Tüm Versiyonu Göster : Beyaz Melek

Sayfalar : [1] 2

erten07
26-06-07, 14:51
EMEL SAYIN, 27 YIL ARADAN SONRA 'BEYAZ MELEK' FİLMİ İLE SETLERE DÖNECEK OLMANIN HEYECANINI YAŞIYOR.. Ünlü türkücü Mahsun Kırmızıgül'ün hem yazacağı, hem yöneteceği hem de oynayacağı 'Beyaz Melek' adlı filmin çekimleri 12 Haziran'da başlıyor. Ünlü şarkıcı Emel Sayın, 27 yıl aradan sonra bu filmle setlere dönecek olmanın heyecanını yaşıyor.. Senaristliğini ve yönetmenliğini türkücü Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı 'Beyaz Melek' adlı filmin çekimleri 12 Haziran'da başlıyor. İstanbul, Adapazarı, Konya ve Diyarbakır'da kurulan özel platolarda çekilecek filmde, birbirlerine aşkla bağlı insanların zorlu hayat koşullarına karşı verdikleri mücadele anlatılıyor. KADRO ÜNLÜLERLE DOLU Sezonun en iddialı yapımları arasında gösterilen film; sinema, tiyatro ve müzik dünyasının seçkin isimlerini bir araya getiriyor. Bu isimler arasında Yıldız Kenter, Müşfik Kenter, Gazanfer Özcan, Erol Günaydın, Salih Kanyon, Cezmi Baskın, Ali Sürmeli, Cihat Tamer, Sarp Apak, Fırat Danış, Hüseyin Avni Danyal ve Yavuz Bingöl başı çekiyor. YILLAR SONRA YENİDEN Yapımcılığını Boyut Film'in üstlendiği filmin bir diğer özelliği; ünlü şarkıcı Emel Sayın'ın tam 27 yıl, tiyatronun duayenlerinden Nejat Uygur'un ise tam 35 yıl sonra sinema setlerine dönmesini sağlıyor olması... Mahsun Kırmızıgül'ün kaleminin ve yönetme yeteneğinin yanı sıra oyunculuğunu da sergileyeceği filmin kadrosundaki sürpriz isimler arasında, Alman RTL televizyonunun en önemli sunucularından Nazan Eckes de bulunuyor. 2008 yılının ocak ayında vizyona girmesi beklenen 'Beyaz Melek', hem dram hem de komedi öğeleri içeriyor. Film, İstanbul'dan Diyarbakır'a yola çıkan bir grup insanın başlarına gelen ilginç olayları anlatıyor. Bir sevgi filmi olan 'Beyaz Melek'in Doğu'sundan Batı'sına, gencinden yaşlısına tüm Türkiye'nin beğenisini kazanması hedefleniyor.

erten07
26-06-07, 15:12
Ustalarla oynayacak

Mahsun Kırmızıgül, ilk sinema filmi 'Beyaz Melek'te; Gazanfer Özcan, Nejat Uygur, Erol Günaydın, Müşfik ve Yıldız Kenter gibi ustalarla kamera karşısına geçecek..

http://img509.imageshack.us/img509/5012/3296684ta8iy2.jpg (http://imageshack.us)

İlk filminde dev bir kadroyla
Ve Mahsun Kırmızıgül beyazperdeyle tanışıyor! Birçok teklif almasına rağmen bugüne kadar hiçbir sinema filminde oynamayan sanatçı, müthiş bir projeyle hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Boyut Film'in projesi olan 'Beyaz Melek' adlı filmde Kırmızıgül; Gazanfer Özcan, Nejat Uygur, Erol Günaydın, Müşfik Kenter ve Yıldız Kenter gibi dev isimlerle kamera karşısına geçecek.

Saçlarını da kestirecek
Filmin senaryosunu devlet sırrı gibi gizleyen Kırmızıgül, sadece bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyledi. Bu yıl içinde dört film için teklif aldığını ama hiçbirini kabul etmediğini belirten sanatçı, rolü için saçlarını kestireceğini açıkladı. 12 Haziran'da başlayacak olan filmin çekimleri İstanbul, Adapazarı ve Tuz Gölü'nde gerçekleştirilecek ve yedi hafta sürecek.

Hayaline kavuşuyor
Albümleri yüzbinler satan, TV dizileri reyting rekorları kıran Kırmızıgül sonunda hayaline kavuşuyor; 'Beyaz Melek'le ilk kez bir sinema filminde rol almaya hazırlanıyor.

erten07
26-06-07, 15:28
Tokuş, 'Beyaz Melek'le beyazperdeye dönüyor

Ekranların güzel sunucusu Zeynep Tokuş, 6 yıl sonra beyazperdede boy göstermeye hazırlanıyor. Mahsun Kırmızıgül'ün yazıp yönettiği, 'Beyaz Melek'te usta oyuncularla kamera karşısına geçen Tokuş, "Çok heyecanlıyım" diyor..

İlk sinema filmi deneyimini 2001 yılında çevrilen 'Vizontele' filminde rol alarak yaşayan Zeynep Tokuş, 6 yıl sonra yeniden kamera karşısına geçiyor. Güzel sunucu, ünlü şarkıcı Mahsun Kırmızıgül'ün yazıp yönettiği 'Beyaz Melek' adlı filmde rol alıyor. Çekimleri geçtiğimiz günlerde başlayan ve İstanbul, Adapazarı, Konya ve Diyarbakır'da yapılacak filmde, sevgi teması işleniyor. Film, bir grup insanın hayata ve birbirlerine duydukları aşkı anlatıyor.

GURUR DUYUYOR
Yapımcılığını Murat Tokat'ın üstlendiği filmde rol almanın kendisini çok heyecanlandırdığını belirten Zeynep Tokuş; Yıldız Kenter, Erol Günaydın, Gazanfer Özcan ve Nejat Uygur gibi ustalarla birlikte çalışacak olmaktan gurur duyduğunu dile getiriyor.

Kadrosu ünlü kaynıyor
2008'de vizyona girmesi planlanan 'Beyaz Melek', sezonun en iddialı yapımları arasında gösteriliyor. Mahsun Kırmızıgül'ün oyuncu kadrosunda da yer alacağı filmde; Yavuz Bingöl, Salih Kanyon, Tomris Oğuzalp, Fırat Danış, Hüseyin Avni Danyal, Erol Demiröz, Emel Sayın, Cihat Tamer, Sarp Apak ve Fadik Sevin Atasoy gibi birbirinden ünlü simalar rol alıyor.

erten07
27-06-07, 07:44
27 yıl sonra setlere döndü

Türkiye'nin ilk milli mankeni olan ve Türk sinemasında bir döneme imzasını atan Lale Belkıs, 27 yıl sonra bir filmde rol alıyor.

Mahsun Kırmızıgül'ün senaryosunu yazıp, yönetmenliğini üstlendiği "Beyaz Melek" adlı filmde, eski bir pavyon şarkıcısını canlandıracak olan Belkıs, oldukça heyecanlı olduğunu söyledi. Yapımcılığını Boyut filmin yaptığı, Levent Üngör ve Murat Tokat'in prodüktörlüğünü üstlendiği projede ayrıca, Yıldız Kenter, Nejat Uygur, Erol Günaydın, Yavuz Bingöl, Salih Kanyon, Gazanfer Özcan, Tomris Oğuzalp, Ali Sürmeli, Fırat Danış, Hüseyin Avni Danyal, Erol Demiröz, Emel Sayın, Cihat Tamer, İlkay Saran, Cezmi Baskın, Zeynep Tokuş, Sarp Apak, ve Fadik Atasoy gibi geniş bir oyuncu kadrosu yer alacak.

erten07
08-07-07, 09:35
Mahsun Kırmızıgül'ün başrolünü oynadığı ‘Beyaz Melek' adlı sinema filminde Diyarbakır'da rol almak isteyen 200 kişi başvurdu.

Kırmızıgül ile Şafak Sezer'in başrolünü oynayacağı İstanbul'da çekimleri süren ‘Beyaz Melek' adlı filminin Diyarbakır'da 10 Temmuz'da başlayacak çekimleri için oyuncu aranınca 200 kişi başvuruda bulundu. Aşırı kalabalık nedeniyle oyuncu adayları kuyruk oluşturarak sinema filminde rol almak için isimlerini yazdırdı. Senaryo ve yönetmenliğini Mahsun Kırmıgül'ün yaptığı ‘Beyaz Melek' filminde, Diyarbakır'dan İstanbul’a giden 2 gencin ailelerine olan bağlılığı anlatılıyor. Filmde Nejat Uygur, Yıldız Kenter, Erol Günaydın, Ali Sürmeli gibi ünlü oyuncular da yer alıyor. Mahsun Kırmızıgül, çekeceği sinema film ile iddialı olduğunu belirterek, töre cinayetlerini işleyen filmin aksine, aile bağlarının anlatıldığını söyledi.

bette
13-07-07, 15:14
[B]ali sürmeli için seve seve seyrediceğim bi film..

vizyona ne zaman giricek acaba..

daha çekimler bitmemişte gerçi

erten07
14-07-07, 08:07
Beyaz Melek kara Mahsun

http://img207.imageshack.us/img207/2380/3726507yd5.jpg (http://imageshack.us)

Mahsun Kırmızıgül, "Beyaz Melek" filmindeki rolü için kendini baştan yarattı.

Canlandıracağı "Keke Ali" rolü için 6 kilo veren ve saçlarını kestiren Kırmızıgül, bir de sakal bırakınca tanınmayacak hale geldi.

Tanrıverdi'nin büyük değişimi
"Beyaz Melek" filminin önemli karakterlerinden birini de "Avrupa Yakası"nın Tanrıverdi'si Sarp Apak üstlendi. dizide rock'çı bir genci canlandıran Apak, bu kez doğulu, ağırbaşlı bir adam olarak Mahsun Kırmızıgül ile birlikte kamera karşısına geçiyor.

Aşiret reisinin oğlu
Mahsun Kırmızıgül'ü hem senaryosunu yazdığı hem de yönetmenliğini ve başrol oyunculuğunu üstlendiği "Beyaz Melek" filminin setinde görenler, tanımakta güçlük çekiyorlar. Çekimleri İstanbul, Adapazarı, Tuz Gölü ve Diyarbakır'da süren filmde bir aşiret reisinin oğlunu canlandıran Kırmızıgül, kısa saçlı ve sakallı haliyle herkesi şaşırtıyor.

Devlerden tam not aldı
Öte yandan Kırmızıgül, ilk sinema deneyiminde hem oyunculuğu hem de yönetmenliğiyle, ekip arkadaşlarından geçer not almayı başardı. Yıldız Kenter, Nejat Uygur, Lale Belkıs, Gazanfer Özcan, Erol Günaydın gibi dev isimlerle kamera karşısına geçmenin önceleri kendisini korkuttuğunu belirten şarkıcı, aldığı olumlu eleştiriler sayesinde cesaretinin arttığını söyledi.

bette
26-07-07, 12:19
[B]yok cekimler daha bitmedi ins en kisa zamanda girer ;) kesin izlicem ben

[B]inş...

bu arada filmdeki önemli isimleri yazmışlar ama kim başrol o yazmıyo galiba...

ya da ben göremedim

seineb
26-07-07, 12:40
Ben bu başlığı niye daha önce görmedim ya! :) Neyse bu filme kesinlikle gidicem yani Sarp Apak var ve Emel Sayın,Mahsun Kırmızıgül,Gazanfer Özcan,Erol Günaydın gb çok başarılı oyuncular oynıcak:img-yes: Filmin Ocak'ta gösterime girmesi bekleniyo:) Merakla bekliyoruz:img-yes: Kesinlikle süper bi film olucak eminim bu kdr güzel kadroyla...:happy0064

shame
26-07-07, 15:46
süper bi kadro,süper bi senaryo,süper bi yapım...2008in en iddalı yapımı bence.:happy0064 ocak ayında girecek vizyona.:img-yes:

koobee24
27-07-07, 17:59
filmde dram ve aksiyon kesin olacak da komedi olur mu bilemem.ben sarp apak'ı mizahi olarak değerlendirirler diyordum ya.fotolardan gördüğüm kadarıyla sert bir karakter olacak.oyuncu kadrosunda şafak sezer'in de ismi vara ama oynayacak mı bilmiyorum o da oynarsa çok hoş olur.

koobee24
27-07-07, 18:01
[B]inş...

bu arada filmdeki önemli isimleri yazmışlar ama kim başrol o yazmıyo galiba...

ya da ben göremedim

tabiki hepsi çok güzel isimler de başrolde mahsun var.zaten yapımcı da mahsun'un menajeri olan murat tokat.

koobee24
27-07-07, 18:18
http://img239.imageshack.us/img239/5897/bugunor4.jpg (http://imageshack.us)
http://img62.imageshack.us/img62/3662/sabahkr0.jpg (http://imageshack.us)
http://img62.imageshack.us/img62/3967/vatancq8.jpg (http://imageshack.us)

seineb
27-07-07, 20:37
filmde dram ve aksiyon kesin olacak da komedi olur mu bilemem.ben sarp apak'ı mizahi olarak değerlendirirler diyordum ya.fotolardan gördüğüm kadarıyla sert bir karakter olacak.oyuncu kadrosunda şafak sezer'in de ismi vara ama oynayacak mı bilmiyorum o da oynarsa çok hoş olur.

Sarp zaten kendisi başka tür rollerde oynamak istediğini söylemişti yani sadece komedi oynamak istemediğini söylemişti. Bu filmdede çok iyi iş çıkarıcağını düşünüyorum!:img-wink:

bette
30-07-07, 14:50
[B]geçen gün gazetede okudum.. filmin çekimleri sona ermiş.. sanırım ağustosta mı ne mahzun kırmızıgül filmin montajı için ingiltereye gidicekmiş ve son rötuşlarda halledilip film hazır hale gelicekmiş....

sabırsızlıkla bekliyorum!!! böyle dev bi kadro insanı heycanlandırıyo!! :img-yes:

srp-bse
30-07-07, 15:36
hangii gazetede :img-cool2 neyse boyutfilm e düşer haber ama daha yok yeni galibaa
bitti sonundaa walla :img-icecr tatil yaparlar artık

shame
31-07-07, 18:49
ya anlamadığım madem bitti ocağa kadar niye beklecekler aslında iyide olur 2008 sezonunda vizyona ggirmesi ama beklemekte sabırsızlaştırıyor boş yere bizi bence büyük emek harcandı ve emeğin karşılığını alacakalar.:img-yes::img-wink:

bette
02-08-07, 10:08
hangii gazetede :img-cool2 neyse boyutfilm e düşer haber ama daha yok yeni galibaa
bitti sonundaa walla :img-icecr tatil yaparlar artık

[B]günaydın ekinde görmüştüm ben haberi.. belki arşivde araştırırsan bulabilirsin.. :img-wink:

erten07
02-08-07, 19:13
http://img54.imageshack.us/img54/7835/beyazmelek1cy3.jpg (http://imageshack.us)
http://img387.imageshack.us/img387/3619/beyazmelek2ku8.jpg (http://imageshack.us)

koobee24
03-08-07, 19:15
bilerek15 tatiline denk getirecekler o sırada bütün iddialı filmler vizyona giriyor.en çok o tarihte izleniyor galiba.yabancı iddialı filmler de hep bu tarihlerde vizyona giriyor ya.bi bildikleri vardır.

erten07
04-08-07, 07:33
55 derece sıcağa rağmen çalıştılar!

Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği 'Beyaz Melek' filminin Diyarbakır çekimleri sona erdi. Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan oyuncular, 55 dereceye varan aşırı sıcaklarda bile, çekimleri aksatmadan tamamladı..

http://img211.imageshack.us/img211/1298/67c7a90e6466ef4faf5e604ow1.jpg (http://imageshack.us)

Mahsun Kırmızıgül’ün hem yönetip hem de ‘imaj değiştirerek’ rol aldığı ‘Beyaz Melek’te genç oyuncu Sarp Apak da (sağda) yer alıyor.

Diyarbakır'ın Sarı Toprak köyü, geçtiğimiz günlerde birbirinden ünlü oyuncuları ağırladı. Mahsun Kırmızıgül'ün senaryosunu yazıp yönettiği 'Beyaz Melek' filminin Diyarbakır çekimleri; 55 dereceye ulaşan aşırı sıcaklara rağmen halkın yoğun sevgi gösterileri arasında yapıldı.

ZİYARETÇİ AKINI
Yıldız Kenter, Nejat Uygur, Erol Günaydın, Gazanfer Özcan, Emel Sayın, Zeynep Tokuş, Fadik Atasoy, Sarp Apak, Cezmi Baskın'ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir oyuncu kadrosu olan 'Beyaz Melek'in seti; çekimler boyunca Diyarbakırlılar'ın ziyaret akınına uğradı. Filmin çekimlerine sadece bu ziyaretler nedeniyle ara verildi. Mahsun Kırmızıgül'ün ilk yönetmenlik denemesi olan 'Beyaz Melek'in, 2008'in ocak ayında vizyona girmesi planlanıyor.
'Beyaz Melek' filmi için, Diyarbakır, İstanbul ve Konya'da 1.200 metrekare inşaat yapıldı. 3 ay süren inşaatların maliyeti ise yaklaşık 450 bin dolar tuttu. Önümüzdeki yıl vizyona girmeye hazırlanan filmin İstanbul, Adapazarı ve Konya çekimlerinden sonraki durağı ise Diyarbakır oldu.

koobee24
05-08-07, 16:56
filmden 3 sahne sızmış mecburen hep bu sahneyi kullanıyorlar.başak sahneler de olsa kullanırlar herhalde.

koobee24
05-08-07, 16:59
Yıldız Kenter Tuz Gölü'nde vefat etti

Tuz Gölü 1.500 km 2'lik kapalı bir havza gölüdür. Peçenek, Melendiz, İnsuyu ırmakları, Kırkdelik ve Karasu çaylarıyla beslenir, büyür. Üzeri yaklaşık 30 santimetrelik bir tuz tabakasıyla kaplıdır gölün. Kıyısından bakan bembeyaz bir vaha görür sadece...

ÇINAR YIKILDI
İşte bu vahanın ortasına koca bir motel kuruldu 3 ay önce. Çok az kişinin bildiği bu motelin ziyaretçilerinden biri de Türk tiyatrosunun divası, sanat dünyamızın ulu çınarı Yıldız Kenter ustaydı.

SON NEFES
İlk birkaç gün dostlarıyla birlikte keyifli günler yaşadı Yıldız Hoca. Ancak umulmadık bir şey oldu. Aynı motelde bulunan Mahsun Kırmızıgül öyle şeyler yaptı ki, onun yüzünden Yıldız Kenter'i kaybettik. Ani bir kalp krizi, dostlarının gözü önünde, onların kollarında son nefesini verdirdi Yıldız Hoca'ya.

MAHSUN 'SUSUN' DEDİ
Peki nasıl oldu da kamuoyuna, basına, polise, jandarmaya yansımadı bu acı olay?.. Çünkü Mahsun Kırmızıgül ağırlığını koydu ve susturdu herkesi. Çevredekilere "bu konuyu asla açmamalarını, olaydan kimseye bahsetmemelerini" tembihledi.

ASLA SUSMAYACAĞIM
Ancak yine de "basına", hiç değilse bana sızdı bu hazin son. Detaylarını da verebilirim ama Mahsun'a olan saygımdan ben de susuyorum şimdilik. Yarına kadar beklerim, tüm ayrıntıları eklerim. İsteyen Mahsun Kırmızıgül'ü arar, ağzını arar, olayı sorar.

koobee24
05-08-07, 17:02
Mahsun Kırmızıgül telaşla beni aradı

Dün öğle saatlerinde Mahsun Kırmızıgül aradı. Sesinde bir telaş, bin endişe...
- Aman Savaş Abi yakmayasın beni ha!..
- Efendim?
- Sırlarımı ifşa etme abi gözünü, elini öpem...
- Ne sırrı Mahsunum hayırdır?
- Bilmezden gelme abi. Çektiğim Beyaz Melek filminin bütün hikayesini öğrenmişsin belli ki. Yıldız Kenter'in rol gereği ölüyor sanıldığı sahneyi dün biraz yazmışsın.
- Yazdım valla...
- 50 kişi beni aradı abi. "Ne yaptın sen Yıldız Hocamız'a?" diye sordular.
- Yapma!..
- Valla bak abi. Kurban olayım daha fazla kalem oynatma. Vizyonu bekle.

BAYGINLIK GEÇİRECEKTİ
Mahsun'u oğlum gibi severim. Nazım geçiyor ya, önce biraz korkuttum; "Her şeyi yazayım da gör" dedim. Sonra anladım ki baygınlık geçirecek, kıyamadım, söyledim şaka ettiğimi.
Beyaz Melek filminin konusunu tepeden tırnağa biliyorum gerçekten de. Ama elbette ki gram söz etmem. Neticede ben de sinemacıyım, yönetmenim. O duyguyu, kaygıyı iyi bilirim.

'DUYAN ŞAŞIRSIN'
Ama hazır konuşuyorken bazı sorularım oldu filmle ilgili. "Bana senaryodan değil, kamera arkasında olan biriki şey anlat. Okuyan, duyan şaşırsın, hayran kalsın, kızsın" dedim. Cin gibi delikanlıdır Mahsun. İstediğimi hemen algıladı ve sorduğum soruları yan tarafa yazdığım şekilde bakın nasıl yanıtladı.

koobee24
05-08-07, 17:05
Zeynep Tokuş nasıl isyan etti?

İşte, Mahsun'un ağzından kerpetenle çeker gibi aldığım Beyaz Melek filmi set öyküleri...
- Filmin kadrosunda pek çok usta isim var Mahsun.
- Evet abi, çınar ormanı gibi bir kadro kurduk.
- Nejat Uygur usta Emel Sayın'ın kemancısı olmuş öyle mi?
- Zeki Müren'e de çalmış zamanında.
- Ben "Rol gereği sıcaktan vefat ediyor" yazdım dün ama Yıldız Kenter son anda kurtulmuş.
- Yaktın bizi abi.
- Erol Günaydın'la Gazanfer Özcan nasıl dayandı gölgede 35 dereceye?
- Tuz Gölü'nde çekilen sahneler inanılır gibi değildi abi. Zeynep Tokuş isyan etti. Gençler olarak biz tükendik bittik, onlar gık demedi..

GALATASARAYLILIK RUHU
- Diyarbakır da çok sıcaktır bu mevsimde.
- Cayır cayır yanıyordu. Toron Karacaoğlu'yla Lale Belkıs, "Biz turnelerde çok daha sıcak gördük" deyip dalga geçtiler bizimle.
- Arif Erkin'le Bilge Zobu oy vermek için İstanbul'a dönmüş 2 günlüğüne.
- Salih Kalyon da döndü. Ben ne yazık ki oy atamadım.
- Sen yine Galatasaraylı'lığını konuşturmuşun.
- Nasıl yani abi?
- Huzurevi olarak Galatasaray Lisesi'ni kullanmışsın di mi?
- (Gülerek) Abi hani fazla bilgi istemek yoktu.
- Mekandan bir şey olmaz, konuya girmiyorum ki.
- Yakında İngiltere'ye montaja gidiyorum. Bunu yazabilirsin mesela.
- Sesli çekimi de Ukraynalı ekip kotarmış öyle mi?
- Evet harikaydılar.
- Yabancı Damat'taki Sarp ve Fadik Atasoy da kadrodaymış ha?
- Yavuz Bingöl de vardı.

SETİ EŞKIYA MI BASTI?
- Bir tüyo daha var filmden, o çok matrak Mahsunum.
- Hangisi o abi?
- Diyarbakır girişinde cirit ekibi sizi karşılamaya gelirken, Nejat Uygur eşkıyalar bastı sanmış öyle mi?
- (Gülerek) Hayatta ağzımdan laf alamazsın Savaş Abi.
- Tiyatrocuların ağzından da tek bir laf alabildim.
- Ne dediler?
- "Aferin Mahsun'a bizim gibi müşkülpesent eski tüfekleri harika yönetti, kendisini çok iyi geliştirmiş" dediler.
- (Sevinçle) Yaşa be abim. İşte bunları yaz bak ne güzel (Gülüşmeler...)

koobee24
05-08-07, 17:08
Çekimler yüzünden bitap düştü

Özlem AVCI

'Zeynep'in Sekiz Günü' filminin çekimleri bitti; Fadik Sevin Atasoy, Mahsun Kırmızıgül'ün 'Beyaz Melek' filminin çekimleri için Diyarbakır'a gitti. Bu arada 'Usta' isimli bir başka filme daha hazırlanırken bitap düştü ve hastanelik oldu. Ama Atasoy, "Çekimlere tam gaz devam edeceğim" diyor.

hee bu arada savaş ay fadik sevin atasoy'u yabancı damatta oynadı zannediyormuş.

koobee24
09-08-07, 19:05
Mahsun’un gözü Altın Palmiye’de
Yönetmenliğe soyunan Mahsun Kırmızıgül, Altın Palmiye ve Altın Ayı ödüllerine aday olduğunu söyledi. Ünlü şarkıcı, yurtdışında en az bir ödül alacağını iddia etti

ÖDÜL HAYAL DEĞİL

Mahsun Kırmızıgül, ilk sinema filmiyle gözünü Altın Palmiye ve Altın Ayı’ya dikti. Yazıp yönettiği ve başrolünü oynadığı ‘Beyaz Melek’ adlı filmle Cannes, Berlin ve Toronto film festivallerine katılacağını söyleyen ünlü şarkıcı, ‘Altın Palmiye veya Altın Ayı hayal değil. Bu ödülleri almak ve Avrupa’da Türkiye’nin adını bir kez daha duyurmak için var gücümle çalışıyorum’ dedi.

450 BİN DOLARA SET KURDU

YILDIZ Kenter, Nejat Uygur, Erol Günaydın, Zeynep Tokuş, Yavuz Bingöl gibi usta ve genç oyuncuların rol aldığı Beyaz Melek’in çekimleri Diyarbakır’da sürüyor. Diyarbakır’da 450 bin dolar harcayarak ve bir ay çalışarak set kurduklarını söyleyen Kırmızıgül, filmi festivallere yetiştirmek için 50 derece sıcaklığın altında çalıştıklarını söyledi. Film, bir aşiret reisinin oğlunun ilginç hikayesini anlatıyor.

koobee24
09-08-07, 19:11
http://img74.imageshack.us/img74/6566/star12ba9.jpg (http://imageshack.us)

İZMİR'İN KAVAKLARI
11-08-07, 11:11
Devleri buluşturdu

[B]Mahsun Kırmızıgül, "Beyaz Melek" adlı sinema filminde Türk tiyatrosunun dev isimlerini buluşturdu.

Yıldız Kenter, Nejat Uygur, Lale Belkıs, Toron Karacaoğlu, Arif Erkin, Erol Günaydın ve Gazanfer Özcan gibi Türk tiyatrosuna sayısız oyuncu kazandıran, birçok oyunda rol alan usta isimler "Beyaz Melek" adlı filmde buluştu. 21 Aralık'ta vizyona girmesi beklenen filmin çekimleri İstanbul, Adapazarı ve Konya'nın ardından Diyarbakır'da devam ediyor. Oyuncuların, Diyarbakır'da 50 derece sıcaklıkta büyük bir özveriyle çalıştığı film için 1200 metrekare inşaat yapıldı.

Kırmızıgül, ilk kez yönetmen ve senarist olarak imza attığı filmde, "Keke Ali" rolü için 6 kilo verdi ve saçlarını kestirdi ve sakal bıraktı. Öte yandan Kırmızıgül, ilk sinema deneyiminde hem oyunculuğu hem de yönetmenliğiyle, ekip arkadaşlarından geçer not almayı başardı. Yıldız Kenter, Nejat Uygur, Lale Belkıs, Gazanfer Özcan, Erol Günaydın gibi dev isimlerle kamera karşısına geçmenin önceleri kendisini korkuttuğunu belirten şarkıcı, aldığı olumlu eleştiriler sayesinde cesaretinin arttığını söyledi.

http://img241.imageshack.us/img241/3281/3875812oz5.jpg

Hurriyet Kelebek eki

İZMİR'İN KAVAKLARI
11-08-07, 11:17
http://img508.imageshack.us/img508/1354/f6ec7fadfc2ba446bde7d08cu4.jpg

Filmin oyuncuları, montajlanan ilk görüntüleri hep birlikte izledi.
Türk sinema tarihine geçecek bir iş yaptık!
Mahsun Kırmızıgül'ün ilk sinema filmi 'Beyaz Melek'in altı haftadır devam eden çekimleri tamamlandı. Filmin yapımcıları Murat Tokat ve Levent Üngör yaptıkları işe çok inandıklarını açıkladı: Sinema tarihine geçecek bir film ortaya çıkardık!..

Mahsun Kırmızıgül'ün hem yazdığı, hem yönettiği hem de imaj değiştirerek rol aldığı 'Beyaz Melek' adlı sinema filminin altı haftadır devam eden çekimleri nihayet tamamlandı. Filmin çekimleri İstanbul, Adapazarı, Konya, Tuz Gölü ve Diyarbakır'da yapıldı.

MAHSUN'A İNANDIK
Filmin İstanbul ve Konya'daki çekimleri için yaklaşık 450 bin dolara mal olan, 1. 200 metrekarelik özel bir inşaat alanı yapıldı. Set ekibinin son durağı olan Diyarbakır'da ise oyuncular, 55 derecelik hava sıcaklığına aldırmadan büyük bir özveriyle çalıştı. 21 Aralık'ta vizyona girecek olan filmin yapımcıları Murat Tokat ve Levent Üngör; Erol Günaydın, Gazanfer Özcan, Suna Selen, Salih Kalyon, Zeynep Tokuş, Ali Sürmeli, Sarp Apak, Bilge Zobu, Hüseyin Avni Danyal, Fadik Sevin Atasoy ve Yavuz Bingöl gibi birbirinden ünlü isimleri bir araya getiren filme çok güvendiklerini söylüyor: "Biz ve oyuncular bu filme başlarken Mahsun'a çok inandık. Filmin çok iyi olacağından hiç şüphe duymadık. Mahsun'un heyecanı ve hevesi çok kısa zamanda hepimizi sardı..."

BİRLİKTE İZLEDİLER
Bugünlerde montajı yapılan filme ilişkin ilk görüntüleri, filmin oyuncularından Mahsun Kırmızıgül, Yıldız Kenter, Nejat Uygur, Toron Karacaoğlu, Arif Erkin ve Lale Belkıs'la birlikte izleyen iki yapımcı sözlerini şöyle sürdürdü: "Çekilen görüntüler gerçekten muhteşem olmuş. Bu film gerek senaryosu, gerekse oyuncu kadrosuyla Türk sinema tarihine adını bir klasik olarak yazdıracak. Eminiz ki seyirci filmimizi çok sevecek."
Sabah Gunaydin eki

koobee24
11-08-07, 12:00
çok sağolun çok güzel haberler.demek ki çekimler bitmiş aralıkta da gösterime girecekmiş çok güzel oldu bu haberler.artık mahsun yine saçını uzatmaya başlayabilir.

bette
11-08-07, 12:13
[B]mahsunu tebrik ed,yorum gerçektende.. çok iyi bi iş çıkarıcak gibime geliyo.. tabiki bütün oyuncuların emeği var burda...

haber içinde teşekkürler

erten07
18-08-07, 20:11
http://img141.imageshack.us/img141/3442/kekealilp3.jpg (http://imageshack.us)

erten07
25-08-07, 07:46
'Beyaz Melek'in sırrı çözüldü

http://img293.imageshack.us/img293/4505/2b42650dfee05144b948dcdvm8.jpg (http://imageshack.us)

Ünlü şarkıcı Mahsun Kırmızıgül'ün yazıp, yönettiği 'Beyaz Melek' filminin 'sır gibi' saklanan konusu açıklandı. İlk kez yönetmen koltuğuna oturan Kırmızıgül'ün, çekim aşamasında oyuncularına "Konuyla ilgili bilgi vermeyin" uyarısında bulunduğu film; bir grup insanın sevgi öyküsünü konu alıyor.

SEVGİ ERTELENMEZ!
Yıldız Kenter, Nejat Uygur, Arif Erkin, Erol Günaydın, Gazanfer Özcan, Zeynep Tokuş, Ali Sürmeli, Suna Selen, Fadik Sevin Atasoy gibi ünlü oyuncuların rol aldığı 'Beyaz Melek'te; "Sevgi, insanoğlunun asla yarına ertelenmeyecek en büyük ve en görkemli eylemidir" mesajı ön plana çıkarıldı. Beyin kanseri olan Ahmet'in (Arif Erkin) kemoterapi görmemek için oğulları Ali (Mahsun Kırmızıgül) ve Reşat'tan (Sarp Apak) kaçarken, kendini bir huzurevinde bulmasıyla gelişen olayların anlatıldığı film, 16 Kasım'da vizyona girecek.

shame
31-08-07, 10:56
http://img174.imageshack.us/img174/6128/afis2hd9.jpg

seineb
02-09-07, 17:39
Filmden Notlar:

* Toplam 12 bin 800 litre su tüketildi, 7 bin 200 km yol gidildi.

* Filmde 600 figüran yer aldı.

* Filmin ön çalışması süresince toplam 82 uçuş gerçekleştirildi.

* Diyarbakır çekimlerinde 5 bin 800 adet karpuz tüketildi.

* Filmin dekorları için148 işçi çalıştı.

* Diyarbakır'da toplam 800 metrakare büyüklüğünde platolar yapıldı.

* Adapazarı'nda üç blok üzerine altı katlı binalar yıkıldı.

* Çekimlerde 38 araç kullanıldı; iki kamyon kostüm hazırlandı.

* Özel çekimler için Fransa'dan kamera ekibi Gyron getirildi.

* Galatasaray Lisesi ilk defa platoya dönüştürüldü.

* Film 2.35 formatında çekildi.

koobee24
02-09-07, 17:47
'Filmim izlenmezse benim sorunum... YA BEĞENİLİRSE NE OLACAK!'

ŞİRİN SEVER

Beyaz Melek Mahsun Kırmızıgül için ilklerin filmi! İlk kez senaryo yazdı, ilk kez sinema filminde oynadı ve ilk kez o filmi yönetti. Kendisini eleştirecek olanların da bunu göz ardı etmemesini istiyor ve ekliyor: "Ben filmime çok güveniyorum... Ve unutulmayacak bir 120 dakika vaat ediyorum"..

Bir sinema filminin Mahsun Kırmızıgül'ün rüyası olduğunu hep biliyordum da; senaryosunu yazıp, yöneteceğini duyunca şaşırmış, ne yapacağını merak etmiştim. Açıkçası 'deli cesareti' diye düşünmüştüm. Ancak şu sıra sinema piyasasından kime rastlasam, herkes bu filmi konuşuyor; çok iyi sahnelerin çekildiği dilden dile dolaşıyor. Şu kadarını söyleyebilirim herkes; hayranları kadar sevmeyenleri de merakla bekliyor. Herhalde 'Sana mı kaldı film çekmek' demek isteyenler olacaktır! Ama onun, hiç o taraklarda bezi yok! İyi iş çıkardığını düşünüyor, Türkiye'nin usta tiyatrocularını gayet başarıyla yönettiğini anlatıyor, "Bu kadar isim bana 'Evet' dediyse vardır bir bildikleri," diyerek olaya noktayı koyuyor. Doğru; kimler yok ki filmde? Uzun yıllar sonra kamera karşısına geçen Nejat Uygur, Emel Sayın, Lale Belkıs; sonra Yıldız Kenter, Erol Günaydın, Gazanfer Özcan, Cezmi Baskın, Ali Sürmeli, Sarp Apak, Fadik Sevin Atasoy, Fırat Tanış, Hüseyin Avni Danyal, Toron Karacaoğlu, Tomris Oğuzalp, Arif Erkin, Yavuz Bingöl, Cihat Tamer, Nurşim Demir, İlkay Saran, Necmi Yapıcı, Tanju Tuncel, Zeynep Tokuş, Bilge Zobu gibi Türk tiyatro dünyasının en önemli isimleri... Konu; huzurevindeki bir grup yaşlının yaşadıkları ve hayata tutunma çabaları... Bir sahnede evden dışarı atılan yaşlı şöyle diyor mesela: "Ben şu küçücük yüreğimin odacıklarına onlarca evlat ve torun sevgisini sığdırdım ama evlatlarım o kocaman evlerine beni sığdıramadılar..." Beyaz Melek 16 Kasım'da vizyonda olacak. Müzik dünyasında önemli bir yere tırmanan Mahsun Kırmızıgül, bakalım beyazperde'de kendine yer bulabilecek mi?

- Ezelden beri hep bir sinema filminde yer almak istiyordunuz. Ama yönetmenlikle soyundunuz bu işe? Çok iddialı bir giriş değil mi bu? - Yönetmenlik benim seçimim değildi. Senaryoyu anlattığım usta oyuncuların büyük bölümü yönetmen arayışında olduğumuzu öğrenince 'Sen neden çekmiyorsun?' dediler. Bir-iki gün ciddi ciddi düşündüm, çekmeye karar verdim.

- Deli cesareti mi bu? - Dedim ya çok düşündüm! Bu işin üstesinden gelebilir miyim gelemez miyim diye... Aslında çok da kolay oldu!

- Nasıl kolay oldu? - Türkiye'nin en büyük ustalarıyla, çok profesyonel bir ekiple çalıştım çünkü. Filmi çekmeden önce de çok büyük bir hazırlık aşaması geçirdim. Çekeceğim her şeyi biliyordum; plan plan kafamda hazırdı her şey. Hiç zorlanmadım, ki yılların oyuncularının karşısında da bu işi bilmeyen birinin rol tarif etmesi çok zordur.

- Teknik olarak zorluk yaşamadınız mı? - Bugüne kadar çektiğim bütün dizi filmlerde, klip çekimlerinde en büyük merakım kamera arkasıydı. Yönetmenin tavırlarını, oyuncuları yönetmesini çok gözlemledim. Senaryoyu da yazdığım için ne istediğimi çok iyi biliyordum.

- Sinemada olmak ne ifade ediyor peki size? İlle de olmanız gereken bir yer miydi? - Televizyondan önce sinemayla tanıştım ben. Çocukken gittiğim, izlediğim filmler, oyuncular beni hep çok etkilerdi. O günden bugüne dek varolan bir aşk benim için sinema. Şimdi bu aşkı kendi istediğim şekilde yaşama şansına eriştim. İnsanlar beni hep müzisyen kimliğimle tanıdılar. Bundan sonra sinemacı kimliğimle de tanısınlar istiyorum.

- Birileri mutlaka çıkacak sizi yerden yere vuracak, 'Sana mı kaldı yönetmenlik,' diyecek. Bunlara cevabınız hazır mı? - Eleştirilmekten hiçbir zaman korkmadım, korkmam da! Ama beni eleştirecek olanlar lütfen şunu unutmasınlar; bu benim yazdığım ilk senaryo, yönettiğim ilk film, oynadığım ilk sinema filmi. Zaten 'Türkiye'nin en güzel filmini çektim' diye bir iddiam da yok, ben sadece çok güzel bir film yaptım. Benim için önemli olan insanların filmi izledikten sonraki düşünceleri...

- İddialı mısınız peki bu işte? - İddialı olmasam bu yola çıkmazdım.

- Neye güveniyorsunuz bu kadar? - Çünkü bu filme yüreğimi koydum. Aynı şekilde bütün oyuncular, bütün teknik ekip de yüreğini koydu. Seyirci izlemeyecekse, beğenmeyecekse benim sorunum. Ama ya çok iş yaparsa? O zaman ne olacak?

'Annem bana hep 'Umut Batı'da' derdi, sadece Mersin'i görmüştü!'

-Beyaz Melek'in oyuncu kadrosu, Ertem Eğilmez'in dev kadrolarını hatırlatıyor. Sinema ve tiyatro dünyasının büyük ustalarını yan yana getirmeyi başardınız? Size niye 'Evet' dediler? - Sanıyorum burada yönetmenin, yapımcının ve Mahsun'un hiçbir etkisi yok, bu sadece senaryonun gücü! Senaryoyu okuyan her oyuncu aradı ve filmde yer almak istediğini haber verdi.

- Usta oyuncuları bir araya toplamak filmi seyrettirmek için yeterli mi peki? - Seyirci böyle bir filmi bir daha izleyemeyecek! Beyaz Melek gerçekten büyük film oluyor. Unutulmaz bir 120 dakika vaat ediyoruz. En önemlisi de, filmi seyrettikten sonra yaşamlarının sonuna kadar hafızalarına kazınacak kareler olacak.

- Senaryoyu nasıl yazdınız, neden etkilendiniz? - Filmin konusu hakkında çok konuşmak istemiyorum ama sadece şunu söyleyeyim; annemin bir sözü vardı; 'Umut Batı'da' derdi hep. Ve bunu söylediğinde hayatında hiç Batı'yı görmemiş, sadece Mersin'e gidip gelmişti. Mersin'i görünce büyümenin Diyarbakır'da olmayacağına inanmıştı. Gerek ben gerek Anadolu'daki insanlar, bizler Batı'dan çok şey öğrendik, öğreniyoruz ve bundan da hiç gocunmuyoruz ama bu filmde şunu görecekler ki, Batı'nın da Doğu'dan öğreneceği çok şey var! Batı'da unutulmaya yüz tutmuş değerleri insanlara anlatacağız. Büyük şehirlerde insanlar gerçeklerden ve kendilerinden kaçar oldular. Kendileriyle yüzleşmeyi hiçbir zaman istemediler. Bu film işte insanların kendileriyle yüzleşmesini sağlayacak.

koobee24
02-09-07, 17:50
'Rüyamda hâlâ film çekiyorum!'
-Çekimler bitti. Şu an neler düşünüyorsunuz? - Çekimler bitti ama ben filmi hâlâ her gece rüyamda çekmeye devam ediyorum. Ve ben hâlâ çektiğim sahnelerin etkisindeyim. Çok sancılı bir dönem geçiriyorum. Film çekmek, yazdığın masalı görüntülere aktarmak çok güzel bir heyecan, hayal ettiğim tüm resimleri ve oyunları çektim, çok mutluyum. Bu filmde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

- Film izlenmez diye korkuyor musunuz? - Sinemalarda oynayan, bence çok kötü olan birçok yerli ve yabancı film inanılmaz hasılat yapıyor. Film izlenmez diye bir kaygım yok. derdim beğenilmesi.. Bence Beyaz Melek yılın en çok konuşulan ve tartışılan filmi olacak!

- Beyaz Melek'i çekmek için beş ay sahneye çıkmadınız. Bu size çok pahalıya mal oldu mu? - Evet çok pahalıya mal oldu ama önemli değil, ben içimden geleni yaptım ve hayatımın sonuna kadar da içimden gelenleri yapmaya devam edeceğim. Bu uğurda maddi anlamda ne kaybedersem kaybedeyim önemli değil.

- Filmin müziklerine de dokunacak mısınız? - Dokunacağım. Çünkü benim en başarılı olduğum iş müzik! Film için özel müzikler yaptım.

'Spekülasyon olmasın diye kamera arkasını da DVD'ye koyacağız'
- Tüm Doğulu sanatçıların idolüdür; sinema sevginizde Yılmaz Güney'in etkisi var mı? - Tabii ki var. Onun sineması çok önemli, en azından benim için; diğerlerini bilemem. Ama bu, sadece Yılmaz Güney mevzusu değil. Yazdıklarınızı, hayal ettiklerinizi çekiyorsunuz ve bunu perdede izliyorlar. Bu çok güzel. Kim sinemacı olmak istemez! Açıkçası bana artık müzik yetmiyor. Türkiye'de gelebildiğim en üst noktadayım, daha ne olacak? Bundan sonra gidebileceğim bir yer mi var? Türkiye'de diğer sanatçılar bir yere gitti de biz gidemedik mi? Artık içinde varolduğum, yaşadığım hikayeleri anlatmak istiyorum. Hikâyeci yönüm de iyi diye düşünüyorum çünkü senaryoyu okuttuğum o kadar oyuncu 'Evet' diyorsa demek ki bir şey var bunda. Şimdi ilk filmimi çektim, ilk senaryom, ilk sinema oyunculuğum, ilk yönetmenliğim... Tabii herkesin kafasında soru işaretleri var; bir yorumcunun sinema filmine soyunması ve çekmesi zor iş. Hele böyle bir kadroyla! Bunları nasıl yönetir bu adam? Merak konusu! Ben de sadece şunu söylemek istiyorum, 16 Kasım'da filmi izlesinler. Spekülasyonlara yer vermemek için DVD'ye kamera arkası görüntüleri de koyacağız, onları nasıl yönettiğime baksınlar, oyunculara nasıl oyun verdiğimi görsünler, oyuncularla kurduğum bağı izlesinler...

İdolünüz olan yönetmenler kimler? - Türkiye'de sevdiğim çok yönetmen var; gönülleri kalır söyleyemem.

- Yurtdışından söyleyin? - Steven Spielberg, Peter Jackson, Luc Besson.

- Altın Palmiye, Altın Portakal, Cannes hayalleriniz var mı? - Yarışmalar, ödül filan hiç öyle şeyler düşünmedim. Sadece içimde yanan bir ateş ve bu ateşi dindirmek için bu işe girdim. Bunun sonunda bir ödül verilecekse, benim için en büyüğü filmin izlenmesi, beğenilmesi olur. Yoksa gideyim bir heykel alayım diye hiç düşünmedim!

- Küçücükken sahnelere adım atan, oradan TV dizilerinde, sinema filmlerinde oynayan bir sürü Doğulu sanatçı var. Hepsi aynı yolu izliyor bir şekilde. Ama burada siz bir gol atıyorsunuz ve yönetmenlikle başlıyorsunuz işe. 1-0 önde hissediyor musunuz kendinizi? - Yok, hiç alakası yok. Bütün samimiyetimle söylüyorum bunu. Sen hiç beni magazin programlarında görüyor musun iki-üç yıldır. İnan bana arınmak istiyorum birçok şeyden. Sinemada başarılı olursam, gerçekten beni kabullenirlerse bazı şeylerden arınıp sadece sinemayı düşünürüm, sadece albüm yaparım. Çok fazla göz önünde olmak iyi değil. İnan artık TV bile izlemiyorum.

koobee24
02-09-07, 17:54
işte gazetedeki resimler

http://img209.imageshack.us/img209/6781/a3dd30c4ad2c97488cd4eefhu9.jpg (http://imageshack.us)http://img505.imageshack.us/img505/8096/0aa2bbc5d6c66d4bb97703adn7.jpg (http://imageshack.us)http://img340.imageshack.us/img340/5392/2ab2f5071b92dc4584abbdasg1.jpg (http://imageshack.us)
http://img127.imageshack.us/img127/8493/555ff0361e582945b14aeb1di0.jpg (http://imageshack.us)
http://img117.imageshack.us/img117/1419/a95ea84fedfd214da37394cjq8.jpg (http://imageshack.us)

erten07
05-09-07, 08:07
‘Beyaz Melek’ adlı film Türk tiyatrosunun ustalarını bir araya getirdi. Senaryosunu yazıp, başrolünde oynayıp yönettiği film için tiyatronun çınarları Mahsun Kırmızıgül’e geçer not verdi

Ali Sürmeli, Arif Erkin, Bilge Zobu, Cihat Tamer, Cezmi Baskın, Deniz Oral, Erol Demiröz, Erol Günaydın, Gazanfer Özcan, Hüseyin Avni Danyal, İlkay Saran, Lale Belkıs, Necmi Yapıcı, Nejat Uygur, Nurşin Demir, Salih Kalyon, Suna Selen, Tanju Tuncel, Toron Karaca, Tomris Oğuzalp ve Yıldız Kenter...
Alfabetik sırayla yazdığımız bu isimleri Türk tiyatrosunun yaşayan tarihini ne Şehir Tiyatroları’nın, ne Devlet Tiyatroları’nın ne de özel tiyatrolarının bir prodüksiyonu bir araya getirdi.
Onlar Sarp Apak, Fadik Sevin Atasoy, Fırat Danış, Emel Sayın, Yavuz Bingöl ve Zeynep Tokuş gibi ünlülerle birlikte Mahsun Kırmızıgül’ün yazıp yönettiği ve başrolünde oynadığı ''Beyaz Melek''te buluştu.

Kavurucu sıcaklarda çekildi
Bu ülkede birçok tiyatrocunun, yıllardır mankenlerin ya da şarkıcıların film veya dizi oyuncu yapılmasına tepki gösterdiği de bir gerçek.
Bazı tiyatrocular, onca oyuncu dururken, yapımcıların fizikleri nedeniyle mankenleri, popülerlikleri nedeniyle de şarkıcıları oyunculuk konusunda hiçbir eğitim almadan kamera karşısına geçirip oynatmasına tepki gösterirken, Türk tiyatrosunun neredeyse bütün ustalarının ''türkücü'' Mahsun Kırmızıgül’ün ilk filminde kamera karşısına geçerek ona bu denli kredi vermeleri ilginç.
Bir grup insanın, hayata ve birbirlerine karşı duyduğu aşk ve sevgiyi anlatan ''Beyaz Melek''in çekimleri İstanbul, Adapazarı, Tuz Gölü ve Diyarbakır’da yapıldı.
Temmuz ve ağustos aylarının kavurucu sıcakları altında çekilen film, 16 Kasım’da seyircisiyle buluşacak. Yapımcılığını Murat Tokat ile Levent Önger’in üstlendiği ''Beyaz Melek''in Diyarbakır çekimlerini takip edip, Mahsun Kırmızıgül’ün nasıl yönetmenlik yaptığını gözlemledik. 6 hafta süren çekimlerden 6 kilo kaybederek çıkan Kırmızıgül’ün nasıl bir yük altına girdiğine tanıklık ettik. Yazıp, oynadığı ve yönettiği ilk filminin vizyona girmesiyle hayatına yepyeni bir sayfa açacak olan Kırmızıgül’ün nasıl bir yönetmen olduğunu, ''Beyaz Melek''te oynattığı tiyatronun çınarlarına sorduk. Hepsi de ''yönetmen Mahsun Kırmızıgül’e geçer not verdi.

Gazanfer Özcan: Filmde konuk oyuncu olarak rol aldım, çok da memnun kaldım. Gördüğüm kadarıyla çok da iyi çalışmış dersine Mahsun. Çok nazik, çok saygılı bir çocuk. Bu vesileyle kendisini bir kez daha kutlamak istiyorum.

Yıldız Kenter:Atılımcı, cesur, ama gözü kapalı gitmiyor hiçbir şeyin üstüne. Konuşuyor, tartışıyor, anlamaya çalışıyor ve öyle değerlendiriyor. Hiç kimse anasının karnından sinemacı ve rejisör olarak doğmaz. Bu evvela aşk işi, sabır işi, saygı işi. Çok çalışmak gerektiren bir iş. Bunların hepsini Mahsun Kırmızıgül’de gördüm. Çok ağır koşullar altında olduk zaman zaman ama ben mutluluk duydum. Sanıyorum ki Mahsun’daki bu sinemacılık düşü devam edecek. Az önce saydığım özellikler de olunca daha iyi, daha iyi olacak. Ben çok şey öğrendim her yönetmenimden, her partnerinden her öğrencimden, her çalıştığım insandan. Benim için ilginç bir deneyim oldu. Filmin hiçbir şeyini görmedim daha. Film tabii ses demek, montaj demek. İnşallah başarılı olur. Ben büyük bir keyif aldım bu grubun içinde olmaktan. Bakalım seyirciyle buluşması nasıl olacak?

Nejat Uygur:Mahsun iyi bir arkadaş. O geleneksel Türk terbiyesinin en iyi örneklerinden biri. ''Beyez Melek''e çok emek verdi. Filmin çok iyi bir oyuncu kadrosu çok da iyi bir hikayesi var. Tatlı, ekşi biraz da acı bir film. Tahmin ediyorum ki, Türk oscarlardan birini alacak bir film oldu. Güzel bir insanlık komedisi. Tebessüm ederken buruk şeyler yaşanacak. Bir Arnavutluk ya da Kürt meselesinin propogandası değil. Mahsun bu piyasaya girdiğinde gençti. Her yıl insan bir şey öğreniyor. Ben 82 yaşına girdim her yıl bir şey öğrendim. Nejat Uygur oldum bundan sonra yok böyle bir şey demedim. İnşallah iyi olacak, o kadar emek verildi ki o Diyarbakır sıcağının altında...

Erol Demiröz: Mahsun dersine çalışmış. Zaten senaryoyu yazarken kafasında çekmiş filmi. Çok iyiydi ama her zaman söylüyorum yardımcıları gerektiği kadar Mahsun’a yardım etmediler. Her şeyi tek başına düşünmek zorunda kaldı. Bu başka taraftan onu noksan bıraktı. Çünkü onun düşünmemesi gereken şeyler var. Ama gerektiği kadar yardım yapılamadığı için belki ufak tefek noksanlıklarımız olabilir. Onun dışında dersini çok iyi çalışmış, hiç beklemediğim kadar kameraya, objektife, açıya ve mizansene, oyunculuğa hakin bir konumdaydı Mahsun. Nereden bekleyeyim ben! Mahsun türkü söyleyen, şarkı söyleyen bir arkadaşımızdı. Onun yönetmenlik yapacağı aklıma bile gelmezdi. Çok başarılıydı.

Salih Kalyon: Mahsun Kırmızıgül ilk teklif edildiği zaman heyecanlı olan her insanın, ilk kez olması hiç önemli değil bizim için heyecan çok daha önemli olduğu için ben hiç tereddütsüz kabul ettim. Sete geldiğimde de gördüğüm Mahsun Kırmızıgül dersine çok iyi çalışmış. Ne yapması gerektiğini iyi bilen, hiç heyecanlanmayan gayet soğukkanlı, hatta çok büyük bir sabır gösterdi. Yaşlı insanların, tecrübesiz insanların ve genç oyuncuların yerleştirilmesinde, yönlendirmesinde. Bu beni çok mutlu etti. Ama teknik organizasyonda bir sürü aksaklıklar oldu. Bir sağ kolunun olmaması işlerin aksamasına ve yorucu olmasına neden oldu.

Cezmi Baskın: Ben bu yorumu kamera arkasına yaptım. İlk filmi olmasına rağmen iyi çalıştı. Ama bundan sonraki filmler onun sinemacı ya da türkücü olma tercihini belirleyecek. İlk filmle insanların sinemacı olması ya da sinemacı olmamasına karar veremeyiz. Bu objektif olmaz. Bundan sonra ki filmlerinde de aynı performansı gösterirse ondan sinemacı Mahsun Kırmızıgül diye bahsedebiliriz.

Tomris Oğuzalp: Ben çok beğendim, takdir ettim. Yeniliğe açık. Bütün hepimizi bir araya topladığı içinde teşekkür ediyoruz. Onun sayesinde hepimiz bir araya geldik. Senaryo da, görüntü yönetmeni de çok başarılı. Hepimiz seçilmiş güzel bir ekibiz.

Ali Sürmeli: Çok güzel pozitif. İlk işi olmasına rağmen herkesle tek tek ilgilendi. İlk kez yönetmenlik yapmasına rağmen güzel bir iş ortaya çıkardığını düşünüyorum.

Fadik Sevin Atasoy: Bir film teklifini değerlendirirken temel önceliğim bu işe gönlünü vermiş ve inanmış insanlarla çalışmaktır. Türk tiyatro ve sinemasının ustalarının yer aldığı bir filmde genç bir oyuncu olarak onlarla aynı havayı soluma şansını kaçırmak istemedim. Sinema yapmak isteyen bu uğurda çalışan ve emek veren herkesle çalışmaya hazırım. Hatta maddi karşılık beklemeden.. Yeter ki bu sevdayı emek, çalışkanlık ve inançla beslesin. Bu inanç Mahsun da vardı. Ben de ona inananlardan biri olmayı hiç şüphesiz tercih ettim.

''Beyaz Melek'' neyi anlatıyor?

Ali (Mahsun Kırmızıgül) ve Reşat (Sarp Apak), beyin kanseri olan babaları Ahmet’i (Arif Erkin) kemoterapi görmesi için İstanbul’a getirir. Ancak baba, ağır tedaviye dayanamayıp hastaneden kaçar, peşine düşen oğullarını atlatmayı başarır.
Ahmet açarken kendini bir huzurevinde bulur. Huzurevi sakinleri, Ahmet’in çocukları tarafından terk edildiğini sandıkları için orada kalması konusunda ısrar eder. Zorlukla konuşabilen Ahmet durumu kabullenir.
Ali ve Reşat, babalarını huzurevinde bulurlar, ama mutlu göründüğü için bir süre orada kalmasına ses çıkarmaz. Babalarının son günlerini mutlu geçirmesi, belki hiç işe yaramayacak ama çok acı verebilecek bir tedaviden daha önemlidir. Ahmet, huzurevinde kalanların hikayelerini dinledikçe etkilenir ve her birini çok sever. Huzurevi sakinlerinden Yaşar Hoca (Bilge Zobu) ve Nebahat (Lale Belkıs) evlenir. Ahmet, çiçeği burnunda çifti balayı için Diyarbakır’daki köyüne davet eder. Üstelik diğer huzurevi sakinleri de bu geziye davetlidir. Belki geriye kalan yıllarında böyle bir fırsatı bir daha yakalayamayacak olan bu yaşlı insanlar, teklifi coşkuyla kabul eder. Hep beraber kiraladıkları bir minibüsle yola çıkarlar. Ancak yolculukları hiç sakin geçmez. Onlar için asıl macera bu yolculukla başlar.

erten07
06-09-07, 09:51
İçim çok rahat çünkü ödevimi iyi yaptım!

http://img74.imageshack.us/img74/7136/6a8b334f84161844b445bd5ac0.jpg (http://imageshack.us)

İlk sinema filmi 'Beyaz Melek'in çekimlerinin tamamlanması şerefine Kuruçeşme'de film ekibiyle pasta kesen Mahsun Kırmızıgül iddialı konuştu: Çok çok iyi bir film çektim. Ödevimi çok iyi yaptım. İçim çok rahat!..

Mahsun Kırmızıgül'ün senaryosunu yazıp, yönettiği ve oynadığı 'Beyaz Melek' adlı sinema filminin 7 hafta süren çekimleri sona erdi. 16 Kasım'da vizyona girecek olan filmin oyuncuları, çekim sürecinin sona ermesini önceki akşam Kuruçeşme'deki Nikki's adlı restoranda yemek yiyerek kutladı.

Gişe kaygım yok
Filmde rol alan oyuncuların katıldığı yemek, oldukça eğlenceli geçti. Konuklarını kapıda karşılayan ve gece boyunca onlarla tek tek ilgilenen Mahsun Kırmızıgül, ilk sinema filmi şerefine onlarla birlikte pasta da kesti. Herkesin merakla beklediği filminin çok konuşulacağından emin olduğunu belirten ünlü türkücü, gişe kaygısı taşımadığını söyledi ve ekledi:

Bizi senaryom birleştirdi
"Herkes Nejat Uygur, Erol Günaydın, Yıldız Kenter ve Gazanfer Özcan gibi usta isimleri nasıl biraraya getirdiğimi merak ediyor. Onları biraraya getiren ben değildim, senaryomdu. Ben hikayeme inandım, onlar da bana. Benim için önemli olan ne oyunculuktu, ne de yönetmenlik. Bu isimlerle biraraya gelmekti. Çok çalıştım, ödevimi çok iyi yaptım. İçim çok rahat. Türkiye'nin en iyi filmini yaptığımı iddia etmesem de, çok çok çok iyi bir film yaptığımı düşünüyorum."

Bize sesini hiç yükseltmedi
Kırmızıgül'ün filmde rol alması için ikna etmekte en çok zorlandığı isim olan Erol Günaydın, filmin senaryosundan etkilendiğini söyledi ve ekledi: "Mahsun'un anlatış tarzını çok sevdim. Dersine o kadar iyi çalışmış, hikayeyle o kadar bütünleşmişti ki ona filmi kendisinin çekmesini ben teklif ettim. Diğer oyuncular da bunu isteyince kabul etti. Bize yaklaşımına hayran kaldım. Bir kez olsun sesini yükseltmedi. Yeniden bir film çekecek olursa hiç tereddüt etmeden oynarım."

40 yıldır bu işi yapar gibiydi
Yıldız Kenter, Kırmızıgül'ün işine olan tutkusundan çok etkilendiğini söyledi. Usta oyuncu, "Mahsun ilk filmi olmasına rağmen 40 yıllık yönetmen gibiydi. Çalışma aşkına ve bizleri idare ediş şekline hayran kaldım" dedi. Ünlü tiyatrocu Nejat Uygur ise şöyle konuştu: "Mahsun benim oğlum. Birbirimizi çok severiz. İleride, yine onun yazacağı bir komedi filminde de birlikte rol alacağız."

'Beyaz Melek'te Kırmızıgül'ün eşini canlandıran Fadik Sevin Atasoy, "Filmde rol almamı sağlayan şey Mahsun'un sinema sevdasının beni ikna etmesi oldu. Mahsun gibi bu işi inanarak yüreğiyle yapan birinin mutlaka yanında olmalıydım" diye konuştu.

koobee24
06-09-07, 15:31
http://img107.imageshack.us/img107/1394/e1pf7.jpg (http://imageshack.us)
http://img107.imageshack.us/img107/4742/e2vu3.jpg (http://imageshack.us)
http://img107.imageshack.us/img107/4761/e3kh5.jpg (http://imageshack.us)
http://img521.imageshack.us/img521/4745/e4gb0.jpg (http://imageshack.us)
http://img521.imageshack.us/img521/4745/e4gb0.54489fa335.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=e4gb0.jpg)

http://img521.imageshack.us/img521/9663/e5fe6.jpg (http://imageshack.us)
http://img521.imageshack.us/img521/9663/e5fe6.65caded295.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=e5fe6.jpg)

ecr
08-09-07, 06:52
Montajcısını ağlatan film
Beyaz Melek filminin tanıtım gecesinde gözümü Mahsun Kırmızıgül'den ayırmadım. Gözleri ışıl ışıl parlıyor, yerinde duramıyor, kalp çarpıntısı sanki metrelerce öteden duyuluyordu. Kolay değil, Mahsun şimdilerde bir rüyasını gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyor. İlk kez senaryo yazmış. İlk kez film yönetmiş ve yine ilk kez beyazperde için kamera karşısına geçmiş... Ayrıca 3 milyon dolar bütçeli filmin tüm sorumluluğu da onun sırtına yüklenmiş. Yakından Kumanda okurları Beyaz Melek filmini daha proje aşamasındayken bu sütunlardan öğrendiler. Yazıyı "Sinema izleyicilerine gözyaşına boğacak yeni bir Babam ve Oğlum geliyor" diye bağlamıştım. Sanırım, yanılmayacağım. Mahsun yemin billah etti: "Ağabey, filmin montajını yapan arkadaş, bazı sahnelerde gözyaşlarını tutamayıp, montaj masasından kalkmak zorunda kalıyor..." Zaten Erol Günaydın, Yıldız Kenter ve Nejat Uygur gibi duayenlerin yanı sıra pek çok ünlü ve yetenekli oyuncuyu bu projede bir araya getiren neden sadece "para" olamazdı. Belli ki herkes, öykünün peşine takılmış. Deneyimli oyuncular, Mahsun'un yönetmenliğine ve ondan önce de "insanlığına" tam not veriyorlar. Bunca değerli oyuncuyu kırmadan incitmeden ama kafasındaki planın dışına da çıkmadan idare etmeyi başarmış. Yarattığı sinerji öyle koyuydu ki, sanki gece boyunca havada bıçakla kesilecekmiş gibi öylece duruyordu. Mahsun'un ilk yönetmenlik deneyimine dudak bükenler ya da alaya almak için pusuda bekleyenler vardır. Ama unutulmamalı ki kimse anasından yönetmen doğmuyor. Mahsun ile uzun uzun konuştum. Sinemanın teknik dilini de kavramış, ruhunu da benimsemiş. Başkasını bilmem ama ben umutluyum. Bu arada filmin bazı sahneleri Diyarbakır'da 45 derece sıcaklıkta çekildi. Mahsun da dahil olmak üzere bazı oyuncular çekimleri, kollarında "serumla" tamamlayabilmişler. Dördü hariç... Dört eski toprak Yıldız Kenter, Erol Günaydın, Nejat Uygur ve Arif Erkin... Onlar, gençleri hayretler içinde bırakan bir performans sergilemiş hatta herkesi çalışmaya ve sıcağa direnmeye teşvik etmişler. "Helâl olsun" dedim. Mahsun ve film ekibi senaryoyu "gizli servis raporu" gibi özenle saklamayı tercih ediyorlar. Öykü hakkında ağızlarından kelime almak neredeyse imkansız. Yaratılan bu gizemi "yeni ve etkili bir promosyon çalışması" olarak değerlendiriyorum. İşte işin "sihrini" bozmadan, senaryo ile ilgili önemli tüyolar: Ali'nin (Mahsun Kırmızıgül) kardeşi Reşat (Sarp Apak) ve kansere yakalanan babaları Ahmet'i (Arif Erkin) İstanbul'da tedaviye getirmeleriyle başlayan olaylar bir kaçma-kovalamacaya dönüşür. Ahmet'in yolu bir huzurevine düşer. Buradaki yaşlılar onun terk edildiğine inanıp, aralarında kalmasına izin verirler. Ahmet'in orada dinlediği öyküler, hayat görüşünün tamamen değişmesine neden olacaktır. Ahmet huzurevi sakinlerini Diyarbakır'a gezi yapmaya ikna eder. Ancak bu yolculuk bekledikleri "dinginlikte" geçmeyecektir...

Sabah-Yüksel Aytuğ

koobee24
09-09-07, 16:28
yüksel aytuğ çok güzel yazmış.mahsundaki sinema aşkını güzel yansıtmış ekleyen arkadaşa da teşekkür.

ecr
09-09-07, 18:23
bişey değil. ya bazıları belki de mahsun'un film çekmesini sevmeyecekler.. ama gerçekten, eminim ki güzel yapmıştır.. mahsun'un pek sevmesem de başarılı biri olduğunu biliyorum. yönetmenlik işinide kıvırmıştır o.

heyecanla bekliyorum bu filmi..

erten07
09-09-07, 18:50
http://img239.imageshack.us/img239/629/beyaz1nd4.jpg (http://imageshack.us)

http://img266.imageshack.us/img266/1104/beyaz2ay9.jpg (http://imageshack.us)

erten07
10-09-07, 14:34
http://img252.imageshack.us/img252/1341/beyaz21nn3.jpg (http://imageshack.us)

http://img249.imageshack.us/img249/1330/beyaz22ls9.jpg (http://imageshack.us)

http://img401.imageshack.us/img401/1678/beyaz25iu3.jpg (http://imageshack.us)

ve Erol Günaydın
http://img124.imageshack.us/img124/8721/beyaz23ax5.jpg (http://imageshack.us)

http://img66.imageshack.us/img66/8140/beyaz24pz4.jpg (http://imageshack.us)

seineb
14-09-07, 16:06
http://img482.imageshack.us/img482/4390/afis111ev7li6.jpg

Unutmayın! Gittiginiz her yerde bi kapınız olsun..

Afis cok gzl yaa, sarp'a bak yirim ben onuu:img-icecr senenin en bomba filmlerinden biri geliyooo!

koobee24
20-09-07, 15:23
http://img146.imageshack.us/img146/6681/beyazmeleknew2ag6im3.png (http://imageshack.us)
http://img261.imageshack.us/img261/6927/beyazmeleknewwbg3ty2.png (http://imageshack.us)

koobee24
20-09-07, 16:09
afişler çoğalmış bunları da yeni buldum.

http://img261.imageshack.us/img261/9230/beyazmelek3on7es6.png (http://imageshack.us)
http://img261.imageshack.us/img261/8986/beyazmelek5mr2zj7.png (http://imageshack.us)
http://img146.imageshack.us/img146/1694/beyazmelekonemliky2ul6.png (http://imageshack.us)
http://img261.imageshack.us/img261/3368/beyeazmelek4pb4tt7.png (http://imageshack.us)
http://img146.imageshack.us/img146/1777/bmzo5dz8.png (http://imageshack.us)

erten07
20-09-07, 20:28
http://img118.imageshack.us/img118/1614/mahsun1yj6.jpg (http://imageshack.us)

http://img502.imageshack.us/img502/9108/beymel1lr8.jpg (http://imageshack.us)

http://img217.imageshack.us/img217/8906/beymel4ta0.jpg (http://imageshack.us)

http://img118.imageshack.us/img118/3412/beymel5je1.jpg (http://imageshack.us)

http://img118.imageshack.us/img118/180/beymel6wv2.jpg (http://imageshack.us)

http://img512.imageshack.us/img512/5190/beymel9vl4.jpg (http://imageshack.us)

erten07
21-09-07, 09:45
http://img215.imageshack.us/img215/6195/beyazlk0.jpg (http://imageshack.us)

Senaryosunu kaleme alan Mahsun Kırmızıgül'ün aynı zamanda yönettiği ve rol aldığı "Beyaz Melek" filminin afişine sinema izleyicileri karar verecek.

Hollywood filmlerine tasarladığı afiş ve reklam kampanyalarıyla tanınan Emrah Yücel tarafından tasarlanan afişler filmin web sayfası www.beyazmelek.com adresinden sinemaseverlerin oylamasına sunuldu. Yücel bu kadar dev oyuncunun bir arada olduğu filmin afiş tasarımında çok zorlandığını belirtti. Kırmızıgül'ün eski dostu olduğunu ve yıllar önce, film yaparsa afişini kendisinin tasarlamak istediğini söyleyen Emrah Yücel, "Kırmızıgül ilk filmi olmasına rağmen, gerek oyuncu kadrosunu iyi gözleyerek ve gerekse senaryo olarak çok sağlam bir iş çıkarmış" dedi. 16 Kasım'da vizyona girecek filmde, Kırmızıgül'ün yanı sıra, Yıldız Kenter, Nejat Uygur, Lale Belkıs, Toron Karacaoğlu, Arif Erkin, Erol Günaydın ve Gazanfer Özcan gibi Türk tiyatrosuna sayısız oyuncu kazandıran, birçok oyunda rol alan usta isimler rol aldı.

erten07
21-09-07, 19:37
http://img95.imageshack.us/img95/8507/beymel7ae1.jpg (http://imageshack.us)

http://img95.imageshack.us/img95/3673/beymel8vq2.jpg (http://imageshack.us)

http://img242.imageshack.us/img242/5503/beymel2ru4.jpg (http://imageshack.us)

http://img242.imageshack.us/img242/204/beymel3xz3.jpg (http://imageshack.us)

http://img242.imageshack.us/img242/5042/beymel10uz1.jpg (http://imageshack.us)

erten07
22-09-07, 08:21
'Beyaz Melek'in müzikleri Prag'da hazırlanıyor

http://img170.imageshack.us/img170/1126/12e30ca2e5d32a4b8b22a47ji6.jpg (http://imageshack.us)

Mahsun Kırmızıgül, hem yazdığı, hem yönettiği, hem de başrolünde oynadığı 'Beyaz Melek' adlı filmin müziklerinin kayıtlarını yapmak için aranjörü Yıldıray Gürgen'le Prag'a gitti. Filmin müziklerini 8 besteciyle birlikte hazırlayan Kırmızıgül, kayıtları ise 110 kişilik Prag Senfoni Orkestrası'yla birlikte yapıyor. Kayıtlara 40 kişilik vokal ekibi de katkıda bulunuyor. Bir Türk filminde ilk kez bu kadar kalabalık bir orkestranın görev yapacağını belirten Kırmızıgül, kayıtları tamamladıktan sonra filmin montaj işlemleri için Londra'ya uçacak.

koobee24
22-09-07, 16:18
arkadaşlar şu siteden afişlere oy verebilirsiniz seçin birini.
http://www.beyazmelek.com/afis.html

koobee24
22-09-07, 16:25
ben şunu beğendim mesela.

http://img128.imageshack.us/img128/6125/14hm0.jpg (http://imageshack.us)

koobee24
25-09-07, 13:20
‘Beyaz Melek’ şaşırtacak...

Mahsun Kırmızıgül’ün ilk filmi ‘Beyaz Melek’ kasım ayı ortalarında sinemalarda olacak...

Mahsun Kırmızıgül ve sinema deyince yoğun bir önyargıyla karşılaşmak mümkün...

Dudak bükenler var...

Aslında bence filmin başarılı olmasını sağlayacak önemli etkenlerden biri de bu...

Ters köşeye yatırmak...

Beklenmeyeni yapmak...

Bunu Mahsun’un avantajı olarak görüyorum...

Senaryo çok iyi...

Oyuncular muazzam...

Mahsun’un heyecanı, gözlerindeki ışıltı bile başarılı olacağını gösteriyor...

Ailece seyredilecek, mizahın dozunda kullanıldığı, sırıtmadığı...

Hüznün bol olduğu...

Dünü, bugünü, yarınları düşündürecek bir film geliyor...

Filmin her aşamasında özenle durulduğunu biliyorum...

En ufak detayı dahi defalarca gözden geçiriliyor...

Senaryoda, kamera arkasında, kamera önünde, montajda, filmin müziklerinde titiz çalışan, sürekli sorgulayan, en iyiyi arayan bir Mahsun var...

Güzel olacak... Güzel...

Filmin galasını sabırsızlıkla bekliyorum...

Seyredince de yazarım...

koobee24
25-09-07, 13:28
ekşi sözlükten filmin müzikleri ile ilgili bir yazı.hoşuma gittiği için ekleyeyim dedim.

mahsun kırmızıgül' ün yanına filmin müziklerini yapan yıldıray gürgen' i ve senfonik orkestra düzenlemelerini yapan tevfik akbaşlı' yı da alarak prag' a gittiği, the city of prague philharmonic orchestra' ya ve prag opera korosuna orijinal soundtrack score' unu gururla çaldırdığı, söylettiği film.

film yapımcılarımızın halkı enayi yerine koyup üç otuz paraya cıs tak - cıs tak tarzındaki elektronik süprüntüyü film müziği diye yutturduğu şu ortamda, repertuarlarında lost highway, the ring, dune, phantom of the opera, the iron mask, hitchhikers guide to the galaxy gibi filmler bulunduran dünyanın en baba soundtrack orkestrasına ilk filminin müziğini çaldıran, orkestra stüdyosunun anı duvarına ilk kez bir türk soundtrack' inin adını altın harflerle yazdıran, orkestradan, şeften, korodan ve teknik ekipten "olağanüstü bir müzikti, çok etkilendik," yorumları alınca ülkesine sevinçten ağzı kulaklarında dönen mahsun kırmızıgül' ün seviyeyi ne kadar yukarı taşımak istediğinin kanıtıdır...

memlekete hayırlı, işportacılara ibret olsun.

koobee24
25-09-07, 15:30
http://img178.imageshack.us/img178/7092/02vq5.jpg (http://imageshack.us)
http://img209.imageshack.us/img209/8883/06ct5.jpg (http://imageshack.us)

omayra73
28-09-07, 07:57
http://img487.imageshack.us/img487/6782/1450603067775b2028faep1.jpg (http://imageshack.us)

http://img487.imageshack.us/img487/9416/1450605883d7c9ff197ftc3.jpg (http://imageshack.us)

http://img152.imageshack.us/img152/5154/1450609215e76d8281a8fu2.jpg (http://imageshack.us)

http://img152.imageshack.us/img152/7032/14506162790e86934986gh9.jpg (http://imageshack.us)

koobee24
28-09-07, 16:24
http://img208.imageshack.us/img208/5302/mahsunkrmzglbeyazmelek0xr0.jpg (http://imageshack.us)
http://img250.imageshack.us/img250/640/mahsunkrmzglbeyazmelek0fz5.jpg (http://imageshack.us)
http://img526.imageshack.us/img526/1747/mahsunkrmzglbeyazmelek0wo0.jpg (http://imageshack.us)

http://img209.imageshack.us/img209/2445/mahsunkrmzglbeyazmelek0zh4.jpg (http://imageshack.us)
http://img337.imageshack.us/img337/4272/mahsunkrmzglbeyazmelek0na7.jpg (http://imageshack.us)
http://img214.imageshack.us/img214/7976/mahsunkrmzglbeyazmelek0jx6.jpg (http://imageshack.us)
http://img214.imageshack.us/img214/8906/mahsunkrmzglbeyazmelek0ig4.jpg (http://imageshack.us)
http://img409.imageshack.us/img409/2461/mahsunkrmzglbeyazmelek0dq3.jpg (http://imageshack.us)

http://img128.imageshack.us/img128/6484/mahsunkrmzglbeyazmelek0yw7.jpg (http://imageshack.us)
http://img128.imageshack.us/img128/5588/mahsunkrmzglbeyazmelek0ot4.jpg (http://imageshack.us)

erten07
29-09-07, 10:43
Mahsun'u takdir ettim

"Beyaz Melek" filminde huzurevinde çalışan bir görevliyi oynayan Yavuz Bingöl, izleyici rekoru kıracaklarını açıkladı.

http://img205.imageshack.us/img205/9591/4165183sj2.jpg (http://imageshack.us)http://img299.imageshack.us/img299/570/4165194fq3.jpg (http://imageshack.us)

Mahsun Kırmızıgül'ün hem senaryosunu yazıp hem de yönetmenliğini üstlendiği filmde başrol oynayan Bingöl, "Filmde Yıldız Kenter gibi duayenlerle birlikte rol almaktan dolayı çok mutluyum. Mahsun çok iyi bir iş çıkardı, kendisini takdir ettim. Çok iyi bir senaryo yazmış" diye konuştu.

koobee24
29-09-07, 16:06
hayır daha çıkmadı afiş bile belirlenmedi.kasım'ın başında ancak çıkar fragman.iddialı bir fragman da hazırlarlarsa ii bir gişe yapar.

~*~NaR-ı GüL~*~
30-09-07, 16:26
Hikayesi gercekten cok güzel...bir cok usta oyuncuyu bir araya getirmis mahsun kirmizigül...Ali Sürmeli'nin de bu oyuncu kadrosunun icinde olmasi benim icin cok sevindirici bir durum oldu...yurt disinda oldugum icin seyretme imkanim yok ne yazik ki...seyretmeyi o kadar cok isterdim ki...

Resimler icinde cok tesekkürler koobee24...uzun zamandan sonra Ali Sürmeli'yi görmek cok güzel..:img-yes:

koobee24
02-10-07, 15:46
http://img409.imageshack.us/img409/2221/beyaz20melek20foto6jo9.jpg (http://imageshack.us)
http://img252.imageshack.us/img252/4287/dsc0003js0.jpg (http://imageshack.us)
http://img402.imageshack.us/img402/329/dsc0051pf0.jpg (http://imageshack.us)
http://img252.imageshack.us/img252/4181/dsc0053jl5.jpg (http://imageshack.us)
http://img402.imageshack.us/img402/9249/dsc0070bj4.jpg (http://imageshack.us)

http://img409.imageshack.us/img409/4758/dsc0164qe0.jpg (http://imageshack.us)
http://img252.imageshack.us/img252/7489/dsc0167po0.jpg (http://imageshack.us)
http://img409.imageshack.us/img409/6751/dsc0194gb2.jpg (http://imageshack.us)

mahsunn abii
09-10-07, 12:21
beyazmelek.com dan
----------YÖNETMEN GÖRÜŞÜ-------------

Yaşlı insanların bugün yaşadıkları dramlar, her zaman kamuoyu ahlakında ve kişisel vicdanlarımızda acı verici ve biraz da utandırıcı bir figür olarak var olmaya devam ediyor. Bir zamanlar, modern toplum öncesinde toplumlarımızın bilgi birikimini, hayat tecrübesini, ahlaki birikimini temsil eden bu insanlar toplumlarımızda hak ettikleri yeri alarak baş üstünde tutuluyordu. Uzun zaman toplumun gereksiz işe yaramaz bir bölümü değil, bizzat yaşamımızın göz ardı edilemez, ihmale gelmez, olmazsa olmaz bir parçası olarak yaşadılar. Okuma yazmanın, yazılı kültürün henüz çok gelişmediği bu zamanlarda toplumun birikiminin genç kuşaklara aktarılmasının tek yolu bu insanlardı. Bu anlamda insanlık geldiği bu günkü yeri bir anlamda yaşlı insanlara borçludur.
Modern zamanlarda yaşlı insanların bu durumu, ne yazık ki geri dönülmez bir şekilde bozuldu. Toplumlar artık yaşlı insanların birikimine ihtiyaçları kalmadığına karar verdiler. Örgün eğitimin yaygınlaşması, bilgisayarlar, yazılı kültürün gelişmesi genç kuşakların hayata hazırlanması ve toplumun devamı için hayat tecrübesine ihtiyaç kalmadığı izlenimi doğurdu. Toplumlarımız genç işgücüne değer verdiği için çılgınca bir gençlik ve gençleşme koşuşturması başladı. Estetik cerrahi, spor salonları, moda çılgınlığıyla bu gençleşme arzusuna yanıt verilmeye çalışıldı. Yaşlanmak fikri artık yaşamın yeni ve değerli bir başka aşaması olarak kabul görmez oldu. Yaşlanmak korkulacak ve arzu edilmez bir şey haline geldi. Mümkün olan her yolla yaşlanma durdurulmaya ya da gizlenmeye çalışıldı.
Acı biçimde yaşlı insanları çevremizde, yakınlarımızda bile görmeye katlanamaz olduk. Evlerimizde, ulaşım araçlarında ya da iş yerlerimizde onları görmek canımızı sıkar oldu. Bu hem onların işe yaramaz olduğu fikrinden hem de onlara yaklaşımımızdan doğan gizli vicdani rahatsızlığımızdan kaynaklanıyordu. En akla yakın davranış onları gözden uzak bir yerlere yollayıp unutmaktı. Böyle bir yaklaşım tüm sorunlarımızı çözecek gibiydi. Ne de olsa işleri bitmişti. Bizimle değil, kendi gibi insanlarla birlikte, yaşamlarının kalan kısmını geçirmek üzere özel yerlere yollanmalıydılar. Üstelik yaşlılar özel bakım ve sürekli tıbbi gözetim isteyen bir topluluktu. Bunu da en iyi kendileri için hazırlanmış huzurevleri, bakımevleri ve yaşlı çiftliklerinde bulabilirdiler.
Bu sözde akılıcı ve insani yaklaşım zengin fakir ayrımı olmaksızın tüm toplum kesimleri tarafından kolayca kabul gördü. Yavaş yavaş ihtiyarları yaşamlarımızdan çıkarıp huzurevlerine yollamaya başladık. Kendimizi ve anne babalarımızı bunun en doğru çözüm olduğuna ikna ettik. Bavullarını toplayıp her seferinde kendilerini asla ihmal etmeyeceğimize dair garantiler ve sözler vererek huzurevlerine bıraktık.
Ancak bu mutlu ve sözde akılcı yaklaşım umduğumuz gibi yürümedi. Zaman zaman huzurevlerinden basına, medyaya yansıyan can sıkıcı haberlerle şoke olduk.
İşler umduğumuz gibi gitmiyordu. Bu gözden uzak binalarda anne babalarımıza, teyzelerimize, halalarımıza hiç de iyi davranılmıyordu. Dövülmeler, işkence, eziyet haberleri unutmak istediğimiz bu insanları yeniden hatırlattı ve tedirgin modern vicdanımızı zaman zaman rahatsız etti. Görevlileri, kurumların yöneticilerini ahlaksızlık ve vicdansızlıkla suçlayıp cezalandırılmalarını talep ettik. Cezalandırıldılar da. Ancak sorunlar ve haberlerin ardı arkası kesilmedi. Çünkü görevlilerin, bakıcıların, yöneticilerin içimizi sızlatan davranışları, vicdandan nasibini almamış insanların müstakil davranışları değildi. Çünkü onlar da, bizde olan ve yaşlı insanları gereksiz görüp huzurevlerine dolduran aynı zihniyet ve tutumun devamı olan davranışlar sergiliyorlardı. Bu bağlantıyı görmemekte ısrar ettik. Ahlaki ve vicdani sorumluluklarımızdan kaçmaya çalıştık.
İşte yaşlı insanlarla ilgili bir film yaparken niyetimiz tam da bu ahlaki sorumluluğumuzu vurgulamaktır. Bir huzurevinde zorunlu olarak ya da rastlantısal olarak bir araya gelmiş bir grup yaşlı insanın hikayeleri aracılığıyla sözde modern ve akılcı toplumuzun bu konuda nasıl çuvallamış olduğunu gösterebilmektir. Niyetimiz medyada gördüğümüz korkunç manzaraların bir benzerini yaratarak seyirciyi irkiltmek değildir. Zaten böyle bir yaklaşımın izleyicilerimize geçici bir öfke dışında fazla bir şey kazandırmayacağını düşünüyoruz. Sorunumuz nerde ne zaman olursa olsun yaşamın tükenemeyeceği fikridir. Hayatın ritmi huzurevlerinde yavaşlamış olsa bile asla durmamaktadır. Bizim yani yaşlı olmayan insanların ayrıcalığı sandığımız tüm durumlar ve duygular huzurevlerinde buharlaşmamaktadır. Sadece beklemeye çekilip sessizleşmektedir. Ancak uygun koşullarda ölümle daha çok ilişkilendirdiğimiz bu dünyada her türlü insani duygu can bulmakta, zaman zaman da şaşırtıcı yaşam patlamaları yaşanabilmektedir.
Genç insanlara bırakılmış huzurevi dışındaki dünyanın uzağında, başka çareleri olmadığından birbirlerine sıkı sıkıya kenetlenmiş bir grup insan, hayatlarını anlamlı bir biçimde sürdürmeye çalışırken, dışardan gelecek birazcık destekle kendi mutluklarını yakalarken huzurevi dışındaki insanlar da mutluluk ve şevkat verebileceklerini kanıtlayacaklardır.
Bu destek ve şans doğulu yaşlı bir adam, ailesi ve köyündeki hemşerilerinden gelecektir. Doğunun batıdan bir dizi konuda olduğu gibi, yaşlı insanlara bakışta da bir farklılığı olduğunu düşünüyoruz. Batının her şeyi paraya ve bireyciliğe hapsetmiş bakışına rağmen, doğu aynı ölçülere gereğinden fazla bir önem vermemektedir. Doğu, insanların mutluluğu için bu ölçülerin dışına çıkmak gerektiğini uzun zamandır bilmektedir. Batıya rasyonel gelmeyen bu yaklaşımda, ekonomik olan her zaman insani olandan sonra gelmektedir. Yaşlılar bu nedenle doğu toplumlarında izole olmadan yaşayabilmektedirler. Yaşamı yaratıp yeni kuşaklara devrettikleri için kolay ödenmez bir gönül borcuyla anılırlar. Haklarını helal etmeleri istenir. Ekonomik bir getirileri olmasa da salt bu hakları bile onların toplumun dışına atılmalarını ayıp hale getirir.
Niyetimiz batının yaşlılara bakışında eksik olan bu yanı öne çıkarmaktır. Aile kurumunun bir dizi sosyal güvenlik kurumdan çok daha işlevsel ve yaşamı insani hale getiren bir kurum olduğunu vurgulamaktır. İnsanların biraz daha sorumluluk ve anlayışla yaşamın kalitesini ve insaniliğini nasıl arttırabileceklerini örneklemektir. Bunun da doğudan batıya küstahça öğütler olarak görmemek gerekir. Bu yaklaşıma bizim de ihtiyacımız var. Bizim toplumlarımız da değişirken değerlerimiz ciddi erozyonlara uğradı. Yaşamın her şeyden daha değerli olduğunu bizler de unutmaya başladık. Amacımız oryantalist bir yaklaşım ya da doğuyu idealize etmek değildir. Ancak doğunun biraz sönükleşmeye başlamış ruhunu elimizden geldiğince parlatmaya çalışmaktır. Çünkü dünyanın büyük bölümünde çok uzun zamandır unutulmuş bazı değerler doğuda hala parlamaya devam etmektedir. Doğudan öğrenmek kimse için bir zayıflık olarak görülmemelidir. Tıpkı bizim batıdan öğrendiklerimizden gocunmadığımız gibi.
Yaşlı insanlara borçluyuz. Yaşamlarını, hayatı devam ettirmek için gün be gün tüketmiş bu insanlara borçluyuz. Bunun karşılığını toplumun uzağındaki huzurevlerinde yaşatarak ödeyemeyeceğimiz açıktır. Onurlu ve insani koşullarda, hayattan ve sevdiklerinden uzaklaşmadan, topluma hala vermeye devam ederek yaşamayı hak ettiklerine inanıyoruz. Bu durumdan sadece yaşlılar değil tüm toplum kazançlı çıkacaktır. En azından utangaç vicdanlarımızdaki yük hafifleyecektir. Kaybettiğimiz insanlığımızdan bir şeyleri yeniden bulabiliriz belki.
Yaşlılarla ilgili bir film yapmak film yapımcıları için riskli bir durumdur. Her şeyden önce sinemanın asıl izleyici kitlesini oluşturan gençler düşünüldüğünde.. Ancak bu nedenden dolayı yaşlılarla ilgili bir film yapmaktan kaçınmak yukarda tarif etmeye çalıştığımız ahlaki sorumluluklarından da kaçmak anlamına gelecektir. Biz böyle kaygılar duymuyoruz. Hikayemizin cazibesi bir yana, filmimizde oynama nezaketini gösteren oyuncu kadrosunun Türkiye’de oyunculuk kariyeri ve birikimi açısından temsil ettiği düzey, filmimizin geniş izleyici kitleleriyle buluşacağı yolunda bizi cesaretlendirmektedir.

Mahsun KIRMIZIGÜL

koobee24
09-10-07, 18:45
Yapımcılığını Murat Tokat ve A. Levent Üngör'ün üstlendiği, senaryosunu kaleme alan Mahsun Kırmızıgül'ün aynı zamanda yönettiği 'Beyaz Melek' adlı sinema filminin müzikleri de tamamlandı… Dünyanın en iyi orkestrası olarak gösterilen 140 kişilik müzisyenden oluşan 'The City Of Prague Film Harmonic' ve 'Prague Opera Korosu'nun yanı sıra dünyaca ünlü düdük virtiözü Jivan Gasparyan'ın çaldığı müzikler, Türkiye'de bir ilk oldu.

Gasparyan, Türkiye'de sekiz ayrı besteci tarafından bestelenen müzikleri çaldı ve Mahsun Kırmızıgül’ün başarısını tebrik ederek; “Mahsun'u film müziklerine gösterdiği özenden dolayı kutluyorum. Dünya standardında bir iş oldu' diye konuştu. Dünyanın en ünlü senfoni orkestralarıyla çalan, Peter Gabriel, Lionel Ritchie, Michael Brook, Hans Zimmer, John Williams gibi tanınmış müzisyenlerle çalışan Gasparyan, ayrıca Ronin ve Gladyatör filmlerinde de sanatını konuşturmuştu.

Film orkestrasını yöneten şef Adam Klemens, Kompozitör Teyfik Akbaşlı ve filmin genel müziklerini besteleyen Yıldıray Gürgen ile birlikte İstanbul- Prag arasında yoğun bir çalışma trafiğinden sonra müzikleri tamamlayan Mahsun Kırmızıgül; “Yıldıray ile filmin müzikleri hakkındaki hayalimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Beyaz Melek'in müziklerinde bizim gibi hayalleri olan sekiz ayrı arkadaşlarımızla birlikte çalışıp, çok önemli bir iş çıkardığımıza inanıyorum' dedi. 16 Kasım 2007'de sinema perdesinde izleyicileriyle buluşacak olan “Beyaz Melek” filmini müziklerinde ayrıca dünyada önemli bir yeri olan Türkiye'nin en önemli keman virtüözü Cihat Aşkın da yer aldı.

Senaryosundan çok müzikleriyle de konuşulacak “Beyaz Melek” bakalım ünlü türkücüye başarı getirecek mi?

koobee24
09-10-07, 19:05
http://img529.imageshack.us/img529/1816/66366025vc2.jpg (http://imageshack.us)
http://img529.imageshack.us/img529/1816/66366025vc2.759ad24bac.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=529&i=66366025vc2.jpg)http://img158.imageshack.us/img158/2524/65984314bl1.jpg (http://imageshack.us)

koobee24
10-10-07, 21:01
arkadaşalara gösterdim de afişi adamlar benle dalga geçtiler ya yazan yöneten mahsun kırmızıgül yazısını görünce.bu film iş yapamz dediler ama mahsun inşallah yine şaşırtır onları.zaten film için en büyük tehlike bu yani mahsun'a olan önyargı inşallah film izlendikçe bu önyargı da kalkacaktır.

mahsunn abii
11-10-07, 11:21
boş ver abi ya mahsun abi şimdi başkalarının dediğine göre yaşasaydı
hiç yoktu şimdi ,
ama o en iyisini yapıp kimseye aldırış etmeden kimseye takılmadan
sadece kendi sanatını yapıyor
ve başarlı oluyor.
kaset satışları ortada
oynadığı dizilerin reytingleri ortada

yani daha ne olsun...

adam şimdi yönetmende oldu :)

bette
11-10-07, 20:30
Beyaz Melek'in web sitesi yenilenmiş..

Güzele olmuş.

Yeni resimler var orda.

İlgilenenlere duyrulur.. ;)

koobee24
12-10-07, 16:06
MAHSUN KIRMIZIGÜL'ÜN YAZIP YÖNETTİĞİ 'BEYAZ MELEK' FİLMİNİN MÜZİKLERİNE, DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLER İMZA ATTI.

Mahsun Kırmızıgül'ün hem senaryosunu yazıp yönettiği hem de başrolü üstlendiği 'Beyaz Melek' filminin müziklerine, 140 kişilik The City Of Prague Film Harmonic ve Prague Opera Korosu ile dünyaca ünlü duduk ustası Djivan Gasparyan imzasını attı.

Usta oyuncuları kadrosunda buluşturan 'Beyaz Melek' filminin müzikleri de nihayet tamamlandı. Dünyanın en iyi orkestrası olarak gösterilen The City Of Prague Film Harmonic ile Prague Opera Korosu ve dünyaca ünlü duduk ustası Djivan Gasparyan, film müziklerine birlikte imza attı. Sekiz ayrı bestecinin eserlerini çalan Gasparyan, 'Mahsun'u film müziklerine gösterdiği özenden dolayı kutluyorum. Dünya standardında bir iş oldu' dedi.

160 bin dolara mâl oldu

Orkestra şefi Adam Klemens, kompozitör Teyfik Akbaşlı ve filmin genel müziklerini besteleyen Yıldıray Gürgen'le birlikte İstanbul-Prag arasında yoğun bir trafik yaşayan, sonunda müzik çalışmasını tamamlayan Mahsun Kırmızıgül, 'Çok önemli bir iş çıkardığımıza inanıyorum' diye konuştu. 16 Kasım'da izleyiciyle buluşacak olan 'Beyaz Melek' filminin müziklerinde keman virtiözü Cihat Aşkın da yer aldı. Kırmızıgül bu çalışma için yaklaşık 160 bin dolar harcadı.

koobee24
15-10-07, 15:17
http://img155.imageshack.us/img155/5757/birgunjk9.jpg (http://imageshack.us)

koobee24
16-10-07, 13:49
Film Hakkında
Türkiye’nin en önemli sanatçılarından Mahsun Kırmızgül, yorumcu, besteci ve hatta klip yönetmeni olarak, sanatçı kimliği ve yetenekleriyle Türk müzik dünyasına damgasını vurmuş bir sanatçı...

Doğu kökenli bir müzisyen olarak, sanatını özellikle batılı şehirlerde milyonlara sevdirmesi de ayrı bir başarı öyküsü.

Yıllardır kendisine sinema filmlerinde neden yer almadığını soranlara “Doğru projenin eline henüz ulaşmadığını” söyleyen Mahsun Kırmızıgül, artık Türk sinemasını senaryosunu kendisinin kaleme aldığı, yönettiği ve aynı zamanda rol aldığı ‘Beyaz Melek’ ile büyülemeye hazırlanıyor.

15 Kasım 2007’de Avrupa’da sinemaseverlerle buluşacak olan ‘Beyaz Melek” bir grup insanın hayata ve birbirlerine duyduğu derin ve içten sevginin hikayesi.

Beyaz Melek 2000'li yıllarda yükselişe geçen Türk sinemasına yeni bir soluk katacak özel bir film.

Film bu özel oluşunu sadece Mahsun Kırmızıgül’ün duru ve içten yönetmenliğiyle değil, ayrıca kadrosunda barındırdığı bir çok dev sanatçının performanslarıyla da sağlamlaştırıyor.

Doğu’nun ve Doğuu insanının büyülü yapısını son derece görkemli sahnelerle izleyiciye sunan filmde, Doğu’dan Batı’ya, mekteplisinden okul görmemişine, şehirlisinden köylüsüne, gencinden yaşlısına herkesin yaşayıp etkileneceği sevginin her türlü motifi hem duygusal, hem de esprili bir dille anlatılıyor.

Kalplerimizi ısıtan tüm anlar ve bizi biz yapan tüm değerlerimiz belki de daha önce hiç düşünmediğimiz şekilde ‘Beyaz Melek’te seyirciyle buluşuyor.
Ve ‘Beyaz Melek’ diyor ki: ‘Sevgi, insanoğlunun asla yarına ertelenmeyecek en büyük ve en görkemli eylemidir.

koobee24
16-10-07, 13:52
Ali'nin (Mahsun Kırmızıgül) ve kardeşi Reşat’ın (Sarp Apak) babaları Ahmet'i (Arif Erkin) İstanbul'da tedaviye getirmeleriyle başlayan olaylar bir kaçma-kovalamacaya dönüşür.

Ahmet'in yolu tesadüfen bir huzurevine düşer. Buradaki yaşlılar onun terk edildiğine inanıp, aralarında kalmasına izin verirler. Ahmet yepyeni bir dünya ve o dünyanın kahramanlarıyla tanışır.

huzurevinin ne olduğunu hayatlarında ilk defa öğrenen Ali ve Reşat bu trajedi karşısında hayrete düşerler; Onların yaşadığı yerlerde yaşlı insanların bu kadar yalnızlığa, vefasızlığa ve hatta şiddete maruz kalmaları kabullenilemez.

Huzurevindeki bu sıcak ve güzel insanların dostluğu karşısında, Ahmet onları Diyarbakır’a kendi köyüne davet etmeye karar verir.

Ancak Batı’nın bu yalnız insanlarını Doğu’nun sıcak ve büyülü dostluklarına taşıyan bu yolculuk
kimi zaman trajik, ama bir o kadar da görkemli ve heyecanlı serüvene dönüşür...

koobee24
16-10-07, 14:07
Beyaz Melek isimli filmini tamamlayan Mahsun Kırmızıgül, 3 milyon izleyici hedefliyor.

Yapımcılığını Murat Tokat ve A. Levent Üngör'ün üstlendiği, senaryasunu kaleme alan Mahsun Kırmızıgül'ün aynı zamanda yönettiği ve rol aldığı 'Beyaz Melek' vizyona girmek için gün sayıyor. 7 hafta süren çekimler, İstanbul, Adapazarı, Tuzgölü ve Diyarbakır'da yapılmıştı. Beyaz Melek, 250 kopya film ile Avrupa'da ise 120 kopya film ile görterime girmeye hazırlanıyor. Keke Ali rolüyle izleyicinin karşısına çıkacak olan Mahsun Kırmızıgül, "Bu film yılın en iddialı filmi olacak. Oyunculardan set işçisine kadar sette yemeklerimizi getiren arkadaşlara kadar herkes büyük bir emek verdi, herkes büyük bir aşkla bu film için çalıştı. Bugüne kadar yapılan hangi filmde böyle bir kadro var. böyle dev bir kadro bugüne kadar hiçbir filmde olmadı. Hedefimiz en az 3 milyon seyirci. Bunu da başaracağımıza inanıyorum" dedi. / Akşam

koobee24
16-10-07, 14:13
mahsun en az 3 milyon seyirci demiş inşallah ama bunu yapmak da çok zor medya desteği almadan reklamını yaptırmadan.tv reklamı yapılır herhalde iddialı bir fragman, görkemli bir gala yapılırsa, filme güzel bir şekilde dikkat çekilirse bu rakam olmasa da 1 milyon barajı rahat geçilir. film izlendikçe mahsun'a olan önyargı da kalkar diye düşünüyorum.bu da izleyici sayısını arttırabilir.

koobee24
16-10-07, 14:44
İLK MİLLİ MANKEN
Mahsun Kırmızıgül'ün Beyaz Melek' filmiyle 26 yıl sonra sinemaya dönen ilk 'milli mankenimiz' Lale Belkıs:

'Beyaz Melek'te Dicle'yi yaktığımız sahne süperdi
* 26 yıllık bir aradan sonra 'Beyaz Melek'le sinemaya dönüyorsunuz. Neden bu kadar uzun bir ara verdiniz?
En son 1981'de 'Bir Kırık Aşk Hikayesi' adlı filmde oynadım. Gelen pek çok sit-com tarzı televizyon projesini de bana uygun rol almadığı için reddettim. İzleyicideki neredeyse bilinçaltına sızmış Lale Belkıs imajını zedelemeye hakkım yok. Bir de hep kötü kadın rolleri geldi bana, onlardan kaçtım.

* Özlemediniz mi sinemayı?
Çok özledim. Ayrıca film piyasasından uzak kaldım ama televizyonda sıklıkla gösterilen filmlerimiz sayesinde üçüncü kuşakla tanışma fırsatını yakaladım.

* Nasıl geldi teklif size? Rolünüzden biraz bahseder misiniz?
Atilla Dorsay Bey önermiş beni. Terk edilmiş, huzurevinde yaşayan eski bir şarkıcıyı oynuyorum.

* Çekimler nasıl geçti?
Çok iyi geçti. 87 kişilik bir ekiptik. Tek münakaşımız bile olmadı ne yönetmenle, ne yapımcılarla. Sevgi bağı içindeydik ve benim için çok güzel bir anı oldu. Mesela gece çalışıyorduk; Dicle'nin önündeydik, ışıklar yandı çekim yapılıyor... O sırada horozlar ötmeye başladı. Horozlar sabah oldu zannetmiş. Ayrıca Dicle'yi yakma sahnesini de unutamam...

koobee24
16-10-07, 14:47
dicle nasıl yandı ki ? bayağı görkemli sahne var o zman filmde.böyle sahneler güzel olur filme olan ilgiyi arttırır.

koobee24
18-10-07, 14:53
Londra yolcusu

Mahsun Kırmızıgül, senaryosunu yazıp yönettiği 'Beyaz Melek' isimli filmin montajını tamamlamak üzere Londra'ya gitti. Son günlerde eski aşkı Bade İşçil'in yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Mahsun, "Geçmişimle ilgili tek bir kelime konuşup deşifre olmam. Ben sadece işimle gündeme gelmek istiyorum" dedi. Mahsun, filmine çok güvendiğini de belirtti.
http://img522.imageshack.us/img522/139/cc2664f4dd92324a95f0fc6fw1.jpg (http://imageshack.us)

koobee24
18-10-07, 14:59
arkadaşalr bu arada beyaz melek'in fragmanı http://www.beyazmelek.com/ sitesinde yayınlanıyor isteyen oradan izleyebilir.

fragmanı şimdi izledim de fragmanın ilk başları dram olarak işte huzur evindeki insanların yaşayışalrı ile ilgili gidiyor son 35-40 saniyede hareketleniyor falan müzik de güzel zannedersem güzel bir film bekliyor bizi.

strega
18-10-07, 17:26
bu filmi bende merakla bekliyorum ve güzel bir film olduğuna inanıyorum ama ben sitesinde fragmanını izleyemedim koobee24 sen nasıl izledin merak ettim.

koobee24
19-10-07, 13:58
ana sayfada fragman yazıyor onu tıklayınca bir yazı çıkıyor quicktime ile ilgili onda da sağ taraftakini tıklayınca yavaş yavaş dolmaya başlıyor.

bette
19-10-07, 14:49
ana sayfada fragman yazıyor onu tıklayınca bir yazı çıkıyor quicktime ile ilgili onda da sağ taraftakini tıklayınca yavaş yavaş dolmaya başlıyor.

Ben seyredemedim fragmanı ya.. Denedim ama açılmadı :icon_sorr

Ama 1.afişin,Sürmeli'nin olduğu afişin seçilmiş olması süperr :happy0064

koobee24
19-10-07, 15:05
youtube'a girip beyaz melek yazın bulursunuz oraya yüklenmiş isterseniz özelden de mesaj atabilirim.

bette
19-10-07, 15:13
youtube'a girip beyaz melek yazın bulursunuz oraya yüklenmiş isterseniz özelden de mesaj atabilirim.

Tamamdır sağolun,bende az önce oraya baktım ve buldum..

:img-wink:

Fragman gerçekten de çok süper. Özellikle replikler çok dokundurucu ve sonlara doğru başlayan müzik harika..

koobee24
19-10-07, 15:22
http://img144.imageshack.us/img144/3078/beyazmelekfragmanyazanvgp8.jpg (http://imageshack.us)

http://img144.imageshack.us/img144/7927/beyazmelekfragmanyazanvjl4.jpg (http://imageshack.us)

http://img231.imageshack.us/img231/900/beyazmelekfragmanyazanvib7.jpg (http://imageshack.us)

http://img231.imageshack.us/img231/8388/beyazmelekfragmanyazanvbn6.jpg (http://imageshack.us)

http://img529.imageshack.us/img529/885/beyazmelekfragmanyazanvgv5.jpg (http://imageshack.us)

http://img144.imageshack.us/img144/3893/beyazmelekfragmanyazanvxe1.jpg (http://imageshack.us)

http://img144.imageshack.us/img144/386/beyazmelekfragmanyazanvsp0.jpg (http://imageshack.us)

http://img144.imageshack.us/img144/3605/beyazmelekfragmanyazanvaj8.jpg (http://imageshack.us)

http://img529.imageshack.us/img529/3076/beyazmelekfragmanyazanvzy3.jpg (http://imageshack.us)

http://img144.imageshack.us/img144/1441/beyazmelekfragmanyazanvsp4.jpg (http://imageshack.us)

http://img231.imageshack.us/img231/6866/beyazmelekfragmanyazanvdt7.jpg (http://imageshack.us)

koobee24
19-10-07, 16:00
http://img231.imageshack.us/img231/1350/beyazmelekfragmanyazanvee5.jpg (http://imageshack.us)

http://img231.imageshack.us/img231/2148/beyazmelekfragmanyazanvqc5.jpg (http://imageshack.us)

http://img231.imageshack.us/img231/5403/beyazmelekfragmanyazanvdb9.jpg (http://imageshack.us)

http://img529.imageshack.us/img529/5930/beyazmelekfragmanyazanvwc9.jpg (http://imageshack.us)

http://img529.imageshack.us/img529/7664/beyazmelekfragmanyazanvev1.jpg (http://imageshack.us)

http://img231.imageshack.us/img231/5047/beyazmelekfragmanyazanvfs5.jpg (http://imageshack.us)

http://img529.imageshack.us/img529/6107/beyazmelekfragmanyazanvhy0.jpg (http://imageshack.us)

http://img144.imageshack.us/img144/3720/beyazmelekfragmanyazanvul6.jpg (http://imageshack.us)

http://img529.imageshack.us/img529/5958/beyazmelekfragmanyazanvax0.jpg (http://imageshack.us)

http://img144.imageshack.us/img144/748/beyazmelekfragmanyazanvjs6.jpg (http://imageshack.us)

koobee24
19-10-07, 17:10
http://img231.imageshack.us/img231/3521/beyazmelekfragmanyazanvqr2.jpg (http://imageshack.us)

http://img231.imageshack.us/img231/3408/beyazmelekfragmanyazanvwq1.jpg (http://imageshack.us)

http://img529.imageshack.us/img529/2923/beyazmelekfragmanyazanvhy8.jpg (http://imageshack.us)

http://img529.imageshack.us/img529/520/beyazmelekfragmanyazanvvx6.jpg (http://imageshack.us)

http://img231.imageshack.us/img231/4816/beyazmelekfragmanyazanvbw4.jpg (http://imageshack.us)

http://img529.imageshack.us/img529/8503/beyazmelekfragmanyazanvun5.jpg (http://imageshack.us)

http://img529.imageshack.us/img529/9246/beyazmelekfragmanyazanvst8.jpg (http://imageshack.us)

http://img144.imageshack.us/img144/8049/beyazmelekfragmanyazanvmy0.jpg (http://imageshack.us)

http://img529.imageshack.us/img529/5619/beyazmelekfragmanyazanvta9.jpg (http://imageshack.us)

mahsunn abii
20-10-07, 12:49
mahsun abi sarpı kötü dövüyor ya
vurduğunda 1 -2 adım ilerliyor.

seineb
20-10-07, 21:54
ya hiç bi film için bu kdar sabrsızlanmamıştmmm çok merak ediyorum süperr bi film olucak kesnlkle mahsun'u bi kre daha takdir ediorum :)

resimler için çook tşkler arkadaşım.:good:

koobee24
22-10-07, 15:36
Oyunculuk da yaptım işçilik de!
Mahsun Kırmızıgül'ün senaryosunu yazdığı, yönettiği ve başrolünde oynadığı 'Beyaz Melek'te, 'Reşat' karakterini canlandıran 'Avrupa Yakası'nın 'Tanrıverdi'si Sarp Apak, çekimler bittiği zaman hüzünlendiğini söyledi. Filmde, Mahsun Kırmızıgül'ün kardeşi, Doğulu bir genci oynayan Apak; sette sadece oyunculuk yapmadığını aynı zamanda işçi gibi çalıştığını da belirtti: "O kadar pozitif bir ortamda çalıştık ki, tüm ekip bütün enerjisiyle işe konsantre oldu. Set arkasında yeri geldi dekor düzelttim, yeri geldi temizlik yaptım. Bu kadar duayenin yanında yer almaktan da, sette çalışmaktan da gurur duydum."
http://img140.imageshack.us/img140/9026/f161e937e3bbec4d835d231tl7.jpg (http://imageshack.us)

nanbo29
23-10-07, 15:47
çoğu kişi mahsuna ön yargısı olduğundan dolayı gitmek istemiyo ya ben mahsun fanı olmasam bile sırf oyuncu kadrosu için giderdim birdaha düşünün arkadaşlar

çok başarılı bir film olcak gitmeyenlerde pişman olcak ama iş işten geçmiş olacak

ah şu ön yargıları üstlerinden bir atsalar

nanbo29
24-10-07, 11:16
mahsun abi sarpı kötü dövüyor ya
vurduğunda 1 -2 adım ilerliyor.

evet ya oda ne öLe mahsun abi neymişte bizim haberimiz yokmuş:P

ya şu hüseyin avni danyalla küçük kızın sahnesi içleri parçalıyo walla

Ranim
24-10-07, 11:41
Bu filmi kesin izleyecegim
cunku bende Mahsun kirmizigulu acaip seviyorum
butun albumlerini almisimdir

Ve fragmani seyrettim ve tuylerim diken diken oldu
acaip etkileyici bir fragman olmus

Simdiden Mahsun abime basarliar diliyorum
umarim hersey istedigi gibui olur

seineb
26-10-07, 15:15
umarım herşey istediği gibi olur gerçektende mahsun'un sper bi film olucak kesinn eminim az kaldı zaten vizyona girmesine:img-wink:

BeLiTiM
27-10-07, 00:52
Simdi fragmani izledim..fragmani izlerken bile gözlerim doldu..bu film bazi seylerin degerini daha iyi anlayabilmemizi saglayacaktir ve cok aglatacagi benziyor..acikcasi Mahsun Kirmizigülün ilk filmi oldugu icin bazi soru isaretlerim vardi ama fragmani izleyince hepsi silindi..umarim cok basarili olur..
Mahsun Kirmizigülün oyunculugu da iyi gibi..sadece fragmanla bunu anlamak zor ama bana itici gelmedi hosuma gitti..ustalar icin yorum yapmaya gerek yok zaten..Sarp Apak zaten cok begendigim bir oyuncudur fragmanda gördügüm kadariyla yine iyi is cikarmis..
Avrupa da ne zaman vizyona girecek bilgisi olan var mi?

mahsunn abii
27-10-07, 08:58
Simdi fragmani izledim..fragmani izlerken bile gözlerim doldu..bu film bazi seylerin degerini daha iyi anlayabilmemizi saglayacaktir ve cok aglatacagi benziyor..acikcasi Mahsun Kirmizigülün ilk filmi oldugu icin bazi soru isaretlerim vardi ama fragmani izleyince hepsi silindi..umarim cok basarili olur..
Mahsun Kirmizigülün oyunculugu da iyi gibi..sadece fragmanla bunu anlamak zor ama bana itici gelmedi hosuma gitti..ustalar icin yorum yapmaya gerek yok zaten..Sarp Apak zaten cok begendigim bir oyuncudur fragmanda gördügüm kadariyla yine iyi is cikarmis..

14 kasımda avrupada gala yapılacak ve
15 kasımda da vizyona girecek

bette
27-10-07, 10:46
Film için sabırsızlanıyorum yaa!!

Çıktığı ilk gün gidebilirim inşallah..

BeLiTiM
27-10-07, 14:52

Cevap verdigin icin tesekkür ederim ;)

koobee24
27-10-07, 17:25
Beyaz Melek'in usta palyaçosu

Mahsun Kırmızıgül'ün yazdığı, yönettiği ve oynadığı 'Beyaz Melek'te oynayan ustalardan birisi de Gazanfer Özcan! 16 Kasım'da gösterime girecek filmde bir palyaçoyu canlandıran Özcan, rolünden çok etkilendiğini söyledi: Palyaçoların hüzünlü hayatları vardır. İçleri kan ağlasa da yüzleri güler!

http://img223.imageshack.us/img223/2579/e4a44bc6aeb56843bddd81abi0.jpg (http://imageshack.us)

zaza-12
28-10-07, 14:36
vizyona türkiyede 16 kasimda giriyor
türkiye disindadami 15 kasim?

koobee24
28-10-07, 17:22
evet avrupa'da ayın 15'inde.

koobee24
28-10-07, 17:32

aynen mahsun'un oyunculuğu bana da hoş olacakmış gibi geldi fragmandan sonuçta sinema filmi en iyiyi yakalayana kadar uğraşmışlardır.bir de mahsun doğuluyu oynadığından daha gerçekçi olacaktır herhalde.

koobee24
31-10-07, 16:12
arkadaşalr dün akşam yavuz bingöl ömür gedik ile ferhat göçer'in sunduğu güzel şeyler programına konuk oldu konu beyaz melek'e gelince yavuz özetle şunları söyledi.

-ben mahsun'un 17 yıllık arkadaşıyım ben bile çok şaşırdım ben bu kadar şaşırdıysam başkaları nasıl şaşıracak düşünün.

-mahsun gerçekten çok güzel yönetti filmi çekimlere başlamadan önce oğlum bırak filmi başkası çeksin o kadar yönetmen tanıyoruz falan dedim dinlemedi abi yıldız kenter gazanfer özcan güvendi bana da sen mi güvenmiyorsun dedi sete gittiğimde çok şaşırdım gerçekten çok iyyidi.

-beyaz melek filmi mahsun'u bulunduğu yerden alıp başka yerlere götürecek.

-müzikleri falan güzel odlu deprem sahnesi vardı özellikle orada müzikler oldukça iyiydi(işte prags enfoni orkestrası falan onalrı anlattı.)

-mahsun gerçekten bu işe gönül vermiş geçen gün bazı karelerin renkleri için 3 saat için Türkiye'ye geldi ondan sonra hemen geri döndü bravo çocuğa...

programın sunucusu sinema eleştirmeni ömür gedik de fragmanı izledikten sonra çok etkilendiğini hemen anne babasını aradığını söyledi.fragmanı stüdyoda izleyen ferhat ise oldukça ii müzik dedi.

mahsunn abii
01-11-07, 12:17
programın sunucusu sinema eleştirmeni ömür gedik de fragmanı izledikten sonra çok etkilendiğini hemen anne babasını aradığını söyledi..
bu filmin izleyenlerde ne gibi etki edeceğini ortaya koyuyor zaten.

ébruli
01-11-07, 23:42
itiraf etmeliyim ki projeyi duyduğumdan beri fadik sevin atasoydan ve mahsun kırmızıgülden dolayı önyargılı yaklaşmıştım
ama fragmanı gördüğüm an bittiğim an oldu
ilk gün ilk saat izlemeyi düşünüyorum çünkü şu an bile hala fragmanın etkisindeyim

gittiğiniz yerde bir kapınız olsun

bir afiş için olabilecek en güzel söz olmuş

kadro olabilecek en mükemmel kadro olmuş yıldız kenteri en son sen ne dilersende izlemiştim ve çok özlemiştim bu tam zamanında oldu

umarım çok başarılı olur verilen emeklere değer
yolu açık olsun:img-wink:

ébruli
02-11-07, 00:52
bi çalışma benden :img-wink:
http://img212.imageshack.us/img212/8211/beyazmelekiq7.jpg

lordkıng
02-11-07, 14:09
Mahsun Kırmızıgül'ün senarist ve yönetmen olarak imza attığı ve tiyatronun usta isimleriyle birlikte rol aldığı 'Beyaz Melek' filmi, 16 Kasım'da 170 sinema salonunda birden vizyona girecek..

Ünlü şarkıcı Mahsun Kırmızıgül'ün ilk kez yönetmen koltuğuna oturduğu, ayrıca hem senaryosunu yazdığı hem de başrolünde oynadığı sinema filmi "Beyaz Melek," 16 Kasım'da gösterime giriyor. 170 sinema salonunda birden gösterime girecek filmin galası 12 Kasım'da İstinye Park'ta gerçekleştirilecek. Yıldız Kenter, Nejat Uygur, Toron Karacaoğlu, Erol Günaydın ve Gazanfer Özcan gibi duayen tiyatro oyuncularının da rol aldığı film, son günlerini huzurevi şartlarında geçirmek zorunda kalan yaşlılara ayna tutuyor. "Beyaz Melek," ekonomik gelişme ve modernleşmeyle birlikte yaşlılara yer verilmeyen yeni aile düzenini sorguluyor.

ÜÇ MİLYON DOLARA MAL OLDU
Mahsun Kırmızıgül, "Sinemanın asıl izleyici kitlesini oluşturan gençler düşünüldüğünde, yaşlılarla ilgili bir film yapmak yapımcılar için riskli bir durumdur. Ancak bu nedenden dolayı yaşlılarla ilgili bir film yapmaktan kaçınmak ahlaki sorumluluklardan da kaçmak anlamına gelecektir. Biz böyle kaygılar duymuyoruz" dedi. Kırmızıgül, filmin bütçesinin üç milyon dolar olduğunu söyledi.

kaynak: sabah

fiyonk
03-11-07, 07:00
Beyaz Melek'i toplumdaki sevgisizlik çektirdi
Mahsun Kırmızıgül:

Yeni dünya düzeni, gelişen ekonomi ve kentleşme bize beraberinde sevgisizliği ve unutulmuşluğu da getirdi. Bazen en yakınlarımızı bile unutmaya başladık. Bu filmi yazarken etrafımda gördüklerim, sevdiklerini ihmal eden insanlardan yola çıkarak yazdığım bir öyküdür...

“Doğu’dan Batı’ya, mekteplisinden okul görmemişine, şehirlisinden köylüsüne, gencinden yaşlısına herkesin yaşayıp etkileneceği bir film.” diyor Mahsun Kırmızıgül, hem yazıp hem de yönettiği ‘Beyaz Melek’ için. Yazıp yönetmekle kalmıyor, “Benim hayatıma çok benziyor.” dediği Keke Ali’yi oynuyor ünlü türkücü, filminde. On parmağında on marifet... Kırmızıgül, müzik, oyunculuk derken yönetmen koltuğu ile de ‘Beyaz Melek’ sayesinde tanışıyor. İlk aklımıza gelen soru; film çekme fikrinin nasıl geldiği oluyor. Sevgiyi anlatmak için çıkmış yola. “Sevgi, insanoğlunun asla yarına ertelenmeyecek en büyük ve en görkemli eylemidir.” diyor. Son yıllarda sevgi ve saygının yitirildiği bir dönemde yaşadığımızı da söyleyen Kırmızıgül; Keke Ali’yi, senaryoyu yazarken nereden ilham aldığını, oyuncuları nasıl seçtiğini ve en önemlisi ilk deneyimi olan yönetmenliğini paylaşıyor sevenleriyle...

Müzik, oyunculuk derken şimdi de yönetmen kimliğinizle karşımızdasınız. Film çekmek nasıl bir duygu?

Film çekmek, sette olmak çok güzel bir duygu. Yazdığınız öyküyü, senaryo haline getirip onu görüntülendirmek inanılmaz bir iş. Benim için ‘Beyaz Melek’in önemi çok büyük. Bu denli önemli değeri bir araya getirip film çekmek beni çok mutlu etti. Çok keyif aldım doğrusu.
Bir sevgi eksikliğinden bahsediyorsunuz. Bu filme amacınız sevginin gücünü göstermek mi?
Son yıllarda sevgi ve saygının yitirildiği bir dönemde yaşıyoruz. Hissettiğim sevgisizlik, ‘Beyaz Melek’ filmini çekmemi sağlayan. Şu an zor bir dönemden geçiyoruz. Bu anlamda da önemli. Umarım sağduyu ve sevginin egemen olduğu bir dönem olur bu dönem. Çünkü şu an en çok barış ve sevgiye ihtiyacımız var. ‘Beyaz Melek’i izleyen tüm insanlar farklı olsa da ortak duygunun sevgi olduğunu görecek. Sevgi, asla yarına ertelenmeyecek bir eylemdir. Hepimizin sevgiye ihtiyacı var...

Ne tür mesajlar veriliyor filmde?

Bizi biz yapan değerlerimiz vardır. Son yıllarda bu değerler maddiyat ve kariyer uğruna günbegün kaybediliyor. Yeni dünya düzeni, gelişen ekonomi ve kentleşme bize beraberinde sevgisizliği ve unutulmuşluğu da getirdi. Bazen en yakınlarımızı bile unutmaya başladık. Bu filmi yazarken etrafımda gördüklerim, sevdiklerini ihmal eden insanlardan yola çıkarak yazdığım bir öyküdür ‘Beyaz Melek’. Filmin her seyreden kişiye ayrı mesaj vereceğini hissediyorum. Çünkü filmi izlerken herkes farklı duygularla çıkacak sinemadan.

Bir yönetmen olarak derdinizi tam olarak anlattığınızı düşünüyor musunuz?

Bu sadece benim derdim değil, toplumun ortak derdi diye düşünüyorum. Ama sinema olarak evet bir şeyleri anlatmaya çalıştım, izleyince daha iyi anlayacaksınız.
Keke Ali’nin hayatının sizinkiyle örtüşen yönleri var mı?
Keke Ali, Anadolulu ve büyük şehirde yaşayan ve hâlâ değerlerine sahip çıkan insanı temsil ediyor. Bu anlamıyla da örtüşen yanlarımızın olduğunu düşünüyorum.

Sinema, çok riskli bir sektör. Sizse hem yazıyor hem de yönetiyorsunuz. Bu cesareti nereden buluyorsunuz?

Kendime güvenmeseydim zaten bu filmi çekmezdim. Sinema benim için iş değil, gönlümü ve yüreğimi koyduğum bir sanat dalıdır. Ticari riskleri ben düşünemem, bu konuyu yapımcılara sormak lazım...

Kadroda tiyatronun önemli isimlerine yer vermişsiniz. Oyuncu seçimini neye göre yaptınız?

Senaryoyu yazarken zaten bu oyuncuları düşünerek yazdım. Hayal ettiğim birkaç isim dışında (o isimlerin o dönem işi vardı) tüm karakterler oldu. Ayrıca hemen burada eklemek istiyorum; bu filme yüreğini koyan ve ter döken herkese teşekkür ederim. ‘Beyaz Melek’ hepimize umarım başarı ve beraberinde ülkeme sevgi ve barışı getirir.

Filmde, dünyanın en iyi orkestrası olarak gösterilen Prag Senfoni Orkestrası’nın ve ünlü duduk virtüözü Jivan Gasparyan’ın çaldığı müzikler kullanılmış. Filmin müziğine bu kadar önem vermenizin nedeni, sizin de bir müzisyen olmanızdan mı kaynaklanıyor?

Aslında müzikal kimliğimdir, bu filmin müziklerini büyük düşünmemi sağlayan. Çevremdeki insanlar bilirler, benim saundtrack koleksiyonum var. Yıllardır devamlı film müziklerini dinler ve hep neden bizim ülkemizde böyle müzikler yapılmaz diye üzülürdüm. Kısmet işte bir ilke imza atıldı, Beyaz Melek filmi, müzikleri ile de çok konuşulan bir film olacak.

Seyirciyi salonlara çekmek için tek silahınız sevgi mi? Filmde başka neler var?..

Aslında başarılı ve gişesi olan tüm filmlere bakın, tamamında sevgi ve aşk temasının işlendiğini görürsünüz. Ama en önemlisi, bazı filmler vardır ki; bazı kareler hiç unutulmaz, işte ‘Beyaz Melek’te de sanırım bazı sahneler ve kareler insanların hafızalarında yer edinecek.

‘Beyaz Melek’ 16 Kasım’ı bekliyor
16 Kasım 2007’de vizyona girecek olan ‘Beyaz Melek’te bir aşk öyküsü anlatılıyor. Bu öykü, iki insanın birbirine duyduğu aşk değil, bir grup insanın hayata ve birbirlerine duyduğu aşk ve sevginin hikayesi. Kırmızıgül’ün yazıp yönettiği filmin yapımcısı Murat Tokat-A.Levent Üngör. Filmde; Arif Erkin, Bilge Zobu, Mahsun Kırmızıgül, Ali Sürmeli, Emel Sayın, Gazanfer Özcan, Yavuz Bingöl, Yıldız Kenter, Nejat Uygur, Erol Günaydın ve Fadik Sevin Atasoy gibi isimler rol alıyor.

http://cumaertesi.zaman.com.tr/?bl=11&hn=4911

shame
03-11-07, 09:55
son 13 gün.:happy0064 acaip bi heyecanla bekliyorum filmi daa fragmandan ağlatmaya başladı.kesinlikle 2007ye hatta son yıllara damgasını vuracağına inanıyorum!

nedim_bahar
03-11-07, 11:51
Beyazperdeye melekler inecek
Mahsun Kırmızıgül’ün ilk kez yönetmen koltuğuna oturduğu, “Beyaz Melek” 16 Kasım’da gösterime giriyor. Kırmızıgül’ün senaryosunu yazıp başrolünde oynadığı ve Yıldız Kenter, Nejat Uygur, Erol Günaydın, Gazanfer Özcan gibi usta tiyatrocuların rol aldığı film son günlerini huzurevinde geçirmek zorunda kalan insanların hayatına ışık tutuyor.

AĞLATAN SENARYO

3 milyon dolar bütçeyle çekilen filmin en büyük ididası ise ‘duygu yüklü’ senaryosu. Filmi vizyon öncesi izleyenlerin ortak görüşü ise Beyaz Melek’in, son dönemin en dikkat çeken yapımlarından olan ve izleyiciyi gözyaşlarına boğan ‘Babam ve Oğlum’ ile ‘Güle Güle’ye rakip olabileceği yönünde.

kaynak:akşam gazetesi

koobee24
03-11-07, 16:42
16 Kasım'da Beyaz Melek'e "Musallat" olacak
“Cinler” Türk ve dünya sinemalarında ilk kez tasvir ediliyor... Mia Yapım ve Dada Film, “Bilin, anlatın, tedbir alın ve asla unutmayın!” sloganından hareketle “Türkiye’nin ses getirecek ilk korkunç filmi"ne imza atıyor: "Musallat"… Türk ve Dünya sinemalarında ilk kez bir Cin'in tasvir edilerek Beyazperde’ye yansıtıldığı film, 16 Kasım’da Cuma günü Mahsun Kirmizigulun Yazip Yonetmenligini yaptigi Beyaz Melek isimli Filmle ayni tarih'de vizyona giriyor. İşte Mahsun'un Basina "Musallat" Olacak Filmin fragmanı

koobee24
03-11-07, 16:46
ben pek de rakip olacağını zannetmem.zaten 18 yaşından küçüklerin izlemsi yasak olan bir film galiba.filmdeki tek ünlü isim de zoraki koca'da oynayan kişi.kalite olarak dabbe tarzı olur herhalde.aslında dabbe de güzel izlendi sayılır ama neyse.

erten07
06-11-07, 09:11
Mahsun'un filmi herkesi ağlatır

Mahsun Kırmızıgül'ün yazıp yönettiği 'Beyaz Melek' filmi, 16 Kasım'da vizyona giriyor. Şu anda filmin son işlemleri yapılıyor. Geri sayım başladı yani. Mahsun da biraz rahatlamış tabii. Geçen gün ziyaretimize geldi, filmini anlattı heyecanla. Kaybettiğimiz değerlerimizden söz etti. "Doğuda insanlar yaşlandıkça değer ve hürmet görür ama batıda tam tersi. İnsanlar yaşlandıkça yalnızlığa itiliyor" dedi. İşte tam da bu yalnızlığı anlatan bir film yapmış. Doğru değil mi; kalabalık hayatlarımız içinde giderek uzaklaşmıyor muyuz onlardan? 'Beyaz Melek'in öyküsü bir huzurevinde geçiyor. Filmin fragmanını izledim, insanı yüreğinden yakalayan diyaloglar ve görüntüler var. Türk tiyatrosunun devlerini buluşturan filmle ilgili çok güzel anekdotlar anlattı Mahsun. Kuşkusuz bütün o ustalar için de unutulmaz bir film olmuştur 'Beyaz Melek'... O gittikten sonra fragmanı bir kez daha izledim. İki dakikalık bir görüntü beni bu kadar etkilediyse, filmin tamamının yaşatacağı duyguyu düşünün artık... Huzurevindeki yaşlılar için sorulan "Neden onları buraya bırakmışlar?" sorusuna verilen bir yanıt var ki; zaten herkesi ağlatır. "Analar babalar küçücük evlerine, küçücük yüreklerine onlarca torun, çocuk sığdırırken evlatlar koca koca apartman dairelerine, villalarının bir köşesine yaşlı ana babalarını sığdıramadılar..." diyor bir ses bir yerlerde... Ve o ses, hıçkırıp olup boğazınıza oturuyor... Bu kısacık diyalogları izleyenler Mahsun'u telefonla arayıp ne kadar etkilendiklerini ve hemen anne ve babalarının sesini duymak için telefon açacaklarını söylemişler. Bu arada; Mahsun Kırmızıgül yıllardır annesiyle birlikte yaşıyor. Hem de aynı evde. Yani "Param var, alırım ona da bir ev, yanına da bir yardımcı bulurum, yaşar gider" demiyor. Hem zaten filmi de annesine yapmış. Dilerim, ana baba sevgisini savuranlara bir sorgulama yaşatır 'Beyaz Melek'... Ve dilerim; unutulmuş sevgiler yeniden yakınlaşır. Bir de Mahsun'un bu yeni kimliğine birileri burun kıvırarak bakabilir tabii. "Türkücüden sinemacı olur mu?" diye düşünenler olabilir. Birileri onu, Özcan Deniz'i ya da Alişan'ı hala Prestij Müzik yıllarındaki gibi görmek istiyor. Oysa zaman geçiyor, hayat akıyor ve her şey değişiyor... Bu çocuklar da değişti... Hem de çok değişti...

shame
06-11-07, 12:38
bence babam ve oğluma rakip olabilir,ıma musallata deil.!

koobee24
06-11-07, 16:05
BEYAZ MELEK ÖZET

Hastalığı sebebiyle, İstanbul’a kontrol ve tedavi amacıyla Diyarbakır’dan gelen Mala Ahmet,hastane koridorlarından kaçar. Oğulları Ali ve Reşat babalarını kaybetmenin telaşıyla İstanbul sokaklarını arşınlarken Mala Ahmet’in yolu tesadüfen bir huzurevinin kapısına düşmüştür. Huzurevi sakinleri Mala Ahmet’i terkedilmiş sanarak içeri alırlar. Koşmaktan yorulan ve şaşkınlığı her halinden belli olan Mala Ahmet yepyeni bir dünya ve o dünyanın kahramanlarıyla tanışır. Başta Yorgo ve Beyaz Melek yakınlıklarıyla onu rahatlatmışlardır. Ali ve Reşat babalarını bulduklarında huzurevi gerçeğiyle tanışmışlar, huzurevinin ne olduğunu ilk orada öğrenen Ali ve Reşat bu trajedi karşısında hayrete düşmüşlerdir. Çünkü onların yaşadığı yerlerde Anneler ve babalar ne kadar yaşlansalarda her zaman çocuklarının yanındalardır. Ve onlar yaşlı insanların bu kadar yalnız, bu kadar vefasız ve azda olsa şiddete maruz kalmalarını kabullenemezler.
2. gün köye dönmek üzere olan Mala Ahmet ve çocuklarını huzurevinde yaşayan Nebahat ve Yaşar Hoca’nın düğün sürprizi vazgeçirir. Böylesine sıcak ve güzel insanları seven Mala Ahmet , balayına gidemeyen çifti ve diğer huzurevi sakinlerini Diyarbakır’a kendi köyüne davet eder. Bu davete çok sevinen huzurevi sakinlerini yıllar sonra bambaşka bir heyecan ve mutluluk sarar. Bir Minibüs kiralayan Mala Ahmet ve çocukları bu yaşlı ve dünya güzeli insanlarıda yanlarına alarak, ilginç trajik ve bir okadarda komik bir serüvene doğru yola çıkarlar….

koobee24
06-11-07, 16:08
Bir de Mahsun'un bu yeni kimliğine birileri burun kıvırarak bakabilir tabii. "Türkücüden sinemacı olur mu?" diye düşünenler olabilir. Birileri onu, Özcan Deniz'i ya da Alişan'ı hala Prestij Müzik yıllarındaki gibi görmek istiyor. Oysa zaman geçiyor, hayat akıyor ve her şey değişiyor... Bu çocuklar da değişti... Hem de çok değişti...

işte bizim de yıllardır anlatmaya açlıştığımız bu çok değişti mahsun ama herkes onu 90'lı yıllardaki mahsun olarak görmeye çalışıyor yaptığı her işe dudak bükerek mahsun mu izlemem herhalde dinlemem herhalde diyerek yaklaşıyorlar.bir de bu sorun aşılırsa film çok iyi iş yapcaktır.

ébruli
07-11-07, 02:41
beyaz perdeye melekler inmeden birkaç çalışma daha...

http://img207.imageshack.us/img207/8600/1450605883d7c9ff197ftc3uw9.jpg

http://img207.imageshack.us/img207/6996/beyazmelek1cy3gt4.jpg

http://img223.imageshack.us/img223/6820/56870508ut2.jpg

http://img115.imageshack.us/img115/5404/sanami276text5913uu1.jpg

koobee24
07-11-07, 18:32
çaışmalar çok güzel

Aykut Işıklar

07.Kasım.2007

Mahsun’un önce yüreğini alkışlayalım

Sinema ve TV konusunda en başarılı iletişimci olan 'Deep'in patronu 'Filiz Öcal' gönderdiği bültende 'Mahsun Kırmızıgül'ü 'Beyaz Melek' filminde sadece 'yönetmen ve senarist' olarak göstermiş. Herhalde firmadan öyle talimat aldı.

Yapımcı 'Murat Tokat' ile 'A. Levent Üngör' gözüküyor. Ben de diyorum ki 16 Kasım günü 220 kopyası 265 ayrı salonda gösterime girecek olan 'Beyaz Melek' filmine, 'Mahsun Kırmızıgül' hayatını koydu. 'Beyaz Melek' yapımcılığın çok ötesinde, çocuğu, anası-babası, canı gibi...

'Beyaz Melek' filmi beğenilse de, beğenilmese de değişen bir şey olmayacak. 'Mahsun Kırmızıgül' sinemayı, sanatı seven tüm idealist insanların kalbinde alkışlanacak. Hadi 'Filiz Öcal' kardeşin basın bültenine inanıp, 'filmin sadece yönetmeni ve hikayesini' yazdı diyelim... Filmde başrolde oynamıyor mu? İsmini, yüreğini, kariyerini ortaya koymadı mı?.. Bence yüzlerce çek ve senede de imza attı. Duyduklarıma göre 'Beyaz Melek' filmi 3 milyon dolarlık bir yatırım.

Benim diyen yapımcı altına girmez, giremez. İşte bu yüzden filmin neticesine bakmadan, 'Helal olsun sana Mahsun' diyorum. Mahsun gibiler öncülük yapacak ki, ardından gelenler olsun. Bütün starlar kazandıklarını milyon dolarlık evlere yatırıyor. Sanata koyan yok. Haklı değil miyim? 'Beyaz Melek' filminden kaç oyuncu, kaç teknik ekip, kaç ses ve müzik stüdyosu emekçisi ekmek parası kazanacak? Bilen var mı? Filmde rol alan bazı unutulmaz oyuncular var ki... Allah ömürlerine ömür katsın ama belki de onların yüzünü 'Beyaz Melek' filmi ile anımsayacağız. Neyse bu çok hüzünlü konuyu hemen değiştiriyorum. Film adet olduğu üzere İstanbul'da birkaç sosyetik ve gösterişli galadan sonra Türkiye ve Avrupa sinemalarına dağılacak. Sanırım 220 kopya ile Türk sinemasında rekor oluyor. 'Türkiye'de 165, Almanya, İngiltere, Avusturya, Hollanda, Belçika, İsviçre, Danimarka, Fransa' ile birlikte aynı anda 220 kopyası 260 salonda vizyona girecek. Bir süre sonra 'İran, Azerbaycan, Arap Ülkeleri' ve daha birçok yerde vizyona girecek...

İsterseniz filmden kısa bilgiler sunayım. Çekimler 'İstanbul, Adapazarı, Tuzgölü ve Diyarbakır'da yapıldı. 7 hafta sürdü. Diyarbakır'daki ç