Tüm Versiyonu Göster : Sıla - Sezon Finali Yorumları 1

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10

bitter
27-06-07, 20:14
Herkese iyi geceler,

Boran Sıla’ya berdel olayını çözüme kavuşturmak için Diyarbakır’a gittiğini söyleseydi bakın neler olurdu.Tabii ben iyimser tahminle bence şunlar olurdu:

Sıla hemen sevinçle ( herzamanki gibi ötesini düşünmeden :icon_whis ) Muharrem’i bir kenara çekip Boran bu işi halledecek merak etme.Diyarbakır’a gidip konuşacak bu konuyu.İçin rahat olsun diyecekti.Muharrem, kaçma olayında olduğu gibi etrafta bu konuyla ilgili imalı konuşmalar yapacaktı.Bunlar Dilaver aracılığıyla Cihan’ın kulağına gidecekti.Aşirette Cihan “Size berdele karar verdiğini, aşiretimizin törelerini uyguladığını söyleyerek kandıran ve zaman kazanan Boran Ağa,hepimizin arkasından iş çevirip gizli kapaklı Diyarbakır’a berdeli kaldırtmak için ailelere baskı yapmaya gidiyor” olacaktı.

jessim yorumuna tamamen katılıyorum.Çok şükür iki karakteri de tanıyoruz artık. O yüzden Boranın Sılaya birşeyleri neden söylemediğini anlayabiliyoruz. İyiki de söylemiyor. Söylemediği halde bu kadar başınabuyruk hareket edip bu kadar insanın ölümüne neden oluyorsa söyledeydi kim bilir daha kaç kişi ölmek zorunda kalırdı.

Bazı arkadaşlar Sıla karakterinin izleyici gözünde bittiğini söylüyor. Herkes herkesi sevmek zorunda değildir. Biz Boranı size sevdirmeye çalışmıyorsak sizlerin de Sılayı neden bize bu kadar kırıcı sözlerle onu anlamaya zorladığınızı anlamıyorum. Bu forum her düşünceye açıktır. Yoksa yanılıyormuyum?

Ayrıca isteyen foruma katılır istemeyen katılmaz. Dünyanın heryerinden yorum yazan o kadar arkadaşımız varken forumun çok boğucu olduğunu söylemek doğru mudur? Özellikle bunu sevdiğimiz bir arkadaşımızdan alıntı yaparak üstüne alınmamasını ama artık yorum yazmayacağını söylemekte tartışılır? Yorum yapmak istiyorsan yaparsın. İstemiyorsan sessizce gidersin.Birinden alıntı yapıp o arkadaşa mesuliyet yükleyemezsin, kıramazsın. Hemde onun için önemli bir gününde.:icon_evil

Biz hiçbir zaman Boranı neden sevmiyorsunuz diye sormuyoruz, sevmeniz için zorlamıyoruz. Ama bazı yorumlar var ki Sılayı sevmemiz için zorlanılıyor. Bence bu doğru değildir. Herkes karakterini beğendiği her oyuncuyu sevme özgürlüğüne sahiptir.

Sevgili nihz,siyah-beyaz,seza yorumlarınız :good: :good:

Siyah-beyazım sormuş bende cevap verme hakkımı kullanıyorum.

Bence ne Yezdalı günlere ne çeşme başına dönsün. Yezdadan kurtuldu, mümkünse Sılayı da hiç tanımasın ve berdel gününe geri dönsün berdeli kabul etmesin.

Aklıma takılan bir yer var.
Boran berdeli tekrar konuşmak için Diyarbakıra gitti, berdeli iptal ettirdi ya madem öyle bir seçenek vardı neden zamanında berdel için zorlayıp da Boranı evlendirdiler, adamın başını yaktılar? Yazık değil mi?:img-blush

yaprak1907
27-06-07, 20:17
benim sılayla ilgili şeyler içeren mesajlarımı daha sonra yazmam gerekiyordu,bi dahaki yazmak istediğim mesajda yorum gelmiyor aklıma sonra =)

siyah-beyaz bence; yezda ile yaşadığı çok efsanevi bir aşk,ama yinede çeşme başına dönmek isterdi diye düşünüyorum..çünkü efsanevi bir aşkı bile zamanla bitirip,kendine bağlayan birisi sıla bu yüzden çeşme başı derdim.

ne tesadüf sabah yıldızı isimli bir yeşilçam isledim bugün..ediz hun ve filiz akın.. esas oğlan yıllardır,çocukluk aşkını düşünüyor,ve esas kız çocukluk aşkını esas oğlana unutturuyor ve sonunda esas kız esas oğlanın çocukluk aşkı çıkıyor..ne hoş..:blush: sonuçta sıla da yezdayı unutturdu..:img-in_lo boranın bir daha löylö yü yada yözde yi hatırlamaması dileğiyle:img-help:

sevgiyle kalın..bye

edit 1= sevgili bitter yanlış hatırlamıyorsam bu konu öncedende konuşulmuştu..biz artık mantık aramıyoruz, herşeyi bekliyoruz bu diziden,haklısın olan borana oldu....:img-pilot bye

rep rep =)

edit 2= mause cum rep vereceğim bir mesajın kalmamış :) o yüzden buraya yazıyorum..evet yeni 1 oyun bulmamız lazım..kutucuklar dolduktan sonra benim görevim bitiyor yoksa..:img-cray: beni işsiz bırakmayın..:img-cray:

zuzu
27-06-07, 20:41
SORUMU YİNELİYORUM EY FORUM AHALİSİ...Boran Sıla'ya sormuştu ya; kendisine eskilere dönme şansı verilseydi Yezda'lı günlerine mi yoksa Çeşmebaşına mı dönmek isterdi???

sevgili siyah-beyaz ;

BORAN in bir sansi olsaydi kesinlikle SILA ile olmayi ve o cesme basina donmeyi secerdi...

belki bize cok anlamsiz ve sacma gelebilir ama sila -boran zit kutuplar misali birbirini cekiyolar...

aralarinda ne kadar sey yasanirsa yasansin ne sila ne de boran bu saatten sonra hayatlarina baskalarina sokamazlar....

soksalar dahi asla birbirlerini akillarindan cikaramayacaklar....

son bolumde abay la boran arjantine gitme konusunda konusurken boran a abay a ''bizim sila ile bir sansimiz var'' dedigi sahnede bence b\oran herseyi acikliyor...

bu adam degil mi ki sila ugruna silahina sarilan....

ne olursa olsun silayi secerdi...

yezda ile olan iliskisi sila ile olan evliliginden o kadar farkli ki kiyaslamak bence cok da dogru degil..

NOT:Her aksam isten yorgun argin gelip forumda guzel yazilarinizi okumak gercekten keyifff ama yersiz atismalarin oldugunu gormek bir o kadar uzucu....

ben bu foruma ve diziye sonuna kadar devam etme kararimi sonuna kadar koruyorum...

yeni sezonda babasindan ayri bir bedirhan izlemek asla istemiyorum...

toreleri isleyecegim diye her hafta bir karakterin olmesini izlemeyi kesinlikle kabul etmiyorum....

herseyin mantik cercevesinde oldugu mesaj kaygisi da guden iyi bir senaryo izlemek istiyorum ...

sizce cok seymi istiyorum....

maabel
27-06-07, 20:42
[QUOTE=aze_meri;3868412]

Ne bu şaka mı? Açıktan ilan-ı aşklar falan, yakında kota koyacağım, Boran'a 3 defa onu çok seviyorum diyenler bir defa da Sıla'yı seviyorum demekle cezalandırılacak.:img-polic Demek Boran'ı seveni de seviyorsun. Maabel bu ne fair play ruhu böyle, bense benden başka Boran'ı sevenleri arkadan ittiresim ,çelme takasım, tüm sezon sakatlayasım var:img-heh:

Sevgili AZE şaka maka degil ilanı aşk ediyorum Borana hemde Kutsinin şarkısı eşliginde.:img-in_lo Bindefa sılayı seviyorum desemde Yüregim boranı çok sevdi.:img-blush Boran için yapamayacagım şey yok.Boranı seveni de seviyorum böyle bir degerin farkına vardıklarından.Sevdigimi kimseyle paylaşmam .:icon_twis Senin tatil planların hala aklımda.Boran hakkında senin gibi kötü planları olanı körkuyulara atıp merdivensiz bırakasım var benimde.Anladın sen..:img-hyste
Final yorumum.Siyah beyazım boran kesinlikle sılayı yezdadan çok sevdi sıladan asla vazgeçmez.Ne geçmişinde ne geleceginde.Boran ilk gördügünde sevdi sılayı sılada sevdi boranı ama sevgisini anlatamadı.:icon_sorr
JESS im canım iyi dogdun.İyi ki varsın.:klme
HAMERA senin böyle gitmene çok üzüldüm.Kararına saygılıyım ama böyle gitmek olmadı ya.:icon_sorr

zuhalgezegeni
27-06-07, 20:44
SORUMU YİNELİYORUM EY FORUM AHALİSİ...Boran Sıla'ya sormuştu ya; kendisine eskilere dönme şansı verilseydi Yezda'lı günlerine mi yoksa Çeşmebaşına mı dönmek isterdi???[/QUOTE

Siyah-beyaz,en sevdiğim renk,soruna şöyle cevap vermek istiyorum...Boran soruya cevap olarak Sıla'nın mutlu olması için, bütün yaşanan kötü olayların yaşanmaması için başa dönmek istediğini söyledi zaten..Boran sadece Sıla'yı mutlu etmek için kendi mutluluğunu feda etmeye razıydı...Sıla çeşme başından sonrasını söyleyince Boran mutlu oldu... çünki o da Sıla ile ne olursa olsun çeşmebaşına dönmeyi seçerdi..Berdel evliliğide olsa.. Sıla'yı yezda'dan daha çok sevdiğini düşünüyorum.Ama Sıla'dan o kadar emin değilim. Sıla, Boran'ı kırmamak için öyle söyledi sanırım.bye

Daha yeni alışıyorum alıntı yapmaya hatalarım olursa affola..

maabel
27-06-07, 21:01
Şuan sıcakdan bunalmış durumdayım bir gün girmedim formda okadar konu varki hangisinden bahsetsem bilemiyorm.
İlk önce TEO abim cihanı masaya yatıralım demiş yatıralım abim.:img-wink: Masaya yatılarlımda cihan ameliyattan kalkarmı bilemem.:img-hyste Cihanın karakterini sevmesemde onun varlıgı boranı daha da sevmemi saglıyor.:img-in_lo Cihanı izlerken komedi filmi izliyormuş gibi çok gülüyorum.Replikleri çok güzel.:img-hyste
-sılasını sıpasını almış kaçıyor.:img-hyste
-kuş uçtu boran
-gitmeden helalleşelim.
daha birçok var.
Cihanın yezdaya aşık oldugu yezdanın Boranla evlendigi zamanki hallerini görmek istiyorum.Boran ve yezdanın dügününde cihanın ruh hali onu tanımamızı saglayacak bence.:icon_whis
Ne olusa olsun Cihan olsun ki Boranın degerini bilelim.:img-in_lo
CİHAN ÖLMESİN
BORAN OGLUNUN DOGUMUNU GÖRDÜN:happy0064
ZAMAN ATLAMASI OLMASIN.
Biz yazmaya devam ediyoruz ey GO duy sesimizi.

seza
27-06-07, 21:02
Ben Boran'i yargilamiyorum ki... Ve benim gonul degerlendirmemde sevdiklerim ve sevmediklerim davranislarinin, eylemlerinin sonuclariyla degil; bir yola cikarkenki niyetleriyle, dusunceleriyle degerlendirilir. - Insanlari bu sekilde degerlendirmek ve siniflandirmak benim kisisel secimim. Hayatta herkes hata yapar, birilerinin kalbini kirar, hatta yikar, doker ama herkes bu hatayi bu eyleme kotu niyetle basladigi icin yapmaz. Kapsamli dusunemez, hic hesap etmedigi seyler olur, ruzgar guneyden esecegine kuzeyden eser; paramparca olursunuz. Ama iyi niyet benim yaralarimi daha cabuk iyilestirir. Cevremde herhangi birseyi kotu niyetle yapmayacak insanlar isterim ben. Sonuc icin uzulsem de, niyet benim icin hersey demektir. Boran'in ofkesine yenilip Narin'i ve Sila'yi oldurme niyetiyle Istanbul'a gidisi -hadi ilk bir kac gun diyelim, gidis hic birsey demek degildir diyelim- ve Narin'e silah cekisi; onu sevmediklerim arasina sokar. Sila'yi da ayni sekilde yaptiklariyla degil, neyi nicin yaptigiyla degerlendiriyorum ve o yuzden onu seviyorum.

Sevgiler...

Sevgili mare, benim cümlelerimde yargı kelimesi geçmedi bile.Sadece eleştiri dedim. Bunun normal olduğnu da yazdım.Ancak yazımın sana hitap etmeyen kısmına göre yazmışsın sanıyorum.Neyse önemli değil.

Herkesin hata yapabileceğini söylüyorsun. Ama hiç birinin kötü niyetle yola çıkmayacağını yazıyorsun. Bu çok iddialı bir söz değil mi? Bütün kırıp döken,hata yapan insanlar kötü niyetle başlamaz bir eyleme diyorsun. Bu durumda Boran kafasından geçirdiği için suçlu diyorsun.Elbette katılmıyorum.Çünkü niyet tek başına yeterli değil.O zaman kötü bir niyeti olmadan birileri bir hata yapsa, o hatasının sonunda da suçsuz bir insan ölse biz bu insanı haklı görecek miyiz veya daha çok mu seveceğiz. İkisi birbirini tamamlar bana göre de. Benim de zaman zaman kızdığım,vurup kırmak,dökmek istediğim anlar oluyor ama yapmıyorum. Bunu düşünmeden yapan adam benden daha mı suçsuz ya da affedilir sana göre? İnsafsızlık değil mi? Ben aklımdan geçirdim diğeri aklından bile geçirmedi ama bir anda yaptı. Ben suçlu o suçsuz...:icon_sorr
Bu durumda Sıla düşünmeden bir şeyler yaptığı için daha masum. Daha sevilecek bir karakter. Sıla'nın düşünmeden ama iyi niyetle yaptığı o kadar şey yüzünden masum insanlar öldü. Mesele töre de olsa Sıla sebep oldu. Muharrem bunun en güzel örneği. Bundan dolayı suçluluk bile duymadı. Direk Boran'ı suçladı. Bu durumda Sıla masum. Çünkü kötü niyeti yok.Ama birileri onun aceleci ve iyi niyetli oluşu yüzünden zarar görmüş çok da önemli değil. Sıla kaçtı diye Boran'ı suçlayıp öldürseler de Sıla için iyi niyetle yaptı masum ve haklı mı diyeceğiz?Ben demem tabii ki. Niyet ve eylem birbiriyle uyumlu olmalı.

marenostrum
27-06-07, 21:13
Herkesin hata yapabileceğini söylüyorsun. Ama hiç birinin kötü niyetle yola çıkmayacağını yazıyorsun. Bu çok iddialı bir söz değil mi? Bütün kırıp döken,hata yapan insanlar kötü niyetle başlamaz bir eyleme diyorsun. Bu durumda Boran kafasından geçirdiği için suçlu diyorsun.Elbette katılmıyorum.Çünkü niyet tek başına yeterli değil.O zaman kötü bir niyeti olmadan birileri bir hata yapsa, o hatasının sonunda da suçsuz bir insan ölse biz bu insanı haklı görecek miyiz veya daha çok mu seveceğiz. İkisi birbirini tamamlar bana göre de. Benim de zaman zaman kızdığım,vurup kırmak,dökmek istediğim anlar oluyor ama yapmıyorum. Bunu düşünmeden yapan adam benden daha mı suçsuz ya da affedilir sana göre? İnsafsızlık değil mi? Ben aklımdan geçirdim diğeri aklından bile geçirmedi ama bir anda yaptı. Ben suçlu o suçsuz...:icon_sorr
Bu durumda Sıla düşünmeden bir şeyler yaptığı için daha masum. Daha sevilecek bir karakter. Sıla'nın düşünmeden ama iyi niyetle yaptığı o kadar şey yüzünden masum insanlar öldü. Mesele töre de olsa Sıla sebep oldu. Muharrem bunun en güzel örneği. Bundan dolayı suçluluk bile duymadı. Direk Boran'ı suçladı. Bu durumda Sıla masum. Çünkü kötü niyeti yok.Ama birileri onun aceleci ve iyi niyetli oluşu yüzünden zarar görmüş çok da önemli değil. Sıla kaçtı diye Boran'ı suçlayıp öldürseler de Sıla için iyi niyetle yaptı masum ve haklı mı diyeceğiz?Ben demem tabii ki. Niyet ve eylem birbiriyle uyumlu olmalı.

Sevgili seza,

Sila bu insanlarin olumune neden olmus gibi gozukse de hic bir zaman insan oldurmeyi aklindan bile gecirmedi. Ve bence o olumler Sila'nin degil, Cihan'in (Tore demiyorum, olay sadece tore olsaydi, Sila'nin butun yardimlari da iyi sonla biterdi.) yuzundendi. Akilli davranarak, hesaplanarak toreden adamlar mutlaka kurtarilabilseydi Helin de yasiyor olurdu...

Yargi, savci ve hakim olmaktan bahsederken suclu, sucsuz kavramindan bahsediyordum ben de.. (Kimseyi yargilamaktan ya da yargilanmaktan bahsetmiyordum. Acikca ifade edememisim kendimi galiba..) Benim yargilarim insanlari suclu ve sucsuz diye siniflandirmiyor. Suc tabi ki insanin eyleminin sonucuna gore tanimlanan bir kavramdir. Boran sucsuzdur. Ama benim niyetle tanimladigim kavramlarim sevilesi ve sevilmeyesi diye siniflandiriyor insanlari. Burada kirip dokmekten bahsetmiyoruz. Ciddi anlamda bir insani oldurmeyi zamana yayilmis sekilde dusunmekten, ona namlunun ucunu dogrultabilmekten bahsediyoruz. Sila kimseyi oldurmeyi aklinin ucundan bile gecirmedi, benim icin sevilesidir; Boran oldurmeyi ciddi ciddi dusundu, planladi; benim icin sevilmeyesidir.

P.S.Kesinlikle herkes hata yapar, kimse eyleme kotu niyetle baslamaz demedim. Iyi niyetle baslayanlari, hatayi bilerek ve isteyerek yapmayanlari isterim cevremde dedim. Ama dunya bence bir cok ise kotu niyetle baslayanlarla dolu... O kadar iyimser degilim ne yazik ki sevgili seza.. Hatta iyi niyetlilerin cok kucuk bir azinlik oldugunu dusunecek kadar kotumserim...

Sevgiler...

zeynepsudem
27-06-07, 21:14
SORUMU YİNELİYORUM EY FORUM AHALİSİ...Boran Sıla'ya sormuştu ya; kendisine eskilere dönme şansı verilseydi Yezda'lı günlerine mi yoksa Çeşmebaşına mı dönmek isterdi???

Siyah- Beyaz Ablacığım, Bence Boran Yezda' lı günlere dönmek istemezdi...
Sıla ile ilk defa karşılaştıkları yere, çeşme başına dönmek isterdi...:happy0064
Boran ile Sıla ilk defa çeşme başında karşılaştıkları gün,Boran Sıla' nın güzelliğinden çok etkilendi...

Yezda ile Sıla' nın karekterleri birbirlerine tamamen zıt...

Boran ile Yezda' nın, anlık flasback lerinden anladığım kadarıyla......
Yezda daha sessiz, sakin, ağırbaşlı ve kocasına itaatkar bir karakter bence...

Sıla ise, İstanbul' da yetişen, kollej mezunu, kendine güveni olan, doğru bildiği şeyi açıkça çekinmeden söyleyen, cesur, kararlı, dikkafalı, inatçı bir karakter....
Sıla, Boran' ın yetiştiği topluluktaki kadınlara, kişisel özelliklerinden dolayı hiç benzemiyor....( ara sıra dellendimi hayvan herif diye de bağırırdı... ne de olsa Midyat' ta kocasına bu şekilde bağıran bir kadın yoktur herhalde..:img-hyste ) Üstteki saydığım kişisel özellikleri yüzünden o kadınlardan tamamen farklı bir kişiliği var.... Boran' ın Sıla' ya aşık olmasında; Sıla' nın güzelliğinin yanında, kişisel özellikleride etkili oldu... Üstelik Yezda' nın çocuğu olmuyordu...
bu yüzden intihar etmişti...
Sıla, Boran' a baba olma mutluluğunu yaşattıracağı için de Boran; Sıla ile ilk defa çeşme başında karşılaştıkları sahneye dönmek isterdi...bence bundan şüphem yok...:happy0064

Sıla Boran' a babalık duygusunu yaşatacak?????....... :img-pilot

Boran' da hep o günlerin özlemi ile yaşamadımı? Baba olacağı günü beklerken, Sıla, karnında Boran' ın emaneti ile uçağa binerek kaçtı gitti...:fighting2 Biz de uçağın havalandığını ve Sıla' nın giderayak Boran' ın yüzüne açık açık söyleyemediği, aşkını göklerde itiraf ettiğine şahit olduk...:img-pilot
Sıla Boran' ın, babalık özlemlerini de beraberinde götürdü...

( uçağa hiç binmedim... bir an düşündümde... uçak henüz yeni havalandı ya.. Acaba Sıla bir an aşağıya bakarsa, Cihan' ın yerde yaralı ve Boran' ın eli kelepçeli polis otosuna bindirilirken ki halini görebilir mi ki???? sanki uçak olay mahallinin, tam üzerinden uçuyordu gibi geldi bana....)

pelinSİ
27-06-07, 21:25
Sevgili siyah-beyaz;sorulara vereceğim cevaplar öyle sık değişiyor ki o yüzden cevaplamak istemiyorum ama buna şimdilik cevabım:

Boran'ın Yezda ile evliliğin KESİNLİKLE şu an hali hazırda ki evliliğinden daha huzurlu,sakin,sağlam olduğu açık...Ben yezda'nın onu mutlu etmek için çabaladığını,onun iyiliğini istediğini..Boran'ın da işteyken sürekli eve gitmek için saat saydığını hatta en huzur bulduğu,mutlu olduğu yerin evi olduğunu düşünüyorum...Ama şimdiler de aynı odayı bile paylaşamadığı bir eşi var..Tamam Sıla onunla zorla evlendi ama şu ana kadar affetmiş olmasa tüm yapılan için hiç durmamalı,Boran'a dönmemeliydi...Belki Boran'ın Sıla'ya olan aşkı daha büyük ve onun için daha çok mücadele ediyor ama yine de bir yerden sonra çatırdamış olacağını düşünüyorum..Yani Yezdalı günler diyorum...Hem çeşme başına sardır sardır dön,aynı olaylar yaşanmaz mı?Yine zorla evlendirilmiş olmayacak mı Sıla...

Dünden beri içimde kalmış bir soru:Eğer Sıla 2.bölümden beri Boran'dan etkilenip bu evliliğe uzak bakmamış olsaydı,siz bu diziyi takip eder miydiniz?

maabel
27-06-07, 21:30
Sıcaklık formumuzuda etkiledi kimsecikler yok hey ahali serinlemeye mi gittiniz.:img-wink:
AZE sana bugün kızsamda imzanla serinledim.:img-in_lo Şu sıcaklarda bu iyiligi kimse yapmadı teşekkür ederim.Boranı seviyorum ama yapılan güzellikleride görürüm canım işte benim farkım.:img-wink: BORANI SEVMEK BİR MUCİZEYİ ANLAMAKTIR:img-blush
Dün JESS yazmıştı sıla kaçmasaydı ne olurdu onu marak ediyorum diye?
Sıcaklar başıma vurdu benim merakımda geldi.
Hani şu modumuz NSlMİA nın imzasında ki,5 bölümün son ,6 bölümün ilk sahnesi,Boranın sılanın elini tuttugu ne büyük hikmetse öpüştükleri sahne anladınız siz.:img-in_lo Boran sılanın elini bırakmasaydı ve sabahında boran ve sılayı şöyle yanyana,birbirlerine sarılmış,nevresim takımlarının ahenkle dans ettigi bir sahne görseydik.:img-in_lo (Ne ayıp şeyler yazıyorum yaa.ayıp bana):img-hyste
Sonra sıla uyansa BORAN a ne söylerdi ?:icon_whis
Boran sılaya ne söylerdi?
Dizimiz bu geceden sonra hangi yöne giderdi?
Birde bu sahneyi GO un çektigini düşünen var mı?

mı?İlk ben cevap vereyim bari Sıla Borana ilk sözü Benim ne işim var burda ,bana bunu nasıl yaparsın.Senin kaç yüzün var boran aga.Senden nefret ediyorum.:img-hyste
Boran sılaya PEKİ SILA diyecekdir.:icon_sorr
GO un böyle bir sahne çekecegini düşünmek bile hala umut edebildigimin ,ne kadar hayal perest oldugumun ve sıcagın başıma vurdugunun göstergesi.
Ben gidip bu sahnenin üzerine bir bardak soguk su içeyim.Yoksa sonum iyi görünmüyor.
iyi akşamlar.Cevapları bekliyorum.bye
Zeynebim okadar ayrıntılarıyla yazıyon inan sana hayranım.:good:

maabel
27-06-07, 21:47
[QUOTE=zeynepsudem;3877838]

[B]Sıla, Boran' a baba olma mutluluğunu yaşattıracağı için de Boran; Sıla ile ilk defa çeşme başında karşılaştıkları sahneye dönmek isterdi...bence bundan şüphem yok...:happy0064

Sıla Boran' a babalık duygusunu yaşatacak?????....... :img-pilot

Boran' da hep o günlerin özlemi ile yaşamadımı? Baba olacağı günü beklerken, Sıla, karnında Boran' ın emaneti ile uçağa binerek kaçtı gitti...:fighting2 Biz de uçağın havalandığını ve Sıla' nın giderayak Boran' ın yüzüne açık açık söyleyemediği, aşkını göklerde itiraf ettiğine şahit olduk...:img-pilot

Zeynebim yine çok güzel yazmışsın seni kutlarım .:good:
Canım bence Sılayı sadece Babalık duygusunu yaşatacagı için sevmiyor öyle olsa Yezdanın üzerine kuma getirmeyi kabul ederdi.:icon_sorr
Boran Yezdayi çok sevseydi sadece çocugun annesi olacagı için sılayı tercih etmezdi.Sılayı kendine benzedigi için sevebilir.Firuz demiştiya eskiden Boranda böyleydi diye.:img-yes:
Boran sılayı sevdi onunda çocugu olmasa yine ondan vazgeçmezdi.Boran sadece çocugu oluyor diye birini sevecek biri degil:img-in_lo .Sılayı sevmeseydi sılaya çocugunun annesi diye sadece saygı duyardı.Sevgi ve saygı beraber olusa çok güzel bir duygu ama ya ayrı ayrı olunca.Ben asla sadece saygı duymakla yetinemem.Ummu ve cihana bakarsak çocuk var ama cihanda ne saygı ne sevgi..:icon_sorr
Boran yezdayı sevdi ama o kadar.
Ben gideyim .sıcaklı iyice artıyor.Yarın devam ederiz.iyi geceler.bye
Zeynebim seni sevdigimi söylemişmiydim.:img-kiss:
BORAN VE MAA FOREVER:img-punk:

pelinSİ
27-06-07, 21:50
Sıcaklar başıma vurdu benim merakımda geldi.
Hani şu modumuz NSlMİA nın imzasında ki,5 bölümün son ,6 bölümün ilk sahnesi,Boranın sılanın elini tuttugu ne büyük hikmetse öpüştükleri sahne anladınız siz.:Boran sılanın elini bırakmasaydı ve sabahında boran ve sılayı şöyle yanyana,birbirlerine sarılmış,nevresim takımlarının ahenkle dans ettigi bir sahne görseydik.: (Ne ayıp şeyler yazıyorum yaa.ayıp bana
Sonra sıla uyansa BORAN a ne söylerdi
Birde bu sahneyi GO un çektigini düşünen var mı?[/B]

mı?İlk ben cevap vereyim bari Sıla Borana ilk sözü Benim ne işim var burda ,bana bunu nasıl yaparsın.Senin kaç yüzün var boran aga.Senden nefret ediyorum.:
Boran sılaya PEKİ SILA diyecekdir
GO un böyle bir sahne çekecegini düşünmek bile hala umut edebildigimin ,ne kadar hayal perest oldugumun ve sıcagın başıma vurdugunun göstergesi.
Ben gidip bu sahnenin üzerine bir bardak soguk su içeyim.Yoksa sonum iyi görünmüyor.
Zeynebim okadar ayrıntılarıyla yazıyon inan sana hayranım.:

-Sıla çok utangaç bir halde hiçbirşey demeden banyoya giderdi...Boran da melul melul gözünün biri açık biri kapalı bakardı arkasından...Sıla kaçma planları içindebu yaptığından pişman olurdu

-Boran muhtemelen gözleriyle konuşurdu:img-in_lo

-Sıla yine kaçardı...Ama Boran Sıla'ya her zaman yaptığından farklı olmayarak mükemmel davransaydı,romatik ortamlarda bulnusalardı aşk dolu bölümler izlerdik...AMA bizler gibi ince eleyip sık dokumayan komşular sıkılırdı herhalde silahsız,ölümsüz,kansersiz,sakatsız bölümlerden...GO sanatını icra etmeye başlardı...

-GO değil de assitan,hatta yardımcı yönetmen falandır:img-hyste Şaka bir yana eskiden severdim ben bu kadını:img-yes:

eveeeeeet şimdilerde olsaydı bu durum

-Sıla ''Bu köhne odada bana kıydın(:icon_whis ) Senden nefret ediyorum sarhoş halimden üç aldın,benden faydalandın,hayvan herif''derdi...

-Boran Sıla sözünü bitirdikten sonra ''Sıla,sadece benim için değil bebeğimiz ve midyat için''derdi...Sıla ve biz şokk:img-hyste

-Dizimizi rüzgara bıraktık zaten...Nerden eserse oraya..Zaten bu aralarda yaprak kıpırdamıyr:icon_whis

-Kesinlikle GO çekerdi,kalkmazdı bu işin başından:happy0064

B.Y: GO seni seviyorum...GO 4ever...Avatarımdaki erkeğin yerine bir zahmet Boran'ı atar mısın?

edit van: Sıla üzerinden yollama yaprak hoşuma gidiyor ama Sıla nın o dizide en çok acı çekenni olduğunu düşünüyorum hala...Kaçışını da (Boran lı yada Boransız) sonuna kadar haklı görüyorum...Yorumlarınız için tabi ki özgürsünüz ama Sıla nın üstüneden gösterdiğiniz CD ye aitbazı fiziksel özelliklere yakştırdığınız şeyler hoşuma gitmeyendir...Sıla ya zaman zaman ÇOK kızabilir ama buradaki çoğu kişiden farklı olarak CD ÇOK SEVİYORUM

edit tu: rep çıktı mertlik zouldu:img-hyste Herkes yorumunu reple yolluyor:img-hyste

edit tri:Ben merak ediyorum Zeynep acaba her yorumdan önce bölümleri sarıp izliyor um diye:img-hyste Hafızasına ve yorumlarına ben de hayranım:happy0064

HeMeRa
27-06-07, 21:52
Güle güle anketler kraliçesi HeMeRa.
Keşke gitmeseydin,keşke fikirlerini savunmaya devam etseydin.
Keşke Sıla'nın düşüncelerini bize anlatmaya devam etseydin.
Keşke anketlerinden bizi mahrum etmeseydin.
Bir de bence keşke bu vedayı içimizden birinden alıntı yapmadan yazsaydın.

Fatoş Ablacığım...

Ben hep objektif yazmaya çalıştım. Tekrar tekrar aynı şeyleri yazmak istemiyorum. Yorumlarım daha çok Sıla'ya dair olmuş olabilir. Bunun nedeni forumda Bran hakkında 10 tane şey yazılırken Sıla'ya dair 2 şey yazılması. İsteyen istediğini yazabilir tabii. Ben sadece görmezden gelinen bazı şeylerin altını çizmek istedim. Bu yüzden Sıla taraftarı gibi görünmüş olabilirim.

Sevgili Jess de, Nihz de yazı yazmış.. Daha tamamını okuyamadım.
Arkadaşlar ben Boran'ı neden seviyorsunuz, Sıla'yı neden sevmiyorsunuz dedim mi hiç? Sorun Jess'in dediği gibi sizin Sıla'yı haklı göremeyişiniz değil ki... Sıla'yı sevmek zorunda değilsiniz. Beni rahatsız eden artık bazı eleştirilerin bana göre tatsız, kırıcı boyuta gelmesi. Bazı arkadaşlarıma verilen cevaplar beni de üzüyor. Belki siz farkında değilsiniz. Ama dışarıdan bakılınca bu durum çok bariz belli oluyor. Sanki yıldırma politikası güdülüyor. Bir kişi bir yorum yazdı mı aynı yorum farklı kişilerce defalarca alıntı yapılıyor. Yapılsın, ama bazı üsluplar hiç hoş değil. "Ne oluyor?" diye düşünmeden edemiyorum artık.

İlk başta birbilerine X'ciğim, X'im diye sevgi dolu cümlelerle hitap eden kişiler sonradan birbirlerine direk isimleriyle hitap etmeye başladılar. Hatta isim bile kullanmamaya gayret ediyorlar artık. Herkesin fikrine saygı duyuyoruz deniliyor ama o kişilere tepki duyulduğu da gizlenmiyor. Ben çok bariz fark edebiliyorum. Eminim o arkadaşlar da fark ediyordur. Bu seni niye ilgilendiriyor, sorunu olan kişi konuşsun diyebilirsiniz. Ben sadece kendi fark ettiğim ve rahatsızlık duyduğum küçük ayrıntılardan bahsediyorum. Eminim çoğu kişi de aynı şeyi fark etmiştir.

Eski tadı alamıyorum. :icon_sorr :icon_sorr
Forumun eski neşeli, cıvıl cıvıl, herkesin kalp kalbe olduğu günler aklıma geliyor. Şu anki duruma çok üzülüyorum. Bu yüzden artık bu forumda olmak istemediğimi yazdım. Burayı eskisi gibi hatırlamak istiyorum. Tüm içtenliğimle duygularımı dile getirdim. Ama anlaşılan şimşekleri üzerime çektim.. Varsın öyle olsun.. Ben herkesi hala çok seviyorum.

Jess'den alıntı yapmam belki doğru değildi. Seni üzdüysem özür dilerim Jess ama o an için benim anlatmak istediğim şeyi en güzel ifade eden mesaj oydu. Forumdaki bu peşin fikirlilik artık çok boğucu olmaya başladı. Sıla'nın yaptığı her hareketin çoğu(herkesçe değil) arkadaşlarca kayıtsız şartsız aptalca ve kötü; Boran:'ın yaptığı herşeyin kayıtsızca iyi kabul edilmesi beni artık iyiden iyiye bunalttı. Sıla da, Boran da insan. Elbette hatalar yapabilirler. Bir tarafın tüm hataları, kızgınlık anında ağzından çıkan en ufak bir sözü bile defalarca gündeme getirilirken, diğer karakterlerin hiç konuşulmaması, eleştirilmemesi bana doğru gelmiyor. Tüm sayfalarda aynı şey... Tabii ki istediğiniz herşeyi konuşabilirsiniz. Ben size kesinlikle bir şey söylemiyorum. O yüzden kendim gidiyorum.

Ve içimden bir ses bu vedaların artacağını söylüyor. :sad53:

Not:
Anket sonuçları ne yazık ki artık yok Fatoş ablacığım.
Ama galiba Sevgili Turuncu Yaz o sayfanın tamamını kaydettiğini söylemişti. İstersen ona sor.

Sevgilerimle
Gider ayak forumu karıştıran ama herkesi çok seven anketçibaşınız :img-kiss: bye

GünIşığı
27-06-07, 22:12
Canım kabinemgil, paspas forum iyi geceler,

2 saattir yorumları okuyorum içim daraldı, Jess' imin yine kalbi kırılmış üstelik en mutlu olması, en fazla şımartılması gereken bu günde:icon_sorr Onun için de, forumun gergin hali için de üzüldüm. Uzun uzun bu konuda yazmak niyetinde değilim sadece Jess' im, Hilal' im ayparçam, mause' um, Seza' m ve Siyah Beyaz' ımın bu konuda yaptıkları yorumlara katıldığımı ifade etmekle başlayıp bir iki bişiy söyleyeceğim.

Ben Boran karakterini öyle böyle değil "çok" seviyorum. Her davranışı her sözü her düşünce kümesi eninde sonunda içime siniyor. Ama Boran' ı sevmediğini söyleyen insanların yorumlarını da çoğunlukla severek okuyorum hatta aralarında dehşet mantıklı bulduklarım bile oluyor. Boran' dan nefret ettiğini söyleyen arkadaşlarımdan da asla rahatsız değilim. Bu onların değerlendirmesi, ben nasıl 38 bölüm izleyip algıladıklarım+geçmiş deneyimlerim+hayat görüşüm sonucunda Sıla yı sevemez hale geldiysem onlar da aynı şekilde Boran' ı sevemez hale gelmişler. Herkes duygu ve düşüncelerini ahlak kuralları çerçevesinde dile getirebilir, isteyen okur isteyen okumaz, ne benim Boran' ı sevmeyenlere "Boran' dan nefret ediyorum" yazmayın demeye hakkım var ne onların benim Sıla' yı eleştirirken kullanacağım ifadeye müdehale hakları var. Beni bu forumda rahatsız eden iki şey var biri gereksiz yere yaratılan gerginlikler(ki bu hafta ikinci kez gerilmişiz:icon_sorr ), diğeri de kendisi ile aynı görüşte olmayan insanların anlayışı ile dalga geçen tarzda mesajlar. Çok şükür bu durumda "tek bir " yorumcu var, onu da hiç okumuyorum zaten. Tüm renkleri ile seviyorum ben bu forumu, sadece "Boran Forever" diyen bir forum istemezdim..

Ben bu diziyi 38 bölüm boyunca dizi başlamadan 10 dakika önce TV karşısına geçip reklamlarda bile kanal değiştirmemecesine izledim. En umutsuz en kızgın en kırgın olduğum haftalarda bile "izlememek" aklımın ucundan bile geçmedi. Dizi bittiğinde forumda yazılanları takip edebilmek adına HS yi bile izleyemedim. Cuma gecelerini kendim ve ailem için "ayrıcalıklı" ilan ettim, hiçbir davete gitmedim, evime kimseyi çağırmadım, cep telefonumu kapattım, ev telefonuna asla ben bakmadım.. Göz ucuyla baktığım diğer dizilerin hiçbirinde bu dizinin en berbat bölümünü izlediğimde hisettiklerimi hissetmedim. Şu berbat finalden sonra bile "bırakıyorum" diyemedim. Bunun nedeni sadece Boran değil, onun "Sıla ile yaşamaya çalıştığı aşk" tır. Nasıl oluyor gerçekten artık bilemiyorum ama hala bu aşkı görebileceğim ümidi var içimde. İşte bu nedenle;

Zaman atlaması istemiyorum, Bedirhan Boran' ın eline doğsun, Sıla Boran' dan Bedirhan' ın bebekliğini çalmamış olsun istiyorum...Bir de Boran Sıla' yı kolay kolay affetmesin istiyorum. Sıla' nın aşkına bizi inadıracak gelişmeler olmasını da istiyorum. İstiyorum işte ne yapayım? İsteyenin bir vermeyenin iki yüzü kara demişler. Anlayana!

Siyahım Beyaz' ım sormuş ben de cevaplayayım. Boran bence Yezda zamanına değil çeşme başına dönmek isterdi. Sıla' ya olan aşkı Yezda' ya olan maneviyatı güçlü sevgisinden başka yakıyor içini, çok daha derinlerde ve ellerinde tutamadığı için daha sarsıcı. Bunu daha önce de yazmıştım Boran Yezda zamanında herşeyi bırakıp karısını alıp baba ocağını, gelecekteki ağalığını terk edememiş ama Sıla için göze aldıkları ortada.. Ayrıca Yezda' nın ardından ölümü göze alamamış ama Sıla ölse yaşayabileceğini sanmıyorum...

zeynepsudem
27-06-07, 22:35
geldi.
Hani şu modumuz NSlMİA nın imzasında ki,5 bölümün son ,6 bölümün ilk sahnesi,Boranın sılanın elini tuttugu ne büyük hikmetse öpüştükleri sahne anladınız siz.:img-in_lo Boran sılanın elini bırakmasaydı ve sabahında boran ve sılayı şöyle yanyana,birbirlerine sarılmış,nevresim takımlarının ahenkle dans ettigi bir sahne görseydik. (Ne ayıp şeyler yazıyorum yaa.ayıp bana)
Sonra sıla uyansa BORAN a ne söylerdi ?
Birde bu sahneyi GO un çektigini düşünen var mı?[/B]

mı?İlk ben cevap vereyim bari Sıla Borana ilk sözü Benim ne işim var burda ,bana bunu nasıl yaparsın.Senin kaç yüzün var boran aga.Senden nefret ediyorum.
Boran sılaya PEKİ SILA diyecekdir.
Zeynebim okadar ayrıntılarıyla yazıyon inan sana hayranım.:good:

Fatmacığım, Sıla ile Boran 5.bölümün sonundaki, hafızalarımıza kazınan öpüşme sahnesinden sonra, geceyi birlikte geçirip, sabah birlikte uyansalardı.... Boran yanmıştı.... Çünkü Sıla o sahneden sonra, Boran yanında kalmayıp, aşağı katın balkonuna indiğinde arkasından giderek hesap sorduğunda.... Boran' da; şimdi yat uyu bunları sonra konuşuruz dedi... Sıla; ikna olmadı... bir sinirle odasına gidip, içine herşey sığan o çekmecelerden birinden, Boran' ın yatağını çıkararak, balkondan aşağıya attı..... Tüm konak ahalisini gürültüden uyandırdı...:img-wink:

Boran' da, odanın kapısına gelip, içeriye girmek istediğinde, Sıla; senin karın Yezda git, Onun odasında yat dediğinde; Boran' da Abay' lara gitti.....
Ertesi sabah, Sıla uyandığında, başının çok ağrıdığını, Boran' ın nerede olduğunu Ayşe' ye sordu... Öncesinde de konakta Boran diye bağırarak, Onu aradı..

Sıla bir önceki gece, Boran' a yaptığı davranışlarını hatırlamıyordu.... Ertesi günde... Boran; dün gece sarhoş olduğun için, yanında kalmadım dediğinde bile, Sıla sarhoş olduğunu kabul etmedi... Bence de sence arkadaşım...:good: O gece, Boran Sıla' nın yanında yatsaydı.... Sıla gene eminim, suçu Boran' a atarak, çemkirerek. gözlerini belerterek, kaç yüzün var... senin derdi...

Sıla Boran' a üstte yazdığım cümleyi söyleseydi......... Boran' da.... bilmediğin şeyler var Sıla şeklinde cevap verseydi... bence hiç fena olmazdı...:img-hyste :img-hyste

Diyeceksinki.... bu kadar teferruatı nereden hatırlıyorsun... napıyım... kendimi övmek gibi olmasın ama hafızam kuvvetlidir... En sevdiğim dersler: Tarih ve edebiyattı... :happy0064
Fatmacığım, bende seni seviyorum.....:img-kiss:

Her zaman, Daima BORAN FOREVER:img-clapp :cheer: :dance:

jess
27-06-07, 22:42
Jess'den alıntı yapmam belki doğru değildi. Seni üzdüysem özür dilerim Jess ama o an için benim anlatmak istediğim şeyi en güzel ifade eden mesaj oydu. Forumdaki bu peşin fikirlilik artık çok boğucu olmaya başladı. Sıla'nın yaptığı her hareketin çoğu(herkesçe değil) arkadaşlarca kayıtsız şartsız aptalca ve kötü; Boran:'ın yaptığı herşeyin kayıtsızca iyi kabul edilmesi beni artık iyiden iyiye bunalttı.

HeMeRa, asıl tepki gösterdiğim kısım bu kısımdı ve tekrar yazdığın için ben de tekrar belirtmek istedim.

Bu yorumu yaparken peşin fikirlilikle hareket ettiğimi nereden çıkardığını merak ediyorum.:img-help:

Ben kendi adıma oturup ne yapsam da Sıla hakkında olumsuz birşey yazıp eleştirsem diye düşünmüyorum ki.:icon_sorr

Diziden gördüğüm,tanıdığım ve bende bıraktığı izlenimlerle Sıla karakterinin böyle bir durumda vereceği tepkiyi yazıyorum.Peşin hükümlülük bunun neresinde onu anlamaya çalışıyorum ama anlayamıyorum.Kendi görüş ve fikirlerimden yola çıkarak düşünüp yazdığım bir mesaj neden peşin hükümlü oluyor?

Daha doğrusu diziyle ilgili eleştiri yapılacağına neden benim eleştirilerek peşin hükümlü sıfatını aldığımı anlamıyorum.:icon_sorr

Yine benim mesajımın peşin fikirliliğe en iyi örnek olduğunu söyleyip,peşin fikirliliğin seni boğduğunu söylüyorsun.Şahsi olarak algılamamak imkansız oluyor doğal olarak.:img-yes:

Sıla karakterini anlayabilen ve kendisini ona daha yakın gören arkadaşların sayısı hiç de azımsanacak gibi değil. Onların artık yazmamaya başlamasının sorumluluğunu Boran hakkında mesaj yazdığımız için biz mi almak zorundayız?

Yıldırma politikası da ne demek oluyor ki? Farklı yorumlara alıntı yapılıp konuyla ilgili karşıt görüşlerin paylaşılması, o kişilerin olaylardaki zıt yönleri,saygılı ve seviyeli bir şekilde masaya yatırıp analiz edebilmesi, karşıt fikirlere de değer verdiğini gösterir.Yıldırılmaya çalışıldığını değil.

Sıla için sizler de en az birer ikişer mesaj yazsanız bizim yazdığımız kadar mesaj olur.Bu durumda sizler mi bizi yıldırmaya mı çalışıyor olacaksınız?Anlayamadım ben.:icon_sorr

Oturup Sıla ve Boran için kaçar yorum yapıldı diye saymamız ve ona göre yazmamız mı gerekiyor?

Yorum yazmak ya da yazmamak kişisel bir tercihtir ve başkasına mal edilemez,edilmemesi gerekiyor.

Bazı şeyler açık açık yazılmasa da altındaki anlamlar anlaşılabilir oluyor.Seni kastetmedim, şahsına yazmadım, neden üzerine alınıyorsun gibi cümleler yazının sertliğini ya da kırıcılığını değiştirmiyor malesef.:icon_sorr

Bana göre hataları var. Ama ben hiçbir zaman bu hatalardan dolayı Boran'a beddualar methiyesi düzmedim. Hatta tecavüz netleştikten sonra bile!

Bahsettiğimiz bir konu da bu zaten.Herkesin farklı yorum tarzı olması ve farklı şekilde ifade etmesi çok normal.Sen Boran'a beddua methiyesi düzmeyebilirsin, başkaları Sıla için yapabilir. Farklı tarzlar olması çok normal.:icon_sorr Sen o şekilde yazarsın biz bu şekilde.

Sanırım artık ne demek istediğim daha iyi anlaşılmıştır.

Özür diliyorum ama ben gerçekten hala ne demek istediğini anlayamadım.Çünkü okuduğumda benim algıladığım şeylerle senin sonradan bunları anlatmak istemiyorum dediğin şeyler birbirinin zıddı.Ben tam da senin anlatmak istemedim dediğin şeyleri anlıyorum yazdıklarından çünkü.:bilmim

Hepimiz birbirimizi tanıdığına göre,kimin az çok ne yazacağını,nasıl tepki vereceğini tahmin edebileceğimizi düşünüyorum.O yüzden isteyenler kendi görüşüne yakın olan mesajları okursa sanırım boğucu olmaktan kurtulacak forum.Benim çıkardığım anlam bu.Üzgünüm.:sad53: Herkes Sıla'yı haklı gören mesajlar da yazsa,ben kendim Boran'ı haklı gördüğüm için onunla ilgili mesaj yazarım.Başkalarının neyi ne kadar yazdığını görmek için değil,kendi yorumumu yazmak için burdayım.Farklı yorumları da kendim gibi düşünen kişilerin yorumlarını da zevk alarak okuyorum.

Neyse gidip pastamdan kalanları yiyip kendimi şişko bir domuza çevirmem gerekiyor. Çok işim var çok.:img-hyste

Pelinsi, avatarında Cansu ne yapıyor öyle Kenanla( Aslan mı demeliydim? :img-pilot ) ? Çifte standartlı,kandırıkçı kadın. Şeytanı bol ossun emi?:img-hyste

teomanresat
27-06-07, 22:50
İyi geceler sevgili kabinem vede renkli forumum:img-wink:
Siyah-beyaz arkadaşım bir soru sormuş.Boran gerçekten eskiye gitmek isteseydi hangi zamana gitmek isterdi? diye.
Kopya çekmiş gibi olacam ama bencede çeşme başına gitmek isterdi diye düşünüyorum.:img-yes:
Çünki Sılayı ilk çeşme başında gördü ondan etkilendi.Ve Sıla'nın hayatına girdiği için hiç bir zaman pişmanlık duymadı.Sen olmadan ben ölürüm dedi.
maabel Cihan'ı masaya yatırırsak ameliyattan kalkamaz.Kalkmaması için evelallah herşeyi yaparız:img-hyste

Forum gene gerilmiş.Jess üzülmüş:icon_sorr Hemera gitmeye karar vermiş.Kendi seçimidir saygı duyarız.Anketlerini özliyeceğiz:sad53: Ama ben forumun boğucu olduğunu düşünmüyorum.Masaya yatırmadığımız konu kalmadı,aşkı yatırdık,evliliği yatırdık,saygıyı yatırdık,Emreyi yatırdık son olarakta Cihan'ı yatıralım dedik ama bir şartla onu masadan kaldırmıyacaz:img-yes:
Ki koca yaz boyunca masaya yatıracağımız çok şey olacaktır.Çünki dizide birbirinden farklı karakterler var.
Şimdi Boran'ı seven bayan arkadaşlarımıza yakışıklı olduğu için,sevecen aşık bir adam olduğu için,sabırlı olduğu için anlıyor vede seviyor deniliyor peki ben neden anlıyorum?.Bende Sılayı güzel olduğu için,alımlı olduğu için mi anlamak zorundayım.Yani güzel yada yakışıklı olması anlaşılabilir mi kılıyor?.Ben buna katılmıyorum.
Yaseminin sabah bir yazısı vardı,bu dizde en çok haklı görmemiz gereken karakter,en çok üzülmemiz gereken karakter sıla olması gerekti ama bize Sılayı anlatamadılar diye başlayan bu konuyu içeren bir yorumu vardı.Çok doğru bir noktaya değinmişti tekrardan eline sağlık abicim.:good:
Şunu söylemekte artık bir çekinme görmüyorum.Neden derseniz hepiniz bayansınız,bir erkek yorum yapan benim.Sanalda olsa yüzünüzü görmesemde sizin bayan olduğunuz,bayandan öte insan olduğunuzu bildiğim için kesinlikle kırıcı,üzücü yorumlar yapmamaya çalışıyorum.Buna çok dikkat ediyorum.kelimelerimi dikkatli yazmaya çalışıyorum ve alttan almaya çalışıyorum.Bugüne kadar forumda eleştiri terzında sert yorum olarak feminist kelimesini kullanmışımdır.Bundan başka hatırlamıyorum.Tabi benimde kızdığım,gerildiğim yorumlar oluyor ama hiç birine bu zamana kadar boğuluyorum,sıkıldım demedim.Dememde.Çünki ben diziyi izlerim farklı anlamlar çıkarırım,duygularımı düşüncelerimi ona göre aktarırım,birbaşkası farklı anlamlar çıkarır ona göre yorumlar.Ama bu alınganlık,yada kendi düşücelerini kabul ettirmeye çalışma tarzı yorumları alttan almaktan bende yoruldum.:icon_sorr
Burdaki herkes aynı şeyleri düşünmek zorunda değil.Öyle olsa o zaman Forum sıkıcı bir hal alır.ben kendi adıma sılacıların da yorumlarını okurum,Borancılarında yorumlarını okurum.haklı görüdüklerimde vardır,haksız gördüklerimde.
Ama ben kendimce haksız gördüğüm benim düşüceme uymayan yorumlar olduğunda hep aynı tarz yorumlar,hep aynı eleştiriler ,hep aynı kelimeler demiyorum.
Ben burda yorum yapma hakkı kendimde görüyorsam farklı düşünce tarzında olanlarında yorum yapmaya hakkı vardır.
Jess :good:

pelinSİ
27-06-07, 22:52
edit van: Sıla üzerinden yollama yaprak hoşuma gidiyor ama Sıla nın o dizide en çok acı çekenni olduğunu düşünüyorum hala...Kaçışını da (Boran lı yada Boransız) sonuna kadar haklı görüyorum...Yorumlarınız için tabi ki özgürsünüz ama Sıla nın üstüneden gösterdiğiniz CD ye aitbazı fiziksel özelliklere yakştırdığınız şeyler hoşuma gitmeyendir...Sıla ya zaman zaman ÇOK kızabilir ama buradaki çoğu kişiden farklı olarak CD ÇOK SEVİYORUM

Editimi açmak istiyorum izninizle:img-wink:

Sıla üzerinden yollama yaprak hoşuma gidiyor

Hem de çok hoşuma gidiyor...Durup durup kafamda yarattığım senaryolarda ''Köhne,Köhne!'' demeye bayılıyorum..CD nin fiziksel özelliklerine değil SILA karakterinin bazı repliklerine ve hatalarına takılıyorum...Benim derdim bir zamanlar ''İşte Budur!'' deyip hayal kırıklığına uğradığım GO ile...

Sıla nın o dizide en çok acı çekenin olduğunu düşünüyorum hala...

Tamam,herkesin hayat hikayesini derinlemesine göremedik ama bize en çok anlatılan hikaye Sılanın kiydi...Başına geçenleri sizler de yazdınız o yüzden ben bölüm bölüm zeynepsudemin yazmasını bekliyorum:img-wink: ...18 yaşında,daha yeni yeni birşeylerin farkına varmış bir insanın başına gelenleri bu kadar kolaylıkla kaldırabilmesi çok zor,tabi ki bunun faturasını zaman zaman Boran'a çıkarması yaralayıcı olabilir ama her defasında birilerine yardım etmek isteyipte tökezlemek bunu da çoğu kez AİLEM dediği adamdan ve onun ailesinden çelme alarak yaptığından birşekilde haklı görebiliriz...

Kaçışını da (Boran lı yada Boransız) sonuna kadar haklı görüyorum...

Boran'ın bile için için bu kaçışa sevindiğini düşünüyorum...Düğünde bile ölüm tehditi alan,aşağılanan,gitmek istediğinde başını çevirip kocasını gözleriyle arayan,gittikten bilmem kaç dakika sonra ancak sormaya geleN,ONU O AN KORUYAMACAK bir eşi olan biriydi...Kalıp ''Ölürüm ama hiç değilse burda ölmüş olurum,aman da ne güzel!''mi deseydi...Boran ona açık açık ''Benim vatanım burası,ayrılmaam''dememiş miydi? Onun hayatını belki bu şekilde karartmanın daha az yaralayıcı olabileceğini düşünmüştür...Yine diyorum,Boran sevdiğinden AYRI DÜŞTÜĞÜ için acı çekecek....

...Yorumlarınız için tabi ki özgürsünüz ama Sıla nın üstüneden gösterdiğiniz CD ye aitbazı fiziksel özelliklere yakştırdığınız şeyler hoşuma gitmeyendir...Sıla ya zaman zaman ÇOK kızabilir ama buradaki çoğu kişiden farklı olarak CD ÇOK SEVİYORUM

Siz istediğiniz her ahngi bir nedenden dolayı başlamış olabilirsiniz bu diziy ama ben ilk olarak CD için izledim sayılır...Dizi hikaye anlamında bitse bile yine onun için izlerim...SILA derken CD ye giden ağır yakıştırmalar canımı çok sıkıyor...Bu konuda duyarlı olsak keşke...

Yanlış ifade ettiysem özür dilerim...

yengec69
27-06-07, 23:23
ben burayi cogu zaman hatta cok cok cogu zaman okuyorum.
arada bir nacizhane bir kac kez yorum yazmisligim da vardir.ben bu forumu herkesin kendi fikrini cok güzel ifade edebildigi icin cok sevmistim ...halada seviyorum.arada cikan böyle kalp kirici yazilarin,veya sila boran ayrimi gibi ..yazilan veya öyle algilanan yazilarin neden rahatsiiizlik veya bogucu bulundugunu anlamiyorum.
bir ata sözü vardir.....bes parmak bir degildir.herkesin iyi veya herkesin kötü olmasi gibi.....düsünelim ....herkes iyi...ne zamana kadar......herkes kötü .....vah dünyanin haline...
suan yaza girdik arkadaslar bu yaprak dökümü niye?????
ben bu forumda herkesi az cok yazilarindan taniyorum vede hepinizle burda olmaktan inanin...cok mutluyum.ben üc cocuk annesiyim.büyük bir evimiz vede haliyle cok isim oluyor,,,,,ama kendime ayira bildigim tüm zamanlarimi burda gecirmekten kacinmiyorum.bu da forumun renkli ve hareketliliginden kaynaklaniyor. alinti yapmasini bilmiyorum:img-hyste (gülmeyin,zaten iki parmakla yaziyorum)katildigim veya katilmadigim bir cok mesaj oldu.bence herkesin fikrine saygi duydum.herkesin ayni görüsde olmasi zaten imkansizdir.böyle bir sey belki kücük bir toplulukta olabilir ....ama biz diyorum biz öyle kalabaligiz ki bu mümkün olamaz.....

yazim uzun oldu...okunur mu bilmiyorum....okuyana tesekkür ederim

JESSim dogom günün dü galiba ...iyi ki dogmussun civcivim...nice mutlu ve saglik dolu yillara

biraz özel oldu ama yazmak istedim beni böyle seyler üzüyor...cünkü üzücü öyle cok baska seyler varki.

bölüm yorumu da olsun......bende bunlarin bir kabus olmasini istiyorum.silanin bedar ananin dizin de uyandigini boranin yani basin da oldugunu görmek istiyorum......

bimkolik
28-06-07, 00:06
Boran'ı çok seviyorum çünki;
Koskocaman bir kalbi olduğu için
Sevgisini gösterebildiği için,
Sevgisini söyleyebildiği için,
Sıla'ya bakarken gözlerine yansıyan sıcaklık için,
Her koşulda sabırlı olabildiği için,
Her zaman Sılanın yardımına koştuğu için,
Sevdiğinin hayatını kurtarmak uğruna kendini mayınların ortasına attığı için,
Onu terk eden karısının hayatını kurtarmak için kendi kurşunlara hedef olduğu için,
Merdivenleri Boran kadar kimse güzel inip çıkamadığı için,
Çeşme başında Sılaya gül verdiği için,
Atıyla Sılanın önüne çıktığı için,
Sılanın küpesini güvercinine taktığı için,
Sılayı yatakta yatırıp kendi yerde yattığı için,
Sılayı banyoda dikizlediği için,
Sıla uyurken saçlarını sevdiği için,
Tırnağındaki leke için,
Sılaya bağevinde doğumgünü kutlaması yaptığı için,
Bağevinde Sılaya 'seni seviyorum' dediği için,
İlk düğünde reyhani oynarken çok çekici göründüğü için,
Düğün sırasındaki Sılaya bakışları için,
Sılaya vurduğu öğrendiğinde Azadın yüzünü dağıttığı için,
Sıla Emreye sarıldığında tespihi paramparça ettiği için,
Kanapede Sılaya bacak attığı için,
Pişman olduğunda özürdilemesini bildiği için,
Hayvan herif diye hitap edildiğinde bile sevgisinden birşey eksilmediği için,
Beline doladığı havlular için,
Herzaman hayatındaki öncelik sevdiği olduğu için,
Her fırsatta karısına çiçekler aldığı için,
Karısından gördüğü köpek muamelesine rağmen ona dokunmaktan vazgeçmediği için,
Yediği tokattan sonra sarılabildiği için,
Karısına çorba içiriği için,
Karısı uğruna tüm aşirete kafa tutabildiği için,
Sıla uğruna Sönmezlere katlanabildiği için,
Mavi gömlek çok yakıştığı için,
Her türlü çemkirmelerine rağmen karısının ayaklarını yıkayabildiği için,
Yaptığı planlarına her zaman Sılayı da dahil ettiği için,
İkinci düğün süprizini yaptığı için,
Şarap kadehini kaldırdırırken bu kadar tutkulu bakabildiği için,
Sılayı Cihandan kurtardığı için,
Zamanında hastaneye yetiştirebildiği için,
Sılayı korumak adına annesine kafa tutabildiği için,
Her zaman her koşulda daima çok yakışıklı olduğu için,
En güzel resim yırtan, en güzel gül ezen olduğu için,
Sevgisi hiç tükenmeyecek gibi göründüğü için
Her şeye rağmen Sılaya katlanabildiği için,
En çekici ağa olduğu için

Her zaman her yerde Boran:img-punk: :img-punk: :img-punk:

Jessciğim, kusura bakma geç oldu ama doğum günün kutlu olsun::img-kiss:

mause
28-06-07, 00:47

Sevgili siyahımbeyazım sormuş ve kızmış bütün forum ahalisi cevap vermiş,gecenin bu vaktinde ben eksik kalmayayım değil?:icon_whis

Boran'a şans verilseydi çeşme başına dönerdi diyorum.Sıla'nın aşkı galip geldiki 2 yıl içinde yaşattığı Yezda aşkını ve Yezda'nın ruhunu Hasankeyf'in serin sularında serbest bıraktı.

Ben size 1 şey sorsam:img-wink:
Eğer Boran hala Yezda ile evli olsaydı ve Narin ile Azad kaçsaydı berdel olamayacağına göre bu kaçışın sonu ölüm mü olacaktı?
Yoksa Yezda'nın çocuğu olmuyor diye Dilan(Sıla)kuma mı gelecekti?

Yüreğim Seni Çok Sevdi'yi bu akşam bitirdim.:happy0064
İlk başlarda Piraye'ile benzerlikler bulsam da sonradan konu değişti.Hepinize tavsiye edebilirim.:good:

Kitabın sonunda güzel bir şiir var.Anekdotlar bölümüne ekledim ama bir kaç mısrasını da burda sizinle paylaşmak istedim.

Evet nihayet, bir adın kalmalı geriye
bir de o kahreden gurbet
beni affet
kaybetmek için erken
sevmek için çok geç

Ahmet Hamdi Tanpınar

Yaprakcığım yeni mesaj yazdım.:icon_whis

Jessim mesajını forum sayfalarında görünce çok sevindim.:happy0064

Sararan çimenlerin yeşilliğini,
Solan çiçeklerin güzelliğini,
Hiçbir şey yerine getiremez.
Ama herşeye rağmen
Hayat üzülmeye değmez.

mause
28-06-07, 01:19
Sevgili Neslihan,gecenin bu vaktinde oslo ve benden başka kimse olmadığı için mesajlarım arka arkaya oldu kusura bakma.:img-blush

Bunu "Sila" dizisindede isliyorlar. Sönmez ailesi Silayi berdel vererek hata isledi. Sonradan hatalarini kabul edip Bedar ile Celil Midyatdaki dislanmayi üstlenerek kizlarina arka ciktilar. Celil bir bölümde, yanilmiyorsam Cihan Silayi Midyata kacirdiktan sonraydi söyle bir sey demisti: "Kizimin kilina dokunanin, bende canini alirim".
Bazi repliklere bir cok dizide rastlamak mümkünmüs gibi.:img-pilot

Sky2 kızını 2 kere satan bir baba,zengin olduğunu öğrenince kendine pay çıkarmak isteyen bir baba istediği kadar "Kızımın kılına dokunanın, bende canını alırım" desin bana hiç de inandırıcı gelmiyor.

İzlemediğiniz diğer dizideki baba ise kızını çıkar gütmeden salt seviyor.

Yalnis hatirlamiyorsam Boran cesme sahnesinden daha öteye gitmek istemisti, Sila ise cesmeye kadar. Sonra Boranda bir düzeltme yapip, evet oraya kadar demisti.
Demekki Boran baska bir bölümde söyledigi gibi o kadar memnun degil Sila ile berdel evliligi yaptigindan. Hani Boran Silaya Mesude icin berdele karar verdim, berdel o kadar kötü bir sey degil, onun sayesinde seninle tanistim demisti ya. Bilincaltina kalsa Boran Siladan daha gerilere giderdi gibime geliyor.:icon_whis

Boran o sahnede o sözleri Sıla'için söyledi.Çeşme başından önceye dönme düşüncesi kendi için değildi.

Sevgili maabel'in de sorularını yanıtlayayım.

Benim sarhoş olmamdan yaralanıp benimle birlikte oldun diye suçlardı.

Ama sen istemiştin Sıla derdi.

Yine aynı yöne giderdi,çünkü Sıla Boran'dan değil içinde bulunduğu şartlardan kaçtı.

Birde bu sahneyi GO un çektigini düşünen var mı?

1 hafta sonraki tecavüz sahnesini çektiğini göre bu sahneyi de çekmiş olabilirdi.Çünkü bu sahneler dizinin ilk kurgusunun olduğu bölümler dizi 11.bölümden sonra rayından çıkmaya başladı.

seza
28-06-07, 05:25

Çok ilginçsin Sevgili Hemera...Bu güne kadar kimseyi kırmamaya özen göstererek yazıyordum.Ama "boğucu" dedikten sonra benim de bir kaç söz söyleme ihtiyacım doğdu.Ancak öyle bir üslupla yazmışsın ki yazımdan alıntı yaparak; bütün bu -sana göre- olumsuz yazıların müsebbibi benim zannettim. Buna söyleyecek bir söz bulamıyorum. Bu tür mesajlar ne demek...Sıla'ya kaç sefer küfür ettiğimi gördün? Bugüne kadar Sıla'yı savunan yazıları eleştirmemiştim ama artık ben de pes ediyorum.Sen resmen Sıla'yı sevmeyenlerin seni boğduğunu söylüyorsun.Bunu anlamak için âlim olmaya gerek yok ki.Yazdıklarını kime göstersek aynı şeyi anlar. Biz ne demek istediğini anladık...En azından bu kadar çok şey paylaştığımız forumun boğucu olduğunu düşünmen bile kırıcı değil mi? Sıla'yı sevenleri de sevmeyenleri de seviyorum...Bu forum beni boğmuyor aksine bu sıcak günlerde,sıkıntılı günlerde nefes almama yardım ediyor.Bütün fikirleriyle...İnsanlar kendileri gibi düşünmeyenleri de kabul edip fikirlerini dinlemeye değer bulmadıkça hiç bir şey kazanamayız.

Sevgili bimkolik :good:

Her neyse Sevgili mause güzel bir soru sormuş.Boran Yezda ile evli olsaydı Narin'le Azat kaçsaydı Sıla kuma mı gelecekti diye...Muhtemelen öyle olacaktı.Çünkü neticede Azat'ın kardeşi. Dilan olmayacağına göre..Bu durumda her şey daha karmaşık olurdu.Bu kez resmi nikah ve çok eşlilik sorunları devreye girerdi ki bu da sadece oralara ait bir konu değil.Bir çok insanı rahatsız ederdi. Çünkü bu şekilde yaşayan çok aydın(!!) insanımız var. Bunu göze alamazdı sayın Gül Oğuz. Çünkü bir çok para babasını ürkütecekti. Belki dizi bu niyetle başlasaydı devamı gelmezdi bile... Anadolu'da buna kuma denerek durumu daha kabul edilebilir bir hale getirmeye çalışıyorlar ki hiç bir halde çekilir ve kabul edilir bir şey değil. Bildiğim kadarıyla kuma çocuk doğunca resmi nikah ona yapılıyor ya da ilk eşin üzerine yazılıyor çocuklar. İki ucu pis değnek yani...Nerden aklına geldi bu sevgili arkadaşım?:good:

Canım Odile'm abin haklı..:good: Bil mukabele..:img-kiss: :img-kiss:

soğudum valla
28-06-07, 07:23
Öncelikle günaydın

Sizleri bu güne kadar hep okumakla yetindim.Mesaj sayımdan da anlaşılacağı üzere hiç yorum yapmadım.Aslında niyetim yorum yapıp sizlerle fikirlerimi paylaşmaktı ama ortamın gerginliği ve bazı yorumların belli bir taslakta olupta o kabuktan çıkmadığı görünce vazgeçtim.

Bir ara Sevgili Mause'un yorumunu okudum.Nick'imi çok ilginç bulmuş ve yorum yazmamı istemişti.Neyse konuya gireyim.

Artık durum o kadar belirgin bir hale geldi ki, ilk günlerdeki forum nasıl böyle oldu hayret ediyorum. Nasıl her konuda kayıtsız şartsız Boranı haklı buluyorsunuz aklım almıyor. Hiç mi hatası yok bu adamın. Bazı arkadaşlar diziyi resmen at gözlüğüyle izliyor. olayların neden-sonuç ilişkisini sorgulamıyor bile. sorgulayan arkadaşların da üzerine üzerine geliniyor. Burada yorumlarını hala büyük beğeniyle okuduğum bir iki arkadaş var. Herşeye rağmen iki karakteri ayrı ayrı değerlendiriyorlar. Sıla'yı Boran'ın her dediğini yapmak, daima sevmek, güler yüz, görstermek zorunda olan bir eşten farklı olarak görebiliyorlar. Maalesef çoğu arkadaş Sıla'nın yazdığım şekilde hareket etmesi gerektiğini düşünüyor. Yakışıklı, iyi huylu bir kocası varken Sıla hala bildiğini okuduğu için dünyanın en gıcık yaratığı. Oysa kocasına tapması
onun sözünden çıkmaması lazım. aksi birşey yapıld mı, doğru hücum Sıla'ya. Eğer yazdıklarımı yapmış olsaydı eminim herkes onu severdi. yok yok, eminim yine sevilmeyecek bir tarafını bulurlardı.

Daha ilk bölümlerde yaptğı şey yüzünden yine Sıla suçlu bulundu. allah aşkına kız kaçırılmış, zorla evlendirilmiş, konakta hapis! Güle oynaya mı dolaşacaktı ortalıkta? Ne diyecekti? Bu anket ilk günlerde yapılsaydı Sıla'nın kızgınlıkla söylediği bu sözler haklı bulunurdu. Ama Sıla ya artık o kadar gıcık olundu ki, haklı bile olsa haksız görülüyor. Çoğu kimse durup içinde bulunduğu şarları düşünmüyor bile. Hemen Sıla haksız diye cevabı yapıştırıyor.Kendinizi bir onun yeribe koyun, ondan sonra konuşun.Ben Sıla’yı da Boran’ı da özel olarak sevmem.Burdaki çoğu arkadaşın tersine bunu sadece bir dizi olarak görüyorum.Ama forumda ki Boran tavırları o kadar boğucu oldu ki yazmak istedim.Her kelime kayıtsız şartsız Boran.Zavallı Boran, talihsiz Boran karısı çemkiren Boran…

Bu yüzden bu forumu yazdığım ilk ve son yorumumdur.

mause
28-06-07, 07:27
Canım kabinemgiller ve sevgili forum:img-wink:

Bu gün 3. gün yazıma çok sıcak diye başlıyorum.Dün bulutların arkasından çıkıp kendini gösteremeyen güneş bu gün düne inat kovmuş bulutları kötü kötü sırıtıyor.Yaktım sizi der gibi?:img-help:
Kışın soğuk günlerinde sevgili ledeah'a burdan güneş yolluyordum,şimdi güneşi tekrar yolluyorum mümkünse geri gelmesin.:img-hyste

Bu arada ledeah'da sessiz sakin yok olanlardan.:icon_sorr

Her neyse Sevgili mause güzel bir soru sormuş.Boran Yezda ile evli olsaydı Narin'le Azat kaçsaydı Sıla kuma mı gelecekti diye...Muhtemelen öyle olacaktı.Çünkü neticede Azat'ın kardeşi. Dilan olmayacağına göre..Bu durumda her şey daha karmaşık olurdu.Bu kez resmi nikah ve çok eşlilik sorunları devreye girerdi ki bu da sadece oralara ait bir konu değil.Bir çok insanı rahatsız ederdi. Çünkü bu şekilde yaşayan çok aydın(!!) insanımız var. Bunu göze alamazdı sayın Gül Oğuz. Çünkü bir çok para babasını ürkütecekti. Belki dizi bu niyetle başlasaydı devamı gelmezdi bile... Anadolu'da buna kuma denerek durumu daha kabul edilebilir bir hale getirmeye çalışıyorlar ki hiç bir halde çekilir ve kabul edilir bir şey değil. Bildiğim kadarıyla kuma çocuk doğunca resmi nikah ona yapılıyor ya da ilk eşin üzerine yazılıyor çocuklar. İki ucu pis değnek yani...Nerden aklına geldi bu sevgili arkadaşım?:good:

Sevgili seza sıcaktan gecenin 03.00 üne kadar uyuyamayıp kitap okuyup sonra foruma girip sayfaları okuyunca insanın aklına böyle sorular geliyor.Hele de sevgili siyahbeyazın sorusundan sonra .:img-wink:

Televole kültürünün halkımıza gösterdiği yoz ilişkiler eğitimsiz kesimler tarafından normali buymuş gibi algılandı.İnsanlarımız yıllarca bu programlarla uyutuldu.İstanbul'da sayısı 300-500 ü geçmeyecek bir insan topluluğu TV.ler de sanki bütün İstanbul böyleymiş gibi yansıtıldı.

Günümüzde insan ilişkilerinin yozlaştığı gibi maalesef karı koca ilişkileri de yozlaştı.İnsanlarımız evlilikte bile bizden çok ben demeye başladı.Böyle olunca da özgür ama evli çiftler ortaya çıktı.Sadakat kavramı anlamını yitirdi.Bunlar da eşleri dışında başka insanlarla beraber olmayı normal görmeye başladılar.
Ya kadının ilgisizliği ya da erkeğin ilgisizliği evli insanları farklı ilgilere yönlendirdi.
Dizimizde de Esma karakterinde bize gösterilen olaylar gerçekleşmeye başladı.
Kocasının ilgisizliğinden bunalan Esma ilgiyi Cihan'da görünce O'na kaydı ve eşini aldattı.
Tamam Burhan'da çekilecek bir karakter değil ama Esma Burhan'dan ayrılıp Cihan ile birlikte olabilirdi.
Sanırım Esma'nın para tutkusu iki taraftan da vazgeçiremedi ama bu işe kalkışırken hesaplamadığı şey Cihan'a aşık olabileceği(:img-fie: :img-beee: :img-tomat ) ve hamile kalabileceğiydi.

Son bir kaç gündür sizi sevdiğimi söylememişim.:img-in_lo
Bütün suç sıcaklarda.:img-hyste

Sevgili soğudum valla,sadece okuyup,sonra da suçlayıp kaçma bence sen de yaz.Bu forumda kimse kimsenin yazma hakkını elinden almıyor.Düşüncelerini bizimle paylaş seninle aynı yöndeki düşüncelere katıl ve farklı yöndeki düşüncelerle mücadele et.
Ama okuyup okuyup sonra da suçlayıp kaçmak olmadı.

Tam konuyu başka yönlere çekelim derken hopppp bu konular tekrar gündeme geliyor.
Sevgili HeMeRa'nın dediği gibi sanki bir suçlama furyası ile karşı karşıyayız.

Fikirlerimizi düşüncelerimizi yazdığımız için birbirimizi suçlayacaksak nerde kaldı düşünce özgürlüğü,nerde kaldı saygı zaten saygı olmadığı için sevgi de olmuyor maalesef.

Neler oluyor anlamıyorum?

HeMeRa
28-06-07, 07:46
.Boran'ı sevenler avam Sıla'yı sevenler elit diye mi düşünüyorsunuz?
Benim kastettiğim bu tarz mesajlardı :icon_sorr
Niye böyle düşüneyim ki Seza? Ben Sıla'ya dair birşey mi yazdım? Boran severleri küçük mü gördüm? Niye bu tepki?

"Peşin hükümlü" ve "boğucu" derken bu tarz yazıları kast etmiştim..
Bunların hiçbiri benim aklımın ucundan bile geçmedi.
O mesajdan böyle bir anlam çıkartabilmen de hayli ilginç ve üzücü.

Ben de kadınım ama Sıla'yı sevmiyorum diyorum bundan neden huzursuz oluyorsunuz ya da boğuluyorsunuz bilmiyorum.

Bu da yukarıdakine benzer bir cümle.
Ben Sıla kadın diye her konuda haklı bulunsun da demedim. Sıla neden sevilmiyor, neden haklı bulunmuyor da demedim.

Beni Boğan Sıla'nın yerden yere vurulması değil ki.
Aynı tarz yazılar Boran hakkında da yazılsa o zaman da aynı şeyi söylerdim. Konu Sıla ya da Boran ayırımı değil. Burada hissettiğim hava.

Boran'ın tecavüz dışında öyle büyük,hayati bir hatası gösterilmiyor.
Bana göre hataları var. Ama ben hiçbir zaman bu hatalardan dolayı Boran'a beddualar methiyesi düzmedim. Hatta tecavüz netleştikten sonra bile!

Bu da Sıla'nın bütün hatalarının toplamından daha büyük gösterildi. Bunun çok büyük bir hata olduğunu kabul etmeyen yok ki? Ama bu Sıla'nın bütün davranışlarını haklı görmek anlamına gelmez ki? :
Sıla'nın her davranışı haklı gösterilmeye mi çalışılıyor?
Ben çoğu hatasının kabul edildiğini gösteren yazılar okudum. Hem de Sıla'yı savunan arkadaşlar tarafından. Ayrıca ben yazımda Sıla'dan hiç bahsetmemiştim. Laf nasıl olduysa yine Sıla'ya ve onu savunmaya geldi.

Aklımdan bile geçmeyen düşünceler bana mal edildi. Benim yerime düşünüldü. Benim yerime yazıldı. Sırf kendi düşündüğümü yazdığım için. Boğucu derken tam anlamıyla bu tutumu kast etmiştim.

Herkese iyi geceler.

siyah-beyaz
28-06-07, 08:28
Celil bir bölümde, yanilmiyorsam Cihan Silayi Midyata kacirdiktan sonraydi söyle bir sey demisti: "Kizimin kilina dokunanin, bende canini alirim".
Bazi repliklere bir cok dizide rastlamak mümkünmüs gibi.:img-pilot

Sevgili arkadaşım Mause'un da dediği gibi Celil'in bu cins sözleri etkili olmuyor.Çünki bize tanıtılan baba Celil,kendi çıkarı ve rahatı için kızını harcıyabilen bir baba(mecburduk diyor ama,kızı büyümüş hala aileden para alıyor),yapısı gereği biraz tırsık,korkak bir baba..idi ama sonra (belki de kavuştuğu konumla) BABA olduğunu anladı......Pişmanlık sözleri de fayda vermiyor,yazdığın tür sözleri de...

Yalnis hatirlamiyorsam Boran cesme sahnesinden daha öteye gitmek istemisti, Sila ise cesmeye kadar. Sonra Boranda bir düzeltme yapip, evet oraya kadar demisti.

Ben orada sadece Sıla'nın düşüncesini öğrenmiştim.Boran'ı atlamışım demek ki...Bana kalırsa Boran MANTIĞIYLA düşünürse YEZDA'yı,KALBİYLE düşünürse SILA'yıseçer...Biri huzur verici, diğeri adrenalin yükseltici..Şu mukayese edilen YY dizisinde kız kendisini seven 2 gencin birini eliyle kalbini göstererek,diğerini de başını göstererek sevdiğini söyledi.Bunun gibi...Belki Boran'ın 50lili yaşlarında sorulsa bu soru ilkini seçerdi...

BU SORUYU SORAN ARKADAŞI UNUTTUM AMA NE DEMEK İSTEDİĞİNİ DAHA AÇIK YAZARSA YANITLIYABİLİRİM:

Dünden beri içimde kalmış bir soru:Eğer Sıla 2.bölümden beri Boran'dan etkilenip bu evliliğe uzak bakmamış olsaydı,siz bu diziyi takip eder miydiniz

Boran sılaya PEKİ SILA diyecekdir.:icon_sorr

BORAN ,KORKA KORKA SILA'NIN AĞZINAN ÇIKACAK SÖZLERİ BEKLERDİ....

SILA derdi ki:BENİ KANDIRDIN,İÇİRDİN,SARHOŞ ETTİN,MURADINA ERDİN.AMA BUNDAN SONRA ELİNİ SÜRMİYECEKSİN BANA...

Eğer Boran hala Yezda ile evli olsaydı ve Narin ile Azad kaçsaydı berdel olamayacağına göre bu kaçışın sonu ölüm mü olacaktı?

Bazen parayla da çözülüyor bu meseleler belki Sıla zengin olduğu için parasıyla berdelin karşılığını ödemeyi teklif eder belki anlaşırlardı..Sorularımın zihin açıcı özelliği var galiba ama bukadar zor sorma....

.

Oysa kocasına tapması
onun sözünden çıkmaması lazım. aksi birşey yapıld mı, doğru hücum Sıla'ya. Eğer yazdıklarımı yapmış olsaydı eminim herkes onu severdi. yok yok, eminim yine sevilmeyecek bir tarafını bulurlardı.

Madem son yorumun ama ,sorulara dayanamam...Birkere kocasına tapmasını kimse beklemiyor,sadece azıcık saygı,azıcık adam yerine koyma,azıcık hoşgörü,azıcık anlayış,azıcık empati yapabilmesi,azıcı kararlarında süreklilik....İnan benim derdim bu .Yoksa aşkından aygın baygın bir kadın karakterine ben tahammül edemem...Örneğin Yezda gibi birine...

BU KADAR YETER SABAH SABAH....

teomanresat
28-06-07, 08:41

Günyadın sevgili kabinemgil vede sıcaklardan bunalmış forumum:img-wink: Bugün yine ortalık yanıyor.Çok sıcak:icon_sorr
Fatoş bir soru sormuş hemen cevaplıyalım:img-wink: Fatoş yezda yaşayıp yine Azad narin'i kaçırsaydı Dilan(Sıla)Kuma olarak getiriliecektir.Fakat Boran yezdaya sevdalı alup,onun üstüne kuma almayı düşünmeyip,böyle bir olayla karşı karşıya klaıp kuma olayı olduğunda Sıla'ya aşık olurmuydu,yada olaylar bu şekilde gelişirmiydi bilemiyecem.Ama Sezanında dediği gibi ortalık belki dahada karışırdı.Bu sefer yezdanı kıskançlıklarını izlerdik.Boran'ın arada kalmasını izlerdik.Kuma olan kadınların durumlarını bize izletirlerdi.

Soğumdum valla ilk kez yorum yapmış,ama suçlayıcı tarzda yorum yapmış.Sonrada gitmiş.Sende yaz arkadaşım.Niye bir kere yazıp sonra gidiyorsun:icon_sorr .Ben kendi adıma konuşacak olursam,Sıla Boran'a koşulsuz itiat etsin demedim.Onu koşulsuz dinlesin demedim.Onun sözünden çıkmasın demedim.İlk başta sıla kendi başına bir birey.İlk öncelikle kendinden sorumlu.Başkası mutlu olsun diye hep alttan aldımı bu seferde kendi mutluluğunu es geçmiş olacaktı.Saygı, bırak evlilliklerde ikili ilişkilerde,yada etrafımızdaki kişilere karşı duymak zorunda olduğumuzu düşündüğüm bir harekettir.Sıla Boran'ın sözünü dinlemeyerek,ona hırçın davranarak,istediğini kendi bildiği kendi düşündüğü gibi yaparak ayakları yere basan bir kadınmı oluyor.Bence aksine dahada antipatik oluyor.Hani bir söz vardır.Küçük dağları ben yarattım diye.Sıla o şekilde davranıyor.Sevgiyi geçtim,anlayışı geçtim,güler yüzü geçtim bunların hepsini bir kenara bıraktım ama malesef sılada karşısındaki insana saygı yok.O insanı sevmesende,ondan nefret etsende ,onu görmek bile istemesende ona saygı duymak zorundasın.
Sılanın yaptığı bu davranış kendi ayakları üzerinde durabilmek değil
karşısındaki insanın düşücelerine,duygularına değer vermemek.Ve tüm bunların ucuda saygıya dokunuyor.
Emin olki Sıla ümmü gibi tamam peki,herşeyi alttan alan tarzda olsa ben kendi adıma biraz silkin kendine gel derdim.
Sıla ortasını bulamadı.Keşke gene kendi doğrularını yapsaydıda saygısını yitirmeseydi:icon_sorr

OZ-3
28-06-07, 08:44
''Büyük çoğunluğun beni anlamayacağını biliyordum'' diye imza atmış Hemera.

Eğer doğru bildiğin işi yapıyorsan, söylüyorsan ve yazıyorsan büyük çoğunluk o an için seni anlamış ya da anlamamış ne önemi var Hemera... sen doğrularına gerçekten inanıyorsan varsın anlamasınlar... gün gelir anlaşılır, merak etme...yeter ki doğru yolundan sapma, eğilip bükülme, yılma, gereksiz yere polemiklere karışma ama susma diyesim var... hem ne malum küçük sandığın azınlık umduğundan güçlü olabilir... taraf olmaktan , gruplaşmaktan kaçınanlar olabileceğini , bu tür eğilimlerin özgür fikirleri boğabileceğini umarım hesap etmişindir...

Toplumların ilerliyebilme az sayıda doğrunun çoğunlukta olan genel teammüle direnebilmesi ile mümkündür... Çünkü tek sesli bir topluluğun ilerleyebilmesi gelişebilmesi mümkün değildir, eninde sonunda yok olmaya mahkumdur... işe önce kendi içlerinden çıkan farklılaşmaya başlayan görüşleri dışlamakla başlarlar, sonra kendi aralarında didişmeye... ve gün gelir bakarlar ki tek başına kalmışlar... bana göre suçlu da o topluluğun çoğunluğu değildir hemera, doğrusunu savunmaktan korkan veya yılıp sinen azınlıktır...

Bölüm yorumu : Sıla kocaman aşirete karşı şimdilik tek başına doğrularıyla savaşmaya devam ediyor... Şimdilik savaşında yalnız gibi görünse de yılmadan devam etsin gör bak o koskocaman aşiretin kağıttan bir kule olduğu ortaya çıkacak...ve eninde sonunda yıkılacak... Sıla ve Boran belli ki daha çok acı çekecekler, dışlanacaklar ...ama, senaryo mantık çızgisinden sapmadan olması gerektiği şekilde ilerleyebilirse, go pes etmezse Sıla'nın aslında hiç te yalnız olmadığını izleyebileceğiz...eğer biraz sabredebilirsek ....

KIRÇİÇEĞİ
28-06-07, 08:45
Boran ve Sıla...
İkisi farklı iklimlerde yetişmiş, farklı kültürlerde büyümüş, farklı yaşantıları olmuş iki insan... Gün geliyor ve bu farklı iki zıt insan ortak bir noktada buluşuyorlar... ''Berdel'' deniliyor ve zaruretten doğan bir evlilik... Nedeni, niçini, öylesi, böylesi yok töre böyle... Boran şunu demiş, Sıla bunu yapmış fosss mecbursun bu evliliği kefenini giyene kadar sürdürmeye...

Sıla'nın mantığı bu olayı basmıyor ve kaçmaya çalışıyor. Haklı, esaretten kurtulmak istiyor. Başına gelecekleri bilmeden koşturuyor tarlada, yolda. Aklının mantığı almadığı olaya bi yenisi ekleniyor ve bumm abisi vuruluyor. Silahı televizyondan gören kız şimdi sahisiyle karşı karşıya kalıyor...

Boran. Törenin acı yüzünü görerek büyümüş ve öyle yetiştirilmeye çalışılmış ama onlardan farklı düşünceleri olan bi Ağa. Berdele evet diyor ama yüreği yanıyor. Karşı çıkamıyor ''Ben töre yazmam uygularım'' diyerek törenin esaretini içinde hissediyor. El altından bu esarete isyan ediyor ama bu isyanı gün yüzüne çıkamıyor. Sevdiklerini korumak için her şeyi ben çeksem de olur deyip acısını da sevdasını da yüreğinde yaşıyor. Dışından huzurlu görünen Ağanın aslında içi yanıyor. Sıla'ya yardım etmek olayları kabullenmesini çabuklaştırmak istiyor ama hırçın kızı zaptetmek kolay olmuyor...

İkisi de taban tabana zıt olmalarına rağmen kalpleri bu farklılığı görmüyor ve o kalpler birbirine kenetleniyor. Ortaya zorlu şartlar altında filizlenen ve karşı konulamayacak kadar güçlü olan AŞK çıkıyor:img-in_lo

Sıla'yı sevenler, anlayanlar olduğu kadar Boran'ı sevenler, anlayanlar da yavaş yavaş saflarını belirliyorlar. (Ben hariç hala inatla ortadayım diyorum:) ) Sılada hatalı Boran da. Sıla da haklı Boran da... İş böyle olunca bütün haksızlıklarla, haklılıklar birbirine geçiyor ve içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Sevenler şaşkın, sevenler kırgın, sevenler üzgün... :icon_sorr

Kimimizin yüreğine Sıla dokunuyor, kimimizin yüreğine Boran... Kimimizin yüreğine de hem Sıla hem de Boran dokunabiliyor...

Dizi öyle berbat işlendi ki ne Boran ne de Sıla tam anlamıyla haklı değiller. İkisi de mağdur, ikisi de aşık, ikisi de esir... Baş kaldıracak cesaretleri var ama o esareti yıkacak kadar köklü güçleri yok. İkisi de toy, ikisi de cesur...

Yapmayalım böyle, kırmayalım birbirimizi... Gerçek hayat zaten çok can yakıyor bi de sanal ortamda kırılmasın yüreklerimiz.:icon_sorr Önce Diyar ablam sonra Jess... Onlar üzüldükçe ben daha çok üzülüyorum. Değmez ki Sıla için ya da Boran için birbirimizi kırmaya...

Boran haklıdır bazısına göre, bazısına göre de Sıla haklıdır. Önemli olan o haklı olunan yerleri savunmak değil mi? İlla karşındaki insan senin doğrularını kabul etmek zorunda değil ki... Kabul etmese bile ''Saygı'' duymak zorunda. İnsan olarak yaşamanın kuralı bu değil mi zaten?

Güle dikeni var diye kızılır mı hiç? :icon_sorr

Sevgilerimle...

NOT: Bu en son yazdığım sözdeki ''gül''ün dizimizin yönetmeni olan şahısla uzaktan yakından alakası yoktur. :img-hyste :img-hyste yanlış olmasın diye şey ettim:img-in_lo

su-yagmur
28-06-07, 08:50
Herkese günaydın

Sıcak çok sıcak daha da sıcak olacak diyerek sizleri ferahlatayım dedim.

Nihz işim düştü elektrik idaresiyle işi bittikten sonra bir Ankara daki adsl görevlileriyle görüşse bir bakıma toplum hizmeti….
Yorumlarınızı okudum.Emre ,evlilik,aşk,saygı hatta Cihan konusu bile işlenmiş.çok çalışkan gördüm sizi sıcakta…benimde yazacaklarım var ama toparlayıp kelimelere dökemiyorum…

Zaman atlaması olmasın da şöyle olsun
16.bölümdeki gibi bir mantık hatası olsun .silah sesinden sonra Boran kendini vurdu yok Cihanın adamı Narini vurdu diye düşünmüştük.sonraki bölümde hop Boran Cihanın yanında bitivermiş olayı anlayamamıştık.
38 bölüm sonunda Boran Cihanı vurmuş olsun ama Cihan da Borana ateş etmiş olsun.Boran nefsi müdafadan tutuksuz yargılansın.Sıla İstanbul da kendi evinde kalsın.Boran bunu öğrensin.Sonra Sılanın sancıları sıklaşsın.Bedar Boranı arasın.Boran Bedirhanın doğumunu görmüş olsun.Boran Sılaya birazcık tavır yapsın.sonra barışsınlar..
tamam sustum ben hala rüya görüyorum galiba….

Sezon yorumum Narini sevmiyorum,kocasını da sevmezdim zaten…bir şeyi merak ettim.Narin Hanım ağa olabilir mi? yok canım o kadar da değil dediğinizi duydum ve sorumu geri aldım...:icon_whis
Sıla ve Boran kardeş konusunda ne kadar şansızlar.Birinin Azad gibi bencil bir abisi;diğerinin nankör kız kardeşi…ikiside evlerden uzak olsun….
Not: bütün soruları en kısa zamanda cevaplayacağım..

Salih Bozok un Yaveri Atatürk ü anlatıyor kitabını okumuştum.Atatürk ile Salih Bozok un anlarının da yer aldığı güzel bir kitaptır.Atatürk ün günlük hayatındaki davranışları;latife Hanımla evliliği ve boşanmalarını anlatan kitap

Hıfzı Topuzun Gazi ve Fikriye kitabını da beğenmiştim.

Şimdi okuduğum ise Maeve Binchy nin İtalyanca Aşk Başkadır…

haramikedi
28-06-07, 08:53
günaydın cici forumum.

şimdi bi alem olduk hepimiz. bir fıkra geldi aklıma ama yazıp yazmamakta tereddüt ettim.Her iki taraf için de geçerli bir fıkra diyeyim de kimse alınmasın.

Şimdi hükümdarın birinin adı TERZEK miş. Çevresindekilere "adımı söylerken aradaki "R" harfini unutursanız sizi şöyle asarım böyle keserim" dermiş. ve hergün "benim adım ne?" diye de hesaba çekermiş milleti. Birgün yeni gelen aşçıyı köşede sıkıştırıp:"söyle bakalım benim adım ne, ama adımı söylerken aradaki "R" harfini unutursan vay haline" demiş. Aşçı da aradaki R' yi unutmamaya özen göstererek o panikle cevap vermiş: BORK.

yani kelimelerin gerçek anlamı bir kenara, "şunu yapmadın bunu yap" diyerek insanların kafasındaki anlamı değiştiremezsiniz.Terzeke Bork derler, bu değişim uyum çabasını gösterse de gerçeği değiştirmez. özgür bırakın forumu..

bölüm yorumum da, Emre hakkındaki hüküm ne oldu? yani vuruldu diye yakasından düştüler mi?Sıla ve Narin konuşuluyor ama Emre unutuldu gibi. Yoksa kocası ölen hamile hükümlünün hükmünün kalkması gibi, kardeşi ölen hükümlünün sevgilisinin hükmü de kalkıyor mu?:img-hyste yani tabi, sevgili değiller ama aşiret öyle bildi ya.. :)

siyah-beyaz
28-06-07, 09:02
Dün Figan yazmıştı,gerçekten de Sıla'nın aşık olduğu biri olsaydı(Emre); Boran'a bunu söyleseydi,Boran *bu evlilik öyle ya da böyle yürüyecek*mi derdi;yoksa*İlk fırsatta ayrılacağız,sabret* mi derdi?Aklıma takıldı....

bimkolik
28-06-07, 09:12
Çok ilginçsin Sevgili Hemera...Bu güne kadar kimseyi kırmamaya özen göstererek yazıyordum.Ama "boğucu" dedikten sonra benim de bir kaç söz söyleme ihtiyacım doğdu.]
Sevgili seza, ben bu foruma bir anlamda hoş vakit geçirmek için giriyorum ve diziyi değil de kişileri hedef alan yazıları okuyup görmezden geliyorum.Cevaplamak aslında olayı hiç bir yere taşımıyor.Sevgili hemera bir karar almış, artık bu forum ona bir şey ifade etmiyorsa tabii ki burada olmayacaktır, belki başka bir forumda tekrar birlikte oluruz.Keşke polemik yaratacak bir veda olmasaydı. Asıl forumdan beni soğutan şey bu tarz kinayeli, suçlayıcı hedef alan yazılar çünki bunların dizi veya karakterlele ilgisi yok.Birilerini suçlayıp veda etmek neden? İnsan istemediği foruma zaten bakmaz bile.. .Aslında bu konuda yazmayı hiç istememiştim ama görüyorum ki hemeranın vedasına uzayıp giden mesajlar var.

...İnsanlar kendileri gibi düşünmeyenleri de kabul edip fikirlerini dinlemeye değer bulmadıkça hiç bir şey kazanamayız.
Evet, işte budur:good: ,keşke bunların yerine Sıla hakkında güzel bir yazı yazılsa da ben de karşı fikirleri okuyup Sılayı anlamaya çalışsam.İşin kolayı suçlamak.

.
Fikirlerimizi düşüncelerimizi yazdığımız için birbirimizi suçlayacaksak nerde kaldı düşünce özgürlüğü,nerde kaldı saygı zaten saygı olmadığı için sevgi de olmuyor maalesef.

Hiç bir şey olduğu yok mauseciğim, ben Boranı özledim,Atv reklamlarında sesini duydukça içim cızlıyor.... dizimi özledim,hem Boran'ı hem Mardini özledim, birisini hiç özlemedim onu zaten hepiniz biliyorsunuz:img-hyste

HaMbUrG*
28-06-07, 09:18
Boran haklıdır bazısına göre, bazısına göre de Sıla haklıdır. Önemli olan o haklı olunan yerleri savunmak değil mi? İlla karşındaki insan senin doğrularını kabul etmek zorunda değil ki... Kabul etmese bile ''Saygı'' duymak zorunda. İnsan olarak yaşamanın kuralı bu değil mi zaten?

Sevgilerimle...

KIRCICEGI, yine ben, insallah seni sIkMIyorumdur.. :icon_whis

Bu yazdiklarina katiliyorum. Hemde gercekten icten.Öylesine yazmiyorum.
Herkesin ayni fikirleri paylasmasini bekliyemeyiz. Her insan baska, bu durumda fikirlerde degisik degisik. Bence bu bi dezavantaj degil; aksine bi avantaj. Düsüncelerimizi yazalim, anlatmaya calisalim. Bu hemen niye baskasina fikir "kakalamak" olsun ki? Vatanda fikir özgürlügü var ( az cok.. :icon_whis ) kim ne isterse konusabilir, öyle degil mi?
Eskiden bu forumdada öyleydi.. Sizlerin yazdiklarinizi okumak, okurken gülmek vardi. Ya simdi..? Bi gerginlik, inceden inceye bi göndermeler falan filan. Yapmayin lütfen..!!

Kim Silayi sevmis, kim Borani sevmis ne yazar? Tamam, mesela bende Silayi sevmiyorum, ölsede pek umrumda degil. Ama Silayi sevenlere saygi göstermek gerek..! Siz Silacilarda (bakin nasil gruplasma olustu simdi..) üstünüze alinmayin, eger Silanin aleyhinde bisey yazilirsa..
Size yazilmiyor ki..! Sadece bi dizi karekterine yaziliyor! Ve bu dizi karekteri yüzünden ne hallere geldiniz..!

Ama Borancilarda agir laf etmemeleri gerekir.. Saygi duyun!! Lütfen! Aslinda o kadar kolay degil saygi duymak biliyorum, ama saygi duymuyorsaniz bile bunu disa cikarmamaniz gerekir.. Bi dizi icin (bu dizi sila olsa bile) arkadasliginizi durduk yere zedelemeye deger mi..?

hepiniz cok saygi deger kisilersiniz.. Bu asla degismiyecek..!!

GünIşığı
28-06-07, 09:20
Canım kabinemgil, çok sevgili paspas, karmançorman forum günaydın:img-yes:

Anketçibaşımız küstü gidiyor ama sualcibaşı her mesajında en az bir tane ile performansını sürdürüyor.

Dünden beri içimde kalmış bir soru:Eğer Sıla 2.bölümden beri Boran'dan etkilenip bu evliliğe uzak bakmamış olsaydı,siz bu diziyi takip eder miydiniz

Dünden beri içimde kaldı diyor ama inanmayın içinde kalır mı hiç?

Cevap veriyorum; Sıla Boran' a Boran da Sıla' ya çeşme başında , Celil' in evinde öyle bakmasaydı, düğünde birbirlerine kaçamak bakışları olmasaydı, Reyhani dansında bakışlar o kadar derin, etkilenmiş, davetkar olmasaydı. Bu diziyi 7. bölümde bırakmıştım....

Dün Figan yazmıştı,gerçekten de Sıla'nın aşık olduğu biri olsaydı(Emre); Boran'a bunu söyleseydi,Boran *bu evlilik öyle ya da böyle yürüyecek*mi derdi;yoksa*İlk fırsatta ayrılacağız,sabret* mi derdi?Aklıma takıldı....

Cevap veriyorum; İlk fırsatta ayrılacağız sabret demezdi ama mutlaka Sıla' yı özgür bırakmanın bir yolunu arardı ve gönlünde bir başkası varken ondan karısı olmasını beklemezdi. Boran Sıla ile onun isteği dışında birlikte oldu ama bunu yaparken Sıla' nın da istediği düşüncesi aklındaydı hatta hemen öncesinde "sen de istiyorsun, sakın inkar etme" sözlerini boşuna söyletmediler.:icon_sorr

Ödevimi yaptım şimdi teneffüs zamanı :

Bütün kitaplarını okudum ama en güzeli İtalyanca Aşk Başkadır dı, umarım sen de seversin. Bence seversin "adanmış" aşklar var içinde :img-yes:

Hep birşeyler unutup edit etmek zorunda kalıyorum benim kadar "edit" çi yoktur forumda:icon_sorr

KIRÇİÇEĞİ' m minik kelebeğim ne anlatırsan anlat (Emre bile olsa) hep iyi geliyor yazdıklarını okumak, bir ağacın altında oturup tatlı tatlı esen rüzgara yüzünü dönmek gibi...:img-kiss:

Aşağıya baktım da "cennet" gibi hepiniz birer yorum yapsanız ne güzel olur:img-in_lo

rhett-butler8/1
28-06-07, 09:30
Töreye neden sadece kadın gözüyle bakılıyor ki? Erkekler mağdur değil mi? Birileri de Boran'ın gözüyle baksa ya bu olaylara....

.

törenin kadınları mı sadece mağdur ettiği hususunda sana katılıyorum sevgili seza…..ama mağdur olan kadınların mağdur olan erkeklere oranı daha fazladır…boran ise bu berdel usulü evlilikte pek de mağdur tarafta sayılmaz sanırım….sevdiği bir eşe sahip…hemde töre sayesinde…..erkeklere artı da getirebiliyor bazı zaman…..:img-yes:

Sılayı şu bölüme kadar haklı yada şu bölüme kadar haksız görüyorum diyemem ….sılayı 38 bölüm içinde görmek gerekir diye düşünüyorum…tabi yalnız sıla için değil…herkes için….sılayı savunmak yada savunmamak….boranı savunmak yada savunmamak….bunu her fırsatta söyledim…yinelemek isterim…amacım salt sılayı haklı göstermek yada boranı suçlamak değil…iki karaktere de aynı yakınlıkta ve aynı uzaklıktayım….ama sıla dizisindeki sıla karakterinin tam özümsenemediği için….sırf eşine olan hıncından dolayı…..ki bu hıncı şöyle yorumlayabilmek neden mümkün olmasın…sonuçta fikir beyan ettiğimiz şeyler bize gösterilen sahnelerin yorumlaması….hepsi görsel bir boyut…henüz içselliğe gidilmediği için…bizler bu kadar fikir ayrılığına düşebiliyoruz…neyse….sılanın zorunlu evliliğinin ve bu evliliğininin evlilik olduğunu bilmediği düğününde boranın mest olmuş hallerini aklına getiriyormuş da bundan hınçlıymış……kendisinin kandırılmış olmasından dolayı kendisine sahip olmak isteyen bir eşe hınçlıymış….ben nedense böyle yorumluyorum…işte sılanın eşine olan hıncından dolayı almış olduğu tepkilerin sadece boranla paralelleşmesine karşıyım….onunla iyi geçindiği an doğru yolda olacak….geçinmediği zaman bu kadın boranı hak etmiyora gidilecektir….bu çokda iyi bir gözlem değildir kanımca….

Sılanın gitme yada kaçma sebepleri….sıla gitme kararını aldığı an narinin hükmünün kaldırıldığını boranın söylediği o gecedir …o gece boran o kadar çaresiz ve o kadar yenik gözüküyordu ki sılanın bakışından sessiz bir sitemin ve bu sitemede boranın başını eğmesiyle kaçma oyununun taşları atılmış oldu….sıla kocasına güvenmedi deniliyor…güvenmemiş olabilir….boran da kendisine bu hususta güvenmedi ki arjantine kaçma yolunu seçti….böyle bir karar almış olması bile şunu demeye çıkar…..evet sıla ben bu işi halledemeyeceğim….en iyisi biz beraber kaçalım…..zaten bu işi hiç birinin canı yanmadan halledilmesini beklemek hiç gerçekçi olmayacaktı….ya boran ya sıla….birinden biri feda edilecekti….ama sıla gitmekle kendince doğru bir karar verdiğini düşündü…doğuma an kalmış ve henüz bir netlik oluşmamış böyle bir durumda….bile bile ölümü bekliyor olması….sizce o kadar da cesur bir hareket olmaz mı…..boranın devamlı suskun bir gemi gibi bir şeyleri planlama çabaları sonucunda ……sılanın her şeyleri halletmek için içindeki o ateşe uyması sonucunda…..bu yaşanmışlıklarda nedense hep sılanın yanlışları varmış gibi görünüyor….sıla yaşadıklarından çok da mesut değil….gözünü boranda açtığını düşünürsek….boranın da normalden çok farklı bir yaşantıya sahip olduğunu düşünürsek….sıla çok da farklı tepkiler vermiyor….

Ben artık dizinin adının değişmesi teklifini sunuyorum….boran olsun dizinin adı…..sıla koyupta sıla karakterini bu kadar anlatamayan bir senaryo olamaz :img-help: …sıla ölen insanlar için gözyaşı döküp onlara başka bir hayat sunmak gibi erdemli bir davranış sergilerken bütün bu yapmaya çalıştıklarının aslında önemsiz bir şeylermiş gibi borana attığı bir bakışla tuzla buz olmasının senaryo mantığına uymadığını düşünüyorum..(ay ben ne çok düşünürmüşüm böyle:img-hyste )

Sevgili erik,
ne kadar güzel tanimlamissin Silanin davranislarini. Sana tamamen katiliyorum. Bir de sunu eklemek istiyorum. Sila Borana hayvan herif demeden önce Sivan Borana Emre ile ilgili "Siktiralimmi agam" demisti. Yani Sivan Emreyi vurdurtmak istiyordu. Boranda bunu onaylar gibi duruyordu. Bunun üzerine Sila merdivenleri hizli, hizli inip Borana "hayvan herif" demisti.

Birde Silanin dizi basladigindan bu yana normal bir evliligi, normal kari koca sorunlarinin oldugu bir evliligi, olmadi. Silanin "ölüm hükmü altinda yasama" diye bir kabusdan daha kötü, cünkü gercegin ta kendisi bir trajedisi var. Bu yüzden ben onun evliligini normal bir evlilikle karsilastiramam.
Aslinda ben gercek hayatda bile bir evliligin baska bir evlilikle karsilastirilmasini sacma buluyorum. Biri bana gelip ben kocama söyle söyle yaptim o da bu yüzden böyle böyle davrandi su da kocasina öyle davransada onunkide böyle yapardi düsüncelerini hep mantiksiz buluyorum. :

Bir hayvan herif cümlesinin çıkış yönünü unutmadan neden hayvan herif gibi abes bir ithamın sılanın ağzından çıktığını sky nin hatırlatması üzerine daha netlik kazandı……”sıktıralımmı ağam”---“hayvan herif”…..ikisinin de göze ve kulağa hoş gelmediği görülüyor….ama etkinin tepki doğurmamasını beklemek çok da mümkün değil….sıktıralımmı ağam sözüne cevap hayır gelmiş olsa da şayet böyle bir fikrin akıllarda olmuş olması yeterli….boran bir baş hareketi ile belki sıktıracaktı ama sıla “hayvan herif “demesiyle yerinde sayacaktı…..

Normal bir evlilikle karşılaştırma sky…çünkü hakikaten normal değil….bir evin sıcaklığı henüz o konağa gelememiş….kayınvalide ve kayınpederinden kendisine kalan sadece bir yatak odası olan…..ve günlerini çoğunlukla burda geçirip kafasındaki düşüncelerle don kişot olmaya çalışan bir gelin var….normal aile gezmeleri olmayan….aile üyelerinin bir arada yemek yemesi zor olan…..böyle bir evliliğe normal evlilikten önce evlilik demek yanlış…..evliliğin tek gerçek kanıtı sanırım bedirhan bebeğin varlığı…..

Ve arkadaşlar……fikir ayrılıklarından doğan bu küçük çaplı olmasını ümit ettiğim tartışmanın kimsenin birbirini üzmemesiyle netleşsin istiyorum….kısa sürede burda olmama rağmen uzun bir süredir sizleri takip ediyorum….ve her birinizle burda olmak adına üye oldum….:img-yes:

Bir senaristin beyninde oluşturduğu iki hayal karakter için kendimizi lütfen üzmeyelim…kırmayalım birbirimizi…..sonuçta senaryo bu….bugün boranın haklılığına destan yazdıran senaryonun bir sonrakinde belki sılayı davasında haklı olarak lanse edecektir…yani belirsiz bir senaryo……hangi dizilerde olmuyor bu yap-boz durumu…..

Anketçi güzelimizin vedasına çok üzüldüm:icon_sorr ….benimde kırgınlığım ise bu senaryonun tek taraflı işlev görüyor olması….hem kel hem fodul işte….:img-cool2

mause
28-06-07, 09:37
Yapmayalım böyle, kırmayalım birbirimizi... Gerçek hayat zaten çok can yakıyor bi de sanal ortamda kırılmasın yüreklerimiz.:icon_sorr Önce Diyar ablam sonra Jess... Onlar üzüldükçe ben daha çok üzülüyorum. Değmez ki Sıla için ya da Boran için birbirimizi kırmaya...

Sevgilerimle...

Kırçiçeğim,canım benim yaşça senden çok büyüğüm ama elini öpebilirim.:img-in_lo

Suyum-yağmurum,o sahneler bir kabus.Boran Cihan'ı vurmaz vurmayı ister ama vuramaz.Hem Boran ateş ederken Cihan neden tepki vermiyor?
Dilaver neden bir şey söylemiyor?

Bizler inat edelim,yazmaya devam edelim.:good:

Siyahımbeyazım,ilk başta bize tanıtılan Boran karakterine ve töre hükümlerine göre Boran Sıla'yı bırakmazdı.Çünkü hep ne dedi "3 kişinin hayatı,Narin,Azad ve Sıla","Ben töre yazmam uygularım".Sıla'yı boşaması demek berdelin diğer ayağı olan Narin ve Azad'ın da boşanması demekti.
Eeee o zamanlar aşirette boşanma olmadığına göre Sıla ve Boran da boşanamazdı.

Bimkoliğim,senin birisi bu sabah haberlerdeydi.Ece Sükan'ın defilesinde kıyafet taşıyordu.:img-wink:

Sevgili soğudum valla,bırakın isteyen istediğini yazsın,sizde kendi fikirlerinizi yazın.Sizi de okuyan size de katılan olacaktır.
Sevgili HeMeRa kendini savunacaktır.

SONAY T,hoş geldiniz aramıza.:good:
Ama biz turuncu siteyiz.:img-wink:

GO ne demiş"Bu sadece 1 dizi"

SONAY T.
28-06-07, 09:47
SONAY T,hoş geldiniz aramıza.:good:
Ama biz turuncu siteyiz.:img-wink:

sevgili MAUSE ,

ben burayı kış boyunca mavi site olarak kafamda belirledim..
.......olsun TURUNCU olsun,

sizin şu "müsterih "kelimesine illet olmuştum...Sıla'nın yapacağı hiçbir şey beni sarsmaz diyorum hala...1.cı kaçış ve 2.ci kaçış...bu SILA geri gelse bile yılbaşına kalmaz yine kaçar..

SILA------Okula yazıldım , burda kalamam gitmeliyim..:sad53: :sad53: ..(.hühü hühüü ağlıyor ve uçağın camından bakıyor..)...Boran sana söylesem ya benimle gelirdin ya da bana engel olurdum..bye bye

zeynepsudem
28-06-07, 09:50
Son bir kaç gündür sizi sevdiğimi söylememişim.:img-in_lo
Bütün suç sıcaklarda.

Fatoş Ablacığım, sıcaklardan ve elektrik kesintilerinden artık illallah ettim..
Ama gene de yaz mevsimini seviyorum... gülünü seven dikenine katlanırmış...sıcaklara katlanmaya çalışıyorum...

Burada, her kez düşüncelerini, birbirini kırmadan, bam teline basmadan yazmaya gayret ediyor... fakat bazen yorumlar farklı algılanıyor.........Sizinde güzel cümlenizde ifade ettiğiniz gibi, fikirlerimiz ve düşüncelerimiz için, birbirimizi suçlayacaksak... nerde kaldı... düşünce özgürlüğü.....:good:

Neler oluyor bize, neler oluyor ... ... :img-hyste

Ablacığım bende Sizi seviyorum..:img-kiss:

Ben size 1 şey sorsam.
Yoksa Yezda'nın çocuğu olmuyor diye Dilan(Sıla)kuma mı gelecekti.

Bencil Azad, kaçmak yerine, sırf kendi mutluluğu için, 13. yaşındaki Dilan' ın geleceğini ve hayallerini aklına bile getirmeden, Dilan' ı kuma olarak verirdi...:dito

Sky2 kızını 2 kere satan bir baba,zengin olduğunu öğrenince kendine pay çıkarmak isteyen bir baba istediği kadar "Kızımın kılına dokunanın, bende canını alırım" desin bana hiç de inandırıcı gelmiyor.

İzlemediğiniz diğer dizideki baba ise kızını çıkar gütmeden salt seviyor

27. bölümde; Cihan Sıla' yı Mardin' e kaçırdığında, Celil' de özel araç ile peşlerinden Mardin' e gitti.. Boran' ların konağın kapısında, korumalara; kızımın kılına dokunanın, ben de canını alırım dedi... Bunlar hep boş laf.... icraat yok maalesef...
Üstelik Celil ve Azad' ı, Cihan ta şirkete kadar gelip tehdit ettiği halde........ Celil oğlunu kimin öldürdüğünü biliyordu... Peki niye Cihan' a haddini bildirmedi...
Sıla bile bayan olduğu halde; Kabanın kuvvetini elinden alacağım derken... Celil niye elini kıpratmadı... peh.......:img-pilot

Sıla ile Bedirhan.... İsviçre' deki evlerindedirler...

Bedirhan: Bana babamı tekrar anlatırmısın.. anneciğim.
Sıla: Senin baban, bir melekti yavrum...
Bedirhan: Niye ağlıyorsun anneciğim.
Sıla: hayır yavrum ağlamıyorum.. gözüme toz kaçtı..

Boran.. İsviçre' ye Onları ziyarete gider..Fakat Bedirhan, daha Boran' ın babası olduğunu bilmemektedir.
Bedirhan: anneciğim.. bu amcayı çok sevdim. Ona baba diyebilirmiyim..
Boran: Benim de senin yaşlarında bir oğlum vardı evladım..:img-hyste :img-hyste :img-hyste

Teoman Abi ve Sevgili Bimkolik akşamki yorumlarınız:good:

Her zaman, daima BORAN FOREVER :img-clapp

Fatoş Abla, avatarındaki hamstır galiba.... çok sevimli aslında ama, ben fareden çok korktuğum için, avatarınıza bakamıyorum...:img-help:

siyah-beyaz
28-06-07, 09:52
İlk okuduğum kitabıydı.Ben bu yazarı okurken,İrlanda'yı da tanıdım.Örflerini,adetlerini...mesela kahvaltıda greyfurt dilimleri yediklerini bile...Sanırım muhafazakarlıkları bizlere benziyor biraz....Töreleri de var galiba...

Eeee o zamanlar aşirette boşanma olmadığına göre Sıla ve Boran da boşanamazdı.

Belki boşanamzdı ama ,başkasına aşık bir kadının gönlünü yapmaya,kalbini kazanmaya çalışırmıydı?Soruyu yanlış sordum aslında amacım buydu... Yaparsa,kızdığımız Emre'den,hatta belki Cihan'dan farkı olmazdı,ama bana yapamazdı,herkes kendi hayatını yaşardı gibi geliyor....Da gene de pek emin olamıyorum bu Boran olunca,malum sevgi kelebeğü.

figan1973
28-06-07, 09:53
niye kutuplaşma oldu ki diye düşündüm...
bence *beklentilerin gerçekleşmemesinden doğdu... ben aşk bekledim..
birbirlerini sevsinler,vaz geçemesinler istedim...öpüşsünler istedim...ama olmadı
seneryo benim istediğim gibi değildi...üstüne üstlük *şoray kanunları* gibi
dedikodular da çıktı...biraraya gelememelerinin senaryo icabı değilde *oyuncu
kaprisi* gibi yansıyınca da suç sılanın oldu...ve sıla ya ver yansın...
etki tepkiyi doğurur doğal olarak...boran haklı oluncada sılada haklı diyenler
ve tarafsızlığını koruyanlar oldu tabii...işler keskinleşincede her zaman olduğu
gibi*kimden yanasın,tarafını seç*gibi olmayacak yazılar veya bu anlama
gelenler,karşı tarafı sadece eleştirmek için yazılmış mesajlar ortaya çıktı..düşünceye değil *hangi taraf* diye bakmaya **o tarafsa aksini yazmalıyım*düşüncesi....BENCE..
yanlıştı bence..demokratik olmalıyım...hep söylüyorum demokrasi toplumun içindeki
bireyleri korumak içindir..ve demokrasiden daha iyiside bulunamadı henüz...BENCE.......

mause
28-06-07, 10:02
Hani geçende dalga geçtiğim reklam vardı ya."Büyük lokma ye büyük söz söyleme" demişler.:img-yes:

Medyum Erdoğan Hoca
Garantili Büyü Çözümü Kesin Sonuç Hızlı Sonuç
www.medyumerdogan.net

Kesin bu kadar eleştirdiğimiz GO bize büyü yaptırdı.:dito
Baş vursak üzerimizdeki büyüyü çözebilir mi acaba?:icon_whis
Bize muhabbet büyüsü yaparmı ki?:img-help:

sizin şu "müsterih "kelimesine illet olmuştum...

Çok iyi hatırlıyorum sizi.:img-wink:
Ama maalesef artık ne müsterihlik,ne umut kaldı.:icon_sorr

Kevser,Firuz ve Zinar sünnet evinde eğlenmeye devam ediyorlar mı hala acaba?
Kevser kesin masadaki yemekleri mideye indirmeden oradan ayrılmaz.
Bir de yemekler güzeldi ama ne uyduruktan bir sünnet düğünü alanıydı öyle.:img-beee:
Hiç özenli değildi beğenmedim.
İr daha Bir de ağa olan Boran ve ailesi tahta sandalyede,Kötü adam Aşiret kovgunu Cihan,babası ve Diloş koltukta.
Ne biçim misafir ağırlama bu?

Zeynepçiğim avatarımdaki fare maalesef,ama çok sevimli neden korkuyorsun ki.
Bir zamanlar kırçiçeğime demiştim böcekten korkma onlar senden korksun diye.Bu farelerde öyle.Korkmana gerek yok.:img-wink:

doray
28-06-07, 10:04
Tünaydın güzel forumum ..Sıcaklar herkesi bunaltmış galiba...:img-hyste

3.şahıslar sinsi yılan gibidir.Uyur,kabuk değiştirir ama asla sokmaktan vazgeçmez.[/b]
Yoksa Boran’a o muhteşem merdiven iniş şeklini kazandıran insanı fazlasıyla takdir edesim var.Şeytan diyor koy Boran’ı en üst kata,Emre ve Sıla’yı da alt kata.Yapıştır Emre’nin elini Sıla’nın yanağına zamkla. Seyreyle görsel şöleni. :img-in_lo
Minik civcivim güne senin esprilerin ile başlamak ne güzel...Allah sen ve harami başta olmak üzere bu forumu ve bu forumuda bulunan herkesi yazın boğuculuğundan ve sıcağından korusun...Hepinizi çok seviyorum...:cheer:
he he anladım anlamaz olur muyum:img-heh: korkulur senden demek o kadar nefret ediyosun,allahtan sen beni seviyosun ben de seni :img-kiss:
Azecim her zaman, daima sevgin bende bakidir.Ama senin sevgin ,benden korktundan değil dimi ,, yani gerçek.Çünkü 16 mesajı olan birisi olarak siz beni ne zaman tanıdız da sevdiniz? diye düşündüm de..:img-hyste :img-kiss:

Dünden beri içimde kalmış bir soru:Eğer Sıla 2.bölümden beri Boran'dan etkilenip bu evliliğe uzak bakmamış olsaydı,siz bu diziyi takip eder miydini
siyahım beyazım,Ben bu diziyi işlenen konusundan ziyade Boran olduğu için seyrettiğimden dolayı yine de seyrederdim.Benim derdim iki aşığın kıskançlıkla geçen aşk hikayesi değil.Hoş ben bu diziyi Cansu olduğu için seyretmeyecektim ama dizinin ilk bölümünde kızın haberi olmadan ailesinin başına öreceği işleri merak ettiğimden izlemiştim sonrasında da devam ettim.İkili ilişikilerde konu güzel işlenirse dizini izlenirliliği de artar .Yani bütün iş yönetmen ve senaryo ve oyuncularda.BBG dizisi de çok absürt bir konu ile başlamıştı ama oyuncular, senaryo ve yönetmenin becerisi ile hala ilk sırada yer alıyor.Yaprak Dökümü'de bilinen bir konu olmasına rağmen Sıla' dan daha çok izlenen bir dizi....Bence Sıla'da yönetmen şöyle bir yanılgıya düştü..Çiftler beraber olurlarsa dizinin heyecanı kalmaz ve belki de izlenmez...Halbuki Gül Hanım kendince bizlerin normal yaşantımızda bile göremeyeceğimiz bir kadın karakter yaratarak diziden bir çok kişinin soğumasına yol açtı..2. sezonda Sıla karakterini daha sevimli ve aklı başında yapsalarda seveceğimi hiç sanmıyorum..:img-beee:

şimdi bi alem olduk hepimiz. bir fıkra geldi aklıma ama yazıp yazmamakta tereddüt ettim.Her iki taraf için de geçerli bir fıkra diyeyim de kimse alınmasın.

Canım kedim ne güzel bir fıkra..Bu sıcak İstanbul gününde çok hoşuma gitti ve evde çocuklara da okudum..Çok güldüler.Çok yaşa imi..İyiki varsın...:img-hyste
Sevgili Seza ve Bimkolik yorumlarınız :good:

Günışığım geçen sayfalarada evliliği tarif eden yorumun :good:

Bu forumu ve bu forumda aklıbaşında olan herkesi ister Borancı isterse Sılacı olsun fark etmez bence forumun çeşitliği açısından çok seviyorum.Herkes birbiri ile aynı fikİrde olmak zorunda da olmayabilir.Ama ben bu forumda BORAN'ı savunanacak tek kişide olsam bana kötü muamale edilmediği takdirde yorumlarımı yazmaya devam ederdim.Birini sevmek için illaki o kişilerin fikirlerini etkilemeyede lüzum yok.Ama genel olarak karakterden ziyade forumun kendisini beğenmiyorsam kimseyi kırmadan usulca aradan çekilirdim..

FKENANCIM CANIM SEN NERELERDESİN?.ÖZLEDİM SENİ ...:icon_sorr

haramikedi
28-06-07, 10:09
Mardin aşiretlerin en yoğun olduğu yerlerden biri.
Belki de atıyorum ama bazen şöyle de düşünüyorum. Borandaki sabır, anlayış ve bana göre Sıla ile kıyaslandığında çok belirgin olan idealliği, dizi töre ve aşiretle savaşırken o kesmi rahatlatabilir. Çünkü aşiret ağasına yüklenen anlam kötü değil. Doğuyu da batıyı da anlayabilen, insan sevgisi olan,saygılı, sevdayı kuralların üstünde tutabilen ve akıntıya karşı duracak güçte biri olarak izleyen hedef kitlenin savunmaya geçmesini engelleyecek bir karakter.
Çok seviyorum Boranı çookkk.:img-yes:

-rhett, aslında Boran taa o zamandan Emreyi vurdurmuş olsa, tedavisine daha erken başlanırdı ne güzel ve Celilin de dediği gibi şimdi koşuyor olurdu..:img-weigh

-bu piranalardan soğudum valla, ne sevimsizler :img-hyste
http://img297.imageshack.us/img297/2019/9piranawh9.jpg

-gelecek sezondan beklentilerim arasında, Abayın biriyle aşk yaşaması, Lusinin evlenmesi ve Edipin de evlenmesi var. Mardin manzaraları görmek de isteriz.Güzel müzikler de. Sılanın uçağına havada yakıt ikmali yapılarak devamlı olarak gökyüzünde kalmasında hemeranın ve soğudum valla'nın çoğunluğu olarak hemfikiriz zaten :icon_whis

bi de Sıla ölsün :)

yaprak1907
28-06-07, 10:12
merhaba,forumdaki kara bulutları dağıtmaya geldim :icon_whis

haramikedi fıkran:good: yalnız en çok şey dikkatimi çekti..her iki taraf içinde diyeyimde kimse üstüne alnmasın..:img-yes: aslında ben bu konu hakkında yorum yapmak istemiyordum ama yapmadan da duramadım..:icon_whis ben diyorum ki şu konuyu kapatalım,baksanıza ne hallere düştük benim söylediklerimde her iki taraf için geçerli :)

yine diyorum ki hatasız kul olmaz!! dizideki her karakterin mutlaka bir hatası olmuştur..bunun ki fazla şunun ki az diye bir kıyaslama yapıp,formuda sılacılar borancılar diye bölemezyiz..:img-yes:

mause ablacım,oraya bende takıldım koskoca boran ağa kirve ama nasıl bir sünnet düğünü bilmem.. :bilmim..çok özensizdi bende beğenmedim..ayrıca bencede yezda ile evli olsaydı denildiği gibi dilan yada sıla kuma getirilirdi herhalde..:img-yes:

bana kızmayın ama şu mesajımı yazarken ne kadar çabaladım bilemezsiniz,biride benden alıntı yapıp beni yargılar mı diye:icon_sorr

neyse replere devam ağzımızın tadı yerine gelsin.:img-in_lo .mause ablacım acilen bana yeni bir oyun bulmak lazım..tüm kabinemin kutucukları dolunca napıcam:img-help:

edit 1 = soruyu cevaplamayı unuttum siyah-beyaz..sıla ikinci bölümden borana vurulsa,herşeyi kabullense ben diziyi izlemezdim..ben yeni bir sıla-boran senaryosu okumaya başladığımda bile belki saçma ama, sıla ve boran birbirine aşkını itiraf ettikten sonra senaryoyu okumayı bırakıyorum :) birbirleriyle inatlaşmaları benim hoşuma gidiyor..tabi bu saygısızlığa varmadığı sürece

jess
28-06-07, 10:31
Sabah sabah yaşadığım bir olayı paylaşmak istedim sizlerle.Tabii banane senin özel hayatından deme hakkınız saklı olmak koşuluyla anlatıyorum.:img-in_lo :img-in_lo

Hayırdır inşalla uyanır uyanmaz,garip bir yazma şevki geldi üstüme. Yorganı üstümden atıp geçtim bilgisayarımın başına.Başladım yorum yazmaya.

“Sevgili forumum....Sıla şimdiye kadar ne kadar çok acı yaşadı değil mi? Zorla evlendirildi, canına kastedildi, yerlerde sürüklendi, tecavüze uğradı, canından çok sevdiği kocası için herşeyi göze aldı." diye yazdım bir güzel.El parmaklarımı şöyle bir kütletip "Mardin’de yaşamayı kabul etti, 18 yaşında başına gelenlere katlandı, psikolojisi bozuldu,kahroldu,hırpalandı,mağdur oldu.Şu anda yaşadıkları da tüm bu acıların sonucuydu hep.” diye devam ettim yazıma.Sonra tam mesajı gönder tuşuna basacaktım ki sıçrayarak uyandım birden .Ellerim gayrı ihtiyarı gözlerime gitmiş.Bir de ne göreyim?At gözlüklerimi takmayı unutmuşum iyi mi?:img-fear2 Bir koşu gidip aldım geldim bıraktığım yerden. Sonra başladım tekrar yazmaya..." Boran asla geride kalmayı haketmemişti............":icon_whis :icon_whis

Annem hep der zaten gözlüklerini yanından ayırma diye...:icon_whis

Hem dün gece pastayı da çok kaçırmışım galiba.Kabus görüyorum çok yiyince.:img-eat: Bir daha yemeyeceğim.:icon_sorr :icon_sorr

GünIşığı
28-06-07, 10:50
Jess' im hükmü peşin civcivim, sen yatarken "at gözlüklerini" çıkarıyor musun?:img-pilot Benim gibi yapmalı yatarken de takmalısın. :img-yes:

Kedicik' im Terzek-Bork fıkrana bayıldım:good: Umarım aklımda tutup başkalarına da anlatabilirim. Benim kadar fıkra dinlemeyi okumayı seven ama birini bile aklında tutamayan, buna rağmen ikinci dinleyişinde sonunu bile hatırlamadığı halde sadece komik olduğunu anımsayıp gülebilen biri var mıdır acep?:icon_sorr

Eski bölümleri izlemeye başlayacağım(biraz ütü yapmam gerekiyor da) 12. Bölümden başlamayı düşünüyorum Sıcak+ütü+İstanbul bölümleri iyi gider diye düşündüm:img-hyste

Ama önce ben de foruma bir soru yöneltmeliyim. Emre Sıla' nın erkek arkadaşıydı. Öpüşecek kadar ilerlettikleri bir yakınlıkları ve hatta sonradan öğrendiğimize göre evlenme planları varmış. Hatta belki de Emre' ye "seni seviyorum" bile demiştir Sıla:icon_sorr Bu durumda Sıla' nın "berdel" gerçeği ile mücadelesi içinde Emre' yi sadece kendisini bu durumdan kurtaracak bir "yardım eli" olarak görmesi ve Boran' a aşık olmaya başlamadan önce bile geride kalmış bir sevgilisi varmış gibi davranmamasının nedeni nedir? Şöyle bir düşününce Sıla "aşk özürlü" gibi geldi bana:icon_sorr

gülkurusu
28-06-07, 11:13
Dünden bu yana sorular sorulmuş,hem de güzel sorular..Onları da yanıtlamak gerek tabii.Kırgınlıklar olmuş....Üzücü...Beklentiler karşılanamayınca böyle durumlar yaşanabiliyor, maalesef.Umarım 23 Temmuz'da Türkiye olarak böyle hayal kırıklıkları ve kızgınlıklar yaşamayız...Neyse,İzmir'imin güzel kokulu Kırçiçeği Sıla'nın duygularına dalamadık demiş...Okuyunca-evet,galiba...-dedim.Hemen doğru adres diye GO'ya saracaktım ki beni etkileyen birkaç sahne aklıma geldi.Paylaşmak istedim forumla...Belki bana başka pencereler açan olur diye... :img-help: Hatta o sahnelerde aferin CD,GO demişliğim bile vardır.:img-hyste
Korkmak,özlemek, kıskanmak,sevinmek.

Korkmak;3.ya da4.bölümdeki ilk kaçışında Sıla arabadan inip koşmaya başladığında ona ateş eden Cihan'ın önüne geçen Azat'ın vurulma anında Sıla'nın durup geriye bakışı ve sonrasında yaşananlar.Sıla ORADA korkuları ile kalakalmış ve ykılmıştı...Başka bir korku sahnesi ise,Neşe ve Erkan konağa geldiğinde onlarla gitmek istememişti.İki insanın ölümünü bile bile üstlenme ve o iki kişinin ölebileceklerini bilmenin korkusunu sizinle gelemem derken çok güzel yansıtmıştı...2. düğün vuslat korkusu....
Korkuyla ilgili aklımda kalan bir sahnede Boran'ın silah gösterdiği Sıla'nın Emre ile iş yerinin bahçesindeki ürperdimdediği sahneydi.Arkasını dönüp birşeyler arayarak çevreyi kontrol etmesi korku adına beni etkileyen bir andı....Neyin korkusuydu,KENDİ CANININ KORKUSUYDU..Başka bir korku sahnesi ise hala anlayamadığım,bir yerler oturtamadığım,:icon_sorr Boran nezarethanedeyken gerçekleşen Cihan-Sıla SAHNESİNDE Sıla'nın yüzündeki korkudur.-Hoş bu sahne daha sonra Sıla'nın silah karşıtı söylemleri ile traji- komik bir sahne haline dönüştü ya..:img-hyste -Sıla Cihan'la buluşmaya giderken yanına sadece silah alarak gider,Cihan'ın müthiş kıvraklığı ile korkar ve
silahını çıkartıpCihan'a doğrultmaya çalışır.Ne amaçlamıştır, kullanacak mıdır,bilinmez.Çaresizliğini korkularıyla birleştiren Sıla silaha bile başvurabilmiştir...O sahnede hem kendini hem de karnındaki bebebiğini koruyabilmek ve yaşayabilmek adına ölüm makinesinden yardım umma beklentisiniyüzüne çok güzel yansıtmıştır,Sıla...Benim etkilendiğim andır, o an.....İşte orada -ne çabuk silaha başvuruyorsunuz- diyenlerle aynı gibi olmuştur ama;korkusuCihan'ın sınır tanımaz kininden gelince belki de başka şansı kalmamıştı...
Kıskanmak;bu duyguyu Narin'in Yezda'yı anlatıp parmağına yüzüğünü takınca hissetmiştim.Ortaya çıkacağını bile bile Kevser'i kullanarak yalansöylemişti,Kİ yalan yaratılan Sıla karakterine uymuyordu...:img-cool2 Sıla'nın önüne atlayarak vurulmasını engelemeye çalışan Boran yaralandığında evine dönüp Abay'dan bilgi alarak tüm geceyi kalp çarpıntıları ile geçirdiği zamandı, bir başka kıskanmak ve özlem sahnesi bana göre.Sonrada evin bahçesine çıkıp gökyüzüne bakarak yalmarması ve duası...Kendi kendine bu kıskançlıktan kurtulması için Allah'tan yardım dilemesi...Bu da iyi işlenmişti...

Özlemek,özlem;
Bu da İst. bölümlerinde o çok kızdığımız resimlerle ortaya çıkmıştı.Hele bir sahne var ki...Sıla'ya resim zarfı gelmişti.Sıla zarfı açtığında-Boran açık renkli bir kazakla idi.-Boran'ı görüp öyle bir hiiiiii!!!!!!!!!!demişti ki özlem duygusu işte böyle olmalı demiştim

Tabii ki bunlar Sıla'nın duyguları adına benim için var olan sahneler.....Sıla'nın35.bölüm sonrası hallenmelerini anlamadığımda aklımda kalanlar.bU aklımda kalanlar ise sILA'NIN kendisi ile savaşının daha çok olacağı yönünde,ama artık bu savaşta bir de bebeği var...Yani yalnız değil...

Sıla'nın düşünceleri ise ;işte onlar eksik bana göre hem de fazlasıyla...Sohbetten uzak tavırlarıyla güvensizliği ile ve senelerce başka bir dünyanın içinde yaşanmışlığın buyurgan ama kibar uzaklığı ile Sıla'nın düşüncelerini bilmiyorum....Gördüklerim ise Sıla'nın işinin çok olduğudur.Sıla'nınçok işi var çok!!!!!!!!!

Sevgili de-rin,diyar yoklar.Niye ki??*?

KIRÇİÇEĞİ
28-06-07, 11:14
...boran ise bu berdel usulü evlilikte pek de mağdur tarafta sayılmaz sanırım….sevdiği bir eşe sahip…hemde töre sayesinde…..erkeklere artı da getirebiliyor bazı zaman…..

Sevgili Rhett,

Boran'ın berdel usulüyle gelen evliliğin ona artı olarak döndüğü fikrine katılmıyorum arkadaşım. Katılmıyorum demeyeyim de daha farklı düşünüyorum o konuda:img-yes:

Berdel durduk yere yapılmıyor diziden anladığımız ve gazetenin üçüncü sayfasından okuduğumuza göre. Belli bir şeyler oluyor ve onun sonucunda kız alınıp, kız veriliyor... Yani istekle kaçanlar berdelden puanlarını artı olarak alırlarken, bu evliliğe mecbur kalanlar puanlarını eksi olarak alıyorlar...

Berdelden mutlu çıkan iki kişi var sadece o da rahmetli Azat ve de Narin. Ne Boran ne de Sıla berdelden kârlı çıkmadılar bana göre... Boran'ın şuanda sevdiği bir eşi olması ve kendisini de seven bi eşi olması bu eksiliği yok etmiyor benim gözümde...

Boran berdelle başlayan bu evliliğe mecbur olduğu için devam etti. Töreye karşı çıkılmaz dendi, törelere yeni kurallar getirilmez var olanlar uygulanır denildi ve Boran istemese de bu var olan kuralı uyguladı...

İlk başlarda Sıla'dan etkilenmiş olsa da sonuçta içinde yaşadığı derin bir acı, derin bir hüzün vardı. Kendince tutması gerektiğine inandığı bi yası vardı. Berdel olunca tutması gerektiğine inandığı yası bırakmak zorunda kaldı. Hayatında bi kere çeşme başında gördüğü kızla aynı yastığa baş koyacaksın denildi. Tanımadan, huyunu suyunu bilmeden bi evliliğe zorlandı (Sıla'nın duygularına değinmek istemiyorum yeterince yazdığımı düşünüyorum)...

Sonra Sıla İstanbul'a gittiğinde aşk açısından büyük yıkım yaşadı ama eline silah verilip bu insanların hayatına son vereceksin denildi. Töreye yine karşı çıkamadı (İstanbul'a gitmeyi hemen kabul etmesi ve eline silahı hemen almasına kızmıştım ben ama Boran'ın yaşadığı ve büyüdüğü koşulları düşününce yani Boran'ı kendi içinde değerlendirince kızgınlığım geçti gibi oldu). Berdelle gelen evlilikte berdel bozuldu diye katil olması istenildi...

Son olarak da berdelle gelen evliliğe aşk eklenmiş olsa da bu Boran'ın çok da mutlu olduğunu göstermez bence... Sadece benim fikrim... Yanlış anlaşılma olmasın:img-in_lo

Bi de sayın GO çemkirmezsem işim rast gitmeyebilir:) Eğer bu dizideki erkekleri de adam gibi işleseydi bizler erkeklerin nasıl töre mağduru olduğunu görebilirdik. En basitinden Celil'in silahı atıp intihar ettiği sahnede herkes gözyaşlarına boğulurdu. Gözün çıksın töre diye ekranın karşısından tezahürat yapılırdı. Ama bizler Celil'i ''çıkarı için kızını seviyor'' diye bildiğimiz için etkilenmedik pardon ben etkilenmedim :img-cool2

Ama önce ben de foruma bir soru yöneltmeliyim. Emre Sıla' nın erkek arkadaşıydı. Öpüşecek kadar ilerlettikleri bir yakınlıkları ve hatta sonradan öğrendiğimize göre evlenme planları varmış. Hatta belki de Emre' ye "seni seviyorum" bile demiştir Sıla:icon_sorr Bu durumda Sıla' nın "berdel" gerçeği ile mücadelesi içinde Emre' yi sadece kendisini bu durumdan kurtaracak bir "yardım eli" olarak görmesi ve Boran' a aşık olmaya başlamadan önce bile geride kalmış bir sevgilisi varmış gibi davranmamasının nedeni nedir?

Gününüm Işığı Canım ablacım,

Soruna yanıt vermeyi çok isterdim ama vakti zamanında ben bu konu hakkında forumu karıştırmıştım :icon_whis Yani o konuda diyecek sözüm yok çünkü cevabı bilmiyorum:img-blush

Kısacası düşündüğümü söylersem eğer; Sıla ve Emre'nin geçmişteki yaşantılarına dair elimizde sadece tenisten kazanılmış bir kupa ve öpüşmeye ramak kala bi sahne var. O yüzden Sıla neden Emre'yi sevgili olarak görmedi de yardım eli olarak gördü bilemiyorum...:icon_sorr

ay iştahım kabardı:)

:dance: Emre Forever :dance: diyesim geldi:img-hyste

nihz
28-06-07, 11:19
Fatoş Ablacığım...
Ben hep objektif yazmaya çalıştım. Tekrar tekrar aynı şeyleri yazmak istemiyorum. Yorumlarım daha çok Sıla'ya dair olmuş olabilir. Bunun nedeni forumda Bran hakkında 10 tane şey yazılırken Sıla'ya dair 2 şey yazılması. İsteyen istediğini yazabilir tabii. Ben sadece görmezden gelinen bazı şeylerin altını çizmek istedim. Bu yüzden Sıla taraftarı gibi görünmüş olabilirim.

Hemera kusura bakma ama ne demek istiyorsun hiç birşey anlamıyorum. Bir diyorsun herkes istediğini yazabilir bir diyorsun bu forum beni boğuyor ben gidiyorum. Görmek istediklerini göremediğin için boğuluyorsun peki ya biz ne yapalım devamlı olarak fikirlerimizi dile getirdiğimiz için yargılanır insanlar olduk. Ben Sıla sevenlerin sevgilerine ve onu anlayan mesajlar karşısında hiç boğuluyorum demedim, demeyede hakkım olduğunu düşünmüyorum ama sen Sıla'ya çok yükleniyor, peşin hükümlüsünüz, objektif değilsiniz demeyi kendinde hak olarak görüyorsun. 10 tane Boran yazılıyorsa 2 tane Sıla yazılıyor demişsin ne yapalım yani arada sayısal fark var diye içimizden geçenleri yazmayalım mı?

Sevgili Jess de, Nihz de yazı yazmış.. Daha tamamını okuyamadım.
Arkadaşlar ben Boran'ı neden seviyorsunuz, Sıla'yı neden sevmiyorsunuz dedim mi hiç? Sorun Jess'in dediği gibi sizin Sıla'yı haklı göremeyişiniz değil ki... Sıla'yı sevmek zorunda değilsiniz. Beni rahatsız eden artık bazı eleştirilerin bana göre tatsız, kırıcı boyuta gelmesi.

Bazı eleştiriler ??????? Hangi eleştiriler hemera lütfen söyle seni rahatsız eden bir şeyi neden açıkça paylaşmayıp genelliyorsun ve sonrada ben sizi kast etmedim diyorsun. Sıla'yı neden sevmiyorsunuz demiyorsun ama Sıla'ya karşı yorum yapılınca boğuluyorsun yani açtığın pencere aynı sokağı görüyor. Ha neden sevmiyorsunuz demişsin ha boğulmuşsun...

Bazı arkadaşlarıma verilen cevaplar beni de üzüyor. Belki siz farkında değilsiniz. Ama dışarıdan bakılınca bu durum çok bariz belli oluyor. Sanki yıldırma politikası güdülüyor. Bir kişi bir yorum yazdı mı aynı yorum farklı kişilerce defalarca alıntı yapılıyor. Yapılsın, ama bazı üsluplar hiç hoş değil. "Ne oluyor?" diye düşünmeden edemiyorum artık.

Bazı arkadaşlar kim?????Kimin cevapları seni üzüyor?????????? Neden o bazılarını ve üzücü cevapları söylememekte bu kadar ısrarcısın. Söyle bizde bilelim öğrenelim ve bu kadar gerilmeyelim. Kim kimi yıldırıyor hemera söylermisin bir tane Sıla össün yada Sıla'yı anlamayan arkadaş Boran'a karşı yazılmış bir mesaj üzerine boğuluyorum dedi mi ya da kimseyi saygısızlıkla suçladı mı? Burdan yola çıkarak yıldırılmak istenen bizler gibi geliyor bana ama ben en azından kendi adıma şu kadarını söyleyebilirim. İnandığım hiç bir şeyden vazgeçmedim sonuna kadar gittim ve bu forumda da böyle olucak. Yılmak ve yılmamak kişinin elindedir.

İlk başta birbilerine X'ciğim, X'im diye sevgi dolu cümlelerle hitap eden kişiler sonradan birbirl