PDA

Tüm Versiyonu Göster : Menekşe İle Halil - Bölüm Yorumları (Arşiv 1)

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10]

de-rin
10-09-07, 21:18
Halil, Menekşenin elindeki ayı mustafanın kestiği yara izini görmedi değil mi?*

menekşenin babası kızını bulmak için gelecek mi?? acaba İstanbul'a??...

nasıl ayrılacak paraları yedirdiği helgasına..ah birde sabah sabah şarkı türkü eşliğinde kahvaltı hazırlamadaımı ????bir de üzerine öpüştülerye ayy dedim tam oldu:img-polic

karısı sabah kalkıpta şarkı mırıldansaydı heralde kadını kemiklerini kırmıştı ne bu sabah sabah diye...

batuhan_gumus
10-09-07, 21:18
kıvanç_aşkım o repliği yazdın ama ben o sahneyi tekrar yaşadım.Gerçekten dizinin en can alıcı sahnelerinden biriydi.

Bu Menekşe ne talihsiz bir kızdı.Etrafındaki bütün erkekler Halil hariç kızı öldürmekle tehdit ettiler.Nasıl ezik nasıl masum nasılda korunmaya muhtaçtı.

joo bir yerde haksizsin arkadasim bi abisi vardi cok iyi
bi adama benziyordu ooo bence menekseyi cok
sewiyor bence oo bisey yapmaz

aygüzeli
10-09-07, 21:19
bölümün ardindan ve sabah yaptigim/iz yorumlarin okunmadigini ben ve arkadaslarim farkettik.
buraya M&H dizisinin tüm detaylarini en ince ayrintisina degin yorumlamak, gelecek bölüm hakkinda fikir edinmek icin katiliyorum.
az önce farkkettim sizin mesajinizda bahsettiginiz konuya ben ve arkadaslarimda deginmistik. Sizi hemen ciddiye aldiklarina göre sizden ricada bulunmak isterim.. lütfen M&H icin elbirligi yapalim ve bu basliginda bahsi gecen dizilerinki gibi nitelikli mesajlarla dolmasini saglayalim... tek basina olmadigi asikar.

emin olun ki gümüs dizisi izlemedende, Kivanc Tatlitug hayrani olmadanda M& H cok sevilebilir. beginilip bu basliga emek verilebilir.
cogu mesajin duygu icerikli kisa olusundan rahatsizim dogrusu.
bence basligin ANASAYFAYA tasinmasiyla yapilacak yorumlarin hizinin kesilecegini düsünüyorum. bunun icin yönetime ricada bulunmadan önce buranin az biraz durulmasini bekleyebiliriz.
kisacasi böyle olmuyor, sabah dikatimi ceken, yapilmis cok iyi yorumlari tekrardan okumak isterdim ama aramak azap veriyor dogrusu.

hepimiz M&H begenisi icin bulustuk yeni tanisiyoruz.. zamanla birbirmizi taniriz nasil olsa ..

en sonda Menekse nin Almancasina degineyim, evet malesef tutuk vasat bir almancaydi konustgu.. kendisinin almanya da dogdugu düsünülürse pek olmamis.. ama ben kendisini affetim, ona kizmak imkansiz zaten ;)

kadir de cok az almanca konustu ancak onun konusmasini mimikleri ile birlestirince inandirici olmus.
Halil in almancasi Almanya ya yeni gelmis birisi icin oldukca iyiydi, kendisini tebrik ediyorum :)

ayrica Bosnali aksanida pek yakismis, dogru kullanilmis.. bu adami anlatmaya baslayinca durulmuyor, Ondan daha sonra bahsedeyim.

tüm Menekse ve Halil müdavimlerine Iyi Aksamlar diliyorum..bye
Sevgili mavicinar öncelikle sunu söylemeliyim acik yazdim yorumlari okumadim okumaya basladim aman allahim bu ne diyip kapadim..
Inaniyorum inclerinde öyle güzel ayrintilari secip güzel,muhtesem yorumlar vardir bende okuyup hak verdigim yerleri vermedigim yerleri degerlendirmek isterim tabiki ama rastlamak ne mümkün..
Artik hepimiz el biriligiyle renkli mesaj yazani,tek cümlelik mesajlari,link vereni uyaralim,tabi kimse bana ne demeden olsun hepimizin güzel bir ortamda cok güzel arkadasliklara yorumlarda gitmesi icin bu birlik gerekli..
Hepinizden ayni özveriyi bekliyorum..
Diyer dizinin yorumlarinida cok takip ettim buradaki yorumlardan pek bir farki yoktu ama bölüm yayinlanmadan reytingler bile gelmeden ilk kez görüyorum bir dizinin böyle sayfaya gectigini...
Protestom basladi bile.:img-blush

Yahu bu babanin sevgilisine söyledigi sözleri düsündükce kahkalarimi tutamiyorum o neydi öyle oy oy oy yerim ben seni diyisi..kendisine evlat veren kadina,anneye bir güzel söz bile sarf etmemistir bu cani adam her firsata elli karisina,cocuklarina kalkan bir baba...böyle bir baba olacagina babasiz yetim yasamak bir evlat icin daha hayirlidir..

*Rüya*
10-09-07, 21:20

nasıl ayrılacak paraları yedirdiği helgasına..ah birde sabah sabah şarkı türkü eşliğinde kahvaltı hazırlamadaımı ????bir de üzerine öpüştülerye ayy dedim tam oldu:img-polic

karısı sabah kalkıpta şarkı mırıldansaydı heralde kadını kemiklerini kırmıştı ne bu sabah sabah diye...

Halilin babasi bence gitmez Istanbula..Onun Helgasi var kalsin dimi :icon_evil hem mustiye silahi verdi..''Git namusunu temizle'' der orda herhalde..Ama ben açikcasi çok korkmuyorum..Musti yapamaz ya :) Gider istanbula ama birsey yapamaz

SBR
10-09-07, 21:22
ben o bahsedilen abinin yani en büyük olanın iyi olduğunu düşünmüyorum madem iyiydi orda araya girecekti :img-yes: kızı dövmüşler orda saçma sapan bir şey yüzünden en azından ben o abisinden (adını unuttum) bir şeyler demesini beklerdim ama hiç bir şey yapmadı kız kardeşine destek olabilirdi ama yapmadı :img-yes: böyle iyilik olmaz olsun :img-yes:

dilara_89
10-09-07, 21:24

babası gelmesede abileri gelir.küçük olan özellikle..
halil yarayı görmedi diye biliyorum.ama görmesini isterim...
adamın karısına çok acıyorum ya.kadın öğrenirse yıkılcak.

PAMUK_MELEGIM
10-09-07, 21:24
Evet, tek cümlelik mesajlar yine girla gidiyor :) yasak arkadaslar! çokmu zor ya?!

Bide Meneksenin almanca konustugu sahneleri baskasi seslendirmis..Keske orda iyi almanca bilen birini seçselerdi..Sizinde dediginiz gibi sadece orasi bi mantik hatasi olmus :)
Madem almancayi iyi bilmeyen biri seslendirmis, ozmn diyorum keske Sedef Avci kendi konussaydi orda..Kivanç Tatlitug ve diger oyuncularda sonuçta hepsi ögrendiler..ve Meneksede onlar kadar konsutu yani çOk Almanca cümleler kurmadi..

fahriye evcan seslendirdi diyorlar yani fahriye evcanda dogma buyugume almanya yani baskada yani oda kotu yaprsa bilemicem=)

reyhan69
10-09-07, 21:25
arkadaslar ..almanyanda cok türk aileleri var dögru dürüst almanca bilmiyorlar ..gayet günlük bir olay...cünkü türk toplumun icinden ayrilmiyorlar. Gerci genc kizlara yasak erkekler herseyi hallediyorlar..cok güzel dizi dün gece kacirdigim yerleri izledim cok üzüntülüyde hele dügünde birbirlerini gördükleri an.ayyy icim gitti vallahi...

emirdag_güzeli
Kesin sesli fragman'da cikar, belki oh zaman hersey daha de nettlesir bizim icin...

Babasi bir tek annesine birsey yapamiyor , annesini de dövmeye kalkarsa yuh yani!!
Bu adam nasil katar birisi yaa, ama aslinda olunlari soyluyorlar, yani bu durumlar halen dunyanin her tarafinda oluyor, Cocuklar annesi ve babasi yuzunden nedensiz yere dövuluyor(aslinda kimse nedenli olsada kimseyi dövmemeli)ama bunlar oluyor...ne yazikki..

Kivanc Daha kac sefer agliyacak, ona gore kendimi hazirlandiriyim..cook icten agliyor yaa,,bide KENDI SESI oldu icin, daha gercekci oluyor,, onun agladi sahneler bende hep agladim...hep de bunu basariyor gumus'de de basarmisdi...

<GüMüŞ>
başlığı devirmişiz ikinci bölüm olmadan...
multimedya bölümümüz açılınca bu kadar çabuk bitmez tabi...
neyse yeni başlık hayırlı olsun tüm menekşe ile halil ailesine...
fragmanımız hareketli görüldüğü üzere...halilin kaçma sahneleriyle daha hareketli olacak...yalnız olan menekşeye olacak istanbulda tek başına kime gider,ne yapar?
bu bölümde dizimizin sloganının ispatı olacak sanırım:kavuşmak için ayrılmayı göze alırmısın?

rumeysad
Arrkadaslarr süppersiniz yaaa..3.başlığa gecmişiz...daha nice başlıklara ve anasayfaya inşallah:D:D...fragamanı dünkü tekrardan sonra izledim...tekrarı izlediğim zaman bile heyecanlandım ve etkilendim..süpper ötesi bi diziolmaya aday..ilk bölümünde böle beğeniliyorsa öbür bölümlerde neler olur kimbilir...fragman çok karışık gercekten...halil birilerinden kaçıyo..menekşe yalnız başına istanbulda...ya arkadaslar yaa halilin teli yere düşüp kırılıyor..bu iki aşık nasıl buluşacaklar istanbulda..menekşenin teli yok...aklıma takıldı yaa..???

PAMUK_MELEGIM
10-09-07, 21:27
Herkese selam,
Öncelikle Menekşe ve Halil'i sevdiğimi ve uzun soluklu bir dizi olacağına inandığımı belirtmek isterim. Geçen cuma hikayeden çok beni KT'nin oyunculuğu etkiledi. Gülüşü ne kadarda masumdu. Beni en çok etkileyen de Halil'in o küçücük dünyasıydı. Küçük diyorum çünkü içinde doğduğu yer, Menekşe ve rahmetli annesinden başka kim ve ne var ki? Hiç. Dünyası küçük olunca içinde ki aşkı da daha güzel ve anlamlı oldu bizler için. Halil'i izlemek çok keyifliydi, bir büyüğün gözlerine bakmaya utanan küçük şirin çocuklar gibiydi Menkşe'ye bakarken. Sonra kafasına aşağıya eğerek gülüşü...Bunlar Gümüş'te hiç görmediğim tarzdandı. İşte o yüzden iyi bir oyunculuk sunduğuna inanıyorum. En azından iki farklı karakter arasında ki farkı aynı oyuncu olarak ortaya koyabilmişti:img-yes: Yandım Ali ile Sıla'da aynı oyunculuğu gösteren Cansu Dere gibi değil :img-hyste

P.S. Bu arada diziyi sağanak yağmur altında izlediğimi hemen söyleyeyim. Nasıl mı?Annem, Menekşe'nin o kıl kuyruk ve tipitip abisi ile Ayı Yogi babası her çıktığında ekrana tüüüüüüüü yaptı da:im-hyste :img-hyste
bye

:happy0064hahaha annen iyi yapmis ozaman=)) haha valla hic guleseim yoktuu=) yaa bende o abisyile babasina resmen gicik oldum bende onlari her gordugumde boyle abi ve baba olmaz olsun dedim :@ :img-cool2

de-rin
10-09-07, 21:28
Halilin babasi bence gitmez Istanbula..Onun Helgasi var kalsin dimi :icon_evil hem mustiye silahi verdi..''Git namusunu temizle'' der orda herhalde..Ama ben açikcasi çok korkmuyorum..Musti yapamaz ya :) Gider istanbula ama birsey yapamaz

rüyacım yanlış yazmışsın Halil'in babsı değilde menekşenin babsı olacaktı((okuyan arkadaşlar şaşırmasın şimdi halil'in babsı varmıydı diye))

evet sevenleri ayırmıyalım şimdi???
musti paralarını alsın yeter memlekete ne varsa satıp gelmişti Almanya'ya:img-wink:.iş kuracaktı gitti sermaya:img-wink:..oh oldu ona...
küçük abi kadir'in konuşmsı şive yapması bana garip gelmedi hareketleiylede uyumluydu....

alamehmet
10-09-07, 21:28
Bugün birkaç hpcanımla taksimde otururken bir baktım Menekşeye makyaj yapıyorlar arka masada :)

Bir baktım Halil :)

Dizi ekibi gelmiş oturduğumuz yerde çekim yapıyor...Bir ara kalktık bir şey almaya gidiyorduk ki arkamızdan bir ses arkadaşlar lütfen bakmayın kameraya devam edin devam edin diye :)

Çekim başlamış iki adam koşuyor yanımızdan geçiyor kameraman arkada biz yanda :) :)

Hangi bölümdü bilmiyorum ama bizimde çıktığımızı biliyorum :)

Mavicinar'ım bak sonunda bizde meşhur olduk :)

Detayları bbdbhb'mden alırız artık gelince...Biz çekilmemizin şokuyla detaylara pek bakamadık da :) :)

ülker
10-09-07, 21:29
Selenay abla zaten bu tip erkekler böyledirler bence evde terör esririler dışarıda metreslerine veya başka kadınlara karşı melek olurlar.Böyle erkekler sadece zavallılar bence insan bile olamayan yaratıklar.

Diğer dizi benimde dikkatimi çekti.Acaba oyuncu kadrosuna çok güvenildiği için ve ses getirecek bir dizi diye düşünüldüğü için mi direkt ana sayfaya aldılar anlamadım

batuhan_gumus
10-09-07, 21:30
fahriye evcan seslendirdi diyorlar yani fahriye evcanda dogma buyugume almanya yani baskada yani oda kotu yaprsa bilemicem=)

ya su fahriye evcan yaprak dökümünde ki kiz deil mi merak ettim
sedef avci cok güzel ve basarili oyuncu kiwanc abime zaten laf söyliyemiyorum hepside süper

de-rin
10-09-07, 21:36
Bugün birkaç hpcanımla taksimde otururken bir baktım Menekşeye makyaj yapıyorlar arka masada :)

Bir baktım Halil :)

Dizi ekibi gelmiş oturduğumuz yerde çekim yapıyor...Bir ara kalktık bir şey almaya gidiyorduk ki arkamızdan bir ses arkadaşlar lütfen bakmayın kameraya devam edin devam edin diye :)

Çekim başlamış iki adam koşuyor yanımızdan geçiyor kameraman arkada biz yanda :) :)

Hangi bölümdü bilmiyorum ama bizimde çıktığımızı biliyorum :)

Mavicinar'ım bak sonunda bizde meşhur olduk :)

Detayları bbdbhb'mden alırız artık gelince...Biz çekilmemizin şokuyla detaylara pek bakamadık da :) :)

ahmet halil ve menekşe koşarken beraberler miydi yoksa ayrı ayrı mıydılar?

-aze- hoş geldin canım

aynı şeyi bizlerde yaptık annenekız ma yağmur yağdırdı diye..

m.zülal
10-09-07, 21:39
herkese slm
ilk bölümden fena bir şekilde dizinin hastası oldum:img-cray:.oyuncular harika:happy0064 heycanla diğer bölümü bekliyorum.
Birde hatırla sevgiliyle aynı sate koymasalarmış harika olurmuşş:img-help:birinden birinin saati değişir gibime geliyor.e artık kim reyting savaşını kazanırsa:icon_whis bir ona bir buna zap yapmak yorucu olucak.

reyhan69
10-09-07, 21:41
2.Bölüm Fragmani cikmis mi???
Ben ce Menekse nin babasi ve abileri pesini birakmazlar ....aldiklari baslik parsaini kim geriye ödüyecek ve aptal Mustafa illaki parayi ister...Menekse ona viz gelir ...adam para canlisi..almanya canlisi oh olsun...
2.bölüm insallah biraz ic acici olur bakalim bula bilecek mi uzak akrabalarini bulur mu...hem halik almanyaya kacak gelmisse nasil pasaportsuz Türkiyeye giris yapacak?? onu da merak ediyorum..

aygüzeli
10-09-07, 21:43
Selenay abla zaten bu tip erkekler böyledirler bence evde terör esririler dışarıda metreslerine veya başka kadınlara karşı melek olurlar.Böyle erkekler sadece zavallılar bence insan bile olamayan yaratıklar.

Diğer dizi benimde dikkatimi çekti.Acaba oyuncu kadrosuna çok güvenildiği için ve ses getirecek bir dizi diye düşünüldüğü için mi direkt ana sayfaya aldılar anlamadım

Canim benim ben cevremde böyle seyler görmedigim icin cok yadirgadim yokmu tabiki var ama öyle aileler...evladini kurbanlik koyun gibi satip bu babanin yaptigi gibi düsüncesini bile kaile almayan,hatta kizi düsüncesini söyleyince tekme tokat girisen,ogullarina bile kendi karekterini yapistirmaya calisan bir baba...varmidir acaba böyle aileler?
Oglumla izledim cuma günü ilk bölümü ve bana sordugu tek soru anne büyünce benidemi böyle zorla evlendireceksiniz?oldu..:img-yes:tabi bu benim cocuguma bir sey daha ögretmem icin iyi bir firsat olmus oldu..
Protestom basladi dizimi ana sayfada görmek istiyorum..!!!

-Aze-yorumunu okurken ne yagmuru dedimde megersem annenin yagdirdigi yagmurmus cok güldüm inan.:img-wink:ne yagmurllar hak etti o baba kilikli yaratik...

Nurcum cancagzim sanirsam bölümü indirmissin yaz bakem replikleri okuyalim yine..

batuhan_gumus
10-09-07, 21:47
arkadaslar fragman süper ya ben bisey anlamadim halil simdi nerde istanbulda mi yoksa berlinde bu benim kafam mi karistirda da
yaa menekse yine agliyor uff cok üzüldüm :icon_sorr:sad53:

ben cikiom arkadaslar hadi bye

yesilimim
10-09-07, 21:52
Yeni başlığmımız öncelikle hayırlı olsun.Fragmanı tv de izledim az öce.Menekşe ile Halil iiside İstanbulda.Ya bölüm snunda yada bölüm içerisinde elbet ist de karşılacaklar.Menekşenin büyük abisi de onlara yardım edecek bence.

reyhan69
10-09-07, 21:52
arkadaslar diziler bosu bosuna yapilmiyor,, tabii her aile böyle degil ama cogu böyle kendi gördüklerimden ve duyduklarimdan söyleye bilirim..azalmasi lazim ama belki böyle dizilerden aileler etkilenirler ve yapmazlar...insallah

~*£sra*~
10-09-07, 21:53
slm, ay demin fragamani izledim, cok karisik birsey anlamadim söylenemez, o mezar tasi neyin nesi anlamadim, acaba halil birilerinden mi kaciyor, onlarda pesini biraksin diye kendini ölü mi bildirtiyor, ondan sonra almanyaya mi geldi, ay neyse feci sacmaladim, bu arada meneksenin almancasi gercekten cok kötüydü, yani ben almanyada dogdum, ve yasiyorum, ve benim almancam süper, yani bence o kisimlar komik duruyordu, meneksenin iyi kötü en az hauptschuleyi bitirmis olmasi lazim, o zaman 16 yasina kadar okumus oluyor :img-pilot dolayisi ile yinede cok iyi almanca konusmasi lazim gerekirdi, aman neyse, sanki bir daha almanca konusacaklar dizide :)

bu arada yeni baslik acilmis, yeni basligimiz hayirli olsun :happy0064
resim, imza ve avatar ekleyen herkesin ellerine saglik, hepsi harika :img-wink:

rumeysad
10-09-07, 21:56
2.Bölüm Fragmani cikmis mi???
Ben ce Menekse nin babasi ve abileri pesini birakmazlar ....aldiklari baslik parsaini kim geriye ödüyecek ve aptal Mustafa illaki parayi ister...Menekse ona viz gelir ...adam para canlisi..almanya canlisi oh olsun...
2.bölüm insallah biraz ic acici olur bakalim bula bilecek mi uzak akrabalarini bulur mu...hem halik almanyaya kacak gelmisse nasil pasaportsuz Türkiyeye giris yapacak?? onu da merak ediyorum..

evet çıktı canım...izlemeni kesinlikle tavsiye ederim....yine süper bi bölüm olacak eminim...ya almanyaya kaça geldi ama türkiye için bence bi kaçak olma durumu olmaz çünkü menekşe de demişti istanbulda rahat rahat çalışırız die..fragmanda menekşe bi eve gelio belkide moteldir...ayrıca menekşenin babası mustafanın eline menekşenin buruşturulmuş bi resmini verio..onu unut die...bakalım ne olacak..

Arkadaslar şimdi ilk bölümü tekrar izliorum...Hani ilk sahnede halil menkeşyi durakta beklio orda menekşenin abileri yanındayken bakışıyılar yaa orada abileri yakalayacak die ödüm koptu..ama neyseki abileri para muhabberine daldılar unutular:D:Dayy çok tatlı bakışıyorlardı....hele haliliin gülüşleriii:img-in_lo:img-in_lo

bahar91xxx
10-09-07, 21:58
mrb herkesee,,, ya yine hic kacirmadan izliycegim bi diziiii
bu yaz kendi kendime dedim artik hic bi yeni diziye kapilmicam cunku izledigim dizilerin nerdeyse hepsi bitti....derslerimi one koycam dedim ama bu sene yanidim ben ya ama cuma olmasi iyi oldu okul felan da yok...... ya bu diziye bayiliryorum tanitimlari ilk gordumgumde dedim kesin bunu izlerim kardesim (kumanda sahibi) vermesede savas acicaktim ama nasilsa o da diziyi cok sevdiii.... halil ve menekse cok tatlilar boyle asklar nerdeeeee turkiyede boyleyse gelimmi acaba heheh ... neyseee umarim boyle basarili devam eder..

bu arada avatarimi menekse ile halil yapmak istiyorum ama ben hic anlamam avatar yapmaktan :happy0064:happy0064 sizlerden odunc alsam????? :icon_whis herkese iyiy yazislarrrrr

KübraYasemin
10-09-07, 21:59
Vallaha baslIk acilalI baya olmus ama yinede herkese hayIrlI olsun.
Dün dizimizin tekrari vardI.Ve ben you da kac kere izlememe ragmen yinede tekrarInI oturdum izledim.
AllahIm dedim bir insan bukadarmI tatlI bir cift olur ya.
SunlarIn sirinligine bakIn yaaa...

KübraYasemin
10-09-07, 22:02
Vallaha forum agirdim ana ne duyim fragman gelmis.
Ama ben dün dizi arasInda hep reklamda izledim belki yeni bölüm fragmani gelir diye.
Vallaha koymadIlar.
Gören arkiller bize biraz anlatabilirmi fragmanda tam olarak neler oluyor bitiyor.
Vallaha merak ettim simdi.
Görmeyenlerede insallah nasip olur yaaa....

_yaz yagmuru_
10-09-07, 22:05
herkese merhaba arkadaslar.fragmanı bende gordum.olaylar yıne surukleyıcı olacak gıbı.halılın pesınde bır suru adam var atlamaya calsıyordu onları.meneke ıstanbula gelmıs.bı odadad halılın valızdekı esyaları arasında pasapotuna bakıyor du hayreteler ıcınde ve bır arar bır mezar tası gosterıyorlar.uzerınde halıl yazıyordu soyaydıda vardıda tam goremedım.saırım halılın gecmısı ıle ılgılı problemler cıkacak ortaya.ve halıl oda ıstanbuldaydı.sokaklarda menekseyı arar gıbıydı.ıstanbulda oldugunu arkasında arabanın plakasından anladım.ısatanbul plakasıydı.en azından aynı sehırdeler.bırbırlerını zorda olsa bulma ıhtımallerı var.bu bolumde guzel olacaga benzıyor.ama bu hafta ısımız cok zor.gecen sezonun dızlerı ve yenı bır cok yapım cuma gunu gosterılecek dıer kanllarda.buyuzden ısımız zor dıyorum.ısallah raıtıngler yıne guzel olur.dızımız bunu hakedıyor.sımdılık benden bu kadar cuma gununu ıple cekıyorum.gorusmek uzere.

EnDlEeS_89
10-09-07, 22:11
slm arkadaşlar birinci bölümü izledim başını biraz kaçırsamda gerçekten çok hoşuma gitti.. menekşe tek başına istanbula gidiyo sanırım tanıtım fragmanında denildiği gibi kavuşmak için ayrılmayı göze alırmısınız çok ince bir mesaj bence istanbulda birbirlerini bulamaya bilirler ama ikinci fragman karışık birazcık ... sabırsızlıkla bekliyorum ama dier sevdiğim diziyle çakışıyo gününü değiştirseler yaf...

berivan_
10-09-07, 22:13
Öncelikle herkese iyi aksamlar diyerek baslamak istiyorum...

Henuz yazilmis tum sayflari okuyamadan yaziyorum... bazi arkadaslar Istanbulda cekim oldugunu söylemisler ve cekimleri görduklerinide anlatmislar...cok sagolsunlar:img-wink: ben ancak yazlari Turkiye'ye gittigimden ve genelde cok gec oldugundan diziler yaz tatiline coktan girmis oluyorlar:icon_sorr ama INSALLAH gelicek sene Turkiye'de uzun kalmayi planliyorum ve INSALLAH dizimiz ozamanlarda devam ederse INSALLAH banada kismet olur oyunculari,helede KT görmek:img-blush

Neyse gelelim fragmana(özetin ciktigini henuz sanmiyorum,yaniliyormuyum)? Halil'in pesindeki o siyah giyimli adamlar,bu benim dusuncem simdi ama acaba diyorum hani cok meshurdur ya kandavalari dizilerimize, Halil'inde ailesinde öyle bir mesele olabilirmiki?yani Halil'in o siyah kiyafetlilerden kacmasinin nedeni bu olabilirmi??

Birde mezar tasindaki soyad turkce degilmiydi??yani Halil bosnali oldugundan dolayi soyadinin da turkce degilde bosnaca birseyler olmasi gerekmezmiydi:img-pilot benim bildigim bosnalilarin soyadlari öyle olur genelde da genelde:img-wink:

Meneksenin ninesi oglu kizni döverken hakkimi helal etmem demisti ama asil o hakkimi helal etmem kismini kizi zorla verirlerken kullanmasi gerekmezmiydi?? ama kesin bir anne öyle desede oglunun onu dinlicegini sanmam,yani para icin kizini satan bir baba anasini o laflarinimi kale alicakki??

Birde ben seye cok gicik kapmistim,Menekse evlendikten bir gun sonra,hani mutfaga gidiyor ya ip bulmak icin...orada annesine sarilinca annesi neden ona uzunca sarilmadan sen buyudun artik,görseler icerdekiler seni bu halde simarik sanarlar gibi laflar ediyor ve kizi kendinden uzaklastiriyor anlamis degilim...

Annesinden belliki kiz cok sevgi görememis,babasi ve o uyuz agbisi desen ayri bir dert,yani böyle bir aileden böyle terbiyeli bir kiz cikmasi ne guzel..yani sevdigi adamlan sadece yan yana olmak bile ona yetiyor... gercek hayata böyle aile sartlari icinde bulunan insanlarin genelde Menekse gibi olduklarini pek sanmiyorum...anlatabildimi:img-blush

Halil ve Menekse birbirlerini nasil bulucaklar ben simdi asil onu en cok merak ediyorum...

Meneksenin zorla evlendirildigi adam tam bir basbelasi gibi,o adam kesin Menekse ve Halil'in basina coook dert olucak, cooook

Ama dizilerin yinede böyle konuslar islemesi cok guzel,belki bu tur dizilere bakan ve cocuklarina aci cektiren insanlarin gözlerini acilir dizilerin verdigi msj sayesinde:img-yes:tabi anliyan anlarsa...

Birsey sorcam son olarak dizide Menekse ve Halil'in yaslari guya kac,bilen varmi??

kivanç_aşkim
10-09-07, 22:15
Nurcum cancagzim sanirsam bölümü indirmissin yaz bakem replikleri okuyalim yine..

Ablam isterde yazmam mı..:D :D

Menekşenin intihar sahnesi...

Nine : Noldu? Yavrum yavrum nettin sen? Canına mı kıycaktın ayparçası?Ninenin canını mı yakacaktın..
Menekşe : Nine..
Nine : Ninen kurban olsun sana yavrum..
Menekşe : Nine yardım et bana nolur? Ben yapamadım sen yardım et..
Nine : Ne diyorsun sen Menekşe'm..Menekşe nereye? Napıyorsun dur..Menekşe'm yapma..Bırak onu! Ölüdürecek misin sen beni!
Menekşe : Ben öldüm bile nine..Dün gece Halil ile karşılaştığım anda öldüm ben..Nasıl baktı bana..İçime işledi...Her yanım acıyor , kanıyor sanki..Can kalmadı artık bende..Bittim ben nine..Bittim..Bugün olmadı yarın , yarın olmadı öbür gün..Çekip gidicem bu hayattan..O gün arkamdan ağlama olur mu? Ağıt yakma bana..Sevin bayram et davul zurna çaldır..Benim asıl düğünüm öldüğüm gün olacak nine..O gün gelin olcam ben..
Nine : Sus sus ağzından yeller alsın..Kalk kalk şurdan kalk..Noldu? Noldu Menekşe..
Menekşe : Mustafa..
Nine : O mu yaptı?
Menekşe : Söyleme kimseye dedi..Yoksa öldürürüm seni dedi..
Nine :Tüüü !! Onun kalıbına...
Menekşe : Onunla bir gün daha geçiremem ben nine..Ver şu silahı nolur!
Nine : Menekşe yapma günah yavrum..İmansız gidersin..Allah'ın verdiği canı Allah alır..
Menekşe : Başka çarem var mı nine söylesene?
Nine : Kaç kurtul..Git gidebildiğin kadar uzağa..Taa Alamanya nın öbür ucu..
Menekşe : Nereye gitsem bulurlar..Ölümüm onların elinden olacağına ben kıyarım canıma daha iyi...
Nine : Doğru..Düşerler peşine..Kadir'in eli kolu durmaz..Memlekete de gitsen bulur çıkarır seni..Seni kimsenin bilmediği tanımadığı yerlere git..Kalabalığa karış..
Menekşe : Yalnız başıma?
Nine : Halil'e git..Kaçırsın seni ..İstanbul'a git..Bak Hayriye'nin kızı gitti bulabildiler mi İstanbul'da? Kocca şehir..7 tane Berlin eder..Kaybolursunuz kalabalıkta..Kim kime dum duma..
Menekşe : Halil i de ateşe atamam ben nine..
Nine : O senin için yanmaya hazır yavrum..Git burdan..Kaçırsın kurtarsın seni.. Kimsenin aklına gelmez seni orda aramak...

devam edecek :img-polic

rumeysad
10-09-07, 22:19
Öncelikle herkese iyi aksamlar diyerek baslamak istiyorum...

Henuz yazilmis tum sayflari okuyamadan yaziyorum... bazi arkadaslar Istanbulda cekim oldugunu söylemisler ve cekimleri görduklerinide anlatmislar...cok sagolsunlar:img-wink: ben ancak yazlari Turkiye'ye gittigimden ve genelde cok gec oldugundan diziler yaz tatiline coktan girmis oluyorlar:icon_sorr ama INSALLAH gelicek sene Turkiye'de uzun kalmayi planliyorum ve INSALLAH dizimiz ozamanlarda devam ederse INSALLAH banada kismet olur oyunculari,helede KT görmek:img-blush

Neyse gelelim fragmana(özetin ciktigini henuz sanmiyorum,yaniliyormuyum)? Halil'in pesindeki o siyah giyimli adamlar,bu benim dusuncem simdi ama acaba diyorum hani cok meshurdur ya kandavalari dizilerimize, Halil'inde ailesinde öyle bir mesele olabilirmiki?yani Halil'in o siyah kiyafetlilerden kacmasinin nedeni bu olabilirmi??

Birde mezar tasindaki soyad turkce degilmiydi??yani Halil bosnali oldugundan dolayi soyadinin da turkce degilde bosnaca birseyler olmasi gerekmezmiydi:img-pilot benim bildigim bosnalilarin soyadlari öyle olur genelde da genelde:img-wink:

Meneksenin ninesi oglu kizni döverken hakkimi helal etmem demisti ama asil o hakkimi helal etmem kismini kizi zorla verirlerken kullanmasi gerekmezmiydi?? ama kesin bir anne öyle desede oglunun onu dinlicegini sanmam,yani para icin kizini satan bir baba anasini o laflarinimi kale alicakki??

Birde ben seye cok gicik kapmistim,Menekse evlendikten bir gun sonra,hani mutfaga gidiyor ya ip bulmak icin...orada annesine sarilinca annesi neden ona uzunca sarilmadan sen buyudun artik,görseler icerdekiler seni bu halde simarik sanarlar gibi laflar ediyor ve kizi kendinden uzaklastiriyor anlamis degilim...

Annesinden belliki kiz cok sevgi görememis,babasi ve o uyuz agbisi desen ayri bir dert,yani böyle bir aileden böyle terbiyeli bir kiz cikmasi ne guzel..yani sevdigi adamlan sadece yan yana olmak bile ona yetiyor... gercek hayata böyle aile sartlari icinde bulunan insanlarin genelde Menekse gibi olduklarini pek sanmiyorum...anlatabildimi:img-blush

Halil ve Menekse birbirlerini nasil bulucaklar ben simdi asil onu en cok merak ediyorum...

Meneksenin zorla evlendirildigi adam tam bir basbelasi gibi,o adam kesin Menekse ve Halil'in basina coook dert olucak, cooook

Ama dizilerin yinede böyle konuslar islemesi cok guzel,belki bu tur dizilere bakan ve cocuklarina aci cektiren insanlarin gözlerini acilir dizilerin verdigi msj sayesinde:img-yes:tabi anliyan anlarsa...

Birsey sorcam son olarak dizide Menekse ve Halil'in yaslari guya kac,bilen varmi??

iyi akşamlar canım..:Devt fragman çıktı tabi...bence halilin babası türk annesi bosnalı ondan halilin soyadı türkçe...evet aynen kızı zorla evlendiriyo annesinin hiç gıkı çıkmıyo bide kızı sarılınca kızıo..ne derse desin elalem kızından önemli mi???..haklısın canımmm ninesi ne kadar hakkımı helal etmem desede kızını parayla satan ve üstüne üstlük o parayı metresiyle yiyen adam ne aldırsın...bence babaları aramaktan vazgecsede o mustafa vazgecmicek menekşeyi aramaktan...bence menekşe 21 felandır halilde 23 24 gibi bişidir..

rumeysad
10-09-07, 22:23
ayyy çokk saol kıvanç_aşkım o sahneyi yazdığın için..gercekten süper bi sahne...tam ağlamalı bir sahne...menekşenin ninesine yalvarışı,ninesinin menekşeden ayrılmayı göze alması çok güzeldi...

Benim beğendiğim sahnelerden biride Halilin Menekşeye rüyasını anlatırken söylediği şu sözler...
Halil:Uzun uzun baktım sana...Doya doya saçlarını kokladım...Hiç kimseden korkmuyorduk..Kimseler yoktu..Saat yoktu...:img-in_lo:img-in_lo

pofuduk&kero
10-09-07, 22:27
ayyy çokk saol kıvanç_aşkım o sahneyi yazdığın için..gercekten süper bi sahne...tam ağlamalı bir sahne...menekşenin ninesine yalvarışı,ninesinin menekşeden ayrılmayı göze alması çok güzeldi...

Benim beğendiğim sahnelerden biride Halilin Menekşeye rüyasını anlatırken söylediği şu sözler...
Halil:Uzun uzun baktım sana...Doya doya saçlarını kokladım...Hiç kimseden korkmuyorduk..Kimseler yoktu..Saat yoktu...:img-in_lo:img-in_lo

evet o sahne müthişti
ben de halilin düğünde menekşeyle karşılaştığı sahneyi çok beğendim nasıl koştu ve nasıl gerçekçi ağladı yok böle bişey yaaa:img-polic

berivan_
10-09-07, 22:35
kivanc_askim,canim vallah ellerine ve emegine saglik:good: yani rep yazmanin okadar da kolay olucagini hic sanmiyorum,helede uzun bir sahneyi yazarsan...kim bilir kac kez saripta durdurmusundur repleri yazmak icin:icon_whis yani aklinda tutmak kolay degildir de o yuzden seyettim:img-wink:

rumeysad, canim yasla ilgili sordum soruya cvp verdigin icin cok tesekkurler... hem dedigin gibide olabilir belkide Halil'in babasi turktur...

Ben asil birde Halil'in neden Almanyaya geldigini cok merak ediyorum ve nerden Almanya'ya geldiginide...birde bakarmisiz Halil'in Istanbul'a kacmaya verdigi tepkinin arkasinda belkide Halil'in baslarda Istanbulda yasamasi ve sonradan Almanya'ya kacmasida olabilir...,yani belkide o siyah kiyafetli adamlardan kacmasi o yuzdendir...cokmu uctum aciba:icon_whis

Özet ne zaman cikarki acaba??masallah sayflar hizla ilerliyor e haliylede insan hepsini okumaya yetisemiyor...aciba özet burada varda benmi göremedim diye dusunmeye basladim simdi...

rumeysad
10-09-07, 22:38
evet o sahne müthişti
ben de halilin düğünde menekşeyle karşılaştığı sahneyi çok beğendim nasıl koştu ve nasıl gerçekçi ağladı yok böle bişey yaaa:img-polic

evet yaaaa çok fena oldum ben o sahnede..öle gercekci yapmışlar ki..içim gitti..o bakışlar...sonra halilin koşup ilk tanışdıkları yere gelmeleri...çok fenaydı...heleki müzik süperdi...

CrazyWOW
10-09-07, 22:39
Arkadaslar fragmani izledim: HAlil bir mezarin basinda, mezar ayni bizim turkiyedeki mezarlara bnziyor, avrupada ben mermer mezartasi hi chormedim. Yani dusunuyorumda, halil trde olabilirmi. Menekse halilin pasportuna bakiyor, ve birseylere anlam veremiyor sanki. Halil pasaportu desek, halil cebine soktuydu, demmeki bu baskasinin pasaportu.

Halil telefonda konusuyor, ve menekseninde konustugunu goruyoruz, birbirleriye konusamalari imkansiz, cunku halil tlfonunu dusurdu, mizaka deil cunku onu fragmanda meneksenin elinde goruyoruz, nasil birbirlerine ulasacaklar.

Halilin pesindeki adamlara, sadece bir yorum yapabilirim. Halilin mayfayla falan isi olmaz buna adim kadar eminim, ama belki ailesinden kalan birsey, ne bilim, halile ailesi ulasmak istiyodur, belki annesinin akrabalari. halilinki, mafya isi falan deil; kesin bir aile problemi.

kivanç_aşkim
10-09-07, 22:44
kivanc_askim,canim vallah ellerine ve emegine saglik:good: yani rep yazmanin okadar da kolay olucagini hic sanmiyorum,helede uzun bir sahneyi yazarsan...kim bilir kac kez saripta durdurmusundur repleri yazmak icin:icon_whis yani aklinda tutmak kolay degildir de o yuzden seyettim:img-wink:

...

Öyle canım ya...:img-polic Sahneleri yaladım yuttum resmen..:) Ama kısa kısa ekliyorum..Başım ağrıdı :D Yorum yapan yapmayan herkese teşekkürler..Ne demek arkadaşlar..Nur derseniz sevinirim..

[[[[[[[cenup] fatoş..........yakaladım seni eller yukarı bakiim :img-polic bir görünüp pır diye yok olmak..ne ayak :img-polic]]]]]]]]

arkadaşlar repliğin devamını ya biraz sonra ya da yarın ekliyeceğim :img-yes::img-wink:

yaseminci_16
10-09-07, 23:12
ya arkadaslar benim aklıma bisi takıldı simdi bu ninemiz neden böyle yaptı ki kızı neden ewlenmeden göndermedi ki o beni çok üzdü yaaa offffffffffff ne güzel son ise gittiği gün kaccaktı halil ile menekse:icon_sorr

pofuduk&kero
10-09-07, 23:14
ya arkadaslar benim aklıma bisi takıldı simdi bu ninemiz neden böyle yaptı ki kızı neden ewlenmeden göndermedi ki o beni çok üzdi yaaa offffffffffff ne güzel son ise gittiği gün kaccaktı halil ile menekse:icon_sorr

o zaman oğluna karşı gelemedi ninesi menekşeyi öldürür diye ama menekşe intihar etmeye kalkışınca ve halilin menekşeyi ne kadar sevdiğini gözlerinde görünce beraber kaçın dedi

sarp_manyagi
10-09-07, 23:17
Ablam isterde yazmam mı..:D :D

Menekşenin intihar sahnesi...

Nine : Noldu? Yavrum yavrum nettin sen? Canına mı kıycaktın ayparçası?Ninenin canını mı yakacaktın..
Menekşe : Nine..
Nine : Ninen kurban olsun sana yavrum..
Menekşe : Nine yardım et bana nolur? Ben yapamadım sen yardım et..
Nine : Ne diyorsun sen Menekşe'm..Menekşe nereye? Napıyorsun dur..Menekşe'm yapma..Bırak onu! Ölüdürecek misin sen beni!
Menekşe : Ben öldüm bile nine..Dün gece Halil ile karşılaştığım anda öldüm ben..Nasıl baktı bana..İçime işledi...Her yanım acıyor , kanıyor sanki..Can kalmadı artık bende..Bittim ben nine..Bittim..Bugün olmadı yarın , yarın olmadı öbür gün..Çekip gidicem bu hayattan..O gün arkamdan ağlama olur mu? Ağıt yakma bana..Sevin bayram et davul zurna çaldır..Benim asıl düğünüm öldüğüm gün olacak nine..O gün gelin olcam ben..
Nine : Sus sus ağzından yeller alsın..Kalk kalk şurdan kalk..Noldu? Noldu Menekşe..
Menekşe : Mustafa..
Nine : O mu yaptı?
Menekşe : Söyleme kimseye dedi..Yoksa öldürürüm seni dedi..
Nine :Tüüü !! Onun kalıbına...
Menekşe : Onunla bir gün daha geçiremem ben nine..Ver şu silahı nolur!
Nine : Menekşe yapma günah yavrum..İmansız gidersin..Allah'ın verdiği canı Allah alır..
Menekşe : Başka çarem var mı nine söylesene?
Nine : Kaç kurtul..Git gidebildiğin kadar uzağa..Taa Alamanya nın öbür ucu..
Menekşe : Nereye gitsem bulurlar..Ölümüm onların elinden olacağına ben kıyarım canıma daha iyi...
Nine : Doğru..Düşerler peşine..Kadir'in eli kolu durmaz..Memlekete de gitsen bulur çıkarır seni..Seni kimsenin bilmediği tanımadığı yerlere git..Kalabalığa karış..
Menekşe : Yalnız başıma?
Nine : Halil'e git..Kaçırsın seni ..İstanbul'a git..Bak Hayriye'nin kızı gitti bulabildiler mi İstanbul'da? Kocca şehir..7 tane Berlin eder..Kaybolursunuz kalabalıkta..Kim kime dum duma..
Menekşe : Halil i de ateşe atamam ben nine..
Nine : O senin için yanmaya hazır yavrum..Git burdan..Kaçırsın kurtarsın seni.. Kimsenin aklına gelmez seni orda aramak...

devam edecek :img-polic

ağladığım sahneyi koymuşsun yazık menekşeye ya:icon_sorracaba ne olcak?özet geldi mi arkadaşlar????acayip merak ediyorum:img-yes:

yaseminci_16
10-09-07, 23:19
o zaman oğluna karşı gelemedi ninesi menekşeyi öldürür diye ama menekşe intihar etmeye kalkışınca ve halilin menekşeyi ne kadar sevdiğini gözlerinde görünce beraber kaçın dedi

hmm ewet haklısın bak ewet doğru ya zaten menekse intihar etcekti o gün olmasa bile nine de bundan korktu we kacın dedi

ama bisey daha söliycem büyük abi arya bnce o ilerde meneksenin yannda olabilir o zaten bunların ewliliğin falan olmasına karsıydı

pofuduk&kero
10-09-07, 23:22
hmm ewet haklısın bak ewet doğru ya zaten menekse intihar etcekti o gün olmasa bile nine e bundan korktu we kacın dedi

ama bisey daha söliycem büyük abi arya bnce o ilerde meneksenin yannda olabilir o zaten bunların ewliliğin falan olmasına karsıydı

evet büyük abisi bizimkilerin yanında olacak gibi
gerçi son sahnelerde halili yakalamak için elinden geleni yaptı ama
yine de ilerde çok yardımı lacak gibi belki de menekşe ve halilin kaönmasını bile sağlayabilir ilerde yani belli olmaz izleyip görcez

Hatiies
10-09-07, 23:27
Yahu bu ne hIz beee ne çabuk ikinci baslik doldu:img-icecr Masallah valla bakiyorumda iyi gidiyo.. :happy0064

Bende fragmani gördüm ve çok karisik yaa bisey anlamadim.. Yani Menekse simdi ucakten gerimi indi? Vaz mi gecti yoksa? Çünki bir evde oturuyordu ve elinde Halil'in mizikasi vardi?? O ne ariyo Meneksede? Onu anlamadim ve Halil neden sok oldu, adini mezar tasinda gorunce? Ya offfffff kafam cok karisik ya fragman dan birsey anladiysam arap oliyim:icon_sorr Ama cuma aksamini iple cekiyorum yaa cok heyecanliyim meraktan catlicam off offffff neydi bee o birinci bölüm.. O sarilma sahnesi...... Halillllll yaktin bizi Halilllll:img-in_lo:img-in_loVe benide ailenize alin lütfennnn:img-blush

pofuduk&kero
10-09-07, 23:31
Yahu bu ne hIz beee ne çabuk ikinci baslik doldu:img-icecr Masallah valla bakiyorumda iyi gidiyo.. :happy0064

Bende fragmani gördüm ve çok karisik yaa bisey anlamadim.. Yani Menekse simdi ucakten gerimi indi? Vaz mi gecti yoksa? Çünki bir evde oturuyordu ve elinde Halil'in mizikasi vardi?? O ne ariyo Meneksede? Onu anlamadim ve Halil neden sok oldu, adini mezar tasinda gorunce? Ya offfffff kafam cok karisik ya fragman dan birsey anladiysam arap oliyim:icon_sorr Ama cuma aksamini iple cekiyorum yaa cok heyecanliyim meraktan catlicam off offffff neydi bee o birinci bölüm.. O sarilma sahnesi...... Halillllll yaktin bizi Halilllll:img-in_lo:img-in_loVe benide ailenize alin lütfennnn:img-blush

menekşe istanbula gidiyor zaten halil de peşinden geliyor heralde ama orda buluşmaları biraz zor olcak gibi
walla mezar taşına gelince o işi biz de çözemedik zannedersek halil geçmişte öldü biliniyo ama neden????

yaseminci_16
10-09-07, 23:34
evet büyük abisi bizimkilerin yanında olacak gibi
gerçi son sahnelerde halili yakalamak için elinden geleni yaptı ama
yine de ilerde çok yardımı lacak gibi belki de menekşe ve halilin kaönmasını bile sağlayabilir ilerde yani belli olmaz izleyip görcez

ewet ben de senin gibi düsünüyorum o abi belki de bizimkileri kurtarır o da kardesine yardım etmek istiyo ama baba yokmu o baba ondan korkuyo:(
ama bnce bizimkilerin kawusması bayağı bi zamn alır zaten ist da birbirlerini bulmaları bi sezon sürebilir die düsünüyorum ben hiç belli olmas:(

Hatiies
10-09-07, 23:38
menekşe istanbula gidiyor zaten halil de peşinden geliyor heralde ama orda buluşmaları biraz zor olcak gibi
walla mezar taşına gelince o işi biz de çözemedik zannedersek halil geçmişte öldü biliniyo ama neden????

Demek gidiyor...? Tamamda.. Halil ozaman neden sok'a giriyor mezar tasi görünce? Ve neden o mezarliga ugradi? Offf birsuru soru isareti delircem yaa... Ve bence o iyi abisi ileride onlara yardim edecek :good: Ya ben Sedef Avci'yi cok kiskaniyorum ya cok güzel bir kiz Allahim hic bir kusuru yok, cok saf cok temiz bir yüzü var, hic "boya" da sürmüyor yüzüne masallah! Bayan oldugum halde ben bile asik oldum yaa kiz'a:img-in_lo Kivanç çok sansli valla:img-cool2

Bu arada bütün çalismalar harika olmus arkadaslar! Hepsini bilgisayarima ekledim:good:

pofuduk&kero
10-09-07, 23:40
ewet ben de senin gibi düsünüyorum o abi belki de bizimkileri kurtarır o da kardesine yardım etmek istiyo ama baba yokmu o baba ondan korkuyo:(
ama bnce bizimkilerin kawusması bayağı bi zamn alır zaten ist da birbirlerini bulmaları bi sezon sürebilir die düsünüyorum ben hiç belli olmas:(

evet o babanın şerri var üstünde:img-hyste:img-hyste
walla bana da öle geliyo uzaktan bir aşk izlicez zaten önce de dedim kavuşmak için ayrılmayı göze alır mısın? sözünden belli yani uzun bir ayrılık olcağının:img-yes:

mili_havinn
11-09-07, 01:32
ya arkadaşlar..benm anlamdığm neden hala bizmde forum sayfasnda açılmamış..kapsamlı şöle.neyi bekliolar..:icon_sorr.böle güzelm avatar imzalar yorumlaruın arasına karışoyo..:icon_sorr

fragmanı gördm.yao mezarlıka halil yazması hakknda bişilerr düşndm.
ya menekşe kötü bi r,üya gördü.öldü fln die.

yada halil kaçak ya.kendini ölü gösterdii zamanında

yada halil geçmşnden bişiler mi hatırladı.kardeşinin adı halildi belki..?.
yada hiçbiri...:icon_whis

üff çok karıştı işler ya....:icon_sorr.bu arada çalşmalar harika..:happy0064

eyschann
11-09-07, 03:44
öncelikle süper bir dizi ben cok keyif aldim seyrederken ayrica sanirim kivanc kendi sesiyle seslendiriyor yoksa yaniliyormuyum=(
oyuncular senaryo hersey tek kelimeyle mükemmel ama avrupada yasayan türkleri sanki biraz abartmislar gibiydi ama sanirim senaryo geregi...

2 bölümü sabirsizlikla beklyiorum süper olcagina eminim:)

not:calismalarin hepsi süper yapanalrin ellerine emeklerine saglik..

havincim
11-09-07, 07:37
61MERVE61 imzaların çok güzel...şunların tatlılığına bakın ya:)
gzd_gzd seninde avatarların çok güzel olmuş:)ellerine sağlık...
çok güzel çalışmalar yapılıyor arkadaşlar ama bu çalışmalar bu başlığın sayfaları arasında kaybolup gidiyor.multimedia bölümü açılsın artık...
3 gün kaldı yeni bölüme:D

Ekin_Derya
11-09-07, 09:28
Herkese günaydin!
Merve, imzalarin sahane, eline saglik.
Gözde, avatarlarin müthis, eline saglik.
*Rüya*, özel calismana bayildim, eline saglik.

Demek multimedia bölümümüz acilmis, ne cabuk? Bu kadar erken acilacagini hic tahmin etmemistim dogrusu. Neyse, hayirli, ugurlu olsun, ne diyeyim...

Bu arada, dün aksam fragmani ben de gördüm ve sadece sunu söyleyebilirim: cok heyecanli bir bölüm bizi bekliyor...

hildaxx
11-09-07, 10:19
Dün de beri ne çabuk yeni başlığa geçilmiş,geçilmekle de kalmamış 17 sayfa da ilerlenmiş.Herkesi takip etmek ve diz hakkında sohbet etmek inanın ki çok zor olacak.

Düşünüyorum da,inşallah dizimiz geçen sezon da büyük umutlarla başladığım daha sonra bozulan dizilerden olmaz.1 sezon byunca bu duyguyu yaşatan,heyecanından hiçbir şey kaybetmeyen,aşkı öldürmeyen bir dizi olarak devam eder.:img-wink:Zaten böyle devam ederse de sayımız hiç azalmaz.

Tüm çalışma yapan arkadaşlara sayfaya kattıkları için çok teşekkürler..
Multimedya başlığının açılmasına çok sevindim.Nihayet,sıra geldi ana sayfaya geçmeye..

nehirrrr
11-09-07, 10:20
Merhaba arkadaslar:) Son yorumumun uzerinden bayagi zaman gecmis! Siteye girip yorum yazmak kismet olmadi sonradan... ONcelikle aile imzamiz harika! Ya da imzalarimiz mi demeliyim:) Hepinizin ellerine saglik! Yanliz benim kotu kaderim :( nickim her zaman oldugu gibi yanlis yazilmis... nehirrrr, 4rli olacakken 2rli yazilmis cok uzuldum ama olsun artik incelik gosterip beni de listeye eklemeniz cok hostu arkadaslar sagolun!

Imzalar, avatarlar, yorumlar.... neredeyse 200 sayfa okudum desem inanirmisiniz arkadaslar! Yanliz bu boyle olmuyor... Keske multimedya bolumumuz acilsa ya! Gozlerim sasi olacakti neredeyse, cok karisik olmus dogal olarak! Hepsi de harikaydi... Secemiyorum icinden oyle guzellerki!

Fragmani pazartesi gordugumde soka girdim ve fragmanda 'Halil'in mezarini gordugumde ise soka yeniden girdim:D Evet, siz de tahmin etmissiniz Halil oldu saniliyor bence de! Yazik mecnun asik yine kaciyordu Menekse'nin abisiyle babasindan:( Menekse sanirim bir otele gitmis Istanbul'da... Halil'in esyalarini koklayip optugu sahne simdiden gozlerimi yasartti ya! Bilette Meneksedeydi tabii artik nasil para bulup nasil alacaksa Halil bileti! Alsa ve Istanbul'a gelseler bile birbirlerini nasil bulacaklar???

Harika bir bolum bizi bekliyor arkadaslar... Bu hafta ratingimiz superdi... Bu bolum Hatirla Sevgili ve Sila basliyor... Ben fanatik bir Hatirla Sevgili izleyicisiyim aslinda ama bana farketmiyor zaten hehe malum site sagolsun:D

GUnaydin!

kıvanckerocu
11-09-07, 10:25
slm arkadaşlar
forum ne kadar hzlı ilerliyor tek tek tüm yorumalrı okudum çk gsl şeyler yazmışsınız
imzalar çk gsl hepsi
yeni bölümü sabırsızlklaa bekliorum yine çk gsl bi bölüm olacak
ayı damata,menekşenn babasına ve kadir abisine sinir oluorum ya:sad53:
ama diğer abisinin bi yardımı olacak sanırım yani umarım:img-wink:
murat daltaban bu bölümde girecekmi acaba?

Ekin_Derya
11-09-07, 10:30
Merhaba arkadaslar:) Son yorumumun uzerinden bayagi zaman gecmis! Siteye girip yorum yazmak kismet olmadi sonradan... ONcelikle aile imzamiz harika! Ya da imzalarimiz mi demeliyim:) Hepinizin ellerine saglik! Yanliz benim kotu kaderim :( nickim her zaman oldugu gibi yanlis yazilmis... nehirrrr, 4rli olacakken 2rli yazilmis cok uzuldum ama olsun artik incelik gosterip beni de listeye eklemeniz cok hostu arkadaslar sagolun!

Imzalar, avatarlar, yorumlar.... neredeyse 200 sayfa okudum desem inanirmisiniz arkadaslar! Yanliz bu boyle olmuyor... Keske multimedya bolumumuz acilsa ya! Gozlerim sasi olacakti neredeyse, cok karisik olmus dogal olarak! Hepsi de harikaydi... Secemiyorum icinden oyle guzellerki!

Fragmani pazartesi gordugumde soka girdim ve fragmanda 'Halil'in mezarini gordugumde ise soka yeniden girdim:D Evet, siz de tahmin etmissiniz Halil oldu saniliyor bence de! Yazik mecnun asik yine kaciyordu Menekse'nin abisiyle babasindan:( Menekse sanirim bir otele gitmis Istanbul'da... Halil'in esyalarini koklayip optugu sahne simdiden gozlerimi yasartti ya! Bilette Meneksedeydi tabii artik nasil para bulup nasil alacaksa Halil bileti! Alsa ve Istanbul'a gelseler bile birbirlerini nasil bulacaklar???

Harika bir bolum bizi bekliyor arkadaslar... Bu hafta ratingimiz superdi... Bu bolum Hatirla Sevgili ve Sila basliyor... Ben fanatik bir Hatirla Sevgili izleyicisiyim aslinda ama bana farketmiyor zaten hehe malum site sagolsun:D

GUnaydin!

Sana da günaydin, Nehir, öncelikle!
Multimedia bölümümüz acildi bu gece. Yani, artik calismalari vs. ordan takip edebilirsin.
Bende Hatirla Sevgili delisiyim. Ama ben de kolaylikla her iki diziye bakabilecegim. Zaten ratingler burda sayilmiyor, o yüzden icim rahat. Ama cuma günü hangi diziye bakacagima henüz karar vermedim.

Cuma gününe daha 4 gün var, gel de bekle...

nalan-k
11-09-07, 10:32
herkese günaydin
gzd_gzd avatarlarin cok güzel, ellerine saglik
61merve61 imzalar süper canim:img-wink:
rüya calisman cok güzel canim, zaten ilk gözyaslari orada indiydi:img-yes:
yeni bölümün fragmanini bende gördüm, cok güzel bir bölüm olucak, hain baba, anneyi tokatliyordu, iyi olan abisine gelince oda kara kara düsünüyordu fragmanda aslinda oda yardim etmek ister menekseye ama basindakiler cok kötü

KübraYasemin
11-09-07, 10:39
ahhhhhhh ahhhhhhhh.
fragmani gördüm nasil bir fragmanki o öyle hic söyleme gitsin...
valllaha.
Bunlar simdi birbirlerini nasIl bulacaklar..
ayy nekadar acI ya.
Halil hala kovalaniyor, adama yazIk ya.
vallaha yorumda yapamiyorum..

SONAY T.
11-09-07, 10:43
HALİL İLE MENEKŞE,

Halil Bosnalı ise soy adı - iç olması gerkme mi?..o mezarındaki meftanın doğum tarihi 1980 yılı yani bizim Halille aynı yaşta olmalı.. o arkadaşı ölmüş olmalı ancak ölen kişilerin pasaportu kıyılmıyor mu?veraset ilanı verilince..
.
.o pasaport ile yurt dışına çıkmış olmalı...ama Türkiye de ise arkadaşı ölünce o tarihte Halil istanbul'da yaşamalı yani şehri iyi biliyor olmalı..Bosna'da Berlin'e giden biri değildir..yani Halil'in istanbul'da akrabaları olmalı...halil'i bulmak abiler için zor olmasa gerek...

_mervevrem_
11-09-07, 10:49
dün aklşam ancak izlkeyebildim 1. bölümü
kurduğunuz teoriler çok ilginç hiç aklıma gelmezdi....
3 tane pasaport olması benim aklımı karıştırdı

birde nene ile halilin bakışıp apğlamaları çok gerçekçiydi...

bu arada fırat tanış yardım edecek gibi duruyor onu çok seviyorum kadro mükemmel...

yalnız sedef avcının sesi keşke yanık kozadaki ses olsaydı kanalın 2 başrol oyuncusuna aynı seslendirici kullanması güzel olmamış...

Messa
11-09-07, 10:54
Multimedya bölümü açılmış sonun sevindim... Cuma gününe daha çok var nasıl bekleyeceğim. Umarım Halil'in baktığı resimdekiler eşi ve çocuğu değildir. Bunu Menekşeye yapmasın. Ben annesi ve kendisi olduğunu düşünüyorum.

KübraYasemin
11-09-07, 10:54
Fragmanda cIgerim yandI.
Menekse ucakta Halil ise hava alanina gelmis bir sekilde.
ayyy nekadar acI cok nasIl dah abinsin ucaga.
Varyok Kizda hayatInI kurtamak icinbindi yaa.
hep o baba yüzünde öyle bir Baba olmaz olsun vallaha...

bebishim_f
11-09-07, 10:55
VALLA bu ne hız 1 bölümde iki başlık hızınıza yetişemiyorum

vallahi haklısın arkadaşım bende yetieşmiyorum oku oku bitmedi:)
ben fragmanı izlemedim nasıl buluşucaklar halil ile menekşe acaba????:icon_whis

KübraYasemin
11-09-07, 10:57
Bide fragmanin bi sahnesinde BabasI halilin evinde meneksenin bi resmini buluyor sonra ellinin arasIna aliyor ve damadIna dönüyor bence ona bu isi artIk kan temizliyecek filan diyor. Yani demek istiyorki, kIzI bul gebert. bence Baba cok acimasIz ya.
Böyle Baba olmasIn bece 1000 kat daha iiii. vallahaa..

KübraYasemin
11-09-07, 10:59
KiZin Nineside agliyor Garibim.
Anneside agliyor tamam annne yüregi kaldIramiyor, ama sen magdem agliyacaktin kIzIn canInI niye yaktIn vah vah. Vallaha. Bence Annesinin üzülmeye hakI yok. Nine yardIm eti tamam ok ama annesi birseycikler yapmadI.
Neyse kIzacam simdi.
Bide abi vardI böyle bi noktaya dalmis düsünüyordu bIyIklI olan.
o bence cok iii ya, ben onu baya sevdim..

Sun Summer
11-09-07, 11:01
VaLLa bence annesinin bi suçu yok. Sonuçta kimse babaya karşı çıkamıyo. YanLız ben babaya sinir oLdum.

BERNA
11-09-07, 11:03
Değerli üyelerimiz

İsteğiniz üzerine multimedya klasörü açılmıştır.
http://www.dizifilm.com/forum/forumdisplay.php?f=351

Yalnız eski başlıklarda kalan çalışmaların taşınma işlemi zaman içinde parti parti olacaktır. Çalışmalarınız mutlaka taşınacaktır o yüzden aynı çalışmaları eklemeniz mesaj tekrarına yol açacak ve o sayfanın daha geç açılmasına sebep olacaktır. Başlığa sadece yeni çalışmaları ekleyiniz.

Saygılarımla
Bölüm Sorumlusu
BERNA

KübraYasemin
11-09-07, 11:03
Menekse Istanbule gelmisddi.
Cünki böyle etrafIna filan bakiyordu.
Vaybe nekadar güzell.
kIz simdi Isanbula geldi hehe.
Neyye. asIl onu tamamda.
Ya Halilim ne yapacak.
Bu dizide bosuna demiyorlar
Kavusmak Icin Ayrilmayi Göze Alir Misin
Bunlar simdi birbirlerini nasIl bulacaklar. yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Dağhan Külegeç
11-09-07, 11:12
halil in mızıkasını nerde bulabilirim acaba bilen var mı istanbuldayım

Süper bi kaçış öyküsü bizi bekliyor arkadaşlar bunu söyleyebilirim.

KübraYasemin
11-09-07, 11:13
VaLLa bence annesinin bi suçu yok. Sonuçta kimse babaya karşı çıkamıyo. YanLız ben babaya sinir oLdum.

olsun.
Babaya kimse karsI cIkamiyor tamam ama, anne yinede bi kIzI alIr karsIsIna konusur. Hep nine iyidi bence.
** aniyed etabi anne aglar sonucta onun evladI bu.
Bide bu arada canIm tek cümle ile mesay yazilmiyor kurallara aykIrI söylim dedim... sonra baslIk kapanIyor.

KübraYasemin
11-09-07, 11:23
Neyse yaa.....
fragmandan pek birsey anlamadIm.
o mezarlIk neyinnesi öyle.
Yok ya Halil evli degildi bence.
o resimdekide annesi ve kendisiydi bence.
Cünki menekseye rüyasInI anlatIyordu.
Orda baba yasiyordu daha dei sonra ve annem dedi ama lafI bitirmedi.
Yani o olay öyle dgil bence.
o resimdeki annesi ama ne var annesinde bilmiyorum.

kivancim
11-09-07, 11:29
çok sevindim yeni başlık ve multimedya bölümleri açılmış,ikiside hayırlı olsun:)
sayfaları anca okuyup bitirdim arkadaşlar maşallah hızınıza yetişilmiyo:)
tüm resim,çalışma,aile imzaları,fragman resimleri,reytingler,imzalar için çok teşekkürler,ellriniz dert görmesin:)
bence menekşenin annesinin de kızıyla konuşması gerekirdi o olayı hemen kabullendi:(
bide ben halilimin sırlarını,hayat hikayesini çok merak ediyorum:)
1.bölümde halilimin elindeki resim bence annesi ve kendisiydi yani öle umut ediyorum:)
NOT:aile imzalarına benide ekleyen arkadaşlar çok teşekkürler:)
KIVANCIM TATLITUĞUM SENİ ÇOK SEVİYORUM MAVİŞİM

zinednah
11-09-07, 11:33
Günaydın Günaydın Günaydın....
Eski Dostlara
Yeni Dostlara
Ve Yeni Sezonda izleyip de bu kadar heyecanlandığım ilk diziye günaydın....

menekşe&halil'i mükemmel bir başlangıç :happy0064
beni yeni sezonda izlediğim diziler arasında en heycanlandıran ve en çok etkileyen dizi menekşe&halil temposu öyle bir sardıki sanki yıllardır bu diziyi izliyormuşum hissine kapıldım Kıvanç Tatlıtuğ'un Gümüş dizisinden sonra performansını böylesine yenilemesi karakteri kavraması oyunculuk gelişimi beni büyüledi seslendirme içinde ayrıca tebrik ediyorum oyuncuların kendi seslendirmelerini yapmaları artık dizilere daha fazla doğallık katıyor...
Sedef Avcı'yı ilk defa izliyorum masumiyeti ve oyunculuğuyla etkileyici asla bu da böyle olurmu dedirtmiyor siz gerçekten var olsanız keşke dedirtiyor çok keyifli bir performansı var başarısını kutluyorum...

kadro çok etkileyici, müziklere söylecek söz bulamıyorum köprüdeki sarılma sahnelerinde ki müzik hadi ağlayında kuraklık bitsin der gibiydi :sad53: o sahnede yüzlerinden geçen ifadeler için neler neler yazabilirdim ama şu an söyleyecek söz bulamıyorum... çok doğal ve samimiydi beni aşklarına inandırdılar :icon_sorr

Kutluyorum yapımcıları, oyuncuları, öyküyü, yönetmeni, senaristleri tüm ekibi umarım bana hissettirdikleri aynen devam eder çünkü benim için çok etkileyici ve heyecan verici başladı menekşe&halil dilerim böyle devam etsin....

sevgiler...

KübraYasemin
11-09-07, 11:39
Vallaha 50 60 kere izledim fragmani ama hala cakmadIm.
simdi aceba halil istanbul ageldimi.
Insallah Menekseyi bulur ya.
NasIlda magsum uyuyordu Menekse fragmanda yaa.
ayyyy nasIl kIyarlar ya bu kIza yazIk vallaha.
Halil dokunmaya kIyamazken bu kIza babasI gebertiyor yaa...
üffff iste akIl vallaha sInIr birsey bu Baba yaaa. bide Baba yaa.. allahIm.

zinednah Hodgeldin canIm ve sanada günaydIn

KübraYasemin
11-09-07, 11:47
ayy suanda jnerik dinliyordum.
Süper bir dizi ya.
Bir jenerik bide bukadar güzel olurmu ya.
allahIm ya.
Bayiliyorum resmen.
Aklimda hep halil ve Meneksenin o sarilmasI var.
menekse Halile diyor ya.
halil sarIl bana diye.
Ay nekadar tatllar ya orada.

SMİLE
11-09-07, 12:04
benbu diziye hasta oldum.yeni sezonda seğrettiğim en iyi dizi MENEKŞEYLE & HALİL ,süper bir senaryo ve çok iyi bir oyuncu kadrosu.kıvançın mehmet karakterinden bu kadar kolay sıyrılması ve halil karakterine bu kadar güzel adapte olması onun artık gerçek oyuncu olma yolunda oldupğunu gösterir.menekşe karakterindeki oyuncuda çok masum sade güzel bir kız.adını bilmiyorum.aynı şehrazattaki masum güzellik var .ben ona çok benzettim.

yeni bölümü sabırsızlıkla bekliyorum,çevremdeki herkes bu diziye kitlenmiş durumda.saatide çok iyi.iyi reytingler ne diyelim....:happy0064:happy0064:happy0064:happy006 4:happy0064

didemfener
11-09-07, 12:43
gelsede günü izlesek ya sabırsızklık bekliyorum..
aile imzasına birkez dah teşşkür ediyim çok güseldi
ellerinize sağlık.. bakalım neler olcak:D

mervemre
11-09-07, 12:54
ya delircem fragmanı 1 kere bile izleyemedim.bi an önce cuma gelse de izlesek gerçekten geçen bölümün videolarını izliyorum resimlerine bakıyorum ama yeni bölümün yerini tutmuyor tabi ki de.gerçekten jenerik müziği de ninni müziği de acayip güzel yum usulca gözlerini:icon_whis

nehirrrr
11-09-07, 13:20
Sana da günaydin, Nehir, öncelikle!
Multimedia bölümümüz acildi bu gece. Yani, artik calismalari vs. ordan takip edebilirsin.
Bende Hatirla Sevgili delisiyim. Ama ben de kolaylikla her iki diziye bakabilecegim. Zaten ratingler burda sayilmiyor, o yüzden icim rahat. Ama cuma günü hangi diziye bakacagima henüz karar vermedim.

Cuma gününe daha 4 gün var, gel de bekle...
Ay cok sevindim demek acildi multimedya bolumumuz! Gercekten oldukca zor oluyordu boyle! Tesekkurler:)

Evet, en azindan iki dizinin de rating sorunu yok hehe birine internetten baksam da oburune tvden baksam deyince insan vicdan azabi ceksin:) En kotu ucuncu filan olur diye dusunuyorum dizimiz yani 'Menekse ile Halil'...

halil in mızıkasını nerde bulabilirim acaba bilen var mı istanbuldayım

Süper bi kaçış öyküsü bizi bekliyor arkadaşlar bunu söyleyebilirim.
Mizikayi butun muzik entrumani satan yerlerde bulabilirsin sanirim... Benim kucukken vardi mizikam muzik marketlerin birinden almistik!

Zaten dizinin ilk anindan itibare baslamisti bu kacis! Habire birilerinden kaciyorlardi gariplerim:( Simdi daha da kotu oldu!

ayy suanda jnerik dinliyordum.
Süper bir dizi ya.
Bir jenerik bide bukadar güzel olurmu ya.
allahIm ya.
Bayiliyorum resmen.
Aklimda hep halil ve Meneksenin o sarilmasI var.
menekse Halile diyor ya.
halil sarIl bana diye.
Ay nekadar tatllar ya orada.
Fragmani ilk izlerken en cok muzik dikkatimi cekmisti... Ne yalan soyleyeyim soyle bir bakayim bakalim dizi yoklugunde diyerek basladim izlemeye:D Ama al sana dizi der gibi oldu ve bastan sona cit cikarmadan gozleri sismis agzim bir karis acik izledim:) Bolum yorumumda da demistim ya ozellikle Kivanc'tan bu kadar iyi oyunculuk beklemezdim acikcasi! Butun oyuncular iyiydi de Kivanc bir baskaydi yahu... Imzalara bakarken farkettimde hep Kivanc'in agladigi imzalari kaydetmisim:D Cok etkiledi beni ya cok uzuldum icime isledi:(

kıvanç_simge
11-09-07, 13:43
arkadaşlar bence o mezar taşı ya menekşenin rüyasıı ya da halilin ailesiyle ilgili bişiler acaba halilin adı gerçekten halil diil mii offf yaaaaaaaaaa:icon_sorr:icon_sorr

nehirrrr
11-09-07, 13:47
Once ben de aslinda acaba Halil sahte kimlik mi kullaniyor diye dusundum ama sonra arkadaslarin 'oldugu zannediliyordur' dedigi daha mantikli geldi. Yani savas zamaninda filan belki oyle yapmislardir kacirabilmek icin bilmiyorumki>????

çıtkırıldım
11-09-07, 13:49
ay demin fragmanı izledimm ama bişi anlamadımm halil kosuyo durmadan menekse aglıyooo vee bide mezar tasıı alla allaaa yaa cok karıstıı hersey cuma gel artık bu ardaa multimedya baslıgı acılmıss cok sevindimm...

dilekce
11-09-07, 14:00
Halil bir başkasının adını kullanarak Almanya ya gelmiş gibi,
Bu şöyle olabilir, mezarına gittiği Halil onun yakın arkadaşı biri olabilir.
Yakın arkadaşı Halil Tuğlu denen kişi gidicekken onun ölümü üzerine hazır çıkan bir pasaport ile kendisi gitmiş olabilir Almanya ya. Ve ya pasaport çıkma üzeri kendi resmi ile bu pasaport çıkarılmış olabilir..

Veya kendisi Halil Tuğlu nun ölümüne sebep olmuştur suçlu veya suçsuz,, sahte pasaport çıkaranlar ölmüş kişilerin kimlik bilgilerini kullanıyorlardır.. O da ölmüş tanıdığı olarak Halil Tuğlu ismini kullanarak suçluluk ortamından kaçarak Almanya ya gelmiş olabilir,,

Pasaport bilgilerini bilmiyorum.. Kişinin evli olup olmadığı görülüyor mu? Eğer görülüyorsa varsa,, Menekşe de Halil in pasaportuna bakarken pasaport bilgilerinde Onun evli olduğunu görebilir.. Veyahut, Halil gerçek kimliğine ait pasaport ile Türkiye ye gelirken sahte olan Halil adına pasaport diğer eşyaları arasında kalmıştır

Ve ya kendisini ölü göstermiş olabilir..Gittiği mezar kendi mezarı da olabilir..Gerçi kişi kendini ölü gösterip neden mezarını görmek istesin ki,
ama kim bilir kendini ölü gösterdikten sonra gerçekten Onu ölü biliyorlar mı diye de merak edip mezarını görmek istemiş olabilir..

Bu son olasılıktan öte ilk olasılıklar daha dikkat çekici geliyor bana… Çünkü iki pasaport çıkarmıştı dolaptan, Biri kendi asıl pasaportu diğeri de sahtesi olabilir…

çıtkırıldım
11-09-07, 14:02
YAA CANIM BENCE MENEKŞE HALİLİN BAŞINA BİŞİ GELDİ ZANNEDİYOOO RÜYASINDA DA O MEZAR TAŞINI GÖRMÜŞ OALBİLİR ASLINDA ÖZET GELSE BELKİ HERŞEY DAHA RAHAT AÇILIĞA KAVUŞUCAKK AMAA:icon_sorr
evet bak olabilir o benecede özet gelseeee cok merak ettim yaaa :) söle bi rahatlıga kavusmamız lazımm heheee

gs-tugba93
11-09-07, 14:06
evet bak olabilir o benecede özet gelseeee cok merak ettim yaaa :) söle bi rahatlıga kavusmamız lazımm heheee

ya arkadaslar öyle olabilir ama ozaman mezar tasinda niye 2004 yaziyor
o war ist eger öyle birsey olsa 2007 yazardi dimi ama

de-rin
11-09-07, 14:15

herkese merhabalar, multimedya açılmış hayırlı olsun

berivançim bende nineye o durumda şaşrıdım demek isteyince ayı kılıklı babaya dur denilebiliyormuş:img-yes:

mustafa mı? onunda var açıklanmamış bir tarafı menekşe gerdek gecesini bir anlatırsa baba ne diyecek acaba çok sevdiği biricik damadına.....paralarını düşünürse kızının zorla evli kalmasını bile isteyebilir..

yaşlarını bilmiyoruz yada ben bilmiyorum:icon_whis

HaMbUrG*
11-09-07, 14:18
Halil bir başkasının adını kullanarak Almanya ya gelmiş gibi,
Bu şöyle olabilir, mezarına gittiği Halil onun yakın arkadaşı biri olabilir.
Yakın arkadaşı Halil Tuğlu denen kişi gidicekken onun ölümü üzerine hazır çıkan bir pasaport ile kendisi gitmiş olabilir Almanya ya. Ve ya pasaport çıkma üzeri kendi resmi ile bu pasaport çıkarılmış olabilir..

Veya kendisi Halil Tuğlu nun ölümüne sebep olmuştur suçlu veya suçsuz,, sahte pasaport çıkaranlar ölmüş kişilerin kimlik bilgilerini kullanıyorlardır.. O da ölmüş tanıdığı olarak Halil Tuğlu ismini kullanarak suçluluk ortamından kaçarak Almanya ya gelmiş olabilir,,

Pasaport bilgilerini bilmiyorum.. Kişinin evli olup olmadığı görülüyor mu? Eğer görülüyorsa varsa,, Menekşe de Halil in pasaportuna bakarken pasaport bilgilerinde Onun evli olduğunu görebilir.. Veyahut, Halil gerçek kimliğine ait pasaport ile Türkiye ye gelirken sahte olan Halil adına pasaport diğer eşyaları arasında kalmıştır

Ve ya kendisini ölü göstermiş olabilir..Gittiği mezar kendi mezarı da olabilir..Gerçi kişi kendini ölü gösterip neden mezarını görmek istesin ki,
ama kim bilir kendini ölü gösterdikten sonra gerçekten Onu ölü biliyorlar mı diye de merak edip mezarını görmek istemiş olabilir..

Bu son olasılıktan öte ilk olasılıklar daha dikkat çekici geliyor bana… Çünkü iki pasaport çıkarmıştı dolaptan, Biri kendi asıl pasaportu diğeri de sahtesi olabilir…

Sevgili dilekce,
türk pasaportununda son sayfasinda t.c. kimlik bilgilerin mevcuttur. Yani yürüttügün fikir baya mantikli.

gs-tugba93
11-09-07, 14:22
aaa tubaacım 2004mü yazıyoo ben orayı görmedim yafsss ozaman ne bu yaa anlamadımm yaaa cuma gelsin artıkk ofofff

evet cnm 2004 yaziyor bende ondan anlamadim
cuma gelsede görsek neymis diye merakdan catlicam
burda ya

judithtimoz
11-09-07, 14:26
Çok hos bir dizi. Bu sezon'un en iyi dizilerinden biri. Bence Kıvanç Tatlıtuğ oyunculuğa alışmıs. Ben Halil karakterinin K.T. cok yakıştıgını düşünüyorum. Kız, çok, hos, çok seker. Konusu bence töre dizileri gibi değil. Sonuçta yurtdında yaşıyan kızların (bende uzun zaman orada yaşadığımdan biliyorum) genel, namus, adet, örf gibi olayları anlatıyor. Ben cok begendim. Insallah cok baymadan, düzeyli bir seklde devam eder.

berivan_
11-09-07, 14:30
de-rin, vallah dedigin gibi demeki Meneksenin babasi durdurulabiliyormus anasinin sana hakkimi helal etmem laflarindan...hos metresi olan bir adamdan hersey beklenir emme anasinin o lafindan sonra durmasida ilginc...yani kimseye aldirmadan hayatini yasiyan bir adam sonucta diger tarafta anasinin hakkimi helal etmem kelimesindenmi tirsti,hani anamin lafini dinlemedigimde cehenemlik olucam diye:icon_whis töbe töbeeee

Dilekce, Halilin okadar cok pasaaportu olmasinin mantikli bir aciklamasi vardir elbet kesinlikle...ama dedigin gibide olabilir Halil belkide kendini ölu göstermek mecburiyetinde...bende daha dun yazmistim acaba diyerekten Halilin pesindeki o siyah kiyafetli adamlar varya acaba simdi uctum ama kan davasi gibi birsey falandanmi kacti ki Halil,yani kaciyor??

Birde ben yalnis görmediysem Halilin iki degilde uc pasaportu vardi ki yine yalnis görmediysem iki pasaportun disida maviydi ve ucuncu pasaportunda disi aynen yurk pasaportlarin oldugu gibiydi ki o ucuncu pasaporta tahmin ettigim gibi turk pasaportu ise ozaman bu demektir ki Halil Turkiyede yasamis önceden dimi?? acaba Menekseninde pasaport gibi birseyin icine bakinca sasirmasi bundanmidir ki?? cunku hatirlarsaniz Halil disi mavi olan pasaportlardan birini aldi arka cebine koydu ve diger pasaportlarida elbiselerinin arasinda sakladi ve Menekseye verdi...

Fragmani görduk emme özet nirde ki aciba:icon_whis

gs-tugba93
11-09-07, 14:31
ofofff yaa simdi dahada merak ettimm vallaaa bu dizinin tiryakisi oldum cıktımm ben kıvancı cok seviyorum die bakacaktım amaaa ne yalan sölim dizi okadar ilgimi cektiki ilk bölümdenn hemen alıstım:)

aslinda ben bu kadar kitlenecegimi düsünmüyordum cünkü
cuma günleri normalde hatirla sevgiliyi izlediyim icin
öylesine bakdim ama sonra dizi bi hosuma gitti hastasi oldum resmen ya

HaMbUrG*
11-09-07, 14:35
Birde ben yalnis görmediysem Halilin iki degilde uc pasaportu vardi ki yine yalnis görmediysem iki pasaportun disida maviydi ve ucuncu pasaportunda disi aynen yurk pasaportlarin oldugu gibiydi ki o ucuncu pasaporta tahmin ettigim gibi turk pasaportu ise ozaman bu demektir ki Halil Turkiyede yasamis önceden dimi?? acaba Menekseninde pasaport gibi birseyin icine bakinca sasirmasi bundanmidir ki?? cunku hatirlarsaniz Halil disi mavi olan pasaportlardan birini aldi arka cebine koydu ve diger pasaportlarida elbiselerinin arasinda sakladi ve Menekseye verdi...

Merhaba berivan,
disi mavi olan pasaportlar almanyada yasayan türklere verilen türk pasaportu. Yani maviler türk vatandasi olduguna isaret ediyor. kirmizi olana gelince o da avrupa ülkesine ait ama hangisine tam olarak bilmiyorum.

çıtkırıldım
11-09-07, 14:39
aslinda ben bu kadar kitlenecegimi düsünmüyordum cünkü
cuma günleri normalde hatirla sevgiliyi izlediyim icin
öylesine bakdim ama sonra dizi bi hosuma gitti hastasi oldum resmen ya

evet herkes öle diyerek oturoy kilitlenip kalınıyoo yaaa ama hakkaten proje ve yapımı ii bi dizi ki herkes hastası oluyooo hayırlı olsun ne diyelim ben kaçtımm forum size emanet ii günler...

berivan_
11-09-07, 14:47
Merhaba berivan,
disi mavi olan pasaportlar almanyada yasayan türklere verilen türk pasaportu. Yani maviler türk vatandasi olduguna isaret ediyor. kirmizi olana gelince o da avrupa ülkesine ait ama hangisine tam olarak bilmiyorum.

Ama simdi eger ki mavi pasaportlar almanyada yasiyan turklere veriliyorsa ozaman Halilde neden iki tane vardiki aciba:icon_whis birde ben isvecte yasiyan bir turkum ama benim hem turk pasaportum var hemde kirmizi pasaportum var...cift vatandasimda:icon_whis hem eger ki yalnis görmediysem Halilde kirmizi degilde(turk pasaportlarin hangi renkte oldugunu tam olarak hatirliyamadim simdi ama)Halilin pasaportu kesinlike,yani nerdeyse eminimki :img-blush turkiyede yasiyan turk vatandaslarin pasaportlarinin aynisiydi... ama bir kez daha gidip bakicam o parta emin olmak icin...

Aile imzalari yapan arkadasin ismini simdi unutum(kusura bakmasin)ama benide eklemesi mumkunmudur??eger ki eklerse bunu bana lutfen öm olarak atabilirmisin??malum sayflar cabucak ileriyor masallah:icon_whis:img-wink:

mekselina 80
11-09-07, 14:50
Bende Halil ile Meneksenin ilk bölümünü cok begendim,insallah hic bozulmadan böylece devam eder.

Dizinin öyküsü cok güzel,kizlarin zorla evlendirilmesi gibi sosyal konuya parmak basiliyor.

Malesef dizide yasanan olaylar gercek hayatta hala yasaniyor:icon_sorr Bu durum Anadolunun ücra köselerinde yasandigi gibi malesef medeniyetin besigi sayilan Avrupada yasayan Türkler arasindada yasanabiliyor:img-in_lo
Insan kendini egitmedikten sonra,yasadigi hatalardan ders cikarmadiktan sonra,yanlislari görmedigi sürece nerde yasarsa yasasin pek bir önemi yok gibi

Ilk bölümde Meneksenin babasina,kocasi olacak o adam ve abisine acaip derecede nefret ve kin besledim bunlar ne vicdansiz insanlar:icon_sorr

Birde Meneksenin ninesi o kadar iyi ve tatli iken nasil oluyorda böyle bir kadin Meneksenin babasi gibi Kereste odunu bir adami yetistirdi.Annesine bak birde ogluna bak

hamiş
11-09-07, 14:50
Herkese selamlar
Fragmanı halen izleyemedim malesef ! Anlatılanlara göre aklıma bir senaryo olasılık geldi ! Şimdi halil in bir şeyler gizlediği ve kaçmak zorunda olduğu bir gerçek. Mezar taşında da halilin ismi yazıyor ! Acaba diyorum şu halilin elinde baktığı fotoğraf eşinin ve oğlunun fotosumu ? Ve ikiside öldürürüldü ? halilde suçlu olarak aranıyor !bu yüzden kendisini 2004 yılında öldü ilan etti ve yurt dışına kaçtı ? Yada kendisi aranıyor ! ölmüş olan halilin kimliğiyle kaçarak yaşamaya çalışıyor !
Böyle bir senaryoyla karşılaşmak istemem ters köşeye razıyım ! tabii de ,eldeki delillere göre böyle bir şey çıkıyor ortaya !

HaMbUrG*
11-09-07, 14:55
Ama simdi eger ki mavi pasaportlar almanyada yasiyan turklere veriliyorsa ozaman Halilde neden iki tane vardiki aciba:icon_whis birde ben isvecte yasiyan bir turkum ama benim hem turk pasaportum var hemde kirmizi pasaportum var...cift vatandasimda:icon_whis hem eger ki yalnis görmediysem Halilde kirmizi degilde(turk pasaportlarin hangi renkte oldugunu tam olarak hatirliyamadim simdi ama)Halilin pasaportu kesinlike,yani nerdeyse eminimki :img-blush turkiyede yasiyan turk vatandaslarin pasaportlarinin aynisiydi... ama bir kez daha gidip bakicam o parta emin olmak icin...

Aile imzalari yapan arkadasin ismini simdi unutum(kusura bakmasin)ama benide eklemesi mumkunmudur??eger ki eklerse bunu bana lutfen öm olarak atabilirmisin??malum sayflar cabucak ileriyor masallah:icon_whis:img-wink:

Berivan,
demekki sen cifte vatandassin, fakat almanyada cifte vatandaslik kalkali cok oldu. Sadece bir ülkenin vatandasi olabiliyorsun avrupa birligi ülkelerin disindan geliyorsan. Üstelik ben eminim mavilerin almanyada yasayan türklere verildiginden, cünkü benimde var aynisinda. Türkiyede yasayan türklerin pasaportu yokki, sayet memur olupta, yesil pasaportu olan varsa onu bilemem.

berivan_
11-09-07, 14:57
Herkese selamlar
Fragmanı halen izleyemedim malesef ! Anlatılanlara göre aklıma bir senaryo olasılık geldi ! Şimdi halil in bir şeyler gizlediği ve kaçmak zorunda olduğu bir gerçek. Mezar taşında da halilin ismi yazıyor ! Acaba diyorum şu halilin elinde baktığı fotoğraf eşinin ve oğlunun fotosumu ? Ve ikiside öldürürüldü ? halilde suçlu olarak aranıyor !bu yüzden kendisini 2004 yılında öldü ilan etti ve yurt dışına kaçtı ? Yada kendisi aranıyor ! ölmüş olan halilin kimliğiyle kaçarak yaşamaya çalışıyor !
Böyle bir senaryoyla karşılaşmak istemem ters köşeye razıyım ! tabii de ,eldeki delillere göre böyle bir şey çıkıyor ortaya !

Vallah ilginc bir senaryo uretmisin ama sonucta bu bir dizi ve hersey olabilir...yani yazdigin senaryo neden olmasin:img-wink:aklima nedense birden bire bir amerikan filmi geldi(ismini hatirliyamadim)bu filmdeki basroldeki adam doktor,ama onunda karisi ölduruluyor ve adam hapishaneye dusuyor ama oradan kaciyor ki karisini ölduren adamin pesine dusuyor vs. vs adam sonunda suclulugunu ipatliyor ve film bitiyor...

Ama simdi biz Halilin gecmisi hakkinda hic birseyler bilmiyoruz,onun sadece bir bosnali oldugunu bliliyoruz...bu adamin önceden meslegi/bekarmi degilmi/egitimi/ailesi(annesinden haric) falan nedir hic bilmiyoruz...yani son olarak demek istiyorum ki kesinlikle mumkundur:img-yes:

HaMbUrG*
11-09-07, 15:28
Halil kendini bosnali olarak tanitti, fakat belkide türk. Ama bosnali olmasa bizim oralarda köprüden falan atlama gibi gelenekler var diye anlatamazdi herhalde. gerci neyin dogru, neyin yanlis oldugu hakkinda bir ipucu bile vermemis yönetmen.

zinednah
11-09-07, 15:44
Vallaha 50 60 kere izledim fragmani ama hala cakmadIm.
simdi aceba halil istanbul ageldimi.
Insallah Menekseyi bulur ya.
NasIlda magsum uyuyordu Menekse fragmanda yaa.
ayyyy nasIl kIyarlar ya bu kIza yazIk vallaha.
Halil dokunmaya kIyamazken bu kIza babasI gebertiyor yaa...
üffff iste akIl vallaha sInIr birsey bu Baba yaaa. bide Baba yaa.. allahIm.

zinednah Hodgeldin canIm ve sanada günaydIn

hoşbulduk kübracım teşekkürler...
bence halil istanbulda ama kavusmaları biraz zaman alır gibi görünüyor bide bütün pasaportlar menekşedeydi halil nasıl geldi istanbula anlamadım şimdi sanıyorum ki halilin karanlık bi geçmişi var ve bu geçmişle menekşeye olan aşkı nasıl paralel gidecek yada nasıl aynı noktaya gelicek merak içindeyim...

sevgiler...

şilimsi
11-09-07, 15:45
Halil'in karanlık bir geçmişi var belli.Daha doğrusu karanlık değilde gizemli diyelim biz.Yaşadığı şeylerden dolayı yasal olmayan işlere karışmış gibi.Ya da karışmak zorunda kalmış..
O birden fazla pasaport işi benim kafamda büyük bir soru işareti olarak duruyor..Gidecek gibi de değil.Yaptığımız tahminler, öne sürdüğümüz fikirler birbirinden o kadar farklı ve gerçekleşme olasılığı o kadar yüksek ki hangisine inansam, hangisini benimsesem bilemiyorum..Birbirinden farklı onlarca fikir var ve hepsi gerçeğe yakın!Gel de çık işin içinden:icon_sorr
Benim tahminim Halil'in annesiyle kendisnin öldü bilindiği fakat Halil'in yaşadığı yönündeydi.Yani o mezarda boş..Ya da dolu ama içindeki Halil değil.Halil sanılan ve ölşdü bilinen bir başkası..
Ama sizin dediklerinizde olabilir.Halil bir başkasının yerine geçmiştir.Başka bir Halil'in, ya da aslında adı Halil bile değildir bizim Halil diye bildiğimiz ağır abimizin..
Off bilmiyorum kafam çok karıştı.Bir an önce cuma gelse bari!Gerçi cuma günü de HS var ama off off!:icon_sorr

zinednah
11-09-07, 15:48
ya bende düşünüyorum ki :img-polic:img-cool2
o mezar taşı belkide halilin babasının pasaportda babasına ait
birde o fotografta bir gizem var sanki halilin arkada bıraktığı birileri gibi önce annesi ve halil olabilirmi diye düşündüm ama sonra fazla güncel bir resim gibi geldi bana belkide eşi ve oğludur, belkide ölmüşlerdir....

Muge_ds
11-09-07, 15:50
Berivan,
demekki sen cifte vatandassin, fakat almanyada cifte vatandaslik kalkali cok oldu. Sadece bir ülkenin vatandasi olabiliyorsun avrupa birligi ülkelerin disindan geliyorsan. Üstelik ben eminim mavilerin almanyada yasayan türklere verildiginden, cünkü benimde var aynisinda. Türkiyede yasayan türklerin pasaportu yokki, sayet memur olupta, yesil pasaportu olan varsa onu bilemem.

Arkadaşlar ilk önce şu pasaport olayına bir açıklama getirmek isterim .. Tabiyki Türkiyede yaşayan insanlarında yurtdışına çıktıklarında kullanabilecekleri bir pasaportları var ... Bende bunlara sahip olan biri olaraktan söylemek isterim ki bizde 3 çeşit pasaport vardır ... Normal vatandaşlara lacivertimsi renkli pasaport verilir ( almanyadayaşayan arkadaşın sende almanyada türk sayıldığından muhtemelen türk pasaportu kullanıyorsundur , türkiyede kullanılan pasaportun aynısından) ikinci olarak memurların vize almadan direk yurtdışına çıkabilecekleri yeşil pasaportları vardır .. Her hangi bir ülkeye giderken vize ihtiyacı duymazlar diye bilinir .. 3. olarakta devlet büyüklerinin kullandıkları kırmızı pasaport vardır Türkiye de ...

Diziye dönecek olursak .. Konusu hakikaten tutabilecek bir diziye benziyor .. Bence reyting kurbanı olmayacaktır .. Kıvancın bu dizide yer almasından dolayı diziyi izleyebilirim diyordum şimdi konusu da beni çekmeye başladı , hele ki karakter içinde barınan bir çok esrarengiz olan kapalı konular daha da merak unsuru olabilecek şeyler ... Günümüzde hala bu adetler var mı dedirtecek konularda işleniyor, maalesef ki hala bu olaylar ülkemizde yaşanmata.. İlk bölümden güsel izlenim bırakan bir dizi oldu benim için ... İnşallah bu çizgisini bozmadan bu yolda devam eder dizi ...

şilimsi
11-09-07, 15:55
Ya ben eşi olması ihtimalini düşünmüyorum bile.Menekşeyle Halil'in arasına eski bir eşi sokmazlar dizinin böyle geniş ve güzel bir konusu varken..
Ama olabilir de..Bana yakın gelen fikir şuydu yani şu: Halil'le eşi bir kaza sonucu ya da katliam sonucu ölmüştür.Daha doğrusu eşi ölmüştür Halil'de öldü bilinmektedir..Ama katliamı düzenleyenler Halil'in ölmediğini öğrenirler ve kovalamaca başlar, İstanbul'da!
Menekşe'de elinde bulunan Halil'in vauluna bakarken pasaportları falan görür ve HAlil'İn geçmişiyle ilgili bazı şeler öğrenir..Herşey o zaman başlar işte:img-yes:

=BEYZA=
11-09-07, 16:04
sezona en hızlı giriş yapan dizi menekşe ile halil şüphesiz...
herşey o kadar yerinde ve heyecanlı gelişti ki cumanın gelmesi için sabırsızlanıyorum. kafamda çok soru var, halilin sırrı ne, menekşenin abileri ve kocası ne yapacak, onları ne zaman bulacaklar, bulduklarında ne olacak, h&m(ayy almanyada böyle bir marka var:)) nerde yaşayacaklar, nasıl ayakta duracaklar; son soru ben bu kadar soru ile ne zaman kafayı yiyeceğim:img-yes:

**qzm_
11-09-07, 16:09
Diziyi izledim...Çokta begendim!Konusu fln süper:)

Merakla yeni bolumunu bekliyorum...:)

a.oyunu_sweet
11-09-07, 16:13
Bekledigimin cok cok ustunde bir dizi oldu acıkcası..heyecan,aksiyon herseyiyle superdi,kivanc zaten her zamanki gibi superdi,basroldeki kizida begendim..izlemeyi dusunuyorum.

batuhan_gumus
11-09-07, 16:15
merhaba arkadaslar menekse ile halilin fragmanini gördüm cok heyecanli bi bölüm izlicegiz cuma günü bu arada ramazana az kaldi persembe günü oruc balsiyor:D yaa arkadaslar bicak sirti bile gecmis ilk sayfaya sinir oldum ya biz nerdeyiz uff bee:D:D:D:D

ülker
11-09-07, 16:17
Bu diziye beni çeken ilk şey Kıvanç olmuştu.Kıvanç için izleme kararı almıştım.Ciddi bir Gümüş izleyicisi olarak Kıvança duyduğum vefa duygumdan dolayı her halukarda izlerdim.Ama gördüm ki bu dizide daha fazlası var.

Arkadaşlar Kıvançın röportajına göre yorum yaparsak.Halil bosnalı bir çocuk ve köklü bir aileye mensup yalnız şartlar O'nu almanyaya sürüklemiş.
Şayet Halil varlıklı bir ailenin çocuğuysa bence işin içinde daha farklı olaylar olacak.Sıradan bir insanın peşine lüks bir arabada mafya kılıklı insanlar takılmaz heralde.

Belkide Halilin elinde çok önemli belgeler vardır.Ailesiyle veya başka biriyle ilgili vesikalar olabilir.

Bu dizi yakında bizi FBI gibi araştırmalara başlatacak.Ne gizemli bir çocuk yoksa ajan mı(saçmaladım farkındayım)

CileK_KiZ
11-09-07, 16:19
slm ark ancak yazmak icin vakit buldum
dizi cooooook süper ya cook hosuma gittti
ask böylemi icden anlatilirmi ya oooof +
ben nasil bekliyecem cuma gününü ya
ninesi cook acayib bi kadin cok iyi ya hemen menekseye kac dedi ...............

havali abisi coook sinir +.l..........

öbür abisininin de iyi oldugunu sanmisdim ama
oda düsdü halil in pesine................

cuma günü menekse ile halil
kavusmak icin ayriligi göze alirmisin????

ebru_kıvançkolik
11-09-07, 16:37
Bu diziye beni çeken ilk şey Kıvanç olmuştu.Kıvanç için izleme kararı almıştım.Ciddi bir Gümüş izleyicisi olarak Kıvança duyduğum vefa duygumdan dolayı her halukarda izlerdim.Ama gördüm ki bu dizide daha fazlası var.

Arkadaşlar Kıvançın röportajına göre yorum yaparsak.Halil bosnalı bir çocuk ve köklü bir aileye mensup yalnız şartlar O'nu almanyaya sürüklemiş.
Şayet Halil varlıklı bir ailenin çocuğuysa bence işin içinde daha farklı olaylar olacak.Sıradan bir insanın peşine lüks bir arabada mafya kılıklı insanlar takılmaz heralde.

Belkide Halilin elinde çok önemli belgeler vardır.Ailesiyle veya başka biriyle ilgili vesikalar olabilir.

Bu dizi yakında bizi FBI gibi araştırmalara başlatacak.Ne gizemli bir çocuk yoksa ajan mı(saçmaladım farkındayım)

valla halilin bu gecelerin yargıcı modundaki gizemli halleri bunları düşündürüyor bize :)

köklü bir ailenin çocuğu ama nasıl bir pisliğe bulaştıysa artık peşinde bir sürü adam var...yeni bölümde az da olsa ipucu verirler umarım halilin geçmişine dair..

de-rin
11-09-07, 16:43
de-rin, vallah dedigin gibi demeki Meneksenin babasi durdurulabiliyormus anasinin sana hakkimi helal etmem laflarindan...hos metresi olan bir adamdan hersey beklenir emme anasinin o lafindan sonra durmasida ilginc...yani kimseye aldirmadan hayatini yasiyan bir adam sonucta diger tarafta anasinin hakkimi helal etmem kelimesindenmi tirsti,hani anamin lafini dinlemedigimde cehenemlik olucam diye:icon_whis töbe töbeeee

berivancım yine haklısın hiç birşeyden korkmayan vede utanmayan ayı kılıklı baba anasının bir çift lafından tırstı ne gaip değil mi??sanki diğer türlü dediğin gibi cehennem yolcusu değil miş gibi:img-yes:

Bende Halil ile Meneksenin ilk bölümünü cok begendim,insallah hic bozulmadan böylece devam eder.

Dizinin öyküsü cok güzel,kizlarin zorla evlendirilmesi gibi sosyal konuya parmak basiliyor.

Malesef dizide yasanan olaylar gercek hayatta hala yasaniyor:icon_sorr Bu durum Anadolunun ücra köselerinde yasandigi gibi malesef medeniyetin besigi sayilan Avrupada yasayan Türkler arasindada yasanabiliyor:img-in_lo
Insan kendini egitmedikten sonra,yasadigi hatalardan ders cikarmadiktan sonra,yanlislari görmedigi sürece nerde yasarsa yasasin pek bir önemi yok gibi

Ilk bölümde Meneksenin babasina,kocasi olacak o adam ve abisine acaip derecede nefret ve kin besledim bunlar ne vicdansiz insanlar:icon_sorr

Birde Meneksenin ninesi o kadar iyi ve tatli iken nasil oluyorda böyle bir kadin Meneksenin babasi gibi Kereste odunu bir adami yetistirdi.Annesine bak birde ogluna bak

mekselinacım hoş geldin canım:img-wink:

bu durmada ne demek lazım bunlara eğitim şart...ama eğitimin yanı sırada insanın içinde bazı duyguların olması lazım..baba olmak gibi mesela:img-yes:

ülkercim ben kıvaç'ın röportajının görmedim bilgi verdiğin için teşkkür ediyorum..
halil'in kaçmasının ve peşindeki adamların takip etmesi söylediğin gibi olabilir...

benim babamında lacivetimsi pasaportu var diğerleri hakkında çokda bilgim yok ama kırmızı pasaportun bizlere gösterilmesinin bir nedeni vardır diye düşünüyorum...

dilekce
11-09-07, 16:44
Ya ben eşi olması ihtimalini düşünmüyorum bile.Menekşeyle Halil'in arasına eski bir eşi sokmazlar dizinin böyle geniş ve güzel bir konusu varken..
Ama olabilir de..Bana yakın gelen fikir şuydu yani şu: Halil'le eşi bir kaza sonucu ya da katliam sonucu ölmüştür.Daha doğrusu eşi ölmüştür Halil'de öldü bilinmektedir..Ama katliamı düzenleyenler Halil'in ölmediğini öğrenirler ve kovalamaca başlar, İstanbul'da!
Menekşe'de elinde bulunan Halil'in vauluna bakarken pasaportları falan görür ve HAlil'İn geçmişiyle ilgili bazı şeler öğrenir..Herşey o zaman başlar işte:img-yes:

Ben eşi olma ihtimalini düşünmüyorum. Daha önce başından bir evlilik geçen biri Halil kadar üzülmez Onun kadar yıkılmaz ki Menekşe ye olan sevgisi öyle ikinci bir aşk olacak bir aşk olamaz. olmamalı da..
İkisi içinde ilkdir bu aşk.. Ve ihtamali sınırsızdır ki hep de öyle kalacak..

Konu ölen bir arkadaşı üzerine Almanya ya kaçması durumunu da akla getiriyor..Belki o resimdeki çocuk ve anne arkadaşının eşidir Türkiye dedir bu çocuk ve annesi.. Veya o çocuk ve annenin ölümüne sebep olmuştur bir şekilde Halil.. Kendi Halil değildir de o çocuğun babası bir başka Halil dir,

Menekşenin eline geçen de çocuğun veya annenin pasaportudur..
Almanya ya gelecek olan Halil adında ki arkadaşı çocuğuna ve karısını da pasaport çıkarmıştır..bizim ki de Ona ait tüm pasaportları yanına almıştır.
Kendi cebinde yolculuk yapacağı pasaportu varken, diğer çantada çocuk ve anneye ait pasaportu bırakmış olabilir..

Veya o pasaport gerçek ismiyle çıkan diğer bir pasaporttur.. Sahte olan yani Halil isminde ki pasaportunu yurt dışında giriş çıkışlarda kullanıyordur...Polis tarafından aranmamak için bu pasaportla giriş çıkış yapıyordur..

Bu siyahlı adamlarla bağlantıyı ise ya Menekşe nin ailesinin adamları olarak da düşünebiliriz..Haber salmışlardır ve bir şekilde Halil in yerini tesbit etmişlerdir..

Veya bu siyahlı adamlar Halil in yurt dışından çıkış yaptığını öğrenmiş geçmişi ile ilgili peşine düşen adamlardır.. Bu ismi kullandıklarını biliyorlardır ve yurt dışı giriş çıkışlarını öğrenebilecekleri merkezi kontrolleri altına almış olabilirler..
Veya çıkışını kendi gerçek kimliğine ait pasaportu ile yaptığı için de bu giriş çıkıştan bir şekilde haberdar oldular..

Herşey karıştı..Kabus gibi çöktü üstüme Halil ve Menekşe,,Hayır düşünmek travma yaratıyor beynimde..Beyin fırtınası kopartıcam diye elbisede ki tüm düğmelerim koptu...Hayır niye bu kadar geriliyorum ki benn:)

_mervevrem_
11-09-07, 16:47
halilin bosnalı olduğunu biliyorduk

bence ailenin korkudan halili ölmüş gösterdiklerini falan alatıyor mezar taşı her ne kadar reklamları izleyemedimse de...
bir kan davası gibi ya da miras gibi sorundan kaçmış olabilir
öldü gösterilmesi de ondan olabilir
belki mezara gizlenmiş bişeyler de olabilir...
yoksa boş mezarsa ne diye gitsin???

yesilimim
11-09-07, 16:51
Zaten Özette bahsesilen şey halilin ırları olduğu.Halinin belgeleri götürmemesi gereken,istanbulda kaçmak zorunda olduğu bir takım şeyşer var.Menekşeye istanbul olmaz derken belli etti zaten.Ben polis ile ilgili bir takım şeyler olduğunu düşünüyorum.

kachorra
11-09-07, 18:11
ben ilk bölümüü tvde başka bişi yok die izledim,
sonra o kadar begendim ki bazı yerlerde onlarla birlikte bende agladım,
anneme babama komşulara fln söledim onlarda tekrarlarını izlediler o kadar cok begendilerkii.

NOT: gümüş dizisınde kıvanç tatlıtuğ'yu hiç begenmezdim ama bu dizide ayrı bir yakışıklı olmuş vallaa gözleri daha bir ortaya cıkmış. Sizce?

Messa
11-09-07, 18:16
Ben eşi olma ihtimalini düşünmüyorum. Daha önce başından bir evlilik geçen biri Halil kadar üzülmez Onun kadar yıkılmaz ki Menekşe ye olan sevgisi öyle ikinci bir aşk olacak bir aşk olamaz. olmamalı da..
İkisi içinde ilkdir bu aşk.. Ve ihtamali sınırsızdır ki hep de öyle kalacak..

Bende Halil'in daha önce evli olduğunu sanmıyorum. Yani onun Menekşeye olan aşkı seninde dediğin gibi hayatında ilk defa yaşadığı bir aşk olmalı. Menekşeye olan sevgisi ve onu gelinlik içerisinde gördüğü zaman ki yıkılması vs. Menekşenin onun ilk aşkı olduğu konusunda beni diretiyor. Bilemiyorum belkide ben öyle olmasını umduğum için böyle düşünüyorumdur ama halil ve Menekşenin birbirlerinin ilk aşkları olmalarını istiyorum.

Messa
11-09-07, 18:26
Arkadaşlar eğer başlığın anasayfaya alınmasını istiyorsanız tek cümlelik mesajlar yazmayalım.
Bkz. "Evet yaa dizi çok güzel, hastayım bu diziye vs." Daha okunabilir ve kaliteli yorumlar içerirse eminim kısa zamanda anasayfada olacağız.

şilimsi
11-09-07, 18:28
Arkadaşlar, sitede yabancı site linki vermek YASAKKK!!!
Tek cümlelik mesajlar yazmak yasak
Ana sayfaya geçmek istiyorsanız, onu da bırakın sayfanın düzenli olmasını istiyorsanız özen gösterin biraz ya!Bu kadar insan birşey biliyor ki söylüyor değil mi?Merve üstte uyarmış siz hala, sanki sizi uyaranlara inat yapar gibi kuralları göz ardı ediyorsunuz ya!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------

dilekce, bende zaten öyle bir ihtimal varsa eğer-evli olduğuna dair- bu şekilde olur ancak diye düşündüm.Çünkü dizinin konusu gerçekten kalıplaşmış olaylara ihtiyaç duyacak cinsten değil.Her halükarda en iyiyi başaracak seviyede.Bu yüzden, eski eşler, eski sevgililer falan girmez araya, giremez..Yapmazlar bunu.Ayrıca evet dediğin gibi Halil'in Menekşe'ye karşı hissettikleri 2. birşey olamaz, bir ilk bu belli..Halil'in gözlerinden, sözlerinden, davranışlarından, Menekşeye dokunurken ki titremesinden..herşeyden belli..
O siyahlı adamları da ben Menekşe'nin ailesinin başlarına sardıkları bir bela olduğunu sanmıyorum.Halil'in çözmeye çalıştığımız ama çözemediğimiz geçmişiyle alakalı olduğunu tahmin ediyorum.
Halil'in yurt dışından çıkış yaptığını öğrenen ve onun canını almaya hazırlanan, ya da elindeki belgeleri almak isteyen birileri.Ya da o birilerinin Halil'in peşine taktığı adamlar..
Başka da birşey gelmiyor aklıma..

lykiadreamer
11-09-07, 18:42
bana göre yılın dizisi gazetelerde okuduğum gibi bıçak sırtı diil menekşe ve halil olucak..gerçi ben ikisini de izliyorum ama ilk bölüme göre kıyaslarsam kendimce menekşe ve halil ona katladı bıçak sırtını..(farklı konular olsa da..)

şilimsi
11-09-07, 18:57
Ay çıldıracağım!Hala tek satırlık mesajlar yazıyorsunuz!Arkadaşlar bakın LÜTFEN diyoruz ya, lütfen..Kendinizi düşünmüyorsanız, bu forumdaki anasayfaya geçmeyi bekleyen üyeleri düşünün!Sizin yaptığınız vurdumduymazlık oluyor artık!!Çok mu zor iki tanecik kurala uymak ya?

Dilaracım, özet gelmedi canım.Fragman fıldır fıldır dolanıyor tv'de ama özetten hala haber yok..Yani ben göremedim=)Ama o da çıkar en geç yarına kadar.Fazla bekletmezler:img-wink:

şilimsi
11-09-07, 19:11
Halil ile Menekşe'nin bu bir andaki yükselişi devam edecektir ona bende eminim..İlk üçe girer bence de cuma akşamı için.Benim tahminim şu yönde:
1-Sıla
2-Menekşe ile Halil
3-Hatırla Sevgili

Böyle olur diye düşünüyorum..İlerleyen haftalarda Sıla eski ilgisini kaybeder bence.Çünkü eskisi kadar sarmıyor izleyenlerini..Menekşe ile Halil ilk sıraya yerleşir, Sıla'da 2ye.HS aynı yerinde kalır..Yani bir kaç bölüm sonra Sıla ve MH yer değiştirir..Umarım=)

melis01
11-09-07, 19:15
herkese selam
ilk fragmani izledigimde dizinin muziginden ve otobüsdeki sahneden etkilenmistim. sonra dizinin ilk bölümü berlinde cekildigni duyunca dahada merak etmeye basladim. berlin benim icin cok özeldir ...

ilk bölüm beni hemen ekran basina kilitledi cok begendim bayada bi etkilendim haziran gecesinden sonra ikinci dizim bu olacak galiba

sedef avci cok güzel oynadi aglamasi beni cok etkiledi cok masun ve güzel bir kiz
kivanc tatlitug bence süper bir performans sergiledi halili cok ama cok sevdim

bi sorum olacak acaba kivanc kendi sesini mi kulaniyor? sedefin sesi tanidik geldi nerden onu cikaramadim

bide o sarilma sahnesi yokmu kac kere izledim bilmiyorum ama her baktimda tüylerim diken diken oluyor süperdi

ikinci fragmani izledim ve bizi cok heycanli bi bölüm bekliyor galiba kavusamicaklar bu bölümde ayrica halilin
gecmisi beni cok korkutuyor bakalim neler olucak

benide araniza alirsaniz cok sevinirim resim ekleyen herkese cok tesekkür ederim hemen bir imza caldim

narin_
11-09-07, 19:15
Birsey Sorucam. Sedef Avci kendi sesini mi kullaniyor?
Bir de kanal D nin resmi web sitesinde fragmani goremedim nerde acaba?

batuhan_gumus
11-09-07, 19:16
Halil ile Menekşe'nin bu bir andaki yükselişi devam edecektir ona bende eminim..İlk üçe girer bence de cuma akşamı için.Benim tahminim şu yönde:
1-Sıla
2-Menekşe ile Halil
3-Hatırla Sevgili

Böyle olur diye düşünüyorum..İlerleyen haftalarda Sıla eski ilgisini kaybeder bence.Çünkü eskisi kadar sarmıyor izleyenlerini..Menekşe ile Halil ilk sıraya yerleşir, Sıla'da 2ye.HS aynı yerinde kalır..Yani bir kaç bölüm sonra Sıla ve MH yer değiştirir..Umarım=)

Bencede

1)sila 36% 10% gecer
2)menekse ile halil 25% 5,80%
3)hatirla sevgili 24% 5,60%

gs-tugba93
11-09-07, 19:16
1-Sıla
2-Menekşe ile Halil
3-Hatırla Sevgili

bencede ilerleyen haftalarda sila düser
dedin gibi eskisi gibi izlenmiyor artik insallah
en kisa sürede 1liyi kimseye kaptirmayiz

şilimsi
11-09-07, 19:24
tesekur ederim arkadasim, bu arada şilimsi özurdillerim napim bazen yazacak birsey bulamiyorum ama dikkat ederim pardon:img-in_lo

Canım benim, sorunda orda ya zaten.Eğer yazacak birşey bulamıyorsan bırak yazma.Ya da öyle isteklerini özel mesajla hallet.Kimden yardım istesen geri çevirmeyeceklerine göre:img-wink:Yazmış olmak için yazma yani.Sonuçta kurallara aykırı.Çokta gböyle bilmişlik taslamış gibi görünüyorum ve uyuz bir tip gibi duruyorum farkındayım ama:img-cool2Ana sayfaya geçmek istediğim için özen göstermenizi istiyorum hepsi bu:img-blush

Sıla'nın raitingleri düşecek ondan şüphem yok.Halil ile Menekşe'de gün geçtikçe büyüyen ailesiyle biraz daha yükselecek ve cuma akşamlarının birincisi olacak gibi:img-yes:HS benim için bir numara olsa da Halil ile Menekşe'nşn başarısı da beni gerçekten çok ama çok mutlu eder!!

Büllür sultan takım süper olmuş.Arak arak:img-icecr
prensesss ellerine sağlık canım..

_duygucuk_
11-09-07, 19:25
merhaba..
takımlar aile imzaları süper ellerinize sağlık..
bu haftada kaçış devam ediyor fragmanlar daha çok veriliyor rekabet kızışacak...
şarkısı da süper ayrıca..
Menekşe çok ağlayacak bu bölümde yine...

deryacik
11-09-07, 19:31
merhabalar...
Siteye cok nadir girebildigim icin yorumlarimi, biraz geciktirecegim malesef.
Ilk bölüm cok güzeldi.
Kivanc tatlitug`un performansina zaten denilecek bir sey olamaz:)
Ama diger oyuncularinda performanslari güzeldi...
Meneksenin babasiyla abisine sinir oldum zaten, aklima geldikce sinirleniyoru´m.
Bir insan bu kadar mi bencil olabilir yaa???
Herneyse, ilk bölüm bekledigim gibiydi, ama bana menekse ve halil`in asklari tam egcmedi, yani ne bilim, daha fazla kacip gizlice bulusma..
Asklarini anlayamadan hemen kacmaya kalktilar..yani hersey biraz cabuk gelisti acikcasi.
Belki menekse ve halilin sahneleri daha fazla olabilirdi, ve bölüm halilin menekseyi evlenirken karsisinda gördügünde bitebilirdi diye düsünüyorum.
Yani asklarinin o kadar engele ragmen ne kadar güclü oldugunu iyi anlayabilmemiz icin.
Amam ben yinede güzel bir bölüm oldugunu düsünüyorum.
Cumayi iple cekiyorum:):)

Bu arada calisma yapan arkadaslarin ellerine saglik, calismalar cok güzel;)

sanat
11-09-07, 19:31
Foruma iki satır bir şeyler yazmak için giriyorum; ama bazı arkadaşların inatla kuralları ihlal ettiklerini, özellikle bazı duyarlı arkadaşların uyarılarına rağmen bunu sürdürmelerine anlam veremiyorum ve bu yüzden yorum yazmak içimden gelmiyor, yorumları da sırf bu anlamsız cümleler içiren mesajlar, tek cümleler, altı çizili mesajlar, link verilen mesajlar yüzünden arada kaliteli mesajlarda kaynıyor daha doğrusu fark edilmiyor, çünkü sürekli sayfaları atlıyorum, aynı bir çok kimseler gibi. Bu yüzden dizi hakkında konuşulan konular sürekli tekrar tekrar dile getiriliyor. Lütfen mesajlarımızı kurallara uyarak yazalım arkadaşlar...

Ekin_Derya
11-09-07, 19:38
Arkadaslar, multimedia bölümümüz acilmistir! Lütfen artik calismalarinizi oraya ekleyin...

Ayrica, rating konusunda söyle düsünüyorum ben:
Sila'nin ratingleri git gide düsecek, Menekse Ile Halil zirveye oturacak. Buna ben de katiliyorum. Ancak, Hatirla Sevgili 2. sirada yer alacak diye düsünüyorum ben. Hatirla Sevgili sezonun sonunda Sila'yi bile gecmisti bir kac kez. Neyse...

Su cuma gelse artik, meraktan catlamak üzereyim...

de-rin
11-09-07, 19:42
1-Sıla
2-Menekşe ile Halil
3-Hatırla Sevgili

şilimsi bende öyle düşünüyorum..ne yalan söyliyeyim benim dizim ta geçen sezondan beri sıladır bu yılda çok dizi başladı başlıooy ama ben M ile H sevdim .çok abartılan bazı dizileri ise izlemeye çalıştım fakat beni etkilemediler..

bugün bir arkadaşımla(( altta gördüm seni aleveylülüm)) msn de konuştum ve bana sedaf avcının evli olduğunu ve kocasınında yaprak dökümündeki cem olduğunu söyledi...ben bilmiyordum çok şaşırdım...bilmem sizler biliyor muydunuz..paylaşmak istedim:img-wink:

61MERVE61
11-09-07, 19:42
Arkadaslar ozenli dikkatli olalim neolur MULTIMEDYA bolumumuz acildi ne olur resimleri calismalari oraya ekleyelim..buraya resim eklemek yasaktir...

eyer dikkatli olmasak forumumuz zor ana sayfaya yerlesir.....ayrica burada cok fazla msj sayisi var sadece dizi hakkinda konusalim basligimizin yarisi fasurfusur olmasin.....

neyse fragmani bende tvde henuz gormedim ama youtubeden izledim gercekten harika bi bolum bizleri bekliyor...hic kuskum yok kesinlikle birinci gelecegiz..

<GüMüŞ>
11-09-07, 19:43
pelinSİ arkadaşım çalışmaların çok güzel olmuş ama multimedya bölümümüz açıldı...o yüzden çalışmalarını multimedyaya koyarsan daha iyi olur...çünkü burada silinebilirler...benden söylemesi...
geçen günlere nazaran sayfamızda kişilerin azaldığını görüyorum...ama sonuçta diğer forumlara göre yine kalabalık sayılırız...
neyse fragmanlarımız çıktı hele şükür...fragmanı izlemek isteyenler blogumdan izleyebilirler...
benim fragmanda anlayamadığım en önemli nokta halilin bir mezarlığa gitmesi ve mezar taşı isminde halil tuğrul yazması...acaba bu ölen kişi babasımı???yeni bölüm hakkında o kadar çok soru işareti varki...fragman bizim meraklandığımız konuları aydınlatacağına bizi daha çok meraklandırdı(tabi bu da diziye ayrı bir heyecan ve çekicilik katıyor)...artık cuma gelsede dizimizi izlesek ve kafamızdaki soruların cevabını bulsak...

deryacik
11-09-07, 19:46
Arkadaslar, multimedia bölümümüz acilmistir! Lütfen artik calismalarinizi oraya ekleyin...

Ayrica, rating konusunda söyle düsünüyorum ben:
Sila'nin ratingleri git gide düsecek, Menekse Ile Halil zirveye oturacak. Buna ben de katiliyorum. Ancak, Hatirla Sevgili 2. sirada yer alacak diye düsünüyorum ben. Hatirla Sevgili sezonun sonunda Sila'yi bile gecmisti bir kac kez. Neyse...

Su cuma gelse artik, meraktan catlamak üzereyim...
Bende Silanin reytinglerinin düsecegine inaniyorum.
Birincilik Hatirla sevgili ve menekse ile Halil`in arasinda degisecektir diye düsünüyorum.

aleveylül
11-09-07, 19:50
iyi akşamlar

bu dizinin KT yüzünden izlenceğini düşünmüştüm ama ilk bölüm yıktı beni bu kadar güzel olucağını beklemiyordum... KT performansı süperdi özellikle unutamayacağım sahnelerden biri menekşenin halilin elini tuttuğunda halilin yüz ifadesi ve sonra sarılmaları müthişti tüylerim diken diken oldu :img-in_lo...

halilin ağlamasına içim parçalandı pastayı alkışlarken bir an dönüp menekşeyi görmesi çok kötüydü..... tuvalette kendini dönmesi ağlaması yok böyle bir aşk ya :icon_sorr ....menekşenin düğündeki hali de çok kötüydü :icon_sorr bride insan bu kadar güzel olmak zorundamı menekşe çok güzel ya...

ninesi yoksa zedelendinmi sözü beni sinir etti..ama ninesi çok iyi biri...

menekşenin büyük abi bence yardım edicek yada ben öyle düşünüyorum... ikinci abisini bir kaşık suda boğmak istedim babasıda öyle ne iğrenç insanlar ya...

annesi sanırım çok etkisiz... menekşenin kocası olan hödüğe ne demeli düğün gecesi ooooh canıma değsin dedim birde kendi elini kesmedi ya menekşenin elini kesti hödük ya... can tatlıdır dememişler boşuboşuna...

sıladaki gibi buradada çarşaf davası vardı alın başınıza çalın o çarşafı...

hayatımda menekşenin ikinci abisi kadar kro görmedim midemi bulandırdı tiki ne olucak...

dizi çok güzeldi menekşe çok güzeldi halilin aşkı çok güzeldi oyunculuğu çok güzeldi...konu çok güzeldi

de-rin sen nereye ben oraya :img-wink: bak buradada yakaladım seni

KübraYasemin
11-09-07, 19:50
Evet arkiller kurallara bencede cidden baya dikkate alalIm.
Ben daha dün yeni baslayan bir diziyi gördüm anasayfada.
aannaaa dedim.
ne cabukda anasayfaya almislar ya.
Bizim dizimizin neyi eksik.
Hadi kuralara uyalim ne olur...

gerisayIm.
2.Bölüme son.
74 saat ve 2 dakika...

şilimsi
11-09-07, 19:54
Sıla'nın eski ilgisini kaybedeceğinden hepimiz eminiz sanırım..Geriye bir tek HS ve MH kalıyor..İkisininde başarılarının devamını diliyorum şahsen=)
Ayrıca evet ben az önce teşekkür etmiştim imza ve avatarlar için ama multimedia sayfasının varlığını unutmuşum bir ara:)..Bunları oraya taşlırsanız daha iyi olur arkadaşlar;)

cihan-songül
11-09-07, 19:55
arkadaşlar lütfen uyarılara dikkat edelim . o kadar arkadaşımız da zaten sürekli uyarıyor,lütfen biraz daha dikkat edelim bu hepimiz için de daha iyi olacaktır. biz bıçak sırtı dizisine neden anasayfaya alındı diyoruz ama demek ki onlar kurallara uyuyorlar.boşu boşuna durduk yerde anasayfaya koymazlar diye düşünüyorum.

gelelim dizi hakkında merak içinde olduğum ,aklıma takılan şeylere:halil o mezar başında neden duruyor anlamadım. bence o kendisisinin yurtdışına çıkmak için yaptığı bir şey olabilir. bazı arkadaşlar arkadaşı olabilir diyor. ama bence kesinlikle değil. öyle olsaydı kendsine halil dendiğinde hep ürperirdi .bi pot kırardı. ama kendi kesinlikle halil bence.ben en azından böyle düşünüyorum. bir de bu mezarlar büyük ihtimalle bosnada sanırsam . e o zaman halil almanyadan kaçmış demek ki.ailseinin mezarına gittiğine göre. o resimdeki kadın da annesi ve o çocuk da kendisi diye düşünüyorum.
ayrıca şu siyah kıyafetli adamlara da takmış durumdayım. o adamlar menekşenin babasının tuttuğu adamlar olamaz mı . o adama öyle pislik ki mafyadan bir arkadaşı vardır ve ordan adam bile tutumuş olabilir. tamam halilin polislerden kaçmasının bazı nedenleri var ama o adamlardan neden kaçıyor. dediğim gibi o adamlar menekşenin babasının ya da küçük ağabayinin halili yakalaması için tutukları adamlar bence

de-rin
11-09-07, 20:00
benim fragmanda anlayamadığım en önemli nokta halilin bir mezarlığa gitmesi ve mezar taşı isminde halil tuğrul yazması...acaba bu ölen kişi babasımı???yeni bölüm hakkında o kadar çok soru işareti varki...fragman bizim meraklandığımız konuları aydınlatacağına bizi daha çok meraklandırdı(tabi bu da diziye ayrı bir heyecan ve çekicilik katıyor)...artık cuma gelsede dizimizi izlesek ve kafamızdaki soruların cevabını bulsak...[/FONT]

sevgili gümüş nasıl olacak halil kaç yaşında 1984,2004 yazmıyor muydu mezar taşında babası olması imkansız görünüyor bu durumda hadi abisi olsa abi kardeşinde aynı isimde olmalarıda imkansız..
geriye başka secenekler kaldı....ölen bir arkadaşının kimliğine geçmişte olabilir...yakın bir arkadaşı olabilir....yada kendini ölmüş gösterebilir ...az kaldı bu sırrı öğrenmemize..:img-yes:

evet alevcim bu M ile H FORUMUNUDA YAKINDAN TAKİP EDİYORUM BU DİZİYİDE ÇOK SEVDİM...
cuma günü tv karşısından hiç kalkmamam gerekiyor umarım iftarada kimse gelmez başka sorunda çıkmazda bende saatlerce dizi izlerimde ..çok acı olacak cuma günkü bölümler selpaklarımı hazır tutmam lazım:icon_sorr:icon_sorr

senaryo doğru yazılıp yönetildiği kurgusunun iyi olduğu sürece sılada bu işi zorlar:img-wink::img-wink:

esra2
11-09-07, 20:02
bencede artik sila eskisi gibi rayting rekorlari kirmaz, menekse ve halil bence artik cumanin galibi, hatirla savgilininde pek sansi yok gibi, cunku herkes mh dalar ve hs unutur, mesela ben reklam aralarinda bile dizinin etkisinden kurtulamiom ve kanali zaplamiomm..

TuĞç€ K€R€mcem
11-09-07, 20:07
bencede artik sila eskisi gibi rayting rekorlari kirmaz, menekse ve halil bence artik cumanin galibi, hatirla savgilininde pek sansi yok gibi, cunku herkes mh dalar ve hs unutur, mesela ben reklam aralarinda bile dizinin etkisinden