Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları- Arşiv 1
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
1907 tüm söylediklerine katılıyorum...bende ilk bölümlerde yılmaz-elif aşkına inanıyordum...ama elif ömerle evlenince bitti benim için...meğer yılmaz onun için önemli değilmiş dedim ve ben böyle bir aşka inanmam...filizin karakteri beni filize yöneltti ve iyikide yöneltmiş...çünkü artık elif-yılmaz diye birşey yok...
kemal bey çöpçatanlık yapar gibi yılmaza filizin geleceğini söylediği zaman,yılmazın eli ayağı birbirine dolaştı sanki ne yapacağını bilemedi,çok heyecanlandı:)
Kesinlikle havincim bu aşka inancımızı kaybettik. Önceden Yılmaz-Elif aşkının umuduyla Fliz-Yılmaz'ı bir türlü yakıştıramıyordum şimdi ise ikisinin çok mutlu olmarını istiyorum..
Yılmaz'ın amacı şirket yönetimini ele geçirmek değil, Meral Tekiner'lerle işbirliği yapabilir. Tekiner'ler için öncelik şirket yönetimi ve şirket politikaları ise, bu da Tekiner'lerin Meral'e bağımlı hale gelmesi demektir. Yılmaz'ın planında ilk bakışta başarısız olduğu gözüksede, her iki durumda da zararlı çıkacak olan Tekiner'lerdir.
Tekiner'lerin Yılmaz'a göre kazançlı olduğu gözükse de kaybeden Tekiner'lerdir.
ben bu açıdan düşünmemiştim çok haklısın gerçi Yılmaz'ın Filiz'e karşı olan duyguları gelişirse intikam planı da değişebilir ama şu aşamada böyle birşey söz konusu değil.
ben bu açıdan düşünmemiştim çok haklısın gerçi Yılmaz'ın Filiz'e karşı olan duyguları gelişirse intikam planı da değişebilir ama şu aşamada böyle birşey söz konusu değil.
bende sana katılıyorum...ve bu intikam planın sonu nereye varacak çok merak ediyorum...yılmaz filize aşık olacağına göre kötü sonuçlar doğuracağı kesin...!
Yilmazin elif için aglamasi beni gerçekten hem sasirtti hem de sevindirdi.Sasirtti çünkü yilmazin elifle fenerdeki bulusmasinda herseyin bittigini söylemisdi ama bu bölümde gördük ki yilmazin kalbinde hala bir umut varmis elif ile beraber olmak için ama sonradan yilmaz bey yine önce savundugu seyi birakip filize ani bir dönüs yapti.Artik yilmazin bu kararsizligi öyle sinir bozucu bir hale geldi ki kimi sevecegini anlayam1yoruz.Bu diziyi ilk baslarda elif yilmaz aski için izliyordum öylesine sicak ask kokan gönlümde taht kuran bir sevdaydi ki onlarin yasadigi kendimi acayip büyülenmis gibi hissediyordum ama artik ben bu dizide gerçek sevdayi hissetmiyorum.Yilmazin elife olan aski biterse bu diziin tadi kalmaz zaten eskisi gibi tad alamiyorum bu diziden çünkü GERÇEK SEVDA YOKKK...ve bundan sonra da böylesine güzel bir ask yasanmayacak.
Gerçek ask ELIF VE YILMAZIN ASKIYDI
Bende senin fikrindeyim arkadasim!!
Artik bende diziden eskisi gibi tad alamadim nerde o bastaki büyük ask
Bana Filiz ve Yilmaz yakinlasmasi hic samimi gelmiyor ama
sanirim böyle devam edecek :(
Yilmazin aglamasi beni cok etkiledi ama sanirim artik Elifi unutmaya
calisacak cünkü Hic bi umut kalmadi artik
Ömere de baya üzüldüm adam yikildi gercekten ama Elif bebegi
aldirmayacak!Zaten Elifi de anlamak mümkün deyil "Ömeri sevmiyorum"
diyor ozman niye evlendin ki Bukadar zor durumlara düsmezdin
Bu arada bölüm baya kisa geldi bana bastaki bölümler daha uzun
oluyordu Iki reklam koyup bi bakiyorsun bölüm sonu!! Yada bana öle geldi;)
Duyduğum kadarıyla ki gönlüm bunu arzu etmiyor, ileriki bölümlerde Yılmaz ve Filiz evlenecekmiş, ikinci sezona böyle gireceklermiş. Daha sonra iki çift de tekrar sorunlar yaşayacakmış, bundan sonraki gidişat da izleyicinin yorumlarına göre değişecekmiş. Ama bir Ihlamur ağacı altında yaşanacak bir şey varmış. Oda süprizmiş.
Bence Elif intihar edecek ve onu Ihlamur ağacı altına gömecekler. Ihlamurlar Altında ifadeside buradan geliyor. Biraz acımasız oldu ama böyle düşünüyorum. Ayrıca bunca şeye rağmen Elif ci olduğumuda hatırlatırım. (Kimse gol yiyor diye takım değiştirmez, değiştiren de gerçek taraftar değildir.)
Bence dizinin sonu böyle olmalı. Madem Yılmaz la birleşmeleri bir hayal ve Yılmaz da Elif e yanaşmıyor en yakışanı tabi dizinin sürükleyiciliği açısından diyorum asla gerçek hayatda tasvip etmem Elif in intihar etmesi çok daha şık olur. Evet evet gerçektende daha güzel bir son olur. Yılmaz da ömrü boyunca azap çeker.
Valla diziyi basindan beri Perihan Savas ile Tarik Akanin "para" adli filmine benzetiyodum. Dedigin gibi olursa nerdeyse birebir ayni olucak zaten. Gerci gidisatta onu gosteriyo. Boyle bi son bencede yakisir.
Ama "Soz vermis asklara, ihlamurlar altinda" diyince aklima yinede farkli seyler geliyo.
Neyse izleyip gorucez.
Valla diziyi basindan beri Perihan Savas ile Tarik Akanin "para" adli filmine benzetiyodum. Dedigin gibi olursa nerdeyse birebir ayni olucak zaten. Gerci gidisatta onu gosteriyo. Boyle bi son bencede yakisir.
Ama "Soz vermis asklara, ihlamurlar altinda" diyince aklima yinede farkli seyler geliyo.
Neyse izleyip gorucez.
ayy arkadaşlar sizde de öyle oluyor mu bilmiyorum ama ben her hafta dizi bitince bir daha ki bölümü iple çekiyorum ve bu dizinin sonunu çok merak ediyorum..
gerçekten dizinin adı ıhlamurlar altında olduğu için ıhlamur ağacaının altında bize bir sürpriz hazırlayabilir senaristler acayip merak ediyorumm yaa
Ben yilmaz ve elif askina olan inancimi hiçbir zaman kaybetmedim ve kaybetmeyecegim de.Benim hissettigim ask elif ve yilmazin askidir her ne olursa olsun onlarin askindan öte ask yok benim için.Yilmaz filizle veya baska biriyle de evlenebilir ama unutulmayacak birsey var ki Yilmaz asla elifi sevdigi kadar hiçkimseyi ölesiye sevemeyecek.
Yilmaz & Elıf
Ben yilmaz ve elif askina olan inancimi hiçbir zaman kaybetmedim ve kaybetmeyecegim de.Benim hissettigim ask elif ve yilmazin askidir her ne olursa olsun onlarin askindan öte ask yok benim için.Yilmaz filizle veya baska biriyle de evlenebilir ama unutulmayacak birsey var ki Yilmaz asla elifi sevdigi kadar hiçkimseyi ölesiye sevemeyecek.
Yilmaz & Elıf
yani sence yılmaz elifin ömerle evlenmesi, onun çocuğuna hamile olmasını ve bu arada olan biir sürü olayları unutum tekrar elifi sevebilirmi, yada bütün bu olaylar olmuşken hala elifi seviyor olabilirmi, bu mümkün değil, yılmaz karakteriyle uzaktan alakası olamaz, ama eğer onların önceki aşklarından bahsediyorsan o başka, evet gerçekten büyük bir aşktı yılmazın aşkı, belki elifte seviyordu ama o zamanlar bunu pek anlamıyordu, bence filizide sevecek yılmaz, hemde daha çok
yani sence yılmaz elifin ömerle evlenmesi, onun çocuğuna hamile olmasını ve bu arada olan biir sürü olayları unutum tekrar elifi sevebilirmi, yada bütün bu olaylar olmuşken hala elifi seviyor olabilirmi, bu mümkün değil, yılmaz karakteriyle uzaktan alakası olamaz, ama eğer onların önceki aşklarından bahsediyorsan o başka, evet gerçekten büyük bir aşktı yılmazın aşkı, belki elifte seviyordu ama o zamanlar bunu pek anlamıyordu, bence filizide sevecek yılmaz, hemde daha çok
arkadaşlar yılmaz karakterini ne kadar çok gözünüzde büyüttünüz yaa anlamıyorum eski nişanlısında intikam almak uğruna onu çok seven bir kızı kullanmak yılmaz karakterine uyuyor mu arkadaşlar sorarım size..
elif ile yılmazın ilişkisinin bitmesinde elif in olduğu kadar yılmaz ında sorumlulukları var hiç birşey tek taraflı olmaz....
ya bu aşk bitmezzz artık barışsınlar hem o elifin annesi olmasa belki barışabilirlerdi ama bebek olayından sonra çok zorrrr
offfffffff elif ve yılmazzzz yeniden aşk yaşasınnnnnnnnnnnn
arkadaşlar süper bi bölümdü
hele ömerin çocuk sevicinin ardından elifin söylediklerinden sonraki hali beni çok etkiledi
sanki yılmaz f,ilizi kıskandı gibme geldi
Yilmaz ve elifin önceki ilk baslardaki o güzelim askindan bahsediyorum.Yilmaz filizi zamanla sevecek belki ama ben asla yilmazin elife hissettigi aski filize de hissedecegine hiç mi hiç inanmiyorum.Filizi sevmeyecek demiyorum filizi sevecek ama çok büyük bir askla sevecegini sanmiyorum.Bundan sonra ne yilmaz ne de elif eskisi gibi mutlu olamayacaklar.
Yilmaz & Elif
arkadaşlar yılmaz karakterini ne kadar çok gözünüzde büyüttünüz yaa anlamıyorum eski nişanlısında intikam almak uğruna onu çok seven bir kızı kullanmak yılmaz karakterine uyuyor mu arkadaşlar sorarım size..
elif ile yılmazın ilişkisinin bitmesinde elif in olduğu kadar yılmaz ında sorumlulukları var hiç birşey tek taraflı olmaz....
yılmaz karakterini büyütmedik barbiee, sadece karakterine uymaz diorum, çok süper bir karakteri var demiyorum, ve onu çok seven bir kızı kullanmadı, filize yaklaşma kararı aldığında filizi tanımıyordu, ve filizi yaşadığı ortamdaki kızlar gibi biri zannediyordu, bunu hepimiz biliyoruz, yani filiz ile beraber olmak filiz için sıradan bir ilişki olacaktı, bunu elif kıskanacaktı, ömer sinir olacaktı, ama hesap edemadiği , tahmin edemediği bir olay oldu, fiiliz çok iyi bir insan çıktı ve yılmaza aşık oldu, yılmaz bunu farkettiğinde çok geç olmuştu, eğer filizi daha önce tanısaydı bunu ona yapmazdı, filizi üzmezdi, evet elif ile yılmaz ilişkisinde yılmazında etkisi vardı, doğru ama yılmaz hep aynı yılmazdı, belki sorunlu bir tipti, çok kıskanç, ama elif onu böyle sevmişti, bunu bilerek, son noktayı elif koydu bu ilişkinin bitmesinde, geri dönülmez yola girdi elif, bunları yılmaz yapmadı, yılmazın yaptıkları her ne kadar elifi zor durumda bıraksada elifte biliyordu bunlar onu çok sevdiği için yapıyordu, her şey olabilir, aralarındaki sorunlar düzelebilirdi ama elif evlenmeseydi, artık evli bir kadının nasıl eski sevgilisine dönmesi düşünülebilir, üstelikte kendi rızasıyla evlenmiş, sevdiği adamı düşünmemiş bir kadının nasıl tekrar yılmaz tarafından aynı aşkla sevilebileceği düşünülür anlamıyorum, ben filize aşık olmasını isteyen biri olarak eğer filiz bir başkası ile evlense mesela muratla kesinlikle tekrar birbirlerine dönsünler, aşık olsunlar istemezdim, neyse bencede muratı kıskandı yılmaz, ama çokta fazla değil, ama güzel bir sahneydi, keşke masadan kalkışlarınıda gösterseydiler, böyle yarım kaldı bence...
elif -yılmaz aşkı bittiği için diziden soğuyanları ya da gerçek aşkın elif-yılmaz aşkı olduğunu söyleyenleri anlamıyorum yani bir insan hayatta bir ikinci kişiye daha aşık olamaz mı ? Bu bir kural mı insanın ömür boyu aynı kişiye aşık kalması .eski türk filmlerinde de öyle olurdu . aralarında büyük aşk yaşayan kahramanlarımız bir şekilde ayrılırlar bu arada hayatlarına başka insanlar girerdi ama bür türlü birbirlerini unutamazlar ve sonunda ya tekrar biraraya gelirler. yada film kötü sonla biterdi . elif - yılmaz aşkının yaşandığı günlerde ileride ayrılık yaşayacaklarını ama aşklarının dizi boyunca devam edeceğini düşünüyorduk ama görülüyor ki yılmaz filiz'e aşık olacak bu yüzden farklı bir şey yaptıkları için senaristleri tebrik ediyorum
yılmaz karakterini büyütmedik barbiee, sadece karakterine uymaz diorum, çok süper bir karakteri var demiyorum, ve onu çok seven bir kızı kullanmadı, filize yaklaşma kararı aldığında filizi tanımıyordu, ve filizi yaşadığı ortamdaki kızlar gibi biri zannediyordu, bunu hepimiz biliyoruz, yani filiz ile beraber olmak filiz için sıradan bir ilişki olacaktı, bunu elif kıskanacaktı, ömer sinir olacaktı, ama hesap edemadiği , tahmin edemediği bir olay oldu, fiiliz çok iyi bir insan çıktı ve yılmaza aşık oldu, yılmaz bunu farkettiğinde çok geç olmuştu, eğer filizi daha önce tanısaydı bunu ona yapmazdı, filizi üzmezdi, evet elif ile yılmaz ilişkisinde yılmazında etkisi vardı, doğru ama yılmaz hep aynı yılmazdı, belki sorunlu bir tipti, çok kıskanç, ama elif onu böyle sevmişti, bunu bilerek, son noktayı elif koydu bu ilişkinin bitmesinde, geri dönülmez yola girdi elif, bunları yılmaz yapmadı, yılmazın yaptıkları her ne kadar elifi zor durumda bıraksada elifte biliyordu bunlar onu çok sevdiği için yapıyordu, her şey olabilir, aralarındaki sorunlar düzelebilirdi ama elif evlenmeseydi, artık evli bir kadının nasıl eski sevgilisine dönmesi düşünülebilir, üstelikte kendi rızasıyla evlenmiş, sevdiği adamı düşünmemiş bir kadının nasıl tekrar yılmaz tarafından aynı aşkla sevilebileceği düşünülür anlamıyorum, ben filize aşık olmasını isteyen biri olarak eğer filiz bir başkası ile evlense mesela muratla kesinlikle tekrar birbirlerine dönsünler, aşık olsunlar istemezdim, neyse bencede muratı kıskandı yılmaz, ama çokta fazla değil, ama güzel bir sahneydi, keşke masadan kalkışlarınıda gösterseydiler, böyle yarım kaldı bence...
kendi çapında bir takım tahminler yürüterek bir kızın duygularıyla oynamak hiçte hoş değil hele ki birilerinden intikam almak adına bu çok çirkin benim merak ettiğim filiz nasıl olacak kendisine bunları yapan bir adamı nasıl affedecek ve onunla nasıl evlenecek hiç mi eskiler akıllarına gelmeyecek... :img-huh:
Ben dizinin ilk bolumlerinde Elif/Yilmaz askindan etkileniyordum. Bunu saklayacak degilim. Gercekten cok guzel ve ask kokuyordu...en azindan oyle dusunuyorum. Fakat simdi geri baktigimda ayni tadi alamam o sahnelerden. Nedeni ise sudur: Elif ozamanlar mutluydu, bu bir gercek. Ama sanki luks seyler oldugunda dahada mutlu oluyordu. Ev bakmaya gittiklerinde evi begenmediginde yuzunu somurtuyordu. Daha modern ve pahali ev baktiklarindada yuzu aciliyordu, Yilmaz'in butcesinin bunu karsilamiyicagini bile bile.
Ben Elif'in askini tam olarak sadece ilk bolumde gordum. Yilmaz icin o gozyaslarini akittiginda. Fakat burdan sonra askin buyuklulugunu goremedim. Oysa Yilmaz Elif'i nekadar sevdigini her firsatta gosteriyordu. Elif'in yuzunde cikacak bir gulumseme icin can atiyordu. Fakat Elif herseyi daha zorlastirdi.
Elif'e en cok sinirlendigim zaman ise Omer'e "Bir arkadasimi bekliyorum" demesiydi. Insan nisanlisi icin nasil arkadasim der anlamiyorum.
Neyse bunlari birakicam, cunku her bolum'u gozden gecirirsem omrum boyunca yazacaklarim bitmez.
Gelelim Yilmaz ve Filiz'e. Gozum bazi arkadaslarin yazdiklarina takildi. Yilmaz ve Filiz'in aski tek tarafli olacak diye yazmislar...yani tek Filiz sevecekmis. Buna Bulent Inal'in yaptigi bir raportajda soyledikleriyle cevap vereyim...Bülent İnal, dizinin ilerleyen bölümlerinde Yılmaz'la Filiz arasında aşk doğacağını söylüyor. Zaten tek tarafli bir ask vardi ortada. Filiz Yilmaz'i seviyordu. Fakat Bulent Inal Filiz ve Yilmazin arasinda bir ask dogacagini soyluyor.
Ustelikte Yilmaz'in Filiz'i kiskandigini hepimiz gorduk bu son bolumde. Tartisacak bir sey yok bence ama, neyse.
kendi çapında bir takım tahminler yürüterek bir kızın duygularıyla oynamak hiçte hoş değil hele ki birilerinden intikam almak adına bu çok çirkin benim merak ettiğim filiz nasıl olacak kendisine bunları yapan bir adamı nasıl affedecek ve onunla nasıl evlenecek hiç mi eskiler akıllarına gelmeyecek... :img-huh:
Bülent İnal bir röportajda "Elif Yılmaz için büyük bir tutkuydu ancak gerçek aşkı Filiz'de bulacak" demişti.Bu söz ve şuanki bölümler Yılmaz-Filiz aşkının yaşanacağını gösteriyor.Yılmaz Filiz'in peşinden yavaş yavaş koşmaya başladı.Bu iki aşkı göreceğimize inanıyorum da Yılmaz-Filiz-Ömer-Elif dörtlüsünün aynı aile içinde nasıl yaşayacaklarını düşünemiyorum.Elif büyük ihtimalle çocuğu aldırmayacak bu durumda çocuğunun babasız doğmasına ve yaşamasına da izin vermeyecek.Bu durumda bu dörtlünün nasıl bir arada kalacağını merak ediyorum.
filiz aşık,, aşkın ne demek olduğunu biliyor, eğer yılmazın artık kendine aşık olduğuna inanırsa neden olmasın, aslında yılmaz dürüst bir karakter, filize hiç seni seviyorum demedi, kandırmadı, filiz bunu biliyor, yaptıklarını inkar etmedi, aşktan artık korktuğunu, aşka inanmadığını söylemişti filize aşk için umutlarını yitirdiğini söylemişti, saklamamıştı, belkide yok böyle birşey demişti, şimdide filiz aynı durumda, yılmazı anlayabilir bu yüzden, aşk acayip bir duygu arkadaşlar, insana olmadık işler yaptırıyor işte,, yılmaza bakalım, elif evlendi gitti, ama o peşini bırakmadı, amaaaan boşver o olmazsa başkası olur banane ondan diyemedi,perişan oldu, kahroldu ve oda kahrolsun, mutsuz olsun istedi, elifte aynen, isteyerek, hatta severek evlendi, hayallerine kavuştu ama unutamadı yılmazı,, onun için ayrılıyor, onun için bu bebeği istemiyor, ve filiz,, hayatı boyunca aradığı aşkı buldu, çok sevdi ama aldatıldı, kullanıldı, belki bilerek belki bilmeyerek,, ama sonuç itibariyle yılmaz onu kullanarak elife ömere acı vermek istedi ve bunu bildiği halde ona hala aşık,, ama bence yılmazın yaptığı affedilir çünki tanımadan bilmeden filize yaklaştı, ama ona zarar vermedi, kötü davranmadı, ve yaptığından pişman oldu, ve bunu ona hissettirdi, senin böyle biri olduğunu hiç tahmin etmemiştim dedi, üzmek istemem seni dedi, ama iş işten geçmişti tabi, ama yine yılmaz affedilebilir, dürüst oldu hiç olmazsa, filize sana aşığım, seni seviyorum, başkasını sevmedim demedi, ama kendini affettirebilimesi zor bence, bence elife duyduğu aşktan daha büyük bir aşk duymadan filize, ve buna onu inandırmadan filiz yılmaza dönmeyecektir,,,
angel16 sana katılıyorum...öyle şeyler söyleyenlere bizim cvp vermemiz hiçbirzaman gerekmez zaten...bülent inalın söyledikleri yetiyor...
zilan çok haklısın arkadaşım filizin yılmazı affetmesi çok zor olacak...daha arada yılmazın intikam planı var...filiz şirketi bu duruma getirenin yılmaz olduğunu öğrenince ne yapacak?eninde sonunda öğrenecek bunu biliyoruz...yılmazın en kısa zamanda filize aşık olduğunu anlaması ve bu intikam planından vazgeçmesi gerek...yoksa geri dönüşü olmayan yollara girecek...
Acikcasi ben bu diziyi seyretmeye biraz gec basladim. Ben basladigimda Yilmaz coktan Filiz'e yakinlasmisti. Dolayisiyla Elif ile Yilmaz'in iliskisini anlatan bolumleri hic seyretmedim, sadece olanlari bilen birilerine anlattirdim. O yuzden soyleyeceklerimde yaniliyor olabilirim, kusura bakmayin.
Dizideki 4 ana karakterden benim en az saygi duydugum Elif acikcasi. Omer'le evlendiginde ona karsi tam olarak neler hissediyordu bilmiyorum ama bir karar vermis ve evlenmis. Anlasamayan insanlarin beraber olmasi taraftari degilim ama yillardir suren siddetli gecimsizlikten bahsetmiyoruz sonucta. Omer gayet anlayisli bir insan. Icine girdigi aile de oyle. Eger hic midesi kaldirmiyorduysa kendisini bastan o duruma sokmamasi gerekirdi. Omer'den tiksinmedigini varsayarsak -ki ben gercekten o kadar da olmadigini dusunuyorum- cocuk oyuncagi gibi "Ben sIkIldIm, oynamiyorum" demenin bir anlami yok. Ask iyidir, guzeldir, hostur ama evlilik, biriyle hayatini birlestirmek, bir aile kurmak, bir kurumun icine girmek demek. Asktan cok sevgiyle, saygiyla ilgisi var. Ustelik emek ister, calismak ister, ugrasmak, fedakarlik yapmak ister. Zor is yani. Deli gibi asik oldugun bir insanla evlenip hic gecinemeyebilirsin veya tanimadigin biriyle evlenirsin, yillarca cok mutlu olursun. Zaten ask mutlaka gelir, gecer. Tamamen kaybolmasa da sevgiye donusur, kavuran bir yangin olmaktan cikip surekli ve istikrarli yanan birseye donusur. Dizide de soylediklari gibi, ask biraz yalan bir duygu yani ve cok guvenilir degil.
Guvenilir degil diyorum cunku birbirine asik olan iki insan o veya bu sebepten ayrildilar sonucta. Yilmaz ile Elif'in ayriligina her ne sebep olduysa olsun, asik olmak onlari birarada tutmaya yetmedi. O yuzden, hala birbirilerine asik bile olsalar -ki ben ozellikle yilmaz'in artik yavas yavas duygularinin azaldigini dusunuyorum- biraraya gelmeleri kendilerini mutlu etmeyecek. Onlarin ki biraz cocukluk aski gibi. Olgun ve saygili bir iliskiyi ayakta tutmaya yeterli degil. Hele de birbirlerini bu kadar incittikten sonra ne kendilerine, ne de karsidaki insana saygi duyamazlar ve sadece kendilerini yer bitirirler.
Benim sahsi fikrim askin surebilmesi icin sevdaya donusmesi gerekir ve sevda da emek, caba olmadan olmaz. O yuzden umutla Yilmaz'in Filiz'le, Elif'in de Omer'le olmasi gerektigini fark etmesini bekliyorum her ne kadar Omer'in Elif'ten cok daha iyi birini hak ettigini dusunsem de...
Bu bölümde beni en çok şaşırtan Fahriye oldu.Uzun zaman Cemal ile birlikte olmamasına rağmen hamile kalması üstelik çocuğun aldıralamayacak kadar büyümesine rağmen Fahriye'nin bunu anlamamış olması hiç inandırıcı değildi.Senaristler Salih'i üzmeye devam etmek için çok ilginç senaryolar yazmaya devam ediyor.
angel16 sana katılıyorum...öyle şeyler söyleyenlere bizim cvp vermemiz hiçbirzaman gerekmez zaten...bülent inalın söyledikleri yetiyor...
zilan çok haklısın arkadaşım filizin yılmazı affetmesi çok zor olacak...daha arada yılmazın intikam planı var...filiz şirketi bu duruma getirenin yılmaz olduğunu öğrenince ne yapacak?eninde sonunda öğrenecek bunu biliyoruz...yılmazın en kısa zamanda filize aşık olduğunu anlaması ve bu intikam planından vazgeçmesi gerek...yoksa geri dönüşü olmayan yollara girecek...
bence zaten su anda vazgecse bile cok gec kaldilar. Meral'in satin aldigi hisseler yuzunden sirketin basi zaten belada. Bundan sonra ancak Yilmaz yardim ederse kendilerini kurtarabilirler.
bence zaten su anda vazgecse bile cok gec kaldilar. Meral'in satin aldigi hisseler yuzunden sirketin basi zaten belada. Bundan sonra ancak Yilmaz yardim ederse kendilerini kurtarabilirler.
bakalım yılmaz yüzünden daha tekiner'lerin başına daha neler gelecek bir takım hırsları yüzünden bir ailenin hayatını mahvedince eline ne geçecek
bakalım yılmaz yüzünden daha tekiner'lerin başına daha neler gelecek bir takım hırsları yüzünden bir ailenin hayatını mahvedince eline ne geçecek
eline geçen hiçbirşey olmayacak,aksine elindekini kaybedecek...filizi kaybedecek...önümüzdeki bölümlerde filiz ve yılmazın çok büyük aşk yaşayacağı belli oldu artık...yılmaz filize önceden yaptıkları için kendini affettirse bile,bu mesele yüzünden affettiremeyecek...
Tekiner'lerin şirketi, halka açılmış bir şirket, şirket'in piyasada bulunan hisse senetlerini Yılmaz'ın veya Meral'in almasında ne gibi yanlışlık var, Asıl hatayı yapan Tekiner'ler. Şirket'in halka açıklık oranını yüksek tutmasalardı. Ellerinde Şirket hisselerin Yüzde 45'ini bulundurma gibi hatayı yapan Tekiner'lerdir.
Tekiner'lerin şirketi, halka açılmış bir şirket, şirket'in piyasada bulunan hisse senetlerini Yılmaz'ın veya Meral'in almasında ne gibi yanlışlık var, Asıl hatayı yapan Tekiner'ler. Şirket'in halka açıklık oranını yüksek tutmasalardı. Ellerinde Şirket hisselerin Yüzde 45'ini bulundurma gibi hatayı yapan Tekiner'lerdir.
doğru söylüyorsun...en azından %50 sini ellerinde tutmaları gerekiyordu...ama yılmazın bunu ne için yaptığını herkes biliyor...yani filiz için önemli olan yılmazın ne için yaptığı zaten...sonuçta ailesine zarar vermek amaçlı yaptı bu işi...yılmaz bu işin içinden nasıl çıkacak çok merak ediyorum...
first lady
11-03-06, 19:36
bence yılmaz kötü biri değil.şirketi batırmıycak kesinlikle.nasıl bilmiyorum ama çıkıcak bu işin içinden.buarada dün yine süperdi yılmaz&filiz sahneleri.ikinci sezona evli gireceklerine göre belliki filiz onu affedicek.sabırsızlıkla bekliyorum :icon_ange :icon_roll
bence yılmaz kötü biri değil.şirketi batırmıycak kesinlikle.nasıl bilmiyorum ama çıkıcak bu işin içinden.buarada dün yine süperdi yılmaz&filiz sahneleri.ikinci sezona evli gireceklerine göre belliki filiz onu affedicek.sabırsızlıkla bekliyorum :icon_ange :icon_roll
ikinci sezona evli mi girecekler :icon_roll ben bilmiyordum öğrenmiş oldum first lady saol:)
bende yılmazın bir şekilde bu işin içinden çıkacağını düşünüyorum...ama nasıl onu bilmiyorum...en kısa zamanda vazgeçse en iyisi olacak...yoksa filiz ailesine zarar vermek isteyen bir adamı kolay kolay affetmezdi...evleneceklerine göre demekki yılmaz daha çok koşacak filizin peşinden:)
first lady
11-03-06, 19:48
bende burdan öğrendim evleneceklerini :img-fullm ayyyyyy valla ben heyecanla bekliyorum yılmazın filize gerçekten aşık hallerini.o zaman adah süper olcak dizimizzzzzzz :icon_ange
tamam tekinerler hisselerin büyük bir bölümünü satışa çıkarmakta hata ettiler belki ama yılmaz iyi niyetinden mi aldı yani çok komik
ya nerden öğrendiniz yılmazla filizin evleneceğini çok saçma olur çünkü filiz yılmazı affetmez ne olursa olsun elifin eski nişanlısı evlenirlerse hep elifle yılmaz yüz yüze bakcak yani doğal olarak huzursuzluk olur sonuçta yaşanmış bi aşk varrrrr bide yılmaz elifi kolay kolay unutamaz
bide yılmazla salihe yazık ya ikisininde sevdiği kadın hamile hemde başkalarından ne kötü bişeyyy
first lady bende çok merak ediyorum yılmazın o hallerini...dediğin gibi dizimiz süper olacak süper! :icon_ange : önümüzdeki bölümü ilk defa bu kadar merakla bekliyorum...yılmazın kıskançlıkları böyle kalmayacak bence daha çok kıskanacak filizi...ben dün yılmazın kıskançlık sahnelerini izlerken yerimde duramadım sevinçten...hele kapıda ellerinin teması,o bakışlar...off off inşallah özet bu hafta yine erken gelir...
oslemm bende o konuyu merak ediyorum...ömer falan nasıl kabul edecekler acaba filizin yılmazla evlenmesini...huzursuzluk olabilir...
yılmaz elifi kolay kolay unutamaz demişsin...evet kolay kolay unutamadı ama artık unuttu bence...ya da unutmak üzere...umarım elifle uzun bir süre karşılaşmazlar...
bide yılmazla salihe yazık ya ikisininde sevdiği kadın hamile hemde başkalarından ne kötü bişeyyy
valla salih için kötü olabilir ama yılmaz için değil galiba...başta çok ağladı ama sonra "iyi oldu" dedi...yılmazın parkta salihe söylediği şu sözler;
"belkide iyi oldu be...sanki artık canım yanmıyor...birşey oldu bilmiyorum...içim sanki bomboş hiçbirşey düşünemiyorum..." sizi bilmem ama benim için çok şey ifade ediyorlar...
sonrada elifin hamileliğini falan da unuttu zaten filizle bakışmalar,barışmaya çalışmalar,kıskançlıklar başladı...
valla salih için kötü olabilir ama yılmaz için değil galiba...başta çok ağladı ama sonra "iyi oldu" dedi...yılmazın parkta salihe söylediği şu sözler;
"belkide iyi oldu be...sanki artık canım yanmıyor...birşey oldu bilmiyorum...içim sanki bomboş hiçbirşey düşünemiyorum..." sizi bilmem ama benim için çok şey ifade ediyorlar...
sonrada elifin hamileliğini falan da unuttu zaten filizle bakışmalar,barışmaya çalışmalar,kıskançlıklar başladı...
Hic yapmak istemedigim biseyi yapip Yilmazi elestirecegim arkadaslar. Bu bolumde ozellikle Elif icin doktugu o gozyaslarini nekadar anlasamda tam olarak karakterine uyduramiyorum Yilmazin. Fenerde ne guzel cevabini vermissin, lafi gedigine oturtmussun ne diye hala agliyorsun dedim kendi kendime. Yani aglamasinin sebebi Elifin hamileligi ise cok sacma. Cunku evlendikten sonra herseyin bitmis olmasini bekledim ben, tamam biraz sundurduler ama bukadarda fazla gercekten.
Simdi neden haksiz buldugumu anlatmaya calisacam. Elifin hamile kalmis olmasina neden bukadar sasirdi Yilmaz anlamadim eger erkeklerde dogurabilme yetenegine sahib olsalardi belki bugun Yilmazda hamileydi :) Nekadar komik gorunsede demek istedigim yani Yilmazda Filizle beraber oldu. Ayni hatayi oda yapti ozaman. Senaristler bu noktada isi sulandirmislar zannimca. Bitti kardesim sil artik, Elif tarih oldu, yok oyle biri. Onune bak onune, kim var? Hah iste, evlen kurtul !
2. sezona evli mi gireceklerrr? sper olur bence zira yılmaza da elife de çok sinir oluyorum
yılmaz kimi istediğini bilmiyor elif ise yılmazı severken gidip ömerle evlendi ömer çok iyi bir insan ve onu üzüyor
ben bu dizide filizi ve ömeri haklı bulmaktayım
2. sezona evli mi gireceklerrr? sper olur bence zira yılmaza da elife de çok sinir oluyorum
yılmaz kimi istediğini bilmiyor elif ise yılmazı severken gidip ömerle evlendi ömer çok iyi bir insan ve onu üzüyor
ben bu dizide filizi ve ömeri haklı bulmaktayım
Arkadas vala sana aynen Katiliyorum....!
Elif hamile diye yilmaz yikiliyor agliyor falan....!filizi goruyor onu etkilemeye calisiyor onun gittigi cafe'ye gidiyooo...!Adamin uzuntusu hep bir anlik kalici degil yani!Olan omere oluyor:S
valla galiba a yılmaz elifi unutuyo
çünkü bana filizi kıskanıyomuş gibime geldi
bende burdan öğrendim evleneceklerini :img-fullm ayyyyyy valla ben heyecanla bekliyorum yılmazın filize gerçekten aşık hallerini.o zaman adah süper olcak dizimizzzzzzz :icon_ange
Firs Lady nersi guzel olucak???iyice bir dusun Filiz omerin kiz kardesi ....Yilmaz elifin eski aski....!Peki filizle omer kardesler bunlar hicmi bir araya gelmiyecekler omerin halini dusunsene eski karisinin sevgilisi ve simdide filizin kocasi:S:S:S Yok artik yani bukadarda olmaz yani ...!Avrupadaki dizilerde filmlerde bile boyle birsey gormedim ben:S:S!!!Sonucta turk dizisi turkiye uymasi lazim diye dusunuyorum gercek hayata sence boyle birsey kabulene bilirmi??Ama bu bir dizi..! yinede dusunmeleri lazim...imkansiz ve yanlis birsey oldugunu
kuroğlu yılmazı eleştirmekte çok haklısın...yılmazın fenerde öyle konuştuktan sonra elifin hamileliğini duyunca ağlaması benimde hoşuma gitmedi ama ömer bunu yılmaza nispet yapar gibi söyledi bu yılmaza çok dokunmuş olabilir...ama emin olduğum birşey var yılmaz akan gözyaşının her damlasında eliften daha çok uzaklaştı ve soğudu...elif için son kez üzülüşüydü yılmazın...dizi benim için yılmazın salihe söylediği sözler sonrası anlamlı olmaya başladı...
asi melek sadece sana öyle gelmedi arkadaşım...hepimize öyle geldi çünkü gerçek bu:)yılmaz filizi kıskanıyor:)
filizde hala yılmazı seviyor
elif pişman ama son pişmanlık fayda etmiyo
ayrıca ömere çok üzüldüm ya nasıl da sevinmişti madem elif ömeri sevmiyodu niye evlendiki herkesi mutsuz etti?
kendisinide tabi
arkadaşlar bana elif-yılmaz aşkı geçen bölüm tamamen bitti gibi geldi.artık yılmaz-filiz aşkına ve ömer-elif ikilisinin mutsuz evliliğine tanık olucaz gibi geliyor.zaten büyük ihtimalle elif bebeği aldırmayacak.çocuğuda babasız büyütmeyecek.filizle yılmaz da evlenirse devamlı elifin gözü önünde olacaklar.bakalım bu kadar şeyle elif nasıl başedecek???
bu arada geçen bölüm eilf annesine kendini öle bir anlattı ki yılmazı bırakmasından ne kadar pişman olduğu ve bidaha hayatta hiç bir pişmanlık istemediği anlaşılıyodu...neyse senaristler onu da mutlu edecek bişiler yapar umarım :D :D :D
yilmaz gittikce sacmalamaya basliyor...
icimde hala bi umit vardi diyor
yilmaz zaten herzaman elifi sevicek
simdide kendini oylamak icin filiz'le yine ugrasiyor
filizin ondan hoslanamsi yilmazin yinede hosuna gidiyordu
bide simdi elif'in hamile oldugunu duyduktan sonra artik herseyden vazgecti
ve yine filizin ilgisini istiyor cunki biri yuzunden begenilmek hosuna gidiyordu
onun icin simdi sacma sacma seyler yapiyor
ben hala elif diyorum ve elif dicem
bence elif cocugunu dogursun ama omerden'de ayrilsin..yoluna devam etsin
yilmazla da olmaz artik yilmaz cunki neyaptigini bilmiyorum sacmaliyip duruyor
ya ben eliften soğudum
yılmazın elifi unutacağını düşünüyorum başka çaresi yok
filiz gerçekten yılmaazın sevgisini haak ediy bence yılmazda zaten filize yaklaşıyor
Dunku bolum cok karisikti...
Yilmaz ne istedigini bilmiyor... bence filize beraber olacaksa onu gercekten cok sevsin belki elif sevdihi kadar sevemez ama sevsin boyle birsey olmasin yok filizle eveldi ama bi sure sonra elifi yine dusunmeye basliyacak... falan filan... insallah oyle birseyler olmaz.... Her ne kadarda Elif ve Yilmazin aski savunsamda... umarim boyle birseyler olmaz
Omer yazik ama ektihini biciyor... bence
Elif bence cocugunu aldirmadi... ama bence aldirsaydi cunku artik omerle olamaz cunku yilmazi sevdihini anladi.... omerle birlikte olduhunda onu dusunmesi olmaz veya cocugu dogduhunda keske bu cocuk yilmazan olsaydi falan filan.... bence dizi sacmalar ozaman tabi benim gorusum
Fariye yazik... orda elvada askim demesi... cok uzucuydu.. ve salihede cok yazik yaa o cok haketmisti bu mutlulugu...
AMA SON OLARAK BUNUDA EKLEYIM BELKI ELIF COCUGUNA ALDIRMADIHI BELLI AMA BELKI DUSURUR COGUGU OLABILIR CUNKU SIMDI HICTE COCUGUN ZAMANI DEYIL
yilmaz gittikce sacmalamaya basliyor...
icimde hala bi umit vardi diyor
yilmaz zaten herzaman elifi sevicek
simdide kendini oylamak icin filiz'le yine ugrasiyor
filizin ondan hoslanamsi yilmazin yinede hosuna gidiyordu
bide simdi elif'in hamile oldugunu duyduktan sonra artik herseyden vazgecti
ve yine filizin ilgisini istiyor cunki biri yuzunden begenilmek hosuna gidiyordu
onun icin simdi sacma sacma seyler yapiyor
ben hala elif diyorum ve elif dicem
bence elif cocugunu dogursun ama omerden'de ayrilsin..yoluna devam etsin
yilmazla da olmaz artik yilmaz cunki neyaptigini bilmiyorum sacmaliyip duruyor
sana katiliyorum yilmaz ne yaptiginin farkinda degil iyice saçmaladi.
ayyy bana fenalık geldi yılmaz hala elifte elif yaa görmüyomusun neler oluyo ne elifi hala yaaa filiz gamayida ögrenirse işin içinden hiç çıkamaz yılmaz bence elifin annesi elif bebegini aldirmasin diye ultrasona soktu iyide yaptı aldirmaktan vazgeçecek bence zaten geçsin yani ömerede yazik ona dönmez gibi geliyo gerçi ama olsun öle yada böle mecbur çocuk olursa hep temas halinde olacaklar ben ençok fahriyeye ve salihe üzüldüm mutlulugu hakediyolardi :img-huh:
valla galiba a yılmaz elifi unutuyo
çünkü bana filizi kıskanıyomuş gibime geldi
ayy evt yaa orasi çok hoşuma gitti telefonu dinlerkenki surat ifadesi sonra muratla bulusacak demesi ayni restoranta gitmesi :icon_ange
beyazyagmur
12-03-06, 00:15
Yorumuma gelince elife söylenen onca kötü kelimeye rağmen ben hala elifin dizinin en dürüst ve en net karakteri olduğunu düşünüyorum..Yaptığı hatanın bedelini en ağır şekilde çekerken kendi hayatı için çok cesur kararlar alabiliyor..
Bebeğini aldırmayacağı en başından beri belliydi zaten..en ufak bi şüphem bile yoktu bu konuda..Yılmazın kararsız halleri biçok insan gibi benimde hoşuma gitmiyor..bir dakika önce elif için çılgına dönen yılmaz bir dakika sonra hiçbişey olmamış gibi duygusuz bi adam haline dönüşebiliyor..Bu nasıl bir dengesizliktir anlamış değilim..
Yılmazın kendi başına kalıp oturup düşünmesi gerekiyor...Bi yandan filizin ailesini yoketme planını uygularken diğer yandan senin yanındayım diyebiliyor mesela ..Bu nasıl bi dürüstlük anlayışıdır nasıl bi çelişkidir..
Ayrıca filiz kendini intikam planı için kullanan yılmazın daha sonra şirketlerini de yoketmek için yaptıklarını öğrenince bütün bu olup biteni kabul edebilecek mi?
Bu kadar görmezden gelebilir mi herşeyi...
elifi sevdiğini bile bile yılmazla olabilir mi? hadi oldu diyelim içinde bi şüphe olmaz mı?Bu hiçte kolay unutulucak bi durum değil..Ne kadar yılmazı sevsede bence filiz bunları asla kabullenmeyecek...
Hep deniliyor ya yılmaz elifi unuttu...elif bitti diye..
Elifte bu bölüm yılmazın kendisini istemediği söyledi..Yılmaza dair bi umudunun olmadığını da belirtti zaten..Elifin bütün çabası kendi mutluluğu..Bu bencillik asla değil...Herşeyle bir bir yüzleşiyor elif...
Son olarak ömer...
O sanırım dizinin en gerçekten seven adamı...Aşkı herşeyden önce geliyor ömer için...gururundan bile..
Umarım bu kararlı ve sahip çıkan tavırları yılmaza da ders olur..
Elifi ne olursa olsun hep seviyor..Şartsız ve içten..
Ne yazıkki tek taraflı bi aşk ama elifi yılmazdan daha fazla sevdiği bi gerçek..
Kimbilir elif belki ömere bi şans daha verir..Aşkı olmasa bile sevgiyi ömerde bulur.....
Bakalım izleyip görücez..
ayy evt yaa orasi çok hoşuma gitti telefonu dinlerkenki surat ifadesi sonra muratla bulusacak demesi ayni restoranta gitmesi :icon_ange
filizi çk seviyorum
elif nasıl yılmazın değerini bilmediyse bu okadar bilecek ben yılmazın elifle değilde filizle olmasını istiyorum
kesinlkle arkadaşlar sonuçta bu bizi ve sırf bizi yüzünden kimsenin kalbini kırnmaya değmez
llütfen kendimize gelelim ve dikkatli olalım
Sadece birsey belirtmek istiyorum. Nekadar aksini soylesek soyluyelim, hepimiz (butun diziyi izleyenler) biliyoruz ki Yilmaz iligiden degil Filiz'den hoslandi. Bunu kabul etmek zor bile olsa bazi arkadaslara, bu bir gercek. Ustelik Filiz'i kiskandida.
Hoslanmasaydi Filiz'in ona "Umarim seni hayatim boyunca tekrar gormem" demesinden sonra hicbir zaman onun pesinden kosmazdi. Yilmaz'in nekadar gururlu oldugunu biliyoruz. Filiz'den hoslanmasaydi kosmazdi pesinden...gurur yapardi Elif'e yaptigi gibi.
Filiz'den ilk ayrildiginda Filiz'in pesinden kosmayi planlamamisti. Ama simdi planliyor. Filiz'i kiskaniyor. Bunu hepimiz goruyoruz (ve seviyoruz...yani ben).
Ustu kapali mesaj gonderdigini zanneden bi arkadasimiz gruplasmalardan bahsediyor. Forumu takib edenler cok iyi bilirlerki bu gruplasmayi cikaranlar surekli Elifi hakli buldugunu belirten kisilerdir. Elifciler ve Filizciler ayriminida kendileri yapmistir. Biz sadece hitab edilmek istedikleri gibi hitab ediyoruz. Birisi isminin Ali oldugunu soyluyorsa ona Mehmet diye hitab edemeyiz heralde, Aliyse Ali, Elifse Elif. Biz sadece bunu yapiyoruz. Hem sonra gruplasmadan ve seviyesiz konusmalardan bahsedenler bazilarina nedense gulunc ve icler acisi bir psikoloji yakistirmasini yapmaktan cekinmiyorlar. Cok seviyeli dogrusu. Biz elestiriyorsak diziyi ve dizideki karakterleri elestiriyoruz. Hic kimsenin gorusune saygisizlik ve terbiyesizlik yapmiyoruz.
Halâ I.A.’nin bir dizi oldugunu hatirlatmak isteyenlere sunu diyorum: Elif tinetindeki insanlara o cok seviyeli buldugunuz tepkiler verildigi icin toplumda bukadar huzursuzluk ve isguzarlik su yuzune cikiyor. Diziler ve filmler hayatin gerceklerini yansitmak icin kullanilan araclardir. Bizde hur irademizi kullanarak mod.larimizin cizdikleri sinirlari zorlamadan bu gercekleri tartisiyoruz burda, onun icinde burasinin adi forum ! Uyelerin birbirlerine iyilik ve guzellik temennilerinde bulunduklari bir sevgi portali degil !
Merak edenler icinde diziden birkac ip ucu verelim, tabi kesinligi konusunda herzaman oldugu gibi bi garanti veremiyoruz. Senarist ablalarimizin hayalindeki son senaryo diyebilirim sadece…….:
Elif bi sekilde Omerle yine birlesecekmis, Yilmazda Filizle evlenecekmis. Her ikisininde cocugu olacakmis. Yilmazin o yasamak icin can attigi aski bu iki cocuk yasayacaklarmis. Hatta onlardan cok daha asik olarak ve butun engellemelere ragmen bu iki cocuk evleneceklermis. Bu sekildede diziyi sonlandirmayi dusunuyorlarmis. Yani ask bu diziden hic eksilmeyecek arkadaslar. Bakalim hep beraber gorecez…..
Not: Bi sureligine Elifin Yilmaza yaptiklarini unutalim bakalim tamam, ama son bolumde Elifin Omere yaptiklarina yabanilikten baska ne diyebilirizki. Insanlikmi yani, bumu insanlik. Kendisine kul kole olan bi adama cektirdigi bunca acilari gorup hala ona insanmi diyecegiz, siz diyebilirsiniz, ben dememekte halâ israrliyim…….
Elif bi sekilde Omerle yine birlesecekmis, Yilmazda Filizle evlenecekmis. Her ikisininde cocugu olacakmis. Yilmazin o yasamak icin can attigi aski bu iki cocuk yasayacaklarmis. Hatta onlardan cok daha asik olarak ve butun engellemelere ragmen bu iki cocuk evleneceklermis. Bu sekildede diziyi sonlandirmayi dusunuyorlarmis. Yani ask bu diziden hic eksilmeyecek arkadaslar. Bakalim hep beraber gorecez…..
Not: Bi sureligine Elifin Yilmaza yaptiklarini unutalim bakalim tamam, ama son bolumde Elifin Omere yaptiklarina yabanilikten baska ne diyebilirizki. Insanlikmi yani, bumu insanlik. Kendisine kul kole olan bi adama cektirdigi bunca acilari gorup hala ona insanmi diyecegiz, siz diyebilirsiniz, ben dememekte halâ israrliyim…….
ne diyeyim katılıyorum bu son dediğine..
en başından beri elife ılımlı yaklaşmaya çalışıyorum..
sonuçta hepimiz biliyoruz ki bu dizi başlarken ekranlara yansıyan aşk yılmazla elifin aşkıydı.. onların aşkının geçmişini görmedik, sadece anlattıklarından, ya da anlatılanlardan anladığımız kadarıyla yorumlar yapabildik o zamana nasıl gelmiş olduklarına dair..
ama bir yandan da dizi öyle bir yerde başladı ki...
elifin hatalarını, yılmaza çektirdiklerini, şimdi de yılmaz bir yana ömere çektirdiklerini görmezlikten gelmek hakikaten imkansız...
"onu sevmiyorum..bu çocuk doğmayacak..."
aklı nerdeydi bunu söyleyene kadar?
ben bunu söyleyen birisinin hiç bir şeyine inanmam artık..
tamam pişman olmuş olabilir ama bu kadar yanlıştan sonra pişman olması bir şeyi değiştirmediği gibi hatalarını da affettirmiyor kanımca..
bu forumdaki elifçilik ve filizcilik kavramlarını tamamen bir tarafa bırakıyorum, sadece dizideki karakterler olarak bakıyorum filizle elife..
yine aynı şey...
bir tarafta tamamen saf duygularla yaşanmış muhteşem bir aşkın sahibini görüyorum, öbür tarafta ise aşkı yaşamayı bir türlü öğrenememiş, her yeni denemesi birilerinin canını yakmayla son bulmuş birini...
ve kimse kusura bakmasın, böylesi bir ayrım varken ben o ikincinin yanında olamam....
Bence Elif karakterinin en buyuk yanlisi bencil ve dusuncesiz olmasi. Her insan mutlu olmak icin cabalayabilir. Bunda garip birsey yok. Ama Elif mutlu olmaya calisirken surekli baska insanlari eziyor ve etrafindakilere karsi olan sorumluluklarini hic dikkate almiyor.
Ben bir insanin istemedigi, hazir olmadigi bir bebegi mutlaka dogurmasi gerektigini dusunmuyorum. Bu konuda farkli goruste olanlariniz olabilir tabi ama ben Elif'in kurtaj yaptirmaya hakki oldugunu bile dusunsem bunu yapma tarzini kesinlikle onaylamiyorum. Bence bu konudaki tutumu tam da biraz once bahsettigim bencil ve dusuncesiz tavirlar icindeydi.
Cocugu aldirmak isteyebilir ama bu cocugun babasina oyle mi soylenir? Filiz'in dedigi gibi, adami karsina alir, sebeplerini aciklar, seni anlamasini saglarsin. Ali kiran, bas kesen gibi "ben aldiriyorum, sen basinin caresine bak" denir mi? Bir de sonra yuzsuzce gidip "ben seni uzmek istemedim" diyor. Yuh yani!!
arkadaşlar bu sadece bir dizi herkesin kendine göre düşüncesi var kimi yılmazı filizle kimi elifle yakıştırıyo filmin sonunda yılmazın kimle olcağını herkes görcek.Ama dizinin sonunda söz vermiş aşklara die bi yazı yazıo bence sonunda elif&yılmaz aşkı olacak fakat bu benim fikrim
Kurdoğlu'nun yazdığı olası finale göz atarsak bence bu diziyi izlemeyelim daha iyi...
Dizinin sonunda kardeş çocukları biribirini sevecek ve evlenecek. Tam Türk filmi sonu...İyi hoş ama o filmler çevrilirken yakın akraba evliliğinin ne kadar sakıncalı olduğunu kamuoyu pek bilmiyordu, şimdi ise bunun ne kadar risk taşıdığı herkesin malumu...Bunu özendirmek çok eleştiri alır...
Böyle bir finalle diziyi sonlandırılırsa çok yanlış olur. Bari Elif'i veya Yılmaz'ı başka birileriyle evlendirseler...
O zaman diziye beşinci bir (erkek ya da kadın) karakter katılır, dizinin akışı çok da heyecanlı olur, hem de tipik Türk filmi olur yine senaristlerimizin dilediği gibi...
Kurdoğlu'nun yorumunu okuyunca bunları yazayım dedim, bakalım senaristlerin aklından neler geçiyor, bir kaç ay sonra hep birlikte görürüz?
Öncelikle senaristlerin düşündüğü akraba evliliği bana da hiç sempatik gelmedi ne yalan söyleyeyim. Bir kere verilen mesajın bırakın etik açıdan sağlık açısından çok büyük çarpıklıkları var. Umarım bu fikirden biran önce vazgeçerler.
Filiz'in mutlu olması için Yılmaz'la Filiz'in birleşmesini istiyorum ama aklı başına gelen Yılmaz'la tabi ki. Bu bölüm onun temelleri atıldı ama Yılmaz hala kendini beğenmiş bir tavırda bu konuda. Yavaş yavaş kıvama gelecek diye düşünüyorum o da.
BM1893'in kürtaj ve Elif'in bu konudaki tutumu hakkında yazdıklarına tek kelime değiştirmeden imzamı atıyorum. Elif'in "onu sevmiyorum" bahanesi altında Ömer'e yaşattıklarına inanamıyorum ve madem bu forum var; bunu kim ne derse dersin sonuna kadar eleştireceğim. Hayır tamam aşık değilsin ama karşındaki senin bir oyuncağın değil kanlı canlı seni de çok seven bir insan. Eleştirileri karakterler veya yazarlar bazında tutmaya özen gösteriyorum bu konuda da içim çok rahat. Yoksa Özge Borak'ın oyunculuğuna her geçen hafta daha hayran kalıyorum. Bu replikleri bu kadar soğukkanlı söyleyebilmek herkesin harcı olamaz.
bencede böyle aptallık olmaz en azından %51 ini ellerinde tutarlar ki son kararları verme yetkisi kendilerinde olur.Artık yılmazı şirketin başına geçircez diye ne yapcaklarını şaşırdılar.Ben bu diziyi izlemeyi bırakıyorum çünkü bana kabak tadı verdi.Hepinize iyi seyirleer ve iyi yorumlar diliyorum.Belkide beni ilgilendirmez ama yorum yazalım diye birbirinizi kırmayın gerçekten deymez.
hepinize iyi seyirler...
SsimsalabimM
12-03-06, 16:09
Herkese Iyi Günler
En basta belirtmek isterimki ben ne filizciyim nede elifci.Ama bu formdaki bazi sahizlar kendilerini diziye öyle kaptirmislarki artik ne yazdiklarini görmüyorlar herhalde.Bir insan bir dizide her nekadar benim istemedigim veya sevmedigim sekilde hareket ederse etsin bu bana ona karsi hakaret etme hakkini vermez.Nedemek Elif insan deyil Filiz su deyil?Lütfen artik böyle seyler yazan insanlar(Kim isterse üstüne alinabilir)cocuklugu biraksinlar.Burasi bir forum eyer düzgü yazmasini bilmiyorsak hic yazmiyalim daha iyi.
Dizide oynayan bütün(evet elif dahil)oyunculari gösterdikleri performance dolagiliyla kutluyorum.
Selamlar
Kurdoğlu'nun yazdığı olası finale göz atarsak bence bu diziyi izlemeyelim daha iyi...
Dizinin sonunda kardeş çocukları biribirini sevecek ve evlenecek. Tam Türk filmi sonu...İyi hoş ama o filmler çevrilirken yakın akraba evliliğinin ne kadar sakıncalı olduğunu kamuoyu pek bilmiyordu, şimdi ise bunun ne kadar risk taşıdığı herkesin malumu...Bunu özendirmek çok eleştiri alır...
Böyle bir finalle diziyi sonlandırılırsa çok yanlış olur. Bari Elif'i veya Yılmaz'ı başka birileriyle evlendirseler...
O zaman diziye beşinci bir (erkek ya da kadın) karakter katılır, dizinin akışı çok da heyecanlı olur, hem de tipik Türk filmi olur yine senaristlerimizin dilediği gibi...
Kurdoğlu'nun yorumunu okuyunca bunları yazayım dedim, bakalım senaristlerin aklından neler geçiyor, bir kaç ay sonra hep birlikte görürüz?
Bu hafta diziyle ilgili yorum yapmadım.Çünki yapacağım yorumlar önceki yorumlarımın tekrarı olmaktan öteye geçemeyecekti.Yine Elif'in bencilliği, Yılmaz'ın sinir bozucu kararsızlığı, acizliği; Filiz'in masumiyeti ve Ömer'in saflığı vs..Bu yüzden yorum yapmadım ama yapılan bir çok yoruma hak vermekten kendimi alamadım.Özellikle erendiz arkadaşımızn yaptığı yoruma.Eğer dizi Kurdoğlu'nun dediği gibi biterse bir kere bu dizi zaten sallantıda olan topluma örnek olma vasfını kaybetmiş olur.Ayrıca Yılmaz ve Filiz evliliğinin mantık evliliği ya da tek tarafı mutlu etme temeli üzerine kurulması benim diziye olan saygımı, sempatimi zedeler ki bundan sonra yaşanacak hiç bir aşk beni tatmin edemez.
Ama erendiz'in belirttiği ve benim asırlardır söylediğim gibi diziye üçüncü şahısların girmesi, Filiz ve Ömer'in onlara aşık olması diziye renk katmaktan ziyade benim içimi rahatlatacaktır(Lütfen senaristler bu fikri ciddiye alsın. Lütfen:().Böylece Elif ve Yılmaz'ı kendi bencillik bataklıklarında yalnız başlarına boğulurken seyrederiz.
Men dakka dukka...
beyazyagmur
12-03-06, 21:38
Ihlamurlar altındayı çok seviyorum ve büyük bi keyifle izliyorum...Burada yapılan hiçbi olumsuz yorum da düşüncelerimi değiştiremez...Ayrıca burası özgür bi forum düşüncelerimi özgürce yazıyorum..Kimseden bi çekincem yok..Üstü kapalı yorum yapmama da gerek....bundan sonrada kendi bildiğim gibi yorum yapmaya devam edicem..Ayrıca burada yeni yeni senaristler çıkıyor...Senarist ablalara senarist abilerde katılıyor..Ama ıhlamurlar altında bu senarist abilerin yazdığı kadar seviyesiz bi hal asla alamaz...Bu dizinin kalitesine aykırı...
Fingirdeşme vs. gibi lafları kullanan biri için gülünç ve içler acısı kelimeleri o kadar seviyeli kalıyorki..anlatamam..
Dizileri gerçek hayatın bi parçası sayacak kadar zavallı olan zihniyete ne söylenebilir ki..Tanrı akıl fikir versin demekten başka..
eliften alıntı yapılarak ona sempati duyan insanları seviyesizlikle suçlayan bu zihniyete daha doğrusu zihniyetsize son sözüm kötü söz sahibine aittir ...
NOT:Şimdi hemen cevap vermek için tetikte beklediğinden methiyeler düzmeye başlayacağından da eminim..daha önceleri biçok arkadaşa yaptığı gibi...
alıştık artık..:)
Ustu kapali mesaj gonderdigini zanneden bi arkadasimiz gruplasmalardan bahsediyor. Forumu takib edenler cok iyi bilirlerki bu gruplasmayi cikaranlar surekli Elifi hakli buldugunu belirten kisilerdir. Elifciler ve Filizciler ayriminida kendileri yapmistir. Biz sadece hitab edilmek istedikleri gibi hitab ediyoruz. Birisi isminin Ali oldugunu soyluyorsa ona Mehmet diye hitab edemeyiz heralde, Aliyse Ali, Elifse Elif. Biz sadece bunu yapiyoruz. Hem sonra gruplasmadan ve seviyesiz konusmalardan bahsedenler bazilarina nedense gulunc ve icler acisi bir psikoloji yakistirmasini yapmaktan cekinmiyorlar. Cok seviyeli dogrusu. Biz elestiriyorsak diziyi ve dizideki karakterleri elestiriyoruz. Hic kimsenin gorusune saygisizlik ve terbiyesizlik yapmiyoruz.
Halâ I.A.’nin bir dizi oldugunu hatirlatmak isteyenlere sunu diyorum: Elif tinetindeki insanlara o cok seviyeli buldugunuz tepkiler verildigi icin toplumda bukadar huzursuzluk ve isguzarlik su yuzune cikiyor. Diziler ve filmler hayatin gerceklerini yansitmak icin kullanilan araclardir. Bizde hur irademizi kullanarak mod.larimizin cizdikleri sinirlari zorlamadan bu gercekleri tartisiyoruz burda, onun icinde burasinin adi forum ! Uyelerin birbirlerine iyilik ve guzellik temennilerinde bulunduklari bir sevgi portali degil !
Bu konu hakkinda son olarak sunu belirtmek istiyorum: Elif gibi seviyesiz insanlarin seviyesizlikten hoslandiklarini bildigimiz icin, onlara onlarin diliyle yani anladiklari dilden hitab etme gayretimizi yadirgayanlar seviyesizligin ne manaya geldigini bilmeyenlerdir !
Merak edenler icinde diziden birkac ip ucu verelim, tabi kesinligi konusunda herzaman oldugu gibi bi garanti veremiyoruz. Senarist ablalarimizin hayalindeki son senaryo diyebilirim sadece…….:
Sen herhalde diziyi gercek hayatla karistiriyorsun....
neden bilmiyorum ama herzaman senin yorumlarin okadar sacmaki anlatamam
ELIF OMERE NELER YAPMIS...ARTIK YILMAZA YAPTIKLARINI UNUTUP OMERE NE YAPTIGIBI DUSUNELIMIS...
ONA BAKARSAN FILIZDE OBUR COCUGA UMIT VERMISTI YILMAZI GORUNCE HEMEN ONU BIRAKIP ,YILMAZLA KENDINI OTEL ODASINDA BULDU
HATTA ARKADASI FILIZI YAKALADI VE HALA YALANLADI?
BUMUDUR DURUSTLUK?VE FILIZCILER VE ELIFCILER YOK DIYORSUN
SEN KENDIN FILIZCISIN ONUN ICINDE HEP ELIFI KOTULUYORSUN
SENIN ERKEK OLDUGUN ICIN ANLIYAMAZSIN
SONUCTA YILMAZ BASLARDADA ELIFIN ISINI BIRAKMASINI ISTEDI?
YILMAZ ELIFE IS BULACAKMIYDI PEKI ONDAN SONRA?
KIRASINI HERSEYINI ODUCEKMIYDI ISI BIRAKSAYDIYADA 1 GUNDE ISMI BULUCAKTI ELIF ICIN?HATTA TOKAT DA ATTI ELIFE
YILMAZ HIC BIR KONUDA HAKLI DEGIL..YILMAZ FILZILE EVLENIRSE BILE SANKI ONU SEVICEK :) BU BIR DIZI SONUCTA KENDININ BILE GORDUGUN SEYLERI KENDIN BILE KABUL ETMIYORSUN GORMEMEZLIKTEN GELIYORSUN
Bazı yorumları okurken kendi kendime insanları dizimi izliyor yoksa bi savaş sahnesimi diye düşündüm..Hemen bölücülük ruhları ağır basanlar elifciler filizciler diye ellerinden gelen ayrımı yapmaya başlamışlar bile..Ne kadar gülünç ve bi o kadarda içler acısı bi psikolojidir bu böyle..
İzlediğimiz bir dizi sonuçta kalkıp burda sen şuna şunu dedin alsana...filanmı diyelim..Yada elifi destekliyoruz die kalkıp filize lafmı edelim..O iyi bu kötü kaka mı diyelim..Ya da bazıları gibi kötü kelimeler kullanıp seviyeyi yerleremi ?çekelim..
Hayır...hiç birini yapmıcaz...Çünkü izlediğimiz bi dizi..keyif alarak izliyoruz hepsi bu..Kendini bu kadar kaptırmanın alemi yok..
Yorumuma gelince elife söylenen onca kötü kelimeye rağmen ben hala elifin dizinin en dürüst ve en net karakteri olduğunu düşünüyorum..Yaptığı hatanın bedelini en ağır şekilde çekerken kendi hayatı için çok cesur kararlar alabiliyor..
Bebeğini aldırmayacağı en başından beri belliydi zaten..en ufak bi şüphem bile yoktu bu konuda..Yılmazın kararsız halleri biçok insan gibi benimde hoşuma gitmiyor..bir dakika önce elif için çılgına dönen yılmaz bir dakika sonra hiçbişey olmamış gibi duygusuz bi adam haline dönüşebiliyor..Bu nasıl bir dengesizliktir anlamış değilim..
Yılmazın kendi başına kalıp oturup düşünmesi gerekiyor...Bi yandan filizin ailesini yoketme planını uygularken diğer yandan senin yanındayım diyebiliyor mesela ..Bu nasıl bi dürüstlük anlayışıdır nasıl bi çelişkidir..
Ayrıca filiz kendini intikam planı için kullanan yılmazın daha sonra şirketlerini de yoketmek için yaptıklarını öğrenince bütün bu olup biteni kabul edebilecek mi?
Bu kadar görmezden gelebilir mi herşeyi...
elifi sevdiğini bile bile yılmazla olabilir mi? hadi oldu diyelim içinde bi şüphe olmaz mı?Bu hiçte kolay unutulucak bi durum değil..Ne kadar yılmazı sevsede bence filiz bunları asla kabullenmeyecek...
Hep deniliyor ya yılmaz elifi unuttu...elif bitti diye..
Elifte bu bölüm yılmazın kendisini istemediği söyledi..Yılmaza dair bi umudunun olmadığını da belirtti zaten..Elifin bütün çabası kendi mutluluğu..Bu bencillik asla değil...Herşeyle bir bir yüzleşiyor elif...
Son olarak ömer...
O sanırım dizinin en gerçekten seven adamı...Aşkı herşeyden önce geliyor ömer için...gururundan bile..
Umarım bu kararlı ve sahip çıkan tavırları yılmaza da ders olur..
Elifi ne olursa olsun hep seviyor..Şartsız ve içten..
Ne yazıkki tek taraflı bi aşk ama elifi yılmazdan daha fazla sevdiği bi gerçek..
Kimbilir elif belki ömere bi şans daha verir..Aşkı olmasa bile sevgiyi ömerde bulur.....
Bakalım izleyip görücez..
Cok guzel ozetlemissin.. emegine saglik diyorum. Oncelikle ciddi anlamda Elifciler Filizciler karmasasini yaratilmasi ciddi anlamda rahatsizlik veriyo. Bi cogu Elife yonelik cirkin soz soylerken, diger taraftan Filize soylenen herhangi bi yorum rahatsiz ediyo dikkatimi cektide. Oysaki dizideki hic bi karaktere yonelik cirkin elestiri kabul edilemez. Lutfen daha olgun davranalim arkadaslar. Bu cirkinlik artik son bulsun, hep ayni kisiler ve ayni yorumlar artik bikma noktasina geldik acikcasi. Forumda ciddi anlamda rahatsizlik vermeye basladi, o yuzden biran once herkes hal ve tavirlarina dikkat ederse kimse rahatsiz olmadan diledigi gibi yorumunu yapabilir.
Ayrica beyazyagmurun yorumlarina simdiye kadar hep katilmisimdir, herseyden once anlatim tarzi ve uslubunu begendigimden**. Anlattigi zaman o samimiyeti ve ictenligini hissedebiliyorum. Dizinin akisini tamamen anladigini ve bizimle iyi bi sekilde paylasmak icin caba gosterdigini gorebiliyorum. Ornek alinicak bi arkadasimiz ve umarizki dizi sonuna kadar aramizda kalir ve bizi fikirlerinden mahrum etmez.
yengec
Angel 16 arkadaşıma katılıyorum. Bu forum oldukça ve de her karakterin kendine özgü hataları oldukça eleştirilmesi kaçınılmazdır diye düşünüyorum. Eğer biz burada karakterler ve olaylar hakkında yazmayacaksak neyi yazacağız onu anlamış değilim. Herkes yorumu rahatça yapıyor ve son zamanlarda kimse de kimseyi niye böyle yazıyorsun diye suçlamıyordu (öncesinde oldu kabul ediyorum son birkaç bölümdür böyle bir konu yoktu) Tamam sert eleştiriler de var ama bence bunlar Angel16 arkadaşımın yazdığı gibi karşılıklı. Forumdaki kurallara uygun olmayan mesajlar zaten uyarı alıyor veya siliniyor.
Bu dizide tamamen hatasız bir karakter olduğunu söylemek bence de yanlış bu arada. Ben Yılmaz ve Filiz'i birbirine çok yakıştırıyorum diye Yılmaz'ı eleştirmiyor değilim (intikam planının Filiz'e verdiği zararı ısrarla görmemesi gibi), eski tavrı için Filiz'in de eleştirilecek çok yanı var , Murat'a "söz vermemesine rağmen" umut verdi. İnkar eden de fazla yok bu konuyu. Benim sevdiğim karakterler hatalıydı diye Elif'i eleştirmekten nasıl vazgeçmediysem siz de Yılmaz'ı veya Filiz'i elbette eleştireceksiniz. Sonuçta fikir tartışması olacak ki forum ilerlesin öyle değil mi?
(konuyla alakalı olmadığından tarafımca mesaj editlenmiştir...Neptün) arkadaslar diziye ! I.A.’nin son bolumunden sonra Elifi insanliktan nasibini alamamis biri olarak goruyor olmamin ardindan almis oldugum tepkiler, sizleri ve tabiki karakterlerinizi son derece net olarak bana aciklamistir. Sevinebilirsiniz…..
Not: Dizi hakkindaki verdigim ip uclar (oncedende belirttigim gibi) senarist ablalari taniyan bir arkadasdan gelmistir. Onceki vermis oldugum ip uclarin net olarak tamamiyle ciktigini gordugum halde halâ diyorumki; hic bir kesinlik yok ! Senaryo surekli yon degistiriyormus, ama eger o son verilen ip uclari dogru cikarsa bu diziye olan hayranligim katlanarak devam edecektir. Hepinize iyi seyirler arkadaslar (HEPiNiZE) !
"Bölüm Yorumları" Bölüm Yorumları olmaktan çıkmış, neredeyse savaş alanına dönmüş diyeceğim. Bilmem kaçıncı uyarışım hatırlamıyorum. Arkadaşlar, izlediğiniz yalnızca bir dizi. Gerçek hayat değil. Ve burada bölüm yorumlarını paylaşıyor olmanız gerekirken sürekli birbirinize sataşıyorsunuz. Neden farklı iki düşüncede olan insan normal bir şekilde kendi fikrini söyleyip susamaz ki? İlla başkasına sataşmanız mı gerekiyor? İlla kırıcı laflar söylemeniz mi gerekiyor. Yorumunu yazarsın, sonra da susarsın. Çünkü adı üstünde "Bölüm Yorumları". Ha bu bölümde şu oldu bana göre yanlış bu oldu bana göre doğru. Elif yanlıştı Filiz yanlıştı Ömer doğruydu. Bu yorum yapıldıktan sonra, sen ne cesaretle Elif'e yanlış dersin diye bir mesaj olamaz! Herkes bir diğerinin fikrine saygı göstermek zorunda. Zorundasınız arkadaşlar. Eğer ki o kişi ile konuşmak istemiyor, tartışmayı saygı çerçevesi içerisinde yapamıyorsanız, laf atmazsınız.
Bölüm Sorumlusu olarak son müdahalemi ediyorum. Bu mesajımın altına BÖLÜM YORUMU dışında yazılan bütün mesajlar silinecektir. Emin olun hiç düşünmeden ve uyarılmadan silinecektir.
Saygılarımla
Bölüm Sorumlusu
Tubi
Merhaba Arkadaşlar,
Yorumlarınızı devamlı takip ediyorum ama, ilk defa yorumda bulunacağım, Tepkilerinizi anlıyorum ama üslubunuzu bozmadan yazsanız daha ii olacak kanaatındayım. Filmdeki dört büyük karakterin hepsininde hataları var az veya çok, birinin yok diyemezsiniz, Ömer bile buna dahil, Nişanlı bir kıza yaklaşması... Herneyse ben başlara dönmeyi düşünmüyorum. Yılmaz'ın çok dengesiz davrandığını hepimiz onaylıyoruz, Elif in Yılmaz'la konuşması değer yargılarımıza hiç uymuyor, ama çocuğu doğurmamak istemesi mantıklı bi karar, tabi duyguları ağır basıp doğurmaya karar vermezse... Filiz çok zayıf görünüyor, ve yakın bölümlerde Yılmaz'a yenik düşeceğini düşünüyorum.
Bence bu forumlar bu dizilerle ilgili herkes ne düşünüyors (yani edep sınırlarını aşmadan) onu yazması için. Şöyle olmalı böyle olmalı demeye, bunu bişekilde kendi istediği şekle büründürmeye kimsenin hakkı yok. Zannediyorum oyuncular hakkında, onların ortaya koydukları performanslar hakkında yorum yazabileceğimiz bir başlık var. O konuda edep sınırlarının daha daraltılması hatta nezaket kurallarının birebir işlemesi zorunlu bir durum. Ancak ete kemiğe bürünmesi imkansız karakterlerle ilgil söylenenleri bu kadar ciddiye almanın bi anlamı yok bence. Mesela ben rahatça "Yılmaz ve Yılmaz gibilere ÖLÜM!" demek istiyorum. Elbette bu söylediğimin Bülent İnal ile HİÇBİR ilgisi yok. O rolünü bu kadar iyi yapmasa bana bunu söyletemezdi zaten.
Asıl meseleye gelecek olursak bence Yılmaz bu resimden o veya bu şekilde çıkmalı. Adam kaç kişinin hayatını mahvetti hala aşkta, vefadan falan bahsediyo. Hayatı dürüst ve mütevazi insanlara zindan edenler hep böyle tipler arkadaşlar. İnsanız hepimiz hata yaparız ama işki bunu kabul edip bununla yaşamayı becerelim. Yılmaz daima doğruyu yapabileceği gibi hastalıklı fikre kapılmış insanları canlandırıyor bence. Diğer karakterlerde yaralarını sarabilecek yürek ve insanlık var bu adam giderse herşey düzelir. :mad72:
Hah soyle valla katilmasamda Yilmazi ve diziyi en azindan sebeplerini aciklayarak elestirenleri ozlemisiz. Oncelikle sevgili modumuza getirmis oldugu ince ayardan oturu tesekkur etmek istiyorum.
Evet bende Yilmazi neden hakli buldugumu aciklamak zorunda hissettim kendimi nedense. Arkadaslar dizinin basinda iki masum asik tanidik. Asiklardan biri yani Elif Yilmazi cok sevdigini dusunmesine ragmen onun sevmedigi hatta nefret ettigi bir hayati secti. Buna karsilik Yilmazda Elifin kendisine yaptiklarini dusunerek daha dogrusu haksiz yere dayak yedigini dusunerek dayak atanlardan hesap sormak istedi. Ve geldigimiz nokta itibari ile "sordu" diyebiliriz. Yani haksizliga boyun egmedi, hakkini aradi ve aldi. Simdi gelinen noktaya bakinki hem hakkini aldi hemde o cok aradigi ASK'i aldi. (Yani alacak)
Diziden hic kimsenin cikmasi taraftari degilim, Elif dahil. Bu tadi baska karakterlerle sunabileceklerini zannetmiyorum ve Yilmaz basta olmak uzere butun oyunculara basarilar diliyorum.
Yılmaz öfkesinde ve kızgınlığında haklıydı ama bu haklılık onu yanlışada düşürdü.Filiz'e yaptıkları tamamen haksızlıktı fakat bu vesile ile onu tanıdı,ona yaptıklarına kendi de pişman oldu,şimdi ise ona karşı konulamaz hisler taşıyor.Yaptıklarını affettirebilir zira Filiz'de onu seviyor.
Yılmaz Elif'ten çoktan vazgeçmeliydi zira artık evli bir kadındı.Elif'i ve Ömer'i üzmek istedi,yaşadığı acı böyle davranmasını gerektirdi ama bu Elif ve Ömer'in evlilikleri üzerinden olmamalıydı,Elif'in kendisine dönmesi için yapılan bir çaba olmamalıydı.Son olaylarda artık böyle bir çabadan vazgeçtiği ve Filiz'e yöneldiği gözlemleniyor.Yılmaz bu eğilimi çok daha önce yapmalıydı.
Yilmaz yine netaptigini bilmiyor
Elifin hamile oldugunu duyunca yine filizden ilgi bekliyor ve ona ilgi gosteriyor cunki yapicaga baska bir sey yok ...
Ben hep soyledim ve simdide soyluyorum Yilmaz Filize asik degil
Nedense Yilmaz Filize bi gulunce yada ,ariyinca hemen asik oluyor
ama elif icin neler yapiyor,agliyor falan oda nefret oluyor
Herneyse BU haftadaki bolumdede Yilmaz yine filizle ugrasicak
ondan sonraki hafta yine Elifi unutamadigini anlar
Zaten unutamadi kendini avutuyor
ayrica filizde yilmazi kabul ederse ,bu demekki filizin hic gurunun kamadigini
abinin karisina asik adam ve seni bu oyun icin kulaniyor : oyle biriyle nasil beraber olabilirsinki. :)
Neyse ben diziyi hala cok seviyorum
ELIFI COK SEVIYORUm
hatta filizide seviyorum
(Sadece dizi hakkında yorum yapma hakkına sahipsiniz. Her hangi bir üyemiz hakkında hiç bir şekilde yorum yapma hakkına sahip olmadığınız için mesajınız tarafımdan editlenmiştir
ayse)......................
Bu yorumunda da fin.....mek gibi kelime kullanmışsın.(Bu kelimeyi bu forumda kullanmayı sana yakıştıramadım) Her ne kadar Elif kocasıyla mantık evliliği yapmış olsada iki evli çiftin beraber olmasının adı asla o çirkin kelime olamaz. Çünkü onlar nikahlı. Bildiğim kadarıyla evlenmeden önce Elif değil Ömer ile Yılmaz ile bile böyle yakınlaşması olmadı. Ama benim ahlak kurallarıma uymayan Türk örf ve adetlerimize yakışmayan (Beni belki geri kafalı zannedebilirsiniz ama benim ahlak kurallarıma asla uymaz) şeyi Filiz yaptı, ve daha bir haftadır tanıdığı bir adama önce kendi davetde bulundu. Bunları tekrarlamak istemiyorum ama bazı arkadaşlar birilerini eleştirirken etraflarına at gözlüğü ile bakıyorlar. Eğer birileri birşeylere isim katacaksa işte Filiz yaptığı tam buna örnek.
Ben Elif in bebeği aldırması taraftarıyım.(Ama sanırım aldırmayacak. Bu arada bebek 8 haftalık olamadan kalp atışları duyulmaz, bu da demekki Elif 2 aylık hamile.Bu sahnede de bence abartmışlar) Bir kere Ömeri' in en azından kendisine saygısı varsa onu sevmeyen ve boşanmak isteğinde olan bir kadından bir çocuk sahibi olmak istemez. En başta zaten Ömer hatayı şurada yaptı. Elif in en yakın takipçişi olarak Yılmaza aşık olduğunu biliyordu. En azından nişanlıydı. İnsan hiç mi şüphelenmez nişanlısına aşık bir kız ne çabuk onu unuttuda beni sevmeye başladı. Bir kaç ay bile olmadan nasıl Yılmaz ı unutabilirdiki, bunları hiç mi düşünmedi. Hiç aklına gelmedimi halen Yılmaz ı sevip sevmediği. Bence Ömer kendi kazdığı kuyuya kendi düştü.
Daha ekleyeceğim şeyler var ama çok uzadı. Az sonra.....
Arkadaşlar diğer dizilerde de bunu söyledim burada da söylemek istiyorum. Sitemiz şuanda binlerce üyeye sahip, basında sık sık yer alan, köşe yazarlarının sürekli bahsettiği (bknz :ana sayfada Aykut ışıklar da bahsetmiş) DİZİ OYUNCULARININ ve set ekiplerinin sürekli takip ettiği bir siteyiz.Lütfen yorumlarınızı yazarken iki kere düşünün. Yaptığınız yorumları sadece sitedeki arkadaşlarınız okumuyor !!!
Saygılarımla
dizifilm.com süpermoderatörü
siyahinci
Ben bu son bölümlerde özellikle Yılmaz karakterinin ne kadar sinir buzucu bir yolda gittiğine inanamıyorum. Sanırım senaryonun azizliğine uğruyor. İki dakika önce Elif için hüngür hüngür ağlarken, bir bakıyorsunuz Filiz e kaş göz yapıyor. Ya Filiz e ne demeli hani o güçlü , kararlı, ayakları yere basan kadın. Hem istememiyor, hem de öbür taraftan durmadan yakın temaslarda bulunmalar, göz göze gelmeler. Birde niyeyse hiç fark ettinizmi Yılmaz ile Filiz sahnelerinde Yılmaz ile Filiz beden olarak birbirlerine o kadar yakın konuşuyorlarki neredeyse burunları birbirine değecek. Çok komiğime gidiyor.
Bir arkadaşımız da Elif in Kemal Kabadayının kızı diye yazmış. Acaba gerçekten doğrumu ki. O zaman bütün işler değişir çünkü. Ben Elif in tamamiyle bebeği aldırması taraftarıyım. Çocuğunu doğursun kocasını sevsin diyen arkadaşlara hayret ediyorum. Gerçekten bu kadar kolaymı. Gerçek hayat ta da hep böyle yorumlar yapılır. İnsanların hayatlarına dışarıdan müdahale etmek çok kolay gelir. Hani derler ya bekara karısını (Kibarını yazdım) boşamak kolaydır diye.
Hiç bir şey için geç olmadığını düşünüyorum. İnsan dünyaya bir kere geliyor. Yeterki kararlı olmalı ve ne istediğini bilmeli (En azından bundan sonra)
Şu gidişata bakılırsa Elif bebeği aldırmayacak. Ama büyük ihtimalle düşürecek. Büyük bir ihtimallede bunalıma girecek ve daha da üzüntülü günler geçirecek.
Ben bu son bölümlerde özellikle Yılmaz karakterinin ne kadar sinir buzucu bir yolda gittiğine inanamıyorum. Sanırım senaryonun azizliğine uğruyor. İki dakika önce Elif için hüngür hüngür ağlarken, bir bakıyorsunuz Filiz e kaş göz yapıyor. Ya Filiz e ne demeli hani o güçlü , kararlı, ayakları yere basan kadın. Hem istememiyor, hem de öbür taraftan durmadan yakın temaslarda bulunmalar, göz göze gelmeler. Birde niyeyse hiç fark ettinizmi Yılmaz ile Filiz sahnelerinde Yılmaz ile Filiz beden olarak birbirlerine o kadar yakın konuşuyorlarki neredeyse burunları birbirine değecek. Çok komiğime gidiyor.
Bir arkadaşımız da Elif in Kemal Kabadayının kızı diye yazmış. Acaba gerçekten doğrumu ki. O zaman bütün işler değişir çünkü. Ben Elif in tamamiyle bebeği aldırması taraftarıyım. Çocuğunu doğursun kocasını sevsin diyen arkadaşlara hayret ediyorum. Gerçekten bu kadar kolaymı. Gerçek hayat ta da hep böyle yorumlar yapılır. İnsanların hayatlarına dışarıdan müdahale etmek çok kolay gelir. Hani derler ya bekara karısını (Kibarını yazdım) boşamak kolaydır diye.
Hiç bir şey için geç olmadığını düşünüyorum. İnsan dünyaya bir kere geliyor. Yeterki kararlı olmalı ve ne istediğini bilmeli (En azından bundan sonra)
Şu gidişata bakılırsa Elif bebeği aldırmayacak. Ama büyük ihtimalle düşürecek. Büyük bir ihtimallede bunalıma girecek ve daha da üzüntülü günler geçirecek.
sevgili arkadaşım yorumlarına sonuna kadar katılıyorum bu dizide ne yaptığını bilmeyenlerden biri de yılmaz ama her nedense yılmaz ın yaptıkları hiç görülmüyor...filiz in bir hafta içinde tanıdığı bir adamla beraber olması,abisinin yaptığı kazayı örtbas etmesi de nedense hiç görülmüyor..
ama elif in işinde yükselmek istemesi,kardeşi kaza yaptığında sevdiği insandan destek görmeyip başka bir insanda sevgi,ilgi,desttek görüp bir anlık yanlış karar verdi diye hemen elif i asalım keselim gibi yorumlar ...
tamam elif çok haklı demiyorum ama bu hikayede sadece elif e yüklenmek yanlış ...
Bunca olanlara rağmen son bölümde bile Yılmaz Elif için halen umutlar besliyormuş. Bunu hepimiz duyduk. Ama hamile diye duyunca birden Filiz e gözleri kaymaya başladı. Bu ilişkiden ne kadar aşk diye bahsedebilirsiniz. Elif aşkı için yaptığını Filiz için parmağını oynatmadan zaten kazandı. Sizce hangi aşk daha heyacan verici, hangisi daha gerçek.
Son bölümdede Yılmaz Filiz ilişkisine bir zemin hazırlandığı iyice anlaşılıyor. Ama bu U dönüşünü yaparken senaristler gerçekten seyirciyi bu kadar da aptal yerine koymasınlar. (Süpermoderatörümüzün dediği gibi inşallah dizi ekibi bizi okuyordur.) Gerçek hayat da bile bu kadar istikrarsızlık olmaz. Ben kim ne derse desin Bülent İnal ile Tuba Büyüküstün ün gerçek hayatdaki beraberliklerinin diziyi bu yönde etkilediğini düşünüyorum. Dizinin hiç bir bölümünü kaçırmayan hatta bazı bölümleri iki kere izleyen bir seyirci olarak baştan beri bizlere Yılmaz Elif aşkını nasıl aşıladınız sa dizinin de yönde devam etmesi gerekmezmiydi. On tane Filiz bir araya gelse Yılmaz ile Elif in o Gazi mahallesinde yaşadıkları aşkın tadını veremez.
tutturmuslar filiz yılmaz diye yok elif yılmaz aşkı yalanmış bi cevaplayın ya
yılmaz
filizle niye ilişki yaşadı kim için yaaa
bi cevaplayın kim acıyı susarak yasadı ağlayıp zırlayıp değil en derininde kim yaşadı
kım sevdıgınden uzak kaldı sessızce sevdasını ııcınde yasadı ya
yok kımse seyretmezmıs yok tum turkıye fılız yılmaz ıcın seyredıyomus yok uc bes
elıfcı
dızıyı
seyredecekmıs eger elıf yılmaz olursa dıye bırsuru yazı var
büyük harfle yazmak yasak olduğu için yazınız tarafımca editlenmiştir.
moderatör tubi
Sayın SüperModeratörümüz başka üyelerinizin uslüpsuz konuşmalarına sizin vermeniz gereken tepkiyi ben vermiş oldum. Daha takipçi ve tarafsız olmanızı umut ederdim. Hangi kriterlerde ki konuşmalara musaade ettiğinizi anlamış değilim.
Umarım sizin dediğiniz gibi yorumlarımızı okuyorlardır. Belki bu sayede dizinin ilk bölümlerindeki gidişatlarının aksine çizdikleri bu istikrarsız ve karmaşık yoldan dönerler. Umarım reyting savaşına kapılıp da halk nasıl istiyorsa diye başta belli olan senaryoyu evirip çevirip durmazlar, en başta beliren yolda devam ederler.
Sevgili öşöş
Burada okunan bütün mesajlar tarafsız ve takipçidir. Herkesin mesajı okunur, yanlışlar düzeltilir, uyarı yapılacaksa yapılır, mesaj silinecekse de silinir. Sizin tepki vermenize gerek kalmaz. Biz zaten tepkilerimizi gösteriririz.
Saygılarımla
Bölüm Sorumlusu
Tubi
Cogunuz Filizin mutlu olmasini onun üzülmemesini yilmazla birlesmesini istiyor...neden? filizi güzel buldugunuz icin sadece güzeller mi mutlulugu hak ediyor? yok elif buz dolabi gibi yok soguk soruyorum size filiz elif rolünü oynasa elifde filiz rolünü siz kimi begenirdiniz o kadar eminimki yine o elif rolündeki tuba büyüküstün ü severdiniz onuhaklı görürdünüz cünkü o güzel ne kadar büyük bir bencillik öyle degil mi filizin neden herseyi hak ettigini anlamiyorum. Filizin ne iyi karakterini gördünüz zengin bir kiz tabiki giyinmeyi ve süslenmeyi bilecek ama bu herseyi hak ettigini göstermiyor ne düsünüyorsunuz merak ettim?
Yılmazın Elif tutkusundan vazgeçtiği gibi ben de bu dizinin tutkunu olmaktan vaz geçeceğim senaristlerin sayesinde. Elif ve Yılmaz aşkını izleyebilmek için Cuma günlerini iple çekiyordum . Yılmaz Elif aşkı bana ne kadar inandırıcı geliyorsa Filiz Yılmaz aşkı da o derecede yapay geliyor. Yılmaz bu kadar büyük bir aşktan ne çabuk kurtulup Filizin peşine düştü. Yılmaz Filiz aşkını isteyenler artık rahat rahat izlesinler. Ömer’ e ve Filize üzülenler, Murat’ a niye üzülmüyor peki. Elif çok kötü de Filiz çok mu iyi sanki. Murat’ a umut verip, Yılmaza aşık oldu. Murat’ ın ne kabahati var peki, Filiz’ e her türlü fedakarlığı yapmasından başka. Ömer Elif’ i seviyor diye Elif’ in fedakarlık yapmasını istiyorsunuz da Murat’ ın aşkına niye saygı duymuyor da Filiz den Murat’ la beraber olmasını istemiyorsunuz. Aşksa Murat’ ın ki de aşk.
Filiz cok arada kalan bir karakter, aslında cok tasıyıcı bir rolü yok, ve hep hazırda sanki bekliyor. Yılmaz’ da bunun bilicinde. Bu yüzden onların beraberlikleri beni etkilemiyor, heyecanlandırmıyor. En etkileyici ask her zaman imkansız görünen asklardır, ve bu sadece su an Elif ve Yılmaz arasında olan iliskide mevcut..
bu ne saçmalıktır ya bu dizi en başından beri elif ve yılmazın sevdası onların
söz verilmiş aşkı için senaryolandı ve bu dizi eğer bu anlamdan şaşarsa büyük
reyting kaybedecek..arada filiz ömer harcandı ama sadece elif yılmaz aşkı yaşansaydı zaten komik basit bi dizi olurdu arada onlar diziye renk kattı başka heyecanlar başka kitleler yarattı bu dizi için olumlu bişey ancak diziyi yapanlar asıl amaçtan asıl yola çıkılan sevdadan o söz verilmiş aşktan vazgeçemezler bunu anlamıyor musunuz
elif ve yılmaz birleşecek...
yoksa bu dizi anlamını kaybedecek...
elif ve yılmaz ı birleştirin...
elif ve yılmaz ı birleştirin ki dizi anlam kazansın..
ilk bölümlerde hepimizn seyredipte hayran kaldığı o söz verilmiş sevda yaşatılsın...
bu arada tubi'cim özür dilerim unutmuşum kuralları affınıza sığınıyorum büyük harfle yazdığım için...
Cogunuz Filizin mutlu olmasini onun üzülmemesini yilmazla birlesmesini istiyor...neden? filizi güzel buldugunuz icin sadece güzeller mi mutlulugu hak ediyor? yok elif buz dolabi gibi yok soguk soruyorum size filiz elif rolünü oynasa elifde filiz rolünü siz kimi begenirdiniz o kadar eminimki yine o elif rolündeki tuba büyüküstün ü severdiniz onuhaklı görürdünüz cünkü o güzel ne kadar büyük bir bencillik öyle degil mi filizin neden herseyi hak ettigini anlamiyorum. Filizin ne iyi karakterini gördünüz zengin bir kiz tabiki giyinmeyi ve süslenmeyi bilecek ama bu herseyi hak ettigini göstermiyor ne düsünüyorsunuz merak ettim?
Güzellik göreceli bir kavramdır. Benim için Elif güzellikte Filiz' le her zaman yarışır. Bu meseleyi bu şekilde yorumlamaman gerekir. Böyle yaparak Elif' i küçük düşürüsün. Evet ama haklısın sana şu konuda katılıyorum, Filiz i daha güzel buldukları için herşeyi onun hak ettiğini düşünenler çok. Sırf daha güzel olduğunu düşündükleri için ve bu düşünce gerçekten çok korkunç. İşte Ülkemizde insanlar sırf dış görünüşleriyle bir yere gelebiliyor (Oyuncu olarakda beğenmediğimi söylemek istiyorum) ama bu işin yıllarca eğitimi almış biryerlere gelmeyi hak edenler iki güzel kaşa göze heba ediliyor.
Aslına bakarsanız ben Filiz i Yılmaz a yakıştırmıyorum. Yılmaz onun yanında varoşların adamı olduğunu belli ediyor. Yılmaz ayrıca Elif e yaptığı kabalıkları Filiz e yapsa acaba Filiz Yılmaz a tahammül edermiydi. Hiç zannetmiyorum.
Güzellik göreceli bir kavramdır. Benim için Elif güzellikte Filiz' le her zaman yarışır. Bu meseleyi bu şekilde yorumlamaman gerekir. Böyle yaparak Elif' i küçük düşürüsün. Evet ama haklısın sana şu konuda katılıyorum, Filiz i daha güzel buldukları için herşeyi onun hak ettiğini düşünenler çok. Sırf daha güzel olduğunu düşündükleri için ve bu düşünce gerçekten çok korkunç. İşte Ülkemizde insanlar sırf dış görünüşleriyle bir yere gelebiliyor (Oyuncu olarakda beğenmediğimi söylemek istiyorum) ama bu işin yıllarca eğitimi almış biryerlere gelmeyi hak edenler iki güzel kaşa göze heba ediliyor.
Aslına bakarsanız ben Filiz i Yılmaz a yakıştırmıyorum. Yılmaz onun yanında varoşların adamı olduğunu belli ediyor. Yılmaz ayrıca Elif e yaptığı kabalıkları Filiz e yapsa acaba Filiz Yılmaz a tahammül edermiydi. Hiç zannetmiyorum.
arkadaşım sen beni yanlış anladın ben özge borak hayranıyım ve onun güzelliği filizle tartışılmaz bence çünkü o çok doğal ve yalın bir güzel ama bana filiz nedense yapay geliyor... 1
Ben baskalarinin dusuncelerini sorgulayacak degil, dizi ustunde yorum yapicam. Bunu belirtmek istedim. Yani cikip yok siz Elif'i su nedenlerden seviyorsunuz, yok su sebep yuzunden savunuyorsunuz.
Evet biz Elif'i cok elestiriyoruz. Ve ayni seyi sizde Filiz uzerine yapabilirsiniz. Fakat sizin (bazilarinizin) yazdigi mesajlar Filiz'den cok, bizim dusuncelerimizi elestiriyor gibi geldi bana. Tabi ben yanlis anlamis olabilirimde.
Baska bir arkadasta, soyle birsey yazmis "tutturmuslar filiz yılmaz diye yok elif yılmaz aşkı yalanmış". Kusura bakmayin ozellikle bir arkadasin mesajindan aldim...niyetim kimseyi sinirlendirmek degil...fakat sunu belirtmem gerekirki zevkler ve renkler tartisilmaz. Evet biz Yilmaz/Filiz diye tutturduk, fakat bu bizim sorunumuz. Biz onlarin karakterini (dis guzelligini degil!) yakistiriyoruz. Ona bakarsan, sizde tutturmusunuz Elif/Yilmaz...tutturmusunuz Yilmaz uzuntuden geri Filiz'e dondu (ki boyle olsaydi yonetmen bunu bize acik bir sekilde belli ederdi).
Eger Yilmaz Elif'in hamile oldugunu ogrendi dige Filiz'e donduyse...Filiz'e degilde baska birisine donerdi...baska birisini bulurdu. Hatirlatirimki Filiz Yilmaz'a "Umarimki hayatim boyunca asla seninle birdaha karsilasmam" demisti.
Donelim baska bir konuya. Evet belki Filiz gucsuzdur bilemiyorum, ama eminimki Elif'ten daha gucludur. Yilmaz'in ona yaptiklarina ragmen hemen yonunu baska bir ekege dogru dondurmedi Elif gibi. Ayaklarinin ustunde durup, normal hayatina geri dondu.
Birde Yilmaz Elif'in zor gunlerinde onun yaninda olmadigini belirtti bazi arkadaslar. Tamamda, o aralar unutmayinki Elif ve Yilmaz ayrilmisti. Yilmaz Elif'in onu aldatigini saniyordu.
Benim bir nisanlim olsa ve baska bir bayan'a benim icin "arkadasim" olarak hitap ederse herhalde aninda ayrilirdim. Niyeti gayer belli olurdu benim icin.
Sunun da farkina vardim ki: 1 haftaya kadar boyle tartismalar olmadi. Nedense buyuk tartismalar Filiz/Yilmaz yakinlasmasi ortaya cikinca basladi. Ben olaylara bu acidan bakiyorum.
angel16 yine harika cevaplamışsın bütün soruları ellerine sağlık arkadaşım
ben çoğunluğu bilmem ama kendi adıma yine sorulmuş bir soruyu cevaplayacağım. Bu bölüm Elif'i oynayan Özge Borak'ın Tuba Büyüküstün'den daha güzel olduğunu düşündüm hiç gülmemesine rağmen ve kimbilir gülse ne kadar güzel olur diye düşündüm. Benim düşüncelerimin dış görünüşle en ufak bir ilgisi yok.
Yılmaz'ı ben de çok eleştirdim ama bu bölüm onu anladım. Bölümle ilgili yorumumda da yazmıştım, insanın son noktaya geldiği bir an vardır ve içindeki kişiye duyduğu öfkeyle karışık aşk için beslediği umut (çoktandır o aşk kangren durumundadır zaten) birdenbire bitebilir ve çoktandır hoşlandığı bir başka kişiyi kalbine yavaş yavaş sokmaya hazır olabilir. Benim başıma gelmişti en azından, bu tarz şeyler olabiliyor yani. Tabi ki bu bölüm Yılmaz Filiz'e birdenbire aşık olmadı böyle birşeyi savunan birisi de okumadım, sadece ondan ciddi ciddi hoşlanmaya başladı. Ben de henüz Elif ve Yılmaz'ın ilk bölümdeki aşkının (Elif Ömer'le tanışmadan önceki) tadını almadım ama içimden bir ses daha da güzelini göreceğim diyor. Umarım yanılmam :)
sevgili arkadaşım yorumlarına sonuna kadar katılıyorum bu dizide ne yaptığını bilmeyenlerden biri de yılmaz ama her nedense yılmaz ın yaptıkları hiç görülmüyor...filiz in bir hafta içinde tanıdığı bir adamla beraber olması,abisinin yaptığı kazayı örtbas etmesi de nedense hiç görülmüyor..
ama elif in işinde yükselmek istemesi,kardeşi kaza yaptığında sevdiği insandan destek görmeyip başka bir insanda sevgi,ilgi,desttek görüp bir anlık yanlış karar verdi diye hemen elif i asalım keselim gibi yorumlar ...
tamam elif çok haklı demiyorum ama bu hikayede sadece elif e yüklenmek yanlış ...
canim aynen sana katiliyorum aynisini bende yazmistim
elif'in hamile oldugunu duyunca yilmaz aglamaya basladi ondan sonrada filizin oldugu yere gitti..cunki yilmaz artik sacmalamaya basladi ne istedigini bilmiyor.
sonucta filizi istemedigini biliyoruz 1 dakikada elifi unutamaz ve unutamicak zaten.filizide hep kendini oylamak icin kulanmasina cok kiziyorum.filizin sucu ne?filizde bari is yerindeki arkadasiyla beraber olsun..insallah bidaha filiz yilmazla beraber olmaz yoksa gercekten cok gurursuz derim ben.
gelecek haftada bilerek yine yilmazin filizle sahneleri olur ondan sonra yine gecer..biktim zaten hep ayni oluyor.yilmazin elifi gercekten sevdigi bir gercek bunu herkez goruyor.ama gercekten ve icten seviyor filizdende hoslaniyor gibi herhalde.ben elifi suclu bulmuyorum .baslarda tuturdu yilmaz elife isten cikicaksin diye ..eger elif isten ciksaydi yilmazmi ona ekmek parasi vericekti ,kirasini oduyecekti yada 1 gunde hemen elife ismi bulucakti.bunu birak kizida tokatladi bile..ben elifi cok seviyorum ve elifin askina gercekten inaniyorum.ozge borak cok guzel oynuyor !
moderatörün notu : büyük harf kullanmak kesinlikle yasaktır.
saygılar tubi
Bazi arkadaslarimizin agzinda bakla islanmadigi ve bizimle dizinin sonunu paylastiklari icin dizinin sonunu simdiden ogrenmenin uzuntusunu yasiyorum acikcasi. Ayrica degisme olasiligininda cok dusuk oldugunu tahmin ettigim icin gorunen koy klavuz istemez diyerek, yarim kalmis bi aski Yilmaz ve Elifin cocuklari tadicagina ve anlatilmak istenen buyuk bi askin yok olmasinin imkansiz oldugunu gorucegimize gore, daha fazla su bu ask gercek tartismalari yapmanin bi alemi yok. Gercek ask ve anlatilmak istenenler acik ve net sekilde ortada. Tabi bazilarimiz gonul isterki diyebilir, bende boyle bi sonda diyorum, ama bi farklilik olucaginida dusunmuyorum sahiden. Boyle bi olay oldugunda ise profosyonellige sigmayacagini ve dizinin buyusunun tamamen kacicagi kanisindayim ki kacti simdiden.
Bunu simdiden basaranlara ise tebrikler.
angel16 yine harika cevaplamışsın bütün soruları ellerine sağlık arkadaşım
ben çoğunluğu bilmem ama kendi adıma yine sorulmuş bir soruyu cevaplayacağım. Bu bölüm Elif'i oynayan Özge Borak'ın Tuba Büyüküstün'den daha güzel olduğunu düşündüm hiç gülmemesine rağmen ve kimbilir gülse ne kadar güzel olur diye düşündüm. Benim düşüncelerimin dış görünüşle en ufak bir ilgisi yok.
Yılmaz'ı ben de çok eleştirdim ama bu bölüm onu anladım. Bölümle ilgili yorumumda da yazmıştım, insanın son noktaya geldiği bir an vardır ve içindeki kişiye duyduğu öfkeyle karışık aşk için beslediği umut (çoktandır o aşk kangren durumundadır zaten) birdenbire bitebilir ve çoktandır hoşlandığı bir başka kişiyi kalbine yavaş yavaş sokmaya hazır olabilir. Benim başıma gelmişti en azından, bu tarz şeyler olabiliyor yani. Tabi ki bu bölüm Yılmaz Filiz'e birdenbire aşık olmadı böyle birşeyi savunan birisi de okumadım, sadece ondan ciddi ciddi hoşlanmaya başladı. Ben de henüz Elif ve Yılmaz'ın ilk bölümdeki aşkının (Elif Ömer'le tanışmadan önceki) tadını almadım ama içimden bir ses daha da güzelini göreceğim diyor. Umarım yanılmam :)
Tessekkur ederim arkadasim, bende sana katiliyorum. Kimse Yilmaz'in Filiz'e asik oldugunu soylemedi. Biz sadece ondan hoslandigini soyledik...ki bu forumdaki herkes farkinda bence, herkes Yilmaz'in Filiz'den hoslandigini biliyor (az bile olsa), inkar edilse bile.
Yilmaz'in Filiz'i kiskandigida bir gercek...bunun Elif'in hamileligile hicbir alakasi yok. Yilmaz ozamana kadar coktan sakinlesmisti hatta yuzu bile guluyordu.
Evet Yilmaz umudunu yitirdi Elif hakkinda...fakat bu sebeple Filiz'e yakinlasmadi. Filiz'den hoslandigi cok acik ve net.
Bu sıralar yoğun oluşum nedeni ile son bölüm ile ilgili yorumumu ancak yapabiliyorum. Benden önce yorum yapan arkadaşların yorumlarının ancak küçük bir kısmını okuyabildim ve okuduğum mesajlarda pek çok arkadaşın Yılmaz'ın karasızlığından sıkılmış olduğunu gördüm ama ben Yılmaz'ı anlayabiliyorum. Sonuçta birisini Yılmaz'ın Elif'i(Burada sözünü ettiğim Elif,Elif Tekiner Değil! Bir deniz kızı olan saf ve masum kız. Yılmaz'ın ıhlamurlar altında onunla bir ömür sade ve huzurlu bir hayat sürmeyi hayal ettiği kız.) sevdiği kadar seven ve onun sevdiğini kaybettiği gibi kaybeden birisi bir sabah uyandığında "Bu güne kadar Elif'e aşıktım artık vazgeçiyorum, ben artık Filiz'e aşığım" diyemez. Çünkü bir süre sonra aşk; tutku ve alışkanlık karışımı bir hal alır ve o aşkın verdiği acı vazgeçilmez olur öyle ki bu kişiye yaşadığını anımsatan tek duygu çektiği acıdır ve o acı olmadığında yaşayamayacak gibidir. Bu nedenle de tıpkı Yılmaz'ın şu anda olduğu gibi kararsız ne hissettiğinin farkına varamayan birisi çıkar ortaya. Yılmaz herşeye rağmen aşık olduğu deniz kızının bir gün geri dönebileceğini umuyordu, her ne kadar o deniz kızının öldüğünü söylese de hala bir yanı o kızın Elif Tekiner'in içinde yaşadığına inanmak istiyordu fakat bu bölüm o kızın artık ölmüş olduğunu farketti ve artık hiç ümidi olmadığını anladı. Bence bu bile Yılmaz'ın karasızlığını geçiremek için yeterli olabilecek bir sebep değil çünkü daha önce de söylediğim gibi aşk tutkuya dönüşüp, sevdiğini kaymetmek ise acı verip alışkanlık yapıyorlar. Yılmaz'ın bu alışkanlıklarından ve içinde yaşadığı hayal dünyasından kurtulmasının tek yolu ise acı çekmeden de yaşabileceğini öğrenmek. Bu konudaki öğretmeni ise tabi ki Filiz olacak. Yılmaz'ın kendisinin de söylediği gibi Elif Tekiner'e bakmak ona acı veriyor çünkü ona her baktığında kaybettiği deniz kızını hatırlıyor oysa Filiz Yılmaz'a acı vermiyor ve Yılmaz Filiz'le birlikte olmaktan, onu görmekten ve hatta sadece ismini duymaktan bile hoşlanır oldu son bölümlede. Haftalar önce söylediğim gibi Yılmaz Filiz'e karşı bir şeyler hissediyor ama hislerine isim koyamıyor bu sırada eski alışkanlıkları ve tutkuları da kafasını karıştırıyor ve bu durum kendisi ile çelişmesine sebep oluyor. Ömer'i kurtarmasının sebebini kemal ve Filiz'e farklı Salih ve Ömer'e farklı anlatıyor ki bence gerçek sebep ikisinin bir karışımı ve giderek daha çok saçmalıyor gibi görünüyor ama bence Yılmaz'ın hareketlerini kendi içinde değerlendirir ve Yılmaz'ı biraz anlamaya çalışırsak aslında olması gerektiği gibi davranıyor. Dediğim gibi Yılmaz'ın bir sabah uyandığında yataktan Filiz'e deliler gibi aşık vaziyette kalkmasını bekleyemeyiz ama önümüzdeki bir kaç bölüm içinde giderek tutkularından ve acısından sıyrılıp gerçek dünyaya yaklaşmasını bekleyebiliriz. Yılmaz'ın hala Elif'i sevdiğini düşünenler olabilir ama bana göre Yılmaz'ın sevdiği deniz kızı öldü ve artık Yılmaz da bunu kabul etti malum ölenle ölünmez:)
Bu güne kadar attığım mesajların neredeyse tamamında Elif'i eleştirdim ve onu sevmediğimi defalarca söyledim herhalde ama her şeye rağmen ben Elif'in karnında atan minicik bir yüreği sudan sebeplerle durdurabilecek kadar kötü olabileceğini düşünmüyorum. Son anda kürtajdan vazgeçecektir diye düşünüyorum ama her şeye rağmen çocucuğunu aldırırsa onun bir insan olduğundan şüphe etmeye başlayacağım.
Geçen bölümde yine en çok üzüldüğüm kişi Salih oldu senaristler Salih'in yüzünü güldürmemek için ellerinden geleni yapıyorlar yani. Bunun için saçma bir hamilelik bile çıkardılar ya helal olsun.
Bir diğer üzüldüğüm kişi ise Ömer oldu dizinin başında yaptıklarını hala unutmamış olsamda geçen her bölümde ona biraz daha sempati duymaya başlıyorum sanırım yakında Ömer'i sevmeye bile başlayacağım:) Bu bölümde baba olma heyecanı falan çok hoştu ama onun da dediği gibi en büyük mutluluklar bir anda insanın canını acıtmaya başlayabiliyor bir süre sonra.
Dis gorunus'un onemsenilmesine kesinlikle katiliyorum. Farkindaysan genelide henuz ten-age yas gurubundaki askla ilgili cok fazla bisey yasamamis, ama merakli ve ozlem duyan kisilerden olusuyo. Insanlar konusunda biraz erken analiz yaptigim soylenebilir, ama ergenlik cagina gelen donemdeki cogu izleyicinin, nelere dikkat ettiklerini az/cok biliyorum.
Elif cok naturel bi gorunume sahip. Oldugundan farkli gorunmeyen, kisa ve oz konusmayi.. karsisindakinin onu o illada anlatmadan anlamasini bekleyen icine kapanik bi karakter. Tabi hal boyle olunca populer gencligin kriterlerine pek yakin dusmuyo. Bu yuzden daha alimli, duygularini birebir yasayan, duygularini tamamen disa vurabilen, onlarin ic dunyasini kisa yoldan dile getirebilen karakterlerin yakin olmasida cok normal ki ben boyle bi durumda tam tersine cok sasirirdim dogrusu.
Açıkçası ben dizinin başından beri anlatılmak istenen şeyin Yılmaz&Elif aşkı olduğuna inanmıyorum çünkü eğer öyle olsaydı Elif bu kadar çok çelişkiyi içinde barındıran bir karakter olmazdı. Aynı şekilde Filiz de bu kadar iyi ve mutluluğu hakeden bir karakter olmazdı. Şimdi bazı arkadaşlar benim Filiz'in mutlu olmasını istememin sebebini Filiz'in dolayısıyla da Tuba Büyüküstün'ün fiziğine bağlayabilerler ama ben bu sonuca dizinin ilk bölümünden beri karakterleri kendimce yorumlayarak ulaşıyorum. İlk bölümden beri size her bölümden Elif'in onaylamadığım en az bir çoğu zaman birden fazla davranışını sayabilirim ama Filiz için uğraşsam o kadar çok şey çıkaramam. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum ki Özge Borak ta bence çok hoş bir bayan ve çok sade bir güzelliği var bu durumda Filiz'in fiziği için mutlu olmasını isteyenler kadar da Elif'in fiziği için mutlu olmasını isteyenler olmalıydı.
Ben Yılmaz'ın bir gün Elif''i(Buradaki Elif yine bir hayal kahramanı olan denizkızı. Elif Tekiner değil) tamamen unutup Filiz'e aşık olabileceğini düşünüyorum çünkü aşk insanın hayatına her gün giren bir güzellik değildir belki ama insanın tıpkı Yılmaz'a olduğu gibi her zaman doğru insanı bir kerede bulması da mümkün olamayabilir. Yani insanın hayatı boyunca yalnızca bir kez aşık olabileceğini düşünmüyorum. İnsan eğer yanlış bir aşk yaşamışsa ikinci bir şansı daha olabilir ve ilk yaşadığı aşk ne kadar büyük olursa olsun bu ikinci kez aşık olmasına engel olamaz çünkü aşk öyle bir duygudur ki ne nasıl geldiğini anlayabilrsiniz ne de nasıl gittiğini. Bir de bakmışsınız ayaklarınız yerden kesilivermiş artık ne geçmişiniz kalmış ne de geleceğiniz, dünyanız bir çift güzel gözün etrafında dönmeye başlamış. Dediğim gibi bütün insanlar herzaman mutluluğu karşılarına çıkan ilk güzel gözlerde bulamayabiliyorlar. Bu insanlara bir şans daha vermemek haksızlık olurdu.
Ben sinir arkadasimizin yazdigi herseye katiliyorum. Harika acikliyorum.
Ayrica ask konusunda teenage'lerin (ben dahil) bir denegim sahibinin olmamasini bir avantaj olarak goruyorum. Sonucta diziye genel olarak bakip, herseyi senin onune konuldugu gibi izlersin.
Fakat denegimin varsa ve aldatilmissan, dogal olarak altdatilmis karakterin taraftari olursun.
Egerki gercekten ask'a ozlem duysaydik, ozaman biz Filiz/Yilmaz askini degilde Elif/Yilmaz askini savunurduk. Sonucta onumuze gelen ilk cift bunlardi ve asklarida buyuktu.
beyazyagmur
13-03-06, 23:17
Cok guzel ozetlemissin.. emegine saglik diyorum. Oncelikle ciddi anlamda Elifciler Filizciler karmasasini yaratilmasi ciddi anlamda rahatsizlik veriyo. Bi cogu Elife yonelik cirkin soz soylerken, diger taraftan Filize soylenen herhangi bi yorum rahatsiz ediyo dikkatimi cektide. Oysaki dizideki hic bi karaktere yonelik cirkin elestiri kabul edilemez. Lutfen daha olgun davranalim arkadaslar. Bu cirkinlik artik son bulsun, hep ayni kisiler ve ayni yorumlar artik bikma noktasina geldik acikcasi. Forumda ciddi anlamda rahatsizlik vermeye basladi, o yuzden biran once herkes hal ve tavirlarina dikkat ederse kimse rahatsiz olmadan diledigi gibi yorumunu yapabilir.
Ayrica beyazyagmurun yorumlarina simdiye kadar hep katilmisimdir, herseyden once anlatim tarzi ve uslubunu begendigimden**. Anlattigi zaman o samimiyeti ve ictenligini hissedebiliyorum. Dizinin akisini tamamen anladigini ve bizimle iyi bi sekilde paylasmak icin caba gosterdigini gorebiliyorum. Ornek alinicak bi arkadasimiz ve umarizki dizi sonuna kadar aramizda kalir ve bizi fikirlerinden mahrum etmez.
yengec
Çok teşekkür ederim...Bölmeye çalışanlara rağmen bu forum hala çok güzel
ve vazgeçilemez..Hala ilk günki tadında..Bundan sonra sadece kendimce okumaya değer bulduğum saygı çerçevesinde yazılan düzgün kelimeler kullanılan yorumları okuyup görüş bildiricem...
gereksiz uzun methiyeler zaten umrumda değil...hiç bi zamanda olmadı..
Bu arada;
Yengeç aynı fikirde olmamıza çok ama çok sevindim...
beyazyagmur
13-03-06, 23:26
Alıntı:
barbiee tafarından gönderildi
tamam elif çok haklı demiyorum ama bu hikayede sadece elif e yüklenmek yanlış
Ne diyebilirim ki işte gerçekler ...aynen dediğin gibi..
Söylediğin herşeye katılıyorum...''ayrıca bakmak ve görmek ayrı şeylerdir..''
Yargılanan elifin ahlak anlayışı ama yukarıdaki sözler çok net
Dizide masum karakter olmadığı çok açık...Barbie nin anlattıklarıda bunun kanıtı..
Yani insanın hayatı boyunca yalnızca bir kez aşık olabileceğini düşünmüyorum. İnsan eğer yanlış bir aşk yaşamışsa ikinci bir şansı daha olabilir ve ilk yaşadığı aşk ne kadar büyük olursa olsun bu ikinci kez aşık olmasına engel olamaz çünkü aşk öyle bir duygudur ki ne nasıl geldiğini anlayabilrsiniz ne de nasıl gittiğini. Bir de bakmışsınız ayaklarınız yerden kesilivermiş artık ne geçmişiniz kalmış ne de geleceğiniz, dünyanız bir çift güzel gözün etrafında dönmeye başlamış. Dediğim gibi bütün insanlar herzaman mutluluğu karşılarına çıkan ilk güzel gözlerde bulamayabiliyorlar. Bu insanlara bir şans daha vermemek haksızlık olurdu.
Her ne kadar teen-age olmasam da :) (hatta aradan yıllar geçmesine rağmen) bu yorumuna katılıyorum. İnsanların yaşının getirdiği tecrübe ile de Elif-Yılmaz arasında dizinin ilk bölümünde yaşanan aşkı da inkar etmeyerek olası bir Filiz-Yılmaz aşkını savunabilir değil mi?? Sonuçta hayatta ilk aşkıyla mutlu olan kişiler de vardır (ne mutlu onlara) ama senin de dediğin gibi herkes yeni bir şansı hakediyor. Yoksa halimiz nice olurdu!! Benim ikinci veya üçüncü aşkıyla çok mutlu beraberlikleri olan çok arkadaşım var mesela.
Filiz'in Omer Yilmaz'a carptiginda herseyi ortmesi gercekten dogru degil. Bunda size hak veriyorum.
Fakat ben birde su acidan bakiyorum olaya:
Hepimiz olayi biliyoruz. Omer Yilmaz'a carpti ve Filiz hic dusunmeden olaylari orttu. Bunu nekadar haksiz ve yanlis bulsamda, o durumda bende ayni seyi hic tereddut etmeden yapardim. Ben abim'i hayatimda hic gormedigim bir adam'a tercih ederdim...ki eminimki hepiniz ayni seyi yapardiniz. Abi'nin hapishaneye girip bir omur boyu kalma gibi bir tehlike varken, sen kalkipta hic gormedigin bir yabanciyi mi savunucaksin?
theroseberry
14-03-06, 00:04
Filiz'in Omer Yilmaz'a carptiginda herseyi ortmesi gercekten dogru degil. Bunda size hak veriyorum.
Fakat ben birde su acidan bakiyorum olaya:
Hepimiz olayi biliyoruz. Omer Yilmaz'a carpti ve Filiz hic dusunmeden olaylari orttu. Bunu nekadar haksiz ve yanlis bulsamda, o durumda bende ayni seyi hic tereddut etmeden yapardim. Ben abim'i hayatimda hic gormedigim bir adam'a tercih ederdim...ki eminimki hepiniz ayni seyi yapardiniz. Abi'nin hapishaneye girip bir omur boyu kalma gibi bir tehlike varken, sen kalkipta hic gormedigin bir yabanciyi mi savunucaksin?
Buradaki asıl mevzu Filiz'in kalkıpta bir yabancıyı savunup, savunmaması değil. Asıl olay bu kazayı şöförün üstlenmesini istemesi. Asıl doğru olmayan bu. Nasıl yani kardeşimi kurtarayım, yanlış hatırlamıyorsam evli çocuklu bir adamı yollayayım hapise. Bu mu adalet? Bu mu insanları sevmek? Bu mu fedakar olmak? İnsan hayat boyu bu vicdansızlığı yüzünden kahrolur.
Buradaki asıl mevzu Filiz'in kalkıpta bir yabancıyı savunup, savunmaması değil. Asıl olay bu kazayı şöförün üstlenmesini istemesi. Asıl doğru olmayan bu. Nasıl yani kardeşimi kurtarayım, yanlış hatırlamıyorsam evli çocuklu bir adamı yollayayım hapise. Bu mu adalet? Bu mu insanları sevmek? Bu mu fedakar olmak? İnsan hayat boyu bu vicdansızlığı yüzünden kahrolur.
Bende zaten Filiz'in hakli oldugunu soylemedim. Daha oncede soyledigim gibi, Filiz'in bu yaptigi dogru degil.
Ama yinede tekrarliyorum, o durumda ben olsam herhalde ayni seyi bende yapardim, icim rahat etmese bile. Belkide ben abim'e fazla bagliyimdir, Filiz gibi, bilemiyorum.
Her ne kadar teen-age olmasam da :) (hatta aradan yıllar geçmesine rağmen) bu yorumuna katılıyorum. İnsanların yaşının getirdiği tecrübe ile de Elif-Yılmaz arasında dizinin ilk bölümünde yaşanan aşkı da inkar etmeyerek olası bir Filiz-Yılmaz aşkını savunabilir değil mi?? Sonuçta hayatta ilk aşkıyla mutlu olan kişiler de vardır (ne mutlu onlara) ama senin de dediğin gibi herkes yeni bir şansı hakediyor. Yoksa halimiz nice olurdu!! Benim ikinci veya üçüncü aşkıyla çok mutlu beraberlikleri olan çok arkadaşım var mesela.
Bu forum için birazcık kısa bi yorum olacak ama ben de size katılıyorum. Tabi kişi bu şansı hakkaten hakediyosa insan yüreği birden fazla aşka ev sahipliğ yapabilir :img-blush
Bende zaten Filiz'in hakli oldugunu soylemedim. Daha oncede soyledigim gibi, Filiz'in bu yaptigi dogru degil.
Ama yinede tekrarliyorum, o durumda ben olsam herhalde ayni seyi bende yapardim, icim rahat etmese bile. Belkide ben abim'e fazla bagliyimdir, Filiz gibi, bilemiyorum.
sana katılıyorum angel 16, bende olsam aynı şeyi yapardım ve kesinlikle abimin hapse girmemesini sağlardımki bu aabiye bağımlılıkla alakalı değil, mesela benim abim yok, ama böyle şirketlerde yani büyük şirketlerde bu durum böyle, ve sana şunu söyleyeyim bu adamlar yani o şöför gibi sadece bir maaşla ailesini geçindirmeye çalışan, zor durumda olan insanların bazıları bunu bir kurtuluş olarak görüyorlar, yani hapse girmeyi, çünki onlar hapisteyken ömürlerinin sonuna kadar çalışsalar kazanamıyacakları kadar para alıyorlar bu işten, ve bu bir gerçek, oda ben girer çıkarım bari biraz para yüzü görmüş oluruz diye teselli buluyorlar, ben filiz bu olayı organize ettiğinde, yani abisini kaçırtıp hemen şöförü onun yerine geçirdiğinde o sahneyi inanılmaz başarılı ve gerçekci bulmuştum, işte gerçek hayat dedim, bunu ne güzel ifade ettiler diye düşündüm, filizde çok başarılıydı...
first lady
14-03-06, 15:08
ben filizi yılmaza kaş gözediyo diye suçlayanlara ve elifi savunanlara şu güzel atasözümüzü söylemek istiyorum 'yılan kendi eğrisinii görmez deve boynun eğri der'.ayrıca elifin 2. bi şansı hakettiğini yeni bi sayfa açmaya hakkı olduğunu söyleyenler nasıl oluyoda yılmazında böyle bi hakkı olduğunu unutuyo.yılmazda filiz konusunda hatalıydı ki sadece kininden yapmıştı bu hatayı.yani o eliften daha fazla hakediyo bu hakkı.bide gördümki ne çok kişi bu bi dizi kendinize gelin diyo.kardeşim sen madem biliyosun bunun dizi olduğunu o zaman bu sitede bu forumda ne işin var?niye yorum yapıyosun?neyse bi kaç gündür böyle yorumlar okuyunca sinirlendim.yarın yeni bölüm resimleri geliyo.heyecanla bekliyoruuuuuuuuummmmmm :cheer:
arkadaşlar yeni bölüm özeti hakkında ne düşünüyorsunuz?ben şimdi okudum..görünüşe göre elif kalp atışlarından sonra tahmin ettiğim gibi bebeği aldırmıcak,ama yılmazla mı ömerle mi olucağı belli deil tabii ki..Bence bu saatten sonra yılmazla olması çok zor,zaten yılmaz da elif'i gördüğünde artık mutlu olmadığını söylemişti. filiz yılmaz'ın hisseleri aldığını öğrenicek galiba. ve salih fahriyeyle evlenicek anladığım kadarıyla.
ben dizinin sonuyla ilgili söylentilere deyinmek istiyorum şuan söylenti diyorum çünkü böle bişeyin kesinliği yok dimi bi arkadaşımız yazmıştı Yılmaz filiz evlenicek çocukları olucak elifin çocuğuyla bu iki çocuklar aşk yaşıycak yani yarım kalmış aşkı.İlk duyulduğuında da kulağa hoş gelmiyo çünkü böyle bir son olduğunda beraberinde newler getireceğini çok da etik olmıyacağını düşlünmeden edemiyor insan Elif-Ömer Filiz-Yılmaz dördü bir arada nasıl yaşıycaklar.ve bununla ilgili yorum yapan bazı arkadaşlarımız olmuş tabi böyle gelişmenin dizinin reytingini düşüreceğini hatta ahlaksızca olabileceğini bile söylemişler (ben bunları polemik yaratmak için yazmıyorum ayrıca belirtirim arkadaşlar.) sadece sölemek istediğim böyle sonlar türk filmlerindede olmuştu hayranlıkla izlediğimiz o aktörlerin-aktrislerin filmlerinde yani ben o kadar da abartılcak birşey olmadığını düşünüyorum . şunda kesinlikle eminimki ki seneryoda neler olur tabide ... elif ve yılmaz bu saatten sonra birleşemez asıl onlar birleştiğinde dizi saçmalar karakterler zıt düşer bu Yılmaza göre bişey değil bence .. Yılmazın elifi hiçbir zaman unutamacağıyla ilgilide şunu söliyebilirm unutması tabiki kolay değil bunu çok net bize gösteriyorlar zaten ama bi insan bir kere aşık olmaz hayat bu devam ediyo dimi... insan acıyı yaşarken çok ** çok acı çektiğinde herzman o yaşadığı şeyi asla unutamayacağını söyler ve düşünür ama zaman öle bişeydi
rki neleri kimleri karşısına çıkarır dimi.Yılmaz çelişkisi salya sümük ağlaması sadece o eski elife bu onda bir hırs oldu zaten çok detaylı birşey sölemeye lüzüm yok bunu da sinir arkadaşımız çok iyi anlatmış.
'' Söz Vermiş aşlara'' daki kasıt bu iki çocuk da olabilir gerçekten sözü belkide onlar vericektir birbirlerine yani illa Elif ve Yılmaz bağdaştırmamız gerekmez bence...
Sonuna daha var gerçi şimdiden bunları yazmak doğru yerind eoldumu bilemiyorum...
özetten anladığım kadarıyla elif bebeği aldıramayacak ve tabii yanında yine her zaman ki ömer olacaktır..yılmaz ne zaman elif in yanında oldu ki şimdi olsun yılmaz bu sevgisini ancak öfkesiyle gösteren varlık o bence sevmek böyle olmaz aferin salih e de galiba fahriyeyle evlenecek..inşallah çok mutlu olurlar ikiside bunu hakediyor... :img-angel
bu diziyi yapmakla hepimize çok güzel duygular yaşatıyorsunuz.kimimizi çok uzaklara,hatırlanması acı veren ama gerçekten yaşanmışIıklara,artık çok uzaklarda kalmış,geri dönülmesi imkansız sevdalara ,kimimizi de hep yaşamak isteyip de yaşayamadığı sevdalara götürüyorsunuz.emeğinize binlerce teşekkürler......yüreğinize sağlık.......
theroseberry
14-03-06, 21:07
Yazımı dikkatli okursanız, benim de sizin Filiz'in haklı olduğunu söylediğinizi iddia etmediğimi görürsünüz. Benim ne demek istediğim tam anlaşılmamış sanırım. Ben kimse bunu üstlenmesin demedim. Ya da ben öyle yapmazdım demedim. Meğer gerçek hayatta ne yapacağımızı konuşuyoruz, ben de fikrimi şöyle belirteyim. Fedakarlık başka bir insanı olaya karıştırmak değildir. Fedakarlık insanın kendisi tarafından yapılır. Sevdiklerini ve itibarını korumak amacıyla 3. alakasız, günahsız bir kişinin olayı üstlenmesini sağlamak fedakarlık değil bencillik ve vicdansızlıktır. Evet ben Filizle aynı şeyi yapmazdım. Çünkü ağabeyimi korumak için bu olayda günahsız bir insan kurban etmez, bu olayı kendim üstlenirdim. Bu da benim bakış açım. Bu kardeşlik, ağabeylik meselesi değil arkadaşlar. Bu insanlık meselesi. Ben günahsız, 3. bir şahsı asla olaya karıştırmazdım. Direk kendim üstlenirdim. Ama benim ağabeyim bunu asla kabul etmezdi zaten (gerçek hayattan örnek veriyoruz ya). Ne benim üstlenmemi ne de bir başkasının. Bu da insanlık göstergesi. Bilmem anlatabildim mi?
Şu bağlılık meselesine gelince aman orada durun işte. Bu konuyu kimseyle hiçbir yerde tartışmam bile. Kimseyi hele hele tanımadığım bir insanı bu konu hakkında üstü kapalı yargılamaya çalışmam. Aileme bağlılığımı her yerde dile getirmem (hem de hiç tanımadığım insanlar karşısında)Çünkü değeri çok büyük, bu konuyu kimsenin açmasına izin vermem, açsa bile cevap vermem. Hele bir dizifilm forumunda asla...
tatli_dilli
14-03-06, 21:48
sanirim sevdigi kadina sahip cikan kisi salih olacak, dilerim cok mutlu olurlar, bu dizi harika bir dizi.
arkadaşlar yeni bölüm özeti hakkında ne düşünüyorsunuz?ben şimdi okudum..görünüşe göre elif kalp atışlarından sonra tahmin ettiğim gibi bebeği aldırmıcak,ama yılmazla mı ömerle mi olucağı belli deil tabii ki..Bence bu saatten sonra yılmazla olması çok zor,zaten yılmaz da elif'i gördüğünde artık mutlu olmadığını söylemişti. filiz yılmaz'ın hisseleri aldığını öğrenicek galiba. ve salih fahriyeyle evlenicek anladığım kadarıyla.
bencede o kalp atışlarını duyduktan sonra ve o odayı gördükten sonra bebeği aldırmaktan vazgeçecek ve Ömer'e geri döneceğini tahmin ediyorum.Salih ve Fahri'yenin aşkıda bambaşka ve gerçek bir aşk eğer anladığın gibiyse harika olur.
Ben maganzin de dinledim...
Bulent inal duyordiki yilmaz filize sevecek... ama elif kadar olmasada sevecek.. ve diyordu tabiki yine elif gorduhunde birseler hissedebilir ama filize sammimyetine sevecekmis.. yani onlari beraber gorcez
Elif annesi diyordu... Omer donecek diye ben onun icin herseyi yapcam falan filan bebegi aldirmiyacakmis.. zaten ozette belli oldu..
Zaten Yılmaz Elif aşkını hiç bir zaman içinden atamaz ki. İşte bu yüzden de Filiz' le birlikte