Tüm Versiyonu Göster : Aliye Bölüm Yorumları-3
forever_bim
07-10-06, 20:57
Yanlış anlaşılmayacaksa ben de bir şeyler söylemek istiyorum konu hakkında. İyi bir ALİYE izleyicisi değilim. 38. bölümden sonra da tümüyle bıraktım diziyi. Bana hep agır tempolu agdalı bir anlatıma sahip gelmeye başlamıştı. Lakin 38 hafta boyunca izlemiş oldugum Sinan profili Aliyeyi hak etmeyen bir adamdı. Benim hatırladıgım kadarıyla Aliyeyi önce Ümit diye bir kızla sonra Leyla ile aldatmış çocukları resmen Aliyeden kopartmış ve bir de Aliyeye (17. bölümdü sanırım) tecavüze yeltenmişti. Bir de kaza olayı gercekleşmişti. 2. sezonda da Sinan sanırım Leyla ile evlenmiş eskiden aşk yaşadıgı Aynur bir çocukla ortaya çıkmış velhasılkelam Aliye ceken Sinan çektiren olmuştu.
Sözün özü haberi ben de okudum. Deniz meniz şart degil Aliye güçlü bir kadın. Sinana da dönmemesi lazım ama. Sinan cocuklarını her istediginde de görememeli. Aliyeyi çok aglatmıştı Sinan çünkü. Hatalardan ders almak bir erdemdir. Aynı hatayı tekrarlamamak da daha güzel bir erdemdir. Ama Aliye bence Sinana dönmemeli. Çünkü Sinan aynı hataları hep yapmış bir adam.
Aliyenin Sinana dönmesi Aliyenin mahvedilmiş olması ile eşdegerdir.
Yanlış anlaşılmayacaksa ben de bir şeyler söylemek istiyorum konu hakkında. İyi bir ALİYE izleyicisi değilim. 38. bölümden sonra da tümüyle bıraktım diziyi. Bana hep agır tempolu agdalı bir anlatıma sahip gelmeye başlamıştı. Lakin 38 hafta boyunca izlemiş oldugum Sinan profili Aliyeyi hak etmeyen bir adamdı. Benim hatırladıgım kadarıyla Aliyeyi önce Ümit diye bir kızla sonra Leyla ile aldatmış çocukları resmen Aliyeden kopartmış ve bir de Aliyeye (17. bölümdü sanırım) tecavüze yeltenmişti. Bir de kaza olayı gercekleşmişti. 2. sezonda da Sinan sanırım Leyla ile evlenmiş eskiden aşk yaşadıgı Aynur bir çocukla ortaya çıkmış velhasılkelam Aliye ceken Sinan çektiren olmuştu.
Sözün özü haberi ben de okudum. Deniz meniz şart degil Aliye güçlü bir kadın. Sinana da dönmemesi lazım ama. Sinan cocuklarını her istediginde de görememeli. Aliyeyi çok aglatmıştı Sinan çünkü. Hatalardan ders almak bir erdemdir. Aynı hatayı tekrarlamamak da daha güzel bir erdemdir. Ama Aliye bence Sinana dönmemeli. Çünkü Sinan aynı hataları hep yapmış bir adam.
Aliyenin Sinana dönmesi Aliyenin mahvedilmiş olması ile eşdegerdir.
altına imzamı atarım kaldıki son bölümde dayak yiyen kadınlar için mücadele eden aliyenin sinana geri dönmesi çok büyük çelişki olur vebana göre toplumdaki insanlarada kötü örnek olur herşey birkenara ayşe ölseydi aliye sinana dönsün dermiydiniz
Atv'nin sitesindeki resimden de anlaşılacağı üzere Aliye İkbal Hanımı görmeye gidiyor hemde yanında çocukları da götürüyor. Tabiki Aliye'ye yakışanı da bu olur.
Aliye Sinan'a dönerse sevinir miyim üzülür müyüm bir türlü kestiremiyorum. Bir anne olarak her zaman çocukların gerçek babasıyla yaşamasından yanayım ama bunca yaşanan olaydan sonrada Sinan'ın hakkettiğini düşünmüyorum neler yaptı Aliye'ye.
Bir yandan da çok üzülüyorum Sinan'a, gerçekten çok pişman olmuş. Türk milletinin duygularıyla oynuyorlar bence. Çok merhametli insanlarız. Bu ülke neleri affetti, neleri unuttu. Sinan'ı da affederiz be!
Bu dakkadan sonra Deniz'in Aliye'yi hakkettiğini düşünmüyorum. Asalak gibi kaçtı, aslında Aliye'yle evlenebilmesi için gerçekten fırsat doğmuşken.
Fakat anlayamadığım birşey var. Neden illa ya Sinan ya Deniz diyoruz. Mecbur mu ki bu kadın, çocuklarıyla yaşar gider. İkiside haketmiyor!
Ama Sinan çok pişman... Sanırım başa dönüyorum :img-sorry
:img-grin2 :img-nyam:
şimdi denizi seviyorum ama sinan için aliyenin peşinden dolaşan sümsük derseniz,o zaman aynı şeyi deniz yaptı.yok deniz sümsük değil aliyenin peşinden sevdiği için gidiyor derseniz,o zaman sinanda karısına aşık ve üstelik ortada çocukları var onun eski karısının peşinden gitmesi denizin evli ve çocuklu bir kadının peşinden gitmesinden daha doğal geliyor bana.ve asla aliyeye baskı yapmıyor,onu zorlamıyor.dizide herkesin hatası var,ben deniz kötü niyetli demiyorum çünkü değil ama hataları var.aliyenin de var.sinanın zaten var.bir tarafa tamamen suçlu gibi eleştiri yapıp öteki tarafı melek gibi göstermek bana gerçekçi gelmedi.deniz kötü biri değil ama aliyeyle ve çocuklarıyla yapamaz.yapısı buna uygun değil.aliye imkansız aşkı olduğu için ona bu kadar çekici geliyor.herneyse bence böyle sümsük,hayvan gibi eleştirilerimizi keskinleştiren hoş olmayan lafları kullanmayalım derim.özeti okudum ve çok heyecanlı bir bölüm olacak.2 hafta sonra bizde aşk oyununda olduğu gibi burada veda mesajları yazacağız,öyle böyle aliye artık bitiyor.benim isteğim aliye ve sinan.çok sıcak,samimi ve gerçek duruyorlar ben sonuçta bir seyirciyim ve bana yansıtılan hangi sahne gerçekçi ve sıcak geliyorsa onu isterim.deniz ve aliye çok soğuk ve derinliği olmayan bir ilişki.bu biraz bir insan çok acı çekerken kendisine sürekli olarak ilgisini belli eden birinden etkilenmeye benziyor.ben böyle yorumluyorum aliye aslında denizi değil denizin ona olan sevgisini seviyor gibi.ama son sözü senaristler söyleyecek son iki bölüm ne olacağını merakla bekliyorum:img-nyam:
aynen katılıyorum slyvia yazdıkların çok doğru.aliye nerde denizin peşinden koştu anlamadım.aliye başlarda hep mesafeli durmaya çalıştı denize karşı denizi takmadı bile(deniz bile sen hiç pas vermiyordun bana diyordu) ilk boşanma davaları olduğunda aliye ikisindende uzak kalmaya çalıştı ama deniz her dakika ona ulaşmaya çalıştı,bir kadının böyle bir zamanda yalnız kalmaya kafasını toplamaya ihtiyacı vardır ama deniz hep peşindeydi.ve zaten sorun yaşayan bir çiftin arasını daha bile gerginleştirdi.sinan denizden sonra çıldırmaya ve çok kötü davranmaya başladı.böyle olaylar yaşıyorsunuz ve peşinizde sürekli olarak size sevgisini anlatan,ayrılmayan bir insan var.etkilendi aliye de.aslında çok istemedi farkındaydı sinanı neyin çıldırttığını eğer denizle görüşmeye devam ederse sinan daha ağır şeyler yapacaktı bu yüzden ayrılmak istedi denizden.(en azından bir süre için,en azından boşanıncaya ve durumlar sakinleşinceye kadar)ama deniz gene bırakmadı ve onun bu hareketi aliyeye karşı yumuşayan ,çocuklarını göstermeye gelen sinanı daha fazla kışkırttı.dikkat ederseniz denizin aliyeye yarardan çok zararı oldu aslında.bende senin gibi aliyenin denizi değil,onun kendisine olan sevgisini sevdiğini düşünüyorum.zaten hep bunu dile getirdi.hep denizin mutlu olması,kendisine bu zor zamanda gösterdiği ilginin,sevginin ödülünü almasıydı önemli olan.evleneceklerini açıklarkenbile nusrete artık deniz mutlu olabilecek dedi.bu gerçekten aşık olan bir kadının sözleri olamaz çünkü aşk bencildir(bkz:71.bölüm aliyenin repliği) kişi kendinide işin içine katar eğer sadece karşındakinin mutluluysa önemli olan o zaman bu aşk seni doyurmuyor demektir.zaten 2 senedir bizde hiç doyurucu bir ilişki izleyemedik yani ne bizi ne de aliyeyi doyurdu bu aşk:)deniz kötü niyetli olmasa bile bana göre büyük hataları var.ve diyorsunuz ki aliye de razıydı bu ilişkiye.peşinden koştu lafına katılmam ama evet etkilendi aliye ve zaten bana göre o da hatalar yaptı.kocasına 2.bir şansı verdi ama aklı acaba denize boşuna mı ümit verdim,onu üzüyormuyumdaydı.başka bir şekilde söylersek evliyken ve kocasına ikinci bir şansı verip vermeme kararını verecekken denizle ilişkiye girdi.dediğim gibi bu tip olaylar yaşayan kadına bu kadar ısrarcı yaklaşırsanız onu etkiler ve kafasını karıştırırsınız.deniz asla kötü niyetli olarak bunları yapmadı ama netice olarak yangına körükle gitti.aliye belki bazı şeyleri yaşadığı ağır olaylardan dolayı doğru değerlendiremiyordu ama denizin daha dikkatli olması gerekirdi.ben bir ara aliye çocuklarıyla yaşasın diyordum ama şimdi tüm bunlardan sonra barışsınlar ve çocuklarıyla mutlu olsunlar diyorum.
sinan&halit
08-10-06, 19:30
ilk olarak bu dizide insanların hayatına zor kullanarak müdahale tek kişi sinandı. ikinci olarak aliye denize peşimden git istemiyorum seni dedi de yine deniz ısrar edip silah zoruyla zorla mı girdi. alan memnundu satan memnundu?aliyenin hayatına zorla girmesi demek aliye istemezken girmesi demektirki böyle birşey hiç olmadı. aliyeye yalakalık yaptı peşinden koştu demişsiniz iyi de aliye hiç kaçmadıki peşinden koşsun deniz. eee aliye bu kadar gönüllüyken tek hata da sinandadırki karısını böylesine kendisinden uzaklaştırdığı için.ben şahsen hatırlamıyorum çünkü aliyenin denize hayatımdan çık seni istemiyorum dediğini. herzaman deniz sen benim için çok önemlisin dediği. hep aliyenin sığındığı liman oldu deniz. hatta okadarki aliye denizin peşinden koştu...
evet aynen öyle dedi aliye mesafeli durmaya çalıştığında bile deniz hiçbir zaman onu bırakmadı.aliye ayrılmak istedi,uzak durmak istedi henüz evliydi ve bir sürü olayın ortasındaydı ama deniz uzak duramadı ondan.daha mesafeli durabilirdi bence ve bu şekilde yaşananlar bu kadar acı ve büyük olmazdı.aliye çocuklarını daha önce görecekti.bana göre bu durumda bir kadına bu kadar ısrarcı yaklaşıp onu etkilemek biraz zorlamaya girer.hatta biraz fırsatçılığa girer ama deniz için bunu kullanmak istemiyorum çünkü kötü niyetli görmüyorum.deniz yardım etmeye çalışırken işleri daha beter etti.aliye acı çektiği için,boşlukta olduğu için ondan etkilendi.ben hep sinan ve aliyeyi, yakıştırdım,hala onları yakıştırıyorum.2bölüm kaldığı için çok ümitli değilim ama belli olmaz.
sinan&halit
08-10-06, 19:47
şimdi denizi seviyorum ama sinan için aliyenin peşinden dolaşan sümsük derseniz,o zaman aynı şeyi deniz yaptı.yok deniz sümsük değil aliyenin peşinden sevdiği için gidiyor derseniz,o zaman sinanda karısına aşık ve üstelik ortada çocukları var onun eski karısının peşinden gitmesi denizin evli ve çocuklu bir kadının peşinden gitmesinden daha doğal geliyor bana.ve asla aliyeye baskı yapmıyor,onu zorlamıyor.dizide herkesin hatası var,ben deniz kötü niyetli demiyorum çünkü değil ama hataları var.aliyenin de var.sinanın zaten var.bir tarafa tamamen suçlu gibi eleştiri yapıp öteki tarafı melek gibi göstermek bana gerçekçi gelmedi.deniz kötü biri değil ama aliyeyle ve çocuklarıyla yapamaz.yapısı buna uygun değil.aliye imkansız aşkı olduğu için ona bu kadar çekici geliyor.herneyse bence böyle sümsük,hayvan gibi eleştirilerimizi keskinleştiren hoş olmayan lafları kullanmayalım derim.özeti okudum ve çok heyecanlı bir bölüm olacak.2 hafta sonra bizde aşk oyununda olduğu gibi burada veda mesajları yazacağız,öyle böyle aliye artık bitiyor.benim isteğim aliye ve sinan.çok sıcak,samimi ve gerçek duruyorlar ben sonuçta bir seyirciyim ve bana yansıtılan hangi sahne gerçekçi ve sıcak geliyorsa onu isterim.deniz ve aliye çok soğuk ve derinliği olmayan bir ilişki.bu biraz bir insan çok acı çekerken kendisine sürekli olarak ilgisini belli eden birinden etkilenmeye benziyor.ben böyle yorumluyorum aliye aslında denizi değil denizin ona olan sevgisini seviyor gibi.ama son sözü senaristler söyleyecek son iki bölüm ne olacağını merakla bekliyorum:img-nyam:
tam benim düşündüklerim bunlar.bir önceki mesajımda bunu söylemek istemiştim.aliye ağır şeyler yaşayan bir kadın.aslında aşkı meşki düşünecek hali yok ama biri ona aşık ve o kadar ısrarcı ki ister istemez ondan etkileniyor.bir kadın tabiki boşanabilir,sonra tekrar sevebilir,çocukları olsa bile tekrar evlenip mutlu olabilir.bunların hepsine katılırım ama herşeyin bir zamanı vardır.mantıksızlık bir insanın yeniden sevmesinde,tekrar evlenmesinde ve mutlu olmasında değil,mantıksızlık öyle olaylar yaşayan bir kadının öyle bir anda bir insana bu kadar çabuk güvenmesinde.kocasına aşık oduğunu ve onu herşeyiyle kabul ettiğini söyleyen bir kadın nasıl bu kadar çabuk kocasını unutsun ki?düşünün aliye ben aldatmayı bile bir yere kadar kabul ederim demiş,sinan beni incitir,hoyrattır,düşüncesizdir ama ben onu tüm bunlarla sevdim çünkü sevmek budur neden sevdiğini açıklayamazsın demiş.mantıksızlık burda işte.aliye gibi bir kadının evliyken ve çocukları varken geçmişi bu kadar çabuk bir kalemde silmesi,sevmekten ağzı yanmışken bu kadar çabuk başka birinin hayalini kurmaya başlaması mantıksız.yaşadıklarından ve boşlukta olmasından dolayı etkilenebilir ama bütün herşeyini ona göre ayarlayamaz.yani aliye bu kadar şıpsevdi bir karakter mi şimdi.benim inanmadığım bu yoksa tabiki bir insan yeniden sever de,evlenir de,mutlu da olur.bu yüzden ben senin gibi yorumladım aliyenin denize olan ilgisini ve sevgisini.ama top senaristlerde:img-kiss:
sinan&halit
08-10-06, 20:04
ya aliye sinandan hiç nefret etmedi ki zaten bnce o yüzden sinana dönmesi çok anormal olmaz.
şunu abul edin artık sinan bi hata yaptı ve pişman oldu!!!!
aliyede bunu anlycak ve döncek sinana:img-grin2
ama önceden dediğim gibi bu hemen olmaz.
deniz yarası iyice kapandıktan sonra:img-grin2
yani bu bölümden sonra 3-4 yıl ileriye giderler:img-icecr
bence de çok saçma olmaz hatta bana göre dizinin mantıklı ve gerçekçi finali bu olacaktır.sinan artık yaptıklarından dolayı çok ama çok pişman.aliyeyi zorlamadan ve ona baskı yapmadan son bir ümitle aliyeye ve çocuklarına kavuşmayı bekliyor.bu ümit onun yaşama amacı.herşeyden çok çocuklarını seven ve onların mutluluğunu düşünen,çocuklarım olmadan asla diyen aliye çocuklarının en mutlu olduğu ortamı seçecektir.başlardaki şartlar olsa tabi ben hayatta dönsün demezdim.çocuklar için aldatılmaya,kaynana baskısına katlanılmamalı zaten öyle bir evde sürekli huzursuzluk olur.ama şu anda aliye ve sinan'da bu huzursuzlukların hepsi kalktı.artık başlardaki gibi kötü bir ortam yok.sinan tüm yaptıklarının cezasını çok ağır ödedi ve ödüyor.yanlışlarını gördü.aliye ve çocuklarını bundan sonra çok mutlu eder.aliye bence sinan'dan asla nefret etmiyor hatta onu çok sevdiğini düşünüyorum.denizle yeni ayrıldı belli bir zaman geçirildiğinde bu olay çözülebilir.ben bugün bir yerde izledim eğer doğruysa sinan son bölümde evlenme teklif edecekmiş aliye'nin kafası çok karışacakmış ve düşünmek için süre isteyecekmiş.sinan bu cesareti zaten ancak süre geçtiğinde bulabilir.demek ki süre geçirilecek.tabi doğruysa.herkes yorum yapıyor artık.ya ayrıca ben deniz ve aliye'yi hiçyakıştırmıyorum,birbirleri yerine buzparmağa(dondurma) sarılsalar aynı şeyi hissederler herhalde.
Aliye'de mutlu son
İKİ HAFTA SONRA "ALİYE", ÇOCUKLARI "AYŞE" VE "ARDA"NIN MUTLULUĞU İÇİN GÖNÜLSÜZ DE OLSA, EŞİ "SİNAN"IN BİR ARAYA GELME TEKLİFİNİ KABUL EDECEK, DİZİ "MUTLU SON"LA BİTECEK
İLKNUR GÜLMEZ
"Kurtlar Vadisi" ekrana veda ettikten sonra televizyonların en yüksek reytingli dizisi unvanını eline geçiren "Aliye" iki hafta sonra bitecek.
Dizinin yaz başında çekilen ama eylül ayında başlayan yeni yayın dönemiyle birlikte ekrana gelen "yeni" bölümlerinin reytingleri eskisi kadar yüksek olmasa da "Aliye"de heyecan yine dorukta...
Her dizide olduğu gibi atv'de ekrana gelen "Aliye"nin de nasıl bir sonla biteceği izleyicileri için merak konusu. Yönetmenliğini Kudret Sabancı'nın yaptığı Sanem Çelik ve Halit Ergenç'in başrolünü paylaştığı dizi ekrana "mutlu son"la veda edecek.
Dizinin son bölümünde Halit Ergenç'in canlandırdığı "Sinan" ve halen Amerika'da tatilini sürdüren Sanem Çelik'in oynadığı "Aliye" yeniden birlikte olmaya karar verecek.
Evliliğinde aradığı mutluluğu bulamayan, eşi Sinan'ın kendisini aldattığını öğrenince evi terk eden "Aliye" son haftalarda çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşarken ne yapacağını bilemeyen "Sinan" ise alkolden medet umuyordu. Sürekli "Aliye"nin kapısını çalan ve ona tekrar birlikte olmak için yalvaran "Sinan" son bölümde "Aliye"yi ikna etmeyi başaracak.
"Aliye", çocukları "Ayşe" ve "Arda"nın mutluluğu için çok fazla istemese de kendisini üzen ve zor günler geçirmesine neden olan "Sinan"la yeniden bir araya gelmeyi kabul edecek.
Haftalardır tutkunlarını atv ekranı karşısına kilitleyen "Aliye" iki hafta sonra 76'ncı bölümündeki "mutlu aile karesi"yle ekrana veda edecek.
milliyet gazetesi
hadi yaa böyle mi olacakmış sonu gerçekten??böyle olsun ben bu sonu isterim en iyisi barışmaları aliye ve denizden iyidir onlar çok yapmacıktı.fakat ben artık çıkan haberlere pek inanmıyorum bence onlar tahmin yapıyorlar bizim gibi.zaten insanların çoğu şu anda onların birleşeceğini düşünüyor,nejat işler yok.sürekli aile konusu işlenmeye başlandı ve artık dizi aliyenin hayatı olmaktan çıkıp sinanın hayatı olmaya başladı.tüm bunlar bu sonu kuvvetlendiriyor.ben bu sonu çok isterim,aliye ve sinan ne kadar yakışan bir çift birbirlerine,sinan tüm hatalarından çok pişman.çocuklar daha çok küçük.aliye bana göre sinandan nefret etmiyor ama tabiki yaşadıkları çok üzücü olaylar.sinan onun gönlünü alır,kendini affettirir ve yeniden sevdirir gibime geliyor.hem sanki şu anda bile boş değil aliye:img-lady:
bence aliye'nin sinanla birleşmesi mutlu son değil.
aliye deniz birleşmesi mutlu son olur ancak.
[QUOTE=eylül87;1385461]Aliye'de mutlu son
İKİ HAFTA SONRA "ALİYE", ÇOCUKLARI "AYŞE" VE "ARDA"NIN MUTLULUĞU İÇİN GÖNÜLSÜZ DE OLSA, EŞİ "SİNAN"IN BİR ARAYA GELME TEKLİFİNİ KABUL EDECEK, DİZİ "MUTLU SON"LA BİTECEK
İLKNUR GÜLMEZ
Mutlu son ha? Bu bana göre bir efsanenin "acı" sonu.. Ya da bir efsanenin bitiş fiyasgosu demeliyim.. Ne idi, ne oldu dizi? Eğer sinan ile Aliye birleşecekse ben bu dizi için harcadığım saatlerime hakikaten "yazıklar olsun" diyeceğim. Sinan'ın son haftalardaki acıların adamı görüntüsüyle etrafa bolca dağıttığı gözyaşları beni zerre kadar etkilemedi. Son pişmanlık fayda etmez demişler... Ama tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi dizide de hep ağlayan taraf kazanıyor ne yazık ki... Aliye nin ağladığı zamanlar, onu ağlatan taraflar unutuldu... Sadece Sinan'ın gözyaşları hatırda kaldı. Sinan biranda baş tacı edildi.. Edilsin.. Herkesin düşüncesine saygım var ama bana göre bu dizi "bitmiştir." Bir daha kadın dizileri mi.. Asla... Ona çile çektirene geri döndükten sonra özgüvenmiş, bağımsızlıkmış, saygıymış, kariyermiş ne anlamı var... Kimse çabalayıp kendi ayaklarının üzerinde durmasın. Kırıp dizini kocasına geri dönsün. Aliye de bunca güçlüğü yendikten sonra tam paraya ve kariyere kavuşmuşken rahat edemeyip(!) kocasına geri dönüyor ya.. Sadece pes diyorum. Pes!
ben aliye'nin gönülsüz döneceğini düşünmüyorum ayrıca bu haberi çok ciddiye almayın diyorum.sonuçta her dizi sona yaklaşırken birçok gazete ve tv programı final hakkında yorum yapar.bence aliye kendi isteği ile sinana dönecek çünkü fikrimce onu seviyor.aliye sinan bu kadar pişman olduktan sonra affedebilir onu.ilk tercihim ve tahminim aliyenin sinanı sevdiği ve ona karşı yumuşadıktan sonra sinana dönmesi,ikinci tahminim aliye çok istemese bile döner ama zamanla aliye ve sinan işleri yoluna koyarlar ve aliye verdiği kararın doğruluğundan daha çok emin olur.zaman bazı şeylerin düzelmesine yardımcı olur.dizide bir süre geçirilebileceği fikrindeyim.çocukların mutluluğu bana göre herşeyden önce gelir ve ben herkesten çok çocukların mutluluğunu isterim.bu demek değil aliye sinan hiç değişmemiş olsa bile çocukları için ona dönsün bunu asla demem çünkü zaten öyle bir evde huzur olmaz ve kadın çok mutsuz olur.aliyenin mücadelesi ok son derece doğruydu ve bir çok olumsuz şartı mücadelesiyle yok etti şimdi ise şu anki durumu hem kendi için hem çocukları iin değerlendirmeli.çocuk olayı bu kadar basit değildir.onlar çok küçük ve önlerinde çok uzun senelr var.onlar iin en sağlıklısı şu anki şartlarda bu son olur.aliye ve deniz aşkına inanmadım ,inanmıyorum ben de etkilenme diyorum aşk değil.o yüzden unutulması zor bir insan değil deniz.nasıl biterse bitsin bu bir dizi ve çok abartmayın.hangi son olursa bir şekilde itiraz edip ben bu diziyi boşuna izlemişim diyen çıkacak o yüzden boşverin keyfinize bakın...
evet bende gönülsüz döneceğini sanmıyorum bence kendi isteği ile dönecek.bir lafımda şu gazete haberlerine bunlara kalsak sinan hapse girmişti,leylanın bebeğini düşürttürmüştü,intihar etmişti mücahit onu kurtarmıştı,kalp krizi geçirmişti,aliye ve deniz 60.bölümde evlenmişlerdi say say bitmezki tutmayan haberleri.herkes gibi onlarda yorum yapıyorlar işte.yoksa oyuncular yapımcılar tarafından bu kadar sert bir şekilde yasaklanmışlarken herhalde arayıp dizinin finali böyle diye gazeteye demeç vermeyecekler.alışmadınız mı hala bunca senedir her dizi için aynı şey yapılır.tabi benim için iyi bir haber ben zaten onların birbirlerini sevdiklerini ve tekrar evleneceklerini düşünüyorum.bence tam bir mutlu son olacak.belki aliye başta çok güvenemeyeblir o yüzden isteksizmiş gibi durabilir ama sonra en doğru kararı verdiğini görecek ve sinanla mutlu olacaktır.ya da direk severek birleşecekler buda olabilir.deniz ve aliye aşkı diye birşey yok,aliye sonunda bunu anlayacak ve denizi unutacak.son bölümde çok güzel bir makine devreye girdi"ardanın el kamerası".yani denizin kıytırık not defteri varsa sinanında kamerası var.hem görüntülü daha etkili:)o aile görüntüleri boşuna çekilmedi mutlaka aliye o görüntülere bakacak ve yavaş yavaş gerçek sevdiğini ve istediğini anlamaya başlayacak.inşallah böyle olur:img-polic
deadly_angel
09-10-06, 17:18
Artık iyice saçmaladılar, zaten dizi sakız gibi uzadı, birde Sinan ve Aliyeyi birleştirerecek olurlarsa kendimi 2 sezon boyunca aptal yerine konmuş hissederim.Boşu boşuna mı izledik o kadar.İyice saçmaladılar.Aliye Sinana gönülsüzce dönmeyecek.Sinanla birleşmeyecek bi kere, olması gereken bu.Ayrıca Aliye Sinanı SEVMİYOR Hala ne aşkından söz ediyosunuz siz onu anlayamıyorum... Nasıl görmek istediğinize bağlı aslında... Oturup objektif bakın olaya, Aliye ve Sinanın birleşmesi çok saçma olur... Ayrıca Mutlu Son olmaz bu birleşmede....
black_girl
09-10-06, 19:47
Aliye bkere gönülsüzce çocukları için döndü sinana bidaha dönmez:img-grin2
aliye sinana gönüllü olarak dönecektir :img-grin2
eh 2 bölüm kala bukadar sinan-aliye yakınlaşmasının olması başka ne anlamı olabilir ki :img-grin2
bu arada defne ve denizin esinlikle bi ilişkisi olcağını düşünüyorum.aliyede bunu duyucak ve sinana iyce bağlanıcak:img-grin2
Evet yarin ne olcagini az cok biliyoruz.finalle ilgili soylentilerde sonuclandi sayilir.Aliye ile Sinan tekrar bir araya geliyorlar.Kadin sonucta cocuklari icin kocasina geri donecek.Bu arada Sinan akillanmis olacagi icin ilk denemelerindekinden farkli olacaktir.arkada bir Deniz kalmadigi icin Aliye de iliskide daha ilimli olacaktir.Daha oncede dedigim gibi asla Aliye Deniz aski olmadi bu.Olsaydi Aliye bosanmayi bile beklemeden Denizle beraber olurdu.Kim asiksa dusunurki ayri yasadigi kocasiniveya diger seyleri.Baslamiyalim turk adetleri ve orfleri diye.Biz Turkler her seyi gayet gizli sakli yapip sonrada ahkam kesiyoruz adet orf diye.neyse o baska bir konu.Aliye sonucta gercekte sevdigi tek erkekle tekrardan basliyacak.Yeni bir Aliye ve yeni bir Sinan olarak Ikbalsiz cocuklarla mutlu bir hayata dogru.Mutluluk bulunmaz yaratilir arkadaslar.
burcu_daniel
09-10-06, 22:12
artık bayddııı aliye haaaa.........deniz gitti benim içinde aliye bitti bu sene noluyo atv ye ask oyunu bi tarafatan aliyee allahtan buaçıkalrı gözyası çetesi v eerkekler ağlamz dizisiyle kapatıyolar bu seneki en ii diziler kanal d de..........ARTIK çocuklarım olmadan asla sloganıda sıkkkttttttttıııııııııııı.........:img-grin2
evet burcu_daniel söylediklerine aynen katılıyorum. baydı artık zaten dizi başladığından beri hiç izlemedim sadece forum dan takip ediyorum...bi ihtimal deniz geri döner diye bekliyorum ama dönmiycek galiba...bu bölümde kesin ikbal cadısı ölcek aslında ektiğini biçiyor o... onun ardından annesinin ölümüne dayanamayıp sinsnda intihar etsin,deniz dönsün aliye onla mutlu yaşasın ....yada dönmesin aliye bundan sonraki hayatına çocuklarıyla devam etsin,sinanla asla olmasın eğer olursa iki sene boşuna mücadele vermiş olucak
SİNANLA ASLA ..........OLARAK SILOGANI DEĞİŞTİRİYORUM
( ÇOCUKLARIM OLMADAN ASLA İDİYA)
[QUOTE=eylül87;1385461]Aliye'de mutlu son
İLKNUR GÜLMEZ
Mutlu son ha? Bu bana göre bir efsanenin "acı" sonu.. Ya da bir efsanenin bitiş fiyasgosu demeliyim.. Ne idi, ne oldu dizi? Eğer sinan ile Aliye birleşecekse ben bu dizi için harcadığım saatlerime hakikaten "yazıklar olsun" diyeceğim. Sinan'ın son haftalardaki acıların adamı görüntüsüyle etrafa bolca dağıttığı gözyaşları beni zerre kadar etkilemedi. Son pişmanlık fayda etmez demişler... Ama tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi dizide de hep ağlayan taraf kazanıyor ne yazık ki... Aliye nin ağladığı zamanlar, onu ağlatan taraflar unutuldu... Sadece Sinan'ın gözyaşları hatırda kaldı. Sinan biranda baş tacı edildi.. Edilsin.. Herkesin düşüncesine saygım var ama bana göre bu dizi "bitmiştir." Bir daha kadın dizileri mi.. Asla... Ona çile çektirene geri döndükten sonra özgüvenmiş, bağımsızlıkmış, saygıymış, kariyermiş ne anlamı var... Kimse çabalayıp kendi ayaklarının üzerinde durmasın. Kırıp dizini kocasına geri dönsün. Aliye de bunca güçlüğü yendikten sonra tam paraya ve kariyere kavuşmuşken rahat edemeyip(!) kocasına geri dönüyor ya.. Sadece pes diyorum. Pes!
Kesinlikle katılıyorum yazdıklarına arkadaşım... bune saçmalıktır böyle 2 yıl boyunca kocası tarafından işkence çeken bir kadın 2 yıl sonunda onca savaşdan kocasın dönecek bak bak yani bu tmc bizimle dalga geçti öylemi biz 2 yıl boyunca savaş gördük bir kadının ayakda durabilmesini gördük en acısı da erkek ne yaparsa yapsın kadının kocasına geri dönmmesini görecez... yazık yani... bravo tmc eminim sayeniz de erkekler daha fazla aldatmaya başlacak eşlerini emin olacaklar ki eşleri onlara geri dönecek... valla bravo ne diyim kitlendim yani yazacak bişi bulamıyorum... bence bu kudret sabancı nın sanem çelik le olayından sonra bu hale geldi kudret sabancı da eşini aldattı sanırım eşine msj vermek istedi ben ne yaparsam yapayım sen bana geri döneceksin... ordan esinlenerek de aliye yi bu hale getirdiler... bundan sonra tmc nin imzası olan dizileri asla izlemeyi düşünmüyorum çünkü bildiğim üç dizi var ve üçününde sonu fiyasko oldu... bim, zerda ve aliye....
ciciler_68
10-10-06, 12:50
eger aliye sinan la olursa cok sacma olur ve mutlu olmaz gördügüm en sacma dizi olur.... sinan o kadar cektirdi aliyeye... aliye depresiyona girdi......
Aliye'nin sonu hakkında gazetelerde çıkan haberleri çok ciddiye almamak lazım. BİM'de Esma ve Demir'in bir araya geleceklerini bile haber yapmıştı bazı gazeteler. Ben Aliye'nin dizinin sonunda yoluna yalnız devam edecegine inanıyorum. Sinan ile aradan yüzyıl bile geçse bir araya gelmezler. Deniz'in de bu saatten sonra gelecegini sanmıyorum. En mantıklı çözüm, Aliye'nin çocuklarıyla beraber yoluna yalnız (eşsiz) devam etmesi...Bu tür bir son çizilen Aliye portresine de en çok uyan, tutarlı son olacaktır zaten.
deadly_angel
10-10-06, 15:56
Aliye'nin sonu hakkında gazetelerde çıkan haberleri çok ciddiye almamak lazım. BİM'de Esma ve Demir'in bir araya geleceklerini bile haber yapmıştı bazı gazeteler. Ben Aliye'nin dizinin sonunda yoluna yalnız devam edecegine inanıyorum. Sinan ile aradan yüzyıl bile geçse bir araya gelmezler. Deniz'in de bu saatten sonra gelecegini sanmıyorum. En mantıklı çözüm, Aliye'nin çocuklarıyla beraber yoluna yalnız (eşsiz) devam etmesi...Bu tür bir son çizilen Aliye portresine de en çok uyan, tutarlı son olacaktır zaten.
bende senin gibi düşünüyorum. dizide anlatılmak istenen bir annenin çocukları uğruna verdiği mücadeleydi.Sinanla asla yeniden bir araya gelmeyecek Aliye.Gazetedekiler saçma sapan final teorileri.Bir tane adam akıllı teoriye rastlamadım daha.
evet aynen öyle dedi aliye mesafeli durmaya çalıştığında bile deniz hiçbir zaman onu bırakmadı.aliye ayrılmak istedi,uzak durmak istedi henüz evliydi ve bir sürü olayın ortasındaydı ama deniz uzak duramadı ondan.daha mesafeli durabilirdi bence ve bu şekilde yaşananlar bu kadar acı ve büyük olmazdı.aliye çocuklarını daha önce görecekti.bana göre bu durumda bir kadına bu kadar ısrarcı yaklaşıp onu etkilemek biraz zorlamaya girer.hatta biraz fırsatçılığa girer ama deniz için bunu kullanmak istemiyorum çünkü kötü niyetli görmüyorum.deniz yardım etmeye çalışırken işleri daha beter etti.aliye acı çektiği için,boşlukta olduğu için ondan etkilendi.ben hep sinan ve aliyeyi, yakıştırdım,hala onları yakıştırıyorum.2bölüm kaldığı için çok ümitli değilim ama belli olmaz.
pes diyorum da başka birşey demiyorum. pes yani.bu kadar önyargılı izlenmez hiç bir dizi. tabi anlıyorum halit fanatiği olunca denizin yaptıkları 150 kat fazla gözüktü ama 1500 katı bile senin bahsin kadar abartı olmaz. biz görmedik ama aliye polis emri bile çıkardı deniz 100 metreden fazla yaklaşmasın diye?
Arkadaslar bu sinanin eski sevgilisi adi aklima gelmiyor simdi,cocugu kaybettmisti.simdi hamile gözüküyor bu bölümde,anlamadim?
meryemce84
10-10-06, 22:57
Arkadaslar bu sinanin eski sevgilisi adi aklima gelmiyor simdi,cocugu kaybettmisti.simdi hamile gözüküyor bu bölümde,anlamadim?
Yalan söylüyor arkadaşım.Sinandan para koparmak istiyor çünkü..
Ama Sinan süper cevap verdi..
"Vazgeçtim doğur sen bu çocuğu.." :img-haha:
PAMUK_MELEGIM
10-10-06, 23:00
Yhaa Mericle Hasibe Cok Kotu Agladi Dayanamadim Resmen Hungur Hungur Agladim Yaa Off Cok Kotuydu Neolrusa Olsun Uzuldum Ikbal Hanima Bolum Superdi Tullerim Diken Diken Oldu Bolumde Bu Leyla Daha Halen Para Pesinde Ama Sinan Guzel Dedi Sen Dogur Bu Cocugu Hahahhaha:)))))
meryemce84
10-10-06, 23:01
Mücahit'ten inciler;
"Bu hayatta geçiciyiz malı mülkü hırsı, öfkesi bu dünyada kalıyor..
Nefret çok ağar yüktü saldım suya gitti.
EE dünya fani"Ölüm ani..
Bu dizi bitsin ben Mücahit'i çok arıyacağım ya..:img-sorry
Oo_esmer_kiz_Oo
10-10-06, 23:04
walla bence tek kelimeyle super bir bolumdu ya...:img-nyam: :good:
ikbal hanim rolunu cok guzel oynadi" her ne kadar sevmesemde:)"
bence aliyenin yaptigi cok guzel bir davranisti efetmesi falan iste...
bide muco nun konusmasi cok guzeldi bn begendim cok olgunca bir davranis...
vaten o leyla da umdugunu buldu ohh olsun derim anca :):)
zaten baska da birsey olmadi
ama ne olursa olsun ben ALIYE-SINAN ciyim ya daha gzl yakisiyorlar
bn bi turlu isinamadiydim denize"her ne kadar ck sevsem de"
isterim ki haberler dogru ciksin ve aliye-sinan barissin...
PAMUK_MELEGIM
10-10-06, 23:06
walla bence tek kelimeyle super bir bolumdu ya...:img-nyam: :good:
ikbal hanim rolunu cok guzel oynadi" her ne kadar sevmesemde:)"
bence aliyenin yaptigi cok guzel bir davranisti efetmesi falan iste...
bide muco nun konusmasi cok guzeldi bn begendim cok olgunca bir davranis...
vaten o leyla da umdugunu buldu ohh olsun derim anca :):)
zaten baska da birsey olmadi
ama ne olursa olsun ben ALIYE-SINAN ciyim ya daha gzl yakisiyorlar
bn bi turlu isinamadiydim denize"her ne kadar ck sevsem de"
isterim ki haberler dogru ciksin ve aliye-sinan barissin...
BENDE SONUNAA KADAR SINAN ALIYECIYIM DENIZI BASTAN BERI SEVMEMISTIM ZATEN YAKISMIYORLARDI CUNKU AMA BILEMIYORUM SINANLA ALIYE BOYLE KALSALAR DA SEVINIRIM...
PAMUK_MELEGIM
10-10-06, 23:07
YHAA ONEYDI MERIC AGLADIKCA BENIM TULER DIKEN DIKEN OLDU BASLADIM AGLAMAYA COK KOTU BIRSEY YHAA OFF:(:(
meryemce84
10-10-06, 23:13
Ben Aliye&Deniz birlikteliğini istiyordum,isterdim.
Ama şimdi bu kadar olaydan sonra.
Aliye&Sinan beraber olur başka yolu yok.
Ama Aliye'nin sırf çocukları için Sinanla barışmasını istemem doğrusu.
Müthiş bir bölümdü, ağlamamak için kendimi zor tuttum, gözlerim dolu dolu izledim İkbal hanımın sahnelerini. Aliyeyle helalleşmesi zaten o ikisinin karşı karşıya geldiği bütün sahneler güzeldi. Tek fark bunda nefret değil hüzün vardı. Cenaze de çok gerçekçiydi. Bütün oyuncuları kutluyorum. Hem bu bölüm hemde finale son bir hafta kalması üst üste gelince kötü oldum bayağı. Artık Salı günlerinin benim içinde bir anlamı kalmayacak.
evet gelelim bu akşamın yorumlarına tek kelimeyle süper duygu dolu bir bölümdü bende ikbalin ölümüne ağladığımı itiraf etmeliyim ikbal o kadar gerçekçiydiki oyunculuğunu konuşturdu adeta hasibe muhteşemdi müco muhteşemdi meriçide söylemeden edemeyeceğim hepsine tebrikler sonsa çok eğlenceliydi özellikle leylanın suratı...:img-grin2 hakettiğini buldu bu gidişle ümit ediyorum sinan ve aliye birleşirler bu arada bugün aklıma birşey geldi belki hatırlayanınız çıkabilir geçen sene bu zamanlardı sanırım sinanın dizide yaptığı yanlışlarla had safhalara çıktığı dönmde özel hat magazin programında halit ergençe dizinin finaliyle ilgili sorulan soruya aynen şöyle cevap vermişti 'aliye ve sinan nikah tazeleyecekler' ama o zaman buna hiç inanmamıştım hatta bizimle dalga geçiyorlar diye düşünmüştüm inşllah gerçektir belki de o bu yüzden söylemiştir o vakit kimsenin inanmayacaını düşündüğü için inaşallah son aliye ve sinan sabırsızlıkla bekliyorum :img-kiss:
bugünkü bölüm gerçekten duygu yüklüydü.haftaya neler olacak çok merak ediyorum.gönlüm aliye ve sinan birleşmesinden yana.salı günleri bundan sonra ne seyredeceğiz bilemiyorum doğrusu.çok alışmıştık ya
Şimdi ben anlamdım .Sinan Leylanın bebeğini kaybettiğini biliyordamı böyle dedi.
geçen bölümde mücahit ,zelişe söylemişti,zelişte sinana söylemişti leylanın bebeği düşürdüğünü.
gerçekten çok komik bir sahneydi o son sahne.acıdım leylaya:img-grin2
ama genel oarak bölüm çok duygusaldı:icon_cry:
açıkçası bu akşamdan sonra bende salı günlerinn boşluğunu şimdiden hissetmeye başladım çok özleyeceğim aliyeyi çok güzel bir diziydi hoş yanlış şeylerde yok değildi daha öncede anlattığım gibi bu forumu özleyeceğim arkadaşlar burda omuz omuza olduğum arkadaşlarımıda özleyeceğim inşallah onlarla takip ettiğim diğer dizilerin forumlarnda karşılaşmak nasip olur herkese sevgiler:img-kiss:
Vallahi çok güzel bir bölümdü. Aliye İkbal'e tolerans göstererek affetti ama ben affetmedim. (: Hepimiz biliyorduk İkbal'in öleceğini. O yüzden süpriz olmadı.
Sinan'ın Leyla'ya yaptığı mükemmeldi. Koptum gülmekten. Leyla neye uğradığını şaşırdı.
Her ne kadar saçmalasa da bitiminde Aliye'yi arayacağız. ): Ah Deniz keşke son dakika süprizi olarak gelsen..
Vallahi çok güzel bir bölümdü. Aliye İkbal'e tolerans göstererek affetti ama ben affetmedim. (: Hepimiz biliyorduk İkbal'in öleceğini. O yüzden süpriz olmadı.
Sinan'ın Leyla'ya yaptığı mükemmeldi. Koptum gülmekten. Leyla neye uğradığını şaşırdı.
Her ne kadar saçmalasa da bitiminde Aliye'yi arayacağız. ): Ah Deniz keşke son dakika süprizi olarak gelsen..
Daha Sinan Leylaya dunyanin kac bucak oldugunu gostermedi. Laflari etmeden gonderecegini sanmiyorum. Ya ana kiz hic vicdan yok mal koparmaya cenazeye geliyorlar. Mucahit yine Sinani Leyladan 2. kez kurtarmis oldu.
meryemce84
10-10-06, 23:51
Bende Sinan'ı affetmedim.
Aliyenin yerinde olsam ikbali afferdim ama.
Ah keşke dediğin gibi Deniz gelse.Ama hiç umudum yok benim.
Evet her salı izledim ben Aliyeyi hiç kaçırmadım.
Arayacağım kesin..
Bende Sinan'ı affetmedim.
Aliyenin yerinde olsam ikbali afferdim ama.
Ah keşke dediğin gibi Deniz gelse.Ama hiç umudum yok benim.
Evet her salı izledim ben Aliyeyi hiç kaçırmadım.
Arayacağım kesin..
bende sinani affetmedim...yaptiklari aklima geldikce sinirlerim tepeme cikiyor...ya lütfen son bölümde bize bir deniz süprizi yapsinlar...
ama gali´ba bosuna umut ediyoruz...hersey sinani gösteriyor...artik engel kalmadi sinan ve aliye arasinda...offfff ya...inanmiyorum...sonunda hic ama hic istemedigim bir sekilde sonlanacak...istemiyorum ben sinani...:icon_evil
zumrut prenses
11-10-06, 00:33
bugünkü bölüm gerçekten duygu yüklüydü.haftaya neler olacak çok merak ediyorum.gönlüm aliye ve sinan birleşmesinden yana.salı günleri bundan sonra ne seyredeceğiz bilemiyorum doğrusu.çok alışmıştık ya
Bencede çok duygu yüklüydü ve salı günleri aynı boşluğunu yaşayacağım kesin. Böyle bir kadro uzun süre biraraya gelmez. Belki 1 belki 2 yıl sonra kim bilir yine Aliye gibi fenomen olacak bir dizinin forumunda buluşuruz.
Acikcasi ben Aliye Sinan'i affetmeli diyenleri saskinlikla okuyorum. Adam daha ne yapsin affetmesi icin diyenlere sasiyorum. O adamin yasattigi eziyyetler ne cabuk unutuldu. Bu sekildeki dusunce devam ettigi surece Turkiye'de gercekten Aliye'ler bitmez bence. Bu kadinin hic mi hisleri yok? Bu kadinin hic mi gururu yok? Bunlarida gozonune almak gerekir. Kendinize tonlarca eziyet etmis birine karsi sevgi duymaniz imkani varmidir? Kenndine cehennem azabi cektirrmis bir insani tekrar hangi yurekle yatagina allsin bu kadin? gercekten aliye Sinan'a donsun derken bunlari dusunuyormusunuz acaba? Cocuklari icin asil Sinan'a donmemelidir. Deniz ile de olmasi gerekmiyor.
Belki biraz gercek hayatla bagdastiriyorum ama zaten bunlar gercek hayatdanda alintidir. Aliyeler ulkemizde coktur ve bu dusunce sistemiylede cogalacaktir diye dusunuyorum.
aliye ile sinanın düğün törenlerinde sizleride görmekten mutluluk duyarız.düğün yeri.tmc düğün sahibi .erol avcı nikah memuru kudret sabancı[not düğünümüz içkisizdir]
bengusu_melisa
11-10-06, 10:37
arda ile ayşenin sırf mutlu olsun diye bende aliyenin sinanla evlenmesini istiyorum.türkiyedeki karizma erkekler birinci bülent inal ikinciside halit ergenç.
aliye en doğrusunu yaptı.ikbalin ona yaptıklarına karşın o yine elini uzattı süper bir bölümdü.ikbal gözleri açık gitmedi allahtan.
arda yeni bir dizide oynucak karınca yuvası diye.izlemezdim ama sırf onu görebilmek için izlicem.
çok güzel bi bölümdü duygu yüklüydü ikbalden ne kadar nefret etsemde öldüğünde gözlerim doldu o duyguyu çok güzel yaşattılar çünkü acılarını iyi yansıttılar cenazeden sonra hep birlikte aliyenin evinde toplandıklarında gördükki aliye artık sinana nefretle bakmıyo ve gayette güzel vakit geçiriyolar.
bide en sonunda sinanın leylaya yaptığı şey süperdi çok güldüm ya
haftaya final var bence şaşıracağımız bi son olmıycak gibime geliyo
Dünkü bölüme bayıldım.Ah İkbal Hanım ah madem ölürken afdileyecektin neden bu kadar zaman Aliyeye eziyet çektirdin?:fighting2 İzleyenlere çok güzel ders verdi bence.Şu kısacık dünyada insan yaşarken bunları düşünüp karşısındakini kırmamalı.:img-nyam:
Leyla Sinana başın sağolsun dediğinde Sinanda bebek için başın sağolsun deseydi de Leyla bozulsaydı.:img-haha:
GüLpArE_YeŞiM
11-10-06, 11:39
evettttt sonunda cadı kaynana öldü aliyeye o kadar çocuklarında mahrum bıraktı aliyecik yinede dayanamadı son nefesin de yanında oldu helal olsun kadına :img-sorry şimdi herkes finali konuşuyor acaba hayatına sinanla devam edecek mi:bilmim :bilmim
Evet Çok güzle bir bölümde, duygu yüklü gerçekleri çok yansıtmışlar, hıçkıra hıçkıra ağlayar izledim iştee hayat hele mücahitin sözleri ne kadar doğru.. biliyormusun ben diziyi izlerken ikbal hanımın hastalık ve ölüm bölümlerinde bende bir kaç hafta önce yaşadıklarıma tekrar geri döndüm..
benim 16 rylül de nikahım vardı, hayatımın en mulu günü...
annemler giresundaydı, fındık bahçelerimiz vardı ve fındık toplanmıştı.
ben 8 eylülde gelinliğime alarak izine çıktım.
9 Eylül cumartesi yi pazara bağlayan gece 2' ye çerek var, annemler giresundan geldi nikah için.sabaha kadar sohbet ettik annem çok farklıydı sürekli bana nasihatlar veriyodu ama ben anlamadım takiiii 12 Eylül salı yı çarşambaya bağlayan gece saat yine 2' ye çerek var, babamın haykırışlarıyla uyandım annem yere yığılmıştı babam hiç bir şey yapamıyordu hemen yanına gittim ama beni duymuyodu süğrekli beni ve çocuklarını torunlarını sayıklıyo ve ben ölüyorum diyo ben yanındayım anne diyodujm ama beni duymuyodu, sonra beni tanıdı ama artık gidiyodu , beyin kanaması geçirmiş ve sağ tarafına felç vurmuş ama ben anlamadım hemen ağbilerimi ablamı çağardım ambulansla hst götürdük aynı sinan ve meriçe sölenenler sölendi bizede bizde aynı meriç ve sinan gibi yoğun bakım önünde ağlayarak ve dua ederek bekledik ve yine bizde bütün sevdiklerini yanına getirdik, bizede 3 gün bekleyin dediler, ilk gün yani çarşamba güün annemin bilinci açıktı bir gün sonra bilinci gtti.. evet 3 gün geçti ve 4 günü benim nikah günüm yine saat gündüz 2' ye çerek kala annem gitti.
işte akşam ben annemin ölümü kii zaten unutamamıştım ama dün akşam ikbal bölümlerini izlerken çok kötü oldum aynı ama aynı bizim bir kaç gün önce yaşadıklarımızdı sadece meriçin nikah günü ikbalin öldüğü gün değildi tek far buydu ama benim nikah günüm annemin ölüm günüydüü.
final tadında bi bölüm bence.. çok güzel ve çok duygu doluydu.. dizinin bitmesini istiyordum ama dün akşamki bölümden sonra aliyeyi özleyeceğimi anladım.. aliye bi bölümde ikbale torunlarına hasret öleceksin demişti, çok çekişmeli bi tartışma sırasında ama yinede gösterdi ve hakkına da helal etti.. senaryo olarak bu konuda tutarsızlık oldu ama yinede aliye yapması gerekeni yaptı.
dün akşam için ikbal meriç ve sinanı kutluyorum bide tabiki hasibemi. :)
sinan ve denizciler die bu forum ikiye ayrılmış sanki.. kimisi süpriz bi şekilde deniz gelse die bekliyor kimisi sinanla aliye birleşse die bekliyor.. ben sinanın yaptıklatından sonra aliye ile tekrar nikah tazelemesini asla istemem, onlar böyle arkadaş gibi kalsın. sinan gelsin çocukaları görsün beraber gezsinler ama evlenmesinler.. deniz meselesine gelince ben denizle çok yakıştırmıyorum ama denizi çok seviyorum.. ama deniz gelirse sinan ve çocuklar artık kolay kolay görüşemez ve buda final gibi olmaz çünkü izleyicilerin aklında acaba bundan sonra ne olcak die soru işaretleri kalır.. yani en azından bnm kalır. bu yüzden ben denizin gelmesini yada sinanla evlenmesini istemiyorum..
bide edim arkadaşımıza baş sağlığı diliyorum.. çok üzüldüm.. :(
Merhaba arkadaslar,
Bende Aliye sever olarak.Dün cok duygulandim ve göz yaslarimi tutamadim.Kayinvalide icin agliyacagimi tahmin etmiyordum.Ama fani dünya iste...Aliye büyüklügünü gösterdi iyide yapti..Aliye icin herseyden önce cocuklari geliyor.Cocuklarda babalarina düskün.Sinandaki pismanligi gördüm. ve yaptiklarinin hatasini anladigi icin,birdaha aliyeyi kaybetmek istemeyecektir.Zaten basindan beri seviyordu.Böyle davranmasinda annesininde cok rolü vardi.Doldurusa geliyordu.Bundan sonra anneside yok bence düzelecektir.Mesaj tabiki herkadin bunu yapsin degil.Bunu karsidaki insanin kanaati hareketleri davranislari sözleri belirleyecektir,Bazi insanlar yaptiklarindan pismanlik duyar ve olgunlasir.Bence sinana bir sans daha vermeli.O yaptiklarini anladi ve ayni hatayi yapmayacaktir diye düsünüyorum...
ben hala dizinin son anında deniz'in gelmesini istiyorum ve ümit ediyorum. asmalı konak ve bir istanbul masalı'nın da sonu basına sızmıştı ama dedikleri gibi bitmedi ikisi de. o yüzden umutluyum deniz'in dönmesi konusunda.
Aliye icin herseyden önce cocuklari geliyor.Cocuklarda babalarina düskün.Sinandaki pismanligi gördüm. ve yaptiklarinin hatasini anladigi icin,birdaha aliyeyi kaybetmek istemeyecektir.Zaten basindan beri seviyordu.Böyle davranmasinda annesininde cok rolü vardi.Doldurusa geliyordu.Bundan sonra anneside yok bence düzelecektir.Mesaj tabiki herkadin bunu yapsin degil.Bunu karsidaki insanin kanaati hareketleri davranislari sözleri belirleyecektir,Bazi insanlar yaptiklarindan pismanlik duyar ve olgunlasir.Bence sinana bir sans daha vermeli.O yaptiklarini anladi ve ayni hatayi yapmayacaktir diye düsünüyorum...
dileksu düşüncelerine katılıyorum.Sinan birazda annesinin baskısından dolayı öyle davranıyordu.Ayşeyi vermek istediğinde annesi karşı çıkmıştı.
edim öncelikle başın sağolsun canım Allah kimsenin başına vermesin.
bu diziyi çooooook arıyacağım sonu nasıl biter bilmiyorum ama salı günleri benim için aliye günüydü sadık bir aliye izleyicisiydim bu kadroyu daha güzel işlerde görmek dileğiyle.herkese sevgiler.
dileksu ben de senin gibi düşünüyorum.ya şu imam sahnesi beni benden aldı o ne hayat felsefesi yapmaktır,aslında dünkü mesajlar çok anlamlı ve çok güzeldi ben ilk defa bu dizide mesajları açık verdikleri bir bölümü bu kadar çok beğendim.ama içim karardı ya hayatın gerçekleri belki de içimi karartı,bir gecede 5o yaş aldım gibi oldu bünyem pek kaldırmadı, gece hayattı yaşamaktı ölümdü derken abuk sabuk rüyalar gördüm.edim yaşadığın olaya çok üzüldüm dün gece diziden en çok etkilenen izleyicilerden birisindir:(ikbalin ölümüne çok üzüldüm,çok etkilendim kadının o haline.ne kadar pişmandı yaptıklarından ve aliye ve torunları gelinceye kadar ölüme direndi,aliye affettiği anda kendini bıraktı çok hüzünlüydü yaa:icon_cry: dün gece gene sinan,hasibe,meriç ve mücoyu çok beğendim.müconun lafları da çok güzeldi.aliyeyi bir süreden beri pek sevmiyordum ama dünkü bölümde yaptıkları çok güzeldi,gerçekten kalbi iyi olan bir insan ne kadar acı yaşarsa yaşasın sonsuza kadar kalbinde kin tutmaz bence aliye de bunu gösterdi,kadını boynu bükük bırakmadı.aliye ve sinan arasındaki buzlar eridi,aliye artık sinanın yanında kasılmıyor ve daha rahat,içten davranıyor.geçen hafta onca olaydan sonra ailece geçirdikleri ilk gün anlatılmıştı,orda da ara ara özlemler gösterildi ama aliye gene de kasılıyordu.ama bu hafta iyice düzeldiler.ayrıca sinanın eline bebek de çok yakıştı(sgulenay kulakların çınlasın:img-icecr )dizinin yarısı çok heyecanlıyken diğer yarısı da vakit geçirmek içinmiş gibi geldi bana yani sinanın sözleşmeye bakması bile 10 dk sürdü:)sanırım final ile ilgili fazla ipucu vermemek içindi,çünkü herşey final bölümüne kaldı.son bölümde herşey olabilir.aile olayları çok fazla işlendiği için ben deniz sonunu düşük ihtimal olarak görüyorum.bu kadar şeyden sonra denizi seçmezmiş gibi geliyor.pek sanmıyorum ama deniz belki döner son bölümde,çok kısa bir süre de olsa oynar ama aliye eğer ikisi arasında seçim yapmak zorunda kalırsa sinanı seçer gibi geliyor.çünkü dizinin sloganı çocuklarım olmadan asla.ama böyle birşeyi yapacaklarını sanmam son bölüm için çözülmesi iyice zor bir durum olur.ve ben aliye için sinanın denizden hep bir adım önce olacağını düşünüyorum,en başta çocukları aliyenin herşeyi ve sinan çocuklarının babası , bunun yanısıra aliye ve sinanın yaşadıkları kötü şeylerin yanında yaşadıkları bir aşk evliliği de var.ama tabi daha etkili olanı çocuklarının babası olması.düşünün deniz ve sinan uçurumun kenarında olsalar(klasiktir bu soru:) ) ve sadece birini kurtarabilecek olsa aliye kimi kurtarırdı??işte ben bu soruyu kendimce cevapladığımda aliyenin dizinin sonunda sinanla birlikte olacağını düşünüyorum.ama kimseyi seçmeyip hayatına yalnız başına devam etme kararı da alabilir.sinan ağır şeyler yaşattı aliyeye ama gerçek anlamda çok pişman oldu ve aliyeyi,çocuklarını bundan sonra hiç üzmez bu yüzden aliyenin sinana son bir şansı vermesini istiyorum.sinan onu pişman etmeyecektir. dizi bitiyor artık,bitmesi iyi oldu tadında kalacak,konu bitti ama bu diziyi ve ekibi çok özleyeceğim:(
black_girl
11-10-06, 19:44
süper bölümdü :img-grin2
aliye sinana sarıldığında çok sevindirik oldum:img-grin2
hele leylayı kıskandığında da daha sevindim:img-icecr
bu arada ikbal süper rol yaptı :)
harika bir bölümdü gözlerim dolarak izledim resmen haftaya bitince napıcam bilmiyorum yaaa bende aliye sarılınca çok sevindim cenazeyi falan unuttum ben o sahnede takılı kaldım çok güldüm kendime ayrıca begümün dediği gibi artık aliye sinanın yanında daha rahat gerçekten ama birleşmezler bence bir bölümde aliyenin leyla ve annesinin cenazede aliyeyi gördüğü andaki tavırlarada bayıldım bide sinanın nusretin çocuğunu severkenki hali süperdi aliyede çok tatşı bakıyodu sinana o sahnede
Bu bölüm bencede süper organize edilmiş bir bölümdü. Ya bu dizide ikbal
hanım için üzüleceğim hiç aklıma gelmezdi ama naaparsın dünya fani nefrete
gerek yok :img-grin2
Şunu da söylemeden edemiyeceğim ikbal'in cenazesinden hemen sonraki sahnede hasibeyi du okurken gördük o da yedisi çıktı ne de çabuk geldi geçti dedi bence o aradaki zaman akımı biraz saçma ayarlanmış.
haticesalar
12-10-06, 01:32
evet çok güzel bölümdü ben hatta agladim gerçekten içim parçalandi Ikbal hanimi seviyordum çok caddi olmasina ragmen inandirici ve içten oynadigi için o rolü benimsemisti, o bir hakiki oyuncu...
Bu arada Sinani kutluyorum bu nasil bir anlasma, süper sonundada çok güldüm ve bu çok iyi geldi...
Bitirsinler artık diziyi. Ben son bölümü izlerken İkbal'in cenazesi haricinde çok sıkıldım. Sırf bölüm geçsin diye sahneler uzatıldıkça uzatılmış. Gereksiz bir sürü dialog eklenmiş. Fabrikadaki kadınların konuşmaları, Aliye nin tuttuğu mimar, Nusret'in alışverişleri...v.b. Artık gün sayar oldum. Keşke bu kadar uzatıp da tadını kaçırmasaydılar. Ailece oflayarak izliyoruz artık.
yani evet bitsin bitsin bitsin!! ne bu ya zaten haftaya dizi final yapıyor hala bitsin artık diyorsunuz.Bir de şikayet ediyorsunuz bende bunu anlamıyorum. kimseye zorla dizi izletilmiyor dimi...
yani evet bitsin bitsin bitsin!! ne bu ya zaten haftaya dizi final yapıyor hala bitsin artık diyorsunuz.Bir de şikayet ediyorsunuz bende bunu anlamıyorum. kimseye zorla dizi izletilmiyor dimi...kesinlikle ayşem sadece sinir bozuyor kimse silah zoruyla izletmiyor bırakında ağız tadıyla finalide seyredelim ümit ederim aliye ve sinanlı finali...
perşembeye geldik hala yeni bölüm özeti gelmedi mi?
son kez okuyacağız özeti :)
her ne kadar senaryoya zaman zaman kızsakta özleyeceğiz Aliye'yi ve orda oynayan oyuncuları..
ALIYE
BASIN BÜLTENI – 76.Bölüm
ALIYE SINAN'A DÖNECEK MI?
Efsane dizi Aliye'de veda vakti!
Üç sezondur 7'den 70'e her kesimden milyonlarca seyircinin tutkuyla izledigi efsane dizi Aliye, ekranlara veda ediyor. Son bölümde yine duygular savasacak, dügümler çözülecek, Aliye son kararini verecek…
Kaynana Ikbal'in ölümünden bir ay sonra Meriç ve Kahraman evlilik hazirligi yapiyor. Herkesi dügün heyecani sarmis durumda. Mücahit, Aynur'a bir dükkân açarak rahat bir nefes almasini sagliyor. Çocuklariyla istedigi gibi görüsen Sinan, Aliye'ye minnettar. Zelis Mücahit'ten sasirtici bir istekte bulunuyor. Meriç'in evden gitmesi Sinan'i hüzünlendiriyor. Dügünde herkes mutlu ama Aliye'yi zor anlar bekliyor. Arda'nin sürprizi herkese gözyaslari döktürüyor. Aliye çocuklariyla tatile çikiyor, Sinan'in içi buruk. Hasibe Aliye'nin gönlünü alma konusunda Sinan'a cesaret veriyor…
Arda'nin, babasi Sinan'a verdigi ders ne? Zelis Mücahit'i nasil mutlu ediyor? Meriç ve Kahraman'in dügününde neler olacak? Aliye Sinan'in yeniden bir araya gelme teklifine ne cevap verecek? Seyircisiyle çok özel bir gönül bagi kuran Aliye efsanesi nasil sona erecek?
evet son özetimiz gelmiş arkadaşlar daha son bölümü izlemeden hüzünlendim görünen o ki.. bir zaman atlama olayı yok yani yıl olarak ben bunu yaparlar diye düşünüyordum ama sadece 1 ay geçiyor 1 ayda aliye sinana ne cevap verir bilmiyorum ama anladığım kadarıyla arda düğünde her ne yapacaksa bu aliyenin sinana geri dönmesini sağlayabilir 1 aylık bir süreçte belki biraz gönülsüz olabilir ama belki sonuna doğru dizinin 1 yıl atlaması falan gösterirlerse eğer; belki aliyeyi bu dönüşten dolayı çok mutlu olduğunu görebiliriz belki 1 kardeş haberi bile alabiliriz :) (ne güzel olur ) bellimi olur ama çok duygusal bir bölüm bizi bekliyor buna inanıyorum. başka tahminleri olanlar varmı arkadaşlar haydi parmaklara kuvvet....
bence güzel bi bölüm olucak. inanmıyorum ya...
çok zor olucak salı günleri sanemsiz...
PAMUK_MELEGIM
12-10-06, 17:01
offfffffffff cok heycanli helede bunu cok merak ettim:
Arda'nin sürprizi herkese gözyaslari döktürüyor
ardanın söyleyeceği yada yapacağı şeyi çok merak ediyorum.. umarım babasına öyle şeyler söylerki aliye ile sinan birleşmezz.
ardanın süprizi gözyaşı döktürecek diyor acaba mutlulukmu hüzünmü gözyaşları olacak merak ediyorum.
aliyeyide sinanıda çok seviyorum aslında birleşsin istiyorum ama birleşmemeliler, olamaz böle bişey, dizinin verdiği mesaj önemini kaybeder. aliye yanlız bi hayat sürsün..
arkadaşlar dizinin sonunu bıraktım artık,ne tartışmalar yaptık burda zaman zaman sinirlendik ,zaman zaman birbirimize katıldık ama artık aliye bitiyor:(sonu nasıl biterse bitsin ben bu diziyi çok sevdim ve çok özleyeceğim.istediğim son sinan ve aliyenin birleşmesi.aslında şu anda aralarının düzelmesine bile o kadar çok sevindim ki sonuçta çocukları olan ve zamanında çok severek evlenmiş olan bir çiftin bu kadar kötü duruma düşmelerine çok üzülüyordum.denizle birleşmeleri dışında her son benim için iyi bir son olacak,ama denizle birleşmesi durumları iyice karıştırır.çocuklar ve sinan açısından.sinan değiştiği ve çok pişman olduğu için aliyenin sinana dönmesini dizinin vediği mesajlara aykırı bulmuyorum.aliye artık sinan tarafından üzülmeyecek hatta el üstünde tutulacak.özete göre son bölüm çok heyecanlı,aliye tatile karar vermek için çıkıyor olabilir.öyle çok gönülsüz döneceğini zannetmiyorum çünkü dizide böyle bir olay daha önce yaşandı.gerçi tabi o zamanki durumla şimdiki durum çok farklı sinan ve ikbal açısından.ama genede ben hiçbirşey hissetmeden sinana döneceğini düşünmüyorum.denizi tam olarak unutmadığı için onun içinde kafası karışık olacak ama sonunda sinanı seçecek gibi.düğündeki zor durum aliyenin denizi görmesi olabilir mi?ardayla ilgili birşeyler söyleniyor o da olabilir.neyse artık dediğim gibi sonundan çok dizinin bitmesi beni ilgilendiriyor sanırım.sinan ve aliye barışırlarsa eğer, dediğiniz gibi barıştıktan sonra bir süre geçirilip bize mutlu oldukları gösterilir ve böylece final havada kalmaz.
vay vay son özet ha demek bitiyor aliye:icon_cry: tadında ve zirvedeyken bitiyor.ama çok alışmıştım ve çok seviyordum bu diziyi.slyvia yazdıklarına tamamiyle katılıyorum.benim için de denizle birlikte olması dışındaki sonlar iyi sonlar olacak.ama deniz gelirse ve aliye ona dönerse işler çok karışır,son bölümde böyle birşey olacağını zannetmiyorum.düğünde deniz gelebilir ama dediğim gibi pek sanmıyorum bence aliyeyi bekleyen zor anlar ardanın konuşmasıyla ilgili.arda düğünde kendi annesi ve babasının evlenmesiyle ilgili bir istekte bulunabilir gibime geliyor.sinana ne dersi verecek bakalım çok merak ettim:)aliye bence de çok isteksiz dönmez biraz kafası karışık bir şekilde dönebilir ama sonrasında zaman geçirilip nasıl bir durumda oldukları anlatılabilir.bilmiyorum ama benim ilk tercihim aliyenin sinana son bir şansı vermesi ve birlikte mutlu olmaları.ne olursa olsun onlar çok kötü şeyler de yaşamış olsalar çok güzel günler de yaşamışlar.insanlar böyle şeyleri gözardı etmez yani sinan aliye için hiçbir şey ifade etmeyen bir adam değil.vakit geçirilip mutlulukları hatta yeni çocukları gösterilebilir ay çok güzel olur:)şu anki durumlarını da çok seviyorum nihayet barıştılar.canlarım ya çok tatlılar be ne diyeyim ki daha.son bölüm ve herşey olabilir...aliye bitiyooooooorrrr:icon_cry: bu arada son bölüm çok iyiydi ikbal müthişsin yaaa süper oynuyorsun son bölümde seni izleme şansından mahrum kalacağımız için gerçekten üzgünüm.
evet arkadaslar son özetimiz gelmis...su anda nasil hüzünlendim analatamam...birden o heyecanla seyretigimiz...burada beraberce yorum yaparak tartistigimiz günler aklima geldi...ne güzel günlerdi...
sali günlerini iple cekerdik...ben bi diziye bu kada baglanmamistim daha önce...simdi dizinin bitmesi her ne kadar dogrusada ben üzüyor...nede olsa bir aliskanlik var...simdi sali günleri bos gececek...umarim son bölümde bu diziyi sevenleri icin sinanla birlestirmezler aliyeyi...eminim 90% bunu istiyor ve bu yüzden beraberce sayfalarca yorum yaptigimiz arkadaslarim yok artik bu forumda ve bu reytinglerede yansidi...umarim aliye sinana dönmez...
harika bir bölümdü gözlerim dolarak izledim resmen haftaya bitince napıcam bilmiyorum yaaa bende aliye sarılınca çok sevindim cenazeyi falan unuttum ben o sahnede takılı kaldım çok güldüm kendime ayrıca begümün dediği gibi artık aliye sinanın yanında daha rahat gerçekten ama birleşmezler bence bir bölümde aliyenin leyla ve annesinin cenazede aliyeyi gördüğü andaki tavırlarada bayıldım bide sinanın nusretin çocuğunu severkenki hali süperdi aliyede çok tatşı bakıyodu sinana o sahnede
dimi dimi dimi bence de sinan ve bebek sahnesi, aliyenin bakışları çok tatlıydı:) ben de takıldım kaldım o sahnede gerçekten artık daha rahatlar ve sonunda herşey olabilir birleşebilirler:)
bu dizinin izleyicileri arasında her türlü sonu isteyen var.denizin gelmesini isteyenler de var,sinanla olsun isteyenler de,kimseyle olmasın diyenler de var.bu yüzden finaldeki senaryodan herkes memnun olmayacak orası kesin.senaristler izleyicilerle oturup sözleşme imzalamıyor dizinin sonu için bu bir dizi ve sonunda herşey olabilir.ben kurtlar vadisini sonuna kadar hep elif ve polatın yüzleşmesi için izledim sonunda ne oldu kız polatın ali olduğunu öğrenir öğrenmez öldü gitti tepkisini bile anlamadık.polatla da yüzleşmedi.ya da istanbul masalı için demir ve esmayı istedim o da olmadı.bunda da sinan ve aliyenin birleşmesini istiyorum olup olmayacağı belli değil.olmazsa ne yapayım yani gidip senarist mi tarayacağız dizi bu sonuçta herşey olabilir heyecan vericiliği de burda zaten.benim için aliye ve sinanın birleşmesi en mutlu son olur.fakat ben de şu anda onların arasının düzelmesine çok sevindim.denizle birleşmesi dışında bence de her son iyi oacak ama tabiki en iyisi sinanla aliyenin evlenmesi benim için.ah ah sonunu bırakalım son bölüm bekleyelim görelim ama öyle ya da böyle dizi bitiyor son özetimiz,2-3 gün sonra son fragmanımız falan...:icon_cry: tartışmalarımızla,eğlencelerimizle bir diziyi daha bitiriyoruz hüzün bastı beni.bütün oyuncuları çok seviyorum ben bu ekibi çok seviyorum.hepsini çok özleyeceğim.final için yorumum şimdiye kadar tartışmalarımızda hep sinan ve deniz seçimi diye düşünmüştük ama benim özetten anladığım kadarıyla olay deniz ve sinan arasında geçmeyecek son bölümde aliyenin sinana tekrar inanıp birlikte son kez başlayıp başlayamama kararı söz konusu olacak.belli olmaz deniz gelebilir ama sanmıyorum bence gelmeyecek.aliye yalnız yaşama ya da sinanla yaşama konusunda bir karar verecek.
Arkadaşlar son özeti okuyunca bende kötü oldum. Sonu ne olursa olsun dizi bittiği için üzülüyorum. İster Sinanala evlensin, ister tek yaşasın hiçbiri önemli değil önemli olan artık salı günlerini iple çekiyor olmayacağımız. Forumda hemen özetten sonra ne olacak diye tartışmalar, salı günü diziden sonra yorumlar, çarşamba günü iş yerinde hep aliye vardı. ne yaptı? ne yapacak?
Böyle muhteşem bir oyuncu kadrosu, senaryo (zaman zaman saçmalasada genelde konu çok iyiydi) müzikleri herşeyiyle efsane olan bir dizi tekrar ne zaman gelir bilmiyorum? Keşke Halit Ergenç ve Sanem Çelik bir sinema filminde rol alsalar ilk gidenlerden biri ben olurdum. Ayten Uncuoğlunuda çok seviyorum. İnşallah bu oyucuları yeni projelerde izler ve yine bu forumda buluşuruz.
oyuncu kadrosunu yazmamışlar hep yazıyodu belkide nejat var son bölümde :) (nerdeee ?) güsel olurdu walla .. ama bn ümitliym ama nasıl biterse bitsn çok güzel bir diziydi salı günlerm bir garip geçicek artık :(
arda'nın herkesi ağlatan süprizi DENİZ olabilir mi acaba?
belki bir şekilde ulaşmıştır. sanmıyorum ama dizinin denizsiz bitmesine gönlüm razı olmuyor. artık son tahminlerimiz. ben hala deniz konusunda ümitli olmak istiyorum.
arda'nın herkesi ağlatan süprizi DENİZ olabilir mi acaba?
belki bir şekilde ulaşmıştır. sanmıyorum ama dizinin denizsiz bitmesine gönlüm razı olmuyor. artık son tahminlerimiz. ben hala deniz konusunda ümitli olmak istiyorum.
umarim öyle olur arkadasim...bende dizinin denizsiz bitmesini istemiyorum...benimde ümidim bitmedi...ne süpriz olur ama son anda deniz gelse...sevincten havalara ucarim vallah...:img-grin2
aliyeyi zamanında bu kadar çok severken bunu yazmak istemezdim ama son bölüm aşırı ama aşırı sıkıcıydı. nasıl bir geyik anlayışıdır anlamadım ki neymiş feyyaz elif bebeği dışarı çıkarmış mış olamaz ya böyle bir lüzümsuzluk.yarım saat sürdü. sonra ikbal hanımın banyoda kalışı sanırım birebir verdiler yani saniye saniye canlı yayın gibi. biz gördük geçen bölüm yığıldığını,bu bölüm onun bulunmasıyla başlayamaz mıydı?ama yok çay demlenmeden olmazki?zaten hadi feyyaz bi de nusretin oğlu üçlüsü hadi başta olmak üzere ne kadar fonksiyonsuzlar.hele hadi?niye var anlamış değilim. hani dizilere biri girer ve onla ilgili birşeyler de olur ama hadi de tık yok anlamış değilim.bu kadar başarısız yan hikayeler olamaz ya.neyse son bölümde şaşırtsalar beni ama pek inancım kalmadı şahsen.
Artik bitiyor dizimiz ama yorumlar sanirim daha cok devam edecek.Bildigimiz tek sey var cocuklar anne ve babalarini bir arada gormek isteyecekler.O nedenle Arda bunula ilgili bir seyler diyecektir.Az kaldi ogrenecegiz.
mozitekuto
13-10-06, 00:07
dizi hiç de bitecek gibi gelmiyor bana. yani öyle fazla bir şeyi sonuca bağlamadılar. bir de sanem çelik çok durgun bu son bölümlerde. yani bana öyle geliyor. şöyle çarpıcı bi son yapmadılar ya. güzelim dizi, sıkıcı bir dizi oldu...
dizinin bitmesine gerçekten çok üzülüyorum nasıl bir duygu anlamadım sanki hep salı günü bekliyormuşşumda başka işim yokmuş gibi tuhaf bir duygu bilmem anladınızmı.
ayrıca oyuncuların hepsi birbirinden muhteşem teşekkürler emekleri için ve tabiki GÜZELLER GÜZELİ SANEMÇELİĞİ dahada güzel rollerde görürüz.
dizinin finalinde deniz olmalı bence aliyeyle olmasada birşekilde sahnesi olmalı bakalım ne olacak inşallah değişik bir son olur.herkese iyi geceler.
özetten yine har zamanki gibi hiçbirşey anlaşılmıyor arkadaşlar. Bütün herşey havada duruyor. Tek anladığım dizi 1 ay sonradan başlayacak. Aliye'de tatilde bol bol düşünüp Sinan'a dönsem mi dönmesem mi diye karar verecek. Bu kararla birlikte en çok Arda'nın neler yaptığını merak ediyorum.
aliye ile sinan evlenirler son bölümde tam nikah kıyılırken deniz çıkagelir aliye sinanı tercih eder
aman aman ağzını hayıra aç arkadaşım. o zaman fıttırırız herhalde. :fighting2
hemde timarhanelik oluruz herhalde...ben böyle bir son kesinlikle istemiyorum...dizinin son karesi aklimda böyle kalmamali...diziye geri baktigimda ben aliye ve deniz askini hatirlamak istiyorum...
Oo_esmer_kiz_Oo
13-10-06, 17:25
ozet gelmis haa :/
dizimizin bitmesini hala inanamiyorum ya alismistim...
ama guzel bi bolum izleyicegimize benziyor :)
sonunda aliye-sinan mutlu olsun da oyle bitsin bari
Bitirsinler artık diziyi. Ben son bölümü izlerken İkbal'in cenazesi haricinde çok sıkıldım. Sırf bölüm geçsin diye sahneler uzatıldıkça uzatılmış. Gereksiz bir sürü dialog eklenmiş. Fabrikadaki kadınların konuşmaları, Aliye nin tuttuğu mimar, Nusret'in alışverişleri...v.b. Artık gün sayar oldum. Keşke bu kadar uzatıp da tadını kaçırmasaydılar. Ailece oflayarak izliyoruz artık.
dizi sadece aliye ve sinandan ibaret değil çevresindeki olaylarında işlenmesi lazım üstelik nusretle feyyazın kavgaları çok şirin diziyi izlerken aynı zamanda gülümseyebiliyoruz.oflayarak izliyorsan televizyonu kapatabilirsin lütfen böyle gereksiz şeylerle sayfayı doldurmayın burada diziyi beğenerek izleyenler var onlara saygı göstermeniz gerek.
deadly_angel
13-10-06, 21:25
aliye çok kaliteli bir dizi, başından beri keyifle kaçırmadan izliyorum, zaten sanem çeliğin fanatik hayranıyım.
Ancak diziyi bu sezona kaydırmaları çok saçmaydı ve senaryolar geçen sezonkileri mumla arattı.Geçen sezon bir kaç bölüm genç bitirirlerdi ama güzel bir şekilde olurdu bu...
Sakız gibi uzadı derler ya hani aynen öyle oldu...
sonunda bitiyo ya ben daha başka ne isterim.iyice saçmalama noktasına getirdikleri için de tebrik etmek lazım.Aliye son bölümde Sinana dönerse de hiç şaşırmam zaten.bu kadar saçmalığın içinde göze bile batmaz böyle büyük bir gurursuzluk.denizin giidişinden sonra boşuna uzatmışlar bence.ikbalin ölümü hariç dişe dokunur hiçbişey yok.final de bence saçma sapan olucak.aradan 10 yıl falan geçirtirler heralde.
"finale 5 gün kaldı" atv de bunu gördükçe içim bir tuhaf oluyor yaa. geçmişten görüntüler gösteriyor. en azından oraya denizi koysalardı. deniz bu dizinin geçmişinde yok mu sanki?
özetten yine har zamanki gibi hiçbirşey anlaşılmıyor arkadaşlar. Bütün herşey havada duruyor. Tek anladığım dizi 1 ay sonradan başlayacak. Aliye'de tatilde bol bol düşünüp Sinan'a dönsem mi dönmesem mi diye karar verecek. Bu kararla birlikte en çok Arda'nın neler yaptığını merak ediyorum.
arda ne yapabilir ki?sinanla aliyenin düğün kasedini falan gösterir. aliye de çok duygulanır. aa çocuklar bizi bir arada görmek istiyor der ve sinana koşar:((((
dizi sadece aliye ve sinandan ibaret değil çevresindeki olaylarında işlenmesi lazım üstelik nusretle feyyazın kavgaları çok şirin diziyi izlerken aynı zamanda gülümseyebiliyoruz.oflayarak izliyorsan televizyonu kapatabilirsin lütfen böyle gereksiz şeylerle sayfayı doldurmayın burada diziyi beğenerek izleyenler var onlara saygı göstermeniz gerek.
bakın öncelikle belirtmeliyimki eleştiri her anlamda olur. sadece alkış tutmazsınız izlediğiniz diziye ya da filme. evet ben de çok sıkıldım ve senaristlerin de bana saygısızlık yaptığını düşünüyorum ve fikrimi burda beyan etmek istiyorum. benim son bölümde sıkılmış olmamda arkadaşlara neden saygısızlık oluyor onu anlamıyorum. sadece eleştirel bir gözle bakıyorum ve son bölüm sıkıcı diye de aylardır takip ettiğimiz bir diziyi hazır sona da yaklaşmışken izlemeyi neden bırakayım?
bu dizinin izleyicileri arasında her türlü sonu isteyen var.denizin gelmesini isteyenler de var,sinanla olsun isteyenler de,kimseyle olmasın diyenler de var.bu yüzden finaldeki senaryodan herkes memnun olmayacak orası kesin.senaristler izleyicilerle oturup sözleşme imzalamıyor dizinin sonu için bu bir dizi ve sonunda herşey olabilir.ben kurtlar vadisini sonuna kadar hep elif ve polatın yüzleşmesi için izledim sonunda ne oldu kız polatın ali olduğunu öğrenir öğrenmez öldü gitti tepkisini bile anlamadık.polatla da yüzleşmedi.ya da istanbul masalı için demir ve esmayı istedim o da olmadı.bunda da sinan ve aliyenin birleşmesini istiyorum olup olmayacağı belli değil.olmazsa ne yapayım yani gidip senarist mi tarayacağız dizi bu sonuçta herşey olabilir heyecan vericiliği de burda zaten.benim için aliye ve sinanın birleşmesi en mutlu son olur.fakat ben de şu anda onların arasının düzelmesine çok sevindim.denizle birleşmesi dışında bence de her son iyi oacak ama tabiki en iyisi sinanla aliyenin evlenmesi benim için.ah ah sonunu bırakalım son bölüm bekleyelim görelim ama öyle ya da böyle dizi bitiyor son özetimiz,2-3 gün sonra son fragmanımız falan...:icon_cry: tartışmalarımızla,eğlencelerimizle bir diziyi daha bitiriyoruz hüzün bastı beni.bütün oyuncuları çok seviyorum ben bu ekibi çok seviyorum.hepsini çok özleyeceğim.final için yorumum şimdiye kadar tartışmalarımızda hep sinan ve deniz seçimi diye düşünmüştük ama benim özetten anladığım kadarıyla olay deniz ve sinan arasında geçmeyecek son bölümde aliyenin sinana tekrar inanıp birlikte son kez başlayıp başlayamama kararı söz konusu olacak.belli olmaz deniz gelebilir ama sanmıyorum bence gelmeyecek.aliye yalnız yaşama ya da sinanla yaşama konusunda bir karar verecek.
enteresan ama senle aynı fikirdeyim ilk defa. ben de demir ve esmayı savunanlardandım...ama tuhaf olan bimde aldatan selimdi yani selimi desteklemen lazımdı.sinan misali?
arda ne yapabilir ki?sinanla aliyenin düğün kasedini falan gösterir. aliye de çok duygulanır. aa çocuklar bizi bir arada görmek istiyor der ve sinana koşar:((((
çok haklısın yaaaa.sana tamamen katılıorum.finali eger sinanla tekrar baslayarak biterse izlediim butun bolumlere yazık olmuş olucak.boşaa yaniii.
enteresan ama senle aynı fikirdeyim ilk defa. ben de demir ve esmayı savunanlardandım...ama tuhaf olan bimde aldatan selimdi yani selimi desteklemen lazımdı.sinan misali?
e demek ki bazen çok zıt düşüncede olan insanların da ortak noktaları olabiliyormuş:)senin esmayla selimin birleşmesini istememen selimin esmayı aldatmasıymış benim nedenim demiri daha çok sevmem ve onları yakıştırmamdı.farklı nedenler ama aynı sonuç yani.bir düşüncemiz daha aynı evet yan karakterler de işlenmeli tabiki normal bölüm olarak baktığımızda çok şeker görüntüler ama final bölümü olarak baktıımızda hayır değil final bölümlerinden beklentim çok daha fazlaydı benim,bazı olaylar çok güzel olsa da dizide gereksiz olaylar da çok fazla.ama bazı tepkiler çok aşırı oluyor,bitsin artık,iğrençleşti iyice gibi laflar var.zevk sizin,kumanda sizin,tercih sizin eğer çok iğrenç olduğunu düşünüyorsanız izlemezsiniz kendinize eziyet etmezsiniz.eleştirinin de bir dozajı vardır sonuçta.seyirci tabiki eleştirir ve burası bir forum ama çok rahatsız olan izlemez olur biter.
bence Aliye Sinanı affedebilir fakat tekrar birleşmesi çok saçma olan okadar şeyden sonra. Denizi bir kenara itip sanki hiç yokmuş gibi Sinanla birleşsin denmesine inanamıyorum olanları unutup görmezden gelmemek lazım dediğim gibi affedebilir ama birleşme olmamalı bakalım son bölüm var herşey olabilir umutla bekliyorum inşallah hayal kırıklığına uğramam.
e demek ki bazen çok zıt düşüncede olan insanların da ortak noktaları olabiliyormuş:)senin esmayla selimin birleşmesini istememen selimin esmayı aldatmasıymış benim nedenim demiri daha çok sevmem ve onları yakıştırmamdı.farklı nedenler ama aynı sonuç yani.bir düşüncemiz daha aynı evet yan karakterler de işlenmeli tabiki normal bölüm olarak baktığımızda çok şeker görüntüler ama final bölümü olarak baktıımızda hayır değil final bölümlerinden beklentim çok daha fazlaydı benim,bazı olaylar çok güzel olsa da dizide gereksiz olaylar da çok fazla.ama bazı tepkiler çok aşırı oluyor,bitsin artık,iğrençleşti iyice gibi laflar var.zevk sizin,kumanda sizin,tercih sizin eğer çok iğrenç olduğunu düşünüyorsanız izlemezsiniz kendinize eziyet etmezsiniz.eleştirinin de bir dozajı vardır sonuçta.seyirci tabiki eleştirir ve burası bir forum ama çok rahatsız olan izlemez olur biter.
benim kısacık yazımda selim esmayı aldattığı için demirle olmasını istedim gibi bir sonuç çıkarmana pes yani. ben de demir gerçekten sevdiği için ve sevdiğini incitmediği için dedemirle olsun istedim. tıpkı deniz gerçekten sevdiği ve sevdiğini incitmediği için. fakat orda ne oldu,demir çocuğu için birnurla evlenmeye zorlandı sonuçsa mutsuzluk.tıpkı aliyenin tekrar sinanla birleşince olacağı gibi. nasılki bimde demir hiçbirşey yapmadığı halde şamar oğlanına döndü,burda da deniz öyle oldu. ne kadar benzer iki dizi.sonları da benzeyecek maalesef.
fragmanı gördük sonunda..
yine şaşırtma için aliye'nin sinana karşı tavırlarını koymuşlar bol bol. ben sanki ekranda karartma şeklinde birini gördüm. acaba deniz olabilir mi?
herkes neden birbirine sarılıp ağlıyor merak ettim. acaba arda'nın süprizi ile mi alakalı?
bende istanbul masalında esma ve demiri istemiştim ama bence biraz farklı yorumlamışsınız yani en azından benim düşüncem daha farklı diyeyim.demirle bilnur hiçbir zaman düzgün ve güzel bir aşk yaşamadılar.hem siz değil miydiniz sinan bebeğine sahip çıksın leylaya geri dönsün diye sizde burda çelişiyorsunuz.ben demiri istiyordum ama selim ve esmaya çok karşı değildim çünkü sonunda birbirlerini gerçekten sevdikleri gösterildi ve gene bir sıcaklık vardı aliye ve deniz gibi değildiler.ben aliye ve deniz aşkına inanmayan biriyim sevgi olabilir ama aşk değil.aliyenin dediği gibi hiçbir zaman bütün olamadılar ve böyle bir duyguyu yaşamayan bir çiftin yoğun şeyler yaşadığını söylemek çok güç zaten yaşamadılar.seçim yapmak için ikisininde ortada olması lazım ama deniz yok.deniz gelecek,aliyeye tekrar yaklaşacak,onu inandıracak ve teklif yapacak.böyle birşey yok ki aliye ikisi arasında seçim yapsın kendi kendine gelin güvey mi olacak?son bölümde böyle birşey olacağını hiç sanmıyorum.ya yalnız yaşayacak ya sinanla bana göre.en iyiside bu olur.aliye ve deniz tüm engeller ortadan kalkmışken ayrılma kararı aldılar ve hatıralarında kalmak istediklerini söylediler.bence böyle olacak.aliye ve sinan zamanında birbirini çok seven bir çiftmiş ve ben sanmıyorum çok gönülsüz dönmeyecek.son bölümü izlemeden bu konu hakkında pek birşey söyleyemem çünkü dönüp dönmeyeceğni yada nasıl döneceğini bilmiyorum.deniz ve aliye hiç inandırıcı değildiler çok bayıktılar umarım onlarla sonlandırılmaz.maalesef insanlar zaman zaman sevdiklerini farkında olarak yada olmayarak incitebiliyorlar ama yanlışlarından dönmüşlerse ve hala güzel bir sevgileri varsa bence son şans verilebilir.
fragmanı gördük sonunda..
yine şaşırtma için aliye'nin sinana karşı tavırlarını koymuşlar bol bol. ben sanki ekranda karartma şeklinde birini gördüm. acaba deniz olabilir mi?
herkes neden birbirine sarılıp ağlıyor merak ettim. acaba arda'nın süprizi ile mi alakalı?
biraz daha ayrıntılı anlatabilir misin a.konak?çekim sonrası görüntüleride koymuş olabilirler meriç son gün çok ağladıklarını söylemişti...
naci bey meriç'in gelinliğini prova yapıyor..
sinan meriç'e "benim kardeşim çok güzel olmuş" diyor..
aliye sinan'a "çocuklar benle gelsin sen hasibe ile git diyor"
sinan aliyeyi çok özlediğini söylüyor
sinan aliyeye dans edelimmi diyor aliye hayır diyor ama sinan ısrar ediyor
sinan çocuklarına sarılıyor
ağlıyor herkes belki mutluluktan bilemem ama çekim sonrası görüntüler değil. arda nın süprizle ilgili olabilir.
Burçinn sana katılıyorum,nolursa olsun bu bir dizi ve bir şekilde sona erecek.son özetimiz gelmiş.fragman gösterilmiş.gene özetten ve fragmandan birşey anlaşılmıyor herşey olabilir izleyin görün deniyor biraz ipucu verseler çatlayacaklar sanki neyse sadece 3 gün kaldı:img-kiss: ben de senin gibi Denizin olmadığı her sonu iyi olarak görüyorum.Amaaaa tabiiki isteğim Sinan ve Aliye'nin barışmaları ve çocuklarıyla beraber bundan sonra hep mutlu yaşamaları.Arda'nın sürprizi Deniz'le ilgili değildir o ailesiyle ilgili birşeyler yapacak sanırım.zaten Deniz'le ne uğraşacak çocuk anne ve babasının barışmasını bekliyor.ben sanmıyorum artık Deniz'in döneceğini.son olaylar yaşanmasıydı belki olurdu ama artık bu kadar şeyden sonra Deniz ve Aliye birlikte olmaz.Bence yapılan en büyük hata son 5 bölüm için bunca ay ara verilmesi.hiç gerek yoktu soğutmadan hemen yayınlasalardı daha iyi olurdu çok erken tatile girdiler.of yaa salı geceleri artık çok sıkıcı geçecek,burası için çok uzun bir süredir yazmıyorum 2aydır üyeyim ama bu sürede bile buranın ortamını çok sevdim zaman zaman geriliyor ortalık,zaman zaman eğlenceli yazılar yazılıyor hepsi güzeldi işte...
elcin_niko
14-10-06, 19:01
bakalım neler olacak:)umarım deniz dönmez bu dizi için benimde tek istemediğim son bu.hani geçen sene olsaydı belki derdim ama şimdi asla istemiyorum.sinan'la olsun aliye, onlar benim favori çiftlerimden.niko-nazlı(tabiki ilk sırada),bahar-seymen,afet-emin ve sinan-aliye.dizilerde birbirlerine yakıştırdığım ve birlikte olmalarını çok istediğim çiftler.bir istanbul masalı'ndada selim daha iyidi,güzel bitti o dizi.darısı aliye'nin başına.deniz ve aliye hiç yakışmıyorlar.aslında neden soktularki o deniz'i onların arasına çok gereksizdi keşke hiç sokmasalardı işler şimdi bu kadar karışmazdı yada madem soktun adam gibi bir aşk anlat ne o öyleee kaloriferi yakıyordum yetmiyordu klimayı açıyordum ısınabilmek için.herkes bir son seçmiş kendine bakalım aliye nasıl sonlanacak hangi sonu isteyenler sevinecek artık sadece bekliyoruz.bu arada halit ergenç için ayrı parantez açmak gerekir,adam süper oynuyor o ne karizmadır,o ne bakıştır...barış falay ve ayten uncuoğlu onlarada bravo.leylayı oynayan bayanda çok iyi ismini unuttum ne yazıkki:(ne kadar kaliteli oyuncuları var bu dizinin.halit ergenç ve barış falay'ı dizinin en karizmatik,yakışıklı ve iyi oyuncuları olarak görüyorum.onları farklı yerlerde mutlaka göreceğiz ama aynı dizide izlemek farklıydı of of dizi bitiyor artık ne olursa olsun ,nasıl biterse bitsin çok kaliteli bir diziydi:(
elcin_niko
14-10-06, 19:04
bende öyle:)nasıl yakışıyor bebek sinan'a ve nasıl yakışıyorlar sinan ve aliye birbirlerine...son bölüm herşey olabilir.
elcin_niko
14-10-06, 19:10
ben şimdi gördüm arkadaşlar fotoğrafları süper aile fotoları var yeni bölüm resimlerinde ve herkes çok mutluuuuu:) :) belli olmaz fotolarla ama inşallah birleşirler görmeyenlere tavsiye ederim baksınlar özellikle sinan ve aliye sevenlere:img-kiss:
evet ya çok güzel fotoğraflar var büyülendim vallahi umarım barışacaklar ve yeniden evlenecekler.benim için en mutlu son bu olur.denizle evlenmesini kesinlikle istemiyorum zaten böyle bir şey olacağını da hiç zannetmiyorum.çok mutlu gözüküyorlar ya çok sevindim.umarım son bu mutlu tabloyla olur.
bende istanbul masalında esma ve demiri istemiştim ama bence biraz farklı yorumlamışsınız yani en azından benim düşüncem daha farklı diyeyim.demirle bilnur hiçbir zaman düzgün ve güzel bir aşk yaşamadılar.hem siz değil miydiniz sinan bebeğine sahip çıksın leylaya geri dönsün diye sizde burda çelişiyorsunuz.ben demiri istiyordum ama selim ve esmaya çok karşı değildim çünkü sonunda birbirlerini gerçekten sevdikleri gösterildi ve gene bir sıcaklık vardı aliye ve deniz gibi değildiler.ben aliye ve deniz aşkına inanmayan biriyim sevgi olabilir ama aşk değil.aliyenin dediği gibi hiçbir zaman bütün olamadılar ve böyle bir duyguyu yaşamayan bir çiftin yoğun şeyler yaşadığını söylemek çok güç zaten yaşamadılar.seçim yapmak için ikisininde ortada olması lazım ama deniz yok.deniz gelecek,aliyeye tekrar yaklaşacak,onu inandıracak ve teklif yapacak.böyle birşey yok ki aliye ikisi arasında seçim yapsın kendi kendine gelin güvey mi olacak?son bölümde böyle birşey olacağını hiç sanmıyorum.ya yalnız yaşayacak ya sinanla bana göre.en iyiside bu olur.aliye ve deniz tüm engeller ortadan kalkmışken ayrılma kararı aldılar ve hatıralarında kalmak istediklerini söylediler.bence böyle olacak.aliye ve sinan zamanında birbirini çok seven bir çiftmiş ve ben sanmıyorum çok gönülsüz dönmeyecek.son bölümü izlemeden bu konu hakkında pek birşey söyleyemem çünkü dönüp dönmeyeceğni yada nasıl döneceğini bilmiyorum.deniz ve aliye hiç inandırıcı değildiler çok bayıktılar umarım onlarla sonlandırılmaz.maalesef insanlar zaman zaman sevdiklerini farkında olarak yada olmayarak incitebiliyorlar ama yanlışlarından dönmüşlerse ve hala güzel bir sevgileri varsa bence son şans verilebilir.
yeterki aşk olsun herşey mübahtır.aldatmak da. yalnız bu bir tezat. aşk varsa aldatma olmamalı. aldatma varsa da aşk yoktur.
arkadaşlar son bölüm resimleri gerçekten çok güzel,avatar ve imzamdaki resimler bu son bölüm resimlerinden sizce mutsuz gibi bir halleri var mı?:) :)resimlere dikkatli baktığımda aliye artık son resimlere doğru denizin yüzüğünü de parmağından çıkartmış ve önce yalnız gittiği tatile daha sonra sinanı da çağırmış.sanırım barışacaklar umarım öyle olur çok sevinirim çünkü benim 2 senedir istediğim sondu bu:img-icecr
black_girl
15-10-06, 16:16
umarım saçmalayıp aliye - sinan yapmazlar
neden buna saçmalama gözüyle bakıyosun ki sırf sinanı sevmiyosun diye ?
eğer denizle aliye biçiminde biterse bana görede asıl saçmalık bu olucak.
neden buna saçmalama gözüyle bakıyosun ki sırf sinanı sevmiyosun diye ?
eğer denizle aliye biçiminde biterse bana görede asıl saçmalık bu olucak.
bence de canım katılıyorum sana dizi şu noktaya geldikten sonra olabilecek en saçma son aliye ve deniz olur.ama zaten işte objektiflik diye sadece kendi görüşünde olan insanları bu şekilde değerlendiren bir arkadaşımızın bu yorumu bana çok garip gelmedi.
resimlere baktımda çok çok çok hoş görünüyorlar evet inşallah aile biraraya geliyor geç oldu ama temiz oldu çok mutlu görünüyorlar ne kadar güzel keşke hiç ayrılmasalardı diye geçirdim içimden resimlere bakarken salı günü çok etkileneceğim kesin.. inşallah bittikten sonra yüzümde tebessüm bırakacak bir son olur
arkadaşlar ardanın süprizi hakkında bi fikri olan varmııı bn merak ettim çok yaa
ne yazık ki yok eylülcüm bir arkadaşımız ardanın kamerasındaki görüntüleri kendi sesiyle gösterebileceğini söyledi olabilir gibi geldi bana.ama anne ve babasıyla ilgili olacak kesin.
resimlere baktımda çok çok çok hoş görünüyorlar evet inşallah aile biraraya geliyor geç oldu ama temiz oldu çok mutlu görünüyorlar ne kadar güzel keşke hiç ayrılmasalardı diye geçirdim içimden resimlere bakarken salı günü çok etkileneceğim kesin.. inşallah bittikten sonra yüzümde tebessüm bırakacak bir son olur
evet sgulenay çok çok mutlular aliyenin gözlerinin içi gülüyor dizinin başından beri ilk defa:)sinanın elini nasıl sıkıca kavramış çok hoştular yaa.tatil görüntüleri falanda çok tatlıydı.sinan bu arada sanırım tatilde evlenme teklif ediyor çünkü kıyafeti aynı ben önce evlenme tekifi eder aliye düşünmek için tatile gider diye düşünmüştüm.belli olmaz.aradan birkaç ay geçirilmesini bekliyordum ama kısa bir süre geçirildi.aliye belki biraz kafası karışık dönecek biraz deniz düşünceleride girebilir ama sonunda verdiği karardan çok mutlu olacak gibi görünüyor.ya bence aliye içinden hala sinanı seviyor hem fragmandada dans teklifi geldiğinde istemem yan cebime koy gibi bir tavrı vardı sanki.hem onların birbirlerini sevdiklerini ve ilişkilerine son bir şans verebileceklerini hemde çocuklar için en mutlu sonun bu olacağını düşünüyorum.bu çocuklar henüz çok küçükler ve en güzel ortam anne ve babalarının birlikte olması olur.sonuç olarak aliye olumsuzlukların ortadan kalktığı bir ilişkiye son şansı verecek.aynı acıları tekrar yaşamayacak.inşallah bu mutlu aile resmini görürüz dizinin sonunda ben mi çok sulugözlüyüm resimleri görmek bile gözlerimi doldurdu çok mutlu oldum kimbilir son bölümde ben ne hale geleceğim:)ama senin gibi bende tebessüm etmek istiyorum:img-grin2
sinan&halit
16-10-06, 18:39
evet bende çok duygulandım daha son bölümü izlemeden ya inşallah birleşecekler nolur birleşsinler onlar birbirlerine aitler artık herşey düzeldi çok tatlılar ya nasıl ele ele tutuşuyorlar maşallah maşallah:):love01:
ne yazık ki yok eylülcüm bir arkadaşımız ardanın kamerasındaki görüntüleri kendi sesiyle gösterebileceğini söyledi olabilir gibi geldi bana.ama anne ve babasıyla ilgili olacak kesin.
aaaaaaa ewet ewet olabilir baakk ardacık yapar valla zeki çocuk ondan sonra da olanlar olurr aayyy ewt yaa inş.budur süprizi ardanın çünkü baya bi görüntü kaydetti geçen bölümde
arda babasını geçmişi ile yüzleştirecekmiş. demekki aile belgeseli çekti. ve herkesi gözyaşlarına boğacak olay da bu belgesel herhalde.
Sürpriz final şöyle olabilir mi acaba. Aliye'nin tüm yaşadıkları kötü bir rüya olabilir mi? Terler içinde rüyadan uyanacak ve yanında çocuklar ile Sinan ve aşağıdan ikbal hanımın sesi!!!
hattori ha
17-10-06, 14:53
Sürpriz final şöyle olabilir mi acaba. Aliye'nin tüm yaşadıkları kötü bir rüya olabilir mi? Terler içinde rüyadan uyanacak ve yanında çocuklar ile Sinan ve aşağıdan ikbal hanımın sesi!!!
:img-haha: :img-haha: :img-haha: böyle olsa çok güzel olur aslında. herkesin ağzı bir karış açık kalır. ama benim favori finalim tabii ki denizin dönmesi... ardanın müthiş sürprizi denizi çağırması, denizle birlikte içeri gelmesi olabilir. yaa umarım böyle our muhteşem olur...
hattori ha
17-10-06, 14:58
arda babasını geçmişi ile yüzleştirecekmiş. demekki aile belgeseli çekti. ve herkesi gözyaşlarına boğacak olay da bu belgesel herhalde.
aaaa evet sanırım o, sürekli kayıt yapıp duruyodu zaten arda...amaaann sinan aliyeyi haketmiyo yaa o kadar şey yaptıktan sonra aliyeye nasıl birleşebilirler. herkes ne çabuk unutmuş dizinin başında olanları... herşeyi ikbal mi yaptırdı yani sinanın hiç mi aklı yoktu... ikbal öldü herşey sütliman oldu. yorgan gitti kavga bitti yani... çooooook saçma...birleşirlerse boşuboşuna izlemiş oluruz.
:img-haha: :img-haha: :img-haha: böyle olsa çok güzel olur aslında. herkesin ağzı bir karış açık kalır. ama benim favori finalim tabii ki denizin dönmesi... ardanın müthiş sürprizi denizi çağırması, denizle birlikte içeri gelmesi olabilir. yaa umarım böyle our muhteşem olur...
ama süprizi herkesi çok duygulandırıomuş denizin gelmesi taktir edersinki herkesi(sinanı mesela)duygulandırmz bence o kamerayla çktiklerini göstericek
her dizinin sonunda bir rüya muhabbeti yapılır ama şaka ama gerçek bu söylenir nedendir anlamam.deniz olayı bitti ardanın sürprizi annesi ve babası ile ilgilidir zaten deniz için neden herkes ağlasın(ben üzüntüden ağlayabilirim ayrı mesele) bence sinan da çok çekti ben barışsınlar istiyorum.hele deniz hiç olmasın ayrıca deniz gelmez düğüne çünkü aliye ve sinanın orda olacağını biliyor.hatırlarsanız aliye de en yakın arkadaşı meriçin düğününe ikbal olduğu için gelmeyecekti.sinanın da suçu var ama aliyenin de dediği gibi temel huzursuzluk kaynağı ikbaldi.ikbal gitti,sinan zaten kendini değiştirmeye başlamıştı.ayrıca şu son gördüğüm resimler bir harika süper mutlu görünüyorlar ve bunlar son bölümden.o zaman ne diyoruuzzzzzzzz:YAR SAÇLARIN LÜLE LÜLE DENİZ SANA GÜLE GÜLE:)ben bu son belli bitt(ı) diyorum.bir tek son harfin noktası eksik o da sonuçta bir dizi ve belli bir belirsizliği olacak o yüzden ama büyük ihtimal tekrar birlikte olacaklar.
deadly_angel
17-10-06, 21:04
Bakalım, özel bölüm bitti şimdi, çok merak ediyorum, büyük bir heyecanla bekliyorum, umarım D€niz gelir... Aliye ve Sinan olmayacak, büyük bir sürpriz deniyor çünkü....
Birde Kıraç bildiğim kadarıyla Final için özel bir şarkı yaptı onuda çok merak ediyorum...
bence genel olarak seyircilerin beklentisini karşılayamayacak bir son olacak büyük olasılıkla sonu seyirciye bırakılacak ve ne olduğu belli olmadan bitecek tabii ki bu bir tahmin ama neden olmasın daha önce bu türden sonlar çok gördük.saygılar
Olması gerektiği gibi bitti..Sinan'a içim gitsede...Aliye doğru olanı yaptı dümene geçti çocuklarını iki yanına aldı başı dimdik yoluna tek başına devam etti..Hiç bir kötülük cezasız kalmamalı...Affetseydi bütün yapılanlar olmamış sayılacaktı..Aliye ezilen kadınlara örnek oldu kadının gücünü gösterdi...
Bu bölüm bana göre biraz komik,biraz duygusaldı.En çok hoşuma giden komik sahnesi Çocukların bahşiş istemesi Aliye'nin Sinan'a bakışı ve Sinan'ın tavrıydı.Koptum o sahnede resmen.Duygusal yanı ise Arda'nın hazırladığı Canım Ailem filmiydi,Çok güzeldi gerçekten.Sonuna gelince daha güzel olabilirdi belki ama,Herkezin gönlü oldu diye düşünüyorum.Aliye,Sinan'a sıcaktı en azından.Ama üzüldüm Sinan'a yinede.Neyse bir daha böyle bir yapım olur mu bilmem ama bildiğim tek şey Aliye'yi çok özlüceğimdir...
LAZCAKIR-KIZ
18-10-06, 00:45
Içim bir tuhaf oldu..
Sinan ve aliye öyle iyilerdi ki son anlarda, sandim ki aliye sinani kabul edicek
Eski günlerin hatirina, hatalarini bagislayacak.
Çocuklar için sevicek, kendi için yeniden sevmeyi deniyecek
Ama olmadi..
Aliye büyük bir ders verdi sinan´a. Bize.. Türk topluluguna.
Evet son basit olabilir ama unutmayin ki basit sonlar belki de dogrulari bütün çiplakligiyla anlatan sonlardir.
sinan zamaninda yaptiklarinin vebalini fazlasiyla ödedi, halada ödüyor.
Ömrü boyunca arkasina dönüp baktiginda yiktigi binanin enkazi altinda kalicak.
Aliye sinansiz yasayacak, eski bir es olarak görecek onu
ve kaderin cilvesiyle saglam bir arkadas.
Sadece ama sadece saglam bir arkadas ve mutlaka ki çocuklarinin degisilmez babasi.
GÖNLÜM HERSEYE RAGMEN SON KEZ SINAN VE ALIYE RESMININ ÇIZILDIGI BIR KAREDEN YANAYDI. BIRLIKTELIKTEN OLMADI...
Demek ki, DÖNÜLMEZ OLUYORMUS BAZI YOLLAR.
Dönsende çare bulunamiyormus yaptigin hatalara.
Son olarak bütün ekibe sonsuz tesekkürlerimi iletiyorum
Herseye ragmen, güzel bir diziydi. Severek izledim..
Içim çiz ediyorsa baktigim bir sahnede o dizi bana göre tamamdir
Herkese Tesekkürler..
Timberland
18-10-06, 00:58
eveeet... ve SON
bölüm güzeldi fakat ne istedigim bir son´u görebildim nede önceki bölümlerden farkli bir heyecan ya$adim.
Ben Sinan´nin yaptiklarini unutmadim ama bence o hatalarini gecte olsa cok iyi anladi ve sanirim Aliyede bunu biliyor. Hayatta her Insan ikinci bir $ansi hakediyor ve Sinan da hak etmi$ti aslinda sonucta Aliyede Sinan a kar$i bo$ degil bu besbelli.
Bence büyük bir Anket yapilmali Türkiye icinde ve di$inda ve sonra sonuclara göre bir Sinema Filmi cekilmeli cünkü bence Aliye "yalniz" bir Sonu haketmedi her ne kadar hayatinin kaptani da olsa...
Herkesin dü$üncesine saygi duyarak hepinize hayirli geceler diliyorum.
BlackMamba
18-10-06, 08:56
Herkes Sinan'a ikinci bir şans verilmesini söyleyip duruyor ama bence Aliye çocukları görmesine izin vermekle bile bence ikinci şansı vermiş oldu Sinan'a.Eger aliye bu şansı vermeseydi çocuklar babalarını kötü bilecekti.Sinan'da bu şansı en iyi şekilde değerlendirdi yaptıklarından çıkardığı derslerle..
Final sahnesi son anda diziye eklenmiş gibi eğreti dursada olması gerektiği gibi bittiğine inanıyorum.
son zamanlarda çoğumuz sinanla aliyenin barışmasını istesekte bencede olması gerektiği gibi bitti
akşam izlerken düşündümde, tamam istedik sinanla birleşmesini üzüldük sinanın pişmanlığına ama barışsaydı iki sene boşa gitmiş olacaktı aliye sadecede çocukları için ayakta durdu onlar için yaşadı bundan sonrada hayatına çocuklarıyla devam edeceğini gösterdi bir erkek olmadan hayatında çocuklarının babası olsa bile..
belki iz bırakan bi final olmadı şaşırtan bi finalde olmadı ama herşey olması gerektiği gibiydi ben mutluyum bu sonuçtan...
güzel bi diziydi kadının gücünü gösterdi bizlere özliycez bu diziyi...
Aliye oyuncularına ve set ekibine bizlere yaşattıkları heyecan için teşekkür etmek istiyorum. 2 sene boyunca salılarımızı renklendirdi, heyecanımıza heyecan kattı.
son defa raitingler erkadaşlar buyrun;
TELE - BAROMETRE
HEDEF KİTLE : A/B
17 EKİM 2006 SALI
NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)
1 ALIYE [NET] ATV 18,70 50,90
2 ALIYE (OZEL) [NET] ATV 8,70 28,30
3 STAR ANA HABER BULTENI STAR 6,40 25,80
4 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 6,30 22,60
5 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 5,80 18,00
6 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 5,50 20,10
TELE - BAROMETRE
17 EKİM 2006 SALI
1 ALIYE [NET] ATV 14,80 40,50
2 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 8,00 23,00
3 ALIYE (OZEL) [NET] ATV 7,90 23,60
4 STAR ANA HABER BULTENI STAR 6,30 21,70
5 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 5,80 19,10
Herkese merhaba,
Aliye dizisinin sonu istedigim gibi olmadi.Sinan hatalarini anladi.Onlari geri kazanmak icin cok caba sarfetti.Aliyede hem sinani hem denizi red etti.Madem böyle yapacaktin niye adamlara ümit verdin.Cocuklarin okadar önemli idi.Neden simdi cocuklarinin babasiz büyümesine göz yumuyor.Cocuklar babalarinada cok düskünler.Son zamanlarda sinani azda olsa ümitlendirmisti.Adam yaptigi hatalardan dolayi cok ama cok pisman herseferinde dile getirdi.Onunda icinde sevgi olmasina ragmen cocuklarinin babalarindan ayri büyümesine nasil gönlü razi oldu anlamis degilim...Hatalar insanlara özgüdür.Gecmiste yaptiklarini unutmadik.Ama öyle kalip hatalarina devam edebilirdi.O kaybettigi degeri anladi.Yinede bir sans vermeli idi.
Neyse Aliye dizisinin bütün calisanlarini set ekibini gönülden kutluyorum ve tesekkürlerimizi iletiyorum.
son defa raitingler erkadaşlar buyrun;
TELE - BAROMETRE
HEDEF KİTLE : A/B
17 EKİM 2006 SALI
1 ALIYE [NET] ATV 18,70 50,90
2 ALIYE (OZEL) [NET] ATV 8,70 28,30
3 STAR ANA HABER BULTENI STAR 6,40 25,80
4 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 6,30 22,60
5 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 5,80 18,00
6 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 5,50 20,10
TELE - BAROMETRE
17 EKİM 2006 SALI
1 ALIYE [NET] ATV 14,80 40,50
2 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 8,00 23,00
3 ALIYE (OZEL) [NET] ATV 7,90 23,60
4 STAR ANA HABER BULTENI STAR 6,30 21,70
5 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 5,80 19,10
SÜPERRRRR....Ya bir dizi 3 yıl boyunca birinci oluyorsa o dizinin ne kadar kaliteli bir yapım olduğunun göstergesidir bence....
yok barışcaklarmı barışmıcaklarmı falandi filandı.bütün Türkiye meşgul oldu madem barışmayacaktın neden Sinan'a ümit verdin...onunla nie danstı mans tı bunları yapmayacaktı Sinan'ın eline tatlıyı uzattı o da alırken geri çekiverdi küçük çocukların yaptığı bir şaka gibi.....
21 Ekim Cumartesi günü saat 20:00'de bölümün tekrarı var,izlemek isteyenler için.
Bir çok şey açıklanmamış olsa da Sinan'a dönmediği için mutluyum ben,2 yıl boyunca anlatmak istedikleri şeyin dışına kendileri çıkmamış oldu ben de uyutulmuş gibi hissetmiyorum..
yok barışcaklarmı barışmıcaklarmı falandi filandı.bütün Türkiye meşgul oldu madem barışmayacaktın neden Sinan'a ümit verdin...onunla nie danstı mans tı bunları yapmayacaktı Sinan'ın eline tatlıyı uzattı o da alırken geri çekiverdi küçük çocukların yaptığı bir şaka gibi.....
1. Aliyenin Sinana ümit verdiğini hiç düşünmüyorum. Dans etmesi konusunda hatırlarsan Sinan ısrar etti. Oda medeni bir insan olarak kırmadı. Medeniyet çerçevesinde ilişkilerini sürdürüyorlar. Sonuçta çocukları var bunu ümit olarak algılamamak lazım.
2. Herkes finalden şikayetçi hatta o kadar ki izlediğime yazık olmuş, 2 yılıma yazık diyenler bile var. Hayretle karşılıyorum NEDEN ARKADAŞLAR?????
Bu dizi toplumsal bir yaraya parmak bastı, mesajlar verdi. Hemde her konuda, kin nefret, ölüm, boşanma, çocukların ebeveynler tarafından kullanılmasının psikolojilerine etkileri, pişmanlık neredeyse insana ve hayat dair her konuda dersler verdi. Birlikte üzüldük, ağladık, güldük, heyecanlandık. Tamam final kötü olabilir, son beş bölümde sıkmış olabilir ama lütfen bunları unutmayın. Elinizi vicdanınıza koyun yazık olmuş derken. Tek bir final sahnesi için tüm diziyi ve emekleri harcamayın.
Ben yapımcısından, oyuncularına ve set ekibine kadar böyle mesaj içerikli, bir diziyi bu kadar güzel işleyip bizlere benimsettikleri için teşekkür ediyorum.
Bence aliye dogru karar verdi.
Eger esine geri dönseydi, ozaman herseye verdigi savas bosa gitmis olurdu.
Aliyenin son bölümü cok güzeldi. Ama ben sonunu basit buldum.
Her ne kadar Sinana geri dönmesini istesemde doğru karar verdi. Ben zaten Sinanın Halit Ergenc olduğu icin beraber olmalarını istiyordum tkr. Maalesef olmadı ama iyi oldu kendi başına cocoularıyla başı dik bir halde ömrünü sürdürecek. O son sahnede o kdr sevgi dolu baktı ki aliye sinana kabul edicek sandım bir an.... ama etmedi.
Etseydi zaten birazda sacma olurdu cünkü 2 sene boyunca anlatıklarının hicbir anlamı kalmazdı ve Aliye bu durumda tükürdüğünü yalamış gibi olurdu.
Bence o son sahneyi daha değişik yapabilirlerdi ama olmadı.
Yinede cok güzel bir bölümdü sağol aliye bize 3 yıl boyunca cok şey öğrettin ve gösterdin.
Artık salı günleri napıcam bilmiyorum valla.
istediğim oldu olması gereken buyduve aliye dönmedi sinana ama onunla dost kalmayıda bildi ve en önemlisi bölümde sinan ardanın çektiği filmden bahsederken baba sen naparsan yap biz seni seviyoruz anlamını çıkarması annemi üzsende seni seviyoruz demesi ve çocukların anne babalarının ayrılığını kabul edip onları böyle daha mutlu görmeleri aliye çocukları için dönemli diyenlere güzel cevaptı iyi oldu böylesi aksi olsaydı aliyenin bunca zamandır özelliklede dayak yiyen kadınlar için son zamanda yaptıklarıyla çelişkiye düşülürdü
buarada vatan gazetesinin tv eleştirmeni bu konu hakkında anket başlattı haberiniz olsun
Herkese merhaba,
Aliye dizisinin sonu istedigim gibi olmadi.Sinan hatalarini anladi.Onlari geri kazanmak icin cok caba sarfetti.Aliyede hem sinani hem denizi red etti.Madem böyle yapacaktin niye adamlara ümit verdin.Cocuklarin okadar önemli idi.Neden simdi cocuklarinin babasiz büyümesine göz yumuyor.Cocuklar babalarinada cok düskünler.Son zamanlarda sinani azda olsa ümitlendirmisti.Adam yaptigi hatalardan dolayi cok ama cok pisman herseferinde dile getirdi.Onunda icinde sevgi olmasina ragmen cocuklarinin babalarindan ayri büyümesine nasil gönlü razi oldu anlamis degilim...Hatalar insanlara özgüdür.Gecmiste yaptiklarini unutmadik.Ama öyle kalip hatalarina devam edebilirdi.O kaybettigi degeri anladi.Yinede bir sans vermeli idi.
Neyse Aliye dizisinin bütün calisanlarini set ekibini gönülden kutluyorum ve tesekkürlerimizi iletiyorum.
sinan pişmanmış.ağlamakla pişman olunmaz. dile getirmekle de olunmaz. aliye güvenini yitirdi ona karşı. güven de iki gözyaşıyla, aliye akasyanın altında ağlarımla olmaz. belki uzun vadede olur ama böyle olmaz. senariatler yanlışı seçtiler. sinan 360 derece çevirmeye çalıştılar. ama bunun olamayacağını farketmediler.ne olacak sinana gidip içecek reddedildiği için.sinan aynı sinan.
Günde yarım saat yürüyorum.. Bu yürüyüşü sıkıntı olmaktan çıkarmak, o yürürken lastik gibi uzayıp insana saatler gibi gelen 35 dakikayı nerdeyse bir el çırpması zamanına indirmek için, buraya en meraklı romanları koyuyorum.. Ve de ne kadar merak edersem edeyim, 35 dakika bitince kitabı orada bırakıyorum ki, merak beni ertesi günkü yürüyüşe de mecbur etsin, kaytarmayayım..
Da Vinci tam yürüyüş kitabı idi.. Görevini çok iyi yaptı.. Dev bir kitap, elinize almaya korkarsınız aslında.. Ama öyle güzel, öyle meraklı yazılmış ki, sayfalar hızla eriyor, vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.. Makine otomatik durmasa, kaptırıp saatlerce yürüyeceğim..
Ne varki sonu tam bir fiyasko.. Fıss.. Bittiği zaman "Peki ama be adam niye yazdın bu kitabı.. Milyonlarca insanın parasını ve zamanını niye aldın" diye sorası geliyor insanın.. Ben böyle palavra, böyle boş, böyle aldatıcı bir final daha görmedim.. Da Vinci Şifresi'ni eğer yürüme bandı değil de, okumaya ayrılmış zamanımda okusaydım, israf beni kahrederdi..
Hıncal Uluç
Sabah Gazetesi 07/07/2004
Ne diyim, Hıncal Uluç sanki Aliye için yazmış bunları!!!
aynen canım madem birleşmeyeceklerdi bu kadar ümit neden? hiç olmadı ya en çok sinir olduğum şey biz senaristleri,ekibi falan fazla benimsemişiz böyle abla abi gibi falan bu sanki son dakika yumruğu gibi birşey oldu.hahahaahah aman çok eğlendiniz mi bari ay ne güzel kandırdınız son dakikaya kadar birleşecekler diye değil mi çok güzel köşeye yatırdınız şakacılar sizi ama ben sizin bu iğrenç şakanız yüzünden ertesi günümü uykusuz ve moralsiz geçirdim.yetmedi hanımefendi ve beyfendiler aliye ve denizi birleştirebilirlermiş tabi canım hazır darbeleri indirmişken durmayın bari.iyice sinir edin yetmemiştir bu size.of of kendimi arabeske mi vursam ne yapsam hayır bir de benim çilem bitmedi daha dur daha dur ben halit ergenç ve berguzal korel için binbir geceyi izleyeceğim ama senaristleri gene bu şakacılar:img-elvis ben derim ki madem uzatacaksınız(zannetmiyorum film çekileceğini) bari sinanı filmde o aliye nursuzunun peşinden gidiyormuş gibi göstermeyin madem insan yeniden sevebilir gibi bir mesajınız var sinan da gerçekten sevebileceği bir kadınla karşılaşsın hiçbir aşk ilk aşk gibi olmaz onun yeri çok ayrıdır aliye sinan için hep özel olacak aynı kendisinin aliye için olacağı gibi ama sevebilir,mutlu olabilir.çocuğu falan olsun onu böyle üzgün bizi böyle acılı bırakmayınn beni arabeske mahkum etmeyin.:img-help:
DIzinin nerdeyse 60ci bolumeden belkide daha az
itibaren hep ayrilikla gecti ve bizde cocuklarina kavusun diye bekledik
onca zaman,, ama bakiyorum ki deymezmis ne DENIZLE biraraya geldi
ne de SINAN la demeki tek gayesi cocuklarini almakmis DENIZIDE bos
bosuna bekletti :(
Ya izLiyorum ve izLedikçe düşünüyorum da.. dENiz ALiye'yi qerçekten çok sevmiş.. O kdr bekLedi ama hiçbişi oLmadı.. !
Çok güzel bir diziydi...Ama yapımcılar diziyi 3.sezona sarkıtmakla büyük hata yaptılar...Ne Deniz gidecekti,ne de Ayşe o kazayı geçirecekti...Zaten dizi yavaş yavaş sona geliyordu...Sinan insafa gelmeye başlamıştı..Ayşe'yi annesine götürüyordu...Ayşe annesine gelecekti ve Aliye ile Deniz evleneceklerdi...En azından tadında bırakılmış ve saçmalatılmamış olacaktı...
Aliye Dizisi Süper Ve Mütiş Bir Diziydi Her Bölümde Bol Bol Ağlardim Son Bölümü Süper Bitti Sanem çelik Hastasiyim Sanemi çok Seviyorum Onun Tüm Dizifilmlerini Izledim Harika Bir Oyuncu Sanem Nejat Işler Ile çok Yakişmişlardi Ikiside Mükemmel Aliye 76 Bölüm Sürdü Mükemmel Bir Diziydi Mükemmel...
jetgiltooh
25-02-08, 16:06
Aliye dizisi çok mükkemmeldi.Aliye dizisinde oynayan oyuncuları,set görevlilerini,bölüm sorumlularını tebrik edip, kutluyorum.Umarım ileride Aliye gibi mükkemmel bir dizi yapılır ve hep birlikte izleriz
jenerik müziğini hala dinlerim.her şeyiyle 4 4 lüktü.sanemi çok özledim ben ya:bilmim
aliye benim hayatımın dizisiydi nejat ve sanem çok yakışıyorlardı
vBulletin® v3.8.0 Beta 2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.