Tüm Versiyonu Göster : Kavak Yelleri-Bölüm Yorumları (Arşiv 1)
Sayfalar :
[ 1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Kavak Yelleri (Kanal D)
Tim's Prodüksiyon'un çekeceği dizi tam bir gençlik dizisi.
4 ögrencinin okul maceraları ve ÖSS stresi ekranlara yansıyacak..
Başrollerde Daghan Külegeç, Pelin Karahan, İbrahim Kendereci ve Aslı Enver var..!
Dizi Nisanın 2.haftası Kanal D ekranlarında seyirciyle buluşacak..:img-wink:
ya biraz daha bilgi varsa verebilirmisiniz???çok merak ettim diziyi.öss zaten benim korkulu rüyam.inş.uzun soluklu güsell bir dizi olur...:img-wink: :img-wink: :img-wink:
lise defteri gibi bişi olacak sanırım nisanın 2.haftası ama hangi gün bence kanald de olması doğru bir seçim değil çünki kanald dolu yani hangi güne koydular ki okul dizisi olacağına göre cumartesi günlerini koymaları muhtemeldir çünki bu dizi çoğunlukla öğrenciler ve öss ye hazırlanan öğrenciler izleyecek eee okuldu şuydu buydu derken izleyemeyecekleri için cumartesi gününe koymaları güzel olur saat 8 yam uygun bi saat bence bakalım görücez ama ..%85 cumartesi günü olucak dizi
ya insallh ii olur dızı bu sene oss var tam bıze gore olcak galıba ıyı bırsey olur ve devam eder ınsallh ama kanaldye guven olmuyorki..
MiSz_CaniSi 31-03-07, 17:48 aa Daghan Külegeç var super ya karizmatik cocuk ha ben bakarim kesin da daha kanald reklamini verdigini gormedim nisanin ikinci gunune 3 gun kaldi ve coktaan verilmesi gerekirdi bence
ismini duyunca aklıma "içimde yılgın rüzgarların ayak sesleri sende daha yeni yeni kavak yelleri" geldi
Hayırlı olsun
pazara koysunlar diziyi hicbi dizi yok o günü ve bence tutulur ben bakamyi düsünüyorum ve umarim pazar gününe koyarlar
Demek Asli Enver oynuyor. Buna cok sevindim. Kendisini cok seviyorum. Onunla konusmus birisi olarak cok tatli buluyorum, cok sicak kanli. Dizide güzele benziyor. ben diger oyunuclari tanimiyorum.
konusu cok ilginc en azindan tore filan deyil ayrica Daghan Külegeç oynamasina cok sevindim cok yetenekli bir oyuncu bence gunu uygun olursa izlerim
Daghan Külegeçmi oynuyor adamin neresi genc ya bu dizide oynuyor genclik dizisi degilmi bu o 29 yasinda seneye 30 bu dizide gencler oynamali o yaslanmis biraz
Hugo pardon ama nerde senin msgini okusam hep alakasiz seyler yaziyosun bence dizid eoynamsi cok iyi olmus ihsallh haber dogrudurda bzid eizleriz:img-wink:
MErvee ben de aynı seyi düsünüyorum :)
Daghanı ben de cok severim, daha iyisi olamazdı ;)
Demek Asli Enver oynuyor. Buna cok sevindim. Kendisini cok seviyorum. Onunla konusmus birisi olarak cok tatli buluyorum, cok sicak kanli. Dizide güzele benziyor. ben diger oyunuclari tanimiyorum.
Bncede sonunda onu görüces reklamlardan sonra bi yerde bn bi tek dağhanı tanıyorum aslı abla dışında sınav filmi gibi bişi olabilir onnda konusu öss ile ilgiliydi en azından köyde geçmio:img-wink:
angelstone505 01-04-07, 01:33 Varsa elinizde bu oyuncu arkadaşların resimlerini koyarmısınız ,birden çıkramıyor insan malum okadar dizi varki çorbaya döndü benim ve birkaç arkadaşın kafası ....teşekkürler ...dizide hayırlı olsun:img-in_lo
gülündikeni 01-04-07, 02:39 http://img4.imageshack.us/img4/2678/111boeluemfragman00100166yx.jpg
Daghan Külegeç resimdeki oyuncu.Hirsiz-Polis'in jileti.
Aslı Enver
http://resim.sologitar.com/uploads/0c682db4d0.jpg
Dağhan Külegeç
http://www.snek.com.tr/gorsel/sunucular/daghanKulegec.jpg
Dağhan Külegeç
18 Ekim 1978 doğumlu. Terazi burcunda. Sanatçı bir aileden geliyor. Ünlü tiyatrocu Altan Erbulak'ın torunu. Annesi televizyoncu Ayşe Erbulak, babası kaligraf Rıza Külegeç.
Aşk: Aşk onun için önemli. "En önemli şey bir diğer hayat" diyor. Sevgilisi yok.
Müzik: Bütün müzik türlerini seviyor. Eve gelince ilk yaptığı şey radyoyu açmak.
Film: Her türlü filmi seviyor, özellikle müzikal filmleri
Spor: Basketbol oynamayı seviyor. Evinin önündeki parkta sokak basketbolu oynuyor.
Beslenme Alışkanlığı: Düzensiz besleniyor. Yemek seçmiyor.
Televizyon Alışkanlığı: "Hayatı televizyondan öğrendim" diyor, yabancı sitcom dizilerini ve belgesel kanallarını seyretmeyi seviyor, sıkı bir televizyon izleyicisi
İnternet: İletişim amaçlı kullanıyor
Bilgisayar oyunu: Playstation
Kitap: Kitap okumayı çok seviyor. Bir kitabı bitirmeden ötekini almıyor. En son Andre Bazin'in Orson Welles biyografisini okumuş.
Olmazsa Olmaz: Yok
Dövme: Vücudunda 5 tane dövmesi var
Kariyer: "Lise Defteri" adlı dizi filmde oynadı. Şu anda "Hırsız Polis" adlı dizi filmde oynuyor. İleride televizyon programlarına devam etmeyi ve bir sinema filmi projesinde yer almak istiyor.
Püf Noktası Sayfası
Ne zaman doğdun?
18 Ekim 1978 doğumluyum, burcum terazi...
Burcunun özelliklerini taşıyor musun?
Evet. Dengeliyim, dengesizim. Teraziyi ben tutuyorum yani.
Çalışkan mısın, titiz misin?
Bir kere zaten ben şöyleyim, ben böyleyim, kim ne derse o öyle değildir. Ben işimde titizsem bile benim onu söylemem bir şey ifade etmez yani. Onu diğer insanların söylemesi lazım.
Over Game'in formatını nasıl oluşturdunuz? Nereden geldi aklınıza böyle bir program?
Ben bir kere kazana doğmuşum. Dedem Altan Erbulak, annem Ayşe Erbulak. Babam da Rıza Külegeç. O da kaligraf.
Sanatçı bir aileden geliyorsun...
Ha, tam kazana düşmüşüm. Ufakken dedem şey derdi bana; "Bu level'ı geçemezsen sana yemek yok" derdi bilgisayar oyunu oynarken. Sonra hep bir oyun oldu benim hayatımda, bilgisayar oyunları filan. Sonra ben 3 yıl önce ben bir oyun programı yapsam nasıl yaparım diye düşünmeye başladım. Sonra o 'greenbox'lar aklıma geldi. "Aaa" dedim. "Böyle yaparım".
Programın içeriğini biraz anlatabilir misin?
Programda oyun oynuyoruz, oyun tanıtıyoruz. Her zaman televizyonda gördüğünüz adamı hiç görmediğiniz bir şekilde görmenizi istiyorum. Hem ev ortamında oyun oynarken. Bir şey yapmaya çalışırken, hani kendinden bahsetmezken demin anlattığım gibi, bir şeyi methetmezken, sadece oyun oynarken görelim onu. Sohbet edeyim, bir de o yeşil komiklikleri yapayım. Talkshow oyun karışımı
Tiyatro eğitimi aldın mı? Eğitimin nedir?
Tiyatro eğitimi almadım ama dedemden dolayı "Seçimleri" yüz kere seyrettim, "Yanımdaki Yatak" Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu'nda oynayan bütün oyunları defalarca seyrettim. 15 yaşından beri televizyonun içindeyim. 10 senedir çalışıyorum televizyonda.
Televizyon dünyasına nasıl girdin?
Liseyi bitirince üniversiteyi kazanamayınca annem Senkron'a attı beni. Orada "Sıcağı Sıcağına" programının cut montajını yapıyordum. Orada canlandırmaları hem kurguluyorum, hem montajlıyorum hem müzik koyuyorum. Zaten bir montajcı, bir yönetmen bir de ben vardım. Bütün işleri yapıyorduk işte. Sonra "A Takımı"nda çalıştım reji asistanı olarak. Oradan bir reklam şirketine gittim. Orada asistanlık yaptım. Sonra Netbul'da oyun yazıları yazdım. Ondan sonra "Lise Defteri" adlı dizi filmde oynadım. Ondan evvel GAG'da yardımcı yönetmenlik yaptım. Sonra geçen sene senaryolara daldım. Over Game cebimde duruyordu. Bu oldu yani, çok işte çalıştım.
Anladığımız kadarıyla sen internetle epeyce haşır neşirsin.
Kısa bir süre öncesine kadar öyleydim. Şu anda çok yoğun kullanmıyorum. Gereksiz yere internette dolaşmam. Mail'ime bakarım. Bir yerden bir bilgi, bir şey lazımsa zaten girip tık diye bulurum. Alışveriş yapmam.
PC oyunu yerine artık PlayStation'u tercih ediyorsun galiba?
Evet, PlayStation'um var. Onu oynuyorum. Arada bir. Ama oyun oyundu. Şimdi oyun iş oldu. Eve gidip bir oyunun yazısını hazırlamam gerek o benim için bir eziyet haline gelmeye başladı.
Daha çok hangi oyunları oynuyorsun?
Hepimizin sevdiği oyun bir kere maç oyunu. Hep bir maç oynanır. Çünkü oyunu arkadaşlarınızla oynuyorsanız bir kere hep çekişmeli bir oyun istersiniz. Maç bunun için bir numaralı oyun. Araba yarışı oynuyoruz. Aksiyon oyunu. İkinci dünya Savaşı oyunu oynarız. Ama şimdi yaş ilerledikçe daha az aksiyon daha çok strateji tipi oyunlar istiyor insan.
Kitap okur musun?
Az ama öz kitap okurum. Daha çok tarih, mitoloji ve bir de biyografileri çok severim. En son Andre Bazin'in Orson Welles biyografisini okuyorum..
Boş vakitlerinde ne yapmayı seversin?
Ben çok asosyalim. Alkolim olmadığı için, kız arkadaşım olmadığı için.. Evde oturmayı daha çok severim.
Geleceğe yönelik bir takım projelerin var mı? Evlilik konusunda mesela?
Şimdilik yok, bakalım ne olacak diye duruyoruz. Hani bizde "Ne yapıyorsun" derler ya. Ben de "Duruyorum" derim. Nasıl duruyorsun derler, işte duruyoruz abi...Ne eğiliyoruz, ne zıplamaya çalışıyoruz.
Aşk önemli mi senin için?
Tabii canım. Hayatta en önemli şey bir diğer hayat.
Televizyon izliyor musun?
Televizyon çok izliyorum. Hayatı televizyon izleyerek öğrendim. Yabancı sit-comlar. History Channel, çünkü tarihi çok seviyorum. Discovery, Reality TV, National Geografic, arada bir Sinema Türk'e bakıyorum. Her şeyi seyrederim. Her zaman odamda televizyon vardı yani. İlkokul dörtten beri . "En iyi neyi biliyorsun?" deseler "Televizyon" derim. "Ne iş yapıyorsun?" deseler "Televizyoncuyum" derim.
Hangi müzikleri dinlersin?
Evde dededen kalma bir radyom var, 50 senelik, bir Alman radyosu. Eve girerim. Onun kırmızı bir düğmesi vardır on/off, hemen ona basarım. Müziğin hepsini severim. Kardeşim de davulcu. Onun da acaip bir caz arşivi var. Ondan da çok yararlanıyorum. Sevmediğim tek müzik bööö diye bağıran metaller var ya, onlar hariç hepsini severim.
Üzerinde çok sayıda dövme görüyoruz. Kaç tane var?
Beş tane var.
Motor ve hız merakı var mı?
Araba kullanmayı hiç sevmem. Hıza hiç merakım yok ama bir motosiklet istiyorum. Ufak bir tane. Ama yavaş yavaş gideyim istiyorum.
Spor yapıyor musun?
Basketbolcuyum. Evimin oradaki parkta basketbol sahası var. Orada gidip gençlerle sokak basketbolu oynuyordum.
Başka hangi projelerde yer alıyorsun?
Dizide oynuyorum. Kanal D'de Hırsız Polis diye bir dizi.
Ne tür filmler seyredersin?
Her türlü filmi severim. Özellikle müzikalleri.
Daghan dısında diğerleri No-Name sanırım,,
MiSz_CaniSi 01-04-07, 10:29 Daghan Külegeçmi oynuyor adamin neresi genc ya bu dizide oynuyor genclik dizisi degilmi bu o 29 yasinda seneye 30 bu dizide gencler oynamali o yaslanmis biraz
daghan in bu kadar yasli olduugnu bilmiyordum yaa ben 20 lerde saniyordum yeni ogrendim sok oldum
Evet ben de sasırdım :)
Sevinç Erbulakla da üvey kardeşlar sanırım (öz de olabilir)
gülündikeni 01-04-07, 16:32 Evet ben de sasırdım :)
Sevinç Erbulakla da üvey kardeşlar sanırım (öz de olabilir)
Sevinç Erbulak Daghan Külegeç'in teyzesi oluyor...Yani Daghan Altan Erbulak'in torunu oluyor.
kavak yelleri 02-04-07, 16:37 KAVAK YELLERİ 9 NİSAN’DA KANAL D DE ESMEYE BAŞLIYOR…
“Sayfalar yetmez gençlik hikayelerini anlatmaya”
Kimseye kabul ettiremezsin düşündüklerini. Söylediklerin ise sadece hezeyandır. Tutkuların geçici. Sevgin, kendi ilk aşklarını hatırlamaları için bir vesile sadece…
Her sabah bir umutla uyanırsın işte, alnındaki sivilce geçmiş mi diye.
Sivilceler, hayaller,birini sevmen-onun seni sevmemesi; mutluluklar, sevinçler, ailenin seni anlamaması, dersler, disiplin, velinin okula çağırılması, devamsızlık, kimsenin seni anlamadığını anlaman..
Deniz, Aslı, Efe ve Mine… Dördü de lise son sınıf öğrencisi… Seninkinden hiçbir farkı yok onların hayatının da… Benimkinden, bizimkinden farklı değil… Sezen Aksu dinliyorlar, “Sen Ağlama” dinlerken ağlıyorlar. Sevgililerinden mektuplar biriktirmiyorlar defterlerinin arasında belki… Ama posta kutuları dolu romantik e-maillerle… Birbirlerine kalpleri kadar temiz sayfalarda ayıramıyorlar artık hatıra defterlerinde… Ama en sevdikleri arkadaşlarını asla engellemiyorlar Msn’de.
Dört iyi arkadaş… Ve onların var olma çabası… Kendine güvenen bakışlarla kocaman gülümseyen küçük çocuklar büyüyor… Ve sizi de büyüme hikayelerine ortak olmaya çağırıyor.
sanirim pazartesi gunuen denk geliyo saati bana uygun olursa izlemeyi dusunyuorum haber icin tskrler kavak yelleri bu arada avatar sanirim dizi resmi
havinim_baranım 02-04-07, 17:06 Valla ben bakmayı düşünüyorum Öss benimde korkulu rüyam çok güzel bir dizi olacağını düşünüyorum...
kavak yelleri 02-04-07, 18:56 Asmali Konak , Haziran Gecesi Ve Ilk Aşk Sinema Filmlerinin Yapim Ve Tasarim Ekibi Tarafindan Hazirlanan Sezonun Iddiali Dizilerinden Biri Olacak... Ve Herkes Kendinden Birşeyler Bulacak.. Pazartesi Akşamlarinizin Vazgeçilmezi Olacağina Emin Olabilirsiniz.. Oyuncularin Fotoğraflarina Da Yer Vereceğim...
Evet bu dizide Hayat Bigisinin sevimli öğretmeni Altan Gördüm de oynuyor ama bu sefer kötü rolde.
Altan Gördüm: Evet Hayat Bilgisi çok keyifli bir projeydi ve bitmesi gerektiği gibi bitti. Şubat ayında İzmir Urla’da çekimleri yapılacak yeni bir gençlik dizisi var. İki erkek, iki kızın hikayesini anlatan bir dizi. Ben de o gençlerden birisinin babası rolünde oynayacağım ama kötü bir karakter bu sefer. Adı da Kavak Yelleri
Altan Beyle Yapılan bir söyleşiden alıntı.
Onu yeniden ekranlarda görmek güzel olacak.
havinim_baranım 03-04-07, 18:27 Çok iddalı bir dizi olacak tam bir gençlik dizisi vede Össye hazırlanan ve hazırlanacaklar için güzel bir dizi olacak..İnşaallah güzel bir güne koyarlar,pazartesi iyi o gün dizim yok...
kavak yelleri fotlar icin tskrler dizi sanirim 1. bolumu cekildi
demek asli enver oynuyor yaaa asli ablami cok seviyorum yaaaa onunda hayat bilgisindeyken konusmustum kendisi cok sirin biri yaaa
bu dizide okul içi sahneleri bizim okulda çekilcek.dış sahnelere urla da bi lisede çekilcekmiş.bize demişlerdi yapımcılar gelip gidiolardı kanal d de yayınlancak falan diolardı ama inanmıodk hatta bu dizi için bzm okuldan 2 kız 2 erkek öğrenci seçtiler....
betü$_ozan 03-04-07, 20:10 dagahan var süper.. kesin izlerim... hp bittiginde cok üzülmüstüm acaba nerede görbilicem diye simdi ise yeni bi projeyle karsimizda süper:happy0064
Biri İzmirde cekiliyor demiş, dizi İzmirde mi çekiliyor??
kavak yelleri sen yapımcılıktan mısın ?
kavak yelleri 04-04-07, 13:51 İzmir'in Urla ilçesinde çekiliyor.
Çekimlerine başlandı ve 16 nisan da yayında...
resimler içim teşekkür ederiz arkadaşım.
:good: bye
büyük cadı 04-04-07, 14:16 arkadaşlar bu dizi izmirde vbenim okuduğum okulda çekiliyor cekmlere basladılar haftasonları cekıyolar bizde haftasonu gıdıp oyuncularla tanıstık hatta bı arkadasım fıguran olarak dızıde oynuo
havinim_baranım 04-04-07, 14:17 Ya demek İzmirde çekiliyor çok güzeldir,Urla zaten hayırlısı olsun resimler için sağol cnm..
hayır daa urla lisesine gidilmedi:)şu an bizim okulda çekimler war:)arkadaşlarımdan bazıları figüranlık yapıyor:)( okulumuz 60.yıl anadolu lisesi)bi kaç çekim sonra urla lisesine gidicekmiş
hayır daa urla lisesine gidilmedi:)şu an bizim okulda çekimler war:)arkadaşlarımdan bazıları figüranlık yapıyor:)( okulumuz 60.yıl anadolu lisesi)bi kaç çekim sonra urla lisesine gidicekmiş
evt bu dizi bzm okulda çekilio hatta formalarda bzm formalar mavi gömlek kareli etek her şekilde tanınabilir:P...okul içi çekimler bzde hatta cumartesi gidebilrsem giderim nası olsa okul 1 sokak ötede:D
Bu dizi tutarsa gençlik dizileri sezonu açılır.Gördünüz Sıladan sonra töre dizileri başladı.Eskiden yeniye doğru yine gidiyoruz.
Ben güzel bir dizi olacagina inaniyorum. ee sonucta Asli ablam var onu cok seviyorum ya. Dizi güzel olmasa bile sirf Asli Ablam icin izleyebilirim.
resimler cok iyi arti diger oyuncularda cok iyi ihsallh saati bana uyar seyretmek istiyorum cunku
resimler icin tskrler kavak yelleri
Seker_Esra 07-04-07, 15:37 harika bir dizi olacak bence ya.. cok merak ettim ben bu diziyi:)
Tanitim reklamlari daha yok sanirim..?
resimlerdeki kızlar çok güzel ya oyunculuklarıda güzelse izlerim DAĞHAN VAR bakmamak ayıp hırsız polisçiyiz sonuçta bekliyorum dizimiz ne zamana
kavak yelleri 09-04-07, 09:12 Tanıtım bu hafta girecektir. Dizimiz 16 Nisan Pazartesi yayında...
bende merakla bekliyorum diziyi dağhanı severim ii bir oyuncu diğerlerini tanımıyorum bakalım nasıl bir dizi olcak bencede cumartesiye koysunlar...
bayan oyuncular çok şeker.bugün okul çıkışı oyuncular kantindeydiler özellikle pelin karahan çok tatlıydı hep gülümsüyodu.erkek oyuncular daha somurtkandı en azından etrafa karsı....:D
bu kavak yelleri su an bizim okul (60. yıl anadolu lisesi) ve bizim sınıfta (11d) çekiliyo...
bugün jenerik çekimi için figüran seçimi vardı ve son anda elendim ....
oyunculuk hayatıma başlamadan sonuna geldim...
sanatın başka dallarına yönelmenin zamanıdır...
az önce fraqmanı qördüm.. GüzeL diziye benziyor.. Günü ve saati uyqun oLursa izLiycem.. =))
Kalıbımı basarım ki bu dizi Dawson's Creek'in kopyası.O dizide de Dawson Joey ve Pacey birlikte büyümüş 3 arkadaştı.Aralarına sarışın güzel kız Jen'in gelmesi ile herşey altüst olur.Çünkü Joey küçüklüğünden beri Dawson'a aşıktır.Fragmanda anladığım kadarıyla aynen bu alınmış durumda.Dawson's Creek'te bu 3 arkadaşın sürekli takıldıkları bir iskele var.Ayrıca dizide Joey karakterine bürünen kişide oldukça joey'e benzemiş.
dawsonjoey 10-04-07, 20:56 Dawson's Creekin Türk versiyonunun çekilmesi yıllardan beri hayalimdi. Umarım güzel bir uyarlamadır ve umarım adaptasyon olduğunu yazarlar.
Kavak yellerinde ki Joey karakterini canlandıracak kızı çok iyi bulmuşlar yanlız.Birbirlerine çok benziyor.
Buda Dawson's Creek'teki orjinal Joey
http://www.dawsonscreek.com/gallery/joey/assets/joey8s.jpg
elwiens_86 10-04-07, 21:04 Bende fragmanını gördüm ama çok dikkatli izlemedim..Gerçekten de Dawson's Creek taklidiyse fena değildir eminim...Çünkü ben bir Dawson's Creek hayranı olarak büyük bir zevkle izlerim hep keşke bizimkilerde böyle bir dizi yapsalar derdim..Ama inş. doğru düzgün yaparlar...Neyse sanırım yayın tarihi 12 Nisan..:) Şu benzeme konusunu duyunca daha bir merak etmeye başladım..
%100 eminim Dawson's Creek'ten alıntı olduğuna ben.Konusu oldukça güzel bir diziydi Dawson's Creek ilk aşk ve benzeri duygular çok naif anlatılmıştı.Özellikle de ilk sezonları düşünecek olursak.Bende düzgün yapılmasını umuyorum.İşlenebilecek harika konular vardı.
Joey'in küçüklüğünden beri Dawson'a olan aşkı.Ve aynı zamanda birbirlerinin en yakın dostu oluşları.Dawson'ın bunu farkedemeyişi ama zamanla aslında ona aşık olduğunu görmesi.Arkadaşlıklarını kaybetme ve ilk aşklarını yaşarlarken ki korkuları ve bazı şeyleri yaşayarak öğrenmemin verdiği acılar.Ailelerin arkadaşlıklarına ve aşklarına etkisi vs... harika konulardı.Umarım aynı naiflik bu dizide de işlenebilir.
dawsonjoey 10-04-07, 21:10 İnanamıyorum kız aynı Joey Katie Holmes bile artık bu kadar benzemiyor Joey'e başlamadan yorum yapmak ne derece doğru bilmiyorum ama inşlllah ama inşallah güzel bir dizidir.
Kız Joey'in birebir aynısı.
Aslına bakarsan Pacey tip olarak benzemese de karakter olarak iyi oturulmuş gibi geldi bana :D
dawsonjoey 10-04-07, 21:15 Yani oyucuyu pek tanımıyorum ama Joshua'nın da bir karizması vardı allah için ;) Yani görüntü pek benzememiş Paceye ama olsun rolü iyi çıkarsın o da yeter :)
elwiens_86 10-04-07, 21:15 %100 eminim Dawson's Creek'ten alıntı olduğuna ben.Konusu oldukça güzel bir diziydi Dawson's Creek ilk aşk ve benzeri duygular çok naif anlatılmıştı.Özellikle de ilk sezonları düşünecek olursak.Bende düzgün yapılmasını umuyorum.İşlenebilecek harika konular vardı.
Joey'in küçüklüğünden beri Dawson'a olan aşkı.Ve aynı zamanda birbirlerinin en yakın dostu oluşları.Dawson'ın bunu farkedemeyişi ama zamanla aslında ona aşık olduğunu görmesi.Arkadaşlıklarını kaybetme ve ilk aşklarını yaşarlarken ki korkuları ve bazı şeyleri yaşayarak öğrenmemin verdiği acılar.Ailelerin arkadaşlıklarına ve aşklarına etkisi vs... harika konulardı.Umarım aynı naiflik bu dizide de işlenebilir.
Umarım dediğin gibi olur çünkü gerçekten ben Dawson's Creek izlemeye doyamamıştım...Konusu o kadar güzeldi ki...Yani eğer benziyorsa yapımcıların elinde çok çok iyi malzemeler var...Umarım bu malzemeleri iyi değerlendiriler...Şu kızı merak ettim doğrusu çok dikkatli bakmadım fragmana...Ama eminim ki Dağhan Pacey rolünde oynuyordur...O karaktere daha yakın...Ay ben çok sevindim ya güzel olursa benim şimdiden vazgeçilmezim olabilir..
Fragmanı yeniden izledim.İskeleyi bile kullanmışlar. :D Bu kadar benzerlikte olmaz ki ama :P
Dawson's Creek'te Jen taksiden iniyordu burda arabadan iniyor.Dawson ilk görüşte vuruluyordu Jen'e burda da aynısı oluyor gibi :D Joey kıskançlık krizlerine giriyordu burdaki Türk versiyon Joey'de göz yaşı dökecek gibi görünüyor.
elwiens_86 10-04-07, 21:22 Fragmanı yeniden izledim.İskeleyi bile kullanmışlar. :D Bu kadar benzerlikte olmaz ki ama :P
Dawson's Creek'te Jen taksiden iniyordu burda arabadan iniyor.Dawson ilk görüşte vuruluyordu Jen'e burda da aynısı oluyor gibi :D Joey kıskançlık krizlerine giriyordu burdaki Türk versiyon Joey'de göz yaşı dökecek gibi görünüyor.
İnanmıyorum ya sonunda bizimde adam gibi bir gençlik dizimiz olacak taklitte olsa olsun ben razıyım yeter ki düzgün olsun..Bilgiler için çok sağol...Senin bu bilgilerin sayesinde ilgimi çekmey başladı...Sahil kasabası olması için demek ki İzmir'de çekiyorlar...Belki üniv. zamanları içinde İst. kullanırlar...
Evet olabilir.Çünkü Dawson Creek'te Lise 1. sınıfa başlayacakları günün bir öncesi gün ile başlamışlardı.Mantıklı sahil kenarı bir yeri seçmiş olmaları.Karakterleri ne kadar benzetecekler acaba
Joey'in annesi kanserden ölmüştü.Babası hapisteydi.Joey okulun en başarılı öğrencilerinden biriydi
Dawson biraz hayalperest biriydi.Yönetmen olmak en büyük hayali idi.Annesi babasını aldatmıştı ilk sezon onun problemini çok yaşamıştı
Pacey akıllı biri olsa da zekasını okul için harcayan biri değildi ve ilk görüşte okuldaki ingilizce öğretmenine aşık olmuştu :D
Jen ise büyük şehirden gelmiş yaramaz bir kızdı.Büyükannesinin yanına gönderilmiş aynı zamanda Dawson'ın kapı komşusu olmuştu
Birde Dawson's Creek'in en klasik sahnesi Joey'in Dawson'ın odasına penceresinden girmesidir.Bunu da kullanıcaklar mıdır acaba?
Bunlar dizinin başlangıçtaki en belirgin özellikleri.Ne kadarı kullanılacak acaba :D Gerçekten merakla bekliyorum
Bu gun internetde fragmanlari izledim.Cok ilginc bir dizi olacak galiba.Uzun zamandir bir genclik dizisi izlemiyordum:(.Umarim birileri internete de yukler,biz de izleriz.Umarim Kampusistan ve Kocum benim kadar severim diziyi.cunki simdiye kadar en cok sevdigim genclik dizileri bunlardi:)
Benimde fragmanı görür görmez asklıma gelen tek şwy bu Dawsons's Creekin türkçe versiyonu oldu.Nagiahnın da değdi gibi iskele,Jenin gelişi,Dawson,Joey Pacey hepsi aynı.Umarım gerçekten de 6 sezon sürer.Keşke finalini değişik yapsalar dicem ma laıntı olduğuna göre herşey anı gelişir.
dawsonjoey 11-04-07, 11:22 Nihayet bende izledim fragmanı Dağhan pek içime sinmedi ama izlemeyi çok istiyorum. Yeşilimim hiç zannetmiyorum ki 6 sezon sürsün. 13 bölümü kesintisiz yayınlasalar ona bile şükür. O kadar çok dizi var ki rekabet diz boyu. Ama benim aklıma şimdi eski DC cileri haberdar etmek geldi. Söyleyelim izlesinler belki de gerçekten güzel bir dizidir. Çok istiyorum doğru düzgün bir uyarlama izlemeyi. Bu arada başroldeki kızı Oya Küçümen seslendirsin tam olsun böylece :)
Bende sanmam umut işte.Ama ne bilim normalde joshua ilekatie yakışıodu.Bu ikilli o sahneleri nasıl yaşatacak bilmiyorum.
dawsonjoey 11-04-07, 11:33 Dağhan ve Joshua mı?:img-hyste Kıyaslamayalım bence :) Josh hiç bir zaman favorim olmadı ama kendince bir çekiciliği var yani.
:)) Dawsonla joeyi her zmaan daha çok yalıştırdıysam da joshua kesinlijle çok karizmatik ve çekici idi:) Ben Andy ve Pacey çiftini çok severdim.
dawsonjoey 11-04-07, 12:02 :)) Dawsonla joeyi her zmaan daha çok yalıştırdıysam da joshua kesinlijle çok karizmatik ve çekici idi:) Ben Andy ve Pacey çiftini çok severdim.
Kullandığım nickten de anlaşılacağı gibi favorim Dawson&Joey di her zaman ve Pacey ve Andie de birlikte harika bir çifttiler. Andie adam etmişti Pacey'i ahhh çok güzeldi çokkk :)
kavak yelleri 11-04-07, 17:18 arkadaşlar dizi 16 nisanda yayında olcak inşallah :)
bu arada tanıtımı youtube da da var ben izledim çok güzelll:img-yes: :img-yes: :img-yes: gençlik dizisi die aratırsanız hemen çıkıyo:good: :good:
bende izledim fragmanı...
güzel bir dizi...
öss'nin konu olması iyi...
havinim_baranım 11-04-07, 18:14 Aynen bende daha dün akşam izledim,tam br gençlik dizisi vede öss için olması çok iyi bizim duygularımız yansıtır...
elwiens_86 11-04-07, 18:42 Az önce fragmanı izledim...Bu dizi Dawson's Creek'e benziyor ama Dawson'u oynayan kişi yani Deniz hiç olmamış ne bilim o rol için bence biraz küçük gibi duruyor...Ama jack rolü için süper olurdu çok benziyor çünkü...Bu arada kız da joey'un tıpkısının aynısıymış yaw...Bu kadar benzer mi insan...Neyse güzel dizi inş. sonu güzel olur reyting kaygısı yüzünden başına kötü işler gelmez..
gkn_delisi 11-04-07, 20:04 Fragmanı bende yeni izledim
Güzel bir dizi başlayınca da izlemeyi düşünüyorum
eglenceli bir dizi olacak :)
kimse kusuruma bakmasın ama böyle taklit türü diziler gördükçe ekranda sinirlerim oyniyi...tastamam adına da bilmem kimin's creek yazın da taklt olduğunu seyircinin anlamasına mahal vermeyin demek istiyorum. resmen dawson's creekin kalitesiz bir imitasyonu olacak.tanınmadık oyuncular,saçma bir senaryo olacak..madem burası forum o yüzdende bunları yazmama kimsenin siniri bozulmaz herhalde ..ha ben baştan söyliyeyim kimse kusuruma bakamsın.gerekçemide başta açıkladım zaten...
ama bir fragmanı gördüm ve neyi taklit ettiklerini anında anladım..bari baştan yapmasalar da dizinin orjinaline biraz saygılı olsalar.
fragmanda bir kız arabadan hatta taksiden iniyordu.ay ay ay..ne iyi izlemişler dawson's creek i...jennifer da her ne hikmetse taksiden iniyordu ilk bölümde..walla sinirim yine bozuldu..ayy umarım bir daha fragmanını bile görmem...
walla çatlarım yazmassam..bi de şu sanırım saçını at kuyruğu yapan kız joeyyi oynayacak ,tabi sinema sahnesi de cabası..izlerken yuh be nooluyoruz dedim...sonunu da söyliyim,yeni gelen kız sonunda ölüyor,esas oğlanla esas kız hiç bir zaman birleşemiyolar dizinin asıl esas oğlanı ile esas kız 6.sezonda sonunda nihayet baRIŞIYOLAR.tabi bu dizi hiç bir zaman 6 sez<on sürmeyeceği için bütün bu olanları aynı sezona hatta belkide ilk 5 bölüme sığdırırlar.tuta mı tutmaz mı bilemiyorum..seyircinin keyfi bilir..ona tabii ki bben karısamam.izleyenede hiç bir lafım olmaz. :img-yes: :img-yes:
dawsonjoey 11-04-07, 20:32 walla çatlarım yazmassam..bi de şu sanırım saçını at kuyruğu yapan kız joeyyi oynayacak ,tabi sinema sahnesi de cabası..izlerken yuh be nooluyoruz dedim...sonunu da söyliyim,yeni gelen kız sonunda ölüyor,esas oğlanla esas kız hiç bir zaman birleşemiyolar dizinin asıl esas oğlanı ile esas kız 6.sezonda sonunda nihayet baRIŞIYOLAR.tabi bu dizi hiç bir zaman 6 sez<on sürmeyeceği için bütün bu olanları aynı sezona hatta belkide ilk 5 bölüme sığdırırlar.tuta mı tutmaz mı bilemiyorum..seyircinin keyfi bilir..ona tabii ki bben karısamam.izleyenede hiç bir lafım olmaz. :img-yes: :img-yes:
Valla Süpersin ben yazmak istemedim böyle. Kızıyorlar sonra :) Ama ben yine de merak ediyorum belkide güzeldir. Belki telif hakkı ödeyip format satın almışlardır ;)
elwiens_86 11-04-07, 20:37 walla çatlarım yazmassam..bi de şu sanırım saçını at kuyruğu yapan kız joeyyi oynayacak ,tabi sinema sahnesi de cabası..izlerken yuh be nooluyoruz dedim...sonunu da söyliyim,yeni gelen kız sonunda ölüyor,esas oğlanla esas kız hiç bir zaman birleşemiyolar dizinin asıl esas oğlanı ile esas kız 6.sezonda sonunda nihayet baRIŞIYOLAR.tabi bu dizi hiç bir zaman 6 sez<on sürmeyeceği için bütün bu olanları aynı sezona hatta belkide ilk 5 bölüme sığdırırlar.tuta mı tutmaz mı bilemiyorum..seyircinin keyfi bilir..ona tabii ki bben karısamam.izleyenede hiç bir lafım olmaz. :img-yes: :img-yes:
Yasemincim ne güzel anlatmışsın ya..Valla hiç değilse adını da benzetselerdi de tam olsaydı...Deniz'in Çayı gibi...:img-hyste Neyse ben severdim Dawson's Creek'i ama son sezonunu izliyememiştim...İyi oldu yazman bak neler kaçırmışım...Demek Jen ölüyor ha...Vay be neler kaçırmışım...Neyse belki bunun sonunu izlerim tabi adam gibi verirlerse...
dawsonjoey 11-04-07, 20:41 Yasemincim ne güzel anlatmışsın ya..Valla hiç değilse adını da benzetselerdi de tam olsaydı...Deniz'in Çayı gibi...:img-hyste Neyse ben severdim Dawson's Creek'i ama son sezonunu izliyememiştim...İyi oldu yazman bak neler kaçırmışım...Demek Jen ölüyor ha...Vay be neler kaçırmışım...Neyse belki bunun sonunu izlerim tabi adam gibi verirlerse...
Ayrıca Jen'in bir de çocuğu oluyor. Dawson'ın annesi evleniyor. Jack ve Paceynin ağabeyi beraber oluyorlar... Bu arada Deniz'in Çayı ismi süper uymuş :img-hyste
elwiens_86 11-04-07, 20:43 Ayrıca Jen'in bir de çocuğu oluyor. DAwson'ın annesi evleniyor. Jack ve Paceynin ağabeyi beraber oluyorlar...
Amanın ben neler kaçırmışım ya...Neyse yeri burası değil bunların...Ben hala şu Deniz olayına takıldım yaw bunun neresi Dawson'a benziyor bu düpedüz Jack işte....
dawsonjoey 11-04-07, 20:50 Pacey oynayan arkadaşa ne demeli. Nerde Pacey nerede o yani. Eğer telif hakkı ödenmemişse eger dizinin sonunda DC ismi geçmezse bulabildiğim ulaşabildiğim herkese bu durumu anlatacağım Dawson's Creek e bunu yapamazlar asla!! Erken konuşmak istemem tabii dediğim gibi yasal bir şekilde format hakkını da almış olabilirler umarım öyledir.
Fragmanını izleyince içimden bu diziyi izlemek geldi.Müziğindenmidir nedir bilmiyorum içim bir hoş oldu.Çok sıcak bir diziye benziyor.Uygun bir zamana denk gelirse izlemeyi düşünüyorum.
immortalf1 11-04-07, 22:33 kimse kusuruma bakmasın ama böyle taklit türü diziler gördükçe ekranda sinirlerim oyniyi...tastamam adına da bilmem kimin's creek yazın da taklt olduğunu seyircinin anlamasına mahal vermeyin demek istiyorum. resmen dawson's creekin kalitesiz bir imitasyonu olacak.tanınmadık oyuncular,saçma bir senaryo olacak..madem burası forum o yüzdende bunları yazmama kimsenin siniri bozulmaz herhalde ..ha ben baştan söyliyeyim kimse kusuruma bakamsın.gerekçemide başta açıkladım zaten...
ama bir fragmanı gördüm ve neyi taklit ettiklerini anında anladım..bari baştan yapmasalar da dizinin orjinaline biraz saygılı olsalar.
fragmanda bir kız arabadan hatta taksiden iniyordu.ay ay ay..ne iyi izlemişler dawson's creek i...jennifer da her ne hikmetse taksiden iniyordu ilk bölümde..walla sinirim yine bozuldu..ayy umarım bir daha fragmanını bile görmem...
HakLsıın asLında ama bide $öLe dü$ünmek Lasım tabii biLiosun bi istanbuL masaLıda aLıntıydıı $imdy adını hatırLamıyorum ama çoook ünLü bir diziden ama rayting rekorLarı kırdı ewt bende bu disiye fasLa bi ömür biçmiyorum ama her ne oLursa oLsun emeğe saygıı...
masal__perisi 12-04-07, 00:15 Pacey oynayan arkadaşa ne demeli. Nerde Pacey nerede o yani. Eğer telif hakkı ödenmemişse eger dizinin sonunda DC ismi geçmezse bulabildiğim ulaşabildiğim herkese bu durumu anlatacağım Dawson's Creek e bunu yapamazlar asla!! Erken konuşmak istemem tabii dediğim gibi yasal bir şekilde format hakkını da almış olabilirler umarım öyledir.
dağhan da dawson rolüne hiç uymamış pacey i oynasa tam uyacakmış bence o rol için çok yanlış bir seçim olmuş neyse diğerleri biraz da olsa benziyor :img-yes: dawsons creekte daha duygusal ve kaliteli bi hava vardı izleyince etkisinden kurtulamazdı insan bu dizi biraz daha hareketli ve basit geldi bana ama öss konusunu da ele alırlarsa ilgi çekebilir diye düşünüyorum
bu arada telif hakkı ödenmemişse ben de dediğini yaparım çünkü bu resmen hırsızlıktır artık birşey üretemiyorlar sürekli yabancı yapımlardan uyarlamalar yapıyorlar ama en azından telif hakkı ödemeleri lazım :img-polic
Kesin izliyecem Asli Enver olurda izlemem mi zaten aslinda tatlit dizileri sevmem ama asli enver icin izliyecem:img-wink:
kimse kusuruma bakmasın ama böyle taklit türü diziler gördükçe ekranda sinirlerim oyniyi...tastamam adına da bilmem kimin's creek yazın da taklt olduğunu seyircinin anlamasına mahal vermeyin demek istiyorum. resmen dawson's creekin kalitesiz bir imitasyonu olacak.tanınmadık oyuncular,saçma bir senaryo olacak..madem burası forum o yüzdende bunları yazmama kimsenin siniri bozulmaz herhalde ..ha ben baştan söyliyeyim kimse kusuruma bakamsın.gerekçemide başta açıkladım zaten...
Haklısın. Bu hırsızlık diz boyu.. Merak ediyorum. Yurt dışından farketımıyorlar mı dizilerinin, filmlerinin çalındıgını. Yanı cıddı cıddı hırsızlık bu. Baskasının emegını calmak. Elveda derken dıye bır sey basladı. o da resmen bır fılmı kopyalamıs. Burda da marıfetmıs gıbı sahne sahne koymuslar. Bence dızının gercek sahıplerı farkına varsa, dava acar ve atletlerine kadar da alır bu yapımcıların.
Dağhan Dawson'ı mı yoksa Pacey'i mi canlandırıyor?Dawson ise büyük hata yapılmış derim.Joey karakteri bu kadar benzetilirken Dağhan'ın Dawson'ı canlandırması teknik olarak büyük bir hata olur.Ama sanki bana Pacey'i canlandıracak gibi geldi
Telif hakkına gelince umuyorum ki bunun cevabını ilk bölümde göreceğiz.Aksi halde bende tepkili olurum.6 yıl boyunca büyük bir zevkle izlediğim bir diziye en azından şu kadarcık saygı gösterilmesi gerekir.
Yaratıcılık konusunda ise kesinlikle katılıyorum.Son dönemlerde dizilerin bir çoğunda bu durum söz konusu.İşin kötü tarafı ise böyle olduğu bilindiği halde insanlar tarafından bu dizilerin büyük ilgi görerek seyredilmesi.Tepki konulması gerektiği halde övgü alıyor.Yazarları yada senaristleri bu tarz taklitlerde cesaretlendiriyor
Dağhan Dawson'ı mı yoksa Pacey'i mi canlandırıyor?Dawson ise büyük hata yapılmış derim.Joey karakteri bu kadar benzetilirken Dağhan'ın Dawson'ı canlandırması teknik olarak büyük bir hata olur.Ama sanki bana Pacey'i canlandıracak gibi geldi
Telif hakkına gelince umuyorum ki bunun cevabını ilk bölümde göreceğiz.Aksi halde bende tepkili olurum.6 yıl boyunca büyük bir zevkle izlediğim bir diziye en azından şu kadarcık saygı gösterilmesi gerekir.
Yaratıcılık konusunda ise kesinlikle katılıyorum.Son dönemlerde dizilerin bir çoğunda bu durum söz konusu.İşin kötü tarafı ise böyle olduğu bilindiği halde insanlar tarafından bu dizilerin büyük ilgi görerek seyredilmesi.Tepki konulması gerektiği halde övgü alıyor.Yazarları yada senaristleri bu tarz taklitlerde cesaretlendiriyor
Böyle olduğunu bilen bizler gibi dünyayı takip eden insanlar. Normal halk nerden bilecek o diziyi yada filmi.. Yeni bir şeymiş gibi seyrediyorlar. Orjınalini bilmedikleri için.. Bilseler onlar da tepki verir.
bu dizi birebir olarak dawson's creek'in taklidi!!!! o iskelede yatmaları jenin taksiden inmesi falan daha büssürü şey aynen alınıp bu diziye konulmuş..bizi dünyadan habersiz mi sanıyolar yaa benim kuşağımdan birçok kişi izlemiştir bu diziyi hayran olarak şimdi de çok değişik bi hikaye diye önümüze sunuyolar yuh yani!! bende diğer arkadaşlar gibi acayip uyuz oldum çok komik olmuş yaa!! bu o muhteşem diziye yapılan saygısızlıktır!! bu kadar mı aynısını cuk diye oturturlar yaa! biraz daha yaratıcı olamıyomuyuz bu kadar mı yaratıcılıktan yoksunlar?? herşeyiyle bütün konuşmaları karakterleri ve olaylarıyla harika olan bu diziyi Türkiye'ye nasıl uyarlıycaklar çok merak ediyorum!!
o iskele ne öyle yaa? ay çok komik olmuş sinirlerim oynuyo her fragman çıktığında..
Size komik bir anımı anlatayım. Patron kim diye bir dizi vardı. Cem davran ve janset oynuyordu. Orjınal "whos the boss" dizisinin telifini ödemişler. Haklarını almıslar. cekmişler.. Sımdı orjınal dizide kadın ve erkek kavga edecekleri sırada cocuklar tanık olmasın dıye bırbırlerıne "mutfak!" diye bagırıyorlar. ve gıdıp mutfakta kavga edıyorlar. Malum cocuklar duymasında bu olay araklandı. Ananem de o "mutfak" lafını duyunca "aa cocuklar duymasını taklıt etmısler" dedi. :img-hyste
Adamlar parasını odeyıp haklarını aldıkları dızı yuzunden hırsız konumuna dustuler. En azından annanemın gozunde. :img-wink: Cok tuhaf bır ulkedeyız.
elwiens_86 12-04-07, 13:26 Böyle olduğunu bilen bizler gibi dünyayı takip eden insanlar. Normal halk nerden bilecek o diziyi yada filmi.. Yeni bir şeymiş gibi seyrediyorlar. Orjınalini bilmedikleri için.. Bilseler onlar da tepki verir.
Haklısınız ama bizim halkımızın tepkisiz kalma konusunda üstüne yoktur...Mesela Doktorlar resmen çalıntı ama kim bunu şikayet etti veya kim karşı çıktı tabi ki kimse...Hatta bunu savunduğumuz için laf söylüyenler bile oldu...Ama gerçekten başkalarının yaptığını çalmak emeğe büyük saygısızlık...Bir İstanbul Masalı dizisini bayılarak izlerdim ama onun da çalıntı olduğunu duyduğumda şok olmuştum Sabrina adlı bir filmden çalmışlar...Sonra bi de bu günlerde gördüğüm bir dizi ismini hatırlamıyorum Omuz Omuza filminden çalıntı ama hiçbirinin sonunda herhangi bir format yazısı çıkmıyor ve göz göre göre çalıyorlar...Umarım bu dize böyle olmaz ve emeğe saygı gösterirler..:img-wink:Bende bu dizinin sonunda bir DC yazısı görmek istiyorum...
buarada o joey'i canlandıran kızın joey gibi bakması onun karakterini oynaması mümkün mü yaa, joeynin ve diğer tüm ekibin tırnağı bile olamazlar..jen'in de görünüş olarak tıpatıpını bulmuşlar yuh yani bari benzemeyen tipler bulsaydınız da taklit olduğunu biraz daha gizleyebilseydiniz..dağhan da kesin pacey olcak hiç alakası yok yani
Yok nghncım dağhan pacey.Sinema sahnesinde çünki jeni oynayanın yanında diğer çocuk oturuo.İlk bölüm fragmanan anlaşıldığı üzere birebir aynı.Zaten umarımdawsons crrekten alıntı olduğu yazılır yoksa gerçekten hırsızlığa girer olay.
yaaw cok gusele benzıor zaten daghan yetıor umarım bu seferde tadımız damagımızda kalmaz dızı tutarda uzunca bı sure sole gusel bı dızı ıslerıs bence kampusıstandan soora ıı bır genclık dızısı olajak bu dızı jenerık muzıgı pınhanı deıl mı arkadaslar
Taklit olan dizilere bu forumda defalarca tepki gösterildiğine şahit oldum ama sağolsun izleyicilerimizin bir kısmı dizileri sahiplenmeyi tercih ettiler.Oysaki orjinallerini izleseler gerçeklerinin ne kadar kötü birer kopyası olduklarını görüp ondan sonra yorum yapsalar.Ne yazık ki bunu yapabilecek izleyici %si çok düşük.Eleştiri yapanlarda bastırılmaya çalışınıyor.
Saol Melis en azından Dağhan'ı Pacey yaptıklarına sevindim çünkü Dawson rolüne kesinlikle gitmeyecektir.
Bu kadar kopya yaptıklarına göre giriş müziğini de Dawson's Creek'in orjinal şarkısından yapsınlar.Türk şarkıcılardan birisi "I don't wanna wait" diye çığırsın da tam olsun
Kesinlikle.Eğer alıntı ise okey ama başka birinin hayak gücünden yaralanıp özellikle senristler kendi başarılarıymış gibi insanlara yutturmaya çalışmalarına fitik oluyorum.Ama bizim insanımız bunlara prim veriyo.Umuyorum bu dizinin telif hakkı ödenmiştir.Resmen hırsızlıkdır yoksa.
Kaldı ki Dawson's Creek dizisinin yapımcısı için bu dizi çok özeldir ve farklı bir yeri vardır hayatında çünkü 1.sezon yapımcı Kevin Williamson'ın hayatını anlatır.
Türkiye'de bir şey tutulmaya görsün,hemen tüm kanallar aynı şeyi uygulamaya geçiyorlar,bu seferde Dawson's Creek'ı uyarlamışlar umarım en azından bu dizinin telif haklarını satın almışlardır,yoksa doktorlarda olduğu gibi ciddi bir emek hırsızlığı olacak,bu tür uyarlamaları gördükçe gerçekten ülkemizde şöyle adamakıllı senaristlerimiz yok mu diye düşünmeden edemiyorum,ne zaman kendİmize ait orijinal, kaliteli diziler çıkacak acaba? ama %100 eminim bu dizide tutulacaktır,nghn sana katılıyorum keşke orijinalleri izleseler ne kadar kötü taklitler olduklarını anlayacaklar ama neyse umarım en azından dizini hakkını verirler..
orijinalinden bi resim ekleyeyim,ben bir tek joey'ı benzetebildim..
http://img244.imageshack.us/img244/949/cast4fc3.jpg
eweet bırascık dawsons creek koktugu solenebılır ama arkadaslar turkıyeye aıt olan butun dızılerde tore dızısı bı tek farklı dızı war awrupa yakası o da zaten gulse bırsele ozel bı yetenekle ortaya cıkmıs turkıyenın tek cıtcom u ama sımdık bu dızıyı bu kadar yermeye luzum yok ewet belkı bı degısıklık yok ama turkce olarak bısım oyuncularımısla belkı senaryoya bıse has tatlar katılarak gusel bı hale getırılmıs olabılır ılla kı benzerlıkler bızı yanıltmasın ama!
tore dızısı ızlemek daha mı cok hosuınuza gıdıor acaba???
Türklere ait tek dizileri töre dizisleri değil ki.Ekranlara geçen ay veda etmiş olan Candan Öte dizisi töre dizisi değildi.Aile ilişkilerinin ön planda olduğu aynı zmanada çok naif bi aşkın anlatılıdğı özgün bir senaryoya sahipti.Burda bahsedilen sadece emek hırsızlığı.Dizi Dawsons Creek kokmuyo fragman itibari ile ilk bölüm ve saheler birebir aynı.
İçimden geçeni söyleyeyim arkadaşlar bu dizi içinde telif hakkı alınmadı.Bugüne kadarki hiçbir diziye alınmadı ki buna alınmış olsun.Diğer yabancı diziler için söyleyemem ama Dawson's Creek döneminin çok önemli bir dizisiydi.Halende öyledir.Dizinin bitmesinin üzerinden 4 yıl geçmiş olmasına rağmen halen büyük bir ilgi görür.Şunu biliyorum ki orjinalinin türk izleyicileri büyük tepki göstereceklerdir.
candan ote benım de severek ızledıgım bır dızıydı ama bu sadece bı ıstısna genel olarak ekranlara bakmak gerekırse dogu dızılerı ve tore dızılerı hakım bu acıdan bak zaten muhtemelen telıf hakları alınmıstır yane ole umuorum ınsallah emek hırsızlıgı olmamıs olur.ama bu kadar da yargısız ınfaza gerek yok daha ızlemeye bıle baslamadık
eweet bırascık dawsons creek koktugu solenebılır ama arkadaslar turkıyeye aıt olan butun dızılerde tore dızısı bı tek farklı dızı war awrupa yakası o da zaten gulse bırsele ozel bı yetenekle ortaya cıkmıs turkıyenın tek cıtcom u ama sımdık bu dızıyı bu kadar yermeye luzum yok ewet belkı bı degısıklık yok ama turkce olarak bısım oyuncularımısla belkı senaryoya bıse has tatlar katılarak gusel bı hale getırılmıs olabılır ılla kı benzerlıkler bızı yanıltmasın ama!
tore dızısı ızlemek daha mı cok hosuınuza gıdıor acaba???
Birazcık koktuğu kelimesi az kalır.Fragmanda gördüğüm birçok sahne Dawson's Creek'in birebir kopyası idi. Bir dakikalık fragmandan bu kadar benzerlik çıktıysa eğer dizinin tamamını ne kadar benzettiler tahmin bile edemiyorum
Kaldı ki Melis'e kesinlikle katılıyorum.Bende aynı dizinin izleyicisi idim.O diziyede kanalın neler yaptığını zaten izleyenleri biliyor :(
Emek hırsızlığı bambaşka birşey.Sen bir gençlik dizisi yapabilirsin.Bölümlerden sahnelerden alıntı yada benzerlik taşıyan anlar yapabilirsin ama bu kadar kopya bir şekilde birebir aynısı almak bunun adı hırsızlıktır.Başka birşey değil
masal__perisi 12-04-07, 14:50 Kesinlikle.Eğer alıntı ise okey ama başka birinin hayak gücünden yaralanıp özellikle senristler kendi başarılarıymış gibi insanlara yutturmaya çalışmalarına fitik oluyorum.Ama bizim insanımız bunlara prim veriyo.Umuyorum bu dizinin telif hakkı ödenmiştir.Resmen hırsızlıkdır yoksa.
Benim de en dayanamadığım bu telif hakkı ödemiyorlar orjinal dizinin ismini yazmıyorlar ve sanki kendi orjinal senaryoları kendi başarılarıymış gibi sunuyorlar :icon_evil orjinallerini bilmeyen insanları da bi güzel kandırıyorlar lost dizisinin de türk taklidi geliyordu o noldu acaba eğer telif hakkı ödenirse saygı duyarım beğenmesem de ama öbür türlü bu hırsızlığa karşıyım :icon_evil
joey ve jen baya benzemiş dağhan ve diğer oyuncu da eh işte orjinaline baktıkça içim sızlıyor valla :sad53:
http://img150.imageshack.us/img150/6899/dawsonscreekseason4dvd3an9.jpg
bakın yine gördüm aynı fragmanı yok ancaım yok..walla terelelli olacam..ya benim için anlatılmayan bir şeydir dc ya ...okadar severimki...tepkimi anlıyorsunuz dimi arkadaslar.????
ya ben bigün bunu böyle olmasından korkuyodum..ve korktugum başıma geldi işte..
ya sayın yönetmen vesenarist ayıptır sorması :pacey ile joeynin unutlmaz sahnelerini tekne ile yaptıkları seyahati markette kitli kaldıkları bölümü,ve daha anlatılamayan bir çok bölümüm nasıl çekeceksiniz?çok merak ediyorum..
hayır şmidi taklit vardır ,taklit vardır..hadi konuyu esinlenerek çaldınız diyelim.bırakda bi yaratıcılık örneği gösterde senaryoyu sen yaz be kardesim..kızın taksiden indikten sonraki hareketi bile aynı mı olur be?ay bide şu joei canlandıracak bi kız var diyedüşündüm...at kuyrugu yapmış saçını..boşuna uğraşmayın..benzetemezsiniz...hiç kasmayın yani...
eğer yakında BH 90210 U DA taklit olarak çekerlerse kendimi çatıdan aşağı atarım..bu ne saygısızlık yaw,bu ne küstahlık..emeğe saygı biraz..zaten ben hiç izlemicem buraya sadece sinirimi ifade etmek için geliyorum arkadaslar ...izleyipde sinirimi bozamam...hatırımda dc çok hoş bir yere sahip ..o hatıraya saygısızlık edemem:icon_sorr :icon_sorr
ahanda budur...:img-yes: :img-yes: :img-yes: arkideşler..
lütfen tepkisiz kalmayalım,lütfen.i...
Birazcık koktuğu kelimesi az kalır.Fragmanda gördüğüm birçok sahne Dawson's Creek'in birebir kopyası idi. Bir dakikalık fragmandan bu kadar benzerlik çıktıysa eğer dizinin tamamını ne kadar benzettiler tahmin bile edemiyorum
Kaldı ki Melis'e kesinlikle katılıyorum.Bende aynı dizinin izleyicisi idim.O diziyede kanalın neler yaptığını zaten izleyenleri biliyor :(
Emek hırsızlığı bambaşka birşey.Sen bir gençlik dizisi yapabilirsin.Bölümlerden sahnelerden alıntı yada benzerlik taşıyan anlar yapabilirsin ama bu kadar kopya bir şekilde birebir aynısı almak bunun adı hırsızlıktır.Başka birşey değil
Evet ya.. hadi hikayeyi çaldın.. bari çekerken özgün ol. Birebir sahneler alınmaz ki. benzeyen kızı bile bulmuslar. Dedim ya yurtdısında bir farketseler yapımcılık hayatları biter.
kavak yelleri 12-04-07, 18:58 KAVAK YELLERİ: Asmalı Konak, haziran Gecesi, Keloğlan Kara Prense Karşı ve ilk aşk sinema filmini çeken yapım ve tasarım ekibi tarafından çekilmektedir. Ayrıca sürekli bahsettiğiniz dört ana karakter haricinde Ege Aydan, Ayten Uncuoğlu, Altan Gördüm, Şebnem Doğruer, Nurcan Eren ,Gülen Karaman, Ferit Aktuğ, Didem İnselel, Erol Aksoy, Münire Apaydın ,Tayfun Savlıoğlu, Şebnem Zorlu ve Faruk Karaçay gibi çoğu tiyatro sanatçısı usta oyuncularda yer almaktadır. Dizi bence sadece benzerliğinden değil , böyle güçlü ve kaliteli bir ekip tarafından çekildiği için tutacaktır.
Ayrıca resimleri siteden alıpta alıntı yazan arkadaşada teşekkür ederim.
dawsonjoey 12-04-07, 19:29 Dizi tutar mı tutmaz mı bilemeyiz ama düşündükçe bende sinirlenmeye başladım. Tepki gösteren arkadaşlara sonuna kadar katılıyorum. Nickim bile DC'den geliyor. Ne kadar çok sevdiğim malum. Oyuncu kadrosunun güçlü olması ne yazıkki çok önemli değil ne kadrolar gördük 2. bölümde kaldırılan. Tabiiki ortada bu işe umut bağlamış insanlar var onların emeklerinin boşa çıkmasını istemem. Ancak taklitler daima aslını yaşatır.
dawsonjoey 12-04-07, 19:35 ..........Vakti zamanında severek izlediğimiz yabancı dizilerin filmlerin yapımcılarından izin almadan telif hakkı ödemeden sanki yep yeni bir projeymiş böyle bir senaryo ilk onların aklına gelmiş gibi sunmaya çalışmaları sinirlerimi oynatıyor artık. Bu gidişe bir dur demek lazım. İzleyiciyinin zekasına bu kadar hakaret edilmez.
....................
Şimdi Kanal D' de Kavak Yelleri diye bir dizi başlıyor. DC'nin tıpatıp aynısı tabiiki çok daha kalitesiz bir versiyonu. Fazla yüklenmek istemiyorum henüz dizi başlamadı ama eğer sonundaki jenerikte yada başında artık herneyse. Kevin Williamson'ın yani dizinin yaratıcısının isimi geçmezse, çok ciddi bir şekilde ulaşabildiğim her yere e-mail atıp bu durumu anlatacağım. Çünkü bu resmen hırzsızlıktır! Fikir hırsızlığıdır emek hırsızlığıdır. İzleyicinin anılarına saygısızlık zekasına hakarettir ve ben bunu kabul etmiyorum!!!!
Ben kadroya oyunculara yer alan sanatçılara laf etmedim bu diziyle ilgili olarak.Sözümüz hep yapımcılara senaristlere oldu.
Alın işte birebir aynı hikaye özetle birlikte de iyice rayına oturdu.
Joey'de maddi zorluklarla büyür.Başarılıdır.Kasabanın dedikodusu yapılan kızıdır annesi ölmüştür.Babası hapistedir tek çocuğu olan ablası ile yaşar
Dawson'ın sorunsuz bir hayatı vardır.Güzel bir ailesi.Herkes gıpta ile bakar ama o da annesinin babasını aldatması ile yıkılır.
Pacey zeki bir çocuktur ama zekasını asla okul için kullanmaz.Ailesi tarafından hep başarısız olarak yerilen biridir ve tüm güvendiği insanlar Dawson'la Joeydir.İlk görüşte ingilizce öğretmenine vurulur.
Jen büyük şehirden gelir ve hepsinin hayatını değiştirir.Dawson'ın ona çarpılır.Joey Dawson'ın bu hallerine çok kızar ve çocukluktan beri hissettiği şeyin arkadaşlıktan fazlası olduğu keşfeder.
Buyrun siz karşılaştırmasını yapın.
Resimlerden gördüğüm Aslı(Joey) tıpkı orjinal dizideki gibi giyiniyor.Aynı tarz.Özellikle Joey'i benzetmek hususunda oldukça uğraşmışlar.
Pacey(Efe) gene orjinalde olduğu gibi okulla arası yok gibi görünüyor.
dawsonjoey 12-04-07, 19:53 Evet ya.. hadi hikayeyi çaldın.. bari çekerken özgün ol. Birebir sahneler alınmaz ki. benzeyen kızı bile bulmuslar. Dedim ya yurtdısında bir farketseler yapımcılık hayatları biter.
Farkettirelim o zaman.:) Şu anda Türk Tv leri taklit yapımlarla dolu ama kimse laf söyletmiyor. Dawson's Creek bunlardan biri olmasın.. Emeğe saygı!!
dawsonjoey 12-04-07, 20:06 Ekşi Sözlükten alıntı Aklın yolu birmiş demekki bir biz değiliz benzeten(!!)
yerli bir dawson's creek ne kadar olur bilememekle beraber, dağhan külegeç türk işi pacey olacak ve joey niyetine de hakikaten katie holmes'i andıran bir kız oynayacak gibi görünüyor. jen'in mahalleye gelişi de birebir kopyalanmış da, sezonlarca ezberlenen konular nasıl uyarlanır merak ediyor insan. lost versiyonu kayıp da yolda olduğuna göre hangi cengaver nip tuck'ı çekecek hararetle bekliyorum. çok yaşa, kopi peyste gönül veren dizi sektörü, peh.
-------------------------------------------------------------------
türk dizi tarihinde neden bir dawson's creek uyarlaması yok diye kara kara düşünürken hızır gibi yetişmiş dizidir. en yakın zamanda gilmore girls de istiyoruz, lorelai'ı sibel can, rory'yi sinem kobal oynasın, cafe crown'ı reklam alsınlar.. burdan yetkililere duyrulur.
Kesinlkile oyunuclara hiç bi lafım yok benim derdim tamamen senaristle.Bu film de değil hani bim yine filmden alımtı ama dizi versionu senaristlerden çıkma ortasını en azından onlar yasdı,ama bu zaten dizi idi.Bu başkasının emeğini çalmaktan bişey değil.
benimde oyunculara söyleyecek laım yok..benim tüm öfkem şu senaristlere ve yönetmene...biz izleyicileri enayi yerine koymaya kalkmasınlar...bu ne ay?
daha fragmanda bu kadar benzerlik gördüysek kimbilir dizideki replikler nasıldır bilemiyorum..of of...valla umarım türk izleyicisi pek kanmaz bu diziye ve pek izlemez...ekmek paraları sonuçta.bir sürü oyuncu burda oynayacak böyle söylemiyeyim diyorum ama valla sinirim bozuluyor..telif hakkı aldılarsa ki yüzde yüz eminim almamışlardır,o zaman tabi karışamam .ozaman isteyen izlesin derim ama böyle ÇALMA şeklinde yapmasınlar ya.ayıp yani...üstüne basarak söylüyorum bu bi mağazadan kazak ÇALMAKTAN farklı bir şey deil.arkadaslar biz nie tepkimizi dile getirmiyoruz..?yani nie biraz uğraşmıyoruz?mail filan atsak tepkimizi dile getirsek???yani en azından telif hakkıyla ilgili mail fiilan atabiliriz.ama sorun şu ki bu diziyi yaınlayan kanal d oldugu için iş çok sakat zîrâ BİLİYORUM KANAL D bizi tınlamayacak.ama ben bu dc nin göz göre göre erimesine izin veremem.kimbilir bellimi olur? seyirci görürse bunun yerli çalıntı halini .DC daha da değere biner.daha bi ünlenir belkide başka bir kanal tekrardan yayınlar dc yi...inşallah...
(bkz: showda doktorlar yayınlanmaya başlayınca fox tv gray's anatomyi yayınlamaya başladı...)
elwiens_86 12-04-07, 22:25 yamisis ne güzel demişsin öyle ya..Valla resmen çalıyorlar göz göre göre..Ama bu fikir süper keşke Doktorlar meselesinde ki gibi olsa da Dawson's Creek'in orjinali yayınlansa herkes neyin ne olduğunu çok iyi anlar o zaman..
Dawson's Creek izleyicisi bu diziye çok bağlıdır.Dizi bitsede halen forumlarda çok büyük ilgi görür.İzleyicileri halen vazgeçip bırakamamıştır bu diziyi.O yüzden bu kez işin farklı olacağını düşünüyorum.Dawson's Creek izleyen izleyicilerin bir çoğunun bu yeni türk versiyonu kolay kolay kabulleneceğini sanmıyorum ben.Burda da görünen aynısı.Dizinin kopyasının yapıldığı haberi duyuldukça tepkiler artacaktır.Bu dizide çok kalıplaşmış sahneler vardır her Dawson's Creek izleyicisinin kafasına kazınan ve değişmeyecek sahnelerinden bazılarıdır bunlar onları kullanabilecekler mi acaba?;
Mesela Joey Dawson'ın odasına asla kapıdan girmez odasına çıkan bir merdiveni vardır ona tırmanıp girer.Ya da Pacey'nin Joey'e aldığı bir duvar vardır sırf resim yapabilsin diye.Joey ve Dawson'ın klasikleşmiş bir pencere önünde öpüşmesi vardır yıllar yılı mtv'ye bile konu olmuştur bu.Ya da Pacey'nin Joey'e aşkını anlatan bir teknesi vardır.Bunların bu dizide de kullanıp kullanılmayacağını çok merak ediyorum
KAVAK YELLERİ: Asmalı Konak, haziran Gecesi, Keloğlan Kara Prense Karşı ve ilk aşk sinema filmini çeken yapım ve tasarım ekibi tarafından çekilmektedir. Ayrıca sürekli bahsettiğiniz dört ana karakter haricinde Ege Aydan, Ayten Uncuoğlu, Altan Gördüm, Şebnem Doğruer, Nurcan Eren ,Gülen Karaman, Ferit Aktuğ, Didem İnselel, Erol Aksoy, Münire Apaydın ,Tayfun Savlıoğlu, Şebnem Zorlu ve Faruk Karaçay gibi çoğu tiyatro sanatçısı usta oyuncularda yer almaktadır. Dizi bence sadece benzerliğinden değil , böyle güçlü ve kaliteli bir ekip tarafından çekildiği için tutacaktır.
Ayrıca resimleri siteden alıpta alıntı yazan arkadaşada teşekkür ederim.
Benzerlik mi dedin? :img-hyste :img-hyste Kopya de sen suna.. Sahne sahne kopya.. ayıp ya.. sanırım ekipdensin.. Ayıp bir daha yapmayın. :img-wink: Hadi yaşlılar kanıyor seyrediyor ama genclere dizi yaparken dikkat edin.. Hepisini biliyosss.. hepisiniii.. Siz orta yasa uygun dizileri taklit edin.. :img-wink:
..........Vakti zamanında severek izlediğimiz yabancı dizilerin filmlerin yapımcılarından izin almadan telif hakkı ödemeden sanki yep yeni bir projeymiş böyle bir senaryo ilk onların aklına gelmiş gibi sunmaya çalışmaları sinirlerimi oynatıyor artık. Bu gidişe bir dur demek lazım. İzleyiciyinin zekasına bu kadar hakaret edilmez.
....................
Şimdi Kanal D' de Kavak Yelleri diye bir dizi başlıyor. DC'nin tıpatıp aynısı tabiiki çok daha kalitesiz bir versiyonu. Fazla yüklenmek istemiyorum henüz dizi başlamadı ama eğer sonundaki jenerikte yada başında artık herneyse. Kevin Williamson'ın yani dizinin yaratıcısının isimi geçmezse, çok ciddi bir şekilde ulaşabildiğim her yere e-mail atıp bu durumu anlatacağım. Çünkü bu resmen hırzsızlıktır! Fikir hırsızlığıdır emek hırsızlığıdır. İzleyicinin anılarına saygısızlık zekasına hakarettir ve ben bunu kabul etmiyorum!!!!
Atalım abi mail.. Ver adresi bende atayim. Bir el atsınlar turkıyeye.. bızımkılerde bıraz kafalarını yorsunlar. Orjınal hıkaye bulun ya.. acılalım dunyaya. Biz acız mıyız, baskalarının hıkayelerını ısıstıp ısıtıp onumuze koyuyorlar. Onlar bızden daha mı zekı? Onlar calsın bizim hıkayelerimizi.. Genclıkse bızde de hıkayeler var. sorsunlar bız anlatalım. :img-hyste
Saka bı yana. Valla adamlar ogrenırse halleri harap. :img-wink:
yaaaw cok buyuttunuz arkadaslar ewet dawson's creek benım ıcın de cok onemlıydı ama sızın de soledıgınız gıbı cekemeyeceklerı sahneler olajak we de bı yerde senaryo ozgunlesejek bazı seyler degısejek ılk bolumler konu ıhtıbarıyla aynı ama muhakkak bısıyler degısıktır zaten bunu bılmemızı ıstıorlardır ewlı we cocukluyu ıslerken de bun farkındaydık yane turkunu ıslerken ama yıne de ısledık ama sımdı belkı bu da gusel bı dızı olabılır cok olumsuz yaklasıorsunuz herseyı kotuye yoruorsunuz daha bısmıllah dızı baslamadı hoslanmayan ıslemes hoslanan ısler bunu da henuz anlayamadı kımse sonucta konu ıı bı konu calıntı bıle olsa sıkı konu belkı de cok gusel olujak
dawsonjoey 13-04-07, 11:31 yaaaw cok buyuttunuz arkadaslar ewet dawson's creek benım ıcın de cok onemlıydı ama sızın de soledıgınız gıbı cekemeyeceklerı sahneler olajak we de bı yerde senaryo ozgunlesejek bazı seyler degısejek ılk bolumler konu ıhtıbarıyla aynı ama muhakkak bısıyler degısıktır zaten bunu bılmemızı ıstıorlardır ewlı we cocukluyu ıslerken de bun farkındaydık yane turkunu ıslerken ama yıne de ısledık ama sımdı belkı bu da gusel bı dızı olabılır cok olumsuz yaklasıorsunuz herseyı kotuye yoruorsunuz daha bısmıllah dızı baslamadı hoslanmayan ıslemes hoslanan ısler bunu da henuz anlayamadı kımse sonucta konu ıı bı konu calıntı bıle olsa sıkı konu belkı de cok gusel olujak
Az bile yapıyoruz. Bu gidişe biri dur demeli. Bu resmen hırsızlıktır. Esinlenmek başka bir şey taklit etmek başka bir şeydir. Sahneler bile aynı. Araya farklı karakterler eklendi diye ya da maddi olarak bazı bölümleri çekme imkanları yok diye bu gerçekler değişmez.
Atalım abi mail.. Ver adresi bende atayim. Bir el atsınlar turkıyeye.. bızımkılerde bıraz kafalarını yorsunlar. Orjınal hıkaye bulun ya.. acılalım dunyaya. Biz acız mıyız, baskalarının hıkayelerını ısıstıp ısıtıp onumuze koyuyorlar. Onlar bızden daha mı zekı? Onlar calsın bizim hıkayelerimizi.. Genclıkse bızde de hıkayeler var. sorsunlar bız anlatalım. :img-hyste
Saka bı yana. Valla adamlar ogrenırse halleri harap. :img-wink:
Söylediklerine kelimesi kelimesine katılıyorum. Ben bir yabancı forumda yazdım. Dizinin yayınlanmasını bekliyorum ondan sonra bakacağım kimlere ve nerelere ve de nasıl ulaşabiliriz diye araştıracağım.. Bu konuda gayet ciddiyim. Dawson's Creek çok özeldi ve öyle kalmalı!!
dumbledore 13-04-07, 14:01 Selam arkadaşlar bende eski bir dc fanı olarak yaratıcılıktan çoook uzakta bulunan Türk dizi sektörünü tebrik ediyorum ! Bu tarz uyarlama dizilerin çekilmesi sanırım gelenek oldu gerçi haklarını vermek lazım orjinalinden başarılı uygulamalarda var İstanbul masalı gibi ! Kavak yellerini merakla bekliyorum her ne kadar orjinalinin yeri ayrı olsada en azından taklit kaynağı çok başarılı !
dawsonjoey 13-04-07, 14:28 Selam arkadaşlar bende eski bir dc fanı olarak yaratıcılıktan çoook uzakta bulunan Türk dizi sektörünü tebrik ediyorum ! Bu tarz uyarlama dizilerin çekilmesi sanırım gelenek oldu gerçi haklarını vermek lazım orjinalinden başarılı uygulamalarda var İstanbul masalı gibi ! Kavak yellerini merakla bekliyorum her ne kadar orjinalinin yeri ayrı olsada en azından taklit kaynağı çok başarılı !
Adı üstünde taklit. Bu ilk değil son da olmayacak ama biz tepki göstermezsek., kimbilir daha hangi diziler yapımcı firmadan izinsiz kopyalanacak. Bu saygısızlık daha ne kadar devam edecek. Eski bir Dc hayranı olduğuna göre orjinalinin hiç bir şeyle kıyaslanmayacağını herkesten iyi bilirsin.
dumbledore 13-04-07, 15:00 [QUOTE=dawsonjoey;2959884]Adı üstünde taklit. Bu ilk değil son da olmayacak ama biz tepki göstermezsek., kimbilir daha hangi diziler yapımcı firmadan izinsiz kopyalanacak. Bu saygısızlık daha ne kadar devam edecek. Eski bir Dc hayranı olduğuna göre orjinalinin hiç bir şeyle kıyaslanmayacağını herkesten iyi bilirsin.[/QUOTE
Çok katı bi giriş yapmak istemedim ama açıkçası ilk duyduğumda çok sinirlendim dc hayatımda çok önemli bir yere sahip o büyüyü yakalayabileceklerini sanmıyorum zaten dc nin en büyük esprisi doğal ve samimi olması ve özgün olması !!
diziyi izlemeyi düşünüyorum çünkü gencik dizisi ve sanırım pinhani'nin albümde olan ve olmayan bestelerinden enstrümantal yorumlar olacak. kopya konusuna gelince evet bncede emeğe saygısızlık ama dizinin orjinlini izleyebileceğim bi olanak yok. mesela önce doktrlaı izliyodum ama foxta greys antomy basldktn sora izlemeyi bıraktm. umarm b dizi içnde aynı şey söz konusu olur ve orjinalini izleyebirim.
Merhabalar arkadaslar..
Ben de bir kac sey yazmak istedim.
Yorumlarınız birkac gündür okuyorum.
Haklı oldugunuz noktalar da var elbet ama bu anlattıklarınız yeni seyler degil maalasef..
1)Uyarlama diziler yapılmasın diyoruz, diziler yayınlanıyor, reyting rekorları kırıyor.Demekki hatayı yapımcılarda aramak yerine halkımızı suçlamalıyız, uyarlamalar seyrediliyorsa yapımcılar ne yapsın?
2)Kalite konusunda haklısınız sanırım ama sonucta Türkiyede yayınlanan hangi dizi bize tam manasıyla görsel şölen ve kusursuz oyunculuk yassattı?
Bu sebeplerden dolayı cok da önyargılı bakamayacagım ''Kavak Yellerine''
ekrandaki sürüyle olan töre dizilerindense uyarlamalar daha iyi ;)...
***Karbeyaz, imzan cok güzel olmus..
bu diziyi mutlaka izlicem çünkü bizim okulda çekilyor yani izmir güzelbahçe 60. yıl anadolu lisesinde izmirin en güzel okuludur . geçen gün okula gelmişti bütün ekip kızlar gerçektençok güzel ayrıca formalarıda bizxim okulun formaları ama biraz komiklik var çünkü bizim okulda sadece kızlar lacivert gömlek giyiyor erkekler lacivert çizgili gömlek giyiyolar ve de artık biz süeter giymiyoruz veeee o formalar bizim okulun mezunlarının eski formaları yani ikinci ell artık herkes polar giyiyor.bu arada onların işleri gerçekten çok zor çünkü bizim okulumuz soğuk havalarda aşırı rüzgarlı oluyoo ve eteklerimiz tamamen açılıyoo umarım bu dizi tutar ayrıca dizifde benim birkaç arkadaşım da figüran olarak oynuyoo dizi 15 inde başlıycakmış herkesin izlemsini istiyorum buda okulumuzun web adresleri www.60yil.k12.tr/ - 14k
:happy0064
Merhabalar arkadaslar..
Haklı oldugunuz noktalar da var elbet ama bu anlattıklarınız yeni seyler degil maalasef..
1)Uyarlama diziler yapılmasın diyoruz, diziler yayınlanıyor, reyting rekorları kırıyor.Demekki hatayı yapımcılarda aramak yerine halkımızı suçlamalıyız, uyarlamalar seyrediliyorsa yapımcılar ne yapsın?
2)Kalite konusunda haklısınız sanırım ama sonucta Türkiyede yayınlanan hangi dizi bize tam manasıyla görsel şölen ve kusursuz oyunculuk yassattı?
O zaman halk satın alıyor nasılsa diye korsan cd, kitap satışını da destekleyelim. Olur mu öyle şey? Halk bilmiyor ki çalıntı iş olduğunu, yeni bir şeymiş gibi seyrediyor. Bilseler onlar da seyretmez tepki verir. Biz nasıl orjınalını bıldıgımız ıcın tepki verıyoruz.. Halk bılıp seyretse oke.. ama orjınal dizi diye seyrediyorlar.
O zaman halk satın alıyor nasılsa diye korsan cd, kitap satışını da destekleyelim. Olur mu öyle şey? Halk bilmiyor ki çalıntı iş olduğunu, yeni bir şeymiş gibi seyrediyor. Bilseler onlar da seyretmez tepki verir. Biz nasıl orjınalını bıldıgımız ıcın tepki verıyoruz.. Halk bılıp seyretse oke.. ama orjınal dizi diye seyrediyorlar.
Yapma sühan :icon_whis
Korsan CD de fln da bence suçlu halk..
Hala korsan cd, kitap alan o kadar cok kisi var kii..!
Dizi konusunda da bilmeyenler kucuk bir azınlıktır diyorum,, yayınlanınca ortaya %100 cıkar, sokakta Doktorlar'ı izleyip de Grey'a Anatomy den kopya oldugunu bilmeyen kac kisi cıkar ki??
Yapma sühan :icon_whis
Dizi konusunda da bilmeyenler kucuk bir azınlıktır diyorum,, yayınlanınca ortaya %100 cıkar, sokakta Doktorlar'ı izleyip de Grey'a Anatomy den kopya oldugunu bilmeyen kac kisi cıkar ki??
Gordugun gıbı DC'nın taklıdının yapıldıgını ogrenenler gereken tepkıyı verıyorlar.
Savunmak için savundugunu dusunuyorum. Kendini o sarkicinin, yazarin, dizi yapımcısının yerıne koy. Senın emek harcadıgın seyı boyle calarak para kazansalar.. sen kendı emegının kullanılmasından para kazanama.. sonra da halk suclu. adamlar korsan yada hırsızlık konusunda haklı mı derdın? Dızıyı desteklemeye karar vermıssın ama lutfen yapılanı haklı cıkarma.. cunku kendını yanlıs tanıtırsın ınsanlara arkadasım..
dawsonjoey 13-04-07, 19:29 Yapma sühan :icon_whis
Kim bilecek ki? ancak okuyan interneti olan bir grup insan onlarda çoğunluk değil ne yazıkki. Biz uyarlamalara karşı değiliz 'KOPYAYA' karşıyız. Fikir hırsızlığına karşıyız. Ödesinler telif haklarını versinler jenerikte yapımcının/yaratacısının ismini o zaman tek kelime etmem. Beğenmem belki ama bu kadar sinirlenmem anlatabildim mi?
NOT: Doktorlar sadece Grey's Anatomy den değil ER dan alıntı..
bu diziyi mutlaka izlicem çünkü bizim okulda çekilyor yani izmir güzelbahçe 60. yıl anadolu lisesinde izmirin en güzel okuludur . geçen gün okula gelmişti bütün ekip kızlar gerçektençok güzel ayrıca formalarıda bizxim okulun formaları ama biraz komiklik var çünkü bizim okulda sadece kızlar lacivert gömlek giyiyor erkekler lacivert çizgili gömlek giyiyolar ve de artık biz süeter giymiyoruz veeee o formalar bizim okulun mezunlarının eski formaları yani ikinci ell artık herkes polar giyiyor.bu arada onların işleri gerçekten çok zor çünkü bizim okulumuz soğuk havalarda aşırı rüzgarlı oluyoo ve eteklerimiz tamamen açılıyoo umarım bu dizi tutar ayrıca dizifde benim birkaç arkadaşım da figüran olarak oynuyoo dizi 15 inde başlıycakmış herkesin izlemsini istiyorum buda okulumuzun web adresleri www.60yil.k12.tr/ - 14k
:happy0064
ewt yaa o gömlek işi ilk islediğimizden beri garibimize gitti.hele okulun eski süeter lerinin kullanılması kötü olms o kdr güsel sweet lerimiz war onları kullnasınlar...:P.dizi yi islemeden bu kdr sert çıkılması garip...:D
Birşeyin altı çizilmeli.Burda ne oyunculara ne de dizinin çekim kalitesine laf ediliyor.Burda bizlerin tepki gösterdiği şey.Bu dizi bir kopya.Bu dizi aslında Kavak Yelleri adından 4 gencin hayatı değil.Bu dizi Dawson's Creek'teki 4 gencin hayatını anlatan bir dizinin taklidi.Dizinin jeneriği akarken söylensin tüm bu söylediklerimiz tüm laflarımı geri alırım.
Şöyle düşünün bu forumda bile bir arkadaşımızın yaptığı bir avatar yada imza yada duvar kağıdı başka bir forumda başka bir kimse tarafından izin alınmadan yayınlandığında yaygaralar kopuyor.Dizi film bu uğurda video paylaşımını yasakladı çünkü insanlar kendilerine ait olmayan yapımları,çalışmaları kendi ürünleri gibi sundular
Şimdi ise söz konusu olan 6 yıllık bir çalışma.128 bölümden oluşan büyük bir prodüksiyon.Bırakında birileri bunun yanlışlığını savunsun sesini çıkarsın.
betü$_ozan 13-04-07, 21:23 karbeyaz imzan cok güzel olmus ya... ellerine saglik.. kullanicam bi ara izninle!!
diziyi merakla bekliyorum !!! kesin süper olur kesin !!
aglamak ıstıyorum once greys sonra lost sımdıde dawson yaa ınanamıyorum barı orjınalın alıp yayınlasalar oyyy oyy bı dawsondakılere bak bıde burdakı tıplere :img-pilot ama fazla endıselenmıyorum bu dızının rartıng alıcanı sanmam off yaa
BlackMamba 14-04-07, 09:16 Kim bilecek ki? ancak okuyan interneti olan bir grup insan onlarda çoğunluk değil ne yazıkki. Biz uyarlamalara karşı değiliz 'KOPYAYA' karşıyız. Fikir hırsızlığına karşıyız. Ödesinler telif haklarını versinler jenerikte yapımcının/yaratacısının ismini o zaman tek kelime etmem. Beğenmem belki ama bu kadar sinirlenmem anlatabildim mi?
NOT: Doktorlar sadece Grey's Anatomy den değil ER dan alıntı..
diyelim ki telif hakkını odedi kopya oldugu gercegini degistirmeyecek..
orjinalinin hayranı olan bizler diziden aynı tadı almayacagız,hep bir karsılastırma yapacagız..(tabii izlerseniz ;) ):icon_whis
minareyi calan kılıfınıda hazırlamıstır..jenerikte yapımcının/yaratacısının ismini yazmazlarsa da bir cıkıs yolu hazırlamıslardır kendilerine..malum bizim aklımız boyle seylere cok calısır yaratıcılıkta sınır tanımayız bu konuda..:img-wink:
birileri dukkanı soyarken hiçbir sey yapmadan onları oturup izlemeyiz polisi cagırırız,dukkan sahibine haber veririz..dawsonjoey seninki de o hesap..:good: cok takdir ediyorum senin bu cabanı..:happy0064
Kanal D’den yepyeni bir dizi daha!
Kanal D’de, Nisan ayında “Kavak Yelleri” adlı yepyeni bir dizi daha ekrana gelecek.
‘Kavak Yelleri’ başında kavak yelleri esen, içinde kasırgalar oluşan, kanında tatlı zehir dolaşan, büyümek için sabırsızlanan dört gencin hikayesini anlatıyor.
Yazları cıvıl cıvıl, kışları ise ıssız bir Ege kasabasında yaşayan Deniz, Aslı, Efe ve Mine herkese kendi hikayesinden bir şeyleri hatırlatacak.
Mutlu ve güvenli ailesinden kopup kendi yolunu bulmaya, büyümeye çalışan Deniz; idealist, güçlü, maddi zorluklara rağmen okuyan, hayata karşı sert görünmeye çalışan hassas Aslı; rahat ve esprili tavırlarıyla içindeki acıyı saklamaya çalışan Efe. Ve ayrık otu, isyankar Mine.
Sıkı dostluklar, ilk aşklar, ÖSS baskısı, okul, aşılmaya çalışılan aile sorunları herkese tanıdık gelecek.
Büyümenin zorlukları yetmezmiş gibi, kahramanlarımız bir de ÖSS’yle savaş vermekte ve artık büyük gün de yaklaşmaktadır. Akıllarının başlarında olmadığı bir dönemde hayatlarının en önemli sınavına girip, en önemli kararını vermeleri gerekmektedir.
Büyüyenlere ilk gençlik günlerini hatırlayacak, başında kavak yelleri esenler ise kendilerini bulacakları Kavak Yelleri’nin ilk bölümünün konusu ise şöyle
Üniversite sınavının yaklaşması Aslı (Pelin Karahan), Deniz (İbrahim Kendirci) ve her ne kadar umursamıyor gibi gözükse de Efe’nin(Dağhan Külegeç) üzerindeki baskıyı arttırmaktadır.
Kısıtlı maddi imkanlarına rağmen başarılı ve gelecek vaat eden Aslı, bir yandan ÖSS’ye hazırlanmakta, diğer yandan da aile içindeki sorunlarla uğraşmaktadır.
Deniz, kariyer sahibi annesi ve idealleri peşinden koşan babası ile sorunsuz ve pırıltılı ailede bir prens gibi yaşamaktadır. Herkesin isteyeceği bir evi, özeneceği bir hayatı vardır. Deniz için hayatının en büyük ve tek engeli ÖSS’dir.
Efe neşeli ve takmaz tavırlarını ÖSS konusunda da sergilediği için Deniz ve Aslı, Efe’ye kızgındır. Efe’nin bu tavırlarında ise başka nedenler yatmaktadır.
Üç sıkı dostun hayatı Mine’nin (Aslı Enver) okula gelmesiyle değişir.Mine, Almanya’dan yeni gelmiş güzelliği ve çekiciliğiyle bütün dikkatleri üstüne çekmiştir.
Mine güzelliğiyle Deniz’i de büyüler. Deniz’in bu halleri Aslı’nın kendi duygularını keşfetmesine yol açar.
Efe ilk görüşte aşka inanmaktadır.Hayallerinin kadını birden ortaya çıkar.Ama aşkının kim olduğu hem onu hem de arkadaşlarını şok edecektir.
Diğer yandan Urla bir hırsızlık olayıyla çalkalanmakta, hırsız her yerde aramaktadırlar. Aslı, Deniz ve Efe bir anda kendilerini olayların içinde buluverirler…
konusu daha önce eklendiyse özür dilerm
Merhabalar arkadaslar..
janım cok haklsın halkımız konusunda demek kı tutuyor kı yayınlanıor cunku bırcok kısı yabancı dızı ızlemez bunu da aklınızda bulundurun dogru duzgun televızyonu olmayan kısıler oldugunu unutmayın tabı kı turk dızıler ınsanların daha cok tercıhı cunku bıze daha uygun sız cok sert cıkıstınız ama dızı tutarsa ne halk ne de kanal tepkı gosterır bu ıse kanal hıc tepkı gostermez zaten de tutmazsa da zaten dızı yayından kalkar kanald yı bılıoruz yane sız cooookk buyuttunuz bı bekleyın bı ızleyın bı sakın olun tamam bı ozentı wardır gıdıor ama bu turkıyenın her kosesınde war bı cok dızıde de oldu ve olacakta buna bızım tepkı gostermemıs yetmez
Sabah kavgalı dövüşlü kadın programları da tutuluyor.Tutuluyor diye zaten geldiğimiz noktayı görüyoruz.Beyaz ekran kampanyası denilen şey neden çıktı sanıyorsunuz arkadaşlar.Tutuluyor olması doğru olduğu anlamına gelmez.Ee halk seyrediyor demekle olmaz bu iş.Bu kadar kolay değil.Yapımcılar da buna çanak tutmayacak.Tutuluyor dahi olsa.Yayın politikası denilen bir kavram vardır.Belirli bir kalite ve çizgi çizer.Yapımcılarda keselerini doldurmak yerine buna öncelik verecek.Cesaret isteyen bunu yapabilmektir.Doğru olanda budur.
Şunu kabul edin arkadaşlar.Bu dizi ALINTI değil.Birebir kopya.Sahneler birebir kullanılmış diyoruz sizler ne diyorsunuz.Biz içeriğini oyuncularını eleştirmiyoruz ki izleyip karar verelim.Oyunculuğun iyi olması bu gerçeği değiştirmez ki.Bir adamı öldürüğünüz zaman ne marka silah kullandığınızın bir önemi yoktur.burda önemli olan adamı öldürdüğünüz gerçeğidir.
ben dawson creek dizisini cok seviyordum ve türkce versiyonunuda izlemek isterim. cogu diziler alinti,ama en cok o dizilerde begeniliyor. onun icin bu dizide cok güzel olucani düsünüyorum:img-wink:
nigancım sen demedin belki ama bu tarz yapıldı bu baslıkta (oyunculuklarla ilgili).. Her mesajı da üstümüze alınmayalım..
dawsonjoey anlıyorum arkadasım, belki ben de sevdigim bir dizinin uyarlamasını izlersem senin gibi sinirlenebilirdim belki..
Bilip bilmeme konusnda ise eskisi gibi düsünüyorum aslında..
Dediğiniz giibi olsun ama bana bu çabanız boşa gibi geliyor, önlemek cok güç böyle bir seyi..
Son olarak belki telifleri alınmıstır, telif alınarak da uyarlanan diziler vardı.. Dadı, Patron Kim, Sayın Bakanım vs..
ben en cok bu tarz dızılerı sewıyorum yani kendıme daha cok yakın buldugum ozellıkle genclerın oynadıgı dızıler tam bana gore. . .
zaten oldum olası kanal d boyle dızılerın onculugunu yapmıstır:happy0064
en cok sewdıgım dızıler o kanal da baslıyo hep. . .
kadro cok guzel ozellıkle Pelin Karahan bnm ılk faworım galıba o dızıde:img-yes:
cok sewımlı duruyor. . .:good:
kavak yelleri 14-04-07, 15:08 bence sadece tanıtımı izleyerek bu kadar yanlış ve ağır eleştirilerde bulunmanız çok yersiz. Sonuçta izlediğiniz sadece 40 saniye... ilk bölümü izleyince anlayacaksınız zaten. Ama şimdiden bu yorumları yapmak özelliklede ''hırsızlık bu'' sözlerini kullanmak daha mı doğru yani... sonuçta sayfalarca bahsettiğiniz ''hırsızlıktır'','' kopyadır'' yakıştırmaları Türkiyede başka dizilerde de oldu. Bir İstanbul masalı ve doktorlarda olduğu gibi. Yani bunu hakkında hiç bilgi sahibi olmadığınız ve daha ilk bölümünü bile izlemediğiniz bir diziye KAVAK YELLERİ 'ne maletmeniz dizinin senaristlerine, yapımcısına ve bu diziye emek harcayan herkese büyük haksızlıktır.Siz hiçbişey izlemeden yabancı senaristleri, yapımcıları savunacağınıza önce kendi senarist ve yapımcılarınıza sahip çıkın bence..
bence sadece tanıtımı izleyerek bu kadar yanlış ve ağır eleştirilerde bulunmanız çok yersiz. Sonuçta izlediğiniz sadece 40 saniye... ilk bölümü izleyince anlayacaksınız zaten. Ama şimdiden bu yorumları yapmak özelliklede ''hırsızlık bu'' sözlerini kullanmak daha mı doğru yani... sonuçta sayfalarca bahsettiğiniz ''hırsızlıktır'','' kopyadır'' yakıştırmaları Türkiyede başka dizilerde de oldu. Bir İstanbul masalı ve doktorlarda olduğu gibi. Yani bunu hakkında hiç bilgi sahibi olmadığınız ve daha ilk bölümünü bile izlemediğiniz bir diziye KAVAK YELLERİ 'ne maletmeniz dizinin senaristlerine, yapımcısına ve bu diziye emek harcayan herkese büyük haksızlıktır.Siz hiçbişey izlemeden yabancı senaristleri, yapımcıları savunacağınıza önce kendi senarist ve yapımcılarınıza sahip çıkın bence..
aynı seyı doktorlar ıcın de gecerlı ayrıca kendı senerıslerımıze sahıp cıkmamız ıcın sevgılı senerıstlerımızın kafalarının kullanıp yenı seyler uretmelerı lazım dawsonu ızeldın mı bılmıyorum ama fragmandan hersey ortaya cıkıyo doktorlarda oldugu gıbı
kavak yelleri 14-04-07, 15:38 işte anlatmaya çalıştığımda bu sizin izlediğiniz 40 saniye... sadece ve sadece 40 saniye. dizi ise 70 dk.... 40 saniyeyi herşeye benzetebilirsin. hikayeyi okudun mu senaryoyu gördün mü? dc yide izledim merak etme. Bence burda yaptığınız izlediğiniz bi tanıtım yüzünden doktorlar ve bir istanbul masalı gibi dizilerin tutmasından dolayı boşa çıkan tepkinizi KAVAK YELLERİ ne maletmeniz. İşte senaristlere yaptığınız haksızlıkta bu. sonuçta dc birçok iinsanın izlediği bir dizi ve senaristlerde mutlaka izlemiştir. esinlenilen sahneler bile olabilir. Ama bu dizinin dc nin kopyası olduğunu göstermez.Sonuçta bu bir gençlik dizisi. Özelliklede tanıtımın ilgi çekici olması için böyle bir benzerliğin yaratılmış olmasıda çok doğal. Eğer ısrarla suçlamalarınıza devam edecekseniz söleyecek hiç bişeyim yok. Ama biliyorum ki bu dc nin kopyası değil. buna inandırmak için söleyecek fazla bişey yok. Sadece izleyince anlayabilirsiniz.
bence bu dizi güzele benziyo bi kaç sayfa gerilerde oc ye benziyo fln yazılmış ben pek benzetemedim sadece 4 lü arkadaş grubu olmaları benziyo buda zaten sadece oc de olucak diye bişey yok ben valla tanıtımı falan beğendim bence güzel bi dizi olucak merakla bekliyorum:)
summer___17 14-04-07, 15:57 bence bu dizi güzele benziyo bi kaç sayfa gerilerde oc ye benziyo fln yazılmış ben pek benzetemedim sadece 4 lü arkadaş grubu olmaları benziyo buda zaten sadece oc de olucak diye bişey yok ben valla tanıtımı falan beğendim bence güzel bi dizi olucak merakla bekliyorum:)
dizi oc değil zati dawson un aynısı gibi gözüküyo oc için ayrı çekceklermiş deniyo :happy0064 merak ettim yaff oc ninki nasol olur acaba
yawww ben o.c ye benzetmedım ki:img-in_lo galıba yanlıs anlasıldı ordakı yabancı dızılerın TÜrkce wersıyonlarının yapılması uzerıne konusuluyodu bende o.c nınde bu yenı sezonda duydugum kadarıyla Türkce wersıyonun cekılecegını soyledım:img-wink:
yabancı dızılerle pek fazla aram yoktur sahsen o.c nın konusu ne onu bıle bılmem bır tek greys anatomy nın ılk 3 bolumunu bılıyorum oda gercekten doktorların kopyası gıbı bısey bana gore hele gırısı neyse ben bu konu dısına cıkıyorum:img-polic
az once fragmanı tekrar ızledım ''aslı'' karekterı aglıyodu bnm faworım bu dızıde:img-yes: umarım dızı en kısa zmn da baslar we ızlerız ozellıkle hafta sonuna konulursa harıka olur dımı arkadaslar???????????????????:good:
dizi oc değil zati dawson un aynısı gibi gözüküyo oc için ayrı çekceklermiş deniyo :happy0064 merak ettim yaff oc ninki nasol olur acaba
bence oc gibi hayatda olmaz,ama yinede belki güzel bir dizi olur. nasil yapcaklarini cok merak ediyorum...
bence sadece tanıtımı izleyerek bu kadar yanlış ve ağır eleştirilerde bulunmanız çok yersiz. Sonuçta izlediğiniz sadece 40 saniye... ilk bölümü izleyince anlayacaksınız zaten. Ama şimdiden bu yorumları yapmak özelliklede ''hırsızlık bu'' sözlerini kullanmak daha mı doğru yani... sonuçta sayfalarca bahsettiğiniz ''hırsızlıktır'','' kopyadır'' yakıştırmaları Türkiyede başka dizilerde de oldu. Bir İstanbul masalı ve doktorlarda olduğu gibi. Yani bunu hakkında hiç bilgi sahibi olmadığınız ve daha ilk bölümünü bile izlemediğiniz bir diziye KAVAK YELLERİ 'ne maletmeniz dizinin senaristlerine, yapımcısına ve bu diziye emek harcayan herkese büyük haksızlıktır.Siz hiçbişey izlemeden yabancı senaristleri, yapımcıları savunacağınıza önce kendi senarist ve yapımcılarınıza sahip çıkın bence..
Şaka mı yapıyorsun.. ciddimisin? Katıe holmesın ikizini bulmuslar resmen. plan plan sahneler var.. Haklısın. sadece 40 sanıyeden anlasılmaz ama sızın dızı anlatmıs ıste.. resmen bayrak acmıs.. biz calıntıyız dıye. . bız de muneccım degılız. daha baslamadan hangı dızı calınmıs dıye anlayalım. sahne sahne kopya olmasaydı bız de anlamazdık..
sen cıdden sakacısın bayagı.. hangı kendı senarıstımıze.. calıntı ıs yazmak ne zaman senarıstlık oldu. burda bır suru arkadas var. senaryo sahnelerı yazan. onlardan bırıne verılse onlarda bayagı turkcelestırırdı DC'yi.
sen ekıptensın anladık. bence bıraz utanın ve yapılan ıse mana katmaya calısmayın. bızım savundugumuz emek.. emek sarfedıp bır dızı yapılmış.. siz de kopyalayıp onların haklarını yıyorsunuz.
Olmaz öyle şeeeeeeeeyyy!!!!!!!!!! İyice azıttılar. OC hala yayınlanıyor ya.. Ayıp ya... Kim yapıyor, nerden haber aldın.. Allahım deli olcam ya.. Yapamazlar versiyon falan. OC'yi rahat bırakın ya..
Arkadaslar bız bu kavak yelleri için ortalıgı bır ayaga kaldıralım. Belkı hangı akıllı OC'ye el atacaksa, korkar da cesaret edemez.
walla o.c ısı kesın aldıgım kaynagı soylesem nerden tanıycaksın sette calısıcak olan stajerlerden bırı werdı. . .
ayrıca ben ''Kavak Yelleri''ni cok sewdım senı bılemem sen bılırsın ızlemek ıstemezsen bnm ortalıgı ayaklandırmaya hıc nıyetım yok gzl bır calısmaya benzıyo hemde cok gzl:happy0064 :happy0064 :happy0064 oyle olmasa ben ztn burda olmazdım asla. . .
kavak yelleri 14-04-07, 16:37 aslında sadece laf kalabalığı yapım insanların tepkisini çekmeye çalışıyosun. Senin derdin emeğe saygıymış falan.Hangi emeğe. Bu işe emek harcayanlar peki.. tutturmuşsun bi dawson's creek 'e benziyo die. Evet bence müneccimsin 40 snyeden bu kardar yorum yapmak, güçlü bi hayal aleminde yaşamanı gerektirir. Emeğe saygın varsa bu kadar laf edeceğine sessizce bekler ilk bölümü izler ona göre yorum yapardın.şu ana kadar son derece saygılı davranmaya çalıştım ama yok hırsızlık, yok utanın falan yazmalar. Bu kadar önyargılı bi şekilde diziyi kötülemeye çalışmanı sağlayan her neyse izlemezsin olur biter. Ama lütfen insanların eğeğine ve tercihlerine saygılı ol.
kavak yelleri 14-04-07, 16:46 birincisi senarist değilim ikinciside senin kadar basitleşemicem.Herhes tercihlerinde hürdür.İsteyen izler isteyen izlemez. Bundan sonra sadece diziyle ilgili gerçek haberlere cvp vereceğim. Kim ne derse desin ben izleyip kendim görcem diyenlerede şimdiden teşekkürler....
dizi 16 nisan da baslıor dimi peki yarın bzm okulda çekim war hangi(kacıncı)bölüm çekilcek?...
kavak yelleri 14-04-07, 16:57 tanıtım geç giridği için 23 ünde de başlayabilir tam emin değilim.. Ama pazartesi 20 de olacağını biliyorum
tanıtım geç giridği için 23 ünde de başlayabilir tam emin değilim.. Ama pazartesi 20 de olacağını biliyorum
simdi dizi kesin pazartesi günümü yayinlanicak? sevindim gercekten,saten pazartesi günleri birsey yoktu. izlerim artik diziyi:img-wink:
Ekşi sözlük'ten birileri de dikkat çekmeye çalışmış kavak yelleri.. :img-hyste
yerli bir dawson's creek ne kadar olur bilememekle beraber, dağhan külegeç türk işi pacey olacak ve joey niyetine de hakikaten katie holmes'i andıran bir kız oynayacak gibi görünüyor. jen'in mahalleye gelişi de birebir kopyalanmış da, sezonlarca ezberlenen konular nasıl uyarlanır merak ediyor insan. lost versiyonu kayıp da yolda olduğuna göre hangi cengaver nip tuck'ı çekecek hararetle bekliyorum. çok yaşa, kopi peyste gönül veren dizi sektörü, peh.
(itchy ve scratchy tom ve jerryi dover, 11.04.2007 22:44 ~ 22:44)#10747190 !?
Bencede sühan haklı.40 saniyelik fagmandan anlaşılıo hrşey.Pacey öğretmenine aşık olmuştu buda da dağhan aynı.Sinema sahnesi,iskelede yatış jenin geliişi.Bublar dc in ilk bölümünün kopyası.
arkadaşlar tmm izlemek istemiosn yanlıs old düşünüosanız izlemeyin.oc konusunda da sadece bilgi aldınız türk versiyonu olcak die ama dereyi görmedn paçaları sıvadınız bi sürü şey yasıorsunuz...ki baslık kavak yelleri...ayrıca 3 sayfada bir ekşi sözlük yorumunu ekliosnz daha dizi baslamadn siz ona kılıf uydurdunuz bekleyin ister izlersiniz ister izlemessiniz ama yayınlandık tan sora suclayın kimi sucluosanız...
"settekı stajyerlerden bırı soyledı" dedı ya o yazıyı yazan.. demek kı gercek. cekıme bıle baslamıslar yanı. bu arada burası "oh ne guzel olmus" forumu degıl.. elestırıler ve tepkıler de yazılıyor. fan sıtesı degıl. tepkımı bıldırmek en dogal hakkım. neden bu kadar mudahale edıyorsunuz. ben kavak yellerini eleştırıyorum. kopyacı zihnıyetı elestırıyorum. siz benı eleştırıyorsunuz. yanı benım tepkı verme hakkım var. desteklıyorsanız destekleyın. ama benım yorumlarıma karısmayın alla alla.. sizin gıbı dusunmek zorundaıyım.. tepkı verıyorum izninizle.. sız okumayın beni.. ben yapılan ısın doğru olmadıgını soyluyorum. söylemekte de öz-gü-rüm..
not : yesılımım tesekkurler.. sağol destegın ıcın..
arkadaşlar tmm izlemek istemiosn yanlıs old düşünüosanız izlemeyin...
izlemek istemiyoruz bu çalıntı dizileri izlemiyoruzda istemiyoruz da..
madem burdayız bu çalıntı kolaycı kopyacı işlerle ilgili fikirlerimizi yazmakta özgürüz yazıyoruz..
bu dizileri çevirenler kendilerine yazar diyebiyorlarmı merak ediyorum.. yazık ya dizi sektörünün gittiği yere bakın.. üretmekten yaratıcılıktan uzaklaşıp dünyaca tutmuş unutulmaz dizileri alıp ehlileştirip yerlileştirip sunuyorlar.. buna da kimse emek demesin.. yapılan eleştirilerde kesinlikle emeğe saygısızlık diye nitelendirilmesin.. esas emeğe saygısızlığı bu mükemmel dizileri alıp çalıp kopyalama yoluna gidenler yapmakta..
yerli dizi sektörü iyce zavallı acınası bir sektör haline gelmiş bulunmakta..
ya belli formülleri uygula oyala.. ya çal çırp arakla.. özeti bana göre budur..
dawsonjoey 14-04-07, 18:46 işte anlatmaya çalıştığımda bu sizin izlediğiniz 40 saniye... sadece ve sadece 40 saniye. dizi ise 70 dk.... 40 saniyeyi herşeye benzetebilirsin. hikayeyi okudun mu senaryoyu gördün mü? dc yide izledim merak etme. Bence burda yaptığınız izlediğiniz bi tanıtım yüzünden doktorlar ve bir istanbul masalı gibi dizilerin tutmasından dolayı boşa çıkan tepkinizi KAVAK YELLERİ ne maletmeniz. İşte senaristlere yaptığınız haksızlıkta bu. sonuçta dc birçok iinsanın izlediği bir dizi ve senaristlerde mutlaka izlemiştir. esinlenilen sahneler bile olabilir. Ama bu dizinin dc nin kopyası olduğunu göstermez.Sonuçta bu bir gençlik dizisi. Özelliklede tanıtımın ilgi çekici olması için böyle bir benzerliğin yaratılmış olmasıda çok doğal. Eğer ısrarla suçlamalarınıza devam edecekseniz söleyecek hiç bişeyim yok. Ama biliyorum ki bu dc nin kopyası değil. buna inandırmak için söleyecek fazla bişey yok. Sadece izleyince anlayabilirsiniz.
Dizi başladıktan sonrada burada olacaksanız o zaman konuşalım. Kendi adıma o sözde başarılı dizilerin hepsine tepki gösterdim.. Ama izleyenler at gözlüklerini çıkarmamakta ısrarlılar bu durumda bizim yapabileceğimiz bir şey yok.
40 sn lik fragmanda bile bu kadar çok benzerlik varsa. Başrol oyuncusu kız kostümlerinden yüzüne gülüşüne kadar Joeye benziyorsa. Böyle bir yargıya varmakta haksız mıyız?
Yapmayın lütfen tabiiki bu dizi Türkiyeye uyarlanacak arada bize özgü figürler hikayeler olacak. Bizim gibi 'taklit' etmişsiniz demesinler diye araya bir iki farklı karakter sarpiştirilecek ama bu Dawson's Creeke çok ama çok benzediği (!!) gerçeğini değiştirecek mi?
Diziyi izleyeceğim. Şimdiden çok şey söyledim. Ama sizin dediğiniz gibi özgün bir hikayeyse tüm sözlerimi geri almaya yutmaya hazırım. Seve seve yaparım bunu. Ama değilse ulaşabildiğim her yere ulaşıp şikayet edeceğim Dawson's Creek in bu taklit furyasından nasibini almasına bir izleyici olarak müsade etmeyeceğim!!!
kesınlıkle dc olugu besbellı ızlemeden yorum yapmayın dıyolar gorduk doktorları aynı seyı onlarda dıyodu konu aynı mı aynı turk adet ve goreneklere gore ufak degısıklıkler olucaktır tabı
arkadaslar bu ulkede herkes fıkırlerını soylemekte ozgurdur ama sız bu sıkayetlerınızı baska yollarla da dıle getırebılırsınız at gozlugu takanlar olarak ben bunu ıltıfat olarak kabul edıyorum kendı adıma ben bu gozlugu taktım we sızın bu goruslerınızden rahatsız olup gormemezlıkten gelemıyorum ne oldu yalnız kaldın destek ekıp mı cagırdın eee tabi bnm le bas edemedın dımı her ne olursa olsun KAVAK YELLERİ harıka bır dızı olucak reytıngler acıklanınca goruselım sızınle ok bakalım at gozlugu takanlarmı cok sızın gıbı huzursuzlukcularmı cok ?:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste
dawsonjoey 14-04-07, 18:53 Yaf.. nıye merak edıyorsunuz ya.. hırsımdan aglayacam.. metrak etmeyın.. tepkı verın.. yapmasınlar.. oc benım hayalımde oldugu gıbı kalsın. aptalca bır versıyon gormek ıstemıyorum. anılarımı bozmasın taklit dızısı.. of ya aksam aksam gerıldım resmen..
Aynen katılıyorum sana ama dur şu diziler başlasın görelim bakalım neymiş ne değilmiş sonra yapacaklarımız olur elbet. Sen şimdilik sakin ol ve bekle :)
dawsonjoey 14-04-07, 18:56 arkadaslar bu ulkede herkes fıkırlerını soylemekte ozgurdur ama sız bu sıkayetlerınızı baska yollarla da dıle getırebılırsınız at gozlugu takanlar olarak ben bunu ıltıfat olarak kabul edıyorum kendı adıma ben bu gozlugu taktım we sızın bu goruslerınızden rahatsız olup gormemezlıkten gelemıyorum ne oldu yalnız kaldın destek ekıp mı cagırdın eee tabi bnm le bas edemedın dımı her ne olursa olsun KAVAK YELLERİ harıka bır dızı olucak reytıngler acıklanınca goruselım sızınle ok bakalım at gozlugu takanlarmı cok sızın gıbı huzursuzlukcularmı cok ?:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste
Neden bu sert üslubu kullanıyorsunuz anlamadım.. Dizi güzel olabilir olmayacak demedik. Şikayetlerimiz nasıl dile getirelim alakasız bir başlıkta mı konuşalım?? SUSALIM MI? Göz mü yumalım?? Şüphelerimizi hatta emin olduğumuz şeyleri KABALAŞMADAN dile getirmekte ne sakınca var??
Biz huzursuzluk çıkarmıyoruz. Sadece ve sadece fikirmizi söylüyoruz. Bu dizi 13 bölüm yayınlanır mı acaba o bile şüpheli.. Bizim gibiler hiçte az değil merak etmeyin. Anılarımıza sahip çıkmasını biliriz biz. Kim ne derse desin!!!!!!!
At gözlükleri takmak iyi bir şey değildir. Övünmeyin bununla. Başka dizilerin taklit edilmesi ama yinede başarılı olmaları. Gerçekleri değiştirmiyor ne yazıkki!!
yaw bu copy paste işleri de bi yere kadar.. millet uyanacaktır yakında.. daha iyisi varken kim bu saçmalıklara tahammül ederki.. ben ne düşünüyorum biliyormusun.. bazen çeviri yaptıklarında kendilerinin anlamadıkları esprileri diyalogları falan çıkarırlar bunlar.. millet anlamaz diye.. oysa bilmezler her bir dizinin türkiye de ciddi fanları bulunmaktadır.. ilişkiler diyaloglar gizemler aşklar birinci ağızdan dinlenip çoktan sindirilmiştir..
aslında dızının ıl 5 gırcegı kesın cunku en az 20 kere gosterılmıs kahpe bızans bıle 5.olmus oda olsaa olsa 5. olur:img-hyste :img-hyste :img-hyste sonra ratıng aldık dıye sevınırler
KAVAK YELLERİ harıka bır dızı olucak reytıngler acıklanınca goruselım sızınle ok ?
reytinglerde başarının ne kadarını üzerine alabilecek acaba bizim kopyacı yapımcılar..
filmin oluşum fikrini mi.. kurgusunu mu.. karakter oluşumunu mu.. replikleri öyküyü mü.. reyting neyi ölçüyor olacak.. başarı kimin başarısı olacak acaba.. dünyaca tutmuş dizileri kopyaladıklarından başarısız sonuçlara bizimkilerin bile gücü yetmez yaw:) iki bölümde saçmalardan seçmelere dönüşmüş işlerden sonu başından belli işlerden değil ki yaw bu dizler.. oh riske girmeden üretmeden kazan.. birde bu gençlik dizisi.. gençlere iyi örnek doğrusu.. yaw biz çalıyoruz iyide kazanıyoruz.. ee ne duruyorsunuz hadii sizlerde.. demenin daha kestirme bi yoluda yoktur sanırım..
reytinglerde başarının ne kadarını üzerine alabilecek acaba bizim kopyacı yapımcılar..
filmin oluşum fikrini mi.. kurgusunu mu.. karakter oluşumunu mu.. replikleri öyküyü mü.. reyting neyi ölçüyor olacak.. başarı kimin başarısı olacak acaba.. dünyaca tutmuş dizileri kopyaladıklarından başarısız sonuçlara bizimkilerin bile gücü yetmez yaw:) iki bölümde saçmalardan seçmelere dönüşmüş işlerden sonu başından belli işlerden değil ki yaw bu dizler.. oh riske girmeden üretmeden kazan.. birde bu gençlik dizisi.. gençlere iyi örnek doğrusu.. yaw biz çalıyoruz iyide kazanıyoruz.. ee ne duruyorsunuz hadii sizlerde.. demenin daha kestirme bi yoluda yoktur sanırım..
Zaten boyle mukemmel bır dızının kopyasından, basarısız reytıng cıkarsa ımkansızı basarırlar.. guınese falan basvursunlar. tabı kı reytıng alır ama lily'nin dedıgı gıbı bu basarı kımın olur? Ama reytıng almazsa buraya gelır, bır sayfa dolu :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste yazar gıderım..
evet sız bnm huzurumu kacırıyosunuz burada 1 taneydınız kendı bısey yapamadı sızı cagırdı huzuru kacırmak ıcın 3-5 kısı oldunuz sorun su kı ben Türk yapımcılarından ozellıkle senarıstlerınden cok memnunum. . .tabii ki sizinle goruslerımız aynı olucak dıye bısey yok ama bır kere yazarsın sıkayetını dıle getırırsın o kadar ınsanların huzurunu bozacak kadar degıl. . .yada yapım sırketıne maıl falan atarsınız bız bu tur yayınlar gormek ''ALINTI ''yayınlar gormek ıstemıyoruz dersınız en gzlı hatta RTK eü aramak bakın ne cok huzur kacırmadan sıkayet edılecek yerler var. . .bu arada sıze agır cwp verıyosam sız bunu hakedıyosunuz ''HIRSIZ'' demek ne demek ?sız yapımcılara senarıstlere bunu dersenız bende sıze haylı haylı agır konusurum bnm aılemdede yonetmen war cnk onunuze gelene laf soylemek o kadar basıt degıl beyler. . .sımdı bence burda kesın artık cnk ben cok sıkıldım sızı burda gormekten. . .
evet sız bnm huzurumu kacırıyosunuz burada 1 taneydınız kendı bısey yapamadı sızı cagırdı huzuru kacırmak ıcın 3-5 kısı oldunuz sorun su kı ben Türk yapımcılarından ozellıkle senarıstlerınden cok memnunum. . .tabii ki sizinle goruslerımız aynı olucak dıye bısey yok ama bır kere yazarsın sıkayetını dıle getırırsın o kadar ınsanların huzurunu bozacak kadar degıl. . .yada yapım sırketıne maıl falan atarsınız bız bu tur yayınlar gormek ''ALINTI ''yayınlar gormek ıstemıyoruz dersınız en gzlı hatta RTK eü aramak bakın ne cok huzur kacırmadan sıkayet edılecek yerler var. . .bu arada sıze agır cwp verıyosam sız bunu hakedıyosunuz ''HIRSIZ'' demek ne demek ?sız yapımcılara senarıstlere bunu dersenız bende sıze haylı haylı agır konusurum bnm aılemdede yonetmen war cnk onunuze gelene laf soylemek o kadar basıt degıl beyler. . .sımdı bence burda kesın artık cnk ben cok sıkıldım sızı burda gormekten. . .
YOksa dawsons creek'ın yonetmenı mı ? Pardon kavak yelleri mi diyecektım.. :img-hyste neden her seyı normal karsıladıgın belli oldu.
benım kımseyı cagırdıgım yok. herkesın kendı aklı var. "alıntı" bır seyın bır parcası alınınca denır. calıntı, topyekun olunca denır. sözlükte "bırının malını, parasını almaya "hırsızlık denıyor. DC bırının malı, ondan kazanılacak her kurusta onun parası. anladın mı?
bak ne dıcem, madem tanıyorsun onları. benı mahkemeye verın. medyaya yansısın olay. bılırkısı olarak ta DC'nın senarıstı ve yapımcısı gelsın. Onlar desın kı yok bızım dızıyle alakası yok. her türlü özrü dilerim.
yaf nolur yurtdısından bırı gorsun su turkıyede olanları ya.. bırının bası yansın, bakalım ondan sonra telıfını odemeden yapılabılır mı?
dawsonjoey 14-04-07, 19:36 evet sız bnm huzurumu kacırıyosunuz burada 1 taneydınız kendı bısey yapamadı sızı cagırdı huzuru kacırmak ıcın 3-5 kısı oldunuz sorun su kı ben Türk yapımcılarından ozellıkle senarıstlerınden cok memnunum. . .tabii ki sizinle goruslerımız aynı olucak dıye bısey yok ama bır kere yazarsın sıkayetını dıle getırırsın o kadar ınsanların huzurunu bozacak kadar degıl. . .yada yapım sırketıne maıl falan atarsınız bız bu tur yayınlar gormek ''ALINTI ''yayınlar gormek ıstemıyoruz dersınız en gzlı hatta RTK eü aramak bakın ne cok huzur kacırmadan sıkayet edılecek yerler var. . .bu arada sıze agır cwp verıyosam sız bunu hakedıyosunuz ''HIRSIZ'' demek ne demek ?sız yapımcılara senarıstlere bunu dersenız bende sıze haylı haylı agır konusurum bnm aılemdede yonetmen war cnk onunuze gelene laf soylemek o kadar basıt degıl beyler. . .sımdı bence burda kesın artık cnk ben cok sıkıldım sızı burda gormekten. . .
Valla sıkıldıysan o senin sorunun hiç bir kuralı ihlal etmiyoruz ve ben burada olmaya devam edeceğim. Olayı kişisel algılamışsın besbelli. Konu X yönetmen ya da X senarist değil. Bu hep yapılıyor ve hep de göz yumuluyor.. Yazık ki senin gibilerden çok var. Dizi yayınlansın her yere gideceğim ben sen merak etme.
Ayrıca sayfayı başından oku haber duyulduğu andan itibaren ben hep buradaydım diğer arkadaşlarımda aynı şekilde kimse kimseyi çağırmadı. Bu kadar insan düzgünce tartışırken senin böyle bir tavır takınman tarzını ortaya koyuyor. İnşallah günün birinde emek verdiğin bir işi başkası senden habersiz izinsiz almaz. Benim demez. İnşallah senin tanıdığın insanların başına bu tarz şeyler gelmez. Gelirse çok acı bir şekilde öğrenirsin 'emeğe saygı' ne demek.
sımdı bence burda kesın artık cnk ben cok sıkıldım sızı burda gormekten. . .
bizde bu kopya işlerden sıkıldık.. biraz daha yaratıcılık.. özgünlük.. emeğe ve izleyicilere saygı bekliyoruz..
bize ait gençlik dizisi mesela kampüzistan vardı.. çok iyi bir yazarı vardı.. sıcak sevimli yüzde yüz yerli bir diziydi.. bunlar yapılabilir..
kaliteli projeleri hayata gerçirmek yerine kopyalamak çok daha kolay.. biz bunu görüyoruz ve söylüyoruz.. emeksiz zekasız yorulmadan kazanç kapısı oldu yabancı filmler.. kusura bakılmasın en ufak bi saygı duymuyorum bu işlerde yer alanlara..
dawsonjoey 14-04-07, 19:53 Sühan bak simdi söyletceklerime kızacaksın ama yaptıgın kuru gürültü senin..
dawsonjoey arkadasımızda senin gibi düsünüyor ama ne kadar ince bir üslup kullanmış ;)
Bakın ben Kavak Yellerininin fanı değilim, büyük ihtimal de izlemeyecegim,,
ama bu saskınlıgınızı anlayamıyorum..
Yıllardır olan bir şey, madem taklitciliğe karsınız o zaman niye daha önce davranmadınız ? Bu dizi izlemediğinz bir dizi olsa da gene aynı tepkiyi verir miydiniz? Ya da uyarlama dizilere tepkinizi gösterdiniz mi daha önce??
En basitinden Sarkı Söylemek Lazım seviyorsun değil mi sühan, Helinciydin hani;) Biliyorsun değil mi o da uyarlama :)
Şaşırmadık sevgili Ece ama Dawson's Creek benim hayatımda çok farklı bir yere sahip. Şöyle söyleyelim Dawson's Creek bardağı taşıran son damla oldu. En azından kendi adıma böyle.. Evet daha önce 'taklit' dizilere tepki gösterdim ama onları izlemedim o yüzden sadece taklit olduğunu biliyorum kare kare mi kopyaladılar sadece konuyu mu alıntıladılar bilemiyorum. Ama Dc için böyle bir şey söz konusu değil. Sahne sahne, replik replik bilirim diziyi.. Olay şu eğer telif hakkı ödenmiş ve bu dizi DC esinlenmiştir diye yazarlarsa, tek sözüm olmaz olamaz. Ama yeni bir şeymiş gibi sunarlarsa o zaman daha fazla tepki gösteririm.
Hım sühan ilginç, calıntı değil demek, fikir babasının adı yazıyor mu, merak ettim .. ???
--
dawsonjoey tamam belki sen de haklısın..
Ben de merak ettim simdi, bakalım nasıl olacak.. ??
--
Bu arada nick mevzusuna gelince, sen de yazmıstın sanırım degıl mı ? dawsonjoey, ben diziyi bile izlemediğim halde sen yazıdıgın icin oradan oldugunu anlamıstım, yeni bir sey değil ki biliyorduk yani sühan :):)
~ topiqq ~ 14-04-07, 21:40 |