PDA

Tüm Versiyonu Göster : The X-Files * Sezon 3-4 *

angel5
01-08-04, 17:13
3x14 ..grotesque

Bir seri katil 3 yıllık bir kovalamacadan sonra yakalanır, ve kendisinin şeytani bir güç tarafından etkilendiğini iddia eder.
Cinayetler o hapisteyken de devam etmeye başlayınca, ajanlarımız Mulder'ın eski akıl hocasına katılarak bu davayı araştırmaya başlarlar. Mulder'ın olayda paranormal etkiler olabileceğini düşünmesi, akıl hocası ile aralarındaki gerilimi iyice yükseltecektir.
Kaynak: http://www.thexfiles-tr.net/

http://www.chrisnu.com/s3/gal/grotesque/Screenshot00.jpg
http://www.chrisnu.com/s3/gal/grotesque/Screenshot03.jpg
http://www.chrisnu.com/s3/gal/grotesque/Screenshot22.jpg

http://www.chrisnu.com/s3/gal/grotesque/Screenshot31.jpg
http://www.chrisnu.com/s3/gal/grotesque/Screenshot33.jpg
Kaynak: http://www.chrisnu.com/s3/index.php?spgmGal=grotesque&spgmPage=3&spgmFilters=

angel5
01-08-04, 17:32
3x14 Grotesque (Grotesk) bölümünde kullanılan müzikler ve yaratıcıları:
..... Sketch
...... Secret Gallery
....... Patterson's Advice
....... Gargoyles
Yaratıcıları ise: Mark Snow
Harika bir bölüm ancak bu kadar güzel müziklerle bütünleşebilirdi.
Kaynak: http://www.x-filesmusic.de/season3.html

angel5
02-08-04, 17:14
Bu geceki bolüm hakkında cnbc-e hiçbir açıklama yapmadı :cry: . Normal sıra takip edildiğine göre , herhalde 3x15.. PIPER MARU yayınlanacak. :roll:

.....3x15 PIPER MARU
Konu: Fransız bandıralı bir savaş gemisi olan Piper Maru pasifiğin derinliklerinde ikinci dünya savaşından kalma bir uçak enkazı bulur. Asker Ğauthier enkaza daldığında pilotun yaşadığını görünce şok geçirir. Pilotun gözlerinden siyah bir film şeridi geçer. Korkuyla yukarı çıkan askerdeki değişikliğin kimse farkına varmaz. Bu sırada Mulder Piper Maru'nun savaş sırasında bir UFO taşıyan Talapus gemisiyle aynı noktada bir enkaz bulduğu haberini alır almaz San Fransisco'ya doğru yola koyulur.
Ps. bu konuda bilgisi olan varmı?
http://xfphotos.fredfarm.com/season3/pipermaru/cap122.jpg
http://xfphotos.fredfarm.com/season3/pipermaru/cap139.jpg
Kaynak: http://xfphotos.fredfarm.com/season3/pipermaru/index.html

safak
02-08-04, 23:54
çok güzel bir bölümdü. en baştaki Scully- Skinner konuşması, Scully- Mulder diyaloğunda Scully'nin Mulder'a söyledikleri, kara yağın arz-ı endam etmesi, Skinner'cığımın vurulması ve Krycek'in kapkara gözleri üzerine çıkan to be continued yazısıyla biten bölüm... uff harika bir bölümdü. ilk seyrettiğimde devamı için bir haftanın geçmesini zor beklemiştim. benim için bu bir hafta yine zor geçecek anlaşılan.

angel5
03-08-04, 21:45
Ben ne yazık ki bu bölümü tgrt yayınlarken görememiştim. İlk kez izledim ve çok beğendim. Gerçekten konusunun ilginçliği yanında bu bölümün bir çok ilginç özellileri var. Örneğin bölümün adı ,Gillan Anderson'un kızının adı."Piper Maru".

michelle
04-08-04, 19:12
Bu haftaki bölüm Scully için oldukça zordu.Özellikle çocukluğunun geçtiği yere gittiği zaman ki sahneler çok güzeldi,bu sahnelerde gözlerim doldu.
Şafak sana katılıyorum Skinner ile olan konuşması çok etkiliyiciydi.
Skinner'a bayılıyorum.Soğuk,mesafeli ve bir o kadar da iyi biri.İçinde bulunduğu şartlara rağmen herzaman Scully ve Mulder'ın yanında.Ve çok cesur bir adam.

Skinner:Ajan Scully sizinle biraz görüşebilirmiyim?
Dün gece bana bir not geldi.Seni evden arayıp aramamak konusunda kararsız kaldım.
S:Konu benimle mi ilgili?
Skinner:Evet.Ve kızkardeşinle.5 ay geçti ama hala cinayet soruşturmasında bir ipucu bulunamadı.FBI Merkez Polis Bürosu birşey bulamadı.Bir sonraki emre kadar dosyanın rafa kaldırılması istendi.
S:Anlıyorum.
Skinner:Bence bunun ardında bir kasıt yok.Ama personeli artık başka davalara yönlendirmek istiyorlar.Şunu bilmeni istiyorum.Bunu yapmadan önce tüm kanıtları ve belgeleri tekrar ve şahsen gözden geçireceğim.Hiç bir ayrıntının göz ardı edilmediğine emin olmak için.
S:Bu çok tuhaf.İnsanlar binaları havaya uçuruyor.Ve kendileri o anda çok uzakta bulunabiliyor.Ama biz en küçük ip uçlarını toplayıp ona ulaşıyor,hapse atıyoruz.Genel merkezdeki labaratuvarlarımız,mikroskopik bir ayrıntıda bile bizi katile ***ürebilecek kanıtı bulabiliyor.Annesiyle ilişkisini hatta yatağını ıslatıp ıslatmadığını bile anlıyoruz.Ama bu olayda kızkardeşim aydınlık bir dairede tabancayla vurulmasına ve silah olay yerinda bulunmasına rağmen davayla ilgilenecek sayıda personel bile toplayamıyoruz.Kimsenin işine gelmiyor.
Skniner:Bence bunun çıkarla bir ilgisi yok.
S:Bence sadece çıkarla ilgisi var.Ama sizin yada benim çıkarımla değil.

M:Ne var?
S:Sürekli beni şaşırtıyorsun.Bodrumda çalışıyorsun.Ve herhangi bir ajanın derhal çöpe atacağı dosyaları araştırıyorsun.
M:Zaten bu yüzden bodrum katındayım ya.
S:Bodrum katındasın çünkü senden korkuyorlar.Azminden ve ısrarından korkuyorlar.Çünkü biliyorlar ki seni 'gerçek burada'deyip çöle bıraksalar,onlardan kürek istersin.
M:Hakkımda böyle mi düşünüyorsun?
S:Belki kürek istemezsin.Çapa istersin.

Bu arada Skinner evlimi?

angel5
04-08-04, 19:58
Dialoglar için çok teşekkürler. Harikasın Michelle, lütfen bizleri unutma ve dialogları yazmaya devam et. :lol: :lol:

safak
05-08-04, 19:24
Michelle'cim diyaloglar için çok çok sağol. harikasın!!! ve Angel5 özellikle Scully resimleri için teşekkürler. bu resimlerde Scully bence çok güzel çıkmış.

angel5
05-08-04, 20:17
Bu konuda çok haklısın Safak, scully bu resimlerde harika görünüyor. :lol:

angel5
10-08-04, 12:07
Çok güzel bir bölümdü. Deyim yerinde ise soluksuz izledim. Scully, Mulder ve Skinner bu bölümde harikaydı.Scully-Skinner, Mulder-Skinner diyalogları çok güzeldi. Ve hele scully ve Mulder'in finalde diyalogları ve scully'nin son sözleri "ölülerimizi diri diri gömüyoruz" sonra, Krycek 'in 1013 nolu odadaki görüntüleri, tek kelime ile harikaydı. :lol: :lol:

angel5
10-08-04, 12:10
Sevgili Michelle,Rica etsem bu bolümde Scully, Mulder ve Skinner arasında geçen bu güzel diyalogları da boş bir zamanında yazabilirmisin lütfen :?: :o

michelle
12-08-04, 11:14
Gerçekten çok güzel bir bölümdü.Özelikle Krycek'in finaldeki hali içler acısıydı ama o yine ordan çıkmanın bir yolunu bulur tabi.....
Mulder'ın az ama öz espirilerini çok seviyorum....Ayrıca dikkat ettiniz mi bilmiyorum labaratuvar görevlisi Scully'den bayağı hoşlanıyor gibi....

S:Merhaba .Kendinizi nasıl hissediyorsunuz?
Skinner:Sanki biri midemin dekorunu değiştiriyormuş gibi.Adamla ilgili ne buldunuz?
S:Sizi vuran adamın kız kardeşimi vuran adam olduğunu öğrendik.
Skinner:Eminim bunun için çok çalıştın.
S:Evet.Ama pek şaşırmamış görünüyorsunuz.
Skinner:Bir kaç gün önce 3 kişi beni görmeye geldi.Kız kardeşinin olayını araştırma konusunda beni uyardılar.
S:Ne dediğinizin farkındamısınız,efendim?
Skinner:Ben komplo teorisi kurmuyorum Scully
S:Kız kardeşimin dosyasını delil yetersizliğinden değil, katilin yakalanmasını istemedikleri için kapattılar diyorsunuz.
Skinner:Yaptığın suçlamalar konusunda dikkatli ol
S:Sizi vuran adamı daha önce gördüm dediniz.
Skinner:Bir kaç ay önce.Bana merdivende saldıran adamlardan biriydi.
S:Krycek'le mi çalışıyordu?
Skinner:Dijital kasedi benden çalan onlardı.
S:Lanat olsun.Krycek.Mulder onu yakalamıştı.
Skinner:Dinle beni.Şu anda öfkeye kapılmamalısın.Öfkeyle davranırsan hata yaparsın.Ve bu adamlar durumdan yararlanır.Nasıl çalıştıklarını gördün.
S:Beni merak etmeyin.
Skinner:Scully.Eğer kelleni koruyamayacaksan geri çekilmenin sakıncası yoktur.
S:Zaten onların istediğide bu.

M:Üzerimde çok güzel durdu.
S:Bunun burada ne işi var?
M:Onu San Diego'dan getirttim.Kanıt olarak.
S:Neyin kanıtı?
M:Bu giysi ince bir yağla kaplıydı.Mutfakta yerde bulduğum Fransız denizcinin üzerde de aynı yağdan vardı.
S:Ne tür bir yağ?
M:Bildiğim kadarıyla aynı yağ Fransız dalgıcın bir kaç gün önce Hog Kong hava alanının tuvalatinde ölü bulunan karısının bedeninde de görülmüş.Tahlillere göre bu %5o ağırlıklı dizel yağı.2.Dünya Savaş'ındaki deniz altılarda kullanılan yağın aynısı.P51 Mustang'de de kullanılıyormuş.
S:Anlamıyorum.
M:Bu yağ 50 yıllık Scully.Ama radyasyon nedeniyle bileşimi değişmiş
S:Hala anlamıyorum.Dalgıçta görülmüş.Ama karısına nasıl bulaşmış?
M:Bunun sıradan bir dizel yağı olduğunu sanmıyorum.Bu bir sıvı iletim kanalı.Bir tür uzaylı yaratığın beden değiştirmek için kullandığı bir araç.
S:Yani bu sıvı bir tür zekaya mı sahip?
M:Pasifik Okyanusu'nun dibinden çıkardıkları şeyden geldi.50 yıldır yeni bir beden bekliyordu.Onu yüzeye çıkartacak birini arıyordu.
S:Önce dalgıca,sonra da karısına geçti.
M:Sonrada Krycek'e.
S:Krycek mi?
M:Bence Bayan Gauther bu sıvının kontrolü altındaydı.Hong Kong'a Krycek'i bulmak için gitti.Tuhaf geldiğini biliyorum.
S:Krycek'i aramayan kimse var mı?
M:Yok.Ama 64 milyon dolarlık soru " bu şey ne arıyor " olmalı.Şu anda Krycek'te bulunduğuna göre ne istiyor?

S:Burada 200 tane silo var.Eğer yanılmıyorsam silahsızlanma anlaşması gereği üs kapatıldığı zaman hepsini betonla doldurdular.
M:Ben silahsızlanma anlaşmasına imza koymadım.
S:Kulaklarım hala uğulduyor.
M:Sekiz kat derinlikteyiz.
S:Beton nerede?
M:Galiba anlaşmayı kimse imzalamamış
S:Birine baktık.Geriye 199 tane silo kaldı.

Skinner:Ajan Mulder.
M:Efendim.Bir kaç hafta işe gelmezsiniz sanıyordum.
Skinner:Ajan Scully'yi arıyorum.Ona söylemem gereken bir şey var.
M:Bende sizinle konuşmak istiyordum.Yaptığınız herşey için teşekkür ederim.
Skinner:Vurulduğum için mi teşekkür ediyorsunuz?
M:Bu adamlara karşı çıktığını için vuruldunuz.
Skinner:Galiba bu olayı yanlış yorumluyorsunuz.Ben sadece işimin gereğini yaptım.
M:Bildiğim kadarıyla Scully için kendinizi ve mesleğinizi tehlikeye attınız.
Skinner:Bu bir haçlı seferi değil Mulder.Bir kadın öldürüldü.Ama ben hata ettim ve cinayeti işleyen kişiyi adalete teslim edebileceğimi sandım.
M:Hata etti ne demek?
Skinner:Scully ile konuşmak istediğim konu buydu.

S:Bir adamın bana söylediklerini düşünüyorum.Ölüler bizimle mezarlarından konuşur demişti.Vicdan dedikleri budur.
M:Çok ilginç.Hiç bu şekilde düşünmemiştim.
S:Ben sandım ki...Onu bulduğumuzda.... Melissa'yı öldüren adamı bulduğumda.Onu adalete teslim ettiğimde bu iş kapanacak sandım.Oysa gerçek şu.Ne mahkeme ne de herhangi bir ceza yeterli değil.
M:Sana bir şey söylemek için geldim Scully.Belki adalet diye bir şey vardır.Ama bizim anladığımız şekilde değil.
S:Neden söz ediyorsun?
M:Luis Cardinal,hücresinde ölü bulunmuş.
S:Nasıl olmuş?
M:İntihar süsü vermişler.Onu kullanan kişiler,ele verilme riskini göze alamazlardı.
S:Peki ya Krycek?
M:O da oardaydı.Bunu biliyorum.
S:Sence onu da mı ele geçirdiler?
M:Bilmiyorum.Ama ele geçirmedilerse bile onu bulacaklardır.Vicdanlarını rahatsız edeceğini sanmam.
S:Bence ölüler bizimle konuşuyor Mulder.Adalet istiyorlar..Belkide o adam haklıydı.Belkide ölüleri diri diri gömüyoruz.

angel5
12-08-04, 11:46
Harikasın Michelle, çok sağol zaman ayırıp yazdığın için :lol: :lol:.

safak
12-08-04, 18:10
Michelle'cim çok çok teşekkürler. Harikasın!!!

angel5
15-08-04, 16:03
03x16 :: APOCRYPHA'nın final sahnesinde Krycek'in kapalı kaldığı kapının kapı numarası "1013" Chris Carter'ın doğum tarihiimiş. :o

angel5
16-08-04, 23:12
Çok güzel bir bölümdü. Özellikle Mulder ve Modell arasındaki rus ruleti şeklinde geçen silahlı sahne ve buradaki Scully. Scully-Mulder ,daha doğrusu scully'nin muldere neredeyse yalvarışı kendine gelmesi ve gücünü toplaması için ve gözlerine inanamaz şeklinde gözlerinde yaşlarla muldere bakması...elele son sahne... :lol: :lol:

safak
17-08-04, 19:26
resimler için teşekkürler Angel'cım. gerçekten muhteşem bir bölümdü. hele o rulet sahnesi... Scully'nin oradaki gözü yaşlı bakışları, Mulder'ı kendine getirmek için çabası müthişti. sondaki elele tutuşma sahnesi de çok şirindi.o elele tutuşma yaşadıklarından sonra bir dayanışma ifadesi idi bence. Mulder kendisini ve Scully'i başkasının etkisi altında olsa da az kalsın öldürüyordu. bu zayıf bir ortaklığı, dostluğu,yani genel olarak zayıf bir ilişkiyi yok edebilirdi veya zedeleyebilirdi. ama onlarınki zarar görmedi ve o elele tutuşma bunun bir simgesiydi. onların bu küçük masum dokunuşlarına, birbirlerine bakışlarına bayılıyorum. mesela geçen bölümde de Mulder hastanede uyandığında Scully ile bakışmaları çok güzeldi.

sedab
19-08-04, 14:44
03x17 :: Pusher
Yazan: Vince Gilligan
Yönetmen: Rob Bowman

Konuk Oyuncular:
Mitch Pileggi :: A.D. Skinner
Robert Wisden :: Robert Patrick Modell / Pusher
Vic Polizos :: Ajan Frank Brust

İntihar ettiği düşünülmüş 14 kişinin ölümünden sorumlu olduğunu iddia eden bir adam gözaltına alınmışken kaçmayı başarır. Telkin yoluyla insanları etkileyebilme yetisine sahip olduğu anlaşılan bu adam, Mulder ve Scully’ye meydan okuyacak, bıraktığı ipuçları ile onların kendisini izlemesini sağlayacaktır. Bu arada peşinden koşanların dahil olmak zorunda kalacağı bir irade oyunu hazırlamaktadır

x phile lar bu bölümü izledinizmi bakim neler söyle
yeceksiniz
http://www.thexfiles-tr.net/
forum

angel5
22-08-04, 17:01
Elbette izledik sedab :lol: :lol: :lol: . Gerçekte çok güzel ve etkileyici bir bölümdü. Daha öncede yazdığım gibi; Özellikle Mulder ve Modell arasındaki rus ruleti şeklinde geçen silahlı sahne ve buradaki Scully. Scully-Mulder ,daha doğrusu scully'nin muldere neredeyse yalvarışı kendine gelmesi ve gücünü toplaması için ve gözlerine inanamaz şeklinde gözlerinde yaşlarla mulder'e bakması...elele son sahne...
Bence Mulder ve Scully'nin dile getirilmemiş duyguları bakış ve küçük dokunuşlarla ifade edilmesi açısından da bu bölüm çok güzeldi.Kısacası konu ve konunun işlenişi, mulder, scully ve hatta bence modell bile çok iyiidi bu bölümde. :lol:

angel5
23-08-04, 17:51
3x18...TESO DOS BICHOS
Yazan: John Shiban
Yönetmen: Kim Manners

Konuk Oyuncular
Garrison Chrisjohn-Dr Winters
Tom Mcbeath-Dr Lewton
Janne Mortil-Mona Wustner
Alan Robertson-Dr Carl Roosevelt
Ron Sauve-Tim Decker
Gordon Tootoosis-Shaman
Vic Trevino-Dr Alonzo Bilac

Konu: Ekvatordaki bir arkeoloji sitesi olan Teso Dos Bichos'da Secona yerlilerinden şaman bir kadına ait küller bulunur. Araştırmanın başındaki Bilac doktor Roosevelt'i uyararak bir beddua ile karşılaşmamak için herşeyi yerli yerinde bırakmayı teklif eder. Ancak onu dinlemeyen Roosevelt vahşi bir hayvanın saldırısına uğrar. Bu arada küller çoktan Boston'a doğru yola çıkmıştır.
Kaynak: http://www.ifrance.com/gizli-dosya/bolumler/bolum.htm

http://www.chrisnu.com/s3/gal/tdb/_thb_Screenshot00.jpghttp://www.chrisnu.com/s3/gal/tdb/_thb_Screenshot09.jpghttp://www.chrisnu.com/s3/gal/tdb/_thb_Screenshot29.jpghttp://www.chrisnu.com/s3/gal/tdb/_thb_Screenshot64.jpg
Kaynak: http://www.chrisnu.com/s3/index.php?spgmGal=tdb

sedab
24-08-04, 17:10
son gelişmeler sevinen olurmu bilmem
cnbce den az önce cevap geldi 6 eylül yeni yayın dönemi x files haftada 1 21.00 da olacakmış
inanamıyorum daha önce hafta da daha çok bölüm için söz verilmişti şimdi bekle babam bekle 7.sezonu bekle
ömrüm yetmeyecek gözüm açık gidecek

angel5
24-08-04, 17:33
cnbce den az önce cevap geldi 6 eylül yeni yayın dönemi x files haftada 1 21.00 da olacakmış
inanamıyorum daha önce hafta da daha çok bölüm için söz verilmişti şimdi bekle babam bekle 7.sezonu bekle
BU nasıl yayın anlayışı bir türlü anlıyamıyorum :cry: .BU dizinini 6 sezonu daha önce zaten yayınlandı. Eski bölümleri bir an önce yayınlayıp yeni sezona geçmeyi hedeflemiyor bir türlü anlayamıyorum :roll: . Ve bu haberleri duyunca sedab çok üzülüyorum :cry: .

safak
24-08-04, 17:33

Sedab tekrarı yine Pazar günleri olacak mı ? Lütfen olacak de. sadece Pazartesi günleri yayınlanması felaket olur. Allah'ım bu diziyi bitirmeye ömrüm yetecek mi diye meraklanmaya başladım.

sedab
24-08-04, 17:35
hayıır

sedab
24-08-04, 17:37
lütfen sizlerde mail atın
izleyici@cnbce.com

michelle
24-08-04, 17:40
Arkadaşlar traji -komik Bir İstanbul Masalı'da aynı gün ve hemen hemen aynı saatlerde verecek.
Umarım X-Files'ın tekrarı olur. :cry: :cry:

safak
24-08-04, 17:41
hayıır

hem haftada bir gün yayınla hem de onun da tekrarını yapma. ve diziyi gün yokmuş gibi Bir İstanbul Masalı ile aynı güne koy. Şans bu ya Allah bilir saatleri de çakışır. bu Türk televizyonları bu dizinin kıymetini hiiiç bilmiyorlar. X Files'a yıllarımızı verip seyrettik ama bizi takan yok. bu nasıl iş anlamadım. hemen mail atıyorum. umarım bir işe yarar.

sedab
24-08-04, 17:41
üüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü üüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü üüüüüüüüüüüüüüüüüüüü :cry:
ben ağlamıyım da kim ağlasın

safak
24-08-04, 17:51
üüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü üüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü üüüüüüüüüüüüüüüüüüüü :cry:
ben ağlamıyım da kim ağlasın

beraberce ağlıyoruz Sedab'cım. dizinin son bölümünü bu gidişle 2012'de filan seyrederiz. artık bu muhteşem yayın saatiyle seyredebilirsek tabii. zaten 2012 ile ilgili uzaylılar ya da Marduk gelecek diye bir sürü senaryo var. biz finali seyrederiz. ondan sonra da uzaylılar mı Marduk mu ne gelecekse gelir. böylece bir ömür boyunca ne yaptın diye öbür dünyada sorduklarında X files seyrettik deriz

sedab
24-08-04, 17:54
çok iyiydi
bu gidişle ikinci filmide o zaman izleyeceğiz
herkesten nefret ediyorum
chris carter dan cnbce den kör talihimden
üüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü
ben bi 10 gün ağlarım

michelle
24-08-04, 18:01
Arkadaşlar üzülmeyin 3-4 yıl sonra oturur David'in,Gillian'ın torunlarıyla birlikte X-Files'ın finalini seyrederiz. :lol: :cry:

sedab
24-08-04, 18:02
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
üüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü
yarama basma

safak
24-08-04, 18:06
Arkadaşlar üzülmeyin 3-4 yıl sonra oturur David'in,Gillian'ın torunlarıyla birlikte X-Files'ın finalini seyrederiz. :lol: :cry:

bu gidişle öyle olacak Michelle'cim. 1998'de diziyi seyretmeye başladığımda lisedeydim. şimdi üniversiteden mezun olalı 1 yıl oldu. vallahi ciddi ciddi ömrüm yetecek mi bu dizinin finalini seyretmeye diye düşünüyorum. eğer yetmezse vasiyetimdir mezarımda bana seyrettirin.

angel5
24-08-04, 18:30
Hepinize katılıyorum arkadaşlar.Bu dizi için çok kez uykusuz kaldık izleyebilmek için taki bu günlere (7 sezona) gelebilelim. ne XF'A nede izleyiciye değer vermiyor Tr'deki kanallar. Ah,ah... 7 sezonu izlemek için kim bilir daha kaç yıl bekliyeceğiz.Haksızlık ama bu. :evil:

angel5
24-08-04, 18:32
Arkadaşlar traji -komik Bir İstanbul Masalı'da aynı gün ve hemen hemen aynı saatlerde verecek.
Umarım X-Files'ın tekrarı olur. :cry: :cry:
Hemde BİM'le ayni gün....Ayni saat.....İnanamıyorum bir türlü.. :twisted:

sedab
25-08-04, 09:28
ben bu cezayı hak etmek için ne yapmış olabilirim
bimle çakışacak
üstelik benim her hafta cnbce fan club a x files la ilgili yazı yollamam lazım
altta ilk yazım var okuyun
http://www.cnbcefanclub.com/sbozok/yazi.asp?haber_id=1

sedab
25-08-04, 11:18
X FİLES ın KENDİNE ÖZGÜ bir izleyici kitlesi vardır zaten neden bu saatte koyarlar ki çok saçma sanki bu ssatte insanlar türk dizilerini bırakıp x files seyrederde

sedab
25-08-04, 15:42
3 sezonun son bölümü talihta cumi çok iyidir kaçırmayın daha var

starback
27-08-04, 01:08
:(

sbuffy
30-08-04, 11:05
x files ın yeni bölümleri 12 eylül pazar saat 21:00de başlıyor

safak
30-08-04, 17:35
x files ın yeni bölümleri 12 eylül pazar saat 21:00de başlıyor

haber verdiğin için sağol Sbuffy.

angel5
31-08-04, 13:28
Akşam Bim özlemiyle bimİn tekrarını izlediğim için XF göremedim. Nasıl olsa pazar tekrarı var diye düşündüm. Ama galiba şimdi pazar günü bu pazartesi gösterilen bölüm tekrarlanmayacak herhalde?Bir bilgisi olan varmı? Hem akşam yeni bölüm yayınlandı mı? :cry:

safak
31-08-04, 20:26
ben de BİM özlemi nedeniyle X Files'ı seyredemedim Angel :cry: . hem ben seyretmek istesem bile dün akşam atv'den başka kanala bassam ablam beni parçalardı ( o da hafiften BİMkoliktir :D ). Angel'ın sorduğu soruları tekrar etmiyim. o soruların cevabını bilen biri bilgi verebilirse çok seviniriz.

michelle
01-09-04, 17:26
3x18= Teso Dos Bıchos

Mulder:Eğer 1000 yıl sonra beni de topraktan çıkarsalardı bende onları lanetlerdim...

Mulder:Suffolk adli tıp doktoru raporda ölümlerin hayvan saldırısı sonucunda meydana geldiğini belirtti.Bu saldırıların sebebi ve neden sona ermiş olduğu açıklanamadı.Müze için o küp,ölmekte olan bir kültürden kalan sanat eseriydi.Lanet konusu ilkel bir batıl inançtı.
Dr.Bilac bizimkinin ötesinde bir dünyanın varlığını öğrenmişti.Görünmeyen ama güçlü ve küpün kendisi kadar gerçek bir dünya...
Bu dünyaya ait kutsal eserler,evcilleştirilip müzede sergilenemeyecek güçleri temsil eder.Müzeyi etkileyen gerçek lanet,bazı güçlerin rahatsız edilmemeleri gerektiği gerçeğinin anlaşılmamasından doğmuştu.
Bazı şeylerin gömülü kalması daha doğrudur.

angel5
04-09-04, 15:53
Yarın gece xf (pazartesi gösterimin tekrarı) var mı arkadaşlar.BU konuda bilgisi olanlar bizide aydınlatırsa sevinirim. :lol:

safak
04-09-04, 16:10
yarın 23:00'de Pazartesi günkü bölümün tekrarı var Angel.

michelle
04-09-04, 16:13
Yarın gece xf (pazartesi gösterimin tekrarı) var mı arkadaşlar.BU konuda bilgisi olanlar bizide aydınlatırsa sevinirim. :lol:

Yarın gece 23.00'de geçen bölümün tekrarı var.Cnbc-e dergide yazıyor.Herhalde doğrudur.

angel5
04-09-04, 16:52
Sağolun arkadaşlar :lol: :lol: :lol: .

angel5
04-09-04, 22:07
Demek ki 3x19 HELL MONEY 'nin tekrarını gösterecekler.

3x19..... HELL MONEY

Konu: Amerikanın tüm Çin Mahallelerinde çok garip cinayetler işlenmeye başlar. Son kurban canlı canlı yanan bir kimsesizdir. Fırının üzerinde çin harfleriyle şöyle yazmaktadır. "Hayaletler" Mulder ve Scully bu olayı çözmek için kendilerini doğu gizemleri içinde bulurlar. Araştırmaları onları karşılığının yaşam olduğu bir lotarya biletine götürür

Kaynak: http://www.ifrance.com/gizli-dosya/bolumler/bolum.htm

http://www.ifrance.com/gizli-dosya/images/ban319.jpg

angel5
30-09-04, 20:56
Bence birçok soru işareti bırakan, hoş ve komik bir bölümdü. Scully ve mulder'in tekne battıktan sonraki halleri çok güzeldi. Ne yalan söyleyim üzerinde oldukları kayayı ben göl canavarının gövdesi olduğunu düşünmüştüm. Hele bir iki kez sallandı ya tamam dedim,Şimdi canavar hareket edecek.Ama oda ne meğer benim canavar gövdesi, göl kenarında bir kaya parçasıymış. :lol:

Bölümün bitmesi ile zihnimde birçok soru takılı kaldı .Bu kadar sene tek bir timsah olmayan göle timsah nasıl geldi , üstelik bu büyüklükte. ve timsahlar kurbağa yermi ? bu konuda bilgisi olan varmı arkadaşlar...İlk saldırılarda, saldırıyı yapan göl canavarı değilmiydi veya en azından bize öyle hissettirildi değilmi. Peki ama göl canavarı daha önce saldırmıyorken ansızın neden saldırdı ve sonra nasıl bu saldırı timsaha yıkıldı.Bu canavar masumsa niye bizlerde öyle bir izlenim bıraktırıp kafamızı karıştırdılar. Canavar bitiş sahnesinde gayet masumane bir şekilde gölde süzülüyordu.Ve bence bu hali ile çok sevimliydi... Birde tekne battı ama su seviyesi diz boyuna gelmeyen bir yerde.BUnu sahne sonunda doktor gelince düşünmeye başladım.burada resmen takılı kaldım. bu yüzden bu komik sahnenin bile keyfini çıkartamadım.Bu sahne çok komikti . Hele doktor gelipte bizimkilere hemen kenardaki, dere kenarını gösterirken... Birde scully ve mulder araba da gelirken arkada köpeğin olması ve scully'nin köpeği yanında neden getirdiği ile ilgili açıklamalarını duyduğum anda köpeğin canavara yem olacağını anladım ve ha şimdi olacak, yok bundan sonra olacak bunu bekledim.Ve bu arada aklıma gelmişken scully'nin köpeği varmıydı ,yoksa daha önce scully'nin köpeği vardı da ben mi kaçırdım o bölümü???? Daha bunun gibi çok soru işareti bıraktı bende bu bölüm. Ama bayağı güldüm bu bölümde :lol: :lol:

safak
30-09-04, 21:52
ben de bu bölümde bayağı güldüm. kayanın üzerindeki Mulder-Scully konuşması çok güzeldi. Mulder "sen son zamanlarda kilo mu verdin Scully?" lafı, oradaki yüz ifadeleri çok komikti. Scully'nin Mulder'ı Ahab'a benzetmesi güzeldi.

Angel'cım senin sorularına elimden geldiğince cevap veriyim. o saldırıları neyin yaptığı konusuna ben de takıldım. bence en başta öldürülen adamı, canavar izi bırakmaya çalışan adamı ve canavarın fotoğrafını çekmeye çalışan adamı ( başka ölen var mıydı?) , yani ölenleri cavar öldürdü. ama sonra kolu kopan bir adamdan bahsettiler. o kolu kopan adama ve doktora saldıran timsahtı. canavar daha önce kıyıdan ( kurbağa ve vs. hayvanlarla ) ya da balıklarla besleniyormuş sanırım. ama insan popülasyonunun az olduğu ıssız yerleri seçiyormuş beslenmek için. fakat daha sonra bölgenin ekolojik dengesi bozulmuş (galiba bilinçsiz turistik girişimler nedeniyle). bunun için canavarın besin kaynakları da azalmış. o da insan yemeğe başlamış. yani ben böyle anladım. yanlış da olabilir.

3. sezondaki Clyde Bruckman's Final Repose ( medyumları öldüren bir sapığı Mulder ve Scully yakalamaya çalışıyor. bu arada insanların nasıl öleceğini gören bir adamla tanışıyorlar ve adam onlara sapığı yakalamalarında yardım ediyor.) bölümüne kadar Scully'nin köpeği yoktu. bu bölümün sonunda Clyde Bruckman intihar ediyor ve Scully'e bir not bırakarak ölen komşusunun köpeğine bakmasını istiyor. bu arada köpeğin eski sahibi yaşlı bir kadın. kadın öldükten sonra köpek aç kalınca kadını yiyor. neyse sonunda Scully köpeği yanına alıyor ama zavallı köpeğin sonu da iyi olmadı.

angel5
01-10-04, 20:42
Sevgili safak ben demek ki scully'nin köpeği aldığı bölümü görmedim ,çünkü hiç hatırlamıyorum. Anlattığın için çok teşekkürler.
Herzaman bölüm sonunda cevaplanmamış sorular kalır ama bu bölümde çok fazla soru ve yer yer hatalar vardı. Bence scully ve mulder açısından güzel ve komik bir bölümdü. Ama konu içeriği bakımından diğer bölümlere göre zayıftı. Fısat bulursam cumartesi bu bölümü birkez daha izleyeceğim, bakalım ozaman nasıl hissedeceğim. :lol:

angel5
01-10-04, 22:21
Safakcığım çok sağol. Senaryoyu az önce okudum. Kesinlikle ben bu bölümü izlemedim. Çok ilginç bir bölüme benziyor.Kaçırdığım bölümlerden biride bu :cry:

safak
03-10-04, 22:31
önemli değil Angel'cım :D .

çok güzel bir bölümdü. özellikle Gillian Anderson'ın devleştiği bölümlerden biriydi. Scully'nin içindeki şüpheyi, duyduğu paranoyayı gösterişi harikaydı. her haliyle bize Scully'nin ruh halini yansıttı. zaten Mulder Mrs. Scully'nin evine geldiğinde ekrana yapıştım diyebilirim. bana hiç güvenmedin derken, Mulder'ı onlardan biri olmakla suçlarken Gillian Anderson'ın gözlerindeki şüphe ve acı sanki gerçekti.

bu bölümde Scully'nin Mulder ile ilgili korkularını da öğrenmiş olduk. özellikle Mulder'ın ona gerçekten güvenip güvenmediği konusunda Scully'nin duyduğu şüphe ileri bölümlerde de karşımıza çıkacak. aslında bu noktada Scully'nin bu güven şüphesini besleyecek davranışlarda bulunduğu için Mulder'ı suçluyorum ( özellikle 6. sezonda).

michelle
16-10-04, 14:56
Sonunda 4.sezona başlangıç yaptığımıza inanamıyorum.Geçen haftaki bölüm çok güzeldi.Yarınki bölümü de sabırsızlıkla bekliyorum...

angel5
16-10-04, 19:46
Arkadaşlar sezon 4'e gelmiş bulunuyoruz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun :wink: :lol: :lol: Sezon 4 için yeni konu başlığı açalım mı? Yoksa sezon 3 'ün konu başlığına devam mı edelim veya moderatorlarımızdan The x-files * sezon 3* konu başlığını The x-Files *sezon 4* diye değiştirmelerini mi rica edelim? Nedersiniz.... :roll:

safak
16-10-04, 22:53
arkadaşlar aslında Herrenvolk bölümünün özetini 4. sezon başlığı açarak eklemem gerekirdi ama unutmuşum. özür dilerim :oops: . ben 4. sezon başlığı açmamız taraftarıyım. bu mesajla birlikte son 4 mesajın The X Files * sezon 4* başlığı açılarak oraya taşınmasını istesek moderatörlerimizden çok şey mi istemiş oluruz acaba ? eğer taşınma mümkün değilse kendimiz de yeni başlık açıp 4. sezonu bundan sonra orada tartışabiliriz. sizce de uygun mu?

bu arada 4. sezon hepimize hayırlı uğurlu olsun. 7. sezonu seyredeceğimiz günler de gelecek inşallah :D .

michelle
16-10-04, 23:00
Bu başlığı 3-4 yapsak daha iyi değilmi?
3.sezona 6 sayfa yorum yazılmış.4.sezonada 7 sayfa dersek 14 -15 sayfa eder.
Diğer gelecek sezonlarıda böyle sürdürebiliriz.

safak
16-10-04, 23:04
haklısın Michelle'cim, sayfa sayısını düşünmemiştim. en mantıklısı bu olur. başlığı sezon 3-4 olarak değiştirelim.

angel5
17-10-04, 00:54
Çok güzel düşünmüşsün Michelle. Böylesi daha pratik oldu. :lol:

Ve çok haklısın safak, inşallah 7. sezonu izleyeceğimiz günlerde gelecektir. :wink: :lol:

safak
19-10-04, 15:07
4. sezonun ilk bölümünü arkamızda bıraktık. darısı diğer sezonların başına.

Bu bölümde Mulder’cığıma çok üzüldüm. Jeremiah Smith ona her şeyi daha ayrıntılı anlatabilirdi, annesini iyileştirebilirdi (gerçi sonunda CSM iyileştirdi ) ve kardeşinin yeri hakkında bilgi verebilirdi ama adamı elinden kaçırdı. Kızkardeşini bulamadığı için bari klonunu alıp büyüteyim dedi ama klon Samantha’yı da kaybetti. Garibim Mulder tam acıların çocuğu gibiydi ( aslında yaşadıklarına bakacak olursak Mulder acıların çocuğunun Chris Carter uyarlaması gibi :D ).

Bu bölümde nedense en çok Scully cephesinde olanlar ilgimi çekti. Tamam o arılar korkunç, insanda arı fobisi oluşturuyor ( aman Allah hepimizden uzak eylesin ). Ama Scully’nin buldukları da çok ürkütücü. Vücuduma biyolojik bir etiket konduğunu düşünmek bile istemem. Scully’nin bu bölümde yaşadıklarının daha çok ilgimi çekmesinin bir sebebi de kadının zekası ve çalışma metoduna hayran kalmam. Bir de bu bölümde Scully çok hoştu. Yüzüne yapılan yakın çekimlerde de, diğer sahnelerde de gerçekten güzeldi.

bence bu bölümün favori repliği;

SCULLY: Nothing happens in contradiction to nature, only in contradiction to what we know of it. And that's a place to start. That's where the hope is. ( www.thexfiles-tr.net'ten alınmıştır)

Türkçesi:

SCULLY: Hiç bir şey doğayla çelişkili olmaz, sadece onunla ilgili bildiklerimizle çelişkili olur. Ve bu başlamak için bir yerdir. Bu umudun olduğu yerdir.

beautiful
23-10-04, 16:21
x-files türkiye de süper fanfictionlar var hepsini de hayranlar yazmis oturup agladim yani yalniz hapsinde de Mulder ve Scully ni ask yasamasini istemisler
hakkatten ama ayip artik yani bi ask yasasalar da kurtulsak yakinlas
sinlar diye ekran karsisinda göbeğim catliyo!!! :!:

beautiful
23-10-04, 21:48
göbeğim catliyo ekran karsisinda Mulder ile Scully yakinlassin diye yani
yazik zavallilar :cry: bi türlü yakinlasamiyolar cunku ikisi de katir gibi inatci

beautiful
23-10-04, 23:51
david duchovny...
dizideki karektere aslinda cok yakin bi tip
cok zeki princeton universitesi mezunu...
super bir basketbol oyuncusu...
7 agustos 1960 dogumlu,1.85 boyunda
takma adı:dave...
kaynak:sinemafanatik.com

gillan anderson...
boyu ne yazık ki 1.60 boyunda ve silahla atiş sahnelerinde meyva kasalarina cıkıyor ne acikli :cry: 9 agustos 1963 dogumlu ama bazi kaynaklar 1968 doğumlu olduğunu idaaa ediyo
diziye baslarken 27 yasinda oldugunu söölemis yaaa yaa
ama gel gör ki kadin 30 yasimdaymis
kaynak ayni

safak
24-10-04, 00:16
sevgili Beautiful aramıza hoşgeldin. X files forumuna yeni katılımlar olduğunu görmek çok hoş :D .

Gillian Anderson 9 Ağustos 1968 Chicago, Illinois doğumludur. X files'a başladığında 25 yaşındaymış. Scully X files'a katıldığında 29 yaşındaydı. yani G.A. aslında Scully'den 4 yaş küçük. G.A.'nın resmi fan sitesinde ve diğer sitelerde ( http://www.imdb.com/name/nm0000096/ , http://www.celebrity1000.com/celebritysites/female/gilliananderson/ , http://www.gilliananderson.ws/about/bio1.shtml , www.thexfiles-tr.net ) böyle yazıyor. G.A.'nın doğum tarihinin 1963 olarak gösterildiği bir yere hiç rastlamadım.

michelle
24-10-04, 00:47
Son zamanlarda ki en güzel X-Files bölümlerinden biriydi.
Şafak'çım Mulder-acıların çocuğu-fikrine katılıyorum.
Birde son sahnede sigara içen adam'ın lafı çok güzeldi:"En vahşi düşman,kaybedecek hiçbirşeyi kalmamış olandır."

cankiz
24-10-04, 01:12
Birde son sahnede sigara içen adam'ın lafı çok güzeldi:"En vahşi düşman,kaybedecek hiçbirşeyi kalmamış olandır."

ya daha tükiyede X-files bitmedimi? :roll: :roll: :roll:

biz kac defa tekrarlarini izledik 8) :lol: :lol: :lol:

michelle
24-10-04, 01:15

ya daha tükiyede X-files bitmedimi? :roll: :roll: :roll:

biz kac defa tekrarlarini izledik 8) :lol: :lol: :lol:

Malesef sevgili Cankız.Biz sizin kadar şanslı değiliz,eğer böyle giderse gelecek yıl bir ihtimal X-Files'a final yapabiliriz... :cry: :cry:

beautiful
24-10-04, 09:37
sekizinci sezonu izlemenizi tavsiye ederim Arkadaslar!!
nicın diyceksiniz e haklisiniz cunku nihayet Dana VE Fox öpusüyo!!! :D :D
bu arada o bilgi sitede yaziyodu ben bilemem

beautiful
24-10-04, 10:01
bende x-filesin soundtracki var bulabilmek icin beyoglunu altına ustune getirdim orda more than this diye bi sarkiya hasta oldum..size nakaratını yazayım:
make believe-magic
make believe-dreams
make believe-impossible
nothing as it seems
see,touch,taste,smell,hear
but never know if it's real

sarkinin sozleri bi garip di mi ???
bi de dusunsenize kurtlar vadisinin muzigini x-files e koyuyolar!!!
aslında fena olmaz bee!! :P :P

michelle
24-10-04, 23:24
Bugünkü bölüm beni biraz çarptı.Çok iç kaldırıcı diye niteliyebilirim sanırım.Fazla karanlık sahneler vardı...
Scully ve Mulder diyoloğları çok güzeldi...

safak
24-10-04, 23:47
evet Michelle bu bölüm kesinlikle çok iğreçti. hatta benim en çok tiksindiğim X files bölümüdür diyebilirim. ama Mulder - Scully diyalogları gerçekten muhteşemdi. Mulder Scully'i ilk kez bir anne olarak düşündü ve Scully odasından çıkarken Mulder'ın biraz imalı bir şekilde ona "tamam anne" demesi bu düşüncenin hoşuna gittiğinin bir işaretiydi bence.

beautiful
25-10-04, 18:13
hayret ben mulder la scullynin diyaloglarini takip etmekten diziden tiksinememisim
bisey daha diycem Amerika da 9. sezon bitmis biz daha 5. sezondayiz niye
daha sık yayınlamıyolar yaw!!!
artik biz mulderla scullynin torunlari olunca 9.sezonu izleriz arkadaslar!!!

angel5
25-10-04, 18:28
Çok güzel dialoglar vardı. Belki rica etrsek sevgili michelle bize dialogları yazabilir, ne dersin michelle :?: :wink: :lol:
Aramıza hoş geldin beautiful, gerçektende bu gidişle bırak 9. sezonu, 7. sezonu zor görecegiz.Bu arada şuanda daha 4.ü sezondayız. 4.ü sezonun 2 bölümü gösterildi. :cry:

beautiful
25-10-04, 20:26
ohoooh yani biz artık pösüyünce 9.sezonu görürüz harhalde ben cnbc-e ye
email attım bikac kere ama okumadilarherhalde( x-files i daha sık yayınlama konusunda)ama okudular mı bilemem
bence herbirimiz bikac kere cnbce ye email atsak bu konuda artık bizden bikip her gun yayınlarlar herhalde :wink: :wink:

sedab
29-10-04, 01:13
SELAM arkadaşlar sizden bir süredir ayrıydım tüm eleştirilerinize katılıyorum ben tüm sezonları seyretmiş biri olarak rahat rahat cnbce yi izliyorum zira dizinin 7.sezonu mart 2005 de ekkranlarda olcak hesapladım
sorularınız olursa cevaplamayı bir borç bilirim
http://www.cnbcefanclub.com/sbozok/yazi.asp?haber_id=137

beautiful
29-10-04, 15:02
su anda 4. sezondayiz asagidaki sitede ööle yazıyo:
http:www.cnbce.com[/url]
7. sezonu izlamek bana yeter zaaten
(MILENIUM) :D :D

michelle
31-10-04, 05:04
S:Sıkıştırma izleri küreğin metalinin 17cm boyunda olduğunu gösteriyor.Hareket açısı ve markanın sağdaki kabartmalı yazısının toprağa basılmış olması solak biri tarafından kullanıldığını işaret ediyor.Toprak örneklerini aldım.Yerde besybol maçından kalma çok sayıda ayak izi olmasına karşın alçıyla kalıp çıkararak araştırma için çok önemli deliller bulabiliriz.Bu arada FBI'dan istifa edip Ab Roller'ın sözcüsü oldum...
M: Kokla şunu,parfüm.."Eau de Top".Bu kız kardeşimle oynadığım oyunları hatırlattı bana...Hergün bağda oyunlar oynardık.Bisikletle plaja inerdik,sucuklu sandiviçler yerdik.Eve sadece akşam yemeği için gitmek zorundaydık.Kapılarımızı kilitlemezdik...Ne modem,ne faks ne de cep telefonu vardı...
S: Mulder,iki dakika cep telefonsuz kalsan katatonik şizofren olursun...
M: Scully beni sandığın kadar iyi tanımıyorsun.Mesleğim büyük şehirde yaşamamı gerektiriyor.Ama yerleşip ev kurmam gerekse böyle bir yeri tercih ederim....

M: Hatasız bir genetik yapısı ve hayatının yönlendirilmesine tahammülü olan bir adam bul ve küçük Scully'ler üretmeye başla...
S: Peki ya senin ailen?
M: Bozuk gözlerini ve uluslararası ve çok gizli hükümet komplaları uyarınca uzaylılar tarafından kaçırılma eğilimlerini saymazsak Mulder ailesinin sağlam bir genetik yapısı vardır.

M: Scully!!Seni daha önce hiç anne olarak düşünmemiştim...

Otel Odası:
M: Kımıldama kımıldama...lanet olsun...
S: Hala evini buraya kurmayı düşünüyormusun?
M: Knicks maçını seyredemiyeceksem olmaz...
S: Berlin fantezisi kararını değiştirmezse eğer.İyi geceler Mulder...
M: İyi geceler anne...

Domuz ahırı:

M: Scully!Şu anda heyecanlı olduğumu söylesem beni ayıplarmıydın?Bu şeyleri yürütmeye yarayan gizli bir çiftçi numarası varmı?
S: Bilmiyorum."Nah Rom Eve"
M: Evet bu işe yarar.
S: Bu hafta sonu yeğenime baktım.Günde 15 kez Babe filmini izliyor.
M: Birde bana tekinsiz derler...

safak
31-10-04, 13:01
Replikler için teşekkürler Michelle'cim :D .

angel5
31-10-04, 14:26
Çok teşekkürler Michelle! :lol:

angel5
31-10-04, 15:25
bu Haftaki bölümle ilgili hiç bir bilgi verilmemiş cnbce de :cry: . Bu sezon gösterilirken ilk bölümler hep karışık yayınlanmış. Yaptığım araştırmaya göre 4. sezon bölümlerinin sırası şöyle:

SEZON 4
01 HERRENVOLK
02 UNRUHE
03 HOME
04 TELIKO
05 THE FIELD
06 SANGUINARIUM
07 MUSINGS OF A CSM
08 PAPER HEARTS
09 TUNGUSKA
10 TERMA
11 EL MUNDO GIRA
12 KADDISH
13 NEVER AGAIN
14 LEONARD BETTS
15 MEMENTO MORI
16 UNREQUITED
17 TEMPUS FUGIT
18 MAX
19 SYNCHRONY
20 SMALL POTATOES
21 ZERO SUM
22 ELEGY
23 DEMONS
24 GETHSEMANE

Fakat yayınlanırken bir çok sitede yaptığım araştırmaya göre şu şekilde yayınlanmış:

Bölüm Yayın tarihi Bölüm adı
401 96/10/04 Herrenvolk
402 96/10/11 Home
403 96/10/18 Teliko
404 96/10/27 Unruhe
405 96/11/03 The Field Where I Died
406 96/11/10 Sanguinarium
Kaynak: http://eridus.tripod.com/xfiles.html

4-1 4X01 04-Oct-1996 Herrenvolk (2)
4-2 4X03 11-Oct-1996 Home
4-3 4X04 18-Oct-1996 Teliko
4-4 4X02 27-Oct-1996 Unruhe
4-5 4X05 03-Nov-1996 The Field Where I Died
4-6 4X06 10-Nov-1996 Sanguinarium
Kaynak: http://www.tvtome.com/XFiles/eplist.html

Buna göre bu akşamki bölüm Teliko ( Tabi ki yinede cnbce'ye Bağlı ne yayınlayacağı.Bu yayın sıralarına göre vardığım tahmini sonuç :wink: )
http://www.ifrance.com/gizli-dosya/images/ban404.jpg

4x3 (4x4).... Teliko

Yazar: Howard Gordon
Yönetmen:Jim Charleston

Konuk Oyuncular:: Mitch Pileggi (Walter Skinner asistanı)
Carl Lumbly ( Marcus Duff)
Willie Amakye ( Samuel Aboah)
Laurie Holden ( Marita Covarrubias)
Brendan Beiser ( Ajan Pendrell)
Zakes Mokae (Bakan Diabria)

Konu: Mulder ve Scully, Philedelphia'da kaybolan 4 Afrikan-Amerikan adamın bulunması için bilimden olduğu kadar mitoloji folklorundan da yararlanmak zorunda kalırlar.
http://www.ifrance.com/gizli-dosya/images/4x04.jpg
http://www.ifrance.com/gizli-dosya/bolumler/bolum.htm

safak
01-11-04, 18:01
Angel doğru tahmin etmişsin :wink: . buna göre haftaya Unruhe var. Unruhe'da favorilerim arasında . bunun için haftaya Pazar'ı iple çekiyorum.

Teliko'da bir nevi vampir sayılan o adam ya da yaratık çok sinir bozucuydu. zaten X files'ın bu özelliğini çok seviyorum. seni korkutmuyor ( bir kaç bölüm hariç ) ama geriyor ve tüylerini ürpertiyor.

geçen haftaki bölüm Home'a dair www.thexfiles-tr.net 'te bilmediklerimiz kapsamına giren bir kaç bilgi buldum.

x Toplumsal bir tabu ile ilgili hassas bir konuyu ele alan konusu nedeniyle Home bölümü, diğer X Files bölümlerinden farklı olarak FOX TV'de sadece bir kere yayınlanmış, tekrar edilmemiştir.

x Kendi şovları "Space: Above and Beyond"u yaratmak için The X Files'tan uzak kalmış senaristler Morgan ve Wong, bu bölümle birlikte diziye geri dönüyorlar. Bölümün adı olan "Home", bölümün geçtiği kasabanın adı olduğu kadar Morgan ve Wong'un da "ev"e döndüklerini belirttikleri bir yöntem...

x Bölümde Bayan Peacock'u canlandıran Karin Konoval, hatırlaması zor olsa da Clyde Bruckman's Final Repose bölümünde de oynamıştı: Madam Zelda olarak..

x Bölümde çalan parça Johnny Mathis tarafından seslendirdiği bir parça olup "Wonderful, Wonderful" adını taşıyor.

safak
08-11-04, 13:16
x Bölüm adı "Unruhe" Almanca olup "Huzursuzluk, rahatsızlık " anlamına gelse de Vince Gilligan'ın bu kelimeyi seçmesinin arkasında başka bir sebep var: Gilligan, bir kitle katili olan Howard Unruh ile ilgili bir makale okuyor ve katilin soyadının aynı zamanda "huzursuzluk" anlamına geldiğini öğrenince bunun korkutucu bir şiirsellik taşıdığını düşünüyor. Sonradan bölümün adını da Unruhe koymaya karar veriyor.

x Bölümdeki fotoğraf filminin markası ETAP, dizinin prop master'ı (oyuncular tarafından kullanılan eşyalardan sorumlu kişi) Jim Pate'in soyadından ileri geliyor. Soyadının tersten okunmuş hali ETAP bölümde kullanılıyor.

Kaynak: http://www.thexfiles-tr.net

safak
20-11-04, 12:11
21.11.2004 - Pazar

Yazan: Valerie Mayhew ve Vivian Mayhew

Konuk Oyuncular:
Hemşire Rebecca Waite :: O-Lan Jones
Dr. Jack Franklin :: Richard Beymer
Dr. Theresa Shannon :: Arlene Mazerolle
Dr. Mitchell Kaplan :: Gregory Thirloway

Bir hastanenin estetik cerrahi bölümünde garip cinayetler işlenmektedir. Mulder ve Scully davayı araştırmaya başlar ve şüpheli buldukları bir hemşireye rastlarlar. Çok geçmeden olayda doğa üstü güçlerin de etkisi olduğu anlaşılacaktır.

(04x06 - Sanguinarium bölümünün tekrarı, kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için 27/11/2004 Cumartesi günü saat 17:00'de CNBC-e'de)

beautiful
24-11-04, 18:39
bu bölüm çok iğrençti..
kabul edelim yani...
benim bi arkadaşım var o a kardeşi de x-phile (kardeşi henüz 5 yaşında) :D :D
bu bölümü izlerken korkudan ağlamış...

safak
27-11-04, 05:17
...: 04x09 :: Tunguska * (1/2) :...

28.11.2004 - Pazar

Yazan: Frank Spotnitz ve Chris Carter

Konuk Oyuncular:
Sigara İçen Adam (CSM) :: William B. Davis
Alex Crycek :: Nicholas Lea
Marita Covarrubias :: Laurie Holden
Bakımlı Adam (WMM) :: John Neville
Senatör Sorenson :: Fritz Weaver

Bir kaçakçının kargosunda bulunan ölümcül derecede tehlikeli olan bir taş, Mulder ve Scully’yi bir entrika ağına çekecektir. Mulder potansiyel tehlikesi bulunan askeri nitelikli operasyonlarla ilgili kendisine bilgi veren kişinin kimliğini öğrendiğinde olaya kuşkulu yaklaşacak, ancak yine de bu taşın peşinden Rusya’ya gitmeye gönüllü olacaktır.

(04x09 - Tunguska bölümünün tekrarı, kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için 4/12/2004 Cumartesi günü saat 17:00'de CNBC-e'de)

beautiful
27-11-04, 23:27
DD nin ön plana çıktığı bölümleri nedense çok seviyorum... :wink: :wink:
nedenini açıklayamıyorum..
herhalde Mulderist olmamdam dolayı
Not:görünüşe bakılırsa Mulder'ın çok canı yanıcak... :oops:

safak
05-12-04, 12:24
...: 04x10 :: Terma * (2/2) :...

05.12.2004 - Pazar

Yazan: Frank Spotnitz ve Chris Carter

Konuk Oyuncular:
Sigara İçen Adam (CSM) :: William B. Davis
Alex Crycek :: Nicholas Lea
Bakımlı Adam (WMM) :: John Neville
Senatör Sorenson :: Fritz Weaver

Mulder Rusya’da hapis tutulmaktadır ve Kara Kanser’e maruz kalmıştır. Kendisi hapis tutulduğu Rusya’dan kurtulmaya çalışırken, Scully ve Skinner zor durumda kalmıştır, çünkü sadece Mulder’ın nerede olduğuyla ilgili olduğu görünen, şüpheli bir Senato duruşmasına çağrılmıştırlar.

(04x10 - Terma bölümünün tekrarı, kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için 11/12/2004 Cumartesi günü saat 17:00'de CNBC-e'de)

Kaynak : http://www.thexfiles-tr.net

safak
14-12-04, 12:38
12.12.2004 - Pazar

Konuk Oyuncular:
John Lee Roche :: Tom Noona
Teena Mulder :: Rebecca Toolan

Mulder’ın rüyaları, küçük bir kızın cesedini bulmasına yardım eder.. Olay, kendisinin eski işinde üzerinde çalıştığı bir davayı tekrar gündeme getirecektir. Mulder ve Scully şimdi hapiste olan katilin daha fazla kurbanı olduğuna dair ipuçları elde edince araştırmalarını derinleştirirler. Katilin elinde ise Mulder’ı fazlasıyla etkileyecek bir koz vardır: Kızkardeşi Samantha..

(04x08 - Paper Hearts bölümünün tekrarı, kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için 18/12/2004 Cumartesi günü saat 17:00'de CNBC-e'de)

Kaynak : http://www.thexfiles-tr.net/

beautiful
16-12-04, 20:48
şükür Rabbime ki bize bu günleri de gösterdii!!!
:cry: :cry: ağlayacaktım bölümü izlerken...
Mulder'ın yine en duygusal bölümlerinden birisiydi...
***SPOILER***
*
*
tabii 7.sezonun son bölümü olan REQUIEMi saymazsak..
:cry: :cry: (herşeye de ağlıyorum yahu)
süperdi tabi de romolar bölümü nası karşılayacak bilemem..
*
*
:arrow: Scully çok duygusuzdu.Skinner'ın azarlamalarına gıknı bile çıkarmadı...Yahu insan savunur be..e boşuna ICE QUEEN demiyolar büroda değilmi??? :oops: (sanat eleştirmen kesildim ben de)

:arrow: ''Rüya,henüz nasıl soracağımızı bilmediğimiz bir sorunun yantıdır''
en baba laf oldu...
gazanız mübarek olsun...

safak
19-12-04, 02:44
19.12.2004 - Pazar

...: 04x11 :: El Mundo Gira :...

Yazan: John Shiban
Yönetmen: Tucker Gates

Konuk Oyuncular:
Conrad Lozano :: Rubén Blades
Eladio Buente :: Raymond Cruz
Soledad Buente :: Rebecca Toolan
Gabrielle Buente :: Simi
Flakita :: Lillian Hurst

Garip sarı bir yağmur, göçmen bir kızın ölümüne neden olur. Kızın ailesi mistik bir yaratığın buna sebep olduğuna ve bu yaratığın kızın kaybolan kardeşinin içinde açığa çıktığına inanmaktadır. Mulder ve Scully davayı araştırmaya başlar.

(04x11 - El Mundo Gira bölümünün tekrarı, kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için 25/12/2004 Cumartesi günü saat 17:00'de CNBC-e'de)

beautiful
19-12-04, 20:48
bir int.sitesinde El Mundo Gira'nın en iğrenç(mide bulandırıcı anlamında değil,sıkıcı anlamında) olduğu söyleniyodu..ama bence kötü değil,hatta çok güzel bi bölüm...
:arrow: El Mundo Gira yanılmıyosam''dünya dönüyor'' demekti
*
*
SPOILER
*
*
shipper lara müjde!! MOMENTO MORİ birkaç hafta sonra GELİYOOO!!!

sedab
24-12-04, 11:36
şafak ve beautiful sizlere birer msj attım bakarsanız iyi olur

safak
26-12-04, 12:57
26.12.2004 - Pazar

Yazan: Vince Gilligan, John Shiban ve Frank Spotnitz

Konuk Oyuncular:
Leonard Betts :: Paul McCrane
Michelle Wilkes :: Jennifer Clement
Elaine Tanner :: Marjorie Lovett

Kafası kesilmiş halde bulunan bir ilkyardım görevlisinin cesedi, bulunduğu morgdan kaybolur. Aynı hastanede görevlinin eşkaline uyan biri çalışmaya başlar. Mulder, adamın bedeninin parçalarını tekrar geliştirebildiğine inanmaktadır.

(04x14 - Leonard Betts bölümünün tekrarı, kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için 01/01/2005 Cumartesi günü saat 17:00'de CNBC-e'de)

Kaynak: http://www.thexfiles-tr.net/index01.htm

angel5
26-12-04, 22:45
Merhaba arkadaşlar! :lol: .... Leonard Betts, Beni en çok etkileyen ve hafızamda daima garip bir şekilde yeri olan bir bölüm 8O . Bundan çok daha güzel bölümler var ama bu bölüm benim için çok etkileyici olmuştur. Bu gecede ayni şekilde etkilendim. Hele scully ye ambulansta saldırdığı anda, Leonard Betts 'in ağzından" You have something I need." sözlerinin dökülmesi ve scully'nin inanmazlık ve çaresizlik içinde ki bakışları. İnsanın tüylerini diken diken ediyor.Karşısındaki bir kişinin bir bakışta içini görebilmesi ve bunun aniden yüzüne çarpılması....Scully deki duygu fırtınasını ve ruh halini bölümün sonunda ve ambulanstaki kavga anında ki bakışları ve yüz ifadesi ne kadar güzel anlattı.
Bence bölüm çok güzeldi :wink: . Betts'in kendini yeniden yaratması , scully-mulder dialogları ve finaldeki scully- betts sahnesi harikaydı. Yalnız mulderin en sonunda scully deki değişikliği ve yıkılmışlığı anlayamamasını çok garipsedim. :roll: Bu kadar yakın ilişkiler içinde olan ve birbirlerini çok iyi tanıyan iki insan.. karşısındaki değişikliği fark etmezmi????*

Bölümler niye karışık olarak yayınlanıyor. Bu kopnuda bilgisi olan varmı :!:

sedab
26-12-04, 23:26
LEONARD BETTS
Harika olarak tanımlanabilecek bir bölüm daha ,bir stand alone olmasına rağmen bir şekilde x files mitolojisiyle bağlandırılmış olması inanılmaz bir şaşkınlık yaratıyor.Daha önce hiç Xfiles ı izlememiş biri showun neyle ilgili olduğunu öğrenmek isteseydi işte bu bölüm yeterli olacak kapasitedeydi.İyi bir hikayeye fazla abartılı olmayacak şekilde espri ekleyip,pişirirken bir tutam korkunçluk ve sonunda da mükemmel bir katille süslerseniz işte size hazır bir bölüm.
Yayınlandığı yıl tüm x files bölümlerinden daha fazla reyting almış olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.Bu nedenle bir çok klasik sahneyi içinde barındırıyor.
Mulder ve Sculy ,Leonard Betts in ne olabileceği yada olamayacağı hakkında tartışırkenki sahneleri gerçekten çok başarılıydı.Ayrıca Mulder tezini savunurken oldukça tutkulu ve inandırıcıydı bunda sarf ettiği kelimelerin de payı var bana öyle geliyor ki çoğu zaman bu savunmalarının bu kadar iyi olması konusundaki çabası Scully’i etkilemek için.Scully bu sefer gördüklerine inanmak konusunda her zamankinden daha az inatçıydı.Betts gerçek anlamda bir kanser yiyen adam,söylerken bile tuhaf geliyor halbuki burada x files tan bahsedebiliyoruz artık hiçbir şey bizi şaşırtamaz diye düşündüğümüz anda böyle bir bölüm geliyor.Yaşasın Vince Gilligan, John Shiban ve Frank Spotnitz bu bölümü onlara borçluyuz.
Leonard Betts’in ilk konuşmaları aslında hem komik hem de bir şekilde ürkünçtü.ikinci defa tekrarlandığında seyirciyi daha da etkiledi sanki.İlk söylendiğinde( ambulansta Scully’e söylediği sözler:”sende benim ihtiyacım olan bir şey var”.) neden bahsediyor acaba diye düşündürdü ama ikinci söylendiğinde artık sorular bitti ve şok geçirdik.Çünkü artık o gerçek karşımızda Scully KANSER.Dolayısıyla artık her şey daha çok mantık kazandı.Bir hatırlatma yapmalıyım bir flashback olarak düşünürseniz Unruhe adlı bölümde katil Scully’i acıdan kurtarmak istiyordu ve tamda kanserin olduğu bölgeyi işaret ediyordu. BU noktada tekrar yazarlarımızın önünde şapka çıkartmalıyız .Leonard Betts’in ölümü sanırım bölümün ikinci şok edici olayıydı.Adamla mücadelesi onu elektro şok cihazıyla alt etmesi işte bu kızım harikasın dedirtti.Bu olaydan sonra oldukça afallamış olmasının sebebi aslında adam öldürmüş olmaktan kaynaklanmıyordu,aslında kanser olabileceği gerçeğinden dolayı endişeliydi.
David ve Gillian ın bölümdeki kimyası inanılmaz uyumlu,aralarındaki bağın sadece rol yapmaktan kaynaklanmadığı açıkça görülebiliyor,birlikte çok başarılılar.Mulder’ın gülümsemelerine karşı Scully’nin tebessümlerini izlemeye doyum olmuyor.Zavallı Scully bölümün çoğunda Mulder’a soru sorarak geçirdi.Bu konularda uzmanlığı olan kişi oydu doğrusu onun bu garip teorilerini anlamak her geçen gün Scully’i yoruyor.Onun işi tıbbi konular ve burada da yine başarısını gösteriyor.Ve tabi ki finalde inanılmaz bir çıkış yaparak bizi mahvediyor.ŞOK ŞOK ŞOK

starback
28-12-04, 15:31
tebrikler seda yine hoş bir yazı.devam....

:idea:

beautiful
31-12-04, 19:20
Scully e ağıt yakacağım....
ühüüüüüüüüü :cry: :cry: ne kadar ağlasam azdır.
Mulder ne yapar,ne eder tek başına..
hiçbir ortak da kabul etmez onu :cry: :cry:

safak
01-01-05, 13:52
Harika bir X Files bölümü var bu hafta.

02.01.2005 - Pazar

Yazan: Glen Morgan ve James Wong

Konuk Oyuncular:
Ed Jerse :: Rodney Rowland
Betty'nin sesi :: Jodie Foster

Mulder zorunlu bir tatile çıktığında Scully’ye ilgilenmesi için bir dava bırakır. Scully dava ile ilgilenmek yerine biraz da kendi hayatını yaşamak için yeni tanıştığı biriyle buluşmaya karar verir. Ancak iyi başlayan randevu, tehlikeli bir yön alacaktır.

(04x13 - Never Again bölümünün tekrarı, kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için 08/01/2005 Cumartesi günü saat 17:00'de CNBC-e'de)

Kaynak: http://www.thexfiles-tr.net/index01.htm

sedab
02-01-05, 22:49
NEVER AGAİN
Bir daha asla adıyla yayınlanan bu müthiş bölümün bir özelliği de Glen Morgan ve James Wong un yazmış oldukları son the x files senaryosu olmasıdır.Onların en büyük özelliği ajanlarımızın daha derin anlarına ve hayatlarının içine giren bölümler yazmış olmalarıydı.Çoğunluk Mulder la ilgili olmuştu şimdiye kadar, fakat şimdi sıra Scully de,sanırım biraz geç bile kalınmış sayılabilir.
Scully hayatının büyük bölümünü idealleriyle ,bilime ve tıbba olan inancıyla geçirmiştir.Buna kanser olabileceği şüphesi eklendiği için artık hayatındaki boşlukları ,amacını sorgulaması çok şaşırtıcı olmasa gerek ,bunu yaparken korkularıyla yüzleşmek de istemiyor . Leonard Betts bölümünden sonra yayınlandığı için daha anlamlı oluyor..Bölüm baştan sona bir Scully hikayesi içeriyor bu nedenle bir ilk sayılır.Mulder a olan öfkesi aslında kendine olan ve kariyerine yaptığı şeylerden kaynaklanıyor kabul etmeli ki x files ta kalmak ve hayatını x files olarak düzenlemek onun kariyer planlarına çok da uymuyor,üstelik kaçırılmış olduğu gerçeğini de buna eklersek hayatına olanlardan hoşlanmaması çok normal.Scully bir kahraman değil o da normal bir insan hataları kusurları,öfkesi ve doğruları onu oluşturan parçalar,bu nedenle onun tek gecelik bir ilişki yaşaması yadırganmamalı.
Hastalığı henüz tam anlamıyla kesinleşmemiş olmasıyla beraber bu konuda bir tıp doktoru olmasına rağmen bir şey yapmaması ilginç,Mulder a karşı öfkesi ne geldiğimizde ise aslında bir masasının bile olmamasının ve bu işin onunda hayatı olmasının onu ne kadar endişelendirdiğini ve yapmak istediğinin bu olup olmadığını sorgulamasına sebep olduğunu görebiliriz.Öfkesinin merkez noktası Mulder değil bunu o da Mulder da biliyor,bu nedenle Mulder onu tatildeyken bile arayıp rahatsız etmenin bir yolunu buluyor aslında istediği tek şey Scully nin iyi olduğundan emin olmak,bunu kendine özgü yöntemiyle yapıyor o ayrı.Xfiles ,Mulder ın yaşama sebebi,hayatı olabilir ama Scully için aynı şey geçerli değil şu ana .
Scully nin hayatına daha derinden bakmaya devam edersek ,özel hayatına giren tüm erkeklerin bir şekilde öldüğü gerçeğinin yanında sürekli olarak güçlü erkekler tarafından çekildiği ve onlar tarafından onay almanın bir şekilde onu mutlu ettiğini anlayabiliyoruz,gerek babası gerek Mulder ve bundan önce tanığımız erkek arkadaşları bu kategoriye girebiliyor.Bu arada söylemeden geçemeyeceğim ki şu dövme Betty nin sesi Jodie Foster a aitti.
Dövme yaptıracak kadar cesur davranmasının sebebini hepimiz anladık sanırım,bölümün tek komik replikleri yine Mulder a aitti,özellikle Elvis gözlükleri ona çok yakışmıştı,Scully ye bundan sonra tanıklarımızdan senin dikkatini çeksin diye lazer şov yapmalarını isteyeceğim demesi çok çok komikti.Her ne kadar erkekler dünyasında hatırı sayılır bir şekilde kayıtsız ve bir kadını sinir edecek özellikleri olsa da(kabul edin Scully yi sinir edebiliyor) o bizim kahramanımız.
Haftaya gerçek bir mitoloji ve Mulder Scully show izleyeceksiniz,göreceklerinize ve öğreneceklerinize kendinizi hazırlayın...

safak
03-01-05, 21:03
Sedab güzel yorumların için teşekkürler...

Mulder gerçekten de bazen çok duyarsız olabiliyor. Mulder-Scully ilişkisinin daha farklı bir yakınlığa dönüşmemesi hususunda yalnızca Scully'i suçlayanlara veya en büyük suçlunun Scully olduğunu düşünenlere aslında Mulder aleyhine bir çok kanıt sunulabilir. bu kanıtlara örnek olarak son 2 bölümdeki duyarsız, umursamaz Mulder'ı verebiliriz. tabii yalnızca son 2 bölüm değil, ilk sezondan itibaren Scully'i Mulder'dan uzaklaştıran, yakınlaşmasını engelleyen Mulder kaynaklı bir çok nedenden bahsedebiliriz. Scully'nin tamamen masum olduğu söylenemez tabii ama kesinlikle bu konuda Mulder'dan daha suçlu da değil.

Leonardo Betts, Never Again ve Momento Mori en sevdiğim X files bölümlerindendir. çünkü Leonardo Betts'de belirtileri verilen şeyin Never Again'de Scully üzerindeki duygusal etkilerini görüyoruz ve Momento Mori'de ise belirtiler ve etkiler yerini acı gerçeklere bırakıyor. benim için yalnızca mitoloji bölümleri bakımından favori sezonum olan 4. sezonun en güzel mitoloji bölümlerinden değil, X files tarihinin en güzel mitoloji içeren bölümlerinden biri olan Momento Mori bu üçlünün yıldızıdır. seyretmek için sabırsızlanıyorum.

beautiful
07-01-05, 19:20
evet çok güzel yorumlar,ayrıca bu bölüm güzeldi(Scully,Mulder a güzel rest çekti.)ben bir Mulderistim,ancak Scully e emir vermesini pek hazetmiyorum
EVVVET! MOMENTO MORİ GELİYO!!!!!!!!!! :D :D

safak
08-01-05, 02:12
İşte X Files'ın şanına yakışır harika bir bölüm daha.

09.01.2005 - Pazar

Yazan: Chris Carter, Vince Gilligan, John Shiban ve Frank Spotnitz

Konuk Oyuncular:
Kurt Crawford :: David Lovgren
Penny Northern :: Gillian Barber
Frohike :: Tom Braidwood
Langly :: Dean Haglund
Byers :: Bruce Harwood

Scully’nin son zamanlarda açığa çıkan sağlık sorunlarının sebebinin, kaçırılmış insanlarda yaygın olarak görülen, operasyonla alınması mümkün olmayan bir beyin tümöründen kaynaklandığı anlaşılır. Kaçırılma deneyimi yaşayan bazı insanlarla karşılaşır ve ölmek üzere olan bir kadın ile yakınlaşır. Mulder ise Scully’nin durumu ağırlaşırken, onu kurtarmanın yollarını aramaktadır.

(04x15 - Memento Mori bölümünün tekrarı, kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için 15/01/2005 Cumartesi günü saat 17:00'de CNBC-e'de)

beautiful
08-01-05, 16:46
pazar gününe kadar ölürüm artık.. :mrgreen:
Mulder ın hayatının en zor anları bu bölümde olacak bence.
Scully nin kurtulmasını temenni ediyorum. :cry: :cry: :cry:

safak
14-01-05, 02:37
Momento Mori'yi geride bıraktık. aslında bu bölüm ile ilgili yazılacak o kadar çok şey var ki nereden başlayacağımı bilemiyorum. bölümün yıldızı Scully idi, aslında bir kaç bölümdür yıldız hep Scully oldu. madem ki yıldız Scully, başlangıcı da Scully ile yapayım. bu bölümde herşeyi kabullenmiş bir Scully vardı. kanserinin tedavi edilemeyeceğini kabullenmişti. zaten Leonardo Betts bölümüyle başlayan süreçte hayatını sorgulayan Scully, artık bu gerçeği kabul etmişti. kanserdi ve bunun bir tedavisi yoktu. Mulder'a yazdığı günlük benzeri yazılar bu kabullenişin bir simgesiydi. Mulder'ın pes etmesini veya çılgınca bir şeyler yapmasını önlemek için öldükten sonra ona seslenmenin bir yoluydu bu yazılar. Scully'nin aslında hiç bir zaman itiraf etmediği bir gerçeğin, yani Mulder'a ihtiyacı olduğunun da bir kanıtıydı. ama bölüm sonunda Scully'nin savaşçı ruhu geri döndü ve artık Mulder'a yazmasına gerek yoktu. çünkü Penny'e olan şeylerin ona olmaması için savaşacaktı.

Scully Mulder için ilk sezonun sonlarından itibaren en önemli insanlardan biri oldu. kaçırıldıktan ve geri döndükten sonra ise Scully Mulder için artık vazgeçilmez olmuştu. bunu Mulder defalarca gösterdi. Porto Rico'daki ormanda Scully için kaydettiği kasette, Scully kaçırıldığında CSM'e silah dayayıp herşeyi alabilirsin bana onun yerini söyle dediğinde, köprünün üzerinde kardeşi sandığı klonu Scully için takas ederken ve daha bir çok kez Mulder bunu gösterdi. Scully Mulder'ın kaybedemeyeceği bir insan. onsuz yola devam edemez ve bunu kendisi de biliyor. Mulder her yere çarpabilecek kontrolsüz bir arabaya benziyor. Scully onun bazen freni, bazen sürücüsü oluyor. her iki halde de sağlıklı bir şekilde ilerlemesini sağlayıp bir yere çarpmasını önlüyor. yıllar boyunca Scully, Mulder'ın Never Again'de dediği gibi hayatını verdiği dosyalar için bir çok kayıp verdi. ama şimdi verebileceği kayıp Mulder'ın gözardı edemeyeceği kadar korkunç ve önemli. kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı kişi Scully. Mulder bu kaybı kaldıramayacağını kendi de biliyordu ve bunun için de CSM ile bile anlaşma yapmaya hazırdı. ama Skinner onu vazgeçirdi ve o da başka yollar aramaya başladı.

Mulder'ın hastaneye gelip Scully'i bulamadığı zamanki paniği, korkusu ve hastane içinde onu arayıp Penny'nin odasında olduğunu gördüğü zaman yüzündeki rahatlama ifadesi defalarca seyredebileceğim sahnelerdendi.

Skinner'dan bahsetmemek olmaz. o bu bölümün gizli kahramanıydı. ajanları için kendini feda etmeyi göze aldı. Scully'nin hastalığına karşı hiç bir şey yapmadan duramazdı ve Mulder'ın da CSM'in kuklası haline gelmesine izin veremezdi. o da CSM ile anlaşmayı kendisi yaptı. zaten CSM'in yüzünü görmeye katlandığı için bile Skinner ödülllendirilmeyi hakediyor.

sedab
14-01-05, 15:54
Memento Mori

Bölümün adının anlamı Latince de ölümün hatırlatıcısı demektir.Anlamından da anlaşılacağı üzere ölüm korkusu ön planda.Daha önceki bölümlerle ve ilerdekilerle bağlantısı olacak olan mükemmel bir bölüm.Mitoloji yine en güzel çıkışlarından birinin yaptı ve kafalarda sorunlar bıraktığı gibi,zihnimizde inanılmaz sahnelerle dolu bir saat geçirdik.

Scully nin hastalığı ,bu hastalığın durağan bir seyir izlemesi bizi daha meraklandırıyor şu an için.Mulder komplonun daha derin bölgelerine doğru yolculuğu sırasında ,Scully gerçekle yüzleşiyor.Mulder’ın korkusu kız kardeşine olduğu gibi Scully nin de bu komplonun ve aynı kişilerin kurbanı olması.Bu nedenle belki de şimdiye kadarki en iyi mücadelesini sergiliyor.Mitolojinin ileriye dönük olacak şekilde yeni tohumları atılıyor,Scully nin yumurtalıklarının alındığını öğrenen Mulder bunu Scully ye söylemeyecek takı beşince sezona kadar,Scully nin ve Mulder ın belki de en duygusal konuşmalarını izleme şansına eriştik,Scully nin yazmış olduğu mektupta Mulder a onun hayatta kalıp ,mücadelede onunda yerine savaşmasını istediğini böylece huzurlu olacağını söylemesi gerçekten çok duygusal bir andır,bunu Mulder ın okuması da öyle.

Scully nin DNA larını kaçırılmasının sonucu olarak etkilendiğini ve boynundaki çipin varlığından haberdar olduğundan sonra onu çıkartmasıyla kanserin yayılmaya başladığını ifşa ettiler.Daha önceki bölümlerden klonlardan haberdar olmuştuk ,bazı cevaplara ulaştık,CSM yardım için ulaşılan ilk ve tek kilit adam olduğu için Skinner ondan bir şey istemenin ona bağlanmak demek olduğunun farkında bu nedenle Mulder a başka bir yol bulmasını öneriyor.

Gillian Andersoon ın performansına diyecek yok gerçekten.Scully nin bilime olan inancı bozulmamışken biz maskenin arkasındaki kişiyle tanışıyoruz.Mulder ise ortağını kurtarmak adına şeytana ruhunu satabilecek duruma geliyor.Mulder ve Sculy mücadelelerine araştırma yaparak başlarken ulaştıkları ilk isim Betsy Higopian oluyordu,onun ölümüyle beraber esas adama yani KURT CRAWFORD a ulaşıyorlar ve ondan gerçeğin ilk ayağını öğreniyorlardı,kaçırılan tüm kadınlar geçen yıl içerisinde beyin kanserinden ölmüştü,sadece bir tanesi hala hayattaydı o da Penny Northern di,Penny ,Scully ye bulmayı umduğu şeylerin dışında başka bir şey daha verdi ;cesaret.Mulder kanserin kaynağına ulaşınca çözümünde kendilerine geleceğine inanmış olmasına rağmen Scully için bu fark etmiyordu,bu nedenle Mulder onun Penny ile konuşmasının ikisi içinde yararlı olacağını anlamıştı.Penny sayesinde dr.Scanlon la tanıştık kendisi daha öncede bu durumdaki kadınlara tedavi uygulamıştı,Scully e de radyasyon ve kemoterepi tedavisine başlandı,bizi derinden etkileyen mektuplar bundan sora daha da acıklı olmaya başladı.

Mulder ın Skinner a bile emir verecek kadar ileri gidebileceğini ve sigara içen adamla görüşme talebini izleyen olaylar,Scully nin devam eden tedavisiyle sürdü.Üç silahşörlerimiz Lone Gunmen yine seyirlik bir performans sergiledi.Mulder ın CSM ile anlaşma yapmasına izin vermeyen Skinner kendisi bir anlaşma yapmayı uygun gördü çünkü Mulder ı yapacağı anlaşma onun araştırmalarını kesebilirdi ki bu CSM in işine gelirdi –anlaşmanın içeriğini bilmiyoruz ilerleyen bölümlerde görülecektir-

Koridordaki konuşmalar mücadelelerini bırakmayacaklarının ve birbirleri için ne ifade ettiklerinin en güzel kanıtı.Ona yakışan bir tepki olarak Scully bu hastalığın onu yenmesine izin vermeyeceğini ve hayatına devam edeceğini söyleyince Mulder ın yüzündeki mutluluk ifadesi çok hoş Mulder ın da söylediği gibi gerçek ikisini de kurtaracak..

safak
15-01-05, 12:47
16.01.2005 - Pazar

Yazan: Howard Gordon

Konuk Oyuncular:
Isaac Luria :: Harrison Coe
Ariel Weiss :: Justine Miceli
Jacob Weiss :: David Groh
Kenneth Ungar :: David Wohl

Bir Yahudi olan Isaac Luria, bir grup genç tarafından öldürülmüştür. Bu gençlerden biri boğularak öldürülür ve boynundaki parmak izlerinin Isaac’a ait olduğu anlaşılır. Diğer olasılıklara rağmen, Mulder Isaac’ın intikam almak için ölümden geri döndüğüne inanmaktadır.

(04x12 - Kaddish bölümünün tekrarı, kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için 22/01/2005 Cumartesi günü saat 17:00'de CNBC-e'de)

Kaynak : http://www.thexfiles-tr.net

sedab
16-01-05, 23:38
KADDISH
Dini mistizism konusu içeren bir bölüm izledik,aslında altında kimsenin de pek yabancısı olmadığı düşmanlık konuları vardı.Bölüm adı Kaddish; Musevilikte, ölen bir yakın akrabanın ardından yaslı kişilerin okuduğu bir dua anlamına geliyor.
Memento mori in salmış olduğu kanser ve ölüm havasından kurtulup ajanlarımızla beraber bir araştırmanın ritmine bıraktık kendimizi bu kez.Gerçekleşen olay örgüsü şimdiye kadarki bölümlerden farklı olmasa da Mark Snow un müzikleri doğru anda doğru etkiyi yaratacak şekilde yerleşmişti. Mulder ve Scully nin sinagogun tavan arasında Derek in cesedini bulmaları oldukça ürkütücüydü.Brooklyn de buldukları Yahudi cemaati oldukça ilginç raddelere ulaştı .İlk bakışta yasa dışı bir şeyler çevirdiklerini düşünürken sonra sadece dışlandıkları toplumu dışlamak için buldukları bir yöntem olduğunu görebiliyoruz.Mulder ve Scully yaptıkları araştırma süresince bize Musevilikle ilgili ilginç inançlar ve mitler de sundular.Araştırma yaparlarken Scully den ziyade Mulder ın rahatsızlığı göze çarptı ,herkes onunda Yahudi olduğunu sanmıştı daha önceleri .Ama bunu yanı sıra Mulder ın geri kaldığı yerlerde Scully ön plana çıkıyor ve soruları soruyor,her ne kadar Mulder ı sahip olduğu paranormal vizyona sahip olmasa da onun da uzmanlık alanı var,dini inançları olmasına rağmen dini bir dirilişin söz konusu olduğu olayı kabul edemedi
Dükkandaki düşman bakışlı şüpheli adam şüpheleri boşa çıkarmadı ve adamın katilleriyle bir ilgisi olduğunu anladık,daha da önemlisi kendisinin bir nazi sempatizanı olduğu ve anti yahudi propagandası yaptığında ondan nefret ettik.
Mezardan çıkan kutsal kitabın alev alması ve Mulder ve Scully nin tepkisi çok güzeldi,Bölüm çekilirken o kitabın alev almasını sağlamak gerçekten zor olmuş .Sefer Yetzira adlı kutsal kitabın ne işe yaradığını öğrendikten sonra artık yapılması gereken şeyin ne olduğu anlaşıldı;yazıyı silmek...Sadece kelimelerden oluşan bir kitabın bunlara yol açması inanılmazdı.Ama sonuçta kelimelerin bir gücü vardı ve yarattığını yok edebildi.Öte yandan Jacob Weiss en başından beri bir numaralı şüpheli olarak ortadaydı,ama onun sadece kızını çok seven ve geçmişte çok fazla şey yaşamış bir baba olması bizi şaşırttı.Kızı Ariel ise gerçekten duygusal bir karakteri canlandırdı,onun bu dirilme işlemini gerçekleştiren yegane kişi olması ve bunu sadece sevdiği adama veda etmek için yapması konuya aşk eklentisini oldukça yakıştırmış.Isaac Luria nı etrafta gezinirken sadece elinin gözükmesi ürkütücüydü,ama asıl sır elinin üstünde yazılan yazıda saklıydı.Sonunda yazıyı silen Ariel dua okurken çok etkili bir son yarattı.Isaac Luria nın etrafta dolaşan ruhsuz bedeni kendini öldürenlerden almak istediği intikamıyla doluyken Ariel e duymuş olduğu sevginin değişmemiş olması da aşk dokusuydu.Dini hoşgörüsüzlük,aşk,nefret ve mistik bir olay bu kadar güzel harmanlanıp bir bölüm oluşturulabilir.
Ungar ın Yahudi zırvası diye nitelendirdiği tüm bu olaylar sonuçta bir adamın dirilişine intikamını almasına ve sevdiği kadını veda etmesine olanak sağladı,tabi ki biz bunlara inanmayacağız değil mi.Ama unutmayın ki Mulder ı da dediği gibi 2000 yıl önce biri bunu başarmıştı.

angel5
19-01-05, 21:21
Bu gün öğleden sonra kanalları gezerken cnbc-e de The X-files rastladım. ve büyük bir keyif ile izledim bu süprizi. Tunguska adlı bölümü gösterdiler.

4x9...TUNGUSKA

Konu: Scully, Mulder'ın suçlanması için Senato'nun alt komitesine ifade vermeyi reddeder. Bu arad kaybolmuş ajan Krycek tekrar ortaya çıkar, CSM'nden nefret ettiğini söyleyerek Mulder ve Scully'yi Rus bir kuryeye yönlendirir. Bu kurye, milyarlarca yıllık kökeni dünyadışı olan bir kaya taşımaktadır. Bu kaya Rusya'nın Tunguska bölgesine düşen meteordan alınmıştır. Olaylar sonucu Mulder bir deneye kurban edilir, bu kayadan çıkan siyah yağımsı parazitlerle enfekte edilir.

http://www.ifrance.com/gizli-dosya/images/ban409.jpg

angel5
20-01-05, 12:03
Hepinizin bayramı kutlu olsun arkadaşlar!
Cnbc-e 'nin bayram şekeri ise bayram süresince hergün saat 14.00 da The X-Files :lol:

safak
22-01-05, 01:27
23.01.2005 - Pazar

...: 04x16 :: Unrequited :...

Yazan: Howard Gordon ve Chris Carter
Yönetmen: Michael Lange

Konuk Oyuncular:
Nathaniel Teager :: Peter LaCroix
General Benjamin Bloch :: Scott Hylands
General Leitch :: William Taylor
Marita Covarrubias :: Laurie Holden
General Jon Steffan :: William Nunn

Amerikan Ordusu mensubu bir general, limuzininin arka koltuğunda tuhaf bir şekilde öldürüldüğünde bütün şüpheler askeri niteliği olup ordu mensubu olmayan bir grup insan üstünde yoğunlaşır . Bunu yapanın Vietnam'daki savaş esirleri kampından kurtarılan bir asker olduğu ve bu askerin ordu içinde ahlaki açıdan bozulmuş bazı kişileri öldürmeyi planladığı düşünülmektedir.

(04x16 - Unrequited bölümünün tekrarı, kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için 29/01/2005 Cumartesi günü saat 17:00'de CNBC-e'de)

Kaynak : http://www.thexfiles-tr.net/

safak
30-01-05, 02:02
30.01.2005 - Pazar

...: 04x17 :: Tempus Fugit :...

Yazan: Howard Gordon ve Chris Carter
Yönetmen: Michael Lange

Konuk Oyuncular:
Max Fenig :: Scott Bellis
Mike Millar :: Joe Spano
Onbaşı Frish :: Tom O'Brien
Sharon Graffia ::[/b] Chilton Crane
Ajan Pendrell :: Brendan Beiser

Mulder ve Scully, Scully'nin 33. doğum gününü kutladıkları sırada yanlarına yabancı bir kadın gelir ve Mulder'a Fallen Angel bölümünde izlediğimiz NICAP üyesi Max Fenig'in bir uçak kazasında öldüğünü söyler. Kaza yerini görüp Max'in bedeninde radyasyon yanıkları olduğunu fark eden Mulder, uçağın bir UFO tarafından düşürüldüğünü ve bu olayın ordu tarafından hızla örtbas edildiğini düşünmektedir.

(04x17 - Tempus Fugit bölümünün tekrarı, kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için 05/02/2005 Cumartesi günü saat 17:00'de CNBC-e'de)

beautiful
05-02-05, 18:27
gerçekten gerilim-komedi karışımı bir film izledik.
Scully'nin dğumgününde Mulder'ın "köpek yılı" bahanesi en güldüğüm bölümlerden birisiydi.
Bölümün başı Sculy'nin doğumgünü,sonu ise,Mulder'ın göle dalışı..bu açıdan ise sürükleyici ve gerilimli.(Türkçeme hayranım :oops: )

safak
19-02-05, 14:16
http://www.thexfiles-tr.net/420.gif

...: 04x20 :: Small Potatoes :...

20.02.2005 - Pazar

Yönetmen: Clifford Bole

Konuk Oyuncular:
Eddie Van Blundht :: Darin Morgan
Amanda Nelligan :: Christine Cavanaugh
Eddie Van Blundht (Baba) :: Lee De Broux

Bir kasabada beş bebek “kuyruk”lu olarak dünya gelir. Bebeklerin annelerinin gittiği jinekolog doktor, bu doğumların sorumlusu olarak görülmektedir. Ancak Mulder farklı bir şüpheli ortaya çıkaracaktır. Anlaşıldığı kadarıyla bu şüphelinin görünümünü değiştirme gibi bir yeteneği vardır.

(04x20 - Small Potatoes bölümünün tekrarı, kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için 26/02/2005 Cumartesi günü saat 17:00'de CNBC-e'de...)

safak
19-02-05, 14:20
x Small Potatoes bölümü, TV GUIDE tarafından TV tarihindeki en mükemmel bölümlerden biri olarak nitelendirilmiştir.

x İkinci ve üçüncü sezonda önemli birçok bölümün senaryolarına imza atmış olan Darin Morgan son kez TXF ekibine katılıyor ve Eddie van Blundht olarak karşımıza çıkıyor.

x Scully’nin arabadayken baktığı dergi “World Weekly Informer” ın kapağında, sağ alt köşede fotoğrafı görülen kişi, daha önce CLYDE BRUCKMAN’S FİNAL REPOSE ve JOSE CHUNG’S ‘FROM OUTER SPACE’ bölümlerinde de karşımıza çıkan “Müthiş Yappi” oluyor.

x Aynı dergide, Yappi’nin fotoğrafının hemen üstündeki “ETAP Bigshot Busted” haberindeki ETAP kelimesi de set dekor sorumlusu Jim Pate’nin soyadının tersten yazılmış hali.. Bu kelimeye “Unruhe”, “Redux”, “Christmas Carol” ve “Travleers” bölümlerinde de rastlıyoruz.

x Eddie’nin bir türlü doğru telaffuz edilmediğinden yakındığı soyadındaki H harfi ile ilgili yapılan bir gönderme var, o da David Duchovny’nin soyadındaki “H” harfi… Eddie’nin belirttiği “Sessiz *H*” özelliği Duchovny’nin soyadındaki harfte de geçerli olup, söylenirken H harfinin okunmaması gerekir, doğru okunuşu “Dukovni” olmalıdır. Ancak tıpkı Eddie gibi Duchovny’nin de soyadı genelde yanlış telaffuz edilir..

x Mulder kılığındaki Eddie “Yatağım hangi cehennemde?” diye sorar, Mulder’ın evini gördüğünde.. Burada da dizinin 4. sezonu Amerika’da yayınlandığı dönemlerde, hayranlar arasında yaygın olan soruya gönderme yapılmıştır. “Mulder’ın yatağı nerededir?” Şimdiye kadar izlediğimiz sezonlarda fark ettiğiniz gibi Mulder evine geldiğinde devamlı kanepede uyumuştur, yatağını henüz göremedik..

x Eddie, Mulder’ın ehliyetine baktığında , Mulder’ın yaşadığı sokağın adresini görürüz: 42-2630 Hegal Place.. 2630 numarası, o zamanlar Kanada, Vancouver’da çekilen dizide Mulder’ın apartmanının dış çekimleri için kullanılan binanın bulunduğu sokak numarasıdır.

x Eddie’nin adresi “17 Prospect Parkway” , senarist Vince Gilligan’ın kız arkadaşı Holly Rice’ın Virginia’daki eski adresidir.

beautiful
19-02-05, 20:00
sağol bu bilgiler için.gerçekten güzel.
:arrow: x-files ın bu bölümü harika.mutlaka çoluk çocuk oturup izleyin...

safak
20-03-05, 03:16
xxx Lee Harwey Oswald, genç CSM’i “Bay Hunt” diye çağırır. Gerçekte de bir Bay Hunt vardır: E. Howard Hunt.. Kendisi CIA’de çalıştığı dönemlerde bir yandan da takma adla casusluk öyküleri yazmıştır. Asıl önemli olan, söylendiğine göre JFK suikasti gerçekleştiğinde Howard Hunt ta suikastin yapıldığı eyalet olan Dallas’ta bulunmuştur. Hunt, JFK suikasti ile ilgili teorilerde bahsi geçen kişilerden biri olmuştur senelerce...

xxx Çok dikkatli izlendiğinde CSM’in Deep Throat’ı Ronald olarak çağırdığı görülebilir.

xxx CSM , bir sahnede Scully’nin tezini incelemektedir. Bölümü kaydedip bu sahneyi yavaş çekilme izleyebilirseniz, Scully’nin tezinde MJ-12 belgeleri ile ilgili referanslar olduğunu görürsünüz. Belki de Scully’nin Mulder’ın ortağı olarak göreve atanmasında bu referansların rolü vardır.

xxx CSM’in hikayesini en sonunda yayınlayan dergi yayıncısının adı olan Walden Roth ismi; Twentieth Century Fox Television’ın drama bölümü başkanı (Dana Walden) ve Fox şirketinin Network başkanlarından birinin (Peter Roth) soyadlarından türetilmiştir.

xxx Bölümde Lee Harwey Oswald’ı canlandıran Morgan Weisser, Glen Morgan ve James Wong’un yapımcıları olduğu SPACE: ABOVE AND BEYOND dizisinde Çavuş Nathan West rolündedir. 4. sezonda aynı dizinin ana karakterlerini canlandıran birkaç oyuncu daha oyuncu (Kristen Cloke – THE FIELD WHERE I DIED, Rod Rowland – NEVER AGAIN) , TXF’ta da rol almıştır.

xxx David Duchovny ve Gillian Anderson bu bölümde hiç karşımıza çıkmıyor. Sadece sesleri duyuluyor ve GA, ilk TXF bölümündeki (Pilot) Scully olarak görünüyor.

xxx CSM’in lk defa hikayesinin yayınlandığı derginin adı ROMAN À CLEF, “gerçek kişi ve mekan isimlerinin kurgusal olarak değiştirilmiş olduğu roman” anlamına gelmekte..

xxx CSM bir gazete bayiine gidip Roman À Clef dergisini alırken, arkasındaki rafta duran END CREDITS adlı dergiye dikkatli bakıldığında, kapaktaki başlıklardan birinin şu olduğu görülür: “Where The Hell is Darin Morgan?” (Darin Morgan Hangi Cehennemde?). Çok kısa bir süre önce izlediğimiz SMALL POTATOES bölümünde Eddie Van Blundht’ı canlandırmış olan (ayrıca THE HOST bölümünde de haftanın canavarını canlandıran) ve HUMBUG, CLYDE BRUCKMAN’S FINAL REPOSE gibi önemli bölümleri yazmış olan Darin Morgan, aynı zamanda bu bölümün senaristi Glen Morgan’ın da kardeşidir.

xxx CSM’in kitaplarındaki ana karakter Jack Colquitt, aynı zamanda SPACE: ABOVE AND BEYOND dizisinin bir bölümünde bir deniz subayının adıdır.

xxx Komik bir ayrıntı daha: Frohike, konuşmalarının dinlenmemesi için bir filtreyi aktif hale getirmekten bahseder ki filtrenin adı CSM-24’tür.

arzudeniz
21-03-05, 12:02
Merhaba arkadaşlar Cumartesi izlediğim bölümde mulder in intihar ettiğini
scully açıklıyordu bu gerçekmi dizi bitiyormu ????

safak
27-03-05, 04:09
x Bu bölümde, ilk defa iki aşamalı bölümlerin ikisinin de bölüm adının aynı olması söz konusu.. Bunun en olası açıklaması, REDUX’un kelime anlamı tabi ki.. "Geri gelmek, dirilmek" anlamına gelen kelime, REDUX bölümünde Mulder’ın, REDUX II bölümünde de Scully’nin ölümden dönmesini ima ediyor büyük ihtimalle..

x 1013 - Mulder ve Samantha’nın vagon restoranda konuştukları sırada saat 10:13’tür. (Chris Carter’ın doğum günü ve ayı)

x Bölüm Amerika’da ilk defa gösterildiğinde, Michael Kritschgau’nun asıl çalıştığı şirket olarak belirttiği Roush ismi bazı X-phile’ları meraklandırmış. Chris Carter’ın bu ismi seçmesinin altında yatan sebebi “belki öğrenebiliriz” umuduyla, internette ufak bir araştırma yapmışlar. < www.roush.com >alan adının Pillsbury adlı yemek şirketinin ana sayfasına yönlendirildiğini görmüşler ve doğal olarak pek bir sonuç çıkmadığını düşünmüşler. Ancak birkaç gün sonra, yeniden bu siteyi denediklerinde, Pillsbury şirketinin ana sayfalarını değiştirdiklerini ve X-Files fontuna çok benzeyen bir font ile sayfalarına “BELIEVE THE PIE! (Turtaya inan)” deyimini yerleştirdiklerini görmüşler.. (GETHSEMANE bölümün tagline’ı olarak hatırlayabileceğiniz BELIEVE THE LIE deyişine bir gönderme, gerçekten zekice)