Tüm Versiyonu Göster : Aliye Bölüm Yorumları-1
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
forever_bim
13-11-05, 00:34
Öncelikle herkese merhaba. 6 hafta aradan sonra gecen salı Alıyeye bakayım dedim senaryodaki ilerlemeyi soyluyorum bır ya da iki arpa boyu. Dizi ikinci sezon aynen Zerda ve Bimin dustugu durumlara dustu. Bayılanlar izlemeye devam etsin. Bim Aliyenin eline su dokemez adlı fanatik yoruma da sadece guluyorum cunku aliyenin onunde daha 7 ay sacmalama sansı var. Uc Tmc dizisinde de kadro yeterince iyiydi ama senaryo kısır dongu. Bir de Aliyeciler neden Bimden hiç hazetmez anlamıyorum. Ya madem sizden kotuydu nıye camur atma geregi duyuluyor. Diziden sogudum. Sebepleri
1.Oyunculuklar iyi ama senaryo aynı kliselerle dolu.
2.Asırı duygu somurusu yapılıyor.
3.Tempo yok.
4.Kaderim adlı super arkadasın yaptıgı super yorumlar.
5.Nejat Isler bazen fazla kotu oynuyor. Sanırım kızlar bana bayılıyor triplerinde.
6.Muco ve Meriçi geri çek bu dizide hiçbirsey kalmaz.
7.Kasvetli konular acısından Melekler Adası ile yakın zamanda yarısmaya baslar.O bitti nasıl olsa yerini bos bırakmasınlar.
8.Bu sitedeki Aliye taraftarının diger dizi taraftarına uyguladıgı sindirme operasyonları.
9. En onemli sebep karsısında CNBCede DESPERATE HOUSEWIVES adlı super otesi bir yapım var. Simdi sezon finalinde her bakımdan tum dunya dizilerinden iyi.Alıyeyi ortalama 10 milyona yakın kisi izliyor. Desperate Housewives ise sadece Amerikada 25 milyon kisi tarafından izleniyor.Biz Desperate Housewivestan haberdarız peki ya Amerikalılar. Onlar Aliyeyi biliyor mu.
Kızacagınızı biliyorum ama bir salatalık sahnesi almıs basını gidiyor. Efendim ilk defa mı bir dizide boyle bir sahne gordunuz abartmayın. Bir de tum yorumlar su sekilde
Bu bolum cok guzeldi. Onun dısında yapıcı bir elestiriye ya da fanatik olmayan bir yoruma asırı baskı uygulayan laflar var. Foruma daha yapıcı elestırıler beklıyorum. Hepinize iyi gunler.
yani forever bim; helal olsun yeminimi bozdurup bana bu forma tekrar yazı yazdırdun yaaaaaaa
ya biz şimdi senin bim ine bi şey demedik yani; bim daha iyiyse daha iyidir tamam;nasıl istiyosan öyle olsun
bi de amerikada 25 milyonun izlediği DH, türkiye de gençler dışında kendine bi izleme grubu bulamadı; çünkü o dizi hiç te türkiye gerçeklerini yansıtmıyo
kusura bakmasın kimse ama; ne kadınlar DH taki kadınlar güzel; ne de erkekler o akdar yakışıklı; amerikalılar kendi kültürlerini türkler kendi kültürlerini takip ediyorlar:)
ukala demeyin ama amerikadan 2 ay önce gelmiş biri olarak ta söyleyebilirim ki; orda da bu diziyi izleyen sadece gençler:))))
herkese aliyeli günler
Ne tartismasi simdi bu? Kim ne dedi ki Bir Istanbul Masalina? Aliyenin BIM gibi sacmalamasini istemiyoruz diyoruz ne var bunda?? Ayrica benim tanidigim Aliyecilerin bir cogu BIMi de cok seviyor. Amerika dizlerine gelince bize ne ya onlarin Dizilerin'den ve onlara ne bizim Dizilerimiz'den... ? Ayri bir kültür var ortada!! Türkiye'de 70 Milyon kisi yasiyor, Amarikada ise 291 Milyon kisi yasiyor ee tabii ki onlarda 25 Milyon kisi izliyecek cok normal bir sey... Bu gereksiz tartismnanin uzatmamin geregi yok senin yazdiklarin hic bir cümleye katilmiyorum cünkü cok sacma. Son olarak diyorum ki diziyi izlemek istemiyorsan izleme, sevmiyorsan sevme kimse kimseyi zorlamiyor zorlayamaz da.
bir kere söylenen şey bence saçma.çünkü bitmiş bir diziden ve şu an yayında olan bir diziden bahsediyoruz.hangi akla hizmet bu iki diziyi karşılaştırmak.evet bim çok güzeldi.çevremdeki herkes izliyordu.oyuncular güzeldi.ama saçmalayıp bitti.herkes aynı şeyi diyor.her bim'cinin hayalinde bambaşka bir hayal vardı.geleleim aliye'ye.bir kere aliye konu olarak bile farklı.bim aşk üzerineydi.aliye'de ilk planda çocuklar var.aşk sonraki planda.salatalık sahnesinin abartılmasının nedeni de aliye ve deniz'in sahnelerinden biri olması.bir özelliği yok.ama aliyeciler tarafından tabiki çok söylencek.yeliz ablanın dediğini doğru amerika hakkında.bu da çok saçma.burda da kıyaslanan türk dizisi ve amerikan dizisi.böyle karşılaştırmalaro yapmak bence çok yanlış.
aliye forever...
sevgilerimle...
özge...
forever_bim
13-11-05, 12:18
Ay anlatamadim derdimi ya da siz yanlis anladiniz.
Oncelikle ben bana bu yazidan sonra cevap yazan uc degerli arkadasima sesleniyorum. Aliyeci Yelizler ve de Oxford(ozge) siz demediniz ki bunu zaten adini hatirlayamadigim bir kullanici dedi. Ben Tmc dizilerinin hepsini esit tutarim. Asagi yukari ayni kalitede olurlar. Bitmis bir diziyle karsilastrilmasi cok sacma bu konuda ozge cok hakli. Asla Bim Aliyeden ustundur diye bir yorum getirmedim asla da getirmem. Desperate Housewives tempolu senaryosu ile Aliyeden bunalanlar icin taze kan niteliginde gercekten de. Ben bunu anlatmaya calisirken isin icine yaptigim reyting analizi girdi. Boylelikle derdimi yanlis anlatmis oldum. Kimseyi rencide etmek istemiyorum ama sevgili yelizler yazilarini severek okuyan bana biraz sert ciktin. Ama bizim Turk senaristlerde hepsinde bu sorun yasaniyor. Ornekler uzerinden gidersem:
Diger diziler de ilk sezon cok iyi basliyor sonra sermayeden yemeye basladikca da olan izleyiciye oluyor. Buydu anlatmak istedigim sanirim derdimi yanlis aktardim.Aliyeci niye yemin ettin ki? Ne guzel yazisiyorduk.
Sonsoz: Karsilastirma yaptim cunku bizim dizilerin Amerikalilardan geri kalmasini istemiyorum. En azindan bu konuda onlarla yarisabilelim.
bu bölümde Aliye kendini daha da geri cekecekmis.Biz Aliyeden biraz daha yirtici olmasini istedikce o daha da mi pasiflesecek?Bir arkadasimiz yazmisti kafama takidi bu.Sinanin avukati hertürlü cinligi biliyor da Aliyenin Mevhibe Ablasi neden bu kadar pasif?Denizin bile sabri tasti gecen bölümde.Gerci sabirla bekledigine göre bildigi birsey vardir belki ama biraz daha harekeli olsa iyi olacak dizi.
BIM konusuna gelince.Yayinlandigi gúnú iple cektigim bir diziydi.Ama finali bence bastan savma oldu biraz.Keza bir önceki sezon yine bir tmc yapimi olan zerda da sacma bitmisti bence.Umarim Aliyemiz böyle olmaz.
arkadaşlar boşuna tartışıyorsunuz aliye gecen sene seyrettiğim ,bim den dolayı artık tmc ye kızgın olduğum için seyretmiyorum diğer dizilerini olduğu gibi aliyenin özetlerini ve burda yazılanları okuyunca konunun artık ağdalaştığını ve sermayeden yemeye başladığını anladım. zaten bu yapımcı şirket insanlara ne verirsek izlerler mantığında oldukları için her türlü hile ve rezilliği mübah gösterirler. finale kadar cocuklara kavuşma sahnesi beklemeyin bunlar iyice acı cektirip saçmaladıktan sonra vasat bir finalle bitirirler zerda ve bim de olduğu gibi
forever_bim
13-11-05, 15:41
Lisa gercekten de dusunduklerimi yansittin. Cok tesekkur ederim. Aliye icin temennim bu konuda seytanin bacagini kiracak olan dizi olmasidir. Ya da baktilar senaryo tikanmaya basladi senarist degissinler. Bakin SAHRAya zora girdikce tikandikca senaristler degisti bir sezonda bitti ve de tadi damagimizda kalan bir bestsel oldu. Haksiz miyim?
ya bi gün girmedim neler olmuş burda inanamıyorum sizlere katılmıyorum lisa ve forever bim bize derken sizde kendi sevdiğiniz dizinin baskısını yapıyosunuz bi kere aliyeyle bim arasındaki fark şu bence aliye şuanda durağan ilerliyo ama konusu hiç bi zaman saçmalanmıyo ve abartılmıyo bunu haftalık diye bir dergi var orda ki gerçek aliyeleri okuyanlar bilir bim de ise baçlarda o esmanın çocuğunun düştüğünde verdiği tepki çok abartılıydı bi kere bi kadının çocuğu düşünce kocasına daha çok bağlanır bim de ise saçma bi şekilde selimden ayrıldı aliyede böyle şeyler yok yani aliyeyle bim çok farklı iki dizi ve aliyenin sonu da gerçek insanların yaşamlarına uygun bi şekilde biticek bence herkese bol aliyeli günler ha bu arada aliyeci umarım yorumlarına devam edersin seni özlemiştik
forever_bim
13-11-05, 19:06
Bak lorelai beni yanlis anladin. Ben Aliyeyi 38 hafta izledim sonradan biraktim. Su an bolum sayisi ne bilmiyorum ama gercekten de Tmc yapimlari belli bir vakitten sonra konu ve tempo bulmakta zorlaniyor. Erol Avci Aliye icin kucuk bir konuyla baslayan sonradan genisletilen bir oyku demisti. Ben asla izleyicilere ve forum uyelerine yaptirim uygulamam uygulayamam. Prensibim de degil zaten. Ayrica kesinlikle tartismiyorum burada sadece takip ettigim olaylari yaziyorum. Unutma ki gerek Bim gerekse Aliye araklama oykuler. Bim Sabrinadan Aliye ise Betty Mahmudinin KIZIM OLMADAN ASLA adli romanindan apartildi.Belli bir yerden sonra senaryonun monotonlastigi dizinin oyuncularinin basarisina ragmen kan kaybi gozumuzden kacmiyor. Duragan bir hale geldigi konusunda zaten hem fikiriz. Esma karakterine de yuklenmen yersiz cunku Esma Selim uzaklasmasi bir rivayete gore sette yasanan gerginlik sebebiyle olmustu. Diziler monoton hale gelebilir. Ozellikle de Turk dizilerinde bu normaldir. Bunun cozum yolu soyledir.
Sahrayi hatirlayin. Ilk bes bolumu entrikalar kralicesi Nuran Devres yaziyordu. Ayni anda 4 dizi birden yazdigindan yeterince verimli olamadi ve Sahrayi yazmayi birakti. Yerini devralan Oya Yuce Yazi Grubu Nuran Devresin one cikarttigi Sinan ve Hossein karakterlerini geri plana cekip Mithat ve Melek karakterlerini one cikartti. Dizinin temposunu artirdi. 23 bolum yazip 28. bolume gelince onlar da tikandilar. Yerlerini alan Onur Unlu ve Funda Alp ani bir manevrayla Mithati gizli polis yapip diziye action katarken milletin onceden nefret ettigi Nil karakterinin bunalimli donemlerini basariyla yansittilar. Zaten Neslihan Yeldan cok yetenekli bir oyuncu oldugu icin insanlar birden Nil karakterinin de olumlu yonlerini gormeye basladilar. Yani sozun kisasi tikanan oykuye yeni senarist ve de yetenekli oyuncu transferi sarttir. Aliyenin de ihtiyaci olan bunlardir ama biliyorum TMC bunu uygulamaz.
herkese merhaba ben aliyede artık güzel seylerin olmasını istiyorum .kadın üzülmekten bii hal oldu.tabi denizde ...ben asıl patlamayı mücahtten bekliyorum bence bu olayı o çözecek dizinin basından beri aktif bi görevi yok ama sinanın sonunu getirecek leylanın foyası ortayacıkacak bizde mutlu olacaz mevhibe ablaya kalsa işimiz zor :D ..
Herkes Gibi Ben De Aliye'nin Deniz Ve çocuklarla Iken Dizinin Bitmesini Istiyorum Ve Bu Olacak.geri çekme Meselesine Gelince,bölüm özetinde şöyle Birşey Deniyordu:"kendisiyle Kedi-fare Oyunu Oynandiğini Düşünen Aliye,kendini Eve Kapatiyor" Böyle Bir Durumda Herhalde Ister Istemez Kendimizi Kötü Hissederiz. Yorumlarla Ilgili Bir Tek şeye Açiklik Getirmek Istiyorum.dizinin Bitmesine 25 Bölüm Var Olduğuna,şimdiye Dek Aliye'nin Yüzünün 3 Kere Bile Gülmediğine,ortada Henüz Gerçekleşmemiş Olduğuna Ve Bunu Da 5 Bölümde Göstermeyeceklerine Göre,dizi Hepimizin Istediği Gibi Yani Mutlu Sonla Bitecek.aliye&deniz Ve çocuklar.
Arkadaslar Aliyenin ziyaretci defterinde okudum dizinin yapimciynan aralarinda problem varmis anlasamiyorlarmis onun icin diziyi hemen bitirebilirlermis.Bir fikri olan varmi bununla ilgili yazarsaniz sevinirim.
Arkadaslar Aliyenin ziyaretci defterinde okudum dizinin yapimciynan aralarinda problem varmis anlasamiyorlarmis onun icin diziyi hemen bitirebilirlermis.Bir fikri olan varmi bununla ilgili yazarsaniz sevinirim.
sanemfan inşallah yanlış bi bilgidir eğer öyle bişe olursa kahrolurum resmen hah dizi sıkıyo diye tartışıp duruyoruz bizde ya biterse hemen çok mu güzel olcak dizide hiçbi heyecan olmasada yaz tatiline kadar devam eder inşallah zaten bu kadar rayting yapan dizimizi bitirmezler herhalde akıl var mantık var yani
hemen bitirmek gibi birşey olamaz bence.çünkü konuyu çok dağıttılar.bir anda toparlamalrına imkan yok.hemen bitircez derken belki bir iki bölüm önce.ama bence hemen olmaz.
ya bi gün girmedim neler olmuş burda inanamıyorum sizlere katılmıyorum lisa ve forever bim bize derken sizde kendi sevdiğiniz dizinin baskısını yapıyosunuz bi kere aliyeyle bim arasındaki fark şu bence aliye şuanda durağan ilerliyo ama konusu hiç bi zaman saçmalanmıyo ve abartılmıyo bunu haftalık diye bir dergi var orda ki gerçek aliyeleri okuyanlar bilir bim de ise baçlarda o esmanın çocuğunun düştüğünde verdiği tepki çok abartılıydı bi kere bi kadının çocuğu düşünce kocasına daha çok bağlanır bim de ise saçma bi şekilde selimden ayrıldı aliyede böyle şeyler yok yani aliyeyle bim çok farklı iki dizi ve aliyenin sonu da gerçek insanların yaşamlarına uygun bi şekilde biticek bence herkese bol aliyeli günler ha bu arada aliyeci umarım yorumlarına devam edersin seni özlemiştik
ben burda kendi sevdiğim dizinin baskısını yaptığımı düşünmüyorum. genel olarak tmc yapımlarının ikinci sezon saçmaladıkları üzerine. bunlar konu ilerlesin diye her türlü saçmalığı ve rezilliği izleniyor diye ekrana getirirler. aliyede sinan ın yaptıptığı ve yapacağı her türlü hilelik gercek hayatta aklına gelmeyen bir insana örnek oluyor. aynı şeyler bim dede olmuştu cocuğu olmuyor diye gercekten birbirini seven ciftler ayrılıyornu tekrar tekrar tedavi görüyorlar umutlarını yitirmiyorlar yada cocuğum düştü diye kac kadın eşinden uzaklaşır tam tersi birbirlerine sıkıca bağlanırlar yada gercek hayatta kac kişi karısını kardeşim seviyor onlar evlensin mutlu olsun diyor toplumun ahlak yapısı bunu kaldırırmı baba oğul capkınlıkta birbirleriyle yarışır oldular dizi masal bile olsa böyle rezillikler olmamalıydı masallar insanları mutlu etmek için yazılırlar ama 2. sezon bir istanbul kabusu diyebiliriz. eğer anlatmak istediklerimi dikkatlice okursanız ne demek istediğimi anlarsınız. aliye de artık aynı konu etrafında dönmeya başlamış yan hikayelere ağırlık verilmeye başlanmış buda gösteriyorki sıkıntı yaşanıyor ben aliye nin yaşadıklarından kat kat fazlasını yaşayan bir kişi tanıyorum ve yasaların yetersiz kaldığını biliyorum kudreti olan her şeyi yapabiliyor. ayrıca denmişki yakında bitebilir diye merak etmeyin bitmez atv ve tmc para getiren kazı kesmezler
lisa merak etme sene sonu bitiyor o para getiren kazı kesecekler
bende bir istanbul masalını severek seyrediyordum ama esmanın çocuğu düşürmesinden sonra sıkmaya başladı ve patladı ayrıca zerdadan da bahsediliyor yine aynı durum ben zerda'yıda severek izliyordum ve onunda sıktığı yerin yavuz bingölün ölüp yerine halit ergencin gelmesi diye düşünüyorum ama onun nedeni de tmc nin elinde olan sebepler değil yavuz bingöl kaprisleri yüzünden ayrıldı ve dizi sıkmaya başladı buna göre tmc nin sıkan dizisi sadece bir istanbul masalı (tabi bana göre) ama sadece yapımcı şirketi aynı diye aliyeninde kaderinin aynı olacağını söyleyemezsiniz
Ya arkadaşlar hepimizin sinir olduğu tarafları var dizinin ama izliyoruz genede geçen sezonki heyecanı yakalayamasakta benzerlerinin çok üstüne çıkan bir etkileyiciliği var
ayrıca bu sene ben öyle iyi bir dizi yakalayamadım beyaz gelincik iyi falan dedilr oda çok sarmadı beni o kadar dizi çekiliyor aliye yada bim gibi kendine bağlayanı yok
haksızmıyım yada varda benmi farketmiyorum
Piril arkadasim senin yorumlarina katiliyorum Aliye ne kadar sikti deselerde su anda yayinlanan en iyi dizi bence.Valla aksine izlerken cok zevkle izliyorum ve dizi bitene kadarda öyle olacak.aliye forever
evet ya...aliye su anda yayinlanan en iyi ve en cok izlenen dizi...
diziyi elestiren arkadaslar sadece cekemiyorlar...
forever_bim
13-11-05, 23:11
evet ya...aliye su anda yayinlanan en iyi ve en cok izlenen dizi...
diziyi elestiren arkadaslar sadece cekemiyorlar...
Ben bir senedir bu forumdayim ama bugune kadar gordugum en sacma yorumdur bu alinti yaptigim. Bir diziyi elestirmek ne zamandan beri cekememek oldu. Bu dizinin varligi bana hic birsey katmadi yoklugu da hicbirsey goturemez. Bunun sebebi konuyu ve nasil bitecegini biliyor olmam. Dedigim gibi bu da KIZIM OLMADAN ASLA adli romandan alinti bir dizidir. Oyuncularin gayreti ile ayakta duruyor. Senaryo ise kisir dongu olup sadece ve sadece sermayeden yiyor. bunun baska bir aciklamasi olamaz. Karsilastirmayi yapan ben degilim. Iki uc sayfa geri giderseniz BIM ile Aliyeyi kimin karsilastirdigini gorursunuz. Bu diziye iyi diyenler hayatlarinda Ikinci Bahar Super Baba ya da Sahra gibi Cemberimde Gul Oya gibi dizleri veya CNBCe dizilerini izlememisler demektir. Aliye tipki BIM ve diger TMC dizileri gibi Ikinci sezon sermayeden yiyen oyuncu kadrosu guclu fakat konu ve diyaloglar acisindan vasat bir dizidir. Fanatiklige ve taskinliga hic gerek yok. Lisa cok haklisin sonuna kadar seninle ayni fikirdeyim.
Ben bir senedir bu forumdayim ama bugune kadar gordugum en sacma yorumdur bu alinti yaptigim. Bir diziyi elestirmek ne zamandan beri cekememek oldu. Bu dizinin varligi bana hic birsey katmadi yoklugu da hicbirsey goturemez. Bunun sebebi konuyu ve nasil bitecegini biliyor olmam. Dedigim gibi bu da KIZIM OLMADAN ASLA adli romandan alinti bir dizidir. Oyuncularin gayreti ile ayakta duruyor. Senaryo ise kisir dongu olup sadece ve sadece sermayeden yiyor. bunun baska bir aciklamasi olamaz. Karsilastirmayi yapan ben degilim. Iki uc sayfa geri giderseniz BIM ile Aliyeyi kimin karsilastirdigini gorursunuz. Bu diziye iyi diyenler hayatlarinda Ikinci Bahar Super Baba ya da Sahra gibi Cemberimde Gul Oya gibi dizleri veya CNBCe dizilerini izlememisler demektir. Aliye tipki BIM ve diger TMC dizileri gibi Ikinci sezon sermayeden yiyen oyuncu kadrosu guclu fakat konu ve diyaloglar acisindan vasat bir dizidir. Fanatiklige ve taskinliga hic gerek yok. Lisa cok haklisin sonuna kadar seninle ayni fikirdeyim.
bu benim yorumum...begenmeye bilirsin ama bu sana bana hakaret etme hakkini vermez...lütfen sözlerini dikkatli secersen sevinirim...
forever_bim
13-11-05, 23:43
Ben kimseye hakaret falan etmedim. Dizinin icinde buludugu duragan surecten soz ettim dikkat ederseniz yorumumda size istinaden hakaret icerikli hicbir sey yoktur. Eger bu dizinin artilarinin yanina eksilerini yazamayacaksak burasi saglikli bir forum olmaz. Insanlarin bazen yaptigi yorumlar sacma olabilir. Yeri gelir ben de sacmalarim ama bu aralar sacmalamayi abartan seyler gereginden fazla sakiz gibi uzatilan dizilerdir. Bunun oldugu gibi.
Yazimda kisisel bir hakaret yoktur size karsi olmayacaktir da. Sizin ilk yazinizda dediginiz bu diziyi cekememek ancak bir sabun kopugunu cekememek olur ki bu forumda kimsenin o kadar hasta (yani bu diziyi kiskanacak kadar hasta) oldugunu zannetmiyorum. Umarim anlatabildim.
tabiki dizi elestirme hakkina bu forumda herkes sahip...en iyisi unutalim...ben forumda bir tartisma ortami olmasi taraftari degilim...yorumlarina saygi duyurum...
EL DESDİCADO
13-11-05, 23:57
arkadaşlar bim de çok güzel bir diziydi,aliye de çok güzel bir diz. boşuna gerginliğe gerek yok. bim de konu tükenmişti,olmayacak konu yaratıp uzattılar,bu açıdan çok olumsuz oldu.aliyede konu uzatılmıyor. olması gereken konu,normal mecrasında ilerliyor.fakat aliyede de konu çok yavaş işleniyor. burası bir gerçek.1 bölümlük konudan 2 bölüm çıkarıyorlar.ama bunu güzel beceriyorlar,doğruya doğru :p böyle devam ederse ne ala.etmezse zaten en fanatiğimiz bile şikayetlerini belirtmeye başlayacaktır.bim in en fanatik izleyicileri bile belli bir süre sonra isyanları oynamaya başlamıştı.o yüzden saçmaladı mı saçmalar mı tartışmasına gerek yok.saçmalarsa direkt burdaki yorumlarla ,direkt ratinglerde bunu görürüz.bim 18 lerden 11 lere düşmüştü.şimdlik aliyede böyle bir şey yok. şimdilik dizinin keyfini çıralım.ortada olmayan bir ihtimal için gereksiz yere gerilmeyelim.ama keşke biraz daha,olması gerektiği tempoda konu anlatılsa demeyi de ihmal etmeyelim.
fragmani izledim...adres leylanin evi ya...yine kiyamet kopacak aliye ve sinan arasinda...cok heyecanlandim...deniz cok tatli ya...ama aliyenin durumu pek iyi degil...
valla arkadaşlar fragmanı izledim ama her zamanki gibi bişey anlaşılmıyor yine... ev leylanın evi çıkıyor tahmin ettiğim gibi... sinan ile aliye yine karşı karşıya... her an herşey olabilir...aliye üzgün... deniz her zamanki gibi çok şeker.... süheyla yakayı ele verecek sanki... ama tahmin yapsak da tutmuyor en iyisi izlemek... salıyı sabırsızlıkla bekliyorum....
Bu konu lütfen kapansin sinirlerim tepeme cikti amada uzattiniz. Sürekli ayni seyler yaziliyor...
Bu bölüm cok süper olucak. Frangmanda göründügü gibi hariketliydi.. Lyela, müco, aliye, sinan cok seyler olucak bu bölümde sanirim...
Sevgili arkadaşlar,foruma 1 gün bakmamiştim,şimdi gördüm ki burada bir yanlış anlaşılma söz konusu.Sevgili forever bim arkadaşımız Sevgili Kaderim ve benim açıklamalarımdan sonra bir mesaj yazmış sanırım konuyla ilgili.Daha sonra herkesin katılımıyla konu uzamış.Ben de payıma düşeni açıklama ihtiyacı hissediyorum.Yazımdaki amacım Bim'i kötülemek değildi elbette.Zaten benim de zamanında severek izlemiş oldugum bir diziyi kötülemem hayli anlamsız olurdu.Amacım kötülemek olmadıgı gibi iki dizi arasında mukayese yapmakta değildi aslında.Başka bir diziyi de örnek gösterebilirdim orada.Fakat ikisi de Tmc yapımı olduğu için ve ikisini de severek izlediğim için örnek verebileceğim en uygun isim Bim'di.Yani benim dile getirmek istediğim Aliye'nin gidişatı ile ilgili bir endişeydi.Bu endişemi dile getirirken ki amaç ise Bim'i yerden yere vurmak değildi.Kaldı ki yorumlarınıza bakınca zaten herkesin benimle hemfikir oldugunu görmemek imkansız.Çünkü hepiniz Bim'de hayal kırıklıgı yaşadığımızı kabul ediyorsunuz ve bu ilk hayal kırıklıgından ötürü benim de Aliye ile ilgili bu tarz endişeler taşımam gayet normal.Sonuçta Bim'de Aliye'de ülkemizde ilk sezonunu başarıyla tamamlamış ve kendilerine hiçte küçümsenmeyecek bir izleyici kitlesi edinmiş yapımlardan.Ve Bim'in ikinci sezon kötü bir rotada ilerlemesi,olayların seyircinin umduğundan çok farklı noktalara gelmiş olması,e bir de üstüne üstlük yine istenilmeyen ve baştan savma olduğunu düşündüğüm bir son dakika kavuşmasıyla bitmiş olması ben de ister istemez Aliye ile ilgili bazı kaygılar oluşturdu.Çünkü bu sezon başlarken Aliye'den beklediklerim bunlar değildi aynı şekilde geçen sene 2.sezona başlarken Bim'den beklediklerimle bulduklarım arasında büyük farkların olmuş olması gibi.Ama iki dizi arasında şöyle de bir fark var.Bim bitti.Aliye ise hala devam ediyor ve hala kurtarılma şansı var.Sonucta yapımcılar da az cok izleyicilerin görüşlerini takip ediyorlarsa Bim'de yaşattıkları hayal kırıklıgından haberdardırlar ve belki Aliye'de bu duruma son verip aynı şeyleri izleyiciye yaşatmayabilirler.Ya da hiç umursamayıp bildiklerini okurlar ve Bim gibi bir gidişat izlerlerse de izleyici kaybederler.Benim ümidim ilk seçenekten yana.Yani 5-6 bölümdür devam eden rutinliğe bir son vermeleri ve diziye biraz hareket katmaları.Yoksa Bim gibi bir sonu olacak ve ben 2.kez büyük bir hayal kırıklıgı yaşayacağım.Endişelerim ve dile getirmek istediklerim kesinlikle bunlardı.Bim'i kötülemek değil.
Son olarak başlık ile alakasız olacak ama Sevgili LİSA'da bu baslıktaki son bir kaç sayfada mesajını gördüğüm bir arkadaşım oldugu için mesajımın altına eklemek istiyorum.Doğum günün kutlu olsun LISA.Nice mutlu,sağlıklı,güzelliklerle dolu yaşlar geçirmen dileğiyle..
sevgili bavarde gercekten cok güzel aciklamissin.benim de demek istedigim buna yakin seylerdi.Aliyenin senaryosunun rutinlestigini hepimiz kabul ediyoruz zaten.diger dizilerle karsilastirmamizin nedeni önümüzde iyi bir örnek olmayislarindan.Dedigin gibi Aliye hala devam ediyor. umarim bu tepkilere kayitsiz kalinmaz ve bir an önce birseyler yapilir.
Fragmanda Aliye Leyla'nın evine gitti sanırım bu Mevhibenin verdiği adres ve o adreste çocuklar yok ne yazık.Refiye'de Süheyla'nın tolefon konuşmasına şahit oluyor,umarım bu Sinan ile yaptığı bir konuşmadır.Böylece Aliye ona hakettiği dersi verir.
Melisa2000
14-11-05, 11:32
arkadaşlar bim de çok güzel bir diziydi,aliye de çok güzel bir diz. boşuna gerginliğe gerek yok. bim de konu tükenmişti,olmayacak konu yaratıp uzattılar,bu açıdan çok olumsuz oldu.aliyede konu uzatılmıyor. olması gereken konu,normal mecrasında ilerliyor.fakat aliyede de konu çok yavaş işleniyor. burası bir gerçek.1 bölümlük konudan 2 bölüm çıkarıyorlar.ama bunu güzel beceriyorlar,doğruya doğru :p böyle devam ederse ne ala.etmezse zaten en fanatiğimiz bile şikayetlerini belirtmeye başlayacaktır.bim in en fanatik izleyicileri bile belli bir süre sonra isyanları oynamaya başlamıştı.o yüzden saçmaladı mı saçmalar mı tartışmasına gerek yok.saçmalarsa direkt burdaki yorumlarla ,direkt ratinglerde bunu görürüz.bim 18 lerden 11 lere düşmüştü.şimdlik aliyede böyle bir şey yok. şimdilik dizinin keyfini çıralım.ortada olmayan bir ihtimal için gereksiz yere gerilmeyelim.ama keşke biraz daha,olması gerektiği tempoda konu anlatılsa demeyi de ihmal etmeyelim.
bimi spekülasyon yalan habar ayakta tuttu.daha kasım ayındayız.aliye durgunlaştı diye çatlak sesler yükseldi.hazirana kadar bu kısır döngü giderse kıyamet kopar.hem artık seyirci akıllandı yağmur zamanı izleyicisi bıraktı reytingler dibe vurdu.aliyenin izleyicisi onlar kadar fanatikmi değilmi görecegiz.
çocuklarım olmadan asladan başka bir fikir olmadan yazılan diziyi olsa olsa anneler izler.tek konu ile dizimi gider.
Bu bölüm cok süper olucak. Frangmanda göründügü gibi hariketliydi.. Lyela, müco, aliye, sinan cok seyler olucak bu bölümde sanirim...
Evet ya harika ve haraketli bir bölüm olacak. Aliye'nin durumu çok kötü iyce bunalıma soktular:( Şu İkbal yine sinir sinir gülüyor n'oldu acaba? Çok merak ettim. Birde Refiye Süheyla'nın Sinanla konuştuğunu bir duysa şu telefon konuşmasında çok memnun olucam. Aliye önce Leyla'nın evine gidip sonra üzgün bir şekilde o ağaca yaslanmış galiba. Deniz çok az görünüyor fragmanda. Bakalım neler olacakk??
evet haklısın bazılarının yaptıkları yorum düşünmeden yapılmış. sonuçta bu diziler senin gibi banada birşeyler katmadı sonuçta benim karnımı doyurmuyor olsada olur olmasada olur bir dizi fanatikliğe gerek yok okuyup mantıklı düşünmek lazım
fragmanını merak ettim adresin leylanın evi çıkması iyi olmuş
bu bölümü izleyelim değerlendirelim- gerçi fragmanı izlemedim ama anlattıklarınzdan önceki bölümlerden daha hareketli olacak gibi geldi
ayyy...evet fragman süperdi ya.aliye ağacın altında falan oturuyor.
Arkadaşlar ikinci fragmanı gördünüz mü? Deniz Aliye'nin kapısında, Sinan arabada ve Aliye kapıyı açıp açmamak arasında. Sadece bu üç bölümü gösteriyorlar ya keşke bu akşam olsa çok merak ettim..............
Ben göremedim cok merak ettim Nihal'de o fragmandan 2 3 sahne eklemiş Nejat İşler başlıgına farklı bir fragman oldugu belliydi.Heyecanı arttırıyorlar iyice iki ayrı fragman ile.
yağmuradam
14-11-05, 20:01
meraba, ben bu foruma ilk defa yaziorm, bugüne kadar iyi bir okuyucu olmustum ancak şimdi yazmadan duramıycam.. -*forever_bim *- isimli arkadaşımızın yazdıklarını okuyunca oldukça şaşırdım, kimin nasil bir kıyaslama yaptığı önemli diil bence her dizi yerli yada yabancı birbiriyle kıyaslanabilir, benim annamadiim madem fanatikliğe gerek yok, kesinlikle hayatına bisey katmayan ve beğenmediği bir diziyle ilgili bu foruma girip üşenmeden yazıları okuyup bunca şey yaziyor.. annadiim kadariyla TMC'ye kızgın ama neden Aliye sevenleri demoralize edicek şeyler yaziyor, ve en önemlisi de bu kadar eleştirdiği Aliye'yi her hafta oturup neden izliyor??? izlemiyorsa nasil eleştirebiliyor?? bu dizinin şu an itibariyle yayında olan en iyi dizi olduğunu iddaa ederek bi sey daha sormak istiyorum, şimdi sence forever bim, ben Çemberimde Gül Oya, Süper Baba, yada İkinci Bahar'i izlemedim mi? hemen cvp veriim çünkü bunu bilmene ihtimal yok, hepsini tek bölüm kaçirmadan izledim, ve çok beğeniyordum! yazdiklarinin çekememezlikten olduğunu sanmiyorum ama eleştri olduunu da kabul etmiyorum, eleştri ilerletici ve yapıcı olmalıdır, eğer tahammül edilip bu yazim okunduysa tesekkür ederim.....
yağmuradam öncelikle hoşgeldin ve sonuna kadar fikirlerine katılıyorum bende her senenin en iyi dizilerini izledim bu güne kadar yani asmalı konak süper baba ikinci bahar vs...ve bu son dönemin en iyi diziside aliye olduğu için onuda zevkle izliyorum özellikle yarın bizi çok heyecanlı bi bölüm bekliyor iyiki süheyle modaevine gitmedi yoksa hemen sinana haber verirdi aliyede onu leylanın evinde yakalayamazdı ama aliyenin durumu gittikçe kötüleşiyo çocuklarını bulma umuduyla gittiği evde sinanla leylayı basıcak artık salı gelsinnnnnn
bu aliye'nin fragmanlı bir iki diye ayrılıyor mu?anlamadım ben.
Bende ilk defa iki ayrı fragman verdiklerini gördüm. Sadece 3 sahneden yapmışlar Aliye-Deniz ve Sinan gösteriliyor. Müziğide Zeynep Casalini'nin söylediği Bir gün beni özlersen eğer adlı şarkı.
evet ya şimdi fragmanda konuşmaları da veriyor ama 2. frafmanı görmedim hiç... neden böyle yaptılar ki... heyecanlı bölüm olacak galiba... bilgi veren herkese teşekkürler...
forever_bim
14-11-05, 23:21
Oncelikle siteye yeni gelen arkadas Yagmuradam hosgeldin.
Ben Aliyenin 44 ya da 45 bolume ulastigini biliyorum. 38 Bolum izledikten sonra biraktim ama ulkemizde gazete evimizde internet ve basin bulteni diye bir olay var izlemedigimiz bolumleri yorumlardan ya da ayri oturdugumuz ailemizden ofis arkadaslarimizdan ogrenenbiliriz. Ayrica elestirilerim yapicidir kesinlikle bu konuda size katilmiyorum. Elestiriyi yapinca arkasina cozum onerileri sundum. Dikkatli okuduysan senarist degisikligi ile tempo artirilabilir dedim. Ve yeni oyuncu transferi sart dedim ayni eksen icinde donup dolasmak yerine. Bu forumda elestirileri ve de yorumlari dikkatle takip edilen bir insan olarak hicbir zaman fanatiklesmeden cumleleri dogru secerek dusuncelerimi ifade ediyorum. Elestiri yaptigim zaman arkasina cesitli ornek ve karsilastirmalarla cozum onerileri sunarim.
Ozlem22
Bence de birbirimizi artik anladigimiza gore tartismanin bir luzmu kalmadi. Kaldi ki ben burada bir beyin firtinasi yaratmaya calistim ve de basardim. Herkes olumlu ya da olumsuz dizi gidisati ile alakali yorum yapti hem de bunu saygi cercevesinde yapti.
LISA
Sevgili sanal arkadasim dogumgunun kutlu olsun ben de Akrep burcuyum 6 kasim dogumluyum. Fikirlerimiz o yuzden birbirini tutuyor. Bu dizi durgunlasti cozum yolu da var dedik basimiza neler geldi gordun. Neyse saka bir yana herkesin fikir belirtmesi bu forum ve diziler acisindan cok guzel.
TMC su an benim kara listemde. Zerda BIM ve Aliye hayal kirikligi yaratinca artik halk da uyandi. Bakin Yagmur Zamani Avrupa Yakasi karsisinda yerlerde surunuyor. Kadin programlari kadar bile share alamiyor. Ayni ornek Beyaz Gelincik icin de soylenebilir o da az izleniyor. Haziran Gecesini bile gecemiyor. TMC hak ettigi yere dogru ilerliyor. Halka kulagini kapatan bir gun gelir boyle karsiligini gorur.
Yarin aksam Yagmur Zamani var bahse girerim ki Belali Baldiz daha fazla izlenecektir.
Forever bim arkadasima sesleniyorum:Aliye hayal kirikligi yaptida bu kadar izleniyor aceba yapmasaydi ne kadar izlenirdi.Su an aliyeden daha cok izlenen dizi göremiyorum aceba varda benmi bilmiyorum.Bu konununda cok uzadigini düsünüyorum.Artik kapansa iyi olur diyorum.
forever_bim
14-11-05, 23:51
1.Halkimiz duygusaldir. Duygularini somuren aglak ve de vasat yapimlara bayilir. Reyting listesinin tepesine cikartir. Bas taci yapar.
2.Ayrica olumlu elestiriye her zaman hos geldin diyen bir zihniyete sahipsiniz galiba. Akabinde yukselen olumsuz elestirlere karsi hemen konuyu kapatalim diyorsunuz. Ayrica ben benimle yazisan insanlara son olarak cevap yazdim.Anlatabildim umarim.
LÜtfen mesaj yazarken daha dikkatli olun kavga yaratmaya elverisli cümleler kullanmayin.
Edasenekt
Arkadaşlar bu dizide tek kafama yatmayan şey ne biliyormusunuz
Denizin aliyeyi bu kadar sevmesi ve beklemesi hemde hiçbir umut almadan aliyeden ümit verici tek söz duymadan.günümüzde hangi erkek sürekli çocuklarım diye ağlayan bir kadını bu kadar bekler bu kadar problemi çözmeye gönüllü olur işini gücünü aksatır
Yarınki bölümde gene aliye depresyonda deniz gene en sevecen haliyle yanıbaşında dahada ne kadar sürer bilinmez
Zaten dizinin çok sevilmesinin en büyük nedenlerinden biri de bu karşılıksız ve çok büyük aşk pırılcım.Gerçek hayatta kimse bu kadar sevilemediği ve böyle büyük bir aşkı yaşayamadığı için,bunu dizide görüp kendini o karakter yerinde varsayarak mutlu oluyor.Yani Aliye bu açıdan bakıldıgında herkesin içindeki sevilme eksikliğini gideriyor.Yaşanılmayanı yaşatıyor.
Denizin aliyeyi bu kadar sevmesi ve beklemesi hemde hiçbir umut almadan aliyeden ümit verici tek söz duymadan.günümüzde hangi erkek sürekli çocuklarım diye ağlayan bir kadını bu kadar bekler bu kadar problemi çözmeye gönüllü olur işini gücünü aksatır
Yarınki bölümde gene aliye depresyonda deniz gene en sevecen haliyle yanıbaşında dahada ne kadar sürer bilinmez
ya artık bir seyler olsun deniz ne kadar dayanır bilmem ama ben sıkılmaya basladım artık aliye haklarını kullansın cocuklarını görmek icin elinde karar var avukatı ise yarasın
forever_bim
15-11-05, 00:36
Bu ve buna benzer olaylar olabiliyor dizilerde tebrikler piril cok guzel yakaladin. Bir de gercek hayatta Turk erkekleri anestezist bekar ve de guzel bir kadin olan Nur dururken evliliginde deprem yasayan iki cocuklu bir kadini pek secmez. Secebilir de gonul meselesidir ama etrafta pek olmaz bu tur vakalar.
arkadaşlar kaç zamandır foruma yazmıyor, sadece okuyordum. yazmaya da niyetim yoktu ama ama forever bim adlı arkadaşımız tartışmayı iyice düzeysizleştirince ben de sesimi çıkarma gereği duydum.
aslında burada yazdığı her eleştiriye karşı verilecek cevaplar var. ama bu kadar negatif ve önyargılı bakan bir insanla ne tartışılabilir, nasıl tartışılabilir ve niçin tartışılır.
elbette ki herkes diziyi beğenmeme eleştirme ve bu eleştiriyi dile getirme hakkına sahiptir. zaten bu forumların varlık nedeni de bu. ama buranın bir topluluk olduğunu unutmaya ve insanları rencide edici, hatta aşağılayıcı bir dil kullanma hakkına hiçkimse sahip değildir.
"Her yorumumdan cimbizla laf didikleyip olayi mahalle kavgasina dondurmeye calisan arkadas", "Ha bu arada sanirim sayi saymayi bilmiyorsunuz" gibi seçilerek kullanılan cümlelerle saygı sınırını fazlasıyla aşarak insanları sinirlendirmeye çalışan bir üsluba sahip bu arkadaşımızı saygı ve nezaket sınırları içine; varsa eğer moderatörleri de kullanılan dilin düzeyi konusunda foruma bir çeki-düzen vermeye davet ediyorum.
insanları kızdırarak dikkat çekmeye çalışan bu arkadaşa lütfen artık yanıt vermeyelim ve forum da asıl işlevine dönsün.
çok üzülerek söylüyorum ama gerçekten çok fazla hüzün var dizide ve hiç bir ilerleme yok, üç haftadır olduğu yerde sayıyor, burda hepimiz bu dizinin hayranıyız ama bu kadar da olmazki yani, boşu boşuna bekliyoruz bir sonraki haftayı, değişen sadece kıyafetler oluyo sanki, herşey aynı, nerde müconun yapacakları, nerde mevhibe nin avukatlığı?...Dizi saçma sapan bir muamma içinde devam ediyo, hepimiz her salı hayal kırıklığına uğruyoruz
1.Halkimiz duygusaldir. Duygularini somuren aglak ve de vasat yapimlara bayilir. Reyting listesinin tepesine cikartir. Bas taci yapar.
2.Ayrica olumlu elestiriye her zaman hos geldin diyen bir zihniyete sahipsiniz galiba. Akabinde yukselen olumsuz elestirlere karsi hemen konuyu kapatalim diyorsunuz. Ayrica ben benimle yazisan insanlara son olarak cevap yazdim.Anlatabildim umarim.
LÜtfen mesaj yazarken daha dikkatli olun kavga yaratmaya elverisli cümleler kullanmayin.
Edasenekt
forever tamamen haklısın yaptığımız eleştirileri dikkatli okusalar ne demek istediğimizi anlayacaklar. halkın duygusunu sömüren yapımlar her zaman ilgi çeker ama abartıya kaçmamak şartı ile hatırlarsanız gecen senede bim in reytingleri son haftaya kadar iyiydi neyin sayesinde iyi pazarlama yöntemi ile
aynı şeyler aliye için de gecerli sezon sonunda insanların memnun kalıp kalmadıklarını sormak lazım zerda ve bim buna en güzel örnek
fragmanda ayse babaannesini opüyor.http://smile.smilies.nl/428.gif
İsteyerek yaptığını zannetmiyorum,Sinan uyarı yapmış olabilir,kendisinide çocuklara söylediği zaman öptürebiliyor zaten :mad:
benim aklima gelen de o zaten.anneleri icin o kadin gibi anneleri yok diyen bir adam kocaman haliyle bile annesini el üstünde tutan bir adam, nasil olur da ufacik cocuklardan annelerini unutmalarini ister anlamiyorum.cocuklar icin cok üzülüyorum.
Zavallı çocuklar,babalarının ve babaannelerinin hırslarının ve içlerindeki sevgisizliğin kurbanı oluyorlar.Sinan hakkında dediğin çok doğru gurbetçi.Aynı şey İkbal için de geçerli.Ben anneyim diye övünüyor.Aliye'nin de bir anne oldugunu hiç hatırlamıyor nedense.Sinan da da annesinde de empati yoksunluğu var kesinlikle.
benim aklima gelen de o zaten.anneleri icin o kadin gibi anneleri yok diyen bir adam kocaman haliyle bile annesini el üstünde tutan bir adam, nasil olur da ufacik cocuklardan annelerini unutmalarini ister anlamiyorum.cocuklar icin cok üzülüyorum.
Bahsedilen kişi Sinan ise her şeyi beklerim ondan.Yaptıkları ve söyledikleri tutarsız ."Hiç bir kadın beni bırakamaz,ben bırakırım" zihniyetindeki birinden de tutarlı davranışlar beklemek mümkün değil. :mad: Mücahit'in Sinan'a yapacaklarını bekliyorum :D
GüZYanGInI
15-11-05, 12:39
ya arkadaşlar ben bişi sorcam .. fragmanların iksinide izledim... diziyi pek takip edemişorum eskisi gibi... ama aliyeyle denizin arası ii gibiydi.... ama fragmanda deniz kapıya geliodu aliye de açmıo sanırım.. aralarında bi sorunmu oldukii
Zavallı çocuklar,babalarının ve babaannelerinin hırslarının ve içlerindeki sevgisizliğin kurbanı oluyorlar.Sinan hakkında dediğin çok doğru gurbetçi.Aynı şey İkbal için de geçerli.Ben anneyim diye övünüyor.Aliye'nin de bir anne oldugunu hiç hatırlamıyor nedense.Sinan da da annesinde de empati yoksunluğu var kesinlikle.
Söz konusu kendileri olunca çocuklarını seven anne,annesini seven oğul oluyorlar ama başkası için özellikle Aliye için bunlar geçerli değil.Öyle ya bu duygular sadece onlara ait duygular,tam bir egoist yaklaşımı
Mücahit'in Sinan'a yapacaklarını bekliyorum :D
ben de ayni seyi bekliyorum :) ama arada kaynayip giden yine cocuklar oluyor.benim de bir kizim ve bir oglum var.o yüzden cocuklar konusu benim icin cok hassas.
ben de ayni seyi bekliyorum :) ama arada kaynayip giden yine cocuklar oluyor.benim de bir kizim ve bir oglum var.o yüzden cocuklar konusu benim icin cok hassas.
Çocuklara yapacakları en büyük kötülüğü yaptılar zaten ve yapmaya devam ediyorlar.Sinan mantıklı hareket etmeye başlar ve çocukların üzerinde aliye ile beraber sorumluluk taşıdığının bilincine varması elbette en iyisi olacak ama şu anki durumda böyle bir beklenti içinde mümkün değil.Dizinin finalinde Aliye-Sinan çocukları için doğru kararlar alabilir ve onları anne-baba sevgisinden mahrum etmeyebilir ama Aliye-Sinan birlikteliği söz konusu bile olamaz
Aliye için yeni bir fragman hazırlanmış,Deniz Aliye'nin kapısı önünde ısrarla zili çalıyor,Aliye kapının arkasında ama kapıyı açmıyor.Aliye'yi böyle davranmaya iten sebebi çok merak ediyorum. :confused: :confused: :confused:
EL DESDİCADO
15-11-05, 14:46
Aliye için yeni bir fragman hazırlanmış,Deniz Aliye'nin kapısı önünde ısrarla zili çalıyor,Aliye kapının arkasında ama kapıyı açmıyor.Aliye'yi böyle davranmaya iten sebebi çok merak ediyorum. :confused: :confused: :confused:
depresyona girmiş olması :( elini ,eteğini çekecektir diyor ya özette. içine kapanacak iyice aliye.durum kötüye gidiyor gitgide.aliye ne kadar daha dayanır sizce??
GüZYanGInI
15-11-05, 15:20
bence aliye delirir yani.. bi kadının üstüne daha doğrusu bi annenin üstüne bu kadar gidilmez... çocuklarını almak için sinanın evine gidio du.. hatta evde o sarı kadında vardı.. acaba alabilecekmi... ya bu kadar üzülmez biri ya... sinir oluorum şu sinana
forever_bim
15-11-05, 17:01
Oncelikle dun ve onceki gun burada yasanan tartismalarin odak noktasinda olan kisi olarak kendi adima bu forumda yarattigimiz gurultulu ortam nedeniyle deger verdigim uyelerden ozur dilerim. Zaten onlar da asiri tepki vermemislerdi. Benimle bir arkadasin arasindaki tartismayi referans alan arkadasa bir onerim var. Bir olayda taraflari yargilarken sadece bir taraf hakliymis gibi davranmak pek de mantikli ve de adil degildir. Farkindaysaniz burada yorumlari yargilama hakki moderatorlere aittir. Moderator arkadas forumdaki kavga alevlenmesin diye her iki tarafin da ucer mesajini silmistir. Demek ki yapilan degerlendirmede taraflar yari yariya hakli gorulmus ve ona gore de gereken yapilmistir. Yani bir tarafi hakliymis gibi gorup diziyi elestiren oteki tarafa saldirmak kanaatimce pek de dogru bir olay degildir. Son olarak bu sitede yorumlarini severek okudugum ALIYECI LISA GURBETCI GUZ YANGINI BAVARDE SUDE 9 ve de mudahalesi tam yerinde olan Moderator arkadasa yaptiklari yorumlar ve degerlendirmeler icin tesekkur eder onlari kirdiysam da kusuruma bakmamalarini rica ederim. Dizinizin yolu acik olsun. Hepinize iyi seyirler. Umarim senaryo konusunda yanilan taraf ben olurum.
GüZYanGInI
15-11-05, 17:51
benide al yanına:)
ama gerçekten yeter artık yaa aliye kavuşsun çocuklarına:(
yok arkadaşlar böle giderse olacağı bu.. aliye ve siz delirirsiniz bakırköye giderdwini.. bende sete gider sinanı vururum o mezara ben hapse... eee geri kalanlar arada bir çocukları alıp annesine götürürelr.. bu nedir ya bu kadına azcık huzur yazsınlar şu senarister.. valla annem kalpten gidicek die korkuorum diziyi izlerken... bu lçocuklara da yazık yanii.. insaff
arkadaşlar sizi bilmem fakat aliye delirmez belki ama ben kesin delirecem bu ikbal cadısı yüzünden... kadın ne kadar sinir ya... ama oyunculuğu cidden süper...
ay arkadaşlar yazdıklarınızı okuyunca çok güldüm bu gidişle hepimiz deliricez aliye delisi oluo çıkıcaz aliyenin başlamasına tam bir saat var hadi ya zaman ne yavaş ilerliyo aliyeyi beklerken ayten alpmanın şarkısı gibi oldu [zaman durdu sanki beklerken seni aliyeeeeee] neyse ben iyice sapıttım daha fazla yazmıyım bu bölüm çok heyecanlı olucak ve sıkıcı diyenleri utandırıcak
mizrak_tutucu
15-11-05, 21:01
Delirecegini soyleyen arkadaşlara biraz daha sabır oneriyorum. Aliye, uysal, sakin ve içine kapanık bir karakter. Bu tur karakterlerde goruldugu uzre ilk önce ofkesi kendine donuyor ve depresif oluyor. Ama herkesin bir patlama noktası vardır ve uysal atın çiftesi pek olur sozune canı gonulden inanan biri olarak, Aliye'nin patlayacagını ve patladıgı zaman ortalığı yıkacaginı dusunuyorum.
Avukat Mevhibe'nin ise Sinan'ın avukatı gibi uc kagıtcı olmamasını ve o tur ucuz cinliklere kapılmamasını da normal karşılamak lazım. Insanlar kendileri gibi insanları avukat seçerler. Ahlak anlayışı iyice muglaklaşan, nalıncı keseri gibi hep kendine yontan Sinan efendinin, mesleki etik kurallarını zorlayan bir avukatı olması ne kadar dogalsa, Aliye'nin avukatının ahlak ve mesleki ilkelere uyan biri olması da o kadar normal. Adalet her zaman hızlı gerçekleşmez ama eninde sonunda dogru davranan kazanır. Bir diziden duydugum ve pek de sevdigim bir özdeyişe göre "Allahın değirmenleri yavaş yavaş ama ince ince ögütürmüş. Eninde sonunda Aliye dizisinde de herkes layıgını bulacaktır.
merhaba arkadaşlar aliye su sıralar başlamış olmali izleyenler varmı ?
varsa eger izlemeyenler içinn (yani gibiler) kısaca özetleyebilirlermi ?
mizrak_tutucu
15-11-05, 22:50
Aliye, Sinan'ın evi olarak bildirdigi Leyla'nın evini bastı. Sinan, cocuklarını kendisine göstermeyecegini çok net bir şekilde soyleyince, umudunu kaybedip bunalıma girdi. Deniz ilişkinin ve herşeyin belirsizliği yuzunden ilk defa ilişkide yorulma belirtileri gostermeye başladı.
Ikbal Hanım, ogluna kendisi için ne kadar cok şeyi feda ettigini, duzenini bozdugunu soyledi. Sinan da, anne sana yeni bir gelin lazım dedi. Leyla, Aliye'ye fazla baskı yaptıgı ve ileri gittigi konusunda Sinan'ı uyardı. Sinan az bile yaptıgını iddia etti. Aynur'un kocası içip, sarhoş olup yine kotu muamele yapmaya başladı. Refiye Hanım (a.k.a Refuj) Suheyla'yı Sinan ile konusurken duydu. Suheyla'ya sorunca Suheyla emlakçısının adının Sinan oldugunu ve onunla konustugunu iddia etti ama Refiye suphelendi. Nusret beş haftalık hamile...Şimdilik bu kadar..
cok teşekkür ederim :) :) :)
umarım miço bir an önce aliyeye ulaşır ve gerçek oturdukları evin adresini aliyeye verirde aliye cocukları ordan kurtarır
aslında leylayada acıyorum nasıl bir belaya bulaştıgının oda farkında ama sevildiğini sanıp ve kendiside sevdiğini göz önüne alırsak olanlara göz yumuyor
mizrak_tutucu
15-11-05, 23:18
Ben Leyla'ya acıyorum. Sevgi ve şefkat arayışının körlüğü ve aşk sarhoşluğu içinde Sinan'ın psikopatlık yolunda ne kadar çok mesafe kaydettiğinin farkında bile degil. Leyla'nın en azından neyin iyi ve kotu/hatalı olduğu konusunda gerçeklik duygusunu ve sagduyusunu kaybetmemek gibi bir erdemi var.
Bu bölüm çocuklar ve Aliyenin durumu belirsiziğini koruduğu halde çok hoştu bence özellikle son sahne.
Denizin balkan hocasıyla konuşması süheylanın sobelenişi,nusretin hamileliğine feyyazın tepkisi,gülsünün makyajı ve tabiiki müco.
sanırım haftaya biraz daha iyi olacak yavşta olsa düğümler çözülecek
inanilmaz süper bir bölümde ya...halen son sahnenin etkisindeyim...
sinan ne kadar gadar bir insan...ona karsi nefretim gittikce artiyor...
leyla aslinda aliyeye aciyor ama sinana pek karsi gelemiyor...
alp ve müco sinani devirecekler...hemde en kisa zamanda...
su süheylanin foyasi yavas yavas ortayi cikiyor ya cok sevincliyim...
ama ben son sahneye bayildim ya...süperdi deniz ve aliye...aliyenin bakisi ve gülümsemesi,denizin aliyeye elbise secmesi harikaydi ya...inanilmazdi... :) :D
ya sizin bittimi tabi avrupa atv izliyon sen biz hala son sahneyi bekliyoruz reklamda şuan ama varya süper bi bölümdü gelişme yok derse birisi bu bölümden sonra kızarım valla bi kere süheylanın foyası meydana çıktı sayılır ayrıca bu bölümde aliyeyi çok az gösterdiler o en başta leylanın evini bastığı an süperdi şahane bi bölümdü yani bayıllldıııımmmmm
Evet Avrupa atv de daha erken başlayıp daha erken bitiyor ben oyüzden hep avrupadan izliyorum.20 dk falan farkediyor
arkadaşlar ben bu bölümde denize bittim.çok yakışıklıydı bide son sahnede üzerindeki giysi çok şıktı kendisine çok yakışmıştı.
aliyeyi nereye götürecek acaba feyyazda birileriyle konuşuyordu meriçte ortalarda yoktu hep beraber gitmeseler Aliyeyle deniz başbaşa gitseler bari
Evet Avrupa atv de daha erken başlayıp daha erken bitiyor ben oyüzden hep avrupadan izliyorum.20 dk falan farkediyor
arkadaşlar ben bu bölümde denize bittim.çok yakışıklıydı bide son sahnede üzerindeki giysi çok şıktı kendisine çok yakışmıştı.
aliyeyi nereye götürecek acaba feyyazda birileriyle konuşuyordu meriçte ortalarda yoktu hep beraber gitmeseler Aliyeyle deniz başbaşa gitseler bari
evet deniz cok yakisikliydi...ben aliyenin dogum günü oldugunu tahmin ediyorum...o yüzden hep beraber bir süpriz yapacaklar aliyeye...o yüzden cocuklar annelerine kart hazirliyorlar...
ay bu bölüm gerçekten güzeldi sonunda bişeyler olmaya başladı
izlerken ablamın aklına bişey gelmiş bence bu gün denizciğinin doğum günü dedi
en başta değildir gibi geldi ama olabilir dimi kahraman da ama bu gün bişey vardı fln oldu sözü kaynadı ama
hala bölümün özelliklede son sahnenin etkisinde olduğum için biraz saçmalamış olabilirim onların gözlerindeki bakış unutulmaz resmen zaten haman sitemizde resimleri yer alır ay ay ne güzel baktılar birbirlerine ya tam deniz gitti gidiyor uzaklaşıyor aliyeden diye korkarkene balkan hoca tam zamanında yetişti
ama ben aliyenin yerinde olsam patlardım gerçekten cnm ya ağacın yanında otururken ble ne tatlıydı
Harika bir bölümdü. Aliye'nin çaresizce Leyla'nın evinde Arda ve Ayşe diye dolanması içimi acıttı. Sinan ne kadar rezil bir adammış ya her bölüm dahada çıkarıyor bu yüzünü ortaya. Yaptıklarının hepsi ayağına dolanacak az kaldı. Leyla'ya sadece acıyorum çünkü onun için yapılabilecek birşey yok. Sinan gibi vicdandan yoksun bir adamı seviyor ya helal yani. Üstelik olan olaylar gözünün önünde gelişiyor inanılmaz bir durum. Bu gün karısına bunları yapan yarın sevgilisine neler yapar? Havayi kardeşinin bile akıl erdiremediği Leyla'nın sonu nereye gider bilinmez ama onun hakkından Müco gelecek. Müco süper, bizim ekran başında yapamadıklarımızı o yapacak umuyorum. Bu arada Aynurla Sinan arasında olanlar bu bölümde açıklığa kavuştu. Aliye artık haklı olarak daprasyona girdi ya gücü kalmadı ve burada yine Deniz imdadına yetişti. O son bakışını hiç unutmıycam. Süheyla'nın yaptığı pislikler çıktı ortaya en çok sevindiğim sahneydi bu diyebilirim. Ayrıca burada çok da güzel bir mesaj vardı. Bir kötülük yapıca mutlaka çıkıyor ortaya nerden olursa olsun. Hiç ummadığımız yerden çıktı taksici söyledi ya.. Çok anlamlıydı burası bence. Nusret ve Feyyaz adına çok güzel şeyler oldu bakalım bebek geliyor dizimize:) Meriç dizinin şüphesiz en vefakar kahramanı oldu. Çok seviyorum Meriç'i. Balkan hoca ve Deniz'in yaptığı konuşmada çok güzeldi. Ayrıca Gülsün aşık!!:D Önümüzdeki haftayı iple çekmeye başladım bile. Eninde sonunda kötüler kaybedecektir ve Aliye'miz kazanacak bunu umuyoruz. Aliye gülsün artık;);)
Muhteşem Bir Bitişti Ve Hiç Kimse Bunu Beklemiyordu.herşey Berbat Oldu Diye Düşündüğümüz Anda Aliye Ve Deniz'in Son Resimleri Bizi çok Mutlu Etti.doğumgünü Bence Deniz'in Değil Aliye'nin. Hepinizden O Güzel Resimleri Bizlere Iletmenizi Bekliyorum.teşekkürler.
evet ya aliye gülsün artık deniz de olmasaydı çoktan gitmişti heralde
mücoyu da çok sevdim ya,leylayı sinan gelip de onu görürse diye korkuttuğunda sevinim mi üzilim m bilemedim bir yanda leylaya acıdım bir yandan sinana kızdım
arkadaşlar ben aliyenin ilk bikaç bölümünü kaçırmıştım orda sinan ve mücahitin neden kötü olduklarını anlatıyor muydu ya da neden şimdi aralarının kötü olduğunu bliyor musunuz??
kesinlikle çok güzel bir bölümdü.fırtına öncesi sessizliğin durgunluğu vardı. etkileyici bir çıkış için temponun iyice düşürülmesi son derece doğru bence.aliyenin bunalımı hüznü sanem in muhteşem oyunculuğu ile içimize kadar işledi.ümitsizliği hepimizi üzdü süheylanın suyu iyce ısındı refüşümüz bu işi bitirecek.müco gene harikaydı. geçmişteki sır perdesi iyice açıldı artık. leylenın yalvardığı sahnelerde müco beni mest etti. dizimize bebek geliyor.... feyyaz ve nusretin parktaki konuşmalrı çok etkileyiciydi.sinan iyice azıttı. çocuklar ikbali delirtecek :p :p :p arda ve ayşe yine süperlerdi ve bence zelişimiz onlara yardım edecek.ve son sahne.... bi an aliye kapıyı açmayacak diye korktum .gülsünün anlattıklarıyla balkan hoca denizi çok güzel yönlendirdi.son sahnede aliyenin o tatlı gülümseyişi hüzünle beraber o tebessüm gerçekten çok güzeldi.denizin bakışları da acayip şirindi. çok güzel yerde kestiler ve ben haftayı sabırsızlıkla bekliyorum....
arkadaşlar özellikle son sahnenin görüntüleri ve resimleri için sabırsızlanıyorum.... lütfen bizi fazla bekletmeyin imkanı olan arkadaşlar... ;)
evet arkadaşlar son sahnenin resimleri lütfen.. ben her zaman çekerdim ama bugün tv kartında sorun vardı çekemedim.. bide deniz, gülsün makyaj yaparken yakaladığında gülümsemesi çok tatlıydı. onunda fotoları varsa sevinirim..
umarım seyircilerin ağzına bir parmak bal çalıp haftaya yine bunaltmaya başlamazlar... bugün çok güzel bi çıkışla bititrdiler okadar haftanın üstüne ilaç gibi geldi umarım devam ederler... korkarak izliyorum valla ya.. :( birazda sinanı süründürsünler artıkbitsin şu sinan beyin lale devri... :mad:
inşallah sinan aganın bunları yaşadığını zevkle izlicem aliyeye , meriçe , o garip kıza yaptıklarından sonra yalnız kalmanın , çocuklarına hasret olmanın, insanların ahını almanın, kardeşine düşmanlık etmenin acısını yaşasın... tabi bu arada aliyeyle denizi birarada mutlu görelim elbette çocuklarda yanlarındayken... :p
gülündikeni
16-11-05, 04:17
Yine çok güzel bir bölüm izledik.Ben bu bölümde Müco'ya bayildim yine, ne kadar dogal ve samimi bir oyunculuk sergiliyor.Hele ''ALLAHIN DEGiRMENi YAVAS DöNER AMA iNCE öGüTür'' dediya gözlerim yasardi.Birde Aynur''oglum babasiz mi büyusün abi deyince''Allah anali babali büyütsün derler ya ne güzel bir duaymis be deyisi müthisti.Aynur'un çocugunun babasini Ramazan zannediyor(bence çocugun babasi Sinan) Sinan oldugunu ögrenince asil siz Müco'yu o zaman görün.Dedi ya ''bir söz vardir bilir misin?intikam soguk yenen bir yemektir buz gibi insanin kanini dondurur'.Mücahit'in intikami fena olacak.Ben Mücahit'in Sinan'a dünyayi dar edecegi bölümleri dört gözle bekliyorum.
Bir de Balkan Hocanin Deniz'e kalp masajiyla ilgili verdigi ögüt çok güzeldi.
''Hayata döndürmek için israr etmek lazim Deniz,kalbe atacaksin demek lazim''
Bu sözler Deniz'i harekete geçirdi.Haftaya yine çok güzel bir bölüm olacak.
GüZYanGInI
16-11-05, 09:29
valla gulundikeni yorumun güzeldi.... ama ben çocuun vbabasının sinan oldunu bilmiodum... çok şaşaırdım ve affınıza sığınarak vayyy adii herif demek istiorum sinana.. ya bu sinan ne utanmaz arlanmaz adam ya...
dilerim gelecek bolümde arda ve ayse anneleri icin yaptiklari kartlari annelerine kendileri verirler.dilerim :(
bu sinana biri dur desin,aliye ona ne yapti?oyle ya terkedilemez kucuk prensi terk etti.universiteli kiz arkadasi aliyenin onunu kesmedi aramizdan cekil diye.sayisiz kadinla aldatmadi aliyeyi.simdi de leylasi var ama aliyenin yaptigi bu buyuk hatanin yaninda onun yaptigi bir suru pisligin lafi mi olur?ne de olsa aliye gururlu cikip terk etti onu.affedilemez bir hata yaptin aliye.gurur senin neyine,oturup evinde kocanin donmesini bekle.elinde sayisiz meziyetler varmis,terziymissin,kendi kreasyonunu bile yaratacak yaratici gucun var ama kime ne ki.terketmeyip evinde bekleseydin o zaman sinan aganin hosuna giderdi.http://smile.smilies.nl/428.gif
ikbale de kiziyorum.bu hafta dedi ki cocuklar gurultu yaptikca damarlarima taslar doluyor.zaten tas kalpli olan bir insanin damarlarinda baska birsey olmasini bekleyemezdim zaten.http://smile.smilies.nl/428.gif nasil bir annedir ki kendi oz kizini bile aramiyor.bir tek oglu mu var ikbal hanimin?dun merici izlerken icim titredi.o gaddar annesini bile ozluyor ama anneden tik yok.gecen bolumlerde birseyler oldu ama oylesine iste.
mucahitin genisligi dun guldurdu beni.leyla biraz iyi niyetli belki ama o cirpinislari tamamiyle hakettigini dusunuyorum.
galiba herkesi son sahne etkilemis.oyle ki yakin bir arkadasimin kizi bile diziyi izlerken nejaaat gel benim dolabimdan da bana elbise sec diye bagirdi yanimizda :D :D kendisi daha 14 yasinda ama feci derecede asik olmus. :)
balkan hocanin denizde kendi gencligini gordugunu dusunuyorum.asi,basina buyruk.o yuzden tanidikca daha da yakinlasti denize.baba nasihati gibi birseydi dun konustuklari.
dizi konu itibariyle pek degismedi yine ama sevdigimiz oyunculari izlemek buyuk keyif.agir aksak devam etse bile ;)
first lady
16-11-05, 11:13
ya aynısını bende yaptım :p .önceki bölümlerde balığı temizlemesi,aliyenin çayını karıştırması veeeeeeeeeeee bu bölümde dolabından elbise seçmesi beni varya can evimden vurdu.anneme babama aldırmadan;ama aliye yeter ya benim böyle sevgilim olsa dünyayı unutuum diye bağırı verdim.
ama hala kimse o elbisenin önemi ne söylemdiiiiiiii :confused:
ozgunhan84
16-11-05, 11:16
:confused: aliye dizisini başından bu yana seyrediyorum ama yeni yayın dönemin ilk 1 -2 bölümünden sonra çok kasmaya başladı şuanda da alışkanlık olduğu için izliyorum artı birde müco faktörü var tam bomba yaaaa
haksızmıyımmm
Akşam ki bölümde Sinan’ın vicdansızlığına bir kez daha şahit olduk.Aliye ile alakanı kestin,onu istemiyorsun anladıkta çocuklara yaptığın bu eziyeti anlamakta hala zorluk çekiyoruz.”Sen daha çok eve girip çıkacaksın ama çocuklarını hiçbir zaman bulamayacaksın”bu sözü duyunca kanım durdu adeta,Bir baba çocukları söz konusu olduğunda bu kadar mı gaddar ve zalim olabilir. :mad: :mad:
Daha önce Aynur’un çocuğunun babasının Sinan olabileceğini ve Mücahit’in bu yüzden Sinan’a düşman olduğunu yazmıştım.İzlediğim bu bölümde bunu doğru olduğuna kesin inandım.Mücahit’in Sinan’a yapacaklarını bekliyorum artık.Dinsizin hakkından imansız gelirmiş ama Mücahit bu durumda tam bir kurtarıcı. :cool:
Balkan Hoca’nın kalp üzerine Deniz’e yaptığı konuşma çok manalıydı.Yavaş yavaş Aliye konusunda ikilemeler yaşamaya başlayan Deniz için bu konuşmalar ilaç gibi geldi.Balkan Hoca sen daha önce nerelerdeydin ;)
Ve son sahne gerçekten güzeldi.Aliye kapıyı açmayacak diye endişeye kapıldım,kapıyı açınca da akabinde yaşanan olayları büyük keyifle izledim.Deniz’in Aliye için kıyafet seçmesi ve bunu yaparken Aliye’nin onu izlemesini görmek güzeldi. :p :p
http://img346.imageshack.us/img346/8526/24s65zv.jpg
yine çok güzel bi bölümdü...ya ben artık dayanamıyorum ve sinan ile leylalı sahnelerde kanal değiştiriyorum çok sinirleniyorum... :mad: umudumuz müco...mücoyu çok seviyorum...deniz yine muhteşemdi her zamanki gibi...kısaca yine süper bi bölümdü...
Allah herkese DeNiZ gibi bir sevgili nasip etsin... ;)
...................................Amİn........... ...................... :p :p
sepeto2002
16-11-05, 11:52
Dün ben uyumuşum dizinin yarısında. Bölüm sonu nasıl bitti, biri anlatabilirmi? En sonda neler yaşandı, kaçırmış olduğum önemli gelişme veya olaylar varmı?
Dün ben uyumuşum dizinin yarısında. Bölüm sonu nasıl bitti, biri anlatabilirmi? En sonda neler yaşandı, kaçırmış olduğum önemli gelişme veya olaylar varmı?
Ben de maalesef bu uyku problemiyle cebelleşiyorum fazla geç olunca dizilerin sonları :D Ama dün izleyebildim, direndim yani uykuya;)
Dizinin sonuna doğru Balkan Hoca Deniz'in ameliyata girerken ALiye hakkında Meriç ile telefon konuşmasını duyuyor ve Deniz'in endişesini anlıyor. Sonra Deniz'in kız kardeşi Gülsün hastaneye Balkan Hoca ile çalışmaya gelince Deniz ve Aliye olayını anlatıyor, Aliye'nin psikolojik bir bunalımda, depresyonda olduğunu söylüyor ve Deniz'in bu olaya çok üzüldüğünü anlatıyor. Balkan Hoca da bunu üzerine yemekhanede Deniz ile aynı masaya oturuyor ve Deniz'e akıl veriyor. Çok güzel bir sahneydi. Replikler tam aklımda değil ama şöyle birşeyler söylüyor: yaşamak kalbin çarpmasına bağlıdır ve bazen kalp durduğunda kalbin hayata dönmesini sağlamak için kaburgaları kırmak pahasına da kalp masajı yaparız. Ve bu her zaman başarılı olur. Üzerine gitmek lazım diyor. Üstü kapalı Deniz'e destek oluyor.
Ve bunu üzerine Deniz Aliye'nin kapısına gidip ısrarla çalıyor kapıyı. Aliye açmak istemiyor ama sonunda açıyor ve Deniz içeri dalıp "hadi hazırlan çıkıyoruz" diyor. Aliye istemiyor ama Deniz inatla odasına dalıp gardrobunu açıyor ve oradan bir elbise seçiyor ve Aliye'ye "işte bu aradığımz" diyor siyah bir elbisyi göstererek. Aliye o anda çok güzel gülümsüyor Deniz'e bakarak ve Deniz'de ona. Böylece bitti...
Sanırım Aliye'nin yaş günü filan olabilir çocuklarda kart filan hazırlıyor çünkü tam emin değilim.
Güzel bir bölümdü.
Ben son bölümlerde Mücahit'e bayılıyorum. Dün gece de adam çok başarılıydı. Baş rolde olmamasına rağmen parlayan oyunculardan kesinlikle.
Sinan da nasıl bir babadır ya bu kadar zulüm edilir mi bir anneye :confused: İnsanlık kalmamış. Yine sinir etmeyi başardı :cool:
GüZYanGInI
16-11-05, 12:29
sinana bende sinir oluorum iice.. ana oğul ikisinede katlanamıorum ya... nereye kadar hüküm sğürcek bu adam yaa
:confused: aliye dizisini başından bu yana seyrediyorum ama yeni yayın dönemin ilk 1 -2 bölümünden sonra çok kasmaya başladı şuanda da alışkanlık olduğu için izliyorum artı birde müco faktörü var tam bomba yaaaa
haksızmıyımmm
evet Müco hakikaten benim de favorim. Bir gazetede ropörtajını okumuştum. Adam kendinden pek çok şey katmış role. Ve başta kötü adamı canlandırdığı halde ve az bir rolü olduğu halde yolda rastladığı kişilerden çok güzel eleştriler alıyormuş :)
Bence de çok başarılı ;)
sinana bende sinir oluorum iice.. ana oğul ikisinede katlanamıorum ya... nereye kadar hüküm sğürcek bu adam yaa
sorma ya... Babam genelde dizi izlemez, annemle ben izliyoruz diye de sıkılır ve çok zaman erken yatar (En Son Babalar Duyar tek izlediği dizi :D ) Ama dün gece ilk 20 dakikasını filan izledi hayrettir ve dedi ki "ya bu kadar da olur mu, bir anneye bunları hangi baba yapar ya" :D)))) Babam bile çıldırdı duruma asabı bozuldu ve yattı :D hahahahaha...
GüZYanGInI
16-11-05, 12:37
sorma ya... Babam genelde dizi izlemez, annemle ben izliyoruz diye de sıkılır ve çok zaman erken yatar (En Son Babalar Duyar tek izlediği dizi :D ) Ama dün gece ilk 20 dakikasını filan izledi hayrettir ve dedi ki "ya bu kadar da olur mu, bir anneye bunları hangi baba yapar ya" :D)))) Babam bile çıldırdı duruma asabı bozuldu ve yattı :D hahahahaha...
ya benim annem kadıncağız aliye aliye die ağlıo valla... bende sinan die ekranı yumrukluorum nerdeyse.. bu adamın battını görünce şenlik olcak evlerimizde ...
Bu Kadarda Olmaz Ya .herhalde Bu Sezon Sonuna Kadar Aliye çoçuklarina Kavuşamiyacak.abarttilar Artik.hem çok Saçma Senin Elinde Kapi Gibi Mahkeme Izni Var. Nasil çoçuklarini Göremiyorsun.artik çoçuklarina Kavuşsunda Herkes Rahatlasin.dizi Daha Fazla Saçmalamasin.
Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 ALIYE [NET] ATV 14,10 40,00
2 EVDE TEK BASINA 3 (Y.S) [NET] KAND 7,50 18,40
3 YA SUNDADIR YA BUNDA (FINAL) [NET] ATV 7,30 23,40
4 BELALI BALDIZ [NET] ATV 6,50 16,10
5 YAGMUR ZAMANI [NET] SHOW 6,00 14,80
TELE - BAROMETRE
HEDEF KİTLE : A/B
15 KASIM 2005 SALI
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 ALIYE [NET] ATV 16,60 48,40
2 BELALI BALDIZ [NET] ATV 7,60 21,30
3 EVDE TEK BASINA 3 (Y.S) [NET] KAND 6,50 18,30
4 YAGMUR ZAMANI [NET] SHOW 5,90 16,30
5 YA SUNDADIR YA BUNDA (FINAL) [NET] ATV 5,60 21,30
mizrak_tutucu
16-11-05, 13:42
Aliye'deki konu uzatılmasın çocuklarına kavuşsun diyen arkadaşlar gerçek hayatta buna benzer nedenlerle çocuklarını 5-10 yıl goremeyen kişiler oldugunu unutuyorlar ya da bilmiyorlar herhalde. Sanılanın aksine gerçek hayatta bu tur durumlarda kapı gibi mahkeme izni pek bir işe yaramıyor. Gonul boyle olmamasını ister ama bu da Türkiye'nin gerçeklerinden biri. Bu konu, Amerikan filmlerinde de sık sık işlenen konulardan biridir aslında. Ilişki bozulunca, karşısındaki zarar vermek/acı çektirmek/incitmek için çocuklarını silah gibi kullanmak hiç de o kadar az raslanır bir durum degil.
Aliye'deki konu uzatılmasın çocuklarına kavuşsun diyen arkadaşlar gerçek hayatta buna benzer nedenlerle çocuklarını 5-10 yıl goremeyen kişiler oldugunu unutuyorlar ya da bilmiyorlar herhalde. Sanılanın aksine gerçek hayatta bu tur durumlarda kapı gibi mahkeme izni pek bir işe yaramıyor. Gonul boyle olmamasını ister ama bu da Türkiye'nin gerçeklerinden biri. Bu konu, Amerikan filmlerinde de sık sık işlenen konulardan biridir aslında. Ilişki bozulunca, karşısındaki zarar vermek/acı çektirmek/incitmek için çocuklarını silah gibi kullanmak hiç de o kadar az raslanır bir durum degil.
Ne yazık ki böyle durumlar yaşanıyor.Televizyon ekranlarındave çevremizde böyle bir çok duruma tanıklık ediyouz.Üstelik eğitim seviyesi ne olursa olsun insanlar bu tür yollara başvuruyor.Umalımda aile hukukunu korumak adına çıkarılan yasalar uygulamaya konulabilsin ve anne-babalar gerekli olgunluğa ulaşabilsin.
Melisa2000
16-11-05, 13:53
mızrak tutucu doğru söylüyorsun amerikan filmlerinde çocukları alıp kaçana ana baba olayı çok işlenir.ama 90 yada 100 dakikalık film ayrı 70 bölüm dizi ayrı.hep aynı dram herkesi gerer.arada başka konular olsa en azından sulanır.örnek verecek olursam büyük yalanda kocasının erkek çocuk sahibi olması için kızını erkek bir çocukla değiştirmek zorunda kalan bunun sonucunda hayata küsen pesimist bir annenin ve çocuğu hasta olduğu için onu yaşatmak amacıyla evlatların satan bir anne babanın dramı var ama konu sadece bu değil.okadar çok konu varki bu olay sadece başlangıç oluyor.fitili ateşliyor.her karakter için ayrı bir olay örgüsü var.hizmetçilerden tut ağalardan çıkıp git.
sepeto2002
16-11-05, 14:09
Ben de maalesef bu uyku problemiyle cebelleşiyorum fazla geç olunca dizilerin sonları :D Ama dün izleyebildim, direndim yani uykuya;)
Dizinin sonuna doğru Balkan Hoca Deniz'in ameliyata girerken ALiye hakkında Meriç ile telefon konuşmasını duyuyor ve Deniz'in endişesini anlıyor. Sonra Deniz'in kız kardeşi Gülsün hastaneye Balkan Hoca ile çalışmaya gelince Deniz ve Aliye olayını anlatıyor, Aliye'nin psikolojik bir bunalımda, depresyonda olduğunu söylüyor ve Deniz'in bu olaya çok üzüldüğünü anlatıyor. Balkan Hoca da bunu üzerine yemekhanede Deniz ile aynı masaya oturuyor ve Deniz'e akıl veriyor. Çok güzel bir sahneydi. Replikler tam aklımda değil ama şöyle birşeyler söylüyor: yaşamak kalbin çarpmasına bağlıdır ve bazen kalp durduğunda kalbin hayata dönmesini sağlamak için kaburgaları kırmak pahasına da kalp masajı yaparız. Ve bu her zaman başarılı olur. Üzerine gitmek lazım diyor. Üstü kapalı Deniz'e destek oluyor.
Ve bunu üzerine Deniz Aliye'nin kapısına gidip ısrarla çalıyor kapıyı. Aliye açmak istemiyor ama sonunda açıyor ve Deniz içeri dalıp "hadi hazırlan çıkıyoruz" diyor. Aliye istemiyor ama Deniz inatla odasına dalıp gardrobunu açıyor ve oradan bir elbise seçiyor ve Aliye'ye "işte bu aradığımz" diyor siyah bir elbisyi göstererek. Aliye o anda çok güzel gülümsüyor Deniz'e bakarak ve Deniz'de ona. Böylece bitti...
Sanırım Aliye'nin yaş günü filan olabilir çocuklarda kart filan hazırlıyor çünkü tam emin değilim.
Güzel bir bölümdü.
Ben son bölümlerde Mücahit'e bayılıyorum. Dün gece de adam çok başarılıydı. Baş rolde olmamasına rağmen parlayan oyunculardan kesinlikle.
Sinan da nasıl bir babadır ya bu kadar zulüm edilir mi bir anneye :confused: İnsanlık kalmamış. Yine sinir etmeyi başardı :cool:
çok teşekkür ederim tenedos. Yani anca bu kadar ayrıntılı anlatılabilirdi. Dizinin sonunu izlemiş kadar oldum, çok saol.
Çok güzel bir bölüm..
Aliye leylanın evini bastığı sahnede Aliyenin çocuklarını arayısşı ve çaresizliğini gördük ve sinanın bir kavgada bile en son söylenecek sözleri söylemesi.. Uyuz oldum..
Deniz aliyenin yanında her zaman.. Ben Varım Dedirtiyor...
İkbal.. Ve İkbal Kaynana ikiside aynı kişi farketmiyor.. Kalbisizliği devam etmekte... Twisted Evil
Çocukların annelerine kart hazırlamaları.. ve onu ne kadar özellediklerini belli etmeleri.. Bu olaya zeliş vasıta olur.. Zeliş aliyeye gönderir olmazza işyerine görütürür...
süheyla sonunda gerçke yüzünü biri gördü.. İlerki bölümlerde suyu iyice ısıncak..
Nusret ve Feyyaz sonunda bebekleri oluyor ne diyeyim allah analı babalı büyütsün...
Müco bu bölümde daha çok gözüme girdi.. Aslında Müco çok iyi biri sadece damarına basıldımı kimseyi gözü görmüyor.. Leylanın çekeceği var daha Twisted Evil
Balkan hoca bu bölüm öyel bir öğüt verdiki parmak ısırtacak cinsten.. Tebrikler.. Balkan hoca gülsünden tüyoları aldı ve denize yardımcı oldu...
ve aliye.... Bunalımı süper oynayan ve sanem çelik bu durumunda üstesinden başarıyla geldi.. Çok güzel sahnede bitii..
Haftaya bir yerde denizle aliyeyi dans ederken görürsek şaşmayın.. Herkese Bol aliyeli Günler...
Refiye'nin Süheyla'nın söylediği yalana bir an için inandığını düşündüm,ama neyse ki Refüş zeki bir kadın.Sanıyorum ki Süheyla'ya karşı hemen bir tepki almayacaklar.Ben Süheyla'yı takip altına alacaklarını ve işlerine yarayacak birşeyler bulmaya çalışacaklarını,bunlar olduktan sonra Süheyla'ya kapıyı göstereceklerine inanıyorum.
bidahaki bölümde aliyenin doğum gününü izliycez bence kahraman falanda diyodu ya hatırlatmadınmı falan diye çocuklarda onun için kart hazırlıyor sinan bu kartları görürde inşallah biraz vicdanı sızlar gerçi onda vicdan ne gezer o kartlar aliyeye ulaşırsa aliye yeniden umutlanır ve çok sevinir ay o leylanın evine daldığı sahne çok fenaydı hele bunalımlı halleri süper oynadı sanem her zamanki gibi harika bi bölümdü denizin seçtiği elbisede çok güzel ve seksi bişeye benziyodu eee zevkli adam güzel kadındanda anlıyo güzel elbisedende balkan hocanın söyledikleri süperdi bidahaki bölümde denizle aliyeyi baya yakınlaşmış görücez bence ve mücooo adamım dediya Allahın değirmeni ağır işler ama ince öğütür diye tam bu diziyi tarif etti ağır ilerliyo ama çok canlar yakıcak sonunda ve süheylanın ipliği pazara çıkıyor aliye durumu öğrenince kıyamet kopar bence şöyle okkalı bi tokadı haketti süheyla bence görüyorumki bu bölümden sonra genel olarak iyi yorumlar yapılmış anlaşılan bu bölümü herkes çok beğendi herkese bol aliyeli günler salıyı sabırsızlıkla bekliycem
eveeeeeeeeetttttttttttttt...... geçen hafta açtığım ve edasenekt tarafından kapatılan topicte açıklamıştım... müconun sinana olan öfkesinin sebebini. orada okuyanlar herşeyi daha rahat kavradılar sanırım.bu arada açık söyliyim müco olmasa bu dizinin yarıdan fazlası kaybolur gider.açıkçası sanırın aliyeyi bilinçli olarak geriiye çektiler biraz...
ya çocukların anneleri için kart hazırlasmaları çok güzeldi.bence de zeliş götürcek.ben ilk 15 dakkayı elektirikler kesildi diye izliyemedim.ya da daha az bir bölümünü.deniz'i az gösterdilker bence de dün.bu gülsün ile onur olayı çok hoşuma gidiyor.özellikle gülsün'ün parlatıcı sürerken deniz'in gelmesi falan.deniz_balkan konuşması güzeldi.ve son sahne....bence de aliye'nin doğuj günü kutlancak.ama o elbisede ne var anlamadım.aliye'yi izlemeye geç başladığım için elbisenşin özel bir anlamı olur olmadığını bilmiyırum.ikisi de güldü elbiseyi gösterirken.
o elbisenin farklı bir anlamı olabilir.aliyenin bakışından farklı bir şeyin aklına geldiği belliydi.
bu arada maç galiba çarşamba yanlış hatırlamıyorsam...
Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 ALIYE [NET] ATV 14,10 40,00
TELE - BAROMETRE
HEDEF KİTLE : A/B
15 KASIM 2005 SALI
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 ALIYE [NET] ATV 16,60 48,40
Ratingler her zamanki gibi süper! Ben konunun uzatıldığını düşünmüyorum aksine her ne kadar üzücü olsa da çocuklarına kavuşamaması bu olayın diziye gerçekçilik kattığını düşünüyorum. Şuanda herşey olması gerektiği gibi ve mantıklı. Ayrıca düğüm yavaş yavaş çözülüyor çok güzel bölümler bekliyor bizi artık Aliyemizin yüzü gülecek, onun geçirdiği kötü günler Sinan'a dönecek umarım. Bu bölümleri sabırsızlıkla bekliyorum.
Bu bölüm gelecek bölümlerde hareketlenmeler olacagı ve dizide olayların bizim istediğimiz yönde gelişip monotonluktan kurtarılmaya başlanacağı izlenimi yarattı bende.Özellikle Müco'nun söyledikleri,sevgili loralai'nin dediği gibi,Allah'ın değirmeni ağır işler ama ince öğütür.Çok iyi laftı.Müco'nun Leyla'nın evinden gitmekte direndiği sahnede cok heyecanlıydı.Bir an ben de gitmeyecek ve Leyla'yı ele verecek sandım,hayli heyecanlandım o sahnede.Yalancının mumu yatsıya kadar yanıyor.Süheyla'nın ki nasıl çıktıysa Leyla'nın yalanları da ortaya çıkacak.Aslında Leyla'nın yalanları ortaya çıktığında,Sinan açısından sevineceğim.Çünkü Aliye'ye yaptığı kötülüklerin bir diyeti olacak ona güvendiği yerden böylesine büyük bir darbe yemek.Ancak Leyla açısından üzüleceğim.Çünkü o işleri çevirdiği sırada Sinan'a aşık değildi ve daha sonra da devam etti çünkü Müco'nun herşeyi açıklayıp Sinan ile ikisini ayırmasından korktu.Simge Selçuk'u eskiden beri çok sevdiğimdendir belki objektif olamıyor olabilirim ama Leyla karakterini hiç kötü biri olarak göremiyorum.
Son sahnede çok güzeldi.Doğum günü olması iyi oldu.Bu dizide 2.yıla girdiler,o kadar uzun zamandır Arda'dan başka kimsenin doğum günü kutlanmıyor mu diyecektik yoksa.Gelecek bölümlere karşı heyecanım ve beklentilerim arttı bu bölümden sonra.Umarım hep böyle devam ederler.
çok güzel yorumlar yapmışsınız
gerçekten müconun dediği o söz dizinin yavaş yavaş da olsa ttemposunu artıracağı olabilir
siz söylemeden o elbisenin bir anlamı olabileceğini düşünmemiştim şimdi aliyenin eski videolarına bakacağım belki denizle beraber mesela dans ettiklerinde o elbiseyi giymiş olabilir
sinanın aynurun babası olabilir mi gerçekten acaba???
ve nasıl oluda bir baba ve babaanne bu kadar gaddar olabiliyorlar
ikbal ben anneyim ben anneyim diye dolaşıyor ortalarda ama aliyenin de anne olduğunu düşünemiyor..!
leylayı ben de seviyorum mücoya hayatımda ilk kez güzel birşeyler oluyor derken bir taraftan hemen sinan gelsin de sinan için kötü olsun derken bir taraftan leyle için üzüldüm kadın zaten sinandan aldığı paraları ona çaktırmadan geri vermek istedi
sinan leyleyla ilgili gerçeği öğrenince neler olacak merak ediyorum
deniz ve aliyenin sahnesini anlatmaya gerek yok ztn çok tatlılardı
süheyla da nasıl gıcık bir karakterdir inş yakında layığını bulur ki ölye olacak galiba
sonuç olarak bu bölüm gerçekten güzeldi
susandelgado
16-11-05, 22:46
ben de aliyenin doğum günü diye tahmin ettim ama geçen sezon arda'nın doğum günü ne zaman kutlanmıştı? bu sezon kutlamadılar di mi? o elbise acaba o zaman giydiği elbisemiydi? çok soru sordum farkındayım ama hatırlayamadım. neyse aynur hakkında yorumlarımız doğru çıkıyor. işler bayağı karışacak önümüzdeki bölümlerde. süheylanında foyası çıkıyor yavaş yavaş. adamım müco yine bombaydı her zamanki gibi. bakalım neler olacak? her bölüm ayrı bir heyecanlı bitiyor. böyle de 1 hafta geçmiyor ya!
Sevgili Susandelgado Seni Tanimiyorum Ama Cevap Vermek Istedim Soruna.aliye'nin Arda'nin Doğumgününde Giydiği Elbise Değil;etek Ceketti.
mizrak_tutucu
17-11-05, 08:27
Aliye'de "En iyi oyuncu kim" anketinde Barış Falay'ın yer almamasını protesto eden biri olarak, Müco'nun bu kadar takdir edilmesini sevindirici buluyorum. Müco'nun bu kadar sevilen bir karakter hale gelmesinde Sinan'ın hakkından gelen "Tanrı'nın sopası" rolünü oynamasının da etkili olduğunu düşünüyorum. Halit Ergenç de, psikopatlaşan Sinan rolünü fazla abartmadan oynamayı başarıyor. TMC, oyuncu seçmeyi iyi biliyor.
Sevgili mizrak;Aliye'de ''En iyi oyuncu kim'' anketinde Barış Falay'ın ismi yer almıyor.Çünkü Barış Falay geçici bir karakter olarak diziye başlamış.5 bölümlük anlaşmaları varmış.Ancak sonradan diziye tamamen dahil edilmiş.Sanırım o ankette dizi yeni başladığında açıldığı için ankete ismini eklememişler.
mizrak_tutucu
17-11-05, 13:33
Sevgili Bavarde,
Anket açıldıgında Barış Falay'ın beş bölümlük rolü uzatılmıştı. Müco yavaş yavaş hikayenin içine işleyerek, önemli ve vazgeçilmez bir karakter haline gelmişti. Yanlış hatırlamıyorsam, anket birinci sezonun sonuna dogru açılmıştı.
GüZYanGInI
17-11-05, 14:01
Aliye'de "En iyi oyuncu kim" anketinde Barış Falay'ın yer almamasını protesto eden biri olarak, Müco'nun bu kadar takdir edilmesini sevindirici buluyorum. Müco'nun bu kadar sevilen bir karakter hale gelmesinde Sinan'ın hakkından gelen "Tanrı'nın sopası" rolünü oynamasının da etkili olduğunu düşünüyorum. Halit Ergenç de, psikopatlaşan Sinan rolünü fazla abartmadan oynamayı başarıyor. TMC, oyuncu seçmeyi iyi biliyor.
valla ne yalan sölim dizinin başında müco ya sinir oluodum ya.. izlemeye tahammülüm yoktu.. ama şimdi mücocu oldum çıktım... sinana versin dersini. mahvetsin die bekliorum
Mücahit önceleri kötü gibi gösterildi ben de Sinan'ın düşmanı diye sevmiyordum ilk bölümlerde. Şimdi ise herşey tersine döndü. Sinan'ın gerçek yüzü ortaya çıktı, haliyle Mücahit'inde. Şuanda çok sevdiğim karakterlerden biri haline geldi. Birde Aliye için birşeyler yaparsa ki yapacak gibi görünüyor o zaman dahada çok sevicem Mücahit'i. Son bölümde Sinanla arasındaki anlaşmazlık su yüzüne çıktı ve ne kadar haklı olduğu da anlaşıldı. Ayrıca şu Leyla'ya yaptığı şeyi hiç unutmıycam ne heyecan yaptı ya:D Çok güzeldi o sahne hele Leyla'nın çırpınışları karşısında 'İçin rahat mı bari Leyla?' Deyişini hiç unutmıycam. Konuşma tarzı özelliklede Alple çok hoşuma gidiyor(Alper Tunga:)) Jest, mimikleri, hal haraketleriyle sempati kazandı Müco karakteri. Bu arada Barış Falay hakikaten çok güzel oynuyor rolünü, süper oyuncu;);)
arkadaşlar bildiğim kadarıyla o elbisenin hiçbi anlamı yok öylesine güldüler bence denizin tavırlarına güldü aliye sanki çok tatlıydılar ya
Ben de elbisenin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum.Aliye o ana kadar doğum günü olduğunu kendisi bile unutmuştu.Deniz öyle şık bir elbise çıkarınca,Aliye'nin de doğum günü olduğu aklına geldi ve ''Kutlamaya mı gidiyoruz?Sen ne mükemmel bir insansın Deniz!'' der gibi baktı.
Ben de elbisenin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum.Aliye o ana kadar doğum günü olduğunu kendisi bile unutmuştu.Deniz öyle şık bir elbise çıkarınca,Aliye'nin de doğum günü olduğu aklına geldi ve ''Kutlamaya mı gidiyoruz?Sen ne mükemmel bir insansın Deniz!'' der gibi baktı.
Evet katılıyorum. Ben önce Arda'nın doğumgününde giyindiği kıyafet sandım ama değilmiş. Aliye Deniz'in tavrından dolayı öyle baktı.
bavarde bence de haklısın
ablamın aklına denizin doğumgünü olabileceği geldi ama çokcuklar denizin doğumgününü nerden bilicekler
inş kartlar gider aliyeye
elbise hakkında bende bi yorum yapmak istiyorum.. o elbisenin bence bi anlamı yok ama anlam kazanacak.. denizinmi aliyeninmi doğumgünü bende bilmiyorum (büyük olasılık aliyenin olabilir), aliye denizin böyle şık bir elbiseyi yani normal günde giyilemeyecek bir elbiseyi neden seçtiğini merak ettiği için öyle baktığını düşünüyorum.. yani aliyenin aklına önemli bir gün olacağı gelmemiştir...
Bence öyle şik Bir Elbiseyi Seçtiği Anda Deniz,aliye Kendi Doğumgününü Hatirladi.
Evet doğum gününü Deniz o kıyafeti çıkartınca hatırlamış olabilir tabii. Ayrıca bu Aliye'nin doğum günü bence arkadaşlar yoksa çocuklar neden kart yapsınlar annelerine? Birde Feyyaz dayılar falanda birşeyler yapacaklar sanırım. Ben Aliye'nin doğum günü olduğunu düşünüyorum..
Deniz’den Aliye’ye güzel bir sürpriz var!
Bu sezona da damgasını vuran Aliye, yeni bölümüyle ekranlarda… Tüm sevenleri Aliye’nin depresyondan çıkıp hayata dönmesini bekliyor…
Deniz’in Aliye’ye yaptığı şık sürpriz herkesin yüzünü güldürüyor… Arda ve Ayşe’nin anne özlemi karşısında çaresiz kalan Sinan ve annesi İkbal’in araları giderek bozuluyor… Bebek bekleyen Feyyaz ve Nusret, mutluluklarını Aliye’yle paylaşıyor… Aliye defile için hazırlanan elbiseleri kimin çaldığını öğreniyor… Deniz ve Balkan hoca bir hasta nedeniyle birbirine giriyor… Alp’ten sonra Mücahit de Zeliş’le tanışıyor… Aliye’ye yaptıkları ortaya çıkan Süheyla, Sinan’a sığınıp iş istiyor… Özgür’ün Bursa’dan aniden gelişi evdekileri çok sevindiriyor… Arda’nın başına gelenler yine herkesi çok korkutuyor… Süheyla’nın elbiseleri çaldığını ve Sinan’a ispiyonculuk yaptığını öğrenen Valentino Naci ne yapacak? Mücahit’in Zeliş’e gösterdiği ilginin gerçek sebebi ne? Özgür annesi Nusret’i nasıl şaşırtacak?
süper bir bölüm daha geliyor.. şimdiden heyecanlandım. arda'ya ne olacak acaba?
of ya şimdi daha da sabırsızlandım ya... çok güzel bir bölüm bizi bekliyor arkadaşlar.... :p
Ay harika ya. Çok güzel bir bölüm olacakkk. 3 gün kaldı çok merak ediyorummm.
ay güzel bir bölüm olacak galiba tempo gittikçe artıyor dimi
tam da denizle balkan hoca iyiye giderken noldu acaba
hadi salı gel artık..!
Bölüm özeti benim de çok ilgimi çekti.Müco Zeliş'le de bağlantı kurduğuna göre,Aliye'ye yardım çalışmalarına hız verecek gibi görünüyor.Arda yine evden kaçıyor olabilir.Bu bölüm özeti ilk defa diğerlerine göre daha anlaşılır olmuş.En azından içerisinde sürekli sorular yok ;)
Özette güzel şeylerden bahsediliyor,Süheyla'nın durumu ortaya çıktı .Aliye'nin ve diğerlerinin takınacakları tavrı merakla bekliyorum.Bu haftaki bölüm güzel olacak ;) :p
Özetten artık mutlu sona yaklaşılacağı anlaşılıyor bide fotoğraflar olsaydı yada yeni bölüm fragmanı daha iyi anlardık çok merak ediyorum biran önce salı olsa keşke
allahım bu günleri de gördüm ya artık ölsemde gam yemem.süheyla'nın ne mal olduğu ortaya çıkıyor.oleyyy...beeeee....işte adalet.bu yaramaz arda:)yine na yapıyor acaba.ve müco adamım yine bir işler peşinde.aliye ve deniz için söylememe herhalde gerek yok.işte artık GERÇEK heyecan başlıyor.
minemtoprak
19-11-05, 16:57
Şükür yani bu hafta biraz hareket var gibi.Offff çatlayacaktık.
merhaba ben bu siteye yeni üye oldum geçen hafta vizelerimden dolayı aliyeyi izleyemedim anladığım kadarıyla balkan hoca denizin durumunu öğrenmiş bu nasıl oldu anlayabilirmisiniz şimdiden çok teşekkürler
merhaba ben bu siteye yeni üye oldum geçen hafta vizelerimden dolayı aliyeyi izleyemedim anladığım kadarıyla balkan hoca denizin durumunu öğrenmiş bu nasıl oldu anlayabilirmisiniz şimdiden çok teşekkürler
Gülsün ve Balkan hoca konuşurlarken Aliye7nin durumunu Gülsün söyledi. Abim çok üzülüyor diye. balkan hoca bunun üzerine öğrendi ve yemekhanede Deniz'i gördü, yemeğini alıp yanına gitti konuştular. Böyle oldu.
özettende anladığımız gibi süper bi bölüm olacak aliye süheylanın yaptıklarını öğrenince neler yapıcak çok merak ediyorum denizin sürprizi ne acaba inşallah aliyenin doğum günüdür tahmin ettiğimiz gibi ve denizle bi dans sahnesi olursa çok süper olur
susandelgado
19-11-05, 21:26
sonunda süheylanın gerçek yüzü ortaya çıkıyor. eğer geçmişten gelen bi şey yoksa-ki var gibi-müco zeliş'i sinan'a karşı ya da çocuklar için kullanmayı planlıyor olabilir. çok heyecanlı bir bölüm olacak bu sefer yine.
Şimdi yeni bölüm fragmanını gördüm,göstermeye başladılar Atv'de nihayet.Sinan Leyla'ya ''Evlen Benimle'' diyor.Deniz ve Aliye çok güzel yeşillik bir yerde bisiklete biniyorlar.Sanırım dogum günü gecesi Aliye-Deniz,Meriç-Kahraman,Feyyaz-Nusret dans ediyorlar.Özügr Nusret'e bebek konusunda ''Nasıl yaparsınız böyle birşeyi anne nasıl?'' diye çok yüksek sesle bagırıyor.Nusret ağlıyor.Feyyaz da Özgür'e ''Annene böyle bagıramazsın'' gibisinden birşeyler diyerek sert çıkışıyor.Valentino Naci Süheyla'ya ''Elbiseleri naptın Süheyla,evine mi götürdün'' diyor.Süheyla şok olmuş şekilde bakıyor Naci'ye.Nerden anladı bunlar der gibi.Sonra Süheyla Sinan'ın yanına gidiyor,sanırım Sinan para teklif ediyor.Süheyla'da birşey diyor ama hatırlayamıyorum şu an.Ben muhtac mıyım tarzından birşeyler.Sanırım para yerine iş istiyor.Bu yüzden duygu sömürüsü yapıyor gibi bir hali vardı.Arda ve Ayşe evin içinde koşuşturup oyun oynuyorlar.İkbal,Sinan,Hasibe salondayken Hasibe tam masayı topluyor,İkbal o sırada Sinan'a belki bu kızdan da bir çocuğun olur diyor.Hasibe'de tam arkasını dönüyorken,''yok artık'' gibi birşey söylüyor.Üzgünüm replikler tam olarak aklımda kalmadı.Seste çok açamadıgımdan net duyamadım.Hep ''sanırım'' demek zorunda kalıyorum,repliklerden emin değilim.Deniz hastanede Balkan Hoca'nın arkasından koşuyor ''ama hocam'' diyor.Balkan Hoca cok sinirli bir yüz ifadesi ile Deniz'e hiç dönüp bakmadan ilerliyor.Ve son olarak Deniz ve Aliye'yi gösteriyor,birbirlerinin yüzlerine sevgi dolu bakıp gülümsüyorlar,biraz da mahcup bir halleri var.Sonra sanki birbirlerinin dudaklarına bakıyorlar ve orada kestiler.Belki bu bölüm Deniz ve Aliyeyi daha yakın bir sahnede izleyebiliriz.
bende fragmani yeni gördüm...arkadaslar bizi acayip süper bir bölüm bekliyor...
aliye ve deniz müthisler ya...artik birseyler olacak gibi aralarinda...
ama sinan ve ikbal yine bizi cildirtacak...sinan leylaya benimle evlen diyor...ikbalde utanmadan belki bu kizdan da bir cocugun olur diyor...
ama aliye ve deniz acisindan nihayet güzel seyler olacak...
sali olsun artik...sabrim kalmadi... ;)
Fragmanı izlemedim ama Bavarde sayende izlemiş kadar oldum.Aliye ve Deniz'in bisiklet sahnesini merakla bekliyorum.Büyük ihtimalle çok sıcak bir sahne olacak bu.
Ayy inanmıyorum ya çok güzel bir bölüm olacak. Fragmanı bekliyorum çıkmıyor:( Göremedim bir türlü. Yazdıklarınıza göre çok güzel şeyler olacak. Umarım verirler bu gün;) Bilgilendirdiğiniz için sağolun arkadaşlar seyretmiş kadar oldum hakkaten..
of ya şimdi iyice sabırsızlandım... galiba artık aliye ile denizi mutlu görebileceğiz... ya çok merak ettim... ezgicim çok saol bitanem...ya günler geçmiyor mu ne?
ya sağol ezgicim meraktan çatlıcam şimdi ya fragmanı görebilsem bari
dans bisiklete binme sonrada gülüşmeler ve dudaklar allahım şimdi kalpten gidicem kim beklicek salıyı
işte ya sonunda ya süperrrrrrrr
Ya fragmanı görebilsem
Cok güzel bir bölüm olacak insallah.Nihayet Aliye Deniz yakinlasmasi izlicez.Fragmani izledim cok tatlilardi .zamanda durdu sanki hic gecmiyor ben cok sabirsizlaniyorum.Hadi sali gel artik ne oluuuuuuuuuuuuuuur.
ayyyy ben hala görmedim fragmanı artık 12 ya da 1 de veririler ya denizle aliyenin bisiklete bindiği sahneyi çok merak ettim şimdi çok güzel olur kesin bi de o dudaklara bakmalarının devamı nolcak acaba çok manyak bi bölüm bizi bekliyor aliyeyle denizin dans sahneleride süper olur kesin kaçırılmıycak bi bölüm çarşamba günü sınavım olmasına rağmen izliycem sınava ne zaman çalışırım allah bilir salı gellll artık acaba aliye bitince salı günleri napcaz sıkıntıdan patlarız herhalde
sinavlarinda basarilar bavarde ;)
bu bolumun fragmanini hala goremedim,dilerim guzel gelismeler bu bolumler start alir.zira artik mutlu olan en azindan mutlu olma yolunda ilerleyen bir aliye gormek istiyorum.
oleyyyyyyyyyy Aha gördüm ya ama şeyden yakaladım ya aliye ve deniz gülüyordu bir şeylere ama ikiside o kadar tatlıydıki gülerken ya ben ölücem şimdi allahım ikiside o kadar tatlı güldüki sonra birde son sahneyi gördüm allıhm nasıl talı baktı bir gözlerine bir dudaklarına bir gözlerine bir dudaklarına yanlız sanem abla o sahnede muhteşem ya muhteşem ya nejat ta öyle ya yarısını izledim bile böyleyim ya salıyı nasıl beklicem ben şimdi
fragmanı nihayet izledim... aliye ile deniz bisiklee binerken çok tatlıydılar ya...dans sahnesi de öyle... ama ben nusrete çok üzüldüm... son sahne için diyecek bişey yok aslında... bakışlar yeterli bence... ama bu salı neden gelmiyo?
bu arada başta ezgicim olmak üzere sınavı olan tüm arkadaşlara bol şanslar başarılar... :p
Sağol Buketcim,sınavlar başlayıp bir an önce bitse de rahatlasak.Nusret sahnesine ben de çok üzüldüm.Feyyaz da Nusret'te bu bebek için büyük bir heyecan yaşadılar ve Nusret çok kötü görünüyordu,yıkıldı Özgür bağırırken,çok üzüldüm ben de.
Buralar yıkılıyo
Aliyeden yıkılıyo
Muhteşem yaaaaa.. yapacak yorum bile bulamıyorum...
Bu dizi bir efsane yaaaaaaaa...0
GüZYanGInI
21-11-05, 15:39
fragmanları izledim.. bisiklete bindikleri sahne ne güzeldi ya.. tamamını izlesek bi an önce.. ya o sinan ne kadar alçak, utanmaz bi adam.. evlenme teklif etti o sarı leyla ya ya.. hayret bişi
Nihayet fragmanı izledim,bu kısa görüntüler bile gözümü gönlümü açtı.Kesinlikle güzel bir bölüm olacak.Bisiklet sahnesi çok tatlıydı :p ,heyecanla salının gelmesini bekliyorum.Beklediğim diğer bir sahnede Süheyla'nın yıkılışını ve yaptıklarının cezasını çektiğini görmek.Darısı en yakın zamanda Sinan ve ikbal'in başına :rolleyes:
ya süperdi fragman en son denizle aliye bakışması ve bisiklete binmeleri süper ezgicim sana sınavlarında başarılar benim yarında çarşambada sınavım var allah sınavı olanlara kolaylık versin
sınavı olanlara başarılar diliyorum..benim de var ama o kadar önemli değil.ondan izlicem.
ve fragman...süperdi tek kelime ile.özgür'ün bağırmasına çok üzüldüm.ben anlayış gösterir diye düşünüyordum.deniz ve aliye süperdi.hemen salı olsa keşke.az kaldı ama olsun;)
GüZYanGInI
21-11-05, 16:38
fragman süperdi evet.. ayy aliyenin gözlerinin içi gülüodu resmen dimi ya.. farkettiniz mutlaka...
Evettttt nihayet fragmanı gördüm bende muradıma erdim ya:) Harikaaaaaaaaaaaa tek kelimeyle ne diyeceğimi bilemiyorummm. Aliye ve Deniz süperler!!! Bisiklet, dans son sahneeeeeee müthiş. Ay çok heycanlandımmm. Gel salı gellll:D
ay ben daha izleyemedim ama burdaki resim ve yorumlardan izlemiş kadar oldum yelizcim ztn videoyu eklemiş -benim de yarın 2 sınavım var inş benim de sizin de çok iyi geçer..
güzel bir bölüm olacak o zaman, :o ;) çok heycanlandım hadi salllıııııııııııııı geeel
GüZYanGInI
22-11-05, 11:54
ya bu dayının karısının adı neydi yaa.. unuttum onun oğlu sorun çıkarıo bu hamilelik olayında... bi o eksişkti.. gerçi kabullenmesi zor olur tabi ama.....
mizrak_tutucu
22-11-05, 11:56
Kıskançlık ve annesinin hala cinsel hayatı oldugunu görmekten utanç duyuyor herhalde Özgür.
Nusret ve Feyyaz'ın ilişkisi oldukça saglam, bunu da aşarlar.
GüZYanGInI
22-11-05, 12:02
aşıcakları kesin ama çocuk böle yaptıkça kadında üzülüo... belkide tek çocuk olma iktidarını kaybetme korkusuda vardır çocukta...
aliye bi başka gülüodu bu bölümde çok mutlu oldum valla....
aşıcakları kesin ama çocuk böle yaptıkça kadında üzülüo... belkide tek çocuk olma iktidarını kaybetme korkusuda vardır çocukta...
aliye bi başka gülüodu bu bölümde çok mutlu oldum valla....
Ben Özgür'ün öyle tepki verebileceğini hiç düşünmemiştim fragmanda görünce çok şaşırdım ve Nusret-Feyyaz'a çok üzüldüm. Umarım tatlıya bağlanır ub olay. Aliye harika di mi? Hakikaten farklı bir sevinç var yüzünde.
EL DESDİCADO
22-11-05, 17:38
Kıskançlık ve annesinin hala cinsel hayatı oldugunu görmekten utanç duyuyor herhalde Özgür.
Nusret ve Feyyaz'ın ilişkisi oldukça saglam, bunu da aşarlar.
özgürün tepkisi anlaşılır gibi değil. hadi baştan annesinin evlenmesine karşı çıktı,kıskandı bunu bir ölçüde anladık ta bu tavrı ne demek oluyor?
GüZYanGInI
22-11-05, 17:47
özgürün tepkisi anlaşılır gibi değil. hadi baştan annesinin evlenmesine karşı çıktı,kıskandı bunu bir ölçüde anladık ta bu tavrı ne demek oluyor?
ya bence hem annesini paylaşamıo, hemde kıskançlık krizi tuttu.. benden başka bi çocuk mnasıl olur nasıl yaparsızın die.. bide annesini kaybediceğini bütün ilginin sevginin bebeğe gideceğini düşünebilir.. gerçi kaç yaşında adam ama
özgürün tepkisini yanlış buldum ama onunda kendine göre haklı olduğu taraflar vardır belki...zeliş ve müco aşk yaşamaz umarım çünkü pek yakıştıramadım ben... :confused: denize birkez daha hayran kaldım..ne kadar kusursuz hoş bi insan ya...sinana ve annesine sinir oldum yine... :mad:
ya bence hem annesini paylaşamıo, hemde kıskançlık krizi tuttu.. benden başka bi çocuk mnasıl olur nasıl yaparsızın die.. bide annesini kaybediceğini bütün ilginin sevginin bebeğe gideceğini düşünebilir.. gerçi kaç yaşında adam ama
Özgür kendi evlenip çocuk sahibi olmayı planlarken annesinin hamile olmasından utandı.Ona kalırsa annesi ve Feyyaz çocuk sahibi olmak için çok yaşlılar, çocuk sahibi olmak gençlerin işi.Yani sıra ondaydı sırasını çaldılar.
Süheyla sonunda ettiğini buldu. Diğer yardımcı kız çok komik.Tipine bakınhca gülesim geliyor.
Sinanda bir Leyla ile evlensin başı göğe ersin.
Mücoda Zelişe tutuldu galiba. ;)
ben senin gibi düşünmüyorum özgürün verdiği tepki bir anlık ve birazda haklı imse 20 yaşından sonra kardeşi olmasını kakdıramaz ama alışır ve geçer bende müco ile zelişi yakıştıramadım ama mücahit artık mutluluğu hak ediyor ve aliye çocuklara daha kolay ulaşabilir bu sayade şu senaristlere uyuz oluyorum kız iki dakka mutlu olduya hemen ardayı dşürerek ağlattılar ne güzel tam öpüşüyorlardı yaaa....
Çok güzel bir bölüm seyrettik yine. Aliye'nin doğum günü çok güzeldi, Aliye ve Deniz çok tatlıydılar. Şüphesiz birlikte göründükleri her sahneyi seyretmeye doyamadım. Süheyla kapının önüne kondu nihayet buna çok sevindim yetmişti artık. Sinan'ın geçiştirmeside çok güzeldi oh:D Kötüler cezasını yavaş yavaş bulacak az kaldı;) Mücahit'in Zeliş'e yaklaşmasının ardında farklı bir sebep yatıyor gibi ama ne yaptı etti Zeliş'i etkilemeyi başardı. Avukatın kırdığı pot çok iyiydi Leyla bu lafları çok işiticek daha. Feyyaz ve Nusret'e çok üzüldüm, Özgür çocuk gibi davrandı bence kıskançlık krizini abarttı umarım tatlıya bağlanır çünkü annesini gerçekten çok üzdü.. Aliye ve Deniz'in bisiklet sefasıda harikaydı ya bayıldım:) Fakat o son sahne neydi öyle? Ardacık korkuttu beni çok hele Aliye'nin içine sıkıntı çöküp birden Arda demesi çok güzeldi ya.. Bu bölümde Aliye-Deiz sahnelerine önem verilmiş bu çok hoşuma gitti:) Bu arada Meriç ve Kahraman'da çok şekerler.. Yine güzel bir bölüm seyrettim kendi adıma fakat bu bölüm kısa geldi bana haftaya salı nasıl gelicek onun tasasına düştüm bile:(
izlediğim en güzel bölümlerden bir tanesiydi .bu bölüm için gerçekten yorum yapmak istiyorum..
bir özgür biraz sert çıkıştı annesine eminim ki zamanla hatasını anlayacak ve kardeşini daha doğmadan sevecektir..
aliye ve deniz'nin bisiklete binme sahnesi çok hoştu.ama bir türlü yakınlaşamıyorlar..
sinan'ı ve ikbal hanımı es geçiyorum onlar hakkında diyicek tek cümlem yok..
arda ya gelince fregmanlardan anlamıştım merdivenlerden düşeceğini içim sızladı resmen..bu kazadan sonrada sinan göstermezse çocukları allahından bulsun.
müco da en kısa sürede artık amacına ulaşır ve çocukları kavuşturur..
şimdilik bu kadar sanırım bu ilk yorumum olacak aliye için ;) ...
yüzüm gülümseyerek izlediğim bir bölümdü.. sonu ne kadar kötü bitsede bence çok güzeldi. kesinlikle o bisiklet sahneleri mükemmeldi. müco'nun aşık olması, süyehlanın her yerden kovulması, kahraman meriç aşkı, çocukların annelerini görmek için inadı en güzel sahnelerdi.. bi üzüldüğüm nokta ardacımın düşmesiydi.. bölümle ilgili bi kaç resim fotoğraflar bölümüne ekledim arkadaşlar bakabilirsiniz..
Cok güzel bir bölümdü.Insan hem güldü, hemde düsündü :)
Harika bir hava vardi bugün dizide.
@rubio acik konu$sana, neden pes diyorsun ki?!
süper bir bölümdü... aliye ve denizin her sahnesini gülümseyerek ve büyük bir heyecanla izledim...keşke daha çok gösterselerdi.... ama yine de bu kadar görmek bile güzeldi....ardacık çok üzdü bizi yine...inşallah bişey olmıcak ama... uzun uzun anlatmaya gerek yok... süper bir bölümdü.. salıyı iple çekiyorum yine....
Ben Müco ile Zeliş'i yakıştırdım.Zeliş güzel ve akıllı olmasının yanında cok saf ve temiz bir kız.Bu zamanda az bulunur bir tip.Müco'da onun bu mahçubiyetinden ve temizliğinden etkilendi bence.Aralarında yaş farkı olmasına rağmen fikir birliği sağlayabildikten sonra bunun çok önemli bir engel teşkil edeceğini sanmıyorum.Müco epey acılar çekmiş ve bazen onu cok sinirli ya da kötü gibi görmüş olsakta özünde cok temiz kalpli bir karakter.Bu yüzden mutluluğu hak ediyor.Bu bölüm gözlerinde aşk kıpırtıları görmek beni sevindirdi.
Bir de Önder'in Aliye'yi iffetsiz göstermek gibi berbat bir düşünce öne sürdüğü sahnede Sinan'ın ''O benim çocuklarımın annesi,çocuklarımdan ayrı kalmak pahasına da olsa ona iffetsiz dedirtmem'' demesi;aynı zamanda Önder'in Aliye'nin erkek arkadası var mı sorusuna ''hayır'' cevabını vermesi (daha önce Hasibe'ye Aliye ile ilgili ''sevgilisi ile yaşıyor'' gibi bir iftirada bulunmuştu hatırlarsanız) kötü insanların da içlerinde insanlık kırıntıları kaldıgını gösteriyor.Hırs bazen insanın gözünü döndürüyor ancak bazı duyguları da yok edemiyor.Sinan'ın gözlerine bakınca Aliye'ye verdiği gerçek değeri görmemek imkansız.
ekinvesarp
23-11-05, 09:11
bu haftaki bölümde Müco yine süperdi.galiba artık dizide aşık Mücoyu görücez.Ben Müconun Zelişe bakışlarını çok beğendim.Kötü olarak görünen bi adamın da aşk karşısında nasıl yumuşadığımı gördüm.ama bu aşk sonralarda çıkmaza girecek gibi.
GüZYanGInI
23-11-05, 09:24
evet bbencede çoğu şey mücoda dönücek artık.. aslında müconun destekçisiyim.. sinanı altüst etmek onun işi.... yanlız dün tam zileyemedim diziyi.. berbat bi akşam geçirdim.. nelr oldu özetlicek varmı...
Güzel bir bölümdü her zaman ki gibi...Hele Aliye ve Deniz'inn bisiklete bindiği sahnelere bittim doğrusu...Ahhh Ah !! :)
Süheylaya ne güzel oldu ama..Nasıl astarsız bir kadındır ya hala Sinan'ın verdiği parayı alabildi.Pes doğrusu...
Özgür'ün tepkisini çok abartılı buldum.Orada küçük bir mantık hatası yakaladım onuda "mantık hataları" formuna yazdım :)
Adamım,son zamanlarda herkesin adamı Müco aşık oldu !! Arabadaki tepkileri çok iyiydi,bakışları da..Utangaç,çekimser..:) Yalnız arkadaşlar ben mi yanlış hatırlıyorum ?? Şöyle dizinin başlarını hatırlayalım,Müco'nun bir sevgilisi vardı hani,ve o zamanlar Müco evli değilmiydi ?? Ben evli gibi hatırlıyorum..
Sinan'ın annesiyle kuzu sarması durumları eminim ki herkesi benim kadar sinir ediyordur :) İkbal Leyla'ya tam destek veriyor.Bence Leyla kötü niyetli değil ama yinede başlarına çok şeyler gelecek.Çünkü Müco var :) Birde Sinan nihayet Aliye ile ilgili iyi niyet gösterek fotoğraf işine olumsuz tepki verdi.Şaşırttı bizi :)
Aliye her zaman güzel...Seviyorum bu diziyi yaa... :)
GüZYanGInI
23-11-05, 10:19
müco şimdi zelişe mi aşık oldu.. bizim bildiğimiz zelişe:) zeliş ve müco... zeliş nasıldı peki müco ya karşı... sinan leyla ya güvenio ama müco çıkarsın ortaya bazı şeleride görsünler günlerini.. şu ikbal hanımada siniroluorum yyaaaa
Evet..Zeliş hevesli bu işe..Ama arkadaşlar yine söylüyorum Müco evliydi yaaa..Ben öyle hatırlıyorum..???
GüZYanGInI
23-11-05, 10:34
banada öleydi gibi gelio aslında emin değilim.. demek zeliş hevesli... zeliş çok tatlkı bi kız... müco da iyi niyetliyse ne güzel olur... yanlız sinanın iklbalin tepkilerini düşünemiorum:) o zaman işler iice karışır yaa