PDA

Tüm Versiyonu Göster : Iclal Aydin

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5 6

ece_ikiaile
30-08-07, 16:46
SEVMEK STANDART BİR KÜMESTİR
19,09,2005 GAZETE VATAN
İCLAL AYDIN

Oysa kadını kendisine sıra dışı gelen güzelliği yüzünden ayırır erkek diğerlerinden. Bir şekilde başkası gibi değildir ve bu yüzden ona âşık olur.
Burnu, göz kapakları, elleri, dişleri ya da belki ten rengidir ilgisini çeken.
Sonra kişisel özelliklerine takılır kafası: Kahkahası, durgunluğu, düşünce biçimi, becerisi ya da beceriksizliği, dişiliği veyahut çocuksuluğu hoşuna gitmeye başlar...
Derken kokusunu keşfeder.
Banyodan yeni çıkmış ıslak halini, sabah uykudan kalktığında gülen şiş gözlerini, makyajsız cildini, ojesiz tırnaklarını sever...
Evet, o asla başkaları gibi değildir.
Bu yüzden "erkeğin sevdiği" kadın olur.
Sonra kendisine gösterilen minicik, küçücük güzel şeyler yüzünden sevmeye başlar kadın erkeği.
Sevilmenin tadını da alır erkek böylece...
Sevdiği tarafından sevilmek gibisi yoktur zaten...
Ama sevilmeye, çok sevilmeye başlayınca tuhaflaşır insan bünyesi...
Her ruh çok sevilmeyi kaldıramaz.
Ve kadın sevmeye başladı mı, kendini kaybeder...
Sevdiği erkeğin hayatını ele geçirmeye başlar. Başlangıçta erkek için de hoş bir durumdur bu. Üstünü başını toparlayan, evini çekip çeviren, önüne düzenli olarak yemekler koyan, kusursuz bir huzur sunan kadının bu sahiplenmesi muhteşem gelir erkeğe.
Muhtemel bir savaş alanından ne kadar da uzak görünmektedir o konforlu ilişki başlangıçta.
"Seni çok seviyorum" diyen, hastayken ateşine bakan, bir demet çiçekle çıkıp gelen, gün içinde arayıp soran erkeğin bu ekonomik sevme stili karşısında "sevmeyi" abartır kadın.
Adamın gardırobunu düzenleyerek başlar işe; sonra beynini, yıllık plânını, arkadaş ilişkilerini düzenleme isteğiyle devam eder...
Mutfakta birikmiş bulaşıkları yıkar gibi erkeğin telefon defterinde de bir temizliğe girişme isteğiyle dolup taşar...
Çünkü bu arada karşılıklı tavizler verilmiştir. Erkek o sıra dışı güzellikten rahatsızlık duymaya başlamıştır. En azından saç renginin daha "normal", tırnak boyasının kırmızı olmamasını, mümkünse pantolonların bol, eteklerin uzun olmasını ister. Mesai saatlerine, iş yeri başarılarına, bazı dul ve bekâr kız arkadaşlara, eski dostluklara, geleceğe dair kişisel plânlara gıcık olmaktadır.
Kısa küskünlükler, uzun suskunluklara dönüşür... Uzun suskunluklar küçük arızaların büyümesine sebep olur.
"Neden herkes sıradan bir huzur yaşarken bu ilişkide sıra dışı bir bozukluk var" sorusu hep havadadır artık.
Beraberlik standart bir kümese dönüşür.
İki taraf da birbirlerinin güzel, farklı, olağanüstü her özelliğini yolup atmak ve bu standart kümeste iki büklüm yaşamak için dövüşmeye başlar. Dövüşürler, didişirler ve kümesin tellerinde bir delik açabilen dışarı kaçar...
Sonrası ise hepinizin bildiği hikâye...
Sevmenin bir zamanı, stili ve standardı yok. Artık biliyorum!
Bence çıkarılıp bırakılmış bütün renkli tüyleri, taşları yeniden takıp takıştırıp, sıra dışı delilikler yaşamanın zamanıdır...
Bir daha kimsenin hayatını ele geçirmeye kalkmadan sevmeyi öğrenmenin ve de...

alıntı

ece_ikiaile
30-08-07, 16:49
Gazetemizin bu sayfalarında, yakından tanıdığınız bir ismi, İclal Aydın'ı konuk ettik. Sanatçı, gazeteci, yazar İclal Aydın hayatının bilinmeyen yönlerini bizimle paylaştı.
Röportaj: İclal AYDIN
"Çalışan annelerin sıkıntılarını yakından biliyorum"

İclal Aydın hayatını her zaman gözden uzak tutmayı başarmıştır. Nasıl bir annedir?
Bize biraz ev hayatınızı anlatır mısınız?

Çok hevesli bir anne olmama rağmen, çok iyi bir anne olamadığımı düşünüyorum. Sanırım çalışan her kadın, benim yaşadığım ikilem ve üzüntüleri yaşıyordur. Süper bir kadın olmak istiyorsunuz. Yani iş yaşamında başarılı olabilmek, evin düzenini çok iyi sağlayabilmek, bunun dışında da profesyonel bir anne olmak. Bu nedenle çocuğunuza yeterince zaman ayırabilmek, onu iyi yetiştirebilmek gerçekten çok zor. Açıkçası, kızım doğduktan sonra benim kariyerimde büyük bir yükseliş oldu. Bu açıdan kızımın uğurlu geldiğine inanıyorum. Allah herkesin evladına ve benimkine uzun ömür versin. Benim annem de çalışan bir anneydi. Ben de kendi kendime bir şekilde büyümeye çalıştım. Üstelik annemin koşulları benim kadar iyi değildi. Kendisi devlet memuruydu. Beni önce halam, sonra teyzem büyüttü. Ailem Ankara'da olduğu için, kızım Lal doğduktan sonra, profesyonel yardım almak zorunda kaldım. Dediğim gibi annemden çok daha iyi koşullara sahibim ama kızıma günde iki ya da üç saat ancak zaman ayırabiliyorum. Eve yorgun gittiğim için on dakika bile kendimle baş başa kalamıyorum. Çünkü kızımın talepleri var. Lal küçükken işler daha kolaydı. Çoğu zaman uyuyordu. Artık konuşuyor, öfkesini dile getiriyor, küskünlükleri var. Çalışan anne olmak gerçekten zor.

Annenizin de çalıştığını söylediniz. Kendinizle kızınızı kıyaslarsanız kim daha şanslıydı?

Galiba daha şanslıydım. Çünkü akrabaların arasındaydım. Gerçi şu an Lal'in bakımıyla ilgilenen ablalarımız da evin bir parçası gibi. Bu arada ablaları benden daha vicdanlılar galiba. Kızımın üzerine daha bir titriyorlar. Ben zaman zaman biraz sertleşebiliyorum. Belli bir yaşa kadar biraz daha şanslıydım sanırım. Annemiz bizden önce kalkardı, bize kahvaltı hazırlayamazdı. Hep özenirdim ailesiyle kahvaltı yapan çocuklara. Ankara, Yenimahalle'de oturuyorduk. Orada apartmanlar bir birine çok yakındır. Dört katlı, bahçeli evler vardı. Karşımızdaki apartmanda Asım ağabeyler oturuyordu. Ben okula giderken, o da işe giderdi. Annesi her sabah ona ballı süt hazırlardı. Asım ağabeyin annesi, hala o yaşta, ona kahvaltı hazırlıyor diye kendi adıma hayıflanırdım. Bu yüzden çok uzun yaşlara kadar hep çalışan annenin çocuğu olmayı anlattım.

İşe giderken aklınız evde kalıyor muydu?

Birçok sıkıntı çektik. Soğuk evlerde, kendimiz soba yakmayı öğrendik. Soğuk sandviçler yedik. Ben bunları anlatırken, yarası benim gibi olan insanlarla bir ortaklık kurarken, annem bunları dinliyor ve çok üzülüyordu. Ne zamanki anne oldum, evden çıkarken kızım "anne gitme" diye ağlamaya başladı, o anda çalışan anne olmayı ve kendi annemi çok iyi anladım. Yani o kadar zor bir şey ki, çocuğunuzu evde bırakıp gitmek. +Annem bana "anne olmadan anlayamazsın" derdi. Kesinlikle bu doğru. Yemeğini yedi mi, düştü mü, yanındakiler bir şey yaptı mı, hastalandı mı, ateşi çıktı mı, yani annenin bütün aklı ve yüreği evde aslında. Çok hevesli bir anne olmama rağmen, çok iyi bir anne olamadığımı düşünüyorum. Sanırım çalışan her kadın, benim yaşadığım ikilem ve üzüntüleri yaşıyordur. Süper bir kadın olmak istiyorsunuz. Yani iş yaşamında başarılı olabilmek, evin düzenini çok iyi sağlayabilmek, bunun dışında da profesyonel bir anne olmak. Bu nedenle çocuğunuza yeterince zaman ayırabilmek, onu iyi yetiştirebilmek gerçekten çok zor. Açıkçası, kızım doğduktan sonra benim kariyerimde büyük bir yükseliş oldu. Bu açıdan kızımın uğurlu geldiğine inanıyorum. Allah herkesin evladına ve benimkine uzun ömür versin. Benim annem de çalışan bir anneydi. Ben de kendi kendime bir şekilde büyümeye çalıştım. Üstelik annemin koşulları benim kadar iyi değildi. Kendisi devlet memuruydu. Beni önce halam, sonra teyzem büyüttü. Ailem Ankara'da olduğu için, kızım Lal doğduktan sonra, profesyonel yardım almak zorunda kaldım. Dediğim gibi annemden çok daha iyi koşullara sahibim ama kızıma günde iki ya da üç saat ancak zaman ayırabiliyorum. Eve yorgun gittiğim için on dakika bile kendimle baş başa kalamıyorum. Çünkü kızımın talepleri var. Lal küçükken işler daha kolaydı. Çoğu zaman uyuyordu. Artık konuşuyor, öfkesini dile getiriyor, küskünlükleri var. Çalışan anne olmak gerçekten zor.
Çalışan bir anne olarak, sizinle aynı zorlukları yaşayanlara ne öneririsiniz?
Bir anne olarak herkesin aynı sorunları olduğunu düşünüyorum. Keşke hepimizin sihirli formülleri olsa. Kızım o kadar ağlıyor ki, evden kaçmak zorunda kalıyordum. Sonra bir arkadaşım, "Lal'in ileriki yaşamı için, yaşamsal coşkusu adına çok önemli bir şeyi çalıyorsun ondan. İleriki yaşamında güvensiz biri olmasına sebep olabilirsin" dedi.
Çünkü çocukların en büyük korkusu, yalnız kalma korkusudur. Yani, anne gidecek ve bir daha gelmeyecek korkusu. Bunun üzerine babası ile ben, her sabah onunla konuşmaya başladık. Önce yataktan kalkıyor, sonra hadi beraber kıyafet seçelim. Anne işe gidecek, sence hangi kolyeyi takayım? Diye soruyordum. Ruj sürerken yanımda duruyordu. Daha sonra, "anne işe gidecek makyaj yapıyor, Lal makyaj yapmasın mı" demeye başladı. Ona da ruj sürmeye başladık. Artık hep, "anne gidecek, öğlen gelecek veya akşam gelecek" demeye başladı. Bir zaman sonra fark ettik ki, evden giden herkesin işe gittiğini sanıyor. Örneğin misafir geliyor, gittiklerinde ona nereye gittiklerini sorduğumuzda, "işe gittiler, gelecekler" diyordu. Yani işe gitme kavramı oluşmuştu kızımda. Birileri işe gider ve gelir. Bu sayede ağlamayı da bırakmıştı. Bir de oyuncaklar konusunda karara vardık.

Daha iki buçuk yaşındayken sekiz tane Barbi bebeği olmuştu. Çizgi filmlerden oluşan zengin bir DVD koleksiyonu vardı. En sonunda eşimle bunları küçük şeylere dönüştürmeye karar verdik. Yani yemek yersen yemekten sonra sana bir lolipop ya da bir parça çikolata vereceğiz dedik. Bütün oyuncaklarını dolaba yerleştirdik ve oyuncakları değiştirerek vermeye başladık. Bir bebekle oynuyor, sonra dolaptan yeni bir bebek verdiğimizde büyük bir mutluluk yaşıyordu. Annelere önerilerim şunlar olabilir; İlki çocuğa her şeyi açıklamalı, ikincisi de zamanı hediyelerle geri getiremeyiz. Çalışan anne sinirli oluyor. Dış dünyadaki sıkıntıları maalesef eve taşıyor. Bunun yanında zor koşullarda çalışıyorsa, bundan sonra eve gidip bir yemek yapmak, dinlenmek zor oluyor. Yani kadının sorumluluğu evde de devam ediyor. Dolayısıyla hepimiz çocuğa tahammülsüz oluyoruz. İster istemez yüksek sesle yapma diyoruz. Büyüklerin çocuk yetiştirmeden kendilerini yetiştirmeleri gerekli. Ben de bunu yaşayarak öğreniyorum.

Sohbet için teşekkür ederiz.

alıntı

AKYA&İCLAL
30-08-07, 16:50
Ececim bu ne hız ya ne kadar yazı ekliyosun öyle valla şimdi okumaya başlasam tahminen akşam 18:30 a anca bitiririm :D:D:D

Teşekkürler canımmm :img-wink:

ece_ikiaile
30-08-07, 16:55
Benden bugünlük bu kadar arkadaşlar...inşallah beğenirissiniz...

hoşçakalın... tekrar 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINIZI KUTLARIM...

HOŞÇAKALIN....

:sad53:bye:sad53:

icom_
30-08-07, 17:28
Herkese Merhabalar..
Zamanım çok kısıtlım ama İcomun başlığını böle hareketli görünce dayanamadım birşeyler yazmak İstedim..
Arkadaşlar hakkaten hızınıza yetişilmiyor..Bügünün parlayan yıldızıda ece olmuş..Ellerine sağlık ececim..Ne İyi Ettinde ekldin maziyi andık sayend eşöle bir ..Yorumu bitirir bitirmez okucam..Ayrıca ayşegul paintte harikalar yaratmaya devam ediyorsun en sonki çalışmanda bir harikaydı seninde ellerine sağlık..

Herkesin emeğine teşekkür ettiktk..

Tekrar gelinceye kadar

Hoşçakalın..

sorenza
30-08-07, 18:40
http://i9.photobucket.com/albums/a90/sorenza/sorenza11.jpg http://i9.photobucket.com/albums/a90/sorenza/sorenza18.jpg

ki ane icon :)

BeyazGelincik1980
30-08-07, 18:56
hosbulduk arkadaslar hosbulduk...ne cook özlenmisim böyle...vallahi gözlerim yasardi :img-cray:

ama bende sizleri coook özlemisim...

Sule'cim bu cümlene bayildim "Nilgün Abla bir marka oldun yane bak görr" :P
sizlerin bir markasi olmak mutluluk ve sevinc veriyor bana...cok tesekkürler o güzel sözlerin icin...

ve tabi diger, beni özleyen arkadaslarada cok tesekkürler...agliyacagim bak simdi...zaten su sira haftalar ve hatta aylar sonra rahmetli Baris'imin müziklerini dinliyorum...gözyaslari sel olup akicak birazdan...kac zamandir dinliyemiyordum...insan bir tuhaf oluyor iste...
neyse fazla matem hafasi estirdim herhalde...

dizi'ye az bir süre kaldi...cok mutluyum...sevincliyim...icomuza, gamzelimize kavusuyoruz en nihayetinde....

herkese gamzeli günler dilerim

(bu arada Gözde ve sorenza avileriniz cok güzel olmus...ellerinize saglik :good:)

ece_ikiaile
30-08-07, 19:15
Torun ve tolerans

Annemle yağan kara bakıyoruz. Kızım sürekli evdeki aksesuarların yerini değiştirerek evcilik oynuyor. Ona bakıp gülümsüyoruz. Herhalde mutluluk bu... Ne kadar da basit duruyor bu cümle değil mi?

Oysa gerçekten sonunda hepsi bu: Sağlıkla bir arada olabilmek.

İki hafta önce bir arkadaşımızın bir yakını kayboldu. Gencecik bir çocuk. Uzun aramalardan sonra ne yazık ki artık hayatta olmadığı öğrenildi. Hiç tanımadığımız halde, uzaktan uzağa takip ettiğimiz bu olay çok üzdü hepimizi. Gencecik bir hayatın bitişi ayrı geride kalan anne babanın acısı apayrı...

İnsan evlat sahibi olduktan sonra “gerçekten” bir başka yakın duruyor bu tür kayıplara...

Gece uyurken annemi ve kızımı seyrediyorum. Çekimler geç bittiği için sabaha doğru eve döndüğümde yatakta koyun koyuna yatarken buluyorum anneanneyle torunu. Kız kardeşim ve ben büyürken bize karşı son derece otoriter olan annem yanında yatan küçük burunlu şeye karşı bizi çok şaşırtan bir tolerans gösteriyor. Bu değişimini sorgulamaya kalktığımızda “olgunluk” diye yanıtlıyor bizi...

Geçtiğimiz günlerde onu çok şaşırtan bir itirafta bulundum. “iyi ki çekinmişiz senden, iyi ki kuralların varmış; bugün bizi korumak için geliştirdiğin yöntemi sert de bulsam doğru olduğunu düşünüyorum. Çok zormuş çocuk büyütmek, çok!..”

O da benim bu itirafım karşısında “sen de iyi ki o zamanlar hiç onaylamadığım sosyal faaliyetlere katılmışsın. O sayede nerede olduğunu biliyordum, enerjini doğru kanalize edebiliyordum ve büluğ çağını rahat atlatmamızı sağladı onlar” diyerek bir başka itirafta bulundu:

“Ben sadece matematik çalışmanı istiyordum ama sen diğer yapabileceklerin konusunda benden daha emindin.”

Bir çocuğu büyütürken üzerinde kurulan baskı onu iyi yetiştirmeye mi yarıyor yoksa büyük bunalımlara mı sürüklüyor, bilinemiyor. İntihar, evden kaçma, uyuşturucu, şiddet çok ciddi tehlikeler. Çok baskılanan çocuk da çok serbet kalan da aynı sonda buluşabiliyor. Uzmanların önerisi de daima çocukları meşgul etmekten yana. Spor, dans, tiyatro, paten...

Zihni ve bedeni yaratıyla meşgul çocuk ölümle ilgilenmez...

Bizden bağımsız olduklarını kabul etmek çok zor.

Gerçekten zor. Ama gerekli... Öncelikleri bizimkilerden farklı olabilir, anlayabilmek de ayrı bir beceri.

Bazen düşünüyorum. Spor yapsaydı ya da bir tiyatro grubunun üyesi olsaydı evden kaçtığı gece ölüm bu kadar yakınınında olur muydu o gencin? Müthiş başarılarla süslü eğitim yaşamında hangi bilinmez sorun onu o geceye sürükledi acaba?

Dünyanın en büyük acısı derler evlat kaybı için... Yanımızdan bir an olsun ayırmamak için üzerlerine kurduğumuz baskı onu başından mı kaybetmek demek mi?

Bilmiyorum...
İCLAL AYDIN 06.02.2007 VATAN GAZETESİ

alıntı
--------------------------------------------------------------------------------

ece_ikiaile
30-08-07, 19:18
herkese tekrardan merhabalar sayfadan bugün herzamanki gibi kopamıyorum...

mine ve nur teşekkrüleriniz için teşekkür ederim...kaç zamandır bi yardımım olmuyodu başlığa kısmet bugünmüş...

sorenza çalışmalar süper olmuş sağol...

hoşçakalın...

merve_gülben
30-08-07, 19:28
merhaba arkadaşlarr... ne güzel yaa 20. sayfalarda bırakmıştım şimdi ise 51.sayfa süper süper yaa.. çok sevindim... nasıl okuyacağım nasıl takip edeceğim diye şaşırdım.. bugün dershanem yok.. bildiğiniz gibi zafer bayramı... ama yarın var.. pazar hariç her gün.. okul başlayana kadar böyle..:) napalım..:) ama icomdan kopmam imkansızz tabikide.. böyle arada bir gelicem kontrole.. ilerletin hee:D walla maşallah ne diyim.. dewam diyimm... dewam.. hadi bende çıkıyım... sizlere iyi akşamlar.. görüşmek üzere...:happy0064

bu arada İKİ AİLE BAŞLIYORRRRR.... ay heyecan bastı yine.... ohh ohhh hasret bitiyorrrrr......:)

ece_ikiaile
30-08-07, 19:38
Kim olduğunu ne anlatır?Kaç yaşındadır şimdi bu kız? Düşünüyorum, tartıyorum, bir türlü çıkaramıyorum. Uzun saçları 30’lu yaşlarının başında. Yani bol balyajlı, dip boyalı filan (en az 650 liralık lüks bir işlem var o saçlarda). Kaşları itinayla alınmış ve yumuşak koyu renki bir kalemle şekillendirilmiş. Kaşlar 25 yaşında duruyor. Kolundaki çanta Louis Vuitton; 40’lı yaşlara ait çok çok pahalı bir klasik (3.500 Euro civarında). Üstelik çanta taklit de değil. Bükülmüş kola takılı ve bilek dışarı bakar vaziyette dolaşılıyor. Bu kokoş duruş 35’li yaşların duruşu. Ayakkabı Hogan yani görece genç işi, yeni sezon, taşlı, lameli bir model, (595 lira filan olmalı...) Üzerindeki yakası kürklü ceket Home Store yine 30’lu yaşların bir modeli (1.700 YTL). Kafasına taktığı gözlük Dior’un yeni bir modeli ve 1.200 $...

Yüzündeki makyajı çıkarırsak adım gibi biliyorum ki altındaki surat taş çatlasa 16 yaşındadır.

Akmerkez’de, Nişantaşı’nda, Etiler’de görüyorum bu yaşı karışık kadın çocukları.

En çok kollarındaki o pahalı çantaları takış biçimlerine sinirleniyorum. Ama onların yerine geçerek düşünmeye çalışınca biraz sakinleşiyorum. Sinirleniyorum çünkü çok küçük yaştan beri çalışan, primler ödeyen, hayatı çekip çeviren ve çok yorulan biri olarak baba parasını bu kadar kolay harcayabilmeyi kıskanıyor, anlayamıyor olabilirim. Belki o yaşlarda ben onlardan daha da çok büyüme telaşındaydım. Ama annem sıkı kurallarıyla üniversiteye gidene kadar saçlarımla ve kaşlarımla oynatmamış; kirpiğimi boyadığımı fark ettiği bir hafta sonu kıyameti koparmıştı. Kulağıma o yıllar çok moda olan avize küpelerden takıp vesikalık fotoğraf çektirdiğimde “bunu ibret olarak sakla” demişti. Hakikaten şimdi o fotoğrafa baktığımda hem çok gülüyor hem de çok utanıyorum. En güzel aksesuarın güzel dişler ve temiz tırnaklar olduğunu söylerdi...

Belki ben de anasının kızı bir eski kafalıyım ama annemin zamanında bana sorduğu bir soruyu şimdiki o küçük kadınlara sormak istiyorum; “Bugün böyle boyanır giyinirsen o yaşa geldiğinde ne yapacaksın?”

Bir gün alışveriş yaparken magazin dergilerinden yüzüne aşina olduğum genç hanımlardan Hande Demir’le karşılaştım. Bunu umarım yapıcı bir eleştiri olarak kabul eder; yaşının henüz yirmilerin başında olduğunu bildiğim o genç hanım o gün neredeyse Bülent Ersoy ile aynı yaşı ve görkemi taşıyordu. Müthiş uzun sapsarı saçları, adeta sahne makyajlı yüzü, kürkü, kocaman güneş gözlükleri, yürüyüşü; en önemlisi hali tavrıyla kırkların çok çok üstünde görünüyordu... Oysa birkaç yıl önce dergilerde gördüğüm genç kızın şahane bir güzelliği ve tazeliği vardı...

Sözünü ettiğim görünüm sadece parası olan bir grubun gençlerine ait değil. Artık Zara, Mango gibi görece ekonomik mağazalar sayesinde orta sınıfın içinde de şık şıkırdım kadın çocukları görmek mümkün. Kate Moss ya da Victoria Beckham kopyası kadıncıklar belki de rol model bulma sıkıntısında...

“Kim olduğunu en çok saatin anlatır” diye buyursa da reklamcılar siz kim olduğunuzu bir bütün içinde anlatın derim. Zira kazaklar, saatler, makyajlar çıktığında üzerinde etiket olmayan bir beden uykuya dalar. Tanrısal bir mucizeyle nefes alıp veren bu mekanizmaya bir fiyat biçilebilir mi? Asla...

Korunması gereken de o değil mi?

O şahane varlığı saklamaya ne gerek var?

Kim olduğumuzu en iyi sözcüklerimiz ve tepkilerimiz anlatır...

İCLAL AYDIN 13.02.2007 VATAN GAZETESİ

alıntı

ece_ikiaile
30-08-07, 19:43
İclal Aydın

Olmaz diye bir şey yok. Olur! Bir gün hayatımda aynı anda iki kutupta birden olabileceğim hiç aklıma gelmezdi. Nasıl anlatsam?...
Bir gün hayatımda aynı anda iki kutupta birden olabileceğim hiç aklıma gelmezdi.
Nasıl anlatsam?...
Şöyle ki;

Eski eşimin eski eşiyim...
Yeni eşimin yeni eşiyim...
Yani aynı anda iki kadın için de “öteki” oluyorum.

Kızımın babası çok şeker bir genç hanımla evli. Bıcır, bıcır, boylu poslu uzun saçlı, kızımın bayıldığı bir fiziğe sahip, barbie bebek gibi bir fıstık. İlk karşılaşmamızı bir görseydiniz...
Hafta sonu için kızımı almaya geleceklerdi. Ben de saçım başım dağınık bir şekilde, kafamda bir saç bandı, üzerimde bol bir kazak ama gözümde şık Chanel gözlüklerim yüzmeye gitmek için onlar gelmeden çıkayım dedim. Ve fakat otoparktan çıkamadan bir arkadaşım aradı ve Allahım nasıl uzun konuştu!

Dikiz aynasından bir arabanın bulunduğum yere doğru gelmekte olduğunu gördüm. Gözlüklerimi derhal yüzüme yerleştirip, koltukta kaybolmaya çalıştım ama nafile...

Arabadan kuğu gibi bir genç kız indi...
“Vay be...” dedim. “Demek kızımın cici annesi bu kadar güzel ve zayıf!”

Güzel kızım bu yüzden büyüyünce ona benzemek istiyor demek ki. Üstelik öyle haklı ki...

Ben bu derin düşünceler içindeyken kızım bahçe kapısından koşarak çıktı. Tam güzel ablasının boynuna atlayacaktı ki arabamın hâlâ otoparkta olduğunu gördü ve ani bir fren yaptı. Kendimi birden çok kötü hissettim. Çünkü ona bu konuda hiçbir yorum yapılmamıştı, yapmamıştım, yapmamıştık. Çok özen göstermiştik. Ama çocukların o asla çözemeyeceğimiz gizemli dünyası içinde kızım kendi kendine içgüdüsel olarak birşeyler keşfetmişti ki benim rahatsız olacağım düşüncesi ile cici annesine sevgi göstermekte tereddüt ediyordu.

Ablası ona sarıldı öptü, sonra “Hadi annene hoşcakal de” diyerek kucağına alıp bana çevirdi.
Altına saklanmaya çalıştığım torpidodan çaresiz bir şekilde kafamı çıkardım ve camı açıp kolumla dağınık saçlarımı saklamaya çalışırken “Merhaba nasılsınız?” dedim. “İyiyim ya siz?” dedi kızımın yedek annesi(step mum’dan çevirirsek yani...) Kızımın babası evleneli bir yıl oluyor.

Benim evliliğim onlarınkinden çok daha yeni. (Umarım hepimiz bu sefer başarabiliriz.)
Ancak bildiğim bir tek şey var; babası ne kadar mutlu olursa kızıma o kadar sağlıklı ve neşeli vakit geçirtebilir.

Bu yüzden ayrılıklardan sonra yapılmış evliliklerde taraflara düşen tek şey yeni kurulmuş bu evliliğe saygı duymak, onları rahatsız edebilecek her şeyden kaçınmaktır. Bugün kızımın doktora götürülmesinden, o hafta göreceği filme kadar pek çok konuyu payalaşabildiğim bir cici annesi olduğu için şanslıyım. İçim rahat ettiği için, kızım ondan bahsederken kıkırdadığı için... Saçlarını onun gibi uzatmak istediği için, ellerini havluyla nasıl sildiğini anlatırken ne kadar sahici bir ilişki kurabildiklerini görebildiğim için...
Bana “Olamaz” demeyin...
Olur. Ayrılmayı başarabildiyseniz eğer olur... Zaman her şeyi halledecektir. Bütün sorunlar insan elinden çıkmadır ve “homemade” dir... Çocuğunuzun eski eşinizin sizden sonraki hayatını sevmesi sizden hiçbir şey eksiltmiyor. Müthiş bir keyif aslında. Çocuğunuza kocaman bir ufuk açılıyor. İnsancıkların tırnak tırnağa kavgalarının, saçma kıskançlıklarının ya da bir türlü yenişilememiş küçük hesaplarının zerresi düşmüyor yaşamına. Başka evler, başka hayatlar tanıyorlar. Kocaman bir aile kalabalığında başkaları tarafından sevilmesinin bir sakıncası yok yani...

Emin olun sizi değersizleştirmiyor ya da ebeveyneliğinizden bir şey alıp gitmiyor... Vallahi :)

04.03.2007
Haber: İclal Aydın
alıntı...lütfen yanlış anlamayın...

ece_ikiaile
30-08-07, 19:47
Dünyanın yüzündeki yara izleri kapanırken

"Ve toprakta derin yarıklar açan sabahlar Tek bir sözcük yazarlar; Barış. Başka bir şey değil. Barış". İstanbul'da güneşli bir öğleden sonra yaşıyorduk. Yağmurlardan bir gün önceydi. Ne zamandır ertelediğim işlerimi toparlamış, evimin düzenini sağlamış elimde kahvem pencereden sokağımı seyrediyordum.

Daha doğrusu penceremin tam karşısındaki dik yokuşu. Arnavut kaldırımı dedikleri taş örgüler üzerinden elleri torbalarla yokuşu tırmananları, arabaların üzerinde öğle uykusuna yatmış kedileri, gülüşerek evlerine yol alan öğrencileri izliyordum... Basit ama aslında kocaman bir huzur vardı. Mavi kapaklı bir müzik albümünden şarkılar dinliyordum bir yandan... Derken bir şiir başladı... Diyordu ki;

"Barış yemek kokusudur tüten akşamleyin

Arabanın yolda durmasının

Korkutmadığı

Kapı çalınmasının dost demek olduğu

Ve pencereyi saat başı açmanın...

Renklerinin uzaktaki çanlarıyla

Gözlerimizin bayram etmesini sağlayan

Gökyüzü demek olduğu zamandır

Barış"

Akşam sofralarında izlediğimiz haberleri düşündüm o anda "İsrail'de canlı bomba.." diye başlayan, "Irak için kritik günler" , "Arjantin'de yağmalama...", "Bir Filistinli daha..", "Afganistan'da sağ kalanlar..", "Tuna nehrinin savaş acıları.." diye diye devam eden...

Gözlerimizde bildik bir dalgınlık,kulaklarımızda ve zihnimizde bir kanıksama... Alışmak yani düpedüz. "Dünya böyle işte kaynayan bir kazan" cümlesiyle salata tabağına uzanışımız... Yemekten sonra gelen arkadaşlar... Çaylar içilirken dünyada olup bitenlere dair haberlerin tekrarı ve bu haberlerin yine borsayı etkileyeceğine dair endişeler... "Çok sigara içildi" diyerek odaları havalandırışımız, "Üşüdük, kapat kapat!" diyerek kalın giysilerimize sarınmamız,çayın yanındaki kurabiyeler, çocukların artan okul masrafları ve işyerindeki sorunlar, küçük dedikodular, "Hadi kalkalım artık geç oldu. Ay deprem olucak mı acaba?" cümlelerinden konukları yolcu ediş, gece temizliği, her geceki "Sabun tüketimi bir ülkenin uygarlığının en büyük göstergesidir" klasiği... Derken sessiz evimizde yatağa giriş..

Barış bir bardak sıcak süt ve bir kitaptır

Uyuyan çocuk önünde.

Başaklar birbirine eğilip, işte ışık ışık ışık dedikleri

Ve ufuk çemberinin ışıkla dolup taştığı zamandır Barış..."

Birden bütün kalbimle bu güneşli öğleden sonraya, yorgunlukla oturduğum bütün akşam yemeklerine, huzurla açtığım bütün kapılara ve pencerelere, keyifle bitirip kapattığım kitap kapaklarına, ağlayabildiğim bütün yağmurlara, yollar boyu endişesiz izleyebilidiğim bütün tarlalara, görebildiğim bütün arkadaş gözlerine ve uyandığım her sabaha şükürler ettim... Ya da farkettim... Bana bunları bir kez daha anımsatan şair Yannis Ritsos, çeviren Özdemir İnce, okuyan Rutkay Aziz ve mavi kapaklı albümün (Feryadı İsyanım) sahibi, o güzel müziklerin bestecisi Mazlum Çimen... Onlara teşekkür ettim ama duymadılar o anda. Yaşamın inişli çıkışlı ve pek de adil olmayan düzeninde küçük şeylerin esiri olup, korkusuzca ve huzurla nefes alıp vermek, susadığında su içebilmek ve yeni bir sabaha umutla uyanabilmek mucizesini göremeyecek anlara geldiğimizde hatırlatan tüm yazar, çizer ve düşünürlere sevgiyle...

İnsanların sıkışan elleridir barış

Dünyanın masasındaki ekmektir

Gülemsemesidir annenin

Budur yalnızca.

Başka bir şey değildir barış...
İclal AYDIN
Kaynak: Sabah Günaydin
alıntı

ece_ikiaile
30-08-07, 19:50
Yerli plaka

Arabada bağıra çağıra Ceza’ya eşlik ediyorum. “Plakası yerli, sırtı terli...”

Kasım bitmek üzere ve İstanbul bize birkaç gündür güneşli öğle sonları bağışlıyor.

Caddeden jarse elbiseli, uzun çizmeli fıstık gibi kızlar geçiyor ve Ceza’nın sesi kentin her tarafı kazıldığından adeta İzmit’ten Tekirdağ’a uzanan yoğun trafiğe dayanma gücü veriyor.

“Yükselen ben değilim bak, alçalan duvarlar” diyor Ceza.

Hedefimiz Merter!

Her tarafı delik deşik, kazılar, makineler dolu Merter.

Çünkü çok önemli bir görevimiz var; yapım atölyesinden almamız gereken ayakkabılara ulaşmalıyız.

Diziden arkadaşım Serpil’le nihayet hedefe ulaşıyoruz.

Bizi karşılayanlar arasında Serpil’in uzun zamandır görmediği bir arkadaşı da var. Özlemle kucaklaşıyorlar. “Neler yapıyorsun?” diye soruyor arkadaşı. “Çok çalışıyoruz” diye yanıt veriyor Serpil. “Gece gündüz setteyiz.”

“Aaa, ne kötü” diyor arkadaşı. “Hiç televizyon seyredemiyorsun o zaman. Sıla ve Binbir Gece’den haberin yok, müthişler! Harika iki dizi.”

“Ne yazık ki seyredemiyoruz. Kendi dizimizi bile izleyemiyoruz hatta” diye gülümsüyor Serpil.

“Hangi dizi?” diye soruyor arkadaşı.

“İki Aile” diye yanıt veriyor arkadaşım.

“İki Aile mi, hiç duymadım, kimler oynuyor?” diye soruyor.

Bizi karşılayanlar ve Serpil küçük kahkahalar atarak bana bakıyor.

Ben kafamdaki çiçekli bere ve yerlere uzanan trençkotumla sırıtarak onları izliyorum.

Odadakilerden biri “Emre Kınay var” diye mırıldanıyor.

“Emre Kınay? Geç... Başka kim var?” diye soruyor gözlüklü arkadaş aynı neşeyle.

Serpil yanakları kızararak, “İclal Aydın” diyor...

“O kim lan?” diyor arkadaşı. “Tanımam etmem, ünlü olarak kim var?” diye soruyor.

Serpil elindeki çantayı önündeki masaya bırakarak “Tekin Akmansoy var, Halit Akçatepe, Asu Maralman...” Anlıyorum, bir an önce bu sohbet bitsin istiyor.

Atölyenin sahibi biraz da durumu kurtarmak ihtiyacıyla “İclal Hanım önemli bir sanatkârdır. Kitapları var, köşe yazıyor, şiirleri var, eski bir tiyatro oyuncusudur, yeni evlendi hatta” diye anımsatmaya çalışıyor. “Önemli bir sanatkârdır” tanımından biraz kıllanıp “aman estağfurullah” diye kalkıyorum yerimden.

Sırtımdaki sessizlikten anlıyorum ki kaş gözle durumu izah etmeye çalışıyorlar.

“Allah kahretmesin, kadın burada, bu o” filan diyorlar.

Yine aynı sessizlikten anlıyorum ki “napıcaz şimdi?” sorusu havada ondan ona fırlatılıyor.

“Bu çizmenin bana uygun olan numarası var mıdır?” diye soruyorum arkama dönmeden. O soru işareti ve sıkıntıdan oluşan top camdan dışarı çıkıyor böylelikle...

İşlerimizi bitirip çayımızı içtikten sonra İstanbul’un trafiğinde kaybolmak üzere yola çıkıyoruz. Arabaya biner binmez “Ay kusura bakma” diyor Serpil.

“Yav bırak, çok komikti. Hem adamcağıza hem bana şahane bir anı oldu bu. Hem iyidir böyle şeyler. Ayağın yerden kesilmez. Bak, bu bana ne gösterdi biliyor musun; hakkımdaki olumsuz düşünceleri duyduğumda ya da okuduğumda zannederim ki herkes bunu konuşuyor. Herkes bundan haberdar. Memleketteki tek mesele budur... Oysa bak öyle değil... Değil yani... Ne şişinmeye gerek var ne de yerinmeye... Çok sevdiğim bir çizgi film vardır: Karınca Z. Hikâyenin bir yerinde karınca, dul arı ve mayıs böceği bir bira şişesinin dibinde, şişeden damlayan birayla sarhoş olmuş, hayattan konuşurlar. Mayıs böceği gökyüzüne bakar ve ‘belki de biz evrende minicik bir varlığız, kimsenin umurunda değildir varlığımız. Belki biz bir hiçiz’ der. Filmin bitiminde görürüz ki, bütün serüven Central Park’ta bir su birikintisinin etrafında geçmektedir. O hesap yani Serpilciğim, belki de biz bir hiçiz... Minicik bir su birikintisinin etrafında kendini aşırı önemseyen yerli plakalarız...” diyorum.

Serpil susuyor.

Ceza arabanın içinde bize eşlik ediyor:

“Kimse bilmez ama Nefret’ten de eskidir Ceza!” İCLAL AYDIN 21.11.2006

"alıntı" hoşçakalın ben yine bugünlük bu kadar yine dicem ama geri gelip yine bişiler ekleyebilrim dayanamıyorum çünkü...

ece_ikiaile
30-08-07, 19:54
Yaşamın yumuşak karnı

Genç kadın sebebi bilinmez bir hastalıkla yatmakta. Tedavisini üstlenmiş olan doktorlar zamana karşı bir yarış içinde hastalığın ne olduğunu çözmeye çalışıyorlar. Karaciğerin bu kadar hızlı çürümesine bir anlam veremiyorlar. Hasta dört saat içinde ölecek. Acilen bir karaciğer nakli yapılması gerekiyor. Ama nakil yapılması durumunda da eğer yanlış teşhiş konmuş ise ciğerin çürümesi ve hastanın ölme tehlikesi var, üstelik 36 saat içinde.

Yani yapılabilecek bir nakil ya hastayı kurtaracak ya da ölümünü sadece 32 saat kadar geciktirebilecek.

Üstelik kim sağlıklı bir ciğerin yarısını böyle bir durumda bağışlar ki?

Yatakta umutsuzca yatan genç kadının sevgilisi bir diğer genç kadın ise onu yaşatmak için her şeyi yapmaya hazır.

Saatlerdir uykusuz kaldığı sevgilisinin başından ayrılıp kahve almak için dışarı çıktığında, yataktaki sevgili bıkkınlıkla “Bu ilişki çoktan bitmeliydi. Araya hastalık girdi ve ayrılmak istediğimi söyleyemedim bir türlü” derse ne olur peki?

Yatakta yatmakta olan hasta kadının mutsuzluğunu dinleyen doktor dışarı çıktığında karaciğerin bulunduğunu ve üstelik terk edilmek üzere olan sevgilinin karaciğerinin yarısını bağışladığını öğrenirse ne olur?

Hekimler ameliyata hazırlanırken bu durum kendi aralarında tartışmalarına sebep olur.

Bütün konuşmalara şahit olan doktor karaciğerini bağışlayacak olan sevgilinin gerçeği bilmesi gerektiğini düşünmektedir.

Karaciğerini bağışlamadan önce terk edilmek üzere olduğunu bilmelidir.

Ameliyatı gerçekleştirecek olan doktor ise oldukça sert ve rasyonel yaklaşır duruma: Hasta ne olursa olsun kurtarılmalıdır! Bu tür “etik” zırvalıklar zaman kaybından başka bir şey değildir.

Hastaya karaciğerin bulunduğunu, sevgilisinin karaciğerinin yarısını bağışladığını, ölüm riskini anlattıkan sonra ameliyata girmeden önce ayrılma kararını açıklaması gerektiğini söyler vicdanlı doktor. Hasta bu davranışı etik bulur.

Ameliyata yanyana sedyelerde götürülürken kendisine karaciğerini bağışlayacak olan sevgiliye “Sana söylemek istediğim bir şey vardı” der hasta kadın.

“Biliyorum” diyerek elini tutar sevgilisi “Biliyorum ben de seni seviyorum.”

Ayrılmak istediğini söyleyemeden narkozun etkisine girer hasta kadın.

Ameliyat başarıyla sonuçlanır; teşhis doğrudur. Tedavi başarıyla yol alır.

Ameliyattan sonra sevgilisine karaciğerini bağışayan sevgilinin odasına girer doktor. “Sen ona karaciğerini bağışladın ama o seni terk edecekti” der...

Sevgilisine karaciğerinin yarısını vermiş olan gururlu genç kadın gülümser..

“Biliyordum... Beni terk edecekti... Ama artık hiçbir zaman terk edemeyecek...” (Dizimax-Dr. House)

Kim gerçek kötü bu hikâyede?

Dürüst davranmak gerek diyen doktor mu,

Doktorla aynı fikirde olan sevgili mi,

Hastasını kurtarmak için her yolu mübah sayan cerrah mı,

Yoksa sırf kendi isteği doğrultusunda kendinden bir parçayı verebilecek kadar hesaplı olabilen sevgili mi?

Aslında nereden baktığımıza bağlı bir yandan da...

Aşkta da her yol mübah tıpkı savaşta olduğu gibi diyebilirsiniz.

Ama “Ben sana kendimden bir parça verdim beni terk edemezsin. Beni benim seni sevdiğim gibi sevmek zorundasın” diyen mi haklı yani?

“Mazlum” olarak yaşamayı tercih etmenin İKİ YÜZLÜ TOPLUMSAL KOLAYCILIĞI MI İYİLİK HALİ YANİ?

Sevdiğinin üzerine bıraktığı sevme yükünü ömür boyu bir diyet olarak sorgulayarak sevilebileceğine inanmak mı normal ya da?

“Sana saçımı süpürge ettim, sana ben gençliğimi verdim” diyene “e vermeseydin” derlerse “vermeseydin” diyen mi haksızdır, bahşettiği “iyiliğin” diyetini durmaksızın soran kasap mı?

“Al bu kolum, al bu ciğerim, al bu diyetim” diyen mi ahlaksızdır yani?

Ne tuhaf yaşamın şu yumuşak karnı...

Bazen yumruk atmaya kalktın mı elin kalıverir içinde ...
VATAN İCLAL AYDIN 10.12.2006
alıntı

ece_ikiaile
30-08-07, 19:57
Yaradır, kanatmamak gerek...

Hiç gecenin sabaha döndüğü bir zamanda, trafik lambaları bile uykuya daldığında boş şehirde araba kullandınız mı?

Hiç gecenin sabaha döndüğü bir zamanda, trafik lambaları bile uykuya daldığında boş şehirde araba kullandınız mı?

Uyku kaçmıştır ve artık yeni bir gün başlamıştır.
Arabanın içinde bir dinlediğiniz müzik...
Bir de yaşadıklarınızın tortusu...
Şahanedir bazen keder de verse...
Benim yalnızlıktan en keyif aldığım anlardır bunlar.

Bir de yağmur yağarken evde yalnız olmayı severim; tuhaf bir kendini kendine ait hissetme hazzı eşlik eder pencerede izlediğim yağmura...

Sabaha karşı bitmişti çekim geçen akşam. Yaşar’ın yeni albümünü dinliyordum. Bir de güzel yağmur çiselemeye başlamaz mı...

Bilen bilir, pek severim Yaşar’ı. Sesini, şarkı söyleyişini eşsiz bulurum. Ve tabi ki şarkılarını...
Bu kez de hayal kırıklığına uğratmadı beni.
Ve yine bir kadına yazılmış gibi duruyor şarkıları...

Ama bence bir kadından birkaç kadına uzanan bir ipek yolu o şarkılar ve son derece kişisel bir sevmek halini anlatıyor...
Sevmek tek kişilik zira...
Çoğumuz öğrendik bunu otuzumuzdan sonra...

Şöyle acı mı acı bir şarkı, burup bırakan bir kitap, bir filmde umulmadık bir anda insanın aklına bir çentik atıveren bir replik ne çok şey düşündürür...

Yazasım gelir hemen...
Bana yazı yazdıran her şeye de garip bir bağlılık duyarım sonra...
Yaşar şarkılarıyla senelerdir böyle bir yer edinmiştir bende...

O gece çekim bitip de Asu Maralman’ı evine bıraktıktan sonra, yolu uzatmak geldi içimden. Sahile indim. Karşı kıyının ışıkları vuruyordu Boğaz’ın karanlık sularına. Hisar’dan geçerken bir selam verdim Orhan Veli’ye... Sonra vurdum Aşiyan yokuşuna çıktım Hisar üstüne...

“Hüzünlenirim hâlâ o evin önünden geçerken” diyordu şarkısında...
İşte böyle basit duran bir cümle yani, birden koca bir zaman demetini çıkarıp getirir aklıma.
Kaç evim oldu bu şehirde...

Kiminde yalnızdım, kiminde kalabalık...
Asu abla arabadan inerken “Bir yara diye düşün hepsini, bırak dokunma. İyileşecek, yeter ki sen kabuğuyla oynama” dedi... İstanbul’a geldiğim ilk yılı anlatmıştım ona yolda...

Çeliğe verilen su gibiydi bu şehirde geçen 10 yıl... Daha sert yaptı dilimi... Daha da koyu yaptı arsıza olana öfkemi... Çelikten bir zırh işledim sonunda kendime...

Hatadır belki de ama kimseye eyvallahım yok nicedir...

İyi olsun diye uğraşıyoruz işte... Daha iyi olsun diye...
Neyse iyi olan, neye iyi gelecekse, nasılsa şu iyinin tarifi... Bazı şarkılar dağıtıyor çelikten zırhımı...

Gecenin sabaha döndüğü o vakit iyi geliyor yalnız olmak...
Kimse görmüyor bir ben biliyorum o şarkıların bana ne ettiğini...

17.12.2006 İclal Aydın PAZAR VATAN

alıntı

_seboist_s
30-08-07, 20:02
Selamlar arkadaşlar...

Bakıyorum her zamanki formumuzdayız:img-yes:

Ayşe'cim, Gözde'cim avatarlarınız çok güzel olmuş... Emeğinize sağlık kızlar, Allah ne muradaınız varsa versin:D:D (Abarttım:D)

Nilgün Abla tekrar gelmiş... Ne güzel ya, gerçekten fazlasıyla özlemişiz seni;) Marka konusuna gelince, hem de ne marka valla:img-wink: Çok içten söylüyorum =)

Nilgün Abla hüzünlenmişsin yorum esnasında... 3 Eylül'ü düşün bütün kederin silinir valla;)

Ece'cim yazılar için çok teşekkürler... Hangisini okuyayım bilemedim... Neyseki başlıklardan çıkarıyorum "aa ben bunu önceden de okudum" diye... Onları sona bırakıyorum:D:D

Sevgiler Arkadaşlar...

_seboist_s
30-08-07, 20:12
Bu Arada;
Bütün Türk Milletinin

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun!..

Bu günün manevi değerini unutmayarak; Atatürk'ümüzü ve kahraman Türk ordusunu şükran ile anıyorum...

Ne Mutlu Türk'üm Diyene!

http://img402.imageshack.us/img402/8332/bayrakpa2.jpg (http://imageshack.us)

ece_ikiaile
30-08-07, 20:15
teşekkrüler yorumun için şule.....çakalll niye dedin onu anlayamadım...:sad53::img-blush:icon_sorr

bende tekrardan

bütün Türk Milletinin

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI KUTLARIM

HOŞÇAKALIN...

beyaz_kardelen
30-08-07, 20:50
ben geldim...

mine avatarlar süper olmuş canım..

ece yazılar süper.eklediğin için sağol

ayşegül panit muhteşem görünüyor.

iclallllll avatar şahane....

_seboist_s
30-08-07, 20:50
teşekkrüler yorumun için şule.....çakalll niye dedin onu anlayamadım...:sad53::img-blush:icon_sorr

bende tekrardan

bütün Türk Milletinin

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI KUTLARIM

HOŞÇAKALIN...

Ece'cim ben kendime dedim çakalı... Önceden okuduklarımı sonraya bırakıyorum ya o yüzden çakal dedim... Yanlış anlama canım amann:img-wink::img-wink:

selin90
30-08-07, 21:15
http://img127.imageshack.us/img127/3523/untitled2bx1.jpg (http://imageshack.us)+http://img249.imageshack.us/img249/2999/untitled2copywl9.jpg (http://imageshack.us)

bye

YerçekimliKaranfil
30-08-07, 23:23
merhaba arkadaşlarr... ne güzel yaa 20. sayfalarda bırakmıştım şimdi ise 51.sayfa süper süper yaa.. çok sevindim... nasıl okuyacağım nasıl takip edeceğim diye şaşırdım.. bugün dershanem yok.. bildiğiniz gibi zafer bayramı... ama yarın var.. pazar hariç her gün.. okul başlayana kadar böyle..:) napalım..:) ama icomdan kopmam imkansızz tabikide.. böyle arada bir gelicem kontrole.. ilerletin hee:D walla maşallah ne diyim.. dewam diyimm... dewam.. hadi bende çıkıyım... sizlere iyi akşamlar.. görüşmek üzere...:happy0064

bu arada İKİ AİLE BAŞLIYORRRRR.... ay heyecan bastı yine.... ohh ohhh hasret bitiyorrrrr......:)

Herkese iyi akşamlar arkadaşlar...Merve'cim hoşgeldin canım gerçi msnde karşılaştık ama birkez daha hoşgeldin demek istedim ah yokmu o dersanaler başbelası..Sen zaman buldukça giriver özletme kendini :D

Selincim Yine şahane avatarlar yapmışsın...Emeğine sağlık canım...

ece_ikiaile Valla forumu coşturmuşsun sende hızına yetişemedim seninde ellerine sağlık yazılar için canım :img-wink:

Ve Bende Bütün Türk Halkının zafer bayramını kutluyorum...Canım Atam'ı da birkez daha anarak...

dktrlr
30-08-07, 23:24
ben gelidmm :)ehee sonunda:)
busecim hoşgeldinn hehe:)sefalar verdin
ece_ikiaile,yorumun için ve yazılar için teşekkür ediyorum canımm çok hızlısın süper:img-wink:
şulecim yorumun için teşekkürler canım
minecim yorumun için sanada teşekkürler bana teşekkür eden herkese teşekkürlerim gelsinn:)
forma yeni uğrayanlar yorum yapanlar var hoşgelmişler
unuttuğum başka bişi var mı?:)
selin90 avartalar için saol
eheh başka kalmadı sanırsam emeği geçen herkese teşekkürler kısaca ohh bitti:)
herkese iclalli akşamlar:img-wink::img-in_lo

dktrlr
30-08-07, 23:32
geldim ama boş gelmiyim dedim ve bi çalışma yaptım umarım beğenirsiniz arkadaşlar:img-wink:
http://img77.imageshack.us/img77/1802/adszclalaw8.png (http://imageshack.us)

YerçekimliKaranfil
31-08-07, 02:25
Ayşegül çalışman çok güzel olmuş canım :img-wink:

http://img207.imageshack.us/img207/6567/ssstr2.jpg
+
http://img207.imageshack.us/img207/8986/dddddfk4.jpg
+
http://img256.imageshack.us/img256/2722/ddddddddik1.jpg

mavi_kelebek
31-08-07, 03:11
İclal Aydın, önümüzdeki günlerde nikah masasına oturmaya hazırlanıyor.
http://kelebek.hurriyet.com.tr/_newsimages/3979947.jpg

Neslihan KARA

Televizyon ekranlarının sevilen dizisi "İki Aile" yeni yayın dönemine sürprizlerle başlıyor. Dizinin başarılı oyuncularından İclal Aydın, yeni yayın döneminin ilk bölümünde Emre Kırnay'la nikah masasına oturuyor ve evin 6. çocuğuna hamile kalıyor. Seyrantepe Midas Stüdyoları'nda tanıtım çekimleri için kameraların karşısına geçen İclal Aydın, "Bu sezon sadece şöyle bir şeyle karşılaşacağız üç çocuklu bir erkekle, iki çocuklu bir kadın evlenirlerse beş çocuk ve yoldaki altıncı çocuk neler getirir onu göreceğiz. Evet yolda bir çocuk var" diyerek dizinin en büyük sürprizlerden birini açıkladı.
İclal Aydın, sorunlu dönemlerini de dizi çekimleri sayesinde atlattığınhı söyledi. Aydın "İşlerim, sorunlu dönemlerimde kurtarıcım oldu diyebilirim. Geçtiğimiz sezon özel hayatımda büyük üzüntüler yaşadım fakat işime sarıldım."

KELEBEK

AKYA&İCLAL
31-08-07, 07:41
Günaydın arkadaşlar rüyamda İclalimi İcoşumu ablacığımı gördüm bende kalktım geldim valla Çok tatlıydı ya:img-in_lo keşke rüyama geri dönebilsem...

Sizde dünden beri bir sürü marifetler sergileşmişsiniz valla bravo 3 sayfa ilerlemişiz ...Nazar değmesin tü tü tü :)

mavi_kelebek yazı için teşekkürler valla 6. yolda arkadaşlar...:D

Gözdecim imza ve avatar çok şahane olmuş eline sağlık :img-wink:

Ayşegülcüm sende kendini baya ilerlettin maşallah yani çok güzel çalışmalar çıkarmışsın ortaya :img-yes:

Selin avtarlar çok güzel olmuş eline sağlık....;)

Ece yazılar için teşekkürler ;)

Merve dün gelmişsin ama işte karşılaşamadık yinede hoşgeldin canım ;)

GÖRÜŞMEK ÜZERE bye

dktrlr
31-08-07, 12:23
selam arkadaşlar ilk önce gözdecim teşekkür ederim beğenmene sevindim canımm sen hep yorumlarını eksik etme:)ehh benden sana bi yorum çalışmaların çok güzel olmuş tebrikler:img-wink:
minecim senin yorumun içinde teşekkürler canımm evet ilerlettim ee sonuçta iclal ablama yapıyorummm sizlerde beğenince yapmazmıyımm :img-wink:
herkese yorumları için teşekkürler kısaca:)hoşçakalın sağlıcakla en önemlisi iclal abla ile kalın
pazartesi günü kavuşucaz hasret bitti bu arada:happy0064:happy0064ayyy çok heyacanlandım 3 gün kaldı:img-in_lo:img-in_lo:img-wink:bye

ERMANkolik
31-08-07, 12:38
iclal aydın gerçekten harika bir bayan çok hanımefendi ağırbaşlı..
inşallah hep böyle kalır

ece_ikiaile
31-08-07, 13:02
İclal Aydın, önümüzdeki günlerde nikah masasına oturmaya hazırlanıyor.
http://kelebek.hurriyet.com.tr/_newsimages/3979947.jpg

Neslihan KARA

Televizyon ekranlarının sevilen dizisi "İki Aile" yeni yayın dönemine sürprizlerle başlıyor. Dizinin başarılı oyuncularından İclal Aydın, yeni yayın döneminin ilk bölümünde Emre Kırnay'la nikah masasına oturuyor ve evin 6. çocuğuna hamile kalıyor. Seyrantepe Midas Stüdyoları'nda tanıtım çekimleri için kameraların karşısına geçen İclal Aydın, "Bu sezon sadece şöyle bir şeyle karşılaşacağız üç çocuklu bir erkekle, iki çocuklu bir kadın evlenirlerse beş çocuk ve yoldaki altıncı çocuk neler getirir onu göreceğiz. Evet yolda bir çocuk var" diyerek dizinin en büyük sürprizlerden birini açıkladı.
İclal Aydın, sorunlu dönemlerini de dizi çekimleri sayesinde atlattığınhı söyledi. Aydın "İşlerim, sorunlu dönemlerimde kurtarıcım oldu diyebilirim. Geçtiğimiz sezon özel hayatımda büyük üzüntüler yaşadım fakat işime sarıldım."

KELEBEK

sağol haber için...

ayşegül,iclalllll,selin90 çalışmalar için çok sağolun çok güzel olmuşlar....

hoşçakalın...iclalle kalın...

ben şimdi iki ailenin tekrarlarını izlemeye gidiyorum reklam arasında girdim tşk.lerimi yazmak için güle güle...:sad53::happy0064

dktrlr
31-08-07, 13:20
sağol haber için...

ayşegül,iclalllll,selin90 çalışmalar için çok sağolun çok güzel olmuşlar....

ben şimdi iki ailenin tekrarlarını izlemeye gidiyorum reklam arasında girdim tşk.lerimi yazmak için güle güle...:sad53::happy0064

beğenmene sevindim canımmm.iyi seyirler pazartesi yeni bölümü ile kavuşucaz:):)

ece_ikiaile
31-08-07, 13:29
saol ayşegül...ewet pazartesi yeni bölümlerine kavuşucaz ,yeni bölümleri 3 ay bekledim 2-3 gün bekleyemiyorum yaaaa...:good:

AKYA&İCLAL
31-08-07, 15:09
saol ayşegül...ewet pazartesi yeni bölümlerine kavuşucaz ,yeni bölümleri 3 ay bekledim 2-3 gün bekleyemiyorum yaaaa...:good:

Aynen canım ya 3 ay bekledim ama şu 2-3 gün insan merakından çıldırıyo acaba şöyle mi olacak acaba böyle mi olacak soruları beynimin içinde her saniye dönüyo ahhhhh pazartesi ahhhh bi gelemedin gitti ya

Bu arada 2. fragmanı gördünüz mü o biraz daha uzun ve daha çooook güzel :img-in_lo:img-wink:

ece_ikiaile
31-08-07, 15:47
ya sesli fragman çıkmış ben yine izleyemedim...iki aile başlığında bölüm yorumlarında fragmanı anlatmışlar...üfffffff yine en son ben izlicem galiba

güle güle...yeni fraganı görme dileğiyle hoşçakalın...:sad53::img-in_lo

_seboist_s
31-08-07, 16:03
Arkadaşlar ellerinize sağlık=)) Çok güzel ilerletiyorsunuz bu başlığı;)

Bu arada bugünkü haberin başlığını okuyunca elim ayağıma dolandı... Kimle evleniyor İclal Abla:D Diye bir şaşırdım bir şaşırdım... Sormayın yanee:D Cidden ufak bir şoke:D Eheh ama her zamanki gibi başlık aldatmacasıymış... Haberin sahibine sevgiler:D

esin_
31-08-07, 16:04
merhaba arkadaşlar ben esin. umarım iclal aydın hayranı bu arkadaşınızı da aranıza kabul edersiniz..

esin_
31-08-07, 16:08
Balayından yeni dönen Eda ve Oğuz ayaklarının tozu gitmeden bu kez bütün çocukları alarak ailece ilk kez tatile gitmeye karar verirler. Köşkte de evlilikle resmi olarak ta birleşen iki aile’nin yeni yaşam biçimine göre tadilat yapılmaktadır.
Efe hep birlikte gidilecek bu tatili Klinikte tedavi gören babası Yaman’dan saklar.7 kişilik sevimli aile Bodrum tatillerine başlarlar.Tatil hem Eda ve Oğuz hem de çocuklar için büyük bir sınavdır. Eda da Oğuz da bir anda 5 çocuğa babalık ve annelik etmekte bu kadar zorlanacaklarını hiç tahmin etmemişlerdir. Oğuz abi ve Eda ablalarının artık karı koca olduklarını ve artık aynı yatağı paylaşacakları gerçeğini çocuklarda ancak bu tatil ile tam kavrarlar.Bu yeni duruma alışma süresi bir çok sorunları da beraberinde getirir.Eda ile Oğuz arasında başlayan gerginlik çocuklara da bulaşır. Hiç değilse tatilde müstakbel damadı Ferit’ten kurtulduğunu sanan Oğuz’u ise büyük bir süpriz beklemektedir.

busegizem
31-08-07, 16:10
Aynen canım ya 3 ay bekledim ama şu 2-3 gün insan merakından çıldırıyo acaba şöyle mi olacak acaba böyle mi olacak soruları beynimin içinde her saniye dönüyo ahhhhh pazartesi ahhhh bi gelemedin gitti ya

Bu arada 2. fragmanı gördünüz mü o biraz daha uzun ve daha çooook güzel :img-in_lo:img-wink:

ohh yaa sesli fragmanda verildi çook güzel gerçekten bayıldımm hem daha uzun hemde daha güzel eda ve oğuz yine didişiolar ufak çaplı o gül verme sahnesinde eda gülü alıyo oğuza vuruyo falan çook güzel yaa çook güzel bi daha çıksa da görsem doyamadımm heycan bastı birden gel pazartesi gell:happy0064:happy0064

AKYA&İCLAL
31-08-07, 16:17
ohh yaa sesli fragmanda verildi çook güzel gerçekten bayıldımm hem daha uzun hemde daha güzel eda ve oğuz yine didişiolar ufak çaplı o gül verme sahnesinde eda gülü alıyo oğuza vuruyo falan çook güzel yaa çook güzel bi daha çıksa da görsem doyamadımm heycan bastı birden gel pazartesi gell:happy0064:happy0064

Ewet canım ya çok güzeld ayyy heyecandan artık klavyenin tuşlarına nasıl basıyosam ablam odadan bağrıyo düzgün kullan şunu diye ayyy Allahım ya ben fragman diyorum o klavye diyo ya :)

Busecim ewet ya o gül sahnesi felan çok güzeldi bi EDA&OĞUZ kalsiği yaşanıyo gibiydi hehehe

Ohhh bebeğimiz ilk bölümden müjdesini vermiş eheh bence ya bu bölüm sonunda yada 54.bölümde Oğuz'a haber verir acaba ne tepki vercek offfffffff ya Pazartesiiiiiiiiiii gelesene yaa hadi ya

_seboist_s
31-08-07, 16:24
merhaba arkadaşlar ben esin. umarım iclal aydın hayranı bu arkadaşınızı da aranıza kabul edersiniz..

Merhaba Esin'cim...
İclal Aydın hayranıysan zaten aramızdasın demektir;)
Hoşgeldin canım:img-wink:

Şule...

AKYA&İCLAL
31-08-07, 16:28

Selam Esincim hoşgeldin aramıza Sefalar getirdin canım bu arada bende Mine memnun oldum ;)

Ne güzel büyüyor ailemiz ya :img-in_lo

Tekrar Hoşgeldiiii ;)

dktrlr
31-08-07, 16:33
aramıza yeni arkadaşlar gelmiş hoşgeldin esincim:)memnun oldum aramıza girdin bile ne demekkkk:)

busegizem
31-08-07, 16:34

Mrb canım hoşgeldin aramıza kabul etmezmiyiz aramıza canım valla haklısın Mine büyüyor ailemiz çoğalıyor iclal fanlarımız:happy0064

AKYA&İCLAL
31-08-07, 16:44
Mrb canım hoşgeldin aramıza kabul etmezmiyiz aramıza canım valla haklısın Mine büyüyor ailemiz çoğalıyor iclal fanlarımız:happy0064

Ewet çoğalmalı büyümeli bizim gamzelimiz herşeyin en güzeline layık çoğalalım

İclal fanları hadi arkadaşlarınıza da söyleyin gelsin İclalimizin başlığına

zaten dünyada iki tür insan vardır:)

Biri İclal Aydın fanları olanlar

Diğeride İclal Aydın fanı olduğunu şu anda anlamayanlar (hehehe)

Ne güzel oldu bu söz ya hemde doğruu :D

GÖRÜŞMEK ÜZERE bye

dktrlr
31-08-07, 16:49
minecim valla yazdıkların çok doğru:)aynen katılıyorum sana ailemiz büyüyoo eee haber vermezmiyiz
yanlız son sözün çok doğruydu:):):)
o herşeyin en güzelini hakediyoo canım ablammm:img-in_lo

_seboist_s
31-08-07, 16:52
Zaten dünyada iki tür insan vardır;

Biri İclal Aydın fanları olanlar...

Diğeride İclal Aydın fanı olduğunu şu anda anlamayanlar :happy0064

Süper yaa:img-hyste Alemsin valla Mine:D

İnsan insan olalı hiç bu şekil gruplandırılmamıştı...:D Bravo valla süper tez:img-hyste

AKYA&İCLAL
31-08-07, 17:06
Zaten dünyada iki tür insan vardır;

Biri İclal Aydın fanları olanlar...

Diğeride İclal Aydın fanı olduğunu şu anda anlamayanlar :happy0064

Süper yaa:img-hyste Alemsin valla Mine:D

İnsan insan olalı hiç bu şekil gruplandırılmamıştı...:D Bravo valla süper tez:img-hyste

Hehehehe Şulecim valla bugün o uzun ve sesli fragmanda yayınlandı ya böyle heycandan ne yaptığımı bilmiyorum :D Birden o söz aklıma geldi ama benim
hoşuma gitti valla Ahhhh ablacım ahhh birgün herkes farkedecek :img-in_lo

İnsan insan olalı hiç bu şekil gruplandırılmamıştı valla arttık ben gruplandırmaya başladım ehehe :img-hyste:img-hyste

_seboist_s
31-08-07, 17:08
Hehehehe Şulecim valla bugün o uzun ve sesli fragmanda yayınlandı ya böyle heycandan ne yaptığımı bilmiyorum :D Birden o söz aklıma geldi ama benim
hoşuma gitti valla Ahhhh ablacım ahhh birgün herkes farkedecek :img-in_lo

İnsan insan olalı hiç bu şekil gruplandırılmamıştı valla arttık ben gruplandırmaya başladım ehehe :img-hyste:img-hyste

Haklısın canım valla çok iyi anlıyorum seni... Heyecandan heyecandan:D Mutlu olduk tabi ailecek;)

Bu arada o gruplandırma çok hoşuma gitmişti, ilginç olsa da:D

_seboist_s
31-08-07, 17:11
http://img75.imageshack.us/img75/4269/26212151fx5.png (http://imageshack.us)

_seboist_s
31-08-07, 17:14
http://img261.imageshack.us/img261/5172/26212140ps5.png (http://imageshack.us)

_seboist_s
31-08-07, 17:17
http://img299.imageshack.us/img299/1535/26212327zt2.png (http://imageshack.us)

ömrüm
31-08-07, 17:25
neler yapmışsınız böyle yaa maşallah yani....yazılar, resimler, herşey harika tek kelimeyle :img-wink::good: bunlarda benden...umarım beğenirsiniz...

http://img63.imageshack.us/img63/553/imza6tk6.jpg

http://img63.imageshack.us/img63/8341/imza5zo9.jpg

AKYA&İCLAL
31-08-07, 17:36
Şulecim ewet heycandan heycandan :D Saol canım valla benimde çok hoşuma gitti o gruplandırma :img-hyste:img-hyste hehehe
Herkes anlıycak bigün sonra Mine demişti dersiniz ablacımmm benimmm:img-in_lo

Şulecim resimler çok güzel şükranlarımı hürmetlerimi sunarım canım :D (şükran ve hürmet nasıl sunuluyor ya:) ) çok teşekkürler canım :img-yes:

Ömrüm imzaların çok güzel olmuş canım eline emeğine sağlık :img-wink:

AKYA&İCLAL
31-08-07, 17:39
http://img68.imageshack.us/img68/9210/untitled3hu5.jpg

http://img184.imageshack.us/img184/9513/untitled4kk4.jpg http://img184.imageshack.us/img184/5523/untitled5xg1.jpg http://img68.imageshack.us/img68/7812/edaouzea5.jpg

GÖRÜŞMEK ÜZERE bye

dktrlr
31-08-07, 18:45
selam ben geldimmm :)
ömrüm ya çok teşekkürler çok güzel çalışmlar çok beğendim saolasın
şulecim resimler için teşekkürler canımm
mine seninde çalışmaların çok güzel yorumlarında öyle zatenn:img-wink:
:img-wink:

optik
31-08-07, 19:20
esin aramıza hoş geldin..
umarım iyi vakit gecirirsin:)
sesli fragmanı ceken olursa benmlede paylaşır mı arkdaşalr gerci hep paylşıyorsunuz da saolun:)

merve_gülben
31-08-07, 19:39
neler yapmışsınız böyle yaa maşallah yani....yazılar, resimler, herşey harika tek kelimeyle :img-wink::good: bunlarda benden...umarım beğenirsiniz...

http://img63.imageshack.us/img63/553/imza6tk6.jpg

http://img63.imageshack.us/img63/8341/imza5zo9.jpg

Merhaba Herkese Tekrardan.. testlerimden zaman buldum az verdiler bugün.. ebnde foruma giriyim dedim... bakiyim neler olmuş.. ilerlemişiz gene yani sizler ilerlemişsiniz... canım imzanı çok beğendim kullandım.. sakıncası yok dimi.. çok hoşuma gitti de...:) kullandım aslında izin almamın bi anlamı kalmadı ama...:) neyse.. iki aileyede az kaldı.. herkese iyi seyirler.. yine başlıyoruz... bıl bol icolu bebişli günlere... İyi akşamlar... aramıza yeni katılanlarda var hepiniz hoşgeldiniz.... Büyüyoruz çok güzel...:happy0064

AKYA&İCLAL
31-08-07, 19:46
Merhaba Herkese Tekrardan.. testlerimden zaman buldum az verdiler bugün.. ebnde foruma giriyim dedim... bakiyim neler olmuş.. ilerlemişiz gene yani sizler ilerlemişsiniz... canım imzanı çok beğendim kullandım.. sakıncası yok dimi.. çok hoşuma gitti de...:) kullandım aslında izin almamın bi anlamı kalmadı ama...:) neyse.. iki aileyede az kaldı.. herkese iyi seyirler.. yine başlıyoruz... bıl bol icolu bebişli günlere... İyi akşamlar... aramıza yeni katılanlarda var hepiniz hoşgeldiniz.... Büyüyoruz çok güzel...:happy0064

Hoşgeldin Mervecim gerçi msn de de dedim ama burdada diim gözümüz yollarda yada bir başka deyişle nette kaldı ii testlerden zaman bul hep gel böyle bende dün girmişsinde kaçırmışım diye üzülmüştüm ama bugün karşılaşmamız ii oldu ;) Ewet başlıyoruz İcoŞlu bebişli pazartesilere şu 2 gün bi geçse ...:icon_sorr

GÖRÜŞMEK ÜZERE CANIMMM bye

merve_gülben
31-08-07, 19:53
Hoşgeldin Mervecim gerçi msn de de dedim ama burdada diim gözümüz yollarda yada bir başka deyişle nette kaldı ii testlerden zaman bul hep gel böyle bende dün girmişsinde kaçırmışım diye üzülmüştüm ama bugün karşılaşmamız ii oldu ;) Ewet başlıyoruz İcoŞlu bebişli pazartesilere şu 2 gün bi geçse ...:icon_sorr

GÖRÜŞMEK ÜZERE CANIMMM bye

Hoşbuldum canımm sağol.. işte zaman buldum hemen burdayım... gerçekten başımı kaşıyacak vaktim yok.. derlerdi de inanmazdım gerçekten öyle.. şimdi inanıyorum ve yaşıyorum...:) allah benim gibilere güç kuvvet versin amin.. hepimize..en çokta icoşumuza.. bu aralar karnı burnundan yani henüz değil ama o günlerde gelicek.. öngörülü olduğum için.. öyle görüyorum ben... karnı burnunda eda.. ikinci eda yada ikinci oğuz devri... oğuz gel oğlum buraya gel eda buraya... aferin kızım.. falan ay aklıma geldikçe...:):happy0064 walla ikinci devir başlıyor... junior eda junior oğuz... ah ah ne güzel olucak... neyse laf yine uzadı... sağol canım.. bende sizleri özledim... dediğim gibi zaman buldukça 10dk 15 dk bile olsa burdayım burda olucam.. İCLALLİ GÜNLER DİLİYORUM... aminn.....:)

AKYA&İCLAL
31-08-07, 20:04
Hoşbuldum canımm sağol.. işte zaman buldum hemen burdayım... gerçekten başımı kaşıyacak vaktim yok.. derlerdi de inanmazdım gerçekten öyle.. şimdi inanıyorum ve yaşıyorum...:) allah benim gibilere güç kuvvet versin amin.. hepimize..en çokta icoşumuza.. bu aralar karnı burnundan yani henüz değil ama o günlerde gelicek.. öngörülü olduğum için.. öyle görüyorum ben... karnı burnunda eda.. ikinci eda yada ikinci oğuz devri... oğuz gel oğlum buraya gel eda buraya... aferin kızım.. falan ay aklıma geldikçe...:):happy0064 walla ikinci devir başlıyor... junior eda junior oğuz... ah ah ne güzel olucak... neyse laf yine uzadı... sağol canım.. bende sizleri özledim... dediğim gibi zaman buldukça 10dk 15 dk bile olsa burdayım burda olucam.. İCLALLİ GÜNLER DİLİYORUM... aminn.....:)

Bende edeyim duamı :img-wink: Allah senin gibilere güç kuwet versin canım amin
Ewet canım junıor eda yada junior oğuzlar dolaşacak köşkümüzün bahçesinde ahhh ahhh Pazartesi hiç mi günü bu kadar heyecanla beklememiştim oks sonuçlarını bile :D Hakikaten bakın bu kadar merakla beklemedim

Gel canım özletme buraları ve özleme canım...Vakit buldukça gel gel gel :)

Sana ve hepinize İCLALLİ AKŞAMLAR

GÖRÜŞMEK ÜZERE cnm bye

merve_gülben
31-08-07, 20:18
Sağol canım amin.. herkese güç kuvvet akıl fikir diliyorum..:) zamanım varkene:) birkaç yaptığım reismleri ekliyim dedim.. hem yeni fragman resimleride geldi.. umarım beğersiniz...:):img-blush

http://img212.imageshack.us/img212/7353/canmbenim1hc2.jpg
http://img212.imageshack.us/img212/1573/canmbenim2gq7.jpg
http://img212.imageshack.us/img212/1512/canmbenim3kf0.jpg

3 tane ama napalım.. idare edin.. güzel olmasalar bile..:) kendimce yaptım işte..:)

he arkadaşlar unutmadan ilk resimdeki iclal aydın yazısı varya o yazı elime yazmıştım tatilde.. çok özlemiştim icoyu.. bende tükenmez kalem vrdı elimde yazdım.. yani elimi çektim telden..=)) ee iclal sevgisi işte..:) napalım neler yaptırıyor.. :)

busegizem
31-08-07, 20:56
Herkese iyi akşamlar efendim bakıyorumda hiç boş durmamışınız valla bravo hepiniz harikasınız
hemen ben teşekkürlerimi iletiyim;

Şulecim eklediğin resimler için teşekkürler harikasın
ömrüm imzaların harika yavv çok güzel olmuş
Minecim cnm ortakım avatarlarını çok beğendimm
Merve valla resim çalışmaların çok güzel özellikle de ilk yazılı olan valla haklısın cnm
İclal sevgisi bi başka oluyo özlediğinde eline yazarsın böle ismini özleyince

efendim yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı toptan şölee kocaman teşekkürler hepiniz
muhteşemsinizz tekrardan iyi akşamlar görüşmek dileğiylebye

merve_gülben
31-08-07, 20:59
evet canımm iclal sevgisi neler yaptırıyor dediğim gibi.. herkese tekrardan iyi geceler.. ebn çıkyıorum.. yoruldum yaw... yarın yine gelirim allahtan bi pazar günün bize bırakmışlar yani...:) pazar günü yok dershanem.. girerim görüşürüz... yarına kadar icolu günler... iconuzu görün rüyanızda....:):happy0064

İcoşum Seni Çok Seviyorum...:) =)) söylemek geldi içimden...:) esiyor bazen bana.. beni tanıyan bililrler...eser bazen.. aldırmayın... heyecanda var tabi.. iki aile heyecanı ee tabi icoyu görme heyecanı...:) offf geçmiyor zaman gelmiyor pazartesi günü....:):happy0064

_seboist_s
31-08-07, 21:17
Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar... Aslında daha bayağı ekleyecektim ama birden bağlantı kesildi... Daha sonra eklerim ama;)

Mine'cim; avatarlar ve imza için teşekkürler... ;) İmzayı birleştirmek hiç aklıma gelmezdi, güzel olmuş;)

ömrüm; imzalar çok güzel canım sağolasın... İclal Abla'nın gülüşü gibisi yok zaten:img-wink:

Merve hoşgeldin... Sana da teşekkürler çalışmalarından ötürü...

Ayşegül'cüm sahi geçen akşamki filmi beğendin mi?:D (Uzun zamandır sana birşey yazmıyordum, içimden geldi işte :D Bütün forum kuralları çiğnenmek üzere:D)

YerçekimliKaranfil
31-08-07, 22:26
Herkese Merhabalar...

Aman Aman Kimler gelmiş Hoşgeldin Mervecim gelmişsin üstelik ellerin dolu dolu özlemişim senin şu iç içe geçmiş resimlerini canım ellerine sağlık :img-in_lo

Ve Minecim valla gündengüne çok geliştiriyosun kendini baya ilerledin photoshopta ellerine sağlık çok beğendim imza ve atarlarını canımcım :D

ömrüm İmzalar çok güzel eline sağlık...

Ve Optik Canım sende hoşgeldin yoktun uzun zamandır aramızda....

Optik gibi bende fragman mağduruyorum kör göz bir türlü yakalayamadım yahu şu fragmanı Allah Rızası için yakalan olursa fragmanı biliyosunuz adresi :D

Neyse arkadaslar benden bukadar herkese iyi akşamlar bye

YerçekimliKaranfil
31-08-07, 23:46
http://img164.imageshack.us/img164/2116/edaouzak7.jpg
+
http://img213.imageshack.us/img213/8044/edaouzffffue3.jpg

YerçekimliKaranfil
31-08-07, 23:48
http://img64.imageshack.us/img64/6877/hogeldinbebekllllss8.png
+
http://img114.imageshack.us/img114/6325/hogeldinbebekvcmq6.png

_seboist_s
31-08-07, 23:55
Gözde'cim süppersin;) İmzalara bayıldım...
Özellikle benim huysuz ve tatlı karıcım yazana:D:D

mavi_kelebek
01-09-07, 01:59
Tuna acısı geçti gitti

http://kelebek.hurriyet.com.tr/_newsimages/3985971.jpg

http://www.hurriyet.com.tr/p/kelebek-ani.gifİclal Aydın, "İki Aile" dizisinin tanıtım çekimleri sırasında Tuna Kiremitçi'den boşanmanın acısını sildiğini açıkladı.

Aydın, "Zamanla her şeyi affediyor, her şeyi unutuyorsunuz. O da geçti gitti işte. Geriye kalan sadece yaptığımız iş" dedi.

KELEBEK

YerçekimliKaranfil
01-09-07, 03:12
Şulecim İmzayı beğenmene sevindim bende en çok onu :D

mavi_kelebek Haber için teşekkürler...
Eh Bende Deniz sekinin bir şarkısıyla bu haberi yorumlayım...

Unutursun unutursun kim ne derse yalan söyler
Unutursa Unutursun Adı AŞK nasıl olsa :D

Eh Bu gece Size baya bir veda ettim ama bu sefer kesin gidiyorum..İyi geceler bye

esin_
01-09-07, 06:59
günaydın...sıcak karşılamanız için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar... imza vs yapamadığım için iconun bugünkü yazısını ekleyeyim dedim..

Yastığa bırakılmış bir “Başak”

Üniversiteye giden kızınız bir gün “Baba ben yürürken aksıyorum” derse ne düşünürsünüz?

Önce çok kötü şeyler gelmez aklınıza. Ortopedik bir sorundur veya kas ağrısıdır dersiniz. Sonra o aksama yürümeye engel olmaya başlarsa ama?

Finallerini verip ikinci sınıfa geçtiği yaz kapıyı açtığınızda o kapıdan bir daha yürüyerek çıkamayacağını bilseniz ne yaparsınız?

Belki de elinden tutup çocuğunuzun kilometrelerce koşarsınız...

Tekerlekli sandalyede yaşamaya başladığında kapının önüne koydurduğunuz rampayı da bir ay bile kullanamayacağını hisseden kızınız size “Anne inşallah ellerime ulaşmaz bu hastalık. Resim yaparım yattığım yerde” dediğinde peki?..

Ve bir sabah ellerinin de devre dışı kaldığını gördüğünüzde?..

Teslim olur musunuz yenilgiye?

Bütün vücudunu saran o hastalık yüzünden artık konuşamadığında, nefes alması ve beslenmesi için vücuduna açılan deliklerle makinelerle bağlı yaşamaya başladığında ve gözlerinizin içine bakarak ağladığında ne yaparsınız?

Tanrı’nın bu büyük sınavına isyan mı edersiniz yoksa daha da mı dövülür tavındaki yüreğiniz?

Perşembe akşamı Deşifre haber programı ekibinin benimle görüşmek için sete geldiğini söylediler. Programda Futbolcu Sedat’ın hastalığı olarak bilinen ALS ile ilgili bir haber hazırlanırken 21 yaşında Başak isimli bir başka hastanın hikâyesinin işlendiğini ve Başak’ın artık sadece gözleriyle harfleri işaret ederek iletişim kurabildiğini anlattılar. Bir isteği olup olmadığını sormuş, aldıkları yanıt üzerine sete gelmişler. Eğer vaktim varsa ona bir sürpriz yapıp dileğini yerine getirmeyi yani beni Başak’la buluşturmak istediklerini söylediler...

Yatağının başucuna gittiğimde gözlerimin ta içine bakan ve usul usul ağlayan bir güzel genç kızla karşılaştım.

O ağladı, ben ağladım...

Ben ağladım, o ağladı...

Ellerini öptüm, gözyaşlarını sildim ama nafile....

İçindeki o müthiş kasırgayı görüp de darmadağın olmamak mümkün değildi...

Her şeyi anlamak, delice konuşmak istemek ve bunu başaramamak...

Nedeni ve çaresi bilinmeyen bir hastalığın üç kişilik cehenneminde diri kalmaya çalışan bir melek tanıdım o gece.

ALS’nin bir hastalık mı, yoksa birkaç hastalığın toplamı mı olduğu hâlâ tartışılıyor muş. Belirtiler kişiden kişiye değişiyor. Kimi hastalarda çok hafif ataklarla seyrederken, Başak gibi, futbolcu Sedat Balkan, Suna Kıraç gibi hastalarda yürüyememe, konuşamama, hareket edememeye, görme kaybı ile felce yol açabiliyor. Öldürücü veya bulaşıcı değil. Dünyada yaklaşık 100 binden fazla ALS’li hasta yaşıyor. En ünlüleri, büyük bilim adamı Stephen Hawking. Neredeyse tam hareketsiz ve konuşma yeteneğini tümü ile yitirmiş olan bu dâhi, özel bilgisayarı aracılığı ile bilim üretmeyi ve yayınlamayı sürdürüyor. Hawking 40 yıldır bu hastalıkla yaşıyor ve tıp bunu gerçek bir mucize sayıyor. Suna Kıraç da geçen yıl çıkan ve çok satan “Ömrümden Uzun İdeallerim Var” isimli kitabını sadece gözleriyle harfleri seçerek yazmıştı...

Başak, annesi ve babası ile iyileşeceği günü bekliyor. Babası bir süre önce bu sütunda yayınlanan “Tanrı Mucizeyi Kulla Gönderiyor Dünyaya” başlıklı yazıyı kesip başuçlarına koymuş. Annesi kızının her gün bir parçası daha kaybolduğunda yaşadıkları büyük üzüntüyü anlatırken “en azından yüzündeki mimiklerden takip ediyordum, iki ay öncesine kadar bir küçük ses çıkarabiliyordu, artık hepsi bitti” diyor. Uykusuz üç yılın ardından “ya bize bir şey olursa” diye ağlıyor korkuyla. “Kötü şeyler düşünmeyin”den başka söyleyecek şey bulamıyorum. Başak’a da “Sen bir meleksin” diyorum. “Bak şimdi herkese anlatacağım. Herkes bedeninin ve sıradan bir günün güzelliğini düşünsün diyeceğim.”

Çıkmak üzereyken bir şey söylemek istediğini anlıyoruz Başak’ın. Oldukça uzun ve yorucu harf okuma çabalarımızın tam ortasında fark ediyorum ki Başak bana bir hediye vermek istiyor. Gözleriyle seçtiği harflerle “Parola: Her şeye rağmen hayat güzeldir” demeye çalışıyor...

Odadaki herkes ağlıyor...

Başak gözlerimin içine bakıyor...

iclal aydın

dktrlr
01-09-07, 09:20
selam arkadaşlar :img-wink:ehh nasılsınız bakalım hepinize günaydın:img-wink:
boş bırakmaya gelmiyo sayfalar ne çokta ilerlemiş
merve gelmiş bi ara hoşgelmiş çalışmalarından dolayı teşekkürler
esin sende ablamın yazısını eklemişsin sanada teşekkürleri gelsin
şulecim canımm valla benide unutmamış:)sorunun cevebı beğendim güzeldi söylediğin içinde teşekkürler şimdi edem dedim:img-wink:
başka yorum yazan herkese teşekkürler gelsin(minecim,busecim,gözdecim:))
diğer arkadaşlarımızada ayrıyetten teşekkürler içimden geldi:)
hoşçakalın görüşmek üzerebye

dktrlr
01-09-07, 09:37
http://img467.imageshack.us/img467/6483/adszmt4.png (http://imageshack.us)
http://img233.imageshack.us/img233/3140/48873181zy1.png (http://imageshack.us)
http://img467.imageshack.us/img467/7383/adszttks8.png (http://imageshack.us)
http://img53.imageshack.us/img53/3188/adszfffb9.png (http://imageshack.us)

dktrlr
01-09-07, 09:40
http://img467.imageshack.us/img467/6483/adszmt4.png (http://imageshack.us)
http://img233.imageshack.us/img233/3140/48873181zy1.png (http://imageshack.us)
http://img467.imageshack.us/img467/7383/adszttks8.png (http://imageshack.us)
http://img53.imageshack.us/img53/3188/adszfffb9.png (http://imageshack.us)

bendende bikaç resim olsun istedimmm:img-in_lo

optik
01-09-07, 10:08
günaydın...sıcak karşılamanız için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar... imza vs yapamadığım için iconun bugünkü yazısını ekleyeyim dedim..

Yastığa bırakılmış bir “Başak”

Üniversiteye giden kızınız bir gün “Baba ben yürürken aksıyorum” derse ne düşünürsünüz?

Önce çok kötü şeyler gelmez aklınıza. Ortopedik bir sorundur veya kas ağrısıdır dersiniz. Sonra o aksama yürümeye engel olmaya başlarsa ama?

Finallerini verip ikinci sınıfa geçtiği yaz kapıyı açtığınızda o kapıdan bir daha yürüyerek çıkamayacağını bilseniz ne yaparsınız?

Belki de elinden tutup çocuğunuzun kilometrelerce koşarsınız...

Tekerlekli sandalyede yaşamaya başladığında kapının önüne koydurduğunuz rampayı da bir ay bile kullanamayacağını hisseden kızınız size “Anne inşallah ellerime ulaşmaz bu hastalık. Resim yaparım yattığım yerde” dediğinde peki?..

Ve bir sabah ellerinin de devre dışı kaldığını gördüğünüzde?..

Teslim olur musunuz yenilgiye?

Bütün vücudunu saran o hastalık yüzünden artık konuşamadığında, nefes alması ve beslenmesi için vücuduna açılan deliklerle makinelerle bağlı yaşamaya başladığında ve gözlerinizin içine bakarak ağladığında ne yaparsınız?

Tanrı’nın bu büyük sınavına isyan mı edersiniz yoksa daha da mı dövülür tavındaki yüreğiniz?

Perşembe akşamı Deşifre haber programı ekibinin benimle görüşmek için sete geldiğini söylediler. Programda Futbolcu Sedat’ın hastalığı olarak bilinen ALS ile ilgili bir haber hazırlanırken 21 yaşında Başak isimli bir başka hastanın hikâyesinin işlendiğini ve Başak’ın artık sadece gözleriyle harfleri işaret ederek iletişim kurabildiğini anlattılar. Bir isteği olup olmadığını sormuş, aldıkları yanıt üzerine sete gelmişler. Eğer vaktim varsa ona bir sürpriz yapıp dileğini yerine getirmeyi yani beni Başak’la buluşturmak istediklerini söylediler...

Yatağının başucuna gittiğimde gözlerimin ta içine bakan ve usul usul ağlayan bir güzel genç kızla karşılaştım.

O ağladı, ben ağladım...

Ben ağladım, o ağladı...

Ellerini öptüm, gözyaşlarını sildim ama nafile....

İçindeki o müthiş kasırgayı görüp de darmadağın olmamak mümkün değildi...

Her şeyi anlamak, delice konuşmak istemek ve bunu başaramamak...

Nedeni ve çaresi bilinmeyen bir hastalığın üç kişilik cehenneminde diri kalmaya çalışan bir melek tanıdım o gece.

ALS’nin bir hastalık mı, yoksa birkaç hastalığın toplamı mı olduğu hâlâ tartışılıyor muş. Belirtiler kişiden kişiye değişiyor. Kimi hastalarda çok hafif ataklarla seyrederken, Başak gibi, futbolcu Sedat Balkan, Suna Kıraç gibi hastalarda yürüyememe, konuşamama, hareket edememeye, görme kaybı ile felce yol açabiliyor. Öldürücü veya bulaşıcı değil. Dünyada yaklaşık 100 binden fazla ALS’li hasta yaşıyor. En ünlüleri, büyük bilim adamı Stephen Hawking. Neredeyse tam hareketsiz ve konuşma yeteneğini tümü ile yitirmiş olan bu dâhi, özel bilgisayarı aracılığı ile bilim üretmeyi ve yayınlamayı sürdürüyor. Hawking 40 yıldır bu hastalıkla yaşıyor ve tıp bunu gerçek bir mucize sayıyor. Suna Kıraç da geçen yıl çıkan ve çok satan “Ömrümden Uzun İdeallerim Var” isimli kitabını sadece gözleriyle harfleri seçerek yazmıştı...

Başak, annesi ve babası ile iyileşeceği günü bekliyor. Babası bir süre önce bu sütunda yayınlanan “Tanrı Mucizeyi Kulla Gönderiyor Dünyaya” başlıklı yazıyı kesip başuçlarına koymuş. Annesi kızının her gün bir parçası daha kaybolduğunda yaşadıkları büyük üzüntüyü anlatırken “en azından yüzündeki mimiklerden takip ediyordum, iki ay öncesine kadar bir küçük ses çıkarabiliyordu, artık hepsi bitti” diyor. Uykusuz üç yılın ardından “ya bize bir şey olursa” diye ağlıyor korkuyla. “Kötü şeyler düşünmeyin”den başka söyleyecek şey bulamıyorum. Başak’a da “Sen bir meleksin” diyorum. “Bak şimdi herkese anlatacağım. Herkes bedeninin ve sıradan bir günün güzelliğini düşünsün diyeceğim.”

Çıkmak üzereyken bir şey söylemek istediğini anlıyoruz Başak’ın. Oldukça uzun ve yorucu harf okuma çabalarımızın tam ortasında fark ediyorum ki Başak bana bir hediye vermek istiyor. Gözleriyle seçtiği harflerle “Parola: Her şeye rağmen hayat güzeldir” demeye çalışıyor...

Odadaki herkes ağlıyor...

Başak gözlerimin içine bakıyor...

iclal aydın
okurken ağladım yani yüreğine sağlık başak kalbimiz seninle başak umudunu kaybetme her şeye rağmen hayat güzeldir..
tesekkürler iclal aydın..

bugra9
01-09-07, 10:43
:good:REJİ ASİSTANININ GÖZÜNDEN İKİ AİLE:good:

Başrollerini İclal Aydın ve Emre Kınay'ın paylaştığı "İki Aile" dizisinin yeni yayın döneminde ekrana gelecek ilk bölümlerinin çekimleri Bodrum'da tamamlandı.Star TV'nin dizisinde reji asistanlığının yanı sıra amatör fotoğrafçılık da yapan Nergis Otluoğlu'nun objektiflerine "İki Aile"nin setinden ilginç kareler takıldı.Fotoğraf çekmeye 1.5 yıl önce başladığını insan portresi üzerinde yoğunlaştığını anlatan Otluoğlu,"İki Aile" ekibinden en çok İclal Aydın'ın fotoğraflarını çekmekten keyif aldığını söyledi.Otluoğlu şöyle konuştu:
"Fotoğraf çektiğimi farkedenler hemen gülümsüyor ve poz veriyor.Bu onların kameralara alışık olduklarından değil,emeğe saygılı ve samimi insanlar olduklarından.En iyi poz veren isim İclal Aydın.İclal Hanım'ın hoş bir gülüşü ve sıcak kanlılığı dizi ekinin de içini ısıtıyor.Sette Yönetmen Nursan Esenboğa dahil(Y.Hülya Bilban diyebiliriz)...Tüm oyuncular fotoğraflara sıcak bakıyor.Yönetmenin de teşvikiyle her defasında farklı bakış açısıyla fotoğraf çekmeye çalışıyorum.Fotoğraflar,sahne kurulum aşamasında neler yapıldığını,nasıl hazırlanıldığını,set arkasında neler yaşandığını gösteren anı kareleri."

KAYNAK: Milliyet Televizyon...:good:

ömrüm
01-09-07, 11:09

yok canım ne sakıncası olcak, aksine beğenmene çok sevindim :happy0064 :img-blush

GEMİ
01-09-07, 12:12
ALAH yardımcısı olsun BAŞAK'ın..okurken içim ürperdi.ağlattın beni İCLAL ABLAM.. bazen ne boş şeyleri kafama takıyormuşum..hayat gerçekten güzel aslında..biz görmüyoruz güzellikleri..
resimler için hepinize ayrı ayrı teşekkürler...:good:

dktrlr
01-09-07, 12:18
selam arkadaşlar evet o yazı gerçekten çok güzel bende okurken duygulandım gerçekten hayat güzel biz ufacık şeyleri kafamıza takarken onlar nasıl takmasın
bu arada ablamm reklamlara çıkmış atvde gösterdiler belki görmüşsünüzdür halk reklamında:img-in_lo
eee bu arada herkese yorumlar için teşekkürler nerelerdesiniz
resimler içinde ne demek seve seve eklerim iclal ablamın resimlerini:img-wink:

GEMİ
01-09-07, 12:35
İclal Aydın, "Zamanla her şeyi affediyor, her şeyi unutuyorsunuz. O da geçti gitti işte. Geriye kalan sadece yaptığımız iş" dedi.
yukarıdaki sözü PRENSES İKİ AİLE nin setinde söylemiş...malum şahıs için..
http://img409.imageshack.us/img409/671/iigb2.png (http://imageshack.us)
:img-in_lo

busegizem
01-09-07, 12:47
selam arkadaşlar evet o yazı gerçekten çok güzel bende okurken duygulandım gerçekten hayat güzel biz ufacık şeyleri kafamıza takarken onlar nasıl takmasın
bu arada ablamm reklamlara çıkmış atvde gösterdiler belki görmüşsünüzdür halk reklamında:img-in_lo
eee bu arada herkese yorumlar için teşekkürler nerelerdesiniz
resimler içinde ne demek seve seve eklerim iclal ablamın resimlerini:img-wink:

valla eet cnm yaa bugün iclal ablanın yazısını okuyunca içim bi tuaf oldu hayat herşeye rağmen güzeldir biz bazen pireyi deve yapıyoruz ufacık şeyleri büyük mesele olarak görüyor ve kafamıza takıyorken onlar nasıl takmasın esin_ bugün iclal ablamızın yazısını eklediğin için teşekkürler gerçekten bu yazı çok başkaydı

YerçekimliKaranfil
01-09-07, 13:13
Sabah baya neşeli uyandım oysaki...
Şuan tuzla buzum...

Küçücük şeyleri dert edinip ahlanıp vahlarken etrafımızda aslolan gerçek acıları unutuyoruz ve yaşıyoruz sonra yine ahlanıp vahlanıyoruz yine nedensiz bahanelerimizle...

Ve Bu gerçekle yüzleşince de tutulup kalıyoruz...

Başak ve Başak gibiler o kadar çokki ve birgün bizim de bir Başak olabileceğimizi aklımızdan geçirmiyoruz...

Ağlayamamanın, gülemememin, konuşamamanın Ne kadar zor olduğu gerçeği...

Sonra tekrar unutuyoruz ve yaşamaya dalıyoruz..

Acaba Gerçekten Hayat Güzel mi?...Sanmıyorum

AKYA&İCLAL
01-09-07, 13:14
valla eet cnm yaa bugün iclal ablanın yazısını okuyunca içim bi tuaf oldu hayat herşeye rağmen güzeldir biz bazen pireyi deve yapıyoruz ufacık şeyleri büyük mesele olarak görüyor ve kafamıza takıyorken onlar nasıl takmasın esin_ bugün iclal ablamızın yazısını eklediğin için teşekkürler gerçekten bu yazı çok başkaydı

Selam arkadaşlar aslında bugün böyle eğlenceli bir girişle yapıcaktım yorumumu ta ki sayfaları okurken İclal ablanın bugünkü yazısını okuyana kadardı okurken insanın içi öyle tuhaf oluyor ki ağladım resmen ya şu anda bile öyle ne hayatlar var ben çoğu küçük sorunu bazaen kendime dert ediyorum Ben hayatımda bu yazı kadar beni duygulandıran ve bana ders veren yazı okumamıştım Teşekkürler İCLAL ABLA çoookk teşekkürlerbize hayatın gerçeklerini hatırlattığın için

icom_
01-09-07, 13:14
Herkese merhablar..

İlk önce İclal Ablamın yazısının ekleyen arkadaşa çok teşekkür ediyorum.

Bügün İclal ablamın yazısını okuduğumda gerçkten çok tuhaf oldum..hayatta şükretmemiz gereken okadar çok şey varki bazen bunları unutup sahip oılduklarımızla yetinmiyor birde şikayet ediyoruz..
şunumuz eksik onda var bende niye yok gibi..
oysa GÜlembildiğmiz bir çift söz edebildiğimiz hergün için şükretmek gerekiyor..

o yüsden en azından kendi adıma artık büyük olarak gördüğüm dertlerin ne kadar küçük olduğunu gördüğüm için bugün artık kafaya takmamaya karar verdim
..

Hayat herşeye Rağmen Çok Güzell..

GEMİ
01-09-07, 13:19
hayat çok zor albette hem de çok zor!!!
ama her şeye rağmen şükredebiliyorsak;HAYAT GÜZELDİR..
her kapanan kapının ardından ufukumuza bir ışık doğar...
:img-in_lo:good:

busegizem
01-09-07, 13:43
Selam arkadaşlar aslında bugün böyle eğlenceli bir girişle yapıcaktım yorumumu ta ki sayfaları okurken İclal ablanın bugünkü yazısını okuyana kadardı okurken insanın içi öyle tuhaf oluyor ki ağladım resmen ya şu anda bile öyle ne hayatlar var ben çoğu küçük sorunu bazaen kendime dert ediyorum Ben hayatımda bu yazı kadar beni duygulandıran ve bana ders veren yazı okumamıştım Teşekkürler İCLAL ABLA çoookk teşekkürlerbize hayatın gerçeklerini hatırlattığın için

ewt cnm ya bugün bu yazıyı okuduktan sonra açıkçası bi an için kendimden utandım çünkü biz küçük şeyleri kafamıza takıyoruz ve bazen hayata isyan ediyorken Başak'ın herşeye rağmen hayat güzeldir demek istemesi asıl beni vuran nokta burasıydı gerçekten büyük ders verdi bu yazı bana

_seboist_s
01-09-07, 13:57
Arkadaşlar herşey için teşekkürler, ellerinize sağlık...

Bugünkü yazı tamamen aklımı başıma getirdi, moralimi de bozdu tabii...

icom_
01-09-07, 15:07
bir kız var gülemiyor konuşmaıoyr myürüyemiyor..ufacık bir tebessüm bile beliremiyor yüzünde.

tüm yapabilirliklerini kaybetmiş..

Ama ona rağmen gözleriyle işaret ettiği harflerle hayat güzeldir demeye çalışıyor..

ne diyim gözlerinin önündeki güzel hayatı göremyen sölicek durumda olupta söleyemeyenler utansın.

Bu yazı çoğumuzun aklını başına getirdi galiba..:(

YerçekimliKaranfil
01-09-07, 15:33
http://img161.imageshack.us/img161/7397/iclalsn0.png+http://img246.imageshack.us/img246/6334/iclal2fl3.png+
http://img292.imageshack.us/img292/7744/iclal3zk6.png+http://img292.imageshack.us/img292/2081/iclal4is9.png
http://img177.imageshack.us/img177/8754/iclal5bd3.png+http://img206.imageshack.us/img206/2812/iclal6hx9.png

ece_ikiaile
01-09-07, 16:37
mrb yine ben...girmeyeli sayfa cosmuş maşallah...

iclallll avtarlar süper olmuş...teşekkürler...

gemi resim ve haber için sağol...

iclal ablamın yazısını yine çok güzel olmuş..çok güzel anlatmış yine herşeyi...:sad53:belki Deşifre programında iclal ablayı görebiliriz ne dersiniz...

sesli fragmanıda gördüm bu arada...:happy0064

bide milliyet gazetesi haberi vardı...heralde en güzel iclal abla çıkcak fotolarda ondaki o güzellik o gamzeler,o gözler kimde,o sıcaklık,içtenlik kimde var başka :happy0064:img-in_lo (az kişide vardır heralde)

he bu arada unutmadan iclal ablamın doğum günüde yaklaşıyo:happy0064

dktrlr
01-09-07, 17:06
selam arkadaşlar ben yokken neler olmuş böylee dolmuş taşmışş buralar:)
gerçekten bu yazı herkesi hüzünlendirdi bugun bu yazının ne kadar önemli olduğunu anladım ve anlatmaya çalıştım küçüçük şeylere ağlayanlara kızdım adeta hayat güzel kimine göre çirkin olsada hayatta ne olucağı belli değilki canım ablamm çok güzel yazmışş her karanlıkta bir umut ışığı vardır ve o umut ışığı inşallah yüzüne vurur başağın:img-yes:
neyse bi kötü oluyoo insan anlatınca geçelim gerçi unutulmaz ama çalışalım
gözdecim çalışmaların için teşekkür ederim gerçekten
busecim bana katılmışsın bende sana katılıyorum
minecim şulecim sizlerinde yorumları vardı hala forumdaysanız hoşgelmişiniz diyorum:)
onun dışında herkese güzel yorumlarından ötürü teşekkürler
ee formumuzu neşelendirelim birazz;)
son sözzz hayat herşeye rağmen güzelll
CANIM ABLAMMM:happy0064:sad53::sad53::sad53:

_seboist_s
01-09-07, 17:24
Merhabalar arkadaşlar...

Direk Gözde'nin avatarları karşılıyor beni:D Canım harikasın cidden çok beğendim tonlamalarını... Yani avatarlar sade fakat tonlamaları çok sevdim:img-icecr Hele dördüncü;)

Photofiltre mi kullanıyorsun canım?? Yani ps ise sana ayarlarını sorucamda :D

_seboist_s
01-09-07, 17:47
Burası biraz sakinleşince ben beliriyorum:D Ee zor zamanlara saklıyorum resimlerimi eheh:P

http://img107.imageshack.us/img107/4871/26214111rg5.png (http://imageshack.us)

_seboist_s
01-09-07, 17:50
Ne kadar çok telefonda konuşuyor dedem, gofret ve bende... İlgimi çekti:D Her hafta muhakkak telefonlu resmi oluyor yane:D Bakalım yarın da konuşacak mı:D

http://img207.imageshack.us/img207/2285/26214516ji0.png (http://imageshack.us)

_seboist_s
01-09-07, 17:56
Gülüş hep aynı gülüş:img-blush

http://img232.imageshack.us/img232/1014/26214730oc7.png (http://imageshack.us)

dktrlr
01-09-07, 17:56
şulecim buralardayız canımm resimler için teşekkürler:)

_seboist_s
01-09-07, 18:00
şulecim buralardayız canımm resimler için teşekkürler:)

Rica ederim canım;) Devam edeceğim de upload sitesi komplo kurdu yarım saatte açılmıyor alla allaaa yav:D

merve_gülben
01-09-07, 18:02
Şule ellerine sağlık..:) bende buralardayım arkadaşlar.. yarın tatil ddersane allahtan bi pazar gününü bize veriliyyorlar sağolsunlar..:) eee tabi fırsattan istifade burdayım..:) icomun ve sizlerin yanında...:img-wink::happy0064

_seboist_s
01-09-07, 18:04
Ayy kontör güzeli diyesim geldi:img-hyste Ama sabit hat ne yapcazz:D Fatura güzeli diyeyim bare:img-hyste

http://img240.imageshack.us/img240/94/262145161ww5.png (http://imageshack.us)

icom_
01-09-07, 18:04
Herkese Merhabalar..

Sizleri şöle bir yoklamaya geldim bakalım neler yapmışsınız neler yapıyorsuuz diye..şule yine forumun boş zamnlarını fırsat bilmişsin resim ekliyorsun hepsi harika hele o güldüğü resim yokmu çok tatlı ya ..hakkaten gülüş hep aynı gülüş..Bİr gün yaşlanıp yüzü buruş buruş olduğunda lekelendiğinde bile o tatlı gülümsemesi kırışıklıklarının altından beliren gamzesi ele vericek onu..

Düşünsenize Şimdi İclal abla diyoruz..

Sonra İclal nine...:):happy0064

YerçekimliKaranfil
01-09-07, 18:06
Merhabalar arkadaşlar...

Direk Gözde'nin avatarları karşılıyor beni:D Canım harikasın cidden çok beğendim tonlamalarını... Yani avatarlar sade fakat tonlamaları çok sevdim:img-icecr Hele dördüncü;)

Photofiltre mi kullanıyorsun canım?? Yani ps ise sana ayarlarını sorucamda :D

Sağol canım beğenmene sevindim :D...Normalde ps kullanıyorum ancak tonlamaları photofiltrede yapıyorum daha iyi sonuçlar çıkabiliyo canım
:D
Bu arada resimler için çok sağol :img-wink:

icom_
01-09-07, 18:07
birde şulecim bişi Sorucam benim bu diziyi izleme fırsatım hiç olamadı ve olmuyo maesef..sen resimleri eklerken dikkatimi çekti..Sende değinmişsin filmdeki rolü sekreter falanmıydı ciden 4 resimden 2 tanesinde kulağında telefon varda...

:):):):):):)

_seboist_s
01-09-07, 18:08
Merve teşekkürler;)

Nur'cum sana da teşekkürler;) Yalnız şimdi İclal Abla diyoruz o zaman İclal nine mi diycez?? Ee sen hiç büyümeyeceksin galiba hee...:D O yaşlandıkça sen de yaşlanacaksın doğal olarak aradaki fark kapanacak:D

http://img207.imageshack.us/img207/7095/26214444sz0.png (http://imageshack.us)

Uzak plan telefon:D E teknoloji harikası ne yaparsın:D

Hee Nur'cum unutmaki teknoloji gibi plastik cerrahi de gelişiyor:img-hyste

_seboist_s
01-09-07, 18:11
birde şulecim bişi Sorucam benim bu diziyi izleme fırsatım hiç olamadı ve olmuyo maesef..sen resimleri eklerken dikkatimi çekti..Sende değinmişsin filmdeki rolü sekreter falanmıydı ciden 4 resimden 2 tanesinde kulağında telefon varda...

:):):):):):)

Yok yok sekreterlikle alakası yok... Çok para kazanan bir iş kadını eheh:D Bir bilgisayar şirketinde çalışıyor...

Bu arayanlar eş dost kolu komşu falan yane, çevre geniş olunca:D

icom_
01-09-07, 18:11
E ben byücemde o büyümücekmi ben nur abla olunca oda nine olcak işte..Alla alla yaa..Sede bir nine dedirttirmedin..Nİne işte..İclal nie diyemicekmiyim canım ben Aaaa..

İclal nine İclal nine İclal nine İclal Nİne İclal nine İclal Nİne İclal nine İclal Nİne İclal Nİne :):):):):):):):happy0064

:happy0064

_seboist_s
01-09-07, 18:14
Sağol canım beğenmene sevindim :D...Normalde ps kullanıyorum ancak tonlamaları photofiltrede yapıyorum daha iyi sonuçlar çıkabiliyo canım
:D
Bu arada resimler için çok sağol :img-wink:

Sağol canım:D Psde de çok seçenek varda ayarı oturtmak zor geliyor... Yakıştırmaya çalış falan:D

http://img159.imageshack.us/img159/3842/26214859cy5.png (http://imageshack.us)

Hadi bu da konvoy güzeli olsun...:D

_seboist_s
01-09-07, 18:20
Buda Halit Ergenç'li bir resim... O zaman daha bu kadar parlamamışlar kendileri:D

http://img240.imageshack.us/img240/4576/26214905un2.png (http://imageshack.us)

_seboist_s
01-09-07, 18:22
http://img240.imageshack.us/img240/3759/26214903qe8.png (http://imageshack.us)

Halit Ergenç Vedat karakterini oynuyor... Ayfer'e ilgisi var... Ayfer'de boş değil tabe:D Ee Ayfer kim? O da İclal Aydın:D (İzlemeyenlere açıklama olsun biraz)

dktrlr
01-09-07, 18:25
ooo valla şulecim bu ne çalışkanlık süpersin:img-wink:
gözdecim seninde avartaların çok güseldi:img-wink:

_seboist_s
01-09-07, 18:25
E ben byücemde o büyümücekmi ben nur abla olunca oda nine olcak işte..Alla alla yaa..Sede bir nine dedirttirmedin..Nİne işte..İclal nie diyemicekmiyim canım ben Aaaa..

İclal nine İclal nine İclal nine İclal Nİne İclal nine İclal Nİne İclal nine İclal Nİne İclal Nİne :):):):):):):happy0064

Aman canım ben ne karışırım...:D Her yaşın güzelliği başka, insan nine de olacak ki hayatı anlasın...:D Uğraşma benlee:D

http://img240.imageshack.us/img240/151/26214915fh5.png (http://imageshack.us)

_seboist_s
01-09-07, 18:28
Ayşegül'cüm ricalar sunuyorum canım:D:D

http://img207.imageshack.us/img207/3158/26215119sc9.png (http://imageshack.us)

icom_
01-09-07, 18:31
Aman canım ben ne karışırım...:D Her yaşın güzelliği başka, insan nine de olacak ki hayatı anlasın...:D Uğraşma benlee:D
Ya bana baksana sen niye bu kadar ılımlı yaklaştın şimdi..Biraz itiraz etsene diyemezsin desene alla alla yaa..Ağzımızn tadıyla dalaşamıyoruz da.:):):):):)

_seboist_s
01-09-07, 18:31
Kimi görüyorsunuz resimde?? Hazım Körmükçü mü?:D Ne geniş kadroymuş böyle:D

http://img240.imageshack.us/img240/1411/26215143eo9.png (http://imageshack.us)

_seboist_s
01-09-07, 18:34
Ya bana baksana sen niye bu kadar ılımlı yaklaştın şimdi..Biraz itiraz etsene diyemezsin desene alla alla yaa..Ağzımızn tadıyla dalaşamıyoruz da.:):):):):)

Alttan almakta suç sayıldı tövbe tövbee:D Teesüflerimi yolluyorum sana:D

http://img240.imageshack.us/img240/9366/26215152bh5.png (http://imageshack.us)

_seboist_s
01-09-07, 18:38
Bu resmi Nur'a itaaf ediyorum:D:D

http://img207.imageshack.us/img207/8050/26220252yj2.png (http://imageshack.us)

_seboist_s
01-09-07, 18:40
Bu resim de benden tüm sevenleriME gelsin:happy0064

http://img207.imageshack.us/img207/7784/26220258tj5.png (http://imageshack.us)

_seboist_s
01-09-07, 18:43
Eheh sıradaki resim ise tüm İclal fanlarına geliyorr:D

http://img240.imageshack.us/img240/2301/26215153cq2.png (http://imageshack.us)

icom_
01-09-07, 18:48
Ayyy..Hayatımda hiç kimse bana bir resim itaf etmmeişti..Allahım çok mutluyum .. Bana niye bu kadar İyi davranıyorsun şule..yok sa..yoksa...yoksa...yoksa ölücekmiyimmmmm...:sad53::sad53::sad53:

:):):):):)

_seboist_s
01-09-07, 18:48
Ben Hazım Körmükçü'nün eşi Hilal Özdemir ile İclal Aydın yakın arkadaş diye okumuştum... Sizin bir fikriniz var mı?? Hatta bir şiirinde de türküsüyle eşlik etmişti İclal Abla'ya...

http://img232.imageshack.us/img232/803/26220243hr6.png (http://imageshack.us)

_seboist_s
01-09-07, 18:51
Ayyy..Hayatımda hiç kimse bana bir resim itaf etmmeişti..Allahım çok mutluyum .. Bana niye bu kadar İyi davranıyorsun şule..yok sa..yoksa...yoksa...yoksa ölücekmiyimmmmm...:sad53::sad53::sad53:

:):):):):)

Allah gecinden versin canım o ne biçim söz...:D Bugünkü yazının tesirinde kaldım da canım. Artık çok iyi bir insan olucam:img-hyste

http://img232.imageshack.us/img232/2971/26220328bq3.png (http://imageshack.us)

_seboist_s
01-09-07, 18:56
http://img240.imageshack.us/img240/9822/26220340la4.png (http://imageshack.us)

Upload sitesi iliğimi sömürdü yaa 150 dakika kuralından bile gıcık birşey yane... Açılmıyor kırk saat... Sinir:D (Eski Şule dönüyor:img-hyste Aman canım cansız şey hakkında konuşuyorum olabilir böyle şeyler:D)

icom_
01-09-07, 18:58
ya resimlere bakıyodumda bu hazım körmüköüdemi (artık dizideki adı her ne ise) İcoma aşık ..hayır yani bilmiyorum ya merak ettim..

demek İyi bir insan olucan şulecim ..valla bende İyi bir insan olucam..Artık senle uğraşmayı düşünmüyorum..bu gün kluşları çiçekleri böcekleri sevmeye başladım..İçim huzur doldu valla..

ne güsel şeymiş İyi İnsan olmak..:):):):):):):9

_seboist_s
01-09-07, 19:01
Bu resim çok şeker:img-yes:

http://img240.imageshack.us/img240/9366/26220349eb7.png (http://imageshack.us)

dktrlr
01-09-07, 19:04
çok sevgili iclal aydın fanları ben yokken ne güzel çoşmuşsunuz siz öle
helede sen şulecimm tutana aşk olsunn ee bende sana tebriklerimi gönderiyim kuyruklu 5 verdim:):):)
nurcumm sende çoşmuşsun canım :img-wink:
eee sohbetinize katılıyım dedim
tüm arkadaşlara sevgiler görüşmek üzere sağlıcakla bye:img-in_lo:happy0064

_seboist_s
01-09-07, 19:05
ya resimlere bakıyodumda bu hazım körmüköüdemi (artık dizideki adı her ne ise) İcoma aşık ..hayır yani bilmiyorum ya merak ettim..

demek İyi bir insan olucan şulecim ..valla bende İyi bir insan olucam..Artık senle uğraşmayı düşünmüyorum..bu gün kluşları çiçekleri böcekleri sevmeye başladım..İçim huzur doldu valla..

ne güsel şeymiş İyi İnsan olmak..

Canım şöyleki... Hazım Körmükçü İconun eski eşi... Onlar ayrılınca çocukları da dedesinde kalıyor... Gofrette köpekleri neyse:D

İco yurt dışına gidiyor sonra zengin bir şekilde dönüyor...:D Çocuğunu hafta sonları falan görmek istiyor... Hazım Körmükçü de babasıyla kavgalı olduğu için çocuğunu uzaktan izliyor...

Bir hafıza kaybı geçirdi Hazım ardından tekrar hatırlamaya başlayınca yuvasını geri toplamaya karar verdi...:D Burada da Hazım'ın ısrarı üzerine buluştular... Çocukları hakkında konuşuyorlar...

Hazım ve İclal dedim çünkü Hazım Körmükçünün dizideki adını bende bilmiyorum:D Anlaşılır oldu hem böylece:D

_seboist_s
01-09-07, 19:07
http://img207.imageshack.us/img207/4112/26220443zh6.png (http://imageshack.us)

Bu resmi mozaikleyip eklemek isterdim ama İclal fanlarısınız ya birde sigara içerken görün dedim:D Sonra kolay kolay göremezsiniz, benden kıyak:D Pek büyük kıyak oldu ama:D

_seboist_s
01-09-07, 19:10
çok sevgili iclal aydın fanları ben yokken ne güzel çoşmuşsunuz siz öle
helede sen şulecimm tutana aşk olsunn ee bende sana tebriklerimi gönderiyim kuyruklu 5 verdim:):):)
nurcumm sende çoşmuşsun canım :img-wink:
eee sohbetinize katılıyım dedim
tüm arkadaşlara sevgiler görüşmek üzere sağlıcakla bye:img-in_lo:happy0064

Canım valla coştuk:img-yes: Teşekkürler kuyruklu beşin için... At kuyruklu mu bu beş:D

Sağol canım yorumun için... Sen de katıl tabi sohbete:D
Hatta ben resim işlerini bitirince biraz ara vereyim sabahtan beri çakıldım pc başına... İnsan kırlarda bayırlarda koşmak ister dimi:D Koşu arası vericem birazdan eheh:img-pilot

dktrlr
01-09-07, 19:16
Canım valla coştuk:img-yes: Teşekkürler kuyruklu beşin için... At kuyruklu mu bu beş:D

Sağol canım yorumun için... Sen de katıl tabi sohbete:D
Hatta ben resim işlerini bitirince biraz ara vereyim sabahtan beri çakıldım pc başına... İnsan kırlarda bayırlarda koşmak ister dimi:D Koşu arası vericem birazdan eheh:img-pilot

:):)seni mi kırcam canımm hangi kuyruklu beşten istersen feda olsun:):)

dktrlr
01-09-07, 19:19
eee şulecim kıyak resmin içinde bi kuyruklu beşş:img-wink::img-wink::)

_seboist_s
01-09-07, 19:23
Allah kuyruklu beşler geliyor süper:D Ben at kuyruklu severim evet:D

Şimdi ki resmin hikayesi de şöyle;

İclal'in sigara içmesine bozulan Hazım sert çıkar... Sonra İclal de sinirlenir ve "artık gitsem iyi olacak" der... (Gerçekten:D)

Sonuç; Sigara kötü bir alışkanlıktır... :D

Ama o resmi hala upload edemedim... Sayfa görüntülenemiyor deyip duruyor...:icon_sorr

_seboist_s
01-09-07, 19:27
Hehh sonunda:D Kendi gelmeden hikayesi gelen resim... Kendi yok namı varr tıpkı Ferit'in Ablası gibi:D

http://img207.imageshack.us/img207/9488/26220503dj7.png (http://imageshack.us)

_seboist_s
01-09-07, 19:30
Bu da son resim... İclal Hazım'ın yanından ayrılır... Halit'in (Ergenç) arabasına doğru yol alır...

http://img207.imageshack.us/img207/5306/26220549cl5.png (http://imageshack.us)

E ben de artık koşu arası vereyim... Yine gelirim:img-wink:
Resimsiz gelirim:D Fotoroman gibi oldu bu sefer resmen:D

icom_
01-09-07, 19:40
bende size tekrardan merhablar demeye geldim..

Merhablar...:happy0064:happy0064

madem şule resimleri bitiriş tek tek değilde şöle hepsi için kocaman birr teşekkür edelim..İclal ablamızın hem o tatlı gülşüşünü gördük hemde sayfalar renklendi coştu sayesinde ellerine sağlık..

biraz dinlen hemen gel şule..

Gel gel ne olursan ol yine gel ister resimli gel İster resimsiz gel...!!!:happy0064:happy0064:img-yes:

_seboist_s
01-09-07, 20:37
bende size tekrardan merhablar demeye geldim..

Merhablar...:happy0064:happy0064

madem şule resimleri bitiriş tek tek değilde şöle hepsi için kocaman birr teşekkür edelim..İclal ablamızın hem o tatlı gülşüşünü gördük hemde sayfalar renklendi coştu sayesinde ellerine sağlık..

biraz dinlen hemen gel şule..

Gel gel ne olursan ol yine gel ister resimli gel İster resimsiz gel...!!!:happy0064:happy0064:img-yes:

Rica ederim canım;)

Valla sayfalar tam coşmuştu durulmuş bakıyorum... Yine mi resim eklesem:D Eheh aman amann derman kalmadı bende artık:D

Gel gel ne olursan ol yine gel ister resimli gel İster resimsiz gel...!!!

Bekle beni geliyorum:D:D

HulyaGoker
01-09-07, 21:19
resimler için teşekkürler
hepsinde çok şeker çıkmış iclal:happy0064

merve_gülben
01-09-07, 21:19
Evet İclal Fanları.. nasılsınız bakalım... iyisiniz iyisiniz iki ailemiz de başlıyor az kaldı.... nasıl kötü olucaz dimi...:) neyse ben uzatmadan yağtığım resimlere geçiyim.. işte bunlar benden.. umarım beğenirsiniz.. hadi bakalım.. buyrun..=))))

http://img160.imageshack.us/img160/4086/akmbenimaj0.jpg
http://img160.imageshack.us/img160/5339/akmbenim1rs1.jpg
http://img160.imageshack.us/img160/3946/akmbenim2yq1.jpg
http://img160.imageshack.us/img160/7716/akmbenim3oz5.jpg
http://img115.imageshack.us/img115/2881/akmbenim4ku2.jpg
http://img209.imageshack.us/img209/9755/akmbenim6tp1.jpg
http://img128.imageshack.us/img128/3631/akmbenim5lm0.jpg
http://img509.imageshack.us/img509/5116/akmbenim7aw7.jpg
http://img160.imageshack.us/img160/6994/akmbenim9pt6.jpg
http://img108.imageshack.us/img108/3142/akmbenim8gc1.jpg

Dewam edeceğim...:) AZ SONRA..

merve_gülben
01-09-07, 21:29
http://img160.imageshack.us/img160/7100/akmbenim10rn0.jpg
http://img68.imageshack.us/img68/6420/akmbenim11fv2.jpg
http://img408.imageshack.us/img408/8900/akmbenim13mc1.jpg
http://img59.imageshack.us/img59/9239/akmbenim12fg9.jpg
http://img519.imageshack.us/img519/1460/akmbenim14bd9.jpg
http://img519.imageshack.us/img519/9379/akmbenim15bd1.jpg
http://img108.imageshack.us/img108/6907/akmbenim16gt4.jpg
http://img519.imageshack.us/img519/3015/akmbenim17qv0.jpg
http://img108.imageshack.us/img108/6481/akmbenim18vk8.jpg
http://img519.imageshack.us/img519/373/akmbenim19ju9.jpg

Eveeet benden bu kadar ee nasıllar ne diyorsunuz güzel mi...:img-blush

dktrlr
01-09-07, 21:35
herkese iyi akşamlar
mervecim resimler süper canım çok beğendim ellerin dert görmesin insanın baktıkça bakası geliyooo ablama canım teşekkürler:img-wink:

merve_gülben
01-09-07, 21:43
herkese iyi akşamlar
mervecim resimler süper canım çok beğendim ellerin dert görmesin insanın baktıkça bakası geliyooo ablama canım teşekkürler:img-wink:

ne demek canım yaa.. ne zamndan beri girmiyordum ya acısını çıkarmak için...:) beğendiğine sevindim canım..... evet ben bile yaparken 40 dk baktım resimlere gerçekten... yaparken resimlerine bakıyorum canım ablam canım diyorum öyle yapıyorum..:) feda olsun ona bütün çalışmalar...:) cnaım ablam benim... walla beğendine sevindim bende güzel değiller diye kendimi hazırlamıştım ama:img-blush.. neyse görüşürüz... herkese iyi akşamlar... ama ben buralardayım....:):happy0064:happy0064 ayy heycan basıyor beni de zaman geçtikçe... pazartesi 20:00 hadi yaa gellll.... icomuza kavuşmak içinnn saatler sayıyorum..:) tabi sizlerde.. hepimiz yani..:) ey zaman geççç hadi yaa nolursun geç yaa...:) bir kerede şu iclal fanlarına gül nolur yaa....:img-wink:

esin_
01-09-07, 21:49
umarım beğenirsiniz.. :img-yes:

_seboist_s
01-09-07, 21:51
resimler için teşekkürler
hepsinde çok şeker çıkmış iclal:happy0064

Reca ederim ;)

Gerçekten çok şeker çıkmış:D

Merve; resimler için sağol...

Ayy harbiden gelsin artık şu pazartesi... Bugünü saymazsak son bir gün:happy0064 Yarını saymazsak o gün iki aile günü:D Sonraki günü saymazsak daha yedi gün var aahahaha:img-hyste:img-hyste

_seboist_s
01-09-07, 21:55
umarım beğenirsiniz.. :img-yes:

Esin'cim teşekkürler... Tabii buradaki üyeler yapmıştı bu imzaları... Sırasıyla; Selin, Asena ve Müge... Ama sen de tekrardan ekleyip hatırlattığın için sağol;) Arkadaşlarımıza da bir kere daha teşekkürler:img-yes:

Ben de bir resim daha ekleyeyim... Yok yok dedem gofret ve ben değil:D Ne işi var üçümüzün resminin burda :img-hyste (eheee tamam susuyorum:D)
Bir İclal Aydın resimi:img-yes:

http://img232.imageshack.us/img232/7161/adszjv1.png (http://imageshack.us)

beyaz_kardelen
01-09-07, 22:02
hehehe ben geldim

arkadaşlar süpers