Tüm Versiyonu Göster : Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
sezenbaşer
17-08-07, 13:49
arkadaşlar bnm anlayamadığım bişey var bu filşm sadece türkiyede mi kesilmiş yoksa tüm dünyada mı? :img-in_lo
bunu bana aydınlatırsanız sevinirim :img-icecr
arkadaşlar bnm anlayamadığım bişey var bu filşm sadece türkiyede mi kesilmiş yoksa tüm dünyada mı? :img-in_lo
bunu bana aydınlatırsanız sevinirim :img-icecr
Yok sadece bizde değildir. Çekilen 30 dakika DVDye eklenecek. Zaten birçok filmde olur bu ek sahneler.
Filme dün gittim bence film harikaydııı!!!:happy0064Serinin en güzel ikinci filmiydi diye düşünüyorum en güzeli bence azkaban tutsağı'ydı...Oyuncular çok iyi oynamışlardı.Özellikle ikinci bölümde gözlerimi filmden ayıramadımm:happy0064
horcruxharry
17-08-07, 14:19
Filme dün gittim bence film harikaydııı!!!:happy0064Serinin en güzel ikinci filmiydi diye düşünüyorum en güzeli bence azkaban tutsağı'ydı...Oyuncular çok iyi oynamışlardı.Özellikle ikinci bölümde gözlerimi filmden ayıramadımm:happy0064
Evet haklısın. Ben özellikle Bellatrix Lestrange - Helena Bonham Carter- beğendim. Harika oynamıştı. Tonks da tıpkı kitaptaki gibiydi.
Harry uyarıyor: Tehlikenin farkında mısınız?
Harry Potter serisinin beşinci adımı 'Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nda artık ergenliğe erişen genç büyücü, Kont Voldemort'un sebep olacağı tehlikeler konusunda, başta Sihir Bakanlığı olmak üzere herkesi uyarmak istiyor ama onu dinleyen kim...
'Matrix'in, 'Yüzüklerin Efendisi'nin ya da 'Testere'nin, üçlemelerle nispeten 'kısa kestiği' bir dönemde Harry Potter aldı başını gidiyor. 'Ortaöğrenim günlükleri' tadındaki seri, beşinci bölümüyle karşımızda. Malum, diğerleri de yolda. Türkiye'deki eğitim sistemi mantığıyla düşünürsek, çocuğu sağ salim bir üniversiteye sokabilsek de kurtulsak.
JK Rowling'in bereketli kaleminden çıkan ve klasik bir Dickens-Tuğcu karakterini, sihre bulayarak masal formatında önümüze atan serinin bu bölümü, Harry'nin yaz tatilinde başına gelenlerle açılıyor. Bir yerde staj yapmadan ya da üç-beş kuruş kazanmak ve kışa yatırım yapmak için kısa süreli işlerle iştigal etmeden geçen bu günlerin sonuna doğru (ne de olsa yazları çalışarak geçiren bir kuşağın ahvadıyız, onun için garipsiyorum), 'Ruh Emiciler'in saldırısına uğrayan Harry, yanında bulunan üvey yeğeni Dudley'i kurtarmak adına bir yasağı deler. Bu da onun, okuldan atılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmasına neden olur. Peşi sıra Sihir Bakanlığı'nda mahkemeye çıkar ve kendini savunmak zorunda kalır. Sonuçta, 'yırtsa da' asıl dikkat çekmek isteği noktada, yani 'Adı Anılmaması Gereken Kişi'nin, yani Lord Voldemort'un yeniden döndüğü konusunda gerekli desteği göremez. Üstüne üstlük okuldaki yeni öğretim yılında onu ve arkadaşlarını, Dolores Umbridge gibi bela bir, demode ve despotik öğretmen beklemektedir.
Bu tür uzun serilerde (ki 'Rocky' ve 'Polis Akademi' gibi ilk filmlerin başarısına göre devamları çekilen örnekleri saymazsanız böylesi lastik türünden upuzun seriler pek yok aslında), izleyici gönlünüz ister istemez bir jüri üyesi tadına ulaşır ve 'İçlerinden en iyisi hangisiydi?' ya da 'Bunun diğerlerinden farkı ne?' türünden sorularla cebelleşmeye başlarsınız. Yukarıda konusunu kısaca özetlediğimiz 'Zümrüdüanka Yoldaşlığı' (Harry Potter and the Order of the Phoenix) üzerinde konuşmadan önce, çıkan kısma göz atalım derim. Chris Columbus imzasını taşıyan ilk iki yapım ('Felsefe Taşı' ve 'Sırlar Odası'), bence serinin en vasatlarıydı. Alfonso Cuaron'un çektiği 'Azkaban Tutsağı' ise minik seyircileri pek hesaba katmamış gibi görünüyordu ve serinin en iyisiydi (Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nı izledikten sonra söylüyorum, bence hâlâ en iyisi). Mike Newell imzalı 'Ateş Kadehi'nde ise, yönetmenin romantizme olan özel ilgisi filme sızıyor ve dördüncü adım, 'Ehh işte, fena değil' yargısıyla sona eriyordu. Daha çok televizyon için çektiği filmlerle tanınan David Yates'in bu kez yönetmen koltuğuna oturduğu 'Zümrüdüanka...' ise Newell'ın filmi gibi 'Eh işte' yargısının ötesine taşıyamıyor bizi.
Bu beşinci adımın öne çıkan unsurlarına gelince; İngiliz eleştirmenler filmin politik bir altmetni olduğu iddiasında. Evet, Dolores Umbridge muhafazakârlığın, riyakârlığın ve demodeliğin temsilcisi. Kıyafetleri de hafiften Kraliçe'yi andırıyor. Sihir Bakanı Cornelius Fudge, tam bir politikacı kaypaklığına sahip, bu özellikleriyle de Irak'a müdahaleye her zaman bir kılıf bulan Tony Blair'i hatırlatıyor ama bütün bunlar filmi politik olarak nitelemek için bence çok zorlama detaylar. Belki Harry Potter hakkında ileri geri iddialar ortaya atan Daily Prophet gazetesi vasıtasıyla filmde günümüz medyasına yönelik eleştiriler bulabiliriz ve bu, haklı bir saptama olabilir. Filmin bir diğer önemli özelliği ise, Harry'nin aseksüel konumundan kurtulup en azından bir kıza ilk öpücüğünü kondurması. Ama bu da öyküde çok inandırıcı durmuyor; Cho Chang'i öpse de onun gönlünün aslında 'kanka ama olası sevgili' konumundaki Hermione'da olduğu aşikâr. Güzelliklere gelince; aslında Kieslowski'nin görüntü yönetmeni olan Slawomir Idziak'ın yakaladığı en güzel kadrajlar ekibin süpürgelerle Londra'yı turladığı (arkada 'Parliament gece mavisi' türünden bir görüntü oluşuyor) yolculukta ve ikizler, Fred ve George Weasley'nin sınav sırasında yarattıkları havai fişek 'anarşizminde' ortaya çıkıyor. Yani buraları filmin en hareketli, en cıvıl cıvıl sahneleri. 'Takva'daki Erkan Can gibi film boyunca yataktan kan ter içinde kalkan Harry'nin kâbusları da görsel olarak fena değil. Harry'nin bir ara karanlığın tarafına geçtiği ve Anakin Sykwalker'dan Darth Vader'a dönüştüğü (!) sahne de filmin akılda kalıcı anlarından.
Ama Hermione'a King Kong'vari bir ilgi gösteren devasa yaratıksa, filmin (hatta serinin) en kötü efekti olarak kayıtlara geçmekten kurtulamıyor.
Harry Potter serisinde gördüğümüz onca İngiliz oyuncu, ister istemez şöyle bir kanıya yol açıyor. Sanki içlerinden birisi, diğerlerine "Baba ya, süper bir proje var, hepimiz ekmek yiyeceğiz" demiş ve her yeni filmde bu hedef gerçekleşmiş gibi. Maggie Smith, Alan Rickman, Richard Harris (ne yazık ki serinin tamamına ömrü yetmedi), Kenneth Branagh, Julie Christie, Michael Gambon, Emma Thompson, Gary Oldman, Jason Isaacs, Brendan Gleeson, David Thewlis, Timothy Spall, Ralph Fiennes, Robie Coltrane, önceden sırasını savan ya da seriye devam edenler listesinin üyeleri. 'Zümrüdüanka..'da ise ekibe Imelda Staunton ve Helena Bonham-Carter katılıyor. 'Vera Drake'in 'iğneci teyze'si Staunton, Dolores Umbridge'de muhteşem, Bonham-Carter ise Bellatrix Lestrange'da ucubik ve son derece itici. Bu arada Ralph Fiennes da 'İngiliz Hasta'daki 'kostümleri'ni kullanmayı sürdürüyor.
Sonuç olarak Sihir Bakanlığı'nı Sinir Bakanlığı'na dönüştüren, kötülere karşı Harry Potter öncülüğünde 'gizli örgüt' türü bir yapılanmaya işaret eden ve bu kez bir parça da 'Hababam Sınıfı' tadı veren 'Zümrüdüanka Yoldaşlığı', beş film arasında bence üçüncü sıraya oturuyor. İlk çıktığı dönemlerde yaşlı bir teyzenin, torununa hediye almak için kitabı ararken verdiği enfes isimle 'Hayri Pütür'ün sinema serüvenindeki en temel problem, karakterin büyümesine rağmen filmlerin o kadar da büyük olmaması galiba. Altıncı kapıda buluşmak üzere diyelim...
Her yerde Harry
Bu hafta vizyona giren tek yeni film 'Harry Potter Zümrüdüanka Yoldaşlığı' Türkiye'deki sinema salonlarının neredeyse tamamını doldurdu. Dağıtım şirketi Warner Bross olan film, 165 kopyayla toplam 303 salonda gösterime girdi. Bunlardan 235'i dublajlı, 66'sı altyazılı. Ayrıca filmi IMAX olarak
iki salonda izlemek de mümkün.
kaynak:radikal/Uğur Vardan
Haftanın Ardından
Haftalardır devam eden seyirci sayısındaki düşüş bu hafta aşıldı. Harry Potter serisinin 5. filmi “Zümrüdüanka Yoldaşlığı” beklenen ilgiyi görerek 3 günde 200 bine yakın izleyiciyi salonlara çekti.
Harry Potter sinema salonlarına beklenen canlılığı getirdi...
Haftalardır devam eden seyirci sayısındaki düşüş bu hafta aşıldı. Harry Potter serisinin 5. filmi “Zümrüdüanka Yoldaşlığı” beklenen ilgiyi görerek 3 günde 200 bine yakın izleyiciyi salonlara çekti. Bu hasılatı ile 2. sıradaki filmin 15 katından fazla seyirci ve hasılata ulaştı.
Tüm Dünya’da 11 Temmuzda gösterime giren yapım Amerika’da 272 milyon dolar ve diğer ülkelerde 550 milyon dolar olmak üzere toplam 822 milyon dolar hasılata ulaştı. Bu hasılatı ile şu anda tüm Harry Potter filmleri arasında 4. sırada yer almakta. En iyi hasılata serinin ilk filmi “Harry Potter ve Felsefe Taşı” ulaşmış ve toplam 976 milyon dolar hasılat elde ederek tüm zamanlar içinde en çok hasılat yapan 4. film olmuştu.
Ülkemizde Cuma günü 80 bin kişiye ulaşarak parlak bir başlangıç yapan film Cumartesi günü 63 bin ve Pazar günü 53 bin kişi tarafından izlendi. Serinin ilk filmi ülkemizde ilk 3 günde 199 bin kişiye ulaşmıştı. Serinin 2. filmi “Harry Potter ve Sırlar Odası” ilk filmi de geçerek 217 bin kişiye ulaşmıştı.
Birçok eleştirmen tarafından serinin en başarılı uyarlaması kabul edilen “Harry Potter ve Azkaban Tutsağı” 167 bin kişiye ulaşırken 4. film olan “Harry Potter ve Ateş Kadehi” ise 3 günde 267 bin kişiye ulaşarak en başarılı olan yapım olmuştu.
Görüldüğü gibi Cuma günü gösterime giren serinin 5. filmi ülkemizde ilk üç günlük seyirci sıralamasında ancak 4. sırada yer aldı. Bununla birlikte yaz sezonunda elde edilen bu sonuç bence çok iyi. Filmin toplamda 700 bini geçebileceğini düşünüyorum......
kaynak:sinema.com/Ali Birant
orkadaşlar ben dün gittim film hiç doyurucu olmadı benim açımdan ablamdan zaten kitaplarını okumadığı için pek bişey anlamadı çok yeri makaslamışlar önemli ayrıtılar hiç yoktu tamam çekmişler efekti mefekti oyunculuklar zaten tartışılmazdı:img-wink::img-icecr ama film tam bir özet gibiydi biraz daha ayrıntılı olmalıydı bence daha fazla saate yayabilirlerdi canı sıkılan çeker giderdi:img-cool2 ama biz seyrederdik yanii off off:icon_sorr
Serinin Sinema Gücü Artarken
Hayranı olmadığınız bir seriyi anlamaya çalışmak, hele ki bu seri, roman uyarlamalarından oluşuyorsa, hayli zorlayıcı olabiliyor. 2001’deki Felsefe Taşı deneyiminden sonra serinin geri kalanından ilgimin iyice kopmasında Chris Columbus’un payının olduğunu anlamıştım. Böylesine büyük bir hayran kitlesine sahip romanın sinema versiyonu, bu kadar dar ve sıkıcı olamazdı herhalde!
Serinin 5. filmi olan Zümrüdüanka Yoldaşlığı, dolayısıyla çok şaşırtıcı oldu. Yıllar sadece Harry Potter ve arkadaşlarının yaşlarını/sorunlarını değil, serinin sinema gücünü de arttırmış anlaşılan.
Yapımcıların son derece isabetli bir kararla, farklı yönetmen arayışına girerek önce Meksikalı usta Alfonso Cuaron, ardından İngiliz Mike Newell ve nihayetinde vatandaşı David Yates'de karar kılması, Harry Potter’a da güven kazandırmış gibi görünüyor. Serinin hayranlarınca 'karanlık' diye nitelenen Zümrüdüanka Yoldaşlığı, bizi ilk iki filmdeki lolipop dünyadan çıkarıp büyücülerin 'dark side'ına götürüyor.
http://beyazperde.mynet.com/images/kritik/1480-phoneix-k1.jpg
O garip çerçeveli gözlüklerin arkasındaki velede ne kadar uyuz olursanız olun, iyi bir oyunculuğun yapamayacağı şey yok. Daniel Radcliffe, bir anahtarlık ya da posterden fazlası olduğunu, oyun gücüyle bu filmde etkileyici biçimde gösteriyor. Sadece 18 yaşında olmasına rağmen, ergenlik çağı sendromları ve başına gelen kötülükleri kavramış bir portre çiziyor, ki gerçekten de ergenlik çağında olan biri için bu, o kadar da kolay olmamalı. Dahası, anlatılanlara göre kitaptaki kadar antipatik olmamayı da başarıyor.
İngilizlerin dünya sinemasına saçtığı mücevherlerin bir kısmını, son bölümlerde izlemek de serinin kıymetini artırıyor. Oynamadığı kötü adam rolü kalmadığı için 21. yüzyılla birlikte gücün aydınlık tarafına geçen Gary Oldman mesela. Ya da pembe kıyafetleri ve sinir bozucu gülümsemesiyle etekli bürokrasi Imelda Staunton, ya da Lord Voldermort gibi ağır bir makyajın altında bile etkileyici görünmeyi başarabilen Ralph Fiennes...
Harry Potter’ı sevenlerle sevmeyenleri ayıran şeyin, JK Rowling’in yarattığı evrenin içine girip giremeyişle bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Seyirci, sunulan evreni gerçek kabul edip içine girdiğinde özdeşleşebileceği birini arar, ya da bir duyguyu... Bulamazsa kendini yalnız hisseder ve sinema koltuğunda oturduğunun farkına varır. Kendi adıma diyebilirim ki, özdeşleşebilmeme en müsait evren bu filmde.
Herşey giderek karanlıklaşıyor, kötülük kendini gösteriyor ve kör büyüklere gerçeği göstermek fikri açık gençlere düşüyor. Harry, doğru olanı yapmaya çalışırken tökezliyor ama her seferinde ayağa kalkmayı başarıyor. Lord Voldermort’la aralarındaki bağ, Darth Vader-Luke Skywalker’ı hatırlatıyor. Büyü yapmaya hazırlandığında bir Jedi şövalyesini andırıyor ya da Neo gibi seçilmiş biri olduğunu hissettiriyor.
Tüm bunlarla birlikte Harry Potter serisinin neden bir çılgınlık haline geldiğini hala anlayamıyorum. Bu da bana asıl evrenin, hala kitaplarda saklı olduğunu düşündürtüyor. Ama hiç umursamadığım bir serinin geriye kalan iki filmini şimdi merakla bekliyor hale gelmem şaşırtıyor beni...
kaynak:beyazperde/Orkan Şancı
rehen_corazon
17-08-07, 16:00
bende ılk gun gıtmıstım ama bır yıl bekledıgım perfomnsı alamadım yanı cok kısaydı ve ne bılıyım cok kesmısler yaaa moralım bozuldu resımde
horcruxharry
17-08-07, 16:02
sbuffy metinler için teşekkürler. Hiç kimse hay-huy demesin. Film harika ve kitabın çok iyi - en iyi - uyarlaması.
dilara-1905
17-08-07, 16:23
ne zamandır uramadım buraya ya :)
benden de bir imza :)
http://img362.imageshack.us/img362/1873/harrypotterfanpa9.png (http://imageshack.us)
yorum+rep isterim :)
timovski_cns
17-08-07, 18:14
ya ben hala izleyemedim bu filmiiii:-( kitabıda taa 9 ekimde çıkıyormuşş:(((( çook merak ediyorum gerçekten çooookkkk!!!!!!!!!
horcruxharry
17-08-07, 18:38
ne zamandır uramadım buraya ya :)
benden de bir imza :)
http://img362.imageshack.us/img362/1873/harrypotterfanpa9.png (http://imageshack.us)
yorum+rep isterim :)
tebrik ederim canım. Çok güzel olmuş. Benden sana rep + yorum :happy0064:happy0064
Ozge_Thalia
17-08-07, 20:02
bende izledim filmi hiç beklediğim gibi değildi oysa kitabı okurken neler hayal etmiştim.o kadar çok yer makaslanmıştıki buraya yazamayacağım kadar çok ve gerçeğinden saptırılmış kareler...film sanki çok kısa sürdü gibi geldi bana 1114 sayfa diye okadar kısaltmışlarki en azından 3,5 saat yapsaydınız ateş kadehi bile kitap sayfa sayısı daha az olmasına rağmen daha uzundu sanki çok daha keyif vermişti bana.üstelik ron ve hermione sahne çok daha fazlaydı.yani kısacası filme 10 üzerinden 6 puan:mad72:
miracle girl
17-08-07, 20:04
Bencede çok kısaydı ve baya bişey atmışlar heralde. Çok eksiklik vardı. Dublajıda pek beğenmedim zaten. Ama ben yinede bi 9 veririm:icon_whis :D
horcruxharry
17-08-07, 20:10
ama filmin uyarlama olduğunu düşünürseniz 10/10. Yoksa bende isterim 1114 sayfayı film olarak görmek :D
horcruxharry
17-08-07, 22:43
Nihal Bengisu Karaca - Zaman
Nihal Karaca'nın Anti-Harry Potter'cılara şamar gibi makalesi
http://img119.imageshack.us/img119/3166/nihalbkaracaet5.jpg (http://imageshack.us)
Shot at 2007-08-17
Alaattin'in acısını Harry Potter'dan çıkarmak
5. kitabın filmi gösterimde, 7. ve son kitabı da yayınlandı; Türkçeye 'Ölüm Yadigarları' olarak çevrileceği söylenen sonuncu kitabın finaliyle, Harry Potter macerası bitmiş olacak.
HP okumayı bir edebiyat zevki sorunsalı haline getiren ve çocuksuluğun zevklerini yadsıyanları, geçiniz. Onlar, çıtır çerezle işi olmayan, fındık ve karamel aromasını birbirinden ayıramayan, 'abur cubur' denilen şeyin zevkine vakıf olamamış, hep 'ana yemek' peşinde koşmuş olanlardır. 'Harry Potter geldi Henry James zail oldu' moduna girecek kadar şuursuzlaşılmadığı sürece gerçek, 'abur cubur'un da 'ayrı' bir lezzeti olduğudur.
Bir de 'iftiracılar' var. HP'nin Hıristiyanlığı kötülediğini iddia edenler, hain Batılıların HP'yi Hıristiyan değerlerini tüm dünyaya aşılamak için yazdığını ileri sürenler, HP'nin büyüyü, sihiri, cinleri, hayaletleri, kültleri ve gizli örgütleri masumlaştırdığını söyleyip, 'kardeşlik', 'yoldaşlık' gibi temaları, Tapınak Şövalyeleri ile Gül Haç, Skulls and Bones (Kuru kafa kemik) tarikatları, hatta Satanizmle ilintileyenler...
Öteden beri, başımıza gelen her şeyi tarikat, cemiyet ve inisiyelerle açıklama eğiliminin gizli bir hayranlığı da içerdiğini düşünmüşümdür. Bu arkadaşlara Harry'nin elindeki imkânlar verilse, örgütün âlâsını kuracaklarından, önlerine gelene Imperius büyüsü yapacaklarından hiç kuşkum yok. Dahası HP serisi, yetim bir çocuğun dünya kadar sorunla ve dünyayı kötü güçlerden korumakla uğraşmak zorunda kalmasına dairdir özde. Diğer yandan apaçık şeytana karşı savaşmaktadır Potter ve ekürisi. 'İrsiyet/asalet-kan bağı' temelinde örgütlenen ve aralarındaki melezleri 'temizlemek' isteyen büyücüler ve onları yönlendiren şeytani baş kötü Voldemort'la savaşan ekürinin durumu Batı medeniyetinin ve Hıristiyanlığın düalizmine paralel; klasik aydınlık-karanlık, iyilik-kötülük mücadelesi üzerinde yükselir. Ancak Rowling (şimdi filmi de gösterimde olan) Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nda iyice belirginleştirdiği Harry ve Voldemort arasında 'bağ' ile, her kötünün içinde biraz iyi, her iyinin içinde biraz kötü vardır diyerek, bu keskin ikiliği yumuşatır. Dahası, serinin tümü klasik iyilik-kötülük mücadelesini, 20. yy.ın sorunları ile; ırkçılık, faşizm, otoriter ve totaliter rejimler, kölelikle mücadele ve insan haklarının gelişimine özgü temalara aşılar. Gerçek dünyadan kopmayarak postmodern bir zemin oluşturur, gerçek dünyayı büyülü dünyaya özgü özel sözlüğü ile şenlendirir (Fısırlop, Böcürt, Cansarar, Cörkpâre, düşünseli, sırsezici gibi bu dünyaya özgü 'şeyler' yelpazesi Sevin Okyay ve Kutlukhan Kutlu sayesinde orijinal tınıları bozulmadan Türkçeleşmişlerdir).
Büyüye, cinlere gelince, bunları da 'Batı' icat etmiş değildir herhalde; Doğu'nun masalları da (Keloğlan'ından Alaaddin'in Sihirli Lambası'na varana dek) büyüler, devler, cinler ve uçan halılar konusunda ellerini hiç de kısa tutmuş değillerdir. Sorun yine-yeniden-defaatle 'kutsal kadeh'inin peşine düşmüş Batılı anlatılar ve ürünlerin reytingine reyting kattığımız halde, yenisiyle değiştirmeye çabaladığımız 'sihirli lamba'yı nereye koymuş olduğumuzu bile unutmuş bulunmamızdan kaynaklanan kıskançlıktır.
Maceraları 7 yaş sınırı ile gösterime giren Harry'nin giderek kararan dünyası, ergenlerin ve yeni erginlerin taşımak istemeyeceği kadar bulanık bir hal almış durumda. Seanslar 18 yaş üstü ile dolup taşıyor. Kadınlar olarak, Harry Potter'ı biraz da, anaç bir duyguyla, ay evlat edinsek bâri, diye takip ediyoruz sanki. Annelik dürtümüzü kışkırtıyor. Rowling cadısının icat ettiği ama süründürmekten özel bir haz aldığı bu oğlan çocuğunda bir annenin itibar edeceği her şey var. ('Size baba diyebilir miyim amca?' sendromunun tersi: Sana oğlum diyebilir miyim Harry?)
Dışlanma, yalnızlaşma ve yetişkinliğin sınırında büyüklerin aymazlıklarıyla da uğraşmak zorunda kalan Harry rolünde iyiden iyiye serpilmiş bir Daniel Radcliffe var artık; ilginçtir, bunca kartlamışken hâlâ şefkat tellerimizi titretiyor olması da, aynı sebepten ötürü: Çocuk elimizde büyüdü...
dilara-1905
17-08-07, 22:48
tebrik ederim canım. Çok güzel olmuş. Benden sana rep + yorum :happy0064:happy0064
çok tşk ederim cnm :happy0064
ya cidden film özet gibi olmuş 2. defa gittim ve yine büyük zevk aldım ama kitaptaki can alıcı sahneleri kesmişler zaten melez prensi iple çekiyorum ya süper olcak tabii zümrüdüanka yoldaşlına yaptıkları gibi önemli sahneleri kesmezlerse yaa ama sanmıom kesilceni :icon_sorr
bu arada bloguma harry potter sayfası ekledim alttaki yorumlar kısmına görüşlerinizi bildirirseniz çok mutlu olurum :)
http://www.dizifilm.com/forum/blog/viewblog.php?userid=55466&entry=2236
buda daniel'inki :)
http://www.dizifilm.com/forum/blog/viewblog.php?userid=55466&entry=2289
buda rupert'in :)
http://www.dizifilm.com/forum/blog/viewblog.php?userid=55466&entry=2286
SaLı günü izledim filmi ama beklediğim gibi değildi Harry Potter fanı olarak filmin iyi olmadığını düşünüyorum serinin en uzun kitabıydı en kısa filmi de ldu biraz daha iyi işleyebilirlerdi...
miracle girl
18-08-07, 02:54
Ben kitabı okumamış biri olarak çok beğendim ama yinede bazı atlamalar vardı. Çok üzerinde durulmamış konular falan..
cheerleader
18-08-07, 09:15
kitabı okusaydın ne kadar çok şeyin filmde olmadığını görürdün hem de çok güzel şeyler ama film de tabii ki süperdi bnm hatırladıım kadarıyla hayaletler wardı çünkü
sirius öldükten sonra ruhunun dünyaya gelip gelmiyeceğini soruyodu grfndor hayaletinee
açıkçası benimde beklediğim gibi olmadı sahneler çok etkili ve gerçekçiydi,oyuncular bayaaa iyiydi çok beğendim ama işte kitap farklı
film biraz basit geldi gözüme kitaba nazaran galiba insanın hayal gücü çok kuvvetli olduğu için filmi öyle gördüm ama eğer kitabı okumasaydımda filmi izleseydim mükemmel olurdu benim için
bide bu filmin en acı yanı kitapta çokçok fazla olayın iç içe olması baksanıza Quidditch maçı bile yoktu.
bnm en çok etkilendiğim sahneler harry nin bana neler oluyor niye bağırması,sirius un ölümü ve voldemort un harry nin içine girmesi
horcruxharry
18-08-07, 13:56
arkadaşlar bir çalışma yaptım umarım beğenirsiniz: (ama nasıl beğenilecek ki, bu başlık günlerdir sessiz)
http://img501.imageshack.us/img501/7237/bellatrixlestrangewc8.jpg
007 LAZ CADI
18-08-07, 19:45
çokk güsel bir sinema filmi hemen gidicem zaten arkadaşlarla :img-wink:çok güzel mükkemell
yalnız haddim olmadan bi yorum daha yapıcam filmin müziklerini daha sert beklerdim çünkü ağır bir depresyon döneminde ve büyük olayların olduğu bir film. 4.filmdeki müzikler mesela insanı sinemada çok etkilemişti bn filme gitmeden kendimce dedim ki cedrid e dayanamamıştım demekki siriusada dayanmam kesin ağlarım diye düşünüyodum ama hiç etkilenmedim bence o sahne çok es geçilmiş ve ben açıkçası filmden etkilenememe nedenim olarak sadece müziği görüyorum daha etkili olabilirdi.çünkü oyuncular çok başarılıydı senaryo iyidi ve yönetmenden söz etmeye bile gerek yok geriye sadece müzik kalıyo
caanım filmi talan etmişler yaa
horcruxharry
18-08-07, 21:49
yalnız haddim olmadan bi yorum daha yapıcam filmin müziklerini daha sert beklerdim çünkü ağır bir depresyon döneminde ve büyük olayların olduğu bir film. 4.filmdeki müzikler mesela insanı sinemada çok etkilemişti bn filme gitmeden kendimce dedim ki cedrid e dayanamamıştım demekki siriusada dayanmam kesin ağlarım diye düşünüyodum ama hiç etkilenmedim bence o sahne çok es geçilmiş ve ben açıkçası filmden etkilenememe nedenim olarak sadece müziği görüyorum daha etkili olabilirdi.çünkü oyuncular çok başarılıydı senaryo iyidi ve yönetmenden söz etmeye bile gerek yok geriye sadece müzik kalıyo
caanım filmi talan etmişler yaa
Kusuruma bakma ama ben senin dediklerine katılmıyorum. Nicholas Hooper harika bir besteci. En beğendim ve yerine oturan müzikler bu filmde olmuş. Dayanamıyorum hergün bütün soundtrack'ı baştan sona dinliyorum. Özellikle Death of Sirius harika
sarp_manyagi
18-08-07, 22:19
ben bugün izledim ve en iyi harry potter filmi diye düşünüyorum:img-yes:..ron-hermione çok şekerdi...rona bir kez daha vuruldum:img-in_lo...harry baya değişmiş ya:img-yes:...ya o sarışın mavi gözlü olan kızın ismi neydi?hani annesinin ölümünü görmüştü...(isim hafızam pek iyi değildir:img-wink:)...o kızla harry çok yakışıyor ama ron'un kardeşi bir başka:img-wink:...baya komik shneler vardı...harry baya başarılı snape'e uyuz oldum geri yaaa:icon_whis...sirius öldü ya:icon_sorr...çok üzüldümm:icon_sorr...
miracle girl
18-08-07, 22:22
Lunaydı adı cnm:) Bende o sahnelere üzüldüm ama spoiler kutucuğu içinde yazarsan izlemeyenlerde rahatça okur :img-wink:
nymphadora
18-08-07, 23:22
bence tam spoilerlık bişi yazmamış zaten herkes bunları kitaptan bliodur... ben hala gidemedm ya en kısa zamanda gitcemmm...ginny ile harry yeterne yakışıo zaten bence ginny baya güzelleşti mesela bence imzamdaki ginny çok güzel maşallah inş. 6. kitabın filmini çekerken de böle güzel olur...
miracle girl
18-08-07, 23:29
E kitabı okumayanlar napcak:)
Ginnye fazla dikakt etmedim ama güzel kız heralde:) Aklım Lunada kaldı ama öbür filmde onndan bişey çıkar mı acep:)
horcruxharry
18-08-07, 23:30
bence tam spoilerlık bişi yazmamış zaten herkes bunları kitaptan bliodur... ben hala gidemedm ya en kısa zamanda gitcemmm...ginny ile harry yeterne yakışıo zaten bence ginny baya güzelleşti mesela bence imzamdaki ginny çok güzel maşallah inş. 6. kitabın filmini çekerken de böle güzel olur...
Evet Ginny 6. filmde çok ateşli :happy0064:happy0064 olucak bence. Ama ben senin imzandaki kahküllü halini değilde düz inen saçlı halini daha çok beğeniyorum.
nymphadora
18-08-07, 23:36
ben kaküllü hailni daha çok sevdm öbür türlü bana çok sıradan geliyor bu şeklde daha ateşli...
hmmm ben okuduğum için milleti okumuş gibi düşündüm tamm özür dilerm...
http://i129.photobucket.com/albums/p227/nily92/221161.jpg
http://i129.photobucket.com/albums/p227/nily92/ginny_l.jpg
aslında haksızlık mı ettim ginny'e ne böyle de hiç fena değil özellikle 2. resmde...
horcruxharry
18-08-07, 23:41
E kitabı okumayanlar napcak:)
Ginnye fazla dikakt etmedim ama güzel kız heralde:) Aklım Lunada kaldı ama öbür filmde onndan bişey çıkar mı acep:)
olacağını zannetmiyorum senaryoya bağlı kalmak zorundalar değil mi?
miracle girl
18-08-07, 23:42
Senaryo derken kitabı kastettin heralde. Bence değiller sonuçta çeken istediğini yapmakta özgür..
Ginnyde güzel kız ama Harry daha iyilerine layık:D
horcruxharry
18-08-07, 23:44
dur ikinci resmin yüksek çözünürlüklüsünü göndereyim.
http://img248.imageshack.us/my.php?image=ginnyweasleyvh5.jpg
Bu resmi gördüklerinde Harry-Hermione birlikteliğini isteyen akrabalarım bile şaşırıp kaldılar. İlk resim sahte değil mi nymphadora?
Senaryo derken kitabı kastettin heralde. Bence değiller sonuçta çeken istediğini yapmakta özgür..
Ginnyde güzel kız ama Harry daha iyilerine layık:D
Ama Luna'yla aşk ilişkisi yaparlarsa bende dahil büyük bir Harry Potter hayranları grubu senaristi linç etmeye gideriz. :icon_twis:icon_twis:icon_twis:icon_twis:icon_twis Hem harry daha iyi kimi bulacak. Bazı konularda Harry'den daha cesur bi kız. Güzel, zeki ve en önemlisi dürüst biri.
nymphadora
18-08-07, 23:47
ama kitaba bağlı kalsalar daha güzel senaryo olur bence mesela ilk iki filmde filan- özellkle 2. filmde- senaryoya bağlı kalınmayıp bi sürü ayrıntı değiştirilmişti ben de buna çok üzülmüştüm...
harry daha iyileirne layık olabilir ama bence de ginny rolünü şimdilik bonnie wright'tan daha iyi yapabilecek biri gözükmüyor bu konuda görüşleri olan varsa açığım...
ayrıca linç durumuna da katılıyorum valla o grupta ben de olurum ginny luna'ya her bakımdan 1000 basar...:happy0064
miracle girl
18-08-07, 23:49
Bonnie Wright kim ki:D:D
Ben zaten Lunayla birlikte olsun demedim cnm:) Biraz garip bi kız ya ondan dedim:) Hem niye elini tuttu ki. Bu filmde Harry elden gitti valla koltupa gömülüp izledim..
nymphadora
18-08-07, 23:50
dur ikinci resmin yüksek çözünürlüklüsünü göndereyim.
http://img248.imageshack.us/my.php?image=ginnyweasleyvh5.jpg
Bu resmi gördüklerinde Harry-Hermione birlikteliğini isteyen akrabalarım bile şaşırıp kaldılar. İlk resim sahte değil mi nymphadora?
evet ilk resm fanlar tarafından yapılmış bi fake ama bnm o fotoyu koyma amacım ginny'nin fotoda çekici görünmesi...
horcruxharry
18-08-07, 23:52
ama kitaba bağlı kalsalar daha güzel senaryo olur bence mesela ilk iki filmde filan- özellkle 2. filmde- senaryoya bağlı kalınmayıp bi sürü ayrıntı değiştirilmişti ben de buna çok üzülmüştüm...
harry daha iyileirne layık olabilir ama bence de ginny rolünü şimdilik bonnie wright'tan daha iyi yapabilecek biri gözükmüyor bu konuda görüşleri olan varsa açığım...
ayrıca linç durumuna da katılıyorum valla o grupta ben de olurum ginny luna'ya her bakımdan 1000 basar...:happy0064
hadi nymphadora senariste saldırıya gidiyoruz :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Zaten Bonnie, Ginny için biçilmiş kaftan olduğunu ikinci filmde belli etmişti. 1,3 ve 4. filmlerde güdük roller verip yeteneğini belli etmesine imkan tanımadılar.
miracle girl
Ohh sahne olduğu gerçeği içimi rahatlattı:) Valal herkesten her resimden kıskanıyorum napayım..
Neyse Ginnyin gözleri çok güzelmiş gerçekten..Harryninde öyle..
nymphadora
Ben zaten Lunayla birlikte olsun demedim cnm:) Biraz garip bi kız ya ondan dedim:) Hem niye elini tuttu ki. Bu filmde Harry elden gitti valla koltupa gömülüp izledim..
bonnie wright ginny weasley karakterini oynayan genç...:img-yes:
aynen ya özellikle 6.sında bütün kızlar harry'e hasta...:happy0064
horcruxharry
18-08-07, 23:54
Aslında kitapları okumayanlar ciddi ciddi Harry-Luna ilişkisini düşünebilirler. Çünkü 6. filmde:
Resmen Luna'yla çıkacak.
Ama Harry'nin gönlü başka yerde. Birde Harry-Hermione ilişkisi diyenlere gıcık oluyorum. Tuhaf ama kitaptaki bazı karakterler bile öyle olduğunu düşünüyor.
miracle girl
18-08-07, 23:55
Bende hastayım ama nolcak bende mi filme gireyim:D
Ginny daha güzel galbva Chodan.. Choda masum bi kız tipi var ama Ginnydede var tabi ama aman ne bilim:D
Arkadaşlar lütfen Harry'ye kzı seçme olayını burada bitirelim. Son kitap bile çıktı. Harry'nin kiminle birlikte olduğu artık belli. Lütfen 5. film ile ilgili yorumlara dönelim.
horcruxharry
18-08-07, 23:59
Bende hastayım ama nolcak bende mi filme gireyim:D
Ginny daha güzel galbva Chodan.. Choda masum bi kız tipi var ama Ginnydede var tabi ama aman ne bilim:D
Tabii canım Cho çok masum eğer kızda biraz onur olsaydı Harry'nin içten içe Hermione'yi sevdiğini düşünmezdi. Ve Harry'den ayrıldığı zaman güle oynaya Michael Corner'ın kollarına koşmazdı
miracle girl
19-08-07, 00:01
Arkadaş o photoshop ama dimi:)
Ha bu arada bu filmde grifindor(nası yazıldını bilmiorm ama:)) faşan 1. seçilmedi. Yani kimse seçilmedi o niye:)
horcruxharry
19-08-07, 00:02
afedersin sudem. Yine kızdırdık seni. Özür dileriz. İşte başka bir resim:
http://img149.imageshack.us/img149/3646/harryveginnyny7.th.jpg (http://img149.imageshack.us/my.php?image=harryveginnyny7.jpg)
Ha bu arada bu filmde grifindor(nası yazıldını bilmiorm ama:)) faşan 1. seçilmedi. Yani kimse seçilmedi o niye:)
evet hepsi photoshop. Ama merak etme 6. filmde gerçek sarıldığı öpüştü fotoğraflar olur.
Filmde çıkmadı çünkü kitapta da yoktu. Hatırlarsan filmde de olduğu gibi Harry şölene inmeyip önce Nerdeyse Kafasız Nick'le sonra da Luna ile konuşmuştu. Şölene gitmediği için ne olduğunu öğrenemedik
ben de bugün gittim filme.acayip güzeldi ama biraz hayal kırıklığına uğradım.yani quidditch maçları falan yoktu ya ona biraz üzüldüm.ama filmi çekenler de haklı.kitap çok kalın.ve esrar dairesindeki sahneler müthiş!!!!!!!!siriusun ölümü de çok üzdü beni.
ron-hermonie arasında ki sahneler de çok güldürdü beni.fred ve george da tek kelimeyle müthişti.
bana göre umbridge çok tatlı birisydi.çok tatlı gülüyodu.bi de tonks ve bellatrix de çok güzeldi.
ama beni sinema solununda güldüren başka bir olay vardı.bir grup kız benden iki sıra arkadaki koltuklara sıralanmışlardı.ve harry-cho sahnesine sıra geldiğinde hepsi birden koro halinde "offfffffff olamaz" "yaaa hayır" gibi içerlenmelerde bulundular ki filmin ortasında kahkaha atmamak için epeyce kastım kendimi.
neyse film gerçekten çok güzeldi ve herkese şiddetle gitmelerini öneririm.
miracle girl
19-08-07, 00:09
O aklıma takılmıştı bi kupa falan kaldırsalardı:)
Yok canım hiç merak etmiyorum böyle iyiydi:D
nymphadora
19-08-07, 00:09
horcruxharry paylaşım için çok teşekkürler resm çok güzel...
bu arada gerçekten de az önce baya ileri gittim...özür dilerim...
miracle_girl evet o resm photoshop...filme gelince heralde filmi zaten kısa tutmaya çalıştılar belki de yetiştirememişlerdir o sahneyi ya da kitapta da seçilmiyordur şimdi bu saatte tam olarak hatırlayamıyorum açıkçası...
horcruxharry, sen söyleyince hatrladım greçekten de harry şölene inmiyordu..
o kızlar da heralde harry'nin kendilerini öpmeisni bekliodu hehe...:happy0064
miracle girl
19-08-07, 00:14
Kitabı okuyan arkadaşıma sordum oda emin değil ama gryffindor alabilir dedi:)
Ben şimdi hatırladım inmiyordu gerçekten Lunayla konuşuyodu ayakkabıları görüyordu:D
nymphadora
19-08-07, 00:17
Ben şimdi hatırladım inmiyordu gerçekten Lunayla konuşuyodu ayakkabıları görüyordu:D
kitapta da kupayı kaldıranın bahsedildiğinden sanmıyorum...
evet Lunayla konuşuyordu bir de Nerdeyse Kafasız Nick ile Sirius'un hayalet olarak geri dönüp dönemeyeceği konusunda...
cansel_özge
19-08-07, 00:19
o arkadaş ben oluyorum sanırım:):) kitapta McGonagall Gryffindora
bakanlıktaki herkes başına 200 puan veriyodu o yüzden 1. oluyodu sanırım
horcruxharry
19-08-07, 00:25
o arkadaş ben oluyorum sanırım:):) kitapta McGonagall Gryffindora
bakanlıktaki herkes başına 200 puan veriyodu o yüzden 1. oluyodu sanırım
tamam da slytherin'in daha fazla puanı olabilir. Az önce kitaba baktım o konu hakkında bilgi verilmemiş.
cansel_özge
19-08-07, 00:36
tamam da slytherin'in daha fazla puanı olabilir. Az önce kitaba baktım o konu hakkında bilgi verilmemiş.
ya çok da önemli bişey değil zaten yani o kadar puan verdiğini niye yazsın ki o zaman belliki 1. oldular zaten harrynin onu takcak durumu yoktu Siriusa üzülüyodu
nymphadora
19-08-07, 00:43
yok yok gerçekten de gryffindor 1. oluyordu sanırsam... öle hatıladım birden... ama tabi harry'nin gerçekten de bununla ilgilendiği yoktu acaba vatiz babasıyla tekrar görüşebilcek miydi diye karnı acılar içinde kıvranıyordu...
miracle girl
19-08-07, 00:47
Harry takmadıktan sonra ne önemi var ki.. Zaten hep onlar kazanıyo değişen bişi olmamıştır:)
/\/azz__(IL*
19-08-07, 10:23
profesör mcgonagall adam başı 50 şer puan verdi ve grifindorr 1. oldu
zaten harry sirius a üzülmekten şölene inmemişti onun için bi önemi yoktu yani
benim besteciye dediğim bişi yok yanlış anladın bni neyse ben sadece tam dokunmadı onu demek istedim mesela babam ve oğluma giden varsa ordaki müziklerin nası dokunduğunu hatırlayın sonrada bu filme bakın bende soundu çıktığından beri dinliyorum özellikle kitabını okurken ve çok etkiliyo kitapla birlikte sadece filmi izlerken biraz az hissttim o kadar...
horcruxharry
19-08-07, 13:02
benim besteciye dediğim bişi yok yanlış anladın bni neyse ben sadece tam dokunmadı onu demek istedim mesela babam ve oğluma giden varsa ordaki müziklerin nası dokunduğunu hatırlayın sonrada bu filme bakın bende soundu çıktığından beri dinliyorum özellikle kitabını okurken ve çok etkiliyo kitapla birlikte sadece filmi izlerken biraz az hissttim o kadar...
ilk izlediğinde öyle oluyor insan sonra yavaş yavaş sindire sindire izlediğin zaman ne kadar uyumlu film-müzik demeye başlıyorsun.
dilara-1905
19-08-07, 13:47
nasıl :)
http://img297.imageshack.us/img297/3000/harryyyyronnhermiyyywt0.png (http://imageshack.us)
haklı olabilirsin dvd çıktığında zaten her fırsatta deniycem bu arada kitaba 4. sefer başlıyorum şimdi farkettim daha heyecanlı oluyo..
horcruxharry
19-08-07, 13:50
nasıl :)
http://img297.imageshack.us/img297/3000/harryyyyronnhermiyyywt0.png (http://imageshack.us)
güzel olmuş dilara. Ellerine sağlık. Bu arada hazır film müziklerinden laf açılmışken Filmin müzikleri ile ilgili bir başlık açtım. Mesaj yazarsanız sevinirim :D
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=31203
canım filmde öyle bi sahne olmaması normal
çünkü kitapta da yoktu
McGonagall harrylere artı puan veriyo ama slytherin i geçip geçmedikleri belli değildi
harry lunayla şu kayıp eşyaları hakkında konuşuyodu şölene inmemişti
yani olmuşlarsa da haberimiz yok
bu arada müziklere ne olmuş ben mi bişey kaçırdım
bence gayet iyiydi
kıtabı okumus bırı olarak hıc tattmın etmedı cok eksık vardı setler guzeldı ama sıhır bakanlıgı falan
[B]dün filmi izledim çok hoştu . Ama ateş kadehi daha iyidi . Bu arada kitabı okuyan arkadaşlara bi sorum olacaktı harry ile o japon kızın ilişkisinin akıbeti ne ya ? [/
horcruxharry
19-08-07, 15:04
dün filmi izledim çok hoştu . Ama ateş kadehi daha iyidi . Bu arada kitabı okuyan arkadaşlara bi sorum olacaktı harry ile o japon kızın ilişkisinin akıbeti ne ya ?
dur söyliyim. Bu arada Japon değil Çinli.
5 & 6. kitapla ilgili
Beşinci kitapta büyük bir kavga edip ayrılıyorlar. Cho hemen yeni bir sevgili yapıyor kendine. 6. kitapta ise Harry Ginny'ye vuruluyor ve Cho kitapta sadece bir iki kez geçiyor.
/\/azz__(IL*
19-08-07, 16:02
138 dk. Biraz uzun yani :icon_sorr:icon_sorr
teşekkür ederim
ama ben sinema saatlerine baktığımda (pendik)1.30 saat diodu
dilara-1905
19-08-07, 16:17
[B]evet bncede seans saatine benzettim :D 1114 sayfalık kitaba 138 dk film off ooofff :(
bu arada Hogwarts'ı Türk örenciler bastı 2 :)
http://www.dizifilm.com/forum/blog/viewblog.php?userid=55466&entry=2317[/]
SAHRA_IRMAK
19-08-07, 16:24
ya ben fılmı seyrettım ama pek begenmedım bu serısını son bolumu daha ıyı beklıuyodum benım aklımda bır suru soru ısaretı kaldı bence ıyı bı fınalde akılda soru ısaretı kalmas
/\/azz__(IL*
19-08-07, 16:31
o dediğin seans saati olmasın
ben yanlış anlamışım yani iyi :img-blush
bende kızıyodum 1000 küsür sayfalık kitabın filmi 90 dk olurmu die
dilara-1905
19-08-07, 16:34
e pek bişi deişmemiş zaten cnm ya 1114 sayfaya 138 dk de yetmedikii hala kızabilirsin yani :):)
evet katılıorum keşke 7. dede bitmese ama ölümcül takdis ne yazıkki son :( (adı böyleydi dimi :))
horcruxharry
19-08-07, 16:38
e pek bişi deişmemiş zaten cnm ya 1114 sayfaya 138 dk de yetmedikii hala kızabilirsin yani :):)
evet katılıorum keşke 7. dede bitmese ama ölümcül takdis ne yazıkki son :( (adı böyleydi dimi :))
Ölüm Yadigarları Canım
SAHRA_IRMAK
19-08-07, 16:50
ama bu final diildiki daha melez prens var seri 5 te diil 7 de bitio cnm
aaaaaaaaaa bu fınal degılmı ama tvde hep hep son fılm dendı
hatta atvde seyrettım yazar son serıyı yasdı sevenlerıne veda ettı dendı
miracle girl
19-08-07, 16:53
Yok canım öyle bişey olamaz daha 2 kitap var zaten. Hem çekimlere başlancak diyede bi haber duydum. Tarihibi bilmiyorum ama seneyede Melez Prens gelecek. Sanırım 2010dada son film..
Ama gerçekten keşke bitmese...
horcruxharry
19-08-07, 16:55
aaaaaaaaaa bu fınal degılmı ama tvde hep hep son fılm dendı
hatta atvde seyrettım yazar son serıyı yasdı sevenlerıne veda ettı dendı
yazar son seriyi yaşadı derken, son kitabı çıkardı demek istemiştir. Diğerine gelirsek Hani demiyolarmı Gülben Ergen'in son klibi diye. Yani ordan çıkan sonuç, bu zamana kadar çıkan en son film yani.
ohh be bugün izledim flimi süperdi ya bayılıyorum harry potter serilerine :happy0064
:happy0064:happy0064:happy0064
ronun horlaması çook komikti bide o embeli profesör e gıcık kaptım ismini unuttum şimdi kadın dıştan bakınca çook şeker duruyo ama meğer kadının içinde bi süpürgeli cadı yatıyomuş(süpürge lafına dikkat):img-pilot
miracle girl
19-08-07, 18:16
O süpürgeyi kafasında kırmak lazım:) Gerçekten ben fragmanı izlediğim de iyi biri sanmıştım izledim şok oldu. Bi insan bu kadar mı kötü olur(bazı kişiler saymıyorum bile) aman neyseki hak yerini buldu:)
horcruxharry
19-08-07, 20:01
O süpürgeyi kafasında kırmak lazım:) Gerçekten ben fragmanı izlediğim de iyi biri sanmıştım izledim şok oldu. Bi insan bu kadar mı kötü olur(bazı kişiler saymıyorum bile) aman neyseki hak yerini buldu:)
O harry'ye o kadar kötülük yapıyor, ama bakanlık voldmort'un föndüğünü kabul edince de:
6. kitapla ilgili spoiler içerir
Bakan'a Harry'nin ne kadar iyi bir insan olduğunu, Karanlık sanatlar karşı savunmada çok yetenekli ve başarılı bir insan olduğunu söylüyor.
Arkadaşlar Bu blog'a bir bakarsanız iyi olur. Ben yazdım, dilara yayımladı:
http://www.dizifilm.com/forum/blog/viewblog.php?userid=55466&entry=2317
ben 7.kitabın ismini ölümcül takdis diye biliyodum ama yky nin son haberine gore harry potter ve ölüm yadigarları oldu... bence isim deil içi daha dikkat çekici o yuzden bn için farketmezdi zaten ama 1.si daha iyiydi san ki...
ve son bomba...Sevin Okyay kesin olmasa da bir müjde verdi: "Eylül bitmeden kitap çıkmış olur." bu da demek oluyor ki heyecanla beklenen kitabın Eylül sonu Ekim başı çıkma ihtimali var.
horcruxharry
20-08-07, 17:30
ben 7.kitabın ismini ölümcül takdis diye biliyodum ama yky nin son haberine gore harry potter ve ölüm yadigarları oldu... bence isim deil içi daha dikkat çekici o yuzden bn için farketmezdi zaten ama 1.si daha iyiydi san ki...
ve son bomba...Sevin Okyay kesin olmasa da bir müjde verdi: "Eylül bitmeden kitap çıkmış olur." bu da demek oluyor ki heyecanla beklenen kitabın Eylül sonu Ekim başı çıkma ihtimali var.
herşey açıklandı:
Harry Potter ve Ölüm Yadigarları
9 Ekim Salı Saat: 10.00'da satışa sunulacak.
/\/azz__(IL*
20-08-07, 17:55
evvet bugün sonunda gidebildim filme :)
tek kelimeyle harikaydı
yani tamam eksikler ve değiştirmeler olabilir ama ellerineden gelenin en iyisini yapmışlar :img-wink:
yalnız tek birşeye tatmin olmadım belki sizlere saçma gelebilir ama olsun
son sahnede dumbledore voldemort karşısında çaresiz kalıyomuş gibi gösterilmiş
oysaki kitapta dumbledore benim için hep güven kaynağıydı yani onun yanındaysanız güvendeydiniz
ama film in dumbledore-voldemort savaş sahnesi bana tam tersini düşündürdü
neyse bu son sahne hariç hepsi harikaydı :img-wink:
evvet bugün sonunda gidebildim filme :)
tek kelimeyle harikaydı
yani tamam eksikler ve değiştirmeler olabilir ama ellerineden gelenin en iyisini yapmışlar :img-wink:
yalnız tek birşeye tatmin olmadım belki sizlere saçma gelebilir ama olsun
son sahnede dumbledore voldemort karşısında çaresiz kalıyomuş gibi gösterilmiş
oysaki kitapta dumbledore benim için hep güven kaynağıydı yani onun yanındaysanız güvendeydiniz
ama film in dumbledore-voldemort savaş sahnesi bana tam tersini düşündürdü
neyse bu son sahne hariç hepsi harikaydı :img-wink:
banada öyle bi his verdi açıkçası kitapta dumbledoreu daha üstün olarak okumuştuk ve filmde sanki biraz çaresizmiş gibi gösterilmiş bende aynı şeyi hissettim ama yinede bencede ellerinden gelenin en iyisini yapmışlar
horcruxharry
20-08-07, 18:12
arkiler farkettiniz mi? Filmde Voldiyle Dumbi savaşırken Priori Incantatem yaptılar. Ne büyük saçmalık. O kadar kişi Priori Incantatem'in kardeş asalarla olabileceğini bilmiyor mu?
ayy tamam yuzume herkesin onunde vurmana gerek yoktu:img-in_lo:img-blush neyse o sahne bnm gözüme çarpmadı ama şimdi farkettim voldi ile harry arasında hatırladım bencede saçma olmuş
arkiler farkettiniz mi? Filmde Voldiyle Dumbi savaşırken Priori Incantatem yaptılar. Ne büyük saçmalık. O kadar kişi Priori Incantatem'in kardeş asalarla olabileceğini bilmiyor mu?
o belkide priori ıncantatem değildir belkide aynı anda büyü yapıldığına öyle bi durum çıkıodur ortaya ikiside birbirini itmeye çalışıodu çünkü büyüyüle priori ıncantatam daha farklı oluo
horcruxharry
20-08-07, 18:25
o belkide priori ıncantatem değildir belkide aynı anda büyü yapıldığına öyle bi durum çıkıodur ortaya ikiside birbirini itmeye çalışıodu çünkü büyüyüle priori ıncantatam daha farklı oluo
ama dün dikkatle bir daha izledim ateş kadehinde de aynı ışınların çarpıştığı yerden su gibi parçacıklar etrafa saçılıyor. Bunda da. Tıpatıp aynısı. Ayrıca kitabı dikkatle okursanız, kardeş olmayan asaların ışınlar birbirne çarpınca ya patlıyor, yada çarpıp havada yön değiştiriyorlar.
ama dün dikkatle bir daha izledim ateş kadehinde de aynı ışınların çarpıştığı yerden su gibi parçacıklar etrafa saçılıyor. Bunda da. Tıpatıp aynısı. Ayrıca kitabı dikkatle okursanız, kardeş olmayan asaların ışınlar birbirne çarpınca ya patlıyor, yada çarpıp havada yön değiştiriyorlar.
ama o büyü daha farklı burda yaptılarsa daha başka bi hata var büyüyü öyle anlatmamaları anlatımdan kaynaklanan bi sorun vardır ortada iki çok güçlü büyücü olduğu için onların kapışmasını böyle sahneye dökmüşler çünkü bunu o filmdeki herkes bilio priori incantatam değildi bence o sadece anlatım bozukluğu olabilir olsa olsa
horcruxharry
20-08-07, 18:35
ama o büyü daha farklı burda yaptılarsa daha başka bi hata var büyüyü öyle anlatmamaları anlatımdan kaynaklanan bi sorun vardır ortada iki çok güçlü büyücü olduğu için onların kapışmasını böyle sahneye dökmüşler çünkü bunu o filmdeki herkes bilio priori incantatam değildi bence o sadece anlatım bozukluğu olabilir olsa olsa
evet voldi ile dumby'nin bir güç gösterisi yapması için koydular o sahneyi heralde. Ama hoş oldu, o ayrı.
evet voldi ile dumby'nin bir güç gösterisi yapması için koydular o sahneyi heralde. Ama hoş oldu, o ayrı.
bencede onun için koydular banada öyle geldi çünkü priori incantatem yapma gibi bi hataya düşebileceklerini düşünmek istemiorum güç gösterisi için yapmalarından daha saçma olurdu güç gösterisinide böyle dökmüşler işte sahneye sonuçta kitapta o sahne çok heyecanlı ve çok müthiş iki büyücünün süper karşılaşması olarak yazılmıştı onlarda anca böyle anlatabileceklerini düşünmüşler zaten o sahnede ve filmde değiştirilmiş daha çok öğe vardı ben çok üzülüorum böyle kitaptakinin değiştirilmiş olduğunu görünce
horcruxharry
20-08-07, 18:53
bencede onun için koydular banada öyle geldi çünkü priori incantatem yapma gibi bi hataya düşebileceklerini düşünmek istemiorum güç gösterisi için yapmalarından daha saçma olurdu güç gösterisinide böyle dökmüşler işte sahneye sonuçta kitapta o sahne çok heyecanlı ve çok müthiş iki büyücünün süper karşılaşması olarak yazılmıştı onlarda anca böyle anlatabileceklerini düşünmüşler zaten o sahnede ve filmde değiştirilmiş daha çok öğe vardı ben çok üzülüorum böyle kitaptakinin değiştirilmiş olduğunu görünce
evet çok haklısın. Ama kafamıza kitaptan uyarlama fikrini sokabilirsek veya kitabı yoksayıp bir gençlik/aksiyon/fantastik tarzı bir film olduğunu düşünürsek, gerçekten çok harika bir film olduğu su götürmez bir gerçek olur.
Keşke finali üç boyutlu seyredebilseydim. Seyredenleri çok kıskanıyorum
sonundaa filme gidebildimm çok güzeldi çok beğendim özellikle danieli.
harry öyle güzel oynamış ki isyankar hali kendi iç savaşları acı çekişi muhteşemdi çok tebrik ediyorum onu film güzeldi bakanlık ve esrar dairesi sahneleri çok güzeldi siriusu ölümüne çok üzüldüm ama kısaydı yah bir çok sahne yoktu surius,lupin ,tonk hatta bella nın filde daha çok yer bulmasını isterdim ayrıca cho ile öpüşme sahnesi çok uzundu koltukta büzüldüm o sahnede yah ama olsun süperdi yinede tekrar izlemek istiyorum...
horcruxharry
20-08-07, 19:19
sonundaa filme gidebildimm çok güzeldi çok beğendim özellikle danieli.
harry öyle güzel oynamış ki isyankar hali kendi iç savaşları acı çekişi muhteşemdi çok tebrik ediyorum onu film güzeldi bakanlık ve esrar dairesi sahneleri çok güzeldi siriusu ölümüne çok üzüldüm ama kısaydı yah bir çok sahne yoktu surius,lupin ,tonk hatta bella nın filde daha çok yer bulmasını isterdim ayrıca cho ile öpüşme sahnesi çok uzundu koltukta büzüldüm o sahnede yah ama olsun süperdi yinede tekrar izlemek istiyorum...
Evet Keşke Bella'nın sahnesi daha uzun olsaydı. Bayılıyorum o kadına.
yav senin bayılmadığın kadın var mı bu filmde bnm en sevdiğim karakterlerden biri tonks meseşa ama bayılmıyorum...:img-wink:
horcruxharry
20-08-07, 22:53
yav senin bayılmadığın kadın var mı bu filmde bnm en sevdiğim karakterlerden biri tonks meseşa ama bayılmıyorum...
Ayhhıghghg acayip güldürdün beni Ayşe Allah'ta seni güldürsün :img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste Topu topu iki tane var canım biri Bonnie (Ginny) diğeride Helena (Bellatrix) ama Tonks da hoş yani.
horcruxharry
20-08-07, 23:17
eee daha Profesör McGonagall? mesela...:icon_whis
Yok yani o kadar da değil. :img-hyste
deadly_angel
21-08-07, 12:19
Serinin ilk filmlerinde Rowling'in 'İngiliz Oyuncu' diye diretmesi bazı eleştirmenler tarafından hoş karşılanmamıştı.Hatta bir an için ben bile yadırgamıştım bu fikri.Daha sonra gelen filmlerini ve kitaplarını okudukça bu işin içinden düzgün olarak çıkabilmenin en önemli yollarından birisinin Rowling'in büyük bir özenle, İngiliz insanlarının karışımıyla yarattığı karakterlerin İngiliz oyuncular tarafından canlandırılması olduğunu düşündüm.Halen de böyle düşünüyorum.Bunu yalnızca aksan anlamında söylemiyorum.Bir İngiliz'i en iyi İngiliz canlandırır düşüncesine genel olarak katılıyorum.Tabiki çok çok usta oyuncular var, her türlü rolü canlandırabilecek.Kadro İngiliz olsun çamurdan olsun tarzı yaratılmadığı için ayrıca memnunum.
Bu yorumu yapmamın sebebi bazı Türk eleştirmenlerin filmi ve Rowling'i bu yolla topa tutması.Çünkü karşıt düşüncelerini daha farklı yollardan dile getirmek yerine kafayı niyebuna taktıklarını ankatamıyorum.
bence ingiliz oyuncuların oynaması gerçekten bu film için çok doğru bi karar ve bu oyuncular gerçekten işlerinde çok iyiler
çünkü her ne kadar herkes oyuncu olsada bi abdlinin ingilizi bi ingilizin abdliyi oynaması gerçekten zor bi kere kültür farklılıkları aksan farklılıkları falan var bide o ülkenin kişiliğine girebilmek için filmden önce eğitim alanları biliorum ben o yüzden bence bu çok doğru bi kararadı bence de bu neden eleştirilio anlamadım
Duyduğuma göre:Harry Potter filmlerinin en güzeliymiş.Ben de birgün gideceğim.Merakla bekliyorum:)
Duyduğuma göre:Harry Potter filmlerinin en güzeliymiş.Ben de birgün gideceğim.Merakla bekliyorum:)
bana göre de en en kötüsü Zuhalcim..kimden duydun sen onu :img-hyste
bu filim kesinlikle çok kötü kitabına sadık kalınmadan çekilmiş tüm olaylar farklı yansıtılmış resmen kitap yeniden yazılmış hiç bi olay kitaptaki yazılış sırasına göre çekilmemiş bazı olaylardan eser yok st mungo yu çekmemişler kitapta bi kahramanın yaptığı bi faliyeti filimde başka bi kahramanın üstüne yüklemişler bence bu filim tam anlamıyla bi fiyasko harry potter serisinin utancı kurgusuda berbat insanı heycanlandıran yüreğini hoplatması gereken sahneler gülme krizine yol açıyo bu filmi izlemek kesinlikle zaman kaybı kitabını okumamış birinin filimin her anını anlamlandırması çok güç kitabı okumuş olanlar ise tamamen hayal kırıklığına uğrar benim gibi
horcruxharry
21-08-07, 19:56
Hiç kimse hay-huy demesin şimdi. Ne 321'e ne de ozgeozdem'e katılmıyorum. Bu filmin uyarlama film olduğunu ne zaman anlayacaksınız? Filmin 1000'i aşkın çalışanı bunu düşünemiyor mu? Rowling bile filmi beğenirken... Acaba diye içimden geçiriyorum kamerayı filmi beğenmeyenlere uzatsalardı bundan ne kadar iyi film yapılırdı?
Hiç kimse hay-huy demesin şimdi. Ne 321'e ne de ozgeozdem'e katılmıyorum. Bu filmin uyarlama film olduğunu ne zaman anlayacaksınız? Filmin 1000'i aşkın çalışanı bunu düşünemiyor mu? Rowling bile filmi beğenirken... Acaba diye içimden geçiriyorum kamerayı filmi beğenmeyenlere uzatsalardı bundan ne kadar iyi film yapılırdı?
ben filim yapımcısı değilim yada bu konuda iyi olduğumu ileri sürüp harry potter serisini çekmeye kalkışmıyorum bu işe kalkışanlar bu işte usta olduklarını söyleyenler ve onlardan çok daha iyi bi filim beklerdim madem ustalar iyi iş ortaya çıkarmaya daha fazla gayret göstermelilerdi bu filim ne kadar uyarlamada olsa sende takdir edersinki uyarlamalar aslına en yakın şekilde oluşturulmalı ama bu filmin kitapla alakası yok
deadly_angel
21-08-07, 20:14
Kesilmiş sahnelerin çok fazla olduğu oyuncular tarafından bile söylenen birşey.Ama zaten pek çok sahnenin olmayacağı film vizyona girmeden uzun bir süre önce açıklanmıştı.hatta burda da sayfalarca tartışıldı bu konu.Sayfayı sürekli takip eden arkadaşlar Weasley is Our King ve St Mungo başta olmak üzere niçin çoğu sahnenin olmadığı yada bu kadar kısa atlandığı konusunda şoka uğramadılar.
Bu konuda horcruxharry arkadaşımıza katılıyorum, sonuçta yönetmenin yapabileceği birşey yok.Ellerine bir senaryo geliyor ve bunu sahneye aktarıyorlar.Rowling'de bu çalışmaların içinde ve sürekli sete gidip geldi filmin yapımı boyunca.2 saatten uzun 3 saatten kısa uygulamasını da unutmamakj lazım.Kitap çok uzun ve filme aktarımı belkide en zor kitaptı bu.Onlarında yapabilecek pek fazla şeyleri yok.her sahneyi koyup kısa kısa kesselerdi hoşunuza gidecekmiydi?? Tabiki hayır.Öyle yada böyle gene pek çok itirazla karşılaşılacaktı.
Bende çok isterdim bol bol izlemeyi her sahneyi.Ama bunun bir uyarlama olduğunu ve her ne kadarda artık bu konuda bozulmaya başlasamda filmin Harry karakteri üzerine döndüğü gerçeği bazı kahnelerin kesilmesine veya değiştirilmesine yol açıyor.
merhaba arkadaşlar
yazdıklarınızı okumadım henüz hemen yorum yapmak istedim.
öncelikle belirtmeliyim filmde hayal kırıklığına uğradım.(gerçi ateş kadehi kadar da kötü değildi ama...)
özellikle orduyu gammazlayanın halini kitapta okuduğum gibi bekliyordum ama keşke tek sorun bu olsaydı resmen kitabın o bölümünü yeniden yazmışlar.
gazeteci Rita da yoktu.ron'un babasının yaralandığı sahne ile sirius'un öldüğü sahne geçiştirilmiş sahnelerdi.
ayrıca esrar dairesindeki 12 kapının yerinde yeller esiyordu.hermione'ye büyü isabet etmedi,rona beyinler saldırmadı,cho hermione 'yi kıskanmadı.....vs
üffff ya say say bitmiyor:icon_sorr.
bana kalsa film 5 saat sürermiş sanırsam:img-blush
horcruxharry
22-08-07, 12:07
merhaba arkadaşlar
yazdıklarınızı okumadım henüz hemen yorum yapmak istedim.
öncelikle belirtmeliyim filmde hayal kırıklığına uğradım.(gerçi ateş kadehi kadar da kötü değildi ama...)
özellikle orduyu gammazlayanın halini kitapta okuduğum gibi bekliyordum ama keşke tek sorun bu olsaydı resmen kitabın o bölümünü yeniden yazmışlar.
gazeteci Rita da yoktu.ron'un babasının yaralandığı sahne ile sirius'un öldüğü sahne geçiştirilmiş sahnelerdi.
ayrıca esrar dairesindeki 12 kapının yerinde yeller esiyordu.hermione'ye büyü isabet etmedi,rona beyinler saldırmadı,cho hermione 'yi kıskanmadı.....vs
üffff ya say say bitmiyor:icon_sorr.
bana kalsa film 5 saat sürermiş sanırsam:img-blush
yazdığın yazıda haklı olduğun kısımlar var, haksız olduğun kısımlar var.
Haklı olduğun yerler, evet kitaptaki bazı kısımlar değiştirilmiş ve 138 dk. bir filme uygun hale getirilmiş.
Haksız olduğun yerler ise bu film bence en iyi uyarlama. Farkkettiysen çoğu diyalog kitaptakiyle kellime kelime aynıydı. Hatta iki cümleye sıkıştırılmış Harry'nin ormanın üzerinde 2 saniye süzülüp geri dönen Testral'leri görme sahnesi bile vardı.
__princess__
22-08-07, 12:17
Mrb yorumlarinizi okudum ve bişeyler eklemek istedim kitabı daha önceden okoumuştum filmi izleyince sok oldum kesinlikle çk kötüydü çoğu seyi önmli yerlerin çoğnu atlamişlar ve karakterleri kötü yerleştirmişler bence özellikle siriuun ölümünü çk geçiştirmişler daha ii bir şekilde ifade edilmeliydi ayrica harrynin sirius ile ilgili içindeki aciyi dumbledore nin odasinda hiç gösteremeişler o sahne felaketti
Filmde Dumbledore ile harrynin konuştuklARi sahneyi iyi bir şekilde vermeleri gerekirdi çünkü en önemli kısımlardan biriydi...
Ayrica esrar dairesi de kopuk kopuktu kitabi okumamiş olanlar bağlanti kurmakta zorlanabilirdi.
Süre çk kisaydi eet ama daha güzel bir şekilde de ifade edilebilridi.
Ayrica Bu filmde harry çok kısıtlanmiş gibi gösterildi hiç kizginlik üzgünlük belirtisi alamadim
Tabi Siriusun öldüğü anda biraz gösterilmiş AMA bn daha güzel beklerdim..
Görsel efekt olarak çk iyidiler.ç...
yazdığın yazıda haklı olduğun kısımlar var, haksız olduğun kısımlar var.
Haklı olduğun yerler, evet kitaptaki bazı kısımlar değiştirilmiş ve 138 dk. bir filme uygun hale getirilmiş.
Haksız olduğun yerler ise bu film bence en iyi uyarlama. Farkkettiysen çoğu diyalog kitaptakiyle kellime kelime aynıydı. Hatta iki cümleye sıkıştırılmış Harry'nin ormanın üzerinde 2 saniye süzülüp geri dönen Testral'leri görme sahnesi bile vardı.
benim merakla beklediğim sahneler vardı onları göremediğim için ben hayal kırıklığına uğradım.tabii herkes böyle düşünmeyebilir.
evet bazı replikler kitabın birebir aynısıydı ama işte...
harry cho öpüşmesini uzatacaklarına
biraz quiditch verselerdiya
grawp ı görmeye gttklerinde maçtalardı ve ron yoktu oysa burda ronda vardı
son bölüm agırlıklıydı
diğer sahneleri göstermek için sırf laf olsun diye koymuşlar
bakın arkadaslar biraz mantıklı düşünün kitabı okuyup kafamızda canlandırmak daha kısa sue alıyor ama izlemek çok daha fazla yer kaplıyor.eğer bu seriyi sinema filmi yerine diziye dönüştürselerdi bırakın kitaptaki eksik sahneleri ek bile yaparlardı senaryoya ama işte bundan 1,30saat oncenizi düşünün ne kadar kısa bir zaman dilimi olduğunu anlıycaksınız...
horcruxharry
22-08-07, 13:04
harry cho öpüşmesini uzatacaklarına
biraz quiditch verselerdiya
grawp ı görmeye gttklerinde maçtalardı ve ron yoktu oysa burda ronda vardı
son bölüm agırlıklıydı
diğer sahneleri göstermek için sırf laf olsun diye koymuşlar
eğer quidditch'i vermeye kalkışsalar yarımsaatlik uzatma yapmak gerekirdi. Önce ron seçilecekte antreman olacakta sonra maçlar kralımızsın weasley'ler malfoyla kavga süpürgelerin kapatılması. Öpüşme zaten1 dk. Hem Grawp sahnesinde Ron olmasaydı bi de Grawp'u Rona anlatmak için bir sahne koymaları gerekirdi. Tamam herkesin görüşlerine saygı duyuyoruma ama, bir de bardağın dolu tarafından bakmak gerekir.
merhaba arkadaşlar yorumlarınızın hepsini okumadım ama son yazılanlar bence haksızlık olmuş filme. filmin belli bi süresi var, tamam belki çoğu şey eksik ama bu bi uyarlama ve ellerinden geldikçe kitaba uyarak çekiyorlar. olaylar geliştikçe daha karmaşıklaşıyo ve bişeyleri anlatırken diğerlerinden fedakarlık etmeleri gerekiyo. ilk filmleri sığdırmak daha kolaydı ama bu kitap için zor bişey.
tamam ben de biçok eksik gördüm ama bunların filmin eksisi olduğunu düşünmüyorum. sonuçta ortaya çok güzel bi Harry Potter uyarlaması çıkmış bence. ama doğal olarak herkesin görüşü farklı olabilir. ama ben çok beğendim :img-yes:
merhaba arkadaşlar yorumlarınızın hepsini okumadım ama son yazılanlar bence haksızlık olmuş filme. filmin belli bi süresi var, tamam belki çoğu şey eksik ama bu bi uyarlama ve ellerinden geldikçe kitaba uyarak çekiyorlar. olaylar geliştikçe daha karmaşıklaşıyo ve bişeyleri anlatırken diğerlerinden fedakarlık etmeleri gerekiyo. ilk filmleri sığdırmak daha kolaydı ama bu kitap için zor bişey.
tamam ben de biçok eksik gördüm ama bunların filmin eksisi olduğunu düşünmüyorum. sonuçta ortaya çok güzel bi Harry Potter uyarlaması çıkmış bence. ama doğal olarak herkesin görüşü farklı olabilir. ama ben çok beğendim :img-yes:
aslında haklısın yani ateş kadehini düşününce bu onun yanında kitabın tıpkısının aynısı kalıyor.
dediğim gibi zaten bana kalsa filmi 5 saat falan yaparım ama işte bana bırakmıyorlar:img-wink:
dilara-1905
22-08-07, 14:30
ya 5. filmdeki biçok sahnenin ksilmiş olması benide hayal kırıklığına urattı ama doğru yani bu sonuçta kitaptan uyarlama bi film asıl cevhe kitapta ama yinede bukadar izleneb rekorlar kıran bi seri ve film onu da gözardı edemeyiz biraz daha uzatabilirlerdi böylesine bi bekleyişten sonra kimse ne kadar da uzundu için bayıldı demezdi yanii....
ama yinede süperdi :) :good:
dilara-1905
22-08-07, 14:39
kesinlikle güzel :)
aslında zaman sıkıntısı da yaşadıkları için haklıda sayılırlar yani kolay değil üstelik yönetmenleri filan da değiştiği için gerçi sorun olmamış ama yani ne bilem onlar açısından da zorr ...
yinede 138 dk okadar bi bekleyişi karşılamıo :( güzeldi ama kısaydı yaa :S :S
melez prensi iple çekiorum ama süper olcak bence eer ron hermione nin birbrilerini kıskanmalarını malfoy snape çelişkelerini bozulmaz ymin olayları Quidditch'i keserlerse bu sefer hiç bi şekilde bekleyişimi karşılamaz amaa :@ ateş kadehini ben şahsen çook beğenmiştim zümrüdüankada süperdi kısalığı dışında melez prens nası olcak bakalım özelliklede hermione ron sahnelerini eksmezlese ii olur ya.....
HeRMioNeKaiBa
22-08-07, 14:56
benden bi imza..
http://img267.imageshack.us/img267/2020/triocampsite26ybgr4.jpg
HeRMioNeKaiBa
22-08-07, 14:59
bu filmden sayılmaz ama koymak istedim....benim gibi sirius severlere....
sirius black
http://img120.imageshack.us/img120/4145/38926272fc8.jpg+http://img120.imageshack.us/img120/8379/51961484hj6.jpg+http://img120.imageshack.us/img120/79/96640011dm3.jpg+http://img120.imageshack.us/img120/995/44015054fx3.jpg
ve gifi ...
http://img120.imageshack.us/img120/1233/gifff1zl3.gif
buda imzası ..
http://img504.imageshack.us/img504/7597/oldmang2yj5.jpg
HeRMioNeKaiBa
22-08-07, 15:03
ya bu filmden diil ama ...baska bi harry baslıgınada koyamadım ...umarım zararı yoktur...eger begeniliyosa bi kac tane daha var onlarıda ekleyebilirim...
sirius black ava 2
http://img120.imageshack.us/img120/1315/12tf3.jpg+http://img120.imageshack.us/img120/6783/13up8.jpg
ve gifi ....
http://img120.imageshack.us/img120/4949/gifff2bp6.gif
HeRMioNeKaiBa
22-08-07, 15:15
bunlarda sirius ..begenmeniz dilegi ile...
sirius black avaları ...
http://img120.imageshack.us/img120/1736/43792129ye9.jpg+http://img120.imageshack.us/img120/2305/95799651zk0.jpg+http://img120.imageshack.us/img120/4846/12359777cn2.jpg+http://img120.imageshack.us/img120/6249/14237329nu7.jpg
ve gifi ..
http://img120.imageshack.us/img120/4979/gifff3bf9.gif
bunlarda sirius ..begenmeniz dilegi ile...
sirius black avaları ...
http://img120.imageshack.us/img120/1736/43792129ye9.jpg+http://img120.imageshack.us/img120/2305/95799651zk0.jpg+http://img120.imageshack.us/img120/4846/12359777cn2.jpg+http://img120.imageshack.us/img120/6249/14237329nu7.jpg
ve gifi ..
http://img120.imageshack.us/img120/4979/gifff3bf9.gif
hepsi harika ellerine sağlık.
ahhhh Sirius ahhhhhhh:icon_sorr
HeRMioNeKaiBa
22-08-07, 17:33
Ellerine sağlık, hermionekaiba çok güzel olmuş.... Biraz da Bellatrix'ten koyda tam olsun
valla ben 5. filme daha gidemedim...acikcasi bellatrix kim tam olarakta bilemiyom ...ama calismaları begenmenize sevindim...
bende biraz daha harry hermione ron ve lupin calisması olacak ..tabi önceki bölümlerden onlarıda koyarım birazdan...
HeRMioNeKaiBa
22-08-07, 17:37
bi tane daha imza..valla bilmiyom dogru olmusmu ama...
http://img262.imageshack.us/img262/2060/gallery444384191bw5.jpg
ikinci filmden bi imza..
http://img441.imageshack.us/img441/4712/harrypotterandthechambenf3.jpg
lupin imzası ...
http://img211.imageshack.us/img211/742/mt1122917008do2.jpg
harry imzası ..
http://img410.imageshack.us/img410/7922/newset1wp8.jpg
harry & hermione ..
http://img261.imageshack.us/img261/5562/poaharryhermclasswallpajw8.jpg
HeRMioNeKaiBa
22-08-07, 17:39
devamı ..
3. filmden bi imza..
http://img526.imageshack.us/img526/7421/kanarya60harry20potter2hg5.jpg
bi imza daha ..
http://img530.imageshack.us/img530/9513/85713607ui0.jpg
2. filmden bi imza daha..
http://img530.imageshack.us/img530/1867/47356037mf7.jpg
remus lupin ...(adını yanlıs yazmısım imzaya ..)
http://img467.imageshack.us/img467/2457/456jp0.jpg
HeRMioNeKaiBa
22-08-07, 17:43
3. filmden hermi -harry-sirius-lupin imzası
http://img46.imageshack.us/img46/3864/balksz3ba2.jpg
remus lupin
http://img467.imageshack.us/img467/6804/balksz5vn6.jpg
ilk filmden hermi-ron-harry
http://img46.imageshack.us/img46/8296/sstone001bd6.jpg
3. film
http://img47.imageshack.us/img47/400/filmafilerifilmposterleao8.jpg
daha önceki sirius imzamın bi farklı modeli..
http://img504.imageshack.us/img504/4200/balksz3ks7.jpg
HeRMioNeKaiBa
22-08-07, 17:48
bi imza daha ..
http://img413.imageshack.us/img413/9483/balksz3pm3.jpg
harry-hermi...
http://img338.imageshack.us/img338/7659/poaharryhermionewallpapaj6.jpg
4. filmden bi imza
http://img103.imageshack.us/img103/4049/newbanhermkrumdu8.jpg
bi imza daha
http://img66.imageshack.us/img66/949/balksz3hj7.jpg
harry-hermi
http://img337.imageshack.us/img337/2443/balksz3im7.jpg
buda sonuncusu
http://img156.imageshack.us/img156/1152/kanarya60harry20potter2cd5.jpg
inşallah begenmissinizdir...
süper olmuş yaptıkların canım:img-wink:
ellerine sağlık:happy0064
hayatım_tom
22-08-07, 18:13
imzalar süper olmuş ellerine sağlık...
droco malfoy ve harry potter ile yaptıgın imza çok güzel:):)
en çok onu begendim:)
HeRMioNeKaiBa
22-08-07, 18:18
begenmenize sevindim...devamını yapmayı planlıyorum...istek karekterleriniz olursa bulup yapmaya calısırım...
artist_kiz
22-08-07, 19:06
ben bitane gif yaptım işallah beğenirsiniz:D:)
http://img521.imageshack.us/img521/2464/harrypotternl2.gif (http://imageshack.us)
yorumlarınızı bekliorum:)
Ve bende dün itibariyle filmi izleyebildim.
Çok çok iyi yada kötü değildi aslında güzeldi ama atladıkları çok (ama önemli) şey vardı.Favori sahnem Weasley'lerin kaçışı ve Vold ile Dumb düellosuydu.Bakanlık sahneleri hep hayalimdeki gibiydi.Bellatrix karakteride tam kurduğum gibiydi.Bayıldım ama Sirriusun ölümü çok acele oldu bi anda şaşırdım ben daha uzun bişi bekliyodum aslında.
Müzikleri güzeldi,yerindeydi.Oyuncular çok başarılıydı teknik olarak herşeyi her zamanki gibi harikaydı.Sadece kurgusunu sevmedim bazı şeyler daha ayrıntılı olabilir ve eklenebilirdi.Ama benim için her Harry filmi şaheser gibi :)
Yinede favorim 4. film DVD'sini sabırsızlıkla bekliyorum.Ne zaman çıkacağı belli oldumu?
Filmi çok beğendim, serideki en iyi filmdi bence.
Dolores Umbridge i oynayan oyuncu çok ama çok başarılıydı.
Emma Watson bu seride daha az abartılı oynamış, Rupert Grint her zamanki gibiydi. Luna'yı oynayan oyuncu da fena değildi. Dan gittikçe çok daha iyi oluyor bu filmde de çok beğendim kendisini. Alan Rickman harikaydı zaten, Dumby de daha az sert oynamış Ateş Kadehi'ne göre. Helena Bonham Carter seride ilk kez oynamasına rağmen hemen adapte olmuş, Bella karakterini çok güzel canlandırmış. Umarım 6. kitaptaki Narcissa ile olan sahnesini kitaba koyarlar.
Efektleri, oyunuculuğu, kitabın işlenişini beğendim. Esrar Dairesinde olan savaş çok iyiydi. Sirius un öldüğü sahnede çok duygulanacağım sanmıştım ama Trelawney in kovulduğu sahnede daha çok duygulandım. Halbuki 5. kitabı bitirdiğimde bir süre kendime gelememiştim.
6. film de umarım daha güzel olur.
horcruxharry
22-08-07, 20:03
Bende muhteşem altılının avatarlarını yaptım. Kullanabilirsiniz:
http://img213.imageshack.us/img213/7029/danielpb6.jpg (http://imageshack.us)
http://img213.imageshack.us/img213/2553/rupertui0.jpg (http://imageshack.us)
http://img258.imageshack.us/img258/1559/emmaqi7.jpg (http://imageshack.us)
http://img258.imageshack.us/img258/8677/ginnyrz1.jpg (http://imageshack.us)
http://img258.imageshack.us/img258/7987/lunatg0.jpg (http://imageshack.us)
http://img258.imageshack.us/img258/4451/nevillelc1.jpg (http://imageshack.us)
Luna
http://www.visionary.ditchthelogical.net/images/ljicons/harrypotter/movie/luna02.png http://www.visionary.ditchthelogical.net/images/ljicons/harrypotter/movie/hlfriends01.png http://www.visionary.ditchthelogical.net/images/ljicons/harrypotter/movie/nlootp01.png http://www.visionary.ditchthelogical.net/images/ljicons/harrypotter/movie/nlootp02.png http://www.visionary.ditchthelogical.net/images/ljicons/harrypotter/movie/nlootp03.png
Weasleys
http://www.visionary.ditchthelogical.net/images/ljicons/harrypotter/movie/weasleysootp02.png http://www.visionary.ditchthelogical.net/images/ljicons/harrypotter/movie/weasleysootp01.png http://www.visionary.ditchthelogical.net/images/ljicons/harrypotter/movie/weasleysootp03.png http://www.visionary.ditchthelogical.net/images/ljicons/harrypotter/movie/weasleysootp07.png
Harry Ginny Cho
http://www.hgfanart.ditchthelogical.net/images/icons/blog/movie/hg/hgcootp01.gif http://www.hgfanart.ditchthelogical.net/images/icons/blog/movie/hg/hgcootp02.gif
Dumbledoors army
http://www.visionary.ditchthelogical.net/images/ljicons/harrypotter/movie/ootptheda02.gif http://www.hgfanart.ditchthelogical.net/images/icons/blog/movie/hg/hgootp02.png http://www.visionary.ditchthelogical.net/images/ljicons/harrypotter/movie/rlootp01.png http://www.visionary.ditchthelogical.net/images/ljicons/harrypotter/movie/rhootp01.png http://www.visionary.ditchthelogical.net/images/ljicons/harrypotter/movie/theda01.png
deadly_angel
22-08-07, 23:36
Birkaç Banner
http://img267.imageshack.us/img267/2910/bannertrioxb0.png
http://img297.imageshack.us/img297/6248/bannerlunact4.png
http://img441.imageshack.us/img441/7647/bannerdarmysde8.png
http://img441.imageshack.us/img441/8855/bannertrio1ms9.png
acemicadi_selim
23-08-07, 03:52
bu filmden sayılmaz ama koymak istedim....benim gibi sirius severlere....
sirius black
http://img120.imageshack.us/img120/4145/38926272fc8.jpg+http://img120.imageshack.us/img120/8379/51961484hj6.jpg+http://img120.imageshack.us/img120/79/96640011dm3.jpg+http://img120.imageshack.us/img120/995/44015054fx3.jpg
ve gifi ...
http://img120.imageshack.us/img120/1233/gifff1zl3.gif
buda imzası ..
http://img504.imageshack.us/img504/7597/oldmang2yj5.jpg
ayy bayildim calismalara butun eklediklerin super ozellikle sirius calismalarina bayildim walla benden sana reppp :)
deadly_angel
23-08-07, 13:32
http://img248.imageshack.us/img248/1423/aurorsbe3.pnghttp://img507.imageshack.us/img507/6453/bellatrixow1.pnghttp://img248.imageshack.us/img248/1451/devotioncs6.pnghttp://img248.imageshack.us/img248/3221/dumbledoreve8.png
http://img248.imageshack.us/img248/2477/expectoqc5.pnghttp://img248.imageshack.us/img248/3509/firstkissih2.pnghttp://img507.imageshack.us/img507/600/forcegv3.pnghttp://img248.imageshack.us/img248/798/harrychoph1.png
deadly_angel
23-08-07, 13:39
http://img248.imageshack.us/img248/8605/heelsoverheadgx4.pnghttp://img503.imageshack.us/img503/9052/siriusharrysr4.pnghttp://img503.imageshack.us/img503/7173/stupefywu8.pnghttp://img503.imageshack.us/img503/5783/undonebo7.png
http://img507.imageshack.us/img507/5319/weasleyskg5.pnghttp://img507.imageshack.us/img507/2343/weasleys2nv6.pnghttp://img248.imageshack.us/img248/7696/weasleys3lh7.pnghttp://img503.imageshack.us/img503/5002/002s4kg3bo7.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/userpics/10001/lunalovegoodpromo.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/userpics/10001/luna2.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/userpics/10001/normal_at-the-ministry.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/userpics/10001/normal_harry-luna-thestral.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/userpics/10001/normal_luna-da.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/userpics/10001/lunalovegood1.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/normal_ootp-luna_001.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/normal_ootp-luna_006.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/normal_ootp-luna_0004.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/harry-sirius.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/movieprints40.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/movieprints39.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/movieprints37.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/movieprints36.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/movieprints35.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/movieprints33.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/movieprints31.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/movieprints30.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/movieprints28.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/movieprints27.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/movieprints26.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/movieprints25.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/movieprints23.jpg
horcruxharry
23-08-07, 14:09
Resimler için sağol Lovegood, bunlar şu satılık resimler değil mi? Ama bir şey dikkatimi çekti. Lily Evans filmde yoktu burada var. Acaba DVD'de silinen sahnelere mi ekleyecekler?
Evet bende farkettim sahneyi hatırlamaya çalıştım ama yoktu Lily dediğin gibi DVD'de olur herhalde.
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/movieprints20.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/movieprints19.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/movieprints17.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/movieprints16.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/movieprints15.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/movieprints13.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/movieprints12.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/movieprints11.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/movieprints10.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/movieprints9.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/movieprints7.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/movieprints5.jpg
deadly_angel
23-08-07, 14:16
Çapulcular bölümündeki bazı sahneler Dvd'ye saklanmış orada kapsamlı olarak görebilicez.
http://i154.photobucket.com/albums/s267/esaizes/Harry%20Potter/HarryPotter32.pnghttp://i154.photobucket.com/albums/s267/esaizes/Harry%20Potter/HarryPotter31.pnghttp://i154.photobucket.com/albums/s267/esaizes/Harry%20Potter/HarryPotter33.pnghttp://i154.photobucket.com/albums/s267/esaizes/Harry%20Potter/HarryPotter40.png
http://i154.photobucket.com/albums/s267/esaizes/Harry%20Potter/HarryPotter42.pnghttp://i154.photobucket.com/albums/s267/esaizes/Harry%20Potter/HarryPotter43.pnghttp://i154.photobucket.com/albums/s267/esaizes/Harry%20Potter/HarryPotter44.pnghttp://i154.photobucket.com/albums/s267/esaizes/Harry%20Potter/HarryPotter48.png
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/movieprints4.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/movieprints2.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/movieprints1.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/userpics/10001/normal_DA-girls.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/userpics/10001/normal_tonks-at-ministry.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/normal_newstill19.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/normal_newstill18.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/normal_newstill17.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/normal_newstill16.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/normal_newstill13.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/normal_newstill10.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/normal_newstill7.jpg
deadly_angel avatarlar için teşekkürler
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/normal_newstill6.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/normal_newstill5.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/normal_newstill4.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/normal_newstill2.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/normal_newstill1.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/userpics/10001/normal_dumbledore-and-harry.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/normal_teachers_oop.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/normal_ootp_ron.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/normal_ootp_occlumency.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/normal_ootp_harry.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/normal_ootp_harry1.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/ootp_siriusandharry.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/normal_ootp_umbridge_s-office.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/normal_ootp_grimmauldplace.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/normal_umbridge.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/normal_dursleys_dementorattck.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/daniel_oop.jpg
http://gallery.efanguide.com/~lunafans/albums/uploadedpics/ootppromo002.jpg
aslı_robert
23-08-07, 14:56
Dün filme gittim.Şaştım doğrusu.David Yates'ten beklemeyeceğim kadar iyiydi.Oyunculukları çok beğendim.Hele Gary Oldman,Alan Rickman,Michael Gambon ve Imelda Staunton'un oyunculukları süper ötesiydi.Bakanlık sahneleri çok çok hoştu.King's Cross'ta Sirius çok güzel bir konuşma yaptı.Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nın kurucuları arasında Kılkuyruğu görmek sinir bozdu.Zihinbend'de Snape Harry'e sanki işkence yaptı.Ama Harry'cik Snape'e yapılan işkenceleri görünce olaylar değişti.Şimdilik bu kadar.
filmi beğenen birilerinin çıkması çok güzel nedense beğenmeyen taraf çok yorumlarda
resimler ve avatarlar çok güzel olmuş bu resimleri görünce insan filmi daha bi sindiriyor sanki
filmi beğenen birilerinin çıkması çok güzel nedense beğenmeyen taraf çok yorumlarda
resimler ve avatarlar çok güzel olmuş bu resimleri görünce insan filmi daha bi sindiriyor sanki
Doğru söylüyorsun sanırım sende benimle aynı durumdasın.Bi yanım filmi çok güsel buluyor ama bi yanımda sindiremiyor içine.Zamanla (özellikle VCD ve DVD'lerinin çıkması ile) sindireceğim sanırım :img-pilot
Ozge_Thalia
23-08-07, 19:39
lovegood resimler için çok tşkler :) Filmde görmediğim sahneler vardı demek Dvd'ye saklamışlar kesin alacığım Dvd'yi..
deadly_angel
23-08-07, 19:45
John Williams'la Yeniden
Harry Potter serisinin ana müziği Hedwig Theme'i besteleyen ve ilk üç filmin müziklerini yapan John Williams, Harry Potter serisinin son filmi olan ve geçtiğimiz ay kitabı çıkan Harry Potter and the Deathly Hallows (Harry Potter ve Ölüm Yadigarları) filminin müziklerini yapacağını açıkladı.
The Leaky Cauldron
Bugün gittim filme,, serinin en karanlık ve en güzel uyarlamasıydı bence. Gerçi dublajlıya gittim orjinal olsaydı tam süper olacaktı ama neyse:img-grin2 Kesinlikle birkaç kez daha izlemek isterim.
Harry ve yoldaşlık üyelerinin süpürgelerle yolculuk yapması çok karizmatikti :img-grin2 Evt oldukça sahne kesilmiş ama bunlar yapılmak zorundaydı, yine de yapabileceklerinin en iisini yapmışlar bence. 1000 sayfayı aşkın bir kitabın uyarlanması kolay olmasa gerek :icon_whis
Siriusun öldüğü sahnede çok üzülürüm die düşünüyordum ama beni o kadar da etkilemedi. Ben en çok voldemortun harry nin içine girdiği sahnede etkilendim, daniel bu sahnede iyi iş çıkarmış gerçekten. Yerde kıvranıp kendi içinde voldiyle mücadele ederken ağlayasım geldi:img-blush
Umbridge karakterini de çok başarılı buldum. hele odasını kedi miyavlamaları doldurmuyomuydu bayıldım, değişik birşey olmuş:img-hyste
Neyse izlemeyen arkadaşlara da tavsiye ederim diyerekten bitireyim yorumumu:img-grin2
__princess__
23-08-07, 23:11
Mrb bn birşey soracaktim yazdiklarinizin hepsini okuyamadim ama beğenmeyenler var bnde beğenmedim neyse..:img-yes:
Snape'in eski anilarinda bn lily evans i göremdm orda mydi yoksa yok muydu yani oyuncu listesinde adi var ama bilmiorm bn göremedim:img-blush
Mrb bn birşey soracaktim yazdiklarinizin hepsini okuyamadim ama beğenmeyenler var bnde beğenmedim neyse..:img-yes:
Snape'in eski anilarinda bn lily evans i göremdm orda mydi yoksa yok muydu yani oyuncu listesinde adi var ama bilmiorm bn göremedim:img-blush
Çekimler yapıldı. Sahneler kesilmiş. Filmin DVDsinde olacak büyük olasılık Snape'in anısı.
__princess__
23-08-07, 23:22
Çekimler yapıldı. Sahneler kesilmiş. Filmin DVDsinde olacak büyük olasılık Snape'in anısı.
Dvd si ne zamna çikacak acaba biliyor msun??:img-blush
Ya da çikti mi ama sanmiorm çikmiş olamaz..
deadly_angel
23-08-07, 23:55
Dvd si ne zamna çikacak acaba biliyor msun??:img-blush
Ya da çikti mi ama sanmiorm çikmiş olamaz..
Hayır daha çıkmadı, kasım veya en geç aralık ayında çıkması bekleniyor.
__princess__
24-08-07, 00:10
Hayır daha çıkmadı, kasım veya en geç aralık ayında çıkması bekleniyor.
Tşk ederim .Üffff o kadar beklemek zaten kitap için yeterince bekliorzz:icon_sorr
deadly_angel
24-08-07, 00:19
Tşk ederim .Üffff o kadar beklemek zaten kitap için yeterince bekliorzz:icon_sorr
Rica ederim:img-wink:, kitabın Türkçe hali 9 Ekim'de satışa sunulacak, aslında az bir zaman kaldı, diğer ülkelerin çeviri tarihleine bakılırsa çok erken buluyorum ben bu tarihi.Sevin Okyay ve Kutlukhan Kutlu çok iy iiş çıkarıyorlar sağolsunlar.
__princess__
24-08-07, 00:23
Rica ederim:img-wink:, kitabın Türkçe hali 9 Ekim'de satışa sunulacak, aslında az bir zaman kaldı, diğer ülkelerin çeviri tarihleine bakılırsa çok erken buluyorum ben bu tarihi.Sevin Okyay ve Kutlukhan Kutlu çok iy iiş çıkarıyorlar sağolsunlar.
Evet onu duydum da kisa gibi gözüksede gözümde günler sira dağ gibi dizildi bilemiorm..Eet çok ii iş beceriyorlar bence de..:happy0064
Bu arada 8. kitap çikacak söylentileri var umarimm doğrudur ama neyse Deathly hallows u bie elime aliim ne güsell olur yaa:img-blush
deadly_angel
24-08-07, 00:27
Evet onu duydum da kisa gibi gözüksede gözümde günler sira dağ gibi dizildi bilemiorm..Eet çok ii iş beceriyorlar bence de..:happy0064
Bu arada 8. kitap çikacak söylentileri var umarimm doğrudur ama neyse Deathly hallows u bie elime aliim ne güsell olur yaa:img-blush
8. kitabın çıkma durumu var ama filmi olmayacak diye biliyorum, ansiklopedik tarzda bir kitap olacak, karakterlerin sonraki yaşamları, büyü dünyasında olup bitenler v.s konularını işleyecek Rowling.
Geldi geçti Zümrüdüanka Yoldaşlığı da.Şimdi sırada Deathly Hallows ve Melez Prens filmi var, bekleyelim bakalım.:icon_whis
__princess__
24-08-07, 00:33
8. kitabın çıkma durumu var ama filmi olmayacak diye biliyorum, ansiklopedik tarzda bir kitap olacak, karakterlerin sonraki yaşamları, büyü dünyasında olup bitenler v.s konularını işleyecek Rowling.
Geldi geçti Zümrüdüanka Yoldaşlığı da.Şimdi sırada Deathly Hallows ve Melez Prens filmi var, bekleyelim bakalım.:icon_whis
Evet yine beklemek yine beklemek...:icon_sorrOlsun son kitapta bnce ii olur en azindan harry potter ve emminim çk ilinç olacktir..,Ayrica Rowlinginn hayal gücüne hayranim Zümrüdüanka da o kadar şeyi çk iyi bir şekilde toparlamasina hayran kalmiştim:happy0064..Aslinda kitaplardan sonra filmleri olaylara değişik bir hava verio her ne kadar son filim kötü olsada...Yapanlarin şleri de zor tabii o kadar kalin kitap ama neysee ...Yine de izlemeye değer bir de orjinalini izlesem:img-blush
horcruxharry
24-08-07, 02:26
Eeevet. 8. kitapta olsa 172. kitapta olsa okurum. Daha 6 kitaba doyamadım. Arkadaşlar son kitabın her sayfa fotoğrafını gördüm ve,
7. kitapla ilgili spoiler içerir.
Son bölümün başlığı "19 yıl sonra"ydı çatlıycam heralde 9 ekime kadar.
kupseker_KC
24-08-07, 14:46
Şu sekizinci kitap söylemi beni inanılmaz mutlu etti...:happy0064 Rowling, dilerim bu konuda geri adım atmaz ve (devam niteliğinde olsun olmasın) bu sekizinci kitabı en kısa sürede bizlerle paylaşır...
Bir kere yedinci kitap bittiğinden beri kendimiz inanılmaz bir boşlukta hissediyorum. Bir daha Harry Potter okuyamayacağım gerçeği korkunçtu.:icon_sorr Her şeyden önce, elimde yazarı Rowling olan ve içinde Harry Potter kahramanlarını bulunduran bir kitap daha geleceği düşüncesi gerçekten müthiş!
Tabii bir de yedinci kitapta eksikliğini hissettiğim, değinilmediğine üzüldüğüm ve meraktan kıvrandığım konular vardı ki, en güzeli de bunların açığa çıkacağını bilmek oldu sanırım...
-7.Kitapla İlgilidir-
"19 Yıl Sonra" atlamasını çok ani bulmuş ve rahatsız olmuştum zaten. Bu 19 yıla dair elimizde olan nadide bilgiler, Ron ve Hermione'nin, Harry ve Ginny'nin çoluk çocuğa karıştığı, onları Hogwarts'a yolcu ettikleri, Neville'in Hogwarts'ta profesör olduğu ve bir de Karanlık Lord'un diğer aleme "kesin dönüş" yaptığı idi...:icon_whis
Peki bu 19 yıl boyunca ne oldu?
*Harry, seherbaz olabildi mi? Hermione, Ron ve diğerleri ne işle meşguller? Nerede ikamet eder, ne sıklıkta görüşürler?:icon_whis
*Luna, Dean, Seamus, Lee, George ve diğerleri ne alemde? Cho hayatının aşkını bulabildi mi? :img-pilot
*Weasley'ler ne yapıyorlar ve Arthur Weasley, bakanlıkta hakkettiği gibi yükselebildi mi?
*Bu 19 yıl boyunca, büyücü dünyasında ne gibi değişiklikler oldu? Karanlık Lord'un tarafına geçen devler, Ruh Emiciler ve diğer güruha ne oldu?
*Ve üzerine onlarca teori yazılan, herkeste merak uyandıran "Siyah Tül ve Ötesi" konusu açıklanmaya değer değil miydi? Neden bu konuya hiç değinilmedi?
*Lupin ve Tonks'un zavallı oğulları Teddy ve Harry arasındaki ilişki nasıldı?
*Epey yıpranan ve son kitap itibariyle doğru yola meylettikleri görülen Malfoylar vatana millete hayırlı olacak işler yaptılar mı? Malfoy serveti adam kayırma, rüşvet ve yolsuzluk hariç, daha aklı başında konularda harcandı mı?:good:
Bunlar ve bunlar gibi pek çok soruyu beraberinde getirdi 7.kitap... Dilerim merak ettiklerimizin çok daha fazlasının cevabını bulabiliriz bu olası kitapta... Onların hayatını öylesine değinilmeyecek kadar çok benimsedik çünkü, ve evet, Rowling'in işinin zor olduğunu hepimiz kabul etsek de önlenemez merakımız ve Harry Potter sevgimizle talep etmeye ve beklemeye devam ediyoruz...
Sevgiler...byebyebye
arkideş cnm resimler süper ellerine sağlık benim bir ricem olacaktı acaba elinde sirius un resimleri olan varsa koyabilirmi ne olur :img-blush
deadly_angel
24-08-07, 21:51
Bugün filme ikinci kez gittim, hem daha iyi sindirmek amacıyla, hem Ateş Kadehi'nden bu yana sürdürdüğüm birden fazla sinemada izleme geleneğini bozmamak adına hemde Imax'ta izleyip olanbiteni daha yakından görmek adına.
Film hakkındaki 'güzel' görüşlerim hiçbir şekilde azalmadı.Gözlüğü taktığım andan itibaren sanki elimi uzatsam oralarda biryerde olup onlara yardım edebilecek, birlikte savaşabilecek gibi hissettim kendimi.Imax'ta izlemenin farklılığı ve gerçekliğini birkez daha anladım.
Oyunculukları daha iyi gözden geçirdim, gitmeyenelre tekrar tavsiye ederim.Bence serinin en iyi filmi.
__princess__
24-08-07, 21:55
evet bu serinin en güzel filmi ama keşke ikiye bölüp gösterime girseydi çok eksikleri vardi ama ateş kadehinden daha iidi ama yinede en iiyisini yapmişlar ama bn hala beğenmiorm...
Bir de ben ikincisin, izlesem çok ii olacak gerçekten diğer filmlerini de kaç kere izledim ama ilk izlediğimde tekrar izleme ihtiyaci duymamiştim ama bu filmde şeytan tüyü var galiba ama olaydan olaya atlamişlar biraz da ayak uyduramadim galiba iice bir sindirmem lazim...
nymphadora
24-08-07, 23:54
evet bu serinin en güzel filmi ama keşke ikiye bölüp gösterime girseydi çok eksikleri vardi ama ateş kadehinden daha iidi ama yinede en iiyisini yapmişlar ama bn hala beğenmiorm...
Bir de ben ikincisin, izlesem çok ii olacak gerçekten diğer filmlerini de kaç kere izledim ama ilk izlediğimde tekrar izleme ihtiyaci duymamiştim ama bu filmde şeytan tüyü var galiba ama olaydan olaya atlamişlar biraz da ayak uyduramadim galiba iice bir sindirmem lazim...
henüz filmi seyretmeye gidemedim ama bu çok iyi bi fikir aslında çünkü 1114 sayfalık kitaptan 2 saatlik film yaparlarsa çoook eksik çıkacağından gayet eminim kim bilir hangi önemli olayları atlamış/değiştirmişlerdir üfff...:icon_sorr
__princess__
25-08-07, 00:04
henüz filmi seyretmeye gidemedim ama bu çok iyi bi fikir aslında çünkü 1114 sayfalık kitaptan 2 saatlik film yaparlarsa çoook eksik çıkacağından gayet eminim kim bilir hangi önemli olayları atlamış/değiştirmişlerdir üfff...:icon_sorr
Bir izle neler neler atlamişlar çok çabu geçiştirmişler bazi şeyleri ama insana tekrar tekrar izleme duygusu uyandiriyo...
Eksikleri her ne kadra olsada insanin içine işleyen bir dokusu vardi ve harry potter serisinin en güzel filmiydi...
Ama yine keşkelerle doluyuz ...yaa gerçekten ikiye bölememeleri ne yzik ama napalim geçmişi değiştiremiorz:img-yes:
horcruxharry
25-08-07, 00:32
Biliyor musunuz en başta bu fikir varmış. David Yates filmi iki bölüm halinde çekip 3 ay arayla vizyona sokacakmış. Ama Chris Colombus David'i bu fikirden caydırmış.
__princess__
25-08-07, 00:49
Biliyor musunuz en başta bu fikir varmış. David Yates filmi iki bölüm halinde çekip 3 ay arayla vizyona sokacakmış. Ama Chris Colombus David'i bu fikirden caydırmış.
Cık cık ya çok kötü olmuş neden yapmiş ya böle bir şeyi daha kötü olmuş hem de daha fazla para kazanirlardi daha çok gişe olurdu...
Üff nie caydirmiş ki..:sad53:
artist_kiz
25-08-07, 13:12
benden bitane gif
http://img380.imageshack.us/img380/6591/79234922vb4.gif (http://imageshack.us)
deadly_angel
25-08-07, 13:34
Bence filmin ayrı ayrı parçalar halinde aralıklarla vizyon a girmesi saçma olurdu.İyiki böyle birşey olmamış.Zaten bir süre belirliyorlar kendilerine, çeksinler hepsini Dvd'ye koysunlar.Ayrı ayrı vizyona sokmanın ne gereği var.Filmde yer almayacak sahneler hakkında zaten çok uzun süre önce bir açıklama yapılmıştı.O yüzden çoğumuz hazırlıklıydık.Ben bu iki parça fikrine çok soğuk bakıyorum.Daha önceli filmlerle ilgilide böyle bir söylenti çıkmıştı olmadığına çok sevinmiştim.Dizi gibi bir sürede ikinci bölümünü mü bekleyecektik filmin? 15 dakika araya katlanamıyorum ben ona nasıl katlanırdım bilemiyorum.Hem herkesi memnun etmek imkansız birşey, sonuçta her sahneyi çekselerdi bile ''Aaa bunu niye böyle çekmediler, hayal ettiğmiden farklı olmuş'' gibilerinden yorumlarla karşılaşırlardı gene.Ben Yates'in çok iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum.
__princess__
25-08-07, 13:50
Her filmin ayri bir havasi vardir.Harry potter da öle .Her filmin de ayri bir hava var ama Zümrüdüanka yoldaşlığı diğer dört filmde aklimiza takilan bir ççok kişiye cevap veriyordu ve aslen olması gereken birçok bölümü silmişler tamam belki dizi gibi olacakti ama çoğu olayi nasil bir kurgu ile yaptiklarini görecektik..
Her bölümünde ayni bir heves var içerisinde var olan Harry potterin kitabinda yer alan her heves verici sahneyi filminde göreceğiz die bir kaide yok ,herkesin istediği olacak die de bir şey yok ama bir çok kişinin görmek istediği ama filmde ya çok az gösterilmiş ya da hiç gösterilmemiş sahneler var..Şimdiye kadar bence hiçbir filmde kitap-film ilişkisi tam sağlanamadi ama harry potter gerçekten ileride bir klasik olacak bnce daha ii bir çizgi üzerine oturtulmasi gerekirdi..Çünkü orada ayri yasanan bir dünya var bizim dünyamizdan çok farkli ve anlaşilmasi çok zor bir dünya..
Bunu daha ii bir şekilde anlatsalar hiç fena olmazdi...:img-yes:
her iki bölümü çekip aynı zamanda piyasaya sürebilirlerdi.yani ille 3 ay sonra olması onemli mi pek bilmiyorum...
__princess__
25-08-07, 15:15
O zamn çok karişiklik olurdu..Yani ayni zmanda iki harry potter filmi
Zümrüdüanka 1
Zümrüdüanka 2
Yani sanmam öle bişey yapamazlardi sanirim
birisi vizyondan kalkinca diğerini koysalar daha ii olabilirdi..:img-yes:
O zamn çok karişiklik olurdu..Yani ayni zmanda iki harry potter filmi
Zümrüdüanka 1
Zümrüdüanka 2
Yani sanmam öle bişey yapamazlardi sanirim
birisi vizyondan kalkinca diğerini koysalar daha ii olabilirdi..:img-yes:
haklısın ama ne bilim işte fikri duyunca biraz ümitlendim yeni bi şeyler olurda izleriz farklı olur die neyse bu da güzel
yüzüklerin efendisi gibi olabilirdi
yani 4 saat sürsede bence farketmezdi
__princess__
25-08-07, 16:07
yüzüklerin efendisi gibi olabilirdi
yani 4 saat sürsede bence farketmezdi
Benim içinde fark etmezdi... onun yerine yarisi kadar süren bir film yaptilar ama oldu bir kere napalim...Yine de ne kadar kötü olduğunu düşünsemde güzell gelio bir yandan da...
miracle girl
26-08-07, 01:30
Aşağıdaki çiftler Melez Prens çıkmadan önce önerilmişti, ancak şu anda kendilerine bir şans vermiyoruz:
- Ron ve Luna
- Harry ve Luna
- "Harry, Ron, ve Hermione" Aşk Üçgeni
- Hermione ve Krum
- Hermione ve Draco
- Ginny ve Draco
- Ginny ve Colin
- Ginny ve Neville
- Percy ve Penelope
- Harry ve Susan Bones
- Harry ve Cho
deadly_angel
26-08-07, 02:00
Fanlar bazen ne yapacaklarını şaşırıyorlar, Draco ve Hermione'nin bir çift olmaları cincücelerin bakan olmalarıyla eşit şansa sahip:) Luna ve Neville derim ben kitabı hafızamdan çıkarıp filme bakarsam.Pek bir uyumlular:P
Sayfayı sık takip etmediğimden bilemiyorum eklendi mi daha önce....
http://img214.imageshack.us/img214/3208/l33faadb00000219319rg7.jpg (http://imageshack.us)
Bu da süper bir resim ama yazı (ben ekledim, resme çok uyuyor:icon_whis) spoiler içermekte
http://img214.imageshack.us/img214/7679/bellatrixme2.jpg (http://imageshack.us)
http://img214.imageshack.us/img214/7679/bellatrixme2.jpg (http://imageshack.us)
resmin üstündeki yazıya cevap vermeden duramayacağım: iyi halt yedin. daha kötüsünüde söylerdim ama neyse. bu kadına gıcık oluyorum ya resmini gördükçe daha bir sinirleniyorum.
resmin üstündeki yazıya cevap vermeden duramayacağım: iyi halt yedin. daha kötüsünüde söylerdim ama neyse. bu kadına gıcık oluyorum ya resmini gördükçe daha bir sinirleniyorum.
cnm haklısın ama kadının rolğn hakkını vermiş. çok gsl oynamış:D o piskopat tipi var bu kadında
__princess__
26-08-07, 12:54
Eklediğin resimler çok güzel dml .Bu kadin yani Bella filmde mimiklerini çok güzel kullanmişti özellikle de yüz şekilleri çok güzeldii...Çok ii iş çikarmişş bence de..:happy0064
Eklediğin resimler çok güzel dml .Bu kadin yani Bella filmde mimiklerini çok güzel kullanmişti özellikle de yüz şekilleri çok güzeldii...Çok ii iş çikarmişş bence de..:happy0064
özellikle -ne kadar üzülsem ve sinir olsam da- resimdeki sözü diişi çok hoşuma gitti. artı tam kitaptaki Bellatrix karakteri gibi konuşuodu. Küçük Bebek Potter:img-wink:
Arkadaşlar rica ediyorum bu başlıkta 6. ve 7. kitabı konuşmayalım. Kitaplar için ayrı bölüm var. Kitapları orada konuşabiliriz. Ayrıca her iki kitabın filmleri için Vizyona Hazırlananlar bölümünde açılan başlıklar var. Orada spoiler kuralına uyarak yorum yapabilirsiniz. Bu başlık 5. filme 5. kitaba aittir. Serinin diğer kitaplarına değinmek tabi şart ama artık sadece 6. ve 7. kitabı konuşuyorsunuz. Bu kaçıncı uyarışım artık unuttum. Lütfen bu mesajımı dikkata alın.
acemicadi_selim
26-08-07, 18:54
aynen walla bende sinemada ii halt ettin demistim ztnn ayy sinir oluorum o kadina yhaa onun resmini koymayin koysanizda yakinina sirius u koymayin yhaa sinirlerim bozuluoo :(
miracle girl
26-08-07, 18:57
Valla ya deli gibi "Sirius'u öldürdüm" diye bağırıyo. Harry o sinirle öldürse "aferin" demezdim açıkçası. Harry'nin kimyi öldürmesini istemem. O iyi biri:img-yes::img-wink:
En son ßeLLaTRixden sös edlms glıba:D
her nyse ben LunayLa ilgili üç avt yptm(ÇatLak Luna'm)
burayada eqlym dedim:) buyrns
http://img208.imageshack.us/img208/6703/003lunakz1.png (http://imageshack.us)+http://img339.imageshack.us/img339/2952/llunamqike4.png (http://imageshack.us)+http://img339.imageshack.us/img339/8544/luna001tt1.png (http://imageshack.us)