Tüm Versiyonu Göster : Truva (Troy)

-Ezgi-
01-01-05, 12:58
http://www.affichescinema.com/insc_t/troy.jpg

Cast:

Julian Glover .... Triopas
Brian Cox .... Agamemnon
Nathan Jones .... Boagrius
Brad Pitt .... Achilles
John Shrapnel .... Nestor
Brendan Gleeson .... Menelaus
Diane Kruger .... Helena
Eric Bana .... Hector
Orlando Bloom .... Paris
Rose Byrne .... Briseis

-Ezgi-
01-01-05, 13:07
Brad Pitt/Achilles .. :oops:
http://ffmedia.ign.com/troy/image/troy_pitt2.jpg
http://www.dtcinemas.co.nz/ScreenShots/Troy-4.jpg

Orlando Bloom/Prince Paris .. :oops:
http://www.chasingthefrog.com/Scoop_Pages/2004/troy/troy1.jpg

Orlando Bloom & Diane Kruger/Paris & Helena ..

http://www.moviecitynews.com/Notepad/images/2003/troy2.jpg

-Ezgi-
01-01-05, 13:11
Eric Bana & Orlando Bloom/Hector & Paris ..
http://www.geocities.com/kbnhanc/troy_paris_hector.JPG

Rose Byrne/Briseis .. (Achilles'in aski :lol:)
http://www.royalhandmaidensociety.org/galleries/actresses/images/troy.jpg

-Ezgi-
01-01-05, 13:26
Ben daha önceleri burda mutlaka vardir diye düsünüp açmamistim , sonra gezindim baktim yoktu .. yinede açayim dedim. Bende gösterime girdigi ilk gün gittim baktim..ve çok begendim. Ardindan 3-4 kez daha baktim. Sonu çok kötü yaa .. Achillesim ölüyoo :( Paris'e nasil sinir olmustum ozamanlar :lol: , dövüsmez dövüsmez , korkak gibi herseyi izler durur , en sonunda cesur olacagi tutar oda Achilles'imi bulur :( Nasil aglamistik be Achilles ölünce , sonra Briseis ve Achilles veda ederken .. :cry:

spikey
06-01-05, 12:00
film gerçekten cok güzel olmuş......ama hollywood filmi kapsamında. allah aşkına az biraz mitoloji bilen insanlar filmin tamamıyle gerçek "troy" hikayesinden cook ama cook farklı olduğunu anlayacaklardır. Güzelim hikayeyi harap etmişler ama insan sıkılmıyo izlerken.sadece homeros' a haksızlık yapıması üzücü.

ozgur_manyaa
06-01-05, 18:29
filmi bnde çook beğendim ama bn szn gbi Paris'e diil Achilles'e gıcık oldm çnkü o Orlando Bloom'un karşısındaydı :!: :evil: bi filmde orlando bloom oynar da o film güsel olmas mı bee :!: :lol: :oops:

yalniz_kurt
06-01-05, 21:14
brad pıtt rolünü muhteşem yaptı bence ...

yazyagmuru
17-01-05, 21:40
evet bencede çok iyi oynamış bende gittim o filme harikaydı bayıldım ve hemen cd sini aldım...brat piite bi kez daha hayranım... :D :D

spikey
19-01-05, 09:08
ben hala bu tip detansı filmlerin içine edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

trezeguet
13-08-05, 17:55
brad pitt in de rol kabiliyetiyle film mükemmel

missryan
13-08-05, 18:02
ewt yaa süper bi filmdi ben sinemada izledim daha sonra cdsinide aldım,iki kerede onda izledim muhteşem bi filmdi yaa ne kdr çok izlersem izleyim doymam yani acayip bi filmdi;);)

sinemacikiz
14-08-05, 13:39
Bir kez daha söylüyorum. Orlando oynar da kötü mü olur?
Çok güzel bi filmdi.

crazylady
20-08-05, 21:22
bencede çok güzel bi film efektler savaş anı truva atı süperdi bende ilk gösterime girdiği gün gitmiştim özellikte brad bitt in rolü çok hoşuma gitmişti helal olsun valla rolüne hakkına vererek oynadı ;)

Medea
02-11-05, 01:37
Bence içler acısı bir filmdi.Nedenleri niçinlerini saymak uzun sürer ama biraz olsun arkeoloji bilenler ne demek istediğimi iyi anlarlar.Ne filmdeki karakterler ,dekorlar ne de insanların fizikleri anlatılmak istenene uygundu.Tarihleme hatalarından bahsetmiyorum bile!Hele hele Brad Pitt'in ölürken yüzünden birkaç sn içinde geçen o "vurulduğunda bile gülümseyen Cüneyt Arkın" ifadesi beni iyice soğuttu filmden.Bu arada merak ediyorum gerçek anlamda Achilleus'un neden öldüğünü anlayan kaç kişi oldu? Onun mitolojik ölümsüzlük hikayesinin unufak edildiği bir filmden başka bir anlatımd a beklenemezdi zaten.Kısacası sıkı bir şekilde göz boyanan koskoca bir hollywood balonuydu.

hiLda
22-11-05, 17:07
bence mükemmel bi film..defalarca izledim..kadro süper..eric bana _ orlando bloom _ brad pitt...brad pitt hectörü öldürünce nefret etmiştim ondan hala ısınamadım ... :p özellikle eric bana ve orlandoya bayılıyorum...

http://us.movies1.yimg.com/movies.yahoo.com/images/hv/photo/movie_pix/warner_brothers/troy/_group_photos/diane_kruger8.jpg
http://us.movies1.yimg.com/movies.yahoo.com/images/hv/photo/movie_pix/warner_brothers/troy/_group_photos/eric_bana24.jpg

hiLda
22-11-05, 17:09
http://www.poster.net/troy/troy-brad-pitt-eric-bana-orlando-bloom-wolfgang-petersen-3701028.jpg
http://www.notesfromhollywood.com/images/TroyTrio.jpg
http://funweb.epfl.ch/site0405/MaVillar/BISOUZ.htm

hiLda
22-11-05, 17:11
http://www.dvdone.ch/img/cover/11313_big.jpg

Medea
24-11-05, 01:52
Sevgili Hilda kendince haklı olabilirsin,gerçekten çok ama çok iyi göz boyanan bir filmdi.Ama sadece bu konuyu bilmeyenler veya bilse de yanlışlarına rağmen buna aldırmayanlar için.Kişisel alma bunu lütfen genel bir yorum bu,çünkü gerçekten; hem Homerosun unutulmaz İlyadasını okuyanlar ve hem de azıcık olsun arkeoloji bilenler filmden acıklı ifadelerle çıktılar.Ama denirse ki bu kısım beni ilgilendirmiyor o zaman başka.Yani tabiii ki "filmlerde görsellik önemlidir, gerçekleri bilmek o kadar da önemli sayılmaz mühim olan filmin etkilemesi esastır" diye düşünülebilir ama eğer tarihi film iddiası taşıyorsa bir film ve o destana dayandırıyorsa hikayesini o eseri tahrif edemez ve bilimsel gaflar yapamaz.Bu gafları saysam veya İlyadayı yer yer nasıl değiştirdiğini ,tüm bunları anlatmak uzun sürer.İşte ben bu nedenlerden dolayı asla sevemedim.Değil Orlando Bloom,babam oynasa bu filmde gene sevmezdim:)Sevgiler.

irene
25-03-06, 15:02
cok ıyı bı fılmdı her nekadar bı suruyerde cekım hataları ve mantık hataları olsada oyuncular ıyı ıs cıkarmıstılar benım favorı karakterım bu fılmde hector du erıc bana cok ıyı oynamıstı ya bayılmıstım hectora olduruldugunde ıse gozlerım dolmustu erıc bana cok etkıleyıcı bı rol cıkarmıstı gercekten

Angel-us-
26-03-06, 21:29
Bence pek fena bi film değildi en azından başroldekiler iyi rol çıkardılar diye düşünüyorum. Öyle ki Achilleus destana göre de kibirli bi kahramandı filmde de öyle oldu o yüzden herkes gıcık oldu mesela. Paris ise ortalığı karıştıran ve ufaktan korkak bi rolü iyi oynadı.
Filmin başındaki düello beni çok etkilemişti-hani Achilleus tek kılıç darbesiyle koskoca adamı yere seriyor- ve de ortasında Hector un ayı gibi bi savaşçıyı güç bela öldürmesi..
Achilleus nasıl öldü ben de anlamadım topuktan mı yoksa göğsüne yediği oklardan mı? Yoksa önce topuğuna geldiği için tılsım kalktı mı nasıl oldu kafam karıştı :D

dizi_maniac
14-04-06, 21:06
Bu filmin bende farklı bir anısı vardır :

Film vizyona girmeden önce, arkadaşlarla (biz kızlar) oturup TRUVA/TROJA filmini bir güzel eleştirdik. İzlediğimiz fragmanlardan anlaşıldığı kadarı ile yönetmen Wolfgang Petersen, Homeros'un bu epik destanını neredeyse tümü ile Hollywood standartlarına uydurup "gişe'ye" çekmiş olduğundan yakındık. TROJA'nın senaristi David Benioff'u daha öncesinden 25.SAAT(edward norton) filminden tanıyorduk ve orada müthiş bir iş çıkarmıştı ama Homeros'un İlayda'sı gibi bir epik destanı nasıl olurda böyle berbat ederdi? Demek ki kendisi hiç de sandığımız kadar umut vaad edici bir senarist değilmiş ... diye yakındık durduk.

Hepimiz aynı fikirdeydik. TROJA sadece box-office kaygısı ile çekilmiş Hollywood'un fuzuli vurdulu-kırdılı filmlerdinden biri işte .... demiştik.

Daha sonra bu film vizyona girdi.
Arkadaşlarla hep birlikte gittik. Hepimizin erkek arkadaşı vardı yanında. Üç çifttik.
Daha filmin ilk 15 dakikasında (biz kızlar) :hıh :hıh :hıh fısır fısır söyleniyorduk ve eleştirimiz de ne kadar haklı çıktığımızı birbirimize anlatıyorduk.

Film ilerledi... ilerledi ...
ve birdenbire (biz kızlar) donakaldık ... :icon_redf :icon_redf :icon_redf

ekranda, Brad Pitt/Achilles savaş ganimeti olarak onun çadırında bulunan Briseis'in, yanında soyunup yıkanmaya başlamıştı ......

Aman Tanrım.

o an itibarı ile hatırladığım tek şey elimdeki cola kutusunu az kalsın düşürüyor olmam ... (biz kızlar) gözlerimiz ekrana mıhlanmış vaziyette kalakalmıştık.
Erkek arkadaşımın beni dirseği ile dürtmesiyle kendime gelmiştim.

Gösterim bitmişti ve bizler sinemadan çıkarken, erkek arkadaşlarımız (biz kızların) eleştirilerinin çok yerinde olduğundan falan bahsediyorlardı... biz kızlar, göz göze geldik, hiç ağzımızı açamamıştık!

Hemen ertesi gün (biz kızlar) sadece üçümüz olarak tekrar TROJA'yı izlemeye gitmiştik.... ve bu sefer doyasıya " aman Tanrım " diyebildik.

Burada itiraf ediyorum: biz kızlar :cheer: :cheer: :cheer: TROJA-DVDsi piyasa çıkar çıkmaz ilk alanlardan olmuştuk. Ne kadar keyifli bir şeydir bu istediğin kareyi geri sarıp sarıp baştan izlemek?!

Artık filmi çok fazla beğendiğimi söylemeliyim. Gayet güzel anlatmış Wolfgang Petersen Truva destanını. Zaten Görüntü yönetmeni Roger Pratt aynı zamanda HARRY POTTER VE ATEŞ KADEHİ filmininde görüntü yönetmenliğini yapmış biri. Ve senarist David Benioff'un zaten hep demişimdir çok sağlam bir kalemi vardır diye... bakınız: 25.SAAT.... ve iyiki TROJA da Brad Pitt için öyle güzel sahneler yazmış... yani şeyi diyorum... ee.. hani o müthiş savaş sahneleri falan diyorum ...yani nede olsa emek vermişler adamlar. Kolay çekilmiyor o filmler. Yazıktır. Emeğe saygılı olalım... dimi ama? :icon_ange

Zodiac
18-04-06, 21:51
benim bu filmde en beğendiğim Eric Bana'ydı

kardem
19-05-06, 00:23
Tam anlamıyla bir Hollywood fimi bence Truva. Gişede başarı elde etmek adına yani kısacası cepleri doldurmak adına destanı mahvetmişler. Kesinlikle beklediğim gibi buldum filmi. Hollywood'tan farklı birşey çıkmasını beklemiyordum. Filmin tek iyi yönü Eric Bana'yı yıldızlaştırmasıdır.Gerçi Eric Bana role kendine has karizmasını katmış katmasına ama bence o rolü kim oynarsa oynasın az da olsa sevilmemesi mümkün değil. Çünkü Hector vatansever bir insan, çağının en iyi komutanlarından biri, çok iyi bir koca ve baba, en acısı da hiç haketmemesine rağmen kardeşine çok değer veriyor ve koruyor. Mükemmel insan tipine yakın bu karakteri kendi fiziksel özellikleriyle birleştirincede bir anda filmin yıldızı oluyor Eric ve tabir-i caizse Brad Pitt'i unutturuyor. Bu arada Agamemnon'u canlandıran oyuncu da iyiydi bence.

sevgi86
10-06-06, 23:51
Tam anlamıyla bir Hollywood fimi bence Truva. Gişede başarı elde etmek adına yani kısacası cepleri doldurmak adına destanı mahvetmişler. Kesinlikle beklediğim gibi buldum filmi. Hollywood'tan farklı birşey çıkmasını beklemiyordum. Filmin tek iyi yönü Eric Bana'yı yıldızlaştırmasıdır.Gerçi Eric Bana role kendine has karizmasını katmış katmasına ama bence o rolü kim oynarsa oynasın az da olsa sevilmemesi mümkün değil. Çünkü Hector vatansever bir insan, çağının en iyi komutanlarından biri, çok iyi bir koca ve baba, en acısı da hiç haketmemesine rağmen kardeşine çok değer veriyor ve koruyor. Mükemmel insan tipine yakın bu karakteri kendi fiziksel özellikleriyle birleştirincede bir anda filmin yıldızı oluyor Eric ve tabir-i caizse Brad Pitt'i unutturuyor. Bu arada Agamemnon'u canlandıran oyuncu da iyiydi bence.

sana katılmıyorum
destanı değiştirmeden perdeye yansıtmak olanaksızdı
kaldı ki gerçekte truva savaşları oldu mu ne oldu truva atı gerçekte de var mıydı bunlar büyük birer ?
homeros'un destanı kısa bile olsaydı aynısı olamzdı çünkü bizler kağıttan yapma insanları etten kemikten insanlara tercih ediyoruz
sürekli esere bağlı kalınmadığından yakınıyoruz
ama uyarlama filmler
"hadi yanlışımı bulun nerede eserden ayrıldım" oyunu değil
ben tek başına değerlendiriyorum
son yılların öne çıkan filmlerinden biriydi
eric bana dediğin gibi bu filmde parladı
çok yetenekli ve ayrıca çok yakışıklı

deadly_angel
19-06-06, 10:25
oldukça güzel bir filmde hatta beklediğimden daha da güzeldi.Hem sinemada izledim hemde dvdsini aldım.Arşivde bulunması gereken önemli bir yapım.

deadly_angel
19-06-06, 10:26
oldukça güzel bir film hatta beklediğimden daha da iyidi, çok beğenmiştim.Sinemada izlememe rağmen dvdsini aldım ve sık sık izlerim canım sıkıldığında.Arşivde bulunması gereken bir film.

Kaanski
27-06-06, 22:47
Truva...En sevdıgım fılmler arasında kendısı zaten ben savas fılmlerını her zaman sevmısımdır ama bu sozumle fılmın basarısını goz ardı etmıs olmıyım hakıkatende oldukca basarılı bır yapımdı bana kalırsa bır tek Hektor'un olmesı benı kahrettı fılmde:(

norahhh
06-07-06, 00:43
filmi beğendim fakat eric banayı filmden daha çok beğendim daha önceden neden farketmemişim yaşımmı müsade etmemiş yada buadammı yeni çıkmış diye diye izlediğim bi film.herşey iyiydi ama eric mükemmeldi.bradin erici öldürdüğü sahne ise benim ''ya hayırrrr.....olamazzzzz!!!'' çığlıklarım arasında yaklaşık 150 kişinin izlediği bi sahneydi.iyiydi film iyi

maison
23-07-06, 12:53
cok güzel bi filmdi achillesin(brad pitt)in ölmesi beni cok üzmüstü
hepsi helenanin sucu:icon_evil

enderakgul
05-08-06, 12:01
film cidden çok güzel.ben filmde saedce bi kişiye sinir oldum o da truva nın kralı o akılla nasıl kral olmuş o adam yaa.hem hectoru yaktı hem truva yı. ayrıca bence helenin hiç suçu yok neden olsun ki.o sadece sevdi.kaçıran paris idi.

narcissa
09-08-06, 19:28
film arşivimde değerli bi yeri olan muhteşem bir film... hectorun öldüğü sahne ağlatır ashilin öldüğü sahnede artık yerden yere atılır özellikle sonunda ashilin arkadaşının o öldükten sonra yaptığı konuşmada bitmiş bir vaziyette gözler ağlamaktan göremez olmuş bir şekilde izlenir ve tamamiyle koparan cast crew geçerken arka fondaki remember me şarkısıyla film noktalanır... sırf o şarkı için tekrar tekrar izlenilesi bir filmdir... remember, I will live for ever... remember me... sözleri acayip dokunur bana her dinlediğimde duygu yoğunluğu oluşturur... çoook süper bir film tabi bünyesinde barındırdığı üç yakışıklının ds katkısı var:img-grin2

Bgm&Moo-Jin
10-08-06, 20:09
gerçekten harika bir film sinemada izledim sonra vcd sini aldım yine izledim yetmedi yine izledim oda yetmedi tatile giderken aldım yanıma orda da izledim. izlemeye doyamadığım ender filmlerdendir hectorun ve ashilin öldüğü sahneler filmin en vurucu sahneleri ayrıca düşman askerlerinin truvanın surları önüne gelip truvalı askerlerle savaştığı sahnede muhteşemdi. ben her ne kadar brad pitti çok sevsem de bu filmde eric bana brad pitti geride bırakan bir performans sergilemiş.

narcissa
10-08-06, 21:56
gerçekten harika bir film sinemada izledim sonra vcd sini aldım yine izledim yetmedi yine izledim oda yetmedi tatile giderken aldım yanıma orda da izledim. izlemeye doyamadığım ender filmlerdendir hectorun ve ashilin öldüğü sahneler filmin en vurucu sahneleri ayrıca düşman askerlerinin truvanın surları önüne gelip truvalı askerlerle savaştığı sahnede muhteşemdi. ben her ne kadar brad pitti çok sevsem de bu filmde eric bana brad pitti geride bırakan bir performans sergilemiş.
katılıyorum eric bana gerçekten bir harikaydı bu filmde... hulkta izlemiştim eric banayı ama troyda bi başkaydı harika bi performans sergilemiş...

enderakgul
13-08-06, 18:32
eric bana hulk da hoşuma gitmişti bunda hayranı olmuştum ama berlin de biraz gözümden düştü.

*AşKveGuRuR*
21-08-06, 00:59
bu filme sırf **Eric Bana** için gitmiştim
güzel bir filmdi

kusursuz
21-08-06, 01:10
Valla en sevdiğim filmlerden biri.Zaten savaş filmlerini oldum olası severim.Hele aşkla harmanlanmışsa...:img-icecr İki defa sinemada,yaklaşık 10-12 kezde cd'de izlemişimdir.Her izlediğimdede sözlerinden etkilenirim.Bu filmin tek kötü yanı Paris'in (orlanda Bloom)artık bana çok itici gelmesi.Oysaki o çocuğu Karayip korsanları ve yüzüklerin efendisinden severdim.neyse sonra Cennetin krallığında biraz toparladı karizmayı.Hector'un ölümü her vatan evladı gibi bendede derin iz bırakmıştı.Hatta sinemada utanmasan hüngür hüngür ağlayacaktım.Ve tabi Achill'in ölümü...:img-grin2
En sinir olduğum tipse Agamennon.Hele gevrek gevrek gülmesi.Birde Brises'i çok beğenmiştim,çok masum bir güzelliği var.her ne kadar Brad Pitt'le vücut olarak pek uyuşmasalarda...:img-grin2 Adam kızın iki katı...:img-grin2

137137
24-08-06, 15:29
her insanın vazgeçilmez filmleri vardır ya troy da benim vazgeçilmezlerim arasında. film i ilk izlediim zamanda ağladım en son izliyişimdede ve eminim bi kere daha izlesem o zaman da ağlayacağım. her ne kadar kitaplarda anlatılanlardan farklıda olsa güzeldi. bazı yorumcular çok kötü yorumlamışlardı. hem oyuncuları hemde filmin senaryosunu ama bn filmi izlerken beni öyle büyülü ki film hiç bir pürüzü görmüyorum. özellikle eric bana bu filme damgasını vuran isimlerin arasında

Güneş-07
01-09-06, 11:28
bende troy hayranııym...izlediğim en güzel tarihi film..
oldum olası severim tarihi filmler..
özellikle brad pitt'e bayıldım çok iyi oynuyor çok da yakışıklı keşke sonunda ölmeseydi..
sevdiği kızda çok güzeldi..sonunda çok ağladım valla...

Günçiçek
07-09-06, 22:01
Bence Truva, senaryo açısından ve teknik yönlerden aksaklıklar olmasına rağmen, oyunculuklarla göz dolduran bir film. Bu filme ilk gittiğimde oyunculardan sadece Brad Pitt ve Orlando Bloom'u tanıyordum. Filmden çıktığımda ise sadece bir isim aklımda kaldı; o da tabiki Eric Bana. Gerçekten, oyunculuğuyla filmin yıldızı olması gereken Brad Pitt'i ezdi geçti diyebilim. (Gerçi beni Hulk'ta büyük bir hayal kırıklığına uğrattı ama...) Bunun dışında Agamemnon'u canlandıran oyuncu da iyiydi; kendisinden nefret ettirmeyi başardı. Ama ondan daha çok nefret edilen biri daha vardı ki; o da gıcık Paris'ti.
Keşke filmin sonunda Truva'nın mahvedilmesine vesile olan Helen'le Paris'in de akıbetini gösterselerdi...

sevgi86
08-09-06, 00:14
bu filme sırf **Eric Bana** için gitmiştim
güzel bir filmdi

ben kimse için gitmedim ama çıkınca orlando fanı oldum truva üzerine gittim karayip korsanlarını izledim iyice pekişti...

truvanın en sevdiğim sahnesi(paris ve helenin olduğu tüm sahneler dışında tabi)
hectorun aşil in kardeşinin(kardeşi miydi yeğen kuzen de olabilir bir an için unuttum kusuruma bakmayın) boğazını kestiği ve daha sonra yüzünü gördüğü sahneyi
çocuk can teslim ederken üşüyor gibiydi
o sahne ağlamama neden oldu
daha sonra hectordan aldığı intikam da çok acımasızcaydı
ama bir şekilde hector bunu haketmişti ve er geç geleceğini biliyordu

aşilin(af buyurun) ezik parisin attığı okla ölmesi büyük bir trejediydi
amaaan ezik mezik paris inanılmazdı :img-nyam:

deadly_angel
08-09-06, 19:47
Parisin filmin sonunda ülkesi elden giderken bir kahraman gibi davranması çok güzeldi, Aşilin kuzeninin öldüğü sahne gerçekten çok kötüydü, ama onun gibi davranıyordu ve hector onu gerçekten aşil sanmıştı. aşilin hectoru öldürüp götürmesi ve daha sonra hectorun babasının aşile gidip yalvarması en çok etkilendiğim sahnelerden biriydi.

ECE...:)
08-09-06, 20:08
Bn de gitmiştim filme .. hos bi filmdi .. görüntü kalitesi en sevdiğim yanı diyebilirim bu teknik cok hosuma gidiyor :img-grin2 3 sene oldu sanırım dimi pek hatırlamıyorum ama bi arkdsın dediği gibi filmin sonunda bişiler eksik kalmıstı yarım bitti yani .. filmin sonunda asilin ölmesi cok sarsıcı olmustu .. aslında filmin kötü adamı gercekten hani hep derler ya '' sert gözükür ama kalbi pamuk gibidir '' tezinin dogrular gibiydi .. :img-grin2 sahsen bn (isimleri hatırlamıyorum) Eric Bana'nın canlardıgı karakterin ölmesindn cok Asil'in öldüğüne üzüldüğümü söleyebilirim .. Film yayınlandıgı gunlerde gercekten cok agır elestirilere maruz kalmıstı ! aslında elestiriler haklıydı ama bn tarihin tam olarak yansıtıldıgı bi film henuz görmedim .. her filmde bi yanlıslık olur gibime geliyor !! Film ülkemizde yanılmıyorsam 900 bin kişi tarafından izlendi bu ggösterirki film gercekten beeğenildi .. bunda Brad-Orlondo-Eric üçlüsünün etkisini de unutmamak lazım :img-grin2 sunu da ekliyim ki Orlando Bloom cok tatlıydı aptal asık rolü cidden ona cok yakısmıstı nese asili öldürdü de karizmayı topladı brz yanlıs anlamayın öldürdüğü için diil ama zmn önce öle bi efsane savascı oldurmek bi prens için buyuk basarı sayılır .. nese cok yazmısım bi fotoyla sözlerimi noktalıyım ..

http://www._palavrasaovento_.blogger.com.br/Orli%20-%20Eric,%20Orli%20e%20Brad.jpg

Filmin galasındn olsa gerek ..

Irmak_
08-09-06, 21:44
Bu filim cok güzeldi bence
sürükleyici ve heyecanliydi
ve bazi yerlerinde insan duygulaniyordu
Brad pitt e filime baktiktan sonra asik oldum resmen(yanlis anlamayin gercekten degil tabi)
filmdeki partneride cok hos ve güzeldi
tek kelimeyle mükemmel bir filimdi, bayildim

kaptan jack
10-09-06, 18:42
güzel bir filmdi.bu filmden cıktıktan sonra tam bir eric bana hayranı olmustum.brad pitt i zaten sevmem ve filmde ona sinir olmustum.ama beni en cok yıkan orlando oldu.filmde bence acayip sırıtmıs hatta filme gitmemiş.:img-sorry brad pitt in partneri cok güzeldi.bu filmde en cok etkilendigim sahne hector un ölmesi ve babasının oglu için yalvarmasıydı..........baya duygulanmıstım.:img-nyam:

padme_01
08-12-06, 13:26
çok hoş bir filmdi filmin bir saniyesinde bile sıkılmadım. özellikle hector ve aşilin dövüş sahnesi çok güzeldi. ben hectoru oynayan eric bana yı bu filmde gerçekten çok beğendim.

Kang Joon Sang
09-12-06, 10:14
arkadaşlar yukardaki yazıları görüyorum da bu filmi bence çok abartıyorsunuz.Bir kere hikaye ile yakından uzaktan ilgisi yok.umarım hepiniz kitabını okursunuz.Çok büyük yanlışlıklar taşıyor.(troyalıların atalarımız arasında düşünülürse en çok sesi biz çıkarmalıyız bence bu hatalara)

Ayrıca filmin müzikleri James Howard dan beklenmeyecek derece kötü(1-2 şarkı dışında ana müziğin dışına çıkamamış.Ne de ana temayı geliştirebilrmiş.Zaten 3 ayda yaptı müzikleri.)

Kurgu desek hikayeye tam olarak doğru gitmediği için çok yavanlaşıyordu.

Aşil i kahraman yapması cabası.Aşil amazon kadınları öldrüp ölüleriyle yatan bir piskopat ve Hectoru myrmedionlar arasına alıp öldürecek kadar kadar adi bir dövüşçüdür.

Ajax ı tek sahnede Aşil ile konuşurken görüyoruz ki Aşil in en yakın arkadaşıydı Ajax :D :D :D (aralarındaki rekabete rağmen)

Aşil tendonu olayına girmiyorum bile :D

Güneş-07
22-12-06, 19:07
troy izlediğim en iyi tarihi filmlerden biri idi oyuncular süperdi özellikle brad pıtt çok iyi canlandırdı ashille rolünü savaş sahneleri çok iyiydi duygulsaldıda zaten filmin konusu muhteşem yani ama tabi destanın filme aktarılışı aynısı olamazdı değişikler ve günümüzsinemasına göre yapmalaı gerekiyordu sonuçta bu bir belgesel değil yani...
ama çok güzel bir film...

tılsım16
14-01-07, 22:58
fılm gayet hostu... orlando bloom son derce ıyı bır oyuncu ama bu fılmde karakterı yuzunden yanı hem korkak bırını canlandırdıgı ıcın hemde savasın onun askı yuzunden cıkması ve ona hıc zarar gelmemesınden dolayı cok gıcık olmustum... erıc bana muhtesemdı bence fılmın en ıyısıydı... brad pıtt de eercekten ıyı bı oyuncu olmasına ragmen ılk ızledıgımde karakterınden dolayı sevmemıstım... erıc bana nın öldüğü sahnede cok uzulmustum..

padme_
16-01-07, 11:14
bu filmde en beğendiğim oyuncu eric bana sanırım.bence çok başarılıydı.

http://img.photobucket.com/albums/v210/MahAkh/Icons/Troy/TroiaP.jpg http://img.photobucket.com/albums/v210/MahAkh/Icons/Troy/TroiaQ.jpg http://img.photobucket.com/albums/v210/MahAkh/Icons/Troy/TroiaE.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v210/MahAkh/Icons/Troy17.jpg http://img.photobucket.com/albums/v210/MahAkh/Icons/Troy20.jpg http://i20.photobucket.com/albums/b244/KeeperofEowynsSword2/Icons/Misc/Troy08.png
http://i20.photobucket.com/albums/b244/KeeperofEowynsSword2/Icons/Misc/Troy28.png http://i20.photobucket.com/albums/b244/KeeperofEowynsSword2/Icons/Misc/Troy42.png http://i20.photobucket.com/albums/b244/KeeperofEowynsSword2/Icons/Misc/Troy09.png

padme_
16-01-07, 11:22
http://i20.photobucket.com/albums/b244/KeeperofEowynsSword2/Icons/Misc/Troy20.png http://i20.photobucket.com/albums/b244/KeeperofEowynsSword2/Icons/Misc/Troy12.png http://i20.photobucket.com/albums/b244/KeeperofEowynsSword2/Icons/Misc/Troy06.png http://img.photobucket.com/albums/v623/tinuviel3/avatar/avatar2/troyh.png

tarasbulba3
22-01-07, 04:11
filmin ikinci yarısında çıktım... daha fazla tahammül edemedim.. wolfgang peterson muhteşem hikayeyi kuşa çevirmiş... hikayenin orjinalini bilenler beni anlayacaktır... hadi çevirdin diyelim bari onuda iiyi bi şekilde perdeye yansıta bilsen... yok... yok... ben bu adamın sinema dilinden anlamıyorum ...

archeologue
22-01-07, 15:26
hollywoodlaştrılmış bir troia efasnesi...:img-blush
beğenilecek bir taraf bulamadım açıkçası...ilyadayı okumayanların rahatlıkla gidip izleyebileceği bir yapım! ben beğenmedim...o kadar çok mantık hatası vardı ki hepsine tek tek değinemeyeceğim...vizyona girdiği ilk gün gitmiştim filme...fakat tam bir hayal kırıklığı yaşadım...

akhilleus'un yere göğe sığdırılamamasını anlamış değilim.troia savaşının asıl kahramanı hector'dur bence...zaten ilyada'da hector'un toprağa verilmesi ile bitmektedir...bu yapımda tanrılara yeterince değinilmemiş olması da içler acısıydı...efsaneyi güçlü kılan zaten tanrıların onları nasıl yönlendirdiği ,kaderlerini nasıl belirlediği kısacası üzerlerindeki etkiler ile alakalı değil midir zaten?

Kısacası bazı ana temaların korunması haricinde içeriği fazlası ile değiştirilmiş kahramanlara ve efsaneye bağlı kalınamamış bir yapım truva...

elwiens_86
01-02-07, 13:29
Ben bu filmi heralde bi 100 defa izlemişimdir ama yinede çok zevk aldığım bir film...
çok eleştrildi ama bence çok süper çekilmiş ve çok iyi oyuncular oynuyor...
tek kötü tarafı var vcd seslendirmesi berbat ötesi hiç beğenmedim...oysa orjinal dili harika efektler bağrışlar çağrışlar faaln süper....
benim bu filimde beğendiğim bişey daha vardı oda müzikleri hele bittiği zaman çalan şu Remember şarkısı mükemmel... ya ne güzel şarkıdır o öyle hayran kalmıştım ilk dinlediğimde...

Güneş-07
01-02-07, 13:44
ben çok beğendim ilyadayı aynen yansıtmak bence mümkün değildi ve yapımcılar ancak böyle yapabilmişler bence filmi ilyadayagöre değerlendirmek yanlış olur bana göre...
filmde en çok brad pitti sevdim ve aschille karakteri benim hoşuma gitti...
şarkılarıda muhteşemdi elwiens-86 ın dediği gibi sonda çalan şarkı çok güzeldi...

cagrizma
04-02-07, 00:24
Bıktım artık Troy'dan okulda da zaten kitabını didik didik ettirdiler artık Achilles duydukça gıcık kapıyorum :)

tılsım16
30-03-07, 16:37
fılmı begenmıstım dıyecek lafım yok ama yıne su dublaj ısıne degınmeden edemıcem ya bu kadar kalıtelı ve guzel bır fılmı dublajla nasıl komık hale getırıyorlar. dun fox da ızledıkten sonra duublajlı olarak tabı bı sahne cok dıkkatımı cektı...

benım bıldıgım sparta kralıcesı degılmıydı helen ne zaman ısparta kralıcesı oldu:img-hyste :img-hyste :img-hyste

deadly_angel
30-03-07, 17:37
Truva'yı daha önce defalarca seyretmeme rağmen dün sırf dublajını merak edip izleyeyim dedim.Gerçekten berbattı.Bunu Achilles'in ''Hector'' diye bağırdığı sahnede çokdaha iyi anladım.Resmen miyavlamış dublörler.Böyle bir filme daha iyi bir dublaj yapılabilirdi.Gerçi Türkiye'de ne zaman iyi olduki bu olay.

Güneş-07
30-03-07, 19:09
aynen katılıyorum sana deadly-angel çok kötü bir dublajtı...
ama yineden bende defalarca izlememe rağmen tekrar izledim ya süperdi...
aşilin bakışlarını savaşını özlemişim ya...
özellikle hector ile savaşırken muhteşemdi o sahneleri bayılıyorum süper hareketler onlar...
brad pitti en çok bu filmde beğendim mugteşem olmuş...

deadly_angel
08-04-07, 16:27
aynen katılıyorum sana deadly-angel çok kötü bir dublajtı...
ama yineden bende defalarca izlememe rağmen tekrar izledim ya süperdi...
aşilin bakışlarını savaşını özlemişim ya...
özellikle hector ile savaşırken muhteşemdi o sahneleri bayılıyorum süper hareketler onlar...
brad pitti en çok bu filmde beğendim mugteşem olmuş...

Bende Brad Pitt'i en çok bu filmde sevmiştim (birde Joe Blackte çok iyiydi bana göre) Dün Truvayı DvD'den orjinal haliyle birkez daha izledim.O kadar gerçekçi yansıtmışlarki beyazperdeye.Eric Bana ve Brad Pitt başta olmak üzere filmin bütün oyunları harikaydı.

deadly_angel
08-04-07, 16:29
http://img.photobucket.com/albums/v339/icons_with_love/troy01.jpghttp://img.photobucket.com/albums/v339/icons_with_love/troy02.jpghttp://img.photobucket.com/albums/v339/icons_with_love/troy03.jpghttp://img.photobucket.com/albums/v339/icons_with_love/troy04.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v339/icons_with_love/troy05.jpghttp://img.photobucket.com/albums/v339/icons_with_love/troy06.jpghttp://img.photobucket.com/albums/v339/icons_with_love/troy07.jpghttp://img.photobucket.com/albums/v339/icons_with_love/troy08.jpg

deadly_angel
08-04-07, 16:32
http://img.photobucket.com/albums/v339/icons_with_love/troy10.jpghttp://img.photobucket.com/albums/v339/icons_with_love/troy11.jpghttp://img.photobucket.com/albums/v339/icons_with_love/troy12.jpghttp://img.photobucket.com/albums/v339/icons_with_love/troy13.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v339/icons_with_love/troy14.jpghttp://img.photobucket.com/albums/v339/icons_with_love/troy15.jpghttp://img.photobucket.com/albums/v339/icons_with_love/troy16.jpghttp://img.photobucket.com/albums/v339/icons_with_love/troy17.jpg

elwiens_86
09-04-07, 22:54
Dublaj konusunda çok haklısınız...Türkçe dublajlı vcd izledim görüntü korkunç seslendirme korkunç...Ben altyazılı izlemiştim o efektler falan o kadar hoşuma gitmişti ki türkçe dublajlı izlediğimde resmen hayal kırıklığına uğradım...Hektor'un sesi korkunç duyduğumda şok olmuştum...Paris'in sesi desen ondan beter...Tek iyi dublajı bence Moviemax yapmıştı orada izlediğim dublajla vcd deki dublaj arasında dağlar kadar fark var...Yani isteyince gayet güzel dublaj yapabiliyorlar...

Güneş-07
11-04-07, 00:13
Bende Brad Pitt'i en çok bu filmde sevmiştim (birde Joe Blackte çok iyiydi bana göre) Dün Truvayı DvD'den orjinal haliyle birkez daha izledim.O kadar gerçekçi yansıtmışlarki beyazperdeye.Eric Bana ve Brad Pitt başta olmak üzere filmin bütün oyunları harikaydı.

ben orjinalini izlemedim cd izledim cd deki tvdekine göre iyi ama normalde ikiide berbat...
gerçekten böyle zor bir destanı güzel yansıtmışlar efekler harikaydı.oyunculuklar muhteşemdi...
veee avatarlarda harika cnm eline sağlık süper yapmışsın...

deadly_angel
13-04-07, 17:51
Filmden Kısa Kısa

• Çekimler 22 Nisan 2003te başladı. Binlerce kitap, araştırma ve belgesel tarandı.

• İç mekan çekimleri Londra'da, diğer sahneler Malta, Fas ve Meksika'da çekildi.

• Toplam maliyeti 370 milyon dolar.

• Brad Pitt, Aşil rolüne 6 ay hazırlandı; bu rol için 17.5 milyon dolar aldı.

• 12 metre boyunda, 11 ton ağırlığındaki Truva Atı çelik ve fiberglastan inşa edildi.

• 8 bin kostüm ve 10 bin çift ayakkabı dört buçuk ayda tasarlandı ve üretildi.

• Malta'da Truva şehrinin tamamı 10 dönümlük bir arazi üzerine 10 ayda ve 20 milyon dolar harcanarak inşa edildi.

• 500'ün üzerinde işçi tutuldu ve 200 İngiliz inşaat ustası da Malta'ya getirildi.

• Atlı muhafızların olduğu sahne için 1.200 figüran kullanıldı.

• Film için inşa edilen 36 metrelik tam donanımlı 7 gemi dijital ortamda çoğaltıldı. Böylece sinema tarihinde ilk defa 1000 gemi birden aynı kadrajda görüldü.

deadly_angel
13-04-07, 18:17
http://img470.imageshack.us/img470/9900/troy01theloveqk0.jpg
http://img247.imageshack.us/img247/6677/troy02thefurykx3.jpg

Güneş-07
14-04-07, 15:33
deadly-angel iki wallpaper ve filmden kısa kısa için saol...
bayağı pahalı olmuş ama zaten öle olması gerekirdi...

deadly_angel
14-04-07, 19:04
http://img164.imageshack.us/img164/5254/troy04yw5.jpghttp://img463.imageshack.us/img463/1220/troy01pj5.jpghttp://img338.imageshack.us/img338/3757/troy02wr8.jpghttp://img463.imageshack.us/img463/9234/troy03gk9.jpg
http://img457.imageshack.us/img457/4928/troy05ft2.jpghttp://img338.imageshack.us/img338/6080/troy06qi9.jpghttp://img457.imageshack.us/img457/4419/troy07pk3.jpghttp://img457.imageshack.us/img457/3021/troy08zx4.jpg

deadly_angel
14-04-07, 19:09
http://img338.imageshack.us/img338/5709/troy10gj0.jpghttp://img130.imageshack.us/img130/4508/troy12an7.jpghttp://img338.imageshack.us/img338/8258/troy13cb8.jpghttp://img54.imageshack.us/img54/7320/troy14uk3.jpg
http://img338.imageshack.us/img338/7070/troy16vj7.jpghttp://img130.imageshack.us/img130/5229/troy19qz5.jpghttp://img338.imageshack.us/img338/2980/troy20fo0.jpghttp://img130.imageshack.us/img130/8150/troy21la7.jpg

deadly_angel
14-04-07, 19:10
http://img130.imageshack.us/img130/6008/troy22on6.jpghttp://img462.imageshack.us/img462/6471/troy23kw8.jpghttp://img389.imageshack.us/img389/7096/troy24dj7.jpghttp://img462.imageshack.us/img462/6501/troy25xo9.jpg
http://img462.imageshack.us/img462/9679/troy26be6.jpghttp://img462.imageshack.us/img462/4840/troy27ir4.jpghttp://img389.imageshack.us/img389/4201/troy28zy4.jpghttp://img141.imageshack.us/img141/1738/troy29gp8.jpg

elifc
16-04-07, 00:27
truva nın kitabını ben de okudum ve paris karakteri filmde efsaneye göre kat kat iyileştirilmiş olmasına rağmen hala bu kadar itici.filmde en sevmediğim karakter diyebilirim agamemnona rağmen.benm okuduğum kitapta anlatılan efsaneye göre paris çocuk katili ve truva şehrindeki evli kadınları ayartıp onların kocalarını aldatmalarına neden olan karaktersiz bir insan ve hatta onun yüzünden truva askerleri savaşta çarpışırken o hala helen le birlikte yatağında vakit geçiren biri(iğrenç)zaten helene(gerçekte helena)olan sevgisi de bir süre sonra bitio ne iistediğini bilmez biri ve hector kesinlikle gerçek bir kahraman:img-wink: achiles e gelince benm okuduğum kitapta o da çok büyük bir kahraman ama burda yazılanları okuduktan sonra ilyadayı okumam gerektiğini anladım:img-yes:

deadly_angel
16-04-07, 10:57
truva nın kitabını ben de okudum ve paris karakteri filmde efsaneye göre kat kat iyileştirilmiş olmasına rağmen hala bu kadar itici.filmde en sevmediğim karakter diyebilirim agamemnona rağmen.benm okuduğum kitapta anlatılan efsaneye göre paris çocuk katili ve truva şehrindeki evli kadınları ayartıp onların kocalarını aldatmalarına neden olan karaktersiz bir insan ve hatta onun yüzünden truva askerleri savaşta çarpışırken o hala helen le birlikte yatağında vakit geçiren biri(iğrenç)zaten helene(gerçekte helena)olan sevgisi de bir süre sonra bitio ne iistediğini bilmez biri ve hector kesinlikle gerçek bir kahraman:img-wink: achiles e gelince benm okuduğum kitapta o da çok büyük bir kahraman ama burda yazılanları okuduktan sonra ilyadayı okumam gerektiğini anladım:img-yes:

elifc zaten filmde truva savaşı truvalıların gözünden anlatılmış, İlyada ve onun daha anlaşılır hali olan Bir Troia Şarkısı kitabı bütün herşeyi ortaya döküyor.Film buram buram Hollywood koksada ben yinede çok beğenmiştim.Paris yaptıklarının getireceği sonuçları düşünmeden hareket eden biri.Greklerin bir araya toplanması ve Helene bahanesininde öne sürülerek Truvaya savaş açılması korkutucu olmakla birlikte ''Ne kadar büyüksen düşmanların o kadar artar'' sözünü tamı tamına doğrulayan cinsten.

Hector gerçek bir kahraman, kitabı okumamış olanları düşünerek filmden küçük örnekler vereyim; ''Achilles'i aşağı inmeden çok rahat öldürebilirdi, Truva okçuları surların bu denli güvenilir olmasının en büyük sebeplerinden birisi.Ama Achilles'in karşısına öleceğini bile bile çıkmak herkesin yapabileceği birşey değildir.Ayrıca savaş daha devam ederken ve hayattayken eşine gizli geçişi göstererek belkide Truva devrinin tamamen bitmemesini sağladı.Ayrıca filmin daha başlarında Paris gemiye sakladığı Helene'i çıkardığında ve aralarında geçen konuşmada ona haddini bildirişi ve ülkesi kadar hiçbirşeyin önemli olamayacağını söyleyip geri dönmeye kalktı.(Tabi burda Parisin onu ikna edişi var)

Kitapta annesi Achilles'in savaş gitmemesi için onu kız kılığına bile sokuyor.Ve yine kitaba göre Achilles kutsal sayılan (adını hatırlayamadım) bir göle batırıldığında yalnızca topuğu suya girmiyor.

Truva savaşı hakkında daha geniş bilgilere ulaşmak isterseniz eğer İlyada'dan ziyade ''Bir Troia Şarkısı''nı okumanızı tavsiye ederim.Daha akıcı ve daha anlaşılır.

nessa
17-04-07, 19:34
Savaş filmlerine olan özel ilgim nedeniyle bu filmi de pek çok kez izledim.DVDsini aldım.Ancak filmden çok etkilendiğimi söyleyemem.Truva ile ilgili tarihte çok kesin bilgiler yok ama yine de filmdeki süreç bir parça rahatsız edici.Yani şimdiye kadar anlatılmış,yazılmış,filme çekilmiş Truva hikayelerine uygun olmadığı bazı noktalar var.Tabi bu etken filmi kötü yapmaz.Ama filmdeki başka bir can sıkıcı nokta da Aşil karakterinin çok öne çıkarılmış olması.Oysa ki böyle bir hikayede karakterlerin ağırlığı mümkün olduğunca eşit olmalı bence.Brad Pitt'in ön plana çıkarılması da filmi daha çekici hale getirmek için bir taktik zaten.Ama filmi çekenler belki de Eric Bana'nın mağrur Hektor rolüyle bu filmden akılda kalacak en önemli şey olacağını tahmin edemediler.Filmi zaman zaman izlediğimde sonunu getirmiyorum.Hektor'un öldüğü sahneye kadar izliyorum.Hektorsuz Truva hiç cazip değil açıkçası.Görselliği,oyuncuların performansı,müzikleri ve de en önemlisi Hektor'uyla güzel bir film ama şişirilmiş bir yapım.

nessa
17-04-07, 19:39
http://img408.imageshack.us/img408/3880/twoprinceuj0.jpg (http://imageshack.us)

nessa
17-04-07, 19:42
http://img258.imageshack.us/img258/4844/troy1av6.jpg (http://imageshack.us)

Güneş-07
28-04-07, 12:56
elifc zaten filmde truva savaşı truvalıların gözünden anlatılmış, İlyada ve onun daha anlaşılır hali olan Bir Troia Şarkısı kitabı bütün herşeyi ortaya döküyor.Film buram buram Hollywood koksada ben yinede çok beğenmiştim.Paris yaptıklarının getireceği sonuçları düşünmeden hareket eden biri.Greklerin bir araya toplanması ve Helene bahanesininde öne sürülerek Truvaya savaş açılması korkutucu olmakla birlikte ''Ne kadar büyüksen düşmanların o kadar artar'' sözünü tamı tamına doğrulayan cinsten.

Hector gerçek bir kahraman, kitabı okumamış olanları düşünerek filmden küçük örnekler vereyim; ''Achilles'i aşağı inmeden çok rahat öldürebilirdi, Truva okçuları surların bu denli güvenilir olmasının en büyük sebeplerinden birisi.Ama Achilles'in karşısına öleceğini bile bile çıkmak herkesin yapabileceği birşey değildir.Ayrıca savaş daha devam ederken ve hayattayken eşine gizli geçişi göstererek belkide Truva devrinin tamamen bitmemesini sağladı.Ayrıca filmin daha başlarında Paris gemiye sakladığı Helene'i çıkardığında ve aralarında geçen konuşmada ona haddini bildirişi ve ülkesi kadar hiçbirşeyin önemli olamayacağını söyleyip geri dönmeye kalktı.(Tabi burda Parisin onu ikna edişi var)

Kitapta annesi Achilles'in savaş gitmemesi için onu kız kılığına bile sokuyor.Ve yine kitaba göre Achilles kutsal sayılan (adını hatırlayamadım) bir göle batırıldığında yalnızca topuğu suya girmiyor.

Truva savaşı hakkında daha geniş bilgilere ulaşmak isterseniz eğer İlyada'dan ziyade ''Bir Troia Şarkısı''nı okumanızı tavsiye ederim.Daha akıcı ve daha anlaşılır.

denizcim sana katılıyorum ama ben achillesi daha çok seviyorum bana daha yakın geldi aslında kitapları okumadım okumayı çok istiyorum ama hector bende 2. sırada parise gelince gerçekten çok itici bir karakter(orliyi çok severim bilirsin)karakter özelliği çok kötü düşencesiz bencil aşk sarkoşu aslında aşk herşeye değer ama yinede bir şehrin troyun kaderi oldu....
kitapları en kısa zamanda okucaammm tavsiye için saol cnm o kitabı bilmiyordum...:good:

sbuffy
26-07-07, 10:15
Truva: Yönetmenin Kurgusu

Warner Bros. yaptığı duyuruda Truva'nın özel bir DVD versiyonunu çıkaracağını duyurdu. Film, iki disklik setler halinde Ultimate Collector's Edition ve Collector's Edition adları altında piyasaya sürülecek. Setlerde filmin 201 dakikalık Director's Cut (Yönetmenin Kurgusu) versiyonları yer alacak. Bu filmin standart 163 dakikalık süresinden 38 dakika daha fazla. Bilindiği gibi büyük umutlarla vizyona sokulan film gişede iyi iş yapmış, ama beklentilerin çok altında kalmıştı.

kaynak:film.gentr

nessa
29-07-07, 16:22
Truva: Yönetmenin Kurgusu

Warner Bros. yaptığı duyuruda Truva'nın özel bir DVD versiyonunu çıkaracağını duyurdu. Film, iki disklik setler halinde Ultimate Collector's Edition ve Collector's Edition adları altında piyasaya sürülecek. Setlerde filmin 201 dakikalık Director's Cut (Yönetmenin Kurgusu) versiyonları yer alacak. Bu filmin standart 163 dakikalık süresinden 38 dakika daha fazla. Bilindiği gibi büyük umutlarla vizyona sokulan film gişede iyi iş yapmış, ama beklentilerin çok altında kalmıştı.

kaynak:film.gentr

Haber için teşekkürler.Filmin DVDsini oldukça yetersiz bulmuştum.Bu versiyonu çıkarsa hemen alırım.

Benden Bir Kolaj Çalışması:

http://i206.photobucket.com/albums/bb266/buket-23/collage1.jpg

şule_fer
27-09-07, 22:33
film güzeldi de ülkemizde çekilmesini tercih ederdim çünkü dizide gerçek truva yapılan savaşlar bizim topraklarda oldu fakat film çevrilmesi gereken bizim ülkemizde çevrilmedi.

defneee
01-10-07, 22:58
çok güzel bir filmdi favorilerimden biri gerçekten kaliteli bir yapım

sumchen
02-10-07, 17:03
en sevdigim filmlerden bi tanesi,önce ilginc olmaz diye düsündüm,ama sonra cok sevdim,hele eric bananin oyunculuguna hayran kaldim

zeynepchd
28-10-07, 22:37
En begendiigim filmler arasında ilk 3 te ....gercekten çok basarılı bi yapım olmus...oyuncularda çok kaliteli...süper bi film:img-wink::img-wink:
NESSA calısman çok güzel olmus ellerine saglık:img-wink:

padme_01
01-11-07, 13:34
http://i9.photobucket.com/albums/a62/eiluvial/newal/seeingyouseingme.jpghttp://i9.photobucket.com/albums/a62/eiluvial/newal/iconea.jpghttp://i9.photobucket.com/albums/a62/eiluvial/newal/timewithyou.jpg
http://i9.photobucket.com/albums/a62/eiluvial/newal/achries.jpg

os-ke
07-12-07, 18:43
gerçekten izlemeye değer bir film...:img-wink:
o kadar zaman geçmesine rağmen hala hiç sıkılmadan izliyorum...:img-yes:

merve_polat
10-12-07, 14:27
aradan uzun zaman geçmesine rağmen hala vcd de keyifle izleğim ve hiç sıkılmıyıcağım filimlerden biri gerçeğiyle ne derece örtüşüp örtüşmediğini bilmiyorum ama bence sanatsal olarak çok etkileyici bir filimdi.
eric bana yı bu filimde tanımıştım zaten birdahada unutamadım. o performanstan sonra zaten onu kimse unutamamıştı.hectorun öldüğü sahne en çok ağladığım ikinci sahneydi birincisi ise aşil ölürken briseis ile vedalaşma sanesiydi.
brad pitt filimde tam bir dağ adamı gibiydi yani bir aktör ancak bu kadar korkunç bir şekilde hayvanlaşabilirdi bize buna yansıtabildiği için teşekkür ederiz.ama bu durumu yıkan bir faktör vardı oda briseis (yani rose byrne) gerçekten çok sempatik bir kızdı filimde kanımı kaynatan tek faktördü.
en büyük hayal kırıklığım ise oyunculuğuna tipine herşeyine bayıldığım orlando bloomun canlandırdığı paris karakteriydi.hectorun yerine onu ölmesine tercih ederdim.(neyseki orlando daha sonralarda cennetin kırallığıyla durumu toparladı)
FİLİMDEN BENDE EN ÇOK İZ BIRKANLAR ERİC BANA VE ROSE BYRNE

merve_polat
21-12-07, 20:49
geçtiğimiz çarşamba günü starda verdiler çok sevindim yaa normalde starda verilen filimler dandik olur ama kırk yılda bir adam gibi bir filim yayınladılar.elli kere izlememe rağmen oturdum gene izledim çokta keyif aldım tvden izlemek ayrı bir zevkli oluyo.eric bana ya bakmaya doyamıyorum zaten...

__THALIA__
22-12-07, 22:04
İzlediğim en güzel savaş filmlerinden biriydi...

Güneş-07
13-01-08, 21:39
hayatımda en çok sevdğim efsana filmlerinden biri ben çok severim troy efsanesini ve tabi ki filmi öncelikle zaten yaşanan bir efsane ve tarih anlatılıyor ve en sevdiğin hayranı olduklarım var. film etkileyicydi ama kısa oldu keşke daha uzun olsaydı ve bazı yerler kesilmeseydi o zaman çok daha iyi olurdu ben lindsay clarke truva adlı kitabını okudum filmden farklı ama bu kitap ilyadının 1/4 kdr ve nekadar doğru olduğunu bilmiyorum en iyisi ilyadayı okumak kesinlikle okuyacağım filmi her zaman izlerim hiç sıkılmam...
ebrucum aviler ve imza harika lütfen bulursan böyle çalışmalar ekle lütfen özellikle achilleus ve briseis olanlardan :D
orlide olur ama paris karakterini pek sevemiyorum bir türlü aslınsa kahraman biriymiş paris çok iyi dövüşcüymüş taki afrodit ona heleni gösterine kdr onun yüzünden değişmiş

merve_polat
14-01-08, 09:23
eric banaya aşık olmamaı sağlayan film
gerçekten asla unutmıyıcağım filmlerin arasında
http://img105.imageshack.us/img105/1346/eric1zf8.jpg (http://imageshack.us)
http://img105.imageshack.us/img105/1912/eric5uz6.jpg (http://imageshack.us)
http://img217.imageshack.us/img217/1006/eric31de5.jpg (http://imageshack.us)
http://img145.imageshack.us/img145/9096/eric40il4.jpg (http://imageshack.us)

merve_polat
14-01-08, 09:29
her ne kadar paris karakterinden nefret etsemde orli benim bitanem onu unutmak olmaz...
http://img105.imageshack.us/img105/6186/orlando17xr1.jpg (http://imageshack.us)
http://img105.imageshack.us/img105/2600/troy1ov4.jpg
briseis
http://img402.imageshack.us/img402/8092/troy2xg5.jpg
aşil
http://img402.imageshack.us/img402/6633/troy3ev4.jpg
helen
http://img61.imageshack.us/img61/8242/troy4pi6.jpg

merve_polat
14-01-08, 09:32
troyun galasından
http://img124.imageshack.us/img124/1425/eric68hf6.jpg (http://imageshack.us)

burda orliyle eric yan yana çok şeker çıkmışlar:happy0064
http://img124.imageshack.us/img124/7242/eric69ks9.jpg (http://imageshack.us)

http://img177.imageshack.us/img177/9145/eric70ph6.jpg (http://imageshack.us)

burda da muhteşem üçlü
http://img444.imageshack.us/img444/5227/eric71vo5.jpg (http://imageshack.us)
http://img105.imageshack.us/img105/58/troyco8.jpg (http://imageshack.us)

agent 16
16-01-08, 22:47
http://img337.imageshack.us/img337/9274/achilesue1.jpg

http://img337.imageshack.us/img337/222/bravehectoreu5zc9.jpg

jatco bennardo
19-01-08, 16:40
muhtesem bir film

izledim..

_yorumsuz_
02-02-08, 13:00
Filmi her türlü izledim valla. Türkçe, İNgilizce(altyazısız) ve alt yazılı. Ezberledim bazı sahneleri. Gayet güzel bir filmdi. Hector'un ölüm sahnesinde çok kötü oldum.

m-a-i-d-e
23-02-08, 13:55
süper bir filmdi...
çok etkiliyici bir film...
bu filmi izlerken en üzüldüğüm nokta hektor'un ölümüydü...
her izleyişimde çok üzülüyorum.ilk izlediğimde ağlamıştım:icon_sorr
çok kötü ölüo.bence filmin en iyi karakteri hektor:img-in_lo

didou_didem
31-03-08, 11:52
bu filmi yeni izleyebildim..arkadaşım tavsiye etmişti..eric bana'ya hayran oldum hector'un öldüğü sahnede acayip kötü oldum yaa inanılmaz bir filmdi...

didou_didem
31-03-08, 16:48
;)

http://i267.photobucket.com/albums/ii303/didoudidem05/troyavi1.jpg http://i267.photobucket.com/albums/ii303/didoudidem05/troyavi2.jpg http://i267.photobucket.com/albums/ii303/didoudidem05/troyavi3.jpg http://i267.photobucket.com/albums/ii303/didoudidem05/troyavi4.jpg

http://i267.photobucket.com/albums/ii303/didoudidem05/troyavi5.jpg http://i267.photobucket.com/albums/ii303/didoudidem05/troyavi6.jpg http://i267.photobucket.com/albums/ii303/didoudidem05/troyavi7.jpg http://i267.photobucket.com/albums/ii303/didoudidem05/troyavi8.jpg

didou_didem
31-03-08, 16:50
sığmadı diğer mesaja :D

http://i267.photobucket.com/albums/ii303/didoudidem05/troyavi9.jpg http://i267.photobucket.com/albums/ii303/didoudidem05/troyavi10.jpg http://i267.photobucket.com/albums/ii303/didoudidem05/troyavi11.jpg http://i267.photobucket.com/albums/ii303/didoudidem05/troyavi12.jpg http://i267.photobucket.com/albums/ii303/didoudidem05/troyavi13.jpg

*yildiz*
01-04-08, 14:16
cok güzel bir film
Brad Pitt'in tüm filmlerini begeniyorum zaten :img-blush

merve_polat
02-04-08, 12:15
bu filmi yeni izleyebildim..arkadaşım tavsiye etmişti..eric bana'ya hayran oldum hector'un öldüğü sahnede acayip kötü oldum yaa inanılmaz bir filmdi...

filim vizyondayken gidip izlemiştim ve filmden çıktıktan sonra herkezin aklında tek bir şey kalmıştı o da hector yani eric bana.
filimdeki performansıyla brad'i bile geride bırakmıştı.
hala cd den izliyorum ve bunun en büyük nedeni de eric bana:good:

askhumbrad
27-04-08, 19:06
Kesinlikle mükemmel:)
bu film hiçbir kötü eleştiriyi haketmiyor bence...
tek kelimeyle harika...
brad pitt'in oyunculuğu tartışılmaz...
ayrıca bir film direkt olarak yani bir destan direkt olarak beyaz perdeye aktarılamaz...
tabiki üstünde oynama yapılacaktı...
çok güzel bir filmdi kesinlikle izlenmeye değer...

tarchın
03-05-08, 14:44
cok güzel bir film
Brad Pitt'in tüm filmlerini begeniyorum zaten :img-blush

Ben de filmi değil ama Brad Pitt i çok beğendim:img-pilot
Sahi bu adamı beğenmeyen var mıdır acaba? :img-tomat

bercis
17-06-08, 13:52
Harika bi fiLmdi.
Brad Pitt her zamanki gibi oyuncuLuğunu konuşturdu.
Ama Hector öLmemeLiydi. :icon_sorr
Keşke Paris'Le HeLen öLseydi.

phoenix00
22-06-08, 09:40
ben şahsen brad pitt'i hiç beğenmedim.çok zorbaca hareket etti.en sevdiğim karakter hector'du.keşke ölmeseydi.

kensibelan
12-07-08, 19:10
Film daha vizyona girmeden ben de merak uyandırmıştı...Truva heykelinin Türkiye!den gitmesi..filmde giyilecek giysilerin kumaşlarının Türkiye'de hazırlanması gibi etkenler de ilgimi çekmişti...Achillles efsanesi vardır ya bu büyük savaşçıyı kimse yenemez ama günün birinde bu yenilmez savaşçı ayak bileklerinden vurularak yenilir diye...işte bu efsane asıl etkendi filme olan merakımın...nitekim film beklentimi karşılamadı..olayın kahramanı olan Pari ile Helen aşkı bana inandırıcı gelmedi..ben ce Hektor ve karısının aşkı daha inandırıcıydı..filmden kazancım Eric Bana oldu...

maria clara
16-07-08, 00:58
parisi verseler bir kaşık suda boğup kolayca katil olmamı sağlayacak filmdi hala hectorun paris yüzünden ölmesini kaldırabilmiş değilim yıllar önce ki william wallace karakterine duyduğum türde bir hayranlık.