Tüm Versiyonu Göster : Sıla - 28 - 38. Bölüm Yorumları - Arşiv 3

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10

seerose
02-06-07, 11:27
ya bu sılada artık boranı öldürücek rahatlıycakkk.. ya boranın yaptıklarıkarşısında ona senden nefret ediyorum dio yaaa... boran yine iyi sabrediyoo...sonu da biraz değişik bitti .. vurmaz büyük ihtimal boranı.. zavallı adam ne yapsa suç yaaa...

OZ-3
02-06-07, 11:31
sevgili OZ3 SILA mı?? duracağı yeri biliyor.sırf Boranı aşiret gözünde küçültmek için toprak almaya başlamamış mıydı? sırf Boran toprak alımını durdurmalısın dediği için kızıp alımlara devam etmemiş mıydi??...sırf Boran fabrika açmasını ertelemesi istediği için inatçılık edip devam etmemiş mıydi? bu nedenle kendi canını zor kurtarmamış mıydı? pardon Boran alevlerin içine dalmamış mıydı? Aysel ve bir işçi canından olmamış mıydı?

Sevgili de-rin...herbiri birbirinden can alıcı, dikkat çekici ve üzerinde düşünülmeden yanıtlanması zor o kadar çok soru sormuşun ki...hepsini tek mesajda yanıtlamak kolay olmayacak...zaten hafta içinde de bu sorulara bol bol yorum getirileceği için yeri geldiğinde elimden geldiğince yanıtlayacağım veya ismen gönderme yapacağım...

Genel anlamda bir yanıt vermek gerekirse : Sıla şu anda ikilemde... kişiliği ve sevdası arasında gidip geliyor...Kişiliğinden taviz vermeye hiç mi hiç niyeti yok..ama sevdası da hergeçen gün derinleşiyor...korkuyor gibi bir izlenimim var... o sevdanın kendini yolundan saptırmasından korkuyor...onun içinde zaman zaman zırvalıyor...hele de karşısında Boran gibi güçlü bir kişilik varsa...

Sıla'ya kızıyoruz da de-rin, gerçekten işi çok zor...Boran'ın karşısında dik durabilmek, ezilmemek...yürek ister, zamanla kazanılır... adam sanki bir ilah...özenilip, bezenilip yaratılmış cinsten....:icon_whis .... ve unutmayalım, kendini erkek Sıla'yı kadın olarak görüyor...ne kadar aydın ve demokrat görünsede ülkemizdeki yerleşik değer yargıları malum...değil:img-yes:

fkenan1979
02-06-07, 11:48
Sevgili odile,ben o sahnede çok fazla nefret hissetmedim daha çok hıncını alamayan ve Boran'ın bütün iyilikleri karşısında ezilen Sıla'nın senden nefret ediyorum lafı gibiydi.:

Canım kırçiçeğim,şu anda sınavdasın ama Kanal D'de Emre'yi görünce kulaklarını çınlatmak istedim.

senden nefret ediyorum sözü bencede tam anlamıyla oydu canım dün akşamki yorumumda bahsetmiştim sıla o kadar ezildiki boranın o hareketi karşısında gözyaşlarına hakim olamadan o sözüde bonus olarak sarfetti şimdi boynuna sarılacak boranın dedim ama resmen odadan kovdu sılanın ne zaman bu tutarsızlığı bitecek nezaman boranı sevdiğini sadece karşılıksız hiçbirşey beklemeden sevdiğini göstereceklr bize umudum yok ama ben her kıskandığında yada yoklugunda onu sevdiğini anlayan sılayı görmek istiyorum.
sevgi nedir ?
sevgi emek ister, sevgi karşılık beklemeden sevmektir sevgi zor anında yanında olmasını beklemek değil heranı paylaşmaktır bu hissi eşimle evlendiğim ilk yıllarda çok yaşadım ve çok kırıldım ve bunun için çok mücadele ettim eşime mutlugun bazen beraber ağlamak oldugunu kabul ettirdim sıla bunu ne zaman anlıyacak.

kırçiçeğim ve szarap canım umarım sınavlarınız çok güzel geçer

SİZ OLSAYDINIZ HANGİSİNİN AŞKINI KALBİNİZDE BÜYÜTÜR,HANGİSİNİ UNUTAMAZ,HANGİSİNİ DAHA ÇOK SEVERDİNİZ???

Sevgilerimle...bye
diyarım yorumunun üstüne söyliyecek hiç birşey bulamıyorm okadar güzel anlatmışsınki 5 kere okudum hersözünün altına imzamı atıyorum canım :happy0064 :happy0064

TABİKİ YEZDA CANIM BU COK ÜZÜCÜ BİR DURUM AMA YEZDA :icon_sorr
yezdayı unutamayan bir boran
Yezdayı unuttmadıysa bunda boranın ne kabahati olabilir karşısındaki insan her hareketinide bir art niyet arıyorsa her sözünde bir iğneleme, her sözünün altında boranı rencide ediyorsa dogal olarak huzuru arayan boran bunu bir ölüden bile medet ediyorsa vay boranın haline:icon_sorr

tuhaf bir sahne daha vardı neden bacakları acılan sıla borana imalı bir bakış atarak bacaklarını kapattı :img-hyste ah sıla ne diyeyim tamam bakmaktamı yasak oldu artık güzle bakmak sevaptır derler onu bile çok görme agamıza :icon_whis :img-in_lo :img-hyste

yorgan meselesinin aslınıda ögrendim gercekten aralarına yorgan sıkıştırılmıştı tuhaf bu belki bir film hilesi olabilir ama gözümüze sokmak ister gibi tam acı bunu göstermeleri neyin anlaımıydı acaba ben şunuda anladım ne kadar aşk sevgi sahnesi olsa bile bu gerçekte yaşanıp diziye kadar sahneleri esir eden sogukluk yaşandıya bana bundan sonrası asla inandırıcı gelmez izleyici bazı gerçekleri bilince her sahnede bir art niyet arar sizi bilmem ama ben şuan tam anlamıyla o durumdayım

Lodoslar kenti;yorumun için:good:...

ODİLE canım kızım senide çarptı sanırım güzeliği ve şirinliğiyle :img-in_lo :icon_whis

boran-kolik100
02-06-07, 11:50
Bana'mi öyle geliyor yoksa bu bölümde Sila gercektenmi cok hircinlasti.
Ilk bölümlerinde bile Boran'a bu kadar kötü davranmamisti sanki.
Aslinda her bölümde Sila birseyler bulup Boran'in üstüne gidiyor ama
yine'de barisiyordular sonunda. Bu kez Boran ne yaparsa yapsin, Sila
hic merhamet göstermiyordu.

Bence Boran gercekten vurulucak, ama ölmeyecek. Sila'da Boran'in
aslinda Mesudiye'ye yardim etmek istedigini ögrenince cok pisman
olacak. Ama Boran'imizin kalbini bu kez cok kirdi. Kendini nasil
af ettirecek bilemiyorum.

Ya Cihan'a ne demeli? Hani Ümmü'yü birdaha yalniz birakmiyacakti?
Onun yaninda olacakti? Bunlarin hepsi bos lafmiydi? Cihan'in ne
kadar kötü bir insan olmasina ragmen, ben onun sözünde kalan
biri olarak görüyordum simdiye kadar. Yanilmisim meger.

Sizlerin gibi benimde Narin ve Boran sahnesi cok hosuma gitti.
Birbirlerine ne kadar derin baktilar. Bu bakislar Sila ve Boran
arasinda bile göremiyorum. Narin icin cok sevindim. Hamilelik
onun icin yeni bir yasam sebebi oldu. Ama Azad'in mezarindaki
sözleri hala kulagimda. "Bebegimizide sana getiririm."

En cok sinir oldugum kisler ise Sila'ydi tabiiki ve Kevser ana.
Narin'in bebegi icin ya kendi istegiyle yada zorla aldirtmayi
planliyordu. Kendi torununu öldürmek istiyor yani. Firuz aga
bir ara silahina bakiyordu. Narini öldürmek istedigini düsündüm
ama neyseki yapmadi. Ama malesef bu ileriye dogru yapmiyacak
demek degil. Hükmü yerine getirmek gerek.

Bakalim Yezda'nin amcalarinin ortaya cikmalarinin anlami ne olacak.
Bence daha cok problemler yasanacak onlara. Kahya'nin onlari
bir kac kez anmasi hic de iyi degil di.

vanessa19
02-06-07, 11:54
cıdden neden sıla o tecavuzu hatırlıyorkı..

neden bu kadar tıksınıyormus gıbı davranıyorkı..sıla ıstanbulda boranın onu aldattıgını sandıgı zamanda bıle boyle degıldı...ne oldu bu kıza..??neye bu kadar kızgın...??boranın merhametını,ınsanlarına olan duskunlugunu mu unutuyor??

ben dun borana hıc asık olmamıs,onu hıc sevmemıs bır sıla gordum...kendı nefretını dıle bıle getırdı...

tek dılegım yezdayı baska bırı oynayarak dırılmesı...

elifkız
02-06-07, 12:04
dünkü sılanın borana karşı hırçınlığının sebebini yezdayı unutamadığını sandığı içindi.boran ona siz benim canımın yarısısınız dediğinde sıla senin kaç canın var bilmiyorum boran dedi orda yezdayı kastetti.en azından ben öyle anladım:img-in_lo

fkenan1979
02-06-07, 12:11

neden bu kadar tıksınıyormus gıbı davranıyorkı..sıla ıstanbulda boranın onu aldattıgını sandıgı zamanda bıle boyle degıldı...ne oldu bu kıza..??neye bu kadar kızgın...??boranın merhametını,ınsanlarına olan duskunlugunu mu unutuyor??

ben dun borana hıc asık olmamıs,onu hıc sevmemıs bır sıla gordum...kendı nefretını dıle bıle getırdı...

o sahneyi ben hala anlamadım bu olayla neyi bagdaştırmak istediler ogün o kapı kilitlimiydi boran kapıyı kırıp içeri girdi tek kapı kırma hadisesi intihar olayında olmamışmıydı ah ah aklıma geldide bir omuz atıp açı vermişti kapıları:img-in_lo:img-in_lo

yezdanın dirilme olayı nerden çıktı ben bunuanlamadım 36 blm sonra bence çok saçma olur canım en güzeli boran ölsün

aslında benim tahmini bir finalim var :icon_whis

sıla bu bölüm boranın üstüne çok gitti sılayı her olayda hüngür hüngür aglatan yönetmenimiz benim yüzümden diye dolanan sıla karakterini o kadar benimsediki sanırım boran bu berdel olan agaların aşireti tarafından vurulacak ve sıla aglama ve benim yüzümden modunda gezerken boran yogun bakımdayken dizi biticek sezon finali bizde ne oldu merakında bekliyceğiz 3 ay inanın boranın ölüp ölmediğini değilde boran karakterinin maa olup olmadığını merak ederim sadece :icon_whis

diyar 80
02-06-07, 12:22
Sevgili Nilfer,

Kendimi tutayım,birşey yazmayayım diyorum ama olmuyor...
Biz "Boranın Yezdayı hatırlaması yanlıştı" dedik mi?Boran hafızasını kaybetmediği sürece zaten Yezdayı her zaman hatırlayacaktır,geçmişini silemezki...Sanırım mesajımda kastettiğim şeyi tam olarak anlamamışsın ya da anlamak istememişsin.Ben dedimki,"Boran Yezdayı zaten unutamaz...Eğer hala Yezdayı Sıladan daha çok seviyorsa,bu da Boranın değil,Sılanın hatası;çünkü kendisini sevdirecek şekilde davranmıyor,özellikle son zamanlarda...." Adamı canından bezdirecek tavırlar içerisinde,karşılığında da hesapsız ve sınırsız bir aşk ve güven istiyor ama aşk beklediği adama aşk adına,ne bir bakış,ne bir tatlı söz,ne bir güleryüz göstermiyor,güven de vermiyor.Bu durumda Boran geçmişini,ona daima gülen yüzünü,güzel sözünü ve aşk dolu bakışlarını veren kadını hatırlasa da haksız değil...Ben "Boran Yezdaya aşık olduğunu farketsin,Sılaya aşık olmadığını anlasın" demiyorum ki;eğer öyle olsa bile Boranı suçlayamayız diyorum;ikisi çok farklı şeyler...

Boran Yezdanın eşyalarını uçurumdan atarken de kızmışsın,hiç şaşırmadım;Borana kızmak senin her zaman yaptığın,rutin birşey...Ama af buyur yine nedenini anlayamadım.Ben o sahnede Borana hiç kızmadım;Boran o eşyaları "al da başına çal,artık senin eşyalarını da istemiyorum,ohh ben başkasını buldum,çatla da patla" şeklinde düşünerek mi atmıştı ki;neden kızayım?Orada çok güzel,naif bir anlatım vardı aslında...Boran Yezdanın ruhunu özgürleştirmiş,onun eşyalarını da yanına göndermiş,açık yüreklilikle,açık açık Sılaya sevdalandığını Yezdasına itiraf etmişti;bunun nesine kızılır Allah aşkına?Eminim o eşyaları atmasaydı,hala Yezdanın odasında saklıyor olsaydı,sen o zaman da "Boran o eşyaları neden hala atmıyor,çok kızdım ona" diyecektin...

Diğer konuya gelince;kimse tecavüzü yok saymıyor,sen galiba yorumlarımızı dikkatli okumuyorsun;kendi adıma,sadece ben,en az 50 defa,tecavüzün ne kadar korkunç olduğunu,Boranın bunu asla yapmaması gerektiğini,bu durumun bize tanıtılan Boran karakterine hiç yakışmadığını yazmışımdır.Bizi tecavüzü unutmakla suçluyorsun ama sen de tecavüz dışında hiçbirşeyi hatırlamıyorsun,ne kadar ilginç...Bu adamın 36 bölümde yaptığı başka hiçbirşey yok mu?Boran sadece o geceden mi ibaret?Bunu yaptı diye "tecavüzcü" damgası yemesi büyük haksızlık...Boran bunu bir kez yaptı ve deliler gibi pişman oldu,ömür boyu içinde bunun azabını zaten hissedecektir ama sanki bunu yapmayı adet haline getirmiş gibi "tecavüzcü Boran" yaklaşımını ben anlamıyorum...Tecavüz iğrenç;evet;ama Sıla bu olaydan önce de Borana birşeyler hissetmeye başlamıştı;o olaydan sonra da hissettiklerinin önüne geçemedi,çünkü Boranın sadece o geceden ibaret olmadığını gördü,onu tanıdı...Boranın Sıla için mayın tarlasına girmesi,kurşunların önüne atlaması onun mecburi göreviymiş gibi takdir edilmiyor da,Sıla neden bu olay konusunda sonsuza kadar başa kakma hakkına sahip?O zaman Boran da Sılanın başına kaksın;"senin defalarca hayatını kurtardım,şu anda bile hükmü kaldırmaya çalışıyorum,yaşıyorsan benim sayemde" desin...Bu mudur aşk?Yaptığın fedakarlıkları ısıtıp ısıtıp aşık olduğun insanın önüne koyacaksan ne anladım ben o aşktan?Aşkta hata yapmamalıdır,aşkı incitmemelidir ama bir hata yapıldıysa ve onu affettiysen,bunu sürekli o kişiye hatırlatmak bence aşkı ve ilişkiyi daha çok yıpratır,daha çok incitir.Boran ömür boyu Sılaya tecavüz etti diye başı önde gezecekse,Sılanın yanında ezik olacaksa;Sıla da Boran tarafından mayınlardan,kurşunlardan kurtarıldığını düşünüp başını kaldıramaz o halde...O adamla yaşamayı,onun bebeğini doğurmayı seçtiysen;onun aşkını istiyorsan;"seninle her yerde yaşarım","sen benim yaşam sebebimsin" gibi büyük cümleler kuruyorsan,daha önce affettiğin ve unutmayı seçtiğin bir olayı da başına kakıp durmamalısın,bu çok büyük haksızlık ve acımasızlık olur.O zaman Sıla,bunu unutamayacağını söyleseydi,Boranla hiç yakınlaşmasaydı,asla birlikte olmasaydı...Hem unutmuş,affetmiş gibi görünüp;kızdığın zaman da alakasız bir yerde;(örneğin senin için hazırladığı limonata bardağını görünce,odasının kapısının kolunu tutunca)başına kakacaksan ben buna itiraz ederim işte...

Boran Sılaya güvenmemekte haksız mı sence?En son Ruken olayında Sılaya güvendi de ne oldu?Sıla çok fevri,çok ani çıkışlarla telafisi imkansız hatalar yapıyor.Kötü niyetli mi?Hayır değil ama bu yeterli olmuyor...Boran için "iyi niyetli ama iyi niyet işi çözmüyor" diyen arkadaşlar görmüyorlar mı ki;Sılanın da iyi niyeti işi çözmüyor,hatta aceleciliği,bilmeden,anlamadan kendini ortaya atması işleri büsbütün karıştırıyor...Ben Boranın yerinde olsam,ben de Sılaya güvenip planlarımı anlatırmıydım,sanmıyorum...Sıla Borana bu durumda öfke duymakta haklıymış,öyle demişsin;o zaman Boran da "en son Ruken olayında sana güvendim,sonucunu gördük" diye Sılaya bir hatırlatma yapsın,olur mu?

Boran o dünyada yetişti diye o dünyada yetişmeyen Sılaya anlayış göstermeye mecburmuş;e bu adam 36 bölümdür ne yapıyor zaten?Sıla Borana ne zaman anlayış gösterecek peki?Boran öldükten sonra mı?Boran da Azad gibi ölünce mi kıymete binecek?Sıla o zaman da arkasından "hepsi benim yüzümden" diye ağlayınca mı Boranı anlayacak?Öyleyse kalsın...

Aslında boş yere yazıyorum,biliyorum;biz ne yazsak sen Borana karşı tavrına devam edeceksin...Aman Sıla bildiğinden şaşmasın;aman Narini de,fabrikadaki kadınları da arkasına,önüne,yanına katsın;kocasına hücum etsin;böyle olunca çok tatlı,çok sempatik oluyor;CANIM SILAM...:icon_evil

Son olarak son birşey söylüyorum ama ısrarla tersini anlıyorsun;Boranın 7. bölümdeki hareketi "cici" değildi ama sadece 7. bölümdeki hareketiyle de "öcü" olmayı haketmiyor,çünkü ruhu güzel,içi tertemiz...:img-in_lo

Boran hala cici,Sıla da:icon_evil ...

haramikedi
02-06-07, 12:27
Herkes tecavüzü yoksayıyor galiba. Boran ın 7. bölümün başında yaptığı ciciliğin Sıla da travma yaratması normal

Tabiki Sılanın unutmaması anlaşılabilir. Ama Boranla birlikte olduktan hemen sonra son derece mutlu görünen kadının, limonata ve kapı ile travmatik hafızasının tetiklenmesi çok ilginç oldu doğrusu.:img-hyste
Sıla kapıyı kendisiyle özdeşleştirdi galiba. Kilitli kapıyı açmaya çalışmak tecavüz demek.:icon_twis
Kapıyı çalmak ise tecavüze yeltenmek ya da niyeti bozmak :img-hyste
kapının önünden geçmek de kur yapmak :)
Boran kapıyı kilitli olmadığı normal bir günde açsa mesela...Sıla- "bilirim ben seniii..seni gidi gidi.." Boran- :blink:
Boran başka bir kapıya yaklaşırsa...ihanet! :img-hyste

Yoksayıldığını düşündüğün konu bu forumda en uzun konuşulan konulardan biriydi.Hatta "yeter artık, başka konu yok mu?" diyecek sınırlara gelmiştik. Bence Sıla ya sevsin ya terketsin. Zorla sevemiyorsa, zorla birlikte olmaya çalışmasın. Affetmek demek başına kalkmak demek olmasa gerek. İnsan unutamıyorsa sevdiğini hırpalamaz, çeker gider. Nefret eder gibi davranmak için mi affetti? İntikam alır gibi her gününü zindan etmek için mi?
Boranı kocası olarak hazmedemiyor ve büyük davasında Boranın kendisine engel olduğunu düşünüyorsa neden halâ onunla ki? Sevgi değil,takıntı gibi. Sevgi kıyamaz çünkü. Mücadelesine Boransız devam etsin, zorla güzellik olmaz. Borandan uzakta, haklılıklarının tadını çıkarsın .
OZ, boşanma meselesine karşısın biliyorum ama bence halâ iyi bir fikir. :icon_twis bu bölümde, severmiş de sevgisi ona acı veriyormuş gibi bir hali vardı Sılanın. Ama yine de çok yorucu,çok hırpalayıcı. Çekilir dert değil Sıla. diyorum bak..o tuzlu suya, bi elektirik verilseydi iyi olurdu.:icon_twis

Bu arada tuzlu su kabı ne kadar küçüktü öyle.:img-hyste Sılanın ayak uçları ancak sığdı heralde.:img-haha: Boranın suyu dalgalandırması gerekti açıkta kalan kısımlar için. :img-haha:

wetu
02-06-07, 12:30
sıla cok uzun süredir borana karşı cok hırcın davranıyor sanki sevdiği biri değil başka biriymiş gb.. kendimi sılanın yerine koydum ve şöyle bi sonuca vardım ve sizlerle paylaşmak istedim:img-wink:
sıla boran 2 farklı karakter biri hırcın kontrolsüz hemen sonuca ulaşmak isteyen biri boran ise tam tersi sabır küpü gb!!

hepimiz biliyoruz boranla sıla zorla evlendirdiler tamamiyle farklı kültürde yetişmişler. ama sılanın aşkı kendini yok etme, teslimiyet ve boranın iradesine boyun egmeyi içinde barındırıyor.ve insanın zorla evlendirildiği birine karşı bu duyguları beslemesinin yarattığı celişkiyle mi borana saldırıyor..

yani diyorum ki karşı olduğunuz btn temel değerleri temsil eden bir erkeğe teslim olma ve boyun egme ölçüsünde bir aşkla bağlıysanız ve eger böyle bir teslim oluş kişiliğinize tamamiyle aykırıysa cok büyük bir çelişki içinde kalırsınız kendinizle olan içsavaşın yanı sıra size sonsuz iyilik ve merhamet sunarak aynı zamanda anlam veremediğiniz kararlar alarak(berdel) bu çelişkiyi dahada derinleştiren birine karşı hırçınlaşmanız cok doğal değil mi yoksa ben mi cok iyiymserim:img-help:
en azından ben böyle görmek istiyorum belkide go sılanın büyük aşkını yaşadığı derin çelişkiyle anlatmak istiyordur..

birde anlamadığım kevser hanım töre hükmünün sdc sıla içinmi gecerli olacağını sanıyor.. yok bebek alıncakmış.. fln azad öldü sılada doğumdan sonra öldürülücek arada ben kendi kızımı kurtarırım düşüncesindemi
yani sılayla narinin hayatları birine baglı hiç mi ayırdında değil kevser bunun anlamıyorum

mause
02-06-07, 12:35
sevgi nedir ?
sevgi emek ister, sevgi karşılık beklemeden sevmektir sevgi zor anında yanında olmasını beklemek değil heranı paylaşmaktır bu hissi eşimle evlendiğim ilk yıllarda çok yaşadım ve çok kırıldım ve bunun için çok mücadele ettim eşime mutlugun bazen beraber ağlamak oldugunu kabul ettirdim sıla bunu ne zaman anlıyacak.

kırçiçeğim ve szarap canım umarım sınavlarınız çok güzel geçer

[U]tuhaf bir sahne daha vardı neden bacakları acılan sıla borana imalı bir bakış atarak bacaklarını kapattı :img-hyste ah sıla ne diyeyim tamam bakmaktamı yasak oldu artık güzle bakmak sevaptır derler onu bile çok görme agamıza

yorgan meselesinin aslınıda ögrendim gercekten aralarına yorgan sıkıştırılmıştı tuhaf bu belki bir film hilesi olabilir ama gözümüze sokmak ister gibi tam acı bunu göstermeleri neyin anlaımıydı acaba ben şunuda anladım ne kadar aşk sevgi sahnesi olsa bile bu gerçekte yaşanıp diziye kadar sahneleri esir eden sogukluk yaşandıya bana bundan sonrası asla inandırıcı gelmez izleyici bazı gerçekleri bilince her sahnede bir art niyet arar sizi bilmem ama ben şuan tam anlamıyla o durumdayım

Sevgili fkenan sevgi yorumuna:good:
Yorganla ilgili yorumunu akşam okumuştum,olamaz herhalde demiştim ama doğruymuş demek.
Bu ne mantıktır anlamadım.Oyuncularımız birbirine temas etmekten bu kadar nefret ediyorlarsa Sıla'da össün,Boran da.:icon_sorr

Terastaki sahnede tam bir abukluktu,sen nikahlı kocandan bacaklarını saklıyorsun.
De get gari demek istiyorum.

Ah ah bunu bir biz anlayamıyoruz,sevgili witch19.
Koyacak flashback bulamayınca bu sahneyimi ekliyorlar acaba:img-hyste

Ama lütfen yezda'yı diriltmesinler.:icon_sorr

Canım diyarım80'im forumumuzun kestane şekeri bütün yazdıkların için.:happy0064 :happy0064 :happy0064 :img-in_lo

Canım kediciğim :good: :img-in_lo

GULBEYAZ76
02-06-07, 12:35
Bu arada tuzlu su kabı ne kadar küçüktü öyle.:img-hyste Sılanın ayak uçları ancak sığdı heralde.:img-haha: Boranın suyu dalgalandırması gerekti açıkta kalan kısımlar için. :img-haha:

Selam.
Akşam gördüğüm Sılaya o su bile çok fazlaydı.Bırak ayaklarına su hazırlamayı ölecek olsa ağzına su veresim gelmezdi.Boran yine çok insaflı.

OZ-3
02-06-07, 12:53
birde anlamadığım kevser hanım töre hükmünün sdc sıla içinmi gecerli olacağını sanıyor.. yok bebek alıncakmış.. fln azad öldü sılada doğumdan sonra öldürülücek arada ben kendi kızımı kurtarırım düşüncesindemi
yani sılayla narinin hayatları birine baglı hiç mi ayırdında değil kevser bunun anlamıyorum

Kevser tipini hiç sevmem, Sevgili Wetu, ama bu güne kadar sürdürdiği çizgiyi yüklendiği misyon açısından onaylıyorum...Kevser=aşiret kadını=kötü olarak değerlendiriyorum...Ve bu çizgiyi sonuna kadar sürdürmesi taraftarıyım...hiç hoşuma gitmese de... bu zamana kadar oğluna kızına acımayan, torununun üzülmesini isteyen kadına vahiy mi gelecek ki birden iyi olsun:icon_whis .... biraz fazlaca hümanist ve iyiniyetli bir yaklaşım olabilir diye düşünüyorum...

Bence Kevser bu sevimsiz haliyle kalsın kaldığı yerde, kötüsünü Kevser kişiliğinde görelim...iyisini, dönüşenini izleyebileceğimiz bir sürü karakter yaratılabilir diye düşünüyorum...ne de olsa bu bir dizi...bugübden yarına bitecek değil ya....

Her kötünün içinde de iyi olabileceği mesajını vermek için Kevser yanlış bir seçim bana göre...Diziyi amacından saptırma gibi ciddi bir tehlike doğurabilir....

mehtap sinmez
02-06-07, 13:02
ewet bu olabilir...ama sila bu bölümde coook ilere gitti...ayni cadi gibi boran ne yaptiki adam caz zor durumda kaliyor sila da bunu anlamiyor yaa keske anlasa keske ah aha nerdeee

Aslında olaylara şöyle bir taraf tutmadan bakmayı başarabilirsek:img-hyste kimin tarafını tutuğumuz çok açık o nedenle bir açıklama yapmıyorum anladınız siz:img-yes:
Sıla son bir kaç bölümdür cadılığın dozunu arttırmış da olsa, bence;tamamen de haksız değil. Bir an için onu yerine kendimizi koyup düşünecek olursak durumu hiç de herkesin kaldırabileceği bir durum değil ,bu nedenle, bir bakıma haklı olduğunu görebiliriz. Başından beri sorunlu olan hamileliği ilerlemiş durumda, neye elini atsa felaketle sonuçlanıyor, ölümler, yangınlar, kaçırılmalar, vurulmalar vs. İnsan psikolojisi malum; hırsımızı , öfkemizi en yakınımızdan çıkartırız, eğer o yakınımız müsade ediyorsa değmeyin keyfimize, keyfini çıkarta çıkarta intikamını alırız her şeyin. Kaldı ki Boran; Sıla için, savaştığı törelerin ve aşiretin bir temsilcisi. Sılanın Borana davranışı konusunda biraz da olsa Boran da pay sahibi.Hep alttan alan tavırları, konuşamama , dert anlatamama özürü,iletişim kopukluğu sılanın tavırlarını körüklüyor. Nitekim; Boranın tavrını koyduğu, kararlı olduğu ve öfkesini gösterdiği zamanlar da Sılanın ne kadar telaşlandığını ve alttan aldığını görmüştük.
Bütün bunlar bir yana, dün akşam Sılanın sözlerinin büyük bir kısmına hak verdim. İstanbula gitmesinin kendilerini zor duruma sokacağı,Boranın ailesinin töre söz konusu olunca nasıl gözlerini kırpmadan kötülük yapabilecekleri, bütün bunlar çok doğru.
36. bölümde canımı sıkan sahnelerden birisi ;Sılanın tecavüzü hatırlaması ki bu kesinlikle yaşadığı sıkıntıların, üzüntülerin ,hamileliğin psikolojisini bozmaya başladığının açık bir kanıtıdır kanımca.Ayrıca kendi de farkında borana haksız olarak yüklendiğinin, kendince neden arıyor bütün bu yaptıklarına, ancak boran hakkında tek bulabildiği kötü şey bu malum olay olduğundan, bunu kullanıyor hem kendisine mazeret yaratmak adına hem de boranın canını yakmak adına:icon_sorr

Bu bölümde de Boran ağamızdan inciler vardı:happy0064 , benim en hoşuma gideni ise; Savaşmak için bana güç değil, güçsüzlük veriyorsun.
Unutma, arkasında kaybedilecek şeyi olan savaşçı güçsüzdür.:good:

pelinSİ
02-06-07, 13:11
Ben nedense çok sıkılmadım bu bölümü izlerken...Galiba biraz olsun Sıla'yı haklı göstermeye ve yumuşatmaya çalışmışlar.Boran ise tam anlamıyla sabır taşı olmuş...Sıla seni öldürebilirim derken eski günleri hatırladı,hatırllattı...Sağolsun bizlere tutku veremeyen ekip ''Alın eskileri,bunlar daha güzel valla bak'' der gibi flashbackden öpüşme sahnesini verdiler..

Flashback ilk defa bu kadar sıktı beni.Bir cümle bir flasback verir oldular hele Azad'ınkilere dayanamadım.Son sahneden Sıla'nın Azad'ı yüceltmesi yine garipti...Ama ben fabrikada kadınları ayaklandıracak,dolduruşa getirecek sanıyordum meğerse susmuş,pek bir sakinlemiş Sıla...Tabi onun yerine elinde telefon sürekli Boran'ı ispiyonlayan bir teyzemiz vardı.

Evde Firuz Ağa ile Kevser olmayınca Sıla açılmış saçılmıştı,hele eteği açılıp Boran yüzünden kapaması hoşuma gitmedi değil(ama orada hoşuma giden kedicik Boran'ın bakışları o da ayrı:icon_whis )...Sıla'nın ''senden nefret ediyorum''sözü de orada kesinlikle intikam almak içindi.Tamam Boran kötü birşey yapmayacak ama bunu Sıla bilse iyi olur sonuçta kocasını sevenleri ayıran biri olarak-haklı olarak- gören bir Sıla var,belki Sıla'ya inanmamakta,güvenmemekte haklı Boran ama yine de bu yüzden kızamaz Sıla'ya...Hele Sıla ona kızdığında''ben seni atla sıkıştırdıydım,öptüydüm,ah nerde o günler''diye bana deseydi o an yapıştırırdım sinirden ya da gülerdim ama yine sinirden...Boran kapıya geldiğinde ''Bize biraz saygın varsa açma o kapıyı''derken neyi kastetti ki? Bence yine Sıla'yı haklı çıkarmaya yönelik hareketlerdi bunlar...Yine de ben olsam diğer sahnede Boran'ın getirdiği bardaktan içerdim öyle bırakırdım biraz:icon_whis yazık hazırladı adam...

Cihan pişman mı oldu KARISIYLA birlikte olduğuna,Esma'yı aldattığı için vicdan azabı mı çekiyor?garip...Cihan demişken aklıma Firuz&Kevser geldi...Kevser yine tutamadı çenesini yahu yeni kocasını kaybetmiş o kadar üstüne gidilir mi hiç..Narin'in sesi çatallandığında Boran'ın üzüntüsü benim de içimi acıttı ama neden ısrar etti bu kadar Sıla'yı bağevine götürmekte anlamadım...Tabi güvenmeyecek kız...İstanbul a kadar adam gönderip onu öldürmeye çalışan da,yıllarca kjaç kişinin canının alınmasına neden olanda,büyü yaptıran da,tokat atan da(ki dolayısıyla Narin e de kızgınlıkla birşey yapabileceklerini düşünmüş olabilir) onlar...Niye endişelenmesin ki?

AMA EN ÖNEMLİSİ;ben senaristin adını göremedim ilk başta...SEMA&EYLEM yazardı eskiden yoksa dizi tamamen GO un direktiflerine göre mi gidiyor şu an..YADA biz kızarken isme hitaben çemkirmeyelim diyedir...

Reis Bey
02-06-07, 13:21
Narin'in abisine iki can borcu vardı. İlk borcunu bebek haberini vererek ödedi. Korkum o ki bu borcunu da silahın önüne atlayarak verecek...

Dizi bitsin, çok sıktı!

Masalsı ilk 11 bölüm nerede bu bölüm nerede!!!

38. bölüm sezon sonu değil FİNAL!

pelinSİ
02-06-07, 13:34
Narin'in abisine iki can borcu vardı. İlk borcunu bebek haberini vererek ödedi. Korkum o ki bu borcunu da silahın önüne atlayarak verecek...

Dizi bitsin, çok sıktı!

Masalsı ilk 11 bölüm nerede bu bölüm nerede!!!

38. bölüm sezon sonu değil FİNAL!

Bu ihtimal hiç aklıma gelmemişti.Evet,olabilir ama Narin'i de öldürürlerse o zaman gerçeken konu darldıkça daralır,bir sır tutcam diye karısının kalbini kıran Boran Ağa hele bir de kardeşinin hamile olduğu halde önüne atladığını ve olur da öldüğünü öğrenirse o zaman büyük vicdan azabı çeker...

cookie
02-06-07, 13:34
Bence Sıla ya sevsin ya terketsin. Zorla sevemiyorsa, zorla birlikte olmaya çalışmasın. Affetmek demek başına kalkmak demek olmasa gerek. İnsan unutamıyorsa sevdiğini hırpalamaz, çeker gider. Nefret eder gibi davranmak için mi affetti? İntikam alır gibi her gününü zindan etmek için mi?
Boranı kocası olarak hazmedemiyor ve büyük davasında Boranın kendisine engel olduğunu düşünüyorsa neden halâ onunla ki? Sevgi değil,takıntı gibi. Sevgi kıyamaz çünkü. Mücadelesine Boransız devam etsin, zorla güzellik olmaz. Borandan uzakta, haklılıklarının tadını çıkarsın
Aynı şeyi düşündüm izlerken... Bu aşk belli ki olmuyor.. Sıla'nın nedenleri var.. Ama aşk neden falan tanımaz. İnsan aşık olduğu zaman en olmayacak şeyleri affeder. Sıla affedemiyorsa ayrılsın. Zaten kaçmıştı tekrar birleşmesinin anlamı ne? Tecavüzün çok kötü, çok yanlış olduğunu defalarca konuştuk ancak bunu yaşatan kişiyle yaşamayı seçen kişi Sıla. Madem unutamıyor, affedemiyor onunla yaşamasın. Onunla bilikte olmak zorunda değil ki... Ondan kaçma gücü olan biri Sıla..

O limonata kapı ve tecavüz sahnesini çok anlamsız buldum. Sıla şu anda fazla travmatik. Bu ilişkide Boran'a acıyorum. Bence ayrı olsalar töreye karşı davalarında daha başarılı olacaklar.

Sıla'nın bunca yaşanan olaydan sonra Boran'ın herşeyi iyi bir nedenle yapmış olma ihtimalini düşünmemesine çok kızdım. Sıla Boran'ı tanımadığını ifade ediyor ama bence tanımamak için kendini zorluyor..

Kısaca Sıla'nın Boran'la yaşamayı seçtikten sonra Boran'a tutumunu çok acımasızca olarak değerlendiriyorum. Sıla ilk zamanlardaki gibi davranıyor. Ancak arada 1 fark var. İlk zamanlar orada zorla tutuldu ve ''hırçın'' olmak için nedenleri vardı. Şu an ise orda olmayı ''kendisi'' seçiyor. Bu kadar hırçın olmaya, kocasını depresif şekillerde yıldırmaya hakkı yok. Koluna ''geçmiş olsun'' dememe bahanesi özründen büyüktü..

Boran bu bölümde herşeye vakıf bir tavra sahipti.. Bizim eleştirilerimizin farkında gibi ''kendi başarısızlığının'' farkındaydı.. O konuşması çok güzeldi. Ama kendinin farkında olması sonucunda ben onun ''başarı'' kazanacağına inandım. Sıla'da inansa da başımızın etini yemese keşke..

SeHer_Nil
02-06-07, 14:00
Arkadaşlar 3 haftadır diziyi syretmiyorum ve sizin yorumlarınızı okuyunca hiç bir şey kaybetmediğimi hatta kazandığımı ( ruh sağlığım düzeldi...) görüyorum...

Bu dizinin bu hale geldiğine hala inanamıyorum... :blink:

Bence de Sıla össün... Yeter artık....:icon_evil :img-swoon

Sizden bir ricam var... Üzerinde Boran meclisi yazan avatarı bende eklemek istiyorum... İçinizden biri bana yardımcı olursa sevinirim...:img-yes:

silaasigi
02-06-07, 14:39
merhabalar arkadaslar
bence dünkü bölüm yine cook güzeldi
(tabiki eski bölümler kadar güzel degil)

yorumumu yazmadan önce bir sorum olacakti
38.bölüm finalmi oluyor???
yani ondan sonra bitecekmi

vee
haftaya sezon sonumu?????

hani burada herkes (nerdeyse herkse) sila ya antipati duyuyorya
boran a öfkelenmesi,,inatciligi,,felan falan

ama söyle bir düsünüyorumda ,,,,
sila ne günler geciriyor
yani kendinizi birde onun yerine koyunuz
ne kadar aci bence
bir yandanda yazik sila ma
hic gözyaslari durmadi
(kendisini coook seviyorum,,boranima öyle davrandigi halde)

ama sankiye artik ayse ye biraz garip garip davraniyor
yoksa banami öyle geldi
ß?????

yinede herseye ragmen ben bu diziyi coooooooooooook seviyorum
keske sezon filanili olmasa
her cuma aksamlari cook özliyecegim Sila dizisini:sad53: :sad53::sad53: :sad53:

silaasigi
02-06-07, 14:58
biz artik eski SILA mizi istiyoruz
ah bu senaryo var ya

BIZ ESKI SILA YI ISTIYORUZ
GÖZLERI ASKLA PARLAYAN
ARKADASLAR
SIZCE gelecek BÖLÜMDE ABAY ve dilan olurmu
ben pek sanmiyorum
ve duyduguma göre haftaya final degil mi
ve herhalde sila ekipi istanbula yine dönüyor

arkadaslar hatirliyormusun
hani boran arbada sivanla giderken abayla telefonlasmistilar ya
o zaman coook üzülmüstüm
yazikah canim benim

bakalim finalde neler görecegiz
hic bir fikrim yok su an
ama aklima gelen bir soru var
acaba sila dizin sonuna kadar yasiyacakmi
yoksa ???

insallah senaryo artik sila icin iyi seyler yazarlar ya
herkes birden sila icin antipati duyor
artik eski sila yi istiyorum ben gözleri aska parlayan
boran a coooook üzülüyorum canim benim
bence gelecek bölümdede baya sevmedigim seyler olacak
simdiden hissediyorum

arkadaslar bir sorum olacakti
cihanin 3.cocugu kim mis
????
bakalim bizi gelecek bölümde neler bekliyor

??!

arkadaslar hani dünkü bölümde boran silaya sormustu neden gecmis olsun demedigi icin felan

bana geliyorki sankiye
en son bölümde bunu unuttular ve baktilar herkes farkina vardi neden hic gecmis olsun demedigi icin
o zaman bence senaryonun aklina geldi ve bunu unuttugunun farkina varip bu bölümde böyle yaptillar
ve sözde sila simdiye kadar hic gecmis olsun dememis gibi oldu
ama sankiye bana senaryo unttu da bu bölümde aklinda gelip öyle yazdilar gibi geliyor bana
bilmem anlatabildim mi

sila ve boran sizi coooooooooooooook seviyorum

sılam
02-06-07, 15:13
Herkes tecavüzü yoksayıyor galiba. Boran ın 7. bölümün başında yaptığı ciciliğin Sıla da travma yaratması normal. Ben Sila açısından bakınca Sıla için üzülüyorum bu konuda. Onun karakterindeki birisinin kendisine tecavüz eden birisine aşık olması kolay kabul edilebilir birşey değil çünkü. Sıla da sanırım bununla başedemiyor. Evet Boran ı seviyor ama bir de adamın ona yaptığı o iğrenç eylem var. Zaman zaman bunun bilinçaltından çıkıp Sıla yı etkilemesi çok normal bence.

Ayrıca Sıla nın Boran a güvenmediği gibi Boran da Sıla ya güvenmiyor. Onun yanlış anlayacağını bile bile, bu konuda ne kadar hırçın olduğu bile bile Sıla ya anlatmadı olayın aslını. Bazı arkadaşlar Sıla gerçeği anlayınca burnu sürtülecek diyorlar. Sıla nın o zaman öğrenmesinin ne önemi varki. Ben Sıla yerinde olsam o zaman Boran ın asıl niyetini öğrensem vicdan azabı yada suçluluk yerine öfke duyardım. Ben Sıla nın yaşadıklarını düşününce davranışlarını çok ta sivri bulmuyorum. El bebek gül bebek bir dünyadan silahların konuştuğu, törelerin insanaları ezdiği, hapis edildiği bir dünyaya düştü. Boran gibi hep o dünyanın içinde değildi. Zaten Boran ın Sıla ya bu kadar anlayışlı davranmasının, onu anlamasının nedeni de bu.
Diyar’ımın enfes yazılarından sonra ne yazılsa boş olacağını bile bile yinede bende bu tür yorumlara bir iki kelam etmek istiyorum.Diyar’ım söylenmesi gereken her bir ayrıntıyı o kadar güzel dile getirmiş ki ellerine sağlık kestane şekerim:good:

Sevgili Nilüfer senin yorumunu okuyunca inan ben başka bir dizi izlediğim kanısına vardım.
Tecavüz olayını kimsenin yok saydığına inanmıyorum.Sence yok sayılabilecek kadar basit bir olaymı ki herkes unutup yok saysın.:icon_whis Kimse bu olayı tasdiklemedi herkes yanlış bir davranış olduğunu bilecek kadar aklı başında insanlar.Ama bu olayı Boran’ı canavar haline getirmesine bir türlü anlam veremiyorum.Boran ne yapsa anında tecavüz olayına geri dünülüyor.Dün akşam ki bölümde ki tecavüzü hatırlanması ne amaçlıydı sence? Bana göre çok anlamsız hiç gereği olmayan bir hatırlamaydı.Adam orada alt tarafı limonata götürdü zorla üstüne atlayıpta ‘’hadi iç’’ demedi ya.Sıla’nın kapıyı kilitleyip Boran’a saygısız olarak görmesi çok ama çok saçmaydı.Sıla başka türde yani Boran’ın tekrar o eyleme başvurduğunda o sahneyi hatırlasaydı tamam derdim ama böyle absürd bir sahnede hatırlaması bana hiç de Sıla’nın hala unutmadığı hissini vermiyor.Bunca yaşanmışlıktan sonra Sıla’nın tecavüz olayına takık kaldığına da asla inanmıyorum.

Boran’ın Sıla’ya güvenmesini nasıl bekliyorsun? Galiba bu diziyi son 2 veya 3 bölümden itibaren izlemeye başladın.Şöyle eskilere gidersen Boran’ın Sıla’ya güvenmemekte yerden göğe kadar haklı olduğunu göreceksin.Hem Sıla’nın bunca olaylardan sonra hala Boran’a güvenmediğine bu kadar takılmazken Boran’ın Sıla’ya güvenmemesine takılman ise ayrı bir konu.İlk Helin olayında hatırlarsan adama ‘’katil katil’’ diye yataktan fırlayıp çıktı.Sonra işin aslını öğrendi ama yine akıllanmadı.Zişan olayında yine yaptı yapacağını ve bir kişinin ölümüne sebep oldu.Hüseyin olayını da unutmamak lazım.Adama demediği lafı bırakmadı.Gerçeği öğrendiğinde yine ders almış gibi bir hali yoktu.Ruken olayını da hatırlatmama gerek var mı? Yine yüzüne gözüne bulaştırdı.Söylermisin bu kadar olaydan sonra Boran Sıla’ya güvenmeli mi? Diyelim güvendi söyledi eminim Sıla bunuda batırmanın bir yolunu bulurdu.Boran’da bunun farkında olduğunu bildiği için haklı olarakta ona söylemedi.
Sıla olayı öğrendiğinde ben Sıla’nın yerinde olsam (Allah korusun düşüncesi bile korkunç:img-fie: ) Boran’ın söylemediği için kızmazdım da hala bu kadar kör bu kadar gaddar ve aptal olduğum için kendime kızardım.(ben olsam tabi bu bizim Sıla için çok uzak bir ihtimal:img-hyste )

Artık bu saatten sonra diyeceğim tek şey özetle cici Boran:img-blush Kaka Sıla:hıh

izobar
02-06-07, 15:21
bnce boran silahla yaranabilir cunku sılayla araları ancak o zaman duzelir.bce sıla kendince haklıydı biraz ileri gitti.birde 38.bölümün dizinin finali oldugunu duydum bu dogrumu ?ama milliyetin tv ekinde gelecek sezona bitecek diziler arasında sıla yoktu?

silaasigi
02-06-07, 15:22
Alıntı:
NILFER1 tarafından gönderildi
Herkes tecavüzü yoksayıyor galiba. Boran ın 7. bölümün başında yaptığı ciciliğin Sıla da travma yaratması normal. Ben Sila açısından bakınca Sıla için üzülüyorum bu konuda. Onun karakterindeki birisinin kendisine tecavüz eden birisine aşık olması kolay kabul edilebilir birşey değil çünkü. Sıla da sanırım bununla başedemiyor. Evet Boran ı seviyor ama bir de adamın ona yaptığı o iğrenç eylem var. Zaman zaman bunun bilinçaltından çıkıp Sıla yı etkilemesi çok normal bence.

Ayrıca Sıla nın Boran a güvenmediği gibi Boran da Sıla ya güvenmiyor. Onun yanlış anlayacağını bile bile, bu konuda ne kadar hırçın olduğu bile bile Sıla ya anlatmadı olayın aslını. Bazı arkadaşlar Sıla gerçeği anlayınca burnu sürtülecek diyorlar. Sıla nın o zaman öğrenmesinin ne önemi varki. Ben Sıla yerinde olsam o zaman Boran ın asıl niyetini öğrensem vicdan azabı yada suçluluk yerine öfke duyardım. Ben Sıla nın yaşadıklarını düşününce davranışlarını çok ta sivri bulmuyorum. El bebek gül bebek bir dünyadan silahların konuştuğu, törelerin insanaları ezdiği, hapis edildiği bir dünyaya düştü. Boran gibi hep o dünyanın içinde değildi. Zaten Boran ın Sıla ya bu kadar anlayışlı davranmasının, onu anlamasının nedeni de bu.

sana aynen katiliyorum
ellerine saglik
kendimi sila nin yerine koydugumda farkina variyorumki
hareketleri aslinda normal
yani sila nede olsa kardesini kaybetti
ve bu töre
hic anliyamiyor

ye_şil
02-06-07, 15:38
merhaba sılazede forumum;:img-wink:

dün akşamki bölümden sonra hala boranın tecavüz yapmasının tartışılıyor olması sizce çok doğru mu?neden GO böyle bir konuya değindi neyi anlatmak istedi orda anlayan varmı?sılanın bu tutumu sadece boranı ve kendisini yıpratmıyor en büyük zararı aşklarına veriyor.madem sıla bu kadar bu tecavüz olayına takılı kaldı neden borana geri döndü neden istanbulda haftalarca resmini sevip durdu.:bilmim bu nasıl bir hastalıklı bir sevgiki borana olan aşkı sadece kıskandığı zaman ortaya çıkıyor ama her çıktığında yarayıda bence en çok kendi alıyor.hani boran demişti 6.bölümde sevgiliden bahsedilmese sevgiden haberi olmayacak insanlar vardır işte sen onlardansın diye bunu ona söylediğinin üstünden aylar geçti ama sıla bu yolda en ufak bir yol katetmedi.:img-yes:

ayrıca madem sıla boranın hala o yaptığına bu kadar takıntılı niye onunla devam eden bir ilişkisi var bunun bir açıklaması olmalı ama ne yazıkki yok.daha kötüsü ne biliyormusunuz bu kadar geri çekilmeyi ve birlikte olmayı istemediğin bir adamla aynı yatakta yatıyor olmak.bence bu çok iğrenç.yani sıla hem boranı tecvüzcü olarak görüyor çünkü hala onun kendisine buna benzer bişey yapıcağını sanıyor bu çok vahim bir durum. hemde onunla karı koca hayatı sürdemeye çalışıyor.yani buna başka bişey denir ama ben yazmıyım.o zaman burda boranın yanında karısı olarak kalmasını anlamı ne?yani ben artık sılanın bırakın sevgisini borana olan inancının bile olduğuna düşünmüyorum.öyleki sıla her sıkıştığında borana yüklenmeyi biliyor ama onunla içinde bulunduğu halen devam etmekte olan travma durumunu konuşamıyor.eğerki bu konudaki rahatsızlığını dile getirse belkide ki belkisi bile fazla kesinlikle boran onu bu anlamda en iyi anlayıcak ve iyileştirecek kişidir,bu konuda büyük anlamda aşılmış olur.ne yazıkki sıla hem beceriksiz,hem çaresiz,hem de tecavüzcü gördüğü kocasıyla hala eynı evde yaşama zahmetini gösteriyor.işte benim anlamadığım nokta bu yani böyle bir şeyi yaşamış bir kadın bu olayı kendisine yaşatan adamla bütün bunları paylaşmaz,ama o ısrarla devam ediyor.buda bana göre ikili oymak gibi geliyor.kimse kusura bakmasın ama sıla sanki bütün bu olaylardan kurtulmak için boranı kullanıyor.:img-cray:

dün akşam ben boranın herşeyi sılaya anlatmamasını haklı buldum.çünkü bu kız daha önce boranın buna benzer olaylarda aşiretin karşısında durarak o mağdur kızlar için çözüm ürettiğini bilmiyormuş gib boranı suçlaması çok acımasızca.sılanın ne olursa olsun boranın asla böyle bişey yapmıyacağını bilmesi tahmin etmesi gerekirdi.helin,ruken ve ayşenin boşanması olaynda olduğu gibi boranın bu sefede taraf olduğunu bilmesinden daha doğal bişey olamaz ama sıla malesef bazen onu tanıyamıyorum diyerek üste çıkmaya çalışıyor.halbuki biz bu sözleri borandan duysaydık cuk otururdu:img-meeti .boranında sıla sorduğunda ısrarla kendi aşklarını anlatması bence çok güzeldi.orda sılaya çok ince bir mesaj vardı ama sıla hanım öfkesinden hiç bişey görmedi ve ayrıca bende boranın yerinde olsam söylemezdim ona güvenmediğim çin değil onun benim hala böyle bişey yapmıyacağımı anlamadığı için.imgdrag

son sahnede ise ben sılanın tam olarak ne yapmaya çalıştığını çözemedim.orda telefonla onu kışkırtan kadınla bir olup borana karşı cephe almasında ne gibi bir anlam vardı.neyi amaçladı bu şeklide yaparak.yaptığının tek bir sonucu oldu insanlar nezdinde ağa olan boranı hiçe sayıp herşeyi azad için yapıyorum diyerek resmen boranı kendi aşireti ve halkı önünde yok saydı.halbuki onun söylemesi gereken tek bir şey vardı.bugüne kadar ağnız oalrak boran sizi nezaman mağdur etti ne zaman yok saydı.bende öncede o ağanızdı.eğer böyle bir karar aldıysa muhakkak bir bildiği vardır boran asla kimseyi üzmek istemez.zaten bu fabrikanın tekrar açılmasıda onun sayesinde oldu.diyebilirdi.ne olursa olsun insanlar önünde borana olan inancını ve güvenini dillendirmesi hem oradaki insanlara güven verirdi hemde boranı onure ederdi.dahası borana doping etkisi yapar ordaki insanlarla ağaları arasındaki köprü çok daha sağlam atlardı.ama sıla hanım kocasına bunu çok gördü.:icon_twis

sonraki bölümdede çok bişey olacağını sanmıyorum.boran muhakkak o adamı mertliği ve dürüstlüğüyle sakinleştirecektir.ona bir aşık ve sevdalı olarak ne yapması konusunda akıl vericektir.sıla da inşallah biraz daha kendine gelir ve asıl tarafını kendisi belirler.çünkü ben artık onun neyi savunduğunu bile unuttum.biran evvel kocasının yanında olduğunu hatırlasa çok iyi olur keza kocası gidici dönermi bilinmez...:img-hyste :icon_whis

diyar'ım her iki yorumuna da bayıldım.her yazdığında noktasına virgülüne haklısın yanlız şu yezda olayı gel bir daha düşenelim:img-hyste keza ben onun aşkını da hissetmek istemiyorum.ama sıla bu konuda yazdığın gibi yüzde yüz sorumlu.işte aklı olsa bu adamı bunlarla meşgul etmez kenidini keşfetmesini sağlardı.nitekim bu kızda hem aşk hemde cilve özürlü...:img-hyste

Sılam bencede cic boran kaka sıla...
birde ben seni hep isterim sıla...:img-in_lo

teomanresat
02-06-07, 15:41
Tekrardan selamlar Çok sevgili kabinemgil ve forumum:img-wink:
Şimdi kendimizi sılanın yerine koyalım onun başına gelenler bizim başımıza gelse ne yaparız Sıla haklı diyorsunuz.Doğrusunuz hemde sonuna kadar.Hiç birmriz Sılanın 1.bölümden itibaren başına gelen olaylarda Sıla haksız Sıla'nın suçu var demedik.Onu haklı bulduk .Başına gelenler kolay kolay unutlacak cinsten değil.Sıla davasında haklıdırAma Sizinde Sıla'nın atladığı bir yer var.Sıla Başına gelen yada gözünün önünde yaşanan olaylardan bir desr çıkarma eğilimi hiç göstermemiştir.İnsanlar zamanla yaşadıklarıyla,gördükleriyle olgunlaşır.Allah aşkınıza Sıla Mardin'e geldiği günden beri yaşadıklarıyla olgunlaştı mı?Hayır aksine dahada kötüye gitti.Mardini bilmiyordu yaşam tarzını töreleri bilmiyordu yaptığı fevriliklerde baştan haklıydı amaŞimdiki boyutta ise ilk önce kendinin vede ailem dediği insanların yaşadıkları ve sonra çevresinde olup biten olaylardan Mardin'i,töreyi,oradaki insanların namus kavramını,oradaki düzeni çok iyi öğrendi.Öğrenmedi kimse diyemez.Ama bunca olaydan sonra Sılanın öğrenemediği birşey var oda Boran'ı dinlemek.Birşeyi yapmaya kalktığın zaman onu beceremiyorsan önce sonra aynı hataya düşmezsin,çünki yapamadığın şey sana bir ders verir.İkinciye aynı şeyi yapmaya kalktığında ise önce bir durup düşünürsün,sonra etrafından fikir alırsın,bilenleri dinlersin.Sonra kararını verirsin.İşte sılada bu yok.Bir kere ya birkere çok değil,Adam diyor Sıla ani çıkışlar yapma,Beni dinle,fevri davranma aceleci olma.Bu eksi puan getiriyor.Ama hala sıla bildiğini, okuyor.Bir kere Boran'ın dediğini yapsa bir işe başından sonuna kadar karışmadan otursa O zaman Boran yine hata yapsa,Sılanın istediğini yapamasa Tamam sonuna kadar Aceleci davransın;bir daha Boran'ın sözünü dinlemesin.
Sıla'nın bu zamana kadar Boran'ın sözünü dinlediği bir olay olmuş mudur?Ben hatırlamıyorum:img-sorry

de-rin
02-06-07, 16:45
Sevgili de-rin...herbiri birbirinden can alıcı,zaten hafta içinde de bu sorulara bol bol yorum getirileceği için yeri geldiğinde elimden geldiğince yanıtlayacağım veya ismen gönderme yapacağım...

Genel anlamda bir yanıt vermek gerekirse : Sıla şu anda ikilemde... kişiliği ve sevdası arasında gidip geliyor...Kişiliğinden taviz vermeye hiç mi hiç niyeti yok..ama sevdası da hergeçen gün derinleşiyor...korkuyor gibi bir izlenimim var... o sevdanın kendini yolundan saptırmasından korkuyor...onun içinde zaman zaman zırvalıyor...hele de karşısında Boran gibi güçlü bir kişilik varsa...

Sıla'ya kızıyoruz da de-rin, gerçekten işi çok zor...Boran'ın karşısında dik durabilmek, ezilmemek...yürek ister, zamanla kazanılır... adam sanki bir ilah...özenilip, bezenilip yaratılmış cinsten....:icon_whis .... ve unutmayalım, kendini erkek Sıla'yı kadın olarak görüyor...ne kadar aydın ve demokrat görünsede ülkemizdeki yerleşik değer yargıları malum...değil:img-yes:

sevgili OZ3 cevaplarını bekleyeceğim ..
sevdası ve kişliliği arasında kaldı diyorsun yaşaması için ve etrafındakilere yardımcı olması için hangisine daha çok ihtiyacı var. dik başlılığına mı? yoksa kendinden daha çok bilgisi deneyimi olan sevdasına mı?sevdası onu yolundan alı koymuyorki sadece yaşadıkları cevrenin kurallarını aniden değiştiremeyeceğini bildiği için yardımcı ve destek olmaktan başka ne yapıyor ki...sıla aklı su aklı o an ne hissediyorsa öyle davranmak istiyor

kapı + kapı kolu+ bir bardak içilecek limonata+boran = tecavüz o anda bu mu hatırlanmalıydı...böyle bir ikram karşısında yine dik başlılığı tuttu ve olayı nereye taşıdı..

Sıla'nın işi evet çok zor Boranl'a savaşmak yerine boran'a destek olsa fikirlerine saygı duysa ne yapmak istediğini anlamaya çalışsa ama yok nerde Sıla'da Boran'ı anlayacak yürek..

Ewet o bir ilah özenile bezene yaradılmış hemde:img-wink: :img-yes:

Aydın ve demokrat olmaylada kendini erkek sılayıda kadın olarak görmesinin bağlantısını anlıyamadım doğrusu.tabikide öyle hissetmesi normal değil mi? zorla evlenmişde olsalar sonunda ikiside birbirlerine olan aşklarını itiraf etmemişler miydi? sıla yanında konakta çalışan ayşe değil ki nikahlı karısı ...tabiki doğa kanunu oolarakta boran öyle hissedecek ...

sevgili OZ3 bende bir şey sormak istiyorum size ama tek cümle ile cevap almak istiyorum özür dileyerek. biliyorum ki siz benden büyüksünüz saygısızlık yapmak istemem
şimdi Sıla Boran'ın bir adım ilersinde mi olmalı liderlik yapmalı??..yoksa bir adım geriden takip edip Boran'a destek mi ??olmalı....

en son sahnede fabrikada neydi o işçinin adı muharrem mi?
1 silahlardan nefret eden sılanın iş yerine nasıl olurda silahla gelir
2. neden silahını iş tulumunun ön cebinde saklar...

Sıla ve Boran böyle bir durumla karşılaşmışlardı değil mi? konakta Zeyşan mıydı? abisi gelmiş zorla kız kardeşini götürmek istemişti.Sıla'nın da yine dik başlılık yapacağı tutmuş adama göz dağı vermek isterken adam silahı önce Boran'ın başına dayamıştı sılanın konuşmalarına dayanamayıncada kendini Sıla'nın gözleri önünde öldürmüştü Sıla da çığlığı basıp yere yığılmıştı değil mi?

bu olayda da muharrem silahı Boran'a doğrultu yine sıla aptal saptal konuşursa adam kendini öldürür mü?
yada Boran'ı yaralarsa neresinden vurulacak sol kolda bir kurşun sıyrığı sol elde bir alçı, sağ elden yaralanmasa adam hiç olmazsa kendi işini yapardı da sılaya muhtaç olmazdı..aslında boran yaralansında sılada kocasının değerini kadrini kıymetini anlasında istiyorum

teomanreşat ewet yazdığın mesaja katılıyorum eğer Boran Sıla'ya berdel işinin iç yüzünü anlatmış olsa idi Sıla bunu bir şekilde ağzından kaçırıdı. Sıla Boran'ın berdele hemen karar verdiğini duyduğu zaman anlamalıydıki Boran işin içinde ise durum farklıdır diye. Sıla işi yezdaya getirip kendini yine Yezda ile mukayese etti , kıskandı.

metes
02-06-07, 16:53
dün akşamki bölümden sonra hala boranın tecavüz yapmasının tartışılıyor olması sizce çok doğru mu?neden GO böyle bir konuya değindi neyi anlatmak istedi orda anlayan varmı?

ye-şil bence GOtecavüz olayını bize hatırlatmak istedi.Bu forumda Boranı çok savunduğumuz için onu kötülemek adına yapılmış olabilir diye düşünüyorum.Bakın sizin Boranınız zamanında bunu yapmıştı demek istedi heralde.

Dünkü bölümde forumda tartışılan biçok konuya cevep verdikleri için o sahneyi görünce ilk bu aklıma geldi.Yoksa sılanın o sahnede tecavüzü hatırlaması çok saçmaydı.Ya yapılan hatayı zamanında affetmiycektin ya da en alakasız zamanlarda aklına getirip kendinede kocanada hayatı zindan etmiyceksin.

İyiakşamlarbye

OZ-3
02-06-07, 17:00
sevgili OZ3 bende bir şey sormak istiyorum size ama tek cümle ile cevap almak istiyorum özür dileyerek. biliyorum ki siz benden büyüksünüz saygısızlık yapmak istemem
şimdi Sıla Boran'ın bir adım ilersinde mi olmalı liderlik yapmalı??..yoksa bir adım geriden takip edip Boran'a destek mi ??olmalı.....

Tek cümle mi ???... Boran'ın şu an için hükmü durduracak net bir öngörüsü olmadığı için, Sıla bir adım önde olup fabrika bazında işçilerin önüne geçmeli, aşiret tabanının sevgi ve saygısını kazanacak her olanağı değerlendirmeli, bu anlamda Boran'ın bir adım önünde liderliğe soyunmalı....

Ama şu duygusal anlamsız tepkilerinden kurtulmalı ve anarşist eğilimlerini yani fevriliğini törpülemesi gerekiyor...yaparmı...yapar, çemkire çemkire aklın yoluna girecek...Yanında Boran Ağa ve sevdası var, merak etmeyelim...

teomanresat
02-06-07, 17:00
teomanreşat ewet yazdığın mesaja katılıyorum eğer Boran Sıla'ya berdel işinin iç yüzünü anlatmış olsa idi Sıla bunu bir şekilde ağzından kaçırıdı. Sıla Boran'ın berdele hemen karar verdiğini duyduğu zaman anlamalıydıki Boran işin içinde ise durum farklıdır diye. Sıla işi yezdaya getirip kendini yine Yezda ile mukayese etti , kıskandı.
Selam sevgili de-rin;ne yazıkki Sıla Boran'ı Ayşenin tanıdığı kadar bile tanıyamamış.İlk önce bu zamana kadar Boran'ı suçladığı zamanlarda Boran'ın aslında haklı olduğunu gördüğü aklına gelmeliydi ve dediğin gibi Boran işin içindeyse vardır bir bildiği demeliydi.Ama malesef değil böyle düşünmek aksine yine Boran'a haksılık etti:icon_sorr
Boran yaralansa sanmıyorum üzüleceğini;Bu seferde bana olayı baştan anlatmadığın için kızdığımdan sana üzülmedim der.
Turuncum yazmış kapanan sayfalarda benim Boran ölse Sıla gram ağlamaz yorumuma yapma teoman abi diye....Ah Turuncum ah bende sıla gibi her olaya ağlayan bir kızın sevdiğim dediği kocasının yaralanmasında yada ölmesi durumunda ağlayacağını düşürdüm ama geçen bölümde gördük geçmiş olsun lütfunda bile bulunmadı.Sebebi ise kızgınmış.İnsan sevdiğini o halde görünce kızgınlık mı kalır ki ortada kızılacak bir durum yoktu.
Şimdi bölümü tekrar izliyorum,Boran Sıla'ya diyor seni unutmalarına izin vermiyorsun hep aceleci davranıyorsun,sürekli gündemde sen ve senin yaptıkların var,Gözler üzerindeyken seni korumamı nasıl beklersin....Adam daha ne yapsın sıla benim karım ben onun yanındayım diye aşirete meydan okuyor Sıla ise Boran'ın hep karşısındaymış gibi tavır takınıyor.

*ayfer*
02-06-07, 17:21
sezon finali demekte hala ısrar ediyorum sezon finali gelecek sezon yıne ekranlardayız :img-wink:

gercekden sılaya gıcık olmakta haklısınız ama aslında sılanın hiç değişmediğini bir kez daha görmüş oldunuz inatçılığından ve burnunun dikine gitmekden vazgeçmiyor:img-wink:

vanessa19
02-06-07, 17:22
adım kubra...yanı nıckımden daha kolay...

dun ıcımı en acıtan sahne senden nefret edıyorum dedıgı yerdı...ancak bır sahne daha vardı kı yuregım burkuldu...kadınlar cıcek gıbıdır cabuk kırılır solarlar,ancak sılayı cıcek gıbı de goremıyorum...yanı onunkı hıc kırılma olmadı dırek hasınlık,hıddet oluyor...sahne de su...boranla sabah sarıldıkları sahne...benım bu cok ıcımı acıttı...yanı bence boyle davranacagına boranla hıc yatmasın...sonra bu kadar kızdıgı nefret ettıgını soyledıgı(nasıl nefretse boranı yıne kıskanıyor..kıskanmaya bana gore hıc hakkı yok...hemde hıc...saygı duymalı yezdaya...boranın ılk goz agrı o...boranın asıretını yok saydıgı,ugruna ölumu goze aldıgı ılk cananı...sıla hıc bır zaman yezda kadar olamadı,yezda olmak ne kı,yezdanın yarısı bıle olamadı...ayse anlattı dınledık,yezda bır gunden bır gune boranı uzmedı...sıla ıse dogru duzgun bedırhan dısında gulduremedı bıle boranı...

ıcımızın doldugu cok yer var...ancak maa ayrılırsa ben ızlemem...ıcımdekı soru ısaretlerı kalsın dursun...anlamı yok...kı bu dedıkodu yavas yavas kulıslerde gercege donusuyor dıyorlar...
hayırlısı dıorum...

*ayfer*
02-06-07, 17:23
haramikedi buralardaysan mesaj kutuna bak sana yolladım bişeler anladın galiba:img-wink: sizde canınızı sıkmayın istedikleriniz yansıtılmıstı bu bölüm abay kol meselesi vb bazı atlanılan olaylar :img-wink: kendinize iyi bakın bir yaz dönemi çok konuşacaklarınız olacak ondan biraz saklayın hayırlı günleriniz olsun:img-wink:

pelinSİ
02-06-07, 17:25
bence de sıla kesinlikle gövde gösterisi yaparcasına''bak aslında sizin dediğiniz değil bizimki oluyor..kaçırıyorUZ'' der ve ortaya çıkardı boranın planı ama boran eskiden olsa bunu mutlaka yezdayla paylaşırdı...yezda ya daha çok güvendiğini,sılaya güvenmediğinden anlayabiliriz ...

ama sılayı boranın yaptığını desteklememekle de nasıl suçlayabiliriz ki?durum onun bildiği kadarıyla REZİL değil mi?

de-rin
02-06-07, 17:42
Tek cümle mi ???... Boran'ın şu an için hükmü durduracak net bir öngörüsü olmadığı için, Sıla bir adım önde olup fabrika bazında işçilerin önüne geçmeli, aşiret tabanının sevgi ve saygısını kazanacak her olanağı değerlendirmeli, bu anlamda Boran'ın bir adım önünde liderliğe soyunmalı....

Ama şu duygusal anlamsız tepkilerinden kurtulmalı ve anarşist eğilimlerini yani fevriliğini törpülemesi gerekiyor...yaparmı...yapar, çemkire çemkire aklın yoluna girecek...Yanında Boran Ağa ve sevdası var, merak etmeyelim...

sevgili OZ 3 boran eğer yıllardır doğup büyüdüğü töreyi hükmü işçiyi, marabayı aşireti tanıyor ise hükümden kurtulmanında bir yolunu bulacaktır .o yol olaz ise başka bir yol bulacaktır...
fakat sıla liderlik yapacaksa vay o işçilerin başına kuru lafla o işler yürümez....töreler başka hazır parayla fabrika kurmak töreye kafa tutmak başka......
sılanında çemkirmelerine boran'dan başka katlanacak insan olmaz,bulamaz.enson bedar ana bile geçen bölümde sılayı fırçalamıştı .hele işçileri biraz daha pohpohlasın işçilerin deyim yerindeyse gözü açılsın bak bakalım sıla başa çıkar mı o çok değer verdiği işçilerle...
sıla arkasını boran'a dayayacak geri çekilecek boranda sıla'nın arkasını mı toplayacak sürekli bu mudur yani böyle mi sıla liderlik yacak hükümden kurtulacak...

-----------------------------------
Boran yaralansa sanmıyorum üzüleceğini;Bu seferde bana olayı baştan anlatmadığın için kızdığımdan sana üzülmedim der.

teomanreşet, aaaa ewet öylede diyebilir haklısın

Turuncum yazmış kapanan sayfalarda benim Boran ölse Sıla gram ağlamaz yorumuma yapma teoman abi diye....Ah Turuncum ah bende sıla gibi her olaya ağlayan bir kızın sevdiğim dediği kocasının yaralanmasında yada ölmesi durumunda ağlayacağını düşürdüm ama geçen bölümde gördük geçmiş olsun lütfunda bile bulunmadı.Sebebi ise kızgınmış.İnsan sevdiğini o halde görünce kızgınlık mı kalır ki ortada kızılacak bir durum yoktu.

özrü kabahatinden büyük oldu .. boran'a kızgındı evet unutmadıysam yanlış hatırlamıyorsam boran'a kızgınlığının nedeni başkaydı onları yeterince koruyamadığı için boran'a kızgındı cihanla kapıştığı için değil yani ..yoksa elini gördü ve sılanın kafasında şimşekler çaktı şıp diye anladı boranın Cihanl'a düello yaptığını........ uyanık Sıla........

Sıla'ya öyle bir kılıf uydurdular da diğerleri neden bir şey sormadılar pekala.
herşeye üzülen gözyaşı döken iç çeken bedar kadın neden olaya fransız kaldı neden görmezden geldi...

vanessa19
02-06-07, 17:45
bır de su vardı degılmı dün...

boranın kolunu sordugu sıla sinirimden bısı demedım dedı...bence bu korkunc bsıı!!!!ne olacak vucuduna 10 kursun gırdıgınde mı tepkı verecektı sıla...ıstanbulda delırmıstı ama...

sılayı bu kadar degıstıren tek berdel konusu olamaz...sureklı bızı koruyamıyosun dıyor...ya azadı kım koruyabılırdı kı??delıfısek gıbıydı...cıhanın gozune gırdı de gırdı...delırttı cıhanı...cıhandan kım korunabılırkı...sezon fınalınde gorucez boran kendını koruyamıyorkı cıhana karsı....!!!!!!!!!

ama hep dıyorum hep dıcem...asıl bız senden nefret edıyoruz sıla ve sen nankörsun!!!!!!

nslmia
02-06-07, 17:49
Gene çoşmuş sayfalar bakıyorum. Ben de yapayım yorum eksik kalmayım :img-yes:
35. bölüm faciasından sonra 36. bölüm daha iyiydi. Ama o kadar çok flashback vardıki , izlerken sıkıldım. Neredeyse yarısı geçmiş bölümlerden oluşuyordu. Hele Yezdalı flashbackler iyice sıktı. O sahneleri görünce gözümde nedense hiç büyük bir aşk canlanmıyor, sanırım sorun bende:img-yes:.
Sevgili Diyar'ın geçmiş sayfalarda bir yorumunu okudum. Sıla ile Yezda'yı karşılaştırmış, siz olsanız hangisini severdiniz diye. Ben de kendi adıma cevaplayayım. Ben Sıla'yı seçerdim sanırım. Boran Sıla'ya aşık olduğunda başka bir Sıla yoktu. Gene aynı Sıla'ydı. Belki o zaman hamile değildi, ölmek için gün saymıyordu, bir sürü ölüme şahit olmuş,ailesinden ve çevresinden bu kadar kayıp vermemişti. Ama gene hırçındı, gene fevriydi, gene inatçıydı. Boran onun bu hallerini görerek, bilerek kalbini ona vermişti. Şimdi hırçınlığı, inatçı hallerinin artması; insanlara çekilmz gelmesi yaşadıklarındandır diyorum ben. Ben Sıla'yı o zaman da çok sevmiştim, şimdi de çok seviyorum. Ama hatasız demiyorum, elbette hatalar yaptı hala da yapıyor, ama tek hata yapan insan o değil. Boran da yaptı, hatta yine yapacak. Sıla Ruken'i koruyamadıysa, Boran da Helin'i koruyamadı, Zeyşan'ı koruyamadı ama Sıla Boran'a her hatalı davranışında Ruken,İbrahim hatırlanırken, Zeyşan unutuluyor. Belki Boran Zeyşan'ı kaçıracaktı, Helin de Almanya'ya varacaktı eğer Cihan yoluna taş koymasaydı. Yine aynı şekilde Ruken de kurtulurdu, işin içinde Cihan olmasaydı. İkisinin de kurtarmaya çalıştıkları ama kurtaramadıkları oldu. Boran'ın Sıla'yı kurtarmak adına mayın tarlasına girişi hep hatırlanıyor, ben de unutmadım, çok yüce bir davranıştı. Ama Sıla'nın fabrika yangınında (işin içinde yine Cihan'ın olduğunu hatırlatmama gerek yok) hamile haliyle Aysel'i kurtarmak için çabaladığını, kendi hayatını tehlikeye attığının esamesi okunmuyor. Kimseyi eleştirmek adına yazmadım bunları, sadece Sıla'yı sadece Boran'a olan davranışlarına göre değerlendirmediğimi belirmek istedim. Eğer Sıla Mardin'e döndüğünde Boran'ın her dediğini yapsaydı, onun planlarına göre hareket etseydi, cici bir eş olsaydı ne Ruken'e ne de İbrahim'e olanlar konusunda suçlanırdı.
Sıla inatçı, hırçın Sıla olmasaydı 20. bölüm de yaşanmazdı diye düşünüyorum ben. Boran'ın sabrına bıraksaydık olayları o hala bekliyor olacaktı.
Sanırım çok uzun yazdım, daha yazacaklarım var ama diğer yoruma artık.

senil
02-06-07, 17:58
Bence boranın artık bu saatten sonra sılaya yüz vermeemsi lazım fazla aşık usandırır(gerçi sılanın borana aşık olduğuna bile inanmıyorum ama)sıla bence bence fazla şımardı iyki bi şirketi var parası var adam mı oldu sanıyo ordaki insanlar sadece ekonomik durumlan mı töreleri yıkacak sadece bi nebze yıllardır sürmüş olan töre diye adlandırılan vahşet sadece ekonomik durumlan düzelmez sıla hanım takmış kız bi fabrikaya hala daha ordan gidiyor...Oysa sıla boranla el ele olsa birlikte olsalar töre için hükümler için beraber hareket etseler herşey şimdi olduğundan daha kolay gelişecek ve daha fazla gelişme gösterecekti.nerde sıla da o akıl:img-pilot Bu arada sılanın kendine hayrı yokken nasıl başkalarının aile meselelerine karışıyo anlamış diilim önce boranla kendi meselesini halletsin.dediğim gibi Sılanın kendine hayrı yookkkkkkk:img-hysteartık nolur boranda sılaya vurdum duymaz davransın sıla bunu hak ediyor kesinlikle.bu arada sıla yezdayı kıskanacak kadar da alçalıyor ölmüş bi insanı ama bi bakıma da haklı yezdayı kıskanmakta sıla yezdanın tırnağı bile olamaz ancak borana çemkirir ve işleri zorlaştırmaktan başka bişeyapmıyo çünkü.bence yezda diziye dönse süper olcak en azından boran kıymete biner anlar sonra anyayla konyayı:happy0064 boran nolur sılaya yüz vermek o senin hiç birşeyini haketmiyor...:img-yes:

OZ-3
02-06-07, 18:07
Boram , töre'ye direniyor elbette de-rin...kimin sorun olursa ya cebine para koyuyor, ya da kaçırıyor...bu zamana kadar uyguladığı tek çözüm neredeyse bu...Bu nedenle Sıla'yı paketleyip İstanbul'a göndermeye çalışmıştı, ayanılmıyorsam... ve bölümün başında bu tavrının ne kadar ters sonuçlar doğuracağını Boran dışında herkes dillendirmişti... Boran'ı severim, bu mücadelede yeri ve misyonu doldurulamaz...ama bu noktada bana göre Sıla haklı...anarşist eğilimli falan ama daha öngörülü... en azından bana göre öyle....

aslı_:))
02-06-07, 18:10
sonuna girdim nete yorum yapıyorum
bölüm fena değildi ama yinede güzeldi bile diyemiyorum çok fazla flashback vardı hep eskiyi gösterdiler.sılanın borana olan davranışlarını henüz anlamış diilim yani neden o kdr kızdı kii eğer berdele kızdıysa berdel olmasaydı o kişiler ölecekti sıla bunu çok iyi biliyooo bence.ama boranda sılayla dalga geçiyormuş gibi davrandı onu da henüz çözebilmiş diğilim sonraki bölümde nolur bilmiorum ama sıla borana böyle davranmaya devam ederse sonu pek iyi olmas die düşünüorumm adamın iyi niyetini resmen suistimal edio yaaa :(

seza
02-06-07, 18:11
Dizinin çoğunu seyretmemiştim ama okuyunca ben de sevindim seyretmediğime.:happy0064
Sevgili diyar yorumların çok iyi. :good: :good: :good: Aslında Sıla'nın gerçekte ne olduğu ya da olmadığının anlaşılarak yazıldığı her yorum çok cici. Bu kadar zaman sonra bir bardak limonatanın, odasına germek isteyen Boran'ın kapıyı açmak istemesinin tecavüzü hatırlatmasını anlayan varsa bana da anlatsın diyeceğim ama forumun hali de perişan.:img-fie: :img-fie: :img-fie: Hakikaten durum vahim. Gelecek hafta kolaj denmişti sanıyorum. Bunun sebebi de CD'nin CY'nin yanıda olması mı? (Aslında hiç gelmese ne iyi olur. CY sevgilisinin çalışmasını istemese mesela.Evinin kadını olsun dese de biz de zulümden kurtulalım. ) Boran ayak bile yıkadı ama karşılığında senden nefret ediyorum diye sevgi dolu bir cümle duydu. Ne kadar da seviyormuş kocasını...
Sıla karakteri bana göre artık zamanını doldurdu. İlk bölümlerde Yezda'nın adına tahammülüm yokken diyorum ki Yezda hortlasa ne güzel olur. Harami'nin dediği gibi Leylö de oynayabilir. Ona bile dayanırım. Gözüme bir başka güzel göründü.
Bu kadar bölüm sonra bile insanın yaşam sebebinin tecavüzü hatırlatmasını kim düşünmüşse tebriklerimi gönderiyorum. Boran yapmak istediğini Sıla'ya anlatsa ne olurdu ki? Eline megafonu alıp fabrikada "Dikkat,dikkat!!! Ağanız Boran berdeli mahsus söyledi.Aslında iki sevgiliyi kaçıracak merak etmeyin...Her şey kontrol altında,rahat olun..Biz hallederiz..." gibi bir şeyler söyleyebilirdi. Bu kız hakikaten sinirlerimi allak bullak etti. Sıla össün Yezda dirilsin diyorum. Adam iki günlük dünyada gün yüzü görsün. Sıla'yı öldürmeye kıyamıyoryarsa Emre'yle baş göz edelim.:img-hyste

merw
02-06-07, 18:19
...Ben dedimki,"Boran Yezdayı zaten unutamaz...Eğer hala Yezdayı Sıladan daha çok seviyorsa,bu da Boranın değil,Sılanın hatası;çünkü kendisini sevdirecek şekilde davranmıyor,özellikle son zamanlarda...." Adamı canından bezdirecek tavırlar içerisinde,karşılığında da hesapsız ve sınırsız bir aşk ve güven istiyor ama aşk beklediği adama aşk adına,ne bir bakış,ne bir tatlı söz,ne bir güleryüz göstermiyor,güven de vermiyor.Bu durumda Boran geçmişini,ona daima gülen yüzünü,güzel sözünü ve aşk dolu bakışlarını veren kadını hatırlasa da haksız değil...Ben "Boran Yezdaya aşık olduğunu farketsin,Sılaya aşık olmadığını anlasın" demiyorum ki;eğer öyle olsa bile Boranı suçlayamayız diyorum;ikisi çok farklı şeyler...

tamamen aynı düşünüyorum sevgili diyar :good:
yezda ölmüş olabilir, ama neden öldü? boranın aşiret karşısında yüzünün yere eğilmesini istemediğinden. o hayattayken boranın kuma getirmeyeceğini biliyordu, ölürsem belki tekrar evlenir, çocuğu olur, aşirete karşı da güçlü olur diye düşündü. bir kadının bundan daha büyük ne gibi bir fedakarlığı olabilir? gerçi, sevdiği -bakmaya kıyamadığı?? :img-pilot- adamın böyle nevrotik bir canavarımsının eline düşeceğini bilseydi yine de atlar mıydı, tartışılır :) ama sonuç olarak sevmeyi bilen, sevgisini hiçbir zaman borandan esirgemeyen bir kadınla sılayı karşılaştırmak, en önce sevdaya haksızlık. üstelik sıla ne kadar zor şeyler yaşamış olursa olsun.. eğer o zorluklardan gerçekten etkilenmiş olsaydı, kendisine herşeyinin yanında yüreğini de veren adamın desteğini bozuk para gibi harcamadan önce bir düşünürdü... şimdi bu kadar şeyden sonra, boran yezdaya hala tutkuyla aşık olsa, hala onu hayal etse vs. onu kim suçlayabilir? ama hayır, boran yezdayı kalbinde olması gereken yere koydu ve orada bıraktı, geri kalanına sılayla devam etmeye çalışıyor.. tabi sıla buna var gücüyle karşı koyarken ne kadar devam edebilirse :img-elvis

Bunu bilir bunu söylerim, Boran eğer hala hayattaysa Sıla'nın gazına gelmediği içindir. Geri dönüp bir bakarsak Azad,Emre ve diğer herkes Sıla'nın gazına geldikleri için niyazi oldular. Zavallı Ruken ne de inanmıştı gelin ağasına. Ama sonunda ne oldu? Verdiği o koca sözleri Pelin'in omuzlarına atıp işi becereceğini sandı ama Ruken'in kuş uçtu olmasını englelleyemedi. Peki sonrasında ne yaptı Sıla? Hiç. Her zamanki gibi küçük Sıla'cık üzüntüsünü annesinin dizinde, 7. bölümde olduğu gibi attı ve sonra yine hiçbir şey olmamış gibi devam etti hayatına. Tıpkı aysel'de olduğu gibi, tıpkı Azad'da olduğu gibi, tıpkı Emre'de olduğu gibi, tıpkı Zeyşan'ın abisinde olduğu gibi...

:happy0064 doğru söze ne denir :)

boranın dediği gibi "sıla ne çok seviyorsun büyük laflar etmeyi..". büyük lokma ye büyük laf etme diyeceğim beni dinleyeceğini bilsem :fighting2 kafasına vura vura sokmak lazım bazı şeyleri illa ki.. eh, sılanın işlere karıştığı durumlarda bu kadar zayiat varsa, boranın yeni planlarını onunla paylaşmaması da akıllıca bir hamle sayılabilir, bu bağlamda:img-pirat

....Bence Sıla ya sevsin ya terketsin. Zorla sevemiyorsa, zorla birlikte olmaya çalışmasın. Affetmek demek başına kalkmak demek olmasa gerek......

....Boranı kocası olarak hazmedemiyor ve büyük davasında Boranın kendisine engel olduğunu düşünüyorsa neden halâ onunla ki?

hatta sıla terketmiyorsa boran terketsin... mazoşist midir nedir? çekilir işkence değil yahu.. mesajın tümünü almadım ama tepkim : :happy0064 özellikle elektrik ve su fikri bünyemde tarif edemediğim heyecanlara yol açtı :icon_twis ne kadar sıcak bir ortam olurdu halbuki :img-blush boran işi bilmiyor heheh

sevgili odile :img-wink: teşekkür ederim, bilmukabele

nslmia
02-06-07, 18:35
Yarın akşama kadar yokum o yüzden çıkmadan en azından dünkü bölümle ilgili düşüncelerimin birazını daha paylaşayım istiyorum.
Boran herşeyi sabrederek, akıl yolu ile halletmek istiyor bildiğimiz üzere. Geçen bölüm Sıla yine ve yine dikbaşlılık ederek, kocasına biat etmeyerek İstanbul'a gitmeye reddeti. Cihan ile Zinar'ın konuşmalarından anlaşıldığı üzere, eğer Sıla gitmiş olsaydı, aşiret toplanacak, Boran karısını kendi elleriyle kaçıran bir ağa konumuna düşecekti. O herşeyi yoluna koymak için kullandığı ağalığı da elinden gidecekti. Sıla inat etmeseydi, burnunu dikine gitmeseydi, Boran ve Sıla için herşey çok daha kötü olacaktı. Demekki Boran her zaman haklı olamayabiliyor, öngörüsü herşeyi kapsamayabiliyor.
Ayrıca Sıla'ya berdelle olanları anlatsaydı, herşey mahvolurdu deniyor. Dün Narin konusunda Boran istediği takdirde, olaya mantıklı açıklamalar getirdiği takdirde Sıla'nın buna uyduğunu gördük. Sıla burnunun dikine giderek bağevine gidip, Narin'i kendi de görebilirdi. Boran'ın berdel konusunda yapması gereken tek şey "planladığım şeyler var, ama sen dahil kimsenin bilmemesi gerekiyor,bana güven" demekti, herşeyi detaylandırarak anlatmasına da gerek yoktu. Sıla'nın da arayan işçi kadına söyleyeceği şey "Boran'ın bildiği bir şey vardır, ben ona güveniyorum" demekten ibaret olurdu. Boran Sıla'ya olayı anlatmadı, Sıla iyice öfkelendi, araları iyice açıldı, fabrikadaki kadınlar ayaklandı, Muharrem silahı Boran'ın burnuna dayadı. Şimdi herşey daha iyi mi oldu? Sıla'yı göstereceği tepkiyi bile bile, onu teskin edecek hiçbir şey söylemeyen, üstelik Sıla Mesude'nin halinden bahsederken,kızın içine düştüğü acı durumu anlatırken kendi aşkından, kendi berdel evliliğinden bahseden Boran duyacağı her lafa, göreceği her davranışa da hazırlıklıydı. Jestler yapacağına, Sıla'yı sakinleştirecek bir şey söylemeliydi. Boran kendi ağzıyla berdele karar verdiğini söyledi, öylesini doğru bulduğunu söyledi, sanki Mesude umrunda değilmiş gibi Sıla'ya jestler yaptı. Sıla Mesude'ye olan oldu, bunun sorumlusu da kocam olabilir ama limonatamı yapıyor, ayağımı yıkıyor, beni sevdiğini söylüyor diye hamur kıvamına mı gelmeliydi.
7. bölüm flashbackini ben de anlamadım . Ama o bölümü ben de unutamıyorum. Sıla affetmiş olabilir, cidden unutmak istemiş de olabilir. Ama unuttum, affettim demekle her şey unutulmuyor, hiç yaşanmamış gibi kabul edilemiyor. Bu bölüm için söylemiyorum bunu, Sıla bunu başka bir zaman da hatırlayabilir. Boran ne yaparsa yapsın bunu yarasını iyileştiremez, Sıla da iyileştiremez. Bunun üstünü kapatmak, yoksaymak ikisinin de elinde değil. O yüzden ilerde gene hatırlatılırsa bize şaşırmayacağım ben. Böyle bir şeyin başka bir şeyle bağlantılı olmadan, insanın sinirlerinin iyiden iyiye yıprandığı bir vakitte ortaya çıkması da çok da tuhaf değil bence.

mause
02-06-07, 18:38
Bu olayda da muharrem silahı Boran'a doğrultu yine sıla aptal saptal konuşursa adam kendini öldürür mü?
yada Boran'ı yaralarsa neresinden vurulacak sol kolda bir kurşun sıyrığı sol elde bir alçı, sağ elden yaralanmasa adam hiç olmazsa kendi işini yapardı da sılaya muhtaç olmazdı..aslında boran yaralansında sılada kocasının değerini kadrini kıymetini anlasında istiyorum

Sevgili de-rin sen yazınca fikrim geldi:img-wink:
Bölüm sonunda merakla bekliyoruz ya kim vurulacak gibi,Muharrem'de Zeyşan'ın abisinin akibetine uğramasın.Silahı Boran'dan sonra kendi alnına dayayıp intihar etmesin.:icon_sorr

Akşam ki bölümü doğru dürüst izlemedim bile 2. reklamdan sonra koptum.Bu benim için bir ilkti zor da değilmiş ben başardım.Ama Fatoşcum izle dedi,kırarmıyım bir ara vaktim olursa bakıcam.Ne limonatayı anladım ne de kapı olayını yabancıyım yani...
Sıla yı iyice manyaklaştırmışlar kız ruh hastası gibi bişi olmuş,Boran desen iyice bitik yıkık bir enkaz...GO bakalım daha neler yapacak,gerçi yaptıkları yapacaklarının teminati ise tez elden final çeksin ve bitsin bu dizi.Bir daha ki sezona seyirci bulamayacaklar gibi görünüyor.Şahsen ben izlemeyi düşünmüyorum,bir sezon daha katlanamam...Karakterler bile kendini şaşırmış onlar bile senaryoyu okuduklarında eminim inanamıyorlardır.Töre danışmanları gitti,senaristler gitti,üç karakter gitti,siz GO hala burdamısınız.Bu ne hırstır anlamadım.
Fatoşcum konuştuğumuz gibi malum şahsın umarım yeni sezona dizisi olur.Çok özledim valla... Toplu transfer hıı ne dersin...

Bence de Neslim bence de:img-wink:
Kahraman Azad,en affedilesi baba Firuz.
Malum şahıs mı?Transfer mi?:happy0064 :happy0064

sezon finali demekte hala ısrar ediyorum sezon finali gelecek sezon yıne ekranlardayız

gercekden sılaya gıcık olmakta haklısınız ama aslında sılanın hiç değişmediğini bir kez daha görmüş oldunuz inatçılığından ve burnunun dikine gitmekden vazgeçmiyor

Sevgili ayfer sezon finali mi?:img-fie: :img-swoon :not_i:
Oysa gündüz gelen habere ne kadar sevinmiştim.:icon_sorr

sizde canınızı sıkmayın istedikleriniz yansıtılmıstı bu bölüm abay kol meselesi vb bazı atlanılan olaylar. kendinize iyi bakın bir yaz dönemi çok konuşacaklarınız olacak ondan biraz saklayın hayırlı günleriniz olsun.

Ekip bizi takip eedip anlıyor ama maalesef yanlış anlıyor.:icon_sorr

Dizinin çoğunu seyretmemiştim ama okuyunca ben de sevindim seyretmediğime.

Sevgili seza yorumunun hepsini alıntılamadım ama bence de sence.:good:

Boran Sıla'nın huyunu ve tez canlılığını bildiği için O'nu daha rahat koruyabilirim ve aşiretteki insanlardan uzak tutarım diye düşünüp İstanbul'a göndermek istedi ama Zeyna Sıla annesinin telefon dolduruşuyla gitmeden döndü.
Peki madem Narin'i merak ediyordu neden direk annesigile gidip en olduğunu öğrenmedi?:icon_sorr

Dünden beri yazacağım ama hep unutuyorum,Sevgili CHARM imza için teşekkürler.Bu dar zamanında çok güzel bir imza yapmışsın ellerine sağlık.

zeynepsudem
02-06-07, 18:39
Sıla, Ayşe' den gelenlerin Yezda' nın akrabaları olduğunu öğrendiğinde; yerinde duramadı, rahmetlinin adını duyduğunda gene içini, kıskançlık kapladı. Sıla' yı anlayamıyorum, madem Boran' ı kıskanacak derecede seviyordu, tek suçu seni delicesine sevmek ve korumak olan ve bu uğurda her türlü sıkıntılara gıkı çıkmadan katlanan, üstelik tarafından takdir edilmeyen, sevgisini her daim belli eden, ama kıymetini gene de bilmediğin, kendini Onun yerine koyup, adamın halinden derdinden anlamadın, sırf kendini düşündün, birde adamı kendini anlamamakla suçladın, seni hiç düşünmeden 2 defa gözden çıkaran ailene bile Ondan daha fazla değer verdin, Oysa o senin uğruna anasını, babasını , aşiretini karşısına aldı, aldı da noldu sanki, sana genede yaranabildi mi?, ömrü hep senin yaralarını sarmakla geçti, İstanbul' a Emre ile kaçtığında bile, ilk önceleri kabul etmese de, sırf sana olan korkunç zaafından ve sevdasından seni affetti, sana güvendi, ama sen Ona hala güvenmemekte inat ediyorsun, adamı bir gün seviyorsun, ertesi gün hakim olamadığın, tutmayı beceremediğin, dilinle ve korkunç bakışların ile adamı yerden yere vuruyorsun, aranıza kalın duvarlar örüyorsun. Bunlar başına hep o tezcanlılığın, sabırsızlığın, kendine ve parana olan aşırı güvenin, karşındaki kişinin duygularını anlamamak, başına gelenlerden ders çıkarmadığın ve gaza gelmen yüzünden oluyor. Sonra da herşey benim yüzümden oldu. diye kendine tipik günah çıkarmaların hiç inandırıcı olmuyor. Cankurtaran Boran, nasıl olsa imdadına yetişiyor, seni teselli ediyor. Sen Onun kalbini her ne kadar anlamadan, dinlemeden kırsan bile, Boran'ın o kadar kocaman, sevgi dolu, tertemiz bir kalbi var ki, Seni her zaman affetmeye hazır, O kadar geniş ve şevkatli kolları var ki, her daim Seni sarmalamaya hazır.
Boran Yezda' yı hatırladığında yüzüne takındığı ifade, sevgi, huzur, bir nevi rahatlama suretindeydi. Onunla geçirdikleri mutlu ve huzurlu günlerin dinginliğine hasretlik çeliyor gibiydi. Yezda' nın yasını tutmakla geçirdiği, kendine mutluluğu haram kıldığı son iki senesinden, sonra Sıla' nın hayatına bir ışık gibi girişiyle, aşka hasret ruhu canlanıvermişti, ilk önceleri birbirlerine teslim olmamış direnmişler, ama sonra aşk ağır basmış, ikisi duygu selinde yüzmüşlerdi. Fakat içinde yaşadıkları toplumun körü körüne bağlandığı töre denen değer yargıları, zaman içinde, farklı zamanlarda korkunç yüzünü göstermiş, iki sevdalı yürek, bocalamaya başlamışlardı ve kıskançlıklar işin içine girmeye başlayınca, hiç istenmeyen olaylar yaşanmıştı. Fakat Boran, Onun ruhuna ve bedenine verdiği acının farkındaydı, aynı acıları kendi vücuduna da yaşatarak, pişmanlığını dile getirerek, Sıla' dan özür diledi, Sıla, Onun özünde ne kadar iyi bir insan olduğunu bildiği için, aşkı galip geldi ve affetmeyi başardı.Fakat bu bölümde bu tecavüz sahnesi niye, gündeme geldi anlamadım. Sıla, Boran' ın berdele karar verdiğini öğrenince, bir an kendi yaşadığı bu kötü bir olayın, o kızın başınada geleceğini düşündüğü içinmi endişelendi diye düşündüm. Ama beni üzen bu olayı flashback' le hatırlayıp Boran' a anlamsız tavırlar koymasıydı. Sıla adına endişe duyuyorum, kesinlikle psikolojik desteğe ihtiyacı var, keşke olaylar daha da büyümeden Boran' a korkularından bahsedebilsede, birlikte doktora gitseler çok iyi olacak.Sıla' nın ruh hali med-cezirli olmaya başladı. Hamile olduğunu anladığında, Boran'la aralarında geçen malum olayı aklına getirmedi, bebeğine sahip çıktı,
üstelik o kadar gel-gitler yaşadı ki gene de bebeğine kıyamadı, günden güne Boran' a sevgisi arttı. Gizem'le gördüğünde kıskançlıktan deliye döndü. 20. ci bölümde kollarına atıldı, ikinci evliliği yaptı, kendi isteği ile normal cinsellikler yaşadı da, şimdi adam, Kendinin de yatmaya hakkı olduğu, ortak odanıza gelince niye kapıyı kilitliyorsun. Sanki adam o olaydan sonra, güvenini sarsacak şekilde, zorla bir ilişkidemi bulundu ki Sen le.
İşçi kadının telefon ettiğinde, Sıla Boran' ın, Mesude için berdel evliliğine karar verildiğini duyunca, kendi kendine; hadi Sıla itiraf et, ya Boran'ın bu kararı vermesinde Yezda' nın etkisi varsa diye bir an düşündü. O an yüzünde kıskanç ve şaşkın bir ifade taşıyordu. :img-pilot
Sıla Hanım Yezda' yı kıskanmadan önce, lütfen artık evlilik hayatında bir kere çocukluğu bıraksın, yaşadığı onca olaydan ders çıkarsın, yaşadıkları şartlar her ne olursa olsun, kendinden sevgisini, ilgisini, desteğini, aşkını hiç esirgemeyen,her durumda kendisine sahip çıkan ve asla karşılık beklemeden
sevgisini sunan, koruyan, kollayan, fedakar hayat arkadaşını, lütfen daha fazla üzüp, acı çektirmesin, Oda Onu sarsın, sarmalasın, sevsin ve sevdiğini hissettirsin. :good: :good:

Boran, Sıla' nın karşısında tek kolu ile iş görüp gene de,Onu memnun edemedikçe, çabalarının boş kaldığını görünce inanın çok ama çok üzülüyorum, adam resmen Sıla yüzünden gazi oldu. Bahtsız ağa' mın çilesi ne zaman bitecek, yüzü ne zaman gülecek? :icon_sorr

mause
02-06-07, 18:56
Şimdi herşey daha iyi mi oldu? Sıla'yı göstereceği tepkiyi bile bile, onu teskin edecek hiçbir şey söylemeyen, üstelik Sıla Mesude'nin halinden bahsederken,kızın içine düştüğü acı durumu anlatırken kendi aşkından, kendi berdel evliliğinden bahseden Boran duyacağı her lafa, göreceği her davranışa da hazırlıklıydı. Jestler yapacağına, Sıla'yı sakinleştirecek bir şey söylemeliydi. Boran kendi ağzıyla berdele karar verdiğini söyledi, öylesini doğru bulduğunu söyledi, sanki Mesude umrunda değilmiş gibi Sıla'ya jestler yaptı. Sıla Mesude'ye olan oldu, bunun sorumlusu da kocam olabilir ama limonatamı yapıyor, ayağımı yıkıyor, beni sevdiğini söylüyor diye hamur kıvamına mı gelmeliydi.
7. bölüm flashbackini ben de anlamadım . Ama o bölümü ben de unutamıyorum. Sıla affetmiş olabilir, cidden unutmak istemiş de olabilir. Ama unuttum, affettim demekle her şey unutulmuyor, hiç yaşanmamış gibi kabul edilemiyor. Bu bölüm için söylemiyorum bunu, Sıla bunu başka bir zaman da hatırlayabilir. Boran ne yaparsa yapsın bunu yarasını iyileştiremez, Sıla da iyileştiremez. Bunun üstünü kapatmak, yoksaymak ikisinin de elinde değil. O yüzden ilerde gene hatırlatılırsa bize şaşırmayacağım ben. Böyle bir şeyin başka bir şeyle bağlantılı olmadan, insanın sinirlerinin iyiden iyiye yıprandığı bir vakitte ortaya çıkması da çok da tuhaf değil bence.

Canım modum,sevgili Neslihan,bunca zamandır Boran Sıla'yı tanıdı da neden Sıla BOran'ı tanıyamadı acaba?
Sıla Boran'ın bunu yapmasında başka bir düşünce olduğunu anlamalıydı.

Limonata olayı çok ince düşünülmüş bir olaydı.İnanın pek çok evli erkek bu kadar düşünceli olmaz.

Limonatayı içmeklede Boran'a yenilmiş ve Mesudeyi baş-göz etmiş olmazdı.

7. bölümdeki olaya gelince,evet allah kimsenin başına vermesin böyle bir şeyi,ömür boyu unutulamaz.
Belki biraz sert olacak ama madem unutmuyorsa Sıla bu çocuğu doğurmayacaktı.Şimdi çocuk doğunca Sıla hep o geceyi hatırlamayacak mı?
Ya affedecek bu konuyu kapatacak ki ikinci düğünü yaptığına göre affetmiş görünüyor ya da acilen bir psikoloğa gidecek.

Hani biz forum olarak gidecez ya bir randevuda Sıla'ya alırız hep beraber gideriz.:img-wink:

HAYDİ MİLLİ TAKIM GOL,GOL GOL.:happy0064 :happy0064 :happy0064

Eylül
02-06-07, 19:00
Yorumumu beğendiğini belirten tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler...Sizleri ve buradaki herkesi sevdiğimi daha önce söylemiş miydim?.:img-in_lo

GünIşığım az yorum yapmamda senin yorumlarına katılmamın payı büyük. Çünkü çoğu kez sen de benim hislerimin tercümanısın. :img-wink:

Diyar'ım benim ne zamandır yapmak istediğimi yapmışsın.:good:

Boran Meclisi imzanız çok süper olmuş. Bu sahne bana göre geçen haftanın en vurucu sahnesi ve sessizliğin sesi. :img-yes:

Dün akşam uyku sersemi unuttuğum şeyler olmuş.

Bir sahne daha: Ben Boran'ın, gelen ağalara berdel kararını açıkladığı sahneyi hatırladım şimdi. Şimdi Boran'ı aciz, güçsüz ve yavaş bulan forumcu ve yorumcu arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Ama somut olarak dürüstçe cevap vermelerini rica ediyorum. Bu durumda Boran'ın atacağı ama Mesude ve Muharrem'in hayatını kurtaracak, aynı zamanda töreyi değiştirecek bir misyon taşıyacak, geleceğe dönük yatırımı olacak adım ne olmalıydı. Kan ya da berdel diye gözü dönmüş adamları dize getirecek, sen nasıl uygun görürsen Ağam dedirtecek karar ne olmalıydı?

Bir sahne daha: Şu ayak yıkama sahnesi.
"Ağalık yapmak istemiş ama gösteririm ben ona":dito
"Beni istemişsin"
"Ben seni hep isterim Sıla":img-in_lo
"Bırak kolumu"
"Çok hırçınsın Sıla"
"Daha da hırçınlaşabilirim"
"Bırak kolumu, bazı şeyleri tekrar mı yaşamak istiyorsun?"
"Senden nefret ediyorum"
"Peki Sıla"
"Tüm bunları oğlumuz için yaptığını mı söylüyorsun?"
"Siz benim canımın iki yarısısınız"
"Kaç canın var senin Boran?"
"Ne demek istiyorsun sen Sıla"
"Sen gayet iyi anladın ne demek istediğimi"
"Sakın cevap verme Boran"
Boran::blink:
Ben ::img-fear2

Hani Jess ve Harami'nin zaman zaman bize yazdıkları espri dolu kısa öyküler varya.. Bunun onlardan bir farkı var mı sevenler aşkına....:img-hyste

Hatırlatayım dedim, hatırlatayım ki öfkemiz hep sıcak kalsın değil?

evindar20
02-06-07, 19:07
Azad kahraman olmus haberimiz yok
neydi Azad
-cikarci
-para hastasi
-yalanci
-cesaretsiz
-ise yaramaz
-ihanetkar
-emanete ihanet
-yagci
böyleleri kahrmansa o zaman Boran gibileri ise ölümsüzlügü hakedenlerdir

mause
02-06-07, 19:10
Yorumumu beğendiğini belirten tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler...Sizleri ve buradaki herkesi sevdiğimi daha önce söylemiş miydim?.:img-in_lo

Sevgili lodoslar_kenti,daha önce sana çok hain olduğunu söylemişlermiydi?:happy0064 :happy0064 :happy0064

Önce koluna dokundurtmadı.
Sonra yüzünü okşatmadı.
Daha sonra yine kolunu çekti.

Ama Sıla istediği kadar direnip senden nefret ediyorum desin,o sabah yatakta Boran'a sarılmış olarak uyandı ya bu bile O'na yeter.:img-blush

Dakika 12 Hakan GOOL;GOLL;GOOL:happy0064 :happy0064 :happy0064

Dakika 38 Sabri GOOL,GOOL,GOOL

vanessa19
02-06-07, 19:36
tayancı fılmde gorucem artık...abaysız sıla...azadsız sıla...boransız sılA!!!!!YUHHHHHHHHHHHHH..ıstemem oyle sılayı ben...su halıyle bıle zor dayanıyorum...

lımonata superdı...yanı boran sıla ıcın oglu ıcın herseyı yapıyor...

bence boran da cemkırmelı...zıra cemkırdıgı zaman az da olsa sıla gerı cekılebılıyor...boran alttan aldıkca sıla sapıtıyor...

cdle sıla ozdeslemıs gıbı mı ne??:icon_whis

boran-kolik100
02-06-07, 19:43
Bir kez daha mantikli düsünsek herhalde Sila'ya olan öfkemiz yok olur.
Bir kac ay öncesine kadar Sila zengin bir ailenin simarik tek kizi olarak kendini
görüyordu. Bir aksam ögreniyorki, asil anne ve babasi bambaska birileri oldugunu.

Sonra Azad'in silah zoruyla daha 17 yasindayken hic tanimadigi bir erkekle evleniyor. Hapis ediliyor. Kacmaya ugrastiginda az daha vuruluyor.
Sonra o yasina kadar anne ve baba bildigi insanlar ölüyor ve Sila kendini sucluyor.

Daha sonra tecavüz olayi ve kacma planlari. Istanbul'a kacacagi zaman, aslinda
Boran'i sevdigini anliyor. Sonra hamilelik, hüküm, Azad'in ölümü, Cihan'in kötülükleri, fabrika'daki yangin, ...

Cok az zaman icinde bunca seyi yasadi ve bunca kisa zaman icinde simarik bir
kizdan bir aga esi olmak zorunda kaldi ve bir sürü insan icin sorumluluk üstlendi.

Biz kadinlar Boran'i cok begendigimiz icin ona haksizlik edilsin istemiyoruz ve Sila'da ona öyle davraninca kiziyoruz. Aslinda Sila'nin tavirlari cok normal.
Her sevdigi seyi yavas yavas elinde kaybediyor ve buna karsi hic birsey yapamiyor. Kolay degil. Boran'i cok seviyor ama haksizliga tahamül edemiyor.
Herkeze yardim etmek istiyor ve törelere son vermek istiyor, ve bunlari'da
en kisa zamanda basarmak istiyor.

Aslinda ben Sila'yi cok iyi anliyorum. O Boran'la degil kendinle savasiyor. Bence
Boran'da bunu anliyor ve o yüzden bu kadar anlayisli olabiliyor.

Peki siz benim teori'me ne dersiniz arkadaslar?

aslı_:))
02-06-07, 19:52
Bir kez daha mantikli düsünsek herhalde Sila'ya olan öfkemiz yok olur.
Bir kac ay öncesine kadar Sila zengin bir ailenin simarik tek kizi olarak kendini
görüyordu. Bir aksam ögreniyorki, asil anne ve babasi bambaska birileri oldugunu.

Sonra Azad'in silah zoruyla daha 17 yasindayken hic tanimadigi bir erkekle evleniyor. Hapis ediliyor. Kacmaya ugrastiginda az daha vuruluyor.
Sonra o yasina kadar anne ve baba bildigi insanlar ölüyor ve Sila kendini sucluyor.

Daha sonra tecavüz olayi ve kacma planlari. Istanbul'a kacacagi zaman, aslinda
Boran'i sevdigini anliyor. Sonra hamilelik, hüküm, Azad'in ölümü, Cihan'in kötülükleri, fabrika'daki yangin, ...

Cok az zaman icinde bunca seyi yasadi ve bunca kisa zaman icinde simarik bir
kizdan bir aga esi olmak zorunda kaldi ve bir sürü insan icin sorumluluk üstlendi.

Biz kadinlar Boran'i cok begendigimiz icin ona haksizlik edilsin istemiyoruz ve Sila'da ona öyle davraninca kiziyoruz. Aslinda Sila'nin tavirlari cok normal.
Her sevdigi seyi yavas yavas elinde kaybediyor ve buna karsi hic birsey yapamiyor. Kolay degil. Boran'i cok seviyor ama haksizliga tahamül edemiyor.
Herkeze yardim etmek istiyor ve törelere son vermek istiyor, ve bunlari'da
en kisa zamanda basarmak istiyor.

Aslinda ben Sila'yi cok iyi anliyorum. O Boran'la degil kendinle savasiyor. Bence
Boran'da bunu anliyor ve o yüzden bu kadar anlayisli olabiliyor.

Peki siz benim teori'me ne dersiniz arkadaslar?

aslında dediklerine yüzde yüz katılıorum hepsi doğru şeyler yaşadıkları az buz değil yani çok büyük olaylar atlatıoo bu onun için çok zor bunu da biliorum ama sadece şunu söylüyorum biz galiba boran ve sılayı birlikte görmeyi daha çok istiyoruzz çünkü onlar birlikte olunca herşey daha kolay olacakmış gibi geliyorr ama öle olmuyoo demek kii söylediklerin çok doğru arkdaşımm sana son derdece katılıorumm bye

vanessa19
02-06-07, 19:54
sevgılı borankolık bı de boran ıcın yazalım:

kız kardesı bır marabaya kacıyor
tanımadıgı bır kızla evlenıyor
yezdasını cocuk sevgısı yuzunden kaybedıyor
evlendıgı kız ılk gece öldurmeye kalkıyor
sureklı kız onu asagılıyor agza alınmayacak seyler soyluor
kız onu hıc tınlamıyor baslarda
eskı erkek arkadasını gozune kadar sokuyor
adamı dellendırıyor adam malesef tek hatası alkolluyken oluyor
kız bazen etkılenıyor varlıgını hıssettırıor
boran tam asık olmusken guvenmısken kız kacıyor
toreler ısın ıcıne gırıyor
adam asıretıne,herkese rezıl oluyor
karısı kacmıs bır aga...
ıstanbula yollanıyor karısını öldurmesı ıcın...
guvenı yok olmus,kendınde olmadan buhranlı aylarca gecırıyor...
kadınla barısıyorlar bebegı duyuyor mutlu oluyor ama nereye kadar...
kız yıne yapacagını yapıp adamı asıretının önunde kucuk dusuruyor...
boran ıcın mardıne geldıgını dıyor ve sonrası malum ızlıoruz...

boran mı sıla mı???sonsuza kadar boran!!!!!

boran-kolik100
02-06-07, 20:03
sevgılı borankolık bı de boran ıcın yazalım:

kız kardesı bır marabaya kacıyor
tanımadıgı bır kızla evlenıyor
yezdasını cocuk sevgısı yuzunden kaybedıyor
evlendıgı kız ılk gece öldurmeye kalkıyor
sureklı kız onu asagılıyor agza alınmayacak seyler soyluor
kız onu hıc tınlamıyor baslarda
eskı erkek arkadasını gozune kadar sokuyor
adamı dellendırıyor adam malesef tek hatası alkolluyken oluyor
kız bazen etkılenıyor varlıgını hıssettırıor
boran tam asık olmusken guvenmısken kız kacıyor
toreler ısın ıcıne gırıyor
adam asıretıne,herkese rezıl oluyor
karısı kacmıs bır aga...
ıstanbula yollanıyor karısını öldurmesı ıcın...
guvenı yok olmus,kendınde olmadan buhranlı aylarca gecırıyor...
kadınla barısıyorlar bebegı duyuyor mutlu oluyor ama nereye kadar...
kız yıne yapacagını yapıp adamı asıretının önunde kucuk dusuruyor...
boran ıcın mardıne geldıgını dıyor ve sonrası malum ızlıoruz...

boran mı sıla mı???sonsuza kadar boran!!!!!

Bende cok büyük bir Boran hastasiyim ve genelde Boran'in tarafini turarim.
Sadece Sila'nin yerine koydum kendimi ve niye bu kadar hircin davrandigini
anlamaya calistim ve bunu'da sizinle paylasmak istedim.

Tabiiki bunlar Boran icin'de en az Sila icin oldugu gibi kolay degil. Ama Boran güclü biri ve Sila'nin nasil bir karakteri oldugunu bastan beri biliyordu, yinede asik oldu. "Ben seni her zaman isterim, Sila" sözleri ispat ediyorki, Sila ne derse ve ne yaparsa yapsin, Boran hep onun arkasinda olacak.

zuzu
02-06-07, 20:13
son sahnede sila nin iscilerine soyledikleri;

bana inanmayabilirsiniz ....
hatta narin e de inanmayabilirsiniz ama AZAD a inanmanizi istiyorum....

**bu sozleri kocasinin gozlerinin icine baka baka nispet yapar gibi SILA ya soyleten yazar grubuna helal olsun...

AZAD neymisde bizim haberimiz yokmus...

butun bu olaylarin yegane sorumlusu AZAD degil miydi???

eeee simdi ne diye kahraman ilan ediliyo....

senarist grubu balik hafizali olabilir ama seyirci grubu herseyi gayet iyi hatirliyor...

YEZDA olayina gelince BORAN in yezda yi hatirlamamasi bence de sacma olurdu....

BORAN gibi duygusal naif bir karakter zamaninda onunla olabilmek adina olumu goze alan daha sonra da cocuk sahibi olup aga soyunu devam ettiremeyecegini dusundugu icin intihar edip hayatina son veren esini tabii ki hatirlar..

BORAN yezda ile cok zor sartlar altinda evlendi asiretinden tepkiler aldi hor goruldu belki ama esi ile arasinda bunlar asla sorun olmamisti....

evliliklerinde sonsuz askin yaninda dinginlik ve huzur vardi...

ama SILA ile olan iliskisinde hersey zaten tepetaklak iken birde evde kocasina sirtini donup onu durmadan asagilayip dirdir eden bir kadin var...

BORAN in durumu cekilir dert degil valla..

kiyaslarsak yezda sila ya gore acik ara onde maalesef ....

sila nin acilen toparlanip hatalarini anlamasi ve tekrarlamamasi gerekli ...

sila artik buyumeli yakinda anne de olacak cocuguna bu sekilde mi ornek olacak...

sila ninn iyi niyetinden suphe etmiyorum ama aceleciligi esine herkesden daha az guveni beni cildirtiyor...

bu duruma yazi grubunun bir son verip anlasilabilir mantikli seyler yazmalarini istiyorum artik....

bu kadar ii bir kadrodan bu kadar bastan savma bir is cikacagini baslangic asamasinda soyleseler asla inanmazdim...

gerci halen daha inanamiyorum....

***tecavuz olayinin hatirlanmasi o kadar gereksizdi ki sila nin yaptiklarini aklamak icin miydi acaba diye dusunmeden edemedim...

cunku haftalardir silanin boran cemkirmelerine forumda ciddi tepkiler var...

acaba sila ya bu olayi hatirlatarak ona acimamizi saglamaya calistilar...

eger bu sekilde bir dusunceleri varsa yine yanildilar ben o sahnede silaya iki kat kizdim...

ne simdi neyle neyi bagdastirdi ongorulu kizimiz...

boran o sahnede kapiyi zorlamamisti bir....

sila o sahnede kapiyi kilitlememisti iki...

sonraki bolumlerde odasini sila kilitledi boranda kapiya geldi ama acmaya bile tesebbus etmemisti yanlis hatirlamiyorsam...

olmuyor yazi grubu kendinize gelin yazdiklarinizi bir check edin ya....

ne yazdik diye bi hayal kurun empati yapin biraz ....

yapamiyorsaniz elveda deyin...................

zeynepsudem
02-06-07, 20:30
Cihan, Esma' nın İstanbul' a gitmediğini, öğrenir öğrenmez, Onunla konuşmaya gitti. Esma' ya; laflarımın çiğnenmesinden hoşlanmam, niye gitmedin? dedi.
Esma' da beni niye gönderiyorsun, olanları anlamadan gidemezdim, deyince ;
Esma' ya Boran' la işlerinin karışık olduğunu, Sen Sıla' yı İstanbul' da ikna edebilseydin, ben burada bu kadar uğraşmak zorunda kalmayacaktım dedi. Esma burada, Cihan'ın aslında kendisini sevmediğini, ama seviyor gibi göründüğünü, Sırf Sıla ve Boran' a olan kini yüzünden, bir çıkar güttüğü için,
kendisi ile beraber olduğunu anlamalıydı.
Cihan, Esma' ya; Boran' la olan davasını halledip, aşiretin gözünde güvenilir olmaktan bahsetti, bunu yapabilmesi için, İstanbul' a gitmesinin ve bebeği aldırmasının şart olduğunu söyledi. Orada kalmaya devam ederse , ikisi arasındaki ilişkinin ortaya çıkabileceğini ve bununda kendi çıkarına gelmeyeceğini fazla detaya girmeden anlattı. Ama Esma' nın iktidar hevesin yüzünden benden bebeğimizi öldürmememi istiyorsun, bu kadar nasıl acımasız olabilirsin cevabı.. ve Cihan' ın ağa karısı olmak zordur.... nutukları...:img-pilot

Bence Esma gitse bile bebeği aldırmayacak, Burhan ile bozuşup Midyat' a dönecek, Cihan' ın sebep olduğu pek çok olayın, az buçuk farkında, fabrikayı Onun yaktığını kulakları ile duydu, Azad' ı tehdit etmesine şahit oldu, hatta Onu öldürdüğünü bile, Cihan' ın karakola alınmasından tahmin edebilmiştir. Bu bölümde de Cihan Ona açık açık Boran' la uğraştığını, ağalıkta gözü olduğunu kendi diliyle itiraf etti.:happy0064

Arkadaşlar, ben her ne kadar kendisinden hoşlanmasamda, ( Evlilik kurumuna verdiği saygısızlıktan dolayı) bu Esma' dan umutluyum, Cihan' ın sonu kesinlikle Esma' dan olacağa benzer. :good:

Moonrosee
02-06-07, 20:35
Ya madem gelecek sezon devam ediyor dizi,Sıla Boran ı boşasın ya da Boran Sıla yı boşasın ya da Yezda hortlasın...değişik bişiler olsun ama bu şekilde devam ederse izlenmez arkadaşlar...Başrol zaten olmuş Cihan,bari ona daha fazla yoğunlaşsınlar Ümmü Cihan aşkı depreşsin,Esma Burhan mutlu olsunlar.Firuz ve Kevser in bebekleri olsun,Narin Yaren ini büyütsün ama akli dengesi bozulsun Azad diye diye...Ya ne bilim işte bundan fazla saçmalayamazlar ya...Yapsınlar bişi,belki GO da gider.Meral Okay el atar,Türkan Derya yönetir.:happy0064 :img-wink:

Ya bence gelecek sezon devam kararı aldılarsa mutlaka ipe sapa uymayan olaylar çıkacaktır.Şimdi Sıla'ya senden nefret ediyorum dedittirdilerse çok daha kötü replikler ve sahnelere hazırlıklı olun derim ben..Bence Narin'in bebeği ikiz olacak..

bimkolik
02-06-07, 20:50
Bu kadar zaman sonra bir bardak limonatanın, odasına germek isteyen Boran'ın kapıyı açmak istemesinin tecavüzü hatırlatmasını anlayan varsa bana da anlatsın diyeceğim ama forumun hali de perişan.:img-fie: Sorma sezacığım, değme senaristin aklına gelmezdi limonatanın tecavüzü çağrıştırması..Bu dahiyane fikirler kimden çıkıyorsa helal olsun diyorum.Ben de Sıla mutfağa inip dolaptan limonu alıpta sıkmaya başladığında aklıma Kevin Costner-Selma Hayek Revenge filmi geldi. O filmi seyredenler bilirler orada birlikte bir limon sıkma sahnesi vardı, hayatımda gördüğüm en tutkulu sahnelerden biriydi. Hah şimdi dedim Boran geliyor ve bunlar birlikte limon sıkacaklar, arak marak ama idare ederiz, olsun kaç bölüm sonra tutku göreceğiz. Bakarmısın bendeki saflığa.:img-hyste Al sana tutku:img-hyste Sılanın olduğu yerde tutku ne arar halbuki, a benim akılsız, umut etmekten hala vazgeçmemiş başım..Sıla dediğin, anca tutkunun içine limon sıkar:img-hyste

. Bu kız hakikaten sinirlerimi allak bullak etti. Sıla össün Yezda dirilsin diyorum. Adam iki günlük dünyada gün yüzü görsün. Sıla'yı öldürmeye kıyamıyoryarsa Emre'yle baş göz edelim.:img-hyste
Emreye de yazık olur sezacığım, çocuğun başı yanar, en iyisi Sılayı Cihan paklar..:img-hyste

Diyar'ım benim ne zamandır yapmak istediğimi yapmışsın.:good: ?
Evet, bence de Diyarım:happy0064 Hepimizi mutlu ettin..

[
Bir sahne daha: Ben Boran'ın, gelen ağalara berdel kararını açıkladığı sahneyi hatırladım şimdi. Şimdi Boran'ı aciz, güçsüz ve yavaş bulan forumcu ve yorumcu arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Ama somut olarak dürüstçe cevap vermelerini rica ediyorum. Bu durumda Boran'ın atacağı ama Mesude ve Muharrem'in hayatını kurtaracak, aynı zamanda töreyi değiştirecek bir misyon taşıyacak, geleceğe dönük yatırımı olacak adım ne olmalıydı. Kan ya da berdel diye gözü dönmüş adamları dize getirecek, sen nasıl uygun görürsen Ağam dedirtecek karar ne olmalıydı?

?
Boran orada en doğru davranışı sergiledi, bence Şivandan başka birine söylememekle de en akıllı kararı verdi.Süperdi süper:happy0064 Ne yani Boran başbakan falan olsa her attığı adımı karısına mı söyleyecekti? Allahını severseniz hangimizin kocası özellikle büyük şirket yönetenler her aldığı kararın inciğini cıncığını eşlerine anlatırlar? Herşey Sılanın hayal ettiği gibi, olmasını istediği gibi pat diye olamazki? Sıla elini atıpta hangi meseleyi çözebildiki?. İlla bir şeyler yapmak istiyorsa, kocasınla savaşmaktan vaz geçsin, adamın ihtiyacı olan gücünün çoğu Sılayla ve Sılanın açtığı sorunlarla mücadele etmeye gidiyor. Gitsin Narine okuma yazma öğretsin, kız daha tahlilini okumayı beceremiyor. Madem parasını kullanacak, fabrika kurup, toprak alacağına yöredeki kadınları eğitmekle uğraşsın. Kadınlara yönelik iş ortamı sağlasın onlarda ailelerine ek gelir sağlamış olsunlar. aşiretin adamlarına daha fazla para verip Cihanı kışkırtacağına öncelikle kadınları ele alsın.

Bu bölümde bir de en sinir olduğum şey flashbacklerde yine Azadı görmek oldu. Tam ondan kurtulduk derken senaryoda yine Azad başrol oldu nerdeyse. Borandan bile kıymetli oldu ulu Azad.Dilanı hatırlamak yok ama. Herhalde İstanbulda öldü gömdüler haberimiz yok.

mertduman
02-06-07, 20:51
Arkadaşım bu ne ya,silermisin şu mesajını...Adam gibi bölüm yorumu yapın cinlerimi toplatmayın yine.
Bende bu mesajımı silicem lütfen ya bölüm yorumu ekle yada sil...Ne anlayışsızsın.Duman etme buraları:img-pilot

arkadasim benim anlatmak istedigim insan kocasina biraz güvenir. Ona ne yapacagini soracagi yerde cezalandiriyor. Simdi kadar onun yüzünde istemiyerek cok kisi öldü. silanin töreyi yikmasi, amerikalilarin iraga demokrasiyi getirdikleri gibi. Ikisindede mahsun insanlar öldü.:img-help:

maabel
02-06-07, 20:51
Arkadaşlar, ben her ne kadar kendisinden hoşlanmasamda, ( Evlilik kurumuna verdiği saygısızlıktan dolayı) bu Esma' dan umutluyum, Cihan' ın sonu kesinlikle Esma' dan olacağa benzer. :good:[/QUOTE]

Zeynepcigim yine döktürüyon.:good: Dün akşam Boranı sıla karşısında karalı görmek sana yaramış.:img-wink: Yorumların çok güzeldi.Bazı bölümleri yazman çok hoşuma gitti.Seyretsemde senin yorumunla farklı yönlerini gördüm.:good:
Cihan ın sonunun esmanın elinden gelecegi konusunda kesinlikle katılıyorum.Boranı görünce cihanın sonunun nasıl olacagı anlaşılıyor.:img-hyste Boranı yıkmaya çalışan karısı cihanıda sevgilisi olacaktır.Esma çocugu kesinlikle aldırmayacak.
MAA dün yine mükemmeldi degil.:img-in_lo

nihz
02-06-07, 20:53
Beyni bulanık paspas forumum, Sevli kabinem ve Strip kızları hepinize iyi akşamlar:img-yes:

Bu bölüm için söyleyecek çok sözüm var. Beni sık sık okumak zorunda kalacaksınız. Beni okumaktan rahatsızlık duyanlar için çok üzülüyorum:img-hyste .

Geçen bölümün sonunu izleyişimizle beraber yaptığımız bütün tahminler boşa çıktı. Ben oda da bekleyenin Dürüye olduğunu düşünmüştüm:img-hyste ama maalesef yanlış düşünmüşüm. Sıla hanım kızımız gelmiş, kocasını değil de kurbanını bekleyen psikolar gibi karanlıkta beklemeye koyulmuş yalnız bir eksikle baltasını da eline alsaymış tam süper olacakmış:img-pilot .
Boran soruyor ‘‘Niye gitmedin’’ Sıla cevap veriyor ‘‘işler değişti Narin nerde biliyor musun’’?
Heee kızım bu adam 24 saat bakla falı açıp Narin’in nerde olabileceğini bulmaya çalışıyor. Heyyy güzel Allah’ım sen bana sabır ver. ‘’Boran, ben aslında senin dinleyip gidecektim ama son anda annem aradı olan olayları anlattı. Zaten benim gönlümde seni yalnız başına bırakıp gitmeye razı değildi. Narin’in olayını duyunca kesin kararımı verdim. Gitmekten vazgeçtim. Narin, gitmeyi istememiş annenle baban zorla almışlar bu durum yeni acısı olan Narin’in hayata daha da küskünleşmesine neden olur. Sen, onlar nerde ise bulsan en azından buraya konağa getirsen yanında olursam hem içim rahatlar hem de ona destek olurum.’’ Diyemez misin ya da dersen ölür müsün?

Sıla össün, Sıla össün

Tek cümlelik yorum yazmak yasaktır. Yasakları delen bütün arkadaşlar için özel işkence yöntemlerim olduğunu belirtmek isterim:img-hyste

merw
02-06-07, 20:55
@ borankolik :)

kendi adıma söyleyeyim, 12. bölüme kadar her yaptığı harekette haklı buldum sılayı, kaçmasında dahi. kaçması gerekiyordu, yaşadıklarını, yaşamak zorunda bırakıldıklarını kendi ortamında görüp anlaması ve ona göre kendi kararını vermesi gerekiyordu. kaçtı, iyi de yaptı. sılanın yaşadıklarının şokunda olduğunu, henüz gerçekleri tam anlayamadığı için az bile tepki verdiğini, istanbula dönüp hayatının bıraktığı yerde olmadığını gördüğünde travma yaşayacağını -daha doğrusu yaşaması gerektiğini düşündüm. yaptığı tüm hırçınlıklarda da, verdiği tüm tepkilerde de kızgınlığında da haklıydı. isyan etti ama bir yandan da masum haliyle gözlerinin önündeki güçlü, iyi kalpli ve onu sahiplenen adamdan hoşlanmaya başladı. borana tam güvenmişti ki, tecavüze uğradı. boran bunu ilk gece yapsaydı belki de bu kadar kötü olmayacaktı sıla, bilemeyeceğim. neyse. sonuç olarak çok kötü şeyler yaşadı üstüste, zorla evlendirildi, ailesini kaybetti, tecavüze maruz kaldı, her gelenden tokat yedi, ezildi vs. ama yine de borana karşı hissettikleri yok olmadı, hatta gün geçtikçe daha da kuvvetlendi. sıla, boranı o gecenin ertesi günü affetti aslında, "ben gelin ağa değil miyim?" dediğinde. ama affetmesi ruhundaki yaraları kapamadı tabi, ve de haklıdır hatuncuk.

ancaak. sılanın haksızlığı nerede başlıyor biliyor musun? 12. bölümde, kaçtıktan sonra, boranı sevdiğini anladığı ama hiçbir şey yapmadığı anda. orada bir karar vermeliydi; eğer boranı seviyorsa ona neyi neden yaptığını açıklamalı ve bir adım atmalıydı sevgisini göstermek için veyahut da "ondan hoşlandım ama onunla hiçbir şey istemiyorum" diyerek onu unutup, kaçtığı yerde bırakmalıydı. sıla ikisini de yapmadı ama aynı anda ikisini de yaptı.. (çok karışık değil mi? sıla işte, biz onun kadar kompleks yapılar değiliz, ne yapalım.... :P) evet, 18 yaşında toy bir genç kızdı, üstelik de yaralı bir kızdı, çok akıllıca davranmasını zaten beklemiyorduk, ama bütün hataları da o yapmasın ya :) ben de 18 yaşımdayken, sLktım evet, bir sürü de hata yaptım, çok insan kırdım ama bunun kadar büyük hataları, kör gözüne parmak şeklinde kimse yapmamıştır heralde :)

neyse hadi, birbirlerini uzaktan izleyerek -ve bize saç baş yoldurarak- günleri geçirdiler, sonra bir şekilde tekrar bir araya geldiler ve bir daha hiç ayrılmamak üzere verdikleri sözler havada uçuştu. fekat, aradan iki gün geçmeden "al sana" der gibi anahtarı verdi eline sıla boranın..... sahnenin öncesini hatırlamak istemiyorum, siz anladınız, orada sılaya hak verebilir misiniz? ben veremiyorum. tabi ki arkadaşının yanında olmalı, yardım etmeli, destek olmalı ama bunun da bir yolu yordamı olmalı, bir tarafı yaparken bir tarafı yıkmak ancak sılaya özgü bir davranış. hatun temeli atıyor, sonra üste kat çıkmaya çalışırken, alt katın kolonlarını yıkıyor.... :blink: eh.. yorum yok bende.

onları da geçtik geldik mardine. sıla artık borana tam anlamıyla güvendiğini açıkça belirtmedi mi -sözlerle hareketler bir kere tutsa zaten...- belirtti. ama daha sonrasında yaptığı cümle hareketlerin hiçbiri onu haklı duruma getirmedi, tam tersine zaten yeterince kötü ve acınası olan halini daha da kötüleştidi, çünkü akıllıca hareket etmedi. boranın desteği olmadan mardinde hiçbir şey yapamayacağını biliyor, ama yine de onun desteğinin sanki hiçbir anlamı yokmuş gibi onu ezmeye, üstüne basıp kendini yukarı çekmeye çalışıyor. azıcık gerçekten üzülse, üzüntüsünü dışarı vursa, "hayatının sebebi"yle paylaşsa, zayıflayacak mı bu kadın yani? tam tersi daha da güçlü olacak.. ama hayır, ucuz feminizm propagandası yapacağız ya illa ki; erkekleri ezelim, en güçlü sıla. bu durumun tek istisnası da tabi "badem gözlü azat"...

sorudan biraz saptım galiba, nerede başladım nereye gittim :D diyeceğim o ki, sılanın travmaya girmesi haklı ama zamanlaması yanlış :) bu kadar şeyi yaşadıktan sonra artık "ne alaka" moduna giriyor insan... o yakında anne olacak, evet isteyerek değil, hazırlanarak değil, ama olacak. bu yüzden olgunlaşması, sakinleşmesi ve önünü görerek adım atması eğer göremiyorsa görenlerden yardım alması gerekiyor. gece gece psikanalitik açıklama da geldi :P

mause
02-06-07, 20:55
Eyvah nslmia yok,Kaan yok,başlık alır başını gider artık.Bugün gördüğüm tek cümlelik mesajlardan sonra bir ara cinlerim toplanmıştı,Fatoş kışş dedi gittiler.Arkadaşlar dikkatli olalım bari,arada biz uyaralım...

Canım neslim,modlarımız yok ama sitemizin admin'i bizi ziyarete gelmiş.:img-wink:

:img-blush sila biraz borana güvenmeli :img-blush

Arkadaşım,bu forumda tek cümlelik mesajlar yasak.Lütfen silermisiniz.:icon_sorr

Bence Esma gitse bile bebeği aldırmayacak, Burhan ile bozuşup Midyat' a dönecek, Cihan' ın sebep olduğu pek çok olayın, az buçuk farkında, fabrikayı Onun yaktığını kulakları ile duydu, Azad' ı tehdit etmesine şahit oldu, hatta Onu öldürdüğünü bile, Cihan' ın karakola alınmasından tahmin edebilmiştir. Bu bölümde de Cihan Ona açık açık Boran' la uğraştığını, ağalıkta gözü olduğunu kendi diliyle itiraf etti.:happy0064

Arkadaşlar, ben her ne kadar kendisinden hoşlanmasamda, ( Evlilik kurumuna verdiği saygısızlıktan dolayı) bu Esma' dan umutluyum, Cihan' ın sonu kesinlikle Esma' dan olacağa benzer. :good:

Sevgili zeynepsudem,evet Esma çok kötü birşey yapıyor mam bence de Cihan'ın sonu olabileceği için şimdilik umudum Esma diyorum.
Bebeği bence de aldırmayacak.

3-2 yenildik.Maç bitti.Sevincim kursağımda kaldı.:icon_sorr

Moonrosee
02-06-07, 20:58
Hani arkadaşlar ''töre''nin hiçmi iyi yönü yok diye soruyorlardı ya...bundan daha iyisi ne olabilir.

Bu konunun töre'nin iyi olmasıyla ne ilgisi var? Saygı heryerde saygıdır.Töre ile yaşan insanlarda saygı farklımı oluyor.Sıla Firuz'u düşündüğü için insanlık namına o ilaçları yolladı..Şu zamada kadar ne tv haberlerinde, ne gazete, nede bu dizide töre'nin iyi bir yönünü görmedim.Gören varsa banada söylesin:img-yes:

maabel
02-06-07, 21:15
Candan Erçetinin sandalyeye ters oturarak söyledigi umrumda degil parçasını dinliyorum .Sözleri tam boranın sılaya söyleyecegi sözler.:img-hyste
-insaf bu kadar eziyet kim çeker.
-her lafı her sözü ayrı keder:icon_sorr
-özrü kabahatinden de beter
-Didindim ah yola gelirmidiye yıllarca
-canımdan bezdim agzını her açtıgında:img-hyste
Boranın sılanın karşısında susmaması ve cevabını vemesi onunla uyumaması,narini görmesine ragmen sılaya hemen haber vememesi geç kalınmış karalardı.:happy0064 Sılanın yaptıkları karşısında Boranın tepkisi bir devede kulak bile degil.:img-hyste
MAA nın dünkü fotografları mükemmel .:img-in_lo Hangisine bakayım şaşırdım.Avatarımı tek geçiyorum .:img-blush

mause
02-06-07, 21:15
Bu konunun töre'nin iyi olmasıyla ne ilgisi var? Saygı heryerde saygıdır.Töre ile yaşan insanlarda saygı farklımı oluyor.Sıla Firuz'u düşündüğü için insanlık namına o ilaçları yolladı..Şu zamada kadar ne tv haberlerinde, ne gazete, nede bu dizide töre'nin iyi bir yönünü görmedim.Gören varsa banada söylesin

Canım bukleli eriğim,yeni nickin hayırlı olsun.:happy0064 :happy0064
Konumun da güzel.Bence de 12 yi 10 geçiyordu.:img-wink:

Bende azem bende...bana da yolla bulursan posterini,başucuma asacam sabah kalkıp seyredicem akşam yatıp seyredicem...Aslan parçası valla...
Hem sonra rivayet değil bikerem tamam mı...OZ 3 şerefi ile öldü diyorsa öyledir,haksızlık yapma azem çarpılırsın valla..Kevserin cinlerine gelirsin :icon_whis

Kurtulmak isteyen kim canım ya,aşkolsun...Azad şerefli haysiyetli kahraman biri..Azad ı yüceltmek için ne replikler yazmışlar uğraşmışlar haksızlık etmeyelim şerefi ile ölen Azad a...Arkadaşlar Azad posteri bulurswanız haber verin,ya da dizifilm den çıkan dergiye istek mi yapsak,bu ay Azad posteri yayınlasınlar,ama boy olsun portre değil..:img-hyste :img-hyste

Canım neslim,33 bölüm beceriksiz pısırık,uyuz,korkak olan Azad karakteri ölünce kahraman oldu ya,İnsanın ölesi geliyor.:img-hyste :img-hyste
Korkarım bundan sonra bol bol Azad flashbackleri izleyeceğiz.:icon_sorr

Canım nihz'im,bütün gece seni okumaya varım sen varmısın?:img-yes:

Moonrosee
02-06-07, 21:21
Cihan, Esma' nın İstanbul' a gitmediğini, öğrenir öğrenmez, Onunla konuşmaya gitti. Esma' ya; laflarımın çiğnenmesinden hoşlanmam, niye gitmedin? dedi.
Esma' da beni niye gönderiyorsun, olanları anlamadan gidemezdim, deyince ;
Esma' ya Boran' la işlerinin karışık olduğunu, Sen Sıla' yı İstanbul' da ikna edebilseydin, ben burada bu kadar uğraşmak zorunda kalmayacaktım dedi. Esma burada, Cihan'ın aslında kendisini sevmediğini, ama seviyor gibi göründüğünü, Sırf Sıla ve Boran' a olan kini yüzünden, bir çıkar güttüğü için,
kendisi ile beraber olduğunu anlamalıydı.

Yeni nick'im nasıl ama işte şimdi tam Erik oldum:)

Esma'nın kafasına sonradan dank edecek bazı olaylar.Bebeği kesinlikle aldırmayacak.Cihan'ın kirli çamaşırlarını ortaya çıkaracak tek kişi şu anda Esma.Cihan Esma'nın ona aşık olduğunu bildiğinden başına nasıl bir bela aldığının farkında değil ama ummadığı taş baş yaracak.Tabi ben bu ilişkiyi Burhan'ın öğrenmesi doğrultusunda olayların nasıl gelişeceğini merak ediyorum.Belki Burhan Esma dan daha önce davranıp Cihan'ın tüm kirli çamaşırlarını ortaya çıkarabilir.

Gülcan
02-06-07, 21:22
Iyi aksamlar,
uzun zaman oldu buraya yazmayali.
Gerci pek yorum yapilacak bir durumda yok ortada..
Ben gecen haftaki bölümden sonra bitti artik dedim, izlemeyecegim birdaha dedim. Dün'de izlemek istemedim, yanliz annem sagolsun acidi herhalde halime (Günlerdir sinavlara hazirlaniyorum) kos kizim Boran TV'de diyip yine yerimi aldirtti tv basina.
Simdi bölüme gelince, gecen haftaki gibi kötü degildi, iyiydi, ha birde Sila olmasa daha iyi olurdu belki ama susuyorum, sizler söylenmesi gereken herseyi belirtmissinizdir eminim.
Yanliz dün birseyi farkettim, acaba diyorum Boran hala Yezda'yimi seviyor, onu özlüyormu? Sila Yezda'yi kiskanmaktan bunlari düsünemiyor, ben Boran'a böyle davransam oda haliyle Yezda'yi özleyecektir düsünecektir demiyor, illa benim ilkelerim diyor baska bisey demiyor.
Her bölümde Sila'nin "Hepsi benim yüzümden oldu..!" demesinden gina geldi bana, eh be kizim bunu kabulleniyorsunda neden hala burnu'nun dikine gidiyorsun?
Aslinda yazilacak cok sey var, yoruma baslayinca aklima cok sey geldi, malesef fazla kalamayacagim icin simdilik bu kadar.
Ha son olarak Boran Forever :img-yes:

Not: Sevgili Boran Meclisi Kabinesi, asil ben sizlere tesekkür ederim böyle bir imza'yi benden istediginiz icin, güle güle kullanin. Sinavlarimi atlatayim bir cok degisik imza elinizde olacaktir emin olun ;)
Slogan'da bir Harika ama..

Askinla yasamadim ki, nefretinle öleyim :good:

Iyi geceler... bye

mause
02-06-07, 21:27
Sevgili Nilfer1,
yazdiklarina aynen katiliyorum.
Boran Yezdanin yasini tutuyor olmasaydi Boran ile Sila bu tecavüz olayindan önce kendi istekleriyle kari koca olabilirlerdi. Ama Boranin yüzünden olmadilar. Tecavüz olayindan sonrada Sila travma gecirdi ve Borani sevdigi halde onunla beraber olamadi. Narinde kacma fikrini onayladiktan sonra, Istanbula kactilar. Sila aslinda Istanbulda yeni bir hayata baslamak istiyordu. En azindan ilk kacma denemesinde hic bir celiski yasamadi. O Emre ile Istanbuldaki eski hayatina dönmek istiyordu. Narine verilmis sözü olmasa Istanbuldaki eski/yeni hayatina acilacakti. Bir yandan Narine verilmis sözü varken, bir yandan Borana karsi devam eden aski, bir yandanda onun cocugunu tasimasi onun kurtulmak istedigi Midyatdaki hayatdan kurtulmasini engelledi. O zamanla Borani görmeyerek onun askini unutmaya calisacakti ama Boran onu birde hamile birakmisti. Yine Silanin planlari altüst olmustu. Boran bir yandan onun yasama sebebi iken (Boran onu kac kez ölümden ku