Tüm Versiyonu Göster : Aliye Bölüm Yorumları-1
Sayfalar :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
Aliye'nin ekran mayası tuttu
atv'nin yeni dizisi "Aliye" yeni bir tiryakilik yaratma yolunda... Sanem Çelik'in oyunculuğu ise muhteşem...
Aliye tıpkı "Haziran Gecesi" ve "Çemberimde Gül Oya" gibi bu sezona damgasını vuracak yeni dizilerin başında geliyor. Dizi, merdivenleri ağır ama emin adımlarla tırmanıyor. Her bölüm bir öncekinden daha iyi oluyor. Senaryo sağlam, oyuncu seçimi de son derece akıllıca. Buna bir de Kıraç'ın harika müzikleri eklenince, ortaya dört dörtlük bir yapım çıkıyor. Zaten yapımcı Erol Avcı'nın adı bile artık bu sektörde "reyting garantisi" anlamına geliyor. Bir kentli kadının hayatta kalma mücadelesini anlatan "Aliye" bu yönüyle de sezonun trendine çok uygun. Dizinin bu hafta reyting listelerinin tepesine oturması da bu yorumları doğruluyor.
KAYNANA DİLİ
Aliye kaynanasından çok çekiyor. Hani öyle bir kaynana ki, "Allah düşmanıma vermesin" türünden. Bu dizinin, "kaynanaların gelin seçtiği" bir yarışmanın yayınlandığı döneme denk gelmesi de son derece ilginç. Demek ki mutlu bir evlilik için eş seçmek kadar, kaynana ya da gelin seçmek de son derece önemli. "Aliye"yi kısa zamanda izleyicilere sevdiren unsurlardan en önemlisi, Sanem Çelik'in oyunculuğu. Özellikle ikinci bölümde "evladından ayrı düşen, yüreği yanık anne" kompozisyonunu öyle başarıyla çizdi ki, kendimi dizi değil, bir reality show izler gibi hissettim.
YÜKSEL AYTUĞ/SABAH
ben de izledim aliye dizisini
super bir dizi bence
muzigi de super kirac herseyi super yapiyor yaa
ama ben ikincin bolumdeki kaza sahnesini anlamadim
o adam kimdi nejat isler(deniz) oraya nerden geldi hemen
cok karisik bir yerdi
ama olsun dizi cok guzel
sanem çelik ve nejat işler hayranıyım.... Tartışmasız bence bu dizi tutar..... :lol: :lol: :lol: :lol:
bu hafta yeni bölümü vermemelerine ben de üzüldüm. tam Nejat İşler de çıktı, Aliye ile doktor Deniz karşılaşır yeni bölümde derken 1 hafta fazladan beklememiz gerekecek. ama atv bunu hep yapıyor. dizi tutana kadar bol tekrar ve kolaj bölümler yayınlıyor. Bir İstanbul Masalı'nda da geçen sezon ilk bölümlerde bu yayın politikasını uygulamışlardı. şimdi ise tekrar bölümleri mumla arıyoruz. Aliye'de de aynı yolu izleyecek galiba atv.
aliyeaynalar
25-09-04, 17:06
http://www.sabah.com.tr/2004/09/25/gny/im/E7891CE876716B44BC5BB055b.jpg
Evet birbirimize çok yakıştık
atv'nin yeni dizilerinden 'Aliye'nin oyuncuları Sanem Çelik ve Halit Ergenç, birbirlerine yakıştırılmaya başladılar bile... Bu durumdan hiç rahatsız değiller: Biz çok iyi anlaşıyoruz.
Zinanın ve ihanetin çok sık konuşulduğu şu günlerde atv'de başlayan yeni bir dizi; 'Aliye' tam da bu konulara parmak basıyor. Sanem Çelik'le Halit Ergenç'in başrollerini paylaştığı dizide iki oyuncu başarılı performanslarıyla da epey dikkat çekiyor ve zaten ekranların yeni ikilisi olarak anılmaya başladılar bile... Uzun süre 'Kara Melek' olarak akıllarda kalan ve üstüne yapışan kötü kadın imajını bu dizide yıkacağına inanan Sanem Çelik, 'Aliye' rolüyle çıkıyor izleyici karşısına. Eşinin kendisine ihanet ettiğini bilmesine rağmen çocukları için buna ses çıkarmayan Aliye, Türk kadınlarına böyle bir durumda ne yapmaları gerektiğini öğretiyor. Halit Ergenç ise 'Aliye'nin çapkın eşi Sinan rolünde. O da ikinci kez başrol oynamanın heyecanını yaşıyor. Daha önce 'Zerda' dizisinde Devran'ı canlandıran Ergenç, buradaki başarılı oyunculuğuyla dikkat çekmişti. İki oyuncu şu an birlikte kamera karşısına geçmekten son derece memnun. Birbirlerine yakıştırılmalarından da...
* Türkiye, Halit Ergenç'i 'Zerda'daki Devran ile tanıdı. Bu diziden önce ne yapıyordunuz?
Ben Mimar Sinan Üniversitesi Opera Bölümü öğrencisiyken opera bölümünü bırakıp müzikale geçtim ve buradan mezun oldum. Uzun süre Dormen Tiyatrosu'nda oynadım. AKM'de oynadığım Kral ve Ben' benim ilk başrol müzikalim. Sonrasında 'Popcorn' diye bir oyunda oynadım. 'Zerda'dan önce Mehmet Ali Erbil ile birlikte 'Baba' isimli dizide de Kartal'ı canlandırdım.
* Sanem Çelik... 'Filler ve Çimen' filminde En İyi Kadın Oyuncu dalında Altın Portakal aldınız. Şimdi Aliye isimli dizide başrol oynuyorsunuz. Hak ettiğiniz yerde olduğunuzu düşünüyor musunuz?
Şu an gidişatımdan memnunum. Ben gözönünde olmayı sevmiyorum, bir dönem Kara Melek'in başarısından kaynaklanmıştı bu ama benim isteğimin dışındaydı.
ÇOK İYİ ANLAŞIYORUZ
* Şimdi Aliye'de başrol oynuyorsunuz. Dizinin ilerleyen bölümlerinde ne olacak bilinmiyor ama şimdiden sizi birbirinize yakıştırdılar. Arkadaşlığınız diziyle birlikte mi başladı?
H.E.: Biz uzun zamandır tanışıyoruz. İlk defa karşılıklı oynuyoruz. Hiçbir zorluk yaşamıyoruz. Zaten birbirimize de çok yakıştırıldık. Çok iyi anlaşıyoruz.
S.Ç.: Ben Halit'in mutlu bir insan olduğunu düşünüyorum.
H.E.: Sanem de çok mutlu. İşini çok seven bir insan.
* Dizinin ilk bölümünde Aliye sürekli ağlıyor. Aliye'nin gözyaşları ne zaman dinecek?
S.Ç.: Dizide bir kadının hayatta karşılaşabileceği sorunlar yansıtılıyor. Türkiye'de yaşayan birçok ailenin kendisinden bir şey bulacağı bir dizi Aliye.
* Aliye eşlerinin aldattığı Türk kadınlarına ne yapmaları konusunda dersler mi verecek?
S.Ç.: Sokakta yürürken bile bir sohbet duyup ders alırsın. Biz bir hikaye anlatmaya çalışıyoruz. Yaptığımız şey, doğru yere varsın istiyoruz.
H.E.: Dizilerde her şeyin iyisi, doğrusu verilir diye bir şey yok. Bu sadece hayatın bir kesiti. Yanlış yapılan şeyleri de gösteriyoruz.
* Erkeğin ihanetinde evdeki kadının da suçu olduğunu düşünüyor musunuz?
S.Ç.: İki kişilik bir ilişkide, iki tarafın da sebepleri vardır. Kadın ihaneti sağlayan yaratıktır diyemem. Kadın toplumda biraz daha ezik diye sürekli ihanete uğrayanın o olduğunu düşünüyoruz. Kadın mı acaba ezikliğinden dolayı adamı ihanete sürüklüyor diye bir sebep sonuç arıyoruz. Aslında bunların hepsi eşit aralıkta.
H.E.: Bir taraf fire veriyorsa diğer tarafın etkisi var.
* Hiç ihanete uğradınız mı?
S.Ç.: Bildiğim kadarıyla hayır.
H.E.: Bilemezsin. Yakalayamayabilirsin. Eğer Ümit gidip Aliye'yle konuşmasaydı, Aliye de ihanete uğradığını bilemezdi. Onu hiç bilemezsin.
* Zinanın suç olup olmaması konusunda ne düşünüyorsunuz? H.E.: Kadın kocasının aldattığını öğreniyor, zina yasasına göre, eğer ortaya çıkarsa kocası hapse giriyor. Öyle olursa kadın ortalıkta kalmaz mı? Kadın kocasının hapse girmesini istemeyebilir. Aldatmaya rağmen kocasını isteyebilir. Bir de siz birtakım arkadaşlarınızla sohbet ederken bu yasa sayesinde evinize baskın yapılabilecek.
S.Ç.: Halit'e katılıyorum. Boşu boşuna bu konuyu bu kadar uzatıp, vakit kaybediyoruz. Bu konu neden bu kadar kurcalanıp kaşınıyor?
Sinan çok da maço bir erkek değil
Halit Ergenç, dizide maço bir erkeği canlandırıyor ve 'Sinan' karakteri hemen sevildi. Sanem Çelik maço erkek sever mi?
S.Ç.: Yok çok fazla sevmem. Zaten Sinan bana çok maço bir erkekmiş gibi gelmiyor. Sinan anne baskısı olan ve annesinden yana olmak zorunda kaldığı için öyle davranmayı tercih eden bir erkek. Ben hiç sanmıyorum Sinan'la Aliye odalarında yalnız kaldığı zaman Sinan ona yine aynı şekilde davransın. Anne faktörü onların ilişkilerini bozuyor. Sinan maço bir erkek değil. Başına öyle şeyler geliyor ki, sıkışan her erkeğin sergileyebileceği tavırları gösteriyor.
Aliye şimdi güvensiz
Aliye çok sessiz, sakin ve eşini seviyor. Sinan'ın Aliye'ye ihaneti neden?
Halit Ergenç: İnsanlar bazen rutinden sıkılıyorlar. Hele evinde anne gibi bir baskı varsa. Karısıyla rahat yaşayamadığı bir ortam varsa, ki bunlar aşık olup evlenmişler... Aralarında her şeye rağmen güven de vardı. Ta ki metresi Ümit'in Aliye ile konuştuğu güne kadar. Bu bir kopma noktasının başlangıcı. Ondan sonra artık dizginler senin elinde değildir. Onların kontrolünü eline geçiremezsin. Daha sonra yaptıkların o yıkımı büyütür.
Nicholas Cage'e benzetiyorlar, hiç katılmıyorum Oyunculukta yıldızı her geçen gün yükselen Halit Ergenç, artık kadınların yeni gözdesi oldu. Nicholas Cage'e benzerliğiyle de dikkat çeken Ergenç, bu durumdansa çok rahatsız...
* Oyunculuk dışında başka işler yaptınız mı?
Evet. Paspas ve halı sattım fakat pazarlamacılık bana göre değildi çok başarılı olamadım. Daha sonra İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nda tercümanlık dahil, hamallık da yaptım. Sting, Michael Jackson, Madonna, Bonjovi, Scorpions stadyum konserlerinde çalıştım. Tırdan malları indirirsin, üç gün stadyumu sahne haline getirirsin. Bu işten çok zevk aldım.
* Şöhretin geç geldiğine inanıyor musun?
34 yaşındayım. AKM izleyicisi beni zaten biliyor ve tanıyordu. Evet patlama 'Zerda' ile oldu ama ondan önce 2000'de New York'a gittim. İki yıl çalıştım. 'Zac'in Maceraları' isimli bir çocuk müzikalinde oynadım. Sonra Amerikan müzikallerini ve Amerika'yı sevmediğimi fark ettim. Türkiye'ye gelmem de bir müzikalle oldu. Özcan Deniz ile 'Doğu Yakası Hikayesi' yapılacaktı. Özcan Deniz ile karşılıklı oynayacaktık. Ama sonra iş iptal oldu, çekilmedi.
* Şimdi kadınların yeni gözdesi oldunuz... Hayatınızda aşk var mı?
Evet var. Aslında ben kolay aşık olmuyorum. Beni neyin etkilediğini bilmiyorum. Karşıma bir insan çıkıyor ve beni etkiliyor, sonra "Ne oldu?" diyorum. Seni neyin cezbedeceğini bilemiyorsun. Biri çıkıyor karşınıza ve bütün ortalığı değiştiriyor. Ve şu anda böyle biri benim hayatımda var. Ama bu konu hakkında fazla konuşmak istemiyorum.
* Sizi Nicholas Cage'e benzetiyorlar mı?
Nicholas Cage'ı severim ama bazen iyi, bazen kötü oynar. Evet ona benzediğimi söyleyenler oluyor ama ben katılmıyorum. Şimdi onun hakkında bir şey söylemem yanlış olur... Benim için de, Nico için de...
http://www.sabah.com.tr/2004/09/25/gny/im/CED3B5E5CF19474D8B35245Cb.jpghttp://www.sabah.com.tr/2004/09/25/gny/im/1752787283438341849A122Db.jpg
1 ve 2 bölüm seyretmeyenler için bu sali 1-2 bölümlerin kolaji var....
“ALİYE”nin ilk iki bölümünün özeti kısaca şöyle:
Aliye, Edirne’nin ileri gelen, köklü ailelerinden birinin, Karahan Ailesi’nin gelinidir. Henüz yeni evliyken kocasının kullandığı arabanın yaptığı kaza sonucu, anne ve babasını yitirmiştir. Biri kız biri erkek iki çocuğuna sımsıkı bağlı olan Aliye, kaynanasının baskısı, kasaba çevresinin bunaltıcılığı ve kocası Sinan’ın kendisine karşı giderek duyarsızlaşması sonucu mutsuz bir hayat sürmektedir. Sıkıştığı köşesinde tek mutluluğu iki çocuğu, tek dostu ise edebiyat öğretmeni Nermin’dir. Bir gün karşısına ansızın çıkagelen Ümit adında genç bir kızın söyledikleri Aliye’nin tüm hayat akışını kökten değiştirecektir. Kocası Sinan’ın bir metresi olduğunu ve genç kızın Sinan’dan bebek beklediğini öğrenen Aliye, bir kez daha şok bir haberle sarsılır. Sinan’la konuşmaya çalışır ama doyurucu bir cevap alamaz. Sinan, Aliye’nin hiçbir şeyi sorgulamadan her şeyi olduğu gibi kabullenmesini ister. Aliye’ye bir tek yol kalmıştır…
en beğendiğim oyunculardan biri olmasına rağmen Sanem Çelik in bu dizisini izleyemedim. ama eminim mükemmeldir :(
tubi bu salı kaçırmamanı öneririm.. Sanem Çelik çok iyi oynuyor.. Daha önce de yazdım;.. Ben izlerken yaşıyormuş gibi ağlıyorum..
Aliye'nin ekran mayası tuttu
atv'nin yeni dizisi "Aliye" yeni bir tiryakilik yaratma yolunda... Sanem Çelik'in oyunculuğu ise muhteşem...
Aliye tıpkı "Haziran Gecesi" ve "Çemberimde Gül Oya" gibi bu sezona damgasını vuracak yeni dizilerin başında geliyor. Dizi, merdivenleri ağır ama emin adımlarla tırmanıyor. Her bölüm bir öncekinden daha iyi oluyor. Senaryo sağlam, oyuncu seçimi de son derece akıllıca. Buna bir de Kıraç'ın harika müzikleri eklenince, ortaya dört dörtlük bir yapım çıkıyor. Zaten yapımcı Erol Avcı'nın adı bile artık bu sektörde "reyting garantisi" anlamına geliyor. Bir kentli kadının hayatta kalma mücadelesini anlatan "Aliye" bu yönüyle de sezonun trendine çok uygun. Dizinin bu hafta reyting listelerinin tepesine oturması da bu yorumları doğruluyor.
KAYNANA DİLİ
Aliye kaynanasından çok çekiyor. Hani öyle bir kaynana ki, "Allah düşmanıma vermesin" türünden. Bu dizinin, "kaynanaların gelin seçtiği" bir yarışmanın yayınlandığı döneme denk gelmesi de son derece ilginç. Demek ki mutlu bir evlilik için eş seçmek kadar, kaynana ya da gelin seçmek de son derece önemli. "Aliye"yi kısa zamanda izleyicilere sevdiren unsurlardan en önemlisi, Sanem Çelik'in oyunculuğu. Özellikle ikinci bölümde "evladından ayrı düşen, yüreği yanık anne" kompozisyonunu öyle başarıyla çizdi ki, kendimi dizi değil, bir reality show izler gibi hissettim.
YÜKSEL AYTUĞ
http://www.sabah.com.tr/2004/09/24/gny/yaz1277-70-106-20040924-200.html
Ailye'nin fragmanını vermeye başladılar. Doktor Deniz ile 3. bölümde en sonunda karşılaşıyor.
Arkadaslar
aliye dizisinin websitesi acilmis
www.aliyetmc.comsite guzel
ama fazla birsey yok
http://www.tempodergisi.com.tr/spot_altinda/00033/images/imperiaflex_0_0_1.jpg
Sanem ÇELİK
Özgürlükten vazgeçerim, oyunculuktan asla
`Kara Melek'in entrikacı kötü kadını olarak kafamıza kazınan Sanem Çelik, o kadar gerçekçi bir performans sergilemişti ki, hemen herkes onun gerçekten kötü bir kadın olduğunu düşündü. Ardından ona Altın Portakal´ı da kazandıran tam zıt bir karakteri, yüreği iyilikle dolu Havva'yı çok başarılı oynadı. Özel hayatını sergilemekten uzak kalmaya çalışan Sanem Çelik, gerçek bir karakter oyuncusu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Haberin devamı...
http://www.tempodergisi.com.tr/spot_altinda/00033/
İlk olarak müziğine vurulduğum bir dizi..Henüz ilk iki bölümünü seyrettik ama tiryakilik yaratmaya bile başladı şimdiden...
Kıraç inanılmaz bir adam..Nasıl da temaya bu kadar yakışacak müzikleri yapabiliyor böyle...
TMC çok şanslı bir firma bünyesine KIRAÇ gibi bir sanatçıyı barındırdığı için...
Zerda'daki Bir İstanbul Masalı'ndaki ve şimdi de Aliye'deki anlattığı ritm hikayeyi bütünüyle sarıp sarmalarken insanı da damarından vuruyor..
Şimdilerde http://www.aliyetmc.com/ sitesinde açılış müziği olarak konulan ALİYE'nin jenerik müziğini dinlemekle meşgulüm..
Eğer dinlemeyeniz varsa şimdiye değin bir deneyin derim sadece...
O müzikte hem hüzün hem yalnızlık hem umut hem de sevda var..Benim hissettiklerim bunlar..
Sanem Çelik'i Kara Melek'te birkaç kere seyretmişliğim vardı...Orda ne kadar fettan ve tehlikeli kadın karakterini başarılı oynadıysa burada da acı çeken ama inaçlarından vazgeçmeyen,gururlu ve kararlı bir kadını da o denli başarıyla oynuyor...Oyunculuk da bu değil mi zaten..Her rolün üzerinden gelebilmek...
Nejat İşler zaten almış başını gidiyor..Gülbeyaz'dan sonra MUSTAFA HAKKINDA HERŞEY filmiyle gözümde biraz daha devleşirken bu sezon hem ALİYE'deki hem de TRT1'de yayınlanan ŞEYTAN AYRINTIDA GİZLİDİR dizisindeki perfonmasını merak içersinde beklemekteyim...
İlk olarak müziğine vurulduğum bir dizi..Henüz ilk iki bölümünü seyrettik ama tiryakilik yaratmaya bile başladı şimdiden...
Kıraç inanılmaz bir adam..Nasıl da temaya bu kadar yakışacak müzikleri yapabiliyor böyle...
TMC çok şanslı bir firma bünyesine KIRAÇ gibi bir sanatçıyı barındırdığı için...
Zerda'daki Bir İstanbul Masalı'ndaki ve şimdi de Aliye'deki anlattığı ritm hikayeyi bütünüyle sarıp sarmalarken insanı da damarından vuruyor..
Kıraç'ın müzikleri gerçekten de harika Mykayra'cım. BİM'in ilk önce müziğini duymuştum. televizyona bakmıyordum ve müzik başlayınca bir acayip oldum. merakla bu neymiş diye kafamı çevirdim. sonra malum dizi beni ve herkesi sardıkça sardı. ama bunda o müziğin etkisi tartışılmaz. insana bir masala ancak böyle bir müzik yapılırdı dedirtiyor. şimdi Aliye'de de aynı şey söz konusu. ne biçim bir duygu selidir, Kıraç hangi hislerle bu besteleri yapıyor bilmiyorum ama yaptığı müziklerin her notası sanki kalbimdeki tellere dokunuyor.
Aliye güzel bir giriş yaptı. ilk bölümden itibaren oyuncular çok doğaldılar ve rollerine iyi adapte olmuşlardı. Nejat İşler, Sanem Çelik ve Halit Ergenç beğendiğim oyuncular arasında. eğer konusu iyi işlenirse Aliye çok başarılı bir dizi olmaya aday.
Bende sizinle aynı görüşü paylaşıyorum arkadaşlar. Sanem Çelik başta olmak üzere kadrodaki tüm oyuncuları çok başarılı buluyorum. Ama bence dizinin bu kadar çok tutulmasının en baştaki sebebi; Aldatılan Kadın rolü. Günümüzde o kadar sık yaşanan sahneler ki bunlar. İnsanlar yaşadıklarını buldular Aliye'de. Bilemiyorum yanlış mı düşünüyorum? Ama şahsen ben Sanem Çelik oynamamış olsaydı ilk etapda kesinlikle bu kadar dikkatimi çekeceğini düşünmezdim. Ama seneryo mükemmel. Yani herşeyden önce senaryo birçok insana tanıdık geldiği için bu dizi bu kadar çok tutuldu diye düşünüyorum.
3.BÖLÜM
Kızı Ayşe’nin özlemiyle içi yanan ve dayısı Feyyaz’ın Edirne’den eli boş dönmesi sonucu bir kez daha yıkılan Aliye’yi İstanbul’da zor günler bekler…
Aliye bir yandan kızını geri almanın yollarını ararken, bir yandan da iş bulmak, çalışmak, hayatın bir kıyısından tutunmak zorundadır. Aliye’nin yeni hayatı yeni tanışmalara ve yeni çatışmalara gebedir…
[list:a8ba083974][list:a8ba083974]http://www.atv.com.tr/inc/yapim/img/bolumler/aliye1-2.jpg[/list:u:a8ba083974][/list:u:a8ba083974]
KAYNAK: www.atv.com.tr
Çok merak ediyorum, Aliye üzerindeki elbiseyi ne zaman değiştirecek?? Hadi anladım birtek onunla çıktı evden ama insan gider bir elbise bir şey alır kendisine, hiç kirlenmiyor mu ki :?:
arkadaslar biraz once ozel hat'ta izledim sanem celik'in roportajini orafda aliye'nin arkadasi o neriman ogretmenin olecegini soyledi
niye oluyoki acaba.
ben cok merak ettim.
Çok merak ediyorum, Aliye üzerindeki elbiseyi ne zaman değiştirecek?? Hadi anladım birtek onunla çıktı evden ama insan gider bir elbise bir şey alır kendisine, hiç kirlenmiyor mu ki :?:
A bunu bende merak ediyorum, çünkü 3 bölümdür hep ayni elbisyi giyiyor...
Ve dünkü bölüm gerçektende çok güzeldi :wink: :wink:
arkadaslar biraz once ozel hat'ta izledim sanem celik'in roportajini orafda aliye'nin arkadasi o neriman ogretmenin olecegini soyledi
niye oluyoki acaba.
ben cok merak ettim.
bende özeL hattı izledim ve dizide deniz doktorla aşk yaşamıycağını söyledi o zaman sırf çocukları için kocasına geri mi dönücek :?: :?:
imported_IDIL
06-10-04, 13:34
:( Nasıl yani? Niye aşk yaşamıyorlar....Biz merakla bunu bekliyorduk. :(
1- ATV ALİYE %22.15
2- KANAL D OMUZ OMUZA %19.69
3- ATV MELEKLER ADASI %13.85
3- KANAL D DAYI %8.31
4- SHOW GURBET KADINI %8
5- TRT ŞEYTANIN AVUKATI %6.15
6- ATV ANA HABER %3.69
STAR ÇCUKLAR NE OLACAK %3.69
7- STAR YENİDEN OLACAK O KADAR %3.38
8- KANAL D ANA HABER %2.77
9- SHOW ŞEYTAN SOFRASI %2.46
10- TGRT ÇOCUĞUN VAR DERDİN VAR %2.15
www.ucankus.com
Arkadaşlar Aliye'nin aynı elbiseyle durması neden saçma ki? Asıl elbisesini değiştirmesi saçma olmaz mıydı siszce? Oğluna bile giyecek bişeyler almadan, oldukları gibi evlerinden kaçtıkları için elbise almamaları çok normal. Ve İstanbul'a geldiğinden beri başlarına sürekli birşeyler geldiğinden dolayı gidip kendine elbise alması da biraz saçma olurdu bence.
Ayrıca dün akşamki bölümüne bende bayıldım. Kocası Aliye'yi seviyor. Ama çok bencilce bir aşk bu. Ayrıca Doktor Deniz karakterine bayıldım. Accayip erişilmez ve soğuk bir adam tipi :roll: Böyleleri her zaman çeker insanları :wink:
3.BÖLÜME DAİR.....
3 bölümü geride bıraktık..
ALİYE kalitesiyle gerçekten kendini hissettirmeye başladı..Bu zaten reytinglerde de kendini belli ediyor...
Ama Türkiyê'de bildiğimiz gibi sadece kaliteli yapımlar reyting almıyor..Bazen saçmasapan programların bile baştacı edildiğine tanık oluyoruz..Bu noktada dizinin bu denli sevilmesi hakedilmiş bir başarı olarak kendini gösteriyor..
Dünkü bölüm hoş enstanteneleri bünyesinde barındırıyordu..
İLHAN ŞEŞEN'in müzik kimliğine yer yer yapılan vurgular,Aliye'yle beraber söylediği şarkılar, dizinin sonunu "NELER OLUYOR BİZE" ile bitirmeleri ince düşünülmüş ama yerinde olan ayrıntılardı...
Deniz(Nejat İşler) her zaman bildiğimiz tadında...Hafif ukala ama insancıl ve hassas...İşine aşık klasik doktor profili çizmede çok başarılı...
Sinansa hakettiğini aldı...Almaya da devam edecek..Aliye'nin kendine döneceği gibi bir yanılgıyı taşıyor nedense...
Diğer yandan Sinan'ın kardeşinin Aliye'yi bu kadar sevmesi "görümceler gelinleri sevmez" diyenlere örnek olsun diye ele alınmış sanki...
Arda ile Ayşe şeker ötesi..Ses tonları da kendilerinin sanırım..Aynı Aliye'nin gerçek çocukları gibiler.. :P :P :wink:
Bu diziye benim gibi bağlananların ortak paydasının KIRAÇ olduğunu düşünüyorum bu arada...Dizinin müziği yüzünden merakımdan seyretmeye başladığım ALİYE içeriğiyle bu müziği hakettiğini dün gece bir kez daha gösterdi...
Seyretmemiş olanlara tavsiye olunur...
imported_IDIL
08-10-04, 13:00
3.bölümünün sonu cok güzeldi.İlhan Şeşen ve Sanem Çelik beraber "Neler Oluyor Bize" şarkısını söylüyorlardı.
Ayrıca aliyeaynalar'a katılıyorum.Neden resim galerisinde Aliye'nin resimleri yok?
Gelin görümce olayına bir açıklık getireyim istersen. İlk bölümde masada otururlarken konuşmalarında Sinan'ın Aliyeyi kardeşi sayesinde tanıdığını aslında Aliye'nin kardeşinin okul arkadaşı oldukları geçmişti yanlış hatırlamadıysam.
Merhaba arkadaslar,
Ben de sizin gibi Aliye yi cok sevdim ve buyuk bir begeniyle izliyorum.Sanem Celik super bir oyunculuk sergiliyor , kendisini ve Nejat Isler'ide cok seviyor ve tebrik ediyorum. Ikisinin de basarilarinin devamini dilerim. Onlar bu mesajlari okumuyorlar tabi ,biliyorum ama ben sadece dusuncelerimi sizlerle paylasmak istedim. Arkadaslar, sizlere birsey sorucam.Hani, son gunlerde dizilerde lale devri bitiyor, diye soylentiler cikti ya?Bazi dizileri yayindan kaldiriyorlarmis.Icime bir kurt dustu, sakin Aliye yi de yayindan kaldirmasinlar?Eger oyle birsey olursa, cok kotu olur....
Merak etmeyin arkadaşlar.. En azından 1 hafta daha Aliye yayında.. Dün gece fragmanı gösterdiler..
:wink:
Sonunda Doktor Deniz ile Aliye tam anlamıyla tanışıyor.. Doktor Deniz keten takım için provaya geldiğinde tanışıyorlar.. Ölçülerini falan Aliye alıyor.. Sinan ile annesi yine tartışıyorlar galiba.. Aliyenin kızına kavuşma görüntüleri var.. Umarım yine rüya falan değildir.. Bir de son olarak Doktor Deniz arabadan Aliye hanım diye sesleniyor.. Hatırladıklarım bu kadar..
:wink:
Sevgili Mykayra;
volvox un da dediği gibi Aliye ve Meriç sınıf arkadaşı, mezuniyetten sonra Aliye evlenmiş.. Ayrıca Meriç in sevgisinin bir nedeni de Annesinin hatalarını görebilmesidir.. İkbalin, Meriç i söz edilen İbrahim den ayırmasının tek nedeni çulsuz olması..
Son olarak Aliye dizisinin sevilmesinin aldatmaktan ziyade bir kadının çocukları için ne olursa olsuın, kendi hayatı pahasına sabırla (kayınvalidesiyle aynı evde, tüm eşyaları ortak, özel eşyası diyebileceği bir eşyası yok, evde sayılmadığını, çocuklarına iyi terbiye veremediğini tekrar edip duran biri var, kendi akrabalarından, yaşadığı alıştığı yerden ayrılmış...) dayanabilmesidir..ve bunun-mykayranın dediği gibi- oyunculuklarıyla devleşmiş insanların bize yansıtması çok başarılı bir iş..Bunların hepsini ve belki daha fazlasını yaşayan buna rağmen sesini çıkarmayan o kadar çok kadın var ki.. :?
Ve o müzikler...Kıraç bu işin ustası olduğunu bir kez daha kanıtladı..Ben de bu aralar Aliyenin web sitesine adeta abone oldum müzikleri çin.. O kadar içten ki.. :wink:
Umarım Aliye nin yayından kaldırılması sözkonusu olmaz... :roll:
“ALİYE”nin 12 Ekim Salı akşamı saat 21:40’da izleyeceğiniz 4. bölüm özeti kısaca şöyle:http://www.atv.com.tr/inc/yapim/img/bolumler/aliye1-2.jpg
Modaevinde asgari ücretle işe başlayan Aliye, bir yandan ilk kez iş hayatına girmenin zorluklarını yaşar, bir yandan da kızı Ayşe’ye ulaşmanın yollarını arar...
Bu arada Modacı Valentino Naci’ nin torununun hayatını kurtaran Dr. Deniz’in yolu bir modaevinde Aliye ile nasıl çakışacaktır?
Feyyaz’ a ilgisi giderek artan Nusret de, annesi Refiye’nin ısrarları sonucu iş aramaya başlar. Kulüp başkanlığını rakibi Mücahit’e kaptıran Sinan, kazanacağına kesin gözüyle baktığı bir ihaleyi de elinden kaçırır. Sinan, arabasının o gece ölen kızın evinin yakınlarında görüldüğüne dair gazetede çıkan haberle iyice sıkışır. Hayatında karısının ve oğlu Arda’nın eksikliğini iyiden iyiye hisseden Sinan, Aliye’yi arar. Bu işin çok uzadığını söyleyerek Aliye’yi evine dönmesi için uyarır.
Aliye eve dönecek mi? Kızı Ayşe’yi görecek mi?[/img]
Sevgili Volvox ve Elifd,
Hatırlattığınızda bir yemek sahnesinde geçen o diyaloğu hatırladım..Aliye ile Meriç gelin-görümce olmaktan çok iyi iki arkadaş...Ama sonuçta bilmeyenler ya da seyrettiği halde benim gibi gözünden kaçıranlar için yine de güzel bir örnek teşkil ediyor..
Diğer yandan Meriç'in ılımlı ve orta yol bulucu davranması karakterinden kaynaklanıyor..Zaten bu yüzüne de yansımış..Pozitif ve iyi niyetli bir duruşu var..
Reklam meselesi ile ilgili olarak da kimsenin bindiği dalı keseceğini sanmıyorum...Orta bir yolu muhakkak bulacaklardır..
Bu arada bu haftayı sabırsızlıkla bekliyorum..Ayrı ayrı oyunculuk adına seyirciye doğru elektriği aktardığını düşündüğüm iki ismin Nejat işler ve Sanem Çelik'in karşılıklı nasıl oynayacağını merak etmekteyim..
Bekleyip göreceğiz...
aliye gercekten cok hos yaa ınsanın ıcıne ısleyen bır anne henuz anne degılım ama bır annenın cocuguna ne kadar duskun oldugunu dusundugumde bıle ıcım acıyor o role ve sınem celık ıcın bır tebrık daha dıyorum bu kadar guzel verılır bır rolun hakkı
umarım hep boyle surer guzel ve kalıtelı
Sevgili Uyemiz,
Lutfen turkce yazim kurallarina biraz daha dikkat...
Sevgi ve Saygiyla,
Dizifilm Moderatorleri
http://www.sabah.com.tr/2004/10/12/gny/im/4F0E3DB488E66142861B2F6Fb.jpgAliye aşka yelken açtı atv 21.40
Modaevinde işe başlayan Aliye ile Dr. Deniz'in yolları kesişiyor. Sinan ise Aliye'yi dönmesi için ikna etmeye çalışıyor.
Salı ekranının en çok izlenen programı olan "Aliye" 4. bölümüyle sürüyor. Nejat İşler, Sanem Çelik, Halit Ergenç ve İlhan Şeşen'in oynadığı dizide bu akşam; Modaevinde işe başlayan Aliye bir yandan da kızı Ayşe'ye ulaşmanın yollarını arar... Bu arada Modacı Valentino Naci'nin torununun hayatını kurtaran Dr. Deniz'- in yolu, modaevinde Aliye ile nasıl çakışacaktır. Feyyaz'a ilgisi giderek artan Nusret de, annesi Refiye'nin ısrarları sonucu iş aramaya başlar.
SİNAN KÖŞEYE SIKIŞTI
Kulüp başkanlığını kaptıran Sinan, kazanacağına kesin gözüyle baktığı bir ihaleyi de elinden kaçırır. Hayatında karısının ve oğlunun eksikliğini iyiden iyiye hisseden Sinan, Aliye'yi arar. Ve onu eve dönmesi için ikna etmeye çalışır. http://www.sabah.com.tr/gny/tel102-20041012-200.html
ya ama geçen gün özel hatta aralarında aşk yaşanmıycak denmişti hatta ben çok üzülmüştüm bu bölümdede yakınlaşıyorlar valla anlamadım
aliyenin arkadasi o ogretmen hanim olecekmis acaba o bu bolumdemi olacak cunku ben dun fragmanda o kadinin aliye yi ziyarete geldigini gordum
bu bolum guzel olcaga benziyor
merakla bekliyorum
aliyeaynalar
12-10-04, 19:03
ya ama geçen gün özel hatta aralarında aşk yaşanmıycak denmişti hatta ben çok üzülmüştüm bu bölümdede yakınlaşıyorlar valla anlamadımmagazin programının ipiyle kuyuya inilirmi :D :)
ya ama geçen gün özel hatta aralarında aşk yaşanmıycak denmişti hatta ben çok üzülmüştüm bu bölümdede yakınlaşıyorlar valla anlamadımmagazin programının ipiyle kuyuya inilirmi :D :)
sende haklısın ne biliyim bi an hayal kırıklığına uğradım doğrusu :wink:
Aliye nerdeyse dizinin basindan beri hala o mavi elbiseyi giyiyor, hadi yanina baska elbise almadin koskoca Istanbulda bir Pazara gidipde iki üc parca yeni esya almazmi insan kendine? Valla bu durum benim cok tuhafima gitti,elbisenin modelini en ince ayrintisina kadar ezberledim artik birdahaki bölümdede ayni elbiseyi görürsem bizzat kendim dizi yönetmenlerine bir elbise diktirip göndericem:))))
Bu arada dizi yine mükemmeldi.
Elbiseyi boşverelim de o parça neydi öyle....
Ne sözleri aklımda kaldı ne de bestesi..
Ama defalarca dinlenilecek güzellikte...İnanılmaz etkilendim..
Eski bir Türk Sanat Müziği şarkısı muhtemelen ..Söyleyeni Hümeyra'ya benzettim..Acaba o muydu... :?: :?:
Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın'dan sonra bir dizide dinleyip de etkilendiğim 2. parça...
Gündüz arabada giderken sonra akşam evde ikisinin de tesadüfen radyodan aynı kanalı açıp aynı şarkıyı dinlemeleri...
Arkada İstanbul'un gece silüeti, güçlü ışıkların zayıf ışıklarla mücadelesinde Dr.Deniz'in şarkının tılsımına mı yoksa Aliye'nin büyüsüne mi kapıldığını bilmeden uzun ve derin bakışı çok etkileyiciydi...
günaydın arkadaşlar,
dizinin sonunda ne olduğunu yazabilirmisiniz?
Aliye'nin kayınvalidesi Şöförden Zeliş'in Ayşe'yi öğretmenin evine götürdüğünü öğrenince, durumu anlar ve hemen Öğretmen'in evine yol alır. Aliye Kızını almış kapıda vedalaşırken Zeliş ve Öğretmen'le Kayınvalidesi gelir ve Ayşe' yi alıp arabaya bindirir hemen. Aliye camlara vurup ağlayarak Ayşe Ayşe diye bağırmaktadır. Dizi böyle biter.
teşekkürler KaDeRİM.
Bu gidişle Aliye'nin Ayşe'yi yanına alabildiği gün herhalde son bölüm olacaktır. Niye bir türlü beceremiyorsa...
Dün akşamki bölümde çalan parça Ayten Alpman dan Ben Varım
arkadaşlar aliyenin çekimleri nerede yapılıyor bileniniz var mı? inanınn çooookkk önemli :)
Dün dizinin bir bölümünde Doktor Deniz Aliye'yi arabasına alır. Nereye gideceğini sorduğunda Aliye Çengelköy der. Zaten dizide gördüğüm her yer Anadolu yakasında.
ben dünkü bölümü de kaçırdım zaten yaa... tam bir yer yok mu ki bildiğiniz ??
Tam bir yer yok bildğim. Ama Doktor Deniz'in çalıştığı hastanenin adı Umut Hastanesi. Yanlış görmediysem tabiki. Seni yanıltmak istemem. Bir daha izlediğimde özellikle senin için çok dikkat edeceğim gösterilen yerlerin nereleri olduğuna:D
imported_IDIL
13-10-04, 13:20
mykayra ya katılıyorum.Çalan parça müthişti.Ben de Ayten Alpman'dan oldugunu düşünüyordum.Ama adını bilmiyordum.
Tabi şarkı güzeldi ama asıl güzel olan diziydi,Sanem Çelik'ti,Nejat İşler'di yani hepsiydi.
Artık salı günlerinin bir önemi var benim için :D :D
çekimler anadolu yakasınd ayapılıyor hastanenin adı evet özel umut hastanesi kartal da belli günler çekimleri varmış ama hangi günler olduğunu öğrenemedik
tek kelimeyle mükemmel bir bölümdü ne kötü bi babane o öyle ama oğlu ağzının payını vericek bence
[list:bef1c46031][list:bef1c46031][list:bef1c46031]http://static.ideefixe.com/images/78/78744_2.jpg[/list:u:bef1c46031][/list:u:bef1c46031]
[list:bef1c46031][list:bef1c46031]1-Memleketim
2-Tek Başına
3-Ben Böyleyim
4-Unutsana
5-Yanımda Olsa
6-Ve Tanrı Aşkı Yarattı
7-Birazcık Umut
8-Neden Sanki Dünya Dar Gelir
9-O Sabah
10-Son Bir Defa
11-O Gün
12-Ben Varım[/list:u:bef1c46031][/list:u:bef1c46031][/list:u:bef1c46031]
ADA Müzik - Türk Pop Tarihi Serisi
İlk kez dün izledim.Ve çok az bir bölümdü.Ama yinede çok ama çok beğendim.Müzikler zaten harika.Kıraç bu işi biliyor.Sanırım Kıraçtı.. :roll:
evet cok güzel bir dizi bence cok gercekci olan bir dizi bu dizinin müziklerini kirac yapiyor cok yetenekli bir sanatci bence :lol:
bu dizinin seneryasonu yazan ayriyetden üc dizi daha yaziyor bunlardan biride melekler adasi diger iki tananesi bilemiyorum :lol:
harika bir dizi cok hos gercekden :lol:
aliyeaynalar
13-10-04, 16:57
Dün sırlar dünyasını izliycem diye başını kaçırdım :(
dediğiniz gibi arkadaşlar o şarkıyı bende çok beğendim; yalnız doktor arkadaşı bu saçmasapan şarkılarımı dinliyorsun demişdi denizee ;
deniz zaten onunla mutlu olamaz... Bide denize atılan iftiraya ne demeli, fakir hastalarına bedavadan tedavi edildiği söylenimi;
ama şu aliyenin kayınvalidesine hem gülüyorum hemde sinir oluyorum 8O
son sahnede nasıl sinsi sinsi çocuğu aldı...
dizide çalan bi müzik dikkatimi çekti ; bu müzik sanemin her rol aldığı dizide çalıyor gibiydi; yani kara melekde çaldığını hatırlıyor gibiyim...
+ not yeni sayfa açılmış çok mutlu oldum aliye için...
BEN VARIM
Bir akşam gözünde aşk tüterse
Geçmiş günler aklından geçerse
Kalbin bomboş ümitler biterse
Sen üzülme ben varım
Neler geçti kimbilir başından
Sevgi umdun hep başkalarından
Ağlama gidenlerin ardından
O giderse ben varım
Zaman durdu sanki beklerken seni
Ben birtek sevgiye bağladım kalbimi
Ayrılmam istersen hiç yanından
Çağırsan gelirim çok uzaklardan
Eskiden korkardım yalnızlıktan
Korkmam artık sen varsın
Söz: Fikret Şenses
NOT: İnternet üzerinde ne yazık ki bu şarkıyı bulamadım..Tabi çareler tükenmez..Acilen CD'sini edindim...Şansıma müzik markette tek kalmış.. :P :P
Sözler de ordan...
öncelikle Aliye ye ayri bir baslik açttiginiz için çok tesekkür ederim :wink: :wink:
dün aksamki bölüm gercekten süperdi :!: :!: :!: Ben bu diziyi çok seviyorum yaa :wink:
imported_IDIL
14-10-04, 13:07
Evet yeni başlık altında olduğu için çok sevindim.Bu dizi süper umarım hep böyle devam eder. :) :) :)
ya bu dızıde seytan tuyu var tıpkı cemberımde gul oya gıbı ne kadar etkılreyıcı ben ızlerken kendımden gecıyorum gecen bolum de cok guzeldı
ya bu dızıde seytan tuyu var tıpkı cemberımde gul oya gıbı ne kadar etkılreyıcı ben ızlerken kendımden gecıyorum gecen bolum de cok guzeldı
sana kesinlikle katılıyorum.
iki dizininde öyle farklı bir havası varki bağımlılık yarattılar bizde bence çok başarılı ve mükemmel bir dizi...
Aliye daha ilk bölümden güzel bir giriş yaptı ve seyirciyi kendine bağladı. özellikle şu son bölümde İstanbul görüntüleri ve Ayten Alpman'ın şarkısı ayrı bir tad verdi diziye.
Aliye'nin kaynanasını her gördüğümde tüylerim diken diken oluyor. düşmanımı bile öyle birinden Allah korusun. hani evlerden ırak derler ya bu kadın da o cinsten.
son bölümde daha da açık gördük, Sinan pişman oldu ama çok geç kaldı.
Nejat İşler'in o klasik etkileyici bakışları bölüme damgasını vuran şeylerdendi.
yeni bölümü merakla bekliyorum.
Aliye daha ilk bölümden güzel bir giriş yaptı ve seyirciyi kendine bağladı. özellikle şu son bölümde İstanbul görüntüleri ve Ayten Alpman'ın şarkısı ayrı bir tad verdi diziye.
Aliye'nin kaynanasını her gördüğümde tüylerim diken diken oluyor. düşmanımı bile öyle birinden Allah korusun. hani evlerden ırak derler ya bu kadın da o cinsten.
son bölümde daha da açık gördük, Sinan pişman oldu ama çok geç kaldı.
Nejat İşler'in o klasik etkileyici bakışları bölüme damgasını vuran şeylerdendi.
yeni bölümü merakla bekliyorum.
çok doğru ya.benim Sinan'ın annesi gibi bir kaynanam veya annem veya herneyse tanıdığım olmadığına şükrediyorum allah korusun.tabi o da rol icabı öyle.Nejat İşler,4.bölüme bakışlarıyla damgasını vurdu zaten.insanlar ne güzel rol yapıyor hayretler içerisinde kalıyorum tecrübe,yetenek ve istek meselesi.Aliyeyede acıdım ya tam kızını görmüşken kaynana kaçırdı.Bence eve geri dönsün(her ne kadar o kaynana çekilmez olsa da kızını yalnız bırakmasın bence) :cry:
Nejat İşler her role çok yakışıyor.Son zamanların en başarılı oyuncusu bence....
İzlemekten kayif aldığım dizilerden birisi Aliye.Müziğide süper yani. :wink:
herkeze merhabalar... ben yeni üye oldum ve buraya coook sevdim... bende sizin gibi aliye dizisini cooooooooooooooooooooooooooooook sevdimmm.. yani inanilmaz acayip cooooook güzel su dizi... her seferinde ya gülmekden ölüyorum :D ya da agliyorum :cry: .... acayip cook güzel oynuyor sanem ablacim....
yine tekrarini koyorlarmis ha.. offf... niye böyle yapiyorlar anlamadim gitti... ikinci kez oldu ben bekleyemem 1 hafta.. hergün aliye dizisi aklimda.... :cry: :cry:
herkeze merhabalar... ben yeni üye oldum ve buraya coook sevdim... bende sizin gibi aliye dizisini cooooooooooooooooooooooooooooook sevdimmm.. yani inanilmaz acayip cooooook güzel su dizi... her seferinde ya gülmekden ölüyorum :D ya da agliyorum :cry: .... acayip cook güzel oynuyor sanem ablacim....
yine tekrarini koyorlarmis ha.. offf... niye böyle yapiyorlar anlamadim gitti... ikinci kez oldu ben bekleyemem 1 hafta.. hergün aliye dizisi aklimda.... :cry: :cry:
aramıza hoşgeldin yelizler.ben de aliye dizisi tutkunuyum ve haklısın.salı günü yeni bölümünü yayınlasınlar biriki gün sonrada tekrarını yayınlasınlar ama bunlar öyle yapmıyor uyuz oluyorum bir hafta yeni bölüm bir hafta tekrar...öfff,ama tekrar vermelerinin iyi yanlarıda var.ben 4.bölümün son yarım saatinde yakalamıştım,tekrar izlerim. :wink:
hosbulduk... :D evt haklisin kaciranlara icin cok iyi... ben her hafta aliyeyi ve bir istanbul masalini bilgi sayarima aldiriyorum... tekrar bakmak istersen yine bakiyorum... cook güzel oluyor :wink: bazende kardeslerimden biri yeni bölümü kacirmis olurlarsa bilgi sayardan bakiyorlar.... vallah bu teknoloji ne yiyimis... :D :D
sabirsizlikla yeni bölümü bekliyorum aliyenin... 8O 8O 8O 8O 8O
Evet benimde fikrimce maçtan dolayı böyle yaptılar. Maçtan haberim olmadığı zaman çok kızmıştım. Bu ne yaa iki hafta yeni bir hafta eski bölümler filan diye. Ama maç olayını söyledi kardeşim. O sebepkle yapmış olabilirler diyince hak verdim :roll:
aliyeaynalar
19-10-04, 14:52
bu nasıl iş yaa ?
maçlaramı bağlı bu dizi...
haftaya maç olduğu zamanda haftaya'damı vermiycek...
CortoMaltese
19-10-04, 15:59
selamlar
aliyenin bu hafta yayina girememesinin iki nedeni var. bunlardan biri fenerbahce maci ki bu son cakisma.
diger neden de takdir edersiniz ki Aliye dizi film anlatim tarzindan uzak, bir sinema filmi tarzi ve kalitesinde bir anlayisa sahip. normal bir dizide 20 civari mekan 50 civari sahne ve 250 civari da plan olmaktadir.
Aliye ise ortalama 50 mekan 130 sahne ve 1000 plandan olusuyor. bu kaliteyi korumak icin titiz ve detayci calismak zorundayiz bu da bazi haftalarda bir bolum cikarmamizi engelliyor. Biz de ya kaliteyi dusurup daha hizli cekmek ya da kaliteli ama zaman zaman tekrari olan bir yayin tercih etmek durumundayiz.
atv ve Aliye izleyicisinin kalitesiz yayini haketmedigini dusunuyoruz.
ilginize tesekkurler.
aliye ekibi adina kudret sabanci
ama atv'nin yayın akışında 21:40 Aliye görünüyor... ayrıca yeni bölümün görüntülerinide taa.. cumadan vermiye başlamışlardı... yani bu hafta aliye'yi izliyemiyecekmiyiz...
bu hafta Aliye'nin tekrar bölümü var Ayşe. Cuma günü yeni bölüm fragmanını ben de seyrettim ama Cumartesi günü tekrar bölüm yayınlanacağını söylediler ve geçen bölümün fragmanını verdiler.
Kudret Bey aramıza hoşgeldiniz. yaptığınız işin kalitesi her bölüme yansıyor. verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Aliye ekibine ve size başarılar diliyorum.
öncelikle bol gözyaşı var. Aliye'nin ağladığı sahneler ve Sinan'ın ağladığı bir sahne vardı. sanırım Sinan Aliye ile eski günlerini hatırlıyor ( Aliye ve Sinan bir hamakta birlikte uzanmışlardı ). Sinan öğretmen kadının evindeydi, galiba Aliye'yi görmeye gelmişti. Ayşe arabada babaannesinden kurtulmaya çalışıyordu. Aliye'ye 2 ( daha fazla da olabilir, ben 2 tane gördüm ) adama bağırıyordu, sanırım o adamlar Aliye'yi tartaklıyorlardı veya başka bir şekilde rahatsız ediyorlardı. Aliye'nin yanında Nusret de vardı. Aliye ve Deniz tekrar terzi atolyesinde karşılaşıyorlar ve birbirlerine merhaba diyorlardı. o sırada Aliye'nin üzerinde başka bir elbise vardı :D .
ben bu kadarını seyredebildim.
yeni bölüm ne yazık ki yok Tutkum, Cuma günü benim yukarıda anlattığım fragmanı verdiler ama sonra herhalde vazgeçtiler. çünkü Cumartesi günü tekrar bölüm fragmanını yani geçen haftaki bölümün fragmanını verdiler.
maalesef yeni bölüm yok. geçen haftanın tekrarı var yeni bölüm haftaya, yeni bölümün fragmanını vermişler ben görmedim.maçtan dolayı yayınlanmıyormus gibi birşeyler okumustum maalesef önümüzdeki haftayı bekleyeceğiz.
sevgiler
dlkd
maalesef yeni bölüm yok. geçen haftanın tekrarı var yeni bölüm haftaya, yeni bölümün fragmanını vermişler ben görmedim.maçtan dolayı yayınlanmıyormus gibi birşeyler okumustum maalesef önümüzdeki haftayı bekleyeceğiz.
sevgiler
dlkd
cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.Aslında haklılar bu akşam maç var ve daha az izlenebilir evinde tek televizyon olanlar düşünülünce bu çok doğal bekliycez ne yapalım :!: :!: :!: :!:
selamlar
aliyenin bu hafta yayina girememesinin iki nedeni var. bunlardan biri fenerbahce maci ki bu son cakisma.
diger neden de takdir edersiniz ki Aliye dizi film anlatim tarzindan uzak, bir sinema filmi tarzi ve kalitesinde bir anlayisa sahip. normal bir dizide 20 civari mekan 50 civari sahne ve 250 civari da plan olmaktadir.
Aliye ise ortalama 50 mekan 130 sahne ve 1000 plandan olusuyor. bu kaliteyi korumak icin titiz ve detayci calismak zorundayiz bu da bazi haftalarda bir bolum cikarmamizi engelliyor. Biz de ya kaliteyi dusurup daha hizli cekmek ya da kaliteli ama zaman zaman tekrari olan bir yayin tercih etmek durumundayiz.
atv ve Aliye izleyicisinin kalitesiz yayini haketmedigini dusunuyoruz.
ilginize tesekkurler.
aliye ekibi adina kudret sabanci
Merhaba Kudret Bey,
Öncelikle sitemize hoşgeldiniz..
Dizifilm.com TV dünyasında yer alan hemen hemen her yapımın(diziler başta olmak üzere) enine boyuna ele alındığı, görüşlerin belirtildiği, zengin bir haber ve fotoğraf arşivine sahip fonksiyonel bir sitedir.
Diğer yandan tiryakilik yaratan "Zerda" şimdi de "Aliye" gibi kaliteli dizilere imza atan bir yönetmeni sitemizde görmekse bizleri inanılmaz mutlu etti.İşinize gösterdiğiniz hassasiyet ve titizliği de ayrıca alkışlamak gerekiyor..
Açıklamalarınızla bizi aydınlattığınız için teşekkürler..
Ekibinize ve size çalışmalarınızda başarılar dilerim...
imported_IDIL
20-10-04, 13:14
safak,yeni bölümün konusuyla ilgili bilgi verdiğin için teşekkürler.Salı günü çabuk gelir mi? :evil: :evil:
Bu arada maç yüzünden yeni bölümün verilmemesi doğal.Umarım bundan sonraki Şampiyonlar Ligi maçı çarşamba akşamları olur. :idea: :idea:
Sayın Kudret Bey ;
Biz kalitesiz bir Aliye izlemek yerine Tekrar izleriz. Bizi aydınlattığınız için teşekkürler.
bence yakın bölümlerde şöyle olacak ama bu benim sadece bir tahminimdir ;ümit in sinandan hamile olduğu ortaya çıkınca sinan hapse girecek ve iki çocuğuda (her ne kadar vermek istemesede zorunda kalacak)aliyeye verilecek aliye de dayısının yanına dönecek ve :lol: dr.deniz ile :lol: aralarında aşk-meşk olayları olacak :oops: ...gibi düşünüyorum ben ama farklıda olabilir tam emin değilim.salı gününü büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum :roll:
Merhabalar! :wink:
Bu arada Hoşgeldiniz Kudret Bey!!
4.bölüm için söylenecek çok söz var aslında.. Ama 4.bölümde beni en çok etkileyen sonuydu galiba.. İzlerken tüylerim diken diken oldu.. Ben kızlarımı kaybedersem ne yaparım diye düşündüm birden.. Eşimle bir an düşündük ve bu kadar acı bir duyguyu ne kadar gerçekçi ve başarıyla yansıttıklarına karar verdik-bizi bunu düşündürtmeye kadar getirdi-
Bir anne için bu çok kötü bir duygu ve Sanem Çelik bunu çok çok büyük bir başarıyla seyirciye aktarıyor.. Çook tebrik ediyorum.. Aliyenin her gözyaşında benim de bir gözyaşım düşüyor... :cry:
Tabii ki Nejat İşlerin bakışlarıyla anlatımları ve tüm ekibin oyunculuklarındaki ustalıkları izlenmeye değer!...
Ben de daybreak e katılıyorum: Biz tekrarlara da razıyız!..
Aliye tüm güzelliği ve büyüsüyle devam ediyor.. Umarım hep böyle gider..başarılı ve kaliteli.. :)
Tebrikler Aliye ekibi... :wink:
Not:Bu yazının sahibi elifd'nin Ablasıdır..
evet foğrusu aliye ekibi gerçekten başarılı bir ekip ben de tebrik ediyorum çünkü filmi soluksuz izliyorum,Aliye'nin ağlamaları,Sinan'ın problemlerle kafasının karıştığı o yüz ifadesi,Nejat İşler'in bakışları...falan filan tebrik ediyorum.Her pazartesi-salı ve çarşamba televizyon başına bağlanıyorum... :D
diymi yaaa... süper oynuyorlar rollerini... :D hele 2. bölümde aliye beni aglatmisti :cry: :cry: hayatimda ilk kez böyle süper bir oyuncu görüyorum 8O nasil böyle icten agliyor hayret ediyorum....... 8O :?: :cry: :D 8O
diymi yaaa... süper oynuyorlar rollerini... :D hele 2. bölümde aliye beni aglatmisti :cry: :cry: hayatimda ilk kez böyle süper bir oyuncu görüyorum 8O nasil böyle icten agliyor hayret ediyorum....... 8O :?: :cry: :D 8O
alışmış bence.her seferinde öyle içten ağlayamam ben gözyaşı biter.tebrik ediyorum Sanem :lol:
bende tebrik ediyorum sanem ablayi... :wink:
bugün 5.bölümün veteresini gördüm tülerim diken diken oldu vallah... 8O 8O 8O 5.bölümde acayip heycanli olcak.........
sali gününü sabirsizlikla bekliyorum..... 8O 8O 8O 8O :D :D
beyazyagmur
26-10-04, 14:02
dizi güzelde halit ergenç yerine bence başka biri olmalıydı...ne bilim o role gitmemiş bence...sanem çelik çok iyi bir oyuncu tabii nejat işler de.... :)
bence de baska biri olmaliydi... gözleri cok korkunc 8O ama rolünü yinede coook iyi oynuyor... :wink:
Az önce şaşkınlıktan gözlerime inanamadım.Aliye'nin 5. bölümünün bitmesinden bir saat bile geçmeden, Atv az önce saat 24:00 da, 2 kasım salı günü gösterilecek olan 6. bölümün fragmanını yayınladı.
6. bölüm fragmanında ümit'in otopsi sonucu çıkıyor. Annesine öldüğünde hamile olduğu söylenince bu olamaz diye tepki veriyor. Polis otopsi sonucuna göre cinayet soruşturması açıyor.Aliyenin dayısı Feyyaz Dr Deniz'in olduğu hastahaneye götürülüyor.Aliye telefon alınca telaşla hastahaneye geliyor.Meriç " demek Aliye haklıymış" diyor.Arda ile Ayşe telefonda konuşuyor. Ayşenin yanında meriç var. arda "ayşe seni çok özledim" diyor.Ayşe "bende seni" diye cevap veriyor. Dr Deniz Aliye'ye gerkirse hastayı evde kontrole gelirim diyor. ve sonra evin basamaklarında Aliye ile deniz karşılaşıyor. Aliye deniz bey derken fragman bitiyor.
Şaşkınlığım geçene kadar dikkatle izlemeye çalıştım.Ama kaçırdığım yerler ve yanlış hatırladığım diyalaoglar olabilir. Kusura bakmayın. Sizlerle paylaşmak istedim. :lol:
coooooooooook cook sagol angel5.... bizimlen paylastigin icin.... :wink: :D bende zaten hala 5.bölümünün etkisindeyim.... 8O 8O 8O ooofff ne bölümdü...yine inanilmaz heycanliydi.... :D :D anlatigina göre hastanede yine karsilasiyorlarmis :D :D :D tahmin etmistim zaten.. :wink: eee yine sali gününü beklemeliyiz..... :( :( simdiden bile sabirsizlikla bekliyorum.... :D :D 8O 8O 8O :D
gercekten bu haftaki bolumu cok guzeldi
keske aliye ile doktor bu bolumde karsilasa bilselerdi
ama guzel di
umarim feyyaz olmez.
ama yeni bolumu fragmanina gore olmiyecek ama bilemem.
Fragmanını bende gördüm bence Feyyaz ölmez yoksa Dr.Deniz Aliye ye isterseniz eve gelebilirim demezdi bekle bir hafta daha of of
bu hafta birazını izledim ama gerçekten güzeldi. özellikle aliye ve sinan konuşması.
Ölmez bence. Dr.Deniz kesin ameliyatla kurtarır onu. Hem Aliye ile yakınlaşması için çok büyük bir fırsat olacak bu olay. Zaten bence daha samimi olabilmeleri için Feyyaz'ı bıçaklattılar :wink: Gelecek bölümü iple çekiyorum...
Senaristler yahu:)))))))))))) YOksa Dr.Deniz ile nasıl sık sık görüşsünler dimi ama:)))))))))))))
Kimse bıçaklatmadı ama Deniz le Aliye nin tekrar karşılaşması için böyle bir olay olmalıydı
E bende onu diyorum ya zaten. Senaristler bu olayı Onların karşılaşmaları için yaptılar.
Gözümüz aydın sonunda Aliye kıyafet değiştirdi:)) Ama jenerik te baktım bir sürü sponsor var kesin çok güzel giyincek artık yakışır Aliye ye Dr.da takımını bir giysede görsek
aliyeaynalar
27-10-04, 12:09
arkadaşlar belki beni yadırgıycaksınız ama o hastanedeki kadınlara çok güldüm, napim denizde güldü; hani halı çırparken birbirinin üstüne düşen...
Bence ilerki bölümde aliye ile deniz hastanede karşılaşacaklar...
dediğiniz gibi...
6. bölümün fragmanin vermelerini çok sasirdim, anlattigin için çok tesekkür ederim angel5 :) Ve bencede Feyyaz Ölmez, Dr Deniz onu ameliyat eder... :wink:
imported_IDIL
27-10-04, 12:55
angel5,çooookkkk teşekkürler.Yeni bölümün özeti için.
Kesinlikle Feyyaz ölmeyecek bence.Sadece bu sayede Dr.Deniz ve Aliye daha sık görüşecekler.Zaten bizim istediğimiz de bu değil mi?
Bu arada Edirne'de diye gösterilen Karahan'ların evi,İstanbul Kavacık'daymış arakadaşlar.Herkese duyurulur.
Elma Tv de izlemiş bir arkadaşım set arkası diye bir proğram da Aliye nin set arkası gösterilmiş Feyyaz ın evinin olduğu apartman 4 katlı boş bir binaymış Feyyaz ın evi Nusret in evi Deniz in evi ve Terzi aynı binadaymış kiralamışlar komple dizinin konseptine uygun döşemişler dış çekim olarak Deniz in evini ve Terzihane yi ayrı yerler gibi gösteriyorlarmış Deniz in evine bayılıyorum zaten Gülbeyaz da Kadir i oynarken de Nejat ın evi çok hoştu
dr_denizzz
27-10-04, 14:34
selam ben yeni üyeyim:) şu can alıcı şarkıyı zor bela radyoda çalışan bi arkadaşım vasıtasıyla indirebildim bilgisayarıma bütün gün dinliyorum. buraya sözlerini yazmak istedim:)
zaman durdu sanki beklerken seni
ben bir tek sevgiye bağladım kalbimi
ayrılmam istersen hiç yanından çağırsan gelirim çok uzaklardan
eskiden korkardım yalnızlıktan
KORKMAM ARTIK SEN VARSIN
off ya ağzına sağlık ayten alpman :)))
yaa dündeki bölümde gülmekten öldük vallah ailece... :D :D :D :D ve cook üzüldük. süperdi yani... hepinizede katiliyorum.. bencede Dr. feyyaz ölmicek. dizi daha yeni basladi ve dizinin basrollerden biri.
ee tabiki yakisikli doktorumuz deniz bey kurtaricak aliyenin dayisini baska kim kurtaricak??..... :D :D :D :D insallah dizide beraber olurlar. aliye sinana yakismiyor ama deniz beycimize cok yakisiyor.... :wink: :wink: 6.bölümü acayip sabirsizlikla bekliyorummm... 8O 8O 8O
beyazyagmur
27-10-04, 17:01
Aliye dün akşam yine muhteşemdi...
anladık diziyi uzatıyor senaristler ama bizide düşünün, denizle aliye karşılacak diye bekliyoruz sürekli..
bu kavuşmayı daha fazla geçiktirmeyin lütfen.... :wink:
NEJAT İŞLER YA SEN MUHTEŞEM BİR VARLIKSIN...O BAKIŞLAR,O SES TONU, O TARZ....YARABBİ...ANLATILMAZ.
ayrıca küpe bi erkeğe ancak bu kadar yakışır...
(nejat işler şevval sam la hala birlikteymiş...meraklısına duyurulur) :cry:
Arkadaslarim dan duyduma göre aliyenin dayisi bicaklanmis.Nasil bicaklandi kim bicakladi nerede.Dogrumu arkadasim dedigi gibi mi oldu.Lütfen nasil bittigini anlatabilirmisiniz.Meraktan catlicam :cry:
5.bölümü izledinizmi,sonu üzücüydü ama bence aliyenin ve dayısının yeteri kadar parası yok dr.denize borçlu veya ... herneyse işte öyle olacaklar.
gecen hafta 5.bölümünün reklamini aldirmistim bilgi sayarima, dün bi bakim demistim öylesine ve bisey farkettim... aliye aglarkene evlilik yüzügnü elinde tutarak bakiyordu, hatirlarsaniz gecen haftaki reklamda, vee o sahneyi göztermediler 5.bölümde benim hatirladigim kadarigla.....????? :(
bence aliyede çok güzel şeyler olucak ilerki günlerde aliyenin dayısı yok yere bıçaklandı yazık oldu adama ama bunun sonucunda dr. denizle aliye karşılaşacak bence . Dr. Deniz aliyeye daha çok yakışıyor. adam tam bir karizma yıkılıyoooo
herkes bu haftaki bölümü kesinlikle kaçırmasın!!!!!!!
:D :D :D :D :D[/b]
imported_IDIL
01-11-04, 13:00
yelizler,doğru söylemişsin.
Bende kendime yanlış gördüm herhalde diyordum.O sahneyi vermediler.neden acaba?
diymi vermediler.... :?: :?: :?: ooffff....
Dr Deniz hastanenin merdivenlerinde Aliyeyle karşılaşınca birden yüzü çok güzel gülüyor dikkat ettinizmi
bu adama gülmek çok yakışıyor :lol: :lol: :lol:
diymi :wink: her kizinede coook yakisiyor gülmek denize ve aliyeye cooooooook tatli gözüküyorlar....insanin öpü öpüce geliyor... :D :D :D :D
Sinan artık yapacağı birşey yok çünkü artık olaylar su yüzüne çıktı otopsiyle birlikte Aliye tabiki başından sonuna kadar haklıydı. bir de kızını alabilse tamamdır. Dr. deniz Aliyenin Dayısıyla yakından alakadar olucak bu kesin zaten birde Dr deniz aliyeye isterseniz eve gelipte bakabilirim diyecek daha ne olsun yani
Bu arada telefonun da besteliyicisi bulunanlar bu melodi aliyenin melodisidir.
Aliye Aliye
Ritim : 100
----------------------------
3 8 7. 9 9 0 8 8 2 * 8 8 8 1 7 * * 1 * 7 * * 6 7 6 5 6 5 4 5 4 3 4 3 9 7. 9 9 0 8 8 2 * 8 8 8 1 7 * * 1 * 7 * * 6 7 6 5 6 5 4 5 4 3 4 3 9
bu ritmede uyun haa benim size bir kıyağım olsun
5.BÖLÜM YORUMLARI....
NOTLAR 1
İlerleyen günlerle birlikte sanırım dilimize pelesenk olacak... "Kalbim bomboş ümitler biterse, Sen üzülme ben varım"...
Ayten Alpman'ın şahsımca geç keşfedilmiş nadide ve insanın içini bir başka yapan o şarkısı.."Ben Varım"..
İsmi bile güven ve bağlılık telkin ediyor insana..Yer yer hüzün yer yer tutku...Ama insanın yüreğini inanılmaz derecede okşayan bir tılsımı olduğu da ortada..
Aliye'nin dayısı Feyyaz dinlese acaba "Ben Varım"ı hangimiz acaba bu denli etkilenecektik...Sanırım bunu modern çağın eşiğinde büyüyen, giyimiyle,yaşam tarzıyla uzak bir dünyanın insanı gibi gözüken Deniz'in dinlemesi insana cazip geliyor..
Aynı Bir İstanbul Masalı'nda Selim'in "Kör Kuyular"ı dinlemesi gibi..Oradaki zamanlama çok iyiydi ve Münir Nurettin'in yıllarca kendi halinde o müziğe müptela bir zümrenin dinlediği eserken birdenbire Türkiye'nin her yerinde en çok konuşulan ve dinlenen eser oldu...
Aliye şu an 5. bölümünde ve Bir İstanbul Masalı'nın 5. bölümün verildiği zamanları hatırlıyorum..Müptelalık seviyesi Aliye'yle hemen hemen aynıydı..Kör Kuyular 25'li bölümlerden sonra gündeme oturmuştu...Bu noktada dizi kuruluş devrini tamamlamadan bu şarkıyı ziyan etmesinden korkuyorum...Ama şöyle de bir ihtimal de var...İnsanların hayatlarında daima özel ve ilk aşklarıyla özdeşleştirdiği parçalar vardır...Ve ne kadar çok dinlerse dinlesinler vazgezmezler o şarkılardan...
Deniz'i Aliye'yi tahayyül ederken hep bu şarkıyla anımasayacağız muhtemelen...Belki de gelecek bölümde Feyyaz'ı kontrole gittiği sırada Aliye de bu parçayı dinliyor olacak...Kim bilir?
[list:199e6818e8][list:199e6818e8]BEN VARIM
Sen üzülme ben varım
O giderse ben varım
Zaman durdu sanki beklerken seni
Ben birtek sevgiye bağladım kalbimi
Ayrılmam istersen hiç yanından
Çağırsan gelirim çok uzaklardan
Eskiden korkardım yalnızlıktan
Korkmam artık sen varsın
Söz: Fikret Şenses [/list:u:199e6818e8][/list:u:199e6818e8]
Belki de bütün bunlar benim takıntım...Ama bazı istisnalar dışında günümüz pop müziği yanında böyle şeyleri keşfedince bırakamıyorum nedense...Sözler daha anlamlı, müzik daha sanatsal...Büyülü birşeyleri olmalı ki Deniz de etkilenmiş.... :P 8)
NOTLAR 2
Diğer yandan benim küçük şekerler yine çok sevimliydiler..Hele Arda...Allahım üzüntüsünü, özlemini ne kadar gerçekçi ifade ediyor öyle..."Ayşe ben seni çok özledim" deyişi...O dudaklarını büzüşü,gözlerine hüzün perdesinin inişi...Ayşe de hayal aleminin küçük prensesi...
Çocuk oyuncu seçimi kesinlikle çok başarılı...Sezercik'ten sonra en çok sevdiğim Arda... :P :lol:
NOTLAR 3
Bölüm sonuna doğru birinin yüreği fena halde cız etti...
Hepimiz hayatımızın bir döneminde yaşamışızdır elbet o duyguyu...
Hayal aleminin ucu bucağı görünmeyen dehlizlerinde kendimizi kaptırmışken bir an birşey olur ve yüreğimizde o inanılmaz yanmayı hissederiz...Mecazi anlamda "cız etmek" diye kullanılıyor ama bence insanın elini gerçekte ateşe değdirmesiyle bir farkı olmayan bir andır o...
Şimdilerdeki platonik aşığımız Deniz'in Aliye belki de o ana kadar hiç düşünmediği pozisyonda olduğunu öğrenince, hastenede oğlundan bahsederki yüz halini anımsamışsınızdır muhtemelen..
"Yüreği fena halde cız etti...Çooook fena..."
bu bölümde beni en çok etkileyen küçük Ayşe oldu. babaannesine ve babasına bakışları, annesinin takılarını toplarkenki hali ve anneciğini görememesini yemek yemeyerek kendince protesto etmesi içimi sızlattı. minik yüzündeki hüzün ve kara gözlerindeki siteme kayıtsız kalmak imkansızdı. iki kardeşin konuştuğu sahne de çok güzeldi. Aliye'nin minik oyuncularını ve onları başarıyla yönlendiren çekim ekibini tebrik ediyorum
Nejat İşler....
Bu kadar mı güzel aşık olunur?
Aliye yi ilk gördüğü anı seyirciye o kadar yürekten geçirdiki tebrik etmek lazım.. şahsen öyle bir anın büyüsüne kapılıp gıptayla izledim..
Sanem Çelik...
çok ölçülü.. ne bir eksik ne bir fazla.. onun sahnelerine girildiğinde heyecanlanıyorum..
çok dikkat ettim diksiyonunda küçük bir bozukluk var.. ama bu onu çok özel kılıyor ve ona çok yakışıyor.. özellikle s ve ş harflerinde çenesini tam açmadan sanki sıkar gibi konuşması kulağıma çalınıyor.. ama o kadar yakışıyorki.. onun repliklerini duymaya doyamıyorum..
heleki o asil ve zarif duruşu yokmu.. kelimeler yetmez...
Genel olarak diziyi çok beğeniyorum.. temposu yerinde.. sindire sindire aceleye getirmeden izlettiriyor kendini..
Nejat İşler....
Bu kadar mı güzel aşık olunur?
Aliye yi ilk gördüğü anı seyirciye o kadar yürekten geçirdiki tebrik etmek lazım.. şahsen öyle bir anın büyüsüne kapılıp gıptayla izledim..
öncelikle uzun bir aradan sonra merhaba Sarhan.
görüyorum ki Aliye seni de sarmış. Nejat İşler konusunda sana katılmamak elde değil. Aliye'yi ilk gördüğü andan beri ilk görüşte vurulmayı, ilk görüşte aşkı çok güzel yaşadı ve bizlere yaşattı.
Sanem Çelik'in oyunculuğunu zaten hep beğenmişimdir. özellikle Filler ve Çimen'den ( filmin adını yanlış yazmadım umarım) beri daha da çok takdir ettiğim bir oyuncudur.
dizinin bu normal temposu benim de hoşuma gidiyor. böyle iyi, hazmede hazmede seyrediyoruz.
slm. ben yeni uye oldum siteye. bende bi cogunuz gibi aliye'nin simdiden tiryakisi oldum diyebilirim. herseyiyle harika bi dizi. yapimcilari tebrik ediyorum. tabi oyuncularida. ama benim en buyuk sorunum diziyi seyredememem. ilk bolumlerini izleyebildim ama artik izleyemiyorum. cunku sali aksamlari okula gidiyorum. ben aliye'nin tekrarlarinin verilmesini istiyorum. umarim verirler. bide ayten alpmanin ben varim sarkisini internetten dinleyebilecegim bi adres varmi? neyse simdilik benden bukadar... :wink:
Bir İstanbul Masalı'ndan sonra yoğurdu üfleye üfleye yemek buna denir herhalde...
Dingin bir hızda ilerleyen dizi temposunu özlemişiz galiba oluşan genel kanaate bakılırsa...
Ve yeni dünyalar keşfetme arzumuz iyiden iyiye hissettirmeye başlamış kendini...
Yeni katılımların artması da yorumlara çeşitlilik getirdi..
Ve de üzerinde durup düşünülerek yazılmış analizler,gözlemler de keyifle okunulası güzellikte...
İşte aradığım atmosfer yavaş yavaş oluşmaya başladı...BİM forumundan arkadaşlar yavaş yavaş ALİYE'ye transfer olmaya başlarlarsa hiç şaşırmıyacağım..[Eğer Michelle bu satırları okuyorsa bana gene çok kızacak...Ama "masal" artık bitti..Uyanın.... :wink: 8) ]
slm. ben yeni uye oldum siteye. bende bi cogunuz gibi aliye'nin simdiden tiryakisi oldum diyebilirim. herseyiyle harika bi dizi. yapimcilari tebrik ediyorum. tabi oyuncularida. ama benim en buyuk sorunum diziyi seyredememem. ilk bolumlerini izleyebildim ama artik izleyemiyorum. cunku sali aksamlari okula gidiyorum. ben aliye'nin tekrarlarinin verilmesini istiyorum. umarim verirler. bide ayten alpmanin ben varim sarkisini internetten dinleyebilecegim bi adres varmi? neyse simdilik benden bukadar... :wink:
Sevgili Özge...
Hoş gelmişsin...Katılımlarını bekliyoruz...
Şarkıyı ne yazık ki internetten bulamıyoruz..Çünkü eski ve kenarda kıyıda saklanmış bir hazine olduğu için şimdiye kadar kimse yüzüne bakmamış...Aliye'le ve Deniz'le günyüzüne çıktı...
Hemen her bölümde Deniz'in müptela olduğu şarkı olduğu için ilgi bir kat daha artıyor...
Şarkıyı dinleyebilmek için Ayten Alpman'ın cd'sini almaktan başka çare şu an için gözükmüyor ne yazık ki...
Ya arkadaşlar ben dün akşam dikkatli izleyemedim misafirlerimiz vardı Deniz Aliye nin evli olduğunu öğrendimi
arkadaslar ıyıde dun aksam dizi nasıl bıttı?son sahneleri kacırdım...sımdı deniz Aliye yi evli çocuklu mutlu bir kadın mı sanıyor yada şöyle soralım neyi ne kadar biliyor?
Son sahnede Hastanede en son Aliye Arda'dan bahsetti. Dr.Deniz tuhaf bir şekilde Aliye'ye baktı. Çok şaşkındı. Sonra reklamlar girdi Reklamlardan sonra Sinan ve avukatının konuşması gösterildi ve Avukat dna testinin sonuçlandığını ve ümit'in hamile olduğunu söyledi. Zaten dizi o şekilde bitti. Dr.Deniz ve Aliye daha sonra ne konuştular gösterilmedi yani...
Evet mykayra'nın bahsettiği ilk transfer harekatını başlatıyorum.(Bunun için kendisine teşekkürler)
Sanem Çelik'i bu dizi furyasının ve dizi jenerik furyasının tetikleyeyeni olan Kara Melek'te tanımıştım ilk.
Hala aynı,harika yani.Kötü kadın imajını yıkmak çabaları(ben Kara Melek'teki tüm entrikasyon hareketlerininde bile o kötü kadını tam olarak görememiştim ya neyse) tam neticeye Aliye ile ulaşacağına dair hissiyatı tamamdır diyorum.
Nejat İşler'i ise ilk Deli Yürek'te izlemiştim..Neden boşrolde değil ki diye düşünmemişte değildim.
Demek ki zirveye basamaklardan başlamak daha keyifli ve kalıcı..
Gelelim Aliye'ye..Dizinin biraz Zerda vari havasını Deniz harika perdeliyor..
Dünkü bölümde Arda'dan bahsedildiği sahnede bin amozon yangınının yakılcılığıyla ve bin parçaya bölünen bir yüreği toplamak gayretiyle şaşırmakla,üzülmek arasında med-cezire girişmiş bir adamdı Deniz..
Yazık sahne çok kısa sürdü..Ama tarif edemeyeceğim bir şekilde devleşti o sahne benim yüreğimde...
Ve muhteşem şarkı(Yine mykayra,yine teşekkür):
Yani en umutsuz ve yalnız halinde bile dinleyince sanki başı bulutları delen,bütün ihtişamıyla ve kudretiyle sizi sarıp kollarının arasına alan,herşeyden uzak çiğ damlacıklarının bile zarar veremeceği güvenle bir dağa yaslanmış gibi hissediyorsunuz...
teşekkürler....şimdi meraktan çatlama aşamasında olan ben haftaya kadar nasıl bekleyeceğimi düşünüyorum.
imported_IDIL
03-11-04, 12:49
Dün akşam yine süper bir bölüm izledik.Deniz'in Aliye'nin çocuğu olduğunu öğrendiği an çok kısa sürdü ama o bakışlar bile yetti.Bundan sonra neler olacak acaba?Büyük bir merakla bekliyorum.Bu arada önümüzdeki haftanın fragmanını gören olursa yazar mı?
yeni sezonun tartismasiz en iyi dizisi ALIYE...
sanem celik zaten muhtesem...
diger kadroda süper...
senaryo süper...
müzik muhtesem...
e daha ne olsun.......
aliyeaynalar
03-11-04, 14:16
ben zaten sanemin bi tane kötü dizisini yada filmini hatırlamıyorum; tiyatro oyunuda vardı, okan bayülgenin yönettiği, oyun çok komikti hangisi karısı ydı ismi; oyunu en önden izledim... ben bu kadar şahane bi kadın görmedim; inanın arkadaşlar ses tonundan tutun gözlerine gözlerinden tutun rol yapışına... harikaydı...
gelelim dizi yorumuna diycem ama arkadaşlar değerli yorumlarınızla bana yazacak bişiy bırakmamışsınız ki...
ama bu bölümde en çok sinanı nazifeye almasına köye gidişi sohbeti
aliyenin çocuklarının telefonda hasret gidermeleri.
ve denizin o şaşkın bakışı ; her ne kadar geç farkettiysemde,
aliye o kadar güzelki reklamlar başlamadan 1,2 saniye önce anca farkettim denizi..
arkadaşlar sizdede öyle oluyormu, sizde benim gibi aliyeye dalıyormusunuz...
dünkü bölüm sperdi ya. Deniz in aliye ye bakislari. adam deli gibi asik ya.
ama cocugu oldugunu anladiginda üzüldü ya.
insallah aliye de karsilik verir ya
deniz aliyenin cocugu oldugunu duydugnda bende üzüldüm yaa... ama zaten sonunda öyrenecekti simdi öyrendigi icin iyi oldu...
evt bencede deniz aliyeye asik oldu.. bakislardan gülüslerden falan filan belli yani... :wink: aliye denize yüz vermedigi icin bence baslangicta cok iyi cünkü aliye evli bir kadin ve üstelikte iki cocugu var... (mesela ben evli olsaydim baska bir erkege bakmasdim. :wink: ) aliye yeni ayrildi kocasindan yani daha acilarin icerisinde. merak etmeyin coook yakinda aliye dee hoslanir deniz beycimizden.... :D :D :D :D :D
cooooook güzel bir ask yasancak...
dün aliyeye bakamadım burdan okuduğum kadarıyla tamamen deniz aliyeye tutulmuş vaziyette acaba biri bana anlatırmı sinan ne yapıyor feyyaz iyileştimi yani dizinin önemli gelişmelerini biri yazarsa çok iiolur
ya bence aliye hemen denize asik olmasin,bence gercekci olmaz...
cünki aliye evli,bide basinda bu kadar dert var: cocuklarindan ayri, aldatilmis,parasiz pulsuz...
bence bunlar yasanirken hele hele aliye cocuk hasreti cekerken denize asik olursa yakismaz ya...
dizide cizilen aliye karakteri icin cocuklari cok önemli,onlar herseyden önce geliyor aliye icin,yani o sorunu halettmeden önce asik olsa bile denizle kesinlikle birlikte olmaz bence
zaten fragmanda da söylüyor. çocuklarım olmadan asla diyorsanız ALİYE...
medihaysen
06-11-04, 09:57
7. bolumun reklamını izlediyseniz söyleyin n'olur..sinan aliyeyle denizin yanında balkonda mı konuşuyor?resimlerden oyle bişi zannettim.
Arkadaşlar Beni de sizin gibi en çok Ayşenin hareketleri (annesinin takılarını toplarken. Ardayla konuşurken..) etkiledi ve tabii Denizin aşkı..
Mykayra, sarhan ve solitude yine yazdıklarınızla aldınız götürdünüz beni..Yazılabilecek herşey yazılmış..Hepinize katılıyorm..
Dizi çok iyi devam ediyor umarım hep böyle gider...
Aliye’nin fragmanını seyrettim. Aklımda kaldığı kadarıyla anlatıyorum.
Sinan elinde telefon “ Yeni bir hayat kuralım diyorum sana.” ( sözler birebir aynı olmayabilir ) diye bağırıyor ve ağlıyor. Büyük ihtimalle Aliye ile konuşmuş. Aliye telefonda “ Demek bir gecelik bir şey değildi.” diyor. Konuştuğu kişi muhtemelen Sinan. Neslihan sevgilisine yani Sinan’ın rakibine ( adını unuttum) kızıyor. Gazetede Sinan’ın resmini görüyoruz. Aliye terzi atolyesinde birine “ Ben eşimden ayrılmak istiyorum” diyor. Ayşe’yi üzgün görüyoruz. “Babaannem annemi istemiyor biliyorum” diyor . Deniz Aliye’nin evine geliyor ve kapıyı Arda açıyor.
Saat sabah 8.27 ve 9.30 itibariyle ben de fragmanı izledim:(7.BÖLÜM)
Aliye işyerinde "Ben eşimden boşanmak istiyorum" diyor..
Denizin hastahane odasında bakışlarını gösteriyorlar..
Sinan elindeki telefona doğru "Yeni bir hayat kuralım diyorum sana daha ne istiyorsun" diye bağırıyor..
Aliye ile Deniz (hastahanede sanırım balkonda) gülümsüyorlar.. :wink:
Aliye Dayısına "Bu yara kapanır mı dayı" diye soruyor. Dayısı da "Kapanır ama Aliye izi kalır" diyor.
Ayşe Sanırım Meriçe "Babaannem annemi istemiyor biliyorum" diyor.
Nesrin Mücahit'e kızıyor: "Bu yüzden mi benden fotoğrafları istedin" diyor..
Görüntüye gazete geliyor. Manşet: Skandal-sinanın fotoğrafı var.
Mücahit: "Sana Mücahitin elinden iş almak neymiş göstereceğim" gibi birşeyler söylüyor..
Aliye "Demek tek gecelik bişey değilmiş" diyor..
Dışarda Meriç'in karşısına bir adam çıkıyor "Merhaba Meriç" diyor.. (Belki de bu adam İbrahimdir..)
Evde Sinan Meriçe sarılıyor.. "Ne yüzle gelmiş bu adam?!" benzeri birşeyler söylüyor..
Refiye Nusrete "Beni kandırma-ben farketmiyormuyum" gibi birşey söylüyor.
Nusret ile Aliye sahilde yürüyorlar; Nusret Aliye'ye "Ne kadar iyiydi ama Aliye, adam herzaman başımızdaydı -çok iyi baktı" diyor..
Aliye hastahane odasında gülüyor, yanında Deniz ve dayısı var..
Deniz "Eğer bir şey olursa hiç çekinmeden arayın" diyor..
Aliye gülümseyerek "Peki" diyor..
Yanlış görmediysem eğer Aliyenin Dayısı ile Deniz sahilde oturmuşlar konuşuyorlar, Arda da arkalarında oynuyor..
Nur hastahanede "Deniiz" diye sesleniyor, Deniz duymazlıktan gelip yoluna devam ediyor..
Vee son olarak Deniz kapıyı çalıyor, kapıyı Arda açıyor..Deniz Arda'ya bakıyor.. Aliye geliyor ve "Hoşgeldiniz" diyor, gülümsüyor ve fragman bitiyor..
Hatırladıklarım bu kadar.. :roll: Söylenen sözler birebir olmayabilir.. :? :roll:
Safak bazı yerlerde senin yazdıklarını tekrarladım kusura bakmazsın umarım..:roll: Yanlış yazdıysam kusura bakmayın arkadaşlar.. Umarım siz de fragmana rastlarsınız...:wink:
Hani insanın gönlünde yaşattığı masallar hiçbir zaman bitmezdi ya..
İşte yüreğinde yeni bir masala yer açıp onu büyütmek isteyen dikkatli ve özverili izleyicilerle karşı karşıyayız...
Emek verenlere müteşekkirim..(Sevgili elifd ve safak..) :P
http://66.225.228.147/~dizifilm/upload_files/aliye_22.jpg
O giderse ben varım...
Yeni masalın büyüsü bu satırlarda gizli galiba...
Evet bizi bir başımıza bırakan şey yalnızlığımıza, hayalkırıklığımıza dayanamamış olacak ki "Aliye" yi karşımıza çıkardı...
Bu tavır kesinlikle unutulmaz anılarımızın olduğu eski aşkımıza bir ihanet değil..Aksine o "MASAL KUTUSU"nda kendisine ayrılmış özel yere çoktan yerleşti bile...
Anlatmak istediğim hepimizin ufuk çizgisinin ayrı olduğu ama dönüp dolaşıp aynı evrenin altında birleşmemiz...
İşte kainattaki milyonlarca farklı ufuk çizgisinin içinde bizi bir araya toplayan ilham kaynağımıza şükran duymalıyız galiba...
Onun yüreklerimize çizdiği şekiller kimi zaman itina ile yazılmış analizlere, gözlemlere; kimi zaman sabırla derlenen haberlere, videolardan üşenilmeden çekilen resimlere, kimi zaman da amatör bir hevesin dışa vurumu olarak kendini fotoğraflarda gösteriyor...
Bu tılsıma kapılan herkesin çorbada bir miktar tuzu var işte Sevgili Elifd...
Asıl teşekkür ilham kaynağımıza galiba... 8)
Sanırım fragmanı değiştirmişler. Elifd'nin yazdığı bazı sahneler dünkü fragmanda yoktu.
Ayrıntılı anlatımın için teşekkürler Elifd :D .
Sen üzülme ben varım
O giderse ben varım
Evlendikten sonra sevdiği adam tarafından hayatın kargaşası içinde unutulan ve aldatılan Aliye,
Sonunda pişman olsa da ihtiyaç duyduğunda yanında olmadığı, aşklarına sırtını döndüğü için Aliye için çoktan gitmiş olan Sinan,
Ve bütün bu kalp ağrıları içinde muhtemelen yönelecek yeni bir ışık olacak olan Deniz...
Özellikle yukarıdaki dizeler bu 3'lüyü çok güzel anlatıyor. Aliye ve Deniz'in önümüzdeki bölümlerde ilerleyeceğini düşündüğümüz ilişkisini bundan daha güzel anlatacak sözler bulabileceğimizi sanmıyorum.
Sevgili Mykayra yaptığın çalışmaların çok güzel olduklarını sanırım belirtmeme gerek yok. Her biri dizinin seyirciye yaşattığı duyguları yansıtıyor. Her bir duygu her resimde tekrar canlanıyor.
Tebrikler...
dün gördüm fragmani, cooooook seyler olucak mutlaka herkez sali aksami televizionun basinda olsun.... aliye ve deniz sürekli karsilasiyorlar. :D :D :D :D beeeenn sabirsizlikla bekliyorum sali aksamini.... 8O 8O 8O
ben mi yanlış gördüm acaba :)
doktor denizle dayı sahilde oturuyorlarmıydı
Bir sahnesin de Arda kapıyı açıyor Deniz Arda yı görüyor sonrada Aliye geliyor kapıya Deniz şok olmuş vaziyette bakalım neler olucak çok merak ediyorum
niye şok olsun ki deniz aliyenin çocuğu olduğunu biliyor
Efsunlu şarkılar vardır..
Onunla ilk kez bir cafede ya da bir otobüsteki uğultuda karşılaşırsınız..Belli belirsiz ama usulca yerleşir tüm
acılarınıza,sevinçlerinize,vazgeçişlerinize,vazgeç emediklerinize,sarıp sarmalar sizi,aleve kor,suya buz kesecek kadar,soluğunuzu kesecek kadar..Bir anda olup biter ne olduğunu bile anlamadan..Sorguluyamadan,çevirip yüzüne bakamadan,duran bir lahzada geldiği gibi aynı sis perdesini aralayarak karışır karanlığa ve gider...O ne gidiştir ki,hiç gitmemezcesine,yüreğinize mührünü vururcasına,kapılarınızı çilingirsiz bırakırcasına..
Kölesi olursunuz bir anda,ipekten urganını geçirir boynunuza,ilmek ilmek işler yüreğinize tılsımını...O ne tılsımdır ki sığ sularda bile boğulur,Ağustos'ta buza keser ellerinizi..
Artık bir kovalacamanın ortasında başlarsınız hesaba,nerde-nasıl bulacağınızın listesini tutar,çıkarsınız yüreğinizin yeni sahibini aramaya...Tozlu raflarda,cilalı camekanlarda,yanınızdan geçen her arabanın yarı açık camlarında,kulağınıza çalınan her tanıdık nağmede o vardır artık...
Her sese kulak kabartır,her güzeli o diye çevirir,her çeşmeden onu içer,her çölde aynı seraba uyanırsınız...
İşte bu şarkıda böyle..Bu dizinin ''şah damarları'' bence..
O ne histir, o ne büyüdür,bir anda herc ü merc etti bütün doğruları,yanlışları,yaşanmışlıkları...
Yaralara merhem olan,yolculara durak olan benim dedi..
Doğru benim,aradığın benim,başıma karlar yağsa,gözlerimde sisler dolsa da yaslan bana,sarıl bana diyen bir dağa benzetiyorum bu şarkıyı..
''Ben gidiyorum'' dediğinde,ki kendin bile bilmezken nereye gittiğini,kapının arkasındaki hazır bavulunu ve bilinmezlikleri göze alıp seninle yola gelen yolcu gibi..
''Güven'' deriz ya,herkesin hep istediği,yıpranmış fotoğraflarda,hercai menekşelerde kahrettiği,erittiği ''güven''..Bu şarkı bana hep ''güven'' benim diyor..
Bazı gerçekler vardır her ne kadar bilsende gerçekle yüzleştiğinde bi şaşırma yaşarsın öyle bir şok du kastetdiğim
Aliye'ye sürpriz teklif atv 21.40
Feyyaz'ın hastaneye yatmasıyla Aliye ve Deniz'in yolları yeniden kesişiyor. Sinan'ın ise Aliye'ye bir teklifi var.
Etkileyici öyküsü ve güçlü oyuncu kadrosuyla salı ekranının zirvesine yerleşen "Aliye" 7'inci bölümüyle sürüyor. Başrollerini Nejat İşler, Sanem Çelik ve Halit Ergenç'in paylaştığı dizide İlhan Şeşen, Ülkü Duru, Ayla Algan gibi ünlü isimler de yer alıyor. Aliye'nin bu akşam ekrana gelecek olan bölümünde duygu fırtınası esiyor.
İKBAL ÖFKE İÇİNDE
Feyyaz'ın hastaneye yatmasıyla yolları kesişen Aliye ve Deniz, artık daha sık görüşmeye başlarlar. Sinan'ı İstanbul'a gitme kararından vazgeçiremeyen İkbal öfke içindedir. Kazanacağına kesin gözüyle baktığı ihaleyi Sinan'a kaptıran Mücahit, yeni oyunların peşine düşer.
FEYYAZ İYİLEŞTİ
Güçlükle bulduğu işten kendi isteğiyle ayrılan Nusret, zamanını ve enerjisini Feyyaz'- a adamış gibidir. Deniz hakkında açılan soruşturma nasıl sonuçlanacak? Edirne'deki itibarı giderek zayıflayan ve iş durumu zorlaşan Sinan, Aliye'ye ne teklif edecek? http://www.sabah.com.tr/2004/11/09/gny/im/39883CA170143647B1E657F5b.jpghttp://www.sabah.com.tr/2004/11/09/gny/im/3DD0BC648B9FA84BA0E4C168b.jpg
http://www.sabah.com.tr/gny/tel101-20041109-200.html
imported_IDIL
09-11-04, 12:43
Ben de fragmanı daha dün akşam görebildim.Bu bölüm müthiş geçeceğe benziyor.Akşamı iple çekiyorum.
aliyede bu akşam neler olucak neler yaaa
bu akşamaliyeyle deniz daha yakınlaşacaklar bence eski kocasıu sinan aliyenin peşini bırakmıyacatır. aliye boşanma davası açmak istiyor oysaki
sinan aliyenin değerini çok geç farketmiştir. ama artık çok geçtir.bu erkekler neden hep böyle oluyorlar ki bilmem
diymi yaa :!: su erkek milleti neden hep böyle bilemiyoruz... :?:
yaa hemen saat 20.30 olsuunn... basla artik baslaaaa.... :D :D :lol: :lol:
keşke aliye kovasından boşansa sinan ve annesi ona çok bağırıyorlar yazık kızcağıza veya yepyeni ve daha güzel bir hayat kursunlar ve ikbal de aliyeye bağırmasın.
süperdi yaaa bugünkü bölüm.... :D her seferinde aliye ve deniz karsilasdiklarinda heycandan yerimde heykel gibi oturup kaldim vallah.... 8O :lol: :lol: haa bide Refiye annaane de coooook komik yaww.. :P her konusmasinda gülmekten ölüyorummm.... :lol: :lol: :lol: :lol: kizaci herkez süper...
çok güzel bi bölümdü ya deniz ve aliye birbirlerine çok yakışıyolar hele deniz in aliyeye bakışları beni eritti bitirdi ekran karşısında önümüzdeki haftalar ne olacak çok merak ediyorum..
bide aliye noterden bişi yazdırdı boşanma dilekçesi dimi o?
Aliye de en çok hoşuma giden konuların hemen tüketilmemesi yavaş yavaş ilerliyor Sinan iyice köşeye sıkıştı Aliye noterden avukata vekalet çıkarttı heralde boşanma davasını açması için Deniz de az değil hemen dost oluverdi Arda ve Feyyaz la hadi hayırlısı
Ben de dün akşamki bölümü çok beğendim. Sinan'ın durumuna çok üzüldüm. Adamın yanında bu zor zamanında kimse yok!. Dr.Deniz ile Aliye'nin durumu ise tam bir muamma. Aliye'nin gözü görmüyor ki Dr.Deniz'i.
Bence ilerleyen bölümlerde Aliye yine kocasına dönecek. Çünkü Sinan karakteri dizinin en başından beri hiç kötü aksetmedi bizlere. Yani her zaman İyi bir aile babası ve Aliye'ye aşık biri olarak gördük. Büyük hatalar yaptı ama karısını gerçekten seviyor.
Dr.Deniz ile Aliye arasında çok büyük gel gitler olabilir ama Aliye sonunda kocasını seçecek. Dr.Deniz'de Yurt dışına çıkacak bence. Ama tabi bunlar bayaa bi sonra oalbilecek hadiseler. bekleyelim bakalım:) :wink:
bence sinan bundan sonra aliyeye daha iyi davranacak.simdiye kadar hep hatali davraniyordu. hani bi laf vardir ya "hem suclu,hem güclü" diye ....
ama mericin sinana verdigi ögütten sonra sinanda bunun farkina vardi bence....
simdi aliyeye daha iyi davranarak kendini af ettirmeye calisacak gibi geliyor bana :roll:
imported_IDIL
10-11-04, 12:51
Bence de dün akşam ki bölüm muhteşemdi.Gözlerimi ekrandan ayırmadan izliyorum vallahi.
Aslında Sinan kötü biri değil.Eşini ve çocuklarını çok seviyor.Bir hata yapmış.Onu düzeltmek isterken daha beter yüzüne gözüne bulaştırdı.Belki ilerleyen bölümlerde Aliye,Deniz'e ilgi duyabilir ama kesinlikle kocasını seçecektir diye düşünüyorum.
Ya bende nasil bittigini seyredemedim :oops: , lütfen bilen anlatabilirmi? :oops: :oops:
Meric sinanla konustuktan sonra gece sinan aliyeyi telefonla aradi. nasilsin yiymisin muhabetinden sonra sinan "yarin istanbula geliyorum" dedi...
aliyede sinanin ardayida almasindan korktugu icin tedirgin oldu ve aglamakli gözlerle uyuyan ardaya bakti... orda dizi bitti...
bakalim neler olacak.... :?:
Arkadaşlar sabah 10.12 itibariyle yeni bölüm fragmanını göstermeye başladılar (8.BÖLÜM):
Kesik Kesik sahneler vardı.
Ayşe ile Arda birbirlerine sarılıyorlardı.
Arda ile Sinan birbirlerine sarılıyorlardı.
Özgür Refiye'ye ve Nusret'e "Eşek gibi çalışacağım" dedi..
Dayısının evinde Aliyenin endişeli bakışları vardı..
İkbal Hanım "Tamam artık Aliye Hanım iyice tepemize çıkar" benzeri birşey söyledi.
Meriç İkbalin elinden bir kağıt aldı: "Anne sakın yırtma" gibi birşey söyledi.
Aliye telefonda Ayşe ile konuşuyordu sanırım-ki özlemle "Ayşe" dedi.
Sinan annesine "Bir kelime daha edersen çeker giderim." dedi.
Denizin evinde; Nur, Deniz'e "Biz eskiden böyle değildik." dedi.
Deniz "Kuruntu yapıyorsun" dedi.
Aliye Dayısıyla konuşuyordu, Dayısı "Hiç akıllanmayacak mı bu adam" dedi.
Refiye Nusret'e imalı imalı "İyimisiniz höş höş" dedi..
Deniz yanında Nur ile dışarda, birine "Bakar mısın" dedi.
Sinan arabadaydı, Aliyenin fuları elindeydi..
Aliye, Sinan ile çok ciddi konuşuyordu...
Hatırladıklarım bu kadar... :roll:
Tekrar fragmana rastlarsam yine yazarım..
Söylenen sözler birebir olmayabilir.. :roll:
Umarım siz de fragmana rastlarsınız arkadaşlar... :wink:
arkadaşlar jeneriği izleyen oldumu aranızda yaaa ben izledim ama fazla bir şey anlayamadım
aliye çok tan boşanma davasını açtı bile bence sinan boşuna çabalıyor artık birleşmeleri imkansız birde sinan neden çocuklarıyla şantaj yapıyor bunu anlamış değilim bir anne için çocukları herşeyden önce gelir yani bu biliyor
sinanın aklı başına yeni geldi artık geçti bolunun pazarı sür eşşeği niğdeye yani
Salı gecelerine damgasını vuran “Aliye”, sevenlerinin yüreğini ağzına getirecek bir bölümle ekranlarda…
Sinan’dan gelen çağrıya Aliye ne karşılık verecek? Etrafındakilerin bu gelişmelere tepkisi ne? Deniz neden izne çıkıyor? Bunu öğrenen Nur ne yapacak? Hastanede neler dönüyor? Deniz, Aliye’yle yollarını kesiştirmek için hangi girişimlerde bulunacak? Nusret ile Feyyaz’ın aşkı nereye gidiyor?
http://www.atv.com.tr/vizyon.atv?forward=yapim&yapim=aliye
saatler geçmek bilmiyor :cry: ....bu bölümü heyecanla bekliyorum.umarım aliye sinana ters cevap verirde o kendine çok güvenen sinan ağzının payını alır. :evil: bu arada aliyenin ayşeyle görüşeceğine çok sevindim :)
cocuklarin babasi oldugu icin bence aliye sinana geri dönücek. :roll: (gibi gözüküyor....) ilerde de tekrar büyük bi hata yapicak sinan ve o zaman aliye tamamen ayrilacak ondan. :P benim tahminim yani... :roll: veeeeeee aliyeeee doktor beycigimizle beraber olucaaaaaaaak.... :lol: :lol: :wink:
ne hemen geciyor su günler... ücbucuk saat kaldi baslamasina yyeeeeeeeee.... :lol: :lol:
Ay evet, bende heyecanla bekliyorum. Ne der Aliye acaba Sinan'a :roll:
Annem zaten sali dedinmi Aliye sayikliyo :D
Biraksan tek bi laf etmeden, gözünü kirpmadan izleyecek, kipirdamadan izleyecek. Cok gülüyorum bazen annemi Aliye'ye bakarken izleyince :D
Ama hakli di mi ama .. dizi çook güzel.
Neden bukadar seviyosun diyorum. Kadinin çocuklarina olan sevgisinden dolayi, kendimi görüyorum o kadinda diyo canim yaa :roll:
Haziran Gecesi'nden sonra en begendigim dizi Aliye ve Cemberimde Gül Oya :)
Bazi Aliye izleyeneleri, Haziran Gecesi vs. ve sahsim adina kötü hakaretlerde bulundular, tartisma falan oldu.
Ama bu demek degildir ki ben Aliye'den nefret ediyorum falan, öyle bi izlenimmi biraktim insanlarda bilmiyorum ama, cogu böyle bisey hissetiriyor bana.
Herzaman söylüyorum..aksine, ben Aliye'yi çok seviyorum!
ben aliye yi çok seviyorum ama son iki bölümünü izliyemedim. yazılılarım da dolayı vaktim yok .ayrıca nejat işleri severim ve tabi sanem çelik i de .. ama nejat işlerin aynı saat de başka dizisi var onu da izlemek istiyorum . ne yapıcağımı bilmiyorum valla . bu gün kü bölümüne izleyemiycem yazılılarım var ya . üstüne öss ye hazırlanıyorum .....
Ay süperdi bu bölüm, Ayse ve Arda'nin birbirlerini öpüp koklamasi hele :cry: orda dayanamadim bende agladim :cry:
Sonu çok heyecanli bitti, ama Sinan Arda'yi gotürecek! :cry:
Sinan üzüyü takmadigini gördü ve hemen takmasini istedi.Aliye bidaha takmayacagini ve geriye dönmeyecegini söyledi.Sinan da kizgin haliyle dediki sen böyle istedin dedi aliyeye.Aliyede sinan yapma dedi.O sirada sinan masadan kakmisti tam orda bitti.
Ben düsünüyorum galiba cocuklari alip götürmek istiyor sinan.
Sinan Feyyazin evine geldi, Aliyeyle masada otururken Aliyenin yuzugunu goremeyince neden takmiyosun diye sordu. Aliyede artik takmayacagim dedi. Sinan once sasridi falan, sonra Aliye , Bitti bitti diye uzerine basinca, Sinan delirdi tabii..Kalkti gitti ''Bunu sen istedin'' diyerek..
Anliycan Arda'yi goturecek.. :cry:
sonunu bende kaçırmıştım aliye için kötü olacak öyleyse :cry:
Bence Sinan çocukların ikisinide alıcak ama gazetede çıkan fotoğrafları savcı ihbar kabul edip delil olarak kullanıcak Sinan ın başı fena halde dertte ve oyüzden çocuklar Aliye ye verilir gibi geliyor
ya bence doktor deniz tam olaylarin üstüne gelecek....
feyaz dayiyla bulusup araba galerisine gideceklerdi ya.
ya inanmiyorum sinan kendine o kadar güveniyorki :evil:. aliye hic yüzüne bile bakmamasina ragmen eve geri döneceginden son ana kadar yüzede yüz emindi.
bide : "bu kadar simariklik yeter" demez mi aliyeye yaaaa, orda bende fittirdim artik...
adam hem suclu hem güclü,hayret bisey yani...
arkadaşlar dun ilk kez izledim ve bayıldım bu diziyeee....
bazı olayları cozemedim ama izlemeye devam ediceem...Sanem Celik cok guzeldi yaaa hele Nejat İşler acccayip yakışıklııı... :P
Evet bence de Deniz olayların üstüne gelecek. Artı Polis Sinan'ı alıpğ götürecek zaten. Biliyorsunuz DNA olaylarından ötürü. Hatta bu olayların üzerine polis alıp Sinan'ı götürebilir ve çocuklar Aliye'de kalabilir.
arkadaşlar dun ilk kez izledim ve bayıldım bu diziyeee....
bazı olayları cozemedim ama izlemeye devam ediceem...Sanem Celik cok guzeldi yaaa hele Nejat İşler acccayip yakışıklııı... :P
merak etma olaylari cabuk cözersin...
ALIYE nin bi özelligide zaten cok fazla karisik olaylarin dizide yasanmamasi.Yani gercekci bi dizi,hersey yavas yavas ve sindire sindire ilerliyo... :wink:
Evet bence de Deniz olayların üstüne gelecek. Artı Polis Sinan'ı alıpğ ***ürecek zaten. Biliyorsunuz DNA olaylarından ötürü. Hatta bu olayların üzerine polis alıp Sinan'ı ***ürebilir ve çocuklar Aliye'de kalabilir.
insallah öyle olur.. :roll:
aliyeaynalar
17-11-04, 13:36
ya ben sinanın arkadaşı (kıvanç karakterini)'ni canlandıran oyuncuya sinir oldum, çok aramışlar onu o role acaba ? ne kadar itici bi adam (ses tonu mimikleri felan) son anda kanal değiştirecektim ama sanem aşkına değiştirmedim..
oysa o kıvanç yani cenk eskiden ne kadar yakışıklıydı...
şimdi eser kalmamış...
bence Dr. deniz olayların tam üstüne gelecek
çocukları götürmek isterken sinan kapıda denizle karşılaşacak aliye dr.denizden yardım isteyecek
dayısı tabi engel olmaya çalışcak ama başarılı olamayacak
meriç ise abisinin yanına ist. gelcek gibi gözüküyor
kaynana tek başına orda evde kalıcak belki daha sonra işt. gelir
dünki bölüm cok güzeldi yine ya. Aliye Sinan i affetmemekle cok iyi yapti bence. Uff ama cocuklari kim alacak ya. Su Sinan dan nerfet ediyorum ya. Hem suclu hem güclü.
Ay kapi calinca Deniz gelicek ve sinan la tanisacaklar sandim. iyikide gelmemis
Ayy Arda cok tatli yaaaaaa :D
Bende kapı çalınca Deniz geldi sandım ama gelmemesi daha iyi oldu düşünsenize Aliye ile Sinan tartışsalar ve oda karışsa saçma olur henüz Aliye ile Deniz arasında çok samimi bir sohbet bile geçmedi ne hakla tartışmaya dahil olucaktı Deniz in durumuda çok zor yani adam herşeyi bahane edip Aliye yi görmeye çalışıyor bide Aliye çocuklar ve Sinan yemek yerken Deniz le Nur dışarı çıkınca kesin karşılaşırlar dedim oda olmadı ya Nejat İşler çok zayıflamış tv nin fazla gösterdiği söylenir hep bide öyle düşününce bayağı zayıflamış saçları daha kısa olunca daha çekici oluyor ama çok çok karizmatik adam
samimi olmayabilirler ama aliye denizden insanlık namına yardım etmesini söyler
dünkü bölüm neydiiiiii... uuufffff.... 8O 8O 8O aliyenin ennn iyi bölümlerinden biriydi vallah (gerceyi simdiye kadar hepisi süperdi).. bayildim vallahhh.... arda ile aysenin bulusmasi varya bittim ben orda bittimmm... uuyyy yerim sizi, cook sekerdiler :P coook duyguladim yaa.... :cry: bide sanem celik bakislariyla, davranislariyla süperdi yine.. yikildi ortalik yikildi..... 8O :wink:
benim dün en cok beyendigim sahne, hani feyyaz dayi, arda ve ayse körebe oynarkene deniz telefon acmisdi ya ve aliye telefonu kaldirip dayisina verdikden sonra arda ve ayse ayni anda aliyeyi iki tarafindan öpdüler ya.. iste ooooo sahne süperdi yaaaa :D ücüde inanilmaz coook sekerdi. bide aliyenin o an gülüsü coooooooook tatliydi ufff. 8O :P :D bayildim bayildim yerim ücünüdeeeee.... :D :wink:
imported_IDIL
18-11-04, 13:14
Evet yine süper bir bölümdü bence de.Çocukların birbirlerini görünce aldıkları hediyeleri yere atıp,birbirlerine koşmaları beni çok duygulandırdı.Sinan'ın kendinden emin,Aliye'yi kesin geri götürecek edası da çok sinirdi.Bence Aliye doğru olanı yaptı.Büyük bir olasılıkla Sinan çocukları götürmek isterken,Deniz gelecek.İşte o sahneyi merakla bekliyorum.
cocuklarin birbirlerine sarilmalari cok guzeldi ya :cry:
Ben bu diziyi seviyorum ama arada bakabiliyorum.Ama Sanem Çelik çok güzel ya :oops:
yaa niyeeeee........ yeni bölümü sabirsizlikla bekliyordum :cry: offf yine mi bir hafta bekliyeceyiz... :( tekrarini cumartesi, pazar ne bilim baska bi güne verseler ve her sali yeni bölümü yayinlasalar nee güzel olur... :(
Sevgili Üyelerimiz,
Teknik bir hatadan ötürü mesajları son mesajın altına kopyalamak zorunda kaldık..Anlayışla karşılayacağınızı umuyoruz..
Sevgi ve saygılarımızla..
Dizifilm Moderatörleri
pinkzone
Kıdemli Üye
Nereden: Marstan
Tarih: Çrş Ksm 24, 2004 2:55 pm
--------------------------------------------------------------------------------
arkadaşlar sanem çelike ulaşmak isteyenlere duyurulur
sanemcelik@hotmail.com
mail atabilirsiniz bir yerden elime geçti sizlerle paylaşıyım istedim
elifd
Kıdemli Üye
Tarih: Cmt Ksm 27, 2004 11:17 **
--------------------------------------------------------------------------------
Saat 10.00 itibariyle yeni bölüm fragmanı verilmeye başladı: (9.Bölüm)
Aliye "Sinan" diye bağırarak merdivenden iniyor..
Dayısı Deniz ile -evde- masada karşılıklı konuşuyorlar, Dayısı "Bırak bu aşkın peşini dedim kendime" diyor..
Aliye -hani modaevinde avukat bir müşteri vardı- avukatın ofisinde, adam "Önce bir balık yemeye gidelim" gibi birşeyler söylüyor..
Polis Karahanların evine gelmiş.. İkbal bayılıyor.. Meriç polislere "Abim İstanbulda, gelecek" gibi birşey söylüyor..
Ayşe " Baba" diye bağırıyor..
Sinanı hapse atıyorlar..
Süheyla Naci Beyle pencereden bakarken "hem de kiminle geliyor" benzeri bir şeyler söylüyor.. Aliye Denizin arabasından iniyor..
Süheyla Aliyeye "Çok geç kaldın" vb. diyor. Aliye "Merak etme Süheyla bugün akşama kadar kalacağım ve bütün işleri yetiştireceğim." diyor..
Naci Bey Aliyeye "Bunu ben anlamalıydım" diyor..
Aliye de "Merak etmeyin- Ben cevabını verdim zaten" diyor..
Deniz Dayıya "Ben Aliye Hanım için endişelendim" diyor..
Refiye Nusrete "Çok üzüldü çocuk" diyor..
Refiye Özgür ile konuşuyor-Dayı ve Nusret sofrayı hazırlıyorlar(Nusretlerin evinde)..
İbrahim Meriçi öpüyor..
Deniz -evinde- memnun bir şekilde kendini kanepeye atıyor..
Hatırladıklarım bu kadar..
Tekrar fragmana rastlarsam yine yazarım..
pinkzone
Kıdemli Üye
Nereden: Marstan
Tarih: Pzr Ksm 28, 2004 1:59 pm
fragmanını izledim daha demin
aliyenin avukatı beraber balık yemeğe gidelim mi dior patronu bunu öğrenince kızıyor ve nasıl bunu yaptım diyor aliyede kormayın ben cevabını verdim diyor
neden hemen erkekler dul kadınlara bu kadar baskı kurarlar anlamam
deniz de çok güzel bir şekilde kanepeye yatıp gülüyor
aliye ile deniz arasındaki bağ güçlenmeye başlıyor. dr. deniz aliyeyi iş yerine bırakıyor
Bence Deniz Aliye ye avukat bulması konusunda yardımcı olacak iyice yakınlaşacaklar
Arkadaşlar daa yeni yeni izliyorum Aliyeyi ve cok seviyorum.Bişey sorucam.Sinanı neden gözaltına aldılar?Olayı çözemedim de :) Yardımcı olursaniz sevinirim :)
Aaa Sinan mi öldürdü kızı gercekten?Yani balkondan itti de mi öldü kız???
imported_IDIL
01-12-04, 13:01
Süper süper bir bölümdü valla.Haftaya salıya kadar nasıl dayanacağız?
dünkü bölüm baya güzel di özellikle sinanın kızını kaçırırkenki aliyenin direnişi ve ağlaması dr. denizin bu olanları görmesi
birde avukata gıcık oldum çünkü öyle bir asıldı ki yuh dedim yani
aliyenin iş yerindeki ustasıdaada sinir oldum aliyeyi çekemiyor ve onun kendi yerine geççeğinden korkuyor
patronuda çok iyi bir adam ne güzel dert dinliyor öyle ya
Aaa Sinan mi öldürdü kızı gercekten?Yani balkondan itti de mi öldü kız???
yok sinan bilerek itmedi...
kiz bayagi bi icki icmisti,sarhostu yani.
balkonda sinanla tartistilar,sinan kizi biraz hirpaladi falan sonra arkasini döndü gidiyordu.kiz dengesini tutamadi ve balkondan düstü....
yani aslinda sinan itmedi, kazaydi diyebiliriz
ya insanlar güzel ve dul bir insan gördümü neden sarkarlar anlamam
ben bu olaya gıcık oldum
geçen gün bir film izledim cihan ünal ve türkan şoray oynuyordu
aynı bu olayda olmuştu hakkatten
bu film aliyeye çok benzer tarafları var ben izledim. kadın kocasından ayrılınca o.....u oluyorda adam karısından boşanıncada çapkın oluyor işte buna tamamen eşitsizlik denir
Sinan ın çocukları götürmeye çalışırkenki o mücadele sahneleri aşırı gerçekçiydi hele mutfakta Feyyaz ın çabaları merdivenlerden inerken Nusret in Arda yı annesi verip çocuğu bize götür jkapıyıda kitle deyişi ne kadar iyi dostlar birde Nusret in oğlu aneannesine babasının onu almak için ısrar edip etmediğini sordu orda çok etkilendim yazık çocuğa çok üzüldü
ya varya sinanin cocuklari almaya calistigi sahnede icimden:
hadi be aliye iki dakika icin kara melekteki "yasemin" karakterine bürün,tavayi kaptigin gibi geciriver sinanin kafasina dedim.
:twisted: :twisted: :twisted:
valla çok iyi olurdu ama nerde aliye çok iyi melek melek
zaten olan hep iyilere oluyo....
medihaysen
01-12-04, 15:40
:cry: :cry: :cry: kaçırma sahnesini göremedim :cry: :cry: denizin aliyeyi işe bırakmasınıda :cry: ama dizi çok güzeldi :D
nelermi oldu dur sana anlatayım
sinan aliyenin söyledikleinin duyunca doğru mutfaka gidip çocukları almaya çalıştı alırken dayı engellemeye çalıştı ama beceremedi ama a