Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları- Arşiv 1
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
fragmanı gördüm
-filizi gösteriyorlar filiz ağlıyor ve arkasını dönüyor yılmazı görüyor yılmazla birbirlerine bakıyorlar...
-tekrar yılmaz ve filizi gösteriyorlar filiz çok kötü durumda...ağlıyor...ve yılmaz filizin başını omzuna yaslıyor...sarılıyorlar gibi birşey işte...yılmaz birşeyler söylüyor ama duyulmuyor tabi...
-ömer ve yılmazı gösteriyorlar birbirlerine anlamlı anlamlı bakıp duruyorlar ikisi bi odadalar
-ömer demir parmaklılar ardında ve bu sırada elifi falan gösteriyorlar elif gözlerini falan kapıyor o da çok kötü...
-yılmaz ve filizi gösteriyorlar tekrar...birbirlerine bakıyorlar...
-filiz birine sarılıyor sanırım ömer olabilir çok kötü ağlıyor filiz...yılmaz değil çünkü...pek anlaşılmıyor kime sarıldığı ama ben birkaç defa izledim yılmaz değil...handan hanım,yılmaz ona bakıyorlar ve elifte bakıyor sanırım şaşkın durumda...
-fahriyeyi gösteriyorlar biri onun elini tutuyor ama kimin tuttuğunu göstermiyorlar...ve fahriye karnını tutuyor
-ömer ve elif elele tutuşuyorlar
-elif tam biryerden çıkıyor ve yılmazla karşılaşıyorlar
-ömeri gösteriyorlar gazeteciler falan var polisler ömeri götürüyor...
fragman sırasında filizi birçok kez ağlarken gösteriyorlar...
havincim teşekkür ederim hiç üşenmeden buraya gelip fragmanı söylemen çok sağol izlemiş kadar oldum.. çok sağol..
evet fragmanı ben de gördüm... filiz çok üzgün ve sürekli ağlıyodu ya üzüldüm... ama yılmaz gelince sarılıyolardı galiba...
pinkzone önemli değil arkadaşım:)
-bu da fragmandaki şiir;
karagün hatrına acını kalbine saplayıp gözlerine gem vurdunya
biliyorum,ağlama
söyleyemediklerin gözyaşında
her gidişin bedel masum yalnızlıklara
ağlasanda ne fayda
söz biter,çaresizlik hüküm gözyaşına
bu şiir boyunca hep yılmaz ve filizi gösteriyorlar:)
first lady
02-03-06, 00:19
şu an evdeki herkes uyurken :img-lazy: yazıyorum.yarın işim var foruma gelemezsem çatlarım diye millet uykudayken yazıyorum.fragmanı gördüm veeeeeeeeeeeeeeeeeeee havaya uçtum sevinçten.bu bölüm yılmaz-filiz aşkının tescilidir :love05: .hepimize hayırlı uğurlu olsun.eğer halaya başlarsanız benim içinde 2tur dönün :dance: .bütün yılmaz-filiz diyenlerin gözü aydınnnnnnnnn şimdilik byeeeeeeee :happy0064 :img-meeti :img-angel :img-pilot
Desene bu hafta o özlediğimiz sahneler geri dönüyor.. filizli ve yılmazlı sahne olursa ne olsun valla çok özledim bu ikliyi çok güzel şiirde bile filize itap var.. Süper.. :)
valla bende havalara uçtum fragmanı izleye izleye ezberledim resmen:)
özlemiştim bu ikilinin böyle sahnelerini:)
arkadaşlar bilmiyorum siz bu konuyu daha önce konuştunuz mu...ömere uzanan yardım eli yılmazdan gelebilir...fragmanda ömer ve yılmaz sanki komiserlerin odaları olur ya öyle biryerdeler...ömerin polisler götürürken giydiği kıyafet ve yılmazla konuşurken giydiği kıyefat aynı(kravatından anladım)...
yılmaz elifin hamileliğini öğrendiği ve filizin daha fazla üzülmemesi için yardım etmiş olabilir mi acaba ömere?filiz gerçekten çok üzgündü fragmanda gözyaşı dökmediği tek sahne yok...
bende az önce izledim gercekten de aglıyor yılmazın siiride cok güzeldi ömer ve yılmazın karsılastıgı yer neresi anlamadım justingirl ekleyince daha iyi izlerim
gunaydın arkadaşlar.
filizin bu kadar aglaması acaba ömerin nezarete girmesinden olabilirmi? cünku onların arasında bırcok kardesı kıskandıracak bır bag var.sanırım fılız buna dayanamadı ve o anda yanında yılmaz vardı ve ona sarıldı.(insallah hıc ayrılmazlar)
Fragman'i yeni izledim...tekrar tekrar da izliyorum zaten.
Evet Yilmaz Filiz'i omzuna yaslatiyor ve bu super. Harika! Icim isindi gercekten. Fakat Filiz uzuntulu olmasaydi Yilmaz'in bunu yapmasina izin vermezdi. Onu boyle kolay kolay affetmezdi.
Fakat ikiside cok guzel bakiyordu ya. Hissetikleri herseyi gozlerinde gorebiliyordum. Bakislari acayip guzel.
Fragmanda olan baska birseye dikkat etmedim dogrusu. Sadece bunlari tekrar tekrar izliyorum :icon_ange
Filiz babasının üzüntüsünü gidermek için teselliyi Yılmaz'ın omuzunda buldu.Filiz Yılmaz'a ne kadar kızgın olursa olsun hala onu seviyor.Böyle zayıf bir anı olmasaydı Yılmaz'a kolay kolay sarılmazdı.Yılmaz'da Filiz üzgün olduğu için üzgündü.Bu dizi sonunda Filiz-Yılmaz beraberliğini muhakkak göreceğiz.
Fahriye karnını sıvazlayıp duruyordu.Ömer ise polis eşliğinde,karakolda tutuklu halde bekliyor.Elif fenerin önünde oturmuş bekliyor en son sahnede de Yılmaz ile karşılaşıyor.Sanırım hastahane önünde bu karşılaşma oluyor.Güzel bir bölüm olacak
havincim bende dikkat ettim. sanırım ömer e yılmaz yardım edecek. hiç kimse için olmasa bile filiz için (ya da ömer kendini daha da beter hissetsin diye)
evet filiz o anda yılmaz a yaslanıp ağlıyor ama bilmiyorum devamı ne şekilde olur..
tanıtımı izlemedim ama izlemiş kadar oldum sayenizde teşekkürler. Yılmaz Ömer'e bence de kendini daha kötü hissetsin diye yardım etmiş olabilir ya da başına taş düşmüştür, hamileliği öğrendikten sonra yardım etmeye karar vermiştir :) Şaka bir tarafa, özeti okuyunca Filiz'in yardımı kabu etmeyeceğini sanmıştım ama size katılıyorum biranlığına gafletine gelmiş olabilir ki bu kadar acı içinde de normal bu.
Neyse, Fahriye demek ki hamile. İyice saçmalamışlar, zaten bu dizide istediğim herhangi bir çift kavuşsa şaşardım. Kemal ve karısı bile tam biraraya geldiler dedik kadın yine tuhaflaştı. Yakında Ali'yle Sema da ayrılırsa şaşırmayacağım!!
filiz yılmazın omzunda ağlıyor,ömer nezarethanede ve ona yılmaz yardım ediyor,ama ben bu aile tablosunda hiç elifi görmedim nedense?yılmaz bile olaya dahil oluyor elif yok ortalıkta bence yılmazla elif hastane önünde konuşmazlar ve bol ağlamaklı bir bölüm izleyeceğiz gibi
Elif'i son sahnede gösteriyor galiba hastaneden çıkarken Yılmaz'la karşılaşıyor benim anlamadığım Fahriye karnını tutuyor eğer hamileyse çok çok saçma olur ...
havincim bende dikkat ettim. sanırım ömer e yılmaz yardım edecek. hiç kimse için olmasa bile filiz için (ya da ömer kendini daha da beter hissetsin diye)
evet filiz o anda yılmaz a yaslanıp ağlıyor ama bilmiyorum devamı ne şekilde olur..
tubi aslında özeti ilk okuduğumda aklıma gelmişti bu "hiç beklemediği biri"nden yardım alıyordu ömer...ama sonra ne kadar saçma düşünüyorum falan demiştim...ama fragmanda ömerle yılmazı görünce aklıma gelen ilk şey o oldu...ve dediğin gibi "filiz" için yapacak bunu...ayrıca çok güzel bir noktaya değinmişsin ömer kendini daha kötü hissetsin diye de olabilir...ömer normalde yılmazdan gelen bir yardımı asla kabul etmezdi ama şimdi kabul etmek zorunda kalacak...yılmaza muhtaç...ömer yılmazın önünde küçük düşmüş olacak...
Ben Omer'e kimden yardim gelebileyecegini bilmiyorum...fakat Yilmaz'dan gelirse bunu Filiz icin yapmaz. Omer'e olan nefreti icin yapar. Simdi herhalde hepinizin kafasi dahada karisti. Soruyorsunuzdur simdi, Yilmaz Omer'den nefret ediyorsa niye ona yardim ediyor diye?
Ama su nedendendir:
Omer Yilmaz'in hayatini yikmisti. Yilmaz'da ayni seyi Omer'e yapmak istedi, onun hayatinin yikilmasini istedi. Ve olduda. Omer'in hayati altust oldu. Fakat Yilmaz bunu kendisi yapmak istiycektir, baska bir nedenden olmasini istemez. Omer'i cikarip sonrada onun yikilisini izleyecektir...hemde yikilisinin sebepi Yilmaz olacaktir. Bu onu daha rahat ettirir.
Ya ben fragmanın yarısını izledim Yılmaz ve Filiz'in sarıldığı sahneyi göremedim ama sarılma sahnesi varsa bile bu Filiz'in Yılmaz'ı affettiği anlamına gelmemeli gelemezde çünki akabinde Filiz ve Yılmaz'ı birbirlerine bakarken gösteriyor aynı sahnenin devamında Filiz'i ağlarken gösteriyor.Bence Filiz bir anlık gafletle Yılmaz'a sarılsa bile kendini toparlayıp hatasından dönüyor:)
Bu arada Ömer'e yazık ya umarım ona yardım eden Yılmaz değildir.Çok ezik bir pozisyon olur Ömer açısından."Ne yani koca Ömer Tekinel'e yardım edecek Yılmaz'dan başka kimse yok mu?" sorusunu sorarız o zaman birbirimize ki bu da bize hafta yetecek tartışma kaynağı olur:)
GULBEYAZ76
03-03-06, 08:26
Ömere yardım edecek olan kişi bence yılmaz değil kitapçı kendine gelip şikayetçi olmayacak.Bu konuda yılmazın pek bir fonksiyonu olucağını sanmıyorum.Filizde yılmazı affetmek adına değilde şiirde de dediği gibi karagün adına bir anlık boşluk nedeniyle sarılacak ama hemen çark edecek.
evet arkadaşlar bir ıhlamurlar altında günü daha geldi çattı akşama kadar nasıl bekleyecem bende bilmiyorum..ya bu hafta fargmanda ki mektup ve şiir çok güzeldi ama kimsenin eline geçmedi herhalde sadece şiir var ...tamamını göremedim..
bu arada fahriye neden karnını tutuyo anlamadım inşallah onu da hamile falan yapmaya kalkmazlar çünkü böyle bir saçmalık olmaz ayrı odalarda kalan insanların çocuğu olsaydı ülkede nüfus patlaması olurdu valla :img-hyste :P
bakalım elif ne yapacak inşallah çocuğu da ömer e sormadan aldırmaya falan kalkmaz çünkü eğer böyle de yaparsa acayip tepki toplar elif umarım bööle bişi olmaz .... :icon_ange
SÖZ VERMİŞ AŞKLARA
YILMAZ&ELİF :love04:
insan acı çektiği anlarda yanında bir destek arar ve ona sarılma ihtiyacı hisseder filiz de refleks olarak sarılıyordur inşallah . yılmaz da üzüldüm ayaklarına yatıp filizden af bekliyorsa daha çok bekler. yemezler o kadar kolay değil. kendisi kendisine yapılanları affediyor mu affermek bir yana hayatlarını mahvetmenin planlarını yapıyor. peki filiz üzülmedi mi o aşk acısı çekmedi mi şimdi karşısına geçmiş af bekliyor ama dünya yılmaz ın etrafında dönüyor ya sadece o üzülür o aşk acısı çeker. yılmaz ömer'in mahvolduğunu görmek istiyor ama bizzat kendisi mahvederse ancak o zaman tatmin olur . bunun için gerekirse ömere de yardım eder her şey beklenir ondan. o kadar sinsice ve zekice bir plan kuruyor ki ama ömere de nasıl yardım edecek bilemiyorum yani zor
gülündikeni
03-03-06, 13:35
22.Bölüm fragmanindaki siir;
Kara gün hatirina acini kalbine saplayip
Gözlerine gem vurdun ya
Biliyorum,aglama
Söyleyemediklerin göz yasimdi
Her gidisin bedel masum yalnizliklara
Aglasan da ne fayda
Söz biter,çaresizlik hüküm gözyasina
Yazgim ezelden ihanetim...
Hayalini koynuma sardigim gecelerse...
Emanet yasiyorum yokluguna bu sitem...
Emanet yasiyorum senin bu beden...
Daha kaç vakit sensizlik ertesi...
Korkma almam canimi sen dönmeden...
22.Bölüm fragmanindaki siir;
Kara gün hatirina acini kalbine saplayip
Gözlerine gem vurdun ya
Biliyorum,aglama
Söyleyemediklerin göz yasimdi
Her gidisin bedel masum yalnizliklara
Aglasan da ne fayda
Söz biter,çaresizlik hüküm gözyasina
Yazgim ezelden ihanetim...
Hayalini koynuma sardigim gecelerse...
Emanet yasiyorum yokluguna bu sitem...
Emanet yasiyorum senin bu beden...
Daha kaç vakit sensizlik ertesi...
Korkma almam canimi sen dönmeden...
çok tşkler arkadaşım şiirin tamamını gönderdiğin için
Bende Fragmani yeni izledim ve sabirsizlikla bekliyorum
gercekten yine sahane bi bölüm izlicez
Ömerle Yilmazi ayni odada konusurken gördüm biraz
kafami karistirdi ama sanirim Yilmazin planladigi bisey
ona kolay kolay yardim etmez cünkü!!
Fahriye karnina dokunduna göre sanirim hamile ki bu
sacma olur. "Yilmaz Elif’le ilgili öğrendiği gerçek sonucunda bazı
şeyleri daha net görmeye başlayacaktır"
Sanirim buda su demek oluyor ki artik Yilmaz Elifin hamile oldugunu
ögrendikten sonra onu tamamen kafasindan atacak cünkü
artik cok gec malesef...Sonucta bi cocuk var ortada bakalim
Elif napacak!!!
dün fragmanı gördüğümde cığlık attım resmen. işte bu dedim ya. filiz alğlıyo ve kafasını yılmaz ın omsuna yazlıyo. şahaneydi ya. tahmin ettiğim gibi özet de ömer hic beklemediği kişiden yardım alıyo YILMAZ dan yani aslında cok garip yılmaz ömer e durduk yerde yardım etmez. bir cıkarı vardır kesin. yılmaz elif in hamile olduğunu öğrenicek ve o konuyu tam kapatıcak. fahriye ellini karnına koymuş du yani hamile. bence bu cok sacma inşallah inandırıcı bişi anlatsınlar nsl hamile kaldı diye. bizi bu akşam muhteşem bi bölüm bekliyo. ya birisinde 20. Bölüm ün fragmanı varmı?
dün fragmanı gördüğümde cığlık attım resmen. işte bu dedim ya. filiz alğlıyo ve kafasını yılmaz ın omsuna yazlıyo. şahaneydi ya.
Bu daha neki arkadasim, sen daha gelecek olan bolumleri bi gor, yani hep beraber gorelim. Bu ASK tarih yazacak, tarihe altin harflerle degil ASK harfleriyle yazdiracak, Leyla ile Mecnuna, Ferhat ile Sirine, Asli ile Kereme tas cikartacak(mis !) !!! Benden soylemesi.......ve sevinmesi :cheer:
yılmaz ne kadar düşünceliymiş öyle şaştım doğrusu acayip de sportmen düşmanıyla eşir şartlarda savaşmak helal olsun orda bir aile resmen dağılmış bu hala burada intikam düşünüyor .birisine iyilik yaparak ondan intikam almak .adam haklı asıl darbeyi kendisi vuracak ki o zaman tatmin olsun böyle intikamın tadı mı çıkar
yilmaz cok havalanmisti ömer uzatmalarda gol atmis gibi oldu..
ama yinede elifi bu sekilde kullanmasi hic hosuma gitmedi..yanlis bi zamandi ve hic yeri degildi bence.
handan hanimin elifle konusmasi cok etkileyiciydi..elifi artik o da kabullenmeye basladi..ve sanirim ilerki bölümlerde cok iyi anlasacaklar..
yilmaz filiz sahnesi cok kisa sürdü..ayni karelerde daha uzun görecegimi zannetmistim..
bu yilmaz ne yapmak istiyor biri beni aydinlatsin
haberi alir almaz hastaneye kosuyor ve filizi teselli etmek istiyor .
sonralarda elifi aramak istiyor ve hamile oldu haberi alinca tas kesiliyor .
artik bir karar verse iyi olacak elifmi yoksa filizmi,
elife gelince hanimefendi cocuku aldirmak istiyor vay vay vay , neymis durumumuzu görmüyormusun diyor annesine , ne varmis durumunda bu kadar da büyütülmez bir kücücük olay ya , canina minet vallaha yemin ediyorum ömer hapisde kalsa cikar iki göbek atardi , ben böyle birini daha ömrümde görmedim.
yazik ömerde haberi alinca ne kadar sevindi acaba cocuku aldirmak istiyorum haberi alinca ne olacak adam resmen yikilacak bence
Bu daha neki arkadasim, sen daha gelecek olan bolumleri bi gor, yani hep beraber gorelim. Bu ASK tarih yazacak, tarihe altin harflerle degil ASK harfleriyle yazdiracak, Leyla ile Mecnuna, Ferhat ile Sirine, Asli ile Kereme tas cikartacak(mis !) !!! Benden soylemesi.......ve sevinmesi :cheer:
Sagol Kurdoglu dusuncelerime hak verdigin icin arkadasim..Mantik hatalari bolumunde..sagoll...
Herzaman demisimdir sevgiye ve a$ka sadik kalanlarin olsun en guzel sevdalar ve yasanmasi gereken a$klar..
Filiz sevdigi icin her turlu fedakarligi yapmaya hazir biri..Ne kadar zengin olursa olsun yureginde hep bir alcakgonulluluk mevcut..Yilmaz icin herseyi goze aldi..Tabiiki bu ilgisizligi vede üzüntüleri asla haketmiyor Filiz..
Ama eminim Yilmazda elbet birgun Filizdeki bu sadakati ve derinden gelen sevgiyi fark edecek ve karsiligini sunacaktir..
kurdoglunun dedi seyler bence su durumda daha cok bekleriz yilmaz hala elif diyor baska birsey demiyor bulunmaz hint kumasi mübarek , artik insallah yilmaz da duyuar elifin cocuku aldirmak istemesini ve görür nasil bir insan oldunu
elif hakkında ne diyeyim artık ben.bi an bölüm başlarında NORMAL bi insan oldu sandım,ömer'e fln iyi davrandı hani BİRAZ üzüldü ya!ama yanılmışım.kız hamile ya,bebeği olucak ama yine BUZ gibi...yok ömerle çok büyük problemleri varmış da çocuğu aldırıcakmış..bahaneye bak!nedir acaba bu aşılamıycak problemler merak ettim..o zman evlenmiycektin kızım!ömer'in suçu ne..bu kız ömerden bu kadar NEFRET ediyor anladık yani.yazık ona ya,merak ediyorum zalim karısının bebeği aldırıcağını öğrenince ne yapıcak..biliyorum yine elif'in savunucak bi yanını MUTLAKA bulucaksınız ama ben bu kadar ruhsuz ve düşüncesizini görmedim kusura bakmayın artık..
yılmazıda anlamıyorum yaa..nden elif'i arıyo..geçen bölüm neler söyledi hepsini unuttu herhalde..salih sorduğunda hala BİLMİYORUM diyebiliyo!..ne zaman vazgeçicek bu eliften merak ediyorum..son bölümde fln herhalde..
filiz'in yılmaz gittikten sonra yanımda kalmanı çok isterdim demesi de çok güzel..herşey yılmazda bitiyo filiz için bişeyler yapmaya çalışsa..tamam biraz zorlar filiz onu ama çok seviyor sonuçta..ya ama yeter artık ben FİLİZ VE YILMAZI beraber görmek istiyorum..!
Elif bir kez daha ne kadar buzzzzz gibi oldugunu gosterdi.Tabi karakter olarak.Yilmaz Filize seni bir daha uzmeyecegim diyor ama hisseleri toplayip duruyor.Ya Merale engel olup hisseleri geri verecek..Elif simdi gidip cocugu aldirirsa Omer artik ne yapar ayni sekilde Fahriyede boyle birsey yapabilir. Kemalin karisi napmaya calisiyor belli degil bu kadarda yas olmaz yani
kemal beyin esi canana ne demeli..ben o kadini cözemedim..cözen varsa anlatsin..kemal nerde hata yapti acaba..?yine gün boyu uyumaya basladi..güzel yüzünü asti yine.
Ya ben nefret ediyorum böyle durumlardan...... Annesi kızının çocuğu aldırmak istediğini bilmesine rağmen, Ömer Elif'in kendisini istemediğini bilmesine rağmen bir kasıntı halinde ortalıkta dolaşıyorlar. Mikser'ler yani... Sadece ortalık karıştırmaya yarıyorlar..... Bencilce, karşıdaki ne istiyor acaba demeden sadece kendi istedikleri olsun istiyorlar...
Ömer'den nefret ediyorum!!!!
Geçen haftanın finalinde Elif çocuğu aldırır, Ömer'i istemiyorki çocuğunu istesin diye bir tahminde bulunmuştum, doğru çıktı.. Elif o çocuğu doğurmayacak, göreceksiniz.......
Yilmaz'i bende tam olarak cozmus degilim dogrusu. Filiz'i gormeye gittiginde cok hosuma gitmisti. Fakat sonra hala Elif diyince acayip oldum dogrusu. Eh ne yapalim, bizde onumuze konani izleriz.
Dogrusunu soylemek gerekirse Filiz'in Yilmaz'a sonra ters cevap vermesi cok etkileyiciydi. Insanin duygularinin bazen nasil ikiye ayrildigini gosteriyordu.
Handan Elif'le konusurken performansi harikaydi. Ilk defa ona gicik olmayarak izledim. Tebrik ederim kendisini. Ama Elif'in yaptigi ayni hatayi oda yapti. Hicbirsey saklamamasi lazimdi kocasinda. Sakladi ve simdide pisman.
Salih'e uzulmemek elde degil. Bir turlu yuzu gulmedi. Ama Fahriye'yede yazik. Herhalde bu durumda geri Cemil'e doner...tabi ortalard olursa.
Elif'e ne yazikki yine hak veremiyorum. Insan nasil cocugu aldirabilir ya? Kucucuk bir cana nasil kiyilabilir? Sonunda o senden bir parca. Tamam Omer'e asik olmayabilir ama karnisinda olan onun bebegi.
Omer son sahnede gercekten tokat atmis gibi oldu. Yilmaz'i buyuk bir saskinlik icinde birakti. Yilmaz'la beraber bende sok oldum. Yani hic beklememistim dogrusu. Ama Omer '"cok mutluyum" diyince gelecekleri gordum. Yilmaz'a cok yazik oldu.
kemal beyin esi canana ne demeli..ben o kadini cözemedim..cözen varsa anlatsin..kemal nerde hata yapti acaba..?yine gün boyu uyumaya basladi..güzel yüzünü asti yine.
hakikaten o kadının sorunu ne biri anlatsızn bana ben kaçırmışım yaa...sinir etti beni
ben elifin çocuğunu aldırmasını istemiyorumm ..sanırım ben anne olamadığım için bebeklere karşı aşırı hassasım :icon_roll
ben bugün filiz ve yılmaz birbirlerine sarılırken çok yakıştırdım onları yine..onlar bir araya gelsin :blush:
buz gibi elif de ömerle evli kalıp doğuruversin çocuğunu
Yilmaz'i bende tam olarak cozmus degilim dogrusu. Filiz'i gormeye gittiginde cok hosuma gitmisti. Fakat sonra hala Elif diyince acayip oldum dogrusu. Eh ne yapalim, bizde onumuze konani izleriz.
Dogrusunu soylemek gerekirse Filiz'in Yilmaz'a sonra ters cevap vermesi cok etkileyiciydi. Insanin duygularinin bazen nasil ikiye ayrildigini gosteriyordu.
Handan Elif'le konusurken performansi harikaydi. Ilk defa ona gicik olmayarak izledim. Tebrik ederim kendisini. Ama Elif'in yaptigi ayni hatayi oda yapti. Hicbirsey saklamamasi lazimdi kocasinda. Sakladi ve simdide pisman.
Salih'e uzulmemek elde degil. Bir turlu yuzu gulmedi. Ama Fahriye'yede yazik. Herhalde bu durumda geri Cemil'e doner...tabi ortalard olursa.
Elif'e ne yazikki yine hak veremiyorum. Insan nasil cocugu aldirabilir ya? Kucucuk bir cana nasil kiyilabilir? Sonunda o senden bir parca. Tamam Omer'e asik olmayabilir ama karnisinda olan onun bebegi.
Omer son sahnede gercekten tokat atmis gibi oldu. Yilmaz'i buyuk bir saskinlik icinde birakti. Yilmaz'la beraber bende sok oldum. Yani hic beklememistim dogrusu. Ama Omer '"cok mutluyum" diyince gelecekleri gordum. Yilmaz'a cok yazik oldu.
Cunku Elif hanimefendinin akli halen Yilmazda..Tekrar birlesirler diye umuyor..Ya bir insan bu kadar soguk olamaz..Niye evlendin o zaman Omerle..Omer gibi bir kocasi var halen Yilmaz da Yilmaz iyi yani..Yilmazda ayri bir komedi.Simdi Elifin tamamen kendinden uzaklastigini ogrenince bosuna hirs yaptigini anladi...Dizi cok acaip ya bir tarafta acaip kar var diger tarafta yerde su bile yok (Omerin Savciliktan cikisi vs.) ayri gunlerde cekildigi belli oluyor :)
su elif birakin yilmazi ömeri bile haketmiyor ,kendi egolari icin ortaliki kiriyor .
su canan hanimdan bende birsey anlamadim heralde mutlu olmak istemiyor ogluna
iyhanet etmek gibi birsey saniyor heralde mutlu olursa
Yilmaz'in intikam hakkinda soylediklerim dogru cikti, boyle olacagini fark etmistim.
Canan hanima gelince bence biraz uzgunluk var oglu hakkinda, evet, fakat bir yandanda bana Kemal'i bir test'ten gibi geciriyormus gibi geldi. Sanki boyle bir duruma duserse 'acaba Kemal hala beni beklermi' diye dusunuyor. Kemal'le olan son sahnesinde mahsus'dan fotografida goturdu kensinle yataga. Kemal'in onu oyle gormesini istedi.
Ya ben nefret ediyorum böyle durumlardan...... Annesi kızının çocuğu aldırmak istediğini bilmesine rağmen, Ömer Elif'in kendisini istemediğini bilmesine rağmen bir kasıntı halinde ortalıkta dolaşıyorlar. Mikser'ler yani... Sadece ortalık karıştırmaya yarıyorlar..... Bencilce, karşıdaki ne istiyor acaba demeden sadece kendi istedikleri olsun istiyorlar...
Ömer'den nefret ediyorum!!!!
Geçen haftanın finalinde Elif çocuğu aldırır, Ömer'i istemiyorki çocuğunu istesin diye bir tahminde bulunmuştum, doğru çıktı.. Elif o çocuğu doğurmayacak, göreceksiniz.......
Vallah sana hak vermemek ellde deyil Bende bugün baya sinir oldum
Elifin Annesi kizinin arkasindan ona güvenerek söyledigi seyi gidip Ömere
anlatti Yani kizi mutsuz, Ömeri istemiyor o gidip ortaligi karistiriyor
Ömerde tabii firsati kacirmadan Yilmaza söyledi :(
Buarada Yilmazin hala Elifi düsündügünü gördük ama sanirim bu olaydan
sonra kesinlikle onu kafasindan silip atacaktir bu kadari biraz fazla oldu
Fahriyenin durumuna da cok üzüldüm Bi türlü Salihle mutlu olmicak mi ne?
fahriyede hamile,bi de onun durumunu düşünelim..kocası cemil'le asıl onun aşılmıyacak problemleri vardı zAmanında..dayak bile yedi hatırlarsanız.ama o kadın çok dayandı belki olabilir diye uğraştı..boşandılar ve hamile olduğunu öğreniyo..ve çocuğu aldırmayı düşündüğünü sanmıyorum..onun yaptığı cemil'i aramak..düşünün fahriye BOŞANMIŞ biri ve kocasının zamanında çok hatası olmuş..ama o böyle olmasına rağmen bebeğe kıyamıyor..ben bebeği aldırmıcağını salih'e şimdi ben sana geç kaldım sözünden anlıyorum
ama elif hanım ne yapyor!ona deliler gibi aşık bi kocası var...elif hanımın o meşhur aşılamıycak problemi de yılmaza olan aşkı!!!..çok yazık çok ne diim..baştan hata yapmasaydı..
yaptığı hataların bedelini bi bebeğe ödetemez elif hanım!
Adam iyi sabrediyor yani..Bence Elif, Fahriye ve su Canan hanimi bir klinige yatirip tedavi etmeleri lazim..Bunlar varlik icinde mutlu olmayi bilemeyen insanlar..Bakin Ali'ye yiyor fircalari halen lay lay lom :)
Ben dayanamadim, yine Filiz/Yilmaz sahnesine donuyorum :icon_ange
Hatirladigim kadariyla Yilmaz Filiz'e "Birdaha seni uzmiycem" demisti. Cok hosuma gitti gercekten. Fakat merak ediyorum Filiz'i nasil uzmiycek. Cunku Filiz simdiden uzulmeye baslayacak.
Yilmaz ve Filiz'in sarilmasi cok hostu. Ayrica Yilmaz'in Filiz'i beklemeside baya guzeldi. Ustelik Filiz'in Yilmaz'a verdigi o kacamak bakis insanin gozunun onunden gitmiyor.
A kacamak bakis cok hosuma gitti dogrusu :icon_ange
Çok erken başlamışsınız muhabbete ama fazla bişey kaçırmadan yetişmişim.
Canan'la ilgili tüm yorumlara katılıyorum.Ne bunaltıcı kadın tamam oğlunu kaybettin Allah rahmet eylesin ama çevrendeki insanların hayatını zindana çevirmeye ne gerek var.Kemal Bey eli öpülecek adam her yiğidin harcı değil böyle bir hayata katlanmak.
Herzamanki gibi Yılmaz'a fena halde gıcık oldum.Hele son bölümde ne öyle kendinden emin cool tavırlar zaferini ilan etmek isteyen muzaffer kumandan pozları...Ama Ömer indiriverdi havasını "baba oluyorum."diyerek de onunda havasını Elif indirecek muhtemelen çocuğu aldırmak istediğni söyleyince:PElif'in annesi bir karşı atak yapıp Elif'i doğuma mecbur bırakmaya çalıştı fakat bu geri tepecek bir hamle malesef ve Elif ile Ömer'in ilişkisini daha içinden çıkılmaz bir hale sokmaktan başka işe yaramayacak.
Yılmaz'ın Ömer'e yardımı da Ömer'e hakkını teslim etmekten öteye geçemedi.Çünki savcı çok gereksiz yere ek gözaltı süresi istedi bir nevi toplumcu tavrı, üst sınıf mensuplarına özel muamele yoktur mesajını vermeye çalışırken Ömer'i harcadı.Yani ibret olsun diye verilen bir karar.
Elif'in soğukluğu annesini bile çileden çıkartacak seviyeye geldi hamd olsun:)Annesi bile isyan etti yeter artık biz ne yapalım...
bencE OMERINSOYLEMESI YILMAZA COK IYIIIIIIIIIIIIIIIII OLDU HALADA ELİF ELİF DMES İLK DEFA KENDI ISMIMI SEVMEMEYE BASLADIM YA ELİF COK İGRENC BİR KIZ GUZELIM FILIZ VARKEN HER ZMN FİLİZ_YILMAZZ
elif'in annesi ömer'e elif'in hamile olduğunu söyleyerek çok iyi yaptı .ömer'in baba olacağını öğrenmek en doğal hakkı . ne yani elif hanım aşılamıyacak problemleri (!) nedeniyle bir bebeğin canına kıysın. ömer'in de bunlardan hiç bir haberi olmasın hayır elif hanım bu kez sizin istediğiniz olmayacak
Yılmazın hastaneye gitmesi ve filizle sarılmaları çok hoştu..hele o filizin kaçamak bakışı süperdi!! Ama yılmazın sonradan elifi aramaya çalışması ve salihle konuşmasında hala bilmiyorum demesi... ya bi karar versin artık!! Ama bence yılmaz elifin şimdi hamile olduğunu öğrenince artık dönüşün olmayacağını kadafasına koyacak iyice...
handan'ın konuşması çok güzeldi,ilk defa ondan iğrenmedim ben de... fahriyenin hamile olması bana çok saçma geldi,sonuçta cemille araları hiç iyi değildi,pek mantıklı olmamış... elif'in bebeği aldırmak istediğini öğrenince ömer'in surat ifadesini çok merak ediyorum,tabii öğrenmeye fırsayı olursa... elifin annesinin yaptığı da çok bencilceydi. yılmazın filize karşı olan tutumunun nasıl olacağını çok merak ediyorum,nasıl onu üzmeyecek...
forever_bim
04-03-06, 00:18
Arkadaslar ben bu diziyi cozemedim gitti.
YILMAZ: Tam komedi. Filize yakinlasmalarini goren onu kor kutuk asik sanir. Sonra en zayif olduklari anda (kizin babasi kriz gecirmis abisi hapiste annesi hasta kendisi hastanede yapayalniz) git ve hisselerden pay kopart. Yok ya..........Sonra da Elifi ara...........Vay be sen neymissin diyesim geldi. Arkadaslar istediginiz kadar kizin bana Yilmaz Filizi hic mi hic hak etmiyor. Intikam oyunu intikam oyunu. Baydi artik.
ELIF: Kocasina destek cikmaya calismasi, Handan Hanimi anlamasi benim hosuma gitmisti. Elinden geleni yine yapmaya calisirken tutturdu cocugumu aldiracagim diye. Baska antika. Gul gibi koca gul gibi bir de cocuk olacak. Daha ne istiyor. Anlamiyorum.
FILIZ: Kesinlikle saf davranmamali hatta Yilmaz ayaklarina kapansa bile kolay teslim olmamali.Yilmaz sirketi alacagim Omeri Elifi batiracagim diye onlarla beraber Filizi de tavaya atmis ucunden kizartma yapiyor. Bu adamda akil yok mu??? Zekasindan etkilendigini soyledigi bu kiz gunun minimum sekiz saati bu sirkette calisiyor....
OMER: Baba olmayi hak ediyor. Yilmaza verdigi cevap da tam tokat gibiydi. Umarim Elifi vazgecirir. Hapishanede soguktan dondugu vakit gercekten de ona acidim. Omer iyi bir karakter Tariki birakip kacmadi bazilarinin sandigi gibi.
Bu sirket neden bu hale geldi?Yilmazin hisseleri almasiyla bir ilgisi olamaz.Birde bu var.Sirketin yurtdisindaki ortaklari el cekiyor ama neden?Yilmaz sirketin hisselerini topluyor su anda baska birsey yapmiyor ki?
Birde uzun zamandır dikkatimi çeken birşey var aslında Ihlamurlar Altında'ya has değil genelde tüm dizilere sirayet etmiş bir problem.Alkol tüketimi...Dizinin her bölümünde mutlaka bir meyhane sahnesi var, bu bölümde güpegündüz meyhane sahnesi görünce Yuh demekten alamdım kendimi.Alkol tahşidatını falan geçtimde meyhane kültürü denen birşey var bari ona saygı duyun.Öyle devlet dairesi gibi sabahın seherin de açılmaz meyhaneler.
Zaten MAŞALLAH dizilerimizde su içen insan yok.Dallas misali viski kadehiyle dolaşmayanı dövüyorlar sanki.Sigara sahnelerini kapatan zihniyet zahmet edip alkol sahnelerine de bir çözüm bulacak mı acaba?Malum tüm kötülüklein anası elini kolunu sallayarak dolaşıyor ekranlarımızda.
forever_bim
04-03-06, 00:28
Stormy;
Tek Stilin yonetimindeki ufak bir strateji hatasi sirketi Yilmaz ve Meralin onune kaydirdi....Yara alan ceylana saldiran akbaba ve sirtlanlar seklinde avi parcalamaya basladilar.
Yılmaz'ın tabiri caizse kutsallaştırıması alanına kayıyor dizi.Erdem zengini yüce insan, her alanda donanımlı kusursuz varlık.Bir dokundu yıktı borsayı(Doların düşmesinde payı olduğundan da şüpheleniyorum:P)bir hamleyle Teks-Stil'i batırdı, oturduğu yerden ve entirikalarından kusur kalmadan çalıştığı şirketi kâra boğdu.
Yılmaz gibi iki ekonomistimiz daha olsa şimdi ekonomimiz Japonya'yla yarışıyordu.Neyse NANKÖRLÜĞÜN LÜZUMU YOK şimdilik Yılmaz'la idare edelim:)
Birde uzun zamandır dikkatimi çeken birşey var aslında Ihlamurlar Altında'ya has değil genelde tüm dizilere sirayet etmiş bir problem.Alkol tüketimi...Dizinin her bölümünde mutlaka bir meyhane sahnesi var, bu bölümde güpegündüz meyhane sahnesi görünce Yuh demekten alamdım kendimi.Alkol tahşidatını falan geçtimde meyhane kültürü denen birşey var bari ona saygı duyun.Öyle devlet dairesi gibi sabahın seherin de açılmaz meyhaneler.
Zaten MAŞALLAH dizilerimizde su içen insan yok.Dallas misali viski kadehiyle dolaşmayanı dövüyorlar sanki.Sigara sahnelerini kapatan zihniyet zahmet edip alkol sahnelerine de bir çözüm bulacak mı acaba?Malum tüm kötülüklein anası elini kolunu sallayarak dolaşıyor ekranlarımızda.
En son bi arkadasimiz da dikkat cekmisti buna. Gercekten nekadar hakli oldugunuzu uzulerek goruyorum. Maalesef bi hunermis gibi nerdeyse her dizide var, kardesim butun Turkiye rakici sarapci viskicimi yoksa. Sadece dizilerden takip edecek olsak Turkiyemizi bu aci ama bi okadarda tuhaf gercekle karsilasiyoruz. Ozellikle I.A. dizisine sirf bu konu ile ilgili binlerce sikayet gonderilmis ama takan kim. Duduk yonetmenin elinde kardesim, istedigi zaman dur diyor istedigi zaman icirtip kudurtuyor........
forever_bim
04-03-06, 00:45
Gecen yil sigara konusunda diziler uyarildi. Bu yil da sanirim alkol konusunda bir uyari olacak. Cunku Kemal ve Ekrem Leylayi dinlemeye gidiyorlar orada zaten alkol var. Bir de Salih ve Yilmaz artik gunduzden basladilar. Haklisin Esperanza. Biraz dikkat edilmeli.
forever_bim
04-03-06, 00:50
Yılmaz'ın tabiri caizse kutsallaştırıması alanına kayıyor dizi.Erdem zengini yüce insan, her alanda donanımlı kusursuz varlık.Bir dokundu yıktı borsayı(Doların düşmesinde payı olduğundan da şüpheleniyorum:P)bir hamleyle Teks-Stil'i batırdı, oturduğu yerden ve entirikalarından kusur kalmadan çalıştığı şirketi kâra boğdu.
Yılmaz gibi iki ekonomistimiz daha olsa şimdi ekonomimiz Japonya'yla yarışıyordu.Neyse NANKÖRLÜĞÜN LÜZUMU YOK şimdilik Yılmaz'la idare edelim:)
Cok supersin arkadasim gecenin bir vakti beni neselendirdin. Yilmaz yanina da Salih eklendi mi tamamdir. Cinin ekonomik buyume hizini gececegiz az kaldi.
Bu bölüm güzeldi..
Ama fahriyenin hamile olması çok saçma.. Tam bir türk filmi kıvamına döndü dizi.. Aman bi de o yetmezmiş gibi elif hanıma kimseden izin alamadan babasına bile söylemeden çocuğu aldırmak gibi önemli bir kararı tek başına al.. Olacak İş değil.. Annesi bile söyledi ne soğuk kızsın sen ya.. :) Yılmaz herhalde bundan sonra tamamen vazgeçerde elif hanımda önündeki deplasmanalra baksa.. Valla ömere bu kararını söylesin kesin.. Bir fener gs maçı çıkar o an.. Artık kim öle kim kalaaa.
Üzülerek yazıyorum ki, Ihlamurlar Altında dizisinin şimdiye kadar seyrettiğim en sıkıcı en durgun bölümüydü.. Erol'un iyileşeceğine kesin gözle baktığım için bu kısımda çok fazla heyecan yaşamadım. Yalnız Filiz'e çok üzüldüm önce babası sonra kardeşi hatta annesi perişan oldu. Ömer'in önce hapis yatabileceğini düşündüm ama daha sonra çıkacağına kesin gözle baktım buradada çok fazla heyecan ve haraket yaşamadım diyebilirim. Bu bölümde en çok Yılmaz'ın hastaneye gelip Filiz'e destek çıkması, Handan'ın Elifle yoğun bakım odasında konuşması ve son sahnede Ömer'in Yılmaz'a sarf ettiği sözler oldu. Elif ise kendi hayatını mahvetmeye devam etti bu bölümde de.. Hamile olduğunu öğrendiğinde verdiği tepki, hamile olduğunu annesine ve en yakın arkadaşına söylerkenki tepkisi, bir bebekleri olacağını Ömer'e yani bebeğin babasına kendi kocasına söylememesi.. Elif artık ne yaptığını bilmez bir hal aldı.. Her bölüm daha itici geliyor bana hatta Elif çıktığında içim bayılıyor artık neler saçmalayacak bakalım diye.. Bunların haricinde Fahriye hamile yine hayatı alt-üst oldu ne yazıkki.. Salih'in teklifini red edecek gibime geliyor. Canan ise oğlunun özlemini yeniden hatırladı sanırım Kemal beyle aralarında yeni problemler çıktı. Fakat bu defa Kemal ılımlı değil aksine sert ve kızgın.. Bu arada Elif galiba Ömer'e söylemeden aldıracak çocuğu ve çok büyük sorunlar yaşayacaklar keşke annesi Elif'E haber verseydi ben Ömer'e söyleyeceğim diye.. Genel olarak durağan ve sıkıcı bir bölüm olarak düşünüyorum bunuda hapisane ve hastane sahnelerinin çokluğuna bağlıyorum. Tabii birde Elif'e.. Herneyse haftaya daha heyecanlı ve haraketli bir bölüm umuyorum.
Ya bide ben bu Ömer'i çok seviyorum.Saf-maf ama çok tatlı:P.Hele bu bölümde nasılda sevindi baba olacağım diye.İnsanın ekrana elini uzatıp boğası geliyor Elif'i daha kaç hayat mahvedecek bakalım...
Yine güzel bir bölümdü.Filiz güçsüz bir andaydı ve çok üzgündü.Yılmaz'ın gelişi çok iyi oldu.Odanın kapısından onu izleyip gülümsemesi de Yılmaz'ın gelişinden memnun olduğunu gösteriyor,Fakat toparlandı ve yaşananlar hatırlandı işte o anda Yılmaz'a soğuk davrandı.Yılmaz'da bu duruma çok bozuldu biraz da iyi oldu aslında.Yılmaz'ın daha çok Filiz'in peşinden koşması gerekiyor.
Ömer'in çocuğu olacağını öğrendiğini zaman ki sevinci çok güzeldi.Ömer çok tatlıydı ama malesef Elif Ömer'in bu sevincini kursağında bırakacak.
Salih'in Fahriye'ye söylediği sözler çok hoştu.Bu sefer erken davranmak istedi ama Fahriye kendisinin geç kaldığını söyledi.Şimdi bundan Fahriye'nin hamile olduğu sonucunu mu çıkarmalıyız?Bu şekilde olursa çok saçma olur.Fahriye çok uzun zamandır Cemil'den ayrı,böyle bir şeyin olması mantıksız olur.Tabi Fahriye'nin başka bir sorunu yoksa.
kusura bakmayın, bu diziyi ömer yani sinan tuzcu için seyrediyorum, elif ve yılmaza ise artık iyice sinir oluyorum, elif senden vazgeçtiyse bunda ömerin suçu ne elif sanki 5 yaşında çocuk mu? Kararsız ve dengesiz elif ne istediğini bilmemenin cezasını çekiyor hem de etrafa zarar veriyor, ah ömer o senin sevgine layık değil, hem ömere hem de filize çok ayıp ediyorlar,
........İnsanın ekrana elini uzatıp boğası geliyor Elif'i daha kaç hayat mahvedecek bakalım...
Sirf bu yuzden kac milyon kisinin televizyonu kirilmistir gercekten cok merak ediyorum, yarinki haberleri herzamankinden daha dikkatli okuyacam. Bakalim gercekten Elifi eline gecirebilen cikmismi diye......
GULBEYAZ76
04-03-06, 08:35
Bu diziyi izlemekten çok sıkıldım yeter artık.İlerki bölümleri seyredeceklere şimdiden allah sabır versin.
Bu nedir ya kaç haftadır bırakıyorum diyorum ama son bir kez daha bakıyım diyorum.
Her bölüm biraz daha kafa karıştırıyor.Her bölümden sonra kendime kızmaya başladım kimin ne hissettiğini anlayamıyoruz.
Ben filizi seviyorum yılmazla yakıştırıyorum ama yılmazın kesinlikle onu haketmediğini düşünüyorum.
Bir önceki bölümde yılmaz-elif sahnesinde tamam artık yılmaz elifden soğudu dedik ve rahatladık.
Bu bölümün hali neydi filizin yanında destek oluyor üzülmesini istemiyor samimiyetime inanacaksın diyor.
Ömere yardım ediyor şartları eşitleyecekmiş.Az kaldı elifin kendisine geldiğini söyleyecekti ömere karından eminmisin gibi bir laf etti.
Dahası elife telefon etmeye kalktı sonrasında vazgeçti hadi elif tel.açdı ne diyecekti.
Salihle olan konuşmalarıda içimi daraltdı.Geçen hafta elifi istemedim onu görünce sadece acı çekiyorum demişti bu hafta elifle ikinizin bir şansı olamazmı dediğinde bilmiyorum dedi.
Şimdi elif hamile diye ondan uzaklaşır filize yaklaşırsa ne anlamı var.
Bu iki karaktersizin bizi 2 sene oyalıyıpta beraber olmalarını seyredemiyecem.
Biraz uzun oldu ama son son içimde ne var ne yok dökeyim dedim.
mavi deniz
04-03-06, 09:15
evet arkadaşlar gördükkü yılmaz elifi halen seviyo telefonla aramaya bile kalktı kızı filize sadece acıyo bu aşkka dönüşürmü bilemem :icon_ange ben elifi destekliyorum insan sevmedigi bir insanın çocugunu neden dünyaya getirsinki bencede aldırsın :img-huh: ömer çok tatlıydı hakikaten dün akşam yılamzın ofisine gittiginde çok sinsi yaklaştı gibi ama bir an elifin yılmazdan yardım istedigindende kuşkulanmadı degilya çıldırdı resmen ya gözü döndü yılmazın hapisenedeyken elifle ömerin evlenmesini dile getirdigi an elifi halen nasıl sevdigini bikere daha anladım hele salihle içerken bir şans daha falan dedilerya bence elif yılmaz aşkı sürecek bu arda arkadaşlar tam yılmaz ömere gol attı derken ömer can alıcı vuruşu yaptı valla maç doksan dakka derler ya öyle bakalım gelecek bölümü iple çekiyorum resmen :img-book: şimdilik ömer:2-yılmaz :1 :icon_roll
Gerçekten benimde artık kafam karışöaya başladı.Ya biz herşey rayına otursun Elif tamam pişman dahada pişman olsun cezasını çeksin Ömerle evli kalsın Yılmazda Filizle olsun istiyoruz ama ozman işlenicek konu kalmazki dimi arkadaşlar .Eninde sonunda Filiz Yılmz aşkı olucak evet ama bunu hemen gerçekleştirmiycekler senaristler artık anladım daha çok gelgitler olucak böyle kafa karıştırıcak şeyler eğer istediğimiz gibi olsa o zman ne heyacan kalıcakki dizide biz zaten bunlar için izliyoruz yaa.
Filiz canım bu bölüm çok duygulandırdı beni ya bu kız çok süper üzgünü canlandırıyo hep böle düştü düşücek bi haldeydi zor duruyodu ayakta Yılmazın yanına gelmesiyle tamamdır artık bu aşk başlıyor diye düşündüm bende (taa ki elifi arıyana kdar.) şunuda gördük Filiz yılmazı çok seviyo ama o gururu ve güçlü kişiliği öle kolay pes etmiycek.Ama Yılmazıda onu beklerken görmesi çok güzeldi herhalde gidicek diyemi düşünüdü ne öle kaçamak baktı
Yılmazın elifi tekrar aramasını neye bağlıycam bilemiyotum ama ;Bence yılmazdaki tamamen saplantı oldu.Ya ben bu dizide en çok onu anlıyabiliyotum aslında (elife söyliycek hiçbişeyim yok çok fazla sinir olmaya başladım ona anlıyacağım az da olsa hak verebileceğim hiçbir yanı yok) canım filiz ona sölenebikirki saf,iyi niyetli..... Bazı arkadaşlar demişki deniz fenerinde sölediklerini nasıl unuttu şimdide arıyo.Ya bu adam nekadar xmaan geçti bilmiyorum ama hep bu anı bekledi Elifle yüzleşmeyi çektirdiklerinin hesabını sormayı tokat gibi yüzüne indirmeyi ama sonra nasıl ağladığını da gördük.Çok karışık duygular içinde dünde sölediği gibi hala bilmiyorum diyo ama bir taraftan yüzüğü camdan fırlatıyo vs... içindeki tamamen hıurs ve kin tabi bunun daha fazla uzamasını istemiyoruz biz filizle başlamsı adına.
Bölümdeki en güzle sahneler Yılmazın hastenete gelişi Handanın Elife içine döküşü ve Ömerin Yılmaza o büyük keyifle ''Baba olucam '' demesiyidi bunların dışında heyacan yaratan aslında hiçbişey yoktu.Babalarını iyileşeceği kesindi.Ve Yılmazın Ömere yardım ediceğide.Orda Ömere çok üzüldü nezaarette.naısl da üşüyo ezikti..onu tabi hiç böle görmemiştik.
Elifin bebeği aldırması konusuna gelince haklı görülecek hiçbir tarafı yok tabi ama bu kıza herşeyi yapar zaten.ve öyle tahmin ediyorumki bu bebeği dünyaya getirmiycek ve gerilim bir süre artıcak işler karışıcak ay ne olcak aca ba yaaaaaaaaa........
Fahriyenin durumuda saçma olduğu kadar üzücüde belki hamile değilde başka hastalığı vardır bizim saf kız öle zannediyordur ya ne biliiym bunlar ayrıydı biz mi öle biliyoduk bilmem.... yani mutlu olamıycak tekrar kocasına dönek zorund kalıcak yada çocuğu salihe söliycek ve ona rağmen evlenicekler salihte çocuğu nüfusuna alır...
En son sahne heyecan olarak süperdi ama beni hiç sarmadı.ya ben Yılmaza çok üzülüyorum napıyım ömere çok üzlmüştim bu bölümde elifin yaptığı hiçbileyi haketmiyo tamamen iyi niyetli fazlasıyla herşeyi rağmen onu koruyo falan da öle Yılamzın yanına gidip keyiyle baba olucağını söliyince çok çirkinleşti.Ah be yılmaz gör artık hala Elif diyosun dedim taş kesildi garibim...
Çok yazdım galiba :blush: :blush:
ben dun aksamki bolumden bir tek sunu anladim: bu dizi elif-yilmaz askiyla bitecek. mutlu sonla demek istemiyorum, yani illa ki bir araya gelecekler de demiyorum. mutlu ya da mutsuz bu dizi o ikisinin hala birbirlerine duydugu askla bitecek bence.
tabii ki olan filiz'e oluyor arada, ama dogrusunu isterseniz ben omer icin hic uzulmuyorum, hele dun aksamki son sahnede icindeki kotu cocugu bir kez daha bize gosterdikten sonra.
elif'in annesine ise sinir oluyorum zaten.
bir de belirtmeden gecemeyecegim. dun aksam en cok handan hanim icin uzuldum.
sevgiler
sibel
Bu bölümde elifin annesine ve ömere öyle sinir oldum ki anlatamam ya.Bosbogaz gidip hemen yetistiriyo ömere elifin hamile oldugunu hiç kaçirmak istermi zengin damadi bi de çoçuk oldumu garantiye aliyor herseyi sinir sey.Elif insalllah çocugu aldirir veya bi kaza olurda çocugunu düsürür yoksa çocuk araya girerse çok kötü olur.Hele ömer nasil da piskin piskin bakti yilmazin gözlerine elifin hamile oldugunu söylerken yilmaza çok üzüldüm.Ahhhh yilmaz ahh elifi hala deliler gibi seviyo ama gururuna yenik düsüyor.Elif ile karsilastiginda nasil seni herseye ragmen seviyorum dercesine bakti ve sonra elifi aradi. Keske ömer elifin hamileligini ögrenemesydi.
YILMAZ & ELIF
Bu bölümde elifin annesine ve ömere öyle sinir oldum ki anlatamam ya.Bosbogaz gidip hemen yetistiriyo ömere elifin hamile oldugunu hiç kaçirmak istermi zengin damadi bi de çoçuk oldumu garantiye aliyor herseyi sinir sey.Elif insalllah çocugu aldirir veya bi kaza olurda çocugunu düsürür yoksa çocuk araya girerse çok kötü olur.Hele ömer nasil da piskin piskin bakti yilmazin gözlerine elifin hamile oldugunu söylerken yilmaza çok üzüldüm.Ahhhh yilmaz ahh elifi hala deliler gibi seviyo ama gururuna yenik düsüyor.Elif ile karsilastiginda nasil seni herseye ragmen seviyorum dercesine bakti ve sonra elifi aradi. Keske ömer elifin hamileligini ögrenemesydi.
YILMAZ & ELIF
Arkadaşım bu nasıl bir mesaj!
Okurken gözlerim faltaşı gibi açıldı. Umarım gerçek düşüncelerin değildir. hiç bir aşk, hiç bir hayat masum bir bebekten daha önemli değildir. Lütfen dizi kahramanları birleşsin diye böyle sadistçe düşünceler kapılmayın.
Elif ile Yılmaz aşkı kirlenmiş bütün güzelliğini kaybetmiş bir aşktır.
Tekrar bir araya gelseler bile mutlu olabilceklerini zannetmiyorum.
Ayrıca Yılmaz'a ne olursa olsun marazi duyguları yakıştırmıyorum. Umarım herkesin mutlu olabildiği bir şekilde devam eder.
Bolumu tam olarak degerlendirmek icin aslinda ena isimli arkadasin yorumunu beklemistim ama herhalde bu hafta yok. Neyse gelelim Yilmaz-Filiz askina. Tam hizla baslayacagini dusunurken sagolsun soka ugrattilar bizi. Bu sacmaligi anlayan galiba bi sagopa arkadasimiz olmus, tabiki diziyi uzatmak icin yapiyorlar bunu. Yilmazla Filiz eninde sonun bol cocuklu bi yuva kuracaklar kurmasina ama tabi Elif meselesinide iyice sundurmek istiyor senaristler. Sundukce sunuyor ve sonundada koparacaklar mecburen. Aslinda benim en fazla takildigim konu bu bolumde Elifin cocugu aldirmak istiyor olmasi oldu. Tam Elifin karekterini duzeltmeye calistigini dusundugumuz bi anda boylesine haince, boylesine hunharca, boylesine adice biseyi nasil dusunuyor anlamadim.
Anladigim tek sey ihanet bu kizin damarlarina kadar okadar islemiski vazgecmesi mumkun degil. Sen hem istemedigini ve sevmedigini bildigin biriyle eveleneceksin ustune ustluk gerdege gireceksin sonrada cocuk haberi gelince istemiyorum diyeceksin. Bunu insafli, vicdanli, merhametli bir insan'in kabullenmesi mumkun degil. Eger 40 gunu gecmisse artik bebek acilari hissediyor demekmis, yani bu dizide bize anlatilmaya calisilan bence su: Elif okadar basit bir mahluk ki hic tereddut etmeden bi yavrunun canina bile kiyabilecek hemde kendi yavrusuna. Bazi arkadaslarin bu konuda Elife destek verdigini okuyunca dehsete kapildim, bu nasil bir insanliktir anlayamiyorum.
Elifin bukadar alcalabilecegini dusunememistim, eger Elif cocugu aldirirsa Elife bundan sonra sadece hain degil katil, cani, adi gibi sifatlari *** *** kullanmak zorunda birakilacagiz herhalde. Ama tabi yinede kullanmamak icin elimizden geleni yapacagiz...........ve senaristlerin Elifi bu pisliklerle dolu batakliktan biran once kurtarmasini temenni edecegiz..........
valla kurtoğlu elifin çocuğu aldırmasındaki tek sabeb yılmaz kafası karıştıya kreçimizin.madem bu kadar kaptırıyoruz kendimizi elifin bu yapmayı düşünüdüğe şey canice vicdansızca bir şey ya senaristeler eliften daha çok nefret etmemiz için böle bişey yapmayı düşünüyorsa hiç gerek yok yaaa.çocunu getirisn dünyaya yine ne oluyo olsun
hyoldas arkadasima katilmamak mümkün degil. inanilir gibi degil kendinizi ne kadar kaptirmissiniz böyle. ortada bi bebek var. bunu nasil böyle siradan biseymis gibi söylersiniz. hatta ya aldirsin yada cocuk kazada ölsün diyosunuz. hem böyle olsa bile yilmaz icin elif bitmistir. zaten ben hem elifin hemde fahriyenin hangi arada hamile kaldigini pek anlamadim ama sonucta ortada iki tane masum bebek var. bu arada ömerin bu hamilelikten haberdar olmasi hakki ama yinede elifin annesinin bunu bu sekilde aciklamasi hic hos olmadi. ayrica ömerin bunu yilmaza söyleyis tarzinida hic begenmedim ama farkli olmasini beklemekde olmazdi. neyse bütün bu karmasanin arasinda ben en cok filize üzülüyorum. yilmazi hala cok seviyor ama hakli olarak gurur yapiyor umarim bu hikayede en azindan filiz mutlu olur.
elife inanamiyorum.soguk oldugunu biliyordum ama bu kadar soguk olabilecegi aklima gelmezdi.eger evliliginde bir sorun oldugunu düsünüyorsa bebegin olmamasi icin neler yapilmasi gerektigini bilmesi gerekmez miydi?madem emin degilsin evliliginden ne diye hamile kalirsin?ilk cocugu üstelik.sanki basina defalarca gelmis gibi sogukkanlilikla bu cocugu aldirmam lazim dedi ya ben dondum kaldim.ayni sey icin fahriye icinde gecerli.ama elif fahriye kadar cesaretli olamadi maalesef
yilmazi da anlamiyorum.gerci yilmazin da kendisini anladigini sanmiyorum ama neyse.
omerin son dakikadaki hali tavri bana hic itici gelmedi.zaten yilmaza bunu soylemesindeki amac yilmazin canini yakmakti,basardi da bunu.ancak baska bir dizide dendigi gibi kaz gibi ucup tavuk gibi düsecek cünkü o cok sevdigi elif hanim cocugu istemiyor.
Okurken gözlerim faltaşı gibi açıldı. Umarım gerçek düşüncelerin değildir. hiç bir aşk, hiç bir hayat masum bir bebekten daha önemli değildir. Lütfen dizi kahramanları birleşsin diye böyle sadistçe düşünceler kapılmayın.
Ayrıca Yılmaz'a ne olursa olsun marazi duyguları yakıştırmıyorum. Umarım herkesin mutlu olabildiği bir şekilde devam eder.
Hiçbirsey masum bir bebegin hayatindan daha önemli degil ben çok kizgin oldugum için yani bilinçsizce yazdigimi kabul ediyorum.Elif ve yilmazin durumu beni öyle çok üzdü ki ben de saçmalamaya basladim.Masum bir bebegin hayati herseyden çok önemli ve o bebek kimsenin günahini tasimak zorunda degil.
Eğer Fahriye hasta değilde hamileyse bu çok çok saçma olur. Elif bilgisayar kullanmasını,ehliyet almasını biliyorda hamile kalmamak için neler yapılacağını bilmiyormu.Ve birçoğunuz gibi bende çocuğu aldırmam lazım dediği anda çok sinirlendim.Böyle bir kararı tek başına veremez.
Annesinin davranışı zengin damadı elinde tutmak adına yapılmış bir davranış değildi Müjgan karakteri o kadarda basit biri değil ilk başta bile Elif Ömer'le görüştüğü zamanlarda kararını ver ona göre davran dedi eğer Elif Yılmaz'ı seçmiş olsaydıda itiraz etmiyecekti.
Diziyi izliyorum ama hiç bir bölümde kendimi kaptırmamı sağlayacak bir sahne olmadı hele ki aşk anlamında bu belkide başta Elif le Yılmaz ın birbirini çok sevmesinden kaynaklanıyor birbirini çok seven insanların daha sonra başkalarıyla aşk dolu sahneleri beni keyiflendirmiyor.Bu saatten sonra yaşanacak aşklar çok samimi olmaz.
arkadaslar,
hicbir sey masum bir bebegin hayatindan daha degerli degildir buna katiliyorum ama acikcasi elif'in bu karari yilmaz'a olan askindan dolayi verdigini sanmiyorum. cocugun hayati onemli ama dunyaya gelip mutsuz bir yasam surmesi, annesinin babasinin ayri hatta sonunun ne olacaginin belli olmamasi daha mi iyi. acikcasi ben elif'in bu cocugun sorumlulugunu tasiyamayacagi icin onu aldirmaya karar verdigine inaniyorum ve boyle oldugu icin de onu destekliyorum. ama dediginiz gibi bu fevri bir kararsa ve nedeni benim dusundugum gibi degilse tabii ki o zaman cok yanlis. ama dedigim gibi bence onemli olan dunyaya bir bebek vermekten ote onun sorumlulugunu tasiyabilmek, degilse dunyaya mutsuz bir insan getirmekle es deger olur o bebegin dogumu.
yeni bölüm küçük özeti :baba olduğunu öğrenince ömer çok sevinir Yılmaz , elif'in hamileliğini en büyük düşmanından , Ömer'den öğrenir. elif hayatına Ömer'le devam etme konusunda isteksizdir filiz , ağabeyini özgürlüğe kavuşturan kişinin yılmaz olduğunu öğrenince çok şaşırır . Bu durum onun Yılmaz'a karşı yumuşaması için yeterli olacak mı?
umarım düşündüğün gibidir sabidik arkadaşım yani elifin bebeği aldırmasındaki tek sebeb evliliklerinin kötüye gittiğindedndir ama ben hiç öle sanmıyorum çünkü elif için artık önemli değilki evliliği yani son bir kaç üç bölümde bunu görüyorum (tabi yanlışta görebilirim.) elif vicdan azabı çekiyo pişman bunuda açıkça söledi ama ömerlede cafede olan konuşamsında kestirip atmadan yedekte dursun gibi bir politika izliyor.zaten şokta yılmazdan deniz fenerindeki konuşmalrında hiç öle tepki vereceğini dfüşünmemişti .Arkadaşına beni istemedi dedi. ve bunun üstünede çocuk haberi gelince ...........
gerçi annesine küçücük bir çocuğun üstün eyıkıcak değilim olumsuzlukjları gibi bişeyler söledi buda evet bu evliklte bu çocuk olmamalı düşüncesini ortaya koyuyor ama bilmiyorum ben sadece yılmazdan dolayı diye düşünebiliyorum
Bakın sene 2006 dünyanın her yerinde bebek ve anne sağlığı, doğum kontolü konusunda gelişmiş bir çağdayız.
madem bir adamı sevmiyorsun bir de ondan çocuk sahibi olmaya o çocuğun hayatını da riske atmaya ne gerek var. Burada aklı başında insanlarız lütfen bu konuda bana aksi bir yotum yazmayın. Sokaklar doğum kontrolü bilinmeden yapılmış mutsuz ana babaların çocuklarıyla dolu.
Herhalde Elif karakteri istemediği halde hamile kalacak kadar cahil değildir.
Zaten annesi eşine yetiştirdikten sonra bu çocuğun alınacağını hiç zannetmiyorum.
Bakın sene 2006 dünyanın her yerinde bebek ve anne sağlığı, doğum kontolü konusunda gelişmiş bir çağdayız.
madem bir adamı sevmiyorsun bir de ondan çocuk sahibi olmaya o çocuğun hayatını da riske atmaya ne gerek var. Burada aklı başında insanlarız lütfen bu konuda bana aksi bir yotum yazmayın. Sokaklar doğum kontrolü bilinmeden yapılmış mutsuz ana babaların çocuklarıyla dolu.
Herhalde Elif karakteri istemediği halde hamile kalacak kadar cahil değildir.
Zaten annesi eşine yetiştirdikten sonra bu çocuğun alınacağını hiç zannetmiyorum.
bununla ilgili yorumlar tabi bebek aldırılsın hatta trafik kazası geçirsin elif gibi cahilce diycem kusuruma bakmayın ricindeki sölediklerimiz yorumlarımnız tamamen gerçek dışı elifin tepkisine göre yapılan yorumalr en azındna ben öle yapıyorum neden aldıracağı konusundaki yorumum da bunun üzerüne.bu yazdığımda sana aksi bir yorum değildir sakın öle algılama.İstiyerek yani bilinçli bir şekilde yapmadıkları kesin ama bu çocuğu.
Böyle bir dizide bizim kafamızda belirlenen Elif karaketerinin bilinçsiz hamile kalamsı kabullenilemez akıllı tuttuğunu koparan ayakları üstünde duran bir Elif daha ne hissettiğini bilmediği bir adamla evlendi amenna ama bilinçsiz hamilelik yakıştırması olmadı :(
bununla ilgili yorumlar tabi bebek aldırılsın hatta trafik kazası geçirsin elif gibi cahilce diycem kusuruma bakmayın ricindeki sölediklerimiz yorumlarımnız tamamen gerçek dışı elifin tepkisine göre yapılan yorumalr en azındna ben öle yapıyorum neden aldıracağı konusundaki yorumum da bunun üzerüne.bu yazdığımda sana aksi bir yorum değildir sakın öle algılama.İstiyerek yani bilinçli bir şekilde yapmadıkları kesin ama bu çocuğu.
O zaman Ömer'le beraberken aklına hiç birşey gelmeyecek kadar çılgınca (bilinçsiz) seviyor diyorsun yani! Yoksa insan nasıl korunmayı unutur.
Ömer Tekiner Elif Tekiner'e tecavüz etmedi ya!
Vay be Elif ne kadar seviyormuş kocasını dedirtti bu mesajın bana
Bence bebek doğacak çünkü Elif kıyamayacak diye düşünüyorum. Tabii Ömerin asla izin vermeyeceğini de hesaba katarak. Dizinin sonunda ELif-Yılmaz birleşmesi ile biteceğini ben de düşünmeye başladım her ne kadar gönlüm Filiz-Yılmaz dan yana olsa da. Bu kadar zora girmiş bir aşk nasıl mutlu biter, ondan emin değilim işte. Dizinin ikinci sezon devam edebilmesi pek olası gelmiyor nedense, ancak bu ikili ile başladı onlarla bitecektir tahminim, araya Filiz ya da Ömerden birinin ciddi ağır bir hastalığı falan girebilir, tam klasik Türk filmi gibi olur...Muhtemel Filiz...
ya açıkçası elifin hamileliği bana da saçma geliyor.ömer de elif de o kadar cahil insanlar değil.nasıl böylesine sürpriz bi hamilelik oluyo ben de anlamadım.zaten fahriyeyi hiç saymıyorum ayrı odada kalıyolarken heralde ışınlanma yoluyla hamile kaldı.elifin ömeri bi kez daha ne kadar hayatından çıkarmış olduğunu gördük bu bölümde de.adam hapiste elif ziyaretine gitmedi.tamam karakola kadar eşlik etti ama herkes geldi elif yok.yılmaz için olsa kapının önünde sabahlardı ya.bence elifin annesi söyleyerek iii yaptı.bunu bilmek ömerin de hakkı.fikrimce çok da ii bi baba olur ömer ama olabilirse tabii.zaten ömerin en büyük şoku yaşaması da yakındır elifin çocuğu istemediğini öğrenince sebep olarak da "aşılamaz sorunları" olduğunu duyunca artık bi kalp krizi fln geçirir.yani tam da herşeyin düzeleceğini düşünrken...
O zaman Ömer'le beraberken aklına hiç birşey gelmeyecek kadar çılgınca (bilinçsiz) seviyor diyorsun yani! Yoksa insan nasıl korunmayı unutur.
Ömer Tekiner Elif Tekiner'e tecavüz etmedi ya!
Vay be Elif ne kadar seviyormuş kocasını dedirtti bu mesajın bana
hayır arkadaşım elifin ömere neden evlendiğini çok iyi biliyorum severek çılgınca severek evlenmesi söz konusu bile değil.ama bunlara karı koca hayatı yaşıyor dimi düne kadar elifin ömere karşı bir problemi varmıydı evet herzaman o zengin hayata alışamadı mahallesini özledi vs.ama Yılmazı hiç aklına getirdimi yani gayet mutluı mesuttu deyim yerindeyse dört dörtlük bi evlilşği vardı niye korunma gereği duysunki. son üç bölümdür elifin vicdan muhakemesini görüyoruz.onun öncesi nasıldı............
elifin anneside çok boşbogaz hemen gidip söylüyor sana ne be kadın ya.elif dogurmasın bence omerden ayrılsın ıyı olur.yılmazda duyunca kötü oldu yazık
Gece birkaç yorum yaptım ama söylemek istediklerimi iyi ifade edmediğimi düşündüğüm için bir toparlama yaptım...
Dizinin bu bölümünde Elif'in kendinden başka kimseyi önemsemeyen bir insan olduğunu senaristler gözümüzün içine soka soka gösterdiler.Hiçbir hayatın diğerinden daha önemli olmadğını öğrenmesi gerekiyor Elif'in.Kaldı ki karnında taşıdığın çocuk üzerine zimmetlenmiş bir mal, hakkında istediğn gibi hüküm vereceğin bir eşya değil.O bir canlı.Elif kendi hayalleri, umutları, egoları, ahlaki olmayan istekleri için kendi içinde yaşayan bir canlıyı öldürmeyi göze alabilyorsa bu istek ve umutların ne denli hastalıklı olduğunun ispatı demektir.Elif bir bataklığın içine düştü.Şimdi yapması gereken tek şey hiçbir şey yapmadan durumunu korumaya çalışması ama o çırpındıkça çırpınıyor ve daha çok batıyor.
Yılmaz ve Ömer'in son sahnedeki konuşmasında karşılıklı restleşmeden çok psikolojik savaş savaş havası vardı.Yılmaz'ın yaptığı Filiz'e yardım falan değildi, Ömer'e yapabileceği en büyük kötülüğün bu olduğunu gayet iyi biliyordu Ömer odaya girerken gülmesinden bunu anlamak güç değildi zaten.Ama hesap edemediği bir şey tokat gibi çarptı yüzüne, Ömer'de psikolojik savaş konusunda boş değil."Yediğiniz kadar kuvvetli bir darbeyle saldırısınız karşınızdakine.Aynı acıyla yüzleşsin istersiniz o da" Yımaz'ın bu güne kadar çok başarılı şekilde uyguladığı politika Ömer'inde uzmanlaşmaya başladığı bir alana dönüştü."Karım hamile" üzerine basarak "karım", aidiyete dikkat o benim artık, Yılmaz'a verebileceği daha büyük ceza yoktu.Dolayısıyla bu maç 1-1 bitti.Daha çok maç var bekleyeceğiz ne diyelim iyi olan kazansın.
Elif'in annesinin yaptığı asla boşboğazlık değildi.Gayet planlı ve Elif'i caydırmaya yönelik bir hareketti.Ömer çocuktan haberdar olursa belki Elif vazgeçer diye düşündü ama kıznı hiç tanımadığı belli, kendi istekleri için hiç düşünmeden başka hayatları harcayacak Elif.Hem de bunu mümkün olduğunca masum bir kisveye bürünerek yapacak.Sonu belli olmayan mutsuz bir evliliğin içine doğmasın diye, evliliği kurtarma yükü onun omuzlarına binmesin diye aldıracak çocuğu.Aslında Yılmaz'a kavuşma hayallerinde bir açık kapı kalsın diye öldürecek bir canlıyı...
Filiz'in Yılmaz'a sarılması konusunda yorum yapmıyorum bir gaflet anı Allah'tan çabuk sona erdi.
Bence bebek doğacak çünkü Elif kıyamayacak diye düşünüyorum. Tabii Ömerin asla izin vermeyeceğini de hesaba katarak. Dizinin sonunda ELif-Yılmaz birleşmesi ile biteceğini ben de düşünmeye başladım her ne kadar gönlüm Filiz-Yılmaz dan yana olsa da. Bu kadar zora girmiş bir aşk nasıl mutlu biter, ondan emin değilim işte. Dizinin ikinci sezon devam edebilmesi pek olası gelmiyor nedense, ancak bu ikili ile başladı onlarla bitecektir tahminim, araya Filiz ya da Ömerden birinin ciddi ağır bir hastalığı falan girebilir, tam klasik Türk filmi gibi olur...Muhtemel Filiz...
kanal ve yapımcı firma özellikle kanal istedikten sonra ve reytingler iyi gittiği sürece dizi devam eder, bu hep böyle devam etti ama izleyicilerin dizilerden aldığı keyfin şekli değişti. önemli olan senaristlerin hikayeyi nasıl yönlendireceği
çok yakında Filiz'in hamile olduğunu görebiliriz. Filiz hamile olduğunu öğrendikten sonra Murat'la evlenebilir.
Asıl beklediğim ve ilgimi çekecek sahne, Tekiner'lerin Şirket hissesini toplayan Yılmaz ve Meral'in karşılaşma sahneleri. Yılmaz, Meral ve Ömer sahnesi çok ilginç olabilir.
Ben artık sinirlenmeye başladım. Şimdiye kadar Yılmazın Elife karşı bitiremediği duygularna, kapatamadığı hesaba anlayışla bakıyodum ama fenerdeki o konuşmadan sonra artık kapatmalıydı bu defteri. Tamam ona ihanet eden kadın sonunda ayağına geldi, ne kadar pişman olduğunu söyledi, hatasını itiraf etti. Yılmazda görmesi gerekeni gördü, oraya kocasının arabasıyla gelen Elif TEKİNERin onun aşık olduğu kadın olmadığını gördü ve anladı. E bu durumda yeter artık yani aaaa!
Hastaneye Filizin yanında olup ona destek olmak ihtiyacı duyup koşan Yılmaz artık yüzleşsin gerçek duygularıyla ve geçmişi kapatsın yoksa bu iş iyce yılan hikayesine dönücek!
Ve de artık sevenlerden birileri bari kavuşsun yahu! İçim kıyıldı Fahriyeyle Salihin haline. O adamcağızın içi içine sığmayan hali, zavallı Fahriyenin sevdiğinden öyle güzel şeyler duyarken duyduğu hem sevinç hem acı, o çaresiz hali... Bu kız ne ara nasıl hamile kaldı? Herkes bu dizide hep acımı çekecek? Bu Cananın yası hiç bitmiycekmi?? Kemalde acı çekmiyomu yani oğlunu kaybettiği için. Birbirlerine destek olsalar şu hayatta olmazmı yani???
Bilmiyorum yani, sinirlendim işte aaaaa!
bu arada salih gibi temiz ve doğru bir kişilik nasıl yılmaz'ın intikam oyunlarına alet olur anlamıyorum gerçi kendisi daha önceden beni bu işlere karıştırma gel vazgeç dedi ama pekala kendisi de bu işlere karıştı madem bunun yanlış olduğunu düşünüyür neden ona yardım ediyor arkadaşına yardım etmek onu yalnız bırakmamak için de olsa bir insanın yanlış bildiği bir yolda yürümesi doğru mu
Ben artık sinirlenmeye başladım. Şimdiye kadar Yılmazın Elife karşı bitiremediği duygularna, kapatamadığı hesaba anlayışla bakıyodum ama fenerdeki o konuşmadan sonra artık kapatmalıydı bu defteri. Tamam ona ihanet eden kadın sonunda ayağına geldi, ne kadar pişman olduğunu söyledi, hatasını itiraf etti. Yılmazda görmesi gerekeni gördü, oraya kocasının arabasıyla gelen Elif TEKİNERin onun aşık olduğu kadın olmadığını gördü ve anladı. E bu durumda yeter artık yani aaaa!
Hastaneye Filizin yanında olup ona destek olmak ihtiyacı duyup koşan Yılmaz artık yüzleşsin gerçek duygularıyla ve geçmişi kapatsın yoksa bu iş iyce yılan hikayesine dönücek!
Ve de artık sevenlerden birileri bari kavuşsun yahu! İçim kıyıldı Fahriyeyle Salihin haline. O adamcağızın içi içine sığmayan hali, zavallı Fahriyenin sevdiğinden öyle güzel şeyler duyarken duyduğu hem sevinç hem acı, o çaresiz hali... Bu kız ne ara nasıl hamile kaldı? Herkes bu dizide hep acımı çekecek? Bu Cananın yası hiç bitmiycekmi?? Kemalde acı çekmiyomu yani oğlunu kaybettiği için. Birbirlerine destek olsalar şu hayatta olmazmı yani???
Bilmiyorum yani, sinirlendim işte aaaaa!
Bende ilk defa bu dizi icin yorum yapayim bari.. cok sevdigim severek izledigim bri dizi, ve malesef tuliplale arkadasima katiliyorum... tam bir drama yawww, bende sinirlendim elife olsun yilamaza olsun her ikisinede gicik oluyorum artik desem yalan olmz hani..
Yilmazi hic anlamis degilim , ya hem filizi üzüyor halada pesini birakmiyor kimi seviyor kimi sevmiyor anliyamadim...
Her dizide yani cogu dizide fakirler iyi, zenginler kötü olarak gösterilir bende hep fakirlere acirim, ama burda tekiner ailesine, yani zanginlere cok aciyorum yaaa hele su filiz yokmu onun ne gpnahi vardi, yaktin kizi be yilmaz yaparmi delikanli bir erkek bunu!!!
Offf sinirliyim ilk yorumum böyle olmamaliydi amane yaparsiniz iste...
yaa ben bu güne kadar elif&yılmaz diyordum ama artık bende hayır diyorum nedenine gelince olmayacak bişey hem ömer e yazık yaa sonuçte elifle zorla beraber olmadı kızım sen kendin gittin paşa paşa evlilik oyuncak mı oynamaktan sıkılınca başka oyuncaklara gitmek istiyorsun...
hem eğer hamile olduğunu ömer den saklarsa yuhh derim artık hem elifi öyle bir karaktere dönüştürdüler ki kızda bu memnuniyetsizlik varken o yılmaz la evlenmiş olsa bile surat beş karış gezerdi ortalarda :icon_roll
Her zamanki gibi Ihlamurlar Altında kalitesinde bir bölümdü. Bu bölümde beni en çok etkileyen Salih'in Fahriye'yle konuşması oldu. Belki acele etti ama onu anlayabiliyorum ve gerçekten onun için çok üzülüyorum.
Hemen her mesajımda Elif'i eleştiriyorum ve bu bölümü izledikten sonra da Elif'i eleştirmeden yapamayacağım. Bence Elif artık bencilliğin sınırlarını zorluyor. Kendi keyfi olsun diye minicik bir bebeğin hayatından vazgeçebiliyor. Üstelik en az kendisi kadar bu bebeğin sahibi olan kocasına haber verme gereği bile duymuyor. Elif böyle davranarak Ömer'e yapabileceği en büyük kötülüğü yapmış oluyor. Bence Yılmaz'ın Ömer'den intikam almak için o kadar uğraşmasına gerek yok çünkü zaten Elif Ömer'e yeterince zarar veriyor. Ömer'in başında Elif gibi bir bela varken fazlasına gerek yok bence.
Gelelim Yılmaz'ın kararsızlığına daha önce insanın sevdiğini Yılmaz'ın kaybettiği gibi kaybettiğinde başka duyguların aşkın yerini aldığını ve insanın çektiği acı nedeniyle duygularını aşktan ayırt edemeyip aşık olduğunu sanarak yaşamaya devam ettiğini söylemiştim ve yine bu görüşümde ısrarlıyım bence Elif Yılmaz'da bir saplantıya dönüştü ama bir noktaya dikkat çekmek istiyorum ki Yılmaz'ın istediği Elif artık tamamen bir hayal kahramanı yani bir denizkızı, ve Yılmaz zaman zaman hayalle gerçeği birbirinden ayıramayıp kararsız bir görüntü çizebiliyor. Sanırım bu bölümün sonunda Ömer'in tokat gibi inen sözleri karşısında son bir kaç bölümdür açılmaya başlayan gözleri biraz daha açılacaktır ve hayallerden sıyrılıp gerçeklere dönmeye başlayacaktır. Yani artık daha az hayal dünyası daha çok gerçekler olacaktır ve gerçeklerin dozu giderek artacaktır.
Bu bölüm açıkcası özeti de okuduktan sonra tam beklediğim gibi geçti.
Elif'in kendi bencilce sebepleri yüzünden bebeğine kıyabilmesine hiç şaşırmadım. Hayatında herşeyin mükemmel olmasını isteyen bu yüzden de gayet memnuniyetsiz bir karakter. Sevdiği adam yanında olsun, olmazsa bile ne yaparsa yapsın hep onu sevsin, bu arada zengin de olsun, sevmese bile kocasının imkanlarını kullansın ama ona bir çocuğu olduğu bile söylemesin, hapishaneye ziyaretine gitmesin çünkü "aşılamayacak sorunları" var evliliğinde. Neymiş kocası ona güvenmiyormuş hep kendini savunmak zorunda kalıyormuş, ama eski sevgilisinin mektubunu çantasında taşıması da gayet normal birşey zaten!! Üstelik kocasının sadece başkasını düşünmeyi bile aldatmak saydığını bile bile!! Handan Hanım'ın bile hatasını anladığı bu dizide Elif evliliğin bu hale gelmesinde kendi hatalarını ne zaman kabul edecek merak ediyorum.
Yılmaz desen başka bir alem gerçekten. Filiz'e koşuşu sırasında, onun git demesi karşısında bu adam düşündüğümüzden de çabuk Filiz'e aşık olmuş herhalde diye düşündüm ama sonra Elif'in aramasını beklediğini de itiraf etti. Ne egoymuş onunki de. Bu açıdan Elif'e benzetiyorum onu. Neyse, sonuçta Elif'in hamileliği hiç beklemediği bir darbeydi ve küçük dağları ben yarattım havasının sönmesine neden oldu iyi de oldu. Yine de Yılmaz'a Elif kadar kızamıyorum, sadece biraz daha dengeli davransa iyi olacak. Filiz de hepimizin tahmin ettiği gibi biranlık gafletten sonra Yılmaz'a gerektiği gibi davrandı. Yılmaz'a kızıyorum falan ama iki oyuncu ne kadar yakışıyorlardı değil mi?
Müjgan Hanım'ın Ömer'e haberi vermesi bence de çok iyi oldu. En önemlisi çok sevmesem de Ömer baba olduğunu bilmeyi hakediyordu. Üstelik kızının mutsuzluğuna bebeğin gerçekten de çare olacağını düşünüyordu anne, sonuçta kızının içinde kopanlardan tam olarak haberi de yoktu. İyi niyetli bir davranıştı ama sonuçları gerçekten de kızı için iyi olmayacak ama Elif bu belli mi olur bebeğini aldırır yine de kocası hala peşinden koşmaya devam bile edebilir. Bulunmaz Hint kumaşı ya :))
Bu arada Canan Hanım'ın soğukluğuna bence tekrar Yılmaz çare olacak. Kocası biran için Leyla'yla aldatacak sandım ve korktum Ekrem için (dizideki en doğru dürüst adam) ama meğersem seni seven kişiye karşı soğuk davranmanın acısını anlamış onun için gelmiş. Fahriye konusu o kadar saçma ki, yorum yapmayacağım. Sadece Salih'in telaşlı bir o kadar da kararlı hali hem hoşuma gitti, hem de sonucunu bildiğim için üzücü geldi. Fahriye'nin ve Elif'in aynı anda hamile olmaları sanırım ikisi arasındaki karakter farkını iyice ortaya koymak için yazılmış ama kusura bakmasınlar özellikle Fahriye'nin hamileliği hiç inandırıcı olmamış.
Bu bölüm açıkcası özeti de okuduktan sonra tam beklediğim gibi geçti.
Elif'in kendi bencilce sebepleri yüzünden bebeğine kıyabilmesine hiç şaşırmadım. Hayatında herşeyin mükemmel olmasını isteyen bu yüzden de gayet memnuniyetsiz bir karakter. Sevdiği adam yanında olsun, olmazsa bile ne yaparsa yapsın hep onu sevsin, bu arada zengin de olsun, sevmese bile kocasının imkanlarını kullansın ama ona bir çocuğu olduğu bile söylemesin, hapishaneye ziyaretine gitmesin çünkü "aşılamayacak sorunları" var evliliğinde. Neymiş kocası ona güvenmiyormuş hep kendini savunmak zorunda kalıyormuş, ama eski sevgilisinin mektubunu çantasında taşıması da gayet normal birşey zaten!! Üstelik kocasının sadece başkasını düşünmeyi bile aldatmak saydığını bile bile!! Handan Hanım'ın bile hatasını anladığı bu dizide Elif evliliğin bu hale gelmesinde kendi hatalarını ne zaman kabul edecek merak ediyorum.
katılmamak elde değil..
theroseberry
04-03-06, 16:45
2 hafta önce başka bi dizimi izledim diye sordum kendime. Yoooo. O zaman hatasını anlayan Elif değil de fahriye falanmıydı diye sordum kendime. Yooooo. Eee o zaman kendimden şüphelenmeme gerek yok. Ben doğru hatırlıyorum. Olaylara objektif baktığımdan hiçbirşeyi unutmuyorum herhalde. Ne Elif'in yaptıklarını ne Yılmaz'ın Ne de Filiz ve Ömer'in...
bence de güzel bir bölümdü...
ama elife artık dayanamadığımı fark ettim yani her hareketi her bakışı her sözü batmaya başladı bana, ilk başlarda acıyordum heveslerine kapılıp asıl ne istediğinin farkına varamadı ve farkına vardığında çok geç olacak diye ama üstüste o kadar çok hata yapıyor ve o kadar yıpratıyor ki çevresindekileri, onu sevenleri.. artık elle tutulur iyi bir yanını bulamaz oldum maalesef.. bebeğini aldırmaya bu kadar çabuk karar verebilmesi bu kızda kalp yok mu dedirtti bana.. ama açıkçası bu bebeği eninde sonunda aldırmaktan vazgeçeceği kanısındayım, ya ömerden dolayı, ya da insafa gelip ne yaptıını fark ettiğinden dolayı şimdilik bilemiyorum bunu ama o çocuk doğacak gibime geliyor ve varlığıyla elife (ve de yılmaza tabii) bir şeyleri sürekli hatırlatacak..
ömere hamileliğini söylememesi ise iyice çıldırttı beni.. zavallı ömer kendi kendine bahaneler saydı, uygun ortamı beklemiştir, fırsat bulamamıştır vs..
valla bu dizide kime üzüleceğimi, kime kızacağımı şaşırmış durumdayım birbiriyle çelişen ifadeler kullanabilirim sürekli.. örneğin bi önceki sahnede ömere acımışken hemen gidip yılmaza haberi yetiştirmesi çok aşırı bencilce geldi.. ne bileyim karısının yanına gitmesini da beklerdim ya da babası hastanede yatıyor, onun yanına gideceğine hapisten çıkar çıkmaz adam soluğu yılmazın yanında aldı! nedir bu inat, bu kavganın sonu nereye varacak bakalım...
salihe çok üzülüyorum, fahriyenin hamile oluşunu aklım almadı cidden bi hastalığı çıkacak zannederken kesinlikle olmaz dediğim bir şey oldu (bence sırf elifle kader birliği yaratmak için "istenmeyen çocuk" senaryosu oluştu, gerçi salihle birleşememeleri için de böyle bir şey gerekliydi ama ne bileyim bebeği çok garipsedim..)
filiz bu dizide hiç kızmadığım her sahnesini severek izlediğim ender karakterlerden sanırım..
bu kızın mantığıyla kalbi arasındaki bocalayışına bayılıyorum.. yılmazın yüzüne git derken hemen o gidince arkasından beni bırakma deyişi yok mu hele...
çok yorum yapmak istemiyorum filiz hakkında, cidden çok çok seviyorum ve mutlu olması gerektiğini düşünüyorum=)
ve yılmaz..
kim ne derse desin her geçen gün filize bağlandığı artık aşikar..
elife olan duyguları çok derindi geçmişte ama "onu o kadar derinden budayıp gitti ki artık elifin kendisi bile bu yaraya ilaç olamaz.." bu yaranın acısını unutması için de bambaşka, gerçek bir aşk gerekiyor.. bunu da filizde bulacak yakında..
"sen istesen de istemesen her zaman yanında olucam filiz..."
sahneleri çok fazla olmasa da bir iki bakışları cümleleri bile yetiyor bana..
umarım en yakın zamanda yılmaz da dengesizliği bir kenara bırakır, artık alışkanlık haline gelmiş olduğunu düşündüğüm duygularından arınıp gerçek sevgiyi, aşkı olması gereken yerde bulur....
Yilmaz Elifi sevmedigini gordu filan yazilari gozume ilistide.. deniz fenerinden ayrilirken Yilmaz beyimiz agladi ve yoldan geri dondu ve gururunun onune gecemedi.. beklenen buydu gerci.. hic bisey basit degildi. Ayrica bu yuzdenmi elifin hamile oldugunu duydugunda saskina dondu.. Omerin sinirine hakim olmasini beklerdim.. bi cesit inatlasmaya dondu. Yilmaz ile Filizin arasindaki bi inatlasmaya bi yeniside Elife yonelik bu sekilde geldi.. Bastan beri bu sekilde ilerliyo ve ilerlemeye devam edicek..
Elifin cikmazda oldugu ve cocugunuda suruklemek istemedigini anlayisla karsilarim.. ama bi cana kiymak heleki annelik hissini yeni yeni hisseden birine yakistiramadim. Insanin hayatinda asktan onemli degerlerde var sanirim.. ne es nede unutamadigi aski bi yere dursun, o masum bebege saglikli dogucagini ayrica kendisine zarar vermeyecegini bile bile ona kiymak haksizlik olur diye dusunuyorum. Sevdigi adam cocugu var diye sevmekten vazgecicekse zaten hic sevmemistir bana gore.. her yonden sacma cocugu aldirmasi acikcasi.. Umarimki annelik hisleri agir bastirir ve kisa sure icinde verdigi ve yapamayacagi karari bidaha aklindan bile gecirmez.
Ask ne kadar goreceli bunuda gormus oldum bi cok kisinin ayri ayri fikirleriyle. Tanimlamasi zor sadece insanin icindeki karaktere yonelik yorumlar on yargilar ve pesin kararlar alinio bi cok karaktere yonelik.. Bunu farketmekle yetiniorum.
Bence Ömer karısına koşarken Elif de aynı saatlerde çocuğu aldırıyor olabilir, biliyorsunuz, kız kafasına koyduğunu yapıyor, önünü arkasını düşünmüyor. Dümdüz bir kadın karakteri bu Elif..
Sonra da ben bu çocuğu niye aldırdım diye ağlarsa hiç şaşmamak gerek...
Bence Ömer karısına koşarken Elif de aynı saatlerde çocuğu aldırıyor olabilir, biliyorsunuz, kız kafasına koyduğunu yapıyor, önünü arkasını düşünmüyor. Dümdüz bir kadın karakteri bu Elif..
Sonra da ben bu çocuğu niye aldırdım diye ağlarsa hiç şaşmamak gerek...
Milliyet Cumartesi TV ekinde yazdığına göre, Elif Ömere hamile olduğunu söyleyecekmiş. Ömer doğal olarak çok sevincekmiş ve Yılmaza bu haberi veren Ömer olucakmış.
beyazyagmur
04-03-06, 20:17
Elifin kararsızlığı artık hat safhada...
Aldığı kararlar yaptıkları mantıklı değil evet çünkü şu ara elife mantık kalmamış durumda...Ben elifin bebeği aldıracağını düşünmüyorum..Bunu yapacak bi karakter değil...sadece içinde bulunduğu durumun sıkıntısından bu şekilde davranıyor...Bence ilerleyen bölümlerde bebeği kaybedicekler ama sebep elifin aldırma olayı olmayacak ..
Bu arada Yılmazın elife duydukları çok güçlü ona ne kadar kızsada bi türlü ondan vazgeçemiyor..Tutku aşk adı herneyse çok güçlü bi duygu...
Yaşadığı ikilemlerde bunun göstergesi..Elifi bi eliyle itmeye çalışırken diğer eliylede tutmaya çalışıyor...Elif te yılmaz da bi çıkmazda..
Son sahnede ömerin yüzündeki mağrur ifade yılmazın yaşadığı şok..
görülmeye değerdi...
Ben müjganın en başından yaptığı hiçbi davranışı doğru bulmuyorum..Bebeği ömere söylemeside buna dahil..elifin yanında olup onu aldığı karardan vazgeçmeye çalışmak yerine eliften gizli bunu ömere söylemesi doğru diil..Elife zaman tanıması gerekirdi...Müjgan asla elifin duygularını yaşadıklarını anlamıyor...Mutsuzluğunun farkında bile değil..Kızının onun etkisi ile yaptığı evlilikten pişman olduğunun farkında bile değil..Hiçbişeyden haberi yok..Zaten elifte annesi ile biçok şey paylaşmıyor...Kopuk bi anne kız ilişkisi var aralarında ne yazıkki..
Fahriyenin ne ara hamile kaldığını bende anlamadım.Cemille ayrı odalarda yatmıyorlarmıydı..???
Ahh salihh ne yazıkki yine üzülüceksin..
Bu dizide seven çiftlerin kavuşması ne yazıkki çok zor..ve her geçen gün daha zorlaşıyor...
bence elif bebeği aldırmaya hastaneye gidecek..tam ameliyat masasına yatarken bebek resmi görecek yada hastanede bi çocuk felan görüp bebeği aldırmaktan vazgeçecek..tüm filmlerde olduğu gibi.. :icon_ange
valla arkadaşlar ben iyice şaştım kaldım bu işe. bu elifin ne yapacağını kestiremiyorum ben artık. gerçi ne yapacağını bilsem de bir anlam veremiyorum da neyse... ayrıca son bölümde ömerin yaptığı da çok sinir bozucu geldi bana. yılmaza gidip nispet yapması çok kötü oldu.normalde şirket falan batıyo işler kötüye gidiyo diye acırdım ömere ama şimdi anladım ki iyi olmuş onlara. ama bence bu yaptığı yılmazın kendisine karşı nefretini perçinlemekten başka bi işe yaramayacak... ayrıca filiz orada mutlu olmayı en çok hakeden kişi. kimle olursa olsun ki yılmazla olsun tabi en kısa zamanda mutluluğu bulmalı bence.
bu arada handanın durumu da biraz elife benziyomuş. ama keşke elif de ömere sonradan aşık olabilse. gerçi yılmaz her an gözünün önündeyken bu imkansız gibi ....
kimbilir belki de nişanlısı olan bir kızın aklını karıştırıp kendisi ile olmasını sağlayan ömer için kendisini sevmeyen biriyle bir hayat geçirmek en büyük cezadır..... :icon_roll :icon_roll :icon_roll
Geçen bölümdeki şarkıyı Yekbun adında bir şarkıcı seslendirmiş, yeni yeteneklerden herhalde, sesi çok içli, çok güzel...Dün son jenerikte okudum...
Milliyet Cumartesi TV ekinde yazdığına göre, Elif Ömere hamile olduğunu söyleyecekmiş. Ömer doğal olarak çok sevincekmiş ve Yılmaza bu haberi veren Ömer olucakmış.
İyi de Ömer Yılmaz'a haber verdi bu bölümde ama karısını görmeden önce. Apar topar Yılmaz'ın karşısına dikilip nispet yaptı...Elif'i görmemişti ki...
İyi de Ömer Yılmaz'a haber verdi bu bölümde ama karısını görmeden önce. Apar topar Yılmaz'ın karşısına dikilip nispet yaptı...Elif'i görmemişti ki...
evet erendiz bende bu haberden bisey anlamadim belki arkadasimiz bu haberi bi kac gün önce eklemistir diye dfüsünüp tarihe baktim bugünden herhalde bi yanlislik oldu yada arkadas dün izleyemedi..ama ben sevindim acikcasi ömerin yilmaza gidip söylemesini simdi elife birazcik bile olsa yaklasmaya calismaz ne güzel filize daha cok baglanir hos yeterince baglandiya hadi neyse
slm arkadaslar, gecen bolumlerin birinde, hani yilmaz ve elif bulustugunda, bir sarki calindi arka planda. sarkiyi soyleyen INTIZAR 'di bence. bu sarkiyi nerde bulabilirim???
..................
ve yılmaz..
kim ne derse desin her geçen gün filize bağlandığı artık aşikar..
elife olan duyguları çok derindi geçmişte ama "onu o kadar derinden budayıp gitti ki artık elifin kendisi bile bu yaraya ilaç olamaz.." bu yaranın acısını unutması için de bambaşka, gerçek bir aşk gerekiyor.. bunu da filizde bulacak yakında..
"sen istesen de istemesen de her zaman yanında olucam filiz..."
sahneleri çok fazla olmasa da bir iki bakışları cümleleri bile yetiyor bana..
umarım en yakın zamanda yılmaz da dengesizliği bir kenara bırakır, artık alışkanlık haline gelmiş olduğunu düşündüğüm duygularından arınıp gerçek sevgiyi, aşkı olması gereken yerde bulur....
Evet iste onumuzdeki bolumlerin ozeti diyebilecegim guzellikteki yorum. Bu yorumu dikkatli okuyalim arkadaslar cok dikkatli, cunku bir kac bolum sonra olacaklarin habercisidir bu yorum......
Hazir konu yine Eliften acilmisken, bazi Elifcilerin surekli Elifi savunabilmek icin cocugunu aldirmasi kararina bile neredeyse saygi duyduklarini yazmalarini gecenki yorumumda nekadar elestirmis olsamda eklemek istedigim bi husus var. Eger hamilelikte cocugun veya annenin cani tehlikede degilse hic bir sebep cocuk aldirmayi masum gosteremez hic bir sebep! Cocuk istemiyorsan onlemini alacaksin, pisliklerle dolu bi cukura dusmek istemiyorsan onune bakacaksin, eger hala insan muamelesi gormek istiyorsan cocugu doguracaksin Elif hanim !
Bu arada tabi en kati Elifcilerden birinin, Elifin bu cocuk aldirma kararina karsi koymus oldugu tavrini takdire sayan buldum. Hernekadar bi husumet sozkonusu isede gercekler ort bas edilmemeli.
Yilmaz Elifi sevmedigini gordu filan yazilari gozume ilistide.. deniz fenerinden ayrilirken Yilmaz beyimiz agladi ve yoldan geri dondu ve gururunun onune gecemedi.. beklenen buydu gerci.. hic bisey basit degildi. Ayrica bu yuzdenmi elifin hamile oldugunu duydugunda saskina dondu.. Omerin sinirine hakim olmasini beklerdim.. bi cesit inatlasmaya dondu. Yilmaz ile Filizin arasindaki bi inatlasmaya bi yeniside Elife yonelik bu sekilde geldi.. Bastan beri bu sekilde ilerliyo ve ilerlemeye devam edicek..
Elifin cikmazda oldugu ve cocugunuda suruklemek istemedigini anlayisla karsilarim.. ama bi cana kiymak heleki annelik hissini yeni yeni hisseden birine yakistiramadim. Insanin hayatinda asktan onemli degerlerde var sanirim.. ne es nede unutamadigi aski bi yere dursun, o masum bebege saglikli dogucagini ayrica kendisine zarar vermeyecegini bile bile ona kiymak haksizlik olur diye dusunuyorum. Sevdigi adam cocugu var diye sevmekten vazgecicekse zaten hic sevmemistir bana gore.. her yonden sacma cocugu aldirmasi acikcasi.. Umarimki annelik hisleri agir bastirir ve kisa sure icinde verdigi ve yapamayacagi karari bidaha aklindan bile gecirmez.
Ask ne kadar goreceli bunuda gormus oldum bi cok kisinin ayri ayri fikirleriyle. Tanimlamasi zor sadece insanin icindeki karaktere yonelik yorumlar on yargilar ve pesin kararlar alinio bi cok karaktere yonelik.. Bunu farketmekle yetiniorum.
Bir anne olarak söylediklerine katılmamam mümkün değil.Eğer Elif "evliliğinde aşılmaz sorunlar!"olduğunu düşünüyorsa bu aşılmaz sorunları yine kocasından uzak durarak,en basitinden boşanarak çözebilir ama bu arada bebeğinide dünyaya getirebilir...Ömer'in evlilik teklifini kabul etmeden hemen önce onun etkileyici bir erkek olduğunu düşünen bir kadın o adamın çocuğunuda doğurabilir sanırım...
Aşk bir yana,sorunlar bir yana,hatta bütün bir dünya bir yana insanın çocuğu bir yana....Umarım Elif artık birşekilde vicdan muhasebesi yapar da aklı selim düşünmeye başlar....
Bir anne olarak söylediklerine katılmamam mümkün değil.Eğer Elif "evliliğinde aşılmaz sorunlar!"olduğunu düşünüyorsa bu aşılmaz sorunları yine kocasından uzak durarak,en basitinden boşanarak çözebilir ama bu arada bebeğinide dünyaya getirebilir...Ömer'in evlilik teklifini kabul etmeden hemen önce onun etkileyici bir erkek olduğunu düşünen bir kadın o adamın çocuğunuda doğurabilir sanırım...
Aşk bir yana,sorunlar bir yana,hatta bütün bir dünya bir yana insanın çocuğu bir yana....Umarım Elif artık birşekilde vicdan muhasebesi yapar da aklı selim düşünmeye başlar....
sanirim anne olmamizdan dolayi bu diziyi seyreden diger arkadaslardan farkli düsünüyoruz.soylediklerinize aynen katiliyorum.
elifin depresyonda oldugunu düsünüyorum.etrafindaki herkesi bir bakisi veya bir cift sozüyle kirabiliyor.kendi dogrulari var belki ama o dogrularin ne kadar dogru oldugu tartisilir
ya ben elife çoooooooook üzülüyorummm ne olursa olsunn yılmazı çok seviyo ve belkide tam yılmaz elifi affedecektiki elifin annesi ömere herşeyi anlattı ve ömerde direk yılmaza söyledi arkadaşlar bence yılmaz elifi hala çok seviyo elifin hamile olduğunu öğrendiği anda şok oldu ve çok üzüldü(yinede elif bebeğini aldırmasınnn sonuçta bu tek onun deil ömerinde çocuğu)
belki de ben çok gaddarım ama ben elife hiç üzülmüyorum...çok büyük hatalar yaptı...geri dönüşü olmayan hatalar...şimdi de cezasını çekiyor...ama onun cezasını ömerde çekiyor,yılmazda çekiyor aynı zamanda...umarım çocuğu aldırmaz bu kadarda ileri gitmesin artık...ve düşünerek hareket etmesini de öğrensin artık...
forever_bim
05-03-06, 13:26
Elif bebegini aldirmamali. Elif bu kadar gaddar olmamali. Evliliginin yolunda gittigi bir donemde bence hamile kaldi. Omerin baba olmaya hakki var bence.
Ben sirf senarist olsam buradaki yorumlari okuduktan sonra Filizi de Yilmazdan hamile birakirdim.Yilmazi sevmesem de Filizin Yilmaza halen kor kutuk asik olmasini kabullenemiyorum. Adam senin ailenle ugrasiyor sen once dogru bir tavirla adami kov sonra da "Kalman icin neler vermezdim" de. Of ya bu Yilmaz bu kadar kutsal mi. Hem Elif hem de Filiz sinirlerimi bozuyor bu tavirlariyla.
first lady
05-03-06, 14:40
elif çocuğunu aldırırsa çok büyük hata yapar.ömerden ayrılsa bile o çocuğu doğurmalı.sorunları minicik bi bebeğin üstüne yıkmaya hiç niyetim yok diyo ama onun yaşama hakkını elinden alarak en büyük gaddarlığı yapyo.bence kendinde gelmeli ve ömere dönüp onu sevmeli.ne istiyo anlamıyorum.aile onu kabullendi,kocası seviyo,e adamla kendi isteğiyle evlendi daha nolsun yaniiiiiiiiiiii :img-banne
slm arkadaslar, gecen bolumlerin birinde, hani yilmaz ve elif bulustugunda, bir sarki calindi arka planda. sarkiyi soyleyen INTIZAR 'di bence. bu sarkiyi nerde bulabilirim???
Bende var canim ben sana yollarim
Bende bölümü yeni izledim vede birkac yorum yapmak isterim..
Bu bolumde en cok etkilendigim vede duygulandigim tek bolum Salih ve Fahriye`nin oldugu kare oldu..Salih o kadar icten ve o kadar duygusal konustu ki; resmen gözlerim doldu ekran karsisinda..inanilmaz masum ve sevgi dolu konustu.."-Canimm..Canimm benim demeleri..Sana bakarken icim titriyor... " gibi laflar etmesi o kadar duygu doluydu ki..Bu dizide mutlulugu hak eden ciftlerden birisi de onlar..Umarim birlesirler ve mutlu olurlar...Onlarin hakki cunku..
Handan Hanimin Erol beyin basinda Elifle yaptigi konusma gercekten cok ictendi..Hatalarini anlamasi cok guzel bir insanin..Ayni sekilde karakola gidip; ömerle konusmalari da cok iyiydi..Ben cok begendim dogrusu..Burdan sunu hissettim biran icin ömerin kaderi bu sanirim cünkü ayni kadere Elifte sahip..Elifte hicbir zaman Yilmazi unutamayacak..Hep aklinda o olacak..
Savcinin tavir ve davranislari da cok iyiydi..Güzel mesajlar verdi gercekten.."-Zengin bile olsa ayni kurallar gecerli" demesi superdi..Paranin konustugu bu devirde dizide olsa bu e$itligi gormek bana iyi geldi..
Yilmazin Filizle olan hastane görüntüleride cok iyiydi gercekten..Burdan birkez daha anladim ki; Filiz Yilmazi cok seviyor..Ne kadar aci cektirmis olsada Yilmazi asla unutamayacak..Ama Yilmaz ilerleyen bölümlerde neler hissedebilir Filize karsi kestirmek güc. Cünkü hala Elifi seviyor vede onu hicbir zaman atamayacak beyninden Yilmaz..
Ekremede cok üzüldüm bu bolumde..Arkalarindan gidip takip etmesi..Seviyor yaa..Gercekten icim gitti o sahnelerde de.. Umarim o da askini kazanir..Kemal beyin ne yaptiginida anlayamadim..Leylaya gitmesi, konusmasi..
Hatta Canan Hanimin nicin yine eski haline burundugunude bir anlam veremedim..Oysaki Kemal bey onun icin herseyi yapiyor..Biraz caba da Canan hanimdan gelmeli..
Gelelim Elif`in hamilelik meselesine..Ben sanmiyorum bu cocugu sirf Yilmaz icin aldirmak istedigini..Yani Yilmaza kavusmak icin hala bir umudum vardir diye cocugunu aldirmak istedigini ben sanmiyorum..Elifte iyi biliyor ki; Yilmaz artik ona dönmez..Bunu gecen bolumde baya derinden ve aci bir sekilde hissetti..
Kendi mutsuz ve pisman oldugu icin belkide boyle bir ortama cocugunu getirmek istemiyor olabilir diye dusunuyorum..Kesinlikle onceleri dedigim gibi gaddar ve sertce yazmak istemem hicbir oyuncu hakkinda..Ama eminim ki; Elifte o kadar gaddar ve katil ruhlu biri degildir..Hatirlarsaniz hastaneden cikinca arabada oturdugu an; cocuklu bir kadin gecti yanindan..Nasilda ici giderek vede caresiz bir edayla bakti cocuga..O da eminim isterdi ki bu cocuk Yilmazdan yani sevdigi adamdan olsun; ama maalesef cok gec tabiiki..
insan yaptigi hatalari iste bu sekilde ödüyor maalesef..Ve Elif yapmis oldugu ve gec anladigi bu hatali evliligi yuzunden; kucucuk bir bebegin hayata gelmemesini isteyip; o masum yavrunun yasam hakkini elinden alma hakkina sahip degildir.. Ki; bence aldirmayacaktirda bebegi...Fikirlerim bu yonde..Ama tabii belli olmaz..
Vee .. Gelelim ömer Yilmaz sahnesine..ömer gercekten cok küstahca vede görmemis gibi davrandi..Yaptigi hareketi kesinlikle tasvip etmedim..Bence kendini daha da kücülttü Yilmazin karsisinda..öyle bir gururu kirildiki tabi yardim edenin Yilmaz oldugunu anlayinca...O da intikamini almak icin bebeginin olacagini soyledi..Cok sacma! Bir insan bu kadarda kendini begenmis ve piskin olamaz..
Yilmazin fikri tabiiki cok mantikli bence..Onunla esit sartlarda savasmak istemesi cok dogal. Zaten gücsüz kalmis bir insanla ne diye savasasin ki.? Onu ordan kurtarmak istemesinin sebebide buydu zaten..Ama ömer ne yapti? Yilmazi yureginin en derininden yaraladi, bu haberi vermekle..
Bakalim gelecek bolumler daha neler gosterecek..
Birde sunu eklemek isterim..
Bazi okudgum yorumlarda;
Nasil olurda Yilmaz Elifi arar!!? diye yazmis cogu arkadaslar..
Unutmayalim ki; daha gecen bolum konustu Yilmaz ve Elif..Hatta Yilmaz ne kadar agladi arabada ve geri gitmeye bile kalkti..Ama gururu izin vermedi ve tekrar vazgecti Elife gitmekten...Kafasi karisik Yilmazin..Böyle ikilemlere dusmesi dogal..Ben yadirgamiyorum..
Hangi insan gercek yasamda bile cok buyuk askla sevdigi birini bu kadar cabuk unutabilir ki...? Zamanla hersey..Yavas yavas.. Yilmazdan hemen Filize a$ik olup; onu deliler gibi sevmesini beklemeniz bence haksizlik..Bu olsa bile eminim ki; zamanla ve ilerleyen bolumler dogrultusunda bizlere sunulur..
Dizi sonucta bu..Bölüm bölüm hersey.. istedigi sekilde uzatabilir vede konu degisikligi yapabilir senaristler..Azcik sabir..:)
Elif bu diziyi aldırırsa ve bu olay senaristlerce masumca gösterilirse ben bu diziyi izlemem ne demek aldırmak yaa elif hanım seni kurtlar mı yetiştirdi, hiç mi bilmiyosun nasıl korunacağını??? dediğim gibi vallaha izlemem
bazılarının gözünde de elif ne yapsa haklı zaten...
hata yapsın yapsın sonrada o hatasını düzeltmek için daha berbat hatalar yapsın yine haklı...ya madem çocuk istemiyor o zaman neden önlemini almıyor?elifin düşüncesizliklerinin bedelini ömer ve bebeği ödemek zorunda değil...!bir kerede ileriyi düşünerek hareket etse şaşarım!
Arkadaşlar dehşetle okuyorum yorumları.Çocuğun aldırılmaması konusundaki yorumları nasıl "Yılmaz'ın Elif'e dönmesinden korktukları için"e indirgeye bildiniz, biz bu kadar vizyonsuz, dar görüşlü, kalıpsız insanlarmıyız.Velev ki, biz çocuğun alınmasını Elif'in Yılmaz'a dönmesinden koktuğumuz için istiyoruz ama bu Elif'in başka bir adama dönebilmek için hiç günahı olmayan insanların hayatını hiçe saymasından daha küçümsenecek bir şey mi?
Ve en önemlisi medya en kuvvetli silahlardan birisi şimdi siz bir kadının başka bir adama dönmek için çocuk aldırmasını meşrulaştırırsanız bunun önünü alamazsınız.Sonra toplum neden bu hale geldi diye sorarsınız kendinize...Yazık...
Yazmayım diyorum ama dayanamıyorum Elif şimdiye kadar ne yaptıysa hadi dedim olur ama tutup o bebeği aldırırsa gerçekten benim gözümde çok alçalır ayrıca senaristlerinde bunu normal birşey gibi fgöstermesini istemiyorum değilse daha öncede söylediğim gibi bu çok sevdiğim diziyi izlemeyi bırakacam kurdoğlunun daha önceki yorumları bana çok sert gelmişti ama bu konuda ona tamamen katılıyorum bazıları diyorlar ki bu gerçek değildir dizidir ama ülkemizde dizilerden örnek alan insanlar azımsanamayacak kadar çok olduğundan ona göre davranmalılar
ama ben elifin o bebeği aldırabileceğini sanmıyorum çünkü bildiğim kadarıyla kürtaj için babanında onayı olması gerekiyor ve ömerin böyle birşeye onay vereceğini hiç sanmnıyorum
ben yazmayalı bu forum iyice kızışmış bu arada
Elif'in bebeğini aldırmamasını düşünmemin en azından benim açımdan Yılmaz'la hiç alakası yok. Aksine pek de sevmediğim bir karakter olan Ömer'in bir baba olarak haklarıyla ilgisi var. Ben de kişisel olarak özürlü olma durumu dışında kürtaja karşıyım o başka bir konu. Olacak birşey değil ya Ömer de çocuğu aldırma kararını desteklese ve Elif bebeğini aldırsa kızacaktım her ikisine de ama bu kadar tepki göstermeyecek ve bu kadar acımasız yorumlar yazmayacaktım. Benim sinir olduğum konu Elif'in nişanlıyken nişanlı gibi davranmadığı gibi evliyken de evli gibi davranmaması ve verdiği kararları sadece kendisini düşünerek vermesi.
Arkadaşlar dehşetle okuyorum yorumları.Çocuğun aldırılmaması konusundaki yorumları nasıl "Yılmaz'ın Elif'e dönmesinden korktukları için"e indirgeye bildiniz, biz bu kadar vizyonsuz, dar görüşlü, kalıpsız insanlarmıyız.Velev ki, biz çocuğun alınmasını Elif'in Yılmaz'a dönmesinden koktuğumuz için istiyoruz ama bu Elif'in başka bir adama dönebilmek için hiç günahı olmayan insanların hayatını hiçe saymasından daha küçümsenecek bir şey mi?
Ve en önemlisi medya en kuvvetli silahlardan birisi şimdi siz bir kadının başka bir adama dönmek için çocuk aldırmasını meşrulaştırırsanız bunun önünü alamazsınız.Sonra toplum neden bu hale geldi diye sorarsınız kendinize...Yazık...
Sana 100% katiliyorum.
Sozde biz Elif'in bebegini aldirmamasini istiyormus...nedenide Yilmaz'in Elif'e donmesini istemiyormusuz. Boyle dusunen ve soyleyen arkadaslar kendilerini avutmaya devam edebilirler. Bu konuyla kicbir alakasi bile yok. Sonucta Yilmaz'in Elif'e donmeyecegini hepimiz biliyoruz. Boyle bebek gibi bir konuya ihtiyacimiz yok.
Ben kendimi bildigimden beri boyle 'bebek aldirma' gibi igrenc seylerden nefret etmisimdir. Allah'in sana verdigi cana nasil kiyabilirsin? Buna katillikten baska bir kelime bulamam ben.
herkesin düşüncesine saygı göstermek gerek diye düşünüyorum ben, sonuçta burası bir forumsa ve burada bir diziyi izleyenler toplanıyorsa, elbette herkes kendi düşündüğünü söyleyecektir ve bu düşünce ters düşünenler tarafından eleştirilecektir..
fakat söylenenlerin çarpıtılıp söylenenden çok daha uzak yerlere çekilmesi cidden çok ilginç ve gereksiz... çünkü gereksiz tartışmalara yol açıyor..
bazıları filizi seviyor, bazıları elifi (bana göre "her şeye rağmen") haklı görmeye devam ediyor.. bırakın dizileri bir tarafa, gerçek hayatta da böyle değil mi zaten? herkesin %100 birbirine katılması nasıl sözkonusu olabilir?
asıl konuya geri dönecek olursam..
bütün bu tartışılanların bir diziden ibaret olduğunun herkes farkındadır zaten.. fakat ister istemez diziyi sevenler kendini kaptırıyor, elif (ya da filiz) kendi tanıdığıymış, akrabasıymış vs gibi onun avukatlığını öyle bir halde yapıyor ki forum olması gereken yer sözlü kavga yapılan bir yer halini alıyor..
tüm bunlardan dolayı zaten forumda uzun zamandır olmama rağmen resmen kendi düşüncelerimi yazmaktan çekinir oldum.. diziyi bu kadar çok sevmeme rağmen bu foruma uğramaz oldum..
şuraya kadar dediklerim için kimsenin karşıt bir sözü olduğunu düşünmüyorum zaten, eğer öyle birisi varsa yolu açık olsun demekten başka yapacak bir şeyim yok çünkü..
fakat eminim bundan sonra söylemek istediklerim her zamanki gibi tartışmalara neden olacak, forumda tansiyon yükselecek ve açıkçası böyle bir şeye sebep olma gibi bir niyetim yok.. işte o yüzden de tüm düşüncelerimi açık bir şekilde söylemeyeceğim..
daha önce yazdıklarımı okuyanlar zaten dizide sevdiğim ve beraber olmasını istediğim karakterlerin hangileri olduğunu, dizinin bundan sonraki bölümlerinden neler beklediğimi anlamışlardır.. bir kısmınız gibi ben de filiz ve yılmazın aşkına inananlardanım.. ama durum böyle diye kalkıp vay sen nasıl elifi seversin gibi bir şey söyleyecek halim de yok!!! çünkü ben nasıl böyle düşünebiliyorsam, nasıl kendime göre nedenlerim varsa, öyle düşünenlerin de olacaktır...
her neyse...
bu başlık aslında "bölüm yorumları" değil mi? onun hakkında bir şeyler yazmam gerekirdi ama bu seferlik beni affetmenizi rica ediyorum, şaşkınlık içinde bunlar geldi içimden bölüme daha fazla yorum yapmaktansa.. sonuçta bu "dizinin gerçeği" haline geldi bir yerde!
nerde başladım nerde bitiriyorum =)
tüm bunları dedikten sonra garipseyebilirsiniz ama tabii ki kendi düşüncemi tekrar söylemeden edemeyeceğim..
Bu dizideki en düzgün, en sevilesi, hiç suçu olmadığına inandığım ve gerçekten bir insanı tüm kalbiyle sevmiş insan olarak Filizi görüyorum.. Elifin Yılmaza olan duyguları hakkında yorum yapmayacağım çünkü bunların "tepki" göreceğini biliyorum, bana kalsın düşüncelerim!!!
Ama Yılmazın Elifi geçmişte sevmiş olduğunu kabul etmemek gibi bir şey sözkonusu değil benim açımdan.. Fakat Filiz Yılmazın kendisine yaklaşma nedenini öğrendiği bölümden bu yana Yılmazda çok ciddi bir değişim süreci olduğunu düşünüyorum.. O zamana kadar kalbinde Elifi sevmiş olmanın verdiği acı, aklında ise intikamdan başka bir şey yoktu... Fakat o bölümden sonra bu "sevgiden çıkmış sevginin" kendisine neler yaptırdığını fark etti.. bir başkasını incittiğinde anladı, incitilimek değil belki incitmek daha zor diye.. ve o zaman yavaş yavaş gözü açılmaya başladı.. intikam olayı artık elifle olan bir meseleden çıktı, ömerle ikisinin arasında inat ve geçmişe dayalı nefretten ibaret bir şey haline geldi... bu süreç içinde fark etmedi ama eliften uzaklaştı.. aklından zaten silmeyi başardı yılmaz bence elifi, kalbinden silmek elbette zaman alacaktı çünkü böyle yıllardır süregelen bir sevgi kolay kolay bitemez.. ama şekil değiştirdi.. açık ve net bir şekilde değişti bu sevgi ve bence Yılmazın duyguları Elife (örneğin) Elifin evlendiği günkü gibi yoğun olsaydı, deniz fenerindeki buluşmada gururu bir kenara iter ve Elifi kabul ederdi...
ama öyle olmadı...
Yılmaz kendisi de farkında değil daha tam olarak kime ne hissettiğinin.. Ancak son zamanlarda olan olaylardan iyice etkileneceğini, ve en kısa zamanda artık Elifi sevmediğini anlayacağını düşünüyorum kısacası... belki de böyle umduğum için öyle düşünüyorum, bilmiyorum, ama ikisi de aynı kapıya çıkıyor işte..
daha önce dediğimi yineleyim....
"Elif Yılmazı o kadar derinden budayıp gitti ki, kendisi bile ona ilaç olamaz artık.. Yılmaza gereken bambaşka, gerçek bir aşk.. Beklentisiz duygular.. herşeye rağmen, tüm "ama"lara ve "fakat"lara rağmen devam etmekte olan, güçlü bir sevgi.. Güçlü bir insan... Dilerim ki Yılmaz artık bunları fark etsin, dengesizliği bir kenara bıraksın ve sevgisini de aşkını da onu hak eden birisiyle yaşasın...Filizle"
!!!!! Tekrar belirtmek isterim ki herkesin dediğine, düşündüğüne saygılıyım, kimseyi kırmak gibi bir amaç gütmeyeceğim hiçbir zaman... !!!!!
Ama bunlar da benim düşüncelerim işte...
Umarım hak ettiğimi düşündüğüm saygıyı gerçekten de bulurum ve bundan sonra da buradaki tartışmalar aynı saygı içinde devam eder...
Bu siteye sirf Ihlamurlar Altinda icin giriyorum .. dersem Eger yalan söylemis olmam... !
Cünkü dizi hakikaten cok güzel.. Muhtesem bir yapim!
Ben Yurtdisinda kaliyorum, buranin dizíleride cok güzel.. ama Ihlamurlar altinda.. harika bir yapim !
Öncelikle tebrik etmek istiyorum..!
- ve ayrica..
@Esperanza
Cok güzel bir yazi yazmissin, Senide tebrik etmek istiyorum.. !
Diziler toplum´un üzerinde cok büyük etki birakabiliyor, o yüzden iyi rolünde oynayanlar Örnek olmali bana göre - cunku cogu insan o Oyunculari bir idol olarakta görebiliyor..
Ve yaptiklarini dogru buluyor.. yaptiklarini sonra kendileride yapiyorlar..
O yüzden bence dikkatli olunmali .. !
Bu arada ben Yilmazin Hemen filize asik olmasini beklemiyorum elbet´de ...
Her biten bir sevda insanin ruhundan bir parca alip götürürmüs..
Onu önce kendisi doldurmasi gerekiyor..
Kendisine gelmesi gerekiyor, zamanla olmasi daha mantikli bence ve bu bölümde hastane´de yilmazin bakislarindan /hareketlerin / konusmasindan anladigim kadariyla yavas yavas baslama asamasina giriyor.. !
Elifle yilmaz artik bir daha biraraya gelemez bence.. !
Cunku aradaki heycan gitti, o ask yok artik.. sadece kin, nefret intikam duygulari besleyen yilmaz nasil birdaha elife ASKIM diyebilsin ?
Nasil onun elini tutupta gezebilsin ?
nasil onun yüzüne baktiginda aklina ömeri getirmesin..
Sonucta elif artik Yilmaz´a haram..
Evli bir kadin..
Güzel bir yuvasi var sonucta, Ömerinde hayatini yikmamali..
Böyle düsünmüyor madem, ilk basta bu hatayi yapmayacakti..
Geri yilmaza dönme istegi bile Cok kötü, Evli bir kadina asla yakismiyor.. !
Madem cok seviyor, sevgisi bu kadar güclü neden PEs etti ?
neden simdi aklina geliyor butun bunlar.. ?
Yilmaz iyi yapti, bence onu red etmekle.. !
Elif bence cocugu doguracak.. Aldirmicak !
Cunku ömer duydu artik biliyor, ve izin vermez..
Ve elifinde bu kadar gaddar olabilecegine inanmiyorum..
filiz bu arada cok güzel bir bayan.. söylemeden edemedim :)
cok yakisiyorlar birbirlerine.. (yilmazla)
Saygilar..
fahriye kocasından ayrılmış gerçekten sevdiği adam ona ilan-ı aşk etmiş o bile düşünmüyor çocuğunu aldırmayı sana ne oluyor evlisin,kocan zaten başından beri çocuk istiyor ve ayrıca kocanın ailesi zor durumda ve aileyi tek birleştirebilcek şey bu çocukken sen niye çocunu aldırmayı düşünüyorsun ki bunun adı bencilliktir başka birşey değil anlamadığım senaristler elifi neden bu kadar kötü göstermek için çabalıyorlar tam dedik elif kendiyle yüzleşiyor hatalarını anlıyor hoop 180 derece döndüler
son bolumu izleyemedim henuz Elif cocugu aldiriyor mu???
bu diziyi 7nci bolumden itibaren izledim..ilk bolumleri iyi kotu buradan okuduklarimdan tahmin ediyorum... benim izledigim bolumlerde Omer cok iyi bir insana benziyor...Elif'e cok iyi davraniyor ve seviyor... Elif'in o kadar soguk ve kendini begenmis bir havasi var ki... annesi bile arkasindan "su yuruyusune bak gorende kralice yuruyor sanir bi calim bi calim" dediginde.. dogru soze ne denir dedim icimden... onun o kendini begenmis havasi Omer'in annesinde bile yok... ama simdi elif hamile ve omer'le arasini duzeltmeye bakacak ve yilmaz'a olan askini kalbine gomecek diye tahmin etmistim...
simdi cocugunu aldirabilir yorumnlarini okuyunca :icon_evil ... elif karakteri neden bu kadar kotu biri olarak yaziliyor bir anlam veremedim ben...yazik degil mi omer'e ...elif mahvetti adamin hayatini... ilk bolumlerde omer kotumuydu bilemiyorum ama simdi omer ona cok deger veriyor... elif altinda kocasinin aldigi arabadan vazgecmiyor...annesi ve kardesi kocasinin aldigi evde oturuyor hala...kardesi sakat kalacakti omer olmasa ama elif hic takdir etmiyor bunlari ve omer'in ona olan sevgisini... 21nci bolumde elif yilmaz icin agladiginda bile uzulemedim ona..kendi dusen aglamaz...bari omer'e nankorluk etme dedim icimden.... simdi bir de bebegi aldirirsa :icon_evil :icon_evil ...
bu dizideki kotu karakterin elif olmamasi lazim ...seyirci yilmaz ile elif bir araya gelse diye umit etmesi lazim ama bir terslik var ben filiz ile yilmazin evlenip mutlu olmasini istiyorum...elif'in ise degil yilmaz'i omer'i bile hak etmedigini dusunuyorum...
bazı arkadaşlar Elif madem çocuğu aldırmaya kararlı niye ozman korummadı gibi şeyler sölüyor .Elifin öle bi düşüncesi yoktuki aman çocuğum olmasın aman korunayım ay ben çocuk sitemiyorum gibi yani ekranlara hiç böyle birşey getirmediler çünkü ömerle niye velendiği ortada mutlu mesut evet aşk evliği yapmadı onu savunmuyorum zaten ... taki ne zman vicadı rahatsız olmaya başladı yok yılmazı unutamadığını ona haksızlık ettiğini düşünmeye başladı ömerden canı sıkıldı onun için hiçbir önemi olmadı ve bu gelgitler bu karmaşada bebeği olucağını öğrendi .Elif bu pişmanlığı bu suçluluk duygusunu yaşamasaydı bence bebeği aldırmak gibi bir düşünceside olmazdı zaten diye düşünüyorum.
Bakalım senarisler bizi daha ne kadar sinirlendirmeye kafayı yememize sebeb olucak.Çoğumuz Yılmaz ve Filiz aşkı er geç yaşanıcak diyoruz (yani aksiş bir durum olmazsa) evet bu olucak senarsitlerin bir düşündüğü vardır elbet ve umarım mantıklı güzel ilerleyen bölümlerele Yılmaz >Filiz aşkı başlatırlar diyorum.Zaten bunu Bülent İnalda açıkladı kaçınılmaz çok güzel bir aşk başlıycak aralarında dedi.Bölüm bölüm görücez arkadaşlar.
yesil_mavi
06-03-06, 14:04
Arkadaslar ben bu son bölümü izleyemedim. Ne olur biri bana son bölümü detayli bir sekilde yazarsa cok sevinirim. Yilmaz Ömeri nasil kurtardi? Handan Hanim Elife neler söyledi? Yilmaz ile Filiz arasindaki gelismeleri/sahneleri özellikle detayli bir sekilde yazmanizi rica ediyorum. Simdiden tesekkürler..!
Bu arada ben Yilmaz&Filiz diyorum, ama eger Yilmaz Filize sirf Elif hamile diye yaklasip asik olacaksa hic olmasin daha iyi. Cünkü bizim Filizimiz Elifin artigi degil...!
Yilmazla Elifin aski en guzeli
herhalde kavusamadiklari icin guzel ve heycanli
sonucta yilmaz filize
ve elifde omerle mutlu olursa zaten dizinin bi anlami kalmaz
ben hep soyluyorum : yilmaz elifi hep sevicek
gecen haftaki sahne en guzle sahneydi simdiye kadar
elifin onun elini tutusu
o muzik
birbirlerine bakislari
yilmazin arabayla geri donmek istemesi :) HARIKAYDIIIII
haziran gecesindede aynisiydi
baslarda havin ve baran kavus