PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları- Arşiv 1

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10

hope75
15-10-05, 23:25
yılmaz'ın, en son giderken elife atığı o bakış resmen şunu diyordu:asla affetmeyeceğim seni.bence elif çok pişman olacak,ama yılmaz yüzüne bakmayacak.hele filiz ve yılmaz yakınlaşırsa elif kuduracak ama iş işten geçecek.bende iyi yazdım ama değilmi?

myra
15-10-05, 23:27
ya lütfen birisi bana bu dizinin müziğini yollasın veya bulabileceğim bi site söylesin.ilginize tşk

hope75
15-10-05, 23:37
lütfen cevap bekliyorum.bu siteye dün üye oldum fakat sürekli mail adresime bu foruma gelen cevaplar geliyor.bu hep böylemi sürecek?bunu nasıl engelleyebilirim.birisi söylerse çok sevinirim.

erendiz
16-10-05, 00:03
Bahsettiğin, Bülent İnal'ın hangi röportajı, yazar mısın?
sağol...
Bu arada reytingler çok iyi, artık bu dizinin tuttuğu kesinleşti, umarım hep böyle gider..

evanescencefreak
16-10-05, 00:06
ahh elif sana ne diyeyim.tamam yılmazda da var ama hani sevgin aşkın nerrede kaldı.çocuk kahroldu,işinden oldu.elif hanımm şöhret sevdasında.elif akıllı kızdı ama kandı işte.olmaz olmaz dememeli.herkesin bir zayıf yönü var

Elif gelecegini dusunuyor.Yilmazla gelecekleri hic te parlak gozukmuyordu.
Ask karin doyurmaz.Aci ama gercek.
Bu zenginle birlikte ol anlamina gelmez,yanlis anlamayin.
Ama parasizda birsey olmuyor.
Ben Omerle Elifi cok yakistiriyorum.
normalde biyikli erkeklerden nefret ederim ama Omer ve Yilmaza cok yakisiyor.
Elif farkindamidir Omerin askindan?
Adam her turlu belli ediyor.

myra
16-10-05, 00:12
ya lütfen bu dizinin müziğini birisi yollasın bana

beethoven
16-10-05, 02:30
http://**********.de/files/5489327/...lt_nda.mp3.html

miskin
16-10-05, 02:33
bulent inal la tuba buyukustun un kelebekte cıkan roportajı....
forumda var sanırım bu roportaj....
evet dizi tuttu 6 hafta da yukselis devam ederse gider boyle...

istanbulspence
16-10-05, 03:11
daha önce de bahsettim
yeşilçam ı bıkmadan usanmadan hep izledik yıllarca
eleştirsek de bu kadar olmaz diye görüntüye karşı yuh şeklini alsak ta esrarı var işte
yeşilcam yine de bıkılmayan içecekti yani bu toplum için hep suydu
şimdi bu yapımla yeniden sürahiye konmuş ama bu defa iyi bir kokteyl yapılmış
sunulmuş önümüze
bu bir esaret mi bilmem ama
biz bu sudan böyle de iyi yapılırsa hep içeriz

michelle
16-10-05, 03:27
Dün gece biraz rahatsız olduğum için bütün vaktimi tv karşısında geçirdim,o saatte izlenebilecek bir tek Ihlamurlar Altında vardı,ve de izledim.Dizinin müziği,fragmanı çok güzel.Dizide güzel,oyuncular da gayet iyiydi.Dizi sanki bana dublajlı değilmiş gibi geldi umarım değildir.Başrol oyuncusu kız yalnız biraz erkek gibi,naif bir görüntüsü yok.Tuba Büyüküstün ondan kat be kat hem daha güzel hemde daha naif....

Konusuda çok bilindik, ama türk filmlerine nazaran konu daha iyi işleniyor.Bu da diziye ekstra bir avantaj sağlar sanırım.Ama dizinin bir bölümünde "esas oğlan,nişanlısıyla tuttuğu evi terk edip gideceken,evin sahibi esas oğlana nişanlısıyla olan resmini veriyor...O sahneden hemen sonra duvarda asılı bir gelinlik ve eve talip nişanlı bir çift görecekmişim gibi oldu(orjinal filmde öyle oluyordu)...
Neyse yinede o gece tv'de hiç birşey olmadığını düşünecek olursak izleyicilere iyi bir alternatif...

MasalTeam
16-10-05, 15:59
Dizinin basrol oyunculari Bülent Inal ve Tuba Büyükküstünün söyledigine göre 6.Bölüm(yani gelecek bölüm) bir dönüm noktasi olacak ve Yilmaz ile Filiz karakterinin yasayacagi büyük askin ilk kivilcimlarini izleyecegiz.Bende büyük bir merakla bekliyorum

EL DESDİCADO
16-10-05, 16:12
Dizinin basrol oyunculari Bülent Inal ve Tuba Büyükküstünün söyledigine göre 6.Bölüm(yani gelecek bölüm) bir dönüm noktasi olacak ve Yilmaz ile Filiz karakterinin yasayacagi büyük askin ilk kivilcimlarini izleyecegiz.Bende büyük bir merakla bekliyorumBENDE BUNU BEKLİYORUM. FİLİZ VE YILMAZ AŞKI BAŞLAMAYACAKSA BU DİZİYİ HİÇ İZLEMİYİM BEN.MİCHELLE NİN DEDİĞİ GİBİ BEN YILMAZ VE FİLİZİ YAKIŞTIRIYORUM.ÖMER VE ELİF NE YAPARSA YAPSIN.OYUNCULUKLARINA LAFIM YOK TABİKİ. ÖMERDE ELİFTE ÇOK İYİ OYNUYOR.AMA YILMAZ VE FİLİZİN YERİ BENDE AYRI.DAHA DOĞRUSU TUBA BÜYÜKÜSTÜNLE ,BÜLENT İNALIN.HANGİ İKİ KİŞİYİ BİR DİZİDE ÇİFT OLARAK GÖRMEK İSTERSİNİZ DİYE BANA 3 AY ÖNCE SORSALAR B.İ ,T.B DERDİM.

forgetmenot
16-10-05, 16:22
Senaryo çok farklı yönlere kayabilir,diziye yeni insanlar katılabilir.Bence bundan sonra Yılmaz'ın 'adıyla müsemma', karşısına çıkabilecek zorluklardan yılmadan,zengin olmak yolunda yaptığı çalışmaları seyredeceğiz. Elif'le bir daha karşılaştıklarında, maddi olarak eşit şartlarda olacaklardır.

KelebeQ
16-10-05, 16:31
Bende Yilmaz ve Filiz'i merak ediyorum.. biraz acele etsinler, bu is uzadi :p

desire
16-10-05, 16:38
bende yilmaz ve filiz taraftariyim...onlar birbirlerine cok ama cok yakisiyorlar...
umarim 6.bölümde bu yönde birseyler olur... :p ;)

ugursaban
16-10-05, 17:04
konusu bnm hosuma gitti ama ozellikle muziği muziğini bulan bana gonderebilirmi bizahmet sevgilerle... :D :D :D

desire
16-10-05, 17:13
konusu bnm hosuma gitti ama ozellikle muziği muziğini bulan bana gonderebilirmi bizahmet sevgilerle... :D :D :D

iste soundtrack...
http://**********.de/files/5489327/Ihlamurlar_Alt_nda.mp3.html

*yavuz*
16-10-05, 17:53
oyuncuları ve senaryosu çok iyi . Süper bi çık yaptı .Böyle giderse izlenme rekoru kırar gibime geliyooooooo........

Dilan86
16-10-05, 18:23
diziyi izlemiyorum sadece annem izledigi icin kisa kisa göz attim. müzigi cok hosuma gitti. müzigini nerden bulabalicegimi bilen varsa lütfen ö.m atabilirmi? senaryosu da güzel ama maalesef izlemeye vaktim yok

erendiz
16-10-05, 18:24
Dizinin sitesi açılmış, haberiniz olsun....
www.ihlamurlaraltinda.com

Dizinin müziği için geçmiş mesajları okuyun, bir önceki sayfa...

Dilan86
16-10-05, 18:45
söylemeyi unuttum bence bu dizinin en büyük problemi kanal d de yayninlaniyor olmasi zaten kanal d bugüne kadar hemen hemen bütün projelerini yüzüne gözüne bulastirdi (buna yabanci damat ve yilan hikayesi dahil degil). insallah bu dizide reyting kurbani olmaz...

desire
16-10-05, 20:20
sağol özlem22 müthiş resimler özellikle sinan tuzcu ilk resimde çok iyi çıkmış

cok tesekürler...
www.ihlamurlaraltinda.com sitesi tekrar acildi.resimler ordan.bi cok resim var sitede.tuba büyüküstün,bülent inal,sinan tuscu resimleri yerli oyuncular bölümüne ekledim isteyenlere duyrulur... :p ;)

hope75
16-10-05, 22:17
herkes yılmaz ve filizin aşkını bekliyor sanırım.ben öyle düşünmüyorum.bence verilen sözler tutulmalı,eğerki sensiz yaşayamam deniyorsa bu yerine gelmeli.dizi bile olsa.senaryo üstüne konuşuyoruz belki bunlar saçma ama esas oğlan ve esas kız ayrılmamalı.hem elif ve ömer zaten anlaşamaz.filiz ve yılmazda öyle.fakat yılmaz sanırım zengin olacak ve eliften intikam alacak.eski filmlerde sıkça görülen bir durum.filiz ise maddi yönden herşeyi elde etmiş biri.tek eksiği hayatta ,tutku.bunu yılmazda bulacak sanırım.ama bence yılmaz her zaman elifi sevecek.ben öyle düşünüyorum.bakalım neler olacak.birde umarım çok uzatıp saçmalamazlar.bazı diziler bunu yaptı ve yapıyor.halbuki çemberimde gül oya çok güzel olmasına rağmen yerinde ve zamanında bitti.

Antigone
17-10-05, 01:03
Gerci konusu eski türk filmlerinden alinti ama oyuncu kadrosu ile birlikte gayet basarili bir diziye benziyor. Ilk gözüme batan fragman ve müzik olmustu bir kac bölüm izledim ve daha sonra zaman acisindan seyretme imkani bulamadim ve bu hafta az da olsa izleme sansim oldu. Konu herkesin tahmin ettigi gibi gidiyor yani fazla merak uyandiracak bir konu yok su an ortada umarim olasi tahminler üstüne cikacak bir dizi olur.

istanbulspence
17-10-05, 01:15
cok tesekürler...
www.ihlamurlaraltinda.com sitesi tekrar acildi.resimler ordan.bi cok resim var sitede.tuba büyüküstün,bülent inal,sinan tuscu resimleri yerli oyuncular bölümüne ekledim isteyenlere duyrulur... :p ;)
biliyorum ama oraya girmeden burda görmek iyi oldu

Rose
17-10-05, 17:21
@ozlem22: Lütfen forumun görüntüsünü bozacak boyutta resim eklemeyelim.

Saygilar
DiziFilm.com Moderatörü
Rose

tamer35
17-10-05, 20:31
süper bir dizi şimdiden bağımlısı oldum :)

kaya04
18-10-05, 02:18
arkadaşlar benim anlamadığım diziyle ilgisi olmayan kişilerin neden resimleri koonuluyor ya boş yere yer kaplıyor .ve istediğm saylara ulaşamıyorum resimleri n yer kaplamasından dolayı.lütfen diziyle ilgisi olmayan resimeri koymazsanız sevinirin.şimdiden teşekküerler

minemtoprak
18-10-05, 11:59
Bir müzik bu kadarmı insanın içine işler.Harika bir dizi mükemmel bir müzik.

miskin
18-10-05, 12:41
arkadaşlar benim anlamadığım diziyle ilgisi olmayan kişilerin neden resimleri koonuluyor ya boş yere yer kaplıyor .ve istediğm saylara ulaşamıyorum resimleri n yer kaplamasından dolayı.lütfen diziyle ilgisi olmayan resimeri koymazsanız sevinirin.şimdiden teşekküerler

ozlemin ekledigi resimlerin hepsi diziyle ilgili....hangi resim dizi ile ilgisiz kisilerin anlamadım??

tvrehberi
18-10-05, 15:49
ben bayılıyorum bu diziye.süper yaa.özellikle bülent inalın jenerikteki resminde bakışları çok etkileyici yaa.süper bakmış o resimde.bi de ben filizin de yılmaza aşık olmasını istiyorum ki olaylar şööle daha da bi karışsın...

desire
18-10-05, 15:51
ben bayılıyorum bu diziye.süper yaa.özellikle bülent inalın jenerikteki resminde bakışları çok etkileyici yaa.süper bakmış o resimde.bi de ben filizin de yılmaza aşık olmasını istiyorum ki olaylar şööle daha da bi karışsın...

evet bülent inal inanilmaz yakisikli biri... ;)
bende yilmazin filize asik olmasini istiyorum... :p

babyyy2
18-10-05, 16:01
cok saol miskin beni savundugun icin... :p ;)
bende anlamis degilim hangi resimlerden bahs ettigini... :rolleyes:
sanırım arkadaş imzalarımızdan bahsediyo özlem

tamer35
18-10-05, 16:05
özlem22 nin imzasındaki resimlerden bahsediyorsun sanırım o her mesajında otomatik çıkar buraya özellikle eklenen bi şiy değil ;)

michelle
18-10-05, 16:16
Arkadaşlar imzaların büyüklüğü nedeniyle forumların karıştığı bir gerçek.Bu ilk kez olmuyor sonda değil.O yüzden büyük imzalar tarafımızdan kaldırılıyor,burada konusu geçiyorken yazmak istedim...Lütfen imzalarımızı en minimize boyuta geritirip o boyutta kullanalım.Büyük imzanın bir anlamı yok...

babyyy2
18-10-05, 16:25
Arkadaşlar imzaların büyüklüğü nedeniyle forumların karıştığı bir gerçek.Bu ilk kez olmuyor sonda değil.O yüzden büyük imzalar tarafımızdan kaldırılıyor,burada konusu geçiyorken yazmak istedim...Lütfen imzalarımızı en minimize boyuta geritirip o boyutta kullanalım.Büyük imzanın bir anlamı yok...
uyardığın için teşekkürler ama imza boyutu kurallarına aykırı boyutları aşmamaya çalışıyoruz

michelle
18-10-05, 16:32
Arkadaşlar az önce ben yukarıda durumu izah ettim,konuyu daha fazla uzatmanın bir anlamı yok sanırım.Erendiz arkadaşımızın bu konu ile ilgili bir bilgisi olmadığını gördüğüm için yazayım;profil kısmından eklediğimiz imzamız yazdığımız her konunun mesajında görünür.Başka bir yerde imza görünsün burda görünmesin gibi bir durum söz konusu değil malesef.Önemli olan kurallar çerçevesinde imza eklemek,zaten boyutu aşan imzalarda siliniyor...Umarım bu konu burada kapanır arkadaşlar...

desire
18-10-05, 16:36
Arkadaşlar az önce ben yukarıda durumu izah ettim,konuyu daha fazla uzatmanın bir anlamı yok sanırım.Erendiz arkadaşımızın bu konu ile ilgili bir bilgisi olmadığını gördüğüm için yazayım;profil kısmından eklediğimiz imzamız yazdığımız her konunun mesajında görünür.Başka bir yerde imza görünsün burda görünmesin gibi bir durum söz konusu değil malesef.Önemli olan kurallar çerçevesinde imza eklemek,zaten boyutu aşan imzalarda siliniyor...Umarım bu konu burada kapanır arkadaşlar...

cok tesekürler michelle aciklamalarin icin...

babyyy2
18-10-05, 16:36
açıkladığın için tekrar teşekkür ederiz michelle.biz burda sevdiğimiz diziler hakkında sohpet etmek için burdayız başka şeyleri tartışmak için değil

erendiz
18-10-05, 16:50
Bir tek benim yazımı sansürlediğiniz için sağolun...

michelle
18-10-05, 17:15
Bir tek benim yazımı sansürlediğiniz için sağolun...

Ben karlışıklı polemik mesajları sildim sadece,kimsenin mesajını sansürlediğimi sanmıyorum.

agonist
18-10-05, 19:21
Kötü bi kayıt da olsa dizinin jenerik müziği. Buyrun:
>>>>>http://**********.de/files/6441334/_hlamurlar_alt_nda.mp3.html <<<<<

istanbulspence
18-10-05, 20:19
Kötü bi kayıt da olsa dizinin jenerik müziği. Buyrun:
>>>>>http://**********.de/files/6441334/_hlamurlar_alt_nda.mp3.html <<<<<
kötü bir kayıtsa bu foruma şöyle ortalarından itibaren bir göz at daha iyisini bulacaksın

buket87
18-10-05, 20:44
miskin
müziklerle ilgili özel mesaj atmıştım cevap vermedin bu ********** meselesini çözemedimde sadece jenerik müziği mi var diğer müziklerde var mı?

filizk
19-10-05, 10:35
Bu hafta izlediğim bölümle ilgili birkaç eleştirim olacak;

* Elif'in resimdeki makyajı ve duruşu daha güzel olabilirdi
* Elif'in kıyafetini hiç beğenmedim, güzelliğini kapatmış, rengi ve modeli yaşına hiç uymamış, makyajı ve saçı da daha güzel olabilirdi. Bir düz fönü bile iyi çekememişler
* Elif'in deneme çekimleri yapılırken saçları fönlüydü ama akşam eve gittiğinde yine eski halindeydi, bu arada bir kopukluk yaşanmış. Sanki aradan 1 günden fazla zaman geçmiş gibi olmuş.
* Filiz'in de saçları toplu olsa daha hoş olur, çünkü saç kesimi çok kötü, bir de saçları sürekli gözünün önüne geliyor. Güzel yüzü gölgeleniyor.
* Yılmaz'ın mağazaya motorsikleti ile daldığı sahne de gerçekçi olmamış. Şöyle ki: kapıda 2 tane güvenlik vardı eminim böyle önemli bir ziyaret yapılacak bir yerde içeride de güvanlik görevlileri vardır. ama her nedense Yılmaz içeri rahat girebildi ve etrafta dolaşırken herkes bön bön bakıyordu. Güvenliğin böyle bir durumda olaya müdahale etmesi gerekirdi. Herşey olup bittikten sonra bile kimse Yılmaz'a dokunmadı, herkes öylece bakıp durdu. Filmin bu bölümü biraz gerçek dışı olmuş.
Diziyi seven ve takipçisi olan bir izleyici gözüyle yorum yapmak istedim. Bu haftaki bölümü merakla bekliyorum.

EL DESDİCADO
19-10-05, 13:52
arkadaşlar fragmanı gördünüz mü?yılmaz hapiste.elif pişman.ortalık fena karışmış.bu arada yılmazın hapiste bir sahnesi var ki.fragmanın sonuna doğru..tam tatar ramazan mübarek :) ama yakışmış şaka bir yana

tis498
19-10-05, 14:03
Bu hafta izlediğim bölümle ilgili birkaç eleştirim olacak;

* Elif'in resimdeki makyajı ve duruşu daha güzel olabilirdi
* Elif'in kıyafetini hiç beğenmedim, güzelliğini kapatmış, rengi ve modeli yaşına hiç uymamış, makyajı ve saçı da daha güzel olabilirdi. Bir düz fönü bile iyi çekememişler
* Elif'in deneme çekimleri yapılırken saçları fönlüydü ama akşam eve gittiğinde yine eski halindeydi, bu arada bir kopukluk yaşanmış. Sanki aradan 1 günden fazla zaman geçmiş gibi olmuş.
* Filiz'in de saçları toplu olsa daha hoş olur, çünkü saç kesimi çok kötü, bir de saçları sürekli gözünün önüne geliyor. Güzel yüzü gölgeleniyor.
* Yılmaz'ın mağazaya motorsikleti ile daldığı sahne de gerçekçi olmamış. Şöyle ki: kapıda 2 tane güvenlik vardı eminim böyle önemli bir ziyaret yapılacak bir yerde içeride de güvanlik görevlileri vardır. ama her nedense Yılmaz içeri rahat girebildi ve etrafta dolaşırken herkes bön bön bakıyordu. Güvenliğin böyle bir durumda olaya müdahale etmesi gerekirdi. Herşey olup bittikten sonra bile kimse Yılmaz'a dokunmadı, herkes öylece bakıp durdu. Filmin bu bölümü biraz gerçek dışı olmuş.
Diziyi seven ve takipçisi olan bir izleyici gözüyle yorum yapmak istedim. Bu haftaki bölümü merakla bekliyorum.

yorumlarına katılıyorum.bence de elif in güzelliği gölgeleniyor.çok daha alımlı olabilirdi.ayrıca yılmaz ın operasyonu çok ilginçti.biraz abartılmış mı ne?güvenlik görevlileri dahil mağazadaki herkesin yılmaz a tepkisiz kalması da anlamsız olmuş.ben de en çok buna takıldım...

fragmanı görmedim ama el desdicado nun tatar ramazan benzetmesine çok güldüm...yakışır valla ne diyeyim :):)

MasalTeam
19-10-05, 14:08
Bence Elifin güzelliginin geri planda birakilmasi normal cünkü dizi Filiz ve Yilmaz aski üzerine kurulmus.Yani Elif basrolde degil.Zaten bu bölümde büyük ask basliyor :) Yani öyle umuyorum.

tis498
19-10-05, 14:17
Bence Elifin güzelliginin geri planda birakilmasi normal cünkü dizi Filiz ve Yilmaz aski üzerine kurulmus.Yani Elif basrolde degil.Zaten bu bölümde büyük ask basliyor :) Yani öyle umuyorum.

umutlardan fazlasına dayanarak yazdığından eminim...;)
ama ömer in elif te bulduğu şeyi anlamamız için elif in albenisini anlamamız gerekir.ki şu haliyle elif olduğundan/olabileceğinden daha az çekici...

Hayatimmm
19-10-05, 15:07

Oylemi olacak yilmaz buyuk aski birden bitecekmi... tanitimlarda sanki yilmaz ve elif askini anlatiyormus gibi geldi.... BENCE YILMAZ VE ELIF HEB BIRBIRLERINE ASIK KALSINLAR VE TAM TURK FILMI GIBI OLACAKMIS TURK FILMMLERDE HEB KIZ ZENGINE GIDER SONRA OGALN ZENGIN OLUR VE KIZI GERI ALIR FELAN FILAN..... ELIF VE YILMAZ COK GUZEL BIR CIFT....

sihirlisinema
19-10-05, 16:22
Oylemi olacak yilmaz buyuk aski birden bitecekmi... tanitimlarda sanki yilmaz ve elif askini anlatiyormus gibi geldi.... BENCE YILMAZ VE ELIF HEB BIRBIRLERINE ASIK KALSINLAR VE TAM TURK FILMI GIBI OLACAKMIS TURK FILMMLERDE HEB KIZ ZENGINE GIDER SONRA OGALN ZENGIN OLUR VE KIZI GERI ALIR FELAN FILAN..... ELIF VE YILMAZ COK GUZEL BIR CIFT....

BİR TÜRK FİLMİ HİKAYESİ

Ihlamurlar Altında; zaten tam bir "türk filmi" olan 1962 yapımı Acı Hayat'ın değişik bir versiyonu. Tomris Giritlioğlu bunu saklamıyor zaten. ( Orjinal filmde Ayhan Işık, Türkan Şoray, Ekrem Bora ve Nebahat Çehre oynamış. )

Metin Erksan'ın projesi olan bu film, ilk bakışta; "zengin oğlan fakir kızı kapar" şeklinde görünse de, "fakir oğlan zengin olunca ne intikamlar alacak" fikrini takip eden heyecanlı bir "sınıf atlama" melodramıdır...

biliyorsunuz Osman Sınav; bu hikayeyi dizi olarak çekmeye karar verip, Acı Hayat'ın isim ve hikaye haklarının telifini Metin Erksan'dan satın almış... ve de çalışmalara başlamış..

meğerse Osman Sınav'ın eski asistanı Tomris Giritlioğlu da ne zamandır bu hikayeyi çekmek istemiyormuymuş?

eee o da ne yapsın, adını değiştirmiş ve hikayesiyle de biraz oynayıp ( taklit etmiş olmamak için ) diziyi çekmiş ve Acı Hayat'tan önce yayına sokmuş.

ortaya da "ıhlamurlar altında" adlı bu şirin dizimiz çıkmııış..

müzikleriyle, duygulu sahneleriyle de kalplerde taht kurmuş.

bakalım, Acı Hayat dizisi de kasımda Show Tv'de başlayınca neler olacak?
...................

( - ne olacak? bu hikayeyi sevenlerin 2 dizisi birden olacak. )

desire
19-10-05, 16:49

sana katiliyorum...bende yilmaz ve filiz askinin ön planda olacagini inaniyor ve öyle olmasini da istiyorum... ;)

Hayatimmm
19-10-05, 16:58
senaryoya bakilirsa yilmaz filizlen oyniyacak buyuk askmis gibi gorunecek ama deyil.... yaa insallah elif ve yilmaz heb ask kalirlar birbirlerine......... cok yakisiyorlarrr :D

BERNA
19-10-05, 18:10
yine bizi merak ettiğimiz bir konuda aydınlattın saol sihirli sinema. O filmi izlemiş ve çok beğenmiştim. Ayhan Işık özellikle beni etkilemişti.

"Türk Sineması'na saygılar sunan" bir dizide ben de Türk Filmi mantığına uygun olarak Yılmaz'ın Elif'ten başkasına aşık olabileceğine inanmıyordum zaten. Filmlerde terk edilmiş esas oğlan (kız) başkasına aşık olmaz. Yılmaz'ı haddinden fazla maço buluyorum o başka ama parasızlığı yüzünden küçük görüldüğü için yükselmesini heyecanla bekleyeceğim.

izleyici
19-10-05, 20:16
biraz daha realist olsalar, ihlamurların altında oturup serinleyebiliriz. Sen bir motosikletle magazaya gir, cami cerceveyi içerde ne var ne yok hepsini indir.
bir allahın kulu cikip ne oluyoruz birader demesin. demezse izleyici 'kusura bakmayın bu hic gercekci degil' der... adam elini kolunu sallayarak cikar, gelen polisler tek laf etmeden kelepceyi takar....
sevgili senaristler, yapımcı ve yönetmen gözlerinizden öper eski yesilçamın saflıgını, sicakligini yasatin, sacmaliklarini degil' derim

Dilan86
19-10-05, 20:31
ya arkadaslar galiba bu elif diger adama asik olacak izledigim kadariyla böyle anladim. ama kusuruma bakmayin bu dizi sanki reyting kurbani olacak gibi..

erendiz
19-10-05, 21:56
Dizinin reytingleri geçen hafta çok iyiydi. AB'de ikinci, totalde 4. sıradaydı..Devamını dileriz..
Yılmaz'ın mağazaya dalıp ortalığı tarumar etmesi ve herkesin öyle seyretmesi mantıksız geliyor ama bu çok ani olan bir şey, gösterildiği gibi uzun sürmez, hiç beklenmedik ve şaşırtıcı bir şey olduğu için de herkesin apışıp kalması normaldir. Yabancı filmlerde de böyle sahneler var, en unutulmazı bence Blues Brothers filmindeki benzer sahnedir.. Onun yanında bu hiç kalır,zaten o otomobilleydi ve geride taş üstünde taş kalmamıştı... Sorun çekimin iyi olmaması, yönetmen bize o anlık duyguyu yaşatamadı, bilgilerine...

hope75
19-10-05, 23:19
yine bizi merak ettiğimiz bir konuda aydınlattın saol sihirli sinema. O filmi izlemiş ve çok beğenmiştim. Ayhan Işık özellikle beni etkilemişti.

"Türk Sineması'na saygılar sunan" bir dizide ben de Türk Filmi mantığına uygun olarak Yılmaz'ın Elif'ten başkasına aşık olabileceğine inanmıyordum zaten. Filmlerde terk edilmiş esas oğlan (kız) başkasına aşık olmaz. Yılmaz'ı haddinden fazla maço buluyorum o başka ama parasızlığı yüzünden küçük görüldüğü için yükselmesini heyecanla bekleyeceğim.
bencede.hiçbr türkfilminde esas kız bukadar çabuk sevgisinden vazgeçmez.yada hiç geçmez.sadece iftiraya uğrar ve açıklmasına firsat verilmeden ayrılırlar.

hope75
19-10-05, 23:23
bende böyle düşünüyorum.yani dizide aşk filiz ve yılmaz arasındamı sürecek.peki söz vermiş aşklara yazısı ne oluyor ozaman?bence filiz yılmaza aşık olacak ama yılmaz hep elifi sevecek.ayrıca elifin pişman olacağı belliydi.yılmaz giderken en son bölümde çok pişman baktı.herşeyi kabullenir gibi.ayrıca herkes tuba büyüküstünü sevdiği için yılmaza filizi yaıştırıyor.ben öyle düşünmüyorum.elif ve yılmaz ayrılmasınnnnnnnnnnnn

gzm
20-10-05, 00:42
yılmaz arkadasıyla konusurken o bile bunun gercek ask mı ölümsüzmü bilmiyordu elif esas kız degil unutulmasıda kolay olur bu dizi reyting kurbanı olur demiisler ama suan disli bir rakibi yok bence devam eder

miskin
20-10-05, 02:26
arkadaslar yapmayın n'olur...boyle yorumlar yapmadan once biraz bakalım reytinglere :cool: .... yuzde 25 izlenme payı alan bir diziden bahsediyoruz...ab de 5 bolumunde yabancı damatla arasında 3 puan fark kalmıs...ne kurbanı yaa!!! olsa olsa reyting canavarı olur :D ...bu arada osman sınav meselesi de ayrı bir komedi...."ıhlamurlar altında" metin erksanın acı hayat adlı filminin konusunu aldıgı kitabın adıdır...yası tutan arkadaslar bu tartısmayı ve erksanın acı hayat adlı filmi bu kitaptan kopya ettiğinin tartısıldıgını bilirler... ilk altın portakalı aldıgında erksan bu filmle tartısılmıstı bu konular....
genc arkadasların bilgisine sunarım :cool:

sihirlisinema
20-10-05, 12:07
biraz daha realist olsalar, ihlamurların altında oturup serinleyebiliriz. Sen bir motosikletle magazaya gir, cami cerceveyi içerde ne var ne yok hepsini indir.
bir allahın kulu cikip ne oluyoruz birader demesin. demezse izleyici 'kusura bakmayın bu hic gercekci degil' der... adam elini kolunu sallayarak cikar, gelen polisler tek laf etmeden kelepceyi takar....
sevgili senaristler, yapımcı ve yönetmen gözlerinizden öper eski yesilçamın saflıgını, sicakligini yasatin, sacmaliklarini degil' derim

100 bin defa bravo izleyici!

"seyirci herşeyi yer!" mantığına son!

raiting yükselince senaryo özensizleşti.. seyirci aptal değil, o çok dikkatli ve değerli.

bazen senaristler, hikayedeki ( tretmandaki ) tasarladıkları hedeflere ulaşabilmek için "mantığa gerek yok, ben yaptım oldu!" derler.

sen yaptın ve olmadı.

türk dizi sektörüne, sinema sanatına ve seyirciye biraz daha saygı lütfen.

forgetmenot
20-10-05, 14:17
Ben mağazayı tarumar etme sahnelerini, fena bulmadım,evet kamera çekimleri daha çok çeşitlendirilip,hızlandırılabilseydi belki daha başarılı sahneler olabilirdi.Adeta Donkişot'un yeldeğirmenlerine saldırması gibi,Yılmaz'da sevdiğini elinden alan herşeye(zenginlik,para,konfor,şöhret vb)savaş açtı,kaybedeceğini bile bile!Bu sahneler, bana, başka bir şey düşündürttü.Sanki, bu diziden,bu senaryoyla, çok etkileyici bir film çıkar diye düşündüm.Gerçi Asmalı Konak film-rezalet denemesi var elimizde ama yine de 'bu dizinin filmi olsa iyi olur'düşüncesi aklımdan geçti..

EL DESDİCADO
20-10-05, 19:20
arkadaşlar motosiklet olayı neden bu kadar saçmalık gibi geld,i size anlamadım doğrusu, bence süperdi ve olması gerektiği gibiydi, siz orda o mağzada görevli olsanız ve tamamen çıldırmış bir adam (bunu motosikletiyle içeri dalmasından anlıyoruz) motoskletiyle içeri dalsa herşeyi yıksa kırsa, cesaret edip dur kardeşim yapma, senin bu yaptığın suçtur, yanlıştır der, hanginiz kendini motosikletin önüne atıp onu durdurmayı dener, ve ne için, kırılan bir iki vazo ve manken içşn, şahsen ben (ve eminimki çoğumuz) olabildiğince uzak durmaya çalışırdım, burda yapılacak en gerekli şey polisi aramaktı ve nitekim öylede oldu.. artık insanlık eskisi gibi değil arkadaşlar, senaristler tamamen gerçekleri yansıtmış, bugün bırakın malı, cana kastettikler zaman bile herkes görmezden gelmiyormu, buna sokaklarda, caddelerde hepimiz şahit olmuyormuyuz.. polis olayına gelince,teslim olan, ellerini kelepçeye uzatan biri bunu keyfinden yapmıyordur diye kelepçeyi taktılar, soruşturma bölümünü göstermemiş olabilirler, eh artık bu kadarda olsun diyelim..
EVET ARKADAŞIM SAN KATILIYORUM.MAĞAZADA O SIRADA KİM VARDI Kİ?2-3 TANE BAYAN GÖREVLİ BİRDE ERKEK GÖREVLİ Kİ ,O DA OLAYA MÜDAHALE EDEBİLECEK BİRİNE BENZEMİYORDU.DOĞAL OLAN ORDAKİLERİN ŞOKE OLMUŞ BİR ŞEKİLDE OLAYI ,KORKARAK İZLEMELERİDİR.BENCE GAYET GÜZEL BİR SAHNEYDİ.FORGETMON ARKADAŞIN ANALİZLERİNEDE KATILIYORUM. DON KİŞOT BENZETMESİ ÇOK YERİNDE

desire
20-10-05, 19:48
arkadaslar ihlamurlar altinda sitesini giremiyorum...yine bir sorun var galiba...
siz girebiliyormusunuz???

beethoven
20-10-05, 20:01
Evet arkadaşım bende giremiyorum..Bakımda falan sanırım...İnşallah yenilikler yapıyolardır... ;)

ekin-sarp
20-10-05, 20:01
ozlem22 tarafindan gönderildi
arkadaslar ihlamurlar altinda sitesini giremiyorum...yine bir sorun var galiba...
siz girebiliyormusunuz???

bende giremiyorum

desire
20-10-05, 20:12
Evet arkadaşım bende giremiyorum..Bakımda falan sanırım...İnşallah yenilikler yapıyolardır... ;)

bencede yenilik yapiyorlar... ;)

beethoven
20-10-05, 21:13
Müjde siteye girilebiliyo artık... hiçbir değişiklik yok bu arada.. :( ne yazık ki..

desire
20-10-05, 21:24
Müjde siteye girilebiliyo artık... hiçbir değişiklik yok bu arada.. :( ne yazık ki..

evet ya bosuna sevindik... ;)

mre_86
21-10-05, 00:16
BİR TÜRK FİLMİ HİKAYESİ

Ihlamurlar Altında; zaten tam bir "türk filmi" olan 1962 yapımı Acı Hayat'ın değişik bir versiyonu. Tomris Giritlioğlu bunu saklamıyor zaten. ( Orjinal filmde Ayhan Işık, Türkan Şoray, Ekrem Bora ve Nebahat Çehre oynamış. )

Metin Erksan'ın projesi olan bu film, ilk bakışta; "zengin oğlan fakir kızı kapar" şeklinde görünse de, "fakir oğlan zengin olunca ne intikamlar alacak" fikrini takip eden heyecanlı bir "sınıf atlama" melodramıdır...

biliyorsunuz Osman Sınav; bu hikayeyi dizi olarak çekmeye karar verip, Acı Hayat'ın isim ve hikaye haklarının telifini Metin Erksan'dan satın almış... ve de çalışmalara başlamış..

meğerse Osman Sınav'ın eski asistanı Tomris Giritlioğlu da ne zamandır bu hikayeyi çekmek istemiyormuymuş?

eee o da ne yapsın, adını değiştirmiş ve hikayesiyle de biraz oynayıp ( taklit etmiş olmamak için ) diziyi çekmiş ve Acı Hayat'tan önce yayına sokmuş.

ortaya da "ıhlamurlar altında" adlı bu şirin dizimiz çıkmııış..

müzikleriyle, duygulu sahneleriyle de kalplerde taht kurmuş.

bakalım, Acı Hayat dizisi de kasımda Show Tv'de başlayınca neler olacak?
...................

( - ne olacak? bu hikayeyi sevenlerin 2 dizisi birden olacak. )

Zaten hemen hemen bütün klasik melodram olarak adlandırdığımız filmlerin senaryoları birbirine benzer. Sonuçta istanbul masalı da zengin adam fakir kız hikayesiydi. Böyle bakacak olursak "acı hayat" la da sadri alışığın "ah müjgan ah" birbirine benziyor. Önemli olan konunun nasıl işlendiğidir, kurgudur. Şu an tv deki dizilerin senaryolarının çoğu birbirine benzer.

his_dejavu
21-10-05, 04:21
arkadaşlar kim ne derse desin film hakkında yorum yapmıyorum ama filimin fragmanında çok güzel sözler yazıyor elinde olan varsa paylaşabilir mi???

sepeto2002
21-10-05, 13:25
Ben son bölümü geçen hafta izleyemiştim. Merak ediyorum: Elif şimdi zengin adam ile yakınlaştımı yoksa hala Yılmaz'ın tarafındamı? Birisi cevap verebilirse sevinirim.

pinkzone
21-10-05, 13:46
Bir tanem Sabahı bekledim Saatlerce,
Ama Ya sonra Sen yoksun ya şimdi
Korktum belki sabah olmaz diye
Olsada Sen Yoksun Diye

Bu geçen Haftaki fragmanadaki sözler..

Neptün
21-10-05, 14:13
Ben son bölümü geçen hafta izleyemiştim. Merak ediyorum: Elif şimdi zengin adam ile yakınlaştımı yoksa hala Yılmaz'ın tarafındamı? Birisi cevap verebilirse sevinirim.
Elif ömer le hic bi zaman yakınlasmadı...elif kendine göre doğru olanı yapıyor... işten ayrılmak istemeyişinde haklıydı yılmazın da aşırı kıskançlıklarından sıkılıyo...ama bu hafta yaptıklarına pişman oluyo...

sepeto2002
21-10-05, 15:10
Elif ömer le hic bi zaman yakınlasmadı...elif kendine göre doğru olanı yapıyor... işten ayrılmak istemeyişinde haklıydı yılmazın da aşırı kıskançlıklarından sıkılıyo...ama bu hafta yaptıklarına pişman oluyo...

çok saol tşk!! ama bence bu gidişle Yılmaz bu şekilde devam edecek olursa, Elif bir yerde artık pes edebilir ve Ömer'in tarafına yön alabilir diye düşünüyorum

dilan_04
21-10-05, 17:12
Fragmanlarda gördügümüz iki $iirde benden ;)

Gitme ruhum...
Sen yokken hicran düser bu sehre
Gitme sevgim..
Sen yokken tutsak düserim bir isyan gecesine
Ölürüm..
Sen yokken..

Ket vurur sehir isIklari söz vermis bir aska..
Bilmem,bilemem..
Ferin aydinlatir mi içimi bir daha..
Kaybolursun puslu rüyalarin ardinda
Gurura yokus sevdalarda..

sweety_14
21-10-05, 17:56
yaa elif ömerle olucak dimi o gıcık yılmazla olmasınnn

Chicolata
21-10-05, 18:30
Arkadaslar merhaba.. Bende dizinin fragmanlarinda ki sozleri ariyorum. Hepsi cok guzel. Nerden bulucaz onlari? Hayatimmm tesekkurler gecen haftaki sozler icin!

gülündikeni
21-10-05, 18:49
Arkadaslar merhaba.. Bende dizinin fragmanlarinda ki sozleri ariyorum. Hepsi cok guzel. Nerden bulucaz onlari? Hayatimmm tesekkurler gecen haftaki sozler icin!
Birileri agliyordu hesapsiz gidisime
Annem agliyordu
Senle süslenmis sokaklardan geçerken ben agliyordum
Ama olsun dedimya bitanem andim olsun yazgima
Atacagim seni,silecegim gözlerimden

Uyandik rüyamizin en güzel yerinde
Simdi gözlerim yagmur sonrasi
Birkaç bugulu hatiran bana kalan
Avuçlarimda iki yüzük
Aci yazima yemin olan
Aci yazgima sebep sevdan….

kaya04
21-10-05, 19:22
arkadaşlar elleinize sağlık resimler süper olmus.ayrıca avatarları nasıl kullanıyoruz ben bi türlü beceremedim de ya.yardımcı olursanız sevinirim.

his_dejavu
21-10-05, 21:39
Bir tanem Sabahı bekledim Saatlerce,
Ama Ya sonra Sen yoksun ya şimdi
Korktum belki sabah olmaz diye
Olsada Sen Yoksun Diye

Bu geçen Haftaki fragmanadaki sözler..

arkadaşım paylaşımın için teşekkürler!!! ;)

deniz35
21-10-05, 22:57
:p Önce hepinize selamlar ve süper bir forum yaratmissiniz !!!!

Burdaki bilgiler icin cok tesekkür ederim. ÖZELIKLE Özlem verdigin mp3 Link icin (DIZI Ana Müzigi) cok cok cooook tesekkür ederim sana . Kaliteside süper !!!! ;)

selanlar deniz35 :D

Chicolata
21-10-05, 23:33
supersin guldikeni TESEKKURLER!!! Gecen haftalardaki siirleri de bilen varsa rica ediyorum yazabilir misiniz? Hepiniz supersiniz ya!

Hayatimmm
21-10-05, 23:35
Bu Bolum Yine Cok Guzeldii....

Yilmaz Cok Inatci Biri Yaa... Elif Yazik Okadar Urasti Onu Gormek Icin Ama Tabiki Yilmaz Gururlu Ve Cokda Inatci Biri... Bide Simdi Butun Mahalle Elife Dusman Sanki... Ama Yinede Elif Ve Yilmaz Coook Yakisiyorr...Tabiki Omeri Unutmamak Gerekiyor O Elife Gercekten Asik... Onada Cok Uzuluyorum.. Ama Elif Ona Hic Umut Vermiyooo... Yani Tek Kelimeyle Muhtis Bir Bolumduuu

evanescencefreak
21-10-05, 23:44
Bolum superdi!!
Yilmaza cok uzuluyorum.Acaba yaralanacakmi?
Kogusta baya problemler cikacak Yilmazin basina.
Zuhalde agzinin payini almistir artik...Filize hayranim,cidden!
Omer super insan ya....keske Elife duygularini acsa.
O bolumu merakla bekliyorum.
Muzigi o kadar guzelki dizinin....hele o sozler...icimi yakiyor sanki...
hayirli ugurlu olsun..dizimiz tuttu :)

desire
21-10-05, 23:44
yine harika bir bölümdü...yilmaz cok inatci ama bence elif cok hatali...
halen orda calismasi cok yanlis...nede olsa sevdigi insan o is yeri yüzünden hapiste...ben istifa etmesini beklerdim ama oysa onun gözü halen yükseklerde... ;)

evanescencefreak
21-10-05, 23:48
yine harika bir bölümdü...yilmaz cok inatci ama bence elif cok hatali...
halen orda calismasi cok yanlis...nede olsa sevdigi insan o is yeri yüzünden hapiste...ben istifa etmesini beklerdim ama oysa onun gözü halen yükseklerde... ;)

Oda en az herkes kadar uzuluyor,eminim.
Ama bakmasi gereken bir ailesi var.Kiz gelecegini dusunerek hareket ediyor.
Ama Yilmazin o polisnen giderken attigi bakis icimi acitti.
Bi yandan haklisin tabii...ama issiz kalmak istemez kiz...torpilli gectigine gorede baska yerde is bulmasi zor olurdu.

Hayatimmm
21-10-05, 23:55
Oda en az herkes kadar uzuluyor,eminim.
Ama bakmasi gereken bir ailesi var.Kiz gelecegini dusunerek hareket ediyor.
Ama Yilmazin o polisnen giderken attigi bakis icimi acitti.
Bi yandan haklisin tabii...ama issiz kalmak istemez kiz...torpilli gectigine gorede baska yerde is bulmasi zor olurdu.

Sana Katiliyorum... Yuzde Yuz Uzuluyordurr.. Herhalinden Belli... Bence Bu Kohus Yilmazin Once Canini Bihayde Yakacak Ama Sonra Cook Isine Yariyacak... :D ...

erendiz
22-10-05, 00:07
Tahminim doğru çıktı, Avni Yalçın kabadayı rolünde göründü, onu çok özlemişiz, hoş geldi. Öyle görünüyor ki Yılmaz'la ikisi ilerleyen bölümlerde çok iyi dost olacaklar...

emoss
22-10-05, 00:23
Bugunku Bolum superdiii bayildim resmen...

Yilmaza Cok Yazik Oldu.. Kohusda Onu Zor Gunler Bekliyor Ama zor Gunlerin Sonu Cok Guzel Gorunuyor... Ve Bence Ikisene Yatmaz Icerde... Elifede Cok Yazik Yaa Bazi Arkadaslar elifin Askina Inanmiyorlar ama O Kiz da Yuzde Yuz Seviyor... Ayrica Omerde Cok Yazik O da Gercekten Cok Asikkk...

Ve resimler cok guzel ellerinize saglik.... Insallah devami gelirrr

istanbulspence
22-10-05, 01:22
yılmaz benim daha önce de her zaman burda bahsettiğim gibi ne çekiyorsa kendi kafasından çekiyor
yılmaz ın kendinin düştüğü durum bir insanın bu kadar sevdiğini söylediği yakında eşi olacak insana hiç güvenmemesinden kaynaklanıyor
yılmaz ı hapise kadar düşüren bu hırs da göstermiş olduğu aşırı güvensizliğin ortaya çıkardığı bir durum olduğu için
hırsının yaptırmış olduğu olaylar da yılmaz için düşünce olarak bu raddeden sonra şaşılacak hareketler olmaktan çıkıyor
biz burda elif yılmaz ı hakikaten seviyor mu durumundan da bahsettik
evet elif yükseklerde yaşamayı seven bir insan ama bir de böyle düşünelim
elif karakterindeki biri yani gezmeyi maddi anlamda tepelerde yaşamayı bu kadar çok isteyen bir insan yılmaz ı sevmese neden önüne fırsatlar da çıkmışken üstelik babasıyla yaşadığı sevgiyi önüne hep negatif halde sunan bir annesi de varken yani kız aile desteği de almıyor
bunların parçası olarak da birlikte daha iyi yaşamak için attığı adımlarda da onu bu kadar zor durumda bırakan birini ısrarla görmek neden istesin ki
bence elif in yılmaz ın sürekli sorgulayıcı baskısına rağmen göstermiş olduğu ruhsal fedekarlık yılmaz ın hırsını tatmin etmek için hapise girmesinden çok daha fazla

forgetmenot
22-10-05, 09:14
Dün geceki bölümde, gözüme çarpan,belki de olumsuzluk diye adlandırılması gereken ayrıntı şuydu;Yılmaz'ın kızkardeşi,Elif'in reklam panosu önünde Elif'e güzel,doğru,yürek dağlayıcı şeyler söyledi.De, onların yaşadığı mahalle değil miydi o panonun asıldığı yer?Elif'in mahallesi,gördüğümüz kadarıyla, çok dar gelirli insanların yaşadığı,doğru dürüst yolu olmayan, bir gecekondu mahallesi.'Turkuaz' parfümünün hangi hedef kitlesi,hangi potansiyel alıcısı, o mahallede yaşayabilir ki,reklam panosunu oraya asmışlar!İlahi,bazen çok komik şeyler oluyor dizide, ben epey güldüm.Ömer(Sinan Tuzcu)in Elife duyduğu hisleri, babasıyla paylaştığı sahnede,maalesef Ömer'i pek başarılı bulmadım.Oyuncu'nun öyle büyük ve etkileyici bakışlara sahip gözleri var ki bazen bütün ekranı kaplıyor,seyircide o gözlere bakacağım derken,o sahnede vermesi gereken yüz ifadesini verdi mi vermedi mi kaçırıyor.Şaka bir yana, belki,senaryo gereği, Elif'e duyduğu aşkın şiddetini şimdilik gizlemesi gerekiyordur veya babasıyla konuştuğu için daha çekingen davranmıştır(gerçi çok özgür yetiştirilmişler aile içinde),ama yine de babasıyla karşılıklı sahnesinde ben Ömer'i biraz tutuk ve soğuk buldum.Elif'le yüzyüze olan sahnelerde,ona duyduğu hisleri daha iyi yansıtıyor.
Gelelim Ömer'in hapishane günlerine.Yardakçı rolündeki erkek oyuncu tam 'iğrenç,kötü' adam rolü çizmiş,çok başarılı da şu bizim Ömer yatağını vermesi istenen sahnede sanki biraz tutuk kaldı,belki o sahne kısa kesildi veya iyi kamera açısıyla verilmedi ama bazen Bülent İnal, belki de böyle uzun boylu ve yapılı oyuncuların kaderidir,tam yüz ifadesini veremiyor,ekranda sadece gövde görülüyor,yüz kaybolup gidiyor.Son cümle bir tahmin olsun,hapishaneye gelen ağa bence Yılmaz'ın düşmanı olmayacak,bir şekilde onunla işbirliği yapacak,belki de Yılmaz'ın önünü açacak,onun 'zengin' ve 'nüfuslu' bir insan olmasına yardım edecek!

keremceme_sürgünüm
22-10-05, 09:27
üff ya dün izletemedim ben ıhlamurlar alındayı ayıptır söylemesi uyuya kalmışım

minemtoprak
22-10-05, 10:52
Bende Forgetmenot un söylediklerine katılıyorum.Güzel dizi ama bazen ince ayrıntıları atlıyorlar.
Bence de Yılmaz la enson gelen adam Kabadayı Kadir miydi tam hatırlamıyorumda düşman olmayacak.Genelde o tipler harbi delikanlılara ilk başta kıl olsalarda sonradan sıkı dost olurlar.Bence Yılmaz için dönüm noktası
başlıyor.Kabadayı yardım edecek ona.Belkide en has adamı olacak Yılmaz.
Tabiii bıçak çeken adamla yılmaz bir hayli ters düşecek.
Elif anladı ama iş işten geçti.Bakalım ne olacak.

ozzde
22-10-05, 12:13
Üzülerek söylüyorum,dünkü bölüm beni biraz sıktı.Ya çok yorgundum,ya da dizinin dünkü bölümü sıkıcıydı.Ama SİNAN TUZCU(ÖMER) yine harikaydı.

ÇAKIL85
22-10-05, 12:29
Dün geceki bölümde, gözüme çarpan,belki de olumsuzluk diye adlandırılması gereken ayrıntı şuydu;Yılmaz'ın kızkardeşi,Elif'in reklam panosu önünde Elif'e güzel,doğru,yürek dağlayıcı şeyler söyledi.De, onların yaşadığı mahalle değil miydi o panonun asıldığı yer?Elif'in mahallesi,gördüğümüz kadarıyla, çok dar gelirli insanların yaşadığı,doğru dürüst yolu olmayan, bir gecekondu mahallesi.'Turkuaz' parfümünün hangi hedef kitlesi,hangi potansiyel alıcısı, o mahallede yaşayabilir ki,reklam panosunu oraya asmışlar!İlahi,bazen çok komik şeyler oluyor dizide, ben epey güldüm.Ömer(Sinan Tuzcu)in Elife duyduğu hisleri, babasıyla paylaştığı sahnede,maalesef Ömer'i pek başarılı bulmadım.Oyuncu'nun öyle büyük ve etkileyici bakışlara sahip gözleri var ki bazen bütün ekranı kaplıyor,seyircide o gözlere bakacağım derken,o sahnede vermesi gereken yüz ifadesini verdi mi vermedi mi kaçırıyor.Şaka bir yana, belki,senaryo gereği, Elif'e duyduğu aşkın şiddetini şimdilik gizlemesi gerekiyordur veya babasıyla konuştuğu için daha çekingen davranmıştır(gerçi çok özgür yetiştirilmişler aile içinde),ama yine de babasıyla karşılıklı sahnesinde ben Ömer'i biraz tutuk ve soğuk buldum.Elif'le yüzyüze olan sahnelerde,ona duyduğu hisleri daha iyi yansıtıyor.
Gelelim Ömer'in hapishane günlerine.Yardakçı rolündeki erkek oyuncu tam 'iğrenç,kötü' adam rolü çizmiş,çok başarılı da şu bizim Ömer yatağını vermesi istenen sahnede sanki biraz tutuk kaldı,belki o sahne kısa kesildi veya iyi kamera açısıyla verilmedi ama bazen Bülent İnal, belki de böyle uzun boylu ve yapılı oyuncuların kaderidir,tam yüz ifadesini veremiyor,ekranda sadece gövde görülüyor,yüz kaybolup gidiyor.Son cümle bir tahmin olsun,hapishaneye gelen ağa bence Yılmaz'ın düşmanı olmayacak,bir şekilde onunla işbirliği yapacak,belki de Yılmaz'ın önünü açacak,onun 'zengin' ve 'nüfuslu' bir insan olmasına yardım edecek!
aynen benimde dikkatimi çekti,o gecekondu mahallesindeki parfüm reklami panosu.çok komik olmus yaaa

gurbetci
22-10-05, 13:25
gecen hafta yayinlanan bölümde Elifin annesi dedi ki senin panolardan birini de rica ederiz mahallenin girisine asarlar,konukomsu hasetinden catlar vs.. gibi birseyler söylemisti.Belki o pano o yúzden oradadir. ;)

Ayrica Tuba Büyüküstünün sac modeli degismis,pek sevindim :) Siir gibi bir kiz

Dün aksamki bölüm güzeldi.Yilmaz, basina buyruklugu yüzünden epey sorun yasayacak gibi.Elifi de isyerinde zor günler bekliyor.Torpilli diye damga yedi bir kere.Dizi güzel yavastan yavastan sariyor insani.

WİTH ROSE
22-10-05, 13:26
arkadaşlar ıhlamurlar altında dizisi gerçekten güzel ama ben izlerken eski türk filmlerinde ki karekterleri görüyorum konusu eski türk filmleriyle aynı fakir kızla oğlan birbirlerini sever, sonra zengin adam yanında çalıştırdığı kıza aşık olur ona bir kızın hoşuna gideblecek bütün güzellikleri sunar kız tabi farkında olmayarak istediği şanşanlı yaşantının içinde bulur kendini sevdiği erkekle bu yüzden aralarında sürtüşmeler olur dünkü bölüm gibi hapsaneye düşer kızın fakir ama gururlu sevgilisi .......... diziyi izlerken bir iki dakika sonra neler olacağını tahmin etmek çok kolay oluyor vede fark ettiyseniz yılmaz'ın koğuşta ki davranışları aynı eski türk filmlerinde ki gibi dediğiniz gibi bir gece kondu mahallesin de o reklam afişinin ne işi olsun vs... ama yinede izlemek güzel ben en çok müziğini seviyorum insanı çok etkileyici bir müziği var

BERNA
22-10-05, 13:34
bölümü evde olmadığım için seyredemedim ama sizler sayesinde seyretmiş kadar oldum saolun. Anladığım kadarıyla Elif'in aklı başına gelmiş ama bizim maço Yılmaz gururu yüzünden onu bir türlü affedemiyor. Zaten bu tip dizilerde ve filmlerde hep hatalar yapılır ki sevilen kişilerin veya bulunmaz sevdaların değeri daha çok anlaşılsın. Gerçi ilham alınan filmde (yüksek ihtimalle bu dizide de) hatanın bedeli biraz ağır oluyor ama neyse.

griffiths
22-10-05, 17:10
Bence de Yılmaz la enson gelen adam Kabadayı Kadir miydi tam hatırlamıyorumda düşman olmayacak.Genelde o tipler harbi delikanlılara ilk başta kıl olsalarda sonradan sıkı dost olurlar.Bence Yılmaz için dönüm noktası
başlıyor.Kabadayı yardım edecek ona.Belkide en has adamı olacak Yılmaz.
.

Gümrükte çalışırken en ufak bir yolsuzluk, rüşvet olayında işinden istifa ederek ne kadar dürüst ve doğrucu davut olduğunu göstren Yılmaz, şimdi kalkıp mafya olduğunu söylediğiniz o adamın yardımcısı, has adamı mı olacak??
Hiç sanmam.
Daha adamın mesleğinin de ne olduğunu bilmiyoruz, belki zengin bir iş adamıdır, illa itibar görmesi için mafya mı olması gerekiyor.

İlerde dost olabilirler, o ayrı bir konu ama Yılmaz menfaati için kesinlikle o odama bel bağlayacak biri değil.

angel16
22-10-05, 17:31

Anliyorum, duzgun elestiri yapmaya calisiyorsun. Ama sencede Sinan Tuzcu'nun gozleri buyuk ve etkileyici oldugu icin elestirilmesi dogru mu? Gozleri onun dogal hali. Sadece gozleri buyuk ve etkileyici oldugu icin, bu rolu iyi oynuyamiyormu? Yani rolu baskalarina me verseylerdi? Bence bu bir haksizlik. Gozleri ona ALLAH tarafindan verilmis, ve gozlerini 'iyi aktor' olmakla kiyaslamak cok yanlis. Bilmem anlatabiliyormuyum.

Pano konusunuda anlamiyorum. Bu kadar detay'a girmenin sebebi ne? Bugune kadar hangi film veya dizi tek kelimeyle mukemmel oldu ki? Panoyu oraya koydular cunku Fahriye ve Elif'in o panonun uzerinde tartismasi gerekiyordu. E yonetmende herseyi bir anda yapamaz. Ya tablo orda olmayacakti, yada elif ve fahriye tartismiycakti o tablonun uzerine. Ama onlar tartismasa senaryo eksik ve yanlis gozukebilir.

Birde insanlar hala 'eski turk filmlerine benziyor' veya 'insan sirada ne olacagini tahmin edbiliyor' gibi seyler soyluyorlar.
Ama yonetmen zaten bu dizi 'eski turk filmlerinin' benzeri olucak dememismiydi? Zaten bu dizi eski ustalarin hatirina yapilmamismiydi? E ozaman bu konunun ustunde insanlar neden hala takilip duruyorlar?

GüLGüzeLi
22-10-05, 17:53
arkadaslar yeni bölümü izleyemeyenler icin Ihlamurlar Altinda yeni bölümün tekrariyla bu gece yine kanal d'de zannedersem su gelin kaynana programindan sonra.

KelebeQ
22-10-05, 18:58
Evet, sadece Kanal D'de saat 00.30'de tekrari var..:)
Euro D'de neyazikki yok.. :(

Rose
22-10-05, 18:59
Resimlerrrrr

sozer
22-10-05, 19:03
Ben Bu Diziyi çok Beğendim.biri Demişti 6.bölümden Sonra Olaylar çok Hizli Gelişecek Diye.bencede önümüzdeki Bölümler çok Heyecanli Olacak.hapishane Günleri Yilmaz Için Biraz Sikintili Geçecek Elif Ise Yavaş Yavaş Yükselmeye Devam Edecek.bu Diziye Ayri Sayfa Açilmasinada çok Sevindim.bunu Hakediyordu...

istanbulspence
22-10-05, 20:09
dün siteye girdiğimde ve her zaman olduğu gibi ilk işimi icra ederken yani bu başlığı incelerken dizi gündemdeki diziler forumu içindeydi
içimden artık sıkışmaya başlamışız diye geçirdim yanında keşke bir kaç şey daha geçirseydim olacakmış
şimdi baktım da geçirdiğim kadar varmış
dizi böyle ayrı geniş halde çok daha başarılı görünüyormuş ya insanın gözünde
yeni yerimiz hepimize hayırlı ve de uğurlu olsun dizinin izleyici kitlesini artırsın

mre_86
22-10-05, 20:18
----------------

forgetmenot
22-10-05, 21:03
Aslında,hiç hoşuma gitmese de ,bireysel cevap verilmesi gereken bir durum oluştuğu için(çünkü yazımdan alıntı yapılmış) ben yeniden bir kaç noktayı belirteyim.Bir kere, yazılanlar dikkatle okunursa, hiç bir şekilde Sinan Tuzcu'nun fiziki özellikleriyle 'iyi aktör'olmasının karşılaştırılması diye bir şey geçerli değildir.Ayrıca,iddia edildiği gibi 'iyi aktör' kelimesi veya bunu çağrıştıracak bir cümle eleştiride geçmemiştir.Sadece,okunduğunda rahatlıkla anlaşılacağı gibi,babasıyla karşılıklı konuşma sahnesinde tutuk ve soğuk olduğunu yazdım.Hem, burada herkes dizilerle ilgili,kendince önemli gördüğü noktayı,saygı sınırını aşmadan,istediği gibi eleştirebilirler.Birisi için Tuğba B'nin önüne düşen saçları önemlidir bir başkası için dizinin müziği,veya bir başkası için dizinin uygunsuz bir yerine konan bir pano !Herkesi sıraya sokup,'şu konuyu eleştir','şu konu hakkında çok konuştunuz konuyu değiştirin','sen ortalamanın üstünde düzgün eleştiri yapıyorsun hoşuma gitmedi' gibi bir durum,burada,maalesef geçerli değildir.Ülkemizde son yıllarda anlayıp,dinlemeden,herhangi bir emek sarfetmeden,onun yaptığını eleştir,bunu kına,agresif bir tavır sergile, daha çok prim yaparsın anlayışı hakim olsa da ben ,sizin de anladığınız gibi,doğru bir 'Türkçe' kullanarak,'ona yanıyorum,buna ölüyorum,şundan gıcık kapıyorum' tarzı sığ ve desteksiz yorumlardan uzak kalmaya,eleştirirken kendimce 'sebebler' yazmaya devam edeceğim.Bu arada sevgili Mızrak Tutucu'nun 'seyirci manifestosu daha hazırlanmadan,anladığım kadarıyla, 'dizi nasıl seyredilir,ne eleştirilir ne eleştirilmez' konularında bir 'değerlendirme çetelesi' hazır bile.Söyleyelim de Mızrak kendini fazla yormasın bari!!

tvrehberi
22-10-05, 21:04
ayy çok sevindim walla ayrı sayfa açılmış olmasına.neyse dünkü bölüme gelirsek bence çok iidi.bülent inal yine süperdi.bence hapse giren önemli kişi yılmaza yardım edecek.yılmaz onun için çalışmaya başlıycak ama ilerde yapamayacağını bu tür alengirli işlerin ona göre olmadığını anlıycak ve bi düşman kazanmış olcak.eğer yılmaz 2 sene hapiste kalırsa elif bence büyük ihtimalle ömerle evlenir.

emoss
22-10-05, 21:44
aynen bende cok sevindim ayri sayfa acildigina... bu dizi hak ediyor.. insallah yilmaz birsey olmaz ama yilmazi once kotu sonra da cok iyi gunler bekliyor ve bence ikisene yatmiyacak habiste cunku herhalde iki sene sonra filiz gorecek ona ask olacak guya ask olacak tabi cunku yilmaz heb elifi sevecek.. bence 2 seneden once cikar...

1907
22-10-05, 22:37
Hakikaten çok güzel bir bölümdü. Diziyi seyrederken hiç sıkılmıyorum çünkü sürekli olaylar ilerliyor ve akıcılığını koruyor. Çok da heycanlı bittibakalım neler olucak?

hope75
23-10-05, 02:30
hapishaneye gelen o önemli şahısın nur sürerle ne ilgisi olacak acaba.bu konuda fikri olan varmı?eski kocası filan çıkabilirmi.çünkü dizininbaşında ikisinin adı yanyana geçiyorda.

griffiths
23-10-05, 02:58
Son bölümde en çok Billur Kalkavan'ın canlandırdığı karakterin kocasının durumuna karşı sanki üzülmemiş görüntüsüydü, çok samimiyetsizdi, yapmacıktı. Bir de dizide hala daha birbirini seven, evliliklerinde problem olmayan çifti canlandırırken hem de. Onun aksine Filiz resmen öyle bir durumda nasıl perişan olunurun resmini çok güzel çizdi, gerçekten üzüldüğünü gözyaşlarından da tavırlarından da anlayabildik.

Diğer ters gelen şeyse mahkemeden sonra işyerine dönen Elif'in sanki Yılmaz'ın 2 senelik hapis cezası almasına o kadar da umursamaz olmasıydı. Gerek Ömer'le konuşmasında, gerek mağazanın açılışı sırasında gülücükler dağıtması çok irrite etti beni. Aralarında ne kadar kötü olay geçse de bu adam onun herşeyden çok sevdiği adam ve onun hapse girdiği gün Elif nasıl gülebilir, normal davranabilir ki? Hatta üzüntüsünü öyle belli etmeliydi ki yüz ifadesinden, Ömer bile bunu farketmeli, canını sıkan birşey mi oldu demeliydi.
Açıkçası Elif'in Yılmaz'ı kalbinin hangi tarafına koyduğunu merak etmekteyim.

desire
23-10-05, 13:08
Son bölümde en çok Billur Kalkavan'ın canlandırdığı karakterin kocasının durumuna karşı sanki üzülmemiş görüntüsüydü, çok samimiyetsizdi, yapmacıktı. Bir de dizide hala daha birbirini seven, evliliklerinde problem olmayan çifti canlandırırken hem de. Onun aksine Filiz resmen öyle bir durumda nasıl perişan olunurun resmini çok güzel çizdi, gerçekten üzüldüğünü gözyaşlarından da tavırlarından da anlayabildik.

Diğer ters gelen şeyse mahkemeden sonra işyerine dönen Elif'in sanki Yılmaz'ın 2 senelik hapis cezası almasına o kadar da umursamaz olmasıydı. Gerek Ömer'le konuşmasında, gerek mağazanın açılışı sırasında gülücükler dağıtması çok irrite etti beni. Aralarında ne kadar kötü olay geçse de bu adam onun herşeyden çok sevdiği adam ve onun hapse girdiği gün Elif nasıl gülebilir, normal davranabilir ki? Hatta üzüntüsünü öyle belli etmeliydi ki yüz ifadesinden, Ömer bile bunu farketmeli, canını sıkan birşey mi oldu demeliydi.
Açıkçası Elif'in Yılmaz'ı kalbinin hangi tarafına koyduğunu merak etmekteyim.

sana yüzde yüz katiliyorum...bana da elifin hareketleri tuhaf geldi...sanki yilmaz onun pek umurunda degil gibi...bence onun gözü artik ömer ve zeginlik de...

beyazyagmur
24-10-05, 14:21
Elif yılmazı görmeyi çok istedi, elinden geleni yaptı ama olmadı.Yılmaz'a karşı içinde çok büyük kırgınlıklar var elifin..Özellikle yılmaz'ın ailesinin ve arkadaşlarının tutumunu hiç beğenmedim..Onca şey'e rağmen elif'e bi şans daha vermeleri gerektiğini düşünüyorum..Elif'i dışlamakla iyi yapmadılar.

Yılmaz da kendi kafasında düşünüp karar vereceğine elif'i dinleseydi ve elif'in tokat şokundan sonra tekrar şans verdiği gibi bi şans daha tanısaydı belki herşey çok daha farklı olabilirdi..Ömer elif'e gerçekten çok değer veriyor..Ve ona karşı çok nazik ve ilgili..Kendisine bu kadar iyi ve nazik davranan birine karşı elifin etkilenmesinin de doğal olduğunu düşünüyorum..İstediği zenginlik olsaydı sanırım ömeri bu kadar peşinde koşturmaz ve yılmaz için bu kadar çabalamazdı....

Ayrıca filiz ve ömer tereddütsüz yılmazdan şikayetçi oldular..Oysa ömer Yılmaz'a çarptığı zaman yılmaz şikayetçi olmamıştı..Bunu hatırlarlar ve şikayetten vazgeçerler dedim..Ama olmadı..Sanırım babalarının baskısı bu olayı unutturdu her ikisinide...

Bundan sonra ömer elif ve filiz yılmaz aşkını izlicez gibi..Ama şuda varki;yılmaz ve elif birbirini çok severken bu nasıl olucak?..eğer ikiside başkaları ile olucaksa onların aşkının inandırıcılığı ne ölçüde kalıcak..Bunuda izleyip görücez..

Dizide özellikle Sinan tuzcu (yani ömer favorim) bence çizdiği karaktere mimiklerini,tavrını,duygularını çok iyi yansıtıyor..Ses tonunun etkileyiciliği ise cabası... Onu izlemek büyük bi keyif;)Tabi diğer oyuncularıda..

emoss
24-10-05, 17:32
Elif yılmazı görmeyi çok istedi, elinden geleni yaptı ama olmadı.Yılmaz'a karşı içinde çok büyük kırgınlıklar var elifin..Özellikle yılmaz'ın ailesinin ve arkadaşlarının tutumunu hiç beğenmedim..Onca şey'e rağmen elif'e bi şans daha vermeleri gerektiğini düşünüyorum..Elif'i dışlamakla iyi yapmadılar.

Yılmaz da kendi kafasında düşünüp karar vereceğine elif'i dinleseydi ve elif'in tokat şokundan sonra tekrar şans verdiği gibi bi şans daha tanısaydı belki herşey çok daha farklı olabilirdi..Ömer elif'e gerçekten çok değer veriyor..Ve ona karşı çok nazik ve ilgili..Kendisine bu kadar iyi ve nazik davranan birine karşı elifin etkilenmesinin de doğal olduğunu düşünüyorum..İstediği zenginlik olsaydı sanırım ömeri bu kadar peşinde koşturmaz ve yılmaz için bu kadar çabalamazdı....

Ayrıca filiz ve ömer tereddütsüz yılmazdan şikayetçi oldular..Oysa ömer Yılmaz'a çarptığı zaman yılmaz şikayetçi olmamıştı..Bunu hatırlarlar ve şikayetten vazgeçerler dedim..Ama olmadı..Sanırım babalarının baskısı bu olayı unutturdu her ikisinide...

Bundan sonra ömer elif ve filiz yılmaz aşkını izlicez gibi..Ama şuda varki;yılmaz ve elif birbirini çok severken bu nasıl olucak?..eğer ikiside başkaları ile olucaksa onların aşkının inandırıcılığı ne ölçüde kalıcak..Bunuda izleyip görücez..

Dizide özellikle Sinan tuzcu (yani ömer favorim) bence çizdiği karaktere mimiklerini,tavrını,duygularını çok iyi yansıtıyor..Ses tonunun etkileyiciliği ise cabası... Onu izlemek büyük bi keyif;)Tabi diğer oyuncularıda..

Sana Aynen Katiliyorum.. bundan sonra bence de atrik onlarin asikni goreceyiz.. ama elif ve yilmaz heb birbirlerine asik kalacak bazi zamanlar dusunsek bile bunlar birbirlerine asik deyil... bence yilmaz onlardan intikam alacak ve elif aci cektirecek.. ve tek olduklarinda heb bunu yuzune vuracakk... omer cok yakiskli ama yilmaz daha cekici benceee ikiside birbirden harikaa :p

filizk
24-10-05, 17:50
Bence yılmaz içeri yeni giren adamla arkadaş olacak ve onunla iş yapıp zengin olacak. Sonra da elif'ten intikam alacak ;)

nurcice
24-10-05, 20:41
ya filiz yılmaz' a nası aşık olur ki? elif'in nişanlısı olduğunu bile bile hemde. walla olursa dizi biraz yılan hikayesine dönmez mi? bu gidişle öyle olacak gibi görünüyo ama hadi hayırlısı bakalım :)

dilan_04
24-10-05, 21:07
Bence Filiz Yilmaz'dan etkilenecek...Simdi ona kizgindir herhalde,magazada yaptiklari için falan ama bence Yilmaz'i tanidiginda tüm bunlari unutacak,Yilmaz'in Elif'in sevgilisi oldugunu da...
Yilmaz & Filiz'i beraber görmeyi çok istiyorum..

KdzLADY
24-10-05, 21:10
bence bu gelecek bölümde filiz ile yilmaz bir türlü yakinlasacaklar...mesela yilmaz yaralandi,filiz onu hastahaneye görmeye gidebilöir

KdzLADY
24-10-05, 21:11
bu arada tuba b. nin sesi yasemin ergenenin ask oyunundaki sesinin aynisi,aglarken farkettim...

ozzde
24-10-05, 22:13
Aslında düşününce Filiz-Yılmaz...Biraz garip olacak.Ama seyri keyifli olur.Tam Yeşilçam Tadında....

Eeeh Ömer'de boş kalmasın.Ben Ömeri Alırım :rolleyes:

forgetmenot
25-10-05, 14:51
Sanırım, dizide Tuğba B kendi sesini konuşuyor(ÇGO'dan bildiğim kadarıyla).Belki de Aşk Oyunu'nda da, Ekin'inin dublajını yapıyordur!

gurbetci
25-10-05, 14:55
Sanırım, dizide Tuğba B kendi sesini konuşuyor(ÇGO'dan bildiğim kadarıyla).Belki de Aşk Oyunu'nda da, Ekin'inin dublajını yapıyordur!

cgonin dvd seti var bende ve orada yapilann ropörtajindan edindigim izlenime göre ne cgodaki ne de ask oyunundaki ses tuba büyüküstüne ait degil.En azindan ben öyle duydum. :)

forgetmenot
25-10-05, 15:42
Sizinki daha sağlam bir kaynak, o zaman iki seste başka sanatçıya aittir.Ben de, bu sonuca, hani ÇGO'da herkes kendi sesini konuşuyor(Selda Alkor hariç) diye biliyordum da ,ondan vardım.

KdzLADY
25-10-05, 15:45

bilmiyorum...ama kesinikle ayni ses

gurbetci
25-10-05, 15:46
ayni ses degil inanin bana. :)

KdzLADY
25-10-05, 15:48
tugba büyüküstün ve yasemin ergene dizilerinde ayni sesleri var,bu ses kimin bilmiyorum...

gurbetci
25-10-05, 16:01
pardon ben yanlis anladim.sandim ki tuba büyüküstünün cgo ve ihlamurlar altindaki sesi ayni diyorsunuz.Kusura bakmayin

beyazyagmur
25-10-05, 16:41
tugba büyüküstün ve yasemin ergene dizilerinde ayni sesleri var,bu ses kimin bilmiyorum...

Hem tuba büyüküstün hemde yasemin ergeneyi seslendiren kişi Tiyatro sanatçısı Yonca Cevher

Hatırlatmak amacıyla asmalı konakta baharın en yakın arkadaşını oynamıştı..Kısa bi süre..
ayrıca bide avrupa yakasında mürvet rölündeydi;)

forgetmenot
25-10-05, 17:40
Mesele çözüldü.Teşekkür ederiz.Yanlız,bu ses Tuğba B'ye çok yakışıyor,ben nicedir kendi sesi sanıyordum.

KdzLADY
25-10-05, 17:55
Mesele çözüldü.Teşekkür ederiz.Yanlız,bu ses Tuğba B'ye çok yakışıyor,ben nicedir kendi sesi sanıyordum.

evt vbencede cok yakisiyor...ben de gecen bölümde aglarken fark ettim...

yasemin000
25-10-05, 19:53
Bence Filiz Yilmaz'dan etkilenecek...Simdi ona kizgindir herhalde,magazada yaptiklari için falan ama bence Yilmaz'i tanidiginda tüm bunlari unutacak,Yilmaz'in Elif'in sevgilisi oldugunu da...
Yilmaz & Filiz'i beraber görmeyi çok istiyorum..

Aynen sana katiliyorum dilan'cim. Ayrica ikisi birbirine cok yakişiyor.

forgetmenot
25-10-05, 22:55
Fragmandan anladığım kadarıyla, hapiste önce Yılmaz'ı dövecekler ama daha sonra yeni gelen 'büyük adamın' hayatını kurtarıp(falçata saldırısından kurtaracak onu galiba) sonrada onun koruması altına girecek galiba.Bu arada Ömer de, derhal boşluğu doldurma operasyonuna hız veriyor,hatta Elif'i ailesine dahi tanıtıyor.Annesi reddedince, gururlu Elif gidiyor!İşler hem karışıyor hem heyecan verecek boyuta çıkıyor!

griffiths
27-10-05, 03:58
fragmandan hemen ahkam kesmek doğru değil belki ama dün bir bugün iki elif kızımız hemen aşkından vazgeçmiş gibi. ömer baskın çıktı besbelli, ama elifin hiçbir zaman tam anlamıyla yılmazı unutacağını sanmıyorum. ömeri tercih edeceği artık aşikar oldu ama hayatını hep bunun pişmanlığıyla geçirecek. ömer açısından da tabi durum ilginç. ruhu başka birine ait bir kızı kabullenmek değişik bir aşk anlayışı galiba. gözü kör ve ne yaptığını bilmez bir halde ve bu tavırları o kadar iyi oynuyor ki sinan tuzcu. tabi benim favori sahnem yılmaz gözüne yumruğunu indirdiğinde havada rövaşata atar gibi yere uçmasıydı. bu kadar film seyrettim. rakibinden gelen ani saldırı karşısında bu kadar estetik ve gerçekçi yere uçan birini daha görmemiştim.
ama "umut" fakirin olduğu kadar zenginin de ekmeği ki herhalde ömer elif'İn kendi gibi aşık olacağını zannediyor. üstün vasıflarından dolayı elif ömeri en fazla sevebilir ama aşık olacağına ihtimal vermiyorum.

vee ömerlerin evinde istenmeyen kızı oynayacak elif içinse özellikle anne handan tarafından geliştirilecek yaratıcı ayırma planları ve kusursuz entrikalar bekliyorum. türk ustalarına saygı sloganıyla yola çıkmış olabilir ama hikayeye biraz özgünlük de katılsın özellikle bu tür alanlarda. mesela çemberimde gül oya dizisi de birdönem gündemi meşgul eden olayları anlatan bir diziydi ama işlenişi bakımından çok özgün ve doyurucuydu. yapım şirketi aynı olunca aynı şeyi ıhlamurlar altında dan da bekliyorum.

artık gelenekselleşme yolunda giden şiirli fragmanların bir yenisi daha gösterime girdi. kayıt etme imkanı bulunanlar o sözleri bir zahmet yazabilirler mi?

gülündikeni
27-10-05, 10:15
Iste fragmandaki sözler;

Uzaklardasin biliyorum
Gözlerim hala seni söylüyor
Varligima issiz olsamda
Gözlerim hala sen bakiyor
Bugünlerde hiç bitmeyen bir sizi var içimde
Ama birtek gerçek var ki içim
Askim hala seninle

Yenildim sen çikmazinda vefasiz bir aska
Simdi günahlarda adaklarim
Söz geçer mi göz pinarlarima?
Bir damla kalir askima inat
Gözümün sen kenarinda….

Hayatimmm
27-10-05, 12:22
Sozler super...

Yine bizi cok guzel bir bolum bekliyor.. insallah elif yilmazi gorur bakalim neler yapacak gormek icin...

Arkadaslar yilmaz cok para lazim demi ordan cikmak icin bence elif verecek o parayi ve yilmaz bunu bilmiyecek... ordaki kabadayi diyeceki onun yanina git o seni gorur ve yanina alir ordanda zengin olacak ve filizlen ask yasamaya basliyacak nekadar gercek gorunsede heb elif sevecek.. ve tabikide elif kendini omere verir.. yani omer gider.. ama gonlu heb yilmazda olacak...baya bir uctum haha

evanescencefreak
27-10-05, 22:57
Her bolumu merakla bekliyorum.
Guzel bolum olacak gibi.Gibi degil,olur!
Sanki son fragmanda Elif'in evinin önünde Ömere kizdi gibiydi.
Insallah oyle olmaz.Yilmaz'a yazik....Kotu birsey olmaz ona umarim.
Yarin Görecegiz!!!!!

beyazyagmur
28-10-05, 11:37
Bu bölüm yine harika olucak.Fragmanı izledim.Öper elif'in saçına dokunuyordu..Elifle sarılıyorlardı..Ama sonrası sanırım biraz kötü..Özette de denildiği gibi Handan ortalığı karıştıracak..Sonra yılmaz ve elif karşılıklı bakışıyorlar ve elif ağlıyordu...Akşamı sabırsızlıkla bekliyorum
;)

emoss
28-10-05, 15:28
Bu bölüm yine harika olucak.Fragmanı izledim.Öper elif'in saçına dokunuyordu..Elifle sarılıyorlardı..Ama sonrası sanırım biraz kötü..Özette de denildiği gibi Handan ortalığı karıştıracak..Sonra yılmaz ve elif karşılıklı bakışıyorlar ve elif ağlıyordu...Akşamı sabırsızlıkla bekliyorum
;)

evet bence de cok guzel seyler olacak... aynen bende aksami sabirsizlikla bekliyorum.... ;)

forgetmenot
28-10-05, 17:20
Nicedir Cuma günlerini, hiç böyle iple çekmemiştim.Belki,hepimizin ruhunda bir parçada olsa 'arabesklik'olduğu için, arada sırada abartsalar da,saçmalasalar da seviyorum,özlüyorum, bu diziyi kardeşim!!!

istanbulspence
28-10-05, 19:36
fragmandan hemen ahkam kesmek doğru değil belki ama dün bir bugün iki elif kızımız hemen aşkından vazgeçmiş gibi. ömer baskın çıktı besbelli, ama elifin hiçbir zaman tam anlamıyla yılmazı unutacağını sanmıyorum. ömeri tercih edeceği artık aşikar oldu ama hayatını hep bunun pişmanlığıyla geçirecek. ömer açısından da tabi durum ilginç. ruhu başka birine ait bir kızı kabullenmek değişik bir aşk anlayışı galiba. gözü kör ve ne yaptığını bilmez bir halde ve bu tavırları o kadar iyi oynuyor ki sinan tuzcu. tabi benim favori sahnem yılmaz gözüne yumruğunu indirdiğinde havada rövaşata atar gibi yere uçmasıydı. bu kadar film seyrettim. rakibinden gelen ani saldırı karşısında bu kadar estetik ve gerçekçi yere uçan birini daha görmemiştim.
ama "umut" fakirin olduğu kadar zenginin de ekmeği ki herhalde ömer elif'İn kendi gibi aşık olacağını zannediyor. üstün vasıflarından dolayı elif ömeri en fazla sevebilir ama aşık olacağına ihtimal vermiyorum.

vee ömerlerin evinde istenmeyen kızı oynayacak elif içinse özellikle anne handan tarafından geliştirilecek yaratıcı ayırma planları ve kusursuz entrikalar bekliyorum.
o kadar iyi açıklamışsın ki griffiths özellikle şu kusursuz entrikalar kısmının altına imzamı atarım senin de bahsettiğin gibi sinan tuzcu nun bu yapımdaki katkıları tartışılmaz
bu dizide elif in yılmaz a olan aşk mücadelesi bayağı da uzun sürdü
bu kısmı yeşilçam filmlerinden ayırarak bence kendi çerçevelerinde bir özgünlük geliştirmişler aslında
ya tamam bu bir dizi sonuçta zincirlerin halkalarının çok olması lazım filmdeki gibi transit geçilemez ama
ben sloganlarından esinlenerek elif yılmaz aşkının özellikle ömer in büyük katkılarıyla daha çabuk sonlandırılıp durumun onun üzerinden gelişeceğini zannetmiştim ama umulmayan her zaman şaşırtır çevresine izleyici toplar böylesi daha iyi olmuş o başka
bugün iplerin çok olduğu bir bölüm izlicez galiba bakalım dananın kuyruğu nasıl kopacak

KelebeQ
28-10-05, 23:51
Güzel bir bölümdü..
Elif ve Ömer için bir ilerleme var:)

gurbetci
29-10-05, 00:33
özge borakin saclarindan ben de istiyorum,cok güzel dalgalari var :)

forgetmenot
29-10-05, 00:54
Ah o dalgalardan bir yerde satılsa, kuyruğa gireceğiz ama çare yok!Allah verdiğine veriyor.Güzel bölümdü.Son sahnede, rahmetli Bülent Oran'ın bir hikayesinden esinlenildiği yazıldı.Ne alaka,neden dizi başlarken değil de şimdi acaba?Eleştiri mi aldılar yoksa ufak bir ihmalkarlığın telafisi miydi?Dizide yeralan herhangi bir oyuncu veya bir yetkili siteye yazıp, bizle iletişim kursa, biraz 'geribesleme' alınabilse ne güzel olurdu!Ben de dizinin üzerimde yarattığı heyecan ve mutlulukla, yine hayal kurmaya başladım.Zaten oyuncular o kadar iyi rol yapıyorlarki, ben bazen o karekterlerin biryerlerde yaşadığını düşünüyorum.İyinin iyisi varmış.Bu Sinan Tuzcu çok iyi oynuyor.Ama çok düz bir ses tonu var,dublajı ,ne biliyim, oyunculuğunu desteklemiyor,tersine etkisini azaltıyor.Bir de bazen hızlı hızlı konuşuyor.Elif'in saçının yumuşak olduğunu hayal ettiği ve öyle de olduğunu söylediği kısmı, zorlukla anladım.Bu arada o gözlerinin altındaki morluk,hala Yılmaz'ın yumruğunun izleri mi ?yoksa Sinan Tuzcu'nun gözaltı derisi çok ince ve kendinden morluklar taşıyor da makyajda mı iyi gizlenemiyor?Ayrıca, hapishanedeki kabadayı rolündeki Avni Yalçın ne duru,sadece yüzündeki ifadeyle izleyiciyi vurabilen, 'esaslı' bir oyuncu.İyiki diziye katılmış.

hope75
29-10-05, 01:39
güzel bölümdü fakat biraz mantık hataları var.mesela elif yılmazı görmeye gidiyor,evleneceğim kişi,ben onun en yakınıyım diyor ama hemen ömere kayabiliyor.yılmazı tanıması lazım değilmi.arkadaşı bile söyledi.elifin güçte olsa yılmazı görmeye gitmesi içten içe yılmazı mutlu eder ve elif her ne olursa olsun bu kadar çabuk ömere kaymamalıydı.yılmazın annesi ile ilgilenmeliydi,yılmaza mektuplar yazmalıydı.elinden gelen herşeyi yapıp daha sonra pes edebilirdi yani elifin üzüntüleri yansıtılmıyor.iç hesaplaşmaları.sanki herşey yolunda gibi davranıyor.halbuki birazda kendi sebep olduğu bir olay yüzünden nişanlısı hapiste.yılmazın neden orda çalışmamasını istediğini anlamıyordu.ama ömerin ilgisini hemen kabul etti.yılmazında bu yüzden onu oradan ayırmak istediğini anlamadı.birde reyhan'ın konusunu bilen varmı?

istanbulspence
29-10-05, 02:28
güzel bölümdü fakat biraz mantık hataları var.mesela elif yılmazı görmeye gidiyor,evleneceğim kişi,ben onun en yakınıyım diyor ama hemen ömere kayabiliyor.yılmazı tanıması lazım değilmi.arkadaşı bile söyledi.elifin güçte olsa yılmazı görmeye gitmesi içten içe yılmazı mutlu eder ve elif her ne olursa olsun bu kadar çabuk ömere kaymamalıydı.yılmazın annesi ile ilgilenmeliydi,yılmaza mektuplar yazmalıydı.elinden gelen herşeyi yapıp daha sonra pes edebilirdi yani elifin üzüntüleri yansıtılmıyor.iç hesaplaşmaları.sanki herşey yolunda gibi davranıyor.halbuki birazda kendi sebep olduğu bir olay yüzünden nişanlısı hapiste.yılmazın neden orda çalışmamasını istediğini anlamıyordu.ama ömerin ilgisini hemen kabul etti.yılmazında bu yüzden onu oradan ayırmak istediğini anlamadı.birde reyhan'ın konusunu bilen varmı?
şu filiz akın la kartal tibet in oynadığı yetmişlilerin yeşilçam ından olan reyhan mı

kara gÖzlü
29-10-05, 05:44
tuba büyüküstün cok güzel bir bayan cok degisik farkli.bülent inalda cok ama cooooooooooook yakisikli .diziye zaten söylenecek kelime yok.
süpeRRRRRRRRRRRRRRRR :p :p :p merakla bekliyorum acaba ne olucak :confused: bu bölümü ayri biii güzeldi :D :D :D :cool:

serra
29-10-05, 11:50
Ben bu diziyi ilk duyduğumda izlemeden hemen eleştiri yaptım.Evet gene bildik bir konu.Kesin bir kaç bölüm sonra kaldırılır diye bi ön yargıya kapılmıştım.Ama yanılmışım iyikide yanılmışım.
Evet konu bildik konu hatta bazi gariplikler var ama genede bu dizi bence kaliteli yapımlardan biri.
Müziği olsun, oyuncuları olsun, konuyu işleyiş biçimleri olsun hepsi bir bütün içerisinde.Hikaye sindirilerek anlatılıyor.
İnşallah hep bu düzeyde devam eder ve tadında diziyi bitirirler.Tıpkı Çemberimde Gül Oya gibi..

izleyici
29-10-05, 13:42
gittikce daha saglamlasiyor dizi. ama elifin aski konusundaki elestirilere ben de katiliyorum. hic buyuk bir ask yasamis gibi gelmiyor... pes bile etmedi bence... kosularini getirdigi bir aski yasamis, daha varlikli biri ortaya cikince dostlar alisveriste görsün, vicdanlar rahat olsun dermis gibi bir iki aksiyon yapmis okadar... ilerleyen bölümlerde cok aci cekmemesi lazim... ne kadar sevdin ki, bu kadar aci cekiyorsun derler adama...

bir de yer alti dünyasın kötü adamlarinin, babacan insanlar gibi gösterilmesini
oteden ahlaki bulmuyorum. illa hapse dusunce mi, insanın kaderi degisir ve onumuze kapılar acacak adamlar ancak kabadayilar mıdir bize....

bugunun toplumsal kirilmasinda yesilcamin bize dikte ettigi bu yasam bicimlerinin hic mi rolu yok sizce...

diziyi toptan elestirmiyorum, yanlis anlamayın... bir iki karekter ve mekan degisimyle dizinin ana orgusunu hic de bozmadan cok daha iyi olabilir her sey...

ihlamurlar altında her sey daha guzel olsun.

erendiz
29-10-05, 14:15
Oncelikle Filiz'in kakullu yeni saci cok yakismis, yaza yaza kızların saclarini degistirdiler, dogumgünü partisinde Elif'e de topuz cok yakışmıştı ancak kıyafeti guzel ama yaşına uygun degildi. Filiz'in kiyafetleri de daha iyi. Yapımcıya tesekkurler..

Ancak bu dizide Billur Kalkavan'ın yapıştırma karakter gibi durduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Bir an önce oynar gibi yapsam da çekip gitsem evime havalarında, yaşı da iki yetişkin çocuk annesi olmak için genç (15-16 yaşında doğum yapabilir tabiii ama öyle değil, kendisi sosyetik bir hatun, Güneydoğulu bir köylü kadını değil ki zorla evlendirilip çocuk yaşta doğum yapsın...). Sonuçta donuk ve buz gibi, rolünü yapamıyor kanımca...Onun sahnelerinde zaplıyorum. Oyuncu olarak Nur Sürer'i örnek almalı..Yılmaz'ın kızkardeşi rolündeki oyuncu da çok başarılı..
Son olarak Avni Yalçın'a hoşgeldin diyorum, hem Bülent İnal gibi çok karizmatik hem de çok başarılı bir oyuncu, oyuncu gibi oyuncu yani...
Sevgiler, selamlar herkese

nurcice
29-10-05, 15:17
arkadaşlar ben de izleyemedim nası üzgünüm bir bilseniz :(
ah bu paranın gözü kör olsun, gece 23:00 e kadar çalıştırıyolar bizi, mezarda emeklilik diye boşuna demiyo halk.

pinkzone
29-10-05, 15:43
Çok güzel bir bölümdü..

Elifin aşk yaşamamış gibi davranması gayet normal sanki mecburi şartlarının gerektiği birş yaşamış gibii... Bu yakınlaşma Ömer Elif Güzel olacağına benziyor.. Elif aşık değil Yılmaza sadece biz buna alışkanlık diyelim.. Seviyo olsa sevidiği için her türlü fedakarlığı yapardı...

Yılmaz ise çok seviyor.. Sevdiği için hapse düşmeyi bile yeğledi.. Yılmaza ona değer veren bir ilişki yaşaması şart.. Buda Filizle olur..

Ömer rolündeki kişi çok güzel oyunuyor.. Tebrik ederim.. Herşeyiyle Güzel bölümdü daha nice bölümlere...

tutankamon
29-10-05, 16:20
hepınızın dızı hakkında kı elestrılerınızı okudum da farketmeden yaptıgımız bırsey var aslında.hepımız dızıyı daha iyi sindirebılme cabasındayız.bence bu dızının ve dızı oyuncularının basarısından olsa gerek.evet haklısınız dızı baslarında ben yılmazın okudugunu bıle bılmıyordum.ama bunun acıklanması daha dogusu sonradan acıklanması nın bır nedenı olmalı.
dızıde herkes cok basarılı bence.zaten dızıyı bu kadar sıkı takıp etmemdekı nedenlerın basında dizide Bulent İnal gıbı super bır oyuncu super bır insanın olmasydı.
ayrıca filiz ve yılmaz ı da cok yakıstırıyorum.... ;)

BERNA
29-10-05, 18:27
Dizideki Elif'in Yılmaz'a olan aşkını sorgulayan arkadaşlara katılıyorum. Bütün bu olanlara rağmen gerçekten aşık bir kadın bu kadar kısa bir sürede başka bir erkeği yanına bile yaklaştırmazdı. Buna rağmen her ikisi de çok iyi insanlar o başka ama iki karakteri ben de çoğunuz gibi birbirine uygun bulmuyorum. Ne kadar çok severse sevsinler şu anki şartlarda ikisinin mutlu olacağına inanmıyorum. Yılmaz biraz ağır konuştu ama söylediklerinde haklılık payı da var.

Bu bölümde oyunculuk olarak Avni Yalçın, Nur Sürer ve Yılmaz'ın kızkardeşini oynayan aktrisi çok beğendim. Hepsi yan rollerde olmasına rağmen yıldızlaştılar adeta. Özellikle Salih'e aşık olmaya başlayan kızkardeş gözleriyle oynadı.

Elif ve Ömer'in hayata bakış açıları birbirine benzedikleri için yakınlaşması doğal. Ömer'in "seni buradan kurtacağım" lafı zaten ne kadar birbirlerine uygun olduklarını gösteriyordu. İlerde olması muhtemel Filiz ve Yılmaz aşkı için birşey söyleyemem ama Filiz'in Murat'a aşık olmadığını, sadece birlikte vakit geçirmekten hoşlandığı için kıskandığı bir dostu olduğunu anlaması uzun sürmeyecek bence.

Yılmaz'ın hukuk okuduğu içime mi doğdu ama tahmin etmiştim. Belki devam zorunluluğu olmayan bir bölüm olduğu ve iyi bir avukat olacağını düşündüğüm için. Yalnız paradan ve lüksten hoşlanmayan birinin hobi olarak borsa kağıtlarını takip etmesi biraz tuhaftı bence.

Hayatimmm
29-10-05, 19:11
Dunku bolum cok guzeldi... Bakarken resmen gozlerimi kirpmadim.. okadar etkiliycidi :p ..

Burda bazi arkadaslar.. elifin askini samimi bulmuyo.. evet bazen bende bi baka kaliyorum bu kiz askmi yoksa, tutkumu, diye.. Bence gercekten asik neden boyle dusunuyorum.. cunku seven insan aglamaz bu bir... Iki orda adam soyadiniz tutmuyor dedi giremesin orda durup agladi asker sen bana yardimci olamasinmi dedi senin sevdigin yokmu.. Sevmeseydi ben denedim derdi ve ordan cikardi orda durup aglamazdi.. Ucuncusu kendine elbise almaya gitmisti yilmazi onemsemeseydi orda kendine elbise alirdi ama almadi.. Neden cunku yilmaz habisteyken benim para harcamam haksizlik olur diye.. Bunu bi insan neden dusunur biriyi sevdigi icin... Dorduncusu motorlara bakarken yilmaz aklina geldi ve yine gozleri doldu.. Ve besincisi bir insan sevmedihi bir adamdan tokat yerse ve bu onun kocasi olmadihi halde onu aferderse demekki bu kisi onu seviyor demi... ( bu demek deyildir ki kocan vurabillir ama yinde onu afedersin ).. Ve elif omere gitmedi ona soyledi seninle beraber olmak benim hosuma gidiyor ama bu nasil bir hoslama bilmiyorum.. zamanla goreceyiz dedi ben bunda yanlis birsey gormuyorki... arkadaslar sizce sevmek nedir yilmazin yaptiklarimi.. evet elifinde hatalari var su mankenlik isi cok yanlis ama calismasi bence cok dogal kiz aylesini bakmak zorunda... bence hem elif ve yilmaz cok seviyor.. ama burdada omerin hakkini yememek gerekiyor bence en guzel onun aski.. karsisizlik ask ne ask girleniyor ne kendin... ve aski cok saf kaliyor ve sevdigin icin herseyi goze almak.. omerin aski cok buyuk ve cok guzel... ama ben yinde elif ve yilmaz diyorum

erendiz
29-10-05, 21:05
reytingler ikinci haftadan beri aynı zaten, hatta bazı haftalar 2. bile oldu...

evanescencefreak
29-10-05, 23:37
Dünkü bölüm süperdi.
Helal sana Yilmaz!! Hic korkmadan cesurca adami kurtardi.
Ömerde Elif'in tarafini sectigi icin cok mutlu oldum :)
Annesi kendini begenmis biri.Filiz'i bu sefer yine hayranlikla izledim!
Bölümün baslarinda daha cok Filizin rolu vardi...Muratla baslayan arkadaslik hakkinda...
Bir ara merak etmistim...ne zaman konu Ömerin askina gelecek diye.
Cok zaman gecmeden geldi!!! Helal, acikca itiraf etti duygularini!!
Elif ona karsi bos degil,yoksa aninda kestirip atardi.
Bosuna zaman istememistir. Ama Yilmazin cikacagini duydugunda yüzü kirec gibi oldu.
Kizkardesini diger cocukla cok yakistiriyorum.aralarinda kesin birsey olacak!!
Sevgilerlimle..

griffiths
29-10-05, 23:44
özellikle son bölümden bahsetmeden önce bu reytingler konusunda ilgimi çeken şey cuma akşamı izleyicisinin genelde komedi tarzında yapımlara duyduğu ilgi.
haftanın son günü olmasından dolayı mı böyle bir eğilim var merak ediyor insan. cennet mahallesinin tekrarı bile bu diziyi geçebiliyorsa artık birşey diyemiyorum.
onun dışında elife hala kızgınım. geçen bölümdeki vurdumduymazlık aynen devam ediyor. mahkeme kararından sonra hiçbirşey olmamış gibi davranırken, bu bölümde de yılmazdan azarı yiyince gene aynı şekilde davrandı. ve ömerin göğsüne ne de kolay başını yasladı öyle. herşey bu kadar basit mi yani. bu arada ömere öyle bir karakter çizdirdiler ki, dibine kadar sapsaf bir aşıkken nasıl kötü adam etiketi yapıştıracaklar ilerki bölümlerde. yapmasınlar lütfen, gözümüzde çok itibarlı bir yere yerleşmişken, illa da türk filmlerinden esinlenme diye bir kötü adamın gerekliliği için bu karakterin ruhuna yazık etmeyin.
ama ne olursa olsun bu dizi hızlı ilerliyor. özellikle elif cephesinde. insan yıllarca büyük umutlarla süren bir aşktan sonra hemen başka birine yanıt veremez ki. tamam ömere açık bir yanıt vermedi ama, sonuçta ömerin kendisinden beklediği o ilk adımı attı. o maili aslında hiç göndermemeliydi ömere. bu yüzden hala daha kızgınım.
başka bir konu ise, elifin 40lı kuşağa mensup bayan kıyafetleri. özge borak buğday tenli birisi ve ısrarla koyu renkler giydiriyorlar. parfüm tanıtımında giydiği elbise de tuhaftı, dün partide giydiği kostüm de öyleydi. topuzu genç işi hiç değildi, ayakkabıları da öyle. bunu böyle yapmalarının sebebi illa ömerin onun güzelliği için değil de güvenilir bir kız olduğu için aşık olduğunu vurgulama isteğinden mi? öyle olmasa filize de demode ve yaşından büyük kıyafetler giydirmeleri gerekirken, o gayet şık giyiniyor. elifi böyle giydirmelerinin kasıtlı olduğunu düşünüyorum. ama hoşuma gitmiyor.
öyle böyle ama dizinin verdiği çok yerinde mesajlar da var. bir erkeğin ciddi düşündüğü bir kızda aradığı en temel şeyin güzellik, para,vs olmadığı herşeyin temelinde güven duygusunun olduğunun işlenmesi güzel bir örnek. handan hatun ömerden ne güzel ağzının payını aldı. bu arada handanın ömerin ve elifin annesi olarak genç gösterdiği konusunda eleştiride bulunanlara ajda pekkanı örnek göstermek istiyorum. yaş itibariyle onların annesi olmayı çoktan hakeden bir isimken o dizide billur kalkavanın yerine oynasa gene kimse onların annesi olarak yakıştırmayacaktı. günümüz kadınlarının hergün başka bir estetik mucizeyle daha da gençleşme uğruna yaptığı çılgınlıkları düşünürsek bu sonucu yadırgamamak lazım.
elifin cep telefonu yokken kardeşinin bilgisayarının olması konusunda eleştirenlere de bu bölümde cevap geldi, zeki kız meğer bir yarışmadan kazanmış bilgisayarı. o kızın rolünü de yavaş yavaş artırabilirler, ablasıyla daha derin konularda dertleşebilir, kız kardeş ne güne durur ki yani..

forgetmenot
30-10-05, 08:19
Zaten o kızkardeş, çoğu zaman hem Elif'in hem annesinin 'aklı' oluyor,onlara mantıklı önerilerde bulunuyor.Genç olmasına rağmen, çok akıllı, neyin eğri neyin doğru olduğunu, bilen bir genç kız.Baksanıza bir motorsiklete fit olmadı, o çocuğa yüz vermedi ilk etapta.Sonra ilişkileri olacak o ayrı mesele!Malum Türk filmi!!!

gurbetci
30-10-05, 11:54
Elifte bir tutarsizlik var ama bunda Yilmazin hic mi sucu yok?Tam evlilik arefesi agresif,neredeyse kizi at gözlügüyle dolastiracak kadar tutucu bir adamdi Yilmaz.Elifin de hatalari var elbette ama olaylari tetikleyen Yilmazin davranislari oldu.
Bu bölümde Yilmaz Elife beni dövdüklerinde magazayi terk etmedin, benimle gelmedin türünden birseyler sóyledi.O konuda hakliydi biraz.Filiz ise bambaska.Tuba Büyüküstünü görünce ekrana yapisiyorum zaten. :) Ömerin d.günü sahnelerinde iyice ekranin icine girdim :) :) Cok güzel ve alimli.Rolünü de iyi oynuyor.
Dizi sessiz ama derinden geliyor bence.Konusu bildik bir konu ama oyuncular sayesinde ortaya güzel, izlenilesi bir eser cikiyor. :)

Ayrica bir soru,o bölümünü duyamadim tam.Ömer annesini babasini aldatmakla mi sucladi?Sinan Tuzcu o kadar alcak sesle konusuyor ki ,bazen ne dedigini anlamak mümkün olmuyor.O yüzden annesi ile yaptigi konusmayi tam olarak anlayamadim :confused:

gallipoli
30-10-05, 12:09
bu dizi gerçekten müthiş fakat elif sonraları çok pişman olacak çünkü hapishanedeki kemal yılmaza yardımcı olacak ona iş verecek ve yılmaz zengin olacak ve zaten elif yılmazı seviyor ama gözü yükseklerde olduğu için onun aşkının farkında bile değil ömer zaten iki güne kalmaz onu bırakır
bu yüzden elifi çok zor günler bekliyor
arkadaşlar birşey soracağım yazının altına resim nasıl ekleyebilirim
ayrıca bence bu dizide en büyük suçlu elif yılmazın öyle davranmasının sebebi ise ömerle elifin fazla samimi olması

yukselsk
30-10-05, 14:14
erkese selam arkadaşlar,
aranıza yeni katıldım ve Ihlamurlar altında dizisi hayranıyım bende
Dizi okadar süper ki o dizi için bu foruma üye oldum ve çemberimde gül oyadan yeni ayrılmışken hiç bir diziye bağlanamam diye düşünüyordum, daha acısı tazeydi, bide baktım zarife :) hemen arkasından kaymakam cemal ı gördüm çok sevinmiştim. ve şuan 6 bölümü geride bıraktık sanırım. O kadar güzel ki izlerken televizyonun içine girmek geliyor içimden...

ayrıca dizi müziği ve sözler için çok sağolun emeğinize sağlık...

gallipoli
30-10-05, 14:18
önceden kurşun yarasını izleyen ve beğenen varsa eski dizilerde forumunu açtım ziyaret ederseniz sevinirim

1907
30-10-05, 15:14
Dizi çok güzel gelişiyor. Yılmaz'ın Elifle hapisanede yaptığı konuşma tam anlamıyla harikaydı. Elif'e kızıyorum çünkü Yılmazla bir ilişkisi varken gidip Ömer'e meyyal gibi göründü ve sonucundada bunlar oldu. Tamam Ömer takmıştı Elif'e ama Elif pas vermese kesin tavrını koysaydı Yılmaz'da bu durumlarda olmazdı.. Filiz herzamanki gibiydi çok şeker:) Elif şimdi napacak çok merak ediyorum. Yılmaz hapisten çıkınca çok zor durumda kalacak ah Elif ah...

BERNA
30-10-05, 16:05
Ayrica bir soru,o bölümünü duyamadim tam.Ömer annesini babasini aldatmakla mi sucladi?Sinan Tuzcu o kadar alcak sesle konusuyor ki ,bazen ne dedigini anlamak mümkün olmuyor.O yüzden annesi ile yaptigi konusmayi tam olarak anlayamadim :confused:

Evet resmen onu ima etti. "Babam yurtdışındayken olanları hatırlatmak isterim" tarzı birşey söyledi.

beyazyagmur
31-10-05, 09:55
Bence bütün yükü elif'in omuzlarına yüklemek haksızlık...Yılmazında hataları var..Elif onu hata yaptığı zaman affetmiş ve bi şans daha vermişti(tokat sahnesi) ama yılmaz yapmadı..Elifin işten ayrılmasını istemek bence haksızlık çünkü elif hem annesine hemde kardeşine bakıyor..Evin maddi anlamdaki çoğu yükü elifin üzerinde...Kafasına göre işi bırakamaz..Mantıklı olmak zorunda..Oda aynen bunu yaptı..
Yılmaz bana göre çok hayalperest bi karakter..Ve bence çok fazla sorumluluklarının farkında diil..Daha düşünceli ve anlayışlı olması gerekirdi. Elif hemen ömer'e koşmuş değil sadece ömerin ilgilenmesi onu çok mutlu ediyor hepsi bu..Ömer yılmaza göre çok daha sabırlı ve anlayışlı..Sanırım elifin etkilendiği şeyde bu..Yoksa bazı arkadaşların dediği gibi ilgilendiği tek şey bence para değil..

Ömerin elifi hemen bırakacağını da düşünmüyorum...Ömer elife gerçekten aşık oldu..Ayrıca ömer elifin farklı ve güvenilir olduğunu düşünüyor..İkiside özledikleri duyguları birbrilerinde buluyorlar..
Bunu filizde söyledi Bu çok farklı..Hem ömer elifi eve bıraktıktan sonra seni buralardan kurtarıcam dedi..

Yılmaz artık zengin adamın himayesinde..Güçlü paralı bi adam olucak..
ee artık filiz ve yılmaz da karşılaşsın dimi ama..;)

Olaylar iyice karışıyor bakalım neler olucak..Bence kesinlikle harika bi dizi..
Cuma gününü sabırsızlıkla bekliyorum:)

Hayatimmm
31-10-05, 20:19
Bence bütün yükü elif'in omuzlarına yüklemek haksızlık...Yılmazında hataları var..Elif onu hata yaptığı zaman affetmiş ve bi şans daha vermişti(tokat sahnesi) ama yılmaz yapmadı..Elifin işten ayrılmasını istemek bence haksızlık çünkü elif hem annesine hemde kardeşine bakıyor..Evin maddi anlamdaki çoğu yükü elifin üzerinde...Kafasına göre işi bırakamaz..Mantıklı olmak zorunda..Oda aynen bunu yaptı..
Yılmaz bana göre çok hayalperest bi karakter..Ve bence çok fazla sorumluluklarının farkında diil..Daha düşünceli ve anlayışlı olması gerekirdi. Elif hemen ömer'e koşmuş değil sadece ömerin ilgilenmesi onu çok mutlu ediyor hepsi bu..Ömer yılmaza göre çok daha sabırlı ve anlayışlı..Sanırım elifin etkilendiği şeyde bu..Yoksa bazı arkadaşların dediği gibi ilgilendiği tek şey bence para değil..

Ömerin elifi hemen bırakacağını da düşünmüyorum...Ömer elife gerçekten aşık oldu..Ayrıca ömer elifin farklı ve güvenilir olduğunu düşünüyor..İkiside özledikleri duyguları birbrilerinde buluyorlar..
Bunu filizde söyledi Bu çok farklı..Hem ömer elifi eve bıraktıktan sonra seni buralardan kurtarıcam dedi..

Yılmaz artık zengin adamın himayesinde..Güçlü paralı bi adam olucak..
ee artık filiz ve yılmaz da karşılaşsın dimi ama..;)

Olaylar iyice karışıyor bakalım neler olucak..Bence kesinlikle harika bi dizi..
Cuma gününü sabırsızlıkla bekliyorum:)

Sana Aynen Katiliyorum... Bence butun suc elifte deyil... yilmazinda hatalari var... ve para icin deyil bunu bazi arkadaslar abartiyo.. ve hemen omer gitmedii ve hala birsey yasanmis deyil

kaya04
31-10-05, 22:29
ya o gün dizide deliye döndüm.bu kadar kolaymı ya vazgeçmek ya.ne o hemen ömere dönmek ya.

BERNA
01-11-05, 09:52
Suçun her iki karakterde olduğunu ben de düşünüyorum yanlış anlaşılmak istemem, Yılmaz'ın istekleri bence de hayalperestçe. Daha önceki yazımda da karakterlerin kesinlikle birbirine uyuşmadıklarını yazmıştım.

Elif'in Yılmaz'ı tamamen unuttuğu da yok ama öyle Yılmaz'ınki kadar da büyük bir aşkla bağlanmamış olduğu da aşikar. Belki genelleme yapacağım ama gerçekten aşık olan kişi başkasının ilgisinden uzun bir süre hazetmez. Sürekli olarak aşık olduğu kişinin farklı ve daha iyi olduğunu düşünür (gerçek olmasa bile öyle düşünür)

Ben de aslında Elif'le Ömer'i birbirine daha çok yakıştırıyorum. Ömer kesinlikle kötü bir kişi portresi çizmiyor, annesine karşı Elif'i savunması da çok güzeldi. Elif'e de bakış açıları yönünden benziyor zaten. "Seni buradan kurtaracağım" lafı bazılarının hoşuna gitmiş ama bence sevdiği kadının çevresini, ailesini ve dostlarını küçümsediğini de gösteriyordu. Ancak sevdiği kadın da zaten aynı çevreyi küçümsediği için ikilinin anlaşması için sorun değil zaten.

ozzde
01-11-05, 12:40
Elif de Yılmazda Ömer de biraz suçlu.Kimin kimi hakettiğini zaman gösterecek bence....

michelle
01-11-05, 13:00
8.Bölüm Basın Bülteni

Yılmaz yeni bir hayata başlıyor

Elif hapishaneye kadar girmeyi başarmıştır. Ancak Yılmaz’la görüşmesi hayal ettiğinden çok farklı olacaktır. Yaşadığı fırtınalardan sonra Yılmaz’ın, Elif’e ve hayata karşı görüşleri tamamen değişmiştir. Her şeye rağmen ayrılık konuşmasını yaparken kalbi halen Elif için atmaktadır.
Artık Elif’te Yılmaz’a kızgındır, gururu kırılmıştır. Yılmaz’ın hapisten çıkacağını duyunca adını koyamadığı karmaşık duygular içinde kalır. Yılmaz, Elif’i kendisinden uzaklaştırmaya çalışırken belki de onu bir sınavdan geçirmektedir. Elif her şeye rağmen Yılmaz’ın öfkesinin dinmesini bekleyip, bu aşk sınavını başarıyla verebilecek midir?
Yılmaz’ın eski kabadayı Kemal’in hayatını kurtarması iki adam arasında dostluğun başlamasına neden olur. Oğlunu kaybettikten sonra güvenebileceği birinin hasretiyle yanıp tutuşan Kemal’in Yılmaz’ı da kaybetmeye niyeti yoktur. Yılmaz’ın artık bir ‘Kemal Abi’ si vardır. Bu iki adam arasında başlayan dostluk kısa süreli olmayacaktır. Hapishaneden farklı bir Yılmaz çıkmıştır ve hayatında yepyeni bir sayfa açılacaktır.

michelle
01-11-05, 13:06
8.Bölüm yorumları için ayrı bir başlık açılmıştır.Yorumlarınızı oraya yapabilirsiniz...

aycam
02-11-05, 01:31
8.bölüm bayramın ikinci gününe denk geliyor acaba yayınlanacakmı dizi....

ozzde
02-11-05, 12:41
8.bölüm bayramın ikinci gününe denk geliyor acaba yayınlanacakmı dizi....

Yayınlanacağını zannetmem .Keşke yayınlansa ama bayram eğlencesi(!) koyarlar sanırım.Her yıl aynı şey oluyor çünkü...

ozzde
04-11-05, 00:47
OF ya çok üzüldüm...Ne güzel izleyecektik :(

Hayatimmm
04-11-05, 22:37
Yeni bolumu yine super olacak.... Bugunu iple cekiyordum ama kolaj koymuslar.. ve neden kimse yorum yapmiyo ya... ve insallah elif ve yilmaz arasinda cok guzel seyler olur... merakla bekliyorumm :D

gzm
04-11-05, 23:25
Yeni bolumu yine super olacak.... Bugunu iple cekiyordum ama kolaj koymuslar.. ve neden kimse yorum yapmiyo ya... ve insallah elif ve yilmaz arasinda cok guzel seyler olur... merakla bekliyorumm :D

bende yeni bölüm bekliyodum ama olmadı yılmaz icin elif bitti artık yani bence öyle olmalı esas oglan esas kızı bulacak borsaya falan atılıp zengin olacak aganın destegiyle

desire
04-11-05, 23:56
bence yilmaz elife artik dönmez...onun icin bu iliski bitti...ve bence elifde ömerle olacak...artik yilmaz ve filiz askini izleme vakti geldi... ;)

Hayatimmm
05-11-05, 00:10
bende yeni bölüm bekliyodum ama olmadı yılmaz icin elif bitti artık yani bence öyle olmalı esas oglan esas kızı bulacak borsaya falan atılıp zengin olacak aganın destegiyle

Guzel seylerle yine beraber olacaklar diye birsey kastetmemistim yani duygusal olarak... Konusma yani ;) .... Cunku evet artik elif ve omer aski ve yilmaz ve filiz aski gorecez :D nekadar omerle elif cok yakis sada bence heb elif ve yilmaz aski kalmasi gerekiyor...

ozzde
05-11-05, 00:20
Harika bir bölüm bizi bekliyor olacak ...Sabrım taşıyor daha 1 hafta var çünkü.Ama harika olacak, fragmanından anladığım kadarıyla.Ömer atağa geçti bile.Yılmazla Filiz karşılaşıyor.Merakla bekliyorum.....

desire
05-11-05, 00:24
Harika bir bölüm bizi bekliyor olacak ...Sabrım taşıyor daha 1 hafta var çünkü.Ama harika olacak, fragmanından anladığım kadarıyla.Ömer atağa geçti bile.Yılmazla Filiz karşılaşıyor.Merakla bekliyorum.....

ben fragmani daha görmedim ya... neler olacak cok merak ediyorum...
lütfen fragmani görenler anlatsin???meraktan cildirmak üzereyim...

gzm
05-11-05, 00:25

ayrıntılı anlatırsan sevinirim bende görmedim

ozzde
05-11-05, 00:29
Fragman 1 saattir dönüyor.Daha çok izlersin ;)

Yılmaz hapisten çıkıyor.Büyük olasılıkla hapishanede ki Kemal Abisinin yanında çalışmaya başlayacak.Ve altında son model bir araba ile kırmızı ışıkta Filizle karşılaşacak.Bu sırada da Ömer (ahhh ahh) Elife bir yüzük veriyordu.Filizle de Murat arasında bir şeyler gelişecek..Bilemiyorum,Yılmaz var daha ama...Böyle bir fragmandı Özlem...

tamer35
05-11-05, 00:33
selam arkadaslar 8. bölümün fragmanını upload ettim..isteyenler linkten indirebilir.. ;)

http://**********.de/files/7196300/_hlamurlar_Altinda_8._Boeluem_Fragman_dizifilm.com .avi.html

desire
05-11-05, 00:33
cok saol ya ozzde...demek yilmaz kirmizi isikta filizle karsilasiyor... ;)

gzm
05-11-05, 00:35
selam arkadaslar 8. bölümün fragmanını upload ettim..isteyenler linkten indirebilir.. ;)

http://**********.de/files/7196300/_hlamurlar_Altinda_8._Boeluem_Fragman_dizifilm.com .avi.html

cok saol indiriyorum

desire
05-11-05, 00:37
inanmiyorum ya... harikasin tamer35...
cooooooook tesekürler... ;)

emoss
05-11-05, 00:43
Evet bu bolumde cok guzel seyler olacak.. Cuma gunu sabirsizlika bekliyorum.. Artik elif & omer aski ve Yilmaz & Filiz aski gorecez.. Ama Yilmaz ve Elif Tamamen birbirlerini tamamen unutabilecekmi odaha bir soru isaretti.. Ama bence yinde elif ve yilmaz heb birbirlerine sevsinler.. butun dizi boyunca ;) .. Ve elinde sonuda elif ve yilmaz kavusun

ozzde
05-11-05, 00:44
Arkadaşlar fragmanı indirmek için free ye basıyoruz.Peki sonraki sayfada neresi tıklanıyor.. :confused:

tamer35
05-11-05, 00:48
free ye tıkladiktan sonra 30 sn kadar bekliyorsun daha sonra download linki çıkıyor oraya tıklayıp indirebilirsin..

http://img317.imageshack.us/img317/420/rapid6ed.jpg

gzm
05-11-05, 00:54
ben indirdim ama divx te acıldı yarın resimleri eklerim

emoss
05-11-05, 00:55
tamar35... ozet icin tsk ederim

bu bolum cok guzel seyler olacak aah acidim yaa yilmaza.. ama elifte cok uzugun gorunuyor neden hemen onu omere gittini anlamadim.. bence heb yilmaz ve elif aski kalsin... ve bence orda yilmaz ya elif bekliyordu yada artik intikam zamanidir diye dusunuyor... ve tubaya o cac bicimi hic yakismamis bence butun guzeligi kapatmis... ve yilmaz o uzun sacli kzin yanina girmesi sanki elifmis gibi cok guzel yaa...

ozzde
05-11-05, 00:58
Fragmanı indirip tekrar baktımda ,anneler de sanırım biraz sorun yaşayacak.yılmaz gazeteleri görünce geri dönüşü olamayacak (bence).Filiz Yılmazı gördükten sonra kafası karışacak.Murat-Yılmaz arasında kalacak.Ömere yorum yapamıyorum bilE (OFFF offf)

£speranza
05-11-05, 01:51
Hadi artık Filiz Yılmaz aşkı başlasın :(

Hayatimmm
05-11-05, 01:54
Evet bu bolumde cok guzel seyler olacak.. Cuma gunu sabirsizlika bekliyorum.. Artik elif & omer aski ve Yilmaz & Filiz aski gorecez.. Ama Yilmaz ve Elif Tamamen birbirlerini tamamen unutabilecekmi odaha bir soru isaretti.. Ama bence yinde elif ve yilmaz heb birbirlerine sevsinler.. butun dizi boyunca ;) .. Ve elinde sonuda elif ve yilmaz kavusun

sana katiliyorum... elif ve yilmazzz cok yakisiyorlarr ve olumsuz ask olmasi gerkiyor onlarin aski yani dizi bitene kadar surmesi gerkiyor

dilan_04
05-11-05, 15:03
tamer35 süppppperrrrrsin.Fragmani izledim,yine süper bir bölüm olacaga benziyor.
Yilmaz'in ve Filiz'in birbirlerini tekrar gördüklerine çok sevindim..Bir an önce cuma olsun da izleyelim :)

pinkzone
05-11-05, 16:23
Evt çok sağol tamer..

Yılmaz intikam duygularıyla filizi takip ediyor bence.. Yılmaz arabayı kullanıyordu.. Filiz bir başka arabaya biniyordu ama filiz farkında değildi demekki yılmaz filizi adım adım izliyor..

desire
05-11-05, 19:23
Hadi artık Filiz Yılmaz aşkı başlasın :(

evet baslasin artik... ;) :p

b.eylem
06-11-05, 01:00
Benim isime yaradi bu tekrarlar
kacirmistim son bölümünü
bunlarda harikaydi ya cok begendim
favori dizilerimden biri oldu resmen... ;) :)

gzm
06-11-05, 01:03
fragmanı seyrettim filiz yılmaz askında ilk adım atılacak sanırım bu hafta elifte yüzügü kabul edecek sanırım

nebiiim
06-11-05, 02:35
cok tesekkür ederim tamer arkadasim.

arkadaslar eger bu dizi hakikaten metin arksen'in "aci hayat" filminden birebir esinlemisse, ki suana kadar bazi ayrintilar disinda öyle seyir aliyor:

yilmaz intikam icin filizi ayartir ve birlesirler, elif olaylarin seyiri sonunda intahar eder, sonucta yilmaz filiz'den ayrilir kendi yoluna gider, filiz bu arada ne olur bilmem, aci hayat filmine göre(ki oradaki zengin kizin adida tabiki filiz'dir!) filizde baska bir milyoner bulur. . .

tabi olaylar dizide de aynen filmde oldugu gibi sekil alacak diye bir sart yok, ama öz itibariyle eger orjinal film gibi olacaksa, yilmazla elif tekrar bir araya gelmeyecek.

ay