PDA

Tüm Versiyonu Göster : Sahra Oyuncuları

pinkzone
15-01-05, 15:02
SAHRA KİM KİMDİR?

Yapım : Med Yapım
Yapımcı : Aslı Öyken
Senaryo : Nuran Devres
Yönetmen : Volkan Kocatürk
Oyuncular : Arzum Onan (Sahra), Okan Şenozan (Sinan), Neslihan Yeldan (Nil), Berkun Oya (Hossein), Serhat Tutumluer (Mithat), Mazlum Kiper (İlhan), Aylin Arasıl (Pelin), Semih Sergen (Fahri), Ruken Demirer (Feyza), Jeyan Tözüm (İffet), Tuğrul Arsever (Engin), Boğaçhan Sözmen (Metin)

Sahra Oyuncuları

Arzum Onan

31 Ekim 1973 yılında Ankara’da, Memur bir ailenin tek çocuğu olarak doğdu. İlkokulu Ankara, Orta ve Liseyi İstanbul’da tamamladı. Endüstri Meslek Lisesi, Yapı Ressamlığı bölümünden mezun oldu. 1992 Yılında Gaye Sökmen Ajans da Mankenlik ve Modelliğe başladı. 1993 yılı Nisan’ında ‘Mıss Turkey’ yarışmasında ‘Türkiye Güzeli’, aynı yılın Temmuz ayında ‘Mıss Europe’ yarışmasında ‘Avrupa Güzeli’ seçildi. 1996 yılında Aktör Mehmet Aslantuğ’la evlendi. Önemli bir reklam kampanyasıyla üç yıl kamera karşısına geçti. 1997 yılında dört yıl sürecek yoğun tempolu bir Televizyon dizisi (Sıcak Saatler) için çalışmaya başladı. Bu tarihten itibaren, genellikle kamu yararına gerçekleştirilen özel defilelerde modellik yapmakta ‘Can’ adında bir oğlu var.

FİLM ve TV DRAMALARI

Yeni Bir Yıldız Film 1996
Sıcak Saatler Drama 1997-1998-1999-2000
Aşk ve Hüzün Drama 2000
Zeybek Ateşi Drama 2002

acemi
17-01-05, 12:36

Senaristler 6,Bölümden itibaren değişti...

YENİ SENARİSTLER... 6.BÖLÜMDEN SONRA ...

OYA YÜCE YAZI GURUBU

NURAY USLU
AYÇA EBRU MUTLUGİL
MELİKE KUYUMCU
VURAL BALIKÇI

daybreak
26-01-05, 10:26
Serhat Tutumluer:

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan mezun oldu.
1997 yılından beri İzmit Şehir Tiyatrosu'nda çalışıyor. Oynadığı oyunlardan bazıları;
Hamlet, Roberto Zucco,Üç Kuruşluk Opera, Lyistrata, Cimri, Don Juan, Bahar Noktası, Oyunun Oyunu.

iremneva
26-01-05, 10:46

Senaristler 6,Bölümden itibaren değişti...

YENİ SENARİSTLER... 6.BÖLÜMDEN SONRA ...

OYA YÜCE YAZI GURUBU

NURAY USLU
AYÇA EBRU MUTLUGİL
MELİKE KUYUMCU
VURAL BALIKÇI
Nuray Uslu ve Ayça Mutlugil 7 numarada oynayan oyuncular mı ?

daybreak
26-01-05, 11:23
AYÇA MUTLUGİL

Tiyatroya nasıl başladınız?

İlk olarak okul yıllarımda tanıştım tiyatroyla. Seçmeleri yapan kurul, okul öğretmenlerimizden oluşuyordu. Bu insanların tiyatroyla alakası yoktu. Sonra bizi seçip genel bilgiler vermeye başladılar. Mesala sufle nedir? Belki de tatlı dememizi bekliyorlardı ama bizdeki bilgi ve heyecanı görünce onlar da ikna oldu. Yıl 1996... Turgut Özakman’ın Töre adlı oyunuyla liseler arası tiyatro yarışmasına katıldık ve dereceye girdik. Daha sonraları animasyon ve çocuk tiyatrosu oyunculuğuyla devam etti tiyatroyla ilişkim. Her acemi gibi ilk rolüm palyaço idi.

Konservatuarlı değilim, işletme okudum. Ama tiyatro öyle bir aşk ki, maddiyatı düşünmeden, belki hemen kazanacağım parayı, seneler sonrasına erteleyerek tiyatroya başladım. Yeteneğimi de taklit yaparak tespit ettim. Mesela Yasemin Yalçın’ın çok fazla taklidini yaptım. Beni de ona benzetiyorlar zaten. Ama her zaman söylerim, Yasemin Yalçın’ın başka bir benzeri olmayacaktır.

Tam anlamıyla tiyatroya girmemin sebebi Oya Yüce ile tanışmamdır. “Ben bu işi yapmak istiyorum” dedim. Tamamen yeteneğe dayanan bir sanat olduğundan, yeteneğime bakarak becerebileceğime inandılar. Tiyatroda istediğin kadar teorik eğitim al, eğer yeteneğin yoksa yapamazsın ama yetenekle teoriyi birleştirmek da şart. Profesyonel olarak Tiyatro Taksim’i kurduk. Sonra dizi olarak “7 Numara” geldi. Konservatuardan alamadığım eğitimi, profesyonel hocalardan alarak kendimi geliştiriyorum.

Genç yeteneklere yeterince yol açılıyor mu?

Türk tiyatrosunda geriden gelen nesillere yer açılmıyor. Türk televizyonlarında da öyle... Çok yetenekli insanlar var ama kadroya dahi giremeyip figürasyonda kalıyorlar. Bu iş, biraz da kendini gösterme meselesi... Siz daha yolun başında “benim prensiplerim var” derseniz, çok fazla ilerleyemezsiniz. Biraz şans da gerekli.

Tiyatro aşkını nasıl tanımlarsın?

Hani Boğaz’ı gören bir daha buradan ayrılmak istemez ya, tiyatro da aynı... Sahneye bir kere çıktın mı seyircinin alkışı, ışıklar, kendinden başka bir varlığı canlandırmak.. Bu başka bir şey, tarifi olmayan, yaşanılması gereken bir iş.

Kendini hangi konumda çok başarılı bir tiyatro oyuncusu olarak değerlendirirsin?

Bir anımı anlatayım. Manisa’da turnedeydik. Sahneye çıkıp oyunu oynadık. O zaman da kabare yapıyoruk, 8-9 kişi bir araya gelip bir oyun çıkarttık. Adını da “Havadan Sudan” koyduk. “7 Numara” başladıktan sonra turneye çıktık. İşin acı bölümü de bu. Sahnede ne kadar başarılı olursanız olun, ancak ekrana çıktığınızda tanınıyorsunuz. Bir bayan, kuliste beni beklemiş. Yanıma gelip ellerimi tuttu ve “bence kavuk size verilmeli” dedi. Acaip şaşırmış ve duygulanmıştım. Kendi kendime dedim ki ‘ben galiba başarıya yaklaşıyorum’.

Tiyatroda veya sinemada başarılı bulduğun genç oyuncular var mı? Kendi ekip arkadaşlarımı çok başarılı buluyorum. O da şöyle, oyunculuk anlamında özellikle ayırmam gerekirse Tuğba Ergün’ü çok beğeniyorum. “7 Numara”da benimle beraber oynayan arkadaşımdı. Çağlar Torunlu ve Dolunay Soysert’i de çok başarılı buluyorum.

Eğlenceli günler geçiriyorsunuz anlaşılan..

“Sahra” dizisinin senaristi Ayça Mutlugil, çevre mühendisliğini bitirip sonradan konservatuar okuyor. En sonunda da bir sirk sertifikası alıyor. Kendisi, inanılmaz sakar bir arkadaşımdır. Bizim oyun, sekiz skeçten oluşuyor ama kulise gidip üstümüzü değiştirmek gibi lüksümüz yok. Biz de sahnenin arkasında ayrı bir kulis yapıp elbiseleri oraya astık. Görünebilecek yerleri de kapattık. Öyle ki arka arkaya iki skeçte oynadığımız zamanlar oluyor, kıyafetlerimizi de savurarak giyiyorduk... Nuray bir sonraki skeçe yetişmek için üstünü değiştiriyordu. Oyunun bir bölümünde de tecavüz sahnesi vardı. Ayça, panonun arkasından “İmdat! Tecavüze uğradım” diye çıkacaktı fakat çıkarken panoyu devirdi. Nuray da panonun ardında giyinirken seyirciyle göz göze geldi ve üstünde de sadece iç çamaşırı var. Ayça, seyirciye gülümseyip selam verdi ve Nuray da orada kaldı o şekilde...

Tiyatro’ya gelen seyircileri nasıl buluyorsunuz?
Eski İstanbul gibi değil tabi ki. O zaman, tiyatroya gitmek bir ayrıcalıkmış, insanlar tiyatrolara giderken “jilet gibi” giyinirlermiş. Şehir Tiyatroları’nda bilet 3 YTL. Bütçeyi sarsacak bir rakam değil yani ama seyircide şöyle bir kriter var; ünlü oynamıyorsa gitmiyorlar. İnanın o kadar çok oyuncu var ki, dizilerde izledikleri oyuncuların kat kat üstünde, gidip görmek lazım.

Tiyatroyla ilgilenen yaşıtlarına tavsiyen nedir?

Eğer ki yeteneklerine güveniyorlarsa, bu işi bir bilen bir hocamızdan yardım istemeliler. Gözlerinde heyecan ve istek olan birinin geri çevrileceğini hiç sanmıyorum. Bence, ustalardan eğitim almanın ayrıcalığı çok fazla. Ayrıca, Akademi İstanbul, Işıl Kasapoğlu’nun okulu, Müjdat Gezen Sanat Merkezi var. Ama bu eğitim merkezlerinde yaş sınırı var, eğer yaşları uygunsa mutlaka öyle bir yere gitmek gerektiğini düşünüyorum. Değilse de herhangi bir özel tiyatroya başvurup, eğitim alabilirler.

http://217.169.192.23/contentimages/4/guldengüney_resize.JPG

sihir
28-01-05, 13:03
belki daha önce dile getirildi bilemiyorum, görmedim ama sahradaki kiralık katil 7 numarada oynamıştı. hani, yanlış bişey söyledim, galiba sanırsam.
ben 7 numara seven bir izleyici olarak, onu kiralık katil karakterine yakıştıramadım. içime sinmedi yani. 7 numara sevenler, kiralık katilin oradaki rolünü anımsayanlar ne demek istediğimi anlayacaktır diye düşünüyorum.

pinkzone
28-01-05, 13:04
bend izliyordum diziyi ve sebib gibi ilk başta yadırgadım ama rolünü enimsemiş iyi yakışmış bir oyuncu her türlü rolü oynayabilemli dimi

OXFORD
28-01-05, 13:07
ben de yedi numaraya bayılıyordum.orda dahi matematikçi rolündeydi.herhalde,galiba,sanırsam kelimelerini arka arkaya söylüyordu.çok gülüyordum. :lol: :lol: :lol: ama iyi bir tiyatrocu her rolü oynamalı diye düşünüyorum.vay be ne yorum yaptım.

özge

sihir
28-01-05, 13:23
"iyi oyuncu her rolu oynamalı" fikrine katılıyorum elbet.
ama ben onların açısından değl kendi açımdan söylüyorum.
yani insan yadırgar ilk başta. ama bir süre daha kalırsa dizide alışırım mutlaka. ya da bundan sonra başka senaryoda yine kötü rolde çıkarsa karşıma yadırgamayacağım.

forgetmenot
28-01-05, 13:28
Zaten ne kadar zıt rollerde oynayabiliyorsa,kendi adına,mesleği adına muhteşem bir iş yapıyordur,cesaretini de kutlamak gerekir.

daybreak
28-01-05, 13:32
sanki biranda"herhalde , galiba , sanırsam" diyecek gibi geliyor di mi...

tulinay
29-01-05, 11:42
SİNAN KARAKTERİNİ TRT1 DEKİ BİZİM EVİN HALLERİNDEKİ ROLÜNDE BEĞENİYORUM AMA SAHRADA ASLA.... SAHRADA ÇOK DUYARSIZ RUHSUZ FAZLACA TEPKİSİZ

sihir
29-01-05, 13:07
SİNAN KARAKTERİNİ TRT1 DEKİ BİZİM EVİN HALLERİNDEKİ ROLÜNDE BEĞENİYORUM AMA SAHRADA ASLA.... SAHRADA ÇOK DUYARSIZ RUHSUZ FAZLACA TEPKİSİZ

evet haklı olabilirsin ama o kadar dalavereyi yutacak karakter de öyle bön gibi oynananır. sen gerçek hayatta zeki ve cin gibi olan bir adamın bu kadar saçma sapan oyunu yutabileceğine inanıyormusun?
yani bence rolünü iyi yapıyor. ama bizi sinirlendiriyor, çünkü biz oynanan oyunları görüyoruz ve kendimizi kaptırıp sinir oluyoruz.

shuis
29-01-05, 19:55
hem jeyan hanımı hem de elçin hanımı öncelikle seslendirmen olarak biliyordum. daha önce jeyan hanımı tatlı hayatta izlemiştim, yalan rüzgarında da laureni seslendirdiğini biliyorum ama elçin hanımı televizyonda gördüğümü hatırlamıyorum, sadece kendisinin seslendirdiği rosalia diye bir karakteri biliyorum...

forgetmenot
31-01-05, 01:22
Jeyan hanımdan emin değilim(belki sadece SESLENDİRME SANATÇISIolabilir.) ama Elçin hanım,hem SESLENDİRME SANATÇISI hem de tiyatro oyuncusudur.Hem de yılların

sihir
31-01-05, 02:08
Jeyan hanımdan emin değilim(belki sadece SESLENDİRME SANATÇISIolabilir.) ama Elçin hanım,hem SESLENDİRME SANATÇISI hem de tiyatro oyuncusudur.Hem de yılların

elçin hangisi acaba?

forgetmenot
31-01-05, 02:28
Mithat'ın annesi,Firuzan sultanı oynuyor.

shuis
31-01-05, 16:09
alp öyken diziye hasta bakıcı olarak katılıyor.

gunebakan
31-01-05, 17:10
melek karakterini oynayan "güneş berberoğlu" (umarım soyadını doğru yazmışımdır) bir arada "ruhsar" dizisinde "şelale" rolünde oynuyordu.

tulinay
01-02-05, 13:21
TAMAM HAKLI OLABİLİRSİN AMA SİNAN KADARINIDA GÖRMEDİM SİNİRLENİYORUZ BELKİ AMA ADAM NORMALDEDE ÖYLEKİ İYİ OYNUYOR MESELA SİNAN KARAKTERİNİ MİTAT CANLANDIRSAYDI NASIL OLURDU BİR DÜŞÜNSENE....SİNANIN NORMALDEDE RUHSUZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.AMA MİTHAT ÇOK BAŞKA MÜKEMMEL HİSSEDEREK OYNUYOR

sihir
01-02-05, 19:18
TAMAM HAKLI OLABİLİRSİN AMA SİNAN KADARINIDA GÖRMEDİM SİNİRLENİYORUZ BELKİ AMA ADAM NORMALDEDE ÖYLEKİ İYİ OYNUYOR MESELA SİNAN KARAKTERİNİ MİTAT CANLANDIRSAYDI NASIL OLURDU BİR DÜŞÜNSENE....SİNANIN NORMALDEDE RUHSUZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.AMA MİTHAT ÇOK BAŞKA MÜKEMMEL HİSSEDEREK OYNUYOR

sinan karakterini canlandıran oyuncunun bizim evin hallerinde de oldukça sakin aslında. belki karakterlerden kaynaklanıyor belki adamın yapısı öyledir

daybreak
08-02-05, 10:35
sayhan dı di mi oradaki adı.
ismetle evliydiler.
orada çok seviyordum onu ama sahra da sinir oluyorum.

sumeyye
17-02-05, 17:45
1 mithat
2 sahra
3 feysa
4 nil
:P :P :P

Rabish
18-02-05, 15:01
SUMSUMCUM FEYSA DEGIL FEYZA

volvox
18-02-05, 15:06
Melek karakterini oynayan Güneş Berberoğlu yanılmıyorsam trt 1 de Şapkadan Babam Çıktı diye bir dizide de oynamıştı.

forgetmenot
18-02-05, 15:16
Güneş Berberoğlu bir de İstanbul Şehir Tiyatrosu oyuncusu sanıyorum.

yd_kolik
18-02-05, 15:31
IPEK COK SIRIN BENCE SUPERRRRRRRRRRRRRRRRR

Rabish
19-02-05, 10:54
TABIKI serhat tutumluer

VE IPEKKKKK

iremneva
19-02-05, 12:06
Melek karakterini oynayan Güneş Berberoğlu yanılmıyorsam trt 1 de Şapkadan Babam Çıktı diye bir dizide de oynamıştı.

doğru hatırlıyorsun 4 kardeşin mantıklı olan en büyüğüydü..

daybreak
18-03-05, 09:04
mithat yani serhat tutumluer daha önce hangi dizilerde oynamıştı

Duygu
18-03-05, 11:19
Ceyda Düvenci ile beraber Kasırga İnsanları dizisinde oynamıştı . 13 bölüm sürmüştü dizi.

daybreak
18-03-05, 11:29
bir de sanki çetin tekindor , bir istanbul masalındaki neceti ile beraber çaylak diye bir dizide de oynamıştı.

BUSSRAAA
19-03-05, 17:48
NİL NESLİHAN YELDAN BİR ARA "RUHSAR" ve "BİR DEMET TİYATRO" DA OYNAMIŞ.AMA O ROLÜNDE ÇOK GENÇTİ,ESKİDENDİ YANİ.. :)

yengecs
06-06-05, 01:56
Oyuncular hakkinda herseyi paylasalim..

yengecs
12-06-05, 02:36
Arkadaslar bu basligi acmakla iyimi ettim bilmiorum ama.. epey zamandir sahra dizisini takip etmiyorum.

Serhat Tutumluer yani Mithat karakterini cok begeniyorum.. Dizide Sahraya olan askini hissederek izledigim ve heyecan duydugum bi oyuncu. Hala takip edenler eminim daha cok sey yazicaklardir..

Sevgiler..

OXFORD
12-06-05, 12:34
bence de dizinin en iyi oyuncusu serhat tutumluer.ben yemin karakterini de beğeniyorum.diziye renk katıyor.anlatabiliyor muyum nil hanım lafı çok güzel:)neslihan yeldan başlı başına bir yetenek.zaten ondan bu kadar çok nefret etmemin nedeni nil karekterini harika oynaması.ben bazen gerçek zannediyorum.arzum onan son günlerde şahsen beğenmiyorum oyunculuğunu.gözlerini çok iyi kullnıyor ama ilk günlerdeki performansı yok.bunu da hastalığına bağlıyorum.

ESMANİSAN
15-06-05, 17:49
mithat sahra SERHAT TUTUMLUER and ARZUM ONAN mükemmel bir ikili oldular.ekranlarda aşkı anlatan en başarılı ikili.dizinin tabiki en iyi oyuncuları onlar....neslihan ıda unutmamak lazım.....

nurgl05
18-06-05, 23:38
ya serhat tutumluer bir tane ya...karizma desen o bicim, oyunculuk desem aynen öyle...

süper bi insan..

arzum onanda ayni sekilde...cok tatli kadin ya...

shuis
13-07-05, 23:32
ses beni yanıltmıyorsa, elçin hanım "Rüzgar Gibi Geçti"nin TRT'deki dublajında mammy'yi seslendirmiş.

mcYolgezeR
08-08-05, 14:58
Serkan çok sempatik bir çocuktu.

dazzle
08-08-05, 17:11
hepsini çok seviyorummmmm(ama serhat ve arzumun yeri ayri) :p

sweety_14
08-09-05, 17:41
arkadaşlar ben serkanı çok merka ediyorum onun hakkında bişiyler bilen varmıı

busra07
10-09-05, 19:17
arkadaşlar ben serkanı çok merka ediyorum onun hakkında bişiyler bilen varmıı
med yapım ın sitesindeki sahra bölümüne girip gönderilen mesajlarını okursan orada serkanın email adresi vardı vaktim olursa ben sana bildiririm

OXFORD
16-12-05, 21:50
şu an yabancı damat dizisinde psikolog rolünde ali savaşçı(adı doğruı mu bilmiyorum ama)sahra'nın ikinci hüseyin'i var.

justin_girl
18-12-05, 13:51
Ali savaşçı'nın Yabancı damattan resmleri..:)
http://img234.imageshack.us/img234/6789/dsc021942jt.jpg
http://img234.imageshack.us/img234/7684/dsc022005nb.jpg

hulya16
01-02-06, 20:48
ya arkadaslar aliye'de mucahit diye bir karakter var ve bana murat garibagaoglu'nu (alias yemin tezer) cok hatirlatiyor. tabiki tipi degil ama konusma tarzi falan...

merve_ko
02-02-06, 00:50
evet bana da. ne zaman onu görsem aklıma önce sahra sonra da yemin tezer geliyor.

sevgi86
12-04-06, 21:55
hem jeyan hanımı hem de elçin hanımı öncelikle seslendirmen olarak biliyordum. daha önce jeyan hanımı tatlı hayatta izlemiştim, yalan rüzgarında da laureni seslendirdiğini biliyorum ama elçin hanımı televizyonda gördüğümü hatırlamıyorum, sadece kendisinin seslendirdiği rosalia diye bir karakteri biliyorum...

jeyan tözüm bir çok türk filminde kadın oyuncuları seslendirmiştir(türkan şorayı da seslendirmiş galiba)

sevgi86
07-05-06, 23:05
şu günlerde ekranlarda sahranın küçük oyuncusu lara'nın rol aldığı bir reklam filmi dönüyor.

saliha meryem
06-07-06, 10:35
sahradaki nil sahte prenses adlı dizide oynuyor.yıne herzamankı gıbı gıcık bır rolde tabı

cousin
26-07-06, 20:01
ilk yedi bölümde oynayan berkun oya yı unutmamak lazım.di mi ama.

[/URL]

[URL="http://www.hafif.org/imaj/doaura/ekran6.jpg"]http://www.hafif.org/imaj/doaura/ekran6.jpg (http://www.ntvmsnbc.com/ntv/programlar/i/infoman.jpg[/IMG)

...zühre nur...
27-07-06, 00:41
ewet berkun oya süper yakışıklı bi adammmm :img-grin2

Tabusa
13-08-06, 19:14
Lara'nin gerçek ismini bilen varmi? Aradim ama bulamadim.

merve_ko
13-08-06, 22:34
"gökçe akyıldız"dı sanırım..

merve_ko
02-02-07, 18:35
arkadaşlar jeyan hanım "ömerçip" adlı filmde aşkın nur yengiyi seslendirmiş...

merve_ko
17-02-07, 12:02
arkadaşlar yemin tezerimiz yani murat garibağaoğlu dicle adlı diziye başlıyor... özledim ya... sırf o var diye ilk bölümünü izleyeceğim dizinin...