PDA

Tüm Versiyonu Göster : Kırık Kanatlar-Bölüm Yorumları (Arşiv)

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

simsiyah
21-01-06, 12:53
bence çok güzel bi dizi ilk bölümde güzeldi.ama şu kızların babası vuruldu ya ordaki küçük kız hiç duygu vermedi bana.bide şu en son sahnede içeriye birileri girdi ya kim onlar acaba amcasının kızları olamaz heralde çünkü kızlar niye öyle sessiz girsin

x_Selena_x
21-01-06, 12:59
Nasil bi dizi bu ya,beni acyip etkiledi.
Gercekten olagan ustu,gerek konusu,oyunculug,muzigi.
Herseyiyle super!
Hala etkisindeyim,ben bu diziye simdiden acayip baglandim, birakmam :icon_mrgr

gözde_lp
21-01-06, 20:59
bence çok güzel bi dizi ilk bölümde güzeldi.ama şu kızların babası vuruldu ya ordaki küçük kız hiç duygu vermedi bana.bide şu en son sahnede içeriye birileri girdi ya kim onlar acaba amcasının kızları olamaz heralde çünkü kızlar niye öyle sessiz girsin
bence kuzenleri geldi...sessiz girmelerinin nedeni evin boş ve tenha olması olabilir...yada senaristin merak uyandırma çabası...sanırım ikincisi daha uygun oldu:))))))

LİBRA
21-01-06, 21:19
kuzenlerin babası öldüğü halde neden birarada oturmuyorlar?nazlı kaynanasının evine de gidebilir. :img-help:

Alexia
21-01-06, 22:11
Dizi güzeldi, sadece dialoglar az, müzik fazlaydı. İlerleyen bölümlerde düzelir inşallah.
Nazlının babası öldüğündeki tepkisi bence de çok duygusuzdu.
Dizinin sonunda gelenler kesin kuzenler.
Şemsi İnkaya dışında dizide, yaşlı kimse kalmadı, ya öldüler ya da köylerine döndüler.
Savaş sahneleri de pek iyi değildi.

gurbetci
21-01-06, 22:31
jenerik müzigini duyunca heyecandan titredim.dizi baslayinca da o donemde kaybolup gittim.bekledigimize degmis.bu kadar bekledik belki ama gelecek bolümleri beklemek bu kadar kolay olmayacak sanirim.
bir arkadas yazmis;zeynebi oynayan oyuncu cemberimde gül oyada da oynadi diye.evet,ilk bolümde vurularak olen hasibeyi canlandiriyordu Türkü Hazer.

ayrica ana sayfadayiz,hayirli olsun :smile:

lindsay
21-01-06, 22:38
ölüm sahneleri biraz duygusuzdu ama bilerek heralde çok acikli yapmadılar sonuçta savaş falan var ya çok ön planda tutmak istememiş olabilirler

pinkzone
22-01-06, 00:29
Banada öyle geldi. ama bazı sahneler vardıki çok gerçekçi idi.. mayınların patladığı sahneler..

Ha bide özgenin ineği tutmaya daha doğrusu sağmaya çalışması.. bide tavuğu kuyruğundan yakalamaya çalışması... anlaşılan kuş gribinden haberi yok :img-hyste :img-hyste :img-hyste

justin_girl
22-01-06, 13:39
bende ilk bölüm olmasına rağmen gerçekten çok etkilendim diziden,gerek jenerik,oyuncular,kostüm,muzik olsun çok başarılıydı tarihimizi yansıtan,anlatılan yapımlar herzaman ilgimi çekmiştir,umarım bu dizide çok başrılı ve kalıcı olur

ena
22-01-06, 18:01
bu diziyi ben de çok beğendim..müziklerinde cengiz onural ve bora ebeoğlu imzası olması ise daha çekici kılıyor diziyi benim için.. Oyuncular zaten apayrı..iki çok sevdiğim diziden toplama sanki..ÇGO ve Seher Vakti...İlerleyen bölümlerde çok daha etkileyici sahneler göreceğimize inanıyorum.. Ölüm sahneleri dışında bana bir de tuhaf gelen cephe çatışmaları esnasında nevzat'ın bağırışlarıydı ne bileyim komik geldi..vurun aslanlarım falan...Daha duygusal olabilirdi...Ama diziyi genel anlamda çok beğendim.

AKBEL
22-01-06, 18:19
Öncelikle herkese merhaba ve yeni dizi anasayfada hayırlı olsun...

Ben dizinin başındaki nişan sahnelerini kaçırdım ne yazık ki ama izlediğim kadarı güzeldi. Umarım böyle de devam eder. En çok Nazlı'nın babası öldükten sonra muhtarın gelmesine hele ki konuşmasına sinir oldum.Bana kalırsa Nazlı nişanlı bir kız olarak kayınpederine haber vermeliydi bu daha mantıklı olurdu gibi geliyor. Bir de nişanlısının mektubu Cemal'e yazdırması "Rüzgarlı Bahçe'yi" hatırlattı ve bu da hoşuma gitmedi daha farklı bir şeyler arıyorum artık sanırım ama anlayabiliyorum da. Son sahnede de umarım gelenler kuzeni çıkmaz çünkü giysilere bakılırsa onlar olmamalı. Her taratan merakla bitirdiler diziyi bakalım neler olacak...Sanırım ilk bölüm için bu kadar yorum yeter herkesin burada daimi olmasını diliyorum umarım güzel sohbetlerimiz olur...

ena
22-01-06, 18:28
Bir de nişanlısının mektubu Cemal'e yazdırması "Rüzgarlı Bahçe'yi" hatırlattı ve bu da hoşuma gitmedi

evet evet rüzgarlı bahçe benim de aklıma geldi ilk anda..ve katılıyorum bu noktada...Benim de pek hoşuma gitmedi doğrusu...

lindsay
22-01-06, 22:25
ben nazlı nın nişanlısına sinir oldum konuk oyuncu ama yerine daha iyi birini bulamadılar mı?en azından dublaj yapsalardı ne dediği hiç anlaşılmıyor

sude9
23-01-06, 14:53
İlk bölüm için çok çok güzeldi.Süper bir bölümdü daha ilk bölümden bu kadar etkilendiğim bir dizi olmamıştı.Şüphesiz bunda işlenen konunun ve bunun güzel bir biçimde işlenmesinin rolü büyük.Savaş sahneleri gerçek gibi ,henüz savunmada kaldıklarından bu bölümler çabuk geçirildi ama savaş derinlik kazandıkça bunların ekrana çok daha güzel yansıtılacağını düşünüyorum.
Nazlı'nın inek sağmaktaki ve tavuk yakalamaktaki marifetlerini izlerken çok eğlendim.Bu kısımlar diziye ayrı bir lezzet katmış.
Amca kızlarının yakın zamanlarda babalarını kaybetmeleri çok üzücüydü.En üzücü olanı ise alacaklıların savaşı bahane ederek borçlarını bir an önce hiç hoş olmayacak şekilde tahsil etmeye başlamalarıydı.
Ben bu dizinin çok güzel olacağını düşünüyorum :good:

gümüşşşş
23-01-06, 16:19
gerçekten güzel bir bölümdü.sinema havasında bir dizi.çok kaliteli bir yapıma benziyor.diğer dizilerden daha farklı olacakmış gibi bir his var içimde

mre_86
23-01-06, 20:15
AKBEL23 tafarından gönderildi
Bir de nişanlısının mektubu Cemal'e yazdırması "Rüzgarlı Bahçe'yi" hatırlattı ve bu da hoşuma gitmedi Arkadaşlar; ben bu diziyi izledim ve çok beğendim, en azından değişik bir şeyler yapılmış, kâr 2. planda tutularak değişik, sıradışı bir proje çıkmış ortaya. Piysada bir sürü birbirine benzeyen dizi varken bu dizinin gerek senaryo gerekse prodüksyon bakımından diğerleriyle kıyaslanamayacak nitelikte. Yönetmenin çekimleri çok duygusal, post-prodüksyon ise bu duyguları daha çok perçinleyen etkenlerden.
Yalnız buradaki yorumları okurken bir şey kafama takıldı. Bir çok kişi, bu dizinin sezon başında yayınlanan Rüzgarlı bahçe adlı diziyle birçok benzerlikler içerdiğini yazıyor. Çok sağlam kaynaklardan edindiğim bilgiye göre bu dizinin senaryosu kanalları dolaşırken ahlaksız bir insan bu dizinin hikayesini alıp bi yapımcıya satmış. Onun da diziyi dönem olarak çekmeye göZü yemeyince günümüze uyarlayıp yapmış projeyi. Ve çalıntı bir iş yapmanın bedelinin cezasını da ilahi adalet vermiş. Hepinize iyi seyirler . . .

erendiz
23-01-06, 20:29
Dizinin Rüzgarlı Bahçe'ye benzerliği Yüzbaşı Cemal'in emrindeki askerin nişanlısına onun ağzından mektup yazması idi. Ama bu Edmond Rostand adlı bir Fransız yazarının çok ünlü bir romanının konusudur. Cyrano de Bergerac adlı bu romanda hikayenin kahramanı Cyrano umutsuzca sevdiği kıza olağanüstü aşk mektupları yazar...ama nişanlısının ağzından, çünkü sersem nişanlı iki lafı bir araya getiremez, Cyrano ise dil ustasıdır. Cyrano 17. yüzyılda yaşamış gerçek bir kişiliktir. Rostand bu kişiden esinlenerek romanını 20 yy. başında (yanılmıyorsam) yazmış.
Romandan esinlenen filmde (en son çekilen film, bir çok versiyonu var) Cyrano rolünü Gerard Depardieu oynuyordu, müthişti. Meraklısına..
Yani dizideki bu mektup yazma hikayesi zaten orijinal değil...Çalıntı demeyelim de esinlenme....

ya istiklal ya ölüm
23-01-06, 21:05
bence çok güzel bir dizi ve reklamlarını bile izlediğim bir dizi belki bu kadarda fazla dersiniz ama inanınki öyle çünkü bu dizi bu sezonki izlenmeye değer dizilerden biriki bunlaın sayısıda çok az...

AKBEL
23-01-06, 21:11
mre_86 ve erendiz, arkadaşlar,

Konuyu ilk ben yazdığım için tekrar açıklama gereği duydum yazdıklarınızdan sonra.Şöyle ki ben esinlenmeye karşı değilim ama keşke olmasa tamamen orjinal şeyler görebilsek.Bunu bir kenara koyarsam artık hiçbir projenin birbiri ile karşılaştırılmaması gerektiğine inanıyorum benimki karşılaştırmak, benzetmek değil sadece hatırlattığı şeyi söylemekti.

Son olarak da o sahne dönemin koşulları düşünüldüğünde okuma yazması olmayan bir nişanlı için yazılan mektup sanhesi olsaydı belki daha içime sinecekti. O dönemde bu durumdaki kişilerin başkasına mektup yazdırdığını biliyoruz. Yani söylediklerini yazdırmak yerine Ahmet siz yazın ben söylemesem de olur gibi bir şey isteseydi de Cemal öyle yazsaydı. Anlatabildim mi? İstediğim beceriksiz görünen bir nişanlı değil ve tabi ki durumu hemen kabul edip mektup yazan bir kumandan da istemiyorum. Sanırım ilk bölüm için çok gereksiz bir noktaya takıldım ama oldu bir kere...Umarım açıklayabildim...

akeskin
23-01-06, 21:29
merhaba arkadaşlar.
Kırık kanatlar dizimiz de anasayfaya taşınmış kendisi için özel başlık açılmış.çok sevindim buna.Bizde bu sayede artık dizifilme bir dönüş yapabiliriz cemberimde gul oyadan ve forum kapandıktan sonra pek giremiyordum.
neyse dizi ile ilgili yorumumu yazıyım.bunu daha önce başka bir yerde yazmıstım simdi erindiğimden yeni bir yorum yapmayacam(gurbetci ablam bilir)

Bende beğendim diziyi.Daha ilk bölümden 2 kişiyi öldürdüler.Bu dizide de çok ağlayacağa benziyoruz.Kurtuluş savaşını anlatması zaten ilgimi çekmişti.Çünkü böyle ulus olarak kazanılmış bu destanının bir sinema filmi yada tv dizisi şeklinde yapılması gerektiğini düşünmüşümdür.Diğer ülkeler uyduruk destanlarına bile ne güzel filmler çekiyorlar biz destanın kralını yapmışız ama nerdeee bizden çıkmamış böyle bir yapım.İnşallah Kırık Kanatlar bir nebze de olsa bunu başaracaktır.Ama ben çok güzel bir sinema filminin yapılmasını isterim Kurtuluş Savaşı yada Çanakkale Savaşı için.Cesur Yürek filmi gibi.Demiştim.aynı fikirdeyim hala.Ben içinde aşk olmasa bile o dönemi anlattıgı için gözyaşlarıma engel olamayacam bundan eminim.Arkadaşlar mantık hataları bulmuşlar ama bunlarıda mazur görüyorum ilerleyen bölümlerde çok daha güzel bir dizi olacagına eminim.Her Türk gencinin bu diziyi izlemesi gerektiğini düşünüyorum.
Ya İstiklal Ya Ölüm diyorum.........

pinkangels
24-01-06, 19:01
arkadaşlar geçen haftadan beri kafayı yicem biri bana yardım etsin nolur. dizide muhtarın oğlu kazımı canlandıran turgay aydın daha önce nerde oynamıştı. eminim izledim bir dizide ama hatırlayamıorum yaa çok fena takıldı kafamaa :)

desire25
25-01-06, 10:55
arkadaşlar geçen haftadan beri kafayı yicem biri bana yardım etsin nolur. dizide muhtarın oğlu kazımı canlandıran turgay aydın daha önce nerde oynamıştı. eminim izledim bir dizide ama hatırlayamıorum yaa çok fena takıldı kafamaa :)

Rahmetli Kemal Sunal,Metin Akpınar,Meltem Cumbul ve Rafet El Roman'ın oynadığı Propoganda da..Bir de yine Rafet El Roman'ın klibinde oynamıştı..

desire25
25-01-06, 11:10
Evet arkadaşlar Kırık Kanatlar dizisini izleme şansına sahip olabildim..Sizlerin de dediği gibi gerçektende çok güzeldi..Kostüm,mekan bunlar çok inandırıcıydı..O zamanlara dönmüş olmak beni çok etkiledi gerçekten..Babam ile genelde ortak zevklere sahibiz ama annem pek tv izlemez,izlese de izlerken uyuyakalır :) Ama Kırık Kanatlar'a kilitlendi ve bana "Arzu bir daha ki bölüm oynayınca bana hatırlat" dedi..Hayret ettim..Onlarda eskilerden olduğu için böyle tarihi bir dizi dikkatlerini çekti tabii...

Daha ilk bölümde Nazlı'nın verdiği kayıplar gerçektende çok acıydı..Bu şartlar altında 3 kızın mücadelesi ne zor olacak kimbilir..Hele etraflarında muhtar ve oğlu gibi adamlar varken..Onlara uyuz oldum gerçekten..Birşey dikkatimi çekti Nazlı ve kuzenlerinde,o kadar acı yaşamalarına rağmen dimdik ayakta durmayı bildiler..Sanki o dönemde ki kadınların gücünü bize göstermek gibi birşeydi bu..

Şanslı gibi hissettim kendimi çünkü yarın yeni bölümü izleyeceğim.. :)

_butterfly_
25-01-06, 12:46
diziyi bir dahaa izlemek gerçektenn süperdii dahaa birr anlayarakk ya daa hissederekk izliyorsunn...kemann olayıı benim de dikkatimii çektii..birr müzikçi olarakkk ses geçişlerinde falan değiştirmesi gerekirdi ellerinii...birde ritmine göre ayarlamasıı onaa dikkatt edersee daha iyi olur..amaa dizidee daha aik bölümdenn kayıplarr üzücüydü...:(...komutan ilee nazlıı çok yakıştılarr yaa yeni birr iklii olucaklarr galibaa .....mehmet ile de begüm ((dizideki adlarını unutumm) bencee begüm lee berk hakmann daha aiyii olurduu gibi geldii nebilimm. ya daa bizz ekrandaa onları ölee yakıştırdımızz içindir...kısacasıı yarınki bölümüü sabırsızlıklaa bekliyorum...

Cedric
26-01-06, 17:14
başlangıç olarak hiç de fena olmayan bir bölümle yayına girdi...oldukça iyi bir yapım hatta görünen o ki, yılın en iyisi olacak...

özellikle müzikleriyle dikkat çekiyor, oldukça güzel ve etkileyici olmuş,sadece müzikleri bile insanın tüylerini diken diken etmeye yetiyor...ve tabiki konusu...kurtuluş savaşı gayet iyi bir tema ancak sanırım atatürke ve siyasi konulara pek girilmeyecek...aşkın biraz daha ön planda olduğu, cyrano de bergerac alıntılarıyla rüzgarlı bahçeyle pişti olmuşsa da yine de güzel olmuş...tabi soğuk dağdan esinlenme de var (özellikle tavuk kovalamalar) ve tabiki babam ve oğlum evi...şu çılgın türklerden esinlendiklerini sanmıyorum sadece kurtuluş savaşı teması olarak ve kitapta geçen bazı anektodlardan yola çıkmış olabilirler...

her neyse,
ben çok beğendim.belki sırf bu konularda hassas oluşumdan ya da dönem filmi sevmemden...
ama nedense çok sevdiğim ve beğendiğim özge özberkin oynadığı nazlı karakterini sevmedim ve acayip itici buldum...

dolayısıyla favorim ayşe...nasıl bir güzellik,karizma, ve güçtür...begüm birgöreni ezelden beri çok beğenirim ve bence esas kız o olmalı...

cansel elçine gelince bana biraz tutuk göründü,yine role uymuş ve hayran olunası bir tip.nazlıyı bu yüzden sevmemiş de olabilirim.... :)

mehmet ali nuroğluna gelince oyunculuğu almış yürümüş ben çok beğendim ve nevzat karakterine hayran oldum.özellikle sokakta karşılaştığı oğlunu arayan kadınla olan diyalogu çok etkileyiciydi...

şemsi inkaya artık kötü rollerin adamı olmuş ve rolünün hakkını vermiş insanı sadece durarak bile sinir edebiliyor...

şimdi berk hakmanı bekliyorum....

bustedspii
26-01-06, 23:59
walla acıkcası babam hiç begenmedi efektleri fln cok basit buldu özelliklede ucak maketini ama bunlara ragmen ben begendim..3tane birbirinden şeker kız oldular resmen..güzel gidiyo walla kurtuluş sawaşının gölgesindeki güzel bi aşk hikayesi..

Bigbang
27-01-06, 01:01
ya çok sevinmiştim başlarken... oh diye.... ama hayal kırıklığı.... çok kötü çekliyo.... o ne öyle operasyon sırasında kafasını kuma gömen deve kuşu mizansenleri.... valla yazık... 1. kolordunun geçebileceği siperler... herkes siperde yatarken biri elini kolunu sallayarak çıkıyor.... oyunculukların kritik anları oynarken es geçişleri.... çok üzüldüm çok......

simsiyah
27-01-06, 01:23
ben bu bölümü çok beğendim :good: .çok güzeldi.özellikle ahmetin olduğu sahnelerde bayağı bir ağladım.ayrıca hristo'yuda çok sevdim.umarım o küçük kızla aşk falan yaşamaz.ben onu ayşe ile çok yakıştırıyorum.seher vaktinde begüm birgörenle çok iyiydi.

yani o yüzbaşı camalin yaptığıda iş mi? ahmet daha tam askerliği kavrayamadan gelmesine izin verdi daha çocuk hayatında bi tavuğu bile kesmemiş insalara nasıl kıysın.ama ahmetin vurulduğu sahnede ben çok kötü oldum önce arkadaşına baktı iyi bişe olmamış dedim sonra bi baktım yere yığıldı.çok kötüydü ya

lindsay
27-01-06, 01:37
bu bölüm çok güzeldi nazlı nın silahı nasıl tutacağını bilmediği için yaptığı karlı alış verişe çok güldüm hristo yu da çok sevdim ama berk hakman biraz daha aksanı bozuk konuşabilirdi

Arzu82
27-01-06, 01:45
nazli cok komikti ya alisveris bölümünde,cok heycanli bir bölümdü ahmete gercekten cok üzüldüm yazik oldu ya.

A.Konak
27-01-06, 02:05
ahmet'i taşıyan asker müthişti. o sahne beni çok etkiledi. tıpkı tarih kitaplarında okuduğum kahramanlarımız gibi.

ena
27-01-06, 02:09
ben de beğendim bu bölümü..ama bölümün en can alıcı sahnesi bence ahmet'in vurulduğu sahneydi..oyunculuk ve müzik muhteşemdi..ordaki klarnet bitirdi beni..
nazlı'nın alışverişi gerçekten çok komikti..hehe bayıldım...Nevzat da çok iyi sürünüyo yalnız..

birtanecik
27-01-06, 03:08
:good: offf bee ben bu bolumde hop oturup hop kalktim...ben ahmeti coook beyeniyordumm
yaa keske olmeseydi..nazliylada cook yakisiyorlar..hemde bir birlerini cok seviyorlar...yazik oldu..
ama ahmetin olecegini ben taa basindan beri biliyorsum cunku filim baslarkenn "KONUK OYUNCU" olarak ahmetin (gercek edini hatirlayamiyorum) vermislerdi..ama yinede icimde bir umut vardi..belki bi kac
bolum daha oynardi diye dusunmustum...

genel olarak hersey super....ben acayip beyendim..hirtroya bayildim..cok tatli bir cocuk hem zeyneplede cook yakisiyorlar...

insanlah boyle devam eder.. :good:

meltemyucel
27-01-06, 10:34
Keyifle izlediğim bir bölümdü. Bu tarz dizilerde beni çeken bir kaç öğe; oyunculuk, görüntü kalitesi,seler,hikaye ve beni germemesi. Bazı dizilerde acıtayson o kadar doruğa çıkıyoki artık evde gerim gerim oturur durursun hatta oturamazsın ne bu yani bu kadarda olmaz dersin. Bu bölümde öyleydi hüznün yanında hayatta kalma da vardı gülümseme de vardı. Nazlının çiftlik koşullarına alışamamsı tüfeğpi daha omzuna bile koyamaması bakkaldaki sahneler güzel olmuştu. Bu arada Mehmet Ali Nuroğlu oyunculuğuyla beni her dakika biraz daha şaşırtıyor. Bence bu alanda kendini kanıtlamaya başladı.Begüm Birgören de çok iyiydi. Bu dizide artık marka olucağını düşünüyorum. Ahmetin vuruludğu sahneler Yunus'un onu sırtında taşıması, Yunan karargahına baskın "Şu Çılgın Türkler" Romanını okuyorum gibi hissettirdi bana.
Diğer bölümü sabırsızlıkla bekliyorum.

Fettan
27-01-06, 10:42
Dizi yi izlerken bazen seher vakti bazen çemberimde gül oya izliyormuşum hisiine kapılıyorum bunda müziklerin ve oyuncuların etkisi var tabi ama bi kaç hafta sonra dizi tamamen oturacak diye düşünüyorum dün bayağı güzel bir bölümdü okulu hastaney çeviriyolar yaralılar gelecek diye kızlara o zaman epey iş düşecek dediğim gibi 2-3 bölüm sonra taşlar tam yerine oturacak cemal biraz fazla donuk geldi bana yürüyüşü falan oyunculuk olarak mehmet ali nuroğlu konusunda meltemyücel le hemfikirim bu rol ile başarısının tesadüf değil kalıcı olduğunu tescilliyecek gibi geliyor bana ...

sozer
27-01-06, 11:19
tv izlediğim bugüne kadar en kaliteli bir dizi bence.film tadında her sahnesi.ne kadar büyük bütçeli ve zahmetli bir yapım olduğunu düşünebiliyorum.ilk bölümleri olmasına rağmen hiçbir karesini sıkılmadan merakla izledim.türk milletinin böyle bir diziyi hakettiğini düşünüyorum.umuyorum aldığı reytinglerlede başarısını kanıtlar..

Rana_su
27-01-06, 11:59
beğenmediklerim:
1-bizimkilerin yunanlıları çok abartılı bir şekilde basması. adamların burnunun dibine kadar giriyorlar yetmiyor, karargahın ortasına kadar gidip cephaneliği havaya uçuruyorlar. yunanlıların hiç mi nöbetçileri yok etrafta, ortalıkta dolaşırken hiç mi kimse görmüyor bunları. o kadar asker nerde. nevzat gözetlerken çok kalabalıktılar ama hepsi yer yarıldı içine girdi.
2-nazlının ve ayşenin yunanlıyı saklamaları. o dönemde, o koşullarda anadoludaki herkes onlardan nefret ediyor. nazlı ayşe ve zeynep hiç mi kin duymuyorlar yunanlılara. adamlar işgale gelmiş, babalarını öldürmüş, nişanlısı onlara karşı cephede ama bunlar hangi hakla hizmet saklıyorlar.
3- nazlının bakkala neden silah doğrulttuğunu anlayamadım. normal istese vermeyecekmi bakkal birşey. eşkiya gibi davrandı.
4-o dönemde nazlının başı açık dolaşması nasıl oluyor. herkes çarşafla veya başka birşekilde örtünerek gezerken müslüman bir genç kızın erkeklerin arasında öyle dolaşması acaip. :confused:
5- muhtar çok sinir. satmak için silahları stoklamış : :icon_evil
6-horoz meselesini anlayamadım.koskoca çiftlikte hiç tavuk veya horoz yokmu. horozu neden istediki.civciv mi çıkarttıracak acaba. :icon_mrgr
beğendiklerim:
ayşe en büyükleri sanırım.birinin idareyi ele alması gerekiyordu.ayşe bu işi iyi kıvırıyor. :img-thumb
nevzat cemalden daha iyi rol yapıyor.şimdilik öyle.
muhtarın oğlu babasından daha cesur ve vatansever.sakatlığına rağmen ilerde babasına karşı çıkıp vatanı için birşeyler yapacak gibi. babası gibi çıkarcı ve adi değil.
bence bu bölümde en iyi rol yapan kişi, ismini hatırlayamadım, ahmetin yanında bulunduğu askerdi. muhteşemdi.rolünün hakkını verdi. :good:

berrak19
27-01-06, 12:00
arkadaslar bende dızıyı çok begendım gercekten muthıs bır dızı suankı dızılerın hepsının konusu bırbırıne benzer ve neredeyse aynı dıyebılırım ama kırık kanatlar bambaska dızıye hayran oldum aklımdan cıkmıyor devamlı dızıyı dusunuyorum ahmete cok uzuldum ama neyse kı cemal var gercı ahmet daha ıyıydı ama neyse begum bırgoren ı cok begendım bence nevzat ve aysenın askı nazlı ıle cemal ınkınden daha guzel olacak bırde hrısto yu cook beendım her ne kadar dızıde yunan oldugu aklıma geldıysede superdı bence zeynep le ask yasamaları cok sacma olur hıc yakısmıyorlar neyse sımdılık bu kadar superrrrr

berrak19
27-01-06, 12:06
beğenmediklerim:
1-bizimkilerin yunanlıları çok abartılı bir şekilde basması. adamların burnunun dibine kadar giriyorlar yetmiyor, karargahın ortasına kadar gidip cephaneliği havaya uçuruyorlar. yunanlıların hiç mi nöbetçileri yok etrafta, ortalıkta dolaşırken hiç mi kimse görmüyor bunları. o kadar asker nerde. nevzat gözetlerken çok kalabalıktılar ama hepsi yer yarıldı içine girdi.
2-nazlının ve ayşenin yunanlıyı saklamaları. o dönemde, o koşullarda anadoludaki herkes onlardan nefret ediyor. nazlı ayşe ve zeynep hiç mi kin duymuyorlar yunanlılara. adamlar işgale gelmiş, babalarını öldürmüş, nişanlısı onlara karşı cephede ama bunlar hangi hakla hizmet saklıyorlar.
3- nazlının bakkala neden silah doğrulttuğunu anlayamadım. normal istese vermeyecekmi bakkal birşey. eşkiya gibi davrandı.
4-o dönemde nazlının başı açık dolaşması nasıl oluyor. herkes çarşafla veya başka birşekilde örtünerek gezerken müslüman bir genç kızın erkeklerin arasında öyle dolaşması acaip.
5- muhtar çok sinir. satmak için silahları stoklamış :evil:
6-horoz meselesini anlayamadım.koskoca çiftlikte hiç tavuk veya horoz yokmu. horozu neden istediki.civciv mi çıkarttıracak acaba. :roll:
beğendiklerim:
ayşe en büyükleri sanırım.birinin idareyi ele alması gerekiyordu.ayşe bu işi iyi kıvırıyor.
nevzat cemalden daha iyi rol yapıyor.şimdilik öyle.
muhtarın oğlu babasından daha cesur ve vatansever.sakatlığına rağmen ilerde babasına karşı çıkıp vatanı için birşeyler yapacak gibi. babası gibi çıkarcı ve adi değil.

rana su nazlı sılahı bılerek dogrultmuyor sılah kullanmayı bılmedıgı ıcın nasıl tutulacagını bılmıyor.

en buyuklerı ayse degıl nazlı. ama nazlı cıftlıkte buyudugu ıcın hıcbırsey bılmıyor ayse ıse kendı evlerınde devamlı yaptıgı ıcın daha deneyımlı.

dıger konularda ıse sana katılıyorum...

zeynepyy
27-01-06, 12:12
harika bir dizi. çok beğendim. ancak bunu söylemeye korkuyorum. çünkü ne kadar beğendiğim dizi varsa yayından kaldırılıyor. umarım öyle birşey olmaz.

tvrehberi
27-01-06, 13:29
bu bölüm bence çok güzeldi.doğrusu ahmetin ölümüne üzülmedim,nedenini bilmiyorum.belki de yeterince hüzünlü bi ölüm işlenmediği içindir.ancak şunu da söylemek lazım ahmetin yanındaki asker -yunustu galiba-süper bi kişilik çıkarmış.yaralıyken sırtında taşıması fln,ben o üzlüdü diye üzüldüm,yani üzülmemin ahmetin ölmesiyle ilgisi yoktu.cemal karakterinden pek hoşlanmıyorum,bence nevzat daha üstün bi karakter.ayşe-nevzat aşkı daha güzel olacak ikinci kez bi karşılaşırlarsa tabii.hristo-zeynep ilişkisi de çok zor şartlarda gelişecek.bakalım,göreceğiz neler olacak.

_butterfly_
27-01-06, 13:32
TEK KELİMEYLEE HARİKAYDII DÜNKÜÜ BÖLÜMM...vee çok heyecanlıydıı....hele o yünanlara yapılann saldırı çk heyecanlydı....oyuncularr zaten süperr.....ama berk hakman ile zeynebi aşk yaşatırlarsaaa yakışmazlarr bence....begüm ile berk karşılaştığı zamn sanki seher vaktiğinin izliyomuşumm gibi geldii..ne kadar çok yakışıyolarmışş birbirlerineee.....nazlının nişanlısının ölmesii kötüü ldu birde teğmeninn mektubu bitiripp vermesi onaaa sonu kötüydü..nazlı bunu öğrendiği zamn çokk kötü olcak...buardaa bölümün içinee birazz komiklikk katmaları çokk güzel olmuşş nazlının silahı tutması gibi yadaaa tutamaması gibimii:) :)

Rana_su
27-01-06, 13:54
bu bölüm bence çok güzeldi.doğrusu ahmetin ölümüne üzülmedim,nedenini bilmiyorum.belki de yeterince hüzünlü bi ölüm işlenmediği içindir.
üzülmedin çünkü onun ölmesi gerekiyordu, gerektiği içinde fazla uzatmadılar hemen öldürdüler.bende fazla üzülmedim.beklenen birşey olduğu için belkide.
hüzünlü ölüme gelince olmaması daha iyi. bu daha sonraki bölümlerde sorun yaratabilirdi. birde cephedeki insanlar ölüme alışmış, hergün o kadar insan ölüyorki.onlar için çok sıradan bir olay.her ölenin arkasından ağlayamazlar, kuvvetli olmak zorundalar.

ena
27-01-06, 14:10
ahmet'in öldüğü değil ama vurulduğu sahne kazınmış benim içime..daha önce de yazdım gerçi ama müiğiyle oyunculuğuyla harika bir sahneydi..siz ahmetin ölümünden her bahsedişinizde gözümün önünde vurulduğu sahne canlanıyor ve inanınn tüylerim diken diken oluyor...

_butterfly_
27-01-06, 14:11
TELE - BAROMETRE
26 OCAK 2006 PERŞEMBE
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)

6 KIRIK KANATLAR [NET] KAND 7,30 16,20 :mad72:

TELE - BAROMETRE
HEDEF KİTLE : A/B

3 KIRIK KANATLAR [NET] KAND 10,10 25,90 :good:

:mad72: bence halaa hakkettiğii yerdee değiilllllll......

OXFORD
27-01-06, 14:41
ahmet'in öldüğü değil ama vurulduğu sahne kazınmış benim içime..daha önce de yazdım gerçi ama müiğiyle oyunculuğuyla harika bir sahneydi..siz ahmetin ölümünden her bahsedişinizde gözümün önünde vurulduğu sahne canlanıyor ve inanınn tüylerim diken diken oluyor...

evet öldüğü sahne hüzünlü bir sahneydi.ama olması gereken bir ölümdü.beklendiği için ben de pek üzülmedim.nazlı2nın kasabaya indiği an.geçmişi yansıtıyor ama insanları bazı sahnelerde eğlendirmeyi de biliyor.saldırı sahneleri çok heycanlıydı gerçekten.reytinglere gelince bence de henüz olması gereken yerde değil.ama umarım uluşacak o yere.zamanı bana hiç uymuyor.cumartesi gecesi sanki daha iyi bir reyting alır.

erendiz
27-01-06, 14:48
Reytingler daha iyi olacaktır, Kurtlar Vadisini saymayın, nasılsa bir kaç hafta sonra biter,
Cemal karakteri çok hoş, çok yakışıklı ama uzayda dolanıyor gibi, henüz role alışamamış, ama alışacaktır..Mehmet Ali harika, Kızlar çok tatlı.
Şemsi İnkaya ve Saygın Soysal (Ahmet'e yardım eden, ahçı er) çok çok iyiler hatta en iyi onlar....
Dizide tabii pek çok kusur bulunabilir ama ne mafya dizisi ne de saçma sapan aşk dizisi..çok emek var, senaryo da özgün.. (kimi filmlerden esinlenecek tabii)
Dünkü bölümde çevre düzeni, kostümler, özellikle pazar yeri ve gar sahneleri çok başarılıydı.. Avşar film Kurşun Yarası'ndaki bazı dekorları, malzemeyi ve hatta figüran oyuncuları tekrar kullanmış, çok da iyi olmuş...Bu tür filmlerde bir firmanın uzmanlaşması iyi.bir şey..
Kurşun Yarası'nda da tüm kadınlar kişilik sahibi, ayaklarının üstünde duran kadınlardı, bence bu yorum çok iyi, evden dışarı adım atmayan, ezik, sinik kadın karakterlerle böyle bir dizi çevrilemez..

ebrush_05
27-01-06, 15:07
ahh sonu cok uzucuydu yaaa....cok aci cekti cnm benim :img-swoon . hepsi super oynuyo, yeni gelen hristoda fena deil. :img-thumb ama diger kizla yakismiyrlar dedigin gibi butterfly. ama baska kime asil olcakki? bakalim belki fikrim deisir :img-meeti ahmete yardim eden aski da cok iyi bir oyuculuk sergiledi, katilyrm. ama ne kadar yaklastilar yunan bolgesine, sasridim yani bu kadar kolay mi? cok etkiliyici blumleri vardi gercekten.

_butterfly_
27-01-06, 15:17
ahh sonu cok uzucuydu yaaa....cok aci cekti cnm benim :img-swoon . hepsi super oynuyo, yeni gelen hristoda fena deil. :img-thumb ama diger kizla yakismiyrlar dedigin gibi butterfly. ama baska kime asil olcakki? bakalim belki fikrim deisir :img-meeti ahmete yardim eden aski da cok iyi bir oyuculuk sergiledi, katilyrm. ama ne kadar yaklastilar yunan bolgesine, sasridim yani bu kadar kolay mi? cok etkiliyici blumleri vardi gercekten.

evet ebru belkidee bizzz berki begümlee yakıştırdığımızz içinn beğenmedikk olmazz dedikk ama ilerleyen bölümlerde belkii dahaa iyi olurr baklaımmm..alışırızz....ayrıca yunanların bölgesinde yaptıkları çok etkileyiciydii gerçektenn :img-thumb

beyonce_lili
27-01-06, 17:24

aynen ya bende resmen o sahnede agladimmm.....ozellikle "benim icin mektup yazin kumandanim...."dedikten sonra "ben yazamam olecegimm kanim cekiliyor....."""demesi beni cook etkiledi...

editor1
27-01-06, 17:40
Her şey iyi güzel de şu kızların giyim tarzları kafama takıldı. O dönemlerde köylerde kızlar bu kadar güzel giyinmezlerdi gibi geliyor bana. Ne biliyim makyajlar da hani o biçim. Maşallah kaşlar gözler çok iyi makyajlanmış. Hiç te eziklik çekmiyorlar. Birde şu istasyonda yüzbaşıyla kızın el sıkışması çok komik geldi bana. Niye derseniz; o zamanlarda bırakın bir bayanla erkeğin el sıkışmasını, göz göze bile gelemezlerdi. O zamanlar sosyete bile çok tutucuydu. Biraz sanki savaş zamanı Türklerin ki gibi değilde, avrupalı ülkelerin ki gibi geldi bana. Neyse, yinede istediğim gibi bir dönem filmi çıkmadı. Biraz hayal dünyası havası var. Herkese saygılar...

Cedric
27-01-06, 17:45
dünkü bölüm de fena değildi ama sanki bu adamlar savaşmıyorlar da çocuklar gibi oyun oynuyorlar.nevzat tek başına her işi hallediyor.düşman askerlerinin dibine kadar hem de gündüz vakti giriyorlar,etrafta kimseler yok...aşk tamam da savaşı taşıyamadıklarını düşünmeye başladım hele ki kurtuluş savaşını...

cemal karakteri konusundaki eleştirilere ben de katılıyorum, c.elçin hala rolüne alışamamış gibi, bazen göze fazla batıyor.özellikle ahmetin öldüğü sahnede..rolü bir otursa çok daha etkileyici olacak bundan eminim...

askeri sahneleri şimdilik nevzat (mehmet ali nuroğlu )sırtlamış gibi görünüyor... ve bence en başarılı da o...

ayşe yine karizmatik ve güçlü,yine hayran olunası ve güzel...

zeynep de iyiydi ve daha sempatik gelmeye başladı...

nazlı ilk bölümdeki izlenimlerini unutturdu bana...

cold mountain esinlenmelerine fazla takmış olacağım ki,hristonun kaçışı ve çiftliğe gelene kadarki halleri bana jude lawın oynadığı karakteri hatırlattı...
ama çiftliğe bu kadar kolay kabul edilmesini yadırgamadım değil hani.kızları ikna etmek için daha etkileyici sözler söylemsini beklemiştim...

OXFORD
27-01-06, 19:31
Her şey iyi güzel de şu kızların giyim tarzları kafama takıldı. O dönemlerde köylerde kızlar bu kadar güzel giyinmezlerdi gibi geliyor bana. Ne biliyim makyajlar da hani o biçim. Maşallah kaşlar gözler çok iyi makyajlanmış. Hiç te eziklik çekmiyorlar. Birde şu istasyonda yüzbaşıyla kızın el sıkışması çok komik geldi bana. Niye derseniz; o zamanlarda bırakın bir bayanla erkeğin el sıkışmasını, göz göze bile gelemezlerdi. O zamanlar sosyete bile çok tutucuydu. Biraz sanki savaş zamanı Türklerin ki gibi değilde, avrupalı ülkelerin ki gibi geldi bana. Neyse, yinede istediğim gibi bir dönem filmi çıkmadı. Biraz hayal dünyası havası var. Herkese saygılar...

senin bu anlattıklarını ilk defa burda duyuyorum ve okuyorum.evet kadın_erkeğin göz göze gelmesi bile garipti.orda haklısın.ama yanılmıyorsam o anda sokakta nazlı ve cemal'dan başka kimse yoktu.kıysfart meselesine gelince nazlı'nın ailesi hali vakti yerinde bir aile.onlarından elinden birşey aldılar ama o zamanlar herkes de çok ama çok perişan olamaz.

Alexia
27-01-06, 20:21
Ben fragmanlarda, Nazlıyı tren garında ve yolda o kıyafetlerle görünce, Nazlı hemşirelik yapmaya başladı sanmıştım. Meğersem Nazlının günlük kıyafetiymiş.

MerYem_Ce
27-01-06, 20:42
dunku bolum super di yaaa gercekten cok beyendim......
ama ahmetin olmesine cok uzuldum yaa :img-swoon acaba nazli baskasina asik ola bilcek mi cok merak ediyorum...... :img-meeti ayseyle o evlerindeki asker kacagi (ismini unuttum) cok yakisiyolar yaa :good:

gurbetci
28-01-06, 02:43
dizi güzel (ama benim gorüsüm tabii) donem dizileri cagan irmakin isi,keske bu diziyi de o cekseydi.eminim daha detayli ve daha duygulu olurdu.
mehmet ali nuroglu bu bolümde de harika oynadi.ahmetin olümü ise gercekten trajikti.

elifile
28-01-06, 12:34
Ahmetin ölümü çok kötü oldu. Nazlı öğrenince acaba ne yapacak nasıl davranacak çok merak ediyorum. Ayşe, Zeynep, Nazlı ve Hristo çok tatlıydı. Evlerine düşman askerini almaları çok güzeldi.Bütün oyuncular rollarini çok güzel oynuyorlar. Hepsini tebrik ediyorum...

dml
28-01-06, 18:12
bence nazlı ahmetin öldüğünü daha bir süre öğrenmeyecek, cemal de ahmetin ağzından mektuplar yazmaya devam edecek ve gitgide nazlıya aşık olacak, kendisine gelen mektuplardan da nazlı iyice etkilenip ahmete iyice bağlanacak fakat en sonunda o gelen mektupların hepsinin cemal tarafından yazıldığını öğrenecek, önce ahmetin ölümü onu çok sarsacak ama sonra cemale bağlanacak...
yani böyle olacakmış gibi geliyor bana, yoksa ilk iki bölüm boyunca cemalin yazdığı mektupların üstünde bu kadar durulmazdı...
bir de ayşenin mektuba tepkisi var..
"bunu ahmet yazmış olamaz..."
sanki bu da bi ipucu gibiydi yani..

sude9
28-01-06, 18:49
Çok güzel bir bölümdü.Diziden ziyade sinema filmi izliyor hissine kapılıyorum.Nazlı karakterinin hal ve hareketlerini çok beğeniyorum.Korkuyor ama bunu belli etmemek için elinden geleni yapıyor,en çok da bu yanı hoşuma gidiyor..Yüzbaşı Cemal'in mektubu okurken Ahmet'in hali ve sonunda gerçekleşen ölüm olayı üzücüydü.

ikocan
28-01-06, 20:12
bu dizide beni en çok etkileyen Ahmet karakteri oldu.Neden mi?Çünkü ana kuzusu nazlı şımarık büyütülse bile damarlarında Türk kanı akanlar işte böyle cepheye gidince aslanlar gibi gözünü budaktan sakınmadan düşmana karşı savaşırlar

Bir de her evde sadece kadınların oluşu, yalnız başlarına tüm yükü sırtlamaları çok acı.

O devirde yaşasaydık biz de aynısını yapardık şüphesiz.Çünkü aynı asil kan bizim de damarlarımızda evelallah

Bu arada bir de şunu belirteyim bir nesil, bizim bugün bu vatanın topraklarında özgürce yaşamamız için kendi hayatlarını feda ettiler.Eğer onlar "biz boyun eğelim Amerikan mandasına yeter ki ölmeyelim "deselerdi halimiz haraptı.

Onlar hayatlarını verdiler biz şu anda onların sayesinde bu kadar rahat,özgür ve uygar bir milletiz

RUHUN ŞAD OLSUN AZİZ ATATÜRK VE büyüğüyle küçüğüyle kadın erkek genç yaşlı,cephede ve cephe gerisinde düşmana göğüs geren, ŞANLI TÜRK ORDUSU

ya istiklal ya ölüm
29-01-06, 00:38
Arkadaşlar bir insan bir dizinini her bölümünde ağlarmı yaaa ben ağlıyorum belki okuyunca bu kadarıda abartı diyebilirsiniz ama gerçek bu ve 2. bölümde gözlrim şişti ve ne zaman dalıp gitsem gözümün önüne ahmetin ölümü geliyor gerçekten çook kötüydü aslında ii oldu ölemsi ama insan yinede üzülüyor...
Ben aslında Hristoyu ve dizideki yunana askerlerini ilk başta sevmemiştin sonuçta onlar bizim ülkemizi işgale geliyorlardı fakat Hristo Türklerle savaşmamak için askerden kaçmış hatta yaralanmıştı...bu yüzden o ve kaçan arkadaşlarına dicek sözüm yok.. kazıma ve arkadaşlarına gelince onlrın yaptığı çok acımasızcaydı bizim atalarımız savaşta bile düşmana böyle davranmazken onların böyle davranması yanlıştı ki zaten onlar asker değildi dimi...

SARAYLI
29-01-06, 03:50
Arkadaşlar bir insan bir dizinini her bölümünde ağlarmı yaaa ben ağlıyorum belki okuyunca bu kadarıda abartı diyebilirsiniz ama gerçek bu ve 2. bölümde gözlrim şişti ve ne zaman dalıp gitsem gözümün önüne ahmetin ölümü geliyor gerçekten çook kötüydü aslında ii oldu ölemsi ama insan yinede üzülüyor...
Ben aslında Hristoyu ve dizideki yunana askerlerini ilk başta sevmemiştin sonuçta onlar bizim ülkemizi işgale geliyorlardı fakat Hristo Türklerle savaşmamak için askerden kaçmış hatta yaralanmıştı...bu yüzden o ve kaçan arkadaşlarına dicek sözüm yok.. kazıma ve arkadaşlarına gelince onlrın yaptığı çok acımasızcaydı bizim atalarımız savaşta bile düşmana böyle davranmazken onların böyle davranması yanlıştı ki zaten onlar asker değildi dimi...
sana hak veriyorum arkadaşım.bende bu diziden çok etkilendim.ahmetin vurulması ve öldüğü sahneler beni çok ağlattı.ölmesi cemal ve nazlı aşkı için iyi oldu ama yinede etkileyiciydi. hristo çok iyi niyetli.zeynep çok sevimli bir karakter.muhtarın yaptıkları beni çileden çıkarıyo.ama cemal muhtarın yaptıklarını muhakkak öğrenecek.işte ozaman bende rahat edicem.3.bölümü sabırsızlıkla bekliyorum...

ena
29-01-06, 19:49
şimdi bir kere daha izlemeye başladım 2. bölümü.(Ozlem22'ye bir kez daha teşekkürler)
ilk sahnelerden birinde zeynep hüzünle koltuğua çöküp diyor ya hani "savaş bizi ne hale getirdi" bundan güzel özeti mi olur dizinin..İlk izleyişimde dikkatimden kaçmış..şimdi çok etkilendim..

AKBEL
29-01-06, 20:25
şimdi bir kere daha izlemeye başladım 2. bölümü.(Ozlem22'ye bir kez daha teşekkürler)
ilk sahnelerden birinde zeynep hüzünle koltuğua çöküp diyor ya hani "savaş bizi ne hale getirdi" bundan güzel özeti mi olur dizinin..İlk izleyişimde dikkatimden kaçmış..şimdi çok etkilendim..

Ben de bu cümleyle vurulmuşa döndüm. ( özlem22'ye sonsuz teşekkürler) Dizinin başını izleme fırsatım olmamıştı. Harika olmuş o kısım, ayrıca Zeynep'in söylemiş olması da daha çok etkiledi....

buraknarin
30-01-06, 03:15
Arkadaslar merhaba. 2. bölüm daha da bir oturdu bence. şimdi bile seyrediyorum geç vakit ve sabah kalkacak olmama ragmen. saat 00:40 da başladı. Üçüncü bölümü merakla bekliyoruz.

Saglıcakla Kalın,

Burak Narinç

SARAYLI
30-01-06, 10:49
dün gece 2.bölümü tekrar seyrettim.bir yandanda multimedyadan 2. bölümü indirdim.ne kadar izlesemde ben bu diziye doyamıyorum.böyle bir dizinin çekilmesi kolay iş değil.bizlere gurur duyduğumuz tarihimizi sundukları için yapımcılara ve filme hayat veren oyunculara sonsuz teşekkürler.3.bölümü sabırsızlıkla bekliyorum.kırık kanatlar seni seviyorum...

Yria
30-01-06, 14:11
Iki bölümüde izledim.Oyuncu kadrosu cok kaliteli.Ama eksik biseyler var sanki.Anlatilan kurtulus savasi gibi dönemde degisiklikler yaratmis dünyada yeni bir tarih acmis bir savas olunca dahada bir duygusal daha bir coskulu olmasini isterdim acikcasi .Bir türk olarak koltugumuzu kabartan bir kahramanlik destani izleyecegimi düsünmüstüm ama nedense bu duyguyu alamadim.Insallah ilerleyen bölümleride izleyip daha bir keyifli olacagina inancliyim.

neslihan2
30-01-06, 15:27
(B) ben bildiğim kadarıyla dizinn şu an anlatılan bölümlerinn konusu büyük taruza hazırlk yani daha denize dökme evresine gelinmesine var o bölümlerinde olması gerektiği gibi olucaktr...

Lütfen imla kurallarina uymadiginiz zaman mesajiniz tek cümle olarak algilaniyor ve ben tek cümlelik mesajlari siliyorum.Lütfen imla kurallarina dikkat.

Edasenekt

ya istiklal ya ölüm
30-01-06, 20:11
arkadaşlar ben bu diziyi ne kadar izlersem izleyeyim bıkmam bundan eminim ve savaşta şuanda daha ilk kısımlar kütahya eskişehir muharebeleri zamanı herhalde...
bu arada arkadaşlar yüzbaşı cemalin gerçek ismi can elçin mi cansel elçin mi jenerikte can elçin yazıyor ama yapılan bazı yorumlarda cansel elçin olarak geçiyor adı...

meltemyucel
31-01-06, 17:52
Yazılarınız tarafımdan silinmiştir. Daha iki bölüm oynayan bir dizi için bu tarz kesin kanılara varmayalım. Emeği bol görüntü oyuncu kalitesi muhteşem senaryosu bi çok diziden çok çok üstün. Beklicez ve görücez. Sonuçta yeni başlayan bir projeye göre herkes çok uyumlu ve herkes bıraktığımız rolünde gibi. Bir "KURTULUŞ" dizisi gibi savaş desatanı izlemicez tabi. Savşın başlattığı bir aşk destanı diyelim.
Yargılarınız kişileri ve kurumları incitecek nitelikte olmasın. O zaman eleştri kavramından çıkılıyor.
MeltemYuceL

ruhi yapıcı
31-01-06, 17:58
bence daha o denize dökmeye felan çok var çünkü daha savaşın ilk bölümleri ve nazlı hristoyaa sormuştu daha büyük şeyler olacakmı diye oradan da hatırlayabilirsiniz.... :good: :img-thumb

woyzeck
01-02-06, 00:44
ya arkadaslar benimde bişeyler dikkatimi çekti...tamam dizi çok hoş çok güselde olayların(bazıları için)belirli bi çizgisi yok havada kalıyor sürekli...evet duygusal anlamda acitasyonlarla yüklü kaliteli bi dizi olmuş fakat bu kaliteyi devam ettirmeliler.bence sadece şu şuna yakışıyor şu diğerine yakışıyordan cok yaşamsal olanlarla ilgilenelim.mesela benimde en çok dikkatimi ceken şeylerden biri bi sonraki olayı kolayca tahmin edebilmemiz.örneğin yaşanacak aşklar yada ahmetin ölmesi gibi...lütfen süprizler artırılsın mümkünse biz tahmin edemeyelim yada yanılalım vs vs...lütfen böyle bir diziyi elen bırakmayalım eğer dizi ekibinden takip eden varsa bunlarda bildirilsin.ayrıca hristonun diziyi renklendirmesi diziyi daha cekici kılmış...sanırım turk olan bi kişi yanında kaçanlarda öyleydi sanırım ve o sahneler cok net olmamasıyla beraber etkili olmuş fakat sonrası havada kalmış sanırım muhtar ahıra kilitleyecek eee sonra?yada onlar kaçarken neden yunan askerleri peşine düşmedi ve bu kadar cabuk pes ettiler veya neden hristo bişiler yapamadı vs vs?belkide 3,bölümde devamı vardır ama bu tarz sorular yanıtlanmalı.gösteriş için dizi yapılmamalı ayrıca insana bişyleri vermek ve gözboyamaktan cok bulmaca cözmeye sefketmemeli işte o zaman kalitesi dahada cok aratacaktır...3,bölümü heyecanla bekliyorum umarım sorular kalkar ve daha cok süprizler olur

tvrehberi
01-02-06, 13:53
bu bölümde yine nazlı-cemal karşılaşacaklar ama nevzat-ayşe konusunda bi haber yok yaa.umarım bu bölümde karşılaşırlar.

ruhi yapıcı
01-02-06, 14:17
ben reklamlarda yeni bölümünü görmedim ama onlar elinde sonunda bence karşılaşacak bu da doğal onlar yaralıları olanları iyileştirmye çalışıyorlar birileri yaralıları getir kesin hep cemal getirecek değil yani savaş anı olduğu için herkes heran bir biriyle karşılaşabilir ayşe ve nevzatta bence öyle karşılaşacak... :good: :img-thumb

beyonce_lili
01-02-06, 14:18
bende cok etkileniyorum ya izleyince aklima kurtulus

savasindaki o ordumuz geliyor.....super bir dizi....:good:

saHra_
01-02-06, 14:27
Nazlı ve Cemal’in üzerine bombalar yağıyor…
Nazlı’nın nişanlısı Ahmet cephede ölür.Yüzbaşı Cemal, Ahmet’in son isteğini yerine getirir ve Ahmet’in ağzından Nazlı’ya mektup yazar. Mektup bittiğinde Cemal, Ahmet’in öldüğünü görür. Bir sure sonar Ahmet’in ölüm haberi ailesine bildirilir. Nazlı da bu haberle sarsılır.

Ahmet’in ailesi, Nazlı’nın çiftliği kapatarak kendi evlerine yerleşmesini teklif ederler. Nazlı, kuzenleriyle çiftlikte yaşamak ile Ahmet’in ailesinin sağladığı zengin hayat arasında seçim yapmak zorunda kalır. Bu sırada cephede postayı almaya gelen er, Cemal’in masasının üzerine bıraktığı mektubu alır ve adresine gönderir.Ahmet’in öldüğü bildirilen tarihten daha sonra yazılmış olan bu mektup Nazlı’ya Ahmet’in ölmemiş olabileceği umudunu verir. Savaş tüm hızıyla sürmektedir. Kasabaya geçici bir hastane kurulur. Ayşe ve Nazlı hemşire olarak göreve başlarlar. Cemal yarası yüzünden hastaneye gelir ve Nazlı ile karşılaşırlar. Nazlı nişanlısının hayatta olup olmadığını öğrenme şansı yakalamışken kasaba bombalanır. Nazlı ve Cemal bombaların ortasında kalırlar.

iste 3.böüm konusu böyle.. fragmanlarinida bi yakalayamadim ya.. herdefasinda tv den sesini duyuyorum ama yetisemiyorum sadece konusunu okumakla kaliyorum:=) neyse yarin hepberaber izlicez nasilsa.. konusuna da bakilirsa evet nazli ve cemal karsilasiyor;=)

Cedric
02-02-06, 13:00
reklamlardan anladığım kadarıyla şunu söyleyebilirim ki, esas şimdi başlıyoruz...bayağı iyi bölüm bekliyorum...e hadi bakalım... :img-meeti

_butterfly_
02-02-06, 13:28
evet bende fragmanı izledim ve baya bir etkilendimm...nazlı ile cemali asıl şimdi izleyecezz..nazlı o mektubun peşinee düşücekk bence ve cemalin yazdığını öğrenecekk.aralarında da yakınlaşmaa orda başlayacakk...herkeisn tahmini budurr zaten.....bölümü meraklaa bekliyorummm.....

sude9
02-02-06, 14:28
Çok güzel bir bölüm olacağına hiç şüphem yok.Fragmanı bile çok etkileyici,akşamı sabırsızlıkla bekliyorum. Bence bu dizi sezonun en iyi dizisi olacak :img-thumb

ruhi yapıcı
02-02-06, 14:36
ben yeni bölümünün fragmanını izledim hristo gidiyor galiba çünkü zeynebin elini tutuyordu ve ona bakıyordu ben de hristonun çiftlikten ayrılacağını düşündüm ve de üzüldüm ...işşallah çiftlikten ayrılmaz... :not_i: :icon_cry: :not_i:

ena
02-02-06, 15:24
valla ben de dün iki defa fragmana denk geldim yarım saat arayla..ikisinde de ağladım..fragmanda böyle olduysam kimbilir bölümde neler olacak ve ben nasıl olacğaım..heyecanla bekliyorum

theroseberry
02-02-06, 18:14
Ben de fragmanlarda ağlamaklı oluyorum. Çok etkileniyorum. Mükemmel bir senaryo ve oyunculuğun dışında müziğin de çok büyük bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Dizide emeği geçen herkese teşekkürler..

ena
03-02-06, 00:56
Harika bir bölümdü.Sık sık gözyaşlarımı tutamadım..Bir de yunan subay rolünde ibrahim selim'i görünce bir tuhaf oldum..Yakışmış da yani ne diyeyim..
Gerçekten çok güzel bir bölümdü..Hele de nevzat'ın hastanede "aaa masandaki fotoğraf" dediği yerde çok güldüm..tabiim sonrasında gelen "e o burdaysa?" cümlesi de ayrı bi güzellikti..

rüyam
03-02-06, 00:58
superrr superr superrr bı dızı ,,,, su kurtların karsına koymasalar emınım 2 katı reytıng alırrr ınanılmaz guzel bı dızı ,,her bolumdee gozlerım doluooo aglamaammak ıcın zor tutuorum kendımııı ,,her turkum dıyen ızlemelıı :img-thumb )

_butterfly_
03-02-06, 01:01
süper harika mükemmelll....daha ne denilebilirkii....her bir sahnesi müthişdiii..vala bayabir etkilendim.hele son sahne bombaların atıldığıı....nazlıda hala ahmetinn mektubundan ümitlendi ...ama baklaım onun sonu nasıl olcakk....bence sonunda tamm kapyı açtı ama içeriye bakamdann oğlu bağıracak muhtaraa...haristomuzz cıbı cıbıyaa devamm...buardaa yaa zeyneple yakıştılar aslında ben alıştımm gibii....

rüyam
03-02-06, 01:06
süper harika mükemmelll....daha ne denilebilirkii....her bir sahnesi müthişdiii..vala bayabir etkilendim.hele son sahne bombaların atıldığıı....nazlıda hala ahmetinn mektubundan ümitlendi ...ama baklaım onun sonu nasıl olcakk....bence sonunda tamm kapyı açtı ama içeriye bakamdann oğlu bağıracak muhtaraa...haristomuzz cıbı cıbıyaa devamm...buardaa yaa zeyneple yakıştılar aslında ben alıştımm gibii....
bende alıstım artık zeyneplekı hallerıneee ,,hatta ben butun cıftlere daha bı alıstım sankıı ,,,herkes guzel yaaa ama ılerleyen bolumlerde bence bu asklarda destanlar yazılcakkkk superr ya umarımmm kanal yayınlamaya devam ederrr)

sude9
03-02-06, 01:08
Çok güzel bir bölümdü.Ahmet'in ölümünün aileye olan etkisi çok güzel ifade edilmişti.Arkadaşının verdiği tepki,duyduğu suçluluk duygusu ve yaşadığı üzüntü çok gerçekçi yansıtılmıştı.Bu bölümleri izlerken içim bir tuhaf oldu.
Süper bir bölümdü :good: :good: :good: :good: :good:

ena
03-02-06, 01:12
evet yunus'un bölümleri çok gerçekçi ve çok güzeldi..O adam da çok güzel oynuyor vallahi.. Velhasılı kelam epeyce beğendim ve dahi bağlandım ben bu diziye..
Hristo'nun yakalanmayacağı kesin de, ben muhtara iyice fitil oldum..derdi gücü altın..Kazım eninde sonunda ona itaatsizlik edip doğruyu görecek ve cepheye gidecek.bakalım ne zaman.

_butterfly_
03-02-06, 01:12
bende alıstım artık zeyneplekı hallerıneee ,,hatta ben butun cıftlere daha bı alıstım sankıı ,,,herkes guzel yaaa ama ılerleyen bolumlerde bence bu asklarda destanlar yazılcakkkk superr ya umarımmm kanal yayınlamaya devam ederrr)

evet varyaa şimdi onları aklımaa getirdikçeee..süper anlatımm..süperr görünütü...hikayee nee diyebilirimkii..bir diziyi her bakımdan hiç tutmamışdırr benimm....oyuncuları için izlernirr yadaa işte hikayee...ama burdaa birr bütünlük var ve ben bu dizide onuu gördümm...dediğin gibi devam eder işşalhh ama böylee bir yapımı kanal harcamazz bence.. ama kanal d den bahsediyoruzzyaa nese.... :img-huh: :img-huh: aa şimdden getirmeyelim aklımıza böylee şeylerr...hopp unutuuk bilee.... :img-thumb

rüyam
03-02-06, 01:13
Harika bir bölümdü.Sık sık gözyaşlarımı tutamadım..Bir de yunan subay rolünde ibrahim selim'i görünce bir tuhaf oldum..Yakışmış da yani ne diyeyim..
Gerçekten çok güzel bir bölümdü..Hele de nevzat'ın hastanede "aaa masandaki fotoğraf" dediği yerde çok güldüm..tabiim sonrasında gelen "e o burdaysa?" cümlesi de ayrı bi güzellikti..
sahıden de olee bende aa masandakı fotograf dedıgınde cok guldumm bıde kedı gıbı dolanısı vardıyaaaa ,,bıde kıskanısııı cok sekerdııı:):):)

rüyam
03-02-06, 01:16
evet varyaa şimdi onları aklımaa getirdikçeee..süper anlatımm..süperr görünütü...hikayee nee diyebilirimkii..bir diziyi her bakımdan hiç tutmamışdırr benimm....oyuncuları için izlernirr yadaa işte hikayee...ama burdaa birr bütünlük var ve ben bu dizide onuu gördümm...dediğin gibi devam eder işşalhh ama böylee bir yapımı kanal harcamazz bence.. ama kanal d den bahsediyoruzzyaa nese.... :img-huh: :img-huh: aa şimdden getirmeyelim aklımıza böylee şeylerr...hopp unutuuk bilee.... :img-thumb
ıste ondan dıorum ya kanald nın sagı solu bellı olmuooo bıde karsına koymuslarr kurtlarıı ,,yanı su dızıyı bı kaldırsalarda dıer dızılerın onlerı acılsaa ya umarım bole her yonuyle kusursuz bı projye zıyan olmazzz)

_butterfly_
03-02-06, 01:19
ıste ondan dıorum ya kanald nın sagı solu bellı olmuooo bıde karsına koymuslarr kurtlarıı ,,yanı su dızıyı bı kaldırsalarda dıer dızılerın onlerı acılsaa ya umarım bole her yonuyle kusursuz bı projye zıyan olmazzz)

olmaz olmazz....1. olamayızz belki şu sıralarr ama dizi rayınaa oturdukçaa eminimm hak ettiği yeri alacaktırr..zatenn kurtlarınn halaa 1. olması tartışılcak konuyaa neysee....

rüyam
03-02-06, 01:23
olmaz olmazz....1. olamayızz belki şu sıralarr ama dizi rayınaa oturdukçaa eminimm hak ettiği yeri alacaktırr..zatenn kurtlarınn halaa 1. olması tartışılcak konuyaa neysee....
yanı sormaaa bı fırsat kalmıookı dıer dızıleree tabı kanal parasına bakıoo,, e en cok reytıng alan da en cok reklam alıcagına goreee burda yapılan haksızlık aslındaaa tekrar tekrar magazınlerde bıle kurtlar vadısı ,,umarımm zmnla hersey duzgunlesırr su sıtedee de dıer sıteler gıbıı dızı yayınlandıktan sonraa onlarca kısı yazar

theroseberry
03-02-06, 01:35
Hoş bir bölümdü. Nevzat'ın Ayşe'nin pansuman yaptığı askere " geçmiş olsun asker!!!" deyişi çok manidardı. Ayrıca Mehmet Ali Nuroğlu'nun Nevzat karakterine verdiği sert yüz ifadesi çok etkileyici. Çok iyi bir oyuncu. Oynadığı her sahnenin duygusunu hissettiriyor bana. Dizde en etkilendiğim oyuncu o. Başarısı devam eder inşallah...

ozzde
03-02-06, 01:35
Harika bir bölümdü.Nefes almadan izledim diyebilirim.Ben bu diziyi tuttum.İnşallah böyle gider :img-thumb

£speranza
03-02-06, 01:40
İyi bir bölümdü.Ama daha iyi olacak gibi gözüküyor.Benim dikkatimi köyün bombalandığı sahne çekti.Düşmanın atış mevzisine giren ve cepheyle bu kadar iç içe olan bir köy nasıl boşaltılmaz.Normal şartlarda bu köyün boşaltılması gerekirdi.Galiba Cemal-Nazlı,Nevzat-Ayşe çiftlerini biraraya getirmek için harp gerekliliklerinden biri göz ardı edilmiş.

saHra_
03-02-06, 01:41
arkadaslar daha 3.bölümden gelen su yorumlara bakilirsa bence dizi coktaan yol almaya baslamis,cok güzel izleyiciler kazanmis bile:=) hangi diziyle kiyaslanilirsa kiyaslansin, bence zannettiginizin aksine dizi herseye ragmen hakkettigi yeri almis bile:=) gercekten cok güzel bir dizi.. yönetmeninden yapimcisina oyuncularina kadar herkezi tebrik ediyorum yani! duygular bukadar güzel daha yansitilamazdi bence..e bu da sanirim oyuncularin basarisi... ilerki bölümler eminim cok daha güzel olacak. ayrica herbir ciftin yasadiklari askinda destan olacagi fikrine bende katiliyorum! zaten dizi "istiklalin gölgesinde bir ask destani" diye baslamiyor mu:=)

ena
03-02-06, 01:47
hani Yunus yakaladığı Yunan subayını cepheye götürüyordu ya. Durmadan sorular soruyordu subaya. Öyle güzel sorulardı ki onlar.Öyle derin ve cevaplanması zor sorulardı ki.1920lerde sorulmuş o soruları alın, bugün savaş çığırtkanlığı yapanlara sorun..Hala geçerliliğini koruyor..Ne acı! Yunus'un o sade soruşu, o acı dolu soruşu çok etkiledi beni.

ena
03-02-06, 02:03
bu durumda şaşkın şaşkın bakarak en mantıklı davranan nazlıydı diyosun:)
şaka bi yana ilginç..düşman o kadar yaklaşmış demek.Ama bi türlü cepheyi çökertemiyo

_butterfly_
03-02-06, 02:04
evet bak birde hepsi dışarı çıkıyorr zaten .....dışardakileride içeri almayaa çalışıyorlarr...cidenn saçmadı..ama belkidee oanki pisikoloji o anı.. onu gerektiridi galibaa... :img-huh: :mad:

ena
03-02-06, 02:10
İlk önce "napıyor bu nazlı?" diye düşünmedim değil aslında."Herkes birilerini kucaklamaya çalışırken, kurtarmaya çabalarken o öylece ortada durmuş, hem hedef teşkil ediyor hem de hiçbir şey yapmıyor.yuh" dedim.Ama daha sonra düşündüm de ben olsam ne yapardım diye, herhalde nazlı'nınkinden çok farklı bir tutumun olamazdı benim de.İlk şok var bir de orada..Nişanlısını kaybedişinden sonra savaşın ona en yaklaştığı an..

ena
03-02-06, 02:19
Teğmen nevzat acaba Ayşe'ye ahmet ile ilgili gerçeği açıklar mı? Siz mektubu aldınız ama onu aslında cemal yüzbaşı yazmıştı.Ahmet'in ricasıyla der mi?
Ben bu gerçeği nazlı'nın cemal'den öğrenmesini tercih ederim.."Bu Ahmet'in benden son isteği idi.Yaşamasını çok isterdim ama ne yazık ki gözlerimin önünde can verdi.Ölmeden önce son isteği sana bir mektup yazmam oldu." demesini isterim doğrusu.

ya istiklal ya ölüm
03-02-06, 02:29
ne olursa olsun nevzat demez bu gerçeği ama zaten ayşe yavaş yavaş bazı şeylerden şüpheleniyor..
ama elbet bir gün o mektupları camalin yazdığı ortaya çıkacak ve ayşeninde dediği gibi nazlı ahmete değil mektuplara aşık...

ena
03-02-06, 02:36
evet ben ayşe'nin o sözünü çok beğendim.O ahmet'e hiç aşık olmadı ki, cepheden gelen mektuğlara aşık oldu... çok iyiydi.Bence de nevzat söylemez.
Ben bir de Cemal'in pansuman esnasında saklanmaya çalışmasından çok etkilendim.Her biri ahmet'in ölümünden kendilerini sorumlu tutuyorlar.Gözgöze gelince ahmet'i sorar diye korktu belki de. Ama ben nazlı'nın şu cümlesinin arkasında yatan anlamı merak ettim "aa..yüz başı?Neden uyarmadınız?" hayır neden uyarması gerektiğini anlamadım

MUSTAFA KE
03-02-06, 02:58
hani Yunus yakaladığı Yunan subayını cepheye götürüyordu ya. Durmadan sorular soruyordu subaya. Öyle güzel sorulardı ki onlar.Öyle derin ve cevaplanması zor sorulardı ki.1920lerde sorulmuş o soruları alın, bugün savaş çığırtkanlığı yapanlara sorun..Hala geçerliliğini koruyor..Ne acı! Yunus'un o sade soruşu, o acı dolu soruşu çok etkiledi beni.
Merhaba ben bu diziyi başından beri sıkı takip ediyorum.Bu dizi ilerde 1 numara olacak diye düşünüyorum.Size de aynen katılıyorum.Herşeyi çok güzel,oyuncu seçimlerinden tutun da...Ama şimdi bir tek şeyden bahsetmek istiyorum.Adamlar yıllarca kendi ayıplarını kovboy filmleriyle dünyaya yaydılar.2. dünya savaşının sebebi de aslında yahudi düşmanlığı ve buna karşı olan diğer devletler değildi.Tamamen "duygusal"dı.Yahudi soykırımının temel sebebi de tamamen duygusal.Ama bu filmlerin de haddi hesabı yok.Bir tek bizim Kurtuluş Savaşımız aslında en onurlu mücadele aralarında. Ama biz de 1 elin parmaklarını geçmeyecek kadar film var.1 adet de dizi.Şimdi de bu dizi.Ama ilk defa bir dizide böylesine kaliteli bir prodüksiyonla işlenmiş bu konu.Bu konuyu bize anlatmayı anımsadıkları için en çok senaristlere teşekkür etmek istiyorum,bu akşam.İlerde oyuncular ve hikayeye kendimi kaptırıp bunu unuturum diye yazmak istedim.Emeği geçen herkese teşekkürler...

SARAYLI
03-02-06, 03:25
harika bir bölümdü..nazlı ve cemalin karşılaşma sahneleri çok etkileyiciydi.cemal nazlıyla dertleşirken aslında ahmetin öldüğünü anlatmaya çalışıyordu.bu sahneden çok etkilendim.nevzat ve ayşe konuşurken nevzatın yaralı ere kızarak nasılsın er demesine çok güldüm.ayşeyi kıskanması hoşuma gitti.
bu mektup meselesi nasıl çözülecek bilmiyorum.nazlı mektupları cemalin yazdığını öğrendiğinde neler hisseder merak ediyorum.ama ayşenin dediğine katılıyorum.nazlı gerçekten o mektuplara aşık oldu.buda demektir ki ilerleyen bölümlerde nazlıda cemale aşık olucak.bunu bütün kalbimle istiyorum.
bu diziyi çoook seviyorum :img-thumb

meltemyucel
03-02-06, 10:10
Çok etkileyici ve çok güzel bir bölümdü. Sıkılmdan bunalmadan zevkle izledim. Özellikle Mehmet ALi Nuroğlu ve Özge Özberk'i. Mehmet Ali herşeyiyle ön planda. Konuşması,tavrı,duruşu ağzından çıkan her cümleyi bedeniyle de oynuyo. Bu arada muhtarın oğlu ve Yunus onularıda çok beğendim. Öne çıkanlardan kesinlikle. Herşey çok güzel gidiyor.Tebrikler.
Bu bölümde dikkatimi bişey çekti. Nazlıların çiftliği kasabay çokmu uzak. Muhtar ve oğlu çiftliğe giderken atılan bomba seslerini duymuyorlar keza bizde Ayrıca Hristonun bağıra bağıra Yunanca şarkı sölemeside ilginçti savaşın ve kendisinin en kritik olduğu dönemde bu kadar rahat davranmaması gerekliydi. ..

desire25
03-02-06, 10:24
Bende dün ki bölümü çok beğendim..2.bölümü izleyememiştim ama anlatımlardan sonra dün ki bölümde zorlanmadım..Bende Nevzat karakterini çok beğendim..Yüz ifadesiyle,sesiyle sanki o dönemin kumandanlarıymış gibi hissettirdi bana..Nazlı ise acı haberi almasına rağmen,mağrur ve başı dik olmayı bildi..Ayşe etrafı çekip çeviren koruyucu,sahiplenen bir yapıda,Cemal'i de beğendim ama onun ilerleyen bölümlerde daha fazla ortaya çıkacağını düşünüyorum..İzlerken bana sanki tarihi bir roman okuyormuşum hissiyatı veriyor..Güzel bir dizi,daha da oturacak..

neslihan2
03-02-06, 11:06
Çok etkileyici bölümdü özellikle Ahmet'in ölüm haberi geldiğinde annesinn hali.Nazlı'nın o haberin geldiğini anlaması ve onlarn yanlarına gitmek istememesi...Cemal'in tanımadığım bi hemşireye dert yanmak istedim "gözlerine bakmadan" lafı ...Hristo'nn rahatlığı takdire şayan kızı rum köyüne göndermiş,bide rumca şarı söliyip yıkanıyo keyfi yerinde....ismet paşa sizi bizzat tebrik etmemi istedi dedi bi yerde albay bu da bizim ali kırca ismet inönü yü oynayacak şüphelerimizi daha körükledi ...

Sagopa06
03-02-06, 11:07
benim zaten özge özberk ve mehmet ali nuroğlunu çemberimde gül oyadan sonra izlememem mümkün değildi tek kelimeyle güzel nede olsa tarihi anlatıyor ama yavaş ilerliyo gibi ya bilmiuyorum gerek oyuncuların performansı gerekse bölümlerin birazdaha farklı olması derdindeyim.mesela bana göre nazlı çok fazla öne çıkan bi karakter değil dizide en çok dikkat çeeken ve sivirilen aslında üç yıldızlı sanki oymuş gibi olan NEVZAT onada bu rol çok yakışmış zaten kesinlikle o hiddeti konuşması herşeyiyle yaşadığı bütün duyguları banada hissettirdi.Cemal i şimdiye kadar hiçbir projede izlememiştim o yüzden ona pek alışamadım nedense ama alışıcam eminin sonra AYŞE oda aynı şekilde nevzat gibi öne çıkanlardan herşeyi çekip çeviren koruyucu pozisyonda NAZLI pasif kalıyo ya nebiliyim Ahmetin ölümünü duyduğunda çok daha farklı bir tepki vermesini bekledim tamam anlıyorum herşeye rağmen dimdik ayaktayım havası veriyo ama nebiliyim kendimi hemen onun yerine koyunca bide bu kızda böyle şeyleri görmeye alışkın değiim o hissettiklerini özgürce hemen o an ifade edebilen biriydi..... ama yinede herşeye rağmen diziyi izlemeye devam edicem konusuna söliyebiledek hiçbişeyim yok.

desire25
03-02-06, 11:23
Ahmet'in ölüm haberinin geliş anı gerçekten çok etkileyiciydi..Annesinin "o mektubu alma" değişi tüylerimi diken diken yaptı..Gözlerim dolu dolu oldu..67 yaşında ki babam bile iç çekip "yaa işte böyleymiş" dedi..Neredeyse ağlayacaktı adamcağız..Garip duygular hissediyor insan gerçekten..

Sagopa06
03-02-06, 11:34
ahmetin ölüm haberini alma sahnesinde etkilenmemek mümkün değildi zaten bende çok fazla etkilendim asker yolu beklemiş biri olarak gözlerim doldu hatta isyan bile ettim diyebilirim ya yazık gitmeler sanki ne olur dedim bak öldü çoçuk hatta tartışma bile oldu evdekiler Gelibolu savaşlarında 15 yaşında şehit düşen çocukar anne kuzusu değilmiydi onlar ne olucak peki dediler .... tabi nedenebilirki . (Konu bu değil tabi) yani bölümü leştirmeme rağmen tüğlerimi diken diken ettiğini sölemek istiyorum.

Fettan
03-02-06, 11:39
Bence de Cemal ve Nazlı geri planda kalıyor Nevzat ve Ayşe asıl başrol onların olmalıydı bence Nazlı neyse bir çok sahnede güzel performans sergiliyor ama Cemal çok donuk eli kemerinde donuk bi ifadeyle dolaşıyor Mehmet Ali daha önceki gibi yine mükemmel ...

desire25
03-02-06, 11:45
ahmetin ölüm haberini alma sahnesinde etkilenmemek mümkün değildi zaten bende çok fazla etkilendim asker yolu beklemiş biri olarak gözlerim doldu hatta isyan bile ettim diyebilirim ya yazık gitmeler sanki ne olur dedim bak öldü çoçuk hatta tartışma bile oldu evdekiler Gelibolu savaşlarında 15 yaşında şehit düşen çocukar anne kuzusu değilmiydi onlar ne olucak peki dediler .... tabi nedenebilirki . (Konu bu değil tabi) yani bölümü leştirmeme rağmen tüğlerimi diken diken ettiğini sölemek istiyorum.

Ahh Sagopacığım..

Ben bu yıl Geliboluy'u gezme imkanı buldum..Biraz dizi dışında gibi olacak ama bizi ilk sabah 08:30 da bir şehitliğe götürdüler.O şehitlik küçük bir şehitlikti..Orada yaşı 13-14-15 öyle kötü olmuştum ki..Sabah sabah ağlamaktan harab olmuştum..Yani gerçekten ne zorluklarla kazanılmış,ne kadar kutsal topraklarda yaşıyoruz..Ben Kırık Kanatlar'ı izlerken orada ki şehitleride aklımdan geçirmiyor değilim..Şimdi bile kötü oldum..

berrak19
03-02-06, 11:45
dün geceden beri bu diziyi dusunuyorum aklımdan cıkmıyor harıka bır dızı oyuncular senarsıtler yonetmen yapımcı hepsıne cook tesekkur edıyorum bızlere boyle bır dızı ızleme fırsatı verdıklerı ıcın dunku bolum cook guzeldı en cok hrıstonun bagıra bagıra sarkı soyleyıp banyo yapmasına sınır oldum kızıda gonderdı koyune...masallah keyfıne dıyecek yok. nevzat ve ayse cook yakısıyorlar gercek hayattada beraber olmalarını ısterdım( bır yerde okumustum mehmet alı nuroğlu zeynep karakterını canlandıran turku hazer le berabermıs ) nazlı ve cemal de cook yakısıyor cemal ın nevzat a yaptıgı ıtıraf harıkaydı (ahmet ın yerınde olmak ıstemıstım)(nazlı ıcın)....... bence bu dızı yılın en cook tutulan dızısı olacak.. saygılarımla

Sagopa06
03-02-06, 11:59
Ahh Sagopacığım..

Ben bu yıl Geliboluy'u gezme imkanı buldum..Biraz dizi dışında gibi olacak ama bizi ilk sabah 08:30 da bir şehitliğe götürdüler.O şehitlik küçük bir şehitlikti..Orada yaşı 13-14-15 öyle kötü olmuştum ki..Sabah sabah ağlamaktan harab olmuştum..Yani gerçekten ne zorluklarla kazanılmış,ne kadar kutsal topraklarda yaşıyoruz..Ben Kırık Kanatlar'ı izlerken orada ki şehitleride aklımdan geçirmiyor değilim..Şimdi bile kötü oldum..

desire bende o imkanı buldum ve birdaha olsa yine giderim hemde ilk defa gidiyormuş gibi yani o anki duygularımı inan kelimelerle antamam benimde şimdi aklıma geldi hale içim kötü oluyo kesinlikle herkeszin görmesi gerek ve onları yaşaması gerektiğini düşünüyorum.Bu diziyede o yüzden seviyorum :icon_mrgr

sevgiler...

ayşa
03-02-06, 13:18
şu an burada kimsecikler yok ama diziyi izleyen herkese merhaba diyerek sözlerime başlıyorum.
savaşlarımızı, tarihimizi anlatan romanları okumaktan ve filmlerini izlemekten büyük bir zevk alan bir insan olarak bu diziyi kaçırmam imkansızdı.
kitapları okurken elimde göz yaşlarımı silmek bir selpak herzman hazır olur.hele ki her Cumhuriyet bayramın da izlediğim kurtuluş savaşımızı anlatan film de hüngür hüngür
ağlarım.bu durumda ki bir insanın dün akşam ki bölümden etkilenmemesi imkansızdı.
ahmet in ölüm haberinin gelişi,trenden indirilen yaralılar...içim nasıl cız etti anlatamam.
hastanede ki görüntüler de çok etkileyici idi.

umarım bu dizinin kıymeti bilinir.

Ceva
03-02-06, 14:01
Uzun bir yazı yazmışım bitince fark ettim. Okurken sıkılmazsınız umarım.

Diziyi severek izlediğimi belirteyim bundaki en büyük etken bir dönemi özellikle bizim için çok önemli bir dönemi anlatması. Nihayet bu konuyu birileri hatırladı ve bu konuda bir şeyler yapmaya başladı. (Şu Çılgın Türkler bunda etkili olmuştur sanırım) Bir çok kişi bu konunun sermaye olarak kullanılmasında rahatsızlık duymuş olabilir ama bir şekilde artık o dönemde olanların anlatılması ve ders kitaplarındaki üstün körü bir şekilde anlatılan olayların belgelere dayandırılarak anlatılması taraftarıyım (dizi olduğu için içinde aşk olmasının da hiçbir sakıncası yok) Bu konuda ne kadar çok kitap yazılsa, film, dizi yapılsa o kadar iyi olacağını düşünüyorum. Yakın tarihimiz bizim için gerçekten önemli, bu konuya dikkat çekmesi bakımından da bu diziyi severek ve ilgiyle takip ediyorum. Hataları yok değil hatta oldukça fazla olduğu da muhakkak. Savaş çekimlerinde hala çok acemiyiz (Yunan karargahına yapılan baskın, 1. bölümdeki Türk karargahının top ateşlerine tutulduğu ve siper sahneleri), bu hataları daha fazla çoğaltmak da mümkün ama verilen emeğe saygı duyulması gerekir. Ben bu kadar zaman sonra nihayet böyle bir dizi izlemenin verdiği heyecanla hataları umursamadan izlediğimi belirtebilirim gönül rahatlığıyla (şu anda izlediğimiz ve gün birinci olup da hatalarının saymakla bitiremediği diğer dizileri düşününce özellikle)
Bende bir iki bölüm sonra iyice oturacağını düşünüyorum buradaki bir çok arkadaş gibi.

Diziye gelince
Benim dizideki favorim.Mehmet Ali (Nevzat) oyunculuk gücü olarak şu anda öne çıkmış durumda. Yunus’la konuştukları sahnede (bakışları) çok iyiydi özellikle. 3. Bölümdeki (aa masandaki fotoğraf, o buradaysa, geçmiş olsun asker) replikleri çok hoştu. Dizinin güldüğüm bölümleriydi .

Ayşe karakteri, Nevzat’la beraber şu anda öne çıkmış durumdalar. Sevdiğim bir karakter olmuş güçlü, ne istediğini bilen ve yapan, evi çekip çeviren. Nevzat’la çok iyi bir ikili oluşturacakları bir gerçek.

Nazlı karakteri, aslında ben dizi başladığında Ayşe karakterinde gördüğümüz güçlü kadın karakteri Nazlı’dan göreceğimizi düşünmüştüm. Nazlı Fransızca kitaplar, şiirler okumayı seven, hizmetçilerle büyümüş, narin, sanırım dizinin ilerleyen bölümlerinde onunda güçlü bir kadın geçiş sürecini izliycez.

Cemal karakteri, çok güzel mektuplar yazdığı bir gerçek. Nevzat karakteriyle çok iyi bir arkadaşlıkları var. Nazlı’ya mektupları kendisinin yazdığını nasıl anlatacak yada anlatamayacak merak ettiğim konulardan biri. Çok zor durumda .

Hristo karakteri, kızları yararı olacağı bellide bu nasıl olucak onu bilmiyorum. Dışarı çıkarsa büyük ihtimalle tanırlar süreklide çiftlikte saklanacak değil ya. Çok da rahat bir arkadaş maşallah önce kızı kendi köyüne gönder sonra gir banyoya hem de böyle bir zamanda bağıra bağıra şarkı söyle büyük cesaret.

Zeynep karakteri, evin küçük kızı ablaları tarafında hiç büyük görülemeyecek, her kararı sorgulanacak gibi, onu ve Hristo’yu zor günler bekliyor.

Muhtar karakteri, dizimizin kötü adamı Şemsi İnkaya’nın önünde saygıyla eğiliyorum. O kadar gerçek ki akşam sinir etti bizi. Kötü adam rolünü bu kadar iyi oynadığı için Şemsi İnkaya’yı hep kötü rollerde görmeye başladık, üstüne yapıştı bu kötü adam rolleri.

Ahmet karakteri, Nazlı gibi büyümüş narin bir beyefendi ama askerde tam bir askerdi. Beklenildiği gibi diziden ayrılması çabuk oldu.

Son olarak dün akşam beni en çok etkileyen sahne Ahmet’in annesi ve babasının haberi aldıkları yerdi. Yakın bir zamanda bir yakımı kaybettiğimden olsa gerek beni en çok ettileyen ve gözlerimin dolmasına sebeb olan sahneydi.

zaman ayırıp okuyan herkese teşekkür ederim.

_butterfly_
03-02-06, 14:02
TELE - BAROMETRE
2 ŞUBAT 2006 PERŞEMBE
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)

7 KIRIK KANATLAR [NET] KAND 6,90 15,90

TELE - BAROMETRE
HEDEF KİTLE : A/B

2 KIRIK KANATLAR [NET] KAND 9,30 23,

reytinglerr güzell gidiyorr ama halaa toplam kitlde ilk sıralarda değil.......

Cedric
03-02-06, 15:29
Ceva'ya katılmakla beraber askeri sahnelerde bu kadar iyimser olmadığımı belirtmeliyim öncelikle...
Savaş sahneleri fazla sıradan geçiyor ve hiç bir inandırıcılığı yok.Bu dizinin en büyük sorunu.Sanırım havanın güneşli olmasından kaynaklı.Etraf piknik havasında olunca haliyle insan pek fazla savaş atmosferini yakalayamıyor...Çok fazla değil birazcık Kardeşler Takımı havası eklense çok güzel olur...:)

Bunun dışında beklediğim gibi güzel bir bölümdü.Özellikle Nevzat'la ilgili yorumlara katılıyorum.Daha önce de söylemiştim tekrarlıyorum,bu karakter diziyi sırtlamış gibi görünüyor.Bu yüzden de Nevzat - Ayşe aşkı ön planda olmalı...

Cemal (Cansel Elçin)hala kapalı kutu ve bu yüzden çok geri planda...Ve belki de bu yüzden aşkını hissettirmiyor bana...

Her neyse aklımdakileri toparlayamıyorum şu an ama özellikle Nevzat'ın Yunus'a söylediği 'demek öldürmeyeyim sorgu için getireyim diye düşündün,aferin' gibi bir cümle vardı o sahneyi hiç unutmam herhalde... :img-hi:

Bir de, Nevzat'ın Ayşe'nin yanına gittiğinde kıza deyim yerindeyse aval aval bakan yaralı askere çıkışması çok güzeldi ve tabi Nazlı'yı görünce 'o burdaysa...' sı...

Şimdilik aklıma gelenler bunlar...

ruhi yapıcı
03-02-06, 15:46
artık arkadaşlar bu bbölümden sonra zeynep ve hristonun arasında hiç bir şey olamaz bence kimse diyemez zeynep hristo için çetecileri bile hesaba katmadan lenanın yanına gitti...bu dizide inanırmısınız bir ölüm olsun olaylarda herkesten çok ben ağlıyorumdur herhalde kendimin açıkcası bu kadar sulu göz olduğunu zannetmiyorum...bence bu dizide türk kadının ne kadar dayanıklı olduğunuda gösteriyor... :img-thumb :good: :img-thumb

Cedric
03-02-06, 16:19
Sanırım söylemeyi unuttuğum bir ayrıntı var.O da Ahmet'in ölüm haberinin geldiği sahne.Gerçekten çok etkileyiciydi.Annesi de çok iyiydi ama özellikle babası Ferit Bey'e dikkat derim...

SARAYLI
03-02-06, 17:02
Sanırım söylemeyi unuttuğum bir ayrıntı var.O da Ahmet'in ölüm haberinin geldiği sahne.Gerçekten çok etkileyiciydi.Annesi de çok iyiydi ama özellikle babası Ferit Bey'e dikkat derim...
katılıyorum arkadaşım.annesi evlat acısının nasıl bişey olduğunu çok güzel ifade etti.galiba babası da şok haber alınca ne yapacağını bilemedi.
bu arada hristo beni çok güldürdü.kızlar evde yokken umusamaz bir tavırla şarkı söyleyerek banyo yapması komikti.bence önümüzdeki bölümde hristo muhtara yakalanmayacak.muhtarın oğlu babasını çağırmaya çifliğe gelmişti.o engeller gibi geliyo.
muhtarın yaptıklarına akıl sır erdiremiyorum.ama cemal yaptıklarını öğrenirse
yandı.ilk bölümde cemal muhtarı uyarmıştı.ama dinleyen kim.muhtaer bu zor zamanlarda insanlara eziyet ettiği için gidişatı hiç iyi görünmüyo.
tek dileğim bir an önce cemal-nazlı, nevzat-ayşe,hristo-zeynep aşkının başlaması :love01: .hele nazlıyla cemalin dans ettikleri sahneyi sabırsızlıkla bekliyorum :img-thumb

tvhastasi
03-02-06, 18:24
Dizinin uzerinde titizlikle calisildigi, cok buyuk bir emegin ve parasal harcamin oldugu belli oluyor. Su ana kadar yayinlanan bolumleri zevkle de izledim. Bir dizi birebir gercege uygun olmasina gerek yok mantik hatalari olabilir sonucda sinema film degil diyen de biriyim. Ama asagida bir kismini siraliyacagim noktalardan dolayi bu dizi bana hic mi hic gerci gelmiyor.

- Askerlerin uzerindeki giyisilerin tertemiz, utulu kolali olmasi.

- Savasmak icin silah bulunmayan ordunun tum askerlere yetecek kadar uniformasi var olmasi.

- Komutanin karargahinin cepenin icinde olmasi.

- Cepedeki savaslarda benim gordugum kadari ile yalnizca patlamalar ve kacisan askerler var. Peki askerler kendilerini nasil savunuyorlar. Hic top kullanildigini gormedim.

- Ilk bolumde Kurtulus Savasinin basindayimis gibi gelmisti bana. Bu da yil olarak 1919 (veya 1920) demektir. Son bolumde Taarruza hazirlaniliyor denildi. Bu da yil 1922 demek oluyor.

Ayrica John Jakes'un romanindan uyarlanan Patrick Swayze'in bas rolunu oynatigi "Kuzey ve Guney" isimli bir dizi vardi. Orada da ask ve savas ic ice olmasindan dolayi herhalde Kirik Kanatlar acayip bana o diziyi hatirlatti.

_butterfly_
03-02-06, 18:50
site için saol....siteye grdiğim zamn dikkatimi nazlı ile cemalin dans sahnesi vardı...gerçektende iyi bir ikili oldular...mehmet den sonraa....

firstcat
03-02-06, 19:56
Şu ana kadar oldukça sürükleyici... Hümanizm ön planda... Yalnız hümanizm yapalım derken iğne değil de çuvaldızı batırıyoruz bazen kendimize... Bu konularda ne kadar hassaıs umarım.. . farkındadırlar....
Ben artık "Çılgın Türklerin" artık devreye girmesinden yanayım... tabii oradalar, varlar ama... daha zaman var diyelim... Bekliyelim ve görelim...

cosmo_girl
04-02-06, 01:55
acayip güzel bi bölümdü...ayşe karakterini çok seviyorum ama nevzatla ilişkisi biraz zor ilerliicek gibi geliyor bana.yani nevzata biraz çektiricek gibi:)nevzat çok tatlı.çok yönlü bir rol almış gerçekten.
cemalle nazlı çok yakışıyorlar.özellikle cemalin nazlı diye bağırışı harikaydı...
hristo ile zeynep baya hızlı ilerliyolar ama ayşe ve nazlı bu ilişkiyi öğrenince engellemeye çalışacaklar gibi geliyor bana...

incredible
04-02-06, 14:15
mükemmel bi dizi bence izlerken sanki eski bi savaş belgeseli izler gibi oluyorum......o kadar güzel olmuş ki, dizi yorum bile yapamıyorum.........ewdeki herkes perşembe günü diziye kenetlenip kalıyooo.....

tuliplale
04-02-06, 14:54
Ben bu diziyinin reklamını Ihlamurlar Altındanın sitesinde gördüm. İlk bölümü kaçırdım ama sonradan seyretmeye başladım. Bence de çok güzel olmuş. Hem kendi tarihimizle ilgili olması hem de büyük aşkların geliyor olması ilgimi çekti. Bi de üç genç kızın kendi başlarına cesaretle ayakta durma çabası çok hoşuma gitti..

£speranza
04-02-06, 15:44
Şu Çılgın Türkler kasırgasından sonra Kurtuluş Savaşını dizi olarak izlemek çok hoş.Ama yönetmen ve oyuncuların o dönemi çok iyi bilen ve sindirmiş insanlar olması gerekiyor.Aksi takdirde gerçeklikten uzak ve samimiyetsiz görüntülerle karşılaşabiliriz.Şimdilik yok umarım da olmaz.

hermioneweasley
04-02-06, 22:23
bu diziyi iyi izleyin derim arkadaşlar...göze batan konusu aşk olsada ,tarihi de gösteriyor..
şimdiki gibi o zaman da emparyalizm nasıl tıkır tıkır işleniyor...

gözde_lp
05-02-06, 17:18
3.bölümü şimdi izleyebildim.....önceki bölümlerde ayşe karakteri ön plandaydı bu bölümle birlikte yavaş yavaş nazlı karakteri ön plana çıkmaya başladı....aslında dizi daha da iyi olma yolunda sağlam adımlarla ilerliyor...ilk iki bölüme göre bu bölüm daha bir etkiledi beni...hastenede çekilen sahne çok acıklıydı....özellikle bomba patladıktan sonra kanlar içinde yerde yatan insanları görünce içim acıdı...yani çok gerçekçi geldi bana....özge özberkin ne denli iyi bir oyuncu olduğunu geçte olsa anladım...

trueblue
05-02-06, 22:30
Şu Çılgın Türkler kasırgasından sonra Kurtuluş Savaşını dizi olarak izlemek çok hoş.Ama yönetmen ve oyuncuların o dönemi çok iyi bilen ve sindirmiş insanlar olması gerekiyor.Aksi takdirde gerçeklikten uzak ve samimiyetsiz görüntülerle karşılaşabiliriz.Şimdilik yok umarım da olmaz.

Esperanza hangi gerçeklikten bahsettiğini anlamadım.1922'de Nazlı ve kuzenleri başı açık geziyor. O devirde hristiyan kadınlar bile şapkasız sokağa çıkmazdı.Nazlı'nnı askerlere resital vermesi mümkün değil. Savaş Hemşirelerinin tek tip çok güzel üniformaları var ama. Ne hikmetse malzeme yok sargı bezi bile yok. :img-swoon Askerlerin yaşı çok büyük yada küçük. Kurtuluş savaşındaki askerler çok gençler ile askerlik çağı dışana çıkmışlar ve 1911'den beri o cephe senin bu cephe benim gezmiş deneyimli askerlerden oluşuyordu.Buradaki ordu saki tek 20-30 yaş arasındakilerden kurulmuş gibi gözüküyor.Ayrıca 1920'li yıllarda subayların bile kıyafetleri lime limeydi. Bırakın erlerinkini. :img-hyste

theroseberry
06-02-06, 01:14
Anlayamadığım birşey var. Niçin dizinin hataları hakkındaki bütün eleştiriler sanki o dönemde yaşamış, her olanı biteni görmüş tarzında yapılıyor. Tabiki dizi mükemmel değil, tabi ki mantıksızlıklar var. Tabi ki eleştirilmeli. Eleştirilmeli ki daha iyi olsun. Ama bazı eleştiriler de çok mantıksız ve acımasız geliyor bana. Sanki arkadaşlar bizzat o dönemde yaşamışlar gibi yazıyorlar. Biraz insaf arkadaşlar. Varsayımlarla bir yere varamayız. Birçok mantıksız bulunan yer, yoruma açık. Hiçbir bilgimizin, hiçbir yazılı belgenin olmadığı ayrıntılar. Bu ayrıntılar dizide bu şekilde yansıtılmışsa bu, ne hata yapıldığı ne de yapılmadığı anlamına gelir. Bu diziyi bu kadar eleştirmekten vazgeçip biraz izleseniz. O müthiş oyuncuları ve çabalarını görseniz. Biraz da bunlar hakkında yorum yapsanız. Dizide tarihi veya konu olarak hiçbir mantıksızlık yok. Ufak tefek hataları gözardı edip biraz güzellikleri görmeye çalışsanız. Yapıcı eleştirseniz. Yıkıcı olmasanız. Sözüm meclisten dışarı. Kimse şahsına almasın. Ben yalnızca genel bir yorum yaptım.
Saygılarımla...

£speranza
06-02-06, 17:20
Esperanza hangi gerçeklikten bahsettiğini anlamadım.1922'de Nazlı ve kuzenleri başı açık geziyor. O devirde hristiyan kadınlar bile şapkasız sokağa çıkmazdı.Nazlı'nnı askerlere resital vermesi mümkün değil. Savaş Hemşirelerinin tek tip çok güzel üniformaları var ama. Ne hikmetse malzeme yok sargı bezi bile yok. :img-swoon Askerlerin yaşı çok büyük yada küçük. Kurtuluş savaşındaki askerler çok gençler ile askerlik çağı dışana çıkmışlar ve 1911'den beri o cephe senin bu cephe benim gezmiş deneyimli askerlerden oluşuyordu.Buradaki ordu saki tek 20-30 yaş arasındakilerden kurulmuş gibi gözüküyor.Ayrıca 1920'li yıllarda subayların bile kıyafetleri lime limeydi. Bırakın erlerinkini. :img-hyste
Buradaki yorumumun amacı dizinin milli duyguları perçinleyici yanına vurgu yapmaktı.Yoksa çok sıkı bir tarih okuyucusu olarak dizdeki aksaklıklar benimde dikkatimi çekti ve başka bir yorumumda bunlara değindim zaten.Ayrıca askerlerin yaşıyla ilgili yorumunu anlayamadım Kurtuluş Savaşına eli silah tutan her vatansever katılmıştır.Hatta şartlar o kadar çetinleşir ki artık savaşamaycak gaziler bile cepheye çağrılır genç askerleri eğitmek ve moral vermek için çünkü acemi eğitimini tamamlayamamış askerler bile savaşmak zorunda kalmışlardır.

Saba
06-02-06, 17:41
Herkese merhaba..Bu güzel dizi için uzun bir yorum yazmak istedim.Dün gece 3. bölümün geniş özeti yayınlandı, izledikten sonra bayağı bağlanmaya başladığımı farkettim..Ben ki “Aşk Oyunu” çöküntüsünden sonra her diziyi öylesine seyretmeye karar vermiştim.( Artık o diziyi seyredemiyorum, içimden gelmiyor) Ama bu dizi fikrimi değiştirdi.Öncelikle bir dönem filmi olması ve büyük mücadelemizi anlatması, elbette ki beni çekti.Geçmişi, çektiklerimizi bilmemiz, bugünümüz için çok önemli.Tabii ki bu dizide aşk daha önde, Kurtuluş Savaşı ise arka fonda olacak.Bunu özel televizyonda yayınlanan bir dizi için normal buluyorum..Yani belgesel tadında bir film izlemeyeceğiz.Bu daha önce “Kurtuluş” dizisiyle yapıldı.Ayrıca “Ateşten Günler” de harikaydı.Film haline getirilmiş şekliyle her yayınlandığı bayramda seyrederim.Tabii Zuhal Olcay,Can Gürzap, Ahmet Levendoğlu vardı orada.Bakalım bu dizi de onun kadar iyi olacak mı?

Oyunculukların iyi olduğunu düşünüyorum.Karakterler iyi çizilmiş, oyuncular da rollerine uygun..Savaş sahnelerinde yanlışlık ve eksiklikler var tabii ama sonuçta bir dizide bundan daha iyisini beklemiyorum.Bence en önemli şey senaryo, o da şimdilik iyi gidiyor, umarım bozulmaz.İnsanlar birbirleriyle doğal bir şekilde konuşmaya devam ederler, bazı dizilerde olduğu gibi felsefe yapmazlar....

Fakat senaryonun aksayan tarafı,şu Cyrano de Bergerac alıntısı.Daha önce de yazıldı burda sanırım...Rüzgarlı Bahçe de de aynı durum vardı.Böyle bir şeye neden lüzum gördüler bilmiyorum.Cyrano 17. yy da yaşamış hem şair, hem de çok iyi bir asker olan gerçek bir kişilik.Daha sonra Edmond Rostand onun hikayesini yazmış.Yalnız burada roman olduğu yazılmıştı, bu yanlış...Cyrano de Bergerac, bir tiyatro eseri, bir piyestir.Çok da güzeldir.Buna sadık kalınarak çekilen son film de çok güzeldi.Gerçekten bayağı benzerlik var.Mesela Cyrano da askerdir, seçme bir birliğin komutanıdır.Kuzeni Roxanne a aşıktır,fakat burnu çok büyük olduğundan kendini çok çirkin saymaktadır, ona söyleyemez..( Burası uymuyor) Benzerlikler:Roxanne genç bir soyluya aşık olur.Bu genç Cyrano nun seçme birliğine katılır,Cyrano kuzeninin onu sevdiğini bildiğinden,bu genci korumasına alır.Roxanne şiirden, sanattan, okumaktan çok hoşlanır,güzel sözlerden de.Şımarıktır da biraz, eğlenceden, güzelliklerden hoşlanır..Ama sevdiği genç bunları yapamaz,dil üstadı Cyrano dan yardım ister.Roxanne bu mektuplardan ve sözlerden sonra Cristian a iyice bağlanır.Asıl aşık olduğu mektuplardır.(Bu arada dizide bunun Ayşe tarafından açıkça dile getirilmesi saçmaydı, sanki seyirci kıt zekalıymış gibi)Bu arada ona göz koymuş olan üst düzey soylu Generalden kurtulmak için alelacele Cristian la evlenirler..General bunu öğrenince tam düğün günü gelip Cyrano nun birliğini inadına savaşa gönderir.(Muhtarın hareketi) Orada Cristian ölür.Neyse fazla uzattım.Bunları yazmamdaki sebep, neden senaryoda bu kadar alıntıya gerek gördüler? Nazlı nın Cemal e aşık olması için mektuba ihtiyaç yoktu bence.Onu tanıdıkça aşık olabilirdi zaten.. Yüzbaşı aşık olunacak bir karaktere ve görüntüye sahip,şiir yazması gerekmiyor:)Gerçekte bu mektup meselesini fazla uzatmasalar iyi olacak.

Bunun dışında ben 4 ana karakteri de, oyuncuları da çok beğendim.Hepsinin eğitimli oyuncu olduğunu öğrendim,sağolsun Eda bu bilgileri eklemiş.Hepsi kendi sesleriyle oynuyorlar sanırım.Ama bu konuda bilgisi olan varsa, yazarsa sevinirim..Çünkü benim oyunculuk değerlendirmemde, kendi sesiyle oynamak çok önemli.Özellikle Yüzbaşı Cemal i oynayan Can Elçin kendi sesiyle oynuyorsa, ayrıca tebrik etmek lazım.Çünkü yurt dışında yaşayıp eğitim almış birinin, telaffuzunun ve diksiyonunun bu kadar düzgün olması çok güzel..

Karakterlere gelirsek, tabii ki iki subay kahraman kişileri oynadıkları için çok etkileyici görünüyorlar..Ben hiç bir oyuncuyu daha önce seyretmemiştim. Hepsinin iyi olduğunu düşünüyorum.Yüzbaşı Cemal in pasif olduğu yazılmış ama bence karaktere uygun davranıyor oyuncu...Cemal, sakin, mantıklı, akıllı, sorumluluklarının farkında, ani hareketlerde bulunmayan, her şeyi ölçüp biçen, dürüst , onurlu, yürekli biri.Nevzat da aynı şekilde dürüst, onurlu bir asker ama o biraz daha ateşli, heyecanlı, deli dolu...Tabii oyuncular da görüntüleri itibariyle çok hoş ve karizmatik tipler..Subay üniformasının erkeklere yakıştığı bir gerçek:)

Kızlara gelince Nazlı, ilk başta, adı gibi büyütülmüş, hatta şımarık bir kız gibiydi.İlk bölümde Yüzbaşıya bile çıkışmıştı.Sanki ne olursa olsun, bizim rahatımız bozulmasın, diyordu, dünyadan haberi yoktu.Cemal ona ilk görüşte aşık oldu, aslında itici davrandığı halde.Ama tabii ki akıllı ve duygulu bir kız, gerçek dünyayı da yavaş yavaş öğreniyor.

Ayşe çok akıllı, mantıklı, ne yapacağını bilen bir kız...Yüzbaşı Cemal in kadın şubesi gibi..Bazı arkadaşlar, onları çift olarak görmek istemiş ama bence olmazdı, çünkü zıt kutuplar birbirini çeker.. Deli dolu Nevzat ı, akıllı Ayşe frenleyecek... Ben onların bol çekişmeli bir ilişki yaşamalarını isterim, böylesi hoş olurdu.

Zeynep ise daha çok küçük ve bir aşk hikayesi kahramanı olmaya bence hiç uygun değil.Ayrıca senaryonun aksayan yönü de burası. Ne olacağı, çiftlerin kim olduğu çok belli ediliyor.Daha önemli bir konu da şu: Savaşın kötülüğü yansıtılacak diye, mesaj verme kaygısı güdülürse gerçekler anlatılamaz...Mesela Yunus un Yunanlı subaya çektiği nutuk güzel olabilir ama hiç gerçekçi değildi.Arkadaşı ölmüş Türk eri, ülkesini işgale gelenleri, kendileriyle bir tutup, “onlar da niye ölüyor” diye felsefe yapmaz.Tamam, hamasi nutuk atılamaz bu devirde, yabancılar da tamamiyle kötülenmemeli ama Kurtuluş Savaşı ndan bahsediyoruz..Bizim yurdumuz işgal edildi, insanlarımız perişan edildi.Hristo nun da dostluk meselesi yüzündan diziye konduğunu düşünüyorum.Yabancı Damat ta bu normal olabilir, günümüzde geçiyor, hem bir komedi dizisi, hepimiz seviyoruz.Ama o dönemde, aslen buralı da olsa yaralı bir Yunanlı yı eve almaları, evin küçük kızının da ona aşık olması hiç gerçekçi değil.Üstelik geçen bölümde hemen elini çocuğa verdi, onun için tehlikelere atıldı..Ne kolay bu işler böyle..Senaryonun bu kısmının hiç de manıtıklı olmadığını düşünüyorum.Ayrıca bu çift bana göre görüntü olarak da uymuyor.

Bunun dışında 3. bölümde çok güzel sahneler vardı.Yunus un Ahmet öldükten sonraki davranışları,Nevzat la olan konuşmaları, subayı getirdikten sonra Cemal in, “ama”diye başlayan sözleri, Nevzat la Cemal in konuşmaları, kızlarla karşılaşmaları,Nevzatın Ayşe ile konuşması,Cemal in pansuman yaptırırken Nazlı ya söyledikleri, bomba sahnesi, hepsi güzeldi...

Bundan sonra ise bence,yavaş yavaş Cemal e yakınlaşacak Nazlı, ama hemen değil, çünkü Ahmet in anısı var.Bence Ahmet e aşık değildi, etrafta kendine uygun gördüğü tek erkek oydu , onun için sevdiğini sanıyordu.

Kıyafetler ve kızlarla subayların yakın konuşmaları eleştirilmiş.Fakat İstanbul da İmp.un son dönemlerinde zengin aileleri çok moderndi, çocukları iyi eğitim alırdı,kendi aralarında erkekli kadınlı görüşürlerdi.Taşra zenginleri de aynıydı.Eski yazarların kitaplarını okuduğumuzda bunu görüyoruz.Kızlar da subaylar da İstanbullu gibi yetişmiş.Hatta Yüzbaşı Cemal, Galatasaray mezunu, sonradan asker olmuş bir soylu aile çocuğu çıkarsa hiç şaşırmam:)Bu yüzden el sıkışmaları, konuşmaları çok normal.Ama kızlara sadece adlarıyla değil, hanım ekleyerek hitap etmeliler.. “Siz” diyorlar ki, bu çok doğru..Fakat son bomba sahnesinde Cemal pek protokol kurallarına uyamadı:)

En önde Cemal ve Nazlı hikayesi var gibi görünüyor, bunu daha çok öne çıkartmalılar.Bu arada savaş gerçeği de güzel bir şekilde anlatılmalı.Hümanizm yapılacak diye bizim acılarımız, düşmandan çektiğimiz es geçilmemeli.Bazen öyle oluyor ki, düşmanı haklı çıkarıyorlar neredeyse..

Çok uzun oldu biliyorum,genel bir yorum yazmak istemiştim.Umarım Kırık Kanatlar da kendi hayran kitlesini yaratır ve buraya uzun yazılar yazanlar çoğalır,daha önce yazılarını okumaktan çok zevk aldığım arkadaşlar buraya da yazarlar.Son olarak, inşallah bu dizi, bizi hayal kırıklığına uğratmaz,diyorum...

Cedric
06-02-06, 18:33
Öncelikle üşenmeyip bu kadar uzun yazan Saba'ya teşekkürler.Ben de üşenmedi okudum :img-book:

Yazdıkların gerçekten doğru tespitler ama özellikle değindiğin bir konuya gelince,ben de Cyrano de Bergerac kısmına takıldım.Yani böyle bir alıntıya gerek yoktu.O dönemde savaş yüzünden kavuşamayan tüm aşklar ilgi çekecektir zaten.Savaş fonu ve aslında Kurtuluş Savaşı fonu yeterince çarpıcı ve etkileyici.Nazlı - Cemal aşkında bir düğüme daha gerek yoktu,bence de...

Çiftlerin bu kadar net olması beni de şaşırttı.Ama gözden kaçırdığımız birşey var o da Ayşe'nin de Cemal'e ilgi duyuyor olması.Tabi bununla ilgili meseleler kaç bölüm sürer bilmiyorum ama tek soru işareti Ayşe 'de...

erendiz
06-02-06, 18:50
Öncelikle Saba'ya güzel yorumları için teşekkürler..
Cedric'in de dediği gibi gözden kaçtı ama Ayşe de Cemal'e aşık oldu, Nevzat şimdilik umurunda bile değil, hastanede de tersledi farkındaysanız, ileride Ayşe ile Nazlı arasında sürtüşme ve kıskançlık özellikle de Ayşe tarafında yaşanabilir...Hristo ile Zeynep'in aşkı ise hakikaten imkansız aşk, bakalım onlar nasıl bu işin içinden çıkacaklar,
Cemal rolündeki oyuncu çok hoş ve yakışıklı biri, ama pek ısınamamıştım, şimdi artık daha iyi gibi, rolüne alıştı...

neslihan2
06-02-06, 21:32
dizinn başından beri tüm karakterler oturmştu bence.ayrıca yüzbaşı cemal yani cansel elçin de dublaj yapmıyo kendi sesini kullanıyomuş...zaten resimler bölümdede ayşe yle nevzat ın elele gözgöze dizdize resimleri var o yüzden ben kıskançlk olucağını düşünmüyrm ...bişey daha eklemek istiyorum ayşe nin çok ön plana çıktığıyla ilgili yormlarınız var ama jenerikte de dikkat ederseniz özge özberk ve begüm birgören beraber çıkıyolar yani ikiside ana karakter ayşe nin ya da nazlı nın ön plana çıkması garip değil (bence)

OXFORD
06-02-06, 21:58
sevgili saba yaptığın her yoruma katılıyorum.aşk oyunu kısmı dahil buna.ayşe'nin cemal'e aşık olması tam bir felaket olur.umarım böyle birşey olmaz.çok sevdiğim begün birgören'e bir anda düşman gözüyle bakmıyım.hem de eğer böyle birşey olursa cemal_nevzat nazlı_ayşe ikilisi arasında karışıklık çıkar.böyle birşey bu dizide isticeğim son şey olur :icon_roll

ena
07-02-06, 02:26
Ayşe'nin Cemal'den etkilendiği fikrine ben de kapılmıştım..Hâlâ da öyle bir ihtimal olabilir diye düşünüyorum ama sahra arkadaşım da aklıma şunu soktu, ayşe cemal'in nazlı'dan ne kadar etkilendiğinin farkına varmış olarak da soruları falan yöneltiyor olabilir.

ARIMAYA
07-02-06, 15:59
Kanal D nin dizi sitesinde Yüzbaşı Cemal ana resimlerde yok. Ama ben Naz lı ve Cemal i beraber düşünmüştüm ilerleyen bölümlerde Cemal in ölmesi filan söz konusu değildir umarım.
Bilgisi olan varsa paylaşalım lütfen ..

_butterfly_
07-02-06, 16:21
4.bölüm

Cemal ile Nevzat, çiftlikte yüz yüze geliyor ve Nazlı nişanlısı ile ilgili gerçekleri öğreniyor. Ardı arkası kesilmeyen bombalamalar yüzünden kasabadaki sivil ve asker yaralı sayısı hızla artmaktadır. Ayşe ve Nazlı hastanede çalışmaktadır. Hristo’nun hayatta olduğunu söylemek için Lena’nın evine giden Zeynep burada mahsur kalır. Bu arada Nevzat, Ayşe’yi bularak komutanların katılacağı gizli toplantının çiftlikte yapılacağı haberini verir. Kızlar bu habere sevinselerde, bir kaçak sakladıkları çiftliğe askerlerin gelecek olmasından korkarlar ve Hristo’yu başka bir yere saklarlar. Cemal ise bu toplantı dolayısıyla Nazlı ile yüz yüze gelir. Nazlı, Cemal’in kendisinden kaçtığını fark eder. Toplantı hazırlıklarının arasında Nazlı, Cemal’le konuşur ve nişanlısı ile ilgili gerçekleri öğrenir.

Ceva
07-02-06, 16:35
Kanal D nin dizi sitesinde Yüzbaşı Cemal ana resimlerde yok. Ama ben Naz lı ve Cemal i beraber düşünmüştüm ilerleyen bölümlerde Cemal in ölmesi filan söz konusu değildir umarım.
Bilgisi olan varsa paylaşalım lütfen ..

Kanal D nin dizi setine hiç bakmadım ama arkadaşların buradaki resimler bölümüne ekledikleri resimlerde yüzbaşı Cemal var ve bildiğim kadarıylada ana karakterlerden biri bu durumda da Cemal'in ölmesi mümkün değil, rahat olabilirsin:)

ARIMAYA
07-02-06, 17:10
Kanal D nin dizi setine hiç bakmadım ama arkadaşların buradaki resimler bölümüne ekledikleri resimlerde yüzbaşı Cemal var ve bildiğim kadarıylada ana karakterlerden biri bu durumda da Cemal'in ölmesi mümkün değil, rahat olabilirsin:)

Yine ben , cevap için çok teşekkür .
Cemal ve Naz'lı beraberliği söz konusu dimi yorumları okuyunca kafam karıştı da

sude9
07-02-06, 18:38
Özetten anlaşıldığı kadarıyla yine çok güzel bir bölüm izleyeceğiz.Nazlı ve Cemal'in karşılaşması özellikle Cemal için çok zor olacak.Gerçekleri söyleyeceğine göre mektupları niçin yazdığını da açıklar umarım.Süper bir bölüm olacak :good: :good: :good:

ARIMAYA
07-02-06, 18:46
Özetten anlaşıldığı kadarıyla yine çok güzel bir bölüm izleyeceğiz.Nazlı ve Cemal'in karşılaşması özellikle Cemal için çok zor olacak.Gerçekleri söyleyeceğine göre mektupları niçin yazdığını da açıklar umarım.Süper bir bölüm olacak :good: :good: :good:

Nazlı nişanlısının ölmemiş olabileceğini sandığı için ben sadece yüzbaşının Ahmet'in öldüğünü söyleyeceğini düşünmüştüm. Cemal bence mektupları yazdığını söylemeyecek, bi şekilde Cemal 'in yazısına rastlarsa Nazlı kendi anlar gibi geliyor.

Cedric
07-02-06, 19:04
Nazlı nişanlısının ölmemiş olabileceğini sandığı için ben sadece yüzbaşının Ahmet'in öldüğünü söyleyeceğini düşünmüştüm. Cemal bence mektupları yazdığını söylemeyecek, bi şekilde Cemal 'in yazısına rastlarsa Nazlı kendi anlar gibi geliyor.

Bence de iki konuyu birden ortaya koymazlar.Bu bölümde sadece Ahmet'in ölümü açıklığa kavuşur...Cemal'in aşkına sıra gelmez...
Ben yine Nevzat'tan umutluyum...Bekliyorum bakalım,ama ortada fragman bile yok...

ya istiklal ya ölüm
07-02-06, 19:44
bencede aşka sıra gelmez sadece cemal devamlı ilgilenirse biraz anlayabilir yada zeynep şüphelenebilir cemalden nazlıya falan söyleyebilir... birde nevzat ve ayşe daha çok yakınlaşırlar bence...birde fragmanı gösterseler...

OXFORD
07-02-06, 22:38
cemal'in nazlı'ya olan ilgisini çözücek olan kişi bence ayşe.3 kız arasında en olgunu o.ve o çözücek bence bu olayı.nazlı'nın gerçekleri öğrenmesine gelince mektup olayı hemen ortaya çıkmaz bence.çıksa bile cemal ben yazdım siz üzülmeyin diye falan diyebilir.bu kadar çabuk ortaya çıkmaz bence.

Ceva
08-02-06, 10:23
Yine ben , cevap için çok teşekkür .
Cemal ve Naz'lı beraberliği söz konusu dimi yorumları okuyunca kafam karıştı da

Burdaki arkadaşların yazdıkları, Ayşe'nin Nazlı'nın nişanında Cemal'e bakışlarından dolayı acaba Ayşe de Cemal'i sevebilir mi şeklindeydi ama dizinin başında çiftler belli edildi Nazlı-Cemal, Ayşe-Nevzat (benim favorim), Zeynep-Hristo şeklinde. Cevap biraz geç oldu kusura bakma :icon_ange
Sude, ben bu bölümde ve en az 2-3 bölüm daha Cemal'in aşkından bahsedeceğini hiç sanmıyorum ama hareketlerinden zamanla belli olacaktır. Diğer arkadaşlarında dediği gibi ilk farkedenlerden biride Ayşe olacaktır.
Benim merak ettiğim sahnelerse Nevzat ve Ayşe kısmı.

tvrehberi
08-02-06, 15:02
ya benim de en çok tuttuğum çift nevzat-ayşe.ancak onlara ağırlık verilmiyor.hatta fragmanlardaki dış ses istiklalin gölgesindeki büyük BİR aşk hikayesi diyor.oysa ki dizide 3 büyük aşk yaşanıyor.en çok buna sinir oluyorum.bence de cemalin aşkını ilk farkeden ayşe olacak.hatta mektup olayını bile o çözecek.geçen hafta da nazlının aslında mektuplara aşık olduğunu söylemişti.yani bu olayı da ortaya o çıkaracak.bu bölümde umarım nevzat-ayşe karşılaşması daha çok olur...

Cedric
08-02-06, 15:02
Az önce fragmanı izledim.Pek birşey anlaşılmıyor ama sadece Ahmet'in ölümüyle ilgilenildiği çok açık...Süpriz yok yani... :img-huh:

Cedric
08-02-06, 15:59
Bir ekleme yapalım fragmanlarda Kazım, Zeynep'in yanında.Muhtemelen ona yardım edip Nazlı'ya hoş görünmek isteyecektir.Malum Zeynep Lena'nın evinde mahsur kalmıştı...

OXFORD
08-02-06, 21:27
ya benim de en çok tuttuğum çift nevzat-ayşe.ancak onlara ağırlık verilmiyor.hatta fragmanlardaki dış ses istiklalin gölgesindeki büyük BİR aşk hikayesi diyor.oysa ki dizide 3 büyük aşk yaşanıyor.en çok buna sinir oluyorum.bence de cemalin aşkını ilk farkeden ayşe olacak.hatta mektup olayını bile o çözecek.geçen hafta da nazlının aslında mektuplara aşık olduğunu söylemişti.yani bu olayı da ortaya o çıkaracak.bu bölümde umarım nevzat-ayşe karşılaşması daha çok olur...

evet ayşe çözcek herşeyi.fragmanda nazlı_cemal ağırlığı vardı.hristo bayağı korkucak herhalde:)fragmanın sessiz olması çok kötü ya.bir yerde cemal'in bir bakışı var.bittim orda.bakıyor hafiften önüne bakıyor sonra bir defa daha bakıyor.süperdi.

LİSA
09-02-06, 17:03
ben burda ilk kez yazıyorum çünkü bu dizi maalesef izleyememiştim gecen hafta izleyince tuttum cok güzel bir dizi.savaş yıllarını anlatıyor.ve oyuncularda iyi

eczaci
10-02-06, 01:13
dördüncü bölüm nihayet yayınlandı ayşe ve nevzat sahneleri iyiydi de üzücüüü yanı daha nazlı keman çalacaktı resimde görmüştüm hayal kırıklığına uğradım ben bir dahaki haftayı bekleyemem ya

ha bu arada hıristonun çiflikte yaşadığını nevzatın bilmesini isterdim bence ilerki bölümlerde ortaya çıkarama acele etseler iyi olur

ena
10-02-06, 01:25
Nevzat ile Hristo'nun hikayesi yürekler acısı..İçim burkuldu..Hristo çiftlikte nevzat'ı görüp de "nevzat!" dediği anda o kadar kötü oldum ki sormayınHele ki nevzat köyde Hristo'nun askere alındığını öğrendiğinde çok başarılı bir oyunculuk sergiledi..Yine gözlerim doldu.. Demek bu hafta olur diye beklediğimiz her şey gelecek haftaymış, nevzat'ın elindeki çizmeler,nazlının keman çalışı ve belki de dans sahnesi..Mektup olayının peşini bırakmayacak gibi nazlı.Ortaya çıkması için daha zaman var diyorduk ama daha evvel mi ortaya çıakrtacaklar ne?

A.Konak
10-02-06, 02:01
Dizi yavaş yavaş rayına oturmaya başladı. Nevzat ve Hristo'nun dostluğu bu diziye çok şeyler katacak. Bakalım nasıl bulacak nevzat onu. ahırdaki delillerdenmi yoksa daha sonra başka bir olaydamı?

SARAYLI
10-02-06, 02:47
çok güzel bir bölümdü.topların ortaya çıkma ve ihtiyar adamla cemalin konuşmaları , nevzatın anne ve babasına kavuşma sahnelerinden çok etkilendim.nevzat ve ayşenin ilişkileri çok güzel ilerliyo.darısı nazlı ve cemalin başına.dilerim önümüzdeki hafta cemal mektupları kendinin yazdığını nazlıya söyler.böylelikle ortada hiçbir gizli kalmaz.
arkadaşlar inşaallah haftaya dans sahnelerini izleyebileceğiz.tabii
koca bir hafta nasıl geçecek bende bilmiyorum.dizi başladığından beri beklediğim birçok sahne bir sonraki hafta karşıma çıktı.artık hayal kırıklığına uğramak istemiyorum.galiba buna alışmak zorundayız :img-huh:

ARIMAYA
10-02-06, 09:37
Arkadaşlar Günaydın ,
rica etsem biriniz Cemal ve Nazlı sahnelerine özet geçebilir mi acaba ? Aslında bölümün tümünü afacan oğlumyüzünden yarım yamalak izleyebildim ama en çok Cemal ve Nazlı gelişmelerini merak ediyorum.

LİSA
10-02-06, 09:42
ya arkadaşlar ben bu diziyi yeni izlemeye başladım dün gecede misafirler yüzünden yarım yamalak olarak sizden ricam nevzat ve hristo arasında nasıl bir bağ var anlatabilirmisiniz

nur-gulll
10-02-06, 10:12
ya arkadaşlar ben bu diziyi yeni izlemeye başladım dün gecede misafirler yüzünden yarım yamalak olarak sizden ricam nevzat ve hristo arasında nasıl bir bağ var anlatabilirmisiniz

hristo, nevzatin en iyi arkadasi, ayni köyde yasiyorlarmis, ve nevzatin ailesi su an hristolarda kaliyor.
arkadaslar, çok güzel bir bölümdü, fakat çok geç basliyor, korkarim ki bu yayin saati reytinglere yansiyabilir

Ceva
10-02-06, 10:35
Arkadaşlar Günaydın ,
rica etsem biriniz Cemal ve Nazlı sahnelerine özet geçebilir mi acaba ? Aslında bölümün tümünü afacan oğlumyüzünden yarım yamalak izleyebildim ama en çok Cemal ve Nazlı gelişmelerini merak ediyorum.

Günaydın Arımaya,
Cemal’le Nazlı’nın ilk karşılaşması komutanların geleceği gün oldu. Burada Nazlı Cemal’e konuşmak istediğini söyledi bahçedeki masanın orda oturdular. Cemal, Ahmet’i soracaksınız dimi dedi. Nazlı da öldü mü diye sordu Cemal başınız sağ olsun dedi. Nazlı kolunuza bakarken bahsettiğiniz asker Ahmet ti dimi dedi, Cemal de size söyleyemedim dedi. (Bu son konuşmalarında da olabilir tam emin olamadım :blush: ) Nevzat gelip Cemal’e komutanların geldiğini haber verdi. Cemal tam giderken Nazlı Ahmet’in bana gelen son mektubu başkası yazdı o zaman dedi. Cemal de olabilir dedi oradan uzaklaştı.

Komutanlar gelip odaya geçince Nazlı Cemal’in peşinden gitti konuşmamız lazım dedi, Cemal işim var evrakları bekliyorlar dedi. Nazlı pes etmedi benden kaçıyorsunuz deyince tamam gel işimi çabuk bitirirsem konuşuruz dedi.

Cemal’in işi bitince Nazlı ile konuşmaya başladılar,burada ki sahnede Nazlı üzüntüsünü ve sinirini Cemal’den çıkardı. Cemal’de yazık hiç bir şey diyemedi haksızlık ediyorsunuz gibi bir şeyler söyledi. Nazlı’da haklısınız dedi özür dileyip odadan çıktı. Cemal’de peşinden gitti yine masada oturdular Nazlı sizin yanınızda ağlamam doğru değil dedi sizin cephede yaşadıklarınızdan sonra dedi.
Hatırladığım bunlar, yanlış hatırlamıyorumdur umarım henüz tam uyanmış sayılmam :) uyanınca daha iyi hatırlıycam.
Burdaki diğer arkadaşlar yanlışlarım varsa düzeltin lütfen.

desire25
10-02-06, 10:40
Evet dizi yavaş yavaş oturmaya başladı bence..Açıkçası şuan banada Nevzat Ayşe birlikteliği çok sıcak geliyor..Ama bunun Mehmet Ali ile çok alakası var..Bir kere Nevzat karakterine çok yakışıyo..Cemal'de aynı şeyi henüz bulamadım..Ama zamanla fikirler değişebilir tabiki...

Sagopa06
10-02-06, 11:19
Güzel Bi Bölümdü Aslinda Bende Katiliyorum Bu Bölümle Birlikte Yavaş Yavaş Oturduğunu Düşünüyorum.aşye Ve Nevzat Süperler Ilk Bölümden Beri Dizi Onlar üzerine Sanki.daha çoşkulular Inandiricilar Ya Nazli Ve Cemalde Onu Bende Hala Bulamdi Ya öö çok Beğeniyorum Ve Hayal Kirikliğina Uğruyorum Canlandirdiği Karakter Ona Yakin Olduğu Kadar Bi Okadar Da Uzka Geliyo Evlerine Saldirdiklarinda Ateş Bile Açamadi... Neyse,onun Dişinda Aslind Açok Falza Yorumum Yok Nazli Mektup Olayini Kesinlikle Birakmiycak Ve çok çabukta Açiğa çikmiyacağini Düşünüyorum Yani Hemen öle Bir Sonraki Bölümde çikmaz Ve Cemal öle Kolay Kolay Söliyemiycek Gerçeği Işler Olyalr Karişcak Bakalim..

-unique-
10-02-06, 11:33
Dizi Kurtuluş savaşını anlatıyor ama MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN ismi anılmıyor!!!. Biri lütfen bana biliyorsa bunun nedenini açılıyabilirmi neden Atamızın adı geçmiyor?.

Ceva
10-02-06, 11:39
Dün akşamki bölümde benim en çok sevdiğim sahneler Nevzat-Ayşe ikilisinin olduğu sahnelerdi. Bu ikiliyi çok sevdim ben :))

Hristo’nun Nevzat’ı görünce “Nevzat”demesi şaşırttı ve Nevzat komutanıyla konuşurken sen buraları iyi bilirsin dedi oda evet köyüm buralara yakın dediğinde çocukluk ve yakın arkadaş olduklarını anladık. Nevzat'ın ve Cemal'in Hriston'nun evlerdeki sahneleri çok güzeldi. Nevzat’ın Hristo’nun Atina’dan döndüğünü ve savaşa gittiğini öğrendiği sahnede çok iyiydi.

Cemal’e yeni yeni alışmaya başladım. Dün akşam özellikle Nazlı’nın peşinden bahçeye çıktığı sahne çok iyiydi.

Benim dün akşam dikkatimi çeken ve (hafta içinde de konuşulmuştu acaba Ayşe’de Cemal’e ilgi duyuyor mu?)Nevzat toplantının çiftlikte yapılacağını söylediğinde Ayşe Cemal’i sordu benim de aklıma burada konuşulanlar geldi umarım böyle bir gelişme olmaz Cemal-Nevzat arkadaşlığı için böyle bir şeyin olmasını hiç istemem.

Resimler bölümündeki resimleri görünce bende dans sahnesinin ve Nevzat’ın Ayşe’nin elini tuttuğu sahnenin bu hafta olacağını düşünmüştüm neyse haftayı bekliycez.

Nevzat ve Cemal'in yakılan köye girişleri ordaki kadınların Kemal'in askerleri diye bağırmaları çok etkileyici idi. Yaşlı amcanın sözleri de çok anlamlıydı.(dişleride yeni yapılmıştı:) nelere dikkat ediyorsunuz da diyebilirsiniz ama dikkat çekiyordu.

Dizide tam tarihi söylemedikleri için (yada tarihi söylemişte olabiler ben kaçırmışımdır.) savaşın hangi devresinde olduğundan emin olamadım bir türlü ama muhtar yardım toplamaya başladığına göre büyük taarruza çok yakın bir dönem olması gerekiyor dimi.

Sagopa06
10-02-06, 11:55
of ya sakın öle bişey olmasın böle ii gidiyodu ayine karşılıksız aşklar mı başlıycak benimde dikkatimi çekmişti ayşenin cemali sorması valla öle olursa çok karışıcak çok vee cemal-nevzat arkadaşlığı çok kötü olucak sakın öle bişey yapmayın sayın senaristler...

meltemyucel
10-02-06, 12:28
Oyuncular güzel,senaryo güzel,görüntüler güzel ama eksik bişeyler var. Öncelikle müzik eksik. Başta çalan jenerik müzik çok hoş. Bilgisayarıma yükledim hergün dinliyorum. Ama dizi içerisinde geçişlerde müzik iyi değil. Sonuçta dizinin heycanını üzüntüsünü ve ya sevincini yaşatan şeylerden biride müzik.