Tüm Versiyonu Göster : Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
Bir onceki baslik 1250 mesaj sayisini gectigi icin kapatilmistir. Paylasimlariniza bu baslikta devam edebilirsiniz. Bir onceki sayfaya asagidaki linkten ulasabilirsiniz.
Sudem
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=18683&page=126
sonunda büyük gün geldi de gittim sinemaya artık sabrım kalmamıştı
çok güzeldi muhteşemdi ama çok kesmişler kitapla aynı olmasını beklemiyorum tabii ama eksik çok şey var gibi geldi bana özellikle siriusun ölümü önemsiz bişiymiş gibi geçilmiş oysa ben kitapta okurken ağlamıştım bile ne olursa olsun çok güzeldi görsel efektler fln harikaydı iyi ki gitmişim ilk günün heycanı bi başka oluo zaten
horcruxharry 10-08-07, 17:07 Yaa ben bugün izleyemedim tatil için Malatya'ya geldik. Gittim sinemaya iki salonda aralıksız oynuyo. Ama bilet bulamadım. Yarın gideceğim :icon_whis:icon_whis
!!Zac_Semosh!! 10-08-07, 17:08 sinemadn şimdi geldm we hala etkisndeim harbi çooook başarılı olmş sadece kitaptn bir sürü yeri çıkardıklarına üzüldm ama hepsini yapamzlrdı zaten gerçktn her oyuncu harikalr yartmştı
dublajlı izleyen arkadaşlara :
orjinal versiyonuda oynuyor ya?
benim tercihim orjinal versiyonu oldu
her zamanda öyle olacak
dublaj da ki çeviriler, hep eksik veya gülünç olmaktan öteye gidemiyor maalesef...?!
Maalesef küçük şehirlerde bu tür filmleri sadece dublajlı veriyorlar. Bugün 15.30 seansına gittim. Her seferinde olduğu gibi yine ’’bundan sonra vizyona girdiği ilk gün gitmeyeceğim’’ dedim. Bunu hep diyeceğim galiba ama yine de gideceğim. Rezillikti resmen. Tamam çok güzel. Salon tamamen dolu ama ortada bir sürü çocuk. Sürekli konuşuyorlardı. Bir an Shrek’i izlediğimi sandım. Shrek’i de izledim. Severim de ama Harry Potter serisi de bu kadar küçülemez. Yaş sınır sadece artı7. Ancak daha küçükler de vardı. Filmden geriye konuşan bir sürü çocuk, ortada koşuşturan çocuklar, sürekli dışarı çıkıp içeri giren çocuklar kaldı aklımda.
Bu kadar aksiliğin üstüne dublaj felaketi de eklendi. Heyecanla beklediğim bir sürü replik renksiz dublajla eridi gitti. Normalde bağırılması gereken yerlerde nerdeyse kısık sesle konuştular. Yanlış çevirmeler de vardı. DVDsinin çıkmasını dört gözle bekliyorum.
Filme gelirsek, efektler ve filmin renki güzeldi. Bu filmde Snape’i az görmek beni üzdü. Bir de övüp övüp bitirilmeyen Snape ve Çapulcu Çetesi’nin gençliğine de sadece değindik. Kimsenin ne olduğunu anlayamadım. Herhalde o çekimler DVDye konacak.
Oyunculuklar hakkında fazla bir şey diyemeyeceğim. Çünkü dublaj yüzünden pek bir şey anlaşılmıyor. Ancak Ron’a yine replik vermemişler. İlk defa izleyen biri çocuğu dilsiz sanabilir. Yüzündeki o anlam veremediğim ifadelerden en kısa zamanda vazgeçmeli. İlk filmde şirin duruyordu ama artık büyüdü. Oyunculuğunu biraz daha geliştirmeli.
Gary Oldman ne kadar yakışıklı olduğunu bir kez daha görmüş oldum. Bakanlıktaki dövüş sahnesinde çok karizmatikti. Ancak yine çok az gördük.
Bu arada Lucius Malfoy süper bir şey ya. İnsanın kötü olası geliyor. :) Carter, Bella karakterini çok iyi canlandırmış. Tam hayalimdeki gibi olmuş. Hayellerime bu kadar yaklaşabileceklerine inanmazdım. :)
İkizlerin okulu terk ediş sahnesi mükemmeldi. Çok eğlendim.
Tonks çok güzeldi. Gözlerine bayıldım. Yemekte yüzüyle oynaması eğlenceliydi.
Umbridge de hayallerimdeki gibiydi. İnsanın sinirlerini bozacak kadar şirindi. Hatta dublajındaki ses bile uymuştu. İnsanı kedilerden ve pembe renkten nefret ettirecek cinstendi.
Serinin en kalın kitabıydı. Hal böyle olunca çok şey değiştirilmiş, çok şey atlanmış. Resmen ziplenmişti. Keşke 150 dk olsaydı. Kimsenin sorun çıkartacağını sanmam.
miracle girl 10-08-07, 17:34 Pazartesi izleyebilcem anca malesef o zamana kadar spoilerleri okumamaya çalışacağım..=) Ama mükemmel olduğuna adım gibi eminim=))
deadly_angel 10-08-07, 17:36 Bu 'İki saatten uzun, üç saatten kısa' olacak inadını ben anlamış değilim, üç saat olsa ne olur dört saat olsa ne olur? Doya doya izleriz bizlerde.Kitabın uzunluğundan kesilen sahneleri hoşgörüyle karşıladım ben.yaş sınırı olayına çok sinirlendim ben, neyseki salonda çok fazla ses çıkaran bir durum yoktu.13 yaş sınırı getirilmeli, bizde kafamızı dinleyelim biraz.:) İşin şakası bir tarafa 7 yaş sırınırlaması bana az gibi geliyor.
[B]sudem her seferinde aynı şeyi ben de diyorum gitmicem diye ama dayanamıyorum yaaa
aslında bu konuda ben de çok kızmıştım
salon çocuk doluydu bi, de yanlarına gelmiş veliler
alakasız yerde gülerlerken gülünmesi gerekn yerde susulması
nazı ilgisiz ebeveynlerin ceplerinin sesini dahi kapatmaması
üstüne bi de dublajj daha ne olsun
ve ben ilk defa bir hp filmini türkçe dublaj izledim bilsem ankamall e gitmezdim şok oldum orjinali yoktuuu
Bu 'İki saatten uzun, üç saatten kısa' olacak inadını ben anlamış değilim, üç saat olsa ne olur dört saat olsa ne olur? Doya doya izleriz bizlerde.Kitabın uzunluğundan kesilen sahneleri hoşgörüyle karşıladım ben.yaş sınırı olayına çok sinirlendim ben, neyseki salonda çok fazla ses çıkaran bir durum yoktu.13 yaş sınırı getirilmeli, bizde kafamızı dinleyelim biraz.:) İşin şakası bir tarafa 7 yaş sırınırlaması bana az gibi geliyor.
[B]yaa canım diyorum yaa görsel olarak mükeömmewl bi iş çuıkarılmış olsa da bu kurgu daki eksiklikler gözüme çok fazla battı
diğer ülkelerde 12 13 gibi yaş sınırı varken 7 bana da az kaldı
bu arada ankamall de mi gittin kaç seansıydı senin ki merak ettim
asıl komediyi söyliyim size Dumbi Voldi düello sahnesinde Dumbi Tom diyo ya Voldemort a salondan biri demez mi o kimmmm
arkadaşlar benide alın aranıza bu foruma hiç yazamadım ama inanın sizler kadr
harry fanıyım
bende eksiğim olmasın die zümrüdüanka yoldaşlığını 6. kez okudum
7 yaş 13 yaş sınırlamaları haklısın
sirius un ölümü 13+ olmalı
Kesilen sahneleri, değiştirilen bölümleri bir yere kadar anlayışla karşılayabiliriz. Film 150 dakika olsaydı. Tamam derdik. Daha ne olsun. Ama yok illaki 138 dakika olacak. Yüzüklerin Efendisi 3,5 saatti. Ben daha bir kişi görmedim şikayet eden.
7 yaş sınırını görünce ben de çok şaşırdım. Bence ona da gerek yok. Duyabilen, görebilen herkes izleyebilir diye bir uyarı getirsinler. Bir ara park alanına döndü salon.
Neyse.. Diğer mesajımda eklemeyi unuttuğum bir şey aklıma geldi.Bakanlık sahnesi güzeldi ama ben çok az duygulandım. Kitaptaki duygusallığın çeyreği bile yoktu Sirius’un ölüm sahnesinde. Etkilendim ama gözlerim dolmadı. Yalnız Voldemort, Harry’nin beynine girdiği zaman verilen duygu güzeldi. Ama tabi ki kitap gibi değil. Buradan ne anlıyoruz kesinlikle kitabı okumalıyız. 3 kere okudum 5. kitabı ve hepsinde de hüngür hüngür ağladım.
Kitapla filmi karşılaştırmak istemiyorum ama kendime de engel olamıyorum. :) Herkese kesinlikle kitabı tavsiye ederim. Asla filmin yerini tutamaz.
arkadaşlar benide alın aranıza bu foruma hiç yazamadım ama inanın sizler kadr
harry fanıyım
bende eksiğim olmasın die zümrüdüanka yoldaşlığını 6. kez okudum
7 yaş 13 yaş sınırlamaları haklısın
sirius un ölümü 13+ olmalı
[B]hoşgeldin
ben artık saymadım bile kaçıncı kez okuduğumu
ve filmin etkisine o kadar kapılmıştım ki bu hafta dayanamayıp son kitabı bi daha okuyup öyle gittim filme belki de bu yüzden kurgu meselesine bu kadar takıldım
yine de ne olursa olsun benim orjinaline gitmem gerek dayanamam benn
deadly_angel 10-08-07, 17:44 yaa canım diyorum yaa görsel olarak mükeömmewl bi iş çuıkarılmış olsa da bu kurgu daki eksiklikler gözüme çok fazla battı
diğer ülkelerde 12 13 gibi yaş sınırı varken 7 bana da az kaldı
bu arada ankamall de mi gittin kaç seansıydı senin ki merak ettim
asıl komediyi söyliyim size Dumbi Voldi düello sahnesinde Dumbi Tom diyo ya Voldemort a salondan biri demez mi o kimmmm
Evet var öyle uzaylı olarak nitelendirebileceklerim:) Demekki yalnızca filmlrini izliyormuş.
Ben ankamalle gitmekten son anda vazgeçtim.AtaOnTower'da girdim daha yakın diye.Ankamall'de arkadaşlarımla izlicem daha sonra.
Türkiye'de yaş sınırlandırması neye göre belirleniyor hiçbir fikrim yok, bazen tamamen kafadan atma olduğunu düşünüyorum bu durumun.Yoksa Gof'a konulan sınırlamayla bunu düşünürsek arada dağlar kadar fark var.Bu film daha karanlık.Ufak bir çocuk Ölüm Yiyen kukuletalarından bile korkabilir.
the_blue_eyes 10-08-07, 17:46 bende sabah erkenden büyük bi heycanla kalkıp ilk seyansa gititim. çok süper geçti. ben bu yönetmene bayıldım. benimde siriusun ölümünün basit gibi geçilmesine üzüldüm. yina oyunculuklar güzeldi. yalnız bizim salon şu replikte gülmekten inledi:
ron: ee nasıldı
harry : ıslaktı
sizde böle bişşi oldumu çok merak ediyorum. evt baya bi eeksik vardı doğrusu
bende büyük bi harry potter hayranı olarak gelir gelmez hemen gittim bence film harikaydı dierlerine göre daha aksiyonluydu kitaba bağlı kalınarak gidilmişti çoğunlukla ama kitapla alakası olmayan bazı şeylerde yok deildi örneğin toplu olarak ceza almaları gibi!ama yinede çok müthişti ve ben çok beğendim:img-wink:
Filmden az önce geldim. Zümrüdüanka şu ana kadar izlediğim en iyi Harry Potter filmiydi kesinlikle.Fakat bazı bölümler kitapla uyuşmuyordu ve bazı bölümler filmde yoktu ama kesinlikle harikaydı sinema salonundan zor çıktım. Görsel efektleriyle ve oyuncuların performansıyla mıuhteşem bir film olmuş. Tabi yönetmeni unutmamak gerek.
İlk öne Evanna Luna karakteri gerçekten muhteşem oynadı ben bayıldım. Bu rol onun için biçilmiş kaftan. Hele hımhımlardan bahsetmesi:) Belatrix i ben kitapta çok sevmiştim (nedenini bende bilmiyorum) filmde de harika oynadı ben çok sevdim ama Sirius u öldürüşü... O sahnenin üzerinde fazla durmamışlar gibime geldi kesin ağlarım diyordum çünkü. Tonks harika tıpkı hayal ettiğim gibi olmuş ama keşke daha fazla gözükseydi ban yetmedi:) İkizler süperdi filmin en güzel sahnelerindendi performansları çok iyiydi. Öpüşme sahnesi ve özellikle sonrası çok güzeldi. Özellikle Harry ıslaktı dediğinde ron un suratındaki ifade çok iyiydi Emma ile ikisi yine rolün hakkını vermişler. Ginny i fazla beğenmedim, kitapta birazda olsa seviyorum ama onu canlandıran Bonnie den iyice soğudum. Kitaptada Cho yu çok sevmesemde Katie yinede sevdiriyor bence.
Kesilen sahneleri, değiştirilen bölümleri bir yere kadar anlayışla karşılayabiliriz. Film 150 dakika olsaydı. Tamam derdik. Daha ne olsun. Ama yok illaki 138 dakika olacak. Yüzüklerin Efendisi 3,5 saatti. Ben daha bir kişi görmedim şikayet eden.
7 yaş sınırını görünce ben de çok şaşırdım. Bence ona da gerek yok. Duyabilen, görebilen herkes izleyebilir diye bir uyarı getirsinler. Bir ara park alanına döndü salon.
Neyse.. Diğer mesajımda eklemeyi unuttuğum bir şey aklıma geldi.Bakanlık sahnesi güzeldi ama ben çok az duygulandım. Kitaptaki duygusallığın çeyreği bile yoktu Sirius’un ölüm sahnesinde. Etkilendim ama gözlerim dolmadı. Yalnız Voldemort, Harry’nin beynine girdiği zaman verilen duygu güzeldi. Ama tabi ki kitap gibi değil. Buradan ne anlıyoruz kesinlikle kitabı okumalıyız. 3 kere okudum 5. kitabı ve hepsinde de hüngür hüngür ağladım.
Kitapla filmi karşılaştırmak istemiyorum ama kendime de engel olamıyorum. :) Herkese kesinlikle kitabı tavsiye ederim. Asla filmin yerini tutamaz.
[B]zaten bu süre meselesindeki takıntıyı hala anlamıyotrum görülen şu ki yetmiyo işte yetmiyooo
ben zaten 138 dk yı duyunca üzülmüştüm çünkü kitap oldukça kalındı
film desek bana monoton geldi başları ara girdiğinde moralimin bozuk olduğunu hatırlıyorum
bakanlık sahneleri dediğin gibi güzeldi ama ben siriusun ölümünü izlerken kalakaldım çünkü kitabı her okuyuşumda deliler gibi ağlayan benden tık yoktu
belatrix attı bacaya kendini gitti bi defa o voldi nin peşini hayatta bırakmaz ki
onu geçtim ya kehanettt bütün olsy onla ilgiliyken bu kadar geçiştirilmesi
Neville in kehanetteki rolü Voldemortun yaptığı seçim
çok eksikti çokkk kırpmışlardı
bu da beni daha çok üzdü
özgenuroğlu 10-08-07, 17:50 sudem şimdi aynı örneği verecektim:)Zaten bunun en iyi örneği Yüzükler Efendisi serisidir...
Kitabı Zümrüdüanka yoldaşlığı kadar uzun değilken 3,5 saat çekti peter ve bizde doya doya izledik hiç bir eksik yok muhteşem efekler ve muhtaşem kurgu....
Ama malesef hiç bir Hp filminde bunu göremedim
Yüzüklerin efendisi hayranlarına sorsanız Film mi Kitap mı diye çoğunluğu size film cevabını verir üstelik bir kitap uyarlaması film çekmek bu kadar zorken ama aynı şeyi Hp sevenlerine sorsanız çoğunlğu kitap dicektir....İşte uyarlamanın başarısınıda görüyoruz burada üstelik LotR serisi tarihsel fantastik dünyaya dönükken Hp serileri Güncel fantastik dünyaya dönük ki Tarihsel olanların başarı şansı daha az...
Kısacası Wb bu ısrarını anlamıyorum eminim David Yates 1114 sayfalık kitabı filmde 2,15 saate zor sığdırmıştır yinede büyük bir başarı gösterdiğini düşünüyorum çünkü Ateş kadehi sadece 800 sayfayken aynı zaman diliminde büyük bir hayal kırıklığı ve rezalet göstermişken....
Evet var öyle uzaylı olarak nitelendirebileceklerim:) Demekki yalnızca filmlrini izliyormuş.
Ben ankamalle gitmekten son anda vazgeçtim.AtaOnTower'da girdim daha yakın diye.Ankamall'de arkadaşlarımla izlicem daha sonra.
Türkiye'de yaş sınırlandırması neye göre belirleniyor hiçbir fikrim yok, bazen tamamen kafadan atma olduğunu düşünüyorum bu durumun.Yoksa Gof'a konulan sınırlamayla bunu düşünürsek arada dağlar kadar fark var.Bu film daha karanlık.Ufak bir çocuk Ölüm Yiyen kukuletalarından bile korkabilir.
[B]canım en iyisini yapmışsın ben çok pişman oldum
orjinal seans olmadığından haberim yoktu arkds biletleri önceden almış dikkat etmemiş çok pişman oldum
bi kere onu geçtim filmin başında bunlar dudleule saklanıyolar yaaa birden ruhemici çıkıyo orda salondaki çocukların 1 metre yerlerinden sıçradığını gördüm ama ailelerin umrunda değil
yalnız bizim salon şu replikte gülmekten inledi:
Evet evet. Hepimiz Türk’üz. :) Bizim salonda da aynı şey oldu. Ben de güldüm. Kitap da bile bu kadar komik değildi o sahne.
prenses19 Kehanet konusunda haklısın. Öyle geçiştirdiler olayı. Voldemort’un yok oluş ve var oluş sebebi o kehanet ve sadece kürenin içinden duyduk onu. Dumb ile Harry konuşması, Neville ile ilgili gerçek hep eksikti.
deadly_angel 10-08-07, 18:05 [B]canım en iyisini yapmışsın ben çok pişman oldum
orjinal seans olmadığından haberim yoktu arkds biletleri önceden almış dikkat etmemiş çok pişman oldum
bi kere onu geçtim filmin başında bunlar dudleule saklanıyolar yaaa birden ruhemici çıkıyo orda salondaki çocukların 1 metre yerlerinden sıçradığını gördüm ama ailelerin umrunda değil ]
O halde iyiki gitmemişim Ankamall'e.Orda son 20 dkyı üç boyutlu izlemek güzel olurdu ama arkaadşlarıma söz verdim onlarla gidicem.
Ruh emici derken, o sahneyi çok beğendim, çok hoş çekmişler.Dud berbat ve bir o kadar komik görünüyordu.Aralarında geçen diyalog, Duddyciğin Harry ile kafa bulması ve ardından Harry'nin bakışları gerçekten çok başarılıydı.Dan bu filmde çok daha iyi oynamış.
Sirius'un düşüş sahnesi kolay atlandı bana kalırsada.En azından okula dönüşte bahsedilebilirdi tekrardan.Eminim ki DvD'de sahne eklentilerinde bunlarla ilgili pek çok şey görürüz.Bellanın Siriusu öldürdükten sonra, bas bas bağırması ve Voldemortu gördüğünde yüzünün aldığı ifade midemi bulandırdı, resmen iğrendim.Helena muhteşem oynamış.
Bir aydır HP'ın burada da vizyona girmesini bekliyordum... Kitap çıktığından beri zaten bekliyordum fakat son bir ay içinde herkesin izleyebilmesine rağmen burada izleyemememiz daha da hırslandırmıştı beni...
Yayınlanan fragmanlar, sahne arkaları ile beraber müthiş bir film brkliyordum ama müthiş sıfatını film için ancak görsel efektlerde kullanailirim...
Kitabı okumadıysanız size tavsiyen öncelikle okuyun, daha sonra filme gidin aksi taktirde kitapta anlanması gereken hiçbirşeyi anlamamış, hissedilmesi gereken duyguların hiçbirini hissetmemiş olursunuz... Harry nin yalnızlığını değil de ezikliğini izledik bence sürekli... eziklik gibi bir kelimeyi kullanmayı gerçekten istemezdim fakat başka kelime bulamıyorum... bize hissettirilmesi gereken harry nin herkes tarafından yalnız bırakılmasıydı...
Ayrıca bütün kitapta oraya buraya bağıran Harry den filmde herhangi bağırma sahnesi geçmedi... Dumbledore ile yapılan son konuşmadan önceki Harry nin heryeri yıkıp dökmesinin olmamasına bile üzülemedim yani...
Dumbledore ile son konuşma denince neredeyse hiç eser yoktu o bölümden... Harry bir ara hatırlıyor o sahneyi o kadar ki orada da herhangi bir konuşma geçmiyor aralarında... Kreacher ise sadece aksi bir ev cini olarak gösterilmişti...
Evet Sirius'un savaş sahnesi çok etkileyiciydi... yani oradaki görsel efektler, hareketler fln ama ben herhangi düello içinde düello göremedim... sadece bir çifti izliyor herkes bir süre... Bella da alakasız bir anda ölümü yoluyor sirius a... Böyle olunca da herhengi bir üzülme belirtisi görülmedi bende ki kitapta bu bölümü okuduğumda ağladığımı söylememe gerek yoktur eminim...
Sirius un evine gidişte de gemilerin aralarından geçerek gitmeleri beni sadece güldürdü çünkü o sahneden birkaç dakika sonra harry bir muggle yanında büyü yaptı diye mahkemeye çıkıyor... Eeee muggle ların yanından süpürgeyle geçmek çok mu normal...
Düello bölümde de oradan oraya uçan büyücülerin olmaması gerektiğini söylememe gerek yok sanırım... cisimlendiklerini görmek çok daha akıllıca olurdu
ama oradan oraya uçar gibi giden bir dolu büyücü görmek kitapta gösterilen büyücülük kavramını yerle bir etti bence...
Kısacası çok sinirliyim çok... Aklıma gelen bir sürü yanlışlık var aslında ama anlattıkça sonu gelmez... Serinin en uzun kitabını sadece tek film halinede verirlerse olacağı bu diyorum... gof da ciddi hayal kırıklığına uğramıştım ama benim için en önemli katplardan biri olan ve herşeyin nedenini bir nebze de olsa bize açıklayan bir kitabın amacından bu kadar uzaklaştırılarak yapılmasına çok sinirlendim...
7. filmi düşündükçe korkuyorum... bence her hortkuluk yokedilişi (bulunuşu) için ayrı bir film çekmeliler... öbür türlü yine anlamsız olacak....
bende yeni geldim sinemadan.çok etkilendim ya.müthişti.evet katılıyorum bazı olaylar çabuk geçilmiş gerçekten.ama düşünürsek normalde 1000 küsür sayfalık bir kitaptı.normal film süresini aşmamak adına güzel kısıtlamalar yapıp bağlamışlar.ÖZELLİKLE filmin 2. yarısı daha çok hoşuma gitti.çok fazla etkileyiciydi.herkes nefesini tutup izledi.çok harikaydı yaa:happy0064:happy0064:happy0064:happy0064:happy0 064
bu arada msjı olan birçok arkadaşa katılıyorum.sirius öldüğünde kitap elimde kalakalmıştım.donmuştum resmen.çok çok üzülmüştüm.üzerinde durulmadı.film biterken en sonunda bişeyler olmasını bekledim onunla ilgili.ama harry bi an sinirlendi kaldı o kadar.gerçi orası da güzeldi.Lestrange'in peşinden koşması fln.ama ben yüzüklerin efendisini izlemedim.eğer arkadaşımız film 3,5 saatti şikayet eden olmadı diyorsa inanırım.bende bu film o kadar sürse şikayet etmezdim.herşey kısa kısa geçti kitabın özelliği yoktu filmde.etkilendiğim şey efektler,kullanılan tekniklerdi.daha güzel olabilirdi evet.ama yinede memnunum gittiğime:img-icecr
[B]iyi bi yönetmen iyi bi görsellik büyük bi emek ve çaba ama bunların hepsi bi yere kadar
konuştukça aklıma bazı yerler geliyo
ama bu kitap bilgi anlamında o kadar yüklüydü ki ve dolu doluydu herşeyden önemlisi harry nin varoluşunun Voldemortun varoluşunun nedeni olan kehanetin ayrıntılı açıklanmasını bekledim ama o da boş çıktı
diğer atlananları saymıyorum artık
açıkçası bunu hep söyledim hp filmleri görsel anlamda muhteşemken kurgu anlamında çok zayıf oluyo ben izleyince üzülüyorum
sanırım bu hafta içinde de order of the phonex i tekrar okumamım zararı heralde
[B]
açıkçası bunu hep söyledim hp filmleri görsel anlamda muhteşemken kurgu anlamında çok zayıf oluyo ben izleyince üzülüyorum açıkçası [/]
bu kadar iyi özetleyemezdiniz heralde.hayalimde hep filminde herşey satırı satırına olucak,hiçbirşey atlanmıycak ve süre ne kadar uzasa da kimse aldırmıycak diye düşünmüştüm.ama :( eminimki herşey satırı satırına çekilseydi buradaki hiçbir arkadaşın itirazı olmazdı sürenin uzunluğuna.
bu kadar iyi özetleyemezdiniz heralde.hayalimde hep filminde herşey satırı satırına olucak,hiçbirşey atlanmıycak ve süre ne kadar uzasa da kimse aldırmıycak diye düşünmüştüm.ama :( eminimki herşey satırı satırına çekilseydi buradaki hiçbir arkadaşın itirazı olmazdı sürenin uzunluğuna.
[B]canım inan kimsenin itirazı olmaz buna eminim
ki ben iyi bi okuyucu olarak satırı satırına kısmını geçtim en azından başlıca olayların kitabın özünün atlanmamasından yanayım
kitabını daha önce okumamış biri için çekici bi film olabilir
kurgu daki zayıflığı da kendilerince görsel efektlerle kapatmaya çalışıyolar ama bu filmde bariz bi şekilde ortadaydı
bizim bu durumumuz belki de kitabı okurken bi yandan da yaşamamızdan kaynaklanıuyo
en azından benim için öyle oluyodu her kitabında olayları ben yaşıyormuşcasına okuyodum
özgenuroğlu 10-08-07, 18:52 Bu kadar iyi özetlenebilirdi:good:Kimse satırı satırına olsun demiyor
LotR satırı satırınamıydı hyr 3,5 saatti ve 11 oscarda boşuna almamıştı...
Efectle kapatma konusunda çok haklısın zaten bence bunun en iyi örneği Ateş Kadehidir:icon_whis
Bir Hp fanı olarak kitaplarda bulduğum hazzı hiç bir filmde bulamadım
Gerçi daha OOTP izlemedim ama çok farklı bişey olacağını sanmıyorum ama bu filmden daha umutluyum üstelik son izlediğim faicayı göz önüne alırsak
doğru.belki de kitabı okurken yaşamamızdan kaynaklanıyor.bilmiyorum farkeden oldu mu dikkatinizi çekti mi ama Harry sanki filmde süs gibi duruyodu.yani nasıl anlatabilirim bilmiyorum.diğer karakterler daha çok konuştu.luna lovegood bile.ama harrynin sadece boş bakışları vardı.filmde emanet gibi duruyodu.bu filmde karakterini pek oturtamamış yabancı kalmış gibi geldi bana
muhteşem sahneleri olan görselliği harika bir filmdi.hele ikizlerin kaçış sahnesi ve dumbi-voldi karşılaşması muhteşem işlenmişti.beklentilerimin üzerinde sahnelerdi!!!:good:
ancak kesinlikle kesilmemesini dilediğim bazı sahneler vardı ki...kesilmişlerdi:icon_sorr
örneğin dumblore army'nin hermione'nin muhteşem zekasıyla yaptığı haberleşmelerini sağlayan paralar...ki bence bu kısacık sahne atlanmamalıydı çünkü hatırlarsınız malfoy ileriki bölümde ölümyiyenlerle haberleşebilmek için bunları kullanacaktı.(bir sonraki filmin yönetmenini sıkıntıya düşürecektir bu)
veya yoldaşlıktaki sirius ve snape karşılaşması...
bir de saçma gelebilir ama ben grawp'ın "herm-ni-ni" diye gelmesini istiyordum.en ufak bir uzamaya neden olmazdı ki bu.haydi konuşma öğretmediler desek de allah aşkına tek atlanan bu mu olurdu:img-cool2
sonra yine hermione'nin buluşu olan gammazın suratında koca çıbanlar(:happy0064) çıkması...cho yerine onun arkadaşı olsa ne değişirdi ki? niye orayı değiştirdiler anlamadım.
aklıma harry ve cho'nun bu şekilde ayrılmalarını sağladığı geldi ama onun veritaserum ile konuştuğu öğrenince sonraki filmde bununla ilgili bir barışma-özür sahnesi bekler oldu seyirci...
elbette kesilmesi gerek çoğu sahnelerin,yakın bir arkadaşım gibi her satırın çekilip filmin iki bölümden oluşmasını da şiddetle istemiyorum ama en azından yağmur'da voldemort'un suratının belirmesi gibi bence gereksiz sahneler yerine bunlar konulabilirdi.
Pazartesi gününe kadar sabrediyorum.Pazartesi gidiyorum sinemaya...
Spoiler için çok teşekkürler...
acemicadi_selim 10-08-07, 19:18 filmi izledimm hemen anlatiimm
dublaj kotu diil ben begendim sahsen sadece dumbledorenun sesi biraz acayip geldi o kadar :)
simdi film superdi ozet gecicem aklima geldikce yazarim ztn
ayy o opusme sahnesi superdii ama bayagi uzundu ben kisacik bisi saniodum ama nerdee.....kitapda cho ya sinir olmustum ayrildiklari zmn ama filmde gicik olmadim cunku cho yu cok masum gostermisler....
sirius sahneleri superdi ama yetmedi yani ztn diger filmlerde olmucek ne die az sahne koyuyolar anlamiorumkii...:icon_cry:
ikizlerin kacis sahnesi mukemmelinde otesindeydi walla bayildim bu film ztn ikizler eskisi kadar az gosterilmioduu :)
umbridge e sinir oldum sinirr yaa harry e verdigi cezayi gectimm...yaa harry i odasinda yakalayinca hani snapeden veritaserum filan istiodu ya o sahnede iste harry e tokat atio pis cadi yaa cok sinir oldum o sahnedee....
zihinbend sahneleride superdi ama cok azdi cok hizli geciodu bide su harrynin anne ve babasini gordugu sahne cok hizli geciodu ve ztn bi tek babasi ve snape vardi lily yoktu yani olcak ismi simdiii......
dumbeldore un ordusu toplantilarinin sahnesi super otesiydi ztnnn bayildimm..
ayy harry ronun babasinin yaralandigini gordugunde ayy o sahne coook kotuydu yaa cok uzuldumm walla
harry siriusun voldy nin elinde oldugunu gorunce bakanliga gidiodu ya o sahnede siriusa crucio yapildigini gorunce ztn ben cesmeleri actimm:icon_cry:
ama sonra birden baska sahnelere gecti iste umbridge i hagridin kardesine goturdukleri sahne filan sonra bakanliktaki buyuk kavga 3 boyutlu izleyememe ragmen super otesi bi sahnediii...bayildim bayildim ama sonra sirius o sahnede oraya geldi ve oldurulduya o bellatrix cadisi yuzunden ztn benim cesmeler hazirdi hemen acildii:img-cray::img-cray: ayy cok kotu bi sahneydi j.k. rowling e cok sinir oldum bi daha ztn 5. kitap en sewdigim ve ayni zamanda en nefret ettigim kitappp nedenini siz bulun:img-cray:
bide savas sahnesinde voldy harrynin icine giriodu resmen bole beynini okuyup isgence yapiodu coook kotuydu harrynin gozleri simsiyah oldu walla cok kotuydu coookkk
hagrid hermione ron ve harryi grawmp'la (sanirim bole yaziliodu) tanistirmaya goturdugumde grawmp hermione yi eline alinca ron birden kahraman kesildi birak hermione yi filan olduu... :img-blush
muhteşem sahneleri olan görselliği harika bir filmdi.hele ikizlerin kaçış sahnesi ve dumbi-voldi karşılaşması muhteşem işlenmişti.beklentilerimin üzerinde sahnelerdi!!!:good:
ancak kesinlikle kesilmemesini dilediğim bazı sahneler vardı ki...kesilmişlerdi:icon_sorr
örneğin dumblore army'nin hermione'nin muhteşem zekasıyla yaptığı haberleşmelerini sağlayan paralar...ki bence bu kısacık sahne atlanmamalıydı çünkü hatırlarsınız malfoy ileriki bölümde ölümyiyenlerle haberleşebilmek için bunları kullanacaktı.(bir sonraki filmin yönetmenini sıkıntıya düşürecektir bu)
4. kitapta Harry Qudittch'ten kazandığı paraların hespini Weasley ikizlerine vermişti. Ancak filmde bu gösterilmemişti. Bu büyük eksiklik diye düşünmüştük ki ben hala düşünüyorum. İki lafın arasına sıkıştırabilirlerdi. Çünkü ikizler bu paralarla şaka dükkanını açtılar. Bu filmde gördüğümüz bütün şakalar o parayla oldu. 6. kitapta dükkanlarının ismi Diagon Alley'i süslerken bir açıklama yaparlar belki. Neyse demek istediğim kitap okuyucuları için her şey eksik geliyor. Ancak senaristler bir şeyler yapıp yine de kılıfına uyduruyorlar. Büyülü paraları Malfoy kullandığında biz bileceğiz bu daha önce kullanıldı diye. Sadece film izleyicileri değil.
Film 4. filme oranla mühteşemdi...kitabı okumayan kişi bir çok kilit noktayı kaçırmış oldu ama beklentilerimi karsıladı bildiğim sahnelerinde bile heyecanlanmamı sağladı.ama yinede görmek istediğim bir çok sahne wardı...bunun dışında luna'ya fotoğraflardan gördüğümde ısınamamstm fakat filmde çok iiydi sempati duydum.filmin orjinaline alt yazılısına girdim bir sürüde boş yer wardı ve alt yazılı old için küçük kimse yoktu bile diyebilirm izlemesi çok zevkliydi ama bir daha gitmek ve bu sefer dublajlıya girmek istiorm....=)
bu arada film de çok noktayı kaçırmış olsalar da bi sonraki film için zemin hazırlanmış
ginny nin harry i kıskanması falan yine de ona karşı kayıtsız kalamayışının göstergesiydi
özellikle harry herkesle fedalaştıktan sonra cho içerde diye geride kalırken ginny nin kapının ordan bakışı falan
gerçi ben ginny karakteri için krizlerdeydim bu çok ufakkkk çok çocuk harry nasıl aşık olucak falan derken bu filmde vardı bayağı gelişme
öpüşme sahnesini de ben kısa bekliyodum dudakları değicek sonra harry i on hermiyle konuşurken göstericekler sanmıştım
sudem çok özür dilerim uğraşıp msjımı düzeltmek zorunda kalmışsın ben kaptırmış yazıyodum bu spoiler olayını unutmuşum kusura bakma
bugün bende gittim filme..aylardır heyecanla beklediğim kadar vardı diyemeyeceğim maalesef...
kitapları defalarca okuyan ve her kitabı nerdeyse satırı satırına bilen biri olarak hayal kırıklığına uğradım ve şunu söyleyebilirimki hem kitabı okuyup hem de filme giden biride eminim benim gibi hissedecektir...yani filmi uzun tutmicaz diye kitaptaki senaryoyu kırpa kırpa bir hal etmişler...
bir kere filmi izlerken başım döndü..aynen 4.film gibi öyle bir hızla atlandı ki olaylar,neye uğradığımı şaşırdım,daha ne olduğunu anlayamadan kendimi bir anda esrar dairesinde black'in öldüğü sahnede buldum..ancak o sahnede kendime gelebildim...zaten filmde en çok beğendiğim ve bence kitaba en uygun şekilde çekilmiş sahne esrar dairesindeki dövüşme sahneleriydi…
bellatrix lestrange tam da kitaba uygun şekilde seçilmiş ve rolünü çok iyi canlandırmıştı…
severus snape’in etkinliği çok azdı…ayrıca James,severus,lily’nin gençliğini gördüğümüz sahnede çok yetersizdi…lily potter’ı nerdeyse hiç görmedik o anı içinde..
cho ve harry’nin öpüşme sahnesi ve sonrasındaki harry,ron,hermione dialogları da gayet iyiydi..kitapla birebir olmasada ona en uygun şekilde çekilmişti…
ayrıca ben veritaserumla bile olsa d.o.’yu gammazlayan kişinin kitaptaki gibi marietta olmasını isterdim…cho’nun ne şekilde olursa olsun gammaz damgası yemesini istemezdim..çok seviyorum ben cho’yu:)
ve de harry ve cho’nun hogsmeade buluşmasını da görmek isterdim filmde…onu da kırpmışlar:icon_sorr
bir de esrar dairesindeki sahnelerden sonra harry’nin dumbledore’la bağıra çağıra konuştuğu sahneler vardı…onlarıda kesinlikle bekliyordum ben açıkçası…ama maalesef her şeyi olduğu gibi bunuda atlamışlar:icon_sorr
luna lovegood kitaplarda bana çok soğuk gelmişti ama filmde aksine çok sempatik ve şirindi bence…tonksta öyle çok tatlı ve sempatikti:P
ayrıca sinemada çoluk çocuk doluydu....izlemesinler demiyorum da olmadık her sahneye gülüyorlar yaa ne varsa bu kadar…hele bir tane zevzek vardı ki önümde hiç sormayın yani...
neyse sonuç olarak film görsel efektler dışında beklediğim gibi değildi…tıpkı ateş kadehi gibi hayal kırıklığına uğrattı beni…ancak tekrar sinemada izleyebilirsem yada dvdsi çıkınca sindirerek tekrar izlicem..bu sıcağı sıcağına yaptığım yorumdu…bir daha izleyince daha objektif yorum yapıcam..bu ilk hayal kırıklığımla yazdığım daha çok olumsuz fikirlerimin olduğu bir yorum oldu çünkü:)
bugün bende gittim filme..aylardır heyecanla beklediğim kadar vardı diyemeyeceğim maalesef...
severus snape’in etkinliği çok azdı…ayrıca James,severus,lily’nin gençliğini gördüğümüz sahnede çok yetersizdi…lily potter’ı nerdeyse hiç görmedik o anı içinde..
cho ve harry’nin öpüşme sahnesi ve sonrasındaki harry,ron,hermione dialogları da gayet iyiydi..kitapla birebir olmasada ona en uygun şekilde çekilmişti…
ayrıca ben veritaserumla bile olsa d.o.’yu gammazlayan kişinin kitaptaki gibi marietta olmasını isterdim…cho’nun ne şekilde olursa olsun gammaz damgası yemesini istemezdim..çok seviyorum ben cho’yu:)
ve de harry ve cho’nun hogsmeade buluşmasını da görmek isterdim filmde…onu da kırpmışlar:icon_sorr
Snape ve diğerlerinin gençlik anını ben de özlemle bekliyordum. Tahminim bu sahnenin daha uzun olanını DVDye koyacak olamaları.
Choe meselesinde ben de çok kızdım. Bu kadar da oynanmaz ki dedim. Yani bir sürü şeyi atlıyorlar tamam ama Cho’yu gammazlayan kişi seçmeleri -veritaserum etkisinde olsa bile- kötü oldu. Ben herhangi bir şey hissetmiyorum o karaktere. Klasik bir ergindi ama böyle üstünün karalanması hoşuma gitmedi.
merhaba arkadaşlar bugün sabah erkenden kalkıp film için sinemaya gittim...çoooook güzeldi beklediğimize değdi diye düşünüyorum..en çok siriusun ölümüne üzüldüm jnm danielim çok kötü oldu (tabi filmde)ama diğer sahneler çok güzeldi dumbledore ordusu falan herşeyi çok beğendim..yalnız tek sinir lduğum sahne harry ve cho nun öpüşmesiydi kız aşkımın dudağına bi yapıştı bida bırakmadı gıcık kız:icon_sorr
sezenbaşer 10-08-07, 20:26 bn de filmi ilk gününden izliyenlerdenim
bu filmin muhteşem olacağına inanıodum beklediğim kadar değildi ama yinde güseldi :img-icecr
hogwartsdaki gizemli olan odanın kapı nssldı öle ya bayıldım :happy0064
lunaya da baylıdım ya çok tatlı we gizemli bi kıs:happy0064
siriusu öldüğü sahne gerçekten acıklıydı nerdeyse ağlıyacaktım :sad53:
cho da gözümden düştü gibi bişey zaten pek göz önünde değildi bu filmde mesela savaşta harrylerle birlikte değildi :img-yes:
dambıldor un yerine geçen kadın harrye etmediğini bırakmadı ama sonunda layığını da buldu :happy0064
ayrıca harry ii bi öğretmen olduğunu kanıtladı bnce bu bölümde :img-pilot
cho da gözümden düştü gibi bişey zaten pek göz önünde değildi bu filmde mesela savaşta harrylerle birlikte değildi :img-yes:
Cho’nun orda olmaması sebebi kötü olması değil. Kitaptaki olayı oraya yansıtmadıkları için filmd eksik var. Hermonie, toplantılar için sihirli madeni paralar yapmıştı. Toplantı saati ve tarihi değiştiğinde bu paralar ısınıyordu. Böylece Umbridge, onların toplanıp toplanmadığını bilmiyordu. Ancak Cho’nun arkadaşı bizimkilerin ne işler çevirdiğini Umbridge’e anlatınca herkes bozuk paraları sakladı. Luna ve Neville hariç herkes. Çünkü onlar ilk defa böylesine bir grup içinde yer alıyordu ve ilk defa kendilerine güvenleri gelmişti. Belki yine toplantı olur diye sürekli paralarını kontrol ediyorlardı. Sirius’un Voldemort’un elinde olduğunu düşünen Harry, bozuk paralara işaret bıraktı. Böylece buluştu bu isimler. Cho kötü değil yani. :img-wink:
acemicadi_selim 10-08-07, 20:41 luna kitapda banada cok soguk bi karakter gibi geliodu ama filmde kanim kaynadi walla :)
cho yuda kitapda hic sewmemistim filmde acidim hani harrynin yanina gidiodu ama harry onla konusmadan gidiodu filan cok uzuldum o sahnede
sirius sahneleri cok azdi yetmedi bana ztn bi dahaki filmlerde olmucak ne die az sirius sahnesi koyuyolar anlamadimm ama gary oldman bence super oynamis ki olum sahnesinde agladim hemde cook agladimm...
voldy ve dumby nin karsilastigi ve savastigi sahne superdi ztn bakanliktaki sahne mukemmeldii.....
film keske daha uzun olsaydi en uzun ktap en kisa film cok sacma yanii keske uzun olsaydi yetmedi yani ama onun disinda superdi bence
bide opusme sahnesini kisacik dusunuodum yani kitapdada oleydiii ama maasallah bunlar bayagi opustuler yuh yanii...:img-in_lo
ayy walla bence guseldi film en ii hp filmi bu bencee ztn favori kitaplarim 3 ve 5 favori filmlerimde 3 ve 5 :):):)
ayrıca sinemada çoluk çocuk doluydu....izlemesinler demiyorum da olmadık her sahneye gülüyorlar yaa ne varsa bu kadar…hele bir tane zevzek vardı ki önümde hiç sormayın yani...
hiç sorma,benim yanımdaki küçümen insanlar voldemort çıkınca "anaa keltoş la buu" dediler!:dito
yorumuma devam edeyim ben de...
açıkçası ben seslendirelerden çok memnun kalmadım
.hele bazı yerlerde hepsi soluk soluğaykn sadece harry'nin nefes sesinin duyulması fln...ya da harry'nin bangır bangır bağırdığını tahmin ettiğim sahnelerde normal konuşma sesiyle seslendirilmesi.bir de en facia durum olan "dudley" seslendirmesi!!!Allah'ım o neydi öylee?!?luna'nın "baygın" efekti de bazı yerlerde hayal kırıklığı yarattı.
zaten aslında altyazı hatta bulabilirrsek ingilizceye gitmek istiyordum ama çoğu sinemada altyazılı bile yoktu.bir de orijinal dinlemek istiyorum tüm oyuncuları.
oyuncular demişken;
sirius karakterini bu filmde de yine yine beğenmedim.:img-cool2ama dolores umbridge muhteşemdi.o sinir bozucu,sözde anaç öğretmeni müthiş canlandırdı.ve tabiki snape...o tartışılmaz en iyiydi.
sonraa;
gençlik sahneleri çoğu kişide olduğu gibi bende de uzunluğu bakımından hayal kırıklığı idi.daha uzun,daha çok lily'li ve snape'li sahneler istiyordum.daha çok söz düellosu istiyordum.ama tebrik etmek lazım snape karakterinin gençliği gerçekten çok tatmin ediciydi.Allan Rickman'ın(snape) muhteşem oyunculuğunu doya doya seyredememiş de olsam...:icon_sorr
luna'yı ise çok çok sevdim.bu kadar güzel bir seçim olduğunu düşünmemiştim açıkçası başlarda.
bir de az da olsalar gelecek filmlere pasları sevdim.ron'un hermione'yi savunması,ginny'nin son sahnede seamus ile yürümesi vs vs...sevin okyay'ın da dediği gibi daha az bencildi sanki bu yönetmen.ama buluşma yeri ayarlayan paralar konusundaki kızgınlığım hala sürüyor bunu örtemezler!
ben aklıma geldikçe yazayım en iyisi=)
edit:geldi aklıma hemen ekliyorum=)
ölüm sahnesi hiç mi hiç beklentilerimi karşılamadı.kitabı okurken o sahnede hüngür hüngür ağlamış birisi olarak filmde çok daha etkilenmeyi bekliyordum ama olmadı:( oldu bittiye geldi desem yeridir.seslerin kesilmesi fln iyi düşünülmüştü belki ama harry'nin çığlık atma çalışmaları yerine sirius'u görmeyi tercih ederdim biraz daha...genel olarak sinemadaki küçük arkadaşlardan yükselen "kitapta ölüodu,ölmedi mi burda laa?" seslerinden de benimle aynı fikri paylaşabilecek kişilerin olduğunu anladım.
acemicadi_selim 10-08-07, 20:51 hiç sorma,benim yanımdaki küçümen insanlar voldemort çıkınca "anaa keltoş la buu" dediler!:dito
açıkçası ben seslendirelerden çok memnun kalmadım
.hele bazı yerlerde hepsi soluk soluğaykn sadece harry'nin nefes sesinin duyulması fln...ya da harry'nin bangır bangır bağırdığını tahmin ettiğim sahnelerde normal konuşma sesiyle seslendirilmesi.bir de en facia durum olan "dudley" seslendirmesi!!!Allah'ım o neydi öylee?!?luna'nın "baygın" efekti de bazı yerlerde hayal kırıklığı yarattı.
zaten aslında altyazı hatta bulabilirrsek ingilizceye gitmek istiyordum ama çoğu sinemada altyazılı bile yoktu.bir de orijinal dinlemek istiyorum tüm oyuncuları.
oyuncular demişken;
sirius karakterini bu filmde de yine yine beğenmedim.:img-cool2ama dolores umbridge muhteşemdi.o sinir bozucu,sözde anaç öğretmeni müthiş canlandırdı.ve tabiki snape...o tartışılmaz en iyiydi.
sonraa;
gençlik sahneleri çoğu kişide olduğu gibi bende de uzunluğu bakımından hayal kırıklığı idi.daha uzun,daha çok lily'li ve snape'li sahneler istiyordum.daha çok söz düellosu istiyordum.ama tebrik etmek lazım snape karakterinin gençliği gerçekten çok tatmin ediciydi.Allan Rickman'ın(snape) muhteşem oyunculuğunu doya doya seyredememiş de olsam...:icon_sorr
luna'yı ise çok çok sevdim.bu kadar güzel bir seçim olduğunu düşünmemiştim açıkçası başlarda.
bir de az da olsalar gelecek filmlere pasları sevdim.ron'un hermione'yi savunması,ginny'nin son sahnede seamus ile yürümesi vs vs...sevin okyay'ın da dediği gibi daha az bencildi sanki bu yönetmen.ama buluşma yeri ayarlayan paralar konusundaki kızgınlığım hala sürüyor bunu örtemezler!
ben aklıma geldikçe yazayım en iyisi=)
edit:geldi aklıma hemen ekliyorum=)
ölüm sahnesi hiç mi hiç beklentilerimi karşılamadı.kitabı okurken o sahnede hüngür hüngür ağlamış birisi olarak filmde çok daha etkilenmeyi bekliyordum ama olmadı:( oldu bittiye geldi desem yeridir.seslerin kesilmesi fln iyi düşünülmüştü belki ama harry'nin çığlık atma çalışmaları yerine sirius'u görmeyi tercih ederdim biraz daha...genel olarak sinemadaki küçük arkadaşlardan yükselen "kitapta ölüodu,ölmedi mi burda laa?" seslerinden de benimle aynı fikri paylaşabilecek kişilerin olduğunu anladım.
yaa yorumun super de sirius un nesini begenmedin acaba anlamadimm
bende snape sahnelerini cok sewdim keske o gecmis sahnesi daha uzun olsaydi neydi o ole 1-2 saniyelik bisiydi sinir oldumm o paralari cok umursamiorum akillica olsada ztn kitapda pek ilgimi ceken bi konu diildii.....
hiç sorma,benim yanımdaki küçümen insanlar voldemort çıkınca "anaa keltoş la buu" dediler!:dito
Bu da güzel.
Bir de bir başka mesajda söylenmişti. Dumb, Voldi’ye Tom dediğinde ’’Tom kim?’’ sorusu muhteşem olmuş.
arrzzu dublaj konusunda yazdıklarına katılıyorum. Cidden kötüydü. Hiç 17 yaşınndaki ergenden çıkmayacak seslerdi. :icon_whis
Daha öncelerde de söylemiştim. Ben direk Snape, Lily ve Çapulcu Çetesi’nin gençliği ile ilgili bir film istiyorum. Özellikle Snape’in gençliğiyle çok ilgiliyim. :icon_whis
Bu arada Çanakkale AFM’de Harry Potter stickerı dağıtıldı. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım ama halimdne memnunum. Çocuklar gibiydim. :)
ilk gün gidip izledim ateş kadehinde anasınıfı öğrencileri velileriyle gelmişti filmden bişey anlamamıştım ama zümrüdüanka yoldaşlığında ses seda yoktu ohh be dedim ilk yarıyı hiç beğenmedim açıkçası harry nin karanlık sanatlara karşı savunma hocalığı yaptığı sahneler hoştu choyla öpüşmesi ronun hagridin kardeşine bırak hermonie yi demesi güzel sahneydi kehantlerin olduğu yer voldemort ve dumbledore karşılaşması yine çok güzeldi harry nin içindeki voldemortu geri püskürtüşü snape in hafızasına girmesi de hoş sahnelerdi.açıkçası zümrüğdüanka yoldaşlığını ilk çıktığında alıp okudum sonrada zaman bulamadım hiçbirşeyi hatırlamıyordum keşke vizyona yakın bi okusaydım dedim ama.jane bilmeme ne bakanlıktan gelen müfettiş(filmi yeni izledim ama herşeyi unuttum yaf)kıyafetler süperdi .tabii sbd sınavlarında weasley şov harikaydı emma rupert garry oldman ve alan rickman süperdi yine yönetmense serideki en iyi yönetmendi değişmeme şansı yok muu:img-cool2seslendirme konusunda haklısınız seslendirme berbattı
acemicadi_selim 10-08-07, 21:12 Bu da güzel.
Bir de bir başka mesajda söylenmişti. Dumb, Voldi’ye Tom dediğinde ’’Tom kim?’’ sorusu muhteşem olmuş.
arrzzu dublaj konusunda yazdıklarına katılıyorum. Cidden kötüydü. Hiç 17 yaşınndaki ergenden çıkmayacak seslerdi. :icon_whis
Daha öncelerde de söylemiştim. Ben direk Snape, Lily ve Çapulcu Çetesi’nin gençliği ile ilgili bir film istiyorum. Özellikle Snape’in gençliğiyle çok ilgiliyim. :icon_whis
Bu arada Çanakkale AFM’de Harry Potter stickerı dağıtıldı. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım ama halimdne memnunum. Çocuklar gibiydim. :)
haklisin walla bende snape in cocukluguyla ilgili bi film istiorum hic diilse j.k.rowling bi kitap yazsin bu konudaa
ehehe hoşmuş gerçekten de...benim sinema arkadaşlarım ise aynada asılı duran cedric'in resmini görünce "o kim be?ne alaka peeh saçmalık bak hata yakaladık" tarzında 10 dakikaya yakın bir süre yorum yapmışlardı.anlat anlat bitmeyecek bi dublajlı film anıları anlaşılan=)
vallahi ne güzel olur.sahneler kısacık da olsa çok hoştu gerçekten de dediğim gibi özellikle snape'i çok beğendim.ama merakla beklediğim sirius'un gençliğini göremedim(o yakışıklı insanı:))lupin-lily zaten Hak getire...
yaa yorumun super de sirius un nesini begenmedin acaba anlamadimm
öncelikle beğenine teşekkür ederim cnm...da ne bileyim ben 3.filmde hiç hayalimde canlandırdığım gibi bulmamıştım sirius'u.şekil şemal yani fiziksel özellikler bakımından değil de...davranışlar diyelim.hiperaktif çocuk gibi geliyor bazen sirius bana.ya da bazen tam tersi kolumu kaldırsam mı kaldırmasam mı der gibi.yani tam ifade edemiyorum ama...eminim gary oldman muhteşem bir oyuncudur ama bence bu rol için en doğru kişi değildi...
bende yarım saat önce geldim filmden... Beğendim kısacası... Ama sıkıldığım sahnelerde oldu... yinede tam beklediğim gibi bi filmdi:img-wink: ikizlera bayldım yaa:):) herkes herşyi söylemiş zatenn:) cho'yla harry'nin öpüşme sahneleri de gzldii... ama film genel olarak gzldi bi çok görsel efekt kullanılmş zten bn bdaha gitmeyi dşünüorumm..:)
Bu da güzel.
bu da süpermiş...
benim izlediğim salonda da voldi harry nin içinden çıktığında harry nin hareketsiz kaldığı an ""öldü mü?"" ""evet evet öldü"" fısıltıları dolaştı hemen... çok merak ediyorum hiç kitap okumadıysam da herhangi haber de mi okumadın...? harry ölse 6. kitap nasıl olacak (7. kitabı saymıyorum onun türkçesi çıkmadı daha:img-wink:)
Kesinlikle hepimiz aynı fikirdeyizdir ki genç çapulcuların ve snape in sahnesinin daha uzun olması gerekirdi... artık Harry nin düşünselinden görmesinden vazgeçtim, keşke o bölümü olduğu gibi verselerdi... sahneler arasındaki geçişlerden dolayı replik yoktu neredeyse sadece büyüler vardı...
Ayrıca ilk defa Snape in James ile ilgili söylediklerini izlerken içim bir garip oldu... genelde bu tip sahnelerde Snape in neden böyle yaptığını anlamaya çalışırdım şimdi nedenini öğrenince bakış açısı bayaa bir değişiyor insanın.. snape in harry ye ""sen de baban gibisin"" diye bağırdığı sahnede(ki replikler süperdi:img-yes:) snape için br kez daha üzüldüm gerçekten...:icon_sorr
Ben de cinebonus da gitttim de (istanbul-kanyon) hiçbirşey vermediler... çok şanşlıymılsın...:img-wink: Bu arada ben de haa HP sticker ı alıyorum durmadan albümü bitirmek için... geçen gün kitapçıda elimde 10 paket ile kasaya geldiğimde bayaa bir garip baktılar bana...:img-hyste:img-hyste
ama film genel olarak gzldi bi çok görsel efekt kullanılmş zten bn bdaha gitmeyi dşünüorumm..:)
zaten burada ne kadar yanlışları tartışsak da bu bizim sadece filme ve kitaba verdiğimiz değeri anlatır... eminim br şekilde ya malum paylaşım sitesinden ya da dvdsi ile tekrar izlicez bu filmi...
mesela ben bugun normal gösterim olanına gimiştim ama 3d gösterimini de çok merak ediyorum... en yakın zamanda ona da gidicem...:img-wink: ama bu benim film ile ilgili negatif yorumları da yapmamı engellemiyor.... :img-wink:
bence zaten birçok şey görsellik için bozuldu... mesela dursleylerden kaçış tam bir saçmalıktı... ama görsellik açısından değerlendirilince bulutların üzerinden uçurtmak yerine şehirden uçurtmak çok daha zordu ama başarmışlar...
görsel efekt demişken, ruh emiciler bu bölümde çok daha güzeldi bence... kemiklerini biraz daha az belirgin yapmaları bayaa bir değğiştirmiş ruhemicileri...
Kesinlikle hepimiz aynı fikirdeyizdir ki genç çapulcuların ve snape in sahnesinin daha uzun olması gerekirdi... artık Harry nin düşünselinden görmesinden vazgeçtim, keşke o bölümü olduğu gibi verselerdi... sahneler arasındaki geçişlerden dolayı replik yoktu neredeyse sadece büyüler vardı...
Ayrıca ilk defa Snape in James ile ilgili söylediklerini izlerken içim bir garip oldu... genelde bu tip sahnelerde Snape in neden böyle yaptığını anlamaya çalışırdım şimdi nedenini öğrenince bakış açısı bayaa bir değişiyor insanın.. snape in harry ye ""sen de baban gibisin"" diye bağırdığı sahnede(ki replikler süperdi:img-yes:) snape için br kez daha üzüldüm gerçekten...:icon_sorr
O repliksiz ve açıklanmayan sahne yüzünden kardeşim de ’’demek James kötü bir insanmış’’ dedi. Kimbilir kaç kişi aynı yanılgıya düştü. Filmi bıraktım. Kardeşime kitabı anlattım. :)
Şimdi kitabı okumamış bir sürü kişi Cho’yu ve James’i kötü insanlar olarak düşünüyor.
Bu arada Esrar Dairesi’ndeki düelloda Sirius’un Harry’e ’’aferin James’’ demesi içimi parçaladı. Kitapta böyle bir replik yoktu. Herhalde Sirius’un Harry’i James ile karıştırmasına, onunla karşılaştırmasına atıfta bulundular. :icon_whis
Ruh Emiciler gerçekten de çok daha korkunçtu. Ben de beğendim. Azkaban Tutsağı’nda insana benziyorlardı. Testraller de güzeldi. Ben öyle hayal etmemiştim. Tamamen farklı bir hayvanla karşılaştım. Ama olsun beğendim. Testrallere bir de Luna’nın felsefik yaklaşımı eklenince sahne çok hoş oldu.
Luna: Ben de görebiliyorum onları. Yani merak etme. Sen de en az benim kadar normalsin. (ki bu sırada Luna Dırdır dergisini tersten okumaktadır.)
deadly_angel 10-08-07, 22:10 Sirius'un Harry'ye Aferin James demesi beni çok duygulandırdı.Sirius gibi talihsiz, en yakın arkadaşlarını kaybetmiş, insan içnie yeniyeni çıkan, ailesi tarafından dışlanmış ve kafadan kontak bir evciniyle koca bir evde yaşayan birisi aslında Harry'nin büyümüş ve birazda farklı bir versiyonu bana kalırsa.Sirius'un söylediği her söz halen kulaklarımda.Tülün arkasına düştüğü sahneyi ben kitabı okurken daha çok kör kuyu benzeri birşey olarak hayal etmiştim pek yanılmamışım, o sahneyi beğendim.
Bellatrix'in Azkaban sahnelerinde ve Sihir Bakanlığında yaptıkları çok iğrençti.Bu filmle Neville'ın diğer yüzünü gördük, kederli halini... Belaltrix'le olan minik konuşmaları 7. kitapta Bellayı onun öldürmesi gerekiyordu dedirtti bana.Gerçi olan oldu yazılan yazıldı o ayrı.Bellatrix'in Sirius'u öldürdükten sonra ortada bas bas Sirius Black'i öldürdüm demesi beni sinir etti.Harry Crucio yapma girişiminde bulunurken Voldizımbırtının olay yerine gelişi bellanın yüzündeki o gülümseme unutulacak cinsten değildi.Bu kadın gerçekten çatlak, tencere kapaklar ikisi birlikte.
Size katılıyorum Cho ve james kötü insanlar olarak gösterildiler.İnsanlar bu filmle Snape'e sempati bile beslemeye başlamış olabilirler.Olayı daha değişik bir şekilde anlatabililerdi.en azından Snape'in anısından sonra Harry ve Siriusun bu konuda bir konuşmaları olabilirdi.
bende sabah erkenden büyük bi heycanla kalkıp ilk seyansa gititim. çok süper geçti. ben bu yönetmene bayıldım. benimde siriusun ölümünün basit gibi geçilmesine üzüldüm. yina oyunculuklar güzeldi. yalnız bizim salon şu replikte gülmekten inledi:
walla bizim salondan da kahkahalar yükseldi bu replikte
ben de arkadaşımla güldüm baya
bu arada pek çok sinemada sadece dublajlı gösterim varmış sanırım
neyse ki benim gittiğim sinema salonunda dublajsızdı:img-yes:
sirius-harry sahneleri çok güzeldi
sirius un harry e aferin james dediği sahne beni de çok duygulandıdrdı
bi de sanki kitapta sirius un ölümü daha uzun işleniyordu gibi geldi bana
burda sirius öldü,daha anlayamadan sahne değişti zaten
duygulanamadım bile:icon_sorr
cho we james in kötü olarak gösterildiğine ben de katılıyorum
çok kısa kısa geçtiler sahnelerin bir çoğunu
keşke filmi daha uzun tutsalardı da
kitaptaki sahneleri doya doya izliyebilseydik
bu arada harry le cho nun öpüşme sahnelerini de böyle beklemiyordum
biraz uzundu sanki:img-wink:
bu arada pek çok sinemada sadece dublajlı gösterim varmış sanırım
neyse ki benim gittiğim sinema salonunda dublajlıydı:img-yes:
kesinlikle..! bir daha,bu sefer dublajsız,altyazılıya gitmek istiyorum ve koca ankara'da hala bulamıyorum altyazılı salonu olan bir yer.gece 22:00 seansına koymuş bir sinema bulabildim henüz:icon_sorr:icon_sorr:icon_sorr:icon_sorr:icon _sorr:icon_sorr
ailem şu an çenemden dolayı bıkmış durumda :D sürekli harry potterdan bahsediyorum bıktılar :D burda sizinle bunları paylaşmak çok güzel.filmin kitapla alakası yoktu sanki.dikkat ettiyseniz mekanlar bile farklıydı.mesela ruh emici saldırısına uğrayan Dudley'i arabaya bindirip doktora götürmüyolardı.bu bir.ikincisi ruh emiciler tünelde gibi bi yerde karşılarına çıkmıyodu.umbridge'in siriusu şöminede yakalama çabasını görmek isterdim.heyecanlı bi sahne olurdu orda yüzüklü parmakların belirmesi.Harry'nin Neville'in ailesinin durumunu öğrenmesi,St Mungo'da olmalıydı,ama burda neville itiraf etti.ev cini Dobby ihtiyaç odasını önermeliydi,Neville önünden sadece 1kere geçti ve buldu(en azından 3 kere geçmeliydi).hani bir değil iki değil,bu kitapta herkesin kendine göre can alıcı bulduğu sahneler var.gerçeğine uygun yapılsaydı güzel olurdu.hele de en son sahnede hermione ve diğerleri voldemortu görmemeliydi çünkü hepsi baygın haldeydi kitaptaki son bölümlerde.biraz kopukluk var gibi.kendimi filmi izliyo gibi değil de hayır bu böyle değildi diye yanımda arkadaşıma açıklama yapıyorken buldum.
deadly_angel 10-08-07, 22:26 Dudleyi götürmüyorlardı kitapta, ama çim yarışması var diye kandırılıyorlardı yoldaşlık tarafından ve apar topar oraya gidiyorlardı.Bunu değiştirmişler mesela, benim anlayamadığım noktalar bunlar.Buna benzer bazı değişiklikler daha vardı.Sebebini en çok merak ettiğim şeylerde bunlar
kesinlikle..! bir daha,bu sefer dublajsız,altyazılıya gitmek istiyorum ve koca ankara'da hala bulamıyorum altyazılı salonu olan bir yer.gece 22:00 seansına koymuş bir sinema bulabildim henüz:icon_sorr:icon_sorr:icon_sorr:icon_sorr:icon _sorr:icon_sorr
Eğer yakınsam Atakule'de var, onun dışında Ankamall'de olması gerek orjinal versiyonu.Ama her ikisindede çevriler iyi değil.Crucio'ya Kadavra laneti dediler mesela.Orjinal benim her zaman tercihim, dublajda izlemiş gibi hissetmiyorum kendimi.
horcruxharry 10-08-07, 22:30 bende sabah erkenden büyük bi heycanla kalkıp ilk seyansa gititim. çok süper geçti. ben bu yönetmene bayıldım. benimde siriusun ölümünün basit gibi geçilmesine üzüldüm. yina oyunculuklar güzeldi. yalnız bizim salon şu replikte gülmekten inledi:
hahaha o kitabın harika repliklerinden biriydi bugün gidiyorum (saat şuan 00:35 yani cumartesi oldu :D)
Yarın bizim sinemadakilerin gülüp gülmeyeceklerini söylerim :P
peki hiç Quidditch sahnesinin olmaması? yada ben mi hatırlamıyorum? ama olmalıydı.Kralımızsın Weasley mesela.Ron'un bu çabası,takımda olması.diğer filmde pat diye nasıl olucak bişeyler ben anlayamıyorum ki.yanlış yerleri kesmişler bence.Quidditch,Harry Potter'ı izleme nedenlrimden bir tanesi.harika bişey çünkü.ama tek bi sahne dahi yoktu.
ama oyunculukları gerçekten güzeldi.Hermione bu filmde çok ön plandaydı mesela.çok güzeldi oyunculuğu.artık onlarda olmasa:img-wink:
peki hiç Quidditch sahnesinin olmaması? yada ben mi hatırlamıyorum? ama olmalıydı.Kralımızsın Weasley mesela.Ron'un bu çabası,takımda olması.diğer filmde pat diye nasıl olucak bişeyler ben anlayamıyorum ki.yanlış yerleri kesmişler bence.Quidditch,Harry Potter'ı izleme nedenlrimden bir tanesi.harika bişey çünkü.ama tek bi sahne dahi yoktu.
ama oyunculukları gerçekten güzeldi.Hermione bu filmde çok ön plandaydı mesela.çok güzeldi oyunculuğu.artık onlarda olmasa:img-wink:
Quidditch sahnelerinin zor olması ve uzun sürmesi sebebiyle bu bölümler çıkarıldı. Çekimler yapılıyorken açıklama yapılmıştı. O zmanalar çok üzülmüştüm. Quidditch yok, Kralımızsın Weasley yok diye. Ama bu filmde Harry başrolde. Bu yüzden yan karakterlerin derinliklerine inilmiyor. Ayrıca dram arttığı için filme de onu aksettirmeye çalışıyorlar. Ya da bunlar tamamen bahane. :icon_whis
O repliksiz ve açıklanmayan sahne yüzünden kardeşim de ’’demek James kötü bir insanmış’’ dedi. Kimbilir kaç kişi aynı yanılgıya düştü. Filmi bıraktım. Kardeşime kitabı anlattım. :)
Şimdi kitabı okumamış bir sürü kişi Cho’yu ve James’i kötü insanlar olarak düşünüyor.
Bu arada Esrar Dairesi’ndeki düelloda Sirius’un Harry’e ’’aferin James’’ demesi içimi parçaladı. Kitapta böyle bir replik yoktu. Herhalde Sirius’un Harry’i James ile karıştırmasına, onunla karşılaştırmasına atıfta bulundular. :icon_whis
evet kesinlikle orası çok inanılmazdı... Sirus un o sahneye girişi de çok etkileyiciydi bence... Malfoy'un üzerine atlayıp ""vaftiz oğlumu rahat bırak "" deyişi yani...
ama sirius un ölümü sonrası duyguyu yansıtmamaları beni çok üzdü... ayrıca ne lupin, ne de tonks dan bahsedildi filmde... tonks bir sahnede harry e göz kırptı ya o sahneden sonra yanımda oturan arkadaşım hemen bana ""bunlar sevgili mi olacaklar"" diye sordu...
[SPOILER] Ruh Emiciler gerçekten de çok daha korkunçtu. Ben de beğendim. Azkaban Tutsağı’nda insana benziyorlardı. Testraller de güzeldi. Ben öyle hayal etmemiştim. Tamamen farklı bir hayvanla karşılaştım. Ama olsun beğendim. Testrallere bir de Luna’nın felsefik yaklaşımı eklenince sahne çok hoş oldu.
Luna: Ben de görebiliyorum onları. Yani merak etme. Sen de en az benim kadar normalsin. (ki bu sırada Luna Dırdır dergisini tersten okumaktadır.)
Testralleri bencede çok güzel yapmışlar... ama esrar dairesine uçarken Hermione, ron ve ginny nin tek başlarına uçamamaları atlanmaması gereken bir ayrıntıydı bence... bizim salonda herkes göremediği şeyle nasıl uçuyor tepkisini verdi... (saon dolu olunca herkesin yorumunu duyabiliyorsun... ne kadar rahatsız edici olsa da...)
Grawp i de unutmamak lazım... aslında ben onu daha vahşi düşünmüştüm yani böyle çok şirin görünüyor ama görsel efekt yönünden mükemmel bir çalışmaydı bence...
ben bilmiyodum o sahnelerin çıkarıldığını.demek zorluklardan dolayıymış.dram arttı ama kesinlikle yani.kitapta aralardaki konular pek moralimizi bozmuyo ama 2.yarı gerçekten dramatikti.yani Harry'nin kalabalıkta yere düşüşü ve Hermione'nin ona bakışı ve yanına gidişi (kitapta yok ama yinede) güzeldi.ama yani tek bi korkum var.Sirius'u bu kadar severken Harry,ölümü hemencecik atlatıldı bi sahneyle.sonunda hiçbi şekilde adı geçmedi.6. filmde Dumbledore'un ölümünde de aynı şey yapılmaz umarım.1 sene sonra vizyona giricek.az bi zaman sonuçta film çekimi için.atlatmasınlar,fragman gibi izlemyelim de.daha ne oluyo ne bitiyo demeden:sad53::sad53:
Arkadaşın Tonks ile Harry’nin sevgili olacağını mı düşündü. Film için kesinlikle dipnot lazım. Hani reklamların altından geçenler var ya onlar gibi...
Lupin, harap olmuş hatta yaşlanmıştı ama hala çok hoştu. :img-blush
Testralleri bencede çok güzel yapmışlar... ama esrar dairesine uçarken Hermione, ron ve ginny nin tek başlarına uçamamaları atlanmaması gereken bir ayrıntıydı bence... bizim salonda herkes göremediği şeyle nasıl uçuyor tepkisini verdi... (saon dolu olunca herkesin yorumunu duyabiliyorsun... ne kadar rahatsız edici olsa da...)
Grawp i de unutmamak lazım... aslında ben onu daha vahşi düşünmüştüm yani böyle çok şirin görünüyor ama görsel efekt yönünden mükemmel bir çalışmaydı bence...
Sizin salondakiler düşünecek yaştaydı demek ki? Bizimkiler çoktan bir önceki sahneyi unutmuşlardı.
Grawp hem ’’ben bilgisayar efektiyim’’ diyordu hem de kitaptakiyle pek benzeşmiyordu. Tamam kitapta az da olsa şirindi ama bu kadar uysal değildi. Bu iki unsur yüzünden ben pek beğenmedim.
Arkadaşın Tonks ile Harry’nin sevgili olacağını mı düşündü. Film için kesinlikle dipnot lazım. Hani reklamların altından geçenler var ya onlar gibi...
Lupin, harap olmuş hatta yaşlanmıştı ama hala çok hoştu. :img-blush
kesinlikle aynı fikirdeyim... filmden çıktıktan sonra zaten 1 saat arkadaşıma anlatmaya çalıştım ayrıntıları... kehanet konusuna da sadece değinmişler zaten... sadece ilk kez sahibinin eline alabileceği doğruydu.. ne parçalanış şekli ne de söyledikleri doğruydu... kitabı okumayan birinin kehanetin önemini anlamadığına eminim...
Lupin in repliği var mıydı film boyunca... şimdi gerçekten hatırlamaya çalışıyorum fakat bulamıyorum... Lupin de çok arka plana atılmıştı bu filmde:icon_sorr
Sizin salondakiler düşünecek yaştaydı demek ki? Bizimkiler çoktan bir önceki sahneyi unutmuşlardı.
Grawp hem ’’ben bilgisayar efektiyim’’ diyordu hem de kitaptakiyle pek benzeşmiyordu. Tamam kitapta az da olsa şirindi ama bu kadar uysal değildi. Bu iki unsur yüzünden ben pek beğenmedim.
ben altyazılıya gittiğim için o konuda şanşlıydım....:img-wink: yani izleyiciler düşünebiliyorlardı ama ağızlarını kapatamıyorlardı.... koskoca salon neredeyse hepberaber izledik filmi... cho ile harry öpüşecekken sanki anlaşılmıyormuş gibi ""bak öpecek, bak öpecek"" diye heyecan yapan tipler çoğunluktaydı tabii...
3. filmdeki kurtadam dönüşümü fiyaskosundan sonra grawp iyi sayılır... evet ben bilgisayar efektiyim diye bağırıyordu ama yine de benim beklediğimden daha iyiydi...
ama konuşma problemi yoktu maşallah bizim grawp in....:img-hyste ilk karşılaştıklarında sadece birkaç kelime söyleyebilen grawp neredeyse sohbete başlicaktı...
ben filmde en çok bakanlıkta voldi-dumbi karşılaşmasındaki efektleri beyendim... onlar gerçetken çok güzel yapılmışlardı... ama esrar dairesinin esrar dairesi gibi olmaması hiç hoşuma gitmedi benim... özellikle takımın harry i ve voldi yi izlemeleri kötüydü... orada arkadaşlığa önem vermek istemişler ama zaten harry onlar aşağıda olsaydı da onları severdi... hatta durumlarını bilmediği için kitapta bu yüzden daha da heyecanlı...
ben bilmiyodum o sahnelerin çıkarıldığını.demek zorluklardan dolayıymış.dram arttı ama kesinlikle yani.kitapta aralardaki konular pek moralimizi bozmuyo ama 2.yarı gerçekten dramatikti.yani Harry'nin kalabalıkta yere düşüşü ve Hermione'nin ona bakışı ve yanına gidişi (kitapta yok ama yinede) güzeldi.ama yani tek bi korkum var.Sirius'u bu kadar severken Harry,ölümü hemencecik atlatıldı bi sahneyle.sonunda hiçbi şekilde adı geçmedi.6. filmde Dumbledore'un ölümünde de aynı şey yapılmaz umarım.1 sene sonra vizyona giricek.az bi zaman sonuçta film çekimi için.atlatmasınlar,fragman gibi izlemyelim de.daha ne oluyo ne bitiyo demeden:sad53::sad53:
ben dumbledore ile harry nin konuşma provasına çok bozuldum.. prova diyorum çünkü hiçbirşey ifade etmedi benim için... özellikle harry'nin gayet normal bir şekilde ""sirius benim yüzümden öldü"" diyişi sinirlerimi bozdu...orada çok daha acı çeken, acıyı bizede hissettiren bir harry olmalıydı...
bende james ve cho'nun kötü olarak gösterildiği konusunda sizlerle hemfikirim...özellikle genç çapulcuların sahnelerini yeteri kadar izleyememiş olmak resmen içime oturdu:icon_sorr
ayrıca weasleylerin kaçış sahnesine de bayıldım..her yönüyle çok güzel ve eğlenceli bir sahneydi...
lupin'i de nerdeyse yok saymışlardı yani filmde...bir iki replik dışında görüntüsünü görmesek lupin'in varlığından bile haberdar olamayacaktık...tıpkı severus snape'e yapıldığı gibi...
benimde en duygulandığım sahne sirius'un harry'ye "aferin james" dediği sahneydi...
testraller benim beklediğimden daha çirkindi...ama onları yine de sevdim:)
yani kitapta bir yerde harry için onların nasıl çirkin olduklarını düşünebilmişti ki diye bir cümle vardı..ben bu cümleyi düşününce hani daha güzel bişeyler beklemiştim ama olsun...
dublaj benimde hoşuma gitmedi açıkçası..keşke şansım olsaydıda bende orjinal izleyebilseydim..ne yazıkki küçük bir şehirde yaşıyorum ve maalesefki burda tek seçenek var...ama dvd'si çıkınca hemen alıp orjinal halinide izlemeyi çok isterim:img-yes:
horcruxharry 11-08-07, 08:52 Millet, az önce biletleri aldım. Sabahın 08:00'inde gittim böylece 17:00 seansı için en arka sıranın tam ortasından yer aldım. Bakalım nasıl olacak.
Özellikle Ginny, Bellatrix ve Voldiyi merak ediyorum.
esma-selim005 11-08-07, 08:57 Bende kısmetse yarın akşam yada pzt. günü gidicem filme.
Harry Potter ekibi çektikleri en güzel film olduklarını söylüyolardı. Sizlerinde film ardından yorumlarınızı okudum. Pek beklenilen gibi değil sanırım..
Neyse gidip izleyip görücem. Kitaplarını hiç okumadım ama her filmini izlemiş biriyim. :img-yes:
İzleyen arkadaşlara bir şey soracaqğım...
Dublaj yapılmış ama ben dublajlı hiç sevmem bari güzel yapılmış mı dublajlar?
testraller benim beklediğimden daha çirkindi...ama onları yine de sevdim
yani kitapta bir yerde harry için onların nasıl çirkin olduklarını düşünebilmişti ki diye bir cümle vardı..ben bu cümleyi düşününce hani daha güzel bişeyler beklemiştim ama olsun...
Ben testralleri beyaz hayalet gibi hayal etmiştim. Gerçekten bu kadar çirkin yaratıklarla karşılaşınca şaşırdım ama yine de güzel yapılmışlardı.
kesinlikle aynı fikirdeyim... filmden çıktıktan sonra zaten 1 saat arkadaşıma anlatmaya çalıştım ayrıntıları... kehanet konusuna da sadece değinmişler zaten... sadece ilk kez sahibinin eline alabileceği doğruydu.. ne parçalanış şekli ne de söyledikleri doğruydu... kitabı okumayan birinin kehanetin önemini anlamadığına eminim...
Lupin in repliği var mıydı film boyunca... şimdi gerçekten hatırlamaya çalışıyorum fakat bulamıyorum... Lupin de çok arka plana atılmıştı bu filmde
Ben de bugün hep kehaneti anlattım kardeşime. Filmin boşluklarını doldurmak zor oluyor. :icon_whis Zaten Dumb ile Harry’nin son sahnesine de öylesine bir değinmişler. Hüngür hüngür ağladım sahne puf diye uçuverdi. Harry, hayatında önem verdiği bir insanı daha kaybetmişti. Dumb onunla uzun süredir konuşmuyor, ona bakmıyordu bile. Şimdi karşısına geçmiş, Harry ile konuşmak istiyordu. Harry çok sinirliydi. Yani filmde de böyle olmsı gerekirdi. Kitaptaki gibi her şeyi kırması gerekmezdi ama Dumb’ın ilk defa çaresiz olduğunun gösterilmesi lazımdı. Çünkü bu 6. film için de çok önemli. En azından hata yaptığını söyleyip gözünden bir damla yaş akıtabilirlerdi.
CaNaN^_^ dublaj çok kötü olmuş. Yanlış çevirmeler vardı. Sesler, karakterlere hiç uymuyordu. Seslerin filmin üstüne eklendiği çok belliydi.
rebel_girl83 11-08-07, 10:44 filme dün gitim maalesef dublajdan başka şansım yoktu ve bilet alırken ücretsiz olarak harry potter çıkartma kitabı alabileceğimizi sölediler bu sadece çanakkaledemi yoksa dier afm lerdede oldumu merak etmio deilim şaşırdım çünkü
açıkcası hayal kırıklığına uğradım hernekadar filmin güzel mesajlar verdiğini düşünsemde yetersiz bulduğum pek çok yer vardı öncelikle filmde en gerekli yerlerin olmadığını farkettim kitabı okurken çk heycanlıydım ama film beklediğim gbi olmadı oldukça fazla şeyi kesip değiştirmişler hatta dier film için can damarı niteliği taşıyacak pek çk unsur yoktu en önemliside cho nun gammazcı durumuna düşmesiydi bu durum hiç hoşuma gitmedi kitapla bağdaşmamış çünkü ve o hermionenin altınlara yaptığı büyü gerçektende malfoy ilerde bu altınları kıullanacaktı şimdi orayı nasıl yapacaklar cidden çk merak ediorum sirius un ölümü kitapta bni oldukça etkilemişti ama filmde oldukça kısa buldum duygulanmaya bile fırsatım olmadı bella nın rolüne bayıldım gerçekten mükemmeldi snape in olduğu bölümleri çk sevdim keşke daha uzun görebilseydik
ronun hermioneyi grawp tan kıskanması korumaya çalışması flan çk tatlıydı o ikiliye bayıldım bu bölümde
umarım dier bölümler daha güzel olur bn bu filmide beğendim sadece kitapları okuduktan sonra oldukça mükemmel şeyler beklioruz ve beklentilerimiz karşılanamadığı için bukadar hayalkırıklığına uğruoruz
açıkcası beklediim gbi deildi..kitaptaki herşeyi filme sığdırılmasını beklemiyordum ama harry gennyle hiç yakınlaşmadı..ronun harry kıskandıı sahneler yoktu..ronla hermonie duygusal anlamda hiç bişiii yaşamadı..en çokda minervayla moddynn geçmişteki aşklarını merak ediyordum ama o da yoktu...o pembe saçlı kadınn aşkıda..aksiyon sahneleri ve efektleri güzeldi...
filme dün gitim maalesef dublajdan başka şansım yoktu ve bilet alırken ücretsiz olarak harry potter çıkartma kitabı alabileceğimizi sölediler bu sadece çanakkaledemi yoksa dier afm lerdede oldumu merak etmio deilim şaşırdım çünkü
Galiba sadece Ç.kale AFM'ye ait. Çünkü kimse bahsetmedi. E.. O kadar farkımız olsun. Zaten küçücük salonda, rahatsız koltuklarda, dublajlı izledik filmi. :icon_whis
...ve o hermionenin altınlara yaptığı büyü gerçektende malfoy ilerde bu altınları kıullanacaktı şimdi orayı nasıl yapacaklar cidden çk merak ediorum
Bunun film için herhangi bir önem taşıdığını sanmıyorum. Weasley'lerin şaka dükkanının parası da Harry'nin Quidittch'ten kazandığı paralardı ama bundan ne 4. filmde ne de bu filmde bahsettiler. Filmi izleyenler herhangi bir eksik bulamazlar bu konuda. Sihirli paralar için de bu geçerli. Sadece kitabı okuyanlar eksikliğini hissedecek.
sanırım hepimizin filmle ilgili ortak kötü düşüncesi baya kısaltılmış olması :D dierleri çok rahatsız etmese de testrallern üzernde bakanlığa geldikten sonraki yerler fazla kısaltılmıştı.Sirius'un ölümü,Dumbledore'un Harry ile odasında yaptığı konuşma,Harry'nin Sirius gittikten sonra içine düştüğü durum daha iyi yansıtılmalıydı.Harry'nin aklına Sirius'un verdiği ayna gelince belki orda görürürm diye yemek bile yemeyip aynayı bulup da umutları boşa çıkınca aynayı fırlattığı bölümü çok merak etmiştim.zaten sirius2un öldüğü sahneyle içim bi tuhaf olcak bi de daniel muhteşem oyunculuyla o sahneyi oynadıktan sonra heralde sinemanın ortasnda hüngür hüngür ağlarım diyodum ama...
sonuçta kitapta duygu daha iyi yansıtılıyor,karakterlerin iç sesleriyle falan.ama filmde onu yapsalardı çok klişe olurdu.kitabı okuduğum(defalarca okuyup nerdeyse ezberlediğim için) için sahnelerin eksikliğini pek de hissetmedim.kitabı okumayanlar düşünsün di mi :P
arkadaşlar ztn biz harry potter fanları olarak(kitapları ezbre bilenler olarak) filmden spr bişiler beklioruz. Ama hangi harry potter filmi beklediimis gibi oldu ki? Atılan sahnelerin çokluğu bias üzücü tabi. Jkr nası duruo annamıorum... Ama gene de filmin hakkını vermek lzm... Gsl filmdi.
yorumlarım bitmiyor bir türlü,aklıma geldikçe yazıyorum:)...
allah aşkına dublajda cruciatus lanetini kadavra laneti diye çevirme neydi yani...tam bir komediydi bana kalırsa...
off dublaj felaketti ya,nolurdu bende orjinalini izleyebilseydim:icon_sorr
neyse dvd çıkınca inşallah...
arkadaşlar ztn biz harry potter fanları olarak(kitapları ezbre bilenler olarak) filmden spr bişiler beklioruz. Ama hangi harry potter filmi beklediimis gibi oldu ki? Atılan sahnelerin çokluğu bias üzücü tabi. Jkr nası duruo annamıorum... Ama gene de filmin hakkını vermek lzm... Gsl filmdi.
canım öyle tabii de yine de bu kadar heyecanla beklenilen bi filmin bu derece hüsranla sonuçlanması yazık oldu
sadece belli bi yaş kesimi için yapıolarsa filmi ne diyim
zaten çocukların çoğu aa harry bak nasıl uçtu
ayy şu patlayan şey çok güzel
canavara bak ıyyyy olarak izliyolar yani filmin konusuyla çok ilgilendikleri düşünülmez
oılan yine bize oluyo
üstüne üstlük kızdığım nokta hem bizi bu kaDAR beklettiler hem de berbat bi dublajla döndüler hiç olmadı bu işte :hıh
canım öyle tabii de yine de bu kadar heyecanla beklenilen bi filmin bu derece hüsranla sonuçlanması yazık oldu
sadece belli bi yaş kesimi için yapıolarsa filmi ne diyim
zaten çocukların çoğu aa harry bak nasıl uçtu
ayy şu patlayan şey çok güzel
canavara bak ıyyyy olarak izliyolar yani filmin konusuyla çok ilgilendikleri düşünülmez
oılan yine bize oluyo
üstüne üstlük kızdığım nokta hem bizi bu kaDAR beklettiler hem de berbat bi dublajla döndüler hiç olmadı bu işte :hıh
orjinalini izledim o yüzden dublajı bilmiorum. ama bnce hangi filmin dublajı(animasyonlar dışında) güsel oluo ki?
deadly_angel 11-08-07, 11:32 Dublaj Harry Potter filmlerinde her yıl yaşanan ve canımızı sıkan bi durum, bulunduğu yerde orjinal hali olmayanlar ne yazıkki Dvd'yi beklemek zorunda kalıyorlar ve bu hiç hoş değil.Çeviride adam akıllı olmamıştı.Ben artık görmezden geliyorum, düzelte düzelte sinemadan tat almıyorum yoksa.Crucio bölümüne özellikle sinir oldum.Bu insanlar hiç kitap okumuyorlarmı.yada madem beceremiyorlar Sevin Okyay ve Kutlukhan Kutlu çevirsin, seve seve yapacaklarından eminim.
Dublaj Harry Potter filmlerinde her yıl yaşanan ve canımızı sıkan bi durum, bulunduğu yerde orjinal hali olmayanlar ne yazıkki Dvd'yi beklemek zorunda kalıyorlar ve bu hiç hoş değil.Çeviride adam akıllı olmamıştı.Ben artık görmezden geliyorum, düzelte düzelte sinemadan tat almıyorum yoksa.Crucio bölümüne özellikle sinir oldum.Bu insanlar hiç kitap okumuyorlarmı.yada madem beceremiyorlar Sevin Okyay ve Kutlukhan Kutlu çevirsin, seve seve yapacaklarından eminim.
çıkınışta inan aynı şeyi ben de arkdsıma söyledi madem beceremiyosun yardım al
gerçi bizim burda sadece dublajlı olmaası ilk defa yaşanılan bi durumdu ve beni çok şaşırttı
crucio yu ilk duyduğumda ben dedim yanlış duydum yok artık yani bu kadarı da olmaz sonra bi daha geçti yine kadavra ded,m çıldırıcam şimdi
deadly_angel 11-08-07, 11:45 Kadavra Laneti yapsa ölür gider sonuçta, böyle ufak yanlışlar olunca çok üzülüyorum, bu konu hakkında galiba WB ilgileniyor, onlara mektup yollamayı düşünüyorum, 5 tane Harry Potter filmi çekildi ve adam gibi bir çeviri yapılmıyor.
yarın filme tekrar gittikten sonra başka yorumlar da yaparım
ama ben testralleri farklı bekliyodum
yani nasıl diyim hani böyle hayaletimsi falan beyaz olabilirdi şeffaf gibi
ama filmin genel konsepti azkaban gibi karanlık olduğu için ona uygun yapmışlar
luna harry sahnelerinin bazıları ne kadar kitapta olmasa da ben o bağın anlatılışını çok sevdim
ama bana göree chonun gammaz olması tam bi viyaskoydu ona da hemen bi kılıf uydurmuş veritaserum falan karıştırmışlar amaaaa olmaz yaa harry nin ilk kız arkdsı nın böyle bi konumda olması hiç hoşuma gitmedi
deadly_angel 11-08-07, 11:48 Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nın 3.Boyuttaki Talihsiziği
10 Ağustos'ta yani dün gösterime girmiş olan 5. Harry Potter filmi Zümrüdüanka Yoldaşlığı bilindiği üzere normal sinemalar dışında yüksek boyutta ve netlikte görüntü kapasitesine sahip olan, aynı zamanda görüntünün bir çeşit kutuplandırma (polarizasyon) yöntemiyle ve özel gözlükler vasıtasıyla üç boyutlu olarak izlenebilmesini sağlayan Imax yöntemiyle Ankara AFM Imax'te de gösterime girmişti.
Ancak henüz ilk seans olmasına rağmen filmde ortlama 30-40 saniye gibi bir süre alt yazı kayması olmasından kaynaklanan bir problem yaşandı. Yetkili kişiler, pekçok izleyicinin tepkisine karşılık olarak film bitmedikçe değiştirelemeyeceğini veya durdurlamayacağını belirtmesiyle birlikte, izleyicilere bilet iadesini veya davetiye olarak yeniden verilmesini önerdiler.
alıntıdır.
acemicadi_selim 11-08-07, 11:54 evet kesinlikle orası çok inanılmazdı... Sirus un o sahneye girişi de çok etkileyiciydi bence... Malfoy'un üzerine atlayıp ""vaftiz oğlumu rahat bırak "" deyişi yani...
evt bu sahne supperdi bayilmistim walla
ama cok gicik oldugum bi nokta var lupini cok az gosterdiler sinir oldum tonks uda az gosterdilerr :( yani siriusdan sonra lupin var benim icin sonucta bari 6. filmde cok gosterselerr bide su lupin ve tonks un konusmasini kesinlikle koymalari lazim filme seni sewiorum ben senin icin cok yasliyim filan olan konusma kesinlikle olmali 6. filmdee....bidee ronun hastende yatarken hermione die sayiklamasi kesinlikle olmali :)
deadly_angel 11-08-07, 11:56 Lucius yumruğu fena yedi, çok iyi oldu:)
İştefilmde dikkatimi çeken ucuz çeviri hataları
The Ministry of Magic : Sırlar Bakanlığı
Death Eaters : Ölü Yiyiciler
Legilimens : Zihnifendet (Burası zihnefendet)
Grimmauld Place : Grimmauld Sarayı
Occlumency : Occlumency
Evet şaka gibiydi Sırlar Bakanlığı ve Ölü Yiyiciler. Dublajda da bu hatalar oldu.
Yalnız Legilimens : Zihnifendet (Burası zihnefendet) bunun ve bunun Occlumency : Occlumency ne olduklaını hatırlayamadım. :icon_whis
Lucius yumruğu fena yedi, çok iyi oldu:)
bu arada ımax haberini okuyunca şok oldum biara orda izlemeyi düşünmüştüm ucuz kurtulmuşum
böyle şeyler asla ankara afmde olmaz derken şunlara bak
hayır anlamadığım bi de şu var
biyere ölüm yiyenler denilirken tekrar geçtiğinde nasıl ölü yiyiciler diyolar anlamıyorum
o sahne çok güzeldi zaten lucius bi uçtu ki sorma
ama orda harry e james dedi hem de ölmeden çok kısa süre önce içim gitti
acemicadi_selim 11-08-07, 12:03 Lucius yumruğu fena yedi, çok iyi oldu:)
ayy evt lucius un o yedigi yumruk superdi walla bayildimmm....
bide cho ya ben kitapta sinir olmustum harryle kavga etmesi o gicik arkadasini savunmasi filan..hermione yi kiskanmasi vs. ama filmde sewdim hatta acidim kiza harry konusmadan cekip gidince.........
hmm walla ben filmi izlemekten o hatalara dikkat etmedim ztn normalde kitabida ingilizce okudugum icin turkceye cevirildiginde nasil cevirdiklerini bilmedigimden bi sorun olmadi
deadly_angel 11-08-07, 12:05 Evet şaka gibiydi Sırlar Bakanlığı ve Ölü Yiyiciler. Dublajda da bu hatalar oldu.
Yalnız Legilimens : Zihnifendet (Burası zihnefendet) bunun ve bunun Occlumency : Occlumency ne olduklaını hatırlayamadım. :icon_whis
Occlumency zihinbend
Legilimens ise Zihinfendet anlamına geliyor.Snape'in Harry'ye yaptıkları diyelim daha doğrusu.:img-wink:
Sevincirisi bir haber, IMDB'ye göre Dvd'de 30 dakika yada ondan biraz daha uzun kesilmiş sahneler olacakmış.
acemicadi_selim 11-08-07, 12:12 ayy evt yaa dvd de o silinmis sahneler olcak buda ii bi haber buyuk ihtimal su james lily ve snape sahneside orda olur heralde :)
deadly_angel 11-08-07, 12:38 Snape'in en kötü anısı bölümüne yer verirler, çok kısa atlandı o bölüm.Onun dışında Bakanlık bölümünü uzatabilirler.D.A bölümünü kesinlikle koymalılar.O paraları v.s
bu dvd deki ek kısma çok sevindim
bakalım hangi sahneler konulmuş olucak beklediğimiz yerler olur inş
sihir bakanlığındaki sahneler falan uzatılmış olabilir gibime geliyo
yaa bi de filmde gülsem mi ağlasam mı olduğum sahne
harry yılanın mr weasley e saaldırdığını görüyo konuşmalar oluo falan tablolara haber veriliyo eeee snape geliyo dumbi hemen başlamalıyız vakit kaybetmemeliyiz diyo bi baktım snaPE harry i sürüklüyo derse götürüyo
ne oluyoruz yahuu bi nefes alın
yaa bi de filmde gülsem mi ağlasam mı olduğum sahne
harry yılanın mr weasley e saaldırdığını görüyo konuşmalar oluo falan tablolara haber veriliyo eeee snape geliyo dumbi hemen başlamalıyız vakit kaybetmemeliyiz diyo bi baktım snaPE harry i sürüklüyo derse götürüyo
ne oluyoruz yahuu bi nefes alın
Ama onu uzatamazlardı. Yapacak başka bir şey yok. Yine iyi birleştirmişler. Tabi biz çetrefilli geçen zihnefend derslerini göremek istiyoruz ama onlar sadece değinmek zorunda kaldılar.
Evet şaka gibiydi Sırlar Bakanlığı ve Ölü Yiyiciler. Dublajda da bu hatalar oldu.
Dumbledore Voldemort için en iyi Legilimens ustası demişti kitapta yanılmıyorsam tabii bunu söyleyenin Snape olma olasılığı daha fazla ama neyse.. Zihin okuma yani.. Occlumency de zihni koruma..
Filmde altyazıya bakmamaya gayret ettim ben de özellikle de avada kadevra ile cruciatus'u karıştırmaları komikti...
Bir de yanlış hatırlamıyorsam Department of Mysteries'i Sırlar Bakanlığı olarak çevirdiler alt yazıda...
ama bunlar dışında film gayet güzeldi...
Bakanlıktaki sahneler kesinlikle favorilerim..
Kitapta Sirius'un ölümüne hüngür hüngür ağlamış biri olarak filmdeki ölüm sahnesi biraz yavan gelse de sanırım yapabileceklerinn en iyisii yapmışlardı! Rowlingin anlatımı netti ama ne olursa olsun sete bunu yansıtmak zor olsa gerek.
Gary Oldman'ı 3.filmden beri biliyorum ve 4.filmde olmayışı (ateşteki halini saymıyorum) beni çok üzmüştü.. Yani tamam kitapları keserek önümüze koyuyorlar ama Sirius'un bu kadar geri plana itilmesi cidden hoş değildi.. Daha çok sahneisnin olmasını kesinlikle isterdim.. Yine de olan sahnelerde Harry ile Siriusun halleri cidden çok hoştu! Soyağacının yanındaki diyaloglraında hem baba oğul hem iki arkadaş hem abi kardeş gibi olan ilişkilerini çok güzel yansıttılar.. ve tabii grimmauld place'e Harrynin ilk geldiği anda Molly Weasley kapıyı kapamadan önce siriusun harrye bakışı!
Bakanlığa geri dönecek olursam..
Düello sahneleri cidden çok hoştu.. Ölüm Yiyenleri siyah, Yoldaşlıktakileri beyazla betimlemeleri de gözden kaçmayan bir ayrıntıydı.. Yani yoldaştakiler birer birer gelirlerken beyaz dumanların yükselmesi, ölüm yiyenler kaçarkense siyah dumanda yok olmaları karanlıkta onları ayırt etmek açısından da kolaylaştırıcı unsurdu..
Bellatrix tam manasıyla nefret edilecek insan pozisyonundaydı, hatta Voldemorttan da çok! Ki zaten ben 5.kitapta da aynı şekilde hissetmiştim, dolayısıyla 7.kitapta onun ölümü resmen bana zevk verdi:img-blush Karakter cidden çok güzel canlandırılmış bu açıdan... Azkabandaki vahşi hali de unutulmaz.
Snape'in Harry'e ders vermekten vazgeçmesini de farklı bir şekilde bağlamışlar, Pensieve'de Harry bilerek Snape'in hatıralarına bakarken Snape onu yakalamıştı kitapta ve tabii bu yüzden derslerin bitirilmesi daha mantıklıydı...
(Ah Snape ah... Neden bu kadar nefret ettiriyorsun kendinden Harryi çocukcağızın tek suçu görünüş olarak babasına benzemesi. ('gözleri hariç...Lily'nin gözleri...') )
Kitaptaki sahneyi çok iyi bildiğimden hiç olmamış dediğim sahne ise sondaki Harry-Dumbledore konuşması...
Kitapta bu konuşmadan ziyade tek taraflı bir kavga niteliğindeydi... Harry agresifti, tüm sene yaşadıklarının üstüne tek ailesini kaybetmesindne dolayı kendini suçluyordu ve bu suç ona fazla geldiğinden bağırarak zehri dışarı akıtıyordu! filmdeki harry ise gayet alçak ses tonuyla uslu uslu Dumbledore'un karşısında oturuyordu...
Sonuç olarak kitabı okumayan biirnin filme bayılması kaçınılmaz bence... Okuyan ve (benim gibi) hele hele kitabı nerdeyse hatmetmiş kişiler içinse, eksiklerine ve kitaptan farklraına rağmen beğenilecek bir film bence....
(NOT: Atilla Dorsay SAbahtaki değerlendirmesinde Sirius'tan 'harrynin önceki filmdeki düşmanı' olarak bahsetmiş!! Bu beni çileden çıkardı... İzlemediyse ya da hatırlamıyorsa böyle yorumlar yapmamalı bence..)
dilara-1905 11-08-07, 13:11 yhaaa hermione ile ron'un didişmeleri süperdi yha çok şekerler :D:D özellikle o kazakmıydı neydi annesinin yılbaşı için aldı şey giyemem bni aptalmışım gibi gösterio fln dio ya hermionede her zamanki gibi gösterio fln diyoo çok şekerler :D:D cho sinit etti benii yha :hıh :hıh
yha 2. defa da gitceemm :D:D
yhaaa hermione ile ron'un didişmeleri süperdi yha çok şekerler :D:D özellikle o kazakmıydı neydi annesinin yılbaşı için aldı şey giyemem bni aptalmışım gibi gösterio fln dio ya hermionede her zamanki gibi gösterio fln diyoo çok şekerler :D:D cho sinit etti benii yha :hıh :hıh
yha 2. defa da gitceemm :D:D
canım zatenben de her zamanki gibi bu filmde 3 lücem sanırım :img-hyste
yarın bi gideyim de 3.yü düşünürüz
gerçekten o bölüm süperdi ben kopmıştum orda yine çok şekerler
choya gelince vallaha ben o kızı zaten kitapta sevmiyopdum
harry e karşı tavrı ve şu gammaz arkdsını koruması falan yüzünden
filmdeyse niyeyse sempati duydum azcık acıdım yazık oldu pek bi mahsundu
deadly_angel 11-08-07, 13:17 Ron&Hermione gülüşmeleri, noel kutlaması sırasında kısa bakışmaları çok hoştu ama ben daha fazla R&H sahnesi bekliyordum.Victoru kıskanma bölümü vardı mesela.Quidditch'de yok zaten, ordaki öpüşmeyide koymamışlardır.Dvd'de vardır umarım farklı sahneler.
Neyse 6.kitap son derece romantik diğerlerine göe Rowling'in iyi tarafına geldiğimizi düşünüyorum bu kitapta.Dumb gitti ama olsun napalım.
acemicadi_selim 11-08-07, 13:38 canım zatenben de her zamanki gibi bu filmde 3 lücem sanırım :img-hyste
yarın bi gideyim de 3.yü düşünürüz
gerçekten o bölüm süperdi ben kopmıştum orda yine çok şekerler
choya gelince vallaha ben o kızı zaten kitapta sevmiyopdum
harry e karşı tavrı ve şu gammaz arkdsını koruması falan yüzünden
filmdeyse niyeyse sempati duydum azcık acıdım yazık oldu pek bi mahsundu
evt cho hakkinda dediklerine katiliorum cho ya kitapda sinir olmustum hermione yi kiskaniodu sonra o gammaz arkisini savunuodu filan sinir olmustum ama filmde acidim kiza yaa konusmadan cekip gidiodu harry :( aman neyse chodan kurtulduk artik sira ginnye geldii bakalim onlarin opusme sahnesi nasil olcak ..cho nin kinii kisa sanioduk uzun oldu...eh ginnyninki kitapda bayagi uzundu o bakimdan ginny ve harrynin opusme sahnesi ooooo artik bi 5 dk. surer heralde :):img-blush:icon_whis
Filmden en sevdiğim iki Sirius resmiyle...
http://img441.imageshack.us/img441/3265/siriusblack2ow3.gif (http://imageshack.us)
http://img368.imageshack.us/img368/7627/siriuswc9.gif (http://imageshack.us)
arkadaşlar cnn türk ü açın...aviş programı var...daha önce söylendi mi bilmiyorum ve buraya yazıyorum...zay ın kamera arkası görüntüleri ve röportajlarını veriyolar...
evt cho hakkinda dediklerine katiliorum cho ya kitapda sinir olmustum hermione yi kiskaniodu sonra o gammaz arkisini savunuodu filan sinir olmustum ama filmde acidim kiza yaa konusmadan cekip gidiodu harry :( aman neyse chodan kurtulduk artik sira ginnye geldii bakalim onlarin opusme sahnesi nasil olcak ..cho nin kinii kisa sanioduk uzun oldu...eh ginnyninki kitapda bayagi uzundu o bakimdan ginny ve harrynin opusme sahnesi ooooo artik bi 5 dk. surer heralde :):img-blush:icon_whis
demek hepimiz aynı şeyi düşünmüşüz :img-hyste
ben dedim şimdi dudakları birbirine değer öteki sahneye geçerler bi baktım son hız devam
neyse artık ginniy kısmını ben de düşünemiyorum artık
dml canım çalışmalar harika olmuş
emeğine sağlık
Bu da Sirius sevenlere...
http://img183.imageshack.us/img183/2318/sirius2xm8.gif (http://imageshack.us)
cedric-hülya 11-08-07, 14:49 ooo siz şimdiden 6.filmi düşünmeye başlamışsınız ben de 6.filmi merakla bekliyorum çünkü bu film beklentilerimi karşılamadı ne bileyim çok karanlık bi filmdi kitap böyle değildi.
haklısın ron'a hiç replik vermemişler
Burak&Burak 11-08-07, 15:00 AZ önce filmden çıktım ve kitabını okumak daha heyecanlıydı inanın yani cidden film oyuncular sahneler süper fakat kitap kadar dolu bi film değildi bu arada o sarı saçlı kız çok şekerdi ... büyü sahneleri ve dumbledore un ordusu süperdi :)
ama izleyin derim ynede çok hoş ... :)
deadly_angel 11-08-07, 15:06 İSterlerse dünyanın en uzun filmini çeksinler her ayrıntıyı koysunlar içerisine kitap kadar tutkulu ve güzel olmaz benim için.Yılın büyük bir kısmını Harry Potter okuyarak geçiriyorum.4 yıldır başucumdan bir an olsun ayrılmadılar.Hatta sırf bu yüzden öğretmenlerimle kavgaya tutuştuğum çok oldu.Bir yere kadar çekebiliyorlar filmi, kitabı 1.5 haftadı çeşitli aralıklarla tekrar okuyorum ve okurken filmdeki sahneleri hayal gücüme uyarlıyorum.Böylelikle çekilmemişbir sahne olmuyor benim için.Herkese tavsiye ederim, Dvd gelene kadar sizi idare edeceğine eminim.
ya ben bu hafta annca gidebilirim su an tatildeyim haberleri hep kaçırdım siz hiç rsm çekmediniz mi galada hem video varsa haber verebilir misiniz yaa
deadly_angel 11-08-07, 16:02 ya ben bu hafta annca gidebilirim su an tatildeyim haberleri hep kaçırdım siz hiç rsm çekmediniz mi galada hem video varsa haber verebilir misiniz yaa
Kilitlenen diğer başlığa bakarsan orda gala fotoğraflarını bulabilirsin.Videoyu da Google'dan ararsan bulabilirsin hatta video sitelerine eklenmiş olması gerekli.
süper bi filmdii her fılmınde oldugu gıbıı yıne superdıı bence serının en ıyı fılmlerınden bırı...süper oynamışlar oyuncular gercekten hala etkısındeyım yarın tatıle gıdıcem..donunce tekrar gıdıcez arkadaslarlaa acaipppp güzel her fılmıı gıbı ...süper bi an once gıdınnn...:img-wink::img-wink::img-wink::img-wink::img-yes::good::good::good:
superdi her bölüm superdi ama bu ayrı bi güzedi oyuncular gercekten cok iyiydiler dün gittim ama bende hala etkisindeyimm kitabı okumuştum zaten biliyodum olacakları ama izlemek farklı oluyo tabi harry nin ders verme sahnelerine bayıldımm sirus ün ölümü cook kötüydüü yaa harrynin cedric le ilgili gördügü rüyalar cok kötüydüüüü
tek kelimeyle mükemmeldiiii:happy0064
alonsomania 11-08-07, 17:55 usta ben de yeni izledim yaaa çok güseldi ama çok geçiştirme olmuş yaa 1114 dayfalık kitap olunca tabe asıl o yeşil beyinleri fln merak etmiştim ama yoktu ve quidditch yine yok öncedende denmişti zaten keşke biraz daha uzub olsaydı doymadım.....ama genel olarak güseldii....
horcruxharry 11-08-07, 18:55 Film harikaydı. Ablam Harry Potter'ı sevmez o bile "izlediğim en iyi film" dedi.
Bir şey sorucam Harry'yi seslendiren kişi değişmiş mi?
İşte film hakkındaki yorum:
1.Başlangıç harika olmuş sanki Harry Potter'da değilsiniz de başka bir filmdesiniz gibi.
2. Ruh Emicilerin yeni imajını sevdim desem yalan olur.
3. Privet Drive'dan kaçış harikaydı. Görsel bir şölen olmuş.
4. Harry, Ron ve Hermione'ye biraz bağırsa iyi olurdu.
5. Kreacher güzeldi. Sözlerini sanki kitaptan copy-paste yapmışlar.
6. Sihir Bakanlığı hoştu ama Esrar Dairesi koridoru çok karmaşıktı.
7. Keşke Hogsmeade istasyonunda Harry Malfoy'u iyi bi pataklasaydı.
8. Testraller de iyi hoştu.
9. En sonunda bir gençlik filmi oldu Harry Potter. Ortak Salon'daki şarkılar falan filan herşey güzeldi.
10. Yalan söylememeliyim yazısını Harry'nin eline güzel oydurtmuşlar. İğrençti fakat iyi yapmışlardı.
11. Ron bu filmde gülmekten kırdı geçirdi. Herkes en çok Ron'un esprilerine güldü.
12. Ronla Hermione'nin bakışmaları da bayağı hoştu hani.
13. Ginny... En sonunda kitaptaki tabirine uydu. İhtiyaç Odasın'da Harry ile Cho'yu gözetlemeler falan. Başkası gördümü bilmiyorum ama Ginny büyük salondan çıkarken Cho'ya omuz attı :D:D:D:D. Bide o neydi yav bi Reducto laneti yaptı bütün kehanet salonu tuzla buz oldu. Tam Harry'ye layık. :P
14. Weasley'lerin kaçışları çok hoştu. Herkes koptu orada.
15. Bence madalyon olmalıydı. En azından Kreacher kutusuna koyarken gösterebilirdi.
16. Başkalarının aksine "Sırlar Bakanlığı", "Ölü Yiyiciler", Zihinbend kelimesi yerine "Occlumency" ve "Kadavra laneti" dışında (amma da çokmuş yaa :P) seslendirme benim çok hoşuma gitti. Voldemortu seslendiren döktürmüştü yine. (Kim acaba)
17. Benim anlamadığım üstteki dublaj hataları bazı yerlerde doğru söyleniyordu.
18. Kehanet Salonundan kaçış harikaydı. Ölüm Odası'na düştüklerinde birkaç kişi vaoav dedi yüksek sesle.
19. Ölüm odasındaki savaş harikaydı. Özellikle Sirius'un kendini kaybedip Harry'ye James demesi çok hoştu.
20. Bellatrix... belkide filmdeki en iyi oynayan karakter. Özellikle o kahkahası yokmu bayıldım resmen..
21. Hahaha Grawp çok hoşuma gitti. Hermione onu tersleyince nasıl üzüldü ama. Ron sevdiğini kurtarmak için kendini feda ediyordu az kalsın. Sonra Hermione'ye bisiklet gidonu hediye etti.
22. Keşke at adamlar tek bi kelime etselerdi. Umbridge'i götürürlerken herkes oh olsun dedi.
23. Sinema salonunda kitabı okuyanlar Sirius'un öldüğünü anladılar. Fakat aynı şey sadece filmi izleyenler için geçerli değildi. Atriyum'da Bella "Sirius'u öldürdüm diye bağırınca ablam "aaa sirius öldü mü ki?" dedi. Avada Kedavra lanetini göğsüne yedikten sonra bekledi bekledi durdu. Bi an için Hoşçakal Harry, ben gidiyorum diyecek sandım.
24. Voldemort Dumbi karşılaşması çok hoştu. Çok etkilendim.
25. Ama en etkilendiğim sahne başka. Voldemort'un Harry'nin bedenini ele geçirmesi çok acıklıydı. Voldemort Harry'nin bedenine giriyor. Dumbledore eğilmiş Harry'yi kendine getirmeye çalışıyor. Dayanamadım ağladım. Harry de dayanamadı, zorla kendini kurtardıktan sonra Dumby'nin kollarında bayıldı.
26. Dikkatimi çeken başka bir şeyde kitaptaki Dumbledore hep müşfik, yüzünden gülümseme eksik olmayan birisi. Bu filmde ise Dumby, Trelawney kovulduktan sonra etraftaki öğrencilere "Dersiniz yok mu sizin?!" diye resmen bağırdı.
27. Son olarakta kitaptan uyarlama bakımından en iyi film bu olmuş. Birçok diyalog kelimesi kelimesine aynı. Umarım senarist hep Michael Goldenberg olur.
aslı_robert 11-08-07, 19:10 Spoiler lara bakmamak için kendimi zor tutuyorum.Perşembe günü Kadıköy'e gideceğim dublajsız izlemek için.Bakalım neler olacak.Zaten Dvd alamıyorum bütçem müsait değil.O yüzden Kadıköy Natilius'a mahkumum...
dilara-1905 11-08-07, 21:37 film süperdi yha 2. defa izlemek için sabırsızlanıyorum :) ama hermione ve ron'un pek yakınlaşma sahnesi yoktu yaaa :sad53: ayrıca serinin en uzun kitabına serinin en kısa filmi pek uymamış bence :sad53: yha zaten sırıus ün ölürülmesi çok feciydi bide kuzeni tarafından(yanlış hatırlamıorum dimi kusenidi sanırım:S) irenç şey bide sırıus black'i öldürdüm diye dalga geçiyo harry ile harry ve voldermort savaşıda harikasydı yani dan. süper oynamış o kıvranmalar konuşmalar fln yani harikaydııı
film süperdi yha 2. defa izlemek için sabırsızlanıyorum :) ama hermione ve ron'un pek yakınlaşma sahnesi yoktu yaaa :sad53: ayrıca serinin en uzun kitabına serinin en kısa filmi pek uymamış bence :sad53: yha zaten sırıus ün ölürülmesi çok feciydi bide kuzeni tarafından(yanlış hatırlamıorum dimi kusenidi sanırım:S) irenç şey bide sırıus black'i öldürdüm diye dalga geçiyo harry ile harry ve voldermort savaşıda harikasydı yani dan. süper oynamış o kıvranmalar konuşmalar fln yani harikaydııı
ya evett hermione ron yaknlaşması fazla yoktu:( bende 2. defa gidicemm en kısa zmnda tadı damağımda kaldı:) bncede Dan yine hakkını vermiş rolünün o kıvranmaları fln çok iyi oynamış gerçekten b kez daha hayran oldum!:good:
bakanlıktaki o sahnelerin yanı sıra,ikizlerin kaçıs sahnesinin sonunda yere düşüşü,ve hermione nin ona bakışı yanına gitmesi fln çok hoştu bence.ben hala o sahneyi düşünüyorum :D
brc_radcliffe 11-08-07, 23:10 Kitabı okuduğum için film pek bi sade kldı.Acaip hayal kırıklığına uğradım bir yıldır beklenen filim bu muydu?Görsel efektler harika ama çok kısa bi 4 saat giderdi bu filme:sad53:
En çok düşünselini merak ediyordum ama çok kısaydı sahne düşünseli bile deildi bide neville hakkında neredeyse hiç bişi yktu.
deadly_angel 11-08-07, 23:13 Neville'ın ailesi hakkındakileri Harry'ye anlatırken öğrendi bilmeyen izleyiciler.Oysa Harry onun durumunu zaten 4. kitapta düşünsel isahnesinde öğreniyordu.Ayrıca bu sahneyi değiştirmelerinin nedeni S.T Mungo bölümünü atlayabilmekti sanıyorum.Longbottom'ları görmeyi isterdim orada.
benden....
http://img181.imageshack.us/img181/9323/aacu1.jpg (http://imageshack.us)
horcruxharry 11-08-07, 23:53 Benim arkadaşlara iki tavsiyem var:
Spoiler'ları okumayan arkadaşlar:
1. Forumlardaki spoiler'ları okumayın ve filmin 138 dk'lık bir "uyarlama" olduğunu unutmayın.
Spoiler'ları okuyan arkadaşlar:
2. Filmi izlerken şu kitapta vardı veya şu kitapta yoktu gibi düşüncelere dalmayıp 138 dk'lık bir "uyarlama" filmin tadını çıkarın.
Şahsen ben ikinciyi uyguladım ve çok memnun kaldım filmden.
bugun filme bi kez daha gidicem
yeni yorumlarımla dönmüş olucam yani benden kurtuluş yok :img-hyste
yine de gitmeyenler yazdıklarımızı okumasınlar diye tavsiyede bulunabilirim
ne kadar eleştirsem biraz hayal kırıklığına uğrasam sa bu film de dayanamayıp 1000 defa izliceğimi biiyorum ama beklentimi karşılamadığını söyleyebilirim
neyse ben gideyim de filmi bi daha izleyeyim
Nedendir bilmiyorum Harry Potter bana son 2 filmdir çok kısa geliyor.Fakat izlenmeye değer.Efektler harika olmuş.Ayrıca çocuklar çok büyümüş , herkesi yeniden görmek çok güzeldi=).:img-yes:
not:weasleyler çook tatlıydıı :img-in_lo:img-icecr
Neville'ın ailesi hakkındakileri Harry'ye anlatırken öğrendi bilmeyen izleyiciler.Oysa Harry onun durumunu zaten 4. kitapta düşünsel isahnesinde öğreniyordu.Ayrıca bu sahneyi değiştirmelerinin nedeni S.T Mungo bölümünü atlayabilmekti sanıyorum.Longbottom'ları görmeyi isterdim orada.
uf ya güzelim sahneleri kesmişler neville in anne babasını görmek güzel olurdu isallah filme gidince hayal kırıklıgı yasamam.. :(
Evett sonunda buradayım, dün sabah bu saatlerde sinema koltuğunda yarı baygın, şaşkın, heyecnlı (!) bi halde Harry Potter'a kavuşmanın mutluluğunu yaşıodum :img-hyste Söylenenler gibi efektler mükemmeldii :img-yes: 4. filmde de çok ilginç efektler vardı ama bu filmdekiler daha ayrı bi güzelliğe ve ilginçliğe sahiptiler.. Harry'nin Ron'dan ve Hermione'den biraz daha uzak olması ne bileyim içimde bi burukluk yarattı diyebilirim :icon_sorr Hep 3ünü bi arada görmeye alışmışım, ayrıca Ron'la Hermione'nin yakınlaşması yoktu da hissettirdiler sadece artık 6. filmde görürüz.. Harry'i bu filmde çok kafası karışmış gördük, pek çok şey değişmişti, isyan başlamıştı, belki de herşey bi daha eskisi gibi olmayacaktı, Voldemort'un geri dönmesiyle okul düzeni de alt üst oldu, derslerden çok az gördük, her yıl Bina Kupası verilirdi ve Harry, Hermione, Ron üçlüsünün başarılarından dolayı Gryffindor galip gelirdi.. Filmin sonunda bunu görmeyi bekledim ama görmedik, bu da belki bazı şeylerin habercisidir, diğer filmlerle ilgili açık kapı bırakıldı belki de.. Dolores Umbridge çok sinirlerimi bozdu, Harry'nin eline asla yalan söylemeyeceğim yazması mahvetti beni..!! Dumbledore'un Ordusu da süperdi.. Harry mütiş bi öğretmendi, Neville bile başardığına göre :img-blush Cho'yla ökseotu sahnesi de güzeldi :img-in_lo uzun uzun doya doya gösterdiler valla.. Daha yazacağım çok şey var gerçekten ama kısaltmam gerek, efektlere geliorum.. İkinci bölüm birinciden daha hızlıydı, birincide yaşanan olayları özet geçtiler ve biraz daha yavaştı... Fred'le George mükemmeldiler, o isyan çıkartmaları o havai fişekler, kendimden geçtim izlerken, özellikle o saçma kural tablolarının yere düşüp dağılması içimin yağlarını eritti ressmen, kürelerin olduğu bölüm de mükemmeldi.. Hepsinin yere düşmeye başladığı an özellikle.. Ve Sirius :icon_sorr O kemerin içine düştüğü zaman Harry de öyle bağırırken ağladığımı farkettim gözlerim doldu böyle çok çok kötü oldum, çok sevmiştim Sirius'u.. Vee Voldemort, aslında gözlerinin yeşili çok güzel :img-hyste Dumbledore'la düelloları da mükemmeldi.. Gerçekten çok güzeldi o camları tuz haline getirmesi fln çok başarılıydı efektler.. Harry'nin içine girdiğinde de gözlerim doldu, onu öyle yerde yatarken görünce çok kötü oldum yine, gözleri bi Voldemort'un gözleri bi kendi gözleri oluodu fln.. Voldemort'u tek başına yendi, bunu o başardı, Snape'in de az çok yardımı var sanırım :img-wink: Neyse yazıcak şey çok, ben de kesinlikle 2. defa gidicem, sindire sindire tekrar izlemem gerek.. Bu arada filmin başında Dudley'in annesi yok diye dalga geçmesi de üzdü beni, Harry'nin elinden olmasa da Ruh Emicilere maruz kalarak çekti cezasını :img-yes: 6. filmi çok çok merak ediorum, bu başlığa pek yazamasam da ben de gerçekten bi Harry Potter fanıyım yani, kitaplarıyla filmleriyle olsun Harry Potter vazgeçilmezim..
deadly_angel 12-08-07, 11:26 Aklıma bir şey geldi daha doğrusu bir hata takıldı.
Privet Drive'da bulunan Ruh Emicilerin orda ne işlerinin olduğu daha doğrusu kimin gönderdiğini açıklamadılar? Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum? :img-elvis Arada kaynadı gibi geldisanki bana.
Aklıma bir şey geldi daha doğrusu bir hata takıldı.
Privet Drive'da bulunan Ruh Emicilerin orda ne işlerinin olduğu daha doğrusu kimin gönderdiğini açıklamadılar? Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum? :img-elvis Arada kaynadı gibi geldisanki bana.
mahkemede Dumbledore,Sihir Bakanına söyledi ya,o geri döndü onun yüzünden ruh emiciler ordaydı diye.o da hayır dönmedi fln dedi.öyle bi konuşma geçti yanılmıyorsam aralarında.
deadly_angel 12-08-07, 11:35 mahkemede Dumbledore,Sihir Bakanına söyledi ya,o geri döndü onun yüzünden ruh emiciler ordaydı diye.o da hayır dönmedi fln dedi.öyle bi konuşma geçti yanılmıyorsam aralarında.
Hayır ondan bahsetmiyorum, Umbridge kendi ağzıyla yakalanıyordu daha sonra, sonlara doğru.Atladılar galiba bu kısmı.
keşke sadece bunu atlasalardı :'( diğer filmin yönetmeninin işi zor.nasıl toparlıycak bilmiyorum.inş beklentileri karşılar.
deadly_angel 12-08-07, 11:40 Dieğr filmide Yates yönetecek, aslında bu Yates'in kabahati değil, senaristin bunu düşünmesi gerekirdi.
n eolursa olsun,ilk filmin yeri ayrı.her bakımdan.belki konular kitapta sayfa sayısı az olduğu için güzelce toparlandı.ama ilk film her açıdan müthişti.( yönetmenini de düşünürsek )ve diğer filmlerin hiçbirinde,bazı şeyler tamı tamına oturmamıştı.ilklerin yeri gerçekten ayrı:sad53:
Aklıma bir şey geldi daha doğrusu bir hata takıldı.
Ruh emicilerin saldırı konusu geldiğinde, Umbridge söz alarak, Dumbledore'a 'eğer yanlış anlamadıysam ruh emicileri oraya bakanlığın gönderdiğini söylemek istediniz' gibi bir şey dedi. Dumbledore ise ''tabi ki böyle bir şey demiyorum. Zaten bakanlığın Ruh Emicilerin neden bir muggle mahallesinde olduklarını soruşturacaklarına eminim' 'dedi.
Kitaba birebir uyamadılar tabi bu repliklerler.
Bu arada bugün kardeşimle kısaltılmış sahnelerin aslında biraz daha uzun olduğunda pek de kötü olmayacağını konuştuk. Yani film 150 dakika olsaydı. Elimizde 12 dakika oluyordu. Bu 12 dakikada Zihnifent dersini daha doğrusu bizim Çapulcu Çetesi ile Snape'in gençliğini ve son sahnede Dumbledore ile Harry'nin duygusal ve bir o kadar açıklayıcı sahnesini uzatabilirlerdi. Sinema-Tv okumadım ama herhalde bu 12 dakika o kadar da büyük sorun olmazdı. Zaten verdikleri paranın kaç katını kazanıyorlar.
dilara-1905 12-08-07, 12:31 yha film harikaydı ama kısa olması çok moral bozucuydu yani serirnin en uzun kitabına serinin en kısa filmi daha öncede yazdım burası beni halay kırıklığına urattı bayaaa yanı 138 dakika nedirki ben bu film için 3 buçuk 4 saat gider diye düşünmüştüm yanii :(:(
umarım melez prens te hermione ron yakınlaşmasını kesmesler bu filmde hep kesmişlerdii :(
dan yine hayran bıraktı kendine yha ziynot(seineb) dediğin gibi daniel rolünün hakkını baya veriyoo :good:
deadly_angel 12-08-07, 12:41 Ruh emicilerin saldırı konusu geldiğinde, Umbridge söz alarak, Dumbledore'a 'eğer yanlış anlamadıysam ruh emicileri oraya bakanlığın gönderdiğini söylemek istediniz' gibi bir şey dedi. Dumbledore ise ''tabi ki böyle bir şey demiyorum. Zaten bakanlığın Ruh Emicilerin neden |