Tüm Versiyonu Göster : Sıla - 28 - 38. Bölüm Yorumları - Arşiv 2
evet jess. sıla kolunu çekti.
anormallikleri burdan belli işte.
ben olsam üzüntümü kocamla paylaşırdım. orda bile sanki gizliden gizliye azadın ölümüne sebep bi nebzede boranmış gibi düşünüyodu.
ne biçim bir düşünceye sahip bu sıla ya...
yüzüne bile bakmadım. gerçek karı-koca böylemi yapar? saçmalık işte...
İşte benim bu Sılanın aşkına inanmama sebebim de bu . Başına gelen her türlü felakette önce Borana çemkirecek. Ne biçim sevgi bu ?
ben olsam üzüntümü kocamla paylaşırdım. orda bile sanki gizliden gizliye azadın ölümüne sebep bi nebzede boranmış gibi düşünüyodu.
Ay inanmiyorum Sila kolunumu çekti? Boran çok sevecen cok romantik karisina yardimci olmak istiyor..Acisini paylasmak istiyor..Ama o kolunu çekiyor öylemi? Pes yani..
MAKEDONYALI 18-05-07, 19:39 arkadaslar ya ben yazilari okuyorum ama gözlerime inanamaiyorum yaaa bazilari iscilerin geldigi agni komik bulmus yaa ben sizi anlayamiyorum ben o sahnede agladim yaa ne komigi ben gercekten sizi anlayamiyorum bence bu bölüm icin söylediklerinizde haksisiniz cok etkiliyici acikli bir bölüm.
Herkezin kendi fikridir ama bence haksisiniz.
Sila Söndurur ailesini hic bir zaman sucladimi simdi suclamaya baslasin be arkadasim:icon_whis kiz herseyi Gencolardan biliyor zaten...
Boran bu bölum resmen esiyor:happy0064 bu senaristlerin akilari bu gune kadar neredeydi ki:icon_whis
Bölüm iyi değil ama izleyicinin dinamiklerini bildikleri için acıyı ve yası tüm bölümü yaymışlar. Amaç seyircinin bölümün kötü değil, hüzünlü bulması ama biz o kadar şapşal değiliz. Boran ve Sıla'nın birlikte sahnelerinin olmaması için yapılan bu dram fazla yapay...
Sıla'nın, Boran'a ''Kim? Baban mı? Cihan mı?'' dediği sahne ile Azad'ın gelip Bedar ile Sıla'yı izlediği sahne gerçekten etkileyeci olmuş.
Narin'e hali hiç iyi değil en kötüsüde o zatten.
Bedar'ın sanki hiç çocuğu yokmuş gibi ben şimdi nasıl yaşarım deyişi ve Kevser'in sözde analığı artık sıktı...
işçilerin kapının önüne gelmelerii acılarını paylaşmaları iyi hoş da o türkü de nerden çıktıı yahuuu:img-hyste
şimdi bu da bağ evindeki gibiii sanal, içten gelen bir hissle duyulan müzik mi, oluyorrr yoksa oralarda biryerlerde Aysel'in kocası saz çalıp söylüyor muydu da ben görmedimmm???
Avrupa yakasında ara ara adamın biri eline sazı alır tıngırdatırdı ya herhalde stüdyoları şaşırdı.:img-pilot :img-pilot
Düriyeyi almaya gelen adama, Boranın yaptıklarına koptum resmen koptum. Kaç para attı öyle sayanınız var mı? Eşşeğin tedavisi de amma pahalıymış oralarda..:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste
Bu başlıkta tek cümlelik ve renkli harf içeren mesajlar yazmak yasaktır.
Saygılarımla.
Esma…. İkinci ümmü yolma yolunda…. :icon_whis
Vay be ne var bu Cihan’da yaaaa
Her kadın yapıştımı bırakmıyor…. :img-hyste
Eh sıla intikam yeminleri etmişken…
Tüm fabrika çalışanlarıda destek vermişken..
Önümüzdeki bölümlerde İstanbuldaki işkadını
Sılayı yine görürmüyüz dersiniz.. :img-help:
.
Geçiş bölümüydü değil mi bu da? Yoksa bir mevzuyla bağlamazlardı bölümü. Bazı şeyler olumluydu belki ama aynı cümleleri duymak bunları görmemize engel oldu. Benim yüzümden, benden habersiz kuş uçmayacak...Cihan'a gel de hak verme:Bu uçan kaçıncı kuş Boran Ağa???
Kedim şu yaşanmışlıkla ilgili sözlerinde çok haklısın. Çünkü bu tür sahneler herkesi gerer ve bir şeyleri hatırlatır. Bu kadarı gereksizdi.
İmzan için ne diyeyim.:good: :good: :good: :happy0064 :happy0064 :happy0064
Buyrun birde burdan yakin Sila yine hepsi benim sucum lafini kullandi ya:good: cok özlemistim de,töbe töbe... anacim sen neden kendini sucluyorsun ki hersey senin degil asil Azatin yuzunden oldu...kizmayin bana arkadaslar simdi ama etme bulma dunyasi...
Cihan Esmadan vazgecti,karisinin yaninda kalicakmis artik...Cihanin basina Esma belasi geliyor artik...Cihanin Borandan baska bir dusmani olmasida cok guzel...bakalim Cihan Esmayla nasil basedicek ve Esma Cihanin basina ne coraplar örucek:img-yes:
innocent_85 18-05-07, 19:54 Sılanın filozofca konuşmasına gıçık oluyorum.
Yok güçlüdür bişe olmaz yapay oluyor.
Tabikide kötü olacak bu onun aciz olduğunumu gösteriyor.Kızın içi yanıyor.
Sılanın ağladığınıda tam göremedim boranla narin yanyana oluncaki bakışı neydi öyle bir anlam veremedim.
Dilan nerde yuh yani kızı abisinin cenazesindede unutular.
Abayda yok aaaaaammmmmmmmmmmaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnn nasıl senaryo yazıyorlar.
Ah narin.
Esma…. İkinci ümmü yolma yolunda…. :icon_whis
Her kadın yapıştımı bırakmıyor…. :img-hyste
Sılayı yine görürmüyüz dersiniz.. :img-help:
Kılları var kılları daha ne olsun.:img-hyste
Her canlının bir seveni varmış ya Cihanın sevenleri de Esmasıyla Ümmüsü.
Benim anamadığım Cihan Esmayı nasıl bi kalemde sildi hiç inandırıcı değil de..:img-hyste :img-hyste
o sıla warya elmde kalcak gene hepsi bnim yüzümden oldu dedei ya doğmasaydın o zmn ya kıza bk sinir etti bni aa delendim ztn azad ölmüş :S
fkenan1979 18-05-07, 20:01 Esma…. İkinci ümmü yolma yolunda…. :icon_whis
Her kadın yapıştımı bırakmıyor….
Sılayı yine görürmüyüz dersiniz..
.
görürüz emin ol bedirhan kucagında fabrikada gezerler artık :img-hyste
cocukları için yaşaması lazım mış, ve hep yanında olacakmış cihana ne oldu bilen varmı:img-angel :img-swoon esmaya dedikleri neydi ya cihana ne oldu vijdanı fazla geldi cihana taşıyor :blink: aman allahım bölüm boyunca beni etkileyen tek şey boran ve narinin konuşması:img-yes: :icon_sorr
boran deyim erindeyse kollarını sıvadı kendi işini kendi yapmaya karar verdi :happy0064 :happy0064 biraz geçoldu ama anladı artık kendi işini kendisi yapması gerektiğini bu dilaver herşeyi biliyor diyorumya dilaver gibi düşmanın olmasın :icon_whis
sıla :img-beee:
Gülmekten izleyemez oldum diziyi.:img-hyste :img-hyste :img-hyste
Oteldeki adam Azadın yazdığı yazıyı önce bilmiyordu sonra göz uçuyla bakmış maaşallah bi bakışta hepsini görmüş. Nasıl gözü varsa artık.:img-pilot :img-pilot
Sherlock Boran,iş başında.Oteldekileri sorguya çekerken Esma ile karşılaşsa bari.
Dilan nerede?
Çıkarılan ders:Kocanız sizi aldatırsa intihar edin,geri döner.:img-pilot
Celil'in koşarak evden karakola gitmesi sırasında geçen zamanda ( ki Boran'ın arabayla gittiği bir yerdi zamanında) Boran ancak komiserin odasından çıkıp koridora geçebilmişti.:img-pilot :img-pilot
Boran da Hercule Pairot tadında gri hücrelerini çalıştırmaya başladı sonunda.Allah sonuca ulaştırsın tez elden inşalla:img-in_lo
Boran'ın yatakta ve cenzaede Narinle yaptığı konuşmalar çok boş ve anlamsızdı bence.Teselli etmekten de durumuna yardımcı olmaktan da çok uzaktı. Körle yatan şaşı kalkarmış.Sıla kendine benzetti koskoca ağayı.:icon_whis
Bu arada ayaklı banka gibiymiş Boran da.Paraları dök dök bitmedi. :icon_whis
Sıla'ya sevgilerimi daha sonra özel olarak belirteceğim.Abus suratlı insan,bakışlarının ayarı kaçık şey nolcak.:icon_evil :img-beee:
haramikedi 18-05-07, 20:08 Boranın şu adamı yere serip üstüne para sayması mükemmeldi.Ve MAA ne kadar doğaldı orada.Gerçekten durumun iğrençliğine yana yana öfkelenmiş gibiydi.Öyle boş öfke değildi. Bu bölümde MAA'nın oyunculuğunu çok beğendim.hem sade hem de etkileyici olabiliyor. Azad'a giderken arabadaki hali, Celilin yanında acıdan kasılmış yüzü...Narinin yanında acısını paylaşan ama kendine getirmek isteyen duruşu...engelleyemediği için sorumluluğuna dair mahçup hüznü...Düriyenin akrabasına öfkesi...Annesine öfkesi...hepsi başka başka ve hepsi çok güzeldi.
Ben çok seviyorum MAA'yı izlemeyi :img-in_lo
esma-selim005 18-05-07, 20:11 sıla yine "herşey benim yüzümden" meşhur repliğini kullandı.
anladımki senaristleirn bize garezi var. biz diziyi beğenmedikçe batırıyolar...
fkenan1979 18-05-07, 20:14 :img-swoon :img-swoon :img-swoon ne oldu ya birden olay nereye geldi dilaver gitti vallahi nazarım değidi sanırım olmaz böyle bir şey ya adam gitti boran yaralandı nerden çıktı bu ya o niye birden ateş etti niye cihanla ikisi başbaşa kaldı of ya
Dilaver ölsün diyenleri duydularrrr galibaaa hiç beklemiyordum doğrusu şok oldummm Boran'ın silahından çıkan kurşun ile mi vurulduuu ???
yanlız yol ortasında Teksas gibi vuruşmaya başladılar bşrdenn çocuklar da vardı oradaaa :img-help:
Kaypak Dilaver silah çekti adi. Buldu cezasını ama inşallah ölmemiştir kim ateş etti tam anlayamadım ama Boran' ın katil olmasını istemem:icon_sorr Süper Boran yine yaralandı ve dimdik ayakta kan bile akmıyor hadi hayırlısı. Ne olacak şimdi nasıl çıkacaklar acaba bu işin içinden? Bence Boran Cihan' ı vuracak ama Cihan ölmeyecek tabi. Artık vursun zaten. Boran Cihan' ı vurmalı... Ama Cihan yaşamalı.
:blush: :blush: :img-in_lo :img-in_lo
Sonu ne güzel bitti öyle...:img-in_lo Adeta koptum.:img-hyste
Dıkışşş dıkışşş dıkışşş dumpff... Paaaat. Dilavercik...:sad53: İllaki öldürülen kişinin bir yerden düşmesi gerekiyor sanırım. Yalnız bu sefer AAAA sesini duyamadım. Mesafe kısa olduğundan heralde.
Allah'ın cezası! Gördü gününü.:icon_twis Sen misin koskoca Boran'ı yaralayan.:img-beee:
Anlamadığım şey; o kadar kısa mesafede nasıl onca kurşun heba oldu? Sadece 2 tanesi saplandı.
Bölüm boyunca ben bittim; Narin çok fenaydı, içime işledi onun o halleri...:icon_cry:
Bölümün en etkili sahnesi de Narin-Azad karşılaşması.:icon_cry:
Ben pek gülmedim bu bölümde. Pek bir tuhaf oldum.:sad53: Cihanlı Esmalı sahnelerde de çok sıkıldım.
zeynepsudem 18-05-07, 22:25 bakin buraya yaziyorum!!!!!!!!!!!!
dilaver ölmedi ve simdi onlar ikiye birler
yani boran tek cihan ve dilaver iki demek istedigim
cihan ve dilaver borani vuracaklar benden söylemesi
hepimize gecmis olsun :icon_sorr
merhaba arkadaşım dikkat ettiysen, Şivan Kahya, Dilaver yere düşünce onun silahını önünden aldı. ve sonra Boran Şivan kahya ya gitmesini söyledi, oda ağam sen yaralısın dedi. yani Dilaver Boran ı vuramaz.Boran ve Cihan tek tek karşı karşıya kaldı.
cihanın karısına sen yaşamalısın çocukların için yaşamasılın dediğinde senin kalbin varmıydı,üzülmüş olamazsın dimi dedim.cihanın bi anda 180 derece dönmüş hali pek inanadırıcı gelmedi bana.
gerçi ümmünün ilk çıktığı bölümden beri cihanın onu seveceğine dair teoriler üretmiştim ama bunun bi intihar olayıyla olabileceği hiç aklıma gelmemişti.belki sayın senaristlerimiz çocuğun hastalığı olayının çok çalıntı olacağını farkedip bu senaryoya dönmüşlerdir bilemiyorum.ama biraz sırıtır vicdanlı cihan:img-pilot
bi de azad ölünce ilk aklıma gelen şey bedirhanın ismi oldu.acaba sıla çocuğun isminin azad olmasını ister mi?
çocuk tam bedirhana alışmaya başlamışken(tabi bizde:img-hyste )yine bi isim değişikliği yaşarsa hali nice olur.
sıla:zeyşan kızım
boran.bedirhan oğlum
narin:azad yavrum
çocuk:imdat hanginiz beni çağırıyosunuz çözemiyorum.:img-help:
mehtap sinmez 18-05-07, 22:32 Azadın ardından ağlayacağım aklıma gelmezdi doğrusu, Celil efendinin feryatları ve Bedar Ananın içli içli ağlaması beni perişan etti:icon_sorr . Sıla bu bölüm fırtına öncesi sesizliğine sahipti sanki, yoksa bana mı öyle geldi? Ben gelecek bölümlerde,Sılanın harekete geçeceğine Cihanın üstüne gideceğine ve cihanın çöküşünü hızlandıracağına inanıyorum, bu da, ancak Boranın ortadan çekilmesiyle gerçekleşebilir, umarım bu çekilme geçici olur, ölüm falan olmaz.:icon_sorr. Ne yapayım , herşeyi bir kişi yaparsa, her olaya bir kişi koşarsa, tüm kahramanlıkları bir kiş yaparsa, tüm özlü sözleri bir kişi ederse,en güzel bir kişi gülüp, en güzel bakışları bir kişi atarsa, merdivenlerden en güzel bir kişi inerse:img-pilot ben o kişinin akıbeti konusunda endişe ederim tabii:icon_sorr
Bu bölümde gerçekten ruhum karardı. Beğendiğim iki sahne vardı ,ilki Boranın paraları saçtığı :img-hyste ikincisi ise; babasına ve annesine kıssadan hisse şeklinde laf sokuşturması:good:
Esmaya gelince, Cihanın çöküşünü hızlandıracağına eminim, eminimde bu nasıl olacak bakalım, şimdi Sılaya gidip anlatacak desem her şeyi, Burhanı da gözden çıkartıyor bu durumda, herşeyi göze almış oluyor .Kısaca, Bu bölümden anlaşıldığı üzere, Cihan ;lale devrinden çöküş devrine hızlı bir geçiş yaptı:happy0064 Hepimize Hayırlı, uğurlu olsun.
Narin yerinde olmadıgıma çok şükrettim.Allah sevdiginin acısın göstermesin .ben evlidegilim ama narin beklerken ben olsaydım diye düşünmekten kendimi alamadım.Bugün tamamen duygu yogunlu içindeyim.tamam anladık acıyı yansıtmak istediniz yansıttınız ama bütün bölüm olmamalıydı.:icon_sorr Hergün haberleri açtıgımda sevdiklerini topraga veren insanları görüyor onlarla acı cekiyoruz.diziyi niye seyrediyoruz bu üzüntülerden kurtulalım diye .Hemen diyeceksiniz gercek hayattı yansıtıyoruz.tabi acılar,üzüntüler olacak ama aşk ,sevgi en önemlisi tutkuda olmalı.nasıl üzüntüler insani ise tutkuda insani.:img-wink: denge unsuru dizimizde yok.ya üzülecegiz yada tutku adına sarılmalar seyredegiz.
SADECE MAA GERİSİ BOŞ.
BÖLÜM BOYUNCA BEN:icon_sorr
MAA GÖRÜNCE ::img-in_lo
İyi gecelerbye kendinize benim için iyi bakın.gözyaşlarınızın hep sevincten akması dilegiyle:img-wink:
Öncelikle bütün forumu tebrik ediyorum. Az çok neler olacağını biliyorduk,
Sıla'nın ööööö gelen yeminleri,(çarpılacak bir gün bedar'a tavsiyem şu kızın kafasınadan ekmek çevirsin):img-pipe1
Narin'imin yıkılacağını(doğrusu bu kadar güzel rol yapacağı aklıma gelmezdi):good:
Azat'ın öleceğini,:sad53:
Bedar'ın guzum diyeceğini,:img-help:
Boran'A Sıla tarafından çemkirileceğini,:fighting2
Dilan'ın abisinin cenazesine gelmeyeceğini,
Mehveş'in dönülmeyen yollara gittiğini,
Kevser'in kzının en zor gününde bile yanında olmayacağını( Allah tependen baksın Kevser):img-dirol
Firuz kalpsizinin cenazeye katılmayacağını(Celil seninkine katılır inş..)
Dilaver'in Ümmü'ye acıyacağını,Cihan'ın gönüllü yaveri olacağını,
Celil'in ağlayacağını,
Emir'in sümüklerinin ağzından içeri gireceğini,
Sılanınkilerde bir ara girer gibi oldu ama sonrasını göstermediler..
Abay'ın uzaya ışınlandığını,
Ümmü ölmedi hayret onu bilemedik,,
Çocukları Cihan'dan nefret etmedi,(bu çocuklar hakikaten annelerine benzemişler, gurursuzlar, ağa babalarının yüzünü eğdirdiler)
Benimde kan grubum O RH+ Ümmü'ye kan verebilrim..:img-hyste
Odile'cim, Sıla'nın acısını hissetmemiş olmanı anlıyorum ama bu durumu koca ezip geçmeyle bağdaştırmanı anlayamıyorum. Hem 'kocayı ezip geçmek'ten kastını da anlayamadım ben.
Ben acıların paylaşılacağına da inanmıyorum ayrıca. Hatta o acı kendinin de acısı değilse anlayamaz bile.(bu dediğim boran anlayamaz olarak algılanmasın. elbette azad ın ölümü onun da acısı) Yanında durarak da destek olabilirsin sevdiğine ama acısıyla derdini herkes kendi halleder. Dokunmak da gerekmez birbirine ..acıyı anlamak için, destek için. Sıla kolunu çekti diye Boran da gitseydi ordan o zaman. Birbirleriyle yarışıyorlarsa.
Sıla ve Boran'ı, o sahnenin doğallığını sevdim ben.:img-in_lo
Kocasını ezip geçti derken belki kendimi yanlış ifade ettim kantarın topuzunu fazla mı kaçırdım Seyşelll'imm.Anlayamadım Sıla'yı, ondan birazz celallendim galiba... o durumda Sıla'nın Boran'ın dokunan elini sıkıca kavraması gerkirdiii.Yani ben olsam kavrardım , gözyaşlarımı ona sarılarak akıtırdımm. Orada baban mı Cihan mı ?diye sorması değil bana çiğ gelenn. Boran'a olann tepkisizliğii "herşey benim yüzümden" derken de Boran'ın cevabı karşısında gözlerine bakabilirdi mesela, ne bileyim dannn diye Narin nerdee diye sorması beni irite edenn ... Senin de dediğin gibi herkes acısını kendi içinde yaşıyor çok yakın bir zamanda "canımı "kaybedince bunu daha iyi anladım:icon_sorr ama Sıla'nın kendine uzatılan bu ele dokunması gerekirdi diyorum yani bence böyle olmalıydıı... tamam dokunmak gerkmez acıyı paylaşmak için diyelimm, ama gözler de birşey anlatmadıı,anlatamadı... o gözlerde ben birşey sezemedim duygu göremedimmm :icon_sorr Boran ona dokunduğunda tensel bir temasa geçmeden de borana bakabilirrr ve acılarını bakışları ile de paylaşabilirlerdi diyorum.
acıyı sen kendi içinde yaşarken insanların destek olmasıı güzel şeyy:img-yes: seni mutlu eden yada sana iyi gelen şeyy seni yanlız bırakmamaları , yaşadığın kayıp sonrası hayatta yapayanlızz kaldığını hissediyorsun ve çevrende senin için çırpınan ve senin için endişe duyan insanları gördükçe ne kadar sevildiğini görüp normal yaşamına o kadar çabuk dönüyorsunn.Aslında sevilidiğini biliyorsun da böyle zamanlarda görmek daha etkili oluyor. Kaybın asla unutulmuyorr ,acın taze kalıyorr ama çevrendeki İnsanlar sana dayanma gücü veriyorr . Benim için dokunmak önemli olduğundan belki, bu kadar tepki gösterdimm. Bana el ele tutuşmakk , sarılmakk hele hele böyle zamanlarda çok iyi gelirr de:img-wink:
sevgilerrrbye
mekselina 80 18-05-07, 23:04 Beni bu gece dizideki aglama sahneleri cok aglatti:icon_cry: Diziyi bu aksam yalniz izledim ve bol bol agladim,aslinda bu sulugöz hallerimi hic sevmiyorum.Biraz önce kaynimin sözlüsü vardi bende.Bana diyorki "neyin var esra hastamisin bugün??"Gözlerimin sisligi hala gecmedi cünkü.Haberi yokki esra musallat oldu bir diziye onla aglayip onla gülüyor.Bu aksam menderes samanciyi tek gecerim,cok süper rolünü yapti.narinede cok üzüldüm su an icine atiyor,ama gelecek bölümde dahada bir perisan görecegiz narini.
yakinda ne dizide nede mardinde insan kalacak.ne bu ölen ölene.
Ben silayi bu bölümde cok sogukkanli gördüm.Tamam güclü olacaksin ama insanin dayanma gücüde bir yere kadar.
Dizideki mantik hatalarina bir yenisi daha.dilan istanbulda kaldi kimseden ses yok,abay boranin kankasi ortalikta yok, bu kisilerin böyle cenazede mutlaka orda olmasi gerekmiyormuydu??
Boran düriyeyi isteme gelen kisinin üstüne paralari atarken "bu da essegin tedavisi icin,bir vurdum agzi yamuldu derken yerde yatan essegi kasdediyordu dimi?:icon_whis
Zinardan ve kevserden ise bu bölüm dahada bir nefret ettim,neydi onlarin hali öyle,bir can ölmüs hic umurlarinda degil.Insanin kücücük bir hayvan öldügünde bile ici sizlar,bunlarda ne bicim vicdan ve kalp var,tasdan midir yoksa demirdenmi
Esma yi hic sevmem ama cihana eger biraz cektirecekse onuda sevmeye hazirim:icon_whis
bu bölüm sunu iyice anladimki erken ötmeye baslayan horozun hakikaten kafasini kesiyorlarmis.Azatda erken öttü,gitti bu bölüm dilaverde erken öttü oda gitti
Cihanin bu aksam farkettimde bayagi uzun kirpikleri varmis,acaba takma kirpikmi takiyor:img-hyste Bu arada cihanin kücük oglu rolündeki cocuk abisinden daha güzel rol kesiyor valla .Büyük abisi cok yapmacik konusuyor.cihanin ücüncü cocugu hala ortalarda yok.Bence cihanin ücüncü cocugu olmustur ama ölmüs olabilir,bunca zaman ortaya cuikmadigina göre:bilmim
Sila reklama girdiginde yabanci damat dizisini actim birde ne göreyim.Bizim edip bey doktor olmusda nazliyi iyilestirmeye calisiyotdu.Nede olsa doktorlarin hipokrat yemini var dimi??simdi hastasini birakipta bizim azadin cenazesinemi katilacakti:img-hyste
hepinize iyi geceler,tatli rüyalarbye
mehtap sinmez 18-05-07, 23:07 Bu bölüm, Mardine dönüşlerinden bu yana ilk kez Sıla beni sinir etmeyi başardı.
Teselli etmeye çalışan,Borandan kolunu kaçırarak, oldukça soğuk davrandı. Bunun güçlülükle, üzüntüyle falan hiç mi hiç alakası yok, sadece Anne ve Babasının yanıda Borana çemkiremediğinden bu yola başvurdu. Kevser Hanımın kendisine karşı olan tutumu nedeniyle "Her şeyin sorumlusun ben miyim?" diye ağlayan Sıla neden, yaşam sebebi olan,onu her türlü kötülükten koruyan, kollayan Boranı başlarına gelen her türlü kötülükten sorumlu tutuyor anlamak mümkün değil. Adam ne yapsın? herkesle ayrı ayrı uğraşıyor, yine de kimselere yaranamıyor:icon_sorr .
Bir de dikkatimi Dilaverin deli cesareti çekti, o değil miydi Boranı gördüğünde Silahını indiren, o değilmiydi " hiç,kardeş, kardeşi vurur" diyen, görüntü itibariyle tırsak bir tip olan, oysa ki son sahnede ilk silahını çeken ve ateş eden o oldu. Buna da tek yorumum; diziden çıkası gelmiş pardon eceli gelmiş olabilir:img-yes:
Cihan'ın birden bire vicdanının sesini dinlemesine anlam veremedim.Çocuklarına "sizde annenize çekmişsiniz ,ağa çocuğu ağlamaz" Ümmü'nün babasına da "madem kızın ağa karısı olamayacaktı, neden kızını bana verdin?" derken ,adam birden bire karısının tarafına geçiverdi.Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ya da dam üstünde saksağan..Demek istediğimi anlatabildim mi? Ne oldu da birden değişti?
Bu arada Ümmü'nün babası da aşiretteki sıradan insanlardan biriymiş.Bende kelli ,felli ağa gibi birşey sanmıştım..Zavallının biriymiş.Zaten Ümmü'nün arkası kuvvetli olsaydı Cihan Ümmü'yü bu kadar ezemezdi.Hoş Esma sosyetikti de ne oldu.Mozzarttt.
Şimdi bizim trio bu konuda bizlere ders mi vermek istedi?.Yani, bayanlar(ister evli, ister bekar)evli erkeğe gönül vermeyin eve gider unutur mu ? demek istedi.Ben mi öyle anladım...:img-help:
haramikedi 18-05-07, 23:11 bence Sıla Boranı suçluyor.Yani Azad'ı koruyamadığı için.Haklı mı haksız mı tartışılır ama ben Sılanın tavırlarından acısını tek kişilik yaşadığını değil,Boranı suçladığını anlıyorum.
Tüm bölüm boyunca Boranı görmemezlikten geldi.Yokmuş gibi davrandı. Bu kasıtlı olarak işlenmediyse bile o soğukluk dikkat çekiciydi.
Boran ve Narin birlikteyken Sılanın odaya giriş ve ayakta dikiliş tarzı da çok itici geldi. "benim yüzümden" diye söylemesi sorun değil, sık sık Boran yüzündenmiş gibi davrandı.
Celil, korumanın "karakola gitsen iyi olur" sözünden sonra sokaklarda "Azad!!!" diye koştuğunda çok kötü oldum.:img-in_lo bir de işçiler geldiğinde,işçileri görünce biranlığına yüzü aydınlandığında ve Azad'ın son umudunu temsil eden insanların arasına oturduğunda da duygulandım.
Zeynep Eronatı da başarılı buldum.ben abarttığını düşünmedim,kolay değil,evlat acısı.
bi de Ölüm haberi gelmeden önce uyurken bol bol uzun donuna baktım. :img-hyste
Mrbb arkdşlar bn bu bölmüde bu kadar ağlıcamı sanmıyordum ama ağlıdım Azat gelmesinden çok etkilendim. Ölmemeliydi yaa
Ayy cihanda da vicdan varmış yaa nasılda düşündü ümmüyü ayy çok duygulandım
işhh borana bişey olmaz yaa haftyı heycanla bekliyorum bnce ikisinede bişey olmuyacak ama GO güven olmaz
yaa bn abay ve dilanı çok merak etiim nerdeler onlar
|
|