Tüm Versiyonu Göster : Sıla - 28 - 38. Bölüm Yorumları - Arşiv 2
Bu haftaki özette Azad'ın ölümü Sıla'yı perişan etmiştir, bebeğin düşme riski vardır yazarsa şaşmayın :img-hyste Peki biz yer miyiz? Yemeyiz..
Vallahi öyle bir cümle ben de bekliyorum Asteria'm. :img-hyste
Yazmazlarsa hatırım kalır. Sıla daha yangın şokunu atlatamadan abisini kaybedecek. Hangi hamile kadın bu kadar şeye peşpeşe dayanabilir. Azad'ın peşinden Narin kendine birşey yapmaya kalkar görürsünüz. Sonra da ona üzülürüz.
Felaketler bitmiyor ki anacım..:sad53:
Bu hafta yapmayacaktım ama yine de dayanamadım. Maksat ortam şenlensin.:icon_whis
1-Bu hafta en beğendiğiniz sahne?
2-Bu hafta bğenmediğiniz sahne?
3-Bu hafta en beğendiğiniz performans?
4-Aklınızda kalan replik?
5-Bölümün ilk sahnesi sizce ne olacak?
fkenan1979 15-05-07, 09:06 Güzel formuma benden kocam sevgi dolu günaydınlar,
sertabın şarkısı gibiyim bu sabah
(yeni bir aşk yeni bir sıla boran yeni bir tutku lazım bana
bunlar için bana çok hemde çok şanş lazım)
PERİİ çok geç miş olsun canım
özetcide neymiş kimmiş ben ona bir özet yazayımda görsün bakalım :img-beee:
hep aynı satırlar aynı terane bu bedirhen her blm düşmek için bekler anlamadımki :img-beee:
MOR CADIM'ın dediği gibi tahminim özet aynen o şekilde gelirse hiç şaşırmam :icon_whis
Jess akşam ben bu kız sabaha cıkarmı diyordum ama maşallah sapsağlamsın
Gene karar değiştirmişler komşu köyde diyor benmi yanlış okudum ama seneye sıla dizisi yokmus bu sezon bu iş bitermiş ben anlamadım oyuncak misali oynatıyorlar yok zad öldü-ölmedi yok ocakta son olmadı vaazgeçtim bu sezon son bu kadar kararsız bu kadar kopuk bir diziye harcadiğim zamana yazık diyorum ilk 11 bölüm hatrına 23 blm izledim ama yazık daha ne diyeyim hala kararsızlık yok fınal denilcekmiş tatilde bakılcakmış oyunculara göre ne ister bu oyuncular anlamam bu kadar özel hayatı diziye yansıyan bir dizi daha izlemedim. Dizi cekmek ne kadar basitmiş hemen sahne değişiyor kesiliyor yada yenısı cekiliyor ben anlamadım yanı bunların tavırlarına bakılınca insana bu kadar basitmi bu iş dedirtiyorlar herşey değişmiş gene değişen ne zaten durmadan değişmiyormuydu biz birini anlamadan diğeri değişmiş önümüze sürülmüş oluyordu kafam karıştı neyse anlamadım anlamıycam ama diyorumya
BİRDAHA GÜL OGUZMU SEMA EYLEM VE CANSU DEREMİ TÖVBE Diyorum
HERŞEYİ YAKIP YIKTILAR BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ DİYCEM AMA BUNLAR 4 KİŞİ
Canım HeMeRa'ya
gelincik tarlası:img-hyste
gelincik tarlası:icon_sorr
En baş rol Devrim Saltoğlu
Hepsi benim yüzümden:img-help:
Zılgıtların çekildiği ağıtların yakıldığı bir sabah:icon_sorr
Sevgili HeMeRa lütfen dalga geçtiğimi sanma ama bunlardan başka bir şey çıkmıyor.
rhett-butler8/1 15-05-07, 09:18 Bu dizi için benzer şeyleri yapmışız, deyim yerindeyse Oslo arkadaşım ile neredeyse aynı kulvarda yürümüşüz....:img-hyste ....Yazını okuyunca dizi izlemeye ayıcak zaman bulduğum , hele ki bir forumda da yazı yazmaya başladığım için bana kaşları biraz yukarı kalkık, gülmememek için kendini zor tutan yüz ifadelerini hatırlıyorum da.... :img-hyste ....hiç saat kalmamaış gibi saniye tutup tam dizi başlayınca birbiri ardına telefonların çalmasını ,benimle dalga geçmelerini... ama sonunda itiraf ettiler, jenerik süresini aşmayacak şekilde aranıyormuşum....:img-hyste
Dizideki iki kişilik Sıla ve Boran kurgu, gerçek hayatla ilgisiz pembe dizi tipleri.. Ama diğerlerinin tamamı gerçek hayatımızdan bildiğimiz tanıdığımız tipler, onların aşkı kurgu diğerlerin tamamı bildiğimiz tanıdığımız aşklar, ilişkiler...Mardin'deki ilişkiler, çoğumuzun yaşamadığı gazetelerden va kitaplardan okuduğu kadarıyla bildiğimiz türden...
Bu nedenle diziyi izlerken Sıla ve Boran'ı ilgilendiren sahneleri olması gerektiği varsayılan, ama diğerlerini gerçek olaylar olarak değerlendirdim. Boran kurgu ağa tipi, Cihan ve Firuz gerçek. Sıla kurgu gelin Ağa, Ümmü ve Kevser gerçek.
Boran ve Sıla evliliği veya aşkı kurgu, Cihan-Ümmü, Cihan-Esma, Firuz-Kevser evliliği veya beraberliği gerçek...Öyle yapınca bakış açısı çok değişiyor... pek te sıkıcı gelmiyor... Onun için diziyi herkesten daha farklı algılıyorum sanırım...
Herkesin takıldığı dedektiflik sahnelerine gelince : Aceleci , tez canlı , fevri ve dediğim dedik , bir toplumuz.Biraz uzatıldı ama, Sıla - Boran ve Aşiret açısından değişiminin yansıtılması gerekiyordu... yeterince yansıtılamadı bile... Esas olarak korktuklarının kendileri olması gereken Sıla ve Boran'ın gururlarını yenebilmelerinin tek yolu o dedektiflik oyunlarıydı...Dedektifler aralarındaki bağı kopartmamak için sıkı kıkı tutundukları tek daldı...Ve izleyiciye yeterince anlatılamadı, anlatıldığı kadarıyla yanlış yorumlandı, yanlış değerlendirildi...
Düşünüyorum da : keşke Azad daha fazla konuşturulsaydı, neler düşünür neler hisseder anlayabilseydik...zincirleri kırmak istiyordu garibim, maraba doğmuş maraba ölmek istemiyordu... geriye bakınca ,aslında iyi çocuktu...annesinin aşırı kollaması altında fırsat buldukça nefes almış, her çıkış yolunu değerlendirmeye çalışan gariban bir maraba... Kardeşini Ağa'ya verirken bile O'na iyilik yaptığını sanan bir zavallı....sevdasına sahip nadir bulunur bir koca... Anlayamadık Azad'ı...yeterince anlatamadılar...ya da anlatmak istediler biz anlayamadık...
Çok doğru bir tespit oz..başrollerin her zaman için hayali kahramanlar olması ama yan rollerin gerçekle bütünleşmesi…azad la narinin aşkı ve evliliği daha kabullenilebilir ama boran ile sılanın aşkı daha farklı hayal dünyasına geçiş gibi..yan rollerin yaşadığı gerçeklikler başrole inatla yeri gelince daha fazla itibar görebilir..ben azadla narinin aşkı yaşamaları hususunda boranla sılaya fark attıklarını düşünüyorum..daha çok elle tutulabilir tarafları var..narin zaten geçen bölümde o türküyü söylerken ki ifadesi ile “bana daha yakın geldi,daha fazla hissettim acısını…ve bu haftada yine o acısını izleyeceğim ve çokda başarılı olacağını düşünüyorum..tabi o zaman atlaması yada düğüne kadar olan geçiş zamanının değerlendirilmesi iyi bir şekilde yansırsa…arada kaynamaz ise azadın ölümü ile gelecek yas süresi…
Azadın her ne yanlışı olmuş olursa bile geçmişe ait,ölüm şeklini hak etmedi ve sanırım cihan gibi karaasfaltın yumruğu ile göçettiğine göre şerefsiz cihanın yanında şerefli bir şekilde gitti diyebiliriz.salt kötü biri değildi azad..sadece iyiliği tatmamıştı ve zamanla kendi hislerinin farkına vardı..gülü açmamış dikenken yavaşça yapraklarını göstermeye dikenini örtmeye başladı.ve tam kıvamındayken öldü….azadın istanbulda şirketi yönetmeye çalışması biraz eğreti gibi dursada midyattaki fabrikanın baş temsilcisi olabilirdi..ve çok şeyleri yapabilecek bir duruş ile cihana dişgösterdi ama yinede öldü….”gözlerindeki şu korkuyu gördümya” diyerek cihana posta koymak ölümüne davetiye çıkarmaktı demekki bu yürekliliği vardı azadın ve yapacaklarıda vardı…erken öten horozun sonu gibi doğru bamteline basarak uçtu gitti…ve yine diyorum onun ölümü olmamalıydı..sanıyorum ki azadın ölüm ile çoğu şeyleri biribirine bağlamaya çalışacaklar..başlangıcı bu ölümle birlikte atağa geçirebilecekler…boran herhalde bir şeyler yapmaya başlar artık..:img-cool2
Bu haftaki bölüm yoğun bir trafik gibi olacak..ümmünün intiharı,azad düğün, ve ben en çok cihanın tavırlarını merak ediyorum…karısının intiharını duyunca “salak kadın mı diyecek” yoksa “oh kurtuldum senden “mi diyecek..şaşırtıcı bir şeyler olur dersek belki ümmünün durumu cihanı değiştirebilir…kendi kendisiyle çeliştiği bir sahneyi görmeyi isterim..:img-pilot
fkenan1979 15-05-07, 09:26 1-Bu hafta en beğendiğiniz sahne?
:icon_whis begenilcek bir sahne varmıydı ben hatırlamıyorum :icon_sorr
Gelincik tarlası tam anlamıyla RÜZGAR GİBİ GEÇTİ
bu sorulurmu HEMARA canım tabiki Baş oyuncusu devrim saltoğlu ve gelin agası ESMA tutku aşk bütün replikler onlarda bir banyo sahnesi vardi onu bile aldılar boranın elinden :icon_whis
hatırlamıyorum ama ben toptan cihan replikleri diyeyim olsun bitsin nede olsa en çok o konuştu (agzı olan konuşuyor canım boranın ağzı yokmu diyesim geldi ) küçükken arkadaşlardan dayak yiyince nenem derdi senin elin armutmu topluyor diye :img-hyste :img-hyste :img-hyste
5-Bölümün ilk sahnesi sizce ne olacak
:bilmim: ama bir tahmin uçurumun kenarında yatan azad
boranın sılayı yatağa fırlattığı sahne :img-hyste :img-hyste
narinin türküsü
ölen işçinin karısı için şarkı söylemesi saçmaydı daha çokta say say bitmez
kötüler prensi cihan
ben pek replik tutamam aklımda
cenaze ağlayan sönmez ailesi
geçmiş olsun dilekleri için çok sağolun (GünIşığı-fkenan1979-Diyar 80)
bu formu bu yüzden çok seviyorum biz bi bütünüz değil :img-wink:
Gökte Doğan Yıldız ile Ay İse
Gökte doğan yıldız ile ay ise
Sorarlar aslını eğer soy ise
Âşıka da bahşişçiğin bu ise
Vallahi billahi az kara gözlüm
Mail oldum yüzün ile ağzına
Kara hattat sürme çekmiş gözüne
Taramış zülfünü dökmüş yüzüne
Tara zülfünü de düz kara gözlüm
Selâm ver de selâmını alayım
El kavşurup divanına durayım
Ben kapında kulun kölen olayım
Hep sana ettiğim naz kara gözlüm
Hesap ettim on yedidir yaşını
Akıtayım gözlerimin yaşını
Koy dizimin üstüne de başını
Bir bir düğmelerin çöz kara gözlüm
Deli Boran
merhabalar herkese,yazdıklarınızı okudum da benim bu diziyi bırakmaya hiç mi hiç niyetim yok şimdiden söyliyeyim beni caydıramazsınız taki boran ölüp diziden ayrılana kadar izliycem işte banane...banane ...belkii ondan sonra bedirhanın maceralarını bilim izlerim söz veremem bırakırım diye...cuma akşamları büyük bir tutuku ile diziyi izliyorum:img-yes:
sabah sabah bir şiir buldum ve buraya ekleMEK İSTEDİM güzel değil mi?...üstelik yazanın adıda çok güzel DELİ BORAN:happy0064
Haklısın rhett… Yapımcıların Cihan-Ümmü, Cihan-Esma olayına nasıl yaklaşacaklarını merak ediyordu. Bu nedenle Ümmü’nün ölmesini istemiyorum. Çünkü bu ilişki çok önemli. Bu acıyı yaşayan eğitimli-eğitimsiz, ekonomik özgürlüğü olan-olmayan, kentli-köylü, kadere inanan-inanmayan, boyun eğen - inat eden, evliliği yıkarak tepki veren, yıkmadan direnen …velhasıl bir sürü canlı örnek tanıdım…çok ilginç olabilirdi, eğer ümmü ölmediyse....hoş içtiği ilaçlardan biri antibiotiğe benziyor gibiydi...diğeri de ağrı kesici cinsten....ölmeme olasılığı yüksek gibi...ama bilemem...belli mi olur....
Hemeracım aslında bu bölümü hiç beğenmediğimi çok defa söyledim ama senin hatırına bir şeyler karalamak istedim, maksat ortam şenlensin değil.Azat öldü bizim forum tam yasa boğuldu. Kimsede ses yok.Meğer ne kadar çok seviyormuşuz Azat'ı ....
Sıla'nın Boran'la çarşıda dolaşırken ,birden bir dükkana dalıp elinde çanta ile çıkması ,mardin sokaklarını o çanta ile dolaşması..Acaba ne koydu o çantanın
içine?:img-hyste ...
Tutkunun ,seks diye gösterdiği yatak performanslı sahneler...Hele Azat'ın ki süper ötesi bir şeydi.Rahmetli gider ayak hediyesini bıraktıda gitti .Sınanılan aşıklar bu sefer ki sınavlarını kaybettiler..:img-hyste
Sıla dizisinin medarı iftarı Devrim Saltoğlu...
Karanlık emellerine çocuğumuzu alet etmeye utanmıyormusun?
Azatın Cihan tarafından uçurumdan atılması olacaktır..
Sevgili Perii geçmiş olsun..
Sevgili Günışığı yorumun :good:
rhett-butler8/1 15-05-07, 09:44 Bu hafta yapmayacaktım ama yine de dayanamadım. Maksat ortam şenlensin.:icon_whis
1-narinin türkü söylediği ve azadın türküyü duyuyormuşcasına gözlerinin dolması:icon_sorr
2-ümmünün intiharı,boranın sılayı yatağa atması sabah kalkarken ki tuhaf halleri ile nuri alçoyu hatırlatması,esmanın cihanın kulağını öpmesimi ısırmasımı,:img-beee:
3-azad :icon_sorr ,üzülürekde olsa cihan ağacık:mad72:
4-aklımda kalacak devamlı replik geçmiş bölümdeki “gözlerine bakma”:icon_sorr ,”senin yanındayken bile ben hep yalnızdım” ,:icon_whis
5-herşey olabilir:icon_idea
Herkesin takıldığı dedektiflik sahnelerine gelince : Aceleci , tez canlı , fevri ve dediğim dedik , bir toplumuz.Biraz uzatıldı ama, Sıla - Boran ve Aşiret açısından değişiminin yansıtılması gerekiyordu... yeterince yansıtılamadı bile.
Biraz mı uzatıldı Oz 3? :img-fear2 :img-fie:
Allahtan sadece biraz uzatılmış. Yoksa halimiz ne olurdu düşünemiyorum.http://img242.imageshack.us/img242/8305/hunivn2.gif
Dedektifler aralarındaki bağı kopartmamak için sıkı kıkı tutundukları tek daldı...Ve izleyiciye yeterince anlatılamadı.....
Bu cümlene bir noktaya kadar katılıyorum. Yeterince iyi anlatılamadığı doğru. Evin içini sihirli küre gibi aynen gösteren resimler resmen saçmalık ötesiydi. İnsan dedektif resimlerini biraz gerçeğine uygun olarak verir. Karakterin burnunun dibinden çekildiği çok belli olan resimler yerine biraz daha uzaktan çekilmiş, biraz daha doğal, biraz daha art niyetsiz resimler gösterilseydi dedektif sahnelerine hiçbirimiz bu kadar tepki vermezdik.
Halbuki bu sahneler bile o kadar güzel yansıtılabilirdi ki...
Yanlış bir izlenime neden olan fotoğrafları yırttırıp parçalatmak yerine, hasret ve seygiyle birbirlerinin fotoğraflarını okşayan, birbirlerini görmek için fark ettirmeden aynı mekanlara gidip gelen, birbirlerini sessizce uzaktan izleyen bir çifti izletebilirlerdi bize... Bunu yapmadılar.
Tamam, kıskançlık da olabilirdi. Hatta karakterleri harekete geçirmek için olmaılydı da... Ama dozunda bırakılmalıydı. Saçma sapan fotoğrafları birbirlerine yollatıp yollatıp bize ekran karşısında sinirden saçımızı başımızı yoldurtmaya hiç hakları yoktu. Bir sefer, iki sefer olsa neyse... Kaç bölüm öyle geçti. Düşündükçe hala kendime şaşıyorum. Nasıl olmuşta o bölümleri sonuna kadar izleyebilmişim... Ruhumda henüz keşefedemediğim mazoşist bir yanım var sanırım.
Dedektifler..... anlatıldığı kadarıyla yanlış yorumlandı, yanlış değerlendirildi
Değerlendirmemizde hiçbir hatamız olduğunu sanmıyorum. O sahnelere ondan başka bir tepki verilemezdi. Tadında bıraksalardı hiç sesimizi çıkarmazdık. Ama abarta abarta suyunu çıkardılar. Biz de insanız sonuçta değil mi? İnsan o kadar aptal yerine konulunca ister istemez tepki veriyor...
Yine de o zamanlar tepki gösterip kampanya düzenlememize şükretsinler. Şu an dizinin gidişatını değiştirmek için kılımı bile kıpırdatmam. :img-bored :img-lazy:
Önemli İstek:
Yukarıdaki "huni" ikonununun simgeler listesini eklenmesini istiyorum. Bu aralar kendimi bu simgeye acayip yakın hissediyorum :img-hyste N'olurr kırmayın beni sevgili modlarımız....
Bu hafta yapmayacaktım ama yine de dayanamadım. Maksat ortam şenlensin.:icon_whis
1-boranın babasına BEDIRHAN GENCO tablasını uzattıgı sahne...
2-azadın absurd ölusu...cok korkunc ve gereksızdı boyle bır ölum...
3-MAA...MAA...MAA...DS...
4-hepsı benım yuzumden!!!!:icon_sorr
5-kotu bır baslangıc olacak...bedar uyanacak narını oyle bulacak ve sabahlayacaklar...sabahta artık yardım ısteyecekler...yollara dusecekler,boran bır sekılde ogrenecek....
[Koyu renkle belirttiğim yerde yazdığına eminim kendin de inanmıyorsun dimi...Ya da farklılık amacı olanların yaptığı bir teknik senin ki,Azad mı Sıla ya iyilik yaptığını düşündü Boran la zorla evlendirirken :img-fie: :img-fear2 :img-fear2 ,
pes yaniii...:img-hyste bu sitede yeri değil ama... Boran Ağa gibi biriyle berdelle de olsa evlenme şansını yakalayan kızın başına devlet kuşu konmuş olurdu...devlet kuşu... Sıla alt tarafı evlatlıktı, adamlar nüfuslarına bile geçirtmemişler...Özdemirler o kadar zengin olmasalardı , şu sitede bile Boran Ağa gibi biriyle evlendirildiği için Sıla'yı zavallı konumunda görecek kaç kişi olurdu merak ediyorum... o zaman aptal veya nankör kim olurdu onu da merak ediyorum....:img-hyste ....
YOK:icon_sorr
2-Bu hafta beğenmediğiniz sahne?
De-rin' in avatarındaki sahne.
Dün gece bir başka dizinin kötü adamı ile sevgilisini bu sahnenin birebir aynısı bir sahnede izledim. Kadın yatakta aynen Sıla gibi çarşafa sarınmış yatıyordu. Adam da aynen Boran gibi ayakta gömleğini pantolonuna tıkıştırıyordu. Bilmem anlatabildim mi? O adam ve sığ ilişkisinin yansıması ile benim Sıla-Boran' ımın akşının yansıması nasıl aynı biçimlerde ifade edilebilir? :icon_evil :icon_evil :icon_evil
Mehmet Akif, Mehmet Akif, Mehmet Akif...... Mehmet Akif
Aklımda kalanların hepsi dizinin gölge başrolüne ait bu nedenle yazmak istemiyorum.
Yüce şahsiyet ve devrim şehidi Azad' ın cesedinin bulunması olur herhalde. Bilmiyorum. Farketmez ne olursa olsun, nasıl olsa hoşuma gidecek bir sahne olmayacaktır.
[B]1-Bu hafta en beğendiğiniz sahne?
-Fıruz ağanın Boran'ı arayıp hastanedeki Sıla'yı ve bebeği sorması
-gelincik sahnesi hala anlamış değilim neden gidildi ..
-birde saçma sapan bir yığın oyuncağı alıp odanın köşesini pazar yerine cevirmeleri..
-Dürüye'yide sevmedim sahnelerinide sevmedim
-devrimden başkası yoktu ki
-Sıla'nın doktora geçen defa yanlış görmüşsünüzdür bebeğimiz belki kızdır cümlesi
-Birde sıla Boran'a sevgilim dedi
-Narinin gözyaşlarıyla olabilir ..
- boranı cengiz arayıp haber verebilir....
-cihanı çocukları arayabilir
cuma gununden berı yavuz bıngolden turnalar dınlıyorum...cuma gunu aglamaklı oldum o turkude...cok severım TURNALARI...
sen benımsın bahar gozlum
yarınlarda ıkımızı goruyorum....
turnalar....
sevdıgım o...
turnalar...
sevdıgım o....
:icon_sorr :icon_sorr
narın ıcın en zor donem basladı...kacmaktan yılan,kendınden emın olamayan yerı gelınce azadından vazgecme noktasına gelen narın sımdı DUL...bu yuku nsl kaldıracak bılemıyorum:icon_sorr
mehtap sinmez 15-05-07, 10:06 1-Bu hafta en beğendiğiniz sahne?
Sıla ve Boranın doktora gittikleri ve Sılanın doktora "iyi bakın, geçen sefer belki yanılmışsınızdır, bebek belki kızdır dediği sahne:happy0064
Firuzun hastanedeyken boranla yaptığı telefon konuşması, " gelinim nasıl demesi":happy0064
Boranın, Sıla ya annesiyle konuşurken, telefonu kapat dediği sahne
Cihanın Azad'ı uçurumdan atması, azadın düşerken ki çığlığı hala kulaklarımdan gitmiyor:icon_sorr
Cansu Dere ve Mehmet Akif
" Senin son nefesim benim yangınım olurdu, oradan sensiz çıkmazdım":good:
" sadece senin canını değil, kendi canımı da kurtarıyorum, canını canımdan ayrı tutmuyorum"
" ne zaman ölümle yüz yüze gelsem, sen çekip alıyorsun beni mahşer yerinden"
" koskoca ağayı bak ne hale getirdin" "bu yüzden benim kocamsın"
Bence sabah olacak, narin dışarıda sabahlayacak azad hala gelmediği için evde bir panik yaşanacak, ya borana haber verilecek durum, boranın adamları bulacak azadın ölüsünü veya azad'ın arabası bulunacağından azadı uçurumda bulan birisi polise haber verecek ve evin kapısına polisler gelecek:icon_sorr
Aynanın karşısında “Belki de Bedirhan oyun oynamak istiyordur.” Diye Sıla’nın omuzuna eğilen Boran’ın yüzündeki gülümseme.:img-in_lo
Oyuncakçıda Sıla’nın silahı görünce gereğinden fazla ve bana göre saçma ve yersiz olan tepki,bakışları.:icon_evil :icon_evil
Yataktaki konuşmalarında fabrikayı kapatmayacağın söyleyen Sıla’nın Boran’ın arkasından attığı öldürücü bakışlar.:icon_evil
Bakış ayarı bozuk kadın nolcak.:img-beee:
Gelincikler.Kırmızı kırmızı ne güzel de ahenkle salınıyorlardı rüzgarda. Şeker şeyler. Dalından koparılmadan da koparıldıktan sonra verildiği kişinin elinde de performanslarında bir eksilme göremedim ben.:img-pilot Ne dalımdan ayrılmamlar,ne arkadaşlarımı bırakıp başka yere gitmemler, ne koklatmamlar ne de "Senin için tüm arkadaşlarımı,yerimi yurdumu bırakıp,ölümü göze aldım " diye bir serzenişler ne de "çok kısa bir süre sonra öleceğim,acaba onu da bunu da yapabilecek miyim?" tarzı hatırlatmaları yoktu.Çok profesyonellerdi.:icon_whis :icon_whis
Gerçi bende de öyle bir abi olsa beni de kaçırırlar.:img-hyste :img-hyste
3 kuruşluk adama 5 kuruşluk değer verirsen, gider iki kuruş için seni satar.:good:
Narin’in “Ana Azad hala gelmedi? Nerde kaldı bu adam?” tarzı manasız bir repliğiyle başlayacak. İstek yapabiliyorsak başlangıçta 2 ay geçmiş ve herkesin Azad’ın ölümünden eski bir olaymış gibi bahsetmesinden başlayabilir.:img-nyam:
Boran ağa ve Narin ağa çocukları olmalarına el bebek gül bebek büyütülmelerine rağmen aslında şanssız insanlar değil mi?iki kardeşinde ilk eşleri aynı şekilde biri kendini hasankeyf sularına bıraktı diğeride Mardin kalesinden aşağıya postalandı...iki kardeşte genç yaşlarında çok sevdileri eşlerinden ayrılmak zorunda kaldılar...seneyede Narinin elinde güllerle Sılanın elinde balonlarla Mardin kalesinde Azad'ı anarken görebilİriz sanırım...
Bu Azad öldü ya Emre'de ABD den sağ salim döneceğine göre şimdi Emre Mardin 'de ki Azadın yarım bıraktığı işleri yürütmek için fabrikanın başına geçer mi acaba?..maksat sılaya yarıdımcı olmak değil mi? olur dimi Emre işlerri yürütmek için Mardine yerleşebilir..
pes yaniii...:img-hyste bu sitede yeri değil ama... Boran Ağa gibi biriyle berdelle de olsa evlenme şansını yakalayan kızın başına devlet kuşu konmuş olurdu...devlet kuşu... Sıla alt tarafı evlatlıktı, adamlar nüfuslarına bile geçirtmemişler...Özdemirler o kadar zengin olmasalardı , şu sitede bile Boran Ağa gibi biriyle evlendirildiği için Sıla'yı zavallı konumunda görecek kaç kişi olurdu merak ediyorum... o zaman aptal veya nankör kim olurdu onu da merak ediyorum....:img-hyste ....
Sayın OZ-3 eğer bu yazdıklarınız espri değilse biz cidden sizinle aynı diziyi izlemiyoruz demektir.
Yani Sıla aslında çok şanslı ve buldu da bunuyor öyle mi?
Sıla'nın başından geçenleri hatırlıyormusunuz siz?
Değil Boran karakterinde biri dünyanın en bi numaralı adamı olsa böyle birşey kabul edilemez.
Dizide olaylar Sıla üzerinden yansıtıldığı için Sıla bu olaylara dayanıyor.Gerçek hayatta böyle olaylarla karşılaşan genç kızlarımızı düşünemiyorum bile.
Lütfen espri yaptım deyin.
Seyşelllim benimde berdellenesim geldi:good:
Avatar için teşekkür ederim.:happy0064
Haddim olmayarak berdellenenlerinde bir müddet bu avatarı kullanmasını rica ediyorum.:img-wink:
Sevgili oz, size sonuna kadar katılıyorum; bence de berdel çok iyi bir şey, her evde olmalı, hele erkek Boran gibi yakışıklı ve adaletliyse. Boran da yakışıklılığının yanında çok da efendi birisi. Herkes onla evlenmeye can atardı bence de, hem ilk geceden zorla sahip olmaya da çalışmadı Sılayla, ne kadar iyi yürekli; biraz gecikmiş de olsa tecavüze uğradığı için de çok şanslı Sıla, daha çok sevildiğini hissetti. Ama bence Boran değil Cihanla berdel olmalıydı; Cihan gibi karizmatik biri de çok cazip, hem o da çok zengin, hem de tutarlı, hiç kendisiyle çelişmiyor. Son olarak yaşasın Azadlar. Onlar var olsunki, şanslı küçük kızkardeşler iyi birer evlilik yapsınlar; şöyleki gerçekte çok mutlu örnekleri var; 18 yaşındaki kızla 15 yaşındaki minik çocuk vardı, zorla evlendirilen. Ben bu çocukların çok mutlu olacaklarına inanıyorum; abla ve abilerine duacı olacaklardır ömürleri boyunca onlara çok güzel bir yol çizdikleri için.:img-in_lo :img-in_lo
Günışığı'm, sadece berdellenesim geldi; umarım anlatabilmişimdir avatarımla.:img-in_lo
Yaptığınız bir yorumdan alıntı yapıp görüş belirtmeme kararımdan vazgeçiyorum çünkü artık çok sıkıldım. Bu ne demek Allah aşkına? Biz " hiç tanımadığı bir adamla istemediği bir evlilik yapmaya zorlanan, mal gibi görülüp duygu ve düşünceleri önemsenmeksizin başına silah dayanarak elin adamının koynuna atılan bir kıza" bakıp "başına devlet kuşu kondu" diyecek kadar sığ insanlar mıyız? Lütfen artık yazdıklarınızı önünüze koyup bir kez yetmezse birkaç kez daha okuyun. Hala aynı fikirdeyseniz de bu sağlıksız düşüncelerinizi kendinize saklayın. Bu şekildeki yorumlarınızı artık hakaret olarak algılıyor ve bu ortama yakıştıramıyorum. Bu forumdaki varlık nedeniniz insanlarda sıkıntı yaratmak olmasın lütfen! İçimizi daraltmayın.
Seyşelll' im bıcırığım, avatarın ile son yorumunun mükemmel uyumuna:img-hyste :good:
Azılı bir kadın hakları savunucusu olduğunu söyleyen birisi için ilginç bir yorum olmuş. Bir kızın kendi isteği doğrultusunda evlendirilmesini doğru buluyorsunuz demek? O kişi zengin ve yakışıklı olunca sorun kalmıyor yanii?
Ne diyeyim.. :img-hi: Pes.
Anketten hiç bu kadar vahim cevaplar çıkmamıştı. Nerden nereye?
legends_of 15-05-07, 10:31 1-Bu hafta en beğendiğiniz sahne?
Boran ın Kevsere sağol ana dedikten sonra kevserin o yüzünün şekli....:img-hyste
Kevserle Dürüyenin plan kurdukları sahneeeeeee :dito Boran ve Sıla nın kuru :img-cray:
Azad ın ölümü ve çığlıkları.......:icon_sorr
Devrim Saltoğlu........(mükemmeldi):) imgdrag
-Benimde öyle abim olsa beni de kaçırırlar.(Cihan):img-hyste
-Karanlık emellerine alet etmeye utanmıyor musun (Sıla)....:img-hyste
Cihan arabada giderken ona Ümmünün intiharını haber verecekler.....
Boran Ağa gibi biriyle berdelle de olsa evlenme şansını yakalayan kızın başına devlet kuşu konmuş olurdu...devlet kuşu... Sıla alt tarafı evlatlıktı, adamlar nüfuslarına bile geçirtmemişler..
Kaç gündür canım çok yanıyor hayatla olan bağım kopmuş gibi.Ama allah sizden razı olsun bu yorumunuzla beni yeniden hayata bağladınız.
23 yaşına geldim hala evlenemedim kafayı yiyeceğim.Ben ki bu tür konulara çok önem veririm, olacaksa bir kere ve doğru insanla olsun isterim kimseyle geçirecek boş vaktim yok derdim ama Boran gibi biriyle olma fikri beni evlenmeye özendirdi.Bende şimdi tutturdum Berdel evliliği yapacam.Hayatımı geleceğimi elimin tersi ile itmeye hazırım.:icon_evil :icon_evil :icon_evil
formda pasif ve aktıf takip eden herkese merhaba ,
genelde yorumlarınızı hiç atlamadan defalarca okuyorum.ve çoğu düşüncelerinizde de hem fikirim ama son bölümlerde sizlerden gelen olumsuz yorumlar beni endişelendirmeye başladı.Biz aşk üzerine kurulmuş bir töre filmi değil töre üzerine kurulmuş bir dizisi izliyoruz.bize sıkıcı, yorucu, kasvetli de gelebilir.Bazen mantığımızın almadığı olaylarlada karşılaşıyoruz.her bölümde bir ölüm vakasına şahit olmak sıkıcı yada hadi canım bu kadar da olmaz dedirtiyor bize ama işlenen her töre cinayetinin her hükmün gerçeğe dayandığıda bir gerçek ... geçen bir yerde okumuştum 14 yaşında evlenmiş bir kız çocuğu yer diyarbakır olabilir. eşinin ablasının kızlarıyla sinemaya gitti diye sinema çıkışı eşi kızcazın boynunu kesmişti ve bunun gibi nice olaylar var. Burda mağdur durumda kalmış insanların yaşantışlarını nelerle karşılaşitıklarını va bu yaşananlarında onların hayatlarından neler alıp götürdüğünü bir şekilde kimseyi inciltmeden kırmadan ortaya koymak... yüz yıllarca var olmuş ve kimsenin dur diyemediği adı töre olan yaptırım gücü keskin olan bir sistemin kaldırılmasından bahsediyoruz.
33 bölüm de ayselin ölümüyle eşinin duygularını yansıtması boranın onun acısını hissetmesi ve bize hissettirmesi, sürekli baskı altında yaşamış kadının saçı uzun aklı kısa erine hizmet etmek, çocuk vermek,arzuları istekleri, olamaz düşüncesiyle yetiştirilmiş ümmü ve intaharı, firüz ağanın gelinim nasıl demesi rahmetli turgutun karısının kaynıyla evlendirilme kararı alınması.narinin içine ayrılık ateşi düşmesi .boranla fürüz ağanın konuşmalarını duyan sılanın evet demesi , ayşenin boşanması ve bunun kabul edilmesi, şartlarının bu kadar ağır olmasına rağmen fabrikanın açılma kararının alınması.azatın bu savaşta verilen onurlu ölümü narinin içi eriten türküsü...
bence vasat değildi bu bölüm herkese iyi sehirler diliyorum .naçizane kendi penceremden baktığımda bunları görebildim ....
Herkesin takıldığı dedektiflik sahnelerine gelince : Aceleci , tez canlı , fevri ve dediğim dedik , bir toplumuz.Biraz uzatıldı ama, Sıla - Boran ve Aşiret açısından değişiminin yansıtılması gerekiyordu... yeterince yansıtılamadı bile... Esas olarak korktuklarının kendileri olması gereken Sıla ve Boran'ın gururlarını yenebilmelerinin tek yolu o dedektiflik oyunlarıydı...Dedektifler aralarındaki bağı kopartmamak için sıkı kıkı tutundukları tek daldı...Ve izleyiciye yeterince anlatılamadı, anlatıldığı kadarıyla yanlış yorumlandı, yanlış değerlendirildi...
Düşünüyorum da : keşke Azad daha fazla konuşturulsaydı, neler düşünür neler hisseder anlayabilseydik...zincirleri kırmak istiyordu garibim, maraba doğmuş maraba ölmek istemiyordu... geriye bakınca ,aslında iyi çocuktu...annesinin aşırı kollaması altında fırsat buldukça nefes almış, her çıkış yolunu değerlendirmeye çalışan gariban bir maraba... Kardeşini Ağa'ya verirken bile O'na iyilik yaptığını sanan bir zavallı....sevdasına sahip nadir bulunur bir koca... Anlayamadık Azad'ı...yeterince anlatamadılar...ya da anlatmak istediler biz anlayamadık...
Dedektif sahneleri birazcık uzatıldı canım, altı üstü 6-7 bölüm:img-hyste aslına bakarsan benim tadı damağımda kaldı. Gurur yenmek için en iyi yöntem dedektif tutucan, fotoğraf yırtıcan takribi 1,5-2 aydan sonra gurur falan kalmıyor:img-hyste Bağ dediğin dedektiflerle sağlamlaşır. Tutun mu dedektifi sağlamlaştırdın bütün bağları:icon_whis
Aslına bakarsanız Sayın oz-3 dizide herşey yeterince iyi anlatılıyo ama bizim ezik kafalarımız basmıyor Allah'tan sen varsın bizi aydınlatıyosun:icon_whis Bütün yanlış değerlendirmelerimizi doğru yola sevk ediyorsun.
Sağolasın valla biz eziklere yaptığın yardımı hiç unutmayacağız:img-pilot
pes yaniii... bu sitede yeri değil ama... Boran Ağa gibi biriyle berdelle de olsa evlenme şansını yakalayan kızın başına devlet kuşu konmuş olurdu...devlet kuşu... Sıla alt tarafı evlatlıktı, adamlar nüfuslarına bile geçirtmemişler...Özdemirler o kadar zengin olmasalardı , şu sitede bile Boran Ağa gibi biriyle evlendirildiği için Sıla'yı zavallı konumunda görecek kaç kişi olurdu merak ediyorum... o zaman aptal veya nankör kim olurdu onu da merak ediyorum.... ....
Yeridir yeri...Beni acil Berdel yapsınlar. Benim hakkım, hukukum ne olaki. Erim neder ise onu yaparım. Evde babamın hükmü geçer, evlenince kocamın... Başıma devlet kuşu konuyo hak-hukukta ne imiş. Bütün mülkiyetlerim ve haklarım berdel ile evlendiğim kocama armağan olsun:happy0064
Bütün evlatlıklara ölümmmm:img-pilot Alt tarafı evlatlık onlar insan mı ki... yeri gelince berdel olurlar yeri gelince tecavüz edilirler.
Sıla'yı zavallı görmek mi ya siz ne diyosunuz o bu evrendeki en şanslı bayan... Hangi bayan varki önce ailesi para karşılığı satıyor, sonra oğlunu kurtarmak için sattığı kızı berdel yapıyor sonra konakta esir hayatı yaşıyor ondan sonra önüne gelenden tokat yiyor sonra tecavüze uğruyor sonra ölüm korkusu yaşıyor sonra hamile hamile işkence görüyor:icon_whis :icon_whis
süper ya benimde keşke böyle hayatım olsa içime şeytan kaçsa:img-hyste :img-hyste
Size hayranım Sayın Oz-3, kadın haklarını savunuşunuza daha bir hayranım, siz hep bizim hakkımızı savunun ki berdelle evlenelim başımıza talih kuşu konsun:img-yes:
OZ-3;
Daha önceleri sizin yorumlarınızı biraz zor anladığımı belirten yorumlarım olmuştu. Hatta bir aralar diziden çok sizin yorumlarınızla ilgili yorumlar yazmıştım. Sizin de bana " Öğretmen misin, öğretmenim!!"gibi sorunuz ve hitabınız olmuştu...Sizi sinirlendirip,üzdüğümü düşünerek üzülmüş ve sizin yazdıklarınıza cevap vermemeye başlamışdım.
Ama devamlı kadın hakları konusunda taviz veremiyeceğinizi belirttiğiniz yorumlarınızdan sonra yine bu yazdığınız son yorumu anlayamadığımı yazsam
yine beni öğretmen olmakla ödüllendirebilir misiniz?
Bölüm Yorumum; Doğmayan çocuğun, daha doğrusu dört aylık anne karnında bir ceninin adını soran doktorun repliğini yazanı çok merak ediyorum. Elimde değil. Aklıma geldikçe gülüyorum.Trio;Allah sizi de reytinglerde güldürsün. Son reytinglerin bizi güldürdüğü gibi..
[B
Bölüm Yorumum; Doğmayan çocuğun, daha doğrusu dört aylık anne karnında bir ceninin adını soran doktorun repliğini yazanı çok merak ediyorum. Elimde değil. Aklıma geldikçe gülüyorum.Trio;Allah sizi de reytinglerde güldürsün. Son reytinglerin bizi güldürdüğü gibi..
sevgili oslo bende doktorun o sözlerine çok güldüm.acaba diğer hastalarına o soruyu soruyor mu? bende onu merak ediyorum.çocuğun adını boran bedirhan diye koyduya şiimdi AZAD öldüğüne göre sıla borana bebeğin adını azad koyalım der mi?merak ediyorum.bedirhanı çoğumuz beğenmemiş eleştirmiştik şimdi azad olursa ne yaparız...yada azad bedirhan olabilir mi?..
Hemera nın anketi;
Azan ın uçurumdan atılması
Azad ın uçurumdan atılması dışında diğer bütün sahneler.
Azad ve Ağamız.
Azad ın Cihana ipliğini pazara çıkarmamdan korktun değil mi? demesi.
Sabah olacak ve Azad ın cesedini bulacaklar.
Fkenan; bence burada Cansu Dere nin bir suçu yok yani bermuda şeytan üçgenine çevirebilirsin olayı:img-hyste
Arkadaşlar, uzun zamandır yok Mehmet Akif diziden çıkacak yok çıkmayacak diye duyuyorum. İsterim ki çıksın ve gene isterim ki o çıkınca senaristlerin ve yönetmenin suratını görmek değil.
Bende boşu boşuna burada ''Töreleri gördük çözüm istiyoruz'' artık diye yorum yapıyormuşum... Meğersem bu dizinin amacı törelere çözüm bulmak değil, töreleri daha da yaymakmış:blink:
Ben diyordum zaten bir yanlışlık var diye... Meğer bendeymiş... Amacı yanlış anlayınca beklentilerim de yanlış yolda ilerlemiş... Yazık bana... :img-cray:
Oslo'cum, o sahneyi izlerken güleyim mi ağlayayım mı bilemedim... Ev zaten kalabalıktı bi de üstüne doktorun ''İsmi neydi?'' deyip ''Doğacak olan bebeğin tabi'' diye afallayan Boran'a bakışı süperdi:img-hyste Cidden traji komik bir durum:img-hyste Trio hakkında söylediğine de katılıyorum... Allah trionun yüzünü güldürsün...
Hemera'cım, anketine cevap vermek isterdim ama tüm sahnelerden haberim olmadığı için bu hafta es geçiyorum canım:img-yes:
Seyşelll'im avatarını ilk gördüğümde kanım kaynamıştı zaten... :img-in_lo Forumda çoğalınca sevimliliği de artmış hani:) Gülen kızıma kıyabilsem bende değiştireceğim ama kızıma kıyamıyorum:img-in_lo
zeynepsudem 15-05-07, 12:53 BU HAFTA EN BEĞENDİĞİM SAHNE:
-Sılanın Boran a hoşgeldin sevgilim demesi( C.D. bu kelimeyi içtenlikle söylemedi pek gerçekçi bulmadım)
-Gelincik tarlasındaki sahne güzeldi. çok kısa olduğu için doyurucu değildi.
-Boran ın fabrikayı kapatmak istemesi, fakat oraya gittiklerinde,Sıla' nın işçilerle konuşmasını hayranlıkla izlemesi,sonrasında işçilerin ısrar ve yalvarmalarına dayanamayarak aniden fabrikayı tekrar açma kararı vererek Sıla yı şaşırtması.
-Narin in söylediği türkü. Türküyü o kadar içten ve ağlayarak söylediki en duygulandığım sahneydi.
BU HAFTA EN BEĞENMEDİĞİM SAHNE:
-Fabrikanın yandığı haberini alan kevserin sözleri ( eksik etek, er meydanında ne yapıyordu gibi bir lafına sinir oldum geri kafalı kadın)
-Oyuncakçı dükkanında Sıla nın oyuncak silahı görünce Boran a verdiği tepki çok saçmaydı. Sanki tabancaların imalatını Boran yapıyor.
BU HAFTA EN BEĞENDİĞİM PERFORMANS:
-M.A.Alakurt- C.Dere ve Aysel in kocasını canlandıran kişi.
AKLIMDA KALAN REPLİK:
-Sıla ambulanstayken Boran ın söylediği dayan birtanem.
-Senin son nefesin benim yangınım olurdu Sıla oradan sensiz çıkamazdım, canımı senin canından ayırmıyorum Sıla
-Üç kuruşluk adama beş kuruşluk değer verirsen, o da seni 2 kuruşa satar.
YENİ BÖLÜMÜN İLK SAHNESİ SİZCE NASIL OLACAK:
Azad ın ölüm haberini ilk öğrenen kişinin Boran olacağını düşünüyorum. Haberi alınca,olay yerine giderek Azad ın durumunu bizzat gördükten sonra Firuz ağağa anlatacak ve birlikte hareket edecekler.Sıla nın hamileliğini düşündüğü için hemen haber vermeyecek ama Bedar ana ne demişti, burada hapşurduğun heryerden duyulur. Narin in feryatını, Bedar ananın gitti guuzzum deyişini, Celil yav Bedar ne istediler oğlimuzdan deyişlerini Sıla nın duymamasının da imkanı yok. Sıla da herşey benim yüzümden oldu diye Boran a hayatı zehir edecek.
arkadaşlar şuan 19 yaşındayım gözüm açılmadan (öyle derler yaşı küçük sayılıyoruz diye) boran ağa gibi biriyle berdel usulu evlenemeye karar verdim boran ağa olmak şarıyla tıpa tıpa benzeyecek... onun gibi yakışıklısını nereden bulucam hem ağa para onda iyilik onda karizma o biçim...onun gibisini bulayım öpüp başıma koymaya karar verdim... sıla gibi bağırmam hayvansın diye arada bir sinirlenirsem sesimi yükseltirim zaten ondada anlayış full beni idare eder değil... daha ne isteyeyimki ama tek sorun var o da benim abim yok. şimdi ben bu berdelin harika özelliklerinden yaralanamayacakmıyım öylemi.... moralim bozuldu çok üzgünüm....
anlayış bumu yani....
boran ve sılanın ayna karşısında konuşması devamı hoş değil ama
narinin türkü söylemesi (kıyak geçiyom o türkyü çok seviyom)
esmayı gördüğüm her sahne ve oyuncak alırken sılanın yersiz tepkileri...
MAA ve DS
belki bedirhan oyun oymak istiyor
cenaze töreni
[QUOTE=aleveylül;3329500]arkadaşlar şuan 19 yaşındayım gözüm açılmadan (öyle derler yaşı küçük sayılıyoruz diye) boran ağa gibi biriyle berdel usulu evlenemeye karar verdim boran ağa olmak şarıyla tıpa tıpa benzeyecek... onun gibi yakışıklısını nereden bulucam hem ağa para onda iyilik onda karizma o biçim...onun gibisini bulayım öpüp başıma koymaya karar verdim... sıla gibi bağırmam hayvansın diye arada bir sinirlenirsem sesimi yükseltirim zaten ondada anlayış full beni idare eder değil... daha ne isteyeyimki ama tek sorun var o da benim abim yok. şimdi ben bu berdelin harika özelliklerinden yaralanamayacakmıyım öylemi.... moralim bozuldu çok üzgünüm....
anlayış bumu yani....
Aaaaa bende isterim o ağadan, fazla varsa bende alayım, gerçi sen kaybettin abin yok güzelim. Benimde abim değil ama kardeşim var berdel usulü olur değil!!!
Daha 19 yaşında yeşil gözlü kumral 1,70 boyunda olsun dütfennnnn!!!!!!
Madem Azad'ı bu hafta yolcu ediyoruz bari bende "Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?" diye sorayım da, forum hareketlensin biraz. :)
1- Azad ile ilgili aklınızda kalan sahneler hangileri?
2-Azad'ın aklınızda en çok kalan repliği? (Narin bakışlım, Narin'im hariç)
3-Azad'ı beğendiğiniz bir sahne oldu mu? :img-hyste
4-Narin tekrar başkasına aşık olur mu? (Çok uçtum, kabul :img-hyste )
Narin'e sırtının dönüp uyuduğu o uğursuz gece.:icon_sorr
Sevdamız bir kez daha sınandı Narin'im. imgdrag
3-Azad'ı beğendiğiniz bir sahne oldu mu?
İlahi HeMeRa :img-heh: :img-heh:
Yok dersem oyuncuya böyle :icon_redf olur, var dersem kendime böyle :blush: olur.O yüzden pas diyorum. troest
Dizinin ömrü yetse evlenip çocukları bilem olur. :dance:
aze_meri ,kim ham yaptı senin mesajlarını yine? :)
Aganin esaretinden cikip isverenin esaretine girmemek icin rekabet gerekiyor. Oradaki bölge halkinin cogunlugunun el ele verip töreye karsi gelmeleri gerekiyor. Ayni andada devletin yani savcinin, polisin, hakimin destegini almalari gerekiyor.
Haydi ben iyimserim de... sen beni de geçtin sky2 arkadaşım...gerçekten bu bölümleri görebilecekmiyiz dersin... inanmak istiyorum da ...zor çok zor geliyor... kimbilir...belki o sahneleri izleme şansımız olur...dilerim olur...
Pembe diziler, hayali aşklarla öyle kafasları bulandırılmış bir toplum haline getirildik ki...dilerim olur...
1-Azad ile ilgili aklınızda kalan sahneler hangisi?
Sıla'ya attığı tokat
Boran'dan yediği tokat
Nedense hep bunlar kalmış aklımda
2-Azad'ın aklınızda en çok kalan repliği?
İmzala şu defteri sıla(nikah günü)
Bu silahın içindeki kurşunlar hepimize yeter.Galiba böyleydi geçmiş gün:)
Bir düşüneyim...Yok vallahi bulamadım.
4-Narin tekrar başkasına aşık olur mu?
Sanmam ama bizim dizide her an herşey olabilir.
Gelincikler.Kırmızı kırmızı ne güzel de ahenkle salınıyorlardı rüzgarda. Şeker şeyler. Dalından koparılmadan da koparıldıktan sonra verildiği kişinin elinde de performanslarında bir eksilme göremedim ben.Ne dalımdan ayrılmamlar,ne arkadaşlarımı bırakıp başka yere gitmemler, ne koklatmamlar ne de "Senin için tüm arkadaşlarımı,yerimi yurdumu bırakıp,ölümü göze aldım " diye bir serzenişler ne de "çok kısa bir süre sonra öleceğim,acaba onu da bunu da yapabilecek miyim?" tarzı hatırlatmaları yoktu.Çok profesyonellerdi.
Jess,gülmemek için kendimi sıka sıka patlıycam şimdi...:img-hyste Ne güzel anlatmışsın,sen yazınca farkettim;gelinciklerin performansı için:img-clapp...
Kimse seyirciye dışarlıklı muamelesi yapamaz.:img-gun:
Yapıyorlar ama Jess’im;üstüne bir de zekamızdan şüphe eder şekilde replikler yazıyor,tuhaf sahneler çekiyorlar…Sevgili Oslo da yazmış mesela;henüz 4-5 aylık bir cenin için ısrarla “adı neydi,adı neydi” diye soran bir doktor yazmak kimin fikriydi acaba?Semanın mı,Eylemin mi?
Bir kez daha yazayım,Azada ne olduğu beni hiç ilgilendirmiyor;yeterki bunun sonuçlarına da Boran katlanmak zorunda kalmasın…Uğraşıyorum ama,bölüm içinde;"biz Özdemir holding olarak…" diye pişkin pişkin konuşan Azadın,bölüm sonundaki sahnesinden etkilenemiyorum.Kızkardeşi onun için satıldı;onun yediği bir halt için tekrar geri getirildi,yalanlarla evlendirildi;utanmadan kızkardeşine kalan mirasa göz dikti;şimdi “Özdemir holding olarak” bilmem ne diye bır bır yapıyor;laf konuştu bal kabağı…
Benim beklentim;Sıla,kayınbiraderiyle evlenmek istemeyen Düriyeye destek olacak;ondan yana tavır alacak;Kevser ve Firuz töre gereği bu evliliğin olmasını isterken,Sıla bu konuda Boranın ve dolayısıyle Düriyenin yanında yer alacak.Onun bu desteğinden sonra Düriye de,Sılaya haksızlık ettiğini,onun aslında kötü bir insan olmadığını anlayacak;Sılanın “kocanı ben öldürmedim” sözlerine de inanacak ve Sılaya düşmanlık etmekten vazgeçecek…Böylece Sıla bir kişiyi daha özgürleştirmiş olacak…Ne güzel Allahım…:img-hyste
Bir şeyi ben de merak ediyorum.Hani Cihan Esmaya sormuştu ya;"Sılaya bir şey olsa üzülürmüydün Esma?" diye;acaba gerçekten Sılaya kötü bişey olsa ne hissederdi Esma?Neticede Sılayı en uzun süredir tanıyan o,çocukluğunu bile biliyor Sılanın,bir kadın olarak(hatta şimdi hamile bir kadın olarak) üzülür mü;kocası ve miras açısından değerlendirerek sevinir mi;yangını çıkaranın Cihan olduğunu duyunca tam olarak ne hissetti;bu duyduklarının ona veya bize herhangi bir faydası olacak mı?İşte bunları merak ediyorum…
İç sesim bu konuda ne düşünür acep?
Ben gidip ex aşkı tanımakta zorlandığı bir hayvan hakkında bilgilendiriyim dizisi başlamadan.
İç sesin sustu…Ex aşkın çok üzülüyor ama:icon_sorr ...Öyle olsun bakalım:img-cray: ...
Mause'm,Seyşelll'im(bu sabahki sürprizin harikaydı,canımsın hemşom:img-in_lo),Günümün ışığı,Hemera peri,Dilka,Moonrose(EKK listesinin en başında sen ve ben varız,unutma:img-hyste)ve ayparçam Nihz;hepinize :good:Ben ümidimi kestim,vazgeçtim artık ama anladınız siz beni...
Kırçiçeğim,sen Diyar ablanın bir tanesisin... :img-in_lo
Azemeri;imzanı görünce şöyle oldum;:blink: :img-fear2
Sky2,yorumların gayet güzel,biz de seni çok sevdik...
Mesajım da bir replikle bitsin yine;"oğlumuzu daha fazla üzme Sıla,sen surat asarsan o da içerde asar sonra…"
Sevgilerimle...
Madem Azad'ı bu hafta yolcu ediyoruz bari bende "Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?" diye sorayım da, forum hareketlensin biraz. :)
[B]
Narin'e sırtını döndüğü sahne, :img-pilot
"see you later sahnesi",:sad53:
400.000$ batırdığı sahne,:icon_whis
Boran'ın Azada yumruk attığı sahne :img-black
Aşkımız bir kez daha sınandı :img-fie:
Uçurumdan atıldığı sahne bye
4-Narin tekrar başkasına aşık olur mu? (Çok uçtum, kabul :img-hyste ) [/B
Neden olmasın.Boran Yezdayı unutmuş,Narin Azad'ı unutsa çok mu?:icon_whis
Sıla'nın başına silah dayayıp zorla imza attırdığı sahne
See you later(ama yazıldığı gibi okunacak):img-hyste
470.000 doları kaybettiği sahne
Yok Narin Azadını unutmaz O bundan sonra Yaren'i için yaşar
sky2..ben kararımı verdim..bu dizi tarihe ve rekorlar kitabına geçecek..nasıl mı
aşıkların öpüşmadiği tek dizi olarak..zavallı azad yuvarlandı gitti tek bir defa narin bakışlısını öpmeden..sıra dışı yasak aşk yaşayan cihan ve esmada öyle..
galiba paçayı kurtaran yine sıla ile boran bir iki kez olmuştu galiba ama çok oldu unuttum...rekora gidiyoruz ciddi olmalıyız bence....:img-hyste :img-hyste
fkenan1979 15-05-07, 13:59 Madem Azad'ı bu hafta yolcu ediyoruz bari bende "Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?" diye sorayım da, forum hareketlensin biraz. :)
bugün cok hızlısın canım bir günde iki anket :good:
1- inan bütün sahneleri aklımda niye diyeceksin klip yaptım azadla narine ondan olsa gerek hepsini izledim tekrar tekrar :img-hyste
ama n etkileyici sahne sılaya tutulan tabancanın önüne geçmesi bunu ne niyetle yaptı hala :bilmim: ama
NOT: Klip komşu köyde izlemedinizmi hala :icon_sorr
2-sılaya kaçalım demesi o repliği asla unutmayacağım herşey o replikle başladı zaten çöküşün işaretcisi oldu kaçtılar bu hale geldi dizi tutku aşk kayboldu istanbula gidince :icon_sorr
3-narin ona sırtnı dönmüştü oda aglamıştı ist bölümlerinde sanırım 16. bölüm veya 14 o sahne cok etkileyiciydi
4-:img-beee: sanmam canım olmaz kimseye aşık vakit olursa 2 blm aşık edecek değiller ya kızı
HeMeRa, ekleme yapmaya izin var mı?
Hani ilk bölümlerde Boran'ın Azad'a yumruk atmak için gittiğinde bunların Narinle aralarında bir cilveleşmedir gidiyordu.Azad Narin'in ayaklarını yıkıyordu.Çok gıcıklardı ya.:img-heh: Düşününce bile sinir oluyorum ben.:img-tomat :img-tomat
O yumruğa, Sıla'yı korumak için atmasının yanında o sahneyi bölmesi açısından da çok sevinmiştim ben. :cheer: :cheer:
Sevgili Anketçimiz HeMeRa'ya cevaplarım:
1-Sıla'ya miras kaldığını duyduğunda pis pis sırıtması, çok tatlı yemiş gibi zevkten gözlerinin kayması
2-Aşkımız bir kez daha sınandı,Narin'im..
3-Cihan'nın Sıla'ya ateş edeceği an kurşunun önüne atlaması (Ama bu konu da tam emin değilim. Belki biri itmiştir, belki de ayağı kaymıştır).
4-Daha çok genç Tabii evlenir. Ama evlenmeden önce bu sırt dönmeme problemini noterde bir anlaşma ile sağlama bağlamalı
Sevgili SKY-2, Özdemirler Sıla'yı nüfuslarına Celil izin vermediği için geçiremediler. Celil aldığı para kesilmesin diye böyle davrandı. Sıla 18 yaşına gelince paranın kesilebileceği korkusunu bile yaşadılar,Azad ile beraber.Sıla 18 yaşına girince onların yapabileceği bir şey kalmıyacak idi ellerinde.
Hemera'cım ilk anketi es geçmiştim. İkinci anketine cevap veriyorum:)
- Nikah defterini Sıla'ya zorla imzalatması,
- Sıla'ya miras kaldığındaki pis pis sırıtışı,
- İstanbul'da böbürlene böbürlene gezinmesi,
- Bi de şirketi zarara uğrattığındaki ezik hali:img-hyste
- See you later bye
Boran'dan yumruk yediği sahnede çok beğenmiştim:img-hyste
4-Narin tekrar başkasına aşık olur mu? (Çok uçtum, kabul )
- Bence olmaz. Azat ölünce savunmasız kalacağı için Kevser cadısının avucuna düşecektir. Bir de Yaren katılır aralarına tam süper olur...
Son olarak, Rahmetliyi; paragöz, içten pazarlıklı, deli cesaretli, başkasının malıyla hava atan, kendini akıllı sanan, aşkı aşk olmaktan çıkaran ama her şeye rağmen iyi bilirdik:img-hyste
Diyar ablacım, iyi ki varsın:img-kiss:
Seviyeli bir sekilde yorum alis verisi yapabildigimiz icin memnunum. Ben yorumumu yazdigimda dizide her sey dört dörtlük demek istemedim. Fakat simdiden bir cözüm istedigimizde acaba biraz acelecimiyiz demek istedim. Benim de bazen offf yine Cihan yag gibi üstüne cikti, bu kadarda olmaz dedigim oluyor. Ama zannedersem ne zaman töreye dur denilebilecek zamana gelindiginde Cihanda durdurulacak. Su an bence Midyatdaki gelisimler daha o kivama gelmedi. Birkac kisinin töreyi sorgulamasiyla yargilamasiyla olacak bir sey degil. Oralara okul gerekiyor, egitim gerekiyor, kadin erkek esitligini anlatacak, kendi yasamiyla örnek olacak ögretmenler gerekiyor. Oradaki insanlarin agalara bagli olmamasini, özgür olmalarini saglamak icin is alani gerekiyor. Aganin esaretinden cikip isverenin esaretine girmemek icin rekabet gerekiyor. Oradaki bölge halkinin cogunlugunun el ele verip töreye karsi gelmeleri gerekiyor. Ayni andada devletin yani savcinin, polisin, hakimin destegini almalari gerekiyor. Sila dizisindede bunu yavas yavas veriyorlar, isliyorlar. Ama aslinda ben böyle bir sorunun bir iki diziyle cözülebilecegine inanmiyorum. Hatta dizilerle cözülebilecegine hic inanmiyorum, isterse her kanalda töre dizisi göstersinler. Öyle bir sey yapsalar zaten izleyicilere böh gelir bence. Dizide bize sadece olan bir yarayi gösterebilirler. Bu yara nasil iyilesebilir onu gösterebilirler fakat yarayi iyilestiremezler. Bir iki dizi izlemekle yöre halkinin düsünceside degismez. Silayi izlememin sebebi Gül Oguzun anlatis tarzi.
bye
Aceleci biz mi oluyoruz sky2 :blink: ilk 10 bölümü ve 28. bölüm çık geriye kaldı 22 hadi güzel sahneleride düşelim 2 bölümde onunla beraber eksiltelim düz hesap 20 olsun. 20 bölümdür bekliyoruz derman kalmadı artık:icon_whis Çözümü geçtim. çözüme giden yolu görmek istiyorum
Cihan herkesi biçsin sonunda da iyiler kazansın ne anladım ben bu işten:img-pilot 100 yıllardır yerleşmiş düzenleri diziler çökertemez haklısında aynı zamanda dizilere böyle misyonlar yüklemekte akıl karı değil. En nihayetinde dizi işte:img-wink:
Pembe diziler, hayali aşklarla öyle kafasları bulandırılmış bir toplum haline getirildik ki...dilerim olur...
Bizim bulanık kafalarımızı siz aydınlatırsınız artık, zaten bu forumda kafası bulanmayan, anlayan, savunan bir siz varsınız. Allah başımızdan eksik etmesin hep anlayın bizide aydınlatın bulanık kafalarımız berraklaşsın:icon_whis Bu arada savunma yöntemlerinize hayran olduğumu tekrar belirtmek istiyorum. Kadın haklarını berdelle savunmak çok yaratıcı bir fikir:img-cool2 Sorun berdel değil zaten kim için kime berdel veridiğin:icon_whis Şerefli ve onurlu ölümü seçen bir ağbi için yakışıklı ağaya berdel verildinmiydi başına devlet kuşu konuyor:img-hyste
18'ini doldurmadan gidip şu işi halledelim derken ki yavşak ifadesi, Sıla'nın başına silah dayadığı sahne, Sıla'ya tokat attığı sahne, patronken yaptığı salaklıklar...pabucumun patronu
se yu latar:img-hyste
Şerefli ölümüne bayıldım. Ölüm ve Azad birbirine yakıştı:img-hyste
Azad gibi sırtı olan bir şahsiyet daha yok bu dünyada:img-hyste nasıl olsun kız bir daha aşık
siyah-beyaz 15-05-07, 14:38 1-Bu hafta en beğendiğiniz sahne?
MMMM.... Boran'ın işçilere fabrikanın kapatılmayacağını söylediği ve Sıla'yı şaşırtan sahne...Başka da yok zaten....
MMMMM...Boran'ın giyinme sahnesi,Azad'ın uçarkenki bağırması....
MMMMM...Narin diyorum,tabi Cihan da ....
MMMMM....Yaşam sebebimsin(Bu bölümde de vardı değil mi?)
MMMM...Merakla sabahlıyan Narin....
İKİNCİ ANKET....
MMMM.....Boran'dan yediği okkalı tokat...
MMMM...*şuna söyle üstüne birşeyler giysin böyle dolanmasın oratalarda*gibisinden birşeydi....
MMMM... Sıla ile Boran yaralandığında arabayla takipleri...
MMMM..Olur niye olmasın?????
MMMMlama adeti edindim,çok zorlanıyorum HeMeRa'cığım....
Uçurumdan aşağıya şerefiyle yuvarlanan Azat kendini geniş bir ovada bulur. Şimdiye kadar gördüğü ovalardan farklıdır Azat'ın gördüğü ova. Etraf sislerle kaplanmış, göz gözü neredeyse görmüyordur. Şehit mi yoksa gazi mi olduğu belli olmadığı için geniş ovayı çözmeye ve neler olduğunu anlamaya çalışırken kendisine doğru gelen birilerini görür.
Adam: Ooo Azat efendi nihayet teşrif edebildiniz?
Azat: Sen?
Adam: He ya benim. Turgut. Bacın yüzünden düştüğüm durumu gördün mü? İki oda var ikisine de kabul etmiyorlar.
Azat: O niye?
Turgut: Gelin ağayı vurmaya gittiğim için sağ kapıdan geçemiyorum, Cihan tarafından vurulduğum için de sol kapıdan. Arada kaldım yani.
Azat: :blink:
Azat, Turgut'u bir şekilde atlattıktan sonra yürümeye devam eder. Bu sefer başka biri çıkar karşısına, bu kişiyi yakından tanıdığı ve ayvayı yediğini hisseder;
Bayan: Oooo maraba Azat efendi gelmiş.
Azat: Sen?
Bayan: He ya ben. Yezda. Sen ne hakla benim kocamı bacınla evlendirirsin?
Azat: Şey. Postu kurtarmak zorundaydım gelin ağam.
Bayan: Demek postunu kurtarmak için evlendirdin kocamı. :img-pilot
Azat: Şey sen intihar etmemişmiydin? Neden sol kapıdan geçemedin?
Bayan: :icon_sorr Ne sağdan ne de soldan geçirmiyorlar beni Azat'cım.
Azat: Sebep?
Bayan: Kevser olacak kaynanam yüzünden.
Azat: :blink:
Azat iyice afallamıştır. Ve nerede olduğunu bir türlü anlayamamıştır. En sonunda kafası idrak eder ve ölümün kıyısından dönemediğini anlar. Yere doğru çömelir ve;
'' Neredesin Narin bakışlım? Burası gittikçe ürkütücü bir hal alıyor. O güzelim sırtıma dokunan narin ellerini arıyorum'':img-cray:
Seyirciler: :blink: :img-hyste
Herkese iyi akşamlar diliyorum. Hikayecik yüzünden de özür diliyorum:img-heh:
Sevdiklerinizin kıymetini bilin...
Sevgilerimle...
sevgili hemera bir gün azad için böyle bir ankat yapılacak denilse inanmazdım .....neyse rahmetliyi iyi anmak lazım değil...ölünün arkasından kötü konuşulmaz çarpılırız valla..
1- Azad ile ilgili aklınızda kalan sahneler hangiler
-en son sahnesi Cihan'dan yediği ölüm sebebi olan tokat...
-birde düğünde damat traşı olup nasılda halay çekmişti rahmetli
-ha birde Narin'i ilk kaçırdığı zaman Boran gelip Azad'ı fırçaladığındaki yüz ifadesi
-ama arkadaşım sende Narin bakışlı narin yazmasak nasıl olacak bu iş adamın en can alıcı lafı oydu..ozama şunlar nasıl
- aşkımız bir daha sınanmış oldu birde can borcu bu Narin'e mi ait replikti şimdi unuttum..
- sea you later
- emir sabah akşam yedi sülalaye saydırıyomuş..
- bacım
-yoo dizinin başından beri sinir ediyordu beni şimdi yerli yersiz öldü dahada sinir oldum...yinede ALLAH rahmet eylesin diyelim
- Allahın emriyle olurr olur neden olmasın değil genç ve güzel kadın..Dürüye'nin kayınpederi ne demişti genç kadın boş durmaz diye bir lafı vardı yanlış hatırlamadıysam....Bu Narin içinde geçerli olur herhalde....
güle güle azad...güle güle:sad53: :sad53: :sad53:
teomanresat 15-05-07, 15:32 Madem Azad'ı bu hafta yolcu ediyoruz bari bende "Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?" diye sorayım da, forum hareketlensin biraz. :)
İlk anketine geç kaldım hamera ama bunu cevaplayayımda öyle çıkayım.:img-wink: Bu arada herkese selamlar.yorumlarınız :good:
1-Azad ile ilgili aklınızda kalan sahneler?
İlk bölümde Narin'in abisinin karşısına çıkmaya cesaret ettiğinde gösterdiği korkaklık.Celile ilk bölümde pişkin pişkin Sıla'yı önermesi.
İstanbula kaçma olayı gündeme geldiğinde bunu kabul etmeyen narine sırtını dönmesi.Sıla'nın nikah defterini imzalaması için sıla'ya silah çekmesi.Sıla'ya attığı tokat.Özdemir holdingde müdür olarak işe başladığında sanki karşısında kevsre varmış gibi böbürlenmesi.Ve malunuz bu bölümün son sahnesi.Aslında çokta bunları yazdım.:img-yes:
Narin hastalandığında kevserin bedarların evine gelip narin'i yaka paça götürmesinin ardından bedara Öz karımı nasıl götürür yawDeyişi.(Böyleydi değil:icon_whis )
Valla Sıla'nın ilk kaçışında Cihan'ın sıktığı kurşunların önüne atlaması.(Artık ne manada atladı oarasını allah bilir)
Birde Cihan'dan son bölümde ölüme yaklaştığını bile bile korkmayıp ona kafa tutması.Az buçuk bunları beğendim:icon_whis
4-Narin tekrar başkasına aşık olurmu?
Sanmam.
Birde hameracım öbür anketinle ilgili son soruya cevap vericem.Bu bölümün ilk sahnesi bence ağıtlar ve zılgıtlar eşliğinde Azadın yerde yatan cansız bedeniyle başlar.
Bugün yine çok yoğun bir gün geçirdim.Dışarıdaydım onun için yorumlarınıza katılamadım ama çok sevgili kabinegiller ve strip kızları ve Kırçiçeğim,oslo adını yazamadığım birkaç arkadaşım çok güzel yorumlar yapmışsınız:happy0064
Birde :img-hyste Fatoş sabha bana cevap olarak elektrikçi bulmasınlar elektirkçinin yarattığı tahribatı gördük demişsin.Fenamı arkadaşım işte bunları fişe taktıkmı ortaya çıkan akıpdan ortalık yanıp tutuşur.Bu yanmayı ve tutuşmayı anlayın artıkın:img-in_lo
Herkese iyi akşamlar.bye
Edit;Yasemin abicim hikayen süper.ellerine sağlık.Simge sınırım doldu simge gönderemedim.Göndereceğim simge good.hani bir numara yapan.
Bu hafta Sıla ve Boran dışındaki tüm lüzumsuz şahısları protesto ettiğim için adlarını anmak istemiyorum ama aldığım karara sadık kalarak anketi yanıtlamaya çalışacağım:img-wink:
Hangisini sayayım, "Boran Ağa' ya Sıla' yı verelim" diye sırtlan gibi baktığı sahneyi mi? Sıla' nın başına silah dayadığı sahneyi mi? Koca budalası karısına sırtını gösterdiği sahneyi mi? Kaçıp kaçmamak arası gelip giden Sıla' ya "hadi bacım" diyerek çekiştirdiği sahneyi mi, 470.000$ batırdığı sahneyi mi?... Hı? Hangisini sayayım?:img-cool2
"Bacım çok güçlü, bizi koruyacak, ağa da biz olacağız İstanbul' da bey de"
Evet Boran' ın yumruk attığı sahnede çok beğenmiştim kendisini izle izle doyamadım o sahneyi.:img-yes:
Neden olmasın? Dizinin ömrü yetsin daha neler neler olur:img-pilot
Bu rölü oynayan oyuncu çok akıllıymış, yol yakınken tüm oyunculuk kariyerini gölgeleyecek böyle şahsiyetsiz bir karakteri canlandırmaya devam etmenin kendisine de bizlere de bir faydası olmayacağını anlamış. Kendisini tebrik ediyorum. Yakında oyuncular bir bir ayrılmaya (pardon ölmeye) başlarsa hiç şaşırmam.
Eh zaten biz de bu diziyi "mutlu olmak için izlemememiz" gerektiğini akil kişilerden öğrendik çok şükür. Eh! bu aydınlanmanın üstüne dava şehitlerini izlemek bizim için bir onurdur.:img-pilot
haramikedi 15-05-07, 15:36 selam,naber?:img-in_lo bana "geçmiş olsun" diyen herkese çok teşekkür ederim. Bir an MAA ile evlenemeden ölücem sandım :img-swoon :img-in_lo
bilgisayarım da çok hastaydı. Arkadaşlar dikkat edin, benim gibi forumdaki her linke tıklamayın, trojan mespam diye bir virüs var, sistem dosyalarının içine giriyor, yoketmek için format atmaktan başka çare bırakmıyor.:sad53:
Bu Bölüm en sevdiğim yerler,
-Sıla ve Boran fabrika kapanışını işçilerle konuşmaya gittiklerinde, işçilerin fabrikanın kapatılmamasına dair konuşmaları...Boranın halden anlayıp,fabrikanın açılması gerektiği düşüncesini söylemesi...
-Sıla Emre ile telefonda konuşurken, Boranın Sılaya belli etmemeye çalıştığı memnuniyetsiz ve duyarlı halleri...
-gelincik tarlasının kendisi.çok sevdim.
-bi de turuncu ,Azat'ın düşüşüne dair aaaa'sı bana gönderdiğin horitikikomodu ispanyol şarkısında var mıydı sanki..:icon_sorr yoksa "düşmedim daha" şarkısında mıydı?
- Odalarındayken Boranın Sılayı kucaklaması ve peşi sıra gelişen olaylar:icon_twis bana kötü gelmedi. "Alın size tutku!" cinsinden psikolojik patak söz konusu değilse, yaptıkları şey doğal birşey. Aşkın her halinden bir hal diye bakmak lazım. Acele işe Sıla karışır'ın ta kendisi! :img-hyste karışmak ne kelime,başroldeydi! :img-haha:
şu şiir Sıla ve Boranın en baştaki ilişkilerine uygun bir şiir değil mi?
"birşey var aramızda,
senin bakışlarından belli, benim yanan yüzümden.
Dalıveriyoruz aradabir,
ikimiz de aynı şeyi düşünüyoruz belki..
gülüşerek başlıyoruz söze.
Birşey var aramızda
onu bulukça kaybediyoruz isteyerek.
Fakat ne kadar saklasak nafile,
birşey var aramızda,
senin gözlerinde ışıldıyor,
benim dilimin ucunda."
Sıla'nın oyuncakçıda oyuncak silahı garipsemesi bana garip geldi.Sadece Mardin-Midyatta değil, dünyanın her yerinde erkek çocukları için çok çeşitli hatta gerçeğe yakın oyuncak silahlar satılır. Bu tepkisi Bedirhanın ağa olmasına dair korkusuyla ilişkilendirilebilir belki ama odada da "bana söz ver, Bedirhanın oyuncak silahı olmayacak" cümlesi fazla dramatikti. Boran, onun silahı bilgi olacak dedi ama arkadaşları su tabancalarıyla suratına su püskürttükleri zaman, Bedirhan Ege'de dağlar kıyıya dik uzanır mı diyecek?troest alıp sopasını ve silahını, dayak attığından daha az dayak yiyip gelmeli. Bu en ideal eğitim türüdür :icon_twis :img-in_lo
Dün Beyaz Gelincik dizisinde Ceren'i izlerken Sila geldi aklima. Bizimkilerin hamilelik rolü oynamak konusunda onlardan fikir danismalari gerekiyor. Ceren 8 aylik hamile oldugu halde Sila'nin 5 aylik karnindan daha kücük. Cok güzel oynuyo ve karnina ne koyduysa cok gercekci olmus. Sila gibi merdivenlerden inerken yastik sallanmiyor....
zeynepsudem 15-05-07, 15:52 selam sevgili arkadaşlar,bugün işlerimden her ne kadar yazma imkanım olmasa bile , Sevgili Hemeracığımın anketine cevap vermeyi kendime bir görev bilirim.
Sevgili arkadaşlar bugün forumumuzda tansiyon bir hayli yüksek olsa da aramıza yeni katılan sevgili sky nın dizimizi daha positif bir açıdan bakmaya çalıştığı yorumu güzeldi. Benim de dizide zaman zaman gördüğüm mantık hataları vardı, hatta bu aralar sürekli töreler yüzünden öldürülen kişilere değindikleri sahneler yüzünden dizi setine olası bir saldırıdan endişe duymaktaydım. Dizimiz hem aşk, aynı zamanda da töre dizisi olduğu için bazen tepkilerimde aşırıya kaçtığımı düşünüp kendimi yargıladığım oluyor. Bazen çelişki içinde kalıyor, dizinin hatalarını görmemeye çalışıyor ve dizinin gidişatı şu an olduğu gibi normal dediğim zaman bile oluyor. ama genede ben bu dizide Sıla ve Boran ın aşkına aşığım, bu çifttimizi önümüzdeki senede ekranda görmekten memnun olacağım.
anketimize cevaplarım:
1- Azad ile ilgili aklımda kalan sahneler:Sıla nın başına silah dayayıp zorla nikah defterini imzalatması,
İç güveysi olarak, Ağaevine kapağı atma çabaları,
Sıla ya miras kaldığında pis pis gülümsemesi
Üniversite eğitimi almamasına rağmen şirket müdürlüğüne balıklama dalması
Konakta mutfakta yemekleri kenarından tırtıklaması
2-Azad ın aklınızda en çok kalan repliği:See you later.
Aşkımız bir daha ölümle sınandı Narinim
3-Azad ı beğendiğiniz bir sahne oldumu: İkinci bölümde Sıla evden kaçtığında Cihan tarafından bulunup her üçü öldürülmek için bağevine götürülürken, Sıla arabadan atlayınca Cihan ın ona ateş etmesiyle Azad, Sıla nın önüne atlayıp onu kurtarmıştı.
4- Narin başkasına niye aşık olmasın ki genç ve güzel, ,insanların karşısına nerede kimin çıkacağı hiç belli olmaz.
gönül__fukarası 15-05-07, 15:54 1- Azad ile ilgili aklınızda kalan sahneler hangileri?
Borandan tokay yemesi,
Narinle geçen tüm sahneleri ve ''Narin Bakışlım'' demesi.
Cihanla uçurum sahnesi..
2.bölümde vurulma sahnesi
Narinim beni seviyorsun değil?
Ben burada şerefimle ölürken sen hergün batacaksın cihan..
İyi akşamlar cihan ağa...
Bacımm,ula emirr:img-yes:
See you later
Gudd nayttt:img-hyste
Dahada sayamadıgım tüm güzel sözleri...
2. bölümde sılanın önüne geçerek kendisinin vurulması ve bu bölümün son sahnesi
Bildiğim kadarıyla olmayacak:icon_whis :icon_whis
Ama hayattaki diğer narinler neden olmasın öyle değil mi??:img-wink:
esma-selim005 15-05-07, 16:03 1- Azad ile ilgili aklınızda kalan sahneler hangileri?
uçurumdan atılışı (son bölüm), özdemir holdingteki küçük dağları ben yarattım tavırları (geçmiş bölümler):img-hyste
inanın başka replik gelmiyor aklıma..:img-hyste
3. bölümde sılayı cihan vurmaya kalkışırken namlunun önüne atılması
4-Narin tekrar başkasına aşık olur mu? (Çok uçtum, kabul:img-hyste )
zannetmem...
Bu arada haramikedi'ciğimiz; aramıza hoşgeldin. çok özledik seni :)
Bazı imzalara bak bak doyamıyom. hele biri varki sormayın:icon_whis
Bu güne kadar izlediğim pembe diziler
Süper Baba,Baba Evi,Sıcak Saatler,İkinci Bahar,Zerda,Gülbeyaz,Çemberimde Gül Oya,Aliye,Bir İstanbul MAsalı,Gurbet Kadını,Kurtlar Vadisi,Hırsız Polis,Erkekler Ağlamaz,Ihlamurlar Altında,Hatırla Sevgilim........
Şimdilik aklıma gelenler bunlar:icon_sorr
Bu dizilerde de bir çok problem işleniyordu hayatla ilgili ama hiç biri beni Sıla kadar sıkmamıştı.
Sabaha umutla başladım ama aynı umutla akşamı edemedim maalesef:icon_sorr
Azad uçurumdan itilirken pek fena olan Dilaver daha sonra yengesinin intiharınıda öğrenince acaba abisine karşı tavır alır mı?
Yani diyorum ki Dilaver de aslan parçası olup kükrer mi?
Kediciğim hoş geldin:img-wink:
Kırçiçeğim öykün çok güzel olmuş:good:
Siyahımbeyazım ne bu MMMM hastalığı?:icon_sorr
Haramikedi geçmişolsun ve hoşgeldin.Sen ve jess in yorumları olmasa forum tümden depresyona girer.Dizi artık tad vermesede hepinizin yorumları süper.:happy0064
Hemera narin bidaha aşık olurmu diye sormuş.Bizim senaristler narinle emreyi aşık ederlermi acaba:good:
siyah-beyaz 15-05-07, 16:14 Ceren 8 aylik hamile oldugu halde Sila'nin 5 aylik karnindan daha kücük. Cok güzel oynuyo ve karnina ne koyduysa cok gercekci olmus. Sila gibi merdivenlerden inerken yastik sallanmiyor....
Anaaa o karın mı küçük Sıla'nın karnından?Ben ayını bilmiyorum ama doğuracak gibi o da...
Azad'ın ölümünden ilk anda kuşkulanılacak mı acaba yoksa sonradan mı jetonları düşecek...HEM SORUM GELDİ GENE.JESSS....ACABA Azad diziden ayrılmak durumunda kalmasaydı biz bu hafta neyle oyalanıyor olacaktık?Yaralananlardan bahsediliyordu.Fabrika açılışına gelenler vardı...Atılacak aşk tohumları vardı....Ümmü de son dakika durumumu acaba?????
MAUSE *çok düşünme* sendromu....Senin Kermitin de beni şaşı edecek söyliyeyim.......ben de yazacağım benim dizilerim:
Vasiyet...İkinci Bahar....ÇEMBERİMDE GÜL OYA... Yeditepe İstanbul...Gurbet Kadını ve HAKKI....Şaşı Felek Çıkmazı....KIRIK KANATLAR....Hırsız Polis(ilk sezon)....Hayat Türküsü....Geniş Zamanlar....
Azad uçurumdan itilirken pek fena olan Dilaver daha sonra yengesinin intiharınıda öğrenince acaba abisine karşı tavır alır mı?
mause neden hemen ayrılsın Dilaver daha stajını bitirmedi ki((((unutmayalım eğitim şart)))..önce şöyle etraflıca öğrensin işleri ondan sonra abisiyle araları bozulur hem ne demişler boynuz kulağı geçer..Dilaver işleri öğrensin ki abisinin yapacağı kötülüklerin sınırı olmadığını ne yapmak istediğini önceden kestire bilsin değil mi? Dilaver kükremeye kalksa Zinhar ağa buna izin vermez belkide iki kardeş birbirinize düştünüz özgenco aşiretini ikiye böldünüz diye bilir..((GENCO AŞİRETİ DAHA ÖNCE BÖLÜNMÜŞTÜ BÖLÜNE BÖLÜNE GERİYE BİRŞEY KALMADI YA)Dilaver'in eğitim durumu ne acaba merak ediyorum sonra evli mi kaç çocuğu var onuda merak ediyorum bi ara gösterseler bari...
dünden beri yazacam diyorum unutuyorum, gelen tüyolar da sanki kahve falında çıkıp yazılmış gibi değil mi? bir cenaze var, yoldan birileri gelecek üç vakte kadar bir düğün, sonra yemek var sonra hastanede hasta biri var ama falın sonu aydınlık.... kötü adamında sonu geldi.... gibi tüyolar vardı kahve falını andırdı bana....
ne tuhaf biz bugün salı olmasına rağmen diziyi konuşmayı bırakıp daha bügünden anketlere başladık...
bende düşünüyorum acaba diyorum bu bedirhan olmasaydı acaba biz hala tutkutu bisküvidemi arardık.yani ne biliyim belki bu bebek mardine geldiğinde düşseydi hükümde boran ve sıla yeni bebek yapıncaya kadar cihana inat dursaydı.:img-hyste :img-hyste
o zaman acaba dahamı çok aşk görürdük.biliyorum saçmaladım ama ne yapıyım koskoca dizi saçmalamış bana çok görmeyin artık...:img-hyste
bu dizi nasıl bu hale geldi bu trio bunu nasıl başardı hala şaşıyorum.ben ilk bölümlerde sıla ve boran birbirlerine o kadar güzel bakıyorlardıki hayran oluyordum.daha birbirlerine açılamamışken bile bu aşk böylesine tutkulu içlerinde yaşıyorlardıki imreniyordum ne yalan söyliyim.derdimki bunlar şimdi bu şekildeyse birbirlerine açıldıkları zaman kimbilir nasıl aşk yaşarlar o aşkı bize nasıl hissettirirler derdim.büyük sabırsızlıkla beklerdim ki bir an önce birbirlerine açılsınlarki bizde bu aşkı daha tutkulu ve içten hissedelim.
bilsem böyle olacağını hiç istermiydim hiç.:img-hyste
ben bugün anketleri cevaplayamadım artık kusura bakmayın.bugün biraz dertliyim. içimden anca yazmmak geldi oda esmer yarim diye sahranın çok güzel bir klibi var onu izliyordum bu aşkı bu hale getirenlere biraz beddua edesim geldi...:icon_sorr
Canım arkadaşlarım, Allah iyiliğinizi versin. O avatarı çok aradınız mı? :img-hyste :img-hyste
Aklıma "Deli Kadir üleyyynnnn!" diye bağırann Kadir İnanır geliyor. Ne alaka demeyin.. Öyle kendini paralarcasına bağırınca bana onu çağrıştırdı. :img-hyste
Ben Dilaver'in abisinin komutlarını yerine getirmek dışında herhangi birşeye programlandığından şüpheliyim. :img-hyste Kükremeyi bırak, abisi izin vermeden sırtını bile kaşıyamaz bence.
Keşke Dilaver, Esma'ya aşık olsa. Sonra Cihan ile arası açılsa... İki kardeş birbirlerine düşseler. Cihan'ın tüm foyaları ortaya çıksa...
Ümmü'nün psikopat abisi hayalimden vazgeçtim. Şimdiki adamım abisinin sevgilisine göz koyan aşık Dilaver :img-hyste Bu aşka izin verin, ey senaristler... :img-hyste
Kırçiçeği'm hikayen harika olmuş. Eline sağlık :)
Kediciğim hoşgeldin. Yakında forumca gel pisi pisi demeye başlayacaktık. :)
Benim mesaim bitti. Yarın sabah görüşürüz. bye
Bu güne kadar izlediğim pembe diziler
Süper Baba,Baba Evi,Sıcak Saatler,İkinci Bahar,Zerda,Gülbeyaz,Çemberimde Gül Oya,Aliye,Bir İstanbul MAsalı,Gurbet Kadını,Kurtlar Vadisi,Hırsız Polis,Erkekler Ağlamaz,Ihlamurlar Altında,Hatırla Sevgilim........
Şimdilik aklıma gelenler bunlar:icon_sorr
Bu dizilerde de bir çok problem işleniyordu hayatla ilgili ama hiç biri beni Sıla kadar sıkmamıştı.
Canım Mause' um ben senin kadar fazla pembe dizi izlememişim:icon_sorr benimkileri saysan bir elin parmaklarını biraz geçer ama 17-18 yaşlarımdayken "Beyaz Dizi" okurdum sayılır mı acaba?:img-heh:
Önümüzdeki bölüm en çok Sıla ve Boran sahnelerinin toplamda kaç dakika süreceğini merak ediyorum. Bir de papatya ve gelincik tarlası gördük sırada hangi tarla var onu da merak ediyorum. Ayrıca geçen bölümlerde canım, birtanem, sevgilim gibi güncel sevgi sözcüklerini duymuştuk bu hafta devamını bekliyorum. Mesela "hayatım" benim favorimdir kim kime söylese karar veremedim en iyisi önce Sıla sonra Boran söylesin.:icon_whis 28 bölümden sonra gelen tüyolarda Sıla' nın bir süre yatakta olacağı söyleniyordu ama açıkçası ben bu kadarını beklemiyordum. Şimdi Azad öldü diye bu yine yataklara düşmesin:img-help: Sıla' nın odasını çok özlemiştik İstanbul bölümlerinde ben 28 .bölümde durdurup durdurup değişen birşeyler var mı diye bile bakmıştım(perdeler yeşil olmuş) ama artık o odayı görmek istediğimden emin değilim:img-pilot
Sıla' ya çok güveniyorum canım benim:img-in_lo "köhne düzeni" yattığı yerden yıkamadı ama hala ümitliyim ondan. Kocasından da tabi:img-in_lo
Mause' um bir alttaki mesajını okurken ekrana çok yaklaşmışım fark edince kendi kendime çok güldüm:img-hyste Hani dedikodu yapılırken yaklaş sana birşey anlatacağım derler sende fısıltı ile anlatılanı duymaya çalışırsın ya aynen öyle.:img-hyste Okuduklarımın hiçbirine şaşırmadım. İlk 5 bölümde zaten farklı bir elektrik vardı aralarında, hadi inceldiği yerden kopsun ben nedense bayan oyuncunun erkek oyuncudan çok etkilendiğini ama karşılık alamadığını, bu nedenle de agresif açıklamalar yaptığını (hayat görüşümüz farklı falan gibi) düşünmüştüm. Oh söyledim ve kurtuldum.
MAUSE çok düşünme sendromu....Senin Kermitin de beni şaşı edecek söyliyeyim.......ben de yazacağım benim dizilerim:
Vasiyet...İkinci Bahar....ÇEMBERİMDE GÜL OYA...Gurbet Kadını ve HAKKI....Şaşı Felek Çıkmazı....KIRIK KANATLAR....Hırsız Polis(ilk sezon)....Hayat Türküsü....Geniş Zamanlar....
Siyahım beyazım bak Kırık Kanatları unutmuşum iyi ki hatırlattın ama gel Gurbet Kadını ve Hakkı deme bana:img-in_lo
Aze-meri'nin güzel imzasını görünce birden eski bilgiler kafama uçuştu.
Şimdi sizlerle çok özel şeyler paylaşacağım lütfen bunu başkalarına anlatmayın:img-hyste
Çiftimiz dizinin ilk 5 bölümünde oldukça samimiymiş.Daha sonra CY seti ziyaret etmiş ve bu elektriklenme bitmiş.Öpüşme yasağı sadece CD den değil MAA'dan da kaynaklanıyormuş.Çünkü LB.seti basma noktasına kadar getirmiş işi.
Ve GO sette bu tür ikili ilişkilere kesinlikle karşıymış.
Şimdi çoğunuz eminim çok şaşıracaksınız ama bunlar bana anlatılanlar ve sizle paylaşmak istedim.
Yani tek günah keçisi CD değil.MAA'da çok sandığımız gibi değil.:icon_sorr
Çok dedikoducu gördüm kendimi canım:img-hyste
Dizimizle ilgili hani Dilaver'i sormuştum ya vaz geçtim,Sümsük Dilaver ateş olsa cürmü kadar yer yakar.Onunda sonu Azad gibi olur.Cihan öyle bir karakter ki kardeşine bile acımaz.
Merhabalar..Çok geç kaldım yorum yazmakta. Zaten Cuma gecesi bu bölümden çok da bir şey anlamadığımı, sizin yorumlarınızı okuyup, tekrar seyredince belki yazabileceğimi söylemiştim. Hafta sonu yorumları okudum, tekrar seyrettim, aklımda kalanları yazacağım ama yazılanların üstüne söylenecek pek bir şey de yok aslında.
Bundan önce forumdaki bazı yazılar üstüne de fikirlerimi belirtmek istiyorum. Bu dizi aşkın yanısıra sosyal bir konuya, töre cinayetlerine de parmak basıyor ve bunu gündeme getirmesi çok iyi oldu ama diziye, kendinde olandan fazla misyonlar yüklemek bana çok zorlama geliyor. Sanki bu diziyle her şeye çare bulunacak, bütün çözüm yolları gösterilecekmiş gibi. Dizinin konusundan çıkılıp toplumsal diğer konulara gönderme bile yapılıyor, bu kadarı da bence abartı. Kadın erkek ilişkileri mesela, kadın erkek tipleri..Dizidekiler baz alınarak toplumdaki ilişkilere uyarlanıp, genelleştirilemez, insanlar ve sosyal konular böyle kesin çizgilerle belirlenemez. Sonra töre cinayetlerinden çıktı konu, ağalık düzeninin yıkılmasına geldi.Ben dizinin bunu anlattığını, böyle bir misyon üstlendiğini sanmıyorum.Zaten dizilere böyle misyonlar yüklenemez..Elbette bu düzen devletin kanunlarına aykırı.. Ama ortada resmi bir durum yok ki zaten..Görünürde devlete uyuluyor. Dizide bu ağalık meselesinin de fazla abartıldığını düşünmeye başladım. Özellikle yatırım yapmaya gelenlere takınılan tavır konusunda..Tabii işlerinin bozulmamasını isteyenler olabilir ama okuyoruz, röportajlar yapılıyor, o yörenin insanları, ileri gelenleri devamlı, gelin yatırım yapın diyor. Devlet de bunu teşvik ediyor. Bizim dizide güya herkes karşı, bu bana gerçekçi gelmiyor.. Burada işlenen, insanların insan gibi yaşayacağı, doğru düzgün bir hayatlarının olması. Bunu istemek için de herhangi bir ideolojinin tarafı olmak gerekmiyor, “insan” olmak yeterli. Ben daha önce de yazmıştım. Orada insanların ağa diye adlandırdığı biri de olabilir, bir kesim daha zengin de olabilir. İnsanların, saygı sevgi duyduğu, başları sıkışınca gideceği birileri olabilir. Büyük bir aile gibi de davranabilirler.Ama zenginliğin nasıl kullanıldığı önemli, Sıla nın yaptığı gibi hakettikleri şartlarda bir iş vermek, bir de klasik ağanın yanında kendine yeterli olmayan şartlarda çalışmak zorunda bırakmak.. Yanındakileri aşağılamamak, kendinin de onlardan üstün bir yaratık olmadığını bilmek gerek.Yine önemli mesele, bir kişinin ağzından çıkanın kanun sayılmaması. O kişinin devlet içinde devlet gibi hüküm vermemesi. Devletin kanunlarına uyulması..Hele cinayet kararlarının alındığı meclisler asla kabul edilemez..İşlenen suçların devlete bildirilmemesi ana sorun.. Ben bu dizide izlenen yolun bir bölümünü, yani insanlar için yeni iş alanları açmayı, başka alternatifler göstermeyi doğru bulmuştum. Ama bu tek başına yetmez, eğer töre cinayeti işleten zihniyetten bahsediyorsak , insanların değişmesi gerekir. Bu da uzun vadede olacak bir şeydir. Kısa vadede ise devletten yardım alınmalı, suçlulara cezaları verilmeliydi. Yeni yeni devlet işin içinde ama yeteri kadar değil..Hatta Sıla nın durumu için bile yapılması gereken buydu. Dizi olan gerçeklerin yanında olması gerekenleri de göstermeli ama bir diziden, aslında içinde olmadığı halde,sosyal sorunlar konusunda kendi kafamıza göre çıkarımlar yapmak, bana göre zorlama..Ben dizideki sosyal konularla ilgili hep yazdığım için bunlara kafa yormadığımın söylenmesini kabul edemem.. Her zaman kendimiz bir şeyler çıkarıp anlamaya çalıştık diziden. Ama bunu yapmak için bile elimizde veri olması gerekir. Senaristlerin açık anlatmama huyu yüzünden ben de çok şifre çözmeye çalıştım ama bunlar karakterlerin tahliliyle ilgiliydi daha çok. Yani bence, dizi konusu üstünde konuşmalıyız.. Diğer konularda normal bir eğitim almış herkesin bilgisi ve fikirleri vardır. Olmayanların da internet ortamında doğru bir şeyler öğrenebileceğini sanmıyorum. Azad ın ölümüne de ulvi anlamlar yüklemek yine abartı bence.. Şehit kavramının kime söylendiği bellidir. Vatanı milleti için, kutsal değerleri için düşmana karşı savaşanlar ölünce şehit olur. Dini bir kavramdır, herkes için söylenmez. Savaşta olmasa da görevi başında ölen asker de şehittir. Ama herhangi bir dava, ideoloji uğruna ölen şehit olmaz. İdeallerine saygı duyulabilir belki,ama yöntemi de önemlidir .Her başkaldıran, devlete kanuna karşı gelen haklı olur, diye bir genelleme de yapılamaz.Dizide haklı bir dava var, devletin kanunlarına uygun iş yapılıyor, karşıdakiler kanunsuz.. Yine de bu uğurda ölene şehit ya da ulvi amaç için ölen kahraman demek fazla abartı.. Şehit olanlar belli, şu günlerde teröristlerle mücadele ederken kaybettiğimiz askerlerimiz..
Bu konuya girdiğim için modlardan özür dilerim ama ilk ve son. Bu kısmın verdiği rahatsızlık için sevgili forumdaşlarımdan da özür diliyorum...
Bölüme gelirsek , bence 28. bölümden sonra çıta düşmeye devam ediyor. Çoğunluğa katılıyorum, bu bölüm, Mardin bölümlerinin en kötüsüydü.. Elbette ki tekrar seyredince güzel mesajlar, iyi sahneler buluyorsunuz ama önemli olan bölüm bittiği anda seyirciye ne hissettirdiği..Mesajın nasıl verildiği önemli.Yine tempo ve akıcılık yoktu..Gereksiz sahneler çoktu, bölüm bittiğinde de sanki bir boşlukta kalmış gibi oldum.
Bu bölümde Sıla ve Boran ın 2. planda kaldığını gördüm. Bölümün son 15 dakikasında tek bir kareleri bile yoktu. Oldukları sahnelerde de etkisiz eleman gibiydiler. Boran olağanüstü derecede rahatlamış, her şey çözümlenmiş gibi davranıyor. Sanki hüküm diye bir şey yok. Boran ın bir planı olmadığı belliydi.. Geçen hafta da sadece insanları alıştırmaya çalışıyor demiştim. Sokaktaki insan alışıyor, Sıla nın kurduğu fabrikanın da bunda kesinlikle yararı oldu. Boran babasının da alışacağını düşünüyor.Yani bulunan çare bu..Ama bana gerçekçi gelmedi.Çünkü bu hükmü vermiş olan meclis(!) üzerinde bu durumun bir etkisi olacağını sanmıyorum. Boran o son anda rest çekecek, bu durumda da ağa olarak kalıp kalamayacağına göre olayla gelişecek. Belki de devlete sığınmak gerekecek, mantıklısı da bu olur. Ama Boran açısından ağalığı kaybetmek yenilgidir.. Sıla ise her yaptığından sonra, bir aksilik olunca, her şey benim yüzümden demeye devam ediyor. Bunu ta İstanbul bölümlerinde söylemiştim: Töre için işlenen cinayetlerde bile Sıla yı suçluymuş gibi konuşturmakla senaristler ne kazandılar acaba? Sevgili Borancı arkadaşlarım, ki hepimiz Boran ı çok seviyoruz, onun pasifleştirildiğinden bahsederler zaman zaman.. Bu son bölümler itibariyle ben de buna katılıyorum. Ama bunu Sıla yı yüceltmek için yaptıkları fikrine katılmıyorum.Bu senaristler Sıla yı yüceltmiyor tam aksine yerin dibine batırıyor. Yani burada kaybedenler iki ana karakter. Biri ağa olduğu halde ortada her şeyden habersiz geziyor, diğeri güya bir şeyler yapacak oluyor, her yaptığı elinde patlıyor. Bu mu güçlü kadın portresi?Bu bölümde Sıla ve Boran ı çok geri plana itilmiş hissettim.Ben illa Boran ağa olarak kalsın istemiyordum ama madem ki bu güçten yararlanmak için durumu hala idare ediyor, yararlansın o zaman.. Bu dizinin töre konusunda doğru mesajlar vermediğini daha önce de yazmıştım. Şimdiye kadar olanlara bakarsak, İstanbul bölümlerinden beri verilen mesaj değişmedi. Töreye karşı çıkılmaz , çıkanın sonu ölümdür.Ayrıca kaçanlar da, olanlar yüzünden kendini suçlu hissetmelidir..Çok çarpıcı bir şekilde ifade etmek istedikleri için, bir sezonu sadece töre için işlenen cinayetlere, 2. sezonu çözümlere ayırdılarsa bilemeyeceğim ama maalesef dizi, bu konunun bu kadar fazla bölüme yayılmasını kaldıramadı. Daha doğrusu senaristler bunu beceremedi.. Artık ölümleri kanıksadık, etkilenmiyoruz bile.. Kendi adıma Ruken in öldüğü ve Sıla nın Mardin e geldiği bölümlerden sonra artık boğazımı düğümleyecek şekilde etkilenmiyorum töre olayları konusunda. Çünkü o eşiği atladım. Sanırım bu, deprem konusunda yaşanıyormuş. İnsanlar devamlı depremle korkutuldukça sonunda o korku eşiğini aşıyorlar ve nasılsa bir çare yok, boşver gitsin, durumuna geçiyorlarmış, depreme karşı umursamaz bir tavır takınıyorlarmış.Korkarım bizim dizi seyirciyi bu duruma getirdi.
Sıla ve Boran 2. planda kalırken, Cihan yükseliyor. Yine yazılanlara katılıyorum. Cihan bu dizide çizilmiş, en tutarlı, üzerinde düşünülmüş karakter.Replikleri çok özenli, esprilisi de ciddisi de mutlaka anlamlı.. Diziyi seyretmeyen biri tesadüfen geçen bölümde konuştuklarını dinlese, adam ne doğru söylüyor, diyebilir. Cihan ın bir kötü olarak bu kadar yüceltilmesini anlayamıyorum.Kötü devamlı kazanıyor.Ayrıca töre konusu Cihan üzerinden işleniyor, sanki töre uygulamalarının da tek sebebi Cihan mış gibi.. Tabii ki dizinin bir kötü adama ihtiyacı var.. Birden ortadan kalkamaz. Ama hala bu kadar açıktan kötülük yapabilmesi ve cezasız sıyrılması saçma. Güya aşiretten atıldı ama babasının desteğiyle ayakta.. Üstelik babası söz hakkını ona vermiş.. Aşiret gerçekten bölünmüş ve yanına taraftar topluyor..Oysa yapılması gereken Cihan konusunda devlete başvurmaktı, yaptıkları ortaya çıkabilirdi. Cihan ın kötülüklerinin devam etmesi gerekiyorsa, yakalanmamak için kaçak hale gelebilirdi. Kötülükleri yeraltından devam ettirebilirdi. Böylesi kesinlikle daha mantıklı olurdu.
Devamı var..
mause saol arkadasım...
bugun mgd...bakalım maa yıne fotolardan kacacakmı...en ıyı manken ödulu onaymıs galıba...ıkı kelıme eder ınsallah...
pembe de hem cenaze hem dugun demısler...bu bolume herseyı sıkıstıracaklar herhalde...
ben geç kaldım bu son ankete galiba hemen yazayım
1- Azad ile ilgili aklınızda kalan sahneler hangiler
sılayı berdel olarak vermek için babasına öneride bulunduğu sahne orada bir gülüşü var midem bulanıyor forumdaki bir arkadaşın dediği gibi yavşaktı tam
- see you later
-ya narin bakışlım demesem içimde kalır
-ağam emanetini kendi ellerimle götürüp getirdim demişti
yok ki ... ama boranın yumruk attı sahnede süper di tabi boran süperdi birde sahne azad değil...
-onların köyünde bekar kaldımı ben bulamadım... aziz ayşenin olucak başkada yok sanırım
hoşçakal azad yezda ya selam söyle bir daha reklamlara çıkmasın korkuyorum... tırsıyorum
arkadaşlar bir itirafta bulunucam ama kızmayın hep içimde kalmıştı bakın sakın kızmayacaksınız
hani 6 bölümün sonunda boran sarhoş olmuştu ya hani sılanın peşinden gitmişti ya boran sılaya ikimizde istiyoruz demişti ve sılayı öpüyordu ya orada bitmişti ya ben o sahneye kadar çok etkilenmiştim :img-in_lo ... Ya anlatmak istediğim orada tecavüz ediceğini bile beklemiyordum sahne 6 bölümün sonu çok hoşuma gitmişti.... arkadaşlar tecavüz sahnesi demiyorum hatta ben uzun süre MAA açıklama yapana kadarda inanmamıştım borana yakıştıramamıştım tecavüz bir bayanın başına gelecek en kötü şey ... sonuç olarak demek istediğim o iğrenç sahneden önceki 6 bölümün sonundan çok etkilenmiştim bir anda sılanın yüzünü elinin içine alıp öpmüştü dudaklarından ...
Devamı..
Bir kaç haftadır sahne sahne yazıyorum ama bu bölüm için bunu yapamayacağım, aklımda ne kaldıysa onu yazıyorum. İlk sahnelerde Boran ın Sıla yı bulduğu anı görmeyi beklemiştim ama olmadı.Sonra zaten Sıla yı çıkaracağı, Sıla ya da bebeğe bir şey olmayacağı belli olduğundan hiç heyecanlanmadım. Bu sahneler 28. bölümde çok güzel bir biçimde verilmişti. Bu bölüm ise tekrar oldu ve bende hiç bir etki yaratmadı.Tabii arada Narin Celil Bedar sahneleri vardı. Yılların deneyimli oyuncuları, dizide de önde geliyor rolleri jeneriğe bakarsak, elbette sahneleri olacak ama bence onlara kendilerine yakışan sahneler yazılmıyor . Gereksiz yere uzatma vardı yine. Ayrıca yöreden seçilen oyuncular,örneğin komşu Hatice çok kötü oynuyor.Yangın haberinde hiç bir inandırıcılık yoktu.
Sıla yı yine bir tehlike içine sokmak, bu arada onun kurtarmak istediği kızın ölmesi, Sıla nın yine kendini suçlaması, dizinin kendini tekrarlaması oldu. Cihan ın kötülüğünü vurgulamak için illa birinin ölmesi gerekmiyordu. Kızın kocasının ağlayışına da üzüldüm ama o da yine duygu sömürüsü gibi geldi bana..
Doktorun bebeğin ismini sorması da tuhaftı..İyice aklımıza kazınsın istiyorlar galiba..Anladık işte, Bedirhan.. Firuz un telefonda önce torununu sorunca, Boran ın sinirlenmesi, sonra gelinim nasıl ı duyunca yumuşaması, güzel bir ayrıntıydı. Yalnız Firuz bu yüzden benim gözümde aklanmış olmadı.
Sıla nın her konuda kendini suçlaması artık mantıksız olmaya başladı. O kızı taşıması imkansızdı, kimse ona yardım etmedi. O durumda bayılması da normaldi.Fabrika içinse ortada bir sabotaj var ama ne hikmetse yapan yine kurtuluyor.
Boran ve Sıla nın eve dönüşlerinde Firuz un karşılayışı insan vasıflarının geri dönmekte olduğunu gösteriyor. Ama bu yeterli değil, yaptıklarını affettirmez. Firuz cinayete azmettirmekten suçludur.Onun yüzünden Sıla ölecekti ama korumalar ve Sadık, dolaylı olarak da Turgut öldü.Firuz önceden de töre konusunda taviz vermeyen, kendi konumunu üstün gören biriydi. Bu konuda bir değişiklik yok..Sadece daha önce töre için karar verse de duyguları vardı.. Sıla için bu duygular ortadan kalkmıştı , töreden çıkmıştı iş, nefrete dayanmıştı.Yokedilmesi gereken bir yılan gözüyle bakıyordu. Kalp krizinden sonra ise biraz yumuşama var, duygular geri geldi, ama töre konusunda yumuşama yok. Yani kızına üzüldüğü gibi Sıla ya üzülür hale gelebilir ama bu onu koruyacak anlamına gelmiyor. Üstelik Firuz un sadece bu konuşmalarla affedilmesi bence imkansız.. O Sıla ya karşı suçunu, Sıla nın önünde itiraf edip özür dilemedikçe yumuşaması beni ilgilendirmiyor. Yine her zaman söylediğim gibi, Sıla nın aşiret tarafından affedilmesi gibi bir sözün telaffuzuna bile karşıyım. Böyle bir şey Sıla nın suç işlediğini, aşiretin haklı olduğunu kabul etmek olur ki, bunu reddediyorum.Ortada af diye bir konu varsa bu Sıla nın Firuz u, Kevser i ve diğerlerini affetmesi olabilir. Sıla nın affedilecek bir durumu yoktur. Hüküm bu şekilde kalkacaksa bu dizi batmış demektir. Vermek istediği mesajı, eğer varsa tabii, ortadan kaldırmış olur. Birtakım adamların sözümona bir meclis toplayarak verdikleri bir hükmü, sanki geçerliymiş kabul edip, bir de onun kaldırılması için affedilmeyi beklemek bu dizi için nasıl bir mesaj olur düşünmek gerek..Firuz ağa nın yapması gereken affetmek değil, suçunu kabul etmektir. Yaparsa ne güzel.. Belki kendisi affedilir.
Kevser inse töreden ayrı olarak Sıla ya bir nefreti var. Sığ düşünceli ve cahil bir kadın olduğu için ona göre bütün felaketler Sıla nın başının altından çıktı.Geçmiş olsun dememesi zaten normal de, dokuz canlı, ölemedi bir türlü demesi, nasıl bir vicdan bu, dedirtiyor.Üstelik torunu daha doğmamış. Düriye yi dolduruyor.. O kızın kalbinde hırs, nefret var..Doğrusu, hükümle olmazsa, diye başlayan konuşmasında korktum. Sıla yı zehirlemeye bile kalkabilir. Senaristler bu yola mı gidecekler, yoksa Düriye nin Sıla nın iyiliğini görüp onun tarafına geçmesini mi sağlayacaklar..İkincisi daha doğru ..Çünkü Sıla nın bir ölüm tehlikesi daha atlatması artık iyice saçma olur..
Sıla ve Boran ın odalarındaki konuşmada,söylenenler güzeldi de, ifadeler bu kadar şairane olmasaydı keşke.. Yine bunu yazan arkadaşlara katılıyorum, doğallık kayboluyor. Ben epey süre önce yazmıştım, 3 çeşit replik var diye.. Basit olanlar ki bir ara Boran ve Sıla hep böyle konuştular. Basit olmasın diye şairane laflar edilenler ama çoğunlukla bir şey anlaşılmayıp doğallığını kaybedenler. Hem doğal hem de basit olmayan estetik cümleleri en çok kullanan Abay dı. O da bazen abartıyordu. Şimdi Abay ortada yok, güzel ve anlamlı, aynı zamanda doğal olan repliklerin hepsi Cihan a yazılıyor. Boran ve Sıla ise basit olmamak adına şiir gibi konuşturuluyor ama bu sefer de doğallıktan gidiyor. Neyse.. Oradaki, seni kurtarırken kendimi kurtarmış oluyorum, senin canını kendi canımdan ayırmam, ifadesini ben kesinlikle daha önce bu forumda okudum.. Boran böyle düşünüyor diye bir arkadaşımız yazmıştı, epey oldu hatırlamıyorum kimin yazdığını ama senaristler aynı sözleri söylettiler..Oradan Sıla sız çıkmayacağını söylemesi de güzeldi ama dediğim gibi keşke daha doğal cümleler olsaydı. Birbirlerini sevdiklerini de çok sık söylemeye başladılar, o da sırıtıyor şimdi.. Sanki eleştiri çok oldu ama inanın özellikle kusur aramıyorum. Hala sevdiğim bir dizi bu benim.
Fabrika konusunda Sıla da Boran da kendilerine göre haklıydı. Boran daha kötü şeyler olabileceğinden, Sıla ise o insanların düşeceği durumdan bahsediyordu. Boran, bu kaza değil, dedi ama bu laf havada kaldı sonra araştırmadı. Bir sabotaj varsa geri çekilmek mi, yenilgiyi kabul etmek mi gerekir, suçluyu bulmak mı? Tabii Boran ın endişesi de haklı ama o insanların durumuna çare bulmayı da düşünememişti. Babasıyla ilk konuşmasında, Firuz u dinleyince insan sanki hak veriyor ama derinine inince, suç işleyenin, eşkıyalık yapanın dediğinin olduğu görülüyor. Bu da sinir bozucu bir durum.Firuz, “aşiretmizin içinden çıkmayan bir işe herkes karşı durur” diyor. Ama sokaktaki insanlar bu görüşte değillerdi. Ayrıca Sıla yabancı da değil, Boran ın karısı.. Ki yabancı birinin gelmesinin neden bu kadar tepki gördüğünü de günümüzün gerçekleri ışığında anlayamıyorum..Sıla kaçan bir gelinağa olduğu için tepki duymaları daha mantıklı ama Boran onu herkese karşı savunduğuna ve evliliğine devam ettiğine göre kimseye bir şey söylemek düşmüyor.Dizide gösterilen ise, Cihan adındaki kötü adam yüzünden, yapılması gereken hiç bir şey yapılamıyor, her şeyi o engelliyor, bu da hiç gerçekçi değil.. Gene de Sıla, Firuz un söylediklerini duyduktan sonra Boran üzülmesin, insanlara bir şey olmasın diye fabrikayı kapatmaya karar verdi.Ben bunu bir yenilgi ve dizinin anlatmak istediğine aykırı gördüğümden şaşırmıştım..Sonradan durum değişti..
Bedar lardaki konuşmalarda Sıla nın yine benim yüzümden demesi sinirlerimi kaldırdı. Madem yaptığının doğru olduğuna inanıyorsun, arkasında dur.. Tabii ki insan hayatı her şeyden önemlidir. Ama ortada sabotaj var, kimse bunu ortaya çıkarmayı düşünmüyor, kendi yaptıklarını sorguluyor.Azad ve Celil, görevliler açıklama yapınca kuşkulanmışlardı. Yani elektrikçi öldü diye konu kapandı mı? Boran da araştıracaktı ama hiç kimse bir daha lafını etmedi.. Kaza olsa, ihmal olsa kendini sorgula tabii. O zaman bile esas amacın doğru olduğu vurgulanmalı.. Ama Sıla ya doğal olmayan replikler kullandırırlarsa, insanları özgürleştirmek gibi, tabii ki anlaşılmaz ve kararsız görünür..Boran da her seferinde çocuk üzülmesin, onun yanında konuşulmasın, bunları hissetmesin deyip duruyor.Cihan ın yaptıkları bini aşmış, hüküm hala ortada duruyor ama neşelenmek gerek. Belki ben fazla kötümserim ama ortada iyi hissedecek bir durum görmüyorum. Bence Boran bu bölümde haddinden fazla rahat ve hayalciydi. Birilerine iş veriyor ama arkasını takip etmiyor . Cihan takip edilecekti, Azad korunacaktı, hiç biri olmadı. Senaristlerin yapmaya çalıştığı, son bölümde kafalarındakine uygun olanı gerçekleştirmek için, arada böyle doldurma bölümler çekmek anlaşılan, çünkü büyük kopukluklar var..Ayrıca Boran ın Sıla ya yapılanları unutup, olayı sadece babasının yumuşamasına endekslemesini de doğru bulmadım..Gerçi başka ne yapabilir de diyebiliriz ama böylesi hakkaniyete aykırı..
Devamı var..
esma-selim005 15-05-07, 16:50 Selamlar tekrardan...
Yazı yazmak istiyorum aklıma bişey gelmiyor. Öylesine mesja atsamda siliniyor :)
Sevgili GünIşığı;
Sıla-Boran sahneleirnin ne kadar süreceğini merak etmişsin. Açıkçası bende merak ediyorum. Şimdi azadın ölümünden sonrada bu süreyi azaltsak, yaşadıkları ama bizim göremediğimiz şeyleri kesip atsak, boranın yanak okşamalarını bu bölüm biraz azalttırsak (malum azad öldü ya) şöyle bi 10 dk izlermiyiz?
Önümüzdeki bölümün kahramanları;Herzamanki gibi Cihan, sonrada Bedar, Narin, Celil ve Emir olacak...
Sıla ve Boran bi evli çiftin yaşadığı gibi yaşamıyor. onlarınki enteresan bi aşk...
Boran; ağa, Sıla'da; gelinağa olduğu için diye kısıtlıyolar sanki kendilerini. Herkesin gözü onlarda, enselerinde bir töre var diye sadece odalarında ve başka gözlerin görmediği yerlerde aşklarını yaşamaya çalışıyolar. ha birde son bölümde çarşıya çıktılar...
İnanın şu yatağa atlama sahnesi yerine ikisinin çarşı pazarı daha fazla dolaşmalarını yeğlerdim.
yani boran o sırada çarşıdan bir çiçek alıp, sılaya verip, gizlice atrafa göz gezdirip kimsenin bakmadıklarına emin olduktan sonra burnuna bi öpücük kondursaydı daha güzel olmazmıydı?:img-in_lo
haramikedi 15-05-07, 16:52 hoşbulduk forumum.:img-in_lo ben de sizi özledim.
-Laptop'una aşık olduğu sahne..:img-hyste yeni takım elbiselerini deneyip aynanın önünde deliye döndüğü sahne..fonda da Narinin kıskanç bakışları...
-düğününde halay çektiği sahne...
-mağarada Borana yakalandığı sahne :)
- Sılanın önüne geçip,Cihan tarafından vurulduğu sahnede giyindiği terlikleri :)
-Sıla kaçmaktan vazgeçmişken Sılayı zorlar halleri :icon_evil
-Bağevindeki işçilerin gitmesine kendi kendine karar verirken, Ayşenin akşam yemeği için yaptığı dolmaları yemesi, Ayşenin Ona kızışı. :img-nyam: troest
-Son bölümde, öleceğini bilirmiş gibi dünya nimetlerinden nasiplenme gayretiyle Narinin düğmeleriyle verdiği mücadele. :img-haha:
-Cihanın karşısındaki masaya oturup, kısa bir süreliğine de olsa Cihanı hastacık yapması :img-clapp
bu Emir var ya, günde 5 vakit 7 sülalemize sövüyor.. : )
bir de, kaçışlarından sonra Boran ilk defa evlerine gelip, Azat'ın hatrını sorduğunda "iş güç" demişti.. nedense sinir olmuştum.
Aslında oyuncu gayet başarılı ama kendini tekrarlamak zorunda kaldı. Karakter olarak bakarsak,Azat'ı en beğendiğim sahne, son bölümde Cihanın keyfini kaçırdığı ve onu sinir ettiği her anı sevdim ve beğendim..
Ama şunu söylemeliyim ki, tehditlere rağmen korumasız ve hiçbirşeyden şüphe etmeksizin gezişi..sürekli artan bir dozda Cihanı kışkırtması bana Azat'ın herşeyi ölmek için yaptığını düşündürdü.Bu anlamda Azat için bir Happy End de söz konusu olmuş olabilir :img-hyste
sırtını döndü mü aklını başından alan bir adam bulursa hemen aşık olur :icon_twis
yok yok, hemen aşık olmaz...zaman atlaması olursa hemen aşık olur : )
aşık olur,niye olmasın. O'nun hüznüne vurulur biri...efendime söliyim, "bana hayır deme, istersen gönlün olana kadar yerde yatarım" der...Narin onu isteyenlerden bıkmıştır,kurtulmak için kabul eder. Evlendikleri gece, yerde yatan adama, "narin zekalılık yapma,gel yanıma" der ve bu hikaye de mutlu sonla biter..:happy0064
Devamı..
Firuz gelen marabaları karşılarken Boran çıkıp gitmişti. Gelenleri görmedi, haberi bile olmadı.Firuz da herkesi fırçaladı. Oysa başka bir işe girmiş olmak onu sattıkları anlamına gelmez. Üstelik o fabrikada daha önce işi olmayanlar da çalışıyordu. Demek ki imkanlar da daha iyiydi.. Sonra Gencolar da herkese yetişemez ki. Gelinleri yardımcı oldu işte.:) Ama tabii ben Firuz kafasıyla olaylara bakamıyorum. Ayrıca insanları aşağılamak en nefret ettiğim şey.. Bir de çok sığ fikirliymiş Firuz. Hiç olmazsa yanına adam çekmek için bunu yapmalıydı. Kardeşi kadar bile çalışmıyor kafası. E onun ustası kim, Cihan tabii..
Cihan gelenleri çok aşağıladı, hıncını aldı, gerçekten de iyi konuştu kendi açısından, üste çıktı. Kimse konuşamıyor Cihan ın karşısında..Babasının halleri de tam oyuncu gibiydi. Sanki iyi polis, kötü polis oynadılar. Zinar ın “burası Mezopotamya" demesi kadar komik ve saçma bir laf olamazdı yalnız. Zinar ağa tarih okuyor herhalde. Oradaki normal insanların çok eskiden konmuş böyle bir yer ismini bildiğini sanmıyorum. Ayrıca ne demek, sanki ayrı devletmiş gibi burası Mezopotamya demek.. Hem saçma hem iticiydi. Burası Midyat ya da Mardin dese normal bir söz olurdu. Cihan ın kendini haklı çıkarmak uğruna şirketlerin güvenilmezliğini anlatması öyle iyi ifade edildi ki sanki adama haklı dersiniz. Marie Antoinette e bile gönderme yapıldı, “ekmek bulamazlarsa (pasta yerine) iş makinalarını yesinler.":)Espriler de iyiydi.. Malulen maraba aylığı..Yok bu senaristler ya Cihan a özel çalışıyor ya da repliklerini başkası yazıyor.Sonunda yine bir araba duygulu laf edip, kırdıklarının da gönlünü alır bir tavırla herkesi geriye çağırdı. Cihan ın zekasına pes dedim. Bu arada bizimkiler ne yapıyor, Firuz kovuyor, Boran ın konudan haberi bile yok..
Fabrikaya gittiklerinde ise Boran ın sözlerini çok takdir ettim. Sıla nın kendine güvensizliğini, her şeyi yine kendi üzerine almasını görünce konuşmayı o açtı. Sıla nın onların iyiliğine çalıştığını anlattı.Sıla da çok sevindi buna ve konuşmak için güç buldu kendinde. Sıla artık Boran a rağmen bir şey yapmıyor. Orada da eğer Boran olur demeseydi fabrikayı açmayacaktı. Ama oradaki insanların isteği üzerine Boran doğrudan yana oldu. Gerçi oradakiler kendi istekleriyle kalmıştı..Boran babasına ya da Cihan a gidenleri araştırmadı. Zaten bu kadar az görünürken araştıramazdı herhalde..
Gelincik tarlası sahnesi pek kısaydı, bununla ilgili kurulan hayallerin aksine.. Boran ın, koskoca ağayı ne hale getirdin, sözü güzeldi, gerçeği ifade etti.:) Sıla için onun ağa olması önemli değil, zaten onunlayken Boran olması gerek.. Sıla kocamsın derken bunu kastetti bence..Ama birbirlerine seni seviyorum deyişleri yine doğal değildi..
Boran ın fabrikanın tekrar açılışıyla ilgili söyledikleri daha önce Firuz un söylediklerine cevaptı. İnsanlara sahip çıkılması gerektiği, hain olmadıkları, Sıla nın yabancı olmadığı gibi..En son Bedirhan ın isminin olduğu plaketi de gösterince Firuz un söyleyeceği bir şey kalmadı. İlk konuşmalarında Firuz a bunları söylese keşke demiştim, atlanmadığına sevindim..
Düriye nin üzerinden bu haftaki töre konusu, kadınların ölen eşlerinin kardeşiyle evlendirilmesi. Maalesef çok eski, Orta Asya ya kadar uzanan bir gelenek bu.Yalnız buna uymak istemeyenlere de ölüm kararı çıkıyor mu acaba? Genç çocuğun Firuz a da, babasına da söylediği sözler güzeldi ama anlayan yoktu. Firuz töre savunuculuğundan bir şey kaybetmemiş, demek ki Allah ın onu daha çok terbiye etmesi gerekecek..Turgut için de devamlı dürüst, mert adamdı, namusu için yaşardı gibi laflar duymak bana çok ters geliyor.Mert adam gencecik hamile bir kadını vuruyordu.
Boran ın abisinin mezarı başında intihar etmeye kalkan Yakup u nasıl bulduğu mantıksızlık olarak kaldı. Tabii ağadır buldu diyebiliriz( Hissi kabl-el vuku:)) ama diğer olanlardan haberi olmaması niye o zaman? Orada yine Yakup un sözleri güzeldi. “Kimsede insaf kalmamış” Ama Boran sorunu nasıl çözdü, dönüşte Düriye ye ne anlattı bilmiyoruz, gelecek bölüme inşallah.. Bu arada Düriye ye yardım ederken karısına söylediklerini de bir anlasa diyorum..Düriye yine Kevser in dolduruşuna gelip, çocuğuna oyuncak vermeye çalışan Sıla ya bir sürü laf etti. Neyse ki Sıla bu sefer susmayıp, “senin kocan beni öldürmeye geldi” diyebildi. Susması çok saçma olmaya başlamıştı çünkü..Kadın da ayrı saçmaladı “belki de sen öldürdün” diyerek. Belki de Sıla “yakınındakilere sor” diyerek onun kafasında soru işareti yaratmıştır. Bence Sıla bu evlilik işinde Düriye ye yardım edecek . Kevser etmez çünkü töreye karşı gelemez. Ama Sıla Düriye nin yanında olursa yaptığı hatayı anlayabilir kadın.
Cihan Esma sahnelerinin niye bu kadar uzun tutulduğunu anlamış değilim. Mardin i geziyorlar kimse görmüyor. Aralarındaki her neyse, aşk sözünü yakıştıramıyorum.Yalnız onların sahnelerinin daha özenilerek çekildiği belli.. Esma Cihan ın konuşmasını duyduğu halde renk vermedi. Cihandan yüz bulamazsa bunu kullanabileceğini düşünüyorum.Başladılar bile, Cihan boşanmasını istemiyor..Şu anda Sıla için endişelenmez, sadece kendi canı yanarsa bunu ortaya çıkarır. Bu arada Esma evi sorarak gittiğine göre billhassa Ümmü yü görmek istedi.Ümmü de sanki onu tanıyormuş gibi pek yabani davrandı. Esma nın, kocasıyla konuşurken de zeytinyağı gibi üste çıkması pek komikti. Burhan buna müstahak ya neyse..Adam gözüyle görse, Esma üste çıkıp onu suçlayabilir. Bir Amerikan dizisi seyretmiştim yıllar önce. Kadın kocasından bıkmıştı, kötü adamdı, mafya babası gibi biri .. Gidip başkasıyla buluştu kadın, kocasını aldattı. Kocası onun takip ettirdiğinden fotoğraflarını çektirdi. Bunları gösterip hesap sorduğunda kadın ne dese beğenirsiniz? “Sen ne hakla beni takip ettirirsin?”:) Tabii orası Amerika, ama Esma da aynen böyle yapabilir bence..
Sıla ve Boran ın hastaneye gitmeden önce ultrason resimlerine bakmaları hoştu. Emre nin telefonuyla Boran ın yüzünün değişmesi halâ kıskandığını gösterdi Ama Sıla ya belli etmedi. Gerçi bunlar ancak kıskandıklarında tutkuyu gösteriyorlar galiba.. O yüzden hoşuma bile gitti..Doktorda ise Sıla nın, bebeğimiz kızdır belki, diye şaka yapması bölümün en şirin sahnesiydi diyebilirim.Çarşıda ise Esma yı kılpayı kaçırdılar.Boran ın hediyesi de arada derede alınmış, nasıl alındı anlayamadım, veriliş sahnesi de çok etkili sayılmazdı.. Çocuğa da sırf oyuncak alacaklarına biraz giyecek alsaydılar..Hem o oyuncaklar bebeklik için değil ki ileri yaşlar için..Bu arada Boran ın kediciğe ne sevimli, demesiyle hemen Haramakedi mizi hatırladım:). Silahlarla ilgili konuşma abartılı oldu. Sıla nın paranoyak olduğunu düşünmemizi istiyorlar herhalde. Erkek çocukların hep oyuncak tabancaları vardır.
Devamı var..
Devamı..
Şu meşhur yatak sahnesine gelince, çoğu arkadaşım beğenmemiş, hatta iğrenç bulanlar olmuş, ben o kadarını demiyorum ama hoşlanmadım. Çünkü çok baştan savmaydı. Biz aşk, sevgi tutkudan bahsediyoruz. Bunlarsa, karıkoca böyle mi olur eleştirilerini dikkate alarak herhalde, sıradan bir karı koca ilişkisi gösterdiler.Ama bunlar iki bölüm öncesi şefkat modundaydılar. Buraya geçiş ani oldu. Geçen bölümdeki sahneyi ben hoş bulmuştum. Basitleşmemişti, sabah uyanış da iyiydi. Ama burada önce bebekten bahsederken aniden yatağa atılma geldi. Üstelik gene aynı cümleler, bebeği alet etme gibisinden..Sıla nın karnı burnunda, o yüzden yatağa gidilecekse, daha yavaş yavaş gidilmeliydi. Birbirine sarılarak, dokunarak, yani aşk göstermek istiyorduysalar.. Ama bunların hepsi bir öpücük olmaması yüzünden maalesef.:). Ben bunun önemli olmadığını düşünüyordum ama başka türlü de yansıtamıyorlar. Esas kötü olan sonraki sahneydi.Buradaki yanlış, aşk ve tutku anlatılırken, cinsellik de devreye gimişse, bunun kaliteli bir şekilde aktarılması gerekir,yoksa durum avamlaşır. Olan da buydu..Naif olmadı , şık olmadı, zarif olmadı. Mıy mıy bir aşktan bahsetmiyorum ama tutku denince illa aşırı ve basit tavırlar beklenmez.Mıy mıylıktan çıkmalarını istedik, bunu verdiler.. Burada hissettiğim Boran ve Sıla aşkı böyle gösterilmemeliydi, oldu.. Ben Klasik Türk Müziği eseri dinlemek istiyordum, aşkı ve tutkuyu anlatan ama bunu çok zarif bir şekilde yapan..Mesela “Geçmesin günümüz, sevgilim yasla \ O güzel başını göğsüme yasla\ Birleşebilir mi aşk ihtirasla \ O güzel başını göğsüme yasla” şeklinde |