Tüm Versiyonu Göster : Sıla - 28 - 38. Bölüm Yorumları - Arşiv 2
Siyahım beyazım,piyer lotiden sonra geçen hafta da admı gönderdi.Boran iş yerinden koşa koşa eve gelmiş tam vampirliğe başlamışken"Babana bir bak istersen" ne demekti:img-fie: :blink:
Acaba Sıla bizi şaşırtıp Boran'a tutku dolu bir hamle yaparmı ki?:bilmim
Sıla ve tutku dolu hamle??:img-hyste :img-hyste Ay hiç güleceğim yoktu, ilahi mauseciğim, yukarıda da yazmışsın ya..Her türlü Boran hamlelerini garantili yok etmekte üstüne yok..İşin kötüsü artık içki de içiremez Boran Sıla'ya.. Hani içince Boran bunu yatakta bırakınca ,Boranın tüm eşyalarını kapının önüne atmıştı ya..Ha bir de beyaz gecelik sahnesindeki Sıla bakışları vardı değil mi? Orda da tokasını ne kadar güzel çekmişti Sılanın saçından Boran.. Benim için gelmiş geçmiş en elektrik yüklü sahne o tokanın alınışı idi..
Temas varmıydı? yok..Sadece tokaya dokunmuştu ama bir çok dokunma sahnesinden güzeldi..
..
zeynepsudem 10-05-07, 19:38 arkadaşlar az önce YY izlerken bir alt yazı dikkatimi çekti. Diyorki; Dizimiz ile ilgili merak ektiklerinizi .... nolu tlf' na mesaj ile bildiriniz. cevabı bildirelim. Keşke bizim dizimizde yayındayken böyle bir alt yazı geçsede bizde merak ettiklerimizin cevabını alabilseydik çok iyi olurdu.
Sevgili Turuncuyaz ım yazdığın mini senaryonun hayalini bile düşünemiyorum.
Yezda nın hortlaması bu dizide görmeyi en son istediğim ve kesinlikle tahammül edemeyeceğim bir şey olur. Bu diziden ne M.A.A' un nede C.D' nin ayrılmasını kesinlikle istemiyorum. Ne Sıla yı Boran sız, Ne de Boran ı Sıla sız düşünemiyorum.
Sıla ile Boran a benden bir şarkı:
Şiir gözlüm
İnan şiir gözlüm, inan gönül sözlüm
Sizsiz bu aşkı yaşayamam yaşatamam
Ben Sizde yaşadım, Sizinle tattım böyle bir aşkı
Çal armağan olsun, hatıram olsun bizim bu şarkı
mehtap sinmez 10-05-07, 19:43 Genel olarak sanırım Sıla karakterinin soğuk olduğu yönünde bir düşünce hakim.
Kısmen bir çoğunuza katılmakla birlikte, yine şöyle düşünmekten kendimi alamıyorum; ilişkilerini başarıyla uzun yıllar yürüten çiftlere şöyle bir bakarsak; genellikle zıt karaktede oldukları, bir tarafın aşırıcı vericiyken diğer tarafın hep alıcı olduğunu görebiliriz. Hep aynı şekilde düşünüp, aynı şekilde davranan bir çiftin yaşamında ne kadar heyecan olabilir ki? hepimizin çok iyi bilidiği gibi kaçan kovalanır, bu sözden de hareket edersek kaçan sıla kovalayan boran,bu durumu zevkle izleyen de biz lütfen bunu kimse inkar etmesin.:img-wink: Borana tamamen karşılık veren bir sıla karakterini düşünelim bir an, vazgeçtim düşünmeyelim çünkü Gümüş Mehmet çifti gözlerimin önüne geldi bir an bakın ne kadar uyumlu bir çift, ama biz hoşlanıyormuyuz?:img-blush kendi adıma söyleyeyim kesinlikle hayır.Vıcık vıcık bir ilişki, onlara bakmaktan fenalık geldi hepimize. Ayrıca , karşınızdaki insan ne kadar vericiyse sizde o kadar alıcısınızdır. Hatta o kadar alışmışsınızdır ki almaya, vermeyi bir süre sonra akıl bile edemez olursunuz. İşte boran ve sıla çiftinin yaşadığı durum bu.
Ben Sılanın aslında çok soğuk bir karakter olmadığını, içinde bir yanardağ barındırdığını ancak bunu ortaya çıkartacak bir ortam bulamadığını, buna da boranın neden olduğunu düşünüyorum. Sıla da soğukluk yok benca tembellik var:img-yes
Bakın bu durumu kanıtlayan bir kaç sahne hatırlatayım size, Okul önün de sıladan kaçan boran, boranı kovalayan sıla, yine kendisinden habersiz toprak aldığını düşünen boranın sılaya öfkesi ve sılanın boranı kaybetme korkusu karşısında ki paniği, yezayı kıskanan sılanın ilk atağı::happy0064
bu yüzden, Boranın geri çekildiği anda, Sılanın atağa geçeceğinden hiç şüphem yok. Henüz şartlar olgunlaşmadı arkadaşlar :img-wink:durum bundan ibaret
İddiada son durum
Azad kazanır diyenler; ben, kırçiçeği,müsterih,de-rin,odile,figan1973,marenostrum,oslo,yağmur yüreklim,witch 19,sılam,nihz,ecemsi,HaMbUrG*,MAKEDONYALI,bimkolik ,fkenan,rhett-butler8/1,Haramikedi,Alize,asu,su-yağmur,seza,yaprak 1907
Cihan kazanır diyenler;siyah-beyaz,SzARap,nslmia,sinem 75,jess,GünIşığı,aleveylül,lal2ilkbahar, perii, berivan_, ssvshy, siila,filinta,teo,bego,şekerşey_bjk,fırtına_,zeyne p sudem,melim,esma-selim005,ye_şil,berfin,zuzu,doray,Asteria,yengeç69 ,tekirdağ,rumeysa05,cookiegs,seyşelll
Bimkoliğim o avatar ne öyle:img-hyste
Sen lütfen Selim-Esma'ya dön:icon_sorr
Kurabiyem,bu gidişle dizinin sonunda Cihan'ın ağalığını da görürüz:icon_sorr
Zeynepsudem,bizimkiler öyle bir tel verseler tel.e cevap vermekten diziyi çekemezlerki:img-hyste
Bence de Azat kazanır. Çünkü kazanmak zorunda. Artık kötü adamların değil iyi adamların kazanma zamanı gelmedi mi? Cihan ilk yenilgisini bir marabadan alırsa bu onun için çok daha acı olacaktır.
Bimkolik avatarın??????
Kedim yine güzel bir imzaya imza atmışsın. Duygularını paylaşıyorum...
yaprak1907 10-05-07, 20:35 bence azad kazanacak..cihan da kaybetmeyi öğrenmeli..boran her gol attığında,cihan daha sert goller atıyor..bu durum da benim canımı sıkıyor..:img-cool2
haramikedi imzan:good: :good:
cookiegs o imza ne öyle.:blink: lütfen tutkuyu sıladan başkasında arama,en azından imzanda ki kişide arama :)bye
bu bölüm güzel olacak içime doğuyor..:img-yes: bye
ya arkadaşlar fikir taşı çatlamış senaristlerin dahada fikir taşlarını çatlatmak için neden yezda ve boran imzaları yapıyuorsunuz anlamadım ve ben kendi adıma imzaları beğenmedim tutku yok sada sıla ve boran var onların duygusuz oynadığı her sahneye razıyım yeterki ölen şahsiyetler gündeme gelmesin bu dizi bu sene aldı izleyiciden eleştiri yükünü ve bence bu sezon herkes tutku istemeyi aşk istemeyi ve yazda imzası yapmayı bırakıp bırazda oyunculara moral vererek gelecek sezon beklentilerimize cevap vermelerin
i sağlayalım acaba cansudamı suç ya yönetmen ve senaristteyse suç ve sahnelerin etkisini yönetmen azaltıyorsa hep birilerini günah keçisi yaptık ama kimin tam bu konuda suçlu olduğunu bile bilimiyoruz benvce bizler beklentileri diziden çok olan insanlarız ve bu beklentilerimizede biranda olmasada zamanla cevap verilecektir diye düşünüyorum ve olumsuzluklardan ziyade diziyi bırazda olumlu yönde eleştirelim aşk olsun tutku olsun sıla boran olsun ya arkadaşlar vşu yezdalı imzalarınız olmasın foruma girsim bile gelmiyor o yezdalı imzalar yüzünden hartamikediarkadaşımızınki süper onunimzası tambenlik ama diğer lerini beğenmedim arkadaşlar hepinize saygılarımı sunuyorum ve kendi fikirlerimi naçizane yazdım
Sevgili formdaşım yaptıgım hataları hatırlattıgın için teşekkür ederim.Çok yogun bir günde gizli gizli forma girdim ve strip kızlarının (inşallah bu sefer dogru yazmışımdır)agır tahrikiyle karşılaşınca ne yazdıgımın farkında degilim.:img-wink:
MAA olunca bende akansular durur.MAA severlere yaptıgınız agır tahrikten sonra siz kevserin beddualarından fazlasını hakkettiniz ama neyse.:icon_sorr
33 BÖLÜMDE İSTEMEDİKLERİM:icon_sorr
1.Boranın poşisini baglayıp ata binmesini istemiyorum.:img-in_lo
2.mavi gömlek giyip merdivenlerden inmesini istemiyorum.:img-blush
3.Banyo yapmasını ve sılayı yıkamasını istemiyorum
4.Bedirhanla oynamasını istemiyorum
5.Akıllara zarar bir gülümsemeyle uyanmasını istemiyorum.
6.Sılanın borana tutkuyla degil t siyle bile bakmasını istemiyorum.
7.Boranın sılanın saçlarını taramasını istemiyorum.
8.Abay mümkünse bu bölümde istanbuldan gelmesin.
9.sıla ve torunu için edişelenen firuz görmek istemiyorum.
10.Sılanın beyaz ve bordo geceliklerini giymesini istemiyorum.:img-in_lo
33 BÖLÜMDE İSTEDİKLERİM
1.Boranın sılanın göbegini öpmesini yanagını okşamasını istiyorum.
2.Cıhanın ve esmanın mütiş tutkusunu görmek istiyorum.
3.Kevsererin beddualarını duymak istiyorum(strip kızları için):happy0064
4.sönmez ailesini gerekirse bütün sahnelerde görmek istiyorum.özellikle celilin yav bedar diyerek başladıgı sözlerini merakla bekliyorum.
5.Senarislerimize zahmet olmassa bir töre kurbanı daha görmek istiyorum.
6.Ummunun cihana olan büyük sevdasını duymak istiyorum.
7.Dilaver ve babasının sinsi planlarını merakediyorum.
8.cıhan ve azatın mütüş savasını ayrıntılarıyla görmek istiyorum.
9.Narinin bu haftada yıldızları seyretmesini istiyorum
10.firuzun törediye ortalıklarda dönecegi günleri sabırsızlıkla bekliyorum
Senarislerimizin yolundan gitmek istedim.her söyledigimizi tersden anlıyorlar şansımı denemek istedim.
HARAMI :good:
STRİP KIZLARI:icon_sorr
Sevgili rhett-butler,figan1973ve doray yazdıklarınız benim işte tam da düşündüğüm şeyler dediklerim.Acıdır ki bu ülkede Esmalar ,Ümmüler tükenmez.....Biz hala okumuş Dünya çapında ödül almış bir mimarın aklını kullanmayıp para karşılığı çocuğunu kurmaya çalışması için yaşadığı beraberlik üzerine kurulu bir filmi her hafta izliyoruz.da ??????........
Sevgili Motherrr , yorumumu beğenmenize sevindim ama ne yazık ki, sorunları bilmek , çözümleri tartışmak ,çareler aramak gelenekleri ve kadınlara bakış açısı sabit olan toplumlarda sonuca ulaşmamız açısından maalesef çok ta kolay görünmüyor. Ama zamanla bunlarıda aşacağımıza inanıyorum..Bu gece Y.Y dizisinde not aldığım iki cümle vardı.
-Hayatına sahip çık,
-kadını kim dinler ki
-sen istersen dinlerler
-görülmüş şey değil....
diğeri de bir erkeğin ağzından..
Eli kalem tutan kadından daha güzel var mı?
Sizin bahsettiğiniz dizideki hayat kurtarma olasılığı dizinin tanıtımı ve dikkat çekmesi için lokomotif kelime idi...Ama unuttukları bir şey vardı.. bir annenin çocuğu kurtarmak için neler yapabileceği anlatılırken aslında kadının toplum nazarında küçük düşürülme ihtimali . Bir anne tabiki çocuğu için yapamayacağı şey yoktur. Ama bu dizide kullanılmak istenilen şey amacı aşmıştı ve çark edildi. Bir de dizinin seyredilmesinin sebebi oyuncuların performansları ve konuların doyurucu anlatımı..
Komşunun Haberlerinde gördüm de, Cansu şöyle demiş:
"Samimiyeti sevmem.Evime kimse giremez. Eğlenilecek kız değilim Her şey doğal olmalı Zekiyim, zeki insan isterim " :img-dirol
Yeni duyduğum tek şey zekiliği oldu.:img-lazy:
"plan yapmıyorum..yeryüzündekiler plan yapar... "
by Cansu :)
Kedicim 1. paragrafa" maziye bir bakıver neler neler yaşadık" ,:img-yes:
2.paragrafada "laf biliyorsan konuş ibret alsınlar,laf bilmiyorsan sus adam sansınlar..diyorum, bilmem anlata biliyormuyum?....:img-hyste İmzana da bayılıyorum....:good:
Bir de diyorum ki ,gelin ata binmiş" ya nasip "demiş...:img-wink:
Sıla ve boran arasında tutku görmek istiyorsak bence GİZEM gelmeli.:happy0064 Sıla kıskanınca ne yapacagını bilmiyor.İlk bölümlerde Narin Y... anlatınca akşamında boranı nasıl öptü degil(hala etkisindeyiz).:img-blush
Gizem gelirse yine kıskanacak ve boranı hiç bekmedigi anda öpecek gibi geliyor bana.(cd.go izin verirse tabi)en azından hala umut ediyorum.Gizem boran ve sılanın arasına girmesin tabii ama sıla kıskançlıktan ne yapacagını şaşırsın.:happy0064 Gördügümüz bütün öpüşme sahneleri kıskançlık sonunda olmadı mı.
Diziyi seyrettigim sürece sapıkdeselerde TUTKU dan vazgeçmeyecegim.:img-blush
Bu akşam kardeşimin zoruyla (y.y)seyrettim.Yine ceşme başında aşk tutku vardı.oyuncular öpüşmediler belirtiyim.sadece bakıştılar .:icon_sorr
MAA =LB=TUTKU:icon_sorr
Sevgili formdaşım yaptıgım hataları hatırlattıgın için teşekkür ederim.Çok yogun bir günde gizli gizli forma girdim ve strip kızlarının (inşallah bu sefer dogru yazmışımdır)agır tahrikiyle karşılaşınca ne yazdıgımın farkında degilim.:img-wink:
MAA olunca bende akansular durur.MAA severlere yaptıgınız agır tahrikten sonra siz kevserin beddualarından fazlasını hakkettiniz ama neyse.:icon_sorr
33 BÖLÜMDE İSTEMEDİKLERİM:icon_sorr
1.Boranın poşisini baglayıp ata binmesini istemiyorum.:img-in_lo
2.mavi gömlek giyip merdivenlerden inmesini istemiyorum.:img-blush
3.Banyo yapmasını ve sılayı yıkamasını istemiyorum
4.Bedirhanla oynamasını istemiyorum
5.Akıllara zarar bir gülümsemeyle uyanmasını istemiyorum.
6.Sılanın borana tutkuyla degil t siyle bile bakmasını istemiyorum.
7.Boranın sılanın saçlarını taramasını istemiyorum.
8.Abay mümkünse bu bölümde istanbuldan gelmesin.
9.sıla ve torunu için edişelenen firuz görmek istemiyorum.
10.Sılanın beyaz ve bordo geceliklerini giymesini istemiyorum.:img-in_lo
33 BÖLÜMDE İSTEDİKLERİM
1.Boranın sılanın göbegini öpmesini yanagını okşamasını istiyorum.
2.Cıhanın ve esmanın mütiş tutkusunu görmek istiyorum.
3.Kevsererin beddualarını duymak istiyorum(strip kızları için):happy0064
4.sönmez ailesini gerekirse bütün sahnelerde görmek istiyorum.özellikle celilin yav bedar diyerek başladıgı sözlerini merakla bekliyorum.
5.Senarislerimize zahmet olmassa bir töre kurbanı daha görmek istiyorum.
6.Ummunun cihana olan büyük sevdasını duymak istiyorum.
7.Dilaver ve babasının sinsi planlarını merakediyorum.
8.cıhan ve azatın mütüş savasını ayrıntılarıyla görmek istiyorum.
9.Narinin bu haftada yıldızları seyretmesini istiyorum
10.firuzun törediye ortalıklarda dönecegi günleri sabırsızlıkla bekliyorum
Senarislerimizin yolundan gitmek istedim.her söyledigimizi tersden anlıyorlar şansımı denemek istedim.
HARAMI :good:
STRİP KIZLARI:icon_sorr
siyah-beyaz 10-05-07, 21:34 Ne zamandır sormak isteyip de unuttuğum birşey soracağım.Sıla kaza yaptığında(Boran yüzünden)ultrason muayenesinde yanında Emre varken neden Sıla'nın karnını gördük de,-jelini filan silişini dahi-yanında KOCASI (şam babası değil kocası)varken ,cinsiyetini öğrendikleri ultrason muayenesinde yeşil tünik üstünden bir muayene gördük.BU DA MI YASAK????Mardin'de ultrasonlar böyle mi çekiliyor??????Karın görme meraklısı değilim de Boran'la olunca mı değişiyor işler dedim.....
mekselina 80 10-05-07, 21:38 Avrupada yasayan arkadaslar eurovisionda suan 22.sarki söyleniyor.4 parca sonra türkiyeye sira geliyor.Almanyada yasayanlar alman NDR televizyonundan verilen numaralardan türkiyeye puan verebilecekler.biz cep tel. hazirladik bile.hepimiz türkiyeyi finale tasiyalim:happy0064 :happy0064 :happy0064 bölüm yorumum ise simdiye kadar hepinizin istemis oldugu dileklere katiliyorum.Insaallah hepsi yarin aksamki bölümde gerceklesir.
Kabinemin güzide bakanları yüce divana gitmek istemiyorum:img-fie: Ben görevini en iyi şekilde yapmaya çalışan, gece gündüz demeden işkence yöntemleri geliştiren bir bakanım. Görevimi hiç ihmal etmedim.
Kalbimin sesini dinledim diye bu bana yapılır mı? Mausecim vicdanın sızlamıyoru mu:icon_sorr
Turuncum yazım sana ne kadar teşekkür etsem azdır. Ellerin dert görmesin, ne muradın varsa tez zamanda gerçekleşsin:img-yes: :img-kiss:
İmzayı gördüğümden beri:dance: :dance:
Gelelim hava durumuna Sıla'nın mekanı mevsim sıcaklarının çok üstünde seyir etmektedir. Bunu öğrenen Boran olaya müdahale eder. Çivi çiviyi söker hesabına en ateşli hali ile sıcakların artışı sebebi ile alevlenen fabrikaya dalar. Sıla'sını mevsim üzerinde seyir eden sıcaklardan kurtarır. Sıla ve ceninler arası tuttuğunu bırakmama yarışmasında birincilikleri olan Bedirhanımız hasarsız kurtulur. Testere'nin doktorcuğu uzun süre soğuk ortamda durmalarını önerir. Boran bu soğuk ortama en uygun yerin yatak odaları olduğunu düşünmektedir gayet yerinde bir düşüncedir:img-hyste
Spor haberleri az sonra:img-hyste Forumum çok yavaşsınız nedir bu durgunluk.
Dilkam sazı elimize alalım. Shake it up sekerim yapalım:happy0064
Kenan:happy0064 çok iyiydi:happy0064
Austria'nın şarkısı Bon Jovi'nin it's my life'na mı benziyor yoksa bana mı öyle geldi:icon_whis
Sıla ve boran arasında tutku görmek istiyorsak bence GİZEM gelmeli.:happy0064 Sıla kıskanınca ne yapacagını bilmiyor.İlk bölümlerde Narin Y... anlatınca akşamında boranı nasıl öptü degil(hala etkisindeyiz).:img-blush
Aslında haklısın..Sılayı tetikleyecek bir şey lazım.. Gerçekten yezdayı kıskandı ne var ne yok fırlattı kapının önüne Boran öpüşmeyi yarıda kesti diye..Doğru Sılayı kışkırtan biri lazım. Boran yeterince kışkırtıcı değil, Sılayı aşka getirecek tek şey başka kadınların Boranın etrafında olması..
.BU DA MI YASAK????Mardin'de ultrasonlar böyle mi çekiliyor??????Karın görme meraklısı değilim de Boran'la olunca mı değişiyor işler dedim.....
Borana gelince herşey yasak.. Yok yok bu kızın MAA ya takıntısı var galiba..Onunla böyle sahnelerde oynamak istemiyor herhalde..
Benim de merak ettiğim bir şey var. Cihan ile Esma'nın bir çocuğu olacak malumunuz. Aralarında hiç Burhan'dan boşanma mevzusu filan da geçmedi. Şimdi eğer Esma Burhan'dan boşanmayacaksa, Burhan'ın bebeğin kendisinden olduğuna inanması lazım. Hadi Burhan buna inandı, bu sefer Cihan'ın çocuğu Burhan'a baba diyecek. Bir de erkek olursa Cihan bunu hazmedebilir mi? Hadi Esma boşandı, Cihan Ümmü'den boşanamayacağına, aşiret de dul bir gelin kabul etmeyeceğine göre (etmez diye tahmin ediyorum), Esma ve çocuğunun durumu ne olacak? Valla törenin nasıl durdurulacağını geçtim, Cihan ile Esma'nın bebeklerinin derdine düştüm iyi mi?:icon_whis Kuma olayına hiç girmiyorum, Ümmü kabul eder de (çok çok ezik, kesin kabul etmek zorunda kalır) Esma asla kabul etmez :img-yes:
Ne zamandır sormak isteyip de unuttuğum birşey soracağım.Sıla kaza yaptığında(Boran yüzünden)ultrason muayenesinde yanında Emre varken neden Sıla'nın karnını gördük de,-jelini filan silişini dahi-yanında KOCASI (şam babası değil kocası)varken ,cinsiyetini öğrendikleri ultrason muayenesinde yeşil tünik üstünden bir muayene gördük.BU DA MI YASAK????Mardin'de ultrasonlar böyle mi çekiliyor??????Karın görme meraklısı değilim de Boran'la olunca mı değişiyor işler dedim.....
siyah-beyazcım o zaman Sıla'nın daha karnı çıkmamıştı, şimdi oldu 4-5 aylık. Şimdi GO o kadar derdinin arasında nerden bulsun dublör hamileyi, Dilan'ın yerine oynayacak oyuncu bulmaya bile tenezzül etmiyor değil?
Benim bir de yarın sınavım var, forum forum geziyorum maşallah:img-blush
bedirhan genco yazısını da geçen bölüm özellikle göstermişlerdi,çaycı kızı da.demek bundan sonra daha dikkatli izlemeliyiz.yine eskisi gibi olacakları önceden haber vermeye başladılar.
sanırım firuz bu son olaydan sonra eski sevimli,iyi kalpli hallerine dönüş yapacak.hani şu gelini yanlız mı bırakacaksın deyip gülümsediği günlere:img-in_lo
Sevgili Motherrr , yorumumu beğenmenize sevindim ama ne yazık ki, sorunları bilmek , çözümleri tartışmak ,çareler aramak gelenekleri ve kadınlara bakış açısı sabit olan toplumlarda sonuca ulaşmamız açısından maalesef çok ta kolay görünmüyor. Ama zamanla bunlarıda aşacağımıza inanıyorum..:
Doğru söylersin Doray... eninde sonunda aşacağız...aşacağız da... o güne kadar kadınlarımız ve bizler, kendimizi şanslı saydığımız bir avuç azınlıkta dahil olmak üzere farklı boyutlarda ezilmeye devam edeceğiz... Yine de yılmamak gerekiyor, ezilsekte, aşağılansakta, dışlanmaya çalışsakta doğru bildiklerimizi söylemekten korkmamamız gerekiyor...
Sılaları, Ümmüleri, Esmaları,Ayşeleri, Bedarları, Kevserleri ortak tek bir paydadada birleştirmemiz, birbirimize tahammül etmeyi öğrenmemiz gerekiyor...Bu amaçta bir birleşebilsek, birbirimizi sevebilsek,güvenebilsek, inanabilsek, hoşgörebilsek, eksikliklerimizi karşılıklı tamamlayabilsek...neler yaparız, neler...
Sonuç olarak hayatı kuran ve yaşatan biz kadınlar değilmiyiz...geleceği bizler şekillendirmiyormuyuz...Birimizin diğerinden ne farkı varki...farklı düşünmek dışında...
siyah-beyaz 11-05-07, 06:23 Önce günaydın...
Turkiye'nin ismi sonlara kalınca bayağı heyecanlandım,yurt dışındaki Türklerin -Kenan'ın deyimiyle-elleri dert görmesin,keseleri altın bulsun...Ama Kenan MÜKEMMELDİ,zaten canlı performans konusunda üstüne yok ama gene de heyecan yaptım...Ve Slovenya'yı da çok beğendim....
Siyahım beyazım,piyer lotiden sonra geçen hafta da admı gönderdi.Boran iş yerinden koşa koşa eve gelmiş tam vampirliğe başlamışken"Babana bir bak istersen" ne demekti:img-fie: :blink:
Kısım bir kere *Babana bak* diyen SILA'YDI...Omuz silkeleyen CANSU...YAA.....
bedirhan genco yazısını da geçen bölüm özellikle göstermişlerdi,çaycı kızı da.demek bundan sonra daha dikkatli izlemeliyiz.yine eskisi gibi olacakları önceden haber vermeye başladılar.
Dediklerinide haklısın ama bazen çok gereksiz şeylere takıldığımız da oluyordu.Mesela Emre'nin saati,fotoğraf makinesi diye takılmıştık.Çekim açılarını hesaplamaya kadar vardırmıştık işi....:img-hyste
Biyonik ,Çelik ve Cesur yürek,efsane Sıla'ya; Ve En kahraman Azad'a az kaldı...Matrix Boran da seyretsin nasıl mücadele edilir(!)...
günaydın..bu ne hız,sabah sabah..
ee valla çok hoşsunuz kızlar..boran tam vampirleşince,babana bak diyen sıla yı
yerden yere vuruyorsunuz....sıla bahçe denilen ,her tarafı açık,herkesin girip çıktığı o garabet mekanda....ne yapabilir..boran kaptırmış gidiyor,belli ki gerisi gelecek..sıla her ne kadar sıla da olsa bunu biliyor..en azından soluklarından anlamıştır...eee ne yani kızdan ne bekliyorsunuz..o da kaptırsın da borana 5 bölümün sonundaki gibi mi girişsin...ya hadi odamıza çıkalım diyecek,ya baba na
bak...gönlüm birinci şıktan yana olsa da, sıla ikinci şıkkı tercih etti...trio
ya bütün kevser beddualarımı yolluyorum sabah ,sabah....:img-hyste :img-hyste
günaydın şekerler
harikasın kenan doğulu geçeceğimize çok eminken bir anda son iki zarfın kalması ve kalbimin çarpıntısını anlatamam . t yi gördüğüm an belki sesim kenan doğulaya kadar gitti öyle bir çığlık olamaz herhalde :img-hyste :img-hyste....
yawww neden ilkbaşlarda çıkmazki hep sona doğru çıkıyor bu yabancıların bizim türklere karşı bir kastleri var herhalde kardeşim bizde kalp var bilmiyormusun ölücektim heyecandan ya kenan doğulaya cumartesi gecesi bol bol başarılar...
bugün sıla gecesi ...mardine büyük bilgi varmış herkes MAA ile foto felan çekiyormuş... acaba bizim şu formun gitme işini tekrardan mı düşünsek ne yapsak sevgili mor meleğimiz ne diyorsun .... şu yolculuğu tekrardan dinliyeyim sizden
ya artık şu yezda boran tutkusunu kaldırın artık tahammül edemiyorum artıkın
mauseciğimin başlattığı kim kazanır iddiasında
azadın kazanmasını isterdim ama CİHAN kazanacak diyorum halen .... üzgünüm ama cihan çok akıllık
acaba kaybedene ceza varmı
Ağa Cihan karısı Ümmü ve kuma da Esma... Hey gidi Esma; İstanbul'da yalıdan Mardin'de yandan yemiş gelinağa olma hayallerine.. hey gidi hey...
Yandan yemiş gelinağa mı? :img-hyste Çok yaşa kurabiye'm.. Bu söz birkaç hafta çıkmaz aklımdan.. Nefis özetlemişsin, ellerine sağlık :img-hyste
İddiaya iştirak etmeye karar verdim:icon_shad ; Cİhan kazanır. Hatta kazansın:icon_twis ; yetti artık bu Azad'ın şansı. Onun için yaşasın kötülük.:img-hyste
İlk bölümden beri Azad'a gıcık olan birisi olarak bu fikrine katılmak durumundayım canım. Cihan'a biri dersini vermeli ama bu kesinlikle Azad olmamalı... :img-yes:
Aklıma Truva filmi geldi. Achilles'im (Brad Pitt) aslanlar gibi dövüşen Hector'u bile yenmiş ama en sonunda filmin en beceriksiz ve ödlek adamı tarafından okla vurulup öldürülmüştü. Ne üzülmüştüm ama... Kahraman Hector'un bile öldüremediği adamı filmin sonunda kıytırık Paris'in öldürmesi çok gücüme gitmişti. Diyar'cığım beni anlar. O da Hector'un gidişini kaldıramamış sanırım. Avatarında bir süre onun resmini kullanmıştı. Hakkı yendi Hector'cuğumuzun.
Bu da Truva'daki öyküye dönmesin. Birisi kahramanca mücadele eder ama zafer sonunda hiç hak etmeyen birinin olur. Boran şimdiye kadar Cihan ile ama iyi ama kötü mücadele etti. Cihan'ı yenme zaferi onun olmalı. Beceriksiz Azad'ın değil.
Kısacası Azad onu yaralayabilir ama öldürücü darbe Boran'dan gelmeli :img-wink: (Çok kanlı bir cümle mi oldu :icon_whis )
Ben Sılanın aslında çok soğuk bir karakter olmadığını, içinde bir yanardağ barındırdığını ancak bunu ortaya çıkartacak bir ortam bulamadığını, buna da boranın neden olduğunu düşünüyorum. Sıla da soğukluk yok benca tembellik var:img-yesBakın bu durumu kanıtlayan bir kaç sahne hatırlatayım size, Okul önün de sıladan kaçan boran, boranı kovalayan sıla, yine kendisinden habersiz toprak aldığını düşünen boranın sılaya öfkesi ve sılanın boranı kaybetme korkusu karşısında ki paniği, yezayı kıskanan sılanın ilk atağı::happy0064 bu yüzden, Boranın geri çekildiği anda, Sılanın atağa geçeceğinden hiç şüphem yok. Henüz şartlar olgunlaşmadı arkadaşlar :img-wink:durum bundan ibaret
Güzel yazmışsın sevgili Mehtap. Son sahnelerde belki Boran daha çok dokunup daha çok temas kuruyor. Ama ondan öncesinde atak yapan hep Sıla'ydı. Hatta biz Boran'ın konuşmamasından ve hislerini gizlemesinden o kadar sıkılmıştık ki, "seni seviyorum" cümlesi gelince hiçbirimiz kulaklarımıza inanamamıştık.
Ama ben ısrarla aynı şeyi söyleyeceğim. Ben ikisini de tutuk buluyorum. Sorun tek taraflı değil. Sıla bu aralar az atak yapıyor, doğru. Ama Boran bir hamle yaprığında da bana pek inandırıcı gelmiyor.
Madita'cığımın senaryo danışmanı olmasını öneriyorum. Var mı kabul eden? :img-hyste
Sabah bir radyo kanalında RTÜK'ün Türkiye genelinde araştırma yaptırttığını duydum. Televizyon seyircisinin çoğunluğu kadınlarmış, ortalama günde 4,5 saat televizyon izliyorlarmış. Evliler çoğunluktaymış. Yerli diziler tercih ediliyormuş. Kadına ve çocuğa şiddet uygulanan programlar tepki alıyormuş. ....Ve...en çok izlenen dizi Sıla imiş....
Sıla özünde kadına ve çocuğa şiddeti sosyal zeminde teşhir eden bir dizi... izleyenler kadın ve şiddete tepkili...ama en fazla da Sıla izleniyor...çelişki gibi görünüyor, ama benim düşüncem kadınlarımız artık suskunluğu ve oturduğu yerde sızlanmayı , ağlamayı bırakıyor, atağa geçti...geçti ve bu işi nasıl yapacaklarının yöntemini arıyorlar .... yöntemi ideolojiye oturtma aşamasına gelmişler....
Doray arkadaşım, kulakların çınlasın....
legends_of 11-05-07, 07:39 Sıla perişan haldedir bebeğini kaybetme riski vardır,
Senaristlerde işin tadını iyice kaçırdılar bu kadarda olmaz ki bebeğin Sıla nın başına gelmedik kalmayacak yakında Sürekli bebek düşme tehlikesi ile karşı karşıyaaaaa Daha biz çok şey görürüz Sıla doğum yaparken kanama geçirir kalbi durur bebeğin durumu kötü olur zor bir doğum olur bebek bir kaç yıl sonra kanser olur ilik nakli yaparlar Daha bu liste bçyle uzaaaaar gider yeter artık yaaaaaaa Doğuyosa doğsun doğmayacaksa demek istemiyorummmmmmmmmmm:icon_sorr :icon_sorr
mehtap sinmez 11-05-07, 07:45 Benim bu akşam merakla beklediğim sahnelerden birisi de; Boranın , yangından kurtulmayı başaran Bedirhan Genco yazısını Firuz Ağanın önüne koyması olacak.
Malum özette Firuzun, bebek ve Sıla için endişelendiği yazıyordu ama, benim bildiğim Firuz ağa, Sılaya bu durumu belli etmez, aksine bebeği tehlikeye attığı için Sılayı suçlamayı tercih eder . Ancak bu Bedirhan Genco yazısı vicdanını fena halde gıdıklayacak, bir şeylerin de kafasına dank etmesini sağlayacaktır. Bu bakımdan Boranın böyle yaparak babasına bir şeyler anlatmaya çalıştığı ve bunda da başarılı olacağı muhakkak :good: Hele hele işsiz kalan işçilerin kapısına gelmesi Sılanın korktukları gibi arkadan kötü işler çevirmediği, aksine faydalı şeylerle uğraştığını göreceğinden, Firuz Ağanın, Fabrikanın kapatılma kararının hemen ardından, fabrikanın açılmasına destek vereceğini düşünüyorum . Çok mu iyimser oldu bilemiyorum ama, ben açıkçası ondan böyle bir güzel atak bekliyorum.:img-yes:
Daha önce Sıla karakteri ile ilgili düşüncelerimi yazmıştım, bu düşüncelerimin hala arkasındayım. Her bölüm hemen hemen Boran Ağa Sılayı mutlaka birden fazla öpüyor malum, Sılanın bunlara her defasında cevap vermesi durumunda işin seyrinin değişeceğinden ( öpücüklerin şeklinin değişeceğinden ve sayısının artacağından) dolayı ortaya ikinci bir Gümüş Mehmet çiftinin çıkması kaçınılmaz. Senaristlerin, seyircilerin, konuyla ilgili tepkilerini ve eleştirilerini dikate aldıklarını ve tekrara düşmemek adına son derece dikkatli davrandıklarını, farklılık yaratmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Lütfen kimse inkar etmesin kaçan kovalanıyor ve bu kovalamacayı da izlemek hepimizi mutlu ediyor:img-blush Eğer tersi olsaydı bu kez de eminim ki bir süre izler sonra da sıkılırdık, oysa bu şeklide bizim ilgimizi, tepkimizi canlı tutuyorlar, yalan mı? sıla boranı öper mi öpmez mi diye tartışıyoruz haftalardır.:img-hyste Sürekli konuyla ilgili olarak Cansu Derenin suçlanmasını da anlamsız buluyorum kendi adıma, ne malum tüm kuralları Cansunun koyduğu?
Mausem, Dilkam, kabinem, Strip kızları, her sayfasından ayrı ses çıkan forumum yetişin bana soldan soldan geliyorlar:img-fie: :img-fie:
Yunikim çok kapsamlı yakuza kasırgası bekliyorum:img-hyste Yetti gari:img-hyste
Uluslararası yumruk atma şampiyonu Boran bu hafta uluslararası yumruk yeme yarışmasında en fazla yumruğu yemesine rağmen hala sapasağlam Cihan'ı bu hafta yine yumruklar mı:icon_whis :icon_whis
Ceninler arası tutunma şampiyonu Bedirhan biraz daha içeride kalırsa tutunan tutuna organ bırakmayacak senaristlerin haberi olsun:img-pilot
Krabiyem yandan yemiş ağa lafına bittim:img-hyste
Bimkolik o avatar ne canım öyle:img-hyste Greys'in kaçıncı sezonundasın ?
İmzama bakın içiniz açılsın, avatarıma bakın tutkuyu görün:img-wink:
Turuncum tekrar teşekkür ederim.
11.05.2007 Saat 09.50 itibariyle
İddiada son durum
Azad kazanır diyenler; ben, kırçiçeği,müsterih,de-rin,odile,figan1973,marenostrum,oslo,yağmur yüreklim,witch 19,sılam,nihz,ecemsi,HaMbUrG*,MAKEDONYALI,bimkolik ,fkenan,rhett-butler8/1,Haramikedi,Alize,asu,su-yağmur,seza,yaprak 1907,TuRuNcUYaZ
Cihan kazanır diyenler;siyah-beyaz,SzARap,nslmia,sinem 75,jess,GünIşığı,aleveylül,lal2ilkbahar, perii, berivan_, ssvshy, siila,filinta,teo,bego,şekerşey_bjk,fırtına_,zeyne p sudem,melim,esma-selim005,ye_şil,berfin,zuzu,doray,Asteria,yengeç69 ,tekirdağ,rumeysa05,cookiegs,seyşelll,yeshill,u.gu lsum
Kenan Doğulu'ya:happy0064 :happy0064 :happy0064
legends_of,bizi böyle heyecanlandıracaklarını zannediyorlar arkadaşım.Doğana kadar Bebek her bölümde düşme tehlikesi geçirecek,hatta bunlar doğduktan sonrada bu cümleden vaz geçmezler gibi:icon_sorr
Yapıştılar bir bebeğe.
iddiaya benide alın
tabiki cihan kazanır diyorum zira fragmanda
zinar efendi böyle akıllı adımlar atarsak daha da güçleneceğiz diyor
yani yine cihan kazanır
mehtap sinmez 11-05-07, 08:11 hani eski bölümlerin birinde Sıla basın mensuplarına Boranın lehine bir açıklama yapıyordu ve sonra da Borana, aşiretinin önünde zor duruma düşmemesi için o şekilde konuştuğunu söylüyordu ya..Aslında ne saçmaymış. Hiçbir açıklama yapmasaydı da olurdu. Planında haklı da olsa, sonuçta kaçmak üzere olan bir insanın Boranın aşirette ne duruma düşeceğine çok önem verdiği söylenemez. Hatta Boranı aşiretinin önünde zor durumda bırakmayacağı gibi yanlış bir mesaj ve güven kazanma da söz konusu olmuş. Yayaya yol verir gibi yapıp yayanın üstünden arabayla geçmek gibi olmuş Sılanın yaptığı.:img-hyste
Kedicim, aslında bunun altında başka bir olay vardı, Sılanın ben açıkçası aşirete karşı boranın zor duruma düştüğüne üzüldüğünü pek sanmıyorum, o açıklama tamamen sözde yapılmış açıklamadır, kalpten değil :img-yes:
Aynı Cihanın,3. bölümde şahit bulup, "yalan mı sen kaçamak istemedin mi şeklindeki suçlamalarına karşılık" Sılanın Boran için yalan söylediği ve durumu borana "sende benim için yapmıştın " şeklinde açıkladığı gibi, Sılanın bunları yapmakta ki tek amacı Borana olan ancak o zamanlar kendisine bile itiraf edemediği aşkıdır:img-in_lo . Sılanın Tek düşüncesi bence boranın ne kadar üzüldüğüdür. Kim sevdiği insanın üzülmesini ister ki? Bir de yakın zamanda izlediğimiz bir sahneyi unutmayalım. 30. bölümde aşiret toplantısından sonra boranın sıkıntıyla dışarıda gezindiği ve sılanın bunu endişeyle izlediği sahne.
Bana göre şu gazetecilere yapılan açıklama çok yerindeydi, en beğendiğim sahnelerden birisiydi. Gazetecinin " Hayatınız boyunca burada mı yaşayacaksınız" sorusuna cevap veremeyen sılayı, boranın elinden tutarak oradan uzaklaştırması, ve el ele tutuşurken Sıla ve Boranın birbirlerine bakışları tek kelimeyle muhteşemdi, son derece naifti , kısacık bir an dı ama çok şey ifade etmişti ve beni çok etkilemişti. Kedicim nerden geldi aklına şimdi bu sahne:good: buna bağlı olarak arkasından gelen sahne de Boranın itirafı:good:
tek kelimeyle süperdi.:happy0064 Kısacası bu sahnelerin Sılanın Boran duyduğu büyük aşkın göstergesi olduğunu düşünüyorum, ne yapsın kız ortamı müsait bulamıyor, ancak dolaylı yoldan anlatıyor, bunu yaparken :img-blush de insanları ve aşireti kullanıyor
demiş ki *sıla gazetecilere açıklama yaptı* ama kendisi kaçıp gitti..sanki borana ne faydası oldu..boran korumaları çekti,sılanın işine yaradı...bunu forumcak çok sevilen biri yazmış...:img-cool2
katılmıyorum ...sıla kaçarak boranın aşiret karşısında yüzünü yere getirmiş olabilir...ama acil çözümde başarılı idi..gazeteciler gittiler..aşiretle ve boranla
uğraşmaktan vaz geçtiler,firuz konağın kapısını tutanlardan kurtuldu...
en kızdığım o gazeteci çocuk,kıza ufaktan asılıyordu...ama trio bunada izin vermedi..yeşeren bir aşkı hiçlediler...aşksız kalasıcalar değip funda ararın *aşksız kal* parçasını onlara yolluyorum.....:img-pilot
haramikedi 11-05-07, 08:22 evet Mehtap...haklısın, büyük ihtimalle sevdiği içindir. Verdiğin örneklerle de o durum çok benzeşiyor evet. :img-yes:
Basın açıklamasından sonra, Boranın Sılanın elini tuttuğu ve Sılanın ellerini yüzüne sürdüğü sahne var ya...Aynı sahne, BBC'deki Jane Eyre dizisinde de vardı. :img-blush
http://img180.imageshack.us/img180/7238/yezdaimzasvh1.jpg
günaydın..bu ne hız,sabah sabah..
ee valla çok hoşsunuz kızlar..boran tam vampirleşince,babana bak diyen sıla yı
yerden yere vuruyorsunuz....sıla bahçe denilen ,her tarafı açık,herkesin girip çıktığı o garabet mekanda....ne yapabilir..boran kaptırmış gidiyor,belli ki gerisi gelecek..sıla her ne kadar sıla da olsa bunu biliyor..en azından soluklarından anlamıştır...eee ne yani kızdan ne bekliyorsunuz..o da kaptırsın da borana 5 bölümün sonundaki gibi mi girişsin...ya hadi odamıza çıkalım diyecek,ya baba na
bak...gönlüm birinci şıktan yana olsa da, sıla ikinci şıkkı tercih etti...trio
ya bütün kevser beddualarımı yolluyorum sabah ,sabah....:img-hyste :img-hyste
Figan'ım biz biliriz tiro'yu diyorum.:img-wink:Sıla ile Boran herkesin görebileceği açık bir yer olmayıp kapalı bir yer olsa idiler, bu yazdıklarından daha değişik bi sahne miolacak sanıyordun canım?.. Hiç sanmam..Açık alan bahane...Gerisi hikaye..:img-hyste
Sabah bir radyo kanalında RTÜK'ün Türkiye genelinde araştırma yaptırttığını duydum. Televizyon seyircisinin çoğunluğu kadınlarmış, ortalama günde 4,5 saat televizyon izliyorlarmış. Evliler çoğunluktaymış. Yerli diziler tercih ediliyormuş. Kadına ve çocuğa şiddet uygulanan programlar tepki alıyormuş. ....Ve...en çok izlenen dizi Sıla imiş....
Doray arkadaşım, kulakların çınlasın....
Sevgili OZ-3 , Sıla dizisi muhakkakki kadınlar tarafından çok seyredilen bir dizi ama şehirlerde yaşayan bayanların çoğu bence konudan ziyade "boran'ı" beğendikleri için izliyorlardır..Ama bu araştırma Türkiye genelinde yapılmış ise Sıla dizisi "törenin egemen olduğu yörelerde"töreye kurban giden kızların ve ailelerin neler yaşadığını ve yaşattıklarını ve törenin acımasızlığını gösterip çareler üretmekse amacına ulaşmıştır.Ama bu izlenim var olan "töre nin uygulamalarından vaz geçecekleri "anlamına da gelmez.Sabah tv'de sevdiği adama kaçan kız evlendikten sonra şiddete maruz kalıyor, ailesinin yanına sığınıyor.Aile başına gelecekleri biliyormuş gibi devletten yardım istiyor.Damat tarafı şikayette bulunan kızın ailesini yolda yakalıyor, arabayı şarampole yuvarlıyor,kızın annesini ,bir ağabeyini dövüyor , bıçaklayıp öldürüyor,diğer abininde kulağının kesiyorlar. Onunda durumu çok ağırmış.Bu olay İstanbul'da oluyor...Ve olayı yapanlar çok gençler..EĞİTİM ŞART.Seyretmekle olmuyor..
Eskiden bu kadar şiddet ve töre olayları gündemde değildi.İnsanların mı şiddete meyilleri arttı yoksa bizler töre olaylarının daha mı farkına vardık?....
Akşama Esma ve Cihan'dan tutku seyretmek istemiyorum..Onlar çeksinler tıpkı bizlere seyrettirmedikleri Sıla Boran sahneleri gibi oturup "o" sahneleri kendileri seyretsinler...
mause benide yaz iddiaya ters köşe olmaya alıştık kalan son köşeleri de kulanalım bariii... Cihan kazanır diyoruum.... Kurnazın önde giddeni nede olsa....
Valla bencede bu bebek anası gibi pek bi inatçı çıktı. düşmemek için tutunabildiği her şeye tutunuyor. Doğduğunda nasıl olur onu merak ettim şimdi. İnat ya size tutku yerine bolca sabaha kadar ıngalayarak bunları artık yanyana da yatırmaz.. :P
haramikedi 11-05-07, 08:31 acil çözümde başarılı idi..gazeteciler gittiler..aşiretle ve boranla
uğraşmaktan vaz geçtiler,firuz konağın kapısını tutanlardan kurtuldu...
ama kabul edelim ki, orası da biraz tuhaftı.:img-in_lo Yani Sıla "sevdiğim yerde, sevdiğim adamlayım" der demez, "buradaki işimiz bitti" diyen gazeteciler size inandırıcı gelmiş miydi? Bana saçma gelmişti. Araştırmacı gazetecilik nerde,hı?:img-in_lo Peşine düşmediler,Sılanın bir cümlesi sizce gazetecilere böyle bir malzemeyi terktetirecek sebep midir? Bence değildir.
Günaydınlar...
Sevgili Kedim, Nereden geldi şimdi bu sahne aklına. Sıla'nın Boran'a, yalnızca aşiretinin önünde değil medyanın önünde yani daha geniş bir kitleye karşı nanik işareti yaptığını düşünmüştüm.:img-tomat . Daha başarılı ve ince hesaplı bir çalışma olmuştu. Ne diyeyim. Bunları Ağama yakıştıranlar, yazanlar ve uygulayanlar utansın.:dito
Siila rica ederim. Strip konusunda anlaşalımda, gerisini hallederiz :img-hyste. Yanlız sen bana güven, yunikiye ağır tahrik deme. Zira özel istek üzerine yakuza olmuş vaziyetteyim :img-blush.
Sılaları, Ümmüleri, Esmaları,Ayşeleri, Bedarları, Kevserleri ortak tek bir paydadada birleştirmemiz, birbirimize tahammül etmeyi öğrenmemiz gerekiyor...Bu amaçta bir birleşebilsek, birbirimizi sevebilsek,güvenebilsek, inanabilsek, hoşgörebilsek, eksikliklerimizi karşılıklı tamamlayabilsek...neler yaparız, neler...
Sonuç olarak hayatı kuran ve yaşatan biz kadınlar değilmiyiz...geleceği bizler şekillendirmiyormuyuz...Birimizin diğerinden ne farkı varki...farklı düşünmek dışında...
Bakın ''birbirimizi tamalayabilsek'' diyerek çok güzel bir noktaya değinmişsiniz. İnsanların birbirlerini tamamlıyabilmeleri için sabırlı, hoşgörülü ve sağduyulu olması gereklidir. Sizin yaşınız küçük bu yüzden bilemezsiniz demekle, herşeyi ben bilirim hadi ayaklanalım demekle ve empatiden kurmadan olmakla olmaz bu işler. İnanılır ve güvenilir olmak için önce tutarlı olmak gerekir!
siyah-beyaz 11-05-07, 08:38 Benim azıcık aklım var o da karıştı,sizler burda *Azad kazanır *diyorsunuz,pempe sitede nerdeyse Azad'ın helvasını kavuracaklar...Bu ne iş?
Firuz yataktan çıkmış iyileşmiş herhalde,acaba yangını duyunca fabrikaya gitmiş olabilir mi?
Sıla'nın hediye kolyeyi takacağı günü ve Boran'ın tepkisini merak ediyordum(gerçi ben İstanbul'dan nasıl geldi onu da merak ediyorum)...Bu güzel bir espri olabilirdi ...Ama bunu Boran'a çok gördüler....:img-hyste Neredeyse isten simsiyah bir Sıla ve boynunda muhtemelen kararmış kolye....MMM demek bu kolye uğursuz bir kolye....
haramikedi 11-05-07, 08:41 Figancım, ben Sıla Boran korumaları çeksin diye basına öyle bir açıklama yaptı demedim. Neden böyle birşey söyleyeyim? Benim söylediğim, o açıklamanın Boran üzerinde rahatlama etkisi yaptığıydı. Bu Sılanın planı olmayabilir ama "Sılanın, Boranın aşiret önünde düşeceği durumu düşündüğüne dair hassasiyeti Boranı mutlu etmiştir ve bu güven doğal bir sonuçtur" demek istedim.
Şehirli ve eğitimli kadınların diziyi Boran için izledikleri, zaafları nedeniyle Sıla'yı eleştirdikleri bir gerçek Doray,
Ben bunu eğitimli kadınların kendini Sıla ile özdeşleştirdikleri şeklinde algılıyorum ve Sılayı eleştirerek ve gelişmesi için öneriler getirerek aynı zamanda kendilerini aşma çabasında olduklarını görüyorum...inan çok hoşuma gidiyor, son derece olumlu buluyorum..bana göre eğitimli kadınlarımız da kendilerince bir yön arayışı içindeler...Boran tiplemesi bu anlamda düşündükleri veya hayallerindeki erkek tipine tercüman oluyor... Hatırlarsın, Emre tipi bildiğimiz tanıdığımız erkek tipiydi ama hiçbirimizi tatmin etmedi...Gizem'de içimizden biri ama bir türlü içimize sindiremedik, hemde hiç bir olumsuzluğu olmadığı halde, O'nu hep potansiyel tehlike olarak gördük....
Anlayabildiğim kadarıyla, biz eğitimli kadınlar kendimizi öylesine aştık ve mesafe katettik ki erkeklerimiz azıcık geride kaldılar gibi... Bize yetişebilenlerin sayısı bu nedenle göreceli olarak azalıyor... biz koşuyoruz, onlar kaplumbağa adımlarıyla yürüryor gibi,...yanılıyormuyum dersin :icon_whis
Benim azıcık aklım var o da karıştı,sizler burda *Azad kazanır *diyorsunuz,pempe sitede nerdeyse Azad'ın helvasını kavuracaklar...Bu ne iş?
Firuz yataktan çıkmış iyileşmiş herhalde,acaba yangını duyunca fabrikaya gitmiş olabilir mi?
Sıla'nın hediye kolyeyi takacağı günü ve Boran'ın tepkisini merak ediyordum(gerçi ben İstanbul'dan nasıl geldi onu da merak ediyorum)...Bu güzel bir espri olabilirdi ...Ama bunu Boran'a çok gördüler....:img-hyste Neredeyse isten simsiyah bir Sıla ve boynunda muhtemelen kararmış kolye....MMM demek bu kolye uğursuz bir kolye....
Siyahım beyazım,sadece iddiaya giriyoruz.Forum biraz hareketlensin diye.Bu konuda bildiğimiz birşey yok.
Azad diyenlerimiz artık Cihan'ın kötülüklerinin cezasını bulmasını istediğinden,
Cihan diyenlerimiz O'nun kurnazlığı ve kötülüğü ile bu işten de sıyrılacağını düşündüğünden bu isimleri veriyor.
Lodoslar_kenti Al sancağım ile Alsancakta olamayacağım ama kalbim sizlerle,bedenimTV.başında,bayrağım evimin balkonunda olacak:good:
Benim azıcık aklım var o da karıştı,sizler burda *Azad kazanır *diyorsunuz,pempe sitede nerdeyse Azad'ın helvasını kavuracaklar...Bu ne iş?.
Pembe siteye güvenim kalmadı.. Gelen tüyolar fıs çıkıyor bu ara.
Hani gizem geliyordu? Hani sarıyer börekleri?
Hani Emre ayaklanıp gelecekti?
Hani zaman atlanacaktı?
Hani mahkeme netleşecek, Sıla kazanacaktı? :icon_whis
100 e 3 mesajım kaldı :dance:
Günaydın herkese,
Hemera'cım ben o siteyi takip etmiyorum ama zamanında onlardan buraya gelen ve bir türlü gerçekleşmeyen tüyolarda mevcut:img-wink:
Pembe siteye güvenim kalmadı.. Gelen tüyolar fıs çıkıyor bu ara.
Hani gizem geliyordu? Hani sarıyer börekleri?
Hani Emre ayaklanıp gelecekti?
Hani zaman atlanacaktı?
Hani mahkeme netleşecek, Sıla kazanacaktı? :icon_whis
100 e 3 mesajım kaldı :dance:
Hani Firuz kalp krizi geçirip, öteki dünyaya gidecekti?
Hani Emre vücuduna üç kurşun yediğinde (:icon_sorr ) ölecekti? İşi bitmişti hani?
Kedicik, nihayet açıklamışsın anketteki yerini... Sende gel canım Azat diyenlere:img-wink:
Nihayet Cuma gününü getirebildik. Darısı bu günün akşamına:img-wink:
Bu akşam benim de merak ettiğim sahne Bedirhan Genco yazısının Firuz'da bıraktığı etki... O sahnenin gelişimini ve sonucunu merak ediyorum. Değişen bir şeyler var mı göreceğiz.
Bimkolik'ciğim, bende istemiyorum Gizem'in gelmesini ama gelen tüyolarda onunda Mardin'de yerini alacağı yazıyordu. Bende o yüzden yazmıştım öyle:img-blush Başka amacım yoktu yani:)
Turuncu'm, Yezda ile ilgili hikayeciğini okudum. Umarım hikaye olarak kalır:img-in_lo
doğrusun..sıla art niyetle yapmadı..senin günahını almışım..ama galiba
sılayı pek tutmadığın için yanlı okumuşum mesajını....mağlum ortak nokta
boran....ah o boran...maa değil benim için..kim alırsa alsın..ama borana gelince iş değişir...kedigillerden şöyle çizgili dişi bir yaratığa dönüşebilirim:img-hyste
jane eyre den aşırılmış sahne harikaydı...gözümü kapatıp hayale daldım.....
mehtap sinmez 11-05-07, 09:08 "Anlayabildiğim kadarıyla, biz eğitimli kadınlar kendimizi öylesine aştık ve mesafe katettik ki erkeklerimiz azıcık geride kaldılar gibi... Bize yetişebilenlerin sayısı bu nedenle göreceli olarak azalıyor... biz koşuyoruz, onlar kaplumbağa adımlarıyla yürüryor gibi,...yanılıyormuyum dersin "
Yanılmak ne kelime tamamen katılıyorum sana:good: ama eğitimli veya eğitimsiz aslında her iki şekilde de erkelerin epeyce önündedir kadınlar. Çünkü kadınlar mantığını,sağduyusunu ve duygularını başarıyla harmanlayabilir, hele sahip olduğu aklı başarıyla kullanabilirse işte en eğitimli erkeğin önüne rahatça geçebilir. Bundan değil mi dir? zaten erkeklerin yüzyıllardır kadınları zayıf görme, onlara karşı garip tutumlar içersinde olmaları, durumun çok farkındalar ve çok korkuyorlar. Bedarı'ın erkekler konusunda zaman zaman yaptığı açıklamaları bu yüzden çok yerinde ve anlamlı buluyorum, bire bir hatırlayamıyorum ama " erkeler güçlerini, kuvvetlerinden ve paralarında alırlar" tarzında ki söylemleri. Aslında ne kadar da doğru kabanın elinden kabasını alın,bir de cebinden parasını alın geriye ne kalır?:img-hyste
Güç , iktidar ve para erkeğe yön veren gücüne güç katan üç ana etmen, işte şehirli kadınlar iktidarı ve parayı aldı ellerinden geriye bir güç kaldı ki bu bahsettiğim fiziksel güç oluyor yanlış anlaşılmasın, gerçi onuda almak hiç zor değil , istesek onuda alırız da:img-yes: . İşte bundan sebep erkeklerin adımları kaplumbağ adımlarına dönüştü.:good: zorlanıyorlar hemde çok zorlanıyorlar
Eğer bu hafta Azad kazanırsa Asteria'm ile birlikte size süper bir imza hazırlayacağız :img-hyste Şeklini söylemem, sır :img-wink:
Önümüzdeki hafta da Sıla'nın bebeği düşürme tehlikesi var yazarlarsa Atv binasına gidip domates fırlatmayı düşünüyorum. :img-tomat Var mı bana eşlik etmek isteyen :img-hyste
1250 mesaja yaklaşmak üzereyiz. Ha gayret arkadaşlar, yeni sayfaya geçelim
Bu arada en önemli ana geldim..
:cheer: :dance: :klme :img-punk: :img-kiss:
100 oldum 100. Darısı başınıza :good:
her zamanki gibi yine birşeyler kaçırdım
ASTERİA imzana bayıldım:good: süper ya:img-wink:
diğer imzalar yani adını anmak istemediğim şahsiyet LB ve yakışıklım MAA beraber imzaları niye yapıldıki:icon_sorr ne oluyor neyi kaçırıdım yine ben
BÖLÜM YORUMUM
boranım yangından çıktı yüzü hafif kararmış duman yüzünden o hali bile ne yakışıklıydı kahramanım benim:img-blush
rhett-butler8/1 11-05-07, 09:15 tamamını almadım..karşı olduğum yeri aldım sevgili rhett-butler...
esma için mendil tabiri bence yanlış..evli olması korkunç,ve evli bir erkekle beraber olmasının savunulacak hiç bir yanı yok bana göre...ama esma ve cihan
evli olmasalardı..yanlışlıkta olamazdı...
insanlar bir tek şeyde eşittir sevgili arkadaşım..vuslatta...bunun kadını ve erkeği yoktur...bu bağlamda erkek alır kullanır diye de bir şey olamaz..esma da
cihanı kullanır ve kirli bir mendil gibi atar..yani erkek cephesinden görmeyelim derim..bu uzun zamandır böyle görülmüştür ama yanlış bence...her ikiside
erkek ve kadın ilişkiyi aşksız yaşıyorlarsa bence yanlıştır...yanlışı yapıyorlarsa
ikiside birbirlerini kullanırlar......[/QUOTE]
tamamını almadım..karşı olduğum yeri aldım sevgili rhett-butler...
esma için mendil tabiri bence yanlış..evli olması korkunç,ve evli bir erkekle beraber olmasının savunulacak hiç bir yanı yok bana göre...ama esma ve cihan
evli olmasalardı..yanlışlıkta olamazdı...
insanlar bir tek şeyde eşittir sevgili arkadaşım..vuslatta...bunun kadını ve erkeği yoktur...bu bağlamda erkek alır kullanır diye de bir şey olamaz..esma da
cihanı kullanır ve kirli bir mendil gibi atar..yani erkek cephesinden görmeyelim derim..bu uzun zamandır böyle görülmüştür ama yanlış bence...her ikiside
erkek ve kadın ilişkiyi aşksız yaşıyorlarsa bence yanlıştır...yanlışı yapıyorlarsa
ikiside birbirlerini kullanırlar......[/QUOTE]
sevgili figan ilk önce sana bir özür borçlu olduğumu söyleyerek başlayayım yorumuma.ismini dün yazarken yanlış yazmışım.inan utandım.:img-in_lo .isteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü affedildimmi.kusur bizlerde yamalı yorgan gibi.beden örtülüyo ama kimi yerleride yamalar örtüyo.
esma için mendil kelimesini kullanmamdaki nedeni sanırım iyi açıklayamadım.bunu ona ithaf ederken onu savunuyoruma getirmek istememiştim.o maalesefki bir mendilden öteye gidemeyeceğin karyolanın tozlu alt köşelerine atılmaktan hiçbir zaman kırtulamayacağının nezdimdeki bakış açısıdır.bunu kendi istedimi evet bilinçaltı esmalar kendilerine verilen değeri zaten hergüne başlarken bilirler.biz doğarken değerimiz ile doğarız..büyürüz değer (+) ile (-) arasına sıkışıp kalırız.iki eksi çarpılırsa artı olur toplanırsa eksi olur.sonra eksiler artarsa eksiler hep kalıcı olur..çarpsanda bölsende bu değişmez.işte insan hayatı yaşayış şeklide matematikten öte değildir..bir ben ,bir sen,sonra yine bir ben bir sen diyerek giderken bakılmış ki hep ben hep ben…matematikten çıkmışız keser gibi olmuşuz..keserin sivri ucunun her şekilde kendini göstermesi …evet esmalar yüzsüz yüreklerdir..dizideki esmanın gidişatı ne gösterir nihayetinde senaryodaki kalemin hayat verdiği bir pinokyo..ama günümüzün esmalarını senaryodakiler gibi değiştirme bir silgi yardımı ile düzeltme olanağımız olamıyacağına göre..ümmüler o silinmez esmalarla mücadele etme yollarını bulmalılar.hoş her ümmünün kocası cihan gibiyse bu maratona terli başlayacaklarını bilmeliler..finish galip bitse kazanç ne olur bilinmez ama brevehartta ki mel gibsonun öldükten sonra bile neyi kazandığını düşünürsek mücadelelerini versinler daha iyi değilmi…
esma olanlar tıpkı hormonlu yiyecek gibidir.pazarlarda çileği görünce allahım bu kafam kadar çilek nasıl olur diye hayret ediyorum..sonra ona hormonun enjekte edildiğini hatırlıyorum.çileğe kızaman o özünde çilektir kızılacak tek bir şey var özünü bozan o ellerdir..tadını bozan,şeklini bozan,verimini bozan..ümmü orkide ise,esma da çilek olsun.ümmüler değişmeyecektir hiçbir zaman,fevakar ,dost,ana her şey olabilirken esmalar ise mevsime göre değişen tek yönlü bir yiyecektir..mevsimliktir yani..:img-wink:
cihan kullanmış esmayı esma kullanmış cihanı..bunu değiştiremem..hayata birbirlerinin kullanma klavuzu ile adım atıyorlarsa onların yönlerini bilemelelerinden kaynaklanıyordur.halbuki ellerini sadece vicdanlarına koysalar bir klavuza gerek kalmayacak..hoş koyarlasada kendilerinin bu dünyada işlerinin olmayacağını anlayacaklarya..
gönül ister sohbet kahve olur bahanesi şayet..bir kahvelik tadlarını varsın çıkarsınlar..ama içerken kahvelerini şapırtatmasınlar çevreye zarar vermesinler bu esma ve cihan basit isimden kurtulamayacaklar…ha vuslat neyi gösterir figan bilinmez..oda onlara sürpriz olsun…:img-wink:
lisedeyken edebiyat hocam ne kadar çok örnekler vererek anlatıyorsun sen bu kompozisyonu derdi..ben o zaman hocam beynimdekileri direk söylesem şaşarsınız ben en iyisi alıştıra alıştıra söyleyeyim derdim.ve gülerdi bende eşlik ederdim..huyum kurusun bu huydan vazgeçemiyorum..iyi mi oluyo yoksa picassodan beter anlaşılamayan resim senfonisinden kurtulamayacağımın bendeki yansımasımı ..bilmem…:icon_whis
bye
selam :)
oooo dizide neler oluyor.bedirhancık tehlikede.yine çok duygusal bir bölüm izleyeceğiz herhalde umarım sonu güzel olur.bu bölümde en sevineceğim şey firuz ağanın sıla ve bebeği için endişelenmesi olacak sanırım.kevse hanım yine kevserlik yapıyor.umarım bebeğe bişey olmaz.
esma geçen bölüm burhana onun çocuğu olamaz dedğinde bişi anlamdım acaba burhan kısır mı?gerçekten anlamdım
not:inşallh ümmü esma ve cihanı yakalar.:)
Arkadaşlar ilk bölümlerde Cihan'ın sarışın bir sevgilisi yok muydu? :butch:
Ben öyle hatırlıyorum... Birlikte yemek filan yiyorlardı. O hatunda da kayboldu piyasadan. Kaç aydır hiçbiriniz getirmediniz aklınıza onu.. Teessüf ederim :img-hyste
Ayrıca Ümmü, Esma dan on kat daha güzel bir kadın... :good:
Ama güzellik tek başına yeterli değil. Bu bir kere daha kanıtlandı :icon_sorr
mehtap sinmez 11-05-07, 09:21 Şimdi malum özetçimizin çok değerli özetine göre birisi herşeyini kaybedecekmiş ya; Cihanın kaybettiği pek görülmemiş bu zamana kadar.
Benimde aklımdan Azad geçiyor ama bir taraftanda azadın kaybedecek nesi var onu düşünüyorum, bir canı var bir de narini :icon_sorr
Azad canını kaybetse ne olur, cihanın dediği gibi arkasından" karısı ve annesi ağlar" bir süre sonra da unutulur. Bence Azad ölmez , ama babasına biraz benzediyse umarım benzememiştir. Cihanla Azad ın karşılaşması kumar masasında olmasın sakın? işte o zaman azad değil ama Sıla herşeyini kaybeder. Sılanın bu sefer Azad atroest diyeceğini hiç mi hiç sanmıyorum.
yine doğrusun..evet ..şu mitinglere baksana...eğer erkekler çoğunlukta olsaydı
hiç bu kadar güzel,kavgasız,dövüşsüz,sımsıcak ve sevgi dolu olabilirmiydi....
bu zamana kadar hep alttan alttan idare ettik..kevser tombalağının firuzu
idare edip her dediğini yaptırması gibi...ama bu bana ters...açık ve seçik meydanlardan meclise transfer olmalıyız...aykırı fikirlerde olsak bile daha yaşanır
bir yurt için..kavga ve döğüş onlara kalsın biz yatıştırabiliriz....
kaan garanti siler..
Bedirhan’a "şanslı velet" diyoruz hep ama şansı manevi kazançtan ibaret sadece.Yoksa şanslı falan olduğu yok aslında.Düşünsenize herkesin ağzı açık,kalbi güm güm,gözleri dürbün şeklinde baktığı bir erkeğe “Ne var,altı üstü babam işte” demek zorunluluğuna sahip. :img-beee:
Potansiyel kalp çarpıntısı ve yüreği ağzında dolaşma,görmesem ölürüm hissiyatından kopamama lüksü doğuştan elinden alınmış yavrucağın.:img-in_lo
Güzellikte babasına çekmediği takdirde “Babasının sunduğu görselliğin gölgesinde kalmış evlat” durumunun yaşatacağı travmalardan bahsetmiyorum bile.:icon_sorr
Bedirhan Duası:
Allah baba, ben uslu bir çocuğum...Ya beni babamdan güzel yap ya da bu köhne düzene bir son ver.Arkadaşlarımın doğum günü partisine babamın katılma olasılığı yüzünden çağırılmak beni çok üzüyor. Sadece okul çıkışlarında arkadaş olup sonra yüzüme bakmayan arkadaşlarım olmasını istemiyorum.:img-pilot
Allah baba,bu duamı aynı annem gibi ağlayarak yapıyorum ama sanırım bu ağlama şekli babamda olduğu gibi senin üzerinde de etkisini yitireli çok oldu.Aynı duayı 10 bininci kez yaptığım halde hala cevap vermedin. Geçen gün de boş bıraktığım sınav kağıdımı benim yerime sen doldurur musun demiştim ama doldurmamışsın.:hıh Galiba senin de matematikle aran pek iyi değil.:img-pilot
Neyse benim gidip civar köylerden “Ağlayan Annemi” ziyaret edip mum dikmeye gelen misafirlerimizi karşılamam gerekiyor.Yoksa Kevser ninem çok kızıyor bana.Bizim konağa da “Ağlama duvarı” diyorlar ama ne olduğunu bilmiyorum henüz.Babam büyüyünce öğreneceğimi söylüyor.:img-pilot :img-pilot
Bir arkadaş yazmıştı geçenlerde.
Bedirhan büyür, Esma'yla Cihan'ın kızına aşık olur.
Sonra Cihan vermez. Bedirhan kızı kaçırır. Berdel yapılır hikaye gelişir diye..
Sürekli aklıma gelip duruyor :img-hyste
[QUOTE=OZ-3;3275865]Sabah bir radyo kanalında RTÜK'ün Türkiye genelinde araştırma yaptırttığını duydum. Televizyon seyircisinin çoğunluğu kadınlarmış, ortalama günde 4,5 saat televizyon izliyorlarmış. Evliler çoğunluktaymış. Yerli diziler tercih ediliyormuş. Kadına ve çocuğa şiddet uygulanan programlar tepki alıyormuş. ....Ve...en çok izlenen dizi Sıla imiş....
Sıla özünde kadına ve çocuğa şiddeti sosyal zeminde teşhir eden bir dizi... izleyenler kadın ve şiddete tepkili...ama en fazla da Sıla izleniyor...çelişki gibi görünüyor, ama benim düşüncem kadınlarımız artık suskunluğu ve oturduğu yerde sızlanmayı , ağlamayı bırakıyor, atağa geçti...geçti ve bu işi nasıl yapacaklarının yöntemini arıyorlar .... yöntemi ideolojiye oturtma aşamasına gelmişler....
Sevgili OZ-3'ün bahsettiği haberi ben de sabah tv de izledim. İşe giderayak kendimi acaba ben kaç saat izliyorum diye hesap yaparken buldum. Evet 4.5 saat olmasa da var 2-3 saat. Bir de forumu takip etmek için ayırabildiğim saati ekledim. :img-fie: Birden kendimi çok kötü hissettim.
En çok izlenen yerli dizi Sıla imiş. İnşallah gül Oğuz ve çetesi de bunun farkındadır ve bu özel statüyüyü onlara kazandıran Sıla izleyicileri için artık daha özenli, dikkatli çalışılarak çekilmiş bölümler hazırlamaları gerektiğini anlarlar. Haftalardır Sıla-Boran aşkında aradıkları tutkuyu bulamadıklarını söyleyen izleyicilerin düşüncelerini fikirlerini bir zahmet kulak ardı etmesinler. İzleyicilerin eksik bulduğu yönlerle ilgili olarak ne kuralları olan oyuncuları ne de vermek istedikleri mesajın bu olmadığı (aşk değil töre olduğu) gibi laf oyunlarının aldatmacaların arkasına saklanmasınlar. Madem bu işi çoğu yerde tek eğlencesi,tek lüksü televizyon izlemek olan vatandaşa hizmet için yapıyorlar ,onlara mesaj vermek temel amaçları, o zaman bunu hissettirsinler. Bölüm başına oyuncuların ne kadar ücret aldıklarını bilmiyorum ama aldıkları paranın bir memurun bir işçinin 20-30 yıl çalışıp hakettiği emekli ikramiyelerinden az olmadığını söylemek için müneccim olmak gerekmez herhalde. Bu şartlar içinde oyuncu olduğunu iddia eden hiç kimsenin hem milyonlarca insanın sırtından bu vasıfla Türkiye şartlarında normal bir vatandaşın hayatında göremeyeceği parayı, rahatlığı kazanıp hem de "Benim kurallarım var, yapamam " deme ve işin içinden sıyrılıp çıkma lüksü yoktur. Lütfen biraz daha dikkat.
Cihan'la Azat'ın arasındaki hesaplaşmada artık hep yenen tarafta olan Cihan'ın bu sefer diğer tarafta yer almasını istiyorum. Onu yenik bir vaziyette görmek çok hoşuma gidecek eminim bundan.bye
33. bölüm yorumlarınıza bu başlık altından devam edebilirsiniz. Lütfen bölüm yorumu içermeyen ve tek cümlelik mesajlar yazmayınız.
Herkese iyi yorumlar..
Sevgilerimle..
siyah-beyaz 11-05-07, 09:36 Açılış benden mi acaba,öyleyse hayırlı olsun...
KEDİCİĞE cevap:Ben burada planlı davranıp gazetecilere o sözleri söylediğini düşünmüyorum.Gerçek duygularıydı o an için....SILA'cık malum duygu gel gitleri çok yaşıyan bir kızımız.Gerçi biraz uslandı ama,o sıralar öyleydi.
MAUSE'CIĞIMA CEVAP:Tabii ki derdimi yanlış anlatmışım.Özete göre bu tahminleri yaptığımızı belirtmem lazımdı....:icon_sorr
GENE SORUM VAR:Firuz ağa Boran'a *Söyle karına torunum ağa gibi yetişecek,büyüyecek bunu bilsin*-derken Sıla yaşıyacakmış gibi konuşuyordu...bana mı öyle geldi?
Bence Cihan ın kaybetme olasılığı şu an için yok. Eğer Cihan kaybederse. Sıla nın canı yanmayacak ki. Azad kaybederse İyice yanacak ve Cihanın suyu iyice kaynamış olacak. Sıla'yı kamçılayan yakınındakilerin canının yanması değil mi. Narin in bile ailesi ile arasının başka şekilde düzelmesi olasılı yok bence...
Ben diyorum ki. Cihan sinsi yılan. Kıstırırıverecek Azadı tenhada.. siz anladınız onu....
siyah_beyazım malesef sana öyle gelmiş... Firuz karın bilsin o çocuk o öldükten sonra bizle ve ağalık düzenyile büyüyecek. törelerin gereği ağa olacak o ve biz öyle yetiştireceğiz. içini serin tutsun müsterih :icon_sorr olsun dedi bence...
Hüküm kalkmış değil ertelenmiş durumda.. Buz dağı oynadı yerinden ama daha erimesi için çok zaman var... Kevserin kabi buz dağı değil ki resmen çelik kalp hiç bişiy işlemiyor...
rhett-butler8/1 11-05-07, 09:51 oz-3/Şehirli ve eğitimli kadınların diziyi Boran için izledikleri, zaafları nedeniyle Sıla'yı eleştirdikleri bir gerçek Doray,
Ben bunu eğitimli kadınların kendini Sıla ile özdeşleştirdikleri şeklinde algılıyorum ve Sılayı eleştirerek ve gelişmesi için öneriler getirerek aynı zamanda kendilerini aşma çabasında olduklarını görüyorum...inan çok hoşuma gidiyor, son derece olumlu buluyorum..bana göre eğitimli kadınlarımız da kendilerince bir yön arayışı içindeler...Boran tiplemesi bu anlamda düşündükleri veya hayallerindeki erkek tipine tercüman oluyor... Hatırlarsın, Emre tipi bildiğimiz tanıdığımız erkek tipiydi ama hiçbirimizi tatmin etmedi...Gizem'de içimizden biri ama bir türlü içimize sindiremedik, hemde hiç bir olumsuzluğu olmadığı halde, O'nu hep potansiyel tehlike olarak gördük....
Anlayabildiğim kadarıyla, biz eğitimli kadınlar kendimizi öylesine aştık ve mesafe katettik ki erkeklerimiz azıcık geride kaldılar gibi... Bize yetişebilenlerin sayısı bu nedenle göreceli olarak azalıyor... biz koşuyoruz, onlar kaplumbağa adımlarıyla yürüryor gibi,...yanılıyormuyum dersin :icon_whis[/quote]
Diziyi boran için izlemek maalesefki bendeniz için zor sevgili oz..ben nedense pek beğenemiyorum boranı yada maa yı .neyse anlatacağım boran değil zaten…biziz.kadınlar yani.
Biz her ne şekilde modern ve kültürüze edilmiş olsakda yavaş yavaş hala içimizde hayallerle çoğaltıyoruz kendimizi.bize emre karakteri yavan gelecektir elbet..yavandır çünkü..göze hitap etmek çok başka gönüle hitap çok başka..bazen bir bakış bile alabilir bizleri karşıdaki Notre damın kamburu bile olsa..ve bunu her erkek de bilemez uygulamayaz.öküz ve trenle ilgili söz niye çıkmıştır demekki ondada vardır bir hakimiyet..:img-yes:
Eğitimli kadınlarda bir yön arayışı içindeler.bunu kimse inkar edemez..o arayış hep arayış olarak mı kalır yoksa “tamam şimdi buldum onun adı işte bu” mu deriz ,kara görünür mü bende bilemiyorum..ben ne istediğimi biliyorum ama sanırım o kamplumbağa erkekler hiçbir şeyin farkında değiller..bizleri anlayamadıklarından hep dem vururlar halbuki ne kadar da anlaşılma özelliğimiz çok..
İşte türkiyedeki bu kadar dizinin izlenmesinin ana sebepleri..niye hep kadındır izleyenler..kendilerine hep model ararlarda onlar…şimdi elde var boran modeli..yarın Hamza olacaktır..gidecektir işte bu böyle…
Benim arayışımda rhett butler versinler bana bir adet uğraştırmasınlar…bulamayacağımı bile bile arıyorum.onun zamanı 1945 lerde kaldı ama ben 2007 de onu arıyorum..aman cihan düşmesin bana kurada da varsın ben hep arayayım..:img-help:
legends_of 11-05-07, 09:53 Fabrika mahşer yeri gibidir. İnsanlar korkarak Boran ve Sıla’yı beklemektedir. Azad da bu bekleyiş içinde perişan olanlar arasındadır.
Amanda aman çok perişanmış Perişan olmasını biliyoda bir kez olsun her şey benim yüzümden dediğini görmedik Bir kez olsun Sıla nın yararına işler yaptığını görmedik....:img-punk: Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar kimse Azad ın iyilik meleği süper kardeş olduğuna inandıramaz beni...........
Sıla perişan haldedir bebeğini kaybetme riski vardır, bir de Aysel’in ölüm haberini öğrenir, daha da çok yıkılır.
Zavallı Sıla ve zavallı Bedirhan daha bunlar başlangıç...:img-cray: Bizim Sıla yine iş başında eminim fabrikayı açmasam benim yüzümden ölmeyecekti diye kendini suçlar durur Bu dizide ondan başka kimse hiç bir suçu kabul etmiyor Sıla ise herşeyin sorumlusu kendini görüyo......
Yangın haberini alır almaz Bedar ve Narin hastaneye koşarken, Kevser bu durumun tadını çıkarır. Yalnız Firuz, bebek ve Sıla için endişe etmektedir.
Hepimizin tahmin ettiği gibi Firuz yumuşamış yakında lokum olurrr:) Anlaşılan süper annemiz Bedar bir kızının daha olduğunu bu bölümde hatırlamayacak....
Fabrikayı kapatma kararı verilir.
Başından belliydi böyle olacağı Sıla açtı fabrikayı kime faydası oldu...En baştan açmaya karar vermese işler bu kadar karışmayacaktı.
. Azad babasına bu işin üzerine gideceğini söyler. Azad’ın bu kararlılığı Cihan’ı huzursuz eder. Cihan ve Azad karşı karşıya gelir. Bu savaşı biri kazanacak diğeri ise her şeyini kaybedecektir
işin üzerine gidecekmiş gitsin bakalım nereye kadar gidebilecek Azad beye de bakın siz (Cihan gibi mi konuştum ne :img-dirol Bu savaşın kazananı bence Cihan olurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrimgdrag imgdrag
mehtap sinmez 11-05-07, 10:02 O zaman da bunun iyiye işaret olabileceğini söylemiştim. Bedirhan ın yaşayacağı hayata dair ahkam kesiyordu ama Sıla nın o günleri görüp göremeyeceğine dair birşey söylemiyordu. Hatta, iyi günümdeysem, "bunu bilsin" kısmını "Bilsin de kendine hazırlasın, alıştırsın. Vakti gelince tersi yönde davranmaya kalkmasın." şeklinde bile yorumlayabilirim. :)
Benim de kafamı kurcalayan bir konuya parmak basmışsınız:good: Kevser ve firuzun öyle sözleri var ki beni hayrete düşürüyor. Örneğin Kevser Sılaya "Sana çocuğunun yüzünü bile göstermeyeceğim" Borana " O kadından ne sana karı olur ne de çocuklarına anne, anlayamadın mı sen hala" ee tamam da Sıla ölmeyecek mi doğum yapar yapmaz, zaten başka çocuk olması veya doğan bebeği görmesi mümkün değil.
Firuza gelince " Söyle karına, benim yumuşadığımı sanmasın, torunum bir ağa gibi yetiştirilecek" nasıl yani? söylese ne olur söylemese ne olur Sıla zaten göremeyecek ki bebeğinin büyüdüğünü öyle değil mi? ya bu replikler düşünülmeden yazılmış, ya da olacaklara bizi hazırlamak için, ki o zaman Hüküm yerine gelmeyecektir. Şu anda anlam ifade etmeyen ancak zamanla yerine oturacağını düşündüğüm bazı repliklerde geldi aklıma hemen. İstanbul da boranın Sılaya " beni çiğneyemezler, eğer çiğnerlerse o zaman karşılarında gelin ağalarının olduğunu biliyorum" "sana sıkılan kurşun beni bulur" "Ya Çocuğum senin torunun olarak ya da babasız büyüyecek" " annene söz verdim, sizi koruyacağım, ölümüm pahasına da olsa" nereden hatırladım bilmem ki :blink: Umarım, duygu yoğunluğu içersinde edilmiş bu sözler zamanla konumlanıp, anlam kazanmaz:icon_sorr
HAMERA hala tezimin arkasındayım.Cıhanın 3 oglu varya(gerci biz birini göremedik )bu sefer kızıolur.Bütün türk filmlerinde oldugu gibi iki düşma kişinin çocukları birbirine aşık olur.:happy0064
BEDİRHAN basına benzerse(inşallah) cıhanın kızını almak için üç köyü birbirine katar sevdasını kalbiyle alır.:img-blush
BEDİRHAN dayısı azada benzerse(senarisler yazdıysa bozsun)işimiz kötü.celilerin ailesinde kız kacırmak gelenek ya bedirhanda kızı kaçır bir korkak gibi davranır.
sevdaları sına sına bitmez .sevda sınamak aile gelenegi.biz izleyicilerinde sabrı sınana sına ne olur bilemem.:icon_sorr
ikinci şıktan bizi Allah korusun.BEDİRHAN babasının aslanoglu.sevdimi hayatını ortaya koyar sevdigini almasını bilir.cihanın kızı olsada.:img-wink:
Bugün y....... flasback veya isminin geçmesi durumunda herşeyi strip kızlarından bilirim.:img-pilot
Sevgili lodoslar-kenti ruhumuz ve bedenimiz seninle...
Sevgili OZ-3,şehirli ya da eğitimli dediğimiz kadınlar"töre" canavarı ile tanışmadığından" ve de "töreye kurban vermediklerinden"diziye ağanın yakışıklılığı ve davranışlarına olan hayranlıklarından dolayı seyrediyor olabilirler..Ama bu orad gösterilen olaylara ya da Sıla'nın başına gelenlere duyarsız oldukları anlamına gelmez.Boran'ın sevilmesinin nedenleri Sıla'nın kendisi ile zorla evlendirildiğini öğrendikten sonra Sıla'ya karşı anlayışlı, ılımlı, şefkatli,koruyucu davranmasıdır.Bu anlamdan günümüzün erkekleri gerek yaşam koşullarının sırtlarına yüklediği sorumluluk gerekse yetiştirilme koşulları bulundukları çevre biraz da kendilerini geliştirmeye kapalı oldukları için (sözüm meclisten dışarı, hepsi için geçerli değildir)tv de olmasını arzu ettikleri erkek karakterini karşılarında görünce izlemeleri de kaçınılmaz oluyor.Aynı olay BBG dizisi içinde geçerlidir. Dizideki erkek kahraman bir çok kadının yanında olmasını istediği karakterdedir..
Emre ile Gizem'e gelince bizim toplumumuzda ikili ilişkileri bozan ikinci şahıslara tepkili olduğumuz için bu iki karaktere ılımlı yaklaşılamadı..Bence tv yapımcıları bu bağlamda olayı çözmüş görünüyorlar..Kadınlşarı ekrana bağlamayı öğrendiler ama birazda erkeklerin ufuklarını açacak,görüş açılarını değiştirecek programlara yer verseler iyi olacak diyorum.Tek taraflı değişim,tam değişim demek değildir.Bu yazıyı yazana kadar telefon ile kapı yarıştılar ama ben kazandım..
Siyah beyazım, .Akşama az kaldı ..Pembeli sitede yazılanlar doğru çıkarsa biz dememişmiydik size, çıkmasa da sahneleri kesmişler bizim suçumuz yok derler..:img-hyste
Eğitimli kadınlar diziyi Boran için izliyor derken kendimi yanlış mı ifade ediyorum kuşkusuna kapıldım bir an Rhett,
Bana göre Boran bir simge. Fizik yapısı elbette ki genç arkadaşlarımın ilgisini çekecektir, bu da çok doğaldır.Ama benim için önemli olan Boran'a verilen misyon. Geçmişini bilen, geçmişinden utanmayan kavramaya çalışan, yanlışlara direnen, doğrulara sahip çıkan kişiliği... Yanlışlara süreç içinde tepkileri, tepkilerinin koşullara göre değişmesi ama asla gerilememesi... bir de insani zaaflarının örtbas edilmemesi,gizlenmemesi... İnsan sevgisi, adaletli olması, sınıf farkını yüceltmemesi ama iktidarını paylaşmama yönündeki direnci...Tabii hepsinden önemlisi kadınlara bakışı...Ait olduğu topluma yabancılaşmadan, o toplumu aşağılamadan , o toplum içinde yaşayarak kaçmadan kucaklaması ve toplumu daha ileriye taşımayı isteyen kişiliği...
Toplumun adı aşiret veya başka bir şey olmuş çok ta önemli değil bence... İster doğuda ister batıda olsun öylesine hızlı değişen ve gelişen bir süreçten geçiyoruz ki...sanırım Boran bu anlamda hayallerimize ve düşüncelerimize tercüman oluyor...
Cihan' gelince... Cihan dünde aynıydı, bugün de aynı yarında aynı olacak... aynı tas aynı hamam misali... Emre'de aynı kefede bana göre... Kadına bakışı dün de böyleydi, bugün de böyle, yarın da böyle olacak...Biri aşiretten, diğeri sanayileşmiş kesimden iki farklı ama iki aynı tip...
sevgili rhett-butler..
sizi anladım…yinede şöyle diyorum..bir toplulukta aşırı uçlar
bulunmalıdır..nasıl ki kötü olmadan iyiyi,mutsuz olmadan mutluluğu
anlayamazsak bir toplumda aşırı uçlar olmadan ortayı bulamayız…
evet orkideler var..ninem çok yakınımda…onlar ki sevmeği bilmeyip
seviyorum sanmış,GÖREV ini yapıp, ana olmuş,meryem ana dan farksız..
dayak yiğip *kocam dır, döver de sever de * demiş,yetinmeyip
*erkeğin elinin kiri* palavrasına kanıp aldatılmalarını sineye çekmiş…
kocası dışarılar da çileklerle gününü gün ederken, yatak bana kaldı diye
sevinmiş….kadınlar…ümmüler…
ya çileklere ne denir..ister balta cihan,ister çilek esma aralarında aşk
yoksa KAREOGRAFİ olan çift…bunu böyle adlandırdığım için özür diliyorum.
yinede olmalı sevgili arkadaşım…her iki uca hayır dememiz için…….
Yeni sayfamıza iddiamızıda taşıyalım.
İddiada son durum
Azad kazanır diyenler; ben, kırçiçeği,müsterih,de-rin,odile,figan1973,marenostrum,oslo,yağmur yüreklim,witch 19,sılam,nihz,ecemsi,HaMbUrG*,MAKEDONYALI,bimkolik ,fkenan,rhett-butler8/1,Haramikedi,Alize,asu,su-yağmur,seza,yaprak 1907,TuRuNcUYaZ,kenru
Cihan kazanır diyenler;siyah-beyaz,SzARap,nslmia,sinem 75,jess,GünIşığı,aleveylül,lal2,ilkbahar, perii, berivan_, ssvshy, siila,filinta,teo,bego,şekerşey_bjk,fırtına_,zeyne p sudem,melim,esma-selim005,ye_şil,berfin,zuzu,doray,Asteria,yengeç69 ,tekirdağ,rumeysa05,cookiegs,seyşelll,yeshill,u.gu lsum,legends_of,diyar80
Bu hafta biraz hızlanmışız sanki,yeni sayfamızı akşamı beklemeden açtık:happy0064
jessim,Bedirhan duası için:happy0064
siyah-beyaz 11-05-07, 10:36 siyah_beyazım malesef sana öyle gelmiş... Firuz karın bilsin o çocuk o öldükten sonra bizle ve ağalık düzenyile büyüyecek. törelerin gereği ağa olacak o ve biz öyle yetiştireceğiz. içini serin tutsun müsterih :icon_sorr olsun dedi bence...
Firuz,*Müsterih,müsterih ölsün* diyor öyle mi yeshil?Bu Firuz da yeğeni gibi esprik çıktı...Hem kıza,Sıla'ya ikidebir *SAĞOLASIN* diyor.Ne demek Sağol? Çok yaşa gibi birşey değil mi?Öyle deme de teşekkür ederim de bari biz de burda çene yormıyalım.DEĞİLLL????
BEDİRHAN basına benzerse(inşallah) cıhanın kızını almak için üç köyü birbirine katar sevdasını kalbiyle alır.:img-blush
Kıs neettin sen?Amcakızıyla evlenilirrr????Olmaz Boran'a benzesin oğlu ama böyle birşey sakın yapmasın....
Cuma günleri şivem değişiyor,nedense????
legends_of 11-05-07, 10:38 Bizim senaristler Bedirhan üzerinden siyeset yapmayı ne zaman bırakaçaklar çok merak ediyorum....:mad72:
-Ay ay olamaz Bedirhanın düşme tehlikesi varmış çok heyecanlandım bak tüh ne olacak şimdi.:img-hyste
-yangın çıktı Boran Sıla yı kurtaracak mı acaba Ölürse ya sıla..:img-hyste
Bizi bu şekilde düşündürmekse amaçları hiç başarılı değiller bu konuda Aksine bizim dikkatimizi çekmek yerine güzelim dizimizi mahvediyorlar
9. bölüme kadar olduğu gibi istiyorum ben dizimi ya çok şey mi bu 9. bölümden sonraki tüm bölümleri bir araya koysam Yine o ilşk bölümlerin yarısı bile etmezzzzzzzzz imgdrag imgdrag imgdrag
Boran ve Sıla arasındaki sevgi o kadar yavan geliyo ki bana Ben sıkıldım onlar sıkılmadı hep aynı şeyleri yazmaKtan..............:img-help: troest Artık son damlalara gelmişim yavaş yavaş taşıyorummmmm :img-cool2
Diyar' ım yok mu? Hiç gelmedi mi?
Diyarım 80'im nerelerdesin. Patron falan diyodun bir terslik yoktur umarım.
Ayparçam ve günümün ışığı;buradayım,bir terslik yok;ama o kadar yoğunumki,nefes alamıyorum.Arada girip,göz atıp çıkıyorum sadece,özet-fragman yorumu falan yapamadım.Tekstil sektöründe işler iyi gitmiyor diye kim dediyse halt etmiş;herkes deli gibi sipariş veriyor;öldüm bittim mahvoldum…
Yarabbi'm ne tutkulu 1 forumcuk olduk. Tutku aşağı tutku yukarı.:blush: Bir zamanlar fırça yerdik komşudan; vuslat istiyoz diye. ''Orda töre işlenio, siz bi tutturmuşsunuz vuslat'' derdi komşumuzdaki zatın teki.
Şimdi de tutkucuk dioz. Nesi fena anlamadıkki; masumcukundan isterdik, fena olanından diil.
canım tahinli pide çekti, foruma damlaması dileğiyle.:dance:
Canım hemşom;tahinli piden geldi ama yine gidecek:icon_sorr ;masam iş dolu…Ev kızı olmak istiyorum artık…
Şu “masumcuk tutkucuk” tanımına bayılıyorum.Ama dediğin gibi “fena tutkucuk” isteyen bir forumcuk değiliz biz;bizi yanlış anlıyorlar;çünkü onların bilmedikleri şeyler var…
Aklıma Truva filmi geldi. Achilles'im (Brad Pitt) aslanlar gibi dövüşen Hector'u bile yenmiş ama en sonunda filmin en beceriksiz ve ödlek adamı tarafından okla vurulup öldürülmüştü. Ne üzülmüştüm ama... Kahraman Hector'un bile öldüremediği adamı filmin sonunda kıytırık Paris'in öldürmesi çok gücüme gitmişti. Diyar'cığım beni anlar. O da Hector'un gidişini kaldıramamış sanırım. Avatarında bir süre onun resmini kullanmıştı. Hakkı yendi Hector'cuğumuzun.
Bu da Truva'daki öyküye dönmesin. Birisi kahramanca mücadele eder ama zafer sonunda hiç hak etmeyen birinin olur. Boran şimdiye kadar Cihan ile ama iyi ama kötü mücadele etti. Cihan'ı yenme zaferi onun olmalı. Beceriksiz Azad'ın değil.
Mor perim;Hector’umu hatırlatıp yaramı deşme:icon_sorr …Zaten kendimi zor tutuyorum yine onun resmini avatar olarak kullanmamak için;unutmaya çalışıyorum Eric’im Bana’mı…O filmde de,Hector film boyunca savaştı,hem de en yürekli savaşçı oydu;Achilles kızlarla gününü gün ederken,Hector’um namusuyla;karısının,çocuklarının,yuvasının babasıydı.Bütün iyi özellikleri üzerinde toplayan bir adamdı,ama noldu?Şerefiyle savaştığı halde kaybeden o oldu:icon_sorr .Hector’un Achilles tarafından öldürüldüğü sahne;bugüne kadar izlediğim tüm filmler arasında beni en çok üzen sahnelerin başındadır,hele sürüklenerek getirilen cansız bedeni:img-cray: …Sonra,dediğin gibi Achilles’i öldüren de sümsük,korkak,kıytırık Paris olmuştu.Aslında düşününce,Orlando Bloom hayranları kızmasın ama,Paris ve Azad’da,ortak özellikler var.İkisi de kaçırmamaları gereken kızları kaçırıp ailelerinin başını belaya sokuyorlar,(kızların da ikisi de saftirik zaten),yedikleri haltın arkasında bile duramayarak,kendi hayatlarının sorumluluğunu almaktan aciz,sadece kendilerini düşünen,bencil insancıklar…Azad son bölümlerde ne kadar “cesur yürek”,kahraman pozlarında olsa da,o benim gözümde hala bir korkak…Nasılki Paris,kendi hayatını kurtarma işini abisine bırakmıştı;Azad da kendi hayatını kurtamak için kızkardeşini kullandı;hala da buna devam ediyor…O yüzden,Cihandan ne kadar nefret edersem edeyim;onu mahveden kişi her zaman şerefiyle mücadele eden Boran olmalı;sümsüklerin şahı fikir taşı çatlak Azad değil…Üstelik,daha 33. bölümde filmin “mega kötü adamı”nın her şeyini kaybetmesi çok saçma olur,ne yani,o zaman Cihan bir daha kötülükleriyle aramızda olamayacak mı?Azad zaten bir hiç,her şeyini kaybetse nolurki?Hiçbirşeyini kaybetmemiş olur…:img-hyste (Turuncu’m;bu cümleyi yazınca aklıma çok sevdiğim Yaşar’ın,çok sevdiğim bir şarkısı geldi;"sahip olduğum her şeydin,her şeyimi alıp gittin"…Anladın beni,değil???)
Cihan eğer günün birinde her şeyini kaybedecekse,bunu kaybettiren Boran olsun,Azad değil…Sonra dizinin kalan kısmında kendisini fasulye gibi nimetten sayan bir Azad görmeye hiç tahammül edemem.Üstüne Sıla da başlamasın yine çemkirmeye;"Ne biçim ağasın sen Boran?Bak senin mahvedemediğin Cihanı benim aslan yürekli abim mahvetti,tü sana,yazıklar olsun…":img-fie:
Fragmanda hepinizin dediği gibi,yüzüne sakal-bıyık boyanmış Sıladan başka birşey yok(bu arada,Bimkolik'im her zamanki gibi harikasın:good: );özette de 1-2 cümle hariç hiçbirşey ilgimi çekmedi;
"Sıla perişan haldedir bebeğini kaybetme riski vardır, bir de Aysel’in ölüm haberini öğrenir, daha da çok yıkılır."
Bu cümleden nefret ettim,bebeğini kaybetme riski olan Sıla,yeni bir ölüm haberi alan Sıla(Ayselin tek suçu Sılaya yakın davranıp çay götürmekti),yıkılan Sıla...Biz bu filmi daha önce görmüşmüydük?"Bebek tehlikededir" diye yazıp insanın sinirini zıplatmasınlar,bişey olmayacak işte,biliyoruz...
"Kevser bu durumun tadını çıkarır. Yalnız Firuz, bebek ve Sıla için endişe etmektedir."
Kevserden gittikçe daha çok nefret ediyorum,bu kadının gözü torun da görmüyor artık...Ben miydim daha geçenlerde "rüyamda çok kötü şeyler gördüm,bizim toruna bişey mi olacak" diye ağlaşan?Bu bebek doğmazsa,bu hüküm kalkmazsa senin "ceylan gözlü" kızın da öbür tarafı boylayacak;neyin tadını çıkarıyorsun anlamıyorumki,sevimsiz tombalak...:fighting2 Bu arada;bence buradaki en önemli nokta,Firuzun bebeğin yanında "Sıla için" de endişeleniyor olması;ben Firuzdan yana umutlanmaya başladım,bunun sadece bebeği doğuracağı için değil;Sıla ve Boranı da düşündüğü için olduğuna inanmak istiyorum...
"Fabrikayı kapatma kararı verilir. İşçilerden bazıları Cihan’dan iş isterken bazıları da Firuz’un kapısına gider. Cihan bu durumu lehine kullanır."
Cihan neyi lehine kullanmıyorki zaten...Firuz ve Boran,Cihandan önce davranıp işçilerin hepsine iş versinler;böylece hem hepsinin zor günde yanında oldukları için tekrar güvenini kazanırlar,hem de Cihana güzel bir çalım atmış olurlar;ama nerdeee...Zaten bu fabrikanın açılışı bile yapılmamıştıki daha;bir de kapatma kararı alınıyor.Şimdi Sıla aşiretin gözünde beceriksiz gelinağa olmasın???:icon_whis
Canım Mausem,sayın bakanım;
Bugüne kadar bu forumda,bu diziyle ilgili girdiğim her iddiayı kaybettim ama olsun;iddialar çok zevkli;beni de "Cihan kazanacak" diyenlerin yanına yaz;Cihan kazansın,yaşasın kötülük...:icon_twis
Fatoş abla'm sen isim olarak vermişsin.
Ben de bir finansçı olarak rakamsal durum analizi yapayım.
Azad diyenler: 26 kişi
Cihan diyenler:36 kişi
Cihan'cılar, Azad'cılara 10 kişilik fark atmış durumda. Daha vaktimiz var. Dengeler her an değişebilir.
Gel vatandaş, gellll.. Seçime geeelll..
Oy kullanmak bir vatandaşlık görevidir. Kaytarma :img-hyste
Azad'ın helvasını yiyecek miyiz, yemeyecek miyiz bu akşam belli olacak :img-hyste Eğer Azad kazanırsa size süper bir imza yapacağım. Sabahtan beri tepemde ampüller yanıp sönüyor. Kendimden korkmaya başladım :img-hyste
aslında özeten sonra içim kararsada ....yorum yapmak zor olsada...
vatandaşlık görevimi yerine getirip oyumu kullanıyorum....
seneryo açısından düşünüyorum ....
bence AZAD YENECEK.....
VEYA karşılacaklar ama savaşmaya zamanları olmuyacak...
benim fikirim seneryo açısından....
AZAD güçsüz kalırsa kim karşı koyacak dimi?:bilmim imgdrag
seneristlerin işi belli olmaz:img-pilot
legends_of 11-05-07, 10:48 Azad a bir şey olmaz olmasına da Cihan a hiç hiç bir şey olmaz Cihan gibi şanslı nerde var mı dünya da eşi .......:) Bir dizide mutlaka kötü olmalı olmazsa olmaz Cihan ın yapacağı daha çok kötülük var .
Daha Boran ı vuracak Bedirhanı kaçıracak Ümmü ya eziyettte yarım kaldı onu tamamlayacak.......(saymakla bitmezzzzzz):):):):)
Diyarım 80'im hoşgeldin seni gördüm sevindirik oldum:img-yes:
Tireli yunikim - yakuzam, canım teşekkür ediyorum:img-hyste Son sürat devam:img-hyste
Günüm Işığım, nerelerdesin:icon_sorr Sesime, ses ver:img-wink:
Akşama ak koyun kara koyun çıkacak meydana:img-yes: Pısırık Azad kükreyen aslan olup Cihan ve kıllarını etkisiz hale getirecek mi yoksa kendisimi etkisiz olacak(gerçi hep etkisiz ama neyse) göreceğiz.
Hemera canım bende gelirim çürük domates talimi yapmaya:img-wink: Bu bebek doğana kadar böyle giderse biz atv binasını salça kıvamına çeviririz:img-hyste
İmzama bakın bakın bir daha bakın sonra bir daha :img-hyste Analar neler doğuruyor:img-hyste Dilkam hala mı ilgini çekmiyor.
Mare'ciğim gelsede imza mı görse:img-yes:
Turuncum hafta sonu anneler gününden kalan bütün zamanımı senin projene ayıracağım istediğin linklerini yollayacağım. Pc'im çüökmeseydi çoktan elinde olurdu gecikme için kusuruma bakma:img-wink:
Cihan' gelince... Cihan dünde aynıydı, bugün de aynı yarında aynı olacak... aynı tas aynı hamam misali... Emre'de aynı kefede bana göre... Kadına bakışı dün de böyleydi, bugün de böyle, yarın da böyle olacak...Biri aşiretten, diğeri sanayileşmiş kesimden iki farklı ama iki aynı tip...
Sevgili Öz-3,
Mesajınızdaki bu kısımı anlayamadığımı belirtmek istiyorum. Cihan ve Emre'yi hangi bakımdan aynı kefede bulduğunuzu çözemedim ben. Cihan'ın kadınlara olan davranışları ve kadınlar hakkındaki düşüncelerini biliyoruz. Ve onaylamıyoruz. Ama Emre'nin kadınlar hakkındaki düşüncelerinde ben bir gariplik ya da Cihanla aynı kefeye gelecek kadar kötü bir yön göremiyorum:icon_sorr
Amacım tartışma çıkarmak filan değil sadece bu mesajınızdaki alıntıladığım kısmı anlayamadım o kadar... Açıklarsanız kendi adıma daha mutlu olacağımı belirtmek istiyorum. Belki Emre karakterine olan bakış açımda farklılıklar oluşur...
Sevgilerimle...
rhett-butler8/1 11-05-07, 11:26 Eğitimli kadınlar diziyi Boran için izliyor derken kendimi yanlış mı ifade ediyorum kuşkusuna kapıldım bir an Rhett,
Bana göre Boran bir simge. Fizik yapısı elbette ki genç arkadaşlarımın ilgisini çekecektir, bu da çok doğaldır.Ama benim için önemli olan Boran'a verilen misyon. Geçmişini bilen, geçmişinden utanmayan kavramaya çalışan, yanlışlara direnen, doğrulara sahip çıkan kişiliği... Yanlışlara süreç içinde tepkileri, tepkilerinin koşullara göre değişmesi ama asla gerilememesi... bir de insani zaaflarının örtbas edilmemesi,gizlenmemesi... İnsan sevgisi, adaletli olması, sınıf farkını yüceltmemesi ama iktidarını paylaşmama yönündeki direnci...Tabii hepsinden önemlisi kadınlara bakışı...Ait olduğu topluma yabancılaşmadan, o toplumu aşağılamadan , o toplum içinde yaşayarak kaçmadan kucaklaması ve toplumu daha ileriye taşımayı isteyen kişiliği...
Toplumun adı aşiret veya başka bir şey olmuş çok ta önemli değil bence... İster doğuda ister batıda olsun öylesine hızlı değişen ve gelişen bir süreçten geçiyoruz ki...sanırım Boran bu anlamda hayallerimize ve düşüncelerimize tercüman oluyor...
Sizi anlıyorum oz.misyon olayında bende sizinle hem fikirim .ben maa yı beğenme hususua biraz değindim ama alıntı yapığım mesajınızda ne demek istediğinizi biliyorum.
Evet karşımızdaki görüntünün yani boranın yüzünün haricinde beyin fonksiyonlarının çalışma şekline hayranlık duyuyoruz.kimi zaman pasif kalsada yinede varlığının bilincindeyiz.
Şimdi gerçek bir boran üzerinden gidersek şayet dizideki değil,mesela üniversite okumuş eğitimli ,entelektüel havası sinek ısırığı kadar olsada böyle bir boran kürkçü dükkanına döndüğünde yeni bir boran olarak dönmelimidir yoksa dükkanının pençerelerini açmamalımıdır.berdel gibi bir evlilikle başlarsa hayatına sanırım sıladan o kadar da güçlü değildir.bu da onun güçlülüğüne biraz posta koymak gibi maalesef.geçmişinden utanmamalı evet doğru ama bu geçmiş biraz kanlı olursa utanma hakkını kullamazsa bile ben onun adına utanç duyarım…
Boranların bir sürü yanlışların mekanında otururken doğruları yavaş yavaş kabulendirmeye çalışması bir hayli zor olacak.şöyleki o bir dizi deki boran onu geçiyorum,gerçek hayatta hiç mi boran olmadı.yokmuydu böyle yanlışlara dur demeye çalışan, hiç mi güçlü bir misyon oluşturmadı o topraklar…bu kadar geçmişiyle boğuşan aşiretlerde hep güçsüzler mi fark etti yanlışları …işte oz maalesefki o bir misyon ekranda duran…gerçek yaşantıya adım attığında püf olacak bir görüntü..niye mi böyle düşündüm çıksaydı şayet yaşardı yaşatırdı bazı şeyleri..demek ki çıktıda yinede yenildi… o kadar da güçlü değiller demek ki..:icon_sorr
Cihan ve emre için dediklerinizde çok yerinde..nüfus sayımı sonrası 18 milyon cihan+emre olursa hiç şaşırmayacağım..ikiside kurak toprak gibiler bu kadar nasıl çoğalıyorlar ilginç:icon_whis
Bugün iş yapmak istemiyorum,erken tatil alarmı verdim kendime..dolaşıyorum tembel tembel forumda…buda çok zevkliymiş..neden buradan kopamadığınızı çok iyi anladım..forum üyeleri…:img-yes:
Bu arada avatatarımdaki rhett butlerin görüntüsünün tutkuyla olan haşır neşirliğine hiç değinmediniz arkadaşlar:icon_sorr …böyle bir görüntüyü görmek istediğinizi bildiğim için sizler adına seçtim..ama siz yine boran boran diyonuz çok inatçısınız vesselam..:img-wink:
GENE SORUM VAR:Firuz ağa Boran'a *Söyle karına torunum ağa gibi yetişecek,büyüyecek bunu bilsin*-derken Sıla yaşıyacakmış gibi konuşuyordu...bana mı öyle geldi?
merhabalar hayırlı cumalar herkese,yeni sayfada açılmış
sevgili siyah-beyaz neden olmasın değil mi ?,sıla fıruz ağaya ilacını verdiği zaman da saolasın dememiş miydi.bu cümlede çok önemli aslında hem ölmesini istiyorken hemde sağolasın demek ....
jess duana amin demek istiyorum sonunu bende anlıyamadımbenimde büyümem gerek sanırım....
yanılmıyorsam sevgili mause kapanan başlıkta yazmış, kim kimi öpecek diye
gün gelir kırmızı kar yağarsa kim kimi öpmek için ilk adımı atacak diye...
bende merak ediyorum ilk adımı sıla mı ???yoksa boran mı ?? atacak diye sanki ilk adımı sıla atacak gibi geliyor bana
akşamki bölümde bunları görmeyi çokk istiyorum,
-cihan ve Esma'nın tutkulu aşkını görmeyi çok istiyorum mümkünse daha uzun göstersinler 214 nolu oda da neler oluyor merak ediyorum sonra
-Bedar'ın her an takla atacakmış gibi yürümesini sılammmm guuuzummm diye koşuşturmasını ağlamasını sonra Celili yanağından şap şup diye öpmesini de istiyorum
- Azad'ın önlenemz yükselişini görmeyide istiyorum
-Narin'in DK ilacını kullanmaya devam ettiğini görmeyide istiyorum
-Dürüyenin temizlik yaptığını görmeyide istiyorum (temiz kadınları severim)
-araya bir töre maduru kız olayı koysunlar lütfen onsuzda olmuyor
-baz istasyonu Dilaverin herşeyden haberi olupta abisinden bi haber olamsınıda görmek istiyorum
-iki oğul ve bir babanın dayanışmasınıda görmeyi istiyorum
- Kevser'i unutmadım bu arada onunda taklıarnı değiştirmesini başka takılarla görmeyi boranın tüm uyarılarına rağmen Sıla'ya laf sokmasını da istiyorum
Sevgili Öz-3,
Mesajınızdaki bu kısımı anlayamadığımı belirtmek istiyorum. Cihan ve Emre'yi hangi bakımdan aynı kefede bulduğunuzu çözemedim ben. Cihan'ın kadınlara olan davranışları ve kadınlar hakkındaki düşüncelerini biliyoruz. Ve onaylamıyoruz. Ama Emre'nin kadınlar hakkındaki düşüncelerinde ben bir gariplik ya da Cihanla aynı kefeye gelecek kadar kötü bir yön göremiyorum:icon_sorr ...
Forum koşullarında fikir alışverişi yapmak için elbette tartışacağız KIRÇİÇEĞİ..Tartışa tartışa doğruların önünü açacağız.
Cihan aşiret düzeninin erkek tipi. Kadını ikinci sınıf ve erkeğin hizmetinde bir yaratık olarak görüyor. Kadına karşı tek sorumluluğu aklınca doyurması ve koruması, korumayı da namus kavramı adı altında yapıyor. Feodal toplumların genel özelliği budur. Doğuda veya batıda , asya yada avrupada ufak tefek farklılıklar vardır ama özü değişmez.
Emre sanayileşmiş modern dediğimiz toplumun erkek tipi. Eğitimlidir, kibardır, yasalar önünde eşitliği kabul eder, feodal tipteki erkeği de reddeder. Ama kadına bakışı aynı. Onu farklı şekilde ikinci sınıf olarak görmeye devam ediyor. Hediyeler veriyor, güzel sözler söylüyor, saygılı, sözde önde tutuyor ama iş kadının kendini ifade etmesine inisiyatif kullanmasına gelince gerçek yüzü ortaya çıkıyor. O andan itibaren kadının adı ''işi mi yoktur'', ''zaten o vardır'' olur çıkar... Çünkü kadın aslında kendi statüsünü güçlendirmek için bir araçtır, egolarını ve isteklerini gidermek için bir araçtır...Emre için değil ama pek çokları için cinsel bir objedir, kazanç kaynağıdır... siyasi iktidarı için bir araçtır...
İkinci sınıf görüldükten sonra arada ne fark var dersin... Birisi uluorta biraz hoyrat ama sonuç olarak mertçe sömürüyor, eziyor...diğeri kibarca, çaktırmadan, yüzüne gülerek , hediyeler vererek, gönlünü hoş tutarak, sensin diyerek... Bilmem anlatabiliyormuyum...
zeynepsudem 11-05-07, 11:51 Şu anda anlam ifade etmeyen ancak zamanla yerine oturacağını düşündüğüm bazı repliklerde geldi aklıma hemen. İstanbul da boranın Sılaya " beni çiğneyemezler, eğer çiğnerlerse o zaman karşılarında gelin ağalarının olduğunu biliyorum" "sana sıkılan kurşun beni bulur" "Ya Çocuğum senin torunun olarak ya da babasız büyüyecek" " annene söz verdim, sizi koruyacağım, ölümüm pahasına da olsa" nereden hatırladım bilmem ki Umarım, duygu yoğunluğu içersinde edilmiş bu sözler zamanla konumlanıp, anlam kazanmaz
Merhaba sevgili arkadaşlar,
yeni sayfamız hayırlı olsun. Yorumda bulunan tüm değerli arkadaşlarım ellerinize sağlık.
Öncelikle Morlar kraliçesi Asteria mızın bir teklifi vardı Madita nın senorya danışmanı olması hususunda, ben kendi adıma memnuniyetle kabul ediyorum canım yalnız bir şartla, mümkünse Sıla ile Boran'ın arasında yaşanacak tüm duygusal ve fiziksel yakınlaşma dialoglarını Madita nın yazmasını ve ara sıra adaşım ile paslaşarak yazmalarını ve en az bir hamam sahnesi koymalarını rica edeceğim. diğer karakterleri gene Sema ve Eylem ikilisi yazsın farketmez.
yorumumun başına da Sevgili Mehtap ın yorumundan alıntı yaptığım kısımlara gelince, Ben de Boran ın söylediği bu sözlere zaman zaman takılınca huzursuzluk duyuyorum.Sevgili arkadaşım dediğin gibi İnşallah bu söylemler sadece sözlerde kalır, zamanla konumlanıp anlam kazanmaz.Üç sezon önce aynı kanalda Z diye bir dizi vardı. Orada da Ş. ağa ölünce zaten dizinin büyüsü kendiliğinden yok olmuştu. Z. giderek Zeyna ya benzemişti ve hiç inandırıcı gelmiyordu. Umarım bizim yapımcılar da aynı hataya düşüp dizinin kaderi ile oynamazlar.
Altıncı hissim ile Firuz ağa ve Sıla arasındaki yakınlığın giderek artacağını ve de ileride ölüm kararının durdurulması için Boran ın babasının desteğini de arkasına alacağını düşünüyorum.
İkinci sınıf görüldükten sonra arada ne fark var dersin... Birisi uluorta biraz hoyrat ama sonuç olarak mertçe sömürüyor, eziyor...diğeri kibarca, çaktırmadan, yüzüne gülerek , hediyeler vererek, gönlünü hoş tutarak, sensin diyerek... Bilmem anlatabiliyormuyum...
Yanıtın için teşekkür ederim Öz-3,
Yalnız ben dediklerine katılmadığımı belirtmek istiyorum. Cihan ve Emre bana göre hiçbir koşulda ''aynı kefe''de değiller. Emre karakterini sevdiğim doğru ama onu körü körüne savunacak kadar gönül gözüm kapalı değil çok şükür...
Cihan'ın bayanlara olan davranışı ortada, mertçe de olsa eziyor ve ''kadın hak''ları kelimesini kabul etmiyor. Eşyadan bile değersiz davranıyor. Sıla'ya neler yaptığını hepimiz gördük. Ümmü'ye olan davranışları da ortada...
Emre bu davranışların hiçbirisini yapmadı ki. Ben mi kaçırdım :blink:
Emre Sıla'ya karşı bir yanlış yapmadı. Her hangi şiddet içeren hareketlerde bulunmadı - Mardin'den kaçırırken zorla arabaya bindirmesi var ama onun bu davranışı Cihan'ın davranışlarıyla kıyaslanamaz bile- hakaret edicek, Sıla'nın haklarını çiğneyecek bir davranışta bulunmadı. Sıla'nın kararlarına saygı duydu ve onu serbest bıraktı. Bu saydıklarımın içinde Cihanla bağdaşan her hangi bir özellik bulamadım ben...
Bir erkeğin hediye alması, güzel sözler sarfetmesi kötü bir şey mi? Emre Sıla'ya güzel sözler söyledi diye onun haklarını sömürüyor mu oldu?
Ben anlayamadım sevgili Öz-3... Ama düşüncene saygı duyduğumu da belirtmek isterim... Benim anlayabilmem için yazmış olduğun cevap için tekrardan teşekkür ediyorum...
Sevgilerimle...
uzun zamandır cuma gününün bu kadar haraketli olduğunu görmemiştim... herhalde cihan esma tutkusundan herhalde :img-hyste forumca onların tutkusundan çok etkilendik değilmi:img-hyste
ben sılanın bebeğiyle ilgili endişelerimi belirtmek istiyorum... bebek belki inatta annesine çekmiş o kesin bari güzellikte babasına çeksin... sılanın önüne sürekli boran resimleri koyalım borana benzesin ....
büyüklerin bir sözü var kız olursa halaya erkek olursa dayıya benzermiş bebek... erkek olacağı kesin düşünsenize azada çekermiş kımıl kımıl ıyyyyyyy.... yani bebek erkek olursada kötü kader kız olursada kötü kaderle karşı karşıya... yani bizim bebek kader konusundada Küçük emrah amcasına çekmiş acıların çocuğu bedoooooo :img-hyste :img-hyste
siyah-beyaz 11-05-07, 12:16 Şimdi gerçek bir boran üzerinden gidersek şayet dizideki değil,mesela üniversite okumuş eğitimli ,entelektüel havası sinek ısırığı kadar olsada böyle bir boran kürkçü dükkanına döndüğünde yeni bir boran olarak dönmelimidir yoksa dükkanının pençerelerini açmamalımıdır.berdel gibi bir evlilikle başlarsa hayatına sanırım sıladan o kadar da güçlü değildir.bu da onun güçlülüğüne biraz posta koymak gibi maalesef.geçmişinden utanmamalı evet doğru ama bu geçmiş biraz kanlı olursa utanma hakkını kullamazsa bile ben onun adına utanç duyarım…
Dizideki Boran ağa olarak,çok da ütopik bir karakter değil.Eğer öyle olsaydı 2 bölümde düzeni değiştirirdi.Dizideki Boran okumuş Boran gibi mücadele vermeye çalışıyor .Ama Gerçek Boran,yeni bir Boran olarak dönseydi ,örneğin berdeli kabul etmeseydi,kardeşi bugün mevtaydı.Üniversitelerde doğulu gençler arasında yapılan anketlerden anlaşılıyor ki bunu değişitirmek sadece eğitimle olacak iş değil... Dizideki Boran **dükkanının pencerelerini
perdeleri düzgünce iteleyerek,ya da kaldırarak açmaya çalışıyor bunu gerçek Boran da sanırım böyle yapardı...
Emre'yi pek sevemedim ama,Cihan'la aynı kefede görmek benim de hoşuma gitmedi.Emre'nin kollamacı yanını gördüm,biraz da haddi olmayan şeylere karışmasını gördüm ama,kadın aşağıladığını görmedim....
…işte oz maalesefki o bir misyon ekranda duran…gerçek yaşantıya adım attığında püf olacak bir görüntü..niye mi böyle düşündüm çıksaydı şayet yaşardı yaşatırdı bazı şeyleri..demek ki çıktıda yinede yenildi… o kadar da güçlü değiller demek ki..:icon_sorr :
O misyonda olanlar yok mu...var, elbette var.... ama üstlerinden silindir geçtiğinden olsa gerek sayıları o kadar azaldı ki... kelaynaklar kadar kalakaldılar...
Güç konusunun erkeklerin tekeline verilmesinden söz ediyorsan eğer:icon_whis
şimdi... ben pek ayrımcı sayılmam...kadın ve erkeği farklı özellikleri ile özel ve güzel görenlerdenim...üstünlük yarışına , güç yarışına girmelerine pek sıcak bakmayanlardanım...amaaaa....haklısın , erkekler sanıldığı kadar güçlü değiller desem, nasıl olur...azıcık kıvırtmış olurum değil:img-hyste ...azıcık, minnacık, köşesinden....:happy0064
Bölüm yorumum : Sıla dizisi önemli bir misyon yüklendi. Dilerim hem Sıla hem de Boran alınlarının akıyla bu sorumluluğun üstesinden gelirler....
Turuncu'm benimde gönlümden Azat'ın kazanması geçiyor. Sen Azat'ın kaybetme gerekçelerini yazmışsın bende Cihan'ı yazmaya çalışayım:img-wink:
Cihan bu savaşı kaybetmeli,
Çünkü;
- Cihan'ın suyu ısınalı çok oldu, birilerinin o suyu boşaltmaya başlaması gerekiyor ,
- Namusum da namusun diye ortalarda gezinen Cihan'ın bu konuda darbe yemeden önce başka konularda darbe yemesi gerekiyor,
- Ağayım diye ortalarda dolaşırken ağa olmadığına dair olan inancın oluşması gerekiyor,
- Kötüyüm kötüyüm derken bir çalıya toslayıp tökezlemesi gerekiyor,
bu kadarcık yazdığım sebeplerden dolayı Cihan kaybedecek diyorum ben...
Aslında o cümleyi özetçinin abartısı olarak görüyorum ben. Aralarında zaten bir savaş vardı. Geçen bölümlerdeki bakışlarından da belli zaten. Ama bu savaşın sonuca ulaşması daha erken. Azat kaybetse Sıla hırslanır belki ama Cihan kazanmaya devam eder. Hem bu savaşın sonucunda ikisinden birisinin öleceğini düşünmüyorum ben. Daha sırada olanlar var Firuz,Zinar, Kevser onlar gitmeden bu gençler bir yere gidemezler :img-beee:
Savaş kelimesi de herşeyini kaybedecek kelimesi de şişirilmiş kelimeler ve cümleler:img-beee:
Tabiki de esas savaşı Boran kazansın istiyorum. Kıytırık Azat değil...:img-yes: Ama madem önce Azat atıldı savaşı kazanmaya o bişeyler yapsın, vurucu darbe Boran'dan gelicektir...
Emre'yi pek sevemedim ama,Cihan'la aynı kefede görmek benim de hoşuma gitmedi.Emre'nin kollamacı yanını gördüm,biraz da haddi olmayan şeylere karışmasını gördüm ama,kadın aşağıladığını görmedim....
Aşiret toplumu ve sanayi toplumu farklı iki sitem ve her iki sistemin erkeklerinin hayata bakış ve davranış biçimleri elbette farklı olacak. Nasıl kadınları farklı ise...
Kendimden bir örnek vereyim. Cihan tipi bir erkek yanımdan yöremden geçemez. Ama hayatım, Emre tipi erkeklerle boğuşmak ile geçti. Her zaman iyiyim hoşumdur ama iş insiyatifi eline almaya geldimi, o zaman belli olur ak koyun, kara koyun. Olmaz demezler de, olmaması için neler yaparlar neler...
Hakettiğin veya üstesinden gelebileceğin bir işi bahaneler yaratarak engeller çıkartılması ve bahanelerin ayrımcılık kokması da bir türlü aşağılamadır bana göre... adı konmamış ta olsa....zaten öyle uluorta aşağılama olabilir mi siyah-beyaz...mümkün mü....
oz-3 dediklerin başka bir şeyi hatırlattı bana...tarih öğretmenimi.....
bana takmıştı...ikide bir saçımı hafifçe çeker*bunlara takılıp kalma!!altındaki
beynini çalıştır,unutma,hayatı aynasının içinden ibaret kadınlardan olma*derdi...
hayatı aynasının içinde olan kadınlar...o kastettiğin emrelerin kadınları..süs bebeği olmaktan öte gidemeyen kadınlar...
suç toplumda olduğu kadar bizlerde de değil mi...büyük şehirde oturan,okuma
imkanları olmuş ve hatta en yükseğine kadar okumuşta bunu zengin koca için
değerlendirmiş kadınlar....sonrada eve çekilip,yaratmayan,üretmeğen hatta
güzelliğim bozulur kaygısı ile doğurmayan kadınlar.....
sılaya pek çok suç bulabiliriz ama hiç olmazsa hayatı *aynasının içi* değil...
büyüklerin bir sözü var kız olursa halaya erkek olursa dayıya benzermiş bebek... erkek olacağı kesin düşünsenize azada çekermiş kımıl kımıl ıyyyyyyy.... yani bebek erkek olursada kötü kader kız olursada kötü kaderle karşı karşıya... yani bizim bebek kader konusundada Küçük emrah amcasına çekmiş acıların çocuğu bedoooooo :img-hyste :img-hyste
allah korusun alev ağzından yel alsın ben aklıma bile getirmek istemiyorum o sözü ne halaya çeksin nede dayılara ayy...
en iyisi Sıla , bebek kımıldarken bol bol Boran'a baksın ,baksında bedirhan'da babası gibi mert yiğit evinin direği (bunu yazarken kevseri hatılrladım) VE hatta sıla merhameti Bedirhan 'ın kulağına fısıldasın değil mi?
Acaba bu *merhameti kulağına fısıldamak* esas unsur bu mudur yani cihanın kulağına bu kelime fısıldanmadığı için kötü, Boranın kulağına fısıldandığı için iyi mi oldu?....
umarım akşam ki bölümde haftalardır pişip sılaya ikram edilemeyen sarıyer böreklerini görürürüz.bizim kültürümüzde hamile bir kadının canı ne çekerse ona ikram edilir ,yapıp yedirilir diye biliyorum yanlışmıyım .... hala şu börekler ortaya çıkmadıya ona yanarım .belki bu hafta Boran Sılaya bir süpriz yapar börekleri getirir hala umudum var...hala...
bizler tutukuyu burada araken meğerse o yersiz yurtsuz olup baraj gölü kenarına gitmiş gördünüz mü?
Tabiki de esas savaşı Boran kazansın istiyorum. Kıytırık Azat değil... Ama madem önce Azat atıldı savaşı kazanmaya o bişeyler yapsın, vurucu darbe Boran'dan gelicektir...
sevgili kırçiçeği bende azad dedim ama yukardaki cümlenede katıldığımı belirtmek isterim
Mor perim;Hector’umu hatırlatıp yaramı deşme…..O filmde de,Hector film boyunca savaştı,hem de en yürekli savaşçı oydu;Achilles kızlarla gününü gün ederken, Hector’um namusuyla; karısının,çocuklarının,yuvasının babasıydı.Bütün iyi özellikleri üzerinde toplayan bir adamdı,ama noldu? Şerefiyle savaştığı halde kaybeden o oldu:...…Sonra,dediğin gibi Achilles’i öldüren de sümsük,korkak,kıytırık Paris olmuştu.Aslında düşününce,Orlando Bloom hayranları kızmasın ama,Paris ve Azad’da,ortak özellikler var.
Sevgili Diyar'ım ve Asteria'm :img-hyste :img-hyste Allah ikinizi de başımızdan eksik etmesin... :img-hyste
Mesajlarınıza çok güldüm. Kaç kişinin aklına Sıla dizisiyle taa Truva filmi arasında benzerlik kurmak gelebilir ki? Sadece çok nadir insanların.. İyi ki, aramızda sizin gibi yaratıcı ve farklı vizyonlara sahip arkadaşımızlar var. Benim hayatta aklıma gelmezdi. :img-hyste
Asteria'm Truva'dan ilk bahsedince şöyle bir durup düşünmüş ve hak vermiştim. Senin aşağıdaki yorumun da harika olmuş :good:
İkisi de kaçırmamaları gereken kızları kaçırıp ailelerinin başını belaya sokuyorlar,(kızların da ikisi de saftirik zaten),yedikleri haltın arkasında bile duramayarak,kendi hayatlarının sorumluluğunu almaktan aciz,sadece kendilerini düşünen,bencil insancıklar…... Nasılki Paris,kendi hayatını kurtarma işini abisine bırakmıştı;Azad da kendi hayatını kurtamak için kızkardeşini kullandı; Cihandan ne kadar nefret edersem edeyim;onu mahveden kişi her zaman şerefiyle mücadele eden Boran olmalı;sümsüklerin şahı fikir taşı çatlak Azad değil]
Sümsüklerin şahı, fikir taşı çatlak "Paris" Azad :img-hyste :img-hyste İkinizin mesajlarından sonra ben de ikisinin benzediğine inandım arkadaşlar.
Yalnız alacağınız olsun. Artık ne zaman Truva filmini izlesem aklıma Azad gelecek.
Azad zaten bir hiç,her şeyini kaybetse nolurki?Hiçbirşeyini kaybetmemiş olur…:img-hyste
Diyar'cığım bu söze sadece :img-clapp yapılır.
Cihan eğer günün birinde her şeyini kaybedecekse,bunu kaybettiren Boran olsun,Azad değil…Sonra dizinin kalan kısmında kendisini fasulye gibi nimetten sayan bir Azad görmeye hiç tahammül edemem.
Sahi.. Ben bu durumu hiç hesaba katmamıştım. Azad kazansın diyen arkadaşlar siz bu olasılığı düşünmüş müydünüz? Ortalıkda kahraman pozunda caka satarak dolaşan bir Azad :img-fie: Cihan kazansa daha iyi olacak gibime geliyor
Yar saçların lüle lüle Azad sana :sad53::sad53:
Forum koşullarında fikir alışverişi yapmak için elbette tartışacağız KIRÇİÇEĞİ..Tartışa tartışa doğruların önünü açacağız.
Sayın Oz-3 çok güzel bir noktaya değinmişsiniz müsadenizle bende bir ekleme yapmak istiyorum. Tartışa tartışa öğrenirken fikirler mutlak doğruymuş gibi lanse edilmemeli ve başkalarına dikte etmeye çalışılmamalı bence:img-pilot
Sizin iflah olmaz bir kadın hakları savunucu olduğunuzu herkesin yeterince iyi anladığını düşünüyorum ama bu kadar gözümüze sokmasanız kanımca hakları savunmak konusunda daha faydalı olursunuz:img-yes:
Sanayi ve Feodal düzende yetişen erkek tanımı yapmışsınız yanlız tanımlarınızda hep genelleme yapıyorsunuz. Yorumlarınızdan nedense erkeklerin hoyrat varlıklar olduğunu anlıyorum. İyileri istisna kötüleri kaide olarak göstermeniz bir bayan olarak beni rahatsız ettiğini belirtmeden edemeyeciğim.
Kadınların haklarını savunma azminiz takdire şayan yanlız es geçtiğiniz bir şey var. Bazı kadınlar kendi haklarını kendi savunmak istiyor olamaz mı.
Yorum yaparken çeşitleme yapsanız bizde başka fikirlerinizi öğrensek:icon_whis Her konuyu kadın haklarına bağlamanızı şaşkınlıkla izliyorum:img-pilot
Bölüm yorumu : Bana kalırsa Esma rakibini merak ediyor ve bir yolunu bulup diolog için fırsat yaratıyor. Ümmü, bir kadının varlığından emin olmasa bile tahmin ediyordur. O kadarda saf olmasa gerek:icon_whis
Yangından sonra fabrika kapatılacak mış çok şaşırdım Sıla ne olusa olsun bunu yapacağım diyordu acaba Boran bu konuda ısrarcı olabilir mi?
Bir de Boran ve Sıla'nın kırda bayırda mutluluk sahnelerini izleyeceğiz gerilerinde yine bir ölü bırakarak mutluluk pozları vermeyi bu çift fazlasıyla kanıksadı artık çok sevimsiz oluyor benden söylemesi:img-pilot
Birde töre uygulayıcısı olarak nedense heo baş harfi H olan erkekler seçiliyor bir anlamı varmıdır yoksa denk mi gelmiştir.
Halim - Ruken'in abisi Halil - Ufak Hasan :icon_whis
Benim imzam diye söylemiyorum ama çok güzel:img-hyste
Sevgiler
siyah-beyaz 11-05-07, 12:58 Ama hayatım, Emre tipi erkeklerle boğuşmak ile geçti. Her zaman iyiyim hoşumdur ama iş insiyatifi eline almaya geldimi, o zaman belli olur ak koyun, kara koyun. Olmaz demezler de, olmaması için neler yaparlar neler...
OZ'cuğum,tamamdır,doğrudur, eğer yanlış anlamadıysam ,bu engellemeler çalışan kadınlara hele kariyer yapan kadınlara karşı tüm çalışan erkeklerin bakışı...Dünyanın heryerinde böyle...Ve neyazık ki hemcinslerine karşı aynı kafada kadınlar da var.... Bu çeşit bir engelleme, Emre-Sıla ilişkisinde varmış gibi gelmedi bana...Ama Sıla'yı çok çekiştirdi,uzak durmayı beceremedi, ona kabul oyu veriyorum...
Sevgili DE-RİN, Azad da bu savaşa zaten Boran ağanın arkasında olduğunu bilerek,hatta bunu da annesine söyliyerek atıldı.Ama gene de onunkine cahil cesareti diyorum....
Sahi.. Ben bu durumu hiç hesaba katmamıştım. Azad kazansın diyen arkadaşlar siz bu olasılığı düşünmüş müydünüz? Ortalıkda kahraman pozunda caka satarak dolaşan bir Azad :img-fie: Cihan kazansa daha iyi olacak gibime geliyor
Yar saçların lüle lüle Azad sana :sad53::sad53:
Ben Cihan kazanır diyen taraftanım ama tabiiki Azad kazansın isterim. Sadece hep dört ayağının üstüne düşen, her işten kolayca sıyrılan, dizide yan rol olmasına rağmen başrol oyuncularından daha aktif olan Cihan'ın dizi sonlanana değin yenilme olasılığını görmediğim için Cihan kazanır diyorum. Ama ters köşe olursam da çok mutlu olurum. Sıla ve Boran'a hem maddi hem manevi yine zarar verip, bundan da sıyrılan Cihan'ın pis pis sırıtışını görmektense Azad'ın caka satarak dolanmasını tercih ederim. Cihan mutlu olacağına Azad olsun değil mi? Azad'ın mutluluğu, Cihan'ın mutsuzluğu en çok Sıla ile Boran'ı memnun eder, onların mutluluğu da bizi :img-yes:
OZ'cuğum,tamamdır,doğrudur, eğer yanlış anlamadıysam ,bu engellemeler çalışan kadınlara hele kariyer yapan kadınlara karşı tüm çalışan erkeklerin bakışı...Dünyanın heryerinde böyle...Ve neyazık ki hemcinslerine karşı aynı kafada kadınlar da var.... Bu çeşit bir engelleme, Emre-Sıla ilişkisinde varmış gibi gelmedi bana...Ama Sıla'yı çok çekiştirdi,uzak durmayı beceremedi, ona kabul oyu veriyorum...
Tek bir örnek vereceğim Siyah-beyaz..hani kaçışının ardından Sıla'nın ilk katıldığı toplantıdaki Emre'nin tavrı...Diyelim o noktada Sıla tavrını koymasaydı sonuç ne olurdu dersin...Yine o toplantıda Kenan'ın tavrını hatırlayalım...küçücük bir ayrıntı gibi duruyor ama, anlamları ve sonuçları bana göre o kadar farklı ki...
Kenan'ın modern toplumun akil adamı olarak değerlendirdiğimi eklememe gerek yok sanırım...Tıpkı Ali Ağa'yı akil adam olarak değerlendirdiğim gibi....
Yeni sayfamıza iddiamızıda taşıyalım.
İddiada son durum
Azad kazanır diyenler; ben, kırçiçeği,müsterih,de-rin,odile,figan1973,marenostrum,oslo,yağmur yüreklim,witch 19,sılam,nihz,ecemsi,HaMbUrG*,MAKEDONYALI,bimkolik ,fkenan,rhett-butler8/1,Haramikedi,Alize,asu,su-yağmur,seza,yaprak 1907,TuRuNcUYaZ,kenru
Cihan kazanır diyenler;siyah-beyaz,SzARap,nslmia,sinem 75,jess,GünIşığı,aleveylül,lal2ilkbahar, perii, berivan_, ssvshy, siila,filinta,teo,bego,şekerşey_bjk,fırtına_,zeyne p sudem,melim,esma-selim005,ye_şil,berfin,zuzu,doray,Asteria,yengeç69 ,tekirdağ,rumeysa05,cookiegs,seyşelll,yeshill,u.gu lsum,legends_of,diyar80
Bu hafta biraz hızlanmışız sanki,yeni sayfamızı akşamı beklemeden açtık:happy0064
jessim,Bedirhan duası için:happy0064
istersen lal2, ilkbahar olarak gec, istatistiklerde hata olmasin. Birde bakarsin bir oy farki ile kaybetmisiz... itarizimi simdiden ileteyim.
Ya bu Ümmünün babasi kizinin eve gönderilmesine bir sey demiyorumu... durumlari gayet iyiye benziyordur. Bir de bakiyoruz babasi aglarin toplantisina katilanlardan biri cikiyor.... günes bulutlarin arasindan ciktiya hemen basima vurdu.
siyah-beyaz 11-05-07, 14:05 Ben Cihan kazanır diyen taraftanım ama tabiiki Azad kazansın isterim.
Ben de Cihan kazanacak derken istediğimden söylemiyorum.Mantığım ve aklım ve tecrübeler söyletiyor.Yoksa yüreğim tabii Azad kazansın ister.Ama gene de Boran'ı düşününce o nu da istemiyorum galiba...Boran kazansın BORAN.... Arapsaçına döndüm mause, nerden çıkardın bunu?
Hani Boran Sıla'ya bebişine şiir okurken arkadan sarıldı,korkuttu, ucundan acık öptü ve sepetlendi ya, Boran giderken Sıla'da çok FETTAN bir bakış vardı...... Vallahi Kırk yılın Suzan Avcı'sı bakamaz öyle...
Mare gözükmüyor,nerelerde????
|