Tüm Versiyonu Göster : Sıla - 28 - 38. Bölüm Yorumları - Arşiv 3

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10

berivan_
18-05-07, 20:17
Amanda aman nekadar heyecanli bir yerde bitti:icon_whis Sivan iyi ki Dilaverden silahi alipta gitti cunku icimde bir his var sanki Dilaverin gelicek bölumde gözlerini acipta Cihana bakicagina dahil...ne biliyim belki herifin bir silahi daha vardir da biz göremedik:icon_whis

Cihan Esmadan nasilda cabuk vazgecti hiic aklim almadi yani...adamin birden bire vicdani sizlayi verdi nedense:img-blush demeki Cihan Ummuye karsi bos degilmis aslinda nekadar da inkar etsede karisina karsi birseyler hissediyor yoksa onun Umminin yaninda bir saniye bilem duracagini sanmiyorum...

m94
18-05-07, 20:17
silahlar konuştu dilaver vuruldu cihanla boran birbirine silah çekiyorlardı.çok heyecanlandım.ama bu olay boranın başına iş açmasa iyi olur

haramikedi
18-05-07, 20:19
Ya sonunu kaçırdım:icon_sorr
Lütfen söylermisiniz ne oldu.
Lüüüüüüüüüüüütfen.

Silahlı çatışma oldu. Boran ve Şivan, Dilaver ve Cihanı takip edip karşı karşıya geldiler. Dilaver silahını çekip Borana ateş etti. Çatışma başladı. Dilaver yere serildi. Cihan sindi bi yere. Boran "KARDEŞİNİN ÖLÜSÜNÜ AL" maya davet etti Cihanı. Boran ve Cihan silahları çekili karşı karşıya kaldılar.
sonrasI; yakışıklı ve silahlı MAA...VE GÜL OĞUZ. :img-in_lo

siyah-beyaz
18-05-07, 20:19
Haydi bize hayırlı mesailer...Gene silahlar çekildi...Neolacak şimdi?Boran öldürse katil ,öbürü öldürse Boran mevta....Anaaa yoksa Boran gidici mi?????Yoksa burda da Sıla mı araya girecek?..Yetiş bacım...

zuhalgezegeni
18-05-07, 20:20
Boran bu bölüm aldı başını gidiyor özette ne yazdıysa aynen devam...sırada Cihan var.Bego sana aynen katılıyorum sherlock Boran... daha önce nerelerdeydi olaylar buraya gelmezdi.Boran ın düriye için gelen adama verdiği ders ne kadar güzeldi.Bu eşek için bu eşeğin tedavisi için.:img-hyste :img-hyste

Ooooof bu nasıl bir sondu ekşına bak ekşına...
Dilaverde gitti galiba bu hafta piyango ona vurdu...Azad a karşılık Dilaver.
Haftaya nasıl bağlayacaklar.Boran görevini tamamladı sıra ondamı ?yoksa Cihan da mı?Al işte haftanın sorusu.Cihan ın işi bitmezse Esma bitirecek.

Acaba Final mi var .Sonumu geldi:sad53:

GünIşığı
18-05-07, 20:22
Ümmü Cihan' ın umurunda bile değil. Cihan Ümmü' nün yaşamasını oğulları için istiyor. Oğulları herşeyi hatırlayıp muhakeme edecek yaştalar anneleri bu olay sonucu ölürse yaşam boyu babalarını suçlayacaklar. Cihan hem bunun için hemde yıllarca her fırsatta "bir kadını koruyup kollayamadın" diye canını yaktığı Boran' ın durumuna düşmüş olacağı için istiyor Ümmü' nün yaşamasını.

SzARap
18-05-07, 20:24
İnanmıyorum….midyat olmuş texas… :img-gun: :img-gun:

Boran yaralı… :icon_sorr :img-fear2
Dilaver vuruldu….öldümü…:img-beee:

Beklide ilk kez gerçek anlamda BORAN-CİHAN karşı karşıya…:img-gun:

Sanırım boran vurulacak tüyo gerçekmiş..
Ve bir GO klasiği… son sahne….

.

*Rüya*
18-05-07, 20:24
Bidahaki bölüm aynen söyle devam edicek : Boran Dilaver vuruldu yeter diyerek silahini indircek ondan sonrada Cihan indircek ve yine hiçbirsey olmicak

Cihanin Esmadan ayrilmasi iyi oldu..Hem Ümmü biraz olsa rahat eder hem Esma harekete geçer

MAKEDONYALI
18-05-07, 20:25
arkadaslar o neydi yaaaa simdi ama dilaveri boran degil shivan vurdu boran vurduysa da bir ceza yemes cünkü atesi baslatan dilaverdi
ama bölüm bence süperdi bu benim fikrim bence bize her seyi gercekmis gibi yansitilar ben senaristleri alkisliyorum

bitter
18-05-07, 20:25
Ya sonunu kaçırdım:icon_sorr
Lütfen söylermisiniz ne oldu.
Lüüüüüüüüüüüütfen.

Önemli birşey olamdı Boranla Şivan çarşıda gezinirken Cihanla Dilaveri gördüler. Cihanla Dilaver de topukları yağlayıp kaçmaya başladılar önce mesafe kısaydı sonra nasıl olduysa mesafeyi açtı Cihanlar.

Boran baktı gözden kayboluyorlar koşmaya başladı. Yetişince de Boran bişey dedi Dilaver de "asıl utanması gereken biri varsa o da sensin" gibi bişey dedi ve birden silahına sarıldı Boranı omzundan vurdu.

Ortalık teksas meydanına döndü.Dördü de birbirlerina ateş etmeye başladılar. Dilaver duvara tırmandı Boranı ordan vurmayı planlıyordu ama çatıdaki horoz gibi vuruldu. Kim vurdu anlamadım. Olay birden nasıl bu hale geldi onu hiç anlamadım ya neyse.. :bilmim

Sonra Boran Şivanı kovdu ve Cihanla yine birbirlerine Silah çektiler ortada Dilaverin cesedi kollarını açmış uzanıyordu öyle bitti.:img-gun: :img-gun:

m94
18-05-07, 20:27
şimdi sıla kesin öğrenir bi de kızar borana offfffffff boran vurulsaydı biraz yakınlaşma olurdu ama şimdi iyice uzaklaşacaklar.bu bölüm sılayla boran iki kez konuştular.daha fazlasını da beklemiyodum zaten sezon finalinde bir sürü olayın patlaması olacak heralde.ama adrenalin tavandaydı son sahnede haksız mıyım?ben boranın vurulacağını sandım ya dilaver bi de düştü bişey değil de boranın başına iş açılacak

gorkipark
18-05-07, 20:28
ya bu dizi eski heycanınımı kaybetti yoksa banamı öyle geliyor o kadar çok reklam veriliyorki sanki kısacık bir dizi izledim bugün,kafam karıştı benim:( azada çok üzüldüm narin kafayı yedi kendi kendine konuşuyor,bedar ana beklediğim tepkiyi vermedi oğlunun ölümüne çok sakin ve metanetli görünüyordu bu bölümde,azadı çok erken çıkardılar diziden,esmada şimdi kafasını duvarlara vursun kabasakal cihan esma hanımı kullan kullandı buruşturup attı bir mendil gibi,boran yine vuruldu:(inş gelecek bölümde cihanı iki alnın ortasından vurup indirir,adama bak ya kendini dünyanın merkezi sanıyor sinir sılada intikam yemini etti bakalım ne yapacak ben onun yerinde olsam gider kendim vururm cihanı,benim korkum cihanın sılaya bir zarar vermesi,biliyor çünkü boranın en büyük zafının sıla olduğunu mutlu insanlara asla tahammülü yok akılsız adam küçük çoçuğa ağalık dersi veriyorçoçuk ne anlayacaksa o yaşta...birde boran sanki omuzundan vurulmadı gibime geldi daha ciddi bir yara aldı sanki inş öenmli bişey yoktur:(

innocent_85
Silahlı çatışma oldu. Boran ve Şivan, Dilaver ve Cihanı takip edip karşı karşıya geldiler. Dilaver silahını çekip Borana ateş etti. Çatışma başladı. Dilaver yere serildi. Cihan sindi bi yere. Boran "KARDEŞİNİN ÖLÜSÜNÜ AL" maya davet etti Cihanı. Boran ve Cihan silahları çekili karşı karşıya kaldılar.
sonrasI; yakışıklı ve silahlı MAA...VE GÜL OĞUZ. :img-in_lo :img-hyste

Teşekkürler kedicim.Allah seni m.a.a kavuştursun.

Artık boran cihanı vursun.
Şuana kadar hadini bildirmemesi hataydı.
Gerçi onun hükmünü esma verse daha iyi olurda.

Bu arada kasfeten ölüyorum , ağlamakdanda başım ağırdı.
Be azad sen öldündiye bu kadar ağlayacağımı bilseydim güler geçerdim:)

GünIşığı
Bölümün en etkili sahnesi de Narin-Azad karşılaşması.:icon_cry:

Şiiişşşşşt Seyşelll' im yaklaş sana bişey söyleyeceğim ama kimse duymasın. Azad' ın içeri girmesi hiç konuşmadan Narin' in ellerinden tutarak yürümesi sonra pencereden annesi ve Sıla' ya bakması sonra Narin' e bakışları ve birden yok olup gitmesi tüylerimi ürpertti. Tamam ağladım işte ağladım:icon_sorr

vanessa19
18-05-07, 20:29
ay sımdı anlamadım ben....ındı yuregıme boran vuruluyormu??????
ay nefes alamadım bır anda ölecekmı???????????yapmayın ya yıkıldım resmen:(:(:(:(

-unique-
18-05-07, 20:29
Boran bu bölüm enfes yakışılıydı :img-in_lo.

Cihan, Ümmü intihar etti diye vicdan azabımı çekiyor :img-hyste yoksa bu bir yanılsamamı. Ben Cihan'ın bir kalbi ve duyguları olduğunu görmek ve onu kötü olmasının sebeplerini duymak istemiyorum. Yahu bir dizidede kötü her halikarda kötü olsun :icon_evil.

Bence bölümün en kötü performansı Cansu Dere'ye aitti. Ne anlatmak istedi bir türlü anlıyamadım :bilmim. Üzüldümü, hüzünlendimi, intikam için hırsmı yaptı :icon_neut.

Boran keşke Narin ile daha samimi dertleşseydi ve Yezda'nın ölümün ardından çektiği acıları anlatsaydı.

Çatışma sahnesi iyiydi ama Boran yaralanırken, Cihan'a hiçbir şey olmadı. Klasik kötülere bir şey olmaz anlaşı üzerine kurulan ve sonrada kötü oldum ama canını çok yaktılar kurgusu :icon_evil :icon_evil.

ye_şil
18-05-07, 20:30
turuncu bencede konu yezda olacak.zaten bir haftadır bu eczane olayı komşu köyde çok konuşulur olmuştu.bende senin gibi düşünüyorum...:icon_redf

dilavere hiç acımadım.inşallah ölür.boran cihanın evine gittiği zaman ağağsıyla nasıl konuşması gerektiğini bilmeyen gereksiz luzumsuz bir insandı.ölmesi boran için hayırlı cihan için feleket olacaktır.:img-fear2

haramicim bende bu akaşm boranı çok beğendim.ne kadarda yakışıklıydı öyle.hele düriyeyi alamyan geleni ne güzel yere kapakladı.ama narinle konuşması çok donuktu.duygudan yoksundu. birazda daha narinle hisli konuşabilirdi.ben zaten fragmanlarda boranı ağlarken görünce kesin dedim bu narinle bir sahnedir.ve açıkçası bu sahneyi bekledim en çok onların abi kardeş daha paylaşımcı olacakalrını düşünüyordum ama sanıyorum trio bunu uygun görmedi.boran narini düşüneceğine daha çok sılaya hep baktı onun gözlemledi.sanki sılanında boran çok umrundaydı.yine gözlerini belertmiş öyle donuk donuk bakıyordu.:img-beee:

esma-selim005
töre de töre, ekşında ekşın diye çıldıran 3 kadın toplaşıp kafayı yemişçesine böyle sahneler yazıyolar işte. ve biz böyle sinirlendikçe "vay sizmisiniz bize böyle diyen" deyip üzerine bi felaket daha ekliyolar.
sinirliyim. çok ağır yazdıysam affola :)
azad-narin buluşması ve narinin olduğu sahneler dışında hiç ama hiç etkilenmedim..
malesef dizimiz çok kan kaybetti. hadi bizde etraftan adam toplayalım.:img-pilot bu arada dizimizin kan grubu ne?:img-hyste

sea__star
Bu nedir?
Taramalı ile mi çatıştı bunlar. Silah Boran ağa'nın silahı olduğunun bilincinde mi acaba da hiç bitmedi?

Her şeyden akça pakça çıkma yüzünü bulan ve zeytinyağı nidasıyla su üstünde seyir eden Cihan neden eczanenin ikinci kapısından çıkma ihtiyacını duydu?

Ve en önemli yer. Cihan'ın ilaç aldığı eczaneyi tabipler odası mı olur neresi olur bilemem şikayet etmek gerekir. Bir eczanede ikinci çıkış kapısının olması bildiğim kadarıyla yasaklanmıştı yıllaaarr önce. O kapı neden işler durumda. Mardin olduğu nedeniyle midir acaba?

Azad'ın ölüm haberi konağa gelmeden Narin'in bilinçaltına geldi ve aklını kaybetti. Çelişkiliydi çok. Ölen kişinin ruhunun evinde mekanında dolaştığını etrafa bakındığını duymuştum ama yakınına da bu duygusunu yansıtarak gösterdiğini duymamıştım. Komik diyemeyeceğim ama saçmaydı?

Bir saat ve İki saati aynı anda söleyen adamların çelişkili ifadelerinden yola çıkamayan komiserin bulguları nerde kaldı. Aradan bir sürü vakit geçti ama bu durum yok oldu gitti.

Dilaver'i acaba Boran mı vurdu yoksa Şivan mı? Boran ise yine bir mapushane yolu gözükecek mi ağamıza yoksa, nasıl Cihan ağanın yoluna kurban olacak adamı çokcana ise Boran ağamızda da varmıdır aynı cins aynı modelden bir iki adet şahsiyet.

Dilaverdeki nasıl bir cesarettir ki Cihan gibi koskoca ağası varken yanında, onun silah çekmek ne haddine.

Cihan'ın babası gelini için kan vericem deyince bir poşet değil ki bu demesinden çıkardığım sonuç kanı uyan kişinin kanı bitinceye kadar sömürcekleri anlamına mı geliyor. Babasından bir PORSİYON kan alıcaklarsa diğer kişilerden de bir porsiyon alırlar. İki porsiyon kanın aynı anda verilebileceği nerde görülmiş. Hani Cihan'ın gözü delirdi bir kişiden alıcak tüm kanları karşısındaki kişinin canı çıksın yada çıkmasın önemli olmaksızın. Doktorlar da buna göz yumacaklar mıydı da babasından almadılar?

Bir kişi o kadar hapı yuttuktan sonra nasıl olurda psikolojik olarak gösteremediği cesatei fiziksel olarak gösterdi ve saatlerce o haplar böbreğe intikal etmedi. Kanını değiştirmeleri gerektiyse o ilaçların kana karıştığı sonucunu çıkarabilirmiyiz? Bu sonucu çıkarabilirsek bu kanın böbreklerden de devamlı dolanarak geçtiği sonucunu çıkarabilir miyiz? Bu sonucu da çıkarırsak bu kadının böbreğine bu kadar saat neden zarar vermeden kurtamış olabiliryorlar. Yoksa bu kadının böbreklerine kan gelirken böbrekleri kana "ortada kuyu var yandan geç" diyerek yönlendirme mi yapıyorlarda bu kadın kurtulabiliyor. Sıla'nın bebeğindeki azmi ümmü nün de bünyesinde görür oldum.

Kim ne derse desin arkadaşlar ama benim şahsi fikrim ben bu diziden gitgide uzaklaştıysam bu diziden eski tadı alamadığımdandır. Uzattıkça, uzatmaya çalıştıkça diziyi yapılan bir şeyler yıkılmaya başladı dizide bence.

berivan_
O ötlek Dilaver nasilda silah cekti halen anlamis degilim yani:img-help: ama ne guzelde buldu cezasini,sira hayirlisiyla Cihanda:happy0064 töbe töbe...ama bu adamin yaptiklarinin cezasini cekme zamani geldi ve geciyorda...ama simdi benim merak ettigim orada ne olucak,Borana birsey olmicak dimi:icon_sorr

Bu saskin kendini bilmez Silayada sinirlendim ki ne sinirlendim,kocan senin yanina gelmis,derdinde ortak olmak istiyor sen al kocandan kolunu cek yaw, olucak ismi:icon_evil helede yine hersey benim sucum repliginden vallah da billahda gina geldi,yetti yaw!!ne o öyle eskimis replikleri ha bire kullanmak...ayiptir söylemesi diger dizide(Gumus)Mehmet nekadr odunsa Silada aynen öyle...yeter kendini suclaman be kizim...asil sen olmazsan Azat Narin coktan mefta olmuslardi...

turuncum bencede konu Yezda gibime geliyor...aklima baska birsey gelmiyor nedense:img-blush

yaprak1907
18-05-07, 20:31
Önemli birşey olamdı Boranla Şivan çarşıda gezinirken Cihanla Dilaveri gördüler. Cihanla Dilaver de topukları yağlayıp kaçmaya başladılar önce mesafe kısaydı sonra nasıl olduysa mesafeyi açtı Cihanlar.

Boran baktı gözden kayboluyorlar koşmaya başladı. Yetişince de Boran bişey dedi Dilaver de "asıl utanması gereken biri varsa o da sensin" gibi bişey dedi ve birden silahına sarıldı Boranı omzundan vurdu.

Ortalık teksas meydanına döndü.Dördü de birbirlerina ateş etmeye başladılar. Dilaver duvara tırmandı Boranı ordan vurmayı planlıyordu ama çatıdaki horoz gibi vuruldu. Kim vurdu anlamadım. Olay birden nasıl bu hale geldi onu hiç anlamadım ya neyse.. :bilmim

Sonra Boran Şivanı kovdu ve Cihanla yine birbirlerine Silah çektiler ortada Dilaverin cesedi kollarını açmış uzanıyordu öyle bitti.:img-gun: :img-gun:

bitter önemli bişey olmadı yazmışsın yaa inan orda koptum..:)altı üstü dilaver öldü,cihan köşeye sıkıştı ve en önemlisi boran vuruldu:icon_sorr

ama haklısın,olaylar birden nasıl teksas meydanına döndü,nasıl çatıma çıktı anlayamadım..:bilmim
ayrıca ümmü ölürken,babasının bizi rezil edicen diye haykırışını hatırladıkça,tüm cinler tepeme yığılıyor:icon_evil doktor iyi dedi ama:img-yes: bye

GünIşığı
18-05-07, 20:35
Canım TuRuNcU' m

Boran ile Cihan' ın uzun uzun konuşacaklarını pek sanmıyorum ben. Eğer araya konuşmalar girerse Boran biraz zor çeker tetiği. Aaaa evet eğer sonuçta Boran tetiği çekip vurmayacaksa mutlaka konuşacaklar ve konu Yezda' ya gelecektir. Böylece silah seslerine birileri gelir de Cihan kurtulur.

Boran' ı çok sevdim pek beğendim ben bu bölüm.:img-yes: Hep görmek istediğimiz gibiydi bu bölüm sonra uzun uzun yazacağım ama duygularımı şöyle ifade edeyim Jess' im yine yeniden "kükredi aslan parçası"

esma-selim005
18-05-07, 20:36
artık bölüm sonları ekşınla biter oldu ya. şimdide kim kimi vurcak muhabbeti dolanır forumda.
ikiside birbirini vurmayacak! dediğim gibi maksat heycan, ekşın, töre.. önümüzdeki bölüm denize doğru olmayan midyatta tsunami olursa şaşmayın.:img-pilot

madita
18-05-07, 20:36
Boranın şu adamı yere serip üstüne para sayması mükemmeldi.Ve MAA ne kadar doğaldı orada.Gerçekten durumun iğrençliğine yana yana öfkelenmiş gibiydi.Öyle boş öfke değildi. Bu bölümde MAA'nın oyunculuğunu çok beğendim.hem sade hem de etkileyici olabiliyor. Azad'a giderken arabadaki hali, Celilin yanında acıdan kasılmış yüzü...Narinin yanında acısını paylaşan ama kendine getirmek isteyen duruşu...engelleyemediği için sorumluluğuna dair mahçup hüznü...Düriyenin akrabasına öfkesi...Annesine öfkesi...hepsi başka başka ve hepsi çok güzeldi.
Ben çok seviyorum MAA'yı izlemeyi :img-in_lo

Valla dizi bitti....ama gözüme habire senin imza avatarina takiliyooo!

vaybeee...en karizmatik MAA resimleri bir bulmussunki...helal...!

Yaaa ama o kedinin ne isi var orda...onu anlamadim!!!!:icon_whis :icon_whis :icon_whis
Biraz siritiyor...!

Bölüme gelelim...!

Coook agladim...onu hatirliyorum!
Cihan....amaaaan....gicik sey...yazmicam bisey!
Ümmü...yok oda kalsin!

Esma....valla terk edilen kadinlarin intikami cok aci olur!
Ters köse oluruz insallah bu konuda...yani ben...su Cihan'a kim darbe indirirse sevirim....!
Ehhh...yine Cihan'a döndüm!

Artik bu dizi'nin adini "CIHAN!" a degistirirseler...karsi koymam yani...iyi gidiyor...itiraf ediyorum!
:img-wink: :img-wink: :img-wink:

Bu gece ciddi olmak bana zor geliyor....!:icon_sorr

jess
18-05-07, 20:39
Boran ve Sıla’nın yanyana doğru düzgün bir karesi bile yoktu. Tek yakınlaştıkları an da Sıla’nın kolunu çekmesiyle son buldu.Neden?

Neden bir insan hayatında yaşayabileceği en büyük üzüntülerden birini yaşarken yaşam sebebimsin diyecek kadar çok sevdiğini iddia ettiği bir insanın teselli amacıyla dokunduğu kolunu iter?

Öfkesinden mi? Kime öfkesi? Firuz’a mı Cihan’a mı? Boranla alakası ne peki? Sıla’nın her öfkesinin ceremesini Boran mı çekmek zorunda? Son yaşadıklarından sonra,Boranla birlikte Firuz’a,Kevser’e,Cihan’a ve diğerlerine birlikte karşı koyma,omuz omuza mücadele etme kararı aldıktan sonra sadece akrabası ya da babası olduğu için Firuz’a ve Cihan’a duyulan öfkenin Boran’a yönlendirilmesi neden?

Cenazede herkes üzgün,bitap düşmüş.Sıla dimdik ayakta.Güçlü olmaya karar vermiş diyelim.Normal karşılamaya çalışalım ama o bakışlar nedir peki? Tüm cenaze boyunca,Boran ve Narin’e bakarken yüz ifadesinde üzüntü falan yoktu.İğrenmeyle karışık garip bir öfke vardı.O bakışların muhatabı Boran ya da Narin neden oluyor?Anlamı ne?

Sıla’nın en azından bir kez dayanamayıp Boran’ın omzunda gözyaşı akıttığı görmemiz gerekirdi. Böyle bir durumda özellikle hormonal dengesi alt üst olmuş hamile bir kadının güçlüleri oyaması hiç doğal değil bence.

Sıla karakterinin yapaylığı güçlü olması gereken yerde güçsüz,güçsüz olması gereken yerde güçlü havalarında dolaşmasından kaynaklanıyor. Boran’ı yaşanmışlıklarında ve duygusal sarsıntılarında olması gereken yere koyamamasından kaynaklanıyor.Fiziksel mesafeyi geçtim,duygusal olarak da her zaman mesafeli Boran'a karşı.Hep uzak tutuyor.

Sıla kardeşinin ölümü karşısında güçlü olacaksa eğer, ağlamadan dimdik duracaksa eğer, dimdik duruşuna neden olacak gücü Boran’ın koluna dokunan ellerinin sıcaklığında bulmalıydı.Başka bir şeyde değil. :icon_evil

Kardeşi ölmüş bir insanın bir kez bile olsa kocasına doyasıya sarılması, içindeki acıyı sevdiğinin kollarında bulduğu huzur ve sıcaklıkta eritmeye çalışması gerekmiyor mu?:img-beee:

döndü
18-05-07, 20:39
bu bölüm çok güzeldi hele narin ve azadın hayal sahnesi beni bitirdi zaten bu arada boran yaralandı. dilaver içinde ilahi adalet oldu:img-wink:

innocent_85
18-05-07, 20:40
Sılanın karnı bir küçük geliyor bana bir büyük iyi ayarlamıyorlar heralde.
Ne olacak şimdi sılanın hükmüyle ilgi hiç ilerleme yok yoksa sıladamı töre kurbanı gidecek.Bu dizi baya sıkıcı olmaya başladı artık mardinde olması bile önemini bittirdi.Benki cumaları sıla vardiye bir hevesle gelen cumalarını bile unutur oldum.Sırf merakdan izliyorum.:icon_whis

ortay
18-05-07, 20:40
Sevgili MAKEDONYALI arkadasim duygularimiz ayni:img-yes:
Bu ne simdi yahu hatirlarsaniz Cihan-Boran karsilasmasi 3 oldu simdi mutlaka birisi vurulacak bu Boran olursa cogunuz hemen ayaklanacaktir yok efendim cihan bunu nasil yapar bu Boran NE BICIM AGA vs. ama ben Boran vurulsun ama ölmesin istiyorum dizi heyecanla böyle devam eder.Boran'nin cihan'i öldürmesini istemiyorum onun mayasinda katillik yok Cihan ve Boran'i ayiran bu en sonunda cihan kendi belasini bulacaktir.
Sevgili unique keske baska birsey dileseymisin kabul oldu dilaver vuruldu belki öldü.

vanessa19
18-05-07, 20:43
borana bısı olmasın....
askım zaten ortalarda yok...yok ettıler askımı...sımdı de boran....ya borana bısı olursa...

ne bu ya...!!!!!offffff....bolum ayrı absurddu...esmadan bıze ne ya!!!

SzARap
18-05-07, 20:44
yaaa arkadaşlar....

şimdi dilaver öldüyse.... töre kana kan istermi...:img-help:
sonuçta uyuz zinharın da dediği gibi azat zaten ölecekti..
ha şimdi ha sonra....

peki ya dilaver...
zinhar oğlunun Boran ağa tarafından vurulmasına ne diyecek..
yani kalpten gitmezse.... eh buda onu öbür tarafa yollamazsa...
ne diyeyim zinhar herkesi gömer artık.... :icon_whis

PS:kız madita senin burda ne işin var...pazara ne kaldı...senin yetiştirmen gereken birşeylerin yokmu...hani benim imzamda olan... kaçak..çabuk dön işinin başına bakim.... katıksız yazma hapsindesin sen... :icon_whis :img-hyste :icon_whis

NAZAR
18-05-07, 20:48
Yok kardeşim yok.. bu dizilerde aksiyona bile yer yok... acı desen sürüsüne bereket.. yıktı geçti benı .. Narinciğim hah.. bir sen kaldıydın akılını yitirmeyen şimdi 5'i bir yerde gibi oldunuz dizilin bakim kenara..... afferim işte böyle.... Bedar'cığım yaww niye ağlıyorsun bak Azad ölmedi yaşıyor sana gülümsüyor.. sen görmüyorsun.... ( ay yok bende narin gibi yedim kafayı.. )

ben hayatımda bu bölüm kadar birisine ulen "ne duruyon.." demedim.. Cihan sanki ağa... Boranda maraba.. yok yok o anca kazulet gibi dolansın ortada sonrada Sıladan öğrendiği gibi "hepsi benım sucum..." desin nede olsa körle yatan şaşı kalkıyor... oh ne ala memleket.. Furuz aga bile dedidğim dedik diyor onun oğluydun hani ...yoksa Cihanla kundaklarınız mı karıstı sizin he.. boran ağam.. git azıcık Hakkı ağadan ders al... adam nasılda yönetirdi aşireti.. ama sende sürüsüne adam var.. ama sen sadece ordan oraya gidiyon.. birde vaktinde gitsen tam süper olacak ya neyse... yok ben bu gece çok doluyum tek suclu Borandır.. koruyamadıgı için kimseyi... madem ağa oldun Cihanın 4/1 i kadar sahip cık marabana.. o telefon nıye kapalı he.. niye......

zuzu
18-05-07, 20:49
yaa o nasil bi son dakikakaydi oyle...

son dakikada ortalik teksas a dondu.....

dilaver i kim vurdu ?? sivan mi??? boran mi??

boran kolundan vuruldu eli kanliydi...

karsilikli silahlar cekilmisken hangi sebepten cihan ve boran birbirlerini vurmaktan vazgececek ee ummu de yok artik....

dilaver sanki bana olmemis gibi geldi olecek olsa bile orada degil...

orada bi canlanacak cihanla boran i kendine getirip hastaneye gidsilebilir oradan sanki...

sila bu bolum de ''hepsi benim yuzumden dedi ya!!!!'' ifrit oldum yaaa...

hic cekilir hali yoktu valla...

bide bende silanin bu aksam oyunculugunu zayif bulanlardanim...

uzuldumu ofkelendimi hislandi mi??

tam olarak yansitamadi...

ama MAA cok ii ydi. duriyeyi ilkokul cocuguna vermeyi dusunen insanlik disi yaratiga haddini cok guzel bildirdi ...ama tabii anlayana o adamin dini imani para olmus vicdan gitmis duzelecek bir durumu yok maalesef...

boran in bu aksam ki kararliligi benim hosuma gitti...

otelde adamlarla konuusrken ki tavri....

sonra firuz aga ile agalikla ilgili konustuklari cok etkileyiciydi....

boran in kevser ana ile narin hakkinda konusmasi da cok guzeldi....

bu aksam benim gozum ABAY i cok aradi lusin oradayken abay hangi akla hizmet ortalarda yok kiii...

olmadi abay yaaa...

boran bu kadar zor durumdayken abay yok....

lusin bile vardi...

Izel20
18-05-07, 20:50
bakin buraya yaziyorum!!!!!!!!!!!!
dilaver ölmedi ve simdi onlar ikiye birler
yani boran tek cihan ve dilaver iki demek istedigim
cihan ve dilaver borani vuracaklar benden söylemesi
hepimize gecmis olsun :icon_sorr

NAZAR
18-05-07, 20:50
ben anladım zaten sırf bebeğin adı bedirhan olmasın azad olsun diye öldürdüler azadımızı.. yaw o son narinli sahne yıktı geçti benı...

şimdi ben nasıl toparlanacagım.....

haramikedi
18-05-07, 20:52
-Narin Kevseri boğsa, suçundan muaf olur mu bu haliyle? :img-help:

-biliyorum Cihandan nefret ediyoruz ama D.S'nin Cihana kattığı çok şey var. Cihanın duygusal bataklığında yeşeren canilikler bi tuhaf. İç dünyası zengin bir manyak Cihan :fighting2

-ölümler pek çok dava için tetikleyeci unsur olur. kulağa zalimce gelse de, Azat'ın ölümü Sıla ve Boranın davası için önemli bir kazanım. Çünkü fabrika uğrunda marabanın ölmesi başka...patronların canından gitmesi başka...İşçiler, Cihanın söylediği gibi Sılanın şirketçilik oynamadığını ve bu yolda yakınlarının öldüğünü gördüler.Sahipsiz ya da her an ekilebilir bir durumları yok artık.

-cenazedeki melekleri gördünüz mü?:img-swoon yakışıklılık meleklerini kovuyordu Boran. "yeri değil,şimdi ağlamak zamanı, başka zaman yıkarız ortalığı! gidin başımdan!!" diye kovuyodu melekleri..:img-in_lo meleklerde de epey inat varmış yalnız, yapıştı kaldılar Borana, mundar ettiler cenazeyi! :icon_twis

- en mükemmel sahne- Boranın tiksinerek adamı yere yıkması ve üzerine para saymasıydı.Böyle bir insana daha başka ne yapılır ki zaten?

su-yagmur
18-05-07, 20:53
Şiiişşşşşt Seyşelll' im yaklaş sana bişey söyleyeceğim ama kimse duymasın. Azad' ın içeri girmesi hiç konuşmadan Narin' in ellerinden tutarak yürümesi sonra pencereden annesi ve Sıla' ya bakması sonra Narin' e bakışları ve birden yok olup gitmesi tüylerimi ürpertti. Tamam ağladım işte ağladım:icon_sorr

bir de ben Celil in karakoldaki Boranla sarılışına da ağladım.sonra geçti.Sıla dan bulaştı bana da bu hastalık hemen güçlü insan olabiliyorum...:icon_whis

Boran Sıla dan daha çok üzüldü Azadın ölümüne ya da bana öyle geldi..:img-help:

cenaze sahneleri de geçiştirilmiş bölümlerden biriydi.Sönmezlerin hiç mi akrabası ,komşusu,ahbabı yok.işçiler vardı sadece cenazede.
cenaze evinde de kimsecikler yoktu..
Dilan ve Abayı söylememe gerek bile yoktur sanırım.:bilmim

bölüm yorumum:ölen ölür kalan sağlar bizimdir.(o hale getirdiler bizi)
insani duygularımı geri istiyorum...:img-help: :img-help:

33.bölümden iyiydi.Boran artık bireyler yapmaya başladı.:happy0064

esma-selim005
18-05-07, 20:53
ben anladım zaten sırf bebeğin adı bedirhan olmasın azad olsun diye öldürdüler azadımızı.. yaw o son narinli sahne yıktı geçti benı...

şimdi ben nasıl toparlanacagım.....

oo nazarım hoş gelmişsin:img-wink: (toparlanma yardımcı olammı? avatarındaki diziyi açta izle bakem :img-wink: )

evet narinli sahne benide çok etkiledi. boncuk yılmaz çok başarılı bir oyunculuk sergilemiş bu bölümde:good:
ancak bana narin bu travmadan pek çabuk kurtulacak gibime gelmiyordu. çok sevdiği eşini kaybetmenin acısıyla delirebilir belkide...
alın bi ekşınlı olaya başlangıç daha
narin hastanede:img-pilot

fkenan1979
18-05-07, 20:54
yaaa arkadaşlar....

şimdi dilaver öldüyse.... töre kana kan istermi...:img-help:
sonuçta uyuz zinharın da dediği gibi azat zaten ölecekti..
ha şimdi ha sonra....

peki ya dilaver...
zinhar oğlunun Boran ağa tarafından vurulmasına ne diyecek..
yani kalpten gitmezse.... eh buda onu öbür tarafa yollamazsa...
ne diyeyim zinhar herkesi gömer artık.... :icon_whis

PS:kız madita senin burda ne işin var...pazara ne kaldı...senin yetiştirmen gereken birşeylerin yokmu...hani benim imzamda olan... kaçak..çabuk dön işinin başına bakim.... katıksız yazma hapsindesin sen... :icon_whis :img-hyste :icon_whis
dilaveri şivan vurdu benmi yanlış gördüm ya şivan vurdu onu
şivanla kan davası yapsınlar hem boranı vurdu onun kanı aktı asıl boran kanına kan aldı:img-hyste :img-hyste

son olan olayları hiç anlamadım birden yıldırım hızıyla oldu dilaver niye birden sinirlendi bir blm önce azadın ölümüne üzülen benmi yanlış izledim adama ne oldu birden coştu anlamıyorum nu ani geçişleri :img-help:

madita cidden ne iş güzelim ne işin var burda catladık yeter artık geçen hafta yoktun bak inan bu hafta bunu kaldıramaz bizim komşu köy özellikle ben kaldıramam bır hafta daha beklemeyi, sen git uzun uzun yaz bekliyoruz yaaa hadi canım sen işine bak biz yaparız yorum :icon_whis

-unique-
18-05-07, 20:54
Ya onca kurşundan bir tanesi niye Cihan'ın poposuna isabet etmediki :img-hyste. Hem bu şekilde ağamın pisliği üstüne pislik olmazda diyemezdi.

Boran'ın, Düriye'yi isteyen adamı pataklaması çok iyi oldu. Tamam şiddete hayır ama arada bir böylelerinin kabasını almak gerekli. Adam para için yengesini karısı yapmaya çalışıyor, tövbe tövbe.

Sıla hareketlerindeki rahatlığı fark ettiniz mi? Yataktan hemen kalkıyor, çömeldiği yerden hemen doğruluyor, hızlı hızlı yürüyebiliyor :img-huh:. Hamile bir kadının bu kadar seri hareket etmesi, garip değil mi?

Her bölümde bir, iki kez hüngür hüngür ağlayan Sıla bu bölümde ağlamadı :img-fear2. Hamile bir kadının herşeye olur olmaz ani tepkiler vermesi anlaşılır bir durum ama güçlü görünücem diyede kardeşinin yasını tutmaması garip doğrsu :mad72:. Bu konuda yapabiliceğim tek yorum; bu bölüm Cansu Dere'nin oyunculuğu anlaşılmaz bir tepkisizlik üzerene kurulu olduğudur. Her ne anlatmak istediyse, başarız.

Son olarak Sıla'nın karnı gene niye küçüldü :img-hyste. Bu bebek tersine bir evrim geçiriyor herhalde. Önce ölmüycem diye inat etti şimdide büyümüycem diye inat ediyor :img-pilot.

zeynepsudem
18-05-07, 20:56
Merhaba Sevgili arkadaşlar, öncelikle yeni sayfamız hayırlı uğurlu olsun.
Sönmez ailesi nin gencecik evlatlarını kaybetmeleri hiç kolay değil, Onların ağlamaları ve kederlerine ben de baya bir üzüldüm. Celil in oğlunun ölüm haberini Boran dan öğrendiği anda,önce inanamaması, yere oturup ağlaması,gene Bedar ananın ölüm haberini aldığı anki halleri, ağlaması beni çok etkiledi.Z.E ve MS bu sahnelerde gerçekten oyunculuklarını konuşturdular.
Narin in şoka girmiş halleri, Azad ın hayalini görmesi, ceketine sarılıp yatması..
Narin büyük bir ihtimalle gelecek bölüm intihar edecek gibi. birde ''Azad ım o hapları kızdığından beri kullanmıyorum'' demesi ile hamile kaldığını iyice gözümüze soktular.
Sıla nın davranışları ne kadar tepkisizdi, bana mı öyle geldi. Boran da Sıla ya hiç sarılıp başın sağolsun bile demedi, üstelik karısı hamile, insan bir kere olsa sarılır Sılam acını anlıyorum. ama bebeğimizi düşün, kendini harap etme bebeğimize birşey olabilir deyip sarılıp öpmezmi.. Kardeşi veya ailesinden bir yakını ölen kadın, kocasına sarılıp ağlamazmı, ondan güç almak istemezmi inanın bu sahnelerin olmaması çok garibime gitti. Suç MAA ' da değil ona böyle sahneler yazmayan beceriksiz senaristlerde. inanın kimseyi suçlamak istemiyorum. ama ne hikmetse hep cuma akşamları Sıla heyecanlı bir şekilde biterse sinirlerim depreşiyor. Dilaver i Boran mı, yoksa Şivan kahyamı vurdu? haftaya neler olacak çok merak ediyorum. üstelik Şivan Kahya ya Boran gitmesini söylediğinde ağam yaralısın gibi birşey söyledi. Boran ile Cihan tam tabancaları birbirlerine doğrultmuşken neler olacak. İnşallah Cihan ın kurşunu bitmiştir.
Boran ıma birşey olmaz. Kardeşi ölen Cihan artık daha da kinlenir. Tüyolarda Cihan ın çöküşü başlayacak deniyordu.. Dilaver in ölümü ile sağ kolunu kaybetti.
Bence esas çöküşü ona Esma yaşatacak. Boran a veya Sıla ya fabrikayı yakanın ve Azad ın onları yemek yerken gördüğünü falan anlatacak.

jess
18-05-07, 20:57
Şimdi buna mı takıldı diyeceksiniz ama Mardin'deki çocuklar neden hep "Kutu kutu pense,elmamı yerse" oynuyorlar merak içerisindeyim. Sıla ablaları o köhne düzene de el atıp bir oyun öğretememiş mi hala onlara? :img-pilot :img-pilot

Ayrıca hastanede kan vermeye gelen insanların konuşması da yine buram buram sosyal mesaj havası içeriyordu. Zaten replikler fazlasıyla doğallıktan uzak oluyor mesaj verileceği zaman.Bari oyunculara dikkat edip,bu işi bilen insanlara yaptırsalar da daha doğallaşsa sahneler.O zaman etkileyiciliği de artacaktır eminim.:img-yes:

Düşündüğüm kadar kötü değildi bu bölüm.Hatta beğendim bile diyebilirim.:img-wink:

Not:Sıla'nın karnı yine küçülmüştü.:icon_whis

müsterih
18-05-07, 20:58
Hepinize iyi akşamlar arkadaşlar
Daha hiçbirinizin yorumlarını okumadım etkilenme olmama açısından.Önce yazayım dedim.
Bu bölümü ben beğendim.Celil resmem içimi parçaladı.''Ciğerimizi yaktırdın''deyip ağlamasında çok kötü oldum.Allah hiçbir anne ve babaya böyle acı olaylar yaşatmasın.Oynamadı yaşadı adeta.
Ümmü'nün babası da bizi elaleme rezil mi edicen demez mi.Senin kızın ölüyo ama sen hala alemi düşünüyosun neyse hemşire de dedi zaten.Cihan'ın çocuklarına bağırması neydi öyle.Zaten korkmuşlar bir de gidip onları kollarından sarsıp siz ağa oğlusunuz güçlü olcanız diyor.Adam resmen Ali kıran baş kesen olmuş.Kan verenleri bile nasıl azarladı,cahiller diye.Maşallah kendisi çok aydın bir insan ya.''Kör körlüğünü bilmez şaşıya kusur ''bulur diye bir söz vardır Cihan da o hesap.Kayınpederinin de Cihan'a sözleri çok güzeldi.Bir de dedi ya çocuklara babanız kimseye sahip çıkamıyor diye oh olsun ona.
Şimdi Esma sultanını da postalamak istiyor ama o bunun altında kalmayacak.O gece olanlara az çok şahit oldu ve onun aleyhine şahitlik yapacaktır.
Aklı başına yeni gelmiş de karısını yalnız bırakmayacakmış.O ümmü'nün yerinde olsam var ya onun suratına bile bakmam.Beni istemeyen adamı ben ne isteyicem.
''Bu öküz için''
''Bu eşek için''
''Bu da eşeğin tedavisi için''
Bayıldım vallaha o sahneye.Nasıl da paraları suratına çaptı adamın.Nasıl bir zihniyettir bu başlık parası.Kadının hiçbir değeri yok çok afedersiniz ama sanki
bir mal.Bi de yakup istemiyor diye ilkokula giden çocuğa istiyorlar.
Narin yazık nekadar kötü oldu öyle.İnşallah kendine birşey yapmaz.Hala kabul etmiyor,öldüğünü reddediyor.Mezarlıkta ayakları nasıl da geri geri gitti.Sıkıntılı günler onu bekliyor.
Boran'ın babasına yaptığı konuşmada güzeldi.Kevser de çıkmış Narinim gelsin diyor.''Narin'in ordaki annesini bırakıp yanına geliceğini sanmam''demesi ona çok güzel cevap oldu.''Zehir gibi sözleri karından öğrendin''gibi birşey dedi.Kadın her bulduğu fırsatta yine Sıla'yı suçluyor.
Son sahnede heycanlandım vallaha.Acaba Dilaver öldümü?Yine karşı karşıya geldiler ve GO yazısı.
Ben şimdi tribünlere döneyim aklıma geldikçe yazarım.Biraz karışık oldu ama kusura bakmayın artık.

siila
GUL OGUZ BORANIDA ÖLDÜR DE SENDE KURTUL BENDE KURTULAYIM.:icon_sorr
Sen savaşcı kahramanın sılayla kötülüklerin başı cihanını al ister törelere savaş aç ister aska sevgiye ama benim agamı bırak.boranı böyle aciz görmektense ölmesini tercih ederim.BİRŞEY YA VARDIR YA YOKTUR.:icon_sorr

belize22
Nerden başlasam..

Bu bölüm müthişti. Gerçekten oyuncular çok güzel bir performans sergilediler.
En çok Boncuk Yılmaz'ı, Narin'i beğendim.
Azad'ın evden o girişi.Narin'in o ağlayışı.Azad'ın o hafif gülümsemesi.Çok güzeldi.:icon_cry:

Narin'in bu repliği içimi burktu: Ne o Azad? Yoksa bana küssün?
Neden hiç konuşmuyorsun? Ben senin yüzünü görmessem, sesini duymassam,
yaşarım sanıyorsun?

:sad53:

ayliz
18-05-07, 20:59
yok artık boranı katil etmedikleri kalmıştı ama ihtimal vermiyorum koskoca ağayı katil etmeyeceklerdir.dilaver ölmemiştir.çok can sıkıcı bir bölümdü ama bazı sahneler çok gerçekçiydi.özellikle celil efendi müthişti bir babanın acısını çok güzel yansıttı.:good:bu bölümün yıldızları bence MENDERES SAMANCILAR ve MAA:happy0064 :happy0064

seyşelll
18-05-07, 21:00
Boran'ın Sıla'nın koluna dokunduğu sahneyi de beğendim ben. Sıla'nın ''kim? kim?'' diye ısrarlı soruşu, Boran'ın ''neden bahsediyorsun sen Sıla? Kazaydı.'' derkenki yalan söyleyemez halleri çok doğaldı. Sıla'nın Boran'dan kolunu çekişini de garipsemedim, aşkıyla da bağdaştırmadım. İnsan acılı anlarında kendini herkesten çekmek isteyebilir, bazen de en yakınından çıkarabilir acısını.

Sıla'nın sedirde Emir'e ''biz azad'ı gülen yüzüyle hatırlayacağız'' hallerini de sevdim. Hatta işçilerin acılarını paylaşmaya geldikleri sahne de çok güzeldi. O kadar mantık ötesi olaylar olduki dizide. Artık mantık çerçevesinde bakmaktan vazgeçtim, ondan dolayı nerden geldiği belli olmayan Aysel'in türküsü de tuhaf gelmedi.

En çok gözüme batan şeyler...

1- Ümmü ve intiharı ve kurtarılma safhası ve de devamında gelen Cihan'ın evrimi.:img-hyste

2- Sıla'nın işçilerin karşısında kendi kendine söz vermesi. O kadar yavanlaştırmıştı ki o sahneyi. İğreti oldum.:mad72:

3- Artık buna da alışmak lazım fakat ben yaklaşık 25 bölümdür Sıla'nın ''herşey benim yüzümden oldu'' repliğinden nefret ediyorum ediyorum ediyorum. Duydukça tüylerim dikiliyor.:icon_mad: Bu kadar nefretlik bi durum olamaz.
Sanırım bu dizinin sonunu tahmin edebiliyorum; Sıla ölür ve her şey yoluna girer.:fighting2 Ölsün ölsün de kurtulalım.

Bu bölümün en çok sevdiğim sahnesi;

- Azadla Narin in buluştuğu sahneydi.:icon_cry:
Bu kadar ince bir sahneyi çekmek o kadar mı zor? Her bölüme böyle ''1'' sahne bile olsa yetecek ama nerdeeee..

Diğer sevdiklerim:img-in_lo
- Narin'in ayaklarının Azad'ın mezarında geri geri gitmesi.:sad53:

- Karakolda yıkılan ve morg kapısında ''bebeğim'' diye ağlayan Celil'in halleri.

- Boran'ın her hali çok iyiydi gerçekten. Bölüm başındaki korumayı ve Düriye'yi almaya geleni elinin tersiyle indirmesi favorilerim.

-Bedar'ın Celil'i görür görmez yıkılması.

NAZAR
18-05-07, 21:02
oo nazarım hoş gelmişsin:img-wink: (toparlanma yardımcı olammı? avatarındaki diziyi açta izle bakem :img-wink: )

evet narinli sahne benide çok etkiledi. boncuk yılmaz çok başarılı bir oyunculuk sergilemiş bu bölümde:good:
ancak bana narin bu travmadan pek çabuk kurtulacak gibime gelmiyordu. çok sevdiği eşini kaybetmenin acısıyla delirebilir belkide...
alın bi ekşınlı olaya başlangıç daha
narin hastanede:img-pilot

esma-selim005 kardeşim izleyimde.. azadın bakışı gözlerinin ışıldıtısı gitmiyor ki gözümün önünden....:icon_sorr :icon_sorr :icon_sorr :icon_sorr

kalbım sıkışıyor yahu.. gerçekten.. içime oturdu herşey...

lady_avalon
18-05-07, 21:05
ben anlayamadım bu nasıl dizi ? sürekli birileri ölüyor.. sanırım dizi sonuna kadar herkes birbirini öldürecek enson bölüme kalanda intihar edecek ve dizi oyuncusuz son bulacak...

bu kadar yoğun bir malzeme nasıl bu kadar amatörce işlenebilirki?
konularda süreklilik yok .. karakterlerde süreklilik yok.. ara sıra birileri görünüp görünüp yok oluyor artık kimler esas oyuncu bile karıştımaya başladım ben. bir kızkardeş var adını hatırlamıyorum arada bi görünüp yok oluyor... sılayı yok edecek burhan vardı ortadayok.. sadece aradabir adı geçiyor...güzelce bi kızvardı boranın yardımcısı ortada yok önemli karakterlerden emre bile kayboldu olacak şey değil abay yok???? ya bir asmalı konak vardı şöföre kadar herkesin bi hikayesi vardı . konular dantel gibi işlenmişti. burda herşey kopuk kopuk.. haftada bir dizi izlemeye karar vermiştim onuda bırakıyorum artık dayanamayacam ben buna......

bitter
18-05-07, 21:05
bitter önemli bişey olmadı yazmışsın yaa inan orda koptum..:)altı üstü dilaver öldü,cihan köşeye sıkıştı ve en önemlisi boran vuruldu:icon_sorr

ama haklısın,olaylar birden nasıl teksas meydanına döndü,nasıl çatıma çıktı anlayamadım..:bilmim
ayrıca ümmü ölürken,babasının bizi rezil edicen diye haykırışını hatırladıkça,tüm cinler tepeme yığılıyor:icon_evil doktor iyi dedi ama:img-yes: bye

Ama öyle yaprak dikkati çeksin diye silah sesi koymuşlar araya ama olmamış. Özellikle Cihanların kaçışı Boranın yetişmek için koşması çok komikti koptum orda.:img-hyste :img-hyste

Dedim y aher hafta biri mutlaka hakkın rahmetine kavuşuyor diye. Dilaver vuruldu Ümmü komadan çıkamadı. Acaba haftaya hangisini gömeceğiz. Bence Dilaveri :sad53: :img-hyste

odile
18-05-07, 21:07
Bu bölüm Boran ve Narin karakterleri için yazılmıştı resmenn Sema ve Eylem bakıyorlar ki Borann değer kaybediyorr hadii sarılıyorlar kalemee .Bu bölüm MAA da süperdi bencee :good: yine şöyleee bir silkelendiii, silkelediii :img-yes:
Narin'in ise iyiden iyiye dengesi bozulduu . Tepkileri çok normal ve gerçekçi geldi bana. İnkar ediyor, kabullenmek istemiyorrr. Boncuk Yılmaz çok inandırıcı ve iyi idii :good:
Cihan kayıp vermeye başlıyor bir birr
Önce istemeden de olsa Esma'yı kovduu Mardin'denn
Dilaver gidici gibii :sad53:
Ümmü de hayata döndüü ama dileğim Cihan'a biraz da olsa çektirmesi ama beceremez bu Ümmüü :icon_sorr

En sevdiğim sahne Boranın konağın önündee Düriye'nin kardeşini pataklamasıydı , savurduğu paralarra bakakaldımm desteylee 50lik 100lük çıkardı helal olsun vallaa..

Kevser çok az gözüktü bu bölüm bu da hoşuma gitti doğrusuu :img-yes: Boran'ın güzel laflarından sonraa da bir güzel bozum olduuu ohh olsunnn.
Sıla için ise hiç yorum yapmayacağım Boran'a karşı tavırları neydi öyleee pess dedirtiyor bana, ayrıca acıyı yüzünde ve hareketlerinde en az hissetiğim karkter Sıla'ydıı.Bu durum belki CD'den kaynaklanıyordurr belki de Gül Oğuz'un güçlü kadınn imajı budurr.
Etrafına nefretle bakkk
Kocanı ez geççç,seninle acını paylaşmasına izin verme
Tripp yappp:img-beee:
Bu bölüm Sıla'yı sevmedimmmm!!!:mad72:

Yeshil
18-05-07, 21:07
Farkettiniz mi bilmiyorum ama Karakola gelen azadın resimleri gündüz çekilmişti. ama onlar karanlıkta ordaydılar ve celil karanlıkta morga gitmişti. ben burdaki tutarsızlığı hemen farkettimde ondan söyliyim dedim..

Geriye kalan sadece tüm oyuncuları alkışlamak kaldı bize...
Sıla neden ağlamadı fazla demeyin hamileleik bazı şeyleri tersine çeviriyor.. Yaşadığımdan biliyorum... Narinin tepkisi hep kendi içinde... KAbullenemedi... Mezara ayakları götürmedi..
Cihan ın ümmüye söz vermesi beni etkilemedi... Kork esmadan Cihan.. kork...

*Rüya*
18-05-07, 21:10
Azad geldi - Narini oksadi - Annesini ve Silayi izledi - Yine Narini oksadi..ve gitti..
Bu sahne beni çok etkiledi

ortay
18-05-07, 21:10
Sayin GÜL OGUZ bu sila karakterine ne zaman üzülmesi ne zaman güclü ayakta kalmasi gerektigini bir türlü otutturamadiniz meshur sözünü söyledi "hepsi benim yüzümden"bu söze bende bir sözle karsilik vermek istiyorum"Laf söyledi bal kaba koy tabaga ye sabaha" :img-hyste cildirmak icten degil evetttttttttt hepsi senin sucun böyle bir olayda bile sucu kendinde bulduya zavalli sila bana bir kasik su yeter bu kizi bogmak icin (tövbe tövbe) donuk bakislar sevimsiz bir cift göz AGLAMALIYDIN Sila intikam yeminlerini 35 bölüme saklamaliydin acelen yoktu derin dondurucuya koysaydin haftaya cuma cikarip bol bol taze taze kulanirdin yanlismiyim ama

silaasigi
18-05-07, 21:11
öncellikle herkese iyi aksamlar arkadaslar
bu bölümde gercekten cooooook harikaydi
ama bunu yazmadan yapamiyorum
ben bütün dizi boyunca kendimi inanin aglamamak icin coook zor tuttum
ne kadar acikliydi öyle
ama gercekten cooook beyendim#
hele hele boran agamiz
zaten kendisi herzaman süper
her kelimisine kadar hakli
ama kafamda takilan abay ,,ne oldu adama ya,,ama hic olmuyor!!!!

sizinle birsey paylasmak istiyorum
arkadaslar su esma varya
bak size söylüyorum yarin bir gün o herseyi anlatmasin,,zaten pek birsey bilmiyor ama yinede intikam icin belki birseyler olabilir diye düsünüyorum

ay arkadaslar naarine cook yazik oldu ya canim benim
azadi ne kadarda coooooook severdi

celil de gercekten cok harikaydi..cook basariliydi
aglarken kendimi zor tuttum

hele hele bedar ana
ay kadin nasil öyle icten agladi,,,,,,,,

birde emir onun aglayasinda arkadaslar ben bittiydim
ay canim benim bu yasda,,,,,,,,,

bu bölümde sila pek fazla konusmadi
ama oda ne yapsin
kardesi öldü,,o sokun altindayi

boranin babasi da sankiye yavas yavas dogru yola gelecek gibi ama,,,,,,

en coook sevindigim sahne boranin kendi annesine narinle ilgili verdigi cevapi gercekten net ver sertti
afferim boran agam

sivan da ,,,oda cook iyi birisi
ama ben gercekten azadin ölümüne coooooooook üzüldüm

ailesine allah sabir versin

belize22
18-05-07, 21:12
Cihan'ın birden karısına dönmesine biraz saçma buldum
açıkçası. Daha dün Esma ile beraber Mardin turu yapan Cihan
bey ne kadar çabuk akıllandı? :img-hyste

Boran muhteşemdi!
Celil'e, Menderes Samancılar'a lafım yok. O bir efsane oldu artık..
Bedar Ana'nın Azadım! deyip o haykırışları..
Narin'in kapıdan içeriye giren Azad'ın hayalini görmesi..:img-cray:

yaprak1907
18-05-07, 21:15
bye bende boranın babasına çıkışını çok beğendim:good: etkileyici bir konuşmaydı..gerçi maa nın her hali etkileyici:blush:

firuz üşkağıtçının teki..her zora geldiğinde kalbini tutuyo:img-pilot

ben sılanın ''herşey benim yüzümden demesini sevmiyorum,ama o durumda olsam bende aynı şeyi söylerdim..kaçmasaydı,belki de hiç birşey böyle olmuycaktı..''cihanın ekmeğine yağ sürdü bol bol..:img-yes:

jess
18-05-07, 21:17
Narin-Azad sahnesi gerçekten çok güzeldi.Özellikle Azad'ın pencere kenarına gidip annesi ve kardeşine son bir kez bakıp onlarla vedalaşması harikaydı.:img-yes:

Tek bir sözcük bile etmedi Azad. Gereksiz Narin-Azad konuşması ve vedalaşmasının olacağı bir sahneden çok daha vurucu ve akılda kalıcıydı böylesi. Çok duygusaldı bi kere.Abartısız ve sadeydi.

İsteyince oluyormuş demek ki:good:

NAZAR
18-05-07, 21:17
oo avantarlar imzalar yapılmış.. siz benı kesin öldüreceksiniz.....

AZADDDD .. ya avazım çıktığı kadar ağlamak istiyorum.....

şimdi narini küçük öğlana mı lacaklar.. pehhhhh

cicek20
18-05-07, 21:19
merhaba,

uzun zamandir bölüm yorumlari basligina girmiyordum. ama bu aksamki bölümün o kadar etkisinde kaldim ki, sizin yazdiklarinizi takip etmek istedim....

cok kötü oldum. bir gün celil ve azad icin aglicagim, hic aklima gelmezdi. bu dizi nasil bir sey anlamadim....

bu bölüm acilarla dolu olmasina ragmen, cok begendim. son sahneyi hic beklemedim. ben belki narinin babasi cenazeye gelir, orda biter sandim. ama ters köseye yatirdilar beni.

umarim borana birsey olmaz. galiba 3-4 bölüm kaldi. burda sezon sonunda boran vurulucak ve bedirhan kacirlicak deniyor. insallah böyle birsey olmaz. olursa ben deliririm. böylece MAA diziden ayrildi mi ayrilmadi mi diye bütün yaz kafamin etini yeyip dururum. sagolasin MAAda hic bir yerde görünmüyorku, böyle birsey olucagini yeni sezon baslamadan ögreneyim....

benden bu kadar....yine eskisi gibi sila basligin kalabalik olmasina sevindim...umarim hep böyle kalir....

bunu ama boran agamizin performansina borcluyuz galiba....helal olsun ona :img-blush

Sevgiler bye

vanessa19
18-05-07, 21:20

benımde...askımı ıstıorum...lusın var askım yok...YA ZATEN SUREKLI UZULUYORUZ DIZIDE KAN KAYBEDIYO!!!bı de benım askım yok...cagırmaktan dılım pelesenk oldu yeter yaw...:icon_sorr

zeynepsudem
18-05-07, 21:21
Cihan ın marabaları hem hastaneye karısına kan vermek için getirtmesi, hem kan gruplarını bilmiyorlar diye aşağılaması ne kadar üzücüydü.İyiki Genco aşiretinin Boran gibi ileriyi gören aydın,merhametli ve insanlara sınıfsal bir ayırım yapmayan, adaletli bir ağası var. Boran ve Sıla nın açacakları okul sayesinde bu insanlar eğitilip, sağlık ve sosyal çevrelerde bir takım ihtiyaçlarını karşılayacaklar
yani kan gruplarını da önceden öğrenebilecekler, açılacak fabrika sayesinde parasal açıdan da rahatlayıp toplumda bir takım hizmetlerden faydalanmayı bileceklerdir. Ya Ağaları Boran değilde Cihan olsaydı bu insanlar köhneleşmiş, aynı düzen içinde yaşamaya devam edeceklerdi.Cihan onları suçlarken, önce kendine baksın.Bir atasözü vardır.''Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz'' bu atasözünü
Cihan a ithaf ediyorum.
Bir de Boran ın Düriye nin kaynına attığı yumruk bence değmezdi, Boran başına işmi aldı diye düşünüyorum.Düriye nin kayınbiraderi de yengemi almadan gitmem diye başlık parasını öne sürdü.Boran da cebinden paraları çıkarıp attı. Aşirette dedikodu çıkmasın. Boran Düriye yi kayınbiraderine vermemiş, kendisine mi alacak diye.
Bu Düriye Boran ın kendini sevdiğini falan düşünmesin. İnşallah böyle bir şey olmaz Sıla ile araları bozulmaz.

ye_şil
18-05-07, 21:25
esma bir dahaki bölüm artık atağa geçer sanıyorum.o böyle cihanın hükmedeceği bir kadın olmadığı için ümmü gibi kaçışı seçmiycek.ben esmanın hangi şekilde cihanı batırcağını çok merak ediyorum.acaba mardinden gitmeden sılayı ziyaret edermi.belkide sılanın kulağına biraz bişeyler kaçırır.:img-yes:

cihanın duygularını anlyan birisi varmı allah aşkına bu forumda .o nasıl bir insandır.neden birden suçluluk ihssedip esmaya sırtını döndü ve neden ümmüye bundan sonra yanında olucam dedi.:bilmim

bu senaristler bence kendileri kimliklerini kaybettikleri için karakterler içinde doğru düzgün bir duruş belirleyemiyorlar.bu bölüm sılayı anlayan varmıydı.bir kadın neden kocası ona destek olmak isterken nefret ve kin dolu bir edayla kocasında uzak durmaya özen gösterir.ben sılayı hiç anlamıyorum ve sevgisi benim içime işlemiyor.istanbul bölümlerinde bile aşkını hissedip anlayabiliyordum:blink:

MAA nasıl her bölüm bu kadar yakışıklı ve sevimli olabiliyor bunun tıbbi ve hissi bir açıklaması varmı?:icon_redf :img-in_lo

belize22
18-05-07, 21:27
Celil'in replikleri:

-Ciğerimi yandırdın Azad!

-Dumansız dağlara döndürdün beni..

-Ocağımı söndürdün oğlum..

-Ekmeğin, suyun tadı mı olur oğlum..

İnsanın tüyleri diken diken oluyor..:icon_cry:

siila
18-05-07, 21:28
HARAMI senin ülke ismini düşünürken markette bir sakız gördüm işte haramimin ülkesinin ismidedim.Sakız MABEL sakızıydı.:happy0064
Lisede BUKET UZUNER in MAVİ ADA KIZIL TUNA (kitabın ismini yanlış hatırlayabilirim kusurabakma) kitabını arkadaşımla okumuştuk.Kitapdan çok etkilendim küçük kahraman arkadaşına hep sakız ismiyle seslenirdi MABEL onların sevgisinin simgesiydi.Bu sevgi sıla ve boranın ki nin yanında sevdaların en büyügüydü.İki arkadaşın sevgisinden arkadaşımla çok etkilendik bizde birbirimize hep mabel derdik.sakızın tiryakisi olmuştuk.:img-wink:
Sıla başladıgından beri arkadaşımın gerçek ismini hiç kullanamıyorum çünkü senin deyiminle cindegişiginin ismi (L...).İyi anlayışlı arkadaşım var.MABEL ismini sadece MAA içinde kullanmama izin verdi.:img-wink:
Arkadaşımdan sonra mabel bana hep MAA hatırlatır.Bu yüzden benim önerim ülkenin ismi MABEL olsun.hem başharfide var ne dersin.:img-wink:
Haraminin ülkesinin ismini düşündük şimdi gelelim fasulyenin faydalarına.34 bölüm aklımda sadece gözyaşlarıyla kalacak.
Celil(ms)ve emir aglamalarıyla beni çok etkilediler.
Kevserden hiç bukadar igrenmemiştim.
sıla yine aynı şeyleri yaptı durdu benim yüzümden lafları boranı terslemeleri.
Ben sıla ve boranın sarılıp ikisininde hıckıra hıckıra agladıgı bir sahne bekledim nerde.oysa mendilimi bile hazırlamıştım.:icon_sorr
Bu haftada dilaver gitti şimdiden geledek hafta kim ölecek merak içindeyim.Eskiden aşk olacakmı diye merak eden ben kim ölecek onu merak ediyorsam bu dizi artık yönünü belirlemiş sadece töre dizisi.:icon_sorr
MAUSE seni kutlarım ESMA yı iyi tahlil etmişsin.:good: Esmayı izlerken senden çok bahsettim.kulakların çınladıysa bendendir.:img-hyste Esma cihanın sonu olacak bencede.Boranın sonu sıladan geldi.GO amacına başarıyor teprikler kadınları haklarını savunurken kadınları seytanlaştırdı.

NAZAR
18-05-07, 21:30
arkadaşlar abay nerde...?? kız kaderşi vardı cenazede ama o yoktu... yoksa kilisede cenaze töreni mi yapıyordu....!! hayda.... bu ne biçim bir kardeşlik anlamadım... adam bir müjde verdi furuz agaya sonra yok oldu....

silaasigi
18-05-07, 21:31
Celil'in replikleri:

evet aynen arkadasim
yani ben bütün dizi boyunca kendimi zor tuttum
gerkcektende insani ici gidiyor
coook süper bir bölüm

seyşelll
18-05-07, 21:31
Sıla için ise hiç yorum yapmayacağım Boran'a karşı tavırları neydi öyleee pess dedirtiyor bana, ayrıca acıyı yüzünde ve hareketlerinde en az hissetiğim karkter Sıla'ydıı.Bu durum belki CD'den kaynaklanıyordurr belki de Gül Oğuz'un güçlü kadınn imajı budurr.
Etrafına nefretle bakkk
Kocanı ez geççç,seninle acını paylaşmasına izin verme
Tripp yappp:img-beee:
Bu bölüm Sıla'yı sevmedimmmm!!!:mad72:
Odile'cim, Sıla'nın acısını hissetmemiş olmanı anlıyorum ama bu durumu koca ezip geçmeyle bağdaştırmanı anlayamıyorum. Hem 'kocayı ezip geçmek'ten kastını da anlayamadım ben.

Ben acıların paylaşılacağına da inanmıyorum ayrıca. Hatta o acı kendinin de acısı değilse anlayamaz bile.(bu dediğim boran anlayamaz olarak algılanmasın. elbette azad ın ölümü onun da acısı) Yanında durarak da destek olabilirsin sevdiğine ama acısıyla derdini herkes kendi halleder. Dokunmak da gerekmez birbirine ..acıyı anlamak için, destek için. Sıla kolunu çekti diye Boran da gitseydi ordan o zaman. Birbirleriyle yarışıyorlarsa.

Sıla ve Boran'ı, o sahnenin doğallığını sevdim ben.:img-in_lo

NAZAR
18-05-07, 21:32
Celil'in replikleri:

yapmayın ya.. etmeyin eylemeyin.... uyuyamayacagım ben gece... yüreğim yandı resmen....:icon_sorr

allah o azadı bildiği gibi etsin ne vardı gidecek.. ölecek... bilmiyorum ki.... ne olduda anlaşamadılar aklım almıyor... birde sezon finali ile ilgili duyumlar varmı..??

haramikedi
18-05-07, 21:32
Zinar kendini iyice belli etti. Dizinin başlarında içinde merhamet olduğuna inandığım biriydi. Hatta İstanbulda Cihana yaptığı konuşma halâ aklımda. Hani "töre ilk defa bu kadar yakınımızın canını yakıyor,belki de biz yanlış yaptık" anlamında cümleler kurmuştu ya...

Firuz Ağa, Boran konuştukça, annesinin en sevgili vazosunu kırmış çocuk gibi bakıyordu :) :img-in_lo
Boran haklı tabi,Firuz Ağa artık söylesin yerini, nerede duracak herkes bilsin!
ama o bakışlara bakılırsa...:img-hyste o da bizden.

çok hırpalandım bu bölümde, ruhuma eziyet çektirdim resmen.Ama yine de hüznümün kaçtığı yerlerde oldu. :icon_twis
Boran Kevsere söylenirken ve merdivenleri inmekteyken ceketini giyiyordu ya..:icon_whis Azad'ın yanına gidip gelecektim az kalsın. :img-swoon :blush:

mehtap sinmez
18-05-07, 21:33
Gelen tüyolar arasında hapishane ve kan davası vardı. Eğer bunlar doğruysa, sanırım Borana hapishane yolu göründü, Şivanı da yolladı yanından, bütün suçu üstüne alacaktır. Polisle ve savcıyla ortak hareket eden , iş birliği yapan Boran ağanın ben cihan ve dilaver gibi suçu bir başkasının üstlenmesine müsade edeceğine inanmıyorum. Dilaverin ölüp ölmediğine gelince, kan davasından ve cihanın çöküşünden söz edildiğine göre, bence Dilaver bizlere ömür bye . Gelecek bölüm şimdi den belli oldu bu durumda. Parmaklıklar ardında Boran ağa, intikam yeminleri eden Cihan ağa, Sılaya "hepsi senin yüzünden "diyen Kevser Hanım ve bu sefer kevser hanıma hak veren " hepsi benim yüzümden" diyen Sıla:img-hyste hepimize sabır diliyorum 35. bölüm için:img-fie: Ancak,Kendim de inanmasam, bir ihtimal daha var diyorum, istermisiniz Boranı vurabilmek için tepelere çıkan Dilaveri, şaşkın abisi yanlışlıkla vursun, yani Dilaverin ölümüne neden olan kurşun Cihanın silahından çıkmış olsun, İşte bu harika olur:happy0064 umut fakirin ekmeği ne yapalım ben haftaya kadar kendimi bu ihtimalle teselli edeceğim. Aksi takdirde, tam bir kısır döngüyle karşılaşırız, Can güvenliği olmayan hamile bir eşe sahip ve öldürmekten , can almaktan hoşlanmayan bir adamın hiç düşünmeden, silahına davranması benim için affedilecek bir şey değil:icon_sorr . Yazdıkça aklıma bir ihtimal daha takıldı, şimdi istermisiniz? Mehmet Akif diziden ayrılıyor olsun, Cihan tarafından vurularak öldürülsün. Gül Hanım, kızıp, ayrılmak isteyenleri sezon finalini beklemeden teker teker öldürüyor olsun:sad53:

pink_girl_56
18-05-07, 21:39
Bugün aglamamak için kendimi zor tuttum.Özelliklede işçilerin Celilin evinin önüne gelmesinde agladım.Onlar aglıyor banada bir ağlama geliorr.Cihana aklım ermedi.Bir iyi oluyor bir kötü.Şunu anladımki Cihan Ümmüyü seviorr.O insanları öldürmesi ile gözümden düşmüştü zaten.Bir yandanda Narin delirdi resmen.Ama ben olsam bende delirirdim.Bu bölüm çook duygusaldı.Çook aglanacak biir bölümdü yanii.Umarım bu durum çabuk atlatılır...

ayliz
18-05-07, 21:45
bazı arkadaşlar abayın yokluğundan bahsetmiş, bende çok merak ediyorum nereye gitti bu adam diye.istermisiniz onuda birdahaki bölümde öldürsünler nasılsa alıştık her bölümde bir iki kişiyi gönderiyorlar.komşu diziyemi gitti acaba?

seyşelll
18-05-07, 21:48
Bir de ana yüreği hisseder denir ya... :img-in_lo Bunun nedeni katıksız sevgisi ve bağlılığıdır.:img-yes: Burada da Azad'ı öyle seven kim, hep beraber gördük. Narin e ve Bedar a bakın, kararınızı verin..
Bedar'ın 6. hissi kuvvetli değil miydi bir de,fosur fosur uyudu.:img-hyste Azad öldükten epey sonra Celil ağlarken içine doğdu oğlunun öldüğü.:img-hyste Telepati kurdular.
Bedar çok yavan, çok saf, çok konuşur göründü gözüme. O da konuşmasaydı keşke.Celille karşılaştıkları sahnedeki sessizlik ve anlaşma çok etkiliydi yine. Ama ''Ben oğlum olmadan yaşayamam'' demesi..:img-beee: gözleriyle anlatsaydı keşke acısını. Sessizken insanın içine işliyor herşey. Azad geldi ama ses vermedi misal.:sad53:

Ağzından yel alsın! Her ölenin yakını böyle bir sahne ile karşımıza çıkarsa!:img-swoon.
Ama ben sadece sahnenin inceliğinden bahsederek böyle 1 sahne olsa demiştim.:img-in_lo Her bölüm ölen birinin ardından gelen ruhla karşılaşma pek de etkili olmaz heralde.
Mesela Mardin'e dönüşteki ilk bölümde Boran'ın Sıla'yı ebeden hastaneye götürdüğü sahne de fenaydı. Çok etkili ve ince bir sahneydi.:sad53:Uzun zamandır pek de böyle 1 sahne yoktu zaten..daha da örnekleyemiyorum.

vanessa19
18-05-07, 21:49
abayım gıttı...:icon_sorr :icon_sorr galıba gelmeyecek...neden??:icon_sorr
sımdı bısı sormak ıstıyorum dıyelım kı boran sezon sonunda vuruldu...dıger sezon maanın dızıde olma olasılıgı yuksekmı...???

ya cıdden cok sansızım ya neyı ızlesem kotu seyler oluyor basrol oyuncuları dızıyı bırakıyorlar...:img-help:

adalar
18-05-07, 21:52
senaryo iyice bozuldu....
llbaşta yönetmlen olmak üzere diziyi berbat ettiler.
azad öllmemeliydi.
artılk napcanızı şaşırdınız.

-unique-
18-05-07, 21:52
Fark ettiniz mi bilmiyorum ama C.D'nin salyaları akıyordu :img-hyste. Eğer yanlış görmediysem, Sönmezlerin evinde yerde otururken dudaklarında köpürmüş bir tükürük vardı :img-hyste.

Azad'ı çok sevmezdim çünkü bencil ve işe yaramazın biriydi fakat keşke onun yerine Kevser ölseydi. Kadında zerre kadar merhamet ve vicdan yok. Herşeyi Sıla'dan biliyor, hoş Sıla'da herşeyi kendinde biliyor :icon_evil.

''Herşey benim yüzümden oldu.'' Bir dizide bir replik ancak bu kadar çok kullanılıp vıcık vıcık halle getirelebilinir :icon_evil. Her duyduğumda Sıla'yı, Guatemala'nın dişisi yapasım geliyor :icon_evil.

''Kim yapmış olabilir.'' Yakuza kılıcıyla doğramış olabilir, Kurabiye pişirmiş olabilir, Lolipop canicatleri yollamış olabilir, Haramikedi pislemiş olabilir, Jess gagalamış olabilir :icon_shad. Sanki Cihan'dan başka birinin kötülük yapma ihtimali varmış gibi farklı karakterlere hep aynı replik söyletiliyor. Bu kadarmı zor yeni replikler yazmak. 34 bölüm oldu hala aynı replikleri yazıyorsunuz, pes yani pes...

haramikedi
18-05-07, 21:58
Azad gelince gözbebekleri pırıl pırıldı.:img-in_lo bir an, yoksa aklından bir şeytanlık mı geçiyor dedim.:img-hyste :img-in_lo
Azad'ın pencereden Bedar ve Sılaya bakması da güzeldi.:img-in_lo oh iyi, aklından bi şeytanlık geçmiyormuş dedim.:img-hyste

"Babam ve Oğlum" filminde de öyle bir kapı açılışı ve ölünün en sevdiğini son kez ziyareti vardı değil mi? Ama Azad'ın konuşmaması etkileyici olmuş gerçekten.Konuşsa, o sahne o kadar güzel olmazdı. Konuşmuyordu ama gözleri dile gelmişti ve sanki heran birşeyler söyleyecekmiş gibiydi. Oyuncuyu kutlamak lazım..:icon_sorr

http://img120.imageshack.us/img120/1113/boranimzajl1.jpg
yarın, öbürgün, yeniden başlar hergün!

silaasigi
18-05-07, 21:58
bu bölümde gercekten cooooook harikaydi
ama bunu yazmadan yapamiyorum
ben bütün dizi boyunca kendimi inanin aglamamak icin coook zor tuttum
ne kadar acikliydi öyle
ama gercekten cooook beyendim#
hele hele boran agamiz
zaten kendisi herzaman süper
her kelimisine kadar hakli

sizinle birsey paylasmak istiyorum
arkadaslar su esma varya
bak size söylüyorum yarin bir gün o herseyi anlatmasin,,zaten pek birsey bilmiyor ama yinede intikam icin belki birseyler olabilir diye düsünüyorum

ay arkadaslar narine cook yazik oldu ya canim benim
azadi ne kadarda coooooook severdi

celil de gercekten cok harikaydi..cook basariliydi
aglarken kendimi zor tuttum

hele hele bedar ana
ay kadin nasil öyle icten agladi,,,,,,,,

birde emir onun aglayasinda arkadaslar ben bittiydim
ay canim benim bu yasda,,,,,,,,,

bu bölümde sila pek fazla konusmadi
ama oda ne yapsin
kardesi öldü,,o sokun altindayi

boranin babasi firuz aga da sankiye yavas yavas dogru yola gelecek gibi ama,,,,,,

en coook sevindigim sahne boranin kendi annesine,,kevser ana ya narinle ilgili verdigi cevapi gercekten net ver sertti
afferim boran agam

sivan da ,,,oda cook iyi birisi
ama ben gercekten azadin ölümüne coooooooook üzüldüm

ailesine allah sabir versin

NARCİH
18-05-07, 21:59
Bu akşamki bölüme resmen bittim ama Azad'ın ailesi beni öldürdü. Ailesinin üzüntüsü beni hiç etkilemedi sadece MAA rolünü çok iyi yaptı. O'nun gerçekten üzüldüğünü hissttim ya insanın oğlu ölmüş acı böylemi olur. Ağıt yakmayla acıytaşatılmaz ailesi ağlarken benim gülesim geldi oysa ben neler hayal etmiştim. Şu anda başka bir dizide kına gecesi var o bile daha acıklı.
Bu arada Dilaver'i kim vurdu anlayamadım biri söylesin ve birde gakiba Boran yaralandı acaba yarası ağırmı? İnşallah Sıla bu olaydan sonra Boran'ın değerini anlar.
Sıla herşeyin suçlusu Boran gibi davranıyor insan birazda suçu kendinde arar.
En beğendiğim sahne Boran'ın Düriye'nin akrabasına para attığı sahneydi. O sahne için bile bu bölüm izlenirdi

asu
18-05-07, 22:02
Öncelikle Forumun tüm üyelerinin veTürk Ulusunun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.

Ben bu bölümü beğendim. Sıla ve Boran'ın bağ bahçe gezmesinden daha iyi geldi. Azad öldü ama beklediğim gibi kasvetli bir bölüm olmadı Allahtan. Sadece Cihanlı hastane sahneleri baydı.

Yangını haber veren, erzakları kalmadığı için çantalarla malzeme getiren komşu Hatice'yi ben mi göremedim.Yoksa gelmedi mi. Ne ilginçtir ki fabrikada çalışan işçilerin dışında başsağlığına gelen olmamıştı. Acılarını, üzüntülerini tek başına çekti herkes. Narin odasında, Bedar oturma odasında yatarak, Sıla bir köşede. Ama en çok Emir'e üzüldüm. Gerçekten bölümün en iyi performans gösteren oyuncularından biriydi Emir.

Firuz Ağa gerçeklerle daha bir yüzleşti sanki. Kızının acısını o da yaşadı, anladı. Durumunu merak etti sordu. Boran'ın babasıyla bu sahnede konuştukları güzeldi. Ama bu adama da birşey söylemeye gelmiyor hemen kalbi tutuyor. Ağız tadıyla iki laf ettirmiyor Boran'a. Ölcekse de ölsün artık. Kevsere her zamanki gibi sinir oldum. Nasıl da bozuldu Boran "Narin diğer annesini bırakmak ister mi" dediğinde.

Mezarlıkta aile fertleri (kadınlar) Azadın mezarı başındayken Narin'in yanlarında olmadığını hiç farketmediler mi? Kızcağız arka taraflarda belki inanmak istemediği için olsa gerek yanlarına gelemedi ve giderken de yalnız gitti geriden. Evet Narin de hamile gibi bunun sinyallerini aldık. Azad istemediği için zaten doğum kontrol haplarını da bir süredir almıyormuş.Yarenimiz geliyor. İnşallah kaderi Bedirhan'a benzemez.

Boran Ağa'nında ne bitmek tükenmek bilmez çilesi varmış. Adamı yatağında bir rahat yatırtmadılar. Ölen yiten hepsi ağanın başında. Etrafında da işini bilmeyen , ağanın sözü bir kulağından giren öbür kulağından çıkan papucumun adamları olunca sıkıntıların ardı arkası kesilmiyor. Tabi yok onun yanında Dilaver gibi bir aşiretboy. Allah her ağaya Dilaver gibi bir kardeş ya da dava adamı nasip etsin. O neydi öyle Boran Cihan Ağa'nın konağına gidinceye kadar adam hastaneden adeta eve ışınlandı. Dilaver evde , Dilaver hastanede, Dilaver eczanede, Dilaver çocuk bakıcısı, Dilaver silahlı çatışmada. Bence "beni artık öldürün dayanamıyorum" diyen Dilaverin ta kendisiydi. Yazık günah, birinin üzerine de bu kadar gidilmez ki canım. Gerçi ağadan daha ağa tavırlar sergileyerek sonunu kendi hazırladı ama olsun.

Zavallı Bedirhan, nasıl da küçülmüştü bu hafta. Haklı çocukcağız, kim olsa dayanamaz bu kadar acıya. Zamanla büyüyeceğine küçülür doğal olarak.:bilmim

MAA da bu bölüm beğendiğim bir oyunculuk sergiledi, ben etkilendim açıkcası. Celil'le olan sahnelerinde acı haberi vermek zorunda olan kişinin durumunu iyi yansıttı. Bedar Anayı da beğendim, Celil'i de. Esma'ya da çok üzüldüm:bella
Kısacası ben bu bölümü beğendim.

silaasigi
18-05-07, 22:03
bu bölümde de dilan olmadi
artık dizi çığrından çıkıyor
kızın abisi ölmüş mezarına gelmedi
bu nasil yaa
bir yandan abay öbür yandan dilan

hani gizemi cok seviyordu ona ne oldu

?????????????????????????????????????????????????? ???ß

vanessa19
18-05-07, 22:07
bu bölümde de dilan olmadi
artık dizi çığrından çıkıyor
kızın abisi ölmüş mezarına gelmedi
bu nasil yaa
bir yandan abay öbür yandan dilan

hani gizemi cok seviyordu ona ne oldu

?????????????????????????????????????????????????? ???ß

vallahı gızemı bıle ıstedım yeterkı abayım dönsun dıye...alıyeyı bılmem kacıncı sefer ızlıyorum tayancı gormek ıcın...

abayımı bana gerı verın trıo!!yapımcı!!!

not:boranımda yerınde dursun!!!

zeynepsudem
18-05-07, 22:08
GUL OGUZ BORANIDA ÖLDÜR DE SENDE KURTUL BENDE KURTULAYIM.:icon_sorr
Sen savaşcı kahramanın sılayla kötülüklerin başı cihanını al ister törelere savaş aç ister aska sevgiye ama benim agamı bırak.boranı böyle aciz görmektense ölmesini tercih ederim.BİRŞEY YA VARDIR YA YOKTUR.:icon_sorr

Siilacığım dur canım ağzından yel alsın, yaşam sebebimize nasıl kıyarsın.
Ağamızın bu bölümde performansı süperdi.Önce görevini iyi yapmayan Cengiz e
haddini bildirdi, Gerçi polislerde olay yerine intikal etmişlerdi, ama genede karakolda amire Direk Cihan dan şüphelendiğini söylemedi. olay başta trafik kazası gibi görünsede amire bunun iyice araştırılmasının gerektiğini söyledi.Soğukkanlı hareket ederek,bu sefer adamlarına değil de bizzat Azad ın
son dakikalarında nerede, kiminle, neler olduğunu kendi öğrendi ve Cihan ın ölümde parmağı olduğunu düşününce, hesap sormak için karşısına geçti.
Cihan ve Dilaver in kaçması Cihan ın suçunu resmen kabul etmesi demek bence..
Haftaya çok merak ediyorum,Umarım Boran ım ateş hattından sağ salim çıkmayı başarır.Boran ın Düriye nin kaynına attığı yumruk tam yerindeydi, ama Düriye için değermi? önümüzdeki bölüm Düriye nin davranışlarında bir değişme olacakmı göreceğiz.Üstelik Düriye nin kaynı,ödedikleri başlık parasını öne sürüp Yakup evlenmezse küçük biradere alırız demezmi.. oralarda kadınlara hiç değer verilmediğini gözler önüne seren sahnelerdi. Boran ım önce Ayşe nın kocasından boşanmasını sağladı, şimdide Düriye nin kayınbiraderi ile evlenmesine engel oldu, kadınların toplum içinde saygın bir yerde olmaları adına Boran ın icraatlarının devam edeceğini düşünüyorum.
Üstelik Narin i eve getirmek isteyen Kevser tombalağına en güzel cevabı, yapıştırdı.'' Narin annesini bırakıp gelemez'' dedi. Oda gene Sıla yı suçlayıp '' bu sözleri karından mı öğrendin'' gibi bir şey söyledi tam hatırlayamadım.
Bu bölümü beğendim, güzeldi. Ben ce bu bölümün yıldızları M.Akif Alakurt-Menderes Samancılar ve Zeynep Eronat' tı.

heart_84
18-05-07, 22:10
bölüm boyunca çok acı sahneler vardı ama ben sadece celil efendinin ve emirin ağlamasından etkilendim.gerçekci olan onlardı sanki.
narin zaten başka bi dünyaya gitmişti,bedarın hemen hemen her olaydaki ağlamalarına alışkın olduğumdan olsa gerek pek inanadırıcı değildi,sılanın durumunuysa çözemedim.
ağladı mı,üzüldü mü,güçlü olmaya mı çalıştı :bilmim
boran bu bölümde cihanın repliklerinden çalmış herhalde:icon_whis .hiç bu kadar yerinde ve inandırıcı konuştuğunu görmemiştim.genelde cihanın konuşmaları bu kadar etkili ve yerinde oluyodu.

annesi ve babasına söyledikleri bana ibrahim tatlısesin şarkısını hatırlattı
hançere gerek yok gözlerin var ya:img-blush
kurşuna gerek yok sözlerin var ya:img-in_lo

tabi adamı yere serip üzrine para saçması da müthişti.tam anlamıyla oyunculuğunu konuşturmuştu.sanki dizi değil de gerçekmiş gibi izledim o sahneyi.:img-clapp

siila
18-05-07, 22:11
Ben mardine hiç gitmedim giden gören varsa söylesin mardinde kaç hastane var?Dilaver soruyorduya hangi hastanedesiniz .ne yapayım merak edecek başkabirşey kalmadı.:icon_sorr
Sosyal konuları işleyen bir dizimiz var anladık ama bu kadar sıran hep aynı konuşmaları yaptırmalarından gına geldi.mesaj alınacagına iyice adamı çileden çıkarıyorlar.Dilaverin kan vermesi için getirilen özellikle kadınların konuşamaları.Kadınlar konuşurken GO konuşuyor gibi hissettim.Şiveli konuşmadılar sanki konuşmuyorlarda senaryodaki yazıları okudular.:img-hyste
Kadın haklarını sonuna kadar savunuyorum ama soruyorum bir kadının abisinin cenazesinde aglaması kocasıyla acısını paylaşması acizlik mi?Sıla hep aynı ilk neyse şimdide aynı.Vazgeçilmez replik HERŞEY BENİM YÜZÜMDEN bölüm boyunca nezaman söyleyecek diye bekledim.:img-hyste Yine tabiki BORAN suçlu.:icon_sorr
hım. Unutuyordum bu abay ne hayin arkadaş çıktı kankardeşine telefon bile açmadı.Abaya telefon bile açtırmayan GO ne diyeyim ben.bir haftadır dilimde tüy kalmadı boran ve abay bir bütünün parçaları.:icon_sorr
İyiki varsın MAA.:img-in_lo Bu bölümde yıkılıyordu.:img-blush
Agam merkez bankası gibiydi maşallah.Paralar at at bitmedi.biran bu anam için bu bamam için bu da kızkardeşim için repligini bekledim.O sahnede CÜNEYT ARKIN gibiydi.:img-hyste İnşallah okadar büyük sanatçı olacak.:img-in_lo

haramikedi
18-05-07, 22:16
Boran vuruldu. :icon_sorr
öpeyim geçsin...:love05:
ne?çok mu ağır yaralıymış? :love04:
oh, çok şükür, ucuz atlattık. :img-heh: :img-in_lo

Cihan Azad için "kör ölür,badem gözlü olur" dedi :) Ümmü giderayak bademgözlü oldu di mi?
Cihan Ümmüye acıdı mı? ne kadar çok sevildiğini mi anladı? Yoksa Ümmüye karşı sevgi beslediğini mi? bence epey afallamıştı.

Bu arada Esma'nın duyduğu telefon konuşmasının kullanılacağı zaman da yakındır. :img-yes: Esmanın hem öfkeli, hem aşık hem de hazmedemeyen halleri oyuncu tarafından çok başarılı aktarıldı.

fkenan1979
18-05-07, 22:21
Bugün aglamamak için kendimi zor tuttum.Özelliklede işçilerin Celilin evinin önüne gelmesinde agladım.Onlar aglıyor banada bir ağlama geliorr.Cihana aklım ermedi.Bir iyi oluyor bir kötü.Şunu anladımki Cihan Ümmüyü seviorr.O insanları öldürmesi ile gözümden düşmüştü zaten.Bir yandanda Narin delirdi resmen.Ama ben olsam bende delirirdim.Bu bölüm çook duygusaldı.Çook aglanacak biir bölümdü yanii.Umarım bu durum çabuk atlatılır...

canım öncelikle bu şekılde renkli yazı yazmak yasak formumuzda

ben cok duygusalımdır her aglıyanla aglarım sulu göz derler bana hatta konuşamam gözlerim hemen dolar bir olay karşısında ama nedense bu blm sadece narin ve boran sahnesinde duygulandım nedenide sanırım o kadar cok aglarken gördükkü sılayı bedarı celili etkilemedi beni aynı sahneler gibi geldide belki ama narinle boran uzun bir aradan sonra ilk defa bu kadar yakındılar ve o düğün sahnesinden sonra ilk defa birbirlerine sarılırken gördük yanılıyormuyum arada olmuş muydu böyle bir sahne hatırlamıyorum ama o sahne dışında beni etkilemedi ınan :icon_sorr :icon_sorr

siila
18-05-07, 22:22
CANIM ZEYNEPSUDEM tabiki yaşam sebebimizin ölmesini istemiyorum.:good: Bütün bölüm elimde mendil ilK önce arabada boranla agladım sonra celille birde emirle aglayınca bu hale geldim.:icon_sorr Ben sulu gözlüyüm zaten birde Boranın aglamasına ve sıla tarafından hor görülmesine dayanamadım.:icon_sorr Sıla öyle güçlü kadın pozlarına takılmasa borana sarılsa şöyle bir aglasa inan bir paket selpak dayanmazdı bana.:icon_sorr bölüm boyunca bu sahneyi bekledim ama sıla güç kadın.ben sıla gibi güçlü degilim celil ogluna aglarken bende ailemden kaybetiklerime agladım.:icon_sorr

melim
18-05-07, 23:23
bölüm olmasi gerektigi gibi idi,acisi uzun yada fazal gelmedi bana,zaman atlamasida olmadigi icin sila haric herkes acisini göterdi,onda tik yoktu,aysele bile agladi abisine(ilk defa abi dedi bu arada)sanki nasil diyim beni inandirmadi,hele borana bakkis ve tavirlari bunun aciklamasi olamaz bence ben aciklayamiyorum yani,kolunu cekmeler,ters bakmalar,narinin bizi biraz yanliz birak derken ki tonlamasi ve bakisi sanki eline silah verseler hix tereddütsüz vuracak borani bana öyle geldi,sunu da anladim ki sila ''hersey benim yüzümden''derken aslinda borani sucluyor,tavirlari bana öyle hissettirdi,gerci bu bölüm tamami ile hisleri alinmisti,ettigi yeminde beni hic etkilemedi kisaca sila yada cansu artik hangisi ise bu bölüm olmasa da olurmus.
Boran süper kahraman^,birsürü isi var hepsine tek basina ilgileniyor,teselli etmek,ana-babasina haddini bildirmek bir de araya düriyenin ne yi ise onu sikistirdi,karisina da iyilik yapacakti ama oda diger süper güc oldugu icin öyle teselli gibi ölümlülerin ihtiyaclarina ihtiyaci yok.
Eger dügün tüyosu dogru ise borana birsey olmayacak tabiki cihana da,muhtemelen olay yerine gelenler birinin daha ölmesine yada yaralanmasina izin vermiycek.
En merak ettigim sila boranin yaralandigini görünce yada duyunca''hepsi benim yüzümden'' haricinde ne yapicak,sicak bir ilgi yada merak,yada yüzünde biraz da olsa sevgi olacakmi??????Eger bunu yapamazsa yada yapmazsa,mesela ''neden yaptin bunu''gibi cemkirirse yine artik bu sezon sonu Borani vursunlar SILA dan BORAN a yar olmazmis diycem!!!!!!!!!!!

doray
18-05-07, 23:26
bence Sıla Boranı suçluyor.Yani Azad'ı koruyamadığı için.Haklı mı haksız mı tartışılır ama ben Sılanın tavırlarından acısını tek kişilik yaşadığını değil,Boranı suçladığını anlıyorum.
Tüm bölüm boyunca Boranı görmemezlikten geldi.Yokmuş gibi davrandı. Bu kasıtlı olarak işlenmediyse bile o soğukluk dikkat çekiciydi.
Boran ve Narin birlikteyken Sılanın odaya giriş ve ayakta dikiliş tarzı da çok itici geldi. "benim yüzümden" diye söylemesi sorun değil, sık sık Boran yüzündenmiş gibi davranı.
Bence de Sıla Boran'ı suçluyor.Her zaman ki gibi .Tipik Sıla hareketlerinden biri.Bu kız bana pöh, pöh, tüh tüh, vah vah dedirtmeye başladı.Sonrası Allah kerim ,yazacaklarıma hakim olamaya bilirim.İnsanlar en zor günlerinde en yakın buldukları kişilerin destekleri ile ayakta kalırlar.Ben şahsen böyle bir günde eşimin yanımda olmasını isterim.Bunun duyguları tersten işliyor herhalde..:img-beee: Çok biliyorsa kendisi Azat'ı korusaydı.Boran "ben senin aileni korurum ,Azat gitsin herkes ile it dalaşına mı girsin "dedi.Hayret bi şey..

Odaya Kevser gibi birden dalış yaptı, bırakmadı Boran kardeşini teselli etsin.Hadi naş naş der gibi ,dikildi karşılarına.Zavallı Boran'da, birden ellerini Narin'in omuzundan çekti odadan çıktı.Eşim bile dedi ki, çocuk çekindi Sıla'dan.Onun bile dikkatini çekmiş:icon_evil ..

haramikedi
18-05-07, 23:28
Umarım Bedirhan zekâ özürlü doğmaz.:img-cool2 anne karnında çocuk sağlığı diye birşey var. Full time üzüntü,stres,kanama,duman yutma...Allah korusun.:img-help:

Cihanın ambulanstayken Ümmüye dokunuşları çok ilginçti. Korkak,acemi bir sevgi göstergesiydi o dokunuşlar. Bence hoş bir detaydı. Ümmüde de hiç şans yok.Tam Cihan ilgi gösterecek,Cihanın ipi çekiliyor yavaş yavaş...

GünIşığı
18-05-07, 23:28
Ben bu bölümü beğendim, 28. bölümden sonraki en güzel bölümdü 4.reklam arası nasıl oldu dizi nasıl bitti zaman nasıl geçti anlamadım. Tıpkı ilk 10 bölüm gibi:img-in_lo

Boran tam da görmek istediğim gibiydi, güçlü, kararlı, aktif ve hızlı. İcraat vardı kısacası Boran' da. Özetçi haklıymış bu bölüm Boran la dopdoluydu. Sıla için ne diyeyim bilemiyorum bu kızın mayası benim elimde tutmuyor. Tam bir şekil verip bir yere koyuyorum birde bakıyorumki kendini salmış. Bu bölüm Sıla' yı anlayamadım ben ama bir kere daha izlmeden fazla yüklenmek istemiyorum ve yapabilirsem önümüzdeki bölümü beklemek istiyorum. Belki de Sıla Boran' ın hiç hoşlanmayacağı birşeyler yapacak onun zeminini hazırlamak için böyle ucubik tavırlar içerisine girdi. Turgut meselesini gündeme getirebilir mesela Düriye' ye gerçeği anlatabilir ya da polise suç duyurusunda bulunabilir. Ne bileyim aklıma başka birşey gelmedi başka gecenin bu saatinde...Ben Sıla' yı anlayamıyorum. 29. bölümde kucağıma yatırıp saçlarını sevesim vardı şimdi Boran dokununca kolunu çeken görüntüsü aklıma gelince saçını çekmek istiyorum.

Celil beni bitirdi. :icon_sorr Bu konudaki duygularımı daha detaylı yazacağım ama ben bu kadar etkileneceğimi hiç tahmin etmiyordum. Her damla gözyaşı içime aktı her sözü yüreğime oturdu. Menderes Samancılar' ı yürekten kutluyorum sanki karşımda gerçekten evladını kaybetmiş bir baba vardı. Boran' la olan sarılma sahnelerinde Boran' ın yüzündeki ifade çok anlamlıydı. Boran hiç bu kadar doğal ağlamamıştı. Laf yine dönüp dolaşıp Boran' a geldi ama ne yapayım bu bölüm lokomotif oydu ve çok başarılıydı.

Narin de çok çok başarılıydı hortlak Azad da.. Ben bu ölüm olayında herşeyin vıcığını çıkaran Sönmez ailesini izlemekten ilk defa zevk aldım. Bakarmısınız kısmet düğüne, doğuma değil Azad' ın ölümüneymiş. Ne demişler oluş itibarı ile kötü olaylar bile sonuç itibarı ile güzelliklere vesile olabilir. Bedar da gözüme batmadı ağlamaları kulağımı tırmalamadı. Nasıl başardılar bilemiyorum ama acıyı da gözyaşını da kabullenişi de dozunda verdiler.

Narin tozuttu garibim. Kabullenemedi ve yaşadıklarının biraz Boran farkında diğerleri şimdilik kendi dertlerindeler. Farkındayız değil mi? Narin mezarlıktan tek başına ve derbeder ayrıldı ve nereye gittiği belli değil ama Sıla ile Bedar eve dönmüşler ve Narin' in yokluğunun kimsecikler farkında değil.

Canım kabinemgil, sevgili paspas forum iyi geceler tatlı rüyalarbye

Diyar' ım kayıp:icon_sorr haberi olan bana ÖM atabilir mi?Çok merak ediyorum.

Mause' um dişimi fırçalayamaz oldum yav:img-in_lo

Nslmia senin de imzan beni bitirdi, senden kıskandım ben de kendime bir karesinden avatar yaptım:img-blush Avatarın hiç değişmesin "lütfen". Artık tutku dizide yalan oldu bari forumda yaşasın:icon_sorr

mehtap sinmez
18-05-07, 23:33
Bu performansla giderlerse MAA nın bahsettiği " dejenere olmayan temiz ilişkiden de " eser kalmayacak. Ben sadece,devamlı "yaşam sebebimsin diyen" ve tutkulu değil ama nefret eden bakışları başarıyla atan ,kısacası sözleri ve davranışları ile kendi kendisiyle çelişen bir sıla görmeye başladım.:icon_sorr
Hepinize iyi geceler arkadaşlar bye

doray
18-05-07, 23:38
Mrbb arkdşlar bn bu bölmüde bu kadar ağlıcamı sanmıyordum ama ağlıdım Azat gelmesinden çok etkilendim. Ölmemeliydi yaa
Ayy cihanda da vicdan varmış yaa nasılda düşündü ümmüyü ayy çok duygulandım
işhh borana bişey olmaz yaa haftyı heycanla bekliyorum bnce ikisinede bişey olmuyacak ama GO güven olmaz
yaa bn abay ve dilanı çok merak etiim nerdeler onlar
Ben bu bölümde hiç ağlamadım. Ne bileyim duygularım köreldi galiba.Yok yok Sıla beni gerdi, üzülemedim bile.Her bölüm ölü görmekten ölü bile yıkayabilirim.Bir tek Boran 'a kıyamam.Bak vuruldu ona yanarım işte..Azat son bir kere see you later dedi, bizlere ve bütün ekibe. Bizde ona yolun açık olsun Cemal kardeş diyoruz.bye
Canım bizde Abay ile Dilan'ı merak ediyoruz.Ben gazeteye ilan verdim arıyoruz, haber çıkarsa bütün forum merakımızı yeneceğiz.Ama muhtemelen Dilan İngiltere'de okumaya gitti.Mehveş teyze de bizim sosyetiklerle Umre yollarında.Abay'da Amerika 'da hollywod'da film çeviriyor.:img-hyste

mause
18-05-07, 23:40
Odaya Kevser gibi birden dalış yaptı, bırakmadı Boran kardeşini teselli etsin.Hadi naş naş der gibi ,dikildi karşılarına.Zavallı Boran'da, birden ellerini Narin'in omuzundan çekti odadan çıktı.Eşim bile dedi ki, çocuk çekindi Sıla'dan.Onun bile dikkatini çekmiş:icon_evil ..

Sevgili Doray bende o sahnede aynı şeyleri hissettim.
Sıla gelmeseydi de abi kardeş bir sarılıp ağlaşsalardı.
Boran Sıla'yı görünce nasıl tırstı garibim.:icon_sorr

Menderes Samancılar ve Boncuk Yılmaz süperdi bu gece ve hayal sahnesindeki Cemal Toktaş da çok iyiydi.Gider ayak bize en güzel oyununu oynadı.

Bölümü beğendim mi? Beğendim.

Ağladım mı? Evet, hem de çok ağladım.

Beni de ilk defa Sönmez ailesi sıkmadı:icon_sorr

Bence Dilaver ölmedi,son sahnede kıpırdayıp gözlerini açacak ve Cihan ile Boran vuruşmaktan vazgeçecekler.

Canım kabinem ve sevgili forumum iyi gecelerbye

Türk gençliğinin ve forumdaki genç arkadaşlarımın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun.:happy0064

heart_84
18-05-07, 23:45
Narin tozuttu garibim. Kabullenemedi ve yaşadıklarının biraz Boran farkında diğerleri şimdilik kendi dertlerindeler. Farkındayız değil mi? Narin mezarlıktan tek başına ve derbeder ayrıldı ve nereye gittiği belli değil ama Sıla ile Bedar eve dönmüşler ve Narin' in yokluğunun kimsecikler farkında değil.

nedense narinin yokluğunu bile farkeden olmadı bu bölümde.hep yanlız kaldı.ne bedar ne sıla yanında olup acısı hafiflesin diye çaba göstermediler.gerçi onlarında narinden farkı yoktu ama mezarlıkta da sadece boranın farketmesini garipsedim.

narin hamile kalacak bunun sinyalleri geçen hafta verilmişti(sıla ve boranın yaşatamadıkları tutkulu yatak sahnesinde:img-hyste ).bu haftada azadın eşyalarıyla konuşurken hapları almayı bıraktığını söyledi.sonrasında bu senaryonun narinli bölümü nasıl ilerler merak ediyorum artık.

azad öldü,narin ve sılanın da öleceği günler yakın.sıla doğum yapınca öldürülmeleri bekleniyor.narin bu bebeği herşeye rağmen azadtan ona kalan bi can olarak doğurur mu ,yoksa nasılsa bizim ölümümüz de yakındır bebeğimi hem anasız hem babasız bırakmayayım diye aldırır mı?

bu bölümde kafamda anlamsız bi sürü soru işareti oluştu sezon finaline kadar daha da artacağı kesin.nasıl bekleriz onca zaman bilemiyorum.:icon_sorr

zeynepsudem
18-05-07, 23:46
arkadaşlar sanırım yeni bölümün çekimleri genellikle hatfa sonu C.tesi günü başlıyor.acaba Sıla dizisi yapım ekibinden birileri bu gece yaptığımız yorumları okuyormu ki? eğer okuyorsa, 35. ci bölüm başında da Boran yaralanırsa, Sıla nın ona göstereceği sevgi ve ilgi adına daha sıcak sahneler yapabilirlermi? çünkü bu gece forumumuzda 34. bölüm yorumu yapan çoğu arkadaş Sıla nın Boran a karşı davranışını beğenmemiş ve Sıla yı bu bölüm hissis ve tepkisiz bulmuş.Boran bu davranışları hak etmiyor.SN.Gül Oğuz 35.ci bölümde bizim görmek istediğimiz sahneleri çekerek, lütfen bize bir jest yaparmısınız, bunu kendi adıma değil tüm forumdaşlarım ve Sıla dizisi hayranları adına Sizden rica ediyorum.

NAGİŞ
18-05-07, 23:51
arkadaşlar sanırım yeni bölümün çekimleri genellikle hatfa sonu C.tesi günü başlıyor.acaba Sıla dizisi yapım ekibinden birileri bu gece yaptığımız yorumları okuyormu ki? eğer okuyorsa, 35. ci bölüm başında da Boran yaralanırsa, Sıla nın ona göstereceği sevgi ve ilgi adına daha sıcak sahneler yapabilirlermi? çünkü bu gece forumumuzda 34. bölüm yorumu yapan çoğu arkadaş Sıla nın Boran a karşı davranışını beğenmemiş ve Sıla yı bu bölüm hissis ve tepkisiz bulmuş.Boran bu davranışları hak etmiyor.SN.Gül Oğuz 35.ci bölümde bizim görmek istediğimiz sahneleri çekerek, lütfen bize bir jest yaparmısınız, bunu kendi adıma değil tüm forumdaşlarım ve Sıla dizisi hayranları adına Sizden rica ediyorum.

ay işhh 35.bölmüde sılayla boran arasında güsell şeyler olurr bn biras umutlandımm gibi
bn bölümde narine çook acıdım garibim yalnız kaldı ya

Eylül
18-05-07, 23:51
Selamlar,

Nasılsınız bakalım. İyi olduğunuzu umuyorum. Ben gayet iyiyim. Düşündüğüm kadar sıkılmadım. Hatta dizinin içinin biraz doldurulmuş olduğunu fark ederek mutlu bile oldum. Büyük bir başarıyla canlandırılan Celil Efendi karakterini özellikle kutlamak istiyorum. Sonrasında da M.A.A. ve Narinime sevgilerimi sunuyorum. Başarılı bulduğum oyunculuklarından ötürü. Bu akşamın bana göre gururu Menderes Abimizdi. Bir babanın evlat acısı ancak bu kadar doğal sahnelenebilirdi.

Azad'ın ruh olarak eve gelmesi sanırım hepimizi etkilemiş. Ben de başarılı ve değişik buldum o sahneyi. Nasıl olmuşsa özel ve etkileyici bir durum yakalamışlar. İstenildiği zaman hüzün ve ayrılık üstelik replik yazma zahmetine bile girmeden bu kadar ince verilebiliyormuş. Darısı diğer isteğimizin başına diyeceğim ama...nasıl desem?

Bu akşam Sıla kızımızın halini gördükten sonra insanın isteyesi kalmıyor ki...Yine ne kadar duygu yüklü ve zarifti davranışları değil mi? Boran'la aralarındaki elektrik ne hoştu. Ne güzel paylaştılar hüzünlerini. Birbirlerinin yaşam sebebi olduklarını nasıl güzel yansıttılar ekranın gerisinden. Gözleri buluştuğunda nasıl da derin yas ve kederi paylaştılar. Omuz oldular birbirlerine gerektiğinde ağlayan başı dayamak için. Ben çok duygulandım. Sizi bilemem..

Mahsus yapıyorlar bu kıza bütün bunları. Yalnız merak ediyorum. Sıla karakterimiz bölümler yayınlanırken kendini izleyip memnun kalıyor mu? Mesela bize bu akşam hangi duygusunu aktarmaya çalışıyordu. Ben şunları gördüm.

Celil'in evlat acısı
Bedar'ın evlat acısı
Emir'in kardeş acısı
Narin'in sevdiğinin acısı
Boran'ın suçluluk acısı
Hatta Şivan'ın ölmüş bir insan acısı
Ama Sıla'nın durumu içler acısı. Ne yaptı, ne hissetti, ne anlattı....Ben anlamadım arkadaş...

Boran...Boran... Boran... Ben hep söylüyorum. Bu dizinin lokomotifi bu çocuk. İçini doldurdukları, repliklerinin altını oymadıkları ve sahnelerini uzun tuttukları sürece bu dizinin sırtı yere gelmez. Bu akşamki performansı süperdi. Asıl aslan parçası bu akşam uyandı. :happy0064 Replikleri ne kadar anlamlı ve yerindeydi. Taşı gediğine koymaktaki ustalığı süperdi. Bu hafta senaristler jeneriği izleyerek kimin başrol olduğunu geçici bir süre için hatırlamışlar.:good:

Farkındasınızdır sanırım, senaristler kimi ortadan kaldırmayı planlıyorlarsa o bölümde üstün cesaret kazandırıyorlar. Cami duvarı... ve köpeklerin bir ihtiyacıyla ilgili atasözü misali. Hoş başından beri bu atasözü de Cihan üzerinde başka herşey gibi etkisiz kaldı ya neyse... Artık ondan çok sıkıldığımız anladılar sanırım. Onun da başına bir çorap öreceklerdir yakında.. Yakında demişken bu yakın ne zaman acaba...34 bölüm geçti tık yok daha..

mehtap sinmez
18-05-07, 23:56
Az önce iyi geceler demiştim ama ben neden se bu akşam buradan ayrılamıyorum:img-hyste .
Doray, eşiniz isabetli bir yorum yapmış, gerçekten de Boran Sıladan açık açık çekiniyor. Ne zaman ne yapacağını kestiremediğinden, kardeşini bile teselli edemedi, " Narinin durumu iyi değil, ne yapacağız " diye bilirkişi olarak gördüğü Sılanın fikrine başvurdu:img-hyste .Bölüm boyunca Boran'a soğuk davranışları, yok saymaları , kardeşiyle iletişim kurmaya çalışırken bile Boranı rahat bırakmayışı ruhumu iyice sıktı. Bazen bu halleri beni fena halde sinir ediyor, Sılayı şöyle omuzlarından tutup bir sarsmak isteği uyandırıyor bende. Bu bölümde olmazsa olmaz repliklerimizden birisi olan " Her şey benim suçum, benim yüzümden" repliği vardı. Gelecek bölümde de vurulan veya Dilaveri vurduğu için hapislere düşen boran için endişelen sıla tarafından söylenen "Sen benim yaşam sebebimsin" repliğinin 35. bölüme damgasını vuracağına inanıyorum.

haramikedi
18-05-07, 23:58
35. ci bölüm başında da Boran yaralanırsa, Sıla nın ona göstereceği sevgi ve ilgi adına daha sıcak sahneler yapabilirlermi?

mümkündür :)

Sıla- Boran...
Boran- ciddi bir yara değil Sıla,üzülme..
Sıla-Boran...
Boran- bunun seninle ya da açtığın fabrikayla bir ilgisi yok Sıla.Cihanla benim aramdaki bir mesele,kendini suçlama.
Sıla- Boran...
Boran- efendim canım?
Sıla-madem Ayşe boşandı, Hüseyinle evlendirelim mi onu?:img-blush :img-blush

nslmia
19-05-07, 00:01
Dizinin sadece başını izledim, sonrasını da forumdan okudum. Yarın da netten izleyeceğim inşallah. İçim şişer sıkıntıdan diye bu haftalık Sıla'yı ektim ama Boran'ın faaliyete geçtiği bölüm olmuş, kaçırmış bulundum. Keşke Boran Mardin'e döndüğünde Cihan konusunda daha kararlı adımlar atsaydı. Demek çok yakınından birini kaybedince içindeki aslan parçası uyandı. Hep böyle devam eder inşallah, Cihan ı da töreleri de alt eder umarım.
Azad'ın veda sahnesini izledim , cidden konuşma olmamasına rağmen etkileyici bir sahne olmuş. Azad'ın gözleri nasıl da ışıl ışıldı.(Oyuncu diziden ayrıldığına çok sevindi bence, oh kurtuldum bu dengesiz senaryodan diye) Son defa annesini, kardeşini ve karısını görüp gitti, ben hala keşke ölmeseydi diyorum. Azad'a gelene kadar ölecek bir ton insan vardı.
Menderes Samancılar cidden çok başarılı bir oyuncu, izlediğim sahnelerde beni etkiledi. Sadece bebeğim diye ağlamasını garipsedim. Oğlum, yavrum, kuzum çok normal ama bebeğim:bilmimBana çok eğreti geldi.
Bir de Narin hamileyse hüküm yine ertelenmez mi? Sonuçta Sıla için Boran bunu bahane etmişti, Narin için de bunu kullanabilir. İkisinin hayatı da birbirine bağlı sonuçta. Forumda bir arkadaş demişti , ismini hatırlayamadım ama, bir Sıla bir Narin doğurur, hüküm uygulanmaz böylece diye. Biz 2. sezon sonunda hala hüküm konusu muallakta olan bir Sıla izleyebiliriz gibime geliyor.
Artık yarın izleyince diğerleri hakkında da yorum yapabilirim. Ama yazdıklarınızdan okuduğum kadarıyla Cihan ciddi ciddi üzülmüş, buna çok şaşırdım hakikaten, ben hastanede gayet sinirli görmüştüm, hala da inanasım gelmiyor.

doray
19-05-07, 00:04
Bu bölüm göreceklerimizi bildiğimiz halde ben de sıkılmadım ama üzülmedim de.Yani beğendim.Sıla hariç.Lüzümsüz nesne olarak katılmış bu bölüme.Çok kızdım çok Boran'a böyle davranmasına..
Menderes Samancılar, Zeynep Eronat ve Boncuk Yılmaz :happy0064
MEHMET AKİF ALAKURT :img-blush :good::img-meeti :img-nyam:
Sıla :img-beee: :butch: :img-swoon
Sıla'yı bu bölüm bir tek yerde takdir ettim. O da meşhur lafı:Her şey benim yüzümden oldu..Ha şunu bileydin.Bir de Boran'a iyi davranınca takdir ediyorum.Hele sönmezlerin teselli edişleri yok mu beni bitiriyor .İyi ki hayatımızda varsın.Allah seni başımızdan eksik etmesin.Etmesinde sen kızının tutarsızlığını bir görsen..Boran bu bölümde yaralandı ya, Sıla Boran'ın yaralandığını öğürenince ne yapar acaba?Bu durumda Sıla'nın tutarsız davranışını düşünüce hiç umursamaz gibi geliyor.Amaaa yaşam sebebim diye hastahanelere koşar ya da Boran için üzülürse ben de :img-bored :img-swoon

Ayisigi86
19-05-07, 00:06
Sayin GÜL OGUZ bu sila karakterine ne zaman üzülmesi ne zaman güclü ayakta kalmasi gerektigini bir türlü otutturamadiniz meshur sözünü söyledi "hepsi benim yüzümden"bu söze bende bir sözle karsilik vermek istiyorum"Laf söyledi bal kaba koy tabaga ye sabaha" :img-hyste cildirmak icten degil evetttttttttt hepsi senin sucun böyle bir olayda bile sucu kendinde bulduya zavalli sila bana bir kasik su yeter bu kizi bogmak icin (tövbe tövbe) donuk bakislar sevimsiz bir cift göz AGLAMALIYDIN Sila intikam yeminlerini 35 bölüme saklamaliydin acelen yoktu derin dondurucuya koysaydin haftaya cuma cikarip bol bol taze taze kulanirdin yanlismiyim ama

Sana tamamen katiliyorum...Haftalardir tutku dedik...sacma sapan sahneleri iste tutku budur diye bize yedirmeye calistilar...Bu hafta kardesi vefat ediyor...yasama sebebi olan Boran'la acisini paylasacagi yerde yaptigi tavirlara inanamiyorum. Aralarindaki karikoca sevgisini, bagliligi ve belkide tutkuyu gösterebilirlerdi...Boran'a sarilip aglayabilirdi, onunla acisini paylasabilirdi...Bedar ananin kanepeye uzanmis ve Sila'yla aralarinda gecen konusma daha dogrusu Sila'nin annesini teselli ettigi sahne sacmaydi...Evladini daha yeni topraga veren bir anneye söylenecek laflar degildi...Bunlari yasayan bilir anca...Cansu ne acisini nede öfkesini yansitamadi seyircilere...Anladik güclü, inatci bir kadin...Ama yerine göre davranmasinida bilmeli...Yani aslinda bunun bilip bilmemeklede alakasi yok...o an insan ne yaptigini bilemez...birakin öfkeyi önünüze bütün dünyayi serseler gözünüz hicbirseyi görmez...Benim (allah göstermesin) kardesim ölecek ve ben o an intikami mi düsünecegim? Belki daha sonra ama o an kalbi olan bir insan bunlari düsünmez...Cok yakini kaybetmis bir Insan yakinlarini yaninda ister...Onlara tutunmak ister...Yalniz kalmaktan korkar...Öyle birsey ki karsinda düsman bile olsa tutunacak baska bir dalin yoksa ona bile sarilip güc almak ister..Dedigim gibi yasayan bilir. Sila'nin Boran'a olan davranislarini cözebilmis degilim...Cok kopuk bunlarin iliskileri...O yüzden mutlu anlarindada sevgilerini bir türlü olmasi gerektigi gibi yansitamiyorlar...Daha dogrusu inandiramiyorlar bize..."Eeee sen en kötü gününde kocana tutunmazsan, habire kendini suclarsan olacagi buydu, güclü ve gözleri öfke dolu Sila hanim......"

Narin'i cok iyi anliyorum. Asiri derece sokta olaylari görüyor, herseyi biliyor ama o etrafina bir duvar örmüs vaziyette...Duvarin arkasinda olup bitenlerin bilincinde ama duvari asip bakmak ve inanmak istemiyor...Gercekle yüzlesmek istemiyor...Boran'inda dedigi gibi keske aglasa, bagirip cagirsa...acisini haykirsa...Narin hic kolay atlatmayacak...

Eylül
19-05-07, 00:07
mümkündür :)

Sıla- Boran...
Boran- ciddi bir yara değil Sıla,üzülme..
Sıla-Boran...
Boran- bunun seninle ya da açtığın fabrikayla bir ilgisi yok Sıla.Cihanla benim aramdaki bir mesele,kendini suçlama.
Sıla- Boran...
Boran- efendim canım?
Sıla-madem Ayşe boşandı, Hüseyinle evlendirelim mi onu?:img-blush :img-blush

Harami ömrün uzun , M.A.A.da hep yanında olsun emi..Gece vakti nereden buluyorsun bunları. Çok güldüm sayende...

Abay'da gaip sanırım. Ama Boran'ın ona bir iş havale ettiğini göremedim ben.. Neredeyse haber salın çıkıp gelsin...

berivan_
19-05-07, 00:08
Simdi siteden izliyorum bölumu tekrardan da Dilaver nasil bir adam öldurme olayini uzerine alipta bunu serefleri icin yaptigini söyliyebiliyor,bu nasil bir vicdandir yaw:icon_evil birde Cihana hani tlf geliyor ya Ummunun intihariyla ilgili ve Cihanda yatmak icin hazirlaniyor,insanda nasil bir vicdan olur yani sen bir adami öldureceksin sonrada yataginda guzelce misil misil uyuyabiliceksin:icon_sorr birde o Cengizin halen Boranin etrafinda dolanmasi cok kötu cunku adam kesin ne ögrense gider hemen Cihana yetistirir:img-yes: Cihanin adami oldugu belli yani fkenan ablamin öncedende dedi gibi...bakalim Boran onun icabina nasil bakicak

kedicim,Silanin Boranla ilgilenme senaryon cok guzel olmus:img-hyste olsa olsa ancak bizim Sila kocasiyla öylece ilgilenir:img-yes: ilk sefer Boran vurulduguna kiskancligi yuzunden kocasindan uzak durdu baklim bu sefer Boranin vurulmus halini görunce nasil davranir:icon_whis

Eylül
19-05-07, 00:15
Birde şey diyeceğim, tamam çok kızgınım Sıla'ya ya ondan..

Bölümün başında; Boran'a Azad'la ilgili telefon geldiğinde Sıla hani yanına geliyor ve ne olduğunu soruyor ya..işte o sahne de çok hoş. Gecenin o saatinde bile bütün süngüler takılı saldırıya hazır vaziyette duruyor. Boran'a dikkatli olmasını söylerken yüzü ne kadar endişeli değil mi? Boran bile bakıyor anlamadan, onun için endişeleniyor mu yoksa azarlıyormu?:icon_sorr

Hey Allahım sen akıl ver akılsız kuluna yarabbim....:img-hyste

Hepinize iyi geceler...

doray
19-05-07, 00:17
Lodoslar;_kenti yorumun her zamanki gibi:happy0064
Mehtap 'cım 35.bölümde Sıla Boran'a yaşam sebebim dese ne yazar demese ne yazar..M.a.a 'yı yakından görsem bu gün sabah gazetesinde okuduğumuz, hatta zannedersem sizin yazdığınız haberdeki dejenere aşk bu mu demek isterim.Bu aşk dejenere olmamış ise ben de dejenere olmak ne demek bilmiyorum.Zavallı çocuk entel bir şeyler demek istemiş onu da yüzüne bulaştırmış.Triolar bu çocuğu küçük düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlar.Zaten röportajda da hepsi ayrı tellerden çalmışlar..

berivan_
19-05-07, 00:19
Ucurumdan yuvarlanan Azatin tlf nasilda sapasaglam olur hic anlamis degilim...ben bilem tlf merdivenden dusurmustum ki tlf bozuldu gitti:img-hyste bu adamin ki nasilda sapasaglam anlamis degilim...

Birde Cihanin hastahanede cocuklarini teselli etmesinide cok begendim,nasilda sahip cikiyor ogularina öyle,hayran kaldim yani:img-blush töbe töbe...
Kadin icerde can cekisiyor adam ogularina saldiriyor yaw:icon_evil

Ha birde unutmadan kayiplara birde Aziz ve Haydar da katildilar galiba,cunku ben onlari gördugumu hatirliyamadim da:img-yes:

zuhalgezegeni
19-05-07, 00:28
Boran bu bölüm ün en iyisiydi...M.A.A rolünün hakkını verdi...Bana çok gerçekçi çok inandırıcı geldi.Azad ın ölüm haberini alınca,olay yerine giderken ki arabadaki hali.Celil i teselli ederken çok başarılıydı.Babasıyla konuşurken söylediği sözler çok yerindeydi...anlatmak istediklerini çok güzel anlattı...Firuz ağa ya fazla yüklenmeye gelmiyor bahanesi hazır.Zinar her olay da Cihan ın yanında,Firuz ise Boran a kendince öğütlerini verip azarlıyor...Boran ın söylediklerinden sonra artık safını seçip Boran ın arkasında olsun.

Boran bu bölüm elinden geleni yaptı.Ama Sıla ya yaranamadı...İnsan böyle durumlarda ne yapacağını nasıl davranacağını bilemez...Boran da Sıla ya destek olmaya çalıştı.Ama Sıla hanım yine tavır yaptı. 33 bölüm ağlayan Sıla nın göz pınarları kurudu ağlayamaz oldu.Çok metanetli gördüm Sıla yı...o vazgeçilmez sözlerini yine söyledi"benim yüzümden oldu"bunada şükür ben ağlayarak devamlı tekrarlayacağını düşünmüştüm.:img-yes:

Boran ın düriye için gelen adama yaptıkları bölümün en güzel sahnelerinden biriydi.M.A.A sanki o anı yaşadı...yüzündeki ifadeler bunu anlatıyordu.
M.S yılların usta oyuncusu...beni bu bölüm etkileyen sahneler onun oyunculuğu sayesinde ağlamaları beni de ağlattı.
Azad Midyat a ,evine, ailesine, Narinine en son sessiz bir veda etti:sad53: .Bu vesile ile diziden ayrılmasına üzüldüm acaba diziden ayrılmasa olaylar nasıl gelişip uzayacaktı.

G.O son sahneleri iyi ayarlıyor ..bizi haftaya kadar merak içinde bekletmeyi biliyor.

Boran :good:(:img-in_lo )
Sıla:hıh
Kevser:icon_evil
Narin:img-cray:
Azad:sad53:
Abay:img-help: Dilan:img-help:
Celil ve Bedar:icon_sorr
Cihan ve Zinar:icon_mad:

doray
19-05-07, 00:37
Zuhal gezegeni canım ,Boran her bölüm en iyisi ama Boran'a yeterli rol yazılmıyor.Menderes Samancılar'da ,Zeynep Eronat'ta iyi oyuncular ,ama malesef Gül Hanım ve ekibi illaki Sıla ve Cihan'ı yüceltecekler.Çünkü biliyorlar ki Boran'a replikleri daha güzel yazarlarsa Sıla'nın yıldızı hiç parlamayacak, ekipte kırgınlıklar olacak. Onun için Mehmet'e daha pasif rol yazılıyor..

berivan_
19-05-07, 00:37
Birde ayiptir söylemesi karisini takmiyan ve umursamiyan Cihaninda hemencecik karisinin kan grubunu söylemesine sasirmak lazim...

Kapidaki korumanin Celile karakola gidersen iyi yaparsin lafi ve Celilinde Azat diyerek kosmasi of of icim gitti orada yani:sad53: hele karakoldaki sahneler of off:sad53: hele guler yuzlu Azatin gelipte ailesiyle vedalasmasi...tekrardan izlerken cok dokunuyor hakaten...ilk izledigimde böyle olmadim:sad53:

doray
19-05-07, 00:46
Esma bu bölüm çok büyük darbe yedi bence.Burhan ile Ümmü'nün ahı mı tutu ne?Akşam plan yap ertesi gün 360 derece dönüş .Rüyasında görse inanmazdı Esma ,Cihan'ın onu bırakacağına.Esma bol bol Mardin'i gezsin eski günleri hatırlasın.İstermisiniz bir daha ki bölümde o da intihar etsin.:img-hyste Ama Esma muhakkak Cihan'dan intikam alır.Ya Sıla'ya gider herşeyi anlatır ya da Cihan'a şantaj yapar..Sonrada doğruca beğenmediği Burhan'ın yanına..

19 Mayıs Gençlik ve spor bayramınız kutlarım.
Herkese iyi geçeler.bye

zuhalgezegeni
19-05-07, 00:48
Evet doray dediğin gibi M.A.A dan rol çalıyorlar.Nede olsa kadın gözüyle bakıyorlar ve kadınlar izliyor ya öyle olması lazım değil?.Boran işte bu... bu tutarlılığı devam ederse bir şeyler başarır.Ama bunu Sıla ile birlikte başarsa birbirlerine en küçük olayda sırt çevirmeseler dik başlılık yapmasalar(özellikle Sıla)Boran a güvenen bir Sıla olsa yerine göre davransa daha iyi olmaz mı?benim görüşüm.. Boran daha tecrübeli o yüzden...
iyi geceler.

berivan_
19-05-07, 01:07
Son birsey söyliyip gidicem...hani ötlek kendini birsey sanan Dilaver silahini cikartiginda Cihan dur yapma diyor ya,orayi hic anlamadim,yani eline fistik gibi bir firsat gecmis adamin ama o kardesine yapma diyor:icon_whis birde sey Dilaverin Borani ates ettigi kursun ben yalnis görmediysem Boranin kalbinin cok yakinina geldi,nasil olurda isabet eden bir kursundan kan gelmez:img-help:

Cok heyecanli bir yerde bitti,haftaya kadar nasil sabredicem bilmiyorum:icon_sorr

Herkese iyi geceler ben kactimbye bye

müsterih
19-05-07, 01:18
İyi geceler arkadaşlar
Sıla'nın ,Boran'ın kolunu tuttuğunda kendisini çekmesinden bahsetmişiniz.Bana da biraz garip geldi.Kardeşini kaybetmiş acı bir şekilde ve kaza süsü verilmiş.Allah korusun ben böyle bir olay yaşamış olsam benimde gözüm kimseyi görmezdi.Ortada bir hüküm var.Sürekli öldürülme tehlikesiyle karşı karşıyasınız.Bunu kimin yapıcağını da tahmin edebiliyosunuz.Tabi ki Boran'a da öyle davranması gerekmezdi çünkü onun hiçbir suçu yok.Ben derim ki bekleyelim görelim.Bakalım aynı mı devam edecek yoksa davranışının yanlış olduğunu anlayacak mı?Zaten herzaman kabak Boran'ın başına patlıyor.

Abay yine yoktu.Acaba o da diziden ayrıldı mı?Tüyolarda İstanbul'dan gelicek diyordu.Belki yanında Gizem'i de getirir.
Birde Bedar'ların evinde kimsecikler yoktu.Ben şimdi Hatice çıkar diye bekledim ama o da yok.Halbuki kötü zamanlarında komşusunu hiç bırakmamıştı.Benim bildiğim cenaze evine gidilir,yemek falan götürülür.Neyse inşallah bunların cevaplarını haftaya alırız.

ozlemb
19-05-07, 02:27
bir dizi seyrederken bukadar cok agladigimi hatirlamiyorum :icon_sorr kafam agriyor hala etkisindeyim.
harika bir bolumdu, kutluyorum. demekki oluyormus :good:

- babanin evlat acisi cekdigini gordum, :(
- ananin evlat acisi cekdigini gordum, :(
- gardasin abisi icin acisini gordum, :(
- narinin hayatina anlam veren, omrune omur katan sevdigini kaybetmisligin acisini gordum,:( :sad53:
- agamizin, kayni icin acisini gordum :(
- sivan kahya evet sivan kahyanin bile azad icin uzuldugunu gordum, gordumde bir tek silada goremedimya, pes yani, silayi bu bolumde hic basarili bulmadim kim ne derse desin ! yok neymiss 'hepsi benim yuzumden'mismismisss !! offfffffffffffff offfffffffff

EDAÖZ
19-05-07, 07:02
Zuhal gezegeni canım ,Boran her bölüm en iyisi ama Boran'a yeterli rol yazılmıyor.Menderes Samancılar'da ,Zeynep Eronat'ta iyi oyuncular ,ama malesef Gül Hanım ve ekibi illaki Sıla ve Cihan'ı yüceltecekler.Çünkü biliyorlar ki Boran'a replikleri daha güzel yazarlarsa Sıla'nın yıldızı hiç parlamayacak, ekipte kırgınlıklar olacak. Onun için Mehmet'e daha pasif rol yazılıyor..

sevgili doray yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum.dün akşam, dizinin ilk dakikalarında, boranın azadın ölüm haberini aldığı andaki yüz mimiklerini görünce "bravo mma " dedim. bölüm boyunca da rolünü mükemmel oynadı.anne ve babasıyla konuşmaları da mükemmeldi.
MMA ya daha çok replik yazılsa dizinin reytingleri patlayacak ama SILA sönecek.
bu bölümün yıldızı MMA menderes samancılardı

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA , GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

EDAÖZ
19-05-07, 07:16
Simdi siteden izliyorum bölumu tekrardan da Dilaver nasil bir adam öldurme olayini uzerine alipta bunu serefleri icin yaptigini söyliyebiliyor,bu nasil bir vicdandir yaw:icon_evil birde Cihana hani tlf geliyor ya Ummunun intihariyla ilgili ve Cihanda yatmak icin hazirlaniyor,insanda nasil bir vicdan olur yani sen bir adami öldureceksin sonrada yataginda guzelce misil misil uyuyabiliceksin:icon_sorr birde o Cengizin halen Boranin etrafinda dolanmasi cok kötu cunku adam kesin ne ögrense gider hemen Cihana yetistirir:img-yes: Cihanin adami oldugu belli yani fkenan ablamin öncedende dedi gibi...bakalim Boran onun icabina nasil bakicak

kedicim,Silanin Boranla ilgilenme senaryon cok guzel olmus:img-hyste olsa olsa ancak bizim Sila kocasiyla öylece ilgilenir:img-yes: ilk sefer Boran vurulduguna kiskancligi yuzunden kocasindan uzak durdu baklim bu sefer Boranin vurulmus halini görunce nasil davranir:icon_whis

berivancım,koyu renkle belirttiğim yerde yazdığın şeyi anlayamadım.acaba bir şeyler mi kaçırdım?cengiz cihanın adamı mı ,senin tahminin mi?:img-help:

kedicik senaryonu çok beğendim.sıladan beklenen şey ,çok yaratıcısın:happy0064 :happy0064

ecemsi
19-05-07, 07:22
arkadaşlar herkese günaydın

dünkü bölümle ilgili ilk başta değinmek istediğim kişi narin
sılanın acısı beni nekadar etkilemediyse narinin acısı bir o kadar etkiledi
boranla sarıldıkları sahnede bu kızın aylardır buna ihtiyacı vardı azad öldüğündemi bunu görecektik diye sordum kendi kendime...

narin kesin hamile kalacak zaten bunu tahmin etmiştik azadım sen kızdığından beri içmiyorum o hapları dediğindede bunun mesajını verdiler
bana narinin hamile kalacak olması törenin tekrar durdurulmasını çağrıştırdı bilemiyorum olabilirmi böyle birşey çünkü sılanın karnı şişiyor...

diğer değinmek istediğim kişiyse boran tabiki boran sesimi duydu sonunda bu bölümde mükemmeldi ama geç kaldındı işte bazı şeyler için bu tavrını cihan sılayı kaçırdıktan sonra hadi onu geçtim yangından sonra çoktan takınmalıydı.... çok güzel oynadı ayrıca o adamı tokatlaması celile sarılması narine sarılması herşeyden önce firuzla konuşmasındaki replikler ve kevsere haddini bildirmesi gerçekten çok güzeldi...
herkes üzüldü herkes ağladıda kevser sustu helal olsun o kadına diyecek birşeyim yok artık borandanda sıladanda uzak dursun...

sılayı yukarıdada dediğim gibi beyenmedim bu bölüm bilmiyorum neden ama acısı hiç doğal gelmdedi bedarı çok başarılı buldum uzun zamandır abartısız bir şekilde evlat acısı yaşadı sıla kaçırıldığındada yerden yere atmıştı kendini abartılı bulmuştuk işte şimdi normal oldu acısı:img-wink:

OZ-3
19-05-07, 07:26
Herkese günaydın,
İzleyici değerlendirmelerinin dizi bitiminden itibaren alınmaya başladığı gibi bir izlenim edindim. O nedenle de farklı değerlendirmeleri okumadan , yargılarımda herhengi bir etkilenme olmadan yazıp sorumluluğumu yerine getirmek istedim... Dilerim yanılmamışımdır...

Ağır ve güzel bir bölümdü... Asla bu türden filmleri dahi izlemeyen ben sadece görev kabul ettiğim için bir sefere mahsus izledim ve ilginçtir beğendim... bundan sonra izlermiyim...san