya çok güzeldi meriçin çocuklara koştuğu sahne ve aliyeyle sarıldıkları sahne harika yine çok ağlatıcak aliye bizi:(:(

loralai
03-01-06, 18:47
evet selcan bende o sahneleri çok merak ediyorumsanırım ya meriç haber verdiğinde aliye geç kalıcak ya da tam haber verirken ikbal yakalıycak ve çocukları hemen götürecek gibi geliyo bana ben bide yeni bölüm resimlerinde gülsün aliyenin dizine yatmış ya onu merak ediyorum acaba deniz kızınca aliyeye mi gidiyo bence çok güzel bi bölüm olacak gerçi benim için her bölümü çok güzel neyse az kaldı ama zaman geçmek bilmiyo yani

A.Konak
03-01-06, 20:17
arkadaşlar o sahneleri ( meriçle çocukların kavuşması) kaydeder burada klipler bölümüne eklerim. çünkü bende çok duygulandım. uzun zamandır beklenen bir olay. inşallah en kısa zamanda aliye ve çocukların kavuşmasınıda izleriz. hadi müco iş başına artık..

OXFORD
03-01-06, 21:49
az kaldı bence artık çok az.müco'nun aklına parlak fikirler geliyor.fragmanda yüzünde öyle bir ifade vardı.müco ifadesi...:yt33:

ben deniz'in halini de merak ediyorum.umarım çok kötü olmaz:butch:

nes_rial
03-01-06, 22:34
deniz galiba gülsüne git başımdan diye bağırıyor..ve meriç de aliyeye çocukları söylüyor ama aliye yetişemiyor olabilir..müco ne yapıcak acaba,inş aliyenin yanına hayranı değil de müco gider

loralai
03-01-06, 23:25
yaaa çok duygulandım denizle aliye ayrılırken ağlıycaktım nerdeyse çok kötüydü ya ama refüşün dediği gibi bu kısa bi ayrılık olucak bence aliye çok güzel ve mantıklı konuştu bence haksız sayılmaz aslında bi de hasibeye bayıldım ve bişe keşfettim sinan hasibenin onu eleştirmesinden zevk alıyo bence neyse başlıyo reklam bitti

loralai
04-01-06, 00:19
arkadaşlar bu bölümden sonrada sıkıcı deyinde görüyim bizim evde müco kapıdan girince bi çığlık koptuki herkes ahhhhaaaaa dedi yani oley be hemen çocukları göremez aliye ama bişeyler çok değişecek eminim

loralai
04-01-06, 00:30
evet ya o en sonda niye haftaya olacakları gösterdi dizinin sonunamı geliniyo demek bu şimdi ayy çok sinir olurum eğer öyle olursa çok ilginç bi bölüm bizi bekliyo haftaya ayyyy ikbalin ilk defa içten içe üzüldüğünü gördük manyak rol yapıyo bu kadın süperrrrr bi bölümdü yaaaa hala etkisindeyim

Müge
04-01-06, 00:33
Çok güzel ve hüzünlü bir bölümdü ..çocukların halalarına koştuğu sahnede ağladım...
Arkadaşlar sonu neden öğle bitti anlayamadım sanki biter gibi bir final oldu?

sorenza
04-01-06, 00:39
Yok sonuna daha çok var 73 bölüm sürecek arkadaşlar sadece hafataya olan bölümü çekmişler galiba değişiklik olsun diye fragman gibi bir özet verdiler yoksa ne bitmesi daha 22 bölüm daha var ooo

Mrve_
04-01-06, 00:40
benim aklıma haftaya bayram telaşesi olduğu için fragman vererek izlenilmesini sağlayabilecekleri geldi ama bilmiyorum,çok şaşırdım......gerçekten çok duygusal bir bölümdü; mücahit aliye ye yardım eder diye düşünüyorum inşallah öyle olur.....

Müge
04-01-06, 00:47
Hım şimdi anladım ve rahatladım.Zaten keyifle izlediğim bir iki diziden birisi Aliye bir anda biterse çok üzülürüm ..
Müco sanırım yardım edecek Aliye'ye ..Sinan gerçekten de çok pişman neyse izliyip göriceğiz..
Arkadaşlar size bir şey soracam?Deniz ve Aliye'nin arası neden açıldı?Sanırım çok önemli bir noktayı kaçırmışım...

king
04-01-06, 00:57
aliye çocuklarım olmadan denizle beraber olamam tribine girdi bu arada trip diyorum tepki almasın bence gereksiz bir düşünceydi sonuçta kocasından ayrılmış bir kadın ama artık neyse hadi

loralai
04-01-06, 01:04
ay çok rahatladım evet bayram olduğu için verdiler sanırım bi de özel hatta sinanın sekreteri rolündeki kız dediki sinan çocukları 1 2 bölüm içinde aliyeye vericekmiş ama bi tanesini sanırım ve çok kısa bi süre aliyede olucakmiş çocuk sinanın ne yapmaya çalıştığı belli değil diyolardı herhalde aliyeye kendini affettirmeye mi çalışıyo ne bide leyla evlenince kimse değişmez ikbal de sinan da değişmiycek izleyici ohhh diycek leylayı zor günler bekliyo dedi

SanemCeliK1903
04-01-06, 01:09
güzel bir bölümdü.
müco büyük ihtimalle aliye'ye yardim edecek öyle görünüyor.
ikbal hanim leylanin gecmiste ne cevizler kirdigini duyup karsi tavir alacak kanimca. leylayi cok cok zor günler bekliyor sinanida tabikii.

fragmana gelince haftaya bayram oldugu icin dizi ekibi bölümü önceden cekip oyunculara izin vermis öyle birsey duydum, dizi ekibinin jesti diyelim.

A.Konak
04-01-06, 01:31
çok mu duygusal bir bölümdü yoksa ben mi çok duygusaldım çözemedim. meriç'in çocuklarla kavuşması, aliyenin meriçle sarılması, meriçin çocukların ardından yalvarışı ve en önemlisi aliye ile denizin ayrılma sahnesi beni çok etkiledi.

allahtan sonunda imdadımıza müco yetişti. onu kapıda görünce havalara zıpladım evde deli gibi bağırmaya başladım. hatta annem "delimisin kızım" diye bağrındı hehehe..

ps : arkadaşlar meriçle çocukların kavuşma sahnesini klipler bölümüne ekledim.. şimdi de aliye ve denizin ayrılık sahnesini upload ediyorum..

Müge
04-01-06, 01:35
aliye çocuklarım olmadan denizle beraber olamam tribine girdi bu arada trip diyorum tepki almasın bence gereksiz bir düşünceydi sonuçta kocasından ayrılmış bir kadın ama artık neyse hadi
Hım şimdi anladım çok teşekkür ederim king.Ama fazla uzatırsa konuyu Deniz'i kaybeder...

Müge
04-01-06, 02:34
Ellerine sağlık A.konak en can alıcı yerleri kayıt etmişin bir kez daha duygulandım.. Bu bölümü bir daha izlemek isterim sanırım haftaya yeni bölümü yok ya da var bilmiyorum ama bu bölüm beni baya etkeledi haftalar sonra ilk kez bu kadar çok yorum yazıyorum..

aliyefan
04-01-06, 02:39
valla bu bölüm çok güzeldi....ağladım güldüm ama son sahnede yerimden oleyyyy diye zıpladım... sanem müthişti müco müthişti deniz çocuklar hepsi süperdii...offf offfff...

anita
04-01-06, 02:48
slmbenim anlayamadigim gelecek haftaki bolumun ozetni neden simdi verdiler dizi biterken yoksa kanalmi degistirdiler valla anlayamadim hic bole bisey yapmadilardi

A.Konak
04-01-06, 03:36
zannedersem haftaya eski bölüm olacağından özetini dizinin sonunda verdiler. bayram dolayısıyla aliyeden bir hafta daha mahrum kalacağız. tamda yerinde yani.

magrip86
04-01-06, 09:42
slmbenim anlayamadigim gelecek haftaki bolumun ozetni neden simdi verdiler dizi biterken yoksa kanalmi degistirdiler valla anlayamadim hic bole bisey yapmadilardi

Zannetmem kanal değiştirdiklerini, bence güzel bi ayrıntı, fikir sahibi olduk ama merakta da kalıyorsun o ayrı:)

*selcan*
04-01-06, 10:48
yorumlarınızı okumaktan yazmaya yeni vakit buldum.. çok güzel bi bölümdü gerçekten.. yaa deniz aliye ayrılığında denizin konuşmalarına bittim. sen benim hayatımsın falan demesi.. ve en sonunda GİTME demesi içimi çok acıttı..
meriç yine çok tatlıydı zavallım yaa elinden geleni yaptı ama aliye yetişemedi.. senaristleride tebrik ediyorum.. tabii ayşeyide biraz tutsaydıda kendini tuvalete gitmeseydi.. çok üzüldüm yaa...
Veeee beklenen an halukmu müco mu derken sonunda mücooo geldii yaa.. ne diyecek ne yapacak aliyenin çocuklarına kavuşmasına ne zaman yardımcı olacak çokk merak ediyorum..
en sonunda neden haftayı özetler gibi gösterdiler pek bi yorum yapamadım ama bayram dolayısıyla seyirciyi bilgilendirmek için galiba.. ama ben bayramda yeni bölümün oynamasını pek istemiyorum çünkü aliyeyi izlerken öyle bi odaklanıyorum ki anlatamam.. misafirlerin arasında tek bi sahneyi bile kaçırmak istemem..

desire25
04-01-06, 11:01
Süper bir bölümdü süperrrrr !! Can alıcı sahneler vardı..Aliye ve Deniz'in ayrılık sahnesi,Meriç'in "çocuklar" diye bağırarak koşması ve finalde Müco !! Dizinin sonunda özet vermeleri ise ayrı bir heyecanlandırdı..Güzeldi gerçekten..

*selcan*
04-01-06, 11:05
sevgili purna öncelikle geçmiş olsun.. Dost acı söyler çooook güzel bi bölüm kaçırdın..
deniz ve aliye kesin ayrıldı ama bu demek değilki herşey bitti sadece kısa bi ara verdiler. ormandaki konuşmada aliye senin hayatını mahvetmeye hakkım yok deniz sen benim hayatımsın zaten dedi. aliye ne dediyse deniz sevgisini ortaya koydu ama başarılı olmadı kararlı aliye kararından vazgeçmedi.. deniz depresyonda defne ile sıkı dostlar defneyi aramalar buluşmalar falan.. bide o hastenedeki personel kız adını unuttum denize hastanede doğum günü partisi hazırladılar ama meğer denizin doğum günü değilmişş.. başka bi denizmiş o, bu sahne de çok hoşuma gitmişti.. zaten yorumlardan da anlamışsındır meriç çocuklarla kavuştu tuvalete gitti ve aliyeyi aradı o sırada ayşeye de bende tuvalete gidicem diye tutturunca ikbal ile meriç yüz yüze geldi.. biraz oturdular ve ikbal çocukları hemen kaldırdı gidiyoruz diye sonra bağrışlar çığrışlar öeriç ne dediyse ne yaptıysa engel olamadı çünkü korumalar meriçi tuttu.. son dakika aliye geldi ama çocuklar arabaya binmişti.. sonra meriç ve aliye biribirine sarıldılar. en son sahne aliyeyi ziyaret eden kişi müco çıktı ve orda bitti.. hatırladıklarım bunlar..

*selcan*
04-01-06, 11:15
yaa diziyi izlerken aklıma bişey takıldı aliyenin altında taksi var niye takip etmediler.. gerçi bi doğan taksiyle bi jipin yarışı ne mümkün ama ist. trafiğinde çok hızlı gidemeyecekeleride malum.. en azından heyecen olurdu keşke aliye peşinden gitseydi..

nezaket
04-01-06, 12:00
filmin sonunda mücayit geldi inşallah aliyeye herşeyi anlatıtda kavuşur çocuklarına çünkü artık kavuşması lazım hep böyle çocuk hasretiyle devam etmez bu dizi yani hadi mücayit göster kendini de sevindir aliyeyi

Royan
04-01-06, 12:30
dün izlediğimiz bölüm hareketliydi.sıkmadı.olaylar güzel gelişti.ama aliyenin kendini denizden uzak tutması için geçerli sebebi yok onca yaşadıklarından sonra sıradan birinden ayrılıyormuş gibi davrandı.heleertesi sabah denizin yolladığı mesajı aldığında ne kadarsoğuk ve kindar bakışı vardı.kendince haklı olabilir ,hatta ayrılmakta isteyebilir.ama bu geçişi yumuşak.karşıdaki insanı da düşünerek yapmalıydı.aliyeye de bu yakışırdı.sevgisiz bir aliye olmamalıydı....bize sevgisini gösteremedi.sanki arkadaşından ayrıldı.

Demian
04-01-06, 12:42
Dizi bittikten sonra yazılar çıkarken sanırım bir sonraki bölümün özetini anlattılar.
Çocuklar leyla'ya "senin evin yok mu gitsene "diyordu. Mücahit sinan'ın evinin önünde bir adamla evi gözlüyordu. galiba çocukları kaçıracak
bu kadarını görebildim

ehlocan
04-01-06, 12:57
dün akşamki bölü evet güzeldi hareketliydi ama aliye nin davranışları çok saçmaydı hele nusrete söylediği ayrılık gerekçesi ben onunla aynı yatağa giremem sanki karşısındaki kişi ondan illaki böyle bişey istemiş gibi o kısım çok saçmaydı en keyifli sahneler müco nun sahneleriydi en can alıcı sahnede meriç le çocukların buluşması ve annesinin meriç i aradığı sırada meriç in sen beni nasıl özlüyosan aliye de çocuklarını özlüyor dediği sahne ve ikbalin bu gerçeğin farkında olması ...

GüZYanGInI
04-01-06, 13:04
acaba müco ne dicek.. dergide aliyenin resmine bakıp leylaya dedi ya sinana söle eden bulur die.. bakalım neler dicek aliyeye.. denizle ayrılma olyına sinir oldum ya:(

1907
04-01-06, 13:20
Gerçekten süper bölümdü. Ciddi anlamda çok çok beğendim. Meriç'in çocuklarla buluşması o sahnede gözyaşlarımı tutamadım..Aama keşke Meriç ilk buluşmalarında aramasaydı Aliye'yi ya belkide İkbal güvenseydi Meriç'e hep getirirdi çocukları. Bu sahnede çok kötü oldum hele Aliye taksiyle geldi ramak kala göremedi a çocuklarını gerçekten çok etkileyiciydi. Aliye ve Deniz ayrılığı umarım kısa sürer ya ormandaki ayrılma sahneside çok etkileyici sahnelerdendi. Bütün bunlar biryana şu son sahne koparttı beni:)Kesinlikle Müco Aliye'ye yardım edecek. 'MERHABALAR ALİYE HANIM' :) Bunlar haricinde Sanem abla yine çok güzeldi göz kamaştırıyordu yine...

GüZYanGInI
04-01-06, 13:23
ya valla hastayım bu mücoya ya.. çok çok çokkk karizma ve sempatik bişi... dediğin gibi 1907 sana katışlıyorum.. meriçin çocuklarla olan sahnesi, o korumayı itelemeye çalışması çok kötü oldum bende

fenerli_kiz
04-01-06, 13:41
ya dünkü beölüm yine cok güzeldi!! Bende aliyeyi anlamiyorum!!
Bu arada deniz defne yakinlasmasini da hic sevmedim...

magrip86
04-01-06, 13:48
Ya Müco Cidden Kaçirir Mi çocuklari???? Walla Ben Beklerim....

meryemce84
04-01-06, 14:01
Müco Ne Yapacaksan Yap Artik
şimdi Sira Sende Hadi Be Koçum Göster Kendini

GüZYanGInI
04-01-06, 14:11
Ya Müco Cidden Kaçirir Mi çocuklari???? Walla Ben Beklerim....
inşallah kaçırır ve anneleriyle kavuşturur.. aliyeye herşeyi anlatıp işbirliği yaparlar belki... alp e nasılda zelişle ilgili bişiler soruoduç... ama bu bölüm zelişle müco sahneleri göremedim

deryaaa
04-01-06, 14:41
Dunku Bolum Superdi.
Ozel Hatta 2 Bolum Sonra Cocuklardan Birini Verecek Ama Geri Alacak Diolardi.
Bende Mericin Arabanin Arkasindan Anne Anne Die Aglamasina Dayanamadim.
Bu Arada Meric Ayseyi Wc De Beklerken Keske Aliyeyi Arasaydida Bi Konustursaydi.o Kadar Heyecanlandimki....

Melisa2000
04-01-06, 15:03
müco aliyeye asılacak bükü ihtimal.alpe mendakka dukka deyip durdu.nasıl sinan amcasının kızıyla gönül eylendirdi diye o da aliyeye yaklaşacak.ama cayır yanar aliyeye aşık olur.aliye çocuklarını sinanın vermediğini söylerse müc çocukları ancak o zaman kaçırır.zeliş aliyeyi ayartmaya çalıştığını duyarsa müconun kafasını kırar.

mizrak_tutucu
04-01-06, 15:08
Defne'nin Deniz'e asılmayacagini ve dost olacaklarını da söylemiştim. Müco, Aliye'ye asılmayacak. Müco Zeliş'e deli gibi aşık. Aliye'yi Sinan'a karşı koruyacak ve çocukları almasında yardımcı olacak ama asılmayacak. Muhtemelen bu aşamada sadece Sinan'ın adresini Aliye'ye verecek.

Demian
04-01-06, 18:56
bencede asılmaz. hatta adresini vermeyecekte,çocukları evden alıp Aliye'ye götürecek galiba. özette öyle bir sahne vardı.

loralai
04-01-06, 19:46
hayır müco aliyeye asılmaz ben bide ben o meriç annesiyle telefonda konuşurken çok etkilendim aliye sinanın evlendiğini duyduğu anda çok güzeldi ve aliyeyi niye anlamıyosunuz özellikle nusrete söylediklerinde haklıydı insan sevdiğinin tenini hissetmek istiyo dedi bunu kendi içinde söylemiş olabilir neyse yani süper bi bölümdü doğrusu ben haftaya yeni bölüm vermelerini istemiyorum bayram günü çok zor olur izlemek

turuncumsu
04-01-06, 19:49
Mücahit kesin çocukları kaçırıp aliyeye götürecek geçe hafta ve önceki hafta da söylemiştim. Halbuki sinanın artık adresini biliyo, aliyeye söylese aliye polisle gider alır çocukları ama müco olayların hukuki tarafını detaylı bilmediği için direk çocukları kaçırıp annelerine götürecek.

loralai
04-01-06, 20:17
bence müco aliyeye kaçırıp getirmiycek çocukları özel hatta sinan çocukları kısa bi süreliğine aliyeye vericek diyodu bence sinan aliyenin gözüne girmek için böyle bişe yapabilir

turuncumsu
04-01-06, 21:50
valla ben artık sinanın aliyenin gözüne girme çabası olacağını sanmıyorum sokakta aliyeyi denizin yanında gördükten sonra üzüntüsünden ölse de gözüne girmeye çalışmaz bence. ben bu işi müco yapacak diyorum. senaristler konuyu buraya kadar getirip mücoyu konuya bu kadar dahil ettilerse bi sebebi vardır bana kalırsa. yoksa müconun sinanın evini öğrendiğini göstermezlerdi orda öyle bi kopya verdiler. bu işi müconun yapacağını o şekilde gösterdiler bence.

secret
04-01-06, 21:56
ya arkadaşlar aliye nin sonunda ne olmuştu??hani müco aliyenin odasına girdi sonrasında ne olmuştu??yazılar falan çıktı diyorlar ben oraları göremedim!!yazarsanız çok sevinirim:img-grin2:

sunrise
04-01-06, 21:59
ya arkadaşlar ben ilk defa yorum yazıyorum.ilk bölümünden beri aliyedizisini hiç kaçırmadım.veizlediğim en kaliteli dizilerden biri...ama başından beri sezdiğim birşey vardı.aliyenin denize karşı olan duyguları bir türlü anlayamadım.yani tam olarak seni seviyorum bile demedi.hep üstü kapalı cvp verdi.ve nedense hep deniz ilgi gösterdi aliyeye...tmm evli olduğu için yaapmamış olabilir.tam boşandı artık önünde engel kalmadı dedik.ta ki öpüşme sahnesine kadar ki (benim en mutlu olduğum sahnelerden biriydi)birden herşey tersine dönü.yani öpüşmeden önce aliye ona karşılık verdi.birbirlerine duygularını açtılar.herşey öpüşmeden sonra oldu..tabi aliyeninde psikolojisini anlıyorum ama böyşe yaparak daha çok acı çektiriyor denize.aliye rolünü sarstıklarını düşünüyorum.eğer deniz ve defne yakınlaşırsa denizi suçlamamak lazım.çünkü o bu ilişki için hem kendi hem aliyenin yerine savaştı.ve defne ve deniz biraz yakınlaşmalıki aliye kaybettiğinin değerini anlasın.tabi bu benim düşüncem

Nebula
04-01-06, 22:02
Bence aliye nin izlediğim en güzel bölümlerinden biriydi.özellikle meriç in çocukları görüp koştuğu an müthişti.tabi müco nun girdiği sahneyi de yabana atmayalım demiii.ayrıca sevgili secret üzülme zaten dizi o sahnede bitti önemli bir söz falan olmadı.yaa bu dizi tekkelimeyle müthişşş.emeği geçenleri kutluyorumm........

OXFORD
04-01-06, 22:04
ya arkadaşlar aliye nin sonunda ne olmuştu??hani müco aliyenin odasına girdi sonrasında ne olmuştu??yazılar falan çıktı diyorlar ben oraları göremedim!!yazarsanız çok sevinirim:img-grin2:

müco geldi.birbirlerine baktılar ve orda bitti canım.

evet ben de çok beğendim bu bölümü.ya bu defne'nin tam ne olduğunu çözemedim.şu an sadece iyi,sorunlara olan arkadaşına yardım etmeye çalışan sadık bir arkadaş rolünde.ama sonra ne olcak acaba.umarım böyle kalır.

iki kaynana savaşı öldürüyor beni...çok gülcez çokkk...

aliye deniz'e olan aşkını daha çok belli etti.ama çocukları hep önde...o da haklı tabi...ama kendisini bu kadar soyutlaması da gerekmez.

meriç ile annesinin sahnesi uzun zamandır beklenen bir sahneydi.ikbal çocukları getirmiş ama adamlarını da getirmeyi unutmamış hani...

ve final...ben haluk gelcek derken kapıdan müco girmesin mi?süperdi ya...işte herşey şimdi başlıyor.

turuncumsu
04-01-06, 22:44
...ama başından beri sezdiğim birşey vardı.aliyenin denize karşı olan duyguları bir türlü anlayamadım.yani tam olarak seni seviyorum bile demedi.hep üstü kapalı cvp verdi.ve nedense hep deniz ilgi gösterdi aliyeye...
bende baştan beri bunu söylüyorum aliye denize aşık değil bence. minnettar olabilir, denizin ona verdiği desteğe saygı duyuyor olabilir, bir kader arkadaşı olarak çok seviyor olabilir ama aşık değil. çünkü aşık olan insan ne olursa olsun hayatının zor bir dönemini aşık olduğu insana yaslanmadan geçirmek istemez. , hadi cinsel yönünü çoktan geçtim insan aşık olduğu insana yaslanmaya, omzunda ağlamaya "ihtiyaç" duyar. o ihtiyaç da "onu da ateşe atamam" diyip işin içinden sıyrılmasını engeller.
belki aliye çok kızmasına rağmen kocasını unutamamıştır? gururuna yediremediğinden kimselere söyleyemiyordur? ne biliyim herşeyi düşünmeye başladım valla.

loralai
04-01-06, 23:12
sana katılıyorum turuncumsu ben aliyenin denize tam olarak aşk beslediğini düşünmemeye başladım ama bi yandan da dünkü bölümde dikkat ettiyseniz herkesin ağzından denizle ilgili bi şeyler duymak için bekliyodu bi de ben ikbalin telefonda konuştuktan sonra sus meriç diye sayıklamasına bayıldım o anda aliyenin halide çok kötüydü ben aliyenin meriçin elinden telefonu alıp ikbale onun vicdanını sızlatacak bi şeyler söyler diye bekledim ama olmadı bi de denizin aliyeye gitme dediği sahnede o gitme diyişinden sonra ağlıycaktım nerdeyse doğrusu ben aliyeyle denizi izlerken çok duygusallaşmazdım ilk defa böyle oldum aslında aliyede üzülüyo ama onunda elinden bişe gelmiyo neyse haftaya denizin evine gidicek nasılsa orda denize bana bu yüzüğü verdiğin gece hayatımın en mutlu günüydü gibi bişe dedi yanılmıyosam bi de nusret niye ameliyata giriyo acaba çok merak ettim

sunrise
04-01-06, 23:34
ya ben bir ilk yaptım ve sırf üzülmemek için aliyenin son bölümünü seyretmedim.yani sadece ilk beş dakikasını seyrettim.zaten deniz aliyenin arkasından ''gitme'' dediği anda ağlıyordum.ve dayanamayıp televizyonu kapattım.sonra arkadaşlardan aldım haberleri.(sınıfta bir topluluk kurduk.aliye hakkında herşeyi konuşuyoruz.teoriler sunuyoruz falan.yani büyük çalışma içindeyiz)ya ben çok üzülüyorum.denizle aliye kavuşsun.ama bunu en çok deniz için istiyorum.yazık ona ya.bir yandan aliyeye hak vermek istiyorum ama bir yandanda denize yaptıklarını doğru bulmuyorum.''iki gün acı çeker unutur''dediğinde benim yüreğim parçalandı yani.ama yinede aliyeyi tek geçerim:)

magrip86
05-01-06, 09:50
müco aliyeye asılacak bükü ihtimal.alpe mendakka dukka deyip durdu.nasıl sinan amcasının kızıyla gönül eylendirdi diye o da aliyeye yaklaşacak.ama cayır yanar aliyeye aşık olur.aliye çocuklarını sinanın vermediğini söylerse müc çocukları ancak o zaman kaçırır.zeliş aliyeyi ayartmaya çalıştığını duyarsa müconun kafasını kırar.

YOK DAHA NELER!! ZELİŞ VAR ARADA Bİ KERE MÜCO DÜNYADA YAPMAZ ÖYLE BİRŞEY!!! KONUŞMAYACAK MI KİMSE KİMSEYLE!! BİR GELDİ "ALİYE HANIM MERHABA" DEMEYLE ASILMA MI OLDU? EH YANİ... O BENCE SİNAN'IN ADRESİNİ VERMEYE GELDİ... ZELİŞ TEN BAŞKA BURNUNUN UCUNU GÖREMEZ...

magrip86
05-01-06, 10:16
Arkadaşlar,
Bölüm sonunda verilen fragmanda neler gösterdiler anlatır mısınız? Ben kaçırdım da. :img-MSNCRY: :img-MSNCRY: :img-MSNCRY:

Deniz babasıyla konuşuyordu, Müco Zeliş'in evinin önünde arabada bi adamla konuşuyordu, Nusret ameliyata giriyodu, Feyyaz da onun yanındaydı... fazla da bişey hatırlayamadım....

nes_rial
06-01-06, 00:32
Ben yılbaşını merak adiyorum,kutlamayacaklarmı ki..??:img-swoon2:

Bir de kutlu evli mi?Gecen bölümlerde bir bayanla yemeğe cıkmışlardı..bir de son bölümde dışarda denizle defneyi gördü bir bayanla..Ben nedense onu evli diye düşünüyordum ama şimdi de defneye ilgi göstermeye başladı:sad0143: Kesin denizle arasında bişey oluyor sanıyor bence çünkü hep onu ima eden hareketlerde bulunuyor..belki ilerki bölümlerde bu yüzden denizle tartışabilir..zavallım aliye hasretiyle yanarken..

Ha bir de ilk gördüğünde de defneden etkilenmişti biraz,''Hoşgeldiniz ben Kutlu'' fln heheh

1907
06-01-06, 00:52
Bölüm özetini yeni gördüm harika bir bölüm olacak ya. Bu defa güzel bir bölüm özeti hazırlamışlar. Birde dizi biterken neler olacağını göstermelerine çok sevindim 2 hafta bekliycez çünkü:'(Çocuklar annelerini görecekler yazıyor ya orayı çok merak ettim birde Deniz ile Aliye'yi tabiiki. Ay bu bölüm özetini okuduktan sonra nasıl geçicek günler:|

ADDA
06-01-06, 01:44
replikleri yanlış yorumladığını düşündüğüm arkadaşlar var.Aliye Deniz'e aşık değil demek için,dikkatsiz bir seyirci olmak gerek.Aşk içime işliyor diyor,sevdiğimin tenini hissetmek istiyorum diyor.Daha ne demeli sizce? Bir de öncelik meselesine katılmıyorum.Mutluluğu tam olsun istiyor.Hepsi bu

A.Konak
06-01-06, 02:10
bölüm özetlerindeki son cümle bitirdi beni. hadi inşallah diyip beklemeye koyulalım.

simal
06-01-06, 02:43
replikleri yanlış yorumladığını düşündüğüm arkadaşlar var.Aliye Deniz'e aşık değil demek için,dikkatsiz bir seyirci olmak gerek.Aşk içime işliyor diyor,sevdiğimin tenini hissetmek istiyorum diyor.Daha ne demeli sizce? Bir de öncelik meselesine katılmıyorum.Mutluluğu tam olsun istiyor.Hepsi bu

Tamam ama Aliye`nin bütün söylediklerine ragmen hala Deniz`e asik hissi uyandiramiyo bende (en azindan Denizi`in ona oldugu kadar) belki Sinan`i sevmemden kaynaklaniyo :blush: Ben kocasiyla daha mutlu olacagini düsünüyodum hep ama adama öyle bi karakter cizmislerki hep bi yerde uyuzlasiyo ve bitiriyo olayi, aslinda su aldatmalar filan olmasaydi Sinan`in bütün vicdansizliklarina ragmen beraber olmalarini isterdim. Cünkü onlarinda istedikleri gibi son bölümlerde,hala Aliye`ye asik olduguna bende inandim, ama adamin karakteri bozuk iste malesef!Eminim Aliye`de cocuklarin anne ve babalariyla birlikte yasamalarini isterdi cünkü sonucta Sinan cocuklarin babasi bu degismez bi gercek, ve basindan beri verilen mücadele de o cocuklar icin degil mi?

rubio
06-01-06, 03:09
bölüm özetinde mücahitin leylaya sunacagı cana alıcı teklif ne diyo ya bence çocukları annelerine verdirt benden kurtul gibi bişi sölücek ya çok heycanlı yaaaaaaaaaa

turuncumsu
06-01-06, 10:04
replikleri yanlış yorumladığını düşündüğüm arkadaşlar var.Aliye Deniz'e aşık değil demek için,dikkatsiz bir seyirci olmak gerek.Aşk içime işliyor diyor,sevdiğimin tenini hissetmek istiyorum diyor.Daha ne demeli sizce?
Yok valla dikkatsiz değilimdir, ben düşüncemi söyledim.
Ama galiba senin dikkatinden kaçmış çünkü aliye o cümleyi "sevdiğimin tenini hissetmek istiyorum" şeklinde değil, "insan sevince tenini hissetmek ister" şeklinde söyledi. Yani "denizi anlıyorum, beni seviyor, o yüzden benimle birlikte olmak istiyor. ama ben yapamıyorum" gibi bir anlam çıkardım ben oradan.
S