Tüm Versiyonu Göster : Aliye Bölüm Yorumları-3
meryemce84
20-09-06, 00:21
Bu arada Mert Sinanin oglumu degilmi, anlamadim gitti. Mücahit degil diyor, Aynur sinanin oglu diyor.
Bence Mert Sinan'ın oğlu..
Ama bilmem nedendir Müco değil diyor...
Nedenine gelince Sinan'ı babalığa layık görmeyebilir..
Belki Sinan örenince MErte sahip çıkabilir.
Sonra belki Aliye ile Sinan'ın arasını daha da açmamak için.
Malum arada çocuklar var..
Neyse şimdi Müco Sinan'a ;
"Kasabın sümüklü oğluyum ben ama sen bi zavallısın" diyebilir mesela
Ya da her zaman ki deyişlerinden birini der
"Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.."
Ben başından beri Aliye&Deniz birlikteliğini destekliyorum..
Sinan'ın da bi ana kuzusu olarak annesinin dizinin dibinde yaşamaya devam etmesini diliyorum..
Aliyeyi en başından beri hiç kaçırmadan izledim şimdi sonuna yaklaşıyoruz..
Bakalım bizi neler bekliyor..
bence müco ortalığı karıştırmamak için sinan'ın oğlu değil dedi yani aliyeyi düşündüğü için..
deniz olmadan dizi biraz sönük kaldı gibi..
bu ikbal hiç akıllanmayacak. sinan herşeyden pişman ama ikbal hala devam ediyor icraatlarına. bende leyla ile başta iyi konuşunca şaşırdım (:
müco kaldığı yerden devam.. her zamanki gibi süper.. yine laf koymalar, yine romantik aşık (:
arda'yı özlemiştik, bu bölüm onu daha fazla görmeyi isterdim..
Haklısın bu oyuncu kadrosu bir daha biraraya gelmez. Boşun efsane dizi dememişler. Şurada kalmış 4 bölüm tabii ki merakla izleyeceğiz. İki yıl izlemişiz bundan sonrada izleyceğiz. Ama dizi miyadını doldurdu. Çok üzülerek söylesemde bu bir gerçek. Konu olarak artık bitti son demlerini yaşıyor. Başarılı oyuncuları, en az bunun kadar hatta daha da iyi projelerde görürüz inşallah.
Haklısın bu oyuncu kadrosu bir daha biraraya gelmez. Boşun efsane dizi dememişler. Şurada kalmış 4 bölüm tabii ki merakla izleyeceğiz. İki yıl izlemişiz bundan sonrada izleyceğiz. Ama dizi miyadını doldurdu. Çok üzülerek söylesemde bu bir gerçek. Konu olarak artık bitti son demlerini yaşıyor. Başarılı oyuncuları, en az bunun kadar hatta daha da iyi projelerde görürüz inşallah.
evet yaa efsane oldu ciidden.ama ne yazıkki dediğin gibi konu bitti artık.ama yinede zevkle izledimmm...
bu bölüm çok heyecanlıydı yaa..aynur ve sinan yüzleşmesi harikaydı..ama keşke çocuğun babası olduğunu öğrense hemen..ayrıca deniz çabuk gelsiiiinnnnn!!!!!!!!!!!!:icon_cry:
gülündikeni
20-09-06, 09:35
Mücahit Mert'in Sinan'in oglu oldugunu gerçekten bilmiyor,çocugun babasi Ramazan zannediyor.Bilseydi Sinan'i yasatirmiydi saniyor sunuz? Bence bilseydi Sinan'a dünyayi dar ederdi.Hem Aliye'ye de dogruyu söylerdi.
Bence Mücahit Mert'in Sinan'ın oglu oldugunu biliyor ama yangına körükle gitmemek adına Aliye'ye bu gerçeği söylemedi. Mücahit Aliye'nin sorusuna cevap vermeden önce uzunca bir süre sessiz kaldı. Sessiz kaldıgı süre icinde seçenekleri degerlendirdi ve Aliye'yi üzmemek, huzursuz etmemek adına sessiz kalmayı tercih etti diye düşünüyorum. Ayrıca Mücahit zaten Sinan'a dünyayı dar etti.
ben dizide en çok mücahit ve defneye bayılıyorum doktor defne zaten şuanda gülparede oynuyor çok tatlı bir kız gerçekten ya çok başarılı bir oyuncu aynı zamanda aliye tüm ekip gerçekten çok başarılı dün keyifli bir bölüm izledik ayrıca reytinglerini hiçbirşey etkilemez sanırım yine 1 çıkar
:icon_evil ne diyeceğimi bilemiyorum bence çok karışık bir bölümdü sona yaklaşmışken sonla ilgili ipuçları almayı beklerken bence iyicene karıştırdılar bizi yani istediğimiz yere çekebiliriz şu an için; benim kızdığım saçmalıkların hala devam ediyor olması ise ayrı konu sırayla ; aynur meselesine başından beri gıcığım çünkü kardeşim eğriye eğri doğruya doğru artık iyicene abartıldı bu aynur meselesi sen kendi isteğinle birlikte olmuşsun kimse senin ırzına geçmemiş çocuğun sinandan değil kim ne derse desin ben sinandan olduğuna inanmıyorum sen neyin peşindesin baban ölmüş onu anlıyorum bundada sinanın kabahati yokki kimse senin kafana silah dayamamışki ayrıca kanmasaydın yatmasaydın sinanla analmıyorum yani ayrıca aliyenin sinan a verdiği gereksiz tepkiyide anlamıyorum eşim bile dün akşam ilk kez seyretti ve aynen şöyle söyledi evlenmeden önce olmuş birşey bu aliyeyi ilgilendirmez adam haklı dedi ben aliyenin yerinde olsam aynura çok sinirlenirdim yani ne yüzle ne cesaretle sülük gibi yapışmışlar adamın yakasına müco yle ikisi .... tamam geçmişte birşeyle r olmuş ama sen bunu benden sakla kalk yanımda işe başla olacak şey değil bence aynura da sinirlenmeliydi bu daha gerçekçi olurdu sonra yemek mevzusu oraya davet etmişsin zelişin hatırı yok hadi müco nunda yok hasibenin hatırı var yaaa kaç yaşında kadın aliyede beş karış surat çek kenara sor soracağını yemekte beş kartış surat burunlarından getirdi yemeği insanların meriçte zaten her zamanki gibi aliye yalakası ne oldu abimmi yine ne yaptı falan yani sinanın yaptıklarını o kadar abartır oldularki hakikaten artık gına geldi adam bence kendimi allaha havale ettim değil senaristlere havale etim demeliydi bu nedir yaa bayan mükemmel aliye bir kere dizinin başından beri bir karakter bile herhangi birşey için aliyeyi eleştirmedi keza deniz içinde aynı şey bay bayan mükemmel sinan herzamanki gibi harikaydı sonunda aliye ile birleştirirlermi bilmiyorum ama şu an itibariyle bence herşey olabilir son olarak müco neyin hesabını görecek anlamıyorum zıvanadan çıkarttılar iyicene yaa oldu bende birkaç sene sonra patronumun karşısına çıkmayı düşünüyorum hakkımı çok yedi diye :img-grin2 nedir yaa insan utanır biraz adamı 2 trilyon dolandırmış hatta çalmışsın senin leyladan ne farkın var yüz olur insanda şimdilik bu kadar :icon_evil
arkadaşlar bence mert gerçekten sinanın oğlu değil!!!!müco heyecan olsun diye geç yanıt verdi ben gidiyordum o cevabı verene kadar:)ayrıca aynur hiç söylemedi ki mertin sinanın oğlu olduğunu?yaş olarak da imkansız mert 7-8 yaşlarında bir çocuk(öyle dediler) oysa sadece aliye ve sinanın evliliği ve son 2 seneyi katarsanız 9 sene ediyor.ve bundan önce de aliye ve sinanın belli bir görüşme süresi var.müco bilse öldürürdü diyorsunuz ama adam 1 sene sonra doğurdu kocasıyla evlendikten sonra diyor nasıl sinanın olsun çocuk?mücahitin orda geç cvp vermesi aliyeyi huzursuz etmemek için değil aliyenin pat diye o soruyu sorması üzerine gerçeği öğrendiğini anlayıp şok olmasıydı.hem zeliş aynura sormuştu bu soruyu yalan söylüyor olsa bir tepkisi olurdu.müconun ramazanla konuşmalarında da ısrarla çocuğun demesi de bunu gösteriyor bence.evet sgulenay benim de dikkatimi çekti bence çok saçmaydı 30larında olan bir kadın yine 30larında olan bir adamın 17-18 yaşlarında yaptığı bir hata için neden bu kadar abartılı tepki verir ki?hadi aynuru anlarım bu hata hayatını yönlendirmiş(ben de katılıyorum bakireliği bu kadar çok önemsiyorsan, rahat biri değilsen birlikte olmazsın senin hiç mi hatan yok?)hadi aliye kızdı,üzüldü tamam ama bu tepki çok abartılı ona ne sinanın eski ilişkilerinden hepsini masaya mı yatıracak onu ilgilendirmez ki!ben onllar konuşurken aliyenin odaya girmesine bile anlam veremedim yaa sananeeeee!!!!illa otorite olmalı ya,patroniçe ya,illa sinana fırça atacak ya dalıverdi odaya.ben dünkü bölümü hiç beğenmedim aynur ve sinan yüzleşmesi dışında hiç mi hiç heyecanlı değildi.deniz muhabbetleri fazla uzadı dizide varsa vardır yoksa yoktur dizide oynamayan birinin isminin bu kadar çok geçmesi saçma oldu(kopukluk olmasın diye ve heyecanı canlı tutmak için yapıyor olabilirler).defne konusunda senaristler uçtu abartmayın ya tamam denizin iyiliğini istiyor ama kimse bu kadar deli gibi sevdiği bir adamın başka birine gitmesine katlanamaz.aliyenin deniz mızmızlığı da umarım uzun sürmez çünkü çok baydı nursuz yüzünü görmekten sıkıldım artık:icon_evil ve umarım deniz geri dönmez dönse bile defneyle birlikte olur.evet arkadaşlar aliye ne yazık ki bitmiş hiçbir heyecan duymadım ben artık sonuca yönelik daha net olaylar bekliyorum oysa hala gereksiz uzatmalar var dizide üzgünüm ama 4 bölüm kalması iyi olmuş.
arkadaşlar bence mert gerçekten sinanın oğlu değil!!!!müco heyecan olsun diye geç yanıt verdi ben gidiyordum o cevabı verene kadar:)ayrıca aynur hiç söylemedi ki mertin sinanın oğlu olduğunu?yaş olarak da imkansız mert 7-8 yaşlarında bir çocuk(öyle dediler) oysa sadece aliye ve sinanın evliliği ve son 2 seneyi katarsanız 9 sene ediyor.ve bundan önce de aliye ve sinanın belli bir görüşme süresi var.müco bilse öldürürdü diyorsunuz ama adam 1 sene sonra doğurdu kocasıyla evlendikten sonra diyor nasıl sinanın olsun çocuk?mücahitin orda geç cvp vermesi aliyeyi huzursuz etmemek için değil aliyenin pat diye o soruyu sorması üzerine gerçeği öğrendiğini anlayıp şok olmasıydı.hem zeliş aynura sormuştu bu soruyu yalan söylüyor olsa bir tepkisi olurdu.müconun ramazanla konuşmalarında da ısrarla çocuğun demesi de bunu gösteriyor bence.evet sgulenay benim de dikkatimi çekti bence çok saçmaydı 30larında olan bir kadın yine 30larında olan bir adamın 17-18 yaşlarında yaptığı bir hata için neden bu kadar abartılı tepki verir ki?hadi aynuru anlarım bu hata hayatını yönlendirmiş(ben de katılıyorum bakireliği bu kadar çok önemsiyorsan, rahat biri değilsen birlikte olmazsın senin hiç mi hatan yok?)hadi aliye kızdı,üzüldü tamam ama bu tepki çok abartılı ona ne sinanın eski ilişkilerinden hepsini masaya mı yatıracak onu ilgilendirmez ki!ben onllar konuşurken aliyenin odaya girmesine bile anlam veremedim yaa sananeeeee!!!!illa otorite olmalı ya,patroniçe ya,illa sinana fırça atacak ya dalıverdi odaya.ben dünkü bölümü hiç beğenmedim aynur ve sinan yüzleşmesi dışında hiç mi hiç heyecanlı değildi.deniz muhabbetleri fazla uzadı dizide varsa vardır yoksa yoktur dizide oynamayan birinin isminin bu kadar çok geçmesi saçma oldu(kopukluk olmasın diye ve heyecanı canlı tutmak için yapıyor olabilirler).defne konusunda senaristler uçtu abartmayın ya tamam denizin iyiliğini istiyor ama kimse bu kadar deli gibi sevdiği bir adamın başka birine gitmesine katlanamaz.aliyenin deniz mızmızlığı da umarım uzun sürmez çünkü çok baydı nursuz yüzünü görmekten sıkıldım artık:icon_evil ve umarım deniz geri dönmez dönse bile defneyle birlikte olur.evet arkadaşlar aliye ne yazık ki bitmiş hiçbir heyecan duymadım ben artık sonuca yönelik daha net olaylar bekliyorum oysa hala gereksiz uzatmalar var dizide üzgünüm ama 4 bölüm kalması iyi olmuş.
bende seninle aynı fikirdeyim deniz konusunda özellikle ne sevgiymiş bu yaaa vay bee ... madem o kadar seviyordunuz niye ayrıldınız heyecan katmak içinmi bu sabah aliyeyi izleyen herkes bölümün saçmalığından ve aynurun verdiği abartı tepkiden bahsediliyordu yani ne bileyim hakikaten korktuğum sonmu olacak yani dedğim gibi bölüm nereye çeksen orayada gider deniz gerimi dönecek acaba baksanıza aliye kocası için bu kadar üzülmedi bir damla gözyaşı dökmedi yani ne bileyim insan aldatılsa bile çok sevdiği kocası tarafından direk unutamaz nefret ve aşk ikisi biraradadır habire deniz diyo bayan mükemmel yoksa diğer korktuğum aynurlamı olacak sinan onuda mantığım kabul edemiyor sevmediğin biriyle eğer öyle olacaksa hakikaten izlediğime yanarım :icon_evil
ya arkadaşlar bence de Mert Sinan'ın oğlu değil adrtık son bölümlerde finale doğru bu düğümlerin çözülmesi gerekiyor, dolayısıyla eğer sinan'ın oğlu olsa bence kesin söylerdi. Yani bu bölümde bu sorunun cevabını almış olduk. ama Aynur Mert'in Sinan'ın oğlu olmasını çok isterdi bu açıkca belli zaten...
şu Defneye gelelim ne bu yaaa hem adama aşıksın hemde adamın eski sevgilisiyle arasını yapmaya çılışoyorsun. ne biçim kız bu.... dünyada hiç bir kadın bunu en azından bu kadarını yapmaz. .
ikbal "ben cazamı çekiyorum " falan diyor ama Meriç'in dediği gibi hala uslanmamış. Bu kadının huyu bu işte....
dizi bence Ayşe'nin trafik kazasından bu yana en heyecanlı finalle haftaya kaldı. yaklaşık 2 yıldır beklenen yüzleşme gerçekleşti. Gerçekten çok büyük merakla bekliyorum.
birde akşam dikkatimi çekti Sinan resmen kadınların arasında kaldı. bir ara babam "Sinan mağduru kadınlar derneği" kurulsa bayağı üyesi olur :img-haha: dedi yaaa :img-grin2
Aliye'de Aynur'u öğrenince acayip kızdı. ama umarım Aliye - Sinan birlikteliğini görürüz.
bu böLüm qüzeLdi.. o kadar bekLememize değdii qibi.. ama yine de son böLümleriini izlerken kafa karıştırıoLar.. Deniz oLayına baya bi bozuLuorm zaten.. DefneyLe konuşuo edioo her dk ALiye'yi soruo.. Kendin konuş kadınLa kendin sor ne bu ya.. Çocuk qibiii kaçtıın qittin zaten.. Snra Defne nasıL deLii qibii aşık anLamadım.. ELinden qeLse ALiye ve Deniz'i evLendirip nikah şahidii fLn oLcak ya.. onunda bu kdr iiLikk yapmaya çaLışmasıı saçma bnce..
Ama istediiğim tek şey.. Dizii sonunda ALiye ve Sinan bi arada oLmasın..!!
Arkadaşlar aliye bir zamanlar kaçırmadan izlediğim dizilerdendi ama nezaman çocuklarım olmadan asla diyen aliyenin çocukları uğruna eski kocasına yeşil ışık yaktı..benim için bitti..yinede bunca yılın hatrına şöyle bir bakayım dedim..ve değişen hiç birşey yok...leyla hala ısrarlı... ikbal hala her işe karışan cadı kaynana... meriç bile abisini affetmiş... aliye ile birleşmesini istiyor.. aliye hala donuk.. birtek defne deniz ile yazışmaları ve denizin aliyeyi sorması.. dizin daha önce çekildiği için araya zaman girmedi ve oyuncular oyun perfonmansından düşmemiş..diğer diziler sezon arası verince ilk bölümde konuyu toparlayamadılar.. ama aliyede böyle bir sorun yoktu akşam aynı tas aynı hamam birtek deniz yok..umarım son bölüm son sahnede aliyenin aklı başına gelirde denizi seçer... yoksa.... aliye denizin kendisini bırakıp gitmesini hak etmiş demektir.
en başta ben dünkü bölümün tarihini atmak istiyorum buraya ki hiç unutmayalım:19 EYLÜL 2006-BÖLÜM:72 ÖNEMİ:aliyenin hiç ağlamadan durabildiği ilk bölüm!!!!!!!!yine o sinir bozucu ağlamaklı bakışları attı ama ağlamadı ayyy inanmıyoruuuummmmmm:img-grin2
ayşem sana aynen katılıyorum bence artık mert olayı bitti zaten biliyorsun biz daha önce de bunun olmayabileceğini ve bunun nedenlerini yazmıştık burçin de aynı şeyleri yazmış o yüzden tekrar yazmıyorum.ama şunu diyorum mücahit dumur olduğu için geç cevap verdi ve aliye zaten rahatsız etmesin diye böyle birşey söyleyebileceğini tahmin ettiği için defalarca sordu ve en sonunda tatmin oldu bence olsaydı bu bölümde çıkardı ortaya.hem mücahit ve ramazan saf mı aynurun ramazanla evlenirken daha önce başka biriyle birlikte olduğunu biliyorlar o çocuğun sinandan olabileceği hiç mi akıllarına gelmeyecek yani?daha önceki tartışmalarda ne ramazanın ne mücahitin bu konuya dair bir tepkileri olmadı.yani bilmemelerine imkan yok.ve arkadaşlar aynur hiçbir zaman çocuğun sinandan olduğunu söylemedi.ben bu konuda benden önce yazan arkadaşlarıma katılıyorum bir kadın eğer sevdiği erkekle kendi isteğiyle birlikte oluyorsa bunun sorumluluğunu taşıyabilmelidir!bana göre böyle yıllar sonra çıkıp da ben senle birlikte oldum beni mahvettin beni almalıydın tarzı laflar bir kadını küçük düşürür ben çok kesin olarak böyle düşünüyorum!o anda kendi isteğinle de gerçekleşmiş bir olay konu bile etmemesi gerekir.ben evlilik öncesi cinselliğe karşı değilim ama eğer bu sizin için çok önemliyse bunu kapatmak için bir alkolikle evlenmek zorunda kalıyorsanız yapmayacaksınız efendim kimse sizi zorlamıyor!diziyi erkek kuzenimle izledim(o gerçi benim zorumla mecburi izlemek zorunda kaldı:) ) bu ne bee dedi bu dizinin senaristi "mor çatı"nın başkanı mı ya da duygu asenayla yakın bir ilişkisi falan mı varmış diye sordu:img-icecr yani o kadar çok kadın açısından yansıtılıyor ki beni artık çok sıkmaya başladı kadınlar hep mağdur erkekler hep şeytan.ve dikkat edin herşey sinanın suçu sinandan başka kimse kendini sorgulamıyor aliyenin de hataları var ama o hep hatasızdır mükemmeldir,deniz olsun ,aynur olsun hepsi bu şekilde.yani bu dizide herşey sadece sinana müstahak diğerlerinin hiç suçu yok.kendini sorgulamadan başkalarını suçlamak çok kolaydır çok basit uygulanabilir. aliye sinanın geçmiş ilişkisine neden bu kadar tepki gösteriyor?onu ne ilgilendiriyor bu aynurla sinanın sorunu sana ne oluyor yahu alla alla:icon_evil dediğiniz gibi odalara dalmalar falan ya sen kimsin bu şımarıklık nerden çıktı,onlar konuşuyorlar sen ne maydonoz oluyorsun?en iyisini o biliyor ya olaya el atmalı tabi duramaz aliye hanım ay sinir oldum üniversiteye yeni başladığına göre sinan o zamanlar 18-19 yaşında olmalı yuh artık yavaş tepki gösterin biraz ya!aynuru anladık da diğerleri bir tuhaf.ayrıca tebrik ediyorum aliyeyi yani herşeyin bir usulü vardır değil mi herkesin ortasında pat diye sorduğu şeye bakın!olmadı aliyecim sen aynurla sinanın yattığını istanbula afiş et çocuklarımın babası böyle bir adam işte diye anca keser seni!!!
Deniz-Aliye birlikteliğini hala isteyenler Mert'in Sinan'ın oğlu olmasını istiyorlar tabii. Ayrıca ben hiç Aynur'un açıkca : Mert Sinan'ın oğludur, dediğini duymadım. Sanırım Sinan’la ilgili her morali bozulduğunda Mert'in yanına gidip oğlunda teselli bulması izleyicinin aklını karıştırıyor.
Deniz’in Defne’ye chatte sürekli Aliye' yi sorması da akıl karıştırıyor. Madem ayrı duramıyordun niye gittin be adam. Aliye’ yi sorup Defneyi de üzmeye böyle düşüncesiz davranmaya da hakkı yok. Deniz, son bölümlere doğu çıkar gelirse hiç şaşırmam ama umarım gelmez de Aliye -Sinan yeniden birlikte olurlar. Belki Defne, Balkan Hoca'nın gazına gelip Deniz'in yanına da gidebilir. Bu da bir ihtimaldir.
Sinan’ın sonda Müco gelmeden önce Aliye’ nin ve çocukların fotosuna baktığı karede çok üzüldüm adamın haline.
Ama o Sinan’daki de ne güzel gözler kardeşim be yaaaa araba farı gibi mübarek :) :) :)
begümm88 yazdıklarının çoğuna bende katılıyorum. dinle beni Aynur, Sen adamla yat ondan sonra aradan yıllar geçmiş yok beni mahvettin yok yaktın yıktın de... bunlardan önce de adamın karısının yanında çalış gözünün içene baka baka uyut herkesi. ayıptır ya...
bende seninle aynı fikirdeyim deniz konusunda özellikle ne sevgiymiş bu yaaa vay bee ... madem o kadar seviyordunuz niye ayrıldınız heyecan katmak içinmi bu sabah aliyeyi izleyen herkes bölümün saçmalığından ve aynurun verdiği abartı tepkiden bahsediliyordu yani ne bileyim hakikaten korktuğum sonmu olacak yani dedğim gibi bölüm nereye çeksen orayada gider deniz gerimi dönecek acaba baksanıza aliye kocası için bu kadar üzülmedi bir damla gözyaşı dökmedi yani ne bileyim insan aldatılsa bile çok sevdiği kocası tarafından direk unutamaz nefret ve aşk ikisi biraradadır habire deniz diyo bayan mükemmel yoksa diğer korktuğum aynurlamı olacak sinan onuda mantığım kabul edemiyor sevmediğin biriyle eğer öyle olacaksa hakikaten izlediğime yanarım :icon_evil
off çok sıkıldım ben de hiç beğenmedim dünkü bölümü sezon finali ne kadar kötüyse sezon açılışı da o kadar kötüydü!!ya siz de söylemissiniz deniz bu kadar çok bu dizinin içinde olacaksa çıkmasaydı o zaman bu şekilde çok daha saçma oldu.bence senaristler biraz politik davranıyor.yani herkesin dikkatini canlı tutmak için yapılan birşey.mantık ise herşey olabilir!!bir parmak bal denizcilere(her an dönebilir izlenimi var),bir parmak bal sinancılara(en azından mert sinanın oğlu değil ve aynur olayında bazı hafifletici nedenler koymuşlar) feministlere bal mal yok bence aliyenin kimseyle birlikte olmama ihtimali yüzde 1 falan:img-icecr yani evet yaa madem bu kadar büyük bir aşk varmış da biz görememişiz(ne aşk ama ölü balık gibi bakıyorlar birbirlerine!) ayrılmasalarmış aliyenin denize yaptığı yabani hayvan tanımlamasına tamamen katılıyorum ee artık çocuklarını da düşünmesi gereken ve sadece kendine eş değil çocuklarına da baba düşünmesi gereken bir kadın yabani bir hayvanla evlenemez sağı solu belli olmaz öyle şeylerin:img-grin2 bıktım artık ama yani yetti belirsizlik sıkmaya başladı artık son dört bölüm ve gereksiz konuşmalar,uzatmalar hala devam ediyor.2 senedir aliye ve sinanı isteyen biri olarak galiba yoruldum ben sanırım aliye ve sinan sonuna ulaşmayı değil onu beklemeyi sevmişim:img-haha: yani insanda heves bırakmıyorlar bu kadar çok istiyorum bu sonu ama artık aliyenin o şımarık tavırlarına ve herşeyi don lastiği gibi uzatmasına dayanamıyorum sıkıldımmmmm...bu diziyi iyicene buzullarda flört belgeseli kıvamına getirdiler hala böyle devam edecekse ay yeter aliye al zibidi sevgilini ve not defterini çal başına:icon_evil
Deniz-Aliye birlikteliğini hala isteyenler Mert'in Sinan'ın oğlu olmasını istiyorlar tabii. Ayrıca ben hiç Aynur'un açıkca : Mert Sinan'ın oğludur, dediğini duymadım. Sanırım Sinan’la ilgili her morali bozulduğunda Mert'in yanına gidip oğlunda teselli bulması izleyicinin aklını karıştırıyor.
Bir de Deniz’in Defne’ye chatte sürekli Aliye' yi sorması da akıl karıştırıyor. Madem ayrı duramıyordun niye gittin be adam. Aliye’ yi sorup Defneyi de üzmeye böyle düşüncesiz davranmaya da hakkı yok. Deniz, son bölümlere doğu çıkar gelirse hiç şaşırmam ama umarım gelmezde Aliye -Sinan yeniden birlikte olurlar.
Belki Defne, Balkan Hoca'nın gazına gelip Deniz'in yanına da gidebilir. Bu da bir ihtimaldir.
Sinan’ın sonda Müco gelmeden önce Aliye’ nin ve çocukların fotosuna baktığı karede çok üzüldüm adamın haline.
Ama o Sinan’daki de ne güzel gözler kardeşim be yaaaa araba farı gibi mübarek :) :) :)
yok öyle birşey ya aynur hiç bahsetmedi böyle birşeyden.defne olayı çok hayal dışı bir yere kadar tamam ama sonrasında yok artık(kibarcası tabi bu) diyorsunuz.deniz arada mesafeler oldukça aşkı büyüyen bir adam uzakken aliyeyi daha çok seviyor iyi mi kötü mü bilemiyorum.yakınlaşınca aynı ilgi söz konusu değil.o sahneye ben de çok üzüldüm yaa o olaya da mücahit turp sıktı zaten illa tam duygusal bir sahne oluşacakken araya biri girecek(aliye de yaptı aynı şeyi)gözler süper gerçekten etkiliyor insanı:img-lady: bu arada sinan gene çok tatlıydı canım kıyamam ben ona aliye de sadece 1-2 saat izin veriyormuş çocukları görmesine ya bari 1 gün olsa bu kadar olmaz artık haftada 1-2 saatle baba-çocuk ilişkisi mi sürer(üstelik babaları onları bu kadar çok severken) ama tabi çocuklar denizle daha ilgili babalarına ne gerek var bence nüfusuna geçirsin deniz bunları:icon_evil bu arada dün barış falay çok formundaydı bu kadar sıkıcı ve saçma bir bölümde tripleri beni çok güldürdü bir de sinanla bu kadar uğraşmasa:)
Bir lafımda o Aliye ablasını çok sevdiğini söylayan Zeliş'e , sen herşeye rağmen sana emek vermiş bir ailenin düşmanıyla sevgili ol ki -olabilir itirazım yok- ama Sinan'ı mahvetmek için yaptığı dolapların hepsini bil ama ne Aliye'ye ne Meriç'e hiç bir şey anlatma. Sende onlar gibi karahan şirketinin ekmeğiyle büyüdün. Mücoyu durdurmak için yaptığı tek şey 'karanlıklarında kaybolamam' edebiyatı oldu. Sinan batarsa o çocukların geleceğide batar hiç mi aklına gelmiyor ...gerçi Aliye iyi kazanıyor... sana en zor gününde evnin kapısını açan kadına sen git kocasının eski karısının iş arkadaşı yap!! aferin sana valla Müco'nunun sevgilisi olmayı hak ettin doğrusu. :fighting2
son olarak Aliye son sözüm sanadır :)) sana yalan söyleyen Zeliş'i, çocuklarının babasını mahfetmeye çalışan Müco'yu ve de seni salak yerine koyan Aynur eziğini bir de arkasına bile bekmadan giden Buzdağı Deniz'de belli ki affettin...sen şimdi Sinan'ı aaffetme de bak ben seni hiç severmiyim. :icon_evil :fighting2
birde raitinglerden haberi olan var mı ? merak ettim doğrusu...
müconun bendime sığmam taşarım demesine bende çok güldüm ya....:img-grin2
S.No PROGRAM ADI KANAL Rt-TOTAL Sh-TOTAL
1 ALIYE [NET] ATV 10.50 29.20
2 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 7.80 22.30
3 ALIYE (OZEL) [NET] ATV 5.40 16.50
4 SEV KARDESIM [NET] KAND 4.90 16.10
5 BLADE 2 (Y.S) [NET] STAR 4.70 15.20
S.No PROGRAM ADI KANAL Rt-A/B Sh-A/B
1 ALIYE [NET] ATV 10.50 33.10
2 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 6.50 21.90
3 SEV KARDESIM [NET] KAND 4.90 17.10
4 ALIYE (OZEL) [NET] ATV 4.70 16.60
5 ATV SPOR HABERLERI ATV 4.20 18.60
sezonun en iyi reytingi helal olsun be
yok öyle birşey ya aynur hiç bahsetmedi böyle birşeyden.defne olayı çok hayal dışı bir yere kadar tamam ama sonrasında yok artık(kibarcası tabi bu) diyorsunuz.deniz arada mesafeler oldukça aşkı büyüyen bir adam uzakken aliyeyi daha çok seviyor iyi mi kötü mü bilemiyorum.yakınlaşınca aynı ilgi söz konusu değil.o sahneye ben de çok üzüldüm yaa o olaya da mücahit turp sıktı zaten illa tam duygusal bir sahne oluşacakken araya biri girecek(aliye de yaptı aynı şeyi)gözler süper gerçekten etkiliyor insanı:img-lady: bu arada sinan gene çok tatlıydı canım kıyamam ben ona aliye de sadece 1-2 saat izin veriyormuş çocukları görmesine ya bari 1 gün olsa bu kadar olmaz artık haftada 1-2 saatle baba-çocuk ilişkisi mi sürer(üstelik babaları onları bu kadar çok severken) ama tabi çocuklar denizle daha ilgili babalarına ne gerek var bence nüfusuna geçirsin deniz bunları:icon_evil bu arada dün barış falay çok formundaydı bu kadar sıkıcı ve saçma bir bölümde tripleri beni çok güldürdü bir de sinanla bu kadar uğraşmasa:)evet begümmm aynur olayı tamamen seyircinin merakını uyandırmak için yapılan birşeydi ama çok abartıldı dozu ayarlanamamış dizi hakikaten beni de çok sıktı zaten ben sadece halit ergenç in muhteşem oyunculuğu ile sergilediği SİNAN karakteri için seyrediyorum desem yalan olmaz tek gerçek o çünkü diğerleri çok sanal geliyor bana ve artık bence birçok kişiye çünkü baydılar bu mekemmeliyeti bye
arkadaslar bende aliye deniz birlikteliginden yanayim, ama Deniz gitti ve bundan sonra Aliye cocuklariyla mutlu mesut yasasin. Mutlu son olacak diyor dizinin oyunculari, herhalde mutlu son demeleri herkezin yanliz basina mutlu mesut yasayacaklari anlamina geliyor. Ha bir dügün olabilir oda Zelis ve Mücahitinki. Veya Meric ve Kahramaninki. Aliye arda ve ayseyle yalniz yasar, Sinan ana kuzusu gibi Ikbalin dizinden ayrilmaz, Leyla cocugu yalniz büyütür. Yani herkez yapayalniz devam eder yasamina. Daha bu saatten sonra Aliye kesinlikle Sinanla olmaz. Ha eger olursa iste o zaman kendime cok kizarim bu kadar zamandir ben bu son icinmi bu diziyi izledim diye.
bölümün geneline gelince bence çok güzeldi. herşeydende güzel sanemdi ve yine mütişti canım benim.
meriçte bu bölümde çok güzeldi.
ya ikbalede bu bölümde çok güldüm.
ayrıca
bence artık aliye ve sinan tarih oldu. aliye bundan sonra sinanın yüzüne bakmaz.
Bence Mert Sinan'ın oğlu..
Ama bilmem nedendir Müco değil diyor...
Nedenine gelince Sinan'ı babalığa layık görmeyebilir..
Belki Sinan örenince MErte sahip çıkabilir.
Sonra belki Aliye ile Sinan'ın arasını daha da açmamak için.
Malum arada çocuklar var..
Neyse şimdi Müco Sinan'a ;
"Kasabın sümüklü oğluyum ben ama sen bi zavallısın" diyebilir mesela
Ya da her zaman ki deyişlerinden birini der
"Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.."
Ben başından beri Aliye&Deniz birlikteliğini destekliyorum..
Sinan'ın da bi ana kuzusu olarak annesinin dizinin dibinde yaşamaya devam etmesini diliyorum..
Aliyeyi en başından beri hiç kaçırmadan izledim şimdi sonuna yaklaşıyoruz..
Bakalım bizi neler bekliyor..
bence sinandan değil. olsaydı müco kesin söylerdi. durum ne olursa olsun....
Bir lafımda o Aliye ablasını çok sevdiğini söylayan Zeliş'e , sen herşeye rağmen sana emek vermiş bir ailenin düşmanıyla sevgili ol ki -olabilir itirazım yok- ama Sinan'ı mahvetmek için yaptığı dolapların hepsini bil ama ne Aliye'ye ne Meriç'e hiç bir şey anlatma. Sende onlar gibi karahan şirketinin ekmeğiyle büyüdün. Mücoyu durdurmak için yaptığı tek şey 'karanlıklarında kaybolamam' edebiyatı oldu. Sinan batarsa o çocukların geleceğide batar hiç mi aklına gelmiyor ...gerçi Aliye iyi kazanıyor... sana en zor gününde evnin kapısını açan kadına sen git kocasının eski karısının iş arkadaşı yap!! aferin sana valla Müco'nunun sevgilisi olmayı hak ettin doğrusu. :fighting2
son olarak Aliye son sözüm sanadır :)) sana yalan söyleyen Zeliş'i, çocuklarının babasını mahfetmeye çalışan Müco'yu ve de seni salak yerine koyan Aynur eziğini bir de arkasına bile bekmadan giden Buzdağı Deniz'de belli ki affettin...sen şimdi Sinan'ı aaffetme de bak ben seni hiç severmiyim. :icon_evil :fighting2
ayşem ben de bir çift laf aliyeye etmek isterim hayır ettim gerçi ama kesmedi!ya sen ne kadar şımarık ve ukala bir kadın olmaya başladın ya çok fazla havalardasın acil iniş izni çıkartmalıyız sana!hep denizin sinanın ve etrafındaki bütün aliye düşkünlerinin(sanki bulunmaz hint kumaşı herkes aliyeye hayran herkes denize bayılır ıyy)suçu bu, başka kadın mı kalmadı dünyada da bu kadar gıcık bir insanın peşinde köpek oldunuz hepiniz?ben erkek olsam bu kadar soğuk ve itici bir kadının yüzüne tükürmem çok ciddiyim!ya canım diyorsun canın çıksın diyor!:icon_evil kadının tek özeliiği güzel olması ama karakteri o kadar gıcık olmaya başladı ki bu yanı bile bana itici geliyor artık onun o ağlamaklı sinir mimiklerini görmek bayıyor beni.biraz saygın olsaydı senin insanlara aynur ve sinanın özelini yedi mahalleye mahalle karısı gibi yaymazdın:icon_evil seni ne ilgilendirir bu konu,sen neden sinanı ilgilendiren konuları(leylada da aynı şeyi yaptı) bu kadar içselleştirip kafaya takıyorsun ve sinana tripler atıyorsun!sinandan başka uğraşacak biri bul kendine bitirdin adamı ya kaprisli şey.olur mu ayşem hiç o herkesi affeder denizi,zelişi,mücahiti herkesi affeder onu en zor gününde mal gibi ortada bırakıp gitmiş çocuğuyla hiç ilgilenmemiş önemli değil ama sinana geldi mi konu kıyametler kopuyor.olay ohooo sakız gibi uzuyor.son bir laf da erkek senaristimiz mehmet bilal abimize(yanlış yazmış olabilirim) yani pes artık keşke biraz yumruğunu masaya vursan bu kadar kadın dominantlığı altına girmek iyi değil ben senin yerinde olsam çoktan ayrılmıştım bu diziden karizmayı çiziyorum diye, bu ne ya herşeyde aliye ve kadınlar haklı:icon_evil valla inşallah dizinin sonlarına doğru yumruğun masaya inmiştir yoksa ben de hiçbir şekilde samimi ve gerçekçi bulmadığım saçma sapan yandan yemiş bir aşk olan deniz aliye sonunu izlersem kendime çok kızacam ay bu muydu diye!bir de öyle birşey olursa sinancılar olarak aliyeye bir tasma yollayalım da yabani hayvanını bağlasın uçmasın minik kuşu:)
deadly_angel
20-09-06, 16:51
Çok heyecanlı bir bölüm olamamasına rağmen güzeldi.Sanem Çeliği tekrar görmek çok güzel birşey.Aynurun çocuğunun Sinandan olup olmadığı konusunda kararsızım açıkçası, olabilir gibi geliyor ama emin değilim:img-elvis
İlkbal hala ilk günkü kadar pişkin bir insan, dünkü pişkinliklerini gülerek izledim.Bakalım Mücahit ve Sinan arasında nasıl diyaloglar gerçekleşecek.Merakla bekliyorum....
eeee...reytinglere şaşılcak değiliz...belli:):)
denizden haber gelmesini hiç beklemiyordum ben...adının geçmesi falan beni şaşırttı...artık deniz gelcek mi sonra yoksa milleti kandırmak için mi böyle yapıyorlar çözemedim.
ama birşeye üzüldüm sanem çeliği de çok ama çok seviyorum gene de nejat işler olmayınca sanki dizi yavaşlamış gibi geldi..her an çıkıcak da sanem ile gene süper sahneleri olcak diye bekler oldum..nejat işlerin yokluğu belli olmaz diyordum ama yanılmışım..gözlerim bir köşede hep onu aradı...
zumrut prenses
20-09-06, 17:18
burçinn yorumun gerçekten çok ağır olmuş bence. Yazdıklarına bakılırsa sen erkeksin ve erkek gözüyle bakıyorsun. Sonuçta bu bir dizi ve senaryo. Bir kadın hikayesi, iki yıl boyunca kocası tarafından psikolojik baskı ile çocuklarından mahrum bırakılan bir kadının tekrar hayata tutunma çabası. İçinde aşk da vardı ama şimdilik rafa kalktı. Havaalanı sahnesinde, Aliyenin kızını göremediği hastane sahnesinde, Sinanın kendisini eve haspettiği sahnelerde bende Sinandan aynı şiddetle nefret ediyordum. Hep erkekler mi halklı diyordum? Gün oldu devran döndü şimdi kadının haklı olma zamanı geldi. Zaten dizinin özeti de bu Müconun deyimiyle "EDEN BULUR". Aliye ve Sinan birlikteliği bu saatten sonra olsa olsa Sinanın gördüğü bir rüya veya hayal olabilir aksi takdirde senaristlerin deneyimlerinde şüphe ederim.
burçin bence gerçekten güzel yazmış:)ben de bayanım ve bu yazıya katılıyorum ya anlamadığınız bizim dediğimiz kadınlar ezilsin değil(zaten bir bayan olarak bunu söylemek herhalde çok saçma olur!) ben sinanı çok sevmeme rağmen aliyenin mücadelesini çok doğru buldum sorun burda değil sorun bu hikayede hiç mi aliye suçlu olmadı?bence oldu ben onu hiçbir zaman melek olarak görmedim.bir aynur olayıdır gidiyor ya kadın kendi isteğiyle birlikte olmuş sinanla ama onda hiç suç yok zavallı mağdure, sinan ise aforoz edilmeli!benim şahsen karşı olduğum nokta burası.dizide bazı olaylar çok fazla tek taraflı ve genellikle de kadın açılı anlatılıyor.sadece daha gerçekçi şeyler olsun diyorum hayal ürünü şeylerden sıkılıyorum işin bu kısmı da bana saçma geliyor.çünkü bence gerçek hayatta da kadınlar mağdur erkekler şeytan değil ben böyle düşünüyorum ve konuları abartılı buluyorum.biraz daha dengeli olsun istiyorum mesela deniz,aliye ve etrafındakiler melek olmasınlar onların da hataları vurgulansın ve bu karakterler biraz kendilerinde de hata arasınlar.aliyeye gelince o alçakgönüllü,saygılı,sevgi dolu aliye gitti(gerçi soğukluğu hep vardı ya neyse) yerine son derece kendini beğenmiş,kendinde herşeye karışma hakkı bulan,başkalarının özeline- hayatına saygı duymayan,son derece kinci bir kadın geldi bana da çok itici geliyor şu anda.
burçinn yorumun gerçekten çok ağır olmuş bence. Yazdıklarına bakılırsa sen erkeksin ve erkek gözüyle bakıyorsun. Sonuçta bu bir dizi ve senaryo. Bir kadın hikayesi, iki yıl boyunca kocası tarafından psikolojik baskı ile çocuklarından mahrum bırakılan bir kadının tekrar hayata tutunma çabası. İçinde aşk da vardı ama şimdilik rafa kalktı. Havaalanı sahnesinde, Aliyenin kızını göremediği hastane sahnesinde, Sinanın kendisini eve haspettiği sahnelerde bende Sinandan aynı şiddetle nefret ediyordum. Hep erkekler mi halklı diyordum? Gün oldu devran döndü şimdi kadının haklı olma zamanı geldi. Zaten dizinin özeti de bu Müconun deyimiyle "EDEN BULUR". Aliye ve Sinan birlikteliği bu saatten sonra olsa olsa Sinanın gördüğü bir rüya veya hayal olabilir aksi takdirde senaristlerin deneyimlerinde şüphe ederim.
evet biraz ağır olmuş haklısın ama ben bayanım tabi sen istersen beni erkek olarak görebilirsin sakıncası yok:img-polic erkek gözüyle bakmıyorum yani daha doğrusu tamamen kadın gözüyle bakmıyorum.senin söylediğin sahnelerde kimse(senaristler dahil) sinan haklı dememişti ki zaten orda sinanın haklı olma gibi bir pozisyonu yok,olamaz da.(yani hep erkekler mi haklı gibi düşünmene gerek yokmuş orda).şunu da ekleyeyim bu dizide ikbalden sonra en çok hata yapan kişi de sinan olmuştur buna da tamam sorun yok.benim için bu senaryoda olan sorun şu:tamam dediğin gibi hikaye esas olarak adından da anlaşılacağı gibi aliyenin hikayesi evet kadın hikayesi ama kadının hikayesi anlatılıyor diye kadının yüzde yüz haklı olarak mı gösterilmesi gerekiyor?bence aliye de çok kilit noktalarda önemli hatalar yaptı.o bahsettiğin sahnelerin gerçekleşmesinde bana göre denizin kışkırtmalarının da etkisi vardı mesela.benim en çok dünkü bölüme sinir oldum tamam sinan hatalı iyi de bu aynurun hiç suçu yok mu?tecavüz mü edilmiş bu kadına?bence kadın erkek farketmez insan özellikle isteyerek gerçekleştirdiği davranışlarının sorumluluğundan kaçmamalı.hepimiz kadınız diye kendimizi hep mağdur görelim tüm suç karşımızdakinde olsun ve biz hep kendimize acıyıp, ağlayıp sızlanalım!böyle bir şey olmamalı işte söylemek istediğim buydu.yani hiçbir taraf yüzde yüz haklı ya da yüzde yüz haksız olamaz.aliyeye o kadar laf etmeme rağmen seviyorum onu zaten bu gıcıklığım son 3-4 bölümden beri bu kadar yoğunlaştı çünkü bence bariz bir karakter değişikliği var baştakiyle alakası yok.fazla naz aşık usandırırmış ya benim gibi bazı seyircileri de usandırıyor artık.ama ben onları hala çok yakıştırıyorum çok soğuk olmasına rağmen zaman zaman çok sinir olmama rağmen sinanla yakışıyorlar ve birbirlerini dengeliyorlar.senaristlere bakıyorsun 2 kadın 1 erkek var ama dizi genel olarak olaylarda yüzde yüz kadın karakterleri haklı gösteriyor tuhaf geliyor tabiki hadi ikisi bayan belki çok bayan gözüyle bakıyorlar ee mehmet bilala hiç mi tuhaf gelmiyor, hiç mi uyarmıyor onları bir durun ya yavaş demiyor masaya yumruk derken bunu kastettim bazılarınız çok duygusal ya diğer iki bayanın kafasına indir anlamında anlamış olabilirsiniz..umarım son bölümlerde diziyi biraz dengeye getirmişlerdir sonuçta benim istediğim son için bu gerekli.
burçinn yorumun gerçekten çok ağır olmuş bence. Yazdıklarına bakılırsa sen erkeksin ve erkek gözüyle bakıyorsun. Sonuçta bu bir dizi ve senaryo. Bir kadın hikayesi, iki yıl boyunca kocası tarafından psikolojik baskı ile çocuklarından mahrum bırakılan bir kadının tekrar hayata tutunma çabası. İçinde aşk da vardı ama şimdilik rafa kalktı. Havaalanı sahnesinde, Aliyenin kızını göremediği hastane sahnesinde, Sinanın kendisini eve haspettiği sahnelerde bende Sinandan aynı şiddetle nefret ediyordum. Hep erkekler mi halklı diyordum? Gün oldu devran döndü şimdi kadının haklı olma zamanı geldi. Zaten dizinin özeti de bu Müconun deyimiyle "EDEN BULUR". Aliye ve Sinan birlikteliği bu saatten sonra olsa olsa Sinanın gördüğü bir rüya veya hayal olabilir aksi takdirde senaristlerin deneyimlerinde şüphe ederim.sorun ne biliyormusun bencede sen olaylara fazla aliye açısından bakmışsın aliyenin psikolojisinden bahsediyorsun ama hiç sinanın yıllardır annesinin yarattığı şımartılmış bir erkek olarak babasını kaybetmiş annesinin sürekli babasının karakterini oğluna oturtma çabası v.s bunlar sinanın psikolojisini nasıl etkilemiş olabilir sence sinan gerçekten suçlumu ? kusura bakma bence değil çoğu zaman kendi bile farkında olmadı yaptığı yanlışların ayrıca bu kadının haklılığı konusunu eden bulur gibi lafları bence çok kullanmamak gerçek hayatla karıştırmamak gerekir yoksa hayalkırıklığı yaşatır kadın için nerde görülmüş birtek elbiseyle ist. gel dayınn evine aç açına sonra bay mükemmel le tanış ki :img-haha: çevrendeki herkes seni desteklesin sana bay mükemmeli yakıştırmak için boşanmanı beklemesinler lise mezunusundur ama şimdi yönetici olursun:img-haha: ne acısından bahsediyorsunuz siz anlamadım aliyenin çektiği acımı hangi acı yaaa acı çeken bir kadın bu kadar rahat aşka yelken açamazdı daha söyleyecek çok şey var bununla ilgili ama ....falan filan ne kadar inandırıcı dimi ? bunlar olabildiyse bu dizide diyeceğim aliye ve sinan içinde hala bir şans olabilir...:fighting2
Şahane bir bölümdü herzamnki,Hele müco girdi ya içeri herzamanki uslüpuya sinan aga diyerek süperdi,o sahne,ya.Bakalım haftaya ne olacak..
bazı yazıları okuyunca gerçekten şok oldum ayşem,burçinn ve sizler gibi bu kadar sert düşünen diğerleri niye bukadar hırslısınız başta onu anlayamadım senaristler gerçekçi olmaya çalışsalar bile bu bir dizi birşekilde son bulacak bukadar sinir harbi içinde olmaya gerek yok bence yazılarınızdan anladığım kadarıyla dizideki karakterlerle nerdeyse tartışıyorsunuz ve dahası kendinizi yıpratıyorsunuz gibi geldi bana. herhalde HALİT ERGENCİ çok sevmenizden kaynaklanıyor .gerçek hayatta kadın eğer eşinden boşanmışsa bayağ sıkıntılı bir evlilik geçirmişse baskı altında kalmış istediklerini kendi özgür iradesiyle yapamamış hep bir eş ve kayınvalide baskısı görmüşse o insandan eski eşi için çok iyi şeyler düşünmesi beklenemez ve dahası karşısına sonradan sevebileceği adamda çıktıysa eski eş hernekadar sonradan kendini düzeltmeye çalışsada bitmiş bitmiştir yeni den sevdiği adamla devam etmek istenir tabiki tekrardan eski eşine dönmek isterse oda kadına kalmıştır diye düşünüyorum.dizideki aliye karakterine bukadar yüklenmeye gerekyok burda hayatla mucadelesi devam eden bir bayan var sonradan sevdiği adam gitmiş hemen nasıl unutsunki tabiki onu kendi kendine ve çevresindekilerle sorgulucak kendine yol çizecek öyle yada böyle seyredip göreceğiz. daha ne acı çekecekki bir bayan yani işkence falanmı görmesini istiyorsunuzne çekmişki aliye diye yazmışşınız vallahi bençok şaşırıyorum erkekleri devamlı haklı bulup kadınları hep affedici görmek doğru gelmiyor. bence birazdaha sakin düşünün siz küçüksünüz gibi geliyor bana eğer öyleyse boşanmış kadınlarında tekrardan yeni bir hayat kurabileceklerini hatılatırım size eski eşini çok sevdiğini anlayıp geri dönmezse tabi. herneyse fazla uzatmaya gerek yok yinede düşüncelerinize saygım var .
herkese iyi geceler.
bu son bölümleri daha bir heyecanla bekliyorum.
Şahane bir bölümdü herzamnki,Hele müco girdi ya içeri herzamanki uslüpuya sinan aga diyerek süperdi,o sahne,ya.Bakalım haftaya ne olacak..
evet yaa bende acayip merak ediorum.aslında hersey belli daha olacak bişi yok ama bakalımm son kozlarını nasıl oynayacak...
maşallah sinanından kimden kaçtne çocuğu olduğu belli diil ardayla ayşeye bitiorum ama denizi istiorum denizzzzz
şimdi biliyorum kızanlar olacaktır ama başta aliyeyi çok sevdiğimi söyleyeyim ama ne yazık ki son bölümlerde bana da o eski aliyeyi özlettiriyor arkadaşlar:img-cold: son bölümlerdeki aliyeyi sevmiyorum ben çünkü çok fazla katı,çok fazla benim bildiğim doğrudur triplerinde.sinanla geçmişinde yaşadıklarından sonra anlıyorum katı olmasını ama biraz ayar kaçıyor gibime geldi. burayı okuyunca bir tek bana böyle gelmediğini gördüm bu kadar insan böyle düşünüyorsa bir gariplik vardır aliye dokunulmaz değilki onun da hataları olabilir ve biz bu karakteri eleştirebiliriz.bu tepkili arkadaşların yazılarını okuyunca aliyenin sinana onunla yaşadığı geçmişten kaynaklanan tepkisinden çok(zaten son bölümde böyle bir şey olmadı) aliyenin sinana onun aynurla olan özel sorunundan kaynaklı tepkisini çok abartılı buluyorlar gibi geldi.bende aynı fikirdeyim.bazı sınırlar vardır hani aşmamak gerekir işte aliye karakterine hiç uymayan bir davranışla salı akşamı bu sınırları aştı:icon_conf sonra bunun özel bir sorun olduğunu unutarak herkesin içinde konuşması hiç hoş değildi.hani bir zamanlar sinanın dominant hareketlerine sinir olurduk şimdi ben aliyenin bu pozisyona bürünmeye başladığını gördüm ve üzüldüm.son birkaç bölümdür devam ediyor aslında ama bu bölümde çok ortaya çıktı.salı gecesi belki sinanı sevenleri kızdıracak daha çok olay oldu belki haftaya denizi sevenler sinirlenecek ama çok fazla germeyelim ortamı.biraz daha sakinlik:img-cool2 aliye sinana kendi özel sorunları yüzünden tabiki tepkili olacak hemen herşeyi unutmasını bekleyemeyiz ama çok fazla uzatmasın çünkü sadece 5 bölüm kaldı ve ben de onların barışmasını istiyorum araya engeller girince doğal olarak üzülüyoruz.son olarak söylemek istediğim birşey var,belki sinanla aliye sonunu isteyenler olarak üzüldük biraz salı günü ama işin iyi tarafından bakalım.herkese göre değişebilir bu tabi ama ben şahsen sevdiğim bir insanı eninde sonunda affederim ama sevme derecesine göre değişir ben eğer çok sevdiğim bir insandan darbe yemişsem onu daha zor affederim(ama affederim!) çünkü onun yaptığı bana daha çok dokunur beni daha çok üzer daha az önemsediğim birini daha çabuk affederim çünkü o çok fazla etkilemez beni.ben uzun bir süre aliyenin kimi sevdiğini anlayamamıştım şu anda ise denizi sevdiğini,onu önemsediğini ama içinde hala sinanın olduğunu düşünüyorum.bu kadar çok neden takıyor aliye sinana diyorsunuz ya insan sevdiğine takar kafayı,onun yaptığı şeylere bu kadar çok üzülür bence son bölümlerde bu şekilde bir sürpriz olabilir(öfkesinin geçmesi gerekiyor öncelikle) onun dışında ben aliyenin kendi isteği dışında çocuk zoruyla falan dönmesini istemem aliyenin tercihleri de çok önemli ama ben böyle düşünüyorum bakalım ne olacak:)denizin yokluğunu bende hissetmedim bence gitmesi iyi oldu yoksa işler iyice arap saçına dönecekti.
Yahu bırsey demeden rahatlamıyacagım soyle fragmanında Tum Turkıye bunu beklemıyor demıyormu cıldırıyorum.Bilmiyorumkac gunu var bu saheserıun bitmesine ama bilinki o gün benim bayramımdır:icon_shad Allah yeni Aliyelerle bu ulkeyi sınamasın:happy0064
şimdi biliyorum kızanlar olacaktır ama başta aliyeyi çok sevdiğimi söyleyeyim ama ne yazık ki son bölümlerde bana da o eski aliyeyi özlettiriyor arkadaşlar:img-cold: son bölümlerdeki aliyeyi sevmiyorum ben çünkü çok fazla katı,çok fazla benim bildiğim doğrudur triplerinde.sinanla geçmişinde yaşadıklarından sonra anlıyorum katı olmasını ama biraz ayar kaçıyor gibime geldi. burayı okuyunca bir tek bana böyle gelmediğini gördüm bu kadar insan böyle düşünüyorsa bir gariplik vardır aliye dokunulmaz değilki onun da hataları olabilir ve biz bu karakteri eleştirebiliriz.bu tepkili arkadaşların yazılarını okuyunca aliyenin sinana onunla yaşadığı geçmişten kaynaklanan tepkisinden çok(zaten son bölümde böyle bir şey olmadı) aliyenin sinana onun aynurla olan özel sorunundan kaynaklı tepkisini çok abartılı buluyorlar gibi geldi.bende aynı fikirdeyim.bazı sınırlar vardır hani aşmamak gerekir işte aliye karakterine hiç uymayan bir davranışla salı akşamı bu sınırları aştı:icon_conf sonra bunun özel bir sorun olduğunu unutarak herkesin içinde konuşması hiç hoş değildi.hani bir zamanlar sinanın dominant hareketlerine sinir olurduk şimdi ben aliyenin bu pozisyona bürünmeye başladığını gördüm ve üzüldüm.son birkaç bölümdür devam ediyor aslında ama bu bölümde çok ortaya çıktı.salı gecesi belki sinanı sevenleri kızdıracak daha çok olay oldu belki haftaya denizi sevenler sinirlenecek ama çok fazla germeyelim ortamı.biraz daha sakinlik:img-cool2 aliye sinana kendi özel sorunları yüzünden tabiki tepkili olacak hemen herşeyi unutmasını bekleyemeyiz ama çok fazla uzatmasın çünkü sadece 5 bölüm kaldı ve ben de onların barışmasını istiyorum araya engeller girince doğal olarak üzülüyoruz.son olarak söylemek istediğim birşey var,belki sinanla aliye sonunu isteyenler olarak üzüldük biraz salı günü ama işin iyi tarafından bakalım.herkese göre değişebilir bu tabi ama ben şahsen sevdiğim bir insanı eninde sonunda affederim ama sevme derecesine göre değişir ben eğer çok sevdiğim bir insandan darbe yemişsem onu daha zor affederim(ama affederim!) çünkü onun yaptığı bana daha çok dokunur beni daha çok üzer daha az önemsediğim birini daha çabuk affederim çünkü o çok fazla etkilemez beni.ben uzun bir süre aliyenin kimi sevdiğini anlayamamıştım şu anda ise denizi sevdiğini,onu önemsediğini ama içinde hala sinanın olduğunu düşünüyorum.bu kadar çok neden takıyor aliye sinana diyorsunuz ya insan sevdiğine takar kafayı,onun yaptığı şeylere bu kadar çok üzülür bence son bölümlerde bu şekilde bir sürpriz olabilir(öfkesinin geçmesi gerekiyor öncelikle) onun dışında ben aliyenin kendi isteği dışında çocuk zoruyla falan dönmesini istemem aliyenin tercihleri de çok önemli ama ben böyle düşünüyorum bakalım ne olacak:)denizin yokluğunu bende hissetmedim bence gitmesi iyi oldu yoksa işler iyice arap saçına dönecekti.yazını çok güzel bulduğumu söylemeliyim şunu eklemek istiyorum sinanın 1 hatası için binlerce kişi üzerine geliyor dizide biriside çıkıp demiyorki aynur la ilgili
aliye hn. a kızım bu senden önce olmuş bir şey seni ne ilgilendirir diye ....allah allah yaaa
:icon_evil ne diyeceğimi bilemiyorum bence çok karışık bir bölümdü sona yaklaşmışken sonla ilgili ipuçları almayı beklerken bence iyicene karıştırdılar bizi yani istediğimiz yere çekebiliriz şu an için; benim kızdığım saçmalıkların hala devam ediyor olması ise ayrı konu sırayla ; aynur meselesine başından beri gıcığım çünkü kardeşim eğriye eğri doğruya doğru artık iyicene abartıldı bu aynur meselesi sen kendi isteğinle birlikte olmuşsun kimse senin ırzına geçmemiş çocuğun sinandan değil kim ne derse desin ben sinandan olduğuna inanmıyorum sen neyin peşindesin baban ölmüş onu anlıyorum bundada sinanın kabahati yokki kimse senin kafana silah dayamamışki ayrıca kanmasaydın yatmasaydın sinanla analmıyorum yani ayrıca aliyenin sinan a verdiği gereksiz tepkiyide anlamıyorum eşim bile dün akşam ilk kez seyretti ve aynen şöyle söyledi evlenmeden önce olmuş birşey bu aliyeyi ilgilendirmez adam haklı dedi ben aliyenin yerinde olsam aynura çok sinirlenirdim yani ne yüzle ne cesaretle sülük gibi yapışmışlar adamın yakasına müco yle ikisi .... tamam geçmişte birşeyle r olmuş ama sen bunu benden sakla kalk yanımda işe başla olacak şey değil bence aynura da sinirlenmeliydi bu daha gerçekçi olurdu sonra yemek mevzusu oraya davet etmişsin zelişin hatırı yok hadi müco nunda yok hasibenin hatırı var yaaa kaç yaşında kadın aliyede beş karış surat çek kenara sor soracağını yemekte beş kartış surat burunlarından getirdi yemeği insanların meriçte zaten her zamanki gibi aliye yalakası ne oldu abimmi yine ne yaptı falan yani sinanın yaptıklarını o kadar abartır oldularki hakikaten artık gına geldi adam bence kendimi allaha havale ettim değil senaristlere havale etim demeliydi bu nedir yaa bayan mükemmel aliye bir kere dizinin başından beri bir karakter bile herhangi birşey için aliyeyi eleştirmedi keza deniz içinde aynı şey bay bayan mükemmel sinan herzamanki gibi harikaydı sonunda aliye ile birleştirirlermi bilmiyorum ama şu an itibariyle bence herşey olabilir son olarak müco neyin hesabını görecek anlamıyorum zıvanadan çıkarttılar iyicene yaa oldu bende birkaç sene sonra patronumun karşısına çıkmayı düşünüyorum hakkımı çok yedi diye :img-grin2 nedir yaa insan utanır biraz adamı 2 trilyon dolandırmış hatta çalmışsın senin leyladan ne farkın var yüz olur insanda şimdilik bu kadar :icon_evil
Vallah bravo.Çok güzel ifade etmişsiniz.Aynur meselesi bencede abartıldı.Bence sinan ın suçu yok.Bütün suç annesinin.Sinan ında dediği gibi yetiştirme tarzı böyle. Hiç ahlaklı yetiştirememiş.
bende Aliyenin sürekli matemli,donuk konuşması sinirimi bozuyor.bence kendi sesiyle oynamamalı sanem.birde madem deniz aliyeyi bu kadar seviyor ne diye terk etti ülkeyi.denizi daha gururlu sanıyordum.durup dururken ayrıldılar.sudan bir sebepten.
bence final aliye-sinan barışması olmalı.
bende Aliyenin sürekli matemli,donuk konuşması sinirimi bozuyor.bence kendi sesiyle oynamamalı sanem.birde madem deniz aliyeyi bu kadar seviyor ne diye terk etti ülkeyi.denizi daha gururlu sanıyordum.durup dururken ayrıldılar.sudan bir sebepten.
bence gerçek bi oyuncu kendi sesini kullanmalı.
sanemde o nadir kişilerden biri.
bence seside çok güzel...
deadly_angel
21-09-06, 22:36
Sanem Çelik beni ses tonuyla çok etkilemiştir, bence sesini kullanmayan bir oyuncu konuşmasındaki gerçekliği kaybeder.Bu arada ben aynura uyuz oluyorum, gitti Aliyenin yanına çalışmaya ondan sonrada olanlar oldu, Sinanın oraya gidebileceğini tahmin etmesi gerekiyordu.
ALİYE
BASIN BÜLTENİ – 73.Bölüm
Sinan ve Mücahit nihayet karşı karşıya!
7’den 70’e her kesimden izleyicinin gözbebeği dizi Aliye’de hesaplaşmalar sürüyor. Yeni bölümde de duygular kıran kırana…
Yıllarca kin ve nefret biriktiren Mücahit, sonunda Sinan’ın karşısına çıkıp hesap soruyor. Aynur konusunda suçluluktan kıvranan Sinan, Zeliş’ten yardım istiyor. Doğum için gün sayan Nusret’e en büyük destek Aliye’den. Kaynana İkbal, torunları Arda ve Ayşe’yi göremediği için çok üzgün. Aliye fabrikasında çalışan bir kadının derdine ortak olmak isteyince başına büyük bir dert açıyor. Sinan’dan bebek bekleyen Leyla’yı alışveriş sırasında bir şok bekliyor. Sinan Aynur’la görüşmek istiyor ama Aynur kararsız. İkbal Meriç’e çeyiz hazırlama telaşında. Aliye’yle arasını düzeltmek isteyen Sinan, bir yandan da Deniz’in durumunu merak ediyor. Önder Sinan’a şirketi kurtarması için yeni bir çözüm öneriyor.
Mücahit yıllardır biriktirdiği öfkesini Sinan’dan nasıl çıkaracak? Aynur’la ilgili meseleyi öğrenen Aliye Sinan’ı affedecek mi? Leyla Sinan’ın karşısına bu kez niye çıkıyor? Hasibe’yi duygulandıran olay ne? Aliye’nin başına hangi bela musallat oluyor?
Yapımcılığını Erol Avcı’nın yaptığı, başrollerini Sanem Çelik ve Halit Ergenç’in paylaştığı, senaryo ekibinde Yıldız Tunç, Güliz Kucur ve Mehmet Bilâl’in yer aldığı “Aliye”yi, Kudret Sabancı yönetiyor. Müzik ise Kıraç’a ait.
ALİYE
BASIN BÜLTENİ – 73.Bölüm
7’den 70’e her kesimden izleyicinin gözbebeği dizi Aliye’de hesaplaşmalar sürüyor. Yeni bölümde de duygular kıran kırana…
Yıllarca kin ve nefret biriktiren Mücahit, sonunda Sinan’ın karşısına çıkıp hesap soruyor. Aynur konusunda suçluluktan kıvranan Sinan, Zeliş’ten yardım istiyor. Doğum için gün sayan Nusret’e en büyük destek Aliye’den. Kaynana İkbal, torunları Arda ve Ayşe’yi göremediği için çok üzgün. Aliye fabrikasında çalışan bir kadının derdine ortak olmak isteyince başına büyük bir dert açıyor. Sinan’dan bebek bekleyen Leyla’yı alışveriş sırasında bir şok bekliyor. Sinan Aynur’la görüşmek istiyor ama Aynur kararsız. İkbal Meriç’e çeyiz hazırlama telaşında. Aliye’yle arasını düzeltmek isteyen Sinan, bir yandan da Deniz’in durumunu merak ediyor. Önder Sinan’a şirketi kurtarması için yeni bir çözüm öneriyor.
Mücahit yıllardır biriktirdiği öfkesini Sinan’dan nasıl çıkaracak? Aynur’la ilgili meseleyi öğrenen Aliye Sinan’ı affedecek mi? Leyla Sinan’ın karşısına bu kez niye çıkıyor? Hasibe’yi duygulandıran olay ne? Aliye’nin başına hangi bela musallat oluyor?
Yapımcılığını Erol Avcı’nın yaptığı, başrollerini Sanem Çelik ve Halit Ergenç’in paylaştığı, senaryo ekibinde Yıldız Tunç, Güliz Kucur ve Mehmet Bilâl’in yer aldığı “Aliye”yi, Kudret Sabancı yönetiyor. Müzik ise Kıraç’a ait.
çok teşekkürler özet için :happy0064 anlaşılan o ki yapışkan aynurdan yine kurtulamıyoruz bence leylanın yaşayacağı şok ise çocuğu kaybetmek olur. bu arada sinan yanlız bile kalabilir ama şu aynurla evlenmesin kazayla yaaa bu kadar saçma sapan birşey olamaz çünkü.:img-swoon
90_SANEM_90
22-09-06, 15:21
ya bence canlandirdigi karakter yüzünden
son bölümlerde aliye karakterini sizinde dediginiz gibi biraz bozdular ;)
sanem celikin filmini yada kara meleki izliyenler aradaki farki anlar
ya senaristler bide neseli yapsinlar su aliyeyi son bölümde yine denizi düsünüp duruyordu madem cikti temmelli ciksin bari
cocuklarina kavustu hala üzgün perisan
bi huzurlu sevincli göremedim su aliyeyi
bölüm özetinde yine ALIYEnin isyerinde kötü birsey oluyor
onun icin senaryoyu düsününce vallah ben birsey demiyorum
senaryoya göre cok güzel oynuyor
bence mükemmel bir oyuncu ;)
PAMUK_MELEGIM
22-09-06, 16:45
Keskeee Aliyeyle Sinan Barissalarr Denizile Aliye Hic Yakismiyorr Bencee Sinan La Olmasini Isitoyrum Ama Bukdar Seyden Sonra Olmaz ....
ALİYE
BASIN BÜLTENİ – 73.Bölüm
sinanın şirketi kurtulur. belki müco yardım eder.
sinan vicdan azabından kurtulmak için aynurla evlenir ki bu çok saçma olur.
leyla bebeğini düşürür.
aliyede hayatına çocuklarıyla devam eder. veya
şu an nasıl denizin ismini kullanıyolarsa finaldede aliyeyi denizin yanına gönderirler orada son diye biter...
deadly_angel
22-09-06, 18:03
Acaba Leyla Kapkaççıların saldırısına falan uğrayıp bebeği mi düşürecek, olur valla, olmaz bişi değil.Çok merak ettim Aliye başına nasıl bir dert açacak.Bu arada Sinan Aynurla evlenmez.Mücahitde birşey yapmaz bence Sinana.Sinanın şirketide kurtulur gibime geliyor
artık bitirmeleri gerek bence kaç böülm kaldıını bilen varmı ben 5 die biliyorum artık sıkıyo
4 bölüm kaldı.
zaten bitiyo...
sorun ne biliyormusun bencede sen olaylara fazla aliye açısından bakmışsın aliyenin psikolojisinden bahsediyorsun ama hiç sinanın yıllardır annesinin yarattığı şımartılmış bir erkek olarak babasını kaybetmiş annesinin sürekli babasının karakterini oğluna oturtma çabası v.s bunlar sinanın psikolojisini nasıl etkilemiş olabilir sence sinan gerçekten suçlumu ? kusura bakma bence değil çoğu zaman kendi bile farkında olmadı yaptığı yanlışların ayrıca bu kadının haklılığı konusunu eden bulur gibi lafları bence çok kullanmamak gerçek hayatla karıştırmamak gerekir yoksa hayalkırıklığı yaşatır kadın için nerde görülmüş birtek elbiseyle ist. gel dayınn evine aç açına sonra bay mükemmel le tanış ki :img-haha: çevrendeki herkes seni desteklesin sana bay mükemmeli yakıştırmak için boşanmanı beklemesinler lise mezunusundur ama şimdi yönetici olursun:img-haha: ne acısından bahsediyorsunuz siz anlamadım aliyenin çektiği acımı hangi acı yaaa acı çeken bir kadın bu kadar rahat aşka yelken açamazdı daha söyleyecek çok şey var bununla ilgili ama ....falan filan ne kadar inandırıcı dimi ? bunlar olabildiyse bu dizide diyeceğim aliye ve sinan içinde hala bir şans olabilir...:fighting2
kim suçlu bu durumda? yok mu suçlu hiç bu dizide? ikbal mi suçlu? aliye mi? yoksa deniz mi suçlu? yoksa leyla mı? anladık sinan farkında değil de ne yaptığının bu da meşru gösterir onun her yaptığını da ortada yapılan şeyler var sorumlusu kim? haa bu arada inşallah evladından ayrı kalmazsın hiç değil terzi versace olsan bile evladından ayrı oldun mu bir anlamı olmaz? aliyenin çektiği acı bu....
Vallah bravo.Çok güzel ifade etmişsiniz.Aynur meselesi bencede abartıldı.Bence sinan ın suçu yok.Bütün suç annesinin.Sinan ında dediği gibi yetiştirme tarzı böyle. Hiç ahlaklı yetiştirememiş.
ooo yetiştirme tarzına göre yargılayıp sonra da aklayacaksak insanları herkes masum bu dünyada. ikbal niye bu hale geldi acaba? meriç aynı anadan babadan değil mi? bence tüm bunlar için ikbalin yedi göbek ötesi dedesini suçlayalımki ikbale kadar doğru nesil yetiştirememişler o kadarki genetikleşmiş budurum. napsın onlar da kötülük genetik ama istemeden yapıyorlar. tıpkı alerji gibi. polen mevsiminde hapşurmak istemezsin ama hapşurursun. sinan da aslında aldatmak istemiyor ama genetik engel olamıyor.
burçin bence gerçekten güzel yazmış:)ben de bayanım ve bu yazıya katılıyorum ya anlamadığınız bizim dediğimiz kadınlar ezilsin değil(zaten bir bayan olarak bunu söylemek herhalde çok saçma olur!) ben sinanı çok sevmeme rağmen aliyenin mücadelesini çok doğru buldum sorun burda değil sorun bu hikayede hiç mi aliye suçlu olmadı?bence oldu ben onu hiçbir zaman melek olarak görmedim.bir aynur olayıdır gidiyor ya kadın kendi isteğiyle birlikte olmuş sinanla ama onda hiç suç yok zavallı mağdure, sinan ise aforoz edilmeli!benim şahsen karşı olduğum nokta burası.dizide bazı olaylar çok fazla tek taraflı ve genellikle de kadın açılı anlatılıyor.sadece daha gerçekçi şeyler olsun diyorum hayal ürünü şeylerden sıkılıyorum işin bu kısmı da bana saçma geliyor.çünkü bence gerçek hayatta da kadınlar mağdur erkekler şeytan değil ben böyle düşünüyorum ve konuları abartılı buluyorum.biraz daha dengeli olsun istiyorum mesela deniz,aliye ve etrafındakiler melek olmasınlar onların da hataları vurgulansın ve bu karakterler biraz kendilerinde de hata arasınlar.aliyeye gelince o alçakgönüllü,saygılı,sevgi dolu aliye gitti(gerçi soğukluğu hep vardı ya neyse) yerine son derece kendini beğenmiş,kendinde herşeye karışma hakkı bulan,başkalarının özeline- hayatına saygı duymayan,son derece kinci bir kadın geldi bana da çok itici geliyor şu anda.
ya yapmayın arkadaşlar taraflılığın bu kadarına da pes yani. aynı olay başka dizide olsa sinan yerine başkası olsa. evin beyi hizmetçinin kızını evleneceğim vaadiyle kandırıp koynuna alsa sonra da bırakıp gitse,bu bey de o kadar safki kızla birlikte olmuş bir daha arkasına dönüp bakmıyor bir merak bile etmiyor, o adamı hepiniz afaroz ederdiniz.sonra kızı sevmediği insan olmayan biriyle evlendirdiler bir de ne yapardınınz? bu da filmlere konu olmuştur ve bunu yapanlar filmlerin kötü adamıdır. sinan aynura kızım ben seninle öylesine yatıyorum deseydi ümite dediği gibi tamam ama kandırmış kızı.kandırmış.zaten size bir sinan itici gelemedi. adamım yemediği halt kalmadı.yine mükemmel yine mükemmel.
en başta ben dünkü bölümün tarihini atmak istiyorum buraya ki hiç unutmayalım:19 EYLÜL 2006-BÖLÜM:72 ÖNEMİ:aliyenin hiç ağlamadan durabildiği ilk bölüm!!!!!!!!yine o sinir bozucu ağlamaklı bakışları attı ama ağlamadı ayyy inanmıyoruuuummmmmm:img-grin2
ayşem sana aynen katılıyorum bence artık mert olayı bitti zaten biliyorsun biz daha önce de bunun olmayabileceğini ve bunun nedenlerini yazmıştık burçin de aynı şeyleri yazmış o yüzden tekrar yazmıyorum.ama şunu diyorum mücahit dumur olduğu için geç cevap verdi ve aliye zaten rahatsız etmesin diye böyle birşey söyleyebileceğini tahmin ettiği için defalarca sordu ve en sonunda tatmin oldu bence olsaydı bu bölümde çıkardı ortaya.hem mücahit ve ramazan saf mı aynurun ramazanla evlenirken daha önce başka biriyle birlikte olduğunu biliyorlar o çocuğun sinandan olabileceği hiç mi akıllarına gelmeyecek yani?daha önceki tartışmalarda ne ramazanın ne mücahitin bu konuya dair bir tepkileri olmadı.yani bilmemelerine imkan yok.ve arkadaşlar aynur hiçbir zaman çocuğun sinandan olduğunu söylemedi.ben bu konuda benden önce yazan arkadaşlarıma katılıyorum bir kadın eğer sevdiği erkekle kendi isteğiyle birlikte oluyorsa bunun sorumluluğunu taşıyabilmelidir!bana göre böyle yıllar sonra çıkıp da ben senle birlikte oldum beni mahvettin beni almalıydın tarzı laflar bir kadını küçük düşürür ben çok kesin olarak böyle düşünüyorum!o anda kendi isteğinle de gerçekleşmiş bir olay konu bile etmemesi gerekir.ben evlilik öncesi cinselliğe karşı değilim ama eğer bu sizin için çok önemliyse bunu kapatmak için bir alkolikle evlenmek zorunda kalıyorsanız yapmayacaksınız efendim kimse sizi zorlamıyor!diziyi erkek kuzenimle izledim(o gerçi benim zorumla mecburi izlemek zorunda kaldı:) ) bu ne bee dedi bu dizinin senaristi "mor çatı"nın başkanı mı ya da duygu asenayla yakın bir ilişkisi falan mı varmış diye sordu:img-icecr yani o kadar çok kadın açısından yansıtılıyor ki beni artık çok sıkmaya başladı kadınlar hep mağdur erkekler hep şeytan.ve dikkat edin herşey sinanın suçu sinandan başka kimse kendini sorgulamıyor aliyenin de hataları var ama o hep hatasızdır mükemmeldir,deniz olsun ,aynur olsun hepsi bu şekilde.yani bu dizide herşey sadece sinana müstahak diğerlerinin hiç suçu yok.kendini sorgulamadan başkalarını suçlamak çok kolaydır çok basit uygulanabilir. aliye sinanın geçmiş ilişkisine neden bu kadar tepki gösteriyor?onu ne ilgilendiriyor bu aynurla sinanın sorunu sana ne oluyor yahu alla alla:icon_evil dediğiniz gibi odalara dalmalar falan ya sen kimsin bu şımarıklık nerden çıktı,onlar konuşuyorlar sen ne maydonoz oluyorsun?en iyisini o biliyor ya olaya el atmalı tabi duramaz aliye hanım ay sinir oldum üniversiteye yeni başladığına göre sinan o zamanlar 18-19 yaşında olmalı yuh artık yavaş tepki gösterin biraz ya!aynuru anladık da diğerleri bir tuhaf.ayrıca tebrik ediyorum aliyeyi yani herşeyin bir usulü vardır değil mi herkesin ortasında pat diye sorduğu şeye bakın!olmadı aliyecim sen aynurla sinanın yattığını istanbula afiş et çocuklarımın babası böyle bir adam işte diye anca keser seni!!!
sinan efendi bıraksın aliyenin peşini yok ben onu sevdim bir tek canım aliye ciğerim aliyem,aliye de ona karışmayı bırakır. sırnaşık gibi sürekli peşinde. ezik kediler gibi bakıyor aliyeye.bıraksın bu tripleri devam etsin aliyeye.işte serbest de artık ne kadar fazla kadınla birlikte olabilirim rekoru kırsın kendi kendine.malum sinan la aynurun konuştuğu yer aliyenin mekanı. izin mi alsaydı girmek için?yıllarca aynı yastığa baş koyduğu adamın bir şerefsizliğni daha öğrenmesi evet aliyeyiş şaşırtmamalıydı ee duyarsızlaşmalıydı artık. kim olsa merak eder yapmayın bu kadar da yıllarca evli kaldığı adamın yoksa bir çocuğu daha mı var diye?
ben de size sorayım size madem sinan aliyeyi bu kadar öok seviyordu niye yirmi kadınla aldattı? madem seviyordu niye tecavüze kalktı? madem seviyordu niye aliyenin sizin deyimizle tasladığı patroniçe edalarını zamanında aliyeye sergiledi?ama onun annesi ikbal di mi? her şeyi meşru kılan ikbal!!!
barbizeynep
23-09-06, 01:22
halit ergenci cok seviyorumm ben cok basarılı insallah birlikte olurlar baskası olsa affedilmezzz ama halit ergenci affetsin yaa:happy0064 :happy0064 saka bi yana insallah süper bi final olur
bu bölümde izlediğimiz üzere ne aliye denizi ne de deniz aliyeyi unutabilmiş. bu da demektir ki.bunlar birbirlerini gerçekten sevmişler.aynur olayının ortaya çıkmasından sonra aliye sinanı hiç affetmeyecek herhalde.zaten mantık ararsak eğer mantıklısı da bu olur. keşke deniz dayanamayıp dönse de şöyle muhteşem bir final yapsalar.
weasleys yazdıkların çok doğru başka eklicek birşey yok ama bu arkadaşlara ne yazsan HALİTERGENCİ sevdikleri için herşey normal geliyor .
aynı hayatı çokyakınlarından birileri yaşasaydı neyaparlardı bazı aile büyükleri gibi osenin eşindir senin yanın onun yanında olmakmı derlerdi acaba vallahi şaşırdım ben artık.
SANEMÇELİĞE kendi sesiyle oynamak çok yakışıyor sesive kendisi muhteşem.aliye karakteri dizinin gidişatına göre yaşanması gerekenleri yaşıyor seyredip göreceğiz zaten şurda kaç bölüm kaldıki durmadan bitsin artık diyorsunuz merak etmeyin son bölümler zaten.
herhafta gibi heyecanla bekliyorum dizimizi çevremdekiler gibi .
herkese iyi günler.
katılıyorum ayşem bu aliye hep affedici mi olacak demişsiniz ama bu aliye çocuklarını görememesinin önemli bir nedeni olan ve kendisini en ama en zor gününde yalnız bırakan,2 yıl boyunca tutamayacağı sözleri verip onu oyalayan birini affedebilir,ya da ne kadar çok sevsemde sonuçta aliyenin evliliğinin yıkılmasında etkisi olan,leylayla tuzak kuran mücahite hiçbir kırgınlığı olmayabilir,herkesi affeder ama büyük bir aşkla evlendiği,onca yılını paylaştığı kötü günleri olduğu gibi çok güzel şeyleri paylaştığı ve çocuklarının babası olan bir adamı hiçbir zaman affedemez!
valla son bölüm için yazacak pek bişey yok çünkü sıkıcıydı ve çok abartılıydı.aynur ve sinan sahnesi dışında hiçbir sahne yok.yazılanların çoğuna katılıyorum aliyenin karakter değişikliği,(sadece sinana karşı değil,genel tavırları çok üstten bakan ve bayan yargıç edalarında-mücahitle konuşmaları)ve kesinlikle katılıyorum aliyenin sinana tepkisi çok acayip sonuçta bir yere kadar ilgilendirebilir ama bu onların sorunu ve kendi aralarında halletmeleri gerekiyor.kapıyı öyle bir çarptı ki güzelim adamın burnu kırılacaktı vallahi bekledim sinanın içeri girip o kapı öyle değil böyle çarpılır demesini ama olmadı tabiki:img-pilot ayşenin hastanede olmasının üstünden sadece 2 hafta geçmiş çünkü leyla 3 haftalık hamileydi şimdi 5 haftalık hamile.yani denizle aliye ayrılalı sadece 2 hafta olmuş bu durumda çok ümitsiz olmaya gerek yok en hödük insan bile sevgilisinden ayrılsa üzülür bence kesinlikle aliye sinanı seviyor.deniz açısından bakarsak o zaten ayrıyken sevgisi pekişen biri kendi söyledi ya imkansızı seviyorum diye o yüzden onunki de normal.ben onların arasındaki aşkı gerçek aşk olarak hiçbir zaman görmedim görmüyorum.
kim suçlu bu durumda? yok mu suçlu hiç bu dizide? ikbal mi suçlu? aliye mi? yoksa deniz mi suçlu? yoksa leyla mı? anladık sinan farkında değil de ne yaptığının bu da meşru gösterir onun her yaptığını da ortada yapılan şeyler var sorumlusu kim? haa bu arada inşallah evladından ayrı kalmazsın hiç değil terzi versace olsan bile evladından ayrı oldun mu bir anlamı olmaz? aliyenin çektiği acı bu....
ben sinanla aliyenin olmasını çooook istiyorum ama hiçbir şekilde sinanın suçu yok demem ve okuduğum yazılarının birçoğunda da bu söylenmemiş geneli sinanın hatalarını kabul etmiş(bende ediyorum) ama tepki diğerlerinin hep suçsuz gibi gösterilmesine olmuş yüzde yüz katılırım bu görüşe.yetiştirilme tarzı her zaman önem taşır herkesin yaşam tarzında önemli bir yeri vardır tek etken değildir sonradan yaşanan şeyler de insanları farklı yollara arayışlara itebilir ama sinanınki daha çok ikbalin yetiştirme tarzıyla ilgili baksana bazı gerçekleri bile annesinin örtbas etmesiyle onun korumacılığıyla görememiş daha yeni görmeye başlıyor.ama tabiki insanların bir iradesi vardır bu şartlarda çok zor bile olsa sinanın dikkatli olması gerekirdi.meriçle sinanı asla bir tutmayın ikbal gibi bir kadın erkek çocuğa düşkün olur onun hayatını yönlendirmek ister onu kıskanır kız çocuk böyle bir durumda daha şanslıdır.zaten meriçde böyle söylemişti ve meriç daha çok babaya kaymıştı.masumluk diye birşey sözkonusu olamaz ama acaba kim daha suçlu ikbal mi sinan mı?bu dizi için konuşalım tabiki ikbal.ve sinanı ben hiçbir zaman ikbal kadar kötü niyetli görmedim çünkü ikbal bazı hareketleri kasıtlı olarak yapıyor kasıtlı olarak oğlunun evliliğini bozmaya çalışıyor,aliyeye acı çektirmeye çalışıyor belki onun da kendine göre nedenleri var ama sinanın niyeti aliyeyi mahvetmek çocuklarına acı çektirmek değil aliyeyi geri döndürmeye çalışıyor.bunlar beni ona karşı yumuşatıyor ve artık yaptıklarının yanlış olduğunu tamamen farkına vardı.
şimdi biliyorum kızanlar olacaktır ama başta aliyeyi çok sevdiğimi söyleyeyim ama ne yazık ki son bölümlerde bana da o eski aliyeyi özlettiriyor arkadaşlar:img-cold: son bölümlerdeki aliyeyi sevmiyorum ben çünkü çok fazla katı,çok fazla benim bildiğim doğrudur triplerinde.sinanla geçmişinde yaşadıklarından sonra anlıyorum katı olmasını ama biraz ayar kaçıyor gibime geldi. burayı okuyunca bir tek bana böyle gelmediğini gördüm bu kadar insan böyle düşünüyorsa bir gariplik vardır aliye dokunulmaz değilki onun da hataları olabilir ve biz bu karakteri eleştirebiliriz.bu tepkili arkadaşların yazılarını okuyunca aliyenin sinana onunla yaşadığı geçmişten kaynaklanan tepkisinden çok(zaten son bölümde böyle bir şey olmadı) aliyenin sinana onun aynurla olan özel sorunundan kaynaklı tepkisini çok abartılı buluyorlar gibi geldi.bende aynı fikirdeyim.bazı sınırlar vardır hani aşmamak gerekir işte aliye karakterine hiç uymayan bir davranışla salı akşamı bu sınırları aştı:icon_conf sonra bunun özel bir sorun olduğunu unutarak herkesin içinde konuşması hiç hoş değildi.hani bir zamanlar sinanın dominant hareketlerine sinir olurduk şimdi ben aliyenin bu pozisyona bürünmeye başladığını gördüm ve üzüldüm.son birkaç bölümdür devam ediyor aslında ama bu bölümde çok ortaya çıktı.salı gecesi belki sinanı sevenleri kızdıracak daha çok olay oldu belki haftaya denizi sevenler sinirlenecek ama çok fazla germeyelim ortamı.biraz daha sakinlik:img-cool2 aliye sinana kendi özel sorunları yüzünden tabiki tepkili olacak hemen herşeyi unutmasını bekleyemeyiz ama çok fazla uzatmasın çünkü sadece 5 bölüm kaldı ve ben de onların barışmasını istiyorum araya engeller girince doğal olarak üzülüyoruz.son olarak söylemek istediğim birşey var,belki sinanla aliye sonunu isteyenler olarak üzüldük biraz salı günü ama işin iyi tarafından bakalım.herkese göre değişebilir bu tabi ama ben şahsen sevdiğim bir insanı eninde sonunda affederim ama sevme derecesine göre değişir ben eğer çok sevdiğim bir insandan darbe yemişsem onu daha zor affederim(ama affederim!) çünkü onun yaptığı bana daha çok dokunur beni daha çok üzer daha az önemsediğim birini daha çabuk affederim çünkü o çok fazla etkilemez beni.ben uzun bir süre aliyenin kimi sevdiğini anlayamamıştım şu anda ise denizi sevdiğini,onu önemsediğini ama içinde hala sinanın olduğunu düşünüyorum.bu kadar çok neden takıyor aliye sinana diyorsunuz ya insan sevdiğine takar kafayı,onun yaptığı şeylere bu kadar çok üzülür bence son bölümlerde bu şekilde bir sürpriz olabilir(öfkesinin geçmesi gerekiyor öncelikle) onun dışında ben aliyenin kendi isteği dışında çocuk zoruyla falan dönmesini istemem aliyenin tercihleri de çok önemli ama ben böyle düşünüyorum bakalım ne olacak:)denizin yokluğunu bende hissetmedim bence gitmesi iyi oldu yoksa işler iyice arap saçına dönecekti.
bence çok güzel ve huzur verici bir yazı olmuş eline sağlık:)gerçekten sevmiş olsalardı deniz ve aliye bütün engeller kalkmışken yabanilik edip kaçmazlardı birbirlerinden!zaten daha sadece 2 hafta olmuş ayrılalı ve senin gibi aliye ve sinanın birbirlerini sevdiğini düşünüyorum ve bu kriz son krizdi aralarındaki bana göre bundan sonra düzelmeye başlayacak araları:)aynur olayı çok abartılı sinan hatalı ama aynur çok mu hatasız?bu kadar ciddiye alıyorsa yapmasaydı o zaman yani çok ilginç gerçekten.birde aliye neden kendini aynurla aynı kefeye koydu ne kadar saçma ya adam seni sevmiş seninle evlenmiş iki çocuğunuz olmuş aynurla aynı şey mi?dizideki bu tarz abartılı tek taraflılık beni sinirlendiriyor ve heyecanımı kaçırıyor son 4 bölüm yayınlansın ve bitsin.
weasleys yazdıkların çok doğru başka eklicek birşey yok ama bu arkadaşlara ne yazsan HALİTERGENCİ sevdikleri için herşey normal geliyor .
aynı hayatı çokyakınlarından birileri yaşasaydı neyaparlardı bazı aile büyükleri gibi osenin eşindir senin yanın onun yanında olmakmı derlerdi acaba vallahi şaşırdım ben artık.
SANEMÇELİĞE kendi sesiyle oynamak çok yakışıyor sesive kendisi muhteşem.aliye karakteri dizinin gidişatına göre yaşanması gerekenleri yaşıyor seyredip göreceğiz zaten şurda kaç bölüm kaldıki durmadan bitsin artık diyorsunuz merak etmeyin son bölümler zaten.
herhafta gibi heyecanla bekliyorum dizimizi çevremdekiler gibi .
herkese iyi günler.
yeter ama ya artık bıktım sizin(şahsına alınma sadece senin için söylemiyorum) sürekli olarak başka insanların isteklerini sorgulamanızdan önce yazılanları doğru anlayın bence olay senin yerin eşinin yanıdır değil!burda çoğu insan aliyenin sinanı sevdiğine inanıyor ve eğer seviyorsa kendi isteğiyle dönsün diyor(ben dahil).ben kocasıdır dönmelidir diyenini pek görmedim mutlaka vardır ama siz bir kişinin yazısını okusanız herkes sanki öyleymiş gibi yazıyorsunuz.dizideki karakterleri hakkında biz direk bu karakterle ilgili konuşurken siz konuyu dağıtıp konuyu çok farklı yerlere çekiyorsunuz sonuçta görüleni tartışabilirz biz şu anda ikbalin yaşadığı hayatı bilmiyoruz ya da büyükbabasının yaşadığı hayatı bilmiiyoruz bize sinan ve ikbal ilişkisi anlatılıyor ve bunu yorumlayabilirz.şu ana bakacak olursak da sinan son derecepişman olan,yaptıklarıundan dolayı çok üzgün karısını ve çocuklarını çok seven aynur için bile birşeyler yapmaya çalışan biri.gelecek çok mu önemsiz?ve siz nerden bilebilirsiniz çevremizde neler yaşandığını ya da bizim neler yaşadığımızı?insanların olaylara tepkileri farklı olamaz mı herkes sizin gibi mi davranmak zorunda mı ben bundan sonra onların barışmasını doğru bulurum sen bulmazsın bunda bu kadar şaşacak ne var anlamıyorum.bırakın herkes istediği sonu seçsin,herkes kendi istediği sonla mutlu olsun.dediğin gibi daha fazla sinir harbi olmasın hem gördüğüm üzere siz de az hırslı değilsiniz maşallah.(sanki sinan ve aliye birleşince burda onları sevenlere plaket dağıtacaklar hırs bir dizi için çok iddialı bir laf) nejat işler bu dizide harcanıyordu çıkması iyi oldu döner mi dönmez mi bilemem ama boşuna yoruluyordu bu deniz rolü için, onun yerine kaktüs bitkisi koysanız denizin rolünü yapardı, nejat işler kendini kurtardı.umarım dönmez.hep halit ergenç diyorsunuz ben çok severim onu ama oyuncunun tabi bir etkisi olacak fakat ben sinanı da çok seviyorum bu bir tek halit ergençle ilgili değil,sanki deniz karakterini nejat işlerden başkası canlandırsaydı bu kadar sevilecek miydi bunu bile abartıyorsunuz.bir tek nejat işler için diziyi izleyenleri biliyoruz.
Oo_esmer_kiz_Oo
23-09-06, 16:07
yorumlari okuyunca bana pek bi sey yazmak dusmuyorr...
sorularimin cevabini aliyorumm zaten
ama bu bolum bana pek hayecanli bi bolim gelmedi ya biraz "sikiciydi gibime geldi yani bn bazen kanal fln degistirdim ama ..."
4 hafta keldi yanilmiyorsam, bakalim bu 4 haftada neler neler olacak
bana kalsa aliye-sinan evlensinler cocuklar da mutlu olur
ikbal da ayri bi evde yasasin baska bi sey gelmiyor aklima.
bu en mantiklisi olur cunku...
yazılanlarını okuyunca bir an kendimi dizi forumunda değil de maç forumunda gibi hisettim bu ne sinir bu ne celal ben de çok seviyorum bu diziyi ama bu kadar abartmaya ne gerek var dizi sonuçta ne aliye gerçek,ne sinan ne de deniz.benim de istediğim bir son var ben de bu sonu 8 gözle bekliyorum ama dizinin tadını kaçırıyorsunuz kendi kendinize.herkes istediği sonu istemekte serbest bu kadar tepki ne diye?kimse istediği hiçbir son için burda suçlu olamaz ama bazen öyle yazılar yazıyorsunuz ki abartıyorsunuz kelimesi az kalıyor.şu taraflılığa taktık ama herkesin kendi görüşü kendi istekleri olduğuna göre diziyi biraz da kendi tercihleri yönünde izlemeleri normal.biriniz bir yazıya bu kadar taraflılık olmaz demiş mesela ben yazısına cevap verilen arkadaşın bir cümlesini çok beğendim ve her şartta böyle düşünürdüm aynur olayında bana göre de aynurun büyük hatası var.Sinan zaten hatalıdır kandırdığı için onu bir kenara koyalım ama Aynur hatasız mı şimdi?eğer senin bakirelik konusunda çok katı düşüncelerin varsa ve bu senin hayatını etkileyebilecek bir konu ise bunu yapmamalıydın ne olursa olsun!insanlar kendi istekleriyle yaptıkları şeylerin sorumluluğundan kaçmamalı demiş ve Aynurun kendi isteğiyle yaşadığı bir hadise için yıllar sonra beni almalıydın diye hesap sormasını bir kadın için küçük düşürücü bulmuş.(isimleri-yazanları karıştırabilirm arkadaşlar çok yazı okudum çünkü:icon_shad ) ben buna sonuna kadar katılıyorum ve bunun sinanla falan ilgisi yok normal yaşamda da olabilen ve yaşadığımız şeyler ve ben her şekilde bu görüşü savunurdum.bence sorun birbirimizin yerine çok düşünüyoruz bırakalım herkes istediği gibi düşünsün yani böyle sinanı halit ergenç için seviyorsunuz normalde bunları kabul etmezdiniz gibi laflara gerek yok.kimse kimsenin yaşamını ve olaylara tepkisini bilemez.kimse kimsenin affedebilme kapasitesini de bilemez biri asla affetmezken öteki affedebilir.ya da gördüğümüz gibi taraflılık herkese göre değişiyor iki karşıt görüş birbirlerini taraflılıkla suçluyor ee normal çünkü hepimiz taraflıyız!artık çok geç ama keşke iki sonu isteyenler halı saha maçı yapsaydık da kazananı senaristlere bildirseydik onlar da o sonu yazsalardı.ABARTMAYALIM lütfen.
bu yazıyı ben de çok beğendim.senaristlerin aliyeyi neden böyle bir değişikliğin içine ittiklerini açıkçası anlayamadım.küçük dağları ben yarattım havasındaydı özellikle son bölümde.mücahitle konuşmaları,ordaki mimikleri iticiydi,sinana tepkisini çok abartılı buldum dediğin gibi aliye sınırları biraz aştı.yazdıkların inşallah doğrudur slyvia inşallah aliye herşeye rağmen içinde bir yerlerde hala sinanı seviyordur ve inşallah ona inanıp onu affedebilir.denizi sevse bile onu sinan kadar sevdiğini düşünmüyorum ben.tabiki senaristler hangi yöne çekerler olayı bilmiyorum.bir an önce unutur Denizi umarım:)Denizle birbirlerine uymuyorlar.Sinanla çok yakıştıkları bir gerçek,daha sıcak durdukları da.ben de Sinanı sevdiğini düşünüyorum ve kendi isteğiyle dönmesini istiyorum.Sinan masumdur lafına ben de katılmıyorum tabiki masum değil ama böyle düşünenlere de saygım var birşey diyemem.insanların kötülük dereceleri değişir,değişebilme ve pişman olma dereceleri de.herkesin yaşamında bunları yapmasına yönelik olaylar yaşanmıştır o zaman herkes masumdur lafını ben biraz fazla genellemeci buldum.dediğim gibi Sinan masum da değil zaten.ama insanlrın yaptığı şeyleri kötü niyetli yapmamış olması önemli.bazı yanlışlarını farkında olmaması da.bilerek yanlışları yapmak var bir de ne yaptığını bilmemek var.sonunda gerçek anlamda bir vicdan azabı duyması da aynı şekilde ÖNEMLİ.Sinan birçok hatasını artık farkediyor ve bunları telafi etmeye çalışıyor gördüğünüz gibi özette Aynura kendini affettirmeye çalışcak.umarım bu arada evlenmezler:)şu anda onun geldiği nokta çok önemli insanın bütün hayatının yanlış olduğunu kabul edebilmesi çok zor ve ağır bir olay.herkes farklı düşünebilir bu konuda ama ben Sinana üzülüyorum ve şu noktadan sonra affedilebileceğini düşünüyorum.neyse umarım çok güzel bir final olur.
arkadaşlar sonunda aliye ve sinan birleşicek...
yeni bölüm fotolarını gördükten sonra...
ceydda canım burası bir forum ve herkes kendi düşüncelerini aktarmaya çalişıyor aslında ben buraya yazarken ve okurken eğleniyorum çünkü aliye dizisini çok severek izliyorum insanların yorumu tabiki kendine kim ne hissediyorsa onu yazar burada sorgulamak diye birşey yok bence. aslında sonu bitmiş bir dizi şimdiden sonra ne yazsaz nafile değişecek bir durum yok o yüzden birdaha yazmayı düşünmüyorum sadece okuyacağım kim ne yazarsa yazsın herkesin düşüncesi kendine .
bu haftayı yine herzamanki gibi heyecanla bekliyorum herkese iyi ramazanlar.
evet ikbalin yetiştirme tarzı sinanın hayatında çok büyük sorunlara neden olmuş ve sinan da şu anda yaşadıklarından sonra bunu görebiliyor önemli olan da bu bence.sinanın hiç suçu yok diyemem ama büyük çoğunluğu dediğin gibi annesine ait.evliliğini de o yıktı,sinan mesafe koymaya çalıştığında sinirinden krizler geçirdi,hastanelere kaldırıldı bu kadını nasıl idare edeceksin?yaptığı duygu sömürülerini hiç konuşmuyorum.aliye de bunları görüyordu zaten.neyse önemli olan bundan sonra hatasını anlmaış olması ve aynı şeylere devam etmemesi.bir de sanem çeliğin sesi konusunda katılıyorum aliye karakterinin de etkisi var ama ses tonu ona gitmiyor sanki yani belki de sadece bu karakter için gitmiyor kara melekte çok gözüme batmıyordu.oyuncu kendi sesini kullanmalıdır iyi oyunculuğun göstergesidir bu doğru söylüyorsunuz ama bazen kendi sesini kullanmak etkileyiciliği azaltabiliyor.yani düşünsenize necati şaşmazın polat karakterinde kendi sesini kullandığını o role gider mi hiç?bu da onun gibi birşey gerektiğinde dublör kullanılabilir bence.
evet arkadaşlar şuan itibariyle fragmanı izlemiş bulunuyorum çok güzel bir bölüm olacağına eminim mücoyla sinan baya bi tartışıyolar sinan aynurla buluşuyo aliye iş yerinde bir şeyler oluyo ve koşarak merdivenlerden iniyo arda ve ayşe aliyeyi ve sinanı öpüyolar aliyenin evinde tabi sinan bir adamın üstüne atlamış tartaklıyo öldürürüm seni falan diyo tabiki aliyeye saldıran adam aliyede arkasında sinanın en sonundada aliye birine bi daha o çocuğa dokun seni gebertirim falan diyo çok sinirli bir şekilde bütün hatırladıklarım bunlar işte baya bir heyecanlı olucak bu bölüm bence
deadly_angel
24-09-06, 16:31
Fragmanı izledim, gayet heyecanlı bir bölüme benziyor, özellikle Mücahit ve Sinanın konuşmasını ve Aliyeye musallat olacak belayı çok merak ediyorum
hattori ha
24-09-06, 16:36
Evveeeeeeeeet ben de aliyenin fragmanını izledim harika bir bölüm daha bizi bekliyor. çok heyecanlı yaa. ama ben sinanın iyi adama çevrilmesine sinir oluyorum ben denizle evlensin istiyodum ama nejat işler diziden çıktığı için senaryoyu değiştirdiler sanırım. umarım çıkmamıştır diziden yaa...
Evveeeeeeeeet ben de aliyenin fragmanını izledim harika bir bölüm daha bizi bekliyor. çok heyecanlı yaa. ama ben sinanın iyi adama çevrilmesine sinir oluyorum ben denizle evlensin istiyodum ama nejat işler diziden çıktığı için senaryoyu değiştirdiler sanırım. umarım çıkmamıştır diziden yaa...
BENCE NEJAT İŞLER DİZİDEN ÇIKTIĞI İÇİN FİLAN DEĞİL. ALİYE TÜRK KADININI TEMSİL EDİYOR VE ÇOLUK ÇOÇOK SAHİBİ NAMUSLU BİR TÜRK KADINI YABANCI BİR ERKEKLE OLMAMALI. çOCUKLARIN KÖTÜ BABASI İYİ İNSANA DÖNÜŞMELİ. YUVA YIKILMASIN DİYE. BENCEDE DENİZLE EVLENMELİYDİ ALİYE
hiç alakası yok klasik türk kadınıyla aliyenin bir ilgisi yok eğer senin dediğin gibi anlatılmak istenseydi aliye daha evliyken denizle flört etmeye başlamazdı,ya da çocukları için aldatılmayı,ikbali kabul eder evinde otururdu hiç mücadele etmezdi.denizle beraber olmazdı.bence deniz ve aliye aşkı sıcak ve gerçekçi değildi belki senaryo kaynaklı belki oyuncu kaynaklı bilemiyorum ama soğuklardı ve bence hiiiiçç yakışmıyorlar.sonuçta boşanmış ve çocuklu bir kadının da başka birine ilgi duyabileceği ve onunla birlikte olabileceği gösterildi dizide.sonunda evlenir ya da evlenmez dizinin amacı denizin aliyeye kavuşması değildi zaten aliyenn çocuklarına kavuşması ve mücadelesini kazanmasıydı.halit ergenç dizinin ulaşmak istediği bir nokta var oraya ulaşınca bitireceğiz demişti bunun ne olduğunu dizinin sonunda anlarız.ayrıca bir insanın yanlışlarını görüp pişman olması ve bunları telafiye çalışması size neden dokunuyor anlamadım iyi bir şey bu arkadaşlar:)bu arada fragmanı izledim bence de çok heyecanlı bir bölüme benziyor,leylanın alışverişte uğradığı şok sanırım sinanın kredi kartlarını iptal etmesi yani ben de kapkaç falan sanmıştım ama leyla sinanın masasına kartını al diye fırlatıyor sinan da sinirlenip leylaya benden çaldığın paralarla alsaydın diyor.
noldu şimdi nejat işler diziden ayrıldı mı yaa ben izleyemiyorum da çok merak ettim. deniz noldu deniz ???
noldu şimdi nejat işler diziden ayrıldı mı yaa ben izleyemiyorum da çok merak ettim. deniz noldu deniz ???
nejat diziden çıkmış atv nin sitesinde yazıyo.. aliyenin başrol oyuncular halitle sanem diye yazmışlar..diğer isimlerin arasındada yok nejat. yani artık sinanla aliyenin aşkını izlicez...:happy0064 :happy0064 :happy0064
Sinan ile Aliye nin aşkını izlemeyeceğiz. Zaten bu kadar olaydan sonra- Hele bir de aynur konusu ortaya çıkmışken- Aliye ve Sinan aşkı diye birşey olamaz. Nejat İşler diziden sıkıldığı için ayrılmış. Bence de Aliye artık izleyenleri baymaya başladı. Beyaz Gelincik dizisinde Ceren'in kayıp olan ağabeyi rolünde çıkacağı söyleniyor. Doğru çıkma olasılığı da çok yüksek. Sinan ve Aliye mevzusuna gelirsek... Şu an dizide görünmeyişi Deniz in son bölümde ortaya çıkmayacağı anlamına gelmez. Belki son bölümde oynamak için anlaşması vardır. Ya da son bölüm çoktan çekilmiştir. Ayrıca finalin Deniz ile yapılması da gerekmiyor. Belki Aliye onunla telefonda görüşür, ya da mektuplaşır ve Deniz in peşinden gider. Olasılıkları daha da çoğaltabiliriz. Belki Deniz finalde hiç görünmeyebilir de. Dizide önemli olan Aliye nin çocuklarına kavuşmasaydı. Ama Aliye ve Sinan birleşmeyecek arkadaşlar. Sinan ın bu kadar çok günahı varken, Leyla ile evliyken ve dahası Leyla hamileyken o ikisi biraraya gelemez. Ayrıca az bir çoğunluk dışında kimse Sinan ile Aliye nin birleşmesini istemiyor. Ne yani Aliye Sinan'a geri dönsün ve yaptığı herşey Sinan'ın yanına mı kalsın.. :icon_evil Böyle saçma bir final olacağını sanmıyorum, hatta eminim.
Sinan ile Aliye nin aşkını izlemeyeceğiz. Zaten bu kadar olaydan sonra- Hele bir de aynur konusu ortaya çıkmışken- Aliye ve Sinan aşkı diye birşey olamaz. Nejat İşler diziden sıkıldığı için ayrılmış. Bence de Aliye artık izleyenleri baymaya başladı. Beyaz Gelincik dizisinde Ceren'in kayıp olan ağabeyi rolünde çıkacağı söyleniyor. Doğru çıkma olasılığı da çok yüksek. Sinan ve Aliye mevzusuna gelirsek... Şu an dizide görünmeyişi Deniz in son bölümde ortaya çıkmayacağı anlamına gelmez. Belki son bölümde oynamak için anlaşması vardır. Ya da son bölüm çoktan çekilmiştir. Ayrıca finalin Deniz ile yapılması da gerekmiyor. Belki Aliye onunla telefonda görüşür, ya da mektuplaşır ve Deniz in peşinden gider. Olasılıkları daha da çoğaltabiliriz. Belki Deniz finalde hiç görünmeyebilir de. Dizide önemli olan Aliye nin çocuklarına kavuşmasaydı. Ama Aliye ve Sinan birleşmeyecek arkadaşlar. Sinan ın bu kadar çok günahı varken, Leyla ile evliyken ve dahası Leyla hamileyken o ikisi biraraya gelemez. Ayrıca az bir çoğunluk dışında kimse Sinan ile Aliye nin birleşmesini istemiyor. Ne yani Aliye Sinan'a geri dönsün ve yaptığı herşey Sinan'ın yanına mı kalsın.. :icon_evil Böyle saçma bir final olacağını sanmıyorum, hatta eminim.Bence bundan sonra hiç varolmayan ve artık hiç varolamayacak bir aşkı esas izleyemeyeceğiz. Yani Deniz ve Aliye Aynur konusuna gelince o konu iyiki çıktı artık çünkü herkes takmıştı sinanın çocuğu diye böylelikle o konu bir daha hiç açılmamak üzere kapanacak ayrıca olaylara bu kadar tarafsız bakmamak lazım 17 - 18 yaşında bir insanın sözüne inanıp onunla KENDİ İSTEĞİYLE BİRLİKTE OLAN bir kadından bahsediyorsun kimse iyilik meleği değil anlıyormusun Leyla ile evli olması hiçbirşeyi değiştirmez çünkü o Leylayı sevmiyor hiç kimsede sevmediği ve kendisini 2 trilyon dolandırmış bir kadından çocuk istemez sinan artık değişti bunu biliyoruz ayrıca benim gibi düşünenler için az bir çoğunluk demişsin neye göre karar verdin bunu bilmiyorum ama bir anket mi düzenledin bencede dikkat edersen artık gazetelerde köşe yazarları dahi aliye ve sinan diyor çevremdeki bir çok kişi gibi....inşallahta öyle olacak :love01:
Bence bundan sonra hiç varolmayan ve artık hiç varolamayacak bir aşkı esas izleyemeyeceğiz. Yani Deniz ve Aliye Aynur konusuna gelince o konu iyiki çıktı artık çünkü herkes takmıştı sinanın çocuğu diye böylelikle o konu bir daha hiç açılmamak üzere kapanacak ayrıca olaylara bu kadar tarafsız bakmamak lazım 17 - 18 yaşında bir insanın sözüne inanıp onunla KENDİ İSTEĞİYLE BİRLİKTE OLAN bir kadından bahsediyorsun kimse iyilik meleği değil anlıyormusun Leyla ile evli olması hiçbirşeyi değiştirmez çünkü o Leylayı sevmiyor hiç kimsede sevmediği ve kendisini 2 trilyon dolandırmış bir kadından çocuk istemez sinan artık değişti bunu biliyoruz ayrıca benim gibi düşünenler için az bir çoğunluk demişsin neye göre karar verdin bunu bilmiyorum ama bir anket mi düzenledin bencede dikkat edersen artık gazetelerde köşe yazarları dahi aliye ve sinan diyor çevremdeki bir çok kişi gibi....inşallahta öyle olacak :love01:
Yaa inanamıyorum. Siz Sinan'ın her hatasını gömmekte, ne pahasına olursa olsun onu değil de bir başkasını suçlu çıkartmakta ne kadar kararlısınız! Hele üstte büyük puntolarla yazılan "kendi isteğiyle birlikte olan" kısmını okuyunca gözlerime inanamadım. Evet, Aynur kendi isteğiyle birlikte olmuş olabilir ama Sinan'ın kendisini sevdiğini, üstelik de kendisiyle evleneceğine inanıyordu. Burada kandıran, masum bir genç kızın hayatını karartan kişi suçlu değil, kayıtsız şartsız bir sevgiyle sevdiğine inanan masum bir genç kız suçlu! Kaldı ki Sinan bile dizide onu kandırdığını, günah işlediğini itiraf ediyor ama siz bunu bile normal görüp Aynur da suç buluyorsunuz. Zengin çocukların evlerinde çalışan fakir kızları kandırması son derece doğal ve normal bir olaydır zaten. Sinan ın suçu ne? O masum bir aile kurbanı.. Sinan ın koskoca bir adam olduğu, bir karakteri ve özgür iradesi olduğu kimsenin aklına gelmiyor nedense.. Diğer herkes yaptığı şeylerden kendi isteği ve iradesiyle suçlu ama Sinan değil. Çünkü o Aliye yi seviyor ve herşeyi onu sevdiği için yapıyor! Güldürmeyin beni. Senaristler adamın bencilliğini, kişiliksizliğini her fırsatta gözünüze gözünüze sokuyorlar ama siz hala inatla gerçeği görmeyi reddediyorsunuz. Sinan başından beri sadece kendi çıkarlarını ve isteklerini düşünen bir adamdı. Aynur'u istekleri uğruna kandırdı, Aliye yi yine kendi isteğiyle aldattı. Çocukları yine kendi arzuları için kaçırdı, Leyla ile yine kendi istekleri için (Çocuklara annelik yapsın diye) evlendi. Biraz olsun başkalarını düşünseydi (Aynur, Aliye, Çocuklar) karşısındakine bu kadar acı çektirmezdi. Son birkaç bölümdeki pişmanlığı onun tüm geçmişini silemez. Aliye bu kadar olaydan sonra Sinan'a dönemez, dönmemeli ve dönmeyecek..
Yaa inanamıyorum. Siz Sinan'ın her hatasını gömmekte, ne pahasına olursa olsun onu değil de bir başkasını suçlu çıkartmakta ne kadar kararlısınız! Hele üstte büyük puntolarla yazılan "kendi isteğiyle birlikte olan" kısmını okuyunca gözlerime inanamadım. Evet, Aynur kendi isteğiyle birlikte olmuş olabilir ama Sinan'ın kendisini sevdiğini, üstelik de kendisiyle evleneceğine inanıyordu. Burada kandıran, masum bir genç kızın hayatını karartan kişi suçlu değil, kayıtsız şartsız bir sevgiyle sevdiğine inanan masum bir genç kız suçlu! Kaldı ki Sinan bile dizide onu kandırdığını, günah işlediğini itiraf ediyor ama siz bunu bile normal görüp Aynur da suç buluyorsunuz. Zengin çocukların evlerinde çalışan fakir kızları kandırması son derece doğal ve normal bir olaydır zaten. Sinan ın suçu ne? O masum bir aile kurbanı.. Sinan ın koskoca bir adam olduğu, bir karakteri ve özgür iradesi olduğu kimsenin aklına gelmiyor nedense.. Diğer herkes yaptığı şeylerden kendi isteği ve iradesiyle suçlu ama Sinan değil. Çünkü o Aliye yi seviyor ve herşeyi onu sevdiği için yapıyor! Güldürmeyin beni. Senaristler adamın bencilliğini, kişiliksizliğini her fırsatta gözünüze gözünüze sokuyorlar ama siz hala inatla gerçeği görmeyi reddediyorsunuz. Sinan başından beri sadece kendi çıkarlarını ve isteklerini düşünen bir adamdı. Aynur'u istekleri uğruna kandırdı, Aliye yi yine kendi isteğiyle aldattı. Çocukları yine kendi arzuları için kaçırdı, Leyla ile yine kendi istekleri için (Çocuklara annelik yapsın diye) evlendi. Biraz olsun başkalarını düşünseydi (Aynur, Aliye, Çocuklar) karşısındakine bu kadar acı çektirmezdi. Son birkaç bölümdeki pişmanlığı onun tüm geçmişini silemez. Aliye bu kadar olaydan sonra Sinan'a dönemez, dönmemeli ve dönmeyecek..
Tebrik ediyorum çok güzel yazmışsın... Gazete köşe yazarlarının aliye - sinan demesi şuan bir şeyi değiştirmiyor çünkü zaten kalan 5 bölüm de ilk baharda çekilmişti dolayısıyla ne aliye - sinan demek nede deniz - aliye demek hiçbir şeyi değiştirmiyor... aylardır buradaki forumları yazılanları okuyuyorum ve görüyorum ki sinan değişti kanısı sırf halit ergenç iyi oyunculuğu - inandırıcı oyunculuğu n dan dolayı... ayrıca istediği kadar değişsin bu saatten sonra aliye yi haketmiyor...
Yaa inanamıyorum. Siz Sinan'ın her hatasını gömmekte, ne pahasına olursa olsun onu değil de bir başkasını suçlu çıkartmakta ne kadar kararlısınız! Hele üstte büyük puntolarla yazılan "kendi isteğiyle birlikte olan" kısmını okuyunca gözlerime inanamadım. Evet, Aynur kendi isteğiyle birlikte olmuş olabilir ama Sinan'ın kendisini sevdiğini, üstelik de kendisiyle evleneceğine inanıyordu. Burada kandıran, masum bir genç kızın hayatını karartan kişi suçlu değil, kayıtsız şartsız bir sevgiyle sevdiğine inanan masum bir genç kız suçlu! Kaldı ki Sinan bile dizide onu kandırdığını, günah işlediğini itiraf ediyor ama siz bunu bile normal görüp Aynur da suç buluyorsunuz. Zengin çocukların evlerinde çalışan fakir kızları kandırması son derece doğal ve normal bir olaydır zaten. Sinan ın suçu ne? O masum bir aile kurbanı.. Sinan ın koskoca bir adam olduğu, bir karakteri ve özgür iradesi olduğu kimsenin aklına gelmiyor nedense.. Diğer herkes yaptığı şeylerden kendi isteği ve iradesiyle suçlu ama Sinan değil. Çünkü o Aliye yi seviyor ve herşeyi onu sevdiği için yapıyor! Güldürmeyin beni. Senaristler adamın bencilliğini, kişiliksizliğini her fırsatta gözünüze gözünüze sokuyorlar ama siz hala inatla gerçeği görmeyi reddediyorsunuz. Sinan başından beri sadece kendi çıkarlarını ve isteklerini düşünen bir adamdı. Aynur'u istekleri uğruna kandırdı, Aliye yi yine kendi isteğiyle aldattı. Çocukları yine kendi arzuları için kaçırdı, Leyla ile yine kendi istekleri için (Çocuklara annelik yapsın diye) evlendi. Biraz olsun başkalarını düşünseydi (Aynur, Aliye, Çocuklar) karşısındakine bu kadar acı çektirmezdi. Son birkaç bölümdeki pişmanlığı onun tüm geçmişini silemez. Aliye bu kadar olaydan sonra Sinan'a dönemez, dönmemeli ve dönmeyecek..Sizin anlamadığınızda diğer yazılarıma bakarsanız haaa siz derken sinanı savunan diğer arkadaşlarımıda katıyorsanız o zaman hepimizin yazdıklarını lütfen okuyunda tekrar tekrar aynı şeyleri yazdırtmayın bize; yine söylüyorum kendi adıma konuşayım kimse sinan sütten çıkmış ak kaşık demedi onun varolan hatalarını kabul ettik ama direk sinan suçlu her olandan derseniz orda durun derim . Evet 17 - 18 yaşındaki bir adamdan bahsedreken koskoca bir adam diyorsun özgür iradesi olan diyorsun ya Aynur silah zoruylamı birlikte oldu sinanla ilaç mı kattı içeceğine tam türk filmi oldu onun özgür iradesi yokmuydu yani o kadar değerliyse tabiiki her düşünceye saygımız var aileni o kadar düşünüyorsan ona göre yaşayacaksın onun gerektirdiklerine ayak uyduracaksın hiç olurmu öyle şey tabiyki onunda hatası zavallım sinanda tüm suçu üstüne alıyor adamın aynurun ailesini ikbalin evden kovduğundan beri haberi yok tek taraflı konuşmayalım lütfen ayrıca senaristelermi sinanınmı kişiliksizliğini gözümüze sokuyorlar burda daha önce bir arkadaşımız senaristlerin sinanla ilgili açıklamarını yazmıştı ona bakmanı öneririm. EVet sinan herşeyi aliyeyi kazanmak için yaptı ama yanlış yol seçti bunu biz biliyoruz bunu senaristlerde söylüyor. dönüp dönmeyeceğini bekle görelim :cheer:
Bence bundan sonra hiç varolmayan ve artık hiç varolamayacak bir aşkı esas izleyemeyeceğiz. Yani Deniz ve Aliye Aynur konusuna gelince o konu iyiki çıktı artık çünkü herkes takmıştı sinanın çocuğu diye böylelikle o konu bir daha hiç açılmamak üzere kapanacak ayrıca olaylara bu kadar tarafsız bakmamak lazım 17 - 18 yaşında bir insanın sözüne inanıp onunla KENDİ İSTEĞİYLE BİRLİKTE OLAN bir kadından bahsediyorsun kimse iyilik meleği değil anlıyormusun Leyla ile evli olması hiçbirşeyi değiştirmez çünkü o Leylayı sevmiyor hiç kimsede sevmediği ve kendisini 2 trilyon dolandırmış bir kadından çocuk istemez sinan artık değişti bunu biliyoruz ayrıca benim gibi düşünenler için az bir çoğunluk demişsin neye göre karar verdin bunu bilmiyorum ama bir anket mi düzenledin bencede dikkat edersen artık gazetelerde köşe yazarları dahi aliye ve sinan diyor çevremdeki bir çok kişi gibi....inşallahta öyle olacak :love01:
katılıyorum bence de sinan ve aliye olacak ayrıca benim de çevremde izleyenler var ve çoğu aliye ve sinanı istiyor bu forumda da hiç de az değil bunu isteyenlerin sayısı zaten bu kolay kolay ölçülebilecek birşey değil nüfus sayımı gibi bütün izleyenlere mi sordular hangi sonu istiyorsunuz diye:)valla benim de gördüğüm deniz ve aliye hiç yakışmıyorlar inşallah bundan sonra aliye ve sinan sonunu izleriz asıl deniz hiç haketmiyor aliyeyi o önce verdiği sözleri tutmayı öğrensin boş konuşmakla olmuyor bu işler.
Denizin kişiliksizliğini unutmuşum Nur a yaptıkları niye Nur kadın değilmiydi onu niye savunmuyorsunuz Nur la evlemeyecekmiydi kızı herkesin içinde aşağıladı en sonunda kaçmak zorunda kaldı zavallım yine ne oldu Aliyeyle artık sona gelmişken korkaklık edip kaçmasını da yazmıyorum Deniz gibi hiç kendini bulammasındansa eninde sonunda sinanın kendi esas kişiliğini bulması çok güzel bak Deniz Filistinde arıyorr:img-hyste
Sizin anlamadığınızda diğer yazılarıma bakarsanız haaa siz derken sinanı savunan diğer arkadaşlarımıda katıyorsanız o zaman hepimizin yazdıklarını lütfen okuyunda tekrar tekrar aynı şeyleri yazdırtmayın bize; yine söylüyorum kendi adıma konuşayım kimse sinan sütten çıkmış ak kaşık demedi onun varolan hatalarını kabul ettik ama direk sinan suçlu her olandan derseniz orda durun derim . Evet 17 - 18 yaşındaki bir adamdan bahsedreken koskoca bir adam diyorsun özgür iradesi olan diyorsun ya Aynur silah zoruylamı birlikte oldu sinanla ilaç mı kattı içeceğine tam türk filmi oldu onun özgür iradesi yokmuydu yani o kadar değerliyse tabiiki her düşünceye saygımız var aileni o kadar düşünüyorsan ona göre yaşayacaksın onun gerektirdiklerine ayak uyduracaksın hiç olurmu öyle şey tabiyki onunda hatası zavallım sinanda tüm suçu üstüne alıyor adamın aynurun ailesini ikbalin evden kovduğundan beri haberi yok tek taraflı konuşmayalım lütfen ayrıca senaristelermi sinanınmı kişiliksizliğini gözümüze sokuyorlar burda daha önce bir arkadaşımız senaristlerin sinanla ilgili açıklamarını yazmıştı ona bakmanı öneririm. EVet sinan herşeyi aliyeyi kazanmak için yaptı ama yanlış yol seçti bunu biz biliyoruz bunu senaristlerde söylüyor. dönüp dönmeyeceğini bekle görelim :cheer:
sgulenay boşver aslında sorun herkesin kendi açısından izlemesinden ve burdaki yazıları da bu şekilde yorumlamasından kaynaklanıyor.defalarca(ben nerdeyse her yazımda sinan çok hata yaptı diye yazarım ama hep karşılık olarak ya siz zaten sinanı hep suçsuz görün cevabı gelir ya sabır yani:) ) sinanın pişman olmasından ve hatalarını düzeltmeye çalışmasından hoşlanmazlar bu bana normal geliyor çünkü hani olmaz da kazayla ben de deniz ve aliye saçmalığına inanıp bu sonu isteseydim tabiki sinanın pişman olmasını istemezdim aliye ona yaklaşmasın isterdim o yüzden çok tuhaf gelmiyor artık.neden tartışıyoruz ki kalmış 4 bölüm dediğiniz gibi herşey olabilir bekleyelim zaten başka şansımız yok.
ya malesef deniz gitti ve dönmeyecek gibi gözüküyor.denizin kardeşi ve babasını avukat mevhibeyi ben bu bölümde göremedim ( belik gözümden kaçtı bilmiyorum ama ) ve denizle ilgili kişelirn son bölümlerde olmamasından onun artık hiç dönmeyeceği sonucunu çıkardım. Ve aliy denizsiz bittiginde benim için çok tatbsız bi final olacak ama daha izleyeceğimiz 4 bölüm var :) umutluyum deniz ve aliyeli bi final için çocuklarına kavuştu aşktada mutlulugu yakalamış bi aliye finali güzel olur bence
sgulenay boşver aslında sorun herkesin kendi açısından izlemesinden ve burdaki yazıları da bu şekilde yorumlamasından kaynaklanıyor.defalarca(ben nerdeyse her yazımda sinan çok hata yaptı diye yazarım ama hep karşılık olarak ya siz zaten sinanı hep suçsuz görün cevabı gelir ya sabır yani:) ) sinanın pişman olmasından ve hatalarını düzeltmeye çalışmasından hoşlanmazlar bu bana normal geliyor çünkü hani olmaz da kazayla ben de deniz ve aliye saçmalığına inanıp bu sonu isteseydim tabiki sinanın pişman olmasını istemezdim aliye ona yaklaşmasın isterdim o yüzden çok tuhaf gelmiyor artık.neden tartışıyoruz ki kalmış 4 bölüm dediğiniz gibi herşey olabilir bekleyelim zaten başka şansımız yok.Haklısın hayatımda biz bu kadar at gözlükleriyle yaklaşmıyoruz olaya yani abartı boyutunda artık zaten dedğin gibi ne desek boş görücez inşallah
Denizin kişiliksizliğini unutmuşum Nur a yaptıkları niye Nur kadın değilmiydi onu niye savunmuyorsunuz Nur la evlemeyecekmiydi kızı herkesin içinde aşağıladı en sonunda kaçmak zorunda kaldı zavallım yine ne oldu Aliyeyle artık sona gelmişken korkaklık edip kaçmasını da yazmıyorum Deniz gibi hiç kendini bulammasındansa eninde sonunda sinanın kendi esas kişiliğini bulması çok güzel bak Deniz Filistinde arıyorr:img-hyste
Arkadaşım benim yazımda Deniz ile ilgili bir kelime var mı, bir bak bakalım? Ben Deniz'i savunmuyorum. Kaldı ki Deniz son bölümde ortaya koyduğu kararsız ve bunalımlı kişilikle birçoğumuzun gözünden düştü. Buna ben de dahilim. Ama Deniz'in son yaptıkları bile Sinan'ın bu zamana kadar yaptıklarıyla ölçüşemez! En azından Deniz kimseyi evlenme vaadiyle kandırıp ortada bırakmadı ve çocuk kaçırmadı. Ben burada Sinan'ın karakterini göstermeye çalışıyorum. Ama görebilenlere... Diziyi at gözlüğüyle izleyen sabit fikirli kişilere değil. Dizinin bitmesine az kaldı. Kimin haklı çıkacağını göreceğiz. Eğer adalet diye birşey varsa Sinan yaptıklarını bedelini ödemeye devam eder. Yalnız başına. Daha fazla kimsenin hayatını mahvetmeden.
ya yapmayın arkadaşlar taraflılığın bu kadarına da pes yani. aynı olay başka dizide olsa sinan yerine başkası olsa. evin beyi hizmetçinin kızını evleneceğim vaadiyle kandırıp koynuna alsa sonra da bırakıp gitse,bu bey de o kadar safki kızla birlikte olmuş bir daha arkasına dönüp bakmıyor bir merak bile etmiyor, o adamı hepiniz afaroz ederdiniz.sonra kızı sevmediği insan olmayan biriyle evlendirdiler bir de ne yapardınınz? bu da filmlere konu olmuştur ve bunu yapanlar filmlerin kötü adamıdır. sinan aynura kızım ben seninle öylesine yatıyorum deseydi ümite dediği gibi tamam ama kandırmış kızı.kandırmış.zaten size bir sinan itici gelemedi. adamım yemediği halt kalmadı.yine mükemmel yine mükemmel.
Yorumları biraz geç okuyabildim. Weasleys arkadaşım sana sonuna kadar katılıyorum. Aynur olayının gerçek olduğunu, kendilerinin veya bir yakınlarının başına geldiğini düşünsünler... O zaman da bu kadar doğal ve rahat (!) bir şekilde karşılayabilecekler miydi bakalım? Bu olaylar kurgu da olsa lütfen mantığımızla, daha da önemlisi vicdanımızla tartıp öyle karar verelim...
sinan&halit
25-09-06, 17:34
ben yeni üye oldum dizinin yeni bölüm fotoğraflarını nerden görüyorsunuz?yardım edebilirseniz sevinirim.izlediğim diziler arasında seymen ve bahardan sonra gelen en tatlı ve birbirine yakışan çift sinan ve aliye keşke birlikte olsalar çok güzel bir final olur.halit ergenç'i çok seviyorum İstanbul'a döndüğüm anda onu gene yakın markaja alacağım benden kaçamaz çok iyi bir oyuncu ve çok yakışıklı:)senaristler deniz'i keşke hiç onların arasına sokmasalardı daha iyi olurdu.
sinan halit arkadaşım,multimedyalar bölümü var,yerli dizler bölümün aşasında,ordan aliyenin resimlerine bakabilirsin.
evet bende senin gibi sinan ve aliyenin bir araya gelmesini bekliyorum
nejat diziden çıkmış atv nin sitesinde yazıyo.. aliyenin başrol oyuncular halitle sanem diye yazmışlar..diğer isimlerin arasındada yok nejat. yani artık sinanla aliyenin aşkını izlicez...:happy0064 :happy0064 :happy0064
zaten 3- 4 bolum sonra final yapacak arkadaşlar aliye.benc