Tüm Versiyonu Göster : Sıla - Sezon Finali Yorumları 1

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10

nslmia
19-06-07, 10:59
Bölüm yorumlarına bu başlık altından devam edebilirsiniz arkadaşlar. Herkese iyi yorumlar...

mause
19-06-07, 11:04
Bölüm yorumlarına bu başlık altından devam edebilirsiniz arkadaşlar. Herkese iyi yorumlar...

Neslihancığım teşekkürler.:img-in_lo
Umarım bu yeni sayfa umutlarımızın tavan yapacağı bir sayfa olur.:happy0064

Bu kadar hayalkırıklığı yaratan 1 sondan sonra bile umuttan bahsediyoruz ya.
Sayın GO bizim gibi sadık izleyici bulamaz.:img-blush

Yeni sezonda;

Zaman atlaması istemiyoruz.:dito
Boran'ın bebişinin doğmasına tanıklık etmesini istiyoruz.:img-punk:
Bedirhan'ın başka ellerde büyümesini istemiyoruz.:icon_evil

Her türlü mantık hatası kabulümüzdür.:good:

de-rin
19-06-07, 11:10
Sıla ile ilgili sormak istediklerim var demiştim. Sıkı durun soruyorum:)

1) Sıla, kaçışını İsviçre'ye değil de İstanbul'a yaparsa ve Emre'ye giderse burada kızılacak kişi Emre midir , Sıla mıdır? (Sıla'nın uzanan elini Emre tutarsa bu suç mudur?:icon_sorr )

2) Akşam kanallar arasında zap yaparken Star'da yayınlanan İki Aile'de takılı kaldım. Oğuz eski damatlığının cebinden ilk eşiyle olan düğün davetiyesini buldu ve hüznün doruklarındayken yanına Eda geldi. Yani evleneceği kişi.(Bu arada Eda da ikinci evliliğini yapıyordu.) Eda davetiyeyi görünce hüzünlendi ve Oğuz'dan özür diledi. Onu geçmişi de dahil herşeyiyle sevdiğini söyledi... Aklıma hemen Sıla, Yezda ve Boran geldi... Sıla'nın Yezda'ya saygı duyması mı gerekirdi? :img-pilot (Ben olsam nasıl davranırdım bilmiyorum ama o sahneyi izlerken nedense aklıma hemen Sıla ve Yezda'ya olan tavrı geldi:icon_sorr )

sevgili kırçiçeği haydı sor sor

1)- ilk önce Sıla'ya kızarım neden yine fikrini değiştirdi diye.çünki herşeyi İsviçre'ye göre ayarlamıştı ((en önemliside Emir sultanın okuluydu ))yine mızıkçılık yaptı diye:img-yes: .

sonra emreye kızardım sıla'nın arkadaşça, dostça uzattığı eli; yanlış yorumlayıp tutmak isterse diye...(bak burada açıkaçık söyledim kıçiçeği , Emre Sıla'nın Boran'ı , Boran'ında Sıla'yı sevdiğini biliyor eğer hafıza kartını kaybetmemişse Amerika'da))

2)-Boran'ı gerçekten dediği gibi tek aşkı olarak görüyor vede seviyorsa Boran'ın önceki ve ölmüş karısınada saygı duyması lazım...sevmesini onu yaşatmasını kimse bekleyemez fakat ölmüş olduğu için ölüyede saygı gösterebilir diye düşünüyorum.Yezda'yı Boran unuttu falchbacklerde bile zar zor hatırlarken Sıla her olayı kıskanclık yapıp Yezdaya getiriyor.Boran YEZDAYI Sıladan çok mu sevdi hiç zannetmiyorum yazdayı kaçırdığı zaman aşiret karşısında zor durumda kalmış olabilir fakat sıla ile evlendiği ilkgünlerden itibaren sılanın aceleciliği yüzünden ,boran +sıla+aşiret sürekli iç içe ayrılmaz oldular.

Sevgili de-rin bu renk iyi mi?:icon_whis QUOTE]

mause sen uygun görürsünde bizler kabul etmez miyiz teşekkür ediyorum

[QUOTE=mause;3763749]

Yeni sezonda;

Zaman atlaması istemiyoruz.:dito
Boran'ın bebişinin doğmasına tanıklık etmesini istiyoruz.:img-punk:
Bedirhan'ın başka ellerde büyümesini istemiyoruz.:icon_evil

aynen katılıyorum sevgili mause

pills11.com ;))

Asteria
19-06-07, 11:12
Canım forumum tünaydın.. :happy0064

Acayip bir gün geçiriyorum. İstanbul'da hava çok sıcak. Sabah arabada gelirken bir tarafım bronzlaştı resmen :) Gelir gelmez masama kahve döktüm. Haa, dün akşam kardeş siteye resim eklerken orayı da kilitleyiverdim. :icon_whis Burası da birazdan çıldırık olursa bilin ki, suçlusu benim arkadaşlar. :img-hyste

Şöyle bir düşünüyorum da, hayatımda en çok tüyo aldığım dizi Sıla oldu.
Bazen yüreğime su serpti bu tüyolar. Bazen tam tersine içimi bunalttı.
Okuyup uçuşa geçtiğim ve cuma akşamı da çakıldığım da çok oldu. :img-hyste
Önümüzdeki sezon da yapım ekibi tüyo dağıtmaya devam edecek mi çok merak ediyorum. Dizinin başlamasına bir ay kala "Yeni bölümler harika olacak." diye ortalığı velveleye verecekleriden şimdiden eminim.

Hemera'cım anketini cevaplayacağım birazdan. Yeni rengin hayırlı olsun :img-wink:

Fatoş ablacığım bu renkçibaşıcılık seni çok yoracak, şimdiden uyarayım :)
Çok sıkışırsan pembemtrak, yeşilimtrak, uçuk yeşil, uçuk mavi gibi tonları da önerebilirsin :img-hyste Sevgili Teo'yu mavi yapalım. Ne de olsa forumun yegane erkek üyesi.

Sahi size söyledim mi.. Ben sırf merakımdan Gümüş'ün final bölümünü izledim. :icon_whis Oradaki Bahar'ı holding başkanı yaptılar. Dizinin sonunda zavallımın resmen tipi kaymıştı :img-hyste Assolist saçı gibi topuzlar, çerçeveli gözlükler, ciddi döpiyesler.. . Sanki şirket başkanı olmak için bu şekilde görünmek şart. :img-beee: İş dünyasında olmasak yutacağız.

Olur da zaman atlaması olursa bizim iş kadınımız Narin ne şekle bürünecek çok merak ediyorum doğrusu :img-pilot

Eylül
19-06-07, 11:22
Selamlar güzel forumum,

Bir yemeğe çıktım, geldim sayfayı yenilemişsiniz. Bu arada benim başım kel mi? Bu renk olayını kim organize ediyor? Hani benim rengim? Tez zamanda bana da bir renk ayarlana.....Bu kadar renkli bir forumda renksiz kalmak olur mu? :img-wink:

Not 1 : Zaman atlamasına hayır!:img-cool2
Not 2 : Hapiste Boran'a hayır!:img-cool2
Not 3 : Babasından uzak Bedirhan'a hayır!:img-cool2
Not 4 : Boran'dan uzak Sıla'ya evet! :happy0064

Asteria
19-06-07, 11:26
Yeni sezonda;

Hani diyorum ki.. Madem her türlü mantık hatası kabülümüz..:img-blush
Beşinci bölümden sonrası tamamen rüya olsa ne güzel olur :img-in_lo

Boran yeni baştan Sıla'yı kazanmaya çalışır. Sıla yine Boran'dan uzak durmaya çalışır. Yoksa tam tersi miydi? :img-hyste Azad'ı da göstermelikten yurt dışına çalışmaya yollarlar. Maraba olmaya daha fazla dayanamamıştır mesela... Hem Emre de sakat kalmamış olur..

Çok mu uçtum? :icon_sorr

nihz
19-06-07, 11:27
Turuncu yaz'ıma, Yeş_il ve Fkenan'cıka kocaman öpücükler yollarım, ellerinize sağlık arkadaşalar:happy0064

Paspas, çilekeş ama bütün bunlara rağmen umutlu forumuma ve kabinemgillere selam ederim:img-yes:

Anket yapılmış, cevap vermeden geçmek olmaz

1-Genel olarak bu bölümü beğendiniz mi?

Çok akıllı, uslu izleyici olduk beğensekte, beğenmesekte yiyoruz:img-hyste
Yine yeni yeniden beğenmedim. He bölüm acı, içim dışım şişti:img-pilot

2-Bu hafta en beğendiğiniz sahne?

Sandalye tepesinde uyumuş Boran:img-in_lo Avluda eskiyi hatırlayan Boran:img-in_lo Şiir okuyan Boran:img-in_lo ve Kısacası sahnede Boran varsa beğenirim:img-hyste

3-Bu hafta beğenmediğiniz sahne?

Sıla2nın dokunma bana dediği o sahne varya ben ona bir dokunucam görecek o zaman gününü:img-pilot

4-En beğendiğiniz performans kimlerin?

Mehmet Akif Alakurt

5-Aklınızda kalan replik?

Sılasını da sıpasını alıp gidiyor
Bin yıllık kir bir yıkmayla temizlenmezzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

6-Sizce seneye zaman atlaması olacak mı?

olmasın, olmasın, olmasın, olmasın, olmasın......

7-Cihan'ın akıbetinin nasıl olacağını düşünüyorsunuz? (Ölecek, sakat kalacak.. v.b.)

Cihan gibi pislikten kurtulmak bu kadar kolay olur mu hiç:img-pilot

Mausem hani benim rengim:icon_sorr

Moonrosee
19-06-07, 11:38

Asteria'm benim gözlerim yeşil olduğundan ve Eriklerimden dolayı Yeşil renk bende:img-yes:

Gümüş'ü bende izledim Bahar'ın sahnesi tam bir felaketti.Zaten o rolü oynayan kişinin bir ropörtajında okumuştum iş dünyasında örnek aldığı tek kişi Güler Sabancıymış:icon_whis

Narin artık işe giderken yazmasını takmıyor.Yakında mini etek ile dolaşır:img-cool2 Oda iş konusunda bir hata yapar Azad gibi hayata küser eski entarilerini yazmasını tekrardan kullanmaya başlar.:img-beee:

Not: Turuncu'm klip için teşekkürler ellerine sağlık.:img-in_lo

mause
19-06-07, 11:40
Canım forumum tünaydın.. :happy0064

Çok sıkışırsan pembemtrak, yeşilimtrak, uçuk yeşil, uçuk mavi gibi tonları da önerebilirsin Sevgili Teo'yu mavi yapalım. Ne de olsa forumun yegane erkek üyesi.

Selamlar güzel forumum,

Bir yemeğe çıktım, geldim sayfayı yenilemişsiniz. Bu arada benim başım kel mi? Bu renk olayını kim organize ediyor? Hani benim rengim? Tez zamanda bana da bir renk ayarlana.....Bu kadar renkli bir forumda renksiz kalmak olur mu? :img-wink:

Canım arkadaşlarım,isteyen istediği rengi seçebilir,hayatın bütün güzel renkleri sizin olsun.:img-in_lo

Hani diyorum ki.. Madem her türlü mantık hatası kabülümüz..:img-blush

Boran yeni baştan Sıla'yı kazanmaya çalışır. Sıla yine Boran'dan uzak durmaya çalışır. Yoksa tam tersi miydi? :img-hyste Azad'ı da göstermelikten yurt dışına çalışmaya yollarlar. Maraba olmaya daha fazla dayanamamıştır mesela... Hem Emre de sakat kalmamış olur..

Çok mu uçtum? :icon_sorr

Asteriam,mor perim,kediciğim çeşme başını önermişti rüya sahnesinden başlamak için.:img-hyste

Sonuçta aylarca kandırılmadık mı?
Törelere karşı elele aşk diye.:icon_sorr
Hani nerde?
Ya töre var aşk yok,ya aşığım diyen ama gösteremeyen Sıla var.
Ya da hep aşık Boran var.

[
Mausem hani benim rengim:icon_sorr

Hilom senin rengin,benim gönlümün yeşili,kırmızısı,sarısı,mavisi:img-in_lo

KIRÇİÇEĞİ
19-06-07, 11:42
sevgili kırçiçeği haydı sor sor

1)- ilk önce Sıla'ya kızarım neden yine fikrini değiştirdi diye.çünki herşeyi İsviçre'ye göre ayarlamıştı ((en önemliside Emir sultanın okuluydu ))yine mızıkçılık yaptı diye... .

sonra emreye kızardım sıla'nın arkadaşça, dostça uzattığı eli; yanlış yorumlayıp tutmak isterse diye...(bak burada açıkaçık söyledim kıçiçeği , Emre Sıla'nın Boran'ı , Boran'ında Sıla'yı sevdiğini biliyor eğer hafıza kartını kaybetmemişse Amerika'da))

Sevgili Derinciğim,

Açık açık yazmışsın sağol:) Şimcik olmamış şeylerden yazacağım için fazla ütopik gelebilir ama yine de yazıyorum...

Sıla doğum sancısı tuttuğu için ve de Dilan'ı almak için İstanbul'a iniş yaparsa ve doğum yine ertelendiği sırada Emre'yi yanına çağırırsa Emre'nin Sıla'nın yanına gitmesi normal... Burada başka anlamlar çıkaracağını sanmıyorum Emre'nin... Gayet dostça, arkadaşça davranır... Sıla yine eskisi gibi kime nasıl davranacağını karıştırırsa Emre'nin küllenen aşkı yeniden alevlenebilir, ona bişey diyemem:icon_sorr

Hani diyorum ki.. Madem her türlü mantık hatası kabülümüz..

Çok mu uçtum?

Mor Peri'm, :img-in_lo

Uçmadın canım merak etme... bu yaşadıklarımızın hepsinin rüya olması ne güzel olurdu... Hatta Teoman abimin bi senaryosu bile vardı o şekilde...:img-wink: Boran ve Sıla birbirlerine aşık olmamış, Sıla kendi isteğiyle ailesini görmeye gelmiş ve o sırada Boran'a aşık olmuş, isteyerek Boranla evlenmiş olsaydılar keşke. Hem Boran hem de Sıla çok daha mutlu olurlardı:img-in_lo

Lodoslar Kenti'm, İzmirli'm Canım benim:img-in_lo

Cevabın için teşekkür ediyorum sana... Yazan ellerine sağlık...

Aklıma bir soru daha geldi:img-pilot

En başa dönün önce dizinin ilk bölümlerine. Döndünüz mü?:) Eğer Sıla, Boran'a hiç aşık olmasaydı, Sıla'nın kaçışına bu kadar kızar mıydınız? Ya da onun yaptıklarını bu kadar tepkili olur muydunuz? Sevmediği bir yerden ve sevmediği bir insandan kaçınca bu denli sizi acıtır mıydı, kızdırır mıydı? :img-pilot

Eylül
19-06-07, 11:48
Sıla ile ilgili sormak istediklerim var demiştim. Sıkı durun soruyorum demiş Kırçiçeğim. Ben de dilimin döndüğünce yanıtlayayım :

1) Sıla, kaçışını İsviçre'ye değil de İstanbul'a yaparsa ve Emre'ye giderse burada kızılacak kişi Emre midir , Sıla mıdır? (Sıla'nın uzanan elini Emre tutarsa bu suç mudur? )
Çiçeğim; Sıla kaçışını zaten İsviçre'ye değil, İstanbul'a yapar. Ötesi çok masraflı olur. Emre'ye giderse kızılacak kişi Sıla'dır. Emre'nin kendisine karşı olan duygularından ve törelerden aldığı yaralarını bile bile ona gitmesi ne kadar bencil ve akılsız olduğunu bir kez daha teyit etmesi anlamına gelir.
Emre'nin herşeye rağmen kendisine uzanan eli tutması ise; kendisini mağdur durumundan, haksız durumuna sokar. Sıla istemeden de olsa Emre'yi de kullanmış ve ona da zarar vermiştir. Sonra da sözde aşkını ve tarafını seçip, onun çocuğunu doğurmak istemiştir. Emre'nin artık bu olaya bu şekilde dahil olması son derece gereksiz ve itici olur...

2) Akşam kanallar arasında zap yaparken Star'da yayınlanan İki Aile'de takılı kaldım. Oğuz eski damatlığının cebinden ilk eşiyle olan düğün davetiyesini buldu ve hüznün doruklarındayken yanına Eda geldi. Yani evleneceği kişi.(Bu arada Eda da ikinci evliliğini yapıyordu.) Eda davetiyeyi görünce hüzünlendi ve Oğuz'dan özür diledi. Onu geçmişi de dahil herşeyiyle sevdiğini söyledi... Aklıma hemen Sıla, Yezda ve Boran geldi... Sıla'nın Yezda'ya saygı duyması mı gerekirdi? (Ben olsam nasıl davranırdım bilmiyorum ama o sahneyi izlerken nedense aklıma hemen Sıla ve Yezda'ya olan tavrı geldi )
Kışkançlık insanın doğasında var. Özellikle sevdiğin kişi için vaktiyle değerli olmuş ve sevilmiş kadın veya adama karşı. Anlayışlı davranmak ve olgunluk göstermek elbette takdire değer bir davranıştır. Hem kendini hem de sevdiğin insanı güç durumlardan kurtarır. Ama nasıl yaşanır, neler hissedilir bilemiyorum. Biz yaşam sebebimle geçmiş ilişkilerimiz üzerine hiç konuşmadık. Böyle olması doğru mu bilemiyorum ama huzurlu olduğumuz kesin. Bildiğin zaman tepkiler herkese göre değişik olur sanırım. Bence pekçok şey gibi bunun da kesin bir doğrusu olmamalı....

Oldu mu pempe çiçeğim.

mause
19-06-07, 11:55

En başa dönün önce dizinin ilk bölümlerine. Döndünüz mü?:) Eğer Sıla, Boran'a hiç aşık olmasaydı, Sıla'nın kaçışına bu kadar kızar mıydınız? Ya da onun yaptıklarını bu kadar tepkili olur muydunuz? Sevmediği bir yerden ve sevmediği bir insandan kaçınca bu denli sizi acıtır mıydı, kızdırır mıydı? :img-pilot

Kırçiçeğim,sen sor biz cevaplayalım:img-wink:

Sıla Boran'a aşık olmasaydı hiç kızmazdım.Şimdi de kaçışına kızmaktan çok hebersiz bir şekilde kaçmasına kızıyorum daha çok.
Hele ki Boran karakteri böyle masalsı bir karakter olmasaydı kesinlikle hepimiz kaç Sıla kaç diye tempo tutardık.

Ağladım günlerce
Sordum gecelerce
Sandım bir bilmece
Yittim gidince

Ne arabesk günler,geceler yaşadım
Resmine bakıp bakıp ağladım.

Sen hainsin sen
Sen kalpsizsin sen
Bütün dünyamı yıktın revamı
Yanacaksın bilsen.

Kıraç'tan Arabesk Günler.Boran'dan Sıla'ya olsun.:icon_sorr

nihz
19-06-07, 11:56
Hilom senin rengin,benim gönlümün yeşili,kırmızısı,sarısı,mavisi:img-in_lo

Bak şimcik nasıl bir gönül almadır bu:img-in_lo :img-in_lo Zaten nslmia'm bana çıldırık nihz demiş:img-hyste
O zaman ben alacalıbulacalı çıldırık işkence bankanı ezik nihz oluyorum:img-hyste :img-hyste

Şimdi bu kız niye geldi diyorsunuz en önemli ve asli görevimi unutmuşum 2 dk. Sümüklü Sıla'ya sarıp gidicem:img-hyste Yunik'im o yakuza kılıçı ile beni parçik pinçik edecek :img-yes:

Sıla'yı son model bir uzay mekiği ile uzaya seyahata yollayasım var. Ufoların düzenleride çok köhne imiş, gidip birazda oradakileri özgürleştirsin:img-hyste

Sezon Finali Yorumuda yapayım, Boran'ıma kelepçe takanlara İstanbul sokaklarını sekerek dolaşma cezası verdim gitti. O güzellim eller nasıl olurda kelepçelenir:icon_sorr

Asteria
19-06-07, 11:56
Arkadaşlar. Alacağınız olsun..

Turuncu Yaz'ım
Ye-şil'im..
Fkenan'ım..

Klipleri nihayet izledim. Toplu halde altüst ettiniz beni. Kuşlar cik dese ağlayacak duruma geldim :img-cray: :img-cray: Duygusallığım tavan yaptı.
Hepinizin ellerine, kollarına sağlık...

Bu arada dün tüplü siteye giremeyen tek kişi galiba benmişim.. Başka kimsede "mahkeme kararıyla erişim engellenmiştir." mesajı çıkmamış. Bir an acaba yutüp ü bizim şirket mi mahkemeye verdi diye şüphe ettim :img-hyste

Şimdi sırada Moon Beam'imin klipleri var.
Onlar da duygusal ise ben bugün akşama kadar iptal olacağım kesin :)

Eriğim yok öyle bir başına yeşil rengi sahiplenmek :img-hyste Bu forumda adı yeşil ile başlayan üyeler var. Kimsenin hakkını yeme. Sen otur, eriklerini ye :img-hyste

Bence forumda renk kardeşliği kuralım. Herkes kendine bir renk kardeşi bulsun. :img-hyste (Maksat, Fatoş abla'mı kurtarmak :img-hyste Yoksa telef olup gidecek)

Su Yağmur'un yorumu bir türlü aklımdan çıkmıyor arkadaşlar.
Bedar ana beyaz donuyla İsveç'de :img-hyste
Boran'a İstanbul'da bir kot pantolon giydirememiştik.
Arjantin'deyken giyer miydi acaba? :img-in_lo

Boran, elinde Sıla'nın pasaportu olmadan nasıl gidiş işlemlerini halledebildi?
Bu büyük bir mantık hatası olmuyor mu? :icon_whis

mause
19-06-07, 12:09
Arkadaşlar. Alacağınız olsun..

Turuncu Yaz'ım
Ye-şil'im..
Fkenan'ım..

Klipleri nihayet izledim. Toplu halde altüst ettiniz beni. Kuşlar cik dese ağlayacak duruma geldim :img-cray: :img-cray: Duygusallığım tavan yaptı.
Hepinizin ellerine, kollarına sağlık...

Bence forumda renk kardeşliği kuralım. Herkes kendine bir renk kardeşi bulsun. :img-hyste (Maksat, Fatoş abla'mı kurtarmak :img-hyste Yoksa telef olup gidecek)

Boran, elinde Sıla'nın pasaportu olmadan nasıl gidiş işlemlerini halledebildi?
Bu büyük bir mantık hatası olmuyor mu? :icon_whis

Canım Asteriam,sen bu kliplerin üzerine 1 de Canan Tan'ın Piraye'sini oku.At kendini boğazın serin sularına:img-help:

Renk kardeşliği:good: :happy0064 :img-in_lo

Boran'da Sıla'nın pasaportu yok ayrı,bir taraftan da Sıla yurt dışına çıkış işlemlerini yaptırıyor.Anlayamadım gitti.:bilmim

Büyük mantık hatası mı dedin? :img-hyste

Biz en büyüğünü sezon başında istiyoruz.:happy0064

de-rin
19-06-07, 12:11
Sevgili Derinciğim,

Açık açık yazmışsın sağol:) Şimcik olmamış şeylerden yazacağım için fazla ütopik gelebilir ama yine de yazıyorum...

Sıla doğum sancısı tuttuğu için ve de Dilan'ı almak için İstanbul'a iniş yaparsa ve doğum yine ertelendiği sırada Emre'yi yanına çağırırsa Emre'nin Sıla'nın yanına gitmesi normal... Burada başka anlamlar çıkaracağını sanmıyorum Emre'nin... Gayet dostça, arkadaşça davranır... Sıla yine eskisi gibi kime nasıl davranacağını karıştırırsa Emre'nin küllenen aşkı yeniden alevlenebilir, ona bişey diyemem:icon_sorr

sevgili kırçiçeği, hımmm ne diyeyim şimdi.

1- sılanın doğum sancısı tutarsa ki bu gidişle çok daha tutacak 3cm acıkla kalktı yollara düştü hala doğum gerçekleşmedi.uçakta özel doktoru ve hemşiresi var doğum uçakta gerçekleşebilir deiğil mi hem bu güne kadar daha hiç bir dizide göremedim.sıla bir ilk yapar uçakta doğurur:img-blush

2- dilan da kim ola, aylarca adı edilmedi şimdi nerden çıktı geçiniz sayın GO

3- nasıl normmal adam hastacık olduya.bence çıkarır hani tedavi için giderken sılanın resmini öpüp okşayarak sevgi selii içinde valize koymamış mıyıdı .Emre orada uzakta kaldığı zaman zarfı içinde emre'NİN DE İÇİNDEKİ karşılıklısız aşkı hastalık derecesine yüksel miş olamaz mı?bence olabilir:icon_whis

4- görünürde arkadaşça davranabilir fakat öyle olmaya bilir:icon_whis

5-ewet sılayı görünce sılanın davranışlarını ilgisini(hasta olduğu için ve sılanında konuşacak kimsesi olmadığı için) görünce emrenin aşkı ....ay bak yazamıyorrum bile....

neyse bunları daha sonra konuşuruz :img-yes: emre hakkında çok yazdım .hem belki diziden çıkmıştır böyle adı geçince geri gelebilir, ben konuyu kapatıyım.emreyedebye

asteria dizinin 5 bölümünde itibaren ruya olsun dedide çok uzun olmazmı bütün kış uyumuşuz:img-in_lo :icon_sorr en son bölümü kabul edebilirim ancak.

ben asıl dizinin sonunda bunun Sıla tarafından okunan bir kitap olduğunu düşünüyordum.mesela Sıla yine havuz başında o yalıda güneşlendiği sırada elindeki töre kitabını okuyordur.çok etkilenir ve bütün sosyeteyle anasının tiüm karşı çıkmasına rağmen Mardin'e yola çıkar, çeşme başına geldiği sırada da başında puşısı ,belinde acem kuşağı ve şalvarıyla karşısında yakışıklı bir delikanlıyı uzaktan görürür.Boran elinde güllerle çeşmede en çekiçi haliyle ellerini yıkıyordur .bu okuduğu kitaptaki delikanlıya çok benzemektedir ve dikkatini çekmiştir.işte böyle olabilir..biraz tanıdık gelmiş olabilir fakat ben böyle bir son bekliyorum çok uçmadıysam:img-pilot :img-pilot

pills11.com ;))

Eylül
19-06-07, 12:32
En başa dönün önce dizinin ilk bölümlerine. Döndünüz mü? Eğer Sıla, Boran'a hiç aşık olmasaydı, Sıla'nın kaçışına bu kadar kızar mıydınız? Ya da onun yaptıklarını bu kadar tepkili olur muydunuz? Sevmediği bir yerden ve sevmediği bir insandan kaçınca bu denli sizi acıtır mıydı, kızdırır mıydı?

Çiçeğim sen ne yaptın böyle canımın içi; bugün final sınavlarından bir gün mü yoksa?

Döndüm dönmesine de orada öylece kaldım ben. Buralara doğru gelesim yok.

Sen ne kadar tatlı bir çiçeksin böyle hala Sıla'nın Boran'a olan aşkından varmış gibi bahsedebiliyorsun. Tamam seni mi kıracağım öyle olduğunu varsaydım. O kaçısında Sıla'nın Boran'a olan aşkını hiç sorgulamadım. Ve bu anlamda ona asla kızmadım. Bana göre aynı koşullarda kim olsa kaçardı. Kaçmalıydı.

Ben kaçışından önce umut vermesine kızdım. Bir gece önce sarılıp dansetmesine ve cilvelenmesine kızdım. Bu kadar yakınlaştığı ve kendi iradesiyle az kalsın birlikte olabileceği bir adamın kaçış haberini can düşmanlarından almasına neden olduğu için kızdım. Yürekli olup, ben kaçtım dememesine kızdım. Narin gidip teslim olduğunda, Boran'ı arayıp yaptığı hararetli töre konuşmasını kaçtıktan hemen sonra yapmamasına kızdım. Emre ile kaçmasına kızdım. O uçağa kendisi de tek başına binebilirdi. Emre'yi özel uçağına binerken elini tutsun, refakat etsin diye oralara getirip Boran'ı küçük düşürdüğü için kızdım. Kaçışındaki gerçek sebebin örtülmesine ve bir adama kaçmış gibi gösterilmesine sebep olduğu için kızdım.

Kızdım da kızdım işte......Tamam mi?

Bir de yine yeni yeniden BORAN FOREVER......:good:

de-rin
19-06-07, 12:36

hımmmmm döndük hımm hangi bölüme kadar gitmeliyiz(kendimi yıldızlar altındaki sıla ve boran repliklerine gitmiş gibi hissettim) bir bölüm söyleseydin kırçiçeği herkes en fazla oraya kadar giderdi.frekanslar karışmasın.

Sıla bir kaçtı daha afedilmeyada afedilmeye çalışılıyor, bir daha kaçtı daha kaç defa kaçacak.:sad53: şaka bir yanada aşık olmasaydı Boran'dan habersiz kaçtığı bir not bile ardında bırakmadığı için kızmıştık Sıla'ya değil mi? haber vermediği karşısındakini zor durumda bıraktığı için kızardım yine.:good:

sevgili mause herkesin rengi aklında mi?

pills11.com ;))

zeynepsudem
19-06-07, 12:40
Sayın İstihbarat Bakanım, Canım Ablacığım, ben de renk isterim....... benim başım kel mi hayır !!!!!!! Üstelik saçlarım aynen Gül Oğuz' un ki gibi.......

Yeni başlığımız hayırlı, uğurlu olsun.

Sevgili Hemera' mın anketine cevaplarımın devamı:

BU HAFTA EN BEĞENDİĞİNİZ PERFORMANS KİMLERİN:

M. Akif Alakurt :king: :img-in_lo :good: BORAN FOREVER :img-punk: :img-punk: :img-punk:

AKLINIZDA KALAN REPLİK:
Sıla: Boran benim ilk ve tek aşkım.
Celil: Bin yıllık kir, bir günde temizlenmez.
Sıla: beni affedebilecek misin? Boran.... bir gün, bir yerlerde bizi bulmanı bekleyeceğim.
Boran: Başkalarının beni çaresiz ve zayıf zannetmeleri, beni hiç ilgilendirmedi, ÇÜnkü benim için, güzel ve değerli olan tek şey, senin bana sevgiyle bakışın ve aşkın oldu. Eğer bu yara alırsa, işte ben o zaman ölürüm Sıla.
Boran: Seni affedebilecek miyim Sıla bilemiyorum. Belki hayatında en mantıklı şeyi yaptın..YOLUNUZ AÇIK OLSUN.....
Celil: Sabrın sonu selamettir, derler, ama bizim memlekete selamet bir türlü gelmiyor.

SİZCE SENEYE ZAMAN ATLAMASI OLACAKMI

olmamalı kesinlikle olmamalı......:happy0064

GÜL OĞUZ, GÜL OĞUZ DUY SESİMİZİ :cheer: BU FORUMUN AYAK SESLERİ

Boran hapiste yatmamalı...... Her türlü mantık hatası sorgusuz sualsiz kabul edilir.......
BİR YIL- BEŞ YIL BİLMEM KAÇ YIL ZAMAN ATLAMASINA KESİNLİKLE HAYIR.:dito
Boran Bedirhan doğduğunda, yanında olmalı, bebeğinin kokusunu içine çekip, Babalık duygusunu tatmalı...
EMRE, Bedirhan' ın sadece dayısı olmalı.. Sıla ile Bedirhan' ın etrafında dolanmamalı.

CİHAN' IN AKİBETİNİN NASIL OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORSUN.. ( ölecek, sakat kalacak vb)
Boran' ın hapisten çıkabilmesi için, kesinlikle Şeytan Cihan' ın ölmemesi gerekiyor.
Cihan' ın bir kaç gün komada kalacağını düşünüyorum. İkinci sezonda;
Cihan' ın, Boran ve Sıla' nın mutluluğuna gölge düşürmek ve Boran' ın ağalık gücünü kırmak ve aşiret meclisini Onun aleyhine kışkırtmak için yaptığı bir sürü kötülüklerinin, kendi ayağına sardığını görmek istiyorum.
İkinci sezonda ortaya çıkmasını beklediğim Cihan' ın kirli işleri:
--Emre' nin vurulması ve sakat kalması.
-- Turgut' un ve bir kişi daha vardı ismi aklıma gelmiyor. 27. bölümde Sıla' yı Midyat'a kaçırırken öldürdüğü kişiler.
--Fabrika yangını ve gencecik iki işçinin ölümü
-- Azad' ın ölümü
--Töre kelimesinin arkasına saklanarak, öldürdüğü, onlarca genç
--Resmi nikahlı karısını, evli bir kadınla aldatarak, hamile bırakması ve karısını mutsuzluğa mahkum etmesi.
-- Sıla ve Boran' ın evliliğinde, hep bir tehdit unsuru oluştururak, Onların evliliğini mutsuzluğa sürüklemesi.
-- Boran' ı kalbi hep barış için çarpan deli aşığı, zorla kendini vurmak zorunda bırakması........

SAY SAY BİTMEZ BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN KUMKUMASI CİHAN :dito

Şeytan Cihan asla ölmemeli, yaptığı kötülüklerin cezasını çekmeli, kendi kötülüklerinde boğulmalı......

mekselina 80
19-06-07, 12:53
Kircicegi;

Sila borana asik olmayipda kacsaydi ben silaya hic kizmazdim.Ben silanin ilk kacisindada silaya kizdim simdiki kacisindada kiziyorum.Ikisindada maalesef Borani yaraladi.Ben olsam boranin yerinde simdi silayi affetmem.

yeni sezonda dizi yine mardinde cekilecegine göre sila yine bir sekilde mardine dönmüs olacak.Bence babasindan boranin hapise girdigini duyunca sila hemen geri döner,dönmesi lazim

sila oglunu alip, borana götürüp parmakliklarin arasinda hasret gidertir herhalde

mause
19-06-07, 12:58
Ben kaçışından önce umut vermesine kızdım. Bir gece önce sarılıp dansetmesine ve cilvelenmesine kızdım. Bu kadar yakınlaştığı ve kendi iradesiyle az kalsın birlikte olabileceği bir adamın kaçış haberini can düşmanlarından almasına neden olduğu için kızdım. Yürekli olup, ben kaçtım dememesine kızdım. Narin gidip teslim olduğunda, Boran'ı arayıp yaptığı hararetli töre konuşmasını kaçtıktan hemen sonra yapmamasına kızdım. Emre ile kaçmasına kızdım. O uçağa kendisi de tek başına binebilirdi. Emre'yi özel uçağına binerken elini tutsun, refakat etsin diye oralara getirip Boran'ı küçük düşürdüğü için kızdım. Kaçışındaki gerçek sebebin örtülmesine ve bir adama kaçmış gibi gösterilmesine sebep olduğu için kızdım.

Kızdım da kızdım işte......Tamam mi?

Bir de yine yeni yeniden BORAN FOREVER......:good:

Başıma taş yağacak Sıla'yı savunasım geldi.

Canım lodoslar_kentim,Sıla ama orada kaçmaktan vaz geçmişti.Emre'ye telefonda söylemişti.Azad ve Emre'nin ısrarları ile ayakları geri gide gide kaçtı.:icon_sorr
Hatırlasanıza arabaya bindirilirken camdan Narin'e bir umut bakışını.:icon_sorr

En büyük hatası haber vermemesiydi. :dito
Boran'ın bütün akşam umutla bekledikten sonra Cihan'ın ağzından "kuş uçtu Boran Ağa"sözlerine maruz kalmasını önleyebilirdi.:icon_sorr
Hoş böyle olmasa dizi nasıl ilerleyecekti?:bilmim

sevgili mause herkesin rengi aklında mi?

Renk mi?O da ne?:icon_whis

KIRÇİÇEĞİ
19-06-07, 13:00
Fatoş ablacım, bende senin gibi düşünüyorum o konuda. Sıla eğer aşık olmasaydı ben tempo tutardım kaçması için. Hoş aşık olsa da tempo tuttum ama:icon_whis

Derinciğim, tamam canım sen Emre'yi hastalıklı bir aşık olarak gör canım. Bende sevimli, saf ve karşılıksız aşka aşık olmuş olarak göreyim:img-in_lo Böylece ikimizde istediğimiz şekilde görelim Emre'yi.... : )

Lodoslar_Kenti'm, Hemşehrim:img-in_lo
Başlığa yazdığım gibi canım sıkılıyor bende taaa başından beri aklımda kalan soruları soruyorum... Sen yine kızacak bişeyler bulmuşsun Sıla'ya ama eğer Sıla aşık olmasaydı, Boran'dan etkilenmemiş olsaydı o kızdığın şeyleri yapmazdı. :img-blush Cilvelenmez, umut vermez, Boranla ilgilenmezdi... Sadece kaçmaya odaklanırdı ve kaçardı... O yüzden ben kızamazdım:)

Aslında bende ilk bölümlere döndüm ve orada kaldım:) Hatta Turuncu'mun ve Kediciğimin hazırlamış oldukları Sılarita&Boranito aşkını bir kez daha izledim..(Keşke devamı gelseydi:img-in_lo) O eski hallerini çok sevmişim ben onu farkettim... Hepimizin ekrana mıhlanıp kaldığımız sahneler onlardı zaten...

Zengin, hoş görünümlü, sıcacık sevgi dolu güzel bir kızla; Ağa, yaralı kalpli, sözünün eri, sıcacık, sevgi dolu yakışıklı bir erkeğin ilk etkileşimleriydi beni etkileyen... Daha önceden de yazmıştım çokça kez ben diziyi ilk başlarda izlemiyordum. Hamiş ablam ve Sılam ablam ''Yasemin izle pişman olmazsın'' diyorlardı ama ben 5.bölüme kadar izlemeyi red etmiştim... Tesadüfen ve biraz da ablalarımı kırmamak için 5.bölümü izlediğimde mest olmuş şekilde ekranın karşısından kalkmıştım:img-in_lo Sonra da netten diğer bölümleri bulup, izlemeye, izledikçe senaryo yazmaya sonra da bölüm yorumları yapmaya başlamıştım... Kısacası Sıla&Boran'ın müptelası olmuştum...

Diziyi ilk izlediğimde bana biraz mantıksız gelen bir durum vardı aslında. Sıla'nın berdel olduğu gence aşık olmaya başlamasını ben yadırgamıştım. Sonuç itibariyle ''Berdelle evlenen aşık da olur, mutlu da olur'' anlamı çıkıyordu dışarıdan bakılınca... Bu da töreye artı puan kazandırıyordu benim gözümde... Ama bölümleri izledikçe ve de Sıla&Boran'ı gördükçe bu fikrimi düşüncelerimden atmaya çalışmıştım... Neticede onların aşkları bana o fikri unutturmayı başarmıştı:img-in_lo

Dizinin diğer bir yanlış noktası da Sevgili Saba'nın söylediği Boran'ın Ağa oluşuydu... Boran eğer maraba ya da aşiretten birisi olsaydı senaryo daha değişik olurdu. Boran hem Ağa hem de töre mağduru olunca senaryo düğüm oldu gibi gelmişti bana... Çünkü Ağa'nın karısını töreden kurtaramaması biraz saçmaydı ama diğer yandan da törenin katılığını ve sınıf ayırmadığını da gösteriyordu...

Sonracığıma diğer kızdığım nokta Boran'ın Sıla'nın kaçışını hemen kabullenmesiydi... Şoka uğradığını, gafil avlandığını, umutlarının yıkıldığını biliyorum. Onunla birlikte bende üzüldüm ama keşke hemen hüküm kararına onay vermeseydi... Orada duygularıyla değil de mantığıyla hareket etseydi ve ''Sıla kaçmadı ben gönderdim haberim var bu olanlardan'' deseydi , peşinden yine İstanbul'a gitseydi ve Sıla'yla hesaplaşsaydı keşke... O zaman senaryo yine farklı yollara giderdi... (Kaçışın gerçekleştiği sıralarda fazlaca senaryo yazıp okuduğum için biz böyle çözüm bulmuştuk hüküme karşı:img-blush )

Dizide sinir olduğum diğer nokta ise eğitime önem verilmeyişi... En başta Sıla'nın holdingin başına geçmesi, sonra Azat'ın birden müdür olması, Celil'in fabrikaların başına geçmesi, Narin'in fabrikada işe başlaması, Emir'in laptopu alıp okul yerine işe gitmesi vs... Bunlar trajikomik geliyor bana... İnandırıcılığı yok gibi... gibisi fazla hiç de inandırıcı değil yani...

En son nokta ise Cihan=Töre=Aşiret denklemi... Cihan'ı da çok farklı işleyebilirlerdi. Ya da Cihan aynı şekilde kötülüğünü yaparken buna halkın tepkisini gösterebilirlerdi... Halk çok fazla gözardı edildi dizide... Oranın insanlarını anlatırken onlardan bağımsız olaylar anlattılar... Töre=Ölüm gösterdiler sadece...

Sünnet düğünü istemiştik onu da sezon finalinde, feci halde sıkıcı olarak göstermeyi ihmal etmediler:img-pilot

Bunları neden yazdım bilmiyorum... İçimden geldi sanıyorum...Yanlış anlaşılma olmasın da bu düşünceler bana ait. Yani ben böyle olsaydı demiştim çokça kez... O yüzden yazdım... Herhangi bir art niyetim yok, olamaz da zaten....:img-in_lo

Eylül
19-06-07, 13:26
Başıma taş yağacak Sıla'yı savunasım geldi.

Canım lodoslar_kentim,Sıla ama orada kaçmaktan vaz geçmişti.Emre'ye telefonda söylemişti.Azad ve Emre'nin ısrarları ile ayakları geri gide gide kaçtı.:icon_sorr
Hatırlasanıza arabaya bindirilirken camdan Narin'e bir umut bakışını.:icon_sorr

Canım Mausem, o halde Sıla kaçırıldı mı? :img-wink:

[B]Lodoslar_Kenti'm, Hemşehrim:img-in_lo
Başlığa yazdığım gibi canım sıkılıyor bende taaa başından beri aklımda kalan soruları soruyorum... Sen yine kızacak bişeyler bulmuşsun Sıla'ya ama eğer Sıla aşık olmasaydı, Boran'dan etkilenmemiş olsaydı o kızdığın şeyleri yapmazdı. :img-blush Cilvelenmez, umut vermez, Boranla ilgilenmezdi... Sadece kaçmaya odaklanırdı ve kaçardı... O yüzden ben kızamazdım:)

Tatlı Çiçeğim, Sıla sözkonusu olunca kısa devre yapıyorum. Bozuk Robotlar gibi tekrarlara başlıyorum. Sıla'yı sevmiyorum...Sıla'yı sevmiyorum...gibi. Her fırsatta kızgınlığımı yazmalıyım. Yoksa Cuma'nın acısı nasıl hafifleyecek. Şaka bir yana sadece "sevmediği birinden, sevmediği bir yerden kaçmak" ise soru elbette cevabım "evet iyi yaptı" olurdu. :img-yes:

mause
19-06-07, 13:43
Canım Mausem, o halde Sıla kaçırıldı mı? :img-wink:

Evet,evet ya tabi lodoslar_kentim.:icon_whis

Bak sen aramıza geç katıldın o yüzden bu senaryo atlandı.:img-yes:
O zamanlar yazsaydın bizi takip eden GO kesin bu fikre atlardı.:dito
Böylece törenin hükmü bu şekilde gerçekleşmezdi.:img-clapp
Sıla kaçırıldığı için hüküm giymezdi,biz de başka başka şeyler konuşuyor olurduk.:icon_sorr
Sadece kaçıran Emre ve Azad olacağı için hüküm onlara uygulanırdı(Üzgünüm kırçiçeğim:icon_sorr )
O bölümlere gidince,Cihan Emre muhabbetinden bile neler ummuştuk değil?:img-hyste

Yeni mesajınla 100 ler klübüne giriyorsun.:img-in_lo :icon_redf

teomanresat
19-06-07, 13:54
Tekrar selamlar efendim.Bana maviyi uygun görmüşsünüz,olur kabulümdür ama deniz mavisi olacak.:img-wink:
Ada yaseminim çok güzel 3 soru sormuş.Biri emreyle ilgili,biri yezdayla ilgili,biride Sılanın kaçışıyla ilgili.
Şimdi bunları alıntı yapmadım ama cevaplamaya çalışacağım;
1-Emreyle ilgili olan;Yasemin eğerki sıla istanbul,yada isveç Mardinden uzak herhangi bir yerde doğum yaptığı sırada yada sonrasında Emre'yi yanına çağırıp ondan destek olmasını isterse,yada yardımcı olmasını isterse.Ne şekilde olursa olsun Emreyi yanında isterse Sıla'ya kızarım.Hemde çok.
Çünki Emre'nin kendisine olan hislerini biliyor.Emre vakti zamanında İstanbul'da Sılaya ne demişti,bekliyecem ve emek verecem.Yani Sıla Emre'nin kendisini dost değil başka şekilde gördüğünü biliyor...
Emre elbetteki sıla Emre yanıma gel sana ihtiyacım var dediğinde gidecektir.Emre Sıla'nın Boran'ı sevdiğini biliyor.Bunu bile bile Sılaya yaklaşmaya,aklını çelmeye,Bedirhan'a babalık yapmaya çalışırsa vede sılada buna izin verirse bu sefer kızgınlığım katmerli olur.
Ama Emre sadece Sıla'nın yanında dost olarak ona destek olursa Başka hiçbirşekilde art niyet gütmezse,Emreye kızmam...
2-Yezda'yla ilgili olan;Sıla yezdayı kıskanmakta haklı.Ama artık o ölmüş,geri gelemeyeceğine göre hiç birşekilde ondan zarar gelmez.Sıla bunu bilmeli.Kİ Boran defalarca Sıla'yı sevdiğini söyledi.Onun için canını hiçe saydı.Artık Boran'ın kendisini sevdiğinden emin olmalı.Tabi kıskançlık öyle bir duygudur ki,dizginlenemez,kontrol edilemez.Ama Yezda yaşasaydı her zaman onun için tehlike olurdu ama öldüğü için sadece anılarda yaşar.Birde Sıla nasılki Boran'a ondan önceki hayatıyla ilgili saygı duymasını istiyorsa,Sıla Boran'ın sıladan önceki hayatına saygı duymalı.
3-Sıla'nın birinci kaçışıyla ilgili;Şimdi hipnoz oldum,gözlerimi kapadım.Yavaş yavaş ilk bölümlere gidiyorum.Aha oda ne!! SIla kaçmaya çalışıyor,Emreyi arayıp duruyor:img-hyste
Eğerki Sıla Boran'a aşık olmasaydı kaçmasına kızmazdım.Ki zaten ben sılanın ilk kaçmasına kızmadım.Boran'ı aramamasına kızdım.Kaçtıktan sonra bile İstanbul'a gittiğinde Boran'a telefon ettiğinde kaçtığı duyulmamıştı.O zaman bile Boran'a söyleyebilirdi.belki olaylar bu şekilde olmazdı.Boran'ı zor durumda bıraktı.

De_rin senin yazdığın gibi Dizinin sonunda bunların sılanın okuduğu bir kitap olmasını ben geçenlerde yazmıştım.Sıla'nın okuduğu Töreyle ilgili bir kitap olsun,Boran'ında okuduğu zorluklarla yaşanan bir aşk kitabı olsun.Kitapları okurken uyuya kalsınlar ve ikiside aynı rüyayı görsün.Sıla Kitapta okuduğu Mardin'i merak etsin oraya ziyarete gitsin,Boran'da ilk bölümdeki gibi o sırada çeşmede olsun.Sılada susayıp çeşmeden su almak için insin.Boran'ı görünce şaşırsın çünki rüyasında gördüğü kişiye tıpatıp benziyor,Boran'da sılayı görünce şaşırsın çünki rüyasında gördüğü kıza tıpatıp benziyor.
Ama ben bunları önümüzdeki sezon finalinin ilk bölümünde olsun istemiştim.Yani Bu sezon yaşadıklarımız sadece ikisinin aynı anda gördüğü Rüya olsun,Önümüzdeki sezon başka bir sıla Boran karşılaşması ve bu sefer zorla değil güzellikle olan bir evlilik yanında da törelerde bonus olsun demiştim..

Bende size ayak uyduryaım;Bedirah'ın Boran'dan uzakta doğmasını istemiyorum.Bedirhan'ı ilk kucağına alan Boran olsun istiyorum.Her türlü mantık hatası kabulümüzdür.

Asteria
19-06-07, 13:55
Sıla kaçırıldığı için hüküm giymezdi,biz de başka başka şeyler konuşuyor olurduk.:icon_sorr
Sadece kaçıran Emre ve Azad olacağı için hüküm onlara uygulanırdı

Şimdiiii.. Ben Mehmet Faraç değilim ama naçizane düşüncemi yazacağım :)

Bir kadın kendi kaçsa da, kaçırılsa da Doğu'da namusu kirlenmiş sayılıyor benim bildiğim. Türk Filmlerinde bir kadın zorla dağa bile kaldırılsa hakkında ölüm kararı verilirdi. Geceyi baba-koca evinin dışında geçirdiği için namusu kirlenmiş, aile şerefine leke sürülmüş sayılırdı çünkü. Bence Sıla kaçırılmış olsaydı da sırf bir erkek tarafından kaçırıldığı için hakkında ölüm kararı verilirdi.

Tabii, bu sadece bir tahmin.
Dediğim gibi bu konuda fazla bir bilgim yok. Sadece şu ana kadar izlediğim filmlere ve okuduğum kitaplara bakarak yorumda bulunuyorum :img-wink:

mause
19-06-07, 14:04

Bir kadın kendi kaçsa da, kaçırılsa da Doğu'da namusu kirlenmiş sayılıyor benim bildiğim. Türk Filmlerinde bir kadın zorla dağa bile kaldırılsa hakkında ölüm kararı verilirdi. Geceyi baba-koca evinin dışında geçirdiği için namusu kirlenmiş, aile şerefine leke sürülmüş sayılırdı çünkü. Bence Sıla kaçırılmış olsaydı da sırf bir erkek tarafından kaçırıldığı için hakkında ölüm kararı verilirdi.

Bu sadece bir tahmin.
Dediğim gibi bu konuda fazla bir bilgim yok. Sadece şu ana kadar izlediğim filmlere ve okuduğum kitaplara bakarak yorumda bulunuyorum :img-wink:

Canım asteriam,haklısın tabi sonuçta yanında bir erkek olması yetiyor.:icon_sorr
Ama ne olurdu böyle bir mantık hatası olsaydı.
O zaman gerçekleri 1 e 1 uygulayacaklarsa Sıla'nın hükmü de kesinlikle ertelenemezdi.:dito

Sevgili teo,yorumun için.:good:

Sevgili maabel,İstanbul'da doğmuş büyümüş diş hekimliği okuyan bir kız ile Diyarbakır' da büyümüş bir ağa oğlu olan Haşim Bey'in hikayesi.
Ağanın tek oğlu O'da diş hekimi.Fakültede tanışıp birbirlerini sevip evleniyorlar ve Ağa konağına yerleşiyorlar.
Sonrası kitapta.:img-wink:

maabel
19-06-07, 14:04
Canım Asteriam,sen bu kliplerin üzerine 1 de Canan Tan'ın Piraye'sini oku.At kendini boğazın serin sularına:img-help:

Renk kardeşliği:good: :happy0064 :img-in_lo

Boran'da Sıla'nın pasaportu yok ayrı,bir taraftan da Sıla yurt dışına çıkış işlemlerini yaptırıyor.Anlayamadım gitti.:bilmim

Büyük mantık hatası mı dedin? :img-hyste

Biz en büyüğünü sezon başında istiyoruz.:happy0064

MAUSE um beni korkutuyon bende PİRAYE yi sipariş ettim .:Arkadaşların kliplerinde dibe çakıldım zaten köprüden atlamama gerk kalmadı diyordum.Klipler 100 defa bogaz köprüsünden çakılma etkisi yaptı.:icon_sorr PİRAYE ne yapar bana.
Klipleri hazırlıksız izledim başıma gelmeyen kalmadı aplacıgım sen kitabı okumadan önce neler yapmam gerektigini söylersen çok sevinecegim.:img-wink:

Biri mantık hatası mı dedi.O da ne ki? Yenilir mi içilir mi?:img-hyste

Sılanın ve boranın aynı anda yurt dışı işlemleri yapmaları belkide normaL olabilir.Pasaportlarında kırmızı yesil ne biliyim bir renk olanlara işlemlerde kolaylık saglıyorlar yaa.:img-hyste
BORAN VE BEDİRHAN A DOKUNAN ELLER KIRILSIN.:happy0064

teomanresat
19-06-07, 14:13

Tabii, bu sadece bir tahmin.
Sevgili Asteria;Doğrusun benimde İzlediğim bu tip dizilerde filimlerde okuduğum kitaplarda böyle.
Bizde Sıla'da böyle olduğunu gördük.Peki Ayşe'nin ayrıcalığı neydi.Şimdi insanında onu sorası geliyor.Tamam yanında erkek yoktu ama oda evden kaçtı,kocasından kaçtı.Boran boşanacak dedi,boşattı olay kapandı.
Şimdi burdan şu sonucu mu çıkarıyoruz?Kaçan kızın yanında erkek oldumu? Namussuz oluyor,erkek olmadı mı?Namuslu oluyor.Bu mu!!
Fatoşun dediği gibi gerçekleri tıpatıp uygulayacaklarsa ne sılanın hükmü ertelenebilirdi,ne ayşenin boşanması sağlanabilirdi,nede Narin üzerindeki hüküm kaldırılabilirdi.
Keşke mantık hatalrı sadece bunlar olsaydı:icon_sorr
Fatoşum sanada:good: Senin rengin beyaz dı dime.Bek senide beyaz yaptım.Fatoş seni beyaz yaptım he:img-wink:

Asteria
19-06-07, 14:13
Canım asteriam,haklısın tabi sonuçta yanında bir erkek olması yetiyor.:icon_sorr
Ama ne olurdu böyle bir mantık hatası olsaydı.
O zaman gerçekleri 1 e 1 uygulayacaklarsa Sıla'nın hükmü de kesinlikle ertelenemezdi.:dito
Arkadaşlar sonumuzu hiç iyi görmüyorum :img-hyste :img-hyste

Bizim kadar mantık hatası isteyen bir izleyici topluluğu daha görülmemiştir herhalde :img-hyste Yani neredeyse "mantık hatası istiyoruz." diye kampanya düzenleyecek
duruma geldik. :img-hyste

Hazır mantık hatalarına el atmışlarken ben de Azad'ın küçükken kayıkla nehire bırakılan ve iyi bir aile tarafından bulunup İngiltere'de yetiştirilen ikizinin çıkıp gelmesini istiyorum. Maksat, minik Yaren babasız kalmasın :img-hyste

Saba
19-06-07, 14:18
Merhabalar..Aslında yazmak pek içimden gelmiyordu. Ama bu kadar hafta yazıp, sezon finalinde yazmamak olmazdı.Gerçi iki kısa yazı yazmıştım hafta sonu..Sezon finaline Sıla nın kaçışı, Boran ın Cihan ı vurup kelepçelenmesini gösteren son sahne damgasını vurduğundan, diğer sahnelerin bir önemi kalmadı. Zaten pek dolu dolu bir sezon finali değildi maalesef.. Sonlara doğru biraz tempo arttı. Bu sonla ilgili de her şey yazıldı zaten. Yine de ben de bir şeyler yazmak istiyorum..Yine objektif bakacağım ama böyle Sıla yı savunmuş gibi oluyorum..Gerçi bu da gerekli bence, çoğu mesaj tek taraflı..Maksat denge olsun.:) Linç edilmem ihtimali yok değil mi?:)

Aslında kaçış , mantıklı bir fikirdi.. Ben epey önce Boran ın normalde, bu bir dizi olmasa, yapması gerekenin Sıla yı alıp kaçması olduğunu yazmıştım.Mardin e gelmeleri de zaten mantıksızdı.Kimse sevdiği ve kendi canı tehlikedeyken ben gidip törelere karşı savaşayım demez, gerçekçi olmak gerekirse..Tabii bu dizinin bir amacı vardı. Sıla ve Boran da bunu gerçekleştirmeye çalışan kişilerdi. Boran toprağına da karısına da sahip çıkmak, yanlışları yavaş yavaş düzeltmek istiyordu.. Sıla da ordaki insanların yaşantılarını bir an önce iyi hale getirmeye çalışıyordu. Sonuçta pek de başarılı olamadılar. Esas mesele olan Sıla nın hükmü de ortadan kalkmadı.Fabrika kurmanın hükümle hiç ilgisi yoktu...Bu hükmün Emre ile de ilgisi yok. Başından beri böyle bir şey söylenmedi.Sadece berdeli bozmasından dolayı verildi bu hüküm..Hüküm kalkamazdı zaten bizi gösterilenlere göre.. Bence Narin in hükmünün kalkması da uyduruldu, orada kalmasına vesile olsun diye.. İki tarafın da bu durumda kaçışı düşünmesi çok normaldi.. Ben dizide devletin ağırlığının daha çok olmasını isterdim. Fakat polisler en sonda, Boran ı yakalamak için ortaya çıktı..Bu durumda parası olanların yapacağı gibi yurtdışına kaçmaları doğru bir fikirdi. Ama bu, dizinin amacına aykırıydı ve eğer devam edeceklerse, ikisinin birden kaçmasının gerçekleşmemesi gerekiyordu..O toprakların insanı olan Boran ın kalması, hayatı tehlikede olan Sıla nın gitmesi sağlandı..Bence burada yanlış olan onların birbirinden habersiz olarak bu işleri planlamalarıydı. Yine kaçış olabilirdi, ama beraber, son anda aksilik olurdu, Boran Cihan a karşı koymak için geride kalmak zorunda kalırdı, Sıla yalnız kaçardı. Böyle olsaydı Sıla ya bu kadar tepki olmazdı. Ama nedense böyle bir yol tercih ettiler..Ben Boran ın kötü duruma sokulduğunu sanmıyorum. Bu bölümde de seyircinin baş tacı olmasına uygun şekilde davrandı. Sıla ise her ne kadar, yapıtıkları bazı sözleriyle açıklanmaya çalışılsa da haksız görüldü..Bu da normal.. Aslında Sıla antipatik bir hale getirilmiş olmasaydı, bu son yaptığı bu kadar da tepki çekmezdi. Ama zaten sevilmeyen bir konumda olduğu için bu yaptığı da hoş görülmedi ve sebeplerine inanılmadı.Özellikle Azad öldükten sonra birdenbire Sıla ya takındırdıkları Boran karşıtı, aşkları ortada yokmuş tavrı, son derece mantıksızdı..Sıla nın içinde bulunduğu durum, ölümü bekliyor olması, çocuğundan ayrılma korkusu, çaresizliği hiç bize yansıtılmadı, geri planda kaldı.. Bence Sıla karakterini ya da CD yi önde tuttukları falan yok, bu bölümde bir daha anlaşılldı.Gerçi Sıla nın sevgisi de anlatılmaya çalışıldı ama yeterli olamadı.. Son sahne için düşündüklerimi sonra yazacağım.. İlk sahneye gelirsem;

Sıla nın haberi aldıktan sonra fenalaşacağını düşünmüştüm.Öyle oldu, ama yine kuyruğu dik tutma, ben iyiyim deme çabaları devam etti..Boran ın olaydaki payına inandığı için yine ondan uzak durmaya çalıştı. Boran da yine en baştaki, onu cenazeye götürmemesindeki gibi, onu suçlu bilmesini tercih etti. Şivan ın doğruyu anlatmasına izin vermedi.Sıla tabii ki kendini ve kendiyle birlikte Boran ı da suçladı.. Başka çare kalmadı, kaçırmak zorundaydım diyerek..Ama aceleciliğini, tedbirsizliğini de kabul etti. Boran daha sonra Şivan a, Sıla onu suçlasın ama kendini daha çok suçlamasın diye gerçekleri söylemediğini anlattı. Çok fedakarca, çok iyiniyetli..Ama Şivan ın dediğine bile baksak, demek Sıla nın anladığı şekilde anlaşılabilir durum. “Seni katillerle aynı görüyor.”. Boran Sıla yı düşündü ama bu hareket doğru muydu? Bence o da Sıla yı tam çözememiş. Sıla ya, ne olursa olsun açık davranılması gerekiyor.. Sıla nın kendini suçlu hissetmesinin yanında, aşık olduğu adamın da bu olaylara karşı gelemeyen bir durumda olduğunu düşünnmesi, onun hakkında yanıldığını düşünmesi kötü değil mi? Boran Sıla nın böyle düşünmemesi için bir şey yapmadı maalesef...Şu anda anlatması belki Sıla ya acı çektirirdi. Ama Boran ın doğru yerde olduğunu görmek bir yandan da üzüntüsünü azaltırdı bence.. Aslında bütün bunlar olmadan bu konuda Sıla yı rahatlatması gerekirdi Boran ın..Sıla nın bu duruma ne kadar üzülüp huzursuz olduğunu biliyordu.Çok duygusal ve çalkantılı bir dönemde olduğunu da biliyordu. Belki bir şeyler söylemiş olsaydı bütün bu olanların önüne geçilebilirdi. Ben Boran ı da hatalı buluyorum bu konuda.. Sıla nın dayanamayacağı şey bu.. Başkası olsa umurunda olmaz. Ama Boran ın bu konuya duyarsız olmasını kaldıramaz. Nitekim kaldıramadığından bu haldeydi.. Yüzüne karşı sert davranmalar ama aşkından vazgeçemediğinden, gizli gizli ağlamalar..

Sıla nın arkası dönükken Boran ın söyledikleri çok güzeldi. Yine aşkını anlattı.. Kendini her şeyden suçlamamasını..Aslında çok doğruydu söyledikleri.. Ama dizide öyle bir anlatım var ki, gerçek suçlular unutuluyor maalesef.. Nerdeyse bu işi Cihan ın yaptığı da unutuldu.. Sıla nın yaptıkları öne çıktı, yardım etmek istediği halde..Boran Sıla nın geldiğinde küçük bir kız olduğunu, buna rağmen dik duran karakterini sevdiğini söyledi.. Sıla nın bu hallerini sevdiğini hepimiz biliyorduk..Ama maalesef o hırçınlığı bile sevimli olan kızı, çok itici bir hale getirdiler.. Boran ın sıradan erkeklerden olmadığını yazmıştım hep.. Çünkü etrafındaki dedikodulara aldırış etmedi, güçlüydü, bir ara sarsılsa da (30. bölüm) Sıla hakkında söylenenlere itibar etmedi, arkasından ne konuşulursa konuşulsun. En değerli olan şey aşkıydı ve tabii Sıla nın ona olan aşkı, bunları söyledi.. Sıla ise ağlamakla yetindi..Onu duygularını ve sevgisini pek açığa vuramayan bir tip olarak gösteriyorlar.. Ben aşkından şüphede değilim. Böyle düşünenlere de katılmıyorum..28. bölüm ortada.. Hiç bir kadın aşık olmasa, o cehennemin ortasına gelip oturmaz, üstelik bebeğini kaybetme tehlikesi geçirmişken, üstelik ölmesi beklenirken, her gün bu hatırlatılırken.. Ben aşık bir kadının bile bunu yapabileceğini, yapmaya mecbur olduğunu düşünmüyorum.. Çok az kadın yapar bunu.. Yalnız Sıla nın durumunda hep bahane olduğu söyleniyor ama yazmalıyım, bu yaşta olması önemli bir faktör. Ben bu yaşta olmasını hiç istememiştim dizi başlarken..Bu yaşta bir kızın tutkulu aşk yaşaması, evlenmesi, hamile kalması bana göre doğru değil..O yaşlardaki duyguların gerçek aşk olduğunu sanmıyorum, ileri de gidilmemeli bence..Ama diziyi, dizideki aşkı sevdiğim için buna inandım.. Sıla nın aşkına da ..Ama bu ona çok ağır geldi ve altından kalkamadı.. Ayrıca sadece aşk, evlilik için yeterli değilmiş bu da görülüyor. Kalıcı sevgiyi yanına oturtamadılar demiştim. Daha çok Sıla yapamıyor bunu.. Aşık, ama evli bir kadın gibi, kocası varmış gibi davranamıyor.İki kişilik düşünemiyor. Boran bu konuda tecrübeli..O yüzden ikisini karşılaştırmak hata.. Aralarında bir güvensizlik var.. Sıla planlarını tek kişilik yapıyor, Boran ikisi adına..Yalnız bu Sıla nın aşkının sorgulanmasını gerektirmez. Bence bu tamamen farklı bir durum..Sıla daha kendini bulamamış bir kız... Evlendi ve üstelik anne oluyor. Bir de töreleri yıkacağım diye üstüne sorumluluk aldı. Bütün bu yüklerin altına girmesi hata zaten.. Sonuçta bu bölümde gördük ki, dayanma noktasının sonuna gelmiş, tek yapabileceğini yaptı kaçmak.. Boran a haber vermediği için hatalı..Ona kızabiliriz.. Kaçma planı için değil, bu plan tek kişilik olduğu için. Ama şunu da düşünmeli, Sıla nın eğer bebeği olmasaydı asla Boran ı bırakmazdı bu bir.. Çocuklar her şeyden önce gelir, aşktan da, öyle olması gerek benim düşünceme göre.. İkinci olarak, Sıla Boran ın onunla gelemeyeceği, gelirse ya da burada kalırlarsa hayatının tehlikeye gireceği konusunda samimiydi. Asla kötü niyetli ve kendine bahane uydurma gibi bir düşüncesi yoktu. Sıla için her şey söylenebilir ama içten pazarlıklı olduğu söylenemez sanırım.. Bunlara kesinlikle inandı ve kararını öyle verdi. Tabii yanlış tespitlerdi bunlar..Ama sebepleri de var. Şöyle ki; Sıla nın gördüğü sanki iki Boran var ortada, biri Sıla nın yanındaki aşık, düşünceli, diğer erkeklerden çok farklı, gayet açık fikirli,medeni düşünen bir adam.. İkincisi ağalar meclisinde onların doğrularına uyarak konuşmak zorunda kalan adam...Bu bölümde bu çok dikkatimi çekti benim.Tabii gerçek Boran ın hangisi olduğunu biliyoruz..Ama Sıla o şekilde davranan Boran ı kabul edemiyor. Bir planın parçası olsa da kabul edemiyor.. Kafa karışıklığının sebebi bu.. Ona göre bu topraklara sevdalı ”Ağa” Boran ın, ona olan sevdası geçebilir ama topraklarından ayrılamaz.Geçen bölüm Boran da topraklarına ne kadar bağlı olduğunu anlatan bir konuşma yapmıştı fabrikada .Bu duyguları da çok normal...
Devamı var..

mause
19-06-07, 14:22
Fatoşum sanada:good: Senin rengin beyaz dı dime.Bek senide beyaz yaptım.Fatoş seni beyaz yaptım he

Aman tanrım beyaz oldum.:img-hyste
Teşekkür ederim teo:img-wink:
Tüyolardan beri bu rangi unutmuştum.:img-hyste :img-hyste

Arkadaşlar sonumuzu hiç iyi görmüyorum :img-hyste

Bizim kadar mantık hatası isteyen bir izleyici topluluğu daha görülmemiştir herhalde :img-hyste Yani neredeyse "mantık hatası istiyoruz." diye kampanya düzenleyecek
duruma geldik. :img-hyste

Hazır mantık hatalarına el atmışlarken ben de Azad'ın küçükken kayıkla nehire bırakılan ve iyi bir aile tarafından bulunup İngiltere'de yetiştirilen ikizinin çıkıp gelmesini istiyorum. Maksat, minik Yaren babasız kalmasın :img-hyste

Sonumuz mu Asteriam?
Geldiğimiz nokta budur işte.
38 bölüm emek ver izle,her hafta mantık hatası yapıyorlar de sonunda hepimizi mantık hatası ister hale getir.
Bravo GO.:dito

Yok o öykü öyle olmasın,hani Bedar Sıla'ya anlatmıştı ilk çocuklarını hastalıktan kaybetmişlerdi de Azad'da hastalanınca bari o ölmesin diye Sıla'yı vermişlerdi.:icon_evil
İşte o çocuk ölmemiş olsun,1 şekilde çıkıp gelsin Yaren'e baba olsun.:img-hyste

Saba
19-06-07, 14:25
Devamı..
Boran sabaha kadar Sıla nın başında beklerken gerçek Boran dı , rahatsız etmemek için yanına bile yatmadı, sandalyede uyudu. Korkar gibi koluna dokunduğu sahne de güzeldi..

Ağaarın toplantısında ise diğer Boran vardı. Tabii yine onlar gibi değil ama ortama uyum sağlamaya çalışan..Berdel kalkmıştır, canın bağışlayın diyen..Bize tanıtılan Boran, normalde bu ifadeyi kullanır mı, hayır.. Orada mecbur oluyor.. Cihan ın adamının laf dokundurmaları da çok sinirdi. Ali ağa da güya Boran ın yanında durmak istiyor ama kurallardan taviz vermiyor. Bir punduna getirelim, yola yordama uygun olsun havasında..Boran ın diğer adamın boğazına sarılması hoşuma gitti..Utanmadan gelinağamızın nesi var, gül gibi yaşıyor, deyince sinir oldum. Gül gibi yaşayıp ölümü bekliyor..Bu arada bir kelime hatası yapıldı Boran ın ağzından..”Mollalar berdel kararından icazet etmemi istediler". Bu ne demek? "Karardan icazet etmek" şeklinde yeni bir deyim kazandırdılar Türk diline.. İcazet izin demektir. Bir kişiye, daha üst makam tarafından, bir işi yapabilmesi için önceden verilen izindir, ruhsattır..Bu cümlede hiç bir anlamı yok ki.Tamamen anlamsız bir cümle oluşmuş.. Anlamını bilmiyorsanız eski kelime kullanmayın. Bunlar ayrıntı olabilir ama önemli.. Karardan dönmek, vazgeçmek denseydi..

Boran Abay la telefonla konuşurken ise, kaçmaktan bahseden, karısı ve çocuğu için her şeyi arkasında bırakmayı göze alan, başka bir hayata başlamak isteyen Boran dı. Ama bu onun için hiç kolay bir durum değil tabii..Acaba kaçsalardı, Boran arkasından nasıl konuşulduğunu bilerek Arjantin de mutlu olabilecek miydi? Bu arada Mesude ye gidip geri çevrilen Sıla, ondan yardım istemeye geldi.. Yine aynı şekilde güçlü olmaya çalışan, yine başkalarını öne alan hali devam etti. Ben geçen yazımda bu güçlü olma durumunun bitmesini beklediğimi söylemiştim. Hatta sevgili Kırçiçeği ve ben Sıla nın bayağı bunalıma girmesi gerektiğini düşünüyorduk..Gerçekleri görmeliydi..Mesude ye yardım etmek için evine gittiklerinde gerçeği gördü Sıla.. Önce Boran ın yanında hanım hanımcık oturup söylediklerini dinledi. Onun Mesude nin canını nasıl emniyete aldığını, babasını ikna edişini..Ama sonra odaya girdiklerinde gerçekle karşılaştılar, Mesude nin cansız bedeniyle..Sıla o andan itibaren güçlü değildi, başı dik değildi, mağrur değildi. Bitti, ezildi, güçüzlüğünü kabul etti ve yenildi.. Bunu görmeyi istemezdim ama dizinin geldiği noktada olması gereken buydu.. O anda tek yapabileceği Boran ın kollarına sığınmaktı, o da bunu yaptı. Çünkü ne kendinin ne Boran ın, ne yaparlarsa yapsınlar bazı şeyleri engelleyemeyeceğini anladı..Dünyadaki her yanlışı düzeltemeyeceğini fark etti. Mesude nin canı kurtulmuştu aslında ama o sevdalısı olmadan yaşamak istemedi..Sevdalısı onun için ölmüştü çünkü..Bu arada bir intihar sahnesini daha hiç doğru bulmadığımı belirteyim..Sanki nasıl intihar edilir diye yol gösteriyorlar..Ayrıca o ip de orada hazır mı bekliyordu?

Sonuçta yine törenin önlenemediğini, daha doğrusu töre adı altında Cihan ın önlenemediğini gördük. Ben töreye karşı mücadele görmedim.. Kurtulan yok nerdeyse..Ayrıca bütün kötülükler Cihan üzerinden işleniyor, bu sembolik gösterimin de doğru olmadığını düşünüyorum. Cihan bize gösterilene göre sadece araç olarak kullanıyor töreyi, güç için.. Babası gibi gerçekten geleneklerine inanmışlığı falan yok..Babasını takmıyor zaten..O ve telekulak Dilaver in her şeyden haberi olması da ayrı bir mesele.. Sıla nın gitmeye hazırlandığını Boran anlayamadı ama Cihan anladı. Havaalanında adamı var, fabrikada adamı var, hastanede adamı var.. Boran yine gerideydi.

Sıla Mesude den sonra tamamen başkalaştı ve yenilgiyi kabul etti. Bundan sonra Boran a da hiç hırçın davranmadı..Onn suçlamadı, sadece uzak durmaya çalıştı.. Çünkü gitme kararı almıştı ve yakınlaşsaydı planını uygulayamayabilirdi. Ben de gitmeden evvel yakın olmalarını istemiştim.Ama Sıla bunu yapıp da gitseydi daha kötü olurdu, Boran ı daha beter kandırmış olurdu.. Ailesinin yanındayken gitme kararı aldı.. Mantığıyla, çünkü duygularını öne alsa Boran dan ayrılamazdı..Kızdığım nokta, “bebeğim ve benim hayatım için ben karar veririm” demesi.. Oysa Boran ın da bebeği o.. Ama sanırım annelerin biraz daha fazla hakkı olduğu düşünülüyor hep. Dizilerde de böyle yansıtılıyor..Buna karşıyım ama yazılan, bebek Boran ın olsun, onun kucağına doğsun, Sıla ölse de olur, sözlerini kabul edemem.. Sıla da anne.. Bebeğini herkesten önce kucaklama hakkı var onun..

Bu arada Boran da Abay a Arjantin planlarını anlatıyordu.Boran da aynı Sıla gibi doğumdan önce kaçmayı planlıyordu. Sütten kesilmeyi falan bekleyecek hali yoktu. Amerika çok ayak altı oldu, Arjantin kimsenin aklına gelmez, dedi herhalde.:). Bütün ayarlamaları yapmış, demek ki Boran ın B planı buydu. Hiç olmazsa böyle bir planı olduğunu göstermeleri çok doğru oldu. Çünkü Mardin de bu şekilde kalmaları, böyle sağduyulu, hesaplı kitaplı birine hiç uymuyordu..Hükkmün kalkması için bir planı hiç olmadı zaten ortada..Yine Boran a yapılan eleştirilere verilen bir cevaptı bu da.. Kesinlikle Boran a çalışıyorlar son bölümlerde..Abay ın tekrar ortaya çıkması çok güzeldi. Yabancı memleketin zorluklarını anlattı.. Borges in şiiri güzeldi..Yıllar önce okuduğumda etkilenip kesmiştim gazeteden.. Bu arada Abay Boran a pek destek vermedi, Sıla dan habersiz yapmamalısın, dedi. Aslında objektif barkarsak, ne Sıla nın Boran dan habersiz tek kişilik plan yapma hakkı var, ne de Boran ın Sıla dan habersiz iki kişilik plan yapma hakkı.. Aslında ikisi de birbirine güvensiz hareket etti. Bu da gerçekten aşka rağmen, karı koca ilişkisinin oturmamış olduğunu gösteriyor..

Akşam Boran ın tango eşliğinde söyledikleri bir şeyler ima eder gibiydi, keşke o zaman söyleseydi diye düşündüm..Ama iletişim istenmiyor dizide..Sıla nın ayrılacağı için gözleri hep dolu doluydu.. Ben Sıla ya da çok üzüldüm. Sanki kendi isteği böyleymiş gibi düşünmemek gerek..Onun için de çok zordu..O gece kırmızı geceliğini giydiği sahnede Boran ın yanında kalmasını çok istedi.5. bölümdeki gibi bir sahne yapmışlar. Boran geliyor, Sıla bacaklarını kapatıyor..Boran tabii ki Sıla istemeden kalamazdı, Sıla da kendini bırakmamak için uğraştı. Tabii yine gözyaşları.. Yakınlığın çok daha fazla zarar getireceğini düşündü diyebiliriz..

Kevser ve Firuz konuşmasında Kevser in kalın kafalı, sığ, cahil, nefret dolu olduğu bir kere daha gösterildi..Bir suçları yokmuş, atalarından gördüklerini yapıyorlarmış. Gözünün önünde yerlerde sürünen hamile bir kadına eziyet etmeyi, çocuğunun ölmesini istemeyi haklı gören bir zihnhiyet.. Firuz ise yanlış yaptıklarını kabul etti. Belki onun değişimde bir etkisi olacaktır. Kendini ancak böyle affettirir zaten..Bu arada Sıla ya kızıldığı için Kevser e hak verilmesine dayanamadığımı söylemeliyim. Sıla ya kızılabilir ama o Sıla ya bir şey söylediğinde iyi yaptı, nasıl denebilir. Kevser in nasıl biri olduğu ortada. Sıla ya kızılacaksa da Kevser den bağımsız kızılsın lütfen..

Sıla nın ailesine kararını söylediği sahnede, burada işim bitti diye konuşması tuhaftı. Tabii yatırımlar devam edecek..Sıla da mecbur olduğu için gidiyor, ama bu tabiri kullanması yanlıştı bence.. Sıla ilk defa, buraya nasıl geldiğini anlatırken babasına baktı ve suçlar gibi konuştu .Ama yine de onları sahiplendiğini söyledi.. Sıla nın söyledikleri seyirciye inandırıcı gelmeyebilir çünkü daha önce antipatikleştirildi. Ama şu var, dizi gerçekliği içinde bakıyorsak,Boran ın davranışlarını, söyletilenleri kabul ediyorsak, Sıla ya söylettiklerini de kabul etmemiz gerek..Madem yanlış yapınca kızılıyor, güzel bir şey söylediğinde de inanılmalı.Ya da toptan bütün gösterilenleri reddetmek gerek..
Devamı var..

Saba
19-06-07, 14:35
Devamı..
Sıla ya sorulacak soruları Narin sordu.. Bu mücadele ne oldu peki, diye.. Sıla nın buna cevabı gerçekçiydi.. Önce çocuğunu ve kendi canını düşünmeli, mantığıyla karar vermeli..İkinci soru ise daha zordu.. Boran a söylememesi, onu bırakıp gitmesi, kendinden ve bebeğinden ayırması sorusu..Böyle bir kurgu yapıldığı için Sıla nın da buna cevapları olmalıydı. Ama Boran hakkındaki tespitleri yanlış olduğundan pek ikna edici olmadı..Yine de Sıla karakterini düşünürsek, bunlara gerçekten inandığı için böyle bir karar aldığını söyleyebiliriz. “Ya beni engeller ya da benimle gelir, ikisi de zararına”..Engellerse biliyor ki onları korumak için canını tehlikeye atacak, aşiret karşısında zor durumda kalacak.Hatta belki, ağalıktan alınacak. Sıla yla gelirse arkasından konuşacaklar, insanlarını bıraktığı için şerefi iki paralık olacak, hakkında ölüm fermanı çıkacak.. Sıla kaçarsa da aynı şey olacak denilebilir. Ama bence bir fark var. Sıla yaptığının sorumluluğunu tamamen üzerine alıyor..”Boran hükmü yerine getirecekti ama ben kaçtım, dolayısıyla ona saldırmanızın bir anlamı yok” mesajını vermek istiyor..Boran bu işe karışmamış olursa itibarı sarsılır yine ama tamamen kaybolmaz diye düşünüyor. Ben Sıla nın “ona dert getiriyorum, benim yüzümden her şeyini kaybetti, bensiz daha iyi olur” diye düşüneceğini tahmin etmiştim. Yanlış bir tespit ama Sıla bütün bu soğuk davranışlarından sonra onu daha çabuk aklından çıkaracağını, onsuz yaşayabileceğini de düşünmüş olabilir.. Tabii içindeki asıl umut ise Boran ın bu yaptığını anlaması ve bir gün onu affetmesi, bir gün onları bulmasını istiyor..Yine de Boran ın sevdasının boyutunu, bu toprakları kendisi için bırakabileceğini anlamadığından hatalı.. Ama böyle düşündükten sonra Sıla nın aldığı karar en doğru karardı kendince..Sıla bebeğiyle olabilmek için aşkından vazgeçti. Tabii Boran için yıkılış bu, çünkü Yezda da bir bakıma aynı şeyi yaptı. Gerçi Yezda son zamanlarda çok övülüyor ama ben onun yaptığının Boran a karşı bencillik olduğunu düşünmüştüm. Boran adına karar verdi o da, bensiz daha iyi olur diye..Bir yönden büyük fedakarlık, canını verdi. Ama Boran ın ne düşündüğünü sormadı. Şimdi Sıla da aynı şeyi yaptı, Boran a sormadan herkes için en iyisi bu, diye karar verdi. Sevgili için bunları yapmak fedakarlık mı, bencillik mi? Arkada kalan nasılsa hayatına devam edebilir deniyorsa, fedakarlık tabii ki.. Yok edemeyeceği belliyse bencillik.. Ben Sıla da da, Yezda da da bencillik görüyorum.. Tabii Yezda canını verdi bu ayrı konu.. Boran da tekrar Sıla yı sevebildi. Yezda haklıydı denebilir. Ama Sıla gelmeyebilirdi ve Boran vicdan azabıyla, yaşayan ölü halinde devam edebilirdi hayatına.. Sıla nın yaptığında Boran ın Cihan ı vurması gibi bir durum oluştu ve bu çok kötü..Ama Sıla bunu asla tahmin edemezdi.Zaman diğer sonuçları gösterecek..Sönmezlerin de Boran konusunda Sıla ya biraz daha etkili sözler söylemelerini isterdim. Ama böyle bir kapasiteleri yok.Yine de hiç bir zaman Boran a saygıda kusur etmediler..

Narin in kalmak istemesinden sonra, Bedar ve Celil in düştükleri durum, konuşmaları, birbirlerine sevgi dolu sözler etmeleri, yataktaki yanak okşamalar esas tutku bunlarda galiba, dememe sebep oldu. O sırada bizimkiler limonata içiyorlardı çünkü.:).Birbirlerinden hiç ayrılmadıklarını, ilk defa ayrılmak zorunda olduklarını anlatmaları, birbirleriyle konuşmadan anlaşmaları güzeldi. Bu telepati durumu biraz fantastik gözüktü ama olsun. Herhalde 25 yıllık evli bir çiftle, bizim 6 ay birarada kalabilmiş zavallı Sıla ve Boran ın farkını ortaya koymak istediler. Bir çift konuşmadan gözleriyle anlaşıyor. Diğer çift anlaşmak için konuşmaya bile çalışmıyor.. Boran ın sebepleri de kendine göre haklı olabilir. O da Sıla nın son zamanlardaki, mücadele ve davaya kafasını takmış halinden yola çıkarak bu insanları bırakamam, diyeceğini düşündü...Abay la konuşmasında Boran ın, son olaylardan sonra Sıla nın yanında kalmak isteyeceğinden,hatta aşkından şüphesi olduğu görülüyordu. Halbuki Sıla da ilk defa kendisinin ve bebeğinin hayatını öne almıştı.Eğer Boran da planının kaçmak olduğunu söyleseydi çok mutlu olacaktı.Ama konuşamadılar. Arabada gelirken Sıla yine munis hallerdeydi. Boran ın isteğini hemen kabul etti. O karnını okşarken de yine gözleri doldu.. Yataktayken de yaptığını Boran ın affetmeyeceğini düşünüp ağladı..Sıla bu şekilde Boran ın ondan nefret etmesi ihtimalini göze almış oluyor ki bu onun için korkunç bir şey.. Yine de kararından dönmesine yetmedi bunlar..

Sünnette Kevser in Sıla ya laf sokuşturmasına sinir oldum. Bir insanın ölümünden nasıl böyle bahsedebiliyor..Firuz ise pek süngüsü düşmüş bir vaziyetteydi. Boran yine Sıla yı rahatlatıp gülümsetmeyi başardı. Ama Cihan sinir bozmak için bekliyordu. Kevser Cihan ittifakını da gördük. Kadının dünyadan haberi yok. İkisinin arası sanki Sıla yüzünden bozulmuş. Cihan ın, oğlunun ezeli düşmanı olduğunu anlamıyor. Ancak Cihan Boran ı vursaydı anlardı herhalde.. Cihan resmen kaçacağını anladığını Sıla ya söyleyip korkutmak istedi ve başarılı oldu. Aslında Boran ın iyiniyetle getirdiği sünnet, Sıla için işkenceye dönüştü.. Maalesef kötü sonu hazırladı.Bu durum olmasaydı Boran Sıla ya planı anlatacaktı..Sıla sancılanınca Celil in Boran a haber vermemesi, Cihan silahı ateşlerken, Boran ın giden Sıla yı görmemesi saçmaydı.. O andan sonra biraz heyecan kazandı dizi..Sıla ya kızdığım dakikalar, sancı çekerken, illa gideceğim, çocuğumu burada doğurmayacağım diye tutturmasıydı. İşlerin hep kafasına göre olacağını sanmaması gerekir.Boran evin önüne gelip hastane haberini alınca, aynı şekilde hemen kaçmayı düşündü.. Ben son ana kadar buluşacaklarını düşünmüştüm ama olmadı. Hiç olmazsa bir veda olsaydı, böyle ayrılmasalardı.. Demek ki bununla ilgili planları var yoksa böyle bir ayrılık kurgulamazlardı.

Hastanede Narin in halleri saçmaydı. Gerçi Cihan gelmişti , gerekirse tüm aşireti yığarım kapıya, diyordu..Eğer Sıla kaçmamış olsaydı Boran onu hastaneden çıkarabilecek miydi? Şunu söyleyeyim, evden seyredenler, Sıla nın bu hareketini hiç tasvip etmemelerine rağmen, yine de Cihan a yakalanmadan kaçsın bari, diye düşündüler..Normal seyircinin fikri.. Boran ın Sıla nın yanına gidip de onu bulamadığındaki haline üzüldüm..Narin in de ondan bir şeyler saklar hali sinir bozucuydu Zaten baştan yanlış bir yola gidildi..Sonra Boran ın da tek başına takip edip, ortalık yerde Cihan ı vurması da mantıksızdı... Adamlarıyla gidip, iki kişi olan Dilaver ve Cihan ı etkisiz hale getirebilir, Sıla yı bu arada kaçırmış olurdu. Tabii yine kötü bir durum ama hiç olmazsa Boran hapse gimezdi. Boran ın artık canının burnuna geldiğini göstermek istediler..Bu arada Cihan ın söylediği, ben aşiretim, ben töreyim, bana silah çekemezsin, sözünü fazla beylik buldum, hiç doğal değildi. Bugüne kadar ben Cihan ı hep kendine iş yapan, kendi çıkarı için yapan, Boran a özel kini olan biri olarak gördüm.Gerçi töre adına hep Cihan gösteriliyor diyorduk ama bunun doğru olmadığını da söylüyorduk.. Son bölümde aşiret ve töre temsilcisi olarak çıkması ve Boran ın da ona ateş etmesi, sembolik olarak töre vuruldu mu demek? Bence amaca ulaşılamadı.. Bugüne kadar töre ile ilgili verilen mesajların yanlış olduğunu düşündüm. Töreden kaçılamaz, devlet çok nadir olarak işe yarar, Cihan töreyi kullanarak kendi gücünü oluşturma peşindedir, iyiler her zaman kaybeder, birbirlerinden habersizdirler ama Cihan her şeyden haberdardır. İyiler saçma, tedbirsiz hareketler yaparak, insanları koruyamayarak bir şekilde ölmelerine sebep olurlar. Cihan bunları yaptığı halde suçlanmaz bile, her işten de sıyrılır, baş erkek karakter ise her zaman doğru yolu izlediği halde hiç bunun ödülünü kazanamaz..Gelelim son verilen mesaja: Baş kadın karakter, bütün uğraşlarına rağmen, bir fabrika açarak insanlara biraz umut verebilmesi dışında fazla bir şey yapamamış, kurtarmak istediklerini kurtaramamış, üstelik kendi canı tehlikede, bebeğinden ayıracaklar, kocası onu kurtarmak isterken ölebilir, bütün bunlardan uzaklaşmak için de kendince en doğru bulduğu yola giderek kaçıyor, aşık olduğu adamı terk etmek zorunda kalıyor.Mücadele buraya kadar..Baş erkek karakter ise, devamlı olarak doğru yoldan gittiği, bir çok defa devlete başvurduğu halde, töreye tam olarak karşı çıkamıyor, ayrıca, kötü Cihan hep paçayı kurtarıyor. Aşiret desen zaten doğrunun yanında değil, Cihan a hak veriyor, o ne kadar uğraşsa karısının üstündeki hükmü kaldıramıyor, onunla ve oğluyla bu topraklarda yaşamak hayalleri suya düşüyor, kaçmaya karar veriyor ama bakıyor ki karısı zaten kaçma yoluna girmiş, ama Cihan bunu da engellemek üzere önüne çıkıyor, daha fazla bu olanlara katlanamayıp, kendi değerlerini geride bırakarak, kötüyü vuruyor. Verilen mesaj nedir: İyilikle bir şey hallolmuyor, ya kaçacaksınız, ya da kötü nasıl davranıyorsa siz de aynı şeyi yapacaksınız, başka çareniz yok. Ben böyle anladım..
Devamı var..

Saba
19-06-07, 14:42
Devamı..
Tabii bu sezon sonu için, sadece törelerin bu kötü yüzünü ve aşkın bunları aşmaya yetmediğini anlattık, çözümleri 2. sezonda göstereceğiz, diye düşünmüş olabilirler. Ama bu hikaye bu kadar bölüme yayılmayı kaldıramadı ve tökezledi.Gelecek sezon için çok büyük bir toparlanma gerek..Bir yandan, ikisi birden kaçsa dizi devam edemezdi zaten.. Ama bu son da esas final olabilirdi. Çünkü esas kız bebeğiyle kaçtı, kötü öldü, ( mesela) esas oğlan da onu öldürrmekten hapse girdi ise, devam etmeyedebilirdi..Kötü bir son ama son..Bu şekilde diziden çıkmak isteyen olursa buna fırsat verilmiş oldu. Sıla İsviçre ye gitti ve geri dönmez mesela.. Cihan ölebilir, çıkar.. Boran ise bir müddet hapiste kalacak.. Yani herkese uygun bir son hazırlanmış. Tamamen bitmeye, oyuncuların çıkmasına.. Ama tam kadro devam etmeye de uygun. Bu açıdan akıllıca.. Ama gelecek sezon için umut vermedi.. Boran ın bakışı, “affedebilecek miyim”, Sıla nın “affedebilecek misin”, gelecek sezonun nasıl geçeceğine işaret..Gerçi onların arasında olan çok şey affedildi, bu da edilebilir..Ama bu sefer içlerine atmayıp konuşmaları gerek..Bütün kırıklıklar açıkça gösterilmeli ki şüphe kalmasın..Ama nerde...Gidiyorum şarkısı da çok güzeldir ama o da tam bir veda şarkısıdır, geri dönüşü olmayan.. Bir de ben Boran ı kötü gösterdiğini düşünmüyorum bu sonun.. Tamam yanlış, kanunsuz bir iş. Ama seyredenlerin Boran ı suçladığını hiç sanmıyorum, Cihan ı vurdu diye.. Boran kendinden başka türlü davrandı ama orada bile seyredenlerin hak vereceği bir durumdaydı..

Bir de bana sanki, bütün karakterler töre meselesiyle ilgli yapacağını yaptı ve geri çekildi gibi geldi. Bu da esas final gibi olduğundan..Yani Sıla kaçtı, Boran Cihan ı vurdu, Cihan, aşiretim, töreyim diyerek vuruldu.Doğru mesajlar değildi, Sıla mücadeleyi bırakıp kaçtı, Boran da silahla çözüme gitti.. Bu yüzden bunların düzeltilmesi için devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum.. Zaman atlaması da var bence..Olmasını hiç istemem, en sevmediğim şey.. Ama düşünürsek, böyle esas final gibi bir sezon finalinden sonra kaldığı yerden başlayamaz gibi geliyor bana..Bir de dizi bir tıkanmaya girmişti..Böyle durumlarda yapılan şeydir zaman atlaması.. Atla, dertlerden kurtul, istemediklerini temizle..Yalnız bu durumda bir çok konu açıklığa kavuşmadan ortadan kalkacak demektir.

Töreye çözüm için bence dizide, ekonomik yatırımlar devam etmeli, devletin etkisi gösterilmeli, sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları öne çıkarılmalı, halkın eğitilerek zihniyetlerinin yavaş yavaş değiştiği anlatılmalı.. Ağaların da bu ortama uyum sağlamak zorunda kaldıkları gösterilmeli..Firuz bunun işaretlerini verdi bir bakıma. Gelecek sezon töreye çözüm adına bunları görmek isterim, bunun için de belki zaman atlaması gerekiyor...Tabii bir de Boran ın durumu var. Ben cumartesi ne kadar ceza alabileceğini ayrıntısıyla yazmıştım..Bu durumda en azından 3-4 yıl hapis yatması gerekiyor normalde..O da Cihan sağ kalır ve tamamen iyileşirse, yaptıkları da bir parça kanıtlanabilirse..Ama yapımcılar başka türlü düşünebilirler..Belki çok mantıksız da olsa Boran ı kurtarmak için bir şey bulurlar.Gerçi nasıl olabilir bilemiyorum..Suçüstü oldu. Boran ı hapiste tutmayacak idilerse, neden bir çatışma sahnesi yazmadılar.O zaman Cihan ölse bile Boran ın kurtulma şansı daha fazla olurdu..Burada ise Boran atış talimi yapıyordu da Cihan kazara önüne geldi mi diyecekler.Cihan ın, suçlamasına , şikayetine bağlı da değil, kamu davası, çünkü hafif yaralanma değil...Cihan ın elinde silah var ama meşru müdafaa şartları yok bence..Üstelik ben 3-4 yılı, iyimserlikle, kasten yaralama olursa diye söyledim..Öldürme kastı var denilip,( ki vardı, şimdi gerçekleri saklamayalım:)) adam öldürmeye tam teşebbüs olarak görülürse, ağır hayati tehlike de oluşmuşsa daha büyük ceza olur. Bana göre bu sahneyi bu şekilde çekmelerinin ve hemen polisleri olay yerine getirmelerinin tek sebebi Boran ın hapse atılması şeklinde bir kurgu yapmış olmalarıdır. Başka bir açıklaması yok, çok başka türlü çekebilirlerdi sahneyi yoksa..Yine de bu bir dizi ..Gerçek hayattaki kurallara uyacak diye bir şey yok, bu kadar ayrıntılı düşünmek de belki saçma..Başka bir yol bulurlarsa zaman atlaması olmadan, Boran ın hapiste kalmadığı bir durumu tercih ederim tabii.. Ama büyük bir saçmalık da olmamalı ..

Ben de Sıla nın bunu duyup geri dönmesini ve Boran a destek olmasını istiyorum.Çünkü Sıla Boran ın iyi olacağını düşünerek oradan ayrıldı. Tam aksine Boran çok kötü bir duruma düştü.Gerçi dönmesi pek mantıklı bir davranış olmaz..Ama böyle sahneler gösterebilirler, zaman atlamasını sonra yaparlar. Böyle bir ortalama yol da olabilir. Ya da bu durumu Sıla ya söylemeyebilirler, çok sonra söylerler... Zaman atlaması olursa da Emre ye babalık yaptıracağı fikrinde değilim Sıla nın. O oğluna babasını anlatacaktır. Ama Emre etrafta dolanacaktır o ayrı...Dizi İstanbul da kalırsa Boran ve Sıla ilişkisini daha öne taşıyacaklarını ve töre meselesinin geri planda kalacağını düşünüyorum.Ama bu dizinin genel konseptine aykırı olur.Bir denge kurulmalı..Yine Boran Sıla ilişkisi açısından belki zaman atlaması gerekli, çünkü Sıla nın büyümesi gerek.. Ben daha önce yazdığım sebeplerden dolayı, Sıla nın bu yaşta olmasından rahatsızım.Tabii bu zaman atlaması, klişe bir hale dönüşmeyecekse, bir işe yarayacaksa olsun..Birbirlerinden anlamsızca ayrı kalmalar ve bunun uzaması zaten diziyi bitirir.. Boran ın ayrıca psikolojk olarak yıkılmasını görmek istemem..Hapiste, sevdiğinden ayrı, çocuğundan ayrı..

Umarım iyi bir başlangıç yaparlar.. İlk bölümlerin seyirciyi çekmesi gerek ki dizi eski haline dönebilisin.Bunun için aşkın da törenin de dengeli bir şekilde anlatılması gerekiyor . Aşkı yok ederek anlatılamaz bu dizideki olaylar.. Ayrıca her zaman söylediğim gibi, bu dizi devam ederse ancak iki baş karakter ve aynı iki oyuncuyla devam edebilir. Yoksa Sıla dizisi olmaz.. Bu yüzden karakterlerin birini göğe çıkarıp, diğerini batırmak, sevmemek, nefret etmek, bana göre bir anlam ifade etmiyor.Tabii duygu yoğunluğuyla herkes istediğini yazabilir. Ama dizi açısından gerçekçi bulmuyorum bunları.. Tabii olanlara göre seyredip etmemek bizim elimizde ..Düzeleceğinden pek umudum yok ama yine de takip edeceğim bir süre..

Sevgili forumdaşlarım, bir süre buralar ıssızlaşacak sanırım.. Yine burada olup yazılanları okurum ben ama bir yerlerden diziyle ilgili haber gelmezse, ne yazılır bilemiyorum. Bu arada benim yazılarımı okuyup güzel sözler söyleyen arkadaşlara teşekkür ederim. Ben arkadan takip ettiğim için forumu, mesajlara pek cevap veremiyorum ama herkesi okuyorum..Ben de bu forumda yazı yazan herkese, bizimle paylaştıkları güzellikler için çok teşekkür ediyorum. Aranızda olmaktan hep çok mutlu oldum..

Aslında dizi için çok zaman ayırmışım, bunu fark ettim, bu yaz okuyamadığım kitapları okumayı düşünüyorum..Dizi seyredeceksem de şöyle benim hiç sinirimi bozmayacak 1-2 romantik komedi bulup onları seyredeceğim.. Herkese de tavsiye ederim , iyi geliyor bu sinir olmalardan sonra romantik komediler..:)

Gelecek sezon daha iyi, eski formuna kavuşmuş bir Sıla dizisi ve eski kalabalıklığında bir forumda buluşma dileğiyle, şimdilik hoşçakalın..( Veda gibi oldu,ama değil, buralardayım ben:))..Hepinize sevgiler..

sila_sevenler
19-06-07, 14:43
SILA'DAN BORAN'A

boran seninle kavusamayiz cunku..........:img-cray: :img-cray:

aramiza hapisten damlar :blink:
ucakta pilotuz diye gul oguzun tuttgu adamlar :img-hyste
gul oguz denilince kayboluyor zaten butun kavramlar:img-hyste
iste butun butun bunlar girdi silada ucakla sana veda etti :img-pilot

gul oguza dedim dur yapma
beni ucakla kacirtipta borani hapis damlarina atma
seyirciyi cildittin yeterince artik yalvartma
ratingler son haftalarda zaten tavanlarda iyice hoplatma :img-nyam:

gul oguz dedi bana olmaaaaaaaaaaaaz
borani iyice yikilmis bitkin gostermezsem icim rahata kavusmaz
cihanida vurdurttum nasil olsa borana kus uctu aga diyen olmaz :img-hyste
sen kac dedi bana senin kacmana bir mani bulunmaz troest

boran istesemde seninle kavusamayiz biz
seyirci fazlasiyla ilgili ama gul oguz ve ekibi ilgisiz :img-beee:
1de sezonfinali yaptiksimdi eski senaryonun kopyasiyla ben kactim yine bilgisiz
cihan vurulmus diyorlar boran dogrumu oralar bu yuzdenmi o kadar sessiz:img-hyste :img-hyste

yeni sezonda boranin durumu ne olacak acaba cok merak ediyorum finaldeki hali birturlu gitmiyor gozumun onunden arkadaslar cok kotuydu yaa.sila o rahat bindi ucaga tamam.acaba yeni sezonda zaman atlamasi olmadan baslarmi kaldigi yerden sila ucakta boran polislerin yaninda en onemliside sila pilota ucagi tekrardan mardine goturmesini vazgectigini soylermi acaba biliyorum fazlasiyla sacmaliyorum ama ne yapayim boranin polislerin yaninda gittigi hali cok kotuydu sila en azindan geri gelsin istiyorum aman ne bileyim oyle iste..........

sila_sevenler
19-06-07, 14:57
Sezon finali diye borana olanlardan dolayi yastayiz :img-cray:
Sila fena halde gerdi sinirlerimizi hastayiz :img-cold:
bizler seyirciler olarak gul oguz gibi cifte standart yapmayiz :img-beee: :img-beee:
demirbaslari ucaga atipta oylece kacmayiz :img-hyste

sezon finali final dediler
dizide borani yediler :icon_sorr
gul oguz ve cansu dere sila sonunda muratlarina erdiler :img-beee:
sila dizisini nasil sacmalariz diye biz seyircileri gerim gerim gerdiler :img-yes:

gul oguz arti cansu dere esittir sifir :img-pilot
ajdar git bu ikiliyi isir :img-hyste :img-hyste
cikita muz cikita muuuuzzz sifirsin sen sifir sifir :img-hyste

metes
19-06-07, 15:52
Sezon finali diye borana olanlardan dolayi yastayiz :img-cray:
Sila fena halde gerdi sinirlerimizi hastayiz :img-cold:
bizler seyirciler olarak gul oguz gibi cifte standart yapmayiz :img-beee: :img-beee:
demirbaslari ucaga atipta oylece kacmayiz

sezon finali final dediler
dizide borani yediler :icon_sorr
gul oguz ve cansu dere sila sonunda muratlarina erdiler
sila dizisini nasil sacmalariz diye biz seyircileri gerim gerim gerdiler :img-yes:

gul oguz arti cansu dere esittir sifir :img-pilot
ajdar git bu ikiliyi isir :img-hyste :img-hyste
cikita muz cikita muuuuzzz sifirsin sen sifir sifir :img-hyste

Arkadaşım bu ne güzel bir şiirdir böyle:good: En çokta ajdar git bu ikiliyi ıssır bölümünü sevdim.

38. bölümü bügün izleme şerefine erişebildim.Bitince aklımda kalan tek şey elleri kelepçeli BORAN.Bende biçoğunuzun dediği gibi hertürlü mantık hatasına saçmalamaya razıyım.Yeterki Boran katil olmasın bedirhan doğduğunda yanında olsun.Sılaya ne olursa olsun umrumda değil.Öledebilir emreylede evlenebilir.
Sıla bizden ve borandan uzak olsunda kime yakın olursa olsun.

Narinde özdemir holdingin yurtdışı bağlantıları için dünyanın en uzak köşesine gitsin.Celille bedarda onu yalnız bırakmasınlar.Birdahada gelmesinler.

Sizler burada oldukça dizinin tatilde olması bende hiç boşluk yaratmadı. İyiki varsınız.Sevgilerbye

jess
19-06-07, 15:57
Sanırım uzun süre birşeyler yazmayacağım.

Sadece 1 mesajı olan biri için ilginç bir cümle olmuş.:img-hyste

Hem o zaman, kızlar ben güneyde şu kasabamıza tatile gidiyorum ordan da sizlere ulaşmaya çalışırım diyen canım forum arkadaşlarımı katletmiş olmam di mi? Haraminin dediği gibi bir cinnet her şeyi çözer. :not_i:

Kızlar, M.A.A'nın gittiği sahillere akalım. Civardaki otel,tatil köyü ne varsa biz kapatalım.:img-pilot Düşünsenize plajda ortda güneşlenen bir M.A.A ve etrafında kumsal dolusu sadece biz ve yine biz.:img-in_lo :img-pilot :img-hyste Hep birlikte denize,hep birlikte plaja:img-hyste :img-hyste

Boran hapse girmesin.
Zaman atlaması olmasın.
Bebeğini ilk gören Boran olsun.
:img-punk: :img-punk: BORAN FOREVER...:img-punk: :img-punk:

seza
19-06-07, 16:09
Sevgili yeşil klibin hiç de acemi işi gibi durmuyor. Şiiri de çok beğendim. Ellerine sağlık. Aslında akşam yazmıştım ama gönderemedim,terslik oldu,silindi..Ben de kızdım yazmadım. Kime kızdıysam...
Saba yorumlarını yine zevkle okudum. Özellikle hukuki aydınlatmalarından çok memnun oldum. Mutlu olmadım ama... Boran'ın bu işten kurtulma şansının olmayışını senin ağzından duyunca hayallerim yıkıldı.:icon_sorr
Çoğumuzun Sıla'ya kızma sebebi aslında gidişi değil.Tek başına gidişi. Boran'ı ikinci kez yüz üstü bırakışı. Metin Özülkü'nün bir şarkısı var,bilirsiniz.İçindeki bir cümle özellikle çok uygun bu hallere:

Gittin sen bana gitmek için gelmiştin
Geride yavaş yavaş eriyen
Bir kurşun bıraktın
Bıraktığın şekilden
Çok daha başkasına bürünen
Ve bir daha asla
Eskisi gibi olamayacak bir kurşun
Gerçekten
Bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmadı
........
NE olursa olsun Boran çocuğunun doğumunda bulunamayacak,artık bunu kabul etmemiz gerekiyor.Zor ama başka çare yok. Bunun mantıkta yeri yok. Sevgide de yeri yok. Diğer sayfada kalan yazılarda Sıla'nın Boran için "İlk ve tek aşkım " demiş. Altında bir şey arayacağım ya,neden "İlk ve son aşkım" dememiş? Demek ki başkasını devreye sokacaklar. Emre'nin olmasını inandırıcı bulmuyorum artık. Sıla baban öldü oğlum demez..Ama ne diyecek bu ayrılık için merak ediyorum. Çalışmak için Almanya'ya,Arjantin'e gitti mi diyecek? Boran da oğlunun kendisinin hapiste olduğunu bilmesini istemez. Boran Sıla'ya benim için öldü de derse şaşmam. Diziyi hâlâ seyretmediğim için tam yorum yapamıyorum.(Temizlik,temizlik,temizlik....:dito ) İnşallah yarın tekrarına bakarım. Şimdi başta Kenan Amca olmak üzere herkes Sıla'ya hak verir. Doğru karar ama eksik karar bence..Bu kararın Boran'sız olması bütün güzelliğini ve önemini kaybettiriyor.:icon_sorr

haramikedi
19-06-07, 16:39
Kızlar, M.A.A'nın gittiği sahillere akalım. Civardaki otel,tatil köyü ne varsa biz kapatalım.Düşünsenize plajda ortda güneşlenen bir M.A.A ve etrafında kumsal dolusu sadece biz ve yine biz.Hep birlikte denize,hep birlikte plaja:img-hyste

Civardaki otel,tatil köyü ne varsa AZE kapatacak.

yok bu böyle olmayacak..:img-banne
ben diyorum ki, birlikte tatile çıkalım, siz MAA'dan birkaç tane görecek kadar çok için. :blink: Sonra herkes karşısındaki MAA'ya koşsun ama bir tek benim karşımdaki gerçek MAA olsun :)

bölüm yorumum; Bedir Borana benzese çok cici olur.:img-in_lo MAA'ya benzeyen bir bebek bulunsun.. "yakışıklı bebek aranıyor" diye ilan vermek yardımcı olabilir. :img-yes:

odile
19-06-07, 16:40
1-Genel olarak bu bölümü beğendiniz mi?

Bölümü beğendim ama yaşanan olaylar, Boran'ın katil damgası yemesi ve hapislere düşmesi durumu hoşuma gitmedii .Başlar biraz sıkıcıydı sonlara doğru hareketlendikk

Sıla'nın baş ucunda oturan borannn:img-in_lo
Tango dinledikleri sahneee orada Boran'ın bakışları:img-blush 24.bölümde düğün sahnesindeki bakışları gibiydi bayıldım.
Boran'ın ev ile vedalaştığı güzel günleri hatırladığı sahne

Sıla'nın baş ucundaki Boran'a sırtını dönmesii:icon_sorr
Dokunma bana dediği sahnee:icon_evil
Bedar ve Celil'in aşk dolu dakikalarıı
Kenan'ın geldiği Narin ve Celil'in evrak imzaladığı sahneee

Mehmet Akif Alakurt

Sıla'sını da sıpasını alısın gitsin :img-hyste

ben olmamasını arzu ediyorum ama olcak gibii:icon_sorr

7-Cihan'ın akıbetinin nasıl olacağını düşünüyorsunuz? (Ölecek, sakat kalacak.. v.b.)

Cihan'ın sonu hiç parlak değil ancak bizler bir süre daha bu güzel günleri göremeyeceğizz :icon_whis senaryo gereği Cihan'ın cicim ayları bir süre daha sürer.
Bence sonu ölüm olurrr:img-yes:

Bugün okulda büroda işlerim vardı bir kadın ve kızı geldi tanımıyorum yeni taşınmışlar ve okulu görmeye gelmişler , kayıt yaptıracaklarını söyledilerr bunun için erken ya neysee...küçük kız çok güzeldi ve de güleryüzlüydü hemen sohbet etmeye başladım "adın ne canım" dedim ...ne dedii sizcee ... NARİN:img-hyste birdenbire yüzüm allak bullak olduu 6.sınıfa başlayacakmışş neyse benden uzak olsun dedimm :img-hyste ben unutmaya çalıştıkça karşıma çıkıyorlarr sınıfımda da "Sıla" varr:img-pilot

axii merve
19-06-07, 16:56
bence hap kötü sezon finalıydı hemde iyi kötü yani boran çocuğunu göreyemeyecek doğduğunu ama cihan öldü insallah........ yaaaa ben boran ı çok sevdiğim için üzülüyorum tabi sıla yı da seviyorum ama boran daha iyi kalpli sıla da çok aceleci bu kızda hep kaçıyor yaaaaaaaaaaa üffffffff boran biraz kızsa ama sevda , aşk bu kıyamazkiiiiiii sıla bazen adamı deli ediyo neyse inşallah 4 yıl sonra felan yapmazlar yoksa deli olurum ama yaaaa bazen düşünüyorumda boran nede olsa koskocaman bir aşiretin ağası demi öyle böyle çıkarttırırlar sıla nın bu lafına çokkkk ama çookkk kızmıştım ` birgün beni afede bilirmisin boran` ben o rada boran olsam ama bedirhan olmayacak o zaman hiç affetmezdim ama çocuk olunca afetmek zorundadır............

odile
19-06-07, 17:07
Sevgili maabel,İstanbul'da doğmuş büyümüş diş hekimliği okuyan bir kız ile Diyarbakır' da büyümüş bir ağa oğlu olan Haşim Bey'in hikayesi.
Ağanın tek oğlu O'da diş hekimi.Fakültede tanışıp birbirlerini sevip evleniyorlar ve Ağa konağına yerleşiyorlar.
Sonrası kitapta.:img-wink:

ahh mause'um Piraye ne güzel bir kitaptı:good: 2 günde bitirmiştim Haşim'in ağa konağına, baba ocağına gelince değişimii , Piraye'nin yaşadıkları bence herkes okumalıı:img-yes: Çok sürükleyici bir kitap ayrıca kolay okunuyorr.

ben de renk isterimm :icon_whis aslında renklerden sorumlu bakan bile olabilirim:icon_whis . Ne güzel sayfadaki yazılarda rengarenk kelimeler görmek hoşuma gitti doğrusuu renk kardeşliği süper fikirrr :happy0064 ben asteria'm ile kardeş olmak istiyorumm mora bayılırımm olur muu sayın bakanım??
lila da olabilirimm ne de olsa mor asteria'mıza özel ve ona çok yakışıyor:img-in_lo

Kırçiçeği'm Sıla Boran'a hiç aşık olmasaydı kaçışına bu kadar kızar mıydınız demişssin ? Hayırrrr hayırrrkesinlikle kızmaz tam tersi kaçmasını isterdim.:img-yes: Sevmediği adamın yanında işi ne...

Eski bölümlerden zaman zaman izlediklerim oluyorr.. Geçen gün 24.bölümü tekar izledim orada Sıla akşam eve geliyor, hemen düğün öncesi Boran onu bahçede karşılıyor. Hani at aldığı sahnee..." ona bakmak nasip olmadı umarım buna bakabilirsin" gibi birşeyler söylüyor Boran... Sıla da cvp olarak "sana söz veriyorum bir daha bırakıp gitmeyeceğim "diyorr...:icon_sorr sözünü tutmadı Sıla.. hadi bunu anladık hayatı tehlikedeydi korktu... Boran'a haber vermeden çekip gitmesini hazmedemiyorumm :icon_sorr

rhett-butler8/1
19-06-07, 17:11
Çok güzel bir yorumdu saba:good: …eminim ki go ve senaryo ekibi yazdıklarınızı okumuş olsa…evet evet işte ….biz de bunu anlatmak istiyorduk…ama yapamıyoruz…. derlerdi…..

Yaratılanı sevmeli yaradandan ötürü diyerek ilginç bir saptama yapmak istiyorum..aslında saptama yı geçtim ilginç de değil ama öyle yazdım işte…:img-hyste

Bizler gerçekten alem bir milletiz..hakket…sultan diye çok şirinmi şirin bir Yeşilçam klasiği vardı…rahmetli adile naşit filmde mahalleliyle sinemaya gidiyordu….sinemada da ferdi tayfurun bir filmi oynuyordu…..tabi acıklımı acıklı…mahalle kadınları ve tabi adile naşit perdeye doğru bağırmaya başladılar…Allah belanı versin herif….gül gibi kıza yapılırmı bu…gidiyordu böyle…izleyenler bilir….işte büyüklerimiz…annelerimiz…..ve bizler….hep aynıyız..hiç değişmeyeceğiz…nasılda izlediğimiz şeyi sahipleniyoruz…gerçekmiş gibi hinçleniyoruz:dito …..yolda görsek dövecez bile…..yıllar önce böyleydik yıllar sonra da böyle olacağız…..:img-wink:

Biliyorum çok ilginç bir saptama oldu ama olsun saptama saptamadır…..:img-hyste

Sezon finali yorumum:sanırım go bir daha töre ile ilgili bir dizi çekmeyi istemeyecektir….bir hayırlısı ile şu diziyide yola koysam başka bir şey istemeyeceğim diyordur kendileri…

5’ e gidenden akıllımısın ? böyle bir yarışma başlamış…acaba bu da diğer yarışmalarımız gibi birr yerlerden araklamamı….içerik araklama olsa bile isim kesin bize aittir…..:img-hyste

-şey ben 3 ‘ e giden den akıllıymışım….tedavimi olmammı gerekiyor acep…. :img-hyste

Borandan sılaya da bir dörtlük benden gitsin

Yollarda bulurum seni
Takvimlerden çalarım seni
Dans ederim hayalinle
Yinede yaşarım seni:love04:

Son bölüme ait in ve out ları yazmak istedim

Midyat out…..Arjantin in:img-hyste
Uçak in….araba out
Sıla tokası out….bedar ana çamaşırı in…:img-hyste
Beyaz gömlekli cihan out….kırmızı lekeli gömlekli cihan in…(şiddete hayır )
Gidiyorum bütün aşkalar in…..bitliste beş minare geri gel oğlan geri gel out…..:img-hyste
Zaman atlaması out….zaman oturması in:img-hyste

BERFİN
19-06-07, 17:13
Hemera'ya sevgilerle... Yeni rengin hayırlı olsun.:img-wink:

1- Genel olarak bu bölümü beğendiniz mi?

Evet, beğendim.

Son sahneyi tek geçerim. Onun dışında Mesude'nin odasından çıkarken Sıla'nın Boran'a tutunarak ona içten bir şekilde sarılması ve ağlaması çok hoşuma giden bir diğer sahne oldu. 3-4 bölümdür Sıla karakteri öyle itici olmaya başlamıştı ki kısa bir an da olsa birbirine sarılan Sıla ve Boran iyi geldi bana.:img-in_lo

Sıla'nın avluda Boran'a 'Dokunma bana demesi':fighting2 bu kaçıncı oldu bilmiyorum ama çok sinir bozucu olduğu kesin. Bir de Boran, Sıla'ya odasına ilacını vermek için içeriye girdiğinde geceliğinin yırtmacından görünen bacağını örtmesi. Sanki adam sapık tövbe tövbe:img-beee:

MAA

Yolunuz açık olsun:icon_sorr :img-cray:

Bin yıllık kir bir günde temizlenmez.:good:

Olacağını sanmıyorum.:icon_whis

Cihan karakteri bu dizideki en sağlam karakter. Ölmeyeceğine göre o zaman sakat kalıp sürüm sürüm sürünsün ve bir ömür boyu Ümmü'ye muhtaç kalsın inşallah diyeceğim ama Gül oğuz'un içinden gelmiyormuş:img-hyste :img-hyste

Not1: Biraz geç oldu ama Teoman abi geçmiş olsun.
Not2: Bugün kızkardeşimi Shrek 3'e götürdüm. Bütün sinirim, stresim geçti. Öyle eğlenceli ve komikti ki gül gül rahatladım, kendime geldim cuma günkü faciadan sonra.:img-yes: Herkese tavsiye edilir.

Son söz: Hepinizi çok seviyorum:img-in_lo

jess
19-06-07, 17:16
AZE, M.A.A'nın gittiği sahillere akacak. Civardaki otel,tatil köyü ne varsa AZE kapatacak. Düşünsenize plajda ortda güneşlenen bir M.A.A ve etrafında kumsal dolusu sadece AZE ve yine AZE.MAA ile AZE birlikte denize, plaja
Ayrıyetten AZE MAA'ya musallat olan kızları domdomlayacak

yok bu böyle olmayacak..
ben diyorum ki, birlikte tatile çıkalım, siz MAA'dan birkaç tane görecek kadar çok için. Sonra herkes karşısındaki MAA'ya koşsun ama bir tek benim karşımdaki gerçek MAA olsun :)

Hayalperest yurdum insanı sizi:img-hyste O tatile gidip sağ kalarak ilk günü bile atlatacağınızı düşündüğünüze göre sandığımdan da vahim durumdasınız.:img-pilot :img-pilot

Siz hiç civciv sıcağı diye birşey duymadınız mı? :img-pilot O tatil benim dayanıp sizin bayılıp kaldığınız o güzel döneme denk geliyor bikerem.:img-hyste

Siz şimdi size şeker alcam diyen amcalarla da konuşuyorsunuzdur.:img-hyste :img-hyste

Boran hapse girmesin.
Zaman atlaması olmasın.
Bebeğini ilk gören Boran olsun.
BORAN FOREVER... :img-clapp

SILA'nın en güzel hali işte bu hali :http://img238.imageshack.us/img238/8734/melekne4.gifhttp://img238.imageshack.us/img238/8734/melekne4.gif

Alın bakalım Harami ve Aze bu da size :http://img231.imageshack.us/img231/7639/sopaqp6.gif

mause
19-06-07, 17:27
bence hap kötü sezon finalıydı hemde iyi kötü yani boran çocuğunu göreyemeyecek doğduğunu ama cihan öldü insallah..

[COLOR="DarkOrchid"][FONT="Comic Sans MS"][SIZE="2"][SIZE="3"][FONT="Microsoft Sans Serif"][COLOR="DeepSkyBlue"] bence hap kötü sezon finalıydı hemde iyi kötü yani boran çocuğunu göreyemeyecek doğduğunu ama cihan öldü insallah........

Sevgili axii merve aynı mesajı iki kere farklı renklerde yazınca ne oldu merak ettim açıkçası?:img-fie: :blink:

ahh mause'um Piraye ne güzel bir kitaptı:good: 2 günde bitirmiştim Haşim'in ağa konağına, baba ocağına gelince değişimii , Piraye'nin yaşadıkları bence herkes okumalıı:img-yes: Çok sürükleyici bir kitap ayrıca kolay okunuyorr.

Canım odilem,bence sakınca yok,1 de Asteria'ya sormak lazım.:img-wink:

Piraye'yi 1 heves yarım günde bitirdim.Çok sürükleyici 1 kitaptı.:img-yes:

Kedim,jessim ve sevgili aze,tamam MAA'yı alın,kumsalı kapatın ama Löylö Saçak faktörü ne olacak?:dito

Sevgili saba yorumun yine çok güzeldi.Ellerine sağlık.:good:

Sevgili rhett,in ler ve out lar çok güzel olmuş.:good:

Bölüm yorumum :img-grin2

Boran hapse girmesin.
Zaman atlaması olmasın.
Bebeğini ilk gören Boran olsun

zehr-i_zakkum
19-06-07, 17:44
daha önce belirtildi mi bilmiyorum ama, hadi sılayı geçtik bedar ve emirin pasaportunu nasıl aldılar.. ora gitmek için de vize gerekiyor.. acaba sıla ya gelin ağa torpili mi yaptılar :D:D
Boran ağa,sıla nın 3. arkasından vuruşunu da beklesin öyle affettmesin.. hani çekirge iki sıçrar üç sıçrar hesabı...
ha bi de doktorun bedar a "bedar ana" diye hitap etmesi garibime gitti nedense..
arkadaşlarıma katılıyorum ve zaman atlamasına ve boranın mapus maceralarına karşıyım..

jess
19-06-07, 17:47
Kedim,jessim ve sevgili aze,tamam MAA'yı alın,kumsalı kapatın ama Löylö Saçak faktörü ne olacak?:dito

Bir kaşık suda insan boğulduğu teorisinden yola çıkarsak denizde onyüzbinmilyon kaşıklık su vardır.Löylö'ye yeter de artar bile. Yandım Allah dedikçe bi kaşık daha,bi kaşık daha...http://img518.imageshack.us/img518/751/351irinzt6.gif

Senin Bölüm yorumum benim bölüm yorumum.Ayrı gayrımız mı var dimi? :img-grin2 :img-hyste

Boran hapse girmesin.
Zaman atlaması olmasın.

rhett-butler8/1
19-06-07, 17:54
Boran hapse girmesin.
Zaman atlaması olmasın.

Şöyle ufak bir senaryo yazdım mause... ama hakikaten ufak..senaryo denmez aslında….sena olur herhalde….:img-hyste

bedirhan: boran baba ben hep ilk seni mi göreceğim..benim annem yokmu:icon_sorr
boran:evet çocuğum beni ilk gören sen olacaksın:img-hyste ….evet senin annen var yavrum…:img-yes:
bedirhan:aa boran baba benim ilk dişim çıkıyor…benim ilk dişimi annem görecek mi:img-hyste
boran:göster bakayım babana ilk dişini……senin ilk dişini annen 32 dişin çıktıktan sonra görecek:img-hyste
bedirhan:aa boran baba ilk emeklememi görmek istermisin…..ama annemde görecekmi ilk emeklememi:img-hyste
boran:göster bakayım babana ilk emeklemeni….annende görecek yavrum ama sen üniversiteye gidince…:img-hyste
bedirhan :aa boran baba benim ilk tuvaletim geldi…sen mi temizleyecen tuvaletimi….:img-hyste
Boran:ayşe koş sılaya haber ver……:img-hyste

bölüm yorumu:38.bölümde sıla dizisi sezon finali yaptı...sıla gitti...cihan ayılar hamamda nasıl bayılırı gösterdi:img-hyste ...boran boran...ona ne olduğu henüz meçhul.....:icon_sorr

aleveylül
19-06-07, 18:02
bence siz sahilde başınıza güneş geçtiğinden serap görmüş olucaksınız bende MAA ile Midyat sokakların turlayacağım MAA nın bana sözü varda oralardaki tarihi yerleri gezdirecek... siz sahilde MAA için kavga ederken biz hasankeyfin o güzel manzarasında oturup güneşin batışını izleyeceğiz....

kırçiçeğim

ben sıla boranı sevmeseydi değer vermeseydi sılanın orada durmasına uyuz olurdum kaçması için senoryalar yazardım sıla kaçtığı zaman arkasından dikkat et yakalanacaksın yakalanacaksın diye şekilden şekile girerdim kaçtığındada tebrik ederdim... zaten eğer sıla boranı sevmeseydi boranın o kadar değer vereceğini sanmıyorum gerçektende yalancı evlilik olurdu başka birşey olmazdı çünkü boran sılanın paslarıyla sevmeye başladı hoşlanmayı demiyorum hoşlanma çeşme başı:img-blush :img-in_lo ... ama sıla öyle yapmadı keşke hiç yüz vermeseydi hiç bakmasaydı yüzüne belki boran bu kadar yıkılmazdı....

boranın hasipte olmasına hayır
babasız büyüyen bedirhana hayır

hepinize iyi akşamlar benim rengim kırmızı aleveylül fatoş abla unutmadın değilmi :img-hyste öptüm seni

bu arada 3cm bir kadın için doğum olayının çok yaklaştığının belirtisi değilmi yani bebek yolda değilmi.... ben biraz fransız kalıyorum kulaktan duyduklarım kadarıyla 9 cm doğum anı 3 te bebek yola çıkmış oluyor nasıl oluyorda hasteneden çıkıp gidiyorlar...birde sıla sancı çekerken bebek çoktan doğmuş gibiydi göbek yoktu çünkü...

mause
19-06-07, 18:27
Bir kaşık suda insan boğulduğu teorisinden yola çıkarsak denizde onyüzbinmilyon kaşıklık su vardır.Löylö'ye yeter de artar bile. Yandım Allah dedikçe bi kaşık daha,bi kaşık daha

Löylö mü o kim? Tanıyomuyuz biz? Ha sen şu koca koca bakan ecnebi kızı diyosun. Gebertirim gram parçası kalmaz.
MAA bu yıl İspanya'ya gidecekmiş, MAA'ya kırmızı tişört giydirip boğa olup peşinden koşup kaçırasım var. Yazıkkkkkk löylö'ye de bi saksı fesleğen hediye ederim artık. Napalım onun hakkı da bu kadarmış

Allah sizin elinize kimseyi düşürmesin.:img-hyste :happy0064
Bakalım kedim ne yorum yapacak:icon_whis

hepinize iyi akşamlar benim rengim kırmızı aleveylül fatoş abla unutmadın değilmi :img-hyste öptüm seni

bu arada 3cm bir kadın için doğum olayının çok yaklaştığının belirtisi değilmi yani bebek yolda değilmi.... ben biraz fransız kalıyorum kulaktan duyduklarım kadarıyla 9 cm doğum anı 3 te bebek yola çıkmış oluyor nasıl oluyorda hasteneden çıkıp gidiyorlar...birde sıla sancı çekerken bebek çoktan doğmuş gibiydi göbek yoktu çünkü...

Sevgili aleveylül o renk konusunda 1 şey diyemeyeceğim.:icon_sorr
Sahibine sormak lazım.:img-polic

Ben kabus diyorum ya bak senin bu dediğin şey sanki beni doğruluyor gibi:icon_whis
Sıla hastanede sancıdan bayıldı ve kabus gördü:img-blush

bölüm yorumu:38.bölümde sıla dizisi sezon finali yaptı...sıla gitti...cihan ayılar hamamda nasıl bayılırı gösterdi:img-hyste ...boran boran...ona ne olduğu henüz meçhul.....:icon_sorr

Sevgili rhett,Cihan Sıla'nın kaçtığı ve töre ile ilgili konuşmaları yaptığı sahnede sanki elinden oyuncağı alınmış çocuk gibi konuşuyordu.Dokunsan ağlayacak tarzda.:dito

rhett-butler8/1
19-06-07, 18:42
Sevgili rhett,Cihan Sıla'nın kaçtığı ve töre ile ilgili konuşmaları yaptığı sahnede sanki elinden oyuncağı alınmış çocuk gibi konuşuyordu.Dokunsan ağlayacak tarzda.:dito

Aslında doğrusun mause…gözlerinin karası bile bir başkaydı…hele ben aşiretim..töreyim dediği yerde..o dokunsan ağlayacaktı tam uyar….herhalde boranı görmüyordu o dakika…azraile sesleniyordu:img-hyste ….kızıyoruz cihana ama…..bir an koşup sarılasım geldi:img-hyste …ıssız çöllere götüresim geldi….giderken ona su küpü veresim ama içine su koymayasım geldi…:img-hyste alaattinin cini ile aynı lambaya sıkış tepiş koyasım geldi:img-hyste …boran her dilek dilediğinde ıkınıp tekrar yerine girsin diyesim geldi:img-hyste …ajdarla kanki olup dilaveri kıskandırsın diyesim geldi:img-hyste …..bütün kıyafetlerini temizleyiciye gönderip içlerine pire tozu atasım geldi….bir den içimden ruhuna “fatiha “okuyasım geldi:img-hyste geldi de geldi işte...:img-hyste

zeynepsudem
19-06-07, 18:48
[QUOTE=jess;3768148]
Kızlar, M.A.A'nın gittiği sahillere akalım. Civardaki otel,tatil köyü ne varsa biz kapatalım.:img-pilot Düşünsenize plajda ortda güneşlenen bir M.A.A ve etrafında kumsal dolusu sadece biz ve yine biz.:img-in_lo :img-pilot :img-hyste Hep birlikte denize,hep birlikte plaja:img-hyste :img-hyste

Sevgili Jess' im bir dakika bekleyin, lütfen hemen geliyorum....... saçlarımı salayım, bikinimi, pareo mu yanıma alayım...

kumsal, güneş, müzik en önemlisi de; hüzünlü prensim M.Akif' im.....
oley oley rüyadamıyım?......:img-kiss:
kızlar başlayalım dansa, şan, gül, kahkaha,:bella
Hazır M.Akif' i bulmuşken bir reyhani dansı şettirmesem ağlarım valla.:img-kiss:

GÜL OĞUZ lütfen zaman atlaması yapmayın. Her türlü, mantık hatası sorgusuz sualsiz kabulumüzdür. Yeterki Boran' ım gençliğinin en güzel yıllarını, karısından, bebeğinden ayrı geçirmesin.....

Boran' ın, oğlu doğduğunda yanında olmak en büyük hakkı..... Lütfen Boran bu haktan mahrum bırakılmamalı.......
Boran' ın babalık sevincini görmek bizim de hakkımız.....

BORAN FOREVER:img-punk: BORAN FOREVER:king: BORAN FOREVER:cheer:

nihz
19-06-07, 19:46
pişttttt herkes hayallere hülyalara dalmış :img-pilot Hepinizi uyandırır, sallar sarsarım:img-hyste

Şimcik ak sakallı dede dün gece rüyamda beni ziyarete geldi:img-yes: Bana gelecekten haber getirmiş. 3 vakte kadar ıssız bir adaya düşüyormuşum:img-hyste Yanına alacağın 3 şeyi seç dedi. Bilin bakalım ne istedim
1. istekim Mehmet
2. istekim Akif
3. istekim Alakurt:img-hyste

3 istek arka arkaya bekletmeksizin talep edilince kendini otomatik olarak düznliyormuş:img-hyste Sonuç 3 istek = 1 Mehmet Akif Alakurt oluyor:img-hyste :img-hyste ama kızlar üzülmeyin istememle vazgeçmem bir oldu:img-wink: Malum benim beşik kertiğim var :img-hyste

Hür irademle vazgeçtim eğer vazgeçmeseydim hiç şansınız yoktu yatın kalkın Johnny'e dua edin:img-pilot Bana işkence bakanı diyorlar ne civciv ne kedi ne aze tanırım hepinizi 2 sn.de ace ile yıkar cırt ayşe teyze yaparım:img-pilot

teomanresat
19-06-07, 19:59
İyi akşamlar efendim.Sizi gidiler sizi bakıyorum rüyalar dalmışsınız,hayaller kurmaya başlamışsınız:img-yes: .Tabi forumu boş buldunuz değil?:icon_whis
Bence bu böyle olmayacak;MAA nasıl olsa uzun boylu(Sahi boyu kaçtı:icon_whis Kendimden uzunlara antipatim varda :img-hyste )Valla şöyle 3'e bölseniz Forumun kızlarıyla çarpsanız her birinize bir parçası ilaçlık olarak düşer:img-hyste Hem bu arada LÖylö saça'ğa da kalmamış olur:img-hyste

Sezon yorumuna gelince;Cihan'ın vurulmasını Fırsat bilen Dilaver (Tabi Ümmüden hoşlandığını varsayarsak)Ümmüyle evlenme planları kurarmı?Abisinin ümmüye yaptıklarına hep üzülüyordu ya!!

Bende hayal kurayım ozaman.Sakın yanlış anlamayın ha benimki dostça bir hayal...:img-hyste Efendim Bende MAA tatile gittiği yerlere tatile gideyim.Onunla can ciğer Keko olayım.Malum Kekosu bu sıralar fazlaca firar eder oldu.Söz sizin yazdıklarınızın her birini keliemsi kelimesine MAA aktarırım.:img-wink:
İyi akşamlar forumumbye
Edit;Turuncum;Fkenan ve Ye_şil ellerinize sağlık.Klipler çok güzeldiler.:good:

zeynepsudem
19-06-07, 20:22
Piraye'yi 1 heves yarım günde bitirdim.Çok sürükleyici 1 kitaptı.

Sevgili Ablacığım, şimdi bende Piraye' yi çok merak ettim. En kısa zamanda bende alıp okuyacağım.
Bugüne kadar okuduğum kitapların içinde, en çok Ayşe Kulin' in; Adı Aylin ve Füreya' sında çok etkilenmiştim.
Dün akşam da ATV de, aşka iki dakika isminde harika bir romantik komedi vardı.
Başrolde Sandra Bulluck ve Hugh Grant oynuyordu, bu filmi seyretmeyi planlıyordum fakat Sevgili Turuncu Yaz' ım ve Yeşil' imin kliblerini izleyince duygu sağanağında kaldım, soluğu forumda aldım.

Jess' im, Haramikedim, Aze' m, Hilal' im, Maabel' im ve Ben; MAA için, kumsalı kapatıp, etrafında dansa başlayınca,:cheer: leylo Saçak havasını alacak..:img-grin2

yok bu böyle olmayacak..:img-banne
ben diyorum ki, birlikte tatile çıkalım, siz MAA'dan birkaç tane görecek kadar çok için. :blink: Sonra herkes karşısındaki MAA'ya koşsun ama bir tek benim karşımdaki gerçek MAA olsun :)

bölüm yorumum; Bedir Borana benzese çok cici olur.:img-in_lo MAA'ya benzeyen bir bebek bulunsun.. "yakışıklı bebek aranıyor" diye ilan vermek yardımcı olabilir.

Haramikedi, Ben yeşilay' cıyım canım, senin bardağına su yerine votka koyar, seni sarhoş ederim. MAA' u ruhun duymaz, alır giderim.( kafiyeli oldu):img-hyste

Ben de; Bedirhan' ı oynayacak bebeciğin, MAA' a çok benzeyen bir bebek
olmasını istiyorum. :good: Sanırım Yapım ekibi, yeni sezona bir ay kala falan, bebek seçim işini tamamlar.

Zaman atlamasına kesinlikle hayır.......
Her türlü mantık hatası kabulumüzdür...
Boran, Bedirhan doğduğunda yanında olmalı. Babalık keyfini doya doya yaşamalı..

BORAN FOREVER:img-punk: :king: :cheer:

Fatoş Ablacığım, tarif ettiğiniz gibi, alıntıları yaptım. Umarım başarmışımdır..

maabel
19-06-07, 20:45
Sevgili Ablacığım, şimdi bende Piraye' yi çok merak ettim. En kısa zamanda bende alıp okuyacağım.
Bugüne kadar okuduğum kitapların içinde, en çok Ayşe Kulin' in; Adı Aylin ve Füreya' sında çok etkilenmiştim.
Dün akşam da ATV de, aşka iki dakika isminde harika bir romantik komedi vardı.
Başrolde Sandra Bulluck ve Hugh Grant oynuyordu, bu filmi seyretmeyi planlıyordum fakat Sevgili Turuncu Yaz' ım ve Yeşil' imin kliblerini izleyince duygu sağanağında kaldım, soluğu forumda aldım.

Jess' im, Haramikedim, Aze' m, Hilal' im, Maabel' im ve Ben; MAA için, kumsalı kapatıp, etrafında dansa başlayınca,:cheer: leylo Saçak havasını alacak..:img-grin2

Haramikedi, Ben yeşilay' cıyım canım, senin bardağına su yerine votka koyar, seni sarhoş ederim. MAA' u ruhun duymaz, alır giderim.( kafiyeli oldu):img-hyste

Ben de; Bedirhan' ı oynayacak bebeciğin, MAA' a çok benzeyen bir bebek
olmasını istiyorum. :good: Sanırım Yapım ekibi, yeni sezona bir ay kala falan, bebek seçim işini tamamlar.

Zaman atlamasına kesinlikle hayır.......
Her türlü mantık hatası kabulumüzdür...
Boran, Bedirhan doğduğunda yanında olmalı. Babalık keyfini doya doya yaşamalı..

BORAN FOREVER:img-punk: :king: :cheer:

Fatoş Ablacığım, tarif ettiğiniz gibi, alıntıları yaptım. Umarım başarmışımdır..

Zeynepcigim planlarına beni dahil ettigin için teşekkür ederim.Nezaman gidiyoruz.Tatil planlarımı ona göre yaparız.:img-wink: Loyla Basak kim oluyormuş.Onu bir kaşık deniz suyunda bogarız.:happy0064
MAA neler yapıyor bak şimdi merak ettim. Ünlü bayanlar yaz boyu bikiniyle yakandılar diye magazzin proglarını süslüyorlar yaa.Neden erkekleri yakalamıyorlar.:img-hyste
Pazarkeyfi,uçankuş muhabiri olsan MAA nın peşinden ayrılmazdım.Sadece sizler için.:img-hyste
Dilkoş umutluyum gelecek sezon cihandan daha tehlikeli olup cihanın bile ayagına dolanacak .Dilkoş magazin muhari filan olmasın.Mityattaki bütün haberler onda.:img-hyste

zeynepsudem
19-06-07, 20:56
Zaynep'cim bence gerek yok onlara, sen bikiniyi, pareoyu boşver şöyle bir burka al. Bir yerde okudum şimdi sorma neresi diye hatırlamıyorum:icon_whis MAA Afgan kadınlarını çok gizemli buluyomuş. O sebepten giy burkanı çek yüzüne örtüyü ohhh MAA çantada keklik. :img-yes:

Bir de başka bir yerde okudum, eee yine sorma neresi diye hatırlamıyorum, MAA Ankara havasını çok seviyomuş.Valla bak, ben sana Ankaralı Namık yollayım çalış azıcık.

(Jess birini daha eledim, geriye kalan kızları da ilaçlarına gazoz atıp kandıralım, olmadı Nuri abiye teslim edelim :img-hyste )

szn yrm :
Dilaver neden bekar? Bence Ayşe ile evlensin. Abisi kadar kıllı olabilir ama onun kadar katil olmadığı kesin.
Yeni sezonun ilk bölümü Cihan'ın vurulduğunu öğrenen ÜMMÜ sahneleri ile dolup taşarmış. Babası, Ümmü'sü, 3 pardon 2 sıpası derken bitiverirmiş.:img-hyste

Aze' m korkutamazsın beni, kandıramazsın beni.. susturamazsın beni.. MAA' ım moderin bir Türk gencidir,:good: Öyle burkalı murkalı hatun istemez, öyle olsaydı Leylo Saçak, 40 derece sıcakta bilem, burkayla, çarşafla dolaşırdı. Elindeki yakışıklıyı kimseye kaptırmamak için savaşırdı.:img-hyste

Aze' m ben misket de oynamayı çok severim. MAA' de bence misketi seviyordur. karşılıklı şettiririz. Aze' m patla, hasetten çatla:cheer:

Beni eleyemezsin, sağlığa zararlı olduğu için gazlı içecekler, gazoz neyim de içmem. Aze' m, Nuri Abin beni kandıramaz, O ancak ancak Ahu Tuba' nın gozozuna hap atıp, Onu kandırır.:img-hyste

Bölüm Yorumum: Bence de Ümmü, Cihan' ın vurulduğu haberini alınca bilmem, dünyanın neresindeki üçüncü oğlunu getirtir....
Baz istasyonu Dilaver, bana kalırsa yengesine karşı boş değil.... Abisinin sağlığı için acaba duacı olurmuki.....:img-hyste

maabel
19-06-07, 21:32
bye Yine in cin top oynuyor formumuzda.:img-hyste İN ve CİN ne düşünüyordur acaba zaman atlaması konusunda.
İN:Ne olacak bu boranın hali ogluna kavuşacak mı:icon_sorr
CİN:kim kim kedi oglan mı dogurmuş
İN :Sagırmısın oglum Dünya bu konuyu tartışıyor sen nediyon.
CİN:Sagır sultanmı gelmiş
İN:Boran diyorum bedirhan diyorum.:icon_sorr
CİN.Bedir savaşımı başlamış
İN.Yok MAA diye bir oglan varmış.Feslegeni dile getirmiş,havlulara halay çektirimiş.:img-in_lo
CİN:TANIMAM MI .Bizim formum kızlarının çıldırdıgı çocuk.Şöyle desene:img-hyste

Dizimizn in ve cinide dilkoş ve cihan daha neler çevirecekler sabırsızlıkla bekliyorum.Zeynepcigim cihan vurulduktan sonrada 3 çocugu ortaya çıkmassa bilinki oda isviçrede kolejde okuyor.Kaybolan herkes yur dışında bulunuyor:img-hyste .Abay onca zaman yurt dışındaymış,dilan isviçrede koleje başlayacak.:img-hyste
Kesin isviçrede kolejde okuyor hemide dilan ve emirin yazıldı kollejde .Benden söylemesi.:img-hyste bye
Form okadar dolu ki okumaktan gözlerim yoruldu.size iyi geceler.

ZAMAN ATLAMASI İSTEMİYORUZ.
BEDİRHANI İLK GÖRENİN BORAN OLMASINI İSTİYORUZ:happy0064
MANTIK HATALARI KABULUMÜZDÜR.
BORANIN HAPİSE GİRMESİNİ İSTEMİYORUZ.:happy0064

odile
19-06-07, 23:28
5’ e gidenden akıllımısın ? böyle bir yarışma başlamış…acaba bu da diğer yarışmalarımız gibi birr yerlerden araklamamı….içerik araklama olsa bile isim kesin bize aittir…..

-şey ben 3 ‘ e giden den akıllıymışım….tedavimi olmammı gerekiyor acep….

Son bölüme ait in ve out ları yazmak istedim

Midyat out…..Arjantin in:img-hyste
Uçak in….araba out
Sıla tokası out….bedar ana çamaşırı in…
Beyaz gömlekli cihan out….kırmızı lekeli gömlekli cihan in…(şiddete hayır )
Gidiyorum bütün aşkalar in…..bitliste beş minare geri gel oğlan geri gel out…..:img-hyste
Zaman atlaması out….zaman oturması in:img-hyste

rhett-butler'ım, 5'e gidenden akıllı mısın? adlı yarışma araklama canımm yabancı formatlı bir yarışma Fransa'da vardı mesela diğer ülkeleri bilmem ...adı konusunda yorum yok:icon_whis soruları zaman zaman garipsiyorum ama neyse ki hepsine hatasız cvp verbiliyorumm:img-hyste

İN OUT olayına bayıldımm:good: ben de iki ekleme yapacağımm
limonata İN .... çay -kahve OUT
tango İN ....... reyhani OUT

Bugün Cezmi Ersöz okudum biraz ..."Saçlarının Kardeş Kokusu " adlı kitabındaki denemelerinden parça parça alıntı yaptım . Okuyunca Boran geldi aklıma sanki Sıla'ya söylüyor gibi ...Sıla sırtını döndüğü zaman Boran'ın yatağın başında söyledikleri geldi aklıma ,