Tüm Versiyonu Göster : Beyza'nın Kadınları

ayse
10-03-06, 13:21
http://www.beyazperde.com/images/film/2995-beyzaninkadinlari-b.jpg
Tür
Polisiye / Gerilim
Gösterim Tarihi
17 Mart 2006
Yönetmen
Mustafa Altıoklar
Senaryo
Mustafa Altıoklar , Nükhet Bıçakçı , Ebru Hacıoğlu
Görüntü Yönetmeni
Soykut Turan
Müzik
Fahir Atakoğlu
Yapım
2006, Türkiye , 137 dk.
Oyuncular
Tamer Karadağlı , Demet Evgar , Levent Üzümcü , Arda Kural , Haldun Boysan , Engin Hepileri , Berrak Tüzünataç , Aslı Bayram , Damla Başak , Salih Güney , Mine Çayıroğlu

ayse
10-03-06, 13:24
http://img55.imageshack.us/img55/20/beyzaninkadinlar9ma.jpg

www.beyzaninkadinlari.com

FBuse
15-03-06, 07:13
ÜMRANİYE AFM SİNEMA SALONUN’DA DÜZENLENEN BEYZAN’IN KADINLARI FİLMİNİN GALASI ŞU SIRALAR DEVAM EDİYOR!.. İŞTE GALADAN SON DEDİKODULAR!..

14/3/2006 22:12

Tamer Karadağlı, Yılmaz Erdoğan, Levent Üzümcü, Osman Sınav, Metin Uca, Şebnem Dönmez, Ezel Akay, Emret Komutanım ekibi ve bir çok seçkin davetli galadaki yerlerini aldılar.

Metin Uca galaya Antalya Altın Portakal Festivali’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü alan Fadik Atasoyla birlikte geldi.

Galaya katılan Şebnem Dönmez üzerinde Mısır’dan aldığı elbisesiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Kanyak: Ucankus.com

missbaggio
15-03-06, 10:50
Galadan notları iletmeye devam edecek olursak ;
Emre Komutanım ekibi filmde yer alan arda Kural ,engin hepileri afişlerde rastlamamıza ragmen filmde cok az gördüğümüz Ufuk Özkan ve Sermiyan Midyat'ı yalnız bırakmazken;karşı atak olarak Yağmur Zamanı ekibi deAzra Akınsız olarak tamer Karadağlı'yı desteklemeye gelmişlerdi.Levent Üzümcü'yü kim destekleyecek acaba derken avrupa yakasından Hale Caneroğlu ekibini temsil etti.
Yılmaz Erdoğan,Osman Sınav,Ezel akay ve Ahmet Uluçay galaya katılan yönetmenlerdendi.
Kenter Tiyatrosunun başarılı oyuncusu Yeşim Koçak eşi yine başarılı tiyatrocusu yıldıray Şahinler ile galaya katıldı,bu sezon kenter tiyatrosu'nda "gece mevsimi"oyununda birlikte rol aldığı Demet Evgar ise filmin başrol oyuncusu olmasının verdiği heyecanla (tenine gitmediği fark edilen somon rengi elbisesiyle)ortlarad dolandı.Ama Demet 'in bu rolle ve başarısıyla çok konusulacagını belirtmek gerekir....

missbaggio
15-03-06, 11:07
Filmin sessiz ama güzel oyuncusu Berrak Tüzünataç sportif ama şık kombinasyonu ile fark edilmeyi basardı,filmin yapımcılardan Elif dağdeviren uzun bordo elbisesiyle cok sempatikti,hep gülümsedi.
Filmde cok uzun rol almamasına ragmen Mine Cayıroglu,(fırsat bu fırsattır deyip) kendisine uzatılan hicbir mikrofonu geri cevirmedi.Yalnız siyah elbisesi,sacı ve makyajıyla cok şık oldugunu belirtmeden gecmemek gerekir.
Sarkıcı Teoman,gitarist Levent Candaş ve sevgilisi oyuncu Ayçin İnci,Güzin Çorağan,Mithat Bereket,Neslihan Yargıcı,Gülay Kamaz,Seda Akman göze carpan isimlerdendi.
bu arada bayan Seckin Piriler ve yanındaki beyefendi!!!(elindeki 2 tane cep telefonuyla)film boyunca sıkıldıklarını belli edip,calmayan telefonu acıp kapatarak ısık gösterisi yapıp,etraftakilerin dikkatini dagıtmayı basarmıslardır.Ne kadar görgulu ve kendilerine yakısan bir davranıs sergilediklerini de cümle aleme sergilemişlerdir!!!!!!!!!

daylights
15-03-06, 12:11
bn fragmanını izledim güzel bi filme benzio. Konusu da özellikle bi Türk filmi için alışılagelmişin çok dışında. Açıkçası çok merak ediyorm. umarım fiyasko olmaz

ÇAKIL85
17-03-06, 18:56
aslında bu filme biraz önyargılı gittim.çok fazla beğeneceğimi zannetmiyordum,o yüzden de çok bir şey beklemiyordum.
ama beni tamamen yanılttı.
mükemmel bir film
inanılmaz beğendim...
son yıllarda izlediğim en güzel filmlerden biri.konusu,çekimler ve de oyuncular müthiş.
hele demet evgarın oyunculuğuna söyleyecek söz bulamıyorum.önceden de çok beğenirdim oyunculuğunu ama bu filmde gerçekten aşmış kendini.
oynadığı rol en zor rollerden biri ama bu rolün üstesinden başarıyla gelmiş...
o kadar güzel yansıtıyor,o kadar inanıyorsunuz ki birden kendinizi filmin içindeymişsiniz gibi hissediyorsunuz.ağzım açıkkaldı resmen izlerken:)

filme gelince çok başarılı.Türkiyede bu tarzda filmler görmek gerçekten çok sevindirici.bir an kendimi yabancı bir film izliyormuşum gibi hissettim.uzun zamandır ilk defa bir filmi sıkılmadan ve bitmesin diyerek izledim.
aslında polisiye gerilim türünde bir film ama bir çok duyguyu yaşatıyor.benim çok güldüğüm sahnelerde oldu,inanılmaz gerildiğim sahnelerde oldu,ama bunların yanısıra gözlerimin dolduğu sahnelerde oldu.levent üzümcü,tamer karadağlı,mine çayıroğlu,arda kural,haldun boysan,salih güneyde çok iyiydi.ama demet evgar tek başına bu filmi götürdü diyebilirim
kısacası herkese tavsiye ederim.mutlaka gidin.
18 yaş sınırı var.zaten 18 yaş altındakilerinde gitmemesi gereken bir film.açık sahnelerin yanısıra psikolojik yönden biraz etkiliyor insanları.o nedenle bu sınırın olması gerekiyor.ayrıca tek bir eleştirim olacak bir çok açık sahne var,sinema filmi olmasından dolayı aslında çok anormal bir durum değil ama bence çok gerekli de değildi bu sahneler.illa olacak,olmazsa olmaz değildi yani.buna rağmen çok güzel bir filmdi....

ikizlerbur
18-03-06, 00:04
bu filmi çok merak ediyorum en kısazamanda gitmeyi düşünüyorum

irene
18-03-06, 00:10
cok guzel bı polısıye fılmıne benzıyo konusu cok hos secılmıs gbı bence guzel bı fılm olucak en azından en ıyı turk polısıye fılmı olacagı kesın!!!!!!tam 1 aydır beklıyorum turk sınemasının gosterdıgı asama benı cok mutlu edıyor buda bu asamaya cok buyuk katkıda bulunan fılmlerden bırı bence

ÇAKIL85
18-03-06, 00:19
cok guzel bı polısıye fılmıne benzıyo konusu cok hos secılmıs gbı bence guzel bı fılm olucak en azından en ıyı turk polısıye fılmı olacagı kesın!!!!!!tam 1 aydır beklıyorum turk sınemasının gosterdıgı asama benı cok mutlu edıyor buda bu asamaya cok buyuk katkıda bulunan fılmlerden bırı bence
kesinlikle en iyi polisiye filmi diyebilirim...
çekimleri de harika.kamera açılarına dikkat edin,çok hoş olmuş...

bounie
18-03-06, 09:40
ya filmi büyük merakla bekliyordum ve de filme büyük beklentilerle gittim açıkçası film beni hiç hayal kırıklığına uğratmadı,bilakis başta Demet Evgar olmak üzere diğer oyunculara,senaryosuna,çekimlerine hayran bıraktı...
Kesinlike izlenilmesi gereken bir film!! inanılmaz bir polisiye...

gaby
18-03-06, 12:26
filmi aylardır bekliyordum çok umutluydum ilk olarak genel olarak beyendim diyebilirim ama filmin en büyük hatası tamer karadağlı olmuş çocuklar duymasındaki karakterle yağmur zamanındaki karakterleri karıştırarak oynamış ve kendinden bişey katmamış ama diğer oyuncular demet evgar ve levent üzümcü çok iyi oynamışlar ama arda da berbat oynamış hani gördükçe gözüme battı
senaryoyla ilgili sonunu genel olarak filmin yarısında anlıyosunuz ve polisiye gerilim romanlarında olan klişeleri kullanmışlar ama yinede türk yapımı olarak iyidir hayırlı olsun

Gülse B
18-03-06, 13:50
bugün bir gazetede eleştirilerini okudum neden türünde ilk olanlara makul bakılmıyor?
film tamamen kötülenmiş sadece iyi eleştiri alanlar demet evgar,levent üzümcü
diğer oyuncular neden beğenilmiyor?
dün vizyona girdi
fragmanları süperdi engin a. düzyatanın bacağı ne komik çıkıyor
tam bir vahşet ama
güzel çok güzel bir film kadrosu,konusu süper
biraz daha kısa olsaydı daha iyi olurdu ama neyse

ÇAKIL85
18-03-06, 15:39
bu akşam tv makinasında beyzanın kadınları filminin oyuncuları demet evgar,levent üzümcü,mine çayıroğlu,arda kural ve yönetmeni mustafa altıoklar konuk...

spiderfan111
19-03-06, 19:02
ben filmee BA-YIL-DIIIIIM... Demet Evgar'a memleketimin tüm ödülleri feda olsuuun...
Benim sormak istediğim bişi var umarım kızmazsınız...
Filmin başındaki o cesedi sürüklerken, kamera hatası mı bilmem ama, o adamın penisi ekranın sol alt kenarından gözüküyodu. Bu Mustafa Altıoklar bu filmde gerçekten sınır tanımamış anlaşılan.

gaby
19-03-06, 19:43
ben filmee BA-YIL-DIIIIIM... Demet Evgar'a memleketimin tüm ödülleri feda olsuuun...
Benim sormak istediğim bişi var umarım kızmazsınız...
Filmin başındaki o cesedi sürüklerken, kamera hatası mı bilmem ama, o adamın penisi ekranın sol alt kenarından gözüküyodu. Bu Mustafa Altıoklar bu filmde gerçekten sınır tanımamış anlaşılan.
aslında bazı şeyleri saklamaya çalışmış ama o sahnelerde muhakkak ki bişeyler görünüyo yani ben bu filmi TV de nasıl gösterirler onu bilmem yarısını keserler heralde

arzu_
20-03-06, 08:13
filmi çok merak ediyorum doğrusu ama izleyen arkadaşlara bişey sormak istiyorum.. film açık sahneleri olduğu içinmi, yoksa gerilim çok olduğu içinmi +18 olarak veriliyor??

optımıstıc
20-03-06, 08:26
şiddet unsuru içeren sahnelerr varr sanırım ondan pek açık sahnesi yoktu filmin bence ve bence güzel bi filmdi tavsiye ederimm hiç sıkılmayacaksınızz

ÇAKIL85
20-03-06, 13:22
18 yaş sınırı filmin hem açık sahnelerinin olmasından hem de filmin psikolojik bir film olmasından kaynaklanıyor.
ama film o kadar güzel ki açık sahneler hiç gözünüze batmıyor.
gerçekten hiç sıkılmadan izleyeceksiniz.mutlaka gidin bu filme...

gormlaith
20-03-06, 14:00
Ben bugun gittim filme.Konusunu okuyunca tam benlik bir film demiştim zaten.Amerikan filmlerinden özentilikler yok mu?Var.Ama bir turk yapımı olarak ilk ve cok başarılı bir ilk olmuş bence.Demet Evgar'a söyleyecek söz bulamıyorum.O nasıl oyunculuktur.Cok inandırıcı cok başarılı oyun cıkartmış.4 karakterin de hakkını vererek oynamış..

Levent Üzümcü de cok iyiydi..oyuncular genelde başarılıydı..Ama filmin başrolu yani Tamer Karadağlı(ki bence başta Demetin adı yazmalıydı), oyunculuguna birşey demiyorumda ama zaten biz bu karakteri Cocuklar Duymasın ve Yagmur Zamanında gördük gibi geldi..Sanki ikisini karıştırmış ortaya karışık birşey yapmış..Mimikleri el kol haraketleri cok anımsattı bana bu iki diziyi..Benim gibi düşünenler var mı bilmiyorum..

Genel olarak bence gercekten güzel bir film.Biraz uzun ama hic sıkılmadım.Demet muhteşem bişey ya..Bence filmdeki acık sahneler göze batmıyor.Ki genelde de insanların düşüncesi böyle.Bu cok zor bişeydir aslında Türkiyede,hem acık sahnelerin olması ve göze batmaması..Acıkcası Mustafa Altıoklardan böyle bir film beklemezdim 'Banyo' filmini izledikten sonra..Ama gercekten beğendim..Türünde ilk oldugu icin eleştiriler cok olacaktır ama gidilmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum..

daylights
20-03-06, 19:32
Çekimleri 8 haftayı bulan "Beyza'nın Kadınları"nın senaryosunun yazım aşaması 1,5 yılı bulmuş. Polisiye-gerilim türündeki filmde Beyza Türker'in hayatı her şeyin yolunda gittiği bir sırada yaşamaya başladığı tuhaf bilinç kayıplarıyla altüst olur. Bir yandan şehirde derinleşerek büyüyen bir seri katil bulmacası, öte yandan kişilik bölünmesi yaşayan bir kadın...

Notlar

Çekimler öncesinde Tamer Karadağlı emniyet birimleriyle, cinayet masasından komiserlerle çalıştı.

Demet Evgar oyuncu coach’u Süreyya Güzel ile doğaçlama tekniği ile çalışarak hazırlandı. Çekimler sırasında Süreyya Güzel her an sette bulunarak Demet Evgar’la sahne sahne çalışmaya devam etti.

Filmde gerçek polisler ile gerçek cinayet yeri inceleme ekipleri gerçek malzemeler kullanarak yer aldı.

Emniyetin önemli güvenlik kalelerinden MOBESE ilk defa bir Türk filminin kullanımına açıldı.

Çekimlerin önemli bir kısmı Vatan caddesi Emniyet Genel Müdürlüğü içinde yer alan adli tıp inceleme birirminde gerçekleştirildi.

Morg çekimleri gerçek morgda yapıldığı için oyuncular ve ekip zor anlar yaşadılar.

Morg çekimleri sırasında özellikle Salih Güney’in gözlerinin keskin kokudan dolayı sürekli sulanması çekimlerin tekrarlanmasına yol açtı.

Filmde görülen kesik bacaklar özel olarak Almanya’da bir stüdyoya sipariş edildi. Gerçeğinden ayırt edilemeyen bacakların gümrükten çekilip sete getirilmesi sırasında oldukça ilginç anlar yaşandı.

Artık kullanılmayan Sarıyer Cenajans binasının içi baştan inşa edilerek filmin büyük bir çoğunluğu orada çekildi. Filmin sanat yönetmeni Aslı Tümen özellikle burada mucizeler yarattı.

Demet Evgar’ın intihar sahnesinde çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Demet Evgar’a özel olarak tasarlanmış çelik koruma düzeneği giydirilerek kazaya uğraması imkansız kılındı.

Mine Çayıroğlu filmdeki “özel” sahnesi için en sağlam sözleşmeyi yapan sanatçı oldu. Final sahnesi ile en sıkı güvenlik önlemleri Mine Çayıroğlu’nun çekimleri sırasında alındı.

Demet Evgar’ın film boyunca boynundan çıkarmadığı kolyenin esrarını çözmek seyirciye bırakıldı.

Filmin afişleri bu sezonun diğer bir çok önemli filmi gibi Emrah Yücel tarafından yapıldı.

Final sahnesi büyük bir gizlilik içinde, ekipten bile çok kısıtlı sayıda elemanın katılımıyla gerçekleşti. Onların da çoğu son ana kadar finalden habersizdiler.

Filmin Londra’daki ses çalışmaları sırasında filmin seslerinde çalışan tüm ekip ve Se7en filminin sound editörü olan Patrick Dodd filme “Turkish Se7en” adını taktı.

Filmde birçok sahne dijital efektler kullanılarak gerçekleştirildi.

Digital intermediate tekniği ile tüm film dijital ortama aktarıldı. Her karesine ayrı renk düzeltme yapılarak gerçekleştirildi.

Yapım için 2 milyon dolar harcandı.

kaynak: www.ekolay.net

Ebr0e
21-03-06, 16:57
Bu filmi cok merak ediyorum..Bence film harikaaaaaa
Demet Evgari zaten cok begeniyorummmmm
Filmin fragmanini gordummmm cok etkiliyeci..
Cenabi hakkin cehenemi kimlerle dolucak biliyormusun sen ?Cocuklara eziyet edenlerle.... dediginde tuglerim diken diken oldu :_ bu filmi gormem lazim
Albumunude istiyorum...Soundtracki Sezen Aksununmus

Benden bi kactane resim

http://img146.imageshack.us/img146/1848/beyzaninkadinlari012js.jpg
http://img146.imageshack.us/img146/6110/beyzaninkadinlari025op.jpg
http://img154.imageshack.us/img154/2767/beyzaninkadinlari052fe.jpg
http://img146.imageshack.us/img146/6007/beyzaninkadinlari085hu.jpg

gaby
23-03-06, 15:55
Filmin fragmanini gordummmm cok etkiliyeci..
[COLOR=DarkRed]Cenabi hakkin cehenemi kimlerle dolucak biliyormusun sen ?

[/img]
Cenabı Hakkın cehennemi kimlerle dolucak biliyor musun Serap?Çocuklara eziyet edenlerle
bende bu cümleleri fragmanda duyduğumda çok etkilenmiştim.Ben Srepın yerinde olsam biri bana bunu dese gider elini öperdim heralde :icon_whis

Meryem_87
25-03-06, 19:14
Bende bu filmi cok merak ediyorum. ins burayada gelirde benimde izleme imkanim olur.

sudem
25-03-06, 21:00
ben bugün izledim...
gormlaith' a yazdığı konularda katılıyorum...TAMER KARADAĞLI yağmur zamanı ve çocuklar duymasın karşımı bir rol almış..ama yine de çok iyiydi...
demet evgarın ismi kesinlikle başta olmalıydı..çünkü en fazla o görünüyor.4 karakter az değil :icon_ange
demet evgarla ilgili yazsam sayfalar alır..o gözlerini devirmesi farklı farklı duruşu bakışı..
DİLARA,AYLA,RABİA,BEYZA hepsi aynı kadın ama hepsi farklı..demet evgar mükemmel oynamış.bence bir tek onun oyunculuğunda fire yoktu.çünkü 4 ayrı karakteri mükemmel canlandırmış.o teknedeki sahnesi ve dilara-rabia konuşması bir de soruşturma esnasında dilarının gidip beyzanın gelmesi mükemmeldi..
dilara intihar edecekken doruk un onu kurtarması ve konuşmaları sırasında katilin kim odluğunu zaten anlamıştım..ama fatih nasıl anlayacak diye çok merak etmiştim zeki çıktı adam :img-icecr
zaten doruk filmin başında resmen kimin katil olduğunu söylemiş..
filmin içindeki espiriler hoştu..ya da olaylara verilen tepkiler...
mesela öldürülen 3 kişinin de ne kadar kötü olduklarını öğrenince tamer karadağlının sözleri..
sonu tam amerikanvariydi...
açık sahneler gerçekten de o kadar göze batmıyor.ben M.Altıoklardan böyle bir film beklemiyordum.kendisini tebrik ediyorum.
135 dklık bir film olduğu için baya bi yayılmış olaylar ki bence güzel olmuş..
şimdi mantık hatalarına geleyim..
beyzanın babasına serum bağlıydı ama elinde serum ucunun takıldığı iğne yoktu..direkt serum ucunu yapıştırmışlar eline...
beyza hizmetçiyi yanlışlıkla küvete itmişti..kan akıyordu kadının başından beyza bayılmıştı ama sonra ayıldığında hizmetçi yoktu orada..ama sonra kadını evden bavuluyla çıkarken görüyoruz ki onda hiçbişi yoktu...
polisin korayın evini baştan aşağı incelemesi gerekir ama daha sonra fatih gittiğinde bir sandık buldu odanın ortasında..ki böyle bişi olamaz.dediğim gibi olay yerindeki her şey incelenir hele ki *beni aç* diyen bir sandık asla es geçilmez..

Wolfman
09-04-06, 16:31
Filmi dün izleyebildim Öncelikle Demet Evgar gerçekten muhteşem oynamış Karakterler arası geçişi ,ve anlık bu değişimlerdeki başarılı perfonmansı ve izleyiciye o etkiyi vermesi alkışlanacak düzeyde 2006 En iyi kadın oyuncusu belli oldu gibi
Diğer yandan Tamer Karadağlı da başarılıydı Senaristler; sanırım Emniyette çalışanlar hangi düzeyde olursa olsun küfürlü konuşurlar gibi bir izlenime mi sahipler anlamadım Ama cidden bayağı dili ağırdı şaşırdım Onun dışında iyiydi
Mustafa Altınoklar gerçekten iyi bir iş çıkartmış Ama filmi bayağı uzun tuttuğu kanatindeyim Hatta izlediğim en uzun filmdi diyebilirim Tamam konusu felan bunu gerektirir diyebilirsiniz Ama yine de uzundu
Diğer yandan yaş sınırı konusunda ise haklı olduklarını düşünüyorum Bir filmde illa sevişme vb sahneler için 18 yaş sınırı konmaz Kaldı ki bu tarz sahneler pek yoktu Ama konunun genel anlamda psikloijik temelli olduğu ve çocuk yıllarındaki yanlış olayları göstermesi bile bu filmin 18 yaş sınırını getirmesini doğrular nitelikte .

Emre 24
09-04-06, 19:21
hayatimda izledigim en kötü filmdi bakin dikkat edin en kötü filmdi diyorum gercekten türk sinema tarihinin en kötü filmi cok berbatti ya nerden izlediydim :img-icecr

forgetmenot
09-04-06, 22:19
Benim Türk filmlerini desteklemek adına, mesela 2 film seyredeceksem,1 tanesi Türk filmi olmalı gibi bir kararım var.Güçlüklerle bu filmleri çektiklerini de biliyorum.Ama ,usturuplu tutarak, yine de bu filmi eleştireceğim.Bir kere, hikaye medyada,çok yer almış bir konu,sadece bizden bir örnek yaratılmış!Suni tabiiki!Levent Üzümcü sonunda katil çıkıyor, iyi de, neden kafayı sıyırmış,deliliği ne çeşit? neden bunları yapmış?açık değil!T.Karadağlı,gerçekten sadece TV'ye iş yapsa iyi olacak,hep aynı abartılı,kendine,güce hayran 'erkek' pozları!Adam hep büst gibi oynuyor!Sinema perdesi, onun eksiklerini pek güzel göstermiş!Filmin parlayan yıldızı,çok emek harcadığı belli olan,gayet samimi oyuncu Demet Evgar!Kendisini çok kutlarım.

tubi
10-04-06, 09:36
Dün filmi izledim ve kesinlikle çok beğendim. Gerçekten de iyi bir tema idi. Demet Evgar ne kadar güzel bir oyuncu olduğunu bu filmle pekiştirmiş oldu. Geçişler sırasındaki performans harika idi. Sonunda kocasının aslında tam bir manyak olduğunu öğrenmem de benim için şok edici idi. Zaten Beyza'nın aslında hasta ruhlu olduğunu bilerek ve onu mükemmel bir kıvama getirmek için evlendiğini öğrendiğimiz anda neler olup bittiğini de çözmüş olduk. Ama ben kolyenin sırrını hala çözemedim.

cadilation
10-04-06, 09:36
filme vizyona ilk girdiği gün gittim ve çok beğendim demet evgar çok güzel bi rol çıkartmış her rolü başarıyla oynamış berrak tüzünağaç ın oyunculuğu da çok güzeldi ama berrak ın kıyafetleri sportifti ama ona çok yakışmıştı brawooo :img-ok:

sudem
10-04-06, 09:44
Dün filmi izledim ve kesinlikle çok beğendim. Gerçekten de iyi bir tema idi. Demet Evgar ne kadar güzel bir oyuncu olduğunu bu filmle pekiştirmiş oldu. Geçişler sırasındaki performans harika idi. Sonunda kocasının aslında tam bir manyak olduğunu öğrenmem de benim için şok edici idi. Zaten Beyza'nın aslında hasta ruhlu olduğunu bilerek ve onu mükemmel bir kıvama getirmek için evlendiğini öğrendiğimiz anda neler olup bittiğini de çözmüş olduk. Ama ben kolyenin sırrını hala çözemedim.
demet evgar tek başına oysana bile yetermiş :) süperdi oyunculuğu...
tubicim o kolyeyi ben de çözemdim ama arkadaşım çözmüş.normalde kolyelerindeki 4 taş hep ayrıymış yani 4 ayrı karakteri anlatıyor en sonunda tek bir taş halini almış.yani artık sadece beyza var..

ÇAKIL85
10-04-06, 10:15
kolyenin sırrı aslında seyirciye bırakılmış.ama ben bulamamıştım :blush:
mehmet altıoklara sordum,kolye beyzanın dört karakterinin bir simgesiymiş.
ve sadece beyza olunca kolye tamamen birleşiyormuş.
beyza olduğunda tamamlanıyor,diğer karakterlerde kolye biraz aşağı düşüyor,ayrılıyor...

tubi
10-04-06, 10:19
vayy... demek öyle.. buna hiç dikkat etmemiştim. sadece kolye ve sır üzerinde durdum. ama sonunda tek olsuğunun farkına dahi varamamıştım. film gerçekten de çok güzeldi. ben hala etkisindeyim. kesinlikle vcd çıkınca ilk alacağım film.

ÇAKIL85
10-04-06, 10:45
bende vcd'yi bekliyorum.özellikle beyzanın rabia olduğu sahneleri birkaç kere daha izlemek istiyorum.

cenabı hakkın cehennemi kimlerle dolacak biliyor musun?...özelliklede bu sahneyi tekrar izlemek istiyorum:)

sudem
10-04-06, 10:49
ayy evet rabia ve dilara nın konuşma sahneleri muhteşemdi..tüylerim diken diken olmuştu.. :img-huh:
ben de tekrar izlemek isterim bu filmii..bir bunu bir de BABM ve OĞLUM u..
son zamanlarda türk filmleri çok iyi yapılıyor..

kimon
16-04-06, 11:17
wizyona girdiginden beri merakla izlemeyi istedigim bir filmdi nihayet izleyebildim we öncelikle demet ewgar'ı mütüş oyuculuk yeteneginden dolayı sonrada mustafa altıoklar'ı böyle bir film bize sundugu için taktir ettim.türkiyede bir ilk niteliğinde bir filmdi we bence filmin hakkı tamamen werilmişti çok begendim filmi tebrikler cok güzeldi...

leonardo
03-05-06, 16:38
bu filmi de beğenmeyen varsa atsın kendini izlediğim en güzel türk filmiydi efek olarak da konu olarak da oyunculuk olarak da beğenmeyenler herhalde 60 lı yılların salon filmilerinin izleyicileri bir kere türk filminden çok avrupai bir havası vardı ki bence en önemli yanı bu artık avrupa sinemasıyla boy ölçüşebilecek bir yapımımız var herkes tamer karadağlının oyunculuğuna kötü demiş peki soruyorum fatih karakteri sizce nasıl olmalıydı zaten filmde ona bir karakter analizi de yapılıyor fazla düşünmenize de gerek kalmıycak...

sevgi86
10-06-06, 23:43
oyuncuların hepsi ayrı ayrı çok başarılıydı ama eserin asıl sahibi mustafa altıoklar
bu film için mustafa altıoklara teşkkür etmek istiyorum
sadece bana hoş saatler geçirttiği için değil ayrıca sinemamıza bir km. taşı daha eklediği için...

MerYem_Ce
22-06-06, 23:01
ben bu filmi izleme imkani bulamadim ama cok istiyordum izlemeyi siz boyle konusuyosunuz ya daha da cok merak ettim vcdsi ciksin hemen alacagim;)

besa_1903
02-07-06, 22:03
harika bir film ya!demet evgar muhteşem bir oyunculuk sergiliyor,yalnız tamer karadağlının daha iyi bir performans göstermesini beklerdim.tabi mustafa altıoklar farkı da her zamanki gibi belli oluyor.film Türk sineması için çok önemli bir adım bence

sbuffy
17-07-06, 17:53
“BEYZA’NIN KADINLARI” Rusya’dan ödülle döndü…

Altıoklar Prodüksiyonun, Hermes Film ve Key Productions ile birlikte gerçekleştirdiği, yönetmenliğini Mustafa Altıoklar’ın yaptığı, Türkiye’de ilklere imza atan “Beyza’nın Kadınları” filmi, 23 - 29 Haziran 2006 tarihleri arasında Rusya’da gerçekleştirilen “Festival of Festival, International Film Festival in St. Petersburg”dan “Bronze Gryphon - En İyi Deneysel ve Yeni Teknoloji Filmi” ödülünü aldı.

Mustafa Altıoklar’ın davetli olarak katıldığı festivalde, senaryosu uzun araştırmalar sonucu oluşan ve yeni dönem Türk sinemasının ilk polisiye – gerilim filmi olan “Beyza’nın Kadınları” festivalin en önemli üç ödülünden biri olan “Bronze Gryphon - En İyi Deneysel ve Yeni Teknoloji Filmi” dalında en iyi film olarak ödüle layık görüldü.

“Festival of Festival, International Film Festival in St. Petersburg” film festivali, sinema sektöründe eleştirmenler tarafından en prestijli festivallerden biri olarak kabul ediliyor.

kaynak:sinemahaber.com

sweet923
04-08-06, 18:25
ben filmini sinemada izleyenlerden biriyim...açık söyleyeyim gerçekten muhteşemdi..arkadaşım ilk bölümün sonunda biraz korkmasına rağmen ben gözümü kırpmadan izledim...onunda sonradan düşünceleri değişti ve bana hak verdi..sadece kesik kol ve bacak görmek onu korkutmuş ve endişelendirmişti...psikolojiden hoşlananlara tavsiye ederim..bence herkes izlemeli..şu an izlemeyenler çok şeyi kaçırmış...hadi ne duruyorsunuz...alın ve izleyin..hak vereceksiniz...

bustedspii
04-09-06, 20:03
demet evgar cok başarılı oldugunu kanıtladı bu filmde,film güzeldi ama cok da fazla begenmedim,yani ülkemizde güzel yapım yok diyip gecmeyin bence ülkemizden daha güzel yapımlarda cıktı bugüne kadar..eşkiya,yazı-tura,gönül yarası vs ama bu film kendi türünde Türkiye'de ki en başarılı filmdir bencede..

movie_monster
17-01-07, 18:47
mustafa altıoklar beğendiğim bi yönetmen ve bu filminide çok beğendim.konusu çok iyiydi.levent üzümcü ve demet evgar ında oyunculukları başarılıydı.bence çoğu hollywood polisiyenden daha iyi ben çok beğendim herkesede tavsiye ederim.:good:

Şah-Rû
15-10-07, 10:41
İlginç bir film. Sıkılmadan izletiyor kendini. Aslında polisiye-gerilim fazla denenen bir tür değil Türk Sinemasında, bu yüzden cesur bir iş diyebilirim. Yine de tam olarak çok güzel bir film dememi engelleyen bişeyler var. Belki anlatımdan kaynaklanıyordur, biraz sadeleştirmek gerektiğini düşünüyorum.
Konu olarak filmin ortalarına doğru asıl katili tahmin edebiliyorsunuz. Yine de kesik bacaklar-Beyza' nın kendini keşfi paralel olarak finale kadar uyumlu ilerliyor. Demet Evgar aldığı tüm takdir sözcüklerini hakediyor gerçekten. En beğendiğim sahnesi sandalda kendisiyle hesaplaşmasıydı.
Levent Üzümcü karanlık bir karakterdi ve bence oldukça başarılıydı.
Tamer Karadağlı' nın canladırdığı Fatih çok abartı bi karakterdi. Belki filmin gerilimini azaltmak için kasten öyle yazılmıştır Fatih. Ama bence dikkat dağıtıyordu.
Filmin özellikle ilk başlarında Beyza' nın değişimi takip edilemiyor. Şimdi bu kısım rüya mı, yoksa geçmişi mi hatırladı, önceki sahnenin devamı mıydı gibi tereddütler yaşıyorsunuz. Sahne geçişlerinde bağlantı az, bu da karışıklık yaratıyor. Cinsellik ölçülü kullanılmış göze batan rahatsız edici bir unsur yok, hatta cinayetler bile son derece estetikti diyebilirim.
Genel olarak ilgi çekici ve izlenilir bi film olduğunu düşünüyorum.

houzouri
10-11-07, 18:04
Film çok güzel..
Oyunculuklar şapka çıkartılacak cinsten..
Hele ki Demet Evgar'ın karakterler arası geçişleri insanı büyülüyor.
Keza diğer oyuncular da rollerini ellerinden gelenden daha iyi yapmış.
Çok beğendim...
İlk izleyişimde 20. dakikada sıkılıp bırakmıştım ama bugün can sıkıntısından filmi izledim. Gerçekten filmin hakkını yemişim...
Senaryosu da kuvvetli. Gerçi daha ilk anlarda ben filmin sonunu tahmin etmiştim ama şaşırtıcı gelebilecek bir son.. Zekice yazılmış..

Oyunculuklarıyla, senaryosuyla, görselliğiyle izlenilmesi gereken bir film:img-yes:

ÇAKIL85
10-11-07, 18:09
Beyzanın Kadınları yarın akşam 22.00da Kanal d de yayınlanacak
İzlemeyen herkese tavsiye ederim.
Cenabı Hakkın cehennemi kimlerle dolacak biliyor musun? sahnesine dikkat :)

denizimsi
10-11-07, 19:33
Beyzanın Kadınları yarın akşam 22.00da Kanal d de yayınlanacak
İzlemeyen herkese tavsiye ederim.
Cenabı Hakkın cehennemi kimlerle dolacak biliyor musun? sahnesine dikkat :)

Evet izlemeyenlermutlaka izlesin :D Demet Evgar'ın muhteşem oyunculuğunu ile büyüleneceksiniz ben sinemada izlemiştim ve çok beğendim ardından Dvdsi çıkınca Orijinal Dvdsini aldım:) Sevgili ÇAKIL85'in dediği gibi 'CEnabı Hakkın Cehennemi Kimlerle Dolacak Biliyor musun ? Çocuklara Eziyet Edenlerle !' o sahneden çok etkilenmiştim :)

denizimsi
10-11-07, 23:28
http://img161.imageshack.us/img161/2604/beyzaninkadinlari01xl6.jpg (http://imageshack.us)

http://img134.imageshack.us/img134/5960/demetevgar07ym8.jpg (http://imageshack.us)

http://img134.imageshack.us/img134/3135/demetevgar06dk6.jpg (http://imageshack.us)

Demet Evgar'ın sıkı bir hayranıyım da :) Onun için İMzalar yaptım :) Demet Evgar başlığında da görebilirsiniz :D

cubur
26-02-08, 14:23
gerçekten türk filminin nereye geldiğini gösteren bir film

oyunculuklar ve konusu çok güzeldi

demet evgar a hayran kaldım

emeği geçen herkezin ellerine sağlık inş. böyle daha pek çok film çekilir

boncuk-girl
26-06-08, 21:17
Arkadaşlar bu filmde Demet'in oynadığı dört karakterin 4. sünün ismini hatırlayamadım...
Dilara,Beyza,Rabia 4. sünü lütfen yazar mısınız?
denizimsi imzaların çok güzel olmuş.Ellerine sağlık.

boncuk-girl
06-07-08, 10:32
Pazartesi akşamı kanal d'de Beyza'nın Kadınları var.

kensibelan
08-07-08, 01:43
filmi sonuna kadar izlemeye dahi dayanamadım bir Ameriken filminin ucuz bir versiyonunu izliyor gibi hissedince kapatıverdim dvd'yi....

ozge yeşim
08-07-08, 11:12
Arkadaşlar bu filmde Demet'in oynadığı dört karakterin 4. sünün ismini hatırlayamadım...
Dilara,Beyza,Rabia 4. sünü lütfen yazar mısınız?
denizimsi imzaların çok güzel olmuş.Ellerine sağlık.

Filmdeki 4. karakterin adı yanlış hatırlamıyorsam Ayla'ydı.

ozge yeşim
08-07-08, 11:15
Filme gelince gerçekten çok güzel bir filmdi.İzlediğim en güzel Türk filmlerinden biriydi.Senaryosu,oyuncuları,görüntü hepsi mükemmeldi.Dün tv'de izledimVcd sini alıp Demet Evgar'ın muhteşem oyunculuğunu bir daha izlemek istiyorum.İzlemeyen varsa kesinlikle izleyin.

ipod nano
08-07-08, 12:18
finalde birileri ölüyo ama kim tamermi levent mi çözemedim en iyisi biri bana final kısmını anlatabilirmi kime sorsam finalden birşey anlamamışlar şimdi aklıma gelen birkaç soru daha var levent üzümcü birini öldürüp bacağını kesiyodu kimdi o ve yine finale yakın bir sahnede birini beyzanın önüne getirip onu öldürmesini istiyordu ordaki adam beyzanın babasımıydı of çok karışık bir film ya

fatmaaa-
08-07-08, 16:12
Maalesef bi kısmını izleyebildim dün ama mutlaka dvdsini alıp izliyecegim
Biraz izlememe ragmen beni acayip etkisi altına aldı Demet Evgar oyunculugunu göstermiş bravo!
18+ varmış sanırım bunun sebebi açık sahnelerden ötürümü?

okann1907
09-07-08, 04:44
şeytan çarması filminin kopyası olmuş..o filmi izlemiş biri olarak yeni birşey görmedim bu filmde..kısaca kaliteli değil..ama oyunculara sözüm yok hepsi çok iyi

ozge yeşim
10-07-08, 05:49
finalde birileri ölüyo ama kim tamermi levent mi çözemedim en iyisi biri bana final kısmını anlatabilirmi kime sorsam finalden birşey anlamamışlar şimdi aklıma gelen birkaç soru daha var levent üzümcü birini öldürüp bacağını kesiyodu kimdi o ve yine finale yakın bir sahnede birini beyzanın önüne getirip onu öldürmesini istiyordu ordaki adam beyzanın babasımıydı of çok karışık bir film ya

Finali ben de tam olarak anlayamadım ama üçü de ölüyordu.Ben öyle anladım.Tam anlayamadığım için birine sormuştum o da finalde üçü de ölüyor dedi ama bilmiyorum.Başka fikri olan varsa yazsın.Levent Üzümcü'nün bacağını kestiği kişi çocuk esirgeme kurumunda Beyza'yı ayağından bağlayıp taciz eden kadındı.Son olarak öldürmek istediği adam da Beyza'nın babasıydı.

ipod nano
11-07-08, 10:35
Finali ben de tam olarak anlayamadım ama üçü de ölüyordu.Ben öyle anladım.Tam anlayamadığım için birine sormuştum o da finalde üçü de ölüyor dedi ama bilmiyorum.Başka fikri olan varsa yazsın.Levent Üzümcü'nün bacağını kestiği kişi çocuk esirgeme kurumunda Beyza'yı ayağından bağlayıp taciz eden kadındı.Son olarak öldürmek istediği adam da Beyza'nın babasıydı.

çok sağol canım banada emin olmamakla birlikte finalde leventin öldüğünü söylemişlerdi garip bir sonu vardı ayrıca kanal d de ve vcd lerde film kısaltılarak verilmiş yeni öğrendim pek çok sahneyi göremedik neler oluyor acaba

ozge yeşim
12-07-08, 07:32
QUOTE=ipod nano;7725197]çok sağol canım banada emin olmamakla birlikte finalde leventin öldüğünü söylemişlerdi garip bir sonu vardı ayrıca kanal d de ve vcd lerde film kısaltılarak verilmiş yeni öğrendim pek çok sahneyi göremedik neler oluyor acaba[/QUOTE]

Kanal d de olmasını anladım da vcdde de mi kısaltılmış film.Vcd de filmin kesilmemesi gerekli aslında.Ben de ilk defa tv de izlemiştim.Vcd sini alcaktım.Ben de dvd oynatıcısı yok.Filmin tamamını izlemek istiyorum.Kesilmiş hali bile çok güzel.:img-wink:

kensibelan
22-07-08, 23:08
http://xs329.xs.to/xs329/08302/bz01375.jpg (http://xs.to)

http://xs329.xs.to/xs329/08302/bz03149.jpg (http://xs.to)

http://xs329.xs.to/xs329/08302/bz05821.jpg (http://xs.to)

kensibelan
22-07-08, 23:10
http://xs329.xs.to/xs329/08302/bz06840.jpg (http://xs.to)

http://xs329.xs.to/xs329/08302/bz07438.jpg (http://xs.to)

http://xs329.xs.to/xs329/08302/bz08129.jpg (http://xs.to)

kensibelan
23-07-08, 10:44
http://xs329.xs.to/xs329/08303/bz04210.jpg (http://xs.to)

http://xs329.xs.to/xs329/08303/bz09579.jpg (http://xs.to)

http://xs329.xs.to/xs329/08303/bz10280.jpg (http://xs.to)

kensibelan
23-07-08, 10:45
http://xs329.xs.to/xs329/08303/bz11136.jpg (http://xs.to)

http://xs329.xs.to/xs329/08303/bz12994.jpg (http://xs.to)

ipod nano
23-07-08, 18:17
bu film hakkında hala yeni birşeyler öğreniyorum kaç sene geçti üstünden öğrendiklerime göre beyza ve doruğun evliliği bir deneyin parçasıymış kadının hastalığından dolayı ve beyzaya cinayetlerde bir adam yardım ediyor doruk galiba o da birini öldürüp bacağını kesti ama bütün cinayetlere onun yardım etmesi biraz zor gibi yoksa doruktadamı çoklu kişilik var:happy0064 insaniyet namına kesilmeden baştan sonuna kadar izleyen biri şu filmi en başından anlatsa süper olur ya sinemada izleyen biri anlatırsa sevinirim sinemada kesintisiz dvd lerde kesilerek verildi film kesilerek verildiği için bu filmi hala anlayamadım

cnm_denizugur
02-08-08, 14:40
film harika ama bn de finali anlamadım orda doruk ölüyo zannettim
bnce öle çünkü en sonunda tamer karadağlı(filmde adını unuttum) ateş etti ve her yer kan oldu sonra beyza ağlamaya başladı ve orda bitti

ipod nano
02-08-08, 15:24
bu cd den çıkarılan sahneleri nasıl izleyebilirim ya da internette izleme imkanım var mı bir sürü sahne çıkarılmış sırf bu yüzden filmi bizim gibi cd den izleyenler filmi tam olarak anlayamadı

mer(and)
05-08-08, 22:16
Beğendiğim nadir filmlerden...Etkileyici,şaşırtıcı,heyecan verici...
Kısacası güzel bir gerilim-polisiye-psikolojik film.Demet Evgar çok iyi oynuyor yalnız :good:

denizimsi
06-08-08, 01:16
film harika ama bn de finali anlamadım orda doruk ölüyo zannettim
bnce öle çünkü en sonunda tamer karadağlı(filmde adını unuttum) ateş etti ve her yer kan oldu sonra beyza ağlamaya başladı ve orda bitti

Sonunda Beyza Doruk'u öldürdü,Fatih ateş etmedi...Filmi sinemada izlemiş,dvdsi çıkar çıkmazda almıştım.Sinemada daha uzundu dvdde de kısaltmışlar neden böyle birşey yaptıklarını anlamadım :img-hyste

_yorumsuz_
21-08-08, 21:15
izlediğim en iyi türk filmlerinden biriydi. demet evgar çok iyi bir performans sergiledi bence.

_IMPERIA_
23-08-08, 09:39
İlginç konusuyla ve Mustafa Altıokların yönetimiyle film sıradışı bnce.Evet vcd'de filmin bazı yerlerini kesmişler,ama yeni seyredicekler için tavsiyem tek ve karanlıkta seyredin inanılmaz gerilim oluyor hele ki Rabia'nın bölümlerinde...

"GMZ"
27-08-08, 17:47
3 kere izledim yine olsa yine izlerim süper bi filmdi
hiç unutamadığım bi söz :"senin yaratma gücün var beyza bedeninde bi sürü kadın yarattın sen"
gerektn etkileyiciydi

LetheS
07-09-08, 22:54
Son derece güzel ve etkileyici bir film.Filme odaklanınca gerilimin dibine vuruluyor (=

sedos_674
14-09-08, 15:15
türkiyedeki en güzel tek gerilim filmi budur
harikaydı:)