Tüm Versiyonu Göster : ACI HAYAT-Mantık Hataları
Mantık hatalarını burda yazalım...
bu haftaki bölümde her iyi hoştu güzeldide bence bi mantık hatası varki bu da; Mehmet neredeyse 3 ay boyunca komalık bi durumda yattı, normalde hastanedeki bi insana o durumda serum takılır ki açlıktan ölmesin diye..ama rahman babanın böyle imkanı olmadığı için serumu geçtik neyse dedik ama koskoca 3 ay dağ gibi bi adam 3-4 damla suyla nasıl bir deri kemik kalmadı hayret.. :)
evet ya bir önceki bölümdede mehmet dövülürken sakalları filan yoktu ama rahman baba onu bulup eve getirdiğinde sakal bıyık uzamıştı bile...bu da bana garip geldi..
Birimiz icin mantik hatasi olan digerimiz icin olmayabilir tabi. Yukarda yazilan mantik hatalari olarak degerlendirilen hic birisine katilmiyorum ve mantik hatalari oldugunu dusunmuyorum. Mehmet 2-3 ay baygin halde kaldi diye bi deri bi kemik kalmasi gerekmez, evet zayiflar belki ve cok halsiz olur tamam. Mehmetin dizideki performansina dikkat edilirse zaten cok zayif ve cok halsiz oldugunuda goruruz. Cok inandirici ve cok mantikli buldum ben sahsen. Bide tabi insan sadece su icerek bile uzun bi muddet yasamini surdurebilir, bu durumda Mehmet boyle yapmis ve Rahman Baba sayesinde ayakta kalabilmistir. Eger dikkat edilirse dizide Mehmetin sadece Rahman Babanin verdigi suyla degil ayni zamanda ilahi bir yardimlada ayakta kaldigini anlayabiliriz. Rahman babanin surekli onun icin dua etmesi buna isarettir. Buda cok inandirici ve mantikli bana gore.
Mehmetin sakalli haline gelince, insan olmedigi muddetce sakali buyumeye devam eder (erkekleri kast ediyorum :)). Mehmeti mezara attiklarinda yuzunda azda olsa sakal vardi (kirli sakal). Aradan bi gun gectiginde yuzundeki sakal normal olarak biraz buyumustu, yani cok dogal olarak. Tabi buda benim gorduklarim.
Su anda hicbir mantiksizlik goremiyorum dizimizde, bazi oyuncularin bize yapmacik gelen oyunculuklari mantiksizliga girmediginide zannedersem belirtmeye gerek yok.
iborotti89
04-03-06, 09:11
Kurdoğlu'natamamen katılıyorum. Bence de bunlar mantık hatalrı değil. hele en sinir olduğum şey mehmet 3 ay nasıl dayandı sorusu. dayanır kardeşim. adam cevşen babanın yanında yatıyor :) üstelik rahman baba gibi bir türbekar hergün yanı başında mehmete dua ediyor. burada herhangi bir saçmalık yok. adamlar 1 ay boyunca mehmetin kilo vermesini mi bekleyecek. gerek de yok zaten. ama filmde görüldüğü kadarıyla da zayıf, halsiz havası verilmiş zaten. ayrıca mehmet mezara atıldığında sakallarının uzamış olduğuna ben de dikkat ettim. bu konuda Kurdoğlu'na biraz katılmıyor olabilirim. mehmet mezara atılmadan çok çok az bir kirli sakal vardı ama geceden sabaha kadar o kadar sakal uzaması mümkün değil bence. çünkü 1 günde uzaması gereken sakal öyle mi olur hiç. bayağı bir sakal uzamıştı. simsiyahtı çünkü ve uzundu biraaz. bu konuda birazcık hata olabilir evet ama gene de ben bu hafif hatalarla pek ilgilenmiyorum. ama hata gördüğümde de sinirlerimin oynadığı oluyor...
ona bakarsak bütün dizelerde mantık hataları var ...gerçi bu dizide biraz abartılmış ama mesela mehmedin o kadar işkence ve kurşundan sonra hala hayatta olması üstelikte o esnada o saatte mezarlıkta esrarengiz bir adamın bulunması onu kurtarması esrarengiz diyorum zira bu adam hem doktor hem silahşör hem kervancıoğlunu tanıyor (gerçi son bölümleri izlemedim belki nedeni ortaya çıkmıştır bu saydıklarımın) kısacası adamda yok...yok...
black--mamba--
28-03-06, 15:23
son bölümde o kelaynak dedikleri adam elemanları öldürürken adamlardan bi ahh bile çıkmadı herkülmüsünüz mübarek kurşun giriyo vucudunuza en ufak bi tepki yok pata pata yere düştüler anca! o sahne osman sınavdan beklenmiycek bi sahneydi...
SAFAKSEZER
28-03-06, 15:54
Son izlediğim bölümde bazı yerlere takılmayacak gibi değildi. Ender Filiz'den babası ile avukatın onu oyuna getirdiklerini öğrendiğinde inanılmaz bir tepki verdi. Büyük bir sakinlikle " çok sinirliyim, elimden bir kaza çıkacak" gibisinden laflar etti ama adamda zerre kadar sinir yoktu o sahnelerde. O Kelaynak dedikleri adamı Nermin'in eniştesi takip ediyor, nerdeyse gözlerinin içine bakarak. Bunlar nasıl mafya anlayamadım, hiçmi etrafına bakınmıyorlar? Ve hiç hir tedbir almadan büyük bir rahatlıkla hamam sefası yapıyor adamlar. Bir de şu adamlarını kurşuna dizerken, en küçük bir tepkinin olmaması bu diziyi inandırıcı olmaktan çıkarmaya başladı bana göre.
dizinin devamlılık hatalarından birini paylaşacağım...
sanırım 9. bölümdü: polis celal baba ve hasan a kahvede mehmetin eşyalarını verdiği sahnede.. torbadan nişan yüzüklerinin takılı olduğu anahtarlık da çıkmıştı..
sonrasında rahman baba mehmet e bu anahtarlığı verdi ve üzerinden çıktı dedi..
mehmeti güya soyup işkence edip çıplka şekilde mezara attılar.. anahtarı neresinden çıkarıp verdi rahman baba anlayamadım..
onun dışındaki hatalar kişiden kişiye değişebilecek hatalar bence de...
hele birçok dizide o kadar aptalca sahneler var ki..
hepimize iyi seyirler...
ben pek izlemiyorum bilgime de güvenmeyin ama başroldeki adamı dövüp mezara atıp bide üstüne kurşun sıkmadılar mı? ne kolay iyileşti di mi
bir mantık hatası vardı bu bölüm. Nermin Mehmet in ailesinin evine gittiğinde ayakabılarını cıkarmıştı sonra koşa koşa evden cıktı. yani yalın ayak cok güldüm o sahneye.
son bölümde o kelaynak dedikleri adam elemanları öldürürken adamlardan bi ahh bile çıkmadı herkülmüsünüz mübarek kurşun giriyo vucudunuza en ufak bi tepki yok pata pata yere düştüler anca! o sahne osman sınavdan beklenmiycek bi sahneydi...
evet ya. leyn zaten ölecen . bari git bi dal belki kurtulursun:)
ayy cok komikti nermininyalin ayak evden cikmasi
beyaz gülüm
15-05-06, 18:37
gerçekten bunun benzeri hatalara çok rastlıyoruz ama sonuçta bu dizi aşırı bir incelik gerektirmiyor.benim yakaldığım bu nermin hamile ya karnına bakıyorum .hamile değil sanki.bu bölümünde biraz şişirmişler neyse ki.akşama daha iyi anlayacağız .ayrıca ender ile mehmet dövüşürken mehmet yandan tokat vuruyor bizim enderin dudak patlıoyor yok burnu kanıyor anlaması güç.mehmetin suratı ise ayışığı.
Bu bolumde gercekten cok asiri mantik hatalari vardi 1. Kelaynak Muhsin amcayi olduruyor ve bahceye silahiyla!!! birlikte gomuyo ve hemen polisi ariyo ve poliste hemen 1 saat icerisnde komiserlerle, saglik ekibleriyle, savciyla ve bi yigin polisle eve geliyo. Vallahi boyle bi sacmalik hayatimda gormedim ya adamlar daha ihbarin dogru olup olmadigin bilmeden bi ton adamala 1 saat icinde olay yerine gidiyorlar ki bazen haberlerdede goruyoruz bi kaza oluyo ve millet 1-2 saat oyle ambulans bekliyorlar ama dizide ambulans hemencecik olay yerine gelebiliyo. Bir de son olarak polisler cesedi ve silahi eldiven takmadan oyle ciplak elle cikariyorlar. Hakkaten bu senaristler seyirciyi gercekten enayi yerine koyuyolar resmen biliyorum dizi senaryosu yazmak gercekten cok cok zor bir is ve cok kafa yorulmasi gereken bir is ama gordugum kadariyla senaristler isin biraz daha kolayina kaciyorlar.
Not: Bu yazdiklarimdan diziyi sevmedigim gibi bir sonuc ortaya cikmasin cunku bu dizinin iyi bi takipcisiyim vede herseye ragmen begenerek izliyorum.
Ya ben bir seyi anlamadim...hani Sukru Enderi aradi ya nermin bi trafik kazasi gecirdi diye ...ben Sukru dedi nerminin enistesi ....peki sonradan ender hic dusunmedimi ...yani eger dusunseydi Sukrununde mehmetle birlik oldugunu anliicakti
iborotti89
10-06-06, 23:55
Ya ben bir seyi anlamadim...hani Sukru Enderi aradi ya nermin bi trafik kazasi gecirdi diye ...ben Sukru dedi nerminin enistesi ....peki sonradan ender hic dusunmedimi ...yani eger dusunseydi Sukrununde mehmetle birlik oldugunu anliicakti
tabii ki doğru. mantık hatası diye buna derim ben işte. tebrikler karena...
osman sınavın hatası gene. biz Türk insanları da salağız ya, kafamız böyle şeylere almıyor, yiyeceğiz sanki. yazan senaristler osman sınavla ne alakası var demeyin çok alakası var... osman sınav bağırıyor çağırıyor sözünü geçirmesini biliyor. bütün millet dizinin yönetmeninin osman sınav olduğunu zannediyor. ama değil. yönetmen abdülkadir ceylan ede. ama osman sınav herşeye karıştığı için ( gerçi haklı yapımcı sonunda) ama bu kadar da fazla. senaryoya müdahale ettiği kesin. böyle mantık hatalarını da senaristler yazıyorsa, osmanın senaristlere hatayı değiştirmelerini söylemesi gerekir. ağzı o kadar laf yapıyor ama sonuçta enayi yerine koyulan biz oluyoruz...
23.bölümde benim dikkatimi çeken iki mantık hatası vardı;
1.Nermin arabayla o çalışma sahasına girdiğinde yolu kapatmışlardı, adamlar durdurmaya felan çalıştı ama olmadı..ve tam inş.alanının ortasında nermin içi insan dolu bi minibüsle karşı karşıya geldi. ne alaka yaa o minibüsün orda işi ne?? yol çalışmasında benim bildiğim yol iki taraflı kapatılır..
2. Mehmet Nermini arabadan çıkarırken Nermin orda heyecandan olsa gerek ayaklarını kaldırarak çıktı arabadan..Mehmete kıyamadı herhalde zorlanmasın diye :)
.Nermin arabayla o çalışma sahasına girdiğinde yolu kapatmışlardı, adamlar durdurmaya felan çalıştı ama olmadı..ve tam inş.alanının ortasında nermin içi insan dolu bi minibüsle karşı karşıya geldi. ne alaka yaa o minibüsün orda işi ne?? yol çalışmasında benim bildiğim yol iki taraflı kapatılır..
ya gerçekten haklısın benimde dikkatimi çekti üstelik minibüsün yolçalışmasının içinde işi ne di mi?:img-lady:
.Nermin arabayla o çalışma sahasına girdiğinde yolu kapatmışlardı, adamlar durdurmaya felan çalıştı ama olmadı..ve tam inş.alanının ortasında nermin içi insan dolu bi minibüsle karşı karşıya geldi. ne alaka yaa o minibüsün orda işi ne?? yol çalışmasında benim bildiğim yol iki taraflı kapatılır..
ya gerçekten haklısın benimde dikkatimi çekti üstelik minibüsün yolçalışmasının içinde işi ne di mi?:img-lady:
Yol calismasi yolun yan taraflarindaydi arkadaslar, yol kapali degildi ! Yol tek serit haline getirilmisti. Nermin asiri derecede hizli oldugu icin isciler ona dur isareti yaparak durdurmak istedi. Otobusun oradan gecmesi cok normal, her yol her vasitaya acik olduguna gore, otobusun ordan gecmesi gayet dogal.
Dogal olmayan ve hatta cok sacma olan, o kazayi goren insanlarin tepkisiz kalisi idi. Simdiye kadar yapilan en buyuk mantik hatasi budur !
Dogal olmayan ve hatta cok sacma olan, o kazayi goren insanlarin tepkisiz kalisi idi. Simdiye kadar yapilan en buyuk mantik hatasi budur !
ama herkes arabanin patlicagini bilyordu ondan kimse gitmedi ...sanirim herkes ordan kacti .......kimse ölmek istemiyor tabii....ben oyle dusunuyorum..
pusat_bourne
26-06-06, 14:31
ÖZZİ bu cevabım sana:dövüldügümde sakalları y oktu evet ama rahman baba onu getirdigin de ve onu iyileştirmek icin çabaladıgın da en de görmüş olmalısın ki ekranda söyle yazılar beliriyodu :(1 hafta sonra, 1ay sonra 3 ay sonra) gibi. eee işre bu sırada sakalları da uzadı dimi ama o kadar sakal için gecen zaman yeter de arttar bile
bence kaza sahnesi cok uzun sürdü,neden diyorsaniz cünkü nermin acemi soför olduguna ragmen o hizinan süper kullandi bence biraz kisa süre bilirdi
Dizi sezon finali yaptiginda kenanin saci kisaydi,ama simdi az uzun. Bence biraz daha dikkatli olabilirdiler bu konuda
SusKuN_VeLed
09-10-06, 22:41
Kaza Sahnesinde Kenanın arabadan inerken kapıyı kapatması çok saçma o anda insan onu düşünemezki.
gs-tugba93
09-10-06, 23:14
bence doktorlarin ameliyathanede araba
hakinda konusmalir sacmaydi orda ameliyat
yabiyorsun muhabbet deyil
Melek'in kucuk cocugu yokmuydu?Herkes hastahanedeyken cocugun nerede oldugu belli degil..
Benim ise dikatimi ceken Filiz de yeni gelmesine ragmen hastaneye Nerminin anasi kizim nerde dediginde,onlara nermini ameliya aldilar falan gibi bilgi veriyor o da henuz yeni geldi nerden biliyor ki neler oldugunu orda o sozleri soylemek Mehmata duserdi cunki Nerminin basinda Mehmet duruyordu Filiz deyil...
Daha bir suru var da neyse simdi diziyi tamamen hatalarla dolu hale getirmiyelim,ama sunu soyluyeyim ki bu bolum bastan asagi hata olmus,yonetmenleri mi deyisti acep diye dusunuyorum...
denizkizi55
10-10-06, 23:07
GiZeM_Li evet dogru söylüyosun gerci panik icersindeydi herkes buna dikkat edilmemis hernekadar fazla göze batmis olmasada
ayrica ender filize tokat attiktan sonra filiz disari cikti hemde aglaya aglaya enderde pesinden kostu ama hastanedeki bir diger sahnede icerdeydi tekrar..ne oldu nasil olduda filiz yine icerde enderle birlikteydi??
bilmiyorum mantik hatasimi ama benimde gözüme bu batti:img-grin2
Ya birde dikkat ettiniz mi?Filizin biraz onceki ozet goruntulerinde saclari bu kadar koyu degildi sonra hastaneye kosunca birden saclarinin yarisi koyulasti :D. Ayrica Nerminin saclari kazinmamisti beyin ameliyati olurken halbuki Ask Oyununda Ekin kel olarak beyin ameliyati geciriyordu :)
Ya birde dikkat ettiniz mi?Filizin biraz onceki ozet goruntulerinde saclari bu kadar koyu degildi sonra hastaneye kosunca birden saclarinin yarisi koyulasti :D. Ayrica Nerminin saclari kazinmamisti beyin ameliyati olurken halbuki Ask Oyununda Ekin kel olarak beyin ameliyati geciriyordu :)
Ya onu zaten doktor onceden soyledi ya,bu bir genc kiz oldugu icin saclarinin tamamini kazimamiza gerek yok sadce gerek kismini kaziyin dedi,onu iyi duydum ama,sen bunu mu kastetin yine de bilemem de,doktorun o sozlerini ben cok iyi fark ettim,neyse,benim baska mantik hatalari da gozume carpti ama ilk bolum heycanina veriyorum....
Ya soylemiyim dedim ama dayanamiyacagim,ya bir digeri de cok dikatimi ceken hata siydu yani kaza gecirmis bir insani asla sirsmamaliydilar,hele hele de boynuna cok dikat etmesi gerekiyordu Mehmetin Nermini orda yukariya tasirken valla bi an basi kopcak sandim sallanmaktan yani.Diyeceksiniz ki napsin baska caresi mi vardi ama yine de cok daha dikalti olabilirdi,oyle saga sola savurmasinin bir anlami yoktu...
Amma biyonik kizmis bu Nerminde?:) 2 gunde sipsak ayaga kalkti..Terminator 4 sanki :)
nerminin kalbinin durdu ve öteki bölüm çalıştı bence bu çok mantıksızdı
Daha yeniyim ama dayanamıyorum yazıcam =)) Bi kere geçen bölüm Nermin nasıl oluyorsa hastaneden hiiiiç kimsenin dikkatini çekmeden çıkabiliyor o halde..Üstelik yine o halde o hastaneden kalkıp taaaa Mehmet'le Filiz'in YANLIŞLIKLA =) beraber uyuduğu eve gidiyor,bakınız dikkat aradaki mesafeyi bilemem ama otobüs veya taksiyle gittiğini hiç sanmıyorum..E bu kız ameliyattan çıkalı 2 gün olmuş yürüyerek mi gitti?? Bunlar belki çok takılmaması gereken şeyler ama ne bileyim sanki bir an önce sonuca bağlamak için özensiz yazılmış gibi..
bu hata Aci Hayat dahil butun dizilerde yapilir; seyirciye bazi olaylari hatirlatmak amaci ile tekrar tekrar verilen sahneler, bir karakterin ruyasi, kendi kendine dusunmesi veya diger bir sahisa anlatmasi seklinde oluyor.. Fakat bu karakter nedense yasamadigi, icinde olmadigi sahneleri de hatirliyor... Mesala Nermin 35. bolumde oteldeki temizlikci kadina olaylari anlatirken Filiz ile Enderin kendi aralarinda konustuklari sahnelerde verildi.... Butun dizilerdeki karakterlerin altinci hisleri cok kuvvetli, muneccimler ...
36. bolumun basinda filiz, mehmetin evinden ayrildiktan sonra mehmet ile hasan abi bahcede konusuyorlarken.. hasan abinin uzerine kar yagiyor mehmetin uzerine yagmiyordu... aralarindaki mesafede 30 cm....:img-hyste
eyet cok dorğu bende aynısını fakrettim cok güldüm orda. Bide Mehmet odasına gitti üstünü değiştirmek icin bu adamın kactane siyah pantalonu var ya biraz acayip geldi bana. Bide ondan sonra bu sene kış gelmedi fln diyorlar iki dakika sonrada dışarda kar yağıyor:img-hyste
eyet cok dorğu bende aynısını fakrettim cok güldüm orda. Bide Mehmet odasına gitti üstünü değiştirmek icin bu adamın kactane siyah pantalonu var ya biraz acayip geldi bana. Bide ondan sonra bu sene kış gelmedi fln diyorlar iki dakika sonrada dışarda kar yağıyor:img-hyste
haklisin cok komik hatalar oluyor.. mehmet ustune degistirdi mi, degistirmedi mi belli olmadi.. en azindan spor kiyafetler giyseydi.. :img-yes:
yakupoglu61
10-01-07, 12:22
Bide Mehmet odasına gitti üstünü değiştirmek icin bu adamın kactane siyah pantalonu var ya biraz acayip geldi bana.
siyah pantalondan başka renk giydimi şu ana kadar ;)
bu adama siyah yakıştığı için dolabı doludur .aynı kaybolan yıllardaki esmerin dolabı gibi
burda mantık hatası olan memetin pantalonu çok çabuk değişmesiydi
o kadar cok hata varki..
36. bolumde mehmet ile filizi kaydeden gizli kamera cekimlerini bize nereden izlettiler yani bilgisayar ekrani nerede duruyor? bana mehmetin evi gibi geldi... :img-hyste minibusun icindeki iki adam izliyormus havasi var cunku ekran, iki adamin ortasinda ama bize verilen goruntude oyle degil... yoksa youtube ile internete mi aktardilar, herkez evindeki bilgisayardan izliyor.. :img-hyste
Sımarık Cadı
02-02-07, 21:40
26.bölümde hastanenin önünde nerminin mehmetle gitmeme sebebini cook basit we yanlıs buluyorum bence daha inandırıcı bi sebep bulabilirlerdi...yani nermin her kendiyle konustuğunda diyoki mehmet sen benden baskasını sewemezsin...madem ondan baskasını sewemiceni düsünüyo madem bunu biliyo neden mehmetle gitmedi...ya adam nermini diilde filizi sewseydi neden hastanenin önünde beklesin bide nerminin ona onca yaptığından sora herkesi herseyi geride bırakıp gelsin...
keremcem_hande
02-04-07, 16:14
bi de ender nerminin bi bölümde boğazını sıkarken nerminin gıkı bile çıkmıyodu. yani anlamadım hiç mi acımıyo boğazı? bu da dikkatimi çekti..!
denizkizi55
02-04-07, 17:24
26.bölümde hastanenin önünde nerminin mehmetle gitmeme sebebini cook basit we yanlıs buluyorum bence daha inandırıcı bi sebep bulabilirlerdi...yani nermin her kendiyle konustuğunda diyoki mehmet sen benden baskasını sewemezsin...madem ondan baskasını sewemiceni düsünüyo madem bunu biliyo neden mehmetle gitmedi...ya adam nermini diilde filizi sewseydi neden hastanenin önünde beklesin bide nerminin ona onca yaptığından sora herkesi herseyi geride bırakıp gelsin...
Katiliyorum..Üstelik filiz nermin'e güzelce anlatti herseyi; seviyorsan git dedi falan ama sanki bu sahneler hic olmamis gibi davranildida neyse..Bu bölüm ve sonrasindan umutluyum..Insallah mutlu son'umuza kavusacagiz..
sadece_ozge
03-04-07, 11:44
ya bu kadrıda olmaz dedım dun aksam o süper sahneyı oncelıkle acayıp basıtleştrmişler. nyse asıl felaket kar meselessi. nermın ve mahmete yagan kar bukadrmı yapmacık olur basına sankı o süs tozlrı varya onlardan düşüyo hadı onu gectım memt ordan ayrılıyo butun heryer kupkuru yaa bukarı olmaaz hadı kar durdu desek bıanda nermını gosterıyo enderle buna yıne kar yagıyo acayıp sekılde sonra mehmet yıne kupkuru arka sokakta. sonra mehmet gerı donuyo nermının yanına kupkuru karın k si yok kamera nermıne dönüyo aman allahım nermın bembeyaz yuh yaaa bu nasıl bır hatadır aşmış bunlar ıyıce gercı dızıyı ızlıyorum yanı begenerek ama yuh dedım
Sımarık Cadı
08-04-07, 15:08
gecen bölüm yağan kar resmen beyaz kağıttı...we nerminin üzerine yağıyodu mehmet yürürken yağmıyodu yani o sahne biraz sacma olmustu...mahallenin bi tarafında yağıyodu...bi tarafında yağmıyodu...ama mehmet we nermin olması bu mantık hatalarının hepsini örttü bence...
First_Lady
11-04-07, 21:29
ya bu kadrıda olmaz dedım dun aksam o süper sahneyı oncelıkle acayıp basıtleştrmişler. nyse asıl felaket kar meselessi. nermın ve mahmete yagan kar bukadrmı yapmacık olur basına sankı o süs tozlrı varya onlardan düşüyo hadı onu gectım memt ordan ayrılıyo butun heryer kupkuru yaa bukarı olmaaz hadı kar durdu desek bıanda nermını gosterıyo enderle buna yıne kar yagıyo acayıp sekılde sonra mehmet yıne kupkuru arka sokakta. sonra mehmet gerı donuyo nermının yanına kupkuru karın k si yok kamera nermıne dönüyo aman allahım nermın bembeyaz yuh yaaa bu nasıl bır hatadır aşmış bunlar ıyıce gercı dızıyı ızlıyorum yanı begenerek ama yuh dedım
kelimesi kelimesine katiliyorum o kar meselesi cok komikdi ya orda Mehmet&Nermin ikisi de agliyorlar asklarindan bahs ediyolar ama ben izlerken guluyorum cunku kar feci derecede yapmaydi ve insanin dikkatini dagitiyor....aynen kagit parcalariydi kar yerine cok komikdi hatirlarken bile guluyorum :img-hyste
Sımarık Cadı
12-04-07, 19:47
aslında o sahnede kar yağdırmasalardıda o sahnenin ölümsüzlesmesi icin ikisininde bakısları yeterdi yani bizi bitirmeye...ama ben bu diziyi cok sewiyorum we o kağıt parcalarını görmezden gelmeye sadece mehmetle nermine konsantre olmaya calıstım...wee basardımda...sözler acayipti ama görüntü biraz eksikti sadece:):)
Aynen Katiliyorum:
Nermin yaralıyken kocası Ender tarafından yumruklanmıştı. Bu bile onun ameliyattan sonra uzun bir süre yoğun bakımda olmasını gerektiren bir durum idi. Bırakın yoğun bakımı, Nermin’in yüzünde yediği üç yumruğun izi bile yoktu. Bir yatak yerine kanepe de yatırılan Nermin, sağlam bir insandan daha sağlam hayata dönmüştü. Mehmet’in durumu Nermin’den farklı değildi. O da yediği iki kurşunun ardından saatlerce kurtarılmayı bekledikten sonra alındığı ameliyattan çıkar çıkmaz kendine geldi ve ayaklanmaya başladı. Biz bunlar çok saçma derken, aylardır derin uyku durumunda olan ve felç geçiren baba Kervancıoğlu birden ayaklandı ve hiçbir şey olmamış gibi olaylara müdahale etmeye başladı.
Bizim artık bu dizi için söyleyecek bir lafımız kalmadı. Bakalım haftaya nasıl bir felaketle karşılaşacağız bekleyip görelim...
ALINTIDIR ...
Sımarık Cadı
09-05-07, 16:58
Aynen Katiliyorum:
Nermin yaralıyken kocası Ender tarafından yumruklanmıştı. Bu bile onun ameliyattan sonra uzun bir süre yoğun bakımda olmasını gerektiren bir durum idi. Bırakın yoğun bakımı, Nermin’in yüzünde yediği üç yumruğun izi bile yoktu. Bir yatak yerine kanepe de yatırılan Nermin, sağlam bir insandan daha sağlam hayata dönmüştü. Mehmet’in durumu Nermin’den farklı değildi. O da yediği iki kurşunun ardından saatlerce kurtarılmayı bekledikten sonra alındığı ameliyattan çıkar çıkmaz kendine geldi ve ayaklanmaya başladı. Biz bunlar çok saçma derken, aylardır derin uyku durumunda olan ve felç geçiren baba Kervancıoğlu birden ayaklandı ve hiçbir şey olmamış gibi olaylara müdahale etmeye başladı.
Bizim artık bu dizi için söyleyecek bir lafımız kalmadı. Bakalım haftaya nasıl bir felaketle karşılaşacağız bekleyip görelim...
ALINTIDIR ...
kesinlikle doğru..hersey cok acele we cabuk oldu..belkide son bölümlere yaklasıldığı icin herseyi toparlamaya calısıyolar...ama sacmalıyolar..insallah bu hafta böyle seyler olmaz !!!
..::EmMy::..
09-05-07, 17:32
Bu arada yumruk deil tokat attı die biliorm bn.. ??
öyle diil mi :S :D
Sımarık Cadı
09-05-07, 17:45
Bu arada yumruk deil tokat attı die biliorm bn.. ??
öyle diil mi :S :D
ewet tokat attı ama yumruk atmasından beterdi yani kac kere caktı!!!
Haklisin katiliyorum,Nermin kocasindan yumrukmu tokatmi her neyse yedi ama suratinda buna dahil hic birsey yoktu...hadi onuda gectim Nermine yardim Mehmeten önce geldi ve belkide Nermin bunun yuzunden Mehmeten daha iyi bir durumda olabilirdi ama masallah Mehmet bir Nermin diye sayikladiktan sonra hemencecik ayaklandi...
Sefaya gelince diyecek hic birseyim yok,ben adami ayakta görunce sastim kaldim zaten hatta gözlerimi buyuk bir sekilde acipta bakmistim dogrumu göruyorum diye:img-hyste adam hic divinmeden ve konusmadan yatti uzun zamandir yataginda bir görduk hem ayakta olmasi yetmezmis gibi birde sorunsuz konustu...mucize gibi birsey galiba:icon_whis
Acı Hayat'ı ara sıra izliyorum.Geçen bölümde eğer yanlış görmediysem(pek dikkatli izlemiyodum)Ender korumasının telefonunu aldı.Sonra Filiz'i aradı.Filiz yanındaki arkadaşına telefonu açmadan Ender'in onu aradığını söyledi.Ama Ender korumanın telefonundan arıyorsa Filiz onun Ender olduğunu nerden anladı.
Arkadaşlar eğer yanlış hatırlıyosam özür dilerim dediğim gibi fazla dikkatli izlemedim.
Sımarık Cadı
13-05-07, 13:38
Acı Hayat'ı ara sıra izliyorum.Geçen bölümde eğer yanlış görmediysem(pek dikkatli izlemiyodum)Ender korumasının telefonunu aldı.Sonra Filiz'i aradı.Filiz yanındaki arkadaşına telefonu açmadan Ender'in onu aradığını söyledi.Ama Ender korumanın telefonundan arıyorsa Filiz onun Ender olduğunu nerden anladı.
Arkadaşlar eğer yanlış hatırlıyosam özür dilerim dediğim gibi fazla dikkatli izlemedim.
bu snn dediğin acı hayatın sitesindede fark edilmis bikac kisi tarafından ben dikkat etmedim ama heralde bukadar kisi farkettiyse war böle bisi..buda bi hata iste..daha büyüklerinide yaptılar alıstık artık:):)kenan we selini sewmesem izlemicem ama onları görmeden yapamıyorum iste...:)
belki telefonunu korumaya vermistir
ondan kullancagi zaman aliyodur
Benimde su dikkatimi cekti, Nermin son bolumde kactiginda, ormandami herneyse yolmu ariyordu? ve nermin aci icinde duz yuruyordu
cunku eger oyleyse, tekrar izlerseniz, dikkat edin agaclarin arkasina, arkadan vizir vizir arabalar geciyodu. =D
veee sonraki sahnede yola cikmisti araba durdurmustu. onca yolu bosuna yurudu garibanim dermisimmm
Sımarık Cadı
16-05-07, 16:24
Benimde su dikkatimi cekti, Nermin son bolumde kactiginda, ormandami herneyse yolmu ariyordu? ve nermin aci icinde duz yuruyordu
cunku eger oyleyse, tekrar izlerseniz, dikkat edin agaclarin arkasina, arkadan vizir vizir arabalar geciyodu. =D
veee sonraki sahnede yola cikmisti araba durdurmustu. onca yolu bosuna yurudu garibanim dermisimmm
walla ben o sahne de araba sesi duymadım ama o an dikkat etmemis olabilirim...bana böyle okadar kan kaybetti bayılmadı bile o sacma geldi...
walla ben o sahne de araba sesi duymadım ama o an dikkat etmemis olabilirim...bana böyle okadar kan kaybetti bayılmadı bile o sacma geldi...
Araba sesi deil cnm, diziyi seyretme imkanin tekrar olursa, o sahnede agaclarin arkasina bak , yani arablar goruntu olarak geciyodu. evet senin dediginede katiliyorum, nermin 9 canli unutma :img-hyste
kar sahnesi çok yapaydı düşen kar tanelerinin kağıt olduğu çok belliydi insan biraz gerçekci yapar
Sımarık Cadı
21-05-07, 18:19
yoq biz alıştık artık öyle şeylere konunun özüne bakıoruz..:):)
ewet okadar alıstıkki artık görmüyoruz bile...nekadar görsekde görmemezlikten gelmeye calısıyoruz..:):)
hemserinenin kopardigi solmus gulle, nerminin yastigina koydugu gul baskaydi .
komikti. alakasiz bir guldu yane.
Sımarık Cadı
07-06-07, 17:13
hemserinenin kopardigi solmus gulle, nerminin yastigina koydugu gul baskaydi .
komikti. alakasiz bir guldu yane.
hic dikkatimi cekmedi benim...aynı gibi geldi ama sonucta gercek beyaz gül uyuyodu farketmez:):)
((((İLAYDA))))
07-06-07, 20:27
hic dikkatimi cekmedi benim...aynı gibi geldi ama sonucta gercek beyaz gül uyuyodu farketmez:):)
sonucta beyaz gul ne fark eder dimi:):)
yazıldımı bılmıyorum yazıldıysa kusra bakmayın.dunkı bölümde numan wurulurken t-shirt ünün altından kan çıkması ıçın kullanılan şey (adı ne bılmıyorum)barız bellı oluyodu insan bıraz daha dıkkat eder o yuzden orası bana hıç ınandırıcı gelmedı
Sımarık Cadı
12-06-07, 14:36
bence artık diziyi hataları icin izlemeyelim..öyle olursa okadar cok hata cıkarki...ben hicc görmemeye calısıyorum cokda gözüme batmadığı sürece mesela su kar sahnesi gibi pekde önemi yok ufak detayların...
atilandacaydin
17-06-07, 18:01
bide memetle nerminin küçüklüğünü gösteriyodu arkada 2005 model araba duruyodu
anibal_1986
17-06-07, 18:35
Hala anlamadım ama Ender'İn o yerden sapasaglam cıkması ve fragmanda gosterdıgı kadar,yaralıysa madem o ucurumdan yuvarlanmayı nasıl yapıyor... Bolum gelsin gorelım ama bence sımdıden hata...
Hala anlamadım ama Ender'İn o yerden sapasaglam cıkması ve fragmanda gosterdıgı kadar,yaralıysa madem o ucurumdan yuvarlanmayı nasıl yapıyor... Bolum gelsin gorelım ama bence sımdıden hata...
Bence de uçurumdan düşüp te hala nasıl yaşıyor anlamadım...
anibal_1986
17-06-07, 19:08
Bence de uçurumdan düşüp te hala nasıl yaşıyor anlamadım...
E sırtındakı cantada paraşüt var,düserken actı dedim.Kimse inanmıyo !!!!... Saka tabii ama ilginc...Bi de bagırmıstı "heeeeeaaaaaaaaa" diye...sanki Everest'ten uctu ama masallah....biseyi yok
Ahh ender ahh....kac bolum oldu kurtulamadık senden ya...Basına numan dusseydi de ole bari sonun gelseydi ama "Farkettin Abi" de gitti... o işi,pasaportların dolandıgı bolumde yapacaktı.Ya da su eski eve gittigi zmn.Ender masanın altındayken Nımaan bi otursaydı ustune....Ahh Ahh.... Gunahsız insan öldü.bu gunahkar hala yasıyo....
adanali esmer
19-06-07, 16:52
dün bende annemle seyrederken cok acaip bir sey oldu : ender mehmetin arabasinin önüne gectiginde hatirlarsaniz filiz geldi ve enderle konustu daha sonra onu kenara cekti ve tam filizin arabasinin önünde mehmet arabasiyla gecerken bir adam gecti ordan . dikkat ettiniz mi ? gercekten bir mantik hatasi orada adamin isi ne ...
adanali esmer
19-06-07, 18:53
ama cekim hatasi diye bir baslik olmadigi icin buraya eklemek zorunda kaldim ..
evet gördügüm kadariylacok mantik hatalari var mesela mezar tasinin üstünde 1982 yaziyor yani dizi eskiyi anlatmis oluyor düsününce peki o zaman dizide iki sene boyunca lüks arabalar lüks evler ve en yeni cep telefonlari nerden cikti ? birde mehmet onca sene sonra geliyorda filizle onun cocugu nerde ? ender , filiz ve mehmet neden yaslanmamis ? bunlar benim icin mantik hatalari eger degilse bana aciklayin lütfen..
Bence de bunlar mantık hataları değil. Hele en sinir olduğum şey Mehmet 3 ay nasıl dayandı sorusu..????
Adam cevşen babanın yanında yatıyor
Arkadashlar Bence bu dizide NERMIN&MEHMETIN ASHKI coooooooooook guzel,ama mantik hatalari da cok...Ama dizinin sonu cok guzel.Nihayet MEHMET o kadar aci cekdikden sonra Filizle evleniyor.ama NERMINle evlensiydi daha da guzel olurdu.:happy0064:happy0064:happy0064
26.bölümde hastanenin önünde nerminin mehmetle gitmeme sebebini cook basit we yanlıs buluyorum bence daha inandırıcı bi sebep bulabilirlerdi...Yani nermin her kendiyle konustuğunda diyoki mehmet sen benden baskasını sewemezsin...
Madem ondan baskasını sewemiceni düsünüyo madem bunu biliyo neden mehmetle gitmedi...Ya adam nermini diilde filizi sewseydi neden hastanenin önünde beklesin bide nerminin ona onca yaptığından sora herkesi herseyi geride bırakıp gelsin...
Bu bolumde gercekten cok asiri mantik hatalari vardi 1. Kelaynak Muhsin amcayi olduruyor ve bahceye silahiyla!!! birlikte gomuyo ve hemen polisi ariyo ve poliste hemen 1 saat icerisnde komiserlerle, saglik ekibleriyle, savciyla ve bi yigin polisle eve geliyo. Vallahi boyle bi sacmalik hayatimda gormedim ya adamlar daha ihbarin dogru olup olmadigin bilmeden bi ton adamala 1 saat icinde olay yerine gidiyorlar ki bazen haberlerdede goruyoruz bi kaza oluyo ve millet 1-2 saat oyle ambulans bekliyorlar ama dizide ambulans hemencecik olay yerine gelebiliyo. Bir de son olarak polisler cesedi ve silahi eldiven takmadan oyle ciplak elle cikariyorlar. Hakkaten bu senaristler seyirciyi gercekten enayi yerine koyuyolar resmen biliyorum dizi senaryosu yazmak gercekten cok cok zor bir is ve cok kafa yorulmasi gereken bir is ama gordugum kadariyla senaristler isin biraz daha kolayina kaciyorlar. :img-cray::img-cray::img-cray:
bu haftaki bölümde her iyi hoştu güzeldide bence bi mantık hatası varki bu da; Mehmet neredeyse 3 ay boyunca komalık bi durumda yattı, normalde hastanedeki bi insana o durumda serum takılır ki açlıktan ölmesin diye..ama rahman babanın böyle imkanı olmadığı için serumu geçtik neyse dedik ama koskoca 3 ay dağ gibi bi adam 3-4 damla suyla nasıl bir deri kemik kalmadı hayret..
vBulletin® v3.8.0 Beta 2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.