Tüm Versiyonu Göster : Vazgeç Gönlüm (Arşiv 5)
angel_timuçin
04-04-08, 09:33
garaip mert bişe bilmeden ordan oraya savruluyo yazık adama iyi dedim ama kötü çıkmya başlamış bu nişanda nerden çıktı şoke şoke şok yanii :img-hyste
bahar ve salih artık ayrı gbi ama senaryo ne der onu bilemeyiz
ya şuda bi gerçek ortada bebek var ve adam evli daha ne olucak yanii
umudumu yitiriyorummm ne yazıkki :icon_sorr:icon_sorr
senaryo yazanlaraa sölüyorum bu çıkmaz bitsin artıkkk :img-yes:
duygu ve nizar
04-04-08, 13:23
arkadaşlar bütün söylediklerinize katılıyorum...
bahar canım ama niye böle birşey yaptı anlamadım...
salih e gelince evlenmesi bi hataydı zaten...
defne ye bende çok üzüldüm ama yanında onu çok seven mahiri var...inşallah düzelir bir an önce...
geldik benim çiftime belgin ve hasan deniz kenarında buluştular ama harputlu sinirli gözüküyordu kesin mert le ilgili konuları belgin e anlatıcak...
yarın olsa da bir an önce izlesek...
moon_light
04-04-08, 18:46
bakıyorum da nişan işini ve mert enişteni çok çabuk kabullendin arkadaşım:img-hyste sen şimdi bahar ın nikah şahidi de olursun:img-hyste:img-hysteallah bir yastıkta kocatsın mert le baharını:dito:img-tomat
her ne kadar bazıları baharımı suçlasa da yazmışsın canım;tabi bahar ı suçlayacağız ...onu suçlamayacğızda kimi suçlayacağız başka:img-yes:o değil miydi eren i salih ten gizleyen,o değil miydi test sonuçlarını değişştirip salih in ceylan la evlenmesine neden olan hıııı?sorarım sana arkadaşım....?:img-yes:şimdi kalkmış baharcığını haklı çıkarmaya çalışıyorsun
:img-hyste kardelencim Allah senin iyiligini versin emi :img-hyste yorumuna ne kadar guldum anlatamam :img-hyste nikah sahidi mi pes yani arkadasim ben oyle birsey yaparmiyim hic..hem nikah olmayacak!!! mert ile baharim bir yastikta falan kocayamaz,baharimin yastik arkadasi var zaten,merte falan ihtiyacimiz yok..ayyyyy o benim enistem degiiiiiillll :img-tomat yaa varya bunu diyen tek sen degilsin herkes bana mert enisten diyooor yaaaa :img-cray:
baharcim hakli canim...!! siz ne kadarda onun bana kotu yanlarini saysaniz ben baharimi hakli bilirim...suclu yonleri yok degil kabul ediyorum,sucluykende sucsuz diyemem ama hakli yere suclu...cocugu kacirmasinin nedenini yuz kere yazmisimdir bunuda yaziyim yuz bir olsun,baharim salihin kendiye intikam icin birlikte oldugunu dusundugunden boyle kendine yakismayacak bir yol secti...tamam elbetteki baba ve ogulu ayirmanin nedeni olamaz ama mecbur kaldi bitanem...guvenmedigi adamdan cocugunuda esirgeyerek kendine gore hakli olani yapti...
mesela su gecen bolumku hastane sahnesindede cok kizdim ben bahara..yazik salih peslerinde deli oldu...ereni doktora goturmesi gereken mert degil salihti...ben hatalarini kabul ediyorum ama sizde sunu kabul edin lutfen salihin evlenmesini hic bir neden hakli cikaramaz tipki baharimin ereni salihten kacirmasi gibi,bununda hic bir mantikli aciklamasi olamaz...
cocugu olmadigini ogrendi diye salihin evlenmesimi gerekirdi..ya su nisan isine salihin biraz burnunu surtmesi acisindan seviniyorum varya...
moon_light
04-04-08, 18:51
özeti okur okumaz yine içim karardı resmen....:icon_sorrama senin yazındaki satırları görünce içimi bir huzur kapladı,ay dedim keşke böyle bir sahne izlesek,keşke salih bahar ı kaçırıp götürse....ama nerde senin de dediğin gibi ancak rüyamızda görürüz arkadaşım....
haklısın canım bir zamanlar bahar ın bakakaldığı gibi salihimiz de aynen karşıdan bakakalacak,ama salih in kafası attımı şaka bir yana tutar kolundan götürür valla,ve içimden bir ses diyor ki ilerleyen bölümlerde böyle bir sahne izleyeceğiz,eninde sonunda salih dayanamayacak ve zor kullanarak bahar ı götürecek,sonrasında da barışacaklar bence...:img-yes:
ahh arkadasim ahhh eski salih olsaydi bu dedigim seyi yapardi ama simdiki salih oyle mi...mert restaurant cikisi baharima nasil dokundu oyle bakmakla yetindi...hatirlarsaniz ilk bolumlerde,salihin baharima gul aldigi sahnede,karsi masadaki erkeklerin bakisindan bile kiskanmisti,daha henuz aralarinda birsey yoktu bile..simdi oglunun annesi,sevdigi kadini mert beyin kollarina birakti :dito oyle camdan bakmakla yetindi,salihe yakisan bu muydu? HAYIR!!!! iste dedigim gibi eski salih olsa sozu basar aynen dediklerimizi uygulardi ama simdi hic oyle dusunmuyorum...yapmaz oyle birsey :icon_sorr
o zor kullanarak goturmesini bende cok istiyorum,artik zamani geldide gecti bile..kac bolumdur burda yirtiniyoruz salih,baharimi alda kac diye,tamam bahar gelmez ama zor kullansin gerekirse:) asklari kurtulacaksa biz onada raziyiz...
aynen öyle mehtapcım ya. salih neler neler kacırdı da haberi yok. yeri gelince nasıl da aslan kesiliyor. o sertligini, kararlılıgını gerekli acıklamaları yapmak icin de gösterseydi , kimse bu duruma gelmezdi. Bahar.ı tutup kolundan kaçırsaydı gerekirse. ama nerede... gururu tuttu gitti evlendi. bu kadar basit bir sevda degil ki onlarınki. bu kadar kolay vazgecilmez ki...
ah salih , vur kafanı simdi duvarlara.
neyse benim umudum var biraz bu bölümde. bakalım ne olacak...
kardelencim insallah dedigin gibi olur. salih bir hamle yapar...
evet kesinlikle oyle canim...istedigi zaman siddet kullanmasinida biliyor,bagirip cagirmasinida...her zaman baharima bagirirken sirf bu dogrulari anlatma konusunda mi cekimser kaldi...kolundan tutup anlatmayi bir beceremedi gitti...
set fotolarini gordunuz mu nasil uzuldum ..mert baharimin alninda opuyor o soz sahnesinde :icon_sorr baharim canim benim kendini nasilda kasmis,belgin hanimda cok uzgun,yuzunden dusen bin parca :img-cray:
moon_light
04-04-08, 19:04
Tekrar Merhaba
[I]Bahar çoçuğu Babasından koparsın Kaçırsın testleri değişmek gibi iğrenç ve Alçakca bir oyuna Kalkışsın o yetmezmiş gibi herkese Bağırsın Öfkesine çoçugun Alet etsin Sonra da Bahar Haklı olsun:img-hyste yok ya canım Mehtap'cım güzel Arkadaşım benim Bahar Hatalı Artık bunu kabul etsen diyorum ne Salih'in Ceylan ile evlenmesi Neden başka bir Sebep Bahar'ın çoçugu babasında kaçırmasına yada görüşmesine engel olmasına sebebiyet vermez bu konuda önce bir Anlaşalım:img-yes: hala devam ediyor Bahar bu yanlışa ve Hataya Sen ne kadar Bahar'ı savunursan savun Bahar Suclu vicdan 'dan yoksun bunu Kabul etmek Zorundasın Vicdanı olan Zaten böyle bir şey yapmaz....
Salih'e gelirsek onu Ceylan ile evlenmesin hata olarak görmüyorum buna Serbep olan kiş Zaten belli Bahar ile konuşsaydı diyosun da Bahar'ın insanları dinlediğim mi var? onu işi güçü insanlara bagırmak Harputlu ile bile Nasıl konuştuğun gördün Büyüğe saygı dene bir şey vardır... Bahar'ın ruh Salığı iyi Değil bence Tedavi görmeli yoksa Cevresindekilere daha çok Zarar verecek:img-yes:
canim ben zaten baharcimin o konuda suclu oldugunu kabule diyorum..zaten yukariyada yazdim...bahar o konuda hatali...
ne demek salihin ceylanla evlenmesini hata olarak kabul etmiyorsun askolsun...eger onu hata olarak gormuyorsan simdi baharimin nisanlanmasini hic hata olarak gormemen lazim...
salihin evlenmesi hayatinin hatasi oldu...surekli soyluyoruz bahar dinlemiyorsaydi,salih bir erkek olarak hemde maco biri olarak dinletmesini bilmeliydi..isine geldigi gibi davranmasin,surekli dinlemiyor bahanesinin arkasina siginmasin salih bey...baharim gayet normal tamam mi:) senin salihin beyni uyusmus bence onun bir an once tedaviye ihtiyaci var...bir yandan annesinin dirdiri,bir yandan mustakbel eski ceylanin yere bakan yurek yakan tavirlari...bir yandan sevgisini bilinc altina atarak inkar etmeye calismasi falan topluca adami depresyona sokacak cinsten bence onun bir an once yardima ihtiyaci var :img-hyste zaten gecen haftaki deniz kenarinda kosma sahneside pek normal oldugunu gostermiyordu :img-hyste yine kendini denizlere atmis,oyle melul melul bakacagina karisina sahip ciksaydi...
hepsi tabi isin sakasi,salih dusmani sanmayin beni,ben salihide cok seviyorum ve dedigim gibi her zaman o buyuk askin yanindayim...sadece seven ellerin baska tenlere dokunmasi zoruma gidiyor..gecen haftadan beri salihe kusum,bu bolum gonlumuzu aldi aldi almadi,enistemiz hazir ona gore :img-hyste
bazı arkadaşlar ;baharıma güveniyorum o salih gibi başkasıyla evlenmez demişti ama gördük bahar hanım kızımızı:img-yes:mert denen adam geleli daha ne kadar süre oldu ama bakın2 haftada yüzükleri takıveriyorlar.. ne aceleleri vardı ki sanki?
bahar a ben de yakıştıramadım canım,hem sen bu konuda bahar ı öyle güzel savunuyordun ki ali olayından sonra bahar dan şüphelenmemeye karar vermiştim,ama bahar tüm güvenimizi boşa çıkardı,hem artık sen de alışsan iyi olur canım,salih in nişanlanması ve evlenmesi konusunda ekran başında nasıl sinirden çatladıysak bu konuda da aynı şey olacak,belki bahar sadece eren için bu evliliği kabul etmiştir,bence büyük bir ihtimalle formalite bir evlilik olacak,hoş gerçi ortada henüz bir evlilik yok ama merak etmeyelim haftaya o da olur,e malum mert bey geleli daha 2 hafta oluyor 2 haftada baharımızı kandırdı,2 hafta sonra da dünyaevine girerler olur biter
evet o bazi arkadaslar hala dusuncesinde kararli :img-hyste hala oyle dusunuyrum baharim salih gibi yapmaz...sununda altini cizeyim,bu soz isi formalite icabi...
yani mert ve bahar gercekten nisanlanmiyorlar,hepsi bir anlasmadan ibaret...mertin baharimi sevdigi asikar fakat soz isini yapmalarindaki amac baska...baharimin ne kadar uzgun oldugunu gormediniz mi :icon_sorr ben nasil mutlu olurum,o uzgun olurda...evlilikte asla gerceklesmeyecek!!!! bunuda unutmayalim....ali konusunda yanildiginiz gibi mert konusundada yanilacaksiniz :img-wink:
merte anten falan demissiniz ama ben kizamiyorum merte bilmiyorum neden :icon_whis hayret birsey ya sinirlenmem lazim ama hep sempatik buluyorum nedense,hatta o adam dovdurme sahnesinde bile mert gozume hic kotu gorunmedi,baharimin yaninda baskasini gorsem deli olurdum ama merte o kadar kizamiyorum,tamam bende sinirleniyorum salihten baskasinin baharimin yaninda olmasina ama napti bu cocuk boyle bize ya,kizmam gerek ama kizamiyorum hayret birsey...yani kizsamda yeteri kadar bir kizginlik degil...
angel_timuçin
05-04-08, 11:29
arkadaşlar bütün söylediklerinize katılıyorum...
bahar canım ama niye böle birşey yaptı anlamadım...
salih e gelince evlenmesi bi hataydı zaten...
defne ye bende çok üzüldüm ama yanında onu çok seven mahiri var...inşallah düzelir bir an önce...
geldik benim çiftime belgin ve hasan deniz kenarında buluştular ama harputlu sinirli gözüküyordu kesin mert le ilgili konuları belgin e anlatıcak...
yarın olsa da bir an önce izlesek...
salih bi uğurda yaktı kendini baharcımda nişnalanıyormuşş off offf
bu kavuşma ne zaman olcak heç bilmiyorum yaniii
hasan abimiz keşke bişeler yapsada şu çocuklar bir mutlu olsa :icon_sorr
demin sesli flagmanı gördüüm salih erenle pek mutluydu bahar aglıyodu yazık yaniii
mert de biraz fırsatcı gibi geldi gözüme valla gerçkten öle gibi :img-hysteen sonda salih bagırıyo bahar oglumu benden ayırma diyee :sad53: ama çok kötüydüüü
duygu ve nizar
05-04-08, 19:50
evet canım ya angel_timuçin ne olucak bende bilmiyorum...
ama inş belgin ve hasan arasında bişeyler olur ya....:img-wink:
süper bir bölüm olucağa benziyor...
slm kıızlarr:)
salih ve o kız arasında bişi olmadı demii??? yok yok olmadı. düğün gecesi de öyle yaptılar bize bişi olmuş izlenimi verdiler ama bişi olmamıştı yine öyle olmuştur...:img-yes:
ay ben o mertin kafasını kırarım salihe kabadayılık taslıyor kimsin sen bea?? salih zaten üzgün davayı kaybetmiş eren cadı baharda kalmış bunun üstüne bide mertin orda ne işi var.. bahar şofor olarak kullanıoyr onu.. mertte ne yüzsüz ama bahar ben erenle kutlarım akşam dediği halde tutturmuş beraber kutlayalım diye..
bahar istemiyor işte senii....!!!
zaten bahar artık yalanda sınır tanımıyor.. nişanlıyım diye uydurdu hemen..:hıh
kardelen2086
05-04-08, 23:09
slm kıızlarr:)
salih ve o kız arasında bişi olmadı demii??? yok yok olmadı. düğün gecesi de öyle yaptılar bize bişi olmuş izlenimi verdiler ama bişi olmamıştı yine öyle olmuştur...:img-yes:
ay ben o mertin kafasını kırarım salihe kabadayılık taslıyor kimsin sen bea?? salih zaten üzgün davayı kaybetmiş eren cadı baharda kalmış bunun üstüne bide mertin orda ne işi var.. bahar şofor olarak kullanıoyr onu.. mertte ne yüzsüz ama bahar ben erenle kutlarım akşam dediği halde tutturmuş beraber kutlayalım diye..
bahar istemiyor işte senii....!!!
zaten bahar artık yalanda sınır tanımıyor.. nişanlıyım diye uydurdu hemen..:hıh
hoşgeldin canım...
inşallah ceylan ve salih arasında bir şey olmamıştır,olmamalı bize bunu yapamazlar ya:img-cray:
demek mahkeme eren i bahar a verdi inanmıyorum ya:icon_sorrbinbir entrikayla aldı erenimizi ama dikkat canım mehtap duymasın görmesin bahar a cadı dediğini:img-hyste
yok yok mertle beraber uydurduşlar baksanıza :(
ah salihcim ne kadar üzgün.. diğer tarafta bahar hanım müstakbel eşiyle gününü gün ediyor.. merti korumak zorundasın anladık ama yanlış kişiden koruduğunun farkında mı acaba?? mert çok tehlikeli birisi herşeyi yaparım fln dedi.. o adamı hiç gözüm tutmadı.. mert baharın da yandaşıı..mehroş'un da:)
baharın geçen bölüm verdiği nasihatlar uçtu walla.. ne söylüyor ne yapıyor???
yalancıııı...!!!
hasan amcam merte ne dedi dış kapının mandalı :img-hyste ağzına sağlık hasam amcacım bu işe senin el koyman lazım..
bu arada ne güzel fragmanda görmüş sevinmiştik salih bahar ve ereni.. ama hepsi bir hayalmiş..:sad53:
ya jujum diyor ki ceylan muradına erdi:)
hayır ya olmadı bişi o ceylan saf her zamn salihe iyi davranıo yok yok olmadı bişi yaa olamazz aaa:icon_sorr
Selam herkesebye
Ayy ben bu Baharı öldürecem yaaa Allah Aşkına bunu nersi iyi bee kusura bakmayın ama Bahar bir cadı yeter artık yaa binbir entirkalar içinde çoçugu aldı çok mu Adaletliydi hee? soruyorum size:img-yes:
Onun kafası basmıyor onu Babası Salih o Mert denen Anten'le evlense ne yazar yaa oğlunu onda uzaklaşıtramaz on Anne olmaz böyle bir Anne olmaz olsun yemin ediyorum Sinirden elim titiriyo bu baharın yaptıkları yetti Artık Ama bu yaptıkları Yanına kalmyacak o bir yerde cuvallıyacak ve ben o anı zevkle izliyeceğim..
Neymiş çoçugum Sağlıklı Ortamda büyüyemezmiş pek düşüneli Gördüm Seni Bahar hanım ama çoçuk senin yanında büyürse Asıl problemli olur onunda içine nefret ve öfke tohumları ekeceksin seni gibi olcak çok yazık çok
Defne bitanemmmmm yerim seni işte budur Ay bahar Defne kadar olamadı ondan Örnek Alsın Bahar ne iyi bir Anne ne Aşık bir Kadın olabilir vicdanı olan böyle bir şey yapmaz vicdan dan yoksun biri sonra da üzügün tavırlar takınıyor kim inanır yap et Sonra üzül:img-hyste bu kadar üzlmüyorum
Günün sözü:good::good:
Bahar çok yanlış yapıyor ben Sevdğim adam çoçuk vermedğim için acı çekerken o Sevdği adamdan çoçuğunu Ayırıyo işte buuuuuu yaaaaaaa
hoşgeldin canım...
inşallah ceylan ve salih arasında bir şey olmamıştır,olmamalı bize bunu yapamazlar ya:img-cray:
demek mahkeme eren i bahar a verdi inanmıyorum ya:icon_sorrbinbir entrikayla aldı erenimizi ama dikkat canım mehtap duymasın görmesin bahar a cadı dediğini:img-hyste
hoşbulduk kardelencimm..:)
ay ben olmadı diye ısrar ediyordum ama ceylan annesine o iş wardı ya sıkıntı kalmadı dedi:( yaniiii...:icon_sorr
ay yok dilim warmıyor olmuş olamaz ceylan kesin yalan söylüyor..
ay jujum haklı çıktı sanki yok yok olmadı yaa..
jujum parmağını yakmış o yüzden yazamıyor da..;)
arese ewet çok haklısınn. günü sözü süper..:good:
bende bahar kendi beğenmişine hiç üzülmüyorum.. salih onun yalanları yüzünden ewlendi.. aaaa aaaa bu baharın inadından bıktım yaaa..
hem kabul edio ewlenme teklifini hemde üzülüyor...
dengesiz yaaa:img-hyste
ay bahar mertin ilk aşkıymış.. ve mert niyeti bozmuş gibime geldi..:sad53:
kardelen2086
05-04-08, 23:51
ay ben olmadı diye ısrar ediyordum ama ceylan annesine o iş wardı ya sıkıntı kalmadı dedi:( yaniiii...:icon_sorr
ay yok dilim warmıyor olmuş olamaz ceylan kesin yalan söylüyor..
;)
inşallah yalan söylüyordur ceydacım yoksa yandık valla,erenimize kardeş gelmesi yakındır bu gidişle......off bahar ya,nelere sebep olduğunu bir görse hanımefendi...:img-yes:
Selam herkesebye
Günün sözü:good:
Bahar çok yanlış yapıyor ben Sevdğim adam çoçuk vermedğim için acı çekerken o Sevdği adamdan çoçuğunu Ayırıyo işte buuuuuu yaaaaaaa
yazdıklarına bakılırsa bahar sabrımızın sınırlarını zorluyor galiba arkadaşım...diziyi izleyebilsem ben de sinirden çatlardım herhalde...
defnemize gelince harika bir kadın,ne de güzel konuşmuş öyle,helal olsun valla:happy0064:happy0064:img-yes:
ay çok kötü oldu yaa salihte alkış seslerini duydu sabaha kadar uyumadı.. ya ceylanla annesine ne söyledi yaa??? ay çok merak ettim:)
mertin foyası çıktı işşte.. belginde yanılıyorsunuzdur diyor.. zekicim yanılmaz tamm mı? o bişi biliyordur da söylüyordur..:) ay cnm bnm her hafta görüyorum ve kopuyorum..:img-hyste
http://www.resim-yukle.com/img01/18/359823101010.jpg
yalnız bahar beni çok şaşırttı o salihi mi düşündü yoksa bana mı öyle geldi:) sonunda yaaaa.. ama yine nişanlandı nese nişanı atmak kolay..:)
baharın gıcıklığı yine üstünde..:)
inşallah yalan söylüyordur ceydacım yoksa yandık valla,erenimize kardeş gelmesi yakındır bu gidişle......off bahar ya,nelere sebep olduğunu bir görse hanımefendi...:img-yes:
:img-hyste ay walla olur mu olur şimdi düşündüm de bu ceylandan nası kurtulcaz biz.. tek yol war o da ceylanın ölmesi.. pfff pffff oldu o iş sanırım ama nası olur yaa..
zaten salih pazar günü 2 saatcik görüyor oğlunu o sahneyi birden kestiler bahar ve mertin piknik sahnesini verdiler..
artık salih-bahar aşkı yok sanki.. ceylan-salih ve mert-bahar:img-tomat sahnlerini daa çok izler olduk..
jujum diyor ki. salih ereni kaçırcAKK..:)
İŞTE BU YAA İŞTE BUUU:):):):):):))::)
ohhhh canıma değsinn.. biraz da bahar çeksin bakalım nası oluyormuş oğlundan ayrı kalmak..:icon_whis
salihcim kutlarım seni:good:
sen al ceylanı da git uzaklara.. baharın sizi rahatsız edemeyeceği yerlere gidin oğlunuzla beraber...:img-hyste
Ohh canıma Değsin insanın Damarına basarsan olacağı bu Ereni kaçırdı iyi oldu :img-hyste bahar hanım öyle kalkal emi :img-hystedaha bu neki öyle üzül ki ben bileyim Salih'e o mahsuum çoçuğuna yaşatıklarından sonra bu bile az sana bu vesile ile Anlarsın oğlundan Ayrı kalmak ne demek:img-hyste
Yok hem üzlüyor hem Yapıyor bu Bahar iyice Dengesiz:img-hyste ben diyorum tedavi göremli :img-hyste hem ben onu göz yaşlarına bile inanmıyorum inandırclığın yitirdi ondan ne Anne olabilir nede Aşık kadın kadınların yüz karası be:img-hyste Resemen bu yaptıklarından sonra Ceylan'a karşı bir sempatim başladı bir ona bakıyorum bir Ceylan'a gerçekten Salih'i seven tek kadın o hem seviyor hem düşünüyor ve Değer veriyor Bahar Hanım Salih falan Sevmiyo onu içinde nefret ve kötülük tohumları var eğer oğlu onla büyse bu tohumları onada verecek çok yazık olacak Babasını yanında yaşamalı en sağlık ortam onu yanı:img-yes:
Bahar Savunanlar bu bölüm izledikten sonra sakın Savunmayın onu melek gibi göstermeye hiç kalkmayın Zaten Savunulacak bir yeri Kalmadı battı battı hem İnsanları küçümsüyor hem vicdansızca seyler yapıyor böyle biri insan olamaz
moon_light
06-04-08, 00:35
ilk once bu bolum yikildigimi soyleyerek sozlerime baslamak istiyorum...salih artik benim gozumde bir HIC!! yorumlari biraz sonra okuyacagim ama umarim onu savunmamissinizdir yaptigi bu igrenclikten sonra...
en basindan baslamak istiyorum..ben size ne demistim salih o ceylan denen kadinin yaninda sabahlamis olarakta uyanabilir..her ne kadar salih ceker gider diye kendimizi avutmaya calissakta salih bey son zamanlarda yaptiklarini onaylarcasina kendini kaybetmis,salihlikten cikmis hallerine devam ediyor...buda son nokta oldu boylelikle..ve artik salihin gozumde hicbir degeri
kalmadigini bu bolum daha iyi anladim..salihle ceylanin sabahladiklarini gorunce,hani aynanin karsisinda salih kendine bakiyordu ya resmen igrendim o sahnede...ben artik salihi eski salih saymiyorum,hatta onu uzgun gordukce
zerre kadar icim acimiyor...
ceylan annesine anne o is oldu dedi ya valla agladim,hatta simdi bunlari yazarken yine gozum doldu...
salihin ne askina,ne sevdasina kisacasi hicbir seyine inanmiyorum artik...!!! salih bunu nasil yapar,nasil ceylana el surer,
nasil baharimi severken ceylanin kocasi olur...neyse daha fazla konusmayim hem cok uzuluyorum hemde agzimdan kotu bir kelime
cikacak diye korkuyorum..diyecek sozum yok!! simdi savunun bakalim salihin yaptigi bu igrencligin savunulacak yani varsa...
ceylan karisiyla mutlu olsun...baharimida rahat biraksin,zira ona gozyasi ve uzuntuden baska bisey vermiyor...
kendime inanmiyorum,bunlari soyledigime inanamiyorum ama olaylar oyle bir hal aldiki baska ne soylenebilir,icimden gecen bunlar..salihin yaptigi bu igrenclikten sonra yuzune bakmaya bile igrendim...:(
hatta baharimin onun icin gozyasi doktugu sahnelere bile acidim,cunku salih o gozyaslarinin bir damlasini bile hakedecek bir insan degil...
moon_light
06-04-08, 00:38
ceylan hanim salih mahkemeye giderken,ne diyor "salih oglumuzu getir.." hadi be ordan nerden senin oglun oluyor,baharim salihe ne guzel
cevabini verdi ama agzina saglik...salih,merte "bu mu ogluma babalik yapacak deyince.."bitanem ne guzel dedi "senin karin mi annelik yapacakti.." ohh icimin yaglari eridi resmen...
eminede torunumda torunum diye ortalikta geziyor ya deli oluyorum..annesini sucla torununa sahip cik ohh ne guzel..oyle sey mi olur..oyle sevindim ki su mahkemenin sonucuna...hatta baharcim mertten nisanlim diye soz edince bile mutlu oldum o kadar yani...salihin mahkemedeki,bahar oglumu benden alma sozleri bile icimi incitmedi...salihin gozyasiymis aci cekmesiymis beni hic uzmuyor artik..cunku aklim hep ilk sahnedeydi...salihi asla affetmeyecegim...
ceksin gunahinin bedelini,bunu sonuna dek haketti...
emine hanimda mahmut efendiye yaptirdigi besige yakinda mustakbel gelininden olan torununu yatirir...yakinda ceylan hanimda hamilelik mujdesini alirsiniz salih beyin cok degerli sevenleri...simdiden tebrik ederim sizi..
varya ereni mertin gormesini isterim ama o eminenin gormesini istemem...!!
zorba salih,hain ne olacak..sanki ereni kacirdi baharcim geri elinden alamayacak...biraz kafasini calistirirsa adaletin baharimin yaninda oldugunu anlar...sanki simdi bulmayacaklar salihin pesini,gerci mert sagolsun polislerden once bulur ya :icon_whis
moon_light
06-04-08, 00:45
ya aklim almiyor bu salih mi gercekten,nasil bu kadar kuculur nasil bu kadar igrenclesir inanamiyorum...baharimin ne bir damla gozyasini,ne de sevgisini nede ereni hicbirseyi haketmiyor o...
baharim mertin teklifinde ne kadar uzuldu..erenin bir babaya ihtiyaci yok dedi,merte hic samimi davranmadi..
teklifi kabul etmesine zerre uzulmedim...belginle olan konusmalarini hatirlayalim,baharimin soyledigi her sozun altina imzami atarim...belgine ne dedi,hem sevsem bile salih baskasiyla evli ne farkeder dedi,birtanemin ici kan agliyor ama artik ne seveni var ne bekleyeni napabilir...olene dek salihin yalaniyla dolaniyla mi ugrasacak...ne kadar dogru konustu..o bunu oglu icin yapti vede cok guzel yapti..ici kan agliyor ama napsin salih bey baska caremi birakti,o secimini yapti,diyorum ya evlilikten cok icimi acitan bu ceylanla yedigi halt oldu:(
erkek milleti iste hic guven oluyormu,utanmaz salih,gecen bolum gozumden dusmustun artik yuzunu bile gormek istemiyorum...
mertin aski bile seninkinden daha masum geliyor o kadar yani...
moon_light
06-04-08, 00:49
neyse salih hakkinda daha fazla konusmayim kafayi yiyecem cunku...ben baharim birtanem melegime donmek istiyorum,salih dedikce yaptigi o igrenclik beynimi allak bullak ediyor cunku...
baharim birtanem her sahnede ayri bir guzeldi...bomba gibiydi resmen...mest oldum onu izlerken,bu kadar guzellik olur mu ya,saclari bukle bukle nasil yakismisti bitaneme...
soz sahnesinde ayri,mertin yuzuk taktigi sahnede ayri,bogaz sahnesinde ayri,salihin ereni gormeye
geldigi sahnede ayri,son sahnede ayri bir guzeldi...bayildim bayildim...cok cok tatliydi canim benim...:img-in_lo
soz sahnesinde yuzukler takildiktan sonra belgine dondu bir bakis atti ya aglayarak, hayran oldum,bu kadar mi gercekci oynanir,masallah iremimin oyunculuguna,harika oynuyor adete yasiyor rolunu..bravo ona...
soz kiyafeti cok yakismisti mutsuz prensesime :( o aynanin karsisinda aglayisi,salihle eski gunlerini hatirlayarak uzulmesi icimi parcaladi:( salih diyordu ya otel sahnesinde,bundan sonra hergun beraber
sabahlayacagiz diye YALANCI diye bas bas bagirasim geldi o zaman,badem gozlumu aglattigin yetmedi mi..baharimin sevgisini hic haketmiyor:( o halti yedi ya naparsa yapsin bos artik benim gozumde...
merte her ne kadar kotu deselerde ben hiz kizamiyorum..cok sempatik birisi...bahariminda degerini biliyor en azindan,adam kac yil yurtdisinda kalmis baharimi unutmamis...salih denen gicikta
seviyorum seviyorum deyip ceylan hanimla birlikte oldu,bu nasil sevgidir boyle!!
Baharı Savunalar sesleniyorum duyuyormusunuz beni ?Özellikle Sana mehtap Baharın neresini savunuyosun? onu Doğru yaptığı tek bir şey söyle bana? hadi Soruyorum bana mantıklı ve Doğru yaptığı tek bir şey söyle?
Bu adam öldürse yine de Savunurmusun? bellki savunursun ama boşuna çünkü Mantıklılığı yok En azında ben Salih'i savunurken Mantıklı seyler öne sürüyorum çünkü yaptığı bir hata yanlış yok bahar gibi Vicdansız ve İnsanları küçümsemiyor aa bak Bahar Salih'i küçümsedi o zamanda Baharı Teprik ettin mi ? Aferin bahar iyi yaptın mı dedi?
Salih'in ceylan birlikte oldugun nerden biliyosun ilk öyle sanıyoduk ama öyle değildi unutma bu bir:img-yes:
Salih iğrenclik yapmış yok ya Bahar test sonucları ile oynayacak kadar Alçakca seyler yapacak Bahar hanım senin gözünde hala melek Salih kötü çok yazık Salih yaptığı baharın yaptığı gibi iğrenç ve Alçakca değil kötü bir şey değil unutma :img-yes:
Bahar Aşık seviyo ama Salih sevmiyo aaa Bahar Aşk nedir bilmez bee Seven insan sevdğiine böyle bir şey yapmaz önce bunu bir kabul edin... sonra da üzülürmüş Ayy ne kadari inandım Bahar'a ay ay:img-hyste
ilk once bu bolum yikildigimi soyleyerek sozlerime baslamak istiyorum...salih artik benim gozumde bir HIC!!
salih bey son zamanlarda yaptiklarini onaylarcasina kendini kaybetmis,salihlikten cikmis hallerine devam ediyor...buda son nokta oldu boylelikle..ve artik salihin gozumde hicbir degeri
kalmadigini bu bolum daha iyi anladim..salihle ceylanin sabahladiklarini gorunce,hani aynanin karsisinda salih kendine bakiyordu ya resmen igrendim o sahnede...ben artik salihi eski salih saymiyorum,hatta onu uzgun gordukce
zerre kadar icim acimiyor...
salihin ne askina,ne sevdasina kisacasi hicbir seyine inanmiyorum artik...!!!
ceylan karisiyla mutlu olsun...baharimida rahat biraksin,zira ona gozyasi ve uzuntuden baska bisey vermiyor...
ben de salih.e cok kızdım bu bölümde.
yalnız ben ceylanın annesine yalan söyledigini düsünüyorum olayı yumusatmak icin. ama evlenmesi yeter zaten.
salih nasıl bu kadar bencil olabilir. kardesim, kızcagız ölene kadar senin boşanmanı mı bekleyecekti. tabi ki o da mutlu olmak isteyecek. nasıl engel olmak ister. tamam seviyorsun ama cocugu niye bahane ediyorsun? sen alınca üvey anne elinde olmayacak mı?
işi iyice inada bindirdiler. olan eren.e oluyor. Allahtan cok olgun bir anneannesi var.
moon_light
06-04-08, 01:04
Baharı Savunalar sesleniyorum duyuyormusunuz beni ?Özellikle Sana mehtap Baharın neresini savunuyosun? onu Doğru yaptığı tek bir şey söyle bana? hadi Soruyorum bana mantıklı ve Doğru yaptığı tek bir şey söyle?
Bu adam öldürse yine de Savunurmusun? bellki savunursun ama boşuna çünkü Mantıklılığı yok En azında ben Salih'i savunurken Mantıklı seyler öne sürüyorum çünkü yaptığı bir hata yanlış yok bahar gibi Vicdansız ve İnsanları küçümsemiyor aa bak Bahar Salih'i küçümsedi o zamanda Baharı Teprik ettin mi ? Aferin bahar iyi yaptın mı dedi?
ay canim Allah askina yapma ya...baharimi degilde o igrenc seyi yapan salihimi savunayim ben simdi..gecen bolum hastane sahnesinde ereni salihe guvenmedigi icin baharima kizmistim ...ama bu bolum baharimin kizilacak hic biur hareketi yoktu..ayrica ben her zaman nedenleriyle yaziyorum ne yonden hakli ne yonden haksiz diye...sizde tutturmussunuz salihe oglunu guvenmiyor,surekli bu hatanin arkasina siginiliyor...salih guvenilecek bir baba konumunda mi simdi..baharimin dedigi gibi ceylan mi annelik yapacakti ona...
o nasil soz...elbetteki oyle birseyde baharimi savunmam canim..ben dedigim gibi hatalarini soyluyorum...ya simdi cok merak ettim,siz memnun mu oldugunuz salihin ceylanla beraber olmasina? ilk once bunu duyuyumda oyle konusayim...
:img-yes:
arese, bahar.ın yerinde olsan sen ne yapardın? salih.in son sahnede yaptıgı seye bak. bahar nasıl güvensin artık ona.
moon_light
06-04-08, 01:09
ben de salih.e cok kızdım bu bölümde.
yalnız ben ceylanın annesine yalan söyledigini düsünüyorum olayı yumusatmak icin. ama evlenmesi yeter zaten.
salih nasıl bu kadar bencil olabilir. kardesim, kızcagız ölene kadar senin boşanmanı mı bekleyecekti. tabi ki o da mutlu olmak isteyecek. nasıl engel olmak ister. tamam seviyorsun ama cocugu niye bahane ediyorsun? sen alınca üvey anne elinde olmayacak mı?
işi iyice inada bindirdiler. olan eren.e oluyor. Allahtan cok olgun bir anneannesi var.
yok canim ben hic oyle dusunmuyorum...varya keske dediginiz gibi olsa keske yanilsak,keske senaristlerin oyununa gelsekte salih o halti yememis olsa...
insallah ceylan annesinin gonlunu almak icin,onlari rahat birakmasi icin oyle soylemistir...
peki o zaman bolumun basindaki ceylanin mutlu tavirlari,salihin ayna karsisindaki igrenc halleri neydi oyle...insallah yaniliyoruzdur,keske oyle olsada bari salihin gozumde degeri kalsa,iste o zaman salih budur,aslan salih desem..bunu ne kadar cok isterim anlatamam...
evet yaa eren perisan oluyor arada...kesinlikle katiliyorum canim belgine hayranim her bolum daha cok begeniyorum onu..mukemmel bir kadin....
harputlu ile salihin konustugu sahnede,harputlu resmen salihe bahari seviyorum de diye cabaliyor ama o illa oglumda oglum diye sayikliyor..ee madem sirf oglunu istiyorsun baharimin evlenmesinede karismayacaksin...
canim benim sozden sonra ve once nasil perisan oldu,merte hic yuz veriyor mu...mertten telefon geldigini duyunca bile nasil morali bozuldu,yine mi gibisinden yuz ifadesi degisti...salih ve erene yasli gozlerle,sevgiyle bakiyor..ama salih bunun hicbirini haketmiyor...offf su salihin ilk geldigi sahnede bir an ikiside birbirine nasil herseyi unutmus,ask dolu gozlerle baktilar degil mi :img-in_lo sonrada irkildiler toparlandilar :icon_sorr
tek umudumuz fragmandaki sahnede hayalden ibaretmis onada cok uzuldum,o sahne umutlandirmisti bizi,simdi hersey tumden mahvoldu...
ay canim Allah askina yapma ya...baharimi degilde o igrenc seyi yapan salihimi savunayim ben simdi..gecen bolum hastane sahnesinde ereni salihe guvenmedigi icin baharima kizmistim ...ama bu bolum baharimin kizilacak hic biur hareketi yoktu..ayrica ben her zaman nedenleriyle yaziyorum ne yonden hakli ne yonden haksiz diye...sizde tutturmussunuz salihe oglunu guvenmiyor,surekli bu hatanin arkasina siginiliyor...salih guvenilecek bir baba konumunda mi simdi..baharimin dedigi gibi ceylan mi annelik yapacakti ona...
o nasil soz...elbetteki oyle birseyde baharimi savunmam canim..ben dedigim gibi hatalarini soyluyorum...ya simdi cok merak ettim,siz memnun mu oldugunuz salihin ceylanla beraber olmasina? ilk once bunu duyuyumda oyle konusayim...
Ay mehtapcım güzel Arkadaşım Sinirim sana deği biliyosun o Bahar'a kusura bakmam o yüzden Ama Allah aşkına onu Melek gibi gösterme hele bu bölüm beni deli etti..
Salih doğru yaptı yahu adam çoçugun görmeye gelmesin bile problem yapıyor bahar Allah Aşkına hem üzlüyor hem yapıyor bu nasıl dengesizliktir..:img-hyste
Bak Defen Ne güzel söyledi kutluyorum onu bayılıyorum ona zaten:good:
Bahar Yanlış yapıyor ben Sevdğim adam'a çoçuk vermedğim için acı çekerekn o sevdği adam'dan çoçuğunu Ayırıyor..
arese, bahar.ın yerinde olsan sen ne yapardın? salih.in son sahnede yaptıgı seye bak. bahar nasıl güvensin artık ona.
biz Aynı diziyi mi izliyoruz? Artık süpe etmeye başladım sizler bahar'ın yaptıklarıın görmüyormusunuz? hala yaptıklarını nasıl Savunuyorsunuz nasıl nasıl nasıl:icon_whis
içinde nefret öfke ve kötülük tohumları var ve bunu oğlunada Aşılyacak ben Bahardan her şey beklerim Artık...
Oğluun görmeye gelmesini bile problem yapıyor bee ordu gibİ başlarında bekliyo bu ne Kadar doğru? bir bana söylermisin yaptıkların nersi mantıklı ve Doğru söyle bir?
moon_light
06-04-08, 01:16
Ay mehtapcım güzel Arkadaşım Sinirim sana deği biliyosun o Bahar'a kusura bakmam o yüzden Ama Allah aşkına onu Melek gibi gösterme hele bu bölüm beni deli etti..
Salih doğru yaptı yahu adam çoçugun görmeye gelmesin bile problem yapıyor bahar Allah Aşkına hem üzlüyor hem yapıyor bu nasıl dengesizliktir..:img-hyste
Bak Defen Ne güzel söyledi kutluyorum onu bayılıyorum ona zaten:good:
Bahar Yanlış yapıyor ben Sevdğim adam'a çoçuk vermedğim için acı çekerekn o sevdği adam'dan çoçuğunu Ayırıyor..
biliyorum tatlim biliyorum...valla benimde hic kusuruma bakmayin nolur salih benim aklimi basimdan aldi...insallah o igrencligi yapmamistir..surekli igrenclik diyorum ama yaptigi bu davranisi tarif edecek en hafif kelime bu sanirim...
salih dogru mu yapti...aaa yok daha neler arkadasim ama...dogru yapti derken kacirdigi sahneye dogru diyorsundur umarim yoksa digerine oyle dersen pes yani...
defnecim isin ic yuzunu bilmiyor ki,disaridan oyle gibi gozukuyor ama salihin yaptiklari karsisinda baharim ona nasil guvenebilir ki...bahar istemiyor mu sanki onlar birlikte olsalardi,salihle erenin beraber oldugu sahnelerde nasil duygulaniyor gormuyormusunuz...napsin kizcagiz salih baskasiyla evli birlikte olmalari mumkun mu? hayir...eee napabilir baska bahar...soyleyin lutfen...salih sirf erenin derdinde baharimin degil..hatta varya yarin ceylandan bir oglu olsun ereninde ustune o kadar cok dusmez eskisi kadar...malum yeni kariyi bulunca baharimi unuttu,vicdansiz salih yeni oglu gelincede ereni yine sever elbette evladi ama eskisi kadar ustune dusmez...
evet yaa eren perisan oluyor arada...kesinlikle katiliyorum canim belgine hayranim her bolum daha cok begeniyorum onu..mukemmel bir kadin....
canim benim sozden sonra ve once nasil perisan oldu,merte hic yuz veriyor mu...mertten telefon geldigini duyunca bile nasil morali bozuldu,yine mi gibisinden yuz ifadesi degisti...salih ve erene yasli gozlerle,sevgiyle bakiyor..ama salih bunun hicbirini haketmiyor...offf su salihin ilk geldigi sahnede bir an ikiside birbirine nasil herseyi unutmus,ask dolu gozlerle baktilar degil mi :img-in_lo sonrada irkildiler toparlandilar :icon_sorr
...
evet canım. biseye dikkat cekmek istiyorum. emine hanım ve belgin hanımı bir karsılastıralım. iki taraf da birbirine kızgın oldugu halde, belgin hanım.ın salih.e davranışına bak. ne kadar anlayıslı ve olgun. emine hanım.ın bahar.a tavrına ve bencilligine bak. torununun annnesine yapmadıgı hakaret kalmadı. belgin bir dünyalı mı gercekten:) nerede bulunur böylesi:)
ayrıca bahar.ın nisan sahneleri beni de etkiledi. hele bir yer vardı ki, koptum ya:( nisan kurdelesi kesildikten sonra, birbirlerini kutluyorlardı, bahar.ın annesine bir bakısı vardı üzgün üzgün. hatırladıkca içim eziliyor:( o sahneye dikkat etmeyen bir daha izlesin. cok etkileyiciydi.
selamlar
ilk zamlr evliliği sorguladk ama oldu şimdi niye beraber oldular onu sorguluyoruz ama oldu:icon_whis ve artık salihe kzmyrm çnkü ceylan onun karısı bu beklenen bir durum du zaten:img-cool2
arese bahar knsnda sna katlyrm ben :icon_whisBahar da yaptıklarnn cezasnı çeksin biraz
ve asla salih ve bahar bir çift olarak bir araya gelmesin ceylana da yazık mert de yzık:img-yes:
böyle bir metinden dolayı ve deeharf atlamlrından dolayı hepnzdn özür diliyorum umrm ne demek isdiimi anlatblmşimdir:icon_sorr
sevgilerbye
moon_light
06-04-08, 01:23
neyse ben genel olarak bolum yorumu yapayim ilk once...salih konusunun icinden cikilmaz cunku....
ilk once emegi gecen en basta sevgili yonetmenimiz olmak uzere tum oyuncularimizi yurekten kutluyorum..herkes yine cok basariliydi,her sahnenin hakkini verdiler tebrik ediyorum onlari...
mekan secimleri olaganustuydu..bayildim her bir kareye,her sahnede kartpostallik goruntuler,sahane manzaralar vardi...:good:
bogazin karsisisinda baharimin ruzgarla savrulan saclari,o harika guzellik..bayildim o sahnedeki cekime..mukemmel mekanlar seciliyor...
zaten ciftlik evi basli basina olaganustu dusunulmus,her karede anlatilmaz bir guzellik var...
salihin deniz kenari sahnesindeki kameranin sallana sallan yaptigi cekim mukemmeldi,salihin basinin donmesi,kafasinin allak bullak olmasi bu kadar guzel ifade edilirdi,cok begendim..bahar ve mertin restaurant sahnesinde renkli lambalarin ustunden yapilan suslu cekim cok guzeldi...dedigim gibi o bogaz sahnesi salih ve harputlunun konustugu sahnedeki cekimler mukemmeldi...
sadece yine birkac gereksiz zoom gordum o kadar...bunuda duzene koyarlarsa muhtesem olacak hersey :good:
sonra belgin ve hasanin deniz kenari sahnesinde,tam golgenin dustugu bir sahneydi...o kadar dikkat ettim en ufak hata yakalayamadim cok basariliydi ordaki cekimde...
simdi tam hatirlamiyorum kacinci bolumun fragmaninda kullanilmisti,cok guzel bir muzik vardi,cok begenmistik hepimiz o muzik henuz dizinin icinde kullanilmadi,yani fragmandan sonra bir daha duymadik,lutfen o muzigi soksunlar dizimize,cok guzeldi...
Bak bu belgin hanım ne kadar olgun ve bahar ile konuşuyor Salih ile konuş diyo o tuturmuş Salih oğlumu bende Alacak yok bilmem ne sen Salih buna yapmaya zorladın ama demi Salih ile konusa zaten sorun çözülecek ama konuşmuyor yoksa konusa bir orta yol elbet bulunacak Salih vicdansız değil bunu untmayalım
Bahar ne yapabilir diyosun yav oğlu ile görüşmesine engel olmasın( zaten olamaz) ama rahat rahat görüşebilmeli hatta onlarda bile kalamalı bunu Salih hakkı ama bahar hanım oğlunu görmeye gelmesin bile problem yapıyor üzlüyor diyosun ne Kadar inandırcı üzlen böyle bir şey yapmaz
Defen çok güzel söyledi çok doğru konuştu Allah Aşkına bahar melek olmaz o vicdansız bunu bir kere kabul edin..:good:
biz Aynı diziyi mi izliyoruz? Artık süpe etmeye başladım sizler bahar'ın yaptıklarıın görmüyormusunuz? hala yaptıklarını nasıl Savunuyorsunuz nasıl nasıl nasıl:icon_whis
içinde nefret öfke ve kötülük tohumları var ve bunu oğlunada Aşılyacak ben Bahardan her şey beklerim Artık...
Oğluun görmeye gelmesini bile problem yapıyor bee ordu gibİ başlarında bekliyo bu ne Kadar doğru? bir bana söylermisin yaptıkların nersi mantıklı ve Doğru söyle bir?
bahar aşkını öfkesiyle bastırmaya calısıyor aresecim. haklı olabilirsin. eren.i alet etmemeli belki. o konuda katılıyorum. ama salih.e güvenmemekte de haklıymıs.
moon_light
06-04-08, 01:26
selamlar
ilk zamlr evliliği sorguladk ama oldu şimdi niye beraber oldular onu sorguluyoruz ama oldu:icon_whis ve artık salihe kzmyrm çnkü ceylan onun karısı bu beklenen bir durum du zaten:img-cool2
arese bahar knsnda sna katlyrm ben :icon_whisBahar da yaptıklarnn cezasnı çeksin biraz
ve asla salih ve bahar bir çift olarak bir araya gelmesin ceylana da yazık mert de yzık:img-yes:
böyle bir metinden dolayı ve deeharf atlamlrından dolayı hepnzdn özür diliyorum umrm ne demek isdiimi anlatblmşimdir:icon_sorr
sevgilerbye
canim ne diyorsun sen...sanirim bugunku yasadigin talihsiz olayin ardindan boyle konusman normal :img-hyste
saka bir yana senin ben aslinda kinaye dolu yorumunu cok iyi anladim....aslinda soylenecek cok soz var ama neyse....
evet ceylan salihin karisi(zaten surekli bunu tekrarlamiyormuydu),yaptiklari cok normal degil mi...salihte dogru olani yapti yani... simdi tamamen karisi oldu,mesut olsunlar ne diyebiliriz ki..yakinda mavi besigin icide dolar,ohh gel keyfim gel....
moon_light
06-04-08, 01:29
evet canım. biseye dikkat cekmek istiyorum. emine hanım ve belgin hanımı bir karsılastıralım. iki taraf da birbirine kızgın oldugu halde, belgin hanım.ın salih.e davranışına bak. ne kadar anlayıslı ve olgun. emine hanım.ın bahar.a tavrına ve bencilligine bak. torununun annnesine yapmadıgı hakaret kalmadı. belgin bir dünyalı mı gercekten:) nerede bulunur böylesi:)
ayrıca bahar.ın nisan sahneleri beni de etkiledi. hele bir yer vardı ki, koptum ya:( nisan kurdelesi kesildikten sonra, birbirlerini kutluyorlardı, bahar.ın annesine bir bakısı vardı üzgün üzgün. hatırladıkca içim eziliyor:( o sahneye dikkat etmeyen bir daha izlesin. cok etkileyiciydi.
canim emine ile belgin karsilastiramaz bile..cunku birinden asalet fiskirirken digerinden cahillik,anlayissizlik fiskiriyor...
belgin hanim bilincli,anlayisli asil bir kadin ,salihin yaptigi onca seyi duyduktan sonra bile hep sirf eren icin hep salihi destekledi..gerekirse bahara kizdi salihi savundu...ama o emine denen kadin baharima neler sayiyor...baharimin sucu neyse sanki,salak oglun baharimi sevmisse onun sucu ne...insan torunundan utanir oyle seyler soylemez...
bilemiyorum canim belgin gibileri varmi gercekten normal hayatta...varsa acil klonlanmasi lazim:)
baharimin o sahnedeki mukemmeligini bende yazmistim birkac yorum once..aynen benimde cok dikkatimi cekti,oyunculugunu konusturdu iremim...
ne yalan soyleyim salihin uzulmesi bile cok yapmacik geldi bu bolum bana...:img-tomat
ceylan.ın mahkemeye giderken salih.e "oglumuzu al gel" demesi cok sinir bozucuydu. salih.e yaranabilmek icin ne yapacagını şaşırdı.
bahar.ın şıklıgı yine dikkatten kacmıyordu. masallah:)
salih.e de siyah takım cok yakısmıstı.
moon_light
06-04-08, 01:42
defne ve mahire gelelim...canlarim benim ya her bolum onlarin sayesinde yuzumuz guluyordu ama bu bolum onlarda bizi uzdu :img-cray:
defne ve mahire nasil uzuluyorum anlatamam...defnecim canim benim dunyadan iliskisini kesmis gibi:( canim benim ya haberler cok
kotuydu bu bolum..senaristler cok kotusunuz ne istediniz nese kaymaklarimizdan,onlari bari mutlu biraksaniz olmazmiydi..:img-tomat
defnenin ereni kucagina aldigi sahne,salincikta sallandiklari sahne falan cok guzeldi...ne guzel yakisiyor defnenin kucagina cocuk degilmi...:icon_sorr
ben inaniyorum cerenim gelecek eninde sonunda..her ne kadar imkansiz gibi gosterselerde inaniyorum ki onlarin cocugu olacak bir gun..
defnenin gozlerinin yesili,agaclarin arasinda daha bir ortaya cikti farkettiniz mi,masallah cok guzel gorunuyorlardi..
ah keske birde o erik gozlerde gozyasi yerine,mutluluk pariltisi olsa daha guzel olacakti:(
mahire tebrikler...oyunculugunu konusturdu yine,ikiside cok guzel oynadilar..ozellikle mahirin hani defne istersen baskasiyla evlenebilirsin dedigi sahnede,defneye cikisti ya cok begendim oradaki oyunculugunu...defneyide anlamalari lazim kizcagiz kendini ezik hissediyor,hangi kadin oyle bir psikolojye burunmezki oyle bir durumda Allah korusun :icon_sorr
senaristlere sesleniyorum,yeter artik yaptiklariniz...!! salih ve bahar askini el birligiyle mahvediyorsunuz bari mahir ve defneyi mutlu edin...bu kadarda olmaz ki ama mahir ve defne hakkinda ne hayallerimiz vardi..oda olmadi onlarida bosandirin toptan kurtulun,belkide simdiye mahirede bir ceylan dusunmussunuzdur :dito
moon_light
06-04-08, 01:45
ceylan.ın mahkemeye giderken salih.e "oglumuzu al gel" demesi cok sinir bozucuydu. salih.e yaranabilmek icin ne yapacagını şaşırdı.
bahar.ın şıklıgı yine dikkatten kacmıyordu. masallah:)
salih.e de siyah takım cok yakısmıstı.
evet canim baharcim oncede yazdigim gibi her sahnede bomba gibiydi....ayri bir guzeldi...saclari bukle bukle cok tatli olmus,bayildim...kiyafetleri harikaydi...:good: kisacasi bitanem bu bolum dort dortluktu...
ceylan konusuna gelince..ceylanin annesini seviyorum ben :D ayy emineyle kapismalari harikaydi,kadina bayildim ne guzel cevapladi emineyi ama...ohh canimiza degsin :img-tomat
alip giderim kizimi dedi,simdi eren gelmeyecek ya goturmez kizini,goruyormusunuz ceylan basimiza kaldi ya:( annesinden
umutluyum ama ben hala... gotururse ceylani o goturur:) ben ne diyorum hala ya,ne goturmesi,salih bey karim dedi,sahiplendi helali oldu,namusu olduda ceylani hic birakir mi...:img-cray:
ceylana ne demeli...salih gelecegi sira uyumus numarasi yapip,bide utanmadan bacaklarini disarida birakiyor..
nasil olsa alistim salihi oyle kandirmaya diye dusunuyor sanirim,kizda hakli napsin...
defne ve mahire gelelim...canlarim benim ya her bolum onlarin sayesinde yuzumuz guluyordu ama bu bolum onlarda bizi uzdu :img-cray:
senaristlere sesleniyorum,yeter artik yaptiklariniz...!! salih ve bahar askini el birligiyle mahvediyorsunuz bari mahir ve defneyi mutlu edin...bu kadarda olmaz ki ama mahir ve defne hakkinda ne hayallerimiz vardi..oda olmadi onlarida bosandirin toptan kurtulun,belkide simdiye mahirede bir ceylan dusunmussunuzdur :dito
evet ya onlarla avunuyorduk. acı ve nefret dolduruyor artık sahneleri.
defne gercekten güzel oynamıs. umarım bu sıkıntılar uzun sürmez.
belgin ve harputlu diziye damgasını vuruyor. insallah onların da arası acılmaz.
ceylan konusuna gelince..ceylanin annesini seviyorum ben :D ayy emineyle kapismalari harikaydi,kadina bayildim ne guzel cevapladi emineyi ama...ohh canimiza degsin :img-tomat
alip giderim kizimi dedi,simdi eren gelmeyecek ya goturmez kizini,goruyormusunuz ceylan basimiza kaldi ya:( annesinden
umutluyum ama ben hala... gotururse ceylani o goturur:) ben ne diyorum hala ya,ne goturmesi,salih bey karim dedi,sahiplendi helali oldu,namusu olduda ceylani hic birakir mi...:img-cray:
canım ceylan.ı öldürsen gitmez artık. annesini takmaz bence. salih.e hastalık derecesinde bagımlı. Baharımız gibi gururlu degil ki. salih.in ilgisizliginin farkında ama geri cekilmiyor. savaşmaya kararlı.
ama salih evlenmekle umut verdi ona bir yerde.
moon_light
06-04-08, 01:58
canım ceylan.ı öldürsen gitmez artık. annesini takmaz bence. salih.e hastalık derecesinde bagımlı. Baharımız gibi gururlu degil ki. salih.in ilgisizliginin farkında ama geri cekilmiyor. savaşmaya kararlı.
ama salih evlenmekle umut verdi ona bir yerde.
evet diyorum ya canim annesinden umutlaniyordum ya yok artik hic umudum kalmadi...bu kizin olmesi lazim,yoksa ne o salihi birakir..ne de salih onu :icon_sorr artik dogum esnasinda mi olur,trafik kazasi mi yapar bilemeyecegim....oof off salih ins o dusundugumuzu yapmamissindir :icon_sorr icimde azcikta olsa kucuk bir umut kirintisi kaldi tek ona guveniyorum zaten yoksa finalde ben bu salihin askina nasil inanacagim :(
.oof off salih ins o dusundugumuzu yapmamissindir :icon_sorr icimde azcikta olsa kucuk bir umut kirintisi kaldi tek ona guveniyorum zaten yoksa finalde ben bu salihin askina nasil inanacagim :(
salih yapmıs mıdır bilmiyorum ama eğer öyleyse ceylan en fazla 2 bölüm sonra kesin hamile. sonra artık ceylanla ayrılması da zorlasır. gel de cık isin icinden. artık kavusma son bölüme kalır. haftalarca sinir bozucu sahneler daha...
eger dizi bitecekse bile kavusmayı son bölüme bırakmasınlar ya. salih ve bahar gülsünler artık.
moon_light
06-04-08, 02:07
aceba diyorum salih ereni kacirmadida sadece yan odaya falan mi gittiler ki...sanki bize kesin kes kacirmis gibi lanse ettiler ama belki yaniltmacada olabilir...gerci oyle olsa salihin alelacele ceylani kaldirip eren hakkinda anlatacagi onemli olay ne olacak o zaman....
baharim mert ile telde konusurken salihleri dinliyordu,salih kitap okuyordu erene...ne cabuk ciktilar ki,kapi sesi falanda duyulmadi..gerci kapiyi ortmemis acik birakmistir oyle birseyi yapan kisi...:icon_whis
kisacasi ne olacak tam olarak kestiremiyorum,senaristlere akil sir erdirmek mumkun degil...
dizi bitiyormu yaa yoksa benmi ynalis anladim hayir yaa tam heycanli bölümler baslaid derken
bu arada salihin karisi(ismi aklima gelmedi)
keisn 2-3 bölüm sonra hamile oldugu cikar ortayaki ben salihin yaptigini saniyorum
bu bölümede dogru dürüst bakamaidm zaten
bu arada bu bölüm bahar benim gözüm daha bi güzel geldi yaa
ynalsi anlamaiyn o her zaman güzelde ne bili mbugün sanki daha bi degisik geldi bana
dizi bitiyormu yaa yoksa benmi ynalis anladim hayir yaa tam heycanli bölümler baslaid derken
keisn 2-3 bölüm sonra hamile oldugu cikar ortayaki ben salihin yaptigini saniyorum
ynalsi anlamaiyn o her zaman güzelde ne bili mbugün sanki daha bi degisik geldi bana
evet nazlıkız öyle bir ihtimal varmıs. bitebilir ama sezon sonunda.
bahar her bölümde kendini aşıyor. bu bölümde de cok daha şık ve güzeldi bence de.
moon_light
06-04-08, 02:13
canim hosgeldin...
dizinin bitecegi kesin degil,normalde bu sezon sonuna kadar devam edecek ama kesin birsey yok henuz :img-wink:
salihin olmaz olasi karisinin adida ceylan..bencede ceylan bir iki bolume hamileyim diye cikagelir..:icon_sorr :img-tomat salihin hal ve hareketlerinden ben o halti yedigini dusunuyorum...
yok niye yanlis anlayalim bizde soyledik baharim bu bolum bomba gibiydi diye....eski hallerinde oldugu gibiydi baharcim,saclari makyaji kiyafeti cok guzeldi :good:
aceba diyorum salih ereni kacirmadida sadece yan odaya falan mi gittiler ki...sanki bize kesin kes kacirmis gibi lanse ettiler ama belki yaniltmacada olabilir...gerci oyle olsa salihin alelacele ceylani kaldirip eren hakkinda anlatacagi onemli olay ne olacak o zaman....
baharim mert ile telde konusurken salihleri dinliyordu,salih kitap okuyordu erene...ne cabuk ciktilar ki,kapi sesi falanda duyulmadi..gerci kapiyi ortmemis acik birakmistir oyle birseyi yapan kisi...:icon_whis
kisacasi ne olacak tam olarak kestiremiyorum,senaristlere akil sir erdirmek mumkun degil...
öyle bir ihtimal de var tabi ki. önce ben de öyle düşündüm. umarım dediğin gibidir. yoksa aralarındaki nefret artacak. geri dönülmez bir hata olabilir bu.
hosbulduk canim
ya bide bisey sorucam ali simdi tamamen ciktimi hayir gidiyorum dedide ben dönmesinden korkuyorum:img-hyste
ki ben alinin kötülüklerine alismistimda:happy0064
haid ondna kurtulduk sanirim baharin nisanlisi(yaw bak yine aklima gelmedi) aliyi bize mumla aratiracak
hee ceylan tabii yaa
bahsettigniz sahne yani ceylanin salih mahkemeye giderken oglumuzu al getir demesi (ki ben dogur dürüst izliyemedim bölümü o sahneyide görmedim)
ceylani dahada bi itici buldu bende
bu arada bölümü birazcik anlatsaniz bana
ama sirf defneyle mahiri istiyorumki bu dizide bi onlari cok sveiyorum birbirleirne bakislar yokmu öldürüyoo beni yaaa
bahar la salih durmadan birbileirni yeidkleir icin ve bi türlü kavusamaidklarei icin sinir oluyorum:icon_sorr
artik dizi biterse bu sezon(insallah bitmez) saniri m sonunda mutluluk görücez bunlar arasinda
tabii bi sekilde ceylani ortadan kaldirarak
ooo ya ben cok kötü oldum yaa ceylana iyice gicik kaptim
moon_light
06-04-08, 02:42
hosbulduk canim
ya bide bisey sorucam ali simdi tamamen ciktimi hayir gidiyorum dedide ben dönmesinden korkuyorum:img-hyste
ki ben alinin kötülüklerine alismistimda:happy0064
haid ondna kurtulduk sanirim baharin nisanlisi(yaw bak yine aklima gelmedi) aliyi bize mumla aratiracak
hee ceylan tabii yaa
bahsettigniz sahne yani ceylanin salih mahkemeye giderken oglumuzu al getir demesi (ki ben dogur dürüst izliyemedim bölümü o sahneyide görmedim)
ceylani dahada bi itici buldu bende
bu arada bölümü birazcik anlatsaniz bana
ama sirf defneyle mahiri istiyorumki bu dizide bi onlari cok sveiyorum birbirleirne bakislar yokmu öldürüyoo beni yaaa
bahar la salih durmadan birbileirni yeidkleir icin ve bi türlü kavusamaidklarei icin sinir oluyorum:icon_sorr
artik dizi biterse bu sezon(insallah bitmez) saniri m sonunda mutluluk görücez bunlar arasinda
tabii bi sekilde ceylani ortadan kaldirarak
ooo ya ben cok kötü oldum yaa ceylana iyice gicik kaptim
alinin durumu henuz kesin belli degil canim..yani benimde korkum ondan,bu bolum hic haberini almadik hayret dogrusu...donusum muhtesem olacak durumlari olmasindan korkuyorum Allah korusun...sepsessiz gitti cok kotu donmesin mazallah...herneyse ali geri donse bile,bu siralar hatta baya bi sure piyasada gorunmez,simdilik o tehlikeden kurtulduk cok sukur...
canim aslinda sen bolum sonrasi yazdiklarimizi oku,emin ol bolumu izlemis kadar olursun ;) izleyemedigin kisimlarida yarin ben video sitesine ekleyecegim ins ordan izlersin....
ceylan itici ki hemde nasil itici...gorsen aynalar elinde salihe guzel gorunmeye calisiyor...uyuz oldum ona iyice...bu kadar iyi olmasi gozlerimi yasartiyor..
defne ile mahir cok cok tatlilar..ama bu bolum onlarda cok huzunluydu canim,defne cocugu olmayacagina cok uzuluyor..ustelik mahir doktorlarla telde gorustu,defnenin yumurtalarinda bir sorun varmis,cok buyuk ihtimal cocugu olmayacak deniliyor..kanser degilmis ama iuste cocuk ihtimali cok dusuk:( mahirde bunu soylemedi defneye...ikiside cok uzgundu kisacasi :icon_sorr
KübraYasemin
06-04-08, 13:06
AB - BAROMETRE
5 NİSAN 2008 CUMARTESİ
S.NO PROGRAM ADI KAN. RT-A/B SH-A/B
1 VAR MISIN YOK MUSUN-PT [NET] SHOW 6,8 19,4
2 GENCO [NET] KAND 5,5 16,4
3 STADYUM (CUMARTESI) [NET] TRT1 5,1 14,9
4 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 4,3 16
5 MENEKSE ILE HALIL [NET] KAND 4,3 12,8
6 SEVGILI DUNURUM [NET] STAR 4 11,9
7 SELENA [NET] ATV 4 11,9
8 VAZGEC GONLUM [NET] STAR 4 11,7
TOTAL
5 NİSAN 2008 CUMARTESİ
S.NO PROGRAM ADI KAN. RT-TOTAL INDIVIDU SH-TOTAL INDIVIDU
1 VAR MISIN YOK MUSUN-PT [NET] SHOW 7 18,4
2 GENCO [NET] KAND 6,6 17,7
3 SELENA [NET] ATV 6,3 16,8
4 MENEKSE ILE HALIL [NET] KAND 5,2 15,4
5 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 4,6 16,9
6 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 4,6 16,7
7 STADYUM (CUMARTESI) [NET] TRT1 4,3 11,1
8 VAZGEC GONLUM [NET] STAR 4,2 11,9
Bana retingler günden güne hem iyi olur birdahaki hafta biraz iniyor.
Sonra cIkIyor sonra iniyor gibi geliyor ama neyse...
Yinede iyi retingler 8 de 7i...
Bitme zamanı gelmedi mi artık??:img-cool2
Bu diziyi bizimle buluşturan yapımcımıza ,bu zamana kadar bize güzel bir çift modeli gösteren senaristlerimize, yönetmenlerimize ve tabi ki oyuncularımıza yürekten teşekkürler…ama şu an ki olaylar ve gidişat ne benim ne de diğer vg severlerinin izlemek istediği görüntülerdi, Mert’in daha fazla kirli işleri çıkarılmasın ve bu dizi sonun da Bahar ve Mert çifti birleşsin gerçekten birkaç bölüm önce olsa bunları düşüneceğim aklıma gelmezdi ama şimdi Mert’i ve Bahar’ı bir çift olarak çok yakıştırıyorum desem:img-wink: ….
Bir an önce de Harputlu’nun babası olduğu Bahar’a açıklanmalı niçin sakladılar hala onu da anlayamıyorum ve Harputlunun babası olduğunu öğrendiğinde ne gibi büyük bir gelişme olabilir ki Bahar’ın nufüs kağıdında Fikret’in değil de Hasan’ın yazmasının dışında tabi …
Ceylan ise Salih’le mutlu olmayı hak etmiyor mu bence artık ediyor Ceylan ile Salih’in ayrılmasını istemiyorum hele hele birkaç defa telafuz edilen Ceylan’ın öldürülmesi fikrine tamamen karşıyım…Defne ve Mahir’in Ceren adında kızları olamadı ama belki Ceylan la Salih Eren’e Ceren adın da bir kardeş getirebilirler:img-yes:…
Kaç kovala hikayesi yerine herkesin şu an ki hayatlarında mutlu olduğu bir hikaye ile sonlanabilir dizi gayette güzel olur ve belki tv tarihinde vg bir ilke imza atar hikayenin ana temasını oluşturan çiftin başka partnerlerle hayatına devam ettirilmesi gibi ….
Dediğim gibi kaç kovala hikayesi sürekli birbiriyle didişen bir anne baba modeli izlemek istemiyorum artık ne yani şimdi Bahar canlı yayınlara çıkıp babası oğlumu kaçırdı mı diyecek; bu hikayeleri çok gördük ve artık öğğ getirdiler ben bunu izlemek istemiyorum şahsen :icon_sorr
Defne ve Mahir'in de sonu için güzel bir hikaye yazılsın illada Defne'nin çocuğu olmayacaksa bir evlat edindiklerini görelim
Ve birkaç bölüm sonra finali bekliyorum artık ….teknik ekibe ve oyuncularımıza bir kez daha teşekkürler yolları açık olsun bye
Salih ve Ceylan evliliği hiç gerçekleşmemeliydi.Salih Bahar'ı deliler gibi severken
bu evlilik nedendi?Bahar'ın test sonuçlarını değiştitirmesi sonucunda yapılsa bile haklı görmüyorum.Salih ve Ceylan'ın birlikte olması(cok üzüldüğüm,inanamadığım halde) evli oldukları için beklenen bir durumdu.
Salih ve Bahar aşkı adına ne kaldı ki?
Salih Bahar'ın nişanlandığı akşam deniz kenarında sabaha kadar düşünceli,üzgün bir şekilde durmasıda Salih ve Ceylan arasında yaşananlardan sonra bana gerçekçi gelmedi.
Bahar ve Salih artık karşılaştıklarında bile sadece tartışma.Konuşmalar sadece tartışma.Çözüm,anlaşma adına hiçbir şey yok.Boş ve bu noktadan(Salih'in evlenmesi,Bahar'ın nişanlanması)sonra anlamsız,gereksiz kıskançlıklar.
Bahar,Mert'i ne kadar iyi tanıyor?
Eren için iyi bir baba olacağına ne kadarda cok çabuk karar verdi.
Sevgiler.
Selam herkesebye
Arkadaşlar Ceylan ve Salih'in beraber olduklarını nerde biliyosunuz? ilk zamanlar hepimiz evet birlikte oldular demişti.. hatırlıyorsanız Ceyla'nın hal ve harektleri mutlu gözüküyordu.. ama nitekim beraber olmamışlardı.. ve bizde bunu Öğrendik ..şimdi ise Beraber olmadıkları ne malum ben onların hala beraber olduklarını sanmıyorum Aynı yatakta yatıyo olabilirler ama Salih Ceylan Dokunmamıştır.. bu sürece kadar beraber yatıyolardı ama beraber olmamışlardı şimide öyledir.. :img-yes:
Dizi valllah bitsin Artık yoksa BU bahar ya beni Kanser edecek yada kalpten beni götürecek gencecik yaşımda öldüreceksinirlerim harap etti bu baharın yaptıkları yetti gayir Artık Aklını başına toplasın
miss_t0eba
06-04-08, 18:11
meraba sevgili VG hayranlari!
adim Tuba, VG hep bakardim yani ilk bolumlerde arada sirada ama 11 bolumden sonra kesin olarak bakmaya basladim.
Harika bir dizi ben bu diziyi ozelikle Bulut Aras icin bakiyorum.
Hasan Belgin aski super ya :img-in_lo
Tabi diger Asklari unutmamak lazim onlarda super
ama ne biliyim H-B aski cok seviyorum tam ornek alinicak bir cift!
vakat bir kac yorumlariniza cok uzuluyorum dizi bitsin velan diyenlere!
Dizi cok guzel gidiyor tamam bende kabul ediyorum biraz sapitilar ama guzel gidiyor. Mesela ben hala Salih'in Ceylanla beraber olduklarina inanmiyorum cunku Salih karakteri boyle birsey yapamaz delli gibi Bahari seviyor ama iste senaryo yazanlar yine ediyorlar ediceklerini!
Salih ve Bahar ikiside cok buyuk hatalar yaptilar. ama bu bolumde Baharin Mertin evlenme teklifini hemen kabul etmesini dogru bulmiyorum. Tabiki Baharin hayatinda biri olucak Salih nasil evlendiyse Baharda evlene bilir vakat Merti kac zamandir taniyor ? yani bir kac gundur (hadi hafta diyelim) tanidigin adamla nasil hemen evlenirsin valla bu yunden cok kizdim ona.
Alinin gitmesine cok ama cok sevinmistim hata gobek atmistim tv karsisinda :img-hyste
benim kafama bir sey takildi.
hani diziler baslamadan once bir ozet olur ya VGdeki genel ozetini okudum daha yeni ve birsey dikkat etim!
Genç yaşında ailesine bakmak zorunda kalan Salih, bir minibüs hattında şoförlük yapmaktadır. Hayat kavgasında aşkla tanışacak fırsat bulamamıştır. Ta ki dünyalar güzeli Bahar’la karşılaşıncaya dek… Bahar çok zengin bir ailenin kızıdır. Bu iki genç yürek birbirine çarpacak fakat kader hiç umulmadık bir şekilde ağlarını örecektir.
Kaybolan bir hayatın acısını ve aşkı gönlüne sığdıranların öyküsüdür “Vazgeç Gönlüm”.
su son satir "Kaybolan bir hayatın acısını ve aşkı gönlüne sığdıranların öyküsüdür" bunu ilk okudumda Hasan Belgin aski geldi aklima ama simidi bu durum aynisi Salih Bahar icinde gecerli umarim son bolumde barismazlar umarim en kisa zamanda barisirlar. ama Kaybolan bir hayatin acisini hala Hasan ve Belgin icin gecerli ve digeri Aski gonlune sigdiranlarin oykusudurde Salih Bahar icin.
Neyse baya uzun yorum yazdim :D.
Her hafta yorum yazamaya calisicam :img-wink:
saygilarimla
forgetmenot
06-04-08, 18:18
Biz Türklere ait bazı davranış kalıpları var ve bunlar yaşamımızın tüm alanlarına, hareket ve davranışlarımıza da doğal olarak etki ediyor.Bu dizi de Türk senaristler tarafından yazıldığına göre, onların da, şimdi ifade etmeye çalışacağım noktalardan etkilenmemeleri imkansız.Öncelikle 'Türk gibi' başlamak diye bir durum var.Azimle,büyük ve çoğu zaman da gözü kara bir aşkla fazla bir plan proğram yapmadan ama büyük bir iyi niyetle başlarız.Eksik noktaları aslında göz tabiiki görür de 'kervan yolda düzülür' adlı ikinci hasletimiz karşımıza çıkar.Zaman içinde 'rating'e göre,özellikle oyuncular için gelen tepkilere göre(bazılarının yok edilmesi,bazılarının rolünün arttırılması hatta sonradan gelen bir karakterin başrol olması vb)ülkenin devamlı değişen ahval ve şerait'ine göre(bakınız bir dizide kadınlara çarşaf giydirilmesi)senaryoda ufak veya büyük değişiklikler yapılması karşımıza çıkar.Eksikler nasıl olsa düzeltilir canım!Bu durumu seyirci de kanıksar zamanla..Vazgeç Gönlüm dizisine dönersek;demek istediğim Vazgeç Gönlüm nasıl güzel bir konu ve incelikli bir anlatımla başlamıştı.Bilhassa şimdi geldiğimiz çorbamsı nokta'yla karşılaştırıldığında, herşey ne kadar güzeldi.Yurt dışında dizilerin yıllarca kalite çizgisini kaybetmeden, aynı heyecan ve orjinallikle devam ettiği, gerek yurt dışında yaşayanlar gerekse ülkemizde yabancı orjinli kanalları seyredenlerce söylenir.Sanırım bunun sebebi,istisnalar ayrı tutulursa,senaryo yazım guruplarının tek ve ana mesleklerinin senaristlik olması,bunun ciddi anlamda eğitimini almaları,hiç birinin hasbelkader senarist olmamasıdır.Bizde ise,ülke koşullarına paralel olarak 'herşey her an değişebilmektedir'. Önce promosyon sorumlusu olan bir kişinin daha sonra rahatlıkla senarist gurubunda yer alabildiği, bazı yazım guruplarının aynı anda konu itibarıyla apayrı birden çok diziyi yazabildikleri, çok tutulan dizilerde senaryo guruplarının esen rüzgar hızında değişebildikleri görülmektedir.Oysa yabancı senaristlerin daha dizi başlamadan sonunu bildikleri ,çok disiplinli bir proğram çerçevesinde hareket ettikleri ve hiç birşeyi 'şansa bırakmadıkları' gözden kaçırılmamalıdır.İstisnalar ve iyi niyetli çabalar ayrı tutulduğunda, Vazgeç Gönlüm dizisinin zaman içinde aldığı hal de yukarıda belirttiğim sebeplerden dolayı yadırganmamalıdır.Eğer görüşlerimize kıymet veriliyorsa, bu sezon sonu bu dizinin alabildiği kadar az hasarla sezonu kapatmasını kendi adıma dilerim.Bu dizinin bana kazandırdığı en önemli değerler,Tamer Levent,Sabriye Kara Bulut Aras ve Belgin hanım rolünü oynayan birbirinden önemli ve deneyimli sanatçılarımızın oyunculuklarını izleme şansı bulmamızdır.Yine aynı şekilde, genç kuşak'ın önemli isimleri olan ve daha sonra başka harika film projelerinde seyretmeyi umut ettiğimiz,Ali Nuri Türkoğlu,Çoşkun rolündeki oyuncumuz,Murat Han ve tabiiki biricik Bahar'ımızı canlandıran aktristimizi yakınen tanımış olduk.İşte bunlar sade seyirci olarak en önemli kazançlarımızdır.Ha bir de Cahit Berkay'ın bestelediği,gönlümüze kazınan o muhteşem jenerik müziği var.Daha ne olsun seyirci, daha ne istiyorsun??
moon_light
06-04-08, 18:39
herkese iyi pazarlar...
biraz gec geldim ama ancak islerimi hallettim...ilk once aksamki bolumu video sitesine ekledigimi bildiriyim :img-wink:
sonrada reytinglerimizin cok guzel geldigine dikkat cekmek isterim..aslinda ben dunku bolumun ardindan ne yalan soyleyim dusecegini sanmistim,cunku artik bahar ve salih askindan cok baska sahislarin asklarinin on plana ciktigi bir dizi oldu dizimiz :icon_sorr yinede cok sevindim reytinglerin guzel gelmesine,sonucta bir suru emek veriliyor,senaristlerin hatasini kimsenin ustune yikamayiz,herkes cok basarili,ellerinden gelenin en iyisini yapiyorlar...degerleri ekibimize sonsuz sevgilerimizi yolluyoruz...
Bitme zamanı gelmedi mi artık??:img-cool2
Bu diziyi bizimle buluşturan yapımcımıza ,bu zamana kadar bize güzel bir çift modeli gösteren senaristlerimize, yönetmenlerimize ve tabi ki oyuncularımıza yürekten teşekkürler…ama şu an ki olaylar ve gidişat ne benim ne de diğer vg severlerinin izlemek istediği görüntülerdi, Mert’in daha fazla kirli işleri çıkarılmasın ve bu dizi sonun da Bahar ve Mert çifti birleşsin gerçekten birkaç bölüm önce olsa bunları düşüneceğim aklıma gelmezdi ama şimdi Mert’i ve Bahar’ı bir çift olarak çok yakıştırıyorum desem:img-wink: ….
Ceylan ise Salih’le mutlu olmayı hak etmiyor mu bence artık ediyor Ceylan ile Salih’in ayrılmasını istemiyorum hele hele birkaç defa telafuz edilen Ceylan’ın öldürülmesi fikrine tamamen karşıyım…Defne ve Mahir’in Ceren adında kızları olamadı ama belki Ceylan la Salih Eren’e Ceren adın da bir kardeş getirebilirler
Defne ve Mahir'in de sonu için güzel bir hikaye yazılsın illada Defne'nin çocuğu olmayacaksa bir evlat edindiklerini görelim
aaaaaaaaaaaaaa :img-swoon amaniiiiiiin bacim sen neler diyorsun boyle :O duymamis olalim lutfen...ben diyorum ya sana dunku olaydan sonra bir haller oldu:P kendine gel ilknurum bu nasil bir yorum boyle...vazgec gonlumculere bu mu yakisir tatlim,biz her zaman dizimize destek olmasi gerekenler degil miyiz,simdi senaryo azcik zirvaladi diye bitsin falan noluyoruz,askolsun sana...:icon_sorr
suna emin olun ki islerin bu kadar cikmaza girmesine sebep olan senaristlerimiz kesin bunlari duzeltecek bir yolda dusunmuslerdir...bir kisi de degiller uc kisiler,bu kadar dolambacli bir yola girildi,bilmiyorum isin icinden nasil cikacaklar ama kesin cok buyuk bir bomba dusunmus olmalari lazim bunun icin...sanmiyorum ki bilmedikleri yola girsinler,kesin baska seylerde dusunmuslerdir...bizi cok sasirtmalari lazim,bilmiyorum ne yapabilirler,acikcasi dusunmekte istemiyorum kendileri yapti cikar yoluda kendileri bulsunlar dimi...sundan kesin eminim ki bize unutamayacagimiz bir final yasatacaklar,hepimiz mest olacagiz bence...
acikcasi durum oyle bir hale geldi ki,salihi gozumuzde ocu yaptilar,neredeyse mert ve bahar iliskisine onay verecek hale geldik...bunlari soyledigime inanamiyorum bende ilknur gibi ama iste gelin gorunki salihin yerini mert aldi mert konumuna salih gecti sanki...
bu durumu duzeltmekte senaristlere dusuyor,salih oyle seyler yapmali ki bizim gonlumuzu alsin,baharima kizgin olanlar soylediklerine pisman olsun..yani cok guzel bir sekilde baglamalilar olaylari...
mahir ve defnenin evlatlik alabilecegi konusunu bende dusundum...ama ben oyle olsun istemiyorum :icon_sorr defnenin hamile oldugu,mahirle keyifli sahnelerini izlemek istiyorum...evlatlikla yetinmeyiz biz,mutlaka defne hamile kalmali...
aaaaaa yok daha neler!!!! ben cerenimi defne ve mahirden baska kimsenin evladi olarak gormek istemem...ceylan hanim baska isim bulsun cocuguna,ceren falan olamaz onlarin cocugunun ismi :img-tomat hatta o cocuga dogmadan icimde bir antipati olustu simdi,tamam bebegin bir sucu yok ama sevmiyorum kardesim,ceylani bir kasik suda bogacak durumdayken onun cocugunu nasil seveyim...
wioletacim ben hic oyle dusunmuyorum canim..yani salihle ceylanin evli olmasi,o durumu yapmalarini gerektirmezdi..onlar normal bir evli degiller cunku...en azindan soyle soyleyim bizim salihimiz oyle birsey yapmamaliydi yapamazdi...:icon_sorr inanin evlilikten cok bu durum benim cok zoruma gitti...ceylan annesine o is oldu dediginde oturdum agladim ben :img-cray:
haklisin salihin bu haftaki uzuntulu sahneleri bana zerre kadar gercekci gelmedi...diyorum ya surekli aklimda bolumun ilk sahnesi vardi,salihin sevgide,uzuntusude cok sahte geliyor artik,hic inandirici degil..
moon_light
06-04-08, 18:47
meraba sevgili VG hayranlari!
adim Tuba, VG hep bakardim yani ilk bolumlerde arada sirada ama 11 bolumden sonra kesin olarak bakmaya basladim.
Harika bir dizi ben bu diziyi ozelikle Bulut Aras icin bakiyorum.
Hasan Belgin aski super ya :img-in_lo
Tabi diger Asklari unutmamak lazim onlarda super
ama ne biliyim H-B aski cok seviyorum tam ornek alinicak bir cift!
vakat bir kac yorumlariniza cok uzuluyorum dizi bitsin velan diyenlere!
Dizi cok guzel gidiyor tamam bende kabul ediyorum biraz sapitilar ama guzel gidiyor. Mesela ben hala Salih'in Ceylanla beraber olduklarina inanmiyorum cunku Salih karakteri boyle birsey yapamaz delli gibi Bahari seviyor ama iste senaryo yazanlar yine ediyorlar ediceklerini!
Salih ve Bahar ikiside cok buyuk hatalar yaptilar. ama bu bolumde Baharin Mertin evlenme teklifini hemen kabul etmesini dogru bulmiyorum. Tabiki Baharin hayatinda biri olucak Salih nasil evlendiyse Baharda evlene bilir vakat Merti kac zamandir taniyor ? yani bir kac gundur (hadi hafta diyelim) tanidigin adamla nasil hemen evlenirsin valla bu yunden cok kizdim ona.
Alinin gitmesine cok ama cok sevinmistim hata gobek atmistim tv karsisinda :img-hyste
benim kafama bir sey takildi.
hani diziler baslamadan once bir ozet olur ya VGdeki genel ozetini okudum daha yeni ve birsey dikkat etim!
Genç yaşında ailesine bakmak zorunda kalan Salih, bir minibüs hattında şoförlük yapmaktadır. Hayat kavgasında aşkla tanışacak fırsat bulamamıştır. Ta ki dünyalar güzeli Bahar’la karşılaşıncaya dek… Bahar çok zengin bir ailenin kızıdır. Bu iki genç yürek birbirine çarpacak fakat kader hiç umulmadık bir şekilde ağlarını örecektir.
Kaybolan bir hayatın acısını ve aşkı gönlüne sığdıranların öyküsüdür “Vazgeç Gönlüm”.
su son satir "Kaybolan bir hayatın acısını ve aşkı gönlüne sığdıranların öyküsüdür" bunu ilk okudumda Hasan Belgin aski geldi aklima ama simidi bu durum aynisi Salih Bahar icinde gecerli umarim son bolumde barismazlar umarim en kisa zamanda barisirlar. ama Kaybolan bir hayatin acisini hala Hasan ve Belgin icin gecerli ve digeri Aski gonlune sigdiranlarin oykusudurde Salih Bahar icin.
Neyse baya uzun yorum yazdim :D.
Her hafta yorum yazamaya calisicam :img-wink:
saygilarimla
tubacim merhaba hosgeldin :happy0064
sen benim tanidigim misstoebasin degil mi? yoksa yaniliyor muyum...
cok haklisin...belgin ve hasan ciftinin aski kirk yilda bir insanin karsisina cikabilecek asklardan..belkide omur boyu bulunamayacak cinsten..bence onlar kendi nesillerinin de nadide orneklerinden...su zamandaki yalanlar,dolanlar,sahtelikler,acelelikler,arsizlik lar sanki onlarin askinin yanindan bile gecmemis,ilk gunku safligini,masumiyetini koruyor ne mutlu onlara...eminim ki herkes onlarin askina imrenek bakiyor...
yok biz asla istemeyiz dizimizin bitmesini...ilknur arkadasiminda bitmesini istedigini sanmiyorum,onu senaristlerin yaptigina kizgin oldugu icin oyle yazmistir eminim...cunku oda buyuk bir vazgec gonlum hayrani :img-wink:
vuslat icin bunlari kabullenmek zorundayiz napalim..haa surasida var illa vuslata kadar sacma sapan bolumler izlemekte zorunda degiliz,bir sekilde bazi seylerin artik rayina oturmasi lazim...bahar ve salih askini bir kenara birakip,sirf ogullarinin derdinde olan,baskalariyla iliskiler yasamaya baslayan bahar ve salihi gormek istemiyoruz!
o dizimizin ozet tanitiminda gecen soz insallah yorumladigin gibidir canim...aski gonlune sigdiranlarin oykusu sozu benim cok hosuma gitmisti,hatta bir klibede o ismi vermistim....kaybolan bir hayat dedigin gibi harputlularin hayatidir,ask kismida baharcimlarinkidir :img-wink:
her hafta degil her gun yorum yazmaya calis canim :img-wink:
cok memnun oldum geldigine...
moon_light
06-04-08, 19:14
Yurt dışında dizilerin yıllarca kalite çizgisini kaybetmeden, aynı heyecan ve orjinallikle devam ettiği, gerek yurt dışında yaşayanlar gerekse ülkemizde yabancı orjinli kanalları seyredenlerce söylenir.Sanırım bunun sebebi,istisnalar ayrı tutulursa,senaryo yazım guruplarının tek ve ana mesleklerinin senaristlik olması,bunun ciddi anlamda eğitimini almaları,hiç birinin hasbelkader senarist olmamasıdır.Bizde ise,ülke koşullarına paralel olarak 'herşey her an değişebilmektedir'. Önce promosyon sorumlusu olan bir kişinin daha sonra rahatlıkla senarist gurubunda yer alabildiği, bazı yazım guruplarının aynı anda konu itibarıyla apayrı birden çok diziyi yazabildikleri, çok tutulan dizilerde senaryo guruplarının esen rüzgar hızında değişebildikleri görülmektedir.Oysa yabancı senaristlerin daha dizi başlamadan sonunu bildikleri ,çok disiplinli bir proğram çerçevesinde hareket ettikleri ve hiç birşeyi 'şansa bırakmadıkları' gözden kaçırılmamalıdır.İstisnalar ve iyi niyetli çabalar ayrı tutulduğunda, Vazgeç Gönlüm dizisinin zaman içinde aldığı hal de yukarıda belirttiğim sebeplerden dolayı yadırganmamalıdır.Eğer görüşlerimize kıymet veriliyorsa, bu sezon sonu bu dizinin alabildiği kadar az hasarla sezonu kapatmasını kendi adıma dilerim.Bu dizinin bana kazandırdığı en önemli değerler,Tamer Levent,Sabriye Kara Bulut Aras ve Belgin hanım rolünü oynayan birbirinden önemli ve deneyimli sanatçılarımızın oyunculuklarını izleme şansı bulmamızdır.Yine aynı şekilde, genç kuşak'ın önemli isimleri olan ve daha sonra başka harika film projelerinde seyretmeyi umut ettiğimiz,Ali Nuri Türkoğlu,Çoşkun rolündeki oyuncumuz,Murat Han ve tabiiki biricik Bahar'ımızı canlandıran aktristimizi yakınen tanımış olduk.İşte bunlar sade seyirci olarak en önemli kazançlarımızdır.Ha bir de Cahit Berkay'ın bestelediği,gönlümüze kazınan o muhteşem jenerik müziği var.Daha ne olsun seyirci, daha ne istiyorsun??
canim cok guzel yorum yazmissin...yurtdisindaki diziler hususunda seninle tamamen hemfikirim..varabilecegin yol ilk once attigin adima baglidir bence..
senaristler en basindan dizimize giris yaparken ne dusunduler bu cok onemli...uzun soluklu ve mantik cercevesinde,ozune bagli devam etsin mi istediler,yoksa bir an once elimizdeki kozlari kullanalim,her bolum super heyecan olsun nasil olsa dizide cabuk bitecek ona gore alabilecegimiz butun riskleri alalim,konudan cikarmiyiz hic muhim degil nasil olsa cok guzel bir final yasatacagiz onlara mi diye isin kolayina kactilar bu cok onemli...
yabanci dizilerin uzun soluklu olma sebebini sen cok guzel izah etmissin,ilk once dagin zirvesine ipini saglam baglayip yavas yavas,emin adimlarla yol alinirsa o iste her zaman basarili olunur...fakat bunun aksi ya yari yolda kalmaktir,ya da zirveye ulasamadan yere dusmektir...mesela bir dizi var as the world turns diye dunyanin en uzun soluklu dizilerindenmis,entrika yok mu bir yigin ama iste ne yapmaya calistiklari belli,amaclari dogrultusunda yol katediyorlar...ondanda yanlis adim atip yere cakilmiyorlar...sanirim bunca yildir hala izlenmesinin sebebide bu....
vazgec gonlume gelince...dizimiz mukemmel basladi,cok guzel devam etti...ayse teker hanim ne yapmasi gerektigini cok iyi biliyordu,yaninda 4 tane daha senarist vardi toplam bes kisi dizimizi gayet guzel,ayrilik olsa bile olcusunde,en azindan karakterler sinirlarini asmadan cok guzel goturduler..yeni senaristlerimizde ilk bir kac bolum ayni cizgiyi takip ettiler...sonra ne olduysa inanilmaz riskler alindi,cogu zaman agzimiz acik kaldi,neler oldugunu takip edemez olduk...simdi yigidi oldur hakkini yeme hesabi cok guzel sahnelerde izledik inkar etmiyoruz fakat su anki gelinilen nokta icler acisi...belki baskasi objektif bir gozle baksa bize abartiyorsunuz her dizide boyle seyler normaldir der mi diye dusunuyorum,bende objektif bakmaya calisiyorum ama yinede aldigim sonuc ayni...dizimiz ozunden cok saptirildi bu kesin,yeni karakterlerin girmesi elbette zorunluydu,surekli kisir dongu olmasida hos olmazdi fakat ana karakterlerin disinda yan karakterlerin daha cok on planda olmasi hos olmuyor..bunun baska dizilerdede ornekleri var ve herkes ayni dertten muzdarip...
dizimizin benim hayatimda yeri apayri,cok buyuk degeri var...bana olan katkisida sizin tahmin edemeyeceginizden daha cok...onlarla agladik onlarla gulduk onlarda eglendik...belkide onlarla bir cok seyi ogrendik,kim bilir belki cogunun unutmaya yuz tutan duygularini yeniden uyandirdi dizimiz...cok guzel mesajlar verildi halada veriliyor..insanlara ornek olunduracak davranislar sergilendi....bazi kotu huylarin insan hayatini ne kadar olumsuz yonde etkileyecegi vurgulandi...
cok degerli oyuncularimiz...buyuk ustalarin yaninda yeni neslin harika yetenekleri...simdi tek tek isim saymayim,herkes kimi kasdettigimi biliyor...hepsine vazgec gonlum dizisiyle bir degil bin kez daha hayran kaldim...suna eminim ki onlarin bundan sonrada gorev alacagi tum projelerin en buyuk destekcilerinden biri yine ben olacagim...oyunculuklari kadar yureklerininde buyuklugune inandigim sevgili oyuncularimizin yolu hep acik olsun,eminim her zaman onlarin basarilariyla ovunup,onlarla beraber yasadiklari hakli gururu bizde yasayacagiz...
dizimizdede yine cok guzel seyler olacagina inaniyorum...bu gunleride atlatiriz biraz sabretmemiz gerekiyor,ha boyle soyleyinca sanki dizimizi zorla izliyormusuz,zevk almiyormusuz gibi bir hava oldu ama aslaaa oyle degil..her haftayi iple cekiyoruz,heyecanla bekliyor her cumartesi aksamlari mukemmel bir dizi keyfi yasiyoruz...az zamanda harika isler cikariliyor,verilen emek buyuk...alinan sonucta ortada,sevenlerinin tek istegi her zaman en iyiye gidilmesi,goz gore gore dizimizin zayi olmasina hicbir zaman izin vermedik bundan sonrada vermeyecegiz..cunku vazgec gonlum bizim icin cok cok degerli...
miss_t0eba
06-04-08, 19:32
tubacim merhaba hosgeldin :happy0064
sen benim tanidigim misstoebasin degil mi? yoksa yaniliyor muyum...
cok haklisin...belgin ve hasan ciftinin aski kirk yilda bir insanin karsisina cikabilecek asklardan..belkide omur boyu bulunamayacak cinsten..bence onlar kendi nesillerinin de nadide orneklerinden...su zamandaki yalanlar,dolanlar,sahtelikler,acelelikler,arsizlik lar sanki onlarin askinin yanindan bile gecmemis,ilk gunku safligini,masumiyetini koruyor ne mutlu onlara...eminim ki herkes onlarin askina imrenek bakiyor...
yok biz asla istemeyiz dizimizin bitmesini...ilknur arkadasiminda bitmesini istedigini sanmiyorum,onu senaristlerin yaptigina kizgin oldugu icin oyle yazmistir eminim...cunku oda buyuk bir vazgec gonlum hayrani :img-wink:
vuslat icin bunlari kabullenmek zorundayiz napalim..haa surasida var illa vuslata kadar sacma sapan bolumler izlemekte zorunda degiliz,bir sekilde bazi seylerin artik rayina oturmasi lazim...bahar ve salih askini bir kenara birakip,sirf ogullarinin derdinde olan,baskalariyla iliskiler yasamaya baslayan bahar ve salihi gormek istemiyoruz!
o dizimizin ozet tanitiminda gecen soz insallah yorumladigin gibidir canim...aski gonlune sigdiranlarin oykusu sozu benim cok hosuma gitmisti,hatta bir klibede o ismi vermistim....kaybolan bir hayat dedigin gibi harputlularin hayatidir,ask kismida baharcimlarinkidir :img-wink:
her hafta degil her gun yorum yazmaya calis canim :img-wink:
cok memnun oldum geldigine...
evet canim ben senin bildigin misstOeba'yim :) ve hosbulduk :img-wink:
yorumuna katiliyorum biliyorum tabi ki hic bir VG hayrani bitmemesini istemez ama yinede uzuyor beni boyle yorumlar.
canim gonul ister her gun vakat 2 hafta sonra benim buyuk sinavlarim var (turkiyedeki Oss gibi bu sinavlar) ona calisicam ondan haftada bir kere girmeye calisicam oda kesin degil yani duruma gore, yoksa tabi her gun yazarim. ama sinavlar biter bitmez hep burdayim ;) saten sinavlar yuzunden bir turlu bu basliga yorum yazamadim ama bayadir yorumlarinizi buyuk bir zevkle okuyorum :img-yes: :img-wink:
ya ben burcaki cok ozledim haftalar sonra adini duydum bu bolumde oda MErtin agzindan :(! insallah gelir
bu arada 13 bolumu ekledigin icin bir kez daha tesekkurler! :good:
slm arkadaslar,
dün bölümü izliyememistim...simdi mehtapcimin sayesinde izledim...
bölümün basinda ceylan ve salih arasinda vuslatin oldugunu düsündüm ama sonlara dogru pek emin degildim herhalde vuslat olmamis gibime geliyor:img-yes:
duygu ve nizar
06-04-08, 22:14
merhaba arkadaşlar ben geldim...:happy0064
biraz geç bi yorum olucak ama anca fırsat bulabildim...
çok güzel bir bölümdü...
bahar biraz beni kanser etti ama yine de kızamadım baharıma...
salih e de o kadar üzüldüm ki anlatamam...yazık ya ama napalım o da gidim ceylan hanımefendi ile evlenmeseydi....
ben şu mert i öldürme planları yapıyorum bana yardım etmek isteyen varmı...:img-wink:
ya bi insan bu kadar uyuz olabilir mi gıcık oluyorum...nefret ediyorum...
defne için çok üzüldüm ama allahtan kanser değilmiş ama bu da çok kötü bir durum malesef...
mahir canım benim ya hep defnenin yanında...sonunda patladı ama çocukta...
ama defne de eren e nasıl bakışı falan alıp oynamasında koptum ben çok üzüldüm ya...
gelelim benim çiftime...:img-wink:
BELGİN&HASAN
allahım ya aşk işte budur...ne kadar çok birbirlerini seviyorlar...
hasan ilk önce belgin i suçladı ama sonra hatasını anladı...
evde olan sahneler süperdi...
hele ki çiftlikte belgin dedi ya hiç değişmemiş eskisi gibi güzel...hasan da dedi ya senin gibi sende çok güzelsin...ay canım ya...
deniz de olan sahneler de muhteşemdi...
hasan ın konuşmasına bayıldım...
hele ki belgin dedi ya kızımız çok inatçı hasan da diyor kime çekti acaba....:img-wink:
muhteşem bi bölümdü...
ben nasıl 1 hafta dayanıcam...
başlığımızı da çok özledim...
çok uzun oldu birazcık....:img-wink:
yorumların ancak birkısmını okudum az önce...herkes biran önce bitsin diyor ortak payda bu...çünki dizinin ilk başlardaki tadını kimse bulamıyor maalesef...birkaç arkadaşın yorumlarını çok beğendim gerçekten çok profesyonel..ilk zamanlar çok bizdendi çok samimi çok başkaydı vazgeç gönlüm...şuan bende birkaç yorumumda yazdım tepki aldım herkes daha ağırını yazıyor bense teknik yorum yaptığım için başka yerlere çekiliyor yada başka başka anlaşılıyor....teknik tartışma konularıma ise kimse önem verip tartışmıyor bile...neyse bende çok üzgünüm bu gidişata ve çok sıkıldığımı ifade etmeliyim...oyuncular ayrı telden senaryo çorba reji anlamsız!!!kaç bölümdür neden olduğunu birtürlü adlandıramadığım manasız şok zoomlar.....ne gerek var?senaryodaki duyguyu tam anlamadan çekilip araya garnitür niyetine konuyor konmasın daha iyi...düz çekilsin ben razıyım...kim şaşırıyor söyleyen bir anda şoka giriveriyor:)gerçekten hiç şık değil....bir sahne yine garip geldi bana aslında çok varda şu an aklımda olan salih oğluyla oynarken mert tlf açıyor belgin biraz rahatsız bahara tlf söylüyor ama sok gözüne olmuş doğrusu şu olmalıydı bence sessiz gidip salona belgin kısık sesle tlf sana mert deyip bahar zaten kötü karakter olup çıktığı için mert mi yaa deyip salihe o duyurmalıydı...senaryo karmakarışık oyuncu karakterleri birbirine girmiş durumda...alinin diziden ayrılması ki bana göre o durumda karambol iyi olmamış...iyi-kötü birbirine girmiş istikrarsızlık dizboyu..ben ufff biran önce bitmeli diyemem çünki çok sevdim vazgeç gönlümü...çok emek verildi ve bence çok çokkkk yazık oldu...eskiden eleştiriler kanala fragmansızlıktan olurdu şimdi herşey çok karışık....senaryo-yönetmen-oyuncu... çok üzülüyorum çokkk....
yorumların ancak birkısmını okudum az önce...herkes biran önce bitsin diyor ortak payda bu...çünki dizinin ilk başlardaki tadını kimse bulamıyor maalesef...
Bitsin diyen gurubun içinde bende varım bilmiyorum yada bunu dillendiren belki de tek kişi benim:( birçok vg sever tepki vermiş yazdıklarımdan dolayı ama bu benim vg yi sevmediğim ya da izlemek istemediğimden değildir kesinlikle arkadaşlar…sevgili keje seninin de yazdığın gibi, ilk başlardaki tadı bulamadığımdandır tamamıyla …
Ve şahsen diyebilirim ki teknik yorumlarını bekliyorum çünkü çok doğru şeyler yazıyorsun bu konudaki yorumlarını inan ki önem vererek okuyoruz… burayı okuma ihtimallerine karşı hataların bir daha tekrar etmemesi için bunları birisinin dillendirmesi gerekmiyor mu? yine diyorum ekranda bizler bunları görüyorsak niçin onlar göremiyor? her hafta temcit pilavı gibi tekrar ediyorum ama zoomlamaları gerçekten berbat düzeyde neredeyse, olmuyorsa o kısmını keşke hiç yapmasalar eskiden hikayesiyle çekimiyle göz zevkime hitap eden bir vg varken şimdi ise senaryosuyla olsun gerek çekimiyle olsun eski tadı vermeyen bir Vazgeç Gönlüm izliyorum, başında antrenörü olmayan takıma benzedi bu gidişat, bitsin deyişim tadında kalsın isteğimdendir onları bu senaryoyla bu çekimlerle hatırlamak istemedigimden dolayıdır….
Ama birileri fena üzülmüş gibi bir daha bunu yazmayacağım söz…:bye
miss_t0eba
07-04-08, 00:35
Bitsin diyen gurubun içinde bende varım bilmiyorum yada bunu dillendiren belki de tek kişi benim:( birçok vg sever tepki vermiş yazdıklarımdan dolayı ama bu benim vg yi sevmediğim ya da izlemek istemediğimden değildir kesinlikle arkadaşlar…sevgili keje seninin de yazdığın gibi, ilk başlardaki tadı bulamadığımdandır tamamıyla …
ben mesela dizinin bitmesini hic istemiyorum tabiki sizde bu diziyi cok seviyorsunuz sizleri anliyorum dizi biraz karisti diyelim.
canim bir daha yazmicagim velan yani boyle seyler deme ben sadece
boyle yorumlari okumak beni uzuyor yani sanki dizi bitsin sevmiyorum gibi geliyor tabiki biliyorum ki hepimiz burda Diziyi cok seviyoruz! :img-yes:
biraz once 13 bolume baktim (saolsun moon_light sayesinde)
Hasan gidiyor bir sahnede Belginde orda ben hamileydim senin cocugunu tasiyordum velan birseyler diyordu, Belgini oynayan kadin (adini unutm) o sahnede harika oynamis :good: gercekten benimde gozlerim doldu bir an.
arkadaslar Özet nezaman gelir ? o kadar merakliyim ki
acaba Salih kacirdi mi? yoksa asada biryerde mi veya orda baska odada mi?
Belgin nerde o sirada ? ay :P valla 1 hafta nasil beklicem :(
Arkadaşlar ben de dizideki istikrarsızlıga kızıp 22 . bölümde menekşe- halile kayanlardanım. Ama duygu ve nizar gibi belgin-hasan aşkına takık olduğum için yinede ara ara bilhassa o sahnelerde vazgeç gönlüme takılıyorum. Bence dizinin eksiği sadece 2 insana odaklanıp diğer kişiler arasında gelişebilecek olayları esgeçmekte saklı.Mesela hasanla belginin aşkı bile tuhaflaştı. Defne mahir aşkındaki sorun bile öle yavan yavan anlatılmaya çalışılıyor. 90 dakika bu dile kolay. sadece bahar salih arasındaki çekişmeyle idare edilemiyor, yetmiyor. Araya ilave edilen oyuncularda ya bir kare ya iki kare (Örnek mertin ablası) Yazılarınızda bile artık yazacak şey bulamıyorsunuz baksanıza. Moon da olmasa 3. 5. sayfaya düşecek. İyiki var:good:
Bir geçiştirilme olduğu kesin ben de jujuma ve kejeye bu yönden katılıyorum. Misal, bence harputlu belgin buluşması deniz kenarında geçiştirilmiş ve kapkaranlıktı .Halbuki onların mekanı cafeleri var. Daha nostaljik ve yaşlarına uygundu.vs.. vs..gibi
Bu arada nizar çok teşekkür. Avatarı senden aldım.
touba sana da şaştım adını bilmediğin kadını ne imzana koydun? Hoşsun valla. Tek başına harputluyu koy öle imzalarda var. Hadi sana yardım etmiş olayım. adı Ruhsar Öcal. uzun bir süre Gurbetçiler dizisinde Şevval sam ın annesi olarakda Müjgan beyde oynadı ben bunları biliyorum . Bu sene Afife jale ödüllerinde aday bir tiyatrocu.
angel_timuçin
07-04-08, 16:41
merabaaa
biraz geç oldu ama yorumumu yazayımm ;)
ceylan hanım muradına ermiş bakıyorum olsun olsun ama nereye kadar baksana baharcım ne kadar üzülüyorrr
mertte bende bişeler var zannediyodum dogruymuş
ama tam ne o belli degil hasan kesin bahar ve salihi birleştirecek ama kesin degil böle olunca çok üzülüyo ben
salih erenle çok mutlu bende ekran karşısında mutlu oluyom yahuu :happy0064 :D:D:D
duygu ve nizar
07-04-08, 18:57
Arkadaşlar ben de dizideki istikrarsızlıga kızıp 22 . bölümde menekşe- halile kayanlardanım. Ama duygu ve nizar gibi belgin-hasan aşkına takık olduğum için yinede ara ara bilhassa o sahnelerde vazgeç gönlüme takılıyorum. Bence dizinin eksiği sadece 2 insana odaklanıp diğer kişiler arasında gelişebilecek olayları esgeçmekte saklı.Mesela hasanla belginin aşkı bile tuhaflaştı. Defne mahir aşkındaki sorun bile öle yavan yavan anlatılmaya çalışılıyor. 90 dakika bu dile kolay. sadece bahar salih arasındaki çekişmeyle idare edilemiyor, yetmiyor. Araya ilave edilen oyuncularda ya bir kare ya iki kare (Örnek mertin ablası) Yazılarınızda bile artık yazacak şey bulamıyorsunuz baksanıza. Moon da olmasa 3. 5. sayfaya düşecek. İyiki var
Bir geçiştirilme olduğu kesin ben de jujuma ve kejeye bu yönden katılıyorum. Misal, bence harputlu belgin buluşması deniz kenarında geçiştirilmiş ve kapkaranlıktı .Halbuki onların mekanı cafeleri var. Daha nostaljik ve yaşlarına uygundu.vs.. vs..gibi
Bu arada nizar çok teşekkür. Avatarı senden aldım.
touba sana da şaştım adını bilmediğin kadını ne imzana koydun? Hoşsun valla. Tek başına harputluyu koy öle imzalarda var. Hadi sana yardım etmiş olayım. adı Ruhsar Öcal. uzun bir süre Gurbetçiler dizisinde Şevval sam ın annesi olarakda Müjgan beyde oynadı ben bunları biliyorum . Bu sene Afife jale ödüllerinde aday bir tiyatrocu.
canım bende seninle aynı fikirdeyim...ben vg belgin ve hasan aşkı için izliyorum...onların aşkları o kadar başka ki anlatamam...
tubacım canım o bölümü bende izledim ruhsar hanım o kadar da güzel rol yapmış ki kelimeler yetmiyor...
gerçekten de birbirlerinden vazgeçmeyen aşıklar belgin&hasan...
duygu ve nizar
07-04-08, 18:59
bence dizimiz çok güzel...
değerini bilmek gerekir...
hem böyle usta oyucular varken...
ben belgin ve hasan ın başlığında da varım orayada beklerim arkadaşlar....:img-wink:
Ve şahsen diyebilirim ki teknik yorumlarını bekliyorum çünkü çok doğru şeyler yazıyorsun bu konudaki yorumlarını inan ki önem vererek okuyoruz… burayı okuma ihtimallerine karşı hataların bir daha tekrar etmemesi için bunları birisinin dillendirmesi gerekmiyor mu? yine diyorum ekranda bizler bunları görüyorsak niçin onlar göremiyor? her hafta temcit pilavı gibi tekrar ediyorum ama zoomlamaları gerçekten berbat düzeyde neredeyse, olmuyorsa o kısmını keşke hiç yapmasalar eskiden hikayesiyle çekimiyle göz zevkime hitap eden bir vg varken şimdi ise senaryosuyla olsun gerek çekimiyle olsun eski tadı vermeyen bir Vazgeç Gönlüm izliyorum, başında antrenörü olmayan takıma benzedi bu gidişat, bitsin deyişim tadında kalsın isteğimdendir onları bu senaryoyla bu çekimlerle hatırlamak istemedigimden dolayıdır….
aynen öyle jujum....öncelikle benim için yazdıklarınız için çok teşekkür ederim..bildiklerimi söylemem gerekiyor gerçekten..bu bazı arkadaşların pek hoşun gitmiyor olabilir ama sizinde dediğiniz gibi bu dizimizi sevmiyoruz anlamına gelmiyor tabikii..anlamadan çekiliyorsa dümdüz bir çekimi bende tercih ederim...yazdıklarınızın altına bende imzamı atarım ama arkadaşlar lütfen bunlar yanlış anlaşılmasın özelliklede moon_light ın yanlış anlamasını hiç istemem yorumlarını beğendiğim arkadaşlarım arasında çünki...jujum tesbitiniz çok çokk profesyönel başında antrenörü olmayan bir takıma benzetmişsiniz..doğrudur kimse ne yaptığını artık bilemiyor üzgünüm.....bizlerde bu işlerden biraz anlayan izleyiciler olarak bunları dile getirmek durumundayız...üzgünüm...hemde çok....
moon_light
08-04-08, 00:24
merhabalar,
vazgec gonlum ailesine kocaman sevgilerimi iletiyorum..ya ben biraz giremeyince burayi cok ozluyorum...:img-blush
yeni bolumden imza ve avatarlari ekledim multimedya kismina,simdide resimleri ekleyecegim :img-wink:
slm arkadaslar,
dün bölümü izliyememistim...simdi mehtapcimin sayesinde izledim...
bölümün basinda ceylan ve salih arasinda vuslatin oldugunu düsündüm ama sonlara dogru pek emin degildim herhalde vuslat olmamis gibime geliyor
selam canim:img-wink:
insalllaaaaaaaaaah dedigin gibi olur,su an istedigim en cok sey bu biliyormusun,salih o kadar buyuk bir hata yapar mi sizce :icon_sorr ben yaptigini dusunuyorum ama bir yandanda senaristlerin bize sag gosterip sol salla yapabilecekleri ihtimalinide aklimizdan cikarmayalim...
salihin artik ne uzuntusune,ne sevgisine kisacasi hicbirseyine inanmaz oldum bu olaydan sonra,umarim yaniliyoruzdurda eski salihimize kavusuruz :icon_sorr
evet canim ben senin bildigin misstOeba'yim ve hosbulduk
yorumuna katiliyorum biliyorum tabi ki hic bir VG hayrani bitmemesini istemez ama yinede uzuyor beni boyle yorumlar.
canim gonul ister her gun vakat 2 hafta sonra benim buyuk sinavlarim var (turkiyedeki Oss gibi bu sinavlar) ona calisicam ondan haftada bir kere girmeye calisicam oda kesin degil yani duruma gore, yoksa tabi her gun yazarim. ama sinavlar biter bitmez hep burdayim saten sinavlar yuzunden bir turlu bu basliga yorum yazamadim ama bayadir yorumlarinizi buyuk bir zevkle okuyorum
ya ben burcaki cok ozledim haftalar sonra adini duydum bu bolumde oda MErtin agzindan :(! insallah gelir
bu arada 13 bolumu ekledigin icin bir kez daha tesekkurler! :
ok tubacim,tekrardan seni burda gormekten cok mutlu oldugumu bilmeni isterim :img-wink:
hmm anladim demek cok buyuk sinavin var,Allah yardimcin olsun,insallah istedigin hedefe ulasirsin..olsun canim sen derslerine bak,biz senin desteginden sevginden haberdariz nasil olsa...zaman buldukca yazarsin sorun degil...
rica ederim canim,est ya kac kere tsk ettin ne olacak sanki elimizden geldikten sonra :img-blush bide 15.bolum videosu cok kotu onuda hallederiz ins en yakin zamanda...arsivimizde pruz olsun istemiyoruz ...
burcagi ilk basta sevmiyorduk ama sonradan alismistik ya,ayri bir renk veriyordu dizimize..her ne kadar baharimla cok zit karakterler olsada yinede bambaska bir tat getirmisti dizimize...mertin agzindan duyunca bende sasirdim,piknik sahnesinde mert cok tatliydi ya...:img-blush
megerse burcak hanim eski esine geri donmus hatta mutlu mesut ikinci balayilarini yapiyorlarmis...
bakalim aliden ne zaman haber alacagiz..yanlis anlasilmasin yuzune hasret degiliz ama:) birde salihlerin balikci dukkani projesi var,sanirim bu bolum ona dairde birseyler izleriz...
moon_light
08-04-08, 00:37
merhaba arkadaşlar ben geldim...:happy0064
biraz geç bi yorum olucak ama anca fırsat bulabildim...
çok güzel bir bölümdü...
bahar biraz beni kanser etti ama yine de kızamadım baharıma...
salih e de o kadar üzüldüm ki anlatamam...yazık ya ama napalım o da gidim ceylan hanımefendi ile evlenmeseydi....
ben şu mert i öldürme planları yapıyorum bana yardım etmek isteyen varmı...:img-wink:
ya bi insan bu kadar uyuz olabilir mi gıcık oluyorum...nefret ediyorum...
defne için çok üzüldüm ama allahtan kanser değilmiş ama bu da çok kötü bir durum malesef...
mahir canım benim ya hep defnenin yanında...sonunda patladı ama çocukta...
ama defne de eren e nasıl bakışı falan alıp oynamasında koptum ben çok üzüldüm ya...
gelelim benim çiftime...:img-wink:
BELGİN&HASAN
allahım ya aşk işte budur...ne kadar çok birbirlerini seviyorlar...
hasan ilk önce belgin i suçladı ama sonra hatasını anladı...
evde olan sahneler süperdi...
hele ki çiftlikte belgin dedi ya hiç değişmemiş eskisi gibi güzel...hasan da dedi ya senin gibi sende çok güzelsin...ay canım ya...
deniz de olan sahneler de muhteşemdi...
hasan ın konuşmasına bayıldım...
hele ki belgin dedi ya kızımız çok inatçı hasan da diyor kime çekti acaba....:img-wink:
muhteşem bi bölümdü...
ben nasıl 1 hafta dayanıcam...
başlığımızı da çok özledim...
çok uzun oldu birazcık....:img-wink:
canim sende hosgeldin...sayfamiza yorum yapan herkese sonsuz tskler...elleriniz dert gormesin...:good:
ya simdi ben yine baharimi savunucam yine bana sende baharin hatalarini gormuyorsunuz diyeceksiniz:) ama oyle arkadaslarim gecen bolum hataliydi tamam kabul ediyorum ama bu bolum pek hatasi yoktu...sadece pazarlari 2 saatlik sinirlamaya bile dayanamiyor gibi gozukmesi tuhafti ama hepimiz biliyoruz ki baharim salih ve ereni yan yana gorunce cok duygulaniyor,icten ice cok mutlu oluyor :img-in_lo salihe kizginligindan tum yaptiklari...
salihe dedigim gibi bu bolum zerre kadar uzulmedim,hakkidir ceksin cezasini...simdi salihin yaptigi cok mu normal,eger ereni kacirdiysa onun yaptigiyla baharimin yaptiginin ne farki var...ikisininde bir an once kendilerine gelmeleri lazim...eren arada harcaniyor,canim benim ya uvey bir annesi olacak ya da uvey bir babasi...halbuki anneside babasida birbirlerine deli gibi asik ve tek istedikleri mutlu bir aile olmak...keske davranislarida isteklerini onaylar cinsten olsa..nerdeee...ikiside tutturmus bir inat,erende eren ,ilk once birbirinizle oturup konusun,sonrada ereniniz icin en dogrusu neyse onu yapin...nereye kadar devam edecek bu boyle...:icon_sorr
belgine ve hasan tek kelimeyle mukemmeler her zaman...harputlu dedigin gibi deniz kenari sahnesinde biraz cikisti ama o zamanda hakliydi,adamcagiz kendi tabiriyle dis kapinin mandali konumunda,yine kendi tabiriyle olanlari duyuyor sadece,ondan izin falan alindigi yok...ben harputlunun daha fazla dayanacagini dusunmuyorum,yavas yavas bahara gerceklerin aciklanma zamani yaklasiyor...
o dedigin replige bende bittim :img-in_lo ayy canim belgin nasil utandi genc kizlar gibi,cok sekerler ya...insallah bundan sonra mutlu olurlar,kiyamam onlara... :icon_sorr
moon_light
08-04-08, 01:02
ilknurcum sana inanamiyorum canim,askolsun nasil dilin varirda oyle birsey soylersin :icon_sorr inan bu soylediklerine en cok ben uzuldum,dizimiz bitince elinize ne gececek ki,yaa onu bosver ben senin bunlari soyledigine inanamiyorum...
kusura bakmayin ama oyle yazmissiniz ki sanki durumumuz icler acisiymis,cok feci durumdaymisiz gibi..senaryodaki bozukluklara bizde her zaman dikkat cekiyoruz,bende bu gidisatten hic memnun degilim ama yani yazdiklarini okuyunca dedim biz ayni diziyi mi izliyoruz...yani sirf senaryodaki kotu gidisat yuzunden tum ekibide harcamak bence hicte hos degil...ilknurum benim ne demek istedigimi cok iyi anliyorsun demi,samimiyetine guvendigim icin zaten boyle konusuyorum....:img-wink:
kac kez soyledim yine soyluyorum ben cekimlerden cok memnunum...hepimizinde dikkat cektigi uzere zoomlardan bende rahatsiz oluyorum,bazen cok gereksiz yapiliyor bazende ne biliyim ani zoom yerine boyle nasil anlatsam iki etaplik zoomlar yapiliyor...yoksa yonetmenin kivrakligina,mekan secimine,farkli yonlerden girislere falan hayranim,tek rahatsiz eden su zoomlar...yoksa diger anlamda hersey dort dortluk bence :good:
mesela su 13.bolumde hani baharcim defne ve salihi el ele gordugunde bir baharin yuzunde,birde ellere zoom yapilmis dikkatimi cekti cok guzel zoomlar,cok yerinde ve kullanilan anlik melodilerde bu guzelligi destekliyor,yani daha iyi zoom teknikleri kullanabilir ;)
biz dizimize destek icin bu eksiklikleri dile getirmeliyiz,yoksa bitsinmis eski tat yokmus,devamda etse bitsede olurmus gibi sozler biz vazgec gonlumculere hic yakisiyor mu....ben kendi adima konusuyum bahar ve salihin eski mutlu sahneleri yok diye dizimizi keyifsiz izliyor degilim,yine her hafta buyuk bir heyecanla bekliyor yine cumartesileri mukemmel bir dizi keyfi yapiyorum...en basindan beri destekcisi olduk,insallah sonuna kadarda bu dizinin arkadasindayim....:good:
aynen öyle jujum....öncelikle benim için yazdıklarınız için çok teşekkür ederim..bildiklerimi söylemem gerekiyor gerçekten..bu bazı arkadaşların pek hoşun gitmiyor olabilir ama sizinde dediğiniz gibi bu dizimizi sevmiyoruz anlamına gelmiyor tabikii..anlamadan çekiliyorsa dümdüz bir çekimi bende tercih ederim...yazdıklarınızın altına bende imzamı atarım ama arkadaşlar lütfen bunlar yanlış anlaşılmasın özelliklede moon_light ın yanlış anlamasını hiç istemem yorumlarını beğendiğim arkadaşlarım arasında çünki...jujum tesbitiniz çok çokk profesyönel başında antrenörü olmayan bir takıma benzetmişsiniz..doğrudur kimse ne yaptığını artık bilemiyor üzgünüm.....bizlerde bu işlerden biraz anlayan izleyiciler olarak bunları dile getirmek durumundayız...üzgünüm...hemde çok....
sevgili kejecim,
iki yorumunuda okudum....canim o nasil soz,soylediklerin hosuma neden gitmesin ki,dedigim gibi ben senin yorumlarini cok begeniyorum..her zaman istedigin sekilde yorumunu yap zevkle okuyoruz biz,ben seni yanlis anlamam arkadasim merak etme...sadece sen fikrini soyluyorsun ben fikrimi soyluyorum,bu demek degil ki ortada bir yanlis anlasilma var :img-wink:
gordugunuz hatalari dile getirmek kadar normal birsey yok...sadece benim sasirdigim nokta su; eskiden genelde hemen hemen ayni noktalarda bulusurduk,simdi yonetmenimiz degisince cok farkli gozlerle bakmaya basladik..ben ona sasiriyorum...zoom konusunda kesinlikle soylediklerinize katiliyorum...ama oyuncularimiz ve cekim teknikleri hususunda ben oyle dusunmedigimi belirttim...sen tabiki bu konuda uzman biri olarak daha detayci gozle izlersin biz daha farkli izleriz...
benim demek istedigim kisacasi su,hatalarin cogu senaryodan kaynaklaniyor...mesela fikretin intihar ettigi bolumu hatirlayalim,o zaman yonetmenimiz ahmet sonmezdi daha,ben koca bir hata listesi cikarmistim o zamanlar ve simdiye kadar hic bu kadar hatali bir bolum gormedim demistim...simdi ben bunun faturasini cikarip ahmet beye kesemem ki..cok kisa zamanlari oldugu icin,bazen oyle yanlisliklar olabiliyor...olmasa elbetteki daha iyi fakat biz yorumlarimizi hep baska arkadaslarada soyledigimiz gibi yapici sekilde,dizimize destek anlaminda yapmaliyiz...
hepimizin bulustugu ortak nokta dizimizin bitmesi degil ki...ilknurum sagolsun cikti oyle dedi,alacagin olsun kiz senin:) bir daha duymayim bak :img-hyste
biz her zaman dizimizi zevkle izleriz...dileriz bundan sonra hersey daha guzel olur..reytinglerde gayet guzel geldi,ufak tefek hatalarda giderilirse dizimizde kalitesinde devam eder,bizde yine her zamanki destegimizi surdururuz...biz bu ise gonlumuzu vermisiz,her zaman onlarin destekcisiyiz...
moon_light
08-04-08, 01:48
tubacim ozet persembeye,fragmanda carsamba aksamina gelir insallah ..yani biraz daha bekleyecegiz maalesef...
ruhsar ocalla ilgili soruna cevabida sevgili strepsil vermis ;) hemde cok guzel detayli bir sekilde...
salihin kacirma isine gelince...sanirim kacirdi,yani gidisat bunu gerektiriyor ...her ne kadar dizi sonunda yine bir soru isareti biraktilarsada ben kacirdigini dusunuyorum ve onumuzdeki bir veya iki bolumde baharimin arama cabalarini falan gorecegiz..salih eminim cok gizli seyler dusundu bunun icin,kimsenin bilmedigi yerlere gittiler...buda demek oluyor ki salih beni onumuzdeki bolumlerdede deli edecek :img-tomat ayy simdiden dusundukce sinir oldum bak simdi,ceylan artik oglum der erene,off helede eminenin haketmedigi torununa birkac gunlugunede olsa doymasina bile tahammul edemiyorum:) biliyorum babanne olarak en dogal hakki fakat oyle herseyi soyleyipte sevmeye gelincede sevemez...
baharim birtanem yine cok aglayacak,mahvolacak :sad53:
Arkadaşlar ben de dizideki istikrarsızlıga kızıp 22 . bölümde menekşe- halile kayanlardanım. Ama duygu ve nizar gibi belgin-hasan aşkına takık olduğum için yinede ara ara bilhassa o sahnelerde vazgeç gönlüme takılıyorum. Bence dizinin eksiği sadece 2 insana odaklanıp diğer kişiler arasında gelişebilecek olayları esgeçmekte saklı.Mesela hasanla belginin aşkı bile tuhaflaştı. Defne mahir aşkındaki sorun bile öle yavan yavan anlatılmaya çalışılıyor. 90 dakika bu dile kolay. sadece bahar salih arasındaki çekişmeyle idare edilemiyor, yetmiyor. Araya ilave edilen oyuncularda ya bir kare ya iki kare (Örnek mertin ablası) Yazılarınızda bile artık yazacak şey bulamıyorsunuz baksanıza. Moon da olmasa 3. 5. sayfaya düşecek. İyiki var:good:
sevgili strepsils en basta sana olan kirginlimizi dile getirmek istiyorum...hemen bolum kotu oldu diye dizimizi terkettin askolsun sana :icon_sorr
hakkimda yaptigin yoruma tsk ederim,soyledigim gibi ins her zaman dizimizin destekcisi olacagiz :good:
dizimizin ana karakterleri salih ve bahar,onceden daha cok ikisi uzerinde duruluyordu dogal olarak..ama simdi gerek defne ve mahir olsun gerek belgin ve hasan olsun bence cok on plandalar,yani hic geride kalmis,bastirilmis gibi bir halleri yok...defnenin kacirilma sahnesini hatirlayalim,bir bolum sirf onlara ayrilmisti nerdeyse,simdi yine her bolum sikca sahnelerine rastlamaktayiz,harputlu ve belgin sahneleri icinde aynisini dusunuyorum,bence her role gereken ilgi veriliyor..mertin ablasinada baska ne yapabilirler ki,ona agirlik verilse bu sefer baskalarinin sahnelerinden kirpmak zorunda kalinilacak,o zamanda ondan yakinacagiz..bence gayet guzel herkese deger veriliyor...
belgin ve harputlunun deniz kenari sahnesini cok begendigimi bolum sonrasi yorumdada yazmistim,hatta o sahneden imza avatarda yaptim,cok iyi takip ettim hic bir eksiklik gormedim ben o sahnede..karanlik demissin arkadasim ama neresi karanlikti daha nasil aydinlik olsun,civil civil cekilmis cok hostu bence...surekli restaurantmis,cafeymis o sahnelerde guzel olmuyor,arada boyle istanbulun degisik manzaralarindada cekim yapilmasi sizcede cok hos degil mi..sahsen ben cok begeniyorum her sahnede yepyeni cok hos mekanlar gormek gozlerimize bayram ettiriyor...
kardelen2086
08-04-08, 12:34
merhaba arkadaşlar.....
son bölümün bazı sahnelerini malum siteden izleyebildim.....
ilk sahnede ki ceylan-salih sahnesinde ne düşüneceğimi şaşırdım arkadaşlar:icon_sorrkötü şeyler düşünmek istemiyorum ama salih in hal ve hareketleri aralarında bir şeyler olmuş gibi gösteriyordu,her ne kadar buna inanmak istemesem de gerçek böyle galiba....ceylan biraz daha sakindi ama salih yaptığına pişman olmuş gibi gergindi sanki,keşke dün gece yaşananlar olmasa der gibi bakıyordu aynaya....:img-yes:öyle ya da böyle bu beklenen bir şeydi aslında....sonuçta onlar evli,tabi biz salih in ceylanla bir şey yaşamasını asla istemezdik ama olanlar oldu galiba:icon_sorr
bahar ve mert in nişan sahnesine gelince....bahar doğal olarak çok üzgün görünüyordu,tıpkı salih in kendi nişanında davrandığı gibi...:img-yes: ama bunun ne faydası var ki sonuçta yüzükler takıldı.... eğer yanılmıyorsam içimden bir ses bahar- mert evliliğinin gerçekleşmeyeceğini söylüyor,benim tanıdığım bahar mert bey e varmaz:img-yes:nişan gecesinde odasında nasıl da ağladı ,uzun süreden beri ilk kez bahar için üzüldüm açıkçası......:icon_sorr
mahkeme sahnesinde salih in bahar a yalvarışları hala aklım da,çok duygusal bir sahneydi,salih in yıkılmışlığı,bahar ın her şeye rağmen üzülmesi...bahar üzülmüş olabilir ama bütün bunlar yine de ona kızmamı engellemiyor,her şeyi anlayabiliyorum,salih in başkasıyla evlenmesine kızabilir hala onu affetmemiş olabilir ama baba oğulu nasıl ayırır işte buna aklım ermiyor hiç mi vicdanı kalmadı....yazık salih haftada 2 saat görecek o da başlarından ayrılmıyor:dito
son sahneyi tam olarak izlemeyedim en son gördüğüm bahar mert le telefonda konuşuyordu salih de kulak misafiri oluyordu,bundan sonrasını malesef göremedim,ama sizin yorumlarınızdan okuduğum kadarıyla galiba salih eren i kaçırdı,eğer kaçırdıysa bu işin sonu ne olacak bilemiyorum:icon_sorrher ne kadar bir yanım iyi yapmış derken bir yanımda hafta da 2 saat görme hakkından mahrum olacak diye üzülüyor inşallah bu işe en kısa sürede bir çare bulurlar,artık onları ayrı ve üzgün görmek istemiyorum:img-yes:
zaten o fragmandaki en güzel sahne de hayalmiş,ona da çok üzüldüm:img-cray:
duygu ve nizar
08-04-08, 13:39
canim sende hosgeldin...sayfamiza yorum yapan herkese sonsuz tskler...elleriniz dert gormesin...:good:
ya simdi ben yine baharimi savunucam yine bana sende baharin hatalarini gormuyorsunuz diyeceksiniz:) ama oyle arkadaslarim gecen bolum hataliydi tamam kabul ediyorum ama bu bolum pek hatasi yoktu...sadece pazarlari 2 saatlik sinirlamaya bile dayanamiyor gibi gozukmesi tuhafti ama hepimiz biliyoruz ki baharim salih ve ereni yan yana gorunce cok duygulaniyor,icten ice cok mutlu oluyor :img-in_lo salihe kizginligindan tum yaptiklari...
salihe dedigim gibi bu bolum zerre kadar uzulmedim,hakkidir ceksin cezasini...simdi salihin yaptigi cok mu normal,eger ereni kacirdiysa onun yaptigiyla baharimin yaptiginin ne farki var...ikisininde bir an once kendilerine gelmeleri lazim...eren arada harcaniyor,canim benim ya uvey bir annesi olacak ya da uvey bir babasi...halbuki anneside babasida birbirlerine deli gibi asik ve tek istedikleri mutlu bir aile olmak...keske davranislarida isteklerini onaylar cinsten olsa..nerdeee...ikiside tutturmus bir inat,erende eren ,ilk once birbirinizle oturup konusun,sonrada ereniniz icin en dogrusu neyse onu yapin...nereye kadar devam edecek bu boyle...:icon_sorr
belgine ve hasan tek kelimeyle mukemmeler her zaman...harputlu dedigin gibi deniz kenari sahnesinde biraz cikisti ama o zamanda hakliydi,adamcagiz kendi tabiriyle dis kapinin mandali konumunda,yine kendi tabiriyle olanlari duyuyor sadece,ondan izin falan alindigi yok...ben harputlunun daha fazla dayanacagini dusunmuyorum,yavas yavas bahara gerceklerin aciklanma zamani yaklasiyor...
o dedigin replige bende bittim :img-in_lo ayy canim belgin nasil utandi genc kizlar gibi,cok sekerler ya...insallah bundan sonra mutlu olurlar,kiyamam onlara... :icon_sorr
mehtapcım canım sonuna kadar haklısın...ben bahara da hak veriyorum ama bazen de sinir oluyorum...inş mutlu olur ama çok zor gözüküyor...
belgin le hsan a gelince benim çiftim ya ben hiç bir dizide aşkı bu kadar anlatan güzel bi çift görmedim...insan onları izliyince işte gerçek aşk diyor...evet mehtapcım ya ben mutlu olmalarını çok istiyorum....
oyuncular ayrı telden senaryo çorba reji anlamsız!!!kaç bölümdür neden olduğunu birtürlü adlandıramadığım manasız şok zoomlar.....ne gerek var?senaryodaki duyguyu tam anlamadan çekilip araya garnitür niyetine konuyor konmasın daha iyi...düz çekilsin ben razıyım...kim şaşırıyor söyleyen bir anda şoka giriveriyor:)gerçekten hiç şık değil....
.senaryo karmakarışık oyuncu karakterleri birbirine girmiş durumda...alinin diziden ayrılması ki bana göre o durumda karambol iyi olmamış...iyi-kötü birbirine girmiş istikrarsızlık dizboyu..ben ufff biran önce bitmeli diyemem çünki çok sevdim vazgeç gönlümü...çok emek verildi ve bence çok çokkkk yazık oldu.......senaryo-yönetmen-oyuncu... çok üzülüyorum çokkk....
tespitleri alıntı yaptım çünkü sevgili keje, rahatsızlığını duyduğum gerekçelerden bir kısmını o kadar doğru ve yalın bir dille ifade etmiş ki…
sevgili moon_light 13. bölümün güz