Tüm Versiyonu Göster : Lex Luthor

nexterkan
28-02-06, 18:37
Arkadaşlar size bu yazı dizisinde Lext Luthor u tanıtmak istiyorum;

Lext Luthor: Superman' in en büyük düşmanıdır. İlerde The USA Başkanıda olacaktır ve bu konumunu, teknoloji ve deneylerle birleştirip yaznlız Dünyayı değil, Tüm evreni tehdit edecek bir güce oluşcaktır...

*Comic deki gerçek adı: Alexander Luthor

Hatta bir comic dizisinde superman yetersiz kalıp JLA karakterleriyle bir grup bile oluşturcaktır lex luthoru yok etmek için...
------

LEX LUTHOR' un Süper Gücü varmıdır?: Evet süper gücü vardır...En önemlileri...

-Süper Bağışıklık Sistemi: Bu bağısşıklık sistemi ile lex luthor hiçbir zaman hastalanmaz, herzaman iyileşir, vucudundaki yara izleri zamanla kapanır ve iyileşir...Bu özelliği The USA başkanı olduktan sonra dahada gelişecektir...

-Süper BEYİN: Belkide en öenmli süper gücü bu, Herkesten daha iyi düşünebilme beceresine sahip, olcakları önceden gözlemleyip, bun göre önlemler alabilir, bu gücüde ilerde gelişip, beyin gücü çok üst düzeyde olacaktır...

*NOT: The Superman, Comic serisinin ilerki sayılarında Lex gelişen teknolojiyide alıp, kendine süper bir robot yapacaktır ve robotu kontrol edecektir...

Hazırlayan: nexterkan

http://www.klulu.com/svwp/lextn.jpg

Filmdeki lex:

http://www.saxonbullock.com/images/Lex-Luthor.jpg

Comicteki;

http://www.thekryptonian.com/images/bios/comics/lex.gif

nexterkan
28-02-06, 18:48
Bunları arıyordum 1 saattir, hele şükür buldum :D

İşte gür saçlı leximiz :img-fullm

http://www.cs.odu.edu/~rpilking/clean/images/lex_before_2.jpg

http://www.cs.odu.edu/~rpilking/clean/images/lex_after_2.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v196/Doriana/Firme%20e%20avatar/rosebudscorpcopia.jpg

oth_oc_sw_fan4ever
05-03-06, 20:48
yaaa lex saçlı da yakışıklı kel de ama kelken daha karizmatik sanki.. :img-fullm

Elrohir
06-03-06, 09:50
Yani lexi öyle bir anlattınki bir anda ne bu dedim. Eğer bu karakter olmasa bu hikayenin çekiciliği kalmazdı bence. Sonuçta superman belli sınırlar içerisinde hareket eder. Lex ise çizgisini asla belli sınırlar içerisinde tutmaz tutamaz. Benim kötülüğü temsil eden karakterler içerisinde favorimdir lex..

zehirli sarmaşık
10-03-06, 19:31
ne yani lex şimdi clark'ın düşmanı mı olucak?bu olamaz yaa ben onların arkadşlığını çok beğeniyorum...bu haksızlık....

nexterkan
12-03-06, 16:34
Lex luthor zaten ezelden beri clark & superman in en büyük düşmanı...Smallville den öncede sonrada düşmanıydı...

-Smallvilledeki hikayede lexin nasıl dünyanın en kötü insanı olma yolunda ilerleyişini adım adım anlatıyor, zaten sezon 5 i izleyenler lex in kötü taraflarını iyice görcekler ;)

zehirli sarmaşık
15-03-06, 18:08
ama şuan çok iyi anlaşıyorlar clark'la.......nasıl oluyorda bir anda düşman oluyorlar....bi özet yazar mısınız....??????

sudem
15-03-06, 19:06
görüntü aldatıcı olabilir..
lex luthor eğer yanlış hatırlamıyorsam orjinalde saçlarının kaybetmesinin sebebinin superman odluğunu öğrenir.zaten arkadaşın kanında var bir bozukluk.aklı kötü şeylere çalışıyor.iki hedefi var biri superman iyok etmek diğeri dünyayı ele geçirmek...
dizide bir anda bozulmuyor araları...zaten 1.sezonda da 2.sezonda da tartışmaları var..olay hep lexin merakından dolayı.
clark inanılmaz bir şekilde lexi kurtardı ve lex bunu araştırdı clark kızınca vazgeçti(!)
lex ikiyüzlü aslında hem tamam bitti benim için bu iş diyor hem de arkanı döndüğünde anda tüm parasını yatırıyor merak ettiği konuya.bu gün geçtikçe clark ı iyice sinir etmeye başladı..3.sezon lexin hayatında dönüm noktasıdır.aslında clark içinde bu geçerli.3.sezonda lex yavaş yavaş kötü tarafa kaymakta galiba clark ile arası 3.sezonun sonlarına doğru bozuluyordu 4.sezonda doğru düzgün yan yana kanka durumları yok.5.sezonda ise artık ipler iyice koptu

rolling
15-03-06, 20:32
aslında 4. sezonun sonunda clark-lex arası ciddi olarak bozuluyor... ancak daha önce, sudemin de dediği gibi sanırım 3. sezon sonlarında idi, clark, lex'in hala kendisi hakkında araştırma yaptığını sanıp bütün ilişkisini kesiyor onunla; ama lex, clark'a onun dostluğunun kendisi için çok önemli olduğunu belirtiyor ve clark ile ilgili araştırma yapmıcağını kanıtlıyor, araları yine düzeliyor; fakat 4. sezonun sonlaraına doğru 3 kutsal taş yüzünden araları baya bi bozuluyor yine... gerisi sudem'in anlattığı gibi...
sudem sen çizgi romanı okumaya mı başladın yaw??? :img-weigh bütün orjinali biliyosun maşallah artık. :img-yes:

sudem
15-03-06, 20:46
yok okumayı istiyorum ama nerden bulacağımı bilmiyorum...bu bildiklerim belirli sitelerden öğrendiklerim..detaylı bilgim yok sadece önemli anları biliyorum...
şu dizideki ilk saçmalık smallville kasabasınındaki herkesin kriptonite maruz kalması ama devletin hiçbir şey yapmaması ikincisi de kutsal taş olayı.. :img-blush

rolling
15-03-06, 21:15
kesinlikle, bencede herkesin bu kadar kolay kriptonitten etkilenip süper güçlere sahip olması biraz saçma, yeşil taşın yanında bi patlama oluyo veya elektrik çarpıyo fln filan hemen süper güçlüyüm diosun... en saçması da clark'ın güçlerini bi başkasına kaptırması yıldırım çarpınca :mad72: :mad72: :mad72:
kutsal taşlar da bence diziye sadece clark-lex in arasını bozmak için girdi, yoksa hikayenin gidişatıyla başka bi alaka yok gibi, durup dururken bi anda çıkıverdiler...

nexterkan
31-03-06, 11:31
Burda önmelisi aslında, superman in gücünü güneşten aldığı...Güneşteki ani değişmeler supermanınin gücünü etkileyebiliyor, comicsde bir hikayede düşmanları güneşi yok etmeye çalışıyolardı supermanin yok olması için.. pdf sini bulabilirsem upload ederim...

Alaskadaki superman kalesi, kristaller ve 3 kutsal taş smallvillede yeni bişey değil, devamlı vardı bunlar superman hikayesinde...

rolling
31-03-06, 12:06
evt, günşeten alma konusunu smallville de de gösterdiler bi bölümde. güneşte küçük çapta patlamalar oluyordu ve clark'ın güçleri gidip geliyordu durmadan...

Angel-us-
31-03-06, 12:25
Bilgilendirme için teşekkürler arkadaşım Lex i tanıdık sayende.

nexterkan
31-03-06, 12:45
Burda önmelisi aslında, superman in gücünü güneşten aldığı...Güneşteki ani değişmeler supermanınin gücünü etkileyebiliyor, comicsde bir hikayede düşmanları güneşi yok etmeye çalışıyolardı supermanin yok olması için.. pdf sini bulabilirsem upload ederim...

Alaskadaki superman kalesi, kristaller ve 3 kutsal taş smallvillede yeni bişey değil, devamlı vardı bunlar superman hikayesinde...

Buraya bir ekleme yapayım (buarada comiclerin pdflerini upload etmeye çalışcam supermanıi daha ii tanıyabilmeniz için)

Supermanın ırkı yani kriptonit halkından özel seçilmişler, eğit,m almayı hak kazananlar supermanın güçlerine sahip olabiliyorlar, kriptonit gezegeninin başkanı (supermenin babası jar-el) istediği zaman bu güçleri vatandaşalrından geri alabiliyor ve güçlerin kaynağı güneş...

+ön bilgi, kriptonit gezegeni yok oldu ama vatandaşalrın hepsi tarih olmadı, kötü insanları özel bir hapishaneye bir küp içersinde gönderiyodu jar-el. işte ordan kaçanlar supermanın karşısına çıkacak sonradan...

neyse, ilerki superman tarihinde, superman olgunlaştıkça, yanlış giden bişeyler olcak...

-kriptonitten az etkilenir ve güneş supermanın gücününü etkielmeye başlıycak ve "child of destiny" serisi başlıycak...

yani superman kriptonit halkından ayıran en büyük özelliği, kriptonit gezegeninden aldığı güç, uzay gemisi ile 6 yaşıankadar yaptığı uzay yolculuğundan değişime uğruyor...Buda onu ırkından farklı kılıyor...

yani yenilmez kahraman hikayesi buzman başlıyor...Tabi ardından doomsday hiakyesi geliyor...

nghn
24-05-06, 12:17
Dizi her ne kadar Clark'ın nasıl Superman'a dönüştüğünü anlatsada sadece bu başlıkla sınırlı kalmıyor.Enaz Clark'ın Superman'a dönüşmesi kadar nasıl bir insan kötülüğe geçiş yapar onun cevaplarını da veriyor dizi.Lex Luthor "kötü adam" demek bu karakteri anlatmaya yetmez.Sanırım bu yüzden yazarlar LEx karakterini bu kadar derinlemesine irdeliyor.Hatta karakter olarak Lex'in kimliği üzerinde daha çok yoğunlaşıyorlar.ONların bu noktadaki açıklamaları kimse durup dururken kötü olmaz onları kötü olmaya iten bir takım seçimleri bir takım yaşadıkları şeyler vardır Bizimde Lex'te yapmaya çalıştığımız şey bu.

Kesinlikle buna katılıyorum.Clark gibi bir çocuk ilk andan itibaren Linoel'in elinde büyütülmüş olsaydı şuanda çok farklı olabilirdi.Ki son bölümde bunun üstüne kurulu idi.

5.sezon finali oldu ama herşeye rağmen Lex hala "işte kötü adam" rolünü tam olarak üstüne giymiş değil.Karanlık yanı her geçen gün artıyor ama şeytansı kötülüğünü henüz kazanmış değil.

emotional
05-06-06, 10:42
ne olursa olsun gözüm lex i kel görmeye alışmış.Ve kellik daha çok yakışıyor bu adama.Hatta kimseye kellik bu kadar yakışmamıştır yani.Düşmanı olmasıda bencede clark ve lex'in arkadaşlıklarından mutlu olanları gerçektende üzüyor.ama keşke düşman olmasalarda ileride.EEE Lex'de bir nevi babasının kanı var.

emotional
19-06-06, 20:02
arkadaşlar eski ve yeni olarak sizce en iyi lex luthor hangisi?

Superman (1978) - Gene Hackman

smallville (2001) - Michael Rosenbaum

Superman Returns (2006) - Kevin Spacey

emotional
19-06-06, 20:04
ben Michael Rosenbaum ona gerçekten lex rolü yakışıyor,hatta o rol onun için biçilmiş kaftan diyim ben:img-grin2

Angel-us-
19-06-06, 21:04
Gene Hackman eski kurt, süper oyuncu. Eski Superman filmlerini izlemedim maalesef..
Rosenbaum da değeri bilinmeyen çok kaliteli bir karakter oyuncusu. Filmde çok rahat oynardı.
Kevin Spacey ise, kral... Onu Lex Luthor lukla kısıtlayamam her rolü süper becerir zaten. [Se7en da neydi öyle...] Filmin fragmanında izlediğim kadarıyla süper oynamış. Tam kötü, gözünü hırs bürümüş, piskopat Lex Luthor :)

Not:Bence Smallville kadrosunu alıp ilerki yıllarda bi Superman filmi çekmeleri gerek. Ama şu an Lex o kadar kötü değil ve Clark ın önünde uzun bir yolu var hala. Yani 7. sezonu bitmesi gerek ki bakalım neler olmuş.

DaveMustaine
20-06-06, 07:31
Not:Bence Smallville kadrosunu alıp ilerki yıllarda bi Superman filmi çekmeleri gerek. Ama şu an Lex o kadar kötü değil ve Clark ın önünde uzun bir yolu var hala. Yani 7. sezonu bitmesi gerek ki bakalım neler olmuş.

Evet çekilsin ama onda Lana olmasın da Clark mutlu mutlu yaşasın :) Çocuğun huzurunu kaçırıyor kız yav :icon_evil

Asıl konuya gelirsek bence Kevin Spacey oradaki en iyi oyuncu (Gene Hackman dahil) bana göre. Ve Lex karakterine gidecek bir tipi var :img-polic

nghn
20-06-06, 08:04
Michael Rosenbaum'u tek geçerim :D

Gene Hackman'ı izledim Lex Luthor olarak.Hiç karizmatik gelmemişti.Lex'ten nefret etmemi sağlamıştı :P

KEvin Spacey'e en ufak bir lafım yok.Muhteşem bir adam.

Michael Rosenbaum'un yer ibambaşka.Lex karakterine baştan aşığıya yepyeni bir hava kattı.Insanların Lex'e bakış açısını tamamen değiştirdi.Şuana kadarki en yakışıklı Lex Luthor kendisi.Ayrıca hepsinden çok daha gizli esrarngiz bir havası var ki bu onu farklı kılıyor

Başar
20-06-06, 12:53
Angel-us'a tamamen katılıyorum.Kevin Spacey'nin Lex olarak rolünü gördükten sonra tam bir karar verilebilir fakat o Kevin Spacey müthiş oynayacağından şüphem yok :) Fakat MR'da müthiş oynuyor ve ben onu seçerdim.
Bu arada diğer konularda bende bahsetmiştim.Bencede SmallVille kadrosunun içerisinde olduğu bir superman filmi çekilmeli hatta serisi çekilmeli.Bence çok iyi olur Dizide anlatamadıkları şeyleri filmde bir seferde verebilirler.

emotional
20-06-06, 13:22
şu durum var KEvin Spacey gerçektende çok iyi bir oyuncu.Hani süpermen'in son filminde onu seçmeleri bence çok iyi bir fikir.(fragmanlarını izledim)Kevin Spacey en iyi rolü bence The Usual Suspects filmindeydi.ama dediğim gibi ben smallville filminden Michael Rosenbaum diyorum.çünkü arada onun bakışlarında bazende olsa kötülük sezebiliyorum.İleride kötü olacağını bildiğimdenmidir nedir.Ama yakışıyor işte

Angel-us-
20-06-06, 16:03
Aradaki farkı açığa çıkarmak isterim, şu ana kadar izlediğimiz Smallville deki Lex Luthor filmdekinin onda biri kadar bile kötü değildir... Smallville in senaristleri Lex Luthor u göklere çıkartıyorlar adeta, filmde onu tam bir psikopat haliyle görseydik yorumlarımız elbet değişik olacaktı.
Velhasıl o Lex ile bu Lex farklı, hem de çok farklı :)

nghn
21-06-06, 15:45
^^ orası öyle.diyorum ya Gene Hackman haliyle izlediğim zaman nefret etmiştim.O zaman Lex çok daha farklı bir kimlik ile çıkıyor karşımıza ama seninle de konuşmuştuk Smallville'deki Lex bir nevi Anakin modeli.O yüzden karaktere de o kadar keskin sıfatlar eklemek zor oluyor

oc güzeli
22-06-06, 20:05
slm ben yeni üye oldum,ben lexi inanılmaz seviyorum ya bir insan bu kadar mı karizmatik olur ilerleyen sezonlarda kötü adam bile olsa süper olur bence ona kötülük yakışır öyle bi havası var çünkü her haliylee karizma :love05: :happy0064 :happy0064

ikarus75
23-06-06, 11:28
Bakalım Lex karanlık tarafa geçtiğnde yorumlarınız değişecekmi???

nghn
23-06-06, 14:57
^^ Bu karanlık tarafa nasıl geçtiğine göre yorumlanabilir sanıyorum

Smallville Magazin'de bu ay yayınlanan bir röportaj var.Spoiler olan kısımlarını çıkararak Michael Rosenbaum'un bu konu hakkındaki yorumlarını içeriyor

Lex adı Luthor bile olsa iyi bir adam olmaya çalışıyor.Şuanda buna inancını kaybetmiş durumda ve iyiyle kötü arasında sendeliyor.Bazı şeyler yapıyor kendi sebeplerince insan vücudunu tanımak dünyaya yardımcı olmak gibi.Bunlar gerçekten kötü şeyler mi?Yazarlar bunu belirsiz tutmaya çalışıyor enazından beim yapmaya çalıştığım şey bu.Lex için olay " hahaha seni bir robota çevirdim" meselesi değil daha çok "sen ölmüştün ama geri geldin.Seni kurtarıyorum ve senden birşeyler öğreniyorum.Sen dünyayı kurtaracak potansiyele sahipsin" Clark'a gerçeği çok uzun zamandır soruyor Clark hangi cüretle kalkıpta "bana karşı dürüst davranmadın diyebilir ki.Bu yalan söyleyen hilekar bir adamın söyleyebileceği en iki yüzlüce şeydir

Toybox
06-07-06, 15:16
Lex luthor olarak en iyisi M.rosenbaum , Gene hackman nasıl desem cok komık geliyordu bana yaptıkları yanındakı ınsanlar flangerçek kotuluk gormedım(Lionel gbi) , Kevin s. yeni film de aynı tarz lex yapmıslar beyenmedım fılımde , lex olarak en kotu sahis bnce mr

Mati83
20-07-06, 23:01
Kevin Spacey bence ötesi de yoktur bence.Filmin karakterlerini okurken direk olarakLex Luthor Kim die baktım ve acayip hoşuma gitti bence o

Mati83
20-07-06, 23:13
Kötü her zaman kötü yani Lana ve LEx oalcaksa bir yerde yani ilerleyen sezonlarda o zaman Lex en adi dizi karakteridir!arkadaşa yapılır mı bu bea.Valla ayıp etti delikanlılığa sığmaz bu yaptığı.Hele ki Lana ahh o yokmu.O resimler gözümdeki tüm güzelliğini sildi arkasındaki o ikiyüzlü karakteri orataya cıkardı.Ama yinede bence aşk saf ve temizdir o yüzden imzam da da olduğu gibi.
"Lana&Clark Forever"

kristinkreuk_13
30-07-06, 19:58
Michael Rosenbaum tabiki

enderakgul
11-08-06, 20:48
bence de Michael Rosenbaum.hatta kevin spacey güzel oynamamış gibime geldi. belki senaryonu kötülüğndendir.

dcan'T
27-08-06, 19:55
arkadaşlar!!!!ben bi tom welling hayranı olarak size kıyak geçmek istedim:img-grin2 we micheal rosenbaum un mtvdeki cribs programındaki görüntülerini buldum..lex luthor un gerçek hayattaki yaşayışını we de ewini hepiniz görmek istersiniz heraldee:img-grin2

ama maalesef bulduğum sayfaya şuanda bi türlü giremiyorum..görüntüyü bulduğum zaman hemen siteye koyucam.ama şmdi beceremedim kusra baqmayın:img-sorry

john86
08-11-06, 14:39
bı kere lexe laf yok :icon_evil lex tapılacak ınsan tabı kı. adam ınsanları adeta parmagında oynatıo ve bunu yaparkende cok az acık verıo. verse bıle bı sekılde olayı kapatıo adam zekı adam clarkım gıbı dııl. lana zaten ezelden berı uyuz oluom allahım bole yanar doner bı ınsan olabılırmı. bıde lana kotu olcak aman cok korktum uflesem olcek kız :D sen ne karısıosun bole buyuk ıslere bırak baba lex halletsın sana ne oluo :D. tamam lex kotu karakter olabılır ama bıde su acıdan bakın olaya adam ne ısterse yaptırıo, babasına karsı cıkıo sureklı kı babası zaten kotu bı ınsan(sımdılık). spoiler ---->acık solım lex ıle lana yı bende yakıstıramadım ama halada clarkla yakıstıramıom. yanı dızıde anlamı olmayan bı ınsanı(benım ıcın) nıe bu kadar cok ıslersınız anlamam. ozellıkle 4.sezonda artık yeter dıodum nesekı sesımı duymus olcaklar azalttılar lnayla olan goruntulerı. lanada kıme ne gıtsın pete ıle evlensın cocuk sahıbı olsun:D

lara_cansel
09-04-07, 15:19
ben bu adamı aşırı derecede seviyorum ya süper rol yapıyo..lex karakteride oldukça karizmatik:img-wink: :happy0064 Michael Rosenbaum:happy0064 :img-in_lo

naman
09-04-07, 18:41
Michael Rosenbaum oldukça sempatik birisi. Film galalarında felan şakalaşırken veya komik pozlar verir halde birçok komik resmi var internette, eğlenceli bir tipe benziyor buradan bakınca. :D

lara_cansel
09-04-07, 19:20
eveet zaten genellikle komik filmlerde oynamış eglenceli birisi..Ama burda canlandırdığı rol pek öyle deil:D:img-cool2

chibi_chibi
10-04-07, 16:06
bence michael rosenbaum lex karakterine oldukça uygun.insan bakınca direk bir lex luthor görüyo.

Kule2
12-04-07, 17:19
Ne Michael Rosenbaum John Glover'ın,

Ne Lex, babası Lionel Luthor'un çeyreği etmez.

Senaryo itibariyle,

daha önde bir karakteri oynuyor olmasına rağmen Michael Rosenbaum'u,

oyunculuğuyla sürklase eden,

ayrıca Sesi ve Vurgularından Yüz Mimiklerine,

Vücut Dilinden Görünümüne kadar her açıdan,

canlandırdığı Lionel Luthora,

tartışmasız bir üstünlük veren John Glover,

ve onun bu muhteşem performansı sadece ayakta alkışlanır.

Ve ancak Takdire Şayan olarak nitelenebilir.

Bir de buna "kötü adam" rolünde oynaması eklenince...

Eh...Tüm bunların birleşiminin,

"zirveye çıkmakla" sonuçlanması da asla sürpriz değil elbet.

siyahsapkali
13-04-07, 10:42
işte klasik kabullenememe durumu bence lex bir numara ve kimse bunu kabullenmek istemiyoooooo:happy0064

lara_cansel
13-04-07, 14:29
işte klasik kabullenememe durumu bence lex bir numara ve kimse bunu kabullenmek istemiyoooooo:happy0064

bencede 1 numara..:D

Eyve
13-04-07, 18:33
bence 1 numara deil arkadasının sevgilisini alan ona hiç güvenmeyen yüzüne karsı hep iyi olup(1-2. sezon hariç)arkasından iş çeviren ve kendi yaptıgını kabul etmeyip clarka arkadan iş çeviren muamelesi yapan insanları hipnoz eden kızı sırf lana ile ayırmak vede sırrını öğrenmek için kullanan vede bunun gibi işleri yapan birisi asla vede asla 1 numara olamaz

siyahsapkali
15-04-07, 15:58
bence 1 numara deil arkadasının sevgilisini alan ona hiç güvenmeyen yüzüne karsı hep iyi olup(1-2. sezon hariç)arkasından iş çeviren ve kendi yaptıgını kabul etmeyip clarka arkadan iş çeviren muamelesi yapan insanları hipnoz eden kızı sırf lana ile ayırmak vede sırrını öğrenmek için kullanan vede bunun gibi işleri yapan birisi asla vede asla 1 numara olamaz
iyide biz lex bir numara derken lex bir melektir lex hep iyilik yapar lex bir sindrella filan demiyoruz ki.. ben onun zekasına hayranım istediğini elde etme şekillerine hayranım... tekrar ediyorum istediği her neyse.. yani kötü şeyler de olabilir... bişeyi kafasına koyduğunda yapıyo yani ve çok da güzl yapıyo.... smallville dizisinin en çarpıcı karakteri bence. :img-yes:

lara_cansel
15-04-07, 16:51
evet ya adamdaki zeka kendine hayran bırakıyor ve karizmasıda ayrı bi mesele:D

sudem
15-04-07, 20:43
Lex luthor'u çok severim. Sadece Smallville'deki hali de değil sevdiğim. Lex luthor karanlık tarafı en iyi temsil edenlerden biri.

Smallville'deki Lex ise ne iyi ne kötü. 4. sezondan sonra kendine geldi biraz. Bu zamana kadar sürekli ailenin şımarık çocuğu, kel olduğu için ezilen gencini oynadı. O kadar çok şey yaşamış ki insan o da kötü olmazsa kim olur diyor. Ben bu halini sevmiyorum. Ben ilk sezondaki Hug bölümünde Clark'ı öldürmeye çalışan, 3. sezonda Clark'ın rüyasında kılıcıyla Clark'a saldıran, 4. sezonda Onxy bölümünde kirptonitten etkilenen, 6. sezonda 33.1'de bunu ne yapacağız diyen doktora onu da alın diğerlerinin yanına koyun diyen Lex'i seviyorum. Aciz, sürekli babasının sevgisini bekleyen, aşık, sevdiği kadını nasıl elde edeceğini şaşıran Lex'i sevmiyorum.

Lex'in hep orjinal olduğunu düşünüyordum. Ancak bu bölümde Lionelin şu repliğiyle kimsenin Lex'in orjinal olduğunu düşünmemesi gerekiyor bence.

Lionel: Gençken başımdan savmak istediğim kadınlara inci küpe gönderirdim kuryeyle. Böylece gereksiz duygusal anlardan kaçınmış olurdum. Galiba Lex de bu geleneği sürdürüyor.

Ayrıca Lex hep Lionel'in yaptığı şeyleri yapmaya çalıştı yıllarca. Üstelik Lionel'in sırları ya hiç ortaya çıkmaz ya da yıllar sonra küçük bir bilgi sızar. Ancak Lex bir şey yaptığında dünya alem duyar.

leon53
16-04-07, 00:53
ya arkadaşlar dizinin tüm bölümleri boyunca hangi zeki hamlesini gördünüz lex'in. ana karakter clark ın kırmızı kriptonitten etkilendiği zamana bir bakınderim. her an lexi ezmedi mi. yani insanların tercihlerine karışmayan ve bunları yüzüne vurmayan bir erdeme sahip karakterden daha mükemmel olamaz. lex peynir peşinde koşuşturan labirentteki bir fare daha fazlası değil. kötülük zaten bu durumu bastırmak için ortaya çıkan bir savunma mekanizması. bir kere bukadar zeki ise kötü olmamak için savaş verdiğini (her ne demekse) ilk sezonlarda sürekli vurgulayan bir karakter nasıl en büyük kötü olabiliyor. zaten kötüyü simgelemesi başlı başına aciz yapıyor onu. üstüne üstlük bunu yukarda yazdığım gibi peynir peşinde koşarken yanlış yola saparak yapıyor. benim karızmatık anlayışım farklı. yada başka bir bölüm için yazmıştım beğenenler yalan söylüyor. dürüstçe sebebini yazalım en azından sevdiğimiz kötüye birazdaha yaklaşalım. değil mi!

ayrıca lex'in şimdiye kadar elde etiklerine bakınca dallastaki JR (namı değer ceyar) daha zeki :D

naman
16-04-07, 11:07
Lex ile ne alıp veremediğiniz var anlamadım. Tamam, kötü karakterleri beğenmeyebilirsiniz ama onun vasatlığını 'kendinizce' ispatlamaya uğraşmanız komik duruyor.

dürüstçe sebebini yazalım en azından sevdiğimiz kötüye birazdaha yaklaşalım. değil mi!
Herkesin kriterleri farklıdır. Neden ortak bir kötü yaratmaya çalışıyorsun anlamadım.

Lex, Clark tarafından kurtarıldığından bu yana kendisine ikinci bir şans verildiğine inanıyor ancak içindeki kötü yandan kurtulamadığını en son bölümde kendisi de söyledi, Lionel de. Lionel ne kadar iyi duruma geldi, orasına emin olamayacağım ama dediği gibi Lex'de de aynı kötülük var. Unutmayın ki Lex'de hala açıklanmayan karanlık bir taraf var. İlk sezonlarda Ryan'ın da dediği gibi. Her ne kadar uğraşırsa uğraşsın, gelmiş geçmiş en kötü kötü olmak durumunda. Mağaralardaki efsaneyi hatırlayın. Sageeth. Ve unutmayın ki Superman'i Superman yapan da Lex Luthor'dur. Ayrıca Lex'in kendisini tamamen karanlık tarafa bırakmasının sebebi de Clark'tır. Ondan bir şeyler saklamasa, Lex'in içindeki şeytanı uyandırmayacaktı belki de. Karakterleri kendi açımızdan değerlendirmektense kurgu ve senaryo bakımından değerlendirsek daha mantıklı olur gibime geliyor.

siyahsapkali
16-04-07, 11:18
naman'a süper bi alkışşşş:)

leon53
16-04-07, 11:56
eğer clark gücünü ondan saklamasaydı muhtemelen gücünden dolayıda içten içe daha hızlı düşman kesilecekti clarka. ben hala soruyorum tüm bölümler itibariyle hangi çok zekice hamlesini gördük lex in. clark iyi biri olmasa sadece konuşarak bile negüzel haddini bildirebilirdi. bu mu zeka. ayrıca lex çizgiromanda süpermene hasedinden dolayı kötü olan bir karakterdir. o varken en güçlü olamayacağından kendini ispat çabasındadır. dizidede basit bir çiftlik çocuğunun bu denli güçlü duruşu ve sahip olamadığı herşeyi barındırması nedeniyle hem takdir eden hemde kıskanan bir görüntüdedir. narsisttir ama bana göre sıradandır. şuan elinde olanlar babasından kalanlardır. üstüne hiçbirşey ekleyememiştir. bu ayrıntılarıda atlamayalaım.

naman
16-04-07, 13:17
Normal Superman serisinde Lex Luthor, Superman'in gücünü kıskanmaktadır. Superman Returns'ü izlediysen farketmişsindir. Orda da Superman'in sahip olduklarını kıskandığını açıkca ortaya koyan replikleri vardı. Smallville serisinde ise, Clark'ın sahip olduğu fakat kendisinin asla sahip olmadığı aile ortamını kıskanmaktadır. Birçok bölüm Clark ailesiyle kucaklaşırken Lex'in uzaktan onları masum bir şekilde süzdüğü sahneyle sonlanmıştır. Bu sadece bir kıskançlıktır. Ona karşı düşman olması bundan değildir. İşlerini sürekli gizli kapaklı yapması, babasında da olan bir özellik diye salak muamelesi yapmak acımasızca. Ne de olsa Lionel yetiştirdi onu. Her ne kadar onun olmasını istediği oğul olmamaya çalışsa da sonunda oldu, sezon 4 finalinde de diyeceği gibi.

"Can you hear me, Dad? Before you leave this Earth, I want you to know...you did create the son you always wanted."

Elinde olanlar elbette babasından kalanlar. Ancak onu hapse attırması, onu güçsüz bir duruma düşürmesi, tüm parasını gizlice aktarması, şirketlerini büyütmesi vs. azımsanacak bir şey değil. Bir kere, çoğu kez Lionel'i alt etti. Kardeşi ile birlikte babasını ustaca kandırması hiçbir şey heralde? Bu bile Lionel destekçilerine susma payı verir. Bunlar sıradan şeyler. Küçük hamleler. Lex'in planlarının uzun soluklu olduğu görülecek. Asıl Lex kendini sanırım 6. sezonda buluyor. Ha bir de söylemek isterim. Lionel çok daha üstün olsaydı sanırım Sageeth, Lex yerine Lionel olurdu. İkisi de kötü. Ancak Lex'de bilmediğimiz bir şey var. Lionel sıradan bir parası bol, karanlık işler çeviren, güce meraklı iş adamı tiplemesi ve biraz da Clark'ı saplantı haline getirmiş. Kurtlar Vadisinde de böyle karakterler vardı...:) Dediğim gibi Lex'i Lionel'den ayıran bir özellik var.

leon53
16-04-07, 23:25
ben lucasla birlikte oynadıkları oyunun da zekice olduğunu düşünmüyorum. sadece babasının da duygusal davranabileceği ihtimalini sınadı. veya başka bir evlada dahaçok güvenecek yada sevecekmi diye aciz bir oyunun peşindeydi. lucası kandırdı ama babasını asla. diyorum şimdiyekadar kötü olmaya doğru giden yolda ihtirası ve kıskançlığı en büyük etkenken (ki bu özellik bayan lex luthor olmuş olsaydı anlaşılabilirdi) yani gideceği yolu seçmekten aciz bir karakterin en zeki atfedilmesini anlayamam. tek arzusu istediği herşeye sahip olmak olan bir adamın karızması ancak 0-6 yaş gurubu karizması kadar olabilir.

burada kötü olmayı başli başına zeka ve karızma sayılıyor. onu anlamıyorum. onca güce sahipken mütevazi yaşayabilen birinin karşısında lex luthoru adamdan bile saymam. johnattan kentin clarka senin güçlerini jor-el bana verdiğinde o güçler neredeyse beni bile baştan çıkarıyordu cümlesini sarfedebilen bir adam benim gözümde karizmanın en tepesindedir. chloenin dedişği gibi onca hayat kurtarıyorsun ve bir takdir bile beklemiyorsun diye kendisine hitap edilebilecek bir adam karizmanın tepesindedir. daha önce liseli kız benzetmesi yapmıştım alınan arkadaşlar olmuştu. ama lex luthoru en karizmatik atfedenlerin okulun serseri takılan ve pahalı arabası olan tiplerine hayran kızlarından ne farkı var buna benim ikna edilmem lazım. yani bir adam hem iyi hem karizmatik hemde güçlü olamaz mı.

ayrıca lex luthor çizgi romandfa saygın bir işadamı ve bilim adamıdır. süpermen ortaya çıktığında ona olan kini kendini bir nhumara ilan etmiş birisinin kibirine yenilmesidir. bu nedenle süpermeni alt edebilecek tek kişininde kendisi olduğunu düşünür ve süpermene savaş açarak masum insanlara zara verme noktasına gelmiştir. dünyadaki diğer herkes onun için kolay harcanabilir bir piyondur. 4. sezonda onyx bölümünde bu çizgi romandaki lex e çok güzel göndermelerde vardır

naman
17-04-07, 11:49
Enteresan, Lex tarafından yapılan hamleler tarafından zeki olarak nitelendirilmiyor, sıradan bir heves, hamle gibi görülüyor. Fakat, söylenen bir söz karizmanın doruk noktası olarak gösteriliyor. İlginç. Tüm dizi boyunca toplam gözükme süresi yarım saati aşmayan bir karakteri nasıl da Lex ile karşılaştırıyorsun hayret. Jonathan'ın kendine has bir karizması var, bunu daha önce de söylemiştim. Ancak Lex ile karşılaştırmak armutla elmayı karşılaştırmak gibi olur. Madem söylenen ince laflar, sözler karizma ölçütü senin için, çoğu bölümde Lex ile Lionel arasında geçen birbirine inceden laf sokmaları niçin göz önüne almıyorsun? Kötüyü savunmuyorum burada ama Lex'in sahip olduğu kötü karakter karizmasını inkar etmen pembe filmlerin sonunun hep iyi olması için bir umut bekleyen kişilerin davranışıyla örtüşür. Ayrıca Clark'ın çok mütevazi durması yetiştiriliş tarzından dolayı. Lionel'in oğlu olsaydı, kırmızı Kriptonitten etkilenmiş Clark'a sahip olurduk daimi olarak. Clark'ın alter egoya sahip olması da bir başka durum.

Gio Giotto
17-04-07, 11:54
Evet leon bence biraz Lex'e takıntılısın.Lex'in yaptığı şeyleri gözden kaçırıyor gibisin ya da hayatında züppe tiplere olan nefretin sana bunları söyletiyor.Lex unutma ki Lionel'ın oğlu ve Lionel Lex'i hayatın şartlarına en iyisi şekilde hazırlamıştır,en berbat şeyleri yapması zorunda olsada kendini kurtarmasını öğretmiştir.Lex Luthor'da belki iyilik yok ama fazlasıyla zekanın olduğu şüphe götürmez...

siyahsapkali
17-04-07, 17:07
naman sana söyleyebileceğim hiç bişey yok harikasın yani... sölemek istediklerimi okadar güzel yazıyosun ki oturup başka bişey yazmak istemiyorum teşekkürler:)bu arada leona bişi dicem.jonathanı hepi,miz çok seviyoruz ama lex le kıyasladığımız karakter lionel burada....lexin kardeşiyle babasını tuzaga düşürdüğü bölümü unutmuştum ben hatırlattığınız için saolun ya..bide lionelin körlük hikayesi vardı hehe tam türk filmi hatta yüzüne o blardo topu fırlatıldığında kenara çekilmişti ya eyvah demiştim''insan kör olunca diğer duyumları gelişiyor o topun geldiğini hissettim''filan dicek ve artık smallville yeşilcamdan payını almış olucak diye..:)ve evet dediğiniz gibi lionel ve lexin laf atışmaları kadar güzl bişi yok bence... hatta lionel chole genç ve başarılı bir gazeteciydi ölmeyi haketmiyordu dediğinde lexin ama ben hakediyorum değilmi demesini çok sevmiştim.. bu arada lionel o chole olayında da fiyaskoya uğramıştı lex saolsun:happy0064

leon53
17-04-07, 22:43
naman kalın harfle dikkat çektiğin hususlar kişinin kendine olan güveninin büyüklüğünü gösterir. bu kibir değil kendinden emin olma cümlesidir ki karakterin tüm tavrını ruh halini ortaya koyar. diğer diyalog kendini adamışlığın ve mütevaziliğin göstergesidirki sadec takdir edilir. entrikalar çevirmek erdem sayılmaktaysa bir diyeceğim yok. kaldıki daha fazlasını görmekte mümkün değil. günlük hayatımda lex ve lexciklerden görme şansı bir çoğunuzdan fazla olan biri olarak onlara sadec acıyarak baktığımı ifade edeyim.
bir takıntım varmı diye soracak olursan o tiplerin bahsedilen özelliklerine değil. birilerinin kötü karakterlere sırf kötü olduğu için karizmatik olarak algılamasına takıntılıyım.
ayrıca kötü ile kötüyü karşılaştırmak başlı başına kötü birşey. :) yine söylüyorum karakterin ekrandaki duruşundan bahsediliyorsa hiçbir diyeceğim yok. ama karakterlerin kendisi söz konusuysa burada takıntılıyım. hayatı makyavelist bir bakış açısıyla yaşayan birini karizmatik görmeye takıntılıyım.
benim için karızmatik iradesine hakim kendisine güvenen ve gerektiğinde kendisini adayabilen kişidir. ve malesef ki bu kişi lex olamaz ve olmamalı. johnatan olmalı, clark olmalı, peter parker olmalı. kötü olmakla gizemli olmak karıştırılmamalı yani lex bir wolwerine değildir. bunu karıştırabiliyorsan malesef kör ve takıntılı bakan ben değilim. ayrıca naman dostum lexle johnatanla lexi karşılaştırmak elma ile armutu karşılaştırmak değil, sepettekisağlam ve çürük elmayı karşılaştırmaktır. asıl leonelle lexi karşılaştırmak çürük elmalardan hangisi çürük gibi bir vakit kaybıdır.
lex imkanları geniş bir tip oldu şimdiyekadar yaptığı şeyler imkanları dahilinde yaptıklarıdır. büyük ve ileriye yönelik hamlelerden çok günü kurtaracak hamlelerdir. bence bunları karıştırırsan elma ile armudu sen karıştırmış olursun.
kaldıki basit bir çiftlik çocoğuna hayran olan kendisi kıskanan kendisi özenen kendisi ama hala karizmatik. kendinden emin değil. karşısındakinin saflığının huzurlu oluşunun ve güçlü duruşunun, sahip oldukları kendisinde olduğunda karşısında ki gibi olacağını düşünecek kadar dar kafalı birisi karizmatık clark gibileri piyon gibi görürken kendisinin hayatını kurtarabilen kendinden emin ve lexle hayata bakışını en yakın olduklarında bile kesişn bir çizgiyle ayırabilen birisi karızmatik değil. bence enteresan olan bu

Gio Giotto
17-04-07, 22:53
Ben Lex'i karizmatik bulmuyorum,yaptıklarınıda savunmuyorum ki kötülüğü yeteri kadar iyi temsil ediyor.Benim söylediğim ve senin göz ardı ettiğin Lex'in zekasıdır.Lex zeki bir insandır,karizmatik ve iyi olmayabilir ama zekasına laf edilmez çünkü bunu dizideki birçok bölümde kanıtlamıştır.Takıntılı derken bunu kastettim.Sen Lex diyen herkese aynı gözle bakar hale gelmişin,objektif ol demiyorum,(lex luthor'a olan bu nefretle olamazsında)ama bazı kabul edilebilir gerçeklerde ortada.

leon53
17-04-07, 23:12
üstteki yazıları okursan lex en karizmatik ve zaten kötü olması karızmatık yapıyor onu gibi ifadeler var. lex entrikalar konusunda beceriklidir ama bu onu zeki yaparmı yada kötü olmak kişiyi karizmatik yaparmı buradaki ince nokta bu. benim görüşümde lex oturmuş bir karakter olarak görülebilir yada oyuncu lexi güzel yorumlayabilir. kaldıki rosenbaum denilse anlarım. çünkü ben bile roportajlardan rosenbaumu kendime daha yakın gördüm. bikere çizgi roman kültürü olan tek oyuncu orda o starwars hayranı. hatta benim gibi bir ışın kılıcı bile var. vs ama lex i karızmatık bulmak niye bunu sorguluyorum. kendi arkadaşlarımız arasında erkeğin karızması parasımıdır diye defalarca tartışimışızdır ve bizim halkı bilincinede bu oturmuş. o halde dürüstçe adam zengin her istediğini yapabilecekkadar parası var bu yüzden karizmatık buluyorum denilsin bende konuyu kapatiyim. bu artık lex luthoru tartışmak olmayacağından. ama lex in çevirdiği entrikalar dışında zeki hamlelerinden örnek gösteremeyip zeki diye damgalamalarını yadırgıyorum. ona bakılırsa lana enzeki iki erkeğinde sevgisini hiç eksiltmeden ikisinide idare edebiliyor. zeka bu mudur. bir jeremy ironssun kötüleri yada alpaçino nun şeytanın avukatındaki kötüsüyle yada bir lee van cliff in kötü adamıyla lex i karıştıranlar bence bu kötü adam karizmatiktire takmış durumdalar. kaldıki yorumlarımı lex neden basıt bir karakterdir üzerine kurmaya çalışıyorum taşırmadan yoksa bu tartışma konu başlığından uzaklaşacak. baştada söylediğim gibi lex kolaycı bir tiptir. gizli kapaklı işler yapar kendini adamk gibi en önemli karızmatk unsurdan yoksun başkalarının çaresizliğinden faydalanmaya çalışır başkalarının sırtından geçinir. burada yazılsaki birinci sezondaki lex bir nebze buna katılabilirim sonraları ve çizgi romandaki lex dahil sepetteki çürük elmadan başka birşey değildir

ayrıca dostum yukardada yazdım lex luthordan nefret etmek gibi bir durumum yok lex luthor gibilere karşı acıma duygusu diyebilirim. başka türlüsüde benimle bağdaşmaz

Gio Giotto
17-04-07, 23:38
Öncelikle Ben sana karizmatiklik konusunda katılıyorum,bu konuda bir itirazım yok zaten.Karizma denilen şeyin ölçütleri geniştir,kendini bir çok yönden geliştirmiş olmak lazımdır.Tabii kide herkesin görüşü ayrıdır,saygı duyarız.Ama Lex'in çevirdiği entrikalar veya oyunlar ve bunlardan çoğu zaman paçayı sıyırması ve istediği elde etmesi zekasının yüksek oldğunu gösterir.Burda yapılan karşılaştırmalarda doğru değildir kanımca.Dediğin gibi Devil's Advocate taki Al pacino veya The Shining'deki Jack Nickholson bambaşka kötü karakterlerdir.Lex Luthor'un karakteri ise sezondan sezona oturan değişen bir karakterdir.(ne yönde değiştiği görüldü) Lex'i basit bir karakter olarak görmene gelirsek Lex güçlü bir karakterdir.Çocukluk yıllarının anlatıldığı bölümü anımsarsan kendini ezmeye çalışanlara boyun eğmemiş,savaşmıştır(kötü yöne doğru gitse bile sonuçları) Ayrıca babasının annesini öldüreceğinden korkacağı için annesini savunup Julian'ın ölümünüde üstlenmiştir,ki bununda getireceklerini bilmesine rağmen(babasını o yıllarda bile yeterince iyi tanıyordur) bu olayı yıllarca saklamıştır.Nitekim babasının esas nefreti bundandır.Annesi ölmeseydi belkide bu kadar köti biri olmazdı.Benim söylediklerim sadece Smallville'deki Lex Luthor karakteri içindir.

siyahsapkali
18-04-07, 08:41
leon okudum yazdıklarını ve diyorumki bi noktada anlaşıyoruz aslında hepimiz lexin amaç kötülük dahi olsa entrikalar çevirebilen planlar yapabilen belkide saman altından su yürüten biri olduğunu biliyoruz bunu sen de yazmışsın... amaç kötü dahi olsa eğer dediğin gibi bi erkek aynı anda 2 kızı idare edip onların ruhu bile duymuyorsa bu erkek zekidir fakat zekasını kötü yönde kullanmaktadır.. ama dediğimiz gibi zekidir... ve her ne olursa olsun zeka insanı karizmatik yapar.. eğer lex şu zekayla çoook iyi biri olsaydı ozaman da karizmatik olurdu... anlaştık mı? birden farkettim hepimiz sana yüklenmişiz ama buda o lisesi kız fantazisi mevzusunun intikamı olsun:)

Gio Giotto
18-04-07, 08:55
Leonun bahsettiği 2 erkek Lex ile Clark'tı,idare edende Lana'ydı ama sen yanlış okudun sanırım şapkalı :img-yes: Lex'in zekası içinse hemfikiriz,nitekim Lex bu zekasını en iyi şekilde en kötü yollara kullanıyor.

naman
18-04-07, 17:44
Leon'un, artık geçmişinde Lex'le ortak özelliklere sahip birileriyle bir alıp veremediği olduğunu düşünmeye başlar gibi oldum. Lex'e tamamen kör kütük saldırmaktasın. İyiyle kötü karakterleri karşılaştırıp "Aha bu daha süper" diyemezsin. Çünkü zaten birisi "iyi"dir, öteki "kötü"dür. Toplumların ortak kanılarına göre karakterleri ayırırsın. Lex kötüdür, Clark veya Jonathan iyidir. Benzer nitelikteki varlıkları aynı kefeye koyabilirsin. Çünkü onları tartacağın kriterler benzerdir, yakındır. Futbolcularla basketbolcuları, teniscilerle hokeyleri, yüzücülerle koşucuları karşılaştıramazsın. Onları değerlendireceğin ölçütler farklıdır. Ama iki yüzücüyü karşılaştırabilirsin. Çünkü ikisi de aynı daldadır. İyiyle kötüyü karşılaştırmaya kalkarsan, "Bu iyi karakter çok iyi çünkü herkese yardım ediyor" derken "Bu kötü karakter çok kötü çünkü herkese eziyet ediyor" dersin. Bunun da bir mantığı olmaz. "Stating the obvious" diye bir deyim vardır yabancılarda. Tam da bunu yapmış olursun. Kaldı ki kötüyle kötüyü, iyiyle iyiyi karşılaştırırken bile neye göre karşılaştırdığını iyi bilmelisin. Lex ile Al Pacino'nun şeytanı ne alaka? Bu Superman ile Kara Murat'ı aynı kefeye koymak gibi bir şey olur. Bilmem HP birinci filmi izledin mi. Orda Olivander bir laf eder.

...but I think it is clear that we can expect great things from you. After all, He-Who-Must-Not-Be-Named did great things. Terrible! Yes. But great.

Burada Ollivander büyüklüğü yeterince iyi açıklıyor bence. Büyüklüğün ölçütü iyilik değildir. Superman önemli, büyük işler başardı, iyi işler. Lex Luthor da başardı, ama iyi değil.

Lex süper ultra hiper karizmatik diye tutturmadım, tutturmam da. Önceki mesajlarımda da böyle bir cümle bulamazsınız. Ancak kabul edilmeli ki, iyiyle kötü çekişmesini konu alan yapımları başarılı kılan iyinin karizmasının kötününküyle dengelenmesi veya bir bakıma zedelendirilmesidir. Kötü diye bir karakterden bahsediyorsak mutlaka iyi bir karakter de vardır orada. Ve iyinin karizması nasılsa, kötü de kendine has bir karizmaya sahiptir. Kız arkadaşları bilemeyeceğim Lex'in parasını mı karizma ölçütü alıp savunuyorlar ama ben Lex'in, her kötü karakterde kendine has bulunan karizmayı hiçe sayanlara karşı cevap yazıyorum burada.

Entrikalar, ince planlar çevirmek kişiyi zeka sahibi yapar mı, evet yapar. Zekadan yoksun kişiler, tıpkı toplumumuzun bir kısmında da karşımıza çıktığı gibi, ucuz saldırırlar, basit oynarlar seviyesiz savaşırlar. İlla ki ince planlar yapmak kötülük yapmak anlamına da gelmemeli. Ayrıca kendi kendine şah çekiyorsun Leon kardeş. Bir önceki mesajlarında kendin de söyledin. Lex Luthor saygın, başarılı bir bilimadamı. Heralde bunu da zekadan yoksunluk olarak kabul etmezsin?

leon53
18-04-07, 18:17
öncelikle lex aptaldır demiyorum. ama imkanları geniş olduğundan ship olduğu potansiyeli kullanabilecek kadar zekidir. bu onu bir çok insandan zeki yapar. ama süpermen hikayesinde zeki ile güçlünün mücadelesimi var. işte bu noktada bizi yanıltan bir durum var. zaten ben çizgi romanıdfa ele alarak yazdığımdan ABD başkanı olduğunu biliyoruz hatta daha sonra dünya başkanı bu aptal olmadığını kanıtlar. ama zeki,ce hamleler yapan birisimidir. bu noktada karakter oturmamış ne çizgi romanda ne de dizide. tamamem basit duygularla sahip olduğu potansiyeli küçülten bir hareket tarzı var. oyüzden baktığımda lex güçlü ve kudretli duran bir karakter değil gözümde. buna fesatlığıda eklenince bir pembe dizideki kötü karakteri aşamayan bir duruma sokuyor kendini. zor durumlarda kalınca ya kriptonitten etkilendiği için sahip olduğu güç yada clark sayesinde ayakta kalıyor dizide. yani zor sınavlara maruz kaldığında malesef rüştünbü ispat edemedi gözümde. çizgi romandada aynı şekilde birilerini harcayarak ayakta kalabiliryor. bu zekanın en basit olanı yani içgüdüsel olanıdır.
ayrca naman kardeş belirteyi lex tipinde insalara garezim yok. madalyonun diğer yüzüne bakılmadan sadece sahip olunanlarla bu tiplere hayranlık besleyenlere kızıyorum. o da kendileri için. (veya hayalı kurulan kolaycılık için)
ayrıca bahettiğin karşılaştırmalar doğru elbet ama ben il yazıdan bu yazıya kadar tartıştığım dizide ki enkarızmatık karakter üzerine oldu. yani tartışma clarkmı daha iyidir yada lexmi daha kötüdür tartışması değil. benim nazarımda lex neden daha zyıf bir kişiliktir onu anlatmaya çalışıyorum.

siyahşapkalı için cevabımdır: o cümleyi kurmam yazının tamamında ki bahsedilen bakış açısı için yazdığım birşeydi. kimseyi aşağılama durumu yoktu. sadece liselerde pöpülerliği (amerikan gençlik filmerine gönderme amaçlı ve kanaatimce her ne işe yarıyorsa) bu tiplere yakıştırılması ile ilgili bir benzetme okadar.forumdaki hiç kimseyi itham etmem. kaldı burdak kimse boş insanlar değil. bir filmi anlayan sayfalarca yorum yapabilen biride boşdeğildir. yanlış bir anlaşılma olmasın.

bu arada her nekadar yaşlarımız arasında büyük uçurumlar olmasada benim çocukluğumdaki en meşhur kötüler (en azından hala bilinenleri) gargamel, iskeletor ve beceriksiz yardımcıları daltonlar vb gibi tiplerdi. yani zavallı, komik duruma düşen, zavallı, sevilmeyen karakterler ben sadece kötüleri hala böyle görmeyi seviyorum o kadar ( bu naman kardeşim için bir yorum kendi çocukluığuma iniyorum :) )

Gio Giotto
18-04-07, 19:28
Leon kardeşim ben Lex'in basit bir kişilik olmadığına dair 2 mesaj önce bir mesaj attım,birde ona cevabını yazarsan sevinirim.Zaten karizma ve kötülük konularında bir anlaşmaya varmıştık,ayrıca son mesajından yola çıkarsak;Lex'in mal mülk olmasa,yane babadan yemiş olmasa böyle olamıyacağını söylemişsin,Senin bu dediğinden yola çıkarsak Clark'ında doğuştan gelen süper güçleri olmasa aynı Lex gibi basit bir karakter olacağına varıyoruz.Bunun için ne diyorsun?Bu arada karizma,iyilik ve kötülük vb kavramların dışında olduğunuda unutma,yoksa Clark kadar iyisi,erdemlisi vb yok dizide doğal olarak.

Not:Lex'in zekasına laf etmedim demişin ama önceki bir mesajında Lex'i zeki bulmuyorum demiştin.

leon53
18-04-07, 21:05
yüksek (süper) zekadan bahsediyorum ben lex aptaldeğildir ama bünyesini aşacak derecede zeka örneği gösterememiştir. luthor soyadının arkasına saklanarak pek çok zor durumdan kurtulmayı başardığını biliyoruz. imkanlarının çok olması o imkanları kendisi sağlayamamışsa zeka göstergesi değildir.bunun ölçülebileceği durumlardan zekasını kullanmak suretiyle sıyrılabilen bir karkter değildir. clarkın veya süpermenin karakterinden dolayı düşünmediği şeyleri düşünmüş olması onu zeki yapmaz adi yapar. lex benim düşüncem tarzında zekidir evet ama süper zeki değildir. DC nin oyun kartlarında lex in zeka seviyesi 8 verilmişken superman 7 verilmiştir. ama bunu ortaya koyacak hiçbir hikayeye ben rastlamadım. bundan bahsediyorum işte. karakter olarak aşağılamış olmamın tamamen arkasındayım ki bu lex'i var eden tüm özelliklerin toplamı (zekası da dahil) onu sepetteki çürük elma yapar. tekbir özelliği ile eleştiri yapmadım hiçbir zaman.
clarkın güçlerine gelince gücü olmadığı zamanda kendisini feda etmekten çekinmediği bölümler olmuştur. en basiti güçlerini emen şu çocuğun olduğu bölüm. neyapabileceğini en iyi bilen kişi olmasına rağmen karşısına dikilmekten korkmamıştır. başka bölümlerde var spoilere girebilir. ayrıca eğer güçlerim olmasaydı bu cesareti gösterebilirmiydim diye sorgulayan bir karakterdir ki bu diyaloglarda dizide mevcuttur.

karizmatiklik konusunda benim gözüm de tabirler kullandım hep. sanırım karizmanın değerlendirmesi kişiye göre değişir diyede yazmıştın. sırf senaristeler bu adam çok zeki dediği için zeki olmamalı karakter. bu süper zekayıda bizim beynimize işleser gördüğüme göre yazacam. ama yok.
yani lex in tüm özelliklerini bir araya getirirsek malesef peynir peşinde dolanan labirentteki bir fareden, başkalarının elindeki oyuncağa özenenen şımarık bir çocuk sepetteki çürük elma olmaktan ileri gidememektedir. saygılarımla.....

Gio Giotto
18-04-07, 21:42
clarkın güçlerine gelince gücü olmadığı zamanda kendisini feda etmekten çekinmediği bölümler olmuştur. en basiti güçlerini emen şu çocuğun olduğu bölüm. neyapabileceğini en iyi bilen kişi olmasına rağmen karşısına dikilmekten korkmamıştır. başka bölümlerde var spoilere girebilir. ayrıca eğer güçlerim olmasaydı bu cesareti gösterebilirmiydim diye sorgulayan bir karakterdir ki bu diyaloglarda dizide mevcuttur.

Burda bunu diyeceğini bildiğim için erdem gibi özellikleri saydım hariç olarak.Yinede bu dediğinden de yola çıkarsak Lex Luthor aynı cesareti ve belkide ilk defa onunda sevgi denen şeyden haberi olduğunu annesinin suçunu üstüne almasıyla(daha öncede bir mesajda yazdım,ordan anımsayabilirsiniz) gördük.Çok erdemli bir davranışta bulunmuş ve alışılagelen çıkarcı kimliğinin dışında bir portre çizmiştir.Ve bunu uzun süre saklamıştır babasından,kısmen unutsada unutma isteği kendi rızasıyladır.Ki bunun yüzünden bunca sene babasından eziyet görmüştür,babası nefretinin arkasına sığınarak onu eğittiğini söylemiştir.Burda ben Lex'i acındırmıyorum yanlış anlaşılmasın veya Lexci birisi değilim,sadece Lex'in hayatının bunca sene çok kolay olmadığını ve bunların hepsini atlatıp ayakta kalmasıyla basit bir karakter olmadığını belirtmek istiyorum.(daha öncede söylediğim gibi ne kartlar ne de filmlerdeki Lex Luthor için konuşuyorum,malum smallville zaten birebir örtüşmüyor bazı yerlerde esas hikaye ile) Arkasındaki maddi gücü kastetmene gelirsek;yane hazıra konduluğuna;Lex Luthor dediğin gibi kolaycı biri olsaydı babasının yanına Metropolise çok önceden giderdi,babasının yanında paşa gibi takılırdı(her ne kadar nefret etsede babası Lex'in tek varisi olduğunun farkındadır) Ama o kalıp kendi kendine bişeyler yapmaya karar verdi ki fabrikayı çok iyi yerlere getirdi bir ara babası kapatmaya çalışsada akılcı bir hamleyle bunada çare buldu.Son söz olarak Lex Luthor iyilik olarak erdem olarak takdir edilmese bile hayatını bu zamana kadar iyi idame etmiştir,kanımca sadece zengin olan başkasına imrenen bir insan imajını çok önceden yıkmıştır.(Zeka içinse bana göre Lionel Luthor'un bu dizide üstüne yoktur.)

leon53
18-04-07, 22:45
aslında bahsettiğin durum lexin narsistliğinin bir örneğidir. süperman le düşmöanlığı konusunda yazmıştım. smallvillede babasının denetiminden uzak kalabilmek için kalmıştır. ama leonelin elinin nerelere kadar uzndığının farkında değildir. ve babasına ihtiyacı hala vardır. bunu öğrendiğinde zaten metropolis e geri dönüyor. dizide zeka diyince leonel benim tanımımla rüştünü zaten no mercy bölümünde ıspatladı. zor bir durumda kaldığında zeka gerektirecek sınavlardan zaten geçti

Gio Giotto
18-04-07, 23:03
Dediğin kısmen doğru,yani babasından uzak kalmak istemesi ama bunun nedeni narsistliği değildir(babasından çok haz etmemesi ve babasının etkisinden kurtulma isteği).Kendine fazla güvendiği için ve kimseye ihtiyaç duymadığını belirtmek için böyle bir yola başvurmuştur.Sonuçta babasına güçlü olduğunu kanıtlama derdindeydi ve bunu başardı.Kolları Lionel'ın heryere uzanıyor dedin,evet doğru ama(5.sezon ve 6.sezon için)şu an Lex Lionel'ın erişemiyeceği bir konuma geldi,yane bana göre rüştünü ispatladı tamamiyle(benim için öncedende ispatlamıştı gerçi) Narsist demen içinse itirazım var;çünkü Lex birkaç bölümde çaresiz kaldığından,hatalarından bahsetmiştir(en yakın örnek en son yayınlanan bölüm cnbc-e de/o kadınlara gerçekten çok kötü davrandım demişti),narsist insanlar bunları kabul etmez,Lex hatalarını bir kaç bölümde itiraf edip kabul etmiştir.(Smallville baz aldım yine)

Not:Bu arada aklıma Superman 1'i getirdin,orda Superman'ın meteorlarla ilişkisi ve etkilenmesi ve ona zarar verebileceğini kavraması noktasında kopmuştum filmi izlerken,o filmdeki Lex Luthor Einsteinden bile zekiydi herhalde :img-hyste

Kule2
19-04-07, 18:25
5.sayfada, Benim ve Leon kardeşin attığımız mesajların ardından,

tartışma almış başını yürümüş :img-yes:

Madem öyle, ben de gireyim o zaman tartışmaya bir ucundan :)

Lionel sıradan bir parası bol,
karanlık işler çeviren, güce meraklı iş adamı tiplemesi
ve biraz da Clark'ı saplantı haline getirmiş.

Naman, Lionel’a da sıradan dedin ya…

Bu laf Clark’a çöpçü, Lex’e de “ailenin zeka küpü” demeye benziyor.

Yani abes bana kalırsa.

Acaba, bilimin sınırlarını zorlayan,

insan kopyalamaktan ölümsüzlük aşılarına,

karşındakini doğru konuşturan kimyasallardan,

dünyanın dört bir yanındaki arkeolojik araştırmalara belki de milyonlarca dolar para döken,

kaç tane zengin var ki, Lionel onların aralarında sıradan bir zengin oluyor?

Bence bu noktadan hareketle düşünmek,

hiç anlamadığım Lionel’i küçük görme vakasına karşı, çok daha açıklayıcı olacaktır.

Burada kesinlikle altı çizilmesi gereken kilit kelime belli…

İCRAAT.

Ve Lionel icraatleriyle, hem zeka bakımından, hem de imkanlarını akıllıca kullanma yönünde,

oğlunun FERSAH FERSAH önündedir.

Ve bu zavallı, pısırık, kendinden emin olmak bir yana,

Looser’ın önde gideni Lex ile Baba Luthor’u mukayese etmek komik geliyor bana.

Lionel’in bu son bölümdeki kendini acındıran halini saymazsak,

Lex hiçbir zaman Babasının o dominant ve kendinden her daim emin karakteriyle başedemez.

benim için karızmatik iradesine hakim kendisine güvenen ve gerektiğinde kendisini adayabilen kişidir. ve malesef ki bu kişi lex olamaz...

Ve tüm bunlar, yani gerektiğinde iradesine hakim olan,

Kendisine hem de HER DAİM güvenen,

kendini gerektiğinde tüm maddi imkanlarıyla ve motivasyonla amacına adayabilen kişi,

(mağara araştırmalarını hatırlayın) Lionel Luthor elbette.

Yanılıyor muyum?

Yani koyduğun kriterlerde, işaret ettiği kişi de ortada.

Ve Lex olmadığı da belli...

Bence de, Dizinin elbette en karizmatik karakteri, ((hele o uzun saçlı adeta bilge haliyle))

Baba Luthor…

...Lionel Lex'i hayatın şartlarına en iyisi şekilde hazırlamıştır...Lex Luthor'da belki iyilik yok ama fazlasıyla zekanın olduğu şüphe götürmez...

Baba Luthor, Lex'i kendi usullerince yetiştirmiştir.

Şöyle ki,

her zaman hayatın acımasız yüzünü ona göstererek...

Bilhassa iş hayatında "tam rekabetçi ortamın" düşünce tarzına uygun olarak,

hatta bunu Lex'in hayatındaki işdışı alanlarda da uygulayarak...

Ve işin özünde de,

Baba sevgisini, Lex'in kardeşini öldürdüğünü düşünüp göstermeyerek...

Özünde sevse de, bunu sayılı zamanlar hariç hiç yansıtmayarak...

Bu yönüyle bir bakıma onu cezalandırarak...

Ama Lex, babasından gördüğü bu hayat felsefesini bile, başarılı bir şekilde uygulayamamıştır.

Yani öğrendiği şeyi bile kullanmasını & idare etmesini bilmeyen biri,

“FAZLASIYLA ZEKİ DE” olamaz.

Bir kere, çoğu kez Lionel'i alt etti. Kardeşi ile birlikte babasını ustaca kandırması hiçbir şey heralde? Bu bile Lionel destekçilerine susma payı verir. ...Ancak onu hapse attırması, onu güçsüz bir duruma düşürmesi, tüm parasını gizlice aktarması, şirketlerini büyütmesi vs. azımsanacak bir şey değil. .

İşte o bölümde oğlunun hayatı söz konusuydu.

Yani Lionel'in öbür gayrımeşru oğlu, Lex'i sandalyeye bağlayıp ona silah çekmişti.

Ve Lionel için, yukarıda sözünü ettiğim o az sayıdaki anlardan biri yaşandı.

İş hayat memat meselesine binince Lionel'in Babalık hisleri,

yıllardır süren tepkili ve biraz da kine dayalı davranışlarını bastırdı.

Ama tekrar ediyorum. --> İş hayat memat meselesine binince.

Yani Lex kandıra kandıra,

babasının ona karşı içinde derinlerde duyduğu sevgi vasıtasıyla, Lionel'i kandırmayı başarmıştır.

Başka türlü de buna asla imkan da ihtimal de yoktur.

Örnek mi?

1. sezondaki fabrika örneğinde görülebileceği üzere...

Babası Metropolisten gelmiş ve Smallville’deki fabrikayı kapatmıştır.

Sonra Lex aklınca karşı hamle yapıp bir bankayla anlaşarak,

yanılmıyorsam kendi Luthorcorp hisselerini teminat gösterip,

fabrikayı açtırmak için kredi almaya kalkışmış,

ama Lionel elbette ondan hep bir adım ilerisini gördüğünden,

bankayla anlaşarak Lex’in krediyi çıkarttırmasını engellemiştir.

Sırf o fabrika mı peki? --> Elbette değil…

Aynı şey 2.sezondaki,

Kawatche kızılderili mağaralarının mülkiyeti konusunda da geçerlidir.

Mağaralar Lionel’in olup o araziye inşaat yapacakken,

Lex mahkeme kararıyla inşaatı durdurmuş,

ve (galiba) arazinin haklarını da üstüne almışken Lionel karşı hamlesi sayesinde,

ilgili eyalet makamlarıyla temasa geçip,

onların kararıyla Mağaraların mülkiyetini geri almış, yeniden sahibi olmuştur.

Buna benzer daha çok örnekler vardır. Bunlar ilk aklıma gelenler…

Dediğim gibi İCRAATLER ORTADAYKEN,

Lex babasını defalarca alt etti demek sadece nadir örnekler dışında,

içi boş bir söylemden öteye geçmez.

Diğer kısma gelirsek…

Lex babasının tüm parasını gizlice aktarmasından,

şirketlerini büyütmesine kadar tüm o işlemleri,

Baba Luthor, nispeten müşkül duruma düşünce, cezaevine yollanınca gerçekleştirebilmiştir.

Lex ancak o zaman bunları yapabildi. Bu başarı olarak addettiğin eylemleri...

Baba Luthor varken çevresinde bu dediklerinin tek harfini yapamazdı.

Hatta buna cüret dahi edemezdi...

2.sezon sonunda uçağı okyanusa çakıldıktan sonra kurtulunca, ne demişti hatırlayın...

“Bu uçak kazasında babam işin içinde değildir. Babam ölmemi isteseydi bunu başarırdı.”

Bunu (yada buna eşdeğer manadaki) sözleri sarfeden Lex'in ta kendisi.

Kendi de biliyor yani.

Babam yaparsa amacına ulaşır mutlaka demek istiyor,

ki onun gibi bir karakterden beklenmeyecek ölçüde akıllıca sözler.

Tabii ki Babasının yapabileceklerinin ne ölçüde kapsamlı,

ve ne ölçüde sınırı olmayabileceğinin farkında.

Zaten Lionel Luthor'un Lex'e karşı,

her daim sağladığı en önemli üstünlüğü oğlundan farklı olarak,

Parlak zekası ve Baskın iradesidir.

Bu arada Lex onu hapse attırdı demişsin de...

İşin özünde, uç noktalardaki bilimsel araştırmalara duyduğu yoğun ilgi,

ve bu ilginin bir yansıması olan Chloe'nin maruz kaldığı doğruluk feromonu,

onun zirveden inişini hazırlamıştır.

Yani hapse giden yolun temelini, yaptırdığı çalışmaların eseri olan bu madde atmıştır diyebiliriz.

Yani Lex kesinlikle, burada ana etken olmamıştır ve olamazdı da...

Nasıl ana etken olsun ki??

Babasının açıklarını kullanmak bir yana, bilmiyordu bile.

Çünkü Lionel iz bırakmamada bir uzman sonuçta.

Ama Kaderin bir cilvesi sanki.

Kendi araştırmaları, zirvedeki tahtından inmesine yol açtı.

Yani kurt meydanı köpeklere bırakmıştır gibi de düşünebiliriz bir anlamda...

Ama meydanı bıraktı da ne oldu?

Bizim taklitçilerin piri Lex,

hemen Baba Luthor’un yaptıklarından hareketle, kopya işlere el attı.

Ne gibi?

En güncel olandan başlamak gerekirse, Büyülü Kripton taşları.

Sadece bu da değil, ayrıca Balkanlardan gelen çocuğu götürdüğü ve çocuğun bunlar da kim dediği,

nedense Lionel’in Summerholt araştırma merkezini akla getiren (!) bir yer...

Dahası yok mu? Elbette var... Tıpkı Sudem arkadaşımın dediği gibi…

...Ancak bu bölümde, Lionelin şu repliğiyle
kimsenin Lex'in orjinal olduğunu düşünmemesi gerekiyor bence.

Lionel: Gençken başımdan savmak istediğim kadınlara inci küpe gönderirdim kuryeyle. Böylece gereksiz duygusal anlardan kaçınmış olurdum. Galiba Lex de bu geleneği sürdürüyor.

Tüm bunlar Lex'in,

ne kadar TAKLİTÇİ, özgün olmayan ve kendisi birşeyi başaramamış olup,

sadece hazıra konmacı ve kendisinde olmayandakini kıskanan bir tipleme olduğunu,

FAZLASIYLA NET bir şekilde ortaya koyuyor.

Burada Lex hakkında Leon'un dedikleri,

bana göre meseleye yeter de artar nitelikte bir yanıt teşkil etmekte.

ya arkadaşlar dizinin tüm bölümleri boyunca
hangi zeki hamlesini gördünüz lex'in....
ayrıca lex'in şimdiye kadar elde etiklerine bakınca dallastaki JR (namı değer ceyar) daha zeki :D...
Yani lex in tüm özelliklerini bir araya getirirsek
malesef peynir peşinde dolanan labirentteki bir fareden, başkalarının elindeki oyuncağa özenenen şımarık bir çocuk sepetteki çürük elma olmaktan ileri gidememektedir...
lex imkanları geniş bir tip oldu şimdiyekadar...büyük ve ileriye yönelik hamlelerden çok günü kurtaracak hamlelerdir...
kaldıki basit bir çiftlik çocoğuna hayran olan kendisi özenen kendisi...kendinden emin değil..

Eh doğru söze ne denir... öyle değil mi?

asıl leonelle lexi karşılaştırmak çürük elmalardan hangisi çürük gibi bir vakit kaybıdır.

Leon, dediklerin bilhassa Lex hakkındaki yorumların,

meseleyi kökünden aydınlatır berraklıkta olsa da, bu hususta sana katılamıyorum.

...ama lex le kıyasladığımız karakter lionel burada...

Şapkalı arkadaşımın da dediği gibi,

burada mukayese edilen konu Jonathan değil.

Yani tamam, dizide Babalar Lionel Luthor olsun Jonathan Kent olsun,

hatta sırf ses bile olsa Jor-El olsun, Hep daha belirleyici & baskın & etkin.

Ayrıca diziyi sürükleyen & diğerlerine yön veren & daha karizmatik karakterler de, hep babalar.

Yani Lider karakterler.

Ve oğullarını bu sayede gölgelerinde yani geride bırakıyorlar.

Eğer kastettiğin buysa, Jonathan Clark’tan elbette daha önde.

Ama kalkıp da Jonathan’ı,

Lex veya Lionella karşılaştırma yapmak gibi durum olmadı hiç.

Gerçi onun da bir Baba olması sebebiyle, Lionella mukayese etsen anlarım.

Ama Lex ile Jonathan'ın, Dünyaları da farklı, karakterleri de uçurum misali farklı…

Bu konuda diyeceğim son şey, şu Çürük elma muhabbeti hakkında.

Lionel ile Lex "sağlam elma ile çürük elmanın"

bu iki kutbun Tüm Smalville’deki en MÜKEMMEL ÖRNEKLERİDİR.

Ama tabii ki, ben son bölümdeki Lionel’a kadar olan, Lioneldan bahsediyorum.

O eski Lionel, dizinin Amiral gemisi.

O eski Lionel, oğlundan FERSAH FERSAH ötede karakteriyle.

En son gördüğümüz Lionel değil…

Yoksa son bölümdeki Emin ve Kararlı karakteri zayıflamış Lioneldan bahsetmiyorum.

...but I think it is clear that we can expect great things from you. After all, He-Who-Must-Not-Be-Named did great things. Terrible! Yes. But great.

Burada Ollivander büyüklüğü yeterince iyi açıklıyor bence...

Son sözüm olarak da,

Eğer burada o bahsi geçen kişi Lex diye yorumlanıyorsa,

bundan daha büyük YANLIŞ ATA OYNAMA hamlesi görülmemiştir diyebilirim.

naman
19-04-07, 22:38
Bodoslama dalmalardan birisi daha gerçekleşmiştir Lionelciler tarafından. Öncelikle alıntı yaptığın yazdıklarımdan başlayacağım.

Yapılan işlerinin büyüklüğünün illa ki iyilik adına yapılmakla sınırlı olmadığını, Lex gibi kötü karakterlerin de büyük işler başardığını anlatmak için verdiğim replik tarafından hiçbir şekilde anlaşılmadan cevap verilmiş. Yanlış ata oynamak ne demektir? Verdiğim replikle alakası nedir? Beğendiğim bir söz daha vardır, sizler de bilirsiniz. "Lafı gediğe oturtmak için körkütük saldırırsan gedik olursun haberin olmaz."

Şimdi burada Lionel'i savunup, en son bölümdeki Lionel hariç demek ne kadar boş bir laftır. Karakterini savunuyorsan süreklilik için savunman gerekmez mi? Şu ana kadar başarılı olmuş olabilir. Şimdi ne durumda? Ne oldum değil ne olacağım demeli dememişler mi? Şu ana kadar duruşunu koruyan Lex ile Lionel'in haklanmış durumuna bakın bir.

Kaderin bir cilvesi olsa gerek laflarına hiç bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum. Lex bir konuda hata yaptığı zaman "Zekası yetmedi, babası alt etti" vs. gibi nedenler sunulurken Lionel deliğe tıkıldığı zaman "Kaderin cilvesi", "Lex'in farkında bile olmadan yaptığı olay" oluyor. Şöyle bir durun. Yollanan mesajlara bir bakın baştan aşağı. Bu kadar basit bir düşünme tarzı olabilir mi?

Her zengin insan kötü iş çevirir mi, çevirmez? Karanlık işler çeviren zenginlerin ne yaptığını bilebilir misin günümüzde? Adı üstünde karanlık işler. Lionel de bunların bir temsilcisi. Dizide, çeviridği işleri olayları görebiliyoruz diye onun farklı bir konumda olması gerektiğini sanmıyorum.

Bir de Jonathan ile Lionel oğullarını gölgede bırakıyormuş. Tekrar diyorum, dizide toplam gözükme süresi yarım saati geçmeyen Jonathan Kent, hangi durumda oğlunu ezip geçmiştir? Verdiği üç beş nasihatlı söz dışında ve Clark'ı yetiştirmesi haricinde ne gibi bir üstünlük ortaya koymuş ki? Jor-El'den kiralık güçler alıp, Kal-El'i yenmesi mi yoksa? Bir tür söz dizisi vardı. 5 yaşındayım, babam her şeyi biliyor..10 yaşındayım babam çok şeyi biliyor...20 yaşındayım babam bir şeyler biliyor... ...50 yaşındayım babam aslında hiçbir halt bilmiyormuş. Olay biraz oraya dönüyor. Babalar oğullarını bir yere getiriler, oğullar da doğal olarak onların verdikleriyle bir yere gelirler. Sonra görüldüğü gibi babalarının sınırlarını aşarlar. Gerçek hayatta da böyledir. Bu durum aşikarken, Lex'in babasını bir yere kadar takip edip daha sonra alt etmesi niçin kabul edilmez?Lionel hayranlığından mıdır? Lex takıntısından mıdır?

Lex, üvey kardeşiyle babasını bir güzel de tuzağa düşürmüştür. Bunu kabul etmek dururken, "derinliklerde yatan bir sevginin neden olduğu basit bir boş ana gelme" gibi gülünç bir sebep neden verilir ki, anlamadım. Yani olayı kimin yapıtğına bakıyorsun burada. Lex mi yapmış, o zaman Lionel'in boşluğuna denk gelmiştir, karambolde yapmıştır ancak oluyor ama Lionel yapmışsa zekanın parıltısı, bilimin öncüsü, karizma tepesi olduğu için oluyor.

İşte bu yüzden bodoslama dalıyorsunuz deniliyor sayfalarca. Olaylara tamamen bulunduğunuz noktadan bakıyorsunuz.

Lex savunucusu değilim. Lionel karakterinin büyüklüğünü de takdir ediyorum ve çok beğeniyorum. Ancak sırf Lex'i Lionel'den alt katta bırakmak için yapılan bodoslama saldırıları görünce yazıyorum, dayanamıyorum. Biz burada ne kadar yırtınırsak yırtınalım Lionel sizin için üst noktadır, Lex de onun karbon kağıdından alınan çıktısıdır. Önyargınızı, objektif olmayan bakışınızı hayatta değiştiremeyiz.

Mesajlarımdan, yazım tarzımdan kimse kişisel olarak üstüne alınmasın lütfen.

Gio Giotto
19-04-07, 23:26
Öncelikle tekrardan hoşgeldin tartışmaya.Ben Lionel Luthor'un dizideki en zeki karakter olduğuna hemfikirim ama Lex'e biraz haksızlık yaptığını düşünüyorum.Lex'in kötülük,erdem veya konumuyla parasıyla ile ilgilenmiyorum.Benim tezim;Lex Luthor'un babası kadar olmasada zeki bir karakter olmasıdır.Fabrika döneminde babasının yanına gelmesi için attığı hamleleri(banka vb yazmışın zaten) ilk etapta alt edememiştir ama sonradan fabrikayı halka açması zekasının bir ürünüdür.Ayrıca Lionel Luthor'un hapishaneye tıkılması konusunda yazdıklarınıda yadırgadım,bir karakteri savunmak için onun zaaflarınıda gözden görmemek lazım diye bir kaide yok,öle olsaydı Lex'in veya Clark'ın başına gelen her olay kaderin bir cilvesi olurdu :img-wink: Ben naman'a katılıyorum,daha öncede Lex'in zekası için bir sürü örnek verildi ama hep bunlar göradı ediliyor,bence biraz Lionel üzerinden Lex'i ezme çabası var.Lex zaten 3.sezonun sonunda ve 4.sezonun başında Chloe ve babası için tasarladığı plan ile zekasından büyük bir örnek göstermiştir,belki babası yine birini yollamıştır peşine Chloe'nin ama bu düşündüğü şeyi unutmamızı sağlamıyor.Ayrıca babasının istediği oğul olamadı demişin ama Lex bunu kendi ağzından yanlış hatırlamıyorsam 4.sezonun sonunda(cnbc-e den takip ediyorsan daha var bu bölümlere) ''istediğin evlat oldum'' sözleriyle dile getirmiştir.Bu sözleri dediğinin aksini ispat ediyor ''kule'' kardeşim.(bu kısmı benim yazımdan alıntı yaptığın yer için yazdım)

Lex ancak o zaman bunları yapabildi.
Bu başarı olarak addettiğin eylemleri...
Baba Luthor varken çevresinde,
bu dediklerinin tek harfini yapamazdı.
Buna cesaret bile edemezdi...

Sence annesinin kardeşini öldürmesini üstlenen Lex Luthor(ki bunların ilerde neler getireceğini çok iyi tahmin edebiliyordu) bunun gibi şeylere cesaret edemez mi?Bunu düşünmeni isterim.

İşte o bölümde oğlunun hayatı söz konusuydu.
Yani Lionel'in öbür gayrımeşru oğlu,
Lex'i sandalyeye bağlayıp ona silah çekmişti
Ve Lionel için,
yukarıda sözünü ettiğim o az sayıdaki anlardan biri yaşandı.
Babalık hisleri,
O yıllardır süren tepkili ve bir ölçüde kine dayanan davranışlarını bastırdı

Burda ise Lionel'ın Lex'in yerinde Lex'in ise Lionel'ın yerinde olduğunu düşün.Sence Lex Lionel gibi yapsaydı burda Lionel Lex için ne düşünürdü?Ben söyliyeyim;bunun Lionel için tek tanımı olurdu,oda zayıflık.Böyle bir gerçeğin yanında babalık hislerinden bahsetmek biraz komik olur.

Birde sanırım Leon kardeşimizin bir mesajında Lex'in Clark'ı kıskanmasına bir gönderme yapılmıştı.Onun içinse Lex'in kıskandığının aile ortamı ve sevgi olduğunu belirtirim,bununda acınılcak bir kısmı yok kanımca

Son olarak ben hiçbir karakterin safında değilim.Ama bazı karakterleri yüceltmek için diğerlerini yermek,onlarda olan şeyleri yok görmek veya görmezden gelmeyede karşıyım.Saygılarımla.

siyahsapkali
23-04-07, 16:17
iki gün eve gittik neler olmuş burda??:)önce şunu sölim biyerde yanlış bi yorum yazmışım sanırım şu iki kızı idare etme konusunda özür çünkü diziyi izleyemiyorum konuları kaçırıyorum ama bu haftaki bölümü izledim lexciğim harikaydı leon kabul et:)nerde harika yaaaw diyosun dimi şuan.. :)neyse yazdıklarınızı okudum da naman gercekten harikasın sölim çünkü yazıları okurken kafamdan neler geçtiyse aynen yazmışsın çok saol... bidaha yorulmicam.. lionel hata yapınca babalık duyguları bi anlık hata filan oluyo lexciğim karizamtiğim dizideki kötü LİDER yapınca basitlik ve fersah fersah geri kalan zavallı oluyo... hatta kimdi bilmiyorum biri senaryoya suç buşmuştu kihehehe... çok komik.. ben bişi sorcam yaw bu haftaki bölümle ilgili clarkla lexin arası bay bi açılmış ne ara oldu bu bide lex lanaya filan mı aşık noluyozzzz

efblack
29-04-07, 12:34
lex luthor'un zekası ve karakteri hakkındaki o kadar ayrıntılı ve bol emek verilmiş yorumlar yapılmış ki konuya nereden gireceğimi bilemiyorum açıkçası.
en başta kendimce şöyle genel bir açıklama getirebilirim belki;
lionel luthor belki yaşının da verdiği,yıllardır üstün zekasını kullanarak bitirdiği işlerin deneyimiyle lex'in birkaç boy ilerisindedir ama lex'in de küçümsenmeyecek bir zekası vardır ve de eğer zekası zaman zaman sekmelere uğruyorsa bunun tek sebebi yine mevcut zekasına sahip olmasını sağlayan sebeple aynıdır;lionel luthor..

sprytus
10-05-07, 14:34
Lex Luthor'un Clark'la aralarındaki husumet bence kimin daha güçlü olmasına dayanan çocukça bir yarışma...Fakat diziye heyecan ve gerilim katan karakteristik rol yansıtımı mükemmel bence:good:

eae
26-10-07, 09:14
lex ya çok tatlı clarkla ikisi çok ii yakışıyorlar ilk bölümlerde onların ikisini görün ce insan dost istio ama kader duyduğuma göre dizi dışında çok iyi arkadaşlarmış :sad53:

4ewerbrucas
30-10-07, 20:08
lex 5 sezondur dizideki tek favorimdir onun gibi karakteri oturmuş ne istediğini bilen kelliğin yakıştığı karizma birini dah görmedim clarkla olan çekişmeleride diziye renk katıyor ama kendisi clark gibi ezik değil tabiki:img-yes::P

_rainbow_
25-05-08, 18:38
dizinin hakkını vererek oynayan oyunculardan bir tanesi her ne kadar saçlı halini kel haline tercih etsemde karizmasıyla dizinin ayrı bir rengini olusturuyor Lex Luthor.....:img-wink:

SBR
25-05-08, 20:20
Kendisini hiç sevmem . Yaptığım yorumların çoğunda aşağılamaya çalışırım :img-icecr Clark ın dostluğunu hiç bir zaman tam olarak hak etmemişti zaten sadece Clark ın bunu anlaması biraz geç oldu o kadar :) Lex in Clark a yaptığı en büyük iyilik Lana ile birlikte olması Clark Lex e ne kadar teşekkür etse az ama maalesef o bunu böyle yorumlamıyor :icon_whis Dizide ki en zeki karakter olduğunu söylememiz yanlış olmaz özellikle Clark ı bu konuda eziyor ...

catafalque
28-07-08, 11:10
Açıkçası iyilik abidesi clark'a göre lex anti-kahraman olarak daha ilgimi çekiyor,çünkü lex insan doğasında olan tüm zaafları,kuşkuları fazlasıyla taşıyor,clark ise özgür iradesi yok melek mübarek kanatları eksik =)) bi de Shattered adlı bölümde michael rosenbaum(lex)in oyunculuğu cidden aşmış,lex'ten çok benim aklım gitti :D