PDA

Tüm Versiyonu Göster : Gümüş-Efsane'nin Ardından

Sayfalar : [1] 2 3

michelle
19-06-07, 17:45
Arkadalar sizden ricam lütfen başlık amacı dışına çıkmasın,elbirliğiyle başlığı kaliteli tutmaya çalışalım...İyi yorumlar diliyorum...

ışıl türkay
19-06-07, 18:07
Bu başlığın açılması için çaba sarfeden ve isim bulan sevgili Başak mu ya ve onun bu isteğine olumlu yanıt verip başlığı açan Michelle ye çok teşekkürler.Efsanenin ardından söylenecek çok şeyler var insan nereden başlayacağını şaşırıyor,bir yerden başlamak gererkirse beni en başta cezbeden MODERN KÜL KEDİSİ masalı cümlesi oldu.Hepimiz düşlerinde bir masal dünyası vardır gerçek yaşamda bulmak istediklerimizi bu dünyada hayal eder ona kavuşma UMUT ları taşırız.Afyon dan gelen o mahçup,saf,temiz ve aşık kızın hikayesi beni içine aldı ve 100 bölüm esir etti.Bu forumu bulmamı önce sadece okuyucu,sonra yorum yapan olarak hayatta yapmadığım şeyleri yaptırarak üye olmamı sağladı.Söylenecek o kadar çok şey varki şimdilik bu kadar olsun.

gizem_gumus
19-06-07, 18:14
başlığımız açılmış hayırlı olsun arkadaşlar...
Efsanenin ardından; Gümüş benim için gerçek bir efsaneydi. Aşka sevgiyle bağlı kalpler. Ben bu diziden gerçekten çok şey öğrendim, aşkı,sevgiyi,ailenin bir arada olmasının ne kadar önemli olduğunu... Kimi zaman ağlattı, kimi zaman güldürdü, kimi zaman da olmaz bu kadarda kardeşim dedirtti. Bazen senaryoya kızdık, bazen oyuncuların oynadığı karakterler ama ne olursa olsun onlar bizden biriydiler. Bu diziyle Songül Öden'i tanıdım ve şimdiye kadar nerelerdeydi acaba dedim kendi kendime. Kıvanç Tatlıtuğ bir mankendi ve bize bir mankendende çok kaliteli bir oyuncu olacağını gösterdi ve diğer oyuncular hepsi birbirinden değerli oyuncuları tanıdık. Bu dizi benim için bir efsane ve bu böyle kalacak ve hiçbir dizininde onun yerini doldurabileceğini zannetmiyorum...Efsaneler asla unutulmaz...

gumus_kivanc
19-06-07, 19:07
Efsane'nin Ardından

Çok güzel bir baslik olmus .. çok tesekkürler :)

Forum baya sesizlesti dimi arkadaslar .. e normal tabi .. ne özet var ne yeni bölüm hakkinda yaplacak yorumlar .. ama yinede böyle olmasi üzüyor insani ..

Biliyorumki hayatimda birdaha böyle bir dizi çikmiyacak karsima .. kendimi çok sansli hissediyorum açikcasi böyle bir diziye baglandigim için .. böyle güzel bir kadroyla bu dizi çekildigi için ve sizerle tanistigim için .. :) Dizimi çok özliyecegim .. !! Efsanem benimm .. !!

zynp_k-s
19-06-07, 20:40
Efsane hemde o büyük, şanlı efsane sona erdi....

3 senedir, arada sırada kaçırsam da, bana büyük aşkı, sevgiyi öğreten vede bazen konusunda dersler çıkartabileceğim çok özel bir diziden de öte, böyle sıcacık bir aile ortamı gibiydi. Çok severek izlediğim, bölümü beğenmesem bile GÜMÜŞ yayında dediğim bir diziydi. Ama artık bitti. VE DE çok güzel, tam GÜMÜŞ'e yakışır bir finalle bitti...

Efsane ardından bende dahil olamk üzere gözyaşı döktüm çünkü fazlasıyla hayranı vardı, hâlâ var, aradan 2 yıl geçse bile en azından ben unutmayacağım...

silver_azeri
19-06-07, 22:10
arkadaşlar başlıgımız hayırlı olsun.bu yazımı başka sayfaya ekleyecektim ama buraya eklemek daha doğru düşündüm.
Arkadaşlar bu foruma geldiyime,bu aileye katıldıgıma çok mutluyum.iyi ki sizleri tanımışım.güzel sohbetlerinize katılmışım.çok sıcak,samimi insanlarsınız hepiniz.bu veda konuşması değil.sadece şimdi yazasım geldi.sizler Gümüş ailesi burda oldukça ben de hep burdayım.yalnız tatilde ara vere bilirim mecburen.ama temelli asla gitmem.yani benden kurtulmanız zor.
Her birinizi çok seviyorum.çünki benimle aynı duyguları paylaştığınızı,bir ortak noktada buluştuğumuzu biliyorum ne kadar yakından tanımasam da.Ailemsiniz var mı ötesi.
Öncelikle doktor ablamızdan başlayım.sevgili MUSTAFA_KE bu foruma geldiğimde ilk senin yazılarını okumuştum.bişey itiraf edeyim ben seni ilk başlar erkek sanmıştım.kusura bakma işte acemiliyim.hep demek istedim ama çok utandım sana ilk başlar yalnışlıkla abi felan dediysem pardon ya.sonradan jeton düştü.yeni patriot yönünü görmüş oldum.ilk başlar anlamakta zorlanıyordum.senin kalemin başka,üslubun başka.ama sonra yazdılarına dikkat ediyorum hep yeni bir şey öğreniyorum senin sayende.çok entelektüel(yalnış yazdıysam mazur görün)bir insansın.aynı zamanda çok iyi bir insan.ve okuduğum,bildiyim kadarıyla mesleyini çok seven bir doktor.bu arada çok sağol bana büyük bir kıyak yaptın.(inşallah)hele bir olsun sana SİR e yaptıgın duaların bin katını yapıcam.sen bu forumun gözüsün bizi brakma emi.ne yaparız sensiz.
Umarım her şey gönlünce olur.mutlu olursun.güzel yüzün hep güler.şifalı ellerinle hayat verdiyin insanların duaları seninledir zaten.benim için çok özelsin abla öptüm seni.bye

Sebinem-Sebişim qadan alem.seni çoook isteyirem.seninle de çok şeyi paylaştım.hep yanımda oldun.samimi,sıcak sohbetlerinle yalnız brakmadın beni.bazen ablalık ettin bana tavsiyelerinle.çok ortak yanımız var senle.o yüzden seninle sohbet çok keyifli.birlikte hüzünlendik birlikte sevindik.umarım beyaz atlı prensini bulur ömür boyu mutlu olursun.daha erken diyosun da.abla ben varım sırada elini çabuk tut ama.he doğurdan Sebiş ne vaxt gedirsen???(anladın sen onu):good:

Maviş_09-hocam seni de çok seviyorum.çok kutsal bir mesleyin sahibisin.aynı zamanda büyük sabır gerektiren bir meslek.bu yüzden sana olan saygım 2kat daha arttı.
yazılarından,her kesle diyalogundan nasıl bir öğretmen olduğun,öğencilerinin sevgisini nasıl kazandığın belli oluyor.öğretmen için en büyük ödül.öğrencilerinin vatana,millete hayırlı bir genç olarak yetişmesidir.umarım öğrencilerin başını hep yükseklere kaldırır.sen de hep onlara bakıp gurur duyarsın.ben eminim bundan.
Özel hayatında da her şeyin gönlünce olmasını dilerim.mutlu ol canım.

Gummuss-hemşerim,qardaşım.seni de çok seviyorum.umarım nışanlınla bir ömür mutlu olursun

Aygüzelim-forumun kısmet bulucusu,tiyocusu,neşe kaynağı,mahşerin atlılarından bir tanesi.yorumlarını keyifle okuduğum arkadaşalrdan bir tanesi.ben seni hayatla alay etmeyi başaran,neşeli,hayat dolu birisi olarak düşünüyorum.en azından yorumlarından bu neticeye geldim.hep böyle kal.ama bana bir kısmet bulmadın ya çok kırıldım ben. Ay yüzlü arkadaşım yüzün hep gülsün

Gümüş_kalp-avtarından mı ,eklediyin duygusal özel çalışmalardan mı seni hep duygusal biri olarak düşündüm.hem de eklediyin gümüş prenses ve 7 memet resminde yaratıcılığını da görmüş olduk.
yorumlarını da hep keyifle okudum.nickin Gümüş_kalp olsa da altın gibi bir kalbinin olduguna eminim.hayatında hep güzellikler olsun canım

Stml-mahşerin atlılarından tırsmış olanı, satirik üslubun devamcısı,Orhan düşmanı arkadaşımız.bu türkü de sana gelsin
Olmaz olmaz olmaz olmaz olmaz olmaz yaaaar yaar yar yaaar:

Muge_ds –forumun olmazsa olmazlarından,Songül ablamızla konuşan şanslı insanlardan biri.
mamanın balası-bizlerde annesine çok baglı olan çocuklara derler.her kes gibi ailesini.annesini çok seven,ama uzakta oldugu ve çok özlediyi için neredeyse her yorumunda dile getiren arkadaşımız.çok şükür kavuştun annene.bilirim aileden uzak olmanın hissini.her yorumunu merakla okudum,çoğuna da katıldım.sana da hayatında başarılar,mutluluklar ay balam

08_aşk,kartanesi bana oy verdiyiniz için teşekkürler.kusura bakmayın biraz geç oldu.sizlerinde yorumlarını merakla okuyorum.başarılar,mutluluklar

SNT-güzel,duygusal şiirlerini çok özleyeceyim.seni de çok seviyorum.mutluluklar,başarılar

Naomi,Tubak,Songül_Kıvanç,Gümüş_Kıvanç eklediyiniz resimler bizimle paylaştığınız için teşekkürler.ellerinize,emeginize,yüreyinize saglık.hayatta başarılar sizin olsun
HG_GUMUS,Mügee,kırşehirli,gumus_nese,Sweet_bunny,s vnçgulçn,aslı_ekin,ARZ_,gumus style,k.elif,ewrim_songül,calino,
emirdag-güzeli,mehgüm,sanat,cenup,burrcu,TUGBA SLC,zynp_ks,GÜMÜŞ&MEHMET,başak_mu,ros_e,ela_ezgi,batuhan_gumus,pinar juju,tatli_cadı,<gumus><mehmet>,songülöden,kubiş_GM,gumus_songul,rihanna,sweety_2 5,kazım996,sweetrock,aygülen,esengül,daygen,sarışı nım,NAGİŞ,özznur,baskhhack,Gümüş ve Mehmet,_melike_,güzinn,fuşya,FİDANN,-songülöden-,dilara-20,kıvanç is love,gumuş_merve,karam_20,aslış,eminek,yaz yagmuru,ışıl türkay,cihan-songül,ulaş,istanbul_tugba,tatlı_kızım kusura bakmayın arkadaşlar sizlerinde yorumlarını çok keyifle okuyorum ama hakkınızda başka bir şey bilmiyorum.hepinizi çok seviyorum Gümüş ailesi.unuttugum olduysa kusura bakmasın lütfen.maşallah ailemiz büyük.umarım hiç ayrılmayız.
ve bizi bir araya getirdiyi için dizimize ve bu dizide emeği geçen bütün insanlara başda Songül Öden ve Kıvanç Tatlıtuğ olmak üzere teşekkür ederim.efsanemizi unutmayacagız.Gümüşten prensesin masalı kalbimizde hep yaşayacak:img-in_lo
Umarrım düşüncelerimi doğru şekilde dile getire bilmişimdir.
çok da güzel cümleler kuramam ama inanın hepsi kalbimden gelen,samimi sözlerimdi.yazımda,kullandıgım sözlerde bir yalnışım olmuşsa da acemiliyime verin.ne kadar iyi bilsemde türkçeyi tabi fazla söz bilmediyim için aynı kelimeleri kullanıp sizi sıkmış ola bilirim.kusuruma bakmayın.ben sizleri hiç unutmayacağım.Gümüşü unutmadığım gibi.hep kalbimin en güzel köşesinde olacaksınız.öptüm hepinizibye

SEVGİLERLE Gülmira(Gümüş)
:img-yes:

MUSTAFA KE
19-06-07, 23:19
Sevgili silver_azeri tek anlamadığım kısmı, benim yeni patriot yönüm? Eminim iyi birşeydir...:) (Hiç merak etme çoğu kişi beni erkek sanıyordu,hala sanan var.O birşey değil ilan-ı aşk eden bile var..:) ) Bu arada şunu da belirtmeden geçemeyeceğim benim nickim aslında MUSTAFA KEMAL ,ama yazarken ilk kayıtta, geri (backspace) tuşuna basacağıma girişe(enter) basınca böyle gitti.Önce nasıl düzeltebileceğimi bilmiyordum sonra da o çok zaman alacağını öğrendim ve böyle kaldı.Bu nick belki o zaman size cinsiyet ile ilgili birşey anımsatmayacaktı..
Efsanenin ardından ne denebilir ki? Ben hala finalin de finalinin etkisindeyken hem de? Sanırım çok zor olacak herşey.Elim buraya yorum yazmaya varmıyor,sanki yazınca dizi bitmemiş de ben bitirecekmişim gibi..Okuyorum bütün yorumlarınızı,hüzünleniyorum,gülüyorum ama üşüyorum.Şu anda kanaltürk.te ayça varlıer kaldırımlarda adlı bir şarkıyı söylüyor.Sanki Pınar bir gecede şarkı söylüyor ve birazdan o güzel sesiyle telaşlı bir şekilde Onur diyecek Doruk ağlıyor! (Doruk büyümüştü değil mi?) Sonra Ayça Varlier konuşmaya başlıyor ve o artık Pınar değil.Çok cici,çok hoş,idolü ve aynı zamanda aile dostları Nevra Serezli'nin "Hisseli Harikalar Kumpanyası" 'ndaki rolünü üstlenmiş ve bununla gurur,heyecan duyan,hala yeni açıkn saç rengine alışamadığım güzel bir kadın var karşımda ama O Pınar değil artık. Aslında hepsinden en erken Ayça Varlıer yeni projesiyle karşımızda ve şu anda bir yerlerde diğerleri de kendi projelerini arıyor ya da haberini aldığımız üzere çalışıyorlar. Ayça Varlıer adına sevinsem de gurur da duysam bana buna alışmanın çok zor olacağını anımsattığı için üzülüyorum.Efsanenin ardından çok zor olacak...Şu anda tek bildiğim bu.
Evet sevgili stml, bence de bilmeyenler için kötüydüler ama, kötü adam ya da 3. kişi seçimleri de çok kaliteliydi.(ben biliyordum mesela ve çok da sevdiğim bir sestir Onunki) Bu kalite zaten belli değil mi?Herkesi oynadıkları karakterlerden nefret ettirdiler değil mi?

Canım hiçbirşey yazmak istemiyor aslında şu an.Zamanın devreye girmesini ve her zamanki ustalığıyla hüzünlerin açtığı yaralarımı sarmasını beklemek istiyorum belki.Öyle bir hüzün ki bu, Songül Öden'le ilgili herhangi bir yeni dizi projesi öğrenirsem ya da buralara Onunla ilgili birşey yazarsam kayboluverecekmiş ve Gümüş o zaman gerçekten bitecekmiş gibi geliyor. Bittiğini biliyorum ama bunu şu an düşünmek ve buralara efsanenin ardından başlığına bir yazı yazmak şimdilik çok zor geliyor.Devamını sonraya bırakayım en iyisi.Bu bitiş bana çok koydu!

gümüş kalp
20-06-07, 00:00
Odam şimdi sensiz soğuk ve karanlık
Yıldızlar sanki sönmüş,ay bize küsmüş
Aklımdan çıkmıyor hiç o güzel sesin
Bir görmek için seni neler vermezdim

Bir efsaneydi,efsaneydi senle beraber olmak
Gözlerinde buluşup ellerine dokunmak
Saatlerce uzanıp hep yanında kalmak
Bir efsane senle beraber olmak

Her yerde bizim şarkımız çalınıyor bak
Neler neler söylüyor bir dinlesen ah!
Silmek çok zor diyormuş seni kalbimden
Sessizce ağlıyorum dertten kederden

Bir efsaneydi,efsaneydi senle beraber olmak
Gözlerinde buluşup ellerine dokunmak
Saatlerce uzanıp hep yanında kalmak
Bir efsane senle beraber olmak
efsanenin ardından...efsane tamam ama ardından yazı yazmak, bittiğini kabul etmek çok zor geliyor insana.haftalarımızı hatta yıllarımızı verdiğimiz dizimiz,ailemizden birileri olan bu insanlar artık yoklar.onlar çoktan başka hayatlara yol aldılar.sanırım bunun adı profesyonellik...ve inanın ben hiç bir zaman profesyonel olamayacağım.içimde ki o amatör ruh hiç bir zaman kaybolmayacak.
bizler zamanında senaristlere çok kızdık haketmediğimiz bir çok sahneyi izlettiklerin düşündük.ama zaman geçince biraz gümüşçülük oynamaya başlayınca insanları anlamaya çalışıyorsun.belki de onlar doğrusunu yapmışlardı.bugün genç kızlarımız izledikleri dizilerdeki karakterlerin aynılarını geçek hayatta da bulmayı istiyorlar ve böylece kota artıyor.hayallerine ulaşabilmeleri daha zor oluyor.bizler mehmet karakterinin her halini gördük çirkin kurbağa oldu kimi zaman,kimi zamana da yakışıklı prens...bunlar hayatın ta kendisi.hiç kimse mükemmel değildir.eğer ki mehmet hiç o...nluk yapmasaydı,hep cici,sevgi pıtırcığı mehmet olsaydı(güzinn canım benim:img-wink: ) insanların beklentileri de o yönde olacaktı gerçek hayatta.böylesi daha iyi oldu sanki...kızmayı da öğrendik,sevmeyi de.koşulsuzca sevebilmeyi gördük,zamanın en iyi ilaç,sabrın ve umudun yaşama tutunuş olduğunu öğrendik.hatalarımızdan yol yakınken dönmeyi,sevgimizi kimseden esirgememeyi,yaptığımız fedakarlıkların bir gün mutlaka bize geri geleceğini...
işte efsanenin ardından bize kalanlar...yazılacak o kadar çok şey var ama kelimeler yetersiz...
silver_azeri kişi karşısındakini kendisi gibi bilirmiş canım.senin gönlünün güzelliğinden kaynaklanıyor herşey.iyi ki gelmişsin aramıza.:happy0064

stml
20-06-07, 00:17
Öncelikle sevgili silver_azeri, güzel yorumun ve düşüncelerin için, ne diyeceğimi bilemediğimi bilmeni istiyorum. Saçmalamalarıma doldurmak istemediğim forumun bu bölümüne, hep özene bezene bir şeyler yazasım var. Ancak, başka diyarlardan, daha doğrusu hemen yanıbaşımızdan bu kadar içten ve samimi ses duyabilmek, ve bu sesin kelimelerini, körolası ingilizceyi bilmeden DE anlayabiliyor olmak. Bana Türk lüğümü hatırlattı ve ayrı bir gurur da verdi. Sen hep orada kal ve bizim 300 kelimeyle konuşamadığımız Türkçemizle bizlere bir şeyler yaz.

Sanırım Gümüş Şadoğlu günlüğünü yazarken bizlere mesaj verdi. ( :img-help: :img-help: amanın, amanın gene o sihirli kelimeyi kullandım ben. 10 may gad!... )

Gözümüzü açıp kapadık ve zaman geçti. ( Evet tam 4 gün oldu biteli dizimiz)

Her şey değişti. Yılların alıp götürdüklerine mi acımalı, yoksa getirdikleriyle mutlumu olmalı. ( Evet, Kıvanç T., Ayça V. daha şimdiden projelerine başladılar bilem. Ayol aceleniz ne. Daha 52 si çıkmadı. 40 lokması bile dökmedik daha )

Acıyı görmezden gelmeye çalışırız. Umut ederiz. İlacımız, hayallerimiz…. (Hep burda olucaz, gitmicez, hep beraberiz, ayrılmayız, bir aradayız, her gün uğrıcam ben buraya. )

Değiştik, büyüdük,olgunlaştık. Hatalarımızın bedelini vicdanımızda ödedik.
Sabır en büyük yardımcımız oldu zamanla yarışımızda.. Sabreden hep kazandı.
( Sormayın, Kanser, Organ Nakli, Boşanma Davaları, Falcı, BİLMİYORUM, aynaları boylayan kadehler hep sabrettik, hep seyrettik. Ama istediğimiz tüm sahneleri de aldık sayılır. Havuz, Deniz, Okyanus, )

Sürprizleri unutmamak gerekir tabii.. Aniden kapımızı çalan acı tatlı sürprizler. Biz yine de güzel sürprizleri sevdik her zaman.. ( OOoooov, evet, tam defilede Mehmet, pembe gelinlikle Gümüşü görecek diye beklerken, maviş gözlere hasret kaldı fakir fukara kısmısı)

Çok çalıştık. Emanetlerimize sahip çıktık. Zaman bize tanıklık ederken başarının gururunu yaşadık. Başarılarımızla, mutluluklarımızı artırdık. ( Ratingler hiç düşmedi, onca çabaya, onca baltalamaya, onca geçiştirmasyon sahnelere rağmen ratingler hep başarılıydı.. )

Kimimiz işimiz, kimimiz ailemiz için çalıştı. Sadece mutlu olmaktı amacımız. Yalan dünyaya bir iz bırakabilmek. Herkesin eseri ayrıydı, ödülü başka…( Hele o renklendirici var ya, o tam İşinin ehliymiş. Ben Filli Boyada CEO luk yapar diye düşünüyorum ya siz? Onun eseri = 5 milyon, bizim ödülümüz = GÜMÜŞ AİLESİ :happy0064 )

Zamanı durdursak ya da geri alabilsek pişmanlıklarımızdan kurtulabilirmiyiz? Bence imkansız. Her zaman bir keşke payı vardır hayatta.
( Keşke........ Garaj, Kızkulesi, Adada Piknik, Kırmızı Kazak, Maaile yenen yemekler....)

Yıllar akıp giderken geç kalmak korkusuyla tanıştık. Ömrümüz azalırken kaçırmak istemeyeceğimiz mutlulukların telaşına düştük. Yıllardır okumadığımız kitapları okuduk, bir kaç dil daha öğrendik, gezdik, sorumsuzluklar yaptık. Yeni hayatlarla tanıştık.
(Şimdi Orhan zamanı... Albüm çıktı, aman biraz daha replik yazalım da ekranlara aşina olsun Orhancım..sevgili eşim.... Acep öteki dizide de rol versem mi. Orhan Sıra Gecelerinde.......)

--------------
Son paragrafa bilahare değineceğim. Çünkü asıl mesaj oorda.

GöZdE_iPeK
20-06-07, 00:38
Efsanenin Ardından...
Koskocaman bir efsane,içinde bize tattırdıkları,kazandırdıkları,öğrettikleri ve bilinmeyenleriyle başladı.Hiç hissetmediğimiz duyguları hissettirdi.Zihinlerde acı,tatlı anılar bıraktı,buruk gülümseyişler bıraktı belki de...En zor olanı da büyük bir efsanenin ardından bir şeyler söylemek.Hani insan zorlanır yutkunur boğazında düğümlenir ya öyle bir şey işte,klavyenin harflerine dokunmak bir şeyler yazmak hele de bu efsane için hele de onun ardından alışamayışlığın getirdikleriyle...Her zaman zorlanmışımdır bir şeyler yazmakta bir şeyler söylemekte o yüzden kimse neyi sevdiğimi ne hissettiğimi anlayamamıştır çoğu kez..Gümüş'te de öyle oldu maalesef...Çok nadir oldukça az yorum yazdım ama her an okudum yorumları her an bu büyük bu güzel,bu tertemiz GÜMÜŞ AİLESİ'nde hissettim kendimi...Çünkü hep Gümüş'leydim...
Sevgili Songül Öden o tartışmasız mükemmel denecek kadar oyunculuğuyla renklendirdi Gümüş karakterini,o sevdirdi bize Gümüş'ü bütünüyle..
Sevgili Kıvanç Tatlıtuğ oldukça başarılı bir iş çıkarttı her şeyiyle...
Ekrem Bora usta oyuncu söyleyebilecek hiç bir söz bulamıyorum onun için...
Güngör Bayrak,Sevinç Gürşen,Serdar Orçin,Ayça Varlıer,Kayra Simur,Faik Ergin,Soydan Soydaş,Uğur Aslan ve tüm ekip söylenecek fazla söz yok aslında,bende maalesef böyle güzel bir ekibe daha güzel bir teşekkür de bulunmak isterdim ama tüm kalbimle,bize üç sezon boyunca Gümüş'ü hissettirdikleri için çok teşekkür ediyorum ve hepsini tebrik ediyorum...

İçim buruk aslında.Gümüş'ün ardından konuşmak bir şeyler yazmak garipsiyorum,her elim klavyeye gittiğinde geri çekiyorum ürküyorum.Şimdiden özledim özeti okumayı onla ilgili yaptığınız o güzel yorumları okumayı,senaryolarınızı okumayı,çalışmalarınızı incelemeyi...
Hele de senaryolar başta sevgili MUSTAFA KE olmak üzere diğer tüm arkadaşların senaryolarını büyük bir keyifle okudum.Şimdi bir şey anlatacağım inanmayacaksınız belki ama olsun yine de anlatacağım Gümüş'ün finalinden bi önceki gece moralim çok bozuktu uykuya daldım.Ve uzun zamandır görmemiş olmama rağmen bir rüya gördüm rüyamda MUSTAFA KE ablamı gördüm.Hiç tanımamış olmama rağmen ona sarılmış ağlıyordum,bana sitedeki nickini söylemişti rüyaydı sadece ama saygım ve sevgim sonsuz olan bu Gümüş Ailesi'ni ne kadar sevdiğimi onları ne kadar hiç görmemiş hiç tanımamış olsam da daha iyi anladım...

Her şeyiyle büyük bir efsanin ardından zor da olsa içimde ki acıyla böyle bir şeyler yazdım,eğer bir kusurum olduysa af ola...İlk defa bu kadar çok konuştum galiba efsanenin ardından ah söylenecek o kadar çok şey var ki aslında bir de ben bunları söyleyebilsem ne kadar güzel olacak...

Bunu okuyan okumayan tüm gümüş ailesine sevgi ve saygılarımı sunuyorum...Sevgiyle kalın.
Hayat dalgasında dalgalanıp giden gümüş ailesi üyesinden....

TUĞBA SLC
20-06-07, 08:46
başlığımız hayırlı olsun arkadaşlar ...:happy0064

efsanenin ardından çok güzel bir başlık olmuş valla ben çok beğendim ..aslında efsanenin ardından söylenecek o kadar çok şey var ki ama bunları düşünüp yazmak isterken içimin acıdığını hissediyorum..:icon_sorr

bitti demek çok zoruma gidiyor sanki cumartesi günü gelicek ve biz yine dizimizin yeni bölümünü izleyeceğiz o aşkı hissedececeğiz gibi geliyor .. ama sonra kendime geldiğimde bitti artık olmuyacak diyorum ve kabullenmeye çalışıyorum.:icon_sorr

izlerken insan anlamıyor bittiğinde anlıyor meğer bu dizi benim için ne kadar önemliymiş...cumartesinden beri hep hüzülüyüm bu halimi görenler bir dizi için bu kadar üzülür mü diyorlar ama gümüş benim için sadece bir dizi değildi ki sanki gerçekti yaşanıyordu onları izlerken keyif alıyordum ..
bazen aklıma bu zamana kadar izlediğimiz bölümler geliyor da yüzümde bir tebessüm oluşuyor ama acı bir tebessüm .. vay be neler yaşamışız acısıyla talısıyla 3 yıl evlerimize konuk oldular dile kolay..:icon_sorr
ben asla bir diziye gümüşe bağlandığım kadar bağlanmayacağım gümüş benim için ilkti ve son olucak ...:img-yes:
gümüş sayesinde sizlerle tanıştım ve çok mutluyum yorumlarınızla bazen hüzünlendim bazende mutlu oldum..ben böyle bir ailenin içinde olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum biraz geç katıldım sizler beni araniza aldınız ve bu ailenin bir parçası yaptınız sizlere teşekkür ediyorum..
ama şimdi dizi bitti artık form o kadar kalabalık olmuyor eskisi gibi.. herkes üzgün herkes buruk tabi kimsenin bir şey yazası gelmiyor benimde öyle ..

bittiğini kabullenmek zor olucak ama asla unutulmayacak çünkü iz bırakan efsaneler asla unutulmazzz....:img-yes:

gümüş_gibiparla
20-06-07, 10:36
Ne zamandan beri giremiyordum ama Gümüşün finalinden sonra girmem gerektiğini hissettim...

Hepinizi çok iyi anlıyorum..herkes şimdi bir boşluğa düştü ve belkide gümüşün bittiği aklına gelipte gözleri dolanlar veya ağlayanlar bile vardır içimizde.

Ama ne garip final bölümü biter bitmez,o sın sahneden sonra nler olabilirdi diye düşünmeye başladım ve bu acımı biraz daha hafifletti...

Arkadaşlar iyi yandan bakın bi de ;ben bi yerde Sevinç hanımın röportajında okumuştum "Gümüş bir çok kez ekrandan kaldırılma riskiyle karşılamış" ama kalkmadı üstelik mutlu bi sonla bitti...

İzlediğimiz 3 sene boyunca hep Gümüş için çaldı DAYAN GÖNLÜM şarkısı,artık bizim için çalsın ... DAYAN GÖNLÜM

mehgüm
20-06-07, 11:32
arkadaşlar öncelikle hepinize merhabalar yeni başlığımız hayırlı olsun gerçekten başlığımız dizimize yakışır bir başlıkla tekrar bizlerle gümüşümün ilk başladığı zamanı hatırlıyorum allahım ilk bölümden hepsinin hayranı oldum ve birdaha ayrılamadım onlar benim vazgeçilmezim 10 yılda 20 yılda geçse hiç unutmam onların yeri benim kalbimde ayrı

burrcu
20-06-07, 11:58
"Efsane"nin Ardından...

3 sezon boyunca kah ağladığımız, kah güldüğümüz efsane dizimiz bitti artık. Geride bizlere neler bıraktıdersek.. Bir kere harika birsürü dostluklar bıraktı. Bunca sezondur bize harika zamanlar yaşattı. Gümüş benim adamakıllı bağlandığım gerçekten yürekten izlediğim ilk dizim... Onun için bende her zaman yeri ayrı. Songul Öden'i tanıma gibi bir fırsatımız oldu ki bu en büyük getirilerinden bir tanesi dizimizin... Tabi diğer oyuncularımızı da yabana atmıyorum hepsinin tartışılmaz başarısı var ama Songül Öden'i Tv de bu diziyle ilk defa tanıdık. Oda kalbimize büyük bir iz bıraktı...
Söylemek istediğim o kadar çok şey varki aslında ama söylemeye kelimeler yetmiyo. Yazıya dökemedim aklımdakileri..

3 sezondur bu güzellikleri bizlere yaşatan oyuncularımıza, set ekibimize çok teşekür ederim. Her zaman yeri bende ayrı oldu Gümüş'ümün. Bundan sonrada o yere kimse sahip olamayacak...

silver_azeri
20-06-07, 12:09
Öncelikle stml,gümüş_kalp teşekkürler güzel sözleriniz için.Musatafa_ke abla,patriot vatanperver,vatanını seven anlamında.aslında ingilizce kökenli söz.bizde vatanını seven denince ilk akla gelen kelime.her kes öyledir de senin nick seçimin patriotca.(inanamıyorum senin de bilmediyin bişey varmış yani):good:
Efsanemiz biteli(formal olarak)4gün oldu ama bana 4hafta gibi geldi.çok özledim ben dizimizi.:img-in_lo
Hep ben dizimizden ağız dolusu konuşurdum. bana ne buluyorsun bu dizide şablon bir senaryosu olan bir dizi.yıllardır izlediğimiz aşk hikayelerinden biri işte diyenlere hep güzel bir cevabım oldu dizimiz sayesinde.en önemlisi de bu işte.töre cinayeti,eli silahlı ağa,ve son zamanlarda dizilerde reyting artırmak adına kullanılan bir çok şey olmadan 3yıl boyunca ayakta kalmayı başaran,bizlere çok şeyi öğreten,tertemiz bir aşk hikayesi.
Konusunun klişe olmasına rağmen hep farklıydı dizimiz.biz de bu farkı gördük ve hep Gümüş dedik.
Evet Gümüş bana o kadar çok şeyi öğretdi ki,hayatım Gümüşten önce ve sonra olarak 2yere bölündü.
Gümüşten öncesi dersek.hiç bir aşk filmine ağlamayan,sabırsız,gerçek aşkın nelere kadir ola bileceğini bilmeyen,en önemlisi Songül Ödeni tanımayan biriydim.hiç aklıma gelmezdi bir diziye bu kadar bağlanır ve bittikten sonra kendimi boşlukta hissederim.
Gümüşten sonrası.çok şeyi öğrendim,en önemlisi sabr etmeyi.aşk emek ister bunu öğrendim.Gümüşle ağladım,Gümüşle güldüm.affetmeyi ,karşılıksız sevmeyi öğrendim.bu dizinin bana çok büyük katkıları olmuştur ama şu an aklıma gelenler bunlar.en önemlisi de sizlerle konuşmak,dertleşmek,Gümüş ailesinin bir üyesi olmak çok keyifliydi.
Bir köylü,genç kızın aşkı uğruna neler yapa bileceğini,nasıl yüksele bileceğini gördük.şimdi dönüp arkaya baktığımda neler yaşamışız,neler atlatmışız bu 3 yıl nasıl geçdi diyorum.ben sanki gerçek hayatı görüyorum,izliyorum gibi izledim bu diziyi.zaten hepsi gerçek hayatda yaşanan olaylardı.masal gibi geldi geçti gözümüz önünden.
Gümüşü ilk başlarda çoğu küçük düşürmeye,ezmeye,pes ettirmeye çalışmıştı.ama o kadar sevgi dolu,temiz kalpliydi ki her kese sevdirdi kendini zamanla.pes etmedi,hep önüne baktı.ve sonalra doğru ilk başlarda Gümüşü her fırsatda aşağılayan Şerefin nasıl sevgisini kazandığını,Gümüşe bişey olduğunda kızım diye nasıl koştuğunu gördük.
Istersek başara bilemeyeceğimiz bişey yok.onu da öğrendik.zaman Gümüşün fedakarlığını ödüllendirdi.
Ben de zaman dursun bu başlık hiç kapanmasın istiyorum.
Inşallah hepimiz bir gün geriye dönüp baktığımızda ağız dolusu gülümseye birlir,zamana teşekkür ederiz.en önemlisi YALAN DÜNYAYA BİR İZ BIRAKA BİLİRİZ.bye

MUSTAFA KE
20-06-07, 12:32
Tamam silver_azeri,şimdi oldu.Patriotun vatanperver demek olduğunu biliyordum ama bu aralar patriot denince aklıma tek gelen şey kelimenin anlamından çok bir "füze"!:img-hyste :img-hyste :img-hyste (benim de bilmediğim bir sürü şey var olmaz olur mu? :img-yes: )
Biz arşiv olacağız ama bu sitenin forum anasayfasına epey bir yeni dizi ismi giremeyecekmiş duyduğum kadarıyla.Yani sayfa bayağı bir boşalacak bu sezon arşiv olan ve olacak dizilerden sonra..Bu da birşeydir değil mi,en azından züğürt tesellisi? :icon_whis .. Efsanenin ardından..:img-blush

gizem_gumus
20-06-07, 12:39
silver_azeri duygularını çok güzel aktarmışsın.Gümüş benim içim çok başkaydı sanki onu izlemiyorum yaşıyorum gibiydi. Onlar bizden biriydi. Biteli daha 4 gün oldu ama gerçekten sanki aylar geçmiş üzerinden gibi... Her sabah işe gelip heyacanla bu formu girip acaba yeni özet gelmişmi, fragman yayınlaşmışmı, yeni bişeyler varmı diye sabırsızlıkla bakardım. Onu unutmak, unutmak demeyeyimde onun vermiş olduğu alışkanlıktan kurtulmak çok zor olacak ama hiçbir zaman unutabileceğimi zannetmiyorum o benim Efsane dizim olarak yüreğimde kalacak. İlk bölümünden, son bölümüne kadar heyecanla ve merakla beklediğim tek diziydi. Artık o kadar hayatıma girmiştiki arkadaşlaımla sohbetlerimden biri mutlaka Gümüş tü ve bazen bana kızıyorlardı ne buluyosun onda diye. Tabi bende sizin göremediğiniz çok şeyi görüyorum ve severek izliyorum ve de izlemeye devam edeceğim diyordum. Bütün oyunculara tek tek teşekkür ediyorum bize böyle bir güzellik sundukları için...

aygülen
20-06-07, 13:02
Efsanemizin ardından yazacak o kadar çok şey var ki kafamızı topladıkca yazarız.Ben dizi izlerken reklam olunca başka kanallara bakarım sonra orada ilgi çeken bir şey varsa diziyi unutur ona bakmaya devam ederim yada başka şeylerle ilgilenirim yani ilgilenirdim ama Gümüş olduğunda reklamlarda hiç değiştirmem kanalı olur da bir sahnesi kaçar başka hiç bir şeyle ilgilenmem bu durum sadece gümüş için geçerli başka hiç bir dizide yaşamadım bunları.Efsane olmak kolay değil tabii bir de ben gerek çevremde olsun gerek medyada olsun eleştirenlere çok kızıyorum sanki dizinin avukatı kesiliyorum oysa diğerleri için hiç aklımın köşesine bile gelmez zaten izlemediğimden neyini savunacam.

ros_e
20-06-07, 13:11
efsanenin ardından ilk kez yorum yapıyorum ben hiçbir diziyi 1.bölümden 100.bölüme kadar asla takip etmemiştim ama gümüş bir ilk oldu benim için çok güzeldi her güzel şeyin bi sonu varmış o da bitti ama güzel bitti...

bütün oyuncluarın ve emeği geçen herkesin yüreğine sağlık...:img-sorry :img-sorry :img-cray:

_ArZ_
20-06-07, 14:25
Efsanenin ardından... diyerek söze başlamakta kısmetmiş!!!:icon_sorr

Başından beri reyting kaygısı taşıyan dizimiz oyuncular sayesinde ve tabi bizim sayemizde efsaneleşti demek!!

Ben bugüne kadar birçok dizi izlemişimdir,birçok diziyi beğenmişimdir ama hiçbir diziyi GÜMÜŞÜ izlediğim gibi izlememişimdir ve bundan sonrada izleyebilceğimi pek zannetmiyorum!!!

Tabi yine her zaman ki gibi beğendiğim diziler olucaktır ama hiçbir dizi GÜMÜŞÜN yerini dolduramaz!!Hiçbir ekip yada oyuncular bizim ekip yada oyuncular kadar başarılı,samimi,içten,doğal,kaliteli olamaz!!

Gümüş olmasaydı belkide ne dizifilme nede sırf gümüş için üye olduğum diğer sitelere hiç üye olmayacaktım...Belkide burada edindiğim birçok dostuluğu edinemicektim.Bu site sayesinde hem birçok ablam hemde sürüsüne kardeşim oldu:)

3 yıldır hiç bıkmadan izlediğim dizimi kendi kanalı 24 saat geçmesi bile beklemeden arşive kaldırmışken dizifilm bile arşive kaldırmak için belli bir sürenin geçmesini bekledi.Ve bize bu başlığı açarak veda etmemizi sağladı.O yüzden bu sitede,gümüş forumuyla ilgilenen tüm modlara çok teşekkür ediyorum tabi en başta michelle'a...:img-yes:

Bizi tam 3 senedir hem ağlatıp hem güldürdünüz,bazen çok kızdırıp bazen de çok sevindirdiniz.Ekran başında hüngür hüngür ağladığım bölümleri asla unutamam.Tüm bu duyguları bize yaşattığınız için size çok teşekkür ediyorum.İnşallah ileride hayatınızda da yine gümüş kadar kaliteli işlere imza atarsınız!!Sizleri çok seviyorum...Ve ne yazık ki sizleri çok özleyeceğim.Kendinize çok iyi bakın:sad53: :sad53:

Her ne olursa olsun dizimizi hiç bıkmadan izleyen ve takip eden GERÇEK GÜMÜŞ fanları ne olursa olsun dizimiz arşive kaldırılırsada kaldırılsın biz yine yorum yapmaya devam edelim:img-wink:

Tabi bundan sonra herkes farklı dizilere yönelcek, doğal olarakta farklı forumlara ama hiçbir zaman GÜMÜŞ forumunu unutmayın tamam mı:icon_sorr

Elveda demiyorum çünkü her son yeni bir başlangıçtır,HOŞÇAKALIN!!!:sad53: :sad53:

ceren06
20-06-07, 14:32
yaşasın yeni başlık açılmış:happy0064 :happy0064 başlıkta tam başlık ama çok güzel olmuş.nice hep beraber başlıklara yazalım...
bu hafta efsanenin ardından içimde bi boşluk vardı.ilk kez bi pazartesi özetçimizin ne bu biçim özet diye kulaklarını çınlatmadım yada nerde kaldı bu fragman diye kanaldyi anmadım
ewet efsane bitti.zaten bütün güzel şeylerin hep bi sonu varmış.bizimkide er yada geç bitii biticek dedik ve 100. bölümde dalya yaparak bitti.nerdeyse 4 gün oldu ama bana 4 ay gibi geldi.ben dizimi çok özledim..artık eski bölümlerini izleyerek özlemimi gidermeye çalışacağım.ama bu çok zor.neyse buna da şükür.
özlem derken aliba ben en çok
biricik gümüşümüzün gülen yüzünü
biricik mehmetimizin maviş gözlerin
biricik şeref teyzemizin dimi ama sözünü
biricik pınarımızın güzel sesini
biricik onurumuzun bazen baktığı şaşkın bakışlarını
biricik baharımızın o muhteşem iş kadın hallerini,
biricik gökhanımızın deli aşık hallerini
biricik dedimizin o kendine güvene duruşunu
biricik berkimizn ocukça davranışlarını
biricik rukiyemizin o masum tavırlarını
biricik orhanımızın o herşeye rağmen sakin duruşunu
ve daha nice sayamadığım ve o karakterlerle özlemiş her şeylerini çok özleyeceğim...................................

Muge_ds
20-06-07, 14:53
Merhaba arkadaşlar ...

Çok güzel bir başlıkla yeni bir sayfamız açılmış ... Aslında Efsanenin ardından yazıcak o kadar çok şey var ki ama inanın duygularımı yazıya dökmemi sanki bir şey geliyor ve engelliyor .. Yazdıklarınızı okuyorum ,bende duygularımı ifade edeyim diyorum , cevap yazmak için butona tıklıorum ama kelimeler dökülmüyor bir türlü ve sayfayı kapatıp forumdan çıkıyorum !!! Bugün bu durumu yenmek ve güzel olmasa da içimden gelenleri bu sayfaya aktarmak istedim ...

Bu dizi ilk başladığında ailemin yanındaydım , onlarla bir oturup diziyi izliyordum ama 2. sezonda ailemin yanından uzaklaşmıştım ve bu aileyi iyice kendi ailemle özleştirmiştim, bu da benim diziye daha bir sıkı bağlanmama sebep veren olaylar arasına girmişti çünkü Şadoğlu ailesi bana kendi büyük ailemi anımsatıyordu her izlediğimde !!! Örneğin; onlar hep birlikte toplanıp aynı masada aile yemekleri yediğinde sanki bizim ailemiz ananemle dedemin evinde toplanmışta o yemekleri yiyormuşuz gibime geliyordu ... Bu dizi için ne yapmadım ki ben :D Maalesef ki 2. sezon bölümlerinin başlarını kaçırıyordum çünkü yerleştiğim yurd daha yeni yapılmıştı tvleri sipariş edilmişti ama daha gelmemişti .. Bu sebebiyetten oda da tv izleyemiyorduk ve benim gönlüm daha fazla Gümüşün bölümlerini kaçırmaya el vermedi ve kendime sırf bu sebebiyetten bir arkadaş edinmiştim odasında tv olup , her çarşamba Gümüşü izleyen :D Evett ilk başta çıkar için edinilmiş bir arkadaşlık gibi gözüksede biz daha sonrasında çok iyi arkadaş olduk ve bu sayede çok cici 3 kişiyle tanıştım üniversitede :D

Bu dizi bana hayatımda çok şeyler edindirdi ve bana çok şeyler kattı ... Dediğiniz gibi en önemlisi Songül Öden gibi bir insan hayatımıza girdi ve kendisini tanıdık !!! Ben en çok bunun için seviniyorum ... Çünkü hayatıma Songülüm gibi bir insan girdi ve umarım hiç çıkmaz :D Songülümü ekranlarda hep görmek isterim , tiyatrodanda vazgeçmesini istemem ve inşallah hem tiyatro hem de tv oyunculuğunu çok güsel idare eder Songülüm ... Songülümün üzerinde çalıştığı projelerini merakla bekliyorum , inşallah emeğinin karşılığını alır canım benim :D

Gülmira cım yazını okudum , sana nasıl teşekkür etmeliyim inan ki bilemiyorum .. Hakkımdaki düşüncelerin beni çok mutlu etti, kendimi sana doğru ifade edebildiysem ne mutlu bana :D Burdaki hiçbir insan olmasaydı bu Gümüş ailesi olmazdı , bende sizleri tanıdığım için çok mutluyum ve iyiki buradayım diyorum .. Acısıyla tatlısıyla çok güzel zamanlar geçirdik .. Sevinçlerimizi , üzüntülerimizi , beğendiğimiz şeyleri , beğenmediklerimizi , hayal kırıklıklarımızı hep buradadile getirdik ve inşallahta buraya gelip gene paylaşımlarda bulunmaya devam edeceğiz ... Bende sizleri çok seviyorum canlar , hepinizin kalbimdeki yeri farklı :D

mehgüm
20-06-07, 15:08
Efsanemizin ardından yazacak o kadar çok şey var ki kafamızı topladıkca yazarız.Ben dizi izlerken reklam olunca başka kanallara bakarım sonra orada ilgi çeken bir şey varsa diziyi unutur ona bakmaya devam ederim yada başka şeylerle ilgilenirim yani ilgilenirdim ama Gümüş olduğunda reklamlarda hiç değiştirmem kanalı olur da bir sahnesi kaçar başka hiç bir şeyle ilgilenmem bu durum sadece gümüş için geçerli başka hiç bir dizide yaşamadım bunları.Efsane olmak kolay değil tabii bir de ben gerek çevremde olsun gerek medyada olsun eleştirenlere çok kızıyorum sanki dizinin avukatı kesiliyorum oysa diğerleri için hiç aklımın köşesine bile gelmez zaten izlemediğimden neyini savunacam.

canım sana tüm içtenliğimle katılıyorum bende gümüşü izlerken hiç kanal değiştirmeden izlerdim burda yazdığın herşeyi bende aynısını yaptım valla gerçekten dizimiz süperdi bir daha onun başka bir diziye bağlanacağımı sanmıyorum gerçekten çok özel bir diziydi konusu oyuncuları herşeyiyle müthişti ben kendi adıma hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum songülüm eğer burayı okuyorsan lütfen tiyatro oyunuyla seni tekrar izleme hatta canlı izleme şansımız olsun seni tiyatro sahnesinde de görmek istiyorum inşallah güzel bir oyunla bunu yaparsın başarılarının devamını diliyorum iyi ki gümüşümüz sen oldun iyi ki senin gibi içten sempatik sıcakkanlı duygusal kalbi temiz bir insanı tanıdım bye

silver_azeri
20-06-07, 15:30
Abla füze ne?:icon_whis
yarın tekrarı var dizimizin d.max.den.artık eski bölümlerle avuturuz kendimizi.ben başka bir dizi için asla yorum yapmam saatlerce.Gümüş ilk ve tekdi.başka dizi sitesine felan da üye olmam.Songül ablamın gelecekte dizisi olursa tabi istisna.tabi ki yine de Gümüşün yerini alamaz.
Şimdi sayfalar bomboş kalmış inanamıyorum daha bir hafta önce sayfalar o kadar hızlı akıyordu ki okuyup bitiremiyordum.şimdi bölüm yorumlarında dünden beri aynı sayfa.giriyorum bir söz bulamıyorum yazmaya.bakıyorum galiba bu sayfada böyle kapanmaz.belki eski bölümlerin tekrarını izleyip yorumlarımızı yapsak,saçma gelebilir ama insan dizisinin bitişinden sonra hüznünü anlatır,özlemini anlatır,öğrendiklerini anlatır.ama sonra diyecek bir söz kalmıyor ne yazık ki.:img-in_lo

ulaş
20-06-07, 16:13
efsanenin ardından ilk kez yorum yapıyorum ben hiçbir diziyi 1.bölümden 100.bölüme kadar asla takip etmemiştim ama gümüş bir ilk oldu benim için çok güzeldi her güzel şeyin bi sonu varmış o da bitti ama güzel bitti...

bütün oyuncluarın ve emeği geçen herkesin yüreğine sağlık...:img-sorry :img-sorry :img-cray:

söylediğin gibi bende şimdiye kadar hiçbir diziyi ilk bölümünden son bölümüne kadar izlemedim.hayatımda ilk defa bir diziye bu kadar bağlandım ben bile kendime inanamıyorum ama bitti malesef:icon_sorr bir daha bu güzel insanları bu başarılı kadraoyu bir arada göremicek olmak çok üzücü.ama hepsine ayrı ayrı başarılar dilerim yaptığı işlerde yine hep başarılı olurlar inşallah:img-yes: we birde bu dizide songül ödenin olması kimin aklına gelmişse ona çok çok çok teşekkürler onun sayesinde gümüşten prensesimizi tanımış olduk:img-wink:

sanat
20-06-07, 16:53
Yeni başlık açılmış hayırlı olsun…Buraya benimde yazacak bir şeylerim var; ama hala duygularımı tam olarak dizginleyemediğim için bir orta yolda bulamıyorum. Bu yüzden final için bile yorum yazmak hiç içimden gelmedi. Sanki yazınca artık yazmaya sebebim kalmayacakmış gibi…

Final bölümü öncesi kendi içimde gayet sakindim, ben 2,5 ay önce 9 yıl boyunca soluksuz izlediğim dizime veda ettim, yokluğu da o dönemler baya koymuştu, Gümüş içinde kendi kendime 9 yıllık vedaya alıştım, 3 sezon bunda nedir ki hemen atlatırım diyordum; ama olmadı belki şuan her şey taze olduğu için bilmiyorum, şu var ki alışkanlıklar söz konusu olunca zamanın uzun yada kısalığı fark etmiyor içinden izlerin silinmesi için yara kabuk bağlayana kadar can hep yanıyor…

Dizinin ilk bölümü bayrama denk gelmişti, ne kızmıştım bayram günü yeni dizi mi başlar diye; ama o telaş içinde ucundan başından baktım sonra ne olacak diye bakarken beni içine almışta fark etmemişim. Şuan tekrar bölümlere bakıyorum, son bölümde Mehmet ve Onur’un bir konuşması var Mehmet: Gümüş’le biz çok farklıyız Onur diyordu, bende tabi canım bir bölüm sonra gözünü ayıramayacaksın hatta çok ağlayıp, ortalığı dağıtıp delilikler yapacaksın, seni neler bekliyor diyorum (müneccim miyim ne :icon_whis )

3 sezon bu dizide yaşanılan her şeyi onlarla birlikte biz de yaşadık. Sayelerinde mutlu olduk, hatta ağzımız kulaklarımızda izledik, yeri geldi öfkelendik, sağ olsunlar bu yaşta yaşattıkları her sinirle yitirdiğimiz hücreciklerimizle erkende bunayacağız :img-wink: …Bu dizide beni kendine çeken yozlaşmış bir toplumda her geçen gün içimizde yaşamayı tercih ettiğimiz hayatımızla günden güne etrafımıza yabancılaşırken bu dizi aile olmayı, bir olmayı, kendi mutluluğun için önce diğerlerini mutlu etmeyi öğreten, sevgide çıkar, hırs olmadan saf duru bir şekilde sevebilmeyi yeri geldiğinde sevgin için sevdiğinden vazgeçebilecek kadar çok sevmeyi, yaşamı için, ailesi için sırf mutlu olmayı amaç edinmiş, yeri geldiğinde hiç kırılmayan keçi inadıyla; ama hep sevmekten vazgeçmeyen bir kadın izledik. Her ne kadar sonda zamana teşekkür ederek noktayı koysa da zaman hayatımızdaki bir andan ibarettir, gözümüzü ilk kez açtığımızda bize verilenler zamanla hiç farkında olmadan gizlice geri alınır, bize yaşamayı öğreten hayatın bize getirdikleri ve bizim ondan aldığımız ise kendimize düşen payıdır…

Son olarak başlığa hitaben efsanenin ardından söyleyecek çok şey varda kelimeler çözülüp söze dökülmeye çekiniyor şuanda. Ama SON yazısını gördüğüm an için hissettiğim duygu adına; adı üstünde efsane diyoruz, bir yandan da hayat tesadüflerden ibarettir ve hep tekerrürdür diyoruz, bu bir dizi de olsa yaşanılanlar gerçek olmasa da, gerçek hayatta arkamızı dönüp baktığımızda bize bırakılan emanetlerin bir benzeri yok, ne savaşların ne sözlerin ne de insanların ve daha bir çok şeyin. Bu yüzden yeri geldiğinde bu “o” diyebiliyorsak biricikliğindendir ve bu başlığın adındaki gibi efsanedendir, çünkü yaşanılanlar hiçbir zaman aynı değildir ve başkasın da süregelmez yani Gümüş’te yaşanılan sadece onlarda yaşandı ve bitti…

Bu satırları yazarken bir yandan da Zeki Müren’in Unutma ki Benimsin adlı parçasını dinleyerek kendime daha da eziyet etsem de 3 sezon izlediğimden aldığım her türlü tat için pişman değilim hepsine teşekkür ederim…Bu foruma üyeliğim Gümüş sayesinde oldu çoğu kimseyi tanımıyorum; ama burada bizleri birbirimize bağlayan Gümüş var. Bu yüzden hepinizin bölümler boyunca yazdığınız tüm güzel yorumlar için teşekkürler…

kivancim
20-06-07, 18:30
arkadaslar oncelikle basligimiz butun gumus ailesine hayirli olsun:happy0064
dunde yazmistim ama sanirim yetkililerce silinmis cok uzgunm:icon_sorr
ben de gumusumuzu aradan kac yil gecerse gecsin unutamam hele hele kivancimin mavis gozlerini,ask dolu sozlerini,mukemmel oyunculugunu songulumzn guzel gozlerini ve diger butun oyunculari unutmak mumkun mu:icon_sorr benim icin bu dizinin kalbimde her zaman ayri bi yeri olucak ve hatirladikca hep kalbimin acidigini hissedicem anilarimin icinde kaybolacagm,gozlerim dolu dolu olucak ne olursa olsun ben boyle muhtesem bi dizi izlemis olmaktan cok mutluyum bu dizide emegi gecen herkese cok ama cok tesekkurler efsanemiz sizi asla unumayacagiz:happy0064

<gumus><mehmet>
20-06-07, 18:35
Canım o kadar güzel anlatmışsınki bunun üzerine daha ne yazılır bilemeyeceğim ama yorumunun altına imzamı atıp birkaç şey daha söylemek pardon yazmak istedim birde şunu söylemek istiyorumki Efsanelerin yerini hiç birşey alamaz
Zaten bizim kanalımız ne zaman gümüşe değer verdiki ellerine geçen her fırsatta bizi yerden yere vurmadılarmı daha sonrada tepki mailleri gelince özür dileyip olayları kapatmaya çalışmadılarmı?Kanal d nin tek yaptığı güzel iş gümüşü yayından kaldırmamak oldu ama eminim bir daha öyle bir duruma düşsek anında diziyi bitirip arşive bile almazdı:icon_sorr
Oysa dizifilm öylemiydi dediğin gibi...Kendi kanalımız bile bizi iki saat içerisinde arşive kaldırmışken bizim modlar kaldırmamak için ellerinden ne gelirse yaptılar...Zaten bizim sitemizinde farkı bu değilmi?Buradan tekrar modlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum:happy0064
Son olarakta katıldığım nokta(hoş hepsine teker teker katıldım ama)biz elbette gümüş forumunu boş bırakmayacağız.Daha 4 gün oldu (bana bu bir asır gibi gelsede)bazı arkasdaşlarımız bizi bırakıp gittiler:icon_sorr Ama bence bu gerçek bir GÜMÜŞSEVERLİK değildir.Bizim gümüş bitsede asla bu forumu yanlız bırakmamaız ve ister Songüll ablamız istersede Kıvanç abimiz olsun onları sevindirmemiz gerek.Ne biliyoruz belkide şuanki misafirleriiz onlardır...Hep bunu düşünerek hareket edelim.Onların bazıları(o kendisini bilir)ani bir hızla başka dizilere yönelsede o forumu okumadan bu forumun yorumlarını okuyacaklardır.Nede olsa ilk dizileri:sad53:
Not:Bu yorumumu _ArZ_ yani arzu abla senin esajını alıntı yapıp yazacaktım ama bir türlü öle olmadı bende böyle yaptım:icon_sorr

emlylove
20-06-07, 19:10
Baslığımız acıldığından beri kaç kere girdim çıktım yorumlarınıza baktım fakat yorum yapmak içimden gelmedi. Sanki yazınca içimdeki boşluk büyüyecek ondan kurtulmamı imkânsız hale getiricek gibi geldi. Öte yandanda kendimi buraya yorum yazmaya mecbur hissettim. Kelimeleri biraraya getirmeye çalıstım ama hiçbiri neler hissettiiklerimi tam anlamıyla karsılayamadı. Sonunda gerçek duygularımı anlatıcak kelimelerin olamayacağını kabul ettim.
Efsanenin ardından söylenicek o okadar çok şey varki ne benim dile getirmeye gücüm yeter ne de baslığın mesaj sayısı.
Gümüş benim hayatıma ilk defa teyzemlerdeyken girmişti.Kanalları dolaşırken denk geldim ve birazda mecburiyetten izledim.Baştaki isteksizliğim meraka ve benliğimi saran eşsiz bir duyguya bıraktı yerini.Sahneler ilerledikçe çok değerli oyuncularımızla karsılastım bir kısmı benim önceki projelerinden tanıdığım çok değerli oyunculardı.En basta Ekrem Bora,Güngör Bayrak,Serdar Orçin,Sevinç Gürşen,Ayça Varlıer,Soydan Soydaş,Kıvanç Tatlıtuğ… Hepsinin az çok tanıyordum oyunculuklarını, (mankenliklerini) basarılarını az çok biliyordum. Fakat biri vardı ki onu ne daha önce görmüş ne de adını duymustum.Mükemmel sadelikteki oyunculuğu,durusu,bakısı,sesi sanki beni kendine bağlıyordu sanki ekrandan bir sihir yapıyor gibiydi daha sonraki zamanlardada bu sihir hep devam etti.Jeneriği kaçırdığım için gerçek adını bile bilmediğim bu meleğin dizideki adı Gümüştü herşey o kadar doğaldı ki sanki gerçek hayattada yasayan Gümüş adlı bu meleğin hayatı dizi olarak bizlere sunuluyordu.O geceden sonra beni kendine hayran bırakan o dizi ve melek benim hayatımın vazgeçilmezleri arasına girdi.Her hafta ,aati günü ne olursa olsun ertesi gün ne olucaksa olsun o mükemmel diziyi izledim.Yeri geldi kızdım çok kızdım tv.ye terlikler fırlattım,yeri geldi ağladım zırılzırıl ağladım,yeri geldi güldüm kıkır kıkır güldüm onlarla ama asla vazgeçmedim.Hayatımın bir parcası haline gelen bu diziden asla vazgeçmedim şimdide ekranlara veda etti diye vazgeçmeye hiç niyetim yok.
Hepimize çok ağır gelicek bitmek bilmeyecek ilk Gümüşsüz cumarteyi buralarda geçirmeye dayanamıyacağım tv izleme imkanım sıfıra düşeceği için gidiyorum ben.Döndüğümde çok acı gelsede bu baslığı bu forumu bulamayacağım sanırım ama bu forumun kaldırıldığına yakından şahit olmayada asla dayanamam.Bu yüzden gidiyorum herşeyin basladığı yere teyzemin yanına gidiyorum.:sad53:
Hoşçakalın kendinize çok iyi bakın ve asla Gümüşü unutmayın arkadaslar.
TÜM GÜMÜŞ AİLESİ SİZİ ÇOK SEVİYORUM

başak_mu
20-06-07, 20:03
başlıgın açılmasını en çok isteyenlerden biri bendim..ama başlık açıldıgından beri gelip,yorumları defalarca okuyup çıkıorum..bir türlü düşündüklerimi söze dökecek gücü bulamıorum kendimde...sanırım şu anda başımı taşımakta zorlanıorum agır geliyor bana dizinin bitmiş oldugu düşüncesi...birçogumuz aynı duygular içerisindeyiz eminim..parmaklarımızın klavyeye uzanıp dizimiz için "bitti" kelimesini kullanması o kadar zor ki...bitişin ardından bu kadar çok etkilenecegimi,hıçkırarak aglayacagımı hiç düşünmemiştim aslında..evet üzülürüm diyordum bunu biliyordum ama sonun bana bu kadar acı verecegi hiç aklıma gelmemişti..bir şekilde eski bölümlerle avunurum diyordum kendi kendime..ama şu anda eski bölümleri açıp izlemeye başladıgım anda gözlerimden yaşlar süzülüveriyor..bitmiş oldugu aklıma geliyor ve üzerime agırlık çöküyor...

gümüş çogunuz gibi benimde hayatımda bir ilkti..daha öncelerden çokca dizi izlemişliğim de vardır..ama hiçbirisi beni bu kadar çok içine çekmemişti,bu kadar çok kendimden görmeme sebep olmamıştı..ilk bölümünü izlememiştim,ikinci bölümünü yarım yamalak izlemiştim..bu sırada çevremdeki arkadaşlarımın izle bak çok güzel demesinin ardından oturup üçüncü bölümü dikkatlice izledim..sonra bir baktım ben bu dizinin fragmanlarını bekliyorum..ve arkasından songülümüzü bir programda izledikten sonra benim için 3 yıl sürecek ve hayatımda hiç bir zaman unutamayacagım bir serüven başladı....bu dizi için yapmam dediğim biçok şeyi yaptım ben..fragmanı yakalamak için kanal d'nin sacma sapan programlarına bile tahammül ettim,bir dizi için bir yere üye olup yorum yapacagım da hiç aklıma gelmezdi..ama işte insanın aklına gelmeyen başına geliyormuş...yeri geldi bu diziyle güldüm ben,yeri geldi onlarla beraber agladım,çok kızdım bazen ama kendim laf söylesem de başkalarına karşı sanki kendimin bir parcasıymış gibi savundum dizimi herşeye ragmen.bu diziyle sevindiğim zaman bunu normal hayatıma da yansıttım,dizide yaşanan mutlu olayların bana yaptıgı doping etkisiyle yok ben hayatta başaramam dediğim şeyleri başardım..şu anda da bu dizi benim gündelik hayatımda yansıyor,bitişin bıraktıgı bir durgunluk var üzerimde..mutlu ne oldu diyenlere açıklayamıorum bile,sacma-sapan şeyler uyduruorum durgunluğumun sebebini anlatmak için.....hayatım benim için de gümüş'ten öncesi ve sonrası diye ayrıldı...gümüş'ten sonra hiçbir diziye bu kadar çok baglanamam bundan adım gibi eminim..baglanmak da istemiyorum zaten...

sanırım gümüş'te kendimden çok şeyler buldum ben,dikkatlice izlediğimde bunu farketmiştim belki de diziye bu kadar çok baglanmama sebep olan faktörlerden birisi buydu....o bir olay yaşadıgında ben onun yerine kendimi koyup acaba ben olsaydım ne yapardım diye düşündüm...benzer konuları işleyen başka diziler yok muydu tv'de..evet vardı belki de ama biizm dizimizi farklı ve vazgecilmez kılan bişiy vardı:oyuncularımız...
songülümü tanıdım ben bu diziyle,bir oyuncunun ne kadar dogal olabilecegini gösterdi bana..tv'den izleyiciyle ancak bu derece sıcak bir bag kurulabilirdi..bunu başardıgı için songülümü tebrik ediorum...onun yeri bambaşka hepimiz için biliyorum...gümüş karakterini başkası canlandırsaydı o zaman bambaşka olurdu herşey...songülümün hayat verdiği gümüş o kadar farklıydı ki sanki gercekten öle birisi varmış izlenimi veriyordu bana....
kıvanç bu dizide gösterdiği performansla ve ardından sarfettiği çabayla benim önyargılarımı yoketmemi sağladı..benim için şu anda kıvanç oyuncu oldu diyebilecegim durumdadır...tüm bunların bu kadar sıcak hissedilmesinde songül-kıvanç arasındaki uyumun,onların bu derece iyi paslaşabilmesinin ve gercek hayatlarında sorun yaşamayan bir ikili olmalarının payı çok büyük...
oyuncularımızın hepsine teker teker çok teşekkür ediyorum 3 yıl boyunca bizi bir EFSANEyle buluşturdukları için...bu ekibi bir araya getiren,songülümü bizlerle tanıştıran kişiye ayrıca teşekkür ediyorum...yoksa hep bir yanım eksik kalırdı benim....

şimdilik bu kadar..daha da yazacak çok şey var hem dizi hakkında,hem de forumdaki arkadaşlar hakkında..kendimi toparlayabildiğim an dilim döndüğü kadar onları da yazmaya çalışacagım..mümkün oldugu kadar da buralarda olmaya çalışacagım...oldum olası vedaları sevmemişimdir zaten....

NOT:bu başlıgı açtıgı için sevgili michelle'e çok teşekkürler..bana teşekkür edenlere de teşekkürler..iyi ki varsınız yoksa gümüşsüzlüğe dayanmak çok daha zor olurdu:sad53:

aslış
20-06-07, 21:30
Nerden başlayacağımı bilemiyorum herkes veda yazılarını yazıyor günlerdir benimse elim bir türlü klavyeye gitmiyor çünkü vedalardan nefret ederim en ufak bir vedada bile ağlamaya başlarım…Veda zamanı gelip çattığında ise anlıyor insan her şeyi dizinin gerçekten bittiğini…

3 yıl önce can sıkıntısından izlediğim bir diziye bu derece bağlanacak üstüne üstük bir foruma girip yorumlar yapacaksın deseler güler geçer hadi ordan derdim…Ama oldu işte bu dizi beni içine öyle bir çektiki hayatımın bir parçası haline geldi,diğer hiçbir dizideki aşk bana bu kadar güzel yansımamıştı,o yüzden böyle bir diziyi bize izlettikleri için tüm ekibe çoook teşekkür ediyorum...
acısıyla tatlısıyla 3 sezon geçti dile kolay kimi bölümlerde sinirden yerimizde duramadık kimi bölümlerde mutluluktan havalara uçtuk... ve şimdi diyorumki iyiki bu diziyi izlemişim bana bu forumu,forumda kimselere değişemeyeceğim ablalarımı,arkadaşlarımı kazandırdığı için çok mutluyum.

ve son olarak umarım başka bir dizide tekrar biraraya geliriz, gümüş forumu çok güzel bir forum burda bulacağım sıcaklığı hiçbiryerde bulamayacağıma eminim diyerek gümüşüme,efsaneme veda ediyorum...

ebru_kıvançkolik
20-06-07, 21:38
aslıcım çok haklısın canım...gümüş bize öyle çok şey kazandırdıki...benimde bir diziye bağlanacağım asla aklıma gelmezdi hatta o dizi için ağlayacağım..öyle ki hala alışamadım yokluğuna.sürekli fragman bekliyorum bitmesine rağmen.ilk defa içime işleyen bir aşk öyküsü izledim.o kadar gerçekçi ve masumdu ki dizimiz onları hep bir yerlerde yaşattım..hala o yalıda yaşıyorlar sanki..
tüm ekibe binlerce kez teşekkür ederim bizlere böylesine güzel bi aşk öyküsünü izlettikleri için..gümüş bizim efsanemiz ve efsaneler unutulmaz...TÜM GÜMÜŞ EKİBİNE TEŞEKKÜRLER...
not:Gümüş sayesinde bu foruma girdim ve bir sürü dostum oldu...özellikle teşekkür ediyorum bu dostlukları bana kazandırdığı için..
gümüş forumundan:AYGÜZELİM,aslış,burrcu,pembiş,zehra-1053 yani meleklerim sizi çok seviyorum...bu forumda 2 yıldır varım bu güzel paylaşımlar için herkese teşekkürler...

aslış
20-06-07, 21:45
aynen ebrucum hala fragman bekliyorum hatta pazartesi günü özet bile beklemiştim ben birgün o sallama özetlerimizi bile özleyeceğim aklıma gelmezdi:icon_sorr

boşuna dememişler alışmak sevmekten daha zor geliyor diye gerçekten öyle gümüşssüzlüğe alışmak çok zor olacak hiç bir aşk böyle derinden etkilemeyecek beni,hiç bir forumdaki sıcaklığıda burda bulamayacağıma eminim off ne zormuş ayrılık :(

not:meleklerimi bende çok seviyorum...

"KaRtAnEsİ"
20-06-07, 21:54
ebrucum ve aslıcım sizlere katılıyorum..bu sayfaya girip yorumlarınız okuyup çıkıyordum...içimden yorum yapmak gelmiyordu(zaten pek beceremem yorum yapmayı)...3 yıllık efsanemizde son buldu...varlığına o kadar alışmıştık ki yokluğuna hala alışamadık...bu 3 yıllık zamanda sevindik üzüldük ağladık ama hiç bıkmadan dizimizi izledik...biz bu diziden çok şey öğrendik...oyunculuğun doğallığını gördük...bu dizi bizim efsanemiz oldu...efsaneler unutulmaz...bizde bu diziyi unutmayacağız...

not:meleklerim;aygüzelim,aslış,ebru_kıvançkolik,pe mbiş,burrcu sizleri çook seviyorum...
ve gümüş dizisi sayesinde tanıştığım diğer arkadaşlarım sizleride çook seviyorum...
sizi hiç unutmayacağız efsane dizimizin kahraman ekibi...

ebru_kıvançkolik
20-06-07, 21:56
ebrucum ve aslıcım sizlere katılıyorum..bu sayfaya girip yorumlarınız okuyup çıkıyordum...içimden yorum yapmak gelmiyordu(zaten pek beceremem yorum yapmayı)...3 yıllık efsanemizde son buldu...varlığına o kadar alışmıştık ki yokluğuna hala alışamadık...bu 3 yıllık zamanda sevindik üzüldük ağladık ama hiç bıkmadan dizimizi izledik...biz bu diziden çok şey öğrendik...oyunculuğun doğallığını gördük...bu dizi bizim efsanemiz oldu...efsaneler unutulmaz...bizde bu diziyi unutmayacağız...

not:meleklerim;aygüzelim,aslış,ebru_kıvançkolik,pe mbiş,burrcu sizleri çook seviyorum...
ve gümüş dizisi sayesinde tanıştığım diğer arkadaşlarım sizleride çook seviyorum...
sizi hiç unutmayacağız efsane dizimizin kahraman ekibi...

arkadaşım çok sağol bizde seniz çok seviyoruz...bu forumdakiler arasında öyle bir bağ var ki asla kopamayız..bizi biraraya getiren efsanevi bir aşktı ve o aşk bizimle yaşadıkça asla bitmez bu dostluklar..

Gümüş "Aşka ve sevgiye bağlı kalpler"

istanbul_tuğba
20-06-07, 22:12
yıllarca nefret ettim vedalardan,vedalaşmalardan. Ve her güzel şeyin son bulmasından. her veda da gözyaşlarımla yıkadım yüzümü. Hep ben eksildi benden. İşte o yüzden bu bir veda yazısı değil teşekkür yazısı.
Ben hiçbir yere gitmiyorum ki veda edeyim. ben sadece gidenin arkasından bakıyorum. Bitenin arkasından. Evet bu forumu toplayan,bizi bize bağlayan,gönüllerimiz arasında uzun br köprüydü GÜMÜŞ. Ama doğanın kanunu başlayan herşey bir şekilde btmek zorunda. Biten dizimiz.Ama arkadaşlar unutmayın EFSANELER ASLA ÖLMEZ

ne yazık ki hiç birinizi görme, ntanıma fırsatım olmadı. Ama beni sizden fazla anlayan da olmadı. Aynı şeyleri hissettik aynı dili konuştuk. Bazen bir gülen yüze ihtiyaç duyduğumda bilgisayarın başına geldim. biliyordum beni anlayan insanların burada olduğunu. Hepinize tek tek teşekkür ederim arkadaşlar.
Aranızda bana da yer verdiğiniz için. beraber ağladığımız beraber güldüğümüz için. 7 aydır bana katlanmak zorunda kaldığınız için size çok teşekkür ederim arkadaşlar gerçekten varlığınız huzur ve mutluluk veriyor

ve EFSANE
efsaneler hiç ölmez bir kalpte bile olsa yaşar ama bitmeyen efsane şimdi o kadar çok kalpte yaşıyor ki yıllar geçsede unutulmayacak
yeri asla dolmayacak gümüş dizisinin tüm ekibini en içten şekilde tebrik ediyorum
ve sonsuz teşekkür ediyorum 3 yıldır bize mutluluğu ve hüznü aynı yaşattıkları için songülünden kıvanç ına ışıkçısından makyözüne
Senaristinden yönetmenine kadar herkese çok teşekkür ederim tabii
en çok gümüşten prenses ve yakışıklı köylümüze
iyiki vardınız

sürç-ü lisan ettiysem affola

TubaK.
20-06-07, 22:19
gercekten dizinin bittigine alismak biraz zor olacak. her seferinde kanal d´yi actigim zaman. gümüs´ün fragmani gelecekmis gibi sanki. fragmani bekledigim zamanlar aklima geliyor hemen. zaten saatlerce fragmani bekledik. kanal degistrmedik ve sinir bozucu (Call sell) reklamlarini izledik yüzlerce kez.

bende cogu arkadasin yazdigina katiliyorum. bende bir diziye böyle baglanacagima hic aklimdan bile gecirmezdim. sizlerin gibi dizi icin yorum yazmak bile hic aklima gelmezdi. dizi sayesinde resimler ve videolar ile ugrastim ve yapmaya ögrendim.

diziyi izlememizde bütün oyuncularin harika oyunculuklari ve songül öden/kivanc tatlitug ikilisinin büyük rolü var. ve tabii arkadada calisanlari unutmamak lazim. tüm oyunculara ve set ekibine gelecek projelerinde basarilar dilerim.

bir daha böyle bir dizi tiryakisi olmaya pek niyetim yok, cünkü bittigine alismak gercekten cok zor. suan bir bosluk var. iki bucuk sene bir diziyi, hic bir bölümünü (ben 16 inci 17 bölümden sonra basladim izlemeye, ara sira bazi sahnelerini görmüstüm.Ilk bölümleride sonundan gördüm) kacirmadan takip ettikten sonra gercekten cok kötü oluyor.

senaycharmed
20-06-07, 22:25
ilk bölümlerde mankenden oyuncu olmaz diye ön yargı ile yaklaşmıştık diziye. ama sonradan dizide oynayan herkes profesyonelliğiyle, yetenekleriyle ve tecrübesiyle üç sene boyunca diziyi bize başarı ile izlettiler. herkese teşekkür ederim. dizinin kaliteli izleyicileri, oyuncuları, set ekibi hepimize teşekkür ederim. üç sene boyunca diziyi üst noktalarda tutup reyting canavarlarına kurban vermediğimiz için... iyi akşamlar...:happy0064

aygülen
20-06-07, 22:59
Bugün efsane dizimizin 56. bölümünü izledim Pınar ve Onur kendi evlerine taşınacaklar Defneyi alıştırmaya çalışıyorlar bilin bakalım Pınar ne yaptı Onurun ve Defnenin deyişi ile nefis yemekler evet nefis yemekler herhalde senaristler sonradan bunu unutmuş olacaklar ki Pınar bir daha yemek yapamadı. Bir şey daha 56. bölümde de Gümüş ve Mehmet sahneleri çok azmış ne tesadüf değil mi bir bu konuda hiç sektirmemişler senaristler.
Sevgili AYGÜZELİM eleştirmen Sina bey de çocukları sayamamışda herkes doğurmuş da doğurmuş diye yazmış yani 100. bölümde çocuk enflasyonu yaşandı sayıyı şaşırmak çok doğal yorumlarını eksik etme olurmu yoksa hepten depresyona gireceğiz.

sevdamgümüş
20-06-07, 23:41
Gerçekten zor çok zor bittiğine inanmak,bir dahaki cumartesi gecesi bulaşşamamk insanın boğazı düğümleniyor.ama ben bu boğazımdaki düğümü 3 yıl önce tesadüfen karıştırırken tv yi körkütük aşık bir kzın bulamadığı karşılığı gördüğünde büyük aşkı altında ezlirkende boğazımdaki aynı düğüm vardı.zaten o akşam bişiyler düğümlenmeseydi boğazıma abugun bu hüznü yaşamazdım...
Çok şey kattı bana çok.çok sevdim onları hala seviyorum her projelerine takip edeceğim ama GÜMÜŞün yeri hep ayrı olacak.bize bu güzelliği sundukları için tüm ekibe teşekkürü borç biliyorummmm

batuhan_gumus
21-06-07, 01:07
harika olmus buranin acilmasi cok saol cnm arkadasim efsanenin ardindan evet ne oldu biz gümüs ailesi tabiiki hic biryere gitmiyoruz hep gumus/forum da adyiz herzaman gumus hic bizaman unutulmiyacak zaten dime arkadaslar belki dizimiz bitmis olabilir ama biz daha buradayiz ayakta dim dik simdi zaten 1/2 ay sonra menekse die bi dizi baslicak kivanc abimizin hasret imiz sona ereck bye iyi gecele r:happy0064 :sad53:

gümüş kalp
21-06-07, 01:22
ne seni unutacak kadar zaman geçecek
ne de geçen zaman seni unutturmaya yetecek
sen bırakıp gitsen de beni unutum sanma
zaman alışmayı öğretir unutmayı asla...
en sevdiğim dörtlüklerden birsidir.en yakın arakdaşım hayata veda ettikten sonra ezberlediğm ve bir daha hiç unutmadığım bir dörtlük...insanoğlu çok şeyler yaşıyor şu hayatta kimi az kimi fazlasıyla.dertlerde sıkıntılarda bizim için asla üstesinden gelemem dediğiniz olayları,bu acıyla yaşayamam dediğiniz felaketleri,hayatınızda bir iz bırakıp gidenleri,bir yangının külünü yenden yakanları zaman sayesinde yüreğinizn en derinlerine gömüyorsunuz.acısı hafifliyor ya da siz o acıyla yaşamasını öğreniyorsunuz.ama alışıyorsunuz sonunda sevince de hüzne de...izlerini taşıyorsunuz hayatta yaşadıklarınızın kimi zaman gururla kimi zaman nefretle...işte efsanemiz de bizde izler bıraktı.her zaman gururla taşıyacağımız izler...sabır,anlayış,koşulsuz sevgi ve umut...bitişni kabullenmek zor gelse de gerçekleri değiştirmek elimizde değil.hiçbirimiz bu diziyi buradaki arkadaşlıkları unutmayacağız belki ama zamanla alışacağız bu gerçeğe istesek de istemesek de...
sizleri tanıdığım için çok mutluyum arladaşlar iyi ki varsınız...

TUĞBA SLC
21-06-07, 08:42
arkadaşlar duygularınızı o kadar güzel anlatıyorsunuz ki tekrar tekrar okumaktan kendimi alamıyorum .. yazdıklarınızı okudukça içimdeki hüzün biraz daha artıyor ..
gümüş bitti evet ama ardında bıraktığı izler hafızamızdan ve kalbimizden asla silinmeyecek ...

sizleri çok özleyeceğiz gümüş ekibi...

muggle_SaHRacı
21-06-07, 11:00
Arkadaşlar Gümüş bir efsane oldu bizim için ve bence bir sountrack albümünü çokta hak ediyor...

Bölüm cdleri çıksın demiyorum çünkü bu bir hayal olur sebebide şu Kanal D daha Gümüş bittikten 2 saat sonra arşive aldı ki bölüm cdleri için kanal d söz sahibi o yüzden hiç sanmam ama:

CEM ERMAN abimiz ve UĞUR ASLAN abimiz bir araya gelip Gümüşteki dizi müziklerini bir araya getirip,bazılarında remix falan yapsalar ya da söz yazıp seslendirse uğur abimiz ,sonra bu albümü bizde satın alsak ...Gümüşü her özlediğimizde dinleyip efsanemizi yaşatsak fena mı olur???

<GüMüŞ>
21-06-07, 11:27
Milyonların gönlünde taht kuran,efsane gümüşümüz...
ekranlara veda etti (bizim için çok zor olsada)... dizimiz hakkında çok şeyler yazılıp çizildi beğenilmedi,ilk zamanlar biter bu dizi diye düşünüldü,ama gümüş öyle bir dizi olduki yazılıp çizilenlere aldırmadan yoluna devam etti adeta insanları kendine bağladı reyting rekorları kırdı kısacası zoru başardı..

şahsen ben hayatım boyunca bir diziye bu kadar bağlanmadım,bu kadar sevmedim,bir diziyle sevinip onla ağlamadım(çoğumuzda öyleydi zaten ta ki bu diziyi izleyene kadar)...ama gümüş bunu başardı hepimizi kendine bağladı,bizi gümüş ailesi yaptı,sevmeyi,aile bağlılığını,iyiliği,dostluğu ve aşkı bize yaşattı birdaha gümüş gibi mükemmel bir dizi olacağınıda hiç zannetmiyorum....

Oyuncuları,ekibi her şey ve herkes bence olağanüstüydü onlardan ayrılmamız çok zor oldu sanki bir boşlukta gibiyiz hala..başta songül ablamız ceylan gözlü bi tanecik ablamızı ve maviş gözlü yakışıklı ağır abimizi çok özlüyoruz,dahada özleyeceğimiz kesin ...

onlarsız nasıl cumartesiler geçecek hiç bir fikrim yok gümüş olmazsa biz kimle gülüp kimle ağlar,kimin mutluluklarına ortak oluruz? gümüşün boşluğu hep içimizde kalacağı da belli....hiç bir dizininde bu boşluğu doldurmaya gücünün yetmeyeceğini gayet iyi biliyorum...

Gümüş dizisi bize aşkların en güzel örneği mehmet ve gümüş aşkının efsanesini(aşkların en güzelini),gümüşün saf kalpliliğini,iyiliklerini gümüş gibi meleklerinde yeryüzünde olduğunu,onurun dostluk için fedakarlıklarını,pınarın;yardımsever,alçak gönüllülüğünü ve sevimliliğini,baharımızın işe olan saygısını,mehmet fikrinin doğru yolu göstermesini,ailesine bağlılığını;defnenin tatlı cadılıklarını,onur ile pınarın ve gökhan ile baharın aşklarını yaşattı bize bu dizi adeta hayatı tattırdı...

hep senaristlere kızıyorduk her hafta bize acı gösteriyorlar diye,ama meğer acısız aşkın tadı çıkmıyormuş...ne kadar kızsakda senaristlere onlar bize gümüş aşkını yaşattılar..tüm senaristlere,ekibe,oyunculara çok teşekkür ediyoruz bize bu efsaneyi yaşattıkları için..Hepsini çoook özledik daha çooook
özleyeceğiz...

Sadece mutlu olmaktı amacımız
Yalan dünyaya bir iz bırakabilmekk....
ELVEDA GÜMÜŞ ELVEDA AŞKLARIN EN GÜZELİİİİ....!!!!

guzinn
21-06-07, 22:07
birkaç gündür işleirm nedeniyle girememiştim foruma..bir geldimki bu başlık açılmış..gerçekten çok sevindim..açan arkadaşa da açtırana da sonsuz teşekkürler:)

efsanenin ardından...bu başlığı görünce bir kez daha hatırladım bu hafta yeni bölüm izlemiceğimizi ve reklamları takip etmemin artık bi anlamı kalmadığını...artık geç gelen bi fragmanımız bile yok..önceden geç veriyolar diye kızarken şimdi yeterki versinler de isterlerse cuma gecesi versinler diye içimden geçirmeden duramıyorum böyle bir şey olmicağını bilidiğim halde...bunları düşündükçe içimi hüzün kaplıyor:icon_sorr ama gümüşkalpciğimin de dediği gibi hayat insana her türlü duyguyla yaşamayı öğretiyor..buna da alışacağız..evet belki başka hiç bir dizi aynı tadı vermicek, hiç bir dizi hayatımıza bukadar girebilcek kadar ısıtamıcak içimizi,songül ablamın, ağır abimin bundan sonra oynayacakları dizi dahi gümüş'ün bize hissettirdiği duyguları,yaşattığı güzellikleri,üzüntüleri,kızgınlıkları,sevinçleri,u mutları kısacası hayatı böylesine yaşatamayacak bize..çünkü gümüş farklıydı, hayaldi , gerçekti, mutluydu, hüzünlüydü, umutluydu, karamsardı kimi zaman ama herzaman samimiydi...gümüş birçoğumuz için bir ilkti ve sondu!
efsanenim ardından bana ne kazandırdı diye düşündüğümde sayacak okadar çok şey buluyorumki! bi kere her şeyden önce bana bu forumu ve sizleri tanıma fırsatı sundu ki iyiki bu foruma gelmiş ve sizleri tanımışım gerçketen hepiniz benim için çok değerlisiniz:img-wink:
bunun dışında dizinin konusu gereği verdiği mesajlar hepimiz gibi benimde olaylara bakış açımı değiştirmeme vesile oldu diyebilirim. inanmanın, çabalamanın,istemenin, fedakarlık yapambilmenin, sevmenin, sevilmenin, affetmenin ve umut etmenin hayatta mutlu olabimek için nekadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı bana...
sonra dünya tatlısı bir ablam oldu onun sayesinde ki bu belkide benim kendimi bu diziyi izlemiş olmaktan dolayı şanslı hissetmemin en büyük sebebidir:img-yes: canım songül ablam seni iyiki bu diziyle ilk kez görmüş ve iyiki bukadar sevmişim..sen bu sevgiyi ve hatta çok dah afazlasını o güzel yüreğinle sonuna kadar hakediyorsun:good: seni çok seviyorum ablacım:img-kiss:
ve tabii sizi canım arkadaşlarım sizi de çok seviyorum:img-wink:

gümüş'ün yalan dünyaya bıraktığı o kocaman izden öte bizlerin yüreğinde bıraktığı iz asla oradan silinmeyecek ve bizler de o izi yüreğimizde taşıyor olmaktan herzaman gurur duyacağız:good:

gümüş kalp
22-06-07, 00:48
geriye kalan ardından yanlızlık olsa da sana değer...
günler geçiyor final olalı 5 gün oldu.henüz tam olarak alışamadık bitişine.insanın içinden tv yi açmak bile gelmiyor.ne de olsa gümüş yok, o büyülü aşk,o muhteşem oyuncular yok demeki tv yi açmaya da gerek yok..
zaman insanın ellerinin arasından kayıp gidiyor.tutamıyorsun zamanı.yarışlarda hep o galip geliyor,yıllar geçiyor ve biz zamana yeniliyoruz.arkaya dönüp baktığımızda umarım gülümsemeyi başarabileceğimiz işler yapmışızdır.umarım geride bir iz bırakabilmişizdirşu an burada tek başımayım.kimseler yok.bu dizimizin gerçekten bittiğinin,artık geri dünüş olmadığının ispatı gibi...bugün beş on kişi,yarın üç beş,sonraki gün bir iki kişi kalcak bu forum ve bir müddet sonra ise tek tük yorumlar olacak belki de çoğunuzun aklına bile gelmeyecek bakmak.sizlerde yeni hayatlara yeni dizilere yol alacaksınız tıpkı şadoğlu ailesinin tüm fertleri gibi...gümüş dizisiyle birlikte benimde tv hayatım bitti.artık hiç bir diziye böylesine bağlanabileceğimi zannetmiyorum.hiçbir aşk içimi aynı anda hem ısıtıp hem de acıtmayacak.hiçbir aşk sözcükleriyle dolu replik mehmetin gümüşe aşk dolu bir bakışı kadar etkilemeyecek beni.hiç kimse bu kadar güzel mehmet demeyecek,hiç bir adam bu kadar yürekten canım karıcığım deyip karısının burnunu öpmeyecek öpse bile hep sahte gibi gelecek.aklımıza hemet ve gümüşten başka kimse gelmeyecek
işin özü sanırım hiçbir dizi gümüşün izlerini silemeyecek...:icon_sorr

aygülen
22-06-07, 01:07
D max de gümüşün 9. bölümü az önce bitti.Sanki ilk kez izliyormuşum gibi aynı heyecanla izledim yine ve büyük keyif aldım.Gümüşten başka bir dizinin tekrarını hiç izlemedim bırakın tekrarını sezon finali yada finalini de baştan sona izlemedim.Bu başka bir şey herhalde anlatamıyorum.Bu bölümde Pınarla Gümüşün konuşması var Pınar soruyor Gümüşe hiç mi o da hiç diyor ve sonrasında her ikisinin karşılıklı mimikleri Pınarın sinirim bozuldu deyip gülmesi kaç kez izlensede doyulmaz.Ve Safiş nine ile Gümüşün başındaki yazmayı da sarıya mı boyadın türküsünü söylemeleri şimdi ben bütün bölümü tek tek yazarmışım çünkü her karesi çok güzeldi.

Muge_ds
22-06-07, 01:23
aygülencim bende şimdi bölümü izledim ve direk buraya geldim ...
Senin bahsettiğin o sahneyi bende çok beğenerek izledim ... Pınar hatta yazık çocuğa kanepe de iki büklüm oluyordur deyip ikiside gülüyorlardı .. Ne günlerden nelere geldik ve final yaptık .. Herkes ne kadar toymuş ve şimdiki görüntülerinden daha gençlermiş .. Eee 3sezon öncesi ne de olsa ... En az bizler kadar onlarda bu diziyle daha olgunlaşmışlar ...

Bu arada eski jenerikimiz ne kadar güselmiş .. İzledikçe o görüntülere içim gitti ..

aygülen
22-06-07, 09:57
Sevgili Müge ben de eski jenerik müziğimizi çok seviyordum sonradan hangi akla hizmet değiştirdiler hiç anlamadım beni alıp götüren duyunca derinden etki
leyen kanun keman nameleri hoştu.Zaten sona yaklaştıkça ne yapacaklarını şaşırdılar.

guzinn
22-06-07, 11:13
günaydın arkadaşlar:img-wink:
dün akşam ben de bir çoğumuz gibi izledim 9. bölümü...ve aygülen'in de dediği gibi sanki ilk kez izliyormuşum gibi aynı heyecanla izledim ve her sahnede ilk izlediğimde verdiğim tepkileri verdim.inanın ben bile kendime inanamıyorum kim bilir bu aynı bölümü kaçıncı izleyişim ama hala heyecanlanıyorum izlerken..hem de nasıl:)bi görseniz.gümüş mehmet uyurken onun yüzünü okşayıp öptüğünde mehmet'in onun arkasından bakıp gülümsediği sahnede sevinç çığlıkları(ama tabi küçük çaplı.çünkü annem yanımda uyuyordu) atabiliyorum.ya da ilk elele tutuştuklarında sevinçten ayağa kalkıp alkışlayabiliyorum(hayır niye alkışlıyorum onu da anlamıyorum:img-hyste )..berk'in patavatsızlığına hala gülebiliyorum.beril'in aptallıklarına sinirlenip içimden sövmedik söz bırakmıyorum.
Allah'ım okadar güzel bölümlermişki..gümüş'ün saflığı iyi niyeti, mehmet'e olan aşkı, inancı, sabrı vs. vs...mehmet, bahar, berk, bahar,onur, defne,şeref, gülsün,ahmet,m.fikri ve daha saymadığım tüm karakterler hepsi okadar tatlılarmışki(ıııı şeyy şeref için pekte tatlı olduğunu söyleyemicem tabi:)) ve bunca zaman sonra defalarca kez izlediğim bu bölümler hala bana heyecan verebiliyorsa işte ben de buna gümüş'ün farkı diyorum...
dün akşam bi ara kendi kendime şaşırdım..yani tamam insan heyecanlanır ama bukadar mı..ya resmen ilk izlediğmde yaşadığım duyguları yaşadım...her gümüş&mehmet yakınlaşmasında kalbim pır pır çarpıp durdu:img-wink:
dün akşam hissettiğim bu heyecan tüm oyuncularımıza olan hayranlığımın nekadar yerinde olduğunu bana bir kez daha gösterdi:good: hepsine sonsuz teşekkrüler:img-clapp

başak_mu
22-06-07, 11:20
başındaki yazmayı da
sarıya mı boyadın
neden sararıp soldun da
sevdaya mı uğradın

tokat’tan mı geliyon da
yar sen almus’lu musun
ben sana varacağım da
söyle namuslu musun

içliğimin yakası da
sıra sıra nakış yar
gurban olam boyuna da
o ne biçim bakış yar

yola yolladım seni de
yollar yollasın seni
hızır elinden tutsun da
bana yollasın seni

akşam bölümde söylenen o güzel türkü buraya eklemek istedim...

güzinncim inan ben de sanki ilk kez izliyormuş gibiydim..ben de berk'in sahnlerine sanki ilk kez izliyormuşum gibi güldüm..onlar elele tutuştugunda oh oh dedim...kazanın konusu açıldıgında acaba mehmet nasıl bir tepki vercek diye yine aynı heyecanla bekledim sanki bilmiyormuşum gibi..beril'in suratını gördükçe tırnaklarımı yemeye başladım....bölümün sonunu izlediğimde ise oturmuş kendi kendime gülüyordum mutluluktan...bize bu mutluluğu yaşatan tüm ekibe sonsuz teşekkürler..iyiki sizleri tanıdık biz..

A_S_L_I
22-06-07, 11:33
hayatımda izlediğim en güzel aşk hikayelerinden biriydi ve o hikayeye yakışacak güzellikte bitmeside şahaneydi...

mehgüm
22-06-07, 12:49
arkadaşlar herkese merhabalar işlerin yoğunluğundan bu hafta pek fazla foruma giremedim kusura bakmayın cumartesi geliyor diye hep seviniyordum şimdi sevinmiyorum çünkü dizimiz olmayacak foruma girip dizimizin başlamasına şu kadar saat kaldı diyemiyeceğim artık çok üzgünüm nasıl alışıcam bilmiyorum onların yokluğuna valla şimdiden özledim ben bi karar verdim her cum<artesi gümüşümüzün ilk bölümlerinden itibaren izliycem sanki cumartesi yeni bölümleri izliyormuş gibi arkadaşlar başka fikir gelmiyor aklıma böylece biraz olsun üzüntüm hafifler dizim devam ediyor diye düşünürüm

ulaş
22-06-07, 14:04
ya arkadaşlar hani songülümüz ali sürmeliyle tiyotra yaoıcaktı ya ne zaman yapıcak acaba?ya ist olup da onu tiyatroda seyredebilmeyi çok isterdim.belki magazinde gösteririlerde azıcık orda görürüm:img-wink:

rihanna
22-06-07, 14:11
şimdi bir şarkı dinliyodum aklıma direktman mehmet geldi özcan denizden bir yanaktan bir dudaktan bir gıdıktan öpeyim mehmete mi yazmış nazan öncel bu şarkıyı ne mehmeti anlatıyo tam anlamıyla:img-grin2

kivancim
22-06-07, 18:22
şimdi bir şarkı dinliyodum aklıma direktman mehmet geldi özcan denizden bir yanaktan bir dudaktan bir gıdıktan öpeyim mehmete mi yazmış nazan öncel bu şarkıyı ne mehmeti anlatıyo tam anlamıyla:img-grin2
haklisin canim birtaneme yazilmis o sarki bi de murat bozun puf sarkisi da tam agir abimize gore bi sarki hastayim sana ben tescilli vurgununum
kasina gozune boyuna posuna tütütü masallah
bir hayli özenip bezenip yaratmis seni ALLAH
endamin,havan yakiyor yeri gogu tütütütü masallah
sabrin sonu selamettir benimsin insallahhhhhhhh:img-in_lo :img-in_lo
bu sarki mavisime cok uyuyo yaaaaaaa:img-blush :img-blush

rihanna
22-06-07, 21:06
haklisin canim birtaneme yazilmis o sarki bi de murat bozun puf sarkisi da tam agir abimize gore bi sarki hastayim sana ben tescilli vurgununum
kasina gozune boyuna posuna tütütü masallah
bir hayli özenip bezenip yaratmis seni ALLAH
endamin,havan yakiyor yeri gogu tütütütü masallah
sabrin sonu selamettir benimsin insallahhhhhhhh:img-in_lo :img-in_lo
bu sarki mavisime cok uyuyo yaaaaaaa:img-blush :img-blush
:D o da olurda bu mehmeti o kıvanca yazılmış mehmetin durumunu anlatıyor kıvançıda sewerim tabiiii:img-hyste :img-hyste

gumus_kivanc
22-06-07, 21:46
Gümüs'süz geçecek ilk cumartesi gecesini dügünde geçirecegim .. Gümüs'süzlüge yavas yavas alismak için iyi oldu .. evde otrup dizimi geri veriiiin diye oturup sizlanmam hiç olmazsa :img-hyste

thalia_tugce
22-06-07, 22:12
offff ALLAHM YHA C. TESİNN GELMESİNİ HÇ İSTEMİORM YHAAA off ok kötü oluorum umarım c. tesi dogru düzgün bişi verrler gümüşün başlıcagı bi saate off bn hala alışamdm
ole güzeldiki diziyi izlerken gerçek hatta nls davranmamızı gsteriodu ole çok ders aldm ki bu diziden aamm aartk yokk offf
bida asla bole bi dizi dünyaya gelmez bole bi aşkkk asla

amasya
22-06-07, 23:25
başındaki yazmayıda
sarıyamı boyadın
türküsünü songül ödenimiz söylemişti nede güzel okumuştu.Agzına o büyük yüregine binlerce kez saglık olsun benim ceylan gözlüm seni çok seviyorum

çağloş
23-06-07, 01:08
dizimizi efsanemizi asla unutmayacağımıza eminim.yarın cumartesi ama olsun hüzünlenede biliriz.ben birazcık kabullendim.efsanemiz seni unutmayacağız.

çağloş
23-06-07, 13:11
arkadaşlar lütfen bu sayfayıda boş bırakmayalım.biliyorum sizin için çok zor buraya girebilmek ama alışacağız artık.bütün diziler yavaş yavaş sona erdi devam eden.onlarında üzüntüleri bizimle aynı.biz alışırız çünkü çok güçlüyüz.nelere katlandıysak bunada katlanırız.

MüGeee
23-06-07, 14:47
arkadaşlar lütfen bu sayfayıda boş bırakmayalım.biliyorum sizin için çok zor buraya girebilmek ama alışacağız artık.bütün diziler yavaş yavaş sona erdi devam eden.onlarında üzüntüleri bizimle aynı.biz alışırız çünkü çok güçlüyüz.nelere katlandıysak bunada katlanırız.

slm cnm arkadaşlarım uzun zamandır giremedim ne yazıkk ki foruma sizleri gerçekten çok özledim gümüş ailesi sizleri çok seviyorum...kesinlikle sana ktılıyorum arkadaşım bu sayfayı boş bırakmayalım efsanemizi,bitancik dizimizi yanlız bırakmayalımmmm

<GüMüŞ>
23-06-07, 15:35
evet arkadaşlar dizi bitti diye buraya girmemezlik yapmayalım...herkese dizimize ne kadar sahip çıktığımızı,gümüş efsanesini hep yaşatacağımızı gösterelim....

buraya elveda edip yada yazmamakla dizimize sahip çıkamayız...

herkes üzüntülü yapılacak tek şey dizimize burada sahip çıkmak....

burrcu
23-06-07, 15:49
Efsanemizin ardından...

İlk defa onları bu hafta görmeyeceğiz..
Arşivlerde yerimizide almışızz...
Herşeye rağmenn onlar bitaneydi bizim için..
Öyle olmaya da devam edecekler..
Üç sezon bu kadar güzelliği tattırdıkları için tekrar teşekür etmek istiyorum..

kivancim
23-06-07, 18:12
:D o da olurda bu mehmeti o kıvanca yazılmış mehmetin durumunu anlatıyor kıvançıda sewerim tabiiii:img-hyste :img-hyste

canim sonucta ikisi de ayni kisi ben kivancima armagan ettim o sarkiyi ama sen istersn mehmete armagan et:img-hyste :img-hyste
bu arada gumussuz bi cumartesi her zaman ben bu cumartesi gunlerini iple cekerdim ama artik cumartesi gunlerinin benim icin hic bi onemi kalmadi bu dizinin boslugunu ben asla dolduramam bitanemsiz nasil gecer bu gunler ahhhhhhhhh ah bu dizi sayesinde bende bi cok sey ogrenmistim dizimizn bende bi cok getirisi var ve bi cok da anisi:icon_sorr :icon_sorr ama her guzel sey gibi gumusumuz de bi gun bitecekti ama ben bunu bi turlu kabullenemiyorm nasil olur da efsane sona erer :icon_sorr biz gumus ailesi olarak onlari asla unutmayacagiz ve onlari her zaman destekliycez
gumus severler sizleri seviyorm kendinize coook ii bakin forumu ihmal etmeyin noluuuuuuuuuuuuuuuur bye

SNT
23-06-07, 18:54
Ardından bakıp da öylece kalan
Gözlerimde donmuş iki damlasın

Bu başlık açıldığından beri ilk defa bugün birşeyler yazmak nasip oldu.Arada gelip yazdıklarınızı okudum,bende birşeyler yazayım dedim ama kaç kere yazdıklarımı sildim..Analadım ki dizinin bitişini daha kabullenememişim.TA Kİ!!!....

Evet,yukarıda yazdığım şarkının nakaratında olduğu gibi EFSANENİN ARDINDAN bakıp öylece kalanlardan olduk.100.Bölüm yayınlandı,finalde ki isteklerimizin yerine gelmesi,kamera arkası görüntüleri derken epey heyecanlandık,ŞOK'A uğradık.Ama ne zaman ki pazartesi geldi,salı oldu özetimiz gelmedi birşeyler acımaya başladı kalbimde.Yavaş yavaş boşlukta hissetmeye başladım kendimi.Çoğu bizi kızdırsada gelmeyen özetimiz,fragmanımız ve cumartesi yayın saatimizde başka programlar görmek,Birde bugün foruma girdiğimde anasayfada GÜMÜŞ forumunu bulamamak!!OF OFF,daha da üzücü oldu.

Bir efsane'ydi seyrettiğimiz gerçekten.Kimilerine bu böyle gelmeyebilir.Ama biz dizimizde SEVGİ'Yİ,AŞKI VE VAZGEÇMEMEYİ bir daha yaşadık.Şimdi arşive taşınsakta biz asla VAZGEÇMEYECEĞİZ.Arşivden de birgün kalkacak dizimiz ama akıllarımızda,hatıralarımızda hep yeri olacak.Tıpkı büyüklerimizin bize bir zamanlar seyrettikleri dizilerinin isimlerini söyledikleri, ''bizim zamanımızda KÜÇÜK EVİ seyrederdik,birde DOKTOR KİMBELL vardı,o yayınlandığı zaman sokaklarda kimse kalmazdı'' anlattıkları gibi,bizlerde belki çocuklarımıza ,belkide torunlarımıza biz gençken ,hani Songül öden varya gözleri güzel olan ,birde K.tatlıtuğ var,işte onların beraber oynadıkları bir dizileri vardı GÜMÜŞ diye,ah ah ne güzeldi o dizi,hiç kaçırmazdık.... deyip anlatacağızdır..

Belki bu forumda yine başka bir dizide yorumlaşacağız,kimimiz hayatın akışına dalıp foruma giremeyecek belki sonraları,ama şundan eminim ki her birimiz bu EFSANEYİ hatırlayıp,yüzümüzde tatlı bir gülümsemeyle anacağız..

çağloş
23-06-07, 19:04
canım dizimiz bitti ama buraları boş bırakcağını zannetmiyorum.onları anımız olarak hatırlayacağız.büyük bir tatlı anı olrak ve hatırlayınca yüzümüzde tebbessüm belirecek ve hep öyle devam edecektir..:)

amasya
23-06-07, 22:44
sevgili forumdaş arkadaşlarımın hepsine selamlar olsun. Ben bir çogunuza göre orta yaşlara merdiven dayamış bir ablanız ve iki erkek evlat evlata sahip birisi olarak sizler kadar yazışamıyorum. Ama emin olabilirsiniz elimden geldigince foruma gırip okuyorum.Zaman zaman zorlanıyorum bilgisayar başına geçerken iki oglandan anca bana sıra geliyor.olsun çok gelmese de yinede geliyor ya buna da şükür.Ve hemen gümüşseverlerle birlikte olmak duygularımı paylaşmak için kolları sıvıyorum.Elimden geldigince dilimin döndügünce yüregimdekileri sizlerle de paylaşmak istiyorum.Gümüşümüzün bitmesine bende halen alışmış degilim.Bu kadar çok seven kitlesi varken ve seyrediliyorken hangi akla hizmetle dizimizi bitirirler. Reyting meyting her ne haltsa diziler buna göre devam ettiriliyor, izlenmiyorsa kaldırılıyor Tv kanallarında buna benzer çok örnekler gördük.Yani dizi sevildiyse seyredildi tutuldu sevilmediyse seyredilmedi
tutulmadı, dogal olarak da kaldırıldı.Bizim dizimiz çok güzel şekilde sarsılmadan çizgisini bozmadan üç yıla sıgdırılmaya çalışıldı. Bizim gibi vefalı ve aynı zamanda kanalı tarafından son derece cefalı Çilekeş izleyicileri tarafından inadına üvey evlat muamelesi gören, başka dizilerini el üstünde tutmasını çok güzel becerirken, tanıtımlarını yaparken ; fragmanları yeri geldı on gün öncesinden verilirken, magazinde, başka kanalların bilmem ne programlarında gına getirircesine gözümüze gözümüze sokarcasına vermelerine yazıklar olsun
Oysaki kanal d yi çok sever ve seyrederdim fakat önceleri gümüşümüze yapılan üvey evlat muamelesinin farkına varamamıştım, zamanla, zamanla keskin bıçak gibi kendini göstermeye başlamıştı.
Neydi ki siz kanalın maksatı bu dizi ile ilgili bu kadar bilinçli vurdumduymazlıgınız. Düşünüyorum düşünüyorum bir neden tek bir neden aklıma geliyor: SONgül Ödenimizin Kıvanç Tatlıtug'umuzun, Güngör Bayrakın, Ekrem Boranın, Ayça Varlıerin ve kocası rolündeki kardeşimizin sinirden ismi aklıma gelmedi, ve diger degerli oyuncuların paparazi gibi magazinsel boyalı programlarda boy göstermemeleri idi zannediyorum.
Yapılan haksızlıklara ragmen sevenleri olarak bizler onları bırakmak şöyle dursun gün geçtikçe bagrımıza bastık, çıg gibi büyüdük cevabını da reytıng meyting denen canavarla da gösterdik Sefamız olsun.
Umarım gümüşe yaptıgınız haksızlıkları başka bir diziye yapmassınız daha adaletli ve dengeli bir politika izlersiniz.

*katre*
24-06-07, 00:15
sevgili forumdaş arkadaşlarımın hepsine selamlar olsun. Ben bir çogunuza göre orta yaşlara merdiven dayamış bir ablanız ve iki erkek evlat evlata sahip birisi olarak sizler kadar yazışamıyorum. Ama emin olabilirsiniz elimden geldigince foruma gırip okuyorum.Zaman zaman zorlanıyorum bilgisayar başına geçerken iki oglandan anca bana sıra geliyor.olsun çok gelmese de yinede geliyor ya buna da şükür.Ve hemen gümüşseverlerle birlikte olmak duygularımı paylaşmak için kolları sıvıyorum.Elimden geldigince dilimin döndügünce yüregimdekileri sizlerle de paylaşmak istiyorum.Gümüşümüzün bitmesine bende halen alışmış degilim.Bu kadar çok seven kitlesi varken ve seyrediliyorken hangi akla hizmetle dizimizi bitirirler. Reyting meyting her ne haltsa diziler buna göre devam ettiriliyor, izlenmiyorsa kaldırılıyor Tv kanallarında buna benzer çok örnekler gördük.Yani dizi sevildiyse seyredildi tutuldu sevilmediyse seyredilmedi
tutulmadı, dogal olarak da kaldırıldı.Bizim dizimiz çok güzel şekilde sarsılmadan çizgisini bozmadan üç yıla sıgdırılmaya çalışıldı. Bizim gibi vefalı ve aynı zamanda kanalı tarafından son derece cefalı Çilekeş izleyicileri tarafından inadına üvey evlat muamelesi gören, başka dizilerini el üstünde tutmasını çok güzel becerirken, tanıtımlarını yaparken ; fragmanları yeri geldı on gün öncesinden verilirken, magazinde, başka kanalların bilmem ne programlarında gına getirircesine gözümüze gözümüze sokarcasına vermelerine yazıklar olsun
Oysaki kanal d yi çok sever ve seyrederdim fakat önceleri gümüşümüze yapılan üvey evlat muamelesinin farkına varamamıştım, zamanla, zamanla keskin bıçak gibi kendini göstermeye başlamıştı.
Neydi ki siz kanalın maksatı bu dizi ile ilgili bu kadar bilinçli vurdumduymazlıgınız. Düşünüyorum düşünüyorum bir neden tek bir neden aklıma geliyor: SONgül Ödenimizin Kıvanç Tatlıtug'umuzun, Güngör Bayrakın, Ekrem Boranın, Ayça Varlıerin ve kocası rolündeki kardeşimizin sinirden ismi aklıma gelmedi, ve diger degerli oyuncuların paparazi gibi magazinsel boyalı programlarda boy göstermemeleri idi zannediyorum.
Yapılan haksızlıklara ragmen sevenleri olarak bizler onları bırakmak şöyle dursun gün geçtikçe bagrımıza bastık, çıg gibi büyüdük cevabını da reytıng meyting denen canavarla da gösterdik Sefamız olsun.
Umarım gümüşe yaptıgınız haksızlıkları başka bir diziye yapmassınız daha adaletli ve dengeli bir politika izlersiniz.

amasya ablacım aynen yazdıklarına katılıyorum.:img-yes: ..GÜMÜŞ kadar seviyeli düzgün bir diziye yapılmaması gereken şeyleri yaptıkları halde GÜMÜŞ hep zirvedeydi.:img-wink: bye .

aygülen
24-06-07, 11:19
Haftalardır ilk kez bir pazar sabah erken Gümüşü izlemek üzere kalkmadım kalkamam diye endişelenmeden yatıp uyudum.Gümüş bittikten sonra ortaya çıkan yeni bir durum.Ama bu durumdan mutlumuyum hayır keşke sayfalarca süren yorumları okuyup ertesi sabah da tekrarı izleyebilseydim şimdide heyecanla reytingleri bekleseydim!!!!!

"KaRtAnEsİ"
24-06-07, 20:09
dün foruma giremedim...bu gün girmek nasip oldu ve dizimizin arşive kaldırıldığını gördüm...nasıl kötü oldum anlatamam...içim acıdı...ben bu diziye nasıl bağlanmışım dedim kendi kendime...hiç bir diziyi bu kadar sevmedim...izlediğim diğer diziler var ama hiç birisi gümüşün yerini dolduramaz...

efsaneler unutulmaz...seni hiç unutmayacağız gümüş dizisi....

guzinn
24-06-07, 21:35
amasya ablacım ne güzel yazmışsın ellerine yüreğine sağlık valla..aslında bu kanal daha fazlasını hakediyor. senin yazdıkların onların bizim diziimize yaptıkları haksız ve seviyesiz muamelenin yanında fazlasıyla seviyeli bir eleştiri olmuş!!ama işte bize yakışan da budur zaten..onlar bu oyuncuların kıymetini bilmediler...çünkü seninde dediğin gibi bizim oyuncularımızın amacı sadece işlerini yapmaktı, çeşit çeşit magazin programlarında zırt pırt saçma sapan konularla güdeme gelmek ve bunun üzerinden prim yapmak değildi amaçları...sansasyonellikten uzak profesyonel ve dolayısıyla da işlerine ve izleyicisine saygılı oyunculardı hepsi de:good: ewet belki bu kanal kıymetini bilmedi ama biz onları hiç bir zaman yalnız bırakmadık bırakmıcaz da:img-clapp
yeni projeleriyle yine aynı kanalda yer alsalar bile...:img-help::img-fie: :img-swoon

amasya
24-06-07, 23:19
canım guzın teşekkür ederim güzel dileklerine. Biz bu dagları deviren büyük sevgimiz oldugu müddetçe yüregimizi koyarak gümüşümüze son hız desteklerimiz dizi bitsede bırakmayacagız inşallah bizlere güzel duyguları yaşattıgı için güzel gözlüme ve deniz gözlüme sonsuz sıcak sevgilerimi gönderirken her projelerinin takipçisi olacagımı da söylemeden geçemeyecegim.
yürekleriniz yüregimiz oldu, sevgileriniz sevgimiz, kıskançlıklarınız kıskançlıklarımız, heyecanlarınız heyecanımız, mutlulugunuz mutlulugumuz, üzüntünüz kederimiz kısaca siz biz olmuştunuz, bizde siz. farklı karekterleri gümüş çatısında birleştirdiniz, karekterler farklı olabilirdi ama aynı olan birşey vardı ki oda hepimizin herkesin sevgiye çok deger vermesi ve buna ciddi şekilde inanmasıydı.
Neyse arkadaşlar daha çok yazacagım şeyler vardı küçük oglum uyandı onunla ılgılenmek üzere yanına gidiyorum . Kalın saglıcakla. İyi geceler

Muge_ds
25-06-07, 04:09
Efsanenin ardından yazılacak o kadar çok şey var ki ama nedense bu düşüncelerimi ve duygularımı yazı ile ifade edemiyorum .. Anlaşılan bir çoğumuzda bu duyguların içerisindeki , foruma daha az yazı ekler olduk ..

Kolay değil 3 sezonu birlikte geçirdik ve dizi başladığı günden bittiği güne kadar karakterlerin herbiri hayatımıza girdiler ve yaşamımızda her hafta onlara belirli bi saat ayırdık ... Yeri geldi sinirlendik , yeri geldi onlardan ders aldık , yeri geldi en kararsız kaldığımız anlarda onların davranış şekillerini düşündük ve davranışlarıyla bize yol gösterdiler , yeri geldi en sevdiğimiz karakterken bunu nasıl yapar dedik veya bu karakteri hayatta seveceğim aklıma gelmesdi ama 3 sezon sonunda bunu da görmek ve o karaktere hak vermekte varmış dedik , yeri geldi onları ablamız,bi abimiz, bi teysemiz,bi dedemiz,bi düşmanımız olarak gördük ve ilk başlarda belirli zaman ayırdığımız bu insanlar ilerleyen dönemlerde iyice hayatımıza girip,yakınımızda bulunan birileri gibi oldular .. Şimdi büründükleri bu karakterler hayatımızdan çıkmış olsa da , şuanda asıl kimlikleriyle hala hayatımızdalar ..Bu dizide oynayan bir çok kişiyi daha önceden izleyip oyunculukları hakkında bilgi sahibi olsamda , içlerinde tanımadığım ve bu diziyle keşfettiğim kişilerde vardı.. Bunlardan şuanda aklıma gelenler ; Songül Öden , Ayça Varlıer , Cansın Özyosun gibi isimler .. Her birini bu dizi sayesinde tanımış olmam gerçekten çok güzel ve sevindirici olay ama en çok sevindiğim ise Songülümü bu dizi sayesinde tanımam ve hayatıma girmiş olması .. Böyle bir oyuncuyu tanımış olduğumuz için hakikaten çok şanslıyız , ben bgne kadar Songülü oyunculuğu konusunda eleştiren bir insan görmedim ve göreceğimi de düşünmüyorum ... Eminim ki biz onun oyunculuğunun %5 lik %10 luk kısmını görmüşüzdür .. Ben Songülümün oyunculuk konusunda tüm marifetlerini görmek istiyorum ve inşallah bize bu marifetlerini gösterebileceği güzel ve birbirinin benzeri senaryolar olmayan projeler yakalarda bizde oyunculuğun ne demek olduğunu görürüz .. Önemli olan sürekli birbirine benzeyen bir rolü oynayıpta , bir olayı üstünüze yapıştırmak değildir, önemli olan önünüze sunulan değişik tiplemeleride en güsel performansla izleyiciye sunmaktır .. Ben bunu Songülün yapacağını düşünüyorum çünkü benim gözümde hakikaten oyuncudur Songül Öden , bu işi ne kadar gönül verdiğini hepimiz biliyoruz ... Böyle bir insanın tv oyunculuğu karşısında pes etmesini istemem ve sürekli ekranlarda görmek isterim !!!

MUSTAFA KE
25-06-07, 10:11
Efsanenin ardından birçok değişiklik oldu, ama hiçbir değişiklik lehimize değildi, nedense? Dizi bitti cumartesi bomboş, dizi bitti forum arşivde (başka diziler bittikleri halde nedense değilmiş candan bir dost belirtti de..), dizi bitti buralarda in cin top oynuyor vs. vs. Bütün bu değişiklikleri anladım da anlamadığım bir tane var, bu en eski bölüm yorumlarında gezinen uso'lar (unidentified surfing object) da neyin nesi? Hem de sayıları en az 6 en çok 16,hem de gecenin 3'ü,4'ünde. (Bilmem 5'inde ne alem?) Hem de aynı anda ,hem de uzun süre.Ayrıca sanki aralarında bir işbölümü ve ayrı bir iletişim varmış gibi..Daha da merak ettiğim konu neden? Hatta bayağı meraklandım..Neden? Neden o saatte,neden o kadar sayıda,neden en eski yorumlarda,neden bizim arşiv? Acaba şu G ile başlayan yeni dizide M.F yaşlarında biri var mı? :img-hyste (Bu efsanenin de ardından beni bayağı bir meraklı,şiddetsever,protestocu ve paranoyak :icon_whis yaptığını daha önce söylemiş miydim? )
Hayır bileyim de ona göre alayım gardımı:img-blush:img-hyste

aygülen
25-06-07, 11:33
Sen herhalükarda gardını al sevgili MUSTAFA KE hatta senaryoları da koruma altına almak lazım diyorum ben. Yeni dizilerine başlarken sanırım izleyici en çok nasıl edilir bunun araştırması yapılıyor.

batuhan_gumus
25-06-07, 11:55
evet efsanenin ardından ben türkiyeye geldim ist da yalıyı gördüm muhteşemdi yaww umut ettim belki kıvanç abimi ve songül ablamı görerim ıe ama olmadı işte yaww off bitti artık 3 yıllık efsane ben gümüşsüz ne yapacağım yhaaa:icon_sorr

MUSTAFA KE
25-06-07, 12:09
Sen herhalükarda gardını al sevgili MUSTAFA KE hatta senaryoları da koruma altına almak lazım diyorum ben. Yeni dizilerine başlarken sanırım izleyici en çok nasıl edilir bunun araştırması yapılıyor.

Ah aygülenim,her halükarda alayım ben ,değil mi? İlk etabına başladım bile : Sinirlenmeyeceğim...sinirlenmeyeceğim..sinirlenmey eceğim..(zaten şahtım bu konuda şahbaz oldum efsanenin ardından) Senaryoları korumaya almak lazım almasına da nasıl işte onu BİLMİYORUM. (en Mehmet'inkinden!)

Hakikaten M.F yaşlarında biri var mı bu yeni dizide acaba? Gören,bilen var mı?

Vallahi o yorumlardan nasıl seyirci elde edilir anlaşılıyor mu bilemeyeceğim ama seyirci nasıl sinir edilir çok iyi anlaşılıyordur kesin:img-hyste Seyirciyi çıldırtmamak için neler yapmamalı? Bunun için bakıyorlarsa baksınlar baksınlar..:img-hyste :img-hyste

aygülen
25-06-07, 12:22
MUSTAFA KE canım eksik yazmışım izleyici nasıl deli edilir yazacaktım. Yoksa izleyenlerin hayrına bir durum kesinlikle olmaz buralara takılan 5/ 10 kişi en çok neye kızıyor eleştiriyorsa demekki onlar bolca yapılmalı ki reyting alsınlar yenilik hiç bekleme hep tekrar tekrar dön dolaş aynı şeyleri önümüze koyarlar.Ama biz bu senaryoya değil sevgili oyuncularımıza olan hayranlığımız onların başarısı için izledik başka oyuncuları izlermiyiz??????

amasya
25-06-07, 13:13
Mustafa Ke cigim yazını meraklı, gülümseyen yüz ifadesiyle farkında olmadan okumuşum. Ufo mufo ne iş cancazım? Ayrıca G isimli film demişsin bu film yenimi başlıyor? Yine meşşuuurr kanaldamı.
İstedikleri kadar yeni filmler başlatsınlar seyretmek şöyle dursun bakmayı bile hakikaKATEN DÜŞÜNMÜYORUM.Büyük konuşmak istemiyorum inanki büyük laflar etmesinden hayatım boyunca kaçmışımdır o yüzden kesin seyretmeyecegim demiyorum, seyretmeyi düşünmiyorum diyorum. Ama bu lafım Maviş gözlümüzün oynayacagı yeni dizi için elbetteki degildi. Onu seyretmeyi düşünüyorum. Özellikle burdaki hikayeyi; Kıvancın Performansını, izleyicisine aktarabileceklerini, Songülümüzle karşılıklı yüreklerini sergileyerek oynuyorlardı. Ve inandırıcılıkları mükemmeldi.Tabi, burda ceylan gözlümüzün oyun performansıyla alakalı olsa gerekti. Songülümüz adı nede güzelmiş SON GÜLÜMÜZ. Evet sen bizim gülümüz sün sonradan geldin ama geldin ya seni tanıdık ya seni ögrendik. Koca,koca gözlerine bakıpta o ışıkta kaybolduk tekrar buluştuk tekrar kaybolduk derken yine buluştuk.Tam 100 koca bölüm boyunca.
bu duyguları karşılıklı yaşadık, yaşattık.Bu sendeki tılsım nedir? büyümüdür yok ise başka bir şeymidir camın arkasındaki kocaman, kocaman duyguları evlerimize tılsımınla nasıl taşırsın, Yüregimizden akıp giden güzel olan herbirşeyi evlerimize nasıl iletebiliyorsun kocaman,kocaman kara gözlüm sanadır tüm bu seslenişlerim, gözlerini severim. gönlünü severim. Huyunu suyunu saçının telini, bakışını herşeyini, herşeyini severim benim gönlü güzel gözü güzel ceylanım tüm güzellikler senin olsun
Kıvanç Tatlıtugun yeni dizideki partnerini merak ediyorum: Songülle aynı tılsımı burdada verirmi merak etmekteyim.Bundan 4, 5 yıl öncesinde bir kaç defa tv lerde görmüşlügüm vardı kendisini. Sonradan bu diziyle karşımıza çıktı, açıkcası oyunculuguna dair endişelerim vardı. Yapar mı yapamazmı diye ama ablası gözünü sevsin pekalada üstesinden geldi, çok da güzel yaptı aferin sana. Menekşedeki performansın nasıl oalacak merak konusu dogrusu. Başarıların daim olsun.
Songülöden rumuzlu fan arkadaşım selamlar olsun sana. Daha önceki yazdıklarıma duygulanmışsın istemeden aglatmışım seni. Yüregini sevdigim inan amacım aglatma degil yürekler arası alışverişi daim etmekti.Sevgiyle kal.:happy0064 bye bye

stml
25-06-07, 13:25

Hatırlarsanız eskiden bir Cep Telefonu Operatörünün reklamının sonunda izleyicilere, bu reklamın bir sonraki bölümünde neler olmalı, nasıl bitmeli, bundan sonraki reklam filminde nerde buluşacaklar, en iyi öyküyü yaz XXXX 'e gönder.. Çekilişe katıl kazan diye bayağı bir reklam yapmışlardı.

İletişim fakültesinde yüksek yapan bir abimde bana "Tabii, sen de hemen gönder senaryonu hediye kazanacağım diye. Ama adamların eline de böylece binlerce muhteşem fikir, hiç akla gelmedik senaryolardan oluşan bir define sandığını vermiş oluyorsun farkında bile değilsin " demişti...

Hadi o işin sonuna hediye falan kazanma ihtimali vardı.. Bu yaptıkları, veya yaptıklarını sandığımız şey ise, hele de Fİkir ve Sanat Hakları konusunda bangır bangır bağırıp, korsan CD bilmemne avına çıktıkları bir dönemde çok ayıp.....:img-polic

gümüş kalp
25-06-07, 14:14
neler yaşamdık ki şu geçen 100 bölümde.acı,gözyaşı(=rating),aşk,mutluluk...çok şey öğretti dizimiz bu geçen zamanda...çok faydalı mesajları oldu (orhanın 13 numarasındaki mesajı hala anlayamadım ama):img-hyste şu an bileğimde FARKINDAYIM&KORKMUYORUM bilekliğim var.ben bu diziyi izlemeseydim bu olaydan haberim olmayacaktı.fakındalık paketinin farkında olmayacaktım.çorba da az olsa tuzum olmayacaktı.neyseki fazlasıyla mesaj veren bir dizim vardı ve ben de bu mesajları aldım.
arkadaşlar ben 10 gün boyunca buralrdaolamayacağım.bu bir veda değil kısa bir ara.inşallah dönüşte ynie görüşürüz.hep burada kalın,umutla kalın...

mavıs09
25-06-07, 14:48
efsanenin ardından...
buda canımı çok acıttı. bu sayfalara onlarsız geçen günlerin ne kadar zor olduğunu, onların bize kattığı güzellikleri yazacağız ha. ben daha kabullenemedim ki bu sonu. içimden geçen hep " neden" "neden biz" sorusu geçiyor. ben alışamayacağım sanırım. aslında alışmak gibi bir derdim de yok. ben onlarsız geçen günleri yaşamak istemiyorum. boğazımda kocaman bir yumru. yemek yesemde, su içsemde geçmiyor. o yumru giderek, günler geçtikçe daha da büyüyor. ne yapacağım, nasıl yok olacak o yumru bilmiyorum. peki umrumda mı?hayır.

şimdi ben pazartesi ne yapacağım. pazartesi heyecanla özeti beklerdim. bazen akşama kadar sabredemez okuldan girer foruma bakardım. sevgili özetçimizin o güzel sözleri olmadan nasıl geçecek pazartesileri? geçmiyor zaten. peki perşembe ne yapacağım. fragmanı görmek uğruna katlandığım programları seyretmiyorum artık ama fragmanı izlmek için katlanmaya razıydım ben. onları da artık izlemiyorum. aslında kanal d izlemiyorum. onlara söylenmeyi de özledim ben. keşke... ama yok işte. yok. artık dizimiz, göz bebeğim yok. güzel gözlüm yok, maviş gözlü ağır abim yok, pür telaş pınar' ım yok, sağduyum onur' um yok, güldümü içimi rahatlatan bahar' ım yok, küpeleriyle gökhan' ım yok, şeref'im yok, canım defne' m yok, biricik dedemiz yok. bir daha da olmayacaklar. ekranlarda onlar farklı projelerde olacaklar ama onlar bizim gümüş' ümüz, mehmet' imiz, pınar' ımız, onur' umuz, bahar' ımız, gökhan' ımız, şeref' imiz, defne' miz, dedemiz olarak kalacaklar. onlar bizim her şeyimiz olarak kalacaklar işte. ben onlarsız bir hayat düşünemezken onlar profesyonelce başka dizilerde oynayacaklar. ben ise içim acıyarak bakacağım sahnelerine. offf arkadaşlar valla içim çok acıyor. foruma uzun zamandır girememiştim. işlerim vardı aslında ama sanırım yüreğim kaldırmayacak diye girmiyordum. bunları yazarken fark ettim. çok acıyor içim. yazacak kelimeleri bulamıyorum. en iyisi ben artık susayım yoksa saçmalayacağım. sanırım ben efsanenin ardından yazacak kadar kendime gelememişim. sanırım gelemeyeceğim de.

bu arada MUSTAFA KE' cim sen gardını al canım. gece gece bu ne ola k? vardır bir aradıkları sanırım. ne demişler arayan bulurmuş mevlasını da .........

sevgili amasya,
yazdıklarına katılmamak elde değil. bizim oyuncularımız da çıksaydı öyle boy boy magazin haberlerine bakın nasıl el üstünde tutulurduk kanal tarafından. aman öyle tutacaklarsa istemem kalsın zaten. yerlerde sürünmeye razıyım ben. ayrıca bir kez daha ben oyuncularımıza bu konuda çok teşekkür etmek istiyorum. kendilerine ve bizlere verdikleri değerdir bu aslında.

sevgilerimle

MUSTAFA KE
25-06-07, 16:15
Magazine çıksalardı doğru bile olmasa tepki verirdim.Bu tür magazine malzeme olacak hareketlerden ne hoşlanırım ne de herhangi bir şekilde tolerans gösteririm. Hep söylüyorum en sevmediğim şey insanın nefsine hakim olamamasıdır.Benim için önemli alan sanatçıları ,oyuncuları örnek alma meselesi değil.Normal bir yaşantıyla da sanatçı olunduğunu, modern Türkiye'nin modern kadın ve erkeklerinin öyle ortalıklarda olan çoğu örneği gibi kimin eli kimin cebinde hayatlar yaşamadığını da ispat açısından güzel örnekler oluşturmaları elbette çok önemli ama benim bu durumlarda asıl karşı çıktığım magazine malzeme olabilen bu tip kişiliklerin bana güven vermiyor olması..Ben bana güven vermeyen birilerini izleyemezdim.
Hocam ve sevgili amasyalı yazdıklarınızın altına imzamı attım gidiyorum şimdilik..
not: sevgili amasyalı, sanırım bende falcı böyle bir etki yaptı:) usolar falan..

başak_mu
28-06-07, 09:26
dizinin ben de bıraktıklarını az biraz yazmıştım bir de forumun bana bıraktıklarını ve de kazandırdıklarını yazmak istedim..buraya pek de mutlu olmadıgım,günlük hayatımda sorunlar yaşadıgım yogun bir dönemde üye olmuştum..üye olduktan sonra eve gelir gelmez yaptıgım iş buradaki yorumları okumak olmuştu.ve bu beni o yogunluk içerisinde rahatlatan bir durum haline gelmişti..alışkanlık hala aynı şeyi yapıorum..

ışıl türkay ışıl ablacım siz her zaman sagduyulu yorumlarınızla aramızda
oldunuz..bizlere hep olumlu düşünmemiz gerektiğini sölediniz.dizimizde evlilik kurumunun ayaklar altına alındıgı bir dönemde evlilik hakkında öyle güzel şeyler söledinizki bizlere burda biz bunlarla mutlu olduk..kattıgınız bu güzellikler için size çok teşekkür ediyorum..

maviş09 maviş hocam sanırım çocukluğumdan beri hayalini kurdugum fakat artık gerçekleşmesi imkansızlaşan meslek olan öğretmenlik sebebiyle her zaman çok özendim sana,çok imrendim..ah dedim keşke ben de öğretmen olabilseydim..forumda yazmış oldugun o teşekkür mektubunu defalarca okudum..ilk okudugumda mahvolmuştum zaten..ama üzerinden o kadar zaman geçmiş olmasına ragmen hala okudugumda gözlerimin dolmasına engel olamıyorum…o kadar içten ifade etmişsinki duygularını(ya da hepimizin dugularını)bizlere söyleyecek söz kalmamış..aklına,eline,emegine saglık…keşke o teşekkür metni herkese ulaşabilecek bir yerde yayınlansa da o duygu dolu,içten yazıyı daha fazla kişi okuyabilse….

aygüzelim selenay ablam senin için ne diyeyim bilemiyorumki..önceden de sölemiştim ya sen yazdıgın özetlerle sevindirdin bizi..verdiğin tüyolarla bazen diziyi rahat izlememizi sagladın bazen de (özellikle mehmet'in odunluk yaptıgı bölümlerde:))tv'ye fırlatılacak şeyleri yanımızdan uzaklaştırmamızı saglayarak tv'mizi kurtardın...foruma ilk üye oldugum zamanlarda forumda yaşanan tatsız bir olay yüzünden sen üyeliğini sildirmiştin o zaman forumdaki herkes selenay abla geri dön diyordu,bunu hem imzalarında hem de yorumlarında defalarca dile getirmişlerdi,kimse yorum yazmıyordu..o zaman pek anlamasam da bu sevgiyi şimdi çok iyi anlıorum onları..benim senden bişiy rica ettiğim zamanlarda da beni kırmayıp sabırla bana cevap verdiğin için sana ne kadar teşekkür etsem azdır...iyiki iyiki gümüş forumunun senin gibi bir ablası var:happy0064 .şanslıyız biz ya çok şanslıyız...

_mervevrem_ mervem canım benim..banklı yalova kaymakamım:)bazen fevri,bazen alaycı,bazen kızgın,bazen de gözyaşlarını tutamayan kırmızı sever arkadaşım benim..benim dertlerimi dinleyip beni hem güldürdün hem de düşündürdün..ben iyiki bu forumda seni tanıdım..seni seviorum canım benim..

gümüş kalp forumumuzun umut meleği..sanırım en son umut ölür düşüncesi sayende her birimizin teker teker içine işledi…ben bu içime işlemişlik durumundan son derece memnunum vala..bu forumda senin gibi bir arkadaşı edinmiş olmamdan dolayı da çok mutluyum…sanırım bu forumda seni tanımamış olsaydım hayatımda bişiler eksik olacaktı..sen de çogu zaman benim derdimi dinledin bıkmadan bunun için çok teşekkür ediyorum sana..forumun bana kazandırdıgı en büyük güzelliklerden birisin sen…..

calino calinocum seni hep buradaki farklı üslubunla hatırlıycam sanırım.,senaristleri eleştirirkenki kullandıgın bizi hem güldüren hem de 2+2’liyi iğneleyen güzel yorumlarınla yer ettin sen benim aklımda.boşanmamaları için yapım şirketine attıgın mail konuusnda benimkisi biraz gayriciddi bir mail oldu gibisinden bişiy demiştin sanırım..o mailde itinayla odun yontulur yazdıgını sölemiştin.bunu okudugumda baya gülmüştüm…mailin tamamını merak etmiyorum desem yalan olur:).bir de tabi bizi sinirden deliye döndüren bölümlerin repliklerinin arasına serpiştirdiğin o yorumlarınla hatırlıycam seni..bu sayede bizler o sacma salak bölümlerin repliklerini sacımızı başımızı yolarak diil yüzümüzde gülümsemeyle okumuştuk…bana yapmış oldugun güzelliği,iyiliği de hiçbir zaman unutmıycam..çok çok teşekkürler….

aygülen yaptıgı yorumlarla bana her zaman bişiler kazandıran ablam..artık elazıg deyince çok samimi 2 arkadaşımın dışında aklıma gelen bir kişi daha var o da sensin aygülen ablacım…...

mustafa keforumda çok şeyler ögrendiğim bir başka kişi...benim senden öğrendiklerim sadece diziyle sınırlı diil mustafa ke..yazdıgın yazıların sadece bana diil forumdaki bir çok kişiye çok şey kattıgına eminim ben...hele o senaryoların yok mu işte sen onlarla tüm gümüşseverleri mest ettin..hatta başka dizilerde bazen parça parça bazen de aynen kullanılması senaryolarının sadece forumdakileri diil,başkalarını da mest ettiğininin ve de onların işine yaradıgının kanıtı(ah bi de bizimkiler becerebilselerdi)...ama aslında senin bu konuda bize yaptıgın bir kötülük de var senaryolarını o kadar güzel,o kadar akıcı yazıyordunki haliyle biizm 2+2'liden beklenti çıtamızı yükseltiyordun..ama bizler senin senaryoların yerine türlü sacmalıklar izleyince hayal kırıklıgına ugruyorduk dogal olarak:icon_sorr ama sen iyiki biizm forumdasın ve iyiki bizler senin o güzel senaryolarını okuma şansına sahibiz... dizi bitmiş olsa da senaryolarının devamı gelse fena olmaz hani...

muge_ds mugecim sen de hep aklımda bölüm yorumlarının arasına yazmış oldugun kısa ama tam da bizim görmek istediğimiz sahnelerden oluşan senaryolarınla kalcaksın sanırım ..senle melegi banyo yaptırsalar ne güzel olur demiştik,sen de nasıl olabilir diye uzunca yazmıştın forumda..ah ah ama patladı be canım bu da içimizde tıpkı Kızkulesi gibi,tıpkı 3’lü sahneler gibi,tıpkı dogumgünü gibi,tıpkı değişmesini istediğimiz jenerik gibi(müzigin diil jenerik görüntülerinin değişmesini istemiştik biz yahu)….tıpkı tıpkı…ohoooo bu liste çok uzun yahu…bi de ne güzel karakalem çalışmaları yapardın bir aralar keşke yeniden yapsan canım…ben çok begeniyordum onları…ben bu forumda iyiki tanıdım seni…

güzinn canım sen hem agır abimizle tanışma imkanına eriştin hem de güzel gözlümüze mektubunu kendi ellerinle verme imkanına kavuştun..baya şanslısın yani biliosun dimi…bir de gecenlerde öğrendim aynı bölümde okuomuşuz kız biz senle..bu durumda hem forumdaşım hem de bölümdaşım olusoun:P

sezyum çogu kişinin deyimiyle forumumuzun stand upçısı.. sen azıcık erken terk etmiş olsan da gemiyi zamanında çok güldürmüştün zırlayan forum ahalisini…öss’nin nasıl geçmiş oldugunu öğrenemedim hala ya bunun merakındayım…inşallah canım inşallah istediğin bölümü kazanabilirsin….

snt canım benim aklıma snt deyince direkt senin güzel şarkı devşirmelerin geliyor..hani bu konuda ustalık mertebesine eriştin desem yeridir..sen bu konuda bir plaketi fazlasıyla hak ediyosun...boşuna demiyoruz bu dizi zaman zaman bizi sinir krizine soksa da gizli yeteneklerimizi açıga çıkardı diye…bir de mehmet’e bogazı boylatma planları yaparken buldugun orijinal fikirleirn var kafamda..kokarcayla gitmek,taşköprü sarmısagıyla onu pes ettirmek gibi:)…üzüntülü oldugum zamanlarda güzel yorumlarınla yüzümde tebessüm oluşturdugun için çok teşekkürler sana…

eminek canım benim şu anda gitmiş olsan da yeniden geleceksin biliorum ben..forum sayesinde senin gibi bir arkadaş edindiğim için çok şanslıyım ben…beni dinleyip derdimi paylaştıgın için,sınav zamanımda bana moral verdiğin için ve de gümüş bittiğinde hüznümü paylaştıgın için çok teşekkür ederim canım sana….sen olmasaydın o süreci atlatmak benim için çok daha zor olurdu heralde….

_ArZ_,_meLikE_ kızlar sizlere aslında koca bir teşekkür borçluyuz birçogumuz..mektup kampanyasının başlatarak hepimize öncü olmuştunuz siz..bu sayede forumdaki birçok kişinin güzel gözlümüze sesini duyurmasını saglamıştınız..bu sayede onunla konuşmuş olanlar da çok ama çok şanslı..bu güzel kampanyanız için size çok teşekkürler

sebinem,silver_azeri forumumuzun azeri güzelleri…güzel gözlümüzle agır abimizi bu kadar uzakta çok seven birilerinin olması ne kadar güzel…siz sadece bizim bildiklerimizsiniz ben eminim o uzak diyarlarda agır abimizi ve ceylan gözlümüzün sevenleri çok fazladır….

08_aşk belgin ablam benim canım….sanırım dizimizi manyaklık derecesinde seven insanların başında geliyorsun sen(vala olumlu anlamda kullanıom manyaklığı burada ben de onların arasında oluom da ayıptır sölemesi)..bunun en büyük kanıtı ilk sezon finalinden sonra senin küçük çapta bir hastane ziyareti yapmış olman..vallahi sinir bölümlerde kendimden çok senin için endişe ettim..neyseki atlattık artık..ama sanırım sen bitişin şokunu hala atlatamadın.. ah bi de banyoyu göremedin ya onun da üzüntüsü var dimi….şoktan çıkar çıkmaz yine burada olacaksın dimi…

stml ya da selimtemel 13 numara koltukta gitmenin sırrını çözen gümüşsever..havuz görüntülerini ekeliyp defalarca izlememizi saglayan gümüşsever(bunun için kocaman bir teşekkürü hak ediyorsun sen de)sendeki garip üslubun sırrını hala çözememiş olsam da sen de iyiki bu forumdasın…

<gumus><mehmet> tugcecim avatar yapma işini falan öğrenirsem ilk sana ögreticem emin olabilirsin..ama işin bana kalmışsa sen bendeki bu teknoloji özürlülüğüyle yandın demektir canım..

elwiens_86,cenup forumun kayıpları,neredesiniz sizler acaba merak etmekteyim sizi..abla kardeş hiçbirşey demeden kayboluverdiniz ortalıktan..en kısa zamanda yine burada olursunuz inşallah….

naomi,kıvanç is love,tubaK.gumus_nese, songul_kıvanç,@ybike,kartanesi,gumus_kıvanç,svncgl cn,burrcu sanırım sizleri de daha çok yaptıgınız o güzel çalışmalarla hatırlıycam..hepiniizn ellerine saglık..vallahi çok çalışkan bir forumumuz vardı bizim…

Aslış,-songülöden-hg_gumus kızlar sizi daha çok Songül öden hayranlıgıyla hatırlıycam sanırım….

yaz yagmuru,sanat,sweety25,pınar juju,zynp-34,zynp_k-s, k.elif,FidaNN,gummuss,cihan-songül,ulaş,tugba slc,mehgüm,amasya,gizem_gümüş sizlere de teşekkürler bu sayfaları boş bırakmadıgınız için…buralarda hiç tanımadıgım insanlarla bişiler paylaşabilmek çok güzeldi…iyiki ben bu güzel diziyi izledim ve de bu foruma üye olup burada birbirinden cici insanlarla tanıştım….

cihan-songül
28-06-07, 13:09
dizinin ben de bıraktıklarını az biraz yazmıştım bir de forumun bana bıraktıklarını ve de kazandırdıklarını yazmak istedim..buraya pek de mutlu olmadıgım,günlük hayatımda sorunlar yaşadıgım yogun bir dönemde üye olmuştum..üye olduktan sonra eve gelir gelmez yaptıgım iş buradaki yorumları okumak olmuştu.ve bu beni o yogunluk içerisinde rahatlatan bir durum haline gelmişti..alışkanlık hala aynı şeyi yapıorum..

ışıl türkay ışıl ablacım siz her zaman sagduyulu yorumlarınızla aramızda
oldunuz..bizlere hep olumlu düşünmemiz gerektiğini sölediniz.dizimizde evlilik kurumunun ayaklar altına alındıgı bir dönemde evlilik hakkında öyle güzel şeyler söledinizki bizlere burda biz bunlarla mutlu olduk..kattıgınız bu güzellikler için size çok teşekkür ediyorum..

maviş09 maviş hocam sanırım çocukluğumdan beri hayalini kurdugum fakat artık gerçekleşmesi imkansızlaşan meslek olan öğretmenlik sebebiyle her zaman çok özendim sana,çok imrendim..ah dedim keşke ben de öğretmen olabilseydim..forumda yazmış oldugun o teşekkür mektubunu defalarca okudum..ilk okudugumda mahvolmuştum zaten..ama üzerinden o kadar zaman geçmiş olmasına ragmen hala okudugumda gözlerimin dolmasına engel olamıyorum…o kadar içten ifade etmişsinki duygularını(ya da hepimizin dugularını)bizlere söyleyecek söz kalmamış..aklına,eline,emegine saglık…keşke o teşekkür metni herkese ulaşabilecek bir yerde yayınlansa da o duygu dolu,içten yazıyı daha fazla kişi okuyabilse….

aygüzelim selenay ablam senin için ne diyeyim bilemiyorumki..önceden de sölemiştim ya sen yazdıgın özetlerle sevindirdin bizi..verdiğin tüyolarla bazen diziyi rahat izlememizi sagladın bazen de (özellikle mehmet'in odunluk yaptıgı bölümlerde:))tv'ye fırlatılacak şeyleri yanımızdan uzaklaştırmamızı saglayarak tv'mizi kurtardın...foruma ilk üye oldugum zamanlarda forumda yaşanan tatsız bir olay yüzünden sen üyeliğini sildirmiştin o zaman forumdaki herkes selenay abla geri dön diyordu,bunu hem imzalarında hem de yorumlarında defalarca dile getirmişlerdi,kimse yorum yazmıyordu..o zaman pek anlamasam da bu sevgiyi şimdi çok iyi anlıorum onları..benim senden bişiy rica ettiğim zamanlar