Tüm Versiyonu Göster : Barış Akarsu
ıslak ıslak
26-08-07, 21:47
Arkadaşlar ben hiç bir kanalda göremedim barısarock'ın haberlerini hayır vardı da ben mi kaçırdım acaba..? Bu arada laz cadı imzalar çok güzel eline sağlık :good:
whiteangel
26-08-07, 21:50
Arkadaşlar ben hiç bir kanalda göremedim barısarock'ın haberlerini hayır vardı da ben mi kaçırdım acaba..?
Ben dün akşam show tv ana haber bülteninde son anda rastladım.Ama Barış ile ilgili bir haber var mıydı bilmiyorum.:(
arkadaşlar barış için yapılan selamlama çok gurru verici barış asla unutulmaz yalnız konserlerinde görüp onu seven hayranları bile kalplerinde büyük bir yer edinmiştir barış seni çok seviyorum arkadaşlar resimler için teşekkür ederim
ıslak ıslak
26-08-07, 21:56
Ben dün akşam show tv ana haber bülteninde son anda rastladım.Ama Barış ile ilgili bir haber var mıydı bilmiyorum.:(
İştee gelde sinirlenme bende haberleri falan izledim ama göremedim.. Barışla ilgili magazinel bi olayı ısıtıp ısıtıp günlerce ekrana koyarlar ama gel gör ki böyle güzel bi anma haberini ekrana taşımazlar, yazık...
elmali-turta
26-08-07, 21:57
Yoktu:(Cadırları falan gösterdiler yine napiosunuz?Kaç kişi kalıosunuz falan gibi sorular sordular birde bu gece son olduğunu söylediler o kadar:icon_sorr
BARIŞAHASTA
26-08-07, 22:00
işte bizim ülkemizdeki medya ve durumu yani içler acısı durumu....yine demeden edemiycem barışım senin gibi insanlar o kadar azki bu dünyada varolanları elimizde olanlarıda saçma sapan nedenlerden dolayı kaybediyoruz işte....insancıklar o kadar fazlaki heryeri kapladılar artık gelde ugraş bu dünyada gelde savaş,gelde içindeki umutlarını söndürme...
vox populi
26-08-07, 22:17
bnde barışarocktaydm. bugn döndüm. milletvekili ufuk uras, baskın oran, mvö üyeleri harun tekin ve kerem kabadayıyla barışla ilgili yapılacak söyleşiye katılmak içn söyleşi alanına gittiğimde barışın babasını gördüm. ilk olarak ona söz verdiler. barışın 12 yaşnda savaşa karşı eylemde çekilmş fotoğrafını gösterdi. oğlunu 68 kuşağının ruhu, devrim ve sosyalizm inancıyla yetiştirdiğini ve barışın bu inançla öldüğünü, oğlunun hep magazinden kaçtığını ama magazincilern ölümünü kullandığını ifade ederk önlem alacağını söyledi. siyah barış akarsu yazan bir tshirt giymşti. daha sora alanda bi kaç kez karşılaştım. cenazedeki halinden bi farkı yoktu. çok çökmş. sürekli yanlız geziyordu. konuşması, ne kadar çökmş olursa olsn metanetli hali bni çok duygulandrdı. kndisini hem metanetinden, hem de bu kdr düzgün bi çock yetiştrdiğinden dolayı tebrik ediyorum.
BARIŞAHASTA
26-08-07, 22:24
kahretsinki izleyemiyoruz bu yorumları ve görüntüleri ah medya ah medya....nasıl bir düzenin çarkısın sen medya...
007 LAZ CADI
26-08-07, 22:26
kahretsinki izleyemiyoruz bu yorumları ve görüntüleri ah medya ah medya....nasıl bir düzenin çarkısın sen medya...
aynen arkadaşım ya hep kendi çıkarları bileemem bizim ülkemize has bişeymi bu paso knedi çıkarları için sinirledim şimdiiiiii.....[:icon_evil:icon_evil:icon_evil
whiteangel
26-08-07, 22:27
Geçen yıllarda dream tv barışarock konserlerini bölüm bölüm veriyordu. Belki bu yıl da verirler..Yayın akışına bakmak lazım..
Geçen yıllarda dream tv barışarock konserlerini bölüm bölüm veriyordu. Belki bu yıl da verirler..Yayın akışına bakmak lazım..
Kanal Türk de iki gündür haberlerde Barısarock haberlerini verdi.Barış ın katıldığı yıl konserleri vermişti.Hem de Barış ın performansının hemen tamamını ,çok özel ve güzel görüntülerle...
vox populi
26-08-07, 22:31
göstermesinler ztn ya. barış hastanedeyken ve ölümünde nası kullandılar barışı. şmdi ortalık duruluor biraz. açıkçası bn istemezdim babasını gösterip böle acır gibi haberler yaparak bndan prim yapmalarını. ama keşke dozunda çıkarsızca yapabilseler işlerini de orda o kdr gösterilecek barışla ilgili güzel şeler wardı. kirli elleriyle yaklaşcaklarına hiç yaklaşmasınlar. böylesine sewdiğimiz, yaşamnda magaznden uzak duran, böylesine dürüst bir insanı daa da malzemeleri olarak kullanmasınlar
KIRMIZIGÜL
26-08-07, 22:50
bnde barışarocktaydm. bugn döndüm. milletvekili ufuk uras, baskın oran, mvö üyeleri harun tekin ve kerem kabadayıyla barışla ilgili yapılacak söyleşiye katılmak içn söyleşi alanına gittiğimde barışın babasını gördüm. ilk olarak ona söz verdiler. barışın 12 yaşnda savaşa karşı eylemde çekilmş fotoğrafını gösterdi. oğlunu 68 kuşağının ruhu, devrim ve sosyalizm inancıyla yetiştirdiğini ve barışın bu inançla öldüğünü, oğlunun hep magazinden kaçtığını ama magazincilern ölümünü kullandığını ifade ederk önlem alacağını söyledi. siyah barış akarsu yazan bir tshirt giymşti. daha sora alanda bi kaç kez karşılaştım. cenazedeki halinden bi farkı yoktu. çok çökmş. sürekli yanlız geziyordu. konuşması, ne kadar çökmş olursa olsn metanetli hali bni çok duygulandrdı. kndisini hem metanetinden, hem de bu kdr düzgün bi çock yetiştrdiğinden dolayı tebrik ediyorum.
çok teşekkürler bizlere bunları aktardığın için işte barış budur ya bu baba nasıl baba muhteşem baba işte baba bizlere böyle bir evlat kazandırdığı için hatice anneyle selahattin babaya çok teşekkür ederiz bu vatanın barışlara ihtiyacı var barışın 12 yaşındaki fotoğrafınıda görmek isterim her anne baba böyle duyarlı olabilse herşeye herkes evlatlarını böyle yetiştirse bu dünya dahada güzel olur
pas.si.on79
26-08-07, 23:08
Arkadaşlar bazen yorum yapmakta çok acele ediyoruz, sabırlı davranamıyoruz. Ve zaman zaman kantarın topuzunu kaçırıp ettiğimiz sözlerin varacağı yeri kestiremiyoruz.
Selahattin Baba'nın Barış'ın ardından, O'nun özel hayatı ile ilgili yapılan tüm spekülasyonlardan rahatsız olduğunu şahsen biliyordum. Sabrının taştığını da.. Yani böyle bir açıklama yapacağını, en azından duygu ve düşüncelerinin bu yönde olduğunu biliyordum.
Şimdi Selahattin Bey gibi bir babanın medyanın veya birilerinin dolduruşu (gazı) ile bu demeci verdiğini düşünmek en azından onun kişiliğini tam olarak tanıyamamış olmakla mümkündür.
Hele susmalıydı konuşmamalıydı demek Barış'ı savunmasız bir hedef olarak bırakmaktır. Rol arkadaşı,selam verip merhaba dediği hatta Barış'a yakınlığı hepimiz gibi bir hayranlık düzeyinde olan insanların konuşma hakkı varsa... kendilerinde bu hakkı görüyorlarsa.. kusura bakmayın ama bir baba olarak Selahattin Bey'e sus demek en hafif ifadeyle saygısızlık olur.
Biz değil miydik günlerdir yetkili bir kişi açıklama yapsın diyen?
BARIŞ'IN ÖZEL HAYATI HAKKINDA KONUŞMAYA YETKİLİ VE HAK SAHİBİ İKİ KİŞİ VARDIR SELAHATTİN BEY VE HATİCE HANIM.
Bize saygı duyup susmak düşer, onların sözleri benim için kanundur.
Evlatlarının layık olduğu şekilde anılmasını istemek onların en doğal hakkıdır.
Bütün bunları tahmin ya da yorum olarak yazmıyorum. Ailenin bu konudaki düşüncelerini birebir biliyorum.
Selahattin Amcamızı çok seviyoruz.Onu röportajlarıyla tanıdım. Ve gerçekten çok olgun,yüreği sevgi dolu,barış dolu,kardeşlik dolu biri olarak da çok sevdim.
Burada açıklama yapıp yapmaması konu değil.Bunu ailesinin açıklama yapması kadar doğal birşey olamaz.Meydanda atıp tutanlar olmaması için de ben önceden yapılsaydı da demiştim.Gecikildi.Buna da benim karar vermek ya sorgulamak haddim bile olamaz..Sadece düşüncelerimi söyleyebilirim.MEydanda ne kıvıranlar,ne dönenler oldu..Bunlar ne kadar samimi beni ilgilendirmiyor.BEnim için BARIŞ ın bu tür olaylarla başka insanların hafızalarında bu şekilde bırakılması..
Burda Merve Hanım a rol yapıyor denilmesidir.Barış için hangi kul gözyaşı dökmedi.Yüreği yanmadı.Tanısın tanımasın herkes üzüldü,herkes duacı oldu.
Bir insan hastanede bir sene boyunca belki ailesinden çok gördüğü iş arkadaşı o halde yatarken hangi duygusuz yaratık timsah gözyaşları döker... ve bir sene boyunca seyrettiğimiz az çok tanımaya çalıştığımız biri için bir kalemde silip atarız.
Buna inanmak zor. Ancak sonrasında O çok sevdiği iş arkadaşının annesini babasını aramayıp; sadece BArışın kaybını çıkar ve menfaat uğruna yani bu lehde işler yapmasına kullanmış olabilir.Bunları ben hiç bilemem.
Bunlar doğru ya da yanlış Merve Hanıma böyle bir düşünceyi medyada duyurmasıdır.Merve için ONANE diyebilirdi.Ama medyada, rol yapıyor demesi elbette uzatacaktır.Söz hakkı verecektir.Kişi kendini savunacaktır. Burda Merve tv ye çıkmadan en azından sadece bir iki cümleyle kendini savunursa tamam.Ama kanal kanal gezip bu durumla ilgili konuşursa böyle bir amacının olduğunu aleni belli eder..
Selahattin amcayı ben yakinen tanımıyorum.Ama röportajlarından inanın bir babam,bir abim,bir amcam olarak görüyor,daha ötesi yüreği yanan ama hiç yüreğinden sevgiyi eksiltmemiş, kültürlü,saygın,özgürlükçü örnek bir insan olarak görüyor.saygı duyuyorum.
Ancak böyle bir kişilikte olması yani her İNSAN gibi , bu acılarla ayakta durmaya çalışırken her kafadan çıkan sözlerin etkisinde kalabilir.
"yüzümüze gülen çoktu,gözyaşı bize kaldı"
Bu zamana kadar herkes birşey söyledi.Ben ilk defa bu hassas noktada kendi düşüncelerimi söyleceğim.Ben Selahattin Amcanın böyle bir açıklama yapmasına,söylediklerine ben çok sevindim.(rahatladım.Çünkü her konuşan Barış sevgisine o kadar zarar veriyordu ki..)
Üzüldüğüm,Merve hanım hakkında düşüncelerini medyaya söylemesidir... Özür dilerim ben BArışı da SElahattin Amcamıda çok seviyorum.Onları söylememek için biraz sabırlı olmalıydı..Ama mağdem söylemiştir.Bir bildiği vardır diyorum.Böyle bir açıklama yaptığı için Umarım bu bildiği gerçektir.Yanılmıyordur.
Bu konuyla da hiçbir şekilde kim ne derse desin başka da yazmayacağım.
Hep hayal ediyorum Barış şimdi nasıldır, mutlu mudur, huzurlu mudur diye. Sırf hayal ettiğim gibi olsun diye okumamaya çalışıyorum medyanın Barış'ı kullanarak yaptığı haberleri. O yüzden günlerdir bu sayfa açık da bir tek yorum yapmıyorum. Sanki ben okursam, haberim olursa, isyan edersem Barış huzursuz olacak gibi geliyor.
Bunca haber, bunca saçmalık arasında hala oğlunun arkasından hayata onunla tutunmaya çalışan bir babadır bugün bu yazıyı buraya yazmamın sebebi; hepimize Barış'tan kalan yadigar Selahattin Amca'mızdır. 2 yıl önce o sahnede barış için şarkılar söyleyen oğlundan bir iz, bir işaret aramak için, 12 yaşındaki o saf, küçücük yüreğiyle savaşa karşı duran Barış'ın bugün milyonlarca yüreğin orta yerinde durduğunu görmek için o sahneden seslenmiştir bizlere.
Kim ne yazarsa yazsın (ya da yazmasın) ardından hiç birinin hükmü yoktur benim için. Benim Barış'ım zaten içimde bir yerlerde duruyor. O gittiği yerde bile bunları görse gülüp geçiyordur zannederim. Hocam takılmayın bunlara gün gelir herşey ve herkes yerli yerini bulur diyordur. Siz yeter ki sevmekten vazgeçmeyin...
pas.si.on79
26-08-07, 23:11
Kanal Türk de iki gündür haberlerde Barısarock haberlerini verdi.Barış ın katıldığı yıl konserleri vermişti.Hem de Barış ın performansının hemen tamamını ,çok özel ve güzel görüntülerle...
ben genel olarak kanaltürk haberlerini izliyorum.Ancak demek ki kıl payı kaçırmışım.. Ahhh ben ahh benn..
Demek ki kanaltürk haberlerine devam...
bilgi için çok teşekkürler. Selahattin bey'in bugünkü açıklamasının doğru
olduğunu anlamış oldum.birinci ağızdan duyarsam kesinlikle inanırım
demiştim.Selahattin amca'ya sonuna kadar inanıyorum.ne yaptığını bilen
bilinçli,düzgün insan kendisini taktir ediyorum.böyle bir babayada ayıp etti
diyenleri kınıyorum.en yetkili kişilerden açıklama bekliyorduk.beklediğimiz oldu.
bende bu kadar düzgün,adam gibi adam,dürüst evlat yetiştirdikleri için
Hatice anne ve Selahattin baba'yı tebrik ediyorum.bu ülkenin ,bu zamanda
böyle gençlere ihtiyacı var.umarım Barış gibi gençler bol bol yetişir.
007 LAZ CADI
26-08-07, 23:16
kanal türk barışımızn konsrrlerini yaylıyorlarsa bu harika inş. tekrar
yayınlarla isleme fırsatımız olur
bu resimdede harika offf kurban o gözleree:img-in_lo
http://img212.imageshack.us/img212/29/adszzx4.jpg (http://imageshack.us)
cok tesekkur ederız canım bunları bızımle paylastıgın ıcın...zaten selahattin babamla,hatıce anneme hayranlıgım,sevgım ,saygım o kadar buyukkı...sonsuz..ama selahattın babam benı bır kez dha dayanıklılıgıyla.metanetıyle benı kendısıne bır kez daha hayran bıraktı.merak etme selahattın babam barısımız asla unutulmayacak..o bzım yuregımızde...ve yuregımızdekı yerı asla degısmeyecek...muhtesem,harıka bır babasın selahattın babam ne dıyım...o kadar duyarlı bır aıle,o kadar duyarlı ınsanlar kı tesekkur edıyorum...bıze barısı tanıttıgı ıcın,onu bu denlı ıyı bır ınsan olarak yetıstrdıgı ıcın...
Hayat tv 2005 deki Barışarock konserini sık sık veriyor.Rastlamanız çok mümkün.
arkadaslar yenı sayfaya gecmemız gerkmıyomu??ne zman gecıcez??
ayrıca herkesın kandılı mubarek olsun sımdıden...dualarımız her zmankınden daha cok olacak bugun barısımıza bılıyorum...ellerımızı daha bır havaya kaldıracagız...rahat uyu melegım..bız sevgımızle dualarımızla hep senın yanındayız...:icon_sorr:icon_sorr
Kim ne yazarsa yazsın (ya da yazmasın) ardından hiç birinin hükmü yoktur benim için. Benim Barış'ım zaten içimde bir yerlerde duruyor. O gittiği yerde bile bunları görse gülüp geçiyordur zannederim. Hocam takılmayın bunlara gün gelir herşey ve herkes yerli yerini bulur diyordur. Siz yeter ki sevmekten vazgeçmeyin...
Benim de duygularimi ne dogru anlatmissin daisy... Tesekkurler...
Bu düzeni kim kurduysa
Gün gelir elbet biter...
007 LAZ CADI
26-08-07, 23:30
arkadaşlar resim bitti ekleyemedim ancak tamamladım bugün
çizdim pc nin kamerasıylada çektim ...yorum yaparsanız çok mutlu olurum
:icon_sorr:icon_sorr
namaz kılmaya gidiom arkadaşlar bu resmide tamamladım
barışım içinde yasini şerif okıcam inş. rüyamda görürüm bitanem seni yakından
göremedim belki ama senin o güsel gözlerini ve seni kalbime çizdimmmm hepinizi kocaman öpüyorum
http://img214.imageshack.us/img214/6231/kalbimeizdimpd6.png (http://imageshack.us)
http://img119.imageshack.us/img119/7770/kalbimseincz8.png (http://imageshack.us)
whiteangel
26-08-07, 23:37
(26.08.2006) Bugünkü Cumhuriyet'in Müzik sayfasından bir haber daha;
Haber "Ezginin Günlüğü Arena'da" başlığıyla verilmiş... 25. yıllarına girerken "çeyrek" adlı saygı albümünün Kuruçeşme Arena'daki konser haberi bu...
Sonra "Akarsu'dan Leyla" diye devam ediyor haber;
Nadir Göktürk, Hüsnü Arkan, Fatih Saçlı, Erkan Gürer, Sedat Yapıcı, Gürkan Tümkaya ve solist Eylem Atmaca'dan oluşan Ezginin Günlüğü'nün en sevilen şarkılarından Leyla'yı, Çeyrek Albümünde haziran ayında kaybettiğimiz Barış Akarsu seslendiriyor. .Halk müziğinin geleneksele en bağlı yorumcularından Sabahat Akkiraz'ın "Gemi" şarkısını söyleyerek kendi tarzının dışına çıkması, albümün en ilgi çekici yönlerinden birini oluşturuyor.
Barış bu albüme çok yakışmış...Ezginin Günlüğüne O'nu hatırladıkları ve albümlerinde yer verdikleri için bir kere daha teşekkür ediyorum.
Haber bizim siteye eklenmişti.
pas.si.on79
26-08-07, 23:39
arkadaşlar sentüp de Barışımız Leyla var ehlocan özelden göndermiş.Çok teşekkürler..
Yorum olağanüstü güzel.. Keşke Barışımız sitesinde "nasıl buldunuz "diye sorsaydı da biz cevaplasaydık.Şimdi de gurur duyduk.Ama içimiz buruk...
007 Laz Cadı çizdiğin resim gerçekten güzel olmuş eline ve emeğine sağlık bende böle Barış' ın resmini yapabilsem ama olmuyo, bizlerle paylaştığın için de teşekkürler...
şimdi malum sitede bende dinliyorum.çok güzel yorum.içim kan ağlıyor.
çok kötü oldum.Barış'ın son şarkısınıdamı dinleyecektik.hala inanamıyorum.
acı gerçek bir daha vurdu kalbime.bende milletin basit,uydurma haberlerine
cevap yetiştiriyorum.artık hiç biri umrumda değil.Barış'ımızı kaybetmişiz.
Selma_keremcem
26-08-07, 23:49
İşte her şey bitti
Kapılar kilitlendi
Asla açılmayabilir unutma
Belki rüyam bitti
Uyanmak senin elinde
İstiyorsan devam etsene
Ama vazgeçme
Sevmekten vazgeçme
İstemekten
Umutları sönmez insanın
Ama vazgeçme
Gülmekten vazgeçme
Direnmekten
Anlamsız gelse de hayatın.
arkadaşlar sentüp de Barışımız Leyla var ehlocan özelden göndermiş.Çok teşekkürler..
Yorum olağanüstü güzel.. Keşke Barışımız sitesinde "nasıl buldunuz "diye sorsaydı da biz cevaplasaydık.Şimdi de gurur duyduk.Ama içimiz buruk...
Ah Gamze ..ne heyecanlr gelir sorardı kimbilir?Böyle zamanlarda içi içine sığmaz merak ederdi gelecek tepkileri.Hüzünle karşılanan yenilere alışamadım ben daha..bir yanı hep kırık yüreğimin hala.
Gece geçmez gündüz olmaz
Can bu dünyaya dayanmaz
neden
Haykırdım dağlara duymaz
Bekledim günlerce
Yok ki gelen
Karlı dağların ardında biri yaşarmış
Bulut olur yağmur olur
Bize bakarmış
Hem yakın hem uzakmış
Sürmeli gözleri ışıl ışıl bakarmış..
Bi yüreğe bunca sevgi mi sığarmış..
Üzüntün tüm ülkeyi sarmış..
Barışçım uyan..
Söylenenler yalan
Bir tek sensin duyan
Bir tek sensin duyan
elmali-turta
27-08-07, 00:16
Ah Gamze ..ne heyecanlr gelir sorardı kimbilir?Böyle zamanlarda içi içine sığmaz merak ederdi gelecek tepkileri.Hüzünle karşılanan yenilere alışamadım ben daha..bir yanı hep kırık yüreğimin hala.
Yaa Elgiz Abla hatırlarmısın "Gözlerin" dizide ilk çıktığında nasıl gelip sormuştu nasıl buldunuz diye?Ahh ahh...:icon_sorr
007 LAZ CADI
27-08-07, 21:14
bu resimi yaparken sözleri yazarken içimden geleni yaptım dudaklarımdan
bu sözcükler çıktı yaptıktan sonra yazdığımı okudum şaştım benmi yazdım diye...Allah yaptırdı
çünkü çok isyan etmiştimmm
http://img161.imageshack.us/img161/228/benyaptmiw1.jpg (http://imageshack.us)
http://img205.imageshack.us/img205/493/barikj1.jpg (http://imageshack.us)
+++++++++
http://img205.imageshack.us/img205/3136/ghgfch9.png (http://imageshack.us)
KIRMIZIGÜL
27-08-07, 21:52
laz cadı çalışmaların mükemmel olmuş sözleri çok güzel teşekkürler bizimle paylaştığın için
bugün foruma giremedim sorun vardı galiba sitede neyse bugün berat kandili herkesin mübarek kandilini kutluyorum bugün bol bol dua edelim barışımız için
ve şunuda söylemeden geçemeyeceğim hiçkimse selahattin amcaya laf söyleyemez biri ayıp etti gibi bir kelime kullanmış hiçkimse birşeyi bilmeden böyle kelimeler kullanmaz ki hakaret ettiğiniz kişi barışın babaıs lütfen daha doğru ve düzgün konuşalım barış hakkında en doğru açıklamaları annesi ve babası yapar yapmayada hakları vardır selahattin amca ne dediyse ki kendi ağızdan duymak koşulu ile doğrudur o da barış gibi dürüst,yarıdmsever iyi bir baba öyle olmasaydı zaten barış gibi biri yetişmezdi
BARIŞla kalın...
arkadaşlar mümkünse bana da yollayabilirmisiniz barışın leyla yorumunu...
dün bir dilek tut da barışın gündeme geliş biçiminden rahatsızlık duydum... rahat bırakın barışı artık!!!
fantagirro
27-08-07, 22:11
arkadaşlar bana özel msj la mail adresinizi verirseniz leylayı gönderebilirim
çalışmalar çok güzel
elelrinize sağlık
kapanır artık herald ebu gün başlık
Hepimizin Beraat Kandili mubarek, dualarimiz kabul olsun…
lady_dicaprio
27-08-07, 22:21
bu resimi yaparken sözleri yazarken içimden geleni yaptım dudaklarımdan
bu sözcükler çıktı yaptıktan sonra yazdığımı okudum şaştım benmi yazdım diye...Allah yaptırdı
çünkü çok isyan etmiştimmm
http://img161.imageshack.us/img161/228/benyaptmiw1.jpg (http://imageshack.us)
http://img205.imageshack.us/img205/493/barikj1.jpg (http://imageshack.us)
+++++++++
http://img205.imageshack.us/img205/3136/ghgfch9.png (http://imageshack.us)
cnm bunlar harika olmus ya
ufff gendimi tutamadim yine :sad53::sad53::sad53:
vBulletin® v3.8.0 Beta 2, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.