Tüm Versiyonu Göster : The X Files 7. - 8. Sezon
...: 07x03 :: The Sixth Extinction *(2/3) :...
15.01.2006 - Pazar - 21:00
Yazan: Chris Carter
Yönetmen: Kim Manners
Konuk Oyuncular:
Michael Kritschgau :: John Finn
Dr. Sandoz :: Murray Rubinstein
Ajan Diana Fowley :: Mimi Rogers
Amina Ngebe :: Jo Nell Kennedy
Scully Afrika'ya gitmiş, Fildişi Sahili'ne vurmuş uzay aracındaki sembollerin anlamını çözmeye uşraşmakta, bu arada Mulder da olağanüstü beyin aktivitesi nedeniyle hastanede kilitli tutulmaktadır. Mulder, Skinner'a bir mesaj iletmeyi başarır ve bunun üzerine harekete geçen Skinner, Kritschgau'yu bulur. İkisi birlikte, çok geç olmadan Mulder'a ne olduğunu bulmaya çalışacaktır..
(07x03 - The Sixth Extinction bölümünün tekrarı, kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için 28/01/2006 Cumartesi günü saat 16:00 'da CNBC-e'de)
Kaynak: http://www.thexfiles-tr.net/index_main.htm
Merhaba
Türkiye'nin en büyük X-Files Fan Forumu yenilenerek tekrar açılmıştır
www.thexfiles-tr.net/forum
7. sezonun ilk bölümünü neredeyse gözlerimde yaşlarla seyredecektim.Çünkü bu kadar zamandan sonra hiç seyretmediğim bir bölümü seyrettim. Nereden başlasam bilemiyorum. Mulderdan başlayayım en iyisi. Ah Mulder ah... :icon_cry: Üstünde uzun hastane gömleği, çaresiz, bir hastanede tek başına, korunmasız bir Mulder görmek çok üzücüydü. Scully Afrika'da olduğu için Mulder'a yardım etmeye çalışan bir tek ne yapacağını bilemeyen, kendi eli kolu da bağlı olan Skinner'dı. Skinner'ı böyle görmek de ayrıca üzücüydü. Ve tabii ki Diana vardı ki kadını gördüğüm her an tüylerimin diken diken olmasına sebep oldu. Bu ne yüzsüzlüktür, ne biçim bir sevgi anlayışıdır anlamış değilim. Diana'ya olan antipatim M-S shipper'lığımdan ileri gelmiyor. Kabul ediyorum bunun da etkisi var. Ama hayır bu kadının hissettirdiği güçlü negatif duyguların nedeni sadece bu değil. Diana yıllar önce CSM'in emriyle Mulder'ın yanına gönderildiğinde amacı onun işlerine engel olmak, önemli ipuçlarını bulmasını önlemek ve onu yanlış yönlendirmekti ( yani bir bakımdan Scully'i Mulder'ın yanına gönderdikleri amaca benzer bir amaçla ama Scully'nin aksine onu gönderenlerin hizmetlisi olarak geldi Mulder'ın yanına ). Ama kadın yalnızca Mulder'ın işlerini baltalamakla kalmadı ( kimbilir nelere sebep oldu Mulder ile birlikte iken ), Mulder'ı duygusal olarakta kullandı. Muhtemelen bu da bir emirdi. Mulder'ı kullandıktan ve onun bir yere varamayacağından emin olduktan sonra Mulder'ın yanından ayrıldı. Yıllar sonra döndüğünde ise yine aynı şeyleri yapmaya çalıştı. Mulder'ı yıllardır her türlü tehlikeye karşı onunla olan, yanında olan ortağına karşı döndürmeye uğraşarak, "seninle aynı şekilde" düşünen kişi zırvasıyla X Files'taki ve Mulder'ın hayatındaki yerini kazanmaya çalıştı. Yine amaç patronlarına hizmet etmekti. Bir taraftan da Mulderı duygusal anlamda manipule etmekti. Aslında daha çok şey söylenir ya neyse...Bu arada Mulder'ın tam bir şapşal, hatta büyük baş hayvanlardan biri ( öküz yazmak istedim direkt ama direkt yazmak forum için kaba kaçabilir :img-grin2 ) gibi davrandığı bir gerçek tabii ki. Kabul edilmelidir ki Scully gelmeden evvel X Files bölümüne ait dosyalar bu kadar önemli değildi. Tehlike potansiyeli taşıyordu bu dosyalar Mulder'ın azmi nedeniyle ama bu potansiyelin elle tutulur şekilde dosyalara yansıdığını sanmıyorum. Mulder'ın doğru sandığı şeylerin aslında doğru olmadığını, yanıltmak için verilen kanıtları daha ilk sezondan biliyoruz. Diana X Files'ta Mulder ile çalışırken zaten bu dosyaların potansiyeli henüz gücünü göstermemişti. Bu kadının çalıştığı anlamsız 1 veya 1,5 yılın Scully'e hatırlatılıp durması hep beni sinirlendirmiştir. Bunu yapan Diana da olsa Mulder da olsa aynı öfkeyi hissediyorum. Mulder'a daha çok öfkeleniyorum aslında. X Files bölümünün sahiplik hakkının yarısı Mulder'ın, diğer yarısı da Scully'nindir. Bu uğurda kaybedilenlere bakarsak Mulder'ın kızkardeşi ve babası varsa, Scully'nin kendi hayatından bir bölüm, ablası, sağlığı, anne olma şansı ve kızı Emily vardır. Evet Mulder hayatını gizli dosyalara adamıştır ama Scully de verdiği kurbanlar ve aradığı cevaplar ile hayatını adamıştır o dosyalara. Gördüğünüz gibi burada Diana'nın bahsi geçmemiştir. Çünkü düşman adına çalıştığını bir tarafa bırakırsak bile Diana'nın X Files'a yani gizli dosyalara verdiği bir kurbanı, kayda değer bir emeği ve adanmış bir hayatı yoktur. Bu nedenle Mulder'ın Diana'nın eskiden onunla çalıştığını söyleyerek X Files'a ait şeyleri Scully'nin güvenmediğini açıkça belirttiği biriyle ( 6. sezonun ilk bölümü The Beginning'in sonunda ) konuşmaya dahi hakkı yoktur. Bu kaygıyı ve endişeleri yok saymak Scully'e saygısızlıktır. Mulder bu saygısızlığı epeyce yapmıştır ne yazık ki. Neyse Diana'dan daha fazla bahsetmek istemiyorum.
Ve gelelim Scully'e...Mulder'ı çok severim. Zekası, hızlı düşünme yeteneği, kendini adadığı yola olan inancı, ara ara sergilediği ama hep varlığını hissettiğiniz daha küçükken darbeyi yemiş yaralı adam portresi, en abuk anlarda bile gösterdiği mizah anlayışı ve itiraf etmeliyim yakışıklılığı, garip cazibesi nedeniyle ( :) ) Mulder'ı sevmemem ve hayran olmamam imkansız . Ama Scully'e olan sevgim ve hayranlığım çok farklı. Daha önceki birkaç mesajımda da belirttiğim gibi işlediği konuların ilgimi çekmesinin yanısıra güçlü kadın karakterleri sevmem nedeniyle bu dizinin tiryakisi oldum. Eğer dizide sadece Mulder'ın yanında dolaşan kişi pozisyonunda bir kadın karakter olsaydı bu diziyi seyredermiydim bilmiyorum. Seyretsem bile tutkunu olmayacağımı biliyorum. Bir süre sonra sıkılırdım muhtemelen. Bu nedenle Scully ve onun dizideki işlevi benim için çok önemli. Mulder çok zeki bir adam, hızlı düşünüyor. Bunlar inkar edilemez. Ama onun kadar zeki olan Scully'nin düşünce sistemi her zaman beni daha çok etkiliyor. Çoğu dosyada Mulder'a verdiği klasik Scully konuşmalarının gösterdiği yüzeysel düşünce sisteminden bahsetmiyorum. O konuşmaların altında yatanlardan bahsediyorum ben. Scully'nin bahsettiğim klasik bilim kadını söylemlerinin X Files'ta belli bir dönemden sonra Mulder'ı dengede tutmak amacıyla yaptığına da inanıyorum. Bilim hep araştırmak değil midir? Bir şeyin mantıklı, açıklanabilir sebeplere bağlı olup olmadığı araştırmadan en olmayacak şeyi düşünmek mantıksız olmaz mı? Tüm olabilir sebepler veya sonuçlar düşünülmeden nasıl en olmayacağın peşine düşebiliriz? Bu nedenle çoğu kez Scully'i sorgulamalarında haklı bulmuşumdur. Zaten genelde onun bulduğu sonuçlar olay paranormal olsa dahi olanları açıklamaya yardımcı olmuştur. Scully'nin gerçek düşüncelerine, hislerine, vardığı sonuçlara, sonuçtan sonuca atlamalarına şahit olduğumuzda bize hep bilim kadını olarak gösterilen kadının gizemli, etkileyici, asıl Scully'i yansıtan yönünü görüyoruz. O yön hep beni hayran bırakmıştır. Neyse şimdi gelelim bu bölümdeki Scully'e... Az önceki girişi yaptım çünkü bu bölümde Scully'e bir kez daha hayran kaldım. Öncelikle Scully'i sahildeki o çadırda kalma cesaretinden ötürü tebrik etmeliyim :icon_smil . Mulder'a hitaben söylediği sözleri dinlerken kimsenin olmadığı, bizlerin "kimse" derken kastetmediğimiz şeylerin olabileceği bir yerde gözünde gözlüğü ile çalışan Scully'i görüpte takdir etmemek, hayran olmamak mümkün değildi zaten. Bu bölümde esas ilgi çekici aksiyon Scully kanadındaydı. Mulder'ın bulunduğu sahnelerde Mulder'a üzülmenin dışında çok yeni bir şey yoktu. Ama o garip şifreli yazılar, yazıların tercümesi ile bulunanlar, Kuran'dan Kıyamet Günü'ne dair bir bölümün de ( surenin de ) yazılarda yer alması nefesimi tutup beklememi sağladı. Scully'nin ona yardım eden kadın Amina Ngebe ile kendisini rehin alan adamın kafasına sandalye indirdiği ve elinde kılıçla dolaştığı sahneler de ayrıca güzeldi. O yerli adamın belirdiği yerlerde ve özellikle de aniden cipte belirdiği sahnede oldukça ürktüm . En güzel sahne yine en sondaydı bence. Ortakların buluşması, Scully'nin söyledikleri, Mulder'a dayanması için yalvarması ve Mulder'ın karşılık verememesi... Bu bölüm tekrar tekrar seyredilecek bir X Files bölümüydü. Gelecek bölümü heyecanla bekliyorum. Bir hafta çok zor geçecek.
meltemyucel
23-01-06, 10:28
Tebrikler şafak. Yorumuna ve üslübuna hayran kaldım diyebilirim. Yorumunu okuduktan sonra dünkü bölümel ilgili söyleyecek pek bişey kalmıyo sanırım. Nefes kesen harika bir bölümdü. O zenci adamın ani çıkışları benide korkuttu. Haftayı sabırsızlıkla bekliyorum..
şafak ne kadar dolmuşsun..tebrikler valla düşüncelerimi okumuşsun :img-thumb
dianaya ben de sinir oluyorum hatta sinir olmak ne demek nefret ediyorum ondan...en başıdan ebri hem de...canım scullyin anlamıştı bu kadında bişiler olduğunu ama mulder kabul etmedi..çok yüzsüz bir kadın o...
mulder o kadar kötü olmasına rağmen yine de skinnera kendini farkettirdi..vallah süper...
yalnız ben bişi anlamadım...o adam -mulderın istediği adam-GİZLİ DOSYA MULDER mı dedi ben mi yanlış anladım...sonra mulderın insanların davranışlarını çözmesinin nedenin o deneyin en başından beri muldera yapılmış olması mı dedi...yoksa ben mi yanlış anladım
bende orayı merak ettim ya.bilen birisi aranıyor arkadaşlar.ayrıca diana fowley den nefret etmekteyim.mulder'ın bu kadın için ısrarı niye onu hiç anlamış değilim. bu arada şafak a ayrıca teşekkürler neredeyse tek başına götürüyor bu konuyu.
Evet Sudem Kritschgau Mulder'ın artık bir X File olduğunu söyledi. Mulder'ın kendisi kanıt oldu. Bu nedenle Mulder'a Phenytoin ( Türkçe adı Feniton sanırım ) verdi. Beyindeki elektrik akımını normal bir dereceye indirmek, yani Mulder'ın haddinden fazla çalışan beynini bir nebze yavaşlatmak ve Mulder'ın neler yapabildiğini gözlemlemek için verdi bu maddeyi. Bu bölümü Cumartesi günü tekrar seyredip, üçlemenin 3. bölümünü de izledikten sonra daha ayrıntılı bir yorum yapabiliriz sanırım.
hermioneweasley
24-01-06, 15:45
vauuvvv şafak harika yazmışsın...
DİZİNİN YARATICISI FRANK SPOTNITZ'İN AĞZINDAN THE X-FILES
THE X-FILES'IN YAPIMCILARINDAN FRANK SPOTNITZ, FOX MULDER VE DAHA SCULLY ARASINDAKİ İLİŞKİYİ KISA AMA ANLAMLI BİR YORUMLA ÖZETLİYOR: “ONLARIN İLİŞKİSİ, YING YANG’E KARŞILIK GELİYOR”
The X-Files’ı diğer dizilerden ayıran nedir?
The X-Files televizyonda gösterilen tüm diğer dizilerden çok farklı. Farkı yaklaşım tarzında. Diğer bir saatlik dramalar karakterler üzerine kuruluyken, The X-Files fikirler üzerine kuruluyor. Bu yapıma emeği geçenler, neredeyse imkansız olan bir işi başarıyor ve her hafta yeni bir hikayeyle geliyorlar ekrana. Birçok dizide öykü standart sette geçer. The X-Files’ta ise birçok bölümde yeni yerler görüyorsunuz. Her hafta yeni ve büyük bir fikir konuluyor ortaya. Yepyeni kurallar, yepyeni paranormal fenomenlerle bir önceki haftadan tamamen bağımsız bir bölüm...
The X-Files’ı ilk gördüğünüzde başarısı konusunda kuşkuya kapıldınız mı?
Kuşku yaratıyordu tabii, çünkü ne zaman televizyonda sinematik bir iş denense sonuçta iş yine de bir TV yapımına benziyor. Paranın yetersizliği, zamanın yetersizliği ile karşı karşıya kalıyorsunuz... Yapımcıların yaklaşım tarzı çok zekiceydi. Onlar karşınıza Mulder ve Scully’yi çıkartıp, size canavarları anlattı; çok önemli bir nokta vardı ki canavarları göstermediler... Parçaları tamamlamayı izleyiciye bıraktılar. İlk bölümlerde dizinin beyinleri insanları yakaladı ve sonra tabii ki akılalmaz kimyalarıyla David ve Gillian girdi devreye.
Mulder ve Scully arasındaki ilişkiyi nasıl tarif edersiniz?
Onların arasındaki ilişki üzerine söylenebilecek ilk ve en net yorum bir Ying-Yang’e karşılık geldiği. Biri ‘inanan’ diğeri ‘kuşku duyan’. Üstelik ‘inanan’ erkek, ‘kuşku duyan’ ise kadın; bu durum cinsiyet şablonlarını da yıkan bir seçim. Erkek kahraman daha duygusal, sezgilerinin peşinde giden biri; kadın ise daha soğuk, mesafeli yaklaşıyor her şeye... İlişkilerine dair bir gelişme de sezonlar geçtikçe ‘konuşmadan anlaşma’ noktasına gelmeleri. Sonuncu öge ise seksüel tansiyonun yüksekliği. Bunun da iki nedeni var: İkisi de gerçekten çok çekici ve Tanrı vergisi bir kimya uyumu sergiliyorlar. İlginç bir başka nokta ise kameralar kapandıktan sonra özel hayatlarında yakın birer arkadaş bile olmayışları.
hermioneweasley
26-01-06, 21:24
bu yazıdan anladığımız kadarıyla david ve gillian arkadaş değiller..bu çok üzücü..
bir de bize bunu yollayan gardaş çok teşekkürler..bir de ne zaman yayınlandığını (tarihini) söyleyebilir misin?
Röportajı cnbc-e nin resmi web sitesinden aldım ama maalesef tarihi yoktu,çok eski bir röportaj da olabilir belki bilemiyorum...Sitenin dediğine göre X-Files 9 sezon boyunca devam etmiş,söyleyecek söz bulamıyorum :mad:
hermioneweasley
29-01-06, 03:07
Röportajı cnbc-e nin resmi web sitesinden aldım ama maalesef tarihi yoktu,çok eski bir röportaj da olabilir belki bilemiyorum...Sitenin dediğine göre X-Files 9 sezon boyunca devam etmiş,söyleyecek söz bulamıyorum :mad:
ha temem.sağol..
evet the xfiles 9 sezon devam etti.ama nasıl devam etti bir bilsen?
29.01.2006 - Pazar - 21:00
...: 07x04 :: The Sixth Extinction - II : Amor Fati *(3/3) :...
Yazan: David Duchovny ve Chris Carter
Yönetmen: Michael W. Watkins
Konuk Oyuncular:
Sigara İçen Adam (CSM) :: William B. Davis
Alex Krycek :: Nick Lea
Derin Boğaz (Deep Throat) :: Jerry Hardin
Ajan Diana Fowley :: Mimi Rogers
Albert Hosteen :: Floyd "Red Crow" Westerman
Teena Mulder :: Rebecca Toolan
Amina Ngebe :: Jo Nell Kennedy
Michael Kritschgau :: John Finn
Mulder katatoni halindedir ve gördüğü rüyalar O'nu Gizli Dosyalar'dan ve amacından uzaklaştırmaya; *daha iyi bir hayat* olarak aklında kurduğu başka bir gerçekliğe yönlendirmeye başlamıştır. Bu sırada Scully ise, gittikçe kötüleşen ortağına yardım edebilmek için çılgıncasına bir yol aramaktadır. Ne yazık ki yardım isteyecek kimsesi de kalmamıştır.
*SPOILER*
x Bölümün jeneriğindeki THE TRUTH IS OUT THERE tagline'ı (açılış jeneriğinin sonunda ekrana gelen tümce) bölümün adında da yer alan "AMOR FATI" tümcesi ile değiştirilmiştir.
"AMOR FATI": (6. Yokuluş 2 : Kader Sevgisi ) Amor Fati, Latince Kader Sevgisi demek. Dinsel bir terim olarak ta görülebilir – kutsal bir elin hayatımıza yön vermesi.(Dolayısıyla hayatlarımızı sevmeliyiz) Oldukça ünlü bir deyişi Nietzsche tarafından yazılmıştır. “Amor Fati: let that be my love henceforth” (Kader sevgisi: Bundan böyle benim aşkım olsun)
x Mulder'ın rüya sahnelerinin arkasındaki fikrin en büyük kaynağı, 1988 tarihli, aynı adlı Nikos Kazantzakis adlı yazara ait kitaptan uyarlanan THE LAST TEMPTATION OF CHRIST (Günaha Son Çağrı)adlı filmin son 30 dakikasıdır.
*Bu kısımdan sonrası film ve dizi ile ilgili SPOILER içermektedir. *
Filmde İsa Peygamber, son anda çarmıha gerilmekten kurtarılır ve normal bir hayat yaşamasına izin verilir. Evlenir, çocukları olur ve normal hayatına devam eder. Yaşlanıp ölmek üzereyken, ölmüş olduğu düşünülen en iyi arkadaşı Judas (ki Hıristiyan inanışında O'na ihanet etmiş kişi Judas'tır) çıkagelir ve İsa'nın bir hain olduğunu söyler ve Kabe'nin, O insanlığın günahlarının telafisi için ölmediğinden, yanmakta olduğunu O'na gösterir. İsa tam o anda gerçekliğe döner ve hala çarmıha gerili durumda ve ölmekte olduğunun farkına varır. Bu X Files bölümü de film ile önemli noktalarda paralellik göstermektedir. Mulder CSM tarafından kurtarılır, evlendiği, çocuklarının olduğu normal bir hayat yaşamasına izin verilir, iyice yaşlandığında, ölüm döşeğindeyken *ölmüş olduğunu sandığı* en yakın arkadaşı Scully çıkagelir ve onu hain olmakla suçlar. O'na arayışını tamamlamadığı için dünyanın yanmakta olduğunu gösterir, sonrasında Mulder gerçekliğe döner.
x 1225 : CC'nin birçok bölümde önemli doğum günleri, vs. ile ilgili belli sayıları kullanmayı sevdiğini biliyoruz (1013,1121 gibi). Bu bölümde ise özellikle THE LAST TEMPTAION OF CHRIST ile alakalı bir sayı göze çarpıyor. Scully'nin evindin kapısının altından atılan zarftaki anahtar kartın üzerinde yazan MSF 1225 L1 kodundaki 1225, Hıristiyan inanışında İsa'nın doğum günü ve olan 25/12 tarihinden ileri gelmektedir.
x Mitch Pileggi'nin karısı Arlene Pileggi, bölümde yine Skinner'n asistanı rolünde karşımıza çıkmaktadır (Daha önce BAD BLOOD, TRIANGLE, S.R. 819 ve MONDAY bölümlerinde aynı rolü canlandırmıştır). Aynı zamanda Gillian Anderson'ın bazı bölümlerde dublörlüğünü de yapmış olan Arlene'i FIGHT CLUB ve SNSHINE DAYS bölümlerinde de göreceğiz.
benim anlamadığım nokta, anlayan biri anlatabilir mi
mulder'in babası sigara içen mi adam mı ? yoksa bu da bir rüyamıydı ?
bölümün finalinde Mulder'in Scully'e söyledikleri muhteşemdi ?
sezinti itiraf etmem gerekirse ben doğru düzgün hiçbişi anlamadım :)
ama evet dana ile foxun konuşmaları çok güzeldi...zaten şafak ın imzasında yazıyor o konuşmanın en güzel yeri :img-thumb
hermioneweasley
31-01-06, 02:12
benim anlamadığım nokta, anlayan biri anlatabilir mi
mulder'in babası sigara içen mi adam mı ? yoksa bu da bir rüyamıydı ?
bölümün finalinde Mulder'in Scully'e söyledikleri muhteşemdi ?
öncelikle merhaba....
CSM mulder ın babası evet...
demek sigara içen adam mulderın babası...ama bu çok muallakta nasıl olmuş bu?yani mulderın annesi kocasını mı aldatmış...yoksa zaten mulderın babası sandığımız adam zaten her şeyi biliuor hatta bu işin içinde mi?
dün rüyamda diana rördüm çok canlı görünüyordu :)
07x01 :: Hungry :...
Costa Mesa, California’da bir adamın cesedi, beyni kafatasından çıkarılmış halde bulununca Mulder ve Scully araştırmalarında yerel polise yardım etmek için görevlendirilir. Bulunan tek ipucu, onları Lucky Boy Burgers restoranına yönlendirir. Bütün çalışanların kimlik kartlarını kontrol ederler ve görevlilerden biri olan Derwood Spinks’in kimlik kartının kayıp olduğunu fark ederler. Ancak kendisi kimlik kartını evde bıraktığını iddia etmektedir. Daha sonra sabıka kaydı olduğu ortaya çıkan Derwood, yerel polis ve Ajan Scully için asıl şüphelenilen kişi haline gelir. Buna rağmen Ajan Mulder’ın farklı bir teorisi vardır: Kurbanların beyinlerinin kafataslarının içinden bir çeşit hortum tarafından çekildiği. Mulder, kurbanın öldüğü gece geç saate kadar çalışmış olan Rob Roberts isimli bir çalışandan kuşkulanmaktadır. Derwood Spinks, Rob’un evine gider. Sabıka kaydı konusunda yalan söylediği için Lucky Boy Burgers’tan kovulması canını sıkmıştır. Rob’un katil olduğunu gösteren kanıtları gösterir ve şantaj yapmaya kalkar. Ama Derwood, Rob’un nasıl biri olduğunun farkında değildir ve açlığının kurbanı olur. Yaşanan son olaylar üzerine çalışanlara danışmanlık yapması için Lucky Boy Burgers tarafından işe alınan Dr. Mindy Rinehart, Rob ile bağlantıya geçer. Rob, konuşmaları sırasında kendisine yemek yeme bozukluğu ile mücadele ettiğini anlatır. Bunun üzerine doktor, kendisini Aşırı Yeme Hastaları Derneği’nin bir toplantısına gönderir. Rob’un insan beyniyle beslenme dürtüsü olan bir canavar olduğunu anlayamamıştır. Ancak Mulder, bunu biliyor gibidir.
05.02.2006 tarihli bölümün özeti
07x01 :: Hungry :...
Yazan: Vince Gilligan
Konuk Oyuncular:
Rob Roberts :: Chad E. Donella
Derwood Spinks :: Mark Pelligrino
Dr. Mindy Rinehart :: Judith Hoag
Sylvia Jassy :: Lois Foraker
Hungry-Spoiler
x Bu bölümün orijinal yanı, Rob'un bakış açısından anlatılmasıdır. Mulder ve Scully'nin araştırması merkeze alınmamıştır, bu nedenle iki ajan kısa zaman aralıkları ile karşımıza çıkmaktadır.
x Senarist Vince Gilligan'ın kız arkadaşının ismini (Holly Rice) yazdığı her bölümde kullanma alışkanlığı, bu bölümde de karşımıza çıkıyor. Lucky Boy Burgers'ın yöneticisi Bay Rice'ın soyadı, buradan gelmekte. Aynı zamanda bu hamburgercinin bir çalışanının adı da Lucy, ki bu isim de Holly Rice'ın ilk ismi oluyor.
x Mulder'a oldukça benzeyen özel detektif Steve Kiziak, aslında David Duchovny'nin dublörü olan Steve Kiziak'tan başkası değil... Kendisi yine 7. sezona ait bir bölüm olan (7x20) FIGHT CLUB bölümünde tekrar karşımıza çıkacak.
x Vince Gilligan'ın bölümün geçtiği yer olarak Cosa Mesa'yı belirlemesinin ardındaki neden, erkek kardeşi Pat'in bu şehirde yaşamasıdır.
x Bölümdeki ana karakter Rob Roberts'in adı ise, Vince Gilligan'ın helikopter uçuş eğitmeni olup aynı zamanda, Gilligan'ın memleketi Richmond, Virginia'da aynı adlı trafik raporu sunucusunun adından ileri gelmektedir. Psikiyatrist Mindy Rinehart'ın adı ise gerçek hayattaki Rob Roberts'in eşinin adından ileri geliyor.
x Derwood Spinks karakterinin adı da Gilligan'ın 6. sınıf öğretmeni Derwood Guthrie'nin adından ileri gelmekte... Soyadı ise Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonu Leon Spinks'in soyadıdır.
x Lucky Boy restoranı gerçekte de mevcuttur. Çekimler için kullanılmış olan restoranın yönetimi, yapımcıların isimlerini kullanmalarına da izin vermiştir.
x İlk kurbanın arabasında çalan hızlı metal parça UNEARTHED adlı gruba aittir. O zamanlar prodüktör Paul Rabwin'in kızı, grup üyelerinden biri ile çıkmaktaymış.
http://www.thexfiles-tr.net/701-1.jpg
http://www.thexfiles-tr.net/701-2.jpg
http://www.thexfiles-tr.net/701-3.jpg
http://www.thexfiles-tr.net/701-4.jpg
http://www.thexfiles-tr.net/701-5.jpg
http://www.thexfiles-tr.net/701-6.jpg
Diziyi sürekli izleyemediğim için bir soru soracağım;X-Files ta son olayda olduğu gibi çoğu kez olayların esrarı tam olarak çözülemeden mi yeni olaya geçiliyor??Galiba bu esrarlar dizi bitene kadar küçük küçük birikip sonda açıklanıcak.. :icon_roll
nes_rial aslında pek böyle bir durum söz konusu değil..sadece uzaylılar ve hükümet ile ilgili konular muallakta kalıyor...bir de tabi ben bazen ciddi ciddi anlayamıyorum konu açık bile olsa :icon_roll
bu bölüm neydi ya öyle...ilk önce şunu söyleyeyim mulder yine mulderdı çok mutluyum ya seviyorum onu eheuehhu
bu beyin yine arkadaş smallvillede de böcek çocuktu.metamorphisis bölümünde oynamıştı..hep yiyiyor ya.... :img-dirol
ömer&ceren
07-02-06, 20:29
slm arkadaşlar ben bu forumda yeniyim ama sıkı bir x-files hayranıyım sonunda yeni bölümlerin başlamasına çok sevindim inşallah artık fox ve dana arasında bişeyler olur da biz de ekran karşısında ağzı açık ayran budalası gibi bir elektriklenme olmasını beklemekten kurtuluruz
not:bu arada diana fowleyin ölümüne ne kadar sevindiğimi belirtmeden geçemiycem o kadına gıcık oluyordum gudubet suratlının teki gerçi ölünün arkasından konuşulmaz ama neyyysse...
bende yeni bölümlerin başlamasına sevindim bende aralarında bişeyler olsun istiyorum ama biraz bekle bu arada diana fowleyin ölümüne ne kadar sevindiğimi belirtmeden geçemiycem o kadına gıcık oluyordum gudubet suratlının teki gerçi ölünün arkasından konuşulmaz ama neyyysse... (bunada katılıyorum)
ömer&ceren
09-02-06, 11:59
ya arkadaşlar ben x-filesla ilgili imza eklemek istiyorum da nasıl yapacağım
ya arkadaşlar ben x-filesla ilgili imza eklemek istiyorum da nasıl yapacağım
umarım bu linkten istediğin bilgilere ulaşabilirsin...
http://www.dizifilm.com/forum/forumdisplay.php?f=13
ömer&ceren
09-02-06, 20:06
teşekkürler
ömer&ceren
09-02-06, 20:17
ben trabzonda üniversitede okuduğum ve (maalesef) devlet yurdunda kaldığım için okul zamanı x-filesi seyredemiyorum :-( liseden beri hiçbir bölümü kaçırmamış biri için x-filesin oynadığını bildiği bir saatte ders çalışmak çok zor oluyor ama naparsın kader... bu konuda da sizin yorumlarınıza ve şafağın resimlerine güveniyorum zaten onlar sayesinde insan izlemiş gibi oluyor
The X-FILES dizisinin cnbce'de cumartesi günleri saat 16.00 tekrar bölümü oluyor. Pazar günleri yayınlanan yeni bölümünün Cumartesi günü tekrar bölümünü seyredebilirsin.
...: 07x05 :: Millenium :...
12.02.2006 - Pazar - 21:00
Yazan: Vince Gilligan ve Frank Spotnitz
Yönetmen: Thomas J. Wright
Konuk Oyuncular:
Frank Black :: Lance Henriksen
Mark Johnson :: Holmes Osborne
Polis Memuru :: Colby French
Jordan Black :: Brittany Tiplady
2000 yılı yaklaşırken, ajanlarımız Milenyum Grubu'ndan olduğunu iddia eden ve grubun 4 eski üyesini ölümden geri döndürebilirse 31 Aralık'ta dünyanın sonunu getirebileceğine inanan bir adamla karşı karşıyadır. Grup ile ilgili daha fazla bilgi almak isteyen Mulder ve Scully, kendilerine araştırmalarında yardımcı olması umuduyla suçlu profili uzmanı Frank Black ile bir araya gelir.
( 07x05 - Millenium bölümünün tekrarı, kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için 18/02/2006 Cumartesi günü saat 16:00 'da CNBCE'de )
Kaynak: http://www.thexfiles-tr.net
Millenium İle İlgili Bilmediklerimiz
x Bölüm İsmi . Bu bölüm sadece 1999 yılını geride bırakıp 2000 yılına girdiğimiz günlerde geçmekle kalmıyor, aynı zamanda X Files ile Chris Carter'ın ikinci dizisi "Millenium" arasında uzun süredir beklenen bir "crossover" bölüm olma özelliğini de taşıyor.
x Bu bölümde Vince Gilligan'ın kardeşi Patrick şerif yardımcısı rolündedir.
x Bu bölümde, Chris Carter'ın yapım şirketi 1013 Productions'ın ses getiren ancak 3. sezonunda iptal edilen bir başka dizisi Millenium ile crossover yapılmıştır. (Crossover-kesişim- terimi birçok alanda farklı anlamlara gelmektedir. TV dünyasında geçerli olan tanımı ise, bir yapımdaki karakterin, farklı bir yapımda da görünmesi olayıdır. ) Millenium dizisi ile yapılan bir başka crossover'da ise José Chung 'S FROM OUTER SPACE bölümünde izlediğimiz José Chung adlı karakter, Millenium'un José Chung's Doomsday Defense adlı bölümünde tekrar karşımıza çıkmıştır.
x Vince Gilligan'ın kızarkadaşının ismini (Lucy "Holly" Hartwell Rice) X Files bölümlerinde kullanma geleneği yine devam ediyor. Bölümdeki olayların büyük kısmı Maryland eyaletine bağlı "Rice" ilçesinde geçmektedir. Frank Black'in kaldığı enstitünün ismi ise "Hartwell" Akıl Hastanesi olup, Vince'in memleketi olan Virginia eyaletinde bulunmaktadır.
x "Neuromancer" (Mark Johnson) gerçek birisi olan Mark Johnson'un ismini almıştır – kendisi yazar Vince Gilligan ile birlikte çalıştığı "Home Fries"ın yapımcısıdır.
x 1121 – Polis, 11.21'de patlayan lastiği değiştirmesinde Bay Johnson'a yardım etmek için durur. (11/21, Chris Carter'ın eşinin doğum günüdür.)
x 1013 - "Şimdi zamanıdır" – Frank ve Bay Johnson, Frank'in Dördüncü Atlı olmasından bahsederken eski saat bunu gösterir. (10/13, Chris Carter'ın doğum günüdür.)
x Bu Millenium/X Files crossover'ı olduğuna göre, Frank Black karakterinin adının Chris Carter'ın en sevdiği gruplardan olan "The Pixies"in vokalistine ithafen konulduğunu söylemek yerinde olacaktır. (ve bu Frank Black "Songs in the Key of X" albümünde "Man of Steel" şarkısıyla yer almaktadır.)
x Frank Black, her ikisi de bilindik Katolik okulları Notre Dame ve Boston College'in bir maçını izlemektedir. Notre Dame'da bir zamanlar "Dört Atlı" lakabına sahip dört oyuncu yer almıştır.
x "Başlarına ateş edin. Görünüşe göre bu onları durduruyor.", repliği "Night of the Living Dead" filmine bir göndermedir.
x Bölümde Mulder ve Scully'nin ekrandaki ikinci öpüşmelerine tanık olacağız..
x Bölümde Mulder ve Scully'nin ekrandaki ikinci öpüşmelerine tanık olacağız..
ilki ne zamandı? :icon_ange :blush: :img-icecr :icon_roll
İlk öpüşmeleri Triangle bölümündeydi yanlış hatırlamıyorsam.Aslında ondan önce de Scully hastanedeyken koridorda böyle bir sahne vardı ama.Triangle bölümünde Mulder Scully'i bir daha görüşemezsek diye öpüyor,Scully de bunun üstüne okkalı bir tokat patlatıyordu Mulder'a.Mulder da gemiden atlıyordu.
Volvox'un da yazdığı gibi TV ekranındaki ilk öpüşme Triangle bölümündeydi. O bölümde Mulder 1939'da Scully sandığı kadınla öpüşmüştü Scully'i bir daha görememe korkusuyla. Mulder'ın o bölümde yaşadıkları hayalse, sadece hayalinde Scully'i öptü. Eğer Mulder Triangle'da bir çeşit zaman yolculuğu, boyut değiştirme yaşadı ise o zaman 1939'da öptüğü Scully'e benzeyen bir kadındı ya da Scully'nin geçmiş yaşamlarından biri idi. Ayrıca Mulder ve Scully arasında X Files Movie Fight The Future'da da bir yakınlaşma yaşanmıştı. Mulder Scully'i tam öpecekken virüs taşıyan bir arı Scully'i sokmuş ve biz hayranları isyan ettirmişti :P Eğer Triangle'daki öpüşmelerini saymazsak Mulder ve Scully olarak ilk gerçek öpüşmeleri bu bölümde gerçekleşecek aslında.
ömer&ceren
13-02-06, 12:21
arkadaşlar yine müthiş bir bölümdü heyecandan yine koltukta hoplayıp durdum ayrıca bugünleri de gördüm ya artık rahatça ölebilirim sonunda öpüştüler ya! ben triangla daki öpüşmeyi saymıyorum çünkü mulderin hayaliydi yaşasın x-files!
evet evet o bölümü hatırladım.hatta scully sağ eliyle yumruk atmıştı ve muldera ve mulder da sol elinle atarsın sanmıştım dedi(böyle bişidi galiba)o kadın da sonuçta bir ajandı belki scullyin büyük büyük büyük annesidir. :img-icecr
X Files Movie Fight The Future'da ben de sinir olmuştum...yani resmen artık onları izlerken -hadi hadi- diyorum
ayrıca bu sezondaki üçlemenin sonunda scully muldera yaklaşınca öpüşecek samıştım ama alnından öptü :icon_roll
bu bölümdeki öpüşmeleri çok hoştu.çok şirin.resmen evi yıktım -oleyy be- diye :love04:
kendimi birden land of dead filmini izliyormuş gibi hissettim...göründüğü gibi beynimiz olmayınca vahşi bir yaratık haline geliyoruz.aman aman...
bu bölümdeki öpüşmeleri çok hoştu.çok şirin.resmen evi yıktım -oleyy be- diye :love04:
beklenen oldu, Scully ve Mulder :love05:
Mulder : Dünyanın sonu gelmedi değilmi ?
Scully : hayır gelmedi
bir ara dedim Scully Mulder'i tersleyecek, beklediğim olmadı
bölümle ilgili resimler varsa, ekleyebilirmisiniz
ömer&ceren
13-02-06, 19:20
cave gerçekten harikasın yani bu fotoğraflara söyleyecek söz bulamıyorum müthiş çok şirinler yaaa....
Arkadaşlar lütfen sayfa düzenini bozacak büyüklükte resimler eklemeyelim.Bu şekildeki resimleri thumbnail şeklinde eklerseniz sevinirim.
Bölüm sorumlusu
volvox
Rush / Acele
Ajanlar gözle takip edilemeyecek kadar hızlı hareket eden bir grup gencin peşine düşer...
Virginia’da yaşayan 16 yaşında güzel yüzlü bir genç olan Tony Reed arabasını park ederek tehlikeli bir tipe benzeyen Max Harden ve kız arkadaşı Chastity Raines ile buluşur. Max, Tony’den bu gece kendisiyle paylaşacağı sırrı, biri ölse dahi açıklamayacağına dair yemin etmesini ister.
Kısa bir süre sonra yanlarına yaklaşan memur Foster’ı gören Tony, Max ve Chastity’nin ansızın yok olduğunu fark eder. Yanlış yere parkettiği için kendisine ceza yazmaya kalkan Foster ansızın görülemeyecek kadar hızlı hareket eden bir şeyin saldırısına uğrar ve yere düşer. Karanlıkta pek bir şey göremeyen Tony, polis memurunun acı dolu çığlığını duyar. Sonrasında devriye arabasının içinde memurun kana bulanmış yüzünü görür.
Polis memurunun götürüldüğü hastaneye gelen Mulder ve Scully, cesedi incelerken Mulder, hayatı boyunca herhangi bir belaya karışmamış ve ortalamanın üzerinde bir öğrenci olan memurun görünmez bir yaratık tarafından öldürüldüğü teorisini öne sürer. Scully ise el feneriyle başına vurulan adamın kafasının arkasından çıkan gözlüklerini görünce bunun insanüstü bir gücün eseri olduğunu düşünecektir.
kırıkkanat
25-02-06, 13:03
slmla..bugün sabah gazetesinde gizli dosyalarla ilgili yazı var arkadaşlar..xf türkiye forumundan aldım haberi.25/02/06
26.02.2006
The Goldberg Variation / Goldberg Varyasyonu
Aralarında Joseph Cutrona’nın da olduğu mafyaya benzeyen bir grup adam, özel bir kumarhanede poker oynamaktadır. Aralarında biri hem kıyafetiyle hem de görünüşüyle diğerlerinden kolaylıkla ayrılmaktadır. Elindeki kağıtlarla ilgili pek renk vermeyen ve ortama yabancı görünen Henry Weems yüz bin doların üstünde bir para kazanır. Cutrona adamları Angelo, Sal ve Lou’ya, akşam için yeterince oynadığını ve çekileceğini söyleyen Henry’nin icabına bakmalarını işaret eder. Otelin terasından aşağı sallandırdıkları adam mucizevi bir şekilde servis asansörüne takılarak hayatta kalmayı başarır.
Mulder ve Scully, Henry’nin düşüşüne şahit olan FBI ajanları tarafından inceleme yapmak üzere çağrılır
Yazan: Jeffrey Bell
Konuk Oyuncular:
Henry Weems :: Willie Garson
Maggie Lupone :: Alyson Reed
Joe Cutrona :: Ramy Zada
Dominic :: Tony Longo
...: 07x02 :: The Goldberg Variation :...
Bilmedikleriniz...
x Bölüm ismi GOLDBERG VARIATION, iki farklı Goldberg hakkında gibi görünüyor. İlk Goldberg, 1700'lerde J.S.Bach'ın özel bestelerini çalan harika bir harpsikord sanatçısıydı. Bu besteler, Bach tarafından yazılmış olmasına rağmen, Goldberg Variations olarak anılıyordu. Diğer Goldberg, Pulitzer ödülü sahibi bir karikatürist,heykeltıraş ve yazar olan Rueben(Rube) Lucius Goldberg'tir (1888-1970). Eğitimli bir mühendis ve kendini kanıtlamış bir sanatçı olan Rube Goldberg'in “icatları” , onlarca kol, tekerlek, dişli takımı, tutacak, canlı hayvan gibi objeler eklenerek, portakal sıkmak veya camı kapatmak gibi en basit işleri akıl almaz derecede kompleks hale sokması ile ünlüydü. (“Mousetrap” oyununu hatırlayan var mı?) Rube Goldberg ismi, basit bir problemi çözmek için kullanılan karışık yöntemlerle birlikte anılır oldu. The X Files bağlantısı? Bu bölümün özeti, Mulder ve Scully'nin “ şans ve tesadüf içeren, özenerek yaratılmış gerçek bir Rube Goldberg icadına yakalanmaları” tanımını içeriyor.
The Goldberg Variation
Yazan: Jeffrey Bell
Konuk Oyuncular:
Henry Weems :: Willie Garson
Maggie Lupone :: Alyson Reed
Joe Cutrona :: Ramy Zada
Dominic :: Tony Longo
Ajanlarımız Mulder ve Scully, görünüşe göre ölümden bile kaçabilecek derecede şanslı bir adamı araştırmaktadırlar. Bu *şanslı* adamın talihini, her zaman talihsilikler izlemektedir; belki de bu lütuf aslında bir lanetten başka bir şey değildir....
galiba özel bölüm verdi o gün..süpriz oldu...
ben bilmiyordum öyle bir dizi olduğunu ama spoiler den öğrenmiştim..eminim güzeldir...
bu bölüm o kadar güzel değildi...öylece izledim...
sadece mulderın yaptığı espiri süperdi
adamın düşmesiyle ilgili teorileri konuşmuşlardı ve dana her zamanki gibi bilimsel şeyler söyledi.şu şu düşüşünü yavaşlatmıştır dedi.
sonraki sahnelerden birinde mulder alt kata düştüğünde dana iyi misin diye sorduğunda mulder evet.popom düşüşümü yavaşlattı dedi.koptum orada :img-hyste
...::07x07 :: Orison :...
Rahip Orison, Illionis’te bulunan ve üst düzey korumaya sahip bir cezaevi olan Marion’daki kilisede, bir grup mahkumla birlikte ayin yapmaktadır. Ayin sırasında “Amen”, diye haykırır ve mahkumlar kendisine eş zamanlı olarak ayaklarını yere vurarak yanıt verirler. Topluluğun içinde Donnie Pfaster da vardır. Ayinden sonra mahkumlardan biri, Brigham, giysi yapım işinde çalışırken parmaklarını elektrikli dikiş makinesine kaptırır. Gardiyanlar ve mahkumlar Brigham’ın yanına gittiklerinde Donnie Pfaster kaçar. Ölüm fetişisti olan Donnie Pfaster’ın peşine düşmek için başta kendisini yakalayan ajanlar olarak Mulder ve Scully’den yardım istenir. Mulder, Scully’nin Pfaster ile olan geçmişini göz önüne alarak Scully’ye bu davadan çekilmesini önerir, ama Scully ortağıyla birlikte olmaya kararlıdır. Herkesin tanık olduğu kazaya rağmen yaralanmamış olan Brigham’ı sorgularlar. Brigham bunun bir mucize olduğunu söyler. Ama Mulder “Amen” kelimesini kullanmasının ve bilinçsizce ayaklarını yere vurmasının hipnotizma ile telkin sonrasının kanıtı olduğunu fark eder. Kısa sürede şüpheler Rahip Orison üzerinde yoğunlaşır. Mulder rahibin eski ilahiler yoluyla toplu hipnotizma yaparak mahkumların fark edilmeden kaçmalarını sağlayan bir yeteneği olduğuna inanmaktadır. Rahip Orison, işlediği bir cinayetin davasında aklandığı için af dilediğine inanmaktadır. Ancak davranışlarının daha geniş anlamları olduğu ortaya çıkar. Donnie Pfaster özgürlüğünü, elinden kaçan tek kurbanının peşine düşmek için kötüye kullanmıştır.
...::07x07 :: Orison :...
Bilmedikleriniz...
x Bu bölüm, 2x13 - IRRESISTIBLE bölümünün devamı niteliğindedir. Bu 2. sezon bölümünün canisi Donald Pfaster tekrar karşımıza çıkıyor. Kısaca hatırlatmak gerekirse, kaçırılmasının ve koma halinde bulunmasının ardından kısa bir zaman geçmiş olan Scully, kendisini oldukça zorlayan bu davada Pfaster tarafından kaçırılıyordu.
x Bölümün ismi olan Orison (aynı zamanda Donnie'nin hapisten kaçmasını sağlayan rahibin de soyadıdır) kelimesinin anlamı "dua" dır.
x Hapishanenin ibadethanesinin duvarlarına karalanmış kelimeler arasında "Sheep go to Heaven, Goats go to Hell" ("Koyunlar Cennet'e, keçiler Cehennem'e gider" Dilimizde "sürüden ayrılanı kurt kapar" deyişine benzetebiliriz.) ibaresi bulunmaktadır. Bu, Cake aynı zamanda adlı gruba ait bir şarkının da ismi olup, grup, Gillian Anderson'ın favori müzik gruplarından biridir.
x Adalet Bakanlığı Görevlisi Daddo'yu canlandıran Steve Rankin, Fight The Future filminde saha ajanlarından birini canlandırmıştır.
son sahnesi hariç güzel bir bölümdü...
burada sanki mulder ile scully rolleri değişmiş gibiydi..
keşke son sahnesi daha ilginç bitseydi...
Tanrı’nın verdiği canı insan alabilir mi, ya da diğer bir ifadeyle: Can alma konusunda tek yetkili Tanrı mıdır?
X Files’ın bu bölümünde idam cezası üzerinden bu konu tartışıldı. Tartışma için referans cümlelerini Ajan Scully söyledi:
"incil, intikamı serbest bırakmıştır."
“yasalar intikamı kabul etmez”
Ajan Scully’nin söylediği yukardaki cümleler çok açık bir kıyaslama yapıyor: Biz, Tanrı’nın yasalarına karşı gelen bir hukuk anlayışına mı sahibiz? Dizi hem idam cezasınının Tanrı’nın buyruğuna karşı gelmek olup olmayacağını, hem de Tanrı katında intikamın ne ifade ettiğini birbirine bağlayarak bu soruya yanıt verdi.
Ajan Scully’nin yakalayıp hapise attırdığı bir seri katil, grup hipnoz yeteneği olan bir papaz tarafından hapisten kaçırıldı. Bu papaz (Katolik Papaz olduğunu söylememe gerek var mı?) müebbet hapis cezası almış mahkumları hipnoz yeteneğini kullanarak hapisten kaçırıyor ve sonra öldürüyordu. Çünkü Papaz, müebbet hapis cezasını yeterli bulmuyor ve Tanrı’nın intikamını yerine getirmekle kendini görevli sayarak bu kişileri öldürüyordu. Papazın hapisten kaçırdığı kişi, kadınları öldürüp parmaklarını kesen bir seri katildi. Yasaların böyle bir adamı müebbet hapis vererek hayatta tutması Tanrı’nın intikamına karşı gelmek demekti. Tanrı’nın intikamını yerine getirmek için bu adam idam edilmeliydi. Katolik Papaz’ın düşünceleri bunlar.
Papaz, parmakkeseni hapisten çıkardıktan sonra işler planladığı gibi gitmedi ve parmakkesen tarafından öldürüldü. Parmakkesenin sıradaki hedefi kendisini, zamanında hapise attırmış olan Ajan Scully’ydi. Bölümün final sahnesinde Scully ve parmakkesen yerde boğuşurken, “seni idamdan kurtaran benim, fakat bunun bir hata olduğunu şimdi farkediyorum.” diyen Scully, idam cezasından yana olduğunu ifade etmiş oldu. Fakat papazla aralarında önemli bir fark var. Her ikiside idamdan yana oyunu kullandı ancak papazın amacı intikamdı. Scully’nin amacının ise intikam olmadığı bölümün sonunda anlatıldı: Kendisi parmakkeseni vurunca “bunu intikam amacıyla yapmış olabilir miyim” diyerek endişeye kapılmıştı.
Scully, idam cezasını onaylamakla birlikte, bunun intikam amacı taşımaması gerektiğini söyleyen Protestanların tarafını tutuyor. Protestanlar idam cezası konusunda İncil’in yanlış yorumlandığını iddia ediyorlar. Protestanlara göre Tanrı katında intikamın önemi yoktur. “İdam kararı verirken bunu, Tanrı’nın intikamını yerine getirmek için değil; dünyayı bir şeytandan temizlemek için yapıyoruz “ diyorlar. Protestanlara göre İnsanlar yaratıldığı gibidir ve değişmezler. Parmakkesenin şeytana dönüştüğü sahne bunu ifade ediyor. O adam bir şeytandı, bu onun yaratılışında vardı ve hapiste geçen süre o adamı değiştirmeyecekti. İdam etmiş olmakla o adamın değişme şansını elinden almış olmayız, dolayısıyla yasalarla o adamın canını alarak Tanrı’ya da karşı gelmiş olmayız; O adamın hayatta kalması Tanrı’nın da umurunda değildir; idam edilmelidir. Protestanların görüşü bu şekilde.
“Tanrı katında intikamın önemi yoktur” cümlesi Carnivale birinci sezon 6. bölümün ana konusuydu. Bu bölüm için yazımı kendi sitemden okuyabilirsiniz.
************** (http://www.carnivale.com.tr.tc/)
“Tanrı’nın verdiği canı biz alamayız diyenler”, İdam cezası, ötenazi ve kürtaja karşı çıkıyor. Papa ve Vatikan merkezli bu grup, başta AB üye ülkeleri, bunları yasaklamış durumda. Bush’un başını çektiği Protestan Amerika ise tam tersi görüşte. Bu mezhep çatışmaları yüzünden bu konu sürekli dizilerde yer almaya devam ediyor. X Files’ın izlediğimiz bu bölümü 1997 tarihliydi. Geçen sezonda Smalville dizisinin bir bölümünde de aynı konu işlenmişti. Konu, ötenaziydi: Elleriyle dokunduğu kişinin yaşam enerjisini emen bir gencin anlatıldığı hikayede, bu kişi yaşlıların acısını dindirmek için onları öldürüyordu. Clark ise buna engel olmuş ve “onların acısını dindirmeye biz karar veremeyiz” diyerek ötenaziye karşı tarafta yerini almıştı.
X Files’ın bu bölümünde Ajan Scully’den öğrendiğimiz Protestan öğretileri kısaca toparlayayım:
1. - İdam ettiğimiz kişiyi erkenden cehenneme yollamakla, onun bu dünyadaki değişme ve cenneti yakalama şansını elinden almış olmayız . Çünkü insanlar değişmezler.
2. - Bizler yasalarla, Tanrı’nın verdiği canı alma konusunda yetkiliyiz. Ancak bu, intikam amacı taşımamalıdır. Çünkü Tanrı intikam almakla ilgilenmez.
...: 07x08 :: The Amazing Maleeni :...
12.03.2006 - Pazar - 21:00
Yazan: Vince Gilligan, John Shiban ve Frank Spotnitz
Konuk Oyuncular:
Herman ve Albert Pinchbeck :: Ricky Jay
Billy LaBonge :: Jonathan Levit
Cissy Alvarez :: Robert LaSardo
Ajanlarımız yaptığı ufak tefek numaralarla geçimini sağlayan bir sihirbazın ürpertici ölümünü araştırmaktadır. Sihirbazın öldürülmüş olduğundan şüphelenen Mulder ve Scully, çok geçmeden kendilerini dikkatle hazırlanmış bir hokkabazlık planının ortasında bulacaklardır.
(07x08 - The Amazing Maleeni bölümünün tekrarı, kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için 18/03/2006 Cumartesi günü saat 16:00 'da CNBC-e'de)
The Amazing Maleeni İle İlgili Bilinmeyenler
x Bölüm ismi THE AMAZING MALEENI, 1875-1942 yılları arasında yaşamış gerçek bir sihirbaz olan Max Malini'nin adından ileri gelmektedir. Destekleyici materyaller yerine sadece kendi yeteneğine güvenmesi nedeniyle ün kazanmış olan Malini, krallar, kraliçeler ve milyonerler için şovlar yaparmış.
x Billy LaBonge adlı karakterin ismi, dizinin yapım ekibinde Yardımcı Görüntü Yönetmeni olan Bob LaBonge'ın isminden ileri gelmektedir.
şafak resimler buraya eklenmiyor...
güzel bir bölümdü.çıkarttığım ders kimseye güvenmeyeceksin..
scully ile mulder ın konuşmaları çok şirindi...
şuan aklıma yazcak bir şey gelmiyor
..::7X09 Signs and Wonders::..
19.03.2006
Ajanlar, müritlerinin sadakat ve erdemini sınamak için zehirli yılanlar kullanan bir kiliseyi ve bu kiliseye bağlı bir adamın yılanlar tarafından defalarca ısırıldıktan sonra ölmesini araştırmaktadır.
Yazan:Jeffrey Bell
Yönetmen:Kim Manners
07x09 Signs and Wonders İle İlgili Bilinmeyenler
x Bölüm adı SIGNS AND WONDERS("işareter ve harikalar"), İncil'de çok sık rastlanan bir tabir olup, Hz. İsa ve havarilerinin yolundan giden inananları tanımlamak için kullanılır.
x Gracie karakterini çanlandıran aktris Tracy Middendorf, bölümün çekildiği sırada gerçekten hamileymiş. Kendisini ANGEL dizisinden hatırlayabileceğiniz gibi, Millenium dizisinin DARWIN'S EYE adlı bölümünde de rol almıştır.
x Konuk oyuncular Randy Ogelsby, Tracey Middendorf ve Beth Grant, daha sonra ANGEL dizisinde rol almıştır. The X Files yazarlarından Jeffrey Bell de dizinin 3. sezonunda ANGEL yapım ekibine katılmıştır.
dizilerdeki örümcek ve yılan sahneleri ilgimi dağıtıyor...
şimdi o peder iris ile konuştuğuktan sonra irisn ölmesi sonucu ben suçlunun peder olduğunu anladım ama konduramadım nedense....
işte geçkeler göründüğü gibi değil..
son shnede fareyi yiyecek zannettiğimde baya bir iğrendim ve daha kötü ne olabilir ki derken yılanın ağzından çıktı...ayy bu bölüm iyi ki bitti..
Kibir ne demektir, Tanrı katında kibrin yeri ve değeri nedir?
X Files'ın "İşaretler ve Mucizeler" adlı bu haftaki bölümünde, İncil'de geçen bir hikaye temel alınarak kibir konusu ele alındı. İncilde geçen hikayede, Aziz Petrus bir kilisede ılık su içiyor ve içmesiyle tükürmesi bir oluyor.
İşaretler ve Mucizeler tarikatının papazı İncil'deki bu olayı Tanrı'nın ılık olanı sevmediği şeklinde yorumluyor ve ekliyor: Ya soğuk olun, ya sıcak; bir tarafta yerinizi alın! Papaz'ın bu mesajının doğru olup olmaması ayrı bir konu, ancak papazın yöntemi oldukça tartışmalı olduğu için dizinin sonuna kadar gerek Mulder ve Scully, gerekse biz doğru tarafı göremedik ve yanlış adamı suçladık. Çünkü papaz insanların dürüstlüğünü ölçmek için zehirli yılanları kullanıyordu ve üç kişi zehirin etkisiyle ölmüştü.
Yılan teması İlahi dinlerde ortaktır. Şeytanı ve kötülüğü simgeler. Budizm gibi dünyevi dinlerde yılanın konumu farklı, pişirip yiyorlar fakat Musevilik, Hristiyanlık ve İslamiyet'te yılan, Ajan Scully'nin dizide söylediği şekliyle tanınıyor: İlk günahta kullanılan hayvan. Şeytan Havva'yı baştan çıkarmak için yılan kılığına girmişti. İşaretler ve Mucizeler tarikatı burdan hareketle, zehirli yılanların (yani şeytanın) dürüst insanlara zarar veremeyeceğine inanıyor ve tarikat üyelerinin dürüstlüğünü test etmek için yılanlarla dolu kilisede ayin yapıyorlar. Tabi en başından tahmin ettiğimiz üzere ajanlarımızda bu testten geçti.
İşaretler ve Mucizeler Tarikatının bir diğer özelliğide tıp tedavisini reddetmeleriydi. Bu tarikat tıbbi tedaviyi Tanrı'nın takdirine karşı gelmek olarak değerlendiriyor ve kabul etmiyorlar. Bölümün kibirle bağlantısı bu noktada geldi. Tarikat lideri papaz, yılanlar tarafından sokulunca hastaneye kaldırıldı fakat kızı babasına uygulanacak tedaviyi kabul etmek istemeyince diğer papazın ikna için söylediği cümleler dizinin mesajı hakkında bize referans veriyor: "Tıp Tanrı'nın bir mucizesidir, katı ve intikamcı Tanrı'dan kurtulmak için aklını kullan, işaret de mucize de burda! "
Mucizelere inanmayı öğütleyen geleneksel inanışlar, aklın insana yol göstermek için güvenilemeyecek bir organ olduğunu iddia ediyorlar. Biz aklımızla Tanrı'nın kudretini ve mucizelerini idrak edemeyiz, aklımız buna yetmez, sadece inanmalıyız. Muhammed Peygamber'in Ay'ı ikiye bölmesi ya da İsa Peygamber'in hastaları iyileştirmesi gibi mucizeleri aklımızla anlamaya çalışmak Tanrı'nın hikmetine kafa tutmak anlamına gelir, biz kullar olarak haddimiz bilmeli ve dünyada olup biten herşeyi anlayamayacağımızı kabul etmeliyiz, diyorlar. Herşeyi anlayabileceğini zanneden insanlar kibire düşmüş insanlardır. Aklımızla Tanrı'ya kafa tutmak kibirdir. Kibir ölümcül günahlar arasındadır. Ademoğlu kibiri bırakmalı ve hikmetinden sual etmemeli. Geleneksel İlahi dinlerin ortak düsturu bu şekilde.
Ajan Scully, Aziz Petrus'un ılık suyu içmeyip tükürmesinin nedenini, kilisenin su isitma tesisatındaki basit bir problemden kaynaklanabileceği, şeklinde yorumladı. Körü körüne inançlar yerine aklımızı kullanarak basit ve mantıklı yorumlar getirebilir miyiz, dinleri bu şekilde değiştirebilir miyiz? Mesela Ay'ın ikiye bölünmesini bir mucize olarak değil; belki bir tutulma olarak yorumlayabilir miyiz? Ya da mucize arayanlara tıp bilimini gösterebilir miyiz? Ve bunu yaparken aklımıza güvenebilir miyiz? Ajan Scully evet diyor.
Bu bölümde Ajan Scully ile ilgili önemli bir bilgi öğrendik. Bütün Katolik öğretileri Scully'nin söylemesi boşuna değilmiş, çünkü Scully'nin Katolik Kız Lisesinden mezun olduğunu öğrendik. Scully bu sayede dizi içinde Katolik öğretileri sorgulama hakkını kazanıyor. Böylelikle Katolik izleyicilerin kendini Scully ile özdeşleştirerek kendi inançlarını sorgulama olanağı yaratılmış oluyor. Scully'nin yılanlarla yapılan iman testi bu yüzden yarım bırakıldı: Katoliklerin inancı test edilmedi. Ek olarak, Scully'nin mezun olduğu katolik kız lisesini bizdeki imam hatiplere benzetemeyiz. Bizdeki imam hatipler dini eğitim veren okullar değildir; Milli Eğitime bağlı, laik ve Atatürkçü okullardır, sadece Kuran ve Arapça gibi ek din dersleri vardır. Amerika'nın laik bir ülke olmadığının bir örneğide budur. Dini ilkelerle eğitim veren kurumlar açılabiliyor ve bu okullardan mezun olanlar doktor ve ajan olabiliyorlar.
Mulder ise dinin kendisinde problem olduğunu ve dolayısıyla her türlü yorumun yanlışlığa yol açabileceğine inanan ateizm tarafını tuttu. Ancak Scully, ufolara inanmanın bağnaz inançlardan farklı olmadığını söyleyerek Mulder'ı susturdu. Fakat biz Mulder'ın iyi bir insan olduğunu biliyoruz çünkü "hala kibirli ve özgürüm diyerek" zehirli yılan testini başarıyla geçti.
26.03.2006
7x10 Sein und Zeit (1)
Genç bir kızın kayboluşunu araştıran Mulder, kendi özel hayatında da derin yaralar açacak bir kayıp yaşayacaktır...
Selamlar herkese! Uzun bir süredir x Files ' ı takip etmeme rağmen nedendir bilinmez düşüncelerimi burada paylaşmak aklıma gelmemişti. Yeni bölümü biraz önce seyrettim Türkiye saati ile. Güzel ve bir o kadar da ilginç bir bölümdü. Aslında baştan beri her şey Sigara İçen Adam'ın başından çıkmıştı belki de. Ve en önemlisi de Mulder gerçek dünyayla tanışmaya ve bazı şeyleri olduğu gibi kabullenmeye karar verdi. Sanırım bu iyi bir işaret! En azından şimdilik!
...: 07x11 :: Closure :...
Amber-Lynn LaPierre'in katilinin tutuklanmasının ardından ortaya çıkarılan toplu mezarda, birçok kayıp çocuğun gömülü olduğu anlaşılır. Bir adam bu toplu mezar alanında gömülü olmayan kurbanlar ile ilgili vizyonlar gördüğü iddiasıyla Mulder'la iletişime geçer. Scully'nin itirazlarına rağmen bu adam, Mulder'ı, kızkardeşine neler olduğuna dair gerçeği de ortaya çıkaracak bir yolculuğa çıkaracaktır.
Yazan: Chris Carter ve Frank Spotnitz
Konuk Oyuncular:
Sigara İçen Adam ::William B. Davis
Ajan Lewis Schoniger :: Mark Rolston
Harold Piller :: Anthony Heald
Teena Mulder :: Rebecca Toolan
...: 07x11 :: Closure :...
Bilmedikleriniz..
x Bu bölümün tagline'ı "BELIEVE TO UNDERSTAND" ("Anlamak için inan") olarak değiştirilmiştir.
x Mulder'ın kızkardeşinin ruhu ile karşılaştığı sahnede çalan şarkı, Moby'nin Play adlı albümünde bulunan "My Weakness" adlı şarkısıdır.
x Ajan Lewis Schoniger karakterinin ismi, Chris Carter'ın büyükanne ve büyükbabasının komşularının adından ileri gelmektedir.
x Mulder ve Piller, April Hava Kuvvetleri Üssü civarlarında, Samantha'nın tutulmuş olduğu evi ilk bulduklarında, evin bulunduğu caddenin isminin Albatros olduğunu görürüz. Albatros kelimesi Samuel Cleridge adlı şairin en bilinen eseri THE RIME OF THE ANCIENT MARINER adlı şiiri ile bağlantılı olabilir. Şiir, bir albatrosu öldüren bir denizcinin yaşamı boyunca yaşadığı vicdan muhasebesinin anlatır. Şiir "boynunda albatros taşımak" diye bir deyiş içermektedir. Bu deyiş, denizcinin, albatrosu öldürmesi ile hayatı boyunca yaşadığı vicdan muhasebesini, omuzlarında taşıdığı yükü tanımlamak için kullanıldığı gibi İngilizce'de de bu yönden sık sık kullanılan bir deyiş haline gelmiştir. The X Files ile bağlantısını da şöyle kurabiliriz: Mulder da hayatı boyunca kızkardeşinin kaçırılması olayını omzunda bir yük gibi taşımıştır.
...: 07x12 :: X-Cops :...
Los Angeles'ta bir polis memuru COPS dizisi için filme alınırken garip bir yaratık tarafından saldırıya uğrar. Mulder ve Scully de olayı araştırmak üzere davaya dahil olurlar. Scully ulusal bir kanalda görünmekten pek memnun kalmazken Mulder bu konuda oldukça rahat davranmaktadır.
Yönetmen: Michael W. Watkins
Konuk Oyuncular:
Polis Memuru Keith Wetzel :: Judson Mills
Çavuş Paula Guthrie :: Dee Freeman
Bayan Guerrero :: Perla Walter
Steve :: J.W. Smith
...: 07x12 :: X-Cops :...
Bilmedikleriniz
x Bu bölüm, Amerika'da oldukça ünlü olan COPS dizisinin perspektifinden çekilmiştir. Dizide, her hafta bir polis memuru kameralarla takip edilir ve işlerini yaparken görüntülenirler.
x Bölüm, gerçekte COPS dizisinin kameramanı ve ses sorumlusu olan Daniel Emmett ve John Michael Vaughn tarafından çekilmiştir.
x Her zaman olduğu gibi Vince Gilligan, bu bölümde de kız arkadaşı Holly'nin ismini kullanmıştır. Polisin Mulder ve Scully 'yi ilk bulduğu sokağın ismi Holly'dir.
x Bölüm aynı zamanda THE BLAIR WITCH PROJECT filmine de yapılmış göndermelerle doludur. Çekimlerinde portatif kamera kullanılması, kameranın yere düştüğü sahne, duvarda görünen izler ve *canavar* ı asla görmememiz bu göndermelerin en göze batanlarıdır.
x Steve ve Edy karakterlerinin isimleri, Amerika'da jazz müziği konusunda oldukça ünlü olan Steve Lawrence ve karısı Eydie Gorme'nin isimlerinden alınmıştır.
x Çavuş Paula Guthrie karakterinin ismi de Vince Gilligan'ın 6. sınıf öğretmeninin adından ileri gelmektedir.
bu bölümü ne yazık ki izleyemedim kısaca anlatırsan çok sevinirim... ilginç bir gelişme oldumu ilerleyen bölümlerde bu bölümü izlemediğim için birşey kaybetmiş sayılır mıyım... sanırım tekrarınıda izleyemicem. bilgi verirsen çok sevinirim
Selamlar! Öncelikle sormak istediğim bir konu var. 24 başladığından beri sanırım yayın akışı değişti. Artık cumartesi 16:00'da X Files olmayacak sanırım. Peki son durumda yayın saati sadece pazar 21:00 mı? Bilgi verirseniz sevinirim.
Selamlar! Öncelikle sormak istediğim bir konu var. 24 başladığından beri sanırım yayın akışı değişti. Artık cumartesi 16:00'da X Files olmayacak sanırım. Peki son durumda yayın saati sadece pazar 21:00 mı? Bilgi verirseniz sevinirim.
Herhangi bir değişiklik yok.
THE-X FILES dizisinin yeni bölümleri pazar günleri 21.00'de, THE-X FILES'in tekrar bölümleri bir hafta sonra Cumartesi günleri saat 16.00'da.
15.04.2006
FIRST PERSON SHOOTER
Silahlı üç genç bir bilgisayar oyunu şirketini basar ve ardından koridorlar savaş alanına döner. Gençlerden biri olan Retro hayatını kaybeder. Scully, Retro'nun vücudunda yaptığı otopside ölmesine yol açacak herhangi bir sebeple karşılaşmaz. Fazla zaman geçmeden Mulder ve Scully kendilerini bir bilgisayar oyununun içine hapsolmuş bulur.
Herhangi bir değişiklik yok.
THE-X FILES dizisinin yeni bölümleri pazar günleri 21.00'de, THE-X FILES'in tekrar bölümleri bir hafta sonra Cumartesi günleri saat 16.00'da.
Teşekkür ederim Sezinti! Geçen hafta hem gazeteye baktım yayın akışı için, hem de televizyonu açtım o saatte ama Cumartesi 16:00'da "24" vardı. Herhalde bir haftalık bir değişiklikti bana denk geldi. Bilgi verdiğin için sağol!
tek kelimeyle muhteşem bir bölümdü..çok eğlendim ve ayrıca gerildim...
scully scully gibiydi.mulder mulder gibi...özlemiştim ikisini de...
smallville izleyenleri de tanımıştır video oyunumuzdaki katilimizi...krista allen...smallville deki halinde daha da güzeldi...yani öyleeee baktım kadına... :)
kadını sorguluma azıcık temel içgüdü sahnesine benziyordu ama neyse...
mulder içeri girerken parmağını ısırması,sonra kadına öylee bakması sonra kadın giderken ardından bakmaya çalışması ama scully nin bunu engellemesi çok eğlenceliydi..
mulder ve scully video oyununa girerken çok karizmaydılar...
ya daha bişi yazamıyorum ama gerçekten çok beğendim bu bölümü.
son sahnede adamın yeni tanrıçasının scully olması beni şaşırtmadı ki scully mükemmel bir ajan..
dün buffy i kaçırdım bu günde x files i kaçırsaydım tüm haftam mahvolurdu... neyseki izledim.. geçen haftada izleyememiştim..
bende çok özlemişim... şekilden şekile girdi mulder... çok sevimliydi... tam bir çocuk... harika bir bölümdü... diyologlar harikaydı.. pc oyunları ve şiddet hakkındaki gerçekler dile getirildi... elbette şiddet yanlısı değilim ama pc de ki sanal şiddet bir şekilde şiddet eğilimli insanların deşarj olma yolu... tüm günün yorgunluğunun acısını çıkarıyorlar kardeşimden biliyorum... gerçek yaşamla karıştırılmadığı sürece sorun yok...
evet mulder çok şirindi.işim olmazsa tekrarını da izleyecğim bölümün..
ben bu tür pc oyunlarına karşıyım..bilinçaltına şiddet içerikli msjlar yerleşiyor..oyunda onun tadını alıyorsun ve dışarıda da bunu göstermek istiyorsun.zaten psikologlar çocukların ve gençlerin bu oyunları oynamaması gerektiğini hep söylüyorlar..
...: 07x13 :: First Person Shooter :...
Yazan: William Gibson ve Tom Maddox
Yönetmen: Chris Carter
Konuk Oyuncular:
Jade Blue Afterglow /Maitreya :: Krista Allen
Ivan :: Jamie Marsh
Phoebe :: Constance Zimmer
Retro :: Billy Ray Gallion
Frohike :: Tom Braidwood
Langly :: Dean Haglund
Byers :: Bruce Harwood
Bilmedikleriniz...
x Bölümün adı olan "First Person Shooter (FPS)" terimi, oynayan kişilerin tüm aksiyonu ayun kahramanının bakış açısından gördüğü ve oyun kahramanını silahı aracılığıyla rakipleri alt etmenin asıl amaç olduğu Quake ve Doom gibi oyunları tanımlamak için kullanılmaktadır.
x Maitreya (video oyunu kahramanı) , Budizm'de "sevilen kişi" anlamına gelmektedir.
x Maitreya'nın Musashi'ye, oyunu kaybetmesinden hemen önce söylediği Japonca cümle "Yapacağım şey için beni affet" anlamına geliyor.
x Açılış sahnesinin büyük kısmı Rykoff Yemek Dağıtım Şirketi'nde çekilmiştir. Rykoff, X-Files prodüktörlerinden Paul Rabwin'in amcasıdır.
x Daryl Musashi karakterinin adı, popüler bir video oyunu olan BRAVE FENCER MUSASHI adından ileri geliyor olabilir. Musashi aynı zamanda, efsanelere göre asla yenilmemiş ve kılıç dövüşü konusunda uzman bir samurayın adıdır. (Miyamoto Musashi)
...: 07x14 :: Theef :...
Yazan: Vince Glligan, John Shiban ve Frank Spotnitz
Konuk Oyuncular:
Bay Peattie :: Billy Drago
Dr. Robert Wieder :: James Morrison
Nan Wieder :: Kate McNeil
Lucy Wieder :: Cara Jedell
Dr. Irving Thalbro :: Tom Dahlaren
Ev Sahibesi :: Sage Allen
Bir doktor ve ailesi gizemli bir katil tarafından korkunç yöntemlerle tehdit edilmektedir. Davayı araştırmaya başlayan Mulder ve Scully, olayların büyü ile bağlantılı olduğundan şüphelenmeye başlarlar.
...: 07x14 :: Theef :...
bilmedikleriniz
x Et-yiyen hastalık hikayesini anlatan habercinin adı John Gillnitz; senaristler John Shiban, Vince Gilligan, ve Frank Spotnitz'in isimlerinin kombinasyonu şeklinde yazdıkları bölümlerde kullandıkları anagram olarak bu bölümde tekrar karşımıza çıkıyor. Bu bölüm, John Gillnitz isminin kullanıldığı beşinci bölüm oluyor.
x Bölüm FOX şirketinin sendika kolu olan TWENTIETH TELEVISION başkanı olan ve 2000 yılının Mart ayında kanserden ölen Rick Jacobson'a adanmıştır.
x Peattie karakteri West Virginia eyaletinden olup, senarist Vince Gilligan da bu eyalettte doğmuştur.
x Dr. Wieder karakterinin ismi, Frank Spotnitz'in asistanı olarak görev yapan Sandra Tripicchio'nun doktorunun isminden ileri gelmektedir.
x Bölümde Peattie karakterinden duyduğumuz "Stinky's good" ("Kötü kokulu şey iyidir") deyişi, bölüm çekildikten sonra yapım ekibi arasında şaka amaçlı olarak sıkça kullanılan bir deyim haline gelmiştir.
x Peattie karakterini canlandıran Billy Drago, MONDAY bölümünde Bernard karakterini canlandırmış olan Darren E. Burrows'un babasıdır
alıntıdır..
Bu bölümü seyredememiş biri olarak gayet üzgünüm. Tamamen aklımdan uçmuş.Geçen bölüm hakkında bir iki cümle söylemek gerekirse, Scully nin sırf Mulder'a verdiği değerden dolayı oyunun içine dahil olması güzel bir detaydı. Gerçi daha sonra hapsolan kendisi oldu, o ayrı mesele ama.Gerçekten sizin de belirttiğiniz gibi insanın yüzünde bir tebssüm oluşturan sahnelerden biri de Mulder'ın bayanın arkasından kafasını eğerek bakması idi. Tabii Scully'nin de engel olmaya çalışması.
Umarım bu hafta tekrar verilir de benim gibi kaçıranlar seyretme şansı yakalar.
Hepinize kolay gelsin!
...: 07x15 :: En Ami :...
Sigara İçen Adam, Ajan Scully'ye kendisi ile bir yolculuğa çıkarsa, tüm hastalıkların çaresini O'na göstereceği teklifinde bulunur. Tek bir şartı vadır: bu yolculuktan Mulder'ın kesinlikle haberi olmayacaktır.
Yazan: William B. Davis
Yönetmen: Rob Bowman
Konuk Oyuncular:
Sigara İçen Adam :: William B. Davis
Siyah Saçlı Adam :: Michael Shamus Wiles
Marjorie Butters :: Louise Latham
...: 07x15 :: En Ami :...
bilmedikleriniz...
x Bölüm adı "EN AMI" Fransızca "arkadaş olarak, erkek arkadaş" anlamına gelmektedir. Okunuşu İngilzce'de "enemy(düşman)" kelimesini çağrıştırır ki bu, bölümün konusu ile paralellik göstermektedir.
x Bölüm "Sigara İçen Adam (CSM)"ı canlandıran William B. Davis tarafından yazılmıştır.
x Davis'in bu bölüm ile ilgili orijinal fikri şöyleymiş: Mulder ölür ve Sigara İçen Adam Scully'nin sadakatini kazanmak için çabalamaya başlar. Sonradan Mulder'ın ölmediği anlaşılır. Sigara İçen Adam, aslında Mulder'ın bilgisi dahilinde Scully'nin değerli bir ortak olmadığını kanıtlamaya çalışmaktadır. Sonunda Scully, Mulder'ın güvenilmez olduğunu anlar ve gerçek gücün etkisine kapılarak Mulder'la yollarını ayırıp CSM'in safına katılmaya karar verir. En sonunda ise, bütün bu olayların CSM'in gördüğü bir kabustan başka bir şey olmadığı ortaya çıkacaktır.
x Bölüm, Rob Bowman tarafından yönetilmiş son The X Files bölümüdür. Birçok The X Files bölümü yanında Bowman, Fight The Future filminin de yönetmenliğini yapmıştı.
x CSM ve Siyah Saçlı Adam ile ilgili sahnede, aslında restoranın dışındaki alan olması gerken yer, Fox stüdyolarında, CHICAGO HOPE dizisinin prodüktörleri ve yazarlarının bulunduğu binadır.
x Restoran sahnelerinde Scully'nin giydiği elbisenin tasarımı, modacı Richard Tyler'a aittir.
ewet bu akşam güzel bir bölüm izleyeceğimiz kesin... sigara içen adam tekrar ortaya çıktığına göre asıl karakterlerimizle ilgili bu bölüm.. ve böyle bölümler daha ilgi çekici üstelik etkileyici...
sanırım benden başka kimse seyretmemiş bu bölümü...
oldukça güzel ve özel bölümlerden biriydi... s.i.adam yine yapacağını yaptı.. tuhaf olan scully nin ona aldanmasıydı. yaptığı yapabileceği en büyük hatayı yaptı bence... ayrıca anlamadım madem bu adam milletin kanserini tedavi edebiliyor kendi hastalığına nie çare bulamıyor... fox da üzüldü duruma tabi.. scully arkasından iş çeviriyormuş gibi oldu... bakalım hatasını nasıl telafi edecek : (
ben izledim ama yorum yapmak gelmedi içimden :)
scullye hak veriyorum ben de cidden bir ara kadım CSM ye..
ama sonuç;kandırılan scully,aldatıldığını hisseden mulder...
umarım bu olay aralarında sorun oluşturmaz :(
walla tahminimce bundan sonra kendini baya suçlu hissedecek scully... ve mutlaka bir yerde bir şekilde karşısına çıkacak... mulder ın bakışları fenaydı hatta bakmadı bile suratına scully nin... kötü bir tecrübe oldu tabi.. ama zaten herzaman fox a muhalefet değilmiydi en azından bakış açısını az biraz değiştirir belki... :icon_roll
...: 07x16 :: Chimera :...
Scully'yi sıkıcı bir izleme göreviyle baş başa bırakan Mulder, tehditkar bir kuzgun ile alakalı olduğu sanılan vahşi bi cinayeti araştırmak için, geceyi yerel şerif ve görünüşe bakılırsa mükemmel ev kadını olan şerifin eşi ile birlikte geçirecektir.
Yazan: David Amann
Yönetmen: Clifford Bole
Konuk Oyuncular:
Ellen Adderly :: Michelle Joyner
Jenny Uphouse :: Gina Mastrogiacomo
Dr. Blankenship :: F. William Parker
Şerif Phil Adderly :: John Mese
...: 07x16 :: Chimera :...
bilmedikleriniz
x Bölüm ismi CHIMERA Yunanca'da "Keçi" anlamına gelmektedir.
x Bölümde, senarist David Amann'ın eşi Michelle Deschamps'ın ismi geçmektedir. Açılış sahnesinde görülen küçük kızın adı Michelle'dir. Ayrıca bölümde görülen hastanesinin adı da Deschamps'tir (Deschamps county Hospital).
x Bölümde Scully çok kısa görünmektedir. Mulder – Scully sahnesi sadece bölümün başında yer almakta, sonraki sahnelerde Scully, sadece Mulder ile kısa telefon görüşmeleri yapmaktadır.
x Adderly ailesinin bebeği olan Katy, gerçekte ikiz erkek çocukları tarafından canlandırılmıştır. İkizler, Ellen Adderly karakterini canlandıran Michelle Joyner'ın çocuklarıdır.
x Scully'nin gözetlediği striptiz kulübü, Fox Stüdyoları' na ait çekim alanında, Mulberry Caddesi' nde bulunmaktadır. 1969'da çekilmiş HELLO DOLLY adlı film için inşa edilmiş bu cadde, genelde bir New York caddesini temsil eder. NYPD BLUE adlı dizinin dış çekimleri genelde Mulberry Caddesi'nde yapılmaktadır.
x Bölümdeki kuzgun, gerçekte bir Afrika kargasıdır. Kuzgun ve karga familyasındaki çoğu kuşun kontrol edilmesi zor olduğundan, televizyon işinde daha uysal olmaları nedeniyle Afrika kargaları kullanılmaktadır. Afrika kargalarının boyunlarında beyaz bir halka bulunur; kuzgun olarak görülmeleri için bu halka boyanmaktadır.
alıntıdır
ya arkadaşlar x-files bitti mi bitmedi mi eer bitmediyse ne zamanwe saat kaçta lütfen cwp yazın :img-help:
dizi her pazar saat 21.00da
tekrarı her cumartesi saat 16.00da
Evet arkadaşlar; The X-Files fanatikleri olarak bizler her Pazar günü saat 21.00'de ekran karşısına büyük bir heyecanla kurulup bu dizi filmi keyifle seyretmekteyiz. Bugün yayınlanacak olan bçlümün adı ise Hollywood AD...Keyifle ve heyecanla seyredeceğimize eminim:img-nyam: The X-Files Devam Ediyor!!:good:
ewet devam ediyor ve ne yazık ki iki haftadır izleyemiyorum... hani neden bölüm özetlerini yazmıyorsunuz. eğer yazarsanız çok mutlu olurum. çok şey kaçırmamışımdır umarım :(
ya neler oldu iki hafta içinde ... yalnız bu haftaki bölümüne hakikaten zor katlandım...hollywood bölümü çok hoştu....hele banyo sahnesi....:img-grin2 çok süperdi yaaaa....bitmesin...
SPOILER ---> muldrsız napçaaazzzzz....????...:)
meark etme arda sırda gene görcez ama dizinin tadı tuzu kalmıcak gerçi yeni ajanlarımız da iyi ama........................
SPOILER---> yaw mulder nereye gidio ki?muldersız napcaz demiş bi arkadaş...
Az önce Cnbc-e de tekrarı izledim de X-Files ın genel akışına göre değişik ve neşeli bi bölümdü :) Son sahne müthişti ya ajanlarımızı fena benzetmişler :)
FBemel sorunu ben cevaplayım.
SPOILER ----> mulder 7.sezonun sonunda uzaylılar tarafından kaçırılacak.
scully ile ilgili spoiler ---> scully, mulder dan hamile olduğunu fark edecek.
evet fena dayak yediler :)
...: 07x21 :: Je Souhaite :...
Yönetmen: Vince Gilligan
Konuk Oyuncular:
Jenn :: Paula Sorge
Lesley Stokes :: Will Sasso
Anson Stokes :: Kevin Weisman
Jay Gilmore :: Paul Hayes
Mulder ve Scully, 500 yıldır insanların düşlerini gerçekleştirmekte olan bir cinle karşılaşırlar. İnsanların hala daha aç gözlü ve bencil olmalarından yakınmakta olan cin, dileğini düzgün olarak ifade edemeyenlerin başına olmadık işler açmaktadır.
...: 07x21 :: Je Souhaite :...
bilmedikleriniz...
x "Je Souhaite", Fransızca'da "Dilerim ki" anlamına gelmektedir.
x Bölümde Mulder, Henry Flanken'in ölüm tarihinin 4 Nisan olduğunu söyler. Bu tarih Senarist Vince Gilligan'ın kız arkadaşı Holly'nin doğum günüdür.
x Bölümün sonunda Mulder ve Scully'nin izledikleri film, başrollerinde Bill Murray ve Chevy Chase 'in bulunduğu CADDYSHACK adlı bir komedi filmidir. Burada David Duchovny'nin hayatına bir gönderme bulunmaktadır. David Duchovny ve şimdiki karısı Tea Leoni, ilk randevularında bu filmi izlemişler.
x Bölümde, Mulder'ın boş bir caddede yürüdüğü sahne bir Pazar sabahı çekilmiş ve neredeyse 10 saniyelik bu sahnenin çekimi 50,000 $'a malolmuştur.
x Orijinal senaryoda, Anson görünmez olduğunda üzerindeki giysiler görünmektedir, ancak bu sahneyi çekmek pahalıya malolacağından, senaryoda değişiklik yapılmıştır.
x Jay Gilmore karakterinin ismi, o zamanlar Virginia Eyaleti'nin valisi olan Jim Gilmore'un oğlunun isminden ileri gelmektedir. Gilligan daha önceden valiye, bu ismi kullanacağına dair söz vermiştir.
meark etme arda sırda gene görcez ama dizinin tadı tuzu kalmıcak gerçi yeni ajanlarımız da iyi ama........................
Selamalr herkese! Bu akşam ki bölümü seyredemedim. Bu arada cave hani bölüm için yorum yaptın ? Dizinin tadı tuzu kalmayacak, yeni ajanlar falan...
Bu arada nedir bu spoiler? Scully'nin???(Gelecek bölüml ilgili bilgiler, tahminler, ipuçları mı??)
Şimdiden teşekkürler!
Seyreden biri bu akşam ki bölümü özetleyebilir mi acaba?
ceren'' mulder ve scully hakkında spoilerler bir önceki sayfada beyaz renkle yazdım.sezon finali ile ilgili.
bu bölüme gelirsek..
anson stokes bir halı buldu ve açtığında içinde bir kadın çıktı.bu kadın bir *cin*miş.hani şu 3 dileği gerçekleştirenlerden.anson o an onu çok kzıdıran patronu için ilk dileğini dilemiş bu da adamın çenesinin kapanması.bu yüzden adamın ağzı yok oldu...
ikinci dileği çok istediği kayığı almaktı
üçüncü dileği görünmez olmaktı.karşıdan karşıya geçiyordu ve ona kamyon çarptı.
tabi ajanlarımız bu sırada bu olayı araştırıyordu.
ansonın kardeşi gitti halıyı açtı ve bu sefer onun 3 dileği oldu.
ilki kardeşinin onun yanına gelmesiydi.tabi adam öldüğü için bir zombi gibiydi.konuşmuyordu.bu yüzden ikinci dilek olarak kardeşinin konuşmasını istedi.
üçüncü dileğini düşünürken kardeşi üşüdüğü için galiba evi yakmaya çalışıyordu :) bizimki üçüncü dileğini söylediği anda öldü.
bu sefer mulder açtı halıyı.
cine sordu nasıl cin olduğunu...kız zamanında insanmış bir cinle karşılaşmış son isteği cin olmakmış .)
bu sefer sıra mulderdaydı.ilk olarak dünyada huzur istedi ve bir baktı dünyaad kimse yok.
bu sefer ilk dileğinin geri alınmasını istedi.
üçüncü dileği ise cin in artık bir insan olmasıymış.
ve bitti.
BlackMamba
12-06-06, 00:15
Eğlence dozu iyi ayarlanmış bir bölümdü.Görünmez olan adama tırın carpması çok komikti..
Sudem,bahsettigin sezon finalleri cok ilginc:)sezon finaline kac bolum kaldı ve gelecek bolumler içinde ozetler yazarsan sevinirim..
Ya X-Files son 2 bölümdür gayet neşeli, ben eski gizemli ve heyecanlı halini istiyorum kardeşim :)
Cin demişler Arap Mitolojisi, bal gibi İslam ı görmezlikten geliyor bunlar! Binbir gece masallarını da hiç okumamışlar sanırım..
Neyse diziye gelirsek güzeldi, görünmez adam ve kardeşi :) Mulder ın dilekleri de güzeldi :)
ben de eski korktuğum X FİLESı istiyorum.iki değil kaç bölümdür çerez yiyerek izlenecek bölümler gösteriliyor :hıh
bu bölüm 21.bölümmüş.pek fazla bir şey kalmamış sezon finaline.
binbir gece msalından bahsettiler ama tek cümlelikti.ama ever arap mit in bahsetmediler.başka bir ülke mit i vardı galiba.
cin in tekerlekli sandalyeyi gösterip çocuğun hep farklı şeyler söylemesi çok komikti.özellikle altın tekerlekli sandalye istemesi.:img-haha:
Hayır benim demek istediğim, cin olayını Arap Mitolojisinden gibi anlattılar. Dizide İfrit lafzı bile geçti, duydum. Bunlar İslam ın dediği şeyler ne mitolojisi? Gerçi adamdan nasıl anlatmasını bekliyorum ki ben de, tabi saptırcak!
Neyse ya...
Hayır benim demek istediğim, cin olayını Arap Mitolojisinden gibi anlattılar. Dizide İfrit lafzı bile geçti, duydum. Bunlar İslam ın dediği şeyler ne mitolojisi? Gerçi adamdan nasıl anlatmasını bekliyorum ki ben de, tabi saptırcak!
Neyse ya...
şimdi anladım pardon sanal dünyadan gerçek dünyaya geçemedim.:img-haha:
doğru haklısın ancak bu kadar..zaten cin olarak geçmiyor biz öyle çevirmişiz.giana adı aslında:img-icecr
Yok esası Cin de batılılar bizden çevirmişler. Yoghurt gibi :)
Yok esası Cin de batılılar bizden çevirmişler. Yoghurt gibi :)
cidden mi ben bilmiyordum..kültür hazneme bir şey katılmış oldu:img-grin2
ben eski bölümlerin yanında bu eğlenceli bölümleri de çok sevdim.özellikle dünyada HUZURUN hakim olduğu kısım baya hoşuma gitti :)
bu haftaki bölümün bir başını izledim bir sonunu... yorumlarla birleştirince kısmen anladım sayılır... çok erken saatte veriyorlar tekrardada pilim bitiyor neyse...
asıl ben spoiler i okuyunca aşırı derecede meraklandım şimdi bekle ki sezon bitsin....
:img-clapp sudem uzun zamandir merak ettigim sorunun cvbini sayende ogrenmis olgum cok sagol
son iki bolum beni cok eglendirdi.
...: 07x22 :: Requiem * :...
Yazan: Chris Carter
Konuk Oyuncular:
Sigara İçen Adam (CSM) :: William B. Davis
Alex Krycek :: Nicholas Lea
Dedektif Miles :: Leon Russom
Billy Miles :: Zachary Ansley
Ajan Short :: Andy Umberger
Marita Covarrubias :: Laurie Holden
Uzaylı Kafa Avcısı :: Brian Thompson
Mulder ve Scully, bir UFO'nun ormanlık alana düşmesini araştırdıkları ilk Gizli Dosya'nın geçtiği Belleflour kasabasına geri dönerler.. CSM ise, Krycek'in hapisten çıkmasını sağlamış, "Proje"'yi yeniden canlandırmak için çalışmalara başlamıştır. Bu arada Scully'nin sağlığı bozulmaya başlamıştır.
...: 07x22 :: Requiem * :...
bilmedikleriniz
x Bölüm adı REQUIEM, ölen bir insan için tutulan ağıt veya bu ağıt için yapılan müzik kompozisyonu anlamına gelmektedir.
x Bölümün büyük kısmı PILOT bölümünde olduğu gibi Belleflour, Oregon'da geçmektedir. Bu kasaba Chris Carter'ın doğduğu kasabadır.
x Bölümde Mulder ve Scully'nin 160 adet davaya baktıkları söylenmektedir. Bu sayı aslında, REQUIEM bölümüne kadar yayınlanmış The X Files bölümlerinin sayısıdır. İki-üç bölüm süresince devam eden davalar olduğu için bu sayının daha az olması gerekirdi.. Yine de o zamana kadarki bölümlerin sayısına değinilmesi seyirci açısından hoş bir ayrıntı oluyor.
x Polis santraline göre düşen hava aracına ait kod "10-13" olup, bu Chris Carter'ın doğum gününü ve ayını temsil etmektedir.
x Skinner'ın ofisinde, toplantı masasının etrafında toplanmış grup sahnesi, Leonardo da Vinci'nin "Son Yemek" adlı tablosu ile benzerlik göstermektedir. Bu tabloda Da Vinci, İsa'nın son yemeğini tasvir etmiştir.
x Bölüm, ilt The X Files bölümü PILOT'a bir çok göndermeyle doludur. Yoldaki X işareti, Scully'nin Mulder'ın odasına gelmesi gibi..
ALINTIDIR...
bu bölümü kaçırmayın derim üzülürsünüz......................
Mulder'sız bir X-Files'ı hayal etmek çok güç benim için...Scully'i de severim ama X-Files'ı X-Files yapan Mulder'dır...Umarım 8.sezonda Mulder'ın açığını bir nebzede olsa kapatabilirler...:img-sorry
BlackMamba
18-06-06, 18:59
Bu aksam sezon finaliymis..Cnbc-e'ye tesekkue etmek gerek yayınlamaya devam ettikleri için.
bir arkadas Scully'nin Mulder'dan hamile oldugunu anlıyacak dedigini hatırlıyorum.Birşeyleri kacırdım sanırım.Sıkı takip eden arkadaslar aydınlatırsa sevinirim:img-grin2
Evet Scully hamile ama Mulder gitti ya... Güzel bir sezon finali olmuş Mulder gelecek mi bi haberi olan var mı?
SPOILER.......
BİLDİĞİM KADARIYLA MULDER 8. SEZONONUN 12. YA DA 13. BÖLÜMÜNDE VAR BİDE 16. BÖLÜMDEN 8. SEZON FİNALİNE KADAR bir de 9.sezonun son bölümündse yani dizi finalinde var
Evet Scully hamile ama Mulder gitti ya... Güzel bir sezon finali olmuş Mulder gelecek mi bi haberi olan var mı?
geçmiş olsun artık mulder yok.. artık misafir oyuncu kontenjanında..
artık başka bi karakter yaratıolar..bu karakteri Robert Patrick oynucak. hatırlarsınız...terminatör 2 deki civa adam.. mulder'in çocuğu olmush, o yüzden ailesi ile daha çok vakit geçirmek için bu kararı kendi almısh.
zehirli sarmaşık
19-06-06, 19:53
inanmıyorum yaaa........:img-sorry :img-sorry :img-sorry mulder olmadan zevki çıkmaz kii..Yaa uzaya giiti ama geri gelsin bu konu hakkında kesin bilgilere sahip biri vrasa bilgi verebilir mi???:icon_cry: :icon_cry:
Tea Leoni gibi bir karısı var bir de çocuğu olmuşsa dünya umrunda değil demek ki :)
Civa adam da iyi ama Mulder başkaydı tabi...
inanmıyorum yaaa........:img-sorry :img-sorry :img-sorry mulder olmadan zevki çıkmaz kii..Yaa uzaya giiti ama geri gelsin bu konu hakkında kesin bilgilere sahip biri vrasa bilgi verebilir mi???:icon_cry: :icon_cry:
yukarıda yazdım ya.. artık 8. sezonda yok..bende istemiorum böle olmasını, ama yapçak bişey yok..bakalım 8. sezonda çok tepki gelirse belki bişeyler yaparlar..
Selamlar! Ya ciddi misiniz? X Files'da Scully ve Mulder elmanın iki yarısı gibiydi. Ne biri olmadan ne de öteki olmaz ki bu dizi!! Mulder'ın dönmesi lazım mutlaka. Bu arada şu anda Amerika ile eşitlendik mi, yoksa hala geride miyiz? Orada kaçıncı sezon oynanıyor? Şimdi sezın finaline girildiyse Türkiye'de, artık haftaya yok mu demek oluyor? Yoksa aynen devam mı?
Bu arada haberi veren forumdaş kesin emin mi? Yani kaynağın sağlam sanırım. Umarım aldıkları tepkiler doğrultusunda Mulder aktif olarak geri döner X Files'a!!!
Bu arada Bart nereden öğrendin bu bilgiyi? İnternette resmi site falan mı? Aydınlatırsan sevinirim!
Selamlar! Ya ciddi misiniz? X Files'da Scully ve Mulder elmanın iki yarısı gibiydi. Ne biri olmadan ne de öteki olmaz ki bu dizi!! Mulder'ın dönmesi lazım mutlaka. Bu arada şu anda Amerika ile eşitlendik mi, yoksa hala geride miyiz? Orada kaçıncı sezon oynanıyor? Şimdi sezın finaline girildiyse Türkiye'de, artık haftaya yok mu demek oluyor? Yoksa aynen devam mı?
Bu arada haberi veren forumdaş kesin emin mi? Yani kaynağın sağlam sanırım. Umarım aldıkları tepkiler doğrultusunda Mulder aktif olarak geri döner X Files'a!!!
Bu arada Bart nereden öğrendin bu bilgiyi? İnternette resmi site falan mı? Aydınlatırsan sevinirim!
Scully gitse bişey demicektimde.. bence X-FILES = FOX MULDER
çünkü gizli dosyalara hayat veren mulder, scully zaten pek inanmıo metafizik olaylarına.. mulder dizinin demirbaşı yani. O olmadan nasıl olcak bakalım.
8. sezon 25 Haziranda başlıyor.
Bu bilgiler basına yansıdı zaten. Birçok dergide rastldım bu yazılara..
hatta bu da scully nin yeni takımı. :
http://img144.imageshack.us/img144/8549/group9028dy.jpg
http://img375.imageshack.us/img375/3451/scullydoggett021ge.jpg
The X files bildiğim kadarıyla Amerika'da 9.sezon sonunda 2002 yılında bitti.Son bölümün adı The Truth.Yani tepkiler sonucunda Mulder'ın geri gelmesi gibi birşey söz konusu olamaz.Zaten yıllar öncesinde Amerika'da yayınlanan bölümleri biz burda ancak seyredebiliyoruz.İnternette çok kısa bir araştırma yaparak David Duchovny'nin bundan sonra hangi bölümlerde oynayacağını rahatlıkla bulabilirsiniz. Cave arkadaşımız da spoiler olarak yazmış.
The X files bildiğim kadarıyla Amerika'da 9.sezon sonunda 2002 yılında bitti.Son bölümün adı The Truth.Yani tepkiler sonucunda Mulder'ın geri gelmesi gibi birşey söz konusu olamaz.Zaten yıllar öncesinde Amerika'da yayınlanan bölümleri biz burda ancak seyredebiliyoruz.İnternette çok kısa bir araştırma yaparak David Duchovny'nin bundan sonra hangi bölümlerde oynayacağını rahatlıkla bulabilirsiniz. Cave arkadaşımız da spoiler olarak yazmış.
doğrudur, ama 9. sezonun 2002 de bittiğine eminmisin ?
The Truth (2) 5/19/2002
Kaynak http://www.tv.com/the-x-files/show/61/episode_listings.html?season=0
Original run September 10, 1993 – May 19, 2002
No. of episodes 201 (as originally aired)
kaynak http://en.wikipedia.org/wiki/The_X-Files
doğrudur, ama 9. sezonun 2002 de bittiğine eminmisin ?
evet 9. sezon 19 Mayıs 2002 de bitmiştir the truth adlı bölümle
Dizi 93 kışında başlamış ve 9. sezonu bitirmiş 2002 de. 9. sezondan sonrası yok demek ki bitti..Imdb yalan söylemez linke bakın isterseniz :)
http://www.imdb.com/title/tt0106179/
:img-cray: mulder'in gitmesi cok kotu oldu. yerine kim gelirse gelsin onun kadar saf ve cocuk ruhlu olamaz (mulder bana hep oyle gelmistir) dolayisiyla scully'i dengelemesi zor yine de insallah zevkle izleyebilirim.
Scully'nin yeni ortağı John Doggett...........
Ajan John Doggett FBI’a Kaçaklar Bölümü’nde dedektif olarak çalıştığı New York Polis Departmanı’ndan ayrılarak katılır. Bütün araştırmalarını kuşkucu bir polis gibi yürüten Doggett,her şeyin standart polis yöntemleriyle açıklanabileceğine inanmaktadır. Bu yüzden,Büro’da sadece 5 yıldır çalışmasına rağmen Başkan Yardımcısı Kersh tarafından Mulder’ı aramak için kurulan işbirliğinin başına atanmasına şaşırmamak gerekir. Başarısız olması için bu göreve atanmasına rağmen,Doggett kendini tekrar davaya atamayı sağlamıştır.
Syracuse Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi üzerine yaptığı master ve doktoralar,Doggett’ın hükümetin planlarına itaat etme hevesini kanıtlamaktadır. O,başarı yolunda hızla ilerleyen mükemmel bir köstebektir. Polis görevinden önce,Doggett Birleşik Devletler Deniz Müfrezesi’nde çavuş mertebesindeydi ve Lübnan İçin Çok Uluslu Barış Koruma Birliği’nde rol almıştı. Ordudaki altı yılından sonra görev başında yaralandığından,pek çok övgüyle beraber ordudan ayrılmıştır.
http://img84.imageshack.us/img84/9364/castdoggett9ry.jpg
Scully gitse bişey demicektimde.. bence X-FILES = FOX MULDER
çünkü gizli dosyalara hayat veren mulder, scully zaten pek inanmıo metafizik olaylarına.. mulder dizinin demirbaşı yani. O olmadan nasıl olcak bakalım.
8. sezon 25 Haziranda başlıyor.
Bu bilgiler basına yansıdı zaten. Birçok dergide rastldım bu yazılara..
hatta bu da scully nin yeni takımı. :
http://img144.imageshack.us/img144/8549/group9028dy.jpg
http://img375.imageshack.us/img375/3451/scullydoggett021ge.jpg
Selam Bart! Çok teşekkür ederim bilgiler için. Ya X Files'ı Mulder'sız düşünemiyorum. Yani dediğin gibi zaten gizli dosyaları başlatan Mulder! Bunu bize yaptıklarına inanmak güç. Ee tabii "aile " her zaman öncelikli desenize. Hem bizi bu kadar iyi oynayıp, kendilerine alıştırıyorlar, sonra da bırakıyorlar. Olmaz ki ama...
Bu arada 2002'de 9. sezonda ABD'de bittğine emin misiniz? O kadar geriden mi geliyoruz ya??
Neyse tekrar sağolun. Umarım döner diyeceğim tepkiler karşısında ama "Volvox" ın araştırmalarına bakılırsa dönmeyecek.
Mulder'sız bir X Files, neasıl olacaksa????...
Arkadaşlar Mulder cave'in bir sayfa öncesinde yazdığı gibi birkaç bölümde oynayacak.Hangi bölümler olduğunu öğrenmek için spoiler yazan yazıyı okuyabilirsiniz.
mulder olmadan olmaz... bildik x files in ne tadı kalır ne tuzu... ancak yeni yüzler katılacağı için renkli olabilir... yine de izlemek zevk verir mi eskisi kadar bilmiyorum... izlemem bundan sonra diyodum ama dayanamam izlerim... bakalım nasıl olcak.:(
resmı sıtesımı bılmıyorum scully dogum yaptıktan sonra moldır gerı donuyomus bebegın molderdan oldugu anlasılıyomus uzaylılar bebısı ısteıgınden molder scally ve bebısı uzak bıyeremı gonderıyomus ne acaba dogrumu valla o resımde moldır daha ıyı dururdu moldersız asla o dızı yı ızlemem
:icon_cry: ya kesinlikle size katılıyorum muldersız o dizi berbat hale gelir ayrıca scullyninde baska bi kısıyle gizli dosyaları incelemesi acayip geliyor sonucta ana karakter mulder o dizi ne scullysiz nede muldersız olamaz...
BlackMamba
26-06-06, 09:14
8.Sezon basladı.Scully cok karizmatikti.john dagget'in onu caktırmadan sorguladıgını anladıgında suyu ne guzel fırlattı yuzune:)
Şu bebek konusunda Scully neden saskın degil?bebegin babasını biliyormu?(birkac bolum kacırmıstım..nerden cıktı bu bebek yoksa yine deneyler sonucu mu basına geldi:img-fear2
arkadaşlar biraz sabır zamanı gelince biçok sorunun cevabını alacaksınız sadece sabır...................
Mulder'ı şimdiden özledim... son bölümde John Doggett Mulder'ı görüyor ve bitiyor..büyük bi ihtimalle bir uzay gemisi mulderi oradan alıcak ve John Doggett'de buna şahit olucak.. ve Scully'nin izinde Mulder'i bulmaya ve yeni maceralara devam edicekler.
Herkese selamlar! Yeni sezon ne zaman başladı? Ben geçen Pazar saat 21:00'da açtığımda cnbc-e'yi yoktu diye hatırlıyorum. Saati falan mı değişti, ya da günü? Tekrarı yine her zamanki gibi Cumartesileri mi? Bir de şu spoiler yazısı nerede acaba? Şimdiden sağolun bilgiler için!
yeni sezon 25 haziranda başladı ayrıca dizinin saatlerinde değişiklik yok............
Doğru söylüyorsun arkadaşım cave...Dizinin saatlerinde herhangi bir değişiklik yok:img-icecr Bu arada geçen hafta başlayan 8. Sezon bölümleri bu hafta Without adlı bölümle devam etti: Mulder'ı aramaya devam eden Scully ve Skinner yeni Müdür Yardımcısı Kersh'ten pek de memnun değildirler...Yine de kendilerine lazım olabilecek olan kişileri! aramaya da devam ederler:img-elvis Gibson Praise isimli daha önce uzaylılar tarafından kaçırılıp tekrar serbest bırakılan otistik bir çocuğu aramaya başlayan Scully ve Skinner; onu ıssız bir çölün ortasında toprağın altında bir mahzende bulurlar:img-nyam: Her zaman olduğu gibi dünya dışı varlıklara inanmayan Ajan Dogget Scully'nin kendisine söylemiş olduğu şeylere pek inanmaz...Parlak fikirlerini:img-polic hep harekete geçirmeye sanki yemin etmiş olan Dogget ile Scully arasındaki sürtüşmeler iğneliyici diyaloglarla devam eder. Mulder'ın uzay gemisinde her tarafı kilitlenmiş ve üzerinde çeşitli kesici aletlerle yapılan deneyler halinde tutukluğu devam etmektedir! Scully'nin bir gece Gibson'a yardım etmek için Arizona Çölü'ne gitmesi ve daha sonra içgüdüleriyle Mulder'ın yakınında olduğunu hissetmesi sahneler içinde en heyecanlı olanıydı...Bu kadar yaklaşmışken Mulder'ı bulamamak kahredeci:icon_cry:
Evet güzel anlatmışsın çok güzel bir bölümdü, özellikle Mulder da sanırım hissetti ve Scully! diye bağırdı. Skinner ve Scully çok feci tuzağa düştüler ama canları kurtuldu..
Scully de ilk zamanlarında inanmıyordu uzaylılara ama Mulder ve gördükleri onu inandırdı, şimdi de Scully Mulder ın rolüne girmiş gibi :)
scully nin ağzından alian lafını duymak baya bi zevkli mulder da bi alem hani sen 7 sezon uzaylıları görücem varlıklarını kanıtlıcam diye yapmadığını bırakma en sonunda böyle olur işte:img-grin2
yeni gelen ajandan pek hazzetmedim ama lışırız daha 2 sezon bu adamı izlicez heralde
zehirli sarmaşık
03-07-06, 19:45
son izlediğim bölümde scully yatakta yatarken yeni gelen ajanında x-files ta çalışacağını öğreniyo..bide anlamdığım scully o kadar cama fırlatılıyo ama bebeğine bişey olmuyoo:img-sorry :img-sorry :img-sorry ÇOK GARİP...
BlackMamba
03-07-06, 22:15
dizide bir tek bunu mu garip buldun??ben hala nasıl hamile kaldıgına inanamıyorum.Ama 8.-9. sezonun bu hamilelikle gececegini,dizimizin sonunun bununla alakalı oldugunu ogrendigim için fazla kurcalamıyorum:img-grin2
8.sezon 2.bolumden bir resim:
http://img429.imageshack.us/img429/522/cap1158ca.jpg
nasıl anlamadın hamile kaaldığını bence çok açıkk:img-grin2 neyse ya bu 8 sezona alışmak çok zor olcak..mulder ollmadan biraz garip yaa...scully nin halide beni çok üzüyo :img-sorry valla kadın hem hamile hemde üzgün ..onu hiç böle görmemiştim....sonunu bilmesem biraz zor katlanırdım ya neyse...bilmek güzell
bu sıteyı yenı buldum ve inanın heınızde kendımı gordum ben 9 senedır x files ızlıcısıyım bunun ıkı senesı hasretle gectı Allahtan cnbce yardıma koştu İlk x fıles reklamını gordugumde attıgım cığlıgı butun istanbul duydu:img-grin2 8.sezonun 15. bölümünden sonra sanırım mulder dönüyo Allah hepımıze sabır versın :icon_cry:
hoşgeldin wıllam.........sana aynen katılıyorum.....
bende sıkı bir x files izliyicisiyim ve bölümlerini kaçırmadan izlemeye çalışıyorum.
Mulder'ın yokluğuna nasıl alışıcaz bilemiyorum bu yeni ajan'a daha alışamadım,(bunda Terminatör-2'nin de etkisi olabilir)ama bu aralar en çok scully'e üzülüyorum kadıncağız hamile bu sevincini kimseyle paylaşamıyor, ve sevdiği adam kayıp. :img-cray:
Arkadaşlar bıde şu yönden düşünün Mulder geri dönüyomuş ve scully i karnı burnunda buluyomuş :img-grin2 Ya daha hamıle oldugunun farkında bıle değil
bıde sanırım scully bebeğini evlatlıkmı ne verıyomuş :img-sorry Nıye ya! cocuk hıç verılırmı öle :icon_cry: HEMDE MULDER'IN ÇOCUĞU:love05:
Arkadaşlar ben de koyu bi x-files izleyicisi olarak diziyle ilgili bir kaç sıkıntımdan söz etmek isterim:hıh Dizimiz in önceki sezon bölümlerini daha çok beğendiğimi söylemeliyim :good: Önceki sezonlarda başka ilginç olaylara da yer veriliyordu.Tamam tüm olaylar Mulder'ın kızkardeşinin uzaylılar tarafından kaçırılmasıyla başladı ama olay çözüldü ve bu uzaylılar olayı biraz sıktı:img-bored Dizide ya Scully uzaylılar tarafından kaçırılıyo ya da Mulder bence senaristler bu konuyu daha fazla uzamadan sonuca bağlamalı çünkü artık diziden eskisi kadar zevk almamaya başlıyorum açıkçası:img-sorry
BlackMamba
07-07-06, 21:09
8.sezonun 3.bolumu yayınlanacak bu hafta.dizinin birkac yıl once 9.sezonda bittigini biliyoruz..yani onumuzde ki bolumlerde mulder'in kacırılmasıyla ilgili olacak..
arkadaşlar biraz konu dışı olucak ama baya bir aradım ama bulamadım dizinin başlangıç jeneriğinde çalan müziği nasıl bulabilirim yada olan bir arkadaşdan rica etsem eğer yasak değilse ekleye bilirmi?
http://www.hemenpaylas.com/download/1148705/The_X-Files__Fox_993-__94_ver_.WAV.html
buradan indirebilirsin.toplam 46 saniye.cd versiyonu da vardı ama onu bulamadım.bulursam onu da upload ederim.
arkadaşlar runrunners bölümünde telefonlar çalışmıo die yalan sıktılar ya sıkaliye :) sonra sıkali fişin prizden çıkık olduğunu gördü ve taktıya..ondan sonra nie telefonu kullanmadı ?
Bilemiyorum yanlış görmüş olabilirsin ben kabloları kontrol ettı diye düşündüm!
Bence dahada dıkkate şayan kısmı;Hamile birisinin başına böyle bişe gelse bebek kesin düşerdi. Bizim bebişko bu yüzden bi garip oluyo herhalde :img-grin2 Bizim CC biraz uçmuş:)
DD nın 7 sezondan sonra 11 bölüm için anlaştığını duydum Çoğu 8. sezondaymış Haydi hayırlısı bunada şükür
roadrunners süper bi bölümdü..... valla scully ye hamilelik yaradı. kadın gün geçtikçe güzelleşiyo.....
wılllam DD ile ilgili söylediklerin doğrudur....bu arada avatarın süper.....
Cave bende senın avatarı beğendım .bu iki süppperr insandan böyle süppper -avatar- olur:img-wink: Gerçektende mütiş bi bölümdü Dahasıda var çünkü XF ın 8 sezonu bi öncekınden dahada sevılmış..............
güzel sezondur 8.sezon....
bencede scully güzelleşiyor... bu güzelliğin bebeğim olcak diye çırpınması tüylerimi diken diken etti.. ajan dogget de iyi adam ısınıyorum yavaş yavaş...
o çırpınma hepimizi etkiledi........
valla doggett ne yaparsa yepsın ben ısınamıycam....
mulder ın yokluğu hemen fark ediliyo..arkadaşın her konuda bilgisi olduğu için olaylar karşında şimdi mulder olsaydı şıp diye çözerdi diye düşünüyorum hep....
yok ya sıkali taktı prize fişi..2 kere izledim..
banada taktı gibi geldi.. karanlıktı kablolarla bişi yaptı ama yinede çalışmadı demek ki telefon... :blink: :blink:
BlackMamba
17-07-06, 23:31
sizi yanıltmak gibi olmasın ama scully telefonun fişinin çıkık oldugunu fark etti ve yerine taktı diye hatırlıyorum..
dogget'in gostermiş oldugu yakın ilgi hakkında kotu düşünmeme engel oluyor.Mulder'ın yerini tutmuyor tabikide ama şimdi roller degişti artık scully inanıyor dogget inanmıyor.hepimiz başlarda Scully'ye kızmadık mı inanmadığı için..zaman tanıyalım dogget'e belki onuda severiz..
zehirli sarmaşık
18-07-06, 14:53
son bölümdeki scully'inin içine soktukları canlı neydi öyle yaa...sümüklü böceğin mutasyona uğramış halimidir nedir..???bide scully'nin sırtından çıkardıkları sahneye bittim yani...sırtını yarıp çıkarmak....
son bölümdeki scully'inin içine soktukları canlı neydi öyle yaa...sümüklü böceğin mutasyona uğramış halimidir nedir..???bide scully'nin sırtından çıkardıkları sahneye bittim yani...sırtını yarıp çıkarmak....
valla nasıl çıkarttı adam ordan onu anlamadım.. en tehlikeli yeri kesti..tak die ölürdü sıkali valla..
Sırtını yararak çıkardıkları canlının ismi tek hücreli olan bir organizma arkadaşlar! Scully'nin bu bölümde bu kadar korkarak yansıttığı sanat performansına daha önce rastlamadığımı belirtmeliyim...Bu Dizi İzlenir Değil mi Arkadaşlar!:img-artis :img-icecr :img-grin2
evet gillian anderson ın performansı süperdi
BlackMamba
23-07-06, 22:06
Bu haftaki bölüm tam sır kapısı kıvamındaydı:img-fie:
john dogget'ta çocuğunu kaybetmiş sanırım.Tamam Mulder'ın yerini tutmuyor ama ben giderek seviyorum bu Dogget'ı..
doggett ın olayı sonralarda aydınlanıyo.....bölüm tek kelimeyle süperdi.............
ya ben hala doggett a alışamadım.....
Herkese selamlar! Her ne kadar Mulder'sız olmasa da, malum ben X Files'ı bir bakıma onunla özdeşleştirmiştim, gene de 8. sezon dinamik. Fazlasıyla ürperticiydi. Hele Scully'nin "Benim bebeğim olacak" diye çırıpınışı çoğunluğu etkilemiş anlaşılan. "Bir organizmalı canlı" sırtına enjekte edilmeye çalışılırken ki çırıpınışları hafızalardan silinmeyecek cinstendi.
Bu arada ileriki bölümleri seyredebileceğimiz bir site var mı? Sanırım, yanlış bilmiyorsam 9. sezonda bitiyor X Files. Bu yüzden seyredeceğimiz epey bir bölüm var, ama en azından merak ettiğim birkaç ana nokta var ki, ben bunları aydınlatmak istiyorum.
İşin açıkçası bu bebek olayındaki sır perdesi merak uyandırdı ben de, en azından o konuyu öğrenmek istiyorum eğer varsa öyle bir site.
Bilenler site adresi vermek yasak olduğu için, özel mesajla gönderebilirse sevinirim. Şimdiden sağolun!
Bölüm güzeldi ama ben dogget ın ormanda koşuşunu görünce yine
o -akışkan metal- halı aklıma geldi :img-heh:
Arkadaşlar cahilliğimi mazur görün ama 7. sezonun son 8. sezonun ilk bölümünü izleyemediğim için Scully'nin hamileliğini anlayamadım. Kimden hamile? Mulder'dan mı (hiç sanmıyorum ama) yoksa uzaylılardan mı? Bilen biri bana cevap verebilir mi acaba?
benim bildiğim kadarıyla bebek........
spoiler
mulder dan
BlackMamba
30-07-06, 22:02
"Redrum" konusu o kadar ilgimi çekmesede hatta sonunu tahmin etsem bile adamın uyuduktan sonra bir önceki güne dönmesi fikri iyi düşünülmüş.
Güzel bir bölümdü.Ama scully'nin sahneleri çok azdı.Zaten Mulder yok bir de üstüne Scully de az görününce bölümün tadını tam alamadım.Ama Scully'nin böyle olaylara eskiye nazaran daha sıcak yaklaşması hoşuma gitti.Direk inanmamaktansa böyle şeylerin olabilieceğine inanması gerçekten güzeldi ki bu bölümde doggett adamın yalan söylediğini düşünürken Scully onu dinledi ve sanırım ona inandı...
bu bölümü ben de beğendim.kurgusu houşa gitti.daha önceki sezonlardan birinde debir kaın hep aynı günü yaşıyordu.bu tür olaylar hoşuma gidiyor.
scullyi az görmek benim de hoşuma gitmedi ama galiba senaristlerin doggetı izleyeciye alıştırma taktiği...ama elimde değil ona baktıkça terminatördeki hali geliyor.neyseki ajan konuştuğunda kendime geliyorum.:img-grin2
bölüm Monday bölümüne benzerliğiyle dikkat çekti.
güzel bi bölümdü ben beğendim.........
ne kadar doggett ı sevdirmeye çalışsalarda ben alışamam alışmıycam da adamı bi türlü sevemedim.............
13. bölümü ve 13.bölümden sonrasını sabırsızlıkla bekliyorum..............
slm ben x files hayranıyım 7 sezon boyunca izledim 8.sezonun sadece ilk bölümünü izledim yani 8.sezonla ilgili tek bildiğim mulderin olmayışı zaten o olmadığı için izlemeyi bırakmıştım :icon_cry: dönüceği ile ilgili birşeyler duydum doğruysa izlerim konuyla ilgi bilgisi olan varsa benimle paylaşsın::img-kiss:
spoiler.........=;mulder la ilgili duyduğun şey doğrudur..........
BlackMamba
06-08-06, 22:14
Mulder'sız X Files'a alışamamışken bir de Scully'nin çok az göründüğü bir bölüm izledik.:img-sorry
Oldukça korkunç bir bölümdü Dıkkat ettıysenız bazı sahneler makaslanmış Ayrıca dızının ilk sezonlarındakı gıbı bölümler hep bir soru işaretiyle bitiyor Bence gerçekten 7. sezonda olduğundan daha ıyı bölümler izliycez :good:
Ama keşke bu bölümlerde Mulderıda görebilseydik onsuz olmuyo.....:img-sorry
16 eylülü iple çekiyorum:icon_cry:
Bugünkü bölümü izledim, güzel bir bölümdü.
Doggett ile Mulder'in arkadaşları arasındaki konuşmalar. Özellikle Mulder'in arkadaşlarının Doggett'in odadan çıktıktan sonraki sözleri güzeldi.
Gözler Mulder'i arıyor. Mulder'in arkadaşlarının olduğu sahnede, gözlerim Mulder'i aradı.
Skinner ölmüştü bugün dirilmiş, bölümleri atlayarak veriyorlar demek ki..Ama böyle abuk durumlar da ortaya çıkıyor..Yoksa ölmedi mi
Skinner ölmedi hastahanedeydi................