PDA

Tüm Versiyonu Göster : Basında Çıkan Haberler

BERNA
24-08-07, 21:20
Benden Baba Olmaz dizisi ile ilgili basında çıkan haberleri kaynağını vererek bu başlıkta paylaşabilirsiniz.

>>ozgekync<<
25-08-07, 03:13
''Benden Baba Olmaz''daki ilginç hata Star TV'nin beğenilen dizisi Benden Baba Olmaz'daki hatayı Ali Eyüboğlu yazdı...

11 Ağustos 2007 09:21

Bir dizi ve bir dizi hata

Star TV'de Salı akşamları ekrana gelen "Benden Baba Olmaz" adlı güzel bir dizi var.
Bu hafta ekrana gelen 6. bölümü izlerken kendimi salak yerine konmuş hissettim.
Niye mi? İşte nedeni:
Dizinin başrol karakterleri Sevil (Mine Tugay) ile Soner'in (Atılgan Gümüş) arası açık.
Bunu fırsat bilen Tülay (Nur Fettahoğlu), Soner'i, Sevil'den iyice koparıp kendine bağlamanın peşinde.
Soner, patronun iş toplantısına giderken cep telefonunu arkadaşının evinde unuttuğunu söylüyor ama arkadaşı geri dönmeyi reddediyor.
Toplantının yapılacağı yere gidince Tülay, "İstersen telefonunu bana yönlendir" diyor ama Soner bu teklife sıcak bakmıyor. Tülay buna rağmen ona çaktırmadan Soner'in cep telefonunu kendine yönlendiriyor.
Sevil arayınca da Tülay, aslında işyerinde konferansta olan Soner'in duşta olduğunu söyleyip aralarını iyice açıyor. Bildiğim kadarıyla böyle bir şey olamaz.
Yine de ofsayta düşmemek için önce bizim teknoloji yazarımız Şükrü Andaç'a sordum, "Unutulan bir cep telefonunu, o abonenin kişisel bilgileri olmadan kimsenin yönlendirmesi mümkün değil" dedi.
Turkcell Müşteri Hizmetleri'ne sordum. Oradan gelen bilgi de aynı.
"Yönlendir Cell"le de abonenin şahsi bilgileri olmaksızın böyle bir hizmet almak olanaksız. Tülay bunu başardığına göre hacker olmalı ama değil... Çünkü dizide gördüğümüz tek şey Tülay'ın cep telefonunda "Çağrı yönlendir"e basıyor olması.
Birkaç dakika sonra bir başka sahne:
Soner, derdini anlatmak için oğlu ile Sevil'in oturduğu villanın kapısında saatlerce bekliyor.
Sonunda ikisi de geliyor ama Soner, Sevil'e derdini anlatamıyor, kadın villaya girip kapıyı kapatıyor.
Soner, kapıda donakalmış beklerken önünden elinde "Kiralık" tabelası olan bir adam geçiyor ve o yazıyı yandaki villanın önüne asıyor. Ancak tabelada telefon numarası falan hak getire...
Amaç bir sonraki planla bağlantı kurmak ya, gerisi hikaye...
Sonraki planda Efe, yandaki villanın kapısını çalıyor.
Kapıyı kim açsa beğenirsiniz?
Tabii ki Efe'nin babası Soner.
N'aber?

Milliyet
Ali EYÜBOĞLU

gamzem497
02-09-07, 15:43
Türkiye'de Türk olmak çok pahalıya patlıyor

BİROL Güven'in dizilerinde en çok "satır aralarında" verilen ince toplumsal mesajları seviyorum. Bu kez "göndermelerin" kaynağı, Star TV'deki Benden Baba Olmaz dizisiydi. Jenerikte her ne kadar Birol Güven'in adı "yapımcı", Murat Aras'ınki ise "senarist" olarak geçiyor olsa da, Güven'in "tarzı", Benden Baba Olmaz'ın her karesine sinmiş gibi... İşte dizinin arasına serpiştirilmiş ince mesajlar: Eve temizliğe gelen kadın, kocasına "İlle de Bodrum'da 5 yıldızlı tatil isterim" diye tutturuyor. Bir şirkette müstahdem olarak çalışan zavallı adam ne yapacağını şaşırıp, çaresizce sağa sola sormaya başlıyor. Uyanık bir şirket çalışanı "sihirli formülü" söylüyor. Aile, tatil için Rusya üzerinden internet yoluyla rezervasyon yapıyor. Malum, Rus turistler, bizim yerlilere oranla Güney'deki lüks tesislerde neredeyse üçte bir oranında ucuza konaklıyorlar. Rezervasyon yapılıyor ama bizim müstahdemi bir korku alıyor. "Ya Rus olmadığımız anlaşılırsa" diye içi içini yiyor. Çözüm olarak da X-Large karısının Rus güzellerine benzemesi için onu rejime sokup, kafasına sarı peruk takıyor. Bir yandan da Rusça öğrenmeye çalışıyor. Gelecek hafta bizim fukara tatilcilerin Bodrum maceraları pek şenlikli olacağa benzer. Bu bölümden çıkan sosyal mesajlara gelince... Mesaj bir: Magazin bombardımanı sayesinde Bodrum artık temizlikçi kadınların "ulaşılmaz" fantezisi olmaktan çıktı. Mesaj iki: Benim memurum hala işini biliyor!.. Mesaj üç: Ülkemizdeki en pahalı yaşam tarzı, "Türkiye'de Türk olmak"tır!.. Bu arada "Benden Baba Olmaz" yaz ekranında en sevdiğim dizilerden biri haline geldi. "Aile kavramının" ne demek olduğunu öyle usul usul anlatıyor, evlilikleri bitiren minicik nedenleri, baba olmanın erdemlerini öyle ustaca ekrana taşıyor ve "parçalanmış ailelerin" çocuklar üzerindeki etkilerini öyle etkileyici bir kurguyla ekranlara taşıyor ki, benim gibi "gecikmiş" babalar neredeyse niyeti bozacak hale geliyor!..

SABAH/Yüksel Aytuğ

nuro
06-09-07, 12:06
taa 25 ağustosta milliyetin tv ekinde benden baba olmaz haftanın dizisiydi
resim ve röportajları sizlerle paylaşmak istedim :img-wink:
http://img341.imageshack.us/img341/3926/taraey4.jpg[/URL][/IMG]
http://img394.imageshack.us/img394/4779/tara0001zf9.jpg[/URL][/IMG]
http://img170.imageshack.us/img170/2143/tara0002kr9.jpg[/URL][/IMG]
http://img239.imageshack.us/img239/6513/tara0003te8.jpg[/URL][/IMG]
http://img170.imageshack.us/img170/1370/tara0004uq7.jpg[/URL][/IMG]

yazılar çok zor okunuyo kusura bakmayın

gamzem497
06-09-07, 15:33
Senden baba olmaz

Çocuklar, Star’da yayınlanan "Benden baba olmaz" dizisini çok seviyor.

Dizideki Soner gibi sorumsuz, çocuğunun nasıl yetiştiği konusunda en ufak fikri bile olmayan, ama iş konuşmaya gelince mangalda kül bırakmayan babaların sayısının az olduğunu mu sanıyorsunuz? Kafanızı nereye çevirseniz onlarca Soner görebilirsiniz!

Pazartesi akşamından programlarını yaptılar. Salı günü önce havuza gidilecek, akşam ise televizyonun yaz dizilerinden "Benden Baba Olmaz"ı izleyeceklerdi. Havuzdan sonra duşlarını aldılar, dizi saatinde sokaktaki oyunu bıraktılar ve televizyonun karşısına geçtiler.

Biri erkek, diğeri kız olan iki çocuğu iki hafta üst üste televizyonun karşısına geçiren diziyi ben de merak edip seyrettim.

Dizinin senaristi "Annelik doğuştandır, babalık sonradan öğrenilir" sloganıyla yola çıkmış ve yaz için eğlenceyi ve abartıyı bir arada barındıran bir işe imza atmış. İzlemeyenler için "Benden baba olmaz" dizisinin konusu kısaca şöyle:

Boşandıktan sonra özgür ve deli dolu bir hayat yaşamaya başlayan sözde baba Soner, 7 yıllık ayrılıktan sonra çocuğuna bakmak zorunda kalıyor. Bu zorunda kalış sonrasında Soner’in hayatı da büyük ölçüde değişiyor. Babalığı çocuğuna harçlık vermekten ibaret sanan babaların, boşanmalarda en büyük yarayı alan çocukların ve çocuklarıyla yapayalnız kalan kadınların dünyasına da eğilen "Benden Baba Olmaz" adeta birbirine yabancı olan bir baba-oğlun giderek yakınlaşmalarını konu alan bir sevgi yolculuğuna da zoom yapıyor.

İki hafta üst üste izleyince çocuklara diziyi neden bu kadar çok sevdiklerini sordum. Ateş, çocukla babasının yaptıklarını eğlenceli bulduğunu söyledi. Nehir’in oyun arkadaşlarından Ata "Baba çok eğlenceli", Ali Deniz ise "Birlikte gezmeleri hoşuma gidiyor" yorumunu yaptı. Benim kızım da "Benim babam onlar gibi değil" diye ağlayarak cevap verdi.

Nehir, Ateş, Ata, Ali Deniz ve diziyi severek seyreden diğer çocuklar, kendi yaşıtları bir çocuğun, bir kadının bile dize getiremediği bir adamı yola getirmesini sevdiler. Onlar 7 yaşındaki çocuğun değiştirme gücüne hayranlık duydular.

Çocuk iki aylık yoğun bir ilişkinin ardından yeniden annesinin evine döndüğünde, başta oğlunu reddeden ama sonra sevgisine alışan baba ise bu ayrılıkta acı çeken, gözyaşı döken taraf oldu.

Gerçek hayat farkı

Dizide sorumsuz babayı oynayan Soner gibi çocuğunun nasıl yetiştiği konusunda en ufak fikri bile olmayan, ama iş konuşmaya gelince mangalda kül bırakmayan babaların sayısının az olduğunu mu sanıyorsunuz? Kafanızı nereye çevirseniz onlarca Soner görebilirsiniz!

Ancak dizi ile gerçek hayat arasındaki fark ise çok net. Dizide masalsı bir gerçek dışılık var. Çünkü gerçek hayatta hiçbir çocuk babasını adam edemiyor.

Gerçek yaşamda çocuklar babalarına gözyaşı döktüremiyor, aksine gözyaşı döküyorlar. Babasına gerçek düşüncelerini söylediği için baş tacı edilen çocuk sadece dizide kalıyor. Gerçek hayatta gönlünden geçeni dile getirdiği için babaları tarafından acı dolu cümlelerle darmadağın edilen çocuklar var.

Dizide çocuğuna sürprizler yapan babayı ağzının suları akarak izleyen çocuklar, gerçek hayatta hediye istedi diye "çıkarcı" ve "hediye için babasını seven çocuk" olarak yaftalanıyor.

Dizide o yaşına kadar annesinin düzenine alışkın çocuk, babasına kendi düzenini kabul ettirdiği için takdir görürken, gerçek hayatta ise annesi tarafından iyi yetiştirilmemekle, terbiyesizlikle suçlanıyor.

Dizideki baba karakteri "Benden baba olmaz" itirafında bulunurken, gerçek hayattaki baba karakteri arkasını dönüp gidiyor. Giderken arkasından söylenen "Senden baba olmaz" cümlesini duymuyor, duysa da umursamıyor

HÜRRİYET KELEBEK
Nilüfer Kas
16 Ağustos 2007

gamzem497
06-09-07, 17:40
http://img265.imageshack.us/img265/4076/gazetehaber1md6un3.jpg

siyunbike
11-09-07, 11:58
'En Son Babalar Duyar' ve 'Çocuklar Duymasın' gibi dizilerinde Ramazan'a yer vermeyi ihmal etmeyen yapımcı Birol Güven, Star TV'deki yeni dizisi 'Benden Baba Olmaz'da da iftarlı sahneleri unutmamış. Türkiye'de ne varsa dizilere yansıması gerektiğini söyleyen Güven, "Ramazan ya da başka bir konu fark etmez. Hayat böyle bir şeydir. Toplumda şiddet varsa o da ekrana taşınabilir. Ramazan da bu ülkenin gerçeğidir." diyor.

Birol Güven (Yapımcı) 'Benden Baba Olmaz'da içki yok

'Benden Baba Olmaz'ın ilk bölümünde tarih ayarlaması yapamadığımızdan dolayı Ramazan'ı kaçırdık. Senaristi ile toplantı yaptık ve Ramazan boyunca içki kullanmama kararı aldık. Hatta ekranda mümkün olduğu kadar Ramazan'ı anlatan bölümler olacak. Zaten Türkiye'de ne varsa dizilerde de o olmalı. Ramazan ya da başka bir konu fark etmez. Hayat böyle bir şeydir. Toplumda şiddet varsa o da ekrana taşınabilir. Ramazan da bu ülkenin gerçeğidir. Yoğun olarak yaşanır. Dolayısıyla dizilerde de yoğun olarak yer alır.

zaman gazetesinde çıkan bir haber

gamzem497
11-09-07, 18:00
]http://img.sabah.com.tr/2007/09/08/gny/im/10A9CC619D9E24489E676834r.jpg

50'den sonra resmen çenem açıldı

http://img.sabah.com.tr/i2/sp.gif

'Dondurmam Gaymak' filminin ev hanımı oyuncusu Gülnihal Demir, rol yapmayı sevdi! Şimdi de 'Benden Baba Olmaz' dizisinde oynayan Demir'in tek şikayeti, çok hızlı konuşması..
Geçen yılın en çok konuşulan filmlerinden, Yüksel Aksu imzalı 'Dondurmam Gaymak'ta dondurmacı Ali Usta'nın karısını oynayan Gülnihal Demir, şimdi de 'Benden Baba Olmaz' adlı dizide hizmetli Kadife rolüyle karşımıza çıkıyor. Muğlalı, banka emeklisi bir ev hanımıyken Yüksel Aksu'yla tanışması sonunda hayatı değişen Demir, bugünlerde çekim için Muğla-İstanbul arasında mekik dokuyor. "Hayatıma hareket geliyor, belki kilo da veririm" diyen çiçeği burnunda oyuncu, 50 yaşından sonra gelen şöhreti çok sevmiş. Şimdilik tek şikayeti ise İstanbul'dayken 9 aylık torunu Derin'i çok özlemesi.

BİR ANDA HAYATIM DEĞİŞTİ
* Sizin şansınız nerede döndü?
Önce şunu belirteyim ki; benim şansım 50 yaşından sonra döndü. Yönetmen Yüksel Aksu, Muğla'da 'Büyük Yalan' diye bir dizi çekiyordu. Ben o dizide figüran olarak rol alıp, ağıt yakmıştım. İlk defa ağıt yakmama rağmen çok başarılı oldum, herkesi ağlattım. Sonra da dizinin setine gidip gelmeye devam ettim. Yüksel Aksu, diziden ayrılıp 'Dondurmam Gaymak'ı çekmeye karar verince beni aradı, filminde rol alıp alamayacağımı sordu, ben de 'Tamam, seve seve' dedim. 'Dondurmam Gaymak'tan sonra da kendimi burada buldum işte. Yani her şey Yüksel Aksu'nun sayesinde oldu.

* Sizdeki cevher neydi de herkesi kendinize hayran bıraktınız?
Bilmiyorum. Demek ki yeteneğim varmış, 50 yaşından sonra ortaya çıktı.

* Sizin çeneniz de kuvvetli ama. Bu kadar sevilmenizde bunun da çok etkisi olduğunu düşünüyor musunuz?
Eee tabii, çene var, ben emekli bankacıyım. Ama lafları çok arka arkasına sıralıyorum, bundan şikayetçiyim. Bir türlü başaramıyorum yavaş konuşmayı. O kadar dikkat ediyorum ama yine de çok hızlı konuşuyorum, biraz yavaşlasam iyi olacak. Arada yönetmen de diyor 'Biraz yavaş konuş' diye.

DOĞAÇLAMA YAPIYORUM
* Siz filmde olduğu gibi dizide de doğaçlama yapıyorsunuz bildiğim kadarıyla. Hem bu kadar hızlı konuşup hem de o anda doğaçlama laf bulmak zor olmuyor mu?
Evet, benim konuşmalarımın çoğu doğaçlama. Ama ben hep böyle çok hızlı konuştuğum için zor olmuyor benim için. Aslında 74 yılında, bankacılığa ilk başladığım zaman hiç konuşmazdım, arkadaşlarım yakınırlardı. Ama sonradan çenem bir açıldı pir açıldı.

* Peki eşiniz şikayetçi olmuyor mu sizin hızlı konuşmanızdan?
Yok, eşimle ayrıldık biz. Bir oğlum var. Ama herkes çevremdeki herkes bana 'Biraz yavaş konuş' der.

* Ayrıldığınız eşiniz birden gelen bu şöhret için ne diyor? "Vah, elimden kaçırdım' diye hayıflanıyor mudur acaba?
Bilmiyorum artık, bana bir şey demedi (gülüyor). Ama o da, hemen herkes gibi "Çok sevindim, başarılarının devamını diliyorum" dedi.
http://img.sabah.com.tr/2007/09/08/gny/im/107AB8657102684FACECA371r.jpg

Rüyamda görsem inanmazdım

* Doğrusunu söylemek gerekirse Dondurmam Gaymak''ın bu kadar ses getireceğini hiç beklemiyordum. Bırakın ses getirmeyi Oscar'a aday adayı oldu. Tabii filmin beni buralara getireceğini de rüyamda görsem inanmazdım.

* Ben filmde de, şimdi oynadığım dizi de de rol yapmıyorum ya, bu kadar ilgi görmemin nedeni bu doğallık bence. Sonuçta ben okuldan mezun değilim, oyunculuğun kriterlerini bilmiyorum. İçimden geldiği gibi oynuyorum. Zaten sette yönetmen de, diğer oyuncu arkadaşlar da beni serbest bırakıyorlar, 'İçinden geldiği gibi oyna' diyorlar.

* Emekli bir ev hanımıydım, 50 yaşından sonra ünlü oldum. Doğrusu yaşantım değişti, değişmedi diyemem. Ama her zaman mütevazı bir insan oldum, yine mütevazılığımı koruyacağım.

SABAH/Günaydın
EYLEM BİLGİÇ GÜNAYDIN [/QUOTE]

gamzem497
13-09-07, 13:01
Benden Baba Olmaz’ tam bir sezon dizisi Star TV’de yayınlanan ‘Benden Baba Olmaz’ dizisini ilk kez geçtiğimiz hafta izledim. Ve daha önce izlemediğim için çok pişman oldum. Bir kere dizinin başrol oyuncusu Mine Tugay’a bayıldım. Bir anne, eş rolü bu kadar iyi oynanamazdı. Rolünü oynarken o kadar gerçekçiydi ki, izlediğim sahne gerçek hayattan bir bölüm gibiydi. Bir diğer başrol oyuncusu Atılgan Gümüş ise tamamen yeni bir yüz ama eski yüzler kadar başarılı. Dizinin Efe’si yani Okan Tangücü ile ilgili zaten söylenecek fazla bir söz yok. O kadar sevimli, o kadar pozitif bir çocuk ki insanın içindeki çocuk sevme duygusunu ortaya çıkarıyor. Hikáye zaten çok etkileyici, içinde barındırdığı objeler gereği yani anne baba çocuk ve tabii ki aşk yüzünden her türlü izleyiciyi çekebilme özelliğine sahip. Diziyi izlerken bir televizyon dizisi izler gibi değil de daha çok sürükleyici bir film gibi soluksuz izledim. Yaz dizileri genellikle daha basit bir çerçevede çekilen, konu ve oyuncular bakımından daha zayıf yapımlardır. ‘Benden Baba Olmaz’ da bir yaz dizisi ancak konusuna ve oyunculara bakıldığında daha çok kış sezonuna uygun bir dizi. Ben bu diziden çok umutluyum, ancak yapımcılar ya da televizyon yöneticileri bir an önce harekete geçmeli ve bu diziyi yeni sezona taşımalı. Açıkçası ben bu diziyi kışın da izlemek isterim, sizler ne dersiniz? Görüşlerinizi bekliyorum.

STAR/Mehtap ALTINOK

cennex
04-10-07, 14:33
Siz Diğer Dizileri İzliyormusunuz?

Aydın: Bu bu yıl tatilimi yurtdışında geçirdim.Bu seneki yaz dizilerine onun için pek fazla bakamadım.Ailemden,kızımdan ve çevremden gördüğüm kadarı ile birkaç yaz dizisinin devam edeceği tüyosunu aldım.Mesela “Benden Beba Olmaz” devam edecek olan dizi.”Kavak Yelleri” ni de çok seviyorlar.
Kınay: “Kavak Yelleri” dizisinin şarkıları da çok güzel.Ben dizi izlemiyorum.Hepsine kenardan bakıyorum.Tekrarlarını izleyebiliyorum.Sonuçta dizilerde oynayan arkadaşlarım var.Onlara bir şey söyleyebilirim,ayıp olmasın.Bence de “Kavak Yelleri” ve “Benden Baba Olmaz” devam edecek yaz dizileri.

iclal aydın ve emre kınay röp.
gc oldu ama yenı gordum bn de valla
EDIT:ıkı aıle baslıgından alıntıdır.

burchincik
08-10-07, 16:47
DUYURU !...

Star Televizyonu RTÜK'ün verdiği belgesel yayınlama cezasını Salı günü saat 20.00'de yayınlama kararı aldığından dolayı 14. bölümün yayını bir hafta daha ertelenmiştir. 14. bölüm 16 Ekim tarihinde yayınlanacaktır. Seyircilerimize duyurulur.

kaynak : bendenbabaolmaz.info

BERNA
09-10-07, 19:05
Benden Baba Olmaz'ın 9 Ekim 2007 tarihinde yayınlanmasının sebebi...

RTÜK, Rodriguez’e karşı...

Once Upon a Time in Mexico, Desperado, Sin City...

Ünlü yönetmen Robert Rodriguez’in unutulmaz filmleri bunlar.

Geçtiğimiz ay Star TV, Rodriguez toplu gösterimi yaparak bu üç filmi üç hafta boyunca peş peşe yayınladı.

Bu filmlerin yayınlanmasından sonra, ilk kez yabancı bir yönetmen de RTÜK’ün "kara listesine" girmiş oldu. Huysuz Virjin, Bülent Ersoy, Mehmet Ali Erbil gibi bazı isimlerin "RTÜK’ün sevmedikleri" listesinde yer aldığını biliyorduk.

RTÜK, Rodriguez’in bu üç filmini yayınlayan Star TV’ye program durdurma ve aynı kuşakta belgesel yayınlama cezası verdi.

Böylece bu listeye Robert Rodriguez de eklenmiş oldu.

Şimdi bu akşam ilginç bir şey olacak ekranda; Binbir Gece’nin karşısında Akdeniz belgeseli yayınlanacak. Ama Star’cılar iddialı tanıtım hazırlamışlar onu dönüyorlardı, "Bu akşam prime time’da bizde belgesel var" diye...

Kaynak: Cengiz Semercioğlu
9 Ekim 2007 Hürriyet Gazetesi Kelebek Eki

sezin_sezin
22-10-07, 15:33
HERKESE MERHABA

Dizimiz ile ilgili görüşlerinizi yakından takip ediyorum. Ben de sizin gibi içerik ile ilgili düşüncelerimi yazarımız Murat ARAS’a iletiyorum ve birlikte değerlendiriyoruz.

Ben size dizinin yayınında yaşadığımız sorunlarla ilgili bilgi vermek istiyorum. Maalesef Şampiyonlar Ligi ile aynı kanalda yayınlanıyor olmamızın dezavantajını yaşıyoruz. Normal şartlarda böyle bir sorun yaşamamamız gerekiyordu çünkü Şampiyonlar Ligi maçları saat 21.45’te başlıyordu ama bu yıl başımıza bir CSK Moskova olayı çıktı. Bu takımın maçları saat 19.30’da başlıyor ve Star Tv bu maçları yayınlamak zorunda. Bir de kanal RTÜK tarafından belgesel yayınlama cezası alınca bir yayınımız daha aksadı . Üst üste aksaklıklar yaşadık.

Bazı arkadaşlar başka bir kanala gitmekten söz ediyor ama maalesef bu da sözleşmemiz gereği mümkün değil. Bir süre daha burada yani Salı akşamlarında mücadele edip ekibimizin çabası ve sizin katkılarınızla dizimizi devam ettireceğiz. Hepinize çok teşekkür ederim

Sevgiler
Birol GÜVEN

kaynak:www.bendenbabaolmaz.info(dizinin resmi sitesi)

BeLiTiM
04-11-07, 03:22
Önce iş sonra eş

“Benden Baba Olmaz” adlı dizinin fedakar annesi Mine Tugay, mesleğini bırakırsa nefes bile alamayacağını söylüyor. Tugay, "Benim için her zaman önce oyunculuk gelir. Hiçbir erkek bana bunun aksini yaptıramaz" diyor.

Benden Baba Olmaz adlı dizide, sorumsuz eski kocasından olan oğlunu 8 yaşına kadar kendi başına yetiştirmeye çalışan bir anneyi canlandırıyorsunuz. Söyler misiniz, sizce çocuklara karşı görevi daha zor olan babalar mıdır yoksa anneler midir? Neden?

Böyle bir ayırım olamaz. Birlikte yaratılan bir varlığı doğru yetiştirmektir annenin ve babanın hedefi. Aynı duyguyla büyütülen bir çocuk söz konusu olunca, sorumluluklar ve zorluklar ortaktır. Ama biraz da yaşam koşullarıyla alakalı bir durum bu.

Babalar, annelere oranla çocuklarından daha mı çabuk vazgeçebiliyorlar siz ne dersiniz?

Hayır, böyle olmadığını düşünmek istiyorum. Gözüken o olabilir. Ama şöyle bir gerçek var; çocuğu sıfır yaşından beri hisseden annesi oluyor. Ve belli bir yaşına kadar bakımında olmazsa olmazı elbette ki annesi. Bu hukukta da böyle. Baba kendini daha uzak hissedebilir. Çocuk büyütmek kolay değil.

Dizide, yıllar önce sizi aldatmış eski kocanızı çocuğunuz yüzünden affetmek zorunda kalıyorsunuz. Gerçek hayatta başınıza böyle bir şey gelse nasıl davranırsınız?

Çocuğum için iyi olacağına inansaydım, sanırım ben de affederdim ama o kadar kolay bir süreç değil. Bana eşim ne kadar acı verdiyse onu çocuğuma hissettirmemeye çalışırım. Ailenin sağlıklı olması için çabalamak gerekir. Bir de kocamın kendini affedebilmesi en önemlisi...

BEN DE ANNE OLMAK İSTERİM

Ana baba ayrı olan çocuklar daha çok sorunlu mu oluyor?

Doğal olarak en çok yıpranan çocuk oluyor. Arada olan ve masum kalan da o oluyor bu ayrılık sürecinde. Bu durum çocukta, sevgi eksikliğinden kaynaklanan garip bir öksüzlük doğurabilir.

Bir anne çocuğu için ne kadar fedakarlık yapabilir?

Aklınıza gelen her şeyi yapabilir.

Çocuklara karşı duygularınızı öğrenebilir miyim? Anne olmak istiyor musunuz?

Hepsine aşığım. Anne olmak istiyorum bir gün. O sorumluluğu kaldırabileceğime inanmaya başladım. Anne olması, bir kadının tamamlanmasıdır diye düşünüyorum. ..

Diğerlerine baktığınızda kendi dizinizin verdiği mesajı doğru buluyor musunuz?

Evet. Çoğuna nazaran doğru. Aile kavramı ve bağları üzerine olduğu, derdini basit bir şekilde anlattığı için bizim dizimizi seviyorum.

Gönül rahatlığıyla başka izlediğiniz bir dizi var mı?

Başından sonuna takip edebildiğim dizi olamıyor maalesef. Ama gönül rahatlığıyla izleyebileceğim diziler olduğunu biliyorum. Denk geldiğimde keyifle izliyorum.

TÜRKİYE TEK YÜREK OLDU

Subay kızı olduğunuzu biliyoruz. Milletimizin tek yürek oluşu, sizi duygulandırıyor mu?

Babam subay. Emekli oldu. Biz mavi brandalı lojmanlarda otururduk. Elbette ki tek yürek oluşumuz beni duygulandırıyor, gururlandırıyor. Şehitlerimiz başkalarının çocukları değil, bizim kendi kardeşimiz, ağabeyimiz, oğlumuz...

Subay kızı olarak yaşamanın zorlukları var mıydı?

Çok dolaşmak, yerleşik bir düzen kuramamak, bu nedenle eğitimini planlayamamak subay kızı olmanın dezavantajları. Ancak; seçilmiş, daha korunaklı bir çevrede yaşamak, toplum içinde saygın olmak ve daha pek çok güzel yönleri de var tabii...

Terörün nasıl bir politikayla çözülebileceğini düşünüyorsunuz? Bir sanatçı olarak bu konudaki görüşleriniz nelerdir?

Terörün temelinde kandırma, vaatler ve kullanım söz konusu. Bunlar ortadan kaldırılabilse çözüleceğini düşünüyorum. Ama terörün ortadan kalkmasını sadece bizim değil bütün dünyanın istemesi gerekiyor.

MESNEVİ’Yİ DOST ETTİM KENDİME

Bir Konyalı olarak, Mevlana'yla ve Mesnevi'yle ne kadar ilgilisiniz?

Mesnevi'yi baştan sona okumuşluğum yok. Ama arada, onu karıştırıp dost ediyorum kendime. Mevlana'nın şu deyişini hiç aklımdam çıkarmadığımı söyleyebilirim: Aç gözlülük ve dünya nimetlerini elde etme hırsı, insanı hakkı olmayan şeylere el uzatmaya zorlar.

Madonna son plağında Mevlana'ya övgüler yağdırdı, Donna Karan defilelerinde Mevlana şiirleri okutuyor. Sizce biz onu ne kadar yaşıyor ve yaşatıyoruz?

Mevlana'ya sahip çıkıyoruz, onu yaşıyoruz. Keşfetmiyoruz biz, biliyoruz. Yine de manevi olarak biraz daha hayatımıza sokmalıyız. İnsan sevgisiyle yaşamak var onun öğütlerinde.

EVLİLİK SÖZLESMESİ YAPMAM!

Bir gün oyunculuğu bırakmak zorunda kalsanız ne hissedersiniz? Hayatımda büyük bir eksiklik olur. Doğru nefes almamaya başlarım. Bırakamam, düşüncesi bile kötü.

Peki ya evleneceğiniz erkek sizi bir seçim yapmak zorunda bıraktırsa, “Ya ben ya mesleğin?" dese, ne yaparsınız?

Kesinlikle tercihim mesleğim olur. Tartışmasız. Hayatıma biri girecekse benimle bu konuyu tartışmaz zaten.

Dominant bir kadın mısınız?

Bilmiyorum. Tamamen dominant bir karakter değilim. Her insanın prensipleri olması gerektiğine inanırım. Karşımdaki insanın da olsun isterim. Mesela evlilik sözleşmesi yapmam. Ama o sözleşme açık ve seçiktir, karşı tarafta bunu bilir.

Hem bu mesleği yapıp hem de evliliği yürütmek sizi zorlar mı?

Çok zor, evliliği yürütmek. Bunu anlayabilecek, iş anlamında yaşam standartlarını kabul edecek birisini bulmak ve hep o saygıyı arada koruyabilmek hiç de kolay değil. Şu ara evliliği hiç düşünmüyorum.

ŞEBNEM ÖZUZCAN-Bugün Gazetesi

gamzem497
06-11-07, 21:57
Sevgili Benden Baba Olmaz fanları

Dizimiz bu akşam yayınlanmakta olan 16 bölümüyle son kez ekrana gelmektedir. Ekip olarak Benden Baba Olmaz dizisini devam ettirebilmek için elimizden geleni yaptığımızı bilmenizi isteriz. Ama ne yazık ki her sene gösterime yüz civarında dizi giriyor ve bunların bazıları eleniyor. Maalesef Benden Baba Olmaz da bu dizilerden biri oldu. Küçük hikayelerimiz sizler gibi pek çok TV izleyicisinin beğenisini kazandı ama tüm diziler için geçerli ve adil olan (çünkü başka ölçüm yok) rating ölçümlerinde tatmin edici sıralarda kalamadı.

Yine de iyi yanından bakarsak 16 bölümdür birlikteyiz ve tamamına ermediyse de birlikte güzel bir aşk hikayesi seyrettik. Soner ve Sevil 7 yıllık ayrılıktan sonra birbirlerine bu kadar yaklaştıklarına göre bu noktadan sonra hiçbir güçlüğe pabuç bırakmayacak ve Efe için mutlu bir aile yaratacaklardır.

Sizler de 16 bölüm boyunca bu siteden görüşlerinizi, desteğinizi ve eleştirilerinizi paylaştınız. Yazdığınız binlerce yorumla dizinin yanında oldunuz. Görüşlerinizle hikayelerimize yön verdiniz. Seyircisiyle birlikte böyle interaktif bir dizi yapıyor olmak bizler için de yeni ve güzel bir deneyim oldu.

Umarız yakında yine böyle sıcak bir diziyle karşınızda oluruz. Bizi takip etmeye devam edin. Hepinize çok teşekkürler.

Benden Baba Olmaz Ekibi

benden baba olmaz resmi sitesi

sarıseren
10-11-07, 11:37
Böyle final mi olur?

http://img.sabah.com.tr/2007/11/10/gny/im/09FC4A77E60FA446A31E4692y.jpg

Daha sezonun ortası gelmeden pek çok dizi sapır sapır döküldü. Liste uzadıkça uzuyor: Komiser Nevzat, Ertelenmiş Hayatlar, Eksik Etek, Sana Mecburum, Acemi Cadı, Benden Baba Olmaz, Aşk Kapıyı Çalınca, Oyun Bitti, Tılsım Adası, Tatlı İntikam, Yersiz Yurtsuz, Leylan, Zeliha'nın Gözleri, Fesupanallah, Fikrimin İnce Gülü... Bunlar Reyting Hazretleri'nin kılıcıyla kafası vurulanlar. İzleyici artık seyrettiği bir dizinin ne zaman "buharlaşacağını" kestiremiyor. Millet, dizilerin iki-üç haftada yayından kaldırılmasına artık alıştı. Ancak yeni bir uygulama var ki, "alışılacak" gibi değil. Reyting alamadığı için kaldırılmasına karar verilen dizinin tanıtımlarına alelacele "final bölümü" diye yazılıyor. Bir hafta boyunca insanlar ekranda "final" bekliyorlar. Yani hikayenin bir şekilde derlenip, toparlanıp bir sonuca ulaşmasını umuyorlar. Ama öyle olmuyor. Karşılarında final yerine bir hafta sonraki bölümle ilgili "merak" uyandıran sıradan bir bölüm buluyorlar. Tıpkı bu hafta Star ekranlarına veda eden "Benden Baba Olmaz" dizisinde olduğu gibi... Seyirciye saygısızlıklar "dizi" oldu. Kimse farkında değil mi?

Yüksel Aytuğ/Sabah

sarıseren
10-11-07, 13:24
Futbolun yediği dizi!

Benden Baba Olmaz" dizisi salı akşamı sürpriz bir "final"le Star TV'ye veda etti. Bu diziyi reyting değil Şampiyonlar Ligi yedi!

Mine Tugay ile Atılgan Gümüş'ün başrolünde oynadığı dizinin erken finalle Star TV'ye veda etmesinin nedeni "reyting canavarı" değil, Şampiyonlar Ligi çıktı.

Çünkü Star TV'de "yaz dizisi" olarak başlayan proje kısa sürede kendini yaşatacak kadar bir seyirci elde etmişti. Ancak Star TV'nin Şampiyonlar Ligi ve UEFA'nın yayıncısı olması ve üç Türk takımının Avrupa Kupaları'nda tur atlaması "Benden Baba Olmaz"ın sonunu getirdi. Zira Star TV'de "Benden Baba Olmaz"ın saatinde 15 günde bir CSK Moskova'nın, ardından da Beşiktaş'ın maçlarını yayınlaması diziyi bir hafta ekranda, ertesi hafta "of"ta yaptı.

Mint Yapım da, "Bu böyle olmaz" deyip, "Benden Baba Olmaz"ı bitirdi.

Ali Eyüboğlu / Milliyet