PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları- Arşiv 1

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10

Mr.lonely
18-02-06, 21:34
dünkü bölüm çok güzeldi.bu bölümün diğer anlamıda elifle yılmazın tekrar birleşiceğinin habercisi oldu.bide o kızı bırakıp giden cemil harbiden delikanlıymış :icon_ange

angel16
18-02-06, 21:51
Filiz ve Yilmaz aski cok olumsuz gozukuyor ne yazikki.

Fakat Elif hakkinda sunu soylemek istiyorum. Elif'i savunan arkadaslar durmadan Elif'in eski bolumlerde soguk olmadigini, ve guler yuzlu oldugunu belirtiyorlar. Ama ben ozamanlarda Elif'in soguk oldugunu dusunuyordum.

Yilmaz okadar cabaliyorduki Elif'i mutlu etmek icin ama zorla kucuk bir gulumseme goruyordu.

Ornek vereyim:

Yilmaz ve Elif ev ariyorlardi. Ama Elif bu durumu Yilmaz'a cok zorlastiriyordu. Butcelerinin kucuk oldugunu bile bile daha modern ve pahali evleri begeniyordu ve bunuda Yilmaz'a belli ettiriyordu. Yilmaz'in gosterdigi cogu eve surat yapiyordu. Oysa Yilmaz Elif'le olduktan sonra nasil bir evde kaldiklari umurunda bile degidi.

anny
18-02-06, 21:56
bu hafta ki bolumu hic begenmedim..iki mükemmel kardes,hayatlarında her sey cok guzel ama sevilmiyorlar nedense..ikisi de hak etmiyor bunları..cok kızdım elife ve yılmaza..bu kadar olaydan sonra baskalarını mutsuz edip tekrar bir araya mı gelecekler.ıhlamurlar altındayı artık izlemek istemiyorum!!
iyice sacmaladı senaristler bravo yani.. :img-huh:

eyeni
18-02-06, 22:10
Ben de dunku bolumle ılgılı bırseyler soylemek ıstıyorum.Oncelıkle elfın yılmazı sevdıgı yok,hala kendını dusunuyor.Hıc agzından yılmazı sevıyorum dıye bır kelıme dahı cıkmadı.Hep yılmaza haksızlık ettım,o askına sahıp cıktı falan dedı.Zaten ben onun yılmazı sevmıs olabılecegını de cok dusunmuyorum.Evlenırken arkasına dahı bakmamıstı.Evlendıkten sonrada yılmazı dusunmedı.Yılmaz ıntıkam ıcın hayatlarına gırınce mı aklı basına geldı elıfın.Herkese yazık ettı.Tamam omer ılk baslarda elıfın aklını celmek ıstedı,ama elıf de hemen balıklama atladı.Omerın evlenme teklıfını kabul edınce omer de onu sevdıgını sandı.Kısacası elıf omerle evlendı yılmazı mahvettı,sımdı omerı bırakmak ıstıyor ve omerı de mahvettı(fılızı saymıyorum bıle).
Gelelım bu bolumun sonuna:
Bence konusacaklarından sonra elıf yılmazın gozunden ıyıce dusecek.Sevdıgı elıfın eskıde kaldıgını hayal kırıklıgıyla anlayacak;elıfı orada bırakacak.Ben ılerıkı bolumlerde hanı kemalın ezelı dusmanı bayan var ya ıste onun yılmaza zarar verecegını dusunuyorum.Bence yılmaz vurulup agır yaralanacak ve fılız bunu duyunca dayanamayıp hastaneye kosacak ve orda gene yakınlasacaklar gıbı gelıyor bana;umarım boyle bırseyler olur.Elıf de avcunu yalar...

forgetmenot
18-02-06, 23:59
Aynı nehirde iki kez yıkanılmaz!Elif-Yılmaz birlikteliğinden, hiç bir hayırlı sonuç çıkmaz.Bence, Yılmaz sadece sarsıldı biraz ama Elif'e güzel bir hesap çıkaracak!Şu sevme özürlü,burnu kaf dağındaki,bencil Elif'e!Bu noktadan sonra, araya yan olayların gireceğini düşünüyorum,mesela,Elif'in gerçek babasının ortaya çıkışı,şirketin daha da kötüleşmesi,batması,yan aşklar vb.Yine de, dizinin bildik konu olması itibarıyla,seyirci de fazla miktarda beklenti yarattığı,arzu edilen 'aşk'sahneleri seyredilemeyince de,eleştiri dozunun çok sertleştiği de doğru.Ani bir 'çatışma' yaratacak senaristler bence,çünkü çok uzun zamandır Sanat müziği şarkıları dinledik!!

gzm
19-02-06, 01:07
Ben de dunku bolumle ılgılı bırseyler soylemek ıstıyorum.Oncelıkle elfın yılmazı sevdıgı yok,hala kendını dusunuyor.Hıc agzından yılmazı sevıyorum dıye bır kelıme dahı cıkmadı.Hep yılmaza haksızlık ettım,o askına sahıp cıktı falan dedı.Zaten ben onun yılmazı sevmıs olabılecegını de cok dusunmuyorum.Evlenırken arkasına dahı bakmamıstı.Evlendıkten sonrada yılmazı dusunmedı.Yılmaz ıntıkam ıcın hayatlarına gırınce mı aklı basına geldı elıfın.Herkese yazık ettı.Tamam omer ılk baslarda elıfın aklını celmek ıstedı,ama elıf de hemen balıklama atladı.Omerın evlenme teklıfını kabul edınce omer de onu sevdıgını sandı.Kısacası elıf omerle evlendı yılmazı mahvettı,sımdı omerı bırakmak ıstıyor ve omerı de mahvettı(fılızı saymıyorum bıle).
Gelelım bu bolumun sonuna:
Bence konusacaklarından sonra elıf yılmazın gozunden ıyıce dusecek.Sevdıgı elıfın eskıde kaldıgını hayal kırıklıgıyla anlayacak;elıfı orada bırakacak.Ben ılerıkı bolumlerde hanı kemalın ezelı dusmanı bayan var ya ıste onun yılmaza zarar verecegını dusunuyorum.Bence yılmaz vurulup agır yaralanacak ve fılız bunu duyunca dayanamayıp hastaneye kosacak ve orda gene yakınlasacaklar gıbı gelıyor bana;umarım boyle bırseyler olur.Elıf de avcunu yalar...

cok güzel özetlemissin seninle aynı fikirdeyim yılmaz bence kaybettigi sey icin artık üzülmeyecek birde elifi cektigi mesaja takıldım nasıl böyle bir mesaj atar
yıldızlar ...ben seni bekliyoruz diye
ömere sevgisini gectik saygısıda yok konusmak istiyosan daha basit seyler yazabilirdi

e_kameaa
19-02-06, 01:52
herşeyden geçtim ama mesajın içeriği çok kötüydü.elif değil hiç bi evli bayana yakiştıramam .elif e çok yüklendiğimizi düşünüyordum ama bu bölümden sonra anladımki haklıyım sanki sevgili gibi ömere biraz düşünelim diyor hem de yılmazla akşamına buluşmaya gidiyor hem de çok kötü bi mesajla bide senaristlere seslenmek isterdim eğer bu dizi elif yılmaz aşkı olacaksa bize elif i sevdirmeliler daha samimi ve sevecen tatlı (mesela filiz gibi) gösterebilirler bu şekilde devam ederse elif sevenler de ondan hoşlanmıcak dizinin geleceği açısından iyi olur hangi arkadaşım izliyorsa hepsi filiz yılmaz ikilisini daha çok seviyor eğer elifle devam edecekse elifi bize sevdirin yoksa ben bile çok sevmeme rağmen izlemeyi bırakacam çünkü sıkılmaya başladım .bide çok önemli açıkçası yımazın elif ve ömerden nasıl intikam aldığını anlamadım yani ne elif nede ömer filize çok fazla üzülmedi hatta ömer yılmaza bi iki bağırdı o kadar yani burda asıl üzülen filiz oldu ve senaristlar bu nu da çözmeli çünkü pek bi manasız oldu sanki yılmaz saf bi kızı aldatan sonra da onu bırakan saçma bi karaktere dönüştü (yani sanki kendini haklı görüyor filizi kandırmasından dolayı , sadece yaptığı için üzgün olacak şey değil ) benim gözümde bilmiyorum siz ne diyorsunuz

FunTime
19-02-06, 02:25
Sizlerle ayni görüsteyim arkadaslar, bu dizinin E-Y aski seklinde gelismesi dogru gelmiyor bana da. Çünkü Elifin Yilmaza aski konusunda kanimca hiçbir inandiriciligi yok, bir tercih yapti ve bu tercihi yaparken de güle oynaya gitti. Bu kadar mi duygusuz bu kizcagiz?Yilmazin intikami ise kimden? Kesinlikle Eliften degil, zaten tekrar onu elde etmeye yaklasti. Olan günahsiz Filiz ve Ömere oldu. Dizinin ana hedefine de ulasildi. Üstelik Yilmaz kötü bir karakter oldu, ne yazik, bir genç kizin haysiyeti ve gururu ile oynayarak. Oysa Filiz-Yilmaz aski daha inandirici olabilirdi ve en tuhafi bence de Filiz daha çok sempatik, çok begendim ve aslinda dizinin basrolünü tasiyor. Olaylar bu sekilde gelisecekse, benim için de dizinin bir çekiciligi kalmaz diye düsünüyorum. Su da gerçeklesebilir; ELif Yilmaza döner ve bu sefer Yilmaz onu terk eder ve böylece intikamini almis olur. Biyiklarinin altindan kis kis güler, görünmü simdi demek için. Bilmiiyorum bu da hosuma gitmiyor, neticede Yilmaz yine kötü karakter. Haydi saglicakla....

Figan
19-02-06, 04:15
PARANI ISTEMIYORUM, NEDEN? O GÜN O MAGZADA HERSEY BITTI ELIF, ANLIYORMUSUN, ISINI BANA TERCIH ETTIGIN GÜN, BENI GÖZÜNÜN ÖNÜNDE YAKA PACA DISARI ATTIKLARI GÜN, O GÜN SENI TANIDIM ELIF, ISIKLI MAGZANIN ESIRI OLMUSTUN, PARILTILI DÜNYANIN GÖZÜN BENI GÖRMÜYORDU, SANA ELIMI UZATTIM HATIRLIYORMUSUN, SANA ELIMI UZATTIM ELIF, ELIMI O ZAMAN TUTACAKTIN ARTIK COK GEC, SIMDI O COK SEVDIGIM, KAYBETMEKTEN KORKTUGUN DÜNYANA GERI DÖN.. ISTEDIGIN HERSEY ORDA, PARA, PUL , GIYIM, KUSAM, ZENGIN INSANLAR, PARLAK BIR GELECEK, BUNLARIN HICBIRINI BENIMLE EVLENSEYDIN YAPAMAZDIN, ARTIK ÖZGÜRSÜN NE ISTERSEN YAPABILIRSIN, SENIN HICMI HATAN YOK? BU NOKTAYA GELMEMIZDE TEK SUCLU BENMIYIM? VAR BENIMDE HATAM VAR, HATTA EN BÜYÜK HATA BENDE, BIR KIZI COK SEVDIM, SADECE ONUNLA BIR HAYAT ISTEDIM, SÜSÜ PÜSÜ OLMAYAN BIR HAYAT, SADE VE SEVDI DOLU, IHLAMURLAR ALTINDA UZANARAK, BIRBIRIMIZE BAKARAK, ÖYLE SEVDIMKI ONU, GERCEKTEN NASIL BIRI OLDUGUNU GÖREMEDIM, ISTEKLERININ NE KADAR FARKLI OLDUGUNU, ASLINDA BAMBASKA HAYELLERI OLDUGUNU, GÖREMEDIM, ONUN ICIN BURDAYIM, SONUNADA BU NOKTAYA GELMEMIZIN CEZASINI BEN BÖYLE CEKIYORUM ELIF, DEMEK BU KADAR DEGERSIZIM GÖZÜNDE!!, EVET DOGRU, BENIM ICIN HIC BIR DEGERIN YOK, BENIM ICIN GITMEYE DOYAMADIGIN ALISVERIS MERKEZLERINDE ELINDE POSETLERLE GEZEN KADINLARDAN BIRISIN ARTIK.. SADECE YENI GECIP GIDEN BIRI, BIR YABANCI, SENI GÖRMEK ISTEMIYORUM, BIRDAHA GELME, GELSENDE GÖRÜSE CIKMAYACAGIM BILMIS OL… GARDIYAN GÖRÜS BITTI…

Buna benzer bir konusma yapmasi gerekiyor Yilmazin 21.bolumde....Bu konusmayi, Elifin ilk darbesiyle hapise duserek, ici yanarak soyledi Yilmaz..
Umarim yine ayni benzer kelimeler gelicektir Yilmazdan..Ona yakisanda bu olur..

ömere hala aciyanlar var ! Anlamam zor gercekten..ömer ektigini biciyor..Evet zorla dayamadi silahi Elifin kafasina benimle evlen diye; ama oyle hareketler ve tavirlar sergiledi ki; Elif`in resmen ona gitmesini sagladi. Elifi kendine mecbur etti..ve Elifide gitti...Asla acimam ömere..Ne demisler ;

"Alma Mazlumun Ahini Cikar Ahh Este ..Ah este...!!!" (Yilmazin ahi cikiyor kolaydi oyle Nisanli bir kiza asilmak..)

ebrush_05
19-02-06, 04:23
superrrrrrrrrrrrrr bir bolumduu.....bir kusur bulamiyrm soyluyecek...sonunu nsl beklicez kara kara dusuyrz walla.....elif yanlis oldugunu anladi SONUNDA...ama cok gec, cunku omer-onu cok sewiyorm,onsuz yasayam dedi ya, herkes anlamistir bu is nereye gidyo ama filiz -bilyrm-yerine-bende onsuz- deseydi hersey daha karmakarisik heycanli olurdu bence! deniz kiyisi cok romantik olucak!hala gonlum-YILMAZ&FILIZ-diyo ama olsun!

yengecs
19-02-06, 05:59
elif bu bölüm günah çıkartır gibiydi...hataları vardı en başından beri söylediğim gibi..Yalnız anlamadığım tek suç asla elifte değil...Günah çıkartırken bi yandan da kendine haksızlık ettiğini düşünüyorum..Yılmazın elifin tabiriyle zorba ve katı tavırlarıda elifi yanlışlığa sürükledi...
Şimdi ikiside pişmanlıklarla dolu..elifin sema da kaldığını duyduğu zaman yılmazın gözlerinden okunanlar, hissettikleri daha sonra filizin elif mektubu saklamış dediği zamanki yüzünde beliren gülümseme...ikiside karmakarışık duygular içindeler ...ben ikisininde birbirini unutabileceğini düşünmüyorum ve deniz fenerindeki son sahne..
sabırsızlıkla bekliyorum...Yılmaz çok güçlü gibi görünsede elife karşı herzaman çok çaresiz..otelde elifi gördüğü zamanki gözyaşları halen aklımda...unutulacak gibide değil..

Ayrıca vetaki söylediğin herşeye katılıyorum...Bu kadar güzel anlatılabilirdi....

Elifin yasadigi durumu empati kuramayan sahislar anlayamaz tabiki..

Gunah cikarirken kendini sucladi kotuledi ve kendinden nefret etti belkide o an.. oysaki yaptigi seylerin arkasinda bi cok sebebi vardi kendince.. bencil olan Yilmaz o zaman bunlari gorebilseydi ve zorlamali bi iliski yaratmasaydi sanirim ozgur olurdu Elif ve o zaman cok daha rahat edicek ve aski ve isi arasinda kalmak zorunda olmucakti. Klasik turk erkeklerinin yaptigi zorlamali iliskileri ask olarak nitelendirmek zorbalikla yapilan seylere ask sifatini yakistirmak ne kadar dogru bilemiyorum.. Akli basinda bi insan karsisindakinin yerine koyar kendini, biz buna empati diyoruz.. biraz olsun karsisindaki kisiyi anlamak icin cabalar bencil olmaz.. sirf kendi istemiyo diye isini elinden almaz, olmadik seyleri kiskanmaz (kendinden eksiklik hisseden kisi kiskanir ve engeller) ve herseyden onemlisi karsisindaki kisiye konusma hakki tanir. Bunlar olmadigi zaman ve ayrica baski altinda kalinca, karsidaki kiside yapmadigi seyler icin kendini suclu hisseder ve hic anlatmamanin daha iyi fikir oldugunu dusunur..

Olay budur, farkli dusunenler icin ne kadar aciklayici olucak bilemiorum ama tekrarlamak istiorum empati gucu bazi kisilerde yoksun maalesef.

**ampul yandimi ampul

havincim
19-02-06, 12:36

Gunah cikarirken kendini sucladi kotuledi ve kendinden nefret etti belkide o an.. oysaki yaptigi seylerin arkasinda bi cok sebebi vardi kendince.. bencil olan Yilmaz o zaman bunlari gorebilseydi ve zorlamali bi iliski yaratmasaydi sanirim ozgur olurdu Elif ve o zaman cok daha rahat edicek ve aski ve isi arasinda kalmak zorunda olmucakti. Klasik turk erkeklerinin yaptigi zorlamali iliskileri ask olarak nitelendirmek zorbalikla yapilan seylere ask sifatini yakistirmak ne kadar dogru bilemiyorum.. Akli basinda bi insan karsisindakinin yerine koyar kendini, biz buna empati diyoruz.. biraz olsun karsisindaki kisiyi anlamak icin cabalar bencil olmaz.. sirf kendi istemiyo diye isini elinden almaz, olmadik seyleri kiskanmaz (kendinden eksiklik hisseden kisi kiskanir ve engeller) ve herseyden onemlisi karsisindaki kisiye konusma hakki tanir. Bunlar olmadigi zaman ve ayrica baski altinda kalinca, karsidaki kiside yapmadigi seyler icin kendini suclu hisseder ve hic anlatmamanin daha iyi fikir oldugunu dusunur..

Olay budur, farkli dusunenler icin ne kadar aciklayici olucak bilemiorum ama tekrarlamak istiorum empati gucu bazi kisilerde yoksun maalesef.

**ampul yandimi ampul
eğer elif yılmazı sevseydi bunlara katlanırdı...ayrıca yılmaz kıskanç bir erkek sevdiğini kıskanıyordu işte...yılmazı kaybedince anladı değerini...ama artık çok geç...ömere yazık değil mi?ne ömer ne de filiz hakediyor elifin yaptığı hatanın cezasını çekmeyi!!!

gurbetci
19-02-06, 13:35

**ampul yandimi ampul

yilmazin bencilligi ve elifi sIkIntIya sokacak kadar kiskanmasi konusunda hemfikrim.elif bunalmis olabilir ama bunun icin hemen gidip sevmedigini bildigi birisiyle mi evlenmesi gerekirdi?evlilik cocuk oyuncagi degildir.
bakin omere ne kadar kolay biraz ara verelim dedi.o zaman da yilmaza biraz ara verelim,duygularimizi biraz daha tartalim diyebilirdi.
elifi bu yola yilmazin snoblugu itti biliyorum ama yine de artik gec oldugunu elifin yilmazla birlikte olmak istemesinin de elifi iyice alcaltan bir durum oldugunu soylemek istiyorum.

theroseberry
19-02-06, 14:49

**ampul yandimi ampul

Sana tamamen katılıyorum arkadaşım. Neymiş seven insan herşeye katlanırmış. Var mı bu zaman da öyle. Yok artık herşeyin kısıtlanacak sen de eyvallah diyeceksin. Zaten Elif birçok yerde eyvallah dedi. Herşeyi kabul etti. Hatta hapishaneye gidip Yılmazla tekrar konuşmak istedi. Tek isteği herşeyi düzeltmekti. Fakat Yılmaz efendi resmen kovdu. Hatta hiç açık kapı bırakmadan. Tabi Yılmazı çok iyi tanıyan Elif bir daha gider mi ayağına, tekrar kovulmak ister mi. Niye şu açıdan düşünmüyorsunuz. Yılmaz çok kez hata yaptı. Hatta kız tokat bile yedi Yılmaz efendiden haksız yere. Sonra noldu. Geldi özür diledi Eliften. Oda her seferinde affetti. Ama Elif'in tek bir hatasında(Kız yalnızca fotoğraf çektirdi, gidip kimseyle ilişkiye falan girmedi. Ama nedense öyle muamele gördü.) Yılmaz bey hiçbir açık kapı bırakmayacak şekilde her yolu deneyip hapishaneye girmeyi başaran Elif'i kovdu. Sonra Elif gene bekledi Yılmazdan bir hareket fakat, bizim taştan demirden Yılmaz bey katiyen yapmadı bunu. Ne yapsaydı Elif, sanki aldatmış gibi muamele gördüğü sevgilisinin ayaklarına mı kapansaydı. Neyi bekledi Yılmaz bey. Niçin Nalan kaza geçirdiğinde hastahaneye Elif oradayken gelmedi. Ömer bütün masrafları ödedi diye mi? Elif mi istedi hastane masraflarını Ömer'in ödemesini? Adam geldi ödedi.Kız sakat kalacaktı. Çaresiz durumda kabul ettiler. Çünkü Yılmaz ortada yoktu o sırada. Öğrendiğinde de iş işten çoktan geçmişti. Elif'in Ömerle evlenmeye iten en büyük neden ona borçlanmesıdır ve minettar olması. Bize, diziyi seyredenler olarak belki küçük gelebilir ama bu çok büyük bir iyiliktir. Gerçek hayatta düşünürsek bedeli asla ödenemez. Ömerin Elif'e çok iyi davranması da evlenme sebeplerinden biridir. Niçin bunu yalnızca para açısından düşünüyorsunuz. Kız resmen huzur buldu Ömerin yanında, tamam aşkı yaşayamadı ama Yılmazın tüm kabalıklarına karşın artık karşısında kendini çok seven, aynı zamanda huzur verecek bir insan vardı.
Biraz gerçekçi olalım arkadaşlar. Kim kendini çok sert bir şekilde geri dönülmez bir biçimde reddeden, kovan, hatta ailesinin,en iyi arkadaşının her gördüğünde(Çünkü Yılmaz hapise girdiğinde maşallah hepsi Eliften nefret etti. Salih dahil.) pislikmiş gibi davrandığı, her an suçlayan bir adamın ayağına gitmek ister ki? Gerçekçi olalım lütfen...
Bir şeye daha deyinmek istiyorum. Elif üzerinde denediklerini lütfen önümüzdeki bölümlerde Filiz için de denesin bakalım Yılmaz. Filiz de dayanabilecek mi? Filiz hanım üzgün olduğunda çiftliğe gidip ata biniyor. Elif ise kendini deniz fenerine atıyordu. Filiz parasal açıdan doymuş bir insan. Küçüklüğünden beri yediği önünde yemediği arkasında olmuş. Yalnızca gerçek aşkı tadamamış. Aşktan başka hiçbir eksiği yok. Hiçbir problemi yok kafasında. Yılmazla birlikteykenki Elif'in tam tersine (geçim sıkıntısı, hayat şartları, sevgilisinin gereksiz tepkileri.). Filiz bunların hiçbirini görmedi. Kibar, asla kıskanmayan, ona herşeyi verebilecek Yılmaz'a aşık oldu. Acaba bunların hepsini bırakıp, maddi sıkıntılar içinde ve ağır hayat şartlarında olup(Filizden bahsediyorum), o kısıtlayıcı eski Yılmaza aşık olabilir miydi Filiz? Gidip yaşarmıydı o kenar mahallede? Bunu asla öğrenemeyeceğiz. Çünkü Yılmaz artık eski Yılmaz değil ve asla olmayacak. Ve onların düğünü çırağan da olacak...

sinir
19-02-06, 15:18
Empatiden bahsedeceksek biraz da kendimizi Yılmaz'ın yerine koyalım o zaman belki onun gereksiz olarak nitelendirdiğimiz kıskançlıklarını bile anlayabiliriz. Empati kurulması güzel bir şeydir ama empatinin tek taraflı kurulması haksızlık değil mi sizce? Yılmaz çok kıskançtı ama bunun nedeni Elif'e bir türlü güvenememsi idi çünkü Elif bu bölümde kendisinin de itiraf ettiği gibi Yılmaz ile arasındaki aşkın farkında değildi ve hayattan beklentileri her zaman Yılmaz'ın kendisine verebileceklerinden fazla oldu. Yılmaz Elif'i o kadar çok seviyorduki onu o parıltılı hayat içinde kaybetmekten korkuyordu. Hatta bir keresinde meyhanede Salih'le dertleşirken bu kızda beni rahatsız eden bir şey var demiş ve Elif'e karşı şüpheleri olduğunu dile getirmişti. Elif hataları yaparken bunların hata olduğunun farkındaydı bu nedenle de bunları Yılmaz'dan saklamaya çalışyordu bunun içinse Yılmaz'ın kıskançlığını bahane ediyordu oysa son bölümlerde söylediği kadar dürüst ve doğrucu olsaydı doğru olduğuna inandığı bir şeyi saklama gereği duymazdı. Elif'in sakladıklarının bir bir ortaya çıkması Yılmaz'ı daha da çok korkutuyor ve öfkelendiriyordu, bu nedenle de tepkileri giderek daha da sertleşiyor ve o da hatalar yapmaya başlıyordu. Bu da kendisini Ömer'e kaptırmak için bahane arayan Elif'in ekmeğine yağ sürüyordu. İlişkilerinin son dönemlerinde ki tartışmaların çoğu Ömer'in Elif'e olan ilgisi nedeni ile yaptıkları ve Elif'in bunları Yılmaz'a ya hiç anlatmaması ya da çarpıtarak anlatması oluyordu. Yılmaz gerçekleri öğrendiğinde daha çok sinirleniyordu çünkü o da Elif'in yaptığı yanlışların farkında olduğunu biliyordu. Bu nedenle de Elif'i kaybetmeketen çok korkuyordu ve bu korku bazen aşırı tepki vermesine neden oluyordu. Sonuçta Elif'in parıltılı hayatla Yılmaz arasında seçim yapması gerektiğinde kimi seçtiğini ve Yılmaz'ın endişelerinde ne kadar haklı olduğunu hepimiz gördük. :icon_idea

Yapılan yorumları okuduğumda Filiz&Yılmaz cı arkadaşların son bölümün Elif&Yılmaz ağırlıklı olması nedeni ile biraz ümitsizliğe kapıldığını görüyorum ama ben bunun tam tersini düşünüyorum bence son bölüm Filiz&Yılmaz cephesinde gelişmelerin olumlu yöne gitmesi için ortam hazırladı. Bölüm sonunda evli bir kadın olan Elif Tekiner'in Yılmaz'a attığı mesajdaki uslubu ve onu gece vakti deniz fenerine çağırmasıyla Yılmaz artık evli bir kadın olan eski aşkı Elif Tekiner'in ne kadar zavallı ve karaktersiz bir kişi olduğunu ve evli olmasına rağmen yaptıklarının ne kadar adice olduğunu görecektir. Bu da onu ne kadar severse sevsin karşısındaki kadından soğutacaktır ve bölüm sonunda gördüğümüz öfkeli bakışları deniz fenerinden sonra daha da sertleşecek belki bu bakışların içine nefret bile girecektir. Bundan sonra belki de Yılmaz Elif'e duygularını sorgulayacak ve onun gerçekten bu kadar değeri hak edip etmediğini düşünecektir sonuç olarak da Elif'in aşkının esiri olan gönlünü azad edecektir. Elif'in aşkının etkisini kaybetmesiyle birlikte de Yılmaz'ın Filiz'e karşı olan duyguları gün yüzüne çıkmaya başlayacak ve Filiz'in Yılmaz karşısındaki dikbaşlı ve gururlu tavrı da orada yanmaya başlayan yangını körükleyecektir. Tabi bunlar benim öngörülerim ne kadarı tutar ne kadarı tutmaz onu bilemiyorum.

Son bir yorum da Ömer ile ilgili getirmek istiyorum. Ben de dahil pek çok arkadaş nişanlı bir kızın aklını çeldiği için Ömer'e kızgınız ve bu kızgınlığımızda da sonuna kadar haklı oluğumuzu düşünüyorum. Yalınız bu durumda dikkat çekmek istdiğim bir nokta daha var ki o da Ömerin aklını çeldiği kızın aklının çelinmesine dünden rağzı olması. Ömer Elif'i ilk gördüğü andan itibaren ona ilgisini belli etti. Buna karşılık Ömer'in ilgi gösterdiği kızın nişanlı olduğunu kimden öğrendiğini bir hatırlayalım isterseniz. Filiz'in yaptığı bir hatayı döndürüp dolaştırıp durmadan hatırlatan arkadaşlar o zaman Elif'in kendisi bile kendi aşkını savunma gereksinimi duymazken Filiz'in kendi abisine karşı Elif'in aşkını nasıl savunduğunu ve ona kızın nişanlı olduğunu söylediğini hatırlasınlar. Bu olay bizim bu gün ilişkilerini çok güzel olarak değerlendirdiğimiz iki kardeşin yaptığı en ciddi tartışma idi. Ömer ilgi duyduğu kızın aslında nişanlı olduğunu kızın kendinden değilde çok alakasız birinde kendi kız kardeşinden öğrenince doğal olarak bunu kızın da kendisine ilgisi olduğu ve bu nedenle bunu ona hiç söylemediği yönünde yorumlamış ve bu nedenle de kızın üsütne gitmekte sakınca görmemiş olmalı. Hatta bununla ilgili dizinin ilk bölümlerinde benim çok dikkatimi çeken bir olay yaşandı. Elif atölye çıkışı kapıda Yılmaz'ın gelip kendisini almasını bekliyordu. Bu sırada Ömer gelip Elif'e isterse onu bırakabileğini söyledi ve tam bu noktada Elif'in verdiği cevap:"Teşekkür ederim bir arkadaşımı bekliyorum." oldu yani o anda Elif'in nişanlısı Yılmaz birden bire "bir arkadaşı" oluverdi. Oysa Elif kendisi ile açık bir şekilde ilgilenen bu adamın kendisine olan ilgisinden rahatsız olsa ve onu uzaklaştırmak isteseydi cevab gayet güzel bir vurgulama ile "nişanlımı bekliyorum" olurdu. Bana göre başından beri Ömer'in ilgisi Elif'in başını döndürmüştü bu nedenle de ona karşı hep mesafeli olurken diğer yandan da onu kendinden uzaklaştırmamaya çalışyıyordu yani bir nevi onu tıpkı şimdi yaptığı gibi yedekte bekletiyordu. Sonuç olarak her ne kadar Ömer'in şu anki durumuna "kendi etti kendi buldu" desemde bir tarafım hala onun Elif'in kurbanı olduğunu söylüyor ve onun için üzülüyor.

forever_bim
19-02-06, 15:19
Sana tamamen katılıyorum arkadaşım. Neymiş seven insan herşeye katlanırmış. Var mı bu zaman da öyle. Yok artık herşeyin kısıtlanacak sen de eyvallah diyeceksin. Zaten Elif birçok yerde eyvallah dedi. Herşeyi kabul etti. Hatta hapishaneye gidip Yılmazla tekrar konuşmak istedi. Tek isteği herşeyi düzeltmekti. Fakat Yılmaz efendi resmen kovdu. Hatta hiç açık kapı bırakmadan. Tabi Yılmazı çok iyi tanıyan Elif bir daha gider mi ayağına, tekrar kovulmak ister mi. Niye şu açıdan düşünmüyorsunuz. Yılmaz çok kez hata yaptı. Hatta kız tokat bile yedi Yılmaz efendiden haksız yere. Sonra noldu. Geldi özür diledi Eliften. Oda her seferinde affetti. Ama Elif'in tek bir hatasında(Kız yalnızca fotoğraf çektirdi, gidip kimseyle ilişkiye falan girmedi. Ama nedense öyle muamele gördü.) Yılmaz bey hiçbir açık kapı bırakmayacak şekilde her yolu deneyip hapishaneye girmeyi başaran Elif'i kovdu. Sonra Elif gene bekledi Yılmazdan bir hareket fakat, bizim taştan demirden Yılmaz bey katiyen yapmadı bunu. Ne yapsaydı Elif, sanki aldatmış gibi muamele gördüğü sevgilisinin ayaklarına mı kapansaydı. Neyi bekledi Yılmaz bey. Niçin Nalan kaza geçirdiğinde hastahaneye Elif oradayken gelmedi. Ömer bütün masrafları ödedi diye mi? Elif mi istedi hastane masraflarını Ömer'in ödemesini? Adam geldi ödedi.Kız sakat kalacaktı. Çaresiz durumda kabul ettiler. Çünkü Yılmaz ortada yoktu o sırada. Öğrendiğinde de iş işten çoktan geçmişti. Elif'in Ömerle evlenmeye iten en büyük neden ona borçlanmesıdır ve minettar olması. Bize, diziyi seyredenler olarak belki küçük gelebilir ama bu çok büyük bir iyiliktir. Gerçek hayatta düşünürsek bedeli asla ödenemez. Ömerin Elif'e çok iyi davranması da evlenme sebeplerinden biridir. Niçin bunu yalnızca para açısından düşünüyorsunuz. Kız resmen huzur buldu Ömerin yanında, tamam aşkı yaşayamadı ama Yılmazın tüm kabalıklarına karşın artık karşısında kendini çok seven, aynı zamanda huzur verecek bir insan vardı.
Biraz gerçekçi olalım arkadaşlar. Kim kendini çok sert bir şekilde geri dönülmez bir biçimde reddeden, kovan, hatta ailesinin,en iyi arkadaşının her gördüğünde(Çünkü Yılmaz hapise girdiğinde maşallah hepsi Eliften nefret etti. Salih dahil.) pislikmiş gibi davrandığı, her an suçlayan bir adamın ayağına gitmek ister ki? Gerçekçi olalım lütfen...
Bir şeye daha deyinmek istiyorum. Elif üzerinde denediklerini lütfen önümüzdeki bölümlerde Filiz için de denesin bakalım Yılmaz. Filiz de dayanabilecek mi? Filiz hanım üzgün olduğunda çiftliğe gidip ata biniyor. Elif ise kendini deniz fenerine atıyordu. Filiz parasal açıdan doymuş bir insan. Küçüklüğünden beri yediği önünde yemediği arkasında olmuş. Yalnızca gerçek aşkı tadamamış. Aşktan başka hiçbir eksiği yok. Hiçbir problemi yok kafasında. Yılmazla birlikteykenki Elif'in tam tersine (geçim sıkıntısı, hayat şartları, sevgilisinin gereksiz tepkileri.). Filiz bunların hiçbirini görmedi. Kibar, asla kıskanmayan, ona herşeyi verebilecek Yılmaz'a aşık oldu. Acaba bunların hepsini bırakıp, maddi sıkıntılar içinde ve ağır hayat şartlarında olup(Filizden bahsediyorum), o kısıtlayıcı eski Yılmaza aşık olabilir miydi Filiz? Gidip yaşarmıydı o kenar mahallede? Bunu asla öğrenemeyeceğiz. Çünkü Yılmaz artık eski Yılmaz değil ve asla olmayacak. Ve onların düğünü çırağan da olacak...

Cok guzel anlattiniz. Birseyi merak ediyorum. Yilmaz tamam simdi cok zengin. Ama FILIZe asik oldugu zaman FILIZ yine ilk bolumlerde giydigi tarzdan mini bir etek giyse belki de ELIFin yerine tokatlar onun yuzunde patlayacak. Boyle bir duruma da FILIZ hic gelemez.
Benim gorusum ne FILIZ ne de ELIF YILMAZ ikisini de hak etmiyor.

MESHUR HAPISHANE diyalogunun oldugu hafta vizem vardi o yuzden kacirdim. YILMAZin da ne mal oldugunu o diyalog anlatiyor....

OMER zaten daha iyi bir insan. Varsin bu fenere YILMAZ gitmemis olsun. Bu ELIFin bir hayali olsun. ELIF daha degerli bir insan olan OMERe donsun. BENIM kanaatim budur....

forever_bim
19-02-06, 15:46
Bir de sunu anlamiyorum. Herkes hemen YILMAZla gorustu diye ELIFe ahlaksiz muamelesi yapti.

Baska bir dizide mesela ALIYE dizisinde Aliye Sinanla evli oldugu halde 40 bolum Denizle gorustu gikiniz cikmadi. Ama bu dizi severlerin bekledigi bir olaydi. Tamam Sinan katlanilmaz bir kocaydi ama bu Aliyeye de Denizle tum gun gonul eglendirme hakki tanimiyordu. Her neyse favori karakterlerimiz bunlari yapinca hosumuza gidiyor ama istenmeyen karakter ELIF bunu yaparsa adi ve asagilik oluyor. BU NE PERHIZ BU NE LAHANA TURSUSU?

Ya da baska bir ornek HAZIRAN GECESInde Havin evli ve uc cocuk babasi eski sevgilisi BARANla tam da BARAN evliyken yemedigi halt kalmadi. Ona da kimse bir sey diyemedi. Ha karkaterler birbirine asikti derseniz ben de ELIFin her Semada kaldigini ogrendiginde YILMAZin hissettigi ne diye sorarim?

Kiskanc bir nisanli ya da erkek arkadas bir kadina dunyayi dar eder. Ben kendim cok yakinlarimdan biliyorum bu durumu....Aynen Yilmazin ELIFe yaptigi gibi.

first lady
19-02-06, 15:56

**ampul yandimi ampul
elif bile son bölümde anladı yılmazın zorba olmadığını aşkı için savaştığını.bunu kendi ağzıyla söyledi hemde.kıskanma olayına gelince patronun kıza asılması,yok yere cep telefonu vermesi,evine bırakması,kızda zenginliğe hevesli biriyken hemde doğalsa evet yılmaz elifi yok yere kıskanıp 'empati' kuramadı.e zaten bencilde evleneceği kızı patronla paylaşamadı.tüh ya ne kötü bi adammış bu yılmazda anlayamamışız.ampül yandı galiba herkeste şimdi :icon_roll

sude9
19-02-06, 15:56
Güzel ve sürükleyici bölümdü.Ömer ve Filiz çok iyilerdi,yaşadıkları acı çok gerçekçi yansıtılmıştı.Bu ikisinin yaşadıklarını hak etmadiklerini düşünüyorum.Elif'in kendi ile ilgili yaptığı muhasebe yerindeydi ve duygusaldı.Elif'in o haline üzüldüm ama sonunda Yılmaz'a çektiği mesaj yüzünden ona üzülmekten vazgeçtim.Yaptığı davranış çok yakışıksızdı,maden Yılmaz'ı seviyorsun önce boşan sonra ne istersen yap.Buradaki hareketi pirinç almaya giderken bulgurdan olmama hesabı,Yılmaz'ı yoklayacak ona göre kendine yol çizecek.Evli bir kadın yakışmayan bir hal sergiledi.Sema'nın da ona destek vermesi,teşvik etmesi hatalıydı.Şimdi Yılmaz'ı tavrı çok önemli bildiğimiz,değerlerine bağlı Yılmaz'ın bu hareketi tasvip edeceğini düşünemiyorum bile.Sevse bile yine de kabullenmemesi gerektiğini düşünüyorum.Aksi yönde hareket ederse Yılmaz karakteri başından beri sevilen karakterinden ayrı bir yol çizmiş olur,bu da kötü olur..

BERNA
19-02-06, 15:57
Bir de sunu anlamiyorum. Herkes hemen YILMAZla gorustu diye ELIFe ahlaksiz muamelesi yapti.

Baska bir dizide mesela ALIYE dizisinde Aliye Sinanla evli oldugu halde 40 bolum Denizle gorustu gikiniz cikmadi. Ama bu dizi severlerin bekledigi bir olaydi. Tamam Sinan katlanilmaz bir kocaydi ama bu Aliyeye de Denizle tum gun gonul eglendirme hakki tanimiyordu. Her neyse favori karakterlerimiz bunlari yapinca hosumuza gidiyor ama istenmeyen karakter ELIF bunu yaparsa adi ve asagilik oluyor. BU NE PERHIZ BU NE LAHANA TURSUSU?

Ya da baska bir ornek HAZIRAN GECESInde Havin evli ve uc cocuk babasi eski sevgilisi BARANla tam da BARAN evliyken yemedigi halt kalmadi. Ona da kimse bir sey diyemedi. Ha karkaterler birbirine asikti derseniz ben de ELIFin her Semada kaldigini ogrendiginde YILMAZin hissettigi ne diye sorarim?

Kiskanc bir nisanli ya da erkek arkadas bir kadina dunyayi dar eder. Ben kendim cok yakinlarimdan biliyorum bu durumu....Aynen Yilmazin ELIFe yaptigi gibi.

Kusura bakma ama genelleme yaptığını düşünüyorum arkadaşım diğer arkadaşları bilemem ama kendi adıma ben bu dizileri izlemiyorum bile. Ama neler olduğunu biliyorum ve de inan o dizilerde de verilen bu tarz mesajları doğru bulmuyorum. Ayrıca biz burada bu diziyi tartışıyoruz.

sinir
19-02-06, 16:03
elif bile son bölümde anladı yılmazın zorba olmadığını aşkı için savaştığını.bunu kendi ağzıyla söyledi hemde.kıskanma olayına gelince patronun kıza asılması,yok yere cep telefonu vermesi,evine bırakması,kızda zenginliğe hevesli biriyken hemde doğalsa evet yılmaz elifi yok yere kıskanıp 'empati' kuramadı.e zaten bencilde evleneceği kızı patronla paylaşamadı.tüh ya ne kötü bi adammış bu yılmazda anlayamamışız.ampül yandı galiba herkeste şimdi :icon_roll

Her zamanki gibi yine çok güzel özetlemişsin herşeyi first lady. Benim iki saat uğraşıp uzun uzun anlatmaya çalıştıklarımı bu kadar güzel özetlediğin için teşekkürler:) Bu arada bende ampul yandı:icon_idea

forever_bim
19-02-06, 16:03
Kusura bakma ama genelleme yaptığını düşünüyorum arkadaşım diğer arkadaşları bilemem ama kendi adıma ben bu dizileri izlemiyorum bile. Ama neler olduğunu biliyorum ve de inan o dizilerde de verilen bu tarz mesajları doğru bulmuyorum. Ayrıca biz burada bu diziyi tartışıyoruz.

Demek sen de tam benim kafadasin. Benim o dizileri de birakma sebebim de buydu zaten. Neyse konuyu dagitmayalim. Bunda da haklisin.

forever_bim
19-02-06, 16:10
Bir empati de ben yaptim. MUJGAN HANIMin yerine kendimi koydum. Bu kadin niye surekli ELIFe baski yapiyor OMER konusunda diye. E kadin bir yerde hakli pek cok fakir ya da orta gelirli insanin hayalidir daha iyi yasamak; yemek; icmek; gezmek; bu yuzden de fazla kizamadim. Sonucta YILMAZ ve ELIF bir sekilde kendilerini GAZI MAHALLESInden kurtardilar.

Figan
19-02-06, 16:50
Empatiden bahsedeceksek biraz da kendimizi Yılmaz'ın yerine koyalım o zaman belki onun gereksiz olarak nitelendirdiğimiz kıskançlıklarını bile anlayabiliriz. Empati kurulması güzel bir şeydir ama empatinin tek taraflı kurulması haksızlık değil mi sizce? Yılmaz çok kıskançtı ama bunun nedeni Elif'e bir türlü güvenememsi idi çünkü Elif bu bölümde kendisinin de itiraf ettiği gibi Yılmaz ile arasındaki aşkın farkında değildi ve hayattan beklentileri her zaman Yılmaz'ın kendisine verebileceklerinden fazla oldu. Yılmaz Elif'i o kadar çok seviyorduki onu o parıltılı hayat içinde kaybetmekten korkuyordu. Hatta bir keresinde meyhanede Salih'le dertleşirken bu kızda beni rahatsız eden bir şey var demiş ve Elif'e karşı şüpheleri olduğunu dile getirmişti. Elif hataları yaparken bunların hata olduğunun farkındaydı bu nedenle de bunları Yılmaz'dan saklamaya çalışyordu bunun içinse Yılmaz'ın kıskançlığını bahane ediyordu oysa son bölümlerde söylediği kadar dürüst ve doğrucu olsaydı doğru olduğuna inandığı bir şeyi saklama gereği duymazdı. Elif'in sakladıklarının bir bir ortaya çıkması Yılmaz'ı daha da çok korkutuyor ve öfkelendiriyordu, bu nedenle de tepkileri giderek daha da sertleşiyor ve o da hatalar yapmaya başlıyordu. Bu da kendisini Ömer'e kaptırmak için bahane arayan Elif'in ekmeğine yağ sürüyordu. İlişkilerinin son dönemlerinde ki tartışmaların çoğu Ömer'in Elif'e olan ilgisi nedeni ile yaptıkları ve Elif'in bunları Yılmaz'a ya hiç anlatmaması ya da çarpıtarak anlatması oluyordu. Yılmaz gerçekleri öğrendiğinde daha çok sinirleniyordu çünkü o da Elif'in yaptığı yanlışların farkında olduğunu biliyordu. Bu nedenle de Elif'i kaybetmeketen çok korkuyordu ve bu korku bazen aşırı tepki vermesine neden oluyordu. Sonuçta Elif'in parıltılı hayatla Yılmaz arasında seçim yapması gerektiğinde kimi seçtiğini ve Yılmaz'ın endişelerinde ne kadar haklı olduğunu hepimiz gördük. :icon_idea

Yapılan yorumları okuduğumda Filiz&Yılmaz cı arkadaşların son bölümün Elif&Yılmaz ağırlıklı olması nedeni ile biraz ümitsizliğe kapıldığını görüyorum ama ben bunun tam tersini düşünüyorum bence son bölüm Filiz&Yılmaz cephesinde gelişmelerin olumlu yöne gitmesi için ortam hazırladı. Bölüm sonunda evli bir kadın olan Elif Tekiner'in Yılmaz'a attığı mesajdaki uslubu ve onu gece vakti deniz fenerine çağırmasıyla Yılmaz artık evli bir kadın olan eski aşkı Elif Tekiner'in ne kadar zavallı ve karaktersiz bir kişi olduğunu ve evli olmasına rağmen yaptıklarının ne kadar adice olduğunu görecektir. Bu da onu ne kadar severse sevsin karşısındaki kadından soğutacaktır ve bölüm sonunda gördüğümüz öfkeli bakışları deniz fenerinden sonra daha da sertleşecek belki bu bakışların içine nefret bile girecektir. Bundan sonra belki de Yılmaz Elif'e duygularını sorgulayacak ve onun gerçekten bu kadar değeri hak edip etmediğini düşünecektir sonuç olarak da Elif'in aşkının esiri olan gönlünü azad edecektir. Elif'in aşkının etkisini kaybetmesiyle birlikte de Yılmaz'ın Filiz'e karşı olan duyguları gün yüzüne çıkmaya başlayacak ve Filiz'in Yılmaz karşısındaki dikbaşlı ve gururlu tavrı da orada yanmaya başlayan yangını körükleyecektir. Tabi bunlar benim öngörülerim ne kadarı tutar ne kadarı tutmaz onu bilemiyorum.

Son bir yorum da Ömer ile ilgili getirmek istiyorum. Ben de dahil pek çok arkadaş nişanlı bir kızın aklını çeldiği için Ömer'e kızgınız ve bu kızgınlığımızda da sonuna kadar haklı oluğumuzu düşünüyorum. Yalınız bu durumda dikkat çekmek istdiğim bir nokta daha var ki o da Ömerin aklını çeldiği kızın aklının çelinmesine dünden rağzı olması. Ömer Elif'i ilk gördüğü andan itibaren ona ilgisini belli etti. Buna karşılık Ömer'in ilgi gösterdiği kızın nişanlı olduğunu kimden öğrendiğini bir hatırlayalım isterseniz. Filiz'in yaptığı bir hatayı döndürüp dolaştırıp durmadan hatırlatan arkadaşlar o zaman Elif'in kendisi bile kendi aşkını savunma gereksinimi duymazken Filiz'in kendi abisine karşı Elif'in aşkını nasıl savunduğunu ve ona kızın nişanlı olduğunu söylediğini hatırlasınlar. Bu olay bizim bu gün ilişkilerini çok güzel olarak değerlendirdiğimiz iki kardeşin yaptığı en ciddi tartışma idi. Ömer ilgi duyduğu kızın aslında nişanlı olduğunu kızın kendinden değilde çok alakasız birinde kendi kız kardeşinden öğrenince doğal olarak bunu kızın da kendisine ilgisi olduğu ve bu nedenle bunu ona hiç söylemediği yönünde yorumlamış ve bu nedenle de kızın üsütne gitmekte sakınca görmemiş olmalı. Hatta bununla ilgili dizinin ilk bölümlerinde benim çok dikkatimi çeken bir olay yaşandı. Elif atölye çıkışı kapıda Yılmaz'ın gelip kendisini almasını bekliyordu. Bu sırada Ömer gelip Elif'e isterse onu bırakabileğini söyledi ve tam bu noktada Elif'in verdiği cevap:"Teşekkür ederim bir arkadaşımı bekliyorum." oldu yani o anda Elif'in nişanlısı Yılmaz birden bire "bir arkadaşı" oluverdi. Oysa Elif kendisi ile açık bir şekilde ilgilenen bu adamın kendisine olan ilgisinden rahatsız olsa ve onu uzaklaştırmak isteseydi cevab gayet güzel bir vurgulama ile "nişanlımı bekliyorum" olurdu. Bana göre başından beri Ömer'in ilgisi Elif'in başını döndürmüştü bu nedenle de ona karşı hep mesafeli olurken diğer yandan da onu kendinden uzaklaştırmamaya çalışyıyordu yani bir nevi onu tıpkı şimdi yaptığı gibi yedekte bekletiyordu. Sonuç olarak her ne kadar Ömer'in şu anki durumuna "kendi etti kendi buldu" desemde bir tarafım hala onun Elif'in kurbanı olduğunu söylüyor ve onun için üzülüyor.
Aynen yorumlarimi yazmissin arkadasim..Yilmaz yerden göge kadar hakli vede bu olayin tek sorumlusu Eliftir..Kendi bile itiraf etti..Demekki o da hatalarinin farkinda..ömere asla acimiyorum cunku o Elif`in kurbani oldu..Sözüm ona cok akilli ve de cok zeki ya beyimiz..Hani nerde???

Parayla herseyi satin alabilirsin tabi dimi hatta kaza bile yapip ben yapmadim diye baskalarinin üzerine bile atabilirsin sucu !

ACIYORUM boyle zengin burjuva zihniyetlere !

angel16
19-02-06, 16:52

Ben bu yoruma ekliyecek birsey goremiyorum. Harika. Ustelik ampul'un yandiginida cok guzel ve nazik bir sekilde belli etmissin. :cheer:

Figan
19-02-06, 16:58
Bir empati de ben yaptim. MUJGAN HANIMin yerine kendimi koydum. Bu kadin niye surekli ELIFe baski yapiyor OMER konusunda diye. E kadin bir yerde hakli pek cok fakir ya da orta gelirli insanin hayalidir daha iyi yasamak; yemek; icmek; gezmek; bu yuzden de fazla kizamadim. Sonucta YILMAZ ve ELIF bir sekilde kendilerini GAZI MAHALLESInden kurtardilar.
Size katilamiycam cunku orneklersek ki benim gibi dusunen arkadaslarinda oldugunu dusunerekten; hayalim de zengin olmak, luks icinde yasamak herseyi yiyip icmek, gezmek yok mesela..Olsa bile insan sevdigini soyledigi adami bunlar icin yuzustu birakmaz..(Elifte aynisini yapti )

Bunlar insanoglunun ihtiyacidir..Calisirsan, kazanirsan ulasirsin..ve boylece hayal olmaktan cikar...
Genelleme yapmaniz dogru degil..Saglikli olmak vede huzur icinde olmak benim icin en buyuk mutluluktur..Sevdiklerimin iyi olmasi..Tek istediklerim ve hayalim bunlardir..
$uan bile yurtdisinda yasadigim halde burdaki hayati begenmiyorum..Ben istanbuldaki O kurtuldular dediginiz Gazi Mahallesinde yasamayi o kadar cok isterdim ki (!) ama maalesef suan bu mumkun degil..

Annesi kizini destekledi evet gitti zengin kocaya..Hani nerde mutlulugu.? Hani nerde huzuru? Her hareketi yapmacik ve sahte Elifin suan..Cunku;

MUTLU DEGiL !

Demekki Parali ve zengin olmakla;
masumane, sevgi dolu, insanin yuregini sicacik yapan asklarin ve sevdalarin ve hatta mutluluklarin bile satin alinamayacagida bir gercekmis..

angel16
19-02-06, 17:01
Simdilik son birsey daha ekleme gereyi duydum.

Omer Elif'ten ozur dilemeye gittiginde mektup hakkinda, Elif birde ustune cikmazmi. Suclu Omer gibi davrandi. Yani Yilmaz'in mektubunu sakladi, ve bunu cok dogal gordu...ustune birde kendini ustun gordu...Omer'den ozur dilegeciyi yerine.

Birde, nerde okudum tam hatirlamiyorum ama bu forumda oldugu kesin. Sozde Filiz anlayissizmis. Burda ayni Filiz'den me konusuyoruz acaba? Hani su Elif'e cok iyi davranan Filiz? Elif'i evinde hissettiremek icin elinden geleni yapan Filiz?Hani su Elif'in mektubu saklidigi halde bile iyimser olan Filiz?Hani su halde bile mektubu saklamasi 'cok dogal' diyen Filiz? Hani Yilmaz'la Elif'in askini ilk baslarda koruyan Filiz?

Pes dogrusu. Nazikce 'Oha' demek isterdim ama biraz kabaliga kaciyor herhalde.

theroseberry
19-02-06, 17:15
Kız mektubu sakladı. Bu da Yılmazı hiç unutmadığını gösterir. Ama yine Elif suçlu dimi. Okey arkadaşlar ben daha ne diyeyim. Filiz'i kullanan Yılmaz da sütten çıkma ak kaşık. Yılmaz her şeyi hak ediyor ama, Elif kesinlikle ölmesi gereken bir mahluk değil mi? Ben hiç anlamış değilim meğer Elif'i hiç affetmiyorsunuz, Yılmazın Filiz'e karşı yaptığı iğrenç davranışı nasıl mideniz kaldırıyor pes doğrusu. Tabi burası Türkiye bayanın en ufak hatası dağ olur, erkeğe gelince "erkektir o yapar" olur. Ya da illaki "Yılmaz-Filiz aşkı olsun bizim olsun" zihniyeti. Bu çelişkiyi anlamış değilim. Elif'i yerden yere vuranların Yılmaz'a gıkını çıkarmaması tuhaf tabi. Şimdi "o aşkı için yaptı ama" diyenleri duyuyorum. Ama bence bu bir bahane değil. Böyle bir hareketi hiç kimse hiçbir nedenle yapamaz. Ve hiç kimse de bunu haketmez. ..

forever_bim
19-02-06, 17:24
Kız mektubu sakladı. Bu da Yılmazı hiç unutmadığını gösterir. Ama yine Elif suçlu dimi. Okey arkadaşlar ben daha ne diyeyim. Filiz'i kullanan Yılmaz da sütten çıkma ak kaşık. Yılmaz her şeyi hak ediyor ama, Elif kesinlikle ölmesi gereken bir mahluk değil mi? Ben hiç anlamış değilim meğer Elif'i hiç affetmiyorsunuz, Yılmazın Filiz'e karşı yaptığı iğrenç davranışı nasıl mideniz kaldırıyor pes doğrusu. Tabi burası Türkiye bayanın en ufak hatası dağ olur, erkeğe gelince "erkektir o yapar" olur. Ya da illaki "Yılmaz-Filiz aşkı olsun bizim olsun" zihniyeti. Bu çelişkiyi anlamış değilim. Elif'i yerden yere vuranların Yılmaz'a gıkını çıkarmaması tuhaf tabi. Şimdi "o aşkı için yaptı ama" diyenleri duyuyorum. Ama bence bu bir bahane değil. Böyle bir hareketi hiç kimse hiçbir nedenle yapamaz. Ve hiç kimse de bunu haketmez. ..

Tamamen katiliyorum. Bence burada yapilan yorumlarin bazilari Tuba Buyukustunun cok guzel Bulent Inalin de cok karizmatik bir erkek olmasi sonucu birbirlerine yakistirilmalari ve de Elif rolundeki Ozge Borakin engel teskil ediyor seklinde gorulmesinden kaynaklaniyor.

Tabii ben yine en fazla FILIZe uzuluyorum. Cunku bu bolume kadar yapilanlardan endisine dusen aci payi yeterince yuksekti. Bununla beraber Yilmazi affetmesini de hic istemiyorum...

theroseberry
19-02-06, 17:35
Ben de seninle kesinlikle aynı fikirdeyim forever_bim. Kesinlikle Elif bir engel olduğu için nefret ediliyor ondan. Bunu kendilerine dahi itiraf edemeseler de bu böyle. Sırf Bülent İnal ve Tuğba Büyüküstün birbirine yakışıyor diye Yılmazın yaptıkları toz pembe gözüküyor herkese...

Kurdoglu
19-02-06, 17:41
Arkdaslar ben yine Eliften nekadar tiksindigimi anlatacak degilim, cok farkli bi boyut kazandirmak istiyorum Elife (kendi icimde tabi).

Elif son bolumde hic beklemedigim bi U donusu yapti, bu beni gercekten cok sasirtti. Yani Elif hakkindaki dusuncelerimi tartmaya ve sorgulamaya basladim. Tamam kiz hata etti hemde cok buyuk bi hata, ama her insan gibi onunda pisman olmaya hakki var. Ve evet son bolumde nekadar pisman oldugunu hepberaber izledik, olaganustu bi performans, gercekten ben bile cok duygulandim. Simdi yorumlari okudugumda gordumki Elifin butun o yaptiklarindan sonra hala ona destek veren ve hatta pisman olmasini bile yanlis bulanlar var. Anladimki Eliften cok daha fazla tiksinmeyi hak eden insanlar varmis. Bundan dolayi Elifin nekadar yanlis yaptigini dusunsemde yanlis oldugunu farketmis olmasi onun hala kendi icinde insanlik namina biseylerin var oldugunu gosterdi. Bu beni gercekten cok etkiledi. Sadece bu gercegi sizinle paylasmak istedim.

Not: Lutfen sadece yarasi olan gocunsun ve ampulunu yaksin.......

sinir
19-02-06, 17:48
Ben de seninle kesinlikle aynı fikirdeyim forever_bim. Kesinlikle Elif bir engel olduğu için nefret ediliyor ondan. Bunu kendilerine dahi itiraf edemeseler de bu böyle. Sırf Bülent İnal ve Tuğba Büyüküstün birbirine yakışıyor diye Yılmazın yaptıkları toz pembe gözüküyor herkese...

Kendi adıma Yılmaz'ın Filiz'e yaptıklarını değil ama Elif'e yaptıklarını toz pembe görüyorum. Filiz'e yaptıkları yüzünden ona çok sinirlenmiştim hatta bunu ilgili bölümlere yorum yaparken dile getirmiştim ama Yılmaz'ın hatası Elif'i masum olduğunu göstermez Yılmaz'ı böyle saçma davranışlar yapmaya iten sebeplerin altında hep Elif yatıyor. O kendini ne kadar masum görmeye çalışırsa çalışsın Filiz'in üzülmesinde de sorumluluğu var ve kimse başka karakterlerin hatalarını göstererek Elif'in masumiyetini ispatlayamaz.
Yılmaz Filiz'e yaptıklarının yanlışlığını kendisi de farketmişti ama geri dönülemeyecek bir noktaya gelmişti ve sonuç olarak her ne kadar çok bir anlamı olmasa da bence Yılmaz da Filiz kadar üzüldü olanlara oysa Elif'in üzüntüsü ve pişmanlığı sadece kendisi için. Elif hataları ile herkesi mutsuz etti ama hala kendisinden başkasını düşünmüyor. Yılmaz sütten çıkmadı belki ama Elif'le kıyaslanamayacak kadar karakter sahibi ve de Elif'in yanında sütten çıkmış gibi duruyor.

Bu yorumlarımı ne Tuba Büyüküstün'ün güzelliğinden ne Bülent İnal'ın karizmasından ne de ikisinin birbirine çok yakışmasından etkilenerek yapıyorum ben kendimce karakterleri yorumluyorum ve bu sonuca varıyorum

theroseberry
19-02-06, 18:00
Kendi adıma Yılmaz'ın Filiz'e yaptıklarını değil ama Elif'e yaptıklarını toz pembe görüyorum. Filiz'e yaptıkları yüzünden ona çok sinirlenmiştim hatta bunu ilgili bölümlere yorum yaparken dile getirmiştim ama Yılmaz'ın hatası Elif'i masum olduğunu göstermez Yılmaz'ı böyle saçma davranışlar yapmaya iten sebeplerin altında hep Elif yatıyor. O kendini ne kadar masum görmeye çalışırsa çalışsın Filiz'in üzülmesinde de sorumluluğu var ve kimse başka karakterlerin hatalarını göstererek Elif'in masumiyetini ispatlayamaz.
Yılmaz Filiz'e yaptıklarının yanlışlığını kendisi de farketmişti ama geri dönülemeyecek bir noktaya gelmişti ve sonuç olarak her ne kadar çok bir anlamı olmasa da bence Yılmaz da Filiz kadar üzüldü olanlara oysa Elif'in üzüntüsü ve pişmanlığı sadece kendisi için. Elif hataları ile herkesi mutsuz etti ama hala kendisinden başkasını düşünmüyor. Yılmaz sütten çıkmadı belki ama Elif'le kıyaslanamayacak kadar karakter sahibi ve de Elif'in yanında sütten çıkmış gibi duruyor.

Bu yorumlarımı ne Tuba Büyüküstün'ün güzelliğinden ne Bülent İnal'ın karizmasından ne de ikisinin birbirine çok yakışmasından etkilenerek yapıyorum ben kendimce karakterleri yorumluyorum ve bu sonuca varıyorum

Peki ben de sana soruyorum. Şu anda Filiz'in yerinde olsan Yılmaz'ı affeder kollarına koşar mıydın? Ben bunu asla yapmazdım. Bir kere gururuma yediremezdim. Benim dikkat çekmek istediğim nokta, Elif'in masumiyeti falan değil. Elif'e gelince herşeyi mantık çerçevesinde ve gerçek hayatta olduğu gibi düşünüyorsunuz. Fakat Yılmaza gelince herşeye bir bahane yaratabiliyorsunuz. Niçin Elif'in kovulduğu için gurur yapıp Yılmazın ayağına gitmediğini düşünmüyorsunuz. Aynı şey Yılmazın başına geldiğinde Yılmaz gururlu oluyor da. Yani siz öyle diyorsunuz. Biraz gerçekçi olmaya davet ediyorum herkesi. Gerçek hayatta bir adam gelecek bana ağabeyimin karısı için yaklaşacak, sonra beni hiç sevmediği halde öyle davranacak, sonra ben öğreneceğim olayları, sonra da adamı affedip büyük bir aşka yelken açacağım. Kendimi öldürürüm daha iyi. Bunu asla gururruma yediremem. Demek gururuna yedirenler var ki senaryo da böyle ilerleyecek...

forever_bim
19-02-06, 18:00

Zaten ben seni kastetmemistim. En azindan yorumlarinin bir gerekcesi var ve bunu one surebiliyorsun..

Anlasildi Elif bu dizinin gunah kecisi; Elif oldugu zaman milletce zevk alacagiz galiba. Halbuki bir insanin hareketlerini irdelemeden once onu bu hareketleri yapmaya iten nedenleri iredelemek gerekir ki bu da kimi zaman cok zordur.

Yilmaz sutten cikma ak kasik teorisine inanmiyorum. Ayrica Yilmazin karakter sahibi olduguna da. ZORBALIK yuksek karakterlilik degildir benim nezdimde.

Kurdoglu yaptigin yorumun kendine gore dogrulari var ama sen de keskin sirke gibisin. Bana Elifi ya da diger karakterleri irdelemekten cok sitede yine polemik cikarmak icin yorum yapmissin gibi geldi.

Kurdoglu
19-02-06, 18:15
Zaten ben seni kastetmemistim. En azindan yorumlarinin bir gerekcesi var ve bunu one surebiliyorsun..

Anlasildi Elif bu dizinin gunah kecisi; Elif oldugu zaman milletce zevk alacagiz galiba. Halbuki bir insanin hareketlerini irdelemeden once onu bu hareketleri yapmaya iten nedenleri iredelemek gerekir ki bu da kimi zaman cok zordur.

Yilmaz sutten cikma ak kasik teorisine inanmiyorum. Ayrica Yilmazin karakter sahibi olduguna da. ZORBALIK yuksek karakterlilik degildir benim nezdimde.

Kurdoglu yaptigin yorumun kendine gore dogrulari var ama sen de keskin sirke gibisin. Bana Elifi ya da diger karakterleri irdelemekten cok sitede yine polemik cikarmak icin yorum yapmissin gibi geldi.

Hayir bunu kesinlikle istemiyorum forever_bim, inan bana bunu kesinlikle istemiyorum. Ama eger birileri yorumlariyla bile olsa benim dusuncelerimi yanlis yonlere cekiyorsa bunu duzeltmek isterim. Son yorumla benim belirtmek istedigim oyle bazilarinin dusundugu gibi " Elif ne yaparsa yapsin haksiz olarak gorunuyor " mantiginin bende yer etmedigi gercegiydi. Son bolumden sonra gercekten Elifi takdir ettim, nekadar gec olsada yaptigi yanlisin farkinda ve ne kadar zor olsa ve gec olsada duzeltmek icin biseyler yapiyor. Bununda iyi bisey oldugunu bunun tersinin ise hazmedilemeyecek kadar igrenc oldugunu belirtmek istedim.

forever_bim
19-02-06, 18:27
Hayir bunu kesinlikle istemiyorum forever_bim, inan bana bunu kesinlikle istemiyorum. Ama eger birileri yorumlariyla bile olsa benim dusuncelerimi yanlis yonlere cekiyorsa bunu duzeltmek isterim. Son yorumla benim belirtmek istedigim oyle bazilarinin dusundugu gibi " Elif ne yaparsa yapsin haksiz olarak gorunuyor " mantiginin bende yer etmedigi gercegiydi. Son bolumden sonra gercekten Elifi takdir ettim, nekadar gec olsada yaptigi yanlisin farkinda ve ne kadar zor olsa ve gec olsada duzeltmek icin biseyler yapiyor. Bununda iyi bisey oldugunu bunun tersinin ise hazmedilemeyecek kadar igrenc oldugunu belirtmek istedim.

Sorry o zaman ben yanlis anladim. Sagolsun bu dizi hicbirimizde akil mantik birakmadi ki. Sana bir forumdas tavsiyesi "Sevmesen de bazi karakterleri tiksiniyorum igrenc gibi tabirler kullanma. Birincisi bu sana yakismaz. Ikincisi unutma senin sevmedigin bir karakterin seveni de vardir".

Elif kendi yaptiklariyla cesurca yuzlesti tum hatalarini buldu ve de anladi. Peki Yilmaz Filize ve Elife bu kadar cektirdikten sonra bu hesaplasmayi yapabiliyor mu? Eliften gectim artik gururunu ezdigi Filiz icin bunlari yapmali.

Yilmazdan beklentim Elifle konusurken duzgun adam gibi bir uslup kullanmasi. Elife bugune kadar yasadigi pismanliklar yeter de artar bile. Yilmaz kendi hatalarini da olcup bicmeli.

Filiz ve Omer cephesinde buyuk capta bir hata yok. Ikisi de saf birer asik. Omer Elifi cok seviyor. Elif de artik Yilmaz defterini kapatmali. Omer Elifin sevgisini daha cok hak ediyor.

Dizini en onemli detayi: Yilmaz Omer ve Filizin sirketine istedigi kadar yuklensin onu ve Kemali bekleyen daha buyuk bir tehlike var. Meral gumbur gumbur geliyor. Yani Tekiner sirketinin batma gibi bir riski yok. Bana gore...

sinir
19-02-06, 18:29
Peki ben de sana soruyorum. Şu anda Filiz'in yerinde olsan Yılmaz'ı affeder kollarına koşar mıydın? Ben bunu asla yapmazdım. Bir kere gururuma yediremezdim. Benim dikkat çekmek istediğim nokta, Elif'in masumiyeti falan değil. Elif'e gelince herşeyi mantık çerçevesinde ve gerçek hayatta olduğu gibi düşünüyorsunuz. Fakat Yılmaza gelince herşeye bir bahane yaratabiliyorsunuz. Niçin Elif'in kovulduğu için gurur yapıp Yılmazın ayağına gitmediğini düşünmüyorsunuz. Aynı şey Yılmazın başına geldiğinde Yılmaz gururlu oluyor da. Yani siz öyle diyorsunuz. Biraz gerçekçi olmaya davet ediyorum herkesi. Gerçek hayatta bir adam gelecek bana ağabeyimin karısı için yaklaşacak, sonra beni hiç sevmediği halde öyle davranacak, sonra ben öğreneceğim olayları, sonra da adamı affedip büyük bir aşka yelken açacağım. Kendimi öldürürüm daha iyi. Bunu asla gururruma yediremem. Demek gururuna yedirenler var ki senaryo da böyle ilerleyecek...

Filiz'in yerinde olsam Yılmaz'ı affetmezdim ama şunu da unutmamak lazım ki Filiz olanlardan dolayı Yılmaz'ın da en az kendisi kadar üzüldüğünden ve Yılmaz'ın aslında bu kötülüğü kendisini değil de Elif'i ve Ömer'i cezalandırmak için yaptığından kolay kolay emin olamaz ve bu nedenle onu affetmesi o kadar kolay olamaz hatta belki de bu imkansızdır ama ben bunları biliyorum ve Yılmaz'ın hafifletici nedenleri olduğunu düşünüyorum ve bu nedenle de hala Filiz&Yılmaz aşkını isteyebiliyorum. Dizinin ilerleyen bölümlerinde ne olacağını hiç birimiz bilmiyoruz ama bir Filiz, Yılmaz yakınlaşması olacaksa(ki ben olacağını düşünüyorum) senaristler bunu kesinlikle iyi bir şekilde bağlayabilirler diye düşünüyorum.

Kurdoglu
19-02-06, 19:00
Sorry o zaman ben yanlis anladim. Sagolsun bu dizi hicbirimizde akil mantik birakmadi ki. Sana bir forumdas tavsiyesi "Sevmesen de bazi karakterleri tiksiniyorum igrenc gibi tabirler kullanma. Birincisi bu sana yakismaz. Ikincisi unutma senin sevmedigin bir karakterin seveni de vardir".

Elif kendi yaptiklariyla cesurca yuzlesti tum hatalarini buldu ve de anladi. Peki Yilmaz Filize ve Elife bu kadar cektirdikten sonra bu hesaplasmayi yapabiliyor mu? Eliften gectim artik gururunu ezdigi Filiz icin bunlari yapmali.

Yilmazdan beklentim Elifle konusurken duzgun adam gibi bir uslup kullanmasi. Elife bugune kadar yasadigi pismanliklar yeter de artar bile. Yilmaz kendi hatalarini da olcup bicmeli.

Filiz ve Omer cephesinde buyuk capta bir hata yok. Ikisi de saf birer asik. Omer Elifi cok seviyor. Elif de artik Yilmaz defterini kapatmali. Omer Elifin sevgisini daha cok hak ediyor.

Dizini en onemli detayi: Yilmaz Omer ve Filizin sirketine istedigi kadar yuklensin onu ve Kemali bekleyen daha buyuk bir tehlike var. Meral gumbur gumbur geliyor. Yani Tekiner sirketinin batma gibi bir riski yok. Bana gore...

Tavsiyene ve yorumuna cok saygi duyuyorum forever_bim, ama bu yazdiklarim tamamen benim kendi dusuncelerim. Yani tamam sen gerceketn o tiksinti ve igrenc kelimeleri bana ve burdaki kimseye yakistiramiyor olabilirsin buna saygi duyarim ama ben dusuncelerimi butun ciplakligiyla ve hicbir sansure ihtiyac duymada yapmak isterim. Demek istedigim bu kelimeler icimde mevcut olan en igrenc kelimeler daha igrenci yok dusunememde zaten. Simdi mesela ayni sekilde benim cok sevdigim Yilmaz icin birisi benim Elife yazdiklarimi yazsa hic gocunmam tabi gerekcsinidide yazmasi lazim. Sen yazmissin mesela Yilmazi neden hatali buldugunu, tamam senin acindan anlayabiliyorum, ama bana gore durum cok farkli.

Ben Yilmazin Elife kesinlikle aci cektirdigini dusunmuyorum, Elifte aynen boyle dusunuyor. Ve tabi Yilmazin Elife karsiki uslubu bazen argoya kaciyordu ama bununda sebebi vardi kendince. Ayni sekilde Elifinde Yilmaza karsi tavri ve uslubu argoya kaciyordu diyecem ama argo demek hafif kaliyor tabi. Sonra tamam Yilmaz Filizi kullandi ve hata etti, ama bu ezikligi ve pismanlik duygusunuda Yilmaz butun dehsetiyle icinde hissediyor. Filizi her gordugundeki ezikligi bu gercegin delilidir diye dusunuyorum.

beyazyagmur
19-02-06, 22:32
Elif çok cesur bi karakter kendi hatalarını görüp kabullenme cesaretini sonuna kadar gösteriyor...Kend ile yüzleşebiliyor...
Evet malesef elif günah keçisi...her zaman dediğim gibi suçlu olan tek kişi asla elif değil..
Her insan hata yapabilir..ve hayatta hiçbişey için geç değildir..Yılmazın elife karşı kötü kelimeler kullanacağına asla inanmıyorum...Ne kadar saklamaya çalışsada ona karşı duyguları hala çok güçlü ve ona karşı hala zafiyetleri var...Yılmaz ve filiz arasında bi aşk yok...Bunu iddia edenleri anlamıyorum doğrusu..Yılmazın daha kaç kez filize aşık olmadığını söylemesi gerek acaba..
İsteseniz istemesenizde bu dizide karşılıklı birbirini seven tek çift var elif ve yılmaz..Filiz ve ömerin aşkları tek taraflı...
Bu çok açık ve net..

İlerleyen bölümlerde de değişen birşeyin olmayacağını düşünüyorum...
Dizide varolan ve varolacak tek aşk yılmaz ve elif aşkı....

Figan
19-02-06, 22:48
Elif çok cesur bi karakter kendi hatalarını görüp kabullenme cesaretini sonuna kadar gösteriyor...Kend ile yüzleşebiliyor...
Evet malesef elif günah keçisi...her zaman dediğim gibi suçlu olan tek kişi asla elif değil..
Her insan hata yapabilir..ve hayatta hiçbişey için geç değildir..Yılmazın elife karşı kötü kelimeler kullanacağına asla inanmıyorum...Ne kadar saklamaya çalışsada ona karşı duyguları hala çok güçlü ve ona karşı hala zafiyetleri var...Yılmaz ve filiz arasında bi aşk yok...Bunu iddia edenleri anlamıyorum doğrusu..Yılmazın daha kaç kez filize aşık olmadığını söylemesi gerek acaba..
İsteseniz istemesenizde bu dizide karşılıklı birbirini seven tek çift var elif ve yılmaz..Filiz ve ömerin aşkları tek taraflı...
Bu çok açık ve net..

Aynen bana da oyle geliyor..Yilmaz-Filiz aski olmayacak..Yilmaz sevmiyor Filizi sadece saygi duyuyor vede deger verdigini soyledi zaten..Tabi ona karsi yaptigi hatanin farkinda Yilmaz..Keske bu olmasaydi ve Filiz de acilar cekmeseydi..

Elifi bir onceki yorumumda bahsetmistim hataya iten sebepler cok oldu..Yilmazin tavirlari, ömerin sundugu olanaklar vede Elifin Annesi..Ama yinede bu Elifi masum kilmaz..Sebep ne olursa olsun a$ki icin savasmayi goze almaliydi..Kendi de bu konuda pisman zaten..ve pisman oldugunu da cok samimi bir sekilde bolumde yansitti izleyenlere..Simdi sirada Yilmaz var onunlada konusup bu pismanligini belirtecek sanirim..

Tüm gözler Yilmazda artik.........

balim89
19-02-06, 22:50
ne diyelim beyazyagmur sana sen zaaten bütün olaylari cözmüssün kendince......son noktayi koymussun kendince......insallah dedigin gibi OLMAZZZZZ......FFF&&&&YYYY

beyazyagmur
19-02-06, 23:41
İlla bişey demen gerekmiyordu ...
elbette kendi yorumlarımı yapıyorum herkesin yaptığı gibi...İnşallah kısmına gelince benim en ufak bi endişem bile yok...Yılmazın kimi sevdiğ konusunda...
dediğim gibi açık ve net...ELİF...

gaby
19-02-06, 23:55
Sana bazı yönlerden katılıyorum ama benim Elifte kızdığım neden Yılmazı bıraktı gitti lanet olsun bu kıza falan değil ben kocasına ara verelim deyip Yılmaza yaranmaya çalışması ben buna kızıyorum ama en kızdığım kişi Yılmaz çünkü Filize çok zarar verdi bir insan nişanlısından ayrılıp başkasıyla evlenebilir bu bir tercihtir ama intikam için kimseyi kullanamazsın bu bir karar değildir ve hiç bir açıklaması olamaz

sude9
20-02-06, 00:53
Elif ;kendi gerçekliğini kabullenemedi gözü hep yüksekte oldu,hep daha fazlasına sahip olmayı istedi.Ömer bu yönden oldukça cazip geldi.Şimdi istediklerine bir anlamda sahip oldu ama mutluluğu es geçti.Yaptığı hatanın farkında ama bunu düzeltmeye çalışmak için attığı adım hatalı.Davetkar mesajı ile şu anki pozisyonuna çok yakışıksız bir tavır sergiliyor.

Yılmaz;aşırı kıskanç yönüyle zaman zaman itici ama böyle durumlar ortaya sergilenmediği sürece sorunsuz.Acı çekiyor ama bu haklılığını ispatlayış tarzı yanlış.Filiz'i geride kalmış ilişkisi için kullanmak,onun hislerini hiçe saymak yaptığı en büyük hata tıpkı evli olan Elif'in hala peşinden koşması gibi

Ömer;belki tek hatası nişanlı olan Eklif'e yakınlaşmaya çalışması ama bu yakınlaşma isteği hiçbir şekilde reddedilmedi, böyle olunca da tutumunu değiştirmek zorunda kalmadı.

Bu karakterin hiç biri sütten çıkma ak kaşık değil,herkes gibi artı ve eksileri var.Birini tamamen hatalı veya tamamen masum diye nitelendirmek doğru değil ama bazılarının yaptığı hatalar diğerine göre göze daha çok yansıyor.Elif en başında Ömer’e tepkisini koysaydı ve olduğundan daha fazlasını talep etmeseydi Yılmaz aşırı kıskançlık krizlerine girip onu bunaltmayacaktı ve belki Ömer kararlığından dolayı Elif’i rahat bırakacaktı.Bu şekilde düşününce Elif diğerlerine nazaran daha çok yanlış yaptı gibi geliyor.Ama şuda var Elif böyle yapmasaydı dizi bu şekilde ilerlemez ve her hafta diziyi izlemek için beklemezdik.

Dizini en masum karakteri ve en çok hırpalananı kuşkusuz Filiz.

Filiz ve Yılmaz’ı yakıştırma nedeni olarak Tuba ve Bülent’in birbirine yakıştırılması olduğu söyleniyor.Ben bu görüşe katılmıyorum. Çünkü farklılıklar göstermekle beraber Yılmaz ve Filiz’de birbirine benzeyen ortak yönler var.İkiside hırslı istedikleri şeylere sahip olmak için sıkı mücadeleler veriyorlar .Etrafa karşı sert,dayanıklı gibi görünmeyi biliyorlar ama oldukça kırılganlar.Yakıştırmamın bir diğer nedeni de her ne olmuş sa olsun Elif artık evli ve bir düzeni var.Ömer onu seviyor her ne kadar Elif Ömer’e aşık değilse de onunla evlenmeyi kabul edecek kadar beğeniyor.Bu saatten sonra kurulmuş bir yuvanın yıkılmasına çalışılması hiç hoş değil.Elif Ömer ile kurduğu yuvada mutlu olmalı ve bunu becerebilmeli.Yılmaz'da beğendiği ve kendisini seven Filiz ile mutlu olmalı.Bunlar dizide gerçekleşirmi bilinmez ama bu yönde konunun ilerlemesini istiyorum

yengecs
20-02-06, 01:26

Cok az sey yasamis olmak anlamayi guclestirir.. Elif onu cok ozledi.. kendinde suc aricaktir ona ulasabilmek icin.. Yilmazin yaptigi hic bi kotulugu gormeden onunla bulusmayi bile kabullesmisken, sebebi baska ne olabilirdi.

Anlamadiginiz sey;

- birine ulasmak icin, kendinde hata aramanin cok normal oldugudur
- yaptigi butun hatalari goz ardi etmektir..
- kendini suclayarak, kendini aslinda bilinc altinda ona dahada mecbur etmektir..
- bos vermis bunyeyi guclendirmektir.

------------------------------

Diger arkadaslarada fikirleri icin tesekkurler.. herkesin fikrine saygiliyim.. anlatmak istedigimi anlatirim benim icin onemli olan bu, o yuzden mesajlara cevap verirken biraz secici oluyorum.

forever_bim
20-02-06, 01:47
gazi mahallesinden kurtardilar mi?!.. empati anlayisin bu mu?!.. Yilmaz ve Elif o mahalleye aitler ve orayi cok severken senin empati dedigin Mujgan'in yerine koydugun kavram bu mu? ..

uzgunum ama kafanda sadece hayal kurmussun.. empati kuramamis ustelikte Mujgan'nin bile Eliften cikardigi dersleri ezip gecmissin. bu diziyi sizin bakis acinizla izleyenler cok.. tabi ten-age bi izleyiciyi sanirim hic bi senarist yahut yonetmede ciddiye almazdi.. uzgunum ama fikrim bu.

Oncelikle sizi belirli bir seviyeye ve yazarken de daha kibar bir usluba davet ediyorum.

Dogum tarihim 06/11/1984 yani eger matematik biliyorsaniz teenage(dogru yazilisi budur) degilim. Ama hayatimin belki de en fazla deneyim kazandigim yillari bunlar olmustur. Sanirim siz 12 yasindan direk 20 yasina gectiniz. Beni bu forumda bile dogru duzgun takip edemediginiz belli oluyor. Yaptigim kritikler bu forumda ve diger basliklarda surekli kontrol ve takip edilir. Ben bazilari gibi polemik icin yazmam.

Uzgun olmanizin benim icin hicbir onemi yok. Istediginizi belirtebilirsiniz. Yeter ki yazdiklariniz belli bir seviyeye ait maksatli yazilar olsun.

Orada o empatiyi ben okurken herkes eglensin diye yazmadim. Sadece Mujgan Hanima ufak bir gondermeydi yaptigim. ELIF karakterini nasil savundugumu bir iki sayfa gerisini zahmet edip okusaydiniz gorurdunuz.

ELIFin hatalarini anlayip kendini sorgulamasini FILIZin de cok masum olmadigini YILMAZin mevcut hatalarinin yarattigi melankoliyi OMERin eksik ve fazlalarini yaklasik son 15-20 mesajimda belirttim. Anlayabilene tabii ki...

Ben sirf karsi tarafi rencide etmek icin de yazmam. Sagin solun diziyle ilgili yorumuyla da dalga gecmem.

Yasimla ilgili sorunlariniz varsa profilimi goruntuleyin. Hatta bugune kadar yaptigim 380 yorumu da okuyun. Belli bir seviye ve mantik cercevesinde olaylari irdeledigimi gorursunuz....

sinir
20-02-06, 02:05
forever_bim arkadaşım ben de bu arkadaşın başka bir başlığa attığı bir mesaja çok sinirlenmiştim ama sanırım ikimiz de sakin olmalıyız çünkü mesajlardaki niyetler çok belli tamamen tahrik amaçlı. Sanırım arkadaşın senin avatarını görünce gözü dönmüş olmalı çünkü Filiz cilere karşı nedensiz bir kini var bu nedenle avatarı görünce yorumlarını es geçmiş olmalı:) Çoğu konuda seninle aynı fikirde değiliz belki ama ben kendi adıma senin düşüncelerine saygı duyuyorum ve düşüncelerini gayet güzel bir üslupla anlatıyorsun zaten ama tabi her şey anlayan için!

Teenage konusunda da yorum yapmadan edemeyeceğim. Bir teenage değilim ama yine de yorum yapma ve olaylara objektif yaklaşma becerilerinin yaşla kazanıldığını düşünmüyorum yani bir teenage bir yetişkinden çok daha olgun davranabilir yeri geldiğinde. İnsanların düşüncelerini beğenmemek ya da onlarla aynı görüşü paylaşmamak onları küçümsemeyi gerektirmez bazıları bunu anlamalı!

hiLda
20-02-06, 02:10
Bu çok açık ve net..

sana yürekten katılıyorum..tüm yazmak istediklerimi yazmışsın..

ömer ve filizi özellikle ömeride çok seviyorum ama gerçek olan birşey var elif ve yılmaz birbirlerine deli gibi aşık..ve gerçek aşkta hiç bitmez..onlarınkide bitmedi hiçbir zaman..ömerin gözyaşlarına dayanamadım son bölümde yaa..yeni bölümü sabırsızlıkla bekliyorum..

emine82
20-02-06, 10:39
ben olaya daha farklı bir açıdan bakarak söylüyorum kii bence elifin geri dönme isteğine karşın yılmaz kabul etmeyecek..zaten amacı elifin pişmalığını görmekti.yani bi dönüş isteği olsada yılmaz bu isteğe kesinlikle karşı çıkacakve filize yakınlaşacak onu tekrar kazanmaya çalışacak..izleyelim ve kim haklı görelim...

Sagopa06
20-02-06, 11:52
son üç dört sayfadır yorumları okuyorum ve şöylede düünmeye başladım aslında herkez kendine göre haklı yani elif gözü yükseklerdeydi yılmazın sevgisini anlamadı onu zorba gördü ve o sırada karşısına anlayışlı ona destek veren paralı bir erkekte olması gereken(tabi herkez için değişir benim asla düşüncem değil..) tüm özellikler var onu seçti ilk zamnalar yılmaz umurunda bile değildi aklına bile gelmedi öle değilmidi arkadaşlar ne zmanki yılmaz piyasaya çıktı baktı oda durumu düzeltmil bir anda vicdan muhasebesi yapmaya başladı ben aslında elifi destekliycek hiçbir davranış bulamıyorum herşey onun yüzündne oldu (he ne varki yılma ve elif sahnelerindne nedendir bilemm çok etkileniyorum) onun dışında bir şey sormak istiyorum bazı arkadaşlara yılmaza tepki gösterenlere tamam yılmazın yaptığı davranış ordada savunduğumdan değil ama ne yapmalıydı arkadaşlar söleyin başka nasıl davranabilirdi ?????? gerçek hayattada bunalr olmuyormu seven aldatılan ve böyle terketilen bir erkeğin yapabileceği birşeyi yaptı yılmaz.Bence bu bölümden sonra Yılmaz filzie yöneliccek diyorum.

forever_bim
20-02-06, 13:22
forever_bim arkadaşım ben de bu arkadaşın başka bir başlığa attığı bir mesaja çok sinirlenmiştim ama sanırım ikimiz de sakin olmalıyız çünkü mesajlardaki niyetler çok belli tamamen tahrik amaçlı. Sanırım arkadaşın senin avatarını görünce gözü dönmüş olmalı çünkü Filiz cilere karşı nedensiz bir kini var bu nedenle avatarı görünce yorumlarını es geçmiş olmalı:) Çoğu konuda seninle aynı fikirde değiliz belki ama ben kendi adıma senin düşüncelerine saygı duyuyorum ve düşüncelerini gayet güzel bir üslupla anlatıyorsun zaten ama tabi her şey anlayan için!

Teenage konusunda da yorum yapmadan edemeyeceğim. Bir teenage değilim ama yine de yorum yapma ve olaylara objektif yaklaşma becerilerinin yaşla kazanıldığını düşünmüyorum yani bir teenage bir yetişkinden çok daha olgun davranabilir yeri geldiğinde. İnsanların düşüncelerini beğenmemek ya da onlarla aynı görüşü paylaşmamak onları küçümsemeyi gerektirmez bazıları bunu anlamalı!

Tamamen katiliyorum. Bence ELIFin hatalari YILMAZin hatalari ve OMERin hatalari dizinin hatalar ucgenini olusturuyor. Benim kanaatimce YILMAZ ve de ELIFin birbirlerine karsi olan duygulari henuz bitmedi. Sirf ELIFin hata payiyla yola cikmak da bence hatali. Sonucta YILMAZ ve OMER de birtakim hatalar yaptilar. Sucu tek ELIFte aramak kolaya kacmak olur. Cunku an itibariyle yaptigi hatalara en erken uyanan kisi de o oldu. Bir ic hesaplasma yapmasi bence dogru. Gec de kalmis olsa.

FILIZ burada yine filler kavga etti cimenler ezildi durumunda bence. Avatarimdan memnunum. Sevdigim iki oyuncunu gulumseyen halleri cok hos.

Bu arada OZGE BORAK, SINAN TUZCU, BULENT INAL ve de TUBA BUYUKUSTUN gelismekte olan oyunculuk sektorumuz icin cok faydali ve gerekli kesifler. :img-icecr :img-icecr

Figan
20-02-06, 14:26
jurge arkadasim sagolsun ekledi bolumu ve bende izledim dün gece..

izlediklerim dogrultusunda yorumlarimi yazmak isterim bende..Burda yazilmis olan onca yorumlari okuyarak bende kafamda bir yorum yapmistim..Ama sunu goruyorum ki; burdaki yazilan yorumlarda cok fazlaca Elifin uzerine gidilmis.

öncelikle gercekten harika bir bölüm olmus..Resmen Elif`in ic hesaplasmasi ve kendine yaptigi özelestirisi olarak gecmis bu bolum..Bu da takdir edilcek bir harekettir..Her insan kolay kolay ders almaz yaptiklarindan kendiyle hesaplasmaz..Elif`i takdir ettim vede samimiyetine inandim..
ömerle cafede konusma bölümüne gelince; (baya bir elestirilmis burda Elif)
Benim kendi fikrimce Elif orda en guzelini konusmus, gayet acik vede durustce..Cok acilar cekerken vede henuz icindeki a$k yaralari kapanmadan yapmis oldugu bu ani evliliklerini elestirmis..ömer bile ses etmedi bu aciklamaya..Cunku dogru..Bence gayet iyi konustu Elif aciklayici ve kocasinin özür dilemesine karsi bile "Düsünmeliyiz, " diyecek kadar cesur ve kararli davrandi diyebilirim..(sahsi fikirlerim)
sunu anladim ki; bu konusmada Elif gercekten bazi seyleri göze almis arkadaslar..ömerle olan evliligini bile bitirir artik bu a$k acisi yuzunden..Cunku o kadar pisman vede yarali..Cok kararli vede Yilmaza olan sevdasi icin birseyler yapma istegi icinde gordum Elifi..Biterse de bitsin diyor sanki evliligim..Cunku mutlu degilim vede cok pismanim, haksizim diyor resmen..
Evlenmeden önceki kurdugu zenginlik vede iyi yasama hayallerini ne kadar duslemis olsa bile Elifte sunu iyi anladi ki; bu hayat ona gore degil..Cunku sosyal yasantilari cok farkli..vede Elif farkli bir sosyal tabandan geliyor..Bu eski hayatina cektigi özlemlerde bundan kaynaklaniyor..Varoslardan gelerek zenginlige kavusmus her insan gecmisteki yasadiklarini vede cektiklerini unutamaz kolay kolay..Hele de gecmisinde kendisini cok seven ve deger verdigini bildigini ama hayal kirikligina ugrattigi sevdigi Yilmazi varsa O hayati tabi özler..

Burda bircok arkadas yazmis Elif icin; ömeri yedekte tutuyor diye..Yilmazla arasi duzelmezse tekrar ömere donecek diye..Ben kesinlikle bu dusuncede degilim diziyi izledikten sonra oyle birsey hissetmedim nedense..Elif Yilmaz onu kabul etmese bile ömere donmeyecek bence..Elif resmen herseyi goze almis vede kararli ne olacaksa olsun demeside o yuzden bence..Eger o eve ve ömere giderse bile; bu Yilmazin onu ikna etmesiyle olacak diyorum..

Deniz fenerindeki Elif kendini Yilmaza herseyiyle, pismanliklariyla, yasadigi mutsuzluklariyla anlatcak..Yilmaz ici ne kadar kan aglasada sevdigini geri yollayacak ömere..Cunku Yilmaza da yakisan bu olacaktir.. Yilmaz amacina ulasmis sayilir aslinda bir bakima ve kendide bunu Elifin bu itirafindan sonra anlayacak..Elife gayet aciklayici ve de mantikli bir aciklama yapcak sanirim sert ve kaba cikisacagini dusunmuyorum..

Tamamen sahsi Fikrim; Yilmaz-Filizci arkadaslar kizmasinlar bana..Hislerim bu yonde cunku..Yilmaz Filizle olmayacak bence..Cunku Filize her yaklasmasi Elife cektirecegi aci olur suandan itibaren..Bence Yilmaz bunu yapmaz..Cünkü Yilmaz ne kadar intikam dusunceleri icinde olsa bile; sevgisine ve degerini bilmemis Elife cok deger veriyor..Bu bolumdeki her bakisindan vede Elif`in adinin gectigi her anda gozlerindeki caresizlikten belli oluyordu..Hala onu cok seviyor vede deliler gibi a$ik..Birisine a$ikken de bir baskasini seni seviyorum diyerek kendini ve karsindakini aldatacak bir karakter goremiyorum ben Yilmaz da...Ki; Filizede hicbir zaman Seni seviyorum demedi..Ama Filize yaptiklari icin cok pisman vede Filize cok saygi duyuyor, deger veriyor bu da bir gercek..Eminimki de Filizin de gönlünü tekrar kazanacak ve de ondan af dileyecek ileriki bolumlerde..

Elif`in cektigi mesajada yorum yapamiyorum..Tamamen o anki cektigi acilardan,pismanliklardan ne yapmasini bilememenin verdigi caresizlikten vede Yilmaza olan hala icinden atamadigi sevdasinin acisi yuzunden mi acaba boyle birsey yazdi buna da bir isim koyamadim dogrusu..Yorumsuz kaliyorum...Fazlaca sertte yazmak istemiyorum..Cünkü yasanilan bir a$k acisi vede karsilikli yasanan derin bir sevda..

Bunlara en guzel cevabi bize Yilmaz vericek diyorum..vede merakla bu haftayi bekliyorum..

Figan
20-02-06, 14:48
Bu dizinin sonunda birbirine kavusacak en sansli vede sevmenin, sevilmenin yuceligini hak etmis olan Fahriye ve Salih olacaktir diyorum...Onlar adina da cok sevindim..Cemilide takdir ettim..Gercekten sevmek bu olsa gerek..Fedakar olmakve aradan cekilmek...Cekip gitmesi cok duygulu vede cok cesurca bir davranis oldu..Onunda dedigi gibi;

"Kendime intihar süsü vererek seni kendime daha fazla mecbur tutmaya hakkim yok..insan zorbalikla ve zorla kimsenin kendini sevmesini bekleyemezmis" demesi herseyi ozetledi.. Sanirim boyleydi cumleler..Tuylerimi diken diken etti..

Belirtmeden gecemedim...

öşöş
20-02-06, 16:26
Selam arkadaşlar,
Kim ne söylerse söylesin, kim Elif 'e öylede böylede derse desin, bu bölümde de Elif yine kendini en güzel şekilde kanıtladı. Bence Elif ten nefret eden arkadaşlarım bile bu hislerinden kuşku duymaya başladılar. Şimdiye kadar hangi karakter bu kadar net tavrını koyabildi. Ne düşündüyse ne hissettiyse çatır çatır söyledi. Hadi bunuda geçin, Elif bu kadar net konuşmasaydı dizi daha kaç bölüm daha sürümcemede kalırdı allah aşkına. En azından biri sonuçlandı.
Bu bölümde Özge Borak gerçekten oyunculuğunu konuşturmuş.Hayran kalmamak elde değil. Yorumlarımı bölüm bölüm yapacağım, fazla uzun olmaması açısından. Ama özellikle bir sahnenin yorumunu yapmak istiyorum. Çünkü çok sinir olduğum karelerdi.
Filiz ile Ömer in Çiftlikteki o dialoglar bana çok sahte ve yapmacık geldi.Yani oyunculuk açısından diyorum. O kadar çok acı çekiyorlarlar ama neredeyse gülmekten mesehaneleri boşalacaktı. Bu kadar mutsuz insan bu kadar çok içten gülemez bence. Komple salya sümük bir sahne olsaydı neyse. Çok saçma sapan görüntülerdi.Güyya kardeş dayanışması bu kadar abartılamaz. Ben evlilik dışı ve bir hafta içinde tanıdğım bir erkekle ilişkiye gireceğim, abimde benim sırtımı sıvazlıyacak. Biraz gerçekçi olmak lazım. (Abim beni herhalde 28 parçaya ayırırdı.)

Figan
20-02-06, 16:53
Selam arkadaşlar,
Kim ne söylerse söylesin, kim Elif 'e öylede böylede derse desin, bu bölümde de Elif yine kendini en güzel şekilde kanıtladı. Bence Elif ten nefret eden arkadaşlarım bile bu hislerinden kuşku duymaya başladılar. Şimdiye kadar hangi karakter bu kadar net tavrını koyabildi. Ne düşündüyse ne hissettiyse çatır çatır söyledi. Hadi bunuda geçin, Elif bu kadar net konuşmasaydı dizi daha kaç bölüm daha sürümcemede kalırdı allah aşkına. En azından biri sonuçlandı.
Bu bölümde Özge Borak gerçekten oyunculuğunu konuşturmuş.Hayran kalmamak elde değil. Yorumlarımı bölüm bölüm yapacağım, fazla uzun olmaması açısından. Ama özellikle bir sahnenin yorumunu yapmak istiyorum. Çünkü çok sinir olduğum karelerdi.
Filiz ile Ömer in Çiftlikteki o dialoglar bana çok sahte ve yapmacık geldi.Yani oyunculuk açısından diyorum. O kadar çok acı çekiyorlarlar ama neredeyse gülmekten mesehaneleri boşalacaktı. Bu kadar mutsuz insan bu kadar çok içten gülemez bence. Komple salya sümük bir sahne olsaydı neyse. Çok saçma sapan görüntülerdi.Güyya kardeş dayanışması bu kadar abartılamaz. Ben evlilik dışı ve bir hafta içinde tanıdğım bir erkekle ilişkiye gireceğim, abimde benim sırtımı sıvazlıyacak. Biraz gerçekçi olmak lazım. (Abim beni herhalde 28 parçaya ayırırdı.)
Kesinlikle katiliyorum Elif hakkindaki yorumlarina..üstte bende yorumumda anlattim zaten..Cok kararli vede cesurca davrandi Elif..Ne dusunuyorsa onu yansitmis..Pismanlik duymasi ve bunu acikca soylemesi bile erdemliktir..(Ki; Yilmazada anlatacak bence bu duygularini)

Filiz konusunda ufak bir ayrintida benden gelsin..Nicin Abisine karsi bu kadar iyi niyetli..?Abisinin hic mi sucu yok onun bu kadar aci cekmesinde..? Filizde basindan beri kiziyordu ömere iki nisanliyi ayiriyorsun diye..Sadece ömeri dinlemekle Yilmazi yargiladi..Nicin Yilmazi dinlemiyor? Tek taraf dinlerek bir kisi hakkinda yorum mu yapilirmis? Ayni hatayi son bölümde Yilmazin yuzune firlattigi mektupla da yapti..Sonrada özür dilemek zorunda kaldi...önyargi iyi birsey degil..Nerde gercekci vede mantikli Filiz?? Bu resmen dizide Es geciliyor..Cok sacma ve basitce bir durum aliyor haliylede..

angel16
20-02-06, 17:18
Bir daha yorum eklemeden duramiycam malesef.

Elif'in hatasini kabul etmesi gercekten cogu kisinin yapamiyacagi birsey. Zaten Elif'e butun bolum boyunca uzuldum....taki o son sahneye gelesiye kadar. Yilmaz'a mesaj atti ve mesaji ilk gordugumde resmen 'cok tatli' diye dusundum. Fakat sonra aklima Elif'in evli oldugu ve Omerle olan son konusmasi aklima geldi. Biraz haksizca davrandi. Mademki geri Yilmaz'a donmek istiyor Omer'e 'ara verelim' diyecegine 'ayrilalim' demesi gerekiyordu. Birde o mektup meselesinde kendisini hakli gormesi bana cok acayip geldi. Tamam Omer onu dinlemeliydi sinirlenmeden once ama Elif'te eski bir mektup'u saklamis hemde cantasinda bir fotografla beraber saklamis. Mektup'u saklamasinida normal goruyorum, ama en azindan bulunmayacagi bir yere saklasaydi.

Filiz ve Omer'in sahnesini cok yapmacik bulmus bazi arkadaslarimiz. Kendi adima soyluyorumki bu benim hosuma giden en iyi sahnelerden birisiydi. Dogrusu bana sahte ve yapmacik gelmedi. Belkide yeterince dikkatli izleyemedim bilmiyorum. Filiz ve Omer'inde oyle icten gulmesi bence COK dogal. Ilk olarak alkolu biraz fazla kacirmistilar, bu durumda durmadan guluyorlardi. Ikinci olarakda huzuntulerini saklamaya calisiyorlardi. Karakter olarak o gulucukler sahteydi...huzuntuyu saklamaya calisiyorlardi. Ama oyuncu olarak sahte degildi. Bunun gibi sahneler gercekten cok zor. Ve bence Tuba ve Sinan'in performansi cok iyiydi. Resmen gercek gozukuyordu.
Belkide ben boyle sahnelere alismisim. Cunky yasadigim ulkede filmlerde boyle sahneler cok cok olur. Bazen cok iyi aktorler bile ustunden gelemez.
Tuba ve Sinan'i tebrik ederim. Turkiyede her aktor veya aktris bunun ustunden gelemez. Birde Tuba'nin tiyatro egitim'i olmadiginida hatirlatmak istiyorum.

Tabiki baska dusunurseniz saygi duyarim. Herkesin bakis acisi farklidir.

Dogrusunu soylemek gerekiyorsa Filiz/Yilmaz askisini eskisi kadarda istemiyorum. Filiz'in kendisine deger veren baska birisini bulmasi gerekiyor diyorum bazen. Yilmaz aci'yi biraz hak ediyor Filiz'e yaptiklarindan sonra. Ama yinede karakterleri birbirine cok iyi uyuyor.

Kurdoglu
20-02-06, 17:54
Eliften en fazla nefret edenlerden birisi oldugum halde son davranisinida en fazla takdir edenler arasinda bulunmus olmam yadirganmamali. Bi insan herzaman hata yapmaz, her insanin icinde guzellikler vardir. Onemli olan bu guzelliklerin farkinda olmaktir. Elif bu guzellikleri cok gec kesfetti, maalesef Elif icin artik yapilacak bisey yok. Elif yapmis oldugu o son vicdan muhasebesinden sonra yapmis oldugu hatalari kabul ederek yapabileceginin en iyisini en guzelini yapti. Ama bu demek degildirki Elif kendisini temize cikardi. Elif nekadar pisman olsada yaptigi hatanin bedelini Yilmazi kaybederek odemek zorunda diye dusunuyorum. Eger senaristler son bolumdeki Elifi bozmazlarsa yani geri o simarik ve bencil Elife donusturmezlerse galiba Elifi ben bile sevmeye baslayacam, Elifin vicdan muhasebesi bunu bana acik yureklilikle itiraf etmeye zorluyor.

Sonra o Filizle Omerin dertlesme sahnesini hakikaten bende hic yapay bulmadim. Angel16 arkadasimiz cok guzel yorumlamis, aynen katiliyorum ona. O sahneler her babayigidin cekebilecegi sahneler degil. Insanoglu cok ozel yeteneklere sahiptir, guldugu anda aglayabilir, agladigi anda gulebilir. Hatta bazen sirf gulmek icin bile aglayabilir, yada sirf aglamak icin gulebilir. Bunlar nekadar celiskili gibi gorunsede hakikatte insanin mayasinda bunlar vardir.

Ve son olarakda Yilmazin yapmis oldugu hatalarin Elifin yapmis oldugu hatalarin yaninda cok ama cok hafif kaldigini belirtmek istiyorum. Yilmazin Filize yapmis oldugu hata ile Elifin Yilmaza veya Omere yapmis oldugu hatalar kiyaslanamayacak kadar farkli benim gozumde.

Yilmaz er veya gec mutlaka ama mutlaka Filize kendisini affettirmeli ve acilen Filizle evlenip mutlu huzurlu ve bol cocuklu bir yuva kurmali.

Not: Yilmazla Elifin eski ask kokulu sahnelerine bende bayiliyorum, ama Elifin yaptiklarinida dusununce migdem cok fena bi sekilde bulaniyor. Ahhhh Elif ahhhh, gul gibi aski heba ettin.

medsul
20-02-06, 19:08
jurge arkadasim sagolsun ekledi bolumu ve bende izledim dün gece..

izlediklerim dogrultusunda yorumlarimi yazmak isterim bende..Burda yazilmis olan onca yorumlari okuyarak bende kafamda bir yorum yapmistim..Ama sunu goruyorum ki; burdaki yazilan yorumlarda cok fazlaca Elifin uzerine gidilmis.

öncelikle gercekten harika bir bölüm olmus..Resmen Elif`in ic hesaplasmasi ve kendine yaptigi özelestirisi olarak gecmis bu bolum..Bu da takdir edilcek bir harekettir..Her insan kolay kolay ders almaz yaptiklarindan kendiyle hesaplasmaz..Elif`i takdir ettim vede samimiyetine inandim..
ömerle cafede konusma bölümüne gelince; (baya bir elestirilmis burda Elif)
Benim kendi fikrimce Elif orda en guzelini konusmus, gayet acik vede durustce..Cok acilar cekerken vede henuz icindeki a$k yaralari kapanmadan yapmis oldugu bu ani evliliklerini elestirmis..ömer bile ses etmedi bu aciklamaya..Cunku dogru..Bence gayet iyi konustu Elif aciklayici ve kocasinin özür dilemesine karsi bile "Düsünmeliyiz, " diyecek kadar cesur ve kararli davrandi diyebilirim..(sahsi fikirlerim)
sunu anladim ki; bu konusmada Elif gercekten bazi seyleri göze almis arkadaslar..ömerle olan evliligini bile bitirir artik bu a$k acisi yuzunden..Cunku o kadar pisman vede yarali..Cok kararli vede Yilmaza olan sevdasi icin birseyler yapma istegi icinde gordum Elifi..Biterse de bitsin diyor sanki evliligim..Cunku mutlu degilim vede cok pismanim, haksizim diyor resmen..
Evlenmeden önceki kurdugu zenginlik vede iyi yasama hayallerini ne kadar duslemis olsa bile Elifte sunu iyi anladi ki; bu hayat ona gore degil..Cunku sosyal yasantilari cok farkli..vede Elif farkli bir sosyal tabandan geliyor..Bu eski hayatina cektigi özlemlerde bundan kaynaklaniyor..Varoslardan gelerek zenginlige kavusmus her insan gecmisteki yasadiklarini vede cektiklerini unutamaz kolay kolay..Hele de gecmisinde kendisini cok seven ve deger verdigini bildigini ama hayal kirikligina ugrattigi sevdigi Yilmazi varsa O hayati tabi özler..

Burda bircok arkadas yazmis Elif icin; ömeri yedekte tutuyor diye..Yilmazla arasi duzelmezse tekrar ömere donecek diye..Ben kesinlikle bu dusuncede degilim diziyi izledikten sonra oyle birsey hissetmedim nedense..Elif Yilmaz onu kabul etmese bile ömere donmeyecek bence..Elif resmen herseyi goze almis vede kararli ne olacaksa olsun demeside o yuzden bence..Eger o eve ve ömere giderse bile; bu Yilmazin onu ikna etmesiyle olacak diyorum..

Deniz fenerindeki Elif kendini Yilmaza herseyiyle, pismanliklariyla, yasadigi mutsuzluklariyla anlatcak..Yilmaz ici ne kadar kan aglasada sevdigini geri yollayacak ömere..Cunku Yilmaza da yakisan bu olacaktir.. Yilmaz amacina ulasmis sayilir aslinda bir bakima ve kendide bunu Elifin bu itirafindan sonra anlayacak..Elife gayet aciklayici ve de mantikli bir aciklama yapcak sanirim sert ve kaba cikisacagini dusunmuyorum..

Tamamen sahsi Fikrim; Yilmaz-Filizci arkadaslar kizmasinlar bana..Hislerim bu yonde cunku..Yilmaz Filizle olmayacak bence..Cunku Filize her yaklasmasi Elife cektirecegi aci olur suandan itibaren..Bence Yilmaz bunu yapmaz..Cünkü Yilmaz ne kadar intikam dusunceleri icinde olsa bile; sevgisine ve degerini bilmemis Elife cok deger veriyor..Bu bolumdeki her bakisindan vede Elif`in adinin gectigi her anda gozlerindeki caresizlikten belli oluyordu..Hala onu cok seviyor vede deliler gibi a$ik..Birisine a$ikken de bir baskasini seni seviyorum diyerek kendini ve karsindakini aldatacak bir karakter goremiyorum ben Yilmaz da...Ki; Filizede hicbir zaman Seni seviyorum demedi..Ama Filize yaptiklari icin cok pisman vede Filize cok saygi duyuyor, deger veriyor bu da bir gercek..Eminimki de Filizin de gönlünü tekrar kazanacak ve de ondan af dileyecek ileriki bolumlerde..

Elif`in cektigi mesajada yorum yapamiyorum..Tamamen o anki cektigi acilardan,pismanliklardan ne yapmasini bilememenin verdigi caresizlikten vede Yilmaza olan hala icinden atamadigi sevdasinin acisi yuzunden mi acaba boyle birsey yazdi buna da bir isim koyamadim dogrusu..Yorumsuz kaliyorum...Fazlaca sertte yazmak istemiyorum..Cünkü yasanilan bir a$k acisi vede karsilikli yasanan derin bir sevda..

Bunlara en guzel cevabi bize Yilmaz vericek diyorum..vede merakla bu haftayi bekliyorum..

ben sana birşey sormak istiyorum hemen nasıl bölümü izliyorsunuzyaaaaaaaaa
ben bölümü saatler gecsede indiremiyorum
hemen indirmek için bir formulunmü var acabayaaaaaaaaaaa
izlemek istiyorum ama indirirken o kadar uzun saatlerimi alıyorki dayanamayip
kapatıyorum
gerci 20 bölümü izledim

BERNA
20-02-06, 19:27
Tabi ki Yılmaz ve Elif'in aşkını eski bölümlerde ben de çok şirin buluyordum, eski görüntülerde de Elif'i gülerken görmek gerçekten değişik oldu. Elif'in sonradan değişimini ve yaptığı hataları o kadar kişi yazdı ki tekrarlayıp vaktinizi almayacağım. Zaten Elif bunu kendi de itiraf etti. Size katılıyorum bu da bir gelişme, çünkü Elif şimdiye kadar olan her olayda kendisinin hiç suçu yokmuş havasındaydı.

Benim bu bölüm sinir eden asıl şey Elif'in son olaylarda Ömer'e kendini suçlu hissettirmeyi başarmasıydı Elif'in ve de ara verelim demesiydi. Aynı cesaretli davranışı Ömer'e gösterseydi, alalecele evlenme konusunda suçun kendisinde olduğunu söyleseydi Elif hakkında benim de umudum olurdu belki. Ayrıca kocasından ayrılmadan başka bir adamla aşk hakkında konuşmak konusu hala kabul edemediğim ve ne olursa olsun sempati duyamadığım birşey. Fenerdeki konuşmadan sonra daha da belli olacak herşey, daha birşey söylemek için çok erken. Yılmaz'ın konuşmasının olumsuz olacağı konusunda neredeyse herkes hem fikir. Eğer Elif hiçbirşey olmamış gibi kocasına geri dönerse o zaman yaptığı itirafın da aklının başına gelmesinin de pek de bir anlamı kalmaz diye düşünüyorum.

handenur
20-02-06, 19:40
Elif ;kendi gerçekliğini kabullenemedi gözü hep yüksekte oldu,hep daha fazlasına sahip olmayı istedi.Ömer bu yönden oldukça cazip geldi.Şimdi istediklerine bir anlamda sahip oldu ama mutluluğu es geçti.Yaptığı hatanın farkında ama bunu düzeltmeye çalışmak için attığı adım hatalı.Davetkar mesajı ile şu anki pozisyonuna çok yakışıksız bir tavır sergiliyor.

Yılmaz;aşırı kıskanç yönüyle zaman zaman itici ama böyle durumlar ortaya sergilenmediği sürece sorunsuz.Acı çekiyor ama bu haklılığını ispatlayış tarzı yanlış.Filiz'i geride kalmış ilişkisi için kullanmak,onun hislerini hiçe saymak yaptığı en büyük hata tıpkı evli olan Elif'in hala peşinden koşması gibi

Ömer;belki tek hatası nişanlı olan Eklif'e yakınlaşmaya çalışması ama bu yakınlaşma isteği hiçbir şekilde reddedilmedi, böyle olunca da tutumunu değiştirmek zorunda kalmadı.

Bu karakterin hiç biri sütten çıkma ak kaşık değil,herkes gibi artı ve eksileri var.Birini tamamen hatalı veya tamamen masum diye nitelendirmek doğru değil ama bazılarının yaptığı hatalar diğerine göre göze daha çok yansıyor.Elif en başında Ömer’e tepkisini koysaydı ve olduğundan daha fazlasını talep etmeseydi Yılmaz aşırı kıskançlık krizlerine girip onu bunaltmayacaktı ve belki Ömer kararlığından dolayı Elif’i rahat bırakacaktı.Bu şekilde düşününce Elif diğerlerine nazaran daha çok yanlış yaptı gibi geliyor.Ama şuda var Elif böyle yapmasaydı dizi bu şekilde ilerlemez ve her hafta diziyi izlemek için beklemezdik.

Dizini en masum karakteri ve en çok hırpalananı kuşkusuz Filiz.

Filiz ve Yılmaz’ı yakıştırma nedeni olarak Tuba ve Bülent’in birbirine yakıştırılması olduğu söyleniyor.Ben bu görüşe katılmıyorum. Çünkü farklılıklar göstermekle beraber Yılmaz ve Filiz’de birbirine benzeyen ortak yönler var.İkiside hırslı istedikleri şeylere sahip olmak için sıkı mücadeleler veriyorlar .Etrafa karşı sert,dayanıklı gibi görünmeyi biliyorlar ama oldukça kırılganlar.Yakıştırmamın bir diğer nedeni de her ne olmuş sa olsun Elif artık evli ve bir düzeni var.Ömer onu seviyor her ne kadar Elif Ömer’e aşık değilse de onunla evlenmeyi kabul edecek kadar beğeniyor.Bu saatten sonra kurulmuş bir yuvanın yıkılmasına çalışılması hiç hoş değil.Elif Ömer ile kurduğu yuvada mutlu olmalı ve bunu becerebilmeli.Yılmaz'da beğendiği ve kendisini seven Filiz ile mutlu olmalı.Bunlar dizide gerçekleşirmi bilinmez ama bu yönde konunun ilerlemesini istiyorum

tamamen sana katılıyorum sude9.. bence çok güzel ifade etmişssin herşeyi... gerçektende filiz dizideki en masum ,en günahsız karakter, ve bencede mutluluğu hakkediyor, yılmazda filize yaklaşırken filizi daha farklı biri olarak düşünmüştü,, hatırlıyorsanız bunu filizede söylemişti, filizin kendine aşık olabileceğini tahmin etmemişti, filizin günü birlik ilişkileri olduğunu, kendisininde bunlardan biri olacağını, filizin canını yakacağını düşünmemişti, eğer fiilizi tanısaydı bence filize bunları yapmazdı,,,

sinir
20-02-06, 19:48
Elif'in özeleştirisini ben de takdir ettim ama diziyi seyrederken aklımdan "şimdi Elif bir doğru yaptı ama benim tanıdığım Elif iki doğruyu üst üste yapamaz ve bunun üzerine kesin bir hata yapar" diye geçirmiştim ki soğolsun Elif'te Yılmaz'a attığı mesajla bana yanılmadığımı gösterdi:) Dediğim gibi özeleştirisini takdir ediyorum ama bence eksikti yani sadece Yılmaz'a karşı hatalarını itiraf etti oysa Elif'in Ömer ve Filiz'e karşı da hataları var ya da Yılmaz'a karşı yaptığı hatalar onları da etkiledi fakat bu konularda hala kendini "kraliçe" olarak görmeye devam ediyor ve Ömer'de sağolsun her zaman olduğu gibi kraliçenin önünde diz çökerek onu bu düşüncesinin gerçekliğine inandırıyor.

Filiz ve Ömer'in sahnelerini açıkçası ben de çok beğendim ve hiç yapmacık gelmedi belki kendim de bir üzüntüm olduğunda bunu gülerek ve mutlu görünmeye çalışarak kapatmaya çalıştığım için bana yabancı gelmemiştir ayrıca onların üzerinde alkolün de etkisi vardı. Bence bu dizide oynayan oyuncuların hepsi çok başarılı. Elif karakterini hiç sevmememe rağmen Özge Borak'ı çok başarılı bulduğumu daha önce de söylemiştim zaten. Tek beğenmediğim oyuncu Billur Kalkavan'dı o da son bir kaç haftadır çok gözüme batmıyor.

first lady
20-02-06, 21:49
ya sinir biz senle aynı frekansta düşünüyoruz galiba tam benim düşündüklerimi yazmışsın yine :img-fullm

Figan
20-02-06, 22:09
ben sana birşey sormak istiyorum hemen nasıl bölümü izliyorsunuzyaaaaaaaaa
ben bölümü saatler gecsede indiremiyorum
hemen indirmek için bir formulunmü var acabayaaaaaaaaaaa
izlemek istiyorum ama indirirken o kadar uzun saatlerimi alıyorki dayanamayip
kapatıyorum
gerci 20 bölümü izledim
Arkadasim benim herhangi bir formulum yok..Bende senin indirdigin gibi normal dosyayi indiriyorum..Evet baya bir uzun sürüyor ama ben gece gec saatte bile olsa dosyanin inmesini bekliyorum..Yani dayanamayip kapatmiyorum:)

forever_bim
20-02-06, 23:53
Ben bugune kadar(yani cumadan beridir) cogunlukla hep olup bitmis olaylar uzerinden konustugumuzu dusunuyorum. Gelecek bolum icin tahmin yapacagim.

YILMAZ fenere geldiginde yuzunde ELIFe karsi buyuk bir ofke vardi. Bence sert bir tartisma gecebilir aralarinda. Bundan sonra ELIF OMERle de devam edemeyecektir buyuk ihtimal. Bunalimi artacaktir. Intihari sececegini sanmiyorum ama belli de olmaz. Hersey ust uste gelirse canina da kiyabilir. Sonra tabii eger olmezse OMER ve FILIZ ilk imdada kosacak insanlar olacaktir. Amma da karamsarmisim ha....

irem135
21-02-06, 13:21
Arkadaslar Elif in pencereden seyredisi ve kosup disariya cikmasi ve sarhos olupta hickiriklara bogulmasi..gözlerim doldu..cok iyi bir oyuncu, kim ne derse desin..Elif Yilmaza sevgisini soyledi ve ona mesaj cekti, galiba mesajda yildizlar ve ben seni bekliyoruz yaziyordu, degilmi?

Insallah Yilmaz gurur yapmaz ve iyi konusurlar, ama hic umudum yok. Bizim tanidigimiz Yilmaz Filizi cok sevdigini soyler, ki bu bir yalan, yinede Elife geri donmez.
Eski gunlerdeki gibi, Yilmaz onun elini opse, sarilsa, saclarini koklasa ya.

ikocan
21-02-06, 20:59
BEN ELİFE DE YILMAZA DA HAK VERMİYORUM :icon_mad:
Elif yılmazı sevdiği halde gidip ömerle nasıl evlenebildi?Bu büyük bir ihanettir bu sevgi falan değildir sevgiye saygı hiç değildir yılmazın ona halen aşk duyması saçma.
Yılmazın hatası ise aşkı uğruna Filizi kullanmasıydı ki bu da affedilir şey değil.
Bence Elif ve Yılmaz mutluluğu hak etmiyorlar
Elif maşallah yılmazı severken hop diye gidip ömerle evleniyor, ömerle evliyken yılmaza mesaj yolluyor hiç etik değilll :icon_mad:

gaby
21-02-06, 22:26
ben artık geçen bölümü bıraktım yeni bölümü düşünüyorum ne fragman var meydanda ne özet yahu gösterin fragmanı nolacak sanki "aaaa biz çok gördük fragmanı izlemicez"mi dicez sanki bizede yazık ya ben meraktan ölmüşüm burda kafamda kura kura şizofreniye dönmüşüm ben delirsem şimdi kim bunun sorumlusu onlar mı ben mi?

barbiee
22-02-06, 10:22
arkadaşlar dizinin fragmanını gören var mı ya çatlıycam resmen cumaya kadar her ne kadar elif ile yılmaz ın tekrar eskisi gibi olmalarını istesemde bu kesinlikle olmayacak..çünkü elif artık bir başkasıyla evli her ne kadar ara verelim düşünelim biraz dese de artık herşey için geç olduğunu düşünüyorum..yılmaz onunla artık asla barışmaz.. :img-huh:
ama yılmaz la filiz in de birlikte olması çok saçma olur bence düşünsenize mazileri sürekli karşılarına çıkacak bence filize başka biri bulunsun.. :img-icecr

barbiee
22-02-06, 10:27
bu arada kemale de sinir oldum yaa yanında çalışan birinin himayesinde ki olan birine aşık olmaya hakkı yok mu :icon_mad:
o zaman alsın leyla yı haremine koysun
yazık ekrem e yaaa :blush:

first lady
22-02-06, 11:23
katılıyorum ya benide çok sinir etti :icon_mad:

barbiee
22-02-06, 12:51
ay yılmazla elif ne konuşacaklar çok merak ediyorum yaa şu cuma günü de gelsin artık yoksa ben meraktan çatlayıp ölecem :P :img-pilot

sozer
22-02-06, 12:58
arkadaşlar dizinin fragmanını gören var mı ya çatlıycam resmen cumaya kadar her ne kadar elif ile yılmaz ın tekrar eskisi gibi olmalarını istesemde bu kesinlikle olmayacak..çünkü elif artık bir başkasıyla evli her ne kadar ara verelim düşünelim biraz dese de artık herşey için geç olduğunu düşünüyorum..yılmaz onunla artık asla barışmaz.. :img-huh:
ama yılmaz la filiz in de birlikte olması çok saçma olur bence düşünsenize mazileri sürekli karşılarına çıkacak bence filize başka biri bulunsun.. :img-icecr

bende size katılıyorum.yılmaz-elif aşkını destekliyorum.şuan sıra elifte eğer gerçekten yılmazın elifi sevdiği kadar seviyorsa mücadele eder.herşeyi göze alarak.aksi takdirde yılmazın bu aşkı bitirip flize aşık olmasını da film açısından hiç gerçekçi bulamam.çünkü yılmazın aşkı bizlere körkütük uğruna birçok şeyin feda edildiği bir aşk olarak anlatıldı.özet veya fragman çabuk gelsin de artık olanları anlayabilelim.

yılmaz&elif diyorum......

GULBEYAZ76
22-02-06, 13:55
resimlere bakın yeni bölümden 2 resim var.Sonra yorumlara başlarız.

Figan
22-02-06, 14:26
Aman Allahim eklenen iki resime baktimda Elif Yilmazin elini tutuyor..Allah allah ben mi yanlis gordum...? inanilmaz birsey gercekten..Neler olacak neler bitecek inanin merakla bekliyorum bende..

Ama sunu cok iyi biliyorum ki; asla Yilmazla Elif tekrar bir araya gelmeyecek..Bu onlarin son konusmasi vede son yakinlasmasi olacak sanirim a$klari yonunden..Bence ikiside yoluna devam edecek..Birlikte olmalarini cok isterdim eskisi gibi..Ama sanirim bu mümkün degil :(

desire25
22-02-06, 14:38
Off !! Off !! Of !!

Özeti okudum da sağlam bir bölüm geliyor..Resimlere henüz bakmadım ama yine duygu dolu olacak gibi..Acaba neler konuşacaklar ? Belkide son bir kez sarılırlar...Filiz ile Yılmaz karşılaşmasını merak ediyorum..Gel Cuma Gellll !!

Şimdi resimlere baktım..Ama sanki Elif Yılmaz'ın elini tutuyormuş gibi geldi..Yılmaz bakıyor çünkü ellere...Ve Elif'in kafası önde..Pişman...

tvrehberi
22-02-06, 15:04
ya ben özeti hiç beğenmedim,hatta resmi görünce de sinir oldum.neler olacak böyle??yılmaz fenerde ters davranmayacak mı elife?aralarında bişeyler mi olacak?e o zaman yılmazın o çok kızdığı nişanlılar arasına girdiğini söylediği ömerden bi farkı mı kalacak?kendisini seviyor da olsa elif evli...eğer elifle yılmazın arasında bişey olursa bu dizi benim gözümden düşer walla...

GULBEYAZ76
22-02-06, 15:10
"Filiz, eski aşıklar arasında olanlardan habersiz ağabeyinin evliliğini kurtarmak için çabalar. Kendini Yılmaz’ın karşısında bulur. Filiz’i, kalbinden söküp atmaya çalıştığı adamın evine kadar götüren sebep nedir?"
Bence filiz elifle konuşmak için semanın evini arıyordur ve yılmazla karşılaşırlar yoksa ne işi var yılmazın evinde.

akademi
22-02-06, 15:42
Yılmaz ın düşüncesizliği ve bencilliği ödüllendirilirse eğer- Elif in evliliğinin zarar görmesi bu demek- , ben de izlemem bu diziyi abi !...

irem135
22-02-06, 16:09
Of be of, ozeti okudum. Cok sevindim ya, insallah Elif ile Yilmaz eski asklarina devam ederler, birsey olmamis gibi, yep yeni sayfa acarlar. Ben cok sevindim ya, anlatamam. Her sey asil simdi basliyor. Bence Yilmaz ve Elif yeniden beraber olacaklar ve Omer kotu planlar kuracak ve Yilmaz ise Elifi yeniden kaybetmemek icin Omer ile savasacaktir.

Bugun ben rahat uyku cekerim herhalde, kac gundur merkatan oluyordum ya..

hsa
22-02-06, 16:50
ben yılmazla elifin tekrar beraber olacağını düşünmüyorum.Bence böyle bişeyin olması çok saçma olur.Bence yılmaz elifi tersleyecek orda ve bu son konuşmaları olucak...

sinir
22-02-06, 17:00
Özeti yeni okudum. Bu buluşmadan bir birliktelik çıkma ihtimali yok bence böyle bir şey olursa Yılmaz kendisi ile çelişmiş olur.Şimdi cumayı daha büyük bir sabırsızlıla bekliyorum bir de fragmanı izleyebilsem... Zaten hafta boyunca iki programı iple çekiyorum biri Ihlamurlar Altında diğeri de Ihlamurlar Altında'nın fragmanı:)

pinkzone
22-02-06, 17:19
Fotoğrafta yılmaz çekinceli idi.. Sanki Elif tutuyordu oda olanları anlamaya çalışıyormuş gibi geldi bana bence fragmanı beklemekte yarar var..

GULBEYAZ76
22-02-06, 17:22
Fragmanın kafamızı daha da karıştıracağına eminim ama bence elif yılmazın elini tutuyor yılmaz çok şaşkın ve boş bakıyor.

gaby
22-02-06, 17:32
yaaaa resimler çoook güzel her nekadar elifin davranışını tasvip etmesemde resimleri görünce sevindim ve mutlu oldum ne güzel eski günlerdeki gibi AMA elif yılmazın elini tutuyo ve bence yılmaz elini çekcek:( ama bölüm süper olcak oofff gelmiyo bu cuma günü

BERNA
22-02-06, 17:45
yılmazın elifin teklifine içinin gideceği zaten belliydi ama önemli olan bu buluşmanın sonunda neler gerçekleşeceği, eğer Yılmaz Elif'in teklifini reddetmezse kendisiyle çelişmiş olacak ve iyice gözümden düşecek. Aşk güzel şey ama insanların hayatını mahvetmek için bahane olmamalı bence.

desire25
22-02-06, 17:47
Ya bende yorum yapmıştım ama yine söylüyorum..Orada Elif Yılmaz'ın elini tutuyor ve Yılmaz Elif'in eline bakıyor..Elif pişman ve kafası öne eğik..Yılmaz'la birşey olmaz arkadaşlar..Ben hiç zannetmiyorum...

havincim
22-02-06, 19:44
bencede bu buluşmadan bir birliktelik çıkmaz...yılmaz elini çekicek gibi görünüyor...cumayı iple çekiyorum...fragmanı da sabırsızlıkla bekliyorum...yılmaz ve filiz taraftarı olmama rağmen yılmaz ve elifin ne konuşacağını çok merak ediyorum...elif pişman olmuş olabilir ama biraz geç olmaddı mı hatta çok çok geç oldu...son pişmanlık fayda etmez...

irem135
22-02-06, 22:31
arkadaslar, onumuzdeki bolumun siirinde"

"bi kere daha şahidim olsun ki, deniz yıldızlar ve gökyüzü! dönmeyeceğim! gururum yemin olsun sevdiğime!" diyor Yilmaz.

Demekki Elife donmeyecek..Galiba, sanirsam..

angel16
23-02-06, 00:07
arkadaslar, onumuzdeki bolumun siirinde"

"bi kere daha şahidim olsun ki, deniz yıldızlar ve gökyüzü! dönmeyeceğim! gururum yemin olsun sevdiğime!" diyor Yilmaz.

Demekki Elife donmeyecek..Galiba, sanirsam..

fragmanimi izledin?

hsa
23-02-06, 00:19
evet ben de a