Tüm Versiyonu Göster : Köy (The Village)

yalniz_kurt
16-12-04, 20:35
http://www.sinema.com/pic/filmler/k/koy150.jpg

19. yüzyıl sonunun bütün özelliklerini taşıyan kasabada herşey tablo güzelliğindedir. Kasaba halkı cennet gibi bir ortamda uyum içinde yaşamaktadır. Dış dünyaya kapalı yaşayan bu halkın elinde kasabayı çevreleyen ormanda barınan yaratıklarla ilgili ürkütücü bilgiler vardır.
Kasaba halkı tarafından "Hakkında Konuşmadıklarımız" şeklinde tanımlanan bu yaratıklardan gelen tehditle insanların huzuru bozulur. Ormanda pusuya yatmış görünen şeytani güçlerin yarattığı korkuyu şiddetle hissetmeye başlarlar. Ancak hiçbirisi ormanın derinliklerine girip orada neler olduğunu görmek gibi tehlikeli bir maceraya atılma cesaretini kendisinde bulamaz.
Sadece kasabanın meraklı gençlerinden Lucius Hunt (Joaquin Phoenix), büyüklerinin uyarılarına rağmen kasaba sınırlarının ötesine geçip bilinmeyeni keşfetme arzusuyla yanıp tutuşmaktadır. Kasabada Lucius'un bu arzusunu paylaşabilen sadece iki kişi vardır. Bunlardan birisi kasabanın güzel ve cesur kızı Ivy Walker (Bryce Dallas Howard); ile 'köyün delisi' Noah Percy (Adrien Brody).
Lucius ile Noah, Ivy'ye tutku derecesinde bağlıdırlar. Ancak genç kızın kalbinde sadece bir tanesi için yer vardır. Bu durum, Ivy'nin kendi tutkulu mizacı ve köydeki kaotik atmosferle birleşince, köydeki huzurlu yaşam yerini yavaş yavaş gerginliğe bırakmaya başlar.

16-12-04, 21:51
Adrien Brody- bu 'Piyanist' filminde bas rolde oynayan oyuncu degil mi?
:roll: O oOoo eminim :lol: SÜperdi o film..bununda ayni derecede olduguna eminim

Siyahinci
16-12-04, 22:08
Yok Cansu o kadar iyi değil.Yani benim kadar gerilim filmi sven biriysen beğenmezsin.Filmin sonunda eee bu mu yani diyor insan :lol: :lol: oyuncular iyi ama film :(

damdabaca
18-12-04, 10:27
Korku filmi diye gittim ama dumur oldum.Tamam Shamalaya miydi neydi yonetmen onun tarzi farkli ama bence korku gerilim filmi diye reklam olunmasi yanliş.
Ama filmi cok beendim.Düşündürüyor insani.Oyunculuklar superdi.
İlk yarida yaratiklara laf ettim ne sacma diye.Aaaa bi baktim ikinci yarida yaratik felan yok.Onlar sadece ihtiyarlar heyetinin koy halkının gozunu korkutmak icin duzenledigi bişey

Ben cok begendim filmi

damdabaca
20-12-04, 14:20
http://us.movies1.yimg.com/movies.yahoo.com/images/hv/photo/movie_pix/touchstone_pictures/the_village/bryce_dallas_howard/cloak.jpg

damdabaca
20-12-04, 14:21
http://us.movies1.yimg.com/movies.yahoo.com/images/hv/photo/movie_pix/touchstone_pictures/the_village/_group_photos/judy_greer1.jpg

spikey
06-01-05, 12:12
ben harbiden night shyamalan'nın filmlerine bi daha para werseler de gitmiceö.... işaretler berbattı, 6. his de oole (ki sanırım türkiye çapında bu filmi sewmeyen tek insan benim.kime sorsam cok beğenio filmi) ve köy ise tam bi rezalet. fragman muhteşemdi ama filmi izleyince romantik komedi olduğunu anladım ve yıkıldım.korkunç tek bi sahne gösterin.......40 yıl kulunuz oliim :)

RaSMuS
06-01-05, 18:31
Bence işaretler güzeldi.. ( Konusunu anlamak zor) bu filmi de izlemedim ama bence güzeldir

yalniz_kurt
06-01-05, 21:16
filmin sonu hiç hoşuma gitmedi dahagüzel olabilirdi !!!

RaSMuS
14-01-05, 08:41
İzledim arkadaşlar.. Tekrar tekrar izlenecek bi film değil. Ama olaylar, oyuncuların davranışları aynen işaretlerdeki gibi. Mesela çok durgun sahneler var. Bi ses geliyo herkez birbirine bakıyo. Sesis kadıkları sahneler çok.

yalniz_kurt
14-01-05, 12:48
yönetmenine yakışmamış ...
çünki yönetmen iyi bir yönetmen sadece kendini düşürmüş bu filmle bunu tek ben demiyorum film hakkında eleştiriler hep böle genelde ...

daybreak
14-01-05, 12:52
yönetmen kimdi ki

yalniz_kurt
14-01-05, 13:09
M. Night Shyamalan

iştaretler filminin yönetmeni

şimdi bi işaretler filmine bakın bide kye aradaki farka bakın ...

daybreak
14-01-05, 13:42
ooooooo aradaki 2500 farkı bul gibi birşey yani.

spikey
14-01-05, 18:53
allah aşkına o fragmandan soora bööle bi film görünce insan biraz keklenmiş hissine kapılıo.walla ben üzüldüm para werdiime.soora ne biliim filmdeki tek ii olay surekli dehset müzikler wermeleriydi.insan gerilio müzikle ama olay bi sonuca warmıo ve dolayısıyla sen müzğin etkisiyle kasılıp kalıosun.

MasalTeam
30-09-05, 13:30
Herkes izlesin bence bu filmi , bende olumsuz elestirilerden dolayi Sinemada izlemedim ama simdi Dvd de izleyin Sinemada izlemedigime pisman oldum ;)
Bence 2004 yilinin nadir Yapimlarindan biri...

hellokitty
17-10-05, 18:28
bence hiç güzel bir film değildi...o filmi izlemek için harcadığım zamana acıdım:(

sweet923
04-08-06, 18:38
korku filmi zannedenlerden biri de bendim..ama değilmiş...sadece izledim...

arrzzu
01-09-06, 17:42
beklediğim kadar korkutucu çıkmamıştı:(

sabiş@enes
01-09-06, 17:44
evet pek korkutucu değildi filmin sonuna geldik aaa bu mu şimdi demiştim:img-grin2

RoseMarry
01-09-06, 19:14
arkadaşlarım sinemada izlemişler korkunç falan dediler ben dvdsini izledim o kadarda korkunç gelmedi bana

Şah-Rû
19-09-06, 09:29
Korku film olarak değerlendirmemek gerekir, sanırım birçok kişi bu filme aksiyon bekleyerek gitmiş. Eğer öyle bir beklentiniz varsa sıkılabilirsiniz bu filmin klasmanı farklı. Bence güzel bir filmdi olayların ilerleyişi sahnelerin bağlantısı güzel düşünülmüş. Mehmet Aslantuğ bu film için şiir gibi demişti, bence gayet yerinde bir yorum olmuş. Şiir gibi akıcı, tadında ilerleyen bir film.

kaptan jack
07-11-06, 20:47
neden bu filme çok korkunç dediklerini anlamış degilim....korkuyla hiç bir alakası olmyan acayip bir filmdi....özellikle sonu tam bir hayal kırıklıgıydı....yani bu muymuş diye hayıflanırken buluyorsunuz kendinizi.....:img-sorry

acemicadi_selim
11-11-06, 23:22
yaa bence cook sacma bisiydi bence korku vede gerilim 0 sifir sonu ise cook sacma bitti yaniii.......

_denizcan_
11-11-06, 23:27
kkorku filmi sandım sinemada izleyemedim diye dvdsini aldım param boşa gitti rezalet bir filmdi

tarasbulba3
02-12-06, 00:32
m.night shyamalan bi röportajında insanların filmlerine oyunculara bakarak değilde yönetmenine bakarak gelmelerini ümit ettiğini söylemişti...bu adamı korku filmi yönetmeni olarak algılamak yanlış...çünkü yep yeni bi ekol oluşturdu bu adam...filmlerin hikayesi kendine ait...bu çok önemli bi özellik...s.king romanların da görebileceğiniz karakter derinliği hikayelerinin hepsinde var....karakterler derinlemesine işleniyo....kast seçimide bence çok başarılı...bizim yönetmenlerden osman f. seden in yaptığı gibi yönettiği filmlerde ufakda olsa mutlaka rol alıyor...yönetmenimiz seyirciyi şok etmeye bayılıyor...filmlerinin finalleri hep unutulmaz oluyoo..6.his filmini hatırlayın..hikaye de oyuncu seçimide ona ait...sinama tarihine h. j. osment ı kazandırdı.. işaretler filmi köy filmi ve sudaki kız filmi adını hatırlayamadığım ilk filmi ( hristiyan bi çocuğun hayatını anlatıyordu) finalleri bence şok edici idi... üstelik bu adam daha çok genç....ben filmlerine bakalım bu sefer neler yapacak diye gidiyorum....

movie_monster
11-01-07, 18:38
m.night shyamalan bi röportajında insanların filmlerine oyunculara bakarak değilde yönetmenine bakarak gelmelerini ümit ettiğini söylemişti...bu adamı korku filmi yönetmeni olarak algılamak yanlış...çünkü yep yeni bi ekol oluşturdu bu adam...filmlerin hikayesi kendine ait...bu çok önemli bi özellik...s.king romanların da görebileceğiniz karakter derinliği hikayelerinin hepsinde var....karakterler derinlemesine işleniyo....kast seçimide bence çok başarılı...bizim yönetmenlerden osman f. seden in yaptığı gibi yönettiği filmlerde ufakda olsa mutlaka rol alıyor...yönetmenimiz seyirciyi şok etmeye bayılıyor...filmlerinin finalleri hep unutulmaz oluyoo..6.his filmini hatırlayın..hikaye de oyuncu seçimide ona ait...sinama tarihine h. j. osment ı kazandırdı.. işaretler filmi köy filmi ve sudaki kız filmi adını hatırlayamadığım ilk filmi ( hristiyan bi çocuğun hayatını anlatıyordu) finalleri bence şok edici idi... üstelik bu adam daha çok genç....ben filmlerine bakalım bu sefer neler yapacak diye gidiyorum....
kesinlikle katılıyorum.çok başarılı bi yönetmen.aslında çoğu kişi köy e korku filmi diye gitti ve beğenmedi.içinde gerilim unsurları olan bi filmdi ama korku filmi değildi.özellikle final i çok iyiydi.adrian brody oyunculuğuyla ön plana çıktığı bu film bence başarılı bi yapım.:good:

nejatdidem
28-01-07, 12:46
evet yönetmen başarılı ama film çok kötüydüü yaaa...büyük bi zevkle izlemeye gitmiştim ama sonuç hüsran oldu benim için;)

_nesli_
25-05-07, 08:47
berbat bi filmdi korkmak için izledim komediden başka bişey değildi tek kelimeyle iğrenç Allahtan sinemada izlememiştim......

alyssa_
22-06-07, 21:20
ilk aldığımda çok korkunç bişey sanmıştım ama izleyince hiç beğenmedim ya.hiç sevmedim o korkunç falan değil bir çocuk bile izlese korkmaz bea:)hatta katıla katıla gülerdi valla.verdiğim paraya yazık oldu...

rbd delisi
07-09-07, 10:15
acayip bi filmdi ben cd''den izledim

hiç bişey anlamadım.