PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bir İstanbul Masalı-Bölüm Yorumları /1

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10

cabili
31-01-05, 23:27
öldük biz bittik resmen yaşamıyoruz yani kimse çözemez bu olayı kimsenin haberi yok çünkü hayret bişiy ya sanki dizide az felaket var bir de Ömerin tutuklanmasını soktular önümüzdeki 2 bölümde bununla geçer artık gelecek bölümüde merak edemiyorum çünkü hiçbir çıkış yolu bırakmadılar...

tnttnt
31-01-05, 23:28
ömer de yalama oldu :D

felini
31-01-05, 23:30
Ben gerçekten sinir oldum. Sevineyim mi üzüleyim mi bilmiyorum. Ne olacak şimdi. Daha kaç bölüm ayrılık çekeceğiz.Esma'da mı başka biriyle olcak belkide. Boşanacaklar mı acaba.Sonuna kadar Demir'in Esma geldimi diye sormasını bekledim. Selim koşa koşa Esma'ya gidip durumu açıklamasını bekledim. Çok hayal kırıklığına uğradım çok. Bir de bunun üzerine kötü kadın veya adamlar da araya girerse masalımız bir felaket olur.

burcu_arhan
31-01-05, 23:31
ya öle bşi olsa selim çiçee anlatsa bile ona inanmaya bilir belki maria olayların yanlş anlaşıldıını örenince önce zkeriyaya anlatır snrada braber çzmee çlışırlar ama şuan kmse slime inanmz biz herşey dzelcek die dşünrken hrşey dhada ktüe gdio ya

busee
31-01-05, 23:33
o kötü kadını bu berbat senaryonun ne tarafına karıştıracaklar! yoksa kötü kadın kötü kadın oyaladılar bizi bomba marişa damıydı ?? Ben bi an maria nın bakışlarından korktum ama sonra sen sağ ben selamet filan diyince rahatladım.. ama sonra insanlık hali maria yapma diye yalvarmaya başladım.. Of maria ya selim ne kadar yakın dostun olursa olsun o yatağa girme hakkını kim veriyor sana ya.. Yatağın ayak ucuna yatsaydın neden yorganın altına giriyorsun.. Allah allah ya ya da neden o yorgan biras daha aşağı inmiyorda esma elbiseli olduğunu anlamıyo :(

bimkolik
31-01-05, 23:35
Ya gerçekten Maria yi Selimin yanina yatirmak bana göre senaristlerin simdiye kadar yaptiklari en büyük gaf. Hakikaten yakismadi BiM'e ayni türk filmi senaryosu. Bir de hiç bir açiklama yapamayacagi bir pozisyon.Hiç yakismadi hiç BiM'e. Arkadaslar bu senaristler gaza gelp zannettilerki iyice dramatize edersek ratingler artar ama ne olur su son Maria olayini Tmc nin sitesine mail atarak protesto edelim. Benim gibi bir bimkolik bile savunamaz duruma geldi su son senaryoyu.O koca evde üstelik te sarhos degilsen niye yatarsin ki Selim in yaninda ?Hiç mi oda yok? Koltuk yok? Yok yok Esmanin dedigi gibi hiç bir yerinden tutamiyorum bu bölümü. Fazla havaya girdi senaristler. Bizim siteye girip ne kadar merakland1gimizi, telaslandigimizi görüp megolamanlik yapacaklarina, biraz senaryolara bakip ders alsinlar yemin ederim çok daha iyisini yazan arkadaslar var.Resmen inanamiyorum bu kadar ucuz bir senaryo yazdiklarina.

cabili
31-01-05, 23:37
anlaşılan bu gece hiçbirirmizi uyku tutmayaca :cry: :cry: :cry:

busee
31-01-05, 23:38
istila ettiler masalımızı yaa.. bu ilk dönem senaristleriyle türk filmi senaristliği yapmış olan senaristleri mi karıştırdılar acaba allah allah :roll:

burcu_arhan
31-01-05, 23:39
ya olaylar çok fna krıştı yzık selimin dha hiç bşiden hberi yok acaba esmanın onları öle grdüünü örenince tpkisi ne olcak bu olaylar nasıl dzelecek? ya bimin eski blümlerini izledim bn o gzel blümleri gri istiorum onları yne mtlu we braber grmek istiorum ya

felini
31-01-05, 23:40
Masalımıza sahip çıkalım diyoruz ama artık bende dizimize sahip çıkacak hal kalmadı.Ben barışmalarını ve birlikte mücadele ettiklerini görmek istiyordum. İnanın kaç haftadır çarşamba özet zamanını iple çekiyordum bir umut diyerek. Artık hiç umurum değil ve hiç merek etmiyorum. Artk diziyi ha şimdi barışacaklar ha bu bölümde barışacaklar diye seyir etmekten yoruldum. Artık çarşamba heyecenı da yok çünkü en az 5 bölüm daha barışma imkanı yok. Masalı son bölümde mutluluklabitirselerde ne yapayım. Ben o mutluluğu yeterince izleyemedikten sonra.Ben onları bir birlerine bakmalarını istiyorum başkalarına değil.
Evet artık hiç bir heyecen uymuyorum. Sadece sinirliyim.

BuRcU_22
31-01-05, 23:41
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

bu senaristler bizi 1 hafta ölüme terk ediyorlar... Bu bölüm neydi ya... Anlayan varsa bana anlatsın... Biz bunların hepsi fragmandan biliyorduk...

herneyse bölüme geçersek, maria ve selim temiz, buna seviniyorum, ama selimin boğazına kadar niye çekiyosun yorganı, ya da ne giriyosun elin adamının yatağına arkadaşım sen ya... Tamam iyi niyetlisin de gereksiz. Hayır esmaya da kızıyorum, ben olsam orda çığlık çığlığa, uyandır bak ikiside kıyafetli. Rahatla...

Bölüm oyuncularım zekeriya ve demir. Gerçi zekeriyaya da kızgınım ne bırakıp gidiyosun adamı, ama bi espiri yaptı "sen arkadaşımın aşkısın" diye gönlümü aldı namussuz. Demir bölümün kahramanıydı, gerek babalığı, gerek arkadaşlığı gerekse kardeşliğiyle devleşti AMA SELİM NAAPTI yıktı...

esma da kızım neden anlatmıyosun gidip demire o da selime söylesin maria gitsin anlatsın boşuna toz kaçırmasın gözüne.

Ama bölümün sahnesi, selimin uyandığında mariayı yanında görmesi ve bulduğu ilk tepeciğe çıkmaya çalışmasıydı :lol: Maria da doğru tahmin demedi mi o bozuk türkçesiyle ben ağlayacağım yerde güldüm. A haztırlamışken ben bu bölümde ağlamak isterdim ama ağlayamadım siz?

Gördüğünüz üzre doğru düzgün yorum yazamıyorum, büyük ihtimalle kimse yazamayacak. Çünkü bu bölümün tek ismi var haklı olan. Kimse tamamen suçsuz değil ya da kimse tamamen suçlu değil, ya da herkes suçlu, ya da herkes suçsuz... Ben ağlar ağlar otururum 1 hafta geçsin diye, ama umutsuzum, bu sorun, en az 17 bölüm alır, hadi acıdım 16... Belki de hiç... Kalın salıcakla...

busee
31-01-05, 23:43
insanın kulaklarından duman çıkıp,sinirden domates kırmızısı olur mu?? hah ben aynı o vaziyetteyim.. ve evde ne kadar hap varsa içmek istiyorum :evil: belki ruhum senaristlerin yanına gelir de şööyle bir güzel sihir gibi bişe yapıverir..
bölümden sonra iyice kafayı yedim arkadaşlar takmayın beni... konuşur konuşur sinirim geçtikten sonra susarım bir süree :evil: :evil: :evil:

elif_999
31-01-05, 23:43
Arkadaslar size bir önerim olacak. Bence bu bölümden itibaren hic yorum yazmayalim ve fikir yürütmeyelim. Cünkü bence senaristler bizim konunun üstüne bu kadar gittigimizi görünce daha da sacmaliyorlar.

Bence artik düzelene kadar yorum yapmayalimda görsünler.

busee
31-01-05, 23:46
yani evet ya kooskocca evde,hangar kadar evde,köşk gibi evde sen yani durup durup niye selimin yanına yatıyorsun.. BABANIN OĞLU MU O SENİN YA :evil: :evil: boğacaktı selimi saçmalık.. Yani madem selimi boğazına kadar yorgan çekiyorsun kendininkini niye yarım açık bırakıyorsun! Yada öyle değil böyle olsun!! senin ki yarım açıksa selimin yorganı da yarım açık olsun kardeşim mantık hatasına bak! o yorganın altında boğulmuş,o yarı çıplak duruyooooooooo

busee
31-01-05, 23:48
dedim ben kocamı öyle görsem çığlığı basar onları orda bir güzel haşlardım.. ama bu ne yaptı sessiz sessiz gitti. hoş uyansalardı da selim o sarhoş haliyle ne diyecekti!! ama maria vardı o açıklardı oooooooooooooooooooooooooooooooooooooofffff

felini
31-01-05, 23:49
Neyin yorumunu yazacağız alah aşkına Behiye ile Ömerin mi?
Artık kendi seneryolarımızı yazar onların yorumlarını yaparız.
Artık bunlar karşılaşmazlar bile. Karşılaşcakları köşk bahçeside kalmadı. Artık kollarında başka sevgililerle belkibir cafe de veya lokantada karşılaşırlar. Veya mahkeme salonunda Senaristler bunları boşar da şimdi. Allah aşkına nasıl barıştracaklar ki bunları.?
Çok sinirliyim çok Dizimi geri istiyorum.

BuRcU_22
31-01-05, 23:52
yürü ya kim tutar seni... ben söylüyorum, bunlar bu işin içinden çıkaramazlar... ya kıza ne kadar söyleseler inanmaz, dibine kadar da haklıdır inanmamakta... Esmanın gözlerinin öyle parladığını görünce çok sevindim, sanki ben yaşıyorum o duyguları gibi, kalbim çarpmaya başladı... tamam dedim barışıyor bunlar... ama selim demedi mi gitme, maria da karşılık tamam... hayır getirdin adamı yatırdın yatağına, ne olabilir ki, uyurgezer değilse. Zaten kadın hayır dese selim iyi hdi hoşçakal dicek adamın ısrar edicek hali yok... kızgınım, üzgünüm, umutsuzum, sinirliyim, gıcığım, tutmayın beni ağlicaaaaaaam :cry: :cry:

wink
31-01-05, 23:54
hadi buyrun bakalım nasıl çıkacaklar bu işin içinden selimin yaptığına inanamıyorum yaaaaaa :cry: :cry: :cry:
bu olayın çözümünü bekleyecek gücüm kalmadı senaristler bi elime gecse onlara harika bi senaryo yazdım hayatta çıkamazlar içinden basrol kötü kadın işkenceci kadın rolünü kendime ayırdım dizimde oynamak için sadece gönüllülük gerekiyo siz de rahatlayın bende dimi ama? :twisted:
ya üffffffff valla düşündükçe sinirler tepeme fırlıyo esmaya yazık diil mi? öf selim öfffffffffff :cry: :cry: :cry:

busee
31-01-05, 23:55
ya selim sen bebek misin!! maria olmadan uyuyamıyor musun sen ya!!!!! saçmalığa bak! maria sende bu gece burda kal! pehh bir an televizyonun içine girip selimi parçalamnak istedim.. sonra maria yatağın altına girince direkmen tırnaklarımı onun suratına geçirmek istedim.. Yaaa selim içecek gününü buldu dicem ama haklı çünkü karısının taşındığı gece içti burası mantıklı.. Mantıksız olan yer Esmanın taşındığı günün gecesi aklı başına geldi! eh be demir sen bu konuşmayı bir iki bölüm önce yapsaydın da bir işe yarasaydı bariiiiiii

BuRcU_22
31-01-05, 23:56
Neyin yorumunu yazacağız alah aşkına Behiye ile Ömerin mi?
Artık kendi seneryolarımızı yazar onların yorumlarını yaparız.
Artık bunlar karşılaşmazlar bile. Karşılaşcakları köşk bahçeside kalmadı. Artık kollarında başka sevgililerle belkibir cafe de veya lokantada karşılaşırlar. Veya mahkeme salonunda Senaristler bunları boşar da şimdi. Allah aşkına nasıl barıştracaklar ki bunları.?
Çok sinirliyim çok Dizimi geri istiyorum.

boşveeeeer, isterlerse ayrılsınlar isterlerse kanlı bıçaklı olsunlar, senarist arkadaşlar size sesleniyorum, yanlış anlamayın gerçek senaristler değil :evil: onlar senarist değil zaten böhüü öhöm pardon, size muhtacız arkadaşlar, boşverin dizinin yeni bölümlerini zaman oldukça seyrederiz, siz yazın birşeyler de havamızı bulalım ya... Şaka bir yana, her zaman masalımızın yanındayım, sonuna kadar da izlerim ama sorun şu ki masalımız artık masal değil... :cry:

bimkolik
31-01-05, 23:57
Arkadaslar, yanlis anlasilmasin ben niye birlesmediler veya mutluluk dolu sahneler izleyemedik diye sinirlenmedim. Dizinin bu bölümünde senaristlerin diger elestirdigim dizilerdekinden farksiz basit ve mantiksiz bir ayriligi uzatma isi çikarmalari. evet, uzatsinlar bu ayriligi ama daha mantikli ve kaliteli senaryolarla, yine izlemeyelim Selimin aci çekmelerini, Esmanin aci çekmelerini zaten izlemedik mi büyük bir keyif alarak ama saçmaligi da bize senaryo diye yutturmasinlar. Birak yatir kardesim yatagina vegit bir yerde uyu. Yine Esma görebilir ve kötü olur ama bogazina kadar örtüyü çek ve yanina yat git isine kardesim

busee
31-01-05, 23:58
diyorum ya ilk sezon senaristleriyle türk filmi senaristliği yapan senaristleri karıştıdılar.. ortaya bööyle malnkolik bişeler geldi!

wink
31-01-05, 23:58
boşveeeeer, isterlerse ayrılsınlar isterlerse kanlı bıçaklı olsunlar, senarist arkadaşlar size sesleniyorum, yanlış anlamayın gerçek senaristler değil :evil: onlar senarist değil zaten böhüü öhöm pardon, size muhtacız arkadaşlar, boşverin dizinin yeni bölümlerini zaman oldukça seyrederiz, siz yazın birşeyler de havamızı bulalım ya... Şaka bir yana, her zaman masalımızın yanındayım, sonuna kadar da izlerim ama sorun şu ki masalımız artık masal değil... :cry:[/quote]

sana feci şekilde katılıyorum masal masallık tan çıktı helal olsun kalite ancak bu kadar asağı çekilir ne helal olsunu be direkmen yazıklar olsun çok sinir oldum çokkkkkkk :cry: :cry: :cry: :evil: :evil: :evil:

busee
01-02-05, 00:00
arkadaşlar bir şey sorcam!! biz hep beraber BİM SÜLALESİ olarak toplu mezar yaptıralım mı?? evet fikirleri alayım lütfen :x

busee
01-02-05, 00:01
ayy ama selime üzüldüm.. sen kalk karının yollarını gözle.. o senin yatağının ucuna kadar gelmişken onu göreme :( :(

BuRcU_22
01-02-05, 00:08
hayır haklı kişi haksız kişi diye ünvan da kullanamıyoruz, kimse haklı ve ya haksız değil... haksız kişiler senaristler... Bence kalite aşağıda değil, ama anlatamadığım birşeyler var ki, bu bölüm çok gereksizdi, fazla tesadüf vardı, çok fazla...
Esma kırk yılda 1 selimi arar, selim kırk yılda 1 telefonunu kapar, esma kırk yılda bir demiri arar, demir kırk yılda bir esmaya kızar, demir kırk yılda bir esmaya moral vermeye gelir, selim kırk yılda İKİ içer :lol: zekeriyanın kırk yılda 1 işi çıkar, üstadını yanlız bırakır, esma kırk yılda 1 selimi affeder, esma kırk yılda 1 evlerine geri dönmeye karar verir, ve selim kırk yılda İKİ esma dışında biriyle yataktadır... Ortada ne kanıt vardır üstlerinde kıyafet olduğuna, ne de başka bir kanıt esmanın eve geldiğine...
İsyanım bunadır arkadaşlar, umarım anlatabilmişimdir...

irem69
01-02-05, 00:08
Artik masalmi veya türkfilmimi anliyamiyorum...hele bugün icim cooook sikildi...artik bence bizim masalimizi geri versinler.....yani cooooooook uzadi bu huzursuluklar ve bunun sonu gözükmiyor.......ahhhhh, ahhhhh ne olucak halimiz.....simdi artik dinle ömer, teoman falan filan haftalarca....... :( :(

marbella
01-02-05, 00:09
yaaaaaaaa böyle bişey yok arkadaşılar bu dizi artık seyredilmez hale geldi her sahnesi saçmalamaya başladı diziye sinirlenip evdekilerle kavga ettim bu dizide artık umut kalmadı

busee
01-02-05, 00:14
iki bölüme kadar( fazla değil 2 bölüm! ) bize mükemmeeeeel bir barışma sahnesi hazırlamazlarsa ilk yolum tmc istasyonuuu :evil:

eyeni
01-02-05, 00:16
ya bu bolumden ben hıcbırsey anlamadım bu kadr mı sacmalanır bır dızıde.Tıpık bır turk fılmı oldu ya.Selımın hareketlerını anlayamıyorum.Kız bana zaman ver dedı,donecegı bellı yanı.Selımde tamam dedı,kızın tasınacagını bılıyordun.Tasındıgı zaman da hemen bu ıs bıttı dıyotr ya.Bır askı bıtırmek bu kadar kolay mı ya.o kadar severken hemen vazgecmek olur mu helekı selım gıbı bırı.Hadı anladım o gece ıctı hakkıdır da.Marıada dayanamadı evıne bıraktı bu da gayet normal.Yatagına yatırdı e buda ıyı.Selım nıye kal dıyor?hadı onu da anladım.Ya bu marıa salak mı ya kalacaksan gıt bır koltukta uyu ya,yatakta ne ısın var hem de adam evlı.ANLAYAMIYORUM!!!Esmayı da anlamıyorum.Hem sessızce gıttı,hemde gorduklerını kımseye anlatmıyor.Ben olsam en azından cıcege anlatırım.O da bır sekılde kendını affettırır.Selım onu aldatmadı sonucta.Araları mutlaka duzelır;cunku aldatma yok.Demırın yaptıklarıda cok hosuma gıttı.Aama omer ve behıye gene aynı.Bencıl,kendı statulerını dusunen ınsanlar.Gene omer bey bır nebze daha ıyı;ama behıyeyı hıc sevmıyorum.Ben suzanla cemal kavgasında cemalın haklı oldugunu dusunuyorum.Suzan kızlarına yol gostermelıydı.Kızlarını bu sekılde basıbos bırakmamalıydı;cunku ıkısıde en ıyıyı dusunemeyecek kadar kendılerınde degıller.Umarım gelecek bolumler yuzumuzu guldurur.Sanırım cok gevezelık ettım.Herkese ıyı geceler...

sihir
01-02-05, 00:16
yani şimdi esmanın maria'yı yatakta görmesi talihsizlik yanında bir de manken oyuncunun oynayacağı kara kedi mi girecek esmayla selimin arasına. iyice saçmalık olur artık. yoksa manken bulamayınca maria'ı mı kullandılar. baydı bence bu ayrılık artık. üstelik esmanın bu ayrılıktaki nedenleri de çok saçmaydı. bunun üzerien bu geceki maria sahnesi de bana eski türk filmlerini anımsattı. onlarda da hep erkek sarhoş olur ve bir başka kadınla sevdiği kıza yakalanır. yani yanlış anlamalar eski türk filmlerinin vazgeçilmez senaryosuydu. BİM'de de kullanılması olayı baydı yani...

BuRcU_22
01-02-05, 00:18
ben de varım... iki bölüm demiştin değil mi, nasıl olsa barıştırmazlar biz hazırlanalım şimdiden. Şaka bir yana gerçekten düzelmeye ihtiyacı var... umudum var ama umutsuz bir umut... neyse ne diorduk ... BİZ MASALIMIZIN YANINDAYIZ, hala...

felini
01-02-05, 00:19
Arkadaşlar en çok neye üzülüyorum.Dediğiniz gibi Esma'nın geldiğine dair hiç bir kanıt yok. Selim'e bunu söyleyecek kimsede yok. Zaten Ömer'i tutukladılar. Selim'in Esma'yı düşünecek hali de olmayacak. Eee ne olacak Çok yoruldum barışmalarını ummakdan.
Yani bir kaç bölüm daha ayrılığa razıydım.Ama Senaristler durumu tam bir türk filimine çevirdiler. Kadın kocasını yatakta başka bir kadınla görür ve terk eder sonra gider başka bir adamla evlenir .Yıllar sonra biryerde karşılaşırlar. "Neden beni tark ettin der" adam. Kadın cevap verir "sen beni Maria ile aldattın o gece sizi aynı yatakta gördüm." Adem cevap verir "O beni sarhoş eve getirmişti.aramızda hiç bir şey olmadı"
Ne komik ama...

busee
01-02-05, 00:21
ayy gece gece öldürdün beni gülmekten ya komşular birazdan dayanır kapıya :)

hermioneweasley
01-02-05, 00:21
Selam! Ne bölümdü ama!
Birşey itiraf edeyim:dizi başladı,bendde titremeye başladım.kanımda sanki soğuk birşey varmışta beni sürekli titretiyormuş gibiydi.
Diziye geliince:mariadan şüphelenmemize gerek yoktu. Hala da yok bence.en azından behiye arhan kadar sinsi ve iflah olmaz bir karakter değil.esmaya gelince kendini nasıl tuttu anlamadım.ben onun yerinde olsam karşımda gördüğüm ilk kişiye sarılır hüngür hüngür ağlardım.bence bu olay ancak böyle sürdürülebilir.bu da hepimizin beklediğinden çok daha iyi.belki konuşmak için erken ama bence dizinin nasıl yönlendirildiğini anlamış olduk.selim ise bir alemdi.sabah kalktığı zaman duyduğu birkaç dakikalık tiksinme bence selimin gözünü açtı. Artık daha iyi olacaktır.bizlerde ne zaman esma gördüklerini birine anlatacak o zaman rahatlıyacağız.çünkü ancak bu olanları bilen kişi selimle bağlantı kurabilir bu da muhtemelen DEMİR olacaktır.behiye herzamnki halinden ödün vermedi.ömer zaten bulunduğu yeri haketmeyen bir tipti.bunları geçmek istiyorum.ozan ise gerçekten sevdiği için herşeyi yapabilen kişilerden.esmayı kıskanıyordum şimdi ceylanı da kıskanmaya başladım.eee bende işitme özürlü olduğuma göre.demir bölümü en akıllı insanıydı biran eski selim olduğunu sandım ama esmaya özür dilemesi ise hataydı;özür dilemesi gereken bir durum yoktu,söyledikleri doğruydu.
Şu an için çok rahatım;aldatma olayı olmayacak öyle hissediyorum(umarım yanılmıyorumdur).çağla kubatsa bence bir kafa karıştırma oyunuydu.ilk başlarda böyle birşeyler düşünüyorlardıysa dahi şu an böyle düşündüklerini sanmıyorum.

Esma er yada geç gördüğünü sandığı şeyi birine patlamazsa çok yıpranacak çoook. O yüzden onun biran önce içindekini dışarı çıkarmasını bekliyorum.
Ama senaristlerin dikkate almadığı yada almak istemediği birşey var;marianın selimin yanında yatmasını gerektirecek birşey yoktu.

sevgileer

burcu_arhan
01-02-05, 00:22
ya arkadaşlar bnce tmc ye bimciler olarak msj atalım sölielim iice sapıttınız biz eski masalımızı istioruz die böle gderse izleyenleini ywaş ywaş kybedeceklerini blirtelim onlara bi şekilde artık sktıklarını blirtelim yoksa onlar ble işleri dhada abartmaya dwam etcekler we hiç tadı klmayacak msalımızım ben eski msalımızı geri istiorum yne slim we esmanın aşklarını grmek istiorum

BuRcU_22
01-02-05, 00:23
ehehehe felini koptum :lol: :lol: senede bir gün filan :lol: :lol:
bu bölümü temzilemek istiyorlarsa en fazla 2 bölümde temzlemeliler, eğer sadece bu sahne için 15 bölüm heba edilirse, yazıktır.... yanlış anlamayın masalımın yanındayım... :roll:

eyeni
bırsey daha soyleyeyım:eger marıanın ustunde bustıyer olmasaydı belkı esma yanlıs anlamayabılırdı.Ama bustıyer olup da ustunu ortunce kadın yatakta cıplak yatıyor gıbı gorundu.

busee
BuRcU_22 arkadaş biz hazır kıta bekleyelim de bavul mavul yemek memek hazırlamayı unutma baktık kabul etmiyolar bizim fikirlerimizi bahçelerinde protesto yaparız :)

esma_ela
01-02-05, 00:25
arkadaslar bu ne ya..sunun surasinda 16bolum kaldi ve esma selim hikayesi yilan hokayesine dondu.artik arkadaslar su meshur10.bolumdeki dans sahnesi ve selimin agvaya gittigi sahneler (ki benim favori sahnelerim ve ozellikle selimin dr. denize itirafindaki)gibi sahneleri gectim su ewlendikleri zamanki sahneleri gormeyi unutun arkadaslar yani ben artik son bolumlerde birlesirlerse artik sewinecem. ne bu yaaaa kesinlikle kahramanim demir. daha oncede dedigim gibi pelinden hoslanmiyorum. bence birnur orda dugunde biriyle tanisacak hayatina birisi girecek ve demir onu kiskanacak ve birnur a olann duygularinin bitmedigini anlayacak ve birnuru kazanmanin yollarini arayacak. senaryo bole olsa bence coook iyi olacak,
selimle esma bir sekilde demir ve cicegin araciligiyla bulusmalilar bence cicekle demir cook iyi bir organize olup her ikisinede supriz hazirlayip bir yerde bulusmalaarini saglamalilar. mesela ikisinide birbirinden habersiz agvaya gondermeliler. we ilk once siddetli kavga edip sonra tekrar barismalilar birbirlerine sarilip.yoksa bu durum coook sIkici bir hal almaya basladi

sihir
01-02-05, 00:28
felini: Dediğiniz gibi Esma'nın geldiğine dair hiç bir kanıt yok. Selim'e bunu söyleyecek kimsede yok.

bence var. çiçek. o gece esmanın eve gidip onu evde bulmadığını biliyor (sanıyor). o selime olayı bu şekil söylerse bir ara selimde bir ışık yanabilir. yani esmanın onu ve mariayı o şekil gördüğünden şüphe duyabilir. ama bu da türk filmine benzedi.

BuRcU_22
01-02-05, 00:30
ben iyice sıyırdım, şimdi sanki atv deki futbol ateşinin arasına flaş haber vericekler, biraz önceki izlediğiniz bölümde şakaydı kandırdık diye... Sizin yorumları okuyunca birden öyle bir hisse kapıldım, paylaşayım dedim, merak etmeyin hala tek parçayım, üst taraftaki tahtalar bim sayesinde eksilmiş olsa da :roll: ama ben masalımın yanındayım :lol:

MardiGras
01-02-05, 00:32
Ben de perisan oldum ama yapilacak bir sey yok arkadaslar. Askin tuzagina dustuk, senaristlere ders olsun iki bolum seyretmeyelim, tepkimizi gorsunler filan desek ancak kendimizi kandirmis oluruz. Ask bu , bizi nereye gotururse gotursun, ne kadar uzerse uzsun, akil mantik dinlemeden sadik bir kole gibi , pesinden gitmeye devam edecegiz. Umalim ki senaristler vicdana gelsinler ve gercek hayatta hep kaybeden aska , bizim masalimizda mutlu bir son yazsinlar.

Sevgiyle Kalin ...

felini
Ne kadar kızgın ve sinirli olsamda bu geceki bölümde Esma'nı söylediği bir söz var. Bence boşu boşuna söylenmemiştir diye düşüüyorum . Tam hatırlamıyorum ama Çiçek Esma'ya neden döndün diye sorunca "biraz dolaştım acele karar verdiğimi düşündüm. Nasıl olsa Selim benden kolay kolay vaz geçmez" dedi. İnasanın bu şartlarda böyle birşey demeye pek dili varmaz.
Bence bu lafla senaristler bir şeyin altını çiziyorlar. yine umutlanıyormuyum ne?
HAyır artık umutlanmak yok çok yoruldum çok.

BuRcU_22
felini: Dediğiniz gibi Esma'nın geldiğine dair hiç bir kanıt yok. Selim'e bunu söyleyecek kimsede yok.

bence var. çiçek. o gece esmanın eve gidip onu evde bulmadığını biliyor (sanıyor). o selime olayı bu şekil söylerse bir ara selimde bir ışık yanabilir. yani esmanın onu ve mariayı o şekil gördüğünden şüphe duyabilir. ama bu da türk filmine benzedi.

ne minasebet, aksine türk filminden çıkardın... çok iyi bir fikir ama bizim selimin çiçek'e açılmasını beklememiz lazım, ya da çiçek şüphelendi zaten bi konuşabilir araları iyiydi, of bilmiyorum... bilmekte istemiyorum...

marbella
01-02-05, 00:35
bence esma ve selim ayrılacak bu onu gösteriyor siz nedersiniz :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: uyuyamıyorum yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

burcu_arhan
01-02-05, 01:01
ya marbella bnde senin gbi dşünüorum çnkü ayrılcklar die bşiler dymştım ama işallah öle bşi olmz ya ypmcılar bnce ble bi htaya dşmemeli onlarda blio ki bir sürü insan slim we esmanın aşkı için izlior öle bşi olursa izleyenlerininde azalıcaını bliolar yni

marbella
01-02-05, 01:05
eğer 55. bölümde ilişkileri düzelmeye başlamazsa çiçek veya demir yada başka biri olayları öğrenip el atmazlarsa ben bu diziyi bir daha seyretmem ya da ömer in başına gelenler yüzünden esma selim ile görüşemezse bu dizi artık seyredilmez aşk böyle yaşanmaz diziye yazık ettiler

Kaanca
01-02-05, 01:08
Ya ayrılmasınlar arkadaşlar ya.Bende geceleri uyuyamıyorum.Ama Selim'in aldatmadığına sevindim valaa :lol: .Aslında daha güzel bir bölüm olabilirdi ama işte,senaristler.Ne yapıcakları belli olmaz ki.Her zaman da bize üzücü,mutluluk vermeyici bölümler izletmesinler artık yani :x :? :wink: .Ağlıyıcam ya,ühü,ühü,ühü,ühü,ühü :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: ...

İşallah ilerdeki bölümlerde mutlu oluruz,işallah :roll: .

Sevgiler...

bilenbiri
01-02-05, 01:30
ÖZET VE TAHMİN

Bu bölüm geçen bölümün kaldığı yerden yani ikilimizin bahçede birbirlerine kilitlenmiş bakışlarının görüldüğü sahneden başladı. Kilitli bakışlar ayrıldı, onları takiben Selim de tabi. Söz söylenmedi gidenin ardından, mendilde sallanmadı.

Esma The Pembe Hurcu Taşıyan : ) – Suzan The Bölüm Boyunca Cemalce Sıkça Fırçalanan sarılıp ağlaştılar. Ayhan The Kültür Seviyesi Tavana Vurmuş Dayı kamyonetin arkasında gazete okudu. Ozan The Mızmız gazetenin bir kısmını istedi. Gazetede bir kulak burun boğaz uzmanının Türkiye’ye geldiği ve nefesinin, pardon neşterinin pek bir kuvvetli olduğu yazıyordu.

Selim The Muhteşem, bir bölüm önce verdiği zamanı yeterli bulmuş olacak ki, zenginim ama ben de en az ex aşkım kadar tutumluyumdur, bu serveti nasıl yaptık sanıyorsunuz diyerek daha önce gayet yüksek bir fiyata aldığı can alıcı replikleri Zekeriya The İşin Çıkacak Başka Zaman Bulamadın Mı Be Adam Denilecek’e söyledi. Replikleri üyelerin kullanımına ücretsiz açtıkları için ben gönül rahatlığıyla ileteyim size söyleneni. “Bu İş Sonsuza Kadar Bitti”. Zekeriya The Şimdi Destek Olacağına Barda İki Dakika Fazla Otursaydın bu repliğe “belki düşünmeye ihtiyacı vardır” repliğiyle karşılık verdi. Verdi de ne oldu, Selim The Üstadı’ndan anında fırçayı yedi.

Birnur The Bunalımlı No:2 arkadaşının düğününe gitmek istediği için, Demir The Kaş Yapayım Derken Göz Çıkartan eski karısına lütufta bulunup Ada The Varis of Arhans’ı köşke götürdü. Biz görmedik o kısmı.

Ayhan The Türkü Katili ve Ozan The Müzmin Aşık Çiçek ve Esma’nın evini düzenlediler. Ozan The Aşık Ceylan The Çok Yakında Ayaklı Mucize Olacak’ın yanına gitmek için evden ayrılmak üzereyken, Necati The Sarhoş geldi. Çiçek’e “biz büyüklerimizden böyle öğrendik, yanında bir başka adam görürsem topuklarına sıkarım” demedi ama çok yaklaştı. Necati The Geleceğin Meşhuru dayı ve Ozan tarafından sakinleştirilmek üzere evden sepetlendi.

Ozan The Bin Durup Bir Vuran Ama Vurdu mu Voliyi Gözünden Vuran Ceylan’a doktordan bahsetti. Ceylan The Bezmiş uğraşmak istemediğini söyledi. Ozan The Vazgeçmeyen Ceylan’a karşı vazgeçmiş görüntüsü sergiledi.

Esma The Yanlış Anlamasın da Ne Yapsın, Çiçekle arkadaşlarına lahmacun yemeğe gitmedi. Evde kaldı. Çiçek The Kafasına Saksı Düşmüş, “Sadece aklını değil kalbini de dinle” dedi. Gitti. Esma The Ablasını ve Kalbini Dinleyen, Selim The Yanlış Anlayacağı Kocası’nı aradı. Ancak ulaşamadı. Çünkü Selim The Ard Arda Yuvarlayan, Maria’nın barında sarhoş olup, şiirsel konuşmalar yaptığı sırada gelen iş telefonlarına yanıt vermemek için cep telefonunu kapatmıştı. Zekeriya The Otursaydın Ya Oturduğun Yerde Be Adam işi çıktığı için gitmek zorunda kaldı. Zekeriya The Bir Daha İşi Çıkamayasıca gidince Selim The Sarhoşluğu Pek Komik, Maria The Barmaid ve Boş Zamanlarında Anne’nin yanında kalıp içmeye devam etti.

Esma The Endişeli Demir The Bir Parlayıp Bir Sönen’i arayıp Selim The Kocası, için endişelendiğini ima etti. Demir The Arayana Azar “Sen artık iyice saçmaladın, herkesin sinirleri havada, haberin olsun yakında yumurtan tavada” diyerek Esma The Yengesi’ne bağırdı. Esma The Kırgın telefonu kapattı. Az sonra yeni evin kapısı çaldı, geçen bölüm ne olduğunu gayet netleştirmiş olan Demir geldi. İçeri girdi. Özür diledi. Esma The Şimdi mi Dinlenir Demir’in Lafı, Demir’in“Senin ilacın abimde” sözlerinden etkilendi. Çiçek Geldi Demir The Zamansız Yardım Meleği gitti. Esma The Kocasını Seven eve dönmeye karar verdi. Çiçek The Terk Edilen “eh böyle olacağını biliyordum ama bu kadar erken beklemiyordum” dedi. Esma The Trafiğin Azizliğiyle Senaristlerinkine Bir Arada Uğrayan taksi ile eve doğru yola çıktı. O eve yaklaştığı sırada Maria The Pek Düşünceli Selim The Ayvayı Yiyecek’i yatağına yatırmaktaydı. Maria The Anlam Verilemeyecek Saçma Bir Tavır Sergileyip Selim’in Yanına Yatacak Kişi, Selim’in “gitme sen de burada kal” lafı üzerine Ev The Selim’in Kalesi’nde yatacak başka yer yokmuş gibi Selim The Muhteşem’in yatağına yattı. Tabi yatmadan önce olayın yanlış anlaşılmasını garantilemek üzere Örtüyü –30 derecede Kutuplarda bir İglo’nun içindeymişlercesine Selim The Muhteşem’in boğazına kadar, kendisinin de açıkta kalan omuzlarına kadar çekip, görüntüyü kusursuzlaştırdı. Esma The Safım mutlu mutlu eve geldi, mutlu mutlu Seliiiiiiiiiim dedi. Mutlu mutlu yatak odasına indi, şaşkın şaşkın yataktakilere baktı, mutsuz mutsuz dışarı çıktı, kahrolmuş kahrolmuş sahilde denizi seyretti.

Sabah Çiçek evdeki seslerle uyandı. Esma The Aldatıldığını Sanan’a “burada ne işin var” dedi. Esma’nın “Selim yoktu, ben de aslında hazır olmadığımı fark ettim döndüm, hem Selim benden o kadar çabuk vaz geçmez sözlerini” afiyetle yedi ya da kardeşinin üstüne gitmedi. Bu kısım muamma şimdilik. Esma The Kakılmıştır Benim Adım evde silinmemiş yer bırakmayarak,”ileride Selim’in lekelerini temizlemek için şimdiden antrenman yapayım” düşüncesiyle hareket etti. Çiçek’in odaya girişi sırasında ağlayışının suçunu bu konuda en çok suçlanan miniminnacık zararsız tozcuklara atarak birçok diğer insan gibi oncağızlara vefasızlık etti.

Sabah Selim The Küçük Kurbağa uyanıp, yanında Maria’yı gördü. Vıraklayarak yatağın bir ucunda kurbağa pozisyonu aldı. Az daha ilerlese düştü düşecekti. “Aman Tanrım, ben ne yaptım” benzeri şeyler sözlerken Maria The Cool barmaiduyandı. Sen korktun, ben kaldım, kardeş kardeş uyuduk, çok horladın, bir daha kalmam dedi. Selim Ah, horladım mı canım özür dilerim, zaten benimde en büyük derdim bu şimdilik, Esma’nın gördüklerinden haberim yok çünkü, bir daha horlamam beni affet dedi. Selim The Rahatlamış şirkete gitti. Zekeriya The Gerektiğinde Vakti Olmayan Arkadaş Selim The Komik Çocuk Seniiiii’den akşam olanları dinleyip, günün esprisini patlattı “Ben seninle uyumazdım, çünkü arkadaşımın aşkısın”

Şahika The Son Günlerin İtirafçısı olanları kötülere de anlattı. Numan kurdu tehdit etti. Teoman The Tehditkar Selim’i tehdit etti. Selim blöf sandı, gördü. Teoman The Uygulayıcı, şantaj zarfını savcılığa ulaştırdı.

Behiye The Bedduacı Ömer The Yardakçısı ile Selim’in bir an önce bitmesini istedikleri evliliği için, aynı gidişatın hızla devam etmesi temennisinde bulundular.

Ayhan The Adı Ayhan ve Ozan The Aşık görevliyi bir punduna getirip, doktorun oda numarasını öğrendiler. Doktor The Maneviyatı Yüksek Amca, önce kıvrandırıp, sonra randevu verdi.

Selim The Olacaklardan Habersiz, mutlu yeni ama aslında eski ailesini havaalanına bıraktı. Havaalanındaki görevli polislere eşkal bildirdi. Ömer The Mahpus Kuşu içinden “ben polis dostlarımın muhabbetini pek sevdim, kendimi halk adamı gibi hissettim, bundan böyle bir bölüm girmezsem içeri, içim rahat etmez” derken, polisler Ömer’i tutukladı.

Bundan sonraki bölümlere dair naçizane tahminlerim:

Esma The Canı Babası, Canı Kocası ve (tabiri mazur görün) Canı Kocasının Anası Tarafından Apatikten Deliye Terfi Ettirilen, temizlik işini abartıp, bilumum görevlerinden istifa edecek ve bir temizlik firması açacak. Bu arada Selim “benim babam hapse girmiş, o beni aramadı bile, bu iş sonsuza dek bitti Zekeriya diyecek” Esma The Aklı Bir Gelip Bir Gitmeye Başlayacak Kişi, boş boş dolanıp bol bol ağlayacak, kimseye olanları anlatmayacak. Dizinin 4 ila 5 bölümü bu gerginlik ve yan konularla tamamlanacak. Bu 4-5 bölümden sonra Zekeriya The Kurtarıcı Esma’ya yanlış anladığını anlatacak. Bu durumun ardından eve dönmeye ve Selim’i aramaya karar veren Esma delilikten uzaklaşacak ama Selim The Muhteşem, “sen benim bunu yaptığımı nasıl düşünürsün, seni affetmiyorum diyecek”. Esma The Bir Defa Daha Terk Edilen deliliğe geri dönecek. 5 ila 6 bölüm Behiye The Kötü İnsan keyiften dört köşe olacak. Selim The Muhteşem asparagas değilse bir başkasıyla olacak. 2 ila 3 bölüm boşanalım söylemleriyle geçecek. Esma The Salaklık Boyutunda Kabullenici, arabulucuların bu bölümlerin sonunda devreye girmesiyle Selim The Muhteşem’den, arabulucularca suçlunun kendisi olduğu düşüncesi empoze edilen beyni yardımıyla özür dileyecek, sürüm sürüm sürünecek. Selim The Muhteşem ve Canı İsteyince Gönül Eğlendirme Hakkı Saklı Koca lütuf edip, Esma The Terk Edemeyen’i çeşitli kriterlere uyması koşuluyla affedecek. Dizi 1 ila 2 bölüm sonra bitecek.

shenaie
01-02-05, 08:15
Bilenbiri çok tatlısın ya.. :oops: :oops: :oops: Yorumlarını okumak benim için -ki bölüm çok kötü geçmiş olsa da- yüzümü güldürüyor. Eline sağlık.

54. bölüm belki aşıklarımız için kötüydü. Ama ben kendi adıma çok korkmadım. Maria oldukça sağduyulu ve iyi niyetliydi. Zavallı Selim'in uyandığında verdiği tepkiler harikaydı. Çok güldüm. Esma'ya bunu açıklayacağını ve bu durumun kısa bir gerginlikle açıklanmasını diliyorum. Ama Esma bunu gördüğünü paylaşmaz ve bunu konuşmaktan kaçarsa o zaman işler sarpa sarar.
Bu dizide en sıkıldığım nokta Selim ile Esma'nın birbirlerinden başka herkesle ilişkilerini konuşmaları. Ya bir kerede birbirinizle şöyle açık açık konuşun. Değil mi ama? :evil: :evil: :evil: :evil:

SYILMAZ
01-02-05, 08:31
evet arkadaşım şiirin devamını yazarsan sevinirim hatta bu şiire uygun birde resim yaparsak mükemmel olur.

Legolin
01-02-05, 08:31
Allah be bu nasıl bir bölümdü yav. Hop oturup hop kalktım valla. Eh baya Selim sahnesi vardı iyi geldi :P neyse ben alışkanlığıma döneyim uzun zaman sonra tekrar...

- Taşınma sırasında, selimin en azından esmanın yanına gitmesini beklerdim.
- Selimin, zekeriya ile olan konuşması saçmaydı bence. Yani “onu tamamen kaybettim” diyişi bir bölüm önceki ‘umutlu selim’ ile çelişiyordu. Neyse ki zekeriya, gerçekten anlayışlı bir dost ;)
- Selimin sarhoş hallerine bayıldım ya çok yakıştı valla :P hele “beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın”ı söylemesi (daha doğrusu söylemeye çalışması :) ) çok iyiydi.
- Esmanın eve gitmesi için daha iyi bir neden bulunabilirdi. Yani 1 gün önce “henüz eve dönmeye hazır değilim” diyen esma, demirin sözleriyle mi farkına vardı hissettiklerinin???
- Gelelim maria’ya... tamam gerçekten iyi bir arkadaş ama ne diye aynı yatağa yatıyorsun ki? Biraz başında otur sonra git başka yerde uyu yani. Yorganı da çekti göğsüne kadar, çıplak gibi :D ama maria'yı 180 derece döndürmedikleri için teşekkürler senaristlere...
- Esma için inanılmaz acı ve dehşet veren bir görüntü. Çok fena oldum ya, ben bile dayanamadım :(
- Selimin sabah kalktığında maria’yı gördüğünde verdiği tepki süperdi :) yatağın ucuna toplanması falan nihahaha ee bu kadar içerseniz işte böyle hatırlamazsınız selim bey...
- Şimdi esma, selime nasıl inanacak? Selim, kendini nasıl temize çıkaracak? Gerçekten zor... maria ve zekeriya bir olup esma ile konuşsalar bile çok zor... yani başka bir şey düşünmeliler yoksa esma’nın inanması saçma olur. Of off ne pis bir durum yaa ;(
- Çiçek, bu bölümde pek bi saflık yaptı :) eskiden esma’nın gözünden anlardı bir şey olup olmadığını, bu sefer “ağlamıyorum gözüme toz kaçtı” numarasını yedi :D
- Cemal-suzan gerginliğine şaşırdım. Gereksizdi bence. Her zaman ikisinden biri alttan alırdı, gerçi bu sefer cemal, çok üstüne gitti. Hadi hayırlısı...
- Teoman, şu çarpık gülüşünü bırakmazsa elimde kalacak ay sinir ya... selim, iyi dayandı valla :)
- Şahika da iyi yaptı ohh... ee diziden çıkaracaklar mı acaba? Bence çıkmaz. Şahikayı kötü kadınlıktan kurtarıp yardım ettirirler belki, tabi hala güvenen çıkarsa...
- Demiri de pek bi sevmeye başladım :) Aferin ona...
- Teoman geldiğinde, adviye içeri girip “teoman bey geldiler efendim” dedikten sonra selimin “kiiiimmm?” diyişinde koptum :) bütün bölümün stresi çok etkiledi sanırım. Selim “kimm” dediğinde ben yerlerdeydim, valla abarttım sanırım :D adviye de fırça attı resmen “teoman bey!” diyerek :)
- Teoman’ın, selim’e “huzurlu bir kaptan olurdun...” sözü, ondan duyup duyabileceğim en doğru laftı sanırım...
- Ve son sahne... teoman’ın zarf işi blöf değilmiş hı selim bey?
Ömer, daha yeni göz altından kurtulmuş, böyle bir olaydan hemen sonra yurt dışına çıkmasına akıl sır erdiremedim zaten...

Genel bir yorum yapmak gerekirse; bazı saçmalıklar vardı... yani esma, selim’i o halde görsün diye yapmadıklarını bırakmamışlar. Ama o sahneden sonra içimde bir huzur hissettim. Selim, esma’yı aldatmadı ya o bana yetti sanırım. Suçu kimde bulabiliriz bilmiyorum. Tamam selim, çok içti, hatalı... Maria, gitti yanına yattı, o da hatalı belki ama...
olan esma’ya oldu, içim acıdı ya böhühühü ;(

Bilenbirim... yine döktürmüşsün ya harika ;)

dlkd
01-02-05, 08:47
ya arkadaslar,

tama hepimiz bimi seviyoruz pazartesi günlerini iple çekiyoruz ama ****** çıkardılar yani, bu bölümün yarısına kadar esmaların yeni evine taşındığı geceyi konu aldı birde ertesi günü yani kozanların ve arhanların 1,5 günlük hayatlarını izledik.Esma ağladığını bile artık çiçekten saklıyor kaldı ki gördüklerini kimseye anlatmaz.Bu işi anacak nasıl çözülür esma bışnamaya kalkınca esmayı suçlayan olursa, üzerine giderlerse esma bir bir kartlarını açar yada

senaristler yapabilir, esma takside bir şeyini düşürecek taksici esmayı bıraktığı esma ve selimin evine gelecek selime esmanın takside düşürdüğü şeyi verecek, esmaya oaraya geceyarısı bıraktıgını ve düşürdüğü şeyi teslim etmeye geldiğini söyleyecek öylece belki çözülebilir ama esma asla gururunu kırıp bunu kimseye anlataz.Çünkü çiçek bir bölümde yanlış hatırlamıyorsam esmanın ne kadar gururlu ve sırlı bir insa olduğundan bahsetmişti.Üzgünüm ama bu esma kesinlikle boşanmaya kalkacak ve barışmalarıda 60. bölümü bulur.BU arada 55. bölümden umudu olan varsa söyleyeyim fazla umutlanmayın 55. bölümde ömerin durumu, ceylanın durumu ve kozanların kavgası yer alacak esma-selimi unutun baksanız bu bölümde 1 kelime bile konuşmadılar.

sevgiler
dlkd

NILFER1
01-02-05, 08:54
Dün akşamki bölümdeki yanlış anlama sahnesi hiç yakışmadı BIM e.
Çok ucuz ve mantık hataları ile dolu bir sahneydi.Sahne ve sonrasindaki kurgulara bakılırsa artık Esma ve Selim in barışması sözkonusu değil.
Esma nın eve gidip onları gördüğünü kimse bilmiyor.Esma da kimseye
söylemiyor ,söylemiyecek te zaten.
Bence artık hiç umutlanmayalım barışacaklar diye.Daha 16 bölüm var.
bu arada bence Esma ve Selim boşanacak,Selim şu ARC yi kurtaracak mankenle ilişki yaşayacak ve ailesi de onaylayacak.Ancak son bölümlerde
biraraya gelirler artık.
Madem öyle olacak Arhan lar batsın artık.Hele Behiye.Ömer onu önüne gelen her kadınla aldatsın.Demir le Binnur da biraraya gelmesin.Binnur
onu haketmiyor çünkü.Bence Demir le Pelin çok yakışıyorlar.Esma ile
Selim arasındaki o masalsı aşkın büyüsü yeniden yaşatılabilir mi onu hiç
bilemiyorum.Bu yapımcılarisenaristler bir çuval inciri berbat ettiler.

yildizlar
01-02-05, 09:25
sabredelim herşey inanın çok güzel olacak selimin sabah uyanıpta maria yı yatakta gördüğü o anı gördükten sonra içim rahat etti ne o oyle tavuk tüner gibi korkudan yatakta nasıl tünedi zavallım kalp krizi geçirecekti ama oh olsun ona hem zaman ver hemde bozul ve git okadar iç

ama demirin sözleri muhteşemdi abim bu dünyada en çok beni sever hayatım boyunca beni bir kez çok üzdü kırdı oda senin için demek ki seni bendende fazla seviyor esma helel olsun demire ama zamanlama hatalıydı

ömer de yavaş yavaş yola geliyor ama o behiye yokmu ona herşey oh olsun parise gidemedi

BuRcU_22
01-02-05, 09:27
sinirim geçti, akşam burada konuştuğum arkadaşlar bilirler çıldırmış bir haldeydim, atlattım... Şimdi de şöyle düşünme başladım, bizim bu senaristlere verdiğimiz en büyük tepki oldu. onlar da bunu biliyorlardır. yani fikirlerimizi okumasalar bile tahmin ediyorlardır, bu yüzden bence barışma çok kısa zaman alacak. Selim aldatsaydı çok uzayabilirdi, ama ben umutluyum, nereye kadar bilmiyorum ama umutluyum, az kaldı...

bilenbiri ve legolin, ikinize de tamamen katılıyorum, barışma süreci dışında...

sercemyam
01-02-05, 09:29
Dizideki karakterlerin ruh halleri bir önceki bölümle bir sonraki bölüm
arasında hızlı bir şekilde değişim gösteriyor. bu durumda gelecek bölümlerde neler olabileceğini tahmin etmek çok zor...
Bu ayrılığın bizi sıktığı bir gerçek... Senaristlerin konuyu bir an önce toparlamaları gerektiğini düşünüyorum..

dlkd
01-02-05, 09:34
arkadaslar,

teklifim var pazartesi gününe kadar tmc yi emaıl bondardımanına tutalım ne yaptıklarını farketsinler, benim gibi bimi seven bir çok insa artık sıktı diyor tamam ben çok seviyorum ama artık saçmalıyor çok üzülüyorum bu duruma yaaa off niye böyle oldu ki yazık onca emeğe, onca seyirciye yazık şimdi cuma gününe kadar özeti bekle bekle dur yuhh yaa.. ama selimle esmanın barışması rahat 4 bölüm sürer emin olun önümüzdeki hafta zaten ömerin durumu ve ceylanın durumu var+kozanlar var ooooooooo
sevgiler
dlkd

eylul
01-02-05, 09:39
MASAL DÜNYASINDAN GERÇEK DÜNYAYA STOP..

BİZİ ÇOK ÜZDÜNÜZ STOP.
YETER ARTIK STOP.
PRENS HALA YAŞIYOR DİYE SEVİNİYORUZ AMA NE İŞE YARAYACAK BİLEMİYORUZ... STOP
BİMCİLER ÖLÜYOR.ANLAYABİLİYORMUSUNUZ.TMC'E DUYURULUR STOP.

yildizlar
01-02-05, 09:41
sevgili legolin ve dlkd neden ümitlerinizi yitiriyorsunuz bence çiçek herşeyi anladı o ne cin kızdır ama esmanın anlatmasını bekliyor esma anlatmayıncada selime gidip selime o akşam aralarında ne geçtiğini sorunca selim esmanın marıayla beraber yatakta gördüğünü anlayacak bu birinci olasılık ikinci olasılıksa gene bizim kurtarıcı zekarıya cözecek bu işi

serra
01-02-05, 09:43
Dün diziyi izlerken , bir hafta yaptığımız yorumlardanmıdır nedir, o sahneler geldiğinde işte kabusumuz gerçek oluyor dedim.Resmen kabus gibiydi.Bunun gibi yüzlerce türk filmi izledik şimdi ne anlamı vardıda böyle bir senaryoyu yazdılar anlamadım.Bu kadar olumsuzluğa rağmen sevindiğim bir nokta var selim konusunda yanılmamış olmamız.Selim aldatmaz.O nun gibi kaliteli, kişilikli bir insan yapmaz bunu dedik ve yapmadı.Selim benim artık idolüm oldu.Gerçi gerçek hayatta bunun gibi bir insan varmıdır bilmem.Sabah uyandığı an ve ifadesi aslında selimi özetledi.
Esmaya gelince bir insan bu kadar sessiz olurmu?Yani ne olursa olsun çok sevdiğin eşinle ayrısın ve barışmaya gidiyorsun pat onu başka bir insanla yatakta yakalıyorsun.İnsan bir tepki verir.
Sadece güzel olan bir bölüm vardı dün akşam ozanın kız arkadaşının hastalığı için uğraşması.
Esmanın çiçeğe selim benden vazgeçemez demesinin bir nedeni esmanın aldatma olaynın kabul edmemesinin bir sonucu.Aslında çiçeğe yaşadığı şok karşısında bir ipucu verdi esma.

Legolin
01-02-05, 09:44
arkadaşlar biraz sakin olmaya çalışalım lütfen...
(selim aldatmadı ya ben de polyyanna oldum ha :P )
bakın aldatma konusunda birbirimizi gaza getirdik bari şimdi yapmayalım.
tamam hepimiz onları birlikte görmek istiyoruz ama işte... istediklerimiz her zaman olmuyor malesef...

şimdi benim merak ettiğim, esmayı inandırmak için gerçekten "iyi" bir inandırma şekli bulmalılar. 2 konuşmayla geçiştiremezler çünkü esma için büyük şok... eğer öyle yaparlarsa işte o zaman hayal kırıklığına uğramış olacağım. yaratıcılıklarını şimdi göreceğiz işte... yani umarım...

benim aklıma gelen tek şey selimin odasında bir gizli kamera olması nihahaha valla ben olsam başka türlü inanmazdım :P

sevgili yildizlar... ben ümidimi yitirmiyorum ki. gayet iyiyim ;) :)

yildizlar
01-02-05, 09:45
sevgili dlkd dün saatleri sayıyorduk geçmek bilmiyordu şimdi yedi gün nasıl geçecekte saatleri saymaya başlıyacağız gene

Rose
01-02-05, 09:52
Of Esma ya neden evden cikarken Selimi tedirginlestirecek bir Not birakmadin, ne bileyim mesela evin anahtarlarini birakabilirdin veya baska bir sey ki Selim senin orda oldugunu bilsin ve seninle daha fazla ilgilensin. Simdi Esma herseyi icinde yasiyacakmis gibi geliyor bana, baksaniza Cicege bile hic bir sey anlatmadi , Selimde Esmanin bu hallerini görünce baska türlü anliyacak ve Esmadan daha fazla uzaklasacak.
Of Esmami desem yoksa Of Senaristlermi desem anlayamadim.

felini
01-02-05, 09:54
Bu sabah dün akşama göre biraz daha sakinledim. Ve biraz daha mantıklı düşünmeye başladım. Bu ayrılık uzun sürmez. Roma'daki yanlış anlamayı da senaristler çok uzatmamıştı.
Şu anda Esma durumu kimseye anlatmadı. Anlatacağını sanmıyorum.
Selim'in babası yüzünden Esma'yı düşünecek hali yok.
Peki bunları ne bir araya ne getirecek?
Senaristler Esma ve Selim'i uzun süre ayrı tutamazlar. Belki kıskançlık ve yanlış anlamalar prim yapıyor olabilir ama ayrılığın daha fazla reyting getireceğini sanmıyorum. Bu ikilinin başkaları ile yaşayacağı aşklar asla reyting getirmez. Bilakis düşüşe bile neden olur. Seyirci tutucudur.
Nasıl barışacaklar? Esma'nın gördüklerini kimseye söylememesi iyiye işaret.
Benim bu sabah itibariyle şöyle bir yorumum var. Zekeriya, Çiçek, Demir sırasını savdı. Şimdiki ara bulucu bence SUZAN.
Yanlış okumadınız .
Cemal ve Suzan boşuna kapışmadı. İlk defa bu duruma geldiler. Aslında Cemal çok haklı.
Şimdi Ömer tutuklandı aile perişan. Behiye muhtemelen yataklara düşecek üzüntüden. Bu sefer havaalanında tutuklandığına göre gazetelere düşmemek bir mucize olur. İşte tam bu noktada Suzan araya girecek ve Kızını sert bir dille kocasının yanında olması için uyaracak . Her ne olursa olsun köşkede ve Selim'in yanında olması gerektiği talimatını verecek. Ve Esma köşke dönecek. Ve ben yine inanıyorum ki karı koca birbirlerinden bir şey saklamadıkları için Selim o geceyi bir vesile ile Esma'ya anlatacak.
Ben böyle olmasını umuyorum ve bu yanlış anlamayı bir an evvel düzelteceklerini düşünüyorum. Aksi halde Eski Türk flimlerinden bir farkı kalmaz.

destemona
01-02-05, 09:57
dizileri çok sevdiğimizde en çok yaptığımız hata seneye de mutlaka devam etsin istiyoruz. İstiyoruz da ne oluyor, diziyi uzatmak adına senaristler konuyu saçma sapan gereksiz şekle ve hatta yer yer komik duruma sokuyorlar. Aynen BİM'de olduğu gibi.
Kaliteli oyuncular da diziyi bir yere kadar taşıyor.
Acil olarak konunun toparlanmasını ve dizinin tadında bitmesini öneriyorum.

dlkd
01-02-05, 10:02
arkadaslar
beni yanlış anlamayın ben sizi sakın ha ümitsizliğe sürüklemek istemiyorum ama bu kolay değil, çiçek selime anlatamaz çiçek bilmiyor ve bilmeyecek çünkü esma ablasından ağladığını bile sakladı bu iş ancak esma patlarsa ortaya çıkar yani herkes üstüne gider oda kendini savunmak isterken anlatır ama başka türlü zannetmiyorum

amaaa şöyle bir şey var bimin dikkat ettiyseniz bir bölümü durgun bir bölümü daha sürükleyici geçiyor.Yapımcılar ve senaristler bizi şaşırtıp bir süpriz yapmasınlar mı hıı nedersiniz?benim aklım esmanın taksiyle olan muhhabetine takıldı vallahi bakısn senaristler sesleniyorum size esma takside bir şeyini düşürsün taksicide esma ve selimin evine gidip esmayı bıraktıgını takside bir şeyini düşürdüğü ve onu vermek için geldiğini söylesin böylece selimde esmanın o gece eve geldiğini anlasın başka türlü olmaz esma söylemez kadınlık gururu var herkese karşı savunduğu selimin böyle bir şey yaptıgını bile söyleyemz ki ne duruma düşer.

sevgiler
dlkd

iremnur
01-02-05, 10:03
Ben de aynı fikirdeyim saçma sapan şeylerle konuyu uzatacaklarına mutlu bir sonla bitirsinler artık.BÖYLE ŞEYLERKE UZATTIKÇA BEN DAHA KÖTÜ OLUYORUM

violet
01-02-05, 10:04
Bende sizin gibi düşünüyorum bu ayrılık daha çok uzar bence yakında esma boşanmak istediğini söyler.Ama Selim kötü durumda zaten bu onu tamamen yıkar

yildizlar
01-02-05, 10:09
sevgili legolin ümidini yitirmedigine çok sevindim ben yanlış anladım sevindim buna çünkü bu formu ayakta tutanlardan birisin benim için sizlerin dizi hakkındaki yorumlarınız çok önemli bence hepimiz iyi düşünelimki iyi şeyler olsun senaristlerde görüyor herşeyi ve bir bölüm için ne hallere düştüğümüzü bu kadar tavan yapmış bir diziyi kolay kolay
elden çıkaramazlar bence oyuncularda buna izin vermez.

esma ve selimin ilişkilerinde sorun vardı bu sorunu üstü kapalı geçip barışmamalarının sonrasında ilişkilerinin temeli nekadar sağlam olurdu
ama şimdi ikiside dibe vurdular yüzerken bir kural vardır eğer boğulma tehlikesi geçiriyorsan debelenip çok daha fazla güç kaybedeceğine kendini serbest bırakırsın dibe vurursun ve ordan aldığın güçle yukarı çıkarsın şimdi bizimkilerde dibe vurdular inanın çok daha kuvvetli bir şekilde ayağa kalkacaklar

Legolin
01-02-05, 10:13
bence şöyle olacak:

selim ile çiçek bir şekilde karşılaşacaklar. çiçek, selime dicek ki işte esma çok kararsız, hatta geçen akşam eve dönmeye bile karar vermişti ama seni bulamamış evde sonra da biraz daha düşünmeye karar verdi. selim, hangi gece falan diye soracak, çiçek söyleyince de selim anlayacak ve dumur olacak...

neyse ne önemi var ki? öyle olsa da "saçma" bulacağız yanılıyor muyum??? (!)

birkaç gündür kendi kendimizi yiyip bitirdik "selim ya aldatırsa" diye. aldatsa kızgın olacaktınız, aldatmadı yine kızgınsınız. tamam farklı şeylere kızıyoruz belki ama... neyse ben sakinliğime dönüyorum...

benden bu kadar...
sevgiler...

dlkd
01-02-05, 10:40
yanıt veriyorum.

AŞKINDAN VAZGEÇME
LEMAN SAM

TAŞIRIM BEN HASRETİN YÜKÜNÜ
ACILARIN KOYNUMDA HAZIR GİBİ
AÇARIM BAHARDA ÇİÇEK GİBİ
DOLARIM İÇİNE GÜN GİBİ

YETERKİ SEN ÜZÜLME
KENDİNE DERT ETME
VARSIN UZASIN YOLLAR
SEN AŞKINDAN VAZGEÇME
YETERKİ SEN ÜZÜLME
KENDİNE DERT ETME
SENİ BİR ÖMÜR BEKLERİM
SEN AŞKINDAN VAZGEÇME
KARIŞIR HÜZÜNLENİR İNSAN
ALDIRMA
SUSAR DİNLERİM YANARIM BEN AŞKINDAN
KARIŞIR HÜZÜNLENİR İNSAN
ALDIRMA
İÇİMDE TAŞIRIM SESİNİ HALA

YETERKİ SEN ÜZÜLME
KENDİNE DERT ETME
VARSIN UZASIN YOLLAR
SEN AŞKINDAN VAZGEÇME
YETERKİ SEN ÜZÜLME
KENDİNE DERT ETME
SENİ BİR ÖMÜR BEKLERİM
SEN AŞKINDAN VAZGEÇME

12345
01-02-05, 10:54
Bilenbiri The mutlaka özetleri için başlık açması gereken kafakişi muhteşem olmuş :lol: :lol: :lol:

bimkolik
01-02-05, 11:00
Ya önümdeki çekimleri kaçirdim sabah 7 den beri Esma Demir Çiçek çekimdeymis. Acaba üçü birlikte ne yapiyorlardi?

esma-selim005
01-02-05, 11:09
busee demişki:
esma-selim005 Demir öyle ne dedi be esmaya ki o sessiz,endişesiz,ışıl ışıl bakmayan kız koşa koşa evine geldi.. o demir ne dedi neeee ???
dün diziyi izlediysen eğer gördüğün dibi demir geldi, konuştu ve o sessiz endişesiz, ışıl ışıl bakmayan kız koşa koşa eve geri döndü ve benim dediğim gibi olanları gördü. :cry: :cry: :cry: :cry:

12345
01-02-05, 11:11
bimkolik kaçırdın mı onları yoksa :(

marbella
01-02-05, 11:21
ya vallahi bıktım düşünmekten sizce ayrılacaklarmı?

esma-selim005
01-02-05, 11:26
Arkadaşlar bence şuan seyrettiğimiz bölümlere karşı şu şarkı çok uygun:

YOLLAR
müzik-vokal:kıraç Söz:Seha Karadeniz

Gündüz gözüyle söylenmeyecek masallar söylemişiz
Sabaha çıkmayacak masallar vermişiz meğer
Bir hayal kuşunun kanatlarınde adını rüzgara yazmışız meğer
Şimdi arıyorum bulamıyorum uzanıyorum zamanın izinden dokunamıyorum
İçimde sakladığım o masalları kimselere anlatamıyorum

Yollar aldılar seni yollar ayrı koydular
Eski dostum o yollar şimdi hasret oldular
Bekliyorum yollarını beklemekle bitmiyor
Besliyorum aşkını aşkın rengi soluyor
Günler geçiyor yıpranıyor eskiyor
Ufka dalan gözlerimde hatıralar dinmiyor
Sevdim olmuyor sevmedim olmuyor
Aşkını büyüttüm büyüttüm ama ölüyor
Gel geri döndür o yolları beklediğim o yılları
İşte ben bekliyorum bekliyorum ama bitmiyor :cry: :cry:

destemona
01-02-05, 11:33
gerçekten de çok uygun....

daybreak
01-02-05, 11:39
öncelikle herkese günaydınnn. nasıl bir bölümdü iyi mi kötü mü karar veremedim ama dizi bittiğinde ben hala daha şaşkınlıktan ekrana yapışmış aval aval bakınıyordum. demek ki etkileyici bir bölümdü.
ve gecenin en vurucu repliği de çiçek ve esma arasında geçti.
" Nasıl olsa Selim benden vazgeçmez". Yüreğim acıdı yaaa.
Ya o Maria'ya ne demeli. Başka yer yok sanki hemen gir Selim'in yanına. Sinir oldum. Offf offf.
Ayhan süperdi yine. kahkahalar gülemesem bile en yazından yüzüme bir mutluluk ifadesi yerleştirebildi. özellikle saçı.
Ozan'ın Ceylan için birşeyler yapması , onun için çaba harcaması , onu gerçekten sevdiğinin kanıtı.
İnşallah Ömer , hapisten hiç çıkamaz da Behiye de görür o kör kuyularda merdivensiz kalmayı.
Ama 55. bölümde gerçekten artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak. taksici çözüm olabilir. ama esma evde bir iz bırakmalıydı. ya da ufacık bir not. off deli olurdu selim.
ama selim sabah uyandığında yanında maria yı görünce yataktan fırlama sahnesi müthişti. koptum resmen.
neyse aklıma gelirse yazarım birşeyler daha ...

12345
01-02-05, 11:54
Selim Esma'yı aldatmadı; masal masal olarak kaldı ya gerisinin hiçbir önemi yok bence şu anda..

Esma "Nasıl olsa Selim benden vazgeçmez"derken bence buna en çok da kendini inandırmaya çalışıyor gibiydi. Çiçek'e söyleyememesi çok normaldi .Bunu henüz kendisine bile söyleyemedi.

esma-selim005
01-02-05, 11:55
Sabaha çıkmayacak masallar vermişiz meğer
"masallar" yerine "sözler" olucaktı.
yani:
Sabaha çıkmayacak sözler vermişiz meğer

busee
01-02-05, 11:56
of maria'ya selim senin babanın oğlu mu ne giriyorsun yatağına ya...
Dün gece yazdık beraber konuştuk ama ben hala hırsımı alamadım!!!
bence bu iş çözülecekse (ki artık hayal etmekten başka çaremiz kalmadı) iş demirde patlak verecek! Esmaya gidip takılcak o gece konuştuklarımızı düşündün mü vs.. vs.. diyince esma patlayacak! o gece gittim cart curt kadınla gördüm onu benim yatağımda filan diyince demirde abisinin yanında bulacak kendini! Ama çiçek selime gidip o gece neler oldu diye sormaz çünkü esma çiçek'e selimi evde bulamadım demişti.. Ya esmanın o şaşırdığı anda anahtarını düşürseydi de selim ertesi gün anahtarı görseydi.. Bu iş nasıl türk filmi gibi karıştıysa eğer çözülecekse tamamen bulut gibi hafif bir senaryoyla geçiştirrler bence..Dizideki eeeeen saçma yerler neresiydi bence yorganı selimin ağzına kadar çekipp kendisinin yarısını açık bırakması.. şşöyle bir soru saracam içki içenleri sıtmamı ediyor arkadaşlar???? Ama selimin uyandığında mariayı görüp yatağın içinde tırmanacak yer aramasında bende film koptu.. Bir de sarhoşluk meğre selime ne akdar yakışıyormuş ya.. bizim bir ara beklediğimiz gibi olmadı sarhoşça esma çiçek evine giden necati oldu! o da biraz erken oldu gibi geldi! her masal mutlu sonla bitecek diye bir şey yok arkadaşlar :( bunlar bize kööötü bir son hazırlıyor olmasın!

busee
01-02-05, 11:57
senaristleri nasıl affedebiliriz eğer bize iki bölüme kadar mmmmmüüüüükkkkeeeemmmeeeelll bir barışma sahnesi hazırlarsa olabilir!ama çok kızdık size çoook!

dlkd
01-02-05, 12:08
esma nasıl olsa selim benden vazgeçmez derken kendi kendine selime sitem etti arkadaşlar!!!!!!!!!!!

ayrıca esma maria ve selimi yatakta gördüğünde selimin gömleği görünüyordu, ya boşverin selimin barda hoppa deyişi ve uyandığındaki hali sanki tecavüze uğramış genç kız gibiydi

kehkeh moralimiz düzelsin boşverin nasıl olsa barışacaklar

sevgiler
dlkd

solitude
01-02-05, 12:09
Daha en başında esas kızla esas oğlanın aşka yelken açtığı bana hiç inandırıcı ve sonu başından belli gibi gelen ''ilk görüşte aşk'' tadında olmayan, yavaş yavaş sevdayı aşkı bizlere anlatan bir ''masal'' , kötü kalpli rating cadısısın kölesi olmuş senaristler tarafından provake edilmektedir..

Bu forumu bulmama sebebiyet veren bir dizi hakkındaki beklentilerimi ilk yazmaya başladığımda belitmiştim,evlilik aşkı öldürüyor kabilinden iç bayıcı uzun vadeli sorunlar istemiyorum demiştim..Zira şu anda TV' de dönen bütün dizilerimizde bu var..Beni başka diyarlara sürükleyen bu masal, bir ilki gerçekleştiren bu masal aynı tadda kalsın istemiştim..

Ayrılıkta sevdaya dahildi evet ,ama böylesine Şener Şen ve Müjde Ar'ın tamanen hicvetmek üzerine kurulu adıyla müstesna ''Arabesk'' filmi tadında değil...
Bu kısa ayrılık o bahçe ve o ''pencere'' bana eski havayı teneffüs etme fırsatını yeniden vermişti pek bir mes'ut olmuştum ..Ama ciğerlerim artık kardondioksit soluyor gibi nefessiz kaldı..

Ben demiştim diyeceğim;evet demiştim biliyordum Selim'in Esma'yı aldatmayacağını(!),ama aldatsaydı daha akılcı olurdu(Bu yazdıklarımın açıklamasını 7. madde göreceksiniz)

1-Zekeriya işim çıktı bahanesiyle Selim'i bırakmaz..

2-Dibi delik bardaklar yüzünden sarhoş olan Selim'i evine sağ salim ulaştırma işini Maria gönüllü olarak yapmaz en azından Demir'i arar..

3-Anneliğe özenen Maria, Selim'i tamamen giyinik yatağa yatırıp yanında uyumaz,sanki yatak ve oda enflasyonu var..

4-Maria, sabah kalktığında akşamki makyajı hiç bozulmadan defileye giden manken edasıyla gidemez..

5-Dik kafalı Esma Selim'in bütün bakışlarında, konuşmalarında,çırpınışlarında suskun kalan ''zaman zaman'' diye tutturan,babasına karşı duran,Behiye'ye haklısınız diyen Esma ''senin ilacın abimde'' diyen Demir'e kanıp taşındığı günün akşamı hele hele o yorgunlukta; ''Seliiiim ben geldim'' diye evin yolunu tutmaz..

6-Seven kadın kocasının yatakta başka bir kadınla görünce o kadar sakin bakamaz..

7-Aldatmayan aldatmayacağından emin olduğum Selim sabah kalktığında bildik laf ebeliği ile ''ayy ben ne yaptım sarhoş oldum ve Maria'nın kötü emellerine alet oldum, gitti namusum'' diyerek bir köşede sinmez!..Bunu yapan erkek aldatmaya açıktır bence,sarhoştu hatırlamıyordu bahanesini kesinlikle kabul etmiyorum..Zira karşısındaki kadın ''arkadaşı'' Maria...Ayşegül veya Aylin olsa hak veririm ama sanki Maria bunun fırsatını kolluyormuş,Selim de sarhoş olup bu ana hazırlanıyormuş bilinçaltında..Yazık,bu da bir nevi aldatmadır benim nazarımda..Her sarhoş erkek kadın arkadaşlarından uzak dursun önermesini kabul eden beri gelsin..

8-53.bölümde hisseleri Ömer-Demir-Selim üçlüsüne ;''size devrederim'' diyen Şahika Teoman'a gidip; ''hisselerini istediğin zaman al'' demez,Teoman da annesinin hisseleriyle birlikte %48 gibi bir paya sahip olup şirkette büyük söz hakkı olduğunu iddia edemez..

Esma'nın ''nasıl olsa Selim benden kolay kolay vazgeçemez'' sözünde ışık arayan arkadaşlar o cümle ironik bir cümleydi..Esma inanarak değil dalga geçerek söyledi o cümleyi,yani; ''Selim benden vazgeçti'' dedi aslında...

Bölüm'ün en beğendiğim en olması gereken sahnesi için Necati'ye tebrikler..Bravo aşkına sahip çıkması gereken erkek budur işte,sarhoşsan bile barda sızmayacaksın sevdiğin kadına gidip söyleyeceksin derdini,öyle ilk karşına çıkana anlatmayacaksın..

Ve..bu kısım biraz özel olacak..Kaşif ruhum yeni bir meslek dalı bulduğu gibi yetilerim dahilinde bu işi yapabileceğime inanıyorum fazla tevazuya gerek yok,tekliflere açığım:Senarist Editörlüğü..

esma-selim005
01-02-05, 12:13
dlkd demişki:
esma nasıl olsa selim benden vazgeçmez derken kendi kendine selime sitem etti arkadaşlar!!!!!!!!!!!

ayrıca esma maria ve selimi yatakta gördüğünde selimin gömleği görünüyordu, ya boşverin selimin barda hoppa deyişi ve uyandığındaki hali sanki tecavüze uğramış genç kız gibiydi

kehkeh moralimiz düzelsin boşverin nasıl olsa barışacaklar

sevgiler
dlkd
Sana kesinlikle katılıyorum dlkd o kadar üzülmeye gerek yok dediğin gibi nasıl olsa barışacaklar. Kendimizi üzmeyelim gördüğünüz gibi dünkü bölümde esma tepki verdi ama şu lafı bile "Selim benden kolay kolay vazgeçmez" biraz umutlu gibi gözüküyordu. Üstelik Selimi gömlekli olarak gördü. :D :wink: :D

KaDeRiM
01-02-05, 12:13
Walla arkaradaşalr biz ne fesatız hee. Selim'e demediğimiz kalmadı. Adam bebekler gibi masum yaaa :roll:
Dün bölüm bittikten sonra yatağıma girip mışıl mışıl uyudum. Resmen içim rahatladı ya :lol: Selim-Esma sahnesi hemen hemen hiç olmamasına rağmen bölüm gerçekten muhteşemdi.
Cemal ve Suzan'ın yürek burkan tartışmaları, Ozan ve Ayhan'ı8n Ceylan için giriştiği mücadele...
Demir'in kısa ama öz müthiş konuşması... Çiçek'in Esma'ya cesaret vermesi. Selim'in sarhoş hali... Esma'nın yıkılmış haline rağmen Selim Benden vazgeçmez demesi. Gururu parçalanmasın diye Çiçek'e bile açılamaması...
Muhteşemdi yaa... Mükemmeldi. Söylenecek başka da bişey yok. SÜPERDİ...

wink
01-02-05, 12:22
esma nın "selim benden vazxgecmez lafına anlam veremedim dalga mı geciyo yoksa kendini onunla mı avutuyo ya esmanın hali içler acısı olmaz ki ya bide esma da affedecek günü buldu ay aksilikler üst üste şimdi çık işin içinden çıkabilirsen? :cry: :cry: :cry: :cry:

eyeni
01-02-05, 12:23
bence esma selım benden vazgecmez derken ona ınanarak soylemıyordu.sadece umut edıyordu.buyuk ıhtımalle barısacaklar;cunku dızını adı bır ıstanbul masalı ve masallar hep mutlu sonla bıter.Bence ıkısı barısmalı ve esma yenıden hamıle kalmalı

esma-selim005
01-02-05, 12:25
wink demişki:
esma nın "selim benden vazxgecmez lafına anlam veremedim dalga mı geciyo yoksa kendini onunla mı avutuyo ya esmanın hali içler acısı olmaz ki ya bide esma da affedecek günü buldu ay aksilikler üst üste şimdi çık işin içinden çıkabilirsen?
Ben sana katılmlyorum bence bu bölüm umut bölümüydü yani 1-2 bölüm sonra barışırlar sen merak etme bu işin içindende çıkılır.

busee
01-02-05, 12:26
solitude harfi harfine katılıyoruuum :?

marbella
01-02-05, 12:27
bence barışamazlar arkadaşlar senaristler kafayı yedi çünkü dah ne entrikalar yazıp sinirlerimizi bozacaklar herkes onlara mail yollasın tepkisini dile getirsin

busee
01-02-05, 12:29
esma hani dedi ya selim benden vazgeçmez diye.. çiçek'e demedi ben onu kendi evimde kendi odamda kendi yatağımda başka bir kadınlar gördüm diye.. bence hem çiçek'i ikna etmek için hemde kendisiyle dalga geçiyormuş gibi geldi bana :?

esma-selim005
01-02-05, 12:30
marbella demişki:
bence barışamazlar arkadaşlar senaristler kafayı yedi çünkü dah ne entrikalar yazıp sinirlerimizi bozacaklar herkes onlara mail yollasın tepkisini dile getirsin
Ben buna inanmıyorum. Kaç bölüm oldu uzatıyorlar. bence en kısa zamanda barışacaklar.

busee
01-02-05, 12:30
tabikii şimdi ömer yine tutuklanır.. İş bu dizi 2-3 bölüm onların üstünde devam eder.. Bu arada kimse esmanın o gece gördüklerini bilmez.. biir mucize eseri esmanın gördükleri anlaşılır ve af dilenir ve barışılır... barışılır dimi :(

busee
01-02-05, 12:32
ya arkadaşlar!! senaristler böyle bir ayrılığın raytingleri yükselteceğine inanarak başlamışlardı dimi bu sahnelere... EE sonuç ortada selimle esmanın ayrılığından sonraa diziyi izlemeyi bırakanların sayısı istanbulun nüfusunu geçecek nerdeyse.. sonuç ortada artık masalımıza yakışan bir toplanış yapsalar fena olmaz dimi?

esma-selim005
01-02-05, 12:33
evet barışılır :D

umay
01-02-05, 12:35
Walla arkaradaşalr biz ne fesatız hee. Selim'e demediğimiz kalmadı. Adam bebekler gibi masum yaaa :roll:
Dün bölüm bittikten sonra yatağıma girip mışıl mışıl uyudum. Resmen içim rahatladı ya :lol: Selim-Esma sahnesi hemen hemen hiç olmamasına rağmen bölüm gerçekten muhteşemdi.
Cemal ve Suzan'ın yürek burkan tartışmaları, Ozan ve Ayhan'ı8n Ceylan için giriştiği mücadele...
Demir'in kısa ama öz müthiş konuşması... Çiçek'in Esma'ya cesaret vermesi. Selim'in sarhoş hali... Esma'nın yıkılmış haline rağmen Selim Benden vazgeçmez demesi. Gururu parçalanmasın diye Çiçek'e bile açılamaması...
Muhteşemdi yaa... Mükemmeldi. Söylenecek başka da bişey yok. SÜPERDİ...

Kaderim seninle aynı fikirdeyim... Sabah mesajları okuyunca bir ben mi beğendim bu bölümü acaba diye kendi kendime düşünüyordum ki senin yazını gördüm... Neyseki yanlız değilmişim... :lol: :lol:

Selim sabah Maria yı gördüğündeki yüz ifadesi süperdi... Koptum resmen :lol: :lol: Aynen benim yazılan ihanet teorilerini okuduktan sonraki halime benziyordu :wink: Neyseki prens prensesi aldatmadı gece rahat bir uyku uyudum... Benim tahminim bu şekilde yanlış anlaşılmayla küslüğü fazla uzatmazlar.. En fazla 1-2 bölüm gider böyle..

En çok güldüğüm diğer bir replikte Zekeriyanın "Ben olsam seninle yatmazdım, ne de olsa arkadaşımın aşkısın" sözü oldu... :lol: :lol: :lol:

dlkd
01-02-05, 12:36
arkadaslar kızmayın ama bir tabir vadır ''aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiş'' kehkehkeh en az 2 bölüm en fazla 5 bölüm diyorum çünkü bu hemen öyle atlatıcak bir mevzu değil, hepinizi seviyorum

sevgiler
dlkd

busee
01-02-05, 12:41
herhalde bööyle büyük bir şok nasıl atlatılabilir :(

anastasia
01-02-05, 12:42
Hepinize merhaba, ben dünkü bölümde Esmanin Selimi o halde görmesinden sonra sanki dondum. Yani bölümüm gerisni sanki izlemedim. Esmaya cok üzüldüm ve resmen agladim ya ,bu kadar da olmazki yani. Ben barisacakalrini beklerken nelerle karsilastim ve malesef barisma umudu bende gittikce tükeniyor. Sanki bunda sonra Esma bosanma karari alicak ve Selimde sorgulamadan madem o istiyor öyle olsun diycek ve is bitecekmis gibi. Yeni UMUTLARA ihtiyacim var. Biriniz bana UMUt versin LÜTFEN

esse_m
01-02-05, 12:42
1. Çiçek o gece esmanın gittiğini bilmesi
2. taksici ilgili çünkü konuşmalar taksiyi filan göstermeleri
3. Zekeriya2nın ve Demir2in bilmesi

Selim Esma'ya anlatıp gözlerinin içine bakarsa Esma inanır.

busee
01-02-05, 12:45
ya bir insan kocasını bbaşka biriyle kendi yatağında görünce bu kadar sessiz kalabilir mi yaa :( ama eğer sessiz kalmışsa boşanmayı düşünmez demektir! hele bir makul açıklama almadan...

esma-selim005
01-02-05, 12:51
valla orada ben olsaydım kadının saçını başını yolardım ama sessiz kalması galiba boşanmayacak anlamına geliyor
:D

12345
01-02-05, 12:51
Kaderim ben de sana katılıyorum. Rahat rahat uyuyabildiğim bir pazartesi gecesiydi. Kendi kendime söz vermiştim. Selim Esma'yı aldatırsa vcd'leri almayı bırakacaktım. ( Diziyi seyretmeyi bırakamayacağıma göre)
Aldatmadığını görünce öyle sevindim ki... Esma onları yakaladıktan sonra bile yüzümde bir gülümsemeyle izlemeye devam ettim. Masal devam ediyor..

Ama Maria'nın Selim'in yanında yatması.. Valla öyle bir mantık hatası ki..
Ne diyeceğimi bilmiyorum..Maria çok yorgundu desem olmuyor, Selim'i bırakmak istemedi desem olmuyor. Gerçi evi çok uzaktı. Malum Selim'lerin evi Salacak'ta.Maria'nın barı da Arc'ye yakın desek.. Arada bir sürü mesafe..Gecenin o saatinde (barlar da geç kapanıyor) geri dönmeye üşendin. Tamam gidemedin kaldın.Ama ne diye adamın yatağına giriyorsun...Buna bir açıklama getiremiyorum. Eşim bile bunu gördükten sonra seyretmeyi bırakıp yattı. Gerçekten çok anlamsızdı .

busee
01-02-05, 12:54
okuduğum hiç bir masal böyle mantık hatalarıyla uzatılmamıştı :(

esma-selim005
01-02-05, 13:08
benimde :evil:

marbella
01-02-05, 13:08
arkadaşlar olaya el atalım ve senaristler mail yollayalım sonuçta halkın istediğini yapmalılar ben artık psikolojimi bozmaya başladım diziyle yatıp diziyle kalkıyorum aaaaaa

tnttnt
01-02-05, 13:09
işin kötüsü esma mariayı tanıyor ve sevgılı oldukları gun esma sarhos olup selimin evine gitmişlerdi ve selimle marianın resmi vardı cerceve içinde

busee
01-02-05, 13:10
esma-selim005
tmcye mail yolladın mı sen bakayım... ben henüz yollamadım ama sinirlerim biraz yatıştırdığı an içimi boşaltmayı düşünüyorum.. saçma sapan şeyler yazamayalım demi.. gerçi onlar saçmalığı tam haddine getirmişler ama neyse..

busee
01-02-05, 13:11
tnttnt demişki :)
işin kötüsü esma mariayı tanıyor ve sevgılı oldukları gun esma sarhos olup selimin evine gitmişlerdi ve selimle marianın resmi vardı cerceve içinde

nerde,ne zaman,nasıl ????

marbella
01-02-05, 13:12
valla ben sabahtan beri atv dahil olmak üzere her yere mail attım yeter artık sıkıldık barıştırın kardeşim diye bir ton mail yolladım daha neyapayım bilen varsa söylesin

busee
01-02-05, 13:15
ey gidi.. o senarist olacak şahıslar bizim yorumlarımızı tartışmalarımızı okusalardı bölme mi olurdu :evil:

esma-selim005
01-02-05, 13:16
busee demişki:
tmcye mail yolladın mı sen bakayım... ben henüz yollamadım ama sinirlerim biraz yatıştırdığı an içimi boşaltmayı düşünüyorum.. saçma sapan şeyler yazamayalım demi.. gerçi onlar saçmalığı tam haddine getirmişler ama neyse..
yollamadım ama önümüzdeki bölümde böyle mantık hatalarıyla dolu ve kötü geçerse kesinlikle yollayacağım

busee
01-02-05, 13:18
hele bir denesinler bakayım... bu senaristlerin adam gibi şeyler üretmesi için bim fanatiklerinden birinin intihar etmesi mi lazım yaaaaaaaa :evil:

esma-selim005
01-02-05, 13:20
galiba birilerinin intihar etmesi lazım çünkü bizi duydukları yok bu arada söyleyeyim gönüllü olarak ben intihar edebilirim artık dayanamıyacağım :evil:

marbella
01-02-05, 13:21
hele bir denesinler bakayım... bu senaristlerin adam gibi şeyler üretmesi için bim fanatiklerinden birinin intihar etmesi mi lazım yaaaaaaaa :evil: intihar etmeye gerek yok eleştiri bombardımanına tutarsak mecbur kalacaklar arkadaşlar herkes barışmalarını istiyor

busee
01-02-05, 13:22
esma_selim005 bildiğin bir uçurum varmı ? ayrılmak yok işte anca beraber kanca beraber :)

esma-selim005
01-02-05, 13:25
Bence birlikte Arhan malikanesinin tepesine çıkalım barıştırmazsanız kendimizi atarız diye protesto edelim. :twisted:

dlkd
01-02-05, 13:30
ya heyecenlanmayın ama bir şey söyliycem çalıştığım şirketteki arkadaş tarabyada oturuyor şimdi yemekte söyledi 2 gün önce çekim yapılıyormuş, esma selimn arabasındaymıs arabayı selim kullanıyormus vallahi bende onların yalancıcıyım.Selim arabayı kullanıyormus esma ve selim araba konusuyormus o kadar

sevgiler
dlkd

busee
01-02-05, 13:31
hiçte fena fikir değil :roll:

busee
01-02-05, 13:32
dlkd sen neler diyorsun öyle ?? :lol: :lol:
heyy bu iyi haber mi?? şurda bir oyun havası kuralım mı ha ?

esma-selim005
01-02-05, 13:33
dlkd demişki:
ya heyecenlanmayın ama bir şey söyliycem çalıştığım şirketteki arkadaş tarabyada oturuyor şimdi yemekte söyledi 2 gün önce çekim yapılıyormuş, esma selimn arabasındaymıs arabayı selim kullanıyormus vallahi bende onların yalancıcıyım.Selim arabayı kullanıyormus esma ve selim araba konusuyormus o kadar

sevgiler
dlkd
belkide barışma sahnelerini çekiyorlardır. :D

marbella
01-02-05, 13:36
nered o günler eğer öyle birşey varsa doğruysa barışırlarsa senaristleri tek tek kutlarım ellerinize sağlık bizi üzdünüz ama sonunda mutlu olduk diye 1 hafta geçermi ya aa

esma-selim005
01-02-05, 13:37
DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN!
dlkd'nin dediğine göre esma selimin arabasındaymış konuşuyorlarmış. Sanırım barışma sahneleriydi. bu mutlu haberden sonra hepinizi yarın akşam laila'da bekliyorum. :D :D :D
NOT:bunlar şakaydı :D

busee
01-02-05, 13:39
daha şimdi mi çekiyorlar bu sahneyi :(

esma-selim005
01-02-05, 13:41
belkide 55.bölümdür.

busee
01-02-05, 13:42
yok be bence 55. bölüm çekilmiştir.. 56 ya hazırlanıolardır ??

esma-selim005
01-02-05, 13:44
olabilir belki 55. bölümde barışmışlardır, 56. bölümde de geziyorlardır

dlkd
01-02-05, 13:44
vallahi bende duyduğumu size yazdım bence 56. bölümdür o

ya arkadaslar asıl tarabya dolaylarında oturanlar araştırsın ya bakın çıkıyor bir şeyler

sevgiler
dlkd

busee
01-02-05, 13:46
esma-selim005 allah iyiliğini versin emi :) Herşeyden bir barışma çıkartıyorsun :) :) :)

esma-selim005
01-02-05, 13:47
ne yapalım işte kendimizi avutuyoruz. :D :D

busee
01-02-05, 13:47
dlkd duyduğun kaynak sağlam bir kaynak mı? :)

michelle
01-02-05, 13:51
Karşılıklı sohbet tarzı mesajlarımızı lütfen bölüm yorumlarında değil özel pm'lerde paylaşalım.Bu tür mesajlar silinecektir...Saygılar...

Dizifilm.com moderatörleri..

seles
01-02-05, 13:51
Ve Selim aldatmadı.
Bölümün başında Selimin içi delen ve yüregi parçalayan bakışları ve enaz onun kadar acı çeken Esmanın içindeki tezatlarla taşınmaya devam etmesi,ayrılıkla ilgili yaşanabilecek pekçok acıyı hisettirecek bir andı.Selimin içinden birşey koptu,Esma onun kalbinden taşınıyor elinden kayıp gidiyordu sanki.Ben Selimin hislerini Şöyle dile getirmek istiyorum:
"Haber aldımki yarın yad olacakmış bize yar
Ne büyük yare ki kimler buna derman olacak
Bu büyük derd-i elemden kime şekva(şikayet) edeyim
İşiten nalemi(inleyiş) hep ben gibi nalan olacak."

Geçen haftaya damgasını vuran Selim ve aldatma tartışmaları açıklıga kavuştu.Hem sevindiren hem üzen bir şekilde.Selim aldatmadı,sevindik rahatladık ama Esma aldatıldıgını zannetti,onunla birlikte üzüldük.Hepimiz bazen zanlarla hareket ederiz.Ama bazen olayların bize görünen yüzü ile gerçek yüzü farklıdır hatta tamamen zıttır.Olayın üstüne gidip diyalog kurmak,konuşmak yerine içimize kapanırız,bir kırılma ve bir tepki hakim olur hislerimize ve gereksiz acılar yaşarız yaşatırız.Bu gereksiz acıları yaşamak zorundamıyız,belki evet,başka birşeyin bedeli olarak veya bazı gerçekleri daha iyi anlamak için.Şimdi hepimiz sabırla ve merakla Esmanın gerçegi ögrenmesini bekleyecegiz ve yeniden Selime koşmasını...

Senaristler bu bölümde sınıfta kaldı:
-Haftalardır anlayışlı bir çizgi çizen ve geçen bölümde yeni eve gelip yardım eden Necatinin tavrı,sınırları zorlayan bir infialden ziyade tutarsız ve askıda kalan bir davranıştı.
-Geçen bölümde ev hususunda Esmaya yardım isteginde bulunan Selimin,bu bölümde Esmanın taşınmasını herşeyin bitmesi olarak yorumlaması çelişkili bir durum.
-Kaç bölümdür eve dönmek için zaman isteyen Esmanın bir anda aniden Selimin yanına gitmesi hiç oturmayan zorlamalı bir sahne.
-Marianın koskoca evde Selimin yatagına yatırılması tutarsızdan öte çok anlamsız bir tercih
-Ve bu kadar çok içki sahnesi ne kadar gerekli ve ne kadar faydalı

Senaristler zorlanıyorsa ve bu işi yapamıyorsa bu sitede çok daha güzel senaryolar yazacak arkadaşlar var,masalı basitleştirmesinler onlara bıraksınlar,safak,kaderim,solitude,bilenbiri gibi...

eylul
01-02-05, 13:52
ARKADAŞLAR ,
BENCE HEPİMİZ KIRILDIK YIKILDIK.ANCAK BENİM ANLAYAMADIĞIM ESMA VE SELİM İLE İLGİLİ SAHNELERİN HEP AZ OLUŞU HEP HEVESLERİMİZİN KURSAĞIMIZDA KALMASI .DEMİR VE PELİN HATTA MUTFAKTAKİLERİN SAHNELERİ BİLE DAHA FAZLA.
KAFEDE OTURURKEN DAHİ SELİM İLE ESMA'NIN KONUŞMALARINA BİRAZ DAHA FAZLA YER VERSELER ÖLÜRLERMİYDİ..
DİLERİM Kİ AŞKLARINI BİRBİRLERİNE SÖZLERİYLE HARAKETLERİYLE İSPAT EDERLER.
GEÇEN BÖLÜMDE SELİM BEN DE ZAMAN İSTİYORUM BİRAZ DAHA KAL DEDİĞİNDE NE KADAR MUTLU OLUP NE KADAR ÇOK YORUMLARDA BULUNMUŞTUK.
BİZİ YIKAN SENARİSTLER BİZE ÖLÜMSÜZ BİR SEVGİYİ TEKRAR YAŞATMAYA BORÇLUDURLAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM...

dlkd
01-02-05, 13:56
Aslında hepimiz umutluyuz fakat farkında değiliz bizi bu hale getiren tek neden selimin esmanın eve gelip onu öylece maria ile yatakta görmemesi eminim selim bu bölümün sonunda bunu öğrenseydi şimdi bizler daha farklı şeyler yazıyor olacaktık.

Suzan bomba gibi geliyor.Önümüzdeki hafta ömer hapise düştüğü için suzan esmanın kulaklarını çekip git kocanın yanında ol diyecek + suzan çiçeğinde kulaklarını çekecek.Esma selimin yanına gidecek selim esma ile aralarını düzeldiğini zannedecek ömer hapisten çıknca esma işte o zaman kartlarını açacak.

Sevgiler
dlkd

esma-selim005
01-02-05, 13:56
Kesinlikle bize borçlular :!: :twisted: :!: :evil: :!:

tulinay
01-02-05, 13:59
ÖNCELİKLE SAÇMALIYORSUN ARTIK...BAŞLARDA SEVİYORDUM SENİ AMA OLMAZ BUKADARIDA SELİMİ BUKADAR ÜZMEYE HAKKIN YOK ÇOCUĞUNU DÜŞÜRDÜN ÜZÜLDÜN ANLIYORUM AMA HERKES DÜŞÜK YAPABİLİR EVİ TERK ETMEN GEREKSİZ..AİLESİNİ SORUN YAPIYORSUN..AMA EVLENDİĞİNDEDE SELİMİN AİLESİ VARDI..OZAMAN NEDEN AİLESİNİ SORUN YAPMADIN ABARTIYORSUN ARTIK SENARİSTE DUYURULUR......................

ecearici
01-02-05, 14:01
işte raytingler:
HEDEF KİTLE: TOTAL
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 BIR ISTANBUL MASALI [NET] ATV 14,00 30,50
2 HAZIRAN GECESI [NET] KAND 12,40 26,80
3 EKMEK TEKNESI [NET] SHOW 9,40 20,20
4 SIHIRLI ANNEM (TKR) [NET] KAND 8,40 24,40
5 HAYAT BILGISI (TKR) [NET] SHOW 8,40 24,00
6 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 8,20 21,30
7 KURSUN YARASI [NET] ATV 8,20 17,70
8 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 6,70 17,10
9 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 6,60 17,10
10 SEHER VAKTI. [NET] KAND 6,60 15,30

yildizlar
01-02-05, 14:11
yok inanın dokuz doğurmak üzereyim bu pazartesi hiç gelmeyecekmiş gibi
bari senaryo yazan arkadaşlar ne olur birşeyler yazında kendimizi onlarla avutalım

felini
01-02-05, 14:11
Dlkd demişki "Suzan bomba gibi geliyor.Önümüzdeki hafta ömer hapise düştüğü için suzan esmanın kulaklarını çekip git kocanın yanında ol diyecek + suzan çiçeğinde kulaklarını çekecek.Esma selimin yanına gidecek selim esma ile aralarını düzeldiğini zannedecek ömer hapisten çıknca esma işte o zaman kartlarını açacak. "

Sabah ki mesajımda bende aynı şeyi söyledim. Evet bence de bu sefer Suzan bu işe el koyacak. Cemal ve Suzan boşuna tartışmadılar. Esma'ya bu zor günlerinde kocasının yanında olması için baskı yapacak. Yine sabah yazdığım gibi bence Selim kendiliğimden Esma'ya o olayı anlatacak.
Esma'nın o geceyi sorması hali bence işi daha zora koyar. Selim'in kendiliğinden anlatması daha hoş

iremnur
01-02-05, 14:14
iyi de felini selim esma ya durup dururken neden anlatsın ki.. Sonuçta esmanın oraya gelip onları öyle gördüğünden haberi bile yok.

esma-selim005
01-02-05, 14:17
sana synen katılıyorum iremnur :D

iremnur
01-02-05, 14:18
Valla bence en iyisi esma nın taksi de bir şey unutması ve taksi şoförünün bıraktığı adrese yani selimin evine unuttuğu şeyi vermek için gitmesi.En mantıklısı bu olur.

esma-selim005
01-02-05, 14:20
takside birşey unutsaydı esma taksiden indiği zaman unuttuğu şeyi kesinlikle gösterirdi

zuleyha
01-02-05, 14:20
arkadaşlar selam dün akşam tam seyredemedim Demir ile Esma arasında neler oldu Demir ne dedi biriniz yazın lütfennnn

iremnur
01-02-05, 14:21
Evet aslında o da doğru, ama belki senaristler bizden öğrendikten sonra koyarlar o sahneyi:))))))) mesela yani.

esma-selim005
01-02-05, 14:22
olabilir :)

felini
01-02-05, 14:29
Belki biraz senaryo gibi olabilir. Aslın da bu fikir ile ilgili bir senayo yazmayı düşünüyordum ama bu ara iş yoğunluğum müsait değil. Ama kısaca şöyle bir durum olabilir. Bu fikir Maria'nın sana annelik yaptım fikri üzerine oturmuştur.

Suzan Esma'yı zorla köşke yollar. Behiye sakinleştiricileri almış evde yatıyordur. Köşk karma karışıktır. Selim ve Demir salonda oturuyordur. Esma'nın köşke doğru geldiğini görür. Selim kapıyı açar.
Esma: Belki bana ihtiyacınız vardır diye geldim Behiye hanımda rahatsızlanmış
Selim: Bir anneye ihtiyaç duyacağımızı düşündün haa ... Harika
Bu aralar kadınların annelik iç güdülerini harekete geçiriyorum galiba .
gibi bir laf eder.
Esma : Bu da nedemek ne alakası var şimdi.

İşte böyle bir durumda Selim de olayı özet olarak geçer.
İşte size bir barışma sahnesi.

iremnur
01-02-05, 14:38
:)))) valla fellini harikasın, böyle bir sahne hiç düşünmemiştim.Olabilirt neden olmasın.

busee
01-02-05, 14:54
zuleyha bende tam olarak hatırlamıyorum ama şuna benzer şeyler söyledi.. "abim hayatında en çok beni severdi.annesi babasını severdi ama en çok beni sever.. Ama en çok sevdiği varlığı bir kere üzgü (buna benzer) onun nedeni ise sendin. senin ilacın abim. onu seviyorsun" diye hatırlatmalarda bulundu.ve selimin o bakışlarına ,onu tekrar elde etme çabalarına rağmen ömrübillah eve geri dönemeyen esma demirin bu lafları üzerine uçarak gitti .. abesliğe bakın yahu!

busee
01-02-05, 14:56
felini o neydi öyle iki dakika içinde minicik bir snaryo attın önümüze.. Valla barışma sahnesi görelim de isterseler büyük bir fırtınadan sonra barışsınlar!yeterki barışsınlaar!

safak
01-02-05, 15:22
Hiç bir bölümde bu kadar gerildiğimi hatırlamıyorum. Selim içtikçe ben gerildim ve korktum. Ama neyseki en azından :!: korktuğumuz şey olmadı.

İlk önce Arhanlardan başlamak istiyorum. Onlar başlarına gelen her şeyi hakediyor. Zira burunları o kadar havadaki başlarını eğmeye tenezzül etmiyorlar. Etseler içinde bulundukları çamuru görecekler. Tek üzüntüm keşke yurt dışına çıkabilselerdi. Sonra polisin onları aradığını duyup gelmeselerdi bir süre. Hesaplarına el konulsaydı. Yaban ellerde parasız pulsuz kalsalardı. Behiye ve Ömer orada iş bulup çalışmak zorunda kalsalardı. Ömer’e garsonluk, Behiye’ye de bulaşıkçılık iyi giderdi. Böylece asıl bulaşığın kendisi olduğunu anlardı belki. Çünkü tabaklar suya tutulunca temizleniyor. Ama onun ruhuna çamaşır suyu bile işlemez.

Kozanlara gelince....Cemal’in Suzan’a haksızlık yaptığını düşünüyorum. Tamam belki Suzan kızlarını şöyle önüne alıp konuşmadı. Fakat gerçek şu ki konuşsaydı da bir şey değişmeyecekti. Bence Suzan en doğrusunu yaptı. Çünkü ikisinin de aklı karışıktı. Konuşmalar, ikna çabaları onların üzerinde baskı oluştururdu. Bunun için sakin bir ortamda beklemek en iyisi idi. Zaten Cemal bunu yapamadığı için Çiçek ile Esma evden ayrıldı. Yani sebep Suzan’ın konuşmaması değil, Cemal’in yersiz tavırları oldu. Şimdi de tipik erkek bencilliği ile suçu Suzan’a atıyor ve yine tipik erkek davranışı olarak çocuklarını kötü bir şey olunca Suzan’ın çocuğu, iyi bir şey olursa da kendi çocuğu olarak nitelendirme hatasına düşüyor. Eğer Cemal bu hatasını devam ettirirse dileğim Suzan’ın ( özellikle annemin dileğidir ) Cemal’e haddini bildirmek için kızlarının evine gitmesidir. Zira Cemal hem suçlu hem güçlüdür. Hem Çiçek ve Esma’ya karşı yanlış bir baskı yöntemi uygulayıp onları evden bir anlamda kaçırmış, sonra da suçu Suzan’a atmıştır.

Gelelim Selim’e.... Aslında Selim’e artık en desem az. Yine bir bölüm önceki sözlerini unuttu ve bitti diye ortalıkta dolaşmaya başladı. Daha geçen bölümde Esma gözlerine bakıp gülmedi mi? Zaman istiyorum demedi mi? Selim de zaman tanırım demedi mi? Selim zaman tanıma konusunda rekora gidiyor. Geçen sefer 6 gün tanımıştı. Şimdi 1,5 gün falan tanıdı. Tamam karısı gittiği için üzülüyor. Onu da anlıyorum. Ama nedir bu içinde bulunduğu pes etmişlik? Bunu anlamıyorum. Esma zaman istedi yalnızca, senin yüzünü görmek istemiyorum demedi ki. Karısını geri kazanmak isteyen adam bu durumda böyle davranmaz. Selim Esma’yı yemeğe çıkarabilir, arayabilir, ne bileyim sinemaya gidebilirler. Ona ilişkilerinin ne kadar güzel olduğunu hatırlatmak için elinden geleni yapabilirdi. Ama o bunlardan hiç birini yapmadığı halde sanki her yolu denemiş gibi yorgundu. Selim’e kızmayayım diyorum ama kızıyorum. Evliliklerinin başından beri sürdürmeye çalıştığı şu meşhur denge politikası elinde patladı. Niye dengeyi korumaya çalışıyorsun? Bırak denge bozulsun. Bazen yeni durumlar için mevcut dengeler yeterli değildir. O zaman yapılması gereken dengenin bozulmasına izin vermek, olayların ve durumların yeni bir denge oluşturmasına olanak sağlamaktır. Çünkü ancak böyle gerçek denge sağlanır. Yoksa çabalarla sürdürülen yetersiz denge sunidir ve güdümlüdür. Mutlaka zarar görecek olanlar vardır. İşte Selim’in bu yanlış denge politikasından da en çok Esma zarar görmüştür. Doğal olarak girdiği bunalımdan sonra Esma o dengenin bir unsuru olmak istemedi bir daha. Şimdi ise Selim pes ediyor. O güdümlü dengeyi kurmaya çalışma nedeni “ben bu denklemde olamam” dedi ve uzaklaştı. Selim’in aklına yeni bir denklem ve yeni bir denge kurmak gelmiyor da eski denkleme girmek istemediği için Esma’yı kaybettiğini sanıyor.

Neyse biraz da Selim’e üzüldüğüm anlardan bahsedeyim. Aslında içki içerken ona üzülmedim. Çünkü dilinde yine Esma’yı unutmak vardı. Ama Esma’nın hediyesi olan saate bakmasına, o sarhoş ve yıkılmış haline acıdım. Ama bu da onun suçu, herşeyin hemen olmasını istemesinin suçu. Kendi kafasında bir program yapması ve herkesin ona uyması gerektiğini düşünmesinin suçu.

Sarhoş Selim’in evde Kör Kuyuları söylemeye çalışması traji komikti. “Maria bir şarkı var biliyor musun? Beni kör kuyularda...” diye başlayınca ister istemez güldüm ama ikilimiz yatak odasına ilerlediği için bu pek fazla süremedi. Ve bize onca yorum yaptıran şey...Maria’nın Selim’in yanında ne işi var sorusunu ben de soruyorum. Evde yatak ya da kanepe yok mu ki gitti adamın yanına girdi? Annemin sözleriyle adam sana yanımda kal dedi ama yanıma gir demedi ki. Bu sahne her yönüyle :!: sinirimi bozduğu için daha fazla bahsetmek istemiyorum. Sabah uyandığında yanında Maria’yı gören Selim’in haline değinmeden edemeyeceğim. Selim’in Maria’yı farkettiği an gözlerinin faltaşı gibi açılması ve yatağın bir ucuna gitmesi çok komikti gerçekten.

Ve Esma....Arkadaşlar ben Esma’nın Demir’in sözleriyle bir anda kendine geldiği görüşüne katılmıyorum. Esma insanlara zamana ihtiyacım var deyip duruyordu ama kafasında soru işaretleri vardı hep. Ayrı eve çıkma kararını verirken, eve bakmaya gittiklerinde, Selim’i her gördüğünde kafasında bir sorgulama vardı. Geçen bölümde istediği şeylerin değiştirilemeyeceğini o da anladı ( Arhan soyadı ile ilgili olanlar ). Bazen bir kararın yanlış olduğunu anlamak için onu hayata geçirmek gerekir. Nitekim Esma için de öyle oldu. O zaten Demir gelmeden önce de kafasında geri dönmeyi düşünüyordu. Selim’i araması, bulamayınca telaşlanması bundandı. Neden daha önce aramadı da o gece arayacağı tuttu derseniz, bunun nedeni de o gecenin yeni evlerine taşındıkları ilk gece olmasıdır. Çünkü Esma yeni evde de aradığı huzuru bulamadı ve Selim aklına geldi. Bazı durumlarda düşüncelerimizi harekete geçirmek için başka birinin hadi git yap demesini bekleriz. Esma da Demir ve Çiçek’ten bunu duydu ve zaten düşündüğü şeyi hayata geçirdi. Huzurunun ve ilacının Selim’de olduğunu o da zaten içine sinmeyen evinde kitap okuyup, elinde telefon dolanıp dururken anlamıştı. Aksi taktirde Esma eve dönmeyi hiç düşünmeseydi Demir de Çiçek de bunu başaramazdı. Burada kilit nokta Esma’nın yeni evlerine taşınması ve aradığı huzuru bulamamasıdır.

Esma evine döndüğünde yüzündeki gülümsemenin donması ve yerini bir şok ifadesine bırakması çok acıydı. Zaten Esma yanlış anlasın diye hazırlanmış :!: sahneyi gördükten sonra Esma’nın şok olmaması imkansızdı. Esma o anda eğer sesini çıkarsaydı, onları uyandırsaydı çok şaşırırdım. Düşünsenize sevdiği adamı, kocasını bir kadınla kendi yataklarında yanyana görüyor. Onları uyandırmak için gidip artık o kirlenmiş yatağa, o kirlenmiş eşe dokunması gerekecekti ya da bağıracaktı, isyan edecekti ve sesiyle yataktakileri uyandıracaktı. Ama Esma’nın o anda boğazından öyle güçlü bir ses çıkarabileceğini hiç sanmıyorum. Çünkü şok oldu zavallı. Selim’i ve o kadını ( Esma açısından o kadın ) uyandırsaydı, onlar kendi yatak odasında ve kendi yatağında kimbilir neler yaptıktan sonra uyanmış olacak ve şaşkın gözlerle Esma’ya bakacaklardı. Sonra Selim olanları açıklamaya çalışacak ve gördüğü kabus gerçek olacaktı iyice. Esma öyle bir durumda kalmayı gururuna yediremezdi. O da bunun için sesizce gitti. Bu bölümde beni en çok üzen şey ise Esma’nın “Selim benden vazgeçemez” lafı oldu. Bu sözler onun hep inandığı ama bir gecede yıkılan bir inancın ilanı gibiydi. Keşke Selim Esma’nın bu inancına layık olsaydı. Evet aldatmadı ama Selim hep vazgeçiyor. Onun “bitti, kaybettim” sözlerinden bıktım. Öyle bir şey olmalı ki Selim herşey gerçekten bitse bile Esma’yı bırakamayacağını, onsuz yaşayamayacağını anlamalı. Birini diri diri gömerseniz ne olur? Öleceğini bilse bile nefes almaya çalışır. Selim de gerçekten hiç bir çare kalmasa, Esma’yı gerçekten kaybetse bile diri diri gömülen birinin boşuna nefes alma çabaları gibi Esma’yı kazanmak için çabalamalı. Nefesi tamamen kesilip ölene kadar... Ama Selim açık havada kendini asıp nefesini kendi elleriyle kesiyor. Umarım Selim’in çabalamasını sağlayacak bir şeyler olur.

destemona
01-02-05, 15:22
sevgili solitude, çok güzel yorumlamışsın ve son cümlene ( "Ve..bu kısım biraz özel olacak..Kaşif ruhum yeni bir meslek dalı bulduğu gibi yetilerim dahilinde bu işi yapabileceğime inanıyorum fazla tevazuya gerek yok,tekliflere açığım:Senarist Editörlüğü..") kesinlikle katılıyorum.

busee
01-02-05, 15:31
safak hani esma da bir ara selime demişti ya insan konunun içinde olunca bütünü kaçırıyor.. Bizde artık diziyle yatıp kalktığımız için her şey istediğimiz gibi olsun istiyoruz..Çünkü onların öyle birbirlerine uzaktan bakmalarını,haksız ve tatsız yere ayrı kalmalarını ve hayatın döndürdüğü çarkın hep yanlış anlaşılmalarının onlara denk gelmesini görmek istemiyoruz.. Bu yüzden teşekkür ederim sana.. Çünkü bende bütünü kaçırmıştım.. Olaylara artık mantıklı ve ileri düşünceli yönünden bakamıyordum.. ellerine sağlık :wink:

marbella
01-02-05, 16:20
safak arkadaşım çok iyi çok hoş yazmışsın ellerine sağlık sence peki bundan sonra ne olacak

12345
01-02-05, 16:22
Şafak her hafta yorumlarını dört gözle bekliyorum. Ellerine sağlık...

cabili
01-02-05, 16:27
Aslında bendeki şiir daha önce Legolinin yazdığına çok benziyor herhalde başka bir çevirisi ona da haksızlık etmemek lazım...

KENT
Dedin ''Bir başka ülkeye bir başka denize gideceğim.
Bundan daha iyi bir başka kent bulunur elbet.
Yazgıdır yakama yapışır neye kalkışsam;
Ve yüreğim gömülü bir ceset sanki.
Aklım daha nice kalacak bu ülkede.
Nereye çevirsem gözlerimi nereye baksam
Hayatımın kara yıkıntıları çıkıyor karşıma,
Yıllarımı harcadığım boşa harcadığım''
Yeni ülkeler bulamayacaksın
Başka denizler bulamayacaksın
Bu kenttir gidip göreceğin bir başkasını umma.
Bir gemi yok başka yol yok sana.
Değil mi ki hayatına kıydın burada;
Bu küçük köşede ona kıyıdın demektir bütün dünyada

pinkzone
01-02-05, 16:44
şafak tam bizim söylediklerimize tercüman oldun çok sağol haftayı sabırsızlıkla bekliyor olacağım

daybreak
01-02-05, 16:56
eski bölümleri tekrar tekrar izlemek bana o kada iyi geliyor ki ...

yildizlar
01-02-05, 17:00
arkadaşlar atasçı nın senaryosunu okuyunca birden bir ampul yandı kafamda 56. bolum 14 şubat sevgililer gününe denk geliyor bizim senaristler barışmayı sevgililerin kavuşmasını bu tarihe denk getirebilirlermi sizce ne güzel olur

hermioneweasley
01-02-05, 17:06
evet bence de olabilir tabiii özel bölüm konulmaz ise............

sevgiler

daybreak
01-02-05, 17:12
sevgililer günü ve selim - esma kavuşması ...
harika olur yaaaaa

bimkolik
01-02-05, 17:13
Ben artik barisma günü konusunda tahmin yapmak istemiyorum, hayallerim yikiliyor olmayinca.Ama gerçekten özledimSelim Esma sahnelerini. Mutfaktakiler bile daha çok görünüyorlar nerdeyse.

yildizlar
01-02-05, 17:19
arkabaşlar bende kendimi kandırmak istemiyorıum ama ne derler içime doğoyor 14 şuıbatta muhakkak bir şeyler yapacaktır senaristler

daybreak
01-02-05, 17:25
sabır sabır sabır

BEKLENEN GÜN GELECEKSE ÇEKİLEN ÇİLE KUTSALDIR.

felini
01-02-05, 17:29
Şafak çok güzel yazmışsın. Hepimizin kızgınlığı senaristlerin konuyu bizim bakış açımızdan değerlendirmemesi. Onlar Selim'in Esma'yı tekrar kazanmaya çalışmasını sağlamak yerine konuyu Türk filmi vari yanlış anlamalara ve kaprislere dayandırıyorlar. İşin kötüsu de gittikçe batağa saplanıyorlar. Yine Selim'in Esma'ya yanaşmasını sağlamak yerine Ömer'in dolayısıylada Selim'in başına bir yığın çorap ördüler. Bu durumda Selim'in elinde sihirli değnek bile olsa Esma'nın peşine gidemez. Çok yazık.

busee
01-02-05, 17:57
eğer 14 şubatta muhteşem bir barışma sahnesi bizleri bekliyorsa bu da demek oluyor ki 55. bölüm barışma sahnesine zemin hazırlayacak! yanii her şey aydınlanacak.. yanii 52.bölüm civarlarında batan güneşimiz yeniden doğacak :) :) :) :)

esma-selim005
01-02-05, 18:02
busee demişki:
eğer 14 şubatta muhteşem bir barışma sahnesi bizleri bekliyorsa bu da demek oluyor ki 55. bölüm barışma sahnesine zemin hazırlayacak! yanii her şey aydınlanacak.. yanii 52.bölüm civarlarında batan güneşimiz yeniden doğacak
Sana katılıyorum yinede senaristlere kızgınım bu kadar bizi üzdüler ve küslüğü çok uzattılar. Ama görünüyorki 14 şubatta sanırım barışacaklar. senaristler kendilerini bizlere muhteşem bir barışma sahnesi gösterirlerse belki onları affedebiliriz... :lol: :lol:

escape
01-02-05, 18:03
ya yok ben cıldırıcam koskoca evde sen git oraya yat bu kadarda olmaz yani ayrıca bunların evleri üsküdarda ee bende burdayım yaa nasıl göremiyorum sunları allahım hersey ne kadar kötü bunalım bir kız oldum ben ya

busee
01-02-05, 18:08
esma-selim005 evet bize mükemmel bir barış sahnesi hazırlamazlarsa onları hiiç affetmicem :evil:

esma-selim005
01-02-05, 18:10
ben hem affetmicem hemde daha önce dediğim gibi Arhan malikanesinin tepesine çıkıp kendimi atıcam :twisted:

busee
01-02-05, 18:11
bişe soracam bu ilk dönem senaristleriyle şimdiki senaristler aynı dimi??

esma-selim005
01-02-05, 18:14
heralde aynıdır.

Legolin
01-02-05, 18:22
geçen dönem senaryoda olan Gaye Boralıoğlu ve Neşe Şen, bu dönem proje tasarımdalar. şu anda senaryoda ise 3 tane erkek var...

arkadaşlar 14 şubat hakkında bu kadar umutlu olmayın bence. sonra bölümden sonra "ama hani barışacaklardı?" diye hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. halbuki ortada böyle bir şey yokken bu "14 şubat" muhabbetiyle kendimizi kandırmayalım derim ben. (aa tabiiki ben de çok isterim ama önceden de dediğim gibi önce esmanın inanması için iyi bir sebep gerek)

atasci
01-02-05, 18:25
Lego demişki-
arkadaşlar 14 şubat hakkında bu kadar umutlu olmayın bence. sonra bölümden sonra "ama hani barışacaklardı?" diye hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. halbuki ortada böyle bir şey yokken bu "14 şubat" muhabbetiyle kendimizi kandırmayalım derim ben. (aa tabiiki ben de çok isterim ama önceden de dediğim gibi önce esmanın inanması için iyi bir sebep gerek)

Lego ya bende katılıyorum. Bu 14 Şubat mevzusu sadece benim senaryomda yarattığım bir olay. Ama BIM senaristleri özel günleri (doğum günleri hariç) senaryoda kullanmıyorlar. O yüzden bencede pek umutlanmazsanız iyi olur.

busee
01-02-05, 18:26
demek değişti ha :evil: belli de ettiler hani!!!

busee
01-02-05, 18:27
olsun canım umut fakirin ekmeği..umut edelim ki karnımız doysun :?

caldvite
01-02-05, 18:32
evet bence de olabilir tabiii özel bölüm konulmaz ise............
14 şubatta barışırlarsa inanılmaz olur;ama özel bölüm koyabilirler, insanlar dışarda olur, izlenmeyebilir diye...

NILFER1
01-02-05, 18:33
bence kendimizi kandırmayalım.kaç bölümdür barışsınlar diye bekliyoruz bakın ne oldu.bence bu beceriksizce hazırlanmış aldatıldı sanma sahnesini birtakım şeylere zemin hazırlamak için çektiler.Esma birden bire gecenin bir yarısı eve dönmeye karar veriyor ve Selim le Maria yı görüyor.Bence
bunlar birbilerini çok seviyorlar ama ayrılmaları da lazım bari böyle bir sebep bulalım dediler.Esma da Selim de gurur yapacak ve doğru dürüst
konuşmadan en fazla 2 bölüm sonra boşanacaklar ve devreye ARC yi
kurtarıp Selim i aşık edecek kadın girecek.Daha 16 bölüm var dizinin
bitmesine başka nasıl konu bulacaklar.

busee
01-02-05, 18:40
allah allah esma ile selimin aşkları üzerine bin bir türlü senaryo buluyorlarda koskoca ekibin üstüne başka senaryolar bulamıyorlar mı?

busee
01-02-05, 18:42
caldvite ..
bildiğim kadarıyla 14 şubaatta diziler tatile girmiyor :)

caldvite
01-02-05, 18:44
ben zaten tatil demedim ki, tekrar falan olur dedim...

busee
01-02-05, 18:45
yaw tatil derken hani durup durup son 3-4 bölümden kolaj yapıyorlaar ya onu demek istedim pardon :wink:

etelh
01-02-05, 18:47
14 şubatın anlam ve önemini unutmuşum şimdi jeton düştü .. ben de diyorum niye çok güzel bir barışma sahnesi 14 şubatta olsun ki veya niye tekrarı olabilir ki... bence de kesin tekrar koyarlar

busee
01-02-05, 18:49
14 şubatın keyfi Bim'de çıkar ve Bim'nın 14 şubatta ara vermeleri haklarını ellerinden alıyorum!!

hermioneweasley
01-02-05, 19:17
kesinlikle değil mi kimsenin bizim14 şubatımızı bozmasına izin vermemeliyiz.

esma selim005 birşey değil dersem alçak gönüllülük yapmış olmam değil mi?

eylul
01-02-05, 20:16
ARKADAŞLAR
BİRAZ EVVEL ATV ANA HABER BÜLTENINDE SELİM VE MARIA YI HABER YAPTILAR.MARIA ANNELİK DUYGULARINDAN BAHSETTİ.YANLIŞ ANLAŞILCAĞIMI BİLİYORDUM EYVAH DEDİ.
ALİ KIRCA DA BU OLAYLAR SONRASI SELİM VE ESMA ARASINDAKİ SOGUK RÜZGARLAR BİR SÜRE DAHA SÜRECEK GİBİ DEDİ.
DİZİ YETKİLİLERİNDEN BİLGİ ALIP BU YORUMU YAPTIYSA 14 ŞUBAT'A GEÇMİŞOLSUN.
ZATEN BEN 14 ŞUBAT İLE İLGİLİ HAYAL KURMAK İSTEMİYORUM.
DAĞILIP TOPLANAMAMAKTAN BIKTIM DA.....

hermioneweasley
01-02-05, 20:23
oolsun umutlanıp onun heran yıkılmasına hazırlıklı olmayı başaran çok az insan vardır.bence herşeye hazırlıklı olalım.yani herkes şu anda içinde bir ferahlıkla diziyi izleyecek.bundan bir hafta öncesini düşünsenize ;ben kendimden söyleyeyim selim ve esmayı düşünüyordum ama içimde olanları ben yaşayacakmışım gibi çok acı vericiydi.

şimdi rahatım gerçekten.çünkü selim sandığımız şeyi yapmadı sabah kalktığı zamanki olayları düşünsenize....ve her bimi düşündüğümde artık mayınlı bölgeyi aşmak üzere olduğumuzu ve bu bölgeyi aştığımızda gerçekten güzel cennet gibi bir alana gireceğimizi hissediyorum.. o günler çok yakında bence

sevgiler

busee
01-02-05, 21:30
eylul bence Kırca bir yerlerden haber aldığı için bu yorumu yapmamıştır! Bize baksana biz bile onlarca ihtimal üzerine duruyoruz herhangi bir cümlede bile :wink:

BONAQAclassic
01-02-05, 21:41
uzun zaman önce arsen gürzap(behiye) ve vahide gördüm (suzan) ali kircanin anna haber bültenine gelmislerdi. hani su tuzluk sahnesinden sonra. iste o zamanda ali kirca onlara sormustu suzan ve behiye ileriki bölümlerde yine birbiriylen anlasacaklar mi yni ona benzer bir soru sormustu. o zaman ikisi olabilir dediler ama kendileri daha tam senaroyu bilmiyorlardi. yani bence ali kircada bugünkü aciklamasinda sadece 1 enfazla 2 bölümden söz ediyordu yani yanlis anlamadiysam oycuncularin kendileri bile sadece sanirim 2-3 bölüm önceden biliyorlar.

felini
01-02-05, 23:44
Bende seyredemedim ATV haberi ama bu konuyu haber yaptlarsa nabız yokluyorlar diye düşünürüm.
Ayrıca sitemizi takip ettiklerini düşünüyorum. Ayrıca senaryo sorunu yaşıyorlarsa burda bol bol var.komedisinden dramasına kadar. Bencebir an önce bizi takip etsinler.

bimkolik
02-02-05, 00:06
Bana öyle geliyor ki bu Maria olayini Zekeriya çözecek.Esmayi bu konuda tek inandiracak insan o. Esma onun sözüne güvenir. Insallah bir an evvel Zekeriya bu meseleyi Esmanin yaninda gir gir olsun diye açar ve olay aydinliga kavusur.Baska yol düsünemiyorum ben.

dlkd
02-02-05, 09:00
arkadaslar,

atv nin sitesinde yarın saat 20:0