PDA

Tüm Versiyonu Göster : Köprü (Arşiv 3)

Sayfalar : 1 2 3 [4]

aycan90
20-03-08, 20:55
herkese selam...kaç haftadan beri olduğu gibi yine dizimizin yorumunu geç yapıyorum..

süper bir bölümdü ama beklediğim kadar heyecanlı sarmadı..
en çok sevdiğim sahne..
mert üsteğmenin sahnesiydi..ortada bekar görmeye dayanamıyor bazılar..

girişi süper oldu

Mert üst.:çok yakışmış ama ben beremi alabilirmiyim?
bittim bu sahneye..

43. bölümden sonra yine maç lafı geçti umarım yaparlar şu maçı..merak ediyorum kim kazanacak..ben panterleri tutuyorum..

nişanda güzeldi ama elmasın kıyafeti emanet gibi duruyordu üstünde..ama makyajı güzeldi..
leyla öğr. düğünde giydiği giysiyede sinir olmuştum..kapkara bir elbise giydi..ne yaşına ne de düğününe yakışmadı..genelde cenazeye öyle gidilirdi..

grafi
20-03-08, 22:26
ethem olmasa alimaruf bi hiç bence.ethem ne derse onu yapıyo. onu dizginleyen ona fikir veren onun arkasını toplayan ethem.

alimaruf tek başına kalsa hemen yakayı ele verir.:img-yes:
adam yine kurtuldu nezaman yakalanacak ya .

korelcez
20-03-08, 23:09
ethem olmasa alimaruf bi hiç bence.ethem ne derse onu yapıyo. onu dizginleyen ona fikir veren onun arkasını toplayan ethem.

alimaruf tek başına kalsa hemen yakayı ele verir.:img-yes:
adam yine kurtuldu nezaman yakalanacak ya .
12 bölüm kladı diziye başka kötü adamlar eklenirse çok iyi olur bu ali maruf pek iyi değil ya şamil daha iyyidi şimdi bi kötü adam daha çıkarsa daha iyi olur

zaten hep 2. adamlar 1. adamları yönetir bu hep böyledir yani genelde

yarın özet gelecek ihş

gözü kara
20-03-08, 23:22
12 bölüm kladı diziye başka kötü adamlar eklenirse çok iyi olur bu ali maruf pek iyi değil ya şamil daha iyyidi şimdi bi kötü adam daha çıkarsa daha iyi olur

yarın özet gelecek ihş

şamil biraz daha iyiydi.çünkü şamil yurt dışına açılmadı bildiğim kadarıyla.ali marufla ethem yurt dışından geldiler zaten ondan dolayı şamil kadar iyi değiller bence.

E_B_R_U_"Lİ
20-03-08, 23:53

yarın özet gelecek ihş

ali şamilden daha zeki,şamil valiye köprüye erdala takılıyodu,sonra köşeye sıkışıyodu.ali saha akıllıca planlar yapıyo,tabi ethemin yardımlarıyla.dediğin gibi 2.adamlar 1.adamları yönetir.şamilin de haydar vardı.

nişandaki o grup gerçekten gıcıktı.bütün bekralar toplanmış,böyle şeyler bizim dizimizde olmaz,biz de bekarlara bi empati var.yakında mertin de başını bağlarlar.son bölümlerde baya duruluyo bu konu üzerinde,hadi hayırlısı.galiba fşnalde bi tek zafer bekar kalacak.tabi kötülerde bekar kalacak.

korelcez
21-03-08, 00:07
ali şamilden daha zeki,şamil valiye köprüye erdala takılıyodu,sonra köşeye sıkışıyodu.ali saha akıllıca planlar yapıyo,tabi ethemin yardımlarıyla.dediğin gibi 2.adamlar 1.adamları yönetir.şamilin de haydar vardı.

nişandaki o grup gerçekten gıcıktı.bütün bekralar toplanmış,böyle şeyler bizim dizimizde olmaz,biz de bekarlara bi empati var.yakında mertin de başını bağlarlar.son bölümlerde baya duruluyo bu konu üzerinde,hadi hayırlısı.galiba fşnalde bi tek zafer bekar kalacak.tabi kötülerde bekar kalacak.
evet şamil köprüye takıldı ali maruf ise terör örgütünün başlarından eroin meroin çok geniş iş yapıyor yani ali marufun ve etehimin yaptığı işler büyük lanet olsun ülkemizdeki gerçek ethem ve maruflara vatanı bölmeye çalışıyorlaar böyle uyuşturucudan kapkaçtan mayın silak alıp askerlerimizi şehit ediyorlar tşkler köprü dizisi senaristleri bakın irandaki pjak adlı terör örgütününle bile çatıştık dizide

gözü kara
21-03-08, 13:02
arkadaşlar hele şükür özet geldi.özeti görmek isteyenler linke tıklayabilir.http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?p=6424388#post6424388 aslının durumu ciddiyetini koruyormuş.bordoların önünü teröristler kesecekmiş.askerler üstensinden gelir inşallah abdülede zarar gelmeden.fabrikaya bombayı koyan öğrenci servisindekileri rehin alıyormuş.bu bölümde bayağı endişeli geçecek gibi.

gözü kara
21-03-08, 13:16
fragmanı izledim bayağı bir heyecanlı.valiyi gösteriyor başlarda dağın tepesine çıkmış birşeyler düşünüyo gibi.öğrenci velileri emniyete gelmiş müdürle tartışıyorlar.abdülü askerler taşıyorlar.sonra bıçakla kurşunu çıkarıyorlar.mertler yola bariyer kuruyor.ama bombacının geçmesine izin veriyor bombacının elinde el bombası var.mert minibüsün üstünde gösteriyor.zaferler geliyor bombacı bi çocuğu rehin alıyor.tekinin başı kanamış bir yere falan vurmuş heralde.en sonunda da aslının durumunda bişey oluyo galiba doktorlar falan yoğun bakıma geliyorlar.

E_B_R_U_"Lİ
21-03-08, 13:22
offf süper bi fragman ya,bak baka doyamadım.vali kendini suçluyo,ağlıyodu.sonra melekle sarılıyodu.halit minibüste elinde bomba karşısında mert,sonra zaferler geliyo yolu kesiyolar.mert de minibüsün üstünde.tekin kafayı bi yerlere gömmüş galiba yine kanıyodu.bordolar abdülü taşıyo.bi yerde kurşun çııkartıyolar ama bana çok ilkel geldi.yani tıbbı malzemelerinde bişiler kullanabililer neyse,halit bi çocuğu rehin almış.sonunda da hashanede kırmızı ışık yanıyo,aslıyı gösteriyolar gözleri açıp kapatıyo.son olarak vali aslıya bakıyo bitiyo.ya çok heycanlı bi fragman özette bişi yok ama şimdi pazartesi nasıl gelir ya

gözü kara
21-03-08, 13:54
arkadaşlar geçen hafta köprünün çekimini izlediğim zamanki yer bu bölümde çıkıyor heralde.çekim olurken ilkokul öğrencileri ile velileri geldiydi.onları bir minibüse bindirdiler.arkalarından da çekim ekibi gittiydi.

korelcez
21-03-08, 14:46
özeti okudumda diziden selim bayraktar yani yaban yani erdal ayrılıyor mu arkadaşlar yaw....ayrılmasın abdül ayrılmasın derken erdal diziden ayrılacak galiba özetin en sonunda galip bir ifade var erdalı seviyordum ben diziden ayrılırsa elmas abisiz kalır güzel olmaz bence

gözü kara
21-03-08, 14:59
özeti okudumda diziden selim bayraktar yani yaban yani erdal ayrılıyor mu arkadaşlar yaw....ayrılmasın abdül ayrılmasın derken erdal diziden ayrılacak galiba özetin en sonunda galip bir ifade var erdalı seviyordum ben diziden ayrılırsa elmas abisiz kalır güzel olmaz bence

ayrılıyor heralde ilk bölümden bu yana hep vardı.alıştık bencede diziden ayrılmasa iyi olur.ama;özette dönüşü olmayan bir yolculuğa çıkmak üzeredir diyor intihar falan mı edecek acaba.:icon_whis

korelcez
21-03-08, 16:59
ayrılıyor heralde ilk bölümden bu yana hep vardı.alıştık bencede diziden ayrılmasa iyi olur.ama;özette dönüşü olmayan bir yolculuğa çıkmak üzeredir diyor intihar falan mı edecek acaba.:icon_whis

evet ölmese daha iyi olur ama özette artık ayrılacak yazıyor geçen bölümlerde sırma ölerek ayrılmıştı şimdide erdal hiç sevmediğim şeyler bunlar ama hayat bu ayrılıklar olacak elbet

mert üstteğmen arabanın üstüne nasıl çıkıyo ya anlamadım ?

E_B_R_U_"Lİ
21-03-08, 16:59

evet ya "dönüşü olmayan bir yolculuk" bu ne demek şimdi.yani erdalı çıkarırılarsa oha derim yani.ama olabilir,yani bu alışık olduğumuz bi durum;bayramı bile çıkardıklarına göre o da olursa şaşmam.ama olmasın ya,erdal zatenbi mutlu olmadı bari öldürmesinler.abdül bence ölmeyecek,kurşunu çıkartıyolar.askerler abdülü taşıyo ölmez,ama hastahanede yatar bi kaç bölüm fazla göremeyiz yada tam tersi daha çok görürüz.belki hastahanede aslıyla bişiler olur

korelcez
21-03-08, 17:06
evet ya "dönüşü olmayan bir yolculuk" bu ne demek şimdi.yani erdalı çıkarırılarsa oha derim yani.ama olabilir,yani bu alışık olduğumuz bi durum;bayramı bile çıkardıklarına göre o da olursa şaşmam.ama olmasın ya,erdal zatenbi mutlu olmadı bari öldürmesinler.abdül bence ölmeyecek,kurşunu çıkartıyolar.askerler abdülü taşıyo ölmez,ama hastahanede yatar bi kaç bölüm fazla göremeyiz yada tam tersi daha çok görürüz.belki hastahanede aslıyla bişiler olur
aslında abdülün askeri hastnede yatması gerekiyordu ama senaristlerin böyle bir amacı varsa aslıyla abdülü karşılaştırmak gibi bir amaçları kesin bildiğimiz hastanede yatar buda bana göre mantık hatası olur

beytonun sözde amaliyat ettiği terörist 12 gün falan sonra sınırı geçmek için onca yol yürüyüo :img-hyste çok büyük mantık hatası sizce bu değil mi ?

zulıs
21-03-08, 17:41

evet ya diziden ayrılıyor mu ?
abdulun durumu ağır inş bişey olmaz ya
çookk heyecanlı bir bölüm olacak
abdul yaralı yüzbaşı sinirli ve düşünceli
bombayı koyan adam okul servisini kaçırıyor ve mert arabnın üstünce
vali çok üzgün melek çok üzgün tekin in başı yaralı ve kanlar içinde
aslı gözlerini açıyor yalnız valinin orda yani son verilen sahnedeki bakışı bitirdi beni ya

ya şimdi pazartesiyi merakla beklerim ben çatlarım herhalde of bir an önce pazartesi gelsin ya

SETURK
21-03-08, 17:42
korelcez sana doğrudan katılıyorum.Eğer Abdülle aslı arasında bir şeyler olucaksa bu mutlaka hastanede olur.Eeee Abdülle Aslı aynı hastanede nasıl yatar?Abdülün sivil hastanede ne işi olur?:icon_sorr

Bence ölmiycek.Çünkü onca zahmetten sonra kayıp edilmez ben sanmıyorum.Maksat heyecan atraksiyon.Klasik dizi mantığı şehit olacaksa orda olurdu.Anlık.

Aslıyı öyle yatarken görünce içim acıdı.Melek yanına giriyodu heralde.

Erdala gelince.Çıkarsa gerçekten çok kötü olur.Dönüşü olmayan bir yolculuk diyor ya belki dönülmez bir hataya girecek fln deyip kendimi avutmak istiyorum ama sanırım diziden ayrılacak.:icon_sorr:sad53:

Valiye de çok üzüldüm.Ağlaması beni bitirdi.

Ya aslında Aslıyla Abdül arasında bir şeyler olursa çok hoş şeylere tanık olabiliriz.Yani güzel olur ama böyle bir şey olursa dediğim gibi hastanede olanaksız.Affedilmez bir mantık hatası.Nasıl bahane uydurabilirler ki?

Sanırım Erdalın diziden kesin ayrılacak.Şimdi ampul yandı kafamda.Hatta sırmanın ölümü de buna bahaneydi bence.En mantıklısı bu gibi.:icon_sorr

zulıs
21-03-08, 17:46
korelcez sana doğrudan katılıyorum.Eğer Abdülle aslı arasında bir şeyler olucaksa bu mutlaka hastanede olur.Eeee Abdülle Aslı aynı hastanede nasıl yatar?Abdülün sivil hastanede ne işi olur?:icon_sorr

Bence ölmiycek.Çünkü onca zahmetten sonra kayıp edilmez ben sanmıyorum.Maksat heyecan atraksiyon.Klasik dizi mantığı şehit olacaksa orda olurdu.Anlık.

Aslıyı öyle yatarken görünce içim acıdı.Melek yanına giriyodu heralde.

Erdala gelince.Çıkarsa gerçekten çok kötü olur.Belki dönülmez bir hata fln deyip kendimi avutmak istiyorum ama sanırım diziden ayrılacak.:icon_sorr:sad53:

Valiye de çok üzüldüm.Ağlaması beni bitirdi.

Ya aslında Aslıyla Abdül arasında bir şeyler olursa çok hoş şeylere tanık olabiliriz.Yani güzel olur ama böyle bir şey olursa dediğim gibi hastanede olanaksız.Affedilmez bir mantık hatası.Nasıl bahane uydurabilirler ki?

Sanırım Erdalın diziden kesin ayrılacak.Şimdi ampul yandı kafamda.Hatta sırmanın ölümü de buna bahaneydi bence.En mantıklısı bu gibi.:icon_sorr
sana kesinlikle katılıyorum seyhancım bence erdalın diziden ayrılmasına bahane olur da niye diziden çıkıyor onu anlamadım ben

bence aslı-abdul olmaz ama senaristlerin işi belli olmaz
ya vali çok üzgündü melek de öyle aslı gözlerini açtığında valinin ona bakışı ya benim de içim acıdı

bordomavili
21-03-08, 18:19
allah allah ne değişik bir bölüm...Bölüm özetinden anladığım kadarıyla Abdül ölmeyecek galiba...Fragmana bakmadım ama...Erdalın ölmesi çok saçma...Nedir bu senarist herkesi çıkaracak diziden..Biz tüm kadroyla film yapma hayali kurarken...Herkes diziden çıkıyor....Olmasın böyle şeyler....Şu Ali Marufta ölsün artık...Asıl öldürüelecek o yine masumlar ölüyor

abdu
21-03-08, 22:34
erdal diziden mi çikacakmis olacak is degil kesinlikle bu senaristler kafayi sigirmis boyle bise olmasin kafamin tasini atirmayin senarist misiniz neysiniz eger boyle her bolum birini çikaracaksiniz birakin bu isi baska senarist bulur dizimiz kendinizi sovdurtmeyin bana

grafi
21-03-08, 22:36
az önce tv de gördüm fragmanı çok güzeldi. aslı kurtuluyo sanırım gözlerini açıyodu. erdal sanırım ayrılıyor. abdül ve aslının bir araya gelmeleri zor. aslının yaralı yattığı hastaneye abdül de tedavi edilse desek askerlerler genelde askeri hastenelere sevk edilir sanırım.

iklimmm
21-03-08, 22:54
özeti okudum ama fragmanı izlemedim,izleimde oyle gelip yorum yapim
dizi süper olcak,erdal ölcek sanırım
korelin sitesine üye oluorum ama açılmıo neden,

E_B_R_U_"Lİ
21-03-08, 22:57
abdülün sivil hastahanede yatması saçmalık ama bu ilk kez olan bi şey değil.mert de devlet hasthanesinde yattı.şimdi de böyle olması normal üstelik aslı olayı da var.saçma ama ne yaparsın...

abdülü o yara öldürmez.kay kaybını da durdurmaları gerek bence.yani en bilyim tıbbı malzemeleri vardır onlarla bi şey yaparlar.

erdal da diziden çıkarsa dizi amacında sapar.bi tek öksüz bebek kalır köprüden geriye bi de elmas var ama artık o da aldı başını gitti.

yalnız bi şey söylemeden geçemeyeceğim,fragman süper ötesi bişi olmuş ya.çok heycanlı,meraklandırıcı.özette pek bişi yok ama fragman süper:good::good:

korelcez
21-03-08, 23:01
abdülün sivil hastahanede yatması saçmalık ama bu ilk kez olan bi şey değil.mert de devlet hasthanesinde yattı.şimdi de böyle olması normal üstelik aslı olayı da var.saçma ama ne yaparsın...

abdülü o yara öldürmez.kay kaybını da durdurmaları gerek bence.yani en bilyim tıbbı malzemeleri vardır onlarla bi şey yaparlar.

erdal da diziden çıkarsa dizi amacında sapar.bi tek öksüz bebek kalır köprüden geriye bi de elmas var ama artık o da aldı başını gitti.

yalnız bi şey söylemeden geçemeyeceğim,fragman süper ötesi bişi olmuş ya.çok heycanlı,meraklandırıcı.özette pek bişi yok ama fragman süper:good::good:

kitaba göre konuşursak zaten erdal en fazla 5, bölüme kadar yaşardı çünkü erddalı kardeşi elmas öldürüyo nedeni terör örgütüne katılıp oğlunu katledenlerin içinde olmasıdır kitapta okuduğum kadarıyla

erdalın şehmuzu öldürmesini çok istemiştim çünkü erdal iyidi saftı şehmuz onu öldürmek istiyodu hep hayin diyordu o yüzden erdalı çok sevmiştim

yani erdalı bu bölüme kadar yaşatıp saçma bir nedenle diziden çıkarmak olmaz en azından geri dönüşü olsaydı bi kaç bölüm oynamasaydı

hastane olayında mertin diğer gazilerin yanında askeri hastanede neden yatmadığını anlamadım

diğer vurulan askerler askeri hastanede yattımıştı çünkü albayla gitmişti vali ziyarete

*Esra_Yalın*
21-03-08, 23:34
fragmanı az önce izledim :)
ilk başta herkes üzgün ama sonradan Aslı gözlerini açıyor...umarım iyileşir ve hç bir sorun yoktur...
Abdül e gelince mecbur askerler çıkaracak kurşunu galiba
umarım yine yine ve yine kimseye bişey olmadan geçer bu bölüm

korelcez
21-03-08, 23:38
dizide anlatılamayan bazı gerçekler

KATLİAM NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Akşam namaz vaktidir. Hoca güzel sesiyle ezan okumakta, köyün erkeklerinin bir bö*lümü cami avlusunda abdest alırken, bir bölümü de abdestlerini evlerinde almış, camiye doğru hareket etmekte. Köy sessiz; Her günkinden daha sessiz.

Hocanın okuduğu ezan sesi bir anda kesiliyor. Köyde bir panik yaşanıyor ve hocanın sesi duyulmuyor artık. Az önceki duygusallık, bir anda, acıya ve çocukların ve kadınların bağırışmalarına bırakıyor yerini.

5 Temmuz 1993, Saat 20.30. Köyün etrafında ve içinde yüz ci*varında gözü dönmüş cani. Suçsuz, günahsız insanları öldürmeye ni*yet etmiş bir grup dağ eşkıyası.

HOCANIN SESİ DUYULMUYOR

Saat 20.30 sıralarında hoca elinde mikrofon, ezan okuyor. Hoca, arkasından gelenleri görmüyor. Ezan daha bitmeden hocanın ensesine bir tokat iniyor. Hoca arkasını dönünce, eli silahlı militanları görüyor. Ezan yarım kalmasın diye "Bırakın eza*nı tamamlayayım" dese de, dinletemiyor. Yaka paça sürükleniyor. Aynı anda camide mevcut bulunan cemaat de dışarı çıkarılıyor.

CAMİDE BULUNMAYAN ERKEKLER TESPİT EDİLİYOR

Caminin içinde olmayan köyün erkekleri tespit ediliyor. “Falan fi*lanı getirin” diye emirler yağıyor. Eşkiyalar aradıkları insanları ismen biliyorlar. Sıradan bir baskın değil bu. Militanlar, evlere dağılıyor, kadın, erkek, çocuk hepsini dışarı çıkarıyorlar. Zaten Adil Hocanın okuduğu akşam ezanının birden bire yarıda kesilmesine köy hal*kı bir anlam verememiştir. Köyün içinde bulunan militanlar, kısa süre*de köyde bulunan tüm insanları bir araya topluyorlar.

OLAYI YAŞAYANLAR ANLATIYOR

Katliamı yaşayanlardan E.A gördüklerini şöyle anlatıyor;

"Akşam namazına duracaktık ki torunum geldi. Anarşistlerin kö*yü bastığını söyledi. Ben de hemen kapıyı kapattım. Kapıyı kapatır*ken, beni gördüler. Gelip kapıyı açmamı istediler. Ama ben kapıyı aç*madım. Döndü gittiler. Biz namazımızı kılıp dua etmeye başladık. Pencereden baktım ki komşunun kapısını kırıp evdeki erkeği dı*şarı çıkardılar. Bir adamı başına diktiler. Tüfeği dayadılar ve bekleme*ye başladılar. Birkaç kişi geldi, bizim kapıyı kırıp içeri girdiler ve evde erkek olup olmadığını sordular. Erkeklerin evde olmadığını söyleyin*ce, evin içine girdiler. O sırada yanımda bulunan parayı onlara doğru uzattım, belki parayı alır da bir şey yapmadan çekip giderler diye. Pa*rayı aldılar, tüfeğin ucuyla beni, gelinimi, torunumu iterek dışarı çık*mamızı istediler. Çıkarken geri döndüm ki odaya bomba koyuyorlar. Dışarı çıktıktan sonra evi ateşe verdiler. Beni götürürlerken itti ve kaktılar. Hasta ve yaşlı olduğumu söyledimse de beni sürüklediler. Kadınların toplandığı yere götürdüler. Etrafımıza bomba koydular. Bir taraftan evleri ve arabaları yaktılar. İçlerinde bayan olan terö*rist ziynet eşyalarımı istedi. Olmadığını söyleyince "Siz İstanbul Karagümrük’ten geliyorsunuz, sizin altınınız olmaz mı ? " dedi.

KATLİAMI GERÇEKLEŞTİRENLER KÖYÜ İYİ BİLİYORLARDI

Baskın sıradan bir baskın değil. Sanki katliamı gerçekleştiren*ler daha önce köye birkaç defa gelmişler. Öyle ki köyün tüm mahalle*lerini ve köyde yaşayanları biliyor, ne tesadüf ki İstanbul’dan köye ta*til için gelen misafirlerin bile bulundukları evler tespit edilebiliyor. Ve siz İstanbul Karagümrükten geldiniz ifadesini kullanabiliyorlar. Köyde bulunan kadınlardan F.P. yaşadıklarını ağlayarak şöyle anlatıyor;

"Militanlar, kapının önünden ismen çağırıyorlardı köyün insan*larını. Selim Pato, sen gel dediler. Görümcemin oğluna, Recep sen de gel, dediler. Doğru camiye dediler. Ben içeride pencerenin önünde oturmuş dinliyordum. Birkaç militan sokaklara dizildi. A.C'yi çağırdı.

Bu adam yanımızdaki ilçenin köyünde oturuyordu. Bizde tırpan yapı*yordu. Onu görünce hayrete düştüm. Daha sonradan biz kadın ve ço*cukları da topladılar. Derenin yanında toplandık. Başımıza bir kız, bir erkek militan koydular. Erkekleri de öbür tarafa topladılar."

Kanlı bir katliama Başbağlar köyü sahne oluyordu artık. Bu dağ köyünde yaşayan insanlar, üstelik çoğu da yaşlı, suçsuz, günahsız olmalarına rağmen, hain kurşunlara hedef oluyorlardı. Artık köyde ya*nan evlerin ateşi ve kurşun sesleri duyuluyordu. Köy sakinlerinden G.D. "Biz kadınları topladıkları yerde havaya uçuracaklarmış, Allah kurtardı bizi, dereye topladıklarında yanımıza bir şey koydular. Biz tel*siz var sanıyoruz. Ne konuştuğumuzu dinlemek için telsiz koydular sanıyoruz. Aramızda sessiz sessiz konuşuyoruz. Meğer bombaymış. Dereden çıkmışız, bomba patlamış." Köyün erkekleri öte tarafta kurşuna dizilirken, kadınlar ve çocuklar dere kenarında, yanlarına konan bombadan habersiz, militanlar köyü terk ettikten sonra dere*den ayrılıyorlar. Ayrılmasalar, köydeki erkeklerin akıbetine kadın ve çocuklar da uğrayacaktı. Militanlar, sloganlar atarak kanlı eylemlerini gerçekleştirdiler. Kadınların ve çocukların ağlaşmaları ve köyün ta*mamen yanması onlara adeta büyük bir zevk veriyordu

korelcez
21-03-08, 23:40
BİR DAHA OKULA GİTMEYECEKSİNİZ

Kanlı katliamın gözü yaşlı tanıklarından N.L. " Köye geldiler silahlı silahlı adamlar. Sırtlarında bombalar vardı. Gözümün önünde silahlarını ateşlediler. 33 kişiyi kurşuna dizdiler. Ben onların yanında duruyordum. Hepsi sizin gibi, bizim gibi konuşuyorlardı. Benim yanım*da bir tane çocuk vardı. Çocukları tutuyorlardı "Bir daha okula gitme*yeceksiniz." diyorlardı. Ben dedim ki: “Oğlum niye okula gitmesinler ki? Birisi elini benim omuzuma dayadı. "Konuşma sen ne anlarsın?" dedi. Köyü üç dört defa dolaştılar kim var kim yok topladılar. Allah kimseye göstermesin, göz önünde insanların öldürülmesi çok acılı bir durum."

Katliamı gerçekleştirenler köydeki insanları toplarken: "Size bir şey yapmayacağız, sadece konuşacağız." diyorlardı. Ancak mili*tanların hareketleri ve gözlerindeki ifade durumun hiç de öyle olmaya*cağını gösteriyordu.

Militanlar, köyde gerçekleştirdikleri katliamda kinlerini yenememiş olacaklar ki, köydeki evleri, araçları ateşe verdiler. Evlerin yanında bulunan ahırlardaki hayvanlar da çıkan yangınlarda diri diri yandılar.

KONUŞMA YAPACAĞIZ

Başbağlar köyünün muhtarı: "Militanlar camiye girdiklerinde sanki beni tanıyorlarmış gibi yanıma geldiler. Daha önce teröristle karşılaşmadığım için çok korktum. Tehditler yağdırıp bütün köyü yakacaklarını; ancak kimseyi öldürmeyecekleri*ni söyleyerek bu eylemin amacının Türkiye Cumhuriyeti’ne bir uyarı niteliğinde olduğunu belirttiler. Daha sonra erkekleri köyün dışına çıkardılar ateşe başladılar. Ben arka sıralarda olduğum için biri göğsümden ikisi de bacağımdan üç kurşun yedim. Ölmüş gibi yaptım canımı kurtardım." diye anlattı olayı.

Yine köyün erkeklerinden yaralı olarak kurtulan S.A. : "Cami*de namaz kılıyorduk. İkisi kadın çok sayıda militan namaz ortasında ellerinde silahlarla camiye girip namazı bozdular. Daha sonra bizi si*lah zoruyla dışarı çıkardılar. Bize : "Korkmayın sizi öldürmeyeceğiz" dediler. Daha sonra bizi köyün yüz metre dışındaki kavaklık bir yere topladılar. Burda yaklaşık bir saat propaganda yaptılar. "Hükümet ku*racağız, T.C. sizi ve bizi Türk-Kürt-Alevi-Sünni demeden katlediyor. Hesap sormaya geldik. Birbirinize sarılın" dediler. Daha sonra militan*ların lideri olan kişi telsiz görüşmesi yaptı ve ateş serbest diye bağır*dı. Otomatik silahlarla üzerimize ateş açtılar. Aramızda sağ kalanları ayrıca yakından ateş ederek öldürdüler. Ben kenarda kalmıştım. Ölü numarası yaptım. Sırtımdan iki kurşun yedim."

Silah sesleri dağlarda yankılanıyor. Köyün tüm erkeklerini bir araya toplayan teröristler bir buçuk saat propagandadan sonra ellerin*deki makineli tüfeklerle ölüm kustular. Şehit olan masum insanların feryatları ve atılan kurşunların çıkardığı gürültü Munzur Dağlarında yankılanıyordu. Ne çare ki Başbağlar'dan çıkan feryat seslerini kimse duyamıyordu. Katliam sonrasında şehitlerin üzerinde ve etrafında tam beş yüz elli mermi kovanı bulundu. Kanlı baskının bilançosu: Yirmi dokuz kişi kurşunlanarak şehit edilmiş, biri çocuk biri kadın, dört ki*şi de evlerinin içinde diri diri yakılarak şehid edilmiştir. Köyde bulunan tüm evler ve araçlar yakılmış. Başbağlar köyü büyük bir ızdırapla sabahı beklemiştir.

GELDİKLERİ GİBİ GİTTİLER

Militanlar topluca geldikleri köyden istediklerini elde ettikten sonra gittiler. Başbağlar köyü karanlıktır artık. Gökyüzü Başbağlar'a ağlıyor. Birkaç saat önce ne ezanı okuyan hoca, ne ezanın okunduğu cami, ne de camideki cemaatten eser kalmamıştır.

Şimdi Başbağlar'da yaşlı ninelerin ve çocukların feryat ve fi*ganları duyuluyor. Militanlar köyü terk ederken Şehitlerin yanlarına bir bildiri bıraktılar. Bu bildiriyle ülkemizdeki Alevi-Sünni çatışmasını çıkarmaya çalıştılar. Söz konusu bildiride bu katliamın Sivas olaylarına misilleme olduğu belirtiliyordu.

KATLİAM SONRASI KÖYE BIRAKILAN BİLDİRİ

_Kamuoyuna duyurulur; "Partimizin top yekun savaş ilan ettiği ve ulusal kurtuluş müca*delemizin çok önemli aşamalar kaydettiği bu dönemde sömürgeci, faşist Türk Devleti'nin yurtsever halkımız üzerindeki katliamları en vahşi biçimde sürdürülmektedir. Her alanda bir çıkmazla karşı karşı*ya olan sömürgeci T.C., çağdışı baskı, işkence ve zulüm uygulamalarıyla yıldırmaya, durdurmaya, pasifleştirmeye çalışırken, katliam uygulamalarına Sivas’ta bir yenisini daha ekledi.

2 Temmuz günü 40'a yakın insanımızın Sivas’ta ölümü 60'a yakınının da yaralanmasıyla sonuçlanan olay, devletin bilinçli bir provokasyo*nunun ürünüdür. Ve bunun sorumlusu devlettir. Geçmişte Maraşta, Çorum'da, Sivas’ta sahte bir Alevilik-Sünnilik çelişkisi yaratarak halkı*mızı birbirine düşüren ve katleden devlet, bugün de benzer çelişkileri hortlatarak mücadelemizi bastırmak istiyor. Faşist TC. Devleti, çeşitli tahrik ve provokasyonlarla burada yaşayan Alevi Kürt halkımıza gözdağı vererek pasivize etmeyi ve sindirmeyi amaçlıyor.

Ancak şu çok iyi bilinmeli ki, halkımız artık sahipsiz değildir. Halkımız artık kendisine yapılan bu katliamlara karşı sessiz kalmıyor. Sivas’taki halkımıza karşı girişilen bu katliama da gereken ce*vabı verecektir. En ağır biçimde bunun hesabını soracaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sivas'ta şehit düşen onlarca masum insanımızın kanı yerde kalmayacaktır. Eğer bu yönelimlerini T.C. sür*dürürse en ağır şekilde bunun karşılığı verilecektir. Atacağı yanlış bir adımın bedeli çok ağır ödetilecektir. Bu hiçbir zaman unutulmasın. Bu eylem, Türk Devleti eğer savaşı kurallarına göre oynamaz, sivil halkımız üzerine katliam provasını sürdürürse çok daha kötü sonuç*lar doğabilir. Ve bunun tek sorumlusu da faşist T.C. Devleti olacaktır.

Katliamlar halkımızı yıldıramaz."_

Bu bildirinin bırakılması kafalarda soru işareti bırakmıştır. Zira terör örgütü, gerçekleştirdiği çoğu katliamlarda bildiri bırakma ihtiyacı duymamıştır. Zira Başbağlar köyünü basanların hedefi, 2 Temmuzda meydana gelen Sivas olaylarını ba*hane göstererek ülkede Alevi-Sünni çatışması meydana getirmektir.

VAHŞET

30 erkeğin 27' si hain kurşunlara hedef olup can verirken, 5 ki*şi de evlerinde diri diri yakıldı. Ölenlerin yüzleri tanınmaz haldeydi. Kiminin kafatası parçalanmış , kimisinin de bağırsakları vücudundan dışarı çıkmıştı. Diğer tarafta tutulan kadınlar sabahın olmasıyla er*keklerini aramaya çıktılar. Köyün yüz metre ilerisinde, köyün tüm er*keklerinin parçalanmış vücutlarıyla karşılaştılar.

Başbağlar katliamından 14 saat sonra güvenlik kuvvetleri Başbağlılar köyüne ulaşabildiler. Başbağlar katliamında şehit olan 32 kişi Kemaliye' nin Başpınar nahiyesinde toprağa verildi . Yine aynı gün köyün imamı Adil Torun, Erzincan merkezinde toprağa verildi. Köyde bulunan kadınlar ve çocuklar İstanbul 'daki akrabalarının ya*nına gönderildi. İstanbul' da bulunan Kemaliyeliler, yapılan katliama ve katliam sonrası militanların bıraktıkları bildiriye karşılık aşağıdaki bildiriyi bastırarak İstanbul sokaklarında dağıttılar.

KEMALİYELİ'LERDEN BİLDİRİ: _" Selçukluya beylik merkezi, Osmanlıya 4 Sadrazam, 2 Şeyhü*lislam, 18 Vezir, 20 Meclis-i Mebusan Azası, Cihan harbinde 20 bin şehid, Milli Mücadeleye 15 bin atlı, 4 bin altın, 10 bin şehid, Türkiye Cumhuriyeti'ne bir Başbakan, 5 Bakan, 16 Milletvekili , 30 Paşa, 20 Vali, yüzlerce bilim adamı, binlerce bürokrat, Türk ekonomisine yön veren binlerce işadamı, sanat hayatına ses veren yüzlerce gönül adamı kazandırmış, adını Mustafa Kemal'den emanet almış kültürel dokusu ve doğasıyla dünyanın ilgi odaklarından biri olan Kayı Boyu*nun akrabası ve Çağrı Beyin torunları Kemaliye halkı olarak acımız büyük, yaramız derindir.

Bin yıldır yukarı Fıratın iki yakasında Munzur ve Sarıçiçek yaylaları ortasında yurt tutmuş, Evliya Çelebi'ye göre Anadolu’nun Molteke'ye göre Asya'nın en güzel şehri Eğin'in 10 bini yöresinde, 30 bini başta İstanbul ve Ankara'da olmak üzere birçok kentte yaşa*yan ve 150 yılda Anadolu’da dış destekli beş ayrılıkçı ayaklanmaya vatanın bölünmezliği, ülkenin birliği ve bayrak sevgisiyle set olmuş Kemaliyeli' ler, Munzur yaylasının göğsünde vatanını bekleyen 33 şe*hid verdiler. Türk Milletinin başı sağolsun. Şuursuz, korkak, satılmış terör, Başbağlarda yankılanan ezan sesini de susturduğunu sanıyor. Ama bayrağın, vatanın gönülden savunucusu Kemaliyeli' ler, devlete olan sonsuz güven ve bağlılıkları içinde her türlü yasal mücadeleyi vererek, ne bayrağın inmesine ne ezanın susmasına ne de vatanın kirlenmesine izin vermeyeceklerdir. “Ah ah, 25 yaşında olsaydım. Hükümet de bir tüfek verseydi. Ondan sonra Allah benim canımı alsaydı." Derken gözlerinde sel olmuş yaşlarıyla yüreğinden fışkıran coşkusunu televizyon kameraları önünde "Beni duyun, beni anlayın, gafletten uyanın." dercesine, bir bomba gibi insanlığın gözüne, kula*ğına , gönlüne, zihnine nakşeden Başbağlar’lı Gazi 80'lik İbrahim Da*yı' yi ne yazık ki duymadık, anlayamadık, yazık oldu!

Vilayet olma şansını yitirmemesi için 1938 depremi sonrası 240 km. uzaklıktaki Erzincan'a bağlanan Kemaliye'nin soy kırıma uğrayan, talan edilen ve yok edilen Başbağlar Köyünde Devlet ne ya*zık ki ancak 14 saat sonra katliamı görmek için gelebildi. 30 şehid bir gece vakti Başpınar'da toplu mezara defnedildi. Ne tören, ne nutuk, ne te*selli. Heyhat... Vali ile Kaymakam da “lütfen” olmasaydı darılacaktık hani...

Bir zamanlar Jeostratejik, jeopollitik yapısı nedeniyle hassas bir konumda olan, karayolu bağlantısı olmamasına rağmen bir garip mantıkla 240 km. uzaklıktaki Erzincan'a bağlı kalmaya mahkum edi*len Kemaliye'ye Elazığ 150, Malatya 170, Sivas 370 km. uzaklıkta*dır." Kemaliye il merkezi yapılmalıdır. " demiştik de gülüvermişlerdi. Oy mantığının nelere kadir olduğunu görmek için bu günü mü bekle*mek gerekiyordu...

Hani İstanbul'da 5, Ankara'da 2 milletvekili seçen 250 bin "oyu" nereye koydunuz ? Oda mı yetmedi... Öyle ya ne seçim zamanı, ne düğün, ne dernek. Düğünde, nişanda, kokteylde resepsiyonda boy gösterip basında bir iki okkalı demeç patlatıverdiniz mi işiniz bitmiş oluyor değil mi? Ne oluyoruz, nereye gidiyoruz, kimden çekiniyoruz. Nerede devlet adamları, nerede hükümet, nerede siyasiler, nerede bilim adamları, nerede gazete ve TV’ler, nerede demokrasinin kurumları? Neredesiniz?

Can Mehmetlerimiz, dış destekli terörist eşkıyanın peşinde şehitlerin hakkını ararken, binlerce şüheda kanıyla sulanmış vatan topraklarını canı pahasına bekleyen Doğu ve Güneydoğu insanını eşkıyanın zulmünden kurtarmaya çalışırken, cenazelerini defnetmek, yakınlarını teselli etmek için İstanbul’dan iki uçak kiralayıp Başbağlar'a gelen Kemaliyeli'lerin duygularına ortak olmak için. Bir uçağı da kaldırıp “lütfen” iki saatliğine temaşa için uçamaz mıydınız Kemaliye'ye doğru. Haydi zamanı geçirdiniz diyelim, geç de olsa “gidip bakalım, "Orada bir köy var uzakta, o köy bizim köyümüzdür" diyen Eğinli A. Kutsi TECER'in hemşehrileri ile, Atatürk'ün "Belli ki bu yurttaşlar çok Kemallidir" diyerek adını verdiği Ke*maliye diye bir yer varmış hani, bir görsek” deseniz ne olurdu?_

"Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler."

**Oy BAŞBAĞLAR

Erzincan'dan haber geldi.
Dediler: "kanlı Borasar!"
Gariplere oldu mezar,
Vay yiğidim, vay mazlumum vay!

Oy Başbağlar oy Başbağlar!
Garip anam başın bağlar.
Bana da diyemez belli.
Yağdı üstüne kurşunlar vay!

Yakılmıştı tüm evleri,
Kan doldurdu dereleri.
Söyle bana kanlı testi,
Kim öldürdü bebeleri vay!

Olay idim olayidim,
Delikanlı olayidim.
Elde mavzer, dağ başında,
Zalimleri bulayidim vay!**

grafi
21-03-08, 23:47
arkadaş o kadar korkunç bu yapılanlar.dizide bile tüylerimiz diken diken olmuştu. olayın gerçek olduğunu bilmek ve insanlarımızın bu vahşete maruz kaldıklarını bilmek çok korkunç. buna benzer bir çok olay olmuş geçmişte.
vali recep yazıcıoğlu o şehrin gerçekten köprüsüydü.

korelcez
21-03-08, 23:50
Çok Muhterem Büyüğümüz,Örnek İnsan,Örnek devlet adamı
Rahmetli Recep YAZICIOĞLU,

Cenâb-ı Hak(.C.C.) halka yaptığın güzel hizmetler,güzel muameleler karşısında,elbette vaadinde duracak,sizi inşallah o sonsuz rahmetiyle karşılayacak.

Resûlullah (S.A.V) Ağuşunu açmış Sizi bekliyor olacak.
Çünkü Kâinatın,ezelin,ebedin,cümle canlı ve cansız varlığın yegâne sahibi olan ALLAH(C.C.)

Halktan ve haktan yana olanların,iyilik ve güzellik peşinde olanların,dünya misafirliğini böylece hazırlanarak geçirenlerin,niyetleri hayır olduğu için akıbetlerinin de hayır olacağını, onları sonsuza dek cennetinde ağırlayacağını,bil cümle sevdiği,insan ve mahlukat ile hasretle kavuşacağını,Resûlullah’a ve O’nun sevdiklerine komşu olacağını bizzat kendi kelâmından“yazılı” olarak insanlığın son ilâhi rehberi, Kur’an da vaad ediyor. Hem Resûlullah (A.S.V) buyurmuyorlar mı “şüphesiz dünya haytı bir uyku hali gibidir,ancak öldüğünüzde uyanacaksınız”diye..Evet Sen uyandın..darısı bizlere..

Senin çok sevdiğini bildiğimiz Şairler SultanıNecip Fazıl,hani diyor ya;

Dün,bugün,yarın,siz.biz
Bu yayın içindeyiz,
Onu yüzyıl sayın siz
Ömür oniki saat..

Tüm sevenler kendi oniki saati dolduğunda,uyanacak,seçtiği yola göre sevenleriyle kavuşacak..

Sen hepimiz şahidiz ki işte bu doğru yol üzerinde yürüdün,yürümedin adeta koştun..

Var ise hakkımız helal olsun,kıyam vakti sende bizlere hakkını helal et..
Bizler seninle aynı yoldayız,senin gibi yürümeye çalışıyoruz,koşanlarımızda var
Rab’bimiz layık görürse başka koşanlarımızda çıkacak..Bizler Aziz Vatanımızı
“SİL BAŞTAN” .

İnşallah yenileyeceğiz,habis marazları,adaletsizlikleri,bertaraf edecek,güzelliklerin yoluna raylar döşeyeceğiz ki cümlesiyle bir an önce Aziz Vatana gelsin diye..

Bizler bunları yaparken elbette mevcut marazlar,sistemleri bozulmasın diye direnecek,halkına,memuruna,çalışanına,Senin tespitlerinle “ceberrüt” nazarla bakacaklar.Başarılara imza atılmasına değil,mesai defterindeki imzalara bakacaklar.Yine Senin o güzel tasvirlerinle “baba devletliğinden” vazgeçmeyip “yetişkin çocuğun” dan,yani halkından,memurundan her şey için izin istettiren,icât çıkarma diyen, babası amiri, ilâhı bürokrat,kitabı mevzuat olan,şefkatsiz,hüsnü-niyetsiz,bilgisiz,adaletsiz hasılı,ceberrüt ümmi bir baba edasıyla var olan bu vucûdiyet bir zaman daha önümüze çıkmaya devam edecek.

Ve bu adeta“babaların yönetimi”olan sistem..” aklın yolunun tek oluşunu inkar ederek, halkına dayattığı,adeta bir istibdat yolunda akla hatta hükümete rağmen halkı gütmeye biraz daha direnecek..”Hedeflerini vazgeçilmez merhumların” çizdiği, övgüsü “babanın iltifatı ve ihsanatı,neması”olan,sövgüsü ise “iç düşmanlar”paranoyası ile yine evlatları,kendi öz halkı olan, tamamen beşeri olan bu sistem,nice aydınlık insanlar gibi bizleri söndürmeye çalışacak..Lâkin asla vazgeçmeyeceğiz yıllar yılı içinin boşalmasına göz yumulan manevi ve milli büyük değerleri,Büyük mürşitlerle berabere siz ve sizin gibi mürşid,bilge ve cesur tabiatlı insanların sayesinde yolunda, menbâın dan tekrar dolduracağız. Moral değerleri sıfıra indirilmiş Azizi Milletimizi,bu marazlı sistemden,üstelik”özü” kendi sözde babamızca bile değil başka babalarca ”babamıza”dayatılmış..Anamız “Anadolu’muz” üzerinde kirli emelleri gizleyen,Milleti derin tarih köklerinden koparmaya çalışan, böylesi“bir sistem”le senin de değerli fikirlerinin ışığında mücadele edeceğiz.

Sadece bu sistemle değil bu“sağlıksız sistemin,sağlıklı çalışması” için çalışan onun sadık,en iyimser ifade ile gafil,bürokratları, müfettişleri ile de.. mücadele edeceğiz..

Tıpkı Cumhuriyetimizin kurucusu Aziz Atatürk’ün,o eşsiz hitabesinde vecz ettiği gibi,”memleketin bütün tersanelerine girilmiş,bütün orduları dağıtılmış olabilir..hatta memleketi yönetenler..gaflet ve dalalet içinde olabilir..” dediği,düstur üzere çalışmaya devam edeceğiz.

Sen erken ayrıldın diye maalesef kimileri seviniyor,ardından timsah gözyaşları dökenler,belki ta’ziye döktürenler olacak..olsun..”güzellik bulaşıcıdır”belki onlara da samimiyet bulaşır.

Memlekete yaklaşan adaletin ışığı,kalkınmanın sesleri,bereketlenecek tarımın
ihtişamı,güzelleşen kentler-köyler,kısalan ve hızlanan büyük ulaşım ağı..şefkati ve adaleti gibi basireti ve teknolojisi ile dostlara ümit,zalimlere ise kabus olacak bir ilim ve irfan ordusunun yaklaşan sesleri hırsızları,hortumcuları,şakileri korkuturken,belki o bazı gafiller utanır ve yüzlerini ışığa dönerler.

İşte bu derin ve samimi hislerle seni uğurluyoruz.
Bizler seninle gittiğin yerde de, tüm sevdiklerimizle birlikte,Orada da birlikte olabilme arzusunda olan sevenleriniz, Ama bu erken vedâ bizi çok şaşırttı,çok üzdü,tabi ki en çok muhterem aileni ve dostlarını daha çok üzdü.. Ama bütünüyle Türk halkını,ve en önemlisi Türk halkının “sistemi değiştirsin”diye görevlendirdiği, ve her gün daha da artan bir teveccüh ile yoğun bir şekilde çalışan,sabık dönemde,kendisine verilen üç buçuk yıllık “merkeze hapis cezasından” kurtaran, umulan yer olmasa dahi halkına kavuşturan iktidarın TBMM Başkanı, Başbakanı,Başbakan Yardımcıları,hasılı tüm seçilmişleri de çok üzüldü..onlarında yoğun öz eleştiriler içinde olduğunu biliyoruz ve sebebi olduğun böylesine, devlet –millet bütünlüğünden,yakınlığından da o kadar ümitleniyoruz bilemezsin...

Geçmişte ümidimizi bozan tek hadise Senin gibi insanların hak ettikleri asıl yerde bulunmamalarıydı..niçin.nasıl..hala anlayamadık,Denizli’nin kederli halkı belki sitem edecekler bize ama..biz inanıyoruz ki “İstanbul nasıl olursa Türkiye öyle olur,Türkiye nasıl olursa,afâkı öyle olur” herhalde çok pişmandırlar,zaten mahcubiyetleri de yüzlerine aksetmişti..İnanıyoruz ki mühim insanları iyi araştırırlar,mühim kararlardan bir daha”vazgeçmez,ertelemez ve üşenmezler”
Evet..Allah yolunun asırlarca boyu müdafisi olan Aziz Milletimizin,susmuş,
”Derin devletli derin sükutlu” Milletimizin billûr hezeyanı,isyanlı sükûtu olan..

..Çok Sevgili,Çok Muhterem Vâlisi
Recep YAZICIOĞLU

Şüheda kanları ile yoğrulmuş Cennet Vatanın,”İstanbul kadar güzel evladı”
Diyoruz ki..doyamadık,doyamadık sana,unutamayacağız seni,

UNUTMAK MI?
“Unutmayacak,
Müminler sana duâyı
Unutmayacak,
O mütebessim,o cesur simâyı
Unutmayın,
Sakın şühedaya bizden selamı
Kavuşmak o en son bahara
Zaten olur mu hiç sevenlerin vedası”
Ve unutmayın
Her eylül ve her yağmur üstümüze yağmayı
Her açan güneşte,şühedalarla, bize bakmayı
Ve Her dolunayla “bürokkurtları” korkutmayı

-------------------------------------------------------------------------------

Kamuoyu, Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu'nu renkli kişiliği ve ilginç söylemleriyle tanıdı. Daha önce iki kez karşılaştığı trafik canavarına yenik düşmeyen valinin, Azrail'e yenik düşeceğine kimse inanmak istemedi. Ancak 2 Eylül'den bu yana Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nde 'yaşam destek ünitesine' bağlı olarak yaşatılan Yazıcıoğlu, beyin ölümünün gerçekleşmesinden dört gün sonra vefat etti. Önceki gün organ yetmezliği başlayan valinin vücut fonksiyonları dün saat 10.00'da tamamen durdu.

Kalp yetmezliği

Acı haberi kamuoyuna Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu duyurdu. Tümer Çorapçıoğlu 'Birden fazla organ yetmezliği olacağını bekliyorduk. Kendisi kalp yetmezliği yüzünden vefat etti. Çok değerli bir devlet adamının arkasından çok fazla söz söylemek doktorlara düşmez' diye konuştu. Çorapçıoğlu organ bağışıyla ilgili sorulara ise 'Bu sorunuz artık tıbben mümkün değil' cevabını verdi.

Hastaneye siyasetçi akını

Recep Yazıcıoğlu'nun ölüm haberinin ardından eşi Meryem Yazıcıoğlu, kızları Rüveyda Durmaz, Necla Yuvi ile oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu hastaneye geldi. Güçlükle ayakta duran AKP Ankara Milletvekili Sait Yazıcıoğlu, gözyaşlarına hakim olamadı.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Haşim Kılıç, Ankara Valisi Yahya Gür başsağlığı için hastaneye ilk gelen isimler arasında yer aldı. Valinin eşi ve çocukları öğleden sonra Yazıcıoğlu'nun makam aracıyla hastaneden ayrılırken, cenazenin Adli Tıp morguna götürülmeyeceği, savcının buraya gelerek inceleme yapacağı bildirildi. Bu arada Başbakan Tayyip Erdoğan da eşi Emine Erdoğan ile birlikte Vali Yazıcıoğlu'nun ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu. (ANKARA)

--------------------------------------------------------------------------------

Anı defteri doldu taştı

Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu'nun ölüm haberi kenti yasa boğdu. Son ana kadar umutlarını koruyan halk, Ankara'dan gelen acı haberle yıkıldı.

Denizli Valiliği'nin önünde toplanan yüzlerce kişi, kazadan sonra girişe konulan anı defterine duygularını yazmak için uzun kuyruklar oluşturdu. 200 sayfalık anı defteri dolunca, yerine yeni defter getirildi. Taziye defterine yazan vatandaşlardan bazıları duygularını şöyle ifade etti:

'Böyle zıpkın gibi bir Valiyi Denizli bir daha zor bulur, Bir gün 'bir Vali devleti, bürokrasiyi eleştirecek' deselerdi, 'olumsuzluklarını ortaya koyacak' deselerdi buna inanmazdım, Halkın ve hakkın valisiydi ve adam gibi adamdı. Geç buluştuk, erken ayrıldık....''

Yazıcıoğlu'nun Ankara'ya gidecekken son anda vazgeçtiği makam aracı Opel Omega'yı valiliğe getiren şoförü Ramazan Hız, gözyaşları içinde 'Keşke beraber gitseydik' diyebildi. Odacı Kadir Kızılhan, yazdığı şiiri okurken ağladı. Denizli Belediye Başkanı Ali Aygören ise 'Vali milletin, halkın valisiydi ve cesaret abidesiydi. Denizli öksüz kaldı. Geç kavuştuk. Erken ayrıldık. Umarım cennette onunla buluşuruz' diye konuştu. Denizli ile kardeş şehir olan Tokat'ın Belediye Başkanı Nizamettin Aydın da kente geldi. Aydın, 'Kendi valimiz ölmüş kadar üzüldük. Tokat'ta görev yaparken gösterdiği ışık, bize her zaman yol olacak' dedi.

Sebahattin ALP / DENİZLİ

--------------------------------------------------------------------------------

Babasının yanına gömülecek

Birbirinden ilginç görüşleri ve uygulamalarıyla her zaman ön planda olmayı seven Recep Yazıcıoğlu için çifte tören düzenlenecek.

Vali için önce İçişleri Bakanlığı önünde bir tören gerçekleşecek. Cenaze buradan Kocatepe Camii'ne götürülecek. Camide öğle namazını müteakip cenaze namazı kılınacak. Yazıcıoğlu'nun naaşı daha sonra Genelkurmay'ın tahsis ettiği askeri uçakla Denizli'ye götürülecek. Vilayet önündeki törenin ardından Yazıcıoğlu'nun cenazesi defnedilmek üzere Aydın'ın Söke İlçesi'ne doğru yola çıkarılacak. 'Süper Vali', Asri Mezarlık'ta babası Mustafa Yazıcıoğlu'nun yanında toprağa verilecek.

Annesi bilmiyor

Yazıcıoğlu'nun ölüm haberi ailesinin bulunduğu Söke'de de büyük üzüntüye neden oldu. Cenaze töreni için bilgi almak isteyenlerin araması sonucu Söke Kaymakamlığı'nın telefon santralı kilitlendi. Yazıcıoğlu'nun ölümü, Söke'de yaşayan annesi Fatma Yazıcıoğlu'ndan gizlendi. Valinin doktor kardeşi Selma Özcan, 'Anneme hala acı gerçeği söyleyemedik. Ankara'ya gitmek ve yaralı olduğunu söylediğimiz ağabeyimi görmek istiyor. Biz de yaşlı olmasından dolayı yolu kaldırmayacağını söylüyoruz' diye konuştu.

Doğu Anadolu'nun imajını değiştirdi

Her fırsatta bürokratik, elitist ve merkeziyetçi sistemi eleştiren Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu, hayatı boyunca sağlıklı yaşamla ilgili bir dizi uygulamalar yaptı. 'kolalı içeceklere, sigaraya, alkole hayır; süt, ayran içelim, kepekli ekmek yiyelim' kampanyaları başlatan Yazıcıoğlu, rafting gibi doğa sporlarıyla Doğu Anadolu'nun imajını değiştirmeye çalıştı. Renkli vali, bu yöntemle terörle psikolojik mücadele etti. 1948 Trabzon doğumlu Yazıcıoğlu'nun Erzincan Kemaliye Başpınar köprüsünün yapımına ilişkin çalışmaları, Ayşe Kulin'in 'Köprü' romanına konu oldu. 3,5 yıl Merkez Valisi olarak da görev yapan ve 30 Ocak 2003 tarihli Kararname ile Denizli Valisi olarak atanan Vali Recep Yazıcıoğlu, evli ve 3 çocuk babasıydı.

E_B_R_U_"Lİ
22-03-08, 00:09
korelcez, çok sağol bilgiler için.işte bu dizinin sevilmesi için bi neden daha.yani bi de bunu yaptığı için tepki alıyor.rahmetli valimizin oğlu da tepki göstermiş,babamın hayatını yanlış anlatıyolar,biz ordayken böyle terör olayalrı olmuyo falan.e orda olmuyo,Türkiye'de olmuyo bu olaylar.yani yer ve mekana takılarak anlatılmak isteneni kaçırıyolar

bordomavili
22-03-08, 13:07
arakadaşlar bence abdülün devlet hastanesidne yatmasında sorun yok...Ama karargahta ki hastanede de yatabilir...Ama madem aslı abdül diyoruz..Kabul edelim hastane de yatmasını

E_B_R_U_"Lİ
22-03-08, 13:11
arakadaşlar bence abdülün devlet hastanesidne yatmasında sorun yok...Ama karargahta ki hastanede de yatabilir...Ama madem aslı abdül diyoruz..Kabul edelim hastane de yatmasını

ben devlet hastahanesinde yatar diyorum.çünkü aslıyla abdülün olayları aynı anda oldu,bu kadar tesedüf olmaz dizide.yani dizideki aşkları önceden kestirebiliyosun,iki kişinin bi sahnesi oldu mu;tamam bunlar aşık olacak diyosun iki bölüm sonra oluyolar.bakalım abdül&aslı olursa vali bu işe ne diyecek

bordomavili
22-03-08, 13:17
ben devlet hastahanesinde yatar diyorum.çünkü aslıyla abdülün olayları aynı anda oldu,bu kadar tesedüf olmaz dizide.yani dizideki aşkları önceden kestirebiliyosun,iki kişinin bi sahnesi oldu mu;tamam bunlar aşık olacak diyosun iki bölüm sonra oluyolar.bakalım abdül&aslı olursa vali bu işe ne diyecek

eğer askerler ali marufu öldürüse seve seve veriri kızını bence...Ama olsun yane..Abdül bu bölüm çok acı çekecek...Mutluluğu hak ediyor..Merte ben bayan subayı daha çok yakıştırıyorum..

E_B_R_U_"Lİ
22-03-08, 13:28
eğer askerler ali marufu öldürüse seve seve veriri kızını bence...Ama olsun yane..Abdül bu bölüm çok acı çekecek...Mutluluğu hak ediyor..Merte ben bayan subayı daha çok yakıştırıyorum..

ayy onlar aliyi öldürsünler ben veririm kızımı.abdülün rolü de artar bu aşkla,aslında güzel olur ya:img-in_lomerte de bi bayan subay bulduk mu dokunmayın dizimize

bordomavili
22-03-08, 13:31
zaten..Korelimizi kaptırdık..Hocaya...Mertimizi verelim subaya..Abdülümüzde Aslı da allah çifte düğün yapsak:D:DAbdülü galiba öldürmeyecekler...Senaristler duydu galiba sesimizi

korelcez
22-03-08, 14:03
STAR'daki Köprü dizisi, yıllardır ağzımızda geveleyip, durduğumuz "terör belası ancak bölgeye devlet hizmeti ve dolayısıyla ekonomik refah götürüldüğü zaman sona erer" tezini destekleyici bir anlatımı benimsiyor. Bir Vali'nin "Gidemediğimiz yer bizim değildir" sloganıyla başlattığı köprü çalışması merkez alınarak, terörün tüm dehşetine rağmen "bölge insanını kazanmanın" yolu, yordamı anlatılmaya çalışılıyor. Slogan da güzel, yaklaşım da...

evetarkadaşlar buraya kadar çok güzel yorumlar doğruları söylemiş sabah gazatesi yazarı yüksel aktuğ çok güzel sosyal mesajlar veriyor köprü adlı dizimiz fakat hiç bir gazate köprüyü öven bir yorum görmedim yinede iyi yorumlamış geçen günde tendülek dağında yaşanmışbir olayı eleştirmişti sayın yazar ben diyorum ki gerçeklerin üstüne gidilmeli kapatarak olmaz böylece o şehitlerimizi nasıl kaybettiğimizi ve terör örgütü mensuplarının ne kadar cani olduğunu anlamış olduk oysaki türk askeri yaralı teröriste bile yardım elini uzatıyor

Ancak, dizideki bazı "insanüstü" olaylar inandırıcılığı azaltıyor. Örneğin; haftalar önce Mühendis Tekin'in nişanlısı Leyla, arazide mayına basmış ve kurtulmuştu. Leyla'nın tüm uzuvları yerli yerinde kalırken, bu büyük patlama onda hiçbir fiziki arıza da bırakmamıştı. Son bölümde bu kez Vali'nin kızı, fabrikaya konulan en az bir kiloluk C 4 patlayıcıyı dışarı çıkartmak isterken patlama oldu. Sanırım Vali'nin kızı da mucizevi bir şekilde kurtulacak ve bir-iki hafta sonra güle oynaya yaşamına devam edecek. Keşke insanları hayata bağlayan "köprü", dizilerdeki kadar sağlam olsa...

birazdoğru söylesede yazara fazla katılmıyorum bu olaylar her dizide oluyor özellikle k.vadisinde oluyor ama kimse bunu yazmıyor kapatıyor..mlasef bu yazıda köprü dizisinin - yönden tanıtımı yapılmış bana göre
senaristler olmıyacak kişileri kurtarıyor yada bombaya gönderiyor bana göre madem erdal diziden çıkacaktı neden elektrik kesildiğinde erdal orda değildi bunu sormak isterim .gerçi erdalın dizden çıkması taraftarı değilim ama bu hafta çıkacak büyük ihtimal

korelcez
22-03-08, 14:15

olabilir güzel düşünce ama bu senaristlerin ne yaapcağı belli olmuyor arka sokları o kadar güzel yazar senaristin kardeşi biraz kardeşini örnek alsa iyi olacak:img-hyste

ama ali maruf daha 6-7 bölüm ölmez yada yakalanmaz sıkıldım artık maruftan başka kötü adam gelsin
hem bana göre aslıyla ayağında vurulan asker abdül olmaz koskoca valinin kızı eskiden hudainin oğlu vardı ilk bölümlerde aslıyla takılıyodu ama uygun değillerdi

aycan90
22-03-08, 15:31
ne bu yaa..dizidekileri hep birileriyle everdik:P

bende aslıyla&abdülü birbirine yakıştırıyordum..olursa güzel olur..valininde tepkisini merak ediyorum..

Merte kimse kalmadı..belki dediğiniz gibi diziye bayan subay girerse olur ama gelmezse dizide ona kimi alsak:)

grafi
22-03-08, 16:54
abdül lü yaşattık ama erdal gidiyo elden.:icon_whis
merte, nevini uygun gördünüz. abdül ile aslı süpersiniz .mert ve nevin o kadar iyi olmaz gibime geliyo. yapım şerketine yazın siz bunları dizinin sonu mutlu mesut biter.
arkadaşlar az kaldı ya haziranda bitiyo 16 sı gibi bitiyo tekrarlarla haziran sonunu bulur.
çok güzel bir aileyiz biz

korelcez
22-03-08, 17:19
abdül lü yaşattık ama erdal gidiyo elden.:icon_whis
merte, nevini uygun gördünüz. abdül ile aslı süpersiniz .mert ve nevin o kadar iyi olmaz gibime geliyo. yapım şerketine yazın siz bunları dizinin sonu mutlu mesut biter.
arkadaşlar az kaldı ya haziranda bitiyo 16 sı gibi bitiyo tekrarlarla haziran sonunu bulur.
çok güzel bir aileyiz biz

peki deli tuncay kiminle evlenecek deli tuncayda diziden çıkacak galiba

valinin karısı ne demişti valiye böyle giderse tek başına geçersin o köprüden demişti gerçek olcak dediği nerdeyse :img-hyste

deli tuncay zuhal olcayın dizinde oynayacak bu arada

grafi
22-03-08, 17:29
peki deli tuncay kiminle evlenecek deli tuncayda diziden çıkacak galiba

valinin karısı ne demişti valiye böyle giderse tek başına geçersin o köprüden demişti gerçek olcak dediği nerdeyse :img-hyste

deli tuncay zuhal olcayın dizinde oynayacak bu arada

bir de o var dimi. valimiz
herkesi evlendiriyo, nişanlıyo ama kendi tek kalacak.:img-hyste:img-wink: bilmiyorum ama ortalarda görünmediğine göre kesin bir projede olur sanırım.
nurşene katılıyorum mert, ali marufu yakalasın bence seve seve aslı ve merti evlendirir. valimiz dizinin başından beri merti çok seviyo:img-wink:

E_B_R_U_"Lİ
22-03-08, 17:32
dizide bi sürü bekar var siz bi de valyi bekar bırakacaksınız.ama fragmanda sarılıyolardı,barışırlar inşallah.ama o laflar da çok ağırdı ama ana yüreği işte...

iklimmm
22-03-08, 17:37
zafer,mert,deli tuncay,levent:img-blush:img-blush,abdül,veysel daha evlenmemiş varmı dizide
zafer:kim olsun zafere
mert:aslı olur
deli tuncay:kim olsun
levent:anladınız siz onu
abdül:evde kalır şirinler die die,
veysel:oda kalsın evlenmesin,tek o eksikti

grafi
22-03-08, 17:42
evet onlarda var dimi. veysel bekar sayılmaz esin döner dizinin sonunda.
iyi bir fikirdeğil ama mert ve ölen kutay öğretmenin eşine ne dersiniz. gerçi veysel son bölümde ona baa bir ilgi gösterdi(nede olsa gerçek eşi.)
ya arkdaşlar çöp çatan olduk farkında mısınız?

iklimmm
22-03-08, 17:47
iyi bir fikirdeğil ama mert ve ölen kutay öğretmenin eşine ne dersiniz. gerçi veysel son bölümde ona baa bir ilgi gösterdi(nede olsa gerçek eşi.)

öğretmen olmaz kadın kutayı çok seviordu hem saçma olur
veysel kalsın abbülde evlenmez :img-hyste:img-hyste:img-hyste
abdül ve veysel dimi ama eksik kalsın tek onlar eksikti evlenmekte
senaristler sayesinde hep dimi ama evlendirme çalışıoruz,çöpçatanız gerçekten

E_B_R_U_"Lİ
22-03-08, 17:56

:img-hyste:img-hyste

fark ettim.ben 43.bölümden sonra gözdenin yaralarını mert sara falan diye düşünmüştüm ama o kocasıan çok aşık,bi de nişan sahnesinde veyselle bi sahnleri vardı ama veyselin esini var.yani bi de çocuk ortada bırakamz heralde onları.aslı?abdül süper olur,merte nurşen bulucak bi bayan subay.müdür zaten buldu bi zafer kaldı güvenlik güçlerinde o nevini alsın.deli tuncaya kız gerekmez,o valiye çok iyi ikililer

bordomavili
22-03-08, 18:13
allah allah..Valla biz bir şirket kuralım....Köprü Çöp çatanlık merkezi..SAdece Dizilere hizmet versin..Her dizide bulduğumuz bekarları bir birlerine yazalım..Süper olur:D

bordomavili
22-03-08, 18:32
ben kalem işleri müdürü olruum:D:D...çok güzel seneryo yazarım:D:D..Şaka maka..Nevin gerçekten olmaz..Mert kalıplı biri..Ama nevin sıska yane ne bielyim..Olmaz işte..Merte güzel bir bayan subay olsun istiyorum...

KARAMAY
22-03-08, 19:20
Maşallah Maşallah... :) :)

Herkese birini bulduk... herkesin başını bağladık...

Bu arada herkese yeniden Merhaba ... Uzun bir aradan sonra yine burdayım ...

Efendim bölüm yorumları için çok geç oldu ... Zaten bölümüde doğru düzgün izleyemedim bölük pörçük...

Ama Akının Nişanı bırakmak zorunda kaldığındaki Elmasın yüzündeki hayal kırıklığı ve korku....

Akının o rehber bozuntusuna seni o kuytuya gömerim demesini

Valinin dellenip Tekine saldırmasını

Ve ufaklığın Melek'e başkaldırıp babama katil muamelesi yapma değişi unutulacak gibi değil....

Yeni bölüm fragmanı geldimi haberim yok... ama özet gelmiş... Yine bi dolu olay var ...
Ama en önemlisi bence umarım Erdalın başına bişey gelmez...
Erdal bu diziye renk katıyor.. onsuz sahnelerin çekilebileceğini sanmıyorum

Umarım bizi Erdal dan , Elmas ve Erdal'ın atışmalarından mahrum bırakmazlar.

realist s.
22-03-08, 23:00
haziranda sona ercekmiş sanırım of bitmesin ya:(bu arada gecen haftaki bölüm süperdi zeybek le abdül zaten off:)

gözü kara
22-03-08, 23:19
haziranda sona ercekmiş sanırım of bitmesin ya:(bu arada gecen haftaki bölüm süperdi zeybek le abdül zaten off:)

malasef ya,keşke bitmese.böyle bi kadroyu böyle bi senaryoyu bi daha nerde bulup izleyeceğiz.ahh ahh 12 bölüm falan kaldı

Hirotaro
23-03-08, 00:15
Bu bölümün kahramanları da hiç şüphesiz Aslı Yazıcı,onca kişinin hayatını kurtarmak için kendi hayatını hiçe saydı.Aynı babası Faruk Yazıcı gibi.

Şunu da söylemek isterim ki "Merhum Sn.Recep Yazıcıoğlu" nun da ruhu şad olsun.Süper Vali ünvanını kolay kolay hiç bir valiye vermezlerdi.

gözü kara
23-03-08, 12:41
arkadaşlar aslı iyileşebilecek mi acaba.fragmanın sonunda gözünü açıyor sonra kapatıyor sonrada doktorlar geliyor.
abdül'ünde öleceğini sanmıyorum çünkü;bordolar kim bilir kaç kere operasyonlara katılmıştır.mutlaka ki vurulan olabilir ama kendi tedavilerini kendileri yapabiliyorlar diye biliyorum.yoksa diğer askerlerden hiçbir farkı kalmazlar.bu yüzden kan kaybından falan ölmesi çok saçma olur gibi geliyor bana.

korelcez
23-03-08, 13:08
arkadaşlar aslı iyileşebilecek mi acaba.fragmanın sonunda gözünü açıyor sonra kapatıyor sonrada doktorlar geliyor.
abdül'ünde öleceğini sanmıyorum çünkü;bordolar kim bilir kaç kere operasyonlara katılmıştır.mutlaka ki vurulan olabilir ama kendi tedavilerini kendileri yapabiliyorlar diye biliyorum.yoksa diğer askerlerden hiçbir farkı kalmazlar.bu yüzden kan kaybından falan ölmesi çok saçma olur gibi geliyor bana.
eher ölürse çok saçma kere saçma olur diğer askerlerden farkları olsun zaten şu konuyu anlamadım

şalterleri kaldırmaya neden erdal değilde aslı gitti bence erdal gitmeliydi madem diziden çıkaçak o gitmeliydi

gözü kara
23-03-08, 13:11
eher ölürse çok saçma kere saçma olur diğer askerlerden farkları olsun zaten şu konuyu anlamadım

şalterleri kaldırmaya neden erdal değilde aslı gitti bence erdal gitmeliydi madem diziden çıkaçak o gitmeliydi

haklısın bir farkları olmalı,akın geçen bölüm demişti "zor basit kalır imkansız zaman alır"bunu diyen asker o yaradan ölmez.

aslının gitmesi senorya gereği erdal gitse bu kadar millet ayağa kalkmaz,erdal onca şey yaşadı bari yanında bomba patlamasın:img-wink:

E_B_R_U_"Lİ
23-03-08, 13:52
Bu bölümün kahramanları da hiç şüphesiz Aslı Yazıcı,onca kişinin hayatını kurtarmak için kendi hayatını hiçe saydı.Aynı babası Faruk Yazıcı gibi.

Şunu da söylemek isterim ki "Merhum Sn.Recep Yazıcıoğlu" nun da ruhu şad olsun.Süper Vali ünvanını kolay kolay hiç bir valiye vermezlerdi.

evet kolay kolay verilmez o ünvan.aslı da babasına çekmiş,bi de şey var o anki panikle alıp çıkmıştır.ama her yiğidin harcı değil o bombayı alıp çıkmak.

korelcez(ismin ne arkadaşım senin),haklısın bi farkları olmalı,bu fark da abdülü yaşatmalı

sudeniz
23-03-08, 15:45
arkadaşlar bu bölüm yine çok heyecanlı olacak anlaşılan aslı gözlerini açıyordu valimiz ve melek ablamız barışıyor anladığım kadarıyla valinin o hali beni çok üzdü abdül bu bölüm en çok o acı çekecek galiba kurşunu çıkarmaya karar verdi yüzbaşı dağ başında umarım herşey yolunda gider ve dönerler çünkü ali maruf dönüş yolu için akınlara tuzak kurmuştur mutlaka birde o bombacı okul servisini kaçırmış galiba orası tamamda elindedeel bombası vardı ama mert onun o araç onun tepesinde ne işi vardı bir tek onu anlamadım nasıl çıktı onuda merak ettim
birde özet onun sonunda erdal ilgili bir yazı avrdı hiç birşey anlamadım bir yere mi gidecek kendinemi bir şey yapacak ya ben yabansız bir bölüm izlemek istemiyorum onu zaten çok seviyorum ben o senaristin yerinde olsam sahnaz onu geri getirir erdalı mutlu ederdim dizinin bitmesine şurada 10 bölüm kaldı zaten çıkmasın ya nereye gidiyor daha köprü bitmedi

vatan45
23-03-08, 15:52
arkadaşlar bu bölüm yine çok heyecanlı olacak anlaşılan aslı gözlerini açıyordu valimiz ve melek ablamız barışıyor anladığım kadarıyla valinin o hali beni çok üzdü abdül bu bölüm en çok o acı çekecek galiba kurşunu çıkarmaya karar verdi yüzbaşı dağ başında umarım herşey yolunda gider ve dönerler çünkü ali maruf dönüş yolu için akınlara tuzak kurmuştur mutlaka birde o bombacı okul servisini kaçırmış galiba orası tamamda elindedeel bombası vardı ama mert onun o araç onun tepesinde ne işi vardı bir tek onu anlamadım nasıl çıktı onuda merak ettim
birde özet onun sonunda erdal ilgili bir yazı avrdı hiç birşey anlamadım bir yere mi gidecek kendinemi bir şey yapacak ya ben yabansız bir bölüm izlemek istemiyorum onu zaten çok seviyorum ben o senaristin yerinde olsam sahnaz onu geri getirir erdalı mutlu ederdim dizinin bitmesine şurada 10 bölüm kaldı zaten çıkmasın ya nereye gidiyor daha köprü bitmediuzun bi aradan sonya yorum yazıyorum ilerlemişiz baya ama bana az tabi....

erdal ölüyormuş galiba yada dziiden çıkıyormş çıkmasın ya abdül çıkmasın derken erdal çıkacak galiba alt yazı geçiyo startvde diyo işte erdal sonsuzluğa doğru gidebilir falan filan yazıyo çıkacak galiba diziden

vatan45
24-03-08, 09:14
yaw arkadaşlar bişey dikkatimi çekti bizim buraya yazdığımız yazılar sadace 2 arşivmiydi ?

bu sezon 3, arşive geşmiştik ama galiba teknik sorunlar yüzünden bir arşiv daha gitmiş bu sezon yazdığım mesaj konusu aklıma gelmişti onu ararken rastladım..

galiba 1, sezonunda tümü gitmiiş ben geçen sene yoktum çünkü

_BeRFiN_
25-03-08, 15:44
dün yine güzel bi bölümdü aklımda bi sürü yorum vardı ama siteye giremedim bitürlü

dizi sonunda aslı gözlerini açtısevindirici bi durum

tuncayı göremedik yav ben tuncayın hastaneye gelmesini bekledim ama olmadı

özel timimiz bi geri dönseydi hayırla zahiyat vermeden abdül umarım iyileşir akının abdülün bacagına bıçak daglaması sahnesine içim bi tuhaf oldu

tekin mükemmeldi çok seviyorum ya tekini

merti unutmayalım çok başarılıydı çocukları o pisliğin elinden alırken

ali marufa sinir oldum zevzek midir zeybek midir derken :@ bide eskiden kırmızı başlıklı kızlar derlerdi uyuz

*Esra_Yalın*
25-03-08, 18:52
dün yine heyecanlı bir bölümdü
Aslı sonunda gözlerini açtı...umarım iyileşir
Abdülün durumu en son pek iyi değildi dönsünler artık yaaa...Zeybek yüzbşımız yarın döneceğz sık dişini dedi ama pis teröristler yine pusu kuracaklar hep o Ali Maruf haber verdi o pisliklere ya :( inşallah orada bişey olmaz onlarınn daha çok adamı var bizde çok eksik var...Mert ne güzl bizim girme olasılığımz dedi Komutanları asla dedi(gıcık ya gitsinler yardım etsnler işte)Bir de Mertin o pislik adamı yakalama sahnesi süperdiiiiiiiiii...nsl çıktı arabanın üstüne,nasıl devrdi onu...bir de orada bi kız vardı çok şekerdi ay bittim ona ya...umarım bi daha görürüm şker şeyi
Valimiz ve Melek hanımın sahneleri çok güzel ve bi okadar da duygsaldı :icon_sorr
Tekin e gelince seviyormm bu adamı ya süperdi hatta süper ötesiydi dünkü bölümde...o adamı nasıl dövdü öyleeee...polislerde aa yapmasana fln diyorlar ve bişey yapmıyorlar ya orda bi kere daha yerlerdeydim :img-hyste akşamn o saatinde beni yıkıp geçtiler resmen.Sonra komiser ile hastaneye gelmeleri orada didişmeleri de ayrı bişeydi.
Berfinin dedği gibi Deli Tuncayyy gelsin...onsuz dizi olmuyor yav :)

aycan90
25-03-08, 21:49
akşamki bölüm süperdi..Özellikle mertin nasıl arabanın üstüne çıktığını merak ediyordum..gördüm..

öksüzüde gördük gerçi nişanada getirselerdi öksüzü iyi olurdu ama olsun.
bu arada deli tuncayı nasıl nişana çağırmazlar..kambersiz düğün deli tuncaysız nişanmı olurmuş:P:);)

aslı bu bölümde değilde haftaya gözlerini açsa daha iyi olurdu..

maç yakın..akın ve özel timi geldiği zaman maçımız var..kim yenecek acaba...

gözü kara
26-03-08, 11:45
hele şükür siteye girebildim.pazartesi günkü bölüm gene süperdi.
mert bu bölüm süperdi servis aracına arkadan atlaması hele adamı yakaladıktan sonra yerden yere vurması harikaydı.
tekin zaten süper adama dalışı zaferin tekinin adama dalarken ki sözleri çok komikti:img-hyste
ali marufla ethemim konuşmasında alimarufun beyto hakkında konuşup etheminde verdiği cevap:img-hyste
bordolarda kaç gündür sınıra varamadılar.yeni bölümde örgüt mensuplarıyla çatışacaklar gibi.
aslının bölümün sonunda gözlerini açması sevindirdi.

zulıs
26-03-08, 12:22
hele şükür siteye girebildim.pazartesi günkü bölüm gene süperdi.
mert bu bölüm süperdi servis aracına arkadan atlaması hele adamı yakaladıktan sonra yerden yere vurması harikaydı.
tekin zaten süper adama dalışı zaferin tekinin adama dalarken ki sözleri çok komikti
ali marufla ethemim konuşmasında alimarufun beyto hakkında konuşup etheminde verdiği cevap
bordolarda kaç gündür sınıra varamadılar.yeni bölümde örgüt mensuplarıyla çatışacaklar gibi.
aslının bölümün sonunda gözlerini açması sevindirdi.

sana katılıyorum arkadaşım mert süperdi bu bölümde yüzbaşı ve ekibi de öyle:img-wink:
zafer ve levent müdür de süperdi
ya bu bölümde herkes mükemmeldi ya:happy0064

gelelim bölüm yorumuna dün giremedim bugun hemen yazayım dedim

öncelikle aslı dan başlayayım geçen hafta da süperdi bombayı alıp ordan çıkması herkesi kurtarması
valimizin üzgün hali beni de çok üzdü ya ben burdayım onu bırak demesi
aslıyı beklerken herkesin birbirine tutunmaya çalışması çok etkileyiciydi
melek de çok üzgündü ve bazen faruk a yüklense de ikisi birbirinden kuvvet aldı bu güzeldi ve aslı gözlerini açtı :happy0064 herkesin yoğun bakımın pencesine gittiği sahne süperdi özellikle orda valinin kızına baktığı sahne:img-yes:

zafer ve polisler iyi iş çıkardılar ve de mert üsteğmen ya o nasıl arabanın üstüne çıkmaktır kardeşim süperdi ya helal olsun :happy0064 bi de adamı tuttuğu gibi yere atması süperdi ya

tekine ben ne diyim ya kereme veriği cevapta koptum ben ya elimi bile sürmedim kafa atma hareketi göstererek cevap verdi seni kafamda öldürürüm:img-hyste:img-hyste süperdi ya

ve panterler tek kelimeyle süperdiler abdul iyi dayandı biraz daha dayansa iyi olur yüzbaşının abdule ve askerlere verdiği moral çok güzeldi ya
abdul beni bırakın dedi
yüzbaşı ben kimim ha aydınlı zeybek!! helal sana aydınlı zeybek:happy0064
bizim askerimiz böyledir iste yaralı askerini bırakmaz :img-yes:

valinin önceden üzgün ama sonradan kararlı tavrı çok etkileyiciydi ya tebrikler erdal beşikçioğlu
ve de tüm oyuncular :happy0064

adamın yakalanması güzeldi bi de şu ali maruf yakalansaydı ya bu adamın kaç canı var kardeşim yeter yahu

erdalın olayını bu bölümde vermediler acaba neler olacak?

köprü fabrikasını sesini yeniden duymak çok güzel
köprünün yaralı kahramanları iyi dayandı aslı gözlerini açtı iyiye gider şimdi sıra abdulde hadi abdul biraz daha dayan:img-wink:
şimdilik bu kadar arkadaşlar eminim benim yazamadığım sahnelerin hepsini siz yazmışsınızdır zamanım olmadığı için okuyamıyorum sadece yorum yazıp çıkıyorum ama ilk firsatta okuyamadıklarım baştan sona okuyacağım:img-yes:

E_B_R_U_"Lİ
26-03-08, 12:34
AYDINLI ZEYBEK geri döndü:happy0064:happy0064 ama mektup sahnesi olmasa daha iyi olurdu.bordolar süperdi ya bu bölüm.yüzbaşı abdülün bacağını oydu resmen,çok kötü oldum o sahnede.ama bordoların en azından kanı durdurmaları gerekirdi.abdülün gülle olayı da güzelmiş.

ama mert bordolardan daha iyiydi bu bölüm.arabaya atlayışı süperdi.ben adam nsıl duymadı çıkışını diye düşündüm ama araba çok gürültülü çalışıyodu zaten dedim.adamı hırpalaması süperdi.merti son bölümlerde kahraman yapmaya başladılar,daha güzel oldu.

vali,melek,leyla üçü de hastanede yaşadılar bu bölüm.valinin daüın başaındaki hali çok etkileyiciydi.ve son sahne,fonda çalan müzik çok hoştu,sahnde hoştu.

tekin,mermer herif ya adamda nasıl bi kafa var ya.o sahne süperdi.ama orda tekinden çok zaferle onur süperdi;

Zafer:aa hiç bi mühendise yakışıyo mu bu onurcum?
Onur:tekin bey rica etsem bırakırmısınız?
Zafer:tesüplerimi bildiririm:img-hyste
ama müdürümüm gelişini de unutmamak lazım "noluyo lan burda"

bi de şu;
Ali:şu beyto ömür adam,adamı öldürür.
Ethem:o da öyle yapıyo zaten:img-hyste
ben kötülere çok gülüyorum ya.

grafi
26-03-08, 13:22
arkadaşlar sonunda girebildim ya :img-yes:
pazartesi çok güzel bir bölüm izledik. mert otobüsün üzerindeydi dedim bu işi biritirir öylede oldu. mert adamı biraz hırpaladı ama hırsını alamadı.:img-wink::good: sağolsun tekin herkesin adına bunu yerine getirdi.:good::img-hyste:happy0064
emniyetteki sahneler bir harikaydı. :good:
erdalla ilgili çok fazla bişey göremedik. sanırım gelecek bölüm askerlerin ve onun olduğu bir bölüm olacak.
elmasın yüzbaşıya yazdığı mektupta. tam olarak htırlamıyorum ama senden gözlerimi alamıyorumla biten cümle güzeldi.
birde yüzbaşının yazdığı cümle. yemeği yapıp yakmak ve tekrar yemek yapma kısmı.:img-yes::img-wink:
valimiz yine süperdi. melek olan sahneleri herzaman güzel. ideal çift.
burada tuncay ortalarda yok. olayı duyar duymaz ilk gelen o olurdu. şimdiye kadar hep öyleydi.

SETURK
26-03-08, 13:41
eveeet nihayet şu siteye girebildim.Kaç gündür giremiyorum ya ne onarımmış böyle:img-blush

Bölüm gerçekten çok güzeldi yine.İzlemiycem dedim tutamadım izledim yine.O yoğunluğuma rağmen.

Mert çok iyiydi bu bölüm.Kızgınlığı,emirleri,servisi kaçıran adamı beklerken ki hali.Elmasa verdiği cevaplar da muhteşemdi.

Yüzbaşı zaten bir numaraydı.Ah ah aydınlı zeybek bir de şu elmas zaafından kurtulsan ne hoş olacak.Dediğiniz gibi mektup olayı olamasa daha iyiydi.Yüzbaşıyı bu hafta beğendim.Replikleri her bişeyi süperdi.O mektup haricinde.Her zamanki gibi sırası değildi.Askeri orda kan kaybediyo o ise.

Elmas yavrum kıyamam ona.Kucağında da çocuk acıdım gerçekten.(her ne kadar onların olmasa da)

Melek asrın performansını gösterdi geçen bölüm gibi.Ben eski kocamı istiyorum diye valiyi gaza getirmesi süperdi

Vali ağladı ben de ağladım.O sahneler bana bir delinin hatıra defterini hatırlattı yine.Valiyi böyle acınacak halde gördüğümde hep o oyunu hatırlıyorum.

Tekin harikaydı.En iyiysini yaptı.Öte yandan diğerlerinin ona hiç dokunmayışı levent müdür gelince de önlemeye çalışmaları çok iyiydi.Levent müdürün onlara çıkışları emirleri süperdi.Levent müdürüm ve zafer bu bölüm iyinin de ötesindeydi.

aycan90
26-03-08, 14:26
nasıl unuttum..tekin bombacı adamı döverken zafer ne güzel ayırmaya çalışıyordu onu..
yapmayın tekin bey size hiç yakışıyormu..lütfen vurmayın tekin bey..

:):P;) süperdi ya...
masum tekin elini bile sürmedi adama..kafasıyla halletti...:)

vatan45
26-03-08, 23:15
hastane sahneleri hariç dizi bence süperdi

hastane sahneleri beni baydı çok canımı sıktı

yüzbaşı akın (ali marufa göre zevzek ) zeybek çok iyiydi yine ve abdülde çok iyi yaralı rolu yaptı o kadar güzel olmasada güzel bir bölümdü

melek yazıcının hastene sahnelerşnde çok sıkıldım yanlız

erdal hani diziden ayrılacaktı herhalde 54. bölüm son oynuyacağı bölüm olacak erdalın

vatan45
26-03-08, 23:19
:img-hystenasıl unuttum..tekin bombacı adamı döverken zafer ne güzel ayırmaya çalışıyordu onu..
yapmayın tekin bey size hiç yakışıyormu..lütfen vurmayın tekin bey..

:):P;) süperdi ya...
masum tekin elini bile sürmedi adama..kafasıyla halletti...:)o sahne ne biçim sahneydi ne kafa var tekin mühendiste yaw

o hayin bunu hak etti yanlız kafasına yazık oldu mühendisin her şeye kafa atarsan kafan çalışmaz ondan bu köprüyü yapamıyor bu mühendis

Zafer:aa hiç bi mühendise yakışıyo mu bu onurcum?
Onur:tekin bey rica etsem bırakırmısınız?
Zafer:tesüplerimi bildiririm
ama müdürümüm gelişini de unutmamak lazım "noluyo lan burda"

bi de şu;
Ali:şu beyto ömür adam,adamı öldürür.
Ethem:o da öyle yapıyo zaten
ben kötülere çok gülüyorum ya.

bunlara ek olarak bide geçen bölümden bi sahne vardı hatırladınız mı ?

ali maruf beytoyu görmüştü

ve sonra şöyle dedi sanki iki dakika önce hortlamış :img-hyste

vatan45
27-03-08, 12:55
arkadaşlar sonunda girebildim ya :img-yes:
pazartesi çok güzel bir bölüm izledik. mert otobüsün üzerindeydi dedim bu işi biritirir öylede oldu. mert adamı biraz hırpaladı ama hırsını alamadı.:img-wink::good: sağolsun tekin herkesin adına bunu yerine getirdi.:good::img-hyste:happy0064
emniyetteki sahneler bir harikaydı. :good:
erdalla ilgili çok fazla bişey göremedik. sanırım gelecek bölüm askerlerin ve onun olduğu bir bölüm olacak.
elmasın yüzbaşıya yazdığı mektupta. tam olarak htırlamıyorum ama senden gözlerimi alamıyorumla biten cümle güzeldi.
birde yüzbaşının yazdığı cümle. yemeği yapıp yakmak ve tekrar yemek yapma kısmı.:img-yes::img-wink:
valimiz yine süperdi. melek olan sahneleri herzaman güzel. ideal çift.
burada tuncay ortalarda yok. olayı duyar duymaz ilk gelen o olurdu. şimdiye kadar hep öyleydi.

evet artık her bölüm bu mektup olayı var ........

bu dizide çatışma ,duygusallık.çatışma.aşk,delilik,espri herşey var yani

fakat bizim diye fazla ilgi gösterilmiyor bunun nedeni çok fazla dizi olması mıdır ?
duyarsızlık mı ? köprünün konusu mudur ? nedir sizce ?

YONCA_ÇINAR
27-03-08, 14:04
Off offf harika bölüm olacak.
Fabrika tam gaz güzel.Umarım en kısa zamanda biter şu köprüde herkes rahatlar .Gerçi kolay olmayacak belli ama olsun:)
İnşallah özel tim kayıp vermeden çıkar oradan. :icon_sorr
Herkes sevdiğine kavuşur :img-blush ve yapacakalrı maçı galibiyetle sonuçlandırırlar :)

vatan45
27-03-08, 14:04
hadi bakalım yeni bir kötü adam daha çıkıyor vahit bey diye göreceğiz bakalım nasıl bir düzenbazmış
köprü türkiye gerçeklerini anlatmaya devam ediyor

ihş zeybek yüzbaşı ve diğer tim özellikle zor durumda olan abdül kurtulur o çemberden

bordomavili
27-03-08, 21:26
yaa abdülüm ölmesin yaa...Ben onu bu dizide istiyorum..Birde ne geliyorsa Korelin başına geliyor..Elmas çıldıracak birşey değil...Vahit bey de kimdir çkaramadım???...İnşallah yarın fragmanı da görürüz...O zaman değmeyin keyfimize..Ama Aslı iyileşti yaa çok sevindim

bordomavili
27-03-08, 21:31
aklıma gelmişken..Ben Bölüm yorumumu yazmadım galiba...Site Bir açılıp Bir kapanınca akıl mı kaldı...
Harika bir bölüm izledik...Ben Erdalın İntihar ettiğini felan görmedim...Orda nerede geçiyordu öyle birşey...Abdül sinir etti beni nedir o tiripler...sen git yüzbaşına tip tip konuş..Mahkemeye verecek onu...

Mertim çok cesur o telefonda nasıl kızmaktı öyle..Hiç kimse akıl edemedi mi onu???KıZın Üstegmenım...Siz her halinizle güzelsiniz...

Akın...Anlattığı hikaye süperdi...Fırıncı kürek elli Abdül..Gülle..Sonra o devre arkadaşının hikayesi...Çok duygulandım bir ara...Çok etkileyici..Keşke herkes O subay gibi olsa..Yaktığı yemeği tekrar yapmaktan mutluluk duysa...

SETURK
27-03-08, 21:35
özeti eklediğiniz için teşekkürler.Anlaşılan dizinin sonuna yavaş yavaş yaklaşıyoruz.
Pusudan umarım bir şekilde kurtulurlar.Yoksa malesef abdül olmasa şehit verilebilir.Mayınla dolu arazi diyor baksanıza.
Nihayet aslıcık kurtuldu.:img-wink:Sıra Abdül ve Yüzbaşının başının beladan kurtulmasında geldi.:img-yes:

Köprünün tamamlanmasına az kalmış bu demek oluyor ki dizinin bitimine de az kaldı:icon_sorrMaruftan kurtulamadık şimdi de vahit çıkacak başımıza of yaa:img-blush

bordomavili
27-03-08, 21:51
Büyük ihtimal operasyon olacak bu hafta..Belki mert şahinimiz koreli kurtarmaya gider...Yaa o toplantı da ki subaylar neydi:img-icecr..Albayımı çok sevdim ben..Çok şirin birisi...Bugün Astsubayla karşılaştım otobüste aklıma ne geldiyse dedim..daha doğrusu heyecandan dilim tutuldu ama..O anladı beni:D..Neyse...Fragmanı istiyorum

vatan45
27-03-08, 22:55
aklıma gelmişken..Ben Bölüm yorumumu yazmadım galiba...Site Bir açılıp Bir kapanınca akıl mı kaldı...
Harika bir bölüm izledik...Ben Erdalın İntihar ettiğini felan görmedim...Orda nerede geçiyordu öyle birşey...Abdül sinir etti beni nedir o tiripler...sen git yüzbaşına tip tip konuş..Mahkemeye verecek onu...

Mertim çok cesur o telefonda nasıl kızmaktı öyle..Hiç kimse akıl edemedi mi onu???KıZın Üstegmenım...Siz her halinizle güzelsiniz...

Akın...Anlattığı hikaye süperdi...Fırıncı kürek elli Abdül..Gülle..Sonra o devre arkadaşının hikayesi...Çok duygulandım bir ara...Çok etkileyici..Keşke herkes O subay gibi olsa..Yaktığı yemeği tekrar yapmaktan mutluluk duysa...

nedir bu özet saçmalığı özette yazanlar hep bir sonraki hafta oluyo neden böyle yaparlar hala anlamadım

neyser sonuçta erdal diziden çıkacak büyük ihtimal

yeni gelecek olan kötü adamm sizce nasıl bir tip hayin olacak ? fikriniz var mı acaba

zulıs
28-03-08, 12:14
eveeet nihayet şu siteye girebildim.Kaç gündür giremiyorum ya ne onarımmış böyle:img-blush

Bölüm gerçekten çok güzeldi yine.İzlemiycem dedim tutamadım izledim yine.O yoğunluğuma rağmen.

Mert çok iyiydi bu bölüm.Kızgınlığı,emirleri,servisi kaçıran adamı beklerken ki hali.Elmasa verdiği cevaplar da muhteşemdi.

Yüzbaşı zaten bir numaraydı.Ah ah aydınlı zeybek bir de şu elmas zaafından kurtulsan ne hoş olacak.Dediğiniz gibi mektup olayı olamasa daha iyiydi.Yüzbaşıyı bu hafta beğendim.Replikleri her bişeyi süperdi.O mektup haricinde.Her zamanki gibi sırası değildi.Askeri orda kan kaybediyo o ise.

Elmas yavrum kıyamam ona.Kucağında da çocuk acıdım gerçekten.(her ne kadar onların olmasa da)

Melek asrın performansını gösterdi geçen bölüm gibi.Ben eski kocamı istiyorum diye valiyi gaza getirmesi süperdi

Vali ağladı ben de ağladım.O sahneler bana bir delinin hatıra defterini hatırlattı yine.Valiyi böyle acınacak halde gördüğümde hep o oyunu hatırlıyorum.

Tekin harikaydı.En iyiysini yaptı.Öte yandan diğerlerinin ona hiç dokunmayışı levent müdür gelince de önlemeye çalışmaları çok iyiydi.Levent müdürün onlara çıkışları emirleri süperdi.Levent müdürüm ve zafer bu bölüm iyinin de ötesindeydi.
seyhancım yazdıklarının hepsine katılıyorum gerçekten o mektup gereksiz bir sahneydi abdul öyle yaralı sınırdasın ama gönül işte.....

melek süperdi bu bölümde zaten bu bölümde herkes süper oynamış ya ben reytingde 2.liği bekliyodum ama ilk 5de olmak da iyi

ya mert süperdi ya nasıl adamın üstüne atladı adamı yere serdi
bi de albayın olduğu toplantıda bi soru sordu ya telsizleri imha ettiler haber alınamıyor bizim askerler de kurtarma için emir gelmedikçe sınırı geçemiyor ordaki mertin yüz ifadesini unutamam ya:img-yes:

ya özet gelmiş yeni birisi varmış bela ali marufdan sonra olsun ya yeniler de olsun bıktık ali marufdan ya

ya bordolar sınırı geçtikten sonra mayınlı bölgedeymiş bi de ali marufun gönderdği militanlar ikisi arasında kalıyorlarmış abdul de yaralı ne olacak acaba

E_B_R_U_"Lİ
28-03-08, 12:39
hele şükür yorum yazabiliyorum.özette çok kısa,ama heycanlı gerilimli bi bölüm olucak galiba.sonunda diziye y6eni kötüler sokuyo,ben kötülerden şikayetçi değilim ama hep kurtulmaları saçma oluyo.aslı da kurtuldu,bombacı sapığı da mert haleeti.şimdi iki mesele kaldı vahit ve pusu hadi hayırlısı

zulıs
28-03-08, 12:43
hele şükür yorum yazabiliyorum.özette çok kısa,ama heycanlı gerilimli bi bölüm olucak galiba.sonunda diziye y6eni kötüler sokuyo,ben kötülerden şikayetçi değilim ama hep kurtulmaları saçma oluyo.aslı da kurtuldu,bombacı sapığı da mert haleeti.şimdi iki mesele kaldı vahit ve pusu hadi hayırlısı

evet ya yeniler olsun ki diziye renk gelsin biraz şimdi de iyi gidiyor zaten:img-yes:
ya merak ettim kimdir bu vahit oyuncu kim artık yeni bölüme
ya fragman gelmemiş :(

grafi
28-03-08, 13:48
evet ya diziye yeni kötü adamlar geliyo. bakalım neler olcak. nurşen'e katılıyorum akının, abdülle ilgili anllatığı hikaye güzeldi. onu uyanık tıtmak için elinden ne gelirse yaptı. ben elmasa mektup yazarken anlttığı hikayeyide sevdim. yemekle iligli olan. :img-wink:
bu bölüm erdalla ilgili bişeyler olur gibime geliyo.:img-yes:
bakalım bizim askerler pusudan kurtulacak mı?
mert,Albaya bişey sormuştu sınırı geçme konusundaç bence bizimkiler zordurumda kalırsa yapacaklar sanırım.

bordomavili
28-03-08, 20:47
bence bir an önce gidip Abdülümüzü kurtarsınlar...Albayımız çok tatlı bence...Çok cana yakın...Zaten Hepsi tatlı...neyse şurda Birşey kalmadı pazartesiye...Aslında Pazartesi Erken Uyumam gerekiyor...Salı günü Yolculuk var alahın izniyle...1 hafta sizlerle olamayacağım..Köprüme yorum yazamayacağım...Ama inşallah Sizler benim yokluğumu hissettirmezsiniz..Yorumlarınızla Başlığımızı çoşturursunuz

vatan45
28-03-08, 21:47
arkadaşlar erdal diziden çıkıyor yaw

biede ali marufu vurmaya gidiyor içki içip fragmanda izledim

ASlı iyileşiyor

abdül kurtuluyor hastaneye geliyor
tek kayıp erdal

E_B_R_U_"Lİ
28-03-08, 23:59
erdalın yolu ali ile ethemi vurmakmış,ama polisler geliyyo ve erdalı götürüyo.jandarma inceleme yapıyo bi araç üzerinde sanırım bu vahit bu olyala ilgili.akınlar çatışmaya giriyo,biraz sakkalları uzamış anlaşılan bu bölüm bazı hataları düzeltiyolar.abdül hastahanede dönüyorlar sonunda.ama aslı&abdül olayı biraz çünkü aslı hastahande değil de evdeymiş gibi geldi bana

bordomavili
29-03-08, 10:49
Oleyyy bee Abdülüm kurtuluyor...Akının Bir badisi var siyah sihay ne güzel yakışmış ona..Mertimi göremedim ama galiba Akın ve Timini Kurtarmaya onalr gidiyor....Elmas ağlıyor yine...Yaaa Anlatılmaz harika bölüm olacak..

sudeniz
29-03-08, 11:44
of ya ağlamak istiyorum erdal gidiyor olamaz bu ya keşke fragmanı izlemeseydim olamaz bu ya

sıcak çatışma var gene yav kurtulacaklar ama belki mert ve timi sınırı geçer abdül de ameliyata giriyordu

yalnız gene ters birşey var aslının evde olması beyin ameliyatı geçirdi tamam tüm saçlarını kazımamış olabilirler ama bizimkiler sınırı geçemediler aslıayaklanmış ama abdül yeni ameliyata giriyor biraz terslik var

izleyip göreceğiz tabiiki de

erdal çıkmamalıydı diziden neden ya

*Esra_Yalın*
29-03-08, 19:26
bende az önce izledim fragmanı
Erdal a çok şaşırdım acaba vuruyormu gerçekten...Aslının iileşmesine sevindim...sonunda askerler yurda dönüyor tabi ki Mertlerin sayesinde...Abdul de ameliyat oluyor galiba iyileşecek gibi...Akın a badisi çok yakışmış

SETURK
29-03-08, 20:49
erdal sanırım vuruyo ya da bişeyler yapıyo.Sonunda koluna girmiş götürüyolardı.Şimdi oh iyi yaptı mı desem bilemedim.Erdal çıkacak işin ucu yine kötü.
Akının üstünde siyah bişey vardı çoook yakışmış belirtmeden edemiycem:img-in_lo
Elmasın yine gözü yaşlı.Bir akından eker bir abisinden.
Aslı iyileşmiş oh oh ne güzel.Abdül de kurtuldu.:happy0064Tabi sayılır eminim ameliyat riskli geçecek.İnşallah kötü çıkmaz sonucunda.

_BeRFiN_
29-03-08, 23:03
heyt be işte budur abdül kurtuluyor çok güzel bi haber
az önce körünün fan sitesinin formunda erdal diziden ayrılıyor falan yazmışlar doğrumu acaba
bide arkadaşlar şu aile imzası için çalışma yapıcaktım ama resim bulamadım begendiğiniz resimleri fotoğraf başlığına eklerseniz sevinirim

abdu
30-03-08, 00:10
heyt be işte budur abdül kurtuluyor çok güzel bi haber
az önce körünün fan sitesinin formunda erdal diziden ayrılıyor falan yazmışlar doğrumu acaba
bide arkadaşlar şu aile imzası için çalışma yapıcaktım ama resim bulamadım begendiğiniz resimleri fotoğraf başlığına eklerseniz sevinirim

erdal dogru sanirim dizide çikiyor ali marruf ve ethemi vuracak buyuk ihtimale cunku bak saniza diziye vahit diye yeni bir kotu adam geliyormus demeki yeni bolumde erdal ali marruf ve ethemi yere serip hapise girecek ve vahite yeni kotu olacak

abdu
30-03-08, 00:15
Star TV'de ekrana gelen 'Köprü'nün de yapımcılığını üstlenen Türkoğlu, dizinin ardından şimdi de merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun hayatını anlatan bir sinema filmi için çalışmalara başlamış. Yazıcıoğlu'nun ölümündeki sır perdesini sinemaya aktaracaklarını söyleyen Türkoğlu, vali rolünde, dizide de oynayan Erdal Beşikcioğlu'nu oynatmayı planlıyor.

Kaynak Zaman gazetesi

vatan45
30-03-08, 12:01
Star TV'de ekrana gelen 'Köprü'nün de yapımcılığını üstlenen Türkoğlu, dizinin ardından şimdi de merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun hayatını anlatan bir sinema filmi için çalışmalara başlamış. Yazıcıoğlu'nun ölümündeki sır perdesini sinemaya aktaracaklarını söyleyen Türkoğlu, vali rolünde, dizide de oynayan Erdal Beşikcioğlu'nu oynatmayı planlıyor.

Kaynak Zaman gazetesiçok sevindim buna sinama filmine yani

dememk ki köprünün sinama filmide çekilecek çok mutluyum

ihşşallah oyuncuların çoğu aynen devam eder elmas akın zeybek yüzbaşı mert üsteğmen süper olur hadi bakalım

aycan90
30-03-08, 13:10
çok sevindim umarım dizidekiler aynen sinema filminde de oynar..

fragmanı izledim süperdi..erdalı çok göreceğiz bu bölümde...

abdül hastaneye gitti..aslı hastaneden çıktı..olmicak galiba aslı&abdül aşkı..olsa iyi olurdu ama..

SETURK
30-03-08, 14:48

Kaynak Zaman gazetesi

habere çoook sevindim.Umarım gerçekleşir.Kesinilikle erdal abi oynamalı yine vali rolünde.Ben başkasını düşünemiyorum açıkçası.:img-yes:Yadırgarım kesin.

grafi
30-03-08, 16:51
arkadaşlar imza listesini kontrol edin eksik varsa bana msj atın. sonradan sorun çıkmasını istemiyorum. diğer bölüme ekledim.
birede köprünün filmi yapıcaksa harika bişey. bu kadro güzel umarım oyuncularda değişiklik pekfazla olmaz.

bordomavili
30-03-08, 17:47
allahhh...Köprü Filmi geliyor:D:D...Gelsin GElsin...Ön koltukta bile izlemeye razıyım...Yapımcılar demekki biizm istediklerimizi yapıyorlar..Bu çok sevindirici bir şey...İnş Çok kaliteli bir yapım ortaya çıkar...Ben zaten kötü oalcağını da düşünmüyorum

bostepeli
30-03-08, 19:52
slm köprü sakinleri özet ve fragman süper yüzbaşı ve ekibi kıstırılıyor ama oradan çıkıyolar bakalım destekmi geldi ama zorlu saatler geçirmişlerdir abdül ya komik çocuk ameliyata giriyor ya deli tuncayı göremedim onsuz olmaz dizi ayrı bi havası var dizide yarınki bölümü iple çekiyorum

Naz_Elmas
30-03-08, 22:11
Akşam üstü dersh. çıkarken arkadaşlarla Köprü'nün çekimlerini gördük.Vilayetn orda çekim yapıyorlrdı :D Vali'yi yani Erdal Beşikçioğlu'nu bir kez daha yakındn gördüm =) Başında bi kasket vardı ellerini beline koymuş tipik Vali'ydi işte hehe :)

vatan45
30-03-08, 23:54
Vali Faruk Yazıcı, kızının ağır yaralanmasıyla sonuçlanan patlamadan sonra fabrikanın yeniden çalışmasıyla, keyiflenir; köprünün biten parçaları monte edilir, artık ‘az bir yol’ kalmıştır önlerinde… Operasyondan dönen Zeybek Yüzbaşı ve özel tim, sınıra yakın bir yerde, Ali Maruf’un peşlerine taktığı bir grup teröristin kurduğu pusuya doğru ilerlemektedir. Abdül ağır yaralıdır, önlerine mayınlı bir arazi çıkar ve tam bu sırada pusuya yatmış militanlar tarafında üzerlerine ateş açılır. Özel tim, teröristlerle, mayınlı arazine sıkışıp kalmıştır. Öte yandan, şehirde yeni bir tehlike odağı filizlenir: Vahit Bey!.. Ağalık düzenini olanca hoyratlığıyla ve hâlâ sürdürmeye çalışan Vahit’in gücü, silahlı muhafızları olarak kullandığı köy korucularından gelmektedir. Asıl vahim olansa; Vahit’in ağalık düzeniyle, ‘korucu terörü’ arasında sıkışan çaresiz insanların gözünde Beyto’nun ve onun temsil ettiği örgütün, sığınılacak tek liman gibi görülmesidir...

skyarcs
31-03-08, 13:26
Arkadaşlar duyduğuma göre Erdal ve Tuncay bundan sonra köprü de olmayacaklarmış. Köprü dizisi fanı olarak bu olayı protesto ediyorum. Nasıl böyle bir tasarrufda bulunabilrki insan dizinin iki tane çeşnisi var biri erdal biri tuncay. Sanırım yeni başlayan dizinin çekimleri yüzünden tuncayın köprüde oynamaya fırsatı olmuyor. eğer bu sebebten dolayı köprüyü aksatıyorsa çok yazık
ama senaristler yazmıyorsa o zmanda çok ayıp. Bu durumu protesto ediyor ve bu durumun sorumlularını kınıyorum. Saygılarımla

*Esra_Yalın*
31-03-08, 19:22
inanmıyorum ya Erdal ve Deli Tuncay bunlar dizinin baş kahramanlarıydı nerdeyse :icon_sorr hayır gidemezler ya bunu yapamazlar biri deil hemde ikisi gidiyo :sad53:

abdu
01-04-08, 00:09
allah belani versin senarist erdalida diziden çikardin ya ben daha ne diyim :sad53::sad53: nasil yaparsin lan bunu erdalin sahneleri acele çekildigi nasil beli oluyor sanki adami kovmuslar otobuse binerken bile elmas fazla tepki gostermedi vali ve mudur rahat bir sekilde erdala gideceksin resmen kovdular yazik ya bu ne saçmaliktir eger erdal bir kaç bolume diziye donmese daha izlemicem bu diziyi

vatan45
01-04-08, 00:26
bu dizi galiba 62 bölüm sürse daha iyi olcak daha uzamasın sıkmaya başladı beni izlemeye devam fakat sıktı

erdal ve deli tuncay diziden ayrıldı :img-pilot

ağalık düzeni eleştirisi güzel

ne diyelim hayırlı olsun
yeni oyuncular katıldı o kızı kaçıran adam ihş o kıza bişey yapmada yakalanır

SETURK
01-04-08, 00:27
allah belani versin senarist erdalida diziden çikardin ya ben daha ne diyim :sad53::sad53: nasil yaparsin lan bunu erdalin sahneleri acele çekildigi nasil beli oluyor sanki adami kovmuslar otobuse binerken bile elmas fazla tepki gostermedi vali ve mudur rahat bir sekilde erdala gideceksin resmen kovdular yazik ya bu ne saçmaliktir eger erdal bir kaç bolume diziye donmese daha izlemicem bu diziyi

Kesinlikle katılıyorum.,tamam çıkarıyosunuz bari doğru düzgün çıkarın.Resmen apar topar olmuş.Bu kadar kötü çekilir yani ne diyim.Tamamen amatörceydi.:dito:img-beee:

bu bölüm çatışma sahnelerini beğendim.Abdül nasıl canlandı birden vay be dedirtti:D
Elmas ve akının diyologlar süperdi gerek telefon gerek elmasın akının parmağına yüzüğü takışı vs.
Valinin gazetecilerle konuşması meleğin uyarıları göndermeler süperdi.
Ali Maruf yüzdü yüzdü kuyruğuna geldi.
Bir zaman sonra diziden koptum.Tam izleyemedim desem yeridir.:icon_sorr

abdu
01-04-08, 00:37
bu dizi galiba 62 bölüm sürse daha iyi olcak daha uzamasın sıkmaya başladı beni izlemeye devam fakat sıktı

erdal ve deli tuncay diziden ayrıldı :img-pilot

ağalık düzeni eleştirisi güzel

ne diyelim hayırlı olsun
yeni oyuncular katıldı o kızı kaçıran adam ihş o kıza bişey yapmada yakalanır

dogru dizi sıkmaya başladı ozelikle son haftalarda dizide adeta oyuncu çikarma rekoru kirildi sanirim sira zafer komserde bak saniza ali marruf etheme bu komser canimi sıkıyor dedi sonrada son zamanlarda hiç birini temizlendinmi diye sordu buyuk ihtimale ethem zaferi öldürür eger böyle bise olursa daha demin dedigim lafı yani ben erdal bir kaç bolume diziye donmese izlemen bu lafı geri alır zaferin öldugu bolumden sonra resti çeker artik izlemen diziyi yeter artik sade zafer degil diziden baska iyi bir karakter daha çikarsa izlemen protesto ederim dua etsinler eskisehirde degilim yoksa o seti basip senaristi evi çevire dovup etheme temizletiririm akili olsunlar

m_xxx_m
01-04-08, 00:55
bu bölüm çatışma sahnelerini beğendim.Abdül nasıl canlandı birden vay be dedirtti:D
Elmas ve akının diyologlar süperdi gerek telefon gerek elmasın akının parmağına yüzüğü takışı vs.
Valinin gazetecilerle konuşması meleğin uyarıları göndermeler süperdi.
Ali Maruf yüzdü yüzdü kuyruğuna geldi.
Bir zaman sonra diziden koptum.Tam izleyemedim desem yeridir.:icon_sorr

katılıyorum seyhancım aynen yazıcaklarımı yazmışsın bana birşey kalmamış ayrıca erdal çok sempatik biriydi tuncay da öyle...

bu arada dizi beni hiç sıkmadı sıkmıyor da doğrusu...bence bir sene daha devam etmeli çünkü izlediğim tek dizi...

iklimmm
01-04-08, 01:05
abdül ölmedi çok sevindim,ali ve ethemin tüm pislikleri ortaya çıkcak,tekin gene komikti,erdal gitti üzüldüm akının dedikleri hani abdüle çok komikti ve mertler sınırı geçti die albayın dedikleri ama valininde ona verdiği cvp süperdi
abdüle çok kızdım okadar askerin hayatını tehlikeye attı

Hirotaro
01-04-08, 03:10
Tuncayın oynadığı dizi eğer Eskişehir dışındaysa ,muhtemelen Tuncay çıkmak istemiştir.Erdalın durumunu bilemeyiz.Bakarsınız açıklama gelir.

E_B_R_U_"Lİ
01-04-08, 12:33
önceki bölüme göre daha heycanlı daha mesajcı bi bölümdü.bizim şehir meğer iran sınırındaymış da haberimiz yokmuş.

mert,bölümün kahramanıydı bence,bordoları komandolar kurtardılar.yalnız bi bordo bereli "komutanım bizimkiler,şirinler" dedi sinirim bozuldu.adamalr sizin canınızı kurtarıyo hala şirinler.mahkemede ben hesap veririm dediği sahne süperdi.ama mertin ceza alması lazımdı,yani tamam kurtardı ama disiplin suçu orduda bu kadar esnek olamazlar.ali maruf için ethem neyse akın için de mert o.mert olmasa akın bi şey yapamayacak.canı sıkılır mektupları mert getirir,elması arasın diye telefonunu veriri,sınırda çatışmaya girer mert kurtarırı.

akın,sakalllı da yakışmış ama üniformayla gitmiyo.hastahanede siyah çok yakışmış:img-in_loama yine sonunda mektupla ozdu sahneyi.elmasla olan sahnleri tatlı aşıklar diye yapmışlar ama bben bu aşkı sevmediğim için o sahneleri de sevmedim.bi de akın "mümkün olduğukça seni düşünmemeye çalıştım" dedi,hadi orda palavracı.iki dakka soluklanmaya oturuyo tim bizimki hop çıkar defteri elmasa mektup.abdül orda yaralı yatıyo bizimki mektup peşinde

vali,yine tutamadı çenesini.meleğin yüreği ağzına geldi.aslyla olan sahnesi çok tatlıydı.masal okuyuşu falan.

tekin,matematik de anlatırmış,leyla olan yemek muhabbeti da güzeldi.

kötüler yine kötüler "şeytan şeytan olmadan önce beytoymuş" süper laftı ya.emniyet ali sıkıştıracak bu aralar.

lilly_rush
01-04-08, 14:29
Arkadaşlar...
Bu forma ilk kez yazıyorum... Bir çok insanın bu forumda buluşma, görüşlerini buradan dile getirme nedeni muhakkak ki, KÖPRÜ dizisiyle aralarında oluşan güçlü bağ ve bu diziyi sevmeleri... Peki neden KÖPRÜ'yü seviyoruz? Bu sorunun cevabı benim için net... Çünkü KÖPRÜ, belli bir düzeyi temsil ediyor. O zaman bizlerin de eleştirilerimizi -hatta en sert eleştirilerimizi- yazarken bile, sözcüklerimizi biraz daha dikkatli seçmek ve tıpkı KÖPRÜ dizisi gibi belli bir 'düzeyi' gözetmek zorunluluğumuz var.
Senariste küfretmek, "seti basarım, döverim" gibi laflar etmek, bir köprü seyircisine yakışan cümleler olamaz. Beğenmeme hakkımız var, ancak hakaret etme hakkımız yok. Şurasını unutmayalım ki, şu ana kadar, yani 54 haftadır o senaristlerin yazdıklarıyla izledik ve sevdik köprüyü.. 65.haftaya kadar da böyle devam edecek... Yani o kadar nefret ediyorsak, ya biraz daha sıkarız dişimizi, çünkü şunun şurasında 11 hafta kaldı.. ya da "bu nefretle yaşanmaz" deyip seyretmekten vazgeçeriz olur biter...
Son günlerdeki eleştirilerin, üstelik ölçüsü kaçmış eleştirilerin odak noktası Erdal'ın ve Tuncay'ın diziden ayrılmış olmaları... O karakterleri seven insanların, onlardan uzak düşünce üzülmeleri çok doğaldır. Tepkileri de bir yere kadar anlaşılabilir. Ancak şu soruyu galiba hepimiz kendimize sormak zorundayız, "Bir dizinin yapımcısı, senaristi, durduk yere böyle bir kararı neden alsın?..Hangimiz, düzgün giden bir işi bilerek baltalamak ister?.. "
Arkadaşlar, çoğu insan bir diziyi sadece ekranda seyrettiği sahnelerin toplamı olarak görür. Oysa görünenler, buzdağının suyun üstündeki kısmıdır. Bir de suyun altı vardır.. kameranın arkası... Orada neler olup bittiğini hiçbir seyirci bilemez.. Bilenler (yani projede yer alanlar da) bildiklerini her zaman söyleyemezler; tıpkı bir tür aile içi meselelerde olduğu gibi "kol kırılıp yen içinde kalma" zorunluluğu vardır.
Hep dizi sektörünü, hem de bu projenin mutfağını yakından tanıyan biri olarak bunları bazı heyecanlı ve genç arkadaşlarıma hatırlatma ihtiyacı hissettim... İstedikleri zaman sete buyurabilirler, onları ağırlamaktan keyif duyarız...

sana katılıyorum arkadaşım...
sonuçta başka projelerde yer almak için kendi istekleriyle ayrılmış olabilirler. neden suçlu senaristler olsun ki?
yapılan anlaşmalar var. gitmek isteyeni bağlayacak değiller ya..

benim için diziden ayrılan oyuncular kriter değil. Vali de gidebilir Yüzbaşıda. eğer ben diziyi oyuncular için izleyeceksem ne kıymeti kaldı dizinin anlattığı gerçeklerin? bence birilerini suyçlamadan önce açıklamayı beklemeliyiz. ben izlemeye devam edeceğim.

reytingler çok iyi gelmiş. açıkçası bu kadar beklemiyordum.
demekki Erdal ve ya Tuncayın ayrılması çokta önemli değil seyirci için.

bu forumda bu kadar sert ve kırıcı konuşmaların olması çok üzücü. :icon_sorr

gözü kara
01-04-08, 15:24
dünkü bölüm diğer bölümlere göre çok güldüğüm bir bölümdü.
valinin televizyonda konuşmasında melek olan konuşmaları:img-hyste
meleğin aslıya dediği bomba olayı
tekinin leylayla yemek ile ilgili sözleri.
mertlerin bordolara yardıma gitmeleri güzeldi.
aliyi diğer bölümlerde inşallah köşeye şıkıştırabilirler.
erdalın alinin önünü kestiğinde vuramıyacağı çok belliydi.2 saat bekliyo.
köprümüzün bir bölümü daha eklendi yavaş yavaş sona geliyorlar.tekin çok az kaldı dedi.bakalım sabotaj falan olmassa iyidir.

gözü kara
01-04-08, 15:27
arkadaşlar reytinglerimize bakılırsa ilerleme var.ben şahsen,geçen hafta daha iyi olur diye düşünüyordum ama bu haftaki bölümde bu kadar ilerlemeyi beklemiyordum.ama iyi haftayada koruyabilirsek yerimizi çok güzel olur.

_BeRFiN_
01-04-08, 15:34
raitingler harika keyfim yerine geldi bu yorgunluğun üzerine iyi oldu dün güzel bi bölümdü vahiti hiç sevmedim erdal gitti tuncay yok tekinde olmasa esprisiz kalıcaz abdül ve aslı iyileştiya çok sevindim

E_B_R_U_"Lİ
01-04-08, 16:34
Arkadaşlar...
Bu forma ilk kez yazıyorum... Bir çok insanın bu forumda buluşma, görüşlerini buradan dile getirme nedeni muhakkak ki, KÖPRÜ dizisiyle aralarında oluşan güçlü bağ ve bu diziyi sevmeleri... Peki neden KÖPRÜ'yü seviyoruz? Bu sorunun cevabı benim için net... Çünkü KÖPRÜ, belli bir düzeyi temsil ediyor. O zaman bizlerin de eleştirilerimizi -hatta en sert eleştirilerimizi- yazarken bile, sözcüklerimizi biraz daha dikkatli seçmek ve tıpkı KÖPRÜ dizisi gibi belli bir 'düzeyi' gözetmek zorunluluğumuz var.
Senariste küfretmek, "seti basarım, döverim" gibi laflar etmek, bir köprü seyircisine yakışan cümleler olamaz. Beğenmeme hakkımız var, ancak hakaret etme hakkımız yok. Şurasını unutmayalım ki, şu ana kadar, yani 54 haftadır o senaristlerin yazdıklarıyla izledik ve sevdik köprüyü.. 65.haftaya kadar da böyle devam edecek... Yani o kadar nefret ediyorsak, ya biraz daha sıkarız dişimizi, çünkü şunun şurasında 11 hafta kaldı.. ya da "bu nefretle yaşanmaz" deyip seyretmekten vazgeçeriz olur biter...
Son günlerdeki eleştirilerin, üstelik ölçüsü kaçmış eleştirilerin odak noktası Erdal'ın ve Tuncay'ın diziden ayrılmış olmaları... O karakterleri seven insanların, onlardan uzak düşünce üzülmeleri çok doğaldır. Tepkileri de bir yere kadar anlaşılabilir. Ancak şu soruyu galiba hepimiz kendimize sormak zorundayız, "Bir dizinin yapımcısı, senaristi, durduk yere böyle bir kararı neden alsın?..Hangimiz, düzgün giden bir işi bilerek baltalamak ister?.. "
Arkadaşlar, çoğu insan bir diziyi sadece ekranda seyrettiği sahnelerin toplamı olarak görür. Oysa görünenler, buzdağının suyun üstündeki kısmıdır. Bir de suyun altı vardır.. kameranın arkası... Orada neler olup bittiğini hiçbir seyirci bilemez.. Bilenler (yani projede yer alanlar da) bildiklerini her zaman söyleyemezler; tıpkı bir tür aile içi meselelerde olduğu gibi "kol kırılıp yen içinde kalma" zorunluluğu vardır.
Hep dizi sektörünü, hem de bu projenin mutfağını yakından tanıyan biri olarak bunları bazı heyecanlı ve genç arkadaşlarıma hatırlatma ihtiyacı hissettim... İstedikleri zaman sete buyurabilirler, onları ağırlamaktan keyif duyarız...

o seti basma olayları bizim aramızda espiriydi ama bazı arkadaşların bu tür davranışları oluyo.

İstedikleri zaman sete buyurabilirler, onları ağırlamaktan keyif duyarız...

yani bu cümle tam olarak ne anlama geliyo.siz sette çalışan birimisininz eğer öyleyse ben buyurmak isterim

ya bu vahiti nerden bulmaşlar ya,adamın yüzünde bir gram nur yok.tam rolünün adamı yani.ali yüzü biraz tatlı ethemde de karizma var ama bu adam.bir kilometre ilerden anlarsın kötü olduğunu.

neev_1903
01-04-08, 17:35
selam arkadaşlar eski bir KÖPRÜcü olarak sayfasınızı genelde takip ediyorum ama pek yazı yazamıyordum
bölüm harikaydı ancak tuncay ve erdalın diziden çıkışına bende üzüldüm
elmas ve zeybek yüzbaşının konuşmaları çok güzeldi :)
retinglerde her zamanki gibi gayet iyi
size bir sorum olacak dizinin bitmesiyle ilgili bazı şeyler söyleniyor kesin bir bilginiz var mı???

_BeRFiN_
01-04-08, 17:37
ya bu vahiti nerden bulmaşlar ya,adamın yüzünde bir gram nur yok.tam rolünün adamı yani.ali yüzü biraz tatlı ethemde de karizma var ama bu adam.bir kilometre ilerden anlarsın kötü olduğunu.

haklısın canım bende aynı yorumu yaptım izlerken ali maruf tatlı yüzlüylü ethemin hiç mimigi yoktu aynı ifade konuşurken bazen komik diyaloglar geçiyordu ama vahite sinir oldum kötü ya vali bi görüşte anladı

E_B_R_U_"Lİ
01-04-08, 17:59
haklısın canım bende aynı yorumu yaptım izlerken ali maruf tatlı yüzlüylü ethemin hiç mimigi yoktu aynı ifade konuşurken bazen komik diyaloglar geçiyordu ama vahite sinir oldum kötü ya vali bi görüşte anladı

anlar tabi adamın suratında meymenet yok.ben o kız çiftlik falan diyince anladım vahit bu çiftliğin sahibi.meraklanmıştım acaba tanıdığımız bi oyuncu diye mi.ilk başta gaffrun suratını gösterdiler sonra vahiti hemen anladım bu kötü adam diye.nerden buluyolar ya,yani bizim hiç tanımadığımız(bunu genelde kötülerde yapıyolar) oyuncuları buluyolar,tam da adamını buluyolar.yorucu bi araştırma sonucu buluyolardır heralde.

selam arkadaşlar eski bir KÖPRÜcü olarak sayfasınızı genelde takip ediyorum ama pek yazı yazamıyordum
bölüm harikaydı ancak tuncay ve erdalın diziden çıkışına bende üzüldüm
elmas ve zeybek yüzbaşının konuşmaları çok güzeldi :)
retinglerde her zamanki gibi gayet iyi
size bir sorum olacak dizinin bitmesiyle ilgili bazı şeyler söyleniyor kesin bir bilginiz var mı???

dizi 65.bölümde falan bitecek yani bo sezon sonunda abdül keskin dedi.ama inşallah filmi çekilecek.

*Esra_Yalın*
01-04-08, 18:00
dizimiz dün yine çok güzeldi
dünkü bölümde Zeybek Yüzbaşımız ve Elmas ın sahneleri süperdi...kafe deki halleri,telefon konuşmaları olsun süperdi...hele yüzbaşımızın o telefonu uzakta tutup konuşması beni baya güldürdü :img-hyste
Melek hanım ve Valimizin televizyon sahneleri harikaydı...orada tam konuşurken Melek hanımn araması sonrasında tam konuşurken aklına susması gelmsi harikaydı
Aslının tamamen iyileşmesi güzel bi haber
Köprünün bi parcası daha takıldı
Tekin ders verirken yemekyemek demesi beni güldüren sahnelerin arasndaydı...ama o kıza snunda çok üüzldüm :( umarım bişey olmadan yakalarlar (orada keşke Tekin evine kadar bıraksa diye düşündüm ama olmadı )
O Vahit midir nedir sinir oldum bi de başımıza bu çıktı...:icon_mad:
Erdal ın sahneleri çok hızlı geçti...madem son bölümü bol bol gösterilseydi keşke :(
Polis iş başında valla Ali Maruf un olayı çözmek üzereler...umarım o arabadan da izleri alınca artk Ali Maruf ve Ethem hapisi boylarlar

E_B_R_U_"Lİ
01-04-08, 18:11
ama o kıza snunda çok üüzldüm :( umarım bişey olmadan yakalarlar (orada keşke Tekin evine kadar bıraksa diye düşündüm ama olmadı )

Tıpkı Amerikalı film yapımcıları gibi Türk sinema yapımcıları da bir dizi için dublörü ateşe verdi. Sahne çekimi başarıyla tamamlandı.

Eskişehir’de çekimleri süren “Köprü” dizisinin setinde, tecavüze uğrayan bayanı canlandıran bir gencin valinin önünde kendini yakma sahnesi Hollywood yapımlarını aratmadı. Ayşe Kulin’in “Köprü” adlı romanından uyarlanan ve merhum Vali Recep Yazıcıoğlu’nun Erzincan Valiliği sırasında yapımı bir türlü bitmek bilmeyen ve onlarca cana mal olan bir köprünün hikayesini konu alan dizinin 55. bölümünün çekimleri, Eskişehir’de devam ediyor. Dizide tecavüze
uğrayıp bunalıma giren bir bayanı canlandıran oyuncu, valilik önünde kendisini ateşe verdi. Elbisesinin arkasına sürülen yanıcı madde meşaleyle tutuşturulan genç kızın alevler arasında kaldığı sahne büyük ilgi gördü. Birkaç defa tekrarlanan sahnede, elbisesi yanan oyuncuya çekimin sona ermesinin ardından set görevlileri kovalardaki su ve ıslak battaniyelerle müdahale etti.

BİR ANDA ALEVLER ARASINDA KALDI
Eskişehir’de çekimleri devam eden Köprü dizisinde bir oyuncu senaryo gereği kendini ateşe verdi. Bir anda alevler içerisinde kalan genç oyuncu etraftakilerin korku dolu bakışları arasında rölünü tamamladı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
http://www.hizliresim.com/2008/4/1/1938.jpg

ben bi şey olmasını istemiyodum belki kurtulur diyordum ama bu haber umutlarımı suya düşürdü.inşallah bu yakma eylemi başarısız olur

grafi
01-04-08, 18:22
erdalın ve tuncayın ayrılması hepimizi üzdü ama yapacak bişey yok. ama artık ileryeen bölünlere bakalım. bu konuda sert olmaya gerekte yok.
dünkü bölüm harikaydı. valimiz mutlu kızı kurtuldu.:img-wink: daha doğrusu herkes keyfi yerinde. Askerler de döndü. mert sağolsun:good::happy0064

yeni kötü adamımız çok sinir buzucu ve yanındaki şu sağkolu galiba adam berbat.:img-yes: o kıza yazık oldu.
valimiz bunlarla baya uğraşacak. vali dahil ne mertin nede veyselin gözü tutmadı. :img-wink::img-yes:
alimaruf ve ethem köşeye sıkıştı. birde sevkiyatta zorlanıyoruz dediler ya bence bu yeni köy ağasının kamyonlarını kullanacakalar.
gümrüktekiler sorun çıkarıyorlar deyince birde şu ağa kamyonetlerin orda konuşurken aklıma geldi bu.

elmas ve yüzbaşı çok tatlıylıdar. telefondaki konuşmaları çok güzeldi. cafe sahneside öyle. yüzüğü nasılda takıverdi. :img-hyste:img-hyste

mert bu bölüm çok iyiydi. birde bişey dikkatimi çekti.abdül ameliyata alınırken
vali, albay,yüzbaşı,mert. albay merttin yaptığı sınır ihlalini valiye söylerken vali gençlerböyle ama çoğu zamanda doğru kararlar veriyorlar demişti.
ondan önce yüzbaşı, aslıyı sordu ve mert anlattı dedi. valinin, merte bakışı ve mertin yüzü acayip bir hal aldı.
vali, merti başında beri çok seviyo . baksanıza albaya karşı bile korudu.
köprünün parçalarının eklendiği sahnede baya güldük. önce tekinin konuşmları sonra valimizin ve eşinin konuşması.
köprü, dizinin de ötesinde konusu itibariyle çok güçlü yapım.buradaki herkes bunu zaten biliyor.anlattıkları bize çok uzak değil aksine bizim durumumuz.

skyarcs
01-04-08, 18:43
Arkadaşlar...
Hep dizi sektörünü, hem de bu projenin mutfağını yakından tanıyan biri olarak bunları bazı heyecanlı ve genç arkadaşlarıma hat