Tüm Versiyonu Göster : Bir İstanbul Masalı-Bölüm Yorumları /1
Sayfalar :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
yine yarıda yakaladım ben :)
- Ozan, birine acayip bir kafa atıyordu :o
- demir, selimin evinde. selim, hafif gülümseyerek bişey diyor ama dudağını okuyamadım ilk izleyişte :)
- selim, hızla bir yere koşuyordu. hatta bana teras gibi bir yer gibi geldi ama ne işi olur ki orda... :roll:
- selim, üstünde şu bir ara tv izlerken giydiği eşofmanla aynaya bakıyordu sanırım.
- esma ve çiçek yolda yürüyorlardı.
- esmanın şapkalı bir hali vardı. yakışmıştı valla ;)
- veeee deniz kıyısında selim ve esma... bakışlar pek iç açıcı değildi :cry:
gerçekten olabilir mi böyle bişey sanmam ama...
şafak ben de o sahneyi görünce aynı senin gibi düşündüm.bi de SELİM köşkün camından bakıyodu sanki ESMA nın ODASINA doğru ve ondan sonra ESMA yı başında pembe bi şapkayla bahçede gösterdi.sanki oda SELİM in odasına bakıyo gibi (tabii bunu söylemek için çok erken çünkü senaristler görüntüleri parçalayıp gösterdikleri için )ama sanki sular biraz durulacakmış gibi geldi bana ...Umarım öyle de olur..bide sahildeki sahne pek iç açıcı değil galiba çünkü SELİM orada fazla soğuk gözüküyo tabii umarımyanlış tahmindir.
fragmanda bir sahnede Demir gece garajda kırmızı Ferrari'sinin yanında ve elinde bir çanta var. Selim'in 2. bölümde Demir'in arabasında unuttuğu çantaya çok benziyor. o görüntü bana Esma'nın Demir'e olan aşkını yanlışlıkla Selim'e anlattığı sahneyi hatırlattı. acaba Esma şimdi de Selim yerine Demir'e mi dökecek içini ? :D
Şafak'çım sen ne yaptın yaaa...Ama orda Demir'i görebiliyoruz.Selim'i o sahnede göremiyorduk ki...Esma gece dışarıdayken Demir'i görüp onunla sohbet ediyor olabilir o sahnede...
fragmanda bir sahnede Demir gece garajda kırmızı Ferrari'sinin yanında ve elinde bir çanta var. Selim'in 2. bölümde Demir'in arabasında unuttuğu çantaya çok benziyor. o görüntü bana Esma'nın Demir'e olan aşkını yanlışlıkla Selim'e anlattığı sahneyi hatırlattı. acaba Esma şimdi de Selim yerine Demir'e mi dökecek içini ? :D
Şafak'çım sen ne yaptın yaaa...Ama orda Demir'i görebiliyoruz.Selim'i o sahnede göremiyorduk ki...Esma gece dışarıdayken Demir'i görüp onunla sohbet ediyor olabilir o sahnede...
öyle bir şey olmaz da aklıma o sahne geldi Michelle'cim :D :D zaten Demir'i Selim sanması için en azından Demir'in Selim'in arabasının içinde olması gerekirdi. :lol: :lol: ama yazdığın gibi Esma Demir'i görüp konuşabilir.
Sanki Delim Demir'e boşanıyorum gibi bişey dedi. Dudak hareketlerinden öyle okudum Acaba boşanmaya çok mu şartlandık. Boşansınlar istemiyorum yaa...
Bana da sanki Selim Esma'nın penceresine bakıyormuş gibigeldi. Eskisi gibi..
Ayrıca fragmanın başında Esma yatakta sanki kötü bir rüya görüyormuş gibi kendini biryandan öbür yana atıyordu. Belkide rüyadan uayanıp pencereden dışarı bakacak ve yine eskisi gibi camdan cama bakışacaklar.
Michelle'ın yazısını okuyunca aklıma şöyle bir sahne geldi.
Demir ve Esma bahçede karşılaşırlar.Ve Eskisi gibi sohbet ederlerken Selim onları cam dan görür ve fena halde kıskanır. Belkide barışmanın ilk tohumları böyle atılır. Selim bu sefer Demir'e hesab sorar. demir de ona Esma sadece seni seviyor der. Ben de bu barışmanın demir sayesinde gerçekleşeceğini düşünüyorum.
Ayrıca ilk defa Demir'in evrak çantası taşıdığını götüyoruz.Bunun bir anlamı olmalı.
52.Bölüm Fragmanı...
Kozan'lar: Esma kabus görüyor ....
Malikane:Behiye yıkılmış bir halde...
Ömer oturuyor...Demir arabasının önünde bekliyor...
Adliye yada emniyet:Selim ve Behiye bekliyorlar...
Ömer hapiste...
Malikane( büyük ihtimal): Esma çok kötü görünüyor...(Behiye'nin Selim'den uzak durmasını söylediği sahne olabilir...)
Kozan'lar akşam yemeği: Cemal sinirli bir şekilde sofradan kalkıp gidiyor...
Ozan Dürüm: Ceylan ve Ozan otururlarken Ozan birileriyle kavga etmeye başlıyor...
ARC: Selim ve Zekeriya konuşuyorlar...
ARC:( Olması lazım) Adviye Hanım,Demir ve polis....
Esma ve Çiçek yürüyorlar...
Malikane: Selim pencerden bakıyor...
Esma bahçede bir yere bakıyor....
Malikane: Demir ve Selim konuşuyorlar...
Selim bir yere koşuyor...(üstündeki boğazlı siyah kazak çok yakışmıştı...benim tahminim Esma'nın kabusu olabilir...)
Malikane: Pelin Demir'i ziyaret ediyor.İkiside pek mutlu görünmüyorlar...
Demir Ferrari'sinden siyah bir çanta çıkarıyor...
Son sahne sahil kenarı: Esma Selim'in yanına geliyor...( belki bu sahne bile rüyadır...)
BONAQAclassic
08-01-05, 01:52
bilmiyorumama belki resimlerden birtanesinde esma hafif gülümsüyor.belki orada behiye sultan lan konusuyor ve nesesi sanki tam orada bozuluyor gibi geldi bana :roll:
Selim bir çati katinda nereye kosuyor olabilir?
arkadaslar fargmanı dün akşam tam 3 kez izledim esma kafasındaki sapkalı hali var ya bahçede dolaşırken orda selime bakıyor selimde ona bence sahilde selimle konuştuktan sonra o kabusu görüyor kabusunda onu kaybediyor o yüzden selime dönmeye karar verecek bence çünkü esma hafif gülümsüyor selim şaşırmış bir şekilde bakıyor.Ben size demiştim arkadaşlar bakın bu bölümde bir araya gelecekler
sevgiler
dlkd
arkadaslar fargmanı dün akşam tam 3 kez izledim esma kafasındaki sapkalı hali var ya bahçede dolaşırken orda selime bakıyor selimde ona bence sahilde selimle konuştuktan sonra o kabusu görüyor kabusunda onu kaybediyor o yüzden selime dönmeye karar verecek bence çünkü esma hafif gülümsüyor selim şaşırmış bir şekilde bakıyor.Ben size demiştim arkadaşlar bakın bu bölümde bir araya gelecekler
sevgiler
dlkd
İlginç bir yorum... :wink: Yinede bölümü izlemeden yargısız infaz yapmam istemem ama...bir gün önce karısının yatağının baş ucunda "seni öyle çok seviyorum" deyip sonrada "bir seçim yapman gerek" diyen bir adama ne kadar güvenilebilirki...
Ya arkadaslar fragmani kaydedip defalarca izledim. Ben bu Selimin terasta kosma sahnesine takildim fena halde, çekimlerden rüya degil gibi. Allah korusun da acaba Esma Selimin veya Behiyenin bir lafina üzülüp te bunalimdada oldugunu düsünürsek inti,har etmeye falan mi kalkiyor? selim de onu kurtarmak için çatiya çikiyor belki. Yoksa Selim Arhanin çatida kosmasina bir anlam veremiyorum. Belkide bu kavusma sahneleri olur, bölüm sonunda.
keşke dediğin gibi olsa bimkolik birbirlerine sarılma sahneleri muhteşem olurdu heralde. ayrıca bölüm özetine pek inanmıyorum hep yanıltıcı oluyor.
Ya arkadaslar fragmani kaydedip defalarca izledim. Ben bu Selimin terasta kosma sahnesine takildim fena halde, çekimlerden rüya degil gibi. Allah korusun da acaba Esma Selimin veya Behiyenin bir lafina üzülüp te bunalimdada oldugunu düsünürsek inti,har etmeye falan mi kalkiyor? selim de onu kurtarmak için çatiya çikiyor belki. Yoksa Selim Arhanin çatida kosmasina bir anlam veremiyorum. Belkide bu kavusma sahneleri olur, bölüm sonunda.
Esma herşeyi yapar ama intihar girişiminde bulunmak;bu hiçde Esma'ya özgü bir davranış değil.Tamam kötü günler geçiriyor ama resimlerde ve fragmanda gördüğümüz üzere Esma birazda olsa kendini toplamış...
Selim gibi bir adam çatılarda niye koşar :?: ben tahminimi yine yazayım;Esma'nın rüyası yada belki Selim'in kendi rüyası....
bence de esma intihar girişiminde bulunmaz.Çünkü ilk bölümlerde demire aşık olduğu bölümlerde goyalı ailesi arhanlara gelmişti esma da uyumak için 1 tane uyku hapı içmişti çiçekte şişeyi boş görünce telaşlanıp intihar etti zannetmişlerdi bilmem hatırladınız mı?
Esmayı hastaneye kaldırılmıştı selimde onlarla beraber girmişti ,orada annesine esma ''o düşündüğünüz şeyi asla yapmam '' demişti ve o zamanlar daha çocuktu, şimdi çok olgun bir kadın zannetmiyorum ama behiyenin söyleyeceği sözler bence çok önemli ve esma şuanda herşeyi yanlış anlayacağı bir psikoloji içerisinde böyle kötü şeyler düşünmek istemiyorum
sevgiler
dlkd
Bu fragmanlar yayinlandiktan sonra beklemek daha zor oluyor valla. Peki ARC de polis kimi ariyor? Mali subeden gelenler sivil oluyor. Acaba Selimimi ariyor? Bence Esmadan dolayi bir sey var Selimi ariyor oda kosuyor. Bu arada kostugu yer bir otoparkin en üst kati.
ya bence mantıklı olan direk selimi aramalarıydı, yani yönetim kurulu başkanını sorgulamazlar mı bir sorun olduğunda?
selim çatılarda koşarken polisten kaçıyordur belki nihahahaha :lol: tamam tamam abarttım :P
Eski kayıtlarla ilgili bir şey varsa, Ömer'in başkanlık döneminden kalan, onu götürmüşlerdir. Başka bir mantık bulamıyorum bende.
miss_damla
08-01-05, 13:54
merhaba arkadaslar! ben yeni uyeyim! bence esma bu isi cok abartti!
52. bölümün özeti ve fragmanı fena halde canımı sıktı. Seyretmeden bir hüküm vermiyim diyorum kendi kendime. Malum daha önce Esma’nın şok kararını duyunca Esma boşanmak isteyecek diye düşünmüştük. Halbuki Esma yalnızca eve gitti. Esma eve gidince yine bir sonraki bölüm için Esma boşanmak istediğini söyleyecek ya da eşyalarını almaya gitti dedik. Halbuki sadece eve ders notlarını almaya gitmişti. Özette Esma’nın uzaklığına daha fazla dayanamayan Selim, duygularını ifade etmenin bir yolunu aramaktadır diyordu. Selim daha bölüm başında seçim yap dedi, sonra da anlayıp dinlemeden Esma’nın eşyalarını toplayıp getirdi. Bunun için kendi kendime sakin olayım belki olaylar çok daha farklı gelişir diyorum ama Selim boşanmak isteyecek diye düşünmekten de vazgeçemiyorum. Eğer öyle bir şey olursa Selim beni büyük bir hayal kırıklığına uğratacak. Biliyorum bazılarınız Esma’yı suçluyor. Ama tam tersi Esma benim gözimde şu an en masum olan kişi. Çünkü şu an Esma’nın davranışlarının çok önemli bir sebebi var. Esma şu an eskisi gibi değil, psikolojik olarak doğru düşünemiyor. İçinde bulunduğu ruh hali doğru olan şeyleri görmesini engelliyor. Bu durumda yapılması gereken şey Esma neden bu ruh halinde diye suçlamak, ona kızmak değil ( ki Selim böyle yaptı ) onu bu ruh halinden çıkarmaya çalışmaktır. Zaten o zaman Esma da eskisi gibi olacaktır. Onun iyi olmadığı bir ruh gibi etrafta dolaşmasından, eski engel tanımaz, güçlü halini göremememizden ve hatta 51. bölümde Behiye’ye verdiği cevaptan belli oluyor. Esma tam anlamıyla kendi gibi olsa Behiye’nin söylediklerine öyle karşılık vermezdi asla. Bu durumdaki birini eğer kazanmak istiyorsan sabırla onun yanında olacaksın. Yanında olmak illaki fiziken yanyana olmak değildir. Ne olursa olsun ben seninleyimi hissettirmektir. Bunu hissettiremezsen, arkanı dönüp gidersen o kişiyi de kaybetmeyi göze almışsın demektir. Esma iyileşecek ama iyileştiğinde Selim yanında olmazsa, bu yaralarını sarma dönemini tek başına atlatırsa, içinde bulunduğu karanlıktan çıktığında yanında Selim’i bulamazsa bir daha nasıl Selim’e güvenecek? Bir dahaki hastalıkta, kötü olaylarda Selim’in onu bıkıp bırakmayacağını nasıl bilecek ? Çünkü geçen bölümde bırakan Selim oldu. Esma’ya ne olsa kızardım biliyor musunuz? Mesela 44. bölümdeki kooperatif sorunundan sonra Esma ve Selim kavga etmiş olsaydı, Esma’nın küsüp ailesinin yanına gitmesi ile sonuçlanacak kadar şiddetli bir kavga hem de. Selim pişman olup eve dön dese de Esma gelmemiş ve bir süre daha ailemin yanında kalıcam demiş olsaydı ( Selim bu arada acılar içinde tabii ) ve böylece Esma ayrılığı uzatsaydı bu durumda Esma’ya kızardım. "Tamam küstün ama evine dön artık, böyle ilk kavgada ev terkedilmez ki, hem Selim de yeterince acı çekti" derdim. Esma bu ayrılığı abarttı derdim işte o zaman. Çünkü böyle bir durumda Esma tamamen sağlıklı düşünme yetisine sahip biriyken bir olayı fazlasıyla abartmış olurdu. Ama şu anki olay çok farklı. İçim bomboş diyen birini şımarıklık yapmakla, kocasını bırakmakla suçlayamazsınız. Çünkü Esma’nın hissettiği boşluk hissi sağlıklı değil. Bu Esma da sağlıklı düşünmüyor anlamına gelir. Kendimden bir örnekle Esma’yı suçlamanın manasızlığını anlatmak isterim. Geçen Pazar gününden beri ağır bir soğuk algınlığı geçiriyorum. Beni 2 gün yatıran ve okula göndermeyen bir grip. Şikayetlerimden çoğu geçti ama öksürüğüm hala geçmemiş durumda. Ablam tablet, iğne ve şurup gibi bir çok tedavi yöntemini 7 gündür uyguluyor ama yine de gece ve gündüz sık aralıklarla öksürüyorum ve geceleri evdeki kimseyi uyutmuyorum. Ama kimse bir kez bile onları Pazar gününden beri uyutmadığım için bana kızmadı. Çünkü bunun hastalığımın sonucu olan bir şey olduğunu biliyorlar. Ablam her türlü tedavi yöntemini denedim ama öksürüğün geçmiyor deyip beni kendi halime bırakmadı. Çünkü o da benim numara yapmadığımı hastalığım sebebiyle öksürdüğümü biliyor. Bana kızmaları saçma olurdu zaten değil mi? İşte Esma’ya kızmakta bu durumda bana kızmak kadar saçmadır. Çünkü öksürük nasıl benim hastalığımın sonucu verdiğim bir fiziksel tepki ise, Esma’nın davranışları da içinde bulunduğu depresyonun verdiği düşünsel tepkidir. Bu tepkiye saçma demek insan psikolojisini hafife alıp psikoloji ve psikiyatriyi önemsememek olur ki bunu sanırım hiç birimiz yapmayız. Bu nedenledir ki Esma’yı suçlayamıyorum, hele Esma verecek bir şeyim yoksa Selim’in yanında duramam gibi yanlış da olsa yine sevdiğini düşünerek böylesine fedakarca bir tutum sergiliyorsa asla onu şımarıklıkla suçlayamam. Çünkü şımarıklığın kökeninde bencillik vardır çoğunlukla, hep kendini düşünme vardır. Esma’nın Selim’in yanına gitmek istememesinin sebebi bu kadar “ben” kelimesinden arınmışken onu şımarıkla suçlamak çok yersiz olur. Burada şaştığım bir insan da Selim’dir. Onun gibi kültürlü biri nasıl daha bir kaç önce konuştuğu doktorun uyarılarını unutur, Esma’nın durumunu hafife almak bir yana dursun 51. bölümde göz önüne dahi almaz. Esma’yı yaşadığı olay bu ruh haline getirecek kadar etkilemişken Selim nasıl bunun 6 günde geçmesini bekler? Tamam o da acı çekiyor ve Esma’yı yanında istiyor ama onun hemen iyleşmesini beklemek biraz acelecilik olmuyor mu? Selim’in de depresyona girme sebepleri olsa da, bu bunalımı şu anda yaşayan Esma ve Selim böyle bir psikolojik rahatsızlık yaşamıyor. Yalnızca kendi sorunlarını düşünürse buna bencillikten başka bir ad verilemez. Bunun için anlayışlı ve sabırlı olma görevi Selim’e aitti. Selim bir kere bile Esma’ya farklı yaklaşma yolunu seçmedi. Sana yaklaşmama izin ver, geri dön, seçim yap gibi cümleler kurdu. Hep bir talep içeren cümleler bunlar farkındaysanız. Esma ne diyor “ İçim bomboş, benim kimseye verecek bir şeyim kalmadı”. Selim talep ettikçe Esma kaçıyor. Tamam talebi aşık bir adamın talebi, sevdiğini geri istiyor ama Esma şu anda bunları görecek ve düşünecek halde değil. Selim’in yapması gereken bana aklındakileri, neler hissediyorsun onları anlat demekti. Esma, Selim ile bunları en sonunda paylaşacaktı ve Selim’e de yaklaşacaktı. Tabii Selim 6 günden fazla sabretmiş olsaydı.
Bir de konuya daha farklı bir açıdan bakıyorum. Bilmiyorum hiç düşündünüz mü ama olaylar şimdikinin tam tersi şekilde gelişseydi ne olurdu ? Düşünün...
Selim ve Esma'nın Arhanlara bebek haberini vermelerinin üzerinden bir kaç gün geçtikten sonra Arhanlar arayı yumuşatmak için ikisini yemeğe çağırmış, Esma gitmek istememesine rağmen hayır dememiştir. Çünkü Selim için bunun önemini bilmektedir. Fakat yolda alkollü bir sürücü arabaya çarpmış ve Selim hafif sıyrıklarla atlatmış, Esma da hafif yaralanmış ama karnına aldığı darbe sonucu bebeğini kaybetmiştir. Selim bu olaydan çok etkilenmiştir. Alkollü sürücü 8’de 8 suçlu olmasına rağmen Selim yalnızca kendisini suçlamaktadır. Yaşananları hatırlattığı için Esma’ya bakmak bile ona büyük acı veriyordur artık. Selim daha iyi bakılırsın diyerek Esma’ya ailesi ile kalmasının daha iyi olacağını söyler. Esma ters giden bir şeylerin olduğunu anlasa da konuşmaz. Karısı ailesinin yanında kalmaya başladıktan sonra Selim yalnızca Cemal ve Suzan’a Esma’nın durumunu sorup gidiyordur. Bu sormalar sırasında bir kere Esma Selim’i görür ve konuşmak ister. Neden benden uzaksın diye sorar Esma. Selim “arabayı kullanan bendim, kendimi suçluyorum anlıyor musun ? O gece gitmek istemiyordun aslında. Bunu söyleseydin seni götürmeyecektim. Ama söylemedin, bunun için de seni suçluyorum” der. Esma “ Yapma Selim bu olanlarda senin de benim de bir suçumuz yok. Suçlu olan, bebeğimizi bizden alan biri varsa o da o arabayı kullanan adam” der. Ama Selim Esma’nın söylediklerini dinlemez bile ve ben şirkete gitmeliyim deyip Esma’yı öylece bırakır.
Selim bazen Arhan malikanesinde, bazen de teknede kalmaktadır. Evlerinde kalmak istemez, çünkü ev ona hep o geceyi hatırlatmaktadır. Evlerinden çıkarken hayatları ne kadar güzel idi, şimdiyse nasıldır. Esma ise bebeğini kaybetmenin acısı yanında Selim’i de kaybetme korkusunu yaşamaktadır. Geceleri eski günlerini, bebeği öğrendiklerindeki mutluluklarını hatırlayıp ağlamaktadır. Selim ise Esma’yı üzdüğünü bilmektedir ama başka türlü davranmak elinde değildir. “ Ben bir eş olarak Esma’yı ve bebeğimizi koruyamadım. Belki de hiç evlenmemeliydim, bunca sene bekar kaldıktan sonra iyi bir eş olamayacağımı bilmeliydim. Ama duygularıma hakim olamadım. Kendimle birlikte Esma’yı da şimdi mutsuz ettim. Elimi neye atsam kuruyor. Ben başkan olduktan sonra ARC bile ne sorunlar atlattı. En son kurbanım bebeğim ve sevdiğim kadın oldu. Esma’yı ben mutlu edemem, ona verecek hiç bir şeyim yok.” Selim’in gece gündüz aklında dolaşıp duran düşünceler bunlardır. İşte böyle böyle hastaneden çıktıktan sonra 6 gün geçer. Esma bir gece eve ders notlarını almak için gelir ve içeri girdiğinde Selim'i görür. Selim'e sevinçle yaklaşır. Selim Esma'nın yanlış anladığını anlayıp evde kalan bir dosyayı almaya geldim yalnızca der. Selim'in kalmak için gelmediğini anlayınca Esma üzülür. Selim de aslında ona sarılmaktan başka bir şey istemez ama ona verecek bir şeyi olmadığını düşündüğü için hayatını daha fazla mahvetmek istemediğinden kendini tutar. Fakat sonunda hakim olamayıp Esma'ya doğru bir adım atar.
Ve işte burası kilit nokta, Esma ne yapardı? Selim’in olanlardan kendisini suçladığını, bir bunalımda olduğunu gördüğü halde yalnızca kendi acılarına odaklanıp, yanında olmadığı için Selim’e kızıp bir seçim yap mı derdi ? Yani Selim gibi mi yapardı ? Kesinlikle hayır. Esma üzüntüsünü bastırıp tamam ama en azından konuşalım gibi bir şeyler derdi. Asla ve de asla seçim yapmalısın gibi bir şey demezdi. Neyse hikayemize devam edelim daha ev tutma meselesi var.
Esma üzüntüsünü bastırıp kendini toplamaya çalışır. “Tamam....ben de eve ders notlarımı almaya gelmiştim. En azından konuşalım, sana ihtiyacım var Selim. Böyle bir durumda neden yanımda olamadığını anlamak istiyorum. Benimle konuşabilirsin, bana herşeyi anlatabilirsin. Bize aniden çok değerli bir şey verildi ve sonra da onu kaybettik. Bu beni kahrediyor. Farkındayım hayatımız değişti ama biz değişmedik Selim, sevgimiz değişmedi. Bana anlatırsan seni dinlerim ve biliyorsun seni anlarım...Lütfen içindekileri anlat, paylaş benimle....” der. Selim acı dolu gözlerle bakar, ağzını oynatır ama kelimeler boğazında düğümlenir ve gider.
Selim bu süre içinde bazen Arhan malikanesinde, çoğu zaman da, ailesi ile kalmak istemediğinden yatta kalmaktadır. Ama yatta da uzun süre kalamayacağını bildiği için ayrı bir ev tutmaya karar verir ( farkettiyseniz evi direkt Selim tutuyor. Yani Demir abi ben bir ev tutucam, sen de istersen benimle kalabilirsin demiyor ). Esma ise Selim'in nasıl olduğunu Zekeriya ve Demir’den öğrenmektedir. Esma, evde karşılaşmalarından sonraki gün dayanamaz ve kendisine yardımcı olacağını, Selim’in neler düşündüğünü ona anlatacağını bildiği için Zekeriya’yı arar ve görüşmek ister. Zekeriya iş çıkışlarında gittiği Maria'nın barına Esma'yı da çağırır. Esma'ya Selim’in biraz daha iyi olduğunu, kaç gündür boş boş dolaştığını ama o gün biraz işlerle doğru dürüst ilgilenmeye başladığını söyler (Selim bunalımda da olsa mutlaka işe gider.) . Eminim değişiklik ona iyi gelecek diye devam eder. Esma ne değişikliği diye sorar. Zekeriya yeni eve taşınacak ya ondan bahsediyorum der. Esma yıkılır ve izin isteyerek Zekeriya’nın yanından ayrılır.
İşte bir kilit noktası daha Esma sizce bu durumda doğruca eve gidip Selim’in eşyalarını toplar mıydı, sonra bu eşyaları içine ikisinin resmini de koyarak Selim’e verip “Ev tutuyormuşsun. Bunlara da ihtiyacın olur” der ve ona şaşkın gözlerle bakan Selim’e söz hakkı tanımadan arkasını döner gider miydi ? Esma’nın bunu da yapacağını hiç sanmıyorum. Selim’in bir bunalımda olduğunu ve bu davranışlarının ondan kaynaklandığını bildiği sürece Esma Selim’e sabırlı davranırdı. Muhtemelen bu durumda da Esma ya eve gider ağlardı. Selim’in yanına gitmezdi ve neler olacağını beklerdi ya da Selim’in yanına giderdi. Ama konuşmak için. Neden ayrı bir evi düşündüğünü anlamak için ve Selim’e onun yokluğunun kendisini ne hale getirdiğini anlatmak için. Veya Esma eve gider, bütün bir gece hem ağlar hem de olanları düşünür, sonra da Selim ile yine aynı sebeplerle konuşmaya giderdi. Zaten kendini suçlayan Selim’e bir tekme de Esma vurmazdı. Bahanesi onu çok özlemesi olsa bile bunu yapmazdı. Selim’e öyle bir durumdayken arkasını dönmezdi. Ama Selim bunu yaptı.
Durum böyle tam şimdikinin tersi olsaydı ve Esma Selim’e, Selim’in şu an Esma’ya davrandığı gibi davransaydı yani Selim “ben bebeğimizi öldürdüm, içim bomboş, bu halde iken Esma’ya verecek bir şeyim yok” diye acı çekse, kabuslar görse ve gece gündüz ağlasa ama Esma ben de bebeğimi kaybettim, neden benim yanımda olmuyor diye düşünerek Selim’e seçim yap dese ve Selim’in ev tutma nedenini anlamadan ona bavullarını verse fanatik Selimci arkadaşların çoğu Selim’in gözyaşlarını, yaşadığı acıyı gördükten sonra yine sanırım Esma’yı suçlarlardı. Hatta yorumları okur gibiyim “ Esma da acı çekiyor tamam ama adam kendini suçluyor. Selim verecek bir şeyim yok diye düşünüyor. Offf yaa..Esma neden onu anlamıyor ? Biraz da Selim’in acısını gözönüne alsa. Adam ona ne zaman yaklaşsa yaşadığı olayları hatırlıyor işte. Esma Selim bu halde iken seçim yap diyor. Selim’i bu kadar çabuk mu gözden çıkarıyor? Bir de anlayıp dinlemeden bavulları eline tutuşturdu Selim’in. Selim’i en zor anında yalnız bıraktı, ne biçim eş? Resimlerini de koymuş üstelik, hayatımdan seni çıkartıyorum der gibi. Esma’ya üzülüyordum ama bu bölümde çok kızdım. Çok ....Canım yaa bavuldan resim çıkınca nasıl da ağladı. İyice bunalıma girecek adam Esma sayesinde.” Evet Esma’yı suçlayan yorumları yine okurduk muhtemelen.
İşte bunun için Selim’i affedemiyorum. Esma olsa asla ona bunu yapmazdı, asla 6 gün sonra seçim yap demez, Selim ev tutsa dahi bir bunalımın etkisiyle bunları yaparken Esma Selim’in bavullarını eline tutuşturup arkasını dönüp Selim’i içinde bulunduğu karanlık yetmezmiş gibi daha da karanlığa itmezdi. Bu alternatif hikayeyi anlatmamın sebebi bunu göstermekti. Çünkü eminim olaylar Selim’in kendisini suçlayıp bunalıma gireceği şekilde sonuçlansaydı Esma Selim’e sabır gösterirdi ve bu sabır emin olun 6 günden çok daha fazla olurdu. Selim’in içinde bulunduğu karanlığı anlamaya çalışır, o karanlığı aydınlatmak için çabalar ve Selim onu yanına yaklaştırmıyorsa o karanlıktan çıkana kadar Selim’i beklerdi. Evet kızardı, acı çeker ve kahrolurdu ve Selim’in uzaklığına isyan ederdi ama şimdi Selim’in Esma’yı bıraktığı gibi onu yalnız bırakmazdı.
Birde şöyle bakalım;bebegin düşmesinde Selimin hiçbir suçu yok ve Esmanın niçin yanında olmadıgını anlayamıyor,daha dogrusu Esma bunu yeterince anlatamadı.
Ayrıca ev tutma olayı tepki gösterilmeyi hakedecek kadar ciddi bir olay.Buna kimse tepkisiz kalamazdı,yine Selim yeterince bilgilendirilmedi.Bence geçen bölümün en güzel ve dogru sahnesi Selimin çantayı götürdüğü sahneydi.
bende seles'e katılıyorum. ne olursa olsun ev tutmak selim için çok ağır bi olay. tamam esma da haklı, ailesinin yanında kalsın, ama ayrı ev tutmak çok ciddi bi şey...
olaylara normal bir karı koca kavgası olarak bakarsanız doğru Esma o zaman çok hatalı olurdu. ama bu normal bir olay değil. en tutma meselesi ise büyütülecek bir olay değil. Esma yalnızca kendisini iyi hissedene kadar Çiçek'in tutacağı evde onunla birlikte kalmaya karar verdi o kadar. tabii Selim onu yalnız bırakırsa ablası ile birlikte oturmaya başlayacak. Esma kendi evinde huzurlu değildi. ailesini de üzdüğünü düşündüğü için Çiçek ile kalmayı uygun buldu. Selim acı çekiyor ama bu onun hatalı olduğu gerçeğini hafifletmez. karısının içine girdiği duygusal buhranı önemsemedi. ayrıca ev meselesi de Selim'in seçim yap demesinden sonra ortaya çıktı. bunu unutmamak lazım. Esma Selim'in kendisini bıraktığını düşünüyordu. Selim hatalı diyorum, çünkü çok aceleci davranıyor. doktorla yaptığı konuşmanın üzerinden 1 hafta geçmeden Esma iyi olsun, her şey eskisi gibi olsun istiyor. Esma'nın istediği ise sadece sabır ve zaman ama Selim bunu Esma'ya ancak 6 gün kadar verebildi.
Bölümü bir kaç kez izledim,buradaki yazıları okudum.Ama Selim'i haklı gösteren hiç bir sebep bulamadım.Tamam ev tutma kararını duyduğunda çok şaşırdı,ama kızması için hiç bir neden göremiyorum açıkçası...
Karına bir seçim yap diye ültümatom vereceksin.Ondan sonrada ayrı bir eve -ailesini üzmemek adına-çıkma kararını duyduğunda sinirleneceksin.Esma'dan ne yapmasını bekliyor anlamıyorum.Roma'da ilk karşılaştıkları anda olduğu gibi boynuna sarılıp hiç birşey olmamışcasına davranmasınımı?!!!
Roma'da Esma'nın affediciliği ve aşık oluşu devreye girmiş, hak etmediği halde Selim'i bir bakışı için affetmişti.
Haklısın Michelle yine aynı şeyi bekliyor Selim. Esma bir hap içsin ve kendine geliversin. Sanki kısa süreli soğuk algınlığı geçirmişçesine.
Selim Bey Roma'da da yine sabırsızdı hatırlarsanız. Yalan yanlış öğrendiği (ki bilmediği bir dilde) nişanlanma haberi (ki aslı astrı yoktu) anında fikir değiştirmesine ve herşeyi kafasından silmesine yetmişti.
Tesadüfler ve Zekeriya olmasa Selim Esma ile asla evlenmezdi. Belki de daha hayırlı olurdu zavallı kızcağız için diye düşünüyorum artık. Her konuda aslan kesilip, konu karısı olunca hep ve çok kolay vazgeçen bir adamın karısı olmak zorunda kalmazdı Esma böylece. Bu güvensizliği ve ezilmişliği yaşamazdı ne kendi ailesinin ne de kocasının ailesinin karşısında.
cok onemlı bır seyı daha atlıyorsunuz bence =gercekten esma eve notları almak için mi gitti?????????
notları almak için gitmiş olsa niye selimin eve dönüş saatini secsin ki??????bir yerden daha anlaşılıyor bu=suzan nazlıya esma eve döndü dedi demekki selime gittiğini biliyordu.selim esmayı zorlayınca esma ani bir hareketle evden çıktı.selimde esasında kalmasını sağlamak için blörf yaptı ama esma kanmadı..kı bu sure zarfında ıkısı de yuzuklerini CIKARMADI..........
esma artık bebek sokunu da atlatacak bu sefer selımın tepkısıne uzulecek.Behıyeye de maasallah yanı kocasına uzulurken esmaya engel olmaya nasıl zaman bulacak merak ediyorum...
hermioneweasley
08-01-05, 19:19
behiye dendiği zaman deliriyorum.
esma nın ne ona ne de selim e yaptığı birşey yokki;tam tersi ikisi de esma ya birşeyler yapıyorlar....
ama şunu söyleyeyim annem de bende bim fanatiğiyiz annem selim taraftarı.ben ısrarla söylüyorum selim esmayı çok yalnız bıraktı diye ama anlamıyor illa selim haklı diyor; :o
demek istediğim şu ki selim kimi zaman haklı ama bu dizide kimse esmanın niye böyle bir karar verdiğini düşünmüyor.ona anlayışlı davranan tek kişi zekeriya.
bence selim esma yı nekadar severse sevsin artık gerçekten esmasızlığı öğrenmeli.
bir de 51.bölümde hiç bebek konusu geçmedi;esma bile sanki bebek yarasını sarmış gibiydi.suzanın dediği bibi bizim aşıkların başına ne geldiyse dışardan geldi.
48.bölümde esmanın dediği gibi behiyeyi EJDERHAYA benzetiyorum ama zayıf ,titrek, korkak bir ejderhaya çünkü behiye;ömer e bile sahip çıkamadı. oğlunun evliliğiyle oyun oynuyor.birkez düşünse ne yaptığını!
sevgiler
arkadaşlar sesli fragman çıkmadı mı hala ya??? :? :? :roll:
artık sesli fragman wermıyorlar :((((((( ama olsun yrn kawusuyoruzzzzz dızımızeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D
seadiamonds
09-01-05, 21:49
arkadaslar unuttugunuz bir dey var selim esmaya o zaman ayrılalım demedi.ara verelim dedi.ne yapsaydı yani kardeşi az kalsın goldelenden asagı atlıyordu.Ama sonra buna rağmen esmaya evlenme teklif etti.Esma ne yaptı hiçbirsey soylemeden romaya gitti.
Selimin valizi goturmesini ben de haklı buluyorum.Esma baska eve tasınmak gibi karar alabiliyor hem de evliyken.Ceylanla da gayet iyi konusuyordu.Esma bence herseyi abarttı.Kendi ablasını bile dusunmuyor.(KARDESİM ONUN HIZ COCUGU OLMAYACAK)
Neyse bence selim haklıydı ve senaristler esmaya olayı fazla abarttıtdılar.Yeter artık barıssınlar şiştim valla.
Behiye ye de kıl oluyorum ben olanlara uzulur selime acır barıstırmaya calısır dedim ama kadın tam bir cadı
arkadaslar unuttugunuz bir dey var selim esmaya o zaman ayrılalım demedi.ara verelim dedi.ne yapsaydı yani kardeşi az kalsın goldelenden asagı atlıyordu.Ama sonra buna rağmen esmaya evlenme teklif etti.Esma ne yaptı hiçbirsey soylemeden romaya gitti.
Demir balkondan kendini aşağıya atmaya kalktığında zaten Selim Esma'ya
evlenme teklifi etmişti.Demir bunu kabullenemediği için kendini atmaya kalktı.Selim bu olaydan sonra Esma'dan zaman istedi.(daha doğrusu Esma'dan vazgeçti)Esma'da doğal olarak çekti gitti.Esma gibi gururlu ve duygusal birinden de başka türlü bir davranış beklenemezdi.35.bölümde Selim'in şovalyelik tavırları falan sergilediği hiçbir sahne yok açıkçası.
Demir balkondan kendini aşağıya atmaya kalktığında zaten Selim Esma'ya
evlenme teklifi etmişti.Demir bunu kabullenemediği için kendini atmaya kalktı.Selim bu olaydan sonra Esma'dan zaman istedi.(daha doğrusu Esma'dan vazgeçti)Esma'da doğal olarak çekti gitti.Esma gibi gururlu ve duygusal birinden de başka türlü bir davranış beklenemezdi.35.bölümde Selim'in şovalyelik tavırları falan sergilediği hiçbir sahne yok açıkçası.
yazdıklarına aynen katılıyorum Michelle'cim. Selim Esma'dan zaman istedi ama Esma'dan vazgeçmişti. bunu da Zekeriya ile olan konuşmasından anlıyoruz. "Olmadı Zekeriya, yapamadım" demişti. bunlar zaman isteyen bir adamın sözleri değil, vazgeçmiş bir adamın sözleri. Selim'in ondan vazgeçtiğini bence Esma da anlamıştı. bunlar tek başına affedilebilir hatalar ama birleşince önem teşkil ediyorlar. Selim hep sıra Esma'ya gelince pes ediyor. en son olarakta en kötüsünü yaptı ve karısı bunalımdayken ona zaman tanımak yerine daha bir hafta dolmadan doktorun söylediklerini unuttu ve Esma'ya arkasını döndü. Esma neden Selim'e açılmıyor diyoruz. nasıl açılsın ki? Esma hep ne diyor? "İçim bomboş, verecek birşeyim yok". buna karşılık Selim Esma'ya hep "eve dön", "seçim yap" gibi bir talep içeren cümleler kurarak yaklaşmaya çalıştı. bunun için de başarısız oldu ve 6 gün içinde de sabrını kaybetti. halbuki Esma ondan yalnızca zaman istiyordu ve Selim bunu vermeyi başaramadı.
http://www.sabah.com.tr/2005/01/10/gny/im/BBA0605108710A4B816FB725b.jpg Arhanlar'da panik var
Bir İstanbul Masalı'nda bu akşam Ömer Arhan gözaltına alınıyor. ARC'nin üstünde kara bulutlar dolaşıyor. Esma ve Selim arasındaki uçurumsa giderek büyüyor...
Bir İstanbul Masalı 52. bölümüyle sürüyor. Bu akşam; ARC'nin üzerinde kara bulutlar dolaşmaktadır. Ömer Arhan gözaltına alınır. ARC'de panik ve karmaşa başlar. Selim ve Demir sağduyulu davranıp durumu kontrol altına almaya çalışırlar. Behiye, kocasının gözaltına alınmasının şokuyla neye uğradığını şaşırır. Bu arada Cemal, Suzan'ın ısrarı üzerine kızlarının gönlünü almaya çalışır. Esma, Ömer'in gözaltına alınmasıyla zor günler geçirmekte olan Selim'e ulaşmaya çalışır ama daha attığı ilk adımda karşısında kayınvalidesi Behiye'yi bulacaktır. Ayhan ve Ozan, bir hiç yüzünden kavgaya tutuştukları serserileri başlarına bela ederler. Bir küçücük kıvılcımla başlayan olaylar umulmadık derecede büyüyecektir.
UMUTLAR TÜKENİYOR
Selim, Esma ile aralarındaki tüm sorunlar bir yana bu son olaydan sonra karısını yanında göremediği için kırgındır. Demir, ağabeyini Esma konusunda daha anlayışlı olması için ikna etmeye çalışırken, Selim'in sözleri tüm umutlarını yıkacaktır.
http://www.sabah.com.tr/2005/01/10/gny/im/36C06EA041145841B05347B5b.jpghttp://www.milliyet.com.tr/2005/01/10/tv/resim/ekran2.jpg
yaa fragmanı bi çok kez izledim , aklıma bir şey geldi esmanın o sapkalı hali rüyaya benziyor, ayrıca esmanın kabus görmesini özellikle göstermişler bunda bir iş var esma sinir krizi geçiriyor ve hastaneye kaldırılıyor olabilir mi nedersiniz?benim aklıma bir şey daha geldi esma hastaneye kaldırılsa kriz geçirip, selim de hastaneye gitse esma hastanede geçirdiği yeni bir krizle kendini hastanenin çatı katında bulsa selimin o koşma sahnesi hastanenin çatı katı olabilir mi yaa dayanamıyorum saatler geçmek bilmiyor.
sevgiler
dlkd
bence de esmanın o şapkalı hali ve selimin terasta koşması selimin veya esmanın bir rüyası.
Yaw fragmanı "Aşk Masalı" şarkısıyla veriyorlar. Acaba bu bize bir işaret mi? Senaristler bizim telaşlandığımızı gördüler ve adı üstünde "Aşk Masalı" aşıklar tekrar birbirine kavuşacak mı demek istiyorlar? UMARIM ÖYLE OLUR
çok iyimsersin yaaaaa
keşke ama ...
Esmanin köskteki yüzü çok üzgün, deniz kenarinda Selime yaklasirken de çok çekingen gibi, belki bölüm sonuna kavusmalarina yol açacak bir olay koyup bitirirler ama bu bölümde birlesme yani bizim istedigimiz anlamda olmayacak gibi.
selimilknuresma
10-01-05, 11:13
selam arkadaşlar 17-18 ve 19-20. bölüm vcdlerini bulan olaursa banada haber versin. şimdiye kadar hepsini internet ortamından aldım. ama artık bulamıyorum. mutlaka haber verin :=)
bencede ...
bu bölüm barış tohumları atılabilir ama kesinlikle barışma bu bölüm değil. ama çok az kaldı eski mutlu günlerimize. inanın.
bence esma bu bölümde kriz geçirecek içime doğuyor, sapkalı hali esmanın veya selimin gördüğü bir rüya
Birde behiyeyi gördüm , hani eli boynunda gözlerini kapatıyor bir şey söylüyor bence yaptığı bir şeyden pişmanlık duymuş gibi valla ben böyle anladım, ama esmanın veya selimin başına bir şey gelmezse bunlar hep birbirinden kaçar esma behiyenin sözleriden etkilenip selime ulaşmadığına göre ancak böyle bir şey onları ayırdığı gibi bir araya getirir.
neyse 10 saat 15 dakika var ya sabır, tesbihleri ele alalım hadi hep beraber
sevgiler
dlkd
kaç dakika kaldı ????
sizde varya esmayı bir delirtmemiştiniz , şimdi onu da düşünmeye başladınız.
bence esma bu bölümde kriz geçirecek içime doğuyor, sapkalı hali esmanın veya selimin gördüğü bir rüya
Birde behiyeyi gördüm , hani eli boynunda gözlerini kapatıyor bir şey söylüyor bence yaptığı bir şeyden pişmanlık duymuş gibi valla ben böyle anladım, ama esmanın veya selimin başına bir şey gelmezse bunlar hep birbirinden kaçar esma behiyenin sözleriden etkilenip selime ulaşmadığına göre ancak böyle bir şey onları ayırdığı gibi bir araya getirir.
neyse 10 saat 15 dakika var ya sabır, tesbihleri ele alalım hadi hep beraber
sevgiler
dlkd
Sana katiliyorum, benim de tahminim Esma kriz filan geçirecek, hatta daha önce dedigim gibi intihar bile olabilir, unutmayalim doktor agir travma demisti. Böyle bir olay zincirleri kirip tekrar bereber olmalarini saglar belki de.
BARIŞAMA FALAN YOK ARKADAŞLAR BENCE DAHA DAKOPACAKLAR BİRBİRLERİNDEN AMA BAHÇEDE ESKİSİ G
Bİ BAKIŞIYORLAR GALİBA O SAHİL KISMINDA İSE SELİMARKASINI DÖNÜP GİDİYOR DEMİŞTİ EVİ ORADA OLAN ARKADAŞ
daha çıkmadı o yüzden bulamıyorsun. çıkınca burada yazarız.
Bence bu bölümde Esma'nın kabuslarından görünmeyecek. Esma uyanacak ağlayarak. Ama rüyasını göstermeyecekler. Esma o şapkalı sahnedeyken Köşkün bahçesindeymiş gibi geldi bana.
Ayrıca en son sahnede Esma Selim'in yanına gitti ya deniz kenarınd ao sahne de bu bölümün son sahnesi bence. Gene bizi merakta bırakacaklar. Yahu diyorum ki bu senaristlere bol bol çikoalta alsak da bizi merakta bırakmasalar. Acep çikolataya tav olurlar mı? :lol: :lol: Şaka bir yana da Senaristler bu işin profesyoneli. Helel olsun. Görürsem walla ellerindne öpecem...
Esmanın içinde bulunduğu durumu hakikaten yaşayan anlayabilir arkadaşlar.Ben çok kısa bir zaman önce hemen hemen aynı şeyleri yaşadım.Beni hayata döndüren oğlum ve eşim oldu.Esma'nın tepkileri abartılı değil.Ancak Selim biraz daha sabırlı olabilseydi keşke.O, diğer olayların verdiği yıpranışın hıncını Esma'dan çıkarttı.Esma daha ne yapabilir?Şafak olayı farklı bir senaryoda bize sundu.Olay, öyle de olabirdi.
Ama Esma O'nu asla bırakmazdı.
Bu aralar seyrettiğim üç dizide de mutsuzluklar hakim.Angel,Fx files,Bir İstanbul Masalı....İlk iki dizide mutsuzluklar devam ediyor ama "Masal"da herşey eskiye dönecek, hiç merak etmeyelim.
Sevgiler
Not:Sevgili Şafak geçmiş olsun.
Bu aralar seyrettiğim üç dizide de mutsuzluklar hakim.Angel,Fx files,Bir İstanbul Masalı....İlk iki dizide mutsuzluklar devam ediyor ama "Masal"da herşey eskiye dönecek, hiç merak etmeyelim.
Sevgiler
Şimdi burası yeri değil belki ama haklısın Sarpem,Angel,X Files ve Bir İstanbul Masalı üçüde son yayınlanan bölümlerinde bize hep hüzün yaşattılar.Angel'da daha çok üzüleceğiz,X Files'in gelecek bölümlerini şu an bilmiyorum,Bir İstanbul Masalı'da masallara yakışır bir sonla bitecek inşallah....
ÇOK ALAKASIZ BİRŞEY SORABİLİRMİYİM YÜKSEL AYTUĞ ARTIK AHNGİ GAZETEDE YAZIYOR
BİRDE BİM KISA GÖRÜNTÜLERNİ ARTIK BİM SİTESİNE GİRİLMEDİĞİ İÇİN SEYREDEMİYORUM SEYREDEİLECEK BAŞKA YER VARMI BENİ BU KONULARDA AYDINLATIRSANIZ ÇOK SEVİNİRİM
Artık Selim ve Esma arasındaki bu gerginliğe son verseniz çok mutlu olacağız başka konular bulup onları daha fazla uzak tutmayın lütfen.
Arkadaşlar gören oldumu bilmiyorum ama benim acayip dikkatimi çekti ve komik geldi.Günaydın'ın televizyon sayfasında o gün izlenebilecek bazı iyi programları yazmışlar ve altlarında da bazı açıklamalar var.
ÖR:Haziran Gecesi
Duygu ile Havin bakalım ne konuşacaklar...( diye devam ediyor)
Bir İstanbul Masalı
Esma ile Selim'in evliliği iyice çıkmaza girdi.BARIŞSINLAR ARTIK SIKILDIK...
aynen böle yazıyo artık gazete de sıkıldı vallah....
BONAQAclassic
10-01-05, 22:18
evet ilk reklamdan önce olanlar:
-evet behiye sultan da artik ayrilik acisi neymis gördü ve umuyorum bundan birsey ögrendi
-su ömer olayi neolacak cok merak ediyorum
-simdiye kadar selim ve esma arasinda büyük bir gelisme olmadi ama selimin o kusdug sahne gercekden rüya mis, ayy esma selimi hala nekadadr seviyor
-ayy birde selimin camdan esmaya bakisi ama hani derler ya ask insani güzellestiri sanke selim arhan askacisinda güzellesmis gibi geldi bana yani sanki dahada bir yakisikli olmus :roll: :P gibi
BEHIYEDEN NEFRET EDIYORUM; $I$DIM VALLA
BONAQAclassic
10-01-05, 22:45
ikinci reklamdan sonra:
-behiye sultan demeki bu olaydan ögrenmemis ve selimi ve esmayi ayri tutmak icin elinden geleni yapiyor behiye icin duyduyum su giciklig, sinirimi yada herhangi duyguyu anlatamam ama ona cooooooookkkkk kiziyorum kadin tam bir cadi :twisted: :evil: :twisted: :!: :!: :!:
-keske esma "ben bu cümleleri selimden duymak istiyorum" deseydi
-suzan behiye sultana yinede iyi davraniyor. kadin ogularin basarisiz evliliklerinden söz ediyor yani bu durumda esmayi da sucluyor ve keybetdiyi bebekden söz etmiyor bile
-selimin ve esmanin konusmalari cook soguk gecdi bakalim neolacaj merakdan catliyorum
-bence suzanin yeni gelen peronele yapdig konusma cok etgileyici olmayacak
AMA BEHIYE SULTANA COOOOOOOK KIZIYORUM
Benim barisacaklarina dair hic umudum kalmadi yaaaaaaa!
Daha ne kadar sürecek bu cile, dayanamiyorum :(
BONAQAclassic
10-01-05, 23:10
ücüncü reklamdan sonra:
-bence ömer öyle kolay kolay bu isden kurtlmayacak
-cemal-suzan diyalogu cook güzeldi
--selim esmaya gercekden cook ama gercekden ccoook kirgin
-neyse herhalde ayrilmak istemez bakalim reklamdan sonra neolacak
-selimin behiye sultanlan yapdig konusmada gercekden nekadar asikoldug beli oluyor ama o bu evlilik devam edebileceyinden cook süpleniyor
-bence artik cicekde devreye girsin. esmanin nekadar aci cekdiyini görüyor. belki cicek ve demirin yardimlaryilan bu evlilik kurtulur yada ciciek yerine necatiyi de düsünüyorum
Benim barisacaklarina dair hic umudum kalmadi yaaaaaaa!
Daha ne kadar sürecek bu cile, dayanamiyorum :(
aynen sana katılıyorum. selimin sözlerine bakılırsa daha uzun bi süre işkenceye devam...
Herşey tam anlamıyla KÖRDÜĞÜM
ne kadar garptır kı ben omere asıgım dıyemedı behıye.........Bır an selım senın baban omer DEGIL dıyecek sandım....
omer ve behıye arasındakı o kopmaz sevgı her an boynuzlanmaksa ben almıyayım bu KOPMAYACAK SEVGIYI ....
sahıka omere asık asık...
cemalın omer hakkında konustuklarına sonunna kadar katılıyorum ve bazen suzana sasırıyorum ya kadın cok ıyı ben olsam o tepsıyı kafasına gecırırdım...
cıcek de esmayı surukluyor bır guzel necatı esmayı sucluyor...
behıye de ıyıcene kotu karakter oluyor ve sahıka ıyı karaktere yukselıyor....
selımın o lafı neydı AFFEDEMEM.artık esma bebek sokunu atlattı artık selımı goruyor........
ama sunu soylemelıyım kı ozan cok guzel kafa attı......
anlamadıgım advıye hanımı bıle gozaltına aldılar ama selımı nıye almadılar...
pelın super bır kız o cok ulu soyadlarıARHANı kurtardı..kımse tesekkur etmedı...pelın sadece yardıma geldı...
Bırnur ıse bu kotu durumdan yararlanmaya gelmıs hayret demırı azarlamadı bu sefer (GONDERME=behıye evı terketmıstı bırnur demırı azarlamıstı)
ay bır de ANNECIIM dedı ya......
herseye sınır oldum..........
gercı selım her resmı kaldırıyor ama yuzugunu cıkarmadıgı ıcın hala bır umudum var.
ama sımdı sorarım esma uzatıyor dıyenlereSELIM NAPIYOR PEKI???????????**
Gecenin Repliği:
Sana hayatında mutluluklar dilerim Demir!
Pelin karakteri çok itici gelmişti bir çoğumuza baştan beri ama Arhanlar'a had bildirme konusunda Esma'dan bile daha başarılı oldu bu bölümde bence. Son cümlesi de ayrıca alkışlanacak bir cümleydi. Hayatlarına dahil olan insalara canları istediğinde yokmuş gibi davranıp sonra da hiçbirşey olmamış gibi yine yanlarında olmalarını bekleyen Arhan Familyası'nın bir bireyine verilen yerinde bir dersti.
Ne kadınmış ama şu Behiye!!! Esma ya hiç acımadan neler söyledi, Selim'e de nasıl farklı konuşuyor. Sanki barışmalarını istermiş gibi.Bu kadın başına gelenlerden hiç ders almayacak galiba.
Dikkat ettiniz mi Fragmandaki yemek sahnesi sanki yoktu.
Selim'in Demir'le yaptığı konuşma çok anlamlıydı. Sevdiğinin sana güvenmediğini hissetmek gercekten kötü bir duygu ama hala Selim kendi açısından olayları değerlendiriyor.
Bu eve çıkma işi bence olmayacak Çiçek 1,5aydan bahis etti.Bu ayrılığı bu kadar uzatacaklarını sanmıyorum.Ev sadece kafalarımızı karıştırmak için bir tuzak. Ayrıca Çiçeğe de sinir olmaya başladım. O kendi hatasına birini daha ortak etmeye çalışıyor. Esma'nn istediği biraz zaman ve kendini toparlamak.
Arkadaşlar Esma hep ARC'yi kurtaracak diyorduk. Bence bu sfer sahisen Esma Ömer'i hapisden kurtaracak. Bence bu tutuklama işi okadar kolay çözümeyecek. Zekeriya bece birkez daha Esmadan yardım isteyecek. Etrafta bir köstebek olduğundan şüphelendiklerine göre Zekeriya Esmadan dosyaları incelemek için yardım isteyecek.
BONAQAclassic'a...
Yoo yoo o behiye sultanın ağzı bir dururmu ki.. En kötü gününde bile laf çarpıtmadan edemiyo sinir oluyorum ya.. Eski günlerdeki güzel kareleri görmek istiyorum..
BONAQAclassic
10-01-05, 23:35
ve son:
selim ayrilma karari almadi. yani tabiki demire söylediyi söz agir di ama sonunda ayrilma karari almadi ve hala nekadar asik oldugnu da bize anlatdi. bence esma ve selim birbirilerine kiriyorlar ve gereksiz yere aci cekdiriyorlar. selim kendisini biraz daha toplasa ve esma da cesaretini gösterip sevdiyi adama askini beli etdirse bütün olaylar cözülecek.
bence esma-selim iliskisini zaman,cicek ve ozan cözbilir belkide cemal isin icine girebilir yada dediyim gibi ciceyin yerine necati.
gerceyi söylesem selimin sözlerinin agrliklarini tam olarak derlendiremiyorum ve onun icin cok korkuyorum yani selim ve esma yne eskisi kadar mutlu olabilecekler mi diye. bir yandanda belki asklari dahda güclenir sevgileri dahda artar artik birbirilerine dahada iyi dikat ederler diyorum ama öbüryandan..... bende suan bütün duygular karisiyor
sadece bu sirada sanki bu bölüm bana daha kisa gibi geldi ve esma-selim sahneleri cook azdi, yani dorudüzgün gelisme olmadi sadece oyalama ama yinede duygusal olarak ve oyunculuk ve tabiki ömer konusu hakinda güzel bir bölümdü
bana birisi bu yaklasik 1.5 sene önce sen bir gün bir istanbul maslai adinda bir dizi izleyeceksin ve her izlediyin bölümden sonra merakdan catlayacaksin. bütün bir hafta kahrolacaksin,yada sevinceden ucacaksin deseydi inanmazdim. yani benim demek istediyim bir istanbul maslaindan önce beni bir dizi günlük yasamimda bukadar etgileyebilecek diyi düsünememisdim. bütün oyuncu kadrosunu,senaristleri,yapimcilari ve bu disiye herhangi bir katgida olan herkesi buradan TEBRIK etmek istiyorum ve buradan cooookkkk tesekküretmek istiyorum
Gecenin Repliği:
Sana hayatında mutluluklar dilerim Demir!
SONUNA KADAR KATILIYORUM.Pelın sankı kendı ıcın geldı ...arhan soyadını o olum kadar korktukları skandaldan kurtardı ya...Bır evden kovmadıkları kaldı...
BONAQAclassic
10-01-05, 23:45
bu sirada unutdum
-arhanlar esmaya davrandiklari gibi simdi peline de davraniyorlar
-binur yada birnur neyse iste bana pelinden coook daha itici ve hic sempatik gelmiyor
güzle bir bölmüdü demirin bir kez daha büyüdüğünü anladım
çook iyi konuştu esmayla artık olgunlaştı selim esmayla arasını yakında kesin düzeltir
hermioneweasley
11-01-05, 00:15
hakkaten dikkat ettiniz mi resimlerimde verilen yemek sahnelei yoktu.yuttular mı yoksa gelecek bölüme mi ait?
behiyeden nefret edenler klubü açmayı düşünüyorum hatta karar verdim. katılmayı düşünen var mı? :twisted:
Behiyeyi hamam böcegi gibi ezmek istiyorum ayaklarimin altinda.Ciiiyk..
İzleyemeyen arkadaşlar için bir özet geçeyim bari! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
ÖZET:
Selim Ömer'i arabada görür ve kamera Ömer'in içinde olduğu arabaya geri döner. Bir süre ilerlerler ve Ömer evden alınışının nedenlerini sorar, bu süre içinde arkada sürekli bir araba takipteymiş izlenimi vermektedir yönetmen (Bir çift far vasıtasıyla) ve bildiğinisananbiri de Selim yola çıktı, arkadan takip ediyor sanmaktadır. Ancak ve lakin Selim acılı annesinin yanında onu teselli etmekte ve babasından telefonda bilgi almayı tercih etmektedir. Nitekim polis amcalar "Fazla uzatmayın" diye Ömer Efendi'ye fırçayı basarlar. Ömer önce Mali Şube'ye götürülür. Bu arada Selim The Muhteşem ceketini, annesini ve avukatını toplayıp babasının yeni mekanına gelir. Demir'i ARC'ye yollar.
Demir ARC'ye ulaşır ama o da ne!!!!!!!!Hiiiiiiiiiii! Polis Amcalar yine devrededir. İçeri giremezsiniz der bir adeti. Demir The Eş Muhteşem "Sen benim kim olduğumu biliyor musun?" minvalli bir konuşma yapmaya kalkar ama karşısındakine sökmeyeceğini anlayınca paşa misali yeni ve de ciddi arabasının yanına döner. Ha bu arada, her zamanki aman da aman olay basına sızmazsa 50 yıl yese de önemli değil Ömer Bey, yeterki Yüce Arhan Soyadı yüceliğinden bir nebze de olsa kayıp vermesin tepkisi sergilenir aile bireylerince.
Yeni mekanında ziyaret edilen Ömer Bey, Selim ve Behiye Hanımca "ziyaretin kısası makbuldür biz artık kalkalım denilerek" mekanda yalnız bırakılır. Behiye The Sultan of The Herbiyer eve döndüğünde "Ömer'in ilaçlarını götürmem lazım" serzenişiyle oğluna geri gitmeyi teklif eder. Ama her daim düşünceli karizmatik ve de romantik Selim The Muhteşem pek kıymetli Herbiyerin Sultanı'na "Sen evde kal ben götürürüm. Malum bu ailenin ayak işlerine ben bakıyorum. Zaten ben bu hissiyat içinde şöförün kızına vuruldum. Görev çekimi der." (demedi tabi böyle abuk subuk şeyler)
ARC'de birçok kişinin de dikkatini çektiği gibi Adviye Teyzem bile gözaltına alınır. (zamanında Ömer'in sekreteri olması nedeni ile almış olmalarından başka bir anlam verilememektedir tarafımca) Dosyalar kutu kutu (Uzanlar'a yaptıkları gibi) pense, maliye sahteciliği yerse şeklinde ARC'den alınıp götürülür.
Esma ertesi sabah Selim'i ziyarete kalkışır, kayınvalidesinin püskürtme taktiği ile ne olduğunu şaşırır. Çünkü Herbiyer Sultanı kendisine Selim The Bunalımlı Koca'nın, Esma The Hala Kocasının Peşinden Koşan'ı görmek istemediğini söylemiştir. Esma pek bir üzülür.
Selim ARC'de Zekeriya'ya Esma'nın aramamasının kendisini ne kadar kırdığını ifade eden laflar eder. Bilgisayar oyunlarında bonus kazandıran cisimlerden bulunca pat diye vurulması misali, etrafta gördüğü Esma resimlerini pat diye devirerekten bonus kazanır.
Başka başkaaaaaaaa?
Bir ara Cemal yine evlatçıklarını haşlar. Çiçek standart tavrını ve "Mutluyuz biz aslında bak Esma" ısrarını sürdürür. Ev bulmuşlardır. Cemal The Şoför of KOSKOCA ARHAN's bi daha paylar bunun üstüne evlatçıklarını.
Bekçi Nazlı'ya silahlı tehdit girişiminde bulunur ve gerçekleştirir bu girişimi, annelerin annesi, her durumda Arhanlar'ın müzmin destekçisi Suzan mutfak efradını sıra azarına çeker ve de ortamı kendince durultur. Sonra gidip olmazsa olmaz, "Çok üzüldük, yapabileceğim bir şey varsa.....dırdırdır" cümlelerini Behiye The Herbiyer Sultanı'na yineler. Burada beni delirten olay gerçekleşir ve dizinin son bölümüne sakladığım kumandanın azıcık ucundan yeme eylemim vuku bulur. Yuh demişimdir bir de tabi. Aklımda kalan şekilde aktarıyorum Herbiyer Sultanı'nın repliklerini: Bir sürü şey oldu, her şey üst üste geldi, tam rahatladık derken şimdi de bu! ARC'deki kötü gidiş, oğullarımın başarısızlık evlilikleri (bilenbiri: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Suzan Allah aşkına terk et şu saniye köşkü ve de ardından gelmeyecekse kocanı. Git kızlarınla yeni bir hayata başla, yeter be bu kadar da kabullenicilik, ezilmişlik, öööööööööf) Konuşma burada bitmedi tabi, üzücü olaylar sıralanmaya devam ediliyor Herbiyer Sultanı tarafından, Ada The Empire'ımızın varisi kaçırıldı, o oldu, bu oldu, dırdırdır! Amaaaaaaaaaa oğlunun karısı ölümden dönmedi, torunu daha doğamadan ölmedi. Bunlar üzücü olay kategorisine girmemektedir. Hatta konum düzenleyici olarak ifade edilebilmektedir muhtemelen Herbiyer Sultanı için (Bakınız Müştemilatan Esma, Köşkten Selim). Suzan The tepkisizler Kraliçesi ise hüzünlü gözlerle bakıp, ayılıp bayılan Behiye'ye maddi ve manevi destek vermeye devam etmektedir bu sırada. Bilenbiri kumandayı ufak ufak ısırıp, "guruuuuuuuuuuur, biraz guruuuuuuuuuuuur, bütün isteğim buduuuuuuuuuuuuur" diye bağırmaya ardından, Booodrum, Boooodrum şeklinde devam ederek kendisini telkin etmeye çalışmaktadır televizyon karşısında aynı saniyelerde.
Bir başka sahne Esma otobüsten, gamlı baykuş kocasını deniz kenarında görerek, uyarı düğmesine basar. Özel Halk Otobüsünden iner. Selim'in yanına gider. Selim Esma'ya fırça çeker. Esma ağzını açmaz, lafları yer. Afiyet olsun :roll: :roll: :? :? :? :? :? . Tam konuşmaya karar verir ki Selim The Muhteşem'in eve gitmesi gerekir. "Seni de eve bırakayım istiyorsan" der yarım ağızla karısına. Esma yürümeyi tercih eder.
Dayı Köfte'de konu olsun diye olay çıkar. Olayların gelişimi: İki zibidi Ceylan'a laf atar. Ozan'da laf hafif kalır ben en iyisi kafa atayım diye düşünür. Bu iki zibidi ilerleyen anlarda önce bir, sonra pek çok yandaşlarıyla aynı mekana gelerek birincide hırpalanma eylemine nesne olup, ikincide kayık yerine minübüs yüzdürme eylemi gerçekleştirip muhtemelen bir daha görünmemek üzere gecenin içinde kaybolurlar. Bıııırr. 8O 8O 8O 8)
Demir The Eş Muhteşem Pelin'i fırçalar telefon ettiği için. Hatta eve geldiğinde, "Bre densiz, tez atıla dışarı ya da vurula kafası" demek üzeredir ki Musa'ya, aslında kızcağızın (vay be günün birinde bunu da söyleyecekmişim) Koskoca Arhan Soyadı'nı gazetecilerden kurtarmaya geldiğini algılar ve az önce hadi naş demek üzere olduğu Pelin Karakteri tarafından hayatından naşlanır. Bknz: Bence gecenin repliği.
Selim bir ara Herbiyer Sultanı'na ben Esma'ya aşığım ama onu seviyor muyum orası muallak, onu da çözeceğim ama benden kurtulmaz der.
"Demir Esma'ya bahçede aklını başına topla evlat, Selim The Muhteşem'in tepesi attı, dikkat et, ayağını denk al"a varan ancak aslında yapıcı bir demeç verir. Ve sonunda Esma'nın daha önceki hayatsal saptamalarının doğru olduğunu itiraf eder. Bunu takip eden anlarda iki muhteşem kardeş
bahçedeki konuşmayı analiz ederler. Demir'in eş başkanlığını hala hazmedememiş ama çaktırmamaya çalışan 1. Muhteşem Demir'e gazetede tavsiye köşesi yazarı olmasını teklif eder bir umutla. Ama ciddiye alınmaz. Ve burada can alıcı bir laf eder ama ben unuttum ne dediğini :)))))
Böyle birşeydi aşağı yukarı ve abarttığım kısımlar haricinde :)))
Gecenin saat 01.42 ben gülmekten yerlerdeyim....içim kan ağlaya ağlaya izlediğim bölümü,senin bölüm özeti yorumunla kahkalar atarak okuyacağım hiç aklıma gelmezdi...Sen çok yaşa Bilenbiri....harikasın...
Esmanın içinde bulunduğu durumu hakikaten yaşayan anlayabilir arkadaşlar.Ben çok kısa bir zaman önce hemen hemen aynı şeyleri yaşadım.Beni hayata döndüren oğlum ve eşim oldu.Esma'nın tepkileri abartılı değil.Ancak Selim biraz daha sabırlı olabilseydi keşke.O, diğer olayların verdiği yıpranışın hıncını Esma'dan çıkarttı.Esma daha ne yapabilir?Şafak olayı farklı bir senaryoda bize sundu.Olay, öyle de olabirdi.
Ama Esma O'nu asla bırakmazdı.
Sevgiler
teşekkür ederim Sarpem'cim. çok şükür şimdi daha iyiyim.
ben de saydığın 3 diziyi seyrediyorum. hepsinde de kötü olaylar oluyor ve bunlar üstüste gelince seyirci olarak benim de bunalıma girmeme az kaldı :) .
şimdilik Selim'in Esma'ya olan soğukluğu beni de etkilediğinden ( yani hala buzlarım çözülmüş değil ) bölüm yorumu yapamayacağım. Esma yine kendini iyi topladı. böyle 1 hafta dolmadan onu bırakıp giden ve sonra da ona böyle soğuk davranan bir eşle bu kadar hızlı iyileşmesi Esma'nın gücünü gösterir. Selim yine kendi üzüntülerine odaklanmıştı ama unuttuğu bir şey var Esma bir bunalım yaşıyor. benim de nedenlerim var deyip Esma'ya geçirdiği bu ruhsal buhran sırasında arkasını dönmesine bencillikten başka bir şey denemez. bütün bunlara rağmen masalımızda herşeyin düzeleceğine ben de inanıyorum. yalnızca sabretmemiz gerekiyor.
Bilenbiri çok iyi özetlemişsin. bu bölüm ancak böyle anlatılırdı :D .
Esmanin bebegini kaybettigi bölümdende beter mahvetti bu bölüm beni, nedenini sabah yazacagim; elim ayagim tutmuyor. tam bir hayal kirikligina ugradim, belkide çok fazla ümitlenmistim umutlar yeserecek diye bilemiyorum.Selimin agzindan çikan affedemem lafi beni yikmanin ötesinde kahretti. Dayanamiyorum, aglamak istiyorum, bu dizinin beni bu kadar etkilemesine inanamiyorum, tanrim delirecegim...
Dün akşamki bölümde birşey dikkatimi çekti farkındamısınınz hiç boşanmanın konusu geçmedi yani hepsi barışacaklarını biliyor gibiydi
bilenbirimmm puhahahaha süpersin ya bayıldım :lol:
(şimdi buna bir evlenme teklifi yakışır mı :P yok olmas )
bölümle ilgili yine yorum yapmayacağım ama çok saçma bulduğum bir yeri de söylemeden geçemeyeceğim.
esma, behiye sultanı tanımıyor mu ki dediklerine hemen inandı? hadi o inandı, çiçek niye "ah safım benim, sen behiye cadısını bilmiyo musun niye inandın?" diye sormadı? hadi onu da geçtim, esma selimle sahilde konuşurken neden "o annen olacak kadın var ya bana böyle böyle dedi, demek beni görmek istemiyormuşsun..." demedi? :roll:
neden? çünkü o zaman belki selim-esma kendine gelirdi ve zamanından önce biraz içimizi ısıtan sahnler görürdük. eh "her şeyin bir zamanı var" ve "her muhteşem adamın böyle yönleri vardır" :P tezlerini doğrulayan son bölümlerde bunu beklemek anlamsız olurdu sanırım :roll:
(bana kesin bişeyler oldu çok sakinim bunları yazarken bile :P )
Bu bölüm konusunda yorum yapmak istemiyorum. Bende hepiniz gibi şiştim, sıkıldım, daraldım :( :( Selim'i ne hale getirdiklerine inanamıyorum. Ve sadece ben eski Selim'i geri istiyorum..
Gelecek bölümlerle ilgili tahminlerim:
- Necati bu serserilerle dalaşma işine dahil olduğuna göre başına birşey gelecek bence.. Çiçek'inde aklı başına böylece gelecek ve evine dönecek.
- Şahika Ömer'i kurtarmak için elinden geleni yapacak. Bu sırada Behiye Ömer ve Şahika'nın ilişkisini öğrenecek. Böylece aralarındaki KOPMAZ SEVGİ sonsuza kadar kopacak..
- Selim ve Esma ise bizleri ne zaman kör kuyulardan kurtaracaklar o konuda hiçbir fikrim yok. Ama umarım daha fazla uzamaz :roll:
ya ben bimi çok seviyorum ama *okunu cıkardılar artık yeter yani dün ilk defa sıkıla skıla izledim yok böyle bir şey ya selim esmanın konusmasına bile izin vermiyor bu ne biçim iş
sevgiler
dlkd
Bilenbiri çooooook güzeldi. Gülmekten öldüm.
herkese günaydın dünkü bölümden sonra nekadar günümüz aydın olur bilmiyorum ama.dün gece ilk kez evde internet bağlantısı olmamasına pişmanoldum. çünkü işte sabahtan akşamakadar bilgisayarın başında olunca birde evde bağlantı olmasın diye eşimle karar almıştık ama dün gece diziden sonra sizlerle yazışmak behiyeye olan kızgınlığımı dile getirmek içimi rahatlatmak çok istedim.neydi öyle behiyenin yaptıkları hadi esmayı göz ardı ediyor bunu anlıyorum ama oğlu annesinin gözünün içine bakarak ben aşığım anne diyor nekadar acı çektiğini görüyor ama ne yapıyor hiç birşey halbuki esma geldi seni aradı dese herşey bitecek ama olurmu oğlu dizinin dibinden ayrılmayacak kendine destek olacak herzaman çünkü selimin mutluluğu önemli değil.suzana herşey üstüste gedi derken bile adanın kaçırılışını söylüyor ama esma ve bebeği yok sayıyor.bence behiye hiçbir zaman yola gelmeyecek.
ama ben bu bölümde şunu gördüm esmada selimde aşklarından hiç bir şey kaybetmemişler selim gururunun esiride olsa ileriki bölümlerde aşkın gurur tanımadığını hep beraber göreceğiz.bir arkadaş demişki'' bundan 1.5 yıl önce bu diziye bağlanacağını söyleselerdi inanmazdım'' aynen öyle pazartesilerinin dört gözle bekliyorum dizi biterken bir hafta daha nasıl bekleyeceğim diyorum ve her gün işe başlamadan siteye girip diziyle ilgili herşeyi yorumları okuyorum.gün içerisinde kaçkez giriyorum bilmiyorum 8
yaşındakı kızım bile bimle ilgili bir şey olduğunda anne koş diye bağırıyor.açıkçası ben dizi bitince ne olacağız onu bilmiyorum...
muhhhteşemm bir bölümdü. gerile gerile izledim walla.
ÖMER ARHAN : Ömer Arhanı ve o kuru ekmeği görünce içimin yağları eridi . ohh dedim walla. bu da bir intikam. belki ömer kendine gelir ya da bu gözaltı onu kendine getirir.
ŞAHİKA : %100 Ömer'e aşık. Artık inkar edemez. Demirden Ömer'in gözaltında olduğunu duyunca verdiği tepki bunu açıkça belli etti. Ve teomanla yüzleşince teomana verecek cevabı yoktu. süpper. Şahika heran saf değiştirebilir. Bu da bizim işimize yarar. Actionnnnnn !!!
BİRNUR : Birnur'a neden gıcık olduğumu bir kere daha anladım. ANNECİM lafı kimsenin ağzında bu kadar iğrenç durmamıştı. ANNECİM isterseniz siz bir sakinleştirici alın , hatta 1 tane de ben alsam iyi olcak. ÖÖÖÖÖÖÖÖ....
ZEKERİYA : Neden bu bölüm pasifti anlayamadım. Selim'in yaptığı toplantıda da yoktu. Mali Şubeye de gelmedi. Eve de gelmedi. İlginççç.
ADVİYE HANIM : Sorguya götürülürken çok şirindi yaaaa. Demir Bey Demir Bey , Bizi gözaltına alıyorlar... Kuyruğuna basılmış kedi gibiydi. Çok şeker yaaaa.
PELİN'İN ARKADAŞI : Bu kız Sercan'a ayarlamaya çalıştıkları kız değil mi? Mert falan diyordu. Şaşırtıcı yani. Hem Sercan'a yamıyorlar kızı hem de kızın zaten hali hazırda bir sevgilisi var. Ayyyrıca o kızda hiiiç Ekonomi Muhabiri tipi yokkk.
BEHİYE ARHAN : Bölümün en uyuz insanı. Hatta Ortadoğu ve Balkanların en uyuz insanı. Sibiryadan soğuk hava dalgası geleceğine Behiye gelse ortam zaten buz olur yani. En zor zamanında bile Esmayla uğraşıyor. yaa sen ne kıl bir kadınsın. Uyuzzz. Acaba Esmayı anlaması için Esmanın ne yapması gerekli. Oğullarımın başarısız evlilikleri. Hani Birnur çok iyi bir gelin adayıydı. Hani oğluna uygundu. Onu bile siliyor. Walla Semra Hanımdan daha beter. Ha ayrıca şu Ömer Arhanla aralarındaki sevgi bağıda gözlerimi yaşarttı yani. Bunların sevgi bağı dedikleri şey başlarının üstünde çıkan 2 tane boynuzdan ibaret herhalde.
ADA ARHAN : Bu bölüm onu görmeyi çok istedim yaaa. Çok özledim bebişimizi. Her ne kadar annesi Birnur olsa da. Sanırım Ada babasına benziyor. O yüzden çok tatlı.
PELİN : Muhteşemdi bu bölüm. Walla ben olsaydım yüzüme telefon kapatan bir adamı uyarmak için evine gitmek yerine , 1-2 telefonda ben eder basını daha da alevlendirirdim. Yaşasın Kötülük :twisted: Sana hayatında mutluluklar dilerim Demir. Gerçekten de gecenin repliği buydu yani. Kıza bir teşekkür bile etmediler. Ben en azından Selimden bekledim bir teşekkür ama o da fos çıktı.
DEMİR ARHAN : Arabulucu. Bu bölüm muhteşemdi. Oğlumuz büyümüş yeni haberimiz oluyor. Esmayla eskiyi hatırlamaları çok güzeldi. Kafamda canlandırma yapınca çok komikti. Gerçekten de birilerinin bunları Esmaya söylemesi gerekiyoru. Ve bu kişi Demir oldu. Bakalım bu olayın Esmaya getirisi ya da götürüsü ne olacak. Ayrıccaa Demir ARCye geldiğinde o üzerindeki ceketin altına giydiği beyaz t-shirt iğrençti. Hiç yakışmamış. Haftanın rüküşü seçtim Demir'i.
ESMA KOZAN mı ARHAN mı olduğuna karar veremeyen KOZAN ARHAN : Gerçekleri duymak pek hoşuna gitmedi ama çok az kaldı. Yakında mücadeleci Esma göreceğiz. Dişi Terminatörr geliyorrr. Eğer Selim 2 dakika sussa ve Esmayı dinlese bu za<vallı kız Behiye Sultanın onu resmen kovduğunu söyleyecekti. ama bu ayrılık selimin çenesine vurduğu için kızcağız konuşamadı.
SELİM ARHAN : bu kadar kolaymıydı bırakmak. 2 dakika sussa evlilikleri kurtulacaktı ama susmadı. Ayrıca annesine yaptığı konuşma çok iyiydi. Ben Esmaya Aşığım. Aşık olarak evlendik. Ama bu a<şk sevgiye dönüşür mü bilemem tarzında birşeydi. AŞIKSIN.... AŞIKSIN .... AŞIKSINN.... Sen AŞIKSIN ARKADAŞ. sözleri aklıma geldi nedense. Ama şu Esmanın resmini kapaklaması ve Zekeriya ben böyle uygun gördüm demesi çok yanlıştı. Kızdım. Ayrıca Selim'in babasını gördüğünde üzerinde bir t-shirt vardı. MUHTEŞEMDİ. Bittim. Daha önce bir yerlerde görmüş olan , markasını bilen varsa haber versin hemen alacağım. süperdi yaa. Haftanın en şıkı SELİM ARHAN.
VE DURUMA UYGUN BİR ŞARKI :::::::
Gökhan Özen
Sana Yine Muhtacım
Nasıl,nasıl bana nasıl kıydın gençliğime,
İlk aşkıma,tertemiz duygularıma...
Nasıl,nasıl,nasıl hesap ver
Nasıl,nasıl,nasıl hesap ver
Hesaplar neye yarar
Bana sen lazımsın!
Hasretin akla zarar
Beni duymalısın...
Şimdi her şey anlamsız
Bomboş olacak biliyorum...
Son sözüm ben sensiz
Bu ömrü istemiyorum!
Sana yine muhtacım
Sana yine muhtacım
Kavrulan o çöllerde
Susuz kalır gibi
Sana yine muhtacım
sana yine muhtacım
Anamın o sımsıcak
Kucağı gibi
öncelikle herkese günaydın
evet bencede selim ve esma aralarındaki sorunu konuşup çözsünler.İçime fenalıklar geldi artık.Zaten yeterince kendi hayatlarımızda bu tür sıkıntılar yaşıyoruz bari dizilerde mutluluklar görelim.
Birde akşamki bölümde pelin gerçekten süperdi.Hele hele içeriye giripte billura(adı böylemiydi :oops: )selam vermesi ve billurunda şaşkın bir vaziyette oflayarak kafasını çevirmesi süperdi.Tabi birde çıkarken demire;''sana hayatında mutluluklar dilerim'' dedi ya gerçekten süperdi.İşte demirin bittiği an o andı çok sevgili bim izleyicileri :D Amma pek çaktırmadı kerata.
Öncelikle dün akşamki bölümü beğendiğimi söyleyerek başlamak istiyorum. Beni rahatsız eden şeyler olmadı mı, oldu tabi ama ne Esma'ya ne de Selim'e hala niye birleşmediler diye takılmadım. Geçen haftaki olaylardan sonra hemen eskisi gibi olmaları çok da normal olmazdı bence. Madem senaryo da bir ayrılık yaşatıyorlar e tabi bunun da hakkını vermeleri gerekiyor. Baştan bu noktaya gelmeleri çok yanlıştı ama madem geldiler düzeltmeleri de zaman almalı tabi ki. İkiside sevgilerinden emin, aşklarından emin, birisi psikolojisi bozuk, yalnız kalmaya ve zamana ihtiyacı var, diğerinde de bu sorunları neden beraber çözemiyoruz tribi. Bana göre ikis de haklı yani, "Askin en saglam sigortasi mesafedir" der Enis Batur, Cogito'nun "Ask"sayisina yazdigi önsözünde. Evet onların biraz mesafeye ihtiyacı var, aşklarına yeniden kavuşmaları
dört elle sarılmaları için. Behiye istediği kadar Selim'i Esma'dan uzak tutmaya çalışsın biliyor ki, onlar ayrılamazlar, Selim'in konuşmalarından bunu daha iyi anlamış olmalı zaten. Çiçek zaten Esma'dan kötü, yardım etmek değil, onun da yardım alması gerekiyor, Cemal haklı serzenişlerini istediği kadar sürdürsün, biliyor ki daha birleşmeye hazır değiller. Ben bir tek Suzan'ın sessiz kalışına anlam veremiyorum. Benim kızım doğruyu bilir diyerek hangi anne, hangimiz bu kadar sessiz kalabiliriz ki...
Esma Ve Selim'in durumuna uygun bir sözle bitirmek istiyorum. Buket Uzuner demiş ki "Kaçmak Terk Etmek Değildir. En Çok Sevilenin Karşı Kıyısına Geçmektir Kimi Zaman " Ne güzel demiş ama. Biraz daha karşı kıyılarda kalmalarına ihtiyaçları var bence de....
Herkese günaydın,
Bence dün akşam ki bölüm artık iyice sıktı.Ne tat ne tuz vardı .Saçmaladılar iğce.Ne o öyle Esma hemen inandı cadı kayınvaldeye sanki bilmiyor ne olduğunu .Hele Çiçek acaba Esmayı kıskanıyormu bir insan bu kadarmı duyarsız olur keza annesi babası da öyle sevgili annesi niye demiyor kızım kocanın yanına git diye yani artık bu dizide saçmalığın bini bin para.Gerçeklerden bu kadarda uzak olunmazki ...
Ha birde aramızda konuşuyoruzda ev hanımları Selim ve Esmaya o kadar kızmışlarki tv lerini kapatmışlar.
Zamanında ne kadar kızmış olursam olayım ben Birnur'u Pelin'den daha çok seviyorum.Umarım Demir'le yeniden birleşirler.Hem arada çocukları da var canım.Ada da perişan oluyor bir oraya bir buraya
Geçenlerde siteden arkadaşlardan biri Esma ile çiceği galata kulesinin orda görmüştü ve Esma yakında çok güzel olacak demişti.Belkide Esma çiceğe ayrı eve çıkmak istemediğini 53.Bölümde söyler muhtemelen o sahne 53.bölümde gösterilecek 54.bölümde de esma evine döner
Biraz etrafınıza bakın arkadaşlar çekim filan yok mu?
ben perşembe sabahını iple çekiyorum 53. bölümün özeti için ama artık esma ve selim daha fazla uzatmadan bir araya gelmeli baksanıza selim zekeriyanın bile konuşmasına izin vermedi bizim iyilik meleğimiz o
sevgiler
dlkd
Dünkü bölümü izledikten sonra kararımı verdim. Selim & Esma başkasının müdahalesi olmadan kendi başlarına hiçbirşey yapamazlar.
Zaten aralarındaki sorunlarda kendilerinden dolayı değil. Başkalarından etkilenerek meydana gelmiş sorunlar. Ailelerinin
etkisinde kalıyorlar. Zaten biraraya gelmeleri bile Zekeriya sayesinde olmuştu. Bence bu seferde Zekeriya yada Demir birşeyler
yapıcaklar ve onların tekrar biraraya gelmelerini sağlıycaklar. Çünkü bizimkiler sürekli birbirlerinden kaçıyorlar. Önce
aşklarından kaçtılar. Sonra birbirlerinde. Esma Selim'den kaçtı (bence tamamiyle haklı bir nedenden, çünkü depresyondaydı)
Şimdi de Selim Esma'dan kaçıyor. Esma'nın söyleyeceği veya söylemek istediği hiç birşeyi dinlemek istemiyor gibi. Dün mesela
Esma ona yaklaştı fakat Selim geri çekildi. Esma sabah eve gittiğini söylemek üzereyken, lafı ağzına tıkayıp ev mevzusunu
açtı. Sonrada üstün körü eve götürmeyi teklif etti. Esma bana kalırsa ev mevzusundan vazgeçicek.
Gelelim Demir'in hem abisiyle hemde çocukluk arkadaşı yengesiyle yaptığı konuşmalara. Demir Esma'yı Selim'den çok daha iyi tanıyor.
Hatta iki tarafıda en iyi tanıyan o diyebiliriz. Hatırlarsanız geçen hafta Pelin Esma için "en azından dürüst davranıyor" demişti.
Bu haftada aynı şeyi Demir Esma'ya sen hep doğruyu söylersin diyerek tekrar vurguladı. Evet Esma Selim'den kaçtı aslında.
Onu ne kadar sevsede Selim dediği gibi ona güvenemedi. Daha önce olduğu gibi Selim Esma'yı yine yanlız bıraktı. Terketti.
Esma kocasını o kadar çok seviyor ki kocasının sıkıntılı olduğunu rüyasında görebiliyor. Evet Selim'de Esma'yı seviyor. Ama
dışardan gelen müdahalelerden o kadar çabuk etkileniyor ki Esma ona güvenemiyor. Selim'in Demir'e onu affedemiyorum lafı
beni hem üzdü hemde düşündürdü. Bence Selim aslında kendini affedemiyor. Esma'nın kabuslarını biliyor, onun korkularını biliyor.
Ailesine tahamul etmek zorunda olduğunu biliyor. Kendini suçladığını biliyor. Yinede ondan tercih yapmasını istiyor. Bence bu
yüzden asıl kendini affedemiyor.
Gelelim Çiçe'ğe ben artık dünden sonra Çiçe'ğin Esma'yı kıskandığını düşünmeye başladım. Esma'nın ev tutmak istemediğini, kocasından
ayrılmak istemediğini anladı. Baskı yapmaya çalışıyor. Selim'e geri dönerse en kısa sürede tekrar bebeklerinin olacağını
düşünüp heralde buna engel olmak istiyor. Bence bu bölümde Çiçek Behiye'den daha tehlikeliydi. Behiye zaten hiç Esma'yı sevmedi.
Ama Çiçek ona yardım etmek bahanesiyle aslında kardeşine zarar veriyor. Onun için Behiye'yi boşver sen Selim'i yinede ara demedi.
Ev tutarsak hayatımızı yaşıycaz dedi.
Behiye'ye söyleyecek sözüm yok. Ondan farklı bir hareket zaten beklemezdim. Onun için zor gününde bile Esma'yla uğraşmak alışkanlık
olmuş. Hatırlarsanız Ada kaçırlıdığında bile Esma'ya ne kadar ters davranmıştı.
Bana göre Esma yavaş yavaş kendini toparlıyor. Behiye'ye bile ben onun karısıyım diyebildiğine göre.
Az kaldı dostlar. Yakında kavuşacak bence aşıklarımız.
:D :D :D :D :D :D
bu bölüm çok kötüydü gerçekten.behiye hanımın artık cadılığı üst noktaya ulaştı.bir de utanmadan.esmayla görüşüyor musunuz diye sordu.İnsan biraz utanır bee.tabii esmanın selimin yanına gidip de annen böyle söyledi dememesi çok ilginçti.artık senaryoyo düzeltmeleri gerekiyor.illa barışmak zorunda değiller ama böyle saçma sapan kalmaları da gerekmiyor bence.
pelin bence çok şirin yaa.
Selimin kalbi kırık,Esmanın alemi karışık.
Ama kesin olan birşey varki,ikiside seviyor,ikside özlüyor ve ikiside aşık.Bazen birbirini çok seven ve çok iyi anlaşan insanlar arasında böyle şeyler olur;birbirini anlayamama,farklı dili konuşma ve en küçük olaylardan bile etkilenme.Bu geçici bir durumdur ama bunun izalesi için taraflardan birinin kuvvetli bir ilk adım atması gerekir.Evet Selim rencide oldu ve kalbi kırık ama bu adımı atması gereken de o.Esma şaşkınlıgını üzerinden atmış degil.
Bölümün hislerde biraz titreşim meydana getiren tek sahnesi,Esmanın bahçede yürürken Selimin odasının penceresine hasretle bakmasıydı bence.Birkaç bölümdür yeterince gözyaşı döken izleyiciler bu bölümde dinlendirildi.
Behiye hanımın söyledigi dogru,evlilik için aşk gerekmez,sevgi de yeterlidir.Çünkü herkes aşık olamaz.Aşk şiddetli sevgidir,sevgiyi yogun hissetmektir, o iklime girmektir ve gönlü tertemiz sevgi hislerinin ateşinin sarmasıdır.Kolay degil,ateş-i suzandır,sabır ister sadakat ister.Herkes aşık olamaz.Fakat üzücü olan şu ki,sevda ülkesinin kapısına bile yaklaşamayanların, geçici heveslerine veya hoşlanmaktan öteye geçmeyen sevgilerine aşk ismini takıp,aşkı bile lekedar etmeleri.Evet temiz aşk bir pırlanta idi fakat maalesef bu zamanda denmirciler çarşısında satılıyor,çok ucuza düştü çok...
Bu bölümde de Esmanın gamlı gönül evine bir ışık düşmedi;Selimin de.Biraz sabır ve masalı izlemeye devam.
Bu bölümü ben beğendim garip ama beğendim.
Ama şu söyleyeceklerim bizleri okuduklarını düşündüğüm senaristlere:
3.sınıf Brezilya dizilerinin yanlış anlaşılma,basit entrikalara kanma sonucu; ''nayır nolamaz sen bana bunu nasıl yaparsın,konuşma Nalan duymak istemiyorum'' anlayışsızlıklarını dillendiren yeşilçam klasiklerine taş çıkartan bir Esma-Behiye-Selim üçlemesini başarıyla nihayete erdiren bir dialog(suz) saçmalama işini layığıyla yaptınız tebrikler..Yani insanların 29 harfin tek'ini bile kullanamadıklarını anlarım, susmayı anlarım da Behiye'nin işgüzarlığının meyvesini tadmasını anlayamam çok pardon yani..
Hiçbir insan,yani insan gibi insan acı çekerken, derdi başından aşkınken, yani eşi o durumdayken,sağlıklı düşünemezken, acıyla kıvranırken karşı tarafta gördüğü bir insana bu kadar zalim davranamaz..Tabii Selim'in geçen bölümlerde sarfettiği şu sıfatı isminin önünde taşımıyorsa:EJDERHA...
Tamam aradaki bu iletişimsizliği çok iyi anlıyorum hak da veriyorum ama böyle ucuz numaralarla zoraki sürdürülmesine de pes diyorum..
Burjuva sınıfının en tavanının baş efendisi Ömer Arhan'ın kendine gelen akşam yemeğine (ekmek arası dönerdi sanırım)burun kıvırması; sabahki kahvaltıyı(zeytin,peynir,helva üçlemesiydi ki biz de de bunlar var kahvaltıda siz hala annenizin margarinini kullanıyorsunuz kabilinden burun falan kıvırmıyoruz, pek ala yiyoruz ama burvuja Arhan kuş sütü eksik olduğundan herhal) izlemeye bile tahammül edememesi sonucunda ''siz hiç aç kalmadınız herhalde'' dedirtti bana..Olurya bir dahaki bölümde Ömer Bey serbest kalırsa(ki kalacak) gördüğü ilk yiyeceğe nasıl bakacak merak ediyorum malum kaç gündür aç beyimiz,aç karına ha bire ilaçları da yutuyor serum falan bağlasalar şimdi beğenmez onu da..Ne yapsak acep, tez elden Piyanist filmini izletmeyi düşünüyorum..Bu kadarı da pes yine dediğim gibi...
Demir'in Balık hafızası ne zaman büyüdü de Balinaya dönüştü hala anlam veremiyorum adam bütün Esma'lı tarihleri şakır şakır sayıyor..Yok kabus gördün yok uzun geceliğin vardı üzerinde...
Gelelim duygularını ameliyatla aldırmış Çiçek'e..Hani o ''yaşa,yaşa ve gör'' diyerekten kızkardeşine sahip çıkan kendisini dövdüğünde bile kocasını seven Çiçek'i kaybettik hükümsüzdür!Kadının umurunda değil pek rahat ev bulup yerleşiyor,kız kardeşini de kullanıyor üstelik, yakında altın günü de yapar bu..
Şirkette gece polisler fink atıyor,mali şube olaya el koymuş sabah hiçbirşey yokmuş gibi işler tıkırında?!Allah Allah..Allah Allah...
Şu bizim A(e)ntepliler niye var hala anlamıyorum yani mutfağa aksiyon için geldilerse mutfak yeterince aksiyonluydu..Suzan,Cemal,Tatiana,Musa,Nazlı,Esma, Çiçek börtü böcek ne varsa bu mutfaktan geçiyordular zati..Bir de bu adam zaten tipten kaybediyor,azılı katil tipi var adamda bunu nasıl işe aldılar?Her bölüm bekliyorum birini vuracak diye,her an tetikteyim yani,vursa da kurtulsak ya..
Bu kadar absürdleşecekse herşey en azından neşeli olsun,durumu trajedi haline çevirmek hoş olmuyor..Bu konuda çok yetenekli bulduğum site senaristlerimizden Bilenbiriyi sizlere öneriyorum sayın senaristler,3 böceğe bir çiçek yaraşır..Hem absürd olayı çok güzel komik halde yazabiliyor biliyor musunuz?
Son maruzatım makyözlere:Şahika'yı Ömer'in annesi gibi göstermek için sürülen koyu kahverengi farı acilen yok edin, o ne öyle kadının bakışları zaten yetiyor!
Eeee nesini beğendim ben bu bölümün,geriye kalanlarını beğendim gerçekten..Oyuncuları,çekim tekniği,o masal havası hep var,yine de izleyeceğim biliyorum...
Bu haftaki bölümde Esma’nın kabusları bana Esma’nın durumunu çok daha iyi gösterdi.49.bölümden sonra gördüğü her kabusda bebeği ve kendisi vardı...hatta gereksiz şahıslar( Fırat ve Behiye)bile malesef...sonraki bölümlerde bu kabuslar Esma-Selim-bebek üçgeninde geçmeye başladı..Esma Selim’e yaklaştıkça bebek onu Selim’den bir şekilde ayırdı...ve bu bölüm; sadece Selim’i gördük kabuslarında...Esma bebeğini kaybetmenin şokunu üstünden atmayı başardı, yada en azından hala çok çaba sarfediyor.Ama önemli olan artık bebeğin Selim ile arasına girmemesi,Selim’in sıkıntısını rüyalarında görmesi,kocasının sıkıntıda olduğunu duyunca hemen herşeyi unutup yanına gitmek istemesi..bunlar eski Esma’nın yeniden aramıza döndüğünün sinyalleri.Ama acı olan şu ki Esma tüm yaşadığı sıkıntıyı,ve buhranı hiç kimsenin desteği olmadan kendi çabalarıyla atlattı.Herhangi bir doktor bunu duysa Esma’yı tebrik ederdi sanırım.
Behiye’nin söylediklerine o kadar takılıp kalmasının nedenini Selim’in Esma’ya karşı sergilediği davranışlar diye düşünüyorum.Evinin kapısının önüne eşyalarını getirip bırakıyor ve birde resimlerini bile bavuluna koyuyorsa bu Selim’in Esma’yı gerçekten görmek istemediği anlamına gelir.Esma’da kendince böyle düşünmüş olmalı...o yüzden üstelemedi sanırım.
Ama yinede kocasını deniz kenarında görünce dayanamadı ve yanına gitti.Selim’in buz gibi tavırlarına ve Arhan ailesi hakkında söylediği tüm sinir bozucu şeylere rağmen onun yanında olduğunu gösterdi.Behiye’nin kendisine çıkıştığını, söyleyebilirdi ama o anda bunu söylemek Esma’ya artı puan kazandırmazdı.Zaten Selim ile arası gergin bu konudan bahsetmesi herşeyin üzerine tuz biber olurdu.
Ve bunu yazmadan geçemiyeceğim Selim’in buz gibi davranışlarının ve bakışlarının altında sesinin titrediğini ve Esma’ya yine aşk dolu gözlerle baktığını farkettim.Ama gururu şu an için hiç birşey yapmasına izin vermiyor tabii.Kendince belki de hiç farkında olmadan Esma’yı cezalandırıyor,önceleri Esma Selim’den kaçardı ve uzak dururdu (ki bunun için haklı bir sebebi vardı), şimdi Selim Esma’ya aynı şeyi yapıyor.Tek fark Esma Selim gibi pes eden biri değil,kocası ondan uzak durmak istese bile Esma birşekilde Selim’e yaklaşmayı başarır.
Bu bölümde beni sadece Selim’in Demir ile olan konuşması çok tedirgin etti.Esma’yı affetmiyor,sanki Esma ona ve aşkına ihanet etmiş gibi...bu sözleri söyledikten sonra gözleri yine doldu.Umarım bizim görmediğimiz sahnelerde Demir’e başka şeylerde söylememiştir.
Behiye ve Ömer Arhan için hiç bir yorumum yok.Çiçek Esma ile gelecek planları yapa dursun,Necati’de depresyon geçiren baldızından medet bekliyor...Esma sanki süper kahraman,herzaman herkes için ayakta kalmalı ve güçlü görünmeli...!!!Şahika Ömer’e ne denli yardım eder orası meçhul ama bir konuda haklıydı.Teoman atalarımızın özlü sözlerinden birine göre hareket ediyor ve sonu hiç iyi olmayacak...”Öfke ile kalkan zarar ile oturur...”
Esma bu bölümde Selim’den vazgeçmenin mümkün olmadığını Selim’de karısının her resmini kapatmasına rağmen o resimlerin sahibinin kalbine silinmemecesine işlediğini bir kez daha anladı.Gelecek bölümlerde Bir İstanbul Masal’ı kitabının temiz sayfalarının Esma ve Selim için açılması dileğiyle...Sevgiler....
Üzüntü, sıkıntı ve hüzün dolu bir bölümü daha geride bıraktık. Allah kimseyi düşürmesin tabii ama Arhanlar’ın yaşadıklarına üzüldüm dersem yalan olur. En sevmediğim insan türlerinden biri de yaşadıklarından ders almayanlardır. Tam Behiye için biraz üzülmeye başlamıştım ki Behiye, onca sıkıntısının arasında Esma’yı üzmeyi yine başardı ve benim de Behiye’ye olan tüm sempatim yine yok oldu. Behiye’nin başlarına gelen kötü olayları sayarken Selim’in evliliği sanki bitmiş gibi konuşması, hadi Esma’yı gelin olarak görmüyor ama bir torununun daha doğmadan yitip gitmesini bile saymaması daha da öfkelenmeme neden oldu. Arhanlar, kendilerini herkesten üstün gören insanlardan oluşmuş bir aile. Bu istisnasız her bireyinde var. Ama Behiye ve Ömer’de üst safhada mevcut. Kendilerini o kadar üstün görüyorlarki kanlarının bile kırmızı değil, mavi aktığını sanıyorlar. Vicdan muhasebesi yapmak istememelerinin bir nedeni de budur belki. O zaman kendi kanlarının da herkes gibi olduğunu görmekten korkuyorlar. Kendi asaletlerini ne kadar kaypak bir şeye yani paraya dayandırdıklarını ve bu asaletin onlardan gidebileceğini görmekten ürküyorlar. Asaleti ruhuna dayanan insanların yani kendi hizmetkarlarının, sokaktaki ruh asaletine sahip çöpçünün, onların alt tabakadan gördüğü insanların onlardan üstün olduğunu görmek istemiyorlar. Bunun için de Arhanlar bu muhasebeyi hiç yapmıyorlar. Hala kendilerini üstün sayıp o sırça köşklerinde oturuyor ve kırmızı akan kanlarınının mavi olduğunu sanmaya devam ediyorlar. Esma’yı da bunun için istemiyorlar. Esma’nın insaniyetle dolu kıpkırmızı kanının onların mavi kanına karışmasından ve onları da hepimiz gibi bir insan yapmasından korkuyorlar. Umarım bu masal bittiğinde Arhanlar da herkes gibi bir insan olduklarını anlamış olurlar.
Bu bölümde Selim ile ilgili ne yazacağımı inanın bilemiyorum. Selim yine tam bir Arhan’dı. Soğuk, mesafeli ve herşeyi kendi kararlarıyla yönlendirmeye çalışan bir adamdı, evliliğini bile. Zekeriya Selim’i Esma konusunda ikna etmeye çalıştığında Selim’in “Ben böyle uygun gördüm” lafı onun evliliğine de iş hayatındaki bir meseleye yaklaşır gibi yaklaştığını açıkça gösteriyordu. Selim’in kurduğu cümlelerde hep “ben” vardı ama bir kere bile Esma yoktu. “Ben böyle uygun gördüm”, “ Ben onu görmek istemiyorum”, “Benim sıkıntılarım”, “Ben onu affedemem”. Ben, ben, ben.... Peki Selim bey sizi kim affedecek ? Herşeye yalnızca kocaman bir ben olarak bakmasını Esma nasıl affedecek? Benim de acı çekmek için çok nedenim var, bu acı ikimize aitti deyip Esma’nın bu acılar nedeniyle bir depresyona girmesini hiçe sayması ve bu davranışlarının bundan kaynaklandığını gözönüne dahi almaması çok “ben”cilceydi. Esma’yı resmini çevirecek kadar çabuk silip atması affedilebilir mi? Esma 2. defadır ona yakınlaşmak için bir adım attığında ( 1.si 51. bölümde Esma eve geldiğindeydi ) onu durdurması, Esma içinde bulunduğu ruh halinden tek başına kurtulmaya çalışırken onun destek olmak bir yana köstek olması çok acıydı. Selim zaten bu bölümde Esma’nın içinde bulunduğu durumu bir kere düşünmedi bile. Esma’nın başına gelenlerin üzerinden 10 gün geçmemiştir daha. Karısının bir sapığın saldırısına uğrayıp bebeklerini düşürmesinin ve bunun üzerine bunalıma girmesinin üzerinden 10 gün bile geçmemesine rağmen Selim’in bir kez olsun Esma’yı düşünmemesini çok içerledim. Esma’yı düşünmekle kastım onu özlemesi ve yanında olmasını istemesi değil; Esma nasıldır, ne yapıyordur, acaba hala herkese o görmeyen gözlerle mi bakıyor diye düşünmesi. Ama Selim Esma’nın durumunu da dosyaladı ve kendince gündemde bir önem sırasına koydu, halbuki Esma onun için her zaman sabit olarak 1. sırada olmalıydı. Babasının ve ARC’nin durumunu da gündeminde 1. sıraya oturacaktı tabii ama bu Esma’yı arka sıralara atmasını gerektirmezdi. Selim’in bu davranışlarını Ömer’in ruhsuzluğunu ve duyarsızlığını, annesinin de soğukluğu ve katılığını almış olması gibi genetik bir nedene bağlayabilirim. Ama bu kolaya kaçmak olur. Doğru Selim Behiye ve Ömer’in bir çok özelliğini ne yazık ki almış. Zaten evliliğe bile “olması gereken kişiyle” yapılan bir yatırım ortaklığı olarak bakan bir çiftin oğlu olması Selim’in en büyük dezavantajı. İtiraf ediyim Selim annesi ile konuşurken Esma’ya aşığım dediğini duymak çok hoşuma gitti. Bölüm boyunca o kadar mesafeli idi ki bunu hem bize hem de kendisine hatırlatması iyi oldu. Ama evliliklerinin bir gün annesi ve babasınınki gibi bir sevgiye dönüşmesini istemiyorum. Eğer Behiye ve Ömer’in evliliğine benzeyecekse boşansınlar daha iyi ( bu konuşma esnasında Behiye’nin oğlu ben karıma aşığım demesine rağmen hiç istifini bozmaması, Esma’nın geldiğinden bahsetmemesi beni şaşırtmadı ama Behiye’ye olan öfkemi daha da arttırdı). Evet Selim de maalesef bir Arhan ve o Esma’dan da bir Arhan gibi davranmasını bekledi. Esma bebeğini kaybetmiş olabilirdi, bunalıma da girmiş olabilirdi ama bütün bu acıları biri iki gün içinde dosyalamalı ve geçmiş rafına kaldırmalıydı. Zira yürütecekleri bir evlilikleri vardı, Selim’in de sıkıntıları için ona destek olacak bir Esma’ya ihtiyacı vardı. Ama Esma bu acıları bir Arhan gibi bir iki gün içinde dosyalayamadı ve geçmiş rafına kaldıramadı. Bir Arhan alışkanlığı olarak Selim bunu çoktan yapmıştı halbuki. Esma’nın yapamamasına bu nedenle bir anlam veremedi ve Esma’nın her hareketinin kendisiyle ilgili olduğunu sandı. Esma’nın kanının kırmızı aktığını unuttu.
Selim’in Behiye ve Ömer’in oğlu olmasından kaynaklanan genetik problemini bir tarafa koyarsak asıl önemli problemi bence şu: Esma’yı tek başına iken sevmesini biliyor, tek başına iken sevgisini çok güzel yaşıyor ve başkalarına da aşık olduğunu gösteriyor ama bu sevgiyi Esma ile yaşamayı henüz bilmiyor. Sevgisini sevdiğiyle birlikte yaşatmayı henüz öğrenemedi Selim. Bunun için paylaşım, sabır, emek, azim gerektiğini öğrenemedi. Biri düşerse diğerinin düşeni kaldırması, gerekiyorsa taşıması gerektiğini; eğer yol alamıyorlarsa beklemesi gerektiğini öğrenemedi. Bu biraz da o yaşa kadar bekar yaşamış olmasından kaynaklanıyor belki de. Yıllardır Selim herşeye tek başına karar verip yönetiyordu, yıllardır ailesi olsa da hayatta tek başına idi. Şimdi evliliğinde de tek başına olduğunu sanıyor, “ben böyle uygun gördüm” lafı bunun en güzel örneğidir. Esma’nın da isteklerine uygun davranmasını bekliyor, bunun için Esma’nın onun isteğini çiğneyip evde kalamamasını anlayamıyor ve bir eş gibi anlayamaya çalışıp zaman vereceğine isteği yerine getirilmeyen bir patron gibi kızıyor. Ama Selim’in artık “ben” değil “biz” olduğunu anlaması lazım. Sanırım masal bunun için devam ediyor. Selim bütün bunları öğrenecek, gerçek benliğini saran Arhan kalıbını parçalayacak ve paylaşımı, sabrı, emeği, azimi, hayat denen yolda sevdiğini gerekiyorsa kaldırmayı, gerekiyorsa taşımayı, gerekiyorsa beklemeyi öğrenecek.
Ve Esma... Bu bölümde Esma ile gurur duydum ve gücüne hayran kaldım. Kimsenin desteği olmadan, kimse onu anlayamadığı halde Esma’nın bir miktar toparlandığını görmek çok güzeldi. Selim’i görmek istediğinde Behiye’nin lafları üzerine Esma’nın “ Bakın Behiye Hn aramızda ne geçmiş olursa olsun o benim kocam ve ben yanında olmak istiyorum” demesi eski Esma yeniden canlanıyor dedirtti bana. Behiye’ye inanması beni şaşırtmadı, çünkü geçen bölümde bavullarını getirdikten sonra Selim’in gerçekten onu görmek istemediğini düşünmüş olması doğaldı. Tabii bir de Esma tam olarak kendine gelmedi, hala hassas ve Behiye’ye %100 inanmamış olsa bile Selim’in gerçekten onu görmek istemediği gerçeğiyle karşılaşmaktan korkmuş olması anlaşılır bir şey.
Bu bölümde Suzan Esma ile ilgili doğru bir şey söyledi. Esma yaralarını sarmaya çalışıyor. Suzan’ın bu lafı söylemesinden sonraki yüz ifadesinden Cemal’in dahi bunu hiç düşünmemiş olduğu belliydi. Herkes Esma’dan bir şeyler bekliyor ve Esma’yı anlamadan suçluyor gerçekten de. Necati bile bilmeden de olsa ev meselesi yüzünden Esma’yı suçladı ya orada çok güldüm. Bir de baldızım aramızı yapar diye bekliyordum dedi. Şu an Esma’nın sizin aranızı yapacak hali mi var? Aslında ev tutmak Çiçek’in fikriydi ama yine zavallı Esma suçlandı. Kızcağızı topluca taşa tutsalar böyle ağır ağır eziyet etmekten daha iyi olurdu. Çiçek’e her geçen bölümde daha da kızıyorum. Kendisine yoldaş arıyor ama kardeşinin aslında emin olmadığı çok belli. Esma’nın ev konusunda kararsız olduğu çok açıktı. Çiçek emin değilsen bir daha düşün diyeceğine, hayatımızı yaşarız diyor. Tamam o da zor günler geçiriyor, Esma da onu anlayacak ve ne olursa olsun destek olacak yegane kişi ama Çiçek bu sırada Esma’nın şüphelerini, kararsızlığını görmezden geliyor. İstemeden de olsa kardeşini çok yanlış yönlendiriyor hem de onun yol gösterilmeye ihtiyacı olduğu bir anda. Esma “Selim beni istemiyor, babam bizi evde görünce üzülüyor, en iyisi Çiçek ile oturmak” diye düşünüp bu karara varmıştı ve Esma’nın nedenleri anlaşılırdı. Ama şimdi kararsız ve Çiçek’in bunu görmemesine ya da görmek istememesine çok kızıyorum. Aslında kimse Esma’nın düşüncelerine önem vermiyor. Hiç kimse Esma ne hissediyorsun, ne istiyorsun ve neden böyle düşünüyorsun diye sormadı. Başta Selim olmak üzere herkes olanlara kendini baz alarak bakıyor. Selim ben de acı çekerken Esma neden beni yalnız bıraktı diyor, Çiçek ev tutalım böylesi daha iyi diyor, Necati baldızım karımla aramızı yapacaktı diyor ve Cemal de ben kızlarıma ne veremedim diyor. Cemal dahi kendi yetiştirdiği kızının karakterinden şüphe ediyor. Esma halbuki yalnızca yaralarını sarmak ve bu süreyi yuvasında geçirmek istiyordu. Kızlarına o kadar çok şey vermişki Esma bu yaralı haliyle Selim’e bir şey veremeyeceğini düşündüğü için onlarla kalacak kadar fedakar bir sevgiyle sevmesini öğrenmişti. Evet düşündükleri doğru değildi ama bu haliyle bile sevdiğine verebileceklerini düşündüğü için takdire şayan olduğu inkar edilemez. Şimdi eşinden ayrı görünmesi ise Esma’nın değil, Selim’in suçu. İşte bütün bunlara rağmen, iyileşmesi için zaman bile tanınmadığı halde Esma kendini toparlamaya başladığı için onun gücüne hayran kaldım..
Masallar farkındaysanız daha çok prensini bulan iyi kalpli prenseslerin veya fakir genç kızların hikayelerini anlatır. Evet bir de prens vardır ama prens iyi kalpli genç kızı mutlu etmek için vardır, gayesi bu olmalıdır. Çünkü genç kız o kadar iyidir ki o hep mutlu olmayı hakediyordur. Belki nedeni bu masalı hala küçükken bana anlatılan masalları nasıl dinliyorsam yani küçük bir kızın ruh haliyle seyrettiğim içindir bilmiyorum ama bildiğim bir şey var ki benim için asıl önemli olan Esma’nın mutlu olması. Esma çağımızın modern Külkedisi gibi benim için. Zaten masum yüzü, iyi kalbi ( Behiye’nin dediklerini Selim’e söylemeyerek bir kez daha gösterdiği iyi kalbi ), sabrı ve affediciliği ile o Külkedisi olmayı hakediyor. Bu masalın sonunda onun çok mutlu olacağını biliyorum ve mutlu son gelene kadar o ne yaşayacaksa ben de ekran karşısında onunla yaşayacağım.
Bunca sıkıntılı bölümden sonra gelecek bölümde olumlu gelişmelerin başlayacağını düşünüyorum. Ama düşündüğüm şey olmasa da yine de şikayet etmeyip sabırla o olumlu gelişmelerin olmasını bekleyeceğim.
Belki ilginç gelecek ama ben bu bölümü inanılmaz beğendim. Yani o kadar sakin izledim ki anlatamam. Selim ve Esma sahneleri o kadar güzeldi ki!.. Birbirine aşık iki insanın kavuşamaması... Birbirlerini sevdikleri her hallerinden o kadar belli ki. Sırf bunu bilerek izlemek bile ayrı bir keyif.
Esma ve Selim bence daha fazla ayrı kalmaya dayanamazlar. Ama ikisi de çok gururlu. Barışmaları için olması gereken bazı şeyler var. Yani bunlar kendi kendine barışmazlar gibi geliyor bana. İkiside keçi gibi inatçı ve gururlu :))
Behiye'ye gelince söyleyecke söz bulamıyorum. Bir karakter bu kadar mı dengesiz olabilir. Daha iki bölüm önce Esma'ya üzülen, ona yaklaşmaya çalışan, pişman olan kadın gitti yerinde yeller esiyor. Bence Behiye bu dizinin en bencil insanı. Bir annenin fedakarlığı yok onda. Olsaydı böyle davranmazdı. Ama şu bir gerçek Ömer'i çok seviyor...
Mutfaktaki olaylara gelince iyice sinir oluyorum. Yaa Suzan'da uygun bir zamanda gidip şikayet etsin şunları. Allah Allah tehtit etmek de ne demek. Ama ben önceden de söyledim şimdi de söyleyecğeim o silahı boşuna takmadılar o adamın beline. O silah bir işler açacak başlarına. Hatta o karı koca çift kanundan kaçan suçlular bile olabilirler.
Çiçek... Walla Çiçek benim gözümden tamamen düştü. Herşeyi bir yana bırakmış varsa yoksa yeni ev. Ne kadar meraklıymış tek yaşamaya. Yok yaa Çiçek böyle değildi. Yani bu kadar düşüncesiz olamaz...
Ozan Dürümcülüğün başına gelenler gerçekten üzücü. Ama maalesef yine güncel olaylara parmak basılmış. O kadar sık rastlanan şeyler ki bunlar. Sokak serserilerinin kinciliği ve yapacaklarından gerçekten korkmak gerekiyor. Uzak durmakta gerçekten fayda var. Ama dayak atma sahnelerinde çok güldüm. Kozan erkekleri çok güçlüymüşte haberimiz yokmuş:))
Neyse son fikir olarak dizi baştan sona çok ama çok güzeldi bence. Diğer bölümleri çok merak ediyorum ya. İşler iyice karıştı:))
17 - 18 bölüm vcd leri 1-2 hafta içerisinde satışa sunulacakmış...
BILENBIRI kardes , su an okudum yazdiklarini ve gülmekten yattim yerlere, kardesim beni monütere baka,baka güldügümü görünce deli sandi ama olsun,sen bizi güldürdün Allahda seni güldürsün emi.
Ne yazicaktim yaaaa......?, aman bosver, nasil olsa herkez benim yazicaklarimi yazmis bile.
Esma bahçede dolaşırken Antepli güvenlik görevlimiz silahını kuşanıp etrafı kolaçan etmeye çıkınca "Tamam" dedim "vuracak bizim kızı, sitedeki tahminler gerçek olacak"Neyse ki aklımıza gelen başımıza gelmedi :D :D
pazartesi gününü beklemek bana çok zor geliyor... bu sıralar yeni çekimlerle ilgili bilgi gelirse bir an önce yazın lütfen... belki bir kaç ip ucu
çıkarabiliriz...
ben her bölüm sonrasında yaptığım gübü uzun uzun bir durum değerlendirmesi yapmicam. Söylemek istediğim iki şey var sadece:
-Ömer arhanın hali, o tabağı karıştırırkenki yüz ifadesi, çok iyi düşünülmüş, bak onları halinden anla diyor resmen.
-Yaklaşık ellinci olucak bu sahnenin tartışılması ama ben de söylicam. Konuşmaları sırasında hüngür hüngür ağlayıp, " salaksınız siz" diye de bağırdım. Behiyenin ise tek çabası, selime eski ailesinin yanında olmasının daha iyi olduğunu anlatmak. Esmaya tavrı zaten sinir etti, ama bir de üstüne esma ona inanıp içeri girmedi ya bir darbe de o vurdu. Daha da iç parçalayanı, selim camdan esmaya bakarken esma selimi görmeden perdeyi çekti, ama selim esmayı gördü sandı.
İyi bölümdü, güzel bölümdü de... siz bunlar kaçıncı bölümde barışacak demiştiniz :lol:
Sevgili Şafak arkadaşım. Yorumunu okudum. Çok güzel şeyler yazmışsın.
Hepsine de katılıyorum ama Esmanın eski hallerini düşünürsek ki bu bölümde biraz toparlanmış esma gördüğümüzde herkes hemfikir. Pekiiii
eski mücadeleci Esma biraz daha Selimin üzerine gidemezmiydi. Behiye hakkındaki düşünceleri ne çabuk değişti. Selimle ilgili söylediklerine nekadarda çabuk kandı. Yanlış anlamayın Selim %100 haklı demiyorum ama Selimin bu tür davranışlarını esma zaten biliyordu. Bu yaşadığı ilk değildi ve son da olmayacak. Selim herşeyi iş ilişkisi gibi görüp bu sıfatın altında değerlendirmeye çalışıyor. Bence esma Selimin daha da üzerine gidip adam gibi konuşmalı ve kendi derdinin ne olduğunu, bu konuyu tek başına halletmek istediğini(eskiden yaptığı gibi) ve bunun için Selimden zaman istediğini anlatabilirdi. Ve hatta bu bunalımın sadece bebeğini kaybetmekle sınırlı olmadığını, Fıratın konuştuklarını ona anlatabilirdi. Ve eğer bütün bu anlattıklarına rağmen hala Selim böyle davranmaya devam etseydi o zaman kabahatin %100 ' Selim Arhanda olacaktı. Çünkü olaylara ve Esmaya Selim gibi değil Selim Arhan gibi yaklaştığı için kabahatli olacaktı.
İlişkisini ARC Holdingi yönetmek gibi gördüğü için kabahatli olacaktı.
Ve bence eğer bir kadın her ne sebeple olursa olsun eşinden zaman isteyip baba evine döner, üstüne kardeşi ile kiralık ev tutmaya karar verir ve birde bunu (ki resmen ayrılmadılar) eşine değilde eski çalışma arkadaşı ve aynı zaman da eşinin sağkoluna Eşinden önce anlatırsa......
Selimin yaptığından farklı birşey yapan veya yapacak olan varsa buyursun gelsin ben buradayım......beklerim efendim.
Herkes şapkasını önüne koysun ve birkez daha düşünsün.
ya en başta her hafta 1 vcd çıkarıyorlardı, yoksa satışlar az da bunlar önce yavaşlatıp sonra kesmeyi mi düşünüyorlar diye aklıma gelmedi değil :roll:
Bölümü biraz önce bir kez daha izledim,Selim'in Esma'ya kızmasının,kırılmasının altında sadece korku olduğunu düşünmeye başladım açıkçası.Selim Esma'dan kaçıyor,onunla konuşmak istemiyor çünkü Esma'yı kaybetmekten korkuyor.Esma ile konuşmazsa ondan uzak durursa ayrılmazlarmış gibi düşünüyor sanırım...Selim boşanma gibi bir kelimeyi asla teleffüz edemez...onun korkusu Esma'nın bunu ona söylemesi...
Esma:" Abin benimle konuşmuyor..."
Demir:"Eğer böyle yapıyorsa bildiği birşey vardır.Ya seni koruyordur yada kendini..."
işte senaristlerin yapmak istediği bu: bizi yani bim fanlarını ikiye ayırmak. Böylece dizi hakkında çok tartışmalar çıkacak ve daha çok konuşulur hale gelecek. Fikrimi sorarsanız, selim haksızdır ama esma da sütten çıkmış ak kaşık değildir...
Haklısın michelle, ama o kadar soğuk davranıyo ki. Esma otobüsten iniyor, kocanın bi hatrını sormak mı istedin diyor. En çok orası dikkatimi çekti. Arkasında başkabirşey olduğunu, ya da selimin gerçekten esmayı sevmediğini düşünmeye bile başladım...
BONAQAclassic
11-01-05, 18:16
-bence sahika selime ve demire ARC konusunda yardimci olacak ve artik TEOMAN a karsi onlarlan beraber arc yi kurtarmaya calisacak
-daybreakcim ben sanki toplantida zekeryayi gördüm gibi geliyor bana
-atasci ben sana tamamen katiliyorum
-evet bencede senaristler bizim fikirlerimizi ayirmak istiyorlar ama umarimki bu sorun yani esma mi hakli yada selim mi hakli 1 hafta icinde cözülür. yani demek istediyim umarimki selim ve esma mutlu olurlar ve bizi birdaha bu konu üzerinde tartisdirmazlar :roll:
BONAQAclassic
11-01-05, 18:24
su yemekdeki resimler bu bölümde göremedim. birkere daha olmusdu ve 2 resim 1 hafta önceden gönderilmisdi. yani belki bu resimler 53. bölüme ayit ve bence bu durumda selim ve esma yine birlesiyorlar. cünkü selim gayet mutlu görünüyordu bir resimde yanilmiyorsam. behiyeninde surat ifadesi kötüydü. belki selimin yaninda yada karsisinda esma oturuyor. yani umarim öyledir :roll: :P :?
arkadaşlar, acaba yarın 53. bölümün özeti çıkarmı? bazen çarşamba da çıkıyordu. ben çok sabırsızlanıyorum da... :roll: :? :lol:
BONAQAclassic
11-01-05, 22:08
hic sanmam yani bukadarcabuk hem selim ve esma bu durumdayken bence hayatda yarin vermezler. verirseler tabiki cok cok güzel olur ve özet beraberinde iyi haberler getirirse
BONAQAclassic
11-01-05, 22:11
umarim 54. zamaninda verirler yani bayram yüzünden özel bölüm filan koymazlar. belkide esma-selim 54. bölümde birlesecekler ve 53.bölümün sonunu 36.bölüme benzer yaparlar ve 53. bölümlen 54.bölümün arasina bayram nedeniylen bir özel bölüm koyabilirler. umarim böyle olmaz. :roll:
esma-selim
11-01-05, 22:27
Yani 53. Bölümde mi barışacaklar, 54.bölümde mi?? Ama bu barışmama 5-10 bölüm daha uzarsa gerçekten, ciddi anlamda sinir krizi geçireceğim. Hele de o deniz kıyısındaki konuşmayı izleyince resmen içim çekildi, bunlar bir daha asla barışamayacaklar diye düşünüp çok korktum umarım barışırlar bir an önce Allah'ım nolur....
BONAQAclassic
11-01-05, 23:12
bence ya gelecek 2-3 bölüm sonra baristirirlar yada tamamen ayirsinlar. bu kararsizlig daha 5-10 bälüm uatirsalar sacma olur ve zeten olamaz cünkü doru düzgün gelisme olmaz ve buda raiting düsüsü demekdir ve bunu senaristler istemediklerine göre bence sonunda selim ve esma barisip mutlu olacaklar he, ben onlarin o güclü asklarina inaniyorum
54. bölüm barışma ve kavuşma bölümü olacak bence. esma toparlanıyor ve selime ihtiyacı var. bakalım neler olacak.
yok ya satışlar gayet iyi. tabii benim bildiğim orjinal CDler. korsanları çıkmış bile. adam el altından gösteriyor yaaa...
umarim 54. zamaninda verirler yani bayram yüzünden özel bölüm filan koymazlar. belkide esma-selim 54. bölümde birlesecekler ve 53.bölümün sonunu 36.bölüme benzer yaparlar ve 53. bölümlen 54.bölümün arasina bayram nedeniylen bir özel bölüm koyabilirler. umarim böyle olmaz. :roll:
sanmıyorum böyle bi şey yapıcaklarını; çünkü yanlış hatırlamıyorsam bayram çarşamba günü başlıyor...
BENCE BEHİYE UYUZ AMA ÇİÇEK DAHA UYUZ .O NASIL ABLA KOCASINDAN AYRILMAYA NE KADAR MERAKLI KOCASINI DÜŞÜNMÜYO BİLE ONDAN AYRILMAYA ÇOK MERAKLI ESMANIN DA AYRILMASI İÇİN DESTEĞİ SONSUZBENCEÇOK VASAT BİR BÖLÜMDÜ TEK GÜZEL OLAN ANNE BEN ESMAYA AŞIĞIM DEMESİYDİ
ben son bölümü tekrar seyrettim ve demir'in abisi ve esma ile konuşması iyiydi.belki o düzeltecek aralarını ama gene de korkuyorum bir bölüm iyi olan karakter tam değişti dediğimizde yine eski haline bürünüyor,demir bundan sonra nasıl olur acaba......
BONAQAclassic
12-01-05, 15:50
-ama bayramda herhalde cekim yapmiyorlar ve onun icin belki özel bölüm koyabilirler. uamrim öyle olmaz
-bence demir artik herseyi kabulendi. o artik gercekden "büydü". Abisi onu gercekden sevdiyini de artik anladi.
selimilknuresma
12-01-05, 15:57
arkadaşlar... vcdleri basan firma ile görüştüm. 17-18. bölüm cdlerini yeni basıyorlarmış. bu hafta sonu teslim edeceklermiş. kalan bölümler daha basılmamış.
hermioneweasley
12-01-05, 16:00
yok yok geçen bayramda seyreden fazla olmaz diye birkaç dizi haricinde hepsi tekrar bölüm yayınlanmıştı.
bayram sonrasına bim denk geliyor.
hem 52.bölümdeki sahne çekilirken biz daha 51.bölümü seyretmemiştik...
o yüzden bayramda özel bölüm vermezler ama benim korkum önümüzdeki bölüm için özel böl verilmesi.
BONAQAclassic
12-01-05, 16:20
zaten ben 54.bölümü gec verirler diye korkuyorum :roll:
cok mu zor bu cdlerı basmak??????????????
wallahi bilmiyorum. hiç CDcide çalışmadım.
olsun özel bölüm izleriz biz de .
B.İ.M'i hafızalarımıza kazırız ...
Ben en çokgüldüğüm sahne şaikanın teomana söylediği söz ve teomanın buna çok kızmasıydı çünkü annesi .ömer selim ve ona aptal dedi şimdi ise ortapı :lol: :lol: :lol:
Selim bence bencilliğini kullandı esmada biraz abarttı ama sonuçta selimde düşene bir tekmede sen vur der gibi yaptı :?
belihe bir gün kibirinden çat diye ortadan yarılacak ağlarken çok hoşuma gitti açıkçası birazda o çeksin!
Çiçeğin ev konusundaki ısrarına sinir oldum esma istemeden ona katılıyor bence
Kopyalar cd leri basan firmaya ne zaman verildiyse o zaman çıkartırlar...
bence onların eline yeni geçmiştir.
beter olsunnnnn hem behiye hem şahika hem teoman hem de gülsümm
hadi ya 53 bölüm nerede ölecem yaaaaaaaaaaaaa
sevgiler
dlkd
Gülsüm karakterinin sözü geçmişken;
Oynayan oyuncu kim bilmiyorum ama ben oyunculuğunu çok beğendim.
Ama eşini canlandıran kişiyi fazla abartılı buluyorum özellikle rol kesiyor sanki,çok kasıyor,bu da itici geliyor bana..
katılıyorum solitude, gerçekten başarılı. İnsanı kendinden nefret ettirmesini biliyor.
Şu özel bölüm hakkında ise, bence normal düzende verirler çünkü bayramla alakası yok denk gelmiyor. Zaten de onu ayarlamışlardır eğer bayramda çekim yapmayacaklarsa. Kanımca özel bölüm vermezler; AMA biliyoruz bim yapımcılarının asıl derdi bizi deli etmek çıldırtmak, uyuz etmek, sinir olmamızı sağlamak... Bu yüzden hiç belli olmaz...
BONAQAclassic
12-01-05, 20:49
belkide bütün bölümler birdenberi piyasaya atmak istemiyorlar cünkü mati cok iyi durumda olmayan insanlar belki 2 yada 3 haftada birtane cd alabiliyorlar. belki birdenberi cook bölüm olursa o matdi durumlar iyi olmayan kesim artik almazlar. yaa tam anlatamadim ama.....neyse iste bir neden bulmaya calisdim :roll: :roll:
BONAQAclassic
12-01-05, 20:52
BuRcU_22 cok haklisin :D :) :P :lol: bencede bunlar bizi delirtmek istiyorlar :P :roll:
52.bolumu bır daha izleyince;esma ıle selımın sahıl sahnesınde ıkısınıde denıze atasım gekdi... :D :D
ya nerde 53. bölüm sabah ne ümitle işyerime gelip siteye girdim ama yok yok yok.
dlkd
53. bölüm özeti yok muuuuu???????????????????
ya yeter sıtma tuttu beni nerede 53. bölüm
of of selim gibi yanıyorum off of ayıp mıdır esma gıbı seviyorum.
sevgiler
dlkd
niye böyle birşey yapmak istesinler ki...
offff ki hem ne offffffffffff
Aslinda özeti hem istiyorum biranevv