sudem
27-02-06, 15:23
bu başlığı ayrı açmakta umarım sorun olmaz...
burada kripton taşlarını yazmak istedim...
yalnız spoiler içeriyor
burada kripton taşlarını yazmak istedim...
yalnız spoiler içeriyor
|
Tüm Versiyonu Göster : Kriptonit... sudem 27-02-06, 15:23 bu başlığı ayrı açmakta umarım sorun olmaz... burada kripton taşlarını yazmak istedim... yalnız spoiler içeriyor sudem 27-02-06, 15:26 http://img300.imageshack.us/img300/3645/greenkryptonite10em.th.jpg http://img300.imageshack.us/img300/2453/greenkryptonite31jz.th.jpg http://img300.imageshack.us/img300/2774/greenkryptonite46qs.th.jpg yeşil kriptonit:clark'a en öldürücü etkiyi yapandır..ne zaman ona korunmasız bir şekilde yaklaşsa zayıf düşüyor ve zamanında uzaklaşmassa onu öldürebilir.lana nın kolyesindeki taş yüzünden uzun müddet clark ona yaklaşamamıştır. taşın etkisi yüzünden ne zaman ona yaklaşsa yere düşmüştür.. sudem 27-02-06, 15:29 http://img504.imageshack.us/img504/4594/redkryptonite30md.th.jpg http://img504.imageshack.us/img504/8914/redkryptonite13je.th.jpg http://img504.imageshack.us/img504/6324/redkryptonite28vs.th.jpg kırmızı kriptonit:kahramanımızın içindeki isyankar,kötü ve şeytani kişiliğini geçici olarak ortaya çıkarıyor..fark olarak onun için tehlikeli ölümcül değil ve eski haline geri dönebiliyor ..kırmızı meteorlardan elde edilmiş bir taş..(filmde superman i yok etmek isteyen lex yeşil kriptonit bulamadığından yaptırmaya çalışmış ama bunu yapamayan adam kırmızı kriptoniti yanlışlıkla yapmıştı) sudem 27-02-06, 15:30 http://img503.imageshack.us/img503/1096/blackkryptonite16zf.jpg http://img503.imageshack.us/img503/4898/blackkryptonite28zb.jpg http://img503.imageshack.us/img503/3561/blackkryptonite38ca.jpg siyah kriptonit:ilk kez görünen bir kriptonit çeşidi 4.sezon bölümlerinde görülecek bir olay sonucu geliştirilmiş..sonuç olarak clark buna maruz kaldığında ikiye ayrılıyor bir iyi bir kötü(Kal-El) Not:siyah kriptonitin etkisi insanlar üzerinde de var.Örneğin Lex 4.sezonun 17.bölümünde bu taşa maruz kalacak ve biz saf, kötü Lex Luthor ile tanışacağaz sudem 27-02-06, 15:34 http://www.smallville-news.com/svcaps/splinter/tn_wmplayer%202005-11-11%2020-38-58-75.jpg http://www.smallville-news.com/svcaps/splinter/tn_wmplayer%202005-11-11%2021-00-30-89.jpg http://www.smallville-news.com/svcaps/splinter/tn_wmplayer%202005-11-11%2021-25-19-93.jpg gri kriptonit: bu taş ile 5. sezonun 7. bölümünde tanışıcağız bu taşın özelliği ise Clark maruz kaldığında onu olmadık şeyler düşünmeye itmesi ve halüsinasyon görmesine neden olması(en çok güvendiği insanların ona ihanet etmesi gibi) sudem 27-02-06, 15:36 altın kriptonit:yeşil ve kırmızı kriptonitin yüksek şiddetli radyasyona maruz kalması sonucu çıkan bir ürün...eğer clarck bu kriptonite maruz kalırsa clark ın süper güçlerini daimi olarak çalıyor...(5.sezonda) mavi kriptonit:sadece Bizarro yaratıklarına zehirli... beyaz kriptonit:sadece bitki hayatına gerçekten zarar verebilir. rolling 27-02-06, 16:15 nie sorun olsun sudem aaa :icon_ange yalnız küçük bi düzeltme yapıcam... siyah kriptonit'e maruz kalıp ikiye ayrılan lex'ti, clark deil... hatta meşhur lafını etmişti lex'in kötü tarafı: "I'm the villain of the story" (hikayenin kötü adamı benim).... bi de altın, mavi ve beyaz kriptonitler nedir yaw, ben hiç öle şeyler hatırlamıyorum... :( sudem 27-02-06, 16:37 hımm öğrendiğim kadarıyla siyah kriptonit clarkı da etkisi altına almış...yanlış mı biliyorum ki?evet lex de maruz kalmıştı..düzelteyim şimdi... altın mavi ve beyz galiba orjinal superman senaryosunda..belki dizide görünmesine zaman vardır...ya da 5.sezonda belki arada bahsedilmiştir... rolling 27-02-06, 19:04 şimdi resimleri gördüm, hatırladım; ama o durum biraz farklıydı... clark'tan iki tane yoktu, sadece jor-el clark'ın için biraz kötülük katmış gibi bişiydi... clark'ta bunu siyah kriptonit ile yok etmişti...nese açıklamalr için saol... aysem_ 28-02-06, 09:57 Süpersin Sudem yaaa. Valla ben bu kadar çok kriptonit olduğunu bilmiyordum. Elrohir 28-02-06, 13:10 Bu bilgiler çok iyi oldu tşk. Kriptonite anladığım kadarıyla çeşit kazandırmışlar. İyide olmuş. Bu bölümler çabuk gelsede izlesek.... huso_the_huso 12-03-06, 17:09 Bu bilgiler çok iyi oldu tşk. Kriptonite anladığım kadarıyla çeşit kazandırmışlar. İyide olmuş. Bu bölümler çabuk gelsede izlesek.... sana katılıyorum Angel-us- 28-03-06, 18:23 Şimdilik yeşil ve kırmızıyı gördük cnbce den izlediğimiz kadarıyla. İyi bilgiler ya teşekkürler ben de diyordum kal-el nasıl oluyor falan diye :) GokGok 12-04-06, 09:08 Şimdilik yeşil ve kırmızıyı gördük cnbce den izlediğimiz kadarıyla. İyi bilgiler ya teşekkürler ben de diyordum kal-el nasıl oluyor falan diye :) bende gördüm. o diğer şeyleri öğrenmem iyi oldu. tuche 12-04-06, 15:41 sudemcim her zamanki gibi süpersin gene. cok tesekkürler artık özellikle sen ve rolling sayesinde diziye farklı bir gözle bakıyorum... anaxagor 24-05-06, 05:25 Uzun süredir Superman fanı olan biri olarak konuşulan kriptonitler hakkında bilgi vereyim. Sanırım en başta kriptonitin nasıl doğduğunu anlatmakla işe başlasam iyi olacak. Superman mitolojisine oldukça katkıda bulunan radyo şovunun marifeti bu kriptonit. 40'lı yıllarda yayınlanan bu şovda Superman/Clark Kent'i canlandıran (seslendiren) aktör izin yapabilsin diye ortaya çıkmış kriptonit. Bu sayede Superman/Clark Kent bir süre hastanede yatmış ve aktör de bu sürede izin yapabilmiştir. Daha sonra kriptonit fikri çizgi romanlarda da kullanılmış. En başlarda sadece yeşil renkli olan kriptonitin diğer renkleri de ortaya çıkmış. Bunlardan en bilineni kırmızı renkli olanı. Smallville'in aksine çizgi romanlarda kırmızı kriptonitin etkisi hep farklı olmuş. Smallville'de, bildiğiniz gibi, kırmızı renkli olan Clark'ın tüm çekingenliğini ortadan kaldırıyor. Eh, genç kızlar da bayılıyorlar kötü çocuk Clark Kent'i seyretmeye... Altın renkli olan kriptonit, bildiğim kadarıyla, çizgi romanlarda Superman için kullanılmadı hiç. Ancak "Superman: Generations" (Superman: Nesiller) adlı "ya olsaydı" türündeki çizgi romanda Lois Lane, Superman'dan hamileyken yanlışlıkla altın renkli kriptonite maruz kalıyor ve çocuk hiçbir gücü olmadan doğuyor ve bu hikayede önemli bir rol oynuyor. Mavi ve Beyaz kriptonitler de çizgi romanlarda kullanılmış ve bildiğim kadarıyla başka hiçbir ortamdaki Superman hikayesinde yer bulmamıştır. Gümüş rengi kriptoniti ise hatırlayamadım. Bir ihtimal 5. sezondaki "splinter" adlı bölümde ilk defa kullanılmış olabilir. Siyah kriptonit, öte yandan, kesinlikle ilk önce Smallville tarafından kullanıldı. 4. sezonun başında Clark'ın, duygusuz kriptonlu Kal-el olmaktan kurtulması için Martha tarafından kullanıldı. Bildiğim kadarıyla daha sonra bir kere de çizgi romanlarda kullanıldı. Ancak ne şekilde kullanıldığı konusunda fazla bilgim yok. sudem 24-05-06, 10:11 anaxagor bilgiler için teşekkürler..eklemek istediklerin eklenmesi gerekenler varsa merakla bekliyorum. kırmızı kriptonitin çizgi romanlardaki etkisi nasıldı? evet gümüş kriptnit o bölümde kullanıldı..clark paranoyaklaşıyordu o bölümde.güvendiği insanların gözü önünde ona ihanet ettiğini düşünüyordu. siyah kriptonit senin dediğin bölümde kullanıldı bir de 4.sezon 17.bölüm onxy bölümünde.burada lex siyah kriptonite maruz kalıyor ve ikiye ayrılıyordu biri normal lex diğeri kötü lex... beyaz ve mavi kriptonitler tam olarak ne işe yarıyorlar peki? anaxagor 24-05-06, 21:09 anaxagor bilgiler için teşekkürler..eklemek istediklerin eklenmesi gerekenler varsa merakla bekliyorum. kırmızı kriptonitin çizgi romanlardaki etkisi nasıldı? evet gümüş kriptnit o bölümde kullanıldı..clark paranoyaklaşıyordu o bölümde.güvendiği insanların gözü önünde ona ihanet ettiğini düşünüyordu. siyah kriptonit senin dediğin bölümde kullanıldı bir de 4.sezon 17.bölüm onxy bölümünde.burada lex siyah kriptonite maruz kalıyor ve ikiye ayrılıyordu biri normal lex diğeri kötü lex... beyaz ve mavi kriptonitler tam olarak ne işe yarıyorlar peki? Sudem, beyaz ve mavi kriptonit için ilk sayfadaki bilgilerden başka söyleyebileceğim bir şey yok. Kırmızı kriptonitin konu edildiği çizgi romanları hatırlamıyorum. Çok önceden bir tane okumuştum galiba. Orada Superman istemdışı güçlerini kullanıyordu. Yani süper-hız ile bir yere gitmek istiyor ama duramıyordu filan. Sonra başka bir hikayede kendine güvenini kaybediyordu galiba. Anlayacağın kırmızı kriptonit çizgi roman yazarlarının işin kolayına kaçmak için kullandıkları bir araç oldu. Superman'i istedikleri duruma sokuyorlar ve o durumu açıklamak için de kırmızı kriptoniti kullanıyorlardı. Sanırım farklı renkteki kriptonitlerin çizgi romanların gümüş çağında Superman çizgi romanlarının editörlüğünü yapan bir adamın buluşu olduğunu ekleyebilirim. Editörün adını unuttum, ne yazık ki. Başar 24-05-06, 21:14 Siyah kriptonite Yeşil kriptonite'e yüksek derecede ısı vererekde oluşturulabiliyor.Bu arada 3 taştan hani şu Lana'nın sırtında olan dövmenin basılı olduğu bir taş vardı oda Siyah kriptonite değil mi?Çünkü o taş ile beden değiştirebilmek mümkün.Yanlış mıyım acaba? ce_e 29-07-06, 08:49 çok ilginç!bu kadar çok oldugunu bilmiyordum... enderakgul 05-08-06, 15:53 bi anda soke oldum.bu kadar çok kriptonit var mı yaa.ben kırmızı görünce bile yeterince şaşırmıştım. sevgi86 16-09-06, 23:08 Kripitonitler hakkında kısa bir bilgi Yeşil Kriptonit: Clark bu taşın etkisine maruz kalırsa gücünü yitiriyor hatta hemen uzaklaşmazsa ölümüne yol açabiliyor.Bunun yanı sıra yeşil kriptonitin diğer canlılar üzerinde de etkileri var. İnsan,hayvan ve bitkilerde tuhaf değişimlere yol açıyor ve onları güçlü mutantlara çevirebiliyor.Smallvillle de onlara “Meteor ucubeleri” diyorlar.Kriptonitin canlı üzerindeki etkisi koşullara bağlı.Söz gelimi canlının ruhsal durumu etkiyi belirleyebiliyor.Hatta bir grup insanın aynı şekilde etki altında kalarak benzer güçler kazandığı görülmüş.Uzun süreli maruziyet kansere de yol açabiliyor. Kırmızı Kriptonit: Smallville’in ilk sezonunda bu taşla tanıştık.(kırmızı bir yüzük şeklindeydi)Clark bu yüzüğü takınca kural tanımaz ve asi bir genç olup çıkıyor.Süper güçlere sahip bir genç olduğu için eğer taşın etkisinde uzun süre kalırsa potansiyel bir tehlike haline geliyor.Neyse ki bu kriptonitin insanlar üzerinde bir etkisi yok. Siyah Kriptonit: Yeşil Kriptonitin ısıtılmasıyla ortaya çıktı.Smallville’de ilk kez Crusade bölümünde bu kriptoniti göreceğiz.Bunun özelliği de insanı iyi ve kötü olmak üzere ikiye bölmesi.Martha Kent tarafından Clark’ın iki ayrı kişiliğini gün ışığına çıkarmak için kullanıldı:Kal-el ve bildiğimiz normal Clark.Ayrıca Lex Luthor yeşil kriptoniti ısıtırken kazara bu kriptoniti elde etti ve bu onu iyi ve kötü olmak üzere ikiye ayıracak Gümüş Kriptonit: 5. sezonda Splinter bölümünde bu kriptonitle tanışacağız.Kriptonit bu sefer belirli bir formda değil bir kaya üzerinde metalik birikintiler şeklinde karşımıza çıkacak.Clark kayaya dokununca bir parçası kanına karışacak ve birden bire paranoyak olacak.En yakın arkadaşlarının ona komplo kurduğunu düşünmeye başlayacak.İlginç bir bilgi daha sonra bu kriptonitin Braniac’ın vücüdunu oluşturan sıvı metalden yapay olarak elde edildiği anlaşılacak. site tanıtımı yapmak yasaktır. Force_user 22-09-06, 00:06 Anti-Kryptonite X-Kryptonite Jewel Kryptonite Slow Kryptonite Magno-Kryptonite Bizarro Red Kryptonite Pink Kryptonite Kryptonite-X Black Kryptonite arkadaşım bir sitede daha önceden bulduğunu söyledi bunları kaynağı hatırlarsa yazacağım burada birtek pembe kriptonu hatırlıyordu oda komik olduğu için. Pembe kripton kriptonluları böyle yumuşatıyor biraz :D Force_user 24-09-06, 00:51 Az önce bulduğum Jewel Kriptonite yani Kristal Kriptonitle ilgili bilgiyi veriyorum; Bu kriptonit sayesinde Phantom Zone bölgesinde bulunan kişiler gerçek dünyada yaşayan kişilere "zihin kontrolü" amaçlı halüsinasyonlar gösterme imkanına sahip oluyorlar. Diğerleri hakkındada bilgi buldukça paylaşacağım. lexluthor 05-10-06, 23:42 yazık bu adama,acıdım şimdi.hiç işine yarayan taş yok mu yav?o kadar güçleri var iki taş parçası getirsen yığılıp kalacak,normal insan daha güçlü ondan,iki taş parçasına bükülmez hiç olmassa,allah bilir bunun önüne üç beş çakıl taşı koysan ona bile beti benzi solar.bak lex'e adam hasta bile olmuyo,iki de yeşil kriptonit eritip içirdinmi kim bilir nasıl kuvvetlenir:D _bşr_ 07-10-06, 19:09 bilgiler için herkese çok teşekkür ederim. ben daha başlardayım sadece 2 kriptonit gördüm umarın diğerlerini de görürüm .özellikle pembeyi merak ediyorum:):img-grin2 anaxagor 07-10-06, 19:29 Az önce bulduğum Jewel Kriptonite yani Kristal Kriptonitle ilgili bilgiyi veriyorum; Bu kriptonit sayesinde Phantom Zone bölgesinde bulunan kişiler gerçek dünyada yaşayan kişilere "zihin kontrolü" amaçlı halüsinasyonlar gösterme imkanına sahip oluyorlar. Diğerleri hakkındada bilgi buldukça paylaşacağım. Superman ile alakalı konularda oldukça bilgili olduğumu düşünürdüm ama bu kriptonit hakkında hiçbir bilgim yoktu. Bu bilgiye nereden ulaştığını yazabilir misin? Yazdığına inanmadığımdan değil, sakın yanlış anlama. Benimkisi sadece orijinal bilgiyi görme isteği... :img-elvis My-Sterious 02-11-06, 19:53 Spoiler içeriyor... rolling...eğer 4.sezon'un episode 1 -gone bölümünü izlersen görebilirsin..clark 3.sezonun sonunda Jor-El'in yanına gidiyordu...Dönünce Bad Clark olarak dönüyor...Ama Clark'ın annesi siyah kriptonit ile eski clark'ı döndürüyor ve zannediyorsam clark'ın içindeki kötü clark'ı sonsuza dek yok ediyorlardı.. Force_user 02-11-06, 22:23 Superman ile alakalı konularda oldukça bilgili olduğumu düşünürdüm ama bu kriptonit hakkında hiçbir bilgim yoktu. Bu bilgiye nereden ulaştığını yazabilir misin? Yazdığına inanmadığımdan değil, sakın yanlış anlama. Benimkisi sadece orijinal bilgiyi görme isteği... :img-elvis Sanırım biraz geç gördüm anaxagor, yanlış hatırlamıyorsam wikipedia'nın ingilizce versiyonunda genişçe söz ediyor olması gerek, oradan okumuştum. _bşr_ 11-11-06, 19:34 pembe kripton hangi sezonda? biri bu merakımı giderebilir mi birde resim koyarsanız çok memnun olurum. Force_user 12-11-06, 02:21 Pembe kriptonit henüz gösterilmedi gösterilmeyeceğinide düşünüyorum, ama gösterirlerse bomba bir bölüm olacağı kesin olur :D Maalesef elimde resimde bulunmuyor. naman 18-03-07, 09:45 Kriptonit'in bütün çeşitleri için detaylı bilgi isteyenler Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Kryptonite)'ya bakabilir. ;) |