michelle
01-07-07, 19:34
Arkadaşlar bir anlık hatayla başlığı sildim,mümkünse diziyle ilgili çıkan haberleri yeniden ekleyebilir misiniz?Hepinizden özür diliyorum...
|
Tüm Versiyonu Göster : Doktorlar - Basında Çıkan Haberler michelle 01-07-07, 19:34 Arkadaşlar bir anlık hatayla başlığı sildim,mümkünse diziyle ilgili çıkan haberleri yeniden ekleyebilir misiniz?Hepinizden özür diliyorum... michelle 01-07-07, 19:37 Show Tv’nin sevilen dizisi “Doktorlar”ın Ela’sı Yasemin Ergene, dizi çekimleri sırasında başından geçen korku dolu anları anlattı!.. Yasemin gece çekimleri sırasında uzayınca hastanede tura çıkmış ama başına neler gelmiş neler!.. Asansörle bir üst kata çıkmak isteyen Yasemin asansör akşam 21.00’den sonra üst katlara çıkmadığını öğrenince tekrar alt kata inmeye çalışmış!.. Fakat Yasemin bu kez de yanlış düğmeye basmış ve asansör hastanenin morguna inmiş!.. Başlarda biraz panikleyen güzel oyuncu ufak araştırmalar sonucu bir kapı bulmuş ve girmiş içeri bir de ne görsün girdiği yer ameliyathane ve içeride hastane görevlileri çalışma halinde!.. Orijinal doktorlardan sert bir uyarı alan Yasemin doğruca çekimlerin yapıldığı yere kaçmış!.. Uçankuş michelle 01-07-07, 19:38 Doktorlar 'DOKTORLAR' ADLI DİZİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE İZLEYİCİSİYLE BULUŞMAYA HAZIRLANIYOR. Çeliktepe'deki Film Stüdyoları'nda 500 bin euro'ya malolan bir plota yapılan dizide Aysun Kayacı, Yağmur Atacan, Mehmet Aslan, Bekir Aksoy, Kutsi, Yasemin Ergene, Melike Güner ve Cünety Türel rol alıyor. Türkiye'de ilk kez bir hastane içinde geçen olayların konu alındığı bir dizinin müziklerini bir dönem "Doktor Erol Bey" adlı şarkısıyla beğeni toplayan Erol Köse yaptı. 11 adet şarkıyı başta Hande Yener olmak üzere Ayna ve Sefarat gibi isimler seslendirdi. Kutsi DOKTORLAR İSİMLİ DİZİDE ROL ALAN KUTSİ, ÇEKİM ARALARINDA ARKADAŞLARINA MÜZİK ZİYAFETİ VERİYOR. Ekranlara geldiği günden beri zirvedeki yerini koruyan Doktorlar dizisinin çekimleri tüm hızıyla sürüyor. Genç popçu Kutsi, sette arkadaşlarına hem istedikleri şarkıları seslendiriyor, hem de onlarla yeni şarkılarını söyleyerek fikirlerini alıyor Yasemin ’in hayali DOKTOR OLMA HAYALİNİ ‘DOKTORLAR’ İLE KIYISINDAN DA OLSA GERÇEKLEŞTİREN ERGENE MUTLULUĞUNU DİLE GETİRDİ. Yasemin Ergene, Aşk Oyunu dizisindeki duygusal "Ekin" karakteri ile özellikle genç izleyicilerin beğenisini kazanmıştı. Ergene, yeni dizisi "Doktorlar" ile hayranlarının karşısına çaylak bir doktor olan 'Ela' karakteri ile çıkacak. Oyuncu olmadan önce doktor olma hayali kurduğunu söyleyen Ergene dizi sayesinde hayalinin gerçek olduğunu söyledi. Alıntı: Gecce michelle 01-07-07, 19:43 BEYAZ ÖNLÜK MESELESİ.. Show TV'nin çok izlenen dizisi Doktorlar tüm çabalamama rağmen bir türlü ısınamadığım bir dizi oldu.Biliyorum yapımcı Fatih Aksoy bozulacak böyle yazınca.Olsun.. Beni rahatsız eden hikayenin üstün körü bir Grey's Anatomy uyarlaması olmasından çok,tiplerin beceriksiz oyunculuğu.İsim vermeye gerek yok.. Sadece şu kadarını söyleyeyeyim.Eğer izlemek için bir neden arasaydım,bulabildiğim tek neden Kutsi olurdu.. Türkücü ve manken tayfasının içinden nezaketle sıyrılan Kutsi,bir doktor olarak batmadı gözüme.. Doktor önlüğü ile kasap önlüğü arasındaki farkı sadece onda görebildim;ne yalan söyleyeyim?... 31/03/2007 POSTA michelle 01-07-07, 19:45 http://www.gezentilki.com/imgs/Haberler/8485/1.jpg HASTAYI YARALI OLARAK BIRAKIP GİDEN AMBULANS GÖREMEYEN BU DİZİYİ İZLESİNLER! Ne kadar zamandır yazmak istiyorduk kısmet bu güneymiş! Televizyon tarihinde bir ‘ilk’.. Jeneriğinde oyuncularının adı yerine canlandırdıkları rolleri yazan tek ‘dizi’ son zamanların zirveyi zorlayan yapımlarından ‘Doktorlar’..Bilemiyoruz; orijinalini aldıkları yapımeviyle böyle bir anlaşmaları mı var ama seyirci merak etmez mi ‘Gestapo’ kimdir, Zenan kimdir ve diğerleri kimlerdir? Ama herkes, herkesi tanımak zorunda değil ki! Gezen Tilki, sizlere bir hizmette bulunuyor ve dün geceki ‘gaf’ları sizlere gösteriyor. Gelim, ‘kalemimize takılanlar’a.. Bir hırsız, soymaya çalıştığı evden kaçarken ev sahibini bıçaklamış, mahalleli tarafından yakalanmış.Linç ediliyor! 1-Seviyorlar mı, linç mi ediyorlar belli değil! Sopalar havaya kalkmış ama bir türlü inmek bilmiyor! 2-Olay yerinden geçen Dr. Levent Atahanlı [Kutsi] arabasını orada bırakıp,hemen olaya müdahale ediyor. İki yaralı gelen ambulansa bindiriliyor. Ama koca ambulans, 10- 15 kişilik grubu bir türlü aşıp da geçemiyor.. Pardon geçiyor da, vatandaşlardan birini ezerek.. Ve ezdiği hastayı orada bırakarak gidiyor. Sahi bu arada Dr. Leven’in kilitlemeden sokak ortasında bıraktığı arabasına n’oldu acaba? 3-Ambulansa binerken, Levent de kafasına bir şişe yiyor [GS-FB maçındaki pet şişeler yanında hafif kalır].. Alnı yarılmış oluk gibi kan.. Hastaneye geliyoruz,kan lekeleri uçmuş, gitmiş. Bir sıyrık kalmış! 4-Hırsızın alnında kocaman bir yara.. Dikiş atılmış.. Ama; usta bir elden çıkmadığı öylesine belli ki! 5-Bir de Hasan’ın [Yağmur Atacan] beyaz doktor önlüğü ile dolaştığı sahnele yok mu? Zaten saçlarını kestirmiş.. Bir de arkadan gösterince ‘ilkokul müsameresi’nde ‘doktor’ rolü oynayan ‘afacan’ çocuklara dönüyor! http://www.gezentilki.com/imgs/Haberler/8485/2.jpg Kaynak: http://www.gezentilki.com/cgi-bin/tilki5.pl?mod=Haberler&haber_id=8485 michelle 01-07-07, 19:46 Doktorlar’a Şöyle Bir Bakalım Bildiğiniz gibi showtv ekranlarında yabancı bir diziden uyarlama denebilecek Doktorlar birkaç haftadır yayınlanıyor. Yayınlandığı günden bu yana yemediği dayak kalmayan diziye 04.01 perşembe akşamı yayınlanan bölümününde farklı bir gözle izledim, ve; öncelikle belki oyunculukların tavan yapmadığı bir dizi, belki kısa süre sonra yayından kalkıcak, taklit vs vs… Ama dizide benim bile beklemediğim bir dolu iyi düşünülmüş ayrıntı var; - Türkiye genelinde birçok polis memuru gibi dizide tek bölümlük giren çıkan bir polisin elazığlı olması. - Doktorlara gelen yemeklerden edilen ikramlar - Ölünce doktordan yaşayınca allah’tan mantığı, - Din ile tıpın kesiştiği ve doktorları zorlayan noktalar, - Asistanların işe başladıklarında yaşadıkları zorluklar, gibi bir dünya ayrıntının ayrıntısı gerçekten iyi işlenmiş. Ayrıca anlamak isteyenlere verilen çok ince mesajlarda gerçekten yerli yerinde, farklı açılardan bakıp oyunculukları bir kenara koyup incelediğimde genede ortalamanın üstünde bir dizi olarak görüyorum kendisini.. Son olarakta, her geçen gün biraz daha olgunlaşıp karşımıza çıkan ve bence dizinin en tavan oyunculuğunu yapan, Melike Güner daha iyi yapımlarda mutlaka ileride rol olacaktır, peki melike kim ? ekmek teknesi’nin Sonay’ı, Braun reklamlarının seksi kızı, bir zamanlar Yıldız Kenter tarafından tiyatro sahnesinden kovulan kız. Kendisinide buradan tebrik ediyorum. kaynak:televizyonelestirmeni.com/doktorlar michelle 01-07-07, 19:48 Doktorlar, Konak’taydı Show TV’nin sevilen dizisi Doktorlar’ın “Acil müdahale” sahnesi, Özel Konak Hastanesi’nde çekildi. Haskane personeli, oyuncularla, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi MED Yapım Prodüksiyon Amiri Osman Zormen, genel koordinatör Yiğit Umurkan, teknik ekipte yer alan 39 personel, 23 karakter oyuncusu ile birlikte İzmit’e gelerek, Doktorlar dizisinin 24. bölümünde yer alan “Acil Müdahale” sahnesini çekmek için set hazırlıklarına başladı. Setin kurulduğu sıralarda dizinin baş rol oyuncuları Yağmur Atacan (Asistan Doktor Hasan), Yasemin Ergene (Asistan Doktor Ela) ve Melike Güner (Asistan Doktor Zenan), çekimler için son hazırlıklarını yaptı. Yağmur Atacan, Yasemin Ergene ve Melike Gürer, sahne çekimleri başlamadan, Özel Konak Hastanesi’nin gerçek doktor ve teknik personel ile bol bol sohbet edip, dizi çekimleri hakkında bilgi aktardı. Özel Konak Hastanesi’ni çok bağendiğini söyleyen MED Yapım Prodüksiyon Amiri Osman Zormen, “Çekimler için Özel Konak Hastanesi’ni gelirken, bizlerde çekim öncesi ve çekim esnasında çeşitli sorunlar yaşayacağımız kuşkumuz vardı. Açık söylemek gerekirse, buraya gelmeden önce oldukça endişeli ve tedirgindik. Ancak, başta Konak Hastanesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Yöneticisi Funda Tursun olmak üzere, bütün doktor ve diğer personelin ekibimize gösterdiği yoğun ilgi, bizleri oldukça rahatlattı. Bizlere hoşgörü ile yaklaşan ve yardımcı olan bütün Konak Hastanesi personeline teşekkür ediyoruz” dedi. Acil serviste bütün ön hazırlıklar yapıldıktan sonra, çekimlere geçildi. Özel Konak Hastanesi’nde çekilen bölüm, önümüzdeki hafta gösterime girecek. gewweze 01-07-07, 19:48 Doktorlar dizisinin setindeydik... Doktorlar adlı dizinin setinde, dizinin başrol oyuncularından Yasemin Ergene ve Kutsi ile kısa bir röportaj için bir araya geldik. Bu güzel röportajın detaylarını aşağıda okuyabilirsiniz… Yasemin Ergene Röportajı X: Son oynadığınız iki dizide de iki saygın mesleği oynuyorsunuz, gerçek hayatta hangisini olmak isterdiniz? Yasemin Ergene : Küçüklüğümden bu yana oyuncu olmayı hep istedim. Ama başka meslek seçme durumunda kalsaydım tabii ki avukatlığı seçerdim. X: Diziler, reklamlar derken özel hayatınıza zamanınız kalmıyor, en çok neyi özlüyorsunuz? Yasemin Ergene : Tekirdağ’ı çok özlüyorum, ayrıca ordayken bir çok sporu yapardım; örneğin kayardım. Fakat şimdi dinlenmeye bile vakit bulamıyorum. X : Peki, İstanbul sizce nasıl bir şehir? Yasemin Ergene : İlk başta gelirken çok korkmuştum. Kimseyi tanımıyorum, çok büyük bir şehir, ne yaparım diye... Ama annem sağ olsun hep bana destek oldu, “korkma şöyle olacak, böyle olacak” gibi telkinler verdi, rahatlattı. Gerçekten de dedikleri çıktı, şu anda alıştım. Kutsi Röportajı X: Siz bir ses sanatçısısınız, böyle bir rol teklif edildiğinde şaşırdınız mı? Kutsi : Elbette şaşırdım, sonuçta hiç sahne deneyimim yoktu. X : Kabul etmenizdeki etken ne oldu? Kutsi : Öncelikli olarak böyle saygın bir mesleği oynayacağım için kabul ettim. Ayrıca doğru kararlar doğru zamanlarda verilir. Ben de doğru bir karar ve doğru bir zaman olduğunu düşünerek kabul ettim. X : Oyunculukta zorlandınız mı? Kutsi : Zorlandım, fakat oyuncu koçumuz çok iyi… Ayrıca ekip arkadaşlarımız da iyiler. Yönetmenimiz harika! Hepsi bir araya gelince oyunculuk biraz kolaylaştı. X: Peki, bundan sonra müzik mi oyunculuk mu diye sorsak? Kutsi : Tabii ki müzik olurdu. Ben bir müzisyenim ve bunun için de eğitim aldım. Ayrıca üçüncü bir albümümün hazırlığını da yapıyorum. 9 tane bestenin söz ve müziği bana ait bu albümde. Müziğe ara vermek ya da bırakmak gibi bir düşüncem yok. michelle 01-07-07, 19:49 http://img.sabah.com.tr/2007/06/16/gny/im/FC16096022D62E40A9A1C574y.jpg Diziden diziye organ nakli (!) BİR okurumun gönderdiği "ihbar mektubu" üzerine konuyu ciddiyetle araştırdım ve karşıma bir "skandal" çıktı. Show TV'deki Doktorlar dizisinin Grey's Anatomy ve House dizilerinden devşirilen bir "kokteyl" olduğunu artık bilmeyen yok. Bırakın bölüm konseptlerini, diyaloglar bile bire bir bu dizilerden kopyalanıyor. Doktorlar'ın yapımcılarının bu iki dizinin yapımcı şirketlerinden izin alıp almadığı ya da telif ödeyip ödemediği ise hâlâ meçhul. Zira jenerikte böyle bir ibare yer almıyor. Birkaç hafta önceki House dizisinde anne karnında ameliyat edilen bir bebek konu ediliyordu. Bebek bir ara, onu kürtajla almak isteyen doktora uzanıp, elini tutuyordu. Doktorlar'ın bu haftaki bölümünde de aynı sahne tekrarlandı. Ama bu kez, bebeğin, doktorun parmağını tuttuğu kareler, orijinal diziden alınıp, televizyonculuk tabiriyle "şişirilerek" yani büyütülerek ekrana getirildi. Özetle; söz konusu sahne, House dizisinden kes-yapıştır yöntemiyle bire bir kopyalandı. Bana ihbarda bulunan okurum gibi ben de Youtube internet paylaşım sitesine girip, House dizisindeki sahne ile Showtv.net sitesindeki Doktorlar dizisinin benzer bölümlerini karşılaştırdım. Şüphe götürmeyecek kadar aynıydı. Daha önce yabancı dizilerden esinlenme, tırtıklama, devşirme yöntemlerine rastlamıştım. Ama bir sahnenin yabancı diziden alınıp, yerli dizinin içine sokuşturulmasına ilk kez tanık oluyordum. Bizim Doktorlar ekranda bir ilk'i gerçekleştirmiş ve diziden diziye "organ nakli" yapmışlardı!.. Yüksel AYTUĞ/Sabah michelle 01-07-07, 19:51 Doktor civanım, aklım almıyor canım! DOKTORLAR dizisindeki tuhaflık pek çok Yakından Kumanda izleyicisinin de gözünden kaçmamış. Genç doktor Hasan, arkadaşlarıyla yaşadığı evden ayrıldığı için perişan olmuştu. Hatta sokaklarda ve hastanenin malzeme odasında sabahlamıştı. Haydi otel parası ödeyecek durumda olmamasını Türkiye'nin ekonomik şartlarına bağladık diyelim. Peki iki bölüm sonra İstanbul'da yaşayan teyzelerinin, hastalanan annesini hastaneye getirmelerine ne buyurulur? E madem bizim Doktor Hasan'ın annesi ve teyzeleri de dahil olmak üzere bütün sülalesi İstanbul'da yaşıyor, öyleyse neden malzeme odasında yatıp, arkadaşlarına bir gecelik konaklama için yalvar yakar oluyor? Sabah/Yüksel Aytuğ... gewweze 01-07-07, 19:52 Doktorlar Dizisi Haberleri "Doktorlar" adlı dizi önümüzdeki günlerde izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Çeliktepe'deki Film Stüdyoları'nda 500 bin euro'ya malolan bir plota yapılan dizide Aysun Kayacı, Yağmur Atacan, Mehmet Aslan, Bekir Aksoy, Kutsi, Yasemin Ergene, Melike Güner ve Cünety Türel rol alıyor. Türkiye'de ilk kez bir hastane içinde geçen olayların konu alındığı bir dizinin müziklerini bir dönem "Doktor Erol Bey" adlı şarkısıyla beğeni toplayan Erol Köse yaptı. 11 adet şarkıyı başta Hande Yener olmak üzere Ayna ve Sefarat gibi isimler seslendirdi. Aysun Kayacı, Yağmur Atacan, Yasemin Ergene ve Mehmet Aslan'ın tıp fakültesinden mezun olan yeni ögrencileri oynarken onlara hastanede kan söktüren uzman doktor Bekir Aksoy ve Kutsi arasında geçen rekabet konu ediliyor. Dizi için Gebze'de özel bir hastanede önlüklerini giyerek uzun bir staj dönemi yaşadıklarını söyleyen oyuncular, "Stajer doktorların hastanede nasıl durumlarda çalıştıklarını görmek için bir süre onlarla aynı ortamda kaldık. İnceledik etüt çalışması yaptık. Hatta bizi burada doktor ünlülere benzettiklerini söyleyen hastalar da oldu" dedi. gewweze 01-07-07, 19:55 Bugüne kadar aşk, mafya dizileri çekildi, şimdi de doktorların hayatını konu alan bir dizi ekranlara geliyor. Aralık ayında Show TV'de yayınlanacak olan "Doktorlar" kadrosunda Aşk Oyunu'nda tanınıp sevilen Yasemin Ergene, şarkıcı Kutsi, Mehmet Aslan, Bekir Aksoy, Aysun Kayacı, Yağmur Atacan, Yeşim Ceren Bozoğlu, Melike Güner ve Cüneyt Türel gibi ünlüler yer aldı. Yapımcılığını MED Yapım'ın yaptığı "Doktorlar" dizisindeki genç, güzel, yakışıklı doktorların hastanedeki yaşamları, aşkları, çekişmeleri ekrana yansıyacak. Hastane görüntülerinin gerçekçi olması için boş bir binayı stüdyo haline getirdiklerini ve 300 bin euro harcadıklarını söyleyen yapımcı Fatih Aksoy, "Dizimiz için çok para harcadık ama her şeyin mükemmel gözükmesi gerekiyordu. İnanın uzmanların dediğine göre burası tam teşekküllü bir hastane olabilecek hale geldi" dedi. Dizi için zorlu bir eğitim almak zorunda kalan ünlü oyuncular ise özellikle tıp terimlerini ezberlemekte zorlandıklarını belirtti. ----------------------------------------------------------------------- Aysun Kayacı: Dizimiz tuttu Show TV'de yayınlanan 'Doktorlar' dizisi reytinglerde zirveye oturunca bir kutlama yemeği düzenlendi. Çengelköy'deki Del Mare'de düzenlenen geceye dizininin oyuncuları ve teknik ekibi katıldı. Dizide genç bir doktoru canlandıran Aysun Kayacı rol arkadaşlarıyla fasıl eşliğinde felekten bir gece çaldı. Gece boyunca yerinde durmayan Kayacı 'Dizimiz tuttu, bu yüzden bu gece çok mutluyum' dedi. ----------------------------------------------------------------------- Yasemin Ergene 'nin hayali Doktorlar dizisiyle gerçek oldu Doktor olma hayalini ‘Doktorlar’ ile kıyısından da olsa gerçekleştiren Ergene mutluluğunu dile getirdi Yasemin Ergene, Aşk Oyunu dizisindeki duygusal "Ekin" karakteri ile özellikle genç izleyicilerin kalbinde taht kurmuştu. Şarkıcı Keremcem'le paylaştığı başrol yüzünden adı aşk dedikodularına da karışan genç ve güzel oyuncu Ergene, yeni dizisi "Doktorlar" ile hayranlarının karşısına çaylak bir doktor olan 'Ela' karakteri ile çıkacak. Oyuncu olmadan önce doktor olma hayali kurduğunu söyleyen Yasemin Ergene ile yeni dizisinin tanıtımında minik bir söyleşi yaptık... Aşk Oyunu dizisi bittikten sonra başka teklifler de geldi mi? Evet geldi ama MED Yapım'ın bu projesini kabul ettim. Çünkü benim için uğurlu bir şirket ve ekibiyle çok iyi anlaşıyorum. Bunun yanında teklif edilen rol de bana ilginç geldi. Doktor olmayı hayal ettiğim anlar da olmuştu. Şimdi oyunculuğu seçmemin verdiği şansla bu mesleğin kıyısından da olsa inceliklerini öğreniyorum. Bu yüzden de çok mutluyum. Dizideki karakterinden biraz bahseder misiniz? Tıp okulundan yeni mezun olmuş ve bir hastanede kendi gibi mezun olan genç doktorlarla asistanlık yapan birini oynuyorum. Doktorluk mesleğinin asıl zorluklarıyla karşılaşan ve önceleri götür getir işlerine bakan biriyiz. Karakterim olan Ela, hem ağlatacak hem güldürecek ve tabii yine aşk da yaşayacak. Yalnız Aşk Oyunu dizisindeki Ekin karakteri gibi aşırı duygusal bir yapıda değil. Rol arkadaşınız Yağmur Atacan'la iyi anlaştığınızı gördük? Yağmur çok neşeli, esprili biri ve karşılıklı rahatça konuşabileceğiniz biri. Evet onunla çok iyi anlaşıyoruz. Gerek ekip gerekse oyuncu kadrosu gerçekten özenle seçilmiş. Aşk Oyunu dizisi neden böyle bitti? Aslında dizi çok uzamıştı zaten. Tadında bitmesi iyi olurdu ama yazın sonunda tekrar başladı. Sonra oyuncular değişti, senaryo farklılaştı ve bu yüzden sanırım seyirci de başka dizilere yönelmeye başladı. Keremcem'in ayrılması dizinin bitmesinde etkili oldu mu? Tabii oldu. Çünkü ne olursa olsun onun bir hayran kitlesi vardı. Keremcem o diziyle parladı. Onun bu projeden ayrılması dizinin bitmesinde en büyük etken. gewweze 01-07-07, 19:58 Kastı aşan cürüm: Doktorlar 'Doktorlar' dizisi MEDYAPIM tarafından çekiliyor. Dizinin jeneriğinde senaryo ekibi 3 kişi olarak görünüyor. Ancak dizinin Grey's Anatomy' ile olan benzerliği, yer yer benzerliği aşıp 'bire bir kopya'ya kadar giriyor İnternet, hayatımızı sonsuza dek değiştirdi. Aşk ilişkilerimiz, bilgi ile olan ilişkimiz ve tabii sinema ve televizyonla olan ilişkilerimiz... İnternet hepsini değiştirdi. Artık Amerika'da, İngiltere'de, İtalya'da, Fransa'da televizyonda, sinemada ne yayınlanırsa; kısa bir süre sonra evimizde izleme şansına erişiyoruz. Tabii bir de Digiturk faktörü var. Yani dışarıda ne oluyorsa anında bizim de haberimiz oluyor. Durum bu kadar küreselleşirken bizim de kafa yapımızı bu küreselliğe uyarlamamız gerekiyor. İşte ülkemizin korsan CD, DVD ülkesi olması bu açıdan ciddi bir sorun yaratıyor. Hatta bu durum hatırlarsanız; Avrupa Birliği'nin ülkemiz ile ilgili hazırladığı ilerleme raporlarında bile ciddi bir mesele olarak önümüze konuldu. Yani mesele sadece telif hakları çıkarıp, sonra da sembolik bir takım hareketler ile konuyu savuşturmak değil. Bunu hazmedip, görsel, düşünsel ve yazınsal üretimimize de bunları yansıtabilmek. Açıkçası bu yazıyı yazarken kriterim asla, başka bir grupta başarılı olmuş bir diziyi karalayıp, projenin zarar görmesini veya karizmasını çizmek değil. Ortada çok bariz görünen bir uluslararası telif hakkı ihlaline ışık tutmak! Söz konusu durum; Amerika'da NBC Televizyonu'nda yayınlanıp izlenme rekorları kıran 'Grey's Anatomy' dizisi ve Show TV'de yayınlanıp izlenme konusunda çok başarılı sonuçlara imza atan 'Doktorlar' dizisi! 'Doktorlar' dizisi MEDYAPIM tarafından çekiliyor. Dizinin jeneriğinde senaryo ekibi 3 kalem olarak görünüyor. Ancak dizinin 'Grey's Anatomy' ile olan benzerliği yer yer benzerliği aşıp 'bire bir kopya'ya kadar giriyor. HASSASİYET BEKLİYOR Konu ile ilgili olarak fikirlerini almak üzere aradığım Fatih Aksoy, konu ile ilgili, 'kendisini ticari olarak bağlayacak' herhangi bir açıklama yapmayacağını, yardımcısı Fatih Cesur aracılığı ile dile getirdi. Fatih Aksoy 'Grey's Anatomy' dizisinin ülkemizdeki yayın hakları sahibi kuruluş olan Digiturk ise konuya ilişkin açıklama talebime; Kurumsal iletişim'den sorumlu Gen. Müd. Yard. Berna Kürekçi aracılığı ile "Digiturk'ün yayınlarında telif hakları, fikir eserlerinin korunması gibi konularda gereken hassasisiyeti gösterdiğini, diğer yayıncı kuruluşlardan da aynı hassasiyeti beklediğini" belirtti. Tabii ki kendilerini anlıyorum, çünkü her ne kadar bütçeleri aynı olmasa da Digiturk ve Show TV aynı gruba ait. Digiturk'den aldığım 'Grey's Anatomy' dizisinin 'First Cut İs The Deepest' isimli bölümünün senaryosunu, geçen hafta yayınlanan 'Doktorlar' dizisi bölümü ile karşılaştırdığımda birçok diyaloğun, sahnenin aynen aktığını gördüm. Durumun artık tartışma götüren bir tarafı kalmadı. Mesele; MEDYAPIM gibi daha önce birçok yabancı programı telif haklarını ödeyerek yayınlamış, hatta bugünlerde yine telif hakkını ödemiş olduğu 'Buzda Dans' yarışmasını yayınlamaya başlayacak olan bir kuruluşun bunu yapmış olması! ZATEN MİMLİYİZ... Dünya dizi pazarında, halen yayınlanmakta olan dizilerin telif haklarını alıp yeniden çekilmesi çok da kolay değil. Genellikle karmaşık telif işlemleri yüzünden 4-5 yıl önce yayınlanmış diziler daha kolay alınabiliyor. Telif anlaşmaları da çok uzun sürüyor ve bu arada projeniz başkaları tarafından telif hakkı alınmadan yayınlanabiliyor. Yanılmıyorsam geçtiğimiz yıllarda Raymond' isimli dizinin haklarını almaya çalışan Aksoy, dizinin 'Tadımız Kaçmasın' adıyla telif hakkı ödenmeksizin yayınlanmaya başladığını görünce, hayli sarsılmıştı. Ve bildiğim kadarıyla bu dizinin de telif hakları için hayli uğraştı. Ama son anda durumun ne olduğunu açıklama yapmadığı için kestirmek güç. Yine de giderek büyüyen ve insanımızın ilgisini üzerinde tutan dizi sektörünün 'telif hakkı' konusuna yaklaşımını değiştirmesi hiç de fena olmayacak. Lakin, dünya telif mahkemelerinde kaybedeceğimiz bir dava bile ülkemizin adını uzun süre karalayacaktır! Rahşan Gülşan- Sabah ------------------------------------------- Hande şaşırmasın 'Doktorlar' sabıkalı! Pazar günkü Hürriyet'in sürmanşetinde, kocaman bir Hande Yener resmi vardı. Yanında ise "Hande bu işe şaştı kaldı" yazıyordu. Haber hakikaten, telif hakları konusunda "Yaptım oldu, dizide çaldım oldu" mantığının ne kadar kolay uygulanabildiğinin tatsız bir göstergesi bana göre. Habere göre Hande Yener; tam dört yıl önce, bir şarkıyı o zaman yayınlayacak olduğu albümü için seslendirip, sonra da albüme koymaktan vazgeçmiş. Söz konusu şarkı geçen hafta yayınlanan 'Doktorlar' dizisinin içinde yayınlanınca da doğal olarak şoke olmuş! Tabii sonra da öfkeli bir açıklama yapmış. 'YAPTIM OLDU' DİYOR Haberde şarkıyı kimin yazdığından bahsedilmiyor. Ama Hande Yener'in seslendirdiği ve yayınlamadığı bir şarkının onun izni olmadan, hem de televizyonda yayınlanması hakikaten bir skandaldır. Ve Barış Manço'nun 'Domates Biber Patlıcan' şarkısını reklamda kullanıp binlerce dolar telif ödeyen Arçelik ve diğer firmalara da hakarettir. Fakat söz konusu 'Doktorlar' dizisi olduğunda, skandal tamamen sıradanlaşıyor. Çünkü zaten dizinin kendisi çalıntı! Med Yapım gibi bir şirket bu diziyi, yabancı versiyonu olan 'Grey's Anatomy'den bakıp bakıp, aynen çekiyor ve sonra da altına imza atarak "Yaptım oldu" diyor. ŞARK KURNAZLIĞI! Ürettiği birçok iş için doğan telif haklarının korkmaz bekçisi olan firma, söz konusu başkalarının telif hakkı olduğunda; hemen 'Şark Kurnazlığı'na bürünüyor. Nasılsa 'Grey's Anatomy'nin Türkiye'deki yayın haklarına sahip kuruluş olan Digiturk de, 'Doktorlar'ın yayınlandığı Show TV de aynı gruba ait olduğu için; kimse sesini çıkarmıyor. Bu durumda Digiturk'ün yayınladığı yakında 'House' dizisini 'Ev', 'Frasier' dizisini 'Fahrettin' ve 'The Office'i 'Yazıhane' olarak izlemeye hazırlıklı olmalıyız. Tamam, "Onlar gavur, ruhları duymaz" diyorsunuz ama, bari hayatını bu işten kazanan Türk insanlarının telif haklarına saygı duyun! Rahşan Gülşan-sabah gewweze 01-07-07, 20:04 Aysun Kayacı, Doktorlar'ı neden bıraktı? Aysun Kayacı, “Doktorlar” dizisindeki rolünü ani bir kararla bıraktı... Kayacı’nın başrolde oynadığı ve bölüm başına binlerce YTL kazandığı diziyi bırakmasının nedeni ne ekiple yaşanan herhangi bir problem ne de parasal bir durum... Onun bu diziden ayrılmasının nedeni hastanede geçen çekimlerde sürekli hastaları görerek yaşadığı üzüntüye dayanamaması... Dizinin adından da anlaşılacağı gibi çekimlerin tamamı bir hastanede geçiyor... Konuyla ilgili olarak telefonla görüştüğüm Aysun Kayacı, dizi çekimleri boyunca yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Hikaye beni üzmeye başladı. Çok izlenmesine rağmen diziden ayrılmaya karar verdim. Ekip arkadaşlarımla hiçbir sorunum yok. Ama bu diziye daha fazla devam edersem hastanede gördüklerimden sonra üzüntüden hasta olacağım. Hastanede geçirdiğim hergün ağlıyorum. Artık daha eğlenceli bir projenin içinde yer almak istiyorum” dedi. Gülşen Yüksel / Vatan diklo 01-07-07, 20:37 Doktorlar & Grey’s Anatomy Doktorları severek izliyorum, ama dedim peki ya şu Grey’s anatomy ? Easynews’den indirdim, birkaç bölüm izledim. Doktorlar daha sıcak daha samimi, daha bize yakın. Ayrıca bizim oyuncu seçimleri ciddi anlamda doktorlardan daha başarılı. Grey’s i izleme şansı olmayanlar için; amerika versiyonu diyebilir Doktorlar’ın öyle ki birebir senaryo aynı, fakat bazı yerler türkleştirilmiş mesela ilk bölümde bizde aynı takside karşılaşan Asistan ve Doktor, amerika’da gece barda tanışıp aynı yatakta kalkıyor. Sonra evden kovuyor kız doktoru ve tahmin ettiğiniz gibi sonra ilk gününde hastanede karşılaşıyorlar. Bence doktorlar izlenmeye değer bir dizi, lakin aşk meşk olayları çok erken başladı kısa zaman sonra izleyiciyi sıkar mı bilmiyorum. Son olarak çok güzel mesajlar veriyordu doktorlar, organ nakli, zorluklar, din .. vs konularda bunlara daha da çok ağırlık vermeli. televizyonelestirmeni.com diklo 01-07-07, 20:42 DOKTORLAR DİZİSİNİN YAKIŞIKLISI BEKİR AKSOY KONUŞTU:DİZİLERDE KALİTE YOK 23 Nisan 2007 Pazartesi | 15:26 Doktorlar dizisinin cerrahlarından, oyuncu Bekir Aksoy, cumhurbaşkanlığı ve genel seçime hazırlanan Türkiye’deki ekonomik gelişmelere, piyasalara ve siyasete ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Business Channel’da Piyasalar Konuşuyor programına konuk olan Aksoy, ”Piyasalar seçim sonuçlarından emin. Bence altı ay öncesinde de eminlerdi. Dolayısıyla ben seçim sonuçlarının beklenildiği gibi olacağı düşüncesindeyim” dedi. "Ekranlardaki dizi furyasına da değinen Aksoy, "Ben utanacağım, sıkılacağım işler yapmak istemiyorum. Sodkağa çıktığımda kimseye, 'mafya babası rolünde çok iyiydin', 'elinde silahla çok karizmatiksin' dedirtmek istemiyorum" diye konuştu. ......... "DİZİLERDE KALİTE YOK" Bekir Aksoy programda, Türkiye'deki televizyon anlayışını da ele aldı. Ekranlardaki dizi fırtınasının bir sektör yarattığını, tıpkı bir şirket gibi, iş yapan, para kazandıran dizilerin ekranlarda kaldığını, diğerlerinin elendiğini anlatan Aksoy; "Televizyonda kaliteden çok ratinge endeksli hareket edildiği için sorun yaşanmaktadır" dedi. Aksoy, bununla birlikte, gerçek başarıyı, kalitesinden ödün vermeden yayınlanan dizilerin elde ettiğini söyledi ve şöyle konuştu: "Kalitesi de düşünülerek yapılan işlerin, hem zamanla halk tarafından sahiplenildiği hem de yıllarca varlığını sürdürdüğünü görüyoruz. Mesela İkinci Bahar, Süper Baba byle dizilerdi. İlk başlarda düşük ratinglerle ilerleyen, ama zamanla sahiplenilen ve bir sonraki bölümü iple çekilir hale gelen dizilerdi. Bugün tekrarı yayınlansa yine izlenecek çalışmalar bunlar. Diğerleri ise, kalitesiz işlerse çöp olup gidecektir" "Çok teklif alıyorum, ama utanacağım işler yapmayacağım" Bekir Aksoy, iş yaşamında seçici davranmasıyla ilgili bir soru üzerine de, "Sanırım ben yeterince profesyonel değilim. Profesyonelliğin gereği işini yapıp karşılığında para almaktır. Ben biraz daha duygusalım. Utanacağım, sıkılacağım işler yapmak istemiyorum" dedi. "Bana kimse 'elinde silahla karizmatiksin' demesin" Aksoy, "Dışarı çıktığımda kimseye, 'Vay ne güzel mafya babası olmuşsun' ya da 'elinde silahla amma da karizmatik duruyosun' dedirtmeyeyim istiyorum. Yaptığım işten utanmak istemiyorum" diye konuştu. Aksoy, Doktorlar dizisini kabul etme nedeni olarak da bunu göstererek, "Dedim ki herkes can alıyor, biz can vereceğiz, insanlara hayat vermek için uğrşacağız dizide. Bizim dizimizde doktorlar var, hastalar var. Hayatta da böyle. Bizi izleyenler, kendilerinden de bir parça görüyor" dedi. "Herkesten marka olmaz ki..." Ünlülerin dünyasında özellikle vurgulanan "marka olma" konusu da programın tartışma konularından biriydi. marka olmanın bir tescil meselesi olduğnu söyleyen Aksoy, "sanatçıya kim o tescili veriyor, kim onaylıyor bilmiyorum," dedi. Sanatçı olmanın ve sanat dünyasınd bir marka olmanın, kişinin kültürel ve entelektüel birikimiyle, yaratıcılığıyla ve onu geliştirmesiyle bağlantı olduğunu söyleyen Aksoy, şöyle konuştu: "Kültürel birikim ben gazete okuyorum demekle olacak bir iş değil. Kaldı ki onu bile yapmayanı var. Şöhretle marka olunur mu derseniz, o da olmaz. Televolelere, magazin programlarına çıka çıka isim yaparsınız. Bir süre korursunuz o ismi... Sonra yaşınız ilerler ya da başka insanlar çıkar ortaya, unutulmaya başlarsınız. Bir şirketin kurumsallaşması, marka yaratması için nasıl şartsa bu da öyle. Kaliteli ve kalıcı şeyler yaparsanız marka olabilirsiniz. Ben markayım diyen sanatçılardan böyle olanı var mı?" magazinci.com diklo 01-07-07, 20:48 Bizim hafiye izleyicilerden kaçmaz! HEP söylüyorum, "Yakından Kumanda'nın yetiştirdiği ekran hafiyeleri ile ne kadar gurur duysam azdır" diye... Zaten bu köşeyi hayata geçirirken en büyük hedefim, ekran karşısındaki bilinçli, dikkatli ve seçici izleyici sayısını arttırmak, sektör üzerinde izleyici eksenli bir "kontrol mekanizması" oluşturarak, kaliteyi arttırmaktı. Görüyorum ki, doğru yoldayız. Yakından Kumanda okurlarının gözünden hiçbir ayrıntı kaçmıyor. İşte bir kaç örnek: * Star TV'nin magazin programı Zoom'da gece boyunca "Mustafa Karadeniz'in şok şakası az sonra" diye anonslar yer aldı. Ama programın sonunda "Mustafa Karadeniz'in şok şakası ilerleyen günlerde Mustafa Karadeniz'in yeni şaka programında sizlerle buluşacak, iyi geceler" denildi. Resmen enayi yerine konulduk! (Yunus Palancı- İZMİR) * Kavak Yelleri dizisini biz İzmirliler garipseyerek izliyoruz. Gençler okuldan çıktıktan sonra yürüyerek evlerine veya deniz kıyısına gidiyorlar. Okul olarak Güzelbahçe 60.Yıl Anadolu Lisesi kullanılmış. Evlerin yeri ise Sığacık veya Seferihisar sanırım. Aralarında 30 kilometre var. Yani çıkıp iki dakikada gidilecek yol değil. Hele dün akşam mafya elemanlarının arkadaşı "Sizi arkadaşımın evine götüreceğim, orada sizi kimse bulamaz. Bir-iki gün kalırsınız" dediği yer, oğlumun yaş gününü yaptığımız İnciraltı'ndaki lunapark ve cafe. Burası İzmirliler tarafından çok bilinen bir yer. Lütfen bu diziyi İzmirliler'in de izlediği unutulmasın. (Mehmet Ali Barut-İZMİR) * Doktorlar dizisinde Doktor Zenan alt katta, Doktor Suat üst katta hastanenin camından dışarıya bakıyorlar. Kamera da aşağıdan yukarıya doğru bunları çekiyor. Kameranın ve onu yukarı doğru taşıyan vincin gölgesi aynen hastanenin camında ve duvarında görünüyor. (Yücel Yılmaz - ISPARTA)* Binbir Gece dizisinde Şehrazat'ın oğlu kaçırılıyor, sonra da polisler çocuğu buluyorlar. Çocuk, Şehrazat'la beraber evlerinde. Kapı açılıyor, dedesi eve geliyor, çocuk dedenin kucağına fırlıyor, o da ne? Çocuğun ayakkabıları galoşlu! Gözlerime inanamadım. Farklı açıdan yapılan çekimde yine galoşlu... Acaba dedim evde herkes galoşla mı geziyor? Yoo, herkes makosen veya topuklu... (Levent Ulukut) * Yalancı Yarim'de Naz provadan geldiğinde gece 03.30'du. O sırada kardeşi, babasının imajıyla ilgilenirken güpegündüzdü!.. (Gülçin Gündeş) * Gümüş dizisinin final bölümünde 13 yıl sonrayı göstermişler. Dizideki tüm çocuklar büyümüş fakat yetişkinlerin bir saç teli bile ağarmamıştı. (Ayşin Gündeş) * Kavak Yelleri'nde Aslı'nın soyunma odasına kimsenin girmemesi için kapının arkasına koyduğu dolap, anahtar deliğini kapatmasına rağmen patron diğer taraftan rahatlıkla dikizliyor. Gözlerinde xray cihazı mı var ne? (Mustafa Tosun) * Hatırla Sevgili'de zaman Aralık ayının sonlarıdır. Herkes dışarıda eldivenli, kabanlı. Yalnız yaprağı en çabuk dökülen çınar ağacının bile yaprakları yemyeşildi. (Erkin Metin) * Arka Sokaklar dizisinde Hasan, bir diğer çete mensubunu tabancayla delik deşik ediyor. Olay yerine gelen Başkomiser Rıza Baba öldürülen adamın cep telefonundan Hasan'ı arıyor. Hasan da kurbanın öldüğünden emin olduğu için açmıyor. Peki Rıza Baba numarayı gizlemeyi ya da başka telefondan aramayı niye akıl edemiyor? (Tansu Sarı) NOT: Bu sahneler, video kayıtlarından izlenerek teyit edilmiştir. Bazı okurlarımız, isimlerinin bu köşede anılması için hayali senaryolar üretiyor. Bu konuda en az 20 ihbar asılsız çıktı. Lütfen kendinizi boşa yormayın. Zira doğruluğundan emin olmadığımız hiçbir ihbarı burada yayınlamıyoruz. Yüksel Aytuğ-Sabah maniaa 03-07-07, 07:08 Adamın içinde roketatar (!) DOKTORLAR dizisinin son bölümünde hastaneye bir yaralı geliyor. Adamın içinde "roketatar" olduğunu söylüyorlar. Sanırım "roket" diyecekler. Ama o da tuhaf. Askerde lav silahı kullanmıştım. O roketin patlamadan bir insanın vücuduna saplanma ihtimali yok. Haydi bir mucize oldu da girdi diyelim. Peki ya Ela'nın eli yaralının içinde roketi tutarken, bir yandan da arkadaşlarına "Levent'e söyleyin mutlu olsun" demesine ne buyurulur? Roket patlasa, arkadaşları da ölmeyecek mi zaten? Nihayetinde, orada bulunan bir patlayıcı uzmanı, roketi alıp, dışarı götürecekken, booommm! Buyurun size Emret KomutanımKurtlar Vadisi ve Arka Sokaklar'dan sonra "bomba gibi" bir sezon finali daha!.. Sanırım yeni sezon başlarken, yapımcılar "parçalarını birleştirebildikleri" oyuncularla yola devam edecekler. YÜKSEL AYTUĞ/SABAH Freddie 09-07-07, 12:59 Aldığım bir habere göre Doktorların soundtrack albümü Erol Köse etikeyile piyasaya sürülecekmiş Ve albümün eylülden sonra çıkması planlanıyormuş Ayrıca daha önce sırça köşk dizisinin şarkısını söyleyen kişi de seni kalbimden atmak mı şarkısını söyleyen kişiymiş Ve bu müzisyen de yakında albüm çıkarabilirmiş Çıkarırsa da albümünde bu iki şarkı da olacakmış Zaten iki dizinin de müziklerini T & A Project yapıyordu EVRİMİST 01-08-07, 14:11 bugünkü star gazetesinde özgül kavluk röportajı var.hayranlarına duyrulur(bugün 1 ağustos) delfin23 04-08-07, 06:36 Doktorlar'a Dev Transfer Taşfırın erkeği estetikçi olacak. Medyapım,Aysun Kayacı'nın sıkılıp ayrıldığı "Doktorlar"dizisine yeni sezonda bomba bir transfer yapacak. "Çocuklar Duymasın" dizisindeki "Taşfırın erkeği Haluk tiplemesiyle yıldızı parladıktan sonra bu rolün önüne geçecek yeni bir karakter yaratma sorunu yaşayanTamer Karadağlı,bu kez şeytanın bacağını kıracak. Çünkü Karadağlı yeni dizisinde bıçak sırtı bir rolle ekranda olacak.Karadağlı Show TV'de ekrana gelen dizide estetik cerrahını oynayacak. Karadağlı'nın dizide canlandırdığı doktor,estetik cerrahi konusunda süper ama ahlak konusuda sıfır bir tip... Bu karakter aslında tanıdık bir isim.Dizinin senaaristleri Karadağlı'nın canlandıracağı rolü,bir dönem ünlü bir işadamınıneşi ve kızıyla aşk yaşadığı iddiasıyla sosyetede aylarca konuşulan ünlü doktordan esinlenip yazacak. Şayet "Doktorlar'"'ın senaristleri bu ahlak konusunda fukara ama yetenek konusunda süper estetikçiyi yazarken biryerlerde çekinmezlerse yeni yayın döneinde Karadağlı hayli tartışma yaratacak bir karakterle dizi izliyicilerinin karşısına çıkacak. doktorcu-el 08-08-07, 11:09 Aysun Kayacı'nın sıkılıp ayrıldığı "Doktorlar" dizisine yeni sezonda yeni bir transfer yapılıyor. Medyapım'ın yapımcılığını yaptığı diziye eski taşfırın erkeği Tamer Karadağlı, "estetikçi" olarak dahil olacak. Karadağlı'nın dizide canlandıracağı doktor, estetik cerrahi konusunda oldukça yetenekli. Fakat aynı şeyi yaşadığı ilişkilerde söylemek çok zor. Kadınlara düşkün çapkın bir cerrahı oynayacak olan sanatçının bu yeni rolü "tıpkı kendisi gibi çapkın" benzetmelerine yol açtı. alıntıdır kelfindik 13-08-07, 08:58 "Doktorlar"ı değil Seda Sayan'ı seçti Taşfırın erkeği Tamer Karadağlı, Show TV'de yayımlanan Medyapım'ın "Doktorlar' dizisinde işinin en iyisi "estetik cerrahı"nı oynamaktan son anda vazgeçti. Çünkü D Productions tarafından yeni yayın döneminin en iddialı işlerinden biri olarak hazırlanan dizi için sunulan koşullar Karadağlı'ya daha cazip geldi. Daha doğrusu Medyapım, Karadağlı'nın istediği D Productions'un da bölüm başına ödeyeceği parayı veremediği için "Taşfırın erkeği"nin "estetikçi"liği yalan oldu. Karadağlı'ya, Show TV'de yayımlanan ve reyting sorunu olmayan "Doktorlar"ı değil de, Star TV'de ekim ayından itibaren ekrana gelecek "Fedai"yi tercih etmesinin nedenini sordum. Karadağlı, "İki proje de iyiydi ama ben gönlüme en yakın olanını seçtim" dedi. Ramazan ayından sonra ekrana gelecek dizide Karadağlı'nın rol arkadaşı kim olacak biliyor musunuz? Hani şu Nihat Doğan'dan ayrıldıktan sonra bir davette Tamer Karadağlı'ya mesaj çekerken kameralara yakalanan, ardından da "Başka kümesteki horozla işim olmaz" diyen Seda Sayan. Hatırlar mısınız bilmem. Bu "kümes – tavuk – horoz" üçlemesinden sonra Karadağlı'nın sevgilisi Deniz Uğur, "Seda'nın o sözüne çok güldüm" şeklinde bir açıklama yapmıştı. Ben de o mesaj trafiğinden gerekli mesajı alamayan Uğur'a, çok fazla tanıyamamışsın galiba, Seda Sayan bir şeyi takmışsa kafasına, çoktan geçmiş olsun sana diye yazmıştım. Birden eskilerin söylediği şu söz geldi aklıma: "Biz bu saçı sakalı değirmende ağartmadık." Sözün özü D Productions ne yaptı, etti "ateş"le "barut"u aynı dizide buluşturdu. Karadağlı'nın "Emir" adlı bir korumayı, Sayan'ın ise "Yıldız" adlı bir ünlüyü oynayacağı dizinin konusu sanki "hık" demiş "Bodyguard" filminden düşmüş gibi. "Bodyguard"da eski gizli servis ajanı Kevin Costner, bir hayranı tarafından sürekli tehdit edilen bir pop yıldızı Whitney Houston'ı korumakla görevlendirilince aralarında nefretten doğan bir aşk başlar ya, "Fedai"de de durum öyle olacak. Dizinin senaryosunu yazan Meral Okay, bir starla onun koruması arasındaki aşkı, başka öykülerle de besleyip ortaya "Bodyguard" kokan ama bambaşka bir öykü çıkaracak. ehlocan 17-08-07, 21:26 Başlık haberler içindir yorum yazmayınız.Hele oyuncuları , diğer üyeleri küçük düşürücü tabirlerlerin kullanıldığı mesajlar yazmak forum kurallarına aykırı....Bu uyarıları dikakte almayan üyeler siteden uzaklaştırma cezası alacaklardır... Sevgiler Ehlocan EVRİMİST 18-08-07, 10:02 Yeni rolü hoca hanım Podyumlardan setlere transfer olan Aysun Kayacı, yakında yeni bir dizi projesiyle izleyici karşısına çıkacak. Podyumların ünlü isimlerinden Aysun Kayacı, oyunculuk kulvarında ilerlemeye kararlı. Son olarak "Doktorlar" adlı dizide rol alan Kayacı, şimdi de bir başka proje için kolları sıvadı. Ünlü manken, aile dramının konu edileceği ve Yağmur Ajans tarafından çekilecek olan yeni dizide bir öğretmeni canlandıracak. Çekimlere büyük bir titizlikle hazırlandığını söyleyen Kayacı, "Bu karakteri de en iyi şekilde canlandıracağıma inanıyorum, kendimi geliştirmek için çok çalışıyorum" diyor. alıntı:hürriyet Lucky Girl 19-08-07, 09:41 Öğretmenim Canım Benim Aptal Sarışınlık Devri Bitti! Aysunb Kayacı "Sessiz Gemiler" adlı diziyle yakında Atv ekranlarında olacak.Kayacı;Savaş Dinçelve Yeşim Salkım`la başrolleri paylaşacağı dizide mütevazı bir ailenin öğretmen kızını canlandıracak.Aptal sarışını oynamaktan kurtulduğuna sevinen güzel oyuncu "Kutsal bir meslek olan öğretmen karakterini oynayacağım için mutluyum."dedi Alıntı:Sabah Gazetesi Günaydın Eki **Nilya** 19-08-07, 18:35 PODYUMLARDAN SETLERE TRANSFER OLAN AYSUN KAYACI, YAKINDA YENİ BİR DİZİ PROJESİYLE İZLEYİCİ KARŞISINA ÇIKACAK. Podyumların ünlü isimlerinden Aysun Kayacı, oyunculuk kulvarında ilerlemeye kararlı. Son olarak 'Doktorlar' adlı dizide rol alan Kayacı, şimdi de bir başka proje için kolları sıvadı. Ünlü manken, aile dramının konu edileceği ve Yağmur Ajans tarafından çekilecek olan yeni dizide bir öğretmeni canlandıracak. Çekimlere büyük bir titizlikle hazırlandığını söyleyen Kayacı, 'Bu karakteri de en iyi şekilde canlandıracağıma inanıyorum, kendimi geliştirmek için çok dağçiçeği_aslı 21-08-07, 14:26 Kenter'in sahneden kovduğu kız Herkesin Sonay karakteri ile tanıdığı Melike Güner, bir zamanlar konservatuar sınavlarında Yıldız Kenter tarafından sahneden kovulduğunu anlattı Ekmek Teknesi dizisinin asi kızı Sonay'ı canlandıran Melike Güner, dizi bittikten sonra yeni projelere yelken açtı. Artık evin küçük kızı rollerinden daha farklı içinde aşkın da olduğu yapımlarda daha doğurgan bir rol canlandırmak istediğini söyleyen Güner'in oyunculuğa başlangıç hikayesi ise hayli ilginç. Güner'in liseyi bitirene kadar oyunculukla ilgili hiçbir düşüncesi olmamış. Bir anda konservatuar sınavlarına girmeye karar veren genç oyuncu, her ne kadar sınavda Yıldız Kenter tarafından sahneden kovulsa da bugün adını umut vaat eden genç yetenekler listesinin ilk sıralarına yazdırdı. Ekmek Teknesi bittikten sonra önünde yeni projeler var mı? Sonay karakteriyle başladık ve şimdi bitti. Hemen biter bitmez bir televizyon projesi var. Ona başladık. Onun dışında bir tatil moduna giremedim. Hala görüşmeler yapıyorum. Dizi bitikten sonra bir boşluk yaşadın mı? Üç buçuk yıl sürdü ve gerçekten de bitin-ce büyük bir boşluk içinde kaldım. Son bölümde mesela hiç öyle bir sahne olmamasına rağmen hepimizin gözü yaşlıydı. Hatta yönetmen, 'Evet bu sahnede ağlamıyoruz' diyordu. Çok güzeldi. Okuldan mezun oldum. Diğer arkadaşlar da öyle. Bizim için bir okul gibiydi ve sene sonu durumu yaşadık. Oynadığın çok usta isimler de vardı. Onlarla ilişkilerin nasıldı? Anlatırken çok üzülüyorum. Çünkü çok güzel şeyler yaşadık. Orada gerçekten bir aile ortamı vardı. Anne Sermin Abla 'Beni aramazsanız sizi mahvederim' dedi. O bize hala anne gibi davranıyor. Televizyonda ne görünüyorsa arkada da o vardı. Sonay karakterinden çıkıp hayata Melike gibi bakmakta zorluk çekiyor musun? Aslında bu oyuncu için değil izleyen için geçerli. Başka bir rol gelirse onu oynamak oyuncunun işi. Ancak izleyici onu hep o rolde hatırlarsa bir sorun yaşanır. Yapımcı ve yönetmenler de o gözle bakmıyor aslında. 'Bu kız bunu oynuyor. Yine böyle bir rol oynar' diyorlar. Halbuki her oyuncu, bir öncekinden farklı roller canlandırmak ister. Sen bir genç kızı canlandırdın ama bir reklam filminde de olgun bir kadın olarak ekrana çıktın. Bu da bir avantaj mıydı? Evet. Bu bir şans oldu. Bu tam da dizinin bitimine denk gelmesi de Sonay'ı kırmama yardımcı oldu. Sana gelen tekliflerle Sonay'ın benzerlikleri var mı? Biraz benziyor. Bu da benim çok hoşuma gitmiyor. Ben biraz daha içinde aşk olan, daha doğurgan bir rol istiyorum. İnsanlar seni çok fazla tanımıyor. Oyunculuğa nasıl başladın? Liseye kadar oyunculukla hiçbir ilgim yoktu fakat oyunculuk içimde yatan meslekti. İyi de bir izleyiciydim. Üniversite sınavından sonra konservatuara girmeye karar verdim. Fakat sınavda Yıldız Kenter beni dövüyordu sahnede. Neden? Çünkü benim algılarım kapandı. Çok heyecanlanıp, panik oldum. Leydi Machbet'i ve Jan Dark'ı oynadım. İkinci sınavda bir doğaçlama verdiler. İlk sınav çok kötü geçmişti. Algılayamıyordum. Yıldız Kenter, bir hırsız saldırısına uğramış bir kadını canlandırmamı istedi. Ben bakıyorum suratına, hiçbir şey yapamadım. Ayağa kalktı, 'Bak güzelim' dedi, tekrar anlattı. Benden yine ses yok. En sonunda 'Çık dışarı' deyip beni kovdu. Çok ilginç ama kulaklarımda bir uğultu vardı. Ertesi günü kesin kazanamam diye gitmedim. Meğer kazanmışım. Duyunca kahroldum. Bir yılım gitti. Bir sonraki sene geldiğimde, Yıldız Kenter tanıdı ve 'Niçin gelmedin ikinci sınava' dedi. Ardından oyunculuk nasıl devam etti? Okul hayatım boyunca çok az çalıştım. Son sene televizyonda çalışmaya başladım. Öğrenciliği yaşayayım dedim. Çok şanslı bir insanım. Her şeyi doya doya yaşadım. Her rolü oynar mısın yoksa seçici misin? Benim ilk yaptığım işlerdern biri olan Mahalle'nin Muhtarları'nda satanist bir kızı oynamıştım. Herkes bir şekilde dönüp bana onu söyler. Çok keyifli bir işti. Sonrasında psikolojik rahatsızlığı olan kız şeklinde kısa filmlerde oynadım. Öpüşmem, sevişmem gibi şeylere inanmam. Oyun oynuyorsun. Bunun bilin-cindeysen, yapmam dediğin hiçbir şey olmamalı. Sen zaten bunun bir oyun olduğunu bilerek giriyorsun bu işe. Ama kalkıp bir magazin dergisine açık bir şekilde poz vermem ya da sansasyonlarla değil, oyunculuğumla bir yere gelmek isterim. Kendini güzel buluyor musun? Herkesin vardır. Bazen çok güzel bulursun bazen de tam tersi. Benim için de öyle ne hissettiğimle alakalı. Ama şuna inanıyorum ki seyirci güzel görmek istiyor ve bu nedenle kendine bakmak zorundasın. Ödünç Hayat 'tada çalışmalarını sürdürüyor .. özge_letyy 27-08-07, 19:11 İlhan Mansız dizi yıldızı olacak Kısa ama bir o kadar parlak geçen futbolculuk döneminde oynadığı futbolla futbolseverlerin, yakışıklılığıyla da genç kızların gönlünü kazanan İlhan Mansız, şimdilerde bambaşka bir sahada kendini kanıtlamaya çalışacak. Futbol sahalarının yetenekli futbolcusu olarak adının parladığı dönemde yakışıklılığı sayesinde reklam yıldızı olarak kamera karşısına geçen İlhan Mansız, pek yakında da dizi oyuncusu olarak ekranlarda boy gösterecek. Show TV'de yayımlanan "Doktorlar" dizisinin yapımcısı Medyapım, yeni yayın döneminde dizinin kadrosunu yeni isimlerle daha da güçlendirdi. Tamer Karadağlı'nın son anda oynamaktan vazgeçtiği estetik cerrahı rolü için "Melekler Adası" dizisinin yakışıklı yıldızı Devrim Nas ile anlaşan Medyapım'ın ortağı Fatih Aksoy, İlhan Mansız'ı da dizinin kadrosuna dahil etmelerinin sebebini şöyle açıkladı: "Türkiye'de yakışıklı denince akıllara ilk gelen isimlerden biri olması." İlhan Mansız, "Doktorlar" dizisinin kadrosuna "Doktor" olarak değil, "hasta" olarak katılacak. Kalbinde yaşadığı bir sorun nedeniyle "sözde hastane"de yatarak tedavi görecek olan İlhan Mansız'ın kalbini tedavi eden bir doktor çelecek. Dizide o "doktor"u oynayacak oyuncu da İlhan Mansız gibi dizinin kadrosuna yeni yayın döneminin dördüncü haftasında katılacak. İlhan Mansız'ın oyunculuk konusunda hiçbir tecrübesi yok ama kamera karşısına geçtiğinde az da olsa olacak. Çünkü İ. Mansız, Turgay Tanülkü'den oyunculuk dersi alacak ... milliyet gazetesi ali eyüpoğlu yazısı Bu arada şunu da ekliyim.alıntıdır.. arkadaşlar 02.09.2007 tarihi yani pazar günü 22.00 saatinde yayınlanan pazar keyfinde Show Tv Yeni Yayın Dönem Tanıtımını göstercek showtv yayın akışında yazıyo yani doktorların yeni yayın dönem tanıtımınıda görebilcez bu arada galiba doktorlar dizisi 06.09.2007 tarihinde başlıcak. eserses 27-08-07, 22:54 teşekkürler özge_letyy:good: pazar günü mutlaka izlicem pazar keyfini burcu_yağmur 28-08-07, 10:06 keşke doktor olarak katılsaydı galia greys anaomydeki gibi izzinin aşık oldugu hasta vardı onun rolünde olucak girls642 28-08-07, 21:29 TV'DEKİ BU DOKTORLAR ''HASTA'' REKORU KIRIYOR 03.05.2007 10:47 DiziMax’ta yayınlanan Grey’s Anatomy başta olmak üzere, doktorların hayatını ve aşklarını anlatan diziler, reyting rekoru kırıyor. Sinema dergisi TOTAL FILM’den Emrah Güler, hastane koridorlarını yazdı. İşte en çok izlenen ‘doktorlar’: GREY’S ANATOMY: Tek Cümlede: Yeni stajyerler, hastanedeki kıdemli doktorlarla kırıştırıyor. Hangi Hastane: Seattle Grace Hospital Neden seyretmelİ? Stajyer Meredith Grey’den adını alan dizi, beş stajyerin çalışmaya başladığı hastanenin, ağır nöbetleri, sıra dışı hastaları ve kıdemli doktorlarla yaşadıkları aşk ilişkilerini anlatıyor. Dizi, güzel müzikleriyle de şu anda ABD’nin de en popüler dizisi oldu. Ne zaman başladı? 27 Mart 2005. Şimdi 3. sezonda. Hangi kanalda? DIGITURK kanalı DiziMax’te çarşamba günleri 21.00’de. HOUSE Tek Cümlede: İnsanları aynı anda hem gıcık edip hem hayran bırakan Doktor Gregory House, dehasıyla olduğu kadar küstahlığıyla da bir fenomen. Hangi Hastane: Princeton-Plainsboro Teaching Hospital, New Jersey. Neden seyretmeli? Dr. House karakteri, dedektif Sherlock Holmes’ten ilham alıyor. Bu dizi, diğerlerinden farklı olarak aşk ilişkilerine değil, hastalıklara yoğunlaşıyor ve her bölüm ayrı bir vaka çözülüyor. Ne zaman başladı? 5 Eylül 2006. 3. sezon devam ediyor. Hangi kanalda? DIGITURK kanalı DiziMax’te pazartesi günleri saat 21.00’de. DOKTORLAR TEK cümlede: Türkiye’nin hastane dizilerine cevabı, diğer bir deyişle: Ela’nın Anatomisi! Hangi hastane? “Türkiye’nin en iyi ve en ünlü hastanesi” olarak geçiyor. Neden seyretmeli? Dizi, karakterleriyle, diyaloglarıyla ve olayların gelişimiyle bire bir Grey’s Anatomy uyarlaması. Kore asıllı Christina, doğulu Zenan olurken, Nazi lakaplı Dr. Bailey, Gestapo lakaplı Dr. Fikret olmuş! Ne zaman başladı? 28 Aralık 2006. Hangi kanalda? SHOW TV’de perşembe günleri saat 20.00’de yayınlanıyor. g_k 30-08-07, 13:12 yarın 20 00 da doktorların sezon finali tekrarı war arkadaşlar duyrulur:) EVRİMİST 30-08-07, 13:51 1.2 milyon $’a hastane gibi stüdyo SHOW TV’nin iddialı dizisi ‘Doktorlar’ın yeni sezon çekimleri için 1.2 milyon dolar harcanarak hastane görünümlü stüdyo yapıldı. Dudullu’da 450 metrekare üzerine inşa edilen stüdyoda, tam teşekküllü iki ameliyathane, 5 yataklı acil servis, bir başhekim ve doktor odası bulunuyor. Milyon dolarlık yeni stüdyo, oyunculardan da tam puan aldı. Freddy 30-08-07, 18:09 Dizinin yeni bölümü haftaya çarşamba 22de verilecek zenan&suat 31-08-07, 22:53 bnce kötü olmş perşembe iyidi:) haber içn saaol:) EVRİMİST 01-09-07, 10:32 slm arkadaşla size süper bi haberim var.bugün akşam gazetesinin bir dergi eki var orda kutsi röportajı var.2 tanede resim var. resimlerin birindekutsi bir iskeletle(üstünde smokin var 2.sinde kutsi ve yağmur var 2side smokinli kutsi dizini yeni yayın döneminde sürprizlere gebe oduğunusöylemiş özgür_merfe 02-09-07, 14:32 aysun kayacı diziden ayrılmış doğrumu? devedikeni 02-09-07, 14:51 YENİ YAYIN DÖNEMİNDE YENİDEN “DOKTORLAR” DİZİSİYLE SHOW TV EKRANLARINDA BOY GÖSTERECEK OLAN KUTSİ, OYUNCULUĞUNA GELEN TEPKİLERE NASIL YANIT VERDİ? 2/9/2007 15:01 İşte Kutsi’nin Akşam gazetesinin Spagetti ekinde yayınlanan röportajı!.. Yeni döneme bomba gibi geliyoruz Doktorlar dizi ile iyi bir yayın dönemi geçirdiniz. Geride kalan dönem hakkında neler söylemek istersiniz? Öncelikle oyunculuk anlamında benim için müthiş bir deneyim oldu . İlk oyunculuk deneyim olmasına rağmen başarılı ve keyifli bir sezon geçirdik . Bunun olumlu tepkilerini de dışarıdaki insanlardan aldık . Çok yoğun bir dönemdi ve çok güzel bir final yaptık. Önemli bir ameliyatın ortasında bir bomba patladı ve neyin ne olacağı belli değil . Senaristlerimizde yeni dönem için çok güzel bir başlangıç hazırlamışlar kısacası geride kalan dönemde kaldığımız yerden bomba gibi geliyoruz diyebilirim. Yeni dönem çekimleriniz başladı mı? Henüz değil ancak bu hafta içinde başlayacağız. Dizide iki aşk arasında kalmıştınız aşk durumları yeni dönemde nasıl gelişecek? Onunla ilgili şimdiden bir şey söylemek olmaz. İzleyici aynı tempoda aşka tanık olacak. Tüm projeleri bir arada yürüteceğim. Yaz tatilini nasıl geçirdiniz? Açıkçası pek tatil yapamadım , Çok yoğun çalıştık . İzmirde , Bodrum türkbükü güvertede sahne aldık , festivallerde sahne aldık . Kısacası pek tatilim olmadı. Kışın sadece “Doktorlar “ ile mi kalıcaksın yoksa başka projelerde var mı ? Öncelikle doktorlar cok ciddi çok güzel ve çok iyi tepkiler alan bir proje. Onun dışında müzik , albüm , klipler , konser ve tek galalık programlarımıda doktorlar ile beraber yürüteceğim. Henüz kendime oyuncu diyemem , pişmem lazım Peki Sinema projesi var mı ? Yok kesinlikle hayır. Ben henüz ben oyuncuyum diyebilecek bir durumda değilim. Oyunculuk çok ciddi bir iş. Böyle bir proje için çok çok uzun yıllar gerekir bence. Bu işin çok iyi bir biçimde eğitimini almak gerektiğini düşünüyorum. Sonuç olarak ben Oyuncu değil müzik adamıyım. Şuanda bu işi çok severek yapıyorum. Ama bu işi yıllarımı vermeden eğitimini almadan yapmaya kalkarsam, bu işe yıllarını harcamış insanlara biraz haksızlık ederim. Zaten şunu her fırsatta dile getiriyorum Ben henüz kendime oyuncu diyemem. Oyunculuğunuzla ilgili insanlardan çok olumlu tepkiler var . Sizi oyuncu olarakta çok beğendiklerini söylüyorlar. Belki hayranlarınız sizi bir sinema projesinde görmek istiyordur. Hepsine teşekkür ediyorum bu tabi ki onların takdiri. Bu işi bilenlerin takdiri… Ancak ben daha yolun başındayım, çok yeniyim biraz pişmem lazım. Adı üzerinde “ ÖZEL “ hayat Dizide senin için savaşan 2 kız var . Özel hayatında böyle misin ? -Özel hayatımda öyle değilim ki zaten özel hayatıma ayıracak pek vaktim olmuyor. Gerçekten çok yoğun çalışıyoruz. Sürekli konser, program, set arasında koşturuyoruz. Tabi ki insanın özel hayatına ayıracak özel bir zamanı olmalıdır. Ama adı üzerinde “ÖZEL” bir hayat. Bunları başka bir özel bir vakitte konuşuruz sultansss 02-09-07, 16:16 "Doktorlar" Hastanede patlayan bomba nelere yol açacak? Hastaneye getirilen yaralı askerin karın boşluğunda patlamamış bir roket olduğu çekilen röntgenle anlaşıldı. Ve hastanede büyük bir panik yaşandı. Doktorlar patlama ihtimaline karşı hastaneyi boşalttılar. Askerin arkadaşı roketin patlamaması için elini arkadaşın karnından çekmeden ameliyat odasına girmek zorunda kaldı. Durumu gören Ela (Yasemin Ergene) olaya müdahele etti ve böylece askerin arkadaşı ameliyathaneden çıktı. Ve bomba patladı. Bu arada patlayan bombada Mehmet Aslantuğ(Burak) , Aysun Kayacı (Kader) ve Özgül Kavruk'un öleceği yani yeni sezonda yer almayacağı söyleniyor... Kaynak : Milliyet ,Show saygili.93 02-09-07, 19:15 YNİ SEZONDA AKŞAMIN EKİNDE OKUMUŞTUM TAMER KARADAĞLI GELİYOMUŞ DİZİYE ÇOK ÜNLÜ BİR CERRAH OLARAK GELİYOMUŞ AMA ÇOK SEVİYESZ BİR CERRAHMIŞ BURCAK001 02-09-07, 19:30 son anda vazgeçti zaten seda sayan la oynayacakmış bir dizide onun yyerine devrim nas geldi...:img-yes: EVRİMİST 02-09-07, 20:44 Başlık haberler içindir yorum yazmayınız.Hele oyuncuları , diğer üyeleri küçük düşürücü tabirlerlerin kullanıldığı mesajlar yazmak forum kurallarına aykırı....Bu uyarıları dikakte almayan üyeler siteden uzaklaştırma cezası alacaklardır... Sevgiler Ehlocan arkadaşlar buraya haber eklemek dışında başka yazılar yazmak yasak ehlocan daha önce uyarmıştı işte yazısı lütfen dikkatli olalım EVRİMİST 03-09-07, 11:02 Doktorluğu sona erdi! 'Doktorlar' dizisinde rol alan Mehmet Aslan'a kötü haber! Yapımcıların, Mehmet'in dizi kadrosundan çıkartılması için düğmeye bastığı söyleniyor nehirrrr 04-09-07, 01:33 arkadaslar ben herkes biliyordur diye dusunmustum ama baktimki benim dun okudugum ozetten kimsenin haberi yok:) buyrun:) Doktorlar Türü: Yerli Dizi Tarih-Saat: 05.09.2007 22:15 Patlamadan sonra geçen üç ay pek çok şeyi değiştirmiştir. Kaybedilenlerin acısı dinmese de hayat devam etmektedir. Yaşananlar herkesi olgunlaştırmış, yeni mücadeleler için biraz daha hazırlamıştır. Patlamadan sağ kurtulan Haldun, başhekimliği Levent’e emanet ederek dinlenmeye çekilmiştir. Ancak hastane kadrosuna dahil etmek istediği bir cerrah, Levent’e sorun yaratacaktır. Başarılı, yakışıklı ve çapkın estetik cerrah Arslan’ın ekibe katılması hastaneyi daha ilk günden karıştırır. Arslan’ın aşırı özgüveni ve çapkınlığı, Ela’nın başına iş açar. Tatlı, işveli ve saf kalpli bir hemşire; Sevda da ekibe dâhil olunca, hastanede işler karışır. Ela, kendini Arslan ile geçici başhekim Levent arasında oynanan bir güç oyunun ortasında bulacaktir. Çok ender görülen bir tıp vakası herkesi oldukça heyecanlandırır: Yapışık ikizler. Ancak ikizlerin ameliyatı konusunda Levent ve Arslan arasında oluşan mesleki bir fikir ayrılığı ameliyatı zora sokar. Hastanede tek çatışan onlar değildir. Patlamada kaybedilen yaşamlar, Hasan ve Zenan’ın da arasının açılmasına neden olur. İkisinin farklı yaklaşımları, Hasan ve Zenan’ı rakip haline getirecektir. Yıllar önce birbirine küsen laz kardeşlerin, bir kalp kapakçığı ameliyatı nedeniyle Suat’a gelmesi, hastanede komik anlara sebep olur. kaynak: ekolay.net EVRİMİST 07-09-07, 10:11 Pek çok dizide olduğu gibi yola çıkış noktası yabancı kaynaklı olsa bile ‘Doktorlar’ sevilerek izleniyor. Bize uyarlaması ve kurgusu iyi. Konulara yabancı değiliz. Zaman zaman bir polisiye gibi akış kazanmakta. Ana mekan iyi seçilmiş. Oyuncular başarılı. Kutsi, Yasemin Ergene, Yağmur Atacan ile tecrübeli isimler müthiş uyum sağladılar. Hani ‘Adam olacak çocuk’ deriz ya, aynı öyle oldu. Doktorlar bu sezonda da Show TV’nin rating makinelerinden. Madem sözü bu kanaldan açtık, biraz daha devam edelim. Açık kanalda ilk kez yayınladığı filmlerin seçimini beğendiğimizi belirtelim. ‘Dondurmam Gaymak’ ve ‘Son Osmanlı Yandım Ali’ daha önce TürkMax’ta yayınlanmıştı. alıntıdır:akşam gaz burhan ayeri g_k 07-09-07, 17:24 tercüman gazetisinde büyük boy doktorlar posteri veriyolarmış ela_levent_ 07-09-07, 23:37 ne zaman veriliyo biliyomsun???? Ozly 12-09-07, 19:37 Çalıntı iddiası senarist değiştirtti SHOW TV’de yayınlanan Doktorlar dizisindeki esprilerin, Amerikan ABC kanalındaki Grey’s Anatomy’yle birebir aynı olması nedeniyle eleştirilere hedef olan yapımcı Fatih Aksoy, senarist kadrosunu değiştirdi. Aksoy, Amerikan dizisinden alıntı yaptıkları gerekçesiyle senaristler Makbule Kosif ve Zehra Güleray’ın işlerine son verip yeni bölümleri, Hande Türel ve Ebru Hacıoğlu’na emanet etti. Vatan Gazetesi baris[a]rock 12-09-07, 19:39 dizinin ilerleyen bölümlerinde ilhan mansız katılacakmış ve bi kadaın doktora aşık olacakmış hiç sevmem ilhan mansızı:( diemcarpe 14-09-07, 17:33 arkadaşlar yarın 20.00 da show türkde doktorların tekrarı varr iizlemek isteyenlere duyrulurr delfin23 16-09-07, 09:18 Yakında reyting kurbanı olur Doktorlar dizisini geç de olsa izledim. Zaten geçen sezonda ara sıra da olsa şöyle bir bakardım. Yani karakterleri az çok tanıyorum. Yeni sezonda dizi bana biraz eksik ve tatsız geldi. Örneğin Aysun Kayacı ve Mehmet Aslan'ın yokluğu hissediliyor. En azından senaryonun gidişatı açısından bu karakterlerin yok olması büyük bir boşluk yaratmış. İki doktor ve asistanları arasındaki aşk hikayesine saplanıp kalınmış gibi. Yeni cerrah birkaç bölüm sonra tıp camiasından eleştiri alacaktır. Şimdiden önlem alıp bu karakteri biraz yumuşatmakta fayda var. Ahh tabii unutmadan bir de yeni teknisyen Aydın Kaplan, nasıl korkunç ve itici bir karakter o öyle, anlatamam, izleyip görmeniz lazım. Yapımcılar neden böyle bir karakter yaratmaya ihtiyaç duymuş anlayamadım. Eğer dizi bu şekilde devam ederse yakında reyting kurbanı olur... damlasu28 18-09-07, 15:02 Doktorlar dizisnin çaylak doktoru ela rolündeki yasemin ergene,yaz boyu gelen dizi tekliflerini doktorlar için reddettiğini söyledi,Ergene(bu benim prensibim değil) dedi. Dizide canlandırdığı ela karakteri ile iilgili yasemin ergene şunları söyledi:doktorluk mesleğinin sıl zorluklarıyla karşılaşan öncelikle getir götür işlerine bakan biriyiz.ela, bu sezonda hem ağlatacak hem güldürecek hem de aşkını doludizgin yaşayacak dedi. Yaz boyunca dizinin fanatik izleyicilerinin soruları ile karşılaştığını da anlatan ergene,(ameliyat hanedeki patlama sonucunu herkes merak ediyordu,bu yüzden yaz boyunca beni sıkıştırdılar NE OLACAK diye.Fakat senaryoyu bilmediğim için kimseye bişey söyleyemedim. ARTIK DOKTOR OLMAK İSTEMİYORUMM Gelen teklifleri de diziye devam etme kararı aldığı için reddettiğin anlatan ergene,Ben iki işte birden çalışmak istemiyorum.Bu dizi benim için yeterli.Her şeyimle Doktolrlar a yoğunlaşıyorum,İki dizide oynamak benim prensibim değil.Ancak bu dizi bittiği zaman teklifleri değerlendireceğim.dedi Doktor olmayı HAYAL ETTİĞİM ANLAR OLMUŞTU.ŞİMDİ oyunculuğu seçmemin verdiği şansla bu mesleğin kıyısından da olsa inceliklerini öğreniyorum.Fakat daha önce doktor olmayı istememe rağmen artık bu mesleğe çok sıcak bakmıyorum.Çünkü çok büyük sorumluluklar taşıyorsunuz ve bu hiç kolay bir iş değil şekline konuştu damlasu28 18-09-07, 15:07 Park Orman’da Elefteria konserini izlerken samimi bir sohbet içinde olan Şenay Akay’la, Bekir Aksoy, dikkatleri üzerlerine topladılar. Park Orman’daki Elefteria konserini izleyen Şenay Akay, Bekir Aksoy’u Mahsun Kırmızıgül’e benzetti. Türk-Yunan Derneği’nce düzenlenen ’Dostluk Festivali’nin son etkinliği, Yunanlı ünlü Şarkıcı Eleftheria Arvanitaki’nin Park Orman’da verdiği konserle son buldu. Geleneksel Yunan Şarkıları ve caz yorumlarıyla da tanınan ’Yunanistan’ın Diva’sını izlemeye gelenler arasında ünlü konuklar da vardı. YaklaŞık 2 saat boyunca sahnede kalan Yunan Diva’nın Şarkılarına bazı konuklar oynayarak eŞlik ederken, bazıları da oturdukları yerden izlemeyi tercih etti. Bu arada ünlü manken Şenay Akay ile yakıŞıklı oyuncu Bekir Aksoy’un hararetli sohbeti dikkatlerden kaçmadı. Akay, Aksoy’a, ’İlk bakıŞta seni Mahsun Kırmızıgül sandım’ dedi. gewweze 18-09-07, 19:17 Park Orman’da Elefteria konserini izlerken samimi bir sohbet içinde olan Şenay Akay’la, Bekir Aksoy, dikkatleri üzerlerine topladılar. Park Orman’daki Elefteria konserini izleyen Şenay Akay, Bekir Aksoy’u Mahsun Kırmızıgül’e benzetti. Türk-Yunan Derneği’nce düzenlenen ’Dostluk Festivali’nin son etkinliği, Yunanlı ünlü Şarkıcı Eleftheria Arvanitaki’nin Park Orman’da verdiği konserle son buldu. Geleneksel Yunan Şarkıları ve caz yorumlarıyla da tanınan ’Yunanistan’ın Diva’sını izlemeye gelenler arasında ünlü konuklar da vardı. YaklaŞık 2 saat boyunca sahnede kalan Yunan Diva’nın Şarkılarına bazı konuklar oynayarak eŞlik ederken, bazıları da oturdukları yerden izlemeyi tercih etti. Bu arada ünlü manken Şenay Akay ile yakıŞıklı oyuncu Bekir Aksoy’un hararetli sohbeti dikkatlerden kaçmadı. Akay, Aksoy’a, ’İlk bakıŞta seni Mahsun Kırmızıgül sandım’ dedi. yaa bu çook eski bi haber ayrıca doktorlar dizisiyle bi bağlantısıda yok:( biliyorum yorum yazmak yasak sadece ve sadece haberler ama yazmazsam çatlardım:):) rebelgirl 21-09-07, 12:40 SON DAKİKA!... SHOW TV, EKRANLARIN SEVİLEN DİZİSİ DOKTORLAR’IN ÇARŞAMBA GÜNKÜ YAYININI, İZLEYİCİLERDEN GELEN YOĞUN İSTEKLERİ DİKKATE ALARAK PAZARTESİ GÜNÜ SAAT 20:00’YE ALDI... 21/9/2007 13:29 Show TV izleyicilerden gelen binlerce mail ve telefonla gelen isteklere duyarlılık göstererek, sorumlu yayıncılık bilinci ile Doktorlar dizisinin yayın günü için değişiklik kararı aldı. Aşkları, heyecanları ve dostluklarıyla Doktorlar dizisi artık her Pazartesi akşamı saat 20.00'de Show TV’de seyircisiyle buluşacak. kaynak ucankus.com HtCeee 22-09-07, 10:59 Oyunculuk da futbol gibi top ayağına geldiğinde çalım atmak gerekir BUGE CANKAT GÜNAYDIN Kısa süre öncesine kadar en gözde futbolculardan biri olan İlhan Mansız futbolu bıraktıktan sonra oyunculuk ve TV dünyasına hızlı bir giriş yaptı. 'Doktorlar' dizisinin kadrosuna katılan ve 'Buzda Dans' yarışmasının finalistlerinden biri olan Mansız futboldan koptuğu için üzgün ama özgür olduğu için de mutlu. Mansız yeni 'saha'sını anlattı... .. Bir dönem performansıyla, attığı golleriyle, imajıyla ve aşklarıyla, Türkiye'nin en gözde futbolcularından olan İlhan Mansız yaşadığı 'amansız' sakatlıklar yüzünden genç yaşta futbol hayatını noktalamak zorunda kaldı. Mansız bu kararın ardından yeni 'saha'sını oyunculuk ve şov dünyası olarak belirledi. 'Doktorlar' dizisinin kadrosuna katılan ve 'Buzda Dans' yarışmasının finalistlerinden biri olan Mansız'ın futbolu bırakmak zorunda kalmasını kimileri gece hayatına, kimileri ise disiplinsizliğine bağladı. Ama Mansız'ın iş yaşantısında ne kadar disiplinli olduğuna bizzat tanık oldum. Beli tutulan, oturmakta-kalkmakta zorlanan eski futbolcu randevusuna sadıktı. Eğildi doğrulamadı, kalktı oturamadı ama kendisiyle futbol, oyunculuk ve şov dünyası üzerine 'eğri' oturduk, 'doğru' konuştuk! HEP ÇOK FARKLIYDIM * Futboldan sonra TV dünyasına girmek; radikal bir karar olsa gerek? Evet. Çünkü futbolcular genelde futbolu bıraktıktan sonra ya yine futbol dünyasında kalırlar veya ticarete atılırlar. Ben futboldaki aktif hayatımda da diğer futbolculardan farklıydım ve bıraktıktan sonra da diğerlerinden farklı bir alana kaymak istedim Yeni ortam sizi ürkütmüyor mu? Ürkütmüyor. Genelde bu dünya hakkında çok olumsuz şeyler duymuştum. Kıskanç oldukları, birbirlerini çekemedikleri gibi... Ama setteki herkes bana çok yardımcı olmaya çalıştı. * Oyunculuk, hayatınıza renk katmak için girdiğiniz geçici bir iş mi yoksa uzun vadeli bir plan mı? Geçici olsa, 'bir dizi teklifi geldi' der, rolü oynar, bitirirdim. Turgay Tanülkü'den ders alıyorum. Haftanın üç günü role hazırlanıyoruz, oyunculuk üstüne çalışıyoruz. Bu kadar çaba sarf ettiğim işin kısa vadeli olmasını istemem. * Kendinizi yetenekli buluyor musunuz? Hocanız sizi beğeniyor mu? Oyunculuğa yeteneğimin olduğunu düşünüyorum, hocam da buna çok inanıyor. Ama eğitim almaya ihtiyacım var. Öncelikle kameraya alışmam lazım. Spor camiasından kameraya alışkınız ama dizi çekimlerindeki kameralar arasında fark var. Zamanla daha rahat olacağımı düşünüyorum Dizideki rolünüzün sürekliliği var mı? Evet, en azından senaryoya göre 15 bölüm düşünülüyor. Tabii hikayedeki aşkın gelişimini beklemek lazım Aslında yakın olduğunuz da bir konu, şöyle ki; geçmek bilmeyen sakatlıklar, hastaneler, doktorlar... * Evet. Dizideki karakter de zaten kalp hastası eski bir sporcu. Hayata bakış açısı birbirimize benziyor. Benim kalbimle ilgili bir problemim yok ama bir sürü sakatlık geçirdiğim için o karakteri daha da iyi anlayabiliyorum. * Daha önce hiç doktorunuza aşık oldunuz mu? Gittiğim doktorlar genelde erkek olduğu için böyle bir ihtimal yoktu! * Oynamayı çok istediğiniz özel bir rol var mı? Almanya'da bulunduğum dönemlerde boksa merak sarmıştım ve böyle bir senaryo bekliyordum. İleride kendi hayatımı canlandırmayı çok isterim. İÇİMDE BURUKLUK KALDI * Çok farklı iki alan ama futbolla oyunculuğu benzettiğiniz oluyor mu? Evet, çünkü ikisi de kendi içinde bir şov. Hocalarım da bana futbolla bağlantılı bir örnek veriyorlar: İyi bir futbolcu, top ayağına geldiğinde, ayağından çıkarması gerekiyorsa, bunu hemen yapacaktır ama pozisyon müsaitse topu alıp süsleyecek, çalım atacaktır. Oyunculuk da böyle. Rolünüzü ayağına top gelen bir futbolcunun yaptığı gibi süsleyerek oynamanız lazım. * Bir dönemin en gözde futbolcusu olarak dizilerde, filmlerde, reklamlarda oynamak sizi tatmin edecek mi? Bunu tatmin için yapmıyorum. Futbolu bırakmak kendi seçimim değildi. Eğer kariyerimin son noktalarına gelip 'bundan sonra dizi film yapacağım' gibi normal bir kopuş olsaydı, bu işler de beni futbol kadar tatmin ederdi. Tabii her zaman içimde bir burukluk olacak. Bu burukluğa kapılıp, içine kapanık yaşamak yanlış olur. sabah/günaydın eki...ilhan mansızz röpü... Melike&Nur 22-09-07, 11:36 yarın (pazar günü) show tv de 17.15 te doktorlar ın tekrarı var duyurulur show tv yayın akışından alıntıdır delfin23 27-09-07, 08:33 İzleyici istedi, böyle oldu İZLEYİCİ isteklerinin dizilerin saatini ve yayın gününü değiştirdiğine hiç tanık olmamıştık; sonunda o da oldu. Doktorlar dizisi bu yıl geç saate kondu, bu da seyircisini rahatsız etti. Show TV, izleyicinin gösterdiği tepkiyi dikkate alarak Doktorlar’ı yeniden saat 20.00’ye aldı, gününü de çarşambaya... Dün Show TV’den izleyici isteklerinin listesini istedim, gerçekten de saat konusunda ısrarcı olmuşlar... Siz siz olun tepki verin, o zaman uygulama değişiyor, Doktorlar’da olduğu gibi. garfieldd1905 27-09-07, 09:20 HERKES KUTSİ’Yİ YASEMİN ERGENE’YLE SANDI AMA KUTSİ ASLINDA “DOKTORLAR” DİZİSİNDE HANGİ GÜZELLE YAKINLAŞTI? Doktorlar dizisinin bir türlü açıklığa kavuşmayan dedikodusuydu Kutsi’yle Yasemin Ergene arasında aşk yaşandığı haberleri!.. Taraflar hep bu aşkı inkar etti ama dedikodu kuşları hep bu aşkın varlığını fısıldadı kulağımıza!.. Ancak yeni dedikodular ve açıklamalar Kutsi'nin dizi setinde Yasemin Ergene'yle değil dizinin bir başka güzeli Özgül Kavruk'la yakınlaştığı yolunda!.. Özgül Kavruk da Kutsi'yle Yasemin Ergene arasında dizi setinde bir aşk yaşanmadığı yolunda.. Güzel manken Kutsi'yle arasında iyi bir dostluğun da olduğunu söyleyerek kafalardaki soru işaretlerini çoğalttı.. www.sobelendik.com bengum 27-09-07, 16:16 Kutsi askere gidiyor kutsi bu sabah orada neleroluyor adli programa katildi hakkinda cikan asker kacagi iddialarini da cevaplandiran kutsi önumuzdeki yil icinde askere gidecegini soyledi demek´ki seneye dizimiz bitiyor arkadaslar bunu sizinle paylasmak istedim **Nilya** 27-09-07, 16:27 HERKES KUTSİ’Yİ YASEMİN ERGENE’YLE SANDI AMA KUTSİ ASLINDA “DOKTORLAR” DİZİSİNDE HANGİ GÜZELLE YAKINLAŞTI? Doktorlar dizisinin bir türlü açıklığa kavuşmayan dedikodusuydu Kutsi’yle Yasemin Ergene arasında aşk yaşandığı haberleri!.. Taraflar hep bu aşkı inkar etti ama dedikodu kuşları hep bu aşkın varlığını fısıldadı kulağımıza!.. Ancak yeni dedikodular ve açıklamalar Kutsi'nin dizi setinde Yasemin Ergene'yle değil dizinin bir başka güzeli Özgül Kavruk'la yakınlaştığı yolunda!.. Özgül Kavruk da Kutsi'yle Yasemin Ergene arasında dizi setinde bir aşk yaşanmadığı yolunda.. Güzel manken Kutsi'yle arasında iyi bir dostluğun da olduğunu söyleyerek kafalardaki soru işaretlerini çoğalttı.. www.sobelendik.com bu habere inandigim söylenemez ama özgül ablayi cok severim böyle bisey olsaydi ben kendi adima cok mutlu olurum dorusu lorelai13 27-09-07, 18:14 HERKES KUTSİ’Yİ YASEMİN ERGENE’YLE SANDI AMA KUTSİ ASLINDA “DOKTORLAR” DİZİSİNDE HANGİ GÜZELLE YAKINLAŞTI? Doktorlar dizisinin bir türlü açıklığa kavuşmayan dedikodusuydu Kutsi’yle Yasemin Ergene arasında aşk yaşandığı haberleri!.. Taraflar hep bu aşkı inkar etti ama dedikodu kuşları hep bu aşkın varlığını fısıldadı kulağımıza!.. Ancak yeni dedikodular ve açıklamalar Kutsi'nin dizi setinde Yasemin Ergene'yle değil dizinin bir başka güzeli Özgül Kavruk'la yakınlaştığı yolunda!.. Özgül Kavruk da Kutsi'yle Yasemin Ergene arasında dizi setinde bir aşk yaşanmadığı yolunda.. Güzel manken Kutsi'yle arasında iyi bir dostluğun da olduğunu söyleyerek kafalardaki soru işaretlerini çoğalttı.. www.sobelendik.com özgül kavruk bi röportajında (milliyet tv ekindeydi) nişanlı olduğunu ve asker yolu gözlediğini söylemişti. yani bu haber kendini gazeteci sanan birinin uydurması dudu643 27-09-07, 19:31 arkadaşlar haberler bölümünde alıntı ve yorum yapmak yasaktır, hatırlatayım dedim:) delfin23 28-09-07, 07:53 Kutsi 'kavruluyor' Yasemin Ergene'yle aşk dedikodusuna karışan Kutsi'nin adı, şimdi de Özgül Kavruk ile anılıyor. Ünlü şarkıcı ile güzel mankenin, 'Doktorlar' dizisinin setinde başlayan arkadaşlıklarını kısa sürede aşka dönüştürdüğü söyleniyor. Çekimler dışında da sürekli bir arada olan Kutsi ile Özgül Kavruk, ilişkilerinin ortaya çıkmaması için Etiler ve Bebek yerine Anadolu yakasındaki mekanlarda buluşuyor. HtCeee 02-10-07, 18:45 YASEMİN ERGENE'İN SİTESİNDEN ALINTIDIR... TERCUMAN GAZETESİ.. http://img407.imageshack.us/img407/5430/ggpa4dk3.jpg (http://imageshack.us) delfin23 03-10-07, 06:53 Doktorlar' dizisini izliyorum. Annemin doktor olmasından kaynaklanan bir hastane sevgim var elde değil. Ne de olsa tüm doktor çocukları gibi çocukluğumun bir bölümünü hastanede geçirdim. Az nöbet tutmadı anacığım, biz de az beklemedik hastane kapısında onu görmek için. Dolayısıyla sadece 'Doktorlar'ı değil, CNBC-e'deki hastaneleri konu alan birçok diziyi de merakla takip ediyorum. Nip-Tuck da favorilerimden biri. Doktorlar'ın bu haftaki bölümünde Nip-Tuck'tan esinlenmiş bir konu vardı. Çocukları olmayan çift, kendilerini çocuk evine adamıştır. (Nip -Tuck'ta sirkte çalışıyorlardı ama Türkiye'de sirk bulmak pek de kolay değil tabii.) Orta yaşı geçmiş hanım yağlarını aldırmaya karar verir. Ancak estetik ameliyat bir anda acı gerçeği ortaya çıkarır. Orta yaşlı teyzenin karnında kemikleşmiş bir fetüs bulunur. (Yani bu teyzecik yaklaşık 15 yıl önce kocasını aldatmıştır.) Bu konu tamamen çalıntı. Buna copypaste (kopyala/yapıştır) taktiği deniliyor. Takvim / Nilgün K. Tahmaz sumisali 03-10-07, 10:29 arkadaşlar.. ucankuşta anket var ankette yasemin ergenede var.............. lütfen yasoya oy verelim.............. girls642 05-10-07, 05:39 Doktorlar'ı doktorlar da izliyor! Son dönemde Show TV'deki Doktorlar dizisiyle ilgili olarak, hekimlerden çok sayıda şikayet alıyorum. Onlar, uzmanlık konuları olduğu için diziyi daha bir eleştirel gözle izliyorlar. Benim görevim ise dizinin yapımcı, yönetmen ve senaristlerini bu hassasiyetten haberdar etmek. İşte o mesajlar: "Kronik burun akıntısı olan bir hasta var. Polikliniğe başvuruyor. Doktor Hanım hastanın tomografisini istiyor. Bir sonraki sahnede meslektaşım Kutsi (!) bilgisayardan beyin MR'ına bakarak hastada beyin sarkması olduğu ve beyin omurilik sıvısının bu yüzden burundan geldiğini söylüyor. Ama gösterilen MR'da böyle bir durum yok. Hasta hemen ameliyata alınıyor. Normalde bu beyin sarkması ameliyatı hasta yüzüstü pozisyondayken yapılır ama dizide öyle mi? Hasta sırt üstü yatıyor. Bir beyin cerrahı olarak reklam arası gördüğüm bu durumu sizinle paylaşmak istedim. Gerçi akciğer filminden lösemi tanısı koyan eski Türk filmlerini düşünürsek, bunlar gelişme sayılabilir. Ama yine de detaylara dikkat etmek gerek bence. Bir Yakından Kumanda Ekran Hafiyesi olarak size iyi çalışmalar diliyorum." (Dr. Kazım Doğan) "Ben bir cerrahım. Seneler geçtikçe ve mesleğimde ilerledikçe artık yerli yapımlardaki doktor sahnelerini izlerken yüzümde beliren gülümseme yerini kızgın bir ifadeye bırakıyor. Boynunda steteskopla gezen pis sakallı, başında bereli cerrahlara (Aliye) kızdım önce. Neyse dedim kendi kendime, zaten çok televizyon seyredemiyorum, bir de bunlara mı kafa yoracağım? Ama görüyorum ki işler daha kötüye gidiyor. Sabrımı taşıran şey tahmin edebileceğiniz gibi Doktorlar dizisi. Böyle bir dizi yapmaya kalkıyorsun, karakterlerin aşırma (Grey's Anatomy), bari senaryo da aşırılsaydı da en azından mantıklı bir şeyler izleseydik. Hele dün akşamki bölümde liposuction ameliyatında olanlar trajikomikti. Arkadaşlar hadi bilmiyorsunuz, bari bir plastik cerraha soruverin, iki dakikanızı alır. Yok işlem sırasında (ki işlem cilt altında gerçekleşir) kitle fark ediliyor ve dikkatinizi çekerim 'plastik cerrah' batını açıyor ve ne görelim? Bir bebek. Pes! Peki o asistanlara ne demeli! Branşları ne? Türkiye'de bu şekil asistanlık eğitimi veren bir hastane var mı? Asıl versiyondakiler intörn, yani asistan değil. Tıpta asistanlık uzmanlık öğrenciliği anlamına gelir, bir uzmanlık alanınız olur. Yani bir plastik cerrahi, bir beyin cerrahisi koşturmazsınız. (En azından Türkiye'de böyle olmaz) Aklım hayalim almıyor. Kusura bakmayın lafı çok uzattım, ama o kadar dolmuştum ki! Ama Amerikan yapımı olan bu tarz dizileri bir tıp öğrencisine rahatlıkla tavsiye edebilecekken bizim hala eldiveni ile terini silen cerrah seviyesinden çok az ileri gidebilmiş olmamız beni üzüyor. Gerçekçilikten niçin bu kadar uzağız? Tüm samimiyetimle söylüyorum, ücretsiz danışmanlık bile yaparım. Yalnızca doğrusunu izlemek adına..." (Dr. Serhan Yağdı) Unutmayın, Doktorlar'ı doktorlar da izliyor!.. SABAH-Yüksel AYTUĞ delfin23 06-10-07, 06:41 Yağmur Atacan, "Daha çok gençsiniz. Zaman içinde beğenileriniz, zevkleriniz değişmez mi" sorusuna ilginç bir yanıt verdi. Geçtiğimiz aylarda kendinden dokuz yaş büyük olan Pınar Altuğ ile nişanlanan Yağmur Atacan, yaşadığı ilişkiye ve hayatına dair en özel açıklamaları Kelebek’e yaptı. Pınar Altuğ ile evlenmek ve bir an önce baba olmak istediğini belirten Atacan, dedikodulara kulaklarını tıkamış durumda: "Arabanızı seviyorsanız, son model araba çıksa da bakmazsınız. Ben Pınar’la mutluyum, onu seviyorum. Gözüm kimseyi görmüyor." n Biraz yakından tanıyalım sizi... - 1983 doğumluyum. Yugoslav göçmeni bir ailenin çocuğuyum. Babam emekli asker... Tayinler nedeniyle Gaziantep’te dünyaya gelmişim. Annem diş doktoru ve hálá mesleğini yapıyor. Babam, asker olduğu için çok disiplinliydi. Beni hiç dövmedi ama bağırması yeterdi. Bağıra bağıra korkudan işetirdi. 15 yaşında bir kız kardeşim var. Bense şu an İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nde okuyorum. n "Sınav" ve "Çılgın Dersane" filmlerinde de rol aldınız. "Çılgın Dersane"deki performansınız çok beğenilmişti. Ama filmin ikincisinde oynamadınız, neden? - Benim bir sette bulunmam için bütün şartlarımın yerine getirilmesi gerekiyor. Mutlu olduğumu hissetmem gerek, mutlu olmadığım yerde çalışmam. Ben o sette mutlu olmadım ve ikinci versiyonunda yer almak istemedim. Küfürlü ortamda çalışmak beni rahatsız ediyor. Şimdi ukala diyenler çıkabilir, çıksın! Ben buyum... İşine gelirse çalışırım. Bu kadar rahatım, çünkü benim çok parayla yürüteceğim bir hayatım yok. Para çok önemli değil yani. Bugün oyunculuktan para kazanamazsam başka bir iş yaparım. Para kazanmak için bu işi yapanlar, çabuk gidiyorlar. Ben çabuk gitmek istemiyorum. n Peki, gelelim Pınar Altuğ ile ilişkinize... Tamamen aynı dertlerden mustarip olmamız nedeniyle bir araya geldik. İkimizin de hayatlarında uzun ilişkiler devam ediyordu, sorunlarımız vardı. Dizi setinde bunları birbirimizle paylaşmaya başladık. Belki biraz dalgasını geçerek devam etti bu konuşmalarımız. Sonrasında ne kadar birbirimize uygun olduğumuzu, ne kadar çok ortak yanımızın olduğunu görerek birlikte olmaya başladık. Her şey bir anda oldu aslında. Biraz da şanssızlık yaşadık. n Nasıl bir şansızlık? "- Tamam, artık beraber miyiz" dediğimiz ilk dakikalarda kameralar bizi yakaladı ve "Siz birliktesiniz" dediler. Daha biz birbirimize "birlikteyiz" diyemeden, kameralar o kadar çok söylediler ki, olabileceğine biz de inandık. Kimse o heyecanla bir teklif ya da birbirine güzel bir konuşma yapamadı. ADAM GİBİ ADAMIM n O dönem Pınar Hanım’ın Tony’yi sizinle aldattığı gündeme geldi. Var mı böyle bir şey? - Böyle bir şey olmadı. Bizim ilişkimiz başladığında Pınar zaten Tony’den ayrılmıştı ve üzerinden de bir süre geçmişti. Güzel giden bir ilişkileri varken birden ayrılmadılar. Onların birbirine uzun zamandır bir kırıklıkları varmış. Eski kız arkadaşımla benim de aramda sorunlar vardı, biz de ayrılma aşamasındaydık. İkimiz aynı konuları konuşurken, duygusal bir şeyler yaşamaya başladık. Benim hayatımda biri olsa, asla Pınar giremezdi ya da Pınar’ın hayatında biri olsa asla beni hayatına almazdı. İkimizden biri ilişkisinde çok mutlu olsaydı, belki o zaman diğerine "O küçük" ya da "Büyük" diye bakardı. n Ama Tony Bey o dönem "Ne yazık ki aldatıldım, bunun kanıtları var" diye bir açıklamada bulundu... - Ben beraber olduğum kadın hakkında, ilişki bittikten sonra asla bir şey söylemem. Ben daha kuvvetli bir adamım ve benim kişiliğim daha oturmuş durumda. Bunu çok net söyleyebilirim. O yüzden ayağım yere basıyor. Uzun zamandan beri kendi paramı kendim kazanıyorum, kendi yaşam şeklim var. Beni etkileyecek bir şey değildi olanlar ama Pınar’ı çok etkiledi. İLK GÖRÜŞTE AŞK YOK n Siz bu zor günlerinde onun yanında oldunuz ve böylece ilişkiniz de başlamış oldu. - Yanında olmam gereken bir dönemdi ve hep yanında oldum, evet. Bu durum bizi birbirimize yakınlaştırdı tabii. n O zaman sizinki ilk görüşte aşk değil... - Evet, ilk görüşte aşk falan yok. İlk görüşte tanışma bile yok. Onun kim olduğunu bilmiyordum ki. Pınar hayatıma girdikten sonra kendisiyle ilgilenmeye başladım. n Nasıl kim olduğunu bilmiyordunuz, anlamadım. - Şöyle ki, ben Pınar’ın meşhur olduğu dönemler barlarda çalıyordum. O yüzden onun TV’de oynadığı hiçbir diziye denk gelmedim. "Çocuklar Duymasın"da sarışın bir kadının oynadığını, Pınar Altuğ’un da esmer bir manken olduğunu biliyordum. İşte o iki kadının aynı kişi olduğunu "İlk Aşk" dizisinin setinde öğrendim. n Pınar Hanım ile aranızda dokuz yaş fark var. Bunun sürekli hatırlatılması, gündeme gelmesi sizi rahatsız etmeyecek mi? - Aradaki yaş farkı benim için bir şey ifade etmiyor. Pınar genç düşünen, genç hareket eden biri. Ben de yaşımın hallerinde ve hayallerinde olan biri değildim. Küçükken de hiçbir zaman yaşım gibi davranan biri olmadım. O yüzden Pınar’la çok iyi anlaşıyoruz. Benim yaşımda ya da benden küçük bir adamın ilk hayali iyi bir arabaya binmektir. Benim hayalim başka... Dolayısıyla durum değişiyor. GÖZÜM KİMSEYİ GÖRMÜYOR n Nedir sizi yaşıtlarınızdan farklı kılan hayalleriniz? - Çocukken de farklıydım, olgundum. Dışarı çıkmaktan zevk almıyorum. Kitap okumayı, bir konu hakkında araştırma yapmayı seviyorum. Başka dertlerim var benim. Anneme ev almak istiyorum, anneannemi mutlu etmek istiyorum, arkadaşlarımla mangal yapmak istiyorum. n Sevgilileriniz hep sizden büyük müydü? - Çok kadın girmedi hayatıma. Pınar, hayatıma ciddi anlamda giren ikinci kadın. Ondan önceki ilişkim de beş sene sürdü. Çok ilişki yaşayan biri değilim. Eski kız arkadaşım benden iki yaş küçüktü ama herkes benden üç yaş büyük zannediyordu. n Daha çok gençsiniz. Zaman içinde beğenileriniz, zevkleriniz, fikriniz, kişiliğiniz değişebilir. Bunu biliyorsunuz değil mi? - Olabilir tabii ki... Zamanla insanların fikirleri değişebilir. Ama benim birisinden etkilenmem için Pınar’la mutsuz olmam lazım. Mutsuz olacağım ki gözüm açılsın. İnsanın doğasında bu vardır zaten. Siz arabanızı beğenmiyorsanız, gider araba bakarsınız. Eğer arabanızı seviyorsanız, son model araba çıksa da bakmazsınız. Ben Pınar’la mutluyum, onu seviyorum. Gözüm kimseyi görmüyor. n Geçtiğimiz günlerde nişanlandınız, ne zaman evlenmeyi düşünüyorsunuz? - Bu yaz evlenmek istiyoruz... "Ben 30 yaşına kadar bekleyeyim. O zaman da aynı kafadaysam evlenirim" diye bir şey yok ki. İçimden geldiği gibi davranıyorum. Eğer yanlış yapmışsam, geri döner "Yanlış yapmışım" derim. İnsanların tecrübeleri arttıkça, hayat görüşü ve fikirleri de değişiyor. Şu ilişkide güvendiğimiz şey, aynı kafa yapısında olmamız. O yüzden aynı yoldan gittiğimiz sürece sıkıntı yaşamayız. Evleneceğiz ama bunun için acele de etmiyoruz. Bütün süreçleri keyifle yaşamak ve çocuk sahibi olmak istiyoruz. n Baba olmaya hazırsınız... Evet, hazırım. Ama her şeyi yapmak istediğimiz zaman yapıyoruz. n Biraz önce "Yanlış yapmışsam, geri döner ’yanlış yapmışım’ derim" dediniz. Bir yuva kurmak, o yuvayı yıkmak bu kadar kolay bir şey mi sizin için? - Kimseye acı çektirmenin bir manası yok. Ne kendime ne de başkasına... Minibüsü Pınar hediye etmedi n İkili röportajlarınızda sürekli Pınar Hanım konuşuyor, siz susuyorsunuz. Sevgiliniz yanınızdayken neden konuşmuyorsunuz, istemiyor mu konuşmanızı? - Pınar magazin mikrofonlarına onların kesip biçemeyeceği şekilde konuşmayı çok iyi beceriyor. Ben beceremiyorum. n "Pınar Altuğ sayesinde şöhreti arttı, dizilerde, filmlerde oynamaya başladı" demelerine üzülüyor musunuz? - Pınar’ın tabii ki katkısı olmuştur. Şimdi "Acaba bu adam ne yapıyor" deyip izleyenler vardır. Bu arada belki benim genç kız hayranlarım da azalmıştır. n Minibüsünüzü Pınar Altuğ mu aldı? - Hayır! Kazandım, kendim aldım. Bu benim keyfim. Kimseye hesap vermek zorunda değilim. Yarın öbür gün canım isterse bir tane daha alırım. Kimseyi ilgilendirmez. Lale Devri yaşamıyor bazen kavga ediyoruz Çok kavga eder misiniz?-Ara ara birbirimize kızıyoruz, bir süre konuşmuyoruz. Sonra barışıyoruz. Yani öyle Lale Devri de yaşamıyoruz. İlişkimizde her şeyi yapma çabamız var, yapıyoruz ve çabalıyoruz. İkimizin de özverileri oluyor. Onunla birlikte yaşamımı güzelleştirdiğime inanıyorum. n İlk başlarda ailenizin bu ilişkiye tepkisi oldu mu? - Seviyorlar Pınar’ı. Kimse olumsuz bakmıyor. "Oğlum bu gelip geçicidir" cümlesini kurmadılar. Anneme de babama da normal geldi. Çünkü beni biliyorlar. n Biraz yakından tanıyalım sizi... - 1983 doğumluyum. Yugoslav göçmeni bir ailenin çocuğuyum. Babam emekli asker... Tayinler nedeniyle Gaziantep’te dünyaya gelmişim. Annem diş doktoru ve hálá mesleğini yapıyor. Babam, asker olduğu için çok disiplinliydi. Beni hiç dövmedi ama bağırması yeterdi. Bağıra bağıra korkudan işetirdi. 15 yaşında bir kız kardeşim var. Bense şu an İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nde okuyorum. n "Sınav" ve "Çılgın Dersane" filmlerinde de rol aldınız. "Çılgın Dersane"deki performansınız çok beğenilmişti. Ama filmin ikincisinde oynamadınız, neden? - Benim bir sette bulunmam için bütün şartlarımın yerine getirilmesi gerekiyor. Mutlu olduğumu hissetmem gerek, mutlu olmadığım yerde çalışmam. Ben o sette mutlu olmadım ve ikinci versiyonunda yer almak istemedim. Küfürlü ortamda çalışmak beni rahatsız ediyor. Şimdi ukala diyenler çıkabilir, çıksın! Ben buyum... İşine gelirse çalışırım. Bu kadar rahatım, çünkü benim çok parayla yürüteceğim bir hayatım yok. Para çok önemli değil yani. Bugün oyunculuktan para kazanamazsam başka bir iş yaparım. Para kazanmak için bu işi yapanlar, çabuk gidiyorlar. Ben çabuk gitmek istemiyorum. n Peki, gelelim Pınar Altuğ ile ilişkinize... Tamamen aynı dertlerden mustarip olmamız nedeniyle bir araya geldik. İkimizin de hayatlarında uzun ilişkiler devam ediyordu, sorunlarımız vardı. Dizi setinde bunları birbirimizle paylaşmaya başladık. Belki biraz dalgasını geçerek devam etti bu konuşmalarımız. Sonrasında ne kadar birbirimize uygun olduğumuzu, ne kadar çok ortak yanımızın olduğunu görerek birlikte olmaya başladık. Her şey bir anda oldu aslında. Biraz da şanssızlık yaşadık. n Nasıl bir şansızlık? "- Tamam, artık beraber miyiz" dediğimiz ilk dakikalarda kameralar bizi yakaladı ve "Siz birliktesiniz" dediler. Daha biz birbirimize "birlikteyiz" diyemeden, kameralar o kadar çok söylediler ki, olabileceğine biz de inandık. Kimse o heyecanla bir teklif ya da birbirine güzel bir konuşma yapamadı. ADAM GİBİ ADAMIM n O dönem Pınar Hanım’ın Tony’yi sizinle aldattığı gündeme geldi. Var mı böyle bir şey? - Böyle bir şey olmadı. Bizim ilişkimiz başladığında Pınar zaten Tony’den ayrılmıştı ve üzerinden de bir süre geçmişti. Güzel giden bir ilişkileri varken birden ayrılmadılar. Onların birbirine uzun zamandır bir kırıklıkları varmış. Eski kız arkadaşımla benim de aramda sorunlar vardı, biz de ayrılma aşamasındaydık. İkimiz aynı konuları konuşurken, duygusal bir şeyler yaşamaya başladık. Benim hayatımda biri olsa, asla Pınar giremezdi ya da Pınar’ın hayatında biri olsa asla beni hayatına almazdı. İkimizden biri ilişkisinde çok mutlu olsaydı, belki o zaman diğerine "O küçük" ya da "Büyük" diye bakardı. n Ama Tony Bey o dönem "Ne yazık ki aldatıldım, bunun kanıtları var" diye bir açıklamada bulundu... - Ben beraber olduğum kadın hakkında, ilişki bittikten sonra asla bir şey söylemem. Ben daha kuvvetli bir adamım ve benim kişiliğim daha oturmuş durumda. Bunu çok net söyleyebilirim. O yüzden ayağım yere basıyor. Uzun zamandan beri kendi paramı kendim kazanıyorum, kendi yaşam şeklim var. Beni etkileyecek bir şey değildi olanlar ama Pınar’ı çok etkiledi. İLK GÖRÜŞTE AŞK YOK n Siz bu zor günlerinde onun yanında oldunuz ve böylece ilişkiniz de başlamış oldu. - Yanında olmam gereken bir dönemdi ve hep yanında oldum, evet. Bu durum bizi birbirimize yakınlaştırdı tabii. n O zaman sizinki ilk görüşte aşk değil... - Evet, ilk görüşte aşk falan yok. İlk görüşte tanışma bile yok. Onun kim olduğunu bilmiyordum ki. Pınar hayatıma girdikten sonra kendisiyle ilgilenmeye başladım. n Nasıl kim olduğunu bilmiyordunuz, anlamadım. - Şöyle ki, ben Pınar’ın meşhur olduğu dönemler barlarda çalıyordum. O yüzden onun TV’de oynadığı hiçbir diziye denk gelmedim. "Çocuklar Duymasın"da sarışın bir kadının oynadığını, Pınar Altuğ’un da esmer bir manken olduğunu biliyordum. İşte o iki kadının aynı kişi olduğunu "İlk Aşk" dizisinin setinde öğrendim. n Pınar Hanım ile aranızda dokuz yaş fark var. Bunun sürekli hatırlatılması, gündeme gelmesi sizi rahatsız etmeyecek mi? - Aradaki yaş farkı benim için bir şey ifade etmiyor. Pınar genç düşünen, genç hareket eden biri. Ben de yaşımın hallerinde ve hayallerinde olan biri değildim. Küçükken de hiçbir zaman yaşım gibi davranan biri olmadım. O yüzden Pınar’la çok iyi anlaşıyoruz. Benim yaşımda ya da benden küçük bir adamın ilk hayali iyi bir arabaya binmektir. Benim hayalim başka... Dolayısıyla durum değişiyor. GÖZÜM KİMSEYİ GÖRMÜYOR n Nedir sizi yaşıtlarınızdan farklı kılan hayalleriniz? - Çocukken de farklıydım, olgundum. Dışarı çıkmaktan zevk almıyorum. Kitap okumayı, bir konu hakkında araştırma yapmayı seviyorum. Başka dertlerim var benim. Anneme ev almak istiyorum, anneannemi mutlu etmek istiyorum, arkadaşlarımla mangal yapmak istiyorum. n Sevgilileriniz hep sizden büyük müydü? - Çok kadın girmedi hayatıma. Pınar, hayatıma ciddi anlamda giren ikinci kadın. Ondan önceki ilişkim de beş sene sürdü. Çok ilişki yaşayan biri değilim. Eski kız arkadaşım benden iki yaş küçüktü ama herkes benden üç yaş büyük zannediyordu. n Daha çok gençsiniz. Zaman içinde beğenileriniz, zevkleriniz, fikriniz, kişiliğiniz değişebilir. Bunu biliyorsunuz değil mi? - Olabilir tabii ki... Zamanla insanların fikirleri değişebilir. Ama benim birisinden etkilenmem için Pınar’la mutsuz olmam lazım. Mutsuz olacağım ki gözüm açılsın. İnsanın doğasında bu vardır zaten. Siz arabanızı beğenmiyorsanız, gider araba bakarsınız. Eğer arabanızı seviyorsanız, son model araba çıksa da bakmazsınız. Ben Pınar’la mutluyum, onu seviyorum. Gözüm kimseyi görmüyor. n Geçtiğimiz günlerde nişanlandınız, ne zaman evlenmeyi düşünüyorsunuz? - Bu yaz evlenmek istiyoruz... "Ben 30 yaşına kadar bekleyeyim. O zaman da aynı kafadaysam evlenirim" diye bir şey yok ki. İçimden geldiği gibi davranıyorum. Eğer yanlış yapmışsam, geri döner "Yanlış yapmışım" derim. İnsanların tecrübeleri arttıkça, hayat görüşü ve fikirleri de değişiyor. Şu ilişkide güvendiğimiz şey, aynı kafa yapısında olmamız. O yüzden aynı yoldan gittiğimiz sürece sıkıntı yaşamayız. Evleneceğiz ama bunun için acele de etmiyoruz. Bütün süreçleri keyifle yaşamak ve çocuk sahibi olmak istiyoruz. n Baba olmaya hazırsınız... Evet, hazırım. Ama her şeyi yapmak istediğimiz zaman yapıyoruz. n Biraz önce "Yanlış yapmışsam, geri döner ’yanlış yapmışım’ derim" dediniz. Bir yuva kurmak, o yuvayı yıkmak bu kadar kolay bir şey mi sizin için? - Kimseye acı çektirmenin bir manası yok. Ne kendime ne de başkasına... Hürriyet / Kelebek HtCeee 06-10-07, 14:00 Ellerinin hamuruyla bizi ekrana bağlıyorlar! Onlarla gülüp onlarla ağladığımız televizyon dizileri, hepimizin hayatının vazgeçilmezi oldu. Her hafta yayın günü ile saatini dört gözle beklediğimiz dizilerin birçoğu kadınların eline emanet... Reyting rekorları kıran, dost sohbetlerinin ana konusu olan televizyon dizilerinin pek çoğunun yönetmenliğini kadınlar yapıyor. Uzun yıllar önce sanat alanında çalışma imkanı bulamayan kadınlar, yönetmenlik konusunda erkekleri hiç aratmıyor. Mafyaya yer yok Kadın parmağı olan dizilerde; aile bağları ile aşk konularının işlendiği göze çarpıyor. Kadın yönetmenlerin neredeyse hiçbiri, hikayelerinde 'mafya' kavramını işlemiyor. Dizilerini kadın yönetmenlerin çektiği kanalların başında ise atv geliyor. atv'nin reyting rekorları kıran 5 dizisini kadınlar yönetiyor. Komedi dizileri arasında zirveyi kimseye kaptırmayan 'Avrupa Yakası'nın yönetmenliğini Jale Atabey Özberk yapıyor. Ayrıca dizinin senaristi de bir kadın, Gülse Birsel. Töre cinayetlerine dikkat çeken konusuyla reyting rekorları kıran 'Sıla'nın yönetmeni ise Gül Oğuz. Aile bağları.... Dönem dizilerine örnek olan ve gündem oluşturan 'Hatırla Sevgili'de yönetmen koltuğuna Ümmü Burhan oturuyor. Dizinin proje koordinatörü ise Tomris Giritlioğlu. Giritlioğlu, aynı zamanda atv'nin yeni dizisi 'Kara Yılan'ın da proje koordinatörlüğünü üstleniyor. atv'de yayınlandığı ilk bölümle herkesi gözyaşlarına boğan 'Sessiz Gemiler'in yönetmeni de Filiz Kaynak. Dizilerini kadınlara emanet eden kanallar arasında ikinci sırada Star TV geliyor. 'İki Aile'nin yönetmenliğini Hülya Bilban, 'Yalan Dünya'nın yönetmenliğini Serpil Kurtça, 'Sır Gibi'nin yönetmenliğini Şengül Halat Akat, 'Leylan'ın yönetmenliğini ise Ceyda Demir yapıyor. Bu alanda atv ile Star TV'yi Kanal D izliyor. Her hafta yüreklerimize dokunmayı başaran Yaprak Dökümü'nün bu oloğanüstü başarısında yönetmen Mesude Erarslan da büyük rol oynuyor. Yine Kanal D'nin aile bağlarını işleyen bir diğer dizisi Elveda Derken'in de çekimlerini Hilal Saral Ünalan üstleniyor. Show tv de ekrana gelen 1 diziyide kadın yönetmenler çekiyor.Doktorlar dizisindeki tüm ayrıntılarıyla yönetmen Merve Girgin ilgileniyor. Kanal 1'de ekrana gelen 'Bizim Evin Halleri'nin çekimlerini ise Şengül Halat Akat üstleniyor atv'nin reyting rekortmeni dizisi 'Hatırla Sevgili'nin proje koordinatörlüğünü Tomris Giritlioğlu yapıyor. Dizinin yönetmeni ise Ümmü Burhan. ]*Uyarlama bir dizi olan 'Doktorlar'ın yönetmenliğini Merve Girgin yapıyor. Doktorların hayatına farklı bir açıdan bakan dizide, genç oyuncular yer alıyor * *Star TV'de ekrana gelen ve başrollerini Emre Kınay ile İclal Aydın'ın paylaştığı 'İki Aile' dizisinin yönetmen koltuğunda Hülya Bilban oturuyor. *Türkiye'nin tek 'günlük dizi'si olma özelliğini taşıyan 'Bizim Evin Halleri'ni yönetmen Gülşen Erişdi çekiyor. Dizi, aile bağlarını mizahi dille anlatıyor. *Hepimizi gözyaşlarına boğan 'Sessiz Gemi'nin yönetmeni Filiz Kaynak... *Hilal Saral Ünalan'ın yönettiği 'Elveda Derken', çarpıcı bir öyküye sahip. *Mizah ile aşkı harmanlayan 'Yalan Dünya'yı, Serpil Kurtça yönetiyor... takvimgazetesi/saklambaç eki... delfin23 10-10-07, 05:23 Aysun Kayacı'nın ayrıldığı dizide, onun yerine rol alması planlanan Çağla Şikel, 'Sadece çingene rolünü oynadı' denilerek reddedildi. Mankenlikten oyunculuğa transfer olan Aysun Kayacı ile Çağla Şikel arasındaki savaştan galip çıkan Aysun oldu. atv'deki 'Sessiz Gemiler'de rol aldığı için 'Doktorlar' dizisinden ayrılan Aysun'un yerine, Çağla Şikel düşünüldü. Ancak iddialara göre; dizi yapımcıları "Çağla, sadece çingene rolünde oynadı. Doktor karakterine uygun değil" diyerek güzel mankenle anlaşmadı. Bu arada Aysun Kayacı, "Sessiz Gemiler"deki rolüyle izleyenlerden tam not aldı. MAGAZİN SERVİSİ Takvim / Saklambaç Eki sarıseren 10-10-07, 07:36 Doktorlar bir yere taşımayacaktı Oyunculuğa iyice ısınan Aysun Kayacı, Doktorlar dizisinden ayrılıp Sessiz Gemiler'e geçmesinin nedenini açıkladı. Show TV'de yayınlanan Doktorlar dizisi ile oyunculuk kariyerinde bir kademe daha atlayan Aysun Kayacı, dizinin kendisini bir yerlere taşıyacağını düşünmediği için ayrıldığını söyledi. Sessiz Gemiler dizisine geçen Kayacı, "Doktorlar, beni bir yere taşımayacaktı. Bu işin eğitimini alıyorum ve kendimi geliştirecek işlerde rol almak istiyorum. Bu kadro benim olduğumdan daha iyi bir oyuncu gibi görünmemi sağlayabilir" dedi. Senaryoyu Okuduğunda Ağlamış atv'de yayınlanan Sessiz Gemiler dizisinin senaryosunu ilk okuduğu zaman ağladığı itirafında bulunan güzel oyuncu, "Senaryoyu bu kadar hararetli ve heyecanlı okuyunca, çekilmiş halinin çok iyi olacağını hissettim. Mesela ben bu diziyi izleyebilmek için bütün randevularımı iptal ederim. Dizinin hikayesi hepimizi ilgilendiriyor" diye konuştu. Kaynak:Televizyon Gazetesi EVRİMİST 11-10-07, 11:17 Anadolu Holding’in prensesi olabilecek mi? Yasemin Ergene, Anadolu Holding’in sahibi Özilhan Ailesi’nin oğulları İzzet Özilhan ile büyük bir aşk yaşıyor Doktorlar dizisinin başrol oyuncusu Yasemin Ergene, Anadolu Holding’in sahibi Özilhan Ailesi’nin oğulları İzzet Özilhan ile büyük bir aşk yaşıyor. Ergene, geçtiğimiz günlerde sevgilisinin ailesiyle Efes Pilsen maçında ilk kez aynı karede görüntülendi. Ve bu kare, “Yasemin, Özilhan Ailesi’ne gelin mi gidiyor” sorularını akla getirdi. Fotoğrafta endişeli hali dikkat çeken genç yıldız, Özilhan Ailesi’ne kendini kabul ettirebilecek mi? Türkiye’nin en zengin ailelerinden birine gelin gidebilecek mi? Ergene, o fotoğraf ve İzzet Özilhan ile ilişkisi hakkında ilk kez konuştu: *Gebze’deki Anadolu Sağlık Merkezi’nde ’Doktorlar’dizisini çekiyorduk. İzzet ile orada tanıştık. Çünkü o hastanenin sahibinin oğluydu. Sık sık hastaneye geliyordu. İlişkimiz hastanede başladı. *İzzet’in ailesiyle ilk kez o maçta tanıştık. Ama sadece merhabalaştık. Merhaba merhaba o kadar. Bunun dışında aramızda başka bir konuşma olmadı, hiç konuşmadık. Zaten bu tanışma öyle ayarlanmış, önceden organize edilmiş bir tanışma değildi. Maç başlarken yan yana oturduk, bittikten sonra da herkes dağıldı. Babasını tanımak beni gerçekten çok mutlu etti. Çünkü Tuncay Bey gerçekten çok başarılı bir insan. SADECE MERHABA Yasemin Ergene, sevgilisi İzzet Özilhan ve sevgilisinin babası Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, annesi Emine Özilhan ile birlikte Efes Pilsen maçını izlemişti. Ergene bu fotoğrafla ilgili “Maçta sadece merhabalaştık” dedi. alıntıdır:vatan barış_derya 20-10-07, 10:38 Show TV ekranlarının ilgiyle izlenen dizisi “Doktorlar”ın genç kadrosu dizi ilk başladığı günden bu yana büyük bir gelişme kaydetti!.. Kutsi’nin “Doktor Levent” karakteriyle oyunculuğa ilk adımı attığı dizide “Ela” karakterini Yasemin Ergene oynuyor!.. Ancak öğrendik ki “Ela” karakterini ilk olarak ünlü bir popçumuzun oynaması istenmiş!.. BU POPÇUNUN KİM OLDUĞUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!.. bengüüüüüüü mıstaa 27-10-07, 06:36 Kanal 1'in transfer listesindeki üç dizi TMSF'nin Kanal 1'i Ciner Grubu'na iade ettiği, Turgay Ciner'in de kanalın başına Faruk Bayhan'ı getirdiği bilinen bir şey... Bir başka gerçek de şu: Faruk Bayhan, TRT'den Kanal D'ye, Show TV'den Star TV'ye birçok kanalda başarılı işler yapmış bir televizyon yöneticisi... Turgay Ciner'in Kanal 1'in başına onu getirmesinin sebebi de bu... Ne kadar tecrübeli bir televizyoncu da olsa Faruk Bayhan'ın şapkadan tavşan çıkaracak ya da kuş kondurarak Kanal 1'i en çok izlenen televizyon kanalı yapacak hali yok... En çok ve sadık seyircisi olan birkaç yapımı transfer edecek, yeni projeleri de o yüksek reytingli dizilerin arasına serpiştirip Kanal 1'i Kanal D, atv, Show TV ve Star TV'nin top oynadığı lige yükseltecek. Nasıl ki futbol piyasasında üç büyük kulüplerin ilgilendiği futbolcunun fiyatı yükseliyorsa televizyon dünyasında da bu böyle... Mevcut kanalların iyi iş yapan bir dizisiyle rakip kanallar ilgilendiği zaman fiyatları artıyor. Kanal 1'in atv'den "Avrupa Yakası", "Hatırla Sevgili" ve "Sıla" gibi yapımları transfer edeceği haberlerinin önce internette, sonra yazılı medyada çıkmasından sonra Faruk Bayhan, Kanal 1'in birim yöneticilerini toplayıp, şunları söyledi: "Bundan sonra internet sitelerinde hakkımızda 'Yok şu diziyi transfer edecekler', 'Yok bu diziyi alacaklar' şeklinde haberler çıkarsa sizler için hiç de iyi olmaz. İnternet sitelerini hazırlayanları sizin kadar ben de tanıyorum. O bilgiyi vereni mutlaka bulur, kapının önüne koyarım. Çünkü buradan dışarıya sızan her bilgi transfer etmek istediğimiz dizinin fiyatını artırıyor." Şimdi geldi sıra Faruk Bayhan'ı kızdırmaya... Kanal 1'in Ocak 2008'den itibaren ekranına getirmek istediği üç dizinin olduğunu, Faruk Bayhan'ın bu amaçla görüşmeler yaptığını duydum... Kanal 1'in, Kanal D'den "Yaprak Dökümü"nü, Show TV'den "Doktorlar" ve "Hepsi 1"i transfer edip edemeyeceğini birkaç ay içinde göreceğiz. Bir dip not: Faruk Abi, boş yere Kanal 1'de "casus" arama... "Casuslar" dışarıda... Milliyet Gazetesi/Ali Eyüpoğlu http://www.milliyet.com.tr/2007/10/27/magazin/yazali.html sarıseren 27-10-07, 07:39 -- Acıdan para sağmak-- Milli duygularımızın dorukta olduğu günler yaşıyoruz. Ama bazıları var ki, bu hassasiyeti anında ranta çevirmekten geri durmuyorlar. Show TV'de Doktorlar dizisini izlerken alttan geçen reklamları görünce kanım dondu. "Şehidim yaz bilmem kaça gönder, cebine gelsin..." "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez yaz bilmem kaça gönder, cebine gelsin!.." Acımızı bile ticarete tahvil ediyorlar. Ne acı!.. Yüksel Aytuğ/Sabah dudu643 27-10-07, 09:02 Kanal 1'in transfer listesindeki üç dizi TMSF'nin Kanal 1'i Ciner Grubu'na iade ettiği, Turgay Ciner'in de kanalın başına Faruk Bayhan'ı getirdiği bilinen bir şey... Bir başka gerçek de şu: Faruk Bayhan, TRT'den Kanal D'ye, Show TV'den Star TV'ye birçok kanalda başarılı işler yapmış bir televizyon yöneticisi... Turgay Ciner'in Kanal 1'in başına onu getirmesinin sebebi de bu... Ne kadar tecrübeli bir televizyoncu da olsa Faruk Bayhan'ın şapkadan tavşan çıkaracak ya da kuş kondurarak Kanal 1'i en çok izlenen televizyon kanalı yapacak hali yok... En çok ve sadık seyircisi olan birkaç yapımı transfer edecek, yeni projeleri de o yüksek reytingli dizilerin arasına serpiştirip Kanal 1'i Kanal D, atv, Show TV ve Star TV'nin top oynadığı lige yükseltecek. Nasıl ki futbol piyasasında üç büyük kulüplerin ilgilendiği futbolcunun fiyatı yükseliyorsa televizyon dünyasında da bu böyle... Mevcut kanalların iyi iş yapan bir dizisiyle rakip kanallar ilgilendiği zaman fiyatları artıyor. Kanal 1'in atv'den "Avrupa Yakası", "Hatırla Sevgili" ve "Sıla" gibi yapımları transfer edeceği haberlerinin önce internette, sonra yazılı medyada çıkmasından sonra Faruk Bayhan, Kanal 1'in birim yöneticilerini toplayıp, şunları söyledi: "Bundan sonra internet sitelerinde hakkımızda 'Yok şu diziyi transfer edecekler', 'Yok bu diziyi alacaklar' şeklinde haberler çıkarsa sizler için hiç de iyi olmaz. İnternet sitelerini hazırlayanları sizin kadar ben de tanıyorum. O bilgiyi vereni mutlaka bulur, kapının önüne koyarım. Çünkü buradan dışarıya sızan her bilgi transfer etmek istediğimiz dizinin fiyatını artırıyor." Şimdi geldi sıra Faruk Bayhan'ı kızdırmaya... Kanal 1'in Ocak 2008'den itibaren ekranına getirmek istediği üç dizinin olduğunu, Faruk Bayhan'ın bu amaçla görüşmeler yaptığını duydum... Kanal 1'in, Kanal D'den "Yaprak Dökümü"nü, Show TV'den "Doktorlar" ve "Hepsi 1"i transfer edip edemeyeceğini birkaç ay içinde göreceğiz.Bir dip not: Faruk Abi, boş yere Kanal 1'de "casus" arama... "Casuslar" dışarıda... MİLLİYET GAZETESİ/TV EKİ ALİ EYÜPOĞLU Zeynep_Ali 27-10-07, 10:13 DOKTORLAR'IN DOKTOR LEVENT'İ HASTA MI? KUTSİ'NİN RAHATSIZLIĞI NE? Kutsi son zamanlarda hipo-gliseri yani şeker düşüklüğü hastalığıyla zor günler geçirdiğini söyledi!.. Kutsi, terlemesinin dikkat çektiğini söylerken hastalığının kontrol altına alındığını söyledi!.. Kaynak:Sobeledik.com rebelgirl 29-10-07, 15:35 Cumhuriyet çoşkusu Bu Akşam Kuş Yuvasi’nda Doruğa çikacak! Erol Büyükburç, Petek Dinçöz, Mahmut Tuncer, Seren Serengil, Nihat Doğan, Hakan Aysev, Erol Köse, Banu Zorlu, Niran ünsal, Yavuz Seçkin, Hakan Altun, Ziynet Sali, kutsi, Bengü, Nadide Sultan, Sefarad Sami, Ilhan Uçkan, Nur Yerlitaş, Burcu Güneş, Asuman Krause, Elif Ece Uzun Ve Daha Nice Sürpriz ünlü Kuş Yuvasi’nin Cumhuriyet Balosu’nda Canli Yayinda Bir Araya Geliyor. Cumhuriyet Bayrami Kuş Yuvasi özel Programi Bu Akşam 21.30’da Flash Tv’de… diklo 29-10-07, 20:30 Bu listede yoksa hiç şansı yok Çünkü haftada yedi gün var. Ve her akşam sadece 2 dizi ilk iki sırayı paylaşıyor. Bu nedenle upuzun listelere artık bir son veriyorum. Her pazartesi yayımladığım haftanın reytinglerdeki en başarılı dizileri listesindeki yapım sayısını 14’e indiriyorum. Bir de 15. dizi olarak bir joker ekleyip, diziler liginin reytingleri işini bundan sonra sadece her iki kategorinin ilk 15 dizisini vererek devam ettiriyorum. Biliyorsunuz, ne yazık ki her iki listeden birine, yani ilk 15’in içine giremeyenlerin ekranda uzun süre var olması çok zor. Ben de onların döktüğü ecel terlerine, çektikleri reyting stresine bu listeleri uzun tutarak fazladan gerilim eklemeyelim diyorum. Bambaşka bir sıralama Bu hafta Binbir Gece’nin tekrar bölümü vardı. Bu yüzden dizinin alıştığımız o yüksek reytingleri azaldı. Ama Binbir Gece, tekrar bölümüyle de olsa her iki reyting kategorisinde birden yüze yakın dizi arasından sıyrılıp haftanın en yüksek seyirci toplayan ilk 15 yapımı arasında yer almayı başardı. Binbir Gece’nin tekrarının yayınlandığı haftada, yine en büyük rakibi Yaprak Dökümü zirveye tırmandı. Diğer basamaklarda ise sıralama bambaşka sıralandı. İki seyirci grubu, farklı farklı dizilere odaklandı. Örneğin Bıçak Sırtı AB Grubu’nda 3., Hatırla Sevgili 7., İki Aile 9., Sevgili Dünürüm 10., Elveda Derken 15. sırada çıkarken, bu dizilerin hiçbiri Tüm Kişiler’de yer alamadı. Aynı durum öteki grupta da yaşandı. Tüm Kişiler’de ilk 15’e giren Ezo Gelin, Eşref Saati, Pusat, Genco ve Menekşe ile Halil, AB Grubu’nda ilk 15’in içinde yer bulamadı. Her iki kategoride birden ilk 15 dizinin arasına girmeyi başaran yapımlar ise Binbir Gece, Yaprak Dökümü, Kurtlar Vadisi Pusu, Avrupa Yakası, Annem, Kavak Yelleri, Sıla, Arka Sokaklar, Doktorlar ve Asi olarak sıralandı. Sanırım bu açıklamayla, geçen gün yazdığım ekranın en kıymetli 10 dizisi yazısını da hangi kriterlere göre, nasıl kaleme aldığım konusu da aydınlandı. Toparlayalım. Geçen yıldan devam eden Binbir Gece, Yaprak Dökümü, Kurtlar Vadisi Pusu, Avrupa Yakası, Sıla, Arka Sokaklar ve Doktorlar bu sezonda da iddialarını sürdürmeye devam ediyorlar. Bıçak Sırtı, Hatırla Sevgili, İki Aile, Elveda Derken ve Sevgili Dünürüm için AB Grubu’nda işler yolunda giderken, Ezo Gelin, Pusat, Eşref Saati, Genco ve Menekşe ile Halil de iddialarını Tüm Kişiler’de sürdürüyor. Bu yazıda toplam yirmi diziden bahsediliyor. Geri sayım sürüyor... Gerisi için o acımasız geri sayım, bütün ürkütücülüğü ve üzücülüğüyle devam ediyor. Daha şimdiden Ertelenmiş Hayatlar, Komiser Nevzat ve Oyun Bitti gitti. Bakalım önümüzdeki pazartesi günü kaç dizinin daha ekrana veda ettiğini yazacağız? Bakalım bu amansız dizi rekabeti yüzünden daha kaç güzelim diziyi ikinci, üçüncü bölümünde çöpe atacağız?.. Memed Güler-----Gazetevatan.. ekinnnnsarppppp 30-10-07, 20:41 Yaza Evlilik Var Anadolu Holding'in Veliahtı İzzet Özilhan'la Aşk Yaşayan Yasemin Ergene Yazın Yapılması Planlanan Nikahtan Sonra Oyunculuğa Veda Edecek. Anadolu Holding'in veliahtı İzzet Özilhan'la manken-oyuncu sevgilisi Yasemin Ergene'nin evlilik kararı aldığı iddia edildi. Moskova-İstanbul arası aşk yaşayan sevgililerin artık bu trafiğe bir son vermek için gerekli adımları atmaya başladı. İddialara göre; aileler tanıştı. Yazın yapılması planlanan düğünden sonra Yasemin Ergene'nin oyunculuğu bırakacağı söylentiler arasında. (Gecce.com) 30.10.2007 06:25 CveB 02-11-07, 01:30 Doktorlar'da hafıza kaybı http://img.sabah.com.tr/2007/11/02/gny/im/3A778E48E5ED8A43B8BCB31By.jpg DOKTORLARIN son bölümünü izlerken, "Acaba ben mi yanılıyorum?" diye düşündüm. Okurlarımdan da benzer eleştiriler gelince, yalnız olmadığımı anladım. Zira geçen sezon Doktor Suat, Zenan'ı ailesi ile tanıştırmıştı. Ama bu kez yeniden "tanıştırmaya" götürüyordu. Geçen sezon kıza çok iyi davranan aile üyeleri ise hem onu ilk kez görüyormuş gibi yapıyor hem de adeta ruhlarına şeytan girmiş gibi, bir anda ona karşı cephe alıyorlardı. Oysa geçen sezon izlediğimiz "tanışma" faslında, müstakbel kayınvalide, Zenan'ı istemeden kırmış, gelin adayı da evden gittiği için arkasından çok üzülmüştü. Tavsiyem; Doktor Suat, ailesi ve tüm senaryo ekibinin bir an önce "amnezi" olarak bilinen hafıza kaybı hastalığı için tedavi altına alınmaları... Yüksel AYTUĞ Hatiies 05-11-07, 23:09 İLHAN MANSIZ’IN SON GAMZE’LİSİ... KALBİ ONUN İÇİN ATIYOR! İlhan Mansız’ın, manken Ece Gürsel ile değil rol arkadaşı Gamze Topuz ile yakınlaşarak, yeni bir aşka yelken açtığı ortaya çıktı...İlhan Mansız, son günlerde güzel mi güzel bir doktora tutkun! Doktorlar dizisinde oynayan İlhan Mansız ile genç oyuncu Gamze Topuz arasındaki yakınlaşma dikkat çekiyor! İşte Gamze’li aşk hikayesinin ayrıntıları... http://www.magazinci.com/pic_lib/2007-11-01_gamze_topuz_yeni8.jpghttp://www.magazinci.com/pic_lib/2007-11-01_gamze_topuz_yeni.jpghttp://www.magazinci.com/pic_lib/2007-11-01_gamze_topuz_yeni2.jpghttp://www.magazinci.com/pic_lib/2007-11-01_gamze_topuz_yeni3.jpg YENİ AŞKI GAMZE'Lİ DOKTOR... İlhan Mansız, Show TV'de devam eden Doktorlar dizisine transfer oldu... Dizide kalp nakli olmayı bekleyen İlhan Mansız, kendisiyle çok yakından ilgilenen Dr. Zeynep ile aralarında bir yakınlaşma başlıyor... Doktor Zeynep, TV dizilerinde yetenekli olarak gösterilen genç oyuncu G |