PDA

Tüm Versiyonu Göster : Kurtlar Imparatorluğu (L'Empire des loups)

aayyssee
15-08-07, 11:40
http://static.flickr.com/135/319877068_69d086a345_o.jpg
Tür: Macera / Gerilim
Süre: 123 dk.
Yapım Yılı: 2005
Yönetmen: Chris Nohan
Eser: Jean-Christophe Grangé
Oyuncular: Jean Reno, Jocelyn Quivrin, Arly Jover,
Laura Morante, Emre Kınay, Şebnem Dönmez
Ses: Fransızca DD 5.1, Fransızca DTS 5.1, Türkçe DD 5.1, Türkçe DD 2.0
Altyazı: İngilizce / Türkçe

Uyuşturucu kaçakçılığı, Strasbourg-Saint-Denis’teki küçük Türkiye, karanlık tıbbi çalışmalar, Fransız polisinin iç hesaplaşmaları; titiz ve acımasız bir katilin işlediği cinayetler ile birbirine bağlanıyor. Üst düzey bir devlet görevlisinin eşi olan Anna Heymes’in hayatı, geçirdiği amnezi ve halusinasyon nöbetleri nedeniyle bir süredir kabusa dönmüştür. Eşinin yüzünü hatırlamayan genç kadın, aile dostlarına ve doktoruna da güvenmemekte; hatta bazen eşinin dürüstlüğünden bile şüphe etmektedir. Bu sırada, 10 bölgede çalışan genç polis şefi Paul Nerteaux, Paris’teki Türk mahallesinde feci şekilde öldürülen 3 Türk kadınla ilgili soruşturmayı yürütmektedir. Kurbanlarını, yüz ve vücutlarında derin kesikler bırakarak öldüren katilin peşini bırakmamaya kararlı olan Nerteaux, Türk mahallesini ve Türk’leri iyi tanıyan birinden yardım almaya karar verir: Bu kişinin adı Jean-Louis Schiffer (Jean Reno) dir. Adı bir takım yolsuzluklara karıştığı için görevden el çektirilmiş eski bir polis olan Schiffer, Nerteaux ile işbirliği yapmayı kabul eder. Ancak Schiffer’in, Paul’ün bilmediği planları vardır. Anna’nın yolu ise, Paris’in arka sokaklarından İstanbul’a, oradan da Kapadokya’ya kadar uzanan soluk soluğa bir macerada bu iki adamla kesişecektir.

aayyssee
15-08-07, 11:45
http://www.toshow.org/news/img/reno.jpg

http://dvdtoile.com/ARTISTES/29/29895.jpg

rüzgargülü
15-08-07, 12:06
ben kitabını okumuştum ya çok sürükleyici ve iğrenç olaylar vardı 3 günde bitirmiştim bidahada elime almdım sonra filmini izledim oda güzeldi sürükleyici ama sonunda o kadın varya neyse güzel tavsiye ederim

aayyssee
15-08-07, 20:52
bn ilk basta filmin türkiyedede çekildiğini bilmiyodum filmi izlerken şok oldum bide o ilk basta bi kadın oldürülmüştü ya kadavrasını inceliyolardı orda midem alt üst oldu

rüzgargülü
15-08-07, 20:57
bn ilk basta filmin türkiyedede çekildiğini bilmiyodum filmi izlerken şok oldum bide o ilk basta bi kadın oldürülmüştü ya kadavrasını inceliyolardı orda midem alt üst oldu

evet evet bööööööööö

ofori
12-09-07, 23:58
İtiraf ediyorum ki bu filmi içinde sadece Jean Reno var diye izledim..Ki bu ifademden de yanlış anlaşılmasın filmi kötü falan bulmadım; sadece ben etkileyici değildi o kadar..İçinde Türkiye vardı, kendi kimliğini hatırlamayan ve filmin sürprizi olarak Türk olduğunu öğrenen Fransız bir kadın vardı..Ki kendisi başta hanım hanımcık bir Fransız kadınıyken filmin sonunda nerdeyse çıplak elleri ile milletin kafasını koparan bir “Kurt” üyesine dönüştü ama olsun; performansı inandırıcı olmasa da iyiydi..Velhasıl bu filmde en çok Jeon Reno karakterini sevdim o kadar..( sanırım oldukça obsesifim bu adam konusunda..)