Tüm Versiyonu Göster : Kavak Yelleri-Bölüm Yorumları (Arşiv 1)
Sayfalar :
1
[ 2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
dawsonjoey 30-04-07, 10:36 Sevgili Sühan isteyen istediği yere şikayet edebilir ki postaların silinmesini bununla ligisi olduğunu sanmıyorum dizifilmin hala mantığını çözemediğim kuralları yüzündendir. Son derece ince ve kibar bir üslup kullandığım halde benimde bir iki postam silinmiş. Aman haa Sühan dikkat et suya sabuna dokunmayalım ne gerek var. Böyle gelmiş böyle gider değilmi (!!)
Buraya yazmıyoruz okumuyoruz sanmasınlar. Kendi adıma dizinin yayınlanmasını bekliyorum ondan sonra saçma sapan yorumlarıma devam edeceğim ve bakacağım kimlere, nerelere ve de nasıl ulaşabiliriz diye araştıracağım.. Bu konuda gayet ciddiyim. Dawson's Creek çok özeldi ve öyle kalmalı!!
Sevgili Sühan isteyen istediği yere şikayet edebilir ki postaların silinmesini bununla ligisi olduğunu sanmıyorum dizifilmin hala mantığını çözemediğim kuralları yüzündendir. Son derece ince ve kibar bir üslup kullandığım halde benimde bir iki postam silinmiş. Aman haa Sühan dikkat et suya sabuna dokunmayalım ne gerek var. Böyle gelmiş böyle gider değilmi (!!)
Buraya yazmıyoruz okumuyoruz sanmasınlar. Kendi adıma dizinin yayınlanmasını bekliyorum ondan sonra saçma sapan yorumlarıma devam edeceğim ve bakacağım kimlere, nerelere ve de nasıl ulaşabiliriz diye araştıracağım.. Bu konuda gayet ciddiyim. Dawson's Creek çok özeldi ve öyle kalmalı!!
Nedenini sordum.. Diziyi değil de buraya yazan kişileri eleştirdiğim için silindiğini söylediler.. Burada bana küfür edenler oldu.. sildirtene kadar deliye döndüm.. "sen settensin" dedim dıye benimkiler siliniyor.. Şİkayet edilmese -ki ben bunun kavak yelleri ekibi tarafından yapıldığını, yoksa dikkate alınmayacagını" dusunuyorum.. silinmezdi.. yani modlar teker teker eleştiri mesajlarını silse forumda sadece "ah cok guzel, cok begendım" mesajları kalırdı..
Ben buraya ınancımı yıtırmek ıstemıyorum.. Burası seyırcı olarak tv'cılerle ıletısım kurdugumuz tek yer.. bır kac bın reytıng aletıne degıl.. burdakı yorumlarımıza bakıyorlar artık.. burası ozellıkle dızılerın nabzını tutuyor. Ben kac dizide arkadaslarımın yorumlarına gore senaryoların degıstıgını gordum.. mesela bız burda oyuncuya bır lakap takıyoruz.. bır bakıyoruz dizide o kısıye o lakapla hıtap edılıyor. (hırsız polıste kotu polıse bır arkadas "sarı cıyan" dıyordu.. bır baktık ugur yucel de o polıse sarı cıyan demeye basladı. :img-wink: )
yorumlarımız cok onemlı.. alkıs kadar elestırılerde olmalı ki, işler mukemmel olsun.. mesela senle bızım yaptıgımız, bence yapımcının kulagına küpe olacak.. bundan sonra daha özgün işler yapacak.. (tabı bence) bu arada gıttı guzelım dawsons creek..:icon_sorr
dawsonjoey 30-04-07, 11:46 Yani dizifilm konusunda fazla yorum yapmak istemiyorum netice de bende buraya üyeyim. Ama burayı vazgeçilmez kılan adminlen,modlar.kurallar değil kullanıcılar. Aynı insanlar başka yerde toplansa yine aynı keyfi alırsın yazışmaktan. Ayrıca kabalşamadan seviyeyi düşürmeden birbirimizi de eleştirebieceğimizi düşünüyorum.
Dizi başlasın diyorum sadece. Sonrasında belki de kendi kendini imha eder :) Reyting denen canavarın kimseye acıması yok malum. Yaptığımız konuşma ancak senin benim gibi insanların uyanmasını sağlar. Yapımcıların ders alacağını sanmam. Doğru söyledik diye nasıl tepkiler alyıoruz görüyorsun. Ama vazgeçmeyeceğim ben 10 kere silsinler 10 kere yazarım. BU GİDİŞE DUR DEMEK LAZIM
bu dizinin konusu falan çok beğendim izlemek istiyorum ama başladımı acaba dizi başladıysa kangi gün ve saat kaçta?
dızı daha baslamadı arkadasım yayın gunu daha bellı degıl bellı olunca gereklı bılgıler buraya yazılır takıp edersen kacırmazsın ok :img-wink:
Degerli Kavak Yelleri basligi uyeleri
Baslikta suregelen tartismalar hakkinda ilk ve son aciklamami yapmak istiyorum.
Oncelikle tartismalara yol acan mesajlara degineyim. Kurallara gore bu baslikta sadece dizi ile ilgili yorumlara izin veriyoruz tabi genel kurallar cercevesinde. Mesajlar diziyle ilgili degil konu disi oldugu icin yani uyelerin sahsiyla ve mesajlariyla ilgili yorumlar icerdigi icin silindi. Bu mesajlari silme sebebim sadece budur: belki kurallari yanlis uygulamis olabilirim, bu konuda benimle ayni fikirde de olmayabilirsiniz. Fakat bahsi gecen uyeden bu konuda sikayet almadim, hatta onunla bir kere bile yazismisligim yoktur, kim oldugunu da bilmiyorum. Tabi inanip inanmama ozgurlugunuze karisamam ama bir konuda hicbir dayanaginiz olmadan birtakim spekulasyonlara gidilmis olmasi beni son derece uzmustur.
Bunun disinda kurallari tekrar hatirlatmak istiyorum galiba bu konuda da tereddutler var. Diziyle ilgili oldugu surece ve de genel mesaj kurallarina uydugu surece (tek cumlelik olmayan yorumlar iceren, tamamen buyuk harfle yazilmamis, sohbet ortami olusturmayan) tum begeni ve elestiri mesajlari korunmustur. Eger elestirileri engellemek gibi bir niyet olsaydi takdir edersiniz ki arka sayfalardaki bazi mesajlar da silinmis olurdu. Bunun disinda daha once silmis oldugumuz mesajlar genelde kisisel polemige yol acacagini dusundugumuz mesajlardi, diger basliklarda da ayni kurallar gecerlidir. Bazen biz yoneticiler surekli olarak forumda olmayabiliyoruz ve de mudahalede gec kaliyor olabiliriz ama uyelerle ikili polemiklere izin verilmemektedir; bu kural kesin bir kuraldir.
Hangi konuda cevap yazdigimin anlasilmasi icin bu konuda yazilmis mesajlari dizi ile ilgili olmamasina ragmen baslikta tutuyorum ama bu konuda baska aciklama yapmayacagim. Bundan sonra dizi hakkindaki yorumlara yonelinmesini rica ediyorum.
Saygilarimla
Bolum Sorumlusu
BERNA
dawsonjoey 30-04-07, 14:21 Açıklama için teşekkür ediyoruz. Ben kendi adıma mesajların silinmesinin sebebinin üye şikayeti olmadığın belirtmiştim. Dizi başlayana kadar daha fazla yorum yapmayacağım su yolunu bulur diyorum.
Bende Aynen Katiliyorum Dawsons Creek Gibi Olamaz.oyuncularda çok Siradan.dawsons Creekin Tekrarlarini Bile Izledim.süperdi Hiç Sikmazdi
kavak yelleri 30-04-07, 16:20 Ya bu konur uzar gider arkadasım,, arkadas setten degilim demedi zaten, setten oldugu da cok belli ne var bunda bu kadar anlamadım...
Sikayet ettiyse ki sanmam, hos bir davranıs degildi..
Betüşücüm persembe günü degil dizi ;)
öncelikle sana çok teşekkür ederim. ben kesinlikle kimseyi şikayet falan etmem. İnsanların fikirlerine saygı duyarım ve herkes istediğini izlemekte özgürdür tabiki. Farkındaysan dizinin hakkında hakaret boyutuna varan şeyler yazan o kişiden sonra hiç yorum yapmıyorum. Sadece sorulara cvp veriyorum. Benim o insana tepkim sadece onu ciddiye almayıp cvp vermemektir. Şikayet etmekle falan uğraşacak diilim yani. Ayrıca ikinci bi konu da insanlar hakkında tanımadan nasıl bu kadar basit yorum yapılabiliyor anlamış değilim. Öyle saatlerce tartışağına bana söylese söylerdim. Bu bilgileri oyuncuların ajanslarına bakan herkes bulabilir. Mesela ben Aslı'nın hayat bilgisinde oynadığını inanın bilmiyordum. İlk burda yazan bir arkadaştan öğrenmiştim. Yani yalan sölememi gerektirecek ne bir insandan çekincem nede korkum vardır.
Seninle birlikte önyargılı davranmayan herkese çok teşekkür ederim.
kavak yelleri 30-04-07, 16:36 Degerli Kavak Yelleri basligi uyeleri
Baslikta suregelen tartismalar hakkinda ilk ve son aciklamami yapmak istiyorum.
Oncelikle tartismalara yol acan mesajlara degineyim. Kurallara gore bu baslikta sadece dizi ile ilgili yorumlara izin veriyoruz tabi genel kurallar cercevesinde. Mesajlar diziyle ilgili degil konu disi oldugu icin yani uyelerin sahsiyla ve mesajlariyla ilgili yorumlar icerdigi icin silindi. Bu mesajlari silme sebebim sadece budur: belki kurallari yanlis uygulamis olabilirim, bu konuda benimle ayni fikirde de olmayabilirsiniz. Fakat bahsi gecen uyeden bu konuda sikayet almadim, hatta onunla bir kere bile yazismisligim yoktur, kim oldugunu da bilmiyorum. Tabi inanip inanmama ozgurlugunuze karisamam ama bir konuda hicbir dayanaginiz olmadan birtakim spekulasyonlara gidilmis olmasi beni son derece uzmustur.
Bunun disinda kurallari tekrar hatirlatmak istiyorum galiba bu konuda da tereddutler var. Diziyle ilgili oldugu surece ve de genel mesaj kurallarina uydugu surece (tek cumlelik olmayan yorumlar iceren, tamamen buyuk harfle yazilmamis, sohbet ortami olusturmayan) tum begeni ve elestiri mesajlari korunmustur. Eger elestirileri engellemek gibi bir niyet olsaydi takdir edersiniz ki arka sayfalardaki bazi mesajlar da silinmis olurdu. Bunun disinda daha once silmis oldugumuz mesajlar genelde kisisel polemige yol acacagini dusundugumuz mesajlardi, diger basliklarda da ayni kurallar gecerlidir. Bazen biz yoneticiler surekli olarak forumda olmayabiliyoruz ve de mudahalede gec kaliyor olabiliriz ama uyelerle ikili polemiklere izin verilmemektedir; bu kural kesin bir kuraldir.
Hangi konuda cevap yazdigimin anlasilmasi icin bu konuda yazilmis mesajlari dizi ile ilgili olmamasina ragmen baslikta tutuyorum ama bu konuda baska aciklama yapmayacagim. Bundan sonra dizi hakkindaki yorumlara yonelinmesini rica ediyorum.
Saygilarimla
Bolum Sorumlusu
BERNA
açıkmlaman için teşekkür ederim. Benim sana msj attığı falan sanmaları bnm için önemli diil, istediklerini düşünsünler ama senin açıklaman biraz daha ikna edici olmuştur ki artık kavak yelleri ekibi sildirmiştir die saçma sapan şeyler yazmazlar. Benim tepkim sadece ve sadece senaristleri ve yapımcıları eleştirmenin boyutunu aşıp 'hırsız' ve 'araklamak 'gibi basit kelimeler kullanmalarıydı.Ve bunun tarafınızdan farkedilip silinmesi de dizifilm'in ne kadar seviyeli bir site olduğunu gösterdi. Bu özverinizin devamının gelmesini dilerim.
Benim tepkim sadece ve sadece senaristleri ve yapımcıları eleştirmenin boyutunu aşıp 'hırsız' ve 'araklamak 'gibi basit kelimeler kullanmalarıydı..
Peki sen bir isim koy, biz de onu kullanalım.. 4 kahramanınız var.. dawsons creek'teki gibi.. birtanesi dizide oynayan katıe holmes'un ikiz kardeşi nerdeyse.. Taksıden ınış, ıskele, ıskelede diziliş, 4 oyuncunun verdıgı pozlar.. tıpatıp aynı.. hatta planlar bıle aynı.. :happy0064 :happy0064 :happy0064 (bunlar 40 sn. lık fragmanda gorebıldıklerımız) konuya bakıyoruz.. o da aynı.. sız bır ısım koyun sn. kavak yellerı.. bu nedır?
modların hosuna gıdecek laflar soylemenız gercegı degıstırmez.. hırsızlık hırsızlıktır. dedıgım gıbı bız beklıyoruz.. bayagı uzun zamandır tepkı verıyoruz.. umarız yapımcınız buradakı yazıları cıddıye alır ve senaryoyu degıstırır..
arkadaşlar dizi nisan da başlıycaktı ne oldu bilen var mı
evet arkadaşlar dizi daha başlamayacakmı???
günlerdir bekliyoruz haberi olan varmı???
ben birkaç gündür reklemlarına da rastlamadım...:icon_sorr
evet arkadaşlar dizi daha başlamayacakmı???
günlerdir bekliyoruz haberi olan varmı???
ben birkaç gündür reklemlarına da rastlamadım...:icon_sorr
ben dizinin hep reklamlarini görüyorum, hep dizi izlerken altda kacak yellerinin fragmanini gösteriyorlar. ama ne zaman baslicani bilmiyoruz.umarim haftaya baslar,ama hic bir fikrim yok!
kavak yelleri 01-05-07, 13:47 arkadaşlar dizi haftaya kesin olarak başlıyor. Kanal D de gününü yakında söylemeye başlar. Bu arada ben artık aldığım karar gereği sadece sorulara cvp veriyorum. Seviyesiz yazıları dikkate almıyorum. Sorunuz olursa memnuniyetle bildiğim kadarıyla cvp veririm.
arkadaşlar dizi haftaya kesin olarak başlıyor. Kanal D de gününü yakında söylemeye başlar. Bu arada ben artık aldığım karar gereği sadece sorulara cvp veriyorum. Seviyesiz yazıları dikkate almıyorum. Sorunuz olursa memnuniyetle bildiğim kadarıyla cvp veririm.
eminmisin?süperrrrrr bir haber bu ya,cook sevindim! sonunda dizimisi izliyebilcez!:happy0064 umarim ama pazartesi günü olur.
arkadaşlar dizi haftaya kesin olarak başlıyor. Kanal D de gününü yakında söylemeye başlar. Bu arada ben artık aldığım karar gereği sadece sorulara cvp veriyorum. Seviyesiz yazıları dikkate almıyorum. Sorunuz olursa memnuniyetle bildiğim kadarıyla cvp veririm.
habere cok sevındım bu cok guzel bı haber bız ızleyıcıler ıcın cok tesekkurler:)bu arada ben ve bence buradan bır cok arkadasım sana ınanıyor ve senı aramızda gormekten mutluluk duyuyoruz sen gereksız yazıları ve onları yazan kısılerı kale alma bence en dogrusunu yapıyosun cvp vermeyerek ztn bos ver bos ınsanları ugrasmaya degmez :img-wink:
dawsonjoey 01-05-07, 15:46 Bende çok ama çok büyük bir merakla bekliyorum dizinin yayınlanmasını!! Bakalım neler olacak....
Şimdi ben "seviyesiz" lafına kızsam.. ben de sana aynı seviyede bir yanıt versem.. kavgayı kim başlatmıs olacak.. Daha oncekı yazında da boyle tahrık edıcı kelımeler vardı.. Modlarımız bu kelımelerı de gorse keske..
"seviyesiz" lafını burda sıradan seyırcı gıbı duran, dizisinin arkasında durup elestırılere yanıt vermeyen "dizi setinden" insanlara iade ediyorum.. cok guvenıyorsanız dızınıze, adam gıbı ortaya cıkın.. "evet kardesım bız dızı yapımındanız.. sorularınızın cevabı budur.. bu dızı D.C'den araktır- degıldır" deyin.. ama yooo denemez..
Neden bu kadar gec yayınlandıgına gelınce.. dawson joey, yazılarımız etkili oldu herhalde.. D.C'nin yapımcısına sıkayet ederız belkı dıye, bence senaryoyu degıstırmıslerdır.. :happy0064 aferın bıze...
Alakası olmayan insanlar, önce konunun ne olduğunu "iyi anlar" sonra yorum yapar.. Sen nerden biliyorsun benim bundan önce "hırsızlık" yapan dizilere tepki vermediğimi.. bütün mesajlarımı okudun mu? Okusaydın bu kadar komik bir duruma düşmezdin.. Savunmak için savunma.. Her insanın "fanatik" olduğu diziler vardır.. Önemsediği, kendisi için efsane olmuş.. Bilmem böyle seylerden haberdarmısın? İkinci Bahar diye bir dizimiz vardı.. Şimdi yurt dısında biri parasını ödemeden, (O dızıye akıl yormus, kafa patlatmıs insanların emegının üzerine oturarak.) bızım orjınal dızımızı araklasa.. "olsun canım ne var bunda mı?" derdınız..
Siz bana hak versenız ne yazar, vermesenız ne yazar.. Bizim yazdıklarımız yerıne gıdıyor ki hala yayınlanamadı dizi.. Siz bana hak verın dıye yazmıyorum kı.. yapımcılar okusun (Ki okuyorlar mutlaka) ve yanlıs yoldan donsunler dıye.. Bence kesın dizide degısıklık yapılıyor.. Cunku siz cıddıye almasanız da durum cıddı.. Yapımcılar kavak yellerının kendı dızılerının taklıdı oldugunu anladıgı an.. neler olur neler..
Siz okumayın.. Okuması gerekenler okusa yeter..
evet cnm saol bende forumdaki herkesten çokkk rica ediorum her yazıyı dikkate alamayalım ne derse densin
acemicadi_fan 01-05-07, 18:15 Nezaman basliyacak bu dizi???? Bende iyi bir güne gelsede baksam cünkü eglenceli bir diziye benziyor bence hihi :img-blush
Nezaman basliyacak bu dizi???? Bende iyi bir güne gelsede baksam cünkü eglenceli bir diziye benziyor bence hihi :img-blush
önümüzdeki hafta kesin die konuşuluor pazartesi yada perşembe diolar bende net olarak bilmiom cnm
acemicadi_fan 01-05-07, 18:27 önümüzdeki hafta kesin die konuşuluor pazartesi yada perşembe diolar bende net olarak bilmiom cnm
Hmmm Pazartesi bence saat 21.00 de olsa , Perrsembede olursa saat 19.00 yani EURO D'ye göre türkiyede hep 1 saat ileri.
deadly_angel 01-05-07, 20:54 Çok kaliteli bir yapıma benziyor, başlasında bir an önce izlesek.Ayrıca dizi müziklerini çok sevdiğim Pinhani yapıyor.Konusu itibariylede izlenmeye değer bir dizi.
Bu başlıkta dizi ile ilgili eleştiri yapanlardan biri de benim.
Kavak Yelleri arkadaşımız yanlış anlamadıysam eğer eleştirileri dikkate almayacağından söz etmiş.Elbette kendi tercihidir almayabilir.Ancak o arkadaşımızında anlamısını istediğim bir şey var.Dawson's Creek izleyicileri ve sevenleri olarak Dawson's Creek sahnelerini ve karakterini bu derece anımsatan bir dizinin varlığı bizi fazlasıyla rahatsız ediyor.
Sorarım size sizin hiç kalbinde yeri çok farklı çok özel olan bir dizi yok mudur?Her birini kendi içinizden biriymiş gibi gördüğünüz , kendinizle özleştirdiğiniz dizi karakterleri olmadı mı hiç?Ordaki aşkları sanki kendiniz yaşamışçasına kabullendiğiniz dialoglarını nerdeyse kafanıza kazıdığınız diziler.İşte Dawson's Creek'te o dizideki karakterlerde bizim için böyle.
Şimdi karşımıza 40 snyelik bir fragmanla kare kare sahneleri bile aynı olan ama aslında "aynı olmadığı iddia edilen" bir dizi var.Siz olsanız ne yapardınız.Eee izlemeyiz olur biter diyip köşeye mi çekilirdiniz yoksa ekranın karşısına daha da bağlanıp acaba daha nelerini nelerini benzetmişler mi derdiniz?
Elinizi vicdanınıza koyun ve şu sorduğum soruya dürüst cevap verin belki o zaman ne demek istediğimizi neyin mücadelesini verdiğimizi anlayabilirsiniz.
kavak yelleri 02-05-07, 09:33 Bu başlıkta dizi ile ilgili eleştiri yapanlardan biri de benim.
Kavak Yelleri arkadaşımız yanlış anlamadıysam eğer eleştirileri dikkate almayacağından söz etmiş.Elbette kendi tercihidir almayabilir.Ancak o arkadaşımızında anlamısını istediğim bir şey var.Dawson's Creek izleyicileri ve sevenleri olarak Dawson's Creek sahnelerini ve karakterini bu derece anımsatan bir dizinin varlığı bizi fazlasıyla rahatsız ediyor.
Sorarım size sizin hiç kalbinde yeri çok farklı çok özel olan bir dizi yok mudur?Her birini kendi içinizden biriymiş gibi gördüğünüz , kendinizle özleştirdiğiniz dizi karakterleri olmadı mı hiç?Ordaki aşkları sanki kendiniz yaşamışçasına kabullendiğiniz dialoglarını nerdeyse kafanıza kazıdığınız diziler.İşte Dawson's Creek'te o dizideki karakterlerde bizim için böyle.
Şimdi karşımıza 40 snyelik bir fragmanla kare kare sahneleri bile aynı olan ama aslında "aynı olmadığı iddia edilen" bir dizi var.Siz olsanız ne yapardınız.Eee izlemeyiz olur biter diyip köşeye mi çekilirdiniz yoksa ekranın karşısına daha da bağlanıp acaba daha nelerini nelerini benzetmişler mi derdiniz?
Elinizi vicdanınıza koyun ve şu sorduğum soruya dürüst cevap verin belki o zaman ne demek istediğimizi neyin mücadelesini verdiğimizi anlayabilirsiniz.
sanırım yazımı tam okumadın veya anlamadın. Ama ben tekrar açıklayayım. Ben eleştirilere cvp vermeyeceğim demedim. Sadece seviyesiz ve basit kelimelerin kullanıldığı yazılara cvp vermeyeceğim. Bu şekilde düzgün bir üslupla yazdığın müddetçe sanada her zaman cvp verebilirim.
kavak yelleri 02-05-07, 10:20 arkadaşlar dizi kesinlikle yayınlanacak. Birileri söylediklerimiz yerine gidiyor ki dizi yayınlanmadı demiş ama bununla hiçbir alakası yok. Sadece dizinin birkaç bölümü çekildikten sonra yayına girmesi gerektiği için tarih uzadı. Böyle yazıların kafanızı karıştırmaması için diziyi merakla bekleyen arkadaşları bilgilendirmek istedim.
Bu başlıkta dizi ile ilgili eleştiri yapanlardan biri de benim.
Sevgili arkadaşım.. Madem benim üslubum begenılmıyor.. Sen benden daha ıyı bır usluba sahıpsın.. Lutfen cevap alamadıgım su soruları sen sorar mısın?
-"kavak yelleri" ısımlı kullanıcı, "kavak yelleri" set ekibinden mı?
- eger degılse bu 40 sn.lik fragmandakı bırebır durumları ne olarak yorumluyor.. Esınlenmeyse planlar nasıl bırebır tutuyor ve basroldekı kız neden katıe holmesun ıkız kardeşi..
ve eger bız kavak yellerının D.C. ile bırebır aynı oldugunu gorursek bu "(adı her neyse ama hırsızlık degılmış :img-wink: )" durumu nasıl karsılıyor.. Onaylıyor mu? Bır baskasına aıt fıkrı+senaryoyu+emegı ızınsız ve parasını vermeden kullanmayı onaylıyor mu?
Ben nedense hala bıu soruların cevabını alamadım.. bır de sen sor bakalım.. Belkı sana cevap verırler..
NOT : Ben hala bu tepkilerimizin yerine gittiğini ve senaryoyu degıstırdıklerını dusunuyorum.. Cunku olay burdakı ıkı uc kısının "hırsızlık olup olmadıgına ıkna" olmasıyla bıtmıyor.. D.C.'nın yapımcısı asıl bakcak.. bizim dizimize benziyor mu, benzemıyor mu? Butun turkıye benzetmese nolur, onlar benzettıkten sonra.. Bu cıddı bır durum bence yapımcı bunu dıkkate aldı.. ve bence cok ıyı yaptı.. Kendısı ıcın en hayırlısı bu..
Bızı okuyorsa rıca edıyorum.. Arkadsımız cok guzel ızah etmıs... bu dızı bır cok ınsan ıcın efsane.. hayatlarında cok onemlı yere sahıp.. O yuzden fanatıklerıne saygı gosterın ve dızıyı baska turlu yapın.. yol yakınken.. hıc bır sey aslının yerını tutmaz.. hayallerımızı bozmayın ve baska bır dızı yapın.. lütfen.. tepkımız D.C.'yı cok sevmemızden.. lutfen bozmayın dizimizi..
kavak yelleri 02-05-07, 16:30 arkadaşlar senaryo da hiçbirşekilde değişmedi ve her hafta yazılıyor. Biliyorsunuz ki diziler başlarken birkaç bölüm çekilir daha sonra yayınlanmaya başlar. Kavak yellerinin geç başlamasının nedeni de sadece budur. Siz sadece bnm söylediğime inanın yeter. Sormak istediğiniz bişey olursa da sizin için seve seve cvp veririm. İstediğime cvp verip vermemekte de özgürüm. Her insan gibi...
slm millet!!!ben ece
kavak yelleri bencede güzel bii diziye benziyor...
daha önce giriodum ama bişiy yazmıodum..
bu sefer naçizane işeyler yazdım...:icon_sorr
dawsonjoey 02-05-07, 20:09 Peki sorabilir miyim dizi kaç bölüm çekildi ve kaç bölüm çekilmesi planlanıyor? Sözünü ettiğimiz benzerlikler hakkında bir şey yapmayı düşünüyor musunuz?
Kanal D'nin nisanın ikinci haftası yayına girmesi beklenen yeni gençlik dizisi Kavak Yelleri başlamadan bitiyor mu?
Dizinin DAWSON'S CREEK'ten (ç)alıntı olduğu iddiası ortalığı karıştırdı ve Kavak Yelleri'nin Kanal D'de yayınlanan fragmanları son buldu!
Dizi 1 ay ardından hala yayınlanamıyor..Kimisi dizinin telifi için bekleniyor dese de dizinin web sitesinde şu açıklama yer aldı ;
Tim's Prodüksiyon'un tarafından çekilen öğrencilerin okul maceralarını ÖSS sıkıntılarını ve gençlik kaygılarını ekrana yansıtacakdizinin başrollerinde Dağhan Külegeç, Pelin Karahan, İbrahim Kendereci ve Aslı Enver var.Dizinin daha başlamadan pekçok olumsuz eleştiri alması ve dizinin planlanan zamanda gösterime girmemesi akıllara Kavak Yelleri Esmeden Bitecek mi? sorusunu getirdi.
Dizinin aldığı eleştirilerin başında Amerikan gençlik dizisi Dawson's Creek'e çok benzemesi
ve Türk gençliğinin içinde bulunduğu durum ile sıkıntıları ekrana yansıtmayacak olması geliyor.
BU AÇILAMADA DA DİZİYLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER CEVAPLARINI BULAMADI..DİZİ NE OLDU MERAK KONUSU?KAVAK YELLERİ ESEMEDEN BİTTİ Mİ?
Unal arkadasım ben sımdı bu yazdıgını anlamadım.. bu senın yorumunmu, yoksa bır yerden mı aldın?
Bir fan sitesinden kopyalamıs arkadas.
Dogru olabilir ama sanmıyorum.
O sitede kaynak belirtilmeden kullanılmıs ve burda yapılan calısmalar var.
Sıradan bir insan da site acıp o haberi yazabilir..
Dogru oldugunu sanmıyorum.
Kaynak gösterebilir misin Ünal ?
1. e sahil kasabası? dawson's creek hani "creek" burada önemli nokta
2. 3 arkadaş var 2 erkek 1 kız. erkeklerden dağhan olanı pacey olarak tek seçebileceğim insan valla bravo ne diyim.
3. yeni kız geliyo. sarışın! ama o klişe 1999 da modaydı be gülüm?!
4. dağhan olmayan çocuk bu yeni sarışın kıza anında yazılıo, yeni olmayan kız da buna bozuluyo.
5. dağhan bariz yaşını başını almış bir hatuna yazılıyor elinde telefonla fotosunu çeker gibi (pacey ve biricik öğretmeni tamara jacobs gibi olmasın sakın? tabi bizde nasıl olur, dağhan yazılır kadına ama asla karşılık alamaz. türk örf ve adetleri efenim. dağhanın bekaretinin bir ablası tarafından bozulması nasıl gösterilir tv de? tövbe tövbe)
6. başka bişi yok. dawson's creek le ilgili şeylere bakarken joey nin pacey i sinir oliver için bırakışı geldi aklıma ve gıcık oldum tekrar.
ya bilmiyorum, üç arkadaşın arasının bir kız için açılmasından yola çıkan bir dizi çekmek türkiye için "yaratıcı" olabilir ama neden başlangıç olarak bu kadar benzer olmak zorunda? sahili olmayan bi yerde geçseydi bile razıydım. amaan bana ne. ben gideyim friday night lights ımı izleyeyim güzel güzel. ne demişler "clear eyes, full hearts. can't lose!" (alakası yok sadece söylemeyi seviyorum bide pacey 4eva!!1!!)
budur.
(ronnie, 16.04.2007 12:32)#10760100 !?
dawsonjoey 02-05-07, 21:08 Ekşi sözlükten alıntı değil mi Sühan bende okudum. Ünalın eklediği yazı Hyper TV diye bir sitede yer alıyor.
arkadaslar dizinin gunu belli oldumu umarim pazartesi gunu olur o gun izledigim birsey yok
Ekşi sözlükten alıntı değil mi Sühan bende okudum. Ünalın eklediği yazı Hyper TV diye bir sitede yer alıyor.
Evet.. ben o yazıyı aratırken bır baktım da.. nette bayagı tepkı varmıs.. hemen hemen her forumda cok elestırılıyormus kavak yelleri.. Sadece bız degılmısız tepkı veren dawsons joey.. :img-wink: Dunyanın merkezı sanıyordum herhalde kendımı.. :img-hyste Baska tepkı verenlerı gorunce nedense cok sasırdım.. :img-hyste
Ya acıkcası ben yayından kaldırılmasını ıstemem.. Sadece senaryonun D.C.'den farklı olmasını ıstemıstım.. Bır suru ınsan ekmek yıyor, yazık.. Benım fıkrım madem daha ılk bolumler.. degıstırsınler.. baska bır dızıye baslasınlar.. Insanlar ıssız kalmasın.. onların sucu ne.. senarıstın sucu.. bence yol yakınken baska bır senaryo yazıp onu ceksınler.. tamamıyle kalkması cok acımasızca..
dawsonjoey 02-05-07, 21:42 Valla ben kendimi dünyanın merkezi sanmıyorum ama aklın yolu bir. Yine de bizim tepkimiz de yabana atılamaz diye düşünüyorum :) Tabiiki dizi kalkmasın o kadar umut bağlayan insan var ama kendi hikayelerini yaratabilirler.
Benim kızdığım 40 sn lik görüntüde bile bu kadar benzerlik varken resmen gözümüzün içine baka baka hayır bu 'özgün' bir yapım denmesi.
sanırım yazımı tam okumadın veya anlamadın. Ama ben tekrar açıklayayım. Ben eleştirilere cvp vermeyeceğim demedim. Sadece seviyesiz ve basit kelimelerin kullanıldığı yazılara cvp vermeyeceğim. Bu şekilde düzgün bir üslupla yazdığın müddetçe sanada her zaman cvp verebilirim.
Yazılarını okudum ama sanırım bazı yerlerini farklı değerlendirdim.Seviyesiz eleştiriler olduğuna inanıyorsan elbette buna cevap vermeyebilirsin.En doğal hakkın.Bunu sonuna kadar savunurum.Benim yazı şeklimin düzgün bir üslüp olarak gördüğün için teşekkür ederim yanlız cevap veririm dediğin halde benim orda değindiğim şeylere yanıt vermemişsin.
Peki arkadaşım şöyle sorayım bu kadar benzer sahneler olmasını sen neye bağlıyorsun.Bu konudaki açıklaman nedir?Bu soruyu direk sana soruyorum çünkü gördüğüm kadarıyla diziyle ilgili birçok bilgiye sahipsin.O halde Dawson's Creek izleyicilerin ve sevenlerin bu kadar dikkatini çekecek "benzerlikler" neden Kavak Yelleri dizisinde kullanıldı?
Valla ben kendimi dünyanın merkezi sanmıyorum ama aklın yolu bir. Yine de bizim tepkimiz de yabana atılamaz diye düşünüyorum :) Tabiiki dizi kalkmasın o kadar umut bağlayan insan var ama kendi hikayelerini yaratabilirler.
Benim kızdığım 40 sn lik görüntüde bile bu kadar benzerlik varken resmen gözümüzün içine baka baka hayır bu 'özgün' bir yapım denmesi.
Evet haklısın.. bayagı tepkı verdık.. Bir de vicdan yaptım sonra.. Unalın yazısını okuyunca "yuh dedım ben mı sebep oldum" (sühan dünyanın merkezidir- dikkat dikkat :img-hyste ) nette tepkılerı okuyunca bır nevı rahatladım.. Neyse dedım baskalarıda tepkı vermıs..
Gercekten dizinin kalkmasını hıc ama hıc ıstemem.. benım derdım senaryoyla ve bırebır görüntülerle.. Güneş balçıkla sıvanmaz.. D.C.'de kavak yelleriyle sıvanmıyor ıste.. YInede ınsallah kaldırılmaz.. sadece degısır..
arkjadslar alemsınız yaaa :) valla bende sıtelerde son haberlere bakarken hyper adlı tv sıtesınde gordum kavak yellerı esmeden bıttımı diye .. bende koydum ya barı dızı uyarlama denseydıde o zaman kımse bırsey demezdı ama yok bu ozgun yenı yapım dıyınce tepkı cektı tabıkı..
ya arkadaşlar dizi ne zaman yayına
giricek bi bilgisi olan var mı?
merak ettim de...
ya arkadaşlar dizi ne zaman yayına
giricek bi bilgisi olan var mı?
merak ettim de...
ay hele şükür bişeler yazan oldu forumu:img-yes:
önümüzdeki hafta diye konuşuluo bende kesin ne zaman başlıycak bilmiyorum
Hımm merhaba arkadaslar,
Siz tepkinizi sadece burada yazarak mı gosterdiniz yoksa ilgili mercilere de sikayette bulundunuz mu ??
Acıkcası merak ettim ??
Eger sırf buraya yazınlanlar ve eksi sözlük yorumlarıyla böyle bir sey olması cok ilginc, yapımcılıgın burayı takip edecegini ya da görse bile pek dikkate alacagını sanmazdım ...
Hımm merhaba arkadaslar,
Siz tepkinizi sadece burada yazarak mı gosterdiniz yoksa ilgili mercilere de sikayette bulundunuz mu ??
Acıkcası merak ettim ??
Eger sırf buraya yazınlanlar ve eksi sözlük yorumlarıyla böyle bir sey olması cok ilginc, yapımcılıgın burayı takip edecegini ya da görse bile pek dikkate alacagını sanmazdım ...
ay walla birinin bişe yazdığını görünce şükür dedim hep bakıyorum kimse yok çünkü okuyanlarda bişe yazmıyor bazen
kavak yelleri 03-05-07, 18:20 Hımm merhaba arkadaslar,
Acıkcası merak ettim ??
Zaten kimsenin kimseyi ciddiye alıp birşey yaptığı yok arkadaşım, Sadece sürekli söylememe rağmen hala bu saçma söylentilerle bişiler yaptıklarını sanıyor bazı arkadaşlar. Madem bu konularda böyle bilgililer o zaman tahmin ederlerki diziler başlamadan 2-3 bölüm çekilir öyle yayına girer. ve yine tahmin edersiniz ki diziler hiçbir zaman ilk başladıklarında 4-5 günde bir bölüm bitiremezler. Bu yüzden Kavak Yelleri de hiçbir aksaklığa, protestoya veya yayından kaldırılma gibi bir duruma uğramadan takır takır çekiliyor. Urladan yazan arkadaşlar vardı ne oldu onlar söylesin bari de bana ısrarla inanmayan arkadaşlar anlasınlar ki Kavak Yelleri hiçbir sorun olmadan çekiliyor ve 3. bölümde bittikten sonra yayına girecek. Merakla bekleyenlere müjde, Kötülemeye çalışanlara acı haber, Üzgünüm sizin adınıza... :img-wink:
kavak yelleri arkadaşım bu dizinin setiyle ve senaryosuyla ilgili oldukça bilgin olduğunu daha dile getirmiştim.Yinelemekte yarar gördüm.Ancak sana sorduğum soruları yanıtsız bırakmışsın.Uslubunu beğenmediğin yazıları dikkate almayacağını belirtmiştin.Acaba sorularıma yanıt vermeme sebebin uslubumla ilgili olduğu için mi?Yoksa başka bir sebebi mi var?
İlgili mercilere şikayette bulunup bulunmama hususunda ise bunu bir şikayet gibi değil "eleştiri" olarak belirttiğimi söyleyebilirim kendi adıma enazından
Hımm merhaba arkadaslar,
Acıkcası merak ettim ??
Arama motorunda "dawson's creek" ve "kavak yelleri"ni birlikte arat.. Olayın ekşi ve burdan daha fazla olduğunu göreceksin.. Valla daha önce de yazdım.. Bir çok forumda izleyicinin yorumlarını okuyorlar hatta senaryolarda eklemeler yapıyorlar.. Bir arkadasımın oyuncuya taktıgı lakabı sonra dızıde soylemeye basladılar.. Bır cumle forumda dalga konusu olmustu.. bır kac hafta sonra.. o cumlenın komık olup olmadıgıyla ılgılı dıaloglar duyduk.. Su an tek tek aklıma gelmıyor ama bır suru ornek var boyle.. hah mesela hırsız polıste kız arkadasların en cok ıstedıgı cınar ve mavının kıvırcık saclı bır kızı olmasıydı.. O bıle cumle olarak soylendı.. Buraya selam eden senarıstler bıle var anlayacagın.. :img-wink:
Gıdıp sıkayet edecegız korkusuyla degıl de, gencler tepkı verır seyretmezse dıye endıselendıklerını dusunuyorum.. Sonucta dızıyı yaslılar seyretmeyecek ya.. Bence uzerınden gecıyorlar tekrar.. Gencler ınternette.. bu forum turkıyedekı en unlu televızyon forumu.. Burayı takıp etmeyeceklerde nereyı takıp edecekler.. Seyırcının tepkısı onemlı.. sonucta reytıng dıye bır sey var dimiii amaaa?? :img-wink: :img-wink:
Valla dawson joey ozellıkle beklıyoruz.. hele yayınlansın sıkayet sonra.. bence degıstırıyorlar ufak ufak.. Nısanın 2. haftası yayınlanacak dendıgıne gore o zamanda stokları olmalıydı.. bu kadar uzaması bence degıstırıyorlar dızıyı.. (Kavak yellerı durmadan itiraz etme yazdıklarıma.. Canım ıstedıgı seyı yazarım.. Allah Allah.. )
KArısık bir durum valla :)
O haber bir TV sitesinden cıktıysa, kavak yelleri de aksini iddia ediyorsa, o sitenin editörleri de eksi sözlük vs. ile böyle atmasyon bir haber yazmıslar..
Sühan bir seyi düzetmek istiyorum, senaristler takip ediyor biliyorum, dikkate aldıklarını bilmiyordum sadece.. Hırsız-Polis örnegiyle ögrenmis oldum, tskrlr;)
dawsonjoey 04-05-07, 08:57 Kavak Yelleri üsluptan bahsetmiş kendi adıma son derece nazik ve seviyeli yazdığımı düşünüyorum ki Ece arkadaşımız da bunu bir seferinde belirtmişti. Nagihan arkadaşımızda aynı şekilde düzgün bir üslup kullandığı halde sorularına yanıt alamadı. Demek ki söz konusu sorun üslup değil.
Eğer biz "Ayy Kavak Yelleri ne güzel dizi" "Ne zaman başlayacak?" diye sorsaydık. Mutlaka cevap alırdık. Bu forum bu kadar önemli değil madem sormak isterim sevgili Kavak Yelleri siz neden buradasınız? Yeni başlayan bir dizinin reklamı dizifilmden başka nerede daha iyi yapılır?? Şu konuşmalar bile reklamını yapıyor dizinin. Bu kadar insan sırf meraktan en azından ilk bölümü izleyecek.
Şikayet mevzuna gelince dizinin başlamasını bekliyorum ben. Kime nasıl ulaşırım ne olur sonucunda bilmem. Ama bu forumdaki izleyenlerin tepkisini yabana atmamak gerekir diyorum.
Kavak Yelleri üsluptan bahsetmiş kendi adıma son derece nazik ve seviyeli yazdığımı düşünüyorum ki Ece arkadaşımız da bunu bir seferinde belirtmişti. Nagihan arkadaşımızda aynı şekilde düzgün bir üslup kullandığı halde sorularına yanıt alamadı. Demek ki söz konusu sorun üslup değil.
Eğer biz "Ayy Kavak Yelleri ne güzel dizi" "Ne zaman başlayacak?" diye sorsaydık. Mutlaka cevap alırdık. Bu forum bu kadar önemli değil madem sormak isterim sevgili Kavak Yelleri siz neden buradasınız? Yeni başlayan bir dizinin reklamı dizifilmden başka nerede daha iyi yapılır?? Şu konuşmalar bile reklamını yapıyor dizinin. Bu kadar insan sırf meraktan en azından ilk bölümü izleyecek.
Şikayet mevzuna gelince dizinin başlamasını bekliyorum ben. Kime nasıl ulaşırım ne olur sonucunda bilmem. Ama bu forumdaki izleyenlerin tepkisini yabana atmamak gerekir diyorum.
Yav doğru ya.. Ben şimdi bu dizinin reklamını yapıyom di mi? Tuh.. niye daha once uyarmadınız benı yaa.. Hemen konuyu kapatıyom.. ve baska sey soylememeye calı-sa-ca-gım.. (Ne kadar basarırım bılmem.. :img-hyste )
Dawsonjoey, ne kadar guzel anlatıyon ya.. ben dıyeceklerımı sana soyleyeyım.. sen duzelt benım adıma.. :img-wink:
dawsonjoey 05-05-07, 11:16 Sühan teşekkür ederim :) Ben seni anlıyorum valla düzeltilmeye ihtiyacın yok :) Ben güya yorum yapmayacaktım dizi başlayana kadar ama yine dayanamadım. Şu diziyi de sırf nedir ne değildir diye izleyeceğiz ya bu da bir başarıdır aslında. İtiraf etmek lazım, tek kişilik P.R. çalışması çok başarılı tebrik ediyorum...
dizinin çekimleri hala devam ediyor.bugün okulda çekimler wardı ve 2 haftada bir de bzm okulda çekiliyor.yayınlanmasını sabırsızlıkla bekliorm çünkü diziyi merak ediorm.kesin olarak ne zmn baslıcak?
karafirtina 05-05-07, 18:30 dizinin çekimleri hala devam ediyor.bugün okulda çekimler wardı ve 2 haftada bir de bzm okulda çekiliyor.yayınlanmasını sabırsızlıkla bekliorm çünkü diziyi merak ediorm.kesin olarak ne zmn baslıcak?
aaa aylin cidden sizin okuldami cekiliyo
e nasil oluyo yani herkes izlemek sitemezmi
yoksa haftasonu falanmi yapiyolar cekimleri
aaa aylin cidden sizin okuldami cekiliyo
e nasil oluyo yani herkes izlemek sitemezmi
yoksa haftasonu falanmi yapiyolar cekimleri
hafta sonu yapıolar çekimleri.bnde dersane ye gelip giderken görüorm bn otobüs beklerlen aynı sahneyi 3 defa çektiler bn giderken hala çekiolardı.göründüğü gibi kolay bi iş diilmiş onu öğrendim...:D
ekinela_94 06-05-07, 12:36 bu dizinin fragmanı uzun zamndır war ama hala baslamadı ben cok gusel bi dizi olucaını dusunuyorm kanald pazrtesi yada persembe gunune koyar bnce dziyi ama persembe gnuu doktorlar olduu icin kötü olr pazartesi olr bence dizi...
Bence de pazartesi güzel olur. Ama yaz sezonunda başlarsa. Cuma günüde uygun bence.
ekinela_94 06-05-07, 12:59 sanırım nisan da baslıcak yazılmıs ama mayıs a geldik hala baslamadı yaza daha cok war biras gec olmas mı hem yeni sezonda yine yabancı damat gbi dizileri verince günü yine deisir ama bnce kanald persembe yapar gibi geliyo:icon_sorr
Dağhan Külegeç 06-05-07, 18:20 dizinin başlama tarihi arapsaçına döndü herhalde yaz dizisi olacak.Yoksa bu kadar bekletmezlerdi.
yaz dızısıne benzıyor dızı arkadaslar hazıranın bası dedımmı en gec baslar bence hatta o zmna bıle kalmaz azcık daha sıkıcaz dısımızı:img-wink: cekımler ztn dvm edıyormus İzmir de bı lıse de arkadasım soyledı bana da yanı dızının baslamadan bıttı gıbı soylemlerle alakası yok dızı baslıycak:good:
ekinela_94 06-05-07, 19:54 ya arkadaslar haziranin basi bence cok gec!cunku dizinin fragmanı nisandn beri gosteriliyo we 2 ay boyunca fragman mi göstericek kanald merak ediyorm acikcasi ins en kisa zmn içinde baslar:)
Öncelikle herkese selamlar.
Kavak Yelleri Dizisinde yardımcı oyuncu olarak görev yapıyorum okuduğum yorumlarda Kavak Yelleri esmeden bitti vs. gibi şeyler okudum böyle bişi yok!
Kavak Yelleri çekimleri tüm hızı ile sürüyor ne zaman başlıyacağı konusunda bir bilgi veremem ama bu işi bilenler zaten ilk 3 bölüm çekilmeden dizinin başlımıyacağını bilmesi gerekir.
kimsenin şüphesi olmasın çekimler aralıksız sürüyor...
Saygılar..
dawsonjoey 07-05-07, 16:14 Öncelikle herkese selamlar.
Kavak Yelleri Dizisinde yardımcı oyuncu olarak görev yapıyorum okuduğum yorumlarda Kavak Yelleri esmeden bitti vs. gibi şeyler okudum böyle bişi yok!
Kavak Yelleri çekimleri tüm hızı ile sürüyor ne zaman başlıyacağı konusunda bir bilgi veremem ama bu işi bilenler zaten ilk 3 bölüm çekilmeden dizinin başlımıyacağını bilmesi gerekir.
kimsenin şüphesi olmasın çekimler aralıksız sürüyor...
Saygılar..
Öncelikle hoş geldiniz. Şunu söylemeliyim ki kendi adıma o haberlere zaten inanmadım. Sadece tek tepki gösterenin biz olmadığımız onaylanmış oldu. Zaten haberde de olasılıktan bahsediliyor. Acaba öyle mi? deniyor. Ama bilgi verdiğiniz için teşekkür ederiz.
saol cnm bu arada arkadaşlar şarkı süpermiş kim sölüo bilionuzmu
Pinhanı soyluyo cnm sarkı adı HELE Bİ GEL bu arada kavak yellerı bılgı verdıgın ıcın tekrar tesekkurler acıldıgı an uye olucam:img-wink:
ekinela_94 07-05-07, 17:57 saol cnm bu arada arkadaşlar şarkı süpermiş kim sölüo bilionuzmu
şarkının adı=Pinhani-Hele bir gel
ewt süper şarkı:)
dawsonjoey 07-05-07, 20:51 kavak yelleri arkadaşım bu dizinin setiyle ve senaryosuyla ilgili oldukça bilgin olduğunu daha dile getirmiştim.Yinelemekte yarar gördüm.Ancak sana sorduğum soruları yanıtsız bırakmışsın.Uslubunu beğenmediğin yazıları dikkate almayacağını belirtmiştin.Acaba sorularıma yanıt vermeme sebebin uslubumla ilgili olduğu için mi?Yoksa başka bir sebebi mi var?
İlgili mercilere şikayette bulunup bulunmama hususunda ise bunu bir şikayet gibi değil "eleştiri" olarak belirttiğimi söyleyebilirim kendi adıma enazından
Kavak Yelleri üsluptan bahsetmiş kendi adıma son derece nazik ve seviyeli yazdığımı düşünüyorum ki Ece arkadaşımız da bunu bir seferinde belirtmişti. Nagihan arkadaşımızda aynı şekilde düzgün bir üslup kullandığı halde sorularına yanıt alamadı. Demek ki söz konusu sorun üslup değil.
Her iki yazıyıda alıntılıyorum tekrar. Ama yine cevap alamayacağız biliyorım. Çünkü sorduğumuz sorular cevap verebileceği türden sorular değil ;)
morveotesi_jent 08-05-07, 09:01 bu dizi ne zaman başlıyacak bilen var mı?bence yabancı damat bitecek onun saatine koyacaklar öyle tahmin ediyorum
bu dizi ne zaman başlıyacak bilen var mı?bence yabancı damat bitecek onun saatine koyacaklar öyle tahmin ediyorum
selam büyük br ihtimalle dizi mayıs sonuna kadar başlıyacak...
ama çok zaman geçti nisanın 2 haftası başlaması bekleniordu fakat seçimlerden dolayı süreler uzadı ....birçok diznin geçen hafta kanald tekrarlarını verdi dizlere saatler kala....
bende sabırsızlıkla bekliorum diziyi....
not:arkadaşlar mesajların tamamını büyük harfle yazmak,tek cümlelik mesaj yazmak yasaktır.mesajın tamamını büyük harfle yazmak bağırmak anlamına gelmektedir.
bu kurallara dikkat etmeliyiz.formun kapanmaması için.bye
kavak yelleri 08-05-07, 10:38 Düzgün üslupla yazdığımız yazılara cevap alamadık ne kadar ilginçtir ki manidar bir gönderme yaptımız postamız hemen yanıt buldu. Kendi adıma her zaman nazik ve seviyeli yazdım kimse aksini iddia edemez. Yeniden baktım sayfalara ve silinen postaların içinde benimkilerin olmadığını gördüm demek ki yanlış bir şey yapmadım asla kabalaşmadım. Büyük harfle yazmak bağırmak demektir. Caps lock açık kaldı farz ediyorum. Hala cevap bekliyorum. Fragmanda bile bu kadar benzerlik olması ve sahnelerin bire bir aynı olması konusunda ne diyeceksiniz??
evet caps lock açıktı. Cümlelerimi gayet net ve açık bir şekilde kurduğum için bağırmaya falan ihtiyacım yok. O mesajları silinen arkadaşla sürekli paslaşan aa evet sen haklısın aa evet ben haklıyım diyen sendin yanılmıyorsam. Benzerlik konuşunda senin tabirinle bağırarak konuşayım istersen : BU DİZİ HİÇ BİR ŞEKİLDE ALINTI VEYA KOPYA DEĞİLDİR. eSİNLENMELER TABİKİ OLABİLİR. aMA BİRİNCİ BÖLÜMDENDE ANLICAKSINIZ Kİ TAMAMEN FARKLI. YANİ 4 ARKADAŞ, BİRİ BİRİNE PLATONİK AŞIK VE DİĞERİDE ÖĞRETMENİNE ... HEPİMİZ LİSESE BÖYLE ŞEYLERE ŞAHİT OLMUŞUZDUR. YOK TAKSİDEN İNDİ YOK DENİZE ATLADI... ARABADAN İNERKEN KARŞILAŞACAKLARDI ÇÜNKÜ DİĞERLERİ SOKAKTA YÜRÜYORLARDI. OKULDAKİ İKİNCİ KARŞILAŞMA OLMALIYDI.BU YÜZDEN ARABADAN İNERKEN KARŞILAŞTILAR. İKİNCİSİ DİZİ URLADA ÇEKİLİYO VE TAMAMEN SAHİL ŞERİDİNDE BİR YER. bÖYLE BİR İSKELEDE HEMEN HERGÜN 100LERCE KİŞİ BULUŞUYORDUR. ŞÖYLE BİŞEY VAR Kİ BİR DİZİ SAHİL KASABASINDA ÇEKİLİYORSA MUTLAKA DENİZ KENARI KULLANILIR YANİ.. bENİM AKLIMDA KALAN ELEŞTİRİLERİNİZ BUNLAR. dÜZGÜN BİR ŞEKİLDE YAZDIĞINI SÖLEDİĞİN İÇİN DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE CVP VERDİM. ARTIK BU KONUYLA İLGİLİ DAHA FAZLA ZAMAN HARCAYAMAM. ÇOK DAHA FAZLASINI MERAK EDEN VARSA İZLER VE GÖRÜR. BEN SENARİST DEĞİLİM Kİ BU BÖYE BU BÖYLE DEĞİL DİYE İKİ SAAT SANA ANLATAYIM. ARTIK EN AZINDAN BANA BİŞİ SORMAZSAN SEVİNİRİM. ELEŞTİRİNİ İSTEDİĞİN KADAR SÜRDÜREBİLİRSİN. İYİ GÜNLER...
dawsonjoey 08-05-07, 11:33 Sühan nickli arkadaştan bahsediyorsunuz sanırım. Benzer şeyleri düşünüyoruz ama arkadaş yazarken zaman zaman fevri davranmış olabilir. O başka biri ben başka biriyim. Hiç kimsenin tarzı yazıları bir başkasına mal edilemez. Ayrıca sizin şirket içindeki pozisyonunuzu bilmemiz elbette ki mümkün değil senarist misiniz, haklla ilişkiler uzmanı mı yoksa basın danışmanı vs. ancak ve anncak siz bilebilirsiniz. Bizim yapım şirketinden tek muhatabımız siz olduğunuz için o sorular size yönlendirildi ayrıca kendiniz soruları yanıtlarım dediniz. Dizi başlayana kadar susacağım. Bu arada en azından kesin başlama tarihini verebilirsiniz umarım.
Gözden kaçmış bir posta daha sizin mesajınızla birlikte alıntılıyorum. Tekrar tekrar aynı şeyleri yazmanın anlamı yok
işte anlatmaya çalıştığımda bu sizin izlediğiniz 40 saniye... sadece ve sadece 40 saniye. dizi ise 70 dk.... 40 saniyeyi herşeye benzetebilirsin. hikayeyi okudun mu senaryoyu gördün mü? dc yide izledim merak etme. Bence burda yaptığınız izlediğiniz bi tanıtım yüzünden doktorlar ve bir istanbul masalı gibi dizilerin tutmasından dolayı boşa çıkan tepkinizi KAVAK YELLERİ ne maletmeniz. İşte senaristlere yaptığınız haksızlıkta bu. sonuçta dc birçok iinsanın izlediği bir dizi ve senaristlerde mutlaka izlemiştir. esinlenilen sahneler bile olabilir. Ama bu dizinin dc nin kopyası olduğunu göstermez.Sonuçta bu bir gençlik dizisi. Özelliklede tanıtımın ilgi çekici olması için böyle bir benzerliğin yaratılmış olmasıda çok doğal. Eğer ısrarla suçlamalarınıza devam edecekseniz söleyecek hiç bişeyim yok. Ama biliyorum ki bu dc nin kopyası değil. buna inandırmak için söleyecek fazla bişey yok. Sadece izleyince anlayabilirsiniz.
Dizi başladıktan sonrada burada olacaksanız o zaman konuşalım. Kendi adıma o sözde başarılı dizilerin hepsine tepki gösterdim.. Ama izleyenler at gözlüklerini çıkarmamakta ısrarlılar bu durumda bizim yapabileceğimiz bir şey yok.
40 sn lik fragmanda bile bu kadar çok benzerlik varsa. Başrol oyuncusu kız kostümlerinden yüzüne gülüşüne kadar Joeye benziyorsa. Böyle bir yargıya varmakta haksız mıyız?
Yapmayın lütfen tabiiki bu dizi Türkiyeye uyarlanacak arada bize özgü figürler hikayeler olacak. Bizim gibi 'taklit' etmişsiniz demesinler diye araya bir iki farklı karakter sarpiştirilecek ama bu Dawson's Creeke çok ama çok benzediği (!!) gerçeğini değiştirecek mi?
Diziyi izleyeceğim. Şimdiden çok şey söyledim. Ama sizin dediğiniz gibi özgün bir hikayeyse tüm sözlerimi geri almaya yutmaya hazırım. Seve seve yaparım bunu. Ama değilse ulaşabildiğim her yere ulaşıp şikayet edeceğim Dawson's Creek in bu taklit furyasından nasibini almasına bir izleyici olarak müsade etmeyeceğim!!!
ekinela_94 08-05-07, 11:38 sanırım gerginlik war forumda dizinin taklit olmasından dolayı..Dizi baslasın da baska bisi istemiorum artık..bye
mercan_dede 08-05-07, 11:41 selam bende gördüm fragmanını ama çok uzun zaman oldu inşallah bu mayıs yayınlarlarda güzel olur olacağına inanıyorum...
bende çok merak ettim şimdi evet dizi başlıcak dediler ama 2 ay oldu nerdeyse hala başlamadı inş. güsel olur...Güsele benzio ama bakalım..
Degerli uyelerimiz
Uzun zamandir beklenen bir mesaj oldugu icin mesajlarin birini silmedim ama bundan sonra buyuk harfle mesaj yazilmamasi konusunda uyariyorum. Ayrica forumdaki gerginlik havasina da dikkat cekiyorum, lutfen daha dikkatli olunuz.
Kisisel polemiklerden de kacininiz.
Saygilarimla
Bolum Sorumlusu
BERNA
dawsonjoey 08-05-07, 18:54 Henüz başlamamş bir diziye bu kadar sadakat şaşırtıyor doğrusu. Kavak Yellerinin mesajına da yorum yapmayacağım. Dizi başlayana kadar susuyorum kimse için değil gerçekten objektif olabilecek arkadaşlar etkilenmesin kendileri görsünler doğruyu eğriyi diye.Haklılık haksızlıksa apayrı bir konu. Mesajlarım doğru düzgün okunmuyor besbelli. Gıcık olanlar boğazlarını temizlesinler geçer. Son olarak kesin yayın tarihi hakkında bilig alabiliriz umarım. Ne zaman yayınlanacak?
busegurses001 08-05-07, 20:39 şimdi kanal d nin sitesine girdim perşembe 20.00 de gözüküyo dediğimde yanılmadım yani çünkü kanal d daha önceden de perşembe yayınlıyacaktı ama nolduysa son anda o hafta yayınlamadı ama heralde bu hafta kesin war artık yani en azından kanal d nin sitesinde öyle yazıyo
gerçek_aşk86 08-05-07, 20:57 evet caps lock açıktı. Cümlelerimi gayet net ve açık bir şekilde kurduğum için bağırmaya falan ihtiyacım yok. O mesajları silinen arkadaşla sürekli paslaşan aa evet sen haklısın aa evet ben haklıyım diyen sendin yanılmıyorsam. Benzerlik konuşunda senin tabirinle bağırarak konuşayım istersen : BU DİZİ HİÇ BİR ŞEKİLDE ALINTI VEYA KOPYA DEĞİLDİR. eSİNLENMELER TABİKİ OLABİLİR. aMA BİRİNCİ BÖLÜMDENDE ANLICAKSINIZ Kİ TAMAMEN FARKLI. YANİ 4 ARKADAŞ, BİRİ BİRİNE PLATONİK AŞIK VE DİĞERİDE ÖĞRETMENİNE ... HEPİMİZ LİSESE BÖYLE ŞEYLERE ŞAHİT OLMUŞUZDUR. YOK TAKSİDEN İNDİ YOK DENİZE ATLADI... ARABADAN İNERKEN KARŞILAŞACAKLARDI ÇÜNKÜ DİĞERLERİ SOKAKTA YÜRÜYORLARDI. OKULDAKİ İKİNCİ KARŞILAŞMA OLMALIYDI.BU YÜZDEN ARABADAN İNERKEN KARŞILAŞTILAR. İKİNCİSİ DİZİ URLADA ÇEKİLİYO VE TAMAMEN SAHİL ŞERİDİNDE BİR YER. bÖYLE BİR İSKELEDE HEMEN HERGÜN 100LERCE KİŞİ BULUŞUYORDUR. ŞÖYLE BİŞEY VAR Kİ BİR DİZİ SAHİL KASABASINDA ÇEKİLİYORSA MUTLAKA DENİZ KENARI KULLANILIR YANİ.. bENİM AKLIMDA KALAN ELEŞTİRİLERİNİZ BUNLAR. dÜZGÜN BİR ŞEKİLDE YAZDIĞINI SÖLEDİĞİN İÇİN DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE CVP VERDİM. ARTIK BU KONUYLA İLGİLİ DAHA FAZLA ZAMAN HARCAYAMAM. ÇOK DAHA FAZLASINI MERAK EDEN VARSA İZLER VE GÖRÜR. BEN SENARİST DEĞİLİM Kİ BU BÖYE BU BÖYLE DEĞİL DİYE İKİ SAAT SANA ANLATAYIM. ARTIK EN AZINDAN BANA BİŞİ SORMAZSAN SEVİNİRİM. ELEŞTİRİNİ İSTEDİĞİN KADAR SÜRDÜREBİLİRSİN. İYİ GÜNLER...
Ben dizilerden,filmlerden esinlenmelere karşı değilim daha önce dadı,bir istanbul masalı gibi dizileri izledim gayet başarılılardı.AMA:)şimdi kavak yelleri bal gibi Dawson's Creek dizisinin kopyasıyken:) bu inkar niye?Kabul etseniz kimse kızmayacak size ama o dizinin aynısını yapıpta BU DİZİ HİÇ BİR ŞEKİLDE ALINTI VEYA KOPYA DEĞİLDİR derseniz elbette eleştirilirsiniz:img-polic Bir de karakterlerden Joey ile jen sizin dizideki karakterlere ikizi kadar benzerken,Dawson ve Pacey'i oynayacak daha karizmatik oyuncular bulamadınız mı?:img-cool2 Özellikle de Pacey'i çok daha karizmatik biri canlandırmalıydı:img-polic Şimdi sen bu saydığım karakterleri tanımıyorum dersen buna çok gülerim:img-hysteDawson's Creek dizisini izleyen herkes bu dizinin ondan ESİNLENME! olduğunu anlar:)Dizi ile ilgili düşüncelerim bunlar yani Dawson ve Pacey karakterlerini de joey ve jen gibi tıpatıp aynısını bulsaydınız demiyorum ama daha karizmatik oyuncular bulabilirdiniz.Biliyorsunuz bir dizinin tutması için hikaye kadar oyuncu kadrosu da önemli,oyuncuların ekran ışığı çok önemli ki ben özellikle beylerde bu ışığı hiç göremedim:img-cool2
Açıkçası durumun neden huzur kaçırmak olarak düşünüldüğünü anlayabilmiş değilim?İyi tarafları konuşulabileceği gibi eleştirilecek yanları var ise bunlarda konuşulmalı muhakkak yoksa bir forumdaki konuşmalar sohbetler biriki kişinin genel bir fikir sunması diğer birçok kişinin bu fikri onaylamasından ileri gidemez.
Şu şöyleminizde haklısınız.Dizi daha verilmeden tepki konuluyor Doğru konuluyor.Çünkü Dawson's Creek'in 1. bölümündeki tüm can alıcı sahnelerin "benzerleri" fragmanda kullanılmış.Ee doğal olarak insanların dikkatini çeker bu.
Karakterlerin isimlerini bilmediğimdem mazur görün Dawson's Creek'e yönelterek konuşacağım.Elbette farklı hikayeler işlenmeyecek midir.Gayet doğal bir şekilde işlenebilir.Misal üniversiteye hazırlık evresi bizde ÖSS sistemi var.Amerikadaki sistem ise bunun tamamen tersi otomatikman bu konu ile ilgili açılacak seberyo da başka olacaktır diye düşünüyorum.Ama fragmandan görünen o ki 4 ana karakterin "esas hatları" ile Dawson's Creek'teki 4 ana karaktere benzediği.
Elbette bunun en sağlıklı yorumlaması dizinin ilk bölümü yayınlandığında anlaşılacaktır.O zaman dizinin ne derece özgün ne derece alıntı ne derece esinlenmeler taşıdığını hep birlikte göreceğiz
kavak yelleri 09-05-07, 11:04 şimdi kanal d nin sitesine girdim perşembe 20.00 de gözüküyo dediğimde yanılmadım yani çünkü kanal d daha önceden de perşembe yayınlıyacaktı ama nolduysa son anda o hafta yayınlamadı ama heralde bu hafta kesin war artık yani en azından kanal d nin sitesinde öyle yazıyo
Arkadaşım dizi perşembe başlamıyor,Sen dediğinde yine baktım ama yok sen ne zaman görüyosun ki öyle birşeyi...
Dağhan Külegeç 09-05-07, 22:31 Bi dizi için yok araklamaydı yok çalıntıydı diye birbirimizi kırmaya gerek yok.İzlediğimiz dizilerin çoğu çalıntı zaten say say bitmez.Biz ne kadar tartışsak da boş.Canım türkiyem daima copy paste yapmaya devam ediyor ve edecektir.Kavak yelleri dizisi en kısa zamanda başlayacak ya 5 bölüm yayınlayıp sonbahara koyacaklar ya da yaz dizisi olarak devam edecek.
Saygılar....
:img-hyste Yav üç bolumu aylardır cekemedıler.. tahmin ediyorum. bastan cekıyorlar dızıyı.. ne cekılmez ne bıtmez 3 bolummus.. anlamıyorum butun dızıler bır haftada cekılıyor.. bu uc bolum kac ayda cekılecek acaba? :img-hyste fragman yayınlanalı kac ay gectı..
Tepkılerden cekındıler, dızıyı degıstırıyorlar arkadaslar.. dawsonjoey bosuna seyretme.. amacımıza ulastık bence.. degıstırdıler senaryoyu.. yoksa 3 bolumu bu kadar uzun cekerlerse.. bu mantıkla ayda bir yayınlarlar dızıyı.. :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste
----
yukardada gordugun gıbı ılk mesajımda "tahmın edıyorum" yazmısım.. sonrakınde de hala yayınlanmamasından mantık yuruterek "emınım" kelımesını yazmısım.. daha oncekı mesajlarımda da "bence" kelımesını kullanmıstım.. cevır kazaı yanmasın durumlarınıyemem..
sen her dedıgıme mudahale halındesın.. "bence" tahmınlerım fazla ısabet alıyor.. sende bundan rahatsız oluyorsun.. aslında sen, dızı hakkında "ıyı sozler" yazılmıyorsa her yazıdan rahatsız oluyorsun..
Bu arada "ben yapım ekıbındenım" de de hepımız rahatlayalım yav.. gercı durum ortada ama. bır yorum yap.. nedır bu esracengız haller..
KanalD'nin yeni dizisi Kavak Yelleri, yılların Dawson's Creek'inin Türk varyasyonu. Bildiğimiz Cape side hikayesinin "ıssız bir ege kasabası"na taşınmış halini görmekteyiz. Yakında başlayacak olan dizi için şu an Kim Kimdir sayfasında açıkça göremediğimiz bilgi olarak; Efe'nin Dawson, Aslı'nın Joey, Mine'nin Jen, Deniz'in de Pacey olduğu çok açık. Bakalım ne kadar aynı senaryo izlenecek sorusu merakla beklene dursun kim kimdir sayfasındaki Aslı'nın fotoğrafındaki Kate Holmes gülüşü ve Mine'nin Jane ile aynı model saçları gözden kaçmıyor değil.
----
fragman'ın da dağhan(pacey?)'nin bir hatunla muhabbet bölümü var ki bence pacey-tamara olayına da bulaşacaklar bunlar lakin tıpkısının aynısını yaparlarsa valla çok acaip bişi olur, kesin değiştircekler diye düşünmekteyim..
------
off yaaa
yıllaaaaar önceki şeyi ne kopya edersin be adam,
türk milleti de ayakta uyuyo dizikolik olmuş ama geriden geliyo, acaba mine dawsons creekteki jen kadar sorunlu olabilecek mi ya da efe dawson kadar tutarlı ama şapşal olabilecek mi...bari o.c olsaydı daha entrrikalı olsaydı ama ne o türk gençlerine kötü mü örnek olurdu :)))
---
çekimleri halen izmir urlada yapılmaktadır.yönetmeni , kameraya bakan halka (büyük küçük) demeden azar kaymaktadır=)çekimlerine bir kaç kere rastladım insan urla gibi bi yerde çok kamera görmeye alışık olmadığından haliyle şoke oldum ve kameraya mal mal baktım (urla'nın neresini neden çekiyorlar diye,başka işleri yok mu?:D).sonra yönetmen teyzemiz azarladıktan sonra silkinip yoluma devam ettim=)
---
Yakında Türk kovboyların oynadığı bir dizi çıkmazsa gönül koyarım. (suhanın notu: bu yoruma koptum... :img-hyste )
---
yazk bizeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
---
Butun herkes paranoyak oldu herhalde.. bır sız akıllısınız, bız halısulasyon goruyoruz.. bu kadar ınsan 40 sanıyeden (her sıtede D.C. taklıdı dıyorlar) bu sonucu cıkardı... Kesınlıkle alakası yok denıyor ya.. guluyom.. Neyse aferım sıze.. degıstırıyonuz senaryoyu.. aferım.. :img-yes:
Bu arada ısrarla senaryo degısmıyor dıye yazılıyor babam yazılıyor.. akılları sıra bız dızıyı gorunce "aaaa... sahı benzemıyormus" dıyecegız.. zaten benzemıyormus olacak.. degıstırıldı degıl.. Bunca aydır cekılemedı gıttı o uc bolum.. ben emınım degısıklık yapıldıgına..
kavak yelleri 10-05-07, 08:34 bende bir o kadar emin konuşuyorum ki senaryo değişmedi. çatır çatır çekiliyor. Sadece yayın günü belli olmadı bununda tek nedeni şimdi başlayıp yazın ara verilmemesi , yazında devam etmesinin istenmesiydi. artık kimse kafasına göre konuşmasa ii olur Bu arada bazı arkadaşlar tahrik edici mesajlar yazıp forumda gerginlik yaratmaya çalışıyorlar. Herkes istediğini düşünmekte serbest. İzleyip izlememektede. Ama şuna emin olsunlar ki senaryo aynen çekiliyorr hemde satır satır aynı.
Ya arkadaşım sen ne mudahalecı bir insansın.. En ıyısı sen soyle ne yazmamız gerektıgını.. bızde onları yazalım.. her yazdıgıma karsılık vermesene.. "catır catır"mıs.. catır catır nasıl cekılıyor merak ettım.. haaa Dawson's creek'ı parcalara ayırıp oyle mı cekıyorsunuz.. Kımsın sen hele bır onu soyle? Yetkılı kısı mısın? Nıye dusuncelerımızı etkılemeye calısıyorsun.. Ben "tepkılerden cekınıp senaryonun degıstıgını" dusunuyorum.. ıstedıgımı de dusunurum.. nıye durmadan ben bır sey yazıyorum altına yalanlamaya calısan yorumlar yazıyorsun.. ? Hele sen bır soyle.. yapım ekıbındenmısın yoksa sana malum mu oluyor bu bılgıler? :img-hyste yazdıklarıma mudahale etme.. cıdden can sıkıyorsun.. ıstedıgımı yazarım.. alla alla..
Not: "herkes kafasına gore yorum yazmasa ıyı olur".. yazmıssın.. yazarsak nolur.. Merak edıyorum.. Burda herkes kafasına gore olayları, senaryoyu herseyı yorumlar.. tahrık etmekmıs.. kimi tahrık edıyoruz.. ben dızıyle ılgılı yorum yapıyorum.. senınle ılgılı soyledıgım tek sey.. yapım ekıbınden oldugun.. onada hala cevap vermıs degılsın..
dawsonjoey 10-05-07, 10:06 bende bir o kadar emin konuşuyorum ki senaryo değişmedi. çatır çatır çekiliyor. Sadece yayın günü belli olmadı bununda tek nedeni şimdi başlayıp yazın ara verilmemesi , yazında devam etmesinin istenmesiydi. artık kimse kafasına göre konuşmasa ii olur Bu arada bazı arkadaşlar tahrik edici mesajlar yazıp forumda gerginlik yaratmaya çalışıyorlar. Herkes istediğini düşünmekte serbest. İzleyip izlememektede. Ama şuna emin olsunlar ki senaryo aynen çekiliyorr hemde satır satır aynı.
Kavak Yelleri yorum yapmayacağım dedim ama yaptığınız çok ayıp hedef gösteriyorsunuz gerginlik yaratan sizsiniz.. Bölüm sorumlusunun dikkatini çekmek istiyorum. Biz gayet medeni bir şekilde fikirlerimizi söylüyoruz. Kaynak ta gösteriyoruz ki aynı fikri paylaştığımız diğer insanların da olduğunu yalnız olmadığımızı tüm bu 'esinlenme' durmunun bizim hayal gücümüzün ürünü olmadığını gösterebilelim.
Ayrıca 35. Sayfada site tanıtımı yapılmış. Her seferinde yasak olduğu söylenmesine ragmen ısrarla link vermeye devam ediliyor.
kavak yelleri 10-05-07, 11:22 Ya arkadaşım sen ne mudahalecı bir insansın.. En ıyısı sen soyle ne yazmamız gerektıgını.. bızde onları yazalım.. her yazdıgıma karsılık vermesene.. "catır catır"mıs.. catır catır nasıl cekılıyor merak ettım.. haaa Dawson's creek'ı parcalara ayırıp oyle mı cekıyorsunuz.. Kımsın sen hele bır onu soyle? Yetkılı kısı mısın? Nıye dusuncelerımızı etkılemeye calısıyorsun.. Ben "tepkılerden cekınıp senaryonun degıstıgını" dusunuyorum.. ıstedıgımı de dusunurum.. nıye durmadan ben bır sey yazıyorum altına yalanlamaya calısan yorumlar yazıyorsun.. ? Hele sen bır soyle.. yapım ekıbındenmısın yoksa sana malum mu oluyor bu bılgıler? :img-hyste yazdıklarıma mudahale etme.. cıdden can sıkıyorsun.. ıstedıgımı yazarım.. alla alla..
Not: "herkes kafasına gore yorum yazmasa ıyı olur".. yazmıssın.. yazarsak nolur.. Merak edıyorum.. Burda herkes kafasına gore olayları, senaryoyu herseyı yorumlar.. tahrık etmekmıs.. kimi tahrık edıyoruz.. ben dızıyle ılgılı yorum yapıyorum.. senınle ılgılı soyledıgım tek sey.. yapım ekıbınden oldugun.. onada hala cevap vermıs degılsın..
Arkadaşım ben kimsenin yorumlarını yalanlamaya çalışmıyorum. Sadece kesin olarak bildiğim konularda bildiklerimi paylaşıyorum. Sen kesin senaryo değişti ondan yayınlamıyorlar demişsin , bende kesin olarak değişmediğini bildiğim için yorum yazdım. eğer ''BENCE DEĞİŞTİRİYORLAR'' deseydin ben sana yönelik bişey yazmazdım tabikide. SADECE İNSANLARI EMİN OLMADIĞIN KONULARDA YANLIŞ BİLGİLENDİRMEMEN İÇİN DOĞRUSUNU YAZDIM. Eğer niyetin sadece gerçek eleştiriyse bunuda benim fikrim diye yazarsan ve kesin bilmediğin konularda kesin öyledir demezsen herşey bence daha adil olur ve bende hiçbir şekilde cvp yazmak zorunda kalmam.
gerçek_aşk86 10-05-07, 11:31 Kavak Yelleri sana bir iki sorum var;
1)Sen kimsin?Dizi ekibinden mi?
2)Eğer öyleysen sorum şu bu oyuncuları hangi kriterlere göre seçtiniz?
Bu sorulara cevap verirsen bir iki sorum daha var.
dawsonjoey 10-05-07, 11:48 aynı şeyi biraz önce sühan arkadaşımıza da yazdım. Ben fikirlerinizi söylemenize bişey demiyorum başından beri tavrım buna değil. İnsanları kesin emin olmadığınız konuda yanlış bilgilendirmeyin diyorum. O yazdığımda Sühana yönelikti. Senaryo kesin değişiyo yorumunu yapmış. Bende kesin değişmediğini bildiğim için arkadaşlarımızın yanlış bilgilendirilmesini önlemek istedim sadece bu. Cvp yazmamın tek nedeni de budur. Dikkat edersen benzerlik konuşundaki hiçbir yorumunuza cvp vermiyorum artık. Eleştiri seviyeli olduğu müddetçe herkese açık bir yorumdur. Ancak yanlış bilgi verildiğinde hoş karşılarsın ki bunu düzeltmekte benim hakkımdır.
Bakın dizifilmin çok katı kuralları var. Gerginlik yaratılmaya çalışılıyor dediğiniz anda birileri tepemizde bitecektir. Bizi esas ilgilendiren benzerlik mevzu asıl ona cevap vermeniz isteniyor neyse izleyelim diyorum sadece. Ben kendi adıma kimseye bilgi verici nitelikte konuşmadım. Ancak nezaketimi asla bozmadığım halde çoğul kullanarak "gerginlik yaratmak istiyorlar" , "huzursuzlar", "gıcıklar" gibi neredeyse hakaret boyutuna varan sözlere maruz kalıyoruz. Sühan diğerlerine göre daha sert çıkışlar yapıyor diye herkese mal etmeyin bunu. (bence gayet neşeli bir üslubu var o ayrı konu) Bizim size defalarca sorduğumuz soru şu ; elbetteki görünen köy klavuz istemez ama sizin göreviniz ne şirket içinde asla cevap vermek zorunda değilsiniz ama bizde merak ediyoruz bu da normaldir sanırım.
kavak yelleri 10-05-07, 12:38 Kavak Yelleri sana bir iki sorum var;
1)Sen kimsin?Dizi ekibinden mi?
2)Eğer öyleysen sorum şu bu oyuncuları hangi kriterlere göre seçtiniz?
Bu sorulara cevap verirsen bir iki sorum daha var.
Birincisi set ekibinden değilim, sadece adım kavak yelleri benim bildiklerimde bana kalsın. Hem öyle olsam forumu ben açardım değil mi ?
ikinciside oyuncuların hangi kriterlere göre seçildiğini elbette bilemem ama birçok aday arasından seçildiklerini biliyorum. bu soruyu hangi amaçla sordun aceba, Yani merak ettiğin kriter nedir?
dawsonjoey 10-05-07, 12:50 Sühan mektubunu çok beğendim :) Kavak Yelleri ne ilginç tesadüf verdiğiniz bilgiler henüz başlamayan bir diziyi nick olarak almanız. Can siparane savunmanız bize Yapım Şirketinden olduğunuzi düşündürdü. Tabii dizifilme gelmeniz de başka bir tesadüf.
UYARI
Bu forumda karsilikli olarak olan hatalardan dolayi kisisel polemige tekrar goruldugunu goruyorum.
1. 'Dizi hakkinda' oldugu surece isteyen iyi veya kotu istedigi yorumu yapmakta serbesttir. Tabi ki mesaj yazarken altta gorunen kurallara ve dizifilm.com'un genel kurallarina uydugu surece. O yuzden 'dizi hakkinda' elestiride bulunmak konusunda diger uyelere kisitlama getirmeyiniz.
2. Diger uyelere 'dizi ile ilgili' elbette soru sorabilirsiniz, cevaplarina inanip inanmama konusunda da serbestsiniz ancak bunu kisisel bir catisma ve inatlasma haline donusturulmesi ve alayci bir ifade takinilmasini sakincali buluyorum.
3. Sizin sahsiniza karsi yapilmis bir elestiriye ayni sekilde karsilik verdiginiz surece bu konu uzayip gidecek ve de konu iyice cikmaza girecektir. Bunu da unutmayin lutfen.
Kurallara bundan sonra da uyulmazsa bu basliga kapatma cezasi verilecektir.
Saygilarimla
Bolum Sorumlusu
BERNA
kavak yelleri 11-05-07, 15:26 arkadaşlar artık fotograf koymuyorum, dizinin internet sitesi oluşturuldu. (.....). tv adresinden bakabilirsiniz.( kavakyelleri):img-wink:
championur 11-05-07, 18:54 arkadaşlar artık fotograf koymuyorum, dizinin internet sitesi oluşturuldu. (.....). tv adresinden bakabilirsiniz.( kavakyelleri):img-wink:
anlamadım hangi web sitesi ? benim bildiğim bi .net vardı o da açılmadı daha.. reklam yasaksa pm atarsan iyi olur.. teşekkürler..
EDIT: dikkatli okuyunca gördüm :D
Merhaba arkadaslar, benim actıgım baslıklarda da hep bir gerginlik var niyeyse, tekrar tekrar konusmanın lüzumu yok aynı şeylerin......üstelikte bazı samimiyetten uzak/sahte, sadece aa böyle bir olay varmıs, pesinden gidiyim tarzı yorumlar okudukça gercekten garip oluyorum :) Lütfen herkes icin aynı seyi söledigim anlasılmasın.. ngn ve dawsonjoey ın samimiyetine inanıyorum..
Bu arada dizinin baslamamasın nedeni;
sezonu kacırmasıdır.;)
Yaz sezonunda baslıycak herhalde;)
Nisanda dizi mi baslar zaten ;)
Resmi site cok güzel olmus ;)
Daha da gelismesini bekliyoruz;)
Dağhan Külegeç 12-05-07, 00:26 Kavak Yelleri dizisi 17 mayıs perşembe günü Sağır Oda'dan hemen önce Kanald de:
Kaynak:http://www.kanald.com.tr/yayinakisi/index.shtml?k=kd&g=4
Dizimiz başlıyor haydi hayırlısı
busegurses001 12-05-07, 05:26 evet perşembe olacağı belliydi zaten burda o kadar söyledim kanal d nin yayın akışında perşembe yazıyo diye ama ''kavak yelleri'' arkadaşımız sanki setten biriymiş gibi o kadar emin konuştu ki yok perşembe değil yok yayın akışında öyle yazmıyo al sana işte açta yayın akışına iyi bak
Tmm bana GÖre 2 dızı baslıyorr COk guzel olucak sanırım :) cunku dızı muzıgınDen bellı :) katro ne alemde onu bılmıyorum ama Cok guzel dızı olacak onu bılıyorm EN azınDan Bnm yasıma Uygun ;)
kavak yelleri 12-05-07, 08:41 evet perşembe olacağı belliydi zaten burda o kadar söyledim kanal d nin yayın akışında perşembe yazıyo diye ama ''kavak yelleri'' arkadaşımız sanki setten biriymiş gibi o kadar emin konuştu ki yok perşembe değil yok yayın akışında öyle yazmıyo al sana işte açta yayın akışına iyi bak
daha önce 2 kez daha yayın akışında perşembe yazıyo demiştin ve bende yayın akışına baktığımda görememiştim. Aaa evet kaldırmışlar demiştin. Hem önceki dediğinde başlamış olsaydı şimdi ikinci bölüm olması gerekmezmiydi. Ben ayrıca perşembe olacağı kesin değil dedim perşembe değil demedim. Pazartesi olma ihtimalide vardı çünkü.
ekinela_94 12-05-07, 14:01 ya olamass ya persembeymis dizi şans bu yaa perşembe hariç hergün izleyebilirm diodum perşembe olmuşş of offf çok sinir oldm nası izlicm şimdi ben:(:(:(:(:(bence persembe gunu reyting açısından pek ii bi gün diil o gün çok dizi var ama yinede bilemiyorm bu benim fikrimm:img-wink:
ya olamass ya persembeymis dizi şans bu yaa perşembe hariç hergün izleyebilirm diodum perşembe olmuşş of offf çok sinir oldm nası izlicm şimdi ben:(:(:(:(:(bence persembe gunu reyting açısından pek ii bi gün diil o gün çok dizi var ama yinede bilemiyorm bu benim fikrimm:img-wink:
ya evet katılıyorum sana benimde o gün izlediğim dizi var.
keşke cuma olsa
artık bi karar vermem gerekiyor ikisini birlikte izleyemem
ekinela_94 12-05-07, 15:29 ya evet katılıyorum sana benimde o gün izlediğim dizi var.
keşke cuma olsa
artık bi karar vermem gerekiyor ikisini birlikte izleyemem
kanald nin cuma gunu yapcaını sanmıorm cunku dizileri var ama yaz sezonunda baslasaydı cuma yapardı yaa keske pazartesi yapsaydı off ya..
ben demin kavak yellerinin fragmanını gordum yakında yazıyodu ama kanald nin sitesinde persembe yazıyo keske degistirseler yaa..
Dağhan Külegeç 12-05-07, 16:32 Gereksiz tartışmalardan kaçınalım.Konuya kilit gelecek yakında bu gereksiz tartışmalar yüzünden.Dizimiz başlıyo sevinin biraz.Kavak Yellerinde pinhani nin şarkısını ve şarkılarını sık sık göreceğiz.Dizide üçlü bir aşk üçgeni yaşanacak.Benden yaşça büyük bir kadına aşık olacağım.:happy0064 :happy0064.4 kişi üzerine kurulu olan dizi umarım yan karakterlerinde girmesiyle eşsiz bir tada dönüşür.
ya geçen gösterdim ya ben sana
profil düzenleden yapıcaksın..
hadi ya başlıomu bu hafta şükür yanii:)
evet başlıyo sorumun karşılığı pek açıklayıcı olmadı ama saol:img-wink:
bu arada ben ibrahim kendirci ye hasta oldum
iyi de ben onu parsta izlerken hiç farketmedim orda güsel deildi.ya da şöle diim rolü ii deildi.
:img-hyste
evet başlıyo sorumun karşılığı pek açıklayıcı olmadı ama saol:img-wink:
bu arada ben ibrahim kendirci ye hasta oldum
iyi de ben onu parsta izlerken hiç farketmedim orda güsel deildi.ya da şöle diim rolü ii deildi.
:img-hyste
parsta dikkatimizi çekmemesi doğal beyzacım
çünkü orda kötüydü hemde baya kötüydü.
kötüleride sewmeyiz biz:):)
sheqergirll 12-05-07, 17:24 mrb arkadaslar dizi bu hafta başlıyor dediniz ya hangi gün hangi saat?hayat bilgisinde oynayan kız oynuyo demi galiba aslı adı(yanılıyor olabilirim):(
mrb arkadaslar dizi bu hafta başlıyor dediniz ya hangi gün hangi saat?hayat bilgisinde oynayan kız oynuyo demi galiba aslı adı(yanılıyor olabilirim):(
kanal d nin sitesinde perşembeymiş biri öyle yazmış ama bilmiorum
bende senin kadar emin deilim ama o kızdı galiba
kanal d nın bu hafta ki yayın akısında persembe gunu saat 20:00 yazıyo arkadaslar!
bu arada evet ASLI ENVER oynuyo hayat bılgısınde de oynamıstı kendısı:img-wink:
ooo dizi o gunde nasıl ii bir reytıng alcakkı kanald yenı dızlerı ılk once kotu gune koyuyor sonra dızın reytıngı dustumu kaldırıyo ne sacma sapan bır kanal yaw
Demek Persembe günü yayinlanacak. Cok kötü bir gün ya. cok güclü diziler var o gün. Kanal d yeni bir diziyi nasil öyle bir güne koyar anlamiyorum.
Sahsen ben izlemeyi düsünüyordum ama o saatte izledigim baska bir dizi var ve izleyemeyecegim.
kanal d diziyi ogüne koymakla kurtlat vadisini yayinlayan show tv yi bir nevze olsun priem time da yaziflatmak istiyor olabilir ama cok yalnis bie secim! bildigin kadariyla kanald ´nin pazartesi aci hayat ve persembe kurtlar vasisi nedeniyle bu günlerde show tv tarafindan ezildigi ve cesitli yollar denedigi..
dizinin baslamsina cok sevindim,ama persembe iyi bir gün degil bence! keske pazartesi günü olsaydi! sansimiz olursa persembe günü ratinglerde ilk 4´e gireriz.
bende o gun ızledıgım hatta cok sevdıgım bır dızı olmasına ragmen ızlemeyı dusunuyorum nasılsa dgr dızının tekrarı yaa verılıyo yada netten ındırlıyo bnm ıcın sorun yok o konuda :img-wink:
reytınleri zorluycak bı yapım bugune kadar ızledıgım yada tahmınde bulundugum hıc bır dızı husrana ugramadı bu hiç ugramaz:img-wink:
eee bıde ztn genclık dızısı ıyı seyırler sımdıden herkese. . .
mrb arkadaşlar!
walla bende izlemeyi düşünüyorum.ama perşembe olması
pek iyi olmadı bence...yinde kavak yellerine hep destek tam destek!!!:happy0064 :happy0064
kavak yelleri 14-05-07, 11:07 Arkadaşlar ben artık dizinin günü hakkında konuşmak istemiyorum ama bir arkadaşım ısrarla perşembe yazıyo kanal d nin yayın akışına bakıp. Bu yazıyı şimdi okuyanlar kanal d nin yayın akışına bakabilirler mi aceba? Dizinin yayın tarihi daha kesinleşmedi. Pazartesi yada perşembe olacak Tek bildiğim bu. Yayın akışına bakmayın siz. Kanal d daha önce iki kez daha yayınakışına yazdı tekrar değiştirdi. Kesinleştiğinde yayın gününü yazacağım.
dawsonjoey 14-05-07, 11:12 17 Mayıs Perşembe yayın akışında görünmüyor. Ne başlamaz diziymiş çek çek bitmedi.
ewtt yaa artık başlasınnnnn....
bu kdr zaman bekliceksen neden fragmanı yayınladın.
başlamasına 1-2 hafta kala yayınlasalardı o zmn fragmanı bizde
bu kdr beklememiş olurdukk..:sad53: :sad53:
ya evet beklemekten çok sıkıldık hepimiz.başlasın artık başlamadığı için sitesi de o kadar aktif deil.forum da sakin zaten
ya en sonunda herkes pes etcek izlemicek onu istiyolar hee başlatın artıkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
ewtt yaa yakında pes etcez valla başlamak bilmedi
acaba ne zmn başlatmayı düşünüyolar çok merak ediyorum...
durmadan yakında yakında diye oyalıyolar bizi..
kesin bi gün istiyoruz artıkkkk...:icon_sorr :icon_sorr
kavak yelleri 14-05-07, 13:50 Arkadaşlar tanıtım çıktıktan 1 hafta sonra dizi yayına girecekti. Ama o zaman yayınlansaydı yazın ara verilmek zorunda kalacaktı. Yayının gecikmesinin tek nedeni yazında devam etmesidir. En kısa zamanda yayına gireceğine inanıyorum. Ve yazında devam edecek zaten.
Oo_esmer_kiz_Oo 14-05-07, 15:41 slm kavak yelleri ahalisi :img-wink:
simdi dizi kesin bu persembe mi baslicak ve saat kacta baslicak insallah 9 gibi baslar yoksa izleyemicem :icon_sorr
ve dizimizle ilgili tuyo fln varsa yazabilirmisinizz ben bu foruma ilk defa yaziyorum da pek ne konusuldu bilmiyorum :img-pilot
ekinela_94 14-05-07, 16:20 ya off bu kanald beni deli mi etmeye çalışıyooooo şimdi perşembeye arka sokakların tekrarını koymuşş!!perşembe diil heralde..
Dağhan Külegeç 14-05-07, 17:56 bölümler yetismedi.mayıs sonu kanald de
arkadaşlar bu dizinin imza olayıyla kim ilgileniyor benide eklermisiniz kavak yelleri ailesine lütfen
demek bu hafta baslamayacak.
hayret ya kac haftadan beri cekiliyorlar ama hala bölümler yetismemis. garip ya. neyse insallah iyi bir güne koyarlar.
gs-tugba93 15-05-07, 13:55 offfff ya baslasin artik bu dizi dört gözle bekliyorum
insallah ii bir güne denk gelir ya
karafirtina 15-05-07, 17:12 yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaw, kavak yelleri abarrti durumu
nebuya iki ay mi surer fragmanreklami
ya hepsi birde boyle yapti ama kavakyelleridaha bir abartti
buarada ayle imzasi sozkonusu olursa bendie katin
arkadaşlar bi kere daha sordum kimseden ses çıkmadı .
bu aile imzasıyla kim ilgileniyorrrrrrrrrr ya
kim ilgileniyorsa bize cvp verebilirmi???
seheripek46 15-05-07, 20:22 arkadaşlar bi kere daha sordum kimseden ses çıkmadı .
ben ilgilenmiyorum ama imza yaparsanız beni de unutmayın
ya bu dizini günü daha belli olmadımı
arkadaşlar bi kere daha sordum kimseden ses çıkmadı .
sana katılıyorum benide ekleyi,n lüttfen ilgilenen kim arkadaşlar biraz ilgileninn ya:img-blush
slm arkadaşlar ben şimdi kanal d nin bu haftaki yayın akışına baktım.
hiç bi haber yok diziden.
ama bi kaç haftadır arka sokakların tekrarını koyuyorlar
bence bi kaç hafta içinde dizi perşembe günü başlar.
diğer günler dizi var ama o akşam boş ve perşembe günü olur diye düşünüyorum ben yani.
Ya arkdaslar, baslasa baslasa diyorsunuz da, Mayısta dizi baslar mı ya ??
Haziranda baslıycak iste..yaz sezonu icin...sezon ortası tam suan, hatta biticek artık 2-3 bölüm sonra diziler tatile giricek, o zaman baslar..
Dağhan Külegeç 16-05-07, 21:18 Kanald üç farklı düşünce var bence en kısa sürede yayına koyacaklarına eminim.
1.Diziyi yazın yayınlamak istiyolar tutarsa kışa kadar hatta kışta devam edebilir.
2.Diziyi 6 bölüm yayınlayıp sezonu kapatıp eylül ayında sokmak(küçük bi ihtimal)
3.Diziyi hiç yayınlamayıp direkt eylül ayında yayınlamak(Küçük bi ihtimal çünkü çok yakında diyorlar resmi sitede)
en kısa sürede yayına koyacaklarına eminim.
dawsonjoey 16-05-07, 22:20 Kanald üç farklı düşünce var bence en kısa sürede yayına koyacaklarına eminim.
1.Diziyi yazın yayınlamak istiyolar tutarsa kışa kadar hatta kışta devam edebilir.
2.Diziyi 6 bölüm yayınlayıp sezonu kapatıp eylül ayında sokmak(küçük bi ihtimal)
3.Diziyi hiç yayınlamayıp direkt eylül ayında yayınlamak(Küçük bi ihtimal çünkü çok yakında diyorlar resmi sitede)
en kısa sürede yayına koyacaklarına eminim.
Ya da en fazla 2 bölüm yayınlayarak tutmadı diyerek rafa kaldıracak olabilirler bu da bir ihtimal.
Ya da en fazla 2 bölüm yayınlayarak tutmadı diyerek rafa kaldıracak olabilirler bu da bir ihtimal.
evet doğru, o da olabilir cnm ama sadece bi ihtimal diğerleri gibi.:img-yes:
bakıp görücez artık
ekinela_94 17-05-07, 17:40 herkese slm baslamadı hala dizimiz:(ne zmn baslicagi blli diiL sanırm persembe gnleri olmasın da nolrsa olsn walla..:)
dawsonjoey, laf oyunlarına ihtiyacın olmayacak kadar zekisin ;)
Kanal D nin ihtimalleri deniyor, hic bir kanal, yayından kaldrımak icin dizi yayına sokmaz ;)
dawsonjoey 18-05-07, 15:24 dawsonjoey, laf oyunlarına ihtiyacın olmayacak kadar zekisin ;)
Kanal D nin ihtimalleri deniyor, hic bir kanal, yayından kaldrımak icin dizi yayına sokmaz ;)
Teşekkür ederim Ece sen de çok zeki ve zarifsin :img-yes: Herkes senin gibi olsa "polemik" dediğimiz şey daha keyifli bir "oyun" olurdu :)
Bu diziyi izLemek istiyorum.. ama haLa başLamadı..
en uyqun qün bnce pazar..
Kanal D nin ihtimalleri deniyor, hic bir kanal, yayından kaldrımak icin dizi yayına sokmaz ;)[/I][/B]
Yıldızlar Savaşı'ydı sanıyorum diziyi ancak 4 bölüm yayınlayabildiler.Dayanamayıp daha fazla kaldırdılar.
Madem yayına haziran ayında sokacaktılar.Bu kadar erken reklam yapıp insanları böyle bekletmenin alemi ne ben bunu anlamıyorum.Ne diye acele edildi ki.Gerçekten bölümler hazır hale gelince yapsalardı reklamını.
dawsonjoey Tesekkürler :)..
nghn yanlıs anladın sanırım, Kanal D dizi kaldırmadı demedim, Esir Kalpler vardı mesela benim zevkle izledigim, demek istedigim, bu dizi tutmasa da kaldırsak diye düsünmezler herhalde, sonucta onlarda para kazanmak istiyor yani, dizilerinin tutmasını istiyor......tutmayınca da maalesef kaldırıyor..
nghn yanlıs anladın sanırım, Kanal D dizi kaldırmadı demedim, Esir Kalpler vardı mesela benim zevkle izledigim, demek istedigim, bu dizi tutmasa da kaldırsak diye düsünmezler herhalde, sonucta onlarda para kazanmak istiyor yani, dizilerinin tutmasını istiyor......tutmayınca da maalesef kaldırıyor..
Yo dediğini anladım.Sana katılıyorum hiçbir kanal diziyi baştan kaldıralım amacı güderek hareket etmez.Ama gel gör ki 4-5 bölümde kaldırılan dizilerde olmuyor değil.Vurgulamaya çalıştığım şey buydu.
Ferny&Lety 19-05-07, 10:38 yaLnız Münireciğime fazLa yükLenmeyin..unutmayın ki burda herhangi ir kanaLdan değil..
Kanal D den bahsediyoruz..Tutan bir diziyi kaLdırmak adetidir bu kanaLın..arkadaşım bişiyi biLiyor da konuşuyor...:img-yes:
çoğu tutan diziyi kaLdırdı maalesef:img-wink:
inşaLLah bu onLarsna biri oLmaz<.çünkü ben bu diziyi izLemek istiyorum.çok güseLe benzior!!
kavak yelleri 19-05-07, 10:42 arkadaşlar dizi bölümler hazır olmadığı için yayınlanmıyor değil. mayısın ilk haftası yayına hazırdı.Tanıtımda dönmeye başlamıştı zaten. Hazır olmasa kanal tanıtımı koyarmıydı sizce. Tek neden mayısın ilk haftası başlamış olsaydı yazın ara verilecekti. Ama şimdi yazında devam etmesi için bekletiliyor. 4. bölüm çekiliyor mesela. Bölümler hazır yani. Yapım şirketi ve kanal gününü kararlaştırdığında yayına girecek. Bir sorun olsa çekimler izmirde devam etmezdi değil mi.
[QUOTE=kavak yelleri;3382141]arkadaşlar dizi bölümler hazır olmadığı için yayınlanmıyor değil. mayısın ilk haftası yayına hazırdı.Tanıtımda dönmeye başlamıştı zaten. Hazır olmasa kanal tanıtımı koyarmıydı sizce. Tek neden mayısın ilk haftası başlamış olsaydı yazın ara verilecekti. Ama şimdi yazında devam etmesi için bekletiliyor. 4. bölüm çekiliyor mesela. Bölümler hazır yani. Yapım şirketi ve kanal gününü kararlaştırdığında yayına girecek. Bir sorun olsa çekimler izmirde devam etmezdi değil mi.[/QUOTE
tmm saol da benim anlamadığım şey sen bunları nerden biliyorsun ve nası bu kadar emin konuşuyorsun biz neden bilmiyoruz mesela bunları.ben bişe ima etmeye çalışmıyorum.yanlış anlama ama merak ettim.çünkü sen herzaman biz bişe hakkında konuşurken gelip olaya el koyup aydınlatıyorsun.sadece merakkk.:img-wink: :img-yes:
Dağhan Külegeç 19-05-07, 20:16 Yazın herkes tatilde olacak.Bu diziyi yazın gençlere nasıl izletmeyi planlıyolar anlamıyorum.Bence perşembe arka sokaklar yerine verilecektir.
ya bence yeni biseyler olsun da kimse izlemesin ekranlarin tamamen bos olmasindan hada iyidir
[
tmm saol da benim anlamadığım şey sen bunları nerden biliyorsun ve nası bu kadar emin konuşuyorsun biz neden bilmiyoruz mesela bunları.ben bişe ima etmeye çalışmıyorum.yanlış anlama ama merak ettim.çünkü sen herzaman biz bişe hakkında konuşurken gelip olaya el koyup aydınlatıyorsun.sadece merakkk.:img-wink: :img-yes:
O soruyu bosuna sorma.. cevap alamazsın.. bız aylardır soruyoruz cevap gelmedı.. hatta set ekıbındensın dedım dıye mesajlarım bıle sılındı.. o yuzden oyle sorular sorma.. cısssss..
Yazın herkes tatilde olacak.Bu diziyi yazın gençlere nasıl izletmeyi planlıyolar anlamıyorum.Bence perşembe arka sokaklar yerine verilecektir.
Arkadasım yaz dizilerinden de 12-13 reyting fln beklemiyorlar zaten :img-wink:
4-5 olursa devam ediyor, 6 fln olursa da kıs sezonunda da devam ediyor :img-wink:
Yazın herkes tatilde olacak.Bu diziyi yazın gençlere nasıl izletmeyi planlıyolar anlamıyorum.Bence perşembe arka sokaklar yerine verilecektir.
Arka Sokakların Günü Değişmez Arkadaşım Arka Sokaklar Her Hafta Salı Günleri Oynuyor....
Arka Sokakların Günü Değişmez Arkadaşım Arka Sokaklar Her Hafta Salı Günleri Oynuyor....
arka sokalraın gnu degısmıcek onu dmıyo zaten arka sokaklar tatıldeyken bu diziyi yaz dizisi olarak onun gunune koyarlar diyor..
ya bu dizi ne zaman baslayacak anlamadim kac aydir yakinda diyor yaa..sanirim show tv nin dizisi kismetim otel bekleniyor cünkü bu iki kanal genelde kafa kafaya verirler yayinlari birbirinden izleyici calmak icin..bye
bilmiyorum yazildimi henüz ama ..(bütün yazilanlari okumadim )
tvde fragmani izledim ..
ve dawsons creek dizisinin kopyasi ayni...
zaten kizlardan birinide( kumral olani; sonradan gelen sarisin degil) katie holmesa benzetmisler...
youtubedan izlerseniz fark edersiniz...
bilmiyorum yazildimi henüz ama ..(bütün yazilanlari okumadim )
tvde fragmani izledim ..
ve dawsons creek dizisinin kopyasi ayni...
zaten kizlardan birinide( kumral olani; sonradan gelen sarisin degil) katie holmesa benzetmisler...
youtubedan izlerseniz fark edersiniz...
hepsini okumadığın için bilemiyosun tabi ama bu konu çoook konuşuldu tartışıldı.bence bi daha alevlendirme derim:img-yes: .ilk sayfalara bakarsan anlarsın ne demek istediğimi.:img-wink:
O soruyu bosuna sorma.. cevap alamazsın.. bız aylardır soruyoruz cevap gelmedı.. hatta set ekıbındensın dedım dıye mesajlarım bıle sılındı.. o yuzden oyle sorular sorma.. cısssss..
yo ben senin gibi imalı konuşmadım farkındaysan.sadece merak ettim.sende haklı olabilirsin ama imalı konuşma derim.çünkü sende daha önce cısss oldun:img-yes:
kavak yelleri 21-05-07, 17:37 Arkadaşlar dizimiz 29 MAYIS SALI GÜNÜ 20:00 de Kanal D de yayında.
kavak yelleri 21-05-07, 18:06 kaynak var mı acaba?
Kaynak Kanal D arkadaşım. Ben kesinleşmeden bişey söylemek istemedim şu ana kadar. Kesin yani:img-wink:
dawsonjoey 21-05-07, 18:22 29 Mayıs Salı günü 20:00 da ekran başında olacağım. Ertesi günde forumda (ölmezsem tabii:)) bakalım ak koyun kara koyun meydana çıkacak.
gs-tugba93 21-05-07, 18:27 29 mayisda basliyorsa ozaman yarin arka sokaklarin sezon finali olmasi
lazim ama fregmanlarda öyle birsey yazmiyor arkadaslar bek ümitlenmeyin
derim ben yani
demek 29 mayista basliyor umarim euro d ayni zamanda baslar??kesinlikle tatile girecektir artik sezon basi yavas yavas dizler tatile girmeye baslar gibi?? bye
kavak yelleri 22-05-07, 08:43 arkadaşlar ben sadece kavak yellerinin salı günü olacağını biliyorum. Arka sokakları napacaklar bilmiyorum ama Kavak Yellerinin salı günü 20:00 De olduğu kesin.
kavak yelleri kesin 20:00de olucaksa arka sokaklar ya sezon finali yapar ya da perşembe saat 20:00ye alırlar.2 haftadır tekrarlarını koyuyolar perşembeye iyi bir sıralama alıyor denediler tekrarından iyi sonuç aldık deyip kanal d perşembeye koyabilir arka sokakları.olabilir diye aklımdan geçti.
kavak yelleri 22-05-07, 11:59 kavak yelleri kesin 20:00de olucaksa arka sokaklar ya sezon finali yapar ya da perşembe saat 20:00ye alırlar.2 haftadır tekrarlarını koyuyolar perşembeye iyi bir sıralama alıyor denediler tekrarından iyi sonuç aldık deyip kanal d perşembeye koyabilir arka sokakları.olabilir diye aklımdan geçti.
arka sokaklar konusunda henüz bir bilgim yok ama kavak yelleri için düşünülen günler arasında en iyisi seçildi. PT 1 de oldukça şanslı yani...
dizin günü sonunda kesin olmasina cok sevindim! sonunda dizimizi izliyebilcez, cok heycanliyim,baslasada izlesek!:happy0064
bakalım dizi ne zaman başlıycak tam yaz dizisi olucak yanii geçnlik dizisi olucakk.... bu arada dizi müziği çok güzel bilmeyenler için söyliyim fregmanda çalan müzik pinhani=hele bi gel....
Dağhan Külegeç 22-05-07, 18:14 yaz dizisi diye küçümsemeyelim lütfen.Çünkü bazı yaz dizileri tutarsa kışında devam edebiliyor.Örn:Serseri Candan Öte.... Eğer tutmazsa (inşallah tutar)halimiz harab
yaz dizisi diye küçümsemeyelim lütfen.Çünkü bazı yaz dizileri tutarsa kışında devam edebiliyor.Örn:Serseri Candan Öte.... Eğer tutmazsa (inşallah tutar)halimiz harab
sanırım bu laf bana oluyo ama benim aklımdan küçümsemekle ilgili hiçbişey geçmemişti şahsen ve de niye küçümsiyim ben de burda dizinin başlamasını bekleyenlerdenim yani izleyeceğim bi diziyi küçültmem zaten yaz dizilerinin tutanlarını gördük ve umarım bu da onlardan bitanesi olur...
Ufak bir hatırlatma Serseri'yi bilememde Candan Öte dizisi yaz için çekilen bir dizi değildi.Ekranlara Eylül Ekim gibi gelmişti.
Başka bir fragmanı gördüm Kavak Yellerinin ve Dawson's Creek ile olan benzerliklerin arttığını farkettim.Benzerlikler arttıkça diziye olan merakımda giderek artıyor.Söylemeden edemeyeceğim.
Dawson's Creek'te Jen ve Joey ilk zamanlarda hiç anlaşamazlar.Joey Jen'e sinir oluyordu.Fragmanda aynısı olduğu görülüyor.
Dawson's Creek'te Pacey kendinden büyük bir kadına vurulur.Sonra sınıfta ağzı açık kalır çünkü İngilizce öğretmeni olduğunu öğrenir.Fragmanda da Dağhan bir bayana vurulur ve bu bayan rehberlik öğretmeni çıkar.
Dawson's Creek'in ilk bölümünde 4 arkadaş filme giderler ve Dawson burda Jen'in elini tutmaya çalışır.Fragman da görülende Dawson'a benzeyen çocuğun Jen'e benzeyen kızın omzuna elini atmaya çalışması vardı.
Alalacele yakalayabildiğim bunlar oldu yeni fragmandan.Bir kez daha izleyebilirsem daha fazlasını yazarım
merhaba bende bu diziyi merak ediyorum dağhan gülegeçi çok severim bu arada biraz önce fragmanını gördüm çok yakında yazıyo müziğide süpermiş umarım çabuk başlar:good:
Dağhan Külegeç 23-05-07, 00:43 Lafım sana deil sadece yaz dizilerini hafife alanlarla ilgili(genel yani)Candan öte yi yanlış hatırlamışım serseri dizisi yazın başladı tam bir sezon boyunca da devam etti inşallah kavak yelleri de böyle olur
Bence gene yayın akışını yanlış yazmışlardır.
ya arkadaşlar bn bu diziyi uzun zamandır bekliyorum
ama sanırım yaz dizisi olacakmış
bnce yaz dizisi olması bi bakıma iyi
çünkü zaten çoğu dizi sezon arası veriyor ve seyirci dizisiz kalıyor
funlar bi boşuk yaşıyor ve başka dizilere ilgisi kayıyor
eğer ky doğru bir günde doğru bir saatte yayınlanırsa şansı çok yüksek olur
hem reytingler yüksek gelir
hemde kış sezonunda dewam eder
Sanıyorum bir benzerlik daha yakaladım galiba.Dawson's Creek'te Jen büyükannesi ile yaşar.İlk bölümde Dawson Jen'i sinemadan sonra evine bırakır.Jen'in büyükannesi de onları pencere arkasından seyreder.Fragmanda da yaşlı bir kadınla adamın pencereden dışarı baktıklarını gördüm.Acaba diyorum bu sarışın kız büyükannesinin yanında oturuyor olablir mi?
Ben kaç aydır bu diziyi bekliyorum bi türlü başlamadı. Demek yaz dizisi olucakmış. iyi ya yazın da başlayıp tutan bi çok dizi var özellikle şu anda devam eden.
Fırtına ve Arka sokaklar yaz dizisi olarak başladı. Şu an çok iyi reytingler alıyolar. Kavak yelleride tutacak bence
Oo_esmer_kiz_Oo 23-05-07, 11:11 of insallah en kisa zamanda baslar ya ben cok merak ediyorum,
cok cok guzel bir dizi olucagindan eminim, ve insallah tutar da doya doya izleriz :d
bu arada hic tuyo fln yokmu ya :p
ekinela_94 23-05-07, 11:25 biraz once fragmaninii gordm ama yeni fragmandi muzik we konusmalar wardi heralde yayin yaklasio die yeni frgmn koymuslar.......
ya arkadşlar...kavak yelleri adlı dizinin tam olarak JENERİK MÜZİĞİNİ GÖNDERİRMİSİNİZ BANA...yani sözlü olanı..ok??...lütfen..elnizde varsa bana p.m atarmısınızz??????bekliorum..her zmn gönderebilrisinizzz???
:):):)
şimdiden tşk.
:):)
"pinhani" grubunun "hele bi gel" adlı şarkısı...
bende merakla bekliyorum bu diziyi aylar önce ilk fragmanını gördüğüm anda bu "dawson greek" dedim...
gecen yaz "dawson greek" tekrar izledim muhteşem bir dizi...
umarım ona benzer...
sürekli kanalın sitesinden takip ediyorum ama hala bir gelişme yok...
dawsonjoey 23-05-07, 14:28 Dawson's Creek. Ona benziyor ama bu hiç de iyi bir şey değil. Hele orjinalini izlediysen ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.
Oo_esmer_kiz_Oo 23-05-07, 15:00 Dawson's Creek. Ona benziyor ama bu hiç de iyi bir şey değil. Hele orjinalini izlediysen ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.
iyide arkadasim bunu ikidebi belirtmene gerek yokki!!!!
tamam buraya seven ve sevmeyen yorum yazabilir herkez ozgur, ama begenmiyorsan 1 kere soylemen yeterli olur...
bende yabanci versionunu izledim, ama ne buyuk bi gurur ki bizim turklerimiz de boyle guzel projeler yapiyorlar ve eminim ki biz onlardan daha iyi yapariz bu isi.
neyse bir an once baslasinda gorecegiz nasil oluyormus.
cisem.
iyide arkadasim bunu ikidebi belirtmene gerek yokki!!!!
tamam buraya seven ve sevmeyen yorum yazabilir herkez ozgur, ama begenmiyorsan 1 kere soylemen yeterli olur...
bende yabanci versionunu izledim, ama ne buyuk bi gurur ki bizim turklerimiz de boyle guzel projeler yapiyorlar ve eminim ki biz onlardan daha iyi yapariz bu isi.
neyse bir an once baslasinda gorecegiz nasil oluyormus.
cisem.
Sevip beğenen bunu defalarca dile getirebiliyorsa beğenmeyende bunu 1den çok dile getirebilir.Dediğin gibi herkes özgür.
Bu işi daha iyi yapabiliriz.Buna benim de inancım sonsuz.İşte bu yüzden özgün yapımlar ekrana gelsin diyoruz.Herşey ilkiyle ve orjnaliyle özeldir.Oluşturulan kadroyu bambaşka bir gençlik diziyi yazıp oturt sonuna kadar desteklenir o zaman.Ama yabancı bir yapımdan bu kadar benzer şeyler koyarsan daha dizi başlamadan böyle eleştiri oklarını da üzerine çekersin tabii.
prettygirl 23-05-07, 15:32 nzm başlatıcaklar ya offf....
başlatıcaklar mı acaba onu da merak etmeye başladım da..
dawsonjoey 23-05-07, 15:58 Ne seveni varmış ne sadakattir bu dizi daha başlamadı arkadaşlar nedir bu sahiplenme. Biz bir şey biliyoruzda konuşuyoruz. Dizi başlasın daha fazla konuşacağım. Copy Paste karışıyım karşıyım! Her şeyin ama her şeyin orjinali güzeldir özeldir. Önceki sayfalarıda okursan ne demek istidiğimizi anlarsın.
ewet haklisin ama genelde forumlara sevenler daha cok mjs yolluyor, ve o yuzden bu tur dizileri diyelim sevmiyorsaniz neden buraya gelip zahmet edip yorum yaziyorsunuz, maden sevmiyorsunuz yazmayin ya.
Forumlarda genelde bunun yapılıyor olması bunun böyle yapılması gerektiği anlamına gelmez bence.Sevenler zaten hemen hemen aynı görüşü savunacağından aksi görüşlerinde forumlarda yer alması gerekir ki çok değişik açılardan konuya bakılabilsin.Görüş zenginliği oluşabilsin.
Ayrıca benim burda yazma amacım Kavak Yelleri'ni sevmediğimi göstermek değil(kaldı ki izlemeden sevmiyorum diye bir yorumda yapmam ben) Şuana kadar yazmamdaki tek sebep Dawson's Creek'le olan aşırı benzerlikleri yüzünden.Sevip sevmemekle ilgili değil.
Bence söyle düsünüyoruz hepimiz: (bence)
Sevdigimiz seylerin, ama sadece sevdiklerimizin taklitlerini görünce üzülüyoruz..
Mesela ben de Kavak Yellerine karşı degilim ama mesela The OCnin ,ki cok basit bir örnek oldu, yerlisini cekmeye kalksalar gülerdim herhalde...:img-hyste
dawsonjoey 'ın samimiyetine inandıgımı hep söyledim, gene de arkasındayım ama sanırım olaya degil, diziye tepkili....
suhan vardı simdi ugramıyor pek, Sarkı Söylemek Lazım da cok görüyorum kendisini...hele bir ara daha da cok giriyordu...o yapım da uyarlama, hatta kopya, yaratıcısının adı yazıyor mu dedim ve cevap alamadım maalesef..
oyle diyorsun ama sende
madem bu kadar karsisin(karsisiniz) neden en begendigin dizilerden birisinin kopyasini izliyorsun ?buna anlam veremedim...
Bu soruyu bana sormamışsın ama sana bununla ilgili bir yanıt verebilirim.Bu foruma uygun bir örnek vereyim hatta.Dizi film'de avatar yapan imza yapan arkadaşlar var.Onlardan biri olduğunu farzet.Saatlarini verip imza avatar yapıyorsun.Sonra başka biri senin yaptıklarını alıp üzerinde küçük oynamalarla o imza ve avatarları kendisi yapmış gibi forumda gösteriyor.Sen bunu görünce ne yaparsın?Susarmısın...Aman boşver mi dersin?O kişinin yaptıklarını beğenmiyorsun diye yorumsuz mu kalırsın?Diyelim ki susmadın senin avatar ve imzalarını kendisi yapmış gibi sunan kişiye bunlar benim bunları ben yaptım diyorsun.O da bunu kabul etmeyip hayır bunlar bana özgü şeyler diyor.Bu sefer ne yaparsın o öyle söyledi diye gene mi susarsın.Ona ait olmadığını duyurmak için çabalamaz mısın?
Bizim de burda bir nevi yaptığımız şey bu.İzlemenin ölçütü sadece sevip sevmemekten ibaret değildir.Ben eğer burda Kavak Yellerini Dawson's Creek'e çok benzemesinden ötürü eleştireceksem Kavak Yelleri ile ilgili herşeyi bilerek bunu yapmalıyım.İnsanlar burda Kavak Yellerini sevmedikleri için değil Dawson's Creek'i çok sevdiklerinden "ona ait olan şeyleri" korumak uğruna bu başlıkta yazıyor.
Biz burda kimseye savaş baltaları çıkarmıyoruz.Sırf fikirlerimiz farklı, inandığımız şeyi korumak uğruna konuşuyoruz diye bazı kimseler tarafından yokmuş gibi hareket ediliyor.Açıklama olarak Saygı denildi uslüp denildi eee başından beri allaha şükür ikisini de kaybetmeden yazan insanlar oldu.Onlara niye bu forumda yokmuşlar gibi muamele ediliniyor.İşte bende buna anlam veremiyorum sen verebiliyor musun?
Eminim ki bu söylediklerimde senin tarafından olmasa da başka arkadaşlar tarafından yanıtsız bırakılıcaktır.
Oo_esmer_kiz_Oo 23-05-07, 19:43 Bu soruyu bana sormamışsın ama sana bununla ilgili bir yanıt verebilirim.Bu foruma uygun bir örnek vereyim hatta.Dizi film'de avatar yapan imza yapan arkadaşlar var.Onlardan biri olduğunu farzet.Saatlarini verip imza avatar yapıyorsun.Sonra başka biri senin yaptıklarını alıp üzerinde küçük oynamalarla o imza ve avatarları kendisi yapmış gibi forumda gösteriyor.Sen bunu görünce ne yaparsın?Susarmısın...Aman boşver mi dersin?O kişinin yaptıklarını beğenmiyorsun diye yorumsuz mu kalırsın?Diyelim ki susmadın senin avatar ve imzalarını kendisi yapmış gibi sunan kişiye bunlar benim bunları ben yaptım diyorsun.O da bunu kabul etmeyip hayır bunlar bana özgü şeyler diyor.Bu sefer ne yaparsın o öyle söyledi diye gene mi susarsın.Ona ait olmadığını duyurmak için çabalamaz mısın?
Bizim de burda bir nevi yaptığımız şey bu.İzlemenin ölçütü sadece sevip sevmemekten ibaret değildir.Ben eğer burda Kavak Yellerini Dawson's Creek'e çok benzemesinden ötürü eleştireceksem Kavak Yelleri ile ilgili herşeyi bilerek bunu yapmalıyım.İnsanlar burda Kavak Yellerini sevmedikleri için değil Dawson's Creek'i çok sevdiklerinden "ona ait olan şeyleri" korumak uğruna bu başlıkta yazıyor.
Biz burda kimseye savaş baltaları çıkarmıyoruz.Sırf fikirlerimiz farklı, inandığımız şeyi korumak uğruna konuşuyoruz diye bazı kimseler tarafından yokmuş gibi hareket ediliyor.Açıklama olarak Saygı denildi uslüp denildi eee başından beri allaha şükür ikisini de kaybetmeden yazan insanlar oldu.Onlara niye bu forumda yokmuşlar gibi muamele ediliniyor.İşte bende buna anla |