Tüm Versiyonu Göster : Kayıp Balık Nemo (Finding Nemo)
deadly_angel
23-07-07, 08:20
http://img410.imageshack.us/img410/2134/findingnemowrlq1.jpg
Gösterim Tarihi: 23.01.2004
Yönetmen: Andrew Stanton, Lee Unkrich
Senaryo: Andrew Stanton
Yapımcı: Graham Walters
Görüntü Yönetmeni: Sharon Calahan, Jeremy Lasky
Müzik: Thomas Newman
Seslendirenler: Albert Brooks, Ellen DeGeneres, Alexander Gould, Willem Dafoe
Konusu: Soytarılığıyla ünlü bir balık (palyaço balığı) olan Merlin'in ailesi eşi ve yüzlerce yumurtası balık aleminin terminatörleri tarafından katledilmişlerdir. Geriye sadece Merlin ve oğlu Nemo kalmıştır. Merlin oğlu Neo'ya karşı fazlasıyla korumacı bir tavırla yaklaşmaktadır. Yıllar sonra, Nemo okulunun ilk gününde, bir dalgıç tarafından yakalanır ve bir dişçinin ofisinde ki akvaryumda yaşamaya başlar. Merlin ve onun hafıza kaybı sorunu arkadaşı Dory okyanusta Nemo'yu aramaya karar verirler. Ancak bu arayışlarında önlerinde sayısız engel vardır: Psikolojik sorunları olan köpekbalıkları, balinalar, deniz anaları... Nemo ve akvaryum arkadaşlarıysa dişçinin yeğeninin yeni evcil hayvanı olmadan akvaryumdan çıkış yolunu aramaktadırlar. Bunun için de güçlü bir işbirliğine ihtiyaçları vardır.
deadly_angel
23-07-07, 08:22
Uçsuz bucaksız okyanusta tehlikeli bir yolculuk
Yönetmenliğini Andrew Stanton'ın üstlendiği "Kayıp Balık Nemo", birbirlerinden ayrı düşen baba-oğul iki palyaço balığının kimi zaman keyifli, kimi zaman hüzünlü yolculuğu anlatıyor. Aşırı ihtiyatlı baba balık Marlin ile meraklı oğlu Nemo'nun olağanüstü serüvenine dost canlısı ama unutkan su yosunu Dory de eşlik ediyor. Oğlunu kurtarma derdine düşen baba balık Marlin ile Dory'nin uçsuz bucaksız okyanusta yaptığı tehlikeli yolculuk ve küçük balık Nemo'nun akvaryumdan kaçmak için yaptığı cesur planlar "Kayıp Balık Nemo"nun konusunu oluşturuyor.
Tüm zamanların en çok izlenen çizgi filmi...
Kuzey Amerika sinemalarında 2003 yılının gişe hasılatı birincisi ve tüm zamanların en çok gişe hasılatı elde eden uzun metrajlı çizgi filmi olan "Finding Nemo", "Toy Story", "A Bug's Life" ve "Monsters, Inc."ın Oscar ödüllü yaratıcısı Pixar Stüdyoları'ndan, su altı dünyasının fantastik ortamını beyazperdeye yansıtan bir animasyon. Filmin yönetmenliğini, 1998"de ortak yönetmenliğini yaptığı "A Bug's Life"daki çalışmasıyla Oscar adayı olan Andrew Stanton üstlenmiş. Senaryosunu Andrew Stanton, Bob Peterson ve David Reynolds birlikte yazdığı filmin müziklerini Oscar adayı besteci Thomas Newman hazırlamış.
Bilgisayar animasyon teknolojisiyle, derin sularda yüzen yeni bir sanat anlayışını birleştiren ve izleyiciyi sıradışı karakterlerle tanıştıran filmin seslendirme kadrosunda Albert Brooks, Alexander Gould, Ellen DeGeneres, Eric Bana, Erica Beck, Willem Dafoe, Geoffrey Rush görev yapmışlar. "Finding Nemo"nun yapımına 2000 yılının Ocak ayında başlanmış ve yapımda sayısı 180'e ulaşan bir ekip görev yapmış. Filmin tüm işlemleri Pixar Animasyon Stüdyolarının Kaliforniya'nın Emeryville bölgesindeki teknoloji harikası tesislerinde hayata geçirilmiş.
Ekim başı itibariyle hasılatı 335.000.000 dolara ulaşan "Finding Nemo", elde ettiği bu hasılatla tüm zamanların en çok izlenen çizgi filmi ünvanını "The Lion King"den almış oldu.
Yönetmen Stanton, baş kahramanı bir baba olan böyle bir öyküyü yazmanın kendisini çok heyecanlandırdığını belirterek filme dair şunları söylüyor: "Olaya bu açıdan bakan başka bir çizgi film yapıldığını hatırlamıyorum. Bu öyküyü yazmayı her zaman çok istedim. Çünkü baba-oğul ilişkisini bambaşka bir açıdan anlatabileceğimi biliyordum. Ayrıca hayatım boyunca okyanusların da büyük bir metafor olduğunu düşünmüşümdür. Dünyanın en ilginç ama bir o kadar da ürkütücü bölgesidir. Çünkü orada her an herşey olabilir. Okyanus olgusunu alıp, hayata dair kendi korkuları olan baba olgusuyla bütünleştirdim. Daha iyi bir baba olabilmek uğruna çeşitli zorluklarla başa çıkmaya çalışan babamızı okyanusun ortasına bıraktım. Böylece hem baba balığımız Marlin, hem de izleyiciler daha derin konulara dalma fırsatını buldular."
_yorumsuz_
02-02-08, 15:14
Çok şirin bir film =) Herkese tavsiye ediyorum. Büyük küçük herkesein izleyebileceği bir film.
Hayatımda izlediğim en anlamlı ve güzel animasyon filmiydi. Animasyon filmlerden pek hazetmesem de bu filmi çok beğendim. 2-3 ayda bir açıp izlerim. Çok anlamlı ve güzel bir animasyon filmiydi.
dizi_maniac
21-03-08, 12:16
itiraf ediyorum :
Yeğenlerimin bize gelişlerinde hala bilmem kaçıncı kez bu filmi takıyor ve izliyorum...
Annemlere de " Yaa ben değil, yeğenlerim istedi " diyorum:)
Seyrine doyum olmayan animasyonların içersinde bir başyapıt!:good:
cok tatli bir film
özellikle unutkan Dora'yi cok sevmistim
deepoceansgirl
06-05-08, 17:01
Açıkçası animasyon filmlerininçoğu yani bizim "amaaan çocuk filmi çocuk musun sen?" diye tabir ettiğimiz filmler birçok filmden daha mantıklı,en azından bir konuları var birşeyleri anlatıyor..
Ben Küçük bir rolü olsa da gönlümde kocaman taht kuran Squirt'i sevmiştim :icon_whis
Abartıcam evet evet izlediğim en güzel dramlardan biriydi. :img-hyste
3-4 defa izlemişmdir daha da izlerim. Babasının kol altından sıyrılıp gerçek dünyaya adım atan Nemo :img-cray:
Harika bir filmfi diğer çizgi animasyonlarda Nemo'da bulduğum tadı bulamıyorum gerçekten. Dory ise Ellen'ın sesiyle unutulmazdı :good:
oo itiraflara bak
valla benim yeğenim yok henüz kendi öz irademle gittim izledim ne var yahu allah allah
çok da güzel filmdir
hele şu amnestik balığa bitmiştim
ne komik ve ne içli filmdir
maria clara
18-07-08, 01:36
çok güzel bir animasyondu annesi ile babasını kaybettiğinde çok üzülmüştüm yazık tek başına kalmıştı ama sonradan kendine bir aile bulmuştu mehmet ali erbil seslendirmişti büyümüş halini en azından ben tv de öyle izledim.
En anlamlı ve en güzel animasyon filmiydi.
Bayılıyorum ve hala izliyorum...
Beni en çok etkileyen sahne en baştaki sahne.Büyük balık gelip bütün yumurtaları ve Nemo'nun annesini öldürüyor ya o sahnede çok kötü oluyorum:icon_sorr
[B][I]Severeekk izledmm animasyon filmlernden biri kayıp balık nemo..Çok güzel bi yapım çok da hoş bi film..O nemonun ttalı halleri aklıma geldikceee ooyy ne tatlıydı yaa:):)hele kaybolduğu zmn üzülmştm ynlız kalmıştı..Böle animasyon filmleri izleynce insan çocukluna dönüoo yaaa:icon_sorr :img-wink:
kaç kere izledim kuzenimin sayesinde
artık replikleri ezberlemiştim:)
deadly_angel
26-09-08, 20:41
İzlemek isteyenler için Finding Nemo, bayramın ikinci günü saat 20:00'da Kanal D'de yayınlacak.
izlediğim en iyi animasyon filmlerinden biri...izlemeyenler kesinlikle izlesin..çok zevkli bi film..:img-yes:
vBulletin® v3.8.0 Beta 2, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.