Tüm Versiyonu Göster : Harry Potter and the Deathly Hallows (2010)

deadly_angel
08-08-07, 23:05
http://img469.imageshack.us/img469/2582/hp1kw0gf6ms3.jpg

Harry Potter serisinin 21 Temmuz 2007 tarihinde satışa sunulan ve milyonlar satan, serinin son kitabından uyarlanılacak olan Harry Potter ve Deathly Hallows sırada serinin bir 6. kitabından uyarlanılacak Harry Potter ve Melez Prens filmi olmasına rağmen fanlar tarafından şimdiden büyük bir merak ve hüzün içerisinde bekleniyor.İlk olarak 2001 yılında serinin ilk filmi kitabından uyarlanan Harry Potter ve Felsefe Taşı'yla başlayan Harry Potter'ın beyaz perdedeki yolculuğu Deathly Hallows ile son bulacak.Hayranlar ve bazı eleştirmenler kitaba baktıklarında filme aktarımı zor ve bir o kadarda sabır isteyen bir iş olacağını düşünüyorlar.Hayranların beklentisi son filmin oscarı kaldırması yönünde.

Deathly Hallows oyuncu kadrosu için görüşmeler çekimleri Eylül ayında başlayacak olan serinin bir önceki kitabından uyarlama Harry Potter ve Melez Prens filmi yüzünden daha sonraya ertelenmiş gibi gözüküyor.Filmin 2010 yılında gösterime girmesi planlanıyor.

İlk beş filmde rollerini başarıyla canlandıran filmin üç genç oyuncusu Daniel Radcliffe, Rupert Grint ve Emma Watson serinin sonuna kadar oynayacaklarını geçtiğmiz aylarda açıklamışlardı.

arrzzu
09-08-07, 00:51
kitabı yeni bitirdim sayılır da gerçekten beklentileri karşılayan çok çok hoş bir kitaptı.(tabii türkçesini okuyunca daha iyi bir yorum yapabilirim:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo:icon_whis:icon_whis)umarım bu uyarlamanın yönetmeni her kim olacaksa bunu filme yansıtabilir.güzelim oyuncuları da gölgede bırakmaz:( açıkçası pek umudum yok çünkü çok muhteşem dediğim kitapları pek yansıtamadılar şimdiye kadar.bunda da sürekli çatışma aksiyon var...görevimiz tehlikeye dönmesin de...

dilara-1905
12-08-07, 13:40
off bu kitabı okumak için sabırsızlanıyorum yhaa bncede zümrüdü anka yoldaşlığında kitaptaki bir çok yer özellişkle hermione ron sahneleri kesilmişti umarım melez presn ve Deathly Hallows böyle olmasss :S

cedric-hülya
12-08-07, 17:51
oleyyy rup ve emma da oynayacak zaten onlar oynamasa ben bu filmi izlemek istemem çünkü ikisi rollarini çok iyi yapıotlar

M€LİS
15-08-07, 17:25
off bu kitabı okumak için sabırsızlanıyorum yhaa bncede zümrüdü anka yoldaşlığında kitaptaki bir çok yer özellişkle hermione ron sahneleri kesilmişti umarım melez presn ve Deathly Hallows böyle olmasss :S

İns.. tamamen katılıorum sana.. Bi yandan da bu filmin gelmesini istemiorum, çünkü son film ve bitio.. Ama bi yandan da deli gibi istiorum cünkü meraktan çatlıorum.. Kitabını bi okuyayım daa :img-yes: Son film, güzel olur heralde.. İns. yani (cok sık ins. dedim ya :)))

sarıseren
15-08-07, 22:43
bu filmi diğerlerinden daha çok merakla bekliyorum.Çünkü son film:icon_sorr İnş. yakın zamanda çıkar:img-yes:Ama başlıkta yazdığı gibi 2010 da gösterime gircekse anlaşılan daha çok beklicez...

gizz
16-08-07, 11:41
7. kitabın özeti (wikipedia'dan alıntıdır).ben ekimi beklerim ,heyecanı kaçmasın diyenler lütfen bakmasın çünkü baya ayrıntı içeriyor ;) baştan uyarmış olaym :D

Dursley'lerden Ayrılış [değiştir]Kitabın başında Voldemort ve Ölüm Yiyenler, Harry Potter'ı 17 yaşını doldurduğunda öldürmek için plan yapmaktadırlar. Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nın, Harry 17 yaşını doldurduğunda, onu karşılamak için Privet Drive'a geleceğini öğrenirler.

Zümrüdüanka Yoldaşlığı, Dursley ailesini güvenli bir yere götürür. Fakat tam Harry'i oradan götüreceklerken Ölüm Yiyenler saldırır. Hedwig'e bir Öldüren Lanet (Avada Kedavra) isabet eder. Ardından Voldemort oraya gelir. Deli-Göz Alastor Moody'i öldürür. Zümrüdüanka Yoldaşlığı üyeleri Kovuk'a kaçarlar.

Birkaç gün sonra Sihir Bakanı Rufus Scrimgeour Kovuk'a gelir ve Dumbledore'un Harry, Ron ve Hermione'ye olan hediyelerini verir (vasiyeti gereği). Dumbledore Harry'e ilk Quidditch maçında yakaldığı Snitch ve Godric Gryffindor'un kılıcını bırakmıştır. Fakat kılıcı ona veremeyeceklerini, çünkü kılıcın Dumbledore'un değil okulun malı olduğunu söyler. Sonradan anlaşılacağı gibi asıl kılıç Dumbledore tarafından saklanmıştır ve nerede olduğu bilinmemektedir.

Hortkulukları Ararken [değiştir]Birkaç hafta sonra Bill ile Fleur'un düğünü olur. Fakat düğünün sonunda Bakanlık'ın Voldemort tarafından ele geçirildiği ve Sihir Bakanı Rufus Scrimgeour'un öldürüldüğünü öğrenirler.

Harry, Ron ve Hermione Hortkulukların peşine düşerler. İlk önce Grimmauld Meydanı 12 Numara'ya gider ve Kreacher ile konuşurlar. R.A.B'ın aslında Sirius'un kardeşi Regulus olduğunu öğrenirler. Regulus Slyterin'in madalyonunu (Hortkuluklardan bir tanesi) Kreacher'a saklaması için vermiş, fakat Mundungus kolyeyi çalmış ve Dolores Umbridge'e satmıştır. Harry, Ron ve Hermione Sihir Bakanlığı'na kılık değiştirerek girerler, Hortkuluk'u çalarak kaçarlar.

Harry ve Ron kavga ederler. Ron gruptan ayrılır. Bunun üzerine Harry ve Hermione tek başlarına Godric's Hollow'a giderler. Voldemort ile karşılaşırlar. Harry'in asası kırılır. Kaçarlar. Harry Hermione'nin asasını alır. Bu arada Gryffindor'un kılıcını bulurlar. Ron gruba geri döner.

Ölüm Yadigarları [değiştir]Harry, Ron ve Hermione Xenophilius Lovegood'un (Luna Lovegood'un babası) evine gider ve onunla görüşürler. Xenophilius onlara 3 sihirli nesneden söz eder: Elder Wand (güçlü bir asa), Resurrection Stone (öldükten sonra tekrar dirilten taş), Görünmezlik pelerini Bu 3 nesnenin ortak bir adı vardır: Deathly Hallows. Harry bu nesnelerden birinin, Invisibility Cloak'ın kendi Görünmezlik pelerini olduğunu, Resurrection Stone'un ise Dumbledore'un verdiği Snitch'in içinde olduğunu farkeder. Elder Wand ise Dumbledore'un mezarındadır, fakat Voldemort gidip asayı alır.

Harry, Ron ve Hermione saklandıkları bir yerde "Voldemort"un adını andıkları için ölüm yiyenler tarafından yakalanırlar ve kim oldukları anlaşılınca Malfoy'ların evine götürülürler. Dean Thomas, Luna Lovegood, Bay Ollivander ve cin Griphook da orada esirdir. Bellatrix Hermione'ye işkence yaparak kılıcı nereden bulduklarını, kılıcın gerçek olup olmadığını öğrenmeye çalışır. Fakat kaçarlar. Dobby onları kurtarıp Bill ve Fleur'un evine götürür. Fakat Bellatrix Dobby'i öldürür. Onlar Bill'lerdeyken Remus Lupin onları görmeye gelir. Tonks'un bir bebeği olduğunu söyler ve Harry'den vaftiz baba olmasını ister.

Harry, Bellatrix'in kılıç işini bu kadar büyütmesinden şüphelenir (Çünkü aslında aldatmaca olan sahte kılıç Bellatrix'in kasasında saklanmaktadır, eğer bu kılıç Harry, Ron ve Hermione'deyse onların kasaya girmiş olmaları gerektiğini düşünür ve kasaya girmeleri ihtimali onu çılgına çevirir. Sürekli başka ne aldın diye sorması işi iyice açığa vurur.) ve Hufflepuff'un Kupasının Gringots'ta Bellatrix'in kasasında olduğunu tahmin eder. Gringots'ta Hortkuluk'u bulup yok ederler ve kaçarlar.

Voldemort, Harry'in Hortkuluk'ları aradığını anlar. Hortkuluklarının nerede olduklarını ve ne kadar güvende olduklarını hesaplamaya çalışır. Tam o sırada Harry Voldemort'un gözlerinden görmeye başlar ve son Horkuluk'un Hogwarts'ta olduğunu öğrenir fakat ne olduğunu öğrenememiştir. Okula gittiğinde hortkuluğun ne olduğu kolayca açığa çıkacaktır.(Rawenclaw'ın tacı).

Hogwarts Savaşı [değiştir]Harry, Dumbledore'un kardeşi Aberforth'un yardımı ile Hogwarts'a girer. Bu sırada Voldemort, ordusu ile Hogwarts'a saldırır. Hogwarts'takiler de boş durmaz, 17 yaşın üstündeki öğrenciler savaşmak için kalır. Bu sırada Yine Aberforth'un yardımıyla Zümrüdüanka Yoldaşlığı üyeleri, öğrencilerin aileleri, okuldan uzaklaşmış öğrenciler geri döner. Savaş sonunda 50 kişi ölür. Fred Weasley, Remus Lupin ve Tonks da ölür. Bu sırada Harry, Ron ve Hermione Rawenclaw'ın tacını bulmak için İhtiyaç Odası'na giderler. Fakat Malfoy, Crabbe ve Goyle ile karşılaşırlar. Crabbe ölür. İhtiyaç odasında çıkan yangında Hortkuluk yok olur. Çıkan yangının ateşi hortkulukları yok etme özelliğine sahip birkaç maddeden biridir.

Voldemort ve Nagini'yi bulmak isteyen Harry Voldemort'un gözlerinden onların Çığlık atan barakada olduklarını öğrenir ve üçlü oraya gider. Gittiklerinde, Nagini'nin, Voldemort'un emri ile Snape'i öldürdüğünü görür. Snape, ölmeden hemen önce Harry'e bazı anılarını aktarır. Harry, Snape'in çocukluğundan beri Lily Evans'a (Harry'nin annesi) aşık olduğunu, Voldemort Lily'yi öldürmek için aramaya başladığı andan itibaren aslında Dumbledore adına çalıştığını, Harry'yi yıllarca Dumbledore'la birlikte koruduğunu, Dumbledore'un en çok güvendiği adamı olduğunu ve Dumbledore'u öldürmesinin, Dumbledore'un planının bir parçası olduğunu öğrenir. Anılar bittikten sonra Harry, kendisinin de bir Hortkuluk olduğunu Voldemort'un isteği dışında ruhunun bir parçasının Harry'nin bedenine girdiğini ama bundan Voldemort'un bile haberinin olmadığını öğrenir. Yani kendisinin de ölmesi, özellikle de Voldemort tarafından öldürülmesi gerekmektedir. Harry, Voldemort'la karşılaşmaya gider, bu arada yolda Ressurection Stone'u kullanır ve ölüme doğru giderken yanında James, Lily, Sirius ve Lupin'i görür, onlarla konuşur, yanında yürümeleri ona cesaret verir. Voldemort'u bulduğunda hiçbir şey yapmaz. Voldemort Harry'i öldürür.

Harry rüyasında kendini King's Cross istasyonunda bulur. Dumbledore ile uzun uzun konuşur.

Harry aslında ölmemiştir, çünkü Harry'in kanı Voldemort'un damarlarında akmaktadır. Bu nedenle Voldemort Harry'i asla öldürememektedir. Harry'in içindeki Hortkuluk da yok olmuştur.

Harry uyanır fakat belli etmez. Narcissa Malfoy Voldemort'un emriyle Harry'nin ölüp ölmediğini kontrol eder; ama o anda gözü kendi oğlundan başkasını görmediği için Harry'nin yaşamasına Voldemort'un kazanıp kaybetmesine aldırmaz, ona Draco'nun iyi olup olmadığını sorar Harry'den evet cevabını alınca kalkar ve Harry'nin ölmüş olduğunu ilan eder. Ölüm yiyenler sevinç içindedir. Hagrid, Voldemort'un zoruyla Harry'in bedenini Hogwarts'a götürür. Voldemort herkese Harry Potter'ın kendi canını kurtarmak için kaçarken öldürüldüğünü, artık direnmemeleri gerektiğini söyler. Fakat bu sırada Grawp'ın gelmesi; Hogwarts'ın ev cinlerinin, Kreacher'ın önderliğinde ve efendisi Regulus için, Voldemort'a karşı savaşmaya başlamaları ortalığı karıştırır. Bu karışıklıktan yararlanan Harry gizlice ortadan kaybolur ve Görünmezlik Pelerini'nin altına girer. Bu sırada Neville ise Gryffindor'un kılıcı ile Nagini'yi öldürür. Yani tüm Hortkuluklar yok olmuştur. Voldemort artık bir ölümlüdür.

Herkes birbiri ile düello yapmaya başlar. Molly Weasley, Fred'i öldüren Bellatrix'i öldürür. Voldemort tam Bayan Weasley'e saldıracakken Harry ortaya çıkıp Voldemort'u engeller. Herkes Harry'in hayatta olduğunu görünce çok şaşırır. Harry, Voldemort ile konuşur. Elder Wand'ın asıl efendisinin kendisi olduğunu söyler. Elder Wand da bu sırada Voldemort'un elindedir. Harry ve Voldemort düello yaparlar. Voldemort'un Avada Kedavra laneti ile Harry'in Expelliarmus büyüsü havada karşılaşır. Fakat Elder Wand'ın gerçek sahibi Harry olduğu için Avada Kedavra laneti seker ve Voldemort'a çarpar. Voldemort ölür ve savaş sona erer. Harry, Elder Wand'ı alıp kendi asasını tamir eder ve Elder Wand'ı Dumbledore'un mezarına, yani ait olduğu yere, bırakmaya karar verir.

M€LİS
16-08-07, 11:53
Mütişsin gizz.. Dayanamadım okudum ve cok etkilendim ya gerçekten güzel bi kitapmışş.. Vay be.. Süper çok çok teşekkürler eklediğin için.. :img-yes: Gerçekten güzel bi final olucak... Harry Potter serisine de böyle bi son yakışır..

nymphadora
16-08-07, 13:15
bence 2010 dan önce de çıkabilir ne de olsa 5. film çıktı 6. ve yedinci ilm ne bileyim biraz kassalar da en geç 2009'da filan çıksa 1 yıl bile olsa kardır yani...

gizz
16-08-07, 17:38
Mütişsin gizz.. Dayanamadım okudum ve cok etkilendim ya gerçekten güzel bi kitapmışş.. Vay be.. Süper çok çok teşekkürler eklediğin için.. :img-yes: Gerçekten güzel bi final olucak... Harry Potter serisine de böyle bi son yakışır..

rica ederim M€LİS ne demek :img-wink: ben de okuduğumda çok etkilendim we dedim ki mutlaka paylaşmalıyım :img-yes: bu özet bi de kitabın tamamını düşün :happy0064 süper olcak :D walla 9 ekim günü kitapçıların kapısını aşındırıcam.çeşitli internet sitelerinde bazı bölümlerin çevirileri ve bütün kitabın amatör çewirileri de war (fanlar tarafından yapılan çewiriler:icon_whis) ama asıl çeviriyi beklemek daha iyi.kaç aydır bekliyoruz birazcık daha bekleriz di mi :img-wink:

sudem
30-08-07, 19:26
Kitabı yeni bitirdim. Rowling kesinlikle aşmış kendini. Ancak filmin kitabın yarısı bile etki edemeyeceğine inanıyorum. Çünkü 5. filmde Sirius'un ölümünü geçiştirdiler, çünkü Dumb ile Harry'nin son bölümdeki konuşmasını geçiştirdiler. Eminim ki 6. kitaptaki çok çok önemli ihanet ve hüzün sahnesini de iyi veremeyecekler. Yine eminim ki 7. kitaptaki onca kaybın bir kısmını sadece sözle dile getirecekler. Son film çekilmese iyi olur diyorum.

__princess__
30-08-07, 19:43
Kitabı okumak nasip olmadi ama hakkında çok sey okudum ama sabirla bekliyorum.Önecden snape ten nefret eden bn duyduklarimdn sonra snape e haayran hayran doolaşir oldum.Bn JK nin kendine ve bu kzekasina yakişir bir son yapacağina inanirorim.Zaten harry potter efsaneleşti bnm kalbimde bitmesi çok üzücü:icon_sorr:icon_sorr

NiliWerda
30-08-07, 19:47
6. film 2008de gösterime gircekse bu film niye 2010da gösterime giriyor?
bence bu film 2009da gösterime girer yani bu tarih bence ortalama bi kararla sölenmiştir...
yada belkide 2009un kasım-aralık ayı gibi gösterimde olacaksa kısaca 2010 deyivermişlerdir?:icon_whis

deadly_angel
30-08-07, 23:49
Beklenen tarih 2010.Sonuçta Melez Prens 2008'de vizyona giriyor olabilir ama yıl sonuna denk geliyor. (21 Kasım) Ve arada oyunculara dinlenmeleri ve başka projeleriyle ilgilenmeleri için 1-2 aylık bir ara veriliyor.Ayrıca Deathly Hallows serinin son filmi olma özelliğini taşıdığından kadronun işi çok zor görünüyor.Gerek senaryo, gerek görsel efektler bir anda oluşturulamıyor ne yazıkki.

deadly_angel
31-08-07, 01:06
Evett biraz sabredebiliriz ama en azindan güzell yapsinlarr..:icon_sorr

Ben serinin şu ana kadar çekilen filmlerinde, kesilen sahneler, izleyiciye iyi aktarılamayan veya değiştirilerek aktarılan sahneler konusunda çok sabırlı davrandım.Bu sabrımı son filme kadar saklıyorum.Ben Deathly Hallows gibi bir harika final kitabından gene aynı harikalıkta ve mümkünse 3 saati aşan sürede bir film bekliyorum.Hatta belki komik gelebilir ama artık bu final filmiyle Oscar'ı da kaldırmalı Harry Potter.İnce eleyip sık sokusunlar, film isterse King Kong uzunluğunda olsun ama içinde herşey olsun.Hiçbirşeyin geçiştirilmesini istemiyorum.Şu ana kadar hep onlarında yapabilecekleri sınırlı diyipdurdum kendime.Ama Deathly Hallows beni çok heyecanlandırıyor.Umarım ki başta senaristler ardından tüm film ekibi işlerinin ciddiyetlerini, hayranların beklentilerini göze alarak o ciddiyetle çekerler filmi.

GoDis
03-09-07, 17:59
arkadaşlar ben kitabı okudum ve son 200 sayfasında diyelim ağlamktan göz pınarlarım kurudu kitabın sonuna kadar insan her yerinde ağlıyo... ayriyetten kitabı okumak steyenlere yuardımcı olabilirim ben netten okudum arkadaşlar ona göre...fanları çevirmiş ama yine de çevirisi fena olmamış... ayriyetten kitabınm sonunda herkes severusa ööle bir sevgi duyacak ki bu duyguyu kitabın sonunda öğrenceksiniz... benim ölmesini hiç beklemdiim bir kaç insan öldü ve buna çok üsüldüm... kitap hem çok güsel hem çok acıklşı hemde muhteşemdi... şimdi 7. kitapla ilgili birkaç resim yollicam...

GoDis
03-09-07, 18:08
arkadaşlar şu an yollicam fotoların hepsi aynı sahneden ama ben en çok birinci fotoyu seviyrm
http://img49.imageshack.us/img49/3376/000rwrgdwo4.jpg (http://imageshack.us)
veee
http://img50.imageshack.us/img50/8611/deathlyhallowshappy17thrl8.jpg (http://imageshack.us)

Lovegood
06-09-07, 13:55
Dayanamayıp özeti okudum yaa.Şok üstüne şok.İnanılmaz bi kitap bu eminim filmi olağanüstü olacak.Baştan sona heyecan. :)

Teşekkürler gizz.

cheerleader
07-09-07, 19:44
o kız ginny oluyo:D
bu filmin gerçekten harry potter filmlerinin en iyisi olmasını bekliyorum ne de olsa sonuncu filmii

arrzzu
08-09-07, 11:41
nedense aklıma geldi,eğer son filmde madalyon hortkuluğun yok ediliş sahnesini tam çekerlerse harry ve hermione öpüşecek... :icon_whis

cerenimo_
08-09-07, 13:28
wayyy bee.. harry ölür yazısını okuduğumda şok oldum neyse ki doğru değilmiş.. bu arada fred'in ölmesine çok üzüldüm yaa...
bi de ayrıca en çok şaşırdığım snape'in dumbledore'u öldürmesinin de planın bi parçası olması...

deadly_angel
09-09-07, 22:10
Arkadaşlar spoiler vermeyelim lütfen, kitap hakkındaki düşüncelerimizi kütüphanede bulunan Harry Potter bölümüne yaparsak daha iyi olur.Burası filmin sayfası.Halen kitabı okumamış ve Türkçe'si çıkana kadarda olanları öğrenmek istemeyen pek çok kişi var.

sbuffy
10-09-07, 11:51
Daniel Radcliffeın 7.film hakkında yaptığı röportaj
"Deathly Hallows"ta özellikle filmde olmasını istediğin bir sahne var mı?
Dan:Voldemortla karşılaşmak için yürüdüğü sahneyi dört gözle bekliyorum.o sahneyi yapacağımı umuyorum.ayrıca King's Cross bölümü

Senin sıkıcı bulup kweilmesini istediğin sahne var mı?
Dan:Ben her zaman süpürgeyle ilgili bir sahne gördüğümde aman tanrım diyorum.tuhaf çünkü J.K. Rowling aslında Quidditchi yazmayı sevmiyor.ben,ekip ve tüm oyuncular Quidditchi çekmeyi sevmiyoruz.ama hayranlar istedikleri için 6.filmde Quidditch olacak.

Sen Londrada gösterilen Equustya çıplak yer aldın.peki filmde böyle bir sahne çekermiydin?
Dan:neden olduğunu bilmiyorum ama filmde böyle bir sahne insanı korkutuyor.buna rağmen rol onu gerektiriyorsa kesinlikle yaparım.

Hatta "Deathly Hallows"ta
Dan:Evet hatta DHta

GoDis
13-09-07, 10:42
evet yolladıım fotolarda ginny ile öpüşüyo...
arkadaşlar bence gayet güsel bir film olur çünkü konu süper ama senaryoya bağlı yani güzel çekmleri umarım çok sahne kesmezlerr birdeçok güsel sahneler fln var bence de daniel ın dediği gibi harry ve voldemort un birbirlerine doğru yürümeleri hoş olcak yani düello içn yani umarım savaş sahnelerinde hiç birşey kesmeseler tam süper olcak:img-wink:

serenalti
13-09-07, 12:49
kitabı okuyanlar için bi sorum olcak..ron hermione öpüşmesi kitabın kaçıncı bölümünde..

michelle
16-09-07, 01:13
Allah Allah ben niye öyle bir öpüşme hatırlamıyorum... :bilmim :bilmim

Umarım bu son film oscarı kaldırırda,bu seriyi küçümseyenler ne büyük hata yaptıklarını bu şekilde anlarlar...:img-beee:

sudem
16-09-07, 10:45
kitabı okuyanlar için bi sorum olcak..ron hermione öpüşmesi kitabın kaçıncı bölümünde..

Allah Allah ben niye öyle bir öpüşme hatırlamıyorum... :bilmim :bilmim

İşte sorunuzun cevabı. :img-wink:

31. bölüm Hogwarts Savaşı bölümünde Ron, Harry’e Hogwarts’taki evcinlerini savaşma konusunda kendi isteklerine bırakmak için uyarmayı teklif etti.

Ron: Gitmeleri gerektiğini söylemeliyiz, bunu kastediyorum. Başka Dobbyler olsun istemeyiz, değil mi? Onlara bizim için ölmelerini emredemeyiz.

Bu cümleyi Ron art niyet olmaksızın söyledi. Canım benim ya. Harry ve Hermoine Dobby için üzüldüğünü zannedip dursun. Ron da nasıl içlenmiş. İşte bu cümleyi söyleyince, Hermoine, Ron’a sarıldı ve öpüşmeye başladılar.

michelle
16-09-07, 11:22
İşte sorunuzun cevabı. :img-wink:

31. bölüm Hogwarts Savaşı bölümünde Ron, Harry’e Hogwarts’taki evcinlerini savaşma konusunda kendi isteklerine bırakmak için uyarmayı teklif etti.

Ron: Gitmeleri gerektiğini söylemeliyiz, bunu kastediyorum. Başka Dobbyler olsun istemeyiz, değil mi? Onlara bizim için ölmelerini emredemeyiz.

Bu cümleyi Ron art niyet olmaksızın söyledi. Canım benim ya. Harry ve Hermoine Dobby için üzüldüğünü zannedip dursun. Ron da nasıl içlenmiş. İşte bu cümleyi söyleyince, Hermoine, Ron’a sarıldı ve öpüşmeye başladılar.

Yok yok bu öpüşmeyi biliyorum,nasıl unutabilirim ki zaten,resmen tarihe geçti....:img-grin2

Bir arkadaş Harry, Hermonie madalyon yüzünden öpüşecekler demiş,işte onu çıkaramadım...Kitapta benim bildiğim öyle birşey hiç olmadı çünkü...:icon_whis

sudem
16-09-07, 11:39
Yok yok bu öpüşmeyi biliyorum,nasıl unutabilirim ki zaten,resmen tarihe geçti....:img-grin2

Bir arkadaş Harry, Hermonie madalyon yüzünden öpüşecekler demiş,işte onu çıkaramadım...Kitapta benim bildiğim öyle birşey hiç olmadı çünkü...:icon_whis

Harry ve Hermione'nin direk öpüşme sahnesi yok. 19. bölüm Gümüş Ceylan'da madalyonu yok edecekleri zaman iki devasa Harry ve Hermione boluncuğu çıktı ve Ron'u kızdırmak için öpüştüler. Bunun olması için Dan ve Emma'nın öpüşmesine gerek olmaz herhalde. Bilgisayar efektiyle hallederler.

arrzzu
16-09-07, 12:16
o "bir arkadaş"olaraktan yorumumu yapayım:):)
bilgisayarla yapılabileceği hiç düşünmemiştim vallahi.ne de olsa herkes gözünde farklı canlandırıyor.
hortkuuluk madalyondan, daha güzel ama daha voldimsi bir hermione oluşuyordu bir de harry tabii."korkularını gördüm harry varken sana bakmaz" gibi şeyler söylüyordu voldemortun bir parçası ve onu kızdırmak için ikisi öpüşüyorlardı.hatta dudakları birleşti/buluştu tarzında bir cümleydi oradaki de...
valla benim de öyle birden aklıma gelmişti yazayım demiştim:)bilgisayarla karakterleri nasıl yaratabilirler anlamadım pek ama...zaten bence bu sahneyi bu kadar uzun çekmezler de.öncesindeki kılıcı alma çalışmaları fln da olunca hayatta uzatmzlar bu kadar:(

sbuffy
20-09-07, 19:09
Billy Connolly Zenophilous Lovegood mı olacak?

http://img469.imageshack.us/img469/1442/billyconnolly1wenn13498oy2.jpg

alınan bilgiye göre son Harry Potter filminde Lunanın babası Zenophilous Lovegood için İskoç komedyen Billy Connollyın(64) düşünüldüğü söyleniyor. İngiliz gazetesi the Daily Mirror da "Billy rol için mükemmel " yorumunu yaptı.

GoDis
02-10-07, 13:11
arkadaşlar bakıyorum da nerdeysehepiniz kitabı okumuş sevindim
ben en çok savaşı, fred in ölümü ve düğün ü merak ediyorum ama bence gerçekten 7. kitapta dan ile emma öpüşecekler görürsünüz bakın sonra godis demedi demsiniz;) ama umarım öpüşmezler(inşallah)ayriyetten ginny ile harry nin harry nin doğumgününde öpmesi falan süper olcak o sahneler... tabi bir de bu filmde çok çok özlü iksir varumarım o sahneleri de atlamadan çekerler....bu film en iyisi olcakkkk

deadly_angel
08-10-07, 13:31
Joh Williams'la Yeniden

Bir süre önce yaptığı bir açıklamayla Harry Potter ve Deathly Hallows filminin müziklerini yapmak istediğimi söyleyen Hollywood'un ünlü bestecisi John Williams Harry Potter ailesine geri döndü.Daha önce Harry Potter filmlerinin ünlü müziği Hedwig's Theme'in bestesini yapmış olan Williams'ın Deathly Hallows müziklerini yapacağı için çok mutlu olduğuı söylenenler arasında.

Kaynak: The Leaky Cauldron

gizz
13-10-07, 09:34
güzel seçim yapmışlar o zman.
biraz acımıştım kitabı okurken o karaktere.okuyanlar bilir ;)
harika bir kitap ama onu belirtmem lazım mutlaka.okumadan önce nette dolaşan bilgilerle,okuduğum özetle rowling'in bitirmek için acele ettiğini,iraz başından savdığını düşünmüştüm ama yanıldığımı itiraf etmem lazım.burda we diğer hp sitelerinde konuşulurken bana açıkçası saçma gelen şeyler wardı (harry de bi hortkuluk denmişti mesela) ama o kadar güzel bir şekilde bağlamıştı rowling.onu kelimeleriyle önceden saçma bulduğum şeye way be dedim =)
1,5 günde bitirdim kitabı.bayram dolayısıyla okul yoğunluğu falan olmayınca haliyle bol bol wakti oluyor insanın ;) kitap daha yeni çıktığı için başlığı takip edenlerin hepsinde olmayabilir ya da herkes benim gibi günde 400 sayfa okuyup başının fena halde dönmesi pahasına da olsa kitabı bitirecek wakit bulamayabilir o yüzden şu anda fazla yorum yapmak istemiyorum ki kitaptaki olayların süprizi kaçmasın.yalnız şunu söyleyebilirm ki daha önceki kitaplarla asıl heyecanlı olay en sona kalırken bu kitap baştan aşağı aksiyon eh tabi yine de rowling büyük lokmayı en sona saklamış.
DUMBLEDORE kitabın her yerindeydi.siriusa olan gibi öldükten sonra unutulmamıştı ve açıkçası çok hoşuma gitti.üstelik bu kitapta onunla ilgili daha önce bahsedilmeyen şeyler de war we eminim benim gibi DUMBLEDORE sewenlerdenseniz ona saygınız bir kat daha artacak bu kitapla.kitabı okuyanlardan aslında kitap onun duygularına daha çok yer werdiği,onu anlattığı için Harry karakterini yakın buluyor,en çok o karakteri sewiyor ben de onlardan biriyim ama ben Dumbledore da benim en sevdiğim karakter."en sevilen karakter" tahtını 2 karakter paylaşıyor bende yani ;)
spoiler wermeden we olayları da ağzımdan kaçırmadan şimdilik söyleyebileceklerim bunlar.kitabı soluk soluğa bitirdim ama bitince de içimde bir boşluk oluştu.çok kitap okurum,bugüne kadar okuduğum kitap sayısını ben bile bilmem,birçok seriyi bitirdim ama içimde böyle tarifsizbir boşluk yoktu hiçbirinde.sanki bu seri sadece bir kitap değilmiş gibi,sanki okurken kendimi en kaptırdığım,en içinde hissettiğim seri buymuş gibi..tarifi zor...
uzun lafın kısası kitabı hnüz almamış olanlar en kısa zamanda alın we kulağınızı kitapla ilgili bütün eleştirilere kapayın.
we asla DUMBLEDORE'u unutmayın.sanırım okuduktan sonra anlaşılacak ne demek istediğim...

deadly_angel
27-10-07, 09:04
Yadigarlar Del Toro’nun Mu Olacak?

Yönetmen Guillermo Del Toro, MTV’ye verdiği bir röportajda eğer kendi şartlarına uyulursa, son Harry Potter filmini çekebileceğini söyledi.

Üçüncü film için teklif gelmişti. Filmler çekilmeden önce kitapların hepsini okumuştum ve kafamda hep bir Charles Dickens oluşmuştu - Dickensvari’ydi kitaplar. Harry Potter’ın bulunduğu durum bana hep “Great Expectations”daki Pip karakterini hatırlatmıştır. Derin, kuşkulu… Fakat ilk iki film çıktığında olaylar farklı bir şekilde yansıtılmıştı. Her şey çok parlaktı, mutluluk içeriyordu, cıvıl cıvıldı; bu yüzden filmin yönetmenliği yapmakla ilgilenmedim. Fakat son filmleri gördüğümde, düşüncelerim değişmeye başladı. Çünkü filmler çekildikçe daha ürkütücü ve karanlık bir hal almaya başladı her şey… Eğer bana bir teklifle gelirlerse, bunu kesinlikle düşüneceğim.

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları’nın çekimlerine 2009′da başlanacak ve film 2010 yılında sinemalarda yerini alacak.

Alıntıdır Hpff

dilara-1905
29-10-07, 21:42
dobby'nin ölümne çok üzüldüm yha onu gömerlerken çok ağladım :sad53: fred tonk lupin keşke ölmeselerdi ama ozaman hiçbi gerçekçiliği kalmazdı:sad53:ama enazından fred ölmeseydi filmde o sahneyi çok merak ediyorum:icon_sorr ron'un horkuluku parçalaması süperdi tom riddlenın sözleri fln ağırdı ama ronals üstesinden geldi başardı =) cincüce sinir etti bni yha bisimkiler onu kandırmayı planlarken o tuzak kurdu amaneseki basilik var ron ii akıl etti basilikleri alışlarını ve kupayı yok edişlerini görmek isterdim ron ve hermione öpüşmesini ne zamandır bekliyordum zaten:img-in_lo yha harrye biras kızdım ama james lily ve albus severus tamam güzel ama hani sirius !!! bnce james sirius olabilirmiş lamesin adı bn çok sinirlendm ! voldemortun harry ile duello ederken bütün gerçekleri örenmesi ve hali sprdi çok ii oldu ona !! dumblesore'unda aklanmasına sevndm harry nin içinde kin kalıcak die cidden çok korkmuştm harika bir film olacağına eminim umarım kitaptan çok fazla bölüm kesmezler:sad53: sabırsızlıkla bekliyorum ama bidaha kitap çıkmicak olması zaten yeterindekötü filmlerle avutuyorum kendimi daha 2 film var fln die ama ölüm yadigarlarıda bitince napçakm bakalım:icon_sorr

GoDis
02-11-07, 17:11
ya arkadaşlar rowling işte kitap piyasayya çıktıktan sonra hani bööle yazmadığı sonuçları söölüyomuş falan neyse;
açıklamalarının birinde dumbledor un gay olduğunu ve kardeşini öldürün bir adam vardı ya hani isme greogorovich miydi neydi? hani kız kardeşini kardeşini öldürmüştü ya işte o adamla da bir zamanlar ilişki yaşadıını açıklmaış... ben gerçekten çok şaşırdım şok falan oldum haberi illk duyduğumda

sudem
02-11-07, 17:18
Conan O'Brian'ın da diline düştük :)

P.tesi e2'de yayınlanan Late Night with Conan O'Brain'da cümle tamamlama bölümünde O'Brain Dumbledore'nin eşsinsel olduğu haberleri üzerine şöyle bir şey dedi.

Geçen hafta Harry potter hayranlarını şok eden olay...Dumbledore, eşsinsel.

Bu hafta ise...Hagrid, Yahudileri Hıristiyanlaştırmaya çalışan bir organizasyon.

JK'den yeni açıklamalar bekliyoruz. :)

denizimsi
02-11-07, 19:09
Senden hiç Beklemezdim Dumbledor :P Filme daha çok var yahu :D

sbuffy
10-11-07, 17:14
Rowling Radcliffeı son Potter filminde çıplak görmek istiyor

Rowling, Equus oyununu seyrettikten sonra kuliste Daniel Radcliffe'a sonraki Potter filminde çıplak olacağını söyledi.Daniel Radcliffe:"Rowlind kulise geldi ve son Potter filminde Harry tamamen çıplak olacak" dedi."

bununla ilgili bir yorum kitap bölümünde yazdığımda böyle birşey yoktur denilmişti.anlaşılan yanılmamışım.ama son filmde harrynin soyunmasını istemem.her ne kadar seriye çocuk filmi gözüyle bakılmasından hoşlanmasamda bu filmi seyreden pekçok çocuk izleyici olduğu unutulmamalı.

sudem
10-11-07, 17:37
Rowling Radcliffeı son Potter filminde çıplak görmek istiyor

bununla ilgili bir yorum kitap bölümünde yazdığımda böyle birşey yoktur denilmişti.anlaşılan yanılmamışım.ama son filmde harrynin soyunmasını istemem.her ne kadar seriye çocuk filmi gözüyle bakılmasından hoşlanmasamda bu filmi seyreden pekçok çocuk izleyici olduğu unutulmamalı.

Ben anlayamadım. Neden Harry filmde çıplak oluyor? Kitapta böyle bir bölüm var mıydı? Kitapta böyle bir bölüm olsa bile ne gerek var resmetmeye. Her şeyi çektiler, gösterdiler bize, bir tek Harry'nin soyunması mı kaldı?

sbuffy
10-11-07, 17:45
sudem türkçesini henüz okumadım hatırladığım kadarıyla king's cross bölümünde voldemort harrye avada kadavra lanetini attıktan sonra harry bir yerde uyanıyor ve tamamen çıplak olduğunu farkediyordu.bunun üzerine giyinik olmayı istediğini düşünüyordu ve anında giyinmiş oluyordu.akabinde de dumbledore yanına geliyor ve konuşmaya başlıyorlardı.
sudem yüzde yüz sana katılıyorum.7.film için o kadar önemli ayrıntı varken böyle bir sahneyi çekmeleri saçma olur.

sudem
10-11-07, 17:52
sudem türkçesini henüz okumadım hatırladığım kadarıyla king's cross bölümünde voldemort harrye avada kadavra lanetini attıktan sonra harry bir yerde uyanıyor ve tamamen çıplak olduğunu farkediyordu.bunun üzerine giyinik olmayı istediğini düşünüyordu ve anında giyinmiş oluyordu.akabinde de dumbledore yanına geliyor ve konuşmaya başlıyorlardı.

Evet, hatırladım şimdi bölümü. Hatta galiba sonra üzerine bir şey alıyordu Harry.

Yine de gereksiz bir ayrıntı bu. Önce aşk ön planda olacak dediler. Şimdi de çıplaklık. Her şeyin bir yeri vardır. Harry Potter serisinin son filmi, kitabın karizmasının altında ezilmemeli.

Şimdiden başlıkları görür gibiyim. ''Harry Potter soyundu'' ''Harry Potter çıplak'' ''Harry ile Ginny nasıl öpüştüler'' ''Harry ile öpüşmek'' :img-hyste

sbuffy
10-11-07, 18:12
sudem işte bu tür başlıkların olması potter fanlarını haklı olarak sinirlendirir:img-wink:
son kitap yayımlandıktan sonra potter hayranlarının filmlere olan ilgisinin azalacağı söyleniyor.benim korkum eğer altıncı filmin gişe başarısı düşük olursa ilgiyi çekmek için son filme bu sahneyi koyabilirler.bu açıklamadan sonra diğer korkum da rowlingin son filmin diyaloglu senaryosunu yazması olur.rowlingin muhteşem bir yazar olduğu tartışmasız ama diyalog yazmak daha farklı bir şey.rowlingin söyledikleri ve yaptıklarından sakınmayan biri olduğu da düşünülürse ve bu açıklamayı da yaptığı da gözönüne alınırsa bu sahneyi filme koyar.dumbledorea değinmiyorum bile:)gerçi ben şaşırmadım sonuçta kendi tercihi

padme_01
23-11-07, 08:58
http://i75.photobucket.com/albums/i305/jateisfate__/rhrkissavi.jpg
http://i75.photobucket.com/albums/i305/jateisfate__/rhrkiss2.jpg
http://i75.photobucket.com/albums/i305/jateisfate__/rhrkiss_finally.jpg

öznr
26-11-07, 18:54
merhaba arkadaşlar.

kitabı dün bitirdim ve tahmin ettiğiniz gibi bunalımdayım.

ben hp filmlerinin artık kitapla çok az bir bağının olduğunu düşünenlerdenim. yani resmen hikayeyi yeniden yazıyor yönetmenler ve bu, kitabın okurlarına bir hakaretmiş gibi geliyor bana.

özellikle 5.film benim için tam bir hayal kırıklığıydı.
düşünüyorum da 5.film bu haldeyken 7. film nasıl olur acaba...?
eklenen resimler bence filmden daha güzel somutlaştıracak kitabı.
hatta filmde bu sahneleri görmeyebiliriz bile.

benim anlamadığım niye bu kadar kısa tutmaya çalışıyor...?
yani bu filme giden zaten uzunluğunu kitaptan dolayı kabul ediyordur.(ben 5 saat de olsa izlerim mesela):img-yes:.
ya da dvdleri 5 saat yapsınlar bana ne bana ne:img-blush

deadly_angel
27-11-07, 15:34
Dobby Altıncı Filmde Yok Ama Yedinci İçin Umut Var

http://i6.photobucket.com/albums/y209/eren_emre/dobby-24.jpg

Harry Potter filmlerinde Dobby karakterini seslendiren Toby Jones MTV’ye bir röportaj verdi. Röportajda Jones, Dobby’nin kaderinden, altıncı filmin resmi kadronun açıklanması sonucu altıncı filmde olmayacağından ve yedinci filmde dönmekte ne kadar istekli olduğundan bahsetti.

”Dobby karakterinin uzun zamandır filmlerde görünmemesine rağmen bu kadar uzun süredir devam etmiş olmasına her zaman biraz şaşırmışımdır. Seriden ne zaman yeni bir kitap çıksa insanlar beni arıyor ya da dünyanın dört bir tarafından yazıyor “Kitapta var! Kitapta Var!”

İkinci filmden beri seride bulunma şansı elde edemeyen Jones, Harry Potter ve Ölüm Yadigarları filminde bulunma şansı elde edeceğini umuyor.

“Sanırım Dobby’nin ölümü kesinlikle eğlenceli olurdu” diyor Jones ve yüzüne yayılmış bir gülümsemeyle yineliyor: “Eğlenceli olurdu.”

Alıntıdır Hpff

NiliWerda
13-12-07, 22:08
Kitabı 5 dakika önce bitirdim,

Arkadaşlar:

Voldemort Harrye ölüm büyüsü yaptığında gerçekten o anda kitabı elimden fırlatacaktım,
Ama o anda kitabı elimde çok sıkı bir şekilde tuttum,
O anda "hayır olamaz," diye ağzımdan döküldü kelimeler,
kalbim hızla çarpmaya başladı,
sonra Astımım tutacaktıki dedim ben bu kitabın son sayfalarına bakıcam yoksa dayanamıycam :icon_sorr
Sonunda güzel bir "ohh" çektim:)

Daha önce buraya yazmamıştım,
Harry Potter delisiyimdir:)
Hemde ilk kitaptan beri:)
En çok sevdiğim kitap Ateş Kadehiydi,
Ama % dakika önce fikrim değişti,
Artık en sevdiğim kitap: Ölüm Yadigarları oldu,
Çok feci heyecanlandım okurken,
Bi yandanda kitabı yavaş yavaş okumaya çalışıyordum çabuk bitmesin diye :icon_sorr
Malum bu son kitap:(
Ama son anlara gelince heyecandan hızlandım ve bi çırpıda bittiverdi :sad53:
Artık 2010a kadar filmleriyle avuncaz,
Sonrasındada elimizde dvdler ve kitaplar bize yadigar olarak kalıcak :sad53:

NiliWerda
13-12-07, 22:18
sbuffy haberi eklediğin için sağol;)
Ya evet öyle bir çıplak sahne var ama yaparlarsa yapsın öyle bi sahne nolcakki?
Ama o sahneyi rica etsem kısa tutsunlar sonra sinemada nereye bakacağımı şaşırırım :img-hyste

Sudemcim o nasıl başlıklar öyle? :img-hyste
Bizim Türkiyemizdeki malum başlıklar işte dimi?:)
Alıştık artık:)

padme_01
17-12-07, 07:43
http://img.photobucket.com/albums/v432/gits_r_us/Icons/more%20icons%202/a45287c8.pnghttp://img.photobucket.com/albums/v432/gits_r_us/Icons/more%20icons%202/0c52aba2.pnghttp://img.photobucket.com/albums/v432/gits_r_us/Icons/more%20icons%202/a2901a05.pnghttp://img.photobucket.com/albums/v432/gits_r_us/Icons/more%20icons%202/013650d7.png
http://img.photobucket.com/albums/v432/gits_r_us/Icons/more%20icons%202/b27a1b85.pnghttp://img.photobucket.com/albums/v432/gits_r_us/Icons/more%20icons%202/2b2ebd63.pnghttp://img.photobucket.com/albums/v432/gits_r_us/Icons/more%20icons%202/9d284670.pnghttp://img.photobucket.com/albums/v432/gits_r_us/Icons/more%20icons%202/30c6f183.png
http://img.photobucket.com/albums/v432/gits_r_us/Icons/more%20icons%202/008d7bd5.pnghttp://img.photobucket.com/albums/v432/gits_r_us/Icons/more%20icons%202/490ebaa9.png

padme_01
17-12-07, 07:47
http://img.photobucket.com/albums/v432/gits_r_us/harreh%20pottah/goodicon10.pnghttp://img.photobucket.com/albums/v432/gits_r_us/harreh%20pottah/goodicon09.pnghttp://img.photobucket.com/albums/v432/gits_r_us/harreh%20pottah/goodicon08.pnghttp://img.photobucket.com/albums/v432/gits_r_us/harreh%20pottah/goodicon07.png
http://img.photobucket.com/albums/v432/gits_r_us/harreh%20pottah/goodicon06.pnghttp://img.photobucket.com/albums/v432/gits_r_us/harreh%20pottah/goodicon05.pnghttp://img.photobucket.com/albums/v432/gits_r_us/harreh%20pottah/goodicon04.pnghttp://img.photobucket.com/albums/v432/gits_r_us/harreh%20pottah/goodicon03.png
http://img.photobucket.com/albums/v432/gits_r_us/harreh%20pottah/goodicon02.pnghttp://img.photobucket.com/albums/v432/gits_r_us/harreh%20pottah/goodicon01.png
http://img.photobucket.com/albums/v432/gits_r_us/harreh%20pottah/goodshipbanner.png

aayyssee
19-12-07, 15:33
kitap biteli uzun zaman oluyor.serinin en beğendiğim kitabıydı gerçekten.başlarda çok sıkılmıştım ama sonlara doğru öyle bi heyecan sardı ki gece yarılarına kadar bırakamadım benm en çok merak ettiğim ne film nede devamı ben kitaptaki boş 19 yılda neleerr oldu çook merak ediyorum kafamdan hayller kurmaya başladım keşke bi kitap çıksa da bu 19 yılı anlatsa yoksa çatlıycam mesela harry seherbaz olabildi mi??

sbuffy
03-01-08, 17:42
Harry Potter and the Deathly Hallows'un yönetmeni Del Toro mu?

Melez Prens filminin çekildiği şu günlerde son filmi Yönetmen Del Toro'nun çekebileceğine dair söylentiler hız kazandı.

Geçtiğimiz ekim ayında Mtv ile yaptığı röportajda Harry Potterın final filmiyle kesinlikle ilgilendiğini söyleyen DelToro arkadaşı Alfonso Cuaron'un çektiği Azkaban Tutsağından sonra filmlerin daha karanlık olduğunu, Deathly Hallowsun güzel bir yolda ilerlediğini ve çok hareketli olduğunu söyledi.

deadly_angel
09-01-08, 13:56
Del Toro Kararlı! Ölüm Yadigarları Onun Mu Olacak?

http://i164.photobucket.com/albums/u30/Tari_Taralom/guillermoooooooooooooo.jpg

Başarılı yönetmen Guillermo Del Toro, bir kez daha, Harry Potter serisinin yedinci filmini çekmeye istekli olduğunu belirtti.

Filmler daha da karanlık olmaya başladı. Yedinci filmi çekmekle kesinlikle ilgileniyorum. Harry’nin o hüzünlü havası ve maruz kaldığı dünya arasında karşıtlıklar var. Bütün bunlar çok güzel bir dünyanın içinde gelişiyor.

Pan’ın Labirenti gibi bir filme yönetmenlik yapmış olan Del Toro için, Ölüm Yadigarları mükemmel bir seçim gibi görünmekte. Peri masallarının yetenekli yönetmeni de aynı fikirde olsa gerek ki yedinci kitabı okuduktan sonraki düşüncelerini şu şekilde belirtti:

Ölüm Yadigarları’nı küçük kızım için almıştım ve bana sürekli şu soruyu soruyordu: “Onu bana ne zaman vereceksin?” Kitabı okuyup bitirdiğimde, sonundan çok etkilenmiştim. Tıpkı bir Dickens romanı gibi bitti.

Kaynak: Hpff

deadly_angel
13-01-08, 10:56
Son Kitap 2 Film Mi Olacak?!

http://img236.imageshack.us/img236/6223/carryharrybysullenskrewjh5.jpg

Harry Potter ve Melez Prens filminin çekimleri tam gaz giderken Daily Mail gazetesi bugün ilginç bir makale yayınladı. Harry Potter ve Ölüm Yadigarları filminin ikiye bölüneceğinden bahsedilen makalede özellikle buna neden olarak finansal nedenlerden çok sanatsal kaygılardan dolayı olacağının üzerinde duruldu.

Yapımcı şirket olan Warner Bros. a yakın bir kaynağın şu açıklamayı yaptığı haberde geçti:

”Kitap, içinde O kadar çok şey barındırıyor ki, son filmin 2 bölüm halinde yapılması daha uygun. Harry’nin, Voldemort’la savaştığı o sahneler mükemmel bir şekilde çekilmeli.”

Gene haberde bahsi geçen bir diğer ilginç detay ise yedinci filmi yönetmek için önemli isimler üzerinde durulduğu ve bu isimlerden birinin de Steven Spielberg olduğu.

merve_polat
13-01-08, 17:28
Son Kitap 2 Film Mi Olacak?!

Harry Potter ve Melez Prens filminin çekimleri tam gaz giderken Daily Mail gazetesi bugün ilginç bir makale yayınladı. Harry Potter ve Ölüm Yadigarları filminin ikiye bölüneceğinden bahsedilen makalede özellikle buna neden olarak finansal nedenlerden çok sanatsal kaygılardan dolayı olacağının üzerinde duruldu.

Yapımcı şirket olan Warner Bros. a yakın bir kaynağın şu açıklamayı yaptığı haberde geçti:

”Kitap, içinde O kadar çok şey barındırıyor ki, son filmin 2 bölüm halinde yapılması daha uygun. Harry’nin, Voldemort’la savaştığı o sahneler mükemmel bir şekilde çekilmeli.”

Gene haberde bahsi geçen bir diğer ilginç detay ise yedinci filmi yönetmek için önemli isimler üzerinde durulduğu ve bu isimlerden birinin de Steven Spielberg olduğu.

haber için teşekkürler:img-wink:
umarım doğru bir bilgidir eğer doğruysa gayet mantıklı bir karar vermişler diyebilirim.önceki filimlerde bazı sahnelerin kesilmesi ve filmin bölük pörçük verilmesi harry potter hayranlarını bayağı bir kızdırmıştı. ki bahsettiğimiz film serinin son filmi bence kesinlikle her saniyesi seyirciye aktarılmalı...

deadly_angel
14-01-08, 22:04
Steven Kloves Yadigarlar’la Geri Dönüyor

Size daha önce Harry Potter ve Ölüm Yadigarları filminin 2 bölüm halinde çekilebilme olasılığından bahsetmiştik. Warner Bros.‘un konu ile ilgili Empire dergisine yaptığı açıklama ise şöyle:

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları’nın 2 bölüm halinde çekilip çekilmeyeceğine henüz karar verilmedi.

Empire ayrıca, Steven Kloves‘un son Harry Potter filminin senaryosunu yazmak için geri döneceğini de açıklayarak ekledi:

Senaristlerin yapmış oldukları, pek çok diziyi ve filmi etkileyen grev nedeniyle senaryoyu yazmaya henüz başlamadı.

deadly_angel
18-01-08, 14:35
Timothy Spall Hem Melez Prens’te Hem Yadigarlar’da

http://i164.photobucket.com/albums/u30/Tari_Taralom/timoti.jpg

Timothy Spall (Pettigrew), Moviehole‘a verdiği bir röportajda, yeni filmi Sweeney Todd‘dan, altıncı filmin çekimlerine başladığından ve yedinci filmle de Harry Potter hayranlarıyla yeniden buluşacağından bahsetti.

“Şey.. Aslında.. Evet, evet diğer filmde de varım.” diye açıklıyor İngiliz aktör ve devam ediyor: “En sonlarda rolümü oynayacağım, gerçekten büyük bir sahnem var. Benim olduğum 2 sahneyi arka arkaya çekerler belki, bilemiyorum. Şu senaristlerin grevi zor zamanlar yaşatıyor herkese, kesin bir şey söylemek çok zor. Şu anda sondan bir öncekini çekiyorlar, benim de küçük bir rolüm var o sahnede.”

deadly_angel
21-01-08, 19:59
Tim Burton Söylentilere Son Noktayı Koydu

İspanya’da son filmi Sweeney Todd (Harry Potter serisinde rol alan üç oyuncunun oynadığı)’ın promosyon çalışmalarında bulunan ve Harry Potter ve Ölüm Yadigarları filminin olası yönetmenleri arasında sayılan Tim Burton, tüm dedikoduları yalanladı.

Filmografinizi ve yaptıklarınız göz önünde alındığında, bir Harry Potter filmini yönetmeniz için hiç teklif aldınız mı? Helena Bonham Carter’ın önemli bir rolde oynadığını düşünürsek, bu fikir size çekici geliyor mu?

Tim Burton: Hayır.

Böylece Tim Burton’ın serinin son filmine yönetmenlik yapacağı yönündeki dedikodular son bulmuş oldu.

sbuffy
28-01-08, 15:17
David Heyman Guillermo Del Toro'nun son filmin yönetmenliğini yapmayacağını açıkladı."üzülerek söylüyorum ki Del Toro yönetmeyecek çünkü o meşgul"

deadly_angel
11-02-08, 18:54
Yapımcılar Konuştu 7′nci Film İçin Karar Vermedik

Harry Potter filmlerinin yapımcıları David Heyman ve David Barron The Daily Telegraph gazetesine verdikleri bir röportajda yedinci filmin ikiye aryrılması hakkında konuştu.

“Hala tartışıyoruz. Duyuru umuyorum ki yakın zaman içinde yapılacak.” söyleyen Barron duyurunun kapıda olduğunu söyledi.

Yedinci filmin iki filme ayrılması hakkında ise Barron şunları söyledi:

“İnsanlar parayı kırmamız için bunun son şansımız olduğunu sanıyor. Fakat olay şu ki eğer iki filme ayırırsak tüm kitabı 2 saatlik bir filme sığdırmak zorunda kalmayız.”

“Hiçbir şeyi kesmemek harika olurdu.”

”Fakat aynı zamanda bunun uygun olup olmadığını da düşünmeliyiz. Elimizdeki malzemeyle kendi başına ayakta durabilecek 2 film yapılıp yapılamayacağından emin olmak zorundayız.”

David Heyman ise röportajda 7. kitabın uyarlanması için bir kaç yönetmenin düşüldüğünü ama şu an için kesin olan bir şeyin olmadığını ve bu konuya ait açıklamanın Şubat 2009 tarihinden önce yapılmayacağını ifade etti.

deadly_angel
11-02-08, 18:56
Dan Spielberg Söylentilerini Yalanladı

Digitalspy.co.uk sitesinin haberine göre Daniel Radcliffe son zamanlarda ortada dolaşan muhtemel yedinci film yönetmeni Steven Spielberg haberlerini yalanladı. Bu söylentilerden “tamamiyle saçmalık” olarak bahseden Dan dünki BAFTA ödül töreninde şunları söyledi:

“Bu söylentiler nereden çıktı ya da nasıl başladı bir fikrim yok. Doğru değil. Kesin olarak başka nasıl derim?”

“Spielberg’in son filmi yöneteceği tamamen saçmalık. Doğru değil. Buna zemin olacak bir dayanak kesinlikle yok.”

sbuffy
12-02-08, 09:42
deadly_angel haber için teşekkürler

açıklamaya bakılırsa tek bir film yapılması yerine her biri 2 saat sürecek 2 filmin yapılmasını umuyorum.çünkü tek film yine 3 saati geçmeyecek ve yine birçok yer kesilecek.
bir sinema sitesinde setten biri zümrüdüankada yatesin tüm sahneleri kitaba uygun çektiğini ama kurguda kesildiğini söylemişti-bu kişi melez prenste quidditch sahnesinin senaryosunu gönderen aynı kişi-yani WB ve heyman filmlerin hala çocuklara hitap etmesini istedikleri için film sürelerini 3 saatle sınırlandırıyorlarmış ve şiddet içeren bölümleri elerinden geldiğince filmden çıkartıyorlarmış.
zaten david heyman bir röportajında seride şiddet içeren sahnelerden hoşlanmadığını bu yüzden her zaman 13+ reytingini hedeflemek olduğunu söylemişti.

bu sebeplere bakınca final filminden pek umudum kalmadı.

elos
12-02-08, 09:59
bence artık filmleri çekilmesin,zaten son çekilenleri de o kadar beğenmedim,çok kopukluk oluyor :( kitapları okuması daha zevkliydi,ama o da bitti :(

deadly_angel
12-02-08, 10:22
Rica ederim sbuffy.Halen sürmeye devam eden çocuk filmi anlayışı ve şiddet içeren sahnelerin kesiliyor, yumuşatılıyor oluşu inandırıcılık yönünden seriyi kötü etkiliyor.Açıkçası ben de pek umutlu değilim son filmden.İki ayrı film olarak çekseler bile bu düşünce tarzını değiştirmeden pek başarılı olunacağını sanmıyorum.Zaten kitaplarını okumamışlar için sinema deneyimi tam bir felaket oluyor.Umarım Harry Potter'a yakışır bir final olur bu film.

deadly_angel
13-02-08, 22:45
Isaacs Yedinci Film İçin Bekliyor

Jason Isaacs ünlü sinema sitesi RottenTomatoes’a altıncı filmde olmayacağından ve yedinci film için ne kadar hevesli olduğundan bahsetti.

“Yedinci film için geri döneceğimi umuyorum. Dan oyununu sahnelemek için uzun süreliğine Broadway’e gidiyor, bu nedenle ne zaman geri döneceğimi ya da geri dönüp dönmeyeceğimi bilmiyorum. Ama eğer yedinci filmde dönemezsem olduğumdan daha da üzgün olacağım!”

“Isaacs Harry Potter deneyiminin onun için ve diğer oyuncular için ne kadar olumlu olduğunu anlattı. Herkes birbirini tanıyor ve seviyor. Her şey çok kolay gidiyor ve diğer filmlerde yaşanan filmin tutup tutmayacağı konusundaki normal sıkıntıların hiçbiri yaşanmıyor çünkü biliyoruz ki tutacak.”

deadly_angel
20-02-08, 13:46
7. Filmin Yönetmeni David Yates Mi?

Yazar Lois Lowry resmi bloğunu güncelleyerek filme uyarlanacak olan kitabı The Giver için yönetmen olarak David Yates’in olması düşünülürken Yates’in serinin son filmi olan Harry Potter ve Ölüm Yadigarları‘nı çekmeye karar verdiğini yazdı. Şayet bu haber doğru ise David Yates Harry Potter serisinin son 3 filmini yönetmiş olacak. Yates şu anda Harry Potter ve Melez Prens filminin çekimleri üzerinde çalışmakta.
Haber henüz Warner Bros. tarafından doğrulanmadı.

deadly_angel
10-03-08, 19:43
Yates Yedinci Film İçin Baştan Çıkıyor

David Yates “En İyi Yönetmen” ödülünü aldığı Empire ödülleri gecesinden bir röportajı yayınlandı. Röportajda Harry Potter ve Ölüm Yadigarları filmini yönetme ihtimalinden bahsetti. Röportajda kendisine sorulan son filmi yönetmeyi düşünüp düşünmediği sorusuna “Baştan çıkıyorum” dedi. Bu konu hakkında daha fazla konuşamayacağını söyleyen Yates ayrıca bu konu hakkında her gün konuştuğunu ama daha fazla ayrıntı veremeyeceğini söyledi.

Yates ayrıca Harry Potter ve Melez Prens filminin çekimlerinin iyi gittiğini söyleyerek her çekim günün “bir zevk” olduğunu ve kitabın “müthiş” olduğunu söyledi. Yates filmin çıkış tarihi olan 21 Kasım tarihini sabırsızlıkla beklediğini ve tüm izleyicilerin çok heyecanlı olduğunu belirtti.

deadly_angel
11-03-08, 23:52
IMDB Yedinci Film Sayfasını Güncelledi

İnternet aleminin önde gelen sinema sitelerinden biri olan IMDB, Harry Potter ve Ölüm Yadigarları için hazırladığı sayfayı güncelledi. Bu yeni güncellemeyle filmin yönetmeni kısmında David Yates‘in adı yazmaya başladı. WB tarafından henüz hiçbir şey doğrulanmamış olsa da David Yates yedinci filmin başına geliyor gibi.

deadly_angel
12-03-08, 22:51
Yedinci Kitap İki Film Olacak ve Yönetmeni….

L.A Times gazetesi Warner Bros. şirketinin izniyle Harry Potter ve Ölüm Yadigarları hakkında çok bomba bir haber yayınladı. Harry Potter ve Ölüm Yadigarları filmi iki parçaya bölünecek ve 6 ay arayla vizyona girecek. İşte filmlerin vizyon tarihleri

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları (İlk Kısım) : Kasım 2010

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları (İkinci Kısım) : Mayıs 2011

Gazetede yeralan bir diğer bilgi ise seriye kimin nokta koyacağı. Cevap ise herkesin tahmin edeceği üzere David Yates olarak belirlendi. Senarist ise ilk dört filmin ve şu an çekilen Harry Potter ve Melez Prens filminin senaristi olan Steve Kloves olacak.

deadly_angel
13-03-08, 14:21
Daniel Radcliffe ve yapımcı David Heyman’ın iki film halinde çekilmesi kararlaştırılan 7. kitap hakkındaki yorumları

Daniel konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

Sanırım kitaptan pekçok yeri kesmemenin tek yolu bu. Diğer kitaplarda bulunan yan hikayeleri kesmek kolaydı, bu arada bu kesilen yerler serinin bazı hayranlarını gerçekten kızdırmıştı, ama yedinci kitap bir yan hikaye barındırmıyor. Sadece ana hikayeyi anlatıyor.

David Heyman ise bunun daha fazla para kazanmakla alakası olmadığını ifade etti.

Yemin ederim ki tamamen yaratıcı nedenlerden dolayı bu fikir ortaya çıktı. Serideki diğer kitaplardan farklı olarak bu kitaptakileri çıkaramazsınız. Beşinci kitaptaki Ron’un Quidditch sahnesini çıkarabilirsiniz, ya da Hermione’yi ya da E.R.İ.T’i( Evcini Refahını İlerletme Topluluğu) ve bu yan hikayeleri…ama yedinci kitapta bu yapılamaz.

Asıl soru kitabı neresinden böleceğiniz? Onları aynı fakat iki farklı hikaye olarak nasıl yapacağınız? Sona bağlanma kısmından mı bölüneceği ya da gerçekten heyecanlı kısmından mı? Tüm bunlar ilginç zorluklar. Fakat her ktap zaten bir zorluktu.

Heyman ayrıca Rowling’in vereceği tepkiden de oldukça endişelendiğini ama Rowling’in kolayca bunu kabul ettiğinden bahsetti.

Jo’ya gittim ve o bunu sorun etmedi, bu gerçekten büyük bir rahatlamaydı.

deadly_angel
14-03-08, 10:16
Steve Kloves Yedinci Filmi İkiye Bölmekten Bahsetti

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları filmlerinin senaristi olacak olan Steve Kloves Baltimore Sun gazetesine kısa röportaj verdi. Röportajda yedinci filmin senaryosu hakkında da konuştu.

Kloves ikiye bölme fikrinin ilk olarak Harry Potter ve Ateş Kadehi filminde ortaya atıldığını söyledi:

Yıllar önce birara ama ciddi şekilde Ateş Kadehi filmini iki film olarak yapmayı düşündük. Bundan dolayı bu ikiye bölme işi yeni bir fikir değil.

Kloves ayrıca iki film yapmanın neden gerekli olduğundan bahsetti:

Ölüm Yadigarlar’ına gelince, neredeyse okumaya başladığım ilk dakikalarda ve bitirir bitirmez şunu anladım ki, hikayeyi tek bir filmde anlatmak çok zor bir iş olacaktı. “Grup”taki diğerleri de benzer düşünüyorlardı. Böylece, iki film fikri 200 yazının sonları gibi oldukça erken bir tarihte oluşmaya başladı. Bunu hafife almadık. Ama herkes, yaratacağı tüm sıkıntılara rağmen, en güvenli ve en yaratıcı karar olduğunu düşünüyordu. Eminim bazıları delirdiğimizi düşünecektir. Karım bile şaşkınlıkla baktı bana ilk bahsettiğimde. Fakat ben bu konuda gerçekten heyecanlıyım çünkü iki film bize karakterleri daha rahat anlatabilmemiz ve onlara doğru düzgün veda edebilmemiz için imkan sağlayacak. Hikaye fazlasıyla duygusal ve o dakikalar nefes alacak zamanı hak ediyorlar. Ve, bence, yaşatabileceğimiz deneyimlerin en iyisini ve en eksiksizini yaşatmayı, Jo’ya - işin bütünlüğünü koruyabilmek için- ve hayranlara -tüm bu yıllar boyuncaki sadakatleri için - borçluyuz. Ben üç bölümde bile yapmayı çok isterdim!

Steve Kloves ayrıca David Yates ile çalışmanın ne kadar harika olduğunu da sözlerine ekledi:

…harika bir deneyimdi, bu yüzden bir zevk olacak.

deadly_angel
15-03-08, 12:44
David Heyman “İkiye Bölme” Hikayesini Anlattı

Harry Potter filmlerinin yapımcısı David Heyman Empire dergisine Harry Potter ve Ölüm Yadigarları filminin ikiye bölünme sürecini anlattı.

Tüm her şeyi tek bir filme sığdıracak bir senaryo yazmak kadar ileri gittiniz mi, yoksa tartışmalarda bunun işe yarayacağı açık hale mi geldi?

Hayır, hepsi tartışmalarda oldu. Biz sadece bu işe nasıl yaklaşacağımızı düşündük. Dört buçuk saatlik bir film mi olacaktı? Bu muhtemelen olacak olandı. Peli seyirci bunu benimseyecek miydi? Bir şekilde, benimseyebilirlerdi. Ama sanırım daha küçük olanlar filmden kopabilirlerdi. İki ya da iki buçuk saatlik filmlerin uzunluğunun doğru uzunluk olduğundan emin olmak her zaman zor bir iştir. Bence iki buçuk saatlik -gerçi uzunluğundan henüz emin değiliz - iki adet film yapmak daha zengin bir deneyim olacak. Karşılaşacağımız sıkıntılardan biri ise -ki üzerinde tartıştığımız şeydir- her iki filme de kendi kimliklerini vermek olacak. Toplamda tek bir film gibi hissettirmelerini istiyoruz ancak bir şekilde bağımsız da olmalılar. O konuda güzel bir açı yakaladığımızı düşünüyoruz. Fakat, iki bölüm için de henüz bir senaryoya sahip değiliz, dolayısıyla çok fazla da bir şey söylemek istemiyorum.

Kitabı iki film yapmaya ne zaman karar verdiniz?

Bir süredir bunun hakkında konuşuyorduk ve kesin kararı yazarlar birliğinin grevinden sonra verdik. Bunun hakkında konuştuk ve düşündük ve Rowling ile tartıştıktan sonra belli oldu. Fakat kesin olarak yazarlar grevinden sonra Steve Kloves ile konuşunca karar verdik. Fakat biz bu fikre yazarlar grevinden once karar vermiştik. İlk olarak her zaman olduğu gibi tek bir film yapmayı düşündük. Fakat sonra bunun hakkında araştırma yaptıktan sonra her şeyi tek bir filme koymanın imkansız olduğunu farkettik. Önceki filmlerde Hermione ve Erit ya da Ron’un Quidditch sahneleri gibi belirgin şeyleri çıkardım ama bunda yapamazdık. Çok fazla çözüm ve çok fazla kesilemeyecek sona bağlanma var bunda. Herbir olan olayın ayrı bir yeri var ve biz bunlardan fedakarlık etmek istemedik.

deadly_angel
15-03-08, 22:28
Naomi Watts Ölüm Yadigarlarına Göz Kırpıyor

Belki hatırlarsınız Naomi Watts Narcissa Malfoy rolü için adı anılan oyunculardan biriydi. Bugün Watts bir açıklama yaparak böyle bir şeyin asla görüşülmediğini söyledi.

Medya dışında hiçbir yerde böyle bir şey duymadım. Ne oyuncu ajansımdan ne de başka bir yerden. Bunun nasıl ortaya çıktığını bilmiyorum.

Fakat Watts Harry Potter serisinin son iki filmi için yeşil ışık yaktı.

Harry Potter kitaplarından bazılarını okudum…çok sevdim. Oğlum çok hoşlanırdı(filmlerden birinde rol almayı kastediyor), bu onu etkilemek için harika bir yol. Tabi bu role da bağlı.

Röportajı yayınlayan MTV sitesi ise Naomi Watts’ın son kitapta Hermione’ın Sihir Bakanlığı’na sızmak için kılığına girdiği cadıyı oynamasını ya da Alecto Carrow’u canlandırmasını önermiş.

hırsız
15-03-08, 23:23
heralde buraya yazan en yaşlı harry potter hayranıyım :icon_whis
tüm kitaplarını okudum son kitabı bugün bitirdim ve bayıldım olaganüstüydü
zümrüdü anka yoldaşlığına gittiğinde çok heyecanlıydım ama izleyince hayal kırıklığına ugradım dört gözle beklediğim sahnelerin hemen hemen hiç biri yoktu yada çok kısaydı
melez prens ve ölüm yadiğarlarını filme çekeceklerse kitaba sadık kalınmasını dilerim kesmeden budamadanbye

deadly_angel
19-03-08, 13:58
King’s Cross İstasyonu Tehlikede

Londra’daki King’s Cross istasyonundaki köprü ve saat kulesi tehdit altında. Şehir planlamasındaki yeniden yapılandırma planı, istasyonu modernize edip etmeme sorunlarını ortaya çıkarıyor; bu da sadece Londralılar için değil özellikle tüm Harry Potter filmleri hayranları için iki önemli simgenin yok edilmesi demek.

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları filmleri için King Cross büyük bir önem taşımakta.

deadly_angel
03-04-08, 20:52
Ölüm Yadigarları İçin Çalışmalar Başladı Bile

The Hamilton Adviser’ın verdiği habere göre Harry Potter ve Ölüm Yadigarları filmlerinin çekim yerleri için çalışmalara başladı. Düşünülen çekim yerlerinden biri ise iddiaya göre İskoçya’da bulunan Strathclyde Parkmış. Yapım ekibinden biri ise şunları söyledi:

Ön çalışma oldukça yavaş biçimde başladı bile, hatta çekim planlarının çoğuna karar verildi bile. J.K. Rowling’in fantastik hikayeleri için bu mekan gerçekten harika olacağını düşünüyoruz.

deadly_angel
13-04-08, 11:09
Helen McCrory Son İki Filmde de Rol Alacak

Harry Potter ve Melez Prens filminde Malfoy ailesinin aristokrat annesi ve Bellatrix’in kızkardeşi Narcissa Malfoy’u canlandıracak olan Helen McCrory verdiği bir röportajda serinin son iki filminde de rol alacağı söylendi.

Helen uçup gitmeye hazırlanırken -ciddi anlamda, büyü dünyasının narsist aristokratı Narcissa Malfoy rolünün daha fazla büyüsüyle- o’nda herhangi bir heyecan yok.

“Sadece benim daha şeytani ve cadı olmamı bekleyin.” seksi bir kıkırdamayla söz verdi.

deadly_angel
25-04-08, 15:00
Yadigarlardan İlkinin Resmi Yayın Tarihi Açıklandı

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları kitabını iki ayrı filme uyarlayacağını açıklayan WB. filmlerin yayın tarihleri konusunda da resmi bir bilgi verdi.

WB. şirketinin bildirdiğine göre Harry Potter and Deathly Hallows: Part I filmi 19 Kasım 2010 tarihinde vizyona girecek. İkinci film için henüz kesin bir tarih belli olmasa da daha önce yayınladkları bildiriye göre Mayıs 2011 tarihinde vizyona girecek.

deadly_angel
02-05-08, 12:43
Mrs. Weasley’in Ünlü Repliği Değişecek Mi?

Harry Potter setinden ilginç dedikodular gelmeye başladı. İnternette dolaşan söylentilere göre Harry Potter serisinin son kitabından Mrs. Weasley tarafından Bellatrix’e sarfedilen ünlü söz ” birazcık” değiştirilerek farklı bir şekilde ifade edilecekmiş. Çok da ağır bir söz değildi aslında

Diğer bir söylenti ise iki filme bölünecek olan Ölüm Yadigarlarının sonuncusunun farklı bir adla vizyona girmesi için yapımcıların Rowling ile temas halinde olduğu. Sizin isim öneriniz var mı?

deadly_angel
08-05-08, 15:28
Yadigarlardan İkincisi İçin Tarih 1 Mayıs Mı?

Fransız sinema sitesi Allocine Harry Potter ve Ölüm Yadigarları filminin ikincisinin yayın tarıhi olarak 1 Mayıs 2011 tarihini yayınladı. Site film için özel olarak hazırladıkları sayfada yayın tarihini değiştirdi. Haberin söylenti olduğunu hatırlatalım ayrıca 1 Mayıs 2011 tarihi pazar gününe denk geliyor.

deadly_angel
08-05-08, 23:08
Fleur Yadigarlarda Yok Mu?

WhoWhatWearDaily isimli internet dergisi bu Harry Potter ve Ateş Kadehi filminde Fleur Delacour karakterini canlandıran Clemence Poesy’nin bir daha Harry Potter filmlerinde rol almayacağını yazdı

Üzücü olan, Clemence Poesy Potter filmlerindeki rolüne dönmemeyi seçti, görünen o ki kendisini yakın zamanda Amerika’daki kırmızı halı geçitlerinde göremeyeceğiz.

|Y!G!T|
13-05-08, 14:37
kitaßıN soNuNda düshüNseLiNdeqi ßöLümü okumadaN öNce kimLeR sNape'iN kötü oLduğuNu düshüNüoRdu ?

deadly_angel
14-05-08, 12:42
Ölüm Yadigarları Filmlerinden Haberler

The Scotsman sitesinin verdiği bilgiye göre İskoçya daha önceki filmlerde olduğu gibi Harry Potter ve Ölüm Yadigarları filmlerinde mekan olarak kullanılacak.

Ayrıca gelen bir başka bilgiye göre gene İskoçya’da bulunan Lochabar şehri çekim yerlerinden biri olacak.

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları filminin prodüksiyon çalışmaları Şubat 2009 tarihinde başlayacak.

deadly_angel
22-05-08, 20:46
John Hurt, Ollivander Olarak Geri Mi Dönüyor?

http://i244.photobucket.com/albums/gg5/courageousangel/hp7adult_high1.jpg

İlk Harry Potter filminde asa yapımcısı Ollivander’ı canlandıran yetenekli aktör John Hurt, Harry Potter ve Ölüm Yadigarları filmlerinde rol almak için geri dönüp dönmeyeceği hakkında konuştu.

İlk filmde Ollivander’ı canlandırdığımdan, iki bölüm şeklinde çekilecek olan Ölüm Yadigarları’na geri dönebilirim. Harry Potter’da çok fazla vakit geçirmedim ama son filmler için Ollivander’ı tekrar canlandırabilirim. Bekleyip göreceğiz.

deadly_angel
26-06-08, 13:55
Jason Isaacs Yadigarlar İçin Geri Geliyor

Harry Potter filmlerinde Lucius Malfoy karakterini canlandıran Jason Isaacs Harry Potter ve Ölüm Yadigarları filmleriyle rolünü tekrar canlandıracağını açıkladı.

Vildoo
26-06-08, 23:55
7. kitabın özeti (wikipedia'dan alıntıdır).ben ekimi beklerim ,heyecanı kaçmasın diyenler lütfen bakmasın çünkü baya ayrıntı içeriyor ;) baştan uyarmış olaym :D

okudum ama zaten 6. kitaptayım ve 7.kitap hakkında herseyi biraz olsun biliyordum tekrar okumam muhtesem oldu. 7. kitaba baslamayı istiyorum hemen. ins filmde geçikmezz :img-wink:

deadly_angel
03-07-08, 14:00
Julie Walters “Onlar İçin Hazırım!”

Times Online‘a bir röportaj veren Julie Walters (Molly Weasley) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları filmlerinde Helena Bonham Carter ile olacak sahneleri nasıl heyecanla beklediğinden bahsetti

Harry Potter ve Melez Prens bu yılvizyona giriyor son kitabın son iki filmiisehenüz filme çekilmedi. “Onlar için hazırım!” diyor Walters gözlerini kısarak. Artık yeni bir konuşma şekli olacak, aslına bakarsa kendisi gibi olacak ama o artık kötü. “Sanırım Helena Bonham Carter’ı öldürmek zorundayım.“

Julie Walters genç oyuncuların geleceği hakkında da yorum yaptı:

Rupert Grint oyunculuğa çok düşkün, Daniel Radcliffe’in sonu ise yönetmenlik olacak.