Olumsuz yorumları okurken çok utandım çok... Bu nasıl bir mesaj yazma şeklidir. “İğrenç” dediğin yapımın içeriğinin farkında mısın? İşte yıllardır uyguladıkları uyutma politikalarının meyveleri bunlar. Ne acı? Bu politikanın işe yaramış olduğunu görmek insanı gerçekten üzüyor. Şunlar gibi zihniyetlerin çoğaldığını düşünün... Bu memleketin geleceğinden nasıl endişe etmez insan? Seyretmeyebilirsin, beğenmeyebilirsin... Ama ifade şekli bu mu olmalı, bu şekilde “İğrenç” diye mi sıfatlandırılmalı... Yazıklar olsun size... Daha ne ile ilgili, ne yorum yaptığınızın bile farkında değilsiniz.
Sizler Aşk Oyunu gibi ya da her ne seyrediyorsanız artık, onun karşısına Kurtuluş ya da Cumhuriyet gibi yapımlar konulsa onların bile kaldırılması taraftarı olursunuz. O kadar içiniz boşalmış, o kadar bu ülke ile, geleceği ile, geçmişi ile ilgisiniz ki... O kadar sisteme uymuş ve o kadar derin bir uykuya dalmışsınız ki... Ne kadar dürtsek uyanmazsınız zaten... Umarım bu gaflet hali bir gün sizi vurmaz.
Bende neler yazdım, sanki okusalar anlayacak kapasiteleri var.
hyr kesinliklee kald1r1lmas1n
kırık kanatlara hem destek tam destek
Kesinlikle hayir, böyle güzel diziyi bidaha nerde bulacaz..
Arkadaşlar sizde abartıyosunuz ama bu dizi bizim geçmişimizi yansıtmıyo ki Yani biraz Türk Tarihine hakaret etmiş olmuyo musunuz? Ewt Tarihimizle ilgili bikaç gerçek var ki bunlar mesela; Kurtuluş Savaşında Türk olmayıpta Türk gibi görünen kişiler, eşkiyaların olması gibi... Zaten dizi bu temel üzerine kurulmuş ama dizinin içerdiği yani gelişen olaylar Türk tarihinin dışında kalan şeyler. Nebileyim işte Ayşeyi kurtarmaları, kızların küsmeleri barışmaları, biri birini seviyo ama öteki diğerini seviyo gibi aşk davaları, Cemal ile Nevzatın arasında olanlar... Yani daha çok işlenen konular bunlar, e bunlar da olmazsa belgesel izlesek daha iyi değil mi? İşte sizde diziye "Sarı Zeybek" süsü veriyosunuz.
Yani demek istediğim şu; Biraz eleştiriye açık olun, sonuçta bu da bir aşk dizisi, eleştirmenleri Türklüğünü bilmemekle suçlamayın böyle bişey zaten haddiniz değil(gerçekten ama sinir etmek için söylemiyorum)
Ayrıca burdan bi arkadaşın dediği gibi Biz Türk Tarihini dizi başında değil kitaplardan öğreniyoruz. Zaten benim izlenimime göre eğitici bi dizide değil. Tabii bu benim şahsi görüşüm siz bu diziden eğitim alanında bişeyler alabildiyseniz nerden bileyim ben, dediğim gibi sadece biraz eleştiriye açık olmanızı tavsiye ediyorum
Bu dizi insanları araştırmaya itiyor. Diziye biri giriyor bir olay oluyor herkes araştırmaya başlıyor, forumumuzda beyin fırtınası yapılıyor. Sadece tarihimizi anlatsa tabiki belgesel olur bu tarihin içinde aşk. O dönem ve o dönemde yaşanan aşklar. Diğer dizilerdeki gibi birbirlerini seven insanlar şapur şupur öpüşmüyor. El ele bile tutuşamıyor o zamanı yansıtması açısından gayet gerçekçi sadece aşk değil tarihte doğru anlatılıyor. Değerlerini kaybetmiş insanlar tarafından bunun anlaşılması beklenemez. İzlemeyenlere saygı duyuyorum ama ileri geri birşeyler bilmeden yorum yapanları kınıyorum..
Bu baslik, uyeler, forumda mesaj yazma adabini hatirlayana ve kurallara aykiri mesajlar temizlenene dek kapatilmistir.
MardiGras
Super Moderator