Tüm Versiyonu Göster : En iyi 10 Buffy bölümü
Size göre en iyi olan Buffy bölümlerini buraya yazabilirsiniz.
benimkiler;
Fool For Love
Once More with Feeling
The Gift
Tabula Rasa
Intervention
Chosen
Hush
Wish
Intervention
The body
1-Once More with Feeling
2-The Gift
3-Something Blue
4-Fool For Love
5-Beneath You
6-Dead Things
7-Tabula Rasa
8-Becoming, Pt.2
9-Chosen
10-Intervention
Nasıl unutmuşum ya.Something Blue süper komik bir bölümdü.
Benim en beğendiğim on bölüm şöyle :
(Sıraya koymadan yazdım. Çünkü aralarında karşılaştırma yapmak zordu.)
--Becoming- Part 1 & 2: Bunlar iki ayrı bölüm olmasına rağmen ikisinden birini seçemediğim için birlikte yazdım. Bu bölümlerin albenisi bence Angelus’ın varlığı. Doğrusunu söylemek gerekirse ben Angelus’ı Angel’dan daha çok seviyorum. Daha karizmatik . Yaptıkları pek tasvip edilecek cinsten değil tabi. Bölümün sonunda Buffy’nin Angel’ı açtığı boyuta gönderdiği sahne ise favorim.
--Tabula Rasa: Bu bölüm en komikler arasında. Willow’un yaptığı büyü ile hafızalarını kaybedip birbirleri ve kendileri hakkında ilginç tahminler yürütmeleri gerçekten güzeldi. Diyaloglar zekice hazırlanmıştı. Hele Spike’la Giles’ın “baba-oğul” konuşmaları süperdi.
--Something Blue: Bu da en komiklerden. Büyücü Willow yine iş başında. Tabi bu acemilik zamanları. Aslında romantik Spike- Buffy ,sürekli kavga eden Spike- Buffy’nin değerini anlamamı sağladı. Zira onların bu romantik halleri normalde olmaları gereken o “kanlı-bıçaklı” hallerinin tam tersi olduğu için komikti ama diğer halleri kadar ilgi çekici değildi.
--Fool For Love: Hemen hemen bütün duyguları bünyesinde barındıran bir bölüm. Spike’ın, içli aşk şiirleri yazan duygulu bir şairken bir anda Kanlı William’a dönüşmesi güzel anlatılmıştı. Ayrıca Spike’ın Buffy’e anlattıkları “hayat dersi” niteliğindeydi.
--Intervention: Robot Buffy’nin arz-ı endam ettiği bu bölüm bana Buffy’i bile şirin bulabileceğimi göstermişti. Zira istisnai durumlar hariç, avcı hanıma sinir oluyorum. Ama Robot Buffy oldukça sevimliydi. Gerçi azmettirici Spike ile dahi-kötü Warren’ın bu marifeti Scoobyleri bayağı zor bir durumda bırakmıştı. Robot Buffy’nin aslında Buffy olmadığını anlamak bu kadar uzun zaman almamalıydı bence. Ayrıca Spike’ın anahtarın kim olduğunu itiraf etmemesi yüzünden hastanelik olması da çok kötüydü.
--Once More, With Feeling: Harika bir müzikaldi. Şarkı sözleri güzeldi ve oyuncularda genelde güzel seslendirmişlerdi.
--The Wish: Konusu, “Buffy olmasaydı Sunnydale’de neler yaşanırdı?” olan bu bölüm aklıma “Scoobyler olmasa Buffy Sunnydale’de neler yaşardı?” sorusunu getirdi! Ayrıca bu bölümde farklı birer Willow ve Xander izlemiştik…
-- Hush: Oldukça özgün bir bölümdü ve gerçekten komikti.
--Graduation Day, Part 1: Gerçekten en romantik bölümlerden biriydi. Buffy’nin , birlikte bir gelecekleri olmasa bile Angel’ı kurtarmak için Faith’le ölümüne dövüşmesi ve sonunda da kendini feda etmesi güzeldi.
--The Gift: Bu bölüm için söylenecek fazla bir şey yok. “Mükemmel”e yakın…
-- Bir de adını hatırlayamadığım bir bölüm var. Bir cadılar bayramı bölümüydü. Bir büyü sonucu herkes, giydiği kostümün etkisinde kalıp farklı hareket etmeye başlamıştı. Xander bir asker gibi davranmaya başlamıştı vs. O bölümde çok güzeldi.
Benimkilerde şöyle;
1- Fool For Love
2- Restless
3- The Gift
4- The Body
5- Forever
6- Once More With Feeling
7- The Weight of the World
8- Hush
9- Grave
10- Graduation Day 1,2
bu sıralamayı yaparkende baya zorlandığımı söyleyebilirim çünkü buraya sığdıramadığım çok sayıda bölüm bulunmakta...
1-Hush
2-Becoming Part:2
3-Once More, With Feeling
4-The Gift
5-Tabula Rasa
6-The Budy
7-Something Blue
8-Conservations With Dead People
9-Primeval
10-Graduation Day Part:2
iyiden güzele ya da tam tersi gibi bir sıralama yapmadım sadece aklıma gelenler.
nymphadora
05-04-08, 21:26
Fool For Love
Once More, With Feeling
Restless
Wish
Something Blue
Chosen
The Gift
Hush
Tabula Rasa
Conservations With Dead People
ilk dördünde ıraama yaptım ama geri kalanarında yapmadım ayrıca başka başka bölümler de geldi aklıma... ama ilk dördü benm favori bölümlerm zaten...
vivaforever18
15-07-08, 14:17
buffynin şizofren olduğu bölüm vardı. adını bilmiyorum. o bölümden çok etkilenmiştimmm.
Ben de benim favorilerimi yazıyım dedim:)
1.Fool for love
2.Once more with feeling
3.The Gift
4.Chosen
5.Smashed
6.Tabula Rasa
7.Something Blue
8.Intervation
9.Out of My Mind
10.Who are you
vBulletin® v3.8.0 Beta 2, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.