PDA

Tüm Versiyonu Göster : Yabancı Damat- Dizideki Mantik Hatalari

Sayfalar : [1] 2

ykocyigit
10-03-06, 22:47
arkadaşlar 52. bölümde niko ruşen'e 100.000 YTL göndermemiş miydi?yani en azından oradaki görevli öyle söyledi ama 53. bölümde ruşen niko'nun gönderdiği 50.000 YTL yi geri göndermek istiyorum dedi.

Nickwarren
21-03-06, 01:49
bide aslında okkesler normalde 7 bela diilmiler.. yani asiretler felan.. aslında bu mafya onlar için fazla bi tehlike olusturmaması lasım..=)

*deniz*
21-03-06, 14:42
Geçen bölümde kadir babasına senin aşiretemi haber versek dedi ökkeşte olurmu hiç burası dağ başımı diyerek kabul etmedi.

dFKto
21-03-06, 22:33
Aslında Gaziantep'te aşiret yoktur ama onları aslen Urfalı diye tanıtmışlardı dizinin başlarında.

Beni en fazla rahatsız eden şey Niko'nun telefonunu Türkçe kullanması. Aksanının düzelmesin anlayabiliyorum 4 yıldır Türkiye'de yaşıyorsa olabilir ama ana dilini unutmuş olamaz heralde.

Nickwarren
21-03-06, 22:50
evet ben ilk bolumleri tekrar izledim ilkbaslardaki aksanı mukemmel.. gercekten.. bende aslen adalı olduum için bilorum.. yani bende rumlarla iç içe buyudum.. cok iyiydi.. ama sonra evet brz turkce guselleişti.. ama sole ki.. hem 4 sene hem onun onjesi turkiyede kalmıs olması.. ki zaten annesi ve babasıda genelde turkce konustuu iiçin onlarda anadil 2 tane olmus oluyor.. yani nazlıda turk artık iyije turklerin içinde olduu için normal gibi gelior bana..

Rabish
25-03-06, 01:19
O YD'da bi cok mantik hatalari oldu ..
Ama benim unutamadigim bi tane var cok komik ve saçma'ydi ..
Nazli telefonunu camdan firlatti o sirada Mustafacan ve Zehra konusuyodular ..
Mcan "ama benim telefonum yok ki" dedi puff yakaladi telefonu .. :)
Cok sacma ..

dFKto
25-03-06, 11:42
Bence o mantık hatası değil. Telefonu yakalaması sadece bir rastlantı. Yalnız Memik Dede ilk bölümlerde unutkan olmaya başlamıştı. Herşeyi unutuyordu. Bu durum ilerleyeceğine tam tersi oldu ve tamamen düzeldi.

adviş
04-04-06, 22:40
kahraman usta ile memik dede yunanistanda baklavacı açmak için anlaşmışlardı.imzalarda atılmıştı.ne oldu?

Boojoo
04-04-06, 22:56
yunan ailenin kendi arasında bile türkçe konuşması.yunanistandayken bile türkçe konuşuyolar.bide her yunan mutlaka türkçe biliyo,hepsinin türkiyede bi geçmişi var.kahramanla feridenin yunanistanda taksisine bindiği taksici bile türkçe biliyo,herkesin bi türkiyeyle alakası war.

dFKto
05-04-06, 12:43
Yunanlıların kendi aralarında bile Türkçe konuşmaları tabiki saçma ama bu izlenebilirlik için gerekliydi. Konuşmalarının yarısının altyazıyla verildiği bir dizi Türkiye 'de mümkün değil izlenmezdi. Ama keşke mübadele sırasında değil de bir kaç yıl önce Türkiye'den göç etmişler diye başlatsaydılar diziyi. Daha anlamlı olurdu o zaman. Halen Rum vatandaşlar yaşıyor bu ülkede . Atina'da herkesin Türklerle bir alakası olması meselesine gelince; Bir gazete haberinde okumuştum, gerçekten Atina nüfusunun yarısı belki yarısından da çoğu Türkiye'den göç etmiş ailelerin mensuplarıymış.

gurbetci
09-04-06, 12:43
niko dinleme cihazi takilmadan once bogazli kazak giyiyordu ancak dinlem cihazi takilinca karsimiza mavi bir gomlekle cikti.biraz tuhafti

Boojoo
09-04-06, 21:54
niko dinleme cihazi takilmadan once bogazli kazak giyiyordu ancak dinlem cihazi takilinca karsimiza mavi bir gomlekle cikti.biraz tuhafti
ewt onu bnde farkettim.ama kendimce heralde dinleme cihazını daa raat gizlesinler diye bu gömleği giydirttiler die bi mantık yürüttüm.ama o arada gömleği nerden bulcaklar.ama çok bariz bişi,eğer hataysa hatanında gözünü çıkartmışlar=))

*deniz*
09-04-06, 22:24
Bencede dinleme cihazını rahat takmak içindir ordan bir gömlek bulmuşlardır.Birde takıldığım bir yer var bilmiyorumki bölüm yorumlarınamı yazmalıydım ama mantıksız geldi Memik dede gibi biri o kriz anında ailesinin başında korkunç bir dert varken kin gütmemeliydi oğluna olan kızgınlığı ve küskünlüğü aklına bile gelmemeliydi.

dFKto
09-04-06, 23:07
Sahi mi? ben hiç farketmedim. O kadar heyecanlı izledim ki görmemişim bile.

Bu arada sanki bu organize bir suçmuş gibi dinleme cihazı falan biraz fazla geldi bana.

Boojoo
10-04-06, 01:22
Bencede dinleme cihazını rahat takmak içindir ordan bir gömlek bulmuşlardır.Birde takıldığım bir yer var bilmiyorumki bölüm yorumlarınamı yazmalıydım ama mantıksız geldi Memik dede gibi biri o kriz anında ailesinin başında korkunç bir dert varken kin gütmemeliydi oğluna olan kızgınlığı ve küskünlüğü aklına bile gelmemeliydi.
ewt banada saçma geldi.bide böyle bi durum karşısında hala eftelyayı düşündü,onla konuşmaya çalıştı fln.
ayrıca banada abartı geldi biraz, helikopterler uçuo hawada,bütün türkiye bu olaya kitlendi.her dk flash hbrden çocuğu gösteriyolar.normalde bu kdr kasılcağını sanmıorum..

arzu_
10-04-06, 09:27
benim de anlamadığım bu Esra'nın bindiği tır helikopter ile takip ediliyordu madem o zaman niye Esra Ege'yle indiğinde göremediler??o sıra başka yeremi bakıyorlardı acaba???

dFKto
10-04-06, 15:09
Haberlerde çıkması normal, daha önce medyada geniş yer almıştı zaten evlilikleri. Basın zaten ilgi gösteriyor. Helikopter takipe başlamadan inmiş te olabilir Esra. Ama karşılarıundaki sadece aklı başında olmayan bir kadın. Çete falan yok. Fidye de söz konusu değil. Ben sadece dinleme cihazını abartılı buldum ama düşününce Esra'nın Niko'ya zarar verme olasılığına karşı bir önlem olabileceği kanısına vardım. Pek mantık hatası gibi değil o zaman.

Boojoo
10-04-06, 21:11
tabiki haberlerde werilir ama bn dk başı flash hbr olarak göstermelerinden bahsediorum.bide gçen gün nazlının doğum yaptığı sahneyi izlerken farkettim.normalde bu kdr ünlü insanlar,ama nazlı uçakta doğum yaparken kimse onu tanımıyor.hatta adını fln soruyolar.tmm snuçta herkes tanicak die bi kaide yok ama koskoca uçaktada bi allahn kuluda tanır yani=)

turkum_gururluyum
12-04-06, 04:22
benim rastladigim bi hata ise yeni sezon basladiginda hani nazli bebegi dogurdu ve nazire nin ucuzleri buyudu hani aradan 3 mu 4 muydu yil gecti dediler ama Mustafacan hala ayni yasta ??

*deniz*
12-04-06, 11:56
Ben seve seve o hatayı görmezden gelebilirim çünkü Mustafacan'ı değiştirmeleri gerekirdi o zaman ama Mıstıkcan'ı canlandıran çok sevimli :D çok yakışıklı ve çok başarılı değişmesine gönlüm razı olmazdı. :img-yes:

byzza
17-04-06, 15:39
bir bölümde de nazlı niko ve aileleri birlikte yemek yiyorlardı.eftelyayla nazlı tartıştılar ve nazlı bayıldı.o sırada üstünde mavi bi bluz vardı.nazlıyı apar topar hastaneye götürdüler.nazlı hastaneye geldiğinde ise üstünde kırmızı bir bluz ve ceket vardı

*deniz*
17-04-06, 18:15
bir bölümde de nazlı niko ve aileleri birlikte yemek yiyorlardı.eftelyayla nazlı tartıştılar ve nazlı bayıldı.o sırada üstünde mavi bi bluz vardı.nazlıyı apar topar hastaneye götürdüler.nazlı hastaneye geldiğinde ise üstünde kırmızı bir bluz ve ceket vardı

Dizi bende kayıtlı yazını okuyunca baktım piknikte mavi bir hırka var düğmeleri ilikli hastanenin kapısında kırmızı bir atlet tişört üzerinde kareli bir kaban var.Hastane odasında mavi hırka üzerinde ama düğmeleri açık içindede kırmızı atlet gözüküyor.Yani hata yok düğmeleri açık olduğu için kabanın altından mavi hırka gözükmüyor.Fenalaşan birininde düğmelerini açarlar kolanya falan sürmek için.Umarım aydınlatabilmişimdir.

gönülçelen
21-04-06, 22:31
bu bölümde şöle bişi oldu kimdi hatırlamıorum nazlıya ev hiç deişmedi dedi ama ev komple deişmişti bu garip geldi bana ama neyse :)

gurbetci
22-04-06, 17:54
üstüne üstlük ikramiye hanim da siz gittiginizden beri hic birseye dokunmadim nazli hanim demez mi.pes..

olsun,yine de eglenceli bir bolümdü :good:

gönülçelen
30-04-06, 17:56
cuma günü islerken bişi dikkatimi çekti özettede yeni bölümde de nikonun parmağında alyansı yoktu.

fact
07-05-06, 15:02
bana tek mantiksiz gelen; bu kadar buyuk bi sirketin tek bi muhasebecisinin olmasi...cok buyuk sirketlerde uc bes tane olur hepsi farkli olaylari cozer ve koordineli calisirlar...dolayisiyla birinin yaptigi sahteciligi digeri cozerse bunu basa bildirir...sonrada bir guzel primi goturur :D milyon dolarlarin kaybolmasindan bahsediliyor(sirketin buyuklugu babinda)...tek muhasebeci biraz garip... :img-huh:

aylince
07-05-06, 17:34
alyanslarını hic takmıyorlarki ben de dikkat ediyorum ne niko ne de nazlı.tamam hersey alyans degil seviyorlar birbirlerini ama taksınlar alyanslarını ben seviyorum eslerdeki o alyansı bence cok hos:)

Rabish
13-05-06, 18:30
Ben cok buyuk bir mantik hatasini fark ettim :

9. bolumdeki Anna'dan imza istiyip havasini alan kadin
30. bolumdeki Niko'nun resimlerini ceken gazeteci
ve 62. bolumdeki Niko'nun yeni sekreteri
ayni kisi ..

Ayrica , hangi bolumdu hatirlamiyorum , Okkes yeni dukkani'ni actigindaki dansoz
ve Niko'nun bekarliga veda partisinde basini yakan dansoz ayni kisilerdi ..

adviş
13-05-06, 18:38
üçüzlerin reklam filmi için görüşmeye gelen kişi peruğunu çıkarıp hooop reklam yönetmeni olmuştu.farketmiyoruz sanıyorlar sanırım farkediyoruz.daha var aslında da.seyirciye ayıp oluyor ama?

ykocyigit
23-05-06, 20:02
nazlı annesine nikonun hapse girdiğini söyleyince annesi bulamamışlar mı koskoca istanbulda dedi herhalde küçücük istanbulda demesi gerekiodu

dizi_tirya
23-05-06, 20:36
stavro şirkette maria yı ararken "m" harfini yazdı sadece ama sadece maria çıktı.
bence bu biraz saçma.yani "m" harfi ile başlayan tek isim maria nasıl olur..?
üstelik birde maria ile uzun süredir görüşmüyor ama ismi tek ve hala kayıtlı...!

*özgürkız*
03-06-06, 12:57
biraz eskilerden sayılır ama nazlı eve geri döndüğünde şampanya açıldı o hamile haliyle nikoyla birlikte şampanya içtiler

*deniz*
03-06-06, 13:21
Bir yudum şampanyadan bir şey olmaz hatta hamilelerin arada bir bir kadeh şarap içmelerinde bile bir sakınca yokmuş.

*özgürkız*
04-06-06, 15:16
bu bölümde bi saçmalık vardı esra bıçakla o güvenlik aletinden geçti ama ötmedi

yabancıdamat
05-06-06, 11:41
evt saçmaydı biraz daha bir sürü var yabancı damat başladığından beri saçma olan şey
1- Mesela Niko hapse girmeden önce Nazlı şirkette çalışıyordu şimdi çalışmıyo
2-Döne hamileyken bütün işleri ona yaptırıyorlardı
3-Hani niko'ya bi şirkette bir müştersi böyle güzel kızları nasıl buluyorsunuz demiştiya ama normalde Nazlı veNiko hep tv de çıkıyo hiç mi görmemiş onlar

HERŞEYE RAĞMEN YABANCI DAMAT ÇOK GÜZEL

*özgürkız*
05-06-06, 15:12
ya mesala
1. o nazlı ya tip tip bakan senin bahsettiğin adam
2.teomanın sevgilisi o zümrüt
bunlar hiç tv izlemiyorlar o zaman hapistekiler bile biliyolardı

Boojoo
06-06-06, 13:58
bnce çok büyük bi mantık hatası şurda war: nazlı teomanın sewgilisiyle konuşurken, kadının nazlıyı tanımaması. snuçta ünlü insanlar. bazen bu senaristsler fln nazlıyla nikonun ünlü olduğunu unutuyo galiba. teomanın sewgilisiyse, onun nikonun şirketinde çalıştığını bilir, nazlınında onun karısı olduunu bildiinden, ondan kaçması gerekirdi. bide geçen bölümde hamdi alkanı haydar dümen kılığına sokmuşlar, o bna inanılmaz saçma geldi. yabancı damat, sit-com tarzı bi dizi olsaydı yakışırdı ama böle bi diziye hiç yakışmamış, snuçta komedi unsurları olsada daa ciddi bi dizi.

*deniz*
06-06-06, 14:08
Banada teomanın sevgilisinin nazlıyı tanımaması çok saçma gelmişti bütün Türkiye tanırken o üstelikte sevgilisinin patronun karısı haberlerini herkesten daha fazla ilgiyle takip etmesi gerkirken tanımadı.

yabancıdamat
08-06-06, 12:52
yabancı damattaki bir mantık hatası daha aklıma geldi hani bir aralr celayir hayriyenin bir arkadaşına asılıyodu evlenmeden önce adı naime idi şimdi aynı kadına kadriye diyorlar

Boojoo
08-06-06, 15:37
ege kaçırıldığında, nazlı polise 8 aylık olduğunu söylemişti. ama geçen hafta doğum gününü kutladılar. bi anda 4 aymı geçti? eğer 4 ay geçtiyse, nazlnında karnının büyümesi lazımdı ve bebeğin cinsiyeti belli olurdu, çünkü ege kaçırıldığındada hamileydi. ayrıca egenin doğum gününün olmasıda çok saçma, çünkü daa çok küçük, 1 yaşında olmadığı çok belli. 1 yaşındaki çocuk bazı kelimeleri söylemeye başlar, emekler fln. ztn bu dizideki bebek, dizi başladığında yeni doğmuştu, yani eylül gbi.o çocuk anca 8,9 aylık flndır.

*özgürkız*
08-06-06, 16:03
bu doğum günü hikayesi biraz saçma oldu zaten sanki öyle zaman doldurmak için gibi oldu bişiy daha döne'nin doğum yapmasıda saçmaydıı dah zamanının olması gerekmezmiydi tamam dizi güzel falan ama zamanı beceremiyolar

*deniz*
10-06-06, 15:17
Kadirle stellanın ilişkileri ilk başladığında kadir stellayı ailesine tanıştırırken annesi yunan babası Türk demişti çok iyi hatırlıyorum ama bu bölümde stella babasının ismini söylediğinde bir rum ismi söyledi.

zerone
10-06-06, 16:35
egenin doğumgününde pasta kesildikten sonra egenin huysuzlandığı sahnedede bi mantık hatası var
ege pastayı nazlının üstüne döküyo resmen ama ilerleyen sahnelerde egenin üstünü kirli görüyoruz
dün özette de dikkatimi çekti yaziyim dedim

vanilia
10-06-06, 19:43
Arabadan kurtulmaya çalışan ruşen acaba arabayı neden siyah ya da bir başka renge boyatmayı akıl edemedi. Ayrıca aids frengi falan vardır diye arabayı suyla sabunla yıkamaya başladılar ama bu mikroplar üzgünüm ama suyla sabunla yıkamayla geçmez..

özgür_keremcem
13-06-06, 18:21
ilk bölümde nazlı ile niko tekrar barda karşılaşıoy nazlıda abi çocuk yunanlı çıktı diyo nikoda arkasına dönüp efendim bişeymi dediniz adımı duydum diyo
adını dedmediki

oguzz93
16-06-06, 21:46
geçen bölümde o kadar mantık hatası vardı ki.. esra polislerden kaçarken uçurumdan yuvarlandı ardadaşıyla. arkadaşı öldü kendisi nasıl ölmedi? iyi onu geç. arabada bi çanta bulundu kimliğe bakınca esra sandılar. iyide polisler arabada 2 kişi olduğunu gördüler? peki onuda geç. araba alev alev yandı esranın çantası nasıl yanmadı

*özgürkız*
17-06-06, 10:44
bir saçmalık var ama bir bölüme kasıtlı değil genel olarak zeynep nazlının en iyi arkadaşı değilmi ne fırtınalar kopuyo kocasından boşanıcak en sonunda lütfedip geliyo o da abisinin antepde işi var diye çocuğunu kaçırıyolar bir telefon bile etmiyo ki duymamış olması imkansız kocası hapise giriyo yine zeynep hanım kayıplarda hepsinden geçtim bu kızn düğünü oldu çağırmadılarmı sonra bu zeynebin sevgilisi vardı geçen sezon bu kız 4yılda evlenmedimi nerde bu zeynep nerde bu yazar nerde bu yapımcı nerde bu kanal d nerde bu devlet

*özgürkız*
17-06-06, 12:34
yaratıcı gerçektende işte çeşitli dedektifimsi ipuçları
1 çanta nasıl yanmadıda nüfüs kağıdının uçu yandı
2 neden içeride 2 kişi olduğunu bildikleri halde araştırma yapmadılar
3 esra o arabadan nasıl kurtuldu
4 yeşim(ölenkız)in çantası yokmuydu
5 ölen kız psikolojik sorunlar yaşadığını bildiği halde esrayla nasıl yola çıkar
6 esra bu kızı nerden tanıyo
7 ve en önemlisi biri bana bunu açıklasın

*özgürkız*
20-06-06, 11:32
yaa anlamadığım birşey var bunlar mağdem birbirlerini bu kadar çok seviyolar ee niye bunlar hiç evlilik yıldönümlerini kutlamadılar mağdem ege doğalı 1 yıl oldu eenerde hani

nilprensesi_92
20-06-06, 19:11
bana göre bu dizideki en büyük mantık hatalarından biri herkesin şirkette çalışanların bile niko ya niko demesi .Biraz saçma oldu ama bu adamın gerçek adını niye şirkettekiler kullanmıyor di mi ama

*deniz*
20-06-06, 20:24
Hayır gerçek adı niko,nicholas yunan adı değil dizidede nehir takma ad gibi demişti nikoda nicolasın yunanca şekli demişti.

kampa
21-06-06, 03:54
ya benimde aklıma şu türkçe konuşma meselesi takıldı herkes türkçe konuşuyor ben anlamıyorumki hangisi türk:img-grin2
tamam komple altyazı olmaz ama bi sistem olsa bari mesela mantıken her yunanca konuşulması gereken yerde ilk cümleler yunanca olsun bizde diyelimki şu anda aslında yunanca konuşuyolar

*deniz*
21-06-06, 13:10
Dizideki yunanlıların hepsi Türkiyeden yunanistana göç etmiş insanlar.Hepsinin ana dili Türkçeymiş yani o sebeple Yunanistanda da Türkçe konuşmaya devam etmişler.Şimdi Gerçekten Türkiyede yaşayan yunanlılar halen var ve onların hepsinin ana dili Türkçe dedelerinin dedeleri bile Türk topraklarında doğup büyümüşler yunanca ikinci dilleri.Atinada da nüfusun yarısından fazlası Türkiyeden göç etmiş Türklerden oluşuyormuş ve aralarında hep Türkçe konuşuyorlarmış Türk adetlerini yaşatıyorlarmış.Dizide de bütün yunanlıları Türkçe biliyor gibi göstermeleri biraz abartılı ama tamamen gerçek dışı değil.

dFKto
21-06-06, 13:39
Selahattin Dumanın Vatan'daki yazısından bir alıntıdır.Tabiki dizideki Yunan karakterlerin fazlaca Türkçe konuşmalarına cevap değil ama belki daha hoşgörülü bakılmasına neden olabilir. Türkiye'den giden yunanlılar Türkçe biliyorlar ama dizide ellbette altyazı çok fazla olmasın diye bir de Türk oyuncular oynadığı için Türkçe konuşturuyorlar diye düşünüyorum.

Bizim Kurtuluş Savaşı'ndan sonra işler değişmiş.. 750 bin Rum Osmanlı'nın topraklarını terk edip Yunanistan'a yığılmış.. Balkanlar'ın kuzeyinden gelenlerle birlikte bu rakam bir milyon üç yüz bine çıkıyor..

Bunların çoğu adaları mesken tutmuş..

O yüzden Mykonos'ta da bol miktarda Anadolu Rumu var..

Esnafı Türklere sıcak.. Bir yere oturuyorsun.. Türkiye'den geldiğini anladıklarında mutlaka bir iki Türkçe laf ediyorlar.. Konya'dan, Rize'den, Çeşme'den gelme Rumlarla tanıştım..

Cevap verin..
Pelukanus adlı balıkçı lokantasında tanıdığım Yannis bizim Çeşme'nin karşısındaki Hios Adası'ndan çıkma 1963 göçmeni.. Delikanlılığında yüze yüze Çeşme'ye gidip geldiğini anlatı..

aylince
21-06-06, 15:18
dikkatimi cekti arkadaslar sizce niko-nazlı neden alyans takmıyor evliler bunlar.bir de sponsorlarını da biliyorsunuz dizinin.hic anlamıyorum.ikisi de taksınlar ben seviyorum alyansı siz ne dusunuyor sunuz:)

gönülçelen
24-06-06, 12:42
esra kıyafet, peruk, makyaj malzemesi, silah nerden ve nasıl buluyo bunu anlamış diilim hadi parası olsa bitmedi mi bu saçma gelio bana
bide bu bölümde elini kolunu sallaya sallaya düğüne geldi hiç mi dikkat çekmedi bu

*özgürkız*
24-06-06, 12:43
terasdan görmüş olabilir bakıcı tersa çıkıyoduya nazlıda salak insan bakıcının ağzını açar öyle aptal aptal bakıyo bide soruyo neoldu diye kadın sana nasıl cevap versin

_duygucuk_
25-06-06, 17:29
evet yani uçağın düzenine uymayacak birsürü haraket yaptılar bir kere uçakta öyle kendi getirdğin yemeği yemene izin vermiyorlarr ayrıca dönenin çocuğunun döneye kemerle bağlı olması lazım yoksa çocuk öyle durdurulmaz ayrıca madem kadirlerin yanları boştu niye mustafacan tek oturuyordu başka tarafta onların yanına oturabilirdiii memik nasıl kesti ince halatı meyve bıçağıyla çok hata yaptılar özellikle esranın malzemeleri konusunda yapıyorlarrrrrrr

aylince
26-06-06, 15:46
nazlının once dusunmesi gereken biri vardı o da bebegi ege.onu oyle gorunce hemen kucakladı sonra da ne yapacagını sasırdı ve esra arkasındaydı zaten.bence orada bir mantıksızlık yok gayet iyiydi

ucaktaki olay bana da sacma geldi bu kadar kaba-saba gosterilmesi hosuma gitmedi.yunanlılar daha kibar turkler daha kaba gibi gosteriliyor dogru degil bence de.komiklik yapalım derken buna dikkat etmeleri gerekir diye dusunuyorum bu konuda

Boojoo
29-06-06, 12:55
dizinin ilk bölümlerinde, nazlıya niko simideyken, onları polise şikayet eden adamda eftelyayla memikin düğünündeydi,dans ediyodu. heralde üstünden çok zaman geçtiği için kimse hatırlamaz diye düşündüler...

Rabish
29-06-06, 21:37
dizinin ilk bölümlerinde, nazlıya niko simideyken, onları polise şikayet eden adamda eftelyayla memikin düğünündeydi,dans ediyodu. heralde üstünden çok zaman geçtiği için kimse hatırlamaz diye düşündüler...

Ohoo , bunlardan o kadar cok varki , say say bitmez ..

Benim mesela dikatimi ceken iki tane daha var :

Reklam filmini teklif eden bayan , ve Stavro & Maria'yi Eleni'ye gambazlayan bayan ayni kisi ..

Birde Istanbuldaki komiser ve de Simi'deki komiser ayni kisi ..

aylin_c6
01-07-06, 00:27
ya arkadaşlar tam olarak mantık hatası denemez ama bu bölümde eftalya hanımın yunanistandan getirdiği doktorlardan biri 10.bölümde niko nun rüyasına giren sünnetçiydi(nerden hatırlıyorum?çünkü kanal d de bitince mega tv yi
izlemeye başladım orda 10. bölümü veriodu ordan:img-grin2 )bide sanki daha önceki bölümlerde o adam polis gibi bişiydi yanlış hatırlıo olabilirm

LASEL
01-07-06, 17:56
arkadaşlar yanlış görmüş olabilirim ama nazlı gece elbisesi giydiğinde hamile olduğu belli oluyodu ama pantalon giydiğinde hiç belli değildi ben mi yanlış gördüm acaba biri söylesin bana

_duygucuk_
01-07-06, 20:05
lasel cim doğru söylüyorsun kot pantolon giydiğinde belli değildi ama kafasını kapıya dayamış gece elbiseli olduğunda belliydiiiiiiiiiii bende farkettimmmmmmmmmmmmm

*özgürkız*
02-07-06, 12:43
ne kadar zaman oldu karnı şişmiyo zaten dizide zamanlama hatası çok oluyo ama ben şu zeynebe takmış durumdayım yaa nazlıyla nikonun başına gelmeyen kalmadı kalkıp gelmeyi bırak en azından aradığını falan göstermeleri lazım bence büyük bir mantık hatası dizilerede zaten arkadaşlar hep unutuluyo

Nazli_Niko 4eve
03-07-06, 12:42
ne kadar zaman oldu karnı şişmiyo zaten dizide zamanlama hatası çok oluyo

Bu konuda yaniliyosun. sezon finalinde ben diziye nasil heyecanla baktigimi hic bilemessiniz. Karninin sistigini farketmedim. Ama ben video da cekiyorum. Sonra videolara bakarken nazlinin karninin sistigini farkettim.

*deniz*
03-07-06, 12:46
Hamile bir kadının karnı genellikle 4.aydan sonra çıkmaya başlar belli olması için 6 aylık olması lazım Nazlı hamile kalalı çok olmadı demekki.

*özgürkız*
03-07-06, 13:17
ne kadar zaman oldu karnı şişmiyo zaten dizide zamanlama hatası çok oluyo

Bu konuda yaniliyosun. sezon finalinde ben diziye nasil heyecanla baktigimi hic bilemessiniz. Karninin sistigini farketmedim. Ama ben video da cekiyorum. Sonra videolara bakarken nazlinin karninin sistigini farkettim.
biraz gözüküyo ama sadece o elbiseyle sonra kot falangiydi yoktu ayrıva zamanlam hatası cidden çok oluyo özellikle şu konuya takıldım sezon başında ege doğdu sezon sonuna doğru 1yaşına bastı demekki 1yıl oldu bunlar birbirlerine deli gibi aşıklar o zaman niye evlilik yıldönümleri bir anda yok oldu

aylin_c6
03-07-06, 14:14
biraz gözüküyo ama sadece o elbiseyle sonra kot falangiydi yoktu ayrıva zamanlam hatası cidden çok oluyo özellikle şu konuya takıldım sezon başında ege doğdu sezon sonuna doğru 1yaşına bastı demekki 1yıl oldu bunlar birbirlerine deli gibi aşıklar o zaman niye evlilik yıldönümleri bir anda yok oldu

bide ben sölemesem olmaz içimde kalır :img-grin2 ege doğduğunda ramazan ayıydı herkes oruç falan tutuodu ama doğum gününü farklı bi zmnda kutladılar .ayrıca madem bi yıl geçmiş nie ewlilik yıldönümleri kutlanmadı :fighting2

zerone
03-07-06, 14:49
bizim dizilerimizde pek bayram seyran, yılbaşı, doğumgünü bu tür özel günler işlenmez.

Memik ve Eftalyanın düğününde sirtaki yapanlardan biri daha önce Nazlıya asılan kişiymiş bunu arkadaşım farketti bide
niko beyin kanaması geçirdi ve ameliyat oldu ama saçlarını kesmediler.Ne kadar acil olursa olsun saçlarının kesilmesi gerekmiyomu diye düşürken arkadaşımın annesine sordum hemşire olduğu için 'Kesilir' dedi...
Memik kan verirken eftalyanın ruju silinmişti ondan sonraki sahnelerin birinde tekrar ruju vardı.

Bana göre en büyük mantık hatası Esranın Nikoyu çekip düşürmesiydi. 2 eli birden Nikodayken, boşlukta sallanırken nerden güç alıpta daha fazla yüklendi Nikoya...

*özgürkız*
03-07-06, 14:54
evet yaa hep aklıma takılıyo benimde esra nikoyu nasıl çekebildi yaa ama sonra bide şu var niko ilk tek eliyle tutuyodu sonra iki eliyle beline kadarda sarkmıştı esra asılınca pattt...

aylin_c6
03-07-06, 14:57
o sirtaki yapan adamı farketmeyen warmıdır ki çok barizdi o son bölümdede söylemiştim eftalyanın getirdiği doktorlardan biri 10. bölümde niko nun rüyasına giren sünnetçiydi ayrıca bi bölümdede polisti sanki. ege doğduğu zmn bayramlar işlenmişti(yani azda olsa)iftara kalkmalar ziyaretler falan...ama bu doğum günü çok büyük mantıksızlıktı

*özgürkız*
03-07-06, 14:59
güya bir yıl geçti tam saçmalık oldu sadece esra gelsin diye yapılmaz ya çok acayip saçma oldu o yüzden diyorum ya çok zaman hatası yapılıyo

aylin_c6
03-07-06, 15:04
güya bir yıl geçti tam saçmalık oldu sadece esra gelsin diye yapılmaz ya çok acayip saçma oldu o yüzden diyorum ya çok zaman hatası yapılıyo

ewt oldukça fazla zmn hatası yapılıo aslında esranın niko yu aşa çekmesi çok mantıksız deil çünkü niko dediğin gibi iki eliyle tutup aşağıya sarkmıştı esrada gücünü verse yerçekimininde etkisiyle yere çakılırlardı zaten(kii öle de oldu:fighting2 )

*deniz*
03-07-06, 16:02
yaa kahramanın doğum gününü yaptılar ee diğerlerinin doğum gününe ne oldu

Dizilerde kahramanların hayatlarını saniye saniye vermiyorlarki bazı kesitler veriyorlar yıldönümü kutlaması,doğumgünü gibi şeyleri atlayabilirler.Bizler yaptıklarını ama bize izlettikleri zaman dilimine denk gelmediğini varsayacağız:img-grin2

Boojoo
04-07-06, 17:45
Esrayla niko düştükten sonra polis geliyo, içeri girerken davetli olduunu sölemiş, güwenlikte hiç şüpelenmemiş fln dio. ağzı yüzü mosmor, kafasında perukla ucube gibi gezen biri nsl dikkat çekmez ki?

Dark-Girl
05-07-06, 10:15
ayrıca üçüncü bölümde adada , nazlıyla dans ettiği için nikoyla kavga eden ve onları polise yakalattıran adam , son bölümde hastanenin önünde bekliyodu , "elimizden bişi gelmez" gibi şeyler diyodu.. hangi arada bu kadar iyi arkadaş oldu bunlar?:img-grin2

aliyeaynalar
06-07-06, 15:50
Niko hastanedeyken annesi az üzüldü gibi geldi bana nedense
nikonun sanki öz annesi nazlı annesi gibiydi..

öyle bi üzüldüki sanırım nikonun annesi

nikonun annesi soğukkanlı

pek hoş bulamadım...

zerone
06-07-06, 17:57
Bu hatayı da dün farkettim 2 bölümü arka arkaya verdikleri için ıspatıda kolay oldu:)
Düğünde Nazlının kolunda herhangi bi takı yada saat yoktu, ama ambulanstaki ve sonrasındaki sahnelerde kolunda gri renkte bi saat vardı...

girl01
06-07-06, 19:46
ben katina halalin, yane nilgün belgün, niko hastanedeyken gelmemesini cok sasirdim! katina hala nikoyu cok seviyor ve ya televizyondan, gazeteden, arkadaslarindan,nikonun ailesinden felan ögrenipde gelmesi lazimdi aslinda

gönülçelen
07-07-06, 12:29
o saat meselesi gerçekten mantık hatası pek dikkat edememişler

http://img530.imageshack.us/img530/9342/302028521ft.png

http://img165.imageshack.us/img165/5784/302029006pt.png

http://img409.imageshack.us/img409/7489/302036523ha.png

nehirerdoğanım
09-07-06, 17:57
ben antapliyim biliyorum turistik çarşısını gösteriyorlar baklavacı çarşının içindeymiş gibi turistik çarşısında baklavacı yok ki bide özel hayat hastanesi yazıyor hayat hastenesinin dışı öyle değil ki

*özgürkız*
09-07-06, 19:19
ben antapliyim biliyorum turistik çarşısını gösteriyorlar baklavacı çarşının içindeymiş gibi turistik çarşısında baklavacı yok ki bide özel hayat hastanesi yazıyor hayat hastenesinin dışı öyle değil ki
zaten antepde çekilmiyomuş ki sette çekiliyo sadece çarşının resmini gösteriyolar çekimler istanbulda

Boojoo
13-07-06, 21:11
59.bölümde,yani nazlının şirkete çalışmaya geldiği bölümde,sahte fatura çıkaran adama orhan bey diyolar, ama daa sonraki bölümlerde teoman oluyor.

Boojoo
25-07-06, 20:13
ilk bölümlerde, 2. bölümde sanırım, nazlı bodrumdayken kimliği fln olmadığı halde iş buluyor.o zmnlar bna baya saçma gelmişti.

ierem
26-07-06, 22:09
o saat meselesi gerçekten mantık hatası pek dikkat edememişler

http://img530.imageshack.us/img530/9342/302028521ft.png

http://img165.imageshack.us/img165/5784/302029006pt.png

http://img409.imageshack.us/img409/7489/302036523ha.png
oradaki saat nikonun saatiydi.niko yoğun bakımda olduğundan üzerindeki saat maat felan cıkartıyorlar.ondan karısına varmişlerdir saati.tabi nazlıda takıvermiştir.(dikkat ettiyseniz erkek saati)

zeynep_ikra
27-07-06, 00:54
16. bölümde memik dede kalp ameliyatı olduğunda niko kan vermişti memik dedenin kan grubunu B Rh(-) demişlerdi ama sezon finalinde nikonun kanının 0Rh(-) olduğunu söylediler. :img-yes:

*özgürkız*
05-08-06, 22:49
saat olayı hata gibi arkadaşlar fotodaki saate dikkat
http://img282.imageshack.us/img282/5609/foto20lc7dt4.jpg

eylemm
06-08-06, 14:50
Harikasınız vallahi :)resimlerle kanıtlıyorsunuz her şeyi, haklısın cadı saat olayı devamlılık hatasıymış saat nazlının saatiymiş.

_duygucuk_
14-08-06, 12:29
birde egenin doğumunu 2 haziran olarak gösterildi ama yeni sezon eylül de başladı ama birkaç bölüm sonra kışlık kıyafetler giyilmeye başlandı ve hemen ramazan oldu değil mi madem haziran da doğdu temmuz ve ağustos a ne oldu??? değil mi??

*özgürkız*
14-08-06, 14:10
birde egenin doğumunu 2 haziran olarak gösterildi ama yeni sezon eylül de başladı ama birkaç bölüm sonra kışlık kıyafetler giyilmeye başlandı ve hemen ramazan oldu değil mi madem haziran da doğdu temmuz ve ağustos a ne oldu??? değil mi??
ne sen sor duygucum ne ben söyliyim egenin doğumgünüm tamamen saçmalık olarak araya sıkıştırıldı zaten

dFKto
14-08-06, 15:06
Dizideki zaman gerçek zamanla birebir değil ki. Doğum günü tarihine çok takılmamak lazım.

_duygucuk_
14-08-06, 17:32
cadıcım haklısın mantık hataları olsa bile bu dizi muhteşem ya değil mi?
aslında takılmıyorumda birden aklıma geldi ayrıca memik dede bunamamışmıydı??

*özgürkız*
14-08-06, 19:25
bir ara bunadı eftalyayı görünce kendine geldi:)

gönülçelen
20-08-06, 16:03
oradaki saat nikonun saatiydi.niko yoğun bakımda olduğundan üzerindeki saat maat felan cıkartıyorlar.ondan karısına varmişlerdir saati.tabi nazlıda takıvermiştir.(dikkat ettiyseniz erkek saati)
o saat meselesi mantık hatası o saat nikonun değil nazlının iki hafta mega tv den eski bölümleri izledim o saat nazlının kolundaydı.

*özgürkız*
20-08-06, 16:23
hatta ben resim ekledim görmüşsünüzdür aynı saat nazlının kolunda var hatta senin imzandaki son resim

gönülçelen
20-08-06, 18:12
evet gördüm canım hatta o saati nehir gerçek hayattada takıyor :)
ikinci resimde daha net

http://img227.imageshack.us/img227/5903/foto46hl6.jpg

http://img81.imageshack.us/img81/6168/foto19bu1.jpg

Boojoo
22-09-06, 22:16
egeyi çok büyütmüşler. 4 ayda bi çocuk o hale gelirmi ya. 2 yaşında olmuş bi anda sanki:)

Ms.Alabora
22-09-06, 22:20
Hata falan göremedim ama bence 4 ay yerine 1 yıl olsaydı keske yaa ama yine de cok süper dizimiz..
Tek hata zaten bence dizide bi hata olmaması hata.!!

Billush
22-09-06, 22:26
Nazlı süper bir yorum ama bence bu hata değil,alkışı hak ettiren bir örnek.Aslında 4 ayda Ege'nin bu kadar değişmesi beni şaşırttı ama bu bir hata sayılmaz aslında :)

aysede
22-09-06, 22:41
Bence de hatasız dizi olurmuş yani...:) Ama Ege'nin büyümesi bana da biraz garip geldi 4 ayda bir bebek 2 yaşında falan gösterir mi bari 6 ay falan olsaymış...

Boojoo
28-09-06, 18:17
eski bölümleri izlerken farkettim. kahraman, ökkeşe borcu olduğu için bağ evini sattım dio, ama yeni bölümlerde de ege bulunduktan sonra kutlamak için bağ evine gidiyorlar. bide dikkat ettim, eski bölümlerde nikoda nazlıda daa cıvıl cıvıl, güler yüzlü insanlarmış ama yeni bölümlerde ikisindede bi mutsuzluk var gibi. daha ciddiler. çok mutlu anlarda bile çok aşırı gülmüyolar, şakalaşmıyolar. belkide evli oldukları için senaristler öle olun diodur.

tuana:)
28-09-06, 19:52
bende bugün tekrarları izlerken kadir'e uyuz oldum çok uyuz bi tip yani:img-elvis bi de hani böle yol yordam bilmeyen,okumamış etmemiş,cahil bi insan nası oluoda şakır şakır ingilizce konuşuo :img-grin2 anna'yla şakır şakır ing konuşuo çok saçma deil mi yaa bi de kabaca kullanıo iyice saçmalıo yane

burchincik
29-09-06, 10:41
eski bölümlerle yeni bölümleri birlikte izleyince bazen karıştırıyorum birbirine giriyo....ama idare ediyorum ben nikonun halasının nasıl diziden ayrıldığını görmedim ne oluyoda gidiyo.......:img-huh:

ierem
29-09-06, 13:12
bende bugün tekrarları izlerken kadir'e uyuz oldum çok uyuz bi tip yani:img-elvis bi de hani böle yol yordam bilmeyen,okumamış etmemiş,cahil bi insan nası oluoda şakır şakır ingilizce konuşuo :img-grin2 anna'yla şakır şakır ing konuşuo çok saçma deil mi yaa bi de kabaca kullanıo iyice saçmalıo yane
bölümlerin birinde kadirin özel ingilizce dersi aldığı bahsediliyordu...

LASEL
29-09-06, 13:50
ben bişiye takıldım kahramnın ökkeşe borcu 500.000 dolardı ama kahraman parayı öderken 50.000 dolar verdi ben mi yalnış anladım acaba biri cevap yazsın

*özgürkız*
29-09-06, 15:40
Evet ilk 500 dediler sonra 50 oldu...anlamadım valla ama 500 çok uçuk bir rakamdı yani...

yabancıdamat
29-09-06, 16:12
hayır borcun bir kısımını bağ veni satıp ve birikmuş paralarıyla ödüyo geriye 50.000 $ kalıyo onuda nikodan aldıkları parayla ödüyo

_duygucuk_
29-09-06, 16:38
ayrıca bağ evini satmışlardı belki 4 yıl atlattıkları için o 4 sene içerisinde geri almış olablirler :)kadir onbeş günlük ingilizce valla şakır şakır konuşuyor 15 gün içinde bütün grammarı yemiş kadir maşallah::):)

KOMİK
29-09-06, 16:50
bir de onun gibi biz yiyebilsek ya gerçketen bağ ewi meselesi biras karışık

_duygucuk_
29-09-06, 17:22
evet karışık nazire bayağı çabuk doğurdu :)neyse bağ evi daha önce başak biri tarafından kullanılmıştı bir dizide:)

_duygucuk_
29-09-06, 21:36
ya arkadaşlar nazlılar haziranda evlenmemişlermiydi egenein doğumunun eylül ekim gibi olamsı lazımdı evlilik tarihi ile egenin doğum tarihi karıştı galiba:):)

KOMİK
29-09-06, 21:41
ewet ya çok haklısın canım ege ylül de doğdu nazlılar haziran da ewlendi baya karışmış orası

_duygucuk_
29-09-06, 21:43
senaristler karıştırdı galiba böyle de yanlış olur mu ya neyse bakalım nazlılar cidden ekim gibi kutlayacaklar evilik yıldönümlerini :):)

Ms.Alabora
29-09-06, 21:44
nazlılar evlendiğinde sulhi dölek vardı.
2-3 kere senarsit değisti.

defneee
29-09-06, 21:45
aslında bayağı karıştı önce 4 yıl sonra 4 ay falan geçti karıştı aylar falan bi kaç kere değişti zaten senarist sulhi dölek vefat etmişti ilk oydu senarist

tuğba filiz
29-09-06, 21:46
ya o garson ilk bölümlerde ada düğününde nikodan dayak yiyen çocuktu

_duygucuk_
29-09-06, 21:58
evet o garsonda nikonun simide yumruk attığı yunanlıydı şimdi garsonm oldu sezon finalinde düğünün bir davetlisiydi memiklerin :):)

britneysinem
29-09-06, 22:32
evet bende onu farkettim hemen ilk bölümlerde yumruk atmıştı

_duygucuk_
29-09-06, 22:51
bu oyuncunun bu dizidki 3.farklı rolü valla helal olsun:):)

aylin_c6
30-09-06, 10:53
şimdi eftalya-memik düğününe çağırılan konuklar aile dostları falandı simide ki düğünü geçioruz çünkü mantıklı bi açıklama bulamıoruz...:D ama garson bambaşka bi karakterdi niko tanımıodu...aynı adam 3 karaktere bürünmüş.yazık herhalde yunanca bilen başka bi figüran yok...

_duygucuk_
30-09-06, 13:55
ama 15 gün içinde galiba gece gündüz öğrenmiş baksanıza şakır şakır konuşuoym neredeyse yarım yamalak antep şivesiyle değil mi?ama kaba kullanıyor :):)adama 3.rolünüde çok güzel oynadı valla helal olsun:):)

yabancıdamat
30-09-06, 14:06
bu hatayı egeniin doğum gününde de yapmışlardı normalde egenin doğum gününün bu sıralarda nazlıyla nikonunu evlilik yıl dönümünün de egenin doğum gününü yaptıkları sıralarda olması gerekiyordu

Billush
30-09-06, 14:13
15 günde böyle İngilizce öğreniliyorsa neden ben 4 yıldır öğrenemiyorum? :)

_duygucuk_
30-09-06, 15:02
aynen valla billurcum tarihlerin karışması kötü oldu:(:(olsun dizi yine de güzel gidiyor:):)

30-09-06, 17:46
15 günde böyle İngilizce öğreniliyorsa neden ben 4 yıldır öğrenemiyorum? :)
puhauahaha :img-grin2 walla bende onu dicektim çok komik oluyor ama türkçe düzgün konuşamıyor adamşakır şakır ing. konuşuo :img-elvis :img-elvis

tuğba filiz
30-09-06, 17:55
puhauahaha :img-grin2 walla bende onu dicektim çok komik oluyor ama türkçe düzgün konuşamıyor adamşakır şakır ing. konuşuo :img-elvis :img-elvis

valla kadirin öğretmeni kimse bizde ondan ders alalım bari:img-grin2

_duygucuk_
30-09-06, 21:10
evet hadi öğrendi diyelim kadir ingilizceyi ama bari 15 gün değil 1 ay olsa yine bir derece çünkü adam birçok kelimeyi ezberlemiş fiiilleri çekimliyor valla biraz abartılı olmuş :):)ama yinede çok gülünç oluyor:):)

30-09-06, 21:28
ewet ya benim sinirm bozuluyor böle kaba kaba ingilizce komuşuyor ya hep gıcık oluorum ne alaka diorun yane çok gülünçç :img-grin2 :img-grin2

ierem
30-09-06, 23:59
ama birde şu açıdan bakmanızı tavsiye ederim; kadir ilkokul yıllarında ingilizceyi iyi öğrendikten sonra özel ders alarak pekiştirmiştir belki:img-elvis 15 günde ingilizce...pehhhhh

_duygucuk_
01-10-06, 21:58
evet orda kurs süresi abartıldığı için mantık hatası oluşuyor eğer 1 ya da 2 ay olsaydı böyle bir hata oluşmazdı:):):)

_duygucuk_
01-10-06, 22:47
evet ama en kötü hata egenin doğumu ile nazlıların evlilik yıldönümlerinde oldu:):)kadririnkine 2 ay süre deselerdi hiç böyle olamazdı:):)

_duygucuk_
02-10-06, 17:08
evet yani bizden kaçmaz ama daha böyle önemli mantık hatası çıkmaz sanırım tarihler çok kötü oldu valla:):)çünkü geçen sene egnin doğumunda eleni egeye ninni söylerken ramazandı yani dikkat etmeli senaristler :):)

Boojoo
05-10-06, 18:29
simi adsındaki polis memurlarından biri, bgnkü bölümde atinada komiserlik yapıodu. memik dedeyi tutukladılar hatta:)

_duygucuk_
05-10-06, 21:10
olur böyle vakalar türk polisi yanitürk izleycisi yakalar bir kişi 3 farklı rolde çıktıkdan sonra o da olur:)):):)

Billush
05-10-06, 21:57
Ben Memik dedenin Atina'da yolunu nasıl bulduğunu anlamadım.Ne İngilizce biliyor ne Yunanca Türkçeden başka bir dil bilmezken nasıl anlaştı onlarla da taa otele gitti?

_duygucuk_
06-10-06, 16:07
valla billurcum gitti işte helal olsun memeik dedye :):):):)

yabancıdamat
06-10-06, 21:34
nazlı 3. bölümde ya daha yarım saat yol gittik nasıl bi yunan adasına geldik demişti şimdi de 5-6 saatlik yolumuz var diyo

_duygucuk_
06-10-06, 21:42
evet saat te tarihler gibi karıştı:)::):)

Boojoo
06-10-06, 22:00
ama o zaman uyumuştu yolda belki o yüzden yarım saat gibi gelmiştir.

_duygucuk_
06-10-06, 22:04
evet nzlı uyuyakalmıştı onadan ona yarım saat gibi geldi:):):)

Billush
06-10-06, 22:19
Ya evet bence Bodrum'la Simi arasında o kadar yol yoktur ama tabi gittikleri yat bir feribot kadar hızlı değil o da var.Ya bilmiyorum bunu mantık hatasından çok Nazlı'nın denizde doğumdan başka çaresi kalmadığını göstermek istemişler.
Ay evet bende öğrendim.Bazen attaki yazının üstüne reklam filan geliyor Yunancaların tercümesi görünmüyor ama görmeye gerek kalmıyor ben anlamaya başladım söktüm Yunancayı :)

fikriye_tuba
07-10-06, 08:02
ya rkadaşlar ben bişeyi anlamadım denizde telefon çekermi şahsen benim telefonum ekmiyo bide onar tam denizin ortasındalar sadece su yai bilemiyorum benmi yanlışım onlarmı çünkü hiçbirzaman denizde telefon çekmez

*özgürkız*
07-10-06, 09:10
Ya birşey çok saçma bunlar evlendiklerinde yazdı değil mi yani istanbul'da havuza girmişlerdi güneşlenmişlerdi kadir,ökkeç hatta kahraman yanmıştı ee şimdi hem ramazan diyorlar hem evlilik yıldönümü nasıl oluyor bu iş??

_duygucuk_
07-10-06, 11:09
işte egenin doğum tarihi ile nazlıların evilik yıldönümleri karıştı çünkü ege doğduğunda ramaznadı yanlış oldu :):):)

Boojoo
12-10-06, 17:34
reklam filmini yayından kaldırmak için stavronun para teklif etmesi bana saçma geldi. zaten reklamcılar izinsiz montaj yaparak suç işliolar, onların para vermesi gerekirken bide üste stavro para veriyo.

*deniz*
12-10-06, 22:07
Ya evet şu evlilik tarihlerinde bir sapma oldu.Ramazan yaza mı geliyor yoksa orada :DHani zaman atladılar ya :)

Ramazan bu sene yaz sonuna denk geldi ege'de akdenizde denize giriliyor.Örn.ben Kıbrıs'ta yaşıyorum ve hala denize giriliyor hava çok sıcak.Biliyorsunuz ramazan her sene aynı tarihte başlamaz bir önceki seneden 10 gün kadar önce başlar.

13-10-06, 00:42
stavro'da para çok abi dağıtıyor adam..üstüne para veriyorr :dito

Boojoo
13-10-06, 23:18
eftalyanın kocasının adı andreastı, hatta nazlı egeye hamileyken niko bebeğin adını bnce andreas koyalım fln demişti. ama bgn eftalya duwara resmini asarken vasili dedi:D

esmerseker
13-10-06, 23:44
ya benim aklim şu kadirin begendiği kıza takildi, feriye ilk bahsederken teyzesinin görümcesinin kızı "kilisliler" dedi, hatta sonra kız otobusle kilisten geldi onlarda kaldi falan, sonraki bölümlerde ailecek antebe yerleştiler nasil oluyor?

_duygucuk_
14-10-06, 09:45
belki ruşen in arabasıyla gitmişlerdir çünkü kadir hemen niye döndün azcık daha kalsaydın kahraman amcalarda dedi:):):)

iremege
14-10-06, 10:05
ege sezon basında yani eylülde dogmustu ama dogumgününe mayısta girmesi gerekiodu ve simdiye daha yeni 1 yasına girmesi gerekiodu ama su anda 1.5 yasındaaaaaa

_duygucuk_
14-10-06, 10:09
iremege nazlıların evlilik tarihi egenin doğumu yer değiştirdi galiba çünkü egenin doğumunda ramazndı ve nazlların evliliğinde yazdıneyse ege de biraz faazla büyük bir çocuk oldu:):):)

Billush
14-10-06, 19:17
Ramazan bu sene yaz sonuna denk geldi ege'de akdenizde denize giriliyor.Örn.ben Kıbrıs'ta yaşıyorum ve hala denize giriliyor hava çok sıcak.Biliyorsunuz ramazan her sene aynı tarihte başlamaz bir önceki seneden 10 gün kadar önce başlar.
Biliyorum canım ben de onu diyorum.Hani zaman atlaması filan oldu ya acaba diyorum 10 gün 10 gün bizim ramazan dizide yaza mı denk gelir oldu:D Yani sadece şakasına dedim biliyorum her sene 10 gün evvel başladığını.

britneysinem
14-10-06, 21:01
benim gözümede bu takıldı kadir burulduğpunda sağ tarafını tutuyordu kaçarken ama ertesi gün evde ve dükkanda sol tarafını tutuyordu

_duygucuk_
14-10-06, 21:46
evet kadirin vuruluş yönüde sağdıydı evde sol oldu neyse arkadşlar dizimiz geçen sezon 4 yıl atlayarak başladı evilik tarihi belki ondan böyle oldu ama yine de tutmuyorki tarihler neyse dizi süper:):):)

Billush
22-10-06, 16:16
Son oynayan bölümde Kadir'lar Aysel'i istemeye gittiğinde Aysel'in babası iki defa evlenmişsin çocuk yok mu dedi.Kadir iki defa evlenmedi ki Anna'yla nişanlandı sadece Stella'yla evlendi :D

aylin_c6
22-10-06, 16:26
72.bölüm videosunu izlerken dikkat ettim niko deniz kabuğunu nazlı ya verdikten sonra denizin sesini duyuyomusun gibi bişiler sölüo nazlı da nerden hatırlıosun dio.ama 3 sezonun ilk bölümünde de nazlı geçen süre içerisinde neler olduğunu anlatırken niko denizkabuğunu yine dinlior ve nazlıya verior.yani orda ne sesi geldiğini bilmeden dinlioda nazlıya verio bu ne die:D yada nazlı bu anıyı unutup nerden hatırladın die soruo:D
[pek mantık hatası deil ama aklıma takıldı yazdım...:D)

eylemm
23-10-06, 01:01
72.bölüm videosunu izlerken dikkat ettim niko deniz kabuğunu nazlı ya verdikten sonra denizin sesini duyuyomusun gibi bişiler sölüo nazlı da nerden hatırlıosun dio.ama 3 sezonun ilk bölümünde de nazlı geçen süre içerisinde neler olduğunu anlatırken niko denizkabuğunu yine dinlior ve nazlıya verior.yani orda ne sesi geldiğini bilmeden dinlioda nazlıya verio bu ne die:D yada nazlı bu anıyı unutup nerden hatırladın die soruo:D
[pek mantık hatası deil ama aklıma takıldı yazdım...:D)

Aylin haklısın deniz kabuğu olayı bana da saçma geldi ilk bölümde nazlı nikoya deniz kabuğu hikayesini anlatmıştı sonra ki bölümde ''nerden hatırlıyorsun''dedi mantık hatası yaptılar.Yine sezonun ilk bölümünde Nazlı Nikoya üstüme basıp geçme''nin yunancasını dinletip ''bu ikimizin şarkısıydı,hatırladınmı''dedi sonra teknede duyduklarında niko''biz bu şarkıyı biliyormuyuz?''dedi.

Rabish
23-10-06, 01:12
Bu tur mantik hatalari malesef saymakla bitmez.
Zahmet edip yayinlanmadan bir izleseler kendileri de anlar ama iste..
Ayrica lutfen figuranlari degistirsinler hep ayni yuzleri gormekten biktik.
Ornegin bakalava yazisi icin gelen gazeteci bilmem kacinci bolumde gelmisti yine hatirliyorum.

_duygucuk_
23-10-06, 09:41
nazlı bizim şarkımzı dedi yunancası için üstüme basıp geçmenin ama 2.sezonun ortasında şarkının yunanca versiyonu ortya çıktı birde kadir annayla evlendi mi yoksa o dört sene içerisinde:):):):):)

aylin_c6
23-10-06, 11:55
ewt o şarkı meselesini unutmuşum...:D herşeyi unutturup sorduruolar.ayrıca figüranlarda da haklısnız gazeteciyi farketmedim ama sirtaki yapan adam,niko nun rüyasına giren sünnetçi en az iki defa farklı rollerde oynadılar(hatta bzm sirtakici hem simideki düğünde,hem eftalya-memik düğününde hemde atinada garson rolünde wardı....:D)

*özgürkız*
23-10-06, 12:29
O sirtaki yapan adam cidden sıktı artık zaten yabancı damatta fazlasıyla mantık hatası var ben artık boşveriyorum alıştım.
ÖRN:4 yıldı bu döne ile hamit neden evlenmedi o sırada hamiti nasıl oldu da askere almadılar saçmalık ama dizi güzel be kardeşim ne yapalım işte.

yagmur94
23-10-06, 12:34
Son oynayan bölümde Kadir'lar Aysel'i istemeye gittiğinde Aysel'in babası iki defa evlenmişsin çocuk yok mu dedi.Kadir iki defa evlenmedi ki Anna'yla nişanlandı sadece Stella'yla evlendi :D
belki 4 yıl içinde annaylada evlendi :S

Boojoo
23-10-06, 21:25
Evet, geçen gün tekrar bölümleri izlerken bende farkettim. 1.sezonun son bölümlerinde, yazada hamitle döneyi, kadirle annayı falan ewlendiririz diyolar. hatta rabia bile celayirle ewlilik planları yapıo. 4 yıl geçiyo, hiç bişi olmamış. rabiayla celayir hala gizli gizli buluşuyolar, hamitle döne ewlenmemiş. hadi kadiri geçtim, ayrılmışlar,onunda 4 sne snra bile hala o derece aşk acısı çekmesi saçma.
ayrıca yeni sezondada nikonun işlerinden hiç bahsedilmiyo. tamam hafızasını kaybettide, kim bakıyo bunun işlerine, aileside atinada.

Rabish
24-10-06, 00:01
Islere bence ailenin disindan bir yonetici bakiyordur ..
Yani aile sirketlerinde aileden kimse sirketi uzun sure yonetemeyecegi zaman disaridan bir profesyonel bakar .

Billush
24-10-06, 11:48
Ya Döne ve Hamit konusuna katılıyorum güya yaza evleniyorlardı ama bir baktık 4 yıl geçmiş yeni evleniyorlar burada gerçekten de bir mantıksızlık var...

AZERI
27-10-06, 15:58
ha bi de Katine nerde?2 yil balayi mi olur??????bunlarin basina bu kadar sey geldi.1 defa bile aramadi.cok sacma

ierem
27-10-06, 18:08
ha bi de Katine nerde?2 yil balayi mi olur??????bunlarin basina bu kadar sey geldi.1 defa bile aramadi.cok sacma

sana katılıyorum.niko hafızasını kaybetti bi kere bile arayıp sormadı...şimdi yeni bebekte doğdu katinadan hala ses yok.

Nazli_Niko 4eve
27-10-06, 18:43
Hamit ve Dönenin evlilik konusunda haklisiniz! Katiliyorum!

Ama katina da katilmiyorum!
Nilgün Belgün(Katina) diziden cikti.
Egenin kacirildiginda ve nikonun hapise girdiginde, Stavro ve Katina telefonda konustu, Katinaninda bu olaydan haberide yoktu.
Yani haberi oldugunda telefon etti!
Tamam hafiza kaybi haberine gecmistir, ama her olan olaydan sonra aracak olursa diziden cikmis olmazki!

stormy
28-10-06, 02:33
Ya simdi tarihi eserler calindi diye haber cikiyor ve havaalaninda x-ray cihazlari var..bildigim kadariyla herseyi gosteriyor..oyuncak ayinin icinimi gosteremedi?Bir kere suphelenip ayinin icine ne gizlendi diye bakabilirler..biraz unutulmus bu ayrinti

Ay90
28-10-06, 03:45
Mantık hataları say say bitmez. Ama o bavulla gercekten biraz sacma artık havaalanında o kdr sıkkı bir güvenlik varki bunu mu göremediler?
Bide bunların hic huyu yok mu cantaya tekrardan bakıpda isimleri yazıyor mu diye kontrol etmek.

Rabish
28-10-06, 10:06
Ben sahsen boyle bir olay yasadigim icin mantik hatasi olarak gorumuyorum.
Daha once benimde bavulum baska birinin bavuluyla karismisti ..
Ama benim bavulumu alanlar Niko & Nazli kadar duyarli insanlar degildi , yalan oldu benim bavul :icon_cry:
Neyse ben bunu mantik hatasi olarak gormuyorum , herkesin basina gelebilir ..

AZERI 2 yillik balayi demissin , Katina esiyle Amerikada yasiyor , galiba bir kac bolum kacirdin ..

_duygucuk_
28-10-06, 19:22
bavul karışıklığı bencede mantık hatası olamaz bu bizimde başımıza gelmişti ama çözüme ulşamıştı :):)en iyisi isim yazmak bir karta:):)nazlı ile nikonun hiç suçu bavullar karışıtı sadece:):):)

crn_fb_turkey
02-11-06, 12:27
o yüz bin ytl'nin yarısını daha önceden yollamışlardı galiba gerisini ödeyemediler ellerine para geçince yolladılar die biliorum ben

esmerseker
03-12-06, 00:44
aklima takildi daha önce yazildimi soruldumu bilmem de bu dadı evli çikti oysa ilk geldiğinde onu Kosta'nın Yunanistandan yolladiğini söylediler, hangi arada evlenecekki?

eylemm
03-12-06, 01:10
Doğru Yunanistandan gönderildi denildiği unutuldu,sanki Türkiyede yaşıyormuş ve kalabilmek için formalite evliliği yapmak zorunda kalmış gibi gösterildi.Bir hafta önce yazdıkları senaryoyu da unuturlarsa...

yabancıdamat
11-12-06, 22:20
eskilerden bir mantık hatası ama nikoyla nazıl evlenmeden önce niko nazlıya uzun yıllar istanbulda yaşadım diyordu fakat eleni ve stavro buraya oğlumuz için gelemket varmış bizi burdan gönderdiklerinden beri gelmiyorduk falan dediler

tuğba filiz
24-12-06, 15:30
niko aslında resimlerin photosop olduğunu anlayabilirdi biliyosunuz esra sayesinde resimlerle ne kadar güzel oynanıldığını öğrendik

dFKto
24-12-06, 16:05
evet resimlerin photoshop olduğunu anlaması lazımdıen azından tahmin edebilirdi ama Nazlı ve İhsanı samimi bir şekilde görmesi şüphesini daha da arttırdı sanırım.

sule.ar
01-01-07, 12:07
Nazire Ile Ruşen Evleneli 10 Yil Olmuş (!) çok Fazla Değil Mi? Bi Fotoğraflari Var Nazireyle Ruşen In Düğün Fotoğrafi. Hepsi şimdiki Halleriyle. 10 Yilda Hiç Mi Değişmediler. Ayrica Size Katiliyorum. Niko Nun O Fotoğraflara Inanmamasi Lazimdi.yada Ayni Esra Da Olduğu Gibi Fotoğraf Konusu Olmasaydi.

guzinn
26-01-07, 22:44
arkadaşlar bu akşam kahraman ın saçları en bşta uzun du sonra hemen iki dakka sonra aynı sahnenin devamında kısalmıştı..ardından bi daha uzadı bi daha kısaldı filan...bayağı bi dikkatimi çekti sanırım erdal bey traş olmuş sahneleride karışık çekince böle komik bir durum çıkmış ortaya...bi uzun bi kısa bi uzun bi kısa:img-wink:

_duygucuk_
27-01-07, 12:26
evet bende o mantık hatasıından bahsedeceğim bir saçı kesik bir değil bir tuhaf iş yani yanlış yapdılar:)

Boojoo
27-01-07, 15:49
geçen gün ilk bölümleri izlerken farkettim. niko nazlıya hayatını anlatırken, "babam kaptanlık yapıyordu, babamı çok az görürdüm, biz annemle sakız adasındaydık, ben de orda büyüdüm" diyor. sonra babam gemicilik şirketine ortak oldu falan diyor. ama dizinin ilerleyen bölümlerinde atinada büyüdüğünden bahsediyor, hatta hafızasını kaybedince dr ona atinaya gitmesini söylüyor, büyüdüğü yerleri görsün die. bir başka mantık hatası ise, babam gemicilik şirketine ortak oldu diyor. ama sonradan eftelya ortaya çıkıyor, ve o gemicilik şirketini eftelyayla kocası kurmuş oluyor :D

Türk_Jön
28-01-07, 16:17
Bu haftaki bölümde Niko'yu yolcu ederlerken Feride,Mustafa Can'a "bak bugün karne gelecek ona göre" dedi.Ertesi sabah kahvaltıda Kahraman karnede zayıf falan istemiyorum gibi bir şeyler dedi sonra okulda daha karnelerin doldurulmadığını Mustafa Can'ın hocalarına derslerin kötü olduğu için savunma yaparken gördük

*deniz*
28-01-07, 18:19
Feride ''bu gün karne gelecek''demedi ''bu gün yarın karne gelecek ona göre''dedi.

cengiz han
29-01-07, 23:42
ya bu dizi baştan beri hata...bir antepli olarak şunları sölemek istiyorum
1-kullanılan aksan antep aksanının baya bir abartılmış şeklidir.öyle konuşanlar yok mu tabiki var yanii eskiler konuşur ama yinede o kadar abartı değil
2-nazlı ile nazire arasında çok yas farkı olmamasına rağmen bu kadar bariz aksan farkı olmaması gerek.nazlı çok düzgün konuşuken annesi babası ablası nasıl oluyorda çok aksanlı konuşuyor?bunun cevabı ankara da okuması değil tabiki.siz antepte okusanız urfada okusanız 4 senede aksanınız antep aksanı olur mu?tabiki hayır.
3-istanbul cekimlerinden gaziantep cekimlerine gecerken ekrana gelen "turistik gaziantep carsisi"nin bir goruntusu var ya, her seferinde kameranin onunden gecen "kirmizi lacivert montlu(mayis, haziran sicaginda hem de!!!) ve arkasina bakip sonra tekrar yoluna devam eden delikanli"dan bay geldi.
4-hngi bölüm olduğunu hatırlamıyorum babaannenindi sanırım elindeki gazete yunanca deilrusçaydı

neslih@n
30-01-07, 11:09
Bende AntepLiyim we Konuşmalarında bir problem göremiyorum abartılmış diyosun git antebin bi şehreküstüsüne yada daha başka yerlerine bazıları böyle konuşur bazıları daha normal bunda mantık hatası bence yok. Hem esKiLer konuşur böyle diyosun o ewde Memİk dede war, Kahraman war.. Üzüm üzüme baka baka kararır diye bi sözmz war.. Böyle konuşmaları çok doğal

-nazlı çok düzgün konuşuken annesi babası ablası nasıl oluyorda çok aksanlı konuşuyor?
Buradaki sözünde de ben blrtmek istiyorum AntepLiyim we istanbulda kaldım.. 3aylık bir tatilde bile insanın dili acayip değişiyor çok değil gene ama Düşün Nazlı 4 sene Ank.da yaşadı.. üniv. bitirdi.. hala sen o kadar bilgili okumuş bi kıza nasıl Tamamen Nazireler gibi antepçe konuşmasını beklersin ki.. 4-4lük bi dizi söylermsn bna
Bırakta biraz olsun öyle ufak hatalar ülkeler arasında bu kadar beğeni toplayan harika bi dizi daha tanımıyorum

*özgürkız*
30-01-07, 12:48
ya bu dizi baştan beri hata...bir antepli olarak şunları sölemek istiyorum
1-kullanılan aksan antep aksanının baya bir abartılmış şeklidir.öyle konuşanlar yok mu tabiki var yanii eskiler konuşur ama yinede o kadar abartı değil
2-nazlı ile nazire arasında çok yas farkı olmamasına rağmen bu kadar bariz aksan farkı olmaması gerek.nazlı çok düzgün konuşuken annesi babası ablası nasıl oluyorda çok aksanlı konuşuyor?bunun cevabı ankara da okuması değil tabiki.siz antepte okusanız urfada okusanız 4 senede aksanınız antep aksanı olur mu?tabiki hayır.
3-istanbul cekimlerinden gaziantep cekimlerine gecerken ekrana gelen "turistik gaziantep carsisi"nin bir goruntusu var ya, her seferinde kameranin onunden gecen "kirmizi lacivert montlu(mayis, haziran sicaginda hem de!!!) ve arkasina bakip sonra tekrar yoluna devam eden delikanli"dan bay geldi.
4-hngi bölüm olduğunu hatırlamıyorum babaannenindi sanırım elindeki gazete yunanca deilrusçaydı

dizideki mantık hataları saymakla bitmez o yüzden ben artık takımıyoru gzl bir dizi benc ebu yeterli
ayrıca neslihana katılıyorum nazlı ve mustafacan ailenin son üyeleri ve nazlı 4 yıl ankarada okumuş doğal olarak öyle konuşması beklenemz...

yabancıdamat
30-01-07, 18:33
ben iki tane buldum
1.tv de nazlı nikoyu aldattı diye haber gösterirken nazlı ve niko nun evde kameralar olmadan yaptıklarını da gösterdiler
2.memik bu dükkan bana dedemden kaldı dedi ama daha önce ökkeşe bu dükkanı babanla birlikte kurduk demişti

cengiz han
30-01-07, 18:38
Bende AntepLiyim we Konuşmalarında bir problem göremiyorum abartılmış diyosun git antebin bi şehreküstüsüne yada daha başka yerlerine bazıları böyle konuşur bazıları daha normal bunda mantık hatası bence yok. Hem esKiLer konuşur böyle diyosun o ewde Memİk dede war, Kahraman war.. Üzüm üzüme baka baka kararır diye bi sözmz war.. Böyle konuşmaları çok doğal

Buradaki sözünde de ben blrtmek istiyorum AntepLiyim we istanbulda kaldım.. 3aylık bir tatilde bile insanın dili acayip değişiyor çok değil gene ama Düşün Nazlı 4 sene Ank.da yaşadı.. üniv. bitirdi.. hala sen o kadar bilgili okumuş bi kıza nasıl Tamamen Nazireler gibi antepçe konuşmasını beklersin ki.. 4-4lük bi dizi söylermsn bna
Bırakta biraz olsun öyle ufak hatalar ülkeler arasında bu kadar beğeni toplayan harika bi dizi daha tanımıyorum
ben zten tamamen antepli gibi konuşmasını beklemediğimi söylemedim sadece bıu kadar bariz aksanlı konuşan bir aileden bu kadar düzgün,aksansız konuşması çok mantık dışı....ben annep doğmaa büyümeyim öyle konuşmuyorum?????nazlı ve mustafa arasındaki yaş farkı-nazlı ve nazire arasındaki yaş farkından çok daha fazla mantık olarakta nazlı mustafa can diil nazire-nazlı konuşmasının benzemesi gerekiyor sizin mantığınıza göre???ankara da kalması bu kadar fazla konuşmayı değiştirmez....illede aksan kalır

*özgürkız*
03-02-07, 17:04
Niko'nun cebinden nazlı'ya yazılmış bir mektup çıktı.Niko onu ne zaman yazdı niçin yazdı çok saçma olmuş gibi geldi bana...

izzie_alex
03-02-07, 17:34
nazlı'nın antepli gibi konuşmaması bence mantık hatası değil ve doğal çünkü nazlı okumuş insan.antep dışında yerler görmüş.ama nazire öyle değil nazirenin hangi sınıfa kadar okuduğunu okula gidip gitmediğini bile bilmiyoruz.ayrıca nazire ev kızı.ailesinin çevresindekilerin kocasının konuşmaları öyle olduğu için nazire konuşma biçimini değiştirmemiştir.

cadii_sheker
03-02-07, 20:39
bugn tekrarını izlerken bnm de dikkatimi bişi çekti.nazlı babasına küüsüp antepten ayrıldıında ankaraya arkadaşının yanına gitti denmişti bi kaç bölüm önce fakat dün antalyadaymış gibi davranıldı ya arklar yoksa bn mi yanlış duydum ankara die

LASEL
03-02-07, 21:31
ben birşey anlamadım nazlı bodrumdaydı niko bıçaklandı dediler ist. geldi çoçuklarla falan ne ara geldiler ben anlamadım yoksa kaçırdığım birşey mi var biri sölesin

kalbim-sevgi
03-02-07, 21:40
bugn tekrarını izlerken bnm de dikkatimi bişi çekti.nazlı babasına küüsüp antepten ayrıldıında ankaraya arkadaşının yanına gitti denmişti bi kaç bölüm önce fakat dün antalyadaymış gibi davranıldı ya arklar yoksa bn mi yanlış duydum ankara die
arkadsim nazli aylesine yalan soyledi ankara dayim dedi ama antalyaya gitti

aylince
04-02-07, 00:41
nazlı annesine ankaradayım ya da degilim ne farkeder deyince feride ankarada gibi düşündü..nazlı bodrumdaydı..ama ankaradayım demedi.ankaradan bir arkadaş dedi nazlı sadece ne farkeder dedi.annesi de başka birşey sormadı ankarada diye düşündü ve herkese oyle soyledi feride..

niko mektubu bodrumdan istanbula donerken yazmış galiba..ama onu nazlıya mı verecekti anlamadım..belki de duygularıydı sadece..nazlım biraz once iki yabancı gibi ayrıldık..şimdi istanbula gidiyorum..ne yapacagız bilmiyorum..seni hep sevecegim gibi birşeydi yanlış hatırlamıyorsam..

can1
04-02-07, 02:15
Gerek Nazirenin şivesi, gerek Nazlının farklı bir kültürel yapıya sahip olması,gerek diğer arkadaşlarımın söylediği v.s. v.s mantık hatalarını gayet normal karşılıyorum.Çünkü dizilerdeki mantık hatalarına bakışım ılımlı. Çünkü adı dizi.Yazılmış senaryonun üzerine oynanılan bir oyun. Adı üstünde oyun.Burada çok fazla mantık hatası aramak işin ruhuna aykırı geliyor bana.Biz sürekli ah burada şunu söyledi ama burası böyle olmalıydı veya işte ordaydı şimdi burda misali şeyler, yapılan işi çok sıkıcı ve statik hale getirir, beni de gerer.Ben gerilmek için değil eğlenmek için oturuyorum. Ekrana bakıp gördüğüm şey sadece güzel ve ustaca bir oyun.Ve bu oyununda keyfini çıkartıyorum.

_duygucuk_
04-02-07, 20:39
memik dede 65 yaşını geçmiş biri ve onun kanı alınıken bu yaş göz önünde bulundurulup alınmazdı çünkü yaş hatti bayağı yüksek sağlık açısından tehlikeli mantık hatası olmamsı lazım geçen sezon verdi ama bu sezon pek olmadı :(

aysede
04-02-07, 20:56
Olabilir Duygu ' cum ama kan vermeden once ne diyaloglar gecti gosterilmedi. O yuzden mantik hatasi olmayabilir. :)

dFKto
05-02-07, 01:20
Ne Antalyası ya Nazlı Antalya ya değil Bodrum'a gitti, öyle değil mi?

sedecan
09-02-07, 02:40
merhaba arkadaşlar bn aranıza yeni katıldım bende bi mantık hatası sölemek istiorumm nazlı işe başladığında teomanı yanına çağırdığında konuştular yaa nazlı bikaç soru sordu orda teomana orhan dedi nazlı ama daha sonradan o adam teoman oldu...... ama bnce hiç önemli diil yinede Y.D çok süperrrrrrrrrrr:D:img-wink: :img-polic bye

Boojoo
09-02-07, 22:08
bugün mustafacan'ın hocalarının kalkıpta dükkana gelip, siz ölümcül hastaymışsınız biz de oğlunuza iyi not verdik tarzı şeyler söylemesi çok saçma geldi bana. birincisi hocalar nie dükkana geliyolar, hadi geldiler, ölümcül hasta olan bi insana siz ölümcül hastaymışsınız biz de oğlunuzu geçirdik tarzı şeyler söylenirmi. bu ne duygusuzluktur :)

oguzz93
10-02-07, 22:33
benim kafama bu takıldı. şimdi nazlı nikoyu aldatmakla suçladığında ve gerçek öğrenildiğinde niko anında affediyo konu bitiyo, ama niko nazlıyı aldatmakla suçladığında kıyamet kopuyo büyük olay oluyo affetmemde affetmem diyo ayrıca bütün ailelerde büyütüyo olayı git yalvar falan diyolar.... bu dizinin senaristi kesin erkek değil....

*özgürkız*
11-02-07, 12:34
benim kafama bu takıldı. şimdi nazlı nikoyu aldatmakla suçladığında ve gerçek öğrenildiğinde niko anında affediyo konu bitiyo, ama niko nazlıyı aldatmakla suçladığında kıyamet kopuyo büyük olay oluyo affetmemde affetmem diyo ayrıca bütün ailelerde büyütüyo olayı git yalvar falan diyolar.... bu dizinin senaristi kesin erkek değil....

niko anında affetmediki boşanalım dedi çocuğu öğrenince kaldı yoksa Amerika'ya gidicekti...

dFKto
11-02-07, 12:44
Niko affetmedi değil, madem bana güvenmiyorsun sürekli kıskanılacak bir şeyler buluyorsun ve ben sürekli kendimi sana ispatlamak için bir şeyler yapmak zorunda kalıyorum o halde boşanalım dedi.Çünkü Nazlı sebepsiz yere kıskançlıklar yapıyordu, dergide birisiyle bir partide fotoğrafı çıktı ya da dansöz kucağına oturdu diye.

özgür_keremcem
12-02-07, 15:33
mustafacan ın dönem sonu partisinde nazire ve ferideninn yaptıkları bana saçma geldi.ne biliyim hepsi aç aç gelmiş çok yemeyin gibi şeyler çok mantıksızdı bnce

kajen_
16-02-07, 21:08
ya belki mantık hatası değil ama mustafa can neden sürekli eftalya hanımı arayıp bişeler istiyor bu çocuk neden bu kadar yüzsüz ?? :)

dFKto
16-02-07, 22:10
Mantık hatası değil belki ama Mustafacan'ı tüm aile sürekli azarlıyor, paylıyor, küçümsüyor ve hatta zaman zaman hırpalıyorlar. Bu kadar çok olması rahatsız ediyor çünkü aile Nazlı ne hata yaparsa yapsın kızımız deyip bağırlarına basıyorlar öyleyse Mustafacanın küçük hataları karşısında da öyle yapmalılar.

aysede
16-02-07, 23:50
Bugun bana Ege ' nin baligi sacma geldi.
Sonucta daha kucuk , aynisindan alip yerine koysalar Ege hicbir sey farketmezdi. Simdi yenisini alsalar bile Cavs ' in yerini tutmuycak.
Cocugun psikolojisini bozabilir bunlar.

tuğba filiz
17-02-07, 11:16
bencde egeye söylememeleri gerekirdi çok kötü oldu oldu çocuk

oguzz93
17-02-07, 17:20
Mustafacanda en ufak bir şey olsun hemen kaçma kararı alıyor ohoo bende her bir şey yapıldığında gitsem şimdiye kadar............. :img-hyste Neyse bu birr birde 2 var. Birde her kaçacağında çoğunlukla eftalyasına gitmek istiyor. Yaa hiç düşünmüyor mu bu kadının hiç işi yok mu? Naapsın benii. Ne kadar zengin olursan ol ister misin kaç yaşına gelmişsin birde çocuk bak.....

Boojoo
17-02-07, 17:53
evet yani insan idare eder, yeni balık alıp yerine koyabilirlerdi. yada uyumuş o yüzden yatıyo diyebilirlerdi, sonra gider yenisini alırlardı. o kadar ağlattılar çocuğu o kdr fazla da takmadılar ağlamasını.

aylin_c6
17-02-07, 21:09
nazlı dedesinin yanındayken annesi arayınca telefonunun kapağına baktı annem arıo dedi.acaba dedim anlamıstır da ondan sora mı annem demişitr dedim euro da izledim tel ine bakıo gözüküomus gibi o telefonun kapağında ekran yok.ufak ama olsun gözüme takıldı.ege nin balığın öldüğünü sölemleri kdr aykırı deil bnce .ege dedesinin kucağında balığına üzülürken yüz ifadesine bayıldım çok şekerdi.:D

ANTIQUEEE
02-03-07, 17:46
bende ama ilk bölümlerde daha aksansız konusurdu şimdi türkce süper
anna we babasının bile daha kötü:img-wink:

aysede
02-03-07, 22:42
ama türkçe nin super olması normal o kadar türkiye de yaşadı .. :)

oguzz93
05-03-07, 15:02
Aysel hamile kaldığını anladı ya. 1.5 aylıkken falan anlarlar. Hadi 2 ay olsun. Neyse ultrasyona gitti doktor kalbi atıyor dedi yaa 2 aylık bebeğin kalbimi atar yaa ben yanlış biliyo olabilirim ama 2 aylıkken kalp atmaz...

oguzz93
06-03-07, 19:49
Nazlıyla Niko bi kıza çarptılar ya arabayla. Hastanede bunlar polislerden evlerine almayı istediler polislerde kabul etti. Ne biçim polis bunlar hiç mi kanunlardan haberleri yok. Hadi olsa da izin verme yetkisi onlarda deelki....

ANTIQUEEE
07-03-07, 15:25
Orasi Da Dogru Ama Izin Wermese Bu Kadar Olay Nasil Gelişicekti Seneryo Gerekleri War

ANTIQUEEE
07-03-07, 15:54
ayrıca nazlının 2.hamileligi de kısa kesildi we doguma bayaaa kala dogurdu

yabancıdamat
09-03-07, 21:41
geçen bölümün sonunda nikonun kulağında küpe yoktu bu bölümde vardı
antepteki doktor istanbulda vardı
her zaman ki adam yine vardı tavernadaydı bu sefer
bi de benim bildiğim kadarıyla 40 derecede havale oluyor

oguzz93
09-03-07, 21:52
Şu son bölümde kızın yurttan kaçıp nazlıların evine gelmesi ve Nazlı ve Nikonun buna hiç şaşırmaması saçma değil mi? Nasıl geldi bu kız onların evine? Uçarak mı? Orada bir mantık hatası mı var yoksa ben mi bir şey kaçırdım?

aylin_c6
09-03-07, 21:53
dizinin bu akşam oynayan bölümündeki doktor daha öncede gaziantepte doktorluk yapmıyormuydu?...

oguzz93
09-03-07, 21:55
Eee ne yapsınlar şimdi aylin, her bölüm için ayrı oyuncu mu bulsunlar :)

_duygucuk_
10-03-07, 10:24
simi de dayak yiyen-efartalyaların düğününde olan-niko yla kahramanın kafede oturdukları sırada garson olan- kişi bu sferde tavernada sirtaki yapıyordu yine maşallah kadrolu eleman gibi:):)
doktor osman mıydı ömer miydi gazintep tek doktor istanbul a tayin oldu galiba:):)
bir de emine nin eve gelişi çok saçmaydı çocuk evin yolunu nasıl buldu ve gece karanlıkta nasıl geldi evi bilerek:(?
ada nın bencede 40 derece ateşle bir havale failan geçirmesi gerekiyordu doktor maşallh gayet sakin ve çocukluk hastalığı değildir çocuk hastalığı dır!

crazygirl7500
10-03-07, 10:30
bilmiorum yazıldımı
dün emineyi yuwaya bırakırlarken ege yanlarındaydı arabaya falan bindirdiler sonra ege yok oldu dönüş yolunda arabada konuşurlarken ege yok oluwerdi birden

west
10-03-07, 13:22
Ben birsey farketim Mustafacan Dedesinin ve Nuran hanimin resimlerini cekmisti, cektigi resim baskaydi Eftalya hanima gönderdigi resim baskaydi:img-grin2

ozgur_elif1
10-03-07, 17:18
ilk bölümde nazlı ile niko tekrar barda karşılaşıoy nazlıda abi çocuk yunanlı çıktı diyo nikoda arkasına dönüp efendim bişeymi dediniz adımı duydum diyo
adını dedmediki

bence o oyle degildi cunku ben o bolumu daha once izledim ve nazli abi cocuk yunanli cikti diyordu-o doru ama nikoya dondugun de niko ona bir sorun mu vardi diyordu onun yuzunden ben bir hata gormuyorum!

Rabish
10-03-07, 17:29
özgür_keremcem o sahne oyle degildi
Nazlı Zeynep'ten 10 milyon alıp Niko'ya verdi , orda tanıstılar sonra Zeynep geldi ve Nazlı orda dedi abi cocuk yunanlı diye .. hata yok o sahnede

ozgur_elif1
10-03-07, 17:32
arkadsim nazli aylesine yalan soyledi ankara dayim dedi ama antalyaya gitti

nazli ailesine ben ankaradan bir arkadasimin yanindayim dedi ankara ggttigini hic agzindan cikmati bastan beri bodrumdaydi!

ozgur_elif1
10-03-07, 17:36

oo oyle degildi nazli ailesi aradi ve dediki ben ankaradn bir arkadasiim yanindayim ve butun aile ankara da oldugunu zannetti ama nazli basindan beri bodrumdaydi arkadai zeynebin yaninda!

_duygucuk_
17-03-07, 10:38
doktor görüşme yapamk için odaya çağırdığında niko nun saçı traşlıydı ama bölümün diğer hiçbir yerinde saçı kısa değildi:(:(

ezgi_ezginhr
18-03-07, 14:16
evet annesi ankaradamısn dedi o da farz et ki öyle dedi
sonra herkes onu ankarada sandı:img-wink:

seheripek46
18-03-07, 17:02
ada nın doktoru antepte kahraman ın doktoruydu hkahramanın krizinde antep diiliyle konuşuyordu
şimdi istanbul türkçesiyle konuşuyor

aysede
19-03-07, 16:55
evet , kahraman falan ne zaman hastanelik olsa hatta özel antep hastanesi diye geçiyor , oraya gidiyorlardı ve o doktor vardı. şimdi istanbulda yine aynı doktor.

Türk_Jön
24-03-07, 00:41
Ruşen'i götürdükleri hastanenin tabelasından Gaziantep özel hayat hastanesi yazıyordu ama doktor programa telefonla bağlanınca sunucu Gaziantep devlet hastanesi dedi

yabancıdamat
24-03-07, 10:12
ya bide eftalya diziye ilk girdiğinde eleniyle telefonda konuşurken eleni mutfaktayım dedi o da eleni sen mutfağa hiç girmezsin demişti ama şimdi eleninin yemekleri çok meşhur oldu

ZuzuLa
07-04-07, 09:22
Nazlı benzinciye gidiyor ve pompacıya depoyu doldurmasını istiyor, kasaya gidip ücreti ödüyor. İyide ne kadar ödiyeceğini nerden biliyordu?

mehtap818
07-04-07, 09:46
Orda söyeLniyo heraldeki üsteLik kredi kartıyLa ödüyo.. :img-wink:

Daha sonra aLdığı suLarı kendi cebinden ödedi..

ZuzuLa
07-04-07, 15:35
iyide depo hala dolmamıştı ki o kadar kısa zamanda dolması imkansız depo boştu çünkü ışık yanıyordu

aysede
10-04-07, 17:54
Masum Güzel inşallah doğru bir haberdir fakat burası yeri değil...Burada Yabancı Damat dizisinin mantık hatalarını paylaşıyoruz..

Bu arada mantık hatası mı bilmiyorum ama bu kaçırılma olayları..Ege de aynı yaştayken kaçırıldı , şimdi Ada ile Emine.. Yani bu mantık hatası değilde saçma bir senaryo gibime geldi.. :S

Türk_Jön
20-04-07, 20:58
Nazire'nin silikonlarını takan doktor İstanbul'da değil miydi Antep'te de aynı doktora ameliyat oldu Nazire

özgür_keremcem
20-04-07, 22:06
Türk_Jön e katılıyorum istanbulda değilmiydi o doktor orası saçma olmuş bence!!

KIRMIZIGÜL
20-04-07, 22:40
evet nazireyi istanbulda ameliyat eden doktor antebe ne zaman geldi.bu biraz saçma olmuş o benim dikkatimi çekti

aysede
20-04-07, 23:03
benim de dikkatimi çekti burcu / burcuydu değil mi? :)

- Istanbul'da ameliyat eden doktordu , sonra Nazire konuşurlarken dedi burada çıkarcak kimi bulayım dedi..Feride taktırcak kimi bulduysan öyle bulcaksın gibi birşey söyledi..sonra aynı doktora gittiler antepte..

2-3 bölüm ara olsaydı neyse diyeceğim de peş peşe bölümlerde çook da dikkat çekti..

aysede
20-04-07, 23:31
bana biraz mantıksız gelen birşey vardı..mantık hatası denemeyecek kadar küçük ve önemsiz birşey gerçi..

niko nazlıya iyi geceler nazlım dedi bikaç kere dürttü nazlı gözünü açmadı, tepki dahi vermedi..bu durumda niko da birşey yapmadan uyudu..bence orada da fenalık geçiriyordu nazlı..niko farkedemedi..

mantık hatası pek değil ama..

aylince
20-04-07, 23:34
yorgunluktan uyudugunu düşünmüştür ayşecim ondandır.niko nazlısına kıyamaz oyle birşey dusunmemiştir.bu tam mantık hatası degil bence de..

aysede
20-04-07, 23:38
evet bence de..yazdım zaten..

de bir insan kafayı koyunca saniyede uyuyamaz diye düşündüm..

yoksa dediğin gibi niko nazlısına kıyamaz..aklının ucundan geçmemiştir..

burada sadece senaryoda bozukluk var..

szg_sezgi
21-04-07, 01:03
ewet o doktor benimde dikkatimi çekti nie böle bşe yaptılarki ofisde aynıydı yani

_1903_özi
21-04-07, 09:57
ayselin karnını hemen büyüttüler o zaman nazlıya doktor hamileliği için biraz geçsin öyle gel demişti öbür kızın karnı o kadar büyüdüğüne göre epey zaman geçmiş nazlı hamile olmadığını o kadar zamanda anlayabilirdi benim biraz acayibime gitti neyse nazirenin olayı dahada saçmaydı geçiştirmelerle doluydu