PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bir İstanbul Masalı-Bölüm Yorumları /2

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

felini
20-02-05, 23:34
Bence Demir Pelin'e evlenme teklif etmez. Daha yeni reddeti Pelin onu daha sonra dedi.
Esma'nın kendine gelmiş olduğu kesin. Eski Esma'ya benziyor.
Evet Esma'nın Demir'le yaptığı dansta da bir şey yok gören bir göz ikisinin arkadaş olduğunu anlar. Resimlere bakarsan Esma ve Selim gülümsüyor.
Eeee biz niye stres çekiyoruz.

seyhun
20-02-05, 23:51
derya yüzünden stres çekiyoruz fellini.Birde o kadar kötü şeylere alıştıkki iyi düşünemez hale geldik.Ama artık fragmanlar yanıltıcı olmuyor.O halde bu bölümdede pek iyi birşey gözükmüyor.Şu cemal konuşsada selime bir söylese.Daha ne diyim...

safak
21-02-05, 00:07
arkadaşlar Demir ve Esma'nın dans etmesinde ne var? onlar çocukluktan beri tanışıyorlar. el ele göz göze de dans etmiyorlar ki...siz o danstan ne çıkardınız ben anlayamadım :? . asıl kızılması gereken Selim iken yine Esma'ya kızılacak bir şey bulmanız da beni hayrete düşürüyor. Esma tabii ki Demir'in davetine gidecek. Esma'nın sinmesi onun güçsüzlüğünü gösterir ki bu da Esma'ya yakışmaz. artık güçlü bir Esma görmek istiyorum ve bu da onun ilk adımı olabilir. Selim de gayet ölçülü yapılan o dansı görüp Esma'dan soğuyacaksa ilk önce kendi bakışlarına hakim olmayı öğrensin. Demir ve Esma'nın Selim'in ihaneti halinde tekrar birleşmeleri ihtimalinin gerçekleşmesini istemememin en büyük sebebi ( Selim ve Demir'in kardeş olmalarının yanısıra ) Demir'in de dengesiz bir Arhan olmasıdır. Esma'ya yazık değil mi, bir ömre 2 Arhan fazla gelir.

Selim tek bir bakışla bile ihanet ederse Esma'ya, Derya ile evlenebilir. Esma'dan uzak olsun da...Selim'in ihaneti halinde dileğim şudur; masaldaki aşk berbat olmuş olacak, en azından Esma'nın kadınlık gururunu kurtarsınlar ve Esma'yı Selim'den daha üstün biriyle ( sadık, yakışıklı, karizmatik, şirket değil karakter sahibi ve Esma'yı beklemesi gerekirse yıllarca bekleyebilecek biri ) evlendirsinler.

bimkolik
21-02-05, 01:18
Benim tek dilegim bu bölümde Esma konusma özürlü durumundan siyrilsin, Demire veya Zekeriyaya ihanete ugradigini ve kendi gözlerinle gördügünü anlatsin ve bu olayin iç yüzünü bilen Zekeriya veyahut Demir ona gerçegi anlatsinlar. Insallah Esmanin bunlari haykiracak cesareti bulur kendinde. Zaten Selimde Esmada hala birbirlerini sevdiklerini söylerken araya baskalari giremez.

bilenbiri
21-02-05, 01:57
arkadaşlar Demir ve Esma'nın dans etmesinde ne var? onlar çocukluktan beri tanışıyorlar. el ele göz göze de dans etmiyorlar ki...siz o danstan ne çıkardınız ben anlayamadım :? . asıl kızılması gereken Selim iken yine Esma'ya kızılacak bir şey bulmanız da beni hayrete düşürüyor. Esma tabii ki Demir'in davetine gidecek. Esma'nın sinmesi onun güçsüzlüğünü gösterir ki bu da Esma'ya yakışmaz. artık güçlü bir Esma görmek istiyorum ve bu da onun ilk adımı olabilir. Selim de gayet ölçülü yapılan o dansı görüp Esma'dan soğuyacaksa ilk önce kendi bakışlarına hakim olmayı öğrensin. Demir ve Esma'nın Selim'in ihaneti halinde tekrar birleşmeleri ihtimalinin gerçekleşmesini istemememin en büyük sebebi ( Selim ve Demir'in kardeş olmalarının yanısıra ) Demir'in de dengesiz bir Arhan olmasıdır. Esma'ya yazık değil mi, bir ömre 2 Arhan fazla gelir.

Selim tek bir bakışla bile ihanet ederse Esma'ya, Derya ile evlenebilir. Esma'dan uzak olsun da...Selim'in ihaneti halinde dileğim şudur; masaldaki aşkı berbat ettiler, en azından Esma'nın kadınlık gururunu kurtarsınlar ve Esma'yı Selim'den daha üstün ( sadık, yakışıklı, karizmatik, şirket değil karakter sahibi ve Esma'yı beklemesi gerekirse yıllarca bekleyebilecek biri ) biriyle evlendirsinler.

Kesinlikle bir ömre 2 Arhan fazla. Zaten bunları alınca yanlarında eşantiyon olarak, intikam isteğiyle dolu bir kardeş, beğenisizlikle bezenmiş burnu havada bir kayınvalide ve tek düşüncesi soyadı ve holdingi olan bir kayınpeder de veriyorlar. Mazallah aynı şeye Esma bir kez daha dayanamaz, verem olur garibim.

Selim bir bakışla ihanet ederse Esma'ya, imkansızda olsa bir bakışla, Derya'nın hamile kalmasını dilerim, dolayısıyla da Selim'in ona saplanıp kalmasını ve fazlasıyla mutsuz olmasını bir ömür.

michelle
21-02-05, 04:26
Bir İstanbul Masalı'nda bu akşam pek çok soru yanıt bulacak. Demir'in ralli sonrası verdiği zafer partisindeki sürpriz ise davetlileri şaşırtacak

Geçen pazartesiye de en çok izlenen program olarak damgasını vuran "Bir İstanbul Masalı" 57'nci bölümüyle sürüyor. Yapımcılığını Erol Avcı - TMC Film'in üstlendiği, etkileyici öyküsünün yanı sıra güçlü oyuncu kadrosu, müziği, göz kamaştırıcı mekanları ve prodüksiyonuyla da efsaneleşen dizide bu akşam merak edilen pek çok soru yanıt buluyor.

NECATİ DOĞRU YOLDA

Selim hem ARC'yi ayakta tutmak hem de babasını hapisten kurtarmak için nasıl bir yol izleyecek? Demir'in kazandığı rallinin ardından düzenleyeceği partide davetlileri bekleyen sürpriz ne? Sevgililer Günü'nde Çiçek ile buluşan Necati, karısını yeniden kazanmak için neler yapacak? Ve Şahika tekrar ARC'de... Fakat bu seferki amacı çok farklı... Ozan'ın Ceylan için çabaları sonuç verecek mi? Bütün bu soruların yanıtını bu akşam "Bir İstanbul Masalı"nda bulacaksınız.
http://www.sabah.com.tr/2005/02/21/gny/im/83FF96B2AF02DC45959C4A5Ed.jpghttp://www.sabah.com.tr/2005/02/21/gny/im/031FFEB367FD704187660FE7c.jpghttp://www.milliyet.com.tr/2005/02/21/tv/resim/ekran31.jpg

http://www.sabah.com.tr/gny/gny00-200.html

Kaanca
21-02-05, 07:09
Michelle,resmin kaynağını verdiğin için sağol.

michelle
21-02-05, 07:58
Özeti birde Sabah Gazatesinde okuyunca aklıma başka bir teori daha geldi...Biz partideki süprizin Pelin-Demir ilişkisi yada Esma ile ilgili birşey olduğunu düşünüyoruz ama basın bülteninde süprizin bütün davetlileri ilgilendirdiğini görüyoruz,herhangi bir şahısa yapılan süprizden bahsedilmiyor...
Geçen bölümde Demir babasının durumundan dolayı ve birde atlattığı kaza olayından sonra bir anda herşeye daha farklı bakmaya başladı,yarışlardan çekilmeyi bile düşündü.Bu bölümde karşımızda artık ralli kazanmış ve bu hedefini gerçekleştirmiş bir Demir var...

Sanırım Demir'in davetlilere süprizi yarışları bıraktığını açıklamak olacak...sadece böyle önemli bir karar bütün davetlileri şaşırtabilir diye düşünüyorum...

selimilknuresma
21-02-05, 08:58
arkadaşlar bence internet alın. ben her bölümü internetten aldım.

yildizlar
21-02-05, 09:24
benimde fragmanda birşey dikkatimi çekti yanılıyormuyum bilmiyorum ama suzan birine sinirli bir şekilde birşeyler anlatıyor kızgın karşısındaki kişiyi göstermiyor ama sadece kolunu gösteriyorlar siyah koldan düğmeli palto selim böyle bir palto giyiyor suzan selimle yatak konusunu konuşuyor olabilir mi .

felini
21-02-05, 09:37
Haklısın Michelle bence Demir artık yarışları bırakıyor olabilir. Gittikçe daha iyi bir baba ve sevgili (ileride Pelin için iyi bir koca )olma yolunda ilerliyor. Başka ne gibi bir haber bütün davetlileri ilgilendirir.
Ayrıca ben fragmanda gördüğüm Esma'dan memnunum. Şık, bakımlı, dimdik, ayakta işte görmek istediğim Esma . Yeterki gördüklerini haykıracak cesareti olsun. Yeterki Selim'in kendisini aldatmadığını öğrensin. O zaman Derya Selim'in bir metre yakınına yaklaşamaz. Esma sevdiğini bırakır mı?

Yıldızlar evet bende o kolu Selim'in mantosuna benzettim. Ama Suzan o sahnede mutfakta oturuyor. Selim'le olsa idi bence ayakta veya başka bir yerde olurdu diye düşünüyorum. Bence o gülsümün kocası

violet
21-02-05, 09:52
Bence suzanın bağırdığı kişi selim değil gülsümün kocası hakkı

yildizlar
21-02-05, 09:57
evet haklısınız benim aklıma o hiç gelmedi eee aklımız fikrimiz selim le esma da doğru o muhtemelen gülsümün eşidir.bir an umutlanmıştım selimin olaydan haberi oluyor diye

lal03
21-02-05, 10:14
Cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Her mağaza kafasına göre söylüyor demekki.

eylul
21-02-05, 10:38
BİM FM HAVA DURUMUNU SUNAR:

Sevgili bim izleyicileri.Uydududan aldığımız son verilere göre bu akşamda parçalı bulutlu ,yer yer dondurucu havanın hakim olduğu bir bölüm izleyeceksiniz.(dilerim yanılıyoruzdur)
Herkesin hayalini kurduğu mutluluk yağmurları hala o kadar uzakta ki.O yağmurlarda sırılsıklam olmayı özlediğinizi biliyoruz,
Şimdilik serap görmekle idare edin.Kuzeyden esen Alçak ayrılık rüzgarları hala çok etkili.Üstüne üstelik keşişlemedende berbat Derya hava akımı daha berbat Behiye yüksek basıncı ile birleşecek ve Arhan bölgesinde etkili olacak.
Bu akşam sinir gazları da bim sakinlerini etkisi altına alabilir.Uyarıyoruz.
Sizlere çöle dönmekte olan yüreklerinizi tekrar canlandıracak mutlu haberler vermeyi diliyoruz.
Hoşçakalın,Bim den ayrılmayın

lal03
21-02-05, 10:46
Eylul çok güzel yazmışsın. Bİmin durumu bundan daha güzel tarif edilemezdi. Ayrıca Sabah gazetesindede inatla (tabi yersek) pekçok soru cevabını bulacak diye özellikle belirterek yazmışlar. Necati doğru yolda diye başlık atmışlar. Ama benimde hiç ümidim yok. Şu Çiçek evine dönse iyi olacak zaten. Esmayı çok kötü etkiliyor. DErya olayı tam sinir bozucu bir durum. SElim ve ESma için güzel haberler daha ufukta gözükmüyor gibi.

gym11
21-02-05, 11:25
Arkadaşlar fragmanı çok dikkatli izleyemedim ama bişey dikkatimi çekti.Demirin arabası köşkten uzaklaşırken Esma sanki köşke giriyordu.Osirada köşkün bahçesinde sanki siyahpaltolu biri daha varmış gibi geldi bana.Ben Esmanın köşke neden gelmiş olabileceğini anlamadım...Fragmanı dikkatli izleyen olduysa o sahneyi yorumlayabilirmi.Belki ben yanlış görmüşümdür.

Rose
21-02-05, 11:29
Avrupa ATV ye bu hafta sahidende cok kizginim, hala fragmanini izleyemedim, varmi böyle bir sey ya. Gerci bu gün daha bakmadim, belkide geciyordur ama koca bir haftasonu tik yoktu.
Neyse, Esma ile Selim ayni ortamda bulunacaklarina göre , resimlere bakilirsa baya yakin pozisyondalar, bir seyler olabilir.

Rose
21-02-05, 11:37
Ohh be,az önce nihayet Fragmani izleme sansi buldum, o sihay paltolu kisi evin bekcisi Suzanda onunla tartisiyor galiba.

gym11
21-02-05, 11:52
Sağol rose, ama ben hala Esmanın neden köşke geldiğini merak ediyorum.Umarım bu perşembe akşamı olmaz ve selimle deryanın evden çıkışına rastlamaz.Böyle olursaişler dahada çok karışacakmış gibi geliyor bana...

selimilknuresma
21-02-05, 11:59
arakdaşlar önceden film özeti perşembeden gelirdi. gelmez oldu. fram sürekli tv geçerdi. koca hafta sonu hiç görmedim . sadece atv oldum çıktım. ayrıca ne güzel bölüm resimlerimiz var en az 5-6 kare yorum yapıyorduk . 2 bölümdür onlardan da tık yok. ne olacak bu gidişat bilemiyorum.

fraise
21-02-05, 13:50
selam arkadaşlar,

ben de fragmandan ve özetten bi anlam çıkartamayan çoğunluğa dahilim her hafta dahada anlaşılmaz basın bültenleri çıkarıyorlar karşımıza 8) iyice anlaşılmaz olmak için uğraştıkları kesin. :D ben artık bu bölümle barışma sinyallerinin verilmesi gerektiğini düşünüyorum en azından hızlandırılmış bir mutluluk izlememek için. barışsınlarda yavaş yavaş olsun önemli değil yeterki barışsınlar. :D

umarım artık esma hak ettiği çabaladığı mutluluğu bulur bunu selimle bulamayacaksa da ben şafak a tamamen katılıyorum bi tanede esmaya sevgili bulsunlar. :wink:

sevgiler

eylul
21-02-05, 14:11
Ben ne Esma'nın ne de Selim'in başkalarıyla olmasını kabul edemiyorum.
Aslında senaristelerin bizleri bu kadar üzmesini de kabul edemiyorum.
Bazı arkadaşlar haklı olarak seneryoyu bizim istediğimiz gibi yazılmayacağını söylüyorlar ve de hakılar ancak bizleri o kadar kendilerine bağladılar ki o kadar çok biz bim karakterlerini seviyoruz ki bence artık bize karşı sorumlular ve bizleri üzmeleri bence tam anlamıyla işkence.
İşten yorgun argın eve gelip bir mutlu olmak var birde sinir olup üzülmek var.
İçiniz kaldırmıyorsa seyretmeyin yorumuna katılmıyorum.
İnsanlar sağlığa zararlı olduğunu bildikleri halde nasıl sigara içiyorlarsa bırakamıyorlarsa bende bu diziye öyle bağımlıyım ve bu bağımlılığıda yaratan bu diziyi yaratanlar ise artık bizi ne olur üzmesinler.
Yoksa niyeti bozup avrupa insan hakları mahkemesine başvuracağım.

lal03
21-02-05, 14:16
Arkadaşlar Sabah Gazetesinde Mesut Yar bugün şunları yazmış:

FAVORİ; Vahşi bir dizi rekabeti akşamı olan pazartesi giderek nefret gün haline geliyor. Dizilerin hiçbiri sonuna kadar izlenmiyor, çoğu da zap kurbanı oluyor. Pazartesi zirvesi için tek aday yine Bir İstanbul Masalı. Seyircinin senaryosundan şikayet ettiği dizi geçen hafta 12.70 reyting alarak birinci oldu.

Şikayetler artık iyice duyulmaya ve hissedilmeye başlandı demek ki. İnşallah hayırlara vesile olur :wink:

marbella
21-02-05, 14:24
bu kadar şikayeti duymama şansları yok ama sonuç aynı artık senaristlere karşı nötrüm hiç bir şey söylemiyorum arkadaşlar rahatsız oluyor barışacaklarına da inanmıyorum bu masal hüsranla bitecek :cry: :cry: :cry:

solitude
21-02-05, 14:43
Böyle naif, böyle sıcak,böyle saran, böyle dilenen,böyle vıcık aşklara ders veren bir aşk sadece masallarda olur sanırdık..Aynen öyle oldu..

Ne zaman ki bölümler arasında bitiş-başlangıç senkronizasyonu başladı,hızlı gidişat bir anda slow-motion haline geldi,sonunu düşünmeden çabuk tüketen,konu sıkıntısı yaşayan senaristler ''farkı'' kaybetti ve Selim sarhoş olup iğfal edilmiş genç kız gibi Maria'yı görünce halden hale girdi işte o zaman masal gerçeğe dönüştü..Masal'a ihanet bulaştı,ki ben yineleyeceğim; şarhoş olup arkadaşıyla uyanan ve ne yaptığını bilmeyen bir Selim ihanet etmiştir bu sevdaya..Ki Esma da artık bir ihanetin paslı iğnesiyle yüreğini kanatıyor..Bu aşka en yakışmayacak, bu diziye en yakışmayacak, Esma'ya en yakışmayacak pasivize roller artık vaka i adiye oldu..Esma apati durumunda diye sönük değil artık farkındaysanız, bebek mevzuu kendi içinde kendini tüketti,artık ihanetin karanlığı ve sisi perdeliyor bu aşkı..Mağrur ve ne istediğini bilen Esma, yosunlu mendillere bakıyor artık ve bu son derece sıradan,fotokopi bir işleyiş..Ekran zaten böyle hikayelerle dolup, taşıyor..

Hiç yakışmadı ve olmadı..Beklentileri karşılayacak bir zirveden dibe vurunca eleştirilirsiniz bundan üzüntü duyacaksanız da duyarsınız.Bu müstahaktır,hala izlerim ama hiçbirşey eskisi gibi olmayacak diye diye..

Not:Forumda bile eski hava kalmadı,yeni katılımcılar var evet, hoş gelmişler, ama bazen inadına açılan yersiz başlıklar ,inadına büyük harflerle yazılan yazılar,bir-iki satırlık karşılıklı sohbete bürünen gereksiz mesajlaşmalar, zaten kırılan şevkimizi yerle yeksana vuruyor..Lütfen dikkat!

bimkolik
21-02-05, 15:59
Bana göre partinin süprizi Esmanin gelisi. Selim fragmanda onun gelmesine sasiriyor gibi, digerlerinin de Esmanin davetli oldugundan haberleri yok gibi. Eger Derya oradaysa Zekeriyada bu durumdan tedirgin olmustur.[b]

suee
21-02-05, 16:12
atv nin sitesindeki resmi gördüğüm zaman iyi şeylerin olacağını düşünmüştüm ama fragmanı izleyince ve selimin deryaya olan bakılarını görünce fikrim tamamen değişti.bu bakışlar hiç hayra alamet değil

esma-selim005
21-02-05, 16:14
evet suee hiçte hayra alamet gibi gözükmüyor. bi önceki bölümde derya selimi yicekmiş gibi bakıyordu şimdi ise selim deryeyı yiyecekmiş gibi bakıyor. :twisted: :evil: :evil: :evil: :evil:

sbuffy
21-02-05, 17:23
"Bir İstanbul Masalı tam Esma ile Selim'in buluştuğu sahnede bitmişti ! Peki ikili neler mi konuştu ? Çok şaşıracaksınız !" medyafaresi.comda böyle yazıyordu ama malesef ayrıntı vermemişler :(

sezinti
21-02-05, 17:26
bugün yine sizce offfffffffffffffffffffffffffffffffffff mu çekeceğiz .

KaDeRiM
21-02-05, 17:28
Fragmanlar her zaman yanıltıcı oluyor. Kaç haftadır biliyorsunuz hiç fragmanda gördüklerimiz ile izlediklerimiz bir olmadı. Güzel bir fragman hazırlıyorlar. İnsan kuşkulanıyor evet. Ama Selim ve Derya arasında kesinlikle ama kesinlikle birşey olamaz. Derya belki tek taraflı beğenir ama Selim Esma'dan başkasını görmez...

filozof
21-02-05, 17:34
ben senin kadar emin değilim kaderim bir anlık bir bakış bile bu ilişkiyi dibe vurdurur bence

eyeni
21-02-05, 17:43
ben de sana katılıyorum fılozof.Ikı bolumdur selımın deryaya bakısını ızledım ve cok hayran bakıyor.hatta deryadan bıle fazla.Ben deryanın cok ayırıcı olacagını dusunmuyorum,oyle bırsey sezmedım.Bence tam tersıne ılk hareket selımden gelecek sanıyorum.Herkes kızacak bana ama;yenı selımımızden hersey beklenır bence.

demir
21-02-05, 17:44
Bu Konuda ben de KaDeRiM gibi düşünüyorum. Bence de Derya nın diziye alınması Selime aşık etmek için değil, sadece bazı duyguları harekete geçirmek, diziyi farklı tarzlara sürükleyip izleyenleri daha fazla merak ettirmek gibi geliyor.

atasci
21-02-05, 17:50
Bende Kaderim ve Demir'e katılıyorum. Derya Selim'in ona aşık olması için değil, Behiye'nin Esma'yı nasıl hiçe saydığını göstermek için bulunmuş bir karakter.

edosh
21-02-05, 17:51
arkadaşlar sabah gazetesinde de uzun süredir merakla beklenen sorular bu gece yanıt bulacak diye yazıyor.umarım bizlerin beklediği gibi yanıt bulur..ve gazetede selimle esmanın partide yanyana çekilmiş resmi var hatta arkalarında da zekeriya duruyor ..bi ümit bekliyoruz bu akşam da üzülmeyiz inşallah..

12345
21-02-05, 18:00
Aileler arasındaki uçuruma, Demir'in Esma'ya abisiyle evlendikten sonra bile ilgi duymasına, psikolojik bir travmayı takiben evliliklerini yıpratan bir ayrılığa, bizi çok kızdıran Esma'yı perişan eden o yanlış anlamaya rağmen direnen bir aşk var ortada.. Derya da bu engellerden biri sadece.. Onu da aşacaklar göreceğiz.
Esma ve Selim'in aşkı bir "peri masalı" olarak kalacak hafızalarımızda.

daybreak
21-02-05, 18:03
ben hem kaderim'e , hem atasciya hem de demire katılıyorum :)

busee
21-02-05, 18:04
Arkadaşlar!! Selim'in aşk ile dolu bakışlarını hepimiz biliyoruz.. Ve bu bakışları sadece ve sadece Esma'ya atıyor :wink: Derya'ya baksa baksa konuşulan konu hakkında yaptığı ilginç açıklamalarla dikkatini çekebilir.. Fakat Selim eminim ki deryaya AŞIK OLMAAAAAAAZZ! Ama Esma derya ile selimin arasında bir şeyler olduğunu zanneder mi bilmem! Bize bu kadarını yapan senaristler bu tesadüfüde kılığına uydurur elbett :cry:

matilda
21-02-05, 18:06
ben selim derya ya aşık olmaz diye düşünüyorum ben esma ile selimin gelecek bölüm barışacaklarına inanıyorum tabi fazla beklentim yok bunun için ama onları üzgün gördükçe içim parçalanıyo zaten hepimiz bunu istiyoruz

bilenbiri
21-02-05, 18:07
evet suee hiçte hayra alamet gibi gözükmüyor. bi önceki bölümde derya selimi yicekmiş gibi bakıyordu şimdi ise selim deryeyı yiyecekmiş gibi bakıyor. :twisted: :evil: :evil: :evil: :evil:

Şayet Derya'ya bakıyorsa gerçekten öyle, afiyet olsun!

yildizlar
21-02-05, 18:13
istanbul için hep aşıkların kenti denir ilhamını aşktan kara sevdadan almış nice şiirler yazılmıştır bu kent için bizim masalımızda bir istanbul masalı olduğuna göre aşk kazanıcak sonunda merak etmeyin şöyle düşünün yüzyıllardır bu güzelim şehri çirkinleştirmek için nasıl çaba harcamış insanoğlu ama şaiirin dediği gibi sana dün bir tepeden baktım aziz istanbul mısrasındaki gibi tepeden bakınca çirkinliklerin hiçbiri gözükmüyor o muhteşem boğaz manzara bütün herşeyi örtüyor çirkinlikler yok oluyor.esma ve selimin aşkındada her nekadar araya birileri sokulmaya çalışılsada o aşk bozulmaya çalışılsada istanbul gibi dimdik ayakta olacaktır

12345 dediğim gibi hatıralarda perimasalı olarak unutulmaz bir yer tutacaktır dizimiz.

halka
21-02-05, 18:15
Bunu yazmak hiç ama hiç hoşuma gitmiyor ama ben selimin deryadan etkilendiğini düşünüyorum.Her zaman selimin deyaya aşık olmıyacağını savundum ama geçen bölümdeki selimin bakışı ve fragmandaki bakışlar benim hiç hoşuma gitmedi.Tabi selim hiç kimseye esmaya baktığı gibi aşık gözlerle bakmaz ama selim ve esma arasındaki uçurum gittikçe büyür ve esma hiçbir şey açıklamazsa selim deryadan hoşlanmaya başlayabilir çünkü o da esmanın kendisini istemediğini düşünür haklı olarak.

sbuffy
21-02-05, 18:16
eğer selim deryadan hoşlanırsa şafak'ın dediği gibi esma ona bir daha dönmemeli

yildizlar
21-02-05, 18:18
12345 az önceki yazımda dediğim gibi yazmışım yanlış olmuş dediğin gibi olması gerekiyordu kusura bakma perimasalı senin sözündü ben senden alıntı yapmıştım

michelle
21-02-05, 18:22
Sonunda forumda olumlu yazılar okumaya başladık...Umarım hep böyle devam eder.Çok özlemişim böyle arka arkaya güzel mesajlar okumayı...Sağolun,iyiki varsınız....

halka
21-02-05, 18:23
Selim eğer bir yanlışlık yapıp esmayı karısını aldatırsa zaten benim gözümdeki selim arhan yıkılır.Selim yanlış hatırlamıyorsam bundan önceki ilişkisinde aldatılmıştı yani aldatılmanın acısını biliyor.Bunu bilen birinin karısını aldatması bana göre çook küçük bir ihtimal hatta ihtimal bile veremiyorum.Yoksa selimi kendi gözümde temize çıkarmaya falan mı çalışıyorum ooff bim off neler yaptım sen bize ya.

wink
21-02-05, 18:29
ay benim kafam iyice karıştı herkes yeni senaryolar üretiyo resimler baska seyler sölüyo fragman baska :? hangisine inanacaz biz simdi bide kac haftadır resimler ve fragmanlar gerceği pek yansıtmıyo esma ve hakkında bu haftada mı öyle olacak dersiniz.....

veee selimin deryaya asla ilgiyle baktığı düşüncesine katılmıyorum selimin o bakışları bir tek esmaya ait :wink:

fragmanda selimin sasırmasının nedeni esmayı davete beklememesindendir (hadi bi senaryo da benden) :wink:

dizi yaklaştıkça bende ki stres ve heyecan dozu artıyo ya sizde?

sevgiyle kalın 8)

busee
21-02-05, 18:34
evet arkadaşlar bencede.. Esma gülerek kapıdan giriyor.. Ve o arada Selim de birisiyle konuşuyor.. Selim Esma'yı görünce onu beklemediği için şaşırıyor ve sevgililer günü davetine gitmediği için üzülüyor.. Esma'da Selimi sevdiği halde ona ulaşamanın acısını çekiyor ve o da onu gördüğü anda o da üzülüyor.. Yani bu ihtimal olabilir...
Sonracığıma asıl yorumuma geleyim.. Hani yayınlanan resim varya..
O resimde Zekeriyanın yüzü asık.. Bunun nedeni de şey olabilir.. Esma ve selim zorunlu olarak yanyana gelmişlerdir (nasıl olacaksa) ve zekeriyada bu çiftin nasıl ayrı olduğuna üzülmektedir.. Yani benim fikrim bu :wink:

halka
21-02-05, 18:35
En son hangi vcdler çıktı biliyorsanız yazabilirmisiniz.Şimdiden teşekkürler.

sezinti
21-02-05, 18:40
arkadaşlar sadece 3 (üç ) saat kaldı.
bekleyip göreceğiz. bence düğüm zekeriya 'da çözülecek, sabah fazetesiindeki resim'e bakarsak zekariya'nın esma'ya bakışı dikkat ediniz

felini
21-02-05, 18:43
Arkadaşlar Bende Selim ile Derya arasında hiç bir şey olmayacağını düşünüyor ve inanıyorum. Bu bir aşk dizisi arkadaşlar aşkta yanlış anlamalar kıskançlıklar olur ama aldatma bir aşka sığmaz.
Çok uzun sürmeyecek Esma Selim'ine Selim Esma'sına kavuşacak.

seyhun
22-02-05, 14:21
selimin yüzüğü hemen çıkarıp esmadan vazgeçmesi selim hayranı olmama rağmen benim tepkime neden olmuştuki dinin sonunda dahada beteri oldu.Esma kendisini yataklarında çıplak gördüğü için neredeyse suçlu duruma düştü.Ne olur senaristler selimi bu düştüğü salak durumdan kurtarın ve esmadan bilmeden onu üzdüğü için özür dilesin hiç değilse..buna nasıl inanırsın diyip çekip gitmesi çok ama çok mantıksız.Çünkü duydum yada birisi söyledi demiyor.Kendi görmesinden bahsediyor kız.Ne düşünür insan böyle bir durumda...Ya niye böyle mantıksız replikler oluyor bazen.... :( Ama esmanın konuşmasına sevindim ve stresim gitti.Artık top selimde.İster oynasın,ister boşansın sonrada ağlayıp zırlasın...

shenaie
22-02-05, 14:22
Ne olur biri dün neler oldu anlatsın bileyim. Dün seyredemedim lütfen ayrıntılı bir özet. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

selimilknuresma
22-02-05, 14:44
arkadaşlar nerdesiniz niye yorumlarınız yok. michelle, kaderim dayberk, feleni ve diğerleri nerdesiniz. dün akşamın yorumu nerde . ne oldu sizlere...

felini
22-02-05, 14:45
Söyleyecek o kadar çok şey varki bu bölüm için.
Çiçek ve Necati’ye bayıldım. Harikaydılar. Necati’nin “karımla sevişerek yanlış yaptığımı düşünmüyorum” sözüne bayıldım. Çiçek sonunda kendine geldi. Eminim çoçuk konusu hal olacaktır. Evet artık Esma evde yalnız kaldı.

Ozan ve Ceylan’a değinmeden geçemeyeceğim. O parayı nasıl bulurlar bilmiyorum ama umarım bulurlar.

Suzan bir harikaydı. Derya’yı merak edip yukarı çıkması, Selim’e bakışı, Selim’in ona bakışı.
(Bence önümüzdeki bölümler için sinyal olduğunu düşünüyorum)
Behiye’nin Derya ve Selim’i süzmesi . Sinir oldum. Ama kocası için gururunu ayaklar altına alıp Şahika’ya gitmesi çok hoştu. Bir tek kocasına olan aşkını takdir edebiliyorum bu kadının.

Zekeriya yine harikaydı “ben bu bakışı tanıyorum . İnsan hayatından çıkarmak istediği birine böyle bakamaz” derken.
Sizcede çocukça değil mi saatini çıkarıp Zekeriya’ya vermesi.Sanırım Selim’in sağlıksız düşündüğü vurgulanmaya çalışılıyor.
Selim yüzüğünü parmağından çıkardığı anda sinir oldum. Esma ki aldatıldığını düşündüğü halde yüzüğünü çıkarmamışken Selim’in bunu yapmış olmasını kabul edemiyorum. Ama benim inandığım Selim o küçük notu ve yüzüğü cebinde bir yerde, yanın da yakının da bir yerde muhakkak saklıyordur. Bu bile Selim’i haklı bulmam için yeterli değil. Yüzük çıkmamalıydı.
Demir’in Pelin’e evlenme teklif etmesi iki gün evvel red edilmişken biraz zorlamaydı. Pelin’in tepkisi çok üzücü. Pelin sadece ciddi bir beraberlikten korkuyor, yeniden yara almaktan, kaybetmekten. (Sanıyorum eşi ölmüştü) Demir’in onu anlaması, Pelin’in de tekrar denemek gerektiğini öğrenmesi gerekiyor. (Umuyorum bu sahne Demir’in Esma’nın arkadaşlığına sığınması için zoraki yaratılmış bir sahne olarak kalmaz. Demir’in Esma’ya sığınacağı kesin. Öğütlerini dinleyecek, yarasını Esma’nın arkadaşlığı ile saracak ama eminim o sırada da Pelin’i kazanmak için elinden geleni yapacaktır.)
Gelelim son sahne eminim hepimiz derin bir ohh çektik, sonrada Selim’in sözleri ile sarsıldık.
Sanıyorum ileri ki bölümlerde ikisi de bu sahneyi çok düşünecekler. Esma’nın kulaklarından Selim’in sözleri gitmeyecek “Seni aldattığımı düşündüysen konuşacak bir şey kalmadı”
Selim haklı mı? belki evet , sevgi güven ister. Ama Maria’yı yatakta yanında gören Selim kendi kendinden şüphe duymadı mı?. Şimdi Esma’dan bunu nasıl bekler. Peki şimdi merak ediyorum Demir Esma ile arkadaşlığını daha sıkılaştırırsa ve bir gece Demir’i Esma’nın evinde görse hala böyle konuşabilir mi? Soruyorum size. Evet aşk güven ister ama yanlış anlamalara, kıskançlıklara, deliliklere de bir o kadar açıktır.
Evet arkadaşlar Selim Esma’yı orada bırakıp gidiyor bence. Artık top Esma’da ya kocasına güvenip ona gidecek yada Selim’i Derya’nın kollarına bırakacak . Aslında Derya’nın kolları kısmından çok emin değilim. Selim artık Esma’nın sadece yanlış anladığı için ondan uzaklaştığını anladı . Zaten not da Esma’nın onu sevdiğini kanıtlıyordu. Eşim’in tabiri ile Selim’de derin bir ohh çekti ve şimdi bu güvensizliğin hesabını soracak. (bu da bir erkek görüşü her ne kadar kabul etmesem de )
Sanıyorum bir kaç bölüm işte bu kıskançlıkları, iç hesaplaşmaları izleyeceğiz.
Esma için çok zor. Kendisi kocasının aldatmadığına inansa bile Esma’nın ailesinin bu durumu bilmesi işi daha zora koyuyor. Cemal’in bir iki çift lafı olacaktır Selim’e .

Heyecanlı ve renkli bölümlerin bizleri beklediğine inanıyorum. Senaristler bizi kaç bölümdür çok gerdiler ama bundan sonra daha iyi olacak. (yine de çok uzatmasınlar. Behiye’nin Esma karşısında çöküşünü ve Esma ile Selim’in bebeklerini görmek istiyorum)

yildizlar
22-02-05, 14:58
şükür kavuşturana ben meğer farkında olmadan nasıl bağlanmışım bu siteye dün akşamdan beri kafayı yiyordum resmen ben şunun farkına vardımki dizi bitse bile ben sizlerden ayrılmak istemiyorum gönül sohpet ister kahve bahane sözünde olduğu gibi tamam harika bir dizimiz var bizleri bir araya getiren sizleri tanımamı sağlayan ama ben buradaki paylaşıma çok ama çoook alışmışım ne derler allah ayırmasın kocaman bir amiiin..
bu arda sağolsun sevgili cankızın sitesinden yorumlarınızı okudum gerçekten çok güzel bir bölümdü dün akşam

KaDeRiM
22-02-05, 15:03
Dün akşamk bölüm gerçekten muhteşemdi. Her bölümden sonra hep aynı şeyi söylüyorum. Muhteşemdi diye) Ama gerçekten Esma söyledi ya içindekileri sanki ben uzun süredir tutmakta olduğum nefesimi vermişim gibi geldi. O kadar rahatladım.
Bence ayrılık daha uzun süre devam edecektir. Ama ara sıra birbirlerine yakınlaşacaklardır. Sanki yeniden aşık olurlarmış gibi. Çok da güzel olur.
Derya kesinlikle birileri bişeyleri yanlyş yorumlasın diye diziye sokulmuş birisi. Örneğin dün Suzan'ın düşündükleri gibi. Herkes bişeyler sanacak ama aslında hiç bişey olmayacak.
Çiçek bence dün akşamki bölümden sonra süpriz bir şekilde hamile kalacak. Oh ama sonunda döndü ya buda yeter)
Behiye'nin Demir'i ralli için arayıp da yavaş sür demesi beni kopardı. Çok güzel bir espri. Bayıldım...
Demir'in evlilik teklifine Pelin'in tepkisi tam Pelin'e yakışacak cinstendi. Bir anı bir anını tutmayan bir kadın... Demir'in surat ifadesi de beni güldürdü.
Selim'in Demir ve Esma dans ederken ki bakışları aşk doluydu, sevgi ve özlem doluydu... Selim Derya yada herhangi başka birine böyle bakabilir mi Allah aşkına? ASLA...
Ozan'ın çabaları, Ceylan'ın babasının asil tavırları yine mükemmeldi.
Son sahne zaten hepimizi koparan sahne. Selim kendine yakışanı yaptı. Ama zamanı gelince oda Esma'yı anlayacaktır eminim. Esma haksız değil. Kocanı başka kadınla bi yatakta görsen elbette değişik bişey düşünmek mümkün değil.
Kısa sürede barışma beklemiyorum ama çok güzel bölümler izleyeceğimizden eminim. Bundan sonrası çok daha güzel olacak... SEVGİLER KADER

selimilknuresma
22-02-05, 15:05
felini ağıza sağlık harika yorumlamışsın. Bende çiçeğin necatiye dönmesine sevindim. ama selimin esmaya söylediklerini aklıma gelince .... inan sinirlerim hopluyor. seni yatakta başka bir kadınla görsün ... sen kalk sadece aşkımız bu kadar kolaymıdı de. anlamadım selimi ne yapmak istiyor. bundan sonra neler olacak inan heyecanla bekliyorum.

marbella
22-02-05, 15:05
arkadaşlar valla dün akşamdan berikafayı yedim bilgisayarı kıracaktım neyse ki artık kavuştum sizlere valla çok özledim
dün akşama gelince çok çok sevindim esma anlatırken evet işte bu diye bğırmaktan sesim kısıldı ama selim in sözleri beni yıktı ya kardeşim kendin bile şok olmuştun karna niye hk vermiyorsun inşallah söylenilenler doğru çıkmaz selim derya ya yakınlaşmaz dün gece ki sohbetleri pek koyuydu yakınımda olsa derya yı lime lime ederdim :twisted:
konumuza gelelim bundan sonra morotonluk bitecek ve heyecanlanacak diye umuyorum inşallah bir kaç bölüm içinde barışırlar ve rahat bir nefes alırz

daybreak
22-02-05, 15:06
öncelikle herkese merhaba ...
sabahtan beri 1500 kere siteye girmeyi denedim ama nafile. kısmet şimdiyeymiş. muhhhhhteşem bir bölüm izledim. ve daha muhteşemler bölümler izleyeceğime eminim. akşam neler olduğunu yazmama gerek yok , sanırım herkes izledi. izleyemeyenlere yazık walla. ayrıca akşamki bölüm bir istanbul masalının öldüğüne dair eleştiri yapanlara kapak oldu. ohh canıma değsin.
akşamki bölümden sonra kalktım şıkıdık şıkıdık oynadım , bugünde bir fakir doyurdum ohhh walla benim üzerimden koskoca bir yük kalktı. esmanın dili çözüldü. Allah bi de bunu Ceylan'a nasip etsin de çifte bayram yapayım.
şimdilik bu kadar yazıyorum . aklıma gelince devam ettiririm.

ATARAUS
22-02-05, 15:10
bence çok güzel bir bölümdü. Sonunda da iki tutursiz insanin yapması gerektiği gibi davrandılar. Adamin karısı karşısına geçmiş seni bizim evde bizim yatakta başka bir kadınla görüm diyor . sen beni öyle görseydin ne düşünürdün diyor ve Selim beyimiz,aaaa senin bana güvenin yok deyip çekip gidiyor.Olacak iş değil.Bence top Esma da değil Selim bu olayın şokunu atlattıktan sonra umarım mantıklı davranır ve Esmayi böyle birşey olmadığına inandırır. Belki yine Zekeriya işin içine girebilir. Malum tek başına halledemiyor prensimiz böyle işlerini.

Ya birde nedir bu Çiçeğin halleri. Sinir oldum akşam 2 dakikada 10 tane karar değiştiriyor. Yok o benim kocam sevgililer gününde yatabilirim. Yok yok sevgililer günü bitti ben hata yaptım. Ama annem ben olsam kocamı terketmezdim dedi. Ben en iyisi gene kocama döneyim. Nedir bu yaw migros sepetimi, al çıkar vazgeç geri ver. aaaa sıkıldım bu kızdan hem evden gitsinde esma da rahat bir karar versin....

serra
22-02-05, 15:11
Güzel bir bölümdü.Özellikle sonunda selimin esmaya verdiği tepki çok güzeldi.Nasıl benden, sevgimden şüphelenirsin demekle çok yerinde bir tepki verdi.
Benim korktuğum nokta senaristelerin senaryoyu iyice zivanadan çıkartıp bir başka yanlış anlama olayı çıkartmaları.Mesala selim ile deryayı samimi bir şekilde görmesi.Yok artık o kadarda olmaz değilmi arkadaşlar. :roll:

marbella
22-02-05, 15:14
selim derya ya bir ara yakınlaşacak ama esmasız yapamaz YAPMAMALI diye düşünüyorum sevgi hle bu kadar büyük bir sevgi bu kadar çabuk bitemez masalımız artık eski haline gelecektir inşallah Allah'ım şu senaristlere biraz vicdan verde daha kötü şeyler olmasın

fransa
22-02-05, 15:15
:D

arkadaşlar 21-22 bölümün vcd leri çıktı buhafta 23-24 çıkıyor d&r larda var 99000 tl haberiniz olsun sevgiler. :wink:

NILFER1
22-02-05, 15:19
Dün akşamki bölümü den de çok beğendim.En çok ta finaldeki Selim sahnesini beğendim.Tam onun karakterine yakışan mağrur ve asil bir davranıştı.Çünkü Esma çocuğunu kaybettikten sonra hep evliliğine ve Selim e güvenmeyen bir davranış tarzı içindeydi.Selim in dediği gibi onun her denemesine karşı ilgisiz kaldı.En son 2 olay Selim için bardağı taşıran son damla oldu.Esma nın evine geldiğinde Esmanın ona karşı tavrı ve Esma ya bıraktığı o etkileyici nota rağmen ne kadar çaresiz olduğunu anlatmasına rağmen Esma nın gelmeyişi.
Ben ce bu Derya karakteri daha enaz 4 yada 5 bölüm bizimle olacak.
Ama bence Esma önümüzdeki bölümde Selim le konuşmak için bir atak yapsa iyi olacak.Yoksa Selim artık acısından ölse de Esma yı aramaz.Artık Esma nın birşeyşer yapması gerekiyor.Umarım kırgınlıklar daha büyümeden birbirlerini daha fazla incitmeden biraraya gelirler.Bu aldatma meslesi tamamen açığa çıkarılmadan bir de Derya ile yakınlaşma meselesi çıkmaz.Derya da dün akşam çok hoştu ama çok hoş çok zarif ve söyledikleri Selim in içdünyasını anlatıyor.

SARPEM
22-02-05, 15:26
Şimdiye kadar yaşanan olaylarda bazen Selim'i bazende Esma'yı haklı buluyordum.Ancak dün akşam Selim'e - hiç tarzım olmadığı halde- bir kafa atmak istedim.

Esma'nın -haklı olarak ve de geç kalmış bir şekilde - sorduğu soruya ne abuk bir cevaptı o öyle:"Ban güvenmiyorsan yapacak bir şey yok".Ağzım açık kaldı bir müddet; boş boş biten dizinin ardından ekrana baktım.Eşin seni başka bir kadınla acayip bir şekilde yatakta görmüş; sen acilen gerekli açıklamayı yapmak yerine yine kızı yine suçla.Yani pes, pes ve pes... İnsan bu kadar pişkin olur.

Acaba Selim , Esma 'yı Barış'la veya X bir kişiyle aynı şekilde görse o aristokrat bakışı ile"Ah Esmacım ben sana güveniyorum;merak etme seni soruglamam "mı diyecekti?

Umuyorum gelecek bölümde Selim, Esma'nın davranışlarının gerçek nedeninin ne olduğunu , gerçekten kendini ciddi bir biçimde sorgulayarak anlayacak - ve Çiçek'in kocasına dönerek hayatının en güzel davranışını yapması gibi - Esma'ya kendini affettirecektir.Yoksa "kafa" yine geliyor....

Sevgiler

bimkolik
22-02-05, 15:33
Oh be nihayet dünden beri kivranip duruyordum, ariza giderildi ve sayfamiza kavustuk arkadaslar.
Dünkü bölüm ileriye dönük umutlar vaadediyordu. Yavas yavas hersey düzelme trendine giriyor.
Mutfakta kadinlar dayanismasi ve baris gözüküyor.
Ceylanin isi herhalde olacak.
Behiye cadisina Ömer daha önce düsündügüm gerekli fircayi atti. Oh olsun ona. Ne öyle kocasi hapisteyken eskiden ona hayran adamla yemekler, beter olsun. Insallah Ömer hapisten çikinca Behiyeyi bosar, o da Esmaya yaptiklarinin cezasini çeker.
Çiçegin evine dönmesine Necati açisindan sevindim ve tabii Esmayi olumsuz etkileyecek insanin biraz olsun uzak kalmasi iyi oldu. Hala daha partiye giderken onu etkilemeye çalisyordu sinir oldum.
Vee Esma sonunda konustu oh yaa.Selimin 18 yasinda çocuklar gibi saatini geri vermek istemesi, yüzügünü çikarmasi hiç ona yakisan davranislar degildi. Ben hep Selimci biri olarak bu sefer onu haksiz buldum, anlasilan otele Esmanin gelmeyisi çok koymus. Kendisi Esmayi cafede Demirle otururken bile kiskanirken kendi yataklarinda baska bir kadinla kocasini gören karisindan nasil anlayis bekliyor . Her kadin Esma gibi düsünür baska bir sey aklina gelmez. Fakat Selimin artik sabrinin tükendigi ortada artik top Esmada. Neyseki yaninda Çiçek olmadan Esma daha cesaretli olacak ve aski için savasmaya baslayacaktir. Zekeriyaya yine is düsermi yoksa Esma Selimle kendi bu meseleyi çözüp halleder mi orasi belli degil ama Selim mutlaka ögrenecek Esmanin o gece neden evlerine geldigini artik. Çok çok güzel bölümlere az kaldi.

sbuffy
22-02-05, 15:36
neden esma selime gidip onu affetmesini istesinki :? sonuçta selimle mariayı yatakta gören kişi esma.kim o manzarayı görse aldattığını düşünür.özür dileyip açıklama yapması gereken kişi kesinlikle selim.

selimin çekip gitmesine hiç şaşırmadım.her zaman yaptığı şeyi yapıyor.ne zaman köşeye sıkışsa hemen kaçıyor.demirin intihar girişiminden sonrada esmadan kaçtı,romada da esmayla roberto arasında birşey olduğunu sanıp gitmeye kalktı,evliliğinde de behiyenin yol açtığı gerginliklerde hep konuyu başka yerlere çekti.

birde ömer de deryayı istemez çünkü behiyenin eski aşkının kızı nede olsa

ATARAUS
22-02-05, 15:36
dermisiniz çiçek sevgililer günündeki kaçamaktan hamile kalsın. olurmu olur.... :oops:

filozof
22-02-05, 15:38
bu esmayı doğru dürüst giydirsinler artık yeter............

masaltutkunu
22-02-05, 15:40
Haftalardır kasvetli ve hüzünlü bim sahneleri izledikten sonra bu bölüm ilaç gibi geldi bana da.Haftayı eski bölümleri en başından izleyerek geçirmiştim ve esma ile selimin aşklarının nasıl ince ince dokunduğuna ve masalımızın gerçekten de ne kadar farklı ve muhteşem olduğuna tekrar inanmakla birlikte yine kederli bir bölüm izlemeye alıştırmıştım kendimi...
Ama haftalardır ilk defa yeniden ümitlendim ikisi için en azından selim artık esmanın ne düşündüğünü biliyor.Bu sahne muhteşemdi..Esmanın bunu söylerken selimin gözlerinde beliren kırgınlığı ve bu kırgınlığın esmanın gözlerindeki yansıması...Selim ikinci kez esmanın gözlerinde kendisine ve aşkına güvenmeyen bir kadın gördü yani böyle hissederek uzaklaştı oradan...Esmayı suçlamıyorum kafası karışıkken öyle bir durumda ne düşünülmesi gerektiğini bilemezken biraz da çiçeğin yönlendirilmesiyle kendini buna inandırdı...Tabiki hepimiz Esmanın o an buna tepki vermesini veya kısa bir süre sonra bunun hesabını sormasını beklerdik,isterdik ama gururlu esma bunu yapmadı.Bu bölümde de yapamayacağını sanıyordum yine tepkisiz çekip gideceğini sanıyordum ama şaşırttılar beni.Artık Selim biliyor.Şimdi kim adım atmalı?Bence Esma.
Haftalardır Selimin Esmaya ulaşma çabalarını izledik belki zaman zaman aceleci ,sabırsız ve mantıksız davrandı ama aşkının gözlerinin önünde anlayamadığı bir sebepten erimesine onu sonsuza kadar kaybetme korkusuyla insani çıkışlardı bunlar...
Aşkları pek çok sınavdan geçti bu güne kadar,sadakat sınavı atlatıldıktan sonra şimdi güven sınavında sıra...Esma Selime güvenecekmi ?Elbette
Zaten Selimin gözlerindeki kırgınlığı Esma da hissetti ve sanırın bir an bile olsa yanlış düşünmüş olabileceğini anladı.Ben en azından buna inanmak istiyorum.Selimin Esmayı kazanmak için yaptıklarını izledik belki yeterli değildi ama ben şimdi Esmanın selimle konuşmaya çalışmasını ve bu konunun üzerine gitmesini izlemek istiyorum.Gördükleri Esmanın suçu değil tabiki ama bu kadar sessiz kalması bunu selimin yüzüne söyleyip bunun hesabını sormaması üzücüydü...
Çiçeğe bu bölümde yine inanamadım Esmanın partiye gitmesini engellemek ister gibi bir hali vardı yine ve onun için sevinmekle birlikte en çok o evde esmayı yalnız bırakmasına sevindiğimi itiraf etmek zorundayım.
Selimin Esmaya partide dans ederken bakışı bize yine az da olsa eski günleri hatırlattı zekeriyanın sözü gecenin en güzel sözüydü.
Gelecek bölümün çok daha güzel olmasını bekliyorum.
Deryaya gelince o hiç bir zaman ikisi arasına giremez.Selim hayatına birilerini kolay alabilecek bir karakter değil ona bakışları bence selimin son zamanlarda içinde bulunduğu duyguları yansıtan resimleri yapmış olması ve onun duygularını anlamış olması,selimin bakışları içinde bulunduğu durumu tam olarak ifade edebilen birinin çıkmış olması en azından ben böyle hissediyorum.Tıpkı boşluğun uğultusu resminde olduğu gibi.Belki bu karakter iyi etkilerde de bulunabilir Selime bazı gerçekleri görmesini kolaylaştırabilir mesela.
Ben haftalardır ilk defa çok umutluyum artık yeniden romantik sahneler bekliyorum muhteşem bir kavuşma bekliyorum mesela...

bimkolik
22-02-05, 15:41
Ben de Esmanin kiyafetlerine sinir oluyorum. Nerden buluyorlar bu kadadr rüküs seyleri anlamiyorum. Tek kelime ile faciaydi partideki kiyafeti.

daybreak
22-02-05, 15:41
çiçeğin hamile kalma olasılığı benim de aklıma geldi. olabilirrrr

ATARAUS
22-02-05, 15:44
bu saatten sonra yediz doğursa bile hiç umrumda değil.Bizimkiler barışsın yeter.

daybreak
22-02-05, 15:46
23-24 çıkmamış daha.

eylul
22-02-05, 15:47
Arkadaşlar iyi ki varsınız.Burada taptığım dizinin sevenlerinin yorumlarını okumak o kadar heyacanlıki.Siteye giremedikçe deli oldum.
Selim aslında Esmayı en iyi anlayacak kişi olmalıydı.Sevdiğini başka biriyle yatakta yakalayıp yıkılan o değil miydiki.
Artık Derya gitsin.Esma ve Selim kavuşsun.Bebeğimiz olsun.
Bu masal hiç bitmesin.Demir de mutlu olsun.Ömer bey yokluğunda eski arkadaşıyla iyi niyetli olarak da olsa behiye onları yemeğe çağıdığı için behiye ye çok kızsın.
Selim, Esma'ya lütfen tekrar sevgilim sensiz olamıyorum desin..........
Esma da artık kalbinin sesini dinlesin.elele dizdize olsunlar.
Biraz da çıkarsız riyakarsız aşkın mutluluğunu izleyelim
Sevgiyle kalın.

tnttnt
22-02-05, 15:49
o kadar ugrastılar ugrastılar kesın bu sefer cıcek hamıle kalır :D

suzanın tepkısı ve selımın farketmesı coooooooooookkkk hosuma gitti...cemal de hala aynı saygıyı gosterıyor tam tersı olur dıye dusunmustum :evil:
suzanın gulsume yardım etmesı ıyı oldu da adam umarım baslarına bela olmaz

behıye deryayı ısterde omer ıster mı bılmem cunku gercekten nefret edıyor ersınden......oh canıma degsın ...onlara hersey müstahak.. :D :D

çiçek dogru olanı yapıyor ama esma yalnız .belkı daha ıyı oldu...

pelin sonuna kadar haklı esasında 1 hafta once konusmuslardı emırvakı yapmaya calıstı bırnura da aynı sekılde teklıf etmıstı....ama yınede herkesın hayalıdır boyle bır evlenme teklıfı :D :D

zekerıyaya noluyor anlamıyorum hıcbır sey yapmıyor ama yapmasında zaten artık selım askını ne tek basına yasasın nede baskalarını soksun.....

selim resmen camura yattı guvenmıyor musun nedemektır ya yatakta gormussun kadın cıplak gorunuyor kı kendı bıle yanlıs anlamıstı...esmayı degıl baskasıyla aynı yatakta baskasıyla yanyana gorse olay cıkartır ya...ve yıne yaaaaaaaaaaaa yıne cekıp gitti alışkanlık oldu cok agresif davranıyor :evil: ayrıca aynı yatakta uyumaları bıle oyle kaldırılabılınecek bır olay degıl kı....selımı kınıyorum yuzugu de cıkardı ...sonuna kadar esmaaaaaa

AlevAlev
22-02-05, 15:51
Merhabalar Arkadaşlar,
Bence güzel günler yakında diyorum ve kaderim 'in yazısı benim düşüncelerimi yansıtıyor. teşekkürler muhteşemsin artık top esmada olay çözüldü karşılıklı düşünüp zamanla doğruyu görecekler inşallah beraberlikleri son bölümde olmaz daha önca lütfen deryadanda korkmayın o selime çok iyi geldi çünkü konuştuğu her kelime çok anlamlı ve esmayla selimin yaşadığı olaylara değiniyor bilmeden ama masalın sonu muhteşem olsun diyorum artık mutluluk bizimde hakkımız senaristlerden ricamız lütfen mutlu son olsun çiçeğin mutluluğunu gördük sıra esmada ama lütfen son bölüm olmasın.....
AlevAlev

SARPEM
22-02-05, 16:48
Esma'nın kıyafet seçimi bir türlü düzgün yapamadılar.Ya ben bu işten anlamıyorum ya da onlar çok zevksiz.Geçen hafta sabah gazetesinde "Dizilerini seç tarzının belirle" diye bir yazı dizisi vardı.Giysi koçları (!) (peh peh) Esma'nın kıyafetlerini Morgan ve MNG'den seçiyormuş.Davetteki pembe etek ve acayip desenli bluz uyumu "Feci" bile değildi.(Ancak bluz'un modeli şıktı ).

Bir eleştirimde Suzan'ın beslemeler gibi basma elbiselerinin altına giydiği koyu renkli soket çorapları ile ilgili . Nazlı'yı daha düzgün giydiriyorlar.Ben de işten eve geldiğimde üzerime ne varsa geçiriyorum, giyiyorum ama ben sıradan bir insanım ;İnsan o evde daha düzgün giyinmelerini bekliyor sanki.

ATARAUS
22-02-05, 16:58
Esma'nın kıyafet seçimi bir türlü düzgün yapamadılar.Ya ben bu işten anlamıylurm ya da onlar çok zevksiz.Geçen hafta sabah gazetesinde "Dizilerini seç tarzının belirle" diye bir yazı dizisi vardı.Giysi koçları (!) (peh peh) Esma'nın kıyafetlerini Morgan ve MNG'den seçiyormuş.Davetteki pembe etek ve acayip desenli bluz uyumu "Feci" bile değildi.(Ancak bluz'un modeli şıktı ).
.

bencede feci giyiniyor bu kız. Hadi şimdi bunalımda, evli iken de böyle idi Allahtan aksam partiye giterken saçına fön falan çektirmiş. nasıl akkıllarına geldi ise. saçaklı saçaklı değildi en azından

felini
22-02-05, 17:11
Arkadaşlar hepinizi pek özlemişim.
Evet bence de Esma'yı berbat bir şekilde giydiriyorlar. Bir an evvel zevkli birşeyler giydirmelerini umuyorum.

marbella
22-02-05, 17:12
kıyafetlere bende taktım geçen sene daha güzel giydiriyorlardıbu sene senaryı gibi kıyafetlerde bozuldu inşallah yakında düzelir

filozof
22-02-05, 17:14
yanlış öğrenmediysem aslı diye bir bayan seçeiyor esma karakterinin kıyafetlerini bunun bunalım dönemiyle ilgisi falan yok resmen tam anlamıyla zevksiz birinin seçimleri zaten son altı yedi aydan beri esmayı giydiriyormuş kendi ifadesiyle ....derhal yapımcı firma bu işe el atmalı bence bahsettiğiniz markalardan bile soğur insan ..

atasci
22-02-05, 17:22
Bence olağan üstü bir bölüm seyrettik. Bütün taşlar yerlerine oturdu. Bölüm favorim önce Necati sonrada Demir.

1- Necati çabalıyor arkadaşlar. Sevdiği kadının ayağına kadar gidip pahalı olmasa da, gül kadar alımlı olmasa da yoluna çiçekler seriyor. Çiçek de tabii bu jeste kayıtsız kalamadı. Başta hata yaptığını düşünse de önce Esma’yla sonrada annesiyle yapmış olduğu konuşmadan sonra Necati’ye haksızlık yaptığını anladı. Suzan’ın siz doğmamış bir bebek için yaşayan bir aşktan vazgeçiyorsunuz sözü aslında iki kızı içinde söylenmiş bir sözdü. Çiçe’ğe sadece dersanede Esma’yı partiye gitmek konusunda vazgeçirmeye çalışırken çok kızdım. Neyse ki Mehter Marşıyla kocasının yanına uğurladık sevgili ablamızı.

2- Demir’in bölümdeki tek hatası daha önce Birnur’a yapmış olduğu gibi bir emri vakiyle Pelin’e evlenme teklif etmesi oldu. Seyrederken Birnur’a olan evlenme teklifi aklıma geldi. Ama kişiler farklıydı ve Pelin geçen bölümde buna hazır olmadığını zaten belirtmişti. Demir acele etti. Ama Demir’i bu bölüm favorim yapan tek sahne evlilik teklif ederken söylediği sözler oldu. Kelimesi kelimesine hatırlamıyorum ama hani şu çiftlerin birbirini taşıması konusu. Aslında kızım sana söylüyorum gelinim sen anla durumuydu. Ama tabii anlayana.

3- Ozan’ın Ceylan için çırpınışları hatta ailesinden gördüğü destek aslında gerçek sevginin nasıl olduğunu bizlere gösteren türdendi. Tahminim Arhan’lardan yada Selim’den ameliyat katkı payı alınacak.

4- Gülsüm, Suzan ve Nazlı üçgeninde ise bir şekilde aralarının düzelmesi ve Gülsüm’ün onların iyiliklerini anlaması gerekiyordu. Bence senaryoda bu şekil çok mantıklı ve kayda değer olmuş. Hem toplumsal bir yaraya parmak basılıyor, hem de kötülüğe nasıl iyilikle cevap verilebileceği anlatılıyor.

5- Behiye Semra hanımıda geçti. Kocasının derdine yanacağına oğlu hala evliyken yeni gelin adayı bulmakla uğraşıyor. Bizim uyanık kaynana Şahika’yı hangi noktadan vuracağını bile çok iyi biliyor. Daha Ömer’in ilk tutuklanmasında sanki şubeden onu kovan o değilmiş gibi. Benim tek umudum nasıl Şahika’nın ayaklarına kadar gitti, Esma’nın da ayaklarına kadar gideceği günlerdir.

6- Ömer sonuna kadar karısına kızmakta haklıydı. Yokluğunu ve içinde bulunduğu zor durumu fırsat bilen her kim olursa olsun, isterse hukuk profesörü yanlış yanlıştır.

7- Suzan’ın yemek esnasında yukarı çıkması haklı bir tepkiydi. Selim’e olan bakışları ve Selim’in bu bakışlar karşısında dikkatinin dağılması tam olması gereken bir sahneydi.

8- Veee gelelim aşıklarımıza. Esma Çiçeğ’e söylediği her sözü aslında içinde bulunduğu ikilemi anlatır gibi anlattı. Kendi de aklı ve kalbi arasında bir savaş veriyordu. Bu nedenle ablasını çok iyi anlıyordu. Aslında ablasına verdiği her cevabı kendisine veriyordu. Bence partiyede bu yüzden gitti. Esma’nın Demir’e destek oluşu süperdi. Selim beyimize gelince; bu bölüm uzun zamandır hoşlanmadığım Selim’den neden hoşlanmadığım daha fazla netlik kazandı. Karısı yemeğe gelmedi diye hemen yüzüğünü ve kolundaki karısı tarafından hediye edilmiş olan saati çıkaran bir Selim karakteri. Daha önce olduğu gibi kendi kendisinin aşkına sahip çıkamayan ve sürekli Zekeriya’dan yardım isteyen Selim karakteri. Sevgililer gününde yemeğe davet ettiği karısı gelmeyen ama kardeşinin verdiği parti davetine gitmeyi kabul ettiği için alınganlık gösteren Selim. Karısını uzun zamandır görmeyen, kokusunu özledim lafından başka bir laf bilmeyen ama partide yanına gitmeye tenezzül bile etmeyen egoist Selim. Yaşadığı her şeye rağmen partide kocasının yanına gidip onunla selamlaşan ve aşık olduğu adamı iki dakika bile görmeyi kar sayan aşık Esma. Kardeşiyle dans ederken aşık olduğu cesur, inatçı, hırslı ve kendi sorunlarını unutup başkalarınınkiyle ilgilenen kadına bakan Selim. Yaptıklarıyla söyledikleri birbirini tutmayan Selim. Veda bile etmeden çıkıp kapıda karısını sadece hesap sormak için bekleyen Selim. Karşısında eskiden olduğu gibi başı dimdik cesuryürek Esma. Selim’in vereceği tepkiyi tahmin ediyordum. Hatta son yazmış olduğum senaryoda da belirtmiştim.

Alıntı: Yazsam mı Yazmasam mı Senaryosu
* Esma önce cama sonra etrafına bakar.
Kendini suçlu hissetmektedir. Selim'in açıklama yapmasına bile fırsat vermemiştir. Ya Selim kendisini affetmezse.
* S- Nasıl böyle birşeye inanır? Ben yanlız onu seviyorum oysa.

Selim’i o vaziyette gören her kim olursa olsun Selim’in aldattığına inanır. Esma Selim’i başka bir kadınla; yolda, arabada yada yemek yerken falan görmedi. Esma Selim’i daha önce Selim’in Aylin’i gördüğü şekilde yatakta başka bir kadınla gördü. Üstelik Esma bunu ona söyleyince açıklama yapıp yanlış anlaşılmayı düzelteceğine yağ gibi üste çıktı. Esma Selim’e verdiği cevap ise gayet yerinde ve belki gelecek günlerin habercisiydi. “SEN BENİ AYNI HALDE GÖRSEN, SEN NE DÜŞÜNÜRDÜN”.

Esma neden söylemiyor, ben olsam yüzüne haykırırdım diyenleri artık duyamıyorum. Esma sevdiği adamın yüzüne gördüklerini haykırdı ama karşısında sevdiği adam değil SELİM ARHAN vardı.

BuRcU_22
22-02-05, 17:27
57. Bölüm yorumum:

Hiç bu kadar hareketli bir bölüm izlememiştim, yanlış anlamayın, dizi hareketli değildi, hareketli olan bendim...

Artık selim ve esmanın birbirlerine attıkları soğuk bakışlardan sonra ümidimi yitirip bölümün bitmesini beklerken yerimden sıçradım. Selim cesaretini topladı ve esmanın üstüne gitti. Ben ve tüm aile bireyleri, her bölüm sonunda "ben bu diziyi izlemeyeceğim" deyip haftaya eve " başladı mı?" diye giren annem de dahil olmak üzere "hadi be kim tutar seni, hadi selim bastır söylettir, esma söyle artık" lafları eşliğinde seyredildi. Söylediğindeyse artık ip kopmuş, herkes birbirine sarılıyor, "çak" sesleriyle dizi reklamlara giriyordu...

Abartmıyorum...
İnanın abartmıyorum... Bir dizi bu kadar mı girmiş artık hayatımıza? Bu kadar mı etkilemiş bizi ki? Ama herkes mutlu, o zaman sorun yok.

Bölümün lafı "hayatından çıkarmak istediğin bir kadına böyle bakamazsın" la Zekeriya oldu. Bu kadar iyi bir tespit olabilirdirdi heralde.

Ömer'in haline sadece gülebildim, başkasından üstelik evliyken çocuğu olan bir adam, karısı lise arkadaşıyla görüşünce köpürdü. Üstelik hapishanede olduğu için birşey yapamıyor olması onu iyice çileden çıkardı. Ben isterim Behiyenin başka biriyle olmasını, biraz da ömer çeksin.

Demir'e sadece "saaaalak saaaalak" diyeceğim eğer ayıp olmazsa. Geçen sefer ettin kabul etmedi, mütevazi bir şekilde geri çekildin, şimdi herkesin önünde niye? Bilnur takdiği herzaman işe yaramıyor belli ki..
Çiçek'e gerçekten sevindim, hakediyordu, ozan'ın babasının verdiği tepkiler ise içler acısı..

Bir bölüm daha geride kaldı. Ama içim o kadar rahat ki. "söylediler" çünkü... Selim ağabeyimiz biraz trip attı "nasıl düşünebilirsin" diyerek ama adamcağız şok oldu kabul ediyorum. Bu ayrılık iki bölüme tamamdır derim ben. Sonra da deryayla tatlı kıskançlıklar, ve bir bebek haberiyle dizinin sonu... Nasıl, güzel olmazmıydı, bu masala yakışmazmıydı...

marbella
22-02-05, 17:28
atascı yine mükemmel yorum yapmışsın vallahi sen benim bir numaramsın yaa bu kadar hislerime tercuman olan bir arkadaşım olmamıştı sence bundan sonra bizi neler bekliyor

zambak
22-02-05, 17:32
Selim'le esma arasında anlaşılamayan bir donukluk var, neden belli de olsa sanki izlerken niye böyleler dedirtiyor, sanki dialog eksik gibi, bir de esma'yı demirle düşünenem, eşiyle küsken ex aşkıyla dansetmesi de tuhaf, insan tabi ki eşinin kardeşiyle dans eder ama Esma ve Demir garip olur bence...

busee
22-02-05, 17:35
evet siteye giremiyordum bende sizin gibi.. Ne yorumlarınızı okuyor ne de içimi boşaltabiliyordum ama sonunda rahatladım...

evet gelelim son bölüme.. Ben ilerde çooook güzel şeylerin olacağına inanıyorum.. Bazı arkadaşlarımız öyle pat diye konuşup, barışmazlar demişti ve şimdi de görüldüğü gibi pat diye konuştular.. Valla umarım pat diye de barışırlar...

İlk olaraaakkk...çiçek'in tekrar evine döndü ve ben bunu ilerleyen olayların esma kendi evinde yalnızken geçireceğini düşünüyorum.. Hani selim o eve gelir Esma yalnızdır filan.. neyse.. işte öyle böyle.. çiçek önce hata yaptığını söylediğinde necatinin karımla beraber olmak! ne zamandan beri ayıp oluyor " gibiye benzer repliğini çok beğendim.. haklı bir savunmaydı..

Esma çiçekle dershanede konuşurkenki gitmeyedebilirsin arar senin gelemeyeceğini söylerim gibi laflar eden çiçek'e uyuzluk katsayım bir defa daha arttı.. Esmayı peşinden çeke çeke yeni eve götür şimdi de yalnız bırak! olacak iş mi ya.. diyecektim ama olurmuş...

Sonra bu bölümde deryanın selime olan hatranlığı değilde daha çok selimin deryanın DÜŞÜNCELERİNE olan hayranlığı dikkatimi çekti.. Derya benim beklemediğim gibi selimin içine düşmedi.. Belki senaristler bu sahnede selimin deryaya aşık olacağı izlenimini vermeye çalışmıştır.. şaşırtma olarak yani...

musa mutfağa inip olanları anlatınca suzanın çemberini çıkartıp yukarı çıkmasına bayyıldım.. Ve orda selime fırlattığı o manalı bakışa ve selimin bunu faretmesinde öldüm öldüümm dirildiimmmm..

esmanın partiye geldiğinde demir ve zekeriyayı öpüp selimi öpmemesine üzüldüm.. ha ağladım ağlayacaktım.. Demirle esma dans ederken selimin özlem dolu bakışları da cabası.. bu sahnedeki damga Zekeriya'nın repliği : " bu bakışları tanıyorum ben.. Aytrılmak isteyen birinin bakışları değil bunlar" bayıldım bayıldım... bu arada selimin saati zekeriyaya vermesine ve yüzüğünü çıkarmasına da ayrıyetten sinir olduğumu söyleyeyim..

Ve son olarak!! Bomba sahne.. Esmanın orada bunları söyleceğini tahmin etmemiiştim.. Selimin kapıda beklemesi ve Esmanın selimi görmemezlikten gelerek giderken selimin onu engellemesi hoşuma gitmedi değil.. Ve cemalin patlaması gibi selimin patlaması da hoş oldu.. Esmanın söyledikleri karşısında koltuğa tırmanmaya başlamışım bunu annemin "kızııım koltuklarımı çok seviyorum"demesiyle farkkettim..

Seliminm ona güvenmemesi konusundaki ilk cümlesi anlayışla karşılanabilirdi.. fakat esmanın "sen beni öyle görseydin ve insan o gördükleri karşısında aklına başka birşey gelmiyor" cümlelerinden sonra bana inanmıyorsun diyecek hiç bir sözüm yok lafını son zamanalrdaki selim karakterine hem yakıştırdım hem yakıştıramadım.. ama tabii selimin zaman konusunda kendisini düşündüğü gibi burda da kendisini düşündüüğünü ve dünyanın sadece onun etrafında döndüğünü anlamış oldum...
Ve selimin gidişi...Bence birrdahaki bölüm düşüncelerle geçecek.. Esma selimin kendiwsini savunmamasını ilginç karşılayabilir.. Ama selime gıcık oldum yani o karısını öyle görse ne yapardı acaba burdaki tepkisi hiiiiiç hoşuma gitmedi... Kendisi bile öyle zannetmişşti o gecenin sabahında kaldı ki esma ne zannetmesin.. Bence bu cümlemi zekeriya selime hatırlatır.. Artık sonrası ne olur bilememm..

ama ben çok ümitliyim hemen haftaya olmasa bile barışma sahneleri çoook yakında :wink:

busee
22-02-05, 17:40
aa bu arada arkadaşlar ben artıık bu bölüm özetlerine inanmayı düşünmüyorum.. çünkü 14 şubat haftası mübarek bir özet yayınladılar ki barışma ümidi doğar dedik.. bölümde bir tık bile yoktu.. Ama bu bölüm özeti geldiğinde bölüm durgun geçecek bir şey olmaz dedi çoğumuz ama bölüm bir bitti ki artık pazartesiyi nasıl bekleyecez bilemiyoruuum :(

marbella
22-02-05, 17:49
pazartesi de durgun bir bölüm olabilir fazla umutlanmayalım daha 13 hafta var ve ne olacağı belli depğil allah sonunu hayır etsin snaristlere biraz akıl ve fikir versin tabii iyi yönde zaten zekaları fazla öalışıyor kimsenin aklına gelmiyecek dolaplar çeviriyorlar

candy
22-02-05, 17:51
bu kadarıda pes doğrusu esmayı niye çok kötü gidiriyorlar.esma selimin
eşi olduguna göre daha güzel giyinmesi gerekiyor.ben bile çok sinir oluyorum selim şık esma rüküş hiç yakışmıyor.ayrıca senarislere sesleniyorum artık birleştirin lütfen yeter artık bu kadar ayrılık olmaz.
dünkü bölüm güzeldi ama selimin yaptığı yanlış her zamanki gibi kaçtı.
en azından açıklıyabilirdi.sanırım selim uzun bir süre esmayı görmek
istemez.selim demire demiştiki ben karımın gözlerime baktıgımda bana
ve aşkımıza güvenmiyor işte bunu asla affedemem dedi.anlaşılan uzun
bir sürede beraber göremiceğiz artık birlikte olsunlar.onları birlikte
görmeyi özledik güzel sözler söylesinler birbirlerine aşklarını doyasıya
yaşasalar ne güzel olur.

sezinti
22-02-05, 17:57
telefon'a bırakılan nottan sonra ve esma'nın selim'e bıraktığı nottan sonra Selim'in tepkisini doğal karşılamak lazım. üstelik ne ile suçlandığı bilmiyen bir insan.
Selim'i partiden çıkışını gözleyen esma'nın kapıdan çıkarken selim'i görmezlikten esma'nın davranışları tutarsız geldi. sonra selim'in mekandan ayrılması ile gözleri dolan esma,
önümüzdeki bir iki bölüm esma ve selim kendi iç dünyaları ile başbaşa kalacaklar

filozof
22-02-05, 18:02
bu bölüm de ahu türkpence göreli olarak iyi bir oyunculuk çıkardığını düşünüyorum ..ozellikle son kapı önü sahnesindeki yüz ifadesi (dudakları dahi titriyordu sinirden) son derece iyiydi.. tebrik ediyorum

eylul
22-02-05, 18:05
Ah dilerim ki artık ne kıskançlık ne kendileriyle hesaplaşma olsun.Bu ayrılık çok uzadı.
Esma evde artık yalnız.Selim Arhan git ve karına sahip çık.
Gerekiyorsa zor kullan.Koskaca adamsın.yakışıklı,güçlü karizmatik.
Bir nazlı gülü idare edemeyecek adam değilsin ya.
Kendini de kurtar bizi de.Biraz söz dinle artık.

sezinti
22-02-05, 18:13
bana göre zekeriya düğümü çözecek

marbella
22-02-05, 18:27
valla kim çözerse çözsün ama artık çözülsün birleşsinler artık sabrımız tükeniyor sarmaş dolaş görmek istiyoruz

busee
22-02-05, 18:30
bence de hatta zekeriya selime bu konuda böyle davrandığı için kızabilir de... hatta ben beklerim yanii..

busee
22-02-05, 18:46
arkadaşlar!! Bu gün sabah gazetesinde sevgi bilmem neleri köşedinde insanlar sevdiklerine mesaj yolluyorlardı..
orada bir şey dikkatimi çekti..
ESMADAN SELİME.. Galiba bizim gibi fanatiklerde iyice kabarmış :)

wink
22-02-05, 18:52
tek kelimeyle kusursuz bi bölümdü elim kalbimde izledim valla özellikle son saahne müthişti ay selim ayyy ne desem boş sana kızamıyorum gerçi esmanın daha sorgulayıcı olması gerekiyodu ama kim kocasını o halde görse-ki Allah göstermesin-aynı seyi düşünürdü bide esma zaten zaman istediğinde selime olan güveni biraz sarsılmış gibiydi ondan kacmak için elinden geleni yaptı bence hesap sormakta geç kaldı gurur yaptı
selimde biraz güven isterdi ama bu bölümde resmen çocuktu yaw :wink:
ama bunlar iyiye işaret bence ikiside derin düşüncelere dalacaklar selimin yapması geeken tek şey kendini esmanın yerine koyması olacak ki bence bu noktada sevimli ZEKERİYA devreye girecek bu aşkın bu kadar ilerlemesine yol açan zekeriya sonunuda bağlayacak çok sevimli yaww :wink:

necatiye hayrandım bu bölümde neyaptı yaptı karısına kavuştu örnek alın selim bey örnek :oops:

suzanın selime delici bakışları yokmu bittim gercekten selim al o bakışı nereye koyarsan koy hani kapak meselesi :wink:

deryaya karşı daha çok bi yakınlaşma beklemiyorum kız bizimkine kaptıracak ama selimin sadece esması olacak ya esma ya esma

bence artık daha heyecanlı gelişmeler seyredeceğiz artık harekete gecerler bakalım nasıl barışacaklar kim geri adım atacak selim mi?
esma mı? :?

değinmeden geçemiycem bu bölümde oyuncuların performansları muhteşemdi tabi özellikle selim ve esma bence aşmışlar olayı

herkese sevgiler :wink:

wink
22-02-05, 18:58
buse sana katılıyorum benim etrafımda bir istanbul masalını izlemeyen yok desem yalan olmaz ertesi gün sınıfta tartışıyoruz hatta selimcilerimiz ve esmacılarımız bile var hatta daha abartıp ilerde çocuklarının isimlerini sdelim ve esma koymayı düşünenler bile var inanır mısın? :wink:

hermioneweasley
22-02-05, 19:09
buse sana katılıyorum benim etrafımda bir istanbul masalını izlemeyen yok desem yalan olmaz ertesi gün sınıfta tartışıyoruz hatta selimcilerimiz ve esmacılarımız bile var hatta daha abartıp ilerde çocuklarının isimlerini sdelim ve esma koymayı düşünenler bile var inanır mısın? :wink:

SEVGİLİ wink busee yi bilmem ama ben inanırım nede olsa aynı çevreye sahibiz gibi...
bimci olmak kadar güzel bişiy yok!!!!!!!!!!1

sevgiler

LAZCAKIR-KIZ
22-02-05, 19:27
bolumu ellerim kalbimde izledim , ve sonunda esmanin itirafiyle gercekten zevkten dort kose oldum evde , hoplayip zipladim bizimkiler sen kapiyi acta temiz hava al dediler bana :D :D cok sevindim o itirafa , esmanin laflari beni bitirdi , cok iyi bir oyunculuk sergiledi , bence bu gelecek bolum selimin akli yerine gelecek ve dusumeye basliyacak esmanin sozlerini : " YA SEN BENI OYLE GORSEYDIN YATAKTA BIR BASKASIYA " ve Kavusmalari Coooook Ama Cooook Yakindir , Gelecek Bolum Herkes Cosmak Icin hazirlansin arkadaslar benden soylemesi sizden dinlemesi :D :D TUM BIMCILERE SEVGILER , SIZLERI COK SEVIYORUM !!!! :wink:

wink
22-02-05, 19:36
hermioneweasley tesekkür ederim aynı çevreye sahiğ olmak güzel tıpkı aynı diziye aşık olmak gibi

sevgiler : :D

solitude
22-02-05, 19:45
Nihayet..

Bölüm sonunda da olsa şu yanlış anlama(!) dile geldi, pasivize Esma biraz olsa doğruldu..

Ama pişkinliğin tüm hallerini tekelinde kullandığını sandığım Ömer Arhan'a bir rakip doğdu,hayırlı uğurlu olması dileği ile..Pişkinliğin Selim hali!..İlişkinin ve evliliğin olmasını dilediğimiz ''güven'' adına ''eğer benim seni aldattığımı düşünüyorsan söze hacet yok'' demesi iyi hoş da; bre gafil!..sabah uyanınca sen bile ne olduğunu bilmez tavırlarla sorularına cevap beklerken hangi güvenden bahsediyorsun demezler mi?..Tövbe Allah'ım..

Demir..Bu çocuk akıllanmayacak..Hala diyorum; O'nun için en iyi tercih Birnur..Pelin birkaç beden büyük duruyor.Böyle hızlı yaşayan birine kendiyle aynı hızda biri eşlik edemez..Zira herkes Birnur değil böyle kalabalık bir ortamda yapılan evlenme teklifini kabul etsin..Alışkanlık yaptı Demir'e, her kalabalık ortamda evlenme teklif eder şimdi bu..

Çiçek&Necati..''Çok şükür'' diyorum yeğenimizi yakında kucaklayacağız herhalde..

Anlamadığım bir nokta var ama:Ömer o halde (adam resmen perişan halde ki doğaldır) iken bu partiler, yarışlar, Behiye'nin çöpçatan yemekleri biraz fazla mübalağa edildi..Tamam hayat devam ediyor ve edecekte ama biraz fazla hızlı..

Potansiyel katil gibi duran Antep’liler kendi iç savaşlarına düşüp bizleri de muzdarip olduğumuz durumdan kurtardı..Oysa Bonnie&Clyde gibiydiler olmadı böyle...

Bu bölüm iki favorim vardı..Damadına yeni şipariş edilen gelin adayını görmek için, yan gözle süzmek için, yaptığı servise ilk kez razı geldim teşekkürler Suzan..

Ve Zekeriya..Fenomen olarak gördüğümüz, çoğu kişinin hayalindeki karakter Selim’den çok daha aklı selim,çok daha mantıklı, çok daha duygusal,harika bir insan..Yalnız Selim’in her daim ilişkilerine dair, özel işlerine dair Zekeriya’yı kullanmasından artık hoşlanmıyorum..Saatini kendi saklasın veyahut kendi geri versin yetti artık Zekeriya Zekeriya..

michelle
22-02-05, 20:11
Herzamanki gibi harika bir bölümdü.Her izlediğim bölüm bir diğerine oranla kendini aşıyor...Senaristlerimizi yine tebrik ediyorum...

Bir çok sahnede sinirden yerimde duramadığım son sahnelerde ise mutluluktan etrafıma gülücükler saçtığım bir bölümdü benim için...

Bölümümün kahramanı önce Ömer Arhan sonra Necati...Ömer'i ne kadar tebrik etsem azdır sanırım.Behiye karşısına geçip sanki sıradan birşeyi anlatırmış gibi Ömer'e olanları anlatınca adam dayanamadı ve Behiye'ye patladı...Behiye için Arhan soyadının, sitili olan insanlarla anılması kocasının hapishanede olmasından daha önemli nede olsa...keşke Suzan yemek daveti sırasında yukarı çıkmayı akıl ettiği gibi orada kendini tanıtmayıda düşünseydi,Behiye'nin o yüz ifadesini izlemek harika olurdu...Kozan'lar da artık o evden çıkmalı hatta bu onlara neredeyse farz oldu...

Necati bu bölüm çok karizmatikdi.Çiçek evlerine dönmeye karar verdiğinde nazlanması çok iyi oldu.Birazda Çiçek korkmalıydı aslında Necati'yi kaybetmekten...Ablamız daha kendine yardım etmekten acizken Esma'ya akıl vermeye kalkıyor .Ama Allah'tan Esma bu sefer kalbinin sesini dinledi ve partiye gitti...

Selim ve Esma'nın birbirlerine bu kadar yabancılaşmalarını izlemek aslında çok acı.Selim'in bazen duygudan yoksun bir adam olduğunu düşünüyorum...Esma'ya karşı sergilediği tavır çok kabaydı...sanki karşısında sıradan biri varmış gibi davrandı.En azından Esma'ya kısada olsa bir izahat yapmasını beklerdim ama şaşırmamak lazım,Selim ne zaman Esma'ya karşı anlayışlı oldu ki...olsa bile hiç sonunu getiremedi.Şimdi de aynı durum söz konusu.

Bu evliliği kurtarsa kurtarsa yine Esma kurtarır.Selim'in bundan sonra çok çaba sarfedeceğini hiç sanmıyorum.Nede olsa kendisi pes etme konusunda rekor sahibi...Gelecek bölümler Esma için kolay olmayacak.Umarım Selim bir anda gemileri yakmaz ve Esma'nın aşkına ihanet etmez...Sevgiler...

wink
22-02-05, 20:29
michelle yine yorumlarınla döktürüyosun sana selim konusunda katılıyorum kesinlikle bu evliliği kurtarsa kurtarsa esma kurtarır bakalım selim efendinin ne zaman aklı basına gelecek ve esmaya haksızlık yaptığını anlayacak ama mutluluk tünelinin ucu her gecen gün daha çok aydınlanmaya basladı ne dersiniz?
ESMA&SELİM ---*--@
SEVGİLER...

zuzu
22-02-05, 20:29
Arkadaşlar dün geceki bölüm gerçekten çook güzeldi..valla elimi ayağımı nereye koyacağımı bilemedim....(hele sonunda İŞTE BUDURRRR!!! diye bağırırken buldum kendimi)
ben SELİM e açıkça çok da kızamıyorum.çünkü ESMA üzüntüsünü de sevgisini de kızgınlığını da hep tek başına yaşadı haftalardır.SELİM NE ZAMAN YANAŞSA esma ONU İTTİ...ve en son SEVGİLİLER GÜNÜNDE ESMAnın gelmemesi SELİM in sabrını taşırdı...tamam ESMAsağlıklı düşünemiyordu ama unutulmamalıdır ki SELİM de artık SAĞLIKLI DÜŞÜNEMİYOR.bide SELİM NEDENİNİ bir türlü bulamıyordu..ama dün gece ESMA nın konuşmasıyla sorunun ne olduğunu anladı..
Dün gece beni en çook etkileyen replik çıkışta bekleyen SELİM in ESMA ya :NERDE YANLIŞ YAPTIM ESMA? diye sorması o kadar kötü oldum ki anlatamam ..
ESMA ya bi tek konuda kızıyorum yaptıklarında haklı olabilir ama SELİM eğer onu sevmeseydi bu kadar çaba sarfedermiydi? ESMA bunu hiç düşünmedi.. SELİM ONU çoktan bırakırdı..İŞTE BURADA DURUP Bİ DÜŞÜNMELİYDİ AMA ÖFKESİNE YENİK DÜŞÜP ve tabii ÇİÇEK in gazına gelip bunu yapmadı..olaya hiç diğer tarafından bakmadı..
bence bundan sonra TOP ESMA da neden mi? ÇÜNKÜ bugüne kadar olaylara hep ESMA nın cephesinden baktık şimdi sıra SELİM in cephesinden olayları görmeye geldi..
SELİM bence ESMA nın peşinden gitmez çünkü ona kırgın..inanmadığı için değil bence asıl konu ESMA nın kendisiyle bunları şimdiye kadar konuşmaması ki bence burada haklı zamanında konuşsaydı aileler konuya dahil olmayacaktı ama artık dahilller ve onları ikna etmek gerçekten ESMA dan daha zorr..
bu İŞİ ÇÖZECEK iki isim var bence kuvvetli ihtimal ZEKERİYA ama DEMİR de dahil olabilir..
bence SELİM olanları ZEKERİYA ya anlatıp yakınırken (kendini savunurken )ZEKERİYA olaylara esma nın tarafından bak gibi bişeyler diyebilir.ayrıca zekeriya -esma konuşması olur diye bekliyorum..
dün ÇİÇEK e olan nefretim iki kat arttı..bir insan bu kadar mı BENCİL olabilir resmen NECATİ Yi kullanıp bi köşeye attı YA ŞÜKÜR SONRADAN HATASINI ANLADI ama nafile ben kendisinden artık hiç haz etmiyorum.ESMA ya söyledikleri neydi öyle ya gel beni vur diyo RESMEN..
AMA ÇOOK ŞÜKÜR GİDİYO EVDEN işte burada bence romantizm başlar gibi geliyo..ben o evde senaristlerin SELİM-ESMAsahneleri çekeceklerine kuvvetli ihtimal olarak görüyorum..o evde bi şeyler olacak demedi demeyin..
DERYA ya gelince; bana bu kız tehlikeli gelmiyo nedense...BEN SELİM e güveniyorum açıkça..bide bence SELİM-ESMA barışacak ve ondan sonra esas DERYA DİZİYE DAHİL OLACAK gibi .. ben ESMA nınSELİM
kıskanacağı sahneler olacağını düşünüyorum.buda ancak barışırlarsa olur diğer türlü ipler tamamen kopar ve bu iş çözülmez bi hal alır..

ayrıca ben inancımdan vazgeçmiyorum ve haftaya barışma sahneleri bekliyorum..
SENARİSTLERE DUYURULURRRRRRR.....

seno
22-02-05, 20:31
bence selim esmanın burnunu sürtecek.
ama esma gibi yapamaz.
dayanamaz.
şimdi sıra esmada
koş esma koş :!:

busee
22-02-05, 20:35
bencede ama ben esmanın da buu konuda pek bir şey yapacağını zannetmiyorum.. ama ben burada yine de selimi haksız buluyorum kendi bile korkudan yatakta tünemişti esma ne yapsın! bunu düşünmüyor işteee... Ama yinede bu evliliği kurtarmak için tek şans esma.. Eğer esma selimin bu son sözlerini ince ince düşünürse belki zekeriyayla filan konuşur( hiç sanmıyorum ama bir ihtimal) Bu zekeriya'da parça pinçik oldu zavallım..
Ama bence bu ceylan durumu var ya amerika olayları filan.. Bir de bakıyorsunuz piyangodan para çıkıyor Kozanalra.. Ceylan amerikaya kozanlar ise kendine yeni bir iş bulmaya.. Valla güzel olurdu.. Behiye hanım kukuman kuşları gibi tek başına kalırdı kocca köşkte..

wink
22-02-05, 20:41
buse selim yatağa tünemişti diyosun ya
yaaa çok tatlıydı o zaman dimi ben bitmiştim o sahnede gülmekten kırıldım valla
bende selime kızıyorum hemde çok bana güvenmeliydin diyo esmama ama be kardesim sen olsan napardın bence cinayet... :evil:
eninde sonunda selimin aklı basına gelecek te hayırlısı bakalım artık zekeriya mı getirir oda canım dönmekten sonunda nevri dönecek
demir mi bilmeme ama bir an önce oolsa iyi olur ben aşk dolu sahneler görmeyi özledim masalımızda yanlış mıyım?
sevgiler...

sule_g
22-02-05, 20:43
ben esma kurtarır bu evliliği anlayışı olduğuna inanamıyorum açıkçası. selim in tavrı kabaydı ama esma nın onu görmemezlikten gelip gitmek istiyorum demesi kibarcaydı öyle mi? selim in bebeği kaybettikleri ilk andan itibaren yaptıklari ne olacak? annesinin evine dönmesini anlayışla karşıladı. kendisinin hiçbir suçu yokken esma nın ondan uzak kalmasını anlayışla karşıladı bu kolay değil. ondan sonra sürekli yanındaydı gitti geldi sordu. uyurken yanında seni seviyorum diyen kocasına esma ne yaptı? babası hapiste en kötü ayrıca en yoğun gününde esma nın yanına gitti bunu niye yapıyorsun bize diye sordu esma nın tepkisinin neden olduğunu bilmediği halde o davranışını yutup esma yı yemeğe davet etti. o da olmadı partide yine onun yanına gitti sordu. gerisi malum. bu kadar zor günler geçiren selim e esma nın bunu yapmaya bu kadar acı çektirmeye hakkı var mı bilemiyorum en azından bir açıklamayı haketmiştir herhalde selim .ve karısının karşısına geçip beni niye aldattın demesi hiç kolay değil. bu selim in sevgisine hiç güvenmediğini gösterir selim bunu esma dan beklemediği için öyle tepki vermiştir.tamam belki başka bişey düşünemezdi ama en azından bunca yaşanılandan sonra selim bir cümlelik açıklamayı hakketmiştir herhalde....

tnttnt
22-02-05, 20:45
telefon'a bırakılan nottan sonra ve esma'nın selim'e bıraktığı nottan sonra Selim'in tepkisini doğal karşılamak lazım. üstelik ne ile suçlandığı bilmiyen bir insan.
Selim'i partiden çıkışını gözleyen esma'nın kapıdan çıkarken selim'i görmezlikten esma'nın davranışları tutarsız geldi. sonra selim'in mekandan ayrılması ile gözleri dolan esma,
önümüzdeki bir iki bölüm esma ve selim kendi iç dünyaları ile başbaşa kalacaklar

nedense bana ıkısıde kendi iç dünyaları ile başbaşa kalacaklarmıs gıbı gelmıyor sadece esma kalacaktır selımın hep baska ıslerı oluyor

eyeni
22-02-05, 20:46
bence ıkısıde bıraz haklı.bırıncısı esma haklı soylememkte;cunku cok utanıyordu.Ama selımle marıayı gorunce dusunduklerı cok cok normal.esmanın dedıgı dogru.sen benı o halde gorsen baska ne dusunurdun dedı.haklı yanı.bır de selım gece onların nasıl gorundugunu gormedı kı.marıa cıplak gorunuyordu.bır de selım esmayla barısı bıle yan yana gorunce mıdesıne kramplar gırdıgını soyluyordu;bır de oyle gorse daha bıle kotu olurdu.
ıkıncısı selım de haklı bana guvenmıyor musun dıyor;ama kardesım en guvenen kısı bıle olsa guvenı yıkılırdı bu durumda valla.
Ya kız soyledı.selımden beklıyorum bır acıklama.ya ınsan bu kadar mı pıskın olur ya.ınsan bır acıklama yapar ya.bana guvenmıyorsan konusacak bırseyımız yok dedı;yag gıbı uste cıktı.
valla bence bu ayrılık bosu bosuna uzayacak.Bızde sınırden delı olacagız.

mistik
22-02-05, 20:49
yaa bizim ablamla verdiğimiz tepki coook komikti :D ayaga fırlayıp işte budur diye cığlık atıp sarıldık ilk başlarda aman baksana birbirlerine bile bakmıyolar bunlar bu hafta da söylemez diye sinir olmustum sanırım eski günlere dönüyoruz

celine
22-02-05, 20:50
sabahtan beri dunku bolum hakkindaki yorum lari okuyorum ve benherkesin aksine bu bolumu cok vasat buldugumu soylemk istiyorum
bence cok kara bir bolumdu boyle kotu bir bolum seyretmemistim ve hala anlamiyorum nasil eski bolumlerini bile bile bu vasatliktaki bolumleri izliyenler var...

seno
22-02-05, 20:53
mistik hayal edbiliyorum.
benimkide farklı değildi.
hadi esma söyle söyle söyle diye evde bağrıp durdum.
ve dün akşamdan beri suratımda sırıtma dediğim çıktı diye dolaşıyorum.
arkadaşlar 28 şubat pazartesi akşamı mendiller hazır olsun barışma58. bölümde.
irtibat kuvvetli

busee
22-02-05, 20:57
wink süpersin arkadaşım aynen öylee katılıyorum sana :wink:

wolfman arkadaşım valla ben olsam bir sürü konu bulurdum.. Senaristler yaratıcılıklarını sadece bunların evliliği üzerinde mi geliştiriyolar.. Yok illa bu evlilik üzerinde olcaksa bebek beklesinler bu hazırlıklar sürsün..bebeğin doğum sahnesinden tut,onun teyiştirmelerini izlemek,anne ve baba olmanın heyecanını beraber yaşamak,ve en güzeli bebeklerinin her hareketinde birbirleriyle gülmek.. bunlar izlenmez mi? Hem zaten behiyede bu torununu kabul etmez al işte bak biiir sürü konu :) O arada da kıskançlıktır derken hafif tartışmalar derken kaynayıp gider zaman.. zaten araya bir yerlere de tekrar sokarlar zaman akıp gider.. :(

busee
22-02-05, 21:04
:) ay arkadaşlar hepimiz aynı durumdaydık demek :) Bende o son sahnede hadi esma hadi esma diye diye koltuğa tırmanmışım.. annemin beni " kızım koltuklarımı inan bana çok seviyorum " ikazından sonra bu yaşta bu kadar sevindiğimi o an olduğum koltuğun tepesinde anladım :)

bu arada bence de barışacaklar... Bu ayrılık eeeennn fazla taş patlasa 3 bölüm daha sürer.. Hem yukarıda yazdığım konuları izlesek fena olmaz dimi?? :)

cici
22-02-05, 21:14
sadece şunu söylemek istiyorum... zeytinyağı gibi üste çıkmak deyiminin dilimizdeki tam karşılığı izlediğimiz son sahnedir, okullarda ders olarak okutulması şidddetle tavsiye edilir....

wink
22-02-05, 21:19
ya wolfman niye bu kadar kötümsersin arkadasım bak gör hersey yakın tarihte düzelecek ben zekeriyaya cok güveniyorum dikkatinizi cekerim selim demedim cünkü ben onun mantıklı düşündüğünü -en azından bu aralar- zannaetmiyorum birileri mutlaka devreye girecek tamam haklısın dizi mayısta bitecek ama mayısa kadar bizi süründüreceklerini zannetmiyorum ki bu durum senaristlerin hayati tehlike içinde oldukları riskini artırıyor bunu göze alamazlar yoksa bimcilerin saldırılarına uğrayacaklar :lol:
ben inancımı yitirmiyorum benim masalım yakında eski kıvamına gelecek
sevgiler :wink:

cabili
22-02-05, 23:07
Bence bölüm sıkıcı başladı ama sonra tansiyon yükseldi.Özellikle Esma'nın Çiçek'e partiye Selim'i görmek için gittiğini itiraf etmesi sonra da ''Belki birkaç birşey konuşuruz sonsuza kadar birbirimizden kaçacak değiliz'' demesi olacakların habercisi gibiydi...Esma Çiçek'in gazına gelmeyip partiye gidince karşımda yine o eski güçlü Esmayı gördüm sandım.Selim'in sondaki tepkisi ise pek kabul edilebilir gibi değil.Ama ben yine de prensimize güveniyorum kafasını topladıktan sonra bavulları getirdiğine pişman olduğu gibi yine Esma'nın yanına gidip özür dileyecektir.Selim'in bu kadar sert çıkması Esma için de iyi oldu belkide. Çünkü bölüm biterken Esma'nın yüzündeki ifade gerçekten doğru söylüyor olabilir mi şeklindeydi...

cabili
22-02-05, 23:13
Arkadaşlar birşey sorcam ben İstanbulda yaşamıyorum ama okulların açıldığı hafta İstanbulda kar yağdığını televizyonda görmüştüm.Dizide hala karlı bir bölüm izlemedik o hafta çekim yapamadılar mı yoksa bölümleri tahminimizden daha ilerden çekiyor olabilirler mi????

busee
22-02-05, 23:13
bence zaten esma selimin kendisini savunmadığı için doğru mu söylüyor diye düşünmesine neden olur! Ama bence yine de selim esmaya gidip ona herşeyi anlatmalı.. Çünkü konuşurken ona eve gelmiştim sizi gördüm dedi.. selim eve geldiğini artık biliyor ve kendisine dönmemesi için tek sebebin o gece olduğunu öğrendi.. gerçekleri görmek ve zaman kaybetmemek için selimin kendisini esmanın yerine koyması gerekli!!!!

seyhun
22-02-05, 23:45
esma zaten başta niye kimseye söylememişti.Hem gururundan hemde selime aşık.Affetmeyi istiyor.Ama bu kadar kişi yanlışda olsa öğrendiler.Eğer gerçeği selim,izekeriya yada demirden öğrenip ailesine açıklarsa kesin esma döner.Ama selimide bu arada naz yaptırırlarsa hayret yani.Çünkü söylediği çok saçma kız müneccimmi.? tabiki en doğal tepki.Selimin tepkisi ise tuhaf.Bunu kesin zekeriya ona anlatır.

eaa
23-02-05, 01:14
Ben diziyi hala izleme firsati bulamadim. Vede sitede olan sorun yuzunden bir sure sadece arkadasin anlattiklari kadariyla kafamda birseyler olusdu.

Ilk olarak ne olursa olsun gelisme olmasi memnuniyet verici sonucta ortada baska bir problem oldugu ortaya cikti.

Ikinci olarak kendi bile kalktiginda ve mariayi yaninda gordugunde Esmayi aldattigini duzunen ve yatagin bir kosesine sıkışmak zorunda kalan Selim neden Esmayi ona guvenmemekle sucluyor bir anlam veremedim.

Ucuncu olarak artik zaman icinde herseyin duzelecegini dusunuyorum yada buna inanmak istiyorum diyebilirim. Esma kendi basina kaldiginda herseyi kafasinda tartacak ( ve muhtemelen Demir yada Zekeriya yardimi ile gercekleri tam olarak ogrenecektir) Selimde Esma ya en azindan bu konuda haksizlik yapacagini anlayacaktir.

Son olarakta umarim Cicek hamile kalir ve boylece Esma yi kotu etkilemekten vazgecer.

Bu arad sitede sorun cikmasi ve ustune diziyi izleyememek cok zor oluyor

someone
23-02-05, 01:15
selim kesin sakin kafayla düsünüp gercekleri görecektir.
bence selim bütün erkeklerin böyle bir suclama karsisinda verebilecegi tepkiyi verdi. erkeklerin hemen hemen 50% si (özelikle 99% demedim,erkeklerin tepkisini almak istemedim)kim? benmi? kim görmüs? yok caniiim! yanlis görmüssün! ayaklarina takilip karisini suclamazlarmi?nerdeyse esmaya "gece yarisi bizim evimizde ne isin vardiki senin?" diyecekti. seliminkide laf simdi yani? ama olsun ben biliyorum selim kendine gelecektir.

deryayla fazla ileriye gidemicekler cünkü ömer arhan bu bölümde derya`nin babasindan ne kadar hoslandigini gördük.muhtemelen veto edecektir. ya birde kafama takilan seyde, ne derya nede babasi sormadilar selime senin karin nerde? ne yapar? ne icer? evli oldugunu bilmemis gibi.
bence derya cok akilli ve modern bir kadin, onunda birlikte oldugu biri vardir elbet. öyle bir sey olsada bir iki bölüm sonra dank diye dizide karsimiza ciksa. bizde rahat bir off ceksek? bütün korkularimiz bosa ciksa.

behiye iyi firca yedi ama. cok kibirli yaaaa. sinir sey.

cicegi yeniden bas göz ettik darisi esmanin basina. ama selimle esmayada böyle bir barisma sahnesi isteriz ona göre. hatta ve hatta daha cok romantigini. hazir ev de esmaya kalmisken.
ara sira sinir bozucu ama genelinde cok güzel bölümler bizleri bekliyor (diye düsünüyorum).

marbella
23-02-05, 01:21
arkadaşlar artık barışmaları lazım çünkü yakında tak edecek ve seti basacağım yeter ya barışsın milli aşıklarımız bu kadar da olmaz ki :twisted: :twisted: :twisted:

feri
23-02-05, 01:47
Kendisine nihayet acilan Esma'ya; bolumun sonunda, bircogumuzun kizdigi (ama gecmiste yasadiklarindan ve herkesden cok Esma'nin kendisini tanidigini dusunup, ozellikle bu konuda ona guvenmedigi icin bozuldugundan birparca hakverdigimiz yada vermek istedigimiz) Selim'e, senaristler madem boyle bir tepki verdirteceklerdi; meshur yatak sahnesinin yasandigi sabah, kendi kafasinda bile soru isaretlerinin dogdugu (acikcasi gergin oldugumuz tum bolumler boyunca hepimizi gulumsetip bir parca sikintimizin dagilmasina neden olan) o saskinligi neden yasattilar inanin anlayabilmis degilim. Ozur dilerim ama; sevgili senaristlerin, kendine bile guvenmeyip Maria'dan aciklama bekleyen Selim'e (ben ayriligi uzatabilmek icin baska bir yol bulamadiklarindan boyle yaptiklarini dusunuyorum) Esma'dan kendisine sorgusuz sualsiz inanmasini bekletmeleri ve inanmiyor diyede bozulmus havalarina sokmalari bana cok celiskili geldi, ayni zamanda inandirici da gelmedi.
Esma'ya ondan hicde beklemedigimiz davranislar sergileterek 8 bolum gecistiren senaristler; simdi de Selim'e tutarsiz seyler yaptirarak birkac bolum daha gecistirmenin mi pesindeler acaba?

eaa
23-02-05, 01:56
Esma'ya ondan hicde beklemedigimiz davranislar sergileterek 8 bolum gecistiren senaristler; simdi de Selim'e tutarsiz seyler yaptirarak birkac bolum daha gecistirmenin mi pesindeler acaba?

Sana katilmamak elimde degil. Dedigin gibi bu dizi yoksa daha ne kadar uzar. Ama ben genede umutlanmaktan yanayim. Yoksa nasil gecer bir hafta yeni bolumu beklerken.

destemona
23-02-05, 10:22
Bütün yorumları okuyamadım, okuduklarım da genelde beğenmişler bu bölümü, bi beğenmeyen benim herhalde diyerek iki üç şey yazabilirim....
acaba ne olacak düşüncesiyle tabiki yine izledim. Eğer Selim bi şekilde bu hafta da Esma'nın derdini öğrenmese kesin bu diziyi izlemeyi bırakmaya kararlıydım (yada böyle düşünmek alışkanlık haline geldi bilemiyorum)
Beğendiğimi söyleyemeyeceğim ne yazık ki... Selim'in Esma'nın anlattıklarından sonraki tavrı bana çok komik geldi, bu kadar mı dedim kendi kendime? Madem hayatından çıkarmak istediğin kadına böylesine bakılamayacaksa bu tavır da yanlış dı bana göre....
Demir topluluk önünde evlenme teklif etme işini alışkanlık haline getirdi, ya da gerçekten senaristler artık konu bulamıyorlar, tabi ki bu da saçmaydı ...
Çiçek'in Necati'ye söylemiş olduğu, yaptığımız yanlıştı cümlesi beni daralttı resmen... En sevdiğim karakterlerden biri olan Çiçek'e yaklaşık 4-5 haftadır niyeyse sinir oluyorum ve bu her geçen gün azalıp, normale döneceğine gittikçe çoğalıyor....
Bu diziyi artık sevmiyorum, bunu biliyorum ama yine de kaliteli oyuncular ve geçen dönemki büyüsünün hatırına, sonuna kadar da ne olacak düşüncesiyle izleyebilirim.

marbella
23-02-05, 10:28
feryal cim canım bak arkadaşım selim hayatından çıkartmak istemiyor sadece kırgın evet bazen dizide sinirimiz bozuluyor bize mantıksız geliyor hatta ben bile bazen büyünün bozulduğuna inanıyorum ama bim sevmekten hiç vazgeçmiyorum selim derya ile beraber olursa bir daha izlemem ama sevmekten vazgeçmem artık masalımız eski haline dönecek ve biz aşk dolu sahneler izleyeceğiz umudunu kaybetme umut bizim ekmeğimiz oldu artık :roll: :roll:

felini
23-02-05, 11:11
Evet , kendi bile uyandığı sabah kendinden şüphe eden Selim, Esma'nın ona güvenmiş olmasını bekledi.
O an için Selim'in verdiği cevabı gayet mantıklı buluyorum. Biz kaç bölümdür Esma açısından olayları değerlendiriyoruz. Biraz da Selim açısından bakalım. Karısına ulaşmak için yaptıklarının hepsi boş çıktı. Kırıldı, üzüldü, çaresiz kaldı. Şimdi de canın dan çok sevdiği karısı beni aldattın dedi. Selim karısını aldatmadığı için bu suçlama ona çok ağır geldi. Hatırlarsanız Demir'e "Esma'nın gözlerinde güvensizlik var işte bunu af edemem" demişti. Selim de çok kırgın ve sağ duyu ile düşünemiyor. Şimdi ikisi de sakin ve mantıklı düşünüp kalplerini dinleyeceklerdir. Bunun içinde biraz zamana ihtiyaçları var. Daha evvel aynı sahne ile karşılaşmış olan Selim'in Esma'yı anlayacağını düşünüyorum

marbella
23-02-05, 11:24
felini sana katılıyorum selim in daha önce başına geldiği için esma ya anlayış gösterebilir ama esmanın güvensizliğine hemen anlayış göstermez barışsınlarda ne olursa olsun artık ya valla onları sarmaş dolaş görmeyi özledim

tutu
23-02-05, 12:14
iki gundur siteye giremiyordum bu gun girebildim nihayet ve cogunuzu mutlu gormekten ben de mutlu oldum cunku son bolum gercekten cok guzeldi, cok guzel replikler vardi, insallah kavusma yakindir, senaristler sevincimizi kursagimizda birakmazlar hepinize sevgiler.. sizlerle yeniden birlikte olmak cok guzel.

12345
23-02-05, 13:15
Dün siteye girmek için yapmadığım şey kalmadı. En sonunda ne mi oldu? Orayı burayı tıklamaktan bilgisayarıma virüs girdi. Dün akşam bilgisayarcıya götürüp,bu sabah aldık. Sonunda sizlere kavuştum. :D Bu gün Bir İstanbul Masalı hakkında birşey yazmayacağım.Söylemek istediğim tek şey:
Hepinizi çok seviyorum.... İyi ki varsınız....

sezinti
23-02-05, 13:16
Cengiz SEMERCİOĞLU
O da televizyon eleştirmenlerini eleştirdi

csemercioglu@hurriyet.com.tr

Pazartesi günü televizyon eleştirmenlerinin sevmediği dizilerini bu köşede ayrıntılarıyla yazınca konuyla ilgili çok sayıda eleştiri geldi.

Altı televizyon eleştirmeninden üçü (Yüksel Aytuğ, Burhan Ayeri ve ben) Bir İstanbul Masalı, ikisi (Sina Koloğlu ve Bekir Hazar) Aliye, biri de (Mesut Yar) Kurtlar Vadisi’ni sevmiyordu. bir nevi anket gibi olmuştu o bölüm.

Bu liste sonrasında görüş bildiren isimlerin içinde Kurtlar Vadisi’ni Kurtlar Vadisi yapan yönetmen Osman Sınav da vardı.

‘Hayrola, sinema eleştirmenlerinin yolunda mı gidiyorsunuz’ dedi.

‘Malum sinema eleştirmenlerinin sevmediği filmler seyirci rekorları kırar, yere göğe koyamadıkları filmleri ise kimse izlemez’ diye de ekledi.

Bizim listeye bakınca da gerçekten durum öyle. Eleştirmenlerin sevmediği dizilerin hepsi reyting rekorları kırıyor, hepsi gün birincisi, hepsi halk arasında çok konuşuluyor.

Ancak şunu söylemeliyim ki bu listeden, üç dizinin de kötü olduğu anlamına çıkmamalı.

Mesela ben, Bir İstanbul Masalı’nı sevmiyorum ama Aliye ve Kurtlar Vadisi’nin iyi olduğunu düşünüyorum. Belki Mesut için de Kurtlar Vadisi kötüdür ama Aliye iyidir. Biliyorum ki Yüksel ve Burhan Ayeri de Kurtlar Vadisi’ni seven isimler arasında.

Dolayısıyla en çok izlenen üç dizinin, televizyon eleştirmenlerinin en sevmediği diziler olarak çıkması çok şaşırtıcı değil.

Kadroyu altı değil 10’a çıkarsak belki sevilmeyenler arasına yine çok izlenen Hayat Bilgisi, Haziran Gecesi, Avrupa Yakası gibi diziler de girecek...

‘Peki sen nasıl değerlendiriyorsun bu üç diziyi’ diye sordum Osman Sınav’a.

‘Biliyorsun Kurtlar Vadisi için konuşmam’ dedi sonra da ekledi; ‘Aliye iyi yolda gidiyor, güçlü bir yapısı var, beğeniyorum. Bir İstanbul Masalı ise suni bir hikáyeye sahip. Özgün bir hikayesi yok. Özgün hikáyesi olmayan dizileri sevmiyorum. Sadece iyi kadrosuyla bu kadar izleniyor’...

Yani benim listemin aynısını yaptı Osman Sınav!..

Demek sadece eleştirmenler değil, ünlü yönetmenlerin de çok izlenen diziler içinde sevmedikleri varmış.

Bu arada Osman Sınav’ın Hollywood’da çekeceği filmin hazırlıkları sürüyormuş.

Mart sonuna kadar senaryosu tamamlanacak olan ve Kenan İmirzalıoğlu dışında kadronun belli olmadığı filmin daha ilk senaryosu yazılmış.

‘Orada bizdeki gibi bir gecede senaryo yazılmıyor. Defalarca yazılıp çöpe atılıyor, yeniden yazılıyor. Bu yüzden zaman alıyor’ dedi Osman Sınav...

Bu arada Sınav dizilerini özleyenlere de bir müjde vereyim. Yeni bir dizi için de kolları sıvamış usta yönetmen.

Hangisi çaresiz

Amerika’da olduğu gibi bizde de büyük bir sükseyle başladı Desperate Housewives.

Dün akşam ikinci bölümüyle CNBC-e ekranlarına gelen dizi, Amerika’nın ‘çaresiz ev kadınları’nı anlatıyor.

Diziyi izlerken insan ister istemen bizim ev kadınlarını düşünüyor.

Bir yanda Amerika’nın kocalarını bahçıvanla aldatan, her türlü kirli çamaşırı olan ev kadınları; diğer yanda gündüz kuşağında kafada bardak kıranı, ayılıp bayılanı, çığlık çığlığa kavga edenleri ağzı açık izleyen bizim ev kadınları...

Hangisi daha çaresiz kararı siz verin artık.

Spor kanalı NTV

Biz ‘NTV haberden uzaklaşıyor mu?’, ‘Haber kanalı mı değil mi?’ diye tartışmaya devam edelim, kendileri resmen deklare ettiler zaten haber kanalı olmadıklarını...

İspanya, Almanya, İngiltere maçları, Formula 1, NBA karşılaşmalarıyla dolu bir kanal zaten haber kanalı olamazdı...

Bu hafta cumartesi ve pazar 13.00’te başlayan spor programları ve maç yayınları gece 01.00’de bitiyor.

Hafta sonu 12’şer saat kesintisiz spor yayını yapan bir kanal ‘Haber kanalı’ndan çok, ‘Spor kanalı’ sıfatını hak etmiyor mu?

Bunu kendileri de bildikleri için son döndükleri tanıtımda ‘Hafta sonu spor’ ibaresini kullanıyor NTV.

Yani ne demek bu; ‘Biz hafta sonu spor kanalıyız, bizden haber falan beklemeyin’...

İnsan kendini bilmek kadar arif olamaz!..

Telefon sapığı

Son ‘telefon sapığımız’ Teoman oldu!.. Şu sıralar heyecanla Balans ve Manevra adlı ilk filminin vizyona girmesini bekleyen Teoman, Duş şarkısına çektiği klipte Şenay Akay’a telefonda şarkı söylemişti.

Teoman son klibinde de bu huyundan vazgeçmedi.

Şu sıralar ekranlarda sıkça dönen En Güzel Hikáyem’de bu kez Şebnem Ferah’a telefonda şarkı söylüyor.

Üçüncü klibinde telefon fantezisini değiştirir inşallah.

Balıklara yeni isim: Aydın ve Seda

Hayat Bilgisi’nde Amil Bey’in balıklarının ismi dizi Kanal D’deyken Behzat’la Süheyl’di.

Dizi Show TV’ye geçtikten sonra Şansal ve Erman oldu. Bu sezon ise balıkların adı Semra ve Ata.

Onların modası geçti, bence artık Aydın ve Seda olsun balıkların adı.

Malum onlar da her sabah dolanıp duruyorlar aynı akvaryumun içinde.

TV bombaları

Cevabı olmayan soru

Senin oğlunun neyini tahrik ettim ben?..

Nurçin (Size Anne Diyebilir miyim’de Adviye Hanım’a soruyor

daybreak
23-02-05, 13:27
ve bizde bu yazıdan sonra hala daha cengiz semercioğlu'nun esma'nın demire döneceği safsatalarına inanırız di mi? YEMEZLEr.
Adam belki daha izlememiştir bile dizimizi.

lal03
23-02-05, 13:31
Nihayet beni çok şaşırtarak Esma konuştu bu hafta. Selimin verdiği o ilk tepki aslında kendisinin Maria ile sabah ilk uyandığındaki tepkisi ile karşılaştırınca acayip oldu. Ama Selimede fazla kızamıyorum. Hataları tarafları olduğu gibi onunda haklı olduğu taraflar var. SElim haftalardır süren kırgınlığını bir şekilde dışa vurmuş oldu. Esma ve Selim birbirlerini çok seviyorlar ama iletişim özürlü bir çift oldular. Bunun üstesinden nasıl gelecekler göreceğiz. Ben bir izleyici olarak artık topun Esmada olduğunu ve Esmanın bir adım atması gerektiğini düşünüyorum. Selim olanları sakin kafayla düşündüğünde Esmaya hak verecektir ama Esmanın ona olan güvensizliği daha önce başladığı için bu konuda pek bir adım atacağını sanmıyorum. Birde artık Zekeriya araya girmesin bence. Selim ve Esma şu işi kendileri halletsin.

Esmanın ailesinin olanları Selimden önce öğrenmeleri daha büyük sorunların kaynağı mı olacak acaba? Çünkü Suzan Esmaya Selim yalan söylüyor o kızı eve bile getirdi türünden bir laf ederse her şey çorbaya döner. Esmanın ailesinin etkisinde kalmamasını kendi kararlarını kendi alması en büyük dileğim.

Bu bölümün en güzel olaylarından biri bence Çiçeğin eve dönmesiydi. Zaten şu sıralar mümkünse Necati ile şehir dışına çıkmasını ve ortalarda hiç olmamasını diliyorum.

Derya olayını tam çözemedim. Açıkçası izlerken Selimin ona olan bakışlarını abarttığımı düşündüm. Selim onun düşüncelerini dinlemekten zevk alıyor ya da olacak bu belli oldu. Ama Derya karakterine dizide nasıl bir yol verilecek orası tam bir muamma. Ben 3-4 bölüm içinde gideceğini pek sanmıyorum. Çünkü 3-4 bölüm için bu kadar süre bir oyuncu aramazlardı.

Senaristler eğer Behiyenin morarma sahnelerini bize izlettirmezlerse onları hiç affetmeyeceğim...

Bu arada bazı arkadaşlarda yazmış bu Esmanın kıyafetlerinin hali nedir ya? Bir başrol oyuncusu bu kadarmı kötü giydirilir. Geçen yılki bölümlerde daha iyi giyiniyordu. Selimle beraber yaşarkende bence kötüydü. Lütfen artık Selim Arhanın karısı gibi giyinsin.

marbella
23-02-05, 14:00
bu kadar tepkiden sonra behiyenin morarma saneleri olmazsa ben o senarisleri morartıcam :twisted: :twisted: :twisted: aaaaa ben o canavarın artık haddini bilmesi istiyorum ömer oradan bir kurtulsun ona haddini bildirecek ama işte senaristler neyse bence derya ile yakınlaşacak ama esmasız yapamaz YAPMAMAMLI eğer bu kadar büyük bir sevgi varsa o kadar kolay bitemez daha önce de yazdığım gibi
DEVLERİN AŞKI BÜYÜK OLUR YA BEHİYE MORARACAK YADA DERYA YANACAK
EN SONUNDA ESMA SELİM İLE BERABER OLACAK

anastasia
23-02-05, 14:02
Bende bu bölümü cok begendim, cogunuz yorumunu okudum ve bende sizler gibi Esmanin Selime NIHAYET gördüklerini anlatmasinia sevindim -.
Öyleki yasigi kirlenti kucaklamistim heycandan, söyleyince oley diye bir firlatmisim havaya.Tam 3 kere oley diye bagirmsim,iste budur dedim sonunda :P
Esimde yanimda tabii :oops:
Neyse umarim bundan sonrasida yüzümüzü güldürür :D

marbella
23-02-05, 14:15
senin yine eşin varmış benim kayınvalidem yanımdaydı tam kadın konuşuyor bir şey söyleyecek anne suuuuus aaaa yaşasın bu kadar işte bu kadar diye bağırdım kadın korkudan afalladı

safak
23-02-05, 14:17
Seyretmeye umutsuzlukla başladığım, son reklamdan önce şaşkınlıktan ağzımın açık kaldığı, reklamdan sonraki son sahnede ise öfkeden bir şeyleri parçalama isteği uyandıran bir bölümdü. Yorumların hepsini okudum. Özellikle artık Esma adım atmalı diyenlere ve olaylara Esma’nın açısından baktık sıra Selim’de diyenlere katılmıyorum. Ben uzun zamandır gözü koca bir “ben”den başka bir şey görmeyen bir Selim izliyorum. Karısının bunalımını, doktorun ikazlarını göz ardı edip kendi sorunlarına kilitlenen ve Esma’yı genel “iç temizleme” görevini aksattığı için suçlayan bir Selim’di bu. Anlamak ve beklemek yerine talep eden bir Selim, evliliğini bile bir çırpıda silebilen bir Selim.... Hep kaçan, mücadele etmeyen, er meydanında aşkını ve eşini yalnız bırakan bir Selim... Esma zor günlerini tek başına atlattı, hem de Selim’e rağmen... Düşen ama yine tek başına kalkan Esma oldu, şimdi Selim’i de kaldırsın diyorsunuz. Esma Selim’in yardımını istemedi diyebilirsiniz eğer olaylara yüzeysel bakarsanız. Ama Esma yardım istemişti, Selim’e yalnızca beklemek düşüyordu. Ama sızlanmaya 1 hafta dolmadan başladı. Selim’in karısı sarsılmışken “ben de acı çekiyorum, o yanımda değil” deyip Esma’ya seç demesi ve sonra bir de üstüne karısına arkasını dönmesi affedilir gibi değildi. En çok güldüğümde Selim’in çabalarından bahsetmesi oldu. Hangi çabayı kastetti acaba? Hımm bir düşünelim. Bir kere Esma bahçede iken ona çiçek getirdi ve çok kıymetli ağzını açıp “sana ulaşmama izin ver” dedi. O zaman Esma hastaneden çıkalı daha 1 gün olmuştu ve Esma dış dünyaya tepki vermiyordu zaten. Sonra bir kere odasına geldi ve Esma uyuyormuş gibi yaptı , yine herşey daha tazeydi o zaman da. Bir kere de Selim Esma’yı Maçka Parkı’ndan aldı. O zaman Esma konuştu onunla ama duydukları Selim Bey’in hoşuna gitmedi ve Esma’yı aramamakla cezalandırdı. Zaten bir sonraki konuşmalarında seçim yapmasını istedi Esma’dan. Vay be amma dünyaya küsmüş karısını hayata döndürmek için amma çabalamış adam. Dile kolay 3 kere yanına gitmiş karısının. Daha ne olsun? Biraz daha düşüneyim. Maçka Parkı’ndan sonra ilk doğru düzgün adımı kafede Çiçek sayesinde buluşmalarında oldu. Orada Esma da ayrılalım veya buna benzer herhangi olumsuz bir şey söylemedi, zaman istedi sadece. Selim zaman tanıyacağını söyledi ama bu sefer de yine kendi rekorunu egale etti ve 6 gün değil 1 gün tuttu bu sözünü. Esma’nın taşındığı gün her zaman yaptığı gibi bütün köprüleri yakmasaydı, en azından içmeseydi Esma ona dönecekti. Selim kendi sabırsızlığının kurbanı oldu. Sevgililer Günü’nde yaptığı daveti saymıyorum. Çünkü yine Esma’dan beklenen bir adım vardı. Selim hep böyle yapıyor. Kendisi yürünebilir olan yolda bir adım atıyor ve bunu da çaba olarak nitelendiriyor. Ama asıl çamurlu yolda adım atmayı Esma’ya bırakıyor.

57. bölümün son sahnesinde Selim’in Esma’ya karşı sergilediği saçma tutum için hiç bir mantıklı açıklama yok. Eğer kendisi sabah uyandığı zaman Maria’yı yanında gördüğünde şok olmamış ve bir şey olduğunu düşünüp dehşete düşmemiş olsaydı o zaman Selim’in Esma’ya söyledikleri mantıklı olurdu ama Selim Türk filmlerinde Nuri Alço’nun tuzağına düşmüş genç kızlar gibi dehşet içindeydi. Buna rağmen Esma gördüklerini anlatınca ona boş güven sözleri söyleyerek kızdı. Selim her zaman yaptığını yaptı yani kaçtı ve Esma’yı aşkın er meydanında yalnız bıraktı. Bunun için eğer Esma barışmak için adım atacak ve çabalayacaksa sanırım ekran karşısında evdeki bilumum alet edebatı yerim sinirimden. Şimdiye kadar olaylara Esma’nın açısından baktık görüşüne de katılmıyorum. Aksine Esma’nın sebeplerine yeterince inilmedi. Arhan soyadını sorgulayan Esma’nın bu sorgulamayı yapma nedenlerine inseydik altından Selim Bey’in ne hataları çıkardı kimbilir. Esma’nın nedenleri hiç yeterince anlatılmadı. Ama ortada sürekli ben de acı çekiyorum diyen, Zekeriya ile dertleşen ve bu sayede nedenlerini sürekli bizlere de anlatan bir Selim vardı. Esma ise sürekli susturuldu ve onu anlamak bize düştü. Ama tabii çoğumuz anlamadık. 49. bölümden itibaren “Selim de acı çekiyor”, “Selim de yalnız”,” Esma hatalı” deyip neredeyse “Esma bunalıma girecekse kocasının yanında girsin” yorumlarını yapmış olmamıza rağmen şimdi olaylara Esma’nın açısından bakıyorduk demek oldukça çelişkili olmuyor mu? Hayır asıl şimdi Esma’nın durma, Selim’in koşma zamanıdır. Selim bir eş olarak o kadar çok hata yaptı ki bunları telafi etmesi lazım. Bence bu hataların en büyüklerinden biri de eşini zor zamanında yalnız bırakmasıydı ve yalnızca kendisine odaklacak kadar bencil olmasıydı.

Gelelim Selim ve Derya’ya... Açıkçası Selim’in Derya’ya olan bakışlarını sevmedim. Hayranlık içeren bakışlardı ama bunun yanında Selim’in etkilendiğini de belirten bakışlardı sanki. Böyle bir şey olursa zaten Selim zaten bu masalda Esma’nın eşi olma sıfatını haketmez. Ben bu pes eden ve Zekeriya olmadan işleyemeyen Selim’den bıktım. Zekeriya Selim’in katalizörü gibi, Zekeriya olmadan Selim fonksiyon gösteremiyor. Partide bile Esma’nın yanına gitmeye tenezzül etmeyen Selim’in yanına Esma’yı getiren Zekeriya’ydı. Esma da onu aldattığını sanmasına rağmen Selim’in yanına gitti ve merhaba diyen o oldu. Aslında Zekeriya’nın cinsel tercihi farklı olmasa Esma’yı en mutlu edecek adam o olurdu diye düşünmeden edemiyorum.

Çoğunuz Esma’nın aşkı mı, Selim’in aşkı mı sorusuna Selim diye cevap verirsiniz sanırım. Ama bence asıl güçlü olan Esma’nın aşkı. Evet Selim aşkını iyi dile getiriyor ve bakışlarıyla belki daha çok belli ediyor ama Selim’in aşkı yalnızca dilde ve gözde kalıyor. Bence Esma’nın gözlerindeki aşk daha inandırıcı, daha güçlü. Selim yalnızca aşkının edebiyatını iyi yapıyor. Esma ise aşkını kendi içinde yaşamakla kalmıyor, gösteriyor da. Esma’nın aşkının gücü davranışlarına yansıyor. Asıl önemli olan bu ve Selim de bu özellik yok. Esma yaşadıklarından sonra Selim’den bir süre uzak kalmayı tercih etse de, girdiği karanlık yolun sonunda onu bekleyen bir Selim olmadan tek başına yaralarını sardığında yeniden Selim’e döndü ve onun yanına gitti. Evine taşındığında onsuz yapamayacağını anlayıp Selim’in sesini duymak isteyen, sonra telaşlanıp Demir’i arayan ve zaten içinde olanları başkasından da duyduktan sonra Selim’in yanına giden Esma idi. Evinde gördüğü şeye rağmen, Selim çok kolay çıkarabildiği halde yüzüğünü parmağından çıkarmayan, köprüleri tamamen yıkamayan Esma idi. Aldatıldığını sanmasına rağmen Demir’in partisine Selim’i görmek için giden Esma idi. Selim Bey ise Esma gelecek diye bayağı rahatsız oldu halbuki. Kesinlikle Esma’nın aşkı daha somut, daha hissedilir bir aşk. Selim’e ise sanırım İlhan Şeşen’in şarkısındaki bu sözler uyuyor.

Sana göre aşk laftan ibaret
Bana göre hayatın anlamı
Sen bu yolda öyle devam et
Aşk layık olanda kalmalı

Esma’dan Selim’e gitsin...

sezinti
25-02-05, 23:21
uzun bir ayrılıktan sonra herkese tekrar merhaba,
arkadaşlar 58. bölümde de barışma yok anlaşılan,
bu gidişat derya cephesinden iyi, esma açısından acı dolu günlere gidiyor.
peki esma ne olacak,
bence esma kendi iç dünyasıyla hesaplaşacak

sezinti
25-02-05, 23:25
mgdmagazin.com'da 12.altın objektif ödüller için oylama başlamış.
bu konuda Bir İstanbul masalı sevenler olarak ne yapmalıyız.
düşünceleriniz neler ?

safak
26-02-05, 00:00
http://www.atv.com.tr/inc/yapim/img/bolumler/biristanbulmasali58.jpg

58. bölüm özeti kısaca şöyle:

Ömer Arhan mahkemede...

Selim ve Demir babalarının davası görülmeden, onu kurtarmak için gerekenleri yapabilecekler mi?

Pelin, Demir’in evlilik teklifi ardından nasıl tepki gösterecek? Demir nasıl teselli bulacak?

Çiçek Necati’ye, kocasının evine geri dönüyor. Bu durumu Esma’ya nasıl açıklayacak?

Ozan Kozan’ın, Selim Arhan’ın yanında ne işi var?
Esma, iş bulma çabaları sonuçlanacak mı?

Ömer’in yolsuzluk davası görülüyor. Ömer hapis cezası alacak mı?

Bütün bu soruların cevapları, merakla beklenen, ilgiyle izlenen, muhteşem dizi “BİR İSTANBUL MASALI”nda...

Kaynak : http://www.atv.com.tr/vizyon.atv?forward=yapim&yapim=biristanbulmasali

filozof
26-02-05, 00:05
özete gel vatandaş özete batan geminin malları bunlar

eyeni
26-02-05, 00:08
evet arkadaslar fragmanın bır kısımını seyrettım ve moralım bozuldu.Tek takıldıgım su sahneydı:
esma mustemılatta camdan bakıyor ve selımle deryayı goruyor.selımın elınde deryadan aldıgı tablo var ve eve dogru gıdıyorlar.esma gocmus durumda.bence bu bolum konusmamıslar sanıyorum.

bimkolik
26-02-05, 01:54
Inanamiyorum yeniden bir aradayiz arkadaslar. Çildirmama az kalmisti. Gerçekten günlerdir her siteye girisimde kapali oldugunu gördükçe ekrani parçalayacak gibi oluyordum. Allaha çok sükür kavustuk sitemize. Bu arada cankiz'a binlerce tesekkürler bu zor günlerde zaten mükemmel olan sitesiyle bizleri kucakladigi için.
ben fragmanda Esma ve Selimin uçagin basinda konusma sahnesini hatirladim. Herhalde Selim özel uçakla Parise gidiyor. Fragman daha önce cankiz'in sitesinde yayi