Tüm Versiyonu Göster : O Kadın
Bütün aşıkların duygularının tercümanı olan Sezen Aksu şarkıları, bir filmde oyuncular yerine konuşacak! Diyalogsuz olarak çekilecek aşk filmi 'O Kadın', Minik Serçe'nin 19 şarkısı ile dile gelecek.
Televizyon yapımcısı Ahmet Çelenk, sinema sektöründe daha önce örneği görülmeyen diyalogsuz bir sinema filmine yapımcı olmak için kolları sıvadı!
Çekimleri 1 Ağustos'da başlayıp 6 hafta devam edecek olan 'O Kadın' adlı filmde, duygular oyuncuların konuşmalarıyla değil; Sezen Aksu'nun şarkılarıyla anlatılacak!
Erol Günaydın da var!
Hiç bir diyaloğun yer alamayacağı bu aşk filminde, seyirci hikayeyi her sahneye uygun olarak seçilip çalınacak 19 Aksu şarkısıyla hissedecek. Filmin yazarı ve yönetmeni olan Korhan Bozkurt, Sezen Aksu'dan onay aldıktan sonra Ahmet Çelenk'in yapımcı olarak projede yer almayı kabul ettiğini söylüyor.
Hazırlıkları 2 yıldır devam eden filmde tek sözlü anlatım, 5 dakika süreyle usta oyuncu Erol Günaydın'ın olacak.
Ocak ayında gösterime girmesi planlanan 'O Kadın'da başlıca rolleri Göksun Çam, Tardu Flordun, Burhan Öçal, Burak Hakkı ve Şebnem Dönmez paylaşacak. Film, küçüklüğünde bir aile dramı yaşamış olan genç ve başarılı bir moda tasarımcısı kadının, büyüdükten sonra yaşadıklarını konu alıyor.
İkinci Kadın...
İki aşk arasında kalan kadının geçmişindeki yaralar onda büyük çelişki yaratır. Bütün bu yaşananlar kadın için tek bir çözüm yolu bırakır... Eğer hayatta seçim mecburi ise, acı sabittir! Filmde kadının hangi acıyı seçeceği; mantıkla mı yoksa duygularıyla mı hareket edeceği güçlü bir anlatım ile işleniyor...
Bütün aşıkların duygularının tercümanı olan Sezen Aksu şarkıları, bir filmde oyuncular yerine konuşacak! Diyalogsuz olarak çekilecek aşk filmi ‘O Kadın’, Minik Serçe’nin 19 şarkısı ile dile gelecek .
Televizyon yapımcısı Ahmet Çelenk, sinema sektöründe daha önce örneği görülmeyen diyalogsuz bir sinema filmine yapımcı olmak için kolları sıvadı! Çekimleri 1 Ağustos’da başlayıp 6 hafta devam edecek olan ‘O Kadın’ adlı filmde, duygular oyuncuların konuşmalarıyla değil; Sezen Aksu’nun şarkılarıyla anlatılacak!
Hiç diyaloğun yer alamayacağı bu aşk filminde, seyirci hikayeyi her sahneye uygun olarak seçilip çalınacak 19 Aksu şarkısıyla hissedecek. Filmin yazarı ve yönetmeni olan Korhan Bozkurt, Sezen Aksu’dan onay aldıktan sonra Ahmet Çelenk’in yapımcı olarak projede yer almayı kabul ettiğini söylüyor. Hazırlıkları 2 yıldır devam eden filmde tek sözlü anlatım, 5 dakika süreyle usta oyuncu Erol Günaydın’ın olacak. Ocak ayında gösterime girmesi planlanan ‘O Kadın’da başlıca rolleri Göksun Çam, Tardu Flordun, Burhan Öçal, Burak Hakkı ve Şebnem Dönmez paylaşacak. Film, küçüklüğünde bir aile dramı yaşamış olan genç ve başarılı bir moda tasarımcısı kadının, büyüdükten sonra yaşadıklarını konu alıyor.
İki aşk arasında kalan kadının geçmişindeki yaralar onda büyük çelişki yaratır. Bütün bu yaşananlar kadın için tek bir çözüm yolu bırakır. Eğer hayatta seçim mecburi ise, acı sabittir! Filmde kadının hangi acıyı seçeceği; mantıkla mı yoksa duygularıyla mı hareket edeceği güçlü bir anlatım ile işleniyor.
Sezen beğenmezse yeni baştan çekeriz!
Televizyon programları, reklam filmleri ve video klip yapımıyla uğraşan Videotek’in sahibi Ahmet Çelenk, ilk kez bir sinema filmine yapımcı olduğunu ve bu projeye çok güvendiğini anlatıyor: “Dünyada ilk kez çekilecek diyalogsuz filme çok güveniyorum. Filmi Sezen Aksu’nun beğenmemesine ihtimal vermiyorum ama beğenmezse de yeniden çekeriz!”
* Neden Sezen Aksu şarkıları?
O, bu ülkenin gelmiş geçmiş en iyi sanatçılarından. Şarkılarını 10 yaşındakiler de dinliyor 70 yaşındakiler de. Bu toprağın insanlarının duygularını anlatan bir kadın. Böyle bir film yapılacaksa bu ülkede Sezen Aksu’dan başkasının şarkıları için yapılamazdı.
* Filmde hangi sahnelerde hangi Sezen Aksu şarkıları kullanılacak?
Detayı anlatmayalım şimdiden ama 19 Sezen şarkısı arasında ‘Farkındayım’, ‘Gidemem’, ‘Herkes Yaralı’, ‘Git’, ‘Ahdım Olsun’, ‘Yanmışım Sönmüşüm Ben’ gibi şarkılar var. Mesela bir hastane sahnesi var; duygulu ve iç parçalayıcı bir sahne. Orada ‘Yarası Saklım’ çalacak.
Filmde sadece toplamda 4-5 dakika olacak bir anlatıcı konuşması var. Aralarda da Erol Günaydın anlatacak. Mesela bir filmde hapishaneden çıkan adam “Ben 5 yıl içeride yattım kardeşim” diyor. Anlıyoruz ki, 5 yıl içeride yatmış. Biz bunu diyalogsuz anlatacağız. Bu yaptığımız Türk Sineması için de bir dönüm noktası olabilir! Biz de diyalog basitliğine kaçılarak güçlü anlatımlardan uzak duruluyor. Öyle etkili bir sahne konulur ki; diyaloglu filmde olandan daha güçlü anlar seyirci. Filmi reklam kalitesinde çekeceğiz biz… Konusu gereği zengin yerlerde geçecek. Durumu iyi insanların hikayesi biraz. Çok sayıda kostüm yapıyoruz. Herhangi bir cast ajansından gelenlerin kullanılamayacağı bir film bu. Yüksek bir bütçeyle çekilecek.
Bir Sezen Aksu filmi: "O Kadın"
GECE GÜNDÜZ
Yekta Kopan'ın sunduğu "GeceGündüz"ün bu akşamki canlı yayın konukları; bir Sezen Aksu filmi olan "O Kadın" filminin başrol oyuncuları Burak Hakkı ve Selin Demiratar olacak. Aksu'nun müziğe başladığı yıllardan bugüne kadar yaptığı 19 hit şarkının beyazperdeye uyarlandığı "O Kadın" filminin setinden görüntülerin yer alacağı yapımda, yönetmen Korhan Bozkurt'la yapılan bir söyleşi de olacak.
Yapımcılığını Ahmet Çelenk'in üstlendiği filmde Selin Demiratar ve Burak Hakkı'nın yanı sıra Şebnem Dönmez, Tardu Flordun ve Burhan Öçal da yer alıyor.
Filmin ana temalarını sanatçının "Farkındayım", "Gidemem", "Herkes Yaralı", "Git", "Ahdım Olsun", "Yanmışım Sönmüşüm Ben" ve "Yarası Saklım" gibi şarkıları oluşturacak. Hiç bir diyaloğun yer almayacağı aşk filminde seyirci, hikâyeyi her sahneye uygun olarak seçilip çalınacak Sezen şarkılarıyla takip edecek.
NTV / 18.15
cok sacma bir film olur dusuncesındeyım
sahsım adına konusmak gerekırse,zaten filmlerin ortalarında dan dıye muziklerin girmesi inandiriciligini yitiriyordu benim nezdimde dogallıgı alamıyordum ustune birde soyle sacma bir proje gelince ister istemez bende bu turden projlere tepki dogar..ne ki şimdi bu tamam filmi izlemeden yorum yapılmazda projenın ne oldugu belli... niye kendini yeni bir seyler yapıcam diye kasarsin be ey sevgili yapımcı yoksa insanların sezen aksu sevgisinden yahut saygısından nemalanmayamı calısıyorsun...
film ne kadar begenilirse begenilsin hatta ne bileyim varsın yılın filmi olsun ama dusuncem kesindir, icinde diyalog gecmeyen bir projeye benim bakisim bu yondedir...
Sezen’in filminde ’mağdur’ oldu
Türk Pop Müziği’nin "Minik Serçe"si Sezen Aksu’nun şarkılarından yola çıkılarak hazırlanan "O Kadın" adlı filmin çekimlerine başlandı. Filmde "Yaprak Dökümü" dizisinin kötü kadın rolünü başarıyla canlandıran Başak Köklükaya başrolü Tardu Flordun ve Semin Demiratar'la paylaşıyor.
Geçtiğimiz sezon Kanal D ekranlarına gelen "Yaprak Dökümü" adlı dizide Ceyda rolünü canlandıran Başak Sayan ile birlikte Tardu Flordun ve Selin Demiratar’ın başrollerini paylaştığı film, iki aşk arasında kalan bir adamın hikayesini anlatıyor. Yaprak Dökümü’nde canlandırdığı "kötü kadın" rolüyle televizyon izleyicisinin beğenisini kazanan genç oyuncu Başak Sayan, "O Kadın" filminde bu kez mağdur kadını oynayacak. Süpervizörlüğünü ünlü şovmen Beyazıt Öztürk’ün yaptığı filmin diğer rollerinde ise Şebnem Dönmez ve Erol Günaydın var.
http://img66.imageshack.us/img66/5643/okadn5gq1.jpg (http://imageshack.us)
http://img66.imageshack.us/img66/1479/okadn6uk8.jpg (http://imageshack.us)
http://img211.imageshack.us/img211/2425/okadn1iw5.jpg (http://imageshack.us)
http://img74.imageshack.us/img74/2441/okadn2ho1.jpg (http://imageshack.us)
Bütün aşıkların duygularının tercümanı olan Sezen Aksu şarkıları, bir filmde oyuncular yerine konuşacak! Diyalogsuz olarak çekilecek aşk filmi "O Kadın", Minik Serçe`nin 19 şarkısı ile dile gelecek...
Televizyon yapımcısı Ahmet Çelenk, sinema sektöründe daha önce örneği görülmeyen diyalogsuz bir sinema filmine yapımcı olmak için kolları sıvadı! Çekimleri 1 Ağustos 2007de başlayıp 6 hafta devam edecek olan "O Kadın" adlı filmde, duygular oyuncuların konuşmalarıyla değil; Sezen Aksu`nun şarkılarıyla anlatılacak!
Hiçbir diyaloğun yer alamayacağı bu aşk filminde, seyirci hikayeyi her sahneye uygun olarak seçilip çalınacak 19 Aksu şarkısıyla hissedecek. Filmin yazarı ve yönetmeni olan Korhan Bozkurt, Sezen Aksu`dan onay aldıktan sonra Ahmet Çelenk`in yapımcı olarak projede yer almayı kabul ettiğini söylüyor. Hazırlıkları 2 yıldır devam eden filmde tek sözlü anlatım, 5 dakika süreyle usta oyuncu Erol Günaydın`ın olacak.
Ocak ayında gösterime girmesi planlanan "O Kadın"da başlıca rolleri Selin Demiratar,Göksun Çam, Tardu Flordun, Burhan Öçal, Burak Hakkı ve Şebnem Dönmez paylaşacak. Film, küçüklüğünde bir aile dramı yaşamış olan genç ve başarılı bir moda tasarımcısı kadının, büyüdükten sonra yaşadıklarını konu alıyor...
İki aşk arasında kalan kadının geçmişindeki yaralar onda büyük çelişki yaratır. Bütün bu yaşananlar kadın için tek bir çözüm yolu bırakır... Eğer hayatta seçim mecburi ise, acı sabittir! Filmde kadının hangi acıyı seçeceği; mantıkla mı yoksa duygularıyla mı hareket edeceği güçlü bir anlatım ile işleniyor...
Sımarık Cadı
23-08-07, 20:36
bence güzel bi film olucaktır...
oyuncular iyi...konu klasik ama diyalogsuz olacağı için bence ilginç olucaktır...
sezen aksu şarkılarını sewmiyorum ama selin için izlicem filmi...
:img-yes::img-yes:
Büşram iyiki açtın başlığı canım:img-icecr
Oyuncu kadrosu süper bence
güsel bir film olucaktır
E zaten seloşum var izliyicem tabii:img-yes:
bence güzel bi film olucaktır...
oyuncular iyi...konu klasik ama diyalogsuz olacağı için bence ilginç olucaktır...
sezen aksu şarkılarını sewmiyorum ama selin için izlicem filmi...
:img-yes::img-yes:
ewet bencede cok ilginç bi film olcaktır daha önce hiç denenmemiş.
oyuncularıda cok iyi kalitelı oyuncular...
ben sezen aksu şarkılarının hepsini değil ama bazılarını sevıyorum:)maa tabııkı şarkılar için değil selin için izlicem:)
http://img508.imageshack.us/img508/879/okadn3an5.jpg (http://imageshack.us)
http://img510.imageshack.us/img510/3100/okadn4dr3.jpg (http://imageshack.us)
vayy selin demiratar acıhayattan sonra ara vericekti baya ama dayanamadı sanırım. ama olsun ii yapmış. çünkü çok kaliteli bi oyuncu. herzaman tvde beyazperdede görmek isterim onu:good:
sezen aksunun şarkıları oldum mu zaten keyifli bir film olucağı garanti.. benim için tabiki.
oyuncularda başarılı bir şekilde oynarsa ki zaten hepsi başarılı oyuncular,film bir ilki en iyi şekilde gerçekleştirir gibi geliyor..
benim için sıkıcı geçer...sezen aksu şarkıları olduğu için...
ama selini izlemek keyifli olucakk...
ayrıca selin dizilere ara wericeni sölemiştii...sinema filmlerine diil...
ee zevk meselesi tabi.. sezenin şarkılarıyla hitap ettiği milyonlar olduğu gibi edemediği insanlarda var.. çok normal..
ama daha önce denenmediği için çok riskli bir iş..film güzel olsa dahi insanlar önyargıyla yaklaşıcaktır..
Sözün bittiği yerde Sezen Aksu çalıyor
Başrolünde Sezen Aksu şarkılarının olduğu ‘O Kadın’ adlı filmin sessiz kahramanları Nefise Karatay ve Şebnem Dönmez’le projeyi konuştuk
Türkiye’nin 30 yıldır duygu haritasını çizen Sezen Aksu’nun şarkılarının filmi ''O Kadın'' ın çekimleri tüm hızıyla devam ediyor. Yönetmenliğini Korhan Bozkurt’un üstlendiği filmde, Selin Demiratar, Tardu Flordun, Burak Hakkı, Burhan Öçal, Şebnem Dönmez, Nefise Karatay, Başak Sayan, Kamil Güler, Sinemis Candemir ve Erol Günaydın rol alıyor. 14 Aralık’ta vizyona girecek film Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Hiçbir diyaloğun olmadığı filmde 17 Sezen Aksu şarkısı yer alıyor. İki aşk arasında kalan kadının geçmişteki yaraları ve yaşadığı çelişkilerin anlatıldığı filmin oyuncularından Nefise Karatay ve Şebnem Dönmez’le film setinde konuştuk:
NEFİSE KARATAY:
Çocukluğum ve gençliğim Sezen dinleyerek geçti
İlk sinema filmi deneyiminiz. Projede sizi çeken ne oldu?
Korhan Bozkurt yönetmenimiz. Onun içtenliği, heyecanı beni çok etkiledi. Hikâye kafama çok yattı. Beni heyecanlandırdı. Çok farklı, çok özgün bir proje. Türkiye’de ilk defa böyle bir şey yapılıyor.
Film neredeyse diyalogsuz çekiliyor.Sizin az da olsa diyaloğunuz olacak mı?
Erol Abi’yle (Günaydın) ben konuşuyoruz sadece. Bizden başka da galiba konuşan kimse yok. Erol Abi hikâyeyi anlatıyor. Ben de ona sorular soruyorum.Sözlerin anlatmaya yetmediği yerde bakışlar, mimikler, ifadeler konuşuyor.
Filmde Erol Günaydın’la karşılıklı sahneleriniz var.Nasıl geçiyor çekimler?
Onunla çalışmak büyük bir gurur ve keyif. Bu konuda duayen olmuş, bir tarih var karşımda
Rolünüzden biraz bahsedebilir misiniz?
Bir yazarı canlandırıyorum. Öyküleri Erol Günaydın anlatıyor ben de bunlardan hikâye oluşturuyorum. Erol Günaydın hikâyeleri anlatırken yeri geliyor benim gözümde canlanıyor, yeri geliyor onun gözünde canlanıyor yaşananlar.
‘Yıllanmış şarap misali film’
Sezen Aksu’nun şarkılarından bir film yapılacağını duyunca neler düşündünüz?
Bir kere Sezen Aksu denince benim için akan sular durur. Benim çocukluğum ve gençliğim Sezen Aksu’nun şarkılarını dinlemekle geçti. Konserinde gözgöze geldim benim adımı söyledi gözlerim doldu çok duygulandım. Çok özel bir insan. Anlatılamayacak kadar özel biri. Çocukluğumuzda, gençliğimizde yaşadığımız aşklar, kırıklıklar, sevinçler çok şey bulduğumuz biri. Sette karşılaştık onun yanında konuşamadım. O kadar beni heyecanlandıran biri. Onu ifade edemiyorum. Bu film de kelimelerin yetmediği noktada duygularla anlatılabilecek bir hikâye. Aynen Sezen Aksu gibi.
Güzelliğim ön planda değil dediniz. Bu anlamda eleştiriler aldınız galiba?
Akla gelen eleştiri ''Manken güzel olduğu için oynatıyorlar'' oluyor. Bu rolün güzellikle falan alakası yok. Makyaj yapıp, şıkır şıkır giyinip kamera önünde poz vermedim. Tam tersi olabildiğince doğal, tamamen mimiklerle oynadım.
‘En güzeli beni buldu’
Kariyerinizde bu filmin yeri nerede olacak?
Zamanı geldiğinde en güzel sinema filminde yer alacağımı biliyordum. İşte geldi ve beni buldu.
Oyuncu koçunuz Aliye Uzunatağan’la nasıl bir çalışma yapıyorsunuz?
Bu role o beni hazırladı. Onun vermiş olduğu öneri üzerine bir gazeteci arkadaşımdan yardım aldım. Şu anda ayaklarım daha sağlam yere basıyor.
Mankenliği bıraktınız. Hedef oyunculuk mu?
Evet bıraktım. Ancak sosyal içerikli, yardım amaçlı ya da çok özel defilelerde yer alacağım. Ben zamanında mankenlikten, tanıtımlardan çok iyi para kazandım. Artık kendimi çok iyi bir oyuncu olma yönünde ilerletmek istiyorum. Varsın olsun birkaç sene çok para kazanamayacağım. Ama 4-5 yıl sonra beni maddi manevi tatmin edecek bir işim olacak.
ŞEBNEM DÖNMEZ:
Bu film bir yapıt olarak kalacak
Filmdeki rolünüz ne olacak?
Filmde misafir sanatçı olarak varım. Başrol oyuncusunun yani Yeşim karakterinin annesini oynuyorum. Bu bir aşk filmi. Bu aşk hikayesinde taraflar var. Annesini ve babasını hatırlıyor. Kendi çocukluğunu hatırlıyor. Babasının bir zamanlar onları bırakıp gittiğini hatırlıyor. Kocası tarafından başka bir kadına tercih edilmiş bir kızı olan Yeşim’in annesiyim.
Projeye nasıl dahil oldunuz?
Aslında bu filmde oynayacağı belli olan ilk oyuncu bendim. İki yıl önce Korhan’la ilk tanıştığım gece bana bu projeden bahsetti. Sezen Aksu’yla ilgili bir projem var dedi. Ama nedir, ne değildir, bilmiyordum. İki yıl sonra karşıma bu projeyle çıktı. Ben bu yaz tatil yapmak istiyordum. Çok kısa süreli çekim olduğu için kabul ettim.
Filmin içeriğini öğrendiğinizde ne düşündünüz.
Türkiye dışında sanırım dünyada da bir ilk. Bu filmin benzerinin olduğunu düşünmüyorum. Dünyada da ilk olacağız.
Eşinizi Burhan Öçal oynuyor. Nasıl bir ikili olduğunuzu düşünüyorsunuz?
Evet Burhan Bey eşimi oynuyor. Onunla birlikte oynamak gerçekten çok zevkli ve hoş bir durum benim için. Televizyon programında da beraberdik. Böylece aynı yılda ikinci projede yer alıyoruz birlikte. Burhan Bey’le iyi bir ikili olduğumuzu düşünüyorum.
‘Yıllar sonra da izlenecek’
Çekimler nasıl gerçekleşiyor?Gözlerle, mimikleriyle oynuyoruz. Diyalog yok ama ifade edilebiliyor duygular. Sezen’in şarkılarında da o duyguya girmemenin imkânı yoktur.
Sezen Aksu’nun hangi parçaları filmde yer alacak?
Parça isimlerini söylemiyoruz. Yasak.
Sezen Aksu şarkıları ve ismi size ne ifade ediyor?
Onun şarkıları hepimizin tarihini oluşturuyor. Hepimizin geçmişinde bir yerde Sezen Aksu şarkısının izleri vardır. Hani bir yerde bir şarkı çalınır, yaşadığın bir şey hatırlarsın. Benim için de Sezen Aksu öyle. Gençliğimde çok dinlerdim onun şarkılarını hala da dinlemeye devam ediyorum.
Film vizyona girecek ve gösterimden kalkacak. İlerisi için bu filmin arşivlerde yer alacağını düşünüyor musunuz?
Bu film bir yapıt olarak kalacak. Bana göre sinema filmi ölümsüzlük demek. Sinemada insanlar izleyecek. Sonra DVD’ye CD’ye basılacak ve yıllar sonra insanlar izleyecek. Ben öldükten sonra da bu filmi izleyenler olacak.
sessiz filmleri oldum olası sewmem.Dvd formatı gibi bişey bu.Uzun metrajlı klip de diyebiliriz.Sadece Sezen hayranlarına hitap eden bir proje.Ama entellektüel kesimin filme nasıl övgüler yağdıracağını şimdiden tahmin edebiliyorum:img-pilot
Sezen Aksu'nun unutulmaz şarkıları, çekimleri devam eden "O Kadın" adlı sinema filmi ile beyazperdeye taşınıyor.
Özel olarak seçilmiş 17 şarkı üzerine kurulan film için Aksu da yeni bir şarkı besteliyor.
Oyuncu kadrosu çok geniş
Yapımcılığını Ahmet Çelenk'in üstlendiği, Korhan Bozkurt'un yönetmenliğini yaptığı "O Kadın" adlı sinema filminin çekimlerine başlandı. Selin Demiratar, Tardu Flordun, Burak Hakkı, Burhan Öçal, Şebnem Dönmez, Nefise Karatay, Sinemis Candemir ve Erol Günaydın gibi ünlü isimleri oyuncu kadrosunda buluşturan filmde, iki aşk arasında kalan bir kadının hikayesi ele alınıyor.
http://img207.imageshack.us/img207/4603/3977876da7.jpg (http://imageshack.us)
Herkes bu filmi izlemeli
Filme çok inandığını belirten yapımcı Ahmet Çelenk, "Bu filmde herkes kendi yaşamından, aşklarından bir şeyler bulacak. Aşık olmak isteyenler, aşık olanlar, karşılıksız aşk yaşayanlar, ihanete uğrayanlar, unutamayanlar bu filmi mutlaka izlemeli. Bu film, yıllardır şarkılarıyla hayatımıza renk katan Sezen Aksu'ya da teşekkür niteliğinde olacak" dedi.
Gençliğim onun şarkılarıyla geçti
Filmde bir yazarı canlandıran Nefise Karatay, projeyle ilgili şunları söyledi: "Bu benim ilk sinema filmim. Proje içime çok sindi. İşin içinde Sezen Aksu'nun olması çok etkiledi beni. Çocukluğum, gençliğim onun şarkılarıyla geçti çünkü... Hiçbir şey için hırs yapmadım, ama sonunda en güzel iş beni buldu. Çok şanslıyım."
Bu filmde söz yok şarkılar var
Sezen Aksu’nun unutulmaz şarkıları, çekimleri devam eden "O Kadın" adlı sinema filmiyle beyazperdeye taşınıyor. Özel olarak seçilmiş 17 şarkı üzerine kurulan ve repliksiz olan bu film için Aksu da yeni bir şarkı besteliyor.
Yapımcılığını Ahmet Çelenk’in üstlendiği, Korhan Bozkurt’un yönetmenliğini yaptığı "O Kadın" adlı sinema filminin çekimlerine başlandı. Selin Demiratar, Tardu Flordun, Burak Hakkı, Burhan Öçal, Şebnem Dönmez, Başak Sayan, Kamil Güler, Nefise Karatay ve Erol Günaydın gibi başarılı isimleri oyuncu kadrosunda buluşturan filmde, iki aşk arasında kalan bir kadının hikayesi ele alınıyor.
Ahmet Çelenk, "Bu filmde herkes kendi yaşamından, aşklarından bir şeyler bulacak. Aşık olmak isteyenler, aşık olanlar, karşılıksız aşk yaşayanlar, ihanete uğrayanlar bu filmi mutlaka izlemeli. Bizim kadar Sezen Aksu da yapılan işe çok inanıyor. Nitekim bu film için özel bir şarkı da hazırlıyor" dedi.
Filmde Erol Günaydın’la röportaj yapan ve hikayeyi anlatmasını sağlayan bir yazarı canlandıran Nefise Karatay, "Karakteri canlandırmak için gazeteciliği öğrendim. İşime yaramayacak bile olsa bu detaylar rolümü en iyi şekilde oynamamı sağladı" diyor.
Nefise Karatay: Sezen Aksu adını kullanmadık
Filmde hangi karakteri canlandırıyorsunuz?
- Bir gazeteciyi canlandırıyorum. Filmde sadece Erol Günaydın ve ben konuşuyoruz. Ben soruyorum, Erol Bey anlatıyor ve her şey kafamızda canlanıyor.
Rolünüze nasıl hazırlandınız?
- Sizin gazetenizde staj yaptım denilebilir. Oyuncu koçum Aliye Uzunatağan’la konuştuk ve bu yazarı canlandırmak için "Gazetecilikten yola çıkalım" dedik. Kayıt cihazının nasıl kullanıldığından fotoğrafın nasıl çekileceğine kadar her şeyi öğrendim.
Bu sizin ilk sinema filminiz, öyle değil mi?
Evet. Yaptığım işi artık çok seviyorum. Böyle güzel projelerde yer almak oyunculuk kariyerim açısından çok önemli. Ayrıca bu ticari bir iş değil. Sezen Aksu’nun adının geçmesi, gündeme gelmek için yeterli aslında... Buna rağmen biz, bugüne kadar hiçbir şekilde isim vermedik ve hikayeyi anlatmadık. Onu kullanarak reklam yapmak istemedik.
Şarkılar sizce gerçekten duyguları ifade etmeye yeter mi?
- Evet, yetiyor. İşin içinde Sezen Aksu’nun olması beni çok etkiledi. Çocukluğum, gençliğim onun şarkılarıyla geçti.
"Acı Hayat" dizisinde canlandırdığı Nermin karakteriyle dikkatleri çeken Selin Demiratar, filmde eski eşi ve sevgilisi arasında kalan bir kadını canlandırıyor. Senaryodan çok etkilendiğini belirten Demiratar, "Teklifi hiç tereddütsüz kabul ettim. Böyle bir proje insanın karşısına her zaman çıkmaz" dedi.
Selin Demiratar: Bazen cümle kurmak istedim
Öncelikle filmde üstlendiğiniz rolden bahseder misiniz?
- Ben tasarımcı bir kadını canlandırıyorum. Dışarıdan mükemmel bir hayatı varmış gibi görünüyor, fakat içinde birçok mutsuzluk, çocukluğundan beri bastırdığı kırgınlıklar var.
Karakteri hiçbir diyalog kullanmaksızın yansıtmak zor değil mi?
- Bazen duyguyu bir bakışla vermek, kelimelerden çok daha güçlü olur. Ama zor durumda kaldığımda birkaç cümle kurmak istemiyor da değilim. O anlamda zor tabii...
Senaryo 17 şarkı üzerine kurulu... Sizin için hangisi daha özel bu parçalardan?
- Sezen Aksu çok önemli bir sanatçı. Bütün şarkılarını seviyorum. Ama "Biliyorsun" beni diğerlerine oranla biraz daha fazla etkiliyor.
Gerçekten zor bir proje... Teklif geldiğinde hiç tereddüt yaşadınız mı?
- Öncelikle bunun bir kadın hikayesi olması beni çok etkiledi. Çünkü hayata geçirilen projelerde çok fazla kadın hikayesi yok. Öte yandan Sezen Aksu da bu projeyi kabul etmemi doğrudan etkileyen bir faktör. Korhan Bozkurt çalışılması çok rahat bir insan. Yapımcımız Ahmet Çelenk de öyle... Ekip olarak baktığımda çok pozitif bir elektrik aldım ve hiç tereddüt yaşamadım.
Burhan Öçal: Risk almadan başarı gelmez
Burhan Bey, siz filmde Selin Demiratar’ın canlandırdığı Yeşim karakterinin babası rolündesiniz sanırım...
- Evet, dominant bir babayım. Ayrıca karısını ihmal etmiş ve sevgilisi olan bir adam... Bunlar çocukta ciddi
travmalar yaratıyor.
Filmin en büyük özelliği ne sizce?
- Repliksiz olması bana çok enteresan geldi.
Sizce sözler olmadan sadece şarkılarla duygunun verilmesi mümkün mü?
- Sezen Aksu çok iyi sözler yazan bir sanatçı. Senaryo da onun şarkılarından yola çıkılarak yazılmış. Kız küçük yaşta babasını kaybediyor, dramatik bir aşk yaşıyor, evleniyor, boşanıyor... İyi kurgulandığı zaman olumlu sonuçlar verecektir.
http://img74.imageshack.us/img74/1527/3984056aa6.jpg (http://imageshack.us)
Proje başarılı olur mu?
- Türk toplumunun dramatik yapısına uygun bir hikaye... Her zaman işi bitiren senaryodur. Risk almadan başarı gelmez.
Filmde Selin Demiratar’ın çocukluğunu Reyhan Asena Keskinci, babasını Burhan Öçal, annesini ise Şebnem Dönmez canlandırıyor
fotolar ve röportajlar için teşekkürler:)
http://img206.imageshack.us/img206/8807/adszcb8.jpg (http://imageshack.us)
süper bir filme benziyor.nefise de oynuyor sevindim:)şebnemin de oynamasına sevindim:)filmde sadece nefise ve erol gunaydın konuşuyormuş.ilginç bir film olacak galiba.diyalogsuz bir film:)
acımasızca eleştiri en iyi yaptığımız şey öyle değil mi...önyargılarımız...bizi biz eden ama kötü bir yanımız...ne çıkacağını bilmeden sözüm ona sezgimiz sandığımız çoğu zaman saçma olan düşüncelerimiz...yeni bir iş...bir emek....ortaya konan onca yürek...yönetmen...oyuncular...ışıkçılar....set elemanları..yani a dan z ye bizim dışımızda emek veren onca insanın yaptığı onca şeye karşı oluşturduğumuz ön yargılar...bu dünyada ön yargılar hep bizi onlarca adım geri götürdü ama biz yine ön yargılı oluyoruz....bence O KADIN filmini yapanların yüreklerine sağlık ....onların heyecanlarının aynını hissediyorum ve filmi bekliyorum....sonucu düşünmeden...ne olacağını bilmeden bekliyorum seyretmeyi...
sezen aksunun şarkıları neyi anlatır...aşkı....bakış açılarını...sevgiyi...ve derinlerime işler benim...kusursuz hiç bir şeyin olmadığını da anlatır ve beni hep teselli eder...herzaman böyle hissettim....onun şarkılarını dinlerken..içleri boş değildi...ve O KADIN filminin de içi dolu olacak...herşeye önce inanmak gerek.....kötü olacağını düşünmek erdem değildir...erdem iyi olanı düşlemektir...iyi düşün ve herşey iyi olsun...nerden baktığınıza bağlı...BEN İYİ OLAN YERDEN NEREYE BAKARSAM BAKAYIM MUTLAKA İYİ BİR ŞEYLER GÖRÜYORUM...o kadın filmi seyredilmeyi bekleyen bir film...tüm diğer emek verilen işler gibi..
yolun şansın açık olsun....
tüm ekibe başarılar.heyecanla bekliyorum:)
sezen aksu şarkılarıyla sessiz bir film bence muhteşem:)
çok güzel bi film olacak..selin demiratar'ın bugüne kadarki tüm projelerini takip ettim,buda çok güzel olacaktır eminim.
http://img413.imageshack.us/img413/564/1534885955703185dc57ra9.jpg (http://imageshack.us)
Şarkılı Türkülü Bir Film
Korhan Bozkurt'un Sezen Aksu Şarkıları ve O Kadın filminde; Selin Demiratar, Tardu Flordun, Burak Hakkı, Burhan Öçal, Şebnem Dönmez, Nefise Karatay, Kamil Güler, Başak Sayan, Sinemis Candemir ve Erol Günaydın gibi isimler rol alıyor.
Aşk ve acı arasındaki ince çizgide gezinen karakterlerin hikayesini konu edinen film, gücünü Sezen Aksu şarkılarından alıyor.
"Yeşim, kariyer sahibi ve varlıklı bir moda tasarımcısıdır. İşadamı Bülent ile uzun zamandır süregelen beraberlikleri evlilikle sonuçlanmak üzere iken, Okan ile karşılaşır.
Bir müzisyen olan Okan’ın sınır tanımaz özgürlük anlayışı Yeşim’i cezbeder..."
Kaynak:Beyazperde
O Kadının fragmanından resımler
http://666kb.com/i/asn966nuyg2wy4wuy.jpg
http://666kb.com/i/asnav6nmzyx1ra5qb.jpg
http://666kb.com/i/asn983ctpo36wwspm.jpg
http://666kb.com/i/asndji82u3e4fmc1x.jpg
http://666kb.com/i/asndjrkri8ejqwhad.jpg
http://666kb.com/i/aso4lvq5gd4hwb12d.jpg
http://666kb.com/i/asn9ax3zamc2hk28q.jpg
http://666kb.com/i/asn9bttxso2vail3u.jpg
http://666kb.com/i/aso4ok5va8kenq8th.jpg
http://666kb.com/i/aso4puqeqhzg6qk2t.jpg
http://666kb.com/i/asn9drpoox0fo97bu.jpg
http://666kb.com/i/asn8vz1cum25lvk9m.jpg
http://666kb.com/i/asn8yb0swz33gop5m.jpg
http://666kb.com/i/asn8z42pf9flhqxju.jpg
http://666kb.com/i/asn910ezsep2tw76i.jpg
http://666kb.com/i/asn92cclqhp2tv596.jpg
http://666kb.com/i/asn94nk94db3dahqy.jpg
http://666kb.com/i/aso4xdpi2dxuk8sh1.jpg
http://666kb.com/i/asn93rzy9bnv4qlwa.jpg
http://img132.imageshack.us/img132/9057/n1ui7.jpg (http://imageshack.us)
http://img132.imageshack.us/img132/6525/n2nf7.jpg (http://imageshack.us)
http://img505.imageshack.us/img505/482/n3ym0.jpg (http://imageshack.us)
http://img225.imageshack.us/img225/649/n4jj0.jpg (http://imageshack.us)
Sezen Aksu şarkıları ile hayat bulan film
Yılın en ilginç sinema projeleri arasında yer alan "O KADIN" filminin galası 13 Aralık'ta İstinye Park’ta yapılacak. Bir kadının oldukça karmaşık aşk hikayesini Sezen Aksu şarkıları eşliğinde anlatan film, 14 Aralık'ta vizyona girecek
Yapımcılığını Ahmet Çelenk’in üstlendiği, Korhan Bozkurt’un senaryosunu yazarak yönettiği, merakla beklenen Sezen Aksu şarkıları ekseninde işleyen “O KADIN” filmi için geri sayım başladı.
Çekimleri bitirilen filmin montaj çalışmalarının başladığı şu günlerde, 14 Aralık’ta gösterime girecek filmin özel galasının da 13 Aralık’ta yapılması kesinleşti.
Selin Demiratar, Tardu Flordun, Burak Hakkı, Burhan Öçal, Şebnem Dönmez, Nefise Karatay, Kamil Güler, Başak Sayan, Sinemis Candemir ve Erol Günaydın’ın rol aldığı filmde, Türkiye’de ilk defa uygulanan bir teknikle şarkı sözlerinden yola çıkılarak az dialogla kurgulanan bir anlatım ile duygular oyuncuların konuşmalarıyla değil; Sezen Aksu'nun şarkılarıyla anlatılıyor. Filmde eski ve yeni dönem 19 Sezen Aksu şarkısı ”rol alıyor”.
Sımarık Cadı
21-10-07, 15:39
http://img518.imageshack.us/img518/3053/90841678ik7.jpg (http://imageshack.us)
http://img209.imageshack.us/img209/1451/41085098yh9.jpg (http://imageshack.us)
http://img155.imageshack.us/img155/2186/38898878rl2.jpg (http://imageshack.us)
http://img155.imageshack.us/img155/804/13mv1.jpg (http://imageshack.us)
http://img209.imageshack.us/img209/636/75032281jb0.jpg (http://imageshack.us)
http://img209.imageshack.us/img209/6139/84945403qu7.jpg (http://imageshack.us)
http://img155.imageshack.us/img155/9209/92760262dv1.jpg (http://imageshack.us)
http://img146.imageshack.us/img146/4484/94513697yz8.jpg (http://imageshack.us)
http://img209.imageshack.us/img209/4908/13810913uf4.jpg (http://imageshack.us)
http://img155.imageshack.us/img155/7346/51385028tx3.jpg (http://imageshack.us)
http://img209.imageshack.us/img209/6208/10wp1.jpg (http://imageshack.us)
Sımarık Cadı
21-10-07, 15:46
http://img155.imageshack.us/img155/5690/11ir3.jpg (http://imageshack.us)
http://img155.imageshack.us/img155/2010/12ei4.jpg (http://imageshack.us)
http://img208.imageshack.us/img208/7516/15il2.jpg (http://imageshack.us)
http://img155.imageshack.us/img155/6784/16gi5.jpg
http://img211.imageshack.us/img211/8162/18ho5.jpg
http://img516.imageshack.us/img516/1499/17zp6.jpg
http://img516.imageshack.us/img516/8162/20sf9.jpg
http://img146.imageshack.us/img146/5374/selinim85qy4.jpg (http://imageshack.us)
http://img502.imageshack.us/img502/8504/selinim86jq2.jpg (http://imageshack.us)
http://img146.imageshack.us/img146/7358/selinim87tj6.jpg (http://imageshack.us)
cok merak ediyorum bu filmi.. kesinlikle izlicem =))
http://img517.imageshack.us/img517/3828/67240025zf0.jpg (http://imageshack.us) http://img337.imageshack.us/img337/7933/63205052xd3.jpg (http://imageshack.us) http://img337.imageshack.us/img337/6056/92363609re3.jpg (http://imageshack.us) http://img337.imageshack.us/img337/20/97338819mb3.jpg (http://imageshack.us)
http://img135.imageshack.us/img135/1482/85651069sr7.jpg (http://imageshack.us) http://img135.imageshack.us/img135/6151/80103183eh1.jpg (http://imageshack.us) http://img135.imageshack.us/img135/9964/73346027gf8.jpg (http://imageshack.us) http://img517.imageshack.us/img517/8930/13002781ol8.jpg (http://imageshack.us)
http://img517.imageshack.us/img517/7994/imza1hj6.jpg (http://imageshack.us)
deadly_angel
19-11-07, 15:55
Yılın aşk filmi...
Yılın aşk filmi olmaya aday, Sezen Aksu şarkıları ile hayat bulan film “O Kadın” 14 Aralık’ta sinemalarda!
http://www.ekolay.net/sinema/images/19112007110727_38_513873kad.jpg
Yılın en ilginç sinema projesi olarak nitelendirilen ve merakla beklenen "O Kadın"; bir kadının oldukça karmaşık aşk hikayesini, Sezen Aksu şarkıları eşliğinde anlatan film, 14 Aralık'ta vizyona girecek.
Korhan Bozkurt’un senaryosunu yazıp yönettiği film; tutkuya dönüşen bir aşkın, tarafların hayatını nasıl etkilediğini anlatıyor. "O Kadın", öyküsü ve anlatımı ile yılın aşk filmi olarak da nitelendiriliyor.
Bir ilk: Sezen Aksu ve müzik
Bir sinema filminde ilk kez, karakterler arasındaki bağ, diyaloglar yerine, ustaca seçilmiş şarkılarla kuruluyor. Böylece, sinemanın vazgeçilmez öğelerinden olan müzik, bu filmde en üst sınırda ve en anlamlı şekilde kullanılıyor.
“O Kadın”da, Sezen Aksu’nun seslendirdiği ve yıllar boyunca belleklere kazınan 17 şarkı, sinemanın etkili görsel derinliği ile birleşiyor. Ayrıca Sezen Aksu’nun “O Kadın” filmine özel olarak yorumladığı yeni bir şarkı da ilk kez bu filmde yer alıyor.
İddialı bir kadro
Oyuncu kadrosu bakımından da oldukça iddialı olan filmde; Selin Demiratar, Tardu Flordun, Burak Hakkı, Burhan Öçal, Şebnem Dönmez, Nefise Karatay, Kamil Güler, Başak Sayan, Sinemis Candemir ve Erol Günaydın’ın rol adığı filmin konusuna gelince; filmin o kadını Yeşim (Selin Demiratar), kariyer sahibi ve varlıklı bir moda tasarımcısıdır. İşadamı Bülent (Burak Hakkı) ile uzun zamandır süregelen beraberlikleri evlilikle sonuçlanmak üzere iken Yeşim, Okan’la (Tardu Flordun) karşılaşır. Bir müzisyen olan Okan’ın özgür, gizemli tavırları Yeşim’i cezbeder. Nokta konamayan ilişkiler ağı, üç insanın hayatını bilinmeyen bir kadere sürükler. Sonuçta hayatın içinden gelen bu aşk hikayesi, içinde herkesin haklı olduğu, herkesin yaralı olduğu bir çıkmaza girer. Bu yoldan çıkışı ise bilen bir kişi vardır: Yeşim…
Kaynak: e-kolay
http://i227.photobucket.com/albums/dd29/ecr1990/oka-b.jpg
Sezen Aksu şarkıları eşliğinde aşk ve acı hikayeleri anlatan O Kadın'ın afişi yenilendi...
(28 Kasım 2007) Korhan Bozkurt’un yönettiği ve Tardu Flordun ile Selin Demiratar’ın başrollerini paylaştığı O Kadın projesinden daha önce bahsetmiştik.
14 Aralık 2007′de Kenda Film dağıtımıyla Videotek Productions tarafından vizyona çıkarılacak filmin afişi yenilendi.
Aşk ve acı ilişkisini Sezen Aksu şarkılarının eşliğinde anlatan filmde; Yeşim, varlıklı bir moda tasarımcısıdır. İşadamı Bülent ile uzun zamandır süregelen beraberlikleri evlilikle sonuçlanmak üzere iken, müzisyen Okan’la karşılaşır.
Okan’ın sınır tanımaz özgürlük anlayışı Yeşim’i cezbeder. İlişkiler ağı, üç insanın hayatını bilinmeyen bir kadere sürükler.
Beyazperde
Sezen Aksu'nun şarkıları beyazperdede ağlatacak
Diyalog yerine Sezen Aksu'nun şarkılarının kullanıldığı 'O Kadın' filmi 14 Aralık'ta vizyona giriyor.
Filmde aşkı Erol Günaydın anlatıyor..
http://img144.imageshack.us/img144/2825/5b32d7a9ec9b7142bb27f66eh7.jpg (http://imageshack.us)
Selin Demiratar ile Tardu Flordun'un filmdeki aşkı, izleyiciyi gözyaşlarına boğacak.
Türk pop müziğinin devi Sezen Aksu'nun şarkılarından yola çıkılarak senaryolaştırılan 'O Kadın' filminin çekimleri tamamlandı. Korhan Bozkurt'un yazıp yönettiği filmde, tutkuya dönüşen karmaşık bir aşk hikayesi ve çevresinde gelişen olaylar Aksu'nun duygu dolu şarkılarıyla ve yalın diyaloglarla anlatılıyor. Filmde; Selin Demiratar, Tardu Flordun, Burak Hakkı, Burhan Öçal, Şebnem Dönmez, Nefise Karatay, Kamil Güler, Başak Sayan ve Erol Günaydın oynuyor.
Yedi haftada çekildi
Diyaloglar yerine geçecek 18 Sezen Aksu şarkısı arasında 'Gidemem', 'Şarkı Söylemek Lazım', 'Küçüğüm' ve 'Ağlamak Güzeldir' bulunuyor. Aksu film için yeni bir şarkı da besteledi. Filmdeki aşk hikayesini Erol Günaydın anlattı. İstanbul'da 7 haftada çekilen filmin görüntü yönetmenliğini Tolga Kutlar, kostüm danışmanlığını ise Sibel Karakaşlı yaptı.
http://img408.imageshack.us/img408/8326/b46c513cb86be543a425233uz3.jpg (http://imageshack.us)
Nefise Karatay'ın da rol aldığı filmde usta oyuncu Erol Günaydın hikayeyi anlatan kişi olarak karşımıza çıkıyor...
http://img408.imageshack.us/img408/5677/f8ef2b900bd8ec4eb8c458eth7.jpg (http://imageshack.us)
Karmaşık aşk hikayesi
Yeşim (Selin Demiratar), kariyer sahibi ve varlıklı birmoda tasarımcısıdır.İşadamı Bülent (Burak Hakkı) ile uzun zamandır süregelen beraberlikleri evlilikle sonuçlanmak üzereyken; Yeşim,Okan'la (Tardu Flordun) karşılaşır. Bir müzisyen olan Okan'ın özgür, gizemli tavırları Yeşim'i cezbeder. Nokta konamayan ilişkiler ağı, üç insanın hayatını bilinmeyen bir yere sürükler. Sonuçta, hayatın içinden gelen bu aşk hikayesi, içinde herkesin haklı, herkesin yaralı olduğu bir çıkmaza girer. Bu yoldan çıkışı ise bilen bir kişi vardır: Yeşim...
http://img101.imageshack.us/img101/3541/b2acc4f2d031c84b9a60823wi4.jpg (http://imageshack.us)
Şebnem Dönmez filmde geçmişindeki aşk acısıyla yüzleşen orta yaşlı bir kadını canlandırıyor.
Yılın Aşk Filmi!
Yılın en ilginç sinema projesi olarak nitelendirilen, Sezen Aksu Şarkıları ile hayat bulan “O KADIN” filminin galası 13 Aralık'ta AFM İstinye Park Sinemalarında yapılacak. Bir kadının oldukça karmaşık aşk hikayesini, Sezen Aksu şarkıları eşliğinde anlatan film, 14 Aralık'ta vizyona girecek.
Aşk ve acı arasındaki ince çizgiyi çarpıcı görüntü ve diyaloglarla anlatan filmde Erol Günaydın, Burak Hakkı, Şebnem Dönmez, Burhan Öçal, Tardu Flordun ve Nefise Karatay başrolleri paylaşıyor. Yönetmenliğini Korhan Bozkurt'un üstlendiği filmin senaryosu, aşkı en iyi anlatan Sezen Aksu şarkıları eşliğinde gelişiyor.
Sinemalar
Sezen klibi çekmedik
Galası 13 Aralık'ta yapılacak olan "O Kadın"ın başrol oyuncuları Selin Demiratar ve Tardu Flordun, filmin uzun metrajlı bir Sezen Aksu klibi olarak algılanmasından şikayetçi. İki oyuncu, "Bu filmin klip mantığıyla çekildiğine dair aslı astarı olmayan şeyler söylendi. Bu söylentiler de filmi çok yanlış yansıttı. Bir klip için neden milyon dolarlar harcasınlar ki" dedi.
Film çok yakında gösterime girecek ama ben yine de sorayım: Çekimler nasıl geçti?
- Selin Demiratar: Benim için çok eğlenceli ve keyifli geçti. Çok tecrübeli bir teknik ekip vardı. Prodüksiyonumuz ve oyuncu kadromuz da sağlamdı.
- Tardu Flordun: İlk kez denenen bir sinema dili olduğu için ilk başlarda aklımda soru işaretleri vardı. Repliğe ve lafa dayalı bir film değil çünkü bu... Ama üç seneden beri hikayeyi oluşturmaya çalışan yönetmenimiz, çalışmamızın üçüncü gününde o soru işaretlerini yok etti. Enerjisi farklı bir ekiple çalıştık. Kimse bu işe "gişe filmi yaratalım" diye bakmadı.
Sizi filmde rol almaya nasıl ikna ettiler?
- T.F: Sezen Aksu gibi bir müzik dehasının şarkıları var filmde... Onun şarkılarının olması benim için etkiliydi.
- S.D: Sezen Aksu, her projeye destek vermez. Onun da destek olması artı bir güç tabii... Bu arada projeye en geç dahil olan benim.
Setiniz yedi hafta sürmüş. Siz de gün saydınız mı ne zaman bitecek diye?
- T.F: Benim için zaman önemli olmadı. Setin bitimine ne kadar var diye hiç saymadım. Hiç rahatsız olmadım.
Filme 2 milyon dolar harcandı mı gerçekten?
- S.D: Net olarak o rakam değil, ama yaklaşık o civarda bir maliyeti var.
Tardu Bey, internet sitesindeki notlar arasında, sizin el yazınızla "Henüz tek kuruş para almadım" notu da var.
- S.D: Yemekte herkes kendi görüşlerini yazmış ya... Onun siteye konulduğunu bilmiyorduk.
- T.F: O ana kadar gerçekten bir ödeme yapılmamıştı. Ben de bunu espri olsun diye yazmıştım. Elbette herkes parasını kazandı. Herkesin bir sinema filmi kaşesi vardır. Benim kaşem onun çok altındaydı. İnançla da alakalıydı tabii... Para için yapmadık bunu. Hatta bir işe güvenirseniz, sırf iyilik olsun diye, para almadan da oynayabilirsiniz.
"O Kadın"a Sezen Aksu kliplerinden oluşan bir film gözüyle bakılıyor. Siz ne diyeceksiniz?
- T.F: Röportajlar yapılmadan önce, bu filmin klip mantığıyla çekildiğine dair aslı astarı olmayan şeyler söylendi. Sezen Aksu’nun şarkılarına çekilen kliplerden oluşuyormuş film falan... Halbuki hikaye şarkılara hizmet etmiyor. Şarkılar, yönetmenimiz Korhan’ın oluşturduğu hikayeye hizmet ediyor.
- S.D: Normalde filmi bitirirsiniz, sonra soundtrack’ler oluşur. Bizde soundtrack’ler vardı ve filmi oluştururken o müzikleri kullandık. Bu söylentiler filmi çok yanlış yansıtıyor. Bir klip için neden milyon dolarlar harcasınlar ki? Filmin yapımcısı da jest olsun diye 2 milyon dolara yakın bir rakamı koymaz ortaya herhalde...
Gelelim canlandırdığınız Yeşim ve Okan karakterlerine...
- S.D: Yeşim karakteri kendine güvenen, etrafında olup bitenlerin farkında olan, hem iş hem de özel hayatında Bülent’le (Burak Hakkı) birlikte olan, dışarıdan bakıldığında muhteşem bir kadın tipi... Ama herkesin bir zayıf noktası var. Hikayedeki amaç da bunu göstermek. Yeşim’in hayatındaki her şey çok güzel ama sürekli "Neden mutsuzum" diye soruyor kendine. Sonra hayatına başka bir adam giriyor.
- T.F: Aldatma nedir? Beyinde mi yoksa bedende mi başlar? Bunun cevapları filmimizde var. Bu aslında bir şehir hikayesi. Hepimizin yaşadığı durumlar bunlar...
- S.D: Hayatla ilişkili olmayan hiçbir şey yok bu filmde. Gerçekçi bir hayat hikayesini anlatıyor.
Yılın aşk filmi olduğunu hissediyor musunuz gerçekten?
- S.D: Evet, başka aşk filmi var mı bilmiyorum.
Sizin karakterlerle benzeşen yönleriniz var mı?
- S.D: Yeşim için hayatındaki garantiler ve konumu çok önemli. Ben o tarz biri değilim. Sıradan yaşıyorum. Mutlu olmadığım yerde duramam. Özgürlüğüme düşkünümdür ama uç yaşayan biri de değilim. Evcimen bir kadınımdır.
Okan bir müzisyen. Siz müzikle ilgilenir misiniz Tardu Bey? Mesela bir enstrüman çalar mısınız?
- T.F: Müzikle ilgilenirim tabii... Kendime göre ufak tefek enstrüman da çalarım. İyi bir müzik dinleyicisiyimdir. Müzik arşivim geniştir. Filmdeki Okan orijinal bir kimliğe sahip... Kalabalıkların arasında yalnız adamlar olur ya, öyle... Filmde Yeşim’in ilgisini çeken durum da bu. Asosyal değil ama yalnız. Ben de öyle yaşıyorum. Hayatım boyunca hiçbir gruba üye olmadım.
Böyle yaşamayı tercih etmenizin özel bir nedeni var mı, yoksa kimlikle alakalı bir durum mu?
- T.F: Kimlikle alakalı bir şey.
Sette Burak Hakkı hepinizi yenmiş tavlada
- S.D: Burak Hakkı tavlada dünya üçüncüsü. Haliyle hepimizi haşat etti. Çok eğlenen bir ekiptik. İçime sinen bir işti. Diyaloğu az bir işin içinde bulunmak da oyunculuk anlamında çok tatmin edici. Konuşmak isteyip konuşamadığımız zamanlar oldu. Bazı şeyleri diyaloglarla anlatmak istedik.
- T.F: Selin’le çalışmaktan çok keyif aldık. Enerjisi güzel, doğru duygu ve fotoğraf veriyor.
Siz filmi izleyebildiniz mi?
- S.D: Ben birkaç yerini izledim. Beklediğimden çok daha farklı, çok daha iyi bir iş çıkmış ortaya...
Gişe kaygısı yok
İnsanları ağlatacak mısınız peki?
- T.F: Öyle bir duygu sömürüsü yapacağız ki insanlar sinemadan zırıl zırıl ağlayarak çıkacak gibi bir durumumuz yok.
Son dönemde çok ilgi gören o ağlatan filmlerle aynı kulvarda değilsiniz yani...
- T.F: O gişe için yapılan bir şeydir, gişeyi artırmak adına gişe kaygımız yok.
- S.D: Hem eğlenilecek hem de duygulanılacak noktalar var. Ancak hepsi depresif bir duygusallık üzerine değil. Zaten Yeşim karakterinin yapısında böyle bir duygusallık yok.
!! Elyf !!
08-12-07, 13:00
http://img470.imageshack.us/img470/4555/dsc00831qa1.jpg (http://imageshack.us)
deadly_angel
13-12-07, 13:45
"O Kadın"
Korhan Bozkurt: "Aşkta ve hayatta ne dediğinden çok ne yaptığın önemlidir!"
http://www.ekolay.net/sinema/images/12122007170717_725_517892o_k.jpg
Başrollerini; Selin Demiratar, Burak Hakkı, Tardu Flordun, Şebnem Dönmez, Burhan Öcal, Erol Günaydın, Nefise Karatay, Başak Sayan’ın paylaştığı ‘O Kadın’ 14 Aralık’ta vizyona giriyor. Konusuyla özgün olan, Sezen Aksu şarkılarının da yer aldığı bu filmin senarist ve yönetmeni Korhan Bozkurt’la; keyifli, samimi bir röportaj yaptık.
Neler mi konuştuk? Filmi, Sezen Aksu’yu, aşkı, hüznü, ilişkileri... Kısacası aşka ve hayata dair ne varsa... Buyrun okuyun diyoruz. Sonra da filme gidin tabii!
Hemen her şeyiyle özgün olan ‘O Kadın’ filmi sinemada ilk yönetmenlik tecrübeniz. Daha çekimleri sürerken ses getiren, dikkatleri çeken böyle bir filme imza atmadan önce reklam yönetmenliği yaptınız.
Reklam diğer bütün alanlardan farklı olarak bir yönetmenin görsel zekasını geliştiriyor. Çünkü hem maddi anlamda güçlü hem de çok kısa sürelerde bazen sadece iki-üç saniyede bir bakışla, duruşla birçok şey anlatmayı öğretiyor.
Bu da geliştiriyordur sanırım sizi.
Evet… Bu, yönetmen olarak görsel kabiliyetlerinizi arttırıyor. Bende de muhakkak asistanlık yıllarım da dahil olmak üzere reklam tecrübesinin etkisi vardır. Sinemanın ise yönetmenlikte doruk noktası. Daha okul yıllarından başlıyor bu yolculuk. Arkadaşlarınızla bir araya gelip evde çektiğiniz kısa filmler bile içinizdeki sinema aşkı ya da rüyasının ilk adımları.
Peki bu adımların birleşmesi…
Bütün bunların birleşmesi ile bu projenin adımlarını attığımı düşünüyorum.Bir şeyi yapmak, nasıl yaptığını ya da nasıl bulduğunu anlatmaktan daha zor.Kısacası yıllardır içinizde biriken her şey, sizi siz yapan her şey bir yerde kesişiyor. Düşünceler, duygular, istekler ve belki de en önemlisi hayaller. Ve sonuçta fikirler, projeler doğuyor.
Bu film hemen herşeyiyle bir ilk. Çok fazla diyalog yok ve Sezen Aksu şarkılarından oluşuyor. Neler yaşatıyor böyle bir ilkin yönetmeni olmak? Heyecandan başka neler hissediyorsunuz?
Aslında bu “ilk”ler mevzusunu biraz açmak lazım. Nerede ve kime göre ilk olduğunun altı çok iyi çizilmeli.
Yani diyalog azlığı, bu az diyaloga rağmen başarılı anlatım… Şarkıların ağırlıkta olması, Sezen Aksu şarkılarının olması… Sinemada yönetmenlik anlamında ilk deneyiminiz olması….
Bir filmdeki diyalog azlığı ya da çokluğu hiçbir zaman konuşulmaması gereken bir detay gibi geliyor bana. Sinema sessiz yani diyalogsuz doğmuştur. Ben sadece gerçek hayatta da bakışları, tavırları her zaman kelimelerden daha etkileyici bulurum. Filmimde de vücut dili, hayaller, bakışlar daha ön planda. Filmdeki diyalog azlığı bundan. Diyalogsuzluk tanımı bütün film için kullanılmadı.
Ama dikkat çekti.
Evet dikkat çekti sadece. Filmde diyalogsuz olan kısımlar şarkıların kullanıldığı kısımlar. İşte burada da ilk olma özelliği çıkıyor. Çünkü bu filmde şarkılar tam süresinde kullanıyor ve de belirli bir sıra ile takip edildiğinde bütün bir hikayeyi oluşturuyor. Beni de heyecanlandıran kısmı budur. Bir hikayede en temel dramatik yapının bile giriş gelişme sonuç gibi unsurları vardır.
Ya şarkılarda…
Şarkılar ise köşelidir. Bir hikayenin bir kısmını anlatır sadece. Sözgelimi; ayrılık ya da özlem ya da kıskançlık. Yani özetlersek şarkının dramatik yapısı zayıftır. Ayrıca da çoğunlukla iki kişi arasındaki hikayeyi anlatır. Şimdi bu durumda bu kadar köşeli, sınırları belirli, kısmi dramatik yapılı eserleri alıp, bunları klasik dramatik yapı içerisinde sıralayıp, buradan bir hikaye çıkarmak ve de bunun filmini çekmektir burada beni heyecanlandıran. Bu çok parçalı bir puzzle gibi.
Bu puzzle ı yaptıktan sonra…
Buraya kadarını başardıktan sonra diyalog olsa ne olur olmasa ne olur? Benim için bu film şarkıların peşpeşe kullanılıp bir hikaye oluşturması ve bir dramatik yapısı olması açısından ilktir. Bu film ne kadar özgün ve farklıysa bir o kadar da herkesin izlediğinde hikayeyi anlayabileceği klasik film özelliklerini de barındırmaktadır. Ve bu birleşimin dozajını doğru ayarlamak da en stresli noktasıdır. Yoksa izlediğinizde sadece kendinizin anladığı filmi yapmak, seyirciyi hiçe saymak kolay olurdu. Heyecandan başka hissettiğim şey de bu.
Özgün olan bu filmin zor yanı neydi şöyle bir düşünürseniz?
Zoru başardığıma inanıyorum. Hem bu kadar deneysel, hem özgün bir iş yapıp; hem de anlattığınız hikayeyi izleyen insanların da anlaması. Zor kısmı budur. Kurgu aşamasında izlettirdiğim insanlardan aldığım tepkiler ile bunu başardığım için de mutluyum.
Peki neden Sezen Aksu şarkıları...
İşte anlattığım filmde, şarkılardan hikaye kurmak handikapını ortadan kaldıran isim Sezen Aksu’dur. Burada kişisel beğeni üzerine bir şey söylemiyorum. Subjektif yorumlar, göreceli beğeniler değişir. Benim Sezen Aksu şarkılarına olan kişisel sevgimden ötesi var.
Nedir o?
Bu topraklarda bir çok önemli sanatçı, müzisyen yetişmiştir elbet. Çok güzel şarkılar bestelenmiş, yazılmıştır. Ancak gerçekten şarkıları bu denli hikaye barındıran, herkesin içinde bir hikaye yaratan, dramatik yapıyı bile kurabilen şarkıları var Sezen Aksu’nun. Bir hazine gibi.
Ve siz bu hazineden bir hikaye yarattınız.
Aynen… Ben bir kısmından bir hikaye yarattım. Başka bir kısmından, başka başka şarkıları ile 3-5 değişik hikaye daha çıkabilir. Ve de gerçekten şarkılarda baktığınız neredeyse dramatik yapı var. En azından aynı dörtlüğün tekrarı yerine şarkının ikinci bölümünde hikayeyi devam ettiren şarkıları var. Sezen Aksu’nun yazdığı, okuduğu her şarkının altı gerçekten çok dolu. Tekrar ediyorum Sezen Aksu şarkılarının olma sebebi sadece kişisel bir Sezen Aksu hayranlığı değil. Evet kabul ediyorum O’nun şarkıları ile büyüdüm. Evet O’nun bir kısmından geçtiği bir işte yer almadan ölsem gözüm açık giderdi. Ama bu duyguların hiçbiri koca filmi yapmak için yeterli değil. Sezen Aksu’nun bize bıraktığı hazine bu filmi hak ediyor bence.
Diyalogların yok denecek kadar az olmasının nedeni…
Diyalog konusu açıldığında bir sahne gelir aklıma. Bu hayal sahne ile diyaloğa bakış açımı anlatabilirim. Diyelim ki bir futbol karakteri çekeceksiniz.Seti kurdunuz.Stat ambiyansını yarattınız, bir fanatik taraftar grubunu kameranın önüne yerleştirdiniz. Sahada maçı kurdunuz. Kısacası bir statta olması gereken bütün ambiyansı yarattınız. Sizin karakteriniz de bu kalabalığın arasında fanatik bir taraftara uygun şekilde bağırıyor. Şimdi bu sahnede karakterin diyaloglarını duysanız da anlarsınız fanatik olduğunu, duymasanız da… Yani sahnede her şeyi doğru tanımlarsanız bu karakterin bir fanatik olduğunu diyalogsuz da anlatabilirsiniz. Bu ortamın içerisinde karakter ne olur? Fanatik… Peki aynı karakteri tek başına, gündüz vakti, yanında kimse yokken, bomboş bir statta fanatik bir taraftara uygun diyaloglar ile bağırttırırsanız ne olur? Deli…
Sizin inancınız ne peki?
Benim inancım diyalog sinemada son ihtiyaçtır. İlk değil.
Bir çok insan bunun tersini düşünür halbuki. Yani sinemada diyalogun ön planda olduğunu…
Bir sinema filmi; karakterlerin aralarında ne konuştukları, nasıl konuştukları üzerine kurulmamalıdır. Sinemanın temel enstrümanı kameradır. Önem sırasında da önce vizörden baktığınızda ne gördüğünüz gelir. Bunun final halinde de benim sevdiğim sinemada perde ne gördüğüm önceliktir. Ne duyduğum değil. Ne anlattığından çok nasıl anlattığı önemli gelir bana.
Bunda edebiyatın etkisi var sanırım.
Evet… Edebiyatın çok etkisi var bizde. Bazen kağıt üstünde yönetmenler ile roman yazarlarının karıştırıldığını; dolayısıyla de senaryo ve romanın karıştırıldığını düşünüyorum. Uygulamada ise sinema filmi ile tiyatronun karıştığını gözlemliyorum.
Bu filme karar verdikten sonra 1 yıl boyunca Sezen Aksu şarkıları dinlemişsiniz.
Ben Sezen Aksu şarkılarını doğduğumdan beri dinliyorum. Bir yıl senaryoyu kurmak için üzerlerinde çalıştım. Aslında bu filme başladığımdan beri Sezen Aksu şarkılarını dinlemediğimi düşünüyorum. Film bitince ilk yapacağım iş bir CD koyup Sezen Aksu şarkısı dinlemek olacak. Üzerinde düşünmeden.Sadece hissederek.
Sezen Aksu’nun yaklaşımı nasıl oldu bu filme?
Ben Sezen Hanım’ı ikna etmek için gitmedim yanına. Bir soru iki seçenek vardı. “Böyle bir film yapmak istiyorum ne dersiniz?” diye sordum. “Yapıp yapmamak önemli değil yaparsam rahatsız olur musunuz?’” diye sordum.”Yapma” deseydi yapmazdım.
Sezen Aksu “Yapma” deseydi, ikna etmeye çalışmaz mıydınız?
Bir kelime daha söyleyip uzatmazdım. İkna etmeye çalışmazdım. 30 senedir bu ülkede insanların duygu haritasını çizdiğini düşünüyorum. Kendimi bu haritada küçük bir köy, kasaba gibi görüyorum. Bu ölümsüz başarıyı sadece başka bir alanda da ölümsüzleştirmek istedim. Yarınlara bırakmak istedim. Kendi sanatım ile O’nun sanatına bir teşekkür etmek istedim. Sezen Hanım da “Yapma” demedi. Ve de yaptım.
Neler söyledi?
Neler söylediği özel. İkili sohbette geçen cümleler olduğu için burada söylemek uygun değil. Ayrıca Sezen Aksu görüşlerini benim O’nun adına duyurmam da hoş değil. Ama sadece şunu söyleyebilirim ki projenin her döneminde gerçekten çok kibar, nazik karşılandım. Proje de farklı ve değişik olduğu için herkeste oluşan merak duygusunun Sezen Hanım’da da olduğunu düşünüyorum.
Sezen Aksu’nun filme özel olarak yorumladığı yeni bir şarkı da ilk kez bu filmde yer alıyor. Böyle bir jest sizi mutlu etmiş olmalı.
O şarkıların hepsini bir trenin vagonları gibi düşünün. Ben o trene misafir olarak alındım sadece. Yolculuk boyunca bir vagondan diğerine geçtim. Bütün bu gezinmelerde gösterebileceğim maksimum özeni gösterip, incitmeden, zedelemeden, rahatsız etmeden hareket ettim. Tren son istasyona gelince de kibarca ineceğim. Hepsi bu. Hangi vagonda olduğum, en son vagonun hangisi olduğunun ne önemi var. Tekrar diyorum ki Sezen Aksu şarkıları bir hazine gibi. Bana o hazinenin en son parçası da hediye edildi. Diğer şarkılar da bir jestti. Son şarkı da…
Peki sizin için en özel, beni anlatıyor dediğiniz Sezen Aksu şarkısı hangisi?
Her duruma, yaşanana, döneme göre değişir. Bazen ‘Gidiyorum’ sizi anlatır. Bazen ‘Git’
Filmde esas kız Selin Demiratar. Esas kız olarak Selin’de karar kılmanızı etkileyen neydi?
Öncelik ne gördüğündür. Ben hayal ettiğim Yeşim karakterini Selin’e bakınca görüyorum.
Diğer oyuncuları belirlerken neleri ön planda tuttunuz?
Karakter ile uyum. Kafamdaki karaktere de uyuyorsa her şey tamamdır. Eğer oyuncu da filminizi kabul ederse geri kalan her şey detay.
Bu kadar ünlü ve iyi oyuncuları bir araya getirmeniz... Kolay oldu mu? Çünkü hemen hepsi alanında iyi olan isimler.
Hayatta her şey hayal etmek ile başlar. Sonra bu hayalinizi gerçekleştirmek için yapmanız gerekenleri yaparsınız. Bir sinema filminde hayalinizi vücuda getirenler oyunculardır. Hayalinizi anlatırsınız; seven, isteyen ekibe dahil olur. Ben kimseden oyunculuk istemedim. Arkadaşlıklarını istedim. El ele, birlikte yapılır her şey. Ve bu filmdeki oyuncularımızın hepsi filmimize; yüreklerini, tecrübelerini, emeklerini kattılar. Bu noktada kolay ya da zor kavramı yok. Hepsine sadece teşekkür edebilirim yanımda oldukları için.
O halde şunu söyleyebiliriz sanırım. Oyuncular kolaylaştırmıştır işinizi?
Evet aynen… Bütün oyuncular işi kolaylaştırdılar. Az önce saydığım şekilde… Tecrübe, yürek, emek…
Oyunculara rolleri sunduğunuzda ilk tepkileri nasıl oldu peki?
Bu film farklı. Bunu filmi övmek için, ilgi çekmek için söylemiyorum. Bildiğiniz, alıştığınız filmlerden farklı. Film izleme ezberinizi değiştirecek bir yapısı var. Böyle bir filmi proje aşamasında kime anlatsanız ilginç gelir.
İlk yönetmenlik deneyiminiz olduğu için bazı sahnelerde sizin geçmişinizden de izler olabileceğini düşünüyorum.
Bilmiyorum. Kimse de bilemez. Belki de… Ama yıllardır içinizde biriken her şey, sizi siz yapan her şey bir yerde kesişiyor. Her yönetmen ilk filminde uzun yılların birikimini aktarır. İkinci film ise birinciden sonra kalanlar olur. O yüzden bu filmin bendeki geçmişi uzun.
Aşk ve acı arasındaki ince çizgiyi çarpıcı görüntü ve diyaloglarla anlatan film, Sezen Aksu şarkıları ekseninde işleniyor. Kadın hikayesini bir erkek gözüyle nasıl bu kadar başarılı anlatabildiniz?
Bunda başarılı olduğumu izleyen-dinleyen kadınlardan aldığım tepkiler ile ben de yeni yeni fark ediyorum. Hatta biri bir gün “bu kadar tanınmak rahatsız etti” dedi.
Bu kolay bir şey mi?
Erkek gözüyle bir kadını aşkın içinde tanımak ise kolay bir şey. Çünkü bunu sizinle yaşıyor. Kadınların da erkeğin aşk içinde nasıl olduğunu bildiğini düşünüyorum.
Kadın hikayesine erkek gözüyle bakabilmenin avantajları ve dezavantajları neler diye sorarsam…
Söylemek istediğin ama söyleyemediğin ne varsa; söyleyebilirsin.Bundan büyük avantaj mı olur?
Film mimik ağırlıklı… Bundan yola çıkarak aşkı yazmaya çalışan biri olarak, aşkı anlatan yönetmene sormak istiyorum şimdi. Peki sözlere dökmeniz gerekirse nedir Korhan Bozkurt’a göre aşk?
Tanımı olmayan, sözcüklere dökülemeyecek olan tek şey. Bu yüzden de insanlar, aşkı tarih boyunca tanımlamaya ve sözcüklere dökmeye çalıştı durdu. Filmlerle, resimlerle, şarkılarla… Sizin hiç hatırladığınız bir tanımı var mı “İşte budur” dediğiniz?
Sanırım yok.
Benim de yok. Bu tanımı ararken işte böyle bir film yaptım.
Bu film ‘Seni seviyorum’ demenin bir çok yolu olduğunu anlatıyor aslında. Bir bakış, bir dokunuş... Peki ya sözlerin önemi?
Ne dediğinden çok ne yaptığın önemlidir!
Peki sizce neden özellikle de erkekler kolay kolay ‘Seni Seviyorum’ diyemez?
Erkekler, kadınlar gibi genellemeler yanlış.
Yanlış demeyelim de… Erkekler daha az ifade ediyorlar sevgilerini.
“Seni seviyorum” diyen erkekler ve de çok bunu habire söylüyor diye sıkılan kadınlar gördüm.
Gerçekten mi… İlginç… Diyalogların az, şarkıların çok olması nedeniyle ‘Uzun bir klip’ şeklinde düşünenler de olacaktır sanırım. Neler söylemek istersiniz, böyle düşünenlere?
Temel mesele dramatik bir yapı. Sonra perde de ne gördüğünüz. Ve geri kalan sıralama ile baktığınız zaman bir yönetmen olarak söylüyorum; bu bir sinema filmidir. İyi seyirler dilerim.
Film Sezen Aksu şarkılarının olması ve konusu nedeniyle hüzünlü, duygusal olduğundan mimiklerinde bazen yetersiz kaldığı anlar da olmuştur, insanların hayatındaki gibi. Mimikleri en kolay ifade eden ve zorlananlar kimler oldu?
Hiç bir oyuncum, filmin hiçbir noktasında zorlanmadı. Çok güzel anlaştık ve her şey istediğim gibi oldu.
Oyuncular konuşma olmadan sadece mimiklerle rollerine hayat veriyorlar. Bu zor bir şey olsa gerek diye düşünüyor insan. Yani konuşma olmadan anlatmak istediklerinizi anlatabilmek... Mimiklerin de yetersiz kaldığı anlarda ne yapar insanoğlu?
Konuşur! (Gülüşmeler)
Fragmanda bir cümle dikkatimi çekti. Aşk ve acı birbirine benzer. İkisi varken alışamazsınız. Alıştığınızı sandığınız anda ikisi birden yok olur” Öyle mi gerçekten?
İkisine de varken alışamazsın. Alıştığını hissettiğin anda da yok olmaya başlamıştır ve yok olur. Böyle düşünmesem yazmazdım, söylemezdim. Ama kontrol etmek isteyen kendi hayatına bakabilir. İzleri kalır ama kendisi yok olmuştur.
Halbuki biri mutlaka kalıyor insanın hayatında diye düşünüyorum. İkisi birden yok olmuyor. Yani aşk varken acı yok olur, acı varken de aşk... Mutlaka biri vardır yani.
Duygunun matematiksel tanımı mı olur? İkisi birden, biri var biri yok, ikisi de yok. Böyle tanımlanamaz. Dediğim gibi izleri kalır ama kendisi yok olmuştur.
Filmdeki aşk hikayesini Erol Günaydın anlatıyor. Usta oyuncu Erol Günaydın’la çalışmak nasıldı, neler hissettirdi?
Erol Abi’yi ‘Hayatımda bir kere çeksem yeter’ derdim. Çektim. Gözüm açık gitmem. Yaşından, yıllarından falan değil kendisinden dolayı. Çok doğal. Gerçek hayatta da…
Diyalogların yok denecek kadar az olmasını filmi olumlu olumsuz ne şekilde etkileyecek?
Bir filmi diyaloglar etkilemez diyerek film yaptım. Diyalog azlığının çok da önemli olmadığını filmde anlatmaya çalıştım. Umarım bu bakış açısını bir miktar değiştirir ve filmi etkilemeyeceğini bir nebze olsun fark eder insanlar.
17 Sezen Aksu şarkısından çıkan hüzünlü bir kadının hikayesi. Hüzün hayatımızda hep var. Hüzünü sevmesek de kabul etmek istemesek de yaşıyoruz. Yoksa yaşatmanın yanısıra daha da dibe çekebiliyor insanı. Hüzünü alt edebilmek nasıl daha kolay?
Hüzün, acı… Bunları ikiye ayırıyorum. Gerçekten acı olanlar ki bu sadece ölümdür, hastalıktır. Başkasının başına geldiyse dua etmek, sizin başınıza gelmediği için de şükretmek tek yol bence. Sizin başınıza geldiyse, başkasının başına gelmesin diye dua etmek tek yol. Ne alt edilebilir ne kaçılabilir.
Kesinlikle… Hüzün alt edilemiyor ve de kaçılamıyor. O halde geri kalan…
Geri kalan hüzün acı tatlıdır. Tadını çıkarmak gerek.
Ailenizde müzisyenler var. Siz gitar da çalıyorsunuz. Müzikle ilginiz ne durumda? Hobi olarak mı… Yoksa ilerde bir albüm yapacak kadar mı…?
Hiçbir sanat dalı hobi olarak nitelendirilemez. Hiçbir sanat dalı icraatı ticari anlamda bir çalışmanın olup olmaması ise değerlendirilemez. Müzik hayatımda hep vardır ve olacak.
Reklam yönetmenliği yaptınız daha önce. Tabii ki kıyaslanamaz ama reklam yönetmenliği ile sinema yönetmenliği arasındaki bariz farklar neler?
Bir dönem asistanlığını yaptığım Ali Erdemci’den alıntı; ‘Sinema filmi yönetmeni kendi filmini çeker.Reklam yönetmeni başkasının filmin kendi filmi zannederek çeker.’
Bir çok ilki barındırması nedeniyle, bu filmin başarı oranı ne olacak sizce?
Başarı rölatif. Bir çok ressam tablolarını şu anki fiyatları ile yaşarken satsaydı belki de resim yapamaz hale gelirdi. Başarının ne tanımı, ne zamanı var. Ben de asla sonuçları kendime hedef koymam. Hedef hep yaptığım işi en iyi yapmaktır.
Peki ya işi iyi yaptıktan sonra…
Sonuçlardan hangisi gelirse gelir. Ne zaman gelirse gelir. Belki de ben göçüp gittikten sonra gelir. Bunların hiçbirini hedef koymam kendime. Ama filmi ne kadar çok insan izlerse bu tabi ki beni mutlu eder. Çünkü çok büyük bir emek var her filmde. Sadece benim filmim değil hepsinde var. Çok fazla insanın emeği, zamanı ve hatta parası ile yapılıyor bunların hepsi. Ve de bizim için yapılıyor. İzleyelim, dinleyelim, okuyalım diye. Ben kendi adıma yapılanları elimden geldiğince takip ediyorum. Emeklerine saygı gösteriyorum. Benim filmim de buna dahil umarım çok kişi seyreder. Tekrar ediyorum bunu her film için söylüyorum.
Kaynak: e-kolay
'O Kadın' filminin galası yapıldı
Karakterler arası bağ ve diyaloglar yerine, sanatçı Sezen Aksu’nun şarkılarının kurgulandığı "O Kadın" filminin galası yapıldı.
İstinye Park AFM Sinemalarındaki galaya, sinema ve sanat dünyasından çok sayıda davetli katıldı.
"Yılın en ilginç sinema projesi" olarak nitelendirilen ve Korhan Bozkurt’un yazıp yönettiği filmin gösterimi öncesi düzenlenen kokteylde, filmin oyuncuları Selin Demiratar, Tardu Flordun, Burak Hakkı, Burhan Öçal, Şebnem Dönmez, Nefise Karatay, Kamil Güler, Başak Sayan ve Erol Günaydın, birlikte basın mensuplarına poz verdi.
Erol Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, böyle genç ve güzel oyuncularla birlikte bir filmde rol aldığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Ben de bir Sezen Aksu aşığıyım" dedi. İlk kez, karakterler arası bağ ve diyaloglar yerine, seçilmiş Sezen Aksu şarkılarının kurgulandığı filmde, Sezen Aksu’ya ait 18 şarkıyla birlikte Aksu’nun film için yorumladığı "Beşik" şarkısı da yer aldı.
Yazım aşaması 2 yıl, hazırlıkları 1 yıl, çekimleri 7 hafta ve post prodüksiyonu 3 ay süren filmde, "aklını ya da yüreğini tercih etme seçimiyle karşı karşıya kalan insanın seçimleri sonrası pişman olup olmayacağı" irdelenirken, herkesin hayatında bir "O kadın"ın var olduğu anlatılıyor.
Galada, filmin gösterilmesinin ardından, Hüsnü Şenlendirici-Taksim Trio da Sezen Aksu şarkılarından oluşan mini konser verdi.
deadly_angel
15-12-07, 18:52
İlk Bakışa Kanmayın...
Üç yıl kadar önce bir kısa film projem vardı, sonra tembellikten bir kenarda kaldı. Çok basit, hatta klişe denebilecek bir aşk hikayesini, diyaloglara başvurmadan, sadece klasik caz parçalarının piyanoda yorumlanmış versiyonları aracılığıyla anlatmaktı niyetim. Müzik türü keyfe göre değişebilirdi. Amaç, sadece görüntüler ile, kelimelere hiç başvurmadan bir öykü anlatmaktı. O dönemde Barış Pirhasan, “Yapacaksan, bari tam sessiz film gibi yap” demişti. Kısa filmim de sessiz sinema döneminde sinemalarda canlı olarak çalınan piyano müziğini hatırlatır bir yöntemle tamamlanacaktı.
Ben her ne kadar o projeyi hayata geçirememiş olsam da, Korhan Bozkurt’un Sezen Aksu şarkıları eşliğinde anlatmayı tercih ettiği hikayesini merak ettim ilk duyduğum anda. O Kadın da son derece basit bir aşk hikayesi anlatıyor. Çok gerekmedikçe diyalog kullanmıyor, onun yerine Sezen Aksu şarkılarının sözlerini kullanıyor meramını dillendirmek için.
Fakat her şeyden önce, aslında gerçekten de bir kısa film fikrinden uzun metraj çıkarmaya çalışmanın dezavantajından kurtulamıyor yönetmen. Neredeyse tamamı “slow-motion” (yavaş çekim) tekniğiyle perdeye yansıyan ağır görüntüler, her biri baştan sona dakikalarca kullanılan şarkıları ve araya giren anlatıcı kısımlarıyla, zoraki 90 dakikayı buluyor karşımızdaki film. Ama ilgimizi o 90 dakika boyunca canlı tutmayı başaramıyor.
Klip kökenli yönetmen Korhan Bozkurt, ilk dakikalarda ilginç gelen, ama yaklaşık yarım saatin ardından insanı artık sadece yoran bir film çıkarmış ne yazık ki. Ne kulaklarımızda derman kalıyor, ne şarkılardan zevk alıyoruz, ne de öyküyü umursuyoruz bir noktadan sonra. Tamamen klip estetiğiyle hazırlanmış film, kimi etkili anlardan ve efektlerden fazlasını sunamıyor.
Biçime takılmasanız bile, senaryoya dair daha temel meselelere takılacaksınız. Sezen Aksu’nun şarkıları eşliğinde izlediğimiz aşk öyküsü, Erol Günaydın’ın asistanı konumundaki Nefise Karatay’a yazdırdığı bir kitabın hikayesi gibi sunuluyor bize. Dolayısıyla bu iki karakterin öykü üzerine yorumlarını izliyoruz bir yandan. Fakat Erol Günaydın’ın karakteri bu trajik aşk hikayesini öyle anlatıyor ki, sürekli ağdalı laflar dinlemekle kalmıyoruz, bu laflar ile haddinden büyük genellemeler yapıyor yönetmen.
O Kadın’ı izledikten sonra, bu dünyada hiç mutlu evlilik yokmuş, hiçbir aşk mutlu bitmezmiş, herkes aslında acı çekermiş ve bunun kaçarı da yokmuş gibi bir fikre kapılıyorsunuz neredeyse. Aslında Korhan Bozkurt bunu bir fikir değil de yargı gibi koyuyor önünüze. Filmin yazar karakteri, öyle yapay, kötü şarkı sözleri gibi laflar ediyor ki ve öyle akıl almaz genellemeler yapıyor ki, bir noktadan sonra filmi ciddiye almak iyice imkansızlaşıyor. Yönetmenin bir Sezen Aksu hayranı olduğu ve Türk pop müziğiyle yakın ahbaplığı belli, ama bir şekilde bu kontrolsüz gözüken kişisel filmi dizginlemenin yolunu bulması gerekirmiş.
Kısa süresine rağmen bir türlü bitmek bilmeyen, sinema eseri değil de 90 dakikalık yorucu bir klip olmaktan kurtulamayan ve gerek estetiğinin, gerekse senaryosunun çoğu yerde gülünç kaçtığı bu filmin başarılı yanları olarak ancak görüntü yönetimini ve Nefise Karatay dışındaki oyuncu kadrosunu sayabiliriz. Üç ana karakteri canlandıran Selin Demiratar, Tardu Flordun ve Burak Hakkı, kendilerinden bekleneni son derece temiz bir şekilde yerine getiriyorlar. Gerisi, Sezen Aksu hayranlarına bile gönül rahatlığıyla tavsiye edilebilir bir iş değil.
Kaynak: Beyazperde
!! Elyf !!
16-12-07, 03:48
Basın galasına basın alınmadı!
FİLM EKİBİ TAM KADRO OLARAK KATILDI Başrollerini Tardu Flordun ile Selin Demiratar’ın paylaştıkları ‘O Kadın’ın galasına, film ekibi tam kadro katıldı. Gözler, filme şarkılarıyla renk katan Sezen Aksu’yu aradı.
Basın galasına basın alınmadı!
Hikayesi Sezen Aksu'nun şarkıları eşliğinde sözsüz olarak akan 'O Kadın' adlı filmin galası önceki akşam İstinye Park AFM Sinemaları'nda gerçekleştirildi. Basın galası olduğu belirtilen geceye, basının alınmaması herkesin kafasında soru işareti oluşturdu. Yönetmenliğini Orhan Bozkurt'un yaptığı filmin galasında resmen ünlüler geçidi yaşandı.
Şenlendirici konser verdi
Filmde, birer klasik haline gelen 18 şarkısının yanı sıra 'Beşik' adlı yeni bir parçası da bulunan Sezen Aksu hastalığı nedeniyle galaya katılamadı. Film gösteriminden sonra Hüsnü Şenlendirici sahneye çıkarak Minik Serçe'nin parçalarından oluşan mini bir konser verdi.
Kaynak : Sabah Gazetesi
akşam magazin programının birisinde o kadın ile ilgili bir haber vardı sezen aksunun 18 şarkısının ilk defa bir filmde yer alması ilgi çekici bir durum bence ünlü sanatçılar ve sezen aksunun şarkılarıyla güzel bir film olduğuna eminim umarım en kısa zamanda yayınlanmaya başlar muğlaya biraz geç gelir ama neyse
PAMUK_MELEGIM
16-12-07, 14:49
Bu filmii cokk merak ediyorum
Fragmani gordum iligimi cektii ..
umarim en kisa zamanda avrupaya gelir=)
en kısa zamanda gidicem meraklandım:D
yalnız fragmandan burak hakkı istediğin herşeyi elde ettin diyinc hareketli bi sezen aksu şarkısı çalıyo kısacık bi türlü çıkaramadım bilen varsa söyleyebilir mi
!! Elyf !!
17-12-07, 04:50
Neden, neye, kime bu film?
Oooo içim sıkılıyor, ooo bu film çok sıkıyor! 'O Kadın' göz göre göre iddiasında boğuluyor. Aşık olduk onunla, ayrılık acısı çektik onunla, tepinerek ağladık onunla, yalnızlığımızı yaşadık onunla, çakkıdı çakkıdı oynadık onunla. Sezen Aksu'yla ve onun şarkılarıyla. Tabuysa evet, birçoğumuz için tabu Sezen Aksu. En yakın arkadaşımız, annemiz, akıl hocamız gibi şarkılarıyla. Gerçeğin ta kendisi! Bizim gerçeğimiz. Şimdi sen "Sezen Aksu şarkılarıyla bir aşk hikayesi çektik" diye karşımıza dikilirsen; beklentileri tavan yaparsın tabii. O zaman ya en iyisini çekeceksin ya da beklentilere cevap veremeyeceksen, eleştiriye açık olacaksın!
DENENMEMİŞİ DENEMİŞLER
Filmin senaristi ve yönetmeni Korhan Bozkurt "Denenmemişi denedik, yepyeni bir tarza film çektik" demiş. 'Acaba bu oyuncular hafif mi kaçacak' düşüncesi gıdıklasa da dört kız bir heyecan sinemaya gittik. Gişe görevlisi yan yan gülerek "Mendillerinizi hazırladınız mı?" buyurunca iyice gaza geldik hani. Eh biz kadınların zırıl zırıl ağlamayı sevdiğini bilmeyen yoktur herhalde. Dakika bir "Kime, neye, neden bu özlem" le başladı film. Yeşim (Selin Demiratar) esas kızımız. Ünlü bir moda tasarımcısı. Üstüne bir de kara kaşlım, selvi boylum sevgilisi Bülent var. (Burak Hakkı) Fakat neden, neye, kime bu özlem durumu söz konusu.
DOYURMUYOR, YETMİYOR!
Kızımız tutar, barda gördüğü müzisyen-fotoğrafçı Okan'a (Tardu Flordun) vurulur. Klasik kadın kaşınması! Ünün var, paran var, sana aşık sevgilin var. E daha ne istiyorsun? Cevap: Bilmem! Sadece dahasını! Kadın işte! Beri yandan Nefise Karatay 'O Kadın' kitabını, hocası Erol Günaydın'a danışarak yazmaya çalışan bir genç kadındır. Erol Günaydın, Nefise'ye tavsiyeler verir, aşkı ve bu aşk hikayesini yorumlar. Gerisi Best Of Sezen Aksu klipleri hesabı! Diyalog yok! Arka arkaya şarkılar ve Erol Günaydın-Nefise Karatay diyalogları var! Ama ne diyaloglar! Kimileri yere göğe koyamasa da Sezen şarkılarının derinliği, sahiciliği yanında son derece sıradan, altı boş sözler. Öyle yetersiz, seyirciyi doyurmayan, düşündürmeyen sözler ki "Ooofff of!" çekiyor, saçınızı başınızı yolmak istiyorsunuz. Sinirinizden yanınızdaki arkadaşınızı dürte dürte bir hal oluyorsunuz. Hele o kostümler ve makyaj yok mu! Kimse kusura bakmasın ama evlere şenlik! Sözüm ona kadın moda tasarımcısı ama giydiği kıyafetler felaket! O beyaz ayakkabıları kimin kafasında paralasak? O 90'lardan kalma makyajı ve sarılmış saçlardan kimi sorumlu tutsak? Tam atv zamanındaki Esra Ceyhan vaziyeti! Hadi denenmemişi deniyorsunuz, (Denenmemesinde bir hikmet var mı acaba?) bari öyle bir çekin, oyuncular öyle bir oynasın ki seyirci küçük dilini yutsun! Ama nereden baksanız elinizde kalıyor film. Sadece Sezen Aksu şarkılarını dayamak yetmiyor! Bu işler böyle yürümüyor! 'O Kadın' yoruyor, hayal kırıklığı yaratıyor, seyircinin hevesini kursağında bırakıyor. Son çare dört kız olarak bize şarkılardan fal tutmak düşüyor!
Sen de Türk sinemasının günahlarından birisin
'O Kadın'da esas kadınla yasak aşkını Selin Demiratar-Tardu Flordun ikilisi canlandırıyor.
Sezen Aksu şarkıları eşliğinde üçlü bir aşk ilişkisini anlatan 'O Kadın', ciddi görünen bir ZAZ filmi tadında
UĞUR VARDAN (Arşivi)
Bir müzik grubunun ya da sanatçının sazıyla, sözüyle ve de şarkılarıyla 'yol gösterdiği' filmler, yeni bir fikrin ürünü değil. Dışarıda 'I Wanna Hold Your Hand', 'The Wall' ya da salonlarımıza çok yeni uğramış 'Across the Universe' gibi örnekler, içeride de özellikle 70'lerin ikinci yarısından itibaren popüler kültürde yerine alan Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, İbrahim Tatlıses, hatta hatta Gökhan Güney, Yıldıray Çınar'lı filmler... Korhan Bozkurt'un yönetmenliğini üstlendiği 'O Kadın'da ise film boyunca çalınan şarkıların gerçek sahibi Sezen Aksu'nun sureti peliküle hiç uğramıyor ama gölgesini finaline kadar hissediyoruz elbet. Öykü ise Aksu'dan bağımsız akıp gidiyor.
Fikir orijinal değil ama bari film olsaydı. Daha doğrusu kâğıt üzerindeki farklı olma çabasının karşılığı alınabilseydi. Hikâye kısaca şöyle: Varlıklı bir moda tasarımcısı olan Yeşim, işadamı Bülent'le evlenmek üzereyken yoluna çıkan müzisyen Okan'a vurulur. Bu noktada da kafası karışır. Sonrası da bu ilişki olur mu olmaz mı, tartışması... Film, bu konuyu ifade etmek yolunda sözcüklere gerek duyulmadığına ya da sözcüklerin yetersiz kalacağına hükmetmiş olmalı ki, üçlü aşk trafiği daha çok mizansenler yoluyla seyirciye aktarılıyor. Destekleyici unsurlar da hem Aksu'nun şarkıları, hem de arada bir devreye girip anlatıcı ve sorucu rollerini üstlenen Erol Günaydın ve Nefise Karatay'ın canlandırdıkları karakterler.
Basın notları, yönetmen Bozkurt'un mesleki geçmişinde bol bol klip çektiğini söylüyor. Eh, anlaşılan o da en iyi bildiği şeyi yapmış, 'O Kadın' baştan sona bir klip tadında. Ne var iş dramatizasyona gelince, hikâye çığırından çıkıyor ve geriye, kendisini fazla ciddiye almak isterken giderek bir ZAZ filmi havasına dönüşen görüntüler silsilesi kalıyor.
Bir kere rahmetli Bülent Oran havasındaki 'Öğreten adam' Erol Günaydın'la, her cümlesi sonsuz naiflikler içeren Nefise Karatay arasındaki diyaloglar bir noktadan sonra 'Ama hocam'la 'Bak çekirge' tadına ulaşıyor. İşin kötüsü diyaloglar uzadıkça da 'nehir söyleşi' formu alıyor.
Aylak bakkal, aşkını tartar
Öte yandan öykünün odağındaki kadının dertleri de bir noktadan sonra 'Aylak bakkal, aşkını tartar' çizgisine geliyor. Ortada dert edinmeyi gerektirecek ne sınıfsal, ne sosyal, ne de düşünsel bir neden yok. Kadıncağız her yeni günde, şıkır şıkır elbiselerini giyiyor, evi desen koskocaman, havuzu bile var, araba desen öyle, takılar, mücevherler gırla gidiyor. Lakin anlıyoruz ki mutlu değil. Neden? Nedeni yok. Sonradan âşık olduğu kişinin de her yerinden sanat fışkırıyor. Müzisyen, fotoğrafçı ve en önemlisi sanat atölyesi bile var. Ama benim bu toplamda en komiğime giden şey, fonda Aksu'nun 'Biliyorsun'u çalarken ve 'Sen de benim kadar gerçekleri görüyorsun / Beraber olamayız benim gibi biliyorsun / Bir başka dünyanın insanısın yavrucağım' sözleri zihinlere işlenirken görüntülerin aynı etkiyi yaratmaması. Çünkü Yeşim'le yasak aşkı Okan aynı mahallede, karşılıklı evlerde oturuyorlar. Üstüne üstlük gittikleri mekanlar da (bar) aynı, sık sık orada burada karşılaşıyorlar. E, o zaman bunun neresi 'bir başka dünyanın insanı'?
Oyunculuklara gelince, daha çok dizilerden aşina olduğumuz yüzlerin performanslarını doğrusu bu filmle değerlendirmek zor. Ama başroldeki Selin Demiratar'ın bazı sahnelerde, karakterinin açmazlarını yansıtmakta başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Lakin sık sık çatılan kaşları, ortada bir şey yokken bile mutsuz olacağı izlenimi veriyor. Sinemasal dokunuşlar açısından ise filmin en iyi yanı hayali düğün sahnesi. Bu bölümdeki absürdlükler, hiç değilse öykünün o anki dertleriyle paralellikler içeriyor.
Sonuçta 'O Kadın', boşa bir hamle olmuş.
Aslında film şunu da düşündürebilirdi: Belkıs Özener'in seslendirdiği şarkılar yerine Sezen Aksu besteleriyle çekilmiş, eski Yeşilçam tadında bir nostalji güzellemesi. Ama ortada böyle bir şey de yok.
Bir başka zaaf ise, Aksu'nun bütün bir sanat geçmişini oluşturan şarkıların öyküye rastgele yedirilmesi. Bu şarkılar, sanatçının 25'inde farklı, 30'unda 35'inde, 40'ında farklı ruh durumuyla ve hayat karşısında o andaki konumuyla bestelenmiş yapıtlar. Ama filmdeki toplam, kronolojik bir çabadan yoksun olarak tek bir karakter üzerinden, (O da 20'li yaşlarını sürdüren Yeşim) sunuluyor. Dolayısıyla bu da sanki şarkıların da yeterince özümsenmediğini gösteriyor. (Not: Bu tespit, sinema ve müzik yazarı arkadaşım Cumhur Canbazoğlu'na aittir. İnternet sitesi sinemamuzik.com şu aralar aktif olmadığı için, görüşlerini buradan dillendirmeyi bir borç bildim.)
kaynak : radikal
Filmi Pazar günü izledim ve hala etkisindeyim...
Bence tüm yazılanların ve söylenenlerin aksine film harikalar yaratmış...
Eğer Sezen Aksu şarkılarını seviyorsanız ve klip tadında imkansız bir aşkı izlemek istiyorsanız kaçırmayın derim size...
Özellikle bir sahne vardı ki "sende benim kadar gerçekleri biliyorsun!" şarkısı eşliğinde....
Barda birbirlerinin yüzlerinde kaçırdıkları sevgiyi bulmaya çalışarak ağlayışları fazlasıyla etkilendiğim sahnelerden biriydi...
Ve son...Ve yarası saklım...Ve "O kadın"...
Sezen Aksu'nun harika şarkıları eşliğinde hayatın size sunduğu her seçimde acının payı olduğunu öğrenerek muhteşem bir film izledim...
Tüm ekibe çok teşekkürler...
Filmin bu kadar yerilmesini anlayamıyorum. Acaba eleştirmenler ne bekliyorlardı da ne oldu.
Ben oyunculuklarını beğenmediğim iki kişinin oynadığı, sözsüz, masalsı anlatımla, Sezen Aksu şarkılarının eşlik ettiği bir film bekliyordum ve aynısını buldum.
Selin Demiratar'ın oyunculuğunu beğenmedim. Ama Burak Hakkı daha tahammül edilirdi. Tardu Flordun'u ise tarif etmek yetersiz olur. Kız Seni Yerler şarkısındaki dansı sürekli izlenmeli :) Ayrıca bu filmde sahnelerin en vurucu tarafı ona ait.
Şarkılar sahnelere uymuyormuş. Farklı filmleri izledik galiba. Şarkı sözleri ve sahneler birbirlerini tamamlıyorlardı. Sanki her şarkıya ayrı klip çekilmiş gibi.
Bu film Sezen Aksu belgeseli olarak mı çekilmişti. Ben öyle bir haber okuduğumu hatırlamıyorum. Film, Sezen Aksu şarkılarının eşlik ettiği, sözsüz bir film olarak lanse edildi. Zaten öyle de olmuş. Yok 40lı yıllar, yok 80li yıllar diye neden sıra ile gitsin ki film.
Bir başka dünyanın insanı diyince illaki fakir ve zengin ayrımı mı akla gelecek? Kızın orada bunu demesinin sebebi, adamın evli ve çocuklu olmasıydı. Böyle olunca farklı dünya olmuyor mu?
Filmde sadece 3 yerde sıkıldım. Bunun sebebi de sahnelerin yersiz uzatılmış olmasıydı. Şarkı bitsin diye aynı şeyleri izledik. Bahsettiğim 3 sahneden biri, barda Yeşim ile Onur birbirlerine sessizce bakıyorlar ve dokunuyorlar. Şarkı bir başka dünyanın insanısın. İşte şarkı 5 dakika olunca sürekli aynı şeyleri izledik. Bu kadar uzatmaya gerek yoktu. Diğer sahne, kızın evinin boşaltılması. Daha doğrusu eşyaların yavaş yavaş yok olması. Bütün evin yok olmasını izledik. Buna da gerek yoktu. Film aslında bitmiş ama bir türlü sonu gelmedi. Sonra 10 dakika daha sürdü. Özet gibi bir şey yaptılar galiba. Buna da gerek yoktu.
Hayalkırıklığına uğramadım. İsim vermek istemiyorum ama öyle filmler çekeceğimize böyle filmler çekelim. Giderim izlerim. Herkese de tavsiye ederim.
kadro mükemmel özellikle şebnem dönmez,erol günaydın,tardu flordun,selin demiratar ve diğerleri
müzik zaten sezen aksu ve filmden öte müzik ziyafeti resmen
eee daha ne olsun.eleştirmenler nesini beğenmiyolarda eleştirip duruyolar aklıma almıyo.
burda vizyona girer girmez gitmeyi planlıyorum (=
O Kadın (2007)
Hafta: 1
Salon: 81
İzleyici: 36,300
Toplam izleyici: 36,300
Filmi bugün izledim...
Başlar sıkıcı geldi...Alışılmışın dışında bir yapım olduğu içindi belki. Ama sonlara doğru tüm parçalar birleşince ortaya kaliteli ve güzel bir film çıktı.
En az 10 tane Sezen Aksu şarkısı dinlemek güzeldi...
Ben beğendim...
ozge yeşim
21-12-07, 19:38
Bu filme gitmeyi planlamıştım ama genelde beğenilmemiş.Çok kararsız kaldım ama genelde olumsuz eleştiriler var.
!! Elyf !!
22-12-07, 05:39
http://img409.imageshack.us/img409/2087/ab9f48b84dfc3c4f805ff77oi6.jpg (http://imageshack.us) http://img409.imageshack.us/img409/8137/088b9ddec5202a4eb237d92zb7.jpg (http://imageshack.us)
'O Kadın' filminin iki başrol oyuncusundan aşk cümleleri
17 Sezen Aksu şarkısının başrolde olduğu ve büyük bir aşk hikâyesinin anlatıldığı 'O Kadın' filminin iki oyuncusu Marie Claire dergisinin aralık sayısında bir araya geldi. Her ikisi de rol aldıkları filmi ve aşka nasıl baktıklarını anlattı.....
Burak Hakkı: Ben filmde Bülent karakterini oynuyorum. Tam bir şehirli! Soğuk ama sıcak. Güçlü ama zayıf. Dolu ama boş. Sanıyorum izleyenlere çok tanıdık gelecek. Hep karşılaştığımız kişiliklerden biri yalnızca o...
Selin Demiratar: Benim canlandırdığım karaktere dışarıdan bakıldığında her şey çok güzel gibi duruyor ama taktığı bir maske var. İçinde tam olarak bilmediği ama hissettiği birtakım duygular var. Hikaye de bunun üzerine ilerliyor. Verdiği kararlarda, kendi hayatı ve diğerlerinin üzerindeki etkisi sorgulanıyor.
Selin Demiratar: Herkes her an aşık!
* Filmin şehirli kadının psikolojisine değinmesi ve Sezen Aksu şarkılarından yola çıkışı çok heyecanlandırdı beni. Biliyorsunuz kolay ikna edilen bir kadın değil kendisi, o inandıysa mutlaka farklı bir çalışma olacaktı. Sete de gelmiş ama benim sahnem değildi. Eğer karşılaşsaydım herhalde heyecandan titrerdim.
* Ben 'O Kadın'ın, diyalogları çok olan bir filmden daha etkili olduğuna inanıyorum. Tamamen şarkı sözleriyle oluşmuş bir içeriği var. 'O Kadın' klip gibi çekilmiş bir iş değil. Hani filmi çekersiniz, sonrasında soundtrack'i oluşur. Burada filmin müzikleri önceden var ve hikaye olarak da kullanılıyor.
* Herkes her an aşık! Ben onun insan hayatında sadece bir kez yaşanabileceğini düşünüyorum ya da belki de platonik kalmalı aşk.
* Aşk ulaşılamadığında gerçek. Tutku, acı çekmek! Yoksa iki ay deliler gibi aşık olduğunu söyleyip de, ikinci ayın sonunda bir başkasına yönelenlerinki gerçek olamaz.
* Kadınlar aşkı seviyor çünkü karmaşık bir yığın duygu yaşatıyor. Yükseliyorsunuz... O yüzden benim için en büyük aşk ulaşılamayan kişidir.
* Bu filmi yapmak o kadar keyifliydi ki... Bangır bangır Sezen Aksu'nun müthiş şarkılarını dinlerken, 'o duygu' ile sahneye girmek oyunculuğumuza da çok şey kattı. Sinema yapmak; hele Sezen Aksu bağlantılı bir sinema filmi yapmak, oyunculuğun zirvesi olsa gerek!
* Sezen Aksu bağlantısı çok önemliydi benim için. Onun şarkılarıyla büyüdük. Hepimizin hayatından bir Sezen Aksu şarkısı geçmiştir ve bir şekilde bizi anlatmıştır ya da yaşadıklarımıza ortak olmuştur. Sonsuz bir saygı duyuyorum. O müthiş bir kadın!
* Yönetmenimiz Korhan Bozkurt'un da görüşme esnasında; 'Bu rol Burak Hakkı'nın olmalı' demesi etkiledi beni. Senaryoyu okudum, yönetmene güvendim ve başladık. Çok da iyi oldu.
* Diyalogsuz bir sinema filmi ülkemizde bir ilk sanırım. Kadın ve erkeğin psikolojisini çok doğru bir şekilde anlatıyor bence. Kalabalıklar arasında hepimizin yaşadığı ya da yaşayabileceği gerçeklerle örtüşüyor. Aşk, kararsızlık, vazgeçme, tıkanıklık, kendini keşfetme...
* Aşk bence özgür bırakılmalı. Özgür bıraktığınızda geri geleceğini göreceksiniz. Mutlu aşka inananlardanım, her aşkın sonu acı bitecek diye bir kural yok ki...
* Benim için aşkta hem mantık hem de duygu eşit şartlarda ağır basar. Sadece karşımda bana bu duyguyu hissettiren insana göre oranları değişti. Ama hiç körkütük aşk ya da sadece mantık olmadı...
film süperdi.oyunculuklar çok başarılı.hikayenin sezen aksu şarkılarıyla anlatımı süper:)boyle projeleri yapanları daha da çok tebrik etmek gerek diye düşünüyorum.daha once denenmemiş ilk yapılan projeler beni ayrı heyecanlandırır.bu da oyle bir film.süperdi süper.tüm ekibe tebrikler:)
http://img529.imageshack.us/img529/7707/okadn1dn4.jpg (http://imageshack.us)
Bence konu olarak harika bir filmdi.Karakterler iyiydi...
Başında bende sıkıldım...Barda ki buluşma sahnesi sırf şarkı boyunca sürsün diye çok sıkıcıydı!..
Birde evden taşınması bencede kötüydü...Yani çok uzatılmış...Ben Okan'ın aldığı hediyeyi farklı bir şekilde kullanacakalr sanıyordum ama öyle olmadı...
Filmin sonu özellikle çok güzeldi.O kadın şimdi kendisi olmuştu çok etkileyici olmuş.Yalnız filmin sonunda birşeye takıldım.Hastahe bahçesinin hatırlarken onun annesi(Yeşim'in)Vahide Gördüm'dü değil mi?Babasının sevgiliside Şebnem Dönmez...
izlemeyi çok istediğim bir film ama kayseriye daha gelmemiş umarım en kısa zamanda gelir:icon_sorr:icon_sorr
Filmi anca bugün izleme fırsatı buldum ama bence izlenmesi gereken bir film çok beğendim sözlerin bitti anlar vardır ya işte tam o anları konuşulmadan en iyi şekilde anlatılmasıydı şarkılar tam oturuyordu ve erol günaydın öyle güzel yorumluyorduki bu yaşananları bu kadar olur filme değişik bir yapım olduğundan gitmiştim ama çok güzel bir film ortaya çıkarmışlar...herkesin izlemesini tavsiye ederim ama hayatta yaşanmışlığı olmayanlar bu filmi anlamaya bilir..
merve_buse16
06-01-08, 20:15
açıkçası daha güzel birşey bekliyordum beklediğim gibi olmadı kabadayı çok çok çok daha güzeldi bu da bir gercek çok hoşuma gitmedi açıkçası:img-wink:
filmi bugün izledim.gayet güzel bi film olmuş.oyuncular arasında konuşma geçmemesine rağmen mimiklerle o kadar güzel anlatılmış ki herşey...çok başarılı ve farklı bi yapım bence kutlamak lazım:img-yes:
bu filem gitmeyi çok istedim. ama çok doluydum uyguın olduğum haftasonuda film benim oturduğum yerdeki sinemadan kalktı. artık cd'sini alıp izlicem ama sinema keyfide bir baska olucaktı.
sezen aksu sarkıları zaten insnı büyülüyor. birde onları hikayeleşmiş şekilde izlemek rüya gibi olucak
Filmin Dvd ve Vcdleri çıkmıştır :img-wink:
tatli_kizim
18-02-08, 19:57
bugün izledim filmi..Cok Güzel GeRcekten..
hikayeside Ayni zamanda..;)
cooqq sevdim
Selin demiratar ve tardu Flordun gerceqten cok iyi oynadilar..;)
bu filmi çok merak ediyordum,dün sonunda izleyebildim...
öncelikle baştan şüphelerim vardı tabii;nasıl diyalog olmadan olabilirki,şarkılarla koskoca 2 saati nasıl doldurucaklarki vs vs..
ama film gercekten beklediğimden cok cok daha iyiymiş...sezen aksu'nun muhteşem besteleriyle diyaloga bile gerek kalmamış,ve oyuncular zaten mimikleriyle o kadar güzel anlatmışki cok etkilendim...
selin demiratar yeşim rolü için biçilmiş kaftan bence...onu çok yakıştırdım rolüne..çok güzel oynamış gercekten,ayrıca kendiside gercekten cok güzelmiş bunu filmi izlerken daha iyi anladım:)
diğer oyuncularda en az onun kadar iyiydi tabi...tardu flordun,burak hakkı,başak sayan,nefise karatay,erol günaydın,burhan öçal,şebnem dönmez...ayrıca minik Asena'yı filmde görmek beni çok memnun etti söylemeden geçemicem,özlemişim minnoşu...
sonuç olarak değişik ve çok hoş bir proje olmuş...emeğine sağlık tüm kadronun...
Muhteşem bir film..
Yeni izledim, o kadar güzel ki ne yazsam boş gelecek; manasız kalacak sözlerim.
Hayatımda izlediğim en güzel filmlerden birisi.
Ağlamaya ihtiyacınız olduğu zamanlarda açıp bıkmadan izleyebileceğiniz bir film. Şarkılar hikayeyle öyle güzel bütünleşmiş ki Sezen Aksu bir kez daha devleşti gözümde.
Eline, emeğine, yüreğine sağlık tüm emeği geçenlerin. İyi ki böyle bir iş yapmışlar iyi ki!!!
Bende 3 hafta önce izledim.Bence değişik ve hoş bir deneme olmuş.Benimde tereddütlerim vardı nasıl olur da diyologsuz bir film olabilir diye ama tereddütlerimde yayınmışım iyi bir film çıkmış ortaya.Sıkıldığım tek sahne Bardaki sahneydi biraz daha kısa kesebilirlerdi orayı.
Filmin Dvd ve Vcdleri çıkmıştır :img-wink:
ne cabuk.. ben izlemek istedim fakat avusturyaya gelmedi film,
napimmm dvd olarak alirim bende yaza (:
benimde cok hosuma gitti bu film.... superdi...
online izliyebilirsiniz isterseniz.....
meltem-cmbl
09-04-08, 10:18
ben bu filmi çok beğendim
hele hikayesi harikaydı
oyuncular zaten muhteşemdi
ee bide sezen aksunu o muhteşem şarkıları olunca:happy0064
immortalf1
08-06-08, 13:27
Filme öncelikle Sezen Aksu şarkıları için gittim ama Sezen aksu'nun şarkılarıı yanı sıra muhteşem oyunculuklar gördüm Selin Demiratar'dan bu kadar iyisiniz beklemiyordum açıkçası,ama tüm duyguları muhteşem yaşatmış.Ekrandan o kadar sıcak duygular geçiyor ki karşı tarafa bi an gözlerim doldu harika bir filmdi herkeze tavsiye edebilriim bir müzikal bu kadar güzel olabilirdi...
ben bugün izledim ve cok begendim.. farkli bi tarz olmus
ayrica cekim, öykü ve oyuncularda harika (:
deadly_angel
13-06-08, 04:02
Filme birkaç gün önce Digitürk'te rastladım ve izledim.Sezen Aksu şarkıları bana göre filmi taşıyan tek öge idi.Filme sırf Sezen Aksu'nun sesinden muhteşem şarkılarını duyabilmek için katlandım.
Ama tabi son yıllarda çekilen Türk filmleri ile karşılaştırdığımda farklı bir deneme olmuş diyebilirim.
http://i27.tinypic.com/2pyov37.jpg http://i30.tinypic.com/2nu583n.png http://i30.tinypic.com/20tjifs.png
http://i30.tinypic.com/vqihxw.png http://i28.tinypic.com/10wvgad.jpg http://i30.tinypic.com/8wftib.png
Üzerine tıklayınız:D
http://i307.photobucket.com/albums/nn296/yaso_kutsi_burcu/th_2zh13s9.png (http://i307.photobucket.com/albums/nn296/yaso_kutsi_burcu/2zh13s9.png)
Bende yeni izledim ve süperdi.Sezen Aksu sarkıları yeter zaten..
O bakısmalar filan..Cok güzeldi gercekten.
fırtına_leyla
23-06-08, 18:14
ben de yeni izledim mükemmel bir film olmuş oyunculukları mükemmel hele sonu çok kötüydü ya:img-cray:şarkılara lafım yok sezen aksu deyince akan sular durur zaten:img-wink:
harika bir filmdi ağlamaktan bir hal oldum:img-cray:
gerçekten hem oyuncu kadrosu hem şarkılar çok iyi seçilmiş.
e ne de olsa sezen aksu yorumu eklenmişti herşeyin üstüne...
hayatım boyunca unutamayacağım bir filmdi...:good:
:)guloshy:)
24-06-08, 23:25
çook güzel bi film :img-in_lo
hele sezen aksu şarkıları... çooook uymuş
süper bir film çok beğendim
sezen aksu müthiş birisi şarkıları harika
izledim ve çok bneğendim
filmde fazla konuşma yok hatta hiç konuşma yok nerdeyse bütün sahnelere şarkı uydurarak çekmişler farklı ve güzel olmuş
:)guloshy:)
30-06-08, 11:49
tardumm :img-blush
http://img233.imageshack.us/img233/9908/aviiwk8.jpg (http://imageshack.us)
---
http://img134.imageshack.us/img134/5267/avi2iv8.jpg (http://imageshack.us)
Selin :)
http://img134.imageshack.us/img134/365/selinavizk0.jpg (http://imageshack.us)
--
http://img110.imageshack.us/img110/4129/selinavi2gq2.jpg (http://imageshack.us)
O kadın
http://img134.imageshack.us/img134/139/tarduselinje5.jpg (http://imageshack.us)
--
http://img110.imageshack.us/img110/3640/selinokanavisx9.jpg (http://imageshack.us)
ikiaile_fan
01-07-08, 13:56
Vizyonda olduğu dönemde gidip görememiştim.Geçen ay turkmaxta izledim tuhaf bir film olmuş hiç diyalog sahnesi yoktu :icon_whis ama yinede emek harcanmış iyiydi..bye
http://i278.photobucket.com/albums/kk111/gzdbuckett/gzd/okdn1.jpg
http://i278.photobucket.com/albums/kk111/gzdbuckett/gzd/okdn2.jpg
hayaletkız002
26-07-08, 16:46
klipler silsilesi gibiydi, güzeldi ama iki kere izlenecek bir film mi bilmiyorum
Kısacası bu filmi sevdim, bu filmi beğendim :happy0064
Ben bu tarz filmleri çok severim o kadın filmide beklediğim gibi çok güzel oldu o yüzden bana sorarsanız 10/10 derim ben heleki o güzelim şarkıları yorumlayan Sezen Aksu olursa başka ne denir ki?
Selinin oyunculuğunu da çok seviyorum gerçekten çok iyi bunu o kadında bizlere tekrar gösterdi tekrar kanıtladı. Aşkın ne olduğunu bizlere yansıttı.. Duygularını hiç konuşmadan çok güzel ifade etti..
Erol Günaydınla Nefise Karatayın filmde geçen diyalogları da ne kadar güzeldi öyle..
Herşeyden öte beni bu filmin sonu çok duygulandırdı.. Sonu gerçekten müthişti..
Yeşim`in dedikleri hala aklımda:
Babam öldüğünde hastane bahçesinde üç kişiydik: Annem, ben ve o kadın.
Ve yine yıllar sonra hastane bahçesinde üç kişiyiz: Karısı, kızı ve ben..
Filmde emeği geçen herkese KOCAMAN bir tesekkür ediyorum.. Harikasınız!
ben ilk defa böyle bir film seyrettim (sinemada seyretmediğim için yeni seyredebildim). gerçekten orjinal olmuş. repliklerin azlığına rağmen erol günaydın'ın sözleri çok güzeldi. bir daha böyle bir film çekseler kimin şarkılarıyla olurdu acaba?
vBulletin® v3.8.0 Beta 2, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.